Utorak, 21.01.2014.

12:41

Vučić: Ja svoje zablude priznajem

U intervjuu nemačkom listu "Franfuter algemajne cajtungu", Aleksandar Vučić kaže da nije preko noći postao evrofanatik, već da je to bio proces.

Izvor: B92

Vuèiæ: Ja svoje zablude priznajem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

287 Komentari

Sortiraj po:

DeskoBUK

pre 10 godina

nije nikad kasno za promene, niti je ikada lose priznati da su dobre promene Vucica i njegovih stavova i Srbiju promenili i uspesno priblizili EU. Nije kasno da to priznaju svi oni koji ne mogu da se promene i da konacno sliku onoga sto Vucic radi pohvale, jer kritikama mesta zaista za njegov rad NEMA.

Despina

pre 10 godina

Srbi su sami sebi problem . Aleksandar Vučić zaista radi na tome da Srbija ide na putu ka EU. Srbija nije imala sposobne ljude na vlasti nije imala sposbne političara koji će prihvatiti i napraviti zakone EU. Prvi put u istoriji Srbija ima budućnost , Srbija ima reformiste i političare koji su sposobni da državu izvuku iz ekonomske krize. Zahvaljujući radu Aleksandra Vučića Srbija će biti jedna od najrazvijenih država u Evropi.Građani znaju kome će pružiti šansu na sledećim parlamentarnim izborima, i znaju da će Aleksandar Vučić svojim znanjem Srbija uvesti u EU. Građani žele funkcionalnu vlast koja će brže donositi odluke i sprovoditi reforme.

Marija

pre 10 godina

Dzabe se trudite, vi partijski grupiji. Dzabe pranje ppv-ove biografije. Bice tu gde jeste dok ne odradi za zapad ono sto treba, a potom na smetliste istorije. Mozemo se tesiti, ma koliko to bolno i nepravedno bilo, da ce bar nesto korisno za Srbiju da uradi.

Aladin

pre 10 godina

Svako ima pravo da greši, da posle razmišljanja o prošlosti shvati da bi možda bilo bolje da je bilo drugačije. Ne vidim zašto toliko buke oko ovoga što je izjavio Vučić, pa i on je samo čovek ili nije?

Samosvest

pre 10 godina

Svako ima pravo da promeni svoje mišljenje i svoj stav. Jednostavno, nije isti mentalni sklop čoveka sa 20 ili 40 godina. Iskustvena crta igra važnu ulogu. Činjenica je da su se ključne promene u pregovorima sa EU desile uz veliki uticaj Vučića. Šta će biti u Briselu možemo, s velikom verovatnoćom i pogoditi, ali prvi put od uvođenja višestranačja u Srbiji. To je prvorazredni politički događaj. Međutim, ukoliko ne budemo krenuli u investicione radove, a ima ih značajne vrednosti i skoro u svim poljima, isti Brisel će nas do 2020.godine uz put izgubiti,odnosno bez ustezanja zaboraviće na nas. Tada bi, doista, bili u nerešivom problemu po naciju i državu, čega je svestan prvenstveno Vučić, pa otuda i ovoliki trud i rad da se privuče inostrani kapital.

misljenje

pre 10 godina

ne znam sta je tu toliko cudno, covek je samo iskren, a i svako ima prava da pogresi i promeni misljenje, pocnimo od samih sebe ...

LaHitana

pre 10 godina

Patetika i podsmeh čini okosnicu većine komentara. Da li je to do nedostatka argumentacije ili "inspiracije"? Naš narod kaže: „Sve se menja, sem kamenja“. Čovek uči dok je živ. Fakti i inputi koji čine gro politike su živa stvar, trpe promene, prilagođavaju se i po mestu i po vremenu. Tako i čovek, ma ko on bio.

Promena na bolje

pre 10 godina

Zemlja smo koja je četvrt veka, namerno sistematski razarana i gušena, najviše spolja, iz razloga obaranja našeg statusa, rejtinga, i na kraju ekonomskih kapaciteta. Sada kad smo siromašni, raslojeni i podeljeni, poniženi i ranjivi, kao hleb nasušni nam treba politička stabilnost na duži rok, da se zaposlimo, da radimo, da stvorimo akumulaciju, jer zahvaljujući prvenstveno Vučiću projekata i investitora ima. Brisel jeste razlog za izbore jer je on kruna realne i održive politike. Iza Brisela su najvažniji rad, ekonomija i akumulacija viška vrednosti. Vučić se pokazao kao izuzetno pragmatičan lider, koji je tačno procenio put kojim zemlja mora da se „izvuče iz živog blata“. Kao i sve, i čovek se menja, to je normalan i prirodan proces. Ovakvi ostrašćeni komentari su samo pokušaj da se pažnja čitalaca skrene na drugu stranu.

ko prizna pola mu se prasta

pre 10 godina

Koliko licemjernih komentara. Sta sad svi napadate covjeka u stilu eeee koliko ti je trebalo vremena da shvatis. Pa zar nisu SPS-SRS-JUL drzali i do 80% skupstine 90tih? Zar vas nije samo slaba izlaznost na jednim izborima spasila toga da vam Seselj bude precjednik? Ko je glasao za njih? Vanzemaljci? A koliko je trebalo VAMA koje se im davali podrsku da priznate vlastite zablude? Sve je covjek dobro rekao: sami ste si krivi. Ja ne krivim ni Slobu ni Vucica ni Seselja. I to vam kaze jedan Hrvat koji se tih godina vucarao