Četvrtak, 23.01.2014.

00:24

Mišković traži pasoš nazad trajno

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković podneo je zahtev sudu da mu se trajno vrati pasoš i ukine mera zabrane napuštanja boravišta, kako bi mogao da radi.

Izvor: Tanjug

Miškoviæ traži pasoš nazad trajno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Vlajko

pre 10 godina

Ma da ne moze da gradi, jos ce ispasti da je mucenik i siromasan da nigde dinara nema... Sem toga neka ovlasti nekoga pa neka mu vodi poslove?!

milivoje.r

pre 10 godina

Ma kakav pasos.Takve treba u dozivotnu tamnicu ili goli otok. Dokle takvi hostapleri,lopovi da se bogate na tudja ledja,da li razmisljaju kako ce mu deca,unucici proci u zivotu,kad je pljackao na sve strane.Nema veceg bogatstva nego kad se rode deca zdrava i normalna. Sta on ocekuje za mladje sta ce da ih snadje.

SVI - SMO - KONACNO - JEDNAKI

pre 10 godina

Cini mi se da zakoni u Srbiji polako pocinju da zive i da se primenju. Miroslav Miskovic stalno nesto izmislja, samo se postavlja pitanje iz koje te njegove navodne ideje dolaze iz koje kuhinje. Ne bi trebao da postoji taj novac kojim se moze platiti krivicno delo. To bi onda u praksi znacilo da ce naajmanje odgovarati onaj koji je najvise krao. Zakon mora biti za sve jednak, ono sto je za pozdraviti to je da sud poceo da radi samostalno da nema pritisaka.

Panajotović

pre 10 godina

Mislim da je taj Miškovićev zahtev preuranjen. Svrha suđenja i eventualne zatvorske kazne i jeste da se spreči da nastavi da radi po starom...

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Čudi me da nije tražio da se suđenje odmah prekine i da ga sud oslobodi svih optužbi i proglasi nevinim. Da je u Srbiji situacija kao pre dve godine , ne bi bilo ni ovo iznenađenje.

tri tacke

pre 10 godina

Ironicno od Miskovica dok mu se sudi mora da bude u zemlji,a kada bi imao pasos trajno mogao bi da pobegne tj.navodno bi otisao na put sa koga se nebi vratio.Miskovic mora da odgovara za svoja dela,a ne da glumi nevinasce jer to nije...

Jim Jefferies

pre 10 godina

@(Hajnehaj, 23. januar 2014 18:37):
tako će i da bude- sa ovom optužnicom mogu da mu stave soli na rep. Pogotovo posle komentara posmatrača iz EU, sa kojom smo otpočeli pregovore i koja nam je tako prirasla srcu. PPV se opasno preigrao.
Utisak mi je da je on svoj zenit prošao, from now on it's all downhill for him...

Srbin100%

pre 10 godina

Nema govora da se coveku koji je optuzen za visemilionske mahinacije vrati trajno pasos to bi poslalo losu poruku gradjanima i svim onima koji misle da je kriminal i korupcija nesto sto se treba tolerisati

Kajser Sose

pre 10 godina

A sto i da mu i ne vrate pasos? Jesu uzeli jemstvo?Jesu. Jel vece od koristi koju je po optiznici nelegalno stekao? Jeste. Pa?! Daleko od toga da ga branim, al ovo je daleko od prava i pravde.

Tanja Jovic

pre 10 godina

Ako se Miskovicu vrati pasos ne vide njega vise Srbija a nase sudstvo se varaca na najnizu granu, nadam se da do toga nece doci jer drzava mora da pokaze da je jaca od tajkuna.

"бивши удбаш у пензији"

pre 10 godina

Pa vratite mu pasos,tuzice vas za krsenje ljudskih prava,a u moci mu je ,a ppv nema cvrste dokaze protiv njega.

Džaftara

pre 10 godina

Džaba je poslao zahtev za pasoš, sudiju još bole packe koje je dobio prošli put. Ne isplati se suprotstavljati se viceknjazu.

Danilo

pre 10 godina

Te priče o bekstvu su se stvarno izlizale. Nek se iznesu svi dokazi, a dok ne stigne presuda nek čovek vodi svoje poslove. Sve ostalo je demagogija.

Zoran

pre 10 godina

Ja sam mislio da Miskovic zbog kraduckanja (kako kaze Velja legenda) nema vremena da se bavi ozbiljnim poslom. Kad ono dodje ova izjava.

CSKA

pre 10 godina

Mislio sam da smo prevazišli ovu paranoju s Miškovićevim bekstvom. Svaki čovek na njegovom mestu zna da biznismeni traju duže od političara, šta god Zahar pravio.

Rajko

pre 10 godina

Dobijanje pasoša za jedno putovanje je jedno, a dobijanje istog trajno je sasvim nešto drugo. Verujem da je sudija svestan opasnosti i da to neće uraditi. Ipak je Mišković optužen za veoma krupna dela koja je počinio prema državi.

Hajnehaj

pre 10 godina

On je mogao 50 puta da pobegne do sada, na ovaj ili onaj način, ali nije. Naprosto, nije takvog kova. Mislim da je rešio ne samo da povrati 12 miliona kaucije, nego još i da naplati odštetu za produženo sedenje u pritvoru.

Odlučite se

pre 10 godina

Ako je već takav kakav kažete, sigurno ne bi oprostio 12 miliona, a ako nije, čemu ovo nikakvo suđenje. Sve u svemu pasoš treba vratiti.

Supermen

pre 10 godina

Nasa zemlja polako postaje ozbiljna zemlja, i realno je da ce biti i bolja! U svakoj normalnoj zemlji oni koji su se oglusili o zakon treba da snose odgovornost i tu ne treba da bude kompromisa, niti polemisanja, neka sud i ostali drzavni organi rade svoj posao. Onaj ko nije pogresio nema cega da se plasi!

maja

pre 10 godina

Lako je izračunati, koliko može da se zaradi poštenim poslom, a kolika je ukupna imovina onih koji ne plaćaju porez, kojima su određene političke garnitura omogućile da kroz tranziciju, nepoštenu privaatizaciju, steknu enormno bogatstvo! Sve što se utvrdi da je nepošteno zaradi, treba da mu uzne država!!!

