Nedelja, 02.02.2014.

13:11

Tadić: Izlazim na izbore 16. marta

Boris Tadić, <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=01&dd=30&nav_category=11&nav_id=806281" class="text-link" target= "_blank">koji je prošlog četvrtka napustio Demokratsku stranku</a>, izjavio je da je odlučio da izađe na predstojeće vanredne parlamentarne izbore 16. marta.

Izvor: B92

Tadiæ: Izlazim na izbore 16. marta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

253 Komentari

Sortiraj po:

Michel

pre 10 godina

Velika je čast a posebno zadovoljstvo igrati u kolu sa svojim Predsednikom Borisom. Desilo se ponoviče se !
Francuzi kad žele uspeh kažu MERDE

toliko....

pre 10 godina

Nekako mi je kao licnost Tadic bio blizi od drugih a i njegov umereni stav mi je prijao...Odisao je tipom pravog demokratskog intelektualca,kakve sam i zamisljala.Dolaskom na vlast je postigao da se gradjani Srbije izmire i da konacno krenu sa teme partizana i cetnika,na one zivotne!Ali ga u tome nisu pratili i njegovi saradnici!Pojedini su politiku shvatili kao odskocnu dasku za licno bogacenje!I tako danas imamo Tadica koji jeste odogovoran za los izbor saradnika ali ne i za svu finansijski stetu nanetu drzavi!Za onoliku stetu su krive i drzavne institucije,koje nisu odmah reagovale na takve pojave!Njihova je duznost bila da nas stite od takvih neprijatelja drzave!Ne sme se vise u Srbiji desavati da Predsednik ili Premijer ili pojedinci iz njihove blize okoline,razni tajkuni...oznacavaju koga treba procesuirati,vec institucije koje to moraju da prate i da postupaju po Zakonu!Tako onda i ne bi bilo vazno ko je u vlasti,kada je postovanje Zakona u pitanju!Jer te institucije bi bile samostalne i ne bi mogle da se menjaju prema licnim osvetama pojedinaca ,vec iskljucivo ako prekrse Zakon!Ako nije tako,nema ni pravde u Srbiji!I dalje ce se organizovani kriminal u Srbiji precutkivati i na njega se nece adekvatno reagovati!A gradjani ce kao ovcice se pozivati na nove izbore!A tamo isti oni,isti mi...sto bi rekli ista meta,isto odstojanje!Oni sada traze da se zaustavi politika propadanja Srbije!Toliko licemerno receno,da se automatski izjasnjavam protiv takvih!

mane....

pre 10 godina

Evo ovde neki stalno pitaju za koga bi glasao!Evo najiskrenijeg odgovora...Ova kombinacija bi mi odgovarala ali nazalost to je neizvodljivo,jer se uz ove ljude ubastraju i oni za koje nisam apsolutno!To su Vucic,Tadic,Jeremic...I vise ne mogu da se setim!Evo zasto..Svako od ovih po na osob su dobri,ali ih kvari okolina...Ne umeju da izaberu saradnike...Zato sto je mala bara a puno krokodila,pa nije lako! A ostatak da bude mladja garnitura politicara,sa odredjenim ekspertima iz pojedinih oblasti ali dokazanih..I kod mene bi vlada imala na sto hiljada gradjana po jednog predstavnika plus nacionalne manjine i sve to puta dva..ako se neko slucajno razboli ,pa da imaju zamene da bi uvek bili u toku...Plafon da ih bude do 100 sa sve administracijom!A ne ovako imamo ogroman parlament i vladu kao da nas finansira budzet SAD,pa i oni bi se zgranuli kad bi ih videli ovoliko!Skuplja drzava od koristi od nje!Mozda se cudite zastoTadic,pa nije on los ,samo sto su ga drugi iskoristili,kao i nas..To se videlo po funkciji koju su mu na kraju dali...Hteli su da sve svale na njega!Ali to jednostavno nije moguce..Jer sve sto je lose,ima svoje ime i prezime,pa tako i oni sto su capili lovu!Mana mu je samo sto cuti o tome..Pa ispada da su mu oni drazi od gradjana Srbije!Ali kad pogledas ovako siromasni jedino smo rodjenoj majci vazni...I jos jedan razlog ,prastanje nam je u biti!Mnogo volimo da prastamo onima koji nas urnisu,pa to ti je!

deki

pre 10 godina

@(jellena) U tome i jeste njihov i vas problem. Sminka nikada nije izostajala to ti dajem za pravo ali ta fasada coveka ne cini drzavnikom! Vise je nastetio drzavi Srbiji nego dobrog uradio, nemojte da ste naivni! Od kako nema Milosevica ni jedna vladajuca garnitura nije nasa vec tudja jer sa njima upravljaju ljudi sa vana! Jedina razlika izmedju Tadica i Vucica je ta sto je Vucic ocigledno lupio od sto i pitao te mocnike sta jos treba da se uradi da se prestane vise sa daljim mucenjem!? Sad je kao sto vidite sve ubrzano a nije izostavljeno ni krajnje priznavanje Kosmeta. A jednoga dana imacemo na stolu ili Kosmet ili juzni tok!? 100%!

dvds

pre 10 godina

Vidim ovde mnogo teških kritika protiv Tadiću.
Ima on dosta neprijatelja: DS-ovce, naravno, kojima će da uzima glasove na izborima i naravno SNS koji se njega jedino i boji jer je on trenutno jedini koji može da organizuje partiju koja može da privuče vise od 1 million, za sada, neopredeljenih glasača. Za početak svojim šarmom dobiće mnogo ženskih glasova, a ima i moj bivši "neopredeljeni" glas.Zašto?
Pa zato što je Tadić jedini u srpskoj politici koji može da vodi kulturan politički dijalog koncetrišući se na teme koje su relevantne za političku diskusiju i interes glasača u izbornom procesu, a to je juče najbolje, i jedini do sada u ovoj predizbornoj kampanji, obrazložio u njegovom intervjuu na Prvoj. Insistirao je od voditelja da priča o programu I viziju njegove partije, a ne ko koga i zašto voli ili ne voli ili mrzi ili ljaga ili tuži ili će da tuži.
Ukratko je istakao da želi da se bori za slobodu medija i protiv sadašnje autokratije u istima, novi momenat je da bazu svog programa želi da bazira na obrazovanju i kuturi, jer je pravo zaključio da smo moralno i kulturno dezorjentisana i posrnula nacija, ima konkretan ekonomski plan, želi da odvoji politiku i privatni biznis čime se distasncirao od Djilasa...
Više nego dovoljno da moj glas ode Tadiću sa nadom da će biti sposoban da organizuje legitimnu stranku levog centra. Oko 12 procenata glasova na ovim izborima...za četiri godine...preuzima vodjenje zemlje.

Rade

pre 10 godina

Tadić je u pravu, Đilas jeste za mesto premijera, za predsednika steanke kao i predsednika Srbije nije i nikad neće ni biti jer nema harizmu,
i treba da se odluči, stranka ili biznis.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

...i ja isto izlazim na izbore 16.o3.2o14. ali kao gradjanin...a to bi preporucio i gospodinu Tadicu...ostavi se ti politike dokazao si da NE ZNAS...sve sto si uradio uradio si pogresno...pametni uce na grskama a oni drugi ih ponavljaju...

jellena

pre 10 godina

Tadic NIJE izgubio izbore, pobedio je u prvom krugu predsed izbora za zaboravne, a to sta se posle desavalo kako su mu Bg demokrate i lesinar Djilas brze bolje okrenuli ledja to je posebna prica. Pouzdano tvrdim, sto se i pokazalo kroz lokalne izbore da je DS vecinu glasova na posled izborima dobijao zahvaljujuci Tadicu. I ovog puta ce dobiti moj glas i moje porodice jer mozda nije savrsen ali se bar njega kao drzavnika nisam stidela.

Dragan

pre 10 godina

Ovaj lik nikad i nije bio demokrata, na zadnjim izborima bio je gubitnik i istorija ce ga upamtiti jednog od onih koji je svojim ponasanjem doprineo da u dragoj nam otadzbini bude sve manje i manje demokratije.

Vesna 80

pre 10 godina

Ako je do sada razmišljao i nije znao šta da radi, očigledno je to dokaz o politici koju je vodio i načinu kako je vodio ovu zemlju. Nećeš dobiti novu priliku...

znate, znate...

pre 10 godina

Kako "nije stranka koju ste vodili godinama" kad sve znate o najužem rukovodstvu i “ne slažete se s njihovim postupcima”. Nisu oni to uradili zadnje dve godine već upravo u vreme vašeg "mandata"!

Izdali me prijtelji, izdao me brat...

pre 10 godina

Da imas vlast ti bi bio kao Milosevic. Sve optuzujes, jel te nije sramota.
(Dumi kladovo, 2. februar 2014 13:31)
Ne, moja baba je vodila stranku, pričala viceve, pravila aviončiće... Ni čuo ni video bogaćenje najbližih, uništene državne firme a predsednik stranke i države... Još samo da poverujemo!!!

osećam se zaista superiorno

pre 10 godina

Kad vas vidim draga gospodo ,političari kako se grčevito borite da opstanete u politici,samo možete da nama običnim građanima zavidite.Vaša sudbina je u našim rukama.Imamo jedinstvenu šansu da vas sve oduvamo iz naših života.DA li izaćina izbore?I kad izađemo na nama je odluka,i još samo kad bi imali pameti,pa gde bi nam bio kraj.Vaš kraj je u našim rukama

Toliko

pre 10 godina

Vucicevo i Rakicevo poznanstvo je odavno poznato. Inace je intersantno koju funkciju je imao u prosloj vladi Rakic, a koju uz PPV ima Vucic. Mada to u sustini nije bitno, bitno je da narod ovakvim likovima stalno daje za pravo. Recimo da pogledamo konkretan rezultat Borisa Tadica. SPS(ne mislim na partiju vec na ljude) iz Milosevicovog rezima kompletno oprani, Vucic i Nikolic dobili stranku nasuprot tada vazecoj politici da mandati pripadaju stranakama, pozadine politickih ubistava zakopane, pokusaj da se nesrecno sredi sudstvo pre policije iako mu je receno da to ne moze tim redosledom, sustinski zakoni nisu doneti, uvodjenje u politiku i davanje visoko odgovornih mesta kojekakvih oportunista tipa Cvijan i Jeremic. Sada uspeva da totalno slomi jedinu kakvu takvu opoziciju da bi sebe progurao verovatno za nekog ministra u sledecoj vladi. Cela ta filozofija mu zavisi od Cede bez koga nema cenzus. Ima ovde jos zakulisnih radnji koje ce tek posle izbora ove godine da budu otkrivene, kada se buduca vlada zacementira za 4 godine. Sve ono najgore sto ste mogli da zamislite dobicete. Imacete vlast apsolutno bez opozicije koju kontrolisu apsolutno svetski centri moci, a kako je nama dodeljena uloga jeftine radne snage i onih sto ce EU da salje u "mirotvorne misije" spremite se.

'Rvat

pre 10 godina

SNS je prethodne izbore dobio zahvaljujuci tebi. (misli se na Tadica)
(srbin, 2. februar 2014 22:24)

-- I naakon ovih izbora SNS ce ostato na vlasti zahvaljujuci njemu, Tadicu! Sacekaj samo epilog!

kakav fles

pre 10 godina

...izlazim na izbore 16 marta.. NE IZLAZI,IZGUBICES!!!Vuk dlaku menja ali cud,nikako.Ne mozete vi toliko puta da promenite naziv stranke,koliko mi mozemo da ne glasamo za vas.

moram da kazem il cu da puknem

pre 10 godina

ti mirko i ekipa. da fali vam srdjan djokovic. deset posto misaona imenica jer je mirko nemirko kad je evro skocio izjavio epohalnu novinu da uzmemo kredite u dinarima. takvog experta srbija nije imala jos od njegovog imenjaka marjanovica.kluni zbogom pa prodavaj svoje fore na buvljaku.

Džoni

pre 10 godina

Dobro! Kažeš da izlaziš na izbore sa svojim saradnicima još samo da kažete za koga ćete glasati? Ako je vest evo da i ja kažem da ću izaći na izbore a možda čak i ženu nagovorim!

wet

pre 10 godina

Kako stado ništa ne kapiram. Prave namerno milion lista da pariraju naprednjacima preko izlaznosti. SNS ima 920K glasova već duugo vremena i nije im porasla podrška ni najmanje niti će. Zato pričaju o procentima gde im je skok pošto je apstinencija kod drugih ogromna. I sad se igra ovaj igrokaz da razbije apatiju i uskomeša apstinente, bele, roze, crne ove one listiće.

Anonymus

pre 10 godina

Gospodin Tadic bi trebalo da izadje na izbore 16. marta jer je to njegova gradjanska duznost, i da glasa za kandidata koji se bori da nam ostvari sve ono sto su on i njegovi sledbenici obecali a nisu ni pokusali , niti su imali kvalitete da to urade.

Zoltan

pre 10 godina

Za Borisa bi bilo lekovito da čita ove komentare. Da ih je čitao pred izlazak na crtu Nikoliću u drugom krugu sve bi mu bilo jasno. Da ih čita sada, opet bi mu sve bilo jasno. Ali on voli mišljenja podrepaša i dunstera za politički marketing kojima se predao ko malo dete.
PS: Neka ne zaboravi da uzme Mirka Cvetkovića i onog Vlahovića

pedja

pre 10 godina

kad god je DS bila u problemu ona se pocepala i sa svojim odvojenim strankicama pokušavala i dolazila na vlast...da li će im opet to poći za rukom zavisi od nas...

srbin

pre 10 godina

SNS je prethodne izbore dobio zahvaljujuci tebi. Bice jos na vlasti jel nema nikakvu ozbiljniju politicku stranku kao protivnike. Jos dugo ces Srbijo da grcas.

inadzije...

pre 10 godina

Aleksandar@ Nemoj da teras inat onima koji ce da glasaju za Vucka,kako ga ti zoves...Jer te niko od njih i ne poznaje!Ti glasaj prema svojoj savesti i ako glasas u inat drugima,pazi da ne bude sebi u inat!Ako ti teras inat na izborima,onda si ti politicare stavio na pijedestal,i tako pruiznao da im dodjes kao posilni ili mali od palube!Na izborima se glas daje onome kome verujes i cije rezultate cenis!Inat je osobima koja uopste nije poznata ljudima u Evropi...To je emocija koje se mi drzimo u Srbiji,kao pijan plota!Zato nam je Srbija ovakva,kakva je...Sve se radi u inat a ne promisljeno i ozbiljno!Od tog glasanja ti zavisi deo zivota..Za nekoliko mandata politicari ti uzese mladost!Za jos toliko uzese ti i najbolje godine zivota!...E posle toga mozes da se inatis do mile volje...Kako si birao,takve si temelje i postavio!Il ih imas,il ih nemas!Od tebe i tvog izbora je zavisilo,a ne samo od mog...Na izborima svi imamo isti zadatak,da nama gradjanima bude bolje!

Apache

pre 10 godina

Borise, bori se! Samo NE sa JEREMIĆEM, najgorim kadrovikom poslednjih deset godina.
U tom slučaju imaš moj glas i svih mojih prijatelja iz daleke dijaspore.

beogradjanin iz zuca...

pre 10 godina

Evo da vi kazem...nema mnama boljeg od Mladjae..Pevacete vi tu nasu...Demokrata je bilo i bice a Mladja nam je samo jedan!Zapamtite ove reci...Mi iz Zuca beogradjani smo uvek bili napredni i uvek smo znali da se opredelimo!Kaze nama deda Radule...Slusaj sinko!Pre nego sto glasas vidi ko najvise gresi...Mi pogledasmo i rekosmo Mladja!A deda nam kaze...E za njega treba da glasate...Pa kako deda,pitamo mi njega...Kad toliko gresi!E moja deco,kaze nama deda...Ko gresi,taj i radi...Ne sme niko da vas potkrada...E to je vec nesto drugo,rece deda!I tako mi resismo da glasamo za Mladju pa izbacismo predizbornu himnu...Ako hoces u vladu,sa Dinkicem u paradu!Onda sledeca...Demokrata je bilo i bice ali Dinkic je samo jedan!To nam je glavna i...Ko za nas glasa,nece imati razloga da talasa!

nišlija

pre 10 godina

Godinama sam glasao za DS ali sada stvarno pojma nemam šta i kako raditi.
Čemu ovo blamiranje g.dine Tadiću pa iz aviona se vidi da će ovaj rascep
u DS-i koštati mnogo i jedne i druge,pa ovo je najgore moguće što se desilo
razvodnjavanje i prepucavanja,sramota, po ko zna koji put agonija se nastavlja dokle više aman ljudi.... imate li dušu ovoga puta definitivno ne izlazim a i zašto bi ....

Subotičanin

pre 10 godina

Gospodin Tadić se onomad sklonio u stranu i pauzirao od politike. Išlo mu je jako dobro, i ja ga svesrdno podržavam da tako i nastavi.

Aleksandar

pre 10 godina

Imam 19 godina i do sada nisam glasao, ali cu verovatno sada probiti led.Ne zato sto mislim da ima neke razlike medju njima, vec iz inata.Iz inata prema svima onima koji ce glasati za Vucka Spasitelja.sve je bolje nego diktatura.

novica952

pre 10 godina

Tadić uporno pokušava da se distancira od politike DS-a i sadašnjeg lidera Đilasa ali će to biti teško pokazati i dokazati biračima da mu poveruju.Koliko juče sedo je sa Đilasom u istoj klupi, delio iste političke ciljeve i ideale, bio višegodišnji predsednik Srbije koji je imao sve poluge političke vlasti da mnoge negativne pojave suzbije a on se bavio minornim stvarima i kako sam kaže dozvoli da drugi ljudi pretvore stranku DS-a u stranbku lopova.I eto naprsno mu je sinulo i odjednom je shvatio gde je greška i šta je potrebno političkoj situaciji Srbije i on nudi spasonosno rešenje.Suviše prozirna priča da bi ljudi poverovali u nju i da bi prihvatili Tadićev povratak na velika vrata na političku scenu Srbije.

Wolfgang Jowanovich

pre 10 godina

A sta Tadic trazi tamo i u cije ime?
(leksa, 1. februar 2014 23:43)

Napred Tadicu! Za pobedu srpske demokratije!
U Evropi je danas mnogo znacajnija uloga demokratskih partija nego li radikalnih. Radikalnim partijma su polomljeni rogovi i u Srbiji. Cak su i ovi nasi morali ime da menjaju u SNS. Pre se oni drugcije zvase.

zex

pre 10 godina

BT moze imati maksimum 7% i djilas nekih 10% a gde ce naci 34% to nebih znao,opet ce se sps pitati oko vlade,pod uslovom da SNS ne osvoji 48% a hoce sigurno 42%.nedaj boze sa se ds vrati u bilo kom obliku na vlast.pa pre par dana BT je priznao za zute lopove koga vise oni varaju?njihovi biraci ce ih glasati kao i ranije.dos ima ukupno oko 40% birAcko tela a to je premalo.sps ce imati oko 8-9% u to sam ubedjen.

pedja

pre 10 godina

Bravo, ako ne budes imao stare aferase u stranci(ceda, canak, draskovic i sl.) glasam za tebe,sastavi stranku od pametnih, obrazovanih i dokazanih ljudi, iz svere nauke, ekonomije, zdravstva, obrazovanja, sporta i sl., napred demokratcki, i srecno.

KIKI

pre 10 godina

KOLIKO VIDEM MNOGI KOMENTARI NA TEMU TADIC SU PROTIV NJEGA JER NAS NAROD VECINA IMA KRATKO PAMCENJE STA JE VUCIC OBECAVAO,AOD TOGA NI POLA POSTI NIJE ISPUNJENO,SVE VISE GLADNIH,UMRLE DECE.DUGOVI U MILIJARAMA I POSLE SKORO DVE GODINE NISU SE SREDILI.(HOCE SAMI)DA DRZE SVE U SVOJIM RUKAMA. PITAJTE IH PO CEMU SU BOLJI OD PROSLIH.

ivasamoiva

pre 10 godina

Koliko vidim i on bi, kao i mnogi drugi, ljubili u *upe Vucica da sklopi sa njima koaliciju posle izbora... Ali zaboravite, ne trebate nam, nije vas narod dzaba otpisao, jos na proslim izborima... Vi ste svoje pokazali, bili na vlasti i pokrali Srbiju, hvala lepo ne treba nam vise lopova... Zanimljivo je da su sada najgori neprijatelji oni koji su "zaklete demokrate", a svi su duvali u istu tikvu do pre 2-3 godine... I sada svako od tih onu drugu stranu optuzuje da su oni krali dok su bili na vlasti, da su oni krivi sto su izgubili prosle izbore. A sta narod misli? ISTI SU, i Tadic i Djilas. Vas problem je sto hocete obojica da budete lideri, a u stvari ste obojica otpisani...

Pametnjaković

pre 10 godina

Alo bre, bio si ti godinama na čelu DS i tvoja stranka na vlasti pa šta je urađeno, ništa, sve je stajalo u mestu, izigravao si Koštunicu i sprovodio reforme ko puž. Vreme je da vas sve narod penzioniše.

Intelektualac

pre 10 godina

Dzaba Borise. Dzaba se trudis. Znas da ako izadje intelektualna Srbija nemas sansi.Ta intelektualna Srbija te je oterala u poraz. Suvise lepo misljenje o sebi imas. Ako izadje intelektualna Srbija glasace za Djilasa

nessa

pre 10 godina

brate mili al im se osladila fotelja..nista 2 ne znaju da rade nego da nas vode kao cobani ovce...idi uzmi asov radi nesto samo nemoj opet da se izvinjavamo...

gordana.od.popovica

pre 10 godina

Da li se Tadić zapitao šta može da ponudi ovom narodu a da to do sada nismo videli? Čisto sumnjam da ima nove ideje i ciljeve, osim ličnih!

frajlaa.la

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz Tadića, da mu nije bitno u kojoj je stranci, već da se bori za lične interese. Nikog od naroda ne može da ubedi u suprotno, posle skandala u ds-u!

Bankic

pre 10 godina

Po njemu ce izborni rezultati izgledati ovako: Tadic 10%, DS 10%, LDP 7%, SPS 14%, DSS 7%, SRS 4%, URS 4%, Dveri 2% jos 10% sitni zajedno, a SNS je pitanje da li ce preci cenzus....Ta matematika ga je i dovela dovde!

La la

pre 10 godina

Dve pune godine je DS njemu placao mesecno iznajmljivanje vile na Dedinju 4.000 evra da bi gospodin imao gde da zivi kao ranije jer je on to zahtevao. A onda je pljunuo DS kao sto je njega SPS kada je formirao vladu.

Naucio je nesto, nije ameboidan, ali nije dobru pouku izvukao. Narod sve vidi.

Predrag

pre 10 godina

Vidimo se u nekom drugom filmu. Mogao si, (izvini ‚‚ste‚‚ ipak ste bili predsednik) tada da budeš makar malo iskren i kažeš u drugoj stranci.
Ljudi, pa ovo je neverovatno. Nama treba lustracija za sve one koji menjaju političke partije.
TREBA IM ZABRANITI DA SE BAVE POLITIKOM.
Ja kao jedan mali obični građanin se stidim,
a kao čovek se pitam čemu sve ovo vodi?
Ako neko zna odgovor molim da mi kaže.

Zoki

pre 10 godina

Puna podrška Borisu Tadiću! Ovde se ne radi o pobedi nad SNS, nego o prilici da se opozicija u Srbiji bolje definiše. Videćemo da li su članstvo i glasači DS za Đilasa, kako tvrdi stranačka birokratija, ili nisu.

solarna olujica

pre 10 godina

Boze Borise...ovi nemaju koncept ??? pa ok nemaju...tvoj koncept smo vec videli i mogu ti reci da mi se ne svidja...nikako...a na kraju krajeva, nema vise ni kome da se izvinjavas, tako da male vajde od tebe i tvojih koncepta !!!!

mozak

pre 10 godina

Ovo što se dešava u DS ili oko DS je sasvim prirodna i normalna stvar. Setite se koja su sve imena bila, ili su i dalje članovi DS. To su ljudi koji imaj mozak, razmišljaju svojom glavom i tu je teško praviti kompromise. Ali avaj, srpski glasač bez mozga, ili sa mozgom koga ne ume da upotrebi, radije će biti ovca i glasati za svog čobanina. I to ne bi bilo toliko strašno da posledice njihovog izbora nisu kroz istoriju bile katastrofalne. Setite se S.M. Dok je ovaca biće i šišanja, ali šta čekaju ovi što misle da nisu ovce, ne znam.

Sasa J

pre 10 godina

E moj Borise... Uspeo si da izgubiš od Tome. Dragan Djilas je uspeo da razbije Aleksandra Vučića - u istom periodu. Ja bih rekao da je to problem i da u tom grmu leži zec. To tebe boli. Poraz mora da se podnese sportski da bi mogao da opstaneš i traješ u poslu koji se zove politika. Svoji saradnici mora da se poštuju - a naročito kada postižu bolje rezultate od nas samih. Što se tiče Zorana Živkovića - kritikovao je ali nije rušio Demokratsku stranku i pokazao se kao mnogo veći Džek i sportista sa mnogo više fer pleja.

Neverni Toma (ne diploma)

pre 10 godina

Ne znam kako Vi, ali ja više verujem ovom čoveku nego svima ostalima koji ostaju u DS-u, zajedno. Možete me ubediti u suprotno samo ako mi kažete šta je za vreme svog bavljenja politikom ukrao, proneverio (samo u materijalnom smislu, ne interesuje me vaše poverenje, to je relativna stvar), sa kojom velikom aferom bi mogli povezati njegovo ime. Na kraju krajeva, što ga više pljujete, sve mi je draži. Još nisam odlučio da li ću za njega glasati, ali po svoj prilici, vi ćete mi pomoći u tome. Samo napred, negativna kampanja u Srbiji je uvek donosila kontraefekat.

ЕТИКА и МОРАЛ

pre 10 godina

Мудар потез Тадића под условом да:
А). у странку не укључује компромитоване политичаре,
Б). не прави коалиције са странкама чији су лидери пријатељи : нарко дилера или ратних профитера.

