Nedelja, 26.01.2014.

15:40

Evo čime žene teraju muškarce od sebe

Izvor: magazin.net.hr

Evo èime žene teraju muškarce od sebe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Mile

pre 10 godina

(Oterala, 27. januar 2014 06:53)

Epa "oterala" vidis kod mene je ispalo potpuno suprotno. Moja (za kratko bivsa) zena je uvek zaradjivala vise od mene. Njeni uspesi su mi uvek bili dragi, zajedno smo pravili rezime, odlucivali koliku platu da trazi, benficije, sve...Usput sam svoju karijeru zapostavio, odbio par profesorskih mesta jer su gradici bili mali pa bi ona tesko nalazila posao itd, itd..Dok nakon 25 godina braka kaze ona meni da sam nesposoban, sonja, koji je sebi dozvolio da zena bude uspesnija (citaj zaradjuje vise) od njega. Njoj ne treba takav, treba joj zastitnik, koji ce da finansijki nosi porodicu a njena zarada ce ici na njeno licno usavrsavanje a ne da doprinosi porodici. Tako da joj vise i ne trebam te me je oterala..Nema neverstva svadje, eto tako..Cosmopolitan valjda sta li vec..Emancipacija zna da bude nezgodna stvar.

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(tina, 27. januar 2014 16:48)

Da znas malo bolje da citas, videla bi da ne ostavljam iste komentare, i nemam na sve teme isto misljenje! Iza mnogih zenskih potpisa, se kriju muskarci!!!

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(Kica, 27. januar 2014 17:19)

Sta si ti?! Psiholog?! Psihijatar?! pa da drugome dajes dijagnoze. Bolje malo sebe pogledaj u ogledalu, i razmisli malo kakav zivot ti vodis!

Kica

pre 10 godina

Ljudi, pustite coveka da zivi svoj zamisljeni zivot! Vidite da po ceo dan visi na forumu, a uspeh mu je ako druge uspe sa ubedi kako zivi neki vaaauuu zivot - zene, sex, provod, ludilo...
Vidite valjda da iza svega stoji jako usamljen i neispunjen covek koji trazi paznju, koju ne moze da dobije drugacije...

peace frog

pre 10 godina

@mnogo smaraju s pricom
ne, ti si zapenio. Namerno ostavio komentar koji provocira ocekujuci reakcije. Samo sto nisi bas dobro razmislio pre nego sto si formulisao komentar a i ocekivao si vecu podrsku od muskih komentatora. Vidis, ja tvoju mamu ne bih ni spominjala da je ti nisi nezgrapno ubacio u komentar. Sledeci put pre nego sto nesto napises dobro razmisli koliko (nesvesno) otkrivas detalja o sebi, svom zivotu. Sto je najsmesnije, verujem da nisi ni blizu tom fabrikovanom liku iz svog komentara ;)

Maja

pre 10 godina

Drage zene, budite svojoj deci majke, a ne robinje! Vasa uloga je da ih vaspitate i da od njih napravite zrele, stabilne, odgovorne i samostalne licnosti, a to necete postici tako sto cete podilaziti svakom njihovim hiru, i sto ce te se, zbog deteta, odreci sopstvenog zivota!
Najlakse je kuvati, peglati, cistiti... i tako unedogled, to moze svako... ali time necete nista postici, a kada godine prodju i vase dete odraste, shvaticete da ste bile dobre domacice ali ne i majke jer niste ispunile osnovni cilj roditeljstva, a to je da pred sobom vidite jednu kompletnu licnost koja vise ne zavisi ni od vas ni od bilo koga drugog, osobu koja je spremna i sposobna za zivot!
Pozdrav svima, a pogotovo mladicu "Mnogo smaraju sa pricom" koji nam je posluzio ka odlican primer kako NE TREBA RADITI!

tina

pre 10 godina

Ljudi,ovak doticni je obican provokator koji u svakoj rubrici istice isto misljenje poput ovog,ne pecajte se na to, jer je lik za zaljenje a mi ostali znamo sta je ispravno.

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(masha, 27. januar 2014 14:35)


Mnogo je pametnije ignorisanje gluposti?!
Znaci nisi bas pametna, cim je ne ignorises!

Devojka

pre 10 godina

Doticnog gospodina ne osudjujem verovatno zbog njegove surove iskrenosti, ako je uopste iskren.
Smatram da je uloga roditelja izmedju ostalog da osposobi dete da se brine o sebi kad njega ne bude...a i mnogo, mnogo pre toga.
Pitanje jeste da li bi se on starao o majci da joj se nesto desi?

masha

pre 10 godina

Evo tipicnog primera kako se postaje popularan. Isprovociras masu (u nasem slucaju gospodin pod pseudonimom " mnogo smaraju s pricom") i sva paznja se usmerava ka tebi.
Mnogo efikasniji nacin je ignorisanje gluposti, ne pridavati joj znacaj i paznju. Nekoga s takvim stavovima nikada necemo moci da prizovemo svesti ma koliko pokusaji bili dobronamerni. Doticni gospodin zivi na grbaci drugih i koristi druge, ali mi ih ne mozemo spasiti, ako oni sami na to pristaju.

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(peace frog, 27. januar 2014 11:19)

A sta to tebe briga ko meni kuva?! Ko meni sprema?! Bolje budi majka svome detetu, da bi te kada odraste volelo, a kada zanemocas cuvalo... Znam ja kakve su danasnje mlade mamice, kod kojih deca jedu sendvice i pogacice, zato ste i zapenile, jer ne mozete da smislite da nekome majka kuva, i ako joj dete ima dovoljno godina.

Iva

pre 10 godina

@Mnogo smaraju sa pricom
A zasto bi, molim te, zalio nekog ko je sposoban da sam vodi racuna o sebi i da uz to radi, zaradjuje, a kada ostane bez kinte, opet uspeva sam da nadje nacin i da se snadje a ne da trazi i uzima od mame?
Da li to znaci, da zalis sposobne ljude zato sto nisu nesposobni? Zivot, na svim poljima, uspesnih ljudi, nazivas misjim zivotom? ? ?
Pa, dragi moj, o cemu ti govoris?
Ja bih ti prva rekla - svaka cast, da si se ti hvalio time kako imas zenu koju placas, i koja, umesto tebe, obavlja poslove koji te smaraju! Ali ne, ti se hvalis kako izrabljujes sopstvenu majku i jos smatras da je to neki, do jaja, dobar i kraljevski zivot, da si uspeo zato sto imas majku koja je prihvatila ulogu tvoje kucne pomocnice i jos ona tebi placa za tvoju nesposobnost! Uzas!
I jos imas drskosti da kazes kako TI nekog zalis, a u celoj ovoj prici, za zaljenje je samo tvoja jadna majka, pa posle ti, kada nje vise ne bude bilo!

Тигрица

pre 10 godina

@ivanhoe:''...samo kazem da se zenski i muski promiskuitet nikada ne mogu izjednacavati jer je muski prirodno uslovljen i kada ga nema to je rezultat civilizovanosti, visokog nivoa svesti i morala kod muskarca.''

Хм, ево ја се слажем да се женски промискуитет прогласи 'неприродно условљеним' и да се онда изједначимо по том питању?

peace frog

pre 10 godina

@ mnogo smaraju s pricom
moj sin ima 8 meseci. A ti si odrasla osoba. Zaradjujes, kazes izlazis, zabavljas se, menjas devojke. A nisi sposoban sam sebi da skuvas? Da spremis za sobom? Da operes ves? Izvini, kad mislis da preuzmes te stvari na sebe? Kad ti majka bude imala 70 god i ne bude vise mogla da rinta? Zar ne mislis da je vreme da joj pokazes koliko je postujes i da joj se skines sa grbace? I stvarno te nije sramota da se oko ove teme prepucavas sa mnom potpuno ubedjen da si u pravu?