Danijel

pre 10 godina

Pre niko nije ni pomislio da ce Miskovic biti uhapsen a danas se istom tom Miskovicu sudi. To je samo pokazatelj da je Srbija postala ozbiljna drzava.

ledjokg

pre 10 godina

Ne znam kako moze da se nada i da trazi da mu se vrati pasos kad svi znaju da bi odmah pobegao pa niko nije bas toliko naivan. Bolje neka vrati ono sto je uzeo!

Tulipan

pre 10 godina

Ma kakvo krivicno delo? Godinu dana ne mogu da ga izvedu pred sud! One ubice i dilere pustaju da se brane sa slobode, ovog coveka drzali mesecima u zatvoru. Ako smatrate da je nepravilno poslovao, i da su sve kontrole njegove firme namestene, samo napred - dokazite! Ako smatrate da bi njegovo poslovanje TREBALO da bude ilegalno, menjajte zakon. Ali ocigledno je Mladom Gospodaru Vucicu bitnije da svako malo presudjuje na Drugom Dnevniku nego da sredjuje drzavu...

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Miskovic ce platiti i u svemu uspeti da izbegne sve sto mu se stavlja na teret, jer on moze da potplati svakoga u Srbiji koji mu stoji na putu?! Samo za sada ne moze jedinog Coveka, a to je Vucic, a ostalo sve moze da kupi?

raporter

pre 10 godina

Koliko hejtera koji oduzimaju imovinu, ubrzavaju sudjenje, brze presude naravno se podrazumevaju, maximalne kazne. Oooo mrzotvori. Ovaj covek je za sve vas takve reakcione clanove mase nedokuciv. Uspesan, bogat, sposoban, surov kapitalista, prototip biznis coveka sadasnjeg vremena koliko god mi to mrzeli. Njih hiljade je bilo u istom ili boljem polozaju nego on 90ih godina. Ali jedini je on dogurao daleko na forbsovu listu, a pri tom ostao u Srbiji. Skidam kapu, jer vrednujem sposobnost a ne ljudsku zavist.

JovanS

pre 10 godina

Platio 12.000.000 evra u kesu? Znate li vi koliko je to dinara, ja ne mogu ni da zamislim tu cifru!!! Ali mogu da zamislim sve one nesrecnike koji su mu verovali I poslovali sa njim dajuci mu svoju robu, a on placao kad je I kome hteo po svom cefu: lista cekanja je bila prvo 6 meseci, pa godinu dana, a onda je udomio Maxi Delezeu! Bilo je reci da je ojadio, tj. da je ovakvim odnosom pema svojim dobavljacima dok je bio gazda MAXI-ja doprineo propasti oko 300 000 ljudi!!! To jednom samo bese u stampi i vise ni jednom!!! Sta takav covek zasluzuje i koje epitet: POSTEN BIZNISMEN ili PREVARANT, LOPOV HOHSTAPLER VISOKOG STILA?

goca

pre 10 godina

(Nikola, 23. januar 2014 14:28)

Ali samo korumpirani. Za ostale ni mnogo mnogo više novca nema efekta. Meni izgleda da je konačno počao zakon da se primenjuje na pravi način.

stranac

pre 10 godina

Pa mislite, da bi Miškoviću bilo teško da dobi hrvatski, mađarski ili slovenaćki pasoš? Izgleda da ipak nije toliko pametan, jer hoće ostat Srbin do kraja, pa makar na svoju štetu! Preko 6 meseci zatvora bez obtužnice? Siguran sam, da je sve, što je uradio, uradio po črki zakona, a ne tvrdim, da je ono zakonito i moralno. Daleko od toga. Kakva politika, takvi zakoni!

Ivana

pre 10 godina

Sada ce verovatno svi da se bavi pitanjem pasosa, a ostace potpuno marginalizovano ono sto je receno o ulozi bivsih i sadasnjih ministara, i koliko je politika imala uticaja ne samo na sudbinu putarskih preduzeca, vec i na ovaj proces.

herkules s

pre 10 godina

Mišković je u kratkom obraćanju rekao da je, zbog nedavnog odbijanja suda da mu vrati pasoš kako bi išao u Holandiju na službeni put, pretrpeo ozbiljne probleme u poslu. Pa Miško i dražava je tvojim radom pretrpela ozbiljne posledice po budzet.

mara

pre 10 godina

Ne bi trebalo da postoje te pare kojima se može platiti krivično delo!!! To bi značilo da će naajmanje odgovarati onaj koji je najviše krao. Zakon MORA biti za sve jednak!

mara

pre 10 godina

Ne bi trebalo da postoje te pare kojima se može platiti krivično delo!!! To bi značilo da će naajmanje odgovarati onaj koji je najviše krao. Zakon MORA biti za sve jednak!

kokos

pre 10 godina

Ja ne vidim po čemu on zreba biti povlašćen. Ona paravila koja važe za sve ostale protiv kojih su pokrenute krivične prijave treba da važe i za njega. Godinama je držao zakan u svojim rukama, došlo je vreme da se povinuje njemu.

Nikola

pre 10 godina

Jemstvo od 12 miliona eura je dovoljno da se potplate korumirani politicari,sudije.. ali nije dovoljno da se istera pravda a to je ovde najvaznije a i to su ionako pare koje su nelegalno zaradjene na grbaci naroda i lako ih je se odreci...da se ja pitam ne bi mu ni u ludilu vratio pasos! Dosta je vise Srbiji takvih ljudi koji misle da se sve moze platiti novcem i da mogu da rade sta hoce a da za to ne odgovaraju.

Marko

pre 10 godina

Samo me zanima na koji nacin ce svoje odbijanje obrazloziti sud, da li ce biti na nivou onih koje su koristili kada su odlucivali o prigovorima na produzetak pritvora od uticaja na svedoke do mogucnosti bekstva, a sto ne da je vreme, vec praksa ucinila besmislenim i dokazala neistinitim.

Poenta

pre 10 godina

Savršeno je jasno da ovde samo mladoženja pumpa rejting i hoće da upropasti Miškovića za tuđ račun. Ko god je pratio ovo vidi da je optužba smešna.

po po

pre 10 godina

sta je vama ljudi, tajkuni nikada nisu krivi jer su prevelike ribe da bi prekrsili zakon. kriv je zakonodavac sto im namerno stavlja rupe u zakonu kako bi tajkun delovao. zato je tajkun uvek cist.