Balon

pre 10 godina

Ovaj covek je izgubljen i u vremenu i u prostoru. Jedino je dobro to sto sve sto nije valjalo u DS-u sada krenu za njim. Na koaliciju sa Dinkicem je spao! Tuga.

corona

pre 10 godina

Svako ima pravo na popravni. Pa možeš i da padneš, a ako imaš sreće možeš i da prođeš. Kratko vreme je Tadić imao za učenje, uspeh nije zagarantovan. Previše je bilo afera u DS-u u poslednje vreme, teško je to izbrisati. Protivnik je velik zalogaj, gospodo iz bloka.

kjelini

pre 10 godina

Odlucio je Tadic malo ranije a ne juce...Evidentno je da je izgubio podrsku naroda sto ce tek da vidi na predstojecim izborima.Sve ovo meni lici da mu je cilj na sve moguce nacine da se domogne vlasti.

soleks

pre 10 godina

Panika u mnogim taborima, bez razloga, čini mi se. Izlazak Borisa će podići izlaznost demokratskog biračkog tela i ne pomaže Vučiću, iako će on, svejedno, dobiti izbore. Ugrožen je samo LDP, jer je pre Borisovog povratka mogao da računa na glasove razočaranih demokrata, sada mu je i cenzus neizvestan. Elem, bez foliranja, koaliciji sa Vučićem se posle izbora nadaju svi... a on će verovatno opet da izabere Dačića, samo pod boljim uslovima... ili eventualno Čedu...

Djindjicev DSovac

pre 10 godina

Ne verujem da ima sanse da gledamo jos jedan Povratak Otpisanih, ovaj put sa Tadicem u glavnoj ulozi. Covek je svojevremeno umislio da je i tata i mama za sve ostale politicare pa prirodno mora o svemu da se pita. Sada kada je postao bitan koliko i lanjski sneg, promena mu ne prija bas mnogo i rado bi (nas) ponovo zajahao. Izgleda da je sam Tadic najvise poverovao medijskim sarenim lazama o tome kako je bio lep pametan i sposoban pa sad, kad je ostao bez vlasti, jos ne moze da se opasulji kako je tako naglo i sistematski postao politicki impontentan.

xy

pre 10 godina

Boris Tadić je moralno najči
stija politička ličnost današ- nje Srbije. Nezaboravimo da je "za dlaku" izgubio
poslednje izbore. SNS je u
rafiniranim kadrovima siro
mašna (ali "bogata" nezado
voljstvom narodnim!), pa u Borisovoj stranci može da ima i dobrog koalicionog
partnera i najboljeg mini-
stra inostranih poslova u
samom Borisu.

culex

pre 10 godina

Nema Tadic sta da trazi na predstojeim izborima.Sa obzirom kako je vodio zemlju i na koji nacin ako predje cenzus to ce mu biti veliki uspeh.Jedino sto je uspeo sa ovim potezom jeste da je Demokratsku stranku gurnuo u jos veci kanal oduzevsi im jedan deo birackog tela.

Slavko

pre 10 godina

Svaka cast predsednice samo napred .. Da osvojite i 20% glasova.. I da budete premijer u novoj vladi da ne gledamo vise malog Slobu,i Vucka.Vucko Koji je napadao Ds sto su u koaliciji sa Karicem a i oni sada isto to rade.

ma svi su..

pre 10 godina

Ma sve je ovo zabava za nezaposlenu Srbiju!Za gradjane koji se guse u siromastvu...Hepening za bezdusne face i neke bogate u bundi... astraganskoj!Ponovo je ovo sprdanje sa sopstvenim narodom...Ponovo se skrivaju iza tudje muke i jada,zaboravljajuci da su je oni i napravili...Ali sve ce to pokriti jesenje lisce i sas...

primer...

pre 10 godina

master@ Ne kad sednu u fotelje...pa onda da hapse odgovorne!Nego neka oni kazu ko je kriv sada,da mi znamo na kome je odgovornost!Kad sednu ufoteje po pravilu sve zaborave!Jos uvek se drze zakona cutnje!Ovako je sve smesno!Oni su vec bili na vlasti dugo godna i ne mogu je bez odgovornosti ponovo uzeti!Doduse mogu,ali bi to za gradjane bio totalni krah a Srbija bi bila drzava u kojoj niko ni za sta ne odgovara...Kakvi politicari,takvi i gradjani!Neverovatno koliko los primer daju gradjanima Srbije...Pa je onda smesno da se pitaju,zasto je u Srbiji toliko kriminala i korupcije!

Zmajvitez

pre 10 godina

DS bez Borisa Tadica nikad vise nece biti ni bluzu nekog ozbiljnijeg rezultata na izborima. DS polako ali sigurno odlazi u proslost.

ludimilojko

pre 10 godina

Opšte je poznato da se siromašan čovek ne može baviti politikom, a kamoli izlaziti na izbore, pa se nešto pitam ko plaća ovaj izlazak na izbore?

Mile pile

pre 10 godina

Dobro bre Tadicu, koliko godina si bio na celu te tvoje stranke a bogami i drzave? I uprskao si i u stranci i u drzavi. Sta sad bree hoces?

куче драгољупче

pre 10 godina

ма кога је брига да ли ћеш ти иѕаћи на изборе.Слободно изађи али знај да их нећеш добити.

Mm

pre 10 godina

@Sumatra
Da li zaista mislite da glas DSu moze nesto promeniti u Srbiji, na bolje?
Ako je odgovor potvrdan kako to da nam u vreme njihove vladavine nije bilo bolje. I nemojte molim vas reci da su tada u vrhu DSa bili drugi ljudi, losiji, a da su sada mnogo bolji, posto osim onih koji su otisli, a sto je jedina razlika-ne tako bitna, nema nikog novog, sve je to stari kadar, Djilas, Pajtic, Sutanovac itd.....bez novih ljudi nema ne boljitka.
Ako je odgovor negativan zasto glasati za bilo kog politicara koji je na sceni proteklih 20-25 god., svi su se dokazali u najmanju ruku kao neodgovarajuci. Glas dati novim ljudima (strankama) ili beli listic, to mi se cini jedino ispravno......

Predrag

pre 10 godina

Sve se jadan trudi da bude najpametniji,a samo smo videli:
1.Osim sto je ljut na Djilasa,ljut je na sve clanove DS koji nisu njegovi
sledbenici.
2.Ljut je i na DS - globalno.
3.Radi i deluje po nalogu Vucica,sa jedinim ciljem da napravi stetu DS-u.
4.Celog zivota se bavi Srbijom kao sto se sada Jeremic bavi odrzivim razvojem tj svuda po svetu osim u Srbiji;
5.Strasno je kad kazes da niko ne valja,a sebe hvalis;

slatki

pre 10 godina

Sam odlazak Tadica je veliki udarac za DS, a sad jos i ucesce na izborima, moze samo da znaci jos manje poverenje gradjana, automatski manje glasova.

mirko

pre 10 godina

Gledao sam intervju na Prvoj tv, moj utisak je, da je neuverljivo objasnio razlog izlaska iz DS, a pogotovo dilemu oko izlaska na izbore.
Posle Novog Sada svima je bilo jasno da Boris Tadić napušta stranku. Ovo što mu smeta Živković je smešno, jer Živković je bio predsednik, zamenik predsednika, i visoko pozicioniran u stranci, sve do 2003. Tada mu nije smetao, a što se tiče etikete "žuti lopovi" ona se može više vezati za Tadićevo, nego Živkovićevo vreme. Oni koji su te etikete lepili su posebna priča, a on eto sa njima nešto razgovara, i hvali se kako je pomirio Srbiju. LJudi sa kojima će izaći na izbore, prvenstveno Dušan Petrović imaju više etiketa , nego bilo ko, a taj Petrović je prvi rekao da će Boris Tadić učestvovati na izborima. Za pomenutog gospodina se veže nekoliko biznismena iz Šapca, između ostalog i privatizacija Politike, i neki nevraćeni krediti, voditelj ga o tome nije pitao, a on naravno nije hteo sam govoriti, što je vrlo nepristojna kampanja.
O savetnicima Borisa Tadića, i o bivšim koalicionim partnerima, govorio je on, a vidim da je i to zaboravio.

dale cooper

pre 10 godina

razumljivo je da vucic nece da se petlja sa priznavanjem kosova i da je taj posao namenjen tadicu njegovom buducem prvom potpredsedniku koji cak ima i sopstvenog mikija pacova da mu koordinise ucene prisluskivanja i nezvanicne finansije..

samo dve srvari mi nisu jasne

zasto je canak u toj ekipi kad nije ucestvovao u poklanjanj naftne industrije rusima..

i ko je ta budala koja ce za to da glasa..

kao sav normalan svet

pre 10 godina

pametan moze da prozre - otimanje glasova onih koji nisu za SNS i onda vladajuca koalicija sa Vucicem. Eh komunisti, ko vas ne zna jos uvek vas skupo placa

katarina

pre 10 godina

Ovaj covek je dokrajcio DS svojom pogresnom politikom, ali mu nije dosta pa ce osnovati novu stranku koja ce dodatno unistiti DS. To samo govori koliko je licemeran i koliko mu je stalo samo do licne promocije. Pored toga nije mu strano da udje u koaliciju sa SNS-om. Aman covece izgubio si izbore 2012. godine, unistio stranku. Pa skloni se u politicku penziju, ne davi vise.

sasa

pre 10 godina

evo ga covek koji se tri puta, ali TRI puta kandidoavo na predsednickim izborima i tako direktno preksrio Ustav koji je doneo sa Kostunicom. Evo ga covek koji je 10 godina bigo Bog i batina u drzavi da spocitava sta u drzavi nije OK!!!
jadnik.
zbog njega i kostunice je vaskrsao SPS i SRS.
Jadno i bedno.

oni koji dolaze

pre 10 godina

Tadiću, prosto je k'o pasulj! Kažeš da sadašnji Đilasov DS nije onaj koji prepoznaješ i da nisi bio za saradnju sa naprednjacima. Osnuj odmah novu stranku i dokaži to što tvrdiš! Raspali po naprednjacima, iznesi sav prljav veš što imaš, ponavljaj svaki dan šta su do nedavno pričali i kako su nas kočili u onome što sad sebi pripisuju u zaslugu, traži od međunarodnih faktora i susednih država da zahtevaju hapšenje i izručenje Nikolića i Vučića, najmanje zbog istih stvari za koje se sudi i Šešelju, obelodani ko su im finansijeri i pomagači... Urniši ih! Takmičite se ti i Đilas ko će više da ih razobliči i upropasti. Beskompromisno i bez pardona, onako radikalski, kao što su radili i oni! I ne pljuj Đilasa, a ni on tebe! Zdravorazuman deo biračkog tela odlučiće između vas dvojice, srazmerno tome koliko ga uverite da ste protiv naprednjačke pošasti! I koliko ga uverite da će ta pošast biti rasturena i bespovratno uništena, ako dođete na vlast! Bez pardona i ostatka! Do poslednjeg "šrafčića", do poslednje fukare koja se išta o naprednjake okoristila! Svako koga su zaposlili i nakačiči na budžet države ili lokalnih samouprava da bude najuren! Pare da vrati, sa kamatom! Svaki korumpirani medij da bude zatvoren,a sve pare što je dobio isto da vrati sa kamatom! Da se procesuiraju svi koji su sarađivali sa naprednjacima u njihovim idiotlucima! Po kratkom postupku! Odmazda, nego šta! Ako nas u to uverite glasaćemo vas. A onda se udružite i napravite antinaprednjačku vladu!

tomislav

pre 10 godina

uz svo duzno postovanje prema tadicu, i svemu sto mu je poslo za rukom, a to su sprecavanje srs-sps-dss koalicija 2008, ssp, beli sengen i kandidatura za clanstvo u eu, posle dva predsednicka mandata se pisu memoari... s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Tadić: Izlazim na izbore 16. marta

Izaci mozes ali "PREVARITI" jos nekoga e to ti nadam se NIKADA vise nece poci za rukom !
Dobro ste procitali "PREVARITI" !
Vecina gradjana koja je glasala ta Tadića glasala je za njega verujuci da ce nastaviti politiku DS i pok. Premijera Djindjica, politiku koja je predstavljala NADU za gradjane Srbije da ce se Srbija "unormaliti" i "distancirati" od zlocinacke politike Milosevicevog rezima a umesto toga "dobili su" Tadića koji ustvari nije bio nista drugo nego "klonirani Milosevic", (izjava Hrvatskog Premijera Zorana Milanovica pre nego sto je postao Premijer Hrvatske koja se lako moze proveriti)
Tadić je zbog opstanka na vlasti "odustao" od svega sto bi ga moglo kostati "ponekog glasa" na izborima i tako je POSTAO RADIKAL "uvijen u plast" kao bajagi "demokrate" koji je "zesce" nego i sam pok. Milosevic da je ostao na vlasti nastavio da brani "tekovine Milosevicevog rezima" da bi se na kraju i sam "udruzio" sa "ostatkom njegove stranke" !
PREVARA i to ISKLJUCIVO gradjana Srbije kojima je DS predstavio kao stranku koja ima "monopol na evropske integracije" omogucila mu je opstanak na vlasti iako Srbija NIJE MRDALA S'MESTA zbog SKRIVANJA ratnih zlocinaca Mladica i Hadzica kao ni zbog njegove politike "I Kosovo i EU" koja je od samog pocetka bila BESMISLENA i samo NA STETU gradjana Srbije!
Odlikovan je i ISTIM ORDENOM kao i Ratko Mladic i Radovan Karadzic koje je zasluzio od Milorada Dodika dok je "radio na pomirenju sa BiH" !

minsko polje ...

pre 10 godina

Ma sve je to u redu..Ali ko ce da preuzme odgovornost za prethodna obecanja koja nisu ispunjena...i to desetogodisnja!Pitamo se da li to sada znaci da niko nece biti odgovoran!Koja onda opcija od tih odvojenih iz demokratske stranke na sebe,preuzima odgovornost!I da li ce neko snositi posledice te bole receno neodgovornosti!Gradjani od vas to ocekuju..bez toga,mozete da formirate stranku i sa samim Dzordzom Klunijem...nema vajde! Jedanput smo natrcali na minu..Dosta je bilo,necemo i drugi put!Preskakacemo vas na izborima a Srbija ce izgledati u rasporedu stranaka...kao minsko polje!Moramo da pazimo,da ne naletimo ponovo na vas,samo malo preobucene!I da odletimo u vazduh!Uostalom ne kaze se za dzabe,da podgrejan krompir...nije zdrav!

master

pre 10 godina

Zasto da ne,hoce i mnogi drugi koji su jos vise zla naneli narodu.Posto je ocigledno da ste veoma razocarani u sebe,svoje ministre i burazersku kamarilu,predlazem da izadjete pred narod sa jasnim ciljevima.Posto ste vec duzi niz godina u politici,znate odlicno ko su nalogodavci politickih ubistava,tajkuni,kriminalci,korumpirani,prevaranti....pa prema tome da obecate narodu da cete odmah po smestaju u fotelju,da pocnete sa obracunom,hapsenjima,ispitivanjem imovine i oduzimanjem protivzakonito stecenog i zatvorskim kaznama,posto su oni najveca prepreka neophodnim reformama i sprovodjenju zakona,ali bez gledanja kroz prste.Da izmenete zakon o zastarevanju teskih krivicnih dela,da obecate da necete u koaliciju i kohabitaciju sa politickim strankama koje su ucestvovale u kriminal i zlocine i poznate po lopovluku,prevarama i prodavanju magle.Da pozovete u stranku gos.Radulovica i date mu punu podrsku za donosenje i sprovodjenje neophodnih zakona i reformi.Za mene bi to bilo dovoljno da vam ukazem poverenje,bio bi spreman da vam oprostim neke stvari za koje ste veliki krivac.Ako ste se zaista promenili i imate ozbiljne namere da radite u interesu naroda onda to ne treba da vam bude tesko.

Zoran

pre 10 godina

"Sad je gotov stvarno. Tata pobego je zec. Ovaj čovek je neuništiv".

P.S. A čuj, legitimno je pokušati ponovo, ali mrka kapa. Jednom me možeš prevariti, ali drugi put ni pod razno.

Branko

pre 10 godina

Do danas sam mislio da je vrh cinizma i bezobrazluka Tadićeva i Radulovićeva imovinska karta (obojica beskućnici). Ali Tadić je prevazišao Tadića danas... posle današnje emisije makar su neke stvari jasne: Samo su on, Petrović i Čanak sposobni i pošteni, glavobolju je zadao Dinkiću i Vučiću. Čovek danas sve ispljuva, od Đilas je tražio 35% da bi priznao uspeh, a on politička gromada se zadovoljava sa 10% (čudno da svi u Šanetovoj blizini vole tu cifru). DS-u je predlagao da budu ljuta opozicija, a on samo što ne poturi danas zadnjicu (kad nije dao odgovor o postizbornoj koaliciji). A vi SNS botovi na mitinzima tražite od Vučića sledeće odgovore: Kako može da razmišlja o koaliciji sa Čankom koji samostalno nikad nema preko 2%, kako glasači u Šapcu da glasaju kad su godinama isključivo glasali protiv Tadića i Petrovića i kako će objasniti davanje funkcije liku poput Miodraga Rakića? Blago nama ako se udruže naprednjaci i modernjaci, tj. Ozren i Alamunja... KASAlausi

prokleta avlija

pre 10 godina

ovo je definitivno vucicev krah...djilas,nova stranka15%,tadic,petrovic,ugljanin 10%, ceda,radulovic i canak 12%, dinkic 5%, dss 7%, sns 30, sps 10%, od sns oduzmite 10ljajicevih poslanika koji menjaju naklonost kako vetar duva i jos ako udju dveri ili radikali u parlament eto carlame, nema vlade,prazna je prica da ce tadic sa vucicem,DS ide u tri kolone da rusi vucica,beli listici se opredeljuju,nema vlade u zakonskom roku i ide se na nove izbore

Saša

pre 10 godina

Gostovanje danas je bilo otužno. Recite Tadiću da više nema šanse u politici, za njegovo dobro. Inače, srlja u peti poraz (predsednički izbori, premijer, počasni predsednik, pokušaj preuzimanja DS). Hvala.

Skywalker

pre 10 godina

Na izbore ce izaci 50% stanovnistva Srbije sa pravom glasa, pa niko nema potrebu da to objavljuje. Sta to mene briga sto ti izlazis na izbore? Ko si ti? Ne zelim da te se secam jer ne pamtim nista dobro.

Informisani...

pre 10 godina

Krajni rok za predaju potprisa je 2.mart...malo se informisite pre nego netacno i amaterski komentarisete nesto...ako godinama stranke koje dostignu 2 ili 3 odsto glasova mogu da skupe potpise za ucesce na izborima,Tadic ce to uspeti za 2 do 4 dana...to je realnost,sta god mi misili o njemu...

Sale

pre 10 godina

Da bi se GRAĐANIN Boris Tadić prijavio za Izbore i podneo nekakvu listu, MORA da ima najmanje 10.000 potpisa! Krajnji rok za predaju kandidature je prekosutra. Kada će Tadić da sakupi potpise na legalan način, samo se pitam?
(zoran, 2. februar 2014 13:34)

Pripremio je on to ne brini se, posto odavno rovari tu i tamo a kao fol odlucice za 2-3 dana. Meni iskreno nikad nije nesto ni bio zanimljiva opcija sa svojom garniturom posto mu se sav program svodio na price o EU, bice divno i sjajno a ta prica ne pije vodu. Uostalom pokazali su se lose, a sada su otkrili i svoje pravo lice.

Realan

pre 10 godina

Koliko ljudi u Serbistanu ima pileci mozak...Stalno prozivke da je Tadic reinkarnisao SPS?!?! Da se Tadic nije ''uortacio'' 2008.god. sa SPS-om, i preveo ga na evropski put, imali bi u tom trenutku Vladu SRS+SPS+DSS=Seselj+Kostunica+Dacic=''zlatne'' 90-e!! Gde bi Srbija bila sada? Mozda bi vecina bila u rovovima na Kosovu? Opet pod sankcijama?

ex-flomaster, sada marker XXL

pre 10 godina

Jos jedan ortodoksni pripadnik beogradske bulumente! Sramota, bio predsednik drzave i sad umislja da moze da prosvescuje narod!
Smeta mu Zivkovic sto je povezan sa kapitalom, a u stranci navukao najgore tajkuncine za koje je Zivkovic mala beba!
Smeta mu V.Pesic kao "lider belih listica" !!
Alo, onaj ko je na proslim izborima sve prezvljao, sada ce opet prezvljati sve i povesti jos nekog sa sobom. Kakva bre crna Vesna, sta je ona Sv. Petka, a ti "beli" su ovce koje slusaju njen zov. Briga onog ko je protiv svih vas bahatih i za Vesnu i za bilo koju part.hordu.
Gde li vi zivite ljudi?

;)

pre 10 godina

Sada si se setio reforme obrazovanja, sada si se setio da ne postoje optimalni uslovi za razvoj malih i srednjih preduzeća...možemo do sutra da nabrajamo šta je sve moralo biti urađeno, a nije. Ono što juče nisi uradio, teško da ćeš uraditi sutra.

potkivač

pre 10 godina

Gospodine Tadicu, stvarno ste jadni!
Vecina iz DS vas je odbacila a vi sada stvarate blok protiv DS!
Zalosno je sta radite!
Zelim vam uspeh, ali moj glas i glas moje porodice vise nikada necete dobiti!

beogradjanin

pre 10 godina

podrzavam BORISA TADICA u njegovoj borbi za demokratiju,najbolje resenje za ovu zemlju je BORIS PREDSEDNIK-VUCIC PREMIJER...jedino njih dvojca znaju,mogu,umeju i imaju snage da zaustave propast SRBIJE I KRIMINAL U SRBIJI I NARKO KLANOVE...samo napred u vasoj borbi za nasu decu,unucice!!!!

Zvezdas Beogradjanin demokrata

pre 10 godina

Pazljivo sam ga slusao na TV Prva. Sve vreme se posipao pepelom.On i njegova politika u proslosti i njgeovo vidjenje politika danas i sutra.Rceda je gresio.Isto kao i Vucic.Sta smo mi imali od tih gresaka. NISTA. Covek nikako da se pomiri da je 2012 izgubio izbore I jos muizmislili mesto pocasnog predsednika. Pukao je na stranackim izborima. Njegova politika je pukla i na nedavnom GO DS-a.Hteo bi i dalje vodja da bude. Jedino sto mogu da mu odobrim je danasnja politika SNS-a i tabloidizacija Srbije

Adriano Celentano

pre 10 godina

Bio si greska DS-a, nikada te Zoran ne bi plasirao da se on pitao, ovog drugog Zorana da si ostavio na miru jer mu nisi ni do kolena. Izgubiti od Tome diplome, pekaca rakije, stiropora, coveka bez znanja engledkog, srednjoskolca, je sramota. To je dovoljan razlog da nestanes, DS sa novim ljudima ima sanse.

Pigmalion

pre 10 godina

Covek bez ikakvog osecaja za vreme izgubljen u proslosti nesvestan svoje uloge. Nekada je bio predsednik sticajem cudnih okolnosti a nikako zbog svojih kapaciteta kao sto je pogresno ubedjen. Opet ce dobiti daleko manji broj glasova nego sto ocekuje ali to njega nece sprecavati da se iznova kandiduje. Ne moze da preboli gubitak funkcije, zivi u ubedjenju da je potrebno samo da objasni ljudima svoju genijalnost posto je neuk narod nikako ne prepoznaje. Tadic je umeo da govori kako on nije predsednik za ovu sirotinjsku drzavu vec za neku bogatu gde bi u punom formatu realizovao svoje ingenioznosti. U tome je problem, ne valja narod.

Slava

pre 10 godina

Svaka cast, hrabrost je u ovoj zemlji imati stav. Dosta su Vase ime i autoritet koristili tajkuni iz DS-a, za licne pozicije i bogacenje i nista im nije bilo sveto!

dare 011

pre 10 godina

@beogradjanin

Možda si beograđanin jer ti u ličnoj karti tako piše ali na osnovu tvog komentara vidim površnost, neznanje, nesposobnost i nevaspitanje... Obojica i Biris i Vučić su vrhunsku demagozi. Boris je samo bolje upakovan i dosledniji od Vučića. Obojica nikada nisu ništa stvorili pre politike. Čak je Vučić vukao zemlju unazad u vreme dok je Boris vukao unapred. Boris je mogao više da uradi na reformama dok je bio na vlasti ali je više voleo popularnost od bolnih reformi. Boli me prst...obojica su očajan izbor. Najbolji se ne bave politikom jer ih je sramota od onih koji se bave!

Ana.

pre 10 godina

Dno dna! Pa kad u stranci nisi imao podršku kako ćeš je imati na izborima? Samo da smanjš izlaznost i glasove DS za novog šefa Vučića. Bravo Borise...
(jaa, 2. februar 2014 13:32)
Isto mislim. Boris je pametan čovek, zna da posle izlaska iz DS i sa odlukom da izađe na izbore, u stvari pomaže Vučiću.
Zašto Borise jedno pričate, a drugo radite?
Da li se svetite DS što su podržali Đilasa? Ako je tako, onda ne mislite dobro ni SrbijI, ni nama.

glasac

pre 10 godina

Sve sto kritikujes slobodno upisi sebi na rabos. Imao si 8 godina da to ispravis. Dete mi je poraslo i u skolu poslo, a sta si ti uradio da zivi i raste u normalnoj zemlji. Jedno veliko nista i to ces i ti dobiti na ovim izborima.

radovan

pre 10 godina

Ima li iko pravo sem PPV Vucica i Precednika Nikolica da , promeni misljenje to jest,"sazri" politicki ! Ima li iko pravo da izda kuma ,prijatelje i partijske drugove i da ih nipodastava kao da su niko i nista, da 20 godina koci Srbiju ,pravi skandale ,itd....
Vidim da napadate sve sto nije partijski vrh sns-a !
... Kupuje diplome , zaposljava kadrove ko da ce smak sveta, dobija od drzave - SPS-a stanove za vreme bombardovanja ,zatim placa ekstr profit pa legalizuje , kune NATO fasisticke ....
Toliko o moralu doticnih .... :(
Sto se tice Tadica samo napred !

vlada adamovic ub

pre 10 godina

Juče je rekao da će odlučiti danas a danas kaže da je odlučio juče. Žao mi je što će na ovaj način otićt sa političke scene.