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(peace frog, 27. januar 2014 10:39)

Da li ti tvome sinu kuvas? spremas? kupis nekada nesto, das pare?! ili tvoj sin sve to radi tebi?! kuva, sprema... Svaka domacica majka sprema svojoj deci, pomaze ih... Sto se devojaka tice ja izlazim sa devojkama koje vole provod i zivot, i ne ocekuju od mene partnera na duge staze, kao i ja od njih! Postujem zene mnogo vise nego sto ti mislis, pogotovo moju majku, i nikada ni jednu nisam iskoristio za bilo sta, a da to nije bila njihova volja.

peace frog

pre 10 godina

@mnogo smaraju s pricom
vidis, mene je zapanjilo koliko ti u stvari ne postujes svoju majku. Po tebi zene sluze samo za seks i za ciscenje, kuvanje, spremanje i finansijsko iskoriscavanje. U prvi mah mi je bilo zao tvoje majke jer mi je strasna pomisao da mene moj sin jednog dana tako dozivljava. Ljubav se ne ispoljava kroz iskoriscavanje druge osobe i prilagodjavanje te osobe svojim potrebama. Ali sam onda shvatila, ta ista majka te je tako vaspitala, takvog te oblikovala. Ne kazem da je zasluzila tvoj evidentni manjak postovanja prema njoj, ali kako posejes, tako ces i znjati. Tvoja je stvar kako zelis da provedes svoj zivot i niko ne treba da te vredja zbog toga, slazem se. Ali nemoj se zanositi idejom da si dobra i kvalitetna osoba. Onaj ko iskoriscava neciju ljubav je daleko od dobre osobe.

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

Izvadi rebra, ozeni majku, jadan si.. samo su neke od uvreda na moj racun, samo zato sto sam napisao da mi majka sprema, kuva, a to druge majke ne rade svojoj deci?! da izlazim sa devojkama koje zele seks, kao i ja, da dobro zaradjujem... Samo mogu da napisem da zalim te umove, koji zive misijim zivotima, i pljuju druge jer samo to i znaju!

maka

pre 10 godina

momci koji tvrde da treba da disu punim plucima kad su u vezi ili braku, da je majka samo jedna, verovatno ne ocekuju zensko dete. e pa bog ce se potruditi. a majka im je isto tako bila devojka I isto tako je naletala na kretene poput njih. pih.

ivanhoe

pre 10 godina

@maslinasta
Zato sto kad bi sada izasla na ulicu i pitala deset muskaraca da li zele da spavaju s tobim verovatno bi dobila barem 9 “da“ a kad bih ja to isto uradio dobio bih verovatni 9 samara...spavanje s nekim koga prvi put nije nikako plus kod muskarca - pomislice da je 1694. po redu s kojim si to uradila a veliki broj partnera za zenu nije nikakav uspeh dok s druge strane muskarac mora bas da se potrudi da odvuce veliki broj zena u krevet pa s toga sredina na to gleda kao na “uspeh“. Licno nisam za to, smatram ljudi treba da budu verni jedni drugima samo kazem da se zenski i muski promiskuitet nikada ne mogu izjednacavati jer je muski prirodno uslovljen i kada ga nema to je rezultat civilizovanosti, visokog nivoa svesti i morala kod muskarca.

Oterala

pre 10 godina

Članak je jednostran, istinit.
Muškarci umeju da daju do znanja šta im smeta, osim za poslednju stavku - zaštitiništvo. To je takva zamka koja ruši brak u poslednje vreme, kad je žena emancipovana, da mislim da bi generaacije muškaraca ipak morale da se promene, jer se točak istorije sigurno neće vratiti.

Prva reakcija muža, ako žena postaje uspešnija i više zaradjuje, je eksta. On racionalno ne vidi šta je tu loše. Više para u kući, žena zadovoljna, veća sigurnost porodice...
U takvoj idili smo živeli bivši muž i ja. Uspešna žena ne zvoca, nije dosadna, jer ima svoje zanimacije...
Muža sam OBOŽAVALA jer mi je pružio podršku da se razvijam. Ugadjala sam mu i u kuhinji , a tek u krevetu... Bila verna. Najlepše godine braka...

Ali, ako se ne oseća kao zaštitnik, muški ego se srozava... Moj bivši muž nije to pokazivao, iako je jedan od najinteligentnijih intelektualaca koji hoda zemljom Srbijom.
Ustvari, izašlo je na loše, na piće i neverstvo.
Jednog trenutka , bilo je ili on, ili moj dobar posao. Oklevala sam i zamenio me folirantkinjom koja manje izaziva njegove strahove...

Jesam ga "oterala", ali nije bilo namerno, moralo je tako biti, jer ni ja ne mogu da se odreknem sebe. Moje prokletkstvo je da sam kompletna ličnost i sposoban čovek, ne samo zgodna žena...

Dvoje dece žive sa mnom, a on sa novom ženom.
Pouka: Nadrastitie to, prihvatitite jednakost žena, ne terajte nas da se bavimo podilaženjem vašem muškom egu, to je manipulacija, nije iskrena ljubav!

love

pre 10 godina

Da i onda stane meni da prica neprekidno kako me voli a cim ode u svoj grad potpuno poludi i uz dobro poznatu parolu "jedan je zivot" pije,izlazi svako vece,jurca kao muva bez glave,a zivotni cilj mu je da bude sa sto vise zena. Nevezano za konkretan slucaj,primetila sam da je to rasiren fenomen,to "jedan je zivot" a taj smisao zivota je kafana i seks,pijanstvo i kafana opet. Vise nikome ne treba da ga neko voli,ljubav nikom nije potrebna. Kazes nekome da ti se ne izlazi po splavovima,to ti je dosadno,a ovaj te cudno gleda kao da si lud. Samo seks i izlasci,sustina danasnjeg ispraznog zivota.

nlo

pre 10 godina

Generalizacija. Svi muskarci su isti, uspaljeni povrsni ljubitelji sporta. Sve zene su iste, preosetljive i zvocave poteskoce u zivotima muskaraca, tempiranih bombi koje odlaze ukoliko su one i malo neoprezne.




Odnosi nisu postovanje pravila napravljenih za stereotipe muskarca i zene, jer kada bi ih sva postovali, a ima ih samo u ovoj rubrici svake nedelje puno, odnos bi postao tezak posao a ne uzivanje.

Ukoliko ste izabrali pravu osobu sve ce doci na svoje mesto. Ne bez imalo truda, ali bez preopterecivanja.

bezimena

pre 10 godina

Treba prihvatiti sve, čak i njegovu mamu kojoj samo rogovi fale. Uvek imati spremnu kristalnu kuglu kako bi žena znala šta gospodin očekuje o datom trenutku. Na sve ovo treba pokazati odanost i zadovoljstvo što On postoji i što ukazuje čast svojoj prisustvom.
Izgleda da je kuče bolje društvo. Čak i ribica zvuči kao bolja solucija od muškarca.

masha

pre 10 godina

E sad budi pametna! Na ovom istom mestu, citam pre izvesnog vremena da je zabluda da muskarci zameraju zenama ako pristanu na seks na prvom sastanku, a ovde pise upravo suprotno.... bas zamorno.

upravo tako

pre 10 godina

Interesantno je da nije pomenut najbitniji razlog a to je neverstvo ili sam osećaj neprivrženosti.(ne u smislu lojalnosti kao što je u tekstu već navedeno).
Pored klasičnog otkrivanja prevare postoji čitav niz ponašanja koje mogu kod muškarca stvoriti osećaj nesigurnosti i sumnje.
Na primer,isključivanje ili skrivanje drugog telefona,povremena neopravdana nedostupnost,dopisivanje na fejsbuku sa nekim od par stotina drugova,viđanje u kasnim satima sa "najboljim drugom",viđanje sa kolegama van posla,izlasci u klubove i kafane,održavanje kontakta sa bivšim...