BGBG

pre 10 godina

Pre svega da i on i sin plate kompletan porez Srbiji koji iznosi preko 5 miliona evra!! Sta drzava ceka sa naplatom poreza u ovim slucajevima?? Vucicu, reaguj!

kornjača

pre 10 godina

Trebalo bi malo ubrzati proces suđenja i stati na put tajkunima u Srbiji. Kakvo vraćanje pasoša i položeno jemstvo, još dva puta toliko je uzeo na mukama građana Srbije!

bilo ko

pre 10 godina

@zlocin i kazna
zar zaista mislis da u ovih godinu dana nisu istresli iz gaca celu Deltu? zar zaista mislis da su nesto pronasli i da to kriju?
poenta je da nisu nasli nista, jer ova kompanija radi po pravilima (i nema potrebe da ne radi po njima) i zakonima koja vaze u celom svetu. upravo zato su i prodali i Delta Banku i Maxi i osiguranje velikim svetksim kompanijama, koje su radile veoma ozbiljne pretrage poslovanja.
pomirite se sa tim da rade apsolutno pozakonu, jer su previse veliki da bi nesto rizikovali.
sa druge strane, kako su postali toliko veliki, e za to verovatno vise nema dokaza, jer se sve desavalo devedesetih, pa verovatno ni dokumentacija ne postoji vise... po sistemu ne pitajte me za prvi milion...

Zimzelen

pre 10 godina

Ne treba više da plaća bilo kakva jemstva, jer su to sve naše pare. Neka se lepo proces ubrza, neka ga osude i neka odsluži svoju kaznu (najveću moguću).

MIki

pre 10 godina

Ako mu na kraju procesa ne nadju nikakav osnov da ga smeste u zatvor i ako bude tuzio drzavu za nastalu stetu, uzace nam i ovo malo sto je ostalou steku...

Ivan

pre 10 godina

Ovo za produzenje Ugovora za Najk je netacan komentar. Napise se ovlascenje, overi se, prevede i to je to. Moze da potpise onaj koga Miskovic ovlasti. Nema tu puno filozofije.

zlocin i kazna

pre 10 godina

Miskovic je kriv do zla boga.Svi koji rade u Delti to znaju ali isto znaju da treba da cute.Price placam porez i slicno su za malu djecu.Kada bi prava kontrola usla u Deltu i kontrolisala sve, naslo bi se materijala za vise nego jednu dozivotnu.

dunja

pre 10 godina

Covek, cije se prezime toliko puta dovodi u vezu sa svim radnjama koje su za posledicu imale protivpravno sticanje materjalne koristi ne zasluzuje da mu se vrati putna isprava. Ne samo to, ne zasluzuje ni da se brani sa slobode jer novac kojim je uplaceno jemstvo, potice od organizovanog kriminala.

Bezanija

pre 10 godina

Pa ova zemlja je samo za izbegavanje i bezanje iz nje. Diktatura, samovolja, bezvlašće.Običan čovek bez ikakvih ljudskih prava!Na rečima med i mleko a u stvarnosti horor!

mariska032

pre 10 godina

Organizovani kriminal koji je imao najvecu ulogu u destabilizaciji naseg sistema, mora biti procesuiran od celnih ljudi. Istrajnost i ozbiljnost predstavnika sadsnjeg rezima je na najvisem nivou. Srazmerno kolicine materjalne stete koju je okrivljeni naneo, ne cudi odluka suda da mu ne dozvoli povratak putne isprave.

Radovan VII

pre 10 godina

"U nastavku suđenja u Specijalnom sudu sudija Vladimir Vučinić saopštio je da će sud o tom zahtevu odlučiti sutra. Za tu odluku potrebno je da konsultuje tužioca za organizovani kriminal." ..., a tuzioc za organizovani kriminal da konsultuje Aleksandra Vucica."

Boris

pre 10 godina

Koliko znam u Holandiju je trebao da ide da produzi ugovor o distribuciji sa Nike-om, jer im je tamo hub za Evropu. Karica koji je direktor Delta Sport-a nisu hmmm "ispostovali". Verujem da je odlepio jer mu je to jako bitan ugovor.. Ugovor nije potpisan sa Deltom tako da -
Sportvision likes this :)

Boris

pre 10 godina

Koliko znam u Holandiju je trebao da ide da produzi ugovor o distribuciji sa Nike-om, jer im je tamo hub za Evropu. Karica koji je direktor Delta Sport-a nisu hmmm "ispostovali". Verujem da je odlepio jer mu je to jako bitan ugovor.. Ugovor nije potpisan sa Deltom tako da -
Sportvision likes this :)

Radovan VII

pre 10 godina

"U nastavku suđenja u Specijalnom sudu sudija Vladimir Vučinić saopštio je da će sud o tom zahtevu odlučiti sutra. Za tu odluku potrebno je da konsultuje tužioca za organizovani kriminal." ..., a tuzioc za organizovani kriminal da konsultuje Aleksandra Vucica."

zlocin i kazna

pre 10 godina

Miskovic je kriv do zla boga.Svi koji rade u Delti to znaju ali isto znaju da treba da cute.Price placam porez i slicno su za malu djecu.Kada bi prava kontrola usla u Deltu i kontrolisala sve, naslo bi se materijala za vise nego jednu dozivotnu.

dunja

pre 10 godina

Covek, cije se prezime toliko puta dovodi u vezu sa svim radnjama koje su za posledicu imale protivpravno sticanje materjalne koristi ne zasluzuje da mu se vrati putna isprava. Ne samo to, ne zasluzuje ni da se brani sa slobode jer novac kojim je uplaceno jemstvo, potice od organizovanog kriminala.

Ivan

pre 10 godina

Ovo za produzenje Ugovora za Najk je netacan komentar. Napise se ovlascenje, overi se, prevede i to je to. Moze da potpise onaj koga Miskovic ovlasti. Nema tu puno filozofije.

Zimzelen

pre 10 godina

Ne treba više da plaća bilo kakva jemstva, jer su to sve naše pare. Neka se lepo proces ubrza, neka ga osude i neka odsluži svoju kaznu (najveću moguću).