Djole

pre 10 godina

Borise, Borise... Kada bi samo znao koliko si mi problema napravio? Imam velikih problema kako da objasnim svom desetogodišnjem sinu šta ti ovo radiš. Dete je znalo da si pametan i da su mnogi pametni ljudi uz tebe. Sada se bez ikakvog mog uticaja grozi tvog postupka. Na moj odgovor da je politika takva - on mi kaže tata ako ćeš da budeš kao Boris da prodaš svoje prijatelje - nemoj nikada više da se baviš politikom... U svakom slučaju DNO DNA. A što se tiče onih koji te podržavaju - koliko ja znam to su samo oni koji su se masno okoristili za vreme tvog vodjstva i niko više. Gradjanska, slobodno misleća Srbija - neće glasati za tebe. Nezaposleni - NE - jer si imao šansu da omogućiš stvaranje uslova da se neko od njih i zaposli. Radnici firmi u restrukturiranju - NE - jer im za 8 godina nisi olakšao ni dan. Radnici stranih firmi koje su dobile po 10000 evra po radnom mestu a njima daju 15 do 20000 dinara mesečno - svakako NE. Mogu još da nabrajam one koji neće da te glasaju. Spisak je dug. I od mojih prijatelja iz neposrednog okruženja - NIKO te neće. Svi te preziru. To što tebe preziru me nije briga. Ali me je briga to što sada preziru i mene koji sam ih godinama ubedjivao da glasaju za tebe. Stidim se samog sebe. E Borise Borise. Ostaje i meni i tebi da se pokrijemo ušima i da ćutimo. Velika je ovo bruka za obojicu.

deki

pre 10 godina

IBJ 02.feb.13:57 Bravo bravo bravo, pravo u metu, ovi sto krecu za njim su i najodgovorniji sto je DS tu gde jeste, daleko mu lepa kuca, neka i jedva predjemo cenzus, nema veze ali DS ce se konsolidovati i to veoma brzo

kuvar

pre 10 godina

Ni Djilas a ni odmetnuti Tadić nemaju nikakvu političku viziju kojim putem treba da ide Srbija jer se ni jedan a ni drugi dugo godina nisu bavili Srbijom već sami sobom, jedan svojom ličnom promocijom a drugi svojim ličnim kapitalom!

afrodizijak...

pre 10 godina

Demokratska stranka se raspala u deset partija i svi bi tako rastrkani na izbore...Kako ko izadje iz stranke,bi da se vrati na vlast!Formiraju kao Nove stranke a stari kadrovi...Daju nova obecanja a ni za stara neispunjena,jos nam niko od njih nije odgovarao!Gde je onaj opozicioni rad,odgovornost...Nista jos ne videsmo!Ako je formiranje raznih strancica,samo radi uzimanja vlasti..onda nam to lici na pijacu,gde ce onda te male strancice da se ujedine,ne bi li se nekako dokopali vlasti!I tako izgurali najjaceg!Tako sebi dizu cenu,sta li!Dobijaju onaj koalicioni potencijal,za moguci ulazak u vlast!Ma cista matematika...A sta bi gradjani time dobili!Pa buvlju pijacu i nista vise,naravno!To je ono...mali se nadaju da ce se udati za one vece!A ako ne ima da se svi ujedine neoliberali,desni,levi,centar i sareni,ma nek velikima crkne krava...I eto njih nekom precicom,na vlasti!Mislili smo da ce Tadic svojim odlaskom iz DS-a,da poradi na odgovornosti u proslom periodu i da gradjanima objasni sta se i kako desilo u vreme njihove vladavine...A ono ustvari opet bi svi oni u borbu za vlast!Jeste da je vlast najjaci afrodizijak,naucno utvrdjeno...a u Srbijije i potvrdjeno!Pitam se cesto...a gde smo mi tu u celoj prici!Da li nas neko uopste i vidi!?!Mi vas sve...samo posmatramo!

Sanja

pre 10 godina

Borise VI ste jedini koji mozete da nas izvucete iz ove bede u Srbiji.Jer poznajete problem i samo VI mozete biti predsednik ove nase male Srbije.

Desimir

pre 10 godina

Svojim iskustvom Tadic moze pomoci da se resavaju problemi koje neki politicari i ne uvidjaju da postoje,kao sto su obrazovanje i kultura,dve bitne grane za koje se Boris zalaze.

Djoka

pre 10 godina

Osam godina je ovaj temeljno upropastavao Srbiju i doveo je u takvo stanje, gde su presminkani radikalski populisti dozivljeni kao spasioci; ali to mu bas nije bilo dosta, sada bi on opet na vlast, a posto bas ne moze drugacije, onda obaska sa vuckom i tomisavom! Nista on nece postici - osim naravno jos jedne stete. Spremte se spremte na jos cetiri duge, gladne godine nove antibirokratske revolucije.

Nikola

pre 10 godina

I kako se podelio ds?Na ove sto su se slikali dok su drugi krali i na ove sto su krali dok su se drugi slikali.Ne vidim zbog cega je tadic gori od ovih drugih kad su manje vise podjednako bili na vlasti.

Kuper

pre 10 godina

Auh, ako su to ljudi koji su, kao sto kazes bili uz tebe dok si vladao 8 godina, a znamo kako je bilo tih 8 godina, bojim se da je Đilas daleko bolje resenje.

Lazar

pre 10 godina

To smo znali, nego reci ti nama, preposteni postovaoce istine, HOCE LI BITI RATA AKO DS NE POBEDI NA IZBORIMA KAO STO SI LAGAO 2008.? Ti si savrsen primer narodne, SPOLJA GLADAC, A UNUTRA JADAC. Volim sto se DS raspada,, jos samo da zaglavite ozbiljne robije i da vam se oduzme sva imovina, to bi bio uspeh SRbije. Napred Vucic, dole laznjaci kao DJILAS, pajtic i ostali laznjaci. Zivela Srbija

mikiman

pre 10 godina

A pod vama ili vasim DS-om smo imali koncepciju neku ? Ni ova Nova stranka mi nije jasna. Dok ne izlozite u 10 tacaka vas plan/program za organizaciju promenu stanja na bolje, nemojte da vise trujete narod konstantnim napadina na vlast.

kezi vam se blistava budućnost...

pre 10 godina

Srećna Srbija okupana suncem na ovu vest! Još kad okupi sve one što su, kako kaže Stefanović “otpadali” od DS-a. Ima da drmaju kao puž bukvu!

daniele

pre 10 godina

Eto razloga da izadjem na izbore, i glasam za Borisa naravno!
Zar Kale da mi bude premijer, a Alex i njegovi `strucnjaci` da mi kroje kapu... Ne zaboravite da Boris nije pristao na Kaletovo uslovljavanje, Alex jeste!

zoka

pre 10 godina

Bestidniče! Protraćio si mojih 10god nade da će ovo postati normalna zemlja za život! Da ti nisam poverovao kao pavijan, sada bih bio daleko od ovog brloga. Zaista nemaš trunke srama! Jadniče...

IBJ

pre 10 godina

Gadno mi je više i da komentarišem to što Tadić izgovara. Ko je vodio DS prethodnih desetak godina, Đilas? Ko je paradirao sa Đelićem kao supermenom sa dva svetski priznata fakulteta pa za premijera stavio Koštunicu? Ko je šest godina bio alfa i omega politike u Srbiji i uporno izbegavao sve ozbiljnije reforeme? Ko je inaugurisao Snežanu Malović i Natu Mesarević da upropaste reformu sudstva iz PROCEDURALNIH razloga? Ko je doveo Dragina da raznosi džakove po Srbiji umesto da reformiše poljoprivredu? Ko nam je natovario Petroviće, Trivanke, Duliće, i druge uveoke na ministarska mesta? Ko je izgubio izbore od Tome stiropor-diplome, a ko razvalio Vučića? Ko je doveo DS do ivice bankrotstva svojom megalomanskom kampanjom, a ko je posle dugove vraćao? Dal' bi ti imao "cojones" da preuzmeš vođenje Vlade posle ubistva Đinđića? Je li neko drugi puk'o na predsedničkim izborima pa dva dana posle krenuo da mesečari izigravajući mandatara za sastav Vlade? Jel' nekog drugog onda Ivica "Čerčil" zavrnuo kao poslednjeg slepca?

Ja mogu ovako još do sutra, ali da zaključim: hvala dragom bogu što ti više ne poznaješ DS kao "svoju" jer to znači da je ona sada mnogo bolja. I hvala ti što vodiš iz stranke sav taj politički otpad sa sobom, jer to garantije da će DS ubuduće biti mnogo bolja. Daleko ti lepa kuća - izaberi neko još udaljenije selo!

mikser

pre 10 godina

Sve ovo više govori o Tadiću kao čoveku nego o svim tim koje je spomenuo. Žalosno je u šta se ovaj čovek pretvorio. Pa ti si izgubio od Nikolića čoveče!!! On priča o vezama privrede i politike? Pa sad smo svi slepi i ludi i ne znamo za njegove veze sa Miškovićem, Đurićem i ostalom bratijom? Iskreno se nadam da će Đilas počistiti ovu sramotu što sebe naziva "demokratsko nešto"!

Bobi

pre 10 godina

Vala ne zna se ko je patetičniji od svih vas. Da li bivši počasni predsednik DS-a, ili Đilas koji je razjurio ono malo ljudi u DS-u što je vredelo (čitaj: Vuk Jeremić), ili pak blaženi Vučić, veliki zimski spasitelj.

Jedina dobra stvar ovih i prošlih izbora je što konačno imam za koga da glasam.

crni domino

pre 10 godina

Neka izadje, ima da prodje kao bos po trnju.
Neka vidi i oseti kako izgleda kada je on izbacio Cedu i Zorana iz DS!
Neka razmisli zasto nije otvorio dosijee, lustrirao naopake politicare, promenio Ustav, pronasao nalogodavce ubistva Djindjica i Curuvije.
Vide ljudi ko je populista demagog i bahata osoba sklona Vucicu jer, pobogu, niko ne poznaje Vucica kao on.
Da si nam ziv i zdrav Tadicu, necemo te niti tvoju luzersku politiku!

milan

pre 10 godina

Biće problema naći "čiste ljude" Tadiću da ili nisu čisti ili će ih neko prljati kao što i sa tobom pokušavaju. Srbija na žalost još uvek luta čak i danas kada se na prvi pogled čini da smo našli spasioca a u stvari je samo nada da je on to za čega ga držimo kao davljenik za slamku. Neka ti je sa srećom i tebi i nama da smo došli do tačke gde bi trebalo sve ugasiti, isključiti i početi iz početka.

kakvo iznenađenje

pre 10 godina

Zašto Boris Tadić nije stvarao stranku pre "dogovora" sa Đilasom? A, da! Trebalo je da mu budale plaćaju stanovanje na Dedinju. Tako vam i treba, to DS. NE POZNAJETE ni ljude koji vas vode. Vodili su vas.

Vlada Ontario

pre 10 godina

Zoran Zivkovic je pohapsio ceo zemunski klan i oko 5.000 kriminalaca za dva dana, dolazile iz celog sveta ekipe da prave reportaze o zemlji bez heroina a vi ste ga sklonili za otprilike dve nedelje. Da bi zaharali likovi kojima si se okruzio poput privrednika Miskovica i na kraju krajeva privrednika Djilasa ciju si biografiju vrlo dobro znao kad si ga od poluanonimusa postavio za kandidata za Beograd. Nazalost vreme Tadica ostace upamceno kao vreme tajkuna i propustenih sansi za one koji to nisu.
A sad se skloni, zbog tebe i tvojih sam emigrirao.

Sumatra

pre 10 godina

daleko od toga da je djilas idealan, ali kako je krenula ekipa da se rasciscava i da se kaci tadicu, kad gledam krah dvogodisnje demagogije ace vucica svemocnog i sve koji mu se nude, sve vise sam siguran u svoj glas ds-u.
naprednjaci su toliko oholi i uvereni u pobedu, mislim da ce se neprijatno iznenaditi. svi mi razocarani, beli listici sta god kojima preobuceni radikali nikada nisu bili opcija sam uveren da cemo izadji na izbore, ako ni zbog cega drugog, onda iz inata.
svaki dan je novi gaf vucica, od radulovica, katastrofalnog izdanja u utisku nedelje, stranackog zaposljavanja, sramnog 'spasavanja'. i sloba je bio uveren u pobedu 2000-e.
nisam clan nijedne partije, ali nijedna partija ne sme da pomisli da je bogom dana, u takvim situacijama uvek smo prolazili katastrofalno.

Bojan

pre 10 godina

Zelim ti da zajedno sa Dinkicem I Petrovicem sa kojima pravis koaliciju, ne predjete cenzus.Vi ste, na celu sa tobom unistili Srbiju, ovi izbori su sada prilika da konacno nestanete I da stvarno budete u nekom "drugom filmu".

jaa

pre 10 godina

Dno dna! Pa kad u stranci nisi imao podršku kako ćeš je imati na izborima? Samo da smanjš izlaznost i glasove DS za novog šefa Vučića. Bravo Borise...

semi

pre 10 godina

Ujedinjenje svih prodemokratskih snaga u jednu koalciju ima sanse da prezive izbore. Rasparcavanjem na vise koalcija padaju svi u paketu.

zoran

pre 10 godina

Da bi se GRAĐANIN Boris Tadić prijavio za Izbore i podneo nekakvu listu, MORA da ima najmanje 10.000 potpisa! Krajnji rok za predaju kandidature je prekosutra. Kada će Tadić da sakupi potpise na legalan način, samo se pitam?

raskc

pre 10 godina

"Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako mogu izlječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć... Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće."

Darko

pre 10 godina

Samo si mi pomogao da izađem i glasam za Đilasa. I samo da znaš zbog tebe i ekipe koju si poveo sa sobom sam i bio beli listić na prošlim izborima. Dobro je znati da nije bilo bez razloga. Drago mi je što ćeš otići na smetlište istorije na ovakav način, jer ono što si svojim nečinjenjem, istorijskim pomirenjima, formiranjem SNS-a, reformom pravosuđa i da ne nabrajam učinio za vreme svog mandata Srbija ti ne sme zaboraviti.

Vojvodjanin

pre 10 godina

U Vojvodini ce mu pokrajinski poslanik Milos Gagic biti glavni operativac! Gagic je u poslednja dva mandata pokrajinski poslanik i nikome, ali bas nikome, nije pomogao u GrO DS NS!!! Gledao je samo sebe.
Borise, ako su to NOVI ljudi koje si nam predlagao, onda je dobro sto zajedno sa njima napustas DS.
U Novom Sadu uskoro ocekujemo talas isclanjivanja. Preziveli smo to vec nekoliko puta, prezivecemo i sada.

davidovica

pre 10 godina

nemam komentar. ovi zadnji potezi govore o tadiću kao o čoveku. a i o nama jer nam je bio predsednik 8 godina. i šta mu je cilj? 10%. da nije tužno bilo bi smešno. ovako je samo jadno i tužno.....

Nebojsa

pre 10 godina

Kakav junak! Postavi pred sebe cilj od 10%, tj. unapred govori da ne igra na pobedu, tužno.
Sve preko 3% za njega je previše. Pristao je da bude Vučićev pion, i kao takvog će ga istorija na kraju i zapamtiti.

goran

pre 10 godina

borise stidi se tvog postupka ti si napravio sns i sad rusis ds al borise nemoj da zaboravis da si bio osam godina na vlasti to narod ne zaboravlja a seti se ako imas obraza gde te je pokojni DR. ZORAN DJINDJIC slao da budes direktor pa te vratila akademija nauka u celu pricu .... SRAMOTA

Milos

pre 10 godina

Gde taj cirkus da prodje bez tebe? Evo mladi vidite da se bavljenjem politikom ne isplati ako ne znate nista da radite u zivotu. U politiku treba da udjete kao ostvareni ljudi i strucnjaci a da ste pri tome i ekonomski nezavisni. Ovaj covek na zalost nije se drzao svoje struke i nije se u njoj ostvario i sada mora da se vucara po politici i izborima.

toza

pre 10 godina

Nije Živković problem kao što tvrdi Tadić već njegova želja da ponovo bude predsednik DS. Tadić kaže "sa onima koji su podržavali moju politiku" a ja mislio da je to politika Demokratske stranke. Očigledno je zapelo kod toga da li DS treba da ostane opozicija ili da se nudi novoj vladi. Moje mišljenje je da DS treba da se bori za što više glasova ali da treba da ostane opozicija. Ostavio bih još vremena SNS-u (mislim Vučiću) da pokažu šta znaju. Ukoiko stvari krenu na gore (što je skoro izvesno uzimajući u obzir da Vučić kao autokrata ne trpi nikoga ko zna a ovo ostali nemogu ništa da pomognu) treba nam neko ko će ih zameniti. Uostalom tako treba da funkcionišu demokratska društva. U svakom slučaju pametno od Đilasa što ne reaguje na izjave Tadića. Tako treba da ostane i do kraja kampanje.

бт

pre 10 godina

"Mi nećemo bolje živeti ako građani nemaju pune informacije o tome kuda se kreće, kaže on." Тадић је 2008. године добио изборе под слоганом "и Косово и Европа" којом је обмануо грађане јер није желео да им пружи пуну информацију да у Евроспку унију не можемо ући док не признамо Косово. Зашто тада није пружио пуне информације својим бирачима него тек сада?

Ako prodje, prodje

pre 10 godina

E expredsednice, ne znam ko ce u koaliciju sa vama, ali to mogu samo biti neki trajni ili nedavni gubitnici. Cenzus nece proci, tu ni moguca artiljerijska tabloidna podrska nece pomoci. Zivi bili pa videli.

davidovica

pre 10 godina

nemam komentar. ovi zadnji potezi govore o tadiću kao o čoveku. a i o nama jer nam je bio predsednik 8 godina. i šta mu je cilj? 10%. da nije tužno bilo bi smešno. ovako je samo jadno i tužno.....

Bojan

pre 10 godina

Zelim ti da zajedno sa Dinkicem I Petrovicem sa kojima pravis koaliciju, ne predjete cenzus.Vi ste, na celu sa tobom unistili Srbiju, ovi izbori su sada prilika da konacno nestanete I da stvarno budete u nekom "drugom filmu".

Sumatra

pre 10 godina

daleko od toga da je djilas idealan, ali kako je krenula ekipa da se rasciscava i da se kaci tadicu, kad gledam krah dvogodisnje demagogije ace vucica svemocnog i sve koji mu se nude, sve vise sam siguran u svoj glas ds-u.
naprednjaci su toliko oholi i uvereni u pobedu, mislim da ce se neprijatno iznenaditi. svi mi razocarani, beli listici sta god kojima preobuceni radikali nikada nisu bili opcija sam uveren da cemo izadji na izbore, ako ni zbog cega drugog, onda iz inata.
svaki dan je novi gaf vucica, od radulovica, katastrofalnog izdanja u utisku nedelje, stranackog zaposljavanja, sramnog 'spasavanja'. i sloba je bio uveren u pobedu 2000-e.
nisam clan nijedne partije, ali nijedna partija ne sme da pomisli da je bogom dana, u takvim situacijama uvek smo prolazili katastrofalno.

Vlada Ontario

pre 10 godina

Zoran Zivkovic je pohapsio ceo zemunski klan i oko 5.000 kriminalaca za dva dana, dolazile iz celog sveta ekipe da prave reportaze o zemlji bez heroina a vi ste ga sklonili za otprilike dve nedelje. Da bi zaharali likovi kojima si se okruzio poput privrednika Miskovica i na kraju krajeva privrednika Djilasa ciju si biografiju vrlo dobro znao kad si ga od poluanonimusa postavio za kandidata za Beograd. Nazalost vreme Tadica ostace upamceno kao vreme tajkuna i propustenih sansi za one koji to nisu.
A sad se skloni, zbog tebe i tvojih sam emigrirao.

mikser

pre 10 godina

Sve ovo više govori o Tadiću kao čoveku nego o svim tim koje je spomenuo. Žalosno je u šta se ovaj čovek pretvorio. Pa ti si izgubio od Nikolića čoveče!!! On priča o vezama privrede i politike? Pa sad smo svi slepi i ludi i ne znamo za njegove veze sa Miškovićem, Đurićem i ostalom bratijom? Iskreno se nadam da će Đilas počistiti ovu sramotu što sebe naziva "demokratsko nešto"!

zoran

pre 10 godina

Da bi se GRAĐANIN Boris Tadić prijavio za Izbore i podneo nekakvu listu, MORA da ima najmanje 10.000 potpisa! Krajnji rok za predaju kandidature je prekosutra. Kada će Tadić da sakupi potpise na legalan način, samo se pitam?

raskc

pre 10 godina

"Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako mogu izlječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć... Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće."

jaa

pre 10 godina

Dno dna! Pa kad u stranci nisi imao podršku kako ćeš je imati na izborima? Samo da smanjš izlaznost i glasove DS za novog šefa Vučića. Bravo Borise...

IBJ

pre 10 godina

Gadno mi je više i da komentarišem to što Tadić izgovara. Ko je vodio DS prethodnih desetak godina, Đilas? Ko je paradirao sa Đelićem kao supermenom sa dva svetski priznata fakulteta pa za premijera stavio Koštunicu? Ko je šest godina bio alfa i omega politike u Srbiji i uporno izbegavao sve ozbiljnije reforeme? Ko je inaugurisao Snežanu Malović i Natu Mesarević da upropaste reformu sudstva iz PROCEDURALNIH razloga? Ko je doveo Dragina da raznosi džakove po Srbiji umesto da reformiše poljoprivredu? Ko nam je natovario Petroviće, Trivanke, Duliće, i druge uveoke na ministarska mesta? Ko je izgubio izbore od Tome stiropor-diplome, a ko razvalio Vučića? Ko je doveo DS do ivice bankrotstva svojom megalomanskom kampanjom, a ko je posle dugove vraćao? Dal' bi ti imao "cojones" da preuzmeš vođenje Vlade posle ubistva Đinđića? Je li neko drugi puk'o na predsedničkim izborima pa dva dana posle krenuo da mesečari izigravajući mandatara za sastav Vlade? Jel' nekog drugog onda Ivica "Čerčil" zavrnuo kao poslednjeg slepca?

Ja mogu ovako još do sutra, ali da zaključim: hvala dragom bogu što ti više ne poznaješ DS kao "svoju" jer to znači da je ona sada mnogo bolja. I hvala ti što vodiš iz stranke sav taj politički otpad sa sobom, jer to garantije da će DS ubuduće biti mnogo bolja. Daleko ti lepa kuća - izaberi neko još udaljenije selo!

Milos

pre 10 godina

Gde taj cirkus da prodje bez tebe? Evo mladi vidite da se bavljenjem politikom ne isplati ako ne znate nista da radite u zivotu. U politiku treba da udjete kao ostvareni ljudi i strucnjaci a da ste pri tome i ekonomski nezavisni. Ovaj covek na zalost nije se drzao svoje struke i nije se u njoj ostvario i sada mora da se vucara po politici i izborima.

zoka

pre 10 godina

Bestidniče! Protraćio si mojih 10god nade da će ovo postati normalna zemlja za život! Da ti nisam poverovao kao pavijan, sada bih bio daleko od ovog brloga. Zaista nemaš trunke srama! Jadniče...

Adriano Celentano

pre 10 godina

Bio si greska DS-a, nikada te Zoran ne bi plasirao da se on pitao, ovog drugog Zorana da si ostavio na miru jer mu nisi ni do kolena. Izgubiti od Tome diplome, pekaca rakije, stiropora, coveka bez znanja engledkog, srednjoskolca, je sramota. To je dovoljan razlog da nestanes, DS sa novim ljudima ima sanse.

Djole

pre 10 godina

Borise, Borise... Kada bi samo znao koliko si mi problema napravio? Imam velikih problema kako da objasnim svom desetogodišnjem sinu šta ti ovo radiš. Dete je znalo da si pametan i da su mnogi pametni ljudi uz tebe. Sada se bez ikakvog mog uticaja grozi tvog postupka. Na moj odgovor da je politika takva - on mi kaže tata ako ćeš da budeš kao Boris da prodaš svoje prijatelje - nemoj nikada više da se baviš politikom... U svakom slučaju DNO DNA. A što se tiče onih koji te podržavaju - koliko ja znam to su samo oni koji su se masno okoristili za vreme tvog vodjstva i niko više. Gradjanska, slobodno misleća Srbija - neće glasati za tebe. Nezaposleni - NE - jer si imao šansu da omogućiš stvaranje uslova da se neko od njih i zaposli. Radnici firmi u restrukturiranju - NE - jer im za 8 godina nisi olakšao ni dan. Radnici stranih firmi koje su dobile po 10000 evra po radnom mestu a njima daju 15 do 20000 dinara mesečno - svakako NE. Mogu još da nabrajam one koji neće da te glasaju. Spisak je dug. I od mojih prijatelja iz neposrednog okruženja - NIKO te neće. Svi te preziru. To što tebe preziru me nije briga. Ali me je briga to što sada preziru i mene koji sam ih godinama ubedjivao da glasaju za tebe. Stidim se samog sebe. E Borise Borise. Ostaje i meni i tebi da se pokrijemo ušima i da ćutimo. Velika je ovo bruka za obojicu.

potkivač

pre 10 godina

Gospodine Tadicu, stvarno ste jadni!
Vecina iz DS vas je odbacila a vi sada stvarate blok protiv DS!
Zalosno je sta radite!
Zelim vam uspeh, ali moj glas i glas moje porodice vise nikada necete dobiti!

Ana.

pre 10 godina

Dno dna! Pa kad u stranci nisi imao podršku kako ćeš je imati na izborima? Samo da smanjš izlaznost i glasove DS za novog šefa Vučića. Bravo Borise...
(jaa, 2. februar 2014 13:32)
Isto mislim. Boris je pametan čovek, zna da posle izlaska iz DS i sa odlukom da izađe na izbore, u stvari pomaže Vučiću.
Zašto Borise jedno pričate, a drugo radite?
Da li se svetite DS što su podržali Đilasa? Ako je tako, onda ne mislite dobro ni SrbijI, ni nama.