Ma da...

pre 10 godina

Dajte mu prostora za druzenje sa drugarima, sport, imajte razumevanja da puno radi i da je cesto poslovno van grada... Budite idealna zena u vreme kada je malo ko veran i te "luftove" koristi za akciju sa strane - to ce vam biti hvala!

Kol

pre 10 godina

@(Mnogo samaraju sa pricom., 26. januar 2014 16:24)

Tipican mamin sin, ja sam mislio da ste izumrla vrsta i da vas ima samo na filmu! Naravno ovo kazem samo ako stvarno mislis to sto si napisao, ako samo trolujes onda nista upecao sam se!

Sokol ga nije voleo

pre 10 godina

Mislim da i suprotnosti navedenih stvari jednako 'teraju' muškarce tj udaljuju ih od žena. Neprihvatanje promena kod partnera ili odbijanje promena kod sebe, ignorisanje očiglednih stvari (veza propada a onase 'češlja'), odugovlačenje sa seksom (ako nekog znate i bliski ste npr godinu dana sta je onda prvi sastanak), odbijanje da kaže da li ga voli ili da brani njemu da njoj to kaže, prevelika lojalnost drugim ljudima naročito onima sa kojima muškarac nije u dobrom odnosima, prevelika želja za zaštitom i kad treba i kad ne sve je to jednako pa i više odbojno. U suštini kad nema ljubavi, nema je, navedeno je indikator toga.

ne bih da se menjam

pre 10 godina

Ni ja ne zelim da se menjam, niti da menjam svoj nacin zivota , ni po cenu braka , bez obzira na brojne obaveze koje treba zavrsiti. Odgovara mi nacin zivota kao dok nisam bila u braku. I njemu se moze desiti da ostane sam.

Hrast

pre 10 godina

Volim da volim i da ljubim i da bivam ljubljen i voljen!
Sto manje bespotrebnih svadja i zameranja zbog sitnica.
Devojka i ja posle 4 godine pravimo probleme oko sitnica, znaci da nismo dozreli nekim stvarima. . .
Kada nema ozbiljnih i velikih problema, tada se najcesce prave bespotrebni.
Pokazujte ljubav i neznost, lepse cete se osecati, ali i ne preterujte.

Nemo

pre 10 godina

Zaboravili ste ljubomoru. Meni se desilo,cura je bila bolesno ljubomorna,to je bilo nesto najgore. Ljutila se kad mi se neko javi na ulici, Gestapo joj nije bio ravan.

Iva

pre 10 godina

@Mnogo smaraju sa pricom
Ja verujem da su i te zene, sa kojima izlazis, sa tobom samo zbog sexa!
Kojoj treba nesposobni muskarac, muskarac koji jos uvek zavisi od mame! Zapitaj se samo sta ce biti kad tvoja majka vise ne bude u mogucnosti da obavlja tvoje poslove i da te finansijski pomaze!
Pretpostavljam da ces tada da se ozenis... A zena ce morati da ti bude druga mama, tj. da sredjuje za tobom, da ti kuva, pere i pegla tvoje prljave gace...

ray

pre 10 godina

@mnogo smaraju sa pricom, isto brate! Ona stvar nikad nije bila jeftinija tako da se vise ni ne cimam, same dolaze.. dok za ostalo 'jedna je majka':)

mama

pre 10 godina

Isto tako bi trebelo napisati i tekst o tome sta odbija zene od muskaraca. Nema tu pravila, postovanje, uzajamno razumevanje, mirno resavanje konflikata su put ka zdravom musko-zenskom odnosu.

Mnogo samaraju sa pricom.

pre 10 godina

Cime teraju?! Pa zvocanjem, beskonacnom pricom, ne razumevanjem za muske potrebe... Devojka mi treba samo sbog seksa, i sa takvim devojkama i izlazim, a sve ostalo mi majka radi: sprema moj stan, kuva, pomaze materijalno, kada upadnem u finansijske poteskoce, jeste da radim i dobro zaradjujem, ali zivot je skup...

ja :)

pre 10 godina

apsolutno je sve tacno. Uvek dam decku prostora da ode sa drugarima na pes ili da gleda NBA ili Ligu sampiona. Takodje i on ima razumevanja za mene i moje prijatelje i zenske veceri :) uz to, promenio je neke stvari i navike zbog mene (nekada nije izbijao iz kladionice, a sada jednom mesecno sa drugarima igramo poker ili zajedno tiket i super je). Pri tome se trudio oko mene godinu dana, a sada posle godinu ipo dana imamo prelepu vezu, punu razumevanja i svi moji ga vole njega i obrnuto :) p.s. a uvek idemo zajedno na derbije ( tata mi je usadio ljubav prema sportu- fudbalu ) :)))

Iva

pre 10 godina

@Mnogo smaraju sa pricom
Ja verujem da su i te zene, sa kojima izlazis, sa tobom samo zbog sexa!
Kojoj treba nesposobni muskarac, muskarac koji jos uvek zavisi od mame! Zapitaj se samo sta ce biti kad tvoja majka vise ne bude u mogucnosti da obavlja tvoje poslove i da te finansijski pomaze!
Pretpostavljam da ces tada da se ozenis... A zena ce morati da ti bude druga mama, tj. da sredjuje za tobom, da ti kuva, pere i pegla tvoje prljave gace...

Nemo

pre 10 godina

Zaboravili ste ljubomoru. Meni se desilo,cura je bila bolesno ljubomorna,to je bilo nesto najgore. Ljutila se kad mi se neko javi na ulici, Gestapo joj nije bio ravan.

ja :)

pre 10 godina

apsolutno je sve tacno. Uvek dam decku prostora da ode sa drugarima na pes ili da gleda NBA ili Ligu sampiona. Takodje i on ima razumevanja za mene i moje prijatelje i zenske veceri :) uz to, promenio je neke stvari i navike zbog mene (nekada nije izbijao iz kladionice, a sada jednom mesecno sa drugarima igramo poker ili zajedno tiket i super je). Pri tome se trudio oko mene godinu dana, a sada posle godinu ipo dana imamo prelepu vezu, punu razumevanja i svi moji ga vole njega i obrnuto :) p.s. a uvek idemo zajedno na derbije ( tata mi je usadio ljubav prema sportu- fudbalu ) :)))

Kol

pre 10 godina

@(Mnogo samaraju sa pricom., 26. januar 2014 16:24)

Tipican mamin sin, ja sam mislio da ste izumrla vrsta i da vas ima samo na filmu! Naravno ovo kazem samo ako stvarno mislis to sto si napisao, ako samo trolujes onda nista upecao sam se!

Hrast

pre 10 godina

Volim da volim i da ljubim i da bivam ljubljen i voljen!
Sto manje bespotrebnih svadja i zameranja zbog sitnica.
Devojka i ja posle 4 godine pravimo probleme oko sitnica, znaci da nismo dozreli nekim stvarima. . .
Kada nema ozbiljnih i velikih problema, tada se najcesce prave bespotrebni.
Pokazujte ljubav i neznost, lepse cete se osecati, ali i ne preterujte.