BGBG

pre 10 godina

Pre svega da i on i sin plate kompletan porez Srbiji koji iznosi preko 5 miliona evra!! Sta drzava ceka sa naplatom poreza u ovim slucajevima?? Vucicu, reaguj!

herkules s

pre 10 godina

Mišković je u kratkom obraćanju rekao da je, zbog nedavnog odbijanja suda da mu vrati pasoš kako bi išao u Holandiju na službeni put, pretrpeo ozbiljne probleme u poslu. Pa Miško i dražava je tvojim radom pretrpela ozbiljne posledice po budzet.

mariska032

pre 10 godina

Organizovani kriminal koji je imao najvecu ulogu u destabilizaciji naseg sistema, mora biti procesuiran od celnih ljudi. Istrajnost i ozbiljnost predstavnika sadsnjeg rezima je na najvisem nivou. Srazmerno kolicine materjalne stete koju je okrivljeni naneo, ne cudi odluka suda da mu ne dozvoli povratak putne isprave.

mara

pre 10 godina

Ne bi trebalo da postoje te pare kojima se može platiti krivično delo!!! To bi značilo da će naajmanje odgovarati onaj koji je najviše krao. Zakon MORA biti za sve jednak!

Supermen

pre 10 godina

Nasa zemlja polako postaje ozbiljna zemlja, i realno je da ce biti i bolja! U svakoj normalnoj zemlji oni koji su se oglusili o zakon treba da snose odgovornost i tu ne treba da bude kompromisa, niti polemisanja, neka sud i ostali drzavni organi rade svoj posao. Onaj ko nije pogresio nema cega da se plasi!

MIki

pre 10 godina

Ako mu na kraju procesa ne nadju nikakav osnov da ga smeste u zatvor i ako bude tuzio drzavu za nastalu stetu, uzace nam i ovo malo sto je ostalou steku...

maja

pre 10 godina

Lako je izračunati, koliko može da se zaradi poštenim poslom, a kolika je ukupna imovina onih koji ne plaćaju porez, kojima su određene političke garnitura omogućile da kroz tranziciju, nepoštenu privaatizaciju, steknu enormno bogatstvo! Sve što se utvrdi da je nepošteno zaradi, treba da mu uzne država!!!

kornjača

pre 10 godina

Trebalo bi malo ubrzati proces suđenja i stati na put tajkunima u Srbiji. Kakvo vraćanje pasoša i položeno jemstvo, još dva puta toliko je uzeo na mukama građana Srbije!

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Miskovic ce platiti i u svemu uspeti da izbegne sve sto mu se stavlja na teret, jer on moze da potplati svakoga u Srbiji koji mu stoji na putu?! Samo za sada ne moze jedinog Coveka, a to je Vucic, a ostalo sve moze da kupi?

mara

pre 10 godina

Ne bi trebalo da postoje te pare kojima se može platiti krivično delo!!! To bi značilo da će naajmanje odgovarati onaj koji je najviše krao. Zakon MORA biti za sve jednak!

Danijel

pre 10 godina

Pre niko nije ni pomislio da ce Miskovic biti uhapsen a danas se istom tom Miskovicu sudi. To je samo pokazatelj da je Srbija postala ozbiljna drzava.

goca

pre 10 godina

(Nikola, 23. januar 2014 14:28)

Ali samo korumpirani. Za ostale ni mnogo mnogo više novca nema efekta. Meni izgleda da je konačno počao zakon da se primenjuje na pravi način.

bilo ko

pre 10 godina

@zlocin i kazna
zar zaista mislis da u ovih godinu dana nisu istresli iz gaca celu Deltu? zar zaista mislis da su nesto pronasli i da to kriju?
poenta je da nisu nasli nista, jer ova kompanija radi po pravilima (i nema potrebe da ne radi po njima) i zakonima koja vaze u celom svetu. upravo zato su i prodali i Delta Banku i Maxi i osiguranje velikim svetksim kompanijama, koje su radile veoma ozbiljne pretrage poslovanja.
pomirite se sa tim da rade apsolutno pozakonu, jer su previse veliki da bi nesto rizikovali.
sa druge strane, kako su postali toliko veliki, e za to verovatno vise nema dokaza, jer se sve desavalo devedesetih, pa verovatno ni dokumentacija ne postoji vise... po sistemu ne pitajte me za prvi milion...

kokos

pre 10 godina

Ja ne vidim po čemu on zreba biti povlašćen. Ona paravila koja važe za sve ostale protiv kojih su pokrenute krivične prijave treba da važe i za njega. Godinama je držao zakan u svojim rukama, došlo je vreme da se povinuje njemu.

JovanS

pre 10 godina

Platio 12.000.000 evra u kesu? Znate li vi koliko je to dinara, ja ne mogu ni da zamislim tu cifru!!! Ali mogu da zamislim sve one nesrecnike koji su mu verovali I poslovali sa njim dajuci mu svoju robu, a on placao kad je I kome hteo po svom cefu: lista cekanja je bila prvo 6 meseci, pa godinu dana, a onda je udomio Maxi Delezeu! Bilo je reci da je ojadio, tj. da je ovakvim odnosom pema svojim dobavljacima dok je bio gazda MAXI-ja doprineo propasti oko 300 000 ljudi!!! To jednom samo bese u stampi i vise ni jednom!!! Sta takav covek zasluzuje i koje epitet: POSTEN BIZNISMEN ili PREVARANT, LOPOV HOHSTAPLER VISOKOG STILA?

Rajko

pre 10 godina

Dobijanje pasoša za jedno putovanje je jedno, a dobijanje istog trajno je sasvim nešto drugo. Verujem da je sudija svestan opasnosti i da to neće uraditi. Ipak je Mišković optužen za veoma krupna dela koja je počinio prema državi.

ledjokg

pre 10 godina

Ne znam kako moze da se nada i da trazi da mu se vrati pasos kad svi znaju da bi odmah pobegao pa niko nije bas toliko naivan. Bolje neka vrati ono sto je uzeo!