Ako prodje, prodje

pre 10 godina

E expredsednice, ne znam ko ce u koaliciju sa vama, ali to mogu samo biti neki trajni ili nedavni gubitnici. Cenzus nece proci, tu ni moguca artiljerijska tabloidna podrska nece pomoci. Zivi bili pa videli.

Darko

pre 10 godina

Samo si mi pomogao da izađem i glasam za Đilasa. I samo da znaš zbog tebe i ekipe koju si poveo sa sobom sam i bio beli listić na prošlim izborima. Dobro je znati da nije bilo bez razloga. Drago mi je što ćeš otići na smetlište istorije na ovakav način, jer ono što si svojim nečinjenjem, istorijskim pomirenjima, formiranjem SNS-a, reformom pravosuđa i da ne nabrajam učinio za vreme svog mandata Srbija ti ne sme zaboraviti.

dare 011

pre 10 godina

@beogradjanin

Možda si beograđanin jer ti u ličnoj karti tako piše ali na osnovu tvog komentara vidim površnost, neznanje, nesposobnost i nevaspitanje... Obojica i Biris i Vučić su vrhunsku demagozi. Boris je samo bolje upakovan i dosledniji od Vučića. Obojica nikada nisu ništa stvorili pre politike. Čak je Vučić vukao zemlju unazad u vreme dok je Boris vukao unapred. Boris je mogao više da uradi na reformama dok je bio na vlasti ali je više voleo popularnost od bolnih reformi. Boli me prst...obojica su očajan izbor. Najbolji se ne bave politikom jer ih je sramota od onih koji se bave!

Balon

pre 10 godina

Ovaj covek je izgubljen i u vremenu i u prostoru. Jedino je dobro to sto sve sto nije valjalo u DS-u sada krenu za njim. Na koaliciju sa Dinkicem je spao! Tuga.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Tadić: Izlazim na izbore 16. marta

Izaci mozes ali "PREVARITI" jos nekoga e to ti nadam se NIKADA vise nece poci za rukom !
Dobro ste procitali "PREVARITI" !
Vecina gradjana koja je glasala ta Tadića glasala je za njega verujuci da ce nastaviti politiku DS i pok. Premijera Djindjica, politiku koja je predstavljala NADU za gradjane Srbije da ce se Srbija "unormaliti" i "distancirati" od zlocinacke politike Milosevicevog rezima a umesto toga "dobili su" Tadića koji ustvari nije bio nista drugo nego "klonirani Milosevic", (izjava Hrvatskog Premijera Zorana Milanovica pre nego sto je postao Premijer Hrvatske koja se lako moze proveriti)
Tadić je zbog opstanka na vlasti "odustao" od svega sto bi ga moglo kostati "ponekog glasa" na izborima i tako je POSTAO RADIKAL "uvijen u plast" kao bajagi "demokrate" koji je "zesce" nego i sam pok. Milosevic da je ostao na vlasti nastavio da brani "tekovine Milosevicevog rezima" da bi se na kraju i sam "udruzio" sa "ostatkom njegove stranke" !
PREVARA i to ISKLJUCIVO gradjana Srbije kojima je DS predstavio kao stranku koja ima "monopol na evropske integracije" omogucila mu je opstanak na vlasti iako Srbija NIJE MRDALA S'MESTA zbog SKRIVANJA ratnih zlocinaca Mladica i Hadzica kao ni zbog njegove politike "I Kosovo i EU" koja je od samog pocetka bila BESMISLENA i samo NA STETU gradjana Srbije!
Odlikovan je i ISTIM ORDENOM kao i Ratko Mladic i Radovan Karadzic koje je zasluzio od Milorada Dodika dok je "radio na pomirenju sa BiH" !

sasa

pre 10 godina

evo ga covek koji se tri puta, ali TRI puta kandidoavo na predsednickim izborima i tako direktno preksrio Ustav koji je doneo sa Kostunicom. Evo ga covek koji je 10 godina bigo Bog i batina u drzavi da spocitava sta u drzavi nije OK!!!
jadnik.
zbog njega i kostunice je vaskrsao SPS i SRS.
Jadno i bedno.

kezi vam se blistava budućnost...

pre 10 godina

Srećna Srbija okupana suncem na ovu vest! Još kad okupi sve one što su, kako kaže Stefanović “otpadali” od DS-a. Ima da drmaju kao puž bukvu!

toza

pre 10 godina

Nije Živković problem kao što tvrdi Tadić već njegova želja da ponovo bude predsednik DS. Tadić kaže "sa onima koji su podržavali moju politiku" a ja mislio da je to politika Demokratske stranke. Očigledno je zapelo kod toga da li DS treba da ostane opozicija ili da se nudi novoj vladi. Moje mišljenje je da DS treba da se bori za što više glasova ali da treba da ostane opozicija. Ostavio bih još vremena SNS-u (mislim Vučiću) da pokažu šta znaju. Ukoiko stvari krenu na gore (što je skoro izvesno uzimajući u obzir da Vučić kao autokrata ne trpi nikoga ko zna a ovo ostali nemogu ništa da pomognu) treba nam neko ko će ih zameniti. Uostalom tako treba da funkcionišu demokratska društva. U svakom slučaju pametno od Đilasa što ne reaguje na izjave Tadića. Tako treba da ostane i do kraja kampanje.

kakvo iznenađenje

pre 10 godina

Zašto Boris Tadić nije stvarao stranku pre "dogovora" sa Đilasom? A, da! Trebalo je da mu budale plaćaju stanovanje na Dedinju. Tako vam i treba, to DS. NE POZNAJETE ni ljude koji vas vode. Vodili su vas.

Aleksandar

pre 10 godina

Imam 19 godina i do sada nisam glasao, ali cu verovatno sada probiti led.Ne zato sto mislim da ima neke razlike medju njima, vec iz inata.Iz inata prema svima onima koji ce glasati za Vucka Spasitelja.sve je bolje nego diktatura.

;)

pre 10 godina

Sada si se setio reforme obrazovanja, sada si se setio da ne postoje optimalni uslovi za razvoj malih i srednjih preduzeća...možemo do sutra da nabrajamo šta je sve moralo biti urađeno, a nije. Ono što juče nisi uradio, teško da ćeš uraditi sutra.

culex

pre 10 godina

Nema Tadic sta da trazi na predstojeim izborima.Sa obzirom kako je vodio zemlju i na koji nacin ako predje cenzus to ce mu biti veliki uspeh.Jedino sto je uspeo sa ovim potezom jeste da je Demokratsku stranku gurnuo u jos veci kanal oduzevsi im jedan deo birackog tela.

Mile pile

pre 10 godina

Dobro bre Tadicu, koliko godina si bio na celu te tvoje stranke a bogami i drzave? I uprskao si i u stranci i u drzavi. Sta sad bree hoces?

glasac

pre 10 godina

Sve sto kritikujes slobodno upisi sebi na rabos. Imao si 8 godina da to ispravis. Dete mi je poraslo i u skolu poslo, a sta si ti uradio da zivi i raste u normalnoj zemlji. Jedno veliko nista i to ces i ti dobiti na ovim izborima.

crni domino

pre 10 godina

Neka izadje, ima da prodje kao bos po trnju.
Neka vidi i oseti kako izgleda kada je on izbacio Cedu i Zorana iz DS!
Neka razmisli zasto nije otvorio dosijee, lustrirao naopake politicare, promenio Ustav, pronasao nalogodavce ubistva Djindjica i Curuvije.
Vide ljudi ko je populista demagog i bahata osoba sklona Vucicu jer, pobogu, niko ne poznaje Vucica kao on.
Da si nam ziv i zdrav Tadicu, necemo te niti tvoju luzersku politiku!

Realan

pre 10 godina

Koliko ljudi u Serbistanu ima pileci mozak...Stalno prozivke da je Tadic reinkarnisao SPS?!?! Da se Tadic nije ''uortacio'' 2008.god. sa SPS-om, i preveo ga na evropski put, imali bi u tom trenutku Vladu SRS+SPS+DSS=Seselj+Kostunica+Dacic=''zlatne'' 90-e!! Gde bi Srbija bila sada? Mozda bi vecina bila u rovovima na Kosovu? Opet pod sankcijama?

Saša

pre 10 godina

Gostovanje danas je bilo otužno. Recite Tadiću da više nema šanse u politici, za njegovo dobro. Inače, srlja u peti poraz (predsednički izbori, premijer, počasni predsednik, pokušaj preuzimanja DS). Hvala.

goran

pre 10 godina

borise stidi se tvog postupka ti si napravio sns i sad rusis ds al borise nemoj da zaboravis da si bio osam godina na vlasti to narod ne zaboravlja a seti se ako imas obraza gde te je pokojni DR. ZORAN DJINDJIC slao da budes direktor pa te vratila akademija nauka u celu pricu .... SRAMOTA

mirko

pre 10 godina

Gledao sam intervju na Prvoj tv, moj utisak je, da je neuverljivo objasnio razlog izlaska iz DS, a pogotovo dilemu oko izlaska na izbore.
Posle Novog Sada svima je bilo jasno da Boris Tadić napušta stranku. Ovo što mu smeta Živković je smešno, jer Živković je bio predsednik, zamenik predsednika, i visoko pozicioniran u stranci, sve do 2003. Tada mu nije smetao, a što se tiče etikete "žuti lopovi" ona se može više vezati za Tadićevo, nego Živkovićevo vreme. Oni koji su te etikete lepili su posebna priča, a on eto sa njima nešto razgovara, i hvali se kako je pomirio Srbiju. LJudi sa kojima će izaći na izbore, prvenstveno Dušan Petrović imaju više etiketa , nego bilo ko, a taj Petrović je prvi rekao da će Boris Tadić učestvovati na izborima. Za pomenutog gospodina se veže nekoliko biznismena iz Šapca, između ostalog i privatizacija Politike, i neki nevraćeni krediti, voditelj ga o tome nije pitao, a on naravno nije hteo sam govoriti, što je vrlo nepristojna kampanja.
O savetnicima Borisa Tadića, i o bivšim koalicionim partnerima, govorio je on, a vidim da je i to zaboravio.

Predrag

pre 10 godina

Sve se jadan trudi da bude najpametniji,a samo smo videli:
1.Osim sto je ljut na Djilasa,ljut je na sve clanove DS koji nisu njegovi
sledbenici.
2.Ljut je i na DS - globalno.
3.Radi i deluje po nalogu Vucica,sa jedinim ciljem da napravi stetu DS-u.
4.Celog zivota se bavi Srbijom kao sto se sada Jeremic bavi odrzivim razvojem tj svuda po svetu osim u Srbiji;
5.Strasno je kad kazes da niko ne valja,a sebe hvalis;

ma svi su..

pre 10 godina

Ma sve je ovo zabava za nezaposlenu Srbiju!Za gradjane koji se guse u siromastvu...Hepening za bezdusne face i neke bogate u bundi... astraganskoj!Ponovo je ovo sprdanje sa sopstvenim narodom...Ponovo se skrivaju iza tudje muke i jada,zaboravljajuci da su je oni i napravili...Ali sve ce to pokriti jesenje lisce i sas...

Nebojsa

pre 10 godina

Kakav junak! Postavi pred sebe cilj od 10%, tj. unapred govori da ne igra na pobedu, tužno.
Sve preko 3% za njega je previše. Pristao je da bude Vučićev pion, i kao takvog će ga istorija na kraju i zapamtiti.

Zvezdas Beogradjanin demokrata

pre 10 godina

Pazljivo sam ga slusao na TV Prva. Sve vreme se posipao pepelom.On i njegova politika u proslosti i njgeovo vidjenje politika danas i sutra.Rceda je gresio.Isto kao i Vucic.Sta smo mi imali od tih gresaka. NISTA. Covek nikako da se pomiri da je 2012 izgubio izbore I jos muizmislili mesto pocasnog predsednika. Pukao je na stranackim izborima. Njegova politika je pukla i na nedavnom GO DS-a.Hteo bi i dalje vodja da bude. Jedino sto mogu da mu odobrim je danasnja politika SNS-a i tabloidizacija Srbije

Pigmalion

pre 10 godina

Covek bez ikakvog osecaja za vreme izgubljen u proslosti nesvestan svoje uloge. Nekada je bio predsednik sticajem cudnih okolnosti a nikako zbog svojih kapaciteta kao sto je pogresno ubedjen. Opet ce dobiti daleko manji broj glasova nego sto ocekuje ali to njega nece sprecavati da se iznova kandiduje. Ne moze da preboli gubitak funkcije, zivi u ubedjenju da je potrebno samo da objasni ljudima svoju genijalnost posto je neuk narod nikako ne prepoznaje. Tadic je umeo da govori kako on nije predsednik za ovu sirotinjsku drzavu vec za neku bogatu gde bi u punom formatu realizovao svoje ingenioznosti. U tome je problem, ne valja narod.

Vojvodjanin

pre 10 godina

U Vojvodini ce mu pokrajinski poslanik Milos Gagic biti glavni operativac! Gagic je u poslednja dva mandata pokrajinski poslanik i nikome, ali bas nikome, nije pomogao u GrO DS NS!!! Gledao je samo sebe.
Borise, ako su to NOVI ljudi koje si nam predlagao, onda je dobro sto zajedno sa njima napustas DS.
U Novom Sadu uskoro ocekujemo talas isclanjivanja. Preziveli smo to vec nekoliko puta, prezivecemo i sada.

KIKI

pre 10 godina

KOLIKO VIDEM MNOGI KOMENTARI NA TEMU TADIC SU PROTIV NJEGA JER NAS NAROD VECINA IMA KRATKO PAMCENJE STA JE VUCIC OBECAVAO,AOD TOGA NI POLA POSTI NIJE ISPUNJENO,SVE VISE GLADNIH,UMRLE DECE.DUGOVI U MILIJARAMA I POSLE SKORO DVE GODINE NISU SE SREDILI.(HOCE SAMI)DA DRZE SVE U SVOJIM RUKAMA. PITAJTE IH PO CEMU SU BOLJI OD PROSLIH.

oni koji dolaze

pre 10 godina

Tadiću, prosto je k'o pasulj! Kažeš da sadašnji Đilasov DS nije onaj koji prepoznaješ i da nisi bio za saradnju sa naprednjacima. Osnuj odmah novu stranku i dokaži to što tvrdiš! Raspali po naprednjacima, iznesi sav prljav veš što imaš, ponavljaj svaki dan šta su do nedavno pričali i kako su nas kočili u onome što sad sebi pripisuju u zaslugu, traži od međunarodnih faktora i susednih država da zahtevaju hapšenje i izručenje Nikolića i Vučića, najmanje zbog istih stvari za koje se sudi i Šešelju, obelodani ko su im finansijeri i pomagači... Urniši ih! Takmičite se ti i Đilas ko će više da ih razobliči i upropasti. Beskompromisno i bez pardona, onako radikalski, kao što su radili i oni! I ne pljuj Đilasa, a ni on tebe! Zdravorazuman deo biračkog tela odlučiće između vas dvojice, srazmerno tome koliko ga uverite da ste protiv naprednjačke pošasti! I koliko ga uverite da će ta pošast biti rasturena i bespovratno uništena, ako dođete na vlast! Bez pardona i ostatka! Do poslednjeg "šrafčića", do poslednje fukare koja se išta o naprednjake okoristila! Svako koga su zaposlili i nakačiči na budžet države ili lokalnih samouprava da bude najuren! Pare da vrati, sa kamatom! Svaki korumpirani medij da bude zatvoren,a sve pare što je dobio isto da vrati sa kamatom! Da se procesuiraju svi koji su sarađivali sa naprednjacima u njihovim idiotlucima! Po kratkom postupku! Odmazda, nego šta! Ako nas u to uverite glasaćemo vas. A onda se udružite i napravite antinaprednjačku vladu!

Sasa J

pre 10 godina

E moj Borise... Uspeo si da izgubiš od Tome. Dragan Djilas je uspeo da razbije Aleksandra Vučića - u istom periodu. Ja bih rekao da je to problem i da u tom grmu leži zec. To tebe boli. Poraz mora da se podnese sportski da bi mogao da opstaneš i traješ u poslu koji se zove politika. Svoji saradnici mora da se poštuju - a naročito kada postižu bolje rezultate od nas samih. Što se tiče Zorana Živkovića - kritikovao je ali nije rušio Demokratsku stranku i pokazao se kao mnogo veći Džek i sportista sa mnogo više fer pleja.

Intelektualac

pre 10 godina

Dzaba Borise. Dzaba se trudis. Znas da ako izadje intelektualna Srbija nemas sansi.Ta intelektualna Srbija te je oterala u poraz. Suvise lepo misljenje o sebi imas. Ako izadje intelektualna Srbija glasace za Djilasa

katarina

pre 10 godina

Ovaj covek je dokrajcio DS svojom pogresnom politikom, ali mu nije dosta pa ce osnovati novu stranku koja ce dodatno unistiti DS. To samo govori koliko je licemeran i koliko mu je stalo samo do licne promocije. Pored toga nije mu strano da udje u koaliciju sa SNS-om. Aman covece izgubio si izbore 2012. godine, unistio stranku. Pa skloni se u politicku penziju, ne davi vise.

srbin

pre 10 godina

SNS je prethodne izbore dobio zahvaljujuci tebi. Bice jos na vlasti jel nema nikakvu ozbiljniju politicku stranku kao protivnike. Jos dugo ces Srbijo da grcas.

ex-flomaster, sada marker XXL

pre 10 godina

Jos jedan ortodoksni pripadnik beogradske bulumente! Sramota, bio predsednik drzave i sad umislja da moze da prosvescuje narod!
Smeta mu Zivkovic sto je povezan sa kapitalom, a u stranci navukao najgore tajkuncine za koje je Zivkovic mala beba!
Smeta mu V.Pesic kao "lider belih listica" !!
Alo, onaj ko je na proslim izborima sve prezvljao, sada ce opet prezvljati sve i povesti jos nekog sa sobom. Kakva bre crna Vesna, sta je ona Sv. Petka, a ti "beli" su ovce koje slusaju njen zov. Briga onog ko je protiv svih vas bahatih i za Vesnu i za bilo koju part.hordu.
Gde li vi zivite ljudi?

deki

pre 10 godina

IBJ 02.feb.13:57 Bravo bravo bravo, pravo u metu, ovi sto krecu za njim su i najodgovorniji sto je DS tu gde jeste, daleko mu lepa kuca, neka i jedva predjemo cenzus, nema veze ali DS ce se konsolidovati i to veoma brzo

Lazar

pre 10 godina

To smo znali, nego reci ti nama, preposteni postovaoce istine, HOCE LI BITI RATA AKO DS NE POBEDI NA IZBORIMA KAO STO SI LAGAO 2008.? Ti si savrsen primer narodne, SPOLJA GLADAC, A UNUTRA JADAC. Volim sto se DS raspada,, jos samo da zaglavite ozbiljne robije i da vam se oduzme sva imovina, to bi bio uspeh SRbije. Napred Vucic, dole laznjaci kao DJILAS, pajtic i ostali laznjaci. Zivela Srbija

daniele

pre 10 godina

Eto razloga da izadjem na izbore, i glasam za Borisa naravno!
Zar Kale da mi bude premijer, a Alex i njegovi `strucnjaci` da mi kroje kapu... Ne zaboravite da Boris nije pristao na Kaletovo uslovljavanje, Alex jeste!

Kuper

pre 10 godina

Auh, ako su to ljudi koji su, kao sto kazes bili uz tebe dok si vladao 8 godina, a znamo kako je bilo tih 8 godina, bojim se da je Đilas daleko bolje resenje.

solarna olujica

pre 10 godina

Boze Borise...ovi nemaju koncept ??? pa ok nemaju...tvoj koncept smo vec videli i mogu ti reci da mi se ne svidja...nikako...a na kraju krajeva, nema vise ni kome da se izvinjavas, tako da male vajde od tebe i tvojih koncepta !!!!

куче драгољупче

pre 10 godina

ма кога је брига да ли ћеш ти иѕаћи на изборе.Слободно изађи али знај да их нећеш добити.

mozak

pre 10 godina

Ovo što se dešava u DS ili oko DS je sasvim prirodna i normalna stvar. Setite se koja su sve imena bila, ili su i dalje članovi DS. To su ljudi koji imaj mozak, razmišljaju svojom glavom i tu je teško praviti kompromise. Ali avaj, srpski glasač bez mozga, ili sa mozgom koga ne ume da upotrebi, radije će biti ovca i glasati za svog čobanina. I to ne bi bilo toliko strašno da posledice njihovog izbora nisu kroz istoriju bile katastrofalne. Setite se S.M. Dok je ovaca biće i šišanja, ali šta čekaju ovi što misle da nisu ovce, ne znam.

Sale

pre 10 godina

Da bi se GRAĐANIN Boris Tadić prijavio za Izbore i podneo nekakvu listu, MORA da ima najmanje 10.000 potpisa! Krajnji rok za predaju kandidature je prekosutra. Kada će Tadić da sakupi potpise na legalan način, samo se pitam?
(zoran, 2. februar 2014 13:34)

Pripremio je on to ne brini se, posto odavno rovari tu i tamo a kao fol odlucice za 2-3 dana. Meni iskreno nikad nije nesto ni bio zanimljiva opcija sa svojom garniturom posto mu se sav program svodio na price o EU, bice divno i sjajno a ta prica ne pije vodu. Uostalom pokazali su se lose, a sada su otkrili i svoje pravo lice.

Djindjicev DSovac

pre 10 godina

Ne verujem da ima sanse da gledamo jos jedan Povratak Otpisanih, ovaj put sa Tadicem u glavnoj ulozi. Covek je svojevremeno umislio da je i tata i mama za sve ostale politicare pa prirodno mora o svemu da se pita. Sada kada je postao bitan koliko i lanjski sneg, promena mu ne prija bas mnogo i rado bi (nas) ponovo zajahao. Izgleda da je sam Tadic najvise poverovao medijskim sarenim lazama o tome kako je bio lep pametan i sposoban pa sad, kad je ostao bez vlasti, jos ne moze da se opasulji kako je tako naglo i sistematski postao politicki impontentan.

Neverni Toma (ne diploma)

pre 10 godina

Ne znam kako Vi, ali ja više verujem ovom čoveku nego svima ostalima koji ostaju u DS-u, zajedno. Možete me ubediti u suprotno samo ako mi kažete šta je za vreme svog bavljenja politikom ukrao, proneverio (samo u materijalnom smislu, ne interesuje me vaše poverenje, to je relativna stvar), sa kojom velikom aferom bi mogli povezati njegovo ime. Na kraju krajeva, što ga više pljujete, sve mi je draži. Još nisam odlučio da li ću za njega glasati, ali po svoj prilici, vi ćete mi pomoći u tome. Samo napred, negativna kampanja u Srbiji je uvek donosila kontraefekat.

tomislav

pre 10 godina

uz svo duzno postovanje prema tadicu, i svemu sto mu je poslo za rukom, a to su sprecavanje srs-sps-dss koalicija 2008, ssp, beli sengen i kandidatura za clanstvo u eu, posle dva predsednicka mandata se pisu memoari... s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo

ludimilojko

pre 10 godina

Opšte je poznato da se siromašan čovek ne može baviti politikom, a kamoli izlaziti na izbore, pa se nešto pitam ko plaća ovaj izlazak na izbore?

Wolfgang Jowanovich

pre 10 godina

A sta Tadic trazi tamo i u cije ime?
(leksa, 1. februar 2014 23:43)

Napred Tadicu! Za pobedu srpske demokratije!
U Evropi je danas mnogo znacajnija uloga demokratskih partija nego li radikalnih. Radikalnim partijma su polomljeni rogovi i u Srbiji. Cak su i ovi nasi morali ime da menjaju u SNS. Pre se oni drugcije zvase.

Branko

pre 10 godina

Do danas sam mislio da je vrh cinizma i bezobrazluka Tadićeva i Radulovićeva imovinska karta (obojica beskućnici). Ali Tadić je prevazišao Tadića danas... posle današnje emisije makar su neke stvari jasne: Samo su on, Petrović i Čanak sposobni i pošteni, glavobolju je zadao Dinkiću i Vučiću. Čovek danas sve ispljuva, od Đilas je tražio 35% da bi priznao uspeh, a on politička gromada se zadovoljava sa 10% (čudno da svi u Šanetovoj blizini vole tu cifru). DS-u je predlagao da budu ljuta opozicija, a on samo što ne poturi danas zadnjicu (kad nije dao odgovor o postizbornoj koaliciji). A vi SNS botovi na mitinzima tražite od Vučića sledeće odgovore: Kako može da razmišlja o koaliciji sa Čankom koji samostalno nikad nema preko 2%, kako glasači u Šapcu da glasaju kad su godinama isključivo glasali protiv Tadića i Petrovića i kako će objasniti davanje funkcije liku poput Miodraga Rakića? Blago nama ako se udruže naprednjaci i modernjaci, tj. Ozren i Alamunja... KASAlausi

Skywalker

pre 10 godina

Na izbore ce izaci 50% stanovnistva Srbije sa pravom glasa, pa niko nema potrebu da to objavljuje. Sta to mene briga sto ti izlazis na izbore? Ko si ti? Ne zelim da te se secam jer ne pamtim nista dobro.

Djoka

pre 10 godina

Osam godina je ovaj temeljno upropastavao Srbiju i doveo je u takvo stanje, gde su presminkani radikalski populisti dozivljeni kao spasioci; ali to mu bas nije bilo dosta, sada bi on opet na vlast, a posto bas ne moze drugacije, onda obaska sa vuckom i tomisavom! Nista on nece postici - osim naravno jos jedne stete. Spremte se spremte na jos cetiri duge, gladne godine nove antibirokratske revolucije.

vlada adamovic ub

pre 10 godina

Juče je rekao da će odlučiti danas a danas kaže da je odlučio juče. Žao mi je što će na ovaj način otićt sa političke scene.

Zoran

pre 10 godina

"Sad je gotov stvarno. Tata pobego je zec. Ovaj čovek je neuništiv".