Sokol ga nije voleo

pre 10 godina

Mislim da i suprotnosti navedenih stvari jednako 'teraju' muškarce tj udaljuju ih od žena. Neprihvatanje promena kod partnera ili odbijanje promena kod sebe, ignorisanje očiglednih stvari (veza propada a onase 'češlja'), odugovlačenje sa seksom (ako nekog znate i bliski ste npr godinu dana sta je onda prvi sastanak), odbijanje da kaže da li ga voli ili da brani njemu da njoj to kaže, prevelika lojalnost drugim ljudima naročito onima sa kojima muškarac nije u dobrom odnosima, prevelika želja za zaštitom i kad treba i kad ne sve je to jednako pa i više odbojno. U suštini kad nema ljubavi, nema je, navedeno je indikator toga.

mama

pre 10 godina

Isto tako bi trebelo napisati i tekst o tome sta odbija zene od muskaraca. Nema tu pravila, postovanje, uzajamno razumevanje, mirno resavanje konflikata su put ka zdravom musko-zenskom odnosu.

Ma da...

pre 10 godina

Dajte mu prostora za druzenje sa drugarima, sport, imajte razumevanja da puno radi i da je cesto poslovno van grada... Budite idealna zena u vreme kada je malo ko veran i te "luftove" koristi za akciju sa strane - to ce vam biti hvala!

Mnogo samaraju sa pricom.

pre 10 godina

Cime teraju?! Pa zvocanjem, beskonacnom pricom, ne razumevanjem za muske potrebe... Devojka mi treba samo sbog seksa, i sa takvim devojkama i izlazim, a sve ostalo mi majka radi: sprema moj stan, kuva, pomaze materijalno, kada upadnem u finansijske poteskoce, jeste da radim i dobro zaradjujem, ali zivot je skup...

ne bih da se menjam

pre 10 godina

Ni ja ne zelim da se menjam, niti da menjam svoj nacin zivota , ni po cenu braka , bez obzira na brojne obaveze koje treba zavrsiti. Odgovara mi nacin zivota kao dok nisam bila u braku. I njemu se moze desiti da ostane sam.

Oterala

pre 10 godina

Članak je jednostran, istinit.
Muškarci umeju da daju do znanja šta im smeta, osim za poslednju stavku - zaštitiništvo. To je takva zamka koja ruši brak u poslednje vreme, kad je žena emancipovana, da mislim da bi generaacije muškaraca ipak morale da se promene, jer se točak istorije sigurno neće vratiti.

Prva reakcija muža, ako žena postaje uspešnija i više zaradjuje, je eksta. On racionalno ne vidi šta je tu loše. Više para u kući, žena zadovoljna, veća sigurnost porodice...
U takvoj idili smo živeli bivši muž i ja. Uspešna žena ne zvoca, nije dosadna, jer ima svoje zanimacije...
Muža sam OBOŽAVALA jer mi je pružio podršku da se razvijam. Ugadjala sam mu i u kuhinji , a tek u krevetu... Bila verna. Najlepše godine braka...

Ali, ako se ne oseća kao zaštitnik, muški ego se srozava... Moj bivši muž nije to pokazivao, iako je jedan od najinteligentnijih intelektualaca koji hoda zemljom Srbijom.
Ustvari, izašlo je na loše, na piće i neverstvo.
Jednog trenutka , bilo je ili on, ili moj dobar posao. Oklevala sam i zamenio me folirantkinjom koja manje izaziva njegove strahove...

Jesam ga "oterala", ali nije bilo namerno, moralo je tako biti, jer ni ja ne mogu da se odreknem sebe. Moje prokletkstvo je da sam kompletna ličnost i sposoban čovek, ne samo zgodna žena...

Dvoje dece žive sa mnom, a on sa novom ženom.
Pouka: Nadrastitie to, prihvatitite jednakost žena, ne terajte nas da se bavimo podilaženjem vašem muškom egu, to je manipulacija, nije iskrena ljubav!

peace frog

pre 10 godina

@mnogo smaraju s pricom
vidis, mene je zapanjilo koliko ti u stvari ne postujes svoju majku. Po tebi zene sluze samo za seks i za ciscenje, kuvanje, spremanje i finansijsko iskoriscavanje. U prvi mah mi je bilo zao tvoje majke jer mi je strasna pomisao da mene moj sin jednog dana tako dozivljava. Ljubav se ne ispoljava kroz iskoriscavanje druge osobe i prilagodjavanje te osobe svojim potrebama. Ali sam onda shvatila, ta ista majka te je tako vaspitala, takvog te oblikovala. Ne kazem da je zasluzila tvoj evidentni manjak postovanja prema njoj, ali kako posejes, tako ces i znjati. Tvoja je stvar kako zelis da provedes svoj zivot i niko ne treba da te vredja zbog toga, slazem se. Ali nemoj se zanositi idejom da si dobra i kvalitetna osoba. Onaj ko iskoriscava neciju ljubav je daleko od dobre osobe.

bezimena

pre 10 godina

Treba prihvatiti sve, čak i njegovu mamu kojoj samo rogovi fale. Uvek imati spremnu kristalnu kuglu kako bi žena znala šta gospodin očekuje o datom trenutku. Na sve ovo treba pokazati odanost i zadovoljstvo što On postoji i što ukazuje čast svojoj prisustvom.
Izgleda da je kuče bolje društvo. Čak i ribica zvuči kao bolja solucija od muškarca.

Iva

pre 10 godina

@Mnogo smaraju sa pricom
A zasto bi, molim te, zalio nekog ko je sposoban da sam vodi racuna o sebi i da uz to radi, zaradjuje, a kada ostane bez kinte, opet uspeva sam da nadje nacin i da se snadje a ne da trazi i uzima od mame?
Da li to znaci, da zalis sposobne ljude zato sto nisu nesposobni? Zivot, na svim poljima, uspesnih ljudi, nazivas misjim zivotom? ? ?
Pa, dragi moj, o cemu ti govoris?
Ja bih ti prva rekla - svaka cast, da si se ti hvalio time kako imas zenu koju placas, i koja, umesto tebe, obavlja poslove koji te smaraju! Ali ne, ti se hvalis kako izrabljujes sopstvenu majku i jos smatras da je to neki, do jaja, dobar i kraljevski zivot, da si uspeo zato sto imas majku koja je prihvatila ulogu tvoje kucne pomocnice i jos ona tebi placa za tvoju nesposobnost! Uzas!
I jos imas drskosti da kazes kako TI nekog zalis, a u celoj ovoj prici, za zaljenje je samo tvoja jadna majka, pa posle ti, kada nje vise ne bude bilo!

peace frog

pre 10 godina

@ mnogo smaraju s pricom
moj sin ima 8 meseci. A ti si odrasla osoba. Zaradjujes, kazes izlazis, zabavljas se, menjas devojke. A nisi sposoban sam sebi da skuvas? Da spremis za sobom? Da operes ves? Izvini, kad mislis da preuzmes te stvari na sebe? Kad ti majka bude imala 70 god i ne bude vise mogla da rinta? Zar ne mislis da je vreme da joj pokazes koliko je postujes i da joj se skines sa grbace? I stvarno te nije sramota da se oko ove teme prepucavas sa mnom potpuno ubedjen da si u pravu?

maka

pre 10 godina

momci koji tvrde da treba da disu punim plucima kad su u vezi ili braku, da je majka samo jedna, verovatno ne ocekuju zensko dete. e pa bog ce se potruditi. a majka im je isto tako bila devojka I isto tako je naletala na kretene poput njih. pih.