Nikola

pre 10 godina

Jemstvo od 12 miliona eura je dovoljno da se potplate korumirani politicari,sudije.. ali nije dovoljno da se istera pravda a to je ovde najvaznije a i to su ionako pare koje su nelegalno zaradjene na grbaci naroda i lako ih je se odreci...da se ja pitam ne bi mu ni u ludilu vratio pasos! Dosta je vise Srbiji takvih ljudi koji misle da se sve moze platiti novcem i da mogu da rade sta hoce a da za to ne odgovaraju.

Zoran

pre 10 godina

Ja sam mislio da Miskovic zbog kraduckanja (kako kaze Velja legenda) nema vremena da se bavi ozbiljnim poslom. Kad ono dodje ova izjava.

Bezanija

pre 10 godina

Pa ova zemlja je samo za izbegavanje i bezanje iz nje. Diktatura, samovolja, bezvlašće.Običan čovek bez ikakvih ljudskih prava!Na rečima med i mleko a u stvarnosti horor!

Poenta

pre 10 godina

Savršeno je jasno da ovde samo mladoženja pumpa rejting i hoće da upropasti Miškovića za tuđ račun. Ko god je pratio ovo vidi da je optužba smešna.

stranac

pre 10 godina

Pa mislite, da bi Miškoviću bilo teško da dobi hrvatski, mađarski ili slovenaćki pasoš? Izgleda da ipak nije toliko pametan, jer hoće ostat Srbin do kraja, pa makar na svoju štetu! Preko 6 meseci zatvora bez obtužnice? Siguran sam, da je sve, što je uradio, uradio po črki zakona, a ne tvrdim, da je ono zakonito i moralno. Daleko od toga. Kakva politika, takvi zakoni!

po po

pre 10 godina

sta je vama ljudi, tajkuni nikada nisu krivi jer su prevelike ribe da bi prekrsili zakon. kriv je zakonodavac sto im namerno stavlja rupe u zakonu kako bi tajkun delovao. zato je tajkun uvek cist.

Ivana

pre 10 godina

Sada ce verovatno svi da se bavi pitanjem pasosa, a ostace potpuno marginalizovano ono sto je receno o ulozi bivsih i sadasnjih ministara, i koliko je politika imala uticaja ne samo na sudbinu putarskih preduzeca, vec i na ovaj proces.

Tulipan

pre 10 godina

Ma kakvo krivicno delo? Godinu dana ne mogu da ga izvedu pred sud! One ubice i dilere pustaju da se brane sa slobode, ovog coveka drzali mesecima u zatvoru. Ako smatrate da je nepravilno poslovao, i da su sve kontrole njegove firme namestene, samo napred - dokazite! Ako smatrate da bi njegovo poslovanje TREBALO da bude ilegalno, menjajte zakon. Ali ocigledno je Mladom Gospodaru Vucicu bitnije da svako malo presudjuje na Drugom Dnevniku nego da sredjuje drzavu...

raporter

pre 10 godina

Koliko hejtera koji oduzimaju imovinu, ubrzavaju sudjenje, brze presude naravno se podrazumevaju, maximalne kazne. Oooo mrzotvori. Ovaj covek je za sve vas takve reakcione clanove mase nedokuciv. Uspesan, bogat, sposoban, surov kapitalista, prototip biznis coveka sadasnjeg vremena koliko god mi to mrzeli. Njih hiljade je bilo u istom ili boljem polozaju nego on 90ih godina. Ali jedini je on dogurao daleko na forbsovu listu, a pri tom ostao u Srbiji. Skidam kapu, jer vrednujem sposobnost a ne ljudsku zavist.

Marko

pre 10 godina

Samo me zanima na koji nacin ce svoje odbijanje obrazloziti sud, da li ce biti na nivou onih koje su koristili kada su odlucivali o prigovorima na produzetak pritvora od uticaja na svedoke do mogucnosti bekstva, a sto ne da je vreme, vec praksa ucinila besmislenim i dokazala neistinitim.

Hajnehaj

pre 10 godina

On je mogao 50 puta da pobegne do sada, na ovaj ili onaj način, ali nije. Naprosto, nije takvog kova. Mislim da je rešio ne samo da povrati 12 miliona kaucije, nego još i da naplati odštetu za produženo sedenje u pritvoru.

Danilo

pre 10 godina

Te priče o bekstvu su se stvarno izlizale. Nek se iznesu svi dokazi, a dok ne stigne presuda nek čovek vodi svoje poslove. Sve ostalo je demagogija.

Odlučite se

pre 10 godina

Ako je već takav kakav kažete, sigurno ne bi oprostio 12 miliona, a ako nije, čemu ovo nikakvo suđenje. Sve u svemu pasoš treba vratiti.

CSKA

pre 10 godina

Mislio sam da smo prevazišli ovu paranoju s Miškovićevim bekstvom. Svaki čovek na njegovom mestu zna da biznismeni traju duže od političara, šta god Zahar pravio.

Džaftara

pre 10 godina

Džaba je poslao zahtev za pasoš, sudiju još bole packe koje je dobio prošli put. Ne isplati se suprotstavljati se viceknjazu.

"бивши удбаш у пензији"

pre 10 godina

Pa vratite mu pasos,tuzice vas za krsenje ljudskih prava,a u moci mu je ,a ppv nema cvrste dokaze protiv njega.

Kajser Sose

pre 10 godina

A sto i da mu i ne vrate pasos? Jesu uzeli jemstvo?Jesu. Jel vece od koristi koju je po optiznici nelegalno stekao? Jeste. Pa?! Daleko od toga da ga branim, al ovo je daleko od prava i pravde.

Tanja Jovic

pre 10 godina

Ako se Miskovicu vrati pasos ne vide njega vise Srbija a nase sudstvo se varaca na najnizu granu, nadam se da do toga nece doci jer drzava mora da pokaze da je jaca od tajkuna.

Jim Jefferies

pre 10 godina

@(Hajnehaj, 23. januar 2014 18:37):
tako će i da bude- sa ovom optužnicom mogu da mu stave soli na rep. Pogotovo posle komentara posmatrača iz EU, sa kojom smo otpočeli pregovore i koja nam je tako prirasla srcu. PPV se opasno preigrao.
Utisak mi je da je on svoj zenit prošao, from now on it's all downhill for him...