P.S. A čuj, legitimno je pokušati ponovo, ali mrka kapa. Jednom me možeš prevariti, ali drugi put ni pod razno.

soleks

pre 10 godina

Panika u mnogim taborima, bez razloga, čini mi se. Izlazak Borisa će podići izlaznost demokratskog biračkog tela i ne pomaže Vučiću, iako će on, svejedno, dobiti izbore. Ugrožen je samo LDP, jer je pre Borisovog povratka mogao da računa na glasove razočaranih demokrata, sada mu je i cenzus neizvestan. Elem, bez foliranja, koaliciji sa Vučićem se posle izbora nadaju svi... a on će verovatno opet da izabere Dačića, samo pod boljim uslovima... ili eventualno Čedu...

nišlija

pre 10 godina

Godinama sam glasao za DS ali sada stvarno pojma nemam šta i kako raditi.
Čemu ovo blamiranje g.dine Tadiću pa iz aviona se vidi da će ovaj rascep
u DS-i koštati mnogo i jedne i druge,pa ovo je najgore moguće što se desilo
razvodnjavanje i prepucavanja,sramota, po ko zna koji put agonija se nastavlja dokle više aman ljudi.... imate li dušu ovoga puta definitivno ne izlazim a i zašto bi ....

Zmajvitez

pre 10 godina

DS bez Borisa Tadica nikad vise nece biti ni bluzu nekog ozbiljnijeg rezultata na izborima. DS polako ali sigurno odlazi u proslost.

kjelini

pre 10 godina

Odlucio je Tadic malo ranije a ne juce...Evidentno je da je izgubio podrsku naroda sto ce tek da vidi na predstojecim izborima.Sve ovo meni lici da mu je cilj na sve moguce nacine da se domogne vlasti.

radovan

pre 10 godina

Ima li iko pravo sem PPV Vucica i Precednika Nikolica da , promeni misljenje to jest,"sazri" politicki ! Ima li iko pravo da izda kuma ,prijatelje i partijske drugove i da ih nipodastava kao da su niko i nista, da 20 godina koci Srbiju ,pravi skandale ,itd....
Vidim da napadate sve sto nije partijski vrh sns-a !
... Kupuje diplome , zaposljava kadrove ko da ce smak sveta, dobija od drzave - SPS-a stanove za vreme bombardovanja ,zatim placa ekstr profit pa legalizuje , kune NATO fasisticke ....
Toliko o moralu doticnih .... :(
Sto se tice Tadica samo napred !

semi

pre 10 godina

Ujedinjenje svih prodemokratskih snaga u jednu koalciju ima sanse da prezive izbore. Rasparcavanjem na vise koalcija padaju svi u paketu.

бт

pre 10 godina

"Mi nećemo bolje živeti ako građani nemaju pune informacije o tome kuda se kreće, kaže on." Тадић је 2008. године добио изборе под слоганом "и Косово и Европа" којом је обмануо грађане јер није желео да им пружи пуну информацију да у Евроспку унију не можемо ући док не признамо Косово. Зашто тада није пружио пуне информације својим бирачима него тек сада?

kao sav normalan svet

pre 10 godina

pametan moze da prozre - otimanje glasova onih koji nisu za SNS i onda vladajuca koalicija sa Vucicem. Eh komunisti, ko vas ne zna jos uvek vas skupo placa

Subotičanin

pre 10 godina

Gospodin Tadić se onomad sklonio u stranu i pauzirao od politike. Išlo mu je jako dobro, i ja ga svesrdno podržavam da tako i nastavi.

Zoltan

pre 10 godina

Za Borisa bi bilo lekovito da čita ove komentare. Da ih je čitao pred izlazak na crtu Nikoliću u drugom krugu sve bi mu bilo jasno. Da ih čita sada, opet bi mu sve bilo jasno. Ali on voli mišljenja podrepaša i dunstera za politički marketing kojima se predao ko malo dete.
PS: Neka ne zaboravi da uzme Mirka Cvetkovića i onog Vlahovića

Dragan

pre 10 godina

Ovaj lik nikad i nije bio demokrata, na zadnjim izborima bio je gubitnik i istorija ce ga upamtiti jednog od onih koji je svojim ponasanjem doprineo da u dragoj nam otadzbini bude sve manje i manje demokratije.

dale cooper

pre 10 godina

razumljivo je da vucic nece da se petlja sa priznavanjem kosova i da je taj posao namenjen tadicu njegovom buducem prvom potpredsedniku koji cak ima i sopstvenog mikija pacova da mu koordinise ucene prisluskivanja i nezvanicne finansije..

samo dve srvari mi nisu jasne

zasto je canak u toj ekipi kad nije ucestvovao u poklanjanj naftne industrije rusima..

i ko je ta budala koja ce za to da glasa..

Zoki

pre 10 godina

Puna podrška Borisu Tadiću! Ovde se ne radi o pobedi nad SNS, nego o prilici da se opozicija u Srbiji bolje definiše. Videćemo da li su članstvo i glasači DS za Đilasa, kako tvrdi stranačka birokratija, ili nisu.

Sanja

pre 10 godina

Borise VI ste jedini koji mozete da nas izvucete iz ove bede u Srbiji.Jer poznajete problem i samo VI mozete biti predsednik ove nase male Srbije.

La la

pre 10 godina

Dve pune godine je DS njemu placao mesecno iznajmljivanje vile na Dedinju 4.000 evra da bi gospodin imao gde da zivi kao ranije jer je on to zahtevao. A onda je pljunuo DS kao sto je njega SPS kada je formirao vladu.

Naucio je nesto, nije ameboidan, ali nije dobru pouku izvukao. Narod sve vidi.

pedja

pre 10 godina

Bravo, ako ne budes imao stare aferase u stranci(ceda, canak, draskovic i sl.) glasam za tebe,sastavi stranku od pametnih, obrazovanih i dokazanih ljudi, iz svere nauke, ekonomije, zdravstva, obrazovanja, sporta i sl., napred demokratcki, i srecno.

Slavko

pre 10 godina

Svaka cast predsednice samo napred .. Da osvojite i 20% glasova.. I da budete premijer u novoj vladi da ne gledamo vise malog Slobu,i Vucka.Vucko Koji je napadao Ds sto su u koaliciji sa Karicem a i oni sada isto to rade.

frajlaa.la

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz Tadića, da mu nije bitno u kojoj je stranci, već da se bori za lične interese. Nikog od naroda ne može da ubedi u suprotno, posle skandala u ds-u!

milan

pre 10 godina

Biće problema naći "čiste ljude" Tadiću da ili nisu čisti ili će ih neko prljati kao što i sa tobom pokušavaju. Srbija na žalost još uvek luta čak i danas kada se na prvi pogled čini da smo našli spasioca a u stvari je samo nada da je on to za čega ga držimo kao davljenik za slamku. Neka ti je sa srećom i tebi i nama da smo došli do tačke gde bi trebalo sve ugasiti, isključiti i početi iz početka.

gordana.od.popovica

pre 10 godina

Da li se Tadić zapitao šta može da ponudi ovom narodu a da to do sada nismo videli? Čisto sumnjam da ima nove ideje i ciljeve, osim ličnih!

Izdali me prijtelji, izdao me brat...

pre 10 godina

Da imas vlast ti bi bio kao Milosevic. Sve optuzujes, jel te nije sramota.
(Dumi kladovo, 2. februar 2014 13:31)
Ne, moja baba je vodila stranku, pričala viceve, pravila aviončiće... Ni čuo ni video bogaćenje najbližih, uništene državne firme a predsednik stranke i države... Još samo da poverujemo!!!

Pametnjaković

pre 10 godina

Alo bre, bio si ti godinama na čelu DS i tvoja stranka na vlasti pa šta je urađeno, ništa, sve je stajalo u mestu, izigravao si Koštunicu i sprovodio reforme ko puž. Vreme je da vas sve narod penzioniše.

prokleta avlija

pre 10 godina

ovo je definitivno vucicev krah...djilas,nova stranka15%,tadic,petrovic,ugljanin 10%, ceda,radulovic i canak 12%, dinkic 5%, dss 7%, sns 30, sps 10%, od sns oduzmite 10ljajicevih poslanika koji menjaju naklonost kako vetar duva i jos ako udju dveri ili radikali u parlament eto carlame, nema vlade,prazna je prica da ce tadic sa vucicem,DS ide u tri kolone da rusi vucica,beli listici se opredeljuju,nema vlade u zakonskom roku i ide se na nove izbore

novica952

pre 10 godina

Tadić uporno pokušava da se distancira od politike DS-a i sadašnjeg lidera Đilasa ali će to biti teško pokazati i dokazati biračima da mu poveruju.Koliko juče sedo je sa Đilasom u istoj klupi, delio iste političke ciljeve i ideale, bio višegodišnji predsednik Srbije koji je imao sve poluge političke vlasti da mnoge negativne pojave suzbije a on se bavio minornim stvarima i kako sam kaže dozvoli da drugi ljudi pretvore stranku DS-a u stranbku lopova.I eto naprsno mu je sinulo i odjednom je shvatio gde je greška i šta je potrebno političkoj situaciji Srbije i on nudi spasonosno rešenje.Suviše prozirna priča da bi ljudi poverovali u nju i da bi prihvatili Tadićev povratak na velika vrata na političku scenu Srbije.

Apache

pre 10 godina

Borise, bori se! Samo NE sa JEREMIĆEM, najgorim kadrovikom poslednjih deset godina.
U tom slučaju imaš moj glas i svih mojih prijatelja iz daleke dijaspore.

Mm

pre 10 godina

@Sumatra
Da li zaista mislite da glas DSu moze nesto promeniti u Srbiji, na bolje?
Ako je odgovor potvrdan kako to da nam u vreme njihove vladavine nije bilo bolje. I nemojte molim vas reci da su tada u vrhu DSa bili drugi ljudi, losiji, a da su sada mnogo bolji, posto osim onih koji su otisli, a sto je jedina razlika-ne tako bitna, nema nikog novog, sve je to stari kadar, Djilas, Pajtic, Sutanovac itd.....bez novih ljudi nema ne boljitka.
Ako je odgovor negativan zasto glasati za bilo kog politicara koji je na sceni proteklih 20-25 god., svi su se dokazali u najmanju ruku kao neodgovarajuci. Glas dati novim ljudima (strankama) ili beli listic, to mi se cini jedino ispravno......

xy

pre 10 godina

Boris Tadić je moralno najči
stija politička ličnost današ- nje Srbije. Nezaboravimo da je "za dlaku" izgubio
poslednje izbore. SNS je u
rafiniranim kadrovima siro
mašna (ali "bogata" nezado
voljstvom narodnim!), pa u Borisovoj stranci može da ima i dobrog koalicionog
partnera i najboljeg mini-
stra inostranih poslova u
samom Borisu.

Bankic

pre 10 godina

Po njemu ce izborni rezultati izgledati ovako: Tadic 10%, DS 10%, LDP 7%, SPS 14%, DSS 7%, SRS 4%, URS 4%, Dveri 2% jos 10% sitni zajedno, a SNS je pitanje da li ce preci cenzus....Ta matematika ga je i dovela dovde!

Slava

pre 10 godina

Svaka cast, hrabrost je u ovoj zemlji imati stav. Dosta su Vase ime i autoritet koristili tajkuni iz DS-a, za licne pozicije i bogacenje i nista im nije bilo sveto!

afrodizijak...

pre 10 godina

Demokratska stranka se raspala u deset partija i svi bi tako rastrkani na izbore...Kako ko izadje iz stranke,bi da se vrati na vlast!Formiraju kao Nove stranke a stari kadrovi...Daju nova obecanja a ni za stara neispunjena,jos nam niko od njih nije odgovarao!Gde je onaj opozicioni rad,odgovornost...Nista jos ne videsmo!Ako je formiranje raznih strancica,samo radi uzimanja vlasti..onda nam to lici na pijacu,gde ce onda te male strancice da se ujedine,ne bi li se nekako dokopali vlasti!I tako izgurali najjaceg!Tako sebi dizu cenu,sta li!Dobijaju onaj koalicioni potencijal,za moguci ulazak u vlast!Ma cista matematika...A sta bi gradjani time dobili!Pa buvlju pijacu i nista vise,naravno!To je ono...mali se nadaju da ce se udati za one vece!A ako ne ima da se svi ujedine neoliberali,desni,levi,centar i sareni,ma nek velikima crkne krava...I eto njih nekom precicom,na vlasti!Mislili smo da ce Tadic svojim odlaskom iz DS-a,da poradi na odgovornosti u proslom periodu i da gradjanima objasni sta se i kako desilo u vreme njihove vladavine...A ono ustvari opet bi svi oni u borbu za vlast!Jeste da je vlast najjaci afrodizijak,naucno utvrdjeno...a u Srbijije i potvrdjeno!Pitam se cesto...a gde smo mi tu u celoj prici!Da li nas neko uopste i vidi!?!Mi vas sve...samo posmatramo!

Desimir

pre 10 godina

Svojim iskustvom Tadic moze pomoci da se resavaju problemi koje neki politicari i ne uvidjaju da postoje,kao sto su obrazovanje i kultura,dve bitne grane za koje se Boris zalaze.

'Rvat

pre 10 godina

SNS je prethodne izbore dobio zahvaljujuci tebi. (misli se na Tadica)
(srbin, 2. februar 2014 22:24)

-- I naakon ovih izbora SNS ce ostato na vlasti zahvaljujuci njemu, Tadicu! Sacekaj samo epilog!

Nikola

pre 10 godina

I kako se podelio ds?Na ove sto su se slikali dok su drugi krali i na ove sto su krali dok su se drugi slikali.Ne vidim zbog cega je tadic gori od ovih drugih kad su manje vise podjednako bili na vlasti.

nessa

pre 10 godina

brate mili al im se osladila fotelja..nista 2 ne znaju da rade nego da nas vode kao cobani ovce...idi uzmi asov radi nesto samo nemoj opet da se izvinjavamo...

ЕТИКА и МОРАЛ

pre 10 godina

Мудар потез Тадића под условом да:
А). у странку не укључује компромитоване политичаре,
Б). не прави коалиције са странкама чији су лидери пријатељи : нарко дилера или ратних профитера.

master

pre 10 godina

Zasto da ne,hoce i mnogi drugi koji su jos vise zla naneli narodu.Posto je ocigledno da ste veoma razocarani u sebe,svoje ministre i burazersku kamarilu,predlazem da izadjete pred narod sa jasnim ciljevima.Posto ste vec duzi niz godina u politici,znate odlicno ko su nalogodavci politickih ubistava,tajkuni,kriminalci,korumpirani,prevaranti....pa prema tome da obecate narodu da cete odmah po smestaju u fotelju,da pocnete sa obracunom,hapsenjima,ispitivanjem imovine i oduzimanjem protivzakonito stecenog i zatvorskim kaznama,posto su oni najveca prepreka neophodnim reformama i sprovodjenju zakona,ali bez gledanja kroz prste.Da izmenete zakon o zastarevanju teskih krivicnih dela,da obecate da necete u koaliciju i kohabitaciju sa politickim strankama koje su ucestvovale u kriminal i zlocine i poznate po lopovluku,prevarama i prodavanju magle.Da pozovete u stranku gos.Radulovica i date mu punu podrsku za donosenje i sprovodjenje neophodnih zakona i reformi.Za mene bi to bilo dovoljno da vam ukazem poverenje,bio bi spreman da vam oprostim neke stvari za koje ste veliki krivac.Ako ste se zaista promenili i imate ozbiljne namere da radite u interesu naroda onda to ne treba da vam bude tesko.

kuvar

pre 10 godina

Ni Djilas a ni odmetnuti Tadić nemaju nikakvu političku viziju kojim putem treba da ide Srbija jer se ni jedan a ni drugi dugo godina nisu bavili Srbijom već sami sobom, jedan svojom ličnom promocijom a drugi svojim ličnim kapitalom!

minsko polje ...

pre 10 godina

Ma sve je to u redu..Ali ko ce da preuzme odgovornost za prethodna obecanja koja nisu ispunjena...i to desetogodisnja!Pitamo se da li to sada znaci da niko nece biti odgovoran!Koja onda opcija od tih odvojenih iz demokratske stranke na sebe,preuzima odgovornost!I da li ce neko snositi posledice te bole receno neodgovornosti!Gradjani od vas to ocekuju..bez toga,mozete da formirate stranku i sa samim Dzordzom Klunijem...nema vajde! Jedanput smo natrcali na minu..Dosta je bilo,necemo i drugi put!Preskakacemo vas na izborima a Srbija ce izgledati u rasporedu stranaka...kao minsko polje!Moramo da pazimo,da ne naletimo ponovo na vas,samo malo preobucene!I da odletimo u vazduh!Uostalom ne kaze se za dzabe,da podgrejan krompir...nije zdrav!

Toliko

pre 10 godina

Vucicevo i Rakicevo poznanstvo je odavno poznato. Inace je intersantno koju funkciju je imao u prosloj vladi Rakic, a koju uz PPV ima Vucic. Mada to u sustini nije bitno, bitno je da narod ovakvim likovima stalno daje za pravo. Recimo da pogledamo konkretan rezultat Borisa Tadica. SPS(ne mislim na partiju vec na ljude) iz Milosevicovog rezima kompletno oprani, Vucic i Nikolic dobili stranku nasuprot tada vazecoj politici da mandati pripadaju stranakama, pozadine politickih ubistava zakopane, pokusaj da se nesrecno sredi sudstvo pre policije iako mu je receno da to ne moze tim redosledom, sustinski zakoni nisu doneti, uvodjenje u politiku i davanje visoko odgovornih mesta kojekakvih oportunista tipa Cvijan i Jeremic. Sada uspeva da totalno slomi jedinu kakvu takvu opoziciju da bi sebe progurao verovatno za nekog ministra u sledecoj vladi. Cela ta filozofija mu zavisi od Cede bez koga nema cenzus. Ima ovde jos zakulisnih radnji koje ce tek posle izbora ove godine da budu otkrivene, kada se buduca vlada zacementira za 4 godine. Sve ono najgore sto ste mogli da zamislite dobicete. Imacete vlast apsolutno bez opozicije koju kontrolisu apsolutno svetski centri moci, a kako je nama dodeljena uloga jeftine radne snage i onih sto ce EU da salje u "mirotvorne misije" spremite se.

Informisani...

pre 10 godina

Krajni rok za predaju potprisa je 2.mart...malo se informisite pre nego netacno i amaterski komentarisete nesto...ako godinama stranke koje dostignu 2 ili 3 odsto glasova mogu da skupe potpise za ucesce na izborima,Tadic ce to uspeti za 2 do 4 dana...to je realnost,sta god mi misili o njemu...

slatki

pre 10 godina

Sam odlazak Tadica je veliki udarac za DS, a sad jos i ucesce na izborima, moze samo da znaci jos manje poverenje gradjana, automatski manje glasova.

pedja

pre 10 godina

kad god je DS bila u problemu ona se pocepala i sa svojim odvojenim strankicama pokušavala i dolazila na vlast...da li će im opet to poći za rukom zavisi od nas...

inadzije...

pre 10 godina

Aleksandar@ Nemoj da teras inat onima koji ce da glasaju za Vucka,kako ga ti zoves...Jer te niko od njih i ne poznaje!Ti glasaj prema svojoj savesti i ako glasas u inat drugima,pazi da ne bude sebi u inat!Ako ti teras inat na izborima,onda si ti politicare stavio na pijedestal,i tako pruiznao da im dodjes kao posilni ili mali od palube!Na izborima se glas daje onome kome verujes i cije rezultate cenis!Inat je osobima koja uopste nije poznata ljudima u Evropi...To je emocija koje se mi drzimo u Srbiji,kao pijan plota!Zato nam je Srbija ovakva,kakva je...Sve se radi u inat a ne promisljeno i ozbiljno!Od tog glasanja ti zavisi deo zivota..Za nekoliko mandata politicari ti uzese mladost!Za jos toliko uzese ti i najbolje godine zivota!...E posle toga mozes da se inatis do mile volje...Kako si birao,takve si temelje i postavio!Il ih imas,il ih nemas!Od tebe i tvog izbora je zavisilo,a ne samo od mog...Na izborima svi imamo isti zadatak,da nama gradjanima bude bolje!

mikiman

pre 10 godina

A pod vama ili vasim DS-om smo imali koncepciju neku ? Ni ova Nova stranka mi nije jasna. Dok ne izlozite u 10 tacaka vas plan/program za organizaciju promenu stanja na bolje, nemojte da vise trujete narod konstantnim napadina na vlast.

Bobi

pre 10 godina

Vala ne zna se ko je patetičniji od svih vas. Da li bivši počasni predsednik DS-a, ili Đilas koji je razjurio ono malo ljudi u DS-u što je vredelo (čitaj: Vuk Jeremić), ili pak blaženi Vučić, veliki zimski spasitelj.

Jedina dobra stvar ovih i prošlih izbora je što konačno imam za koga da glasam.

beogradjanin

pre 10 godina

podrzavam BORISA TADICA u njegovoj borbi za demokratiju,najbolje resenje za ovu zemlju je BORIS PREDSEDNIK-VUCIC PREMIJER...jedino njih dvojca znaju,mogu,umeju i imaju snage da zaustave propast SRBIJE I KRIMINAL U SRBIJI I NARKO KLANOVE...samo napred u vasoj borbi za nasu decu,unucice!!!!

corona

pre 10 godina

Svako ima pravo na popravni. Pa možeš i da padneš, a ako imaš sreće možeš i da prođeš. Kratko vreme je Tadić imao za učenje, uspeh nije zagarantovan. Previše je bilo afera u DS-u u poslednje vreme, teško je to izbrisati. Protivnik je velik zalogaj, gospodo iz bloka.

Vesna 80

pre 10 godina

Ako je do sada razmišljao i nije znao šta da radi, očigledno je to dokaz o politici koju je vodio i načinu kako je vodio ovu zemlju. Nećeš dobiti novu priliku...

Džoni

pre 10 godina

Dobro! Kažeš da izlaziš na izbore sa svojim saradnicima još samo da kažete za koga ćete glasati? Ako je vest evo da i ja kažem da ću izaći na izbore a možda čak i ženu nagovorim!

ivasamoiva

pre 10 godina

Koliko vidim i on bi, kao i mnogi drugi, ljubili u *upe Vucica da sklopi sa njima koaliciju posle izbora... Ali zaboravite, ne trebate nam, nije vas narod dzaba otpisao, jos na proslim izborima... Vi ste svoje pokazali, bili na vlasti i pokrali Srbiju, hvala lepo ne treba nam vise lopova... Zanimljivo je da su sada najgori neprijatelji oni koji su "zaklete demokrate", a svi su duvali u istu tikvu do pre 2-3 godine... I sada svako od tih onu drugu stranu optuzuje da su oni krali dok su bili na vlasti, da su oni krivi sto su izgubili prosle izbore. A sta narod misli? ISTI SU, i Tadic i Djilas. Vas problem je sto hocete obojica da budete lideri, a u stvari ste obojica otpisani...

jellena

pre 10 godina

Tadic NIJE izgubio izbore, pobedio je u prvom krugu predsed izbora za zaboravne, a to sta se posle desavalo kako su mu Bg demokrate i lesinar Djilas brze bolje okrenuli ledja to je posebna prica. Pouzdano tvrdim, sto se i pokazalo kroz lokalne izbore da je DS vecinu glasova na posled izborima dobijao zahvaljujuci Tadicu. I ovog puta ce dobiti moj glas i moje porodice jer mozda nije savrsen ali se bar njega kao drzavnika nisam stidela.

zex

pre 10 godina

BT moze imati maksimum 7% i djilas nekih 10% a gde ce naci 34% to nebih znao,opet ce se sps pitati oko vlade,pod uslovom da SNS ne osvoji 48% a hoce sigurno 42%.nedaj boze sa se ds vrati u bilo kom obliku na vlast.pa pre par dana BT je priznao za zute lopove koga vise oni varaju?njihovi biraci ce ih glasati kao i ranije.dos ima ukupno oko 40% birAcko tela a to je premalo.sps ce imati oko 8-9% u to sam ubedjen.

beogradjanin iz zuca...

pre 10 godina

Evo da vi kazem...nema mnama boljeg od Mladjae..Pevacete vi tu nasu...Demokrata je bilo i bice a Mladja nam je samo jedan!Zapamtite ove reci...Mi iz Zuca beogradjani smo uvek bili napredni i uvek smo znali da se opredelimo!Kaze nama deda Radule...Slusaj sinko!Pre nego sto glasas vidi ko najvise gresi...Mi pogledasmo i rekosmo Mladja!A deda nam kaze...E za njega treba da glasate...Pa kako deda,pitamo mi njega...Kad toliko gresi!E moja deco,kaze nama deda...Ko gresi,taj i radi...Ne sme niko da vas potkrada...E to je vec nesto drugo,rece deda!I tako mi resismo da glasamo za Mladju pa izbacismo predizbornu himnu...Ako hoces u vladu,sa Dinkicem u paradu!Onda sledeca...Demokrata je bilo i bice ali Dinkic je samo jedan!To nam je glavna i...Ko za nas glasa,nece imati razloga da talasa!

wet

pre 10 godina

Kako stado ništa ne kapiram. Prave namerno milion lista da pariraju naprednjacima preko izlaznosti. SNS ima 920K glasova već duugo vremena i nije im porasla podrška ni najmanje niti će. Zato pričaju o procentima gde im je skok pošto je apstinencija kod drugih ogromna. I sad se igra ovaj igrokaz da razbije apatiju i uskomeša apstinente, bele, roze, crne ove one listiće.

kakav fles

pre 10 godina

...izlazim na izbore 16 marta.. NE IZLAZI,IZGUBICES!!!Vuk dlaku menja ali cud,nikako.Ne mozete vi toliko puta da promenite naziv stranke,koliko mi mozemo da ne glasamo za vas.

znate, znate...

pre 10 godina

Kako "nije stranka koju ste vodili godinama" kad sve znate o najužem rukovodstvu i “ne slažete se s njihovim postupcima”. Nisu oni to uradili zadnje dve godine već upravo u vreme vašeg "mandata"!