Maja

pre 10 godina

Drage zene, budite svojoj deci majke, a ne robinje! Vasa uloga je da ih vaspitate i da od njih napravite zrele, stabilne, odgovorne i samostalne licnosti, a to necete postici tako sto cete podilaziti svakom njihovim hiru, i sto ce te se, zbog deteta, odreci sopstvenog zivota!
Najlakse je kuvati, peglati, cistiti... i tako unedogled, to moze svako... ali time necete nista postici, a kada godine prodju i vase dete odraste, shvaticete da ste bile dobre domacice ali ne i majke jer niste ispunile osnovni cilj roditeljstva, a to je da pred sobom vidite jednu kompletnu licnost koja vise ne zavisi ni od vas ni od bilo koga drugog, osobu koja je spremna i sposobna za zivot!
Pozdrav svima, a pogotovo mladicu "Mnogo smaraju sa pricom" koji nam je posluzio ka odlican primer kako NE TREBA RADITI!

love

pre 10 godina

Da i onda stane meni da prica neprekidno kako me voli a cim ode u svoj grad potpuno poludi i uz dobro poznatu parolu "jedan je zivot" pije,izlazi svako vece,jurca kao muva bez glave,a zivotni cilj mu je da bude sa sto vise zena. Nevezano za konkretan slucaj,primetila sam da je to rasiren fenomen,to "jedan je zivot" a taj smisao zivota je kafana i seks,pijanstvo i kafana opet. Vise nikome ne treba da ga neko voli,ljubav nikom nije potrebna. Kazes nekome da ti se ne izlazi po splavovima,to ti je dosadno,a ovaj te cudno gleda kao da si lud. Samo seks i izlasci,sustina danasnjeg ispraznog zivota.

upravo tako

pre 10 godina

Interesantno je da nije pomenut najbitniji razlog a to je neverstvo ili sam osećaj neprivrženosti.(ne u smislu lojalnosti kao što je u tekstu već navedeno).
Pored klasičnog otkrivanja prevare postoji čitav niz ponašanja koje mogu kod muškarca stvoriti osećaj nesigurnosti i sumnje.
Na primer,isključivanje ili skrivanje drugog telefona,povremena neopravdana nedostupnost,dopisivanje na fejsbuku sa nekim od par stotina drugova,viđanje u kasnim satima sa "najboljim drugom",viđanje sa kolegama van posla,izlasci u klubove i kafane,održavanje kontakta sa bivšim...

masha

pre 10 godina

E sad budi pametna! Na ovom istom mestu, citam pre izvesnog vremena da je zabluda da muskarci zameraju zenama ako pristanu na seks na prvom sastanku, a ovde pise upravo suprotno.... bas zamorno.

ray

pre 10 godina

@mnogo smaraju sa pricom, isto brate! Ona stvar nikad nije bila jeftinija tako da se vise ni ne cimam, same dolaze.. dok za ostalo 'jedna je majka':)

nlo

pre 10 godina

Generalizacija. Svi muskarci su isti, uspaljeni povrsni ljubitelji sporta. Sve zene su iste, preosetljive i zvocave poteskoce u zivotima muskaraca, tempiranih bombi koje odlaze ukoliko su one i malo neoprezne.




Odnosi nisu postovanje pravila napravljenih za stereotipe muskarca i zene, jer kada bi ih sva postovali, a ima ih samo u ovoj rubrici svake nedelje puno, odnos bi postao tezak posao a ne uzivanje.

Ukoliko ste izabrali pravu osobu sve ce doci na svoje mesto. Ne bez imalo truda, ali bez preopterecivanja.

Kica

pre 10 godina

Ljudi, pustite coveka da zivi svoj zamisljeni zivot! Vidite da po ceo dan visi na forumu, a uspeh mu je ako druge uspe sa ubedi kako zivi neki vaaauuu zivot - zene, sex, provod, ludilo...
Vidite valjda da iza svega stoji jako usamljen i neispunjen covek koji trazi paznju, koju ne moze da dobije drugacije...

Devojka

pre 10 godina

Doticnog gospodina ne osudjujem verovatno zbog njegove surove iskrenosti, ako je uopste iskren.
Smatram da je uloga roditelja izmedju ostalog da osposobi dete da se brine o sebi kad njega ne bude...a i mnogo, mnogo pre toga.
Pitanje jeste da li bi se on starao o majci da joj se nesto desi?

Mile

pre 10 godina

(Oterala, 27. januar 2014 06:53)

Epa "oterala" vidis kod mene je ispalo potpuno suprotno. Moja (za kratko bivsa) zena je uvek zaradjivala vise od mene. Njeni uspesi su mi uvek bili dragi, zajedno smo pravili rezime, odlucivali koliku platu da trazi, benficije, sve...Usput sam svoju karijeru zapostavio, odbio par profesorskih mesta jer su gradici bili mali pa bi ona tesko nalazila posao itd, itd..Dok nakon 25 godina braka kaze ona meni da sam nesposoban, sonja, koji je sebi dozvolio da zena bude uspesnija (citaj zaradjuje vise) od njega. Njoj ne treba takav, treba joj zastitnik, koji ce da finansijki nosi porodicu a njena zarada ce ici na njeno licno usavrsavanje a ne da doprinosi porodici. Tako da joj vise i ne trebam te me je oterala..Nema neverstva svadje, eto tako..Cosmopolitan valjda sta li vec..Emancipacija zna da bude nezgodna stvar.

Тигрица

pre 10 godina

@ivanhoe:''...samo kazem da se zenski i muski promiskuitet nikada ne mogu izjednacavati jer je muski prirodno uslovljen i kada ga nema to je rezultat civilizovanosti, visokog nivoa svesti i morala kod muskarca.''

Хм, ево ја се слажем да се женски промискуитет прогласи 'неприродно условљеним' и да се онда изједначимо по том питању?

masha

pre 10 godina

Evo tipicnog primera kako se postaje popularan. Isprovociras masu (u nasem slucaju gospodin pod pseudonimom " mnogo smaraju s pricom") i sva paznja se usmerava ka tebi.
Mnogo efikasniji nacin je ignorisanje gluposti, ne pridavati joj znacaj i paznju. Nekoga s takvim stavovima nikada necemo moci da prizovemo svesti ma koliko pokusaji bili dobronamerni. Doticni gospodin zivi na grbaci drugih i koristi druge, ali mi ih ne mozemo spasiti, ako oni sami na to pristaju.

tina

pre 10 godina

Ljudi,ovak doticni je obican provokator koji u svakoj rubrici istice isto misljenje poput ovog,ne pecajte se na to, jer je lik za zaljenje a mi ostali znamo sta je ispravno.

ivanhoe

pre 10 godina

@maslinasta
Zato sto kad bi sada izasla na ulicu i pitala deset muskaraca da li zele da spavaju s tobim verovatno bi dobila barem 9 “da“ a kad bih ja to isto uradio dobio bih verovatni 9 samara...spavanje s nekim koga prvi put nije nikako plus kod muskarca - pomislice da je 1694. po redu s kojim si to uradila a veliki broj partnera za zenu nije nikakav uspeh dok s druge strane muskarac mora bas da se potrudi da odvuce veliki broj zena u krevet pa s toga sredina na to gleda kao na “uspeh“. Licno nisam za to, smatram ljudi treba da budu verni jedni drugima samo kazem da se zenski i muski promiskuitet nikada ne mogu izjednacavati jer je muski prirodno uslovljen i kada ga nema to je rezultat civilizovanosti, visokog nivoa svesti i morala kod muskarca.

peace frog

pre 10 godina

@mnogo smaraju s pricom
ne, ti si zapenio. Namerno ostavio komentar koji provocira ocekujuci reakcije. Samo sto nisi bas dobro razmislio pre nego sto si formulisao komentar a i ocekivao si vecu podrsku od muskih komentatora. Vidis, ja tvoju mamu ne bih ni spominjala da je ti nisi nezgrapno ubacio u komentar. Sledeci put pre nego sto nesto napises dobro razmisli koliko (nesvesno) otkrivas detalja o sebi, svom zivotu. Sto je najsmesnije, verujem da nisi ni blizu tom fabrikovanom liku iz svog komentara ;)

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

Izvadi rebra, ozeni majku, jadan si.. samo su neke od uvreda na moj racun, samo zato sto sam napisao da mi majka sprema, kuva, a to druge majke ne rade svojoj deci?! da izlazim sa devojkama koje zele seks, kao i ja, da dobro zaradjujem... Samo mogu da napisem da zalim te umove, koji zive misijim zivotima, i pljuju druge jer samo to i znaju!