Srbin100%

pre 10 godina

Nema govora da se coveku koji je optuzen za visemilionske mahinacije vrati trajno pasos to bi poslalo losu poruku gradjanima i svim onima koji misle da je kriminal i korupcija nesto sto se treba tolerisati

Panajotović

pre 10 godina

Mislim da je taj Miškovićev zahtev preuranjen. Svrha suđenja i eventualne zatvorske kazne i jeste da se spreči da nastavi da radi po starom...

tri tacke

pre 10 godina

Ironicno od Miskovica dok mu se sudi mora da bude u zemlji,a kada bi imao pasos trajno mogao bi da pobegne tj.navodno bi otisao na put sa koga se nebi vratio.Miskovic mora da odgovara za svoja dela,a ne da glumi nevinasce jer to nije...

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Čudi me da nije tražio da se suđenje odmah prekine i da ga sud oslobodi svih optužbi i proglasi nevinim. Da je u Srbiji situacija kao pre dve godine , ne bi bilo ni ovo iznenađenje.

SVI - SMO - KONACNO - JEDNAKI

pre 10 godina

Cini mi se da zakoni u Srbiji polako pocinju da zive i da se primenju. Miroslav Miskovic stalno nesto izmislja, samo se postavlja pitanje iz koje te njegove navodne ideje dolaze iz koje kuhinje. Ne bi trebao da postoji taj novac kojim se moze platiti krivicno delo. To bi onda u praksi znacilo da ce naajmanje odgovarati onaj koji je najvise krao. Zakon mora biti za sve jednak, ono sto je za pozdraviti to je da sud poceo da radi samostalno da nema pritisaka.

milivoje.r

pre 10 godina

Ma kakav pasos.Takve treba u dozivotnu tamnicu ili goli otok. Dokle takvi hostapleri,lopovi da se bogate na tudja ledja,da li razmisljaju kako ce mu deca,unucici proci u zivotu,kad je pljackao na sve strane.Nema veceg bogatstva nego kad se rode deca zdrava i normalna. Sta on ocekuje za mladje sta ce da ih snadje.

Vlajko

pre 10 godina

Ma da ne moze da gradi, jos ce ispasti da je mucenik i siromasan da nigde dinara nema... Sem toga neka ovlasti nekoga pa neka mu vodi poslove?!

Radovan VII

pre 10 godina

"U nastavku suđenja u Specijalnom sudu sudija Vladimir Vučinić saopštio je da će sud o tom zahtevu odlučiti sutra. Za tu odluku potrebno je da konsultuje tužioca za organizovani kriminal." ..., a tuzioc za organizovani kriminal da konsultuje Aleksandra Vucica."

Bezanija

pre 10 godina

Pa ova zemlja je samo za izbegavanje i bezanje iz nje. Diktatura, samovolja, bezvlašće.Običan čovek bez ikakvih ljudskih prava!Na rečima med i mleko a u stvarnosti horor!

MIki

pre 10 godina

Ako mu na kraju procesa ne nadju nikakav osnov da ga smeste u zatvor i ako bude tuzio drzavu za nastalu stetu, uzace nam i ovo malo sto je ostalou steku...

bilo ko

pre 10 godina

@zlocin i kazna
zar zaista mislis da u ovih godinu dana nisu istresli iz gaca celu Deltu? zar zaista mislis da su nesto pronasli i da to kriju?
poenta je da nisu nasli nista, jer ova kompanija radi po pravilima (i nema potrebe da ne radi po njima) i zakonima koja vaze u celom svetu. upravo zato su i prodali i Delta Banku i Maxi i osiguranje velikim svetksim kompanijama, koje su radile veoma ozbiljne pretrage poslovanja.
pomirite se sa tim da rade apsolutno pozakonu, jer su previse veliki da bi nesto rizikovali.
sa druge strane, kako su postali toliko veliki, e za to verovatno vise nema dokaza, jer se sve desavalo devedesetih, pa verovatno ni dokumentacija ne postoji vise... po sistemu ne pitajte me za prvi milion...

Tulipan

pre 10 godina

Ma kakvo krivicno delo? Godinu dana ne mogu da ga izvedu pred sud! One ubice i dilere pustaju da se brane sa slobode, ovog coveka drzali mesecima u zatvoru. Ako smatrate da je nepravilno poslovao, i da su sve kontrole njegove firme namestene, samo napred - dokazite! Ako smatrate da bi njegovo poslovanje TREBALO da bude ilegalno, menjajte zakon. Ali ocigledno je Mladom Gospodaru Vucicu bitnije da svako malo presudjuje na Drugom Dnevniku nego da sredjuje drzavu...

"бивши удбаш у пензији"

pre 10 godina

Pa vratite mu pasos,tuzice vas za krsenje ljudskih prava,a u moci mu je ,a ppv nema cvrste dokaze protiv njega.

Danilo

pre 10 godina

Te priče o bekstvu su se stvarno izlizale. Nek se iznesu svi dokazi, a dok ne stigne presuda nek čovek vodi svoje poslove. Sve ostalo je demagogija.

raporter

pre 10 godina

Koliko hejtera koji oduzimaju imovinu, ubrzavaju sudjenje, brze presude naravno se podrazumevaju, maximalne kazne. Oooo mrzotvori. Ovaj covek je za sve vas takve reakcione clanove mase nedokuciv. Uspesan, bogat, sposoban, surov kapitalista, prototip biznis coveka sadasnjeg vremena koliko god mi to mrzeli. Njih hiljade je bilo u istom ili boljem polozaju nego on 90ih godina. Ali jedini je on dogurao daleko na forbsovu listu, a pri tom ostao u Srbiji. Skidam kapu, jer vrednujem sposobnost a ne ljudsku zavist.

stranac

pre 10 godina

Pa mislite, da bi Miškoviću bilo teško da dobi hrvatski, mađarski ili slovenaćki pasoš? Izgleda da ipak nije toliko pametan, jer hoće ostat Srbin do kraja, pa makar na svoju štetu! Preko 6 meseci zatvora bez obtužnice? Siguran sam, da je sve, što je uradio, uradio po črki zakona, a ne tvrdim, da je ono zakonito i moralno. Daleko od toga. Kakva politika, takvi zakoni!