Anonymus

pre 10 godina

Gospodin Tadic bi trebalo da izadje na izbore 16. marta jer je to njegova gradjanska duznost, i da glasa za kandidata koji se bori da nam ostvari sve ono sto su on i njegovi sledbenici obecali a nisu ni pokusali , niti su imali kvalitete da to urade.

osećam se zaista superiorno

pre 10 godina

Kad vas vidim draga gospodo ,političari kako se grčevito borite da opstanete u politici,samo možete da nama običnim građanima zavidite.Vaša sudbina je u našim rukama.Imamo jedinstvenu šansu da vas sve oduvamo iz naših života.DA li izaćina izbore?I kad izađemo na nama je odluka,i još samo kad bi imali pameti,pa gde bi nam bio kraj.Vaš kraj je u našim rukama

Rade

pre 10 godina

Tadić je u pravu, Đilas jeste za mesto premijera, za predsednika steanke kao i predsednika Srbije nije i nikad neće ni biti jer nema harizmu,
i treba da se odluči, stranka ili biznis.

primer...

pre 10 godina

master@ Ne kad sednu u fotelje...pa onda da hapse odgovorne!Nego neka oni kazu ko je kriv sada,da mi znamo na kome je odgovornost!Kad sednu ufoteje po pravilu sve zaborave!Jos uvek se drze zakona cutnje!Ovako je sve smesno!Oni su vec bili na vlasti dugo godna i ne mogu je bez odgovornosti ponovo uzeti!Doduse mogu,ali bi to za gradjane bio totalni krah a Srbija bi bila drzava u kojoj niko ni za sta ne odgovara...Kakvi politicari,takvi i gradjani!Neverovatno koliko los primer daju gradjanima Srbije...Pa je onda smesno da se pitaju,zasto je u Srbiji toliko kriminala i korupcije!

Predrag

pre 10 godina

Vidimo se u nekom drugom filmu. Mogao si, (izvini ‚‚ste‚‚ ipak ste bili predsednik) tada da budeš makar malo iskren i kažeš u drugoj stranci.
Ljudi, pa ovo je neverovatno. Nama treba lustracija za sve one koji menjaju političke partije.
TREBA IM ZABRANITI DA SE BAVE POLITIKOM.
Ja kao jedan mali obični građanin se stidim,
a kao čovek se pitam čemu sve ovo vodi?
Ako neko zna odgovor molim da mi kaže.

moram da kazem il cu da puknem

pre 10 godina

ti mirko i ekipa. da fali vam srdjan djokovic. deset posto misaona imenica jer je mirko nemirko kad je evro skocio izjavio epohalnu novinu da uzmemo kredite u dinarima. takvog experta srbija nije imala jos od njegovog imenjaka marjanovica.kluni zbogom pa prodavaj svoje fore na buvljaku.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

...i ja isto izlazim na izbore 16.o3.2o14. ali kao gradjanin...a to bi preporucio i gospodinu Tadicu...ostavi se ti politike dokazao si da NE ZNAS...sve sto si uradio uradio si pogresno...pametni uce na grskama a oni drugi ih ponavljaju...

toliko....

pre 10 godina

Nekako mi je kao licnost Tadic bio blizi od drugih a i njegov umereni stav mi je prijao...Odisao je tipom pravog demokratskog intelektualca,kakve sam i zamisljala.Dolaskom na vlast je postigao da se gradjani Srbije izmire i da konacno krenu sa teme partizana i cetnika,na one zivotne!Ali ga u tome nisu pratili i njegovi saradnici!Pojedini su politiku shvatili kao odskocnu dasku za licno bogacenje!I tako danas imamo Tadica koji jeste odogovoran za los izbor saradnika ali ne i za svu finansijski stetu nanetu drzavi!Za onoliku stetu su krive i drzavne institucije,koje nisu odmah reagovale na takve pojave!Njihova je duznost bila da nas stite od takvih neprijatelja drzave!Ne sme se vise u Srbiji desavati da Predsednik ili Premijer ili pojedinci iz njihove blize okoline,razni tajkuni...oznacavaju koga treba procesuirati,vec institucije koje to moraju da prate i da postupaju po Zakonu!Tako onda i ne bi bilo vazno ko je u vlasti,kada je postovanje Zakona u pitanju!Jer te institucije bi bile samostalne i ne bi mogle da se menjaju prema licnim osvetama pojedinaca ,vec iskljucivo ako prekrse Zakon!Ako nije tako,nema ni pravde u Srbiji!I dalje ce se organizovani kriminal u Srbiji precutkivati i na njega se nece adekvatno reagovati!A gradjani ce kao ovcice se pozivati na nove izbore!A tamo isti oni,isti mi...sto bi rekli ista meta,isto odstojanje!Oni sada traze da se zaustavi politika propadanja Srbije!Toliko licemerno receno,da se automatski izjasnjavam protiv takvih!

dvds

pre 10 godina

Vidim ovde mnogo teških kritika protiv Tadiću.
Ima on dosta neprijatelja: DS-ovce, naravno, kojima će da uzima glasove na izborima i naravno SNS koji se njega jedino i boji jer je on trenutno jedini koji može da organizuje partiju koja može da privuče vise od 1 million, za sada, neopredeljenih glasača. Za početak svojim šarmom dobiće mnogo ženskih glasova, a ima i moj bivši "neopredeljeni" glas.Zašto?
Pa zato što je Tadić jedini u srpskoj politici koji može da vodi kulturan politički dijalog koncetrišući se na teme koje su relevantne za političku diskusiju i interes glasača u izbornom procesu, a to je juče najbolje, i jedini do sada u ovoj predizbornoj kampanji, obrazložio u njegovom intervjuu na Prvoj. Insistirao je od voditelja da priča o programu I viziju njegove partije, a ne ko koga i zašto voli ili ne voli ili mrzi ili ljaga ili tuži ili će da tuži.
Ukratko je istakao da želi da se bori za slobodu medija i protiv sadašnje autokratije u istima, novi momenat je da bazu svog programa želi da bazira na obrazovanju i kuturi, jer je pravo zaključio da smo moralno i kulturno dezorjentisana i posrnula nacija, ima konkretan ekonomski plan, želi da odvoji politiku i privatni biznis čime se distasncirao od Djilasa...
Više nego dovoljno da moj glas ode Tadiću sa nadom da će biti sposoban da organizuje legitimnu stranku levog centra. Oko 12 procenata glasova na ovim izborima...za četiri godine...preuzima vodjenje zemlje.

deki

pre 10 godina

@(jellena) U tome i jeste njihov i vas problem. Sminka nikada nije izostajala to ti dajem za pravo ali ta fasada coveka ne cini drzavnikom! Vise je nastetio drzavi Srbiji nego dobrog uradio, nemojte da ste naivni! Od kako nema Milosevica ni jedna vladajuca garnitura nije nasa vec tudja jer sa njima upravljaju ljudi sa vana! Jedina razlika izmedju Tadica i Vucica je ta sto je Vucic ocigledno lupio od sto i pitao te mocnike sta jos treba da se uradi da se prestane vise sa daljim mucenjem!? Sad je kao sto vidite sve ubrzano a nije izostavljeno ni krajnje priznavanje Kosmeta. A jednoga dana imacemo na stolu ili Kosmet ili juzni tok!? 100%!

mane....

pre 10 godina

Evo ovde neki stalno pitaju za koga bi glasao!Evo najiskrenijeg odgovora...Ova kombinacija bi mi odgovarala ali nazalost to je neizvodljivo,jer se uz ove ljude ubastraju i oni za koje nisam apsolutno!To su Vucic,Tadic,Jeremic...I vise ne mogu da se setim!Evo zasto..Svako od ovih po na osob su dobri,ali ih kvari okolina...Ne umeju da izaberu saradnike...Zato sto je mala bara a puno krokodila,pa nije lako! A ostatak da bude mladja garnitura politicara,sa odredjenim ekspertima iz pojedinih oblasti ali dokazanih..I kod mene bi vlada imala na sto hiljada gradjana po jednog predstavnika plus nacionalne manjine i sve to puta dva..ako se neko slucajno razboli ,pa da imaju zamene da bi uvek bili u toku...Plafon da ih bude do 100 sa sve administracijom!A ne ovako imamo ogroman parlament i vladu kao da nas finansira budzet SAD,pa i oni bi se zgranuli kad bi ih videli ovoliko!Skuplja drzava od koristi od nje!Mozda se cudite zastoTadic,pa nije on los ,samo sto su ga drugi iskoristili,kao i nas..To se videlo po funkciji koju su mu na kraju dali...Hteli su da sve svale na njega!Ali to jednostavno nije moguce..Jer sve sto je lose,ima svoje ime i prezime,pa tako i oni sto su capili lovu!Mana mu je samo sto cuti o tome..Pa ispada da su mu oni drazi od gradjana Srbije!Ali kad pogledas ovako siromasni jedino smo rodjenoj majci vazni...I jos jedan razlog ,prastanje nam je u biti!Mnogo volimo da prastamo onima koji nas urnisu,pa to ti je!

Michel

pre 10 godina

Velika je čast a posebno zadovoljstvo igrati u kolu sa svojim Predsednikom Borisom. Desilo se ponoviče se !
Francuzi kad žele uspeh kažu MERDE

Lazar

pre 10 godina

To smo znali, nego reci ti nama, preposteni postovaoce istine, HOCE LI BITI RATA AKO DS NE POBEDI NA IZBORIMA KAO STO SI LAGAO 2008.? Ti si savrsen primer narodne, SPOLJA GLADAC, A UNUTRA JADAC. Volim sto se DS raspada,, jos samo da zaglavite ozbiljne robije i da vam se oduzme sva imovina, to bi bio uspeh SRbije. Napred Vucic, dole laznjaci kao DJILAS, pajtic i ostali laznjaci. Zivela Srbija

Bojan

pre 10 godina

Zelim ti da zajedno sa Dinkicem I Petrovicem sa kojima pravis koaliciju, ne predjete cenzus.Vi ste, na celu sa tobom unistili Srbiju, ovi izbori su sada prilika da konacno nestanete I da stvarno budete u nekom "drugom filmu".

daniele

pre 10 godina

Eto razloga da izadjem na izbore, i glasam za Borisa naravno!
Zar Kale da mi bude premijer, a Alex i njegovi `strucnjaci` da mi kroje kapu... Ne zaboravite da Boris nije pristao na Kaletovo uslovljavanje, Alex jeste!

davidovica

pre 10 godina

nemam komentar. ovi zadnji potezi govore o tadiću kao o čoveku. a i o nama jer nam je bio predsednik 8 godina. i šta mu je cilj? 10%. da nije tužno bilo bi smešno. ovako je samo jadno i tužno.....

beogradjanin

pre 10 godina

podrzavam BORISA TADICA u njegovoj borbi za demokratiju,najbolje resenje za ovu zemlju je BORIS PREDSEDNIK-VUCIC PREMIJER...jedino njih dvojca znaju,mogu,umeju i imaju snage da zaustave propast SRBIJE I KRIMINAL U SRBIJI I NARKO KLANOVE...samo napred u vasoj borbi za nasu decu,unucice!!!!

Sanja

pre 10 godina

Borise VI ste jedini koji mozete da nas izvucete iz ove bede u Srbiji.Jer poznajete problem i samo VI mozete biti predsednik ove nase male Srbije.

Sumatra

pre 10 godina

daleko od toga da je djilas idealan, ali kako je krenula ekipa da se rasciscava i da se kaci tadicu, kad gledam krah dvogodisnje demagogije ace vucica svemocnog i sve koji mu se nude, sve vise sam siguran u svoj glas ds-u.
naprednjaci su toliko oholi i uvereni u pobedu, mislim da ce se neprijatno iznenaditi. svi mi razocarani, beli listici sta god kojima preobuceni radikali nikada nisu bili opcija sam uveren da cemo izadji na izbore, ako ni zbog cega drugog, onda iz inata.
svaki dan je novi gaf vucica, od radulovica, katastrofalnog izdanja u utisku nedelje, stranackog zaposljavanja, sramnog 'spasavanja'. i sloba je bio uveren u pobedu 2000-e.
nisam clan nijedne partije, ali nijedna partija ne sme da pomisli da je bogom dana, u takvim situacijama uvek smo prolazili katastrofalno.

mikser

pre 10 godina

Sve ovo više govori o Tadiću kao čoveku nego o svim tim koje je spomenuo. Žalosno je u šta se ovaj čovek pretvorio. Pa ti si izgubio od Nikolića čoveče!!! On priča o vezama privrede i politike? Pa sad smo svi slepi i ludi i ne znamo za njegove veze sa Miškovićem, Đurićem i ostalom bratijom? Iskreno se nadam da će Đilas počistiti ovu sramotu što sebe naziva "demokratsko nešto"!

Vlada Ontario

pre 10 godina

Zoran Zivkovic je pohapsio ceo zemunski klan i oko 5.000 kriminalaca za dva dana, dolazile iz celog sveta ekipe da prave reportaze o zemlji bez heroina a vi ste ga sklonili za otprilike dve nedelje. Da bi zaharali likovi kojima si se okruzio poput privrednika Miskovica i na kraju krajeva privrednika Djilasa ciju si biografiju vrlo dobro znao kad si ga od poluanonimusa postavio za kandidata za Beograd. Nazalost vreme Tadica ostace upamceno kao vreme tajkuna i propustenih sansi za one koji to nisu.
A sad se skloni, zbog tebe i tvojih sam emigrirao.

zex

pre 10 godina

BT moze imati maksimum 7% i djilas nekih 10% a gde ce naci 34% to nebih znao,opet ce se sps pitati oko vlade,pod uslovom da SNS ne osvoji 48% a hoce sigurno 42%.nedaj boze sa se ds vrati u bilo kom obliku na vlast.pa pre par dana BT je priznao za zute lopove koga vise oni varaju?njihovi biraci ce ih glasati kao i ranije.dos ima ukupno oko 40% birAcko tela a to je premalo.sps ce imati oko 8-9% u to sam ubedjen.

Desimir

pre 10 godina

Svojim iskustvom Tadic moze pomoci da se resavaju problemi koje neki politicari i ne uvidjaju da postoje,kao sto su obrazovanje i kultura,dve bitne grane za koje se Boris zalaze.

Realan

pre 10 godina

Koliko ljudi u Serbistanu ima pileci mozak...Stalno prozivke da je Tadic reinkarnisao SPS?!?! Da se Tadic nije ''uortacio'' 2008.god. sa SPS-om, i preveo ga na evropski put, imali bi u tom trenutku Vladu SRS+SPS+DSS=Seselj+Kostunica+Dacic=''zlatne'' 90-e!! Gde bi Srbija bila sada? Mozda bi vecina bila u rovovima na Kosovu? Opet pod sankcijama?

xy

pre 10 godina

Boris Tadić je moralno najči
stija politička ličnost današ- nje Srbije. Nezaboravimo da je "za dlaku" izgubio
poslednje izbore. SNS je u
rafiniranim kadrovima siro
mašna (ali "bogata" nezado
voljstvom narodnim!), pa u Borisovoj stranci može da ima i dobrog koalicionog
partnera i najboljeg mini-
stra inostranih poslova u
samom Borisu.

Zmajvitez

pre 10 godina

DS bez Borisa Tadica nikad vise nece biti ni bluzu nekog ozbiljnijeg rezultata na izborima. DS polako ali sigurno odlazi u proslost.

Slava

pre 10 godina

Svaka cast, hrabrost je u ovoj zemlji imati stav. Dosta su Vase ime i autoritet koristili tajkuni iz DS-a, za licne pozicije i bogacenje i nista im nije bilo sveto!

Apache

pre 10 godina

Borise, bori se! Samo NE sa JEREMIĆEM, najgorim kadrovikom poslednjih deset godina.
U tom slučaju imaš moj glas i svih mojih prijatelja iz daleke dijaspore.

pedja

pre 10 godina

Bravo, ako ne budes imao stare aferase u stranci(ceda, canak, draskovic i sl.) glasam za tebe,sastavi stranku od pametnih, obrazovanih i dokazanih ljudi, iz svere nauke, ekonomije, zdravstva, obrazovanja, sporta i sl., napred demokratcki, i srecno.

Wolfgang Jowanovich

pre 10 godina

A sta Tadic trazi tamo i u cije ime?
(leksa, 1. februar 2014 23:43)

Napred Tadicu! Za pobedu srpske demokratije!
U Evropi je danas mnogo znacajnija uloga demokratskih partija nego li radikalnih. Radikalnim partijma su polomljeni rogovi i u Srbiji. Cak su i ovi nasi morali ime da menjaju u SNS. Pre se oni drugcije zvase.

Neverni Toma (ne diploma)

pre 10 godina

Ne znam kako Vi, ali ja više verujem ovom čoveku nego svima ostalima koji ostaju u DS-u, zajedno. Možete me ubediti u suprotno samo ako mi kažete šta je za vreme svog bavljenja politikom ukrao, proneverio (samo u materijalnom smislu, ne interesuje me vaše poverenje, to je relativna stvar), sa kojom velikom aferom bi mogli povezati njegovo ime. Na kraju krajeva, što ga više pljujete, sve mi je draži. Još nisam odlučio da li ću za njega glasati, ali po svoj prilici, vi ćete mi pomoći u tome. Samo napred, negativna kampanja u Srbiji je uvek donosila kontraefekat.

culex

pre 10 godina

Nema Tadic sta da trazi na predstojeim izborima.Sa obzirom kako je vodio zemlju i na koji nacin ako predje cenzus to ce mu biti veliki uspeh.Jedino sto je uspeo sa ovim potezom jeste da je Demokratsku stranku gurnuo u jos veci kanal oduzevsi im jedan deo birackog tela.

Intelektualac

pre 10 godina

Dzaba Borise. Dzaba se trudis. Znas da ako izadje intelektualna Srbija nemas sansi.Ta intelektualna Srbija te je oterala u poraz. Suvise lepo misljenje o sebi imas. Ako izadje intelektualna Srbija glasace za Djilasa

Slavko

pre 10 godina

Svaka cast predsednice samo napred .. Da osvojite i 20% glasova.. I da budete premijer u novoj vladi da ne gledamo vise malog Slobu,i Vucka.Vucko Koji je napadao Ds sto su u koaliciji sa Karicem a i oni sada isto to rade.

zoran

pre 10 godina

Da bi se GRAĐANIN Boris Tadić prijavio za Izbore i podneo nekakvu listu, MORA da ima najmanje 10.000 potpisa! Krajnji rok za predaju kandidature je prekosutra. Kada će Tadić da sakupi potpise na legalan način, samo se pitam?

ЕТИКА и МОРАЛ

pre 10 godina

Мудар потез Тадића под условом да:
А). у странку не укључује компромитоване политичаре,
Б). не прави коалиције са странкама чији су лидери пријатељи : нарко дилера или ратних профитера.

Mm

pre 10 godina

@Sumatra
Da li zaista mislite da glas DSu moze nesto promeniti u Srbiji, na bolje?
Ako je odgovor potvrdan kako to da nam u vreme njihove vladavine nije bilo bolje. I nemojte molim vas reci da su tada u vrhu DSa bili drugi ljudi, losiji, a da su sada mnogo bolji, posto osim onih koji su otisli, a sto je jedina razlika-ne tako bitna, nema nikog novog, sve je to stari kadar, Djilas, Pajtic, Sutanovac itd.....bez novih ljudi nema ne boljitka.
Ako je odgovor negativan zasto glasati za bilo kog politicara koji je na sceni proteklih 20-25 god., svi su se dokazali u najmanju ruku kao neodgovarajuci. Glas dati novim ljudima (strankama) ili beli listic, to mi se cini jedino ispravno......

kakvo iznenađenje

pre 10 godina

Zašto Boris Tadić nije stvarao stranku pre "dogovora" sa Đilasom? A, da! Trebalo je da mu budale plaćaju stanovanje na Dedinju. Tako vam i treba, to DS. NE POZNAJETE ni ljude koji vas vode. Vodili su vas.

Zoki

pre 10 godina

Puna podrška Borisu Tadiću! Ovde se ne radi o pobedi nad SNS, nego o prilici da se opozicija u Srbiji bolje definiše. Videćemo da li su članstvo i glasači DS za Đilasa, kako tvrdi stranačka birokratija, ili nisu.

kuvar

pre 10 godina

Ni Djilas a ni odmetnuti Tadić nemaju nikakvu političku viziju kojim putem treba da ide Srbija jer se ni jedan a ni drugi dugo godina nisu bavili Srbijom već sami sobom, jedan svojom ličnom promocijom a drugi svojim ličnim kapitalom!

ivasamoiva

pre 10 godina

Koliko vidim i on bi, kao i mnogi drugi, ljubili u *upe Vucica da sklopi sa njima koaliciju posle izbora... Ali zaboravite, ne trebate nam, nije vas narod dzaba otpisao, jos na proslim izborima... Vi ste svoje pokazali, bili na vlasti i pokrali Srbiju, hvala lepo ne treba nam vise lopova... Zanimljivo je da su sada najgori neprijatelji oni koji su "zaklete demokrate", a svi su duvali u istu tikvu do pre 2-3 godine... I sada svako od tih onu drugu stranu optuzuje da su oni krali dok su bili na vlasti, da su oni krivi sto su izgubili prosle izbore. A sta narod misli? ISTI SU, i Tadic i Djilas. Vas problem je sto hocete obojica da budete lideri, a u stvari ste obojica otpisani...

jaa

pre 10 godina

Dno dna! Pa kad u stranci nisi imao podršku kako ćeš je imati na izborima? Samo da smanjš izlaznost i glasove DS za novog šefa Vučića. Bravo Borise...

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Tadić: Izlazim na izbore 16. marta

Izaci mozes ali "PREVARITI" jos nekoga e to ti nadam se NIKADA vise nece poci za rukom !
Dobro ste procitali "PREVARITI" !
Vecina gradjana koja je glasala ta Tadića glasala je za njega verujuci da ce nastaviti politiku DS i pok. Premijera Djindjica, politiku koja je predstavljala NADU za gradjane Srbije da ce se Srbija "unormaliti" i "distancirati" od zlocinacke politike Milosevicevog rezima a umesto toga "dobili su" Tadića koji ustvari nije bio nista drugo nego "klonirani Milosevic", (izjava Hrvatskog Premijera Zorana Milanovica pre nego sto je postao Premijer Hrvatske koja se lako moze proveriti)
Tadić je zbog opstanka na vlasti "odustao" od svega sto bi ga moglo kostati "ponekog glasa" na izborima i tako je POSTAO RADIKAL "uvijen u plast" kao bajagi "demokrate" koji je "zesce" nego i sam pok. Milosevic da je ostao na vlasti nastavio da brani "tekovine Milosevicevog rezima" da bi se na kraju i sam "udruzio" sa "ostatkom njegove stranke" !
PREVARA i to ISKLJUCIVO gradjana Srbije kojima je DS predstavio kao stranku koja ima "monopol na evropske integracije" omogucila mu je opstanak na vlasti iako Srbija NIJE MRDALA S'MESTA zbog SKRIVANJA ratnih zlocinaca Mladica i Hadzica kao ni zbog njegove politike "I Kosovo i EU" koja je od samog pocetka bila BESMISLENA i samo NA STETU gradjana Srbije!
Odlikovan je i ISTIM ORDENOM kao i Ratko Mladic i Radovan Karadzic koje je zasluzio od Milorada Dodika dok je "radio na pomirenju sa BiH" !

slatki

pre 10 godina

Sam odlazak Tadica je veliki udarac za DS, a sad jos i ucesce na izborima, moze samo da znaci jos manje poverenje gradjana, automatski manje glasova.

frajlaa.la

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz Tadića, da mu nije bitno u kojoj je stranci, već da se bori za lične interese. Nikog od naroda ne može da ubedi u suprotno, posle skandala u ds-u!

Ako prodje, prodje

pre 10 godina

E expredsednice, ne znam ko ce u koaliciju sa vama, ali to mogu samo biti neki trajni ili nedavni gubitnici. Cenzus nece proci, tu ni moguca artiljerijska tabloidna podrska nece pomoci. Zivi bili pa videli.

potkivač

pre 10 godina

Gospodine Tadicu, stvarno ste jadni!
Vecina iz DS vas je odbacila a vi sada stvarate blok protiv DS!
Zalosno je sta radite!
Zelim vam uspeh, ali moj glas i glas moje porodice vise nikada necete dobiti!

Adriano Celentano

pre 10 godina

Bio si greska DS-a, nikada te Zoran ne bi plasirao da se on pitao, ovog drugog Zorana da si ostavio na miru jer mu nisi ni do kolena. Izgubiti od Tome diplome, pekaca rakije, stiropora, coveka bez znanja engledkog, srednjoskolca, je sramota. To je dovoljan razlog da nestanes, DS sa novim ljudima ima sanse.

Bobi

pre 10 godina

Vala ne zna se ko je patetičniji od svih vas. Da li bivši počasni predsednik DS-a, ili Đilas koji je razjurio ono malo ljudi u DS-u što je vredelo (čitaj: Vuk Jeremić), ili pak blaženi Vučić, veliki zimski spasitelj.

Jedina dobra stvar ovih i prošlih izbora je što konačno imam za koga da glasam.

Saša

pre 10 godina

Gostovanje danas je bilo otužno. Recite Tadiću da više nema šanse u politici, za njegovo dobro. Inače, srlja u peti poraz (predsednički izbori, premijer, počasni predsednik, pokušaj preuzimanja DS). Hvala.

Subotičanin

pre 10 godina

Gospodin Tadić se onomad sklonio u stranu i pauzirao od politike. Išlo mu je jako dobro, i ja ga svesrdno podržavam da tako i nastavi.

beogradjanin iz zuca...

pre 10 godina

Evo da vi kazem...nema mnama boljeg od Mladjae..Pevacete vi tu nasu...Demokrata je bilo i bice a Mladja nam je samo jedan!Zapamtite ove reci...Mi iz Zuca beogradjani smo uvek bili napredni i uvek smo znali da se opredelimo!Kaze nama deda Radule...Slusaj sinko!Pre nego sto glasas vidi ko najvise gresi...Mi pogledasmo i rekosmo Mladja!A deda nam kaze...E za njega treba da glasate...Pa kako deda,pitamo mi njega...Kad toliko gresi!E moja deco,kaze nama deda...Ko gresi,taj i radi...Ne sme niko da vas potkrada...E to je vec nesto drugo,rece deda!I tako mi resismo da glasamo za Mladju pa izbacismo predizbornu himnu...Ako hoces u vladu,sa Dinkicem u paradu!Onda sledeca...Demokrata je bilo i bice ali Dinkic je samo jedan!To nam je glavna i...Ko za nas glasa,nece imati razloga da talasa!