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(peace frog, 27. januar 2014 10:39)

Da li ti tvome sinu kuvas? spremas? kupis nekada nesto, das pare?! ili tvoj sin sve to radi tebi?! kuva, sprema... Svaka domacica majka sprema svojoj deci, pomaze ih... Sto se devojaka tice ja izlazim sa devojkama koje vole provod i zivot, i ne ocekuju od mene partnera na duge staze, kao i ja od njih! Postujem zene mnogo vise nego sto ti mislis, pogotovo moju majku, i nikada ni jednu nisam iskoristio za bilo sta, a da to nije bila njihova volja.

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(peace frog, 27. januar 2014 11:19)

A sta to tebe briga ko meni kuva?! Ko meni sprema?! Bolje budi majka svome detetu, da bi te kada odraste volelo, a kada zanemocas cuvalo... Znam ja kakve su danasnje mlade mamice, kod kojih deca jedu sendvice i pogacice, zato ste i zapenile, jer ne mozete da smislite da nekome majka kuva, i ako joj dete ima dovoljno godina.

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(Kica, 27. januar 2014 17:19)

Sta si ti?! Psiholog?! Psihijatar?! pa da drugome dajes dijagnoze. Bolje malo sebe pogledaj u ogledalu, i razmisli malo kakav zivot ti vodis!

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(masha, 27. januar 2014 14:35)


Mnogo je pametnije ignorisanje gluposti?!
Znaci nisi bas pametna, cim je ne ignorises!

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(tina, 27. januar 2014 16:48)

Da znas malo bolje da citas, videla bi da ne ostavljam iste komentare, i nemam na sve teme isto misljenje! Iza mnogih zenskih potpisa, se kriju muskarci!!!

Mnogo samaraju sa pricom.

pre 10 godina

Cime teraju?! Pa zvocanjem, beskonacnom pricom, ne razumevanjem za muske potrebe... Devojka mi treba samo sbog seksa, i sa takvim devojkama i izlazim, a sve ostalo mi majka radi: sprema moj stan, kuva, pomaze materijalno, kada upadnem u finansijske poteskoce, jeste da radim i dobro zaradjujem, ali zivot je skup...

ray

pre 10 godina

@mnogo smaraju sa pricom, isto brate! Ona stvar nikad nije bila jeftinija tako da se vise ni ne cimam, same dolaze.. dok za ostalo 'jedna je majka':)

ja :)

pre 10 godina

apsolutno je sve tacno. Uvek dam decku prostora da ode sa drugarima na pes ili da gleda NBA ili Ligu sampiona. Takodje i on ima razumevanja za mene i moje prijatelje i zenske veceri :) uz to, promenio je neke stvari i navike zbog mene (nekada nije izbijao iz kladionice, a sada jednom mesecno sa drugarima igramo poker ili zajedno tiket i super je). Pri tome se trudio oko mene godinu dana, a sada posle godinu ipo dana imamo prelepu vezu, punu razumevanja i svi moji ga vole njega i obrnuto :) p.s. a uvek idemo zajedno na derbije ( tata mi je usadio ljubav prema sportu- fudbalu ) :)))

Ma da...

pre 10 godina

Dajte mu prostora za druzenje sa drugarima, sport, imajte razumevanja da puno radi i da je cesto poslovno van grada... Budite idealna zena u vreme kada je malo ko veran i te "luftove" koristi za akciju sa strane - to ce vam biti hvala!

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

Izvadi rebra, ozeni majku, jadan si.. samo su neke od uvreda na moj racun, samo zato sto sam napisao da mi majka sprema, kuva, a to druge majke ne rade svojoj deci?! da izlazim sa devojkama koje zele seks, kao i ja, da dobro zaradjujem... Samo mogu da napisem da zalim te umove, koji zive misijim zivotima, i pljuju druge jer samo to i znaju!

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(peace frog, 27. januar 2014 10:39)

Da li ti tvome sinu kuvas? spremas? kupis nekada nesto, das pare?! ili tvoj sin sve to radi tebi?! kuva, sprema... Svaka domacica majka sprema svojoj deci, pomaze ih... Sto se devojaka tice ja izlazim sa devojkama koje vole provod i zivot, i ne ocekuju od mene partnera na duge staze, kao i ja od njih! Postujem zene mnogo vise nego sto ti mislis, pogotovo moju majku, i nikada ni jednu nisam iskoristio za bilo sta, a da to nije bila njihova volja.

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(peace frog, 27. januar 2014 11:19)

A sta to tebe briga ko meni kuva?! Ko meni sprema?! Bolje budi majka svome detetu, da bi te kada odraste volelo, a kada zanemocas cuvalo... Znam ja kakve su danasnje mlade mamice, kod kojih deca jedu sendvice i pogacice, zato ste i zapenile, jer ne mozete da smislite da nekome majka kuva, i ako joj dete ima dovoljno godina.

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(Kica, 27. januar 2014 17:19)

Sta si ti?! Psiholog?! Psihijatar?! pa da drugome dajes dijagnoze. Bolje malo sebe pogledaj u ogledalu, i razmisli malo kakav zivot ti vodis!

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(masha, 27. januar 2014 14:35)


Mnogo je pametnije ignorisanje gluposti?!
Znaci nisi bas pametna, cim je ne ignorises!

ivanhoe

pre 10 godina

@maslinasta
Zato sto kad bi sada izasla na ulicu i pitala deset muskaraca da li zele da spavaju s tobim verovatno bi dobila barem 9 “da“ a kad bih ja to isto uradio dobio bih verovatni 9 samara...spavanje s nekim koga prvi put nije nikako plus kod muskarca - pomislice da je 1694. po redu s kojim si to uradila a veliki broj partnera za zenu nije nikakav uspeh dok s druge strane muskarac mora bas da se potrudi da odvuce veliki broj zena u krevet pa s toga sredina na to gleda kao na “uspeh“. Licno nisam za to, smatram ljudi treba da budu verni jedni drugima samo kazem da se zenski i muski promiskuitet nikada ne mogu izjednacavati jer je muski prirodno uslovljen i kada ga nema to je rezultat civilizovanosti, visokog nivoa svesti i morala kod muskarca.

Iva

pre 10 godina

@Mnogo smaraju sa pricom
Ja verujem da su i te zene, sa kojima izlazis, sa tobom samo zbog sexa!
Kojoj treba nesposobni muskarac, muskarac koji jos uvek zavisi od mame! Zapitaj se samo sta ce biti kad tvoja majka vise ne bude u mogucnosti da obavlja tvoje poslove i da te finansijski pomaze!
Pretpostavljam da ces tada da se ozenis... A zena ce morati da ti bude druga mama, tj. da sredjuje za tobom, da ti kuva, pere i pegla tvoje prljave gace...

Kol

pre 10 godina

@(Mnogo samaraju sa pricom., 26. januar 2014 16:24)

Tipican mamin sin, ja sam mislio da ste izumrla vrsta i da vas ima samo na filmu! Naravno ovo kazem samo ako stvarno mislis to sto si napisao, ako samo trolujes onda nista upecao sam se!

ne bih da se menjam

pre 10 godina

Ni ja ne zelim da se menjam, niti da menjam svoj nacin zivota , ni po cenu braka , bez obzira na brojne obaveze koje treba zavrsiti. Odgovara mi nacin zivota kao dok nisam bila u braku. I njemu se moze desiti da ostane sam.

Mnogo smaraju sa pricom.

pre 10 godina

(tina, 27. januar 2014 16:48)

Da znas malo bolje da citas, videla bi da ne ostavljam iste komentare, i nemam na sve teme isto misljenje! Iza mnogih zenskih potpisa, se kriju muskarci!!!

mama

pre 10 godina

Isto tako bi trebelo napisati i tekst o tome sta odbija zene od muskaraca. Nema tu pravila, postovanje, uzajamno razumevanje, mirno resavanje konflikata su put ka zdravom musko-zenskom odnosu.

bezimena

pre 10 godina

Treba prihvatiti sve, čak i njegovu mamu kojoj samo rogovi fale. Uvek imati spremnu kristalnu kuglu kako bi žena znala šta gospodin očekuje o datom trenutku. Na sve ovo treba pokazati odanost i zadovoljstvo što On postoji i što ukazuje čast svojoj prisustvom.
Izgleda da je kuče bolje društvo. Čak i ribica zvuči kao bolja solucija od muškarca.

Oterala

pre 10 godina

Članak je jednostran, istinit.
Muškarci umeju da daju do znanja šta im smeta, osim za poslednju stavku - zaštitiništvo. To je takva zamka koja ruši brak u poslednje vreme, kad je žena emancipovana, da mislim da bi generaacije muškaraca ipak morale da se promene, jer se točak istorije sigurno neće vratiti.

Prva reakcija muža, ako žena postaje uspešnija i više zaradjuje, je eksta. On racionalno ne vidi šta je tu loše. Više para u kući, žena zadovoljna, veća sigurnost porodice...
U takvoj idili smo živeli bivši muž i ja. Uspešna žena ne zvoca, nije dosadna, jer ima svoje zanimacije...
Muža sam OBOŽAVALA jer mi je pružio podršku da se razvijam. Ugadjala sam mu i u kuhinji , a tek u krevetu... Bila verna. Najlepše godine braka...

Ali, ako se ne oseća kao zaštitnik, muški ego se srozava... Moj bivši muž nije to pokazivao, iako je jedan od najinteligentnijih intelektualaca koji hoda zemljom Srbijom.
Ustvari, izašlo je na loše, na piće i neverstvo.
Jednog trenutka , bilo je ili on, ili moj dobar posao. Oklevala sam i zamenio me folirantkinjom koja manje izaziva njegove strahove...

Jesam ga "oterala", ali nije bilo namerno, moralo je tako biti, jer ni ja ne mogu da se odreknem sebe. Moje prokletkstvo je da sam kompletna ličnost i sposoban čovek, ne samo zgodna žena...

Dvoje dece žive sa mnom, a on sa novom ženom.
Pouka: Nadrastitie to, prihvatitite jednakost žena, ne terajte nas da se bavimo podilaženjem vašem muškom egu, to je manipulacija, nije iskrena ljubav!

Iva

pre 10 godina

@Mnogo smaraju sa pricom
A zasto bi, molim te, zalio nekog ko je sposoban da sam vodi racuna o sebi i da uz to radi, zaradjuje, a kada ostane bez kinte, opet uspeva sam da nadje nacin i da se snadje a ne da trazi i uzima od mame?
Da li to znaci, da zalis sposobne ljude zato sto nisu nesposobni? Zivot, na svim poljima, uspesnih ljudi, nazivas misjim zivotom? ? ?
Pa, dragi moj, o cemu ti govoris?
Ja bih ti prva rekla - svaka cast, da si se ti hvalio time kako imas zenu koju placas, i koja, umesto tebe, obavlja poslove koji te smaraju! Ali ne, ti se hvalis kako izrabljujes sopstvenu majku i jos smatras da je to neki, do jaja, dobar i kraljevski zivot, da si uspeo zato sto imas majku koja je prihvatila ulogu tvoje kucne pomocnice i jos ona tebi placa za tvoju nesposobnost! Uzas!
I jos imas drskosti da kazes kako TI nekog zalis, a u celoj ovoj prici, za zaljenje je samo tvoja jadna majka, pa posle ti, kada nje vise ne bude bilo!

masha

pre 10 godina

Evo tipicnog primera kako se postaje popularan. Isprovociras masu (u nasem slucaju gospodin pod pseudonimom " mnogo smaraju s pricom") i sva paznja se usmerava ka tebi.
Mnogo efikasniji nacin je ignorisanje gluposti, ne pridavati joj znacaj i paznju. Nekoga s takvim stavovima nikada necemo moci da prizovemo svesti ma koliko pokusaji bili dobronamerni. Doticni gospodin zivi na grbaci drugih i koristi druge, ali mi ih ne mozemo spasiti, ako oni sami na to pristaju.

Kica

pre 10 godina

Ljudi, pustite coveka da zivi svoj zamisljeni zivot! Vidite da po ceo dan visi na forumu, a uspeh mu je ako druge uspe sa ubedi kako zivi neki vaaauuu zivot - zene, sex, provod, ludilo...
Vidite valjda da iza svega stoji jako usamljen i neispunjen covek koji trazi paznju, koju ne moze da dobije drugacije...

Nemo

pre 10 godina

Zaboravili ste ljubomoru. Meni se desilo,cura je bila bolesno ljubomorna,to je bilo nesto najgore. Ljutila se kad mi se neko javi na ulici, Gestapo joj nije bio ravan.

upravo tako

pre 10 godina

Interesantno je da nije pomenut najbitniji razlog a to je neverstvo ili sam osećaj neprivrženosti.(ne u smislu lojalnosti kao što je u tekstu već navedeno).
Pored klasičnog otkrivanja prevare postoji čitav niz ponašanja koje mogu kod muškarca stvoriti osećaj nesigurnosti i sumnje.
Na primer,isključivanje ili skrivanje drugog telefona,povremena neopravdana nedostupnost,dopisivanje na fejsbuku sa nekim od par stotina drugova,viđanje u kasnim satima sa "najboljim drugom",viđanje sa kolegama van posla,izlasci u klubove i kafane,održavanje kontakta sa bivšim...

peace frog

pre 10 godina

@mnogo smaraju s pricom
vidis, mene je zapanjilo koliko ti u stvari ne postujes svoju majku. Po tebi zene sluze samo za seks i za ciscenje, kuvanje, spremanje i finansijsko iskoriscavanje. U prvi mah mi je bilo zao tvoje majke jer mi je strasna pomisao da mene moj sin jednog dana tako dozivljava. Ljubav se ne ispoljava kroz iskoriscavanje druge osobe i prilagodjavanje te osobe svojim potrebama. Ali sam onda shvatila, ta ista majka te je tako vaspitala, takvog te oblikovala. Ne kazem da je zasluzila tvoj evidentni manjak postovanja prema njoj, ali kako posejes, tako ces i znjati. Tvoja je stvar kako zelis da provedes svoj zivot i niko ne treba da te vredja zbog toga, slazem se. Ali nemoj se zanositi idejom da si dobra i kvalitetna osoba. Onaj ko iskoriscava neciju ljubav je daleko od dobre osobe.

tina

pre 10 godina

Ljudi,ovak doticni je obican provokator koji u svakoj rubrici istice isto misljenje poput ovog,ne pecajte se na to, jer je lik za zaljenje a mi ostali znamo sta je ispravno.

maka

pre 10 godina

momci koji tvrde da treba da disu punim plucima kad su u vezi ili braku, da je majka samo jedna, verovatno ne ocekuju zensko dete. e pa bog ce se potruditi. a majka im je isto tako bila devojka I isto tako je naletala na kretene poput njih. pih.

peace frog

pre 10 godina

@ mnogo smaraju s pricom
moj sin ima 8 meseci. A ti si odrasla osoba. Zaradjujes, kazes izlazis, zabavljas se, menjas devojke. A nisi sposoban sam sebi da skuvas? Da spremis za sobom? Da operes ves? Izvini, kad mislis da preuzmes te stvari na sebe? Kad ti majka bude imala 70 god i ne bude vise mogla da rinta? Zar ne mislis da je vreme da joj pokazes koliko je postujes i da joj se skines sa grbace? I stvarno te nije sramota da se oko ove teme prepucavas sa mnom potpuno ubedjen da si u pravu?

Тигрица

pre 10 godina

@ivanhoe:''...samo kazem da se zenski i muski promiskuitet nikada ne mogu izjednacavati jer je muski prirodno uslovljen i kada ga nema to je rezultat civilizovanosti, visokog nivoa svesti i morala kod muskarca.''

Хм, ево ја се слажем да се женски промискуитет прогласи 'неприродно условљеним' и да се онда изједначимо по том питању?

peace frog

pre 10 godina

@mnogo smaraju s pricom
ne, ti si zapenio. Namerno ostavio komentar koji provocira ocekujuci reakcije. Samo sto nisi bas dobro razmislio pre nego sto si formulisao komentar a i ocekivao si vecu podrsku od muskih komentatora. Vidis, ja tvoju mamu ne bih ni spominjala da je ti nisi nezgrapno ubacio u komentar. Sledeci put pre nego sto nesto napises dobro razmisli koliko (nesvesno) otkrivas detalja o sebi, svom zivotu. Sto je najsmesnije, verujem da nisi ni blizu tom fabrikovanom liku iz svog komentara ;)

love

pre 10 godina

Da i onda stane meni da prica neprekidno kako me voli a cim ode u svoj grad potpuno poludi i uz dobro poznatu parolu "jedan je zivot" pije,izlazi svako vece,jurca kao muva bez glave,a zivotni cilj mu je da bude sa sto vise zena. Nevezano za konkretan slucaj,primetila sam da je to rasiren fenomen,to "jedan je zivot" a taj smisao zivota je kafana i seks,pijanstvo i kafana opet. Vise nikome ne treba da ga neko voli,ljubav nikom nije potrebna. Kazes nekome da ti se ne izlazi po splavovima,to ti je dosadno,a ovaj te cudno gleda kao da si lud. Samo seks i izlasci,sustina danasnjeg ispraznog zivota.

Hrast

pre 10 godina

Volim da volim i da ljubim i da bivam ljubljen i voljen!
Sto manje bespotrebnih svadja i zameranja zbog sitnica.
Devojka i ja posle 4 godine pravimo probleme oko sitnica, znaci da nismo dozreli nekim stvarima. . .
Kada nema ozbiljnih i velikih problema, tada se najcesce prave bespotrebni.
Pokazujte ljubav i neznost, lepse cete se osecati, ali i ne preterujte.

Maja

pre 10 godina

Drage zene, budite svojoj deci majke, a ne robinje! Vasa uloga je da ih vaspitate i da od njih napravite zrele, stabilne, odgovorne i samostalne licnosti, a to necete postici tako sto cete podilaziti svakom njihovim hiru, i sto ce te se, zbog deteta, odreci sopstvenog zivota!
Najlakse je kuvati, peglati, cistiti... i tako unedogled, to moze svako... ali time necete nista postici, a kada godine prodju i vase dete odraste, shvaticete da ste bile dobre domacice ali ne i majke jer niste ispunile osnovni cilj roditeljstva, a to je da pred sobom vidite jednu kompletnu licnost koja vise ne zavisi ni od vas ni od bilo koga drugog, osobu koja je spremna i sposobna za zivot!
Pozdrav svima, a pogotovo mladicu "Mnogo smaraju sa pricom" koji nam je posluzio ka odlican primer kako NE TREBA RADITI!

Mile

pre 10 godina

(Oterala, 27. januar 2014 06:53)

Epa "oterala" vidis kod mene je ispalo potpuno suprotno. Moja (za kratko bivsa) zena je uvek zaradjivala vise od mene. Njeni uspesi su mi uvek bili dragi, zajedno smo pravili rezime, odlucivali koliku platu da trazi, benficije, sve...Usput sam svoju karijeru zapostavio, odbio par profesorskih mesta jer su gradici bili mali pa bi ona tesko nalazila posao itd, itd..Dok nakon 25 godina braka kaze ona meni da sam nesposoban, sonja, koji je sebi dozvolio da zena bude uspesnija (citaj zaradjuje vise) od njega. Njoj ne treba takav, treba joj zastitnik, koji ce da finansijki nosi porodicu a njena zarada ce ici na njeno licno usavrsavanje a ne da doprinosi porodici. Tako da joj vise i ne trebam te me je oterala..Nema neverstva svadje, eto tako..Cosmopolitan valjda sta li vec..Emancipacija zna da bude nezgodna stvar.

Sokol ga nije voleo

pre 10 godina

Mislim da i suprotnosti navedenih stvari jednako 'teraju' muškarce tj udaljuju ih od žena. Neprihvatanje promena kod partnera ili odbijanje promena kod sebe, ignorisanje očiglednih stvari (veza propada a onase 'češlja'), odugovlačenje sa seksom (ako nekog znate i bliski ste npr godinu dana sta je onda prvi sastanak), odbijanje da kaže da li ga voli ili da brani njemu da njoj to kaže, prevelika lojalnost drugim ljudima naročito onima sa kojima muškarac nije u dobrom odnosima, prevelika želja za zaštitom i kad treba i kad ne sve je to jednako pa i više odbojno. U suštini kad nema ljubavi, nema je, navedeno je indikator toga.

masha

pre 10 godina

E sad budi pametna! Na ovom istom mestu, citam pre izvesnog vremena da je zabluda da muskarci zameraju zenama ako pristanu na seks na prvom sastanku, a ovde pise upravo suprotno.... bas zamorno.

Devojka

pre 10 godina

Doticnog gospodina ne osudjujem verovatno zbog njegove surove iskrenosti, ako je uopste iskren.
Smatram da je uloga roditelja izmedju ostalog da osposobi dete da se brine o sebi kad njega ne bude...a i mnogo, mnogo pre toga.
Pitanje jeste da li bi se on starao o majci da joj se nesto desi?

nlo

pre 10 godina

Generalizacija. Svi muskarci su isti, uspaljeni povrsni ljubitelji sporta. Sve zene su iste, preosetljive i zvocave poteskoce u zivotima muskaraca, tempiranih bombi koje odlaze ukoliko su one i malo neoprezne.




Odnosi nisu postovanje pravila napravljenih za stereotipe muskarca i zene, jer kada bi ih sva postovali, a ima ih samo u ovoj rubrici svake nedelje puno, odnos bi postao tezak posao a ne uzivanje.

Ukoliko ste izabrali pravu osobu sve ce doci na svoje mesto. Ne bez imalo truda, ali bez preopterecivanja.