CSKA

pre 10 godina

Mislio sam da smo prevazišli ovu paranoju s Miškovićevim bekstvom. Svaki čovek na njegovom mestu zna da biznismeni traju duže od političara, šta god Zahar pravio.

Džaftara

pre 10 godina

Džaba je poslao zahtev za pasoš, sudiju još bole packe koje je dobio prošli put. Ne isplati se suprotstavljati se viceknjazu.

Poenta

pre 10 godina

Savršeno je jasno da ovde samo mladoženja pumpa rejting i hoće da upropasti Miškovića za tuđ račun. Ko god je pratio ovo vidi da je optužba smešna.

Ivana

pre 10 godina

Sada ce verovatno svi da se bavi pitanjem pasosa, a ostace potpuno marginalizovano ono sto je receno o ulozi bivsih i sadasnjih ministara, i koliko je politika imala uticaja ne samo na sudbinu putarskih preduzeca, vec i na ovaj proces.

Hajnehaj

pre 10 godina

On je mogao 50 puta da pobegne do sada, na ovaj ili onaj način, ali nije. Naprosto, nije takvog kova. Mislim da je rešio ne samo da povrati 12 miliona kaucije, nego još i da naplati odštetu za produženo sedenje u pritvoru.

Marko

pre 10 godina

Samo me zanima na koji nacin ce svoje odbijanje obrazloziti sud, da li ce biti na nivou onih koje su koristili kada su odlucivali o prigovorima na produzetak pritvora od uticaja na svedoke do mogucnosti bekstva, a sto ne da je vreme, vec praksa ucinila besmislenim i dokazala neistinitim.

Odlučite se

pre 10 godina

Ako je već takav kakav kažete, sigurno ne bi oprostio 12 miliona, a ako nije, čemu ovo nikakvo suđenje. Sve u svemu pasoš treba vratiti.

zlocin i kazna

pre 10 godina

Miskovic je kriv do zla boga.Svi koji rade u Delti to znaju ali isto znaju da treba da cute.Price placam porez i slicno su za malu djecu.Kada bi prava kontrola usla u Deltu i kontrolisala sve, naslo bi se materijala za vise nego jednu dozivotnu.

po po

pre 10 godina

sta je vama ljudi, tajkuni nikada nisu krivi jer su prevelike ribe da bi prekrsili zakon. kriv je zakonodavac sto im namerno stavlja rupe u zakonu kako bi tajkun delovao. zato je tajkun uvek cist.

BGBG

pre 10 godina

Pre svega da i on i sin plate kompletan porez Srbiji koji iznosi preko 5 miliona evra!! Sta drzava ceka sa naplatom poreza u ovim slucajevima?? Vucicu, reaguj!

mariska032

pre 10 godina

Organizovani kriminal koji je imao najvecu ulogu u destabilizaciji naseg sistema, mora biti procesuiran od celnih ljudi. Istrajnost i ozbiljnost predstavnika sadsnjeg rezima je na najvisem nivou. Srazmerno kolicine materjalne stete koju je okrivljeni naneo, ne cudi odluka suda da mu ne dozvoli povratak putne isprave.

Zimzelen

pre 10 godina

Ne treba više da plaća bilo kakva jemstva, jer su to sve naše pare. Neka se lepo proces ubrza, neka ga osude i neka odsluži svoju kaznu (najveću moguću).

Danijel

pre 10 godina

Pre niko nije ni pomislio da ce Miskovic biti uhapsen a danas se istom tom Miskovicu sudi. To je samo pokazatelj da je Srbija postala ozbiljna drzava.

dunja

pre 10 godina

Covek, cije se prezime toliko puta dovodi u vezu sa svim radnjama koje su za posledicu imale protivpravno sticanje materjalne koristi ne zasluzuje da mu se vrati putna isprava. Ne samo to, ne zasluzuje ni da se brani sa slobode jer novac kojim je uplaceno jemstvo, potice od organizovanog kriminala.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Miskovic ce platiti i u svemu uspeti da izbegne sve sto mu se stavlja na teret, jer on moze da potplati svakoga u Srbiji koji mu stoji na putu?! Samo za sada ne moze jedinog Coveka, a to je Vucic, a ostalo sve moze da kupi?

Ivan

pre 10 godina

Ovo za produzenje Ugovora za Najk je netacan komentar. Napise se ovlascenje, overi se, prevede i to je to. Moze da potpise onaj koga Miskovic ovlasti. Nema tu puno filozofije.

kornjača

pre 10 godina

Trebalo bi malo ubrzati proces suđenja i stati na put tajkunima u Srbiji. Kakvo vraćanje pasoša i položeno jemstvo, još dva puta toliko je uzeo na mukama građana Srbije!

Boris

pre 10 godina

Koliko znam u Holandiju je trebao da ide da produzi ugovor o distribuciji sa Nike-om, jer im je tamo hub za Evropu. Karica koji je direktor Delta Sport-a nisu hmmm "ispostovali". Verujem da je odlepio jer mu je to jako bitan ugovor.. Ugovor nije potpisan sa Deltom tako da -
Sportvision likes this :)

Nikola

pre 10 godina

Jemstvo od 12 miliona eura je dovoljno da se potplate korumirani politicari,sudije.. ali nije dovoljno da se istera pravda a to je ovde najvaznije a i to su ionako pare koje su nelegalno zaradjene na grbaci naroda i lako ih je se odreci...da se ja pitam ne bi mu ni u ludilu vratio pasos! Dosta je vise Srbiji takvih ljudi koji misle da se sve moze platiti novcem i da mogu da rade sta hoce a da za to ne odgovaraju.

kokos

pre 10 godina

Ja ne vidim po čemu on zreba biti povlašćen. Ona paravila koja važe za sve ostale protiv kojih su pokrenute krivične prijave treba da važe i za njega. Godinama je držao zakan u svojim rukama, došlo je vreme da se povinuje njemu.

herkules s

pre 10 godina

Mišković je u kratkom obraćanju rekao da je, zbog nedavnog odbijanja suda da mu vrati pasoš kako bi išao u Holandiju na službeni put, pretrpeo ozbiljne probleme u poslu. Pa Miško i dražava je tvojim radom pretrpela ozbiljne posledice po budzet.