Ana.

pre 10 godina

Dno dna! Pa kad u stranci nisi imao podršku kako ćeš je imati na izborima? Samo da smanjš izlaznost i glasove DS za novog šefa Vučića. Bravo Borise...
(jaa, 2. februar 2014 13:32)
Isto mislim. Boris je pametan čovek, zna da posle izlaska iz DS i sa odlukom da izađe na izbore, u stvari pomaže Vučiću.
Zašto Borise jedno pričate, a drugo radite?
Da li se svetite DS što su podržali Đilasa? Ako je tako, onda ne mislite dobro ni SrbijI, ni nama.

Sasa J

pre 10 godina

E moj Borise... Uspeo si da izgubiš od Tome. Dragan Djilas je uspeo da razbije Aleksandra Vučića - u istom periodu. Ja bih rekao da je to problem i da u tom grmu leži zec. To tebe boli. Poraz mora da se podnese sportski da bi mogao da opstaneš i traješ u poslu koji se zove politika. Svoji saradnici mora da se poštuju - a naročito kada postižu bolje rezultate od nas samih. Što se tiče Zorana Živkovića - kritikovao je ali nije rušio Demokratsku stranku i pokazao se kao mnogo veći Džek i sportista sa mnogo više fer pleja.

Djoka

pre 10 godina

Osam godina je ovaj temeljno upropastavao Srbiju i doveo je u takvo stanje, gde su presminkani radikalski populisti dozivljeni kao spasioci; ali to mu bas nije bilo dosta, sada bi on opet na vlast, a posto bas ne moze drugacije, onda obaska sa vuckom i tomisavom! Nista on nece postici - osim naravno jos jedne stete. Spremte se spremte na jos cetiri duge, gladne godine nove antibirokratske revolucije.

Informisani...

pre 10 godina

Krajni rok za predaju potprisa je 2.mart...malo se informisite pre nego netacno i amaterski komentarisete nesto...ako godinama stranke koje dostignu 2 ili 3 odsto glasova mogu da skupe potpise za ucesce na izborima,Tadic ce to uspeti za 2 do 4 dana...to je realnost,sta god mi misili o njemu...

Milos

pre 10 godina

Gde taj cirkus da prodje bez tebe? Evo mladi vidite da se bavljenjem politikom ne isplati ako ne znate nista da radite u zivotu. U politiku treba da udjete kao ostvareni ljudi i strucnjaci a da ste pri tome i ekonomski nezavisni. Ovaj covek na zalost nije se drzao svoje struke i nije se u njoj ostvario i sada mora da se vucara po politici i izborima.

Pigmalion

pre 10 godina

Covek bez ikakvog osecaja za vreme izgubljen u proslosti nesvestan svoje uloge. Nekada je bio predsednik sticajem cudnih okolnosti a nikako zbog svojih kapaciteta kao sto je pogresno ubedjen. Opet ce dobiti daleko manji broj glasova nego sto ocekuje ali to njega nece sprecavati da se iznova kandiduje. Ne moze da preboli gubitak funkcije, zivi u ubedjenju da je potrebno samo da objasni ljudima svoju genijalnost posto je neuk narod nikako ne prepoznaje. Tadic je umeo da govori kako on nije predsednik za ovu sirotinjsku drzavu vec za neku bogatu gde bi u punom formatu realizovao svoje ingenioznosti. U tome je problem, ne valja narod.

Djole

pre 10 godina

Borise, Borise... Kada bi samo znao koliko si mi problema napravio? Imam velikih problema kako da objasnim svom desetogodišnjem sinu šta ti ovo radiš. Dete je znalo da si pametan i da su mnogi pametni ljudi uz tebe. Sada se bez ikakvog mog uticaja grozi tvog postupka. Na moj odgovor da je politika takva - on mi kaže tata ako ćeš da budeš kao Boris da prodaš svoje prijatelje - nemoj nikada više da se baviš politikom... U svakom slučaju DNO DNA. A što se tiče onih koji te podržavaju - koliko ja znam to su samo oni koji su se masno okoristili za vreme tvog vodjstva i niko više. Gradjanska, slobodno misleća Srbija - neće glasati za tebe. Nezaposleni - NE - jer si imao šansu da omogućiš stvaranje uslova da se neko od njih i zaposli. Radnici firmi u restrukturiranju - NE - jer im za 8 godina nisi olakšao ni dan. Radnici stranih firmi koje su dobile po 10000 evra po radnom mestu a njima daju 15 do 20000 dinara mesečno - svakako NE. Mogu još da nabrajam one koji neće da te glasaju. Spisak je dug. I od mojih prijatelja iz neposrednog okruženja - NIKO te neće. Svi te preziru. To što tebe preziru me nije briga. Ali me je briga to što sada preziru i mene koji sam ih godinama ubedjivao da glasaju za tebe. Stidim se samog sebe. E Borise Borise. Ostaje i meni i tebi da se pokrijemo ušima i da ćutimo. Velika je ovo bruka za obojicu.

gordana.od.popovica

pre 10 godina

Da li se Tadić zapitao šta može da ponudi ovom narodu a da to do sada nismo videli? Čisto sumnjam da ima nove ideje i ciljeve, osim ličnih!

Aleksandar

pre 10 godina

Imam 19 godina i do sada nisam glasao, ali cu verovatno sada probiti led.Ne zato sto mislim da ima neke razlike medju njima, vec iz inata.Iz inata prema svima onima koji ce glasati za Vucka Spasitelja.sve je bolje nego diktatura.

Balon

pre 10 godina

Ovaj covek je izgubljen i u vremenu i u prostoru. Jedino je dobro to sto sve sto nije valjalo u DS-u sada krenu za njim. Na koaliciju sa Dinkicem je spao! Tuga.

ex-flomaster, sada marker XXL

pre 10 godina

Jos jedan ortodoksni pripadnik beogradske bulumente! Sramota, bio predsednik drzave i sad umislja da moze da prosvescuje narod!
Smeta mu Zivkovic sto je povezan sa kapitalom, a u stranci navukao najgore tajkuncine za koje je Zivkovic mala beba!
Smeta mu V.Pesic kao "lider belih listica" !!
Alo, onaj ko je na proslim izborima sve prezvljao, sada ce opet prezvljati sve i povesti jos nekog sa sobom. Kakva bre crna Vesna, sta je ona Sv. Petka, a ti "beli" su ovce koje slusaju njen zov. Briga onog ko je protiv svih vas bahatih i za Vesnu i za bilo koju part.hordu.
Gde li vi zivite ljudi?

Mile pile

pre 10 godina

Dobro bre Tadicu, koliko godina si bio na celu te tvoje stranke a bogami i drzave? I uprskao si i u stranci i u drzavi. Sta sad bree hoces?

solarna olujica

pre 10 godina

Boze Borise...ovi nemaju koncept ??? pa ok nemaju...tvoj koncept smo vec videli i mogu ti reci da mi se ne svidja...nikako...a na kraju krajeva, nema vise ni kome da se izvinjavas, tako da male vajde od tebe i tvojih koncepta !!!!

IBJ

pre 10 godina

Gadno mi je više i da komentarišem to što Tadić izgovara. Ko je vodio DS prethodnih desetak godina, Đilas? Ko je paradirao sa Đelićem kao supermenom sa dva svetski priznata fakulteta pa za premijera stavio Koštunicu? Ko je šest godina bio alfa i omega politike u Srbiji i uporno izbegavao sve ozbiljnije reforeme? Ko je inaugurisao Snežanu Malović i Natu Mesarević da upropaste reformu sudstva iz PROCEDURALNIH razloga? Ko je doveo Dragina da raznosi džakove po Srbiji umesto da reformiše poljoprivredu? Ko nam je natovario Petroviće, Trivanke, Duliće, i druge uveoke na ministarska mesta? Ko je izgubio izbore od Tome stiropor-diplome, a ko razvalio Vučića? Ko je doveo DS do ivice bankrotstva svojom megalomanskom kampanjom, a ko je posle dugove vraćao? Dal' bi ti imao "cojones" da preuzmeš vođenje Vlade posle ubistva Đinđića? Je li neko drugi puk'o na predsedničkim izborima pa dva dana posle krenuo da mesečari izigravajući mandatara za sastav Vlade? Jel' nekog drugog onda Ivica "Čerčil" zavrnuo kao poslednjeg slepca?

Ja mogu ovako još do sutra, ali da zaključim: hvala dragom bogu što ti više ne poznaješ DS kao "svoju" jer to znači da je ona sada mnogo bolja. I hvala ti što vodiš iz stranke sav taj politički otpad sa sobom, jer to garantije da će DS ubuduće biti mnogo bolja. Daleko ti lepa kuća - izaberi neko još udaljenije selo!

vlada adamovic ub

pre 10 godina

Juče je rekao da će odlučiti danas a danas kaže da je odlučio juče. Žao mi je što će na ovaj način otićt sa političke scene.

prokleta avlija

pre 10 godina

ovo je definitivno vucicev krah...djilas,nova stranka15%,tadic,petrovic,ugljanin 10%, ceda,radulovic i canak 12%, dinkic 5%, dss 7%, sns 30, sps 10%, od sns oduzmite 10ljajicevih poslanika koji menjaju naklonost kako vetar duva i jos ako udju dveri ili radikali u parlament eto carlame, nema vlade,prazna je prica da ce tadic sa vucicem,DS ide u tri kolone da rusi vucica,beli listici se opredeljuju,nema vlade u zakonskom roku i ide se na nove izbore

Pametnjaković

pre 10 godina

Alo bre, bio si ti godinama na čelu DS i tvoja stranka na vlasti pa šta je urađeno, ništa, sve je stajalo u mestu, izigravao si Koštunicu i sprovodio reforme ko puž. Vreme je da vas sve narod penzioniše.

nišlija

pre 10 godina

Godinama sam glasao za DS ali sada stvarno pojma nemam šta i kako raditi.
Čemu ovo blamiranje g.dine Tadiću pa iz aviona se vidi da će ovaj rascep
u DS-i koštati mnogo i jedne i druge,pa ovo je najgore moguće što se desilo
razvodnjavanje i prepucavanja,sramota, po ko zna koji put agonija se nastavlja dokle više aman ljudi.... imate li dušu ovoga puta definitivno ne izlazim a i zašto bi ....

Dragan

pre 10 godina

Ovaj lik nikad i nije bio demokrata, na zadnjim izborima bio je gubitnik i istorija ce ga upamtiti jednog od onih koji je svojim ponasanjem doprineo da u dragoj nam otadzbini bude sve manje i manje demokratije.

mikiman

pre 10 godina

A pod vama ili vasim DS-om smo imali koncepciju neku ? Ni ova Nova stranka mi nije jasna. Dok ne izlozite u 10 tacaka vas plan/program za organizaciju promenu stanja na bolje, nemojte da vise trujete narod konstantnim napadina na vlast.

куче драгољупче

pre 10 godina

ма кога је брига да ли ћеш ти иѕаћи на изборе.Слободно изађи али знај да их нећеш добити.

katarina

pre 10 godina

Ovaj covek je dokrajcio DS svojom pogresnom politikom, ali mu nije dosta pa ce osnovati novu stranku koja ce dodatno unistiti DS. To samo govori koliko je licemeran i koliko mu je stalo samo do licne promocije. Pored toga nije mu strano da udje u koaliciju sa SNS-om. Aman covece izgubio si izbore 2012. godine, unistio stranku. Pa skloni se u politicku penziju, ne davi vise.

KIKI

pre 10 godina

KOLIKO VIDEM MNOGI KOMENTARI NA TEMU TADIC SU PROTIV NJEGA JER NAS NAROD VECINA IMA KRATKO PAMCENJE STA JE VUCIC OBECAVAO,AOD TOGA NI POLA POSTI NIJE ISPUNJENO,SVE VISE GLADNIH,UMRLE DECE.DUGOVI U MILIJARAMA I POSLE SKORO DVE GODINE NISU SE SREDILI.(HOCE SAMI)DA DRZE SVE U SVOJIM RUKAMA. PITAJTE IH PO CEMU SU BOLJI OD PROSLIH.

Anonymus

pre 10 godina

Gospodin Tadic bi trebalo da izadje na izbore 16. marta jer je to njegova gradjanska duznost, i da glasa za kandidata koji se bori da nam ostvari sve ono sto su on i njegovi sledbenici obecali a nisu ni pokusali , niti su imali kvalitete da to urade.

raskc

pre 10 godina

"Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako mogu izlječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć... Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće."

La la

pre 10 godina

Dve pune godine je DS njemu placao mesecno iznajmljivanje vile na Dedinju 4.000 evra da bi gospodin imao gde da zivi kao ranije jer je on to zahtevao. A onda je pljunuo DS kao sto je njega SPS kada je formirao vladu.

Naucio je nesto, nije ameboidan, ali nije dobru pouku izvukao. Narod sve vidi.

nessa

pre 10 godina

brate mili al im se osladila fotelja..nista 2 ne znaju da rade nego da nas vode kao cobani ovce...idi uzmi asov radi nesto samo nemoj opet da se izvinjavamo...

semi

pre 10 godina

Ujedinjenje svih prodemokratskih snaga u jednu koalciju ima sanse da prezive izbore. Rasparcavanjem na vise koalcija padaju svi u paketu.

dare 011

pre 10 godina

@beogradjanin

Možda si beograđanin jer ti u ličnoj karti tako piše ali na osnovu tvog komentara vidim površnost, neznanje, nesposobnost i nevaspitanje... Obojica i Biris i Vučić su vrhunsku demagozi. Boris je samo bolje upakovan i dosledniji od Vučića. Obojica nikada nisu ništa stvorili pre politike. Čak je Vučić vukao zemlju unazad u vreme dok je Boris vukao unapred. Boris je mogao više da uradi na reformama dok je bio na vlasti ali je više voleo popularnost od bolnih reformi. Boli me prst...obojica su očajan izbor. Najbolji se ne bave politikom jer ih je sramota od onih koji se bave!

sasa

pre 10 godina

evo ga covek koji se tri puta, ali TRI puta kandidoavo na predsednickim izborima i tako direktno preksrio Ustav koji je doneo sa Kostunicom. Evo ga covek koji je 10 godina bigo Bog i batina u drzavi da spocitava sta u drzavi nije OK!!!
jadnik.
zbog njega i kostunice je vaskrsao SPS i SRS.
Jadno i bedno.

milan

pre 10 godina

Biće problema naći "čiste ljude" Tadiću da ili nisu čisti ili će ih neko prljati kao što i sa tobom pokušavaju. Srbija na žalost još uvek luta čak i danas kada se na prvi pogled čini da smo našli spasioca a u stvari je samo nada da je on to za čega ga držimo kao davljenik za slamku. Neka ti je sa srećom i tebi i nama da smo došli do tačke gde bi trebalo sve ugasiti, isključiti i početi iz početka.

Predrag

pre 10 godina

Sve se jadan trudi da bude najpametniji,a samo smo videli:
1.Osim sto je ljut na Djilasa,ljut je na sve clanove DS koji nisu njegovi
sledbenici.
2.Ljut je i na DS - globalno.
3.Radi i deluje po nalogu Vucica,sa jedinim ciljem da napravi stetu DS-u.
4.Celog zivota se bavi Srbijom kao sto se sada Jeremic bavi odrzivim razvojem tj svuda po svetu osim u Srbiji;
5.Strasno je kad kazes da niko ne valja,a sebe hvalis;

Darko

pre 10 godina

Samo si mi pomogao da izađem i glasam za Đilasa. I samo da znaš zbog tebe i ekipe koju si poveo sa sobom sam i bio beli listić na prošlim izborima. Dobro je znati da nije bilo bez razloga. Drago mi je što ćeš otići na smetlište istorije na ovakav način, jer ono što si svojim nečinjenjem, istorijskim pomirenjima, formiranjem SNS-a, reformom pravosuđa i da ne nabrajam učinio za vreme svog mandata Srbija ti ne sme zaboraviti.

oni koji dolaze

pre 10 godina

Tadiću, prosto je k'o pasulj! Kažeš da sadašnji Đilasov DS nije onaj koji prepoznaješ i da nisi bio za saradnju sa naprednjacima. Osnuj odmah novu stranku i dokaži to što tvrdiš! Raspali po naprednjacima, iznesi sav prljav veš što imaš, ponavljaj svaki dan šta su do nedavno pričali i kako su nas kočili u onome što sad sebi pripisuju u zaslugu, traži od međunarodnih faktora i susednih država da zahtevaju hapšenje i izručenje Nikolića i Vučića, najmanje zbog istih stvari za koje se sudi i Šešelju, obelodani ko su im finansijeri i pomagači... Urniši ih! Takmičite se ti i Đilas ko će više da ih razobliči i upropasti. Beskompromisno i bez pardona, onako radikalski, kao što su radili i oni! I ne pljuj Đilasa, a ni on tebe! Zdravorazuman deo biračkog tela odlučiće između vas dvojice, srazmerno tome koliko ga uverite da ste protiv naprednjačke pošasti! I koliko ga uverite da će ta pošast biti rasturena i bespovratno uništena, ako dođete na vlast! Bez pardona i ostatka! Do poslednjeg "šrafčića", do poslednje fukare koja se išta o naprednjake okoristila! Svako koga su zaposlili i nakačiči na budžet države ili lokalnih samouprava da bude najuren! Pare da vrati, sa kamatom! Svaki korumpirani medij da bude zatvoren,a sve pare što je dobio isto da vrati sa kamatom! Da se procesuiraju svi koji su sarađivali sa naprednjacima u njihovim idiotlucima! Po kratkom postupku! Odmazda, nego šta! Ako nas u to uverite glasaćemo vas. A onda se udružite i napravite antinaprednjačku vladu!

Zoran

pre 10 godina

"Sad je gotov stvarno. Tata pobego je zec. Ovaj čovek je neuništiv".

P.S. A čuj, legitimno je pokušati ponovo, ali mrka kapa. Jednom me možeš prevariti, ali drugi put ni pod razno.

kjelini

pre 10 godina

Odlucio je Tadic malo ranije a ne juce...Evidentno je da je izgubio podrsku naroda sto ce tek da vidi na predstojecim izborima.Sve ovo meni lici da mu je cilj na sve moguce nacine da se domogne vlasti.

Djindjicev DSovac

pre 10 godina

Ne verujem da ima sanse da gledamo jos jedan Povratak Otpisanih, ovaj put sa Tadicem u glavnoj ulozi. Covek je svojevremeno umislio da je i tata i mama za sve ostale politicare pa prirodno mora o svemu da se pita. Sada kada je postao bitan koliko i lanjski sneg, promena mu ne prija bas mnogo i rado bi (nas) ponovo zajahao. Izgleda da je sam Tadic najvise poverovao medijskim sarenim lazama o tome kako je bio lep pametan i sposoban pa sad, kad je ostao bez vlasti, jos ne moze da se opasulji kako je tako naglo i sistematski postao politicki impontentan.

novica952

pre 10 godina

Tadić uporno pokušava da se distancira od politike DS-a i sadašnjeg lidera Đilasa ali će to biti teško pokazati i dokazati biračima da mu poveruju.Koliko juče sedo je sa Đilasom u istoj klupi, delio iste političke ciljeve i ideale, bio višegodišnji predsednik Srbije koji je imao sve poluge političke vlasti da mnoge negativne pojave suzbije a on se bavio minornim stvarima i kako sam kaže dozvoli da drugi ljudi pretvore stranku DS-a u stranbku lopova.I eto naprsno mu je sinulo i odjednom je shvatio gde je greška i šta je potrebno političkoj situaciji Srbije i on nudi spasonosno rešenje.Suviše prozirna priča da bi ljudi poverovali u nju i da bi prihvatili Tadićev povratak na velika vrata na političku scenu Srbije.

pedja

pre 10 godina

kad god je DS bila u problemu ona se pocepala i sa svojim odvojenim strankicama pokušavala i dolazila na vlast...da li će im opet to poći za rukom zavisi od nas...

zoka

pre 10 godina

Bestidniče! Protraćio si mojih 10god nade da će ovo postati normalna zemlja za život! Da ti nisam poverovao kao pavijan, sada bih bio daleko od ovog brloga. Zaista nemaš trunke srama! Jadniče...

deki

pre 10 godina

IBJ 02.feb.13:57 Bravo bravo bravo, pravo u metu, ovi sto krecu za njim su i najodgovorniji sto je DS tu gde jeste, daleko mu lepa kuca, neka i jedva predjemo cenzus, nema veze ali DS ce se konsolidovati i to veoma brzo

kezi vam se blistava budućnost...

pre 10 godina

Srećna Srbija okupana suncem na ovu vest! Još kad okupi sve one što su, kako kaže Stefanović “otpadali” od DS-a. Ima da drmaju kao puž bukvu!

radovan

pre 10 godina

Ima li iko pravo sem PPV Vucica i Precednika Nikolica da , promeni misljenje to jest,"sazri" politicki ! Ima li iko pravo da izda kuma ,prijatelje i partijske drugove i da ih nipodastava kao da su niko i nista, da 20 godina koci Srbiju ,pravi skandale ,itd....
Vidim da napadate sve sto nije partijski vrh sns-a !
... Kupuje diplome , zaposljava kadrove ko da ce smak sveta, dobija od drzave - SPS-a stanove za vreme bombardovanja ,zatim placa ekstr profit pa legalizuje , kune NATO fasisticke ....
Toliko o moralu doticnih .... :(
Sto se tice Tadica samo napred !

jellena

pre 10 godina

Tadic NIJE izgubio izbore, pobedio je u prvom krugu predsed izbora za zaboravne, a to sta se posle desavalo kako su mu Bg demokrate i lesinar Djilas brze bolje okrenuli ledja to je posebna prica. Pouzdano tvrdim, sto se i pokazalo kroz lokalne izbore da je DS vecinu glasova na posled izborima dobijao zahvaljujuci Tadicu. I ovog puta ce dobiti moj glas i moje porodice jer mozda nije savrsen ali se bar njega kao drzavnika nisam stidela.

Skywalker

pre 10 godina

Na izbore ce izaci 50% stanovnistva Srbije sa pravom glasa, pa niko nema potrebu da to objavljuje. Sta to mene briga sto ti izlazis na izbore? Ko si ti? Ne zelim da te se secam jer ne pamtim nista dobro.

glasac

pre 10 godina

Sve sto kritikujes slobodno upisi sebi na rabos. Imao si 8 godina da to ispravis. Dete mi je poraslo i u skolu poslo, a sta si ti uradio da zivi i raste u normalnoj zemlji. Jedno veliko nista i to ces i ti dobiti na ovim izborima.

Bankic

pre 10 godina

Po njemu ce izborni rezultati izgledati ovako: Tadic 10%, DS 10%, LDP 7%, SPS 14%, DSS 7%, SRS 4%, URS 4%, Dveri 2% jos 10% sitni zajedno, a SNS je pitanje da li ce preci cenzus....Ta matematika ga je i dovela dovde!

Zoltan

pre 10 godina

Za Borisa bi bilo lekovito da čita ove komentare. Da ih je čitao pred izlazak na crtu Nikoliću u drugom krugu sve bi mu bilo jasno. Da ih čita sada, opet bi mu sve bilo jasno. Ali on voli mišljenja podrepaša i dunstera za politički marketing kojima se predao ko malo dete.
PS: Neka ne zaboravi da uzme Mirka Cvetkovića i onog Vlahovića

'Rvat

pre 10 godina

SNS je prethodne izbore dobio zahvaljujuci tebi. (misli se na Tadica)
(srbin, 2. februar 2014 22:24)

-- I naakon ovih izbora SNS ce ostato na vlasti zahvaljujuci njemu, Tadicu! Sacekaj samo epilog!

goran

pre 10 godina

borise stidi se tvog postupka ti si napravio sns i sad rusis ds al borise nemoj da zaboravis da si bio osam godina na vlasti to narod ne zaboravlja a seti se ako imas obraza gde te je pokojni DR. ZORAN DJINDJIC slao da budes direktor pa te vratila akademija nauka u celu pricu .... SRAMOTA

crni domino

pre 10 godina

Neka izadje, ima da prodje kao bos po trnju.
Neka vidi i oseti kako izgleda kada je on izbacio Cedu i Zorana iz DS!
Neka razmisli zasto nije otvorio dosijee, lustrirao naopake politicare, promenio Ustav, pronasao nalogodavce ubistva Djindjica i Curuvije.
Vide ljudi ko je populista demagog i bahata osoba sklona Vucicu jer, pobogu, niko ne poznaje Vucica kao on.
Da si nam ziv i zdrav Tadicu, necemo te niti tvoju luzersku politiku!

Nebojsa

pre 10 godina

Kakav junak! Postavi pred sebe cilj od 10%, tj. unapred govori da ne igra na pobedu, tužno.
Sve preko 3% za njega je previše. Pristao je da bude Vučićev pion, i kao takvog će ga istorija na kraju i zapamtiti.

Nikola

pre 10 godina

I kako se podelio ds?Na ove sto su se slikali dok su drugi krali i na ove sto su krali dok su se drugi slikali.Ne vidim zbog cega je tadic gori od ovih drugih kad su manje vise podjednako bili na vlasti.

;)

pre 10 godina

Sada si se setio reforme obrazovanja, sada si se setio da ne postoje optimalni uslovi za razvoj malih i srednjih preduzeća...možemo do sutra da nabrajamo šta je sve moralo biti urađeno, a nije. Ono što juče nisi uradio, teško da ćeš uraditi sutra.

Sale

pre 10 godina

Da bi se GRAĐANIN Boris Tadić prijavio za Izbore i podneo nekakvu listu, MORA da ima najmanje 10.000 potpisa! Krajnji rok za predaju kandidature je prekosutra. Kada će Tadić da sakupi potpise na legalan način, samo se pitam?
(zoran, 2. februar 2014 13:34)

Pripremio je on to ne brini se, posto odavno rovari tu i tamo a kao fol odlucice za 2-3 dana. Meni iskreno nikad nije nesto ni bio zanimljiva opcija sa svojom garniturom posto mu se sav program svodio na price o EU, bice divno i sjajno a ta prica ne pije vodu. Uostalom pokazali su se lose, a sada su otkrili i svoje pravo lice.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

pametan moze da prozre - otimanje glasova onih koji nisu za SNS i onda vladajuca koalicija sa Vucicem. Eh komunisti, ko vas ne zna jos uvek vas skupo placa

ludimilojko

pre 10 godina

Opšte je poznato da se siromašan čovek ne može baviti politikom, a kamoli izlaziti na izbore, pa se nešto pitam ko plaća ovaj izlazak na izbore?

ma svi su..

pre 10 godina

Ma sve je ovo zabava za nezaposlenu Srbiju!Za gradjane koji se guse u siromastvu...Hepening za bezdusne face i neke bogate u bundi... astraganskoj!Ponovo je ovo sprdanje sa sopstvenim narodom...Ponovo se skrivaju iza tudje muke i jada,zaboravljajuci da su je oni i napravili...Ali sve ce to pokriti jesenje lisce i sas...

Zvezdas Beogradjanin demokrata

pre 10 godina

Pazljivo sam ga slusao na TV Prva. Sve vreme se posipao pepelom.On i njegova politika u proslosti i njgeovo vidjenje politika danas i sutra.Rceda je gresio.Isto kao i Vucic.Sta smo mi imali od tih gresaka. NISTA. Covek nikako da se pomiri da je 2012 izgubio izbore I jos muizmislili mesto pocasnog predsednika. Pukao je na stranackim izborima. Njegova politika je pukla i na nedavnom GO DS-a.Hteo bi i dalje vodja da bude. Jedino sto mogu da mu odobrim je danasnja politika SNS-a i tabloidizacija Srbije

Vesna 80

pre 10 godina

Ako je do sada razmišljao i nije znao šta da radi, očigledno je to dokaz o politici koju je vodio i načinu kako je vodio ovu zemlju. Nećeš dobiti novu priliku...

Kuper

pre 10 godina

Auh, ako su to ljudi koji su, kao sto kazes bili uz tebe dok si vladao 8 godina, a znamo kako je bilo tih 8 godina, bojim se da je Đilas daleko bolje resenje.

Branko

pre 10 godina

Do danas sam mislio da je vrh cinizma i bezobrazluka Tadićeva i Radulovićeva imovinska karta (obojica beskućnici). Ali Tadić je prevazišao Tadića danas... posle današnje emisije makar su neke stvari jasne: Samo su on, Petrović i Čanak sposobni i pošteni, glavobolju je zadao Dinkiću i Vučiću. Čovek danas sve ispljuva, od Đilas je tražio 35% da bi priznao uspeh, a on politička gromada se zadovoljava sa 10% (čudno da svi u Šanetovoj blizini vole tu cifru). DS-u je predlagao da budu ljuta opozicija, a on samo što ne poturi danas zadnjicu (kad nije dao odgovor o postizbornoj koaliciji). A vi SNS botovi na mitinzima tražite od Vučića sledeće odgovore: Kako može da razmišlja o koaliciji sa Čankom koji samostalno nikad nema preko 2%, kako glasači u Šapcu da glasaju kad su godinama isključivo glasali protiv Tadića i Petrovića i kako će objasniti davanje funkcije liku poput Miodraga Rakića? Blago nama ako se udruže naprednjaci i modernjaci, tj. Ozren i Alamunja... KASAlausi

minsko polje ...

pre 10 godina

Ma sve je to u redu..Ali ko ce da preuzme odgovornost za prethodna obecanja koja nisu ispunjena...i to desetogodisnja!Pitamo se da li to sada znaci da niko nece biti odgovoran!Koja onda opcija od tih odvojenih iz demokratske stranke na sebe,preuzima odgovornost!I da li ce neko snositi posledice te bole receno neodgovornosti!Gradjani od vas to ocekuju..bez toga,mozete da formirate stranku i sa samim Dzordzom Klunijem...nema vajde! Jedanput smo natrcali na minu..Dosta je bilo,necemo i drugi put!Preskakacemo vas na izborima a Srbija ce izgledati u rasporedu stranaka...kao minsko polje!Moramo da pazimo,da ne naletimo ponovo na vas,samo malo preobucene!I da odletimo u vazduh!Uostalom ne kaze se za dzabe,da podgrejan krompir...nije zdrav!

mirko

pre 10 godina

Gledao sam intervju na Prvoj tv, moj utisak je, da je neuverljivo objasnio razlog izlaska iz DS, a pogotovo dilemu oko izlaska na izbore.
Posle Novog Sada svima je bilo jasno da Boris Tadić napušta stranku. Ovo što mu smeta Živković je smešno, jer Živković je bio predsednik, zamenik predsednika, i visoko pozicioniran u stranci, sve do 2003. Tada mu nije smetao, a što se tiče etikete "žuti lopovi" ona se može više vezati za Tadićevo, nego Živkovićevo vreme. Oni koji su te etikete lepili su posebna priča, a on eto sa njima nešto razgovara, i hvali se kako je pomirio Srbiju. LJudi sa kojima će izaći na izbore, prvenstveno Dušan Petrović imaju više etiketa , nego bilo ko, a taj Petrović je prvi rekao da će Boris Tadić učestvovati na izborima. Za pomenutog gospodina se veže nekoliko biznismena iz Šapca, između ostalog i privatizacija Politike, i neki nevraćeni krediti, voditelj ga o tome nije pitao, a on naravno nije hteo sam govoriti, što je vrlo nepristojna kampanja.
O savetnicima Borisa Tadića, i o bivšim koalicionim partnerima, govorio je on, a vidim da je i to zaboravio.

inadzije...

pre 10 godina

Aleksandar@ Nemoj da teras inat onima koji ce da glasaju za Vucka,kako ga ti zoves...Jer te niko od njih i ne poznaje!Ti glasaj prema svojoj savesti i ako glasas u inat drugima,pazi da ne bude sebi u inat!Ako ti teras inat na izborima,onda si ti politicare stavio na pijedestal,i tako pruiznao da im dodjes kao posilni ili mali od palube!Na izborima se glas daje onome kome verujes i cije rezultate cenis!Inat je osobima koja uopste nije poznata ljudima u Evropi...To je emocija koje se mi drzimo u Srbiji,kao pijan plota!Zato nam je Srbija ovakva,kakva je...Sve se radi u inat a ne promisljeno i ozbiljno!Od tog glasanja ti zavisi deo zivota..Za nekoliko mandata politicari ti uzese mladost!Za jos toliko uzese ti i najbolje godine zivota!...E posle toga mozes da se inatis do mile volje...Kako si birao,takve si temelje i postavio!Il ih imas,il ih nemas!Od tebe i tvog izbora je zavisilo,a ne samo od mog...Na izborima svi imamo isti zadatak,da nama gradjanima bude bolje!

srbin

pre 10 godina

SNS je prethodne izbore dobio zahvaljujuci tebi. Bice jos na vlasti jel nema nikakvu ozbiljniju politicku stranku kao protivnike. Jos dugo ces Srbijo da grcas.

toza

pre 10 godina

Nije Živković problem kao što tvrdi Tadić već njegova želja da ponovo bude predsednik DS. Tadić kaže "sa onima koji su podržavali moju politiku" a ja mislio da je to politika Demokratske stranke. Očigledno je zapelo kod toga da li DS treba da ostane opozicija ili da se nudi novoj vladi. Moje mišljenje je da DS treba da se bori za što više glasova ali da treba da ostane opozicija. Ostavio bih još vremena SNS-u (mislim Vučiću) da pokažu šta znaju. Ukoiko stvari krenu na gore (što je skoro izvesno uzimajući u obzir da Vučić kao autokrata ne trpi nikoga ko zna a ovo ostali nemogu ništa da pomognu) treba nam neko ko će ih zameniti. Uostalom tako treba da funkcionišu demokratska društva. U svakom slučaju pametno od Đilasa što ne reaguje na izjave Tadića. Tako treba da ostane i do kraja kampanje.

Vojvodjanin

pre 10 godina

U Vojvodini ce mu pokrajinski poslanik Milos Gagic biti glavni operativac! Gagic je u poslednja dva mandata pokrajinski poslanik i nikome, ali bas nikome, nije pomogao u GrO DS NS!!! Gledao je samo sebe.
Borise, ako su to NOVI ljudi koje si nam predlagao, onda je dobro sto zajedno sa njima napustas DS.
U Novom Sadu uskoro ocekujemo talas isclanjivanja. Preziveli smo to vec nekoliko puta, prezivecemo i sada.

afrodizijak...

pre 10 godina

Demokratska stranka se raspala u deset partija i svi bi tako rastrkani na izbore...Kako ko izadje iz stranke,bi da se vrati na vlast!Formiraju kao Nove stranke a stari kadrovi...Daju nova obecanja a ni za stara neispunjena,jos nam niko od njih nije odgovarao!Gde je onaj opozicioni rad,odgovornost...Nista jos ne videsmo!Ako je formiranje raznih strancica,samo radi uzimanja vlasti..onda nam to lici na pijacu,gde ce onda te male strancice da se ujedine,ne bi li se nekako dokopali vlasti!I tako izgurali najjaceg!Tako sebi dizu cenu,sta li!Dobijaju onaj koalicioni potencijal,za moguci ulazak u vlast!Ma cista matematika...A sta bi gradjani time dobili!Pa buvlju pijacu i nista vise,naravno!To je ono...mali se nadaju da ce se udati za one vece!A ako ne ima da se svi ujedine neoliberali,desni,levi,centar i sareni,ma nek velikima crkne krava...I eto njih nekom precicom,na vlasti!Mislili smo da ce Tadic svojim odlaskom iz DS-a,da poradi na odgovornosti u proslom periodu i da gradjanima objasni sta se i kako desilo u vreme njihove vladavine...A ono ustvari opet bi svi oni u borbu za vlast!Jeste da je vlast najjaci afrodizijak,naucno utvrdjeno...a u Srbijije i potvrdjeno!Pitam se cesto...a gde smo mi tu u celoj prici!Da li nas neko uopste i vidi!?!Mi vas sve...samo posmatramo!

dale cooper

pre 10 godina

razumljivo je da vucic nece da se petlja sa priznavanjem kosova i da je taj posao namenjen tadicu njegovom buducem prvom potpredsedniku koji cak ima i sopstvenog mikija pacova da mu koordinise ucene prisluskivanja i nezvanicne finansije..

samo dve srvari mi nisu jasne

zasto je canak u toj ekipi kad nije ucestvovao u poklanjanj naftne industrije rusima..

i ko je ta budala koja ce za to da glasa..

soleks

pre 10 godina

Panika u mnogim taborima, bez razloga, čini mi se. Izlazak Borisa će podići izlaznost demokratskog biračkog tela i ne pomaže Vučiću, iako će on, svejedno, dobiti izbore. Ugrožen je samo LDP, jer je pre Borisovog povratka mogao da računa na glasove razočaranih demokrata, sada mu je i cenzus neizvestan. Elem, bez foliranja, koaliciji sa Vučićem se posle izbora nadaju svi... a on će verovatno opet da izabere Dačića, samo pod boljim uslovima... ili eventualno Čedu...

primer...

pre 10 godina

master@ Ne kad sednu u fotelje...pa onda da hapse odgovorne!Nego neka oni kazu ko je kriv sada,da mi znamo na kome je odgovornost!Kad sednu ufoteje po pravilu sve zaborave!Jos uvek se drze zakona cutnje!Ovako je sve smesno!Oni su vec bili na vlasti dugo godna i ne mogu je bez odgovornosti ponovo uzeti!Doduse mogu,ali bi to za gradjane bio totalni krah a Srbija bi bila drzava u kojoj niko ni za sta ne odgovara...Kakvi politicari,takvi i gradjani!Neverovatno koliko los primer daju gradjanima Srbije...Pa je onda smesno da se pitaju,zasto je u Srbiji toliko kriminala i korupcije!

corona

pre 10 godina

Svako ima pravo na popravni. Pa možeš i da padneš, a ako imaš sreće možeš i da prođeš. Kratko vreme je Tadić imao za učenje, uspeh nije zagarantovan. Previše je bilo afera u DS-u u poslednje vreme, teško je to izbrisati. Protivnik je velik zalogaj, gospodo iz bloka.

tomislav

pre 10 godina

uz svo duzno postovanje prema tadicu, i svemu sto mu je poslo za rukom, a to su sprecavanje srs-sps-dss koalicija 2008, ssp, beli sengen i kandidatura za clanstvo u eu, posle dva predsednicka mandata se pisu memoari... s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo

wet

pre 10 godina

Kako stado ništa ne kapiram. Prave namerno milion lista da pariraju naprednjacima preko izlaznosti. SNS ima 920K glasova već duugo vremena i nije im porasla podrška ni najmanje niti će. Zato pričaju o procentima gde im je skok pošto je apstinencija kod drugih ogromna. I sad se igra ovaj igrokaz da razbije apatiju i uskomeša apstinente, bele, roze, crne ove one listiće.

kakav fles

pre 10 godina

...izlazim na izbore 16 marta.. NE IZLAZI,IZGUBICES!!!Vuk dlaku menja ali cud,nikako.Ne mozete vi toliko puta da promenite naziv stranke,koliko mi mozemo da ne glasamo za vas.

бт

pre 10 godina

"Mi nećemo bolje živeti ako građani nemaju pune informacije o tome kuda se kreće, kaže on." Тадић је 2008. године добио изборе под слоганом "и Косово и Европа" којом је обмануо грађане јер није желео да им пружи пуну информацију да у Евроспку унију не можемо ући док не признамо Косово. Зашто тада није пружио пуне информације својим бирачима него тек сада?

Toliko

pre 10 godina

Vucicevo i Rakicevo poznanstvo je odavno poznato. Inace je intersantno koju funkciju je imao u prosloj vladi Rakic, a koju uz PPV ima Vucic. Mada to u sustini nije bitno, bitno je da narod ovakvim likovima stalno daje za pravo. Recimo da pogledamo konkretan rezultat Borisa Tadica. SPS(ne mislim na partiju vec na ljude) iz Milosevicovog rezima kompletno oprani, Vucic i Nikolic dobili stranku nasuprot tada vazecoj politici da mandati pripadaju stranakama, pozadine politickih ubistava zakopane, pokusaj da se nesrecno sredi sudstvo pre policije iako mu je receno da to ne moze tim redosledom, sustinski zakoni nisu doneti, uvodjenje u politiku i davanje visoko odgovornih mesta kojekakvih oportunista tipa Cvijan i Jeremic. Sada uspeva da totalno slomi jedinu kakvu takvu opoziciju da bi sebe progurao verovatno za nekog ministra u sledecoj vladi. Cela ta filozofija mu zavisi od Cede bez koga nema cenzus. Ima ovde jos zakulisnih radnji koje ce tek posle izbora ove godine da budu otkrivene, kada se buduca vlada zacementira za 4 godine. Sve ono najgore sto ste mogli da zamislite dobicete. Imacete vlast apsolutno bez opozicije koju kontrolisu apsolutno svetski centri moci, a kako je nama dodeljena uloga jeftine radne snage i onih sto ce EU da salje u "mirotvorne misije" spremite se.

mozak

pre 10 godina

Ovo što se dešava u DS ili oko DS je sasvim prirodna i normalna stvar. Setite se koja su sve imena bila, ili su i dalje članovi DS. To su ljudi koji imaj mozak, razmišljaju svojom glavom i tu je teško praviti kompromise. Ali avaj, srpski glasač bez mozga, ili sa mozgom koga ne ume da upotrebi, radije će biti ovca i glasati za svog čobanina. I to ne bi bilo toliko strašno da posledice njihovog izbora nisu kroz istoriju bile katastrofalne. Setite se S.M. Dok je ovaca biće i šišanja, ali šta čekaju ovi što misle da nisu ovce, ne znam.

Džoni

pre 10 godina

Dobro! Kažeš da izlaziš na izbore sa svojim saradnicima još samo da kažete za koga ćete glasati? Ako je vest evo da i ja kažem da ću izaći na izbore a možda čak i ženu nagovorim!

master

pre 10 godina

Zasto da ne,hoce i mnogi drugi koji su jos vise zla naneli narodu.Posto je ocigledno da ste veoma razocarani u sebe,svoje ministre i burazersku kamarilu,predlazem da izadjete pred narod sa jasnim ciljevima.Posto ste vec duzi niz godina u politici,znate odlicno ko su nalogodavci politickih ubistava,tajkuni,kriminalci,korumpirani,prevaranti....pa prema tome da obecate narodu da cete odmah po smestaju u fotelju,da pocnete sa obracunom,hapsenjima,ispitivanjem imovine i oduzimanjem protivzakonito stecenog i zatvorskim kaznama,posto su oni najveca prepreka neophodnim reformama i sprovodjenju zakona,ali bez gledanja kroz prste.Da izmenete zakon o zastarevanju teskih krivicnih dela,da obecate da necete u koaliciju i kohabitaciju sa politickim strankama koje su ucestvovale u kriminal i zlocine i poznate po lopovluku,prevarama i prodavanju magle.Da pozovete u stranku gos.Radulovica i date mu punu podrsku za donosenje i sprovodjenje neophodnih zakona i reformi.Za mene bi to bilo dovoljno da vam ukazem poverenje,bio bi spreman da vam oprostim neke stvari za koje ste veliki krivac.Ako ste se zaista promenili i imate ozbiljne namere da radite u interesu naroda onda to ne treba da vam bude tesko.

Izdali me prijtelji, izdao me brat...

pre 10 godina

Da imas vlast ti bi bio kao Milosevic. Sve optuzujes, jel te nije sramota.
(Dumi kladovo, 2. februar 2014 13:31)
Ne, moja baba je vodila stranku, pričala viceve, pravila aviončiće... Ni čuo ni video bogaćenje najbližih, uništene državne firme a predsednik stranke i države... Još samo da poverujemo!!!

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

...i ja isto izlazim na izbore 16.o3.2o14. ali kao gradjanin...a to bi preporucio i gospodinu Tadicu...ostavi se ti politike dokazao si da NE ZNAS...sve sto si uradio uradio si pogresno...pametni uce na grskama a oni drugi ih ponavljaju...

deki

pre 10 godina

@(jellena) U tome i jeste njihov i vas problem. Sminka nikada nije izostajala to ti dajem za pravo ali ta fasada coveka ne cini drzavnikom! Vise je nastetio drzavi Srbiji nego dobrog uradio, nemojte da ste naivni! Od kako nema Milosevica ni jedna vladajuca garnitura nije nasa vec tudja jer sa njima upravljaju ljudi sa vana! Jedina razlika izmedju Tadica i Vucica je ta sto je Vucic ocigledno lupio od sto i pitao te mocnike sta jos treba da se uradi da se prestane vise sa daljim mucenjem!? Sad je kao sto vidite sve ubrzano a nije izostavljeno ni krajnje priznavanje Kosmeta. A jednoga dana imacemo na stolu ili Kosmet ili juzni tok!? 100%!

Rade

pre 10 godina

Tadić je u pravu, Đilas jeste za mesto premijera, za predsednika steanke kao i predsednika Srbije nije i nikad neće ni biti jer nema harizmu,
i treba da se odluči, stranka ili biznis.

dvds

pre 10 godina

Vidim ovde mnogo teških kritika protiv Tadiću.
Ima on dosta neprijatelja: DS-ovce, naravno, kojima će da uzima glasove na izborima i naravno SNS koji se njega jedino i boji jer je on trenutno jedini koji može da organizuje partiju koja može da privuče vise od 1 million, za sada, neopredeljenih glasača. Za početak svojim šarmom dobiće mnogo ženskih glasova, a ima i moj bivši "neopredeljeni" glas.Zašto?
Pa zato što je Tadić jedini u srpskoj politici koji može da vodi kulturan politički dijalog koncetrišući se na teme koje su relevantne za političku diskusiju i interes glasača u izbornom procesu, a to je juče najbolje, i jedini do sada u ovoj predizbornoj kampanji, obrazložio u njegovom intervjuu na Prvoj. Insistirao je od voditelja da priča o programu I viziju njegove partije, a ne ko koga i zašto voli ili ne voli ili mrzi ili ljaga ili tuži ili će da tuži.
Ukratko je istakao da želi da se bori za slobodu medija i protiv sadašnje autokratije u istima, novi momenat je da bazu svog programa želi da bazira na obrazovanju i kuturi, jer je pravo zaključio da smo moralno i kulturno dezorjentisana i posrnula nacija, ima konkretan ekonomski plan, želi da odvoji politiku i privatni biznis čime se distasncirao od Djilasa...
Više nego dovoljno da moj glas ode Tadiću sa nadom da će biti sposoban da organizuje legitimnu stranku levog centra. Oko 12 procenata glasova na ovim izborima...za četiri godine...preuzima vodjenje zemlje.

Predrag

pre 10 godina

Vidimo se u nekom drugom filmu. Mogao si, (izvini ‚‚ste‚‚ ipak ste bili predsednik) tada da budeš makar malo iskren i kažeš u drugoj stranci.
Ljudi, pa ovo je neverovatno. Nama treba lustracija za sve one koji menjaju političke partije.
TREBA IM ZABRANITI DA SE BAVE POLITIKOM.
Ja kao jedan mali obični građanin se stidim,
a kao čovek se pitam čemu sve ovo vodi?
Ako neko zna odgovor molim da mi kaže.

znate, znate...

pre 10 godina

Kako "nije stranka koju ste vodili godinama" kad sve znate o najužem rukovodstvu i “ne slažete se s njihovim postupcima”. Nisu oni to uradili zadnje dve godine već upravo u vreme vašeg "mandata"!

moram da kazem il cu da puknem

pre 10 godina

ti mirko i ekipa. da fali vam srdjan djokovic. deset posto misaona imenica jer je mirko nemirko kad je evro skocio izjavio epohalnu novinu da uzmemo kredite u dinarima. takvog experta srbija nije imala jos od njegovog imenjaka marjanovica.kluni zbogom pa prodavaj svoje fore na buvljaku.

osećam se zaista superiorno

pre 10 godina

Kad vas vidim draga gospodo ,političari kako se grčevito borite da opstanete u politici,samo možete da nama običnim građanima zavidite.Vaša sudbina je u našim rukama.Imamo jedinstvenu šansu da vas sve oduvamo iz naših života.DA li izaćina izbore?I kad izađemo na nama je odluka,i još samo kad bi imali pameti,pa gde bi nam bio kraj.Vaš kraj je u našim rukama

mane....

pre 10 godina

Evo ovde neki stalno pitaju za koga bi glasao!Evo najiskrenijeg odgovora...Ova kombinacija bi mi odgovarala ali nazalost to je neizvodljivo,jer se uz ove ljude ubastraju i oni za koje nisam apsolutno!To su Vucic,Tadic,Jeremic...I vise ne mogu da se setim!Evo zasto..Svako od ovih po na osob su dobri,ali ih kvari okolina...Ne umeju da izaberu saradnike...Zato sto je mala bara a puno krokodila,pa nije lako! A ostatak da bude mladja garnitura politicara,sa odredjenim ekspertima iz pojedinih oblasti ali dokazanih..I kod mene bi vlada imala na sto hiljada gradjana po jednog predstavnika plus nacionalne manjine i sve to puta dva..ako se neko slucajno razboli ,pa da imaju zamene da bi uvek bili u toku...Plafon da ih bude do 100 sa sve administracijom!A ne ovako imamo ogroman parlament i vladu kao da nas finansira budzet SAD,pa i oni bi se zgranuli kad bi ih videli ovoliko!Skuplja drzava od koristi od nje!Mozda se cudite zastoTadic,pa nije on los ,samo sto su ga drugi iskoristili,kao i nas..To se videlo po funkciji koju su mu na kraju dali...Hteli su da sve svale na njega!Ali to jednostavno nije moguce..Jer sve sto je lose,ima svoje ime i prezime,pa tako i oni sto su capili lovu!Mana mu je samo sto cuti o tome..Pa ispada da su mu oni drazi od gradjana Srbije!Ali kad pogledas ovako siromasni jedino smo rodjenoj majci vazni...I jos jedan razlog ,prastanje nam je u biti!Mnogo volimo da prastamo onima koji nas urnisu,pa to ti je!

toliko....

pre 10 godina

Nekako mi je kao licnost Tadic bio blizi od drugih a i njegov umereni stav mi je prijao...Odisao je tipom pravog demokratskog intelektualca,kakve sam i zamisljala.Dolaskom na vlast je postigao da se gradjani Srbije izmire i da konacno krenu sa teme partizana i cetnika,na one zivotne!Ali ga u tome nisu pratili i njegovi saradnici!Pojedini su politiku shvatili kao odskocnu dasku za licno bogacenje!I tako danas imamo Tadica koji jeste odogovoran za los izbor saradnika ali ne i za svu finansijski stetu nanetu drzavi!Za onoliku stetu su krive i drzavne institucije,koje nisu odmah reagovale na takve pojave!Njihova je duznost bila da nas stite od takvih neprijatelja drzave!Ne sme se vise u Srbiji desavati da Predsednik ili Premijer ili pojedinci iz njihove blize okoline,razni tajkuni...oznacavaju koga treba procesuirati,vec institucije koje to moraju da prate i da postupaju po Zakonu!Tako onda i ne bi bilo vazno ko je u vlasti,kada je postovanje Zakona u pitanju!Jer te institucije bi bile samostalne i ne bi mogle da se menjaju prema licnim osvetama pojedinaca ,vec iskljucivo ako prekrse Zakon!Ako nije tako,nema ni pravde u Srbiji!I dalje ce se organizovani kriminal u Srbiji precutkivati i na njega se nece adekvatno reagovati!A gradjani ce kao ovcice se pozivati na nove izbore!A tamo isti oni,isti mi...sto bi rekli ista meta,isto odstojanje!Oni sada traze da se zaustavi politika propadanja Srbije!Toliko licemerno receno,da se automatski izjasnjavam protiv takvih!

Michel

pre 10 godina

Velika je čast a posebno zadovoljstvo igrati u kolu sa svojim Predsednikom Borisom. Desilo se ponoviče se !
Francuzi kad žele uspeh kažu MERDE