JovanS

pre 10 godina

Platio 12.000.000 evra u kesu? Znate li vi koliko je to dinara, ja ne mogu ni da zamislim tu cifru!!! Ali mogu da zamislim sve one nesrecnike koji su mu verovali I poslovali sa njim dajuci mu svoju robu, a on placao kad je I kome hteo po svom cefu: lista cekanja je bila prvo 6 meseci, pa godinu dana, a onda je udomio Maxi Delezeu! Bilo je reci da je ojadio, tj. da je ovakvim odnosom pema svojim dobavljacima dok je bio gazda MAXI-ja doprineo propasti oko 300 000 ljudi!!! To jednom samo bese u stampi i vise ni jednom!!! Sta takav covek zasluzuje i koje epitet: POSTEN BIZNISMEN ili PREVARANT, LOPOV HOHSTAPLER VISOKOG STILA?

ledjokg

pre 10 godina

Ne znam kako moze da se nada i da trazi da mu se vrati pasos kad svi znaju da bi odmah pobegao pa niko nije bas toliko naivan. Bolje neka vrati ono sto je uzeo!

mara

pre 10 godina

Ne bi trebalo da postoje te pare kojima se može platiti krivično delo!!! To bi značilo da će naajmanje odgovarati onaj koji je najviše krao. Zakon MORA biti za sve jednak!

goca

pre 10 godina

(Nikola, 23. januar 2014 14:28)

Ali samo korumpirani. Za ostale ni mnogo mnogo više novca nema efekta. Meni izgleda da je konačno počao zakon da se primenjuje na pravi način.

mara

pre 10 godina

Ne bi trebalo da postoje te pare kojima se može platiti krivično delo!!! To bi značilo da će naajmanje odgovarati onaj koji je najviše krao. Zakon MORA biti za sve jednak!

Rajko

pre 10 godina

Dobijanje pasoša za jedno putovanje je jedno, a dobijanje istog trajno je sasvim nešto drugo. Verujem da je sudija svestan opasnosti i da to neće uraditi. Ipak je Mišković optužen za veoma krupna dela koja je počinio prema državi.

Supermen

pre 10 godina

Nasa zemlja polako postaje ozbiljna zemlja, i realno je da ce biti i bolja! U svakoj normalnoj zemlji oni koji su se oglusili o zakon treba da snose odgovornost i tu ne treba da bude kompromisa, niti polemisanja, neka sud i ostali drzavni organi rade svoj posao. Onaj ko nije pogresio nema cega da se plasi!

maja

pre 10 godina

Lako je izračunati, koliko može da se zaradi poštenim poslom, a kolika je ukupna imovina onih koji ne plaćaju porez, kojima su određene političke garnitura omogućile da kroz tranziciju, nepoštenu privaatizaciju, steknu enormno bogatstvo! Sve što se utvrdi da je nepošteno zaradi, treba da mu uzne država!!!

Kajser Sose

pre 10 godina

A sto i da mu i ne vrate pasos? Jesu uzeli jemstvo?Jesu. Jel vece od koristi koju je po optiznici nelegalno stekao? Jeste. Pa?! Daleko od toga da ga branim, al ovo je daleko od prava i pravde.

Tanja Jovic

pre 10 godina

Ako se Miskovicu vrati pasos ne vide njega vise Srbija a nase sudstvo se varaca na najnizu granu, nadam se da do toga nece doci jer drzava mora da pokaze da je jaca od tajkuna.

Zoran

pre 10 godina

Ja sam mislio da Miskovic zbog kraduckanja (kako kaze Velja legenda) nema vremena da se bavi ozbiljnim poslom. Kad ono dodje ova izjava.

Jim Jefferies

pre 10 godina

@(Hajnehaj, 23. januar 2014 18:37):
tako će i da bude- sa ovom optužnicom mogu da mu stave soli na rep. Pogotovo posle komentara posmatrača iz EU, sa kojom smo otpočeli pregovore i koja nam je tako prirasla srcu. PPV se opasno preigrao.
Utisak mi je da je on svoj zenit prošao, from now on it's all downhill for him...

Srbin100%

pre 10 godina

Nema govora da se coveku koji je optuzen za visemilionske mahinacije vrati trajno pasos to bi poslalo losu poruku gradjanima i svim onima koji misle da je kriminal i korupcija nesto sto se treba tolerisati

tri tacke

pre 10 godina

Ironicno od Miskovica dok mu se sudi mora da bude u zemlji,a kada bi imao pasos trajno mogao bi da pobegne tj.navodno bi otisao na put sa koga se nebi vratio.Miskovic mora da odgovara za svoja dela,a ne da glumi nevinasce jer to nije...

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Čudi me da nije tražio da se suđenje odmah prekine i da ga sud oslobodi svih optužbi i proglasi nevinim. Da je u Srbiji situacija kao pre dve godine , ne bi bilo ni ovo iznenađenje.

Panajotović

pre 10 godina

Mislim da je taj Miškovićev zahtev preuranjen. Svrha suđenja i eventualne zatvorske kazne i jeste da se spreči da nastavi da radi po starom...

SVI - SMO - KONACNO - JEDNAKI

pre 10 godina

Cini mi se da zakoni u Srbiji polako pocinju da zive i da se primenju. Miroslav Miskovic stalno nesto izmislja, samo se postavlja pitanje iz koje te njegove navodne ideje dolaze iz koje kuhinje. Ne bi trebao da postoji taj novac kojim se moze platiti krivicno delo. To bi onda u praksi znacilo da ce naajmanje odgovarati onaj koji je najvise krao. Zakon mora biti za sve jednak, ono sto je za pozdraviti to je da sud poceo da radi samostalno da nema pritisaka.

milivoje.r

pre 10 godina

Ma kakav pasos.Takve treba u dozivotnu tamnicu ili goli otok. Dokle takvi hostapleri,lopovi da se bogate na tudja ledja,da li razmisljaju kako ce mu deca,unucici proci u zivotu,kad je pljackao na sve strane.Nema veceg bogatstva nego kad se rode deca zdrava i normalna. Sta on ocekuje za mladje sta ce da ih snadje.

Vlajko

pre 10 godina

Ma da ne moze da gradi, jos ce ispasti da je mucenik i siromasan da nigde dinara nema... Sem toga neka ovlasti nekoga pa neka mu vodi poslove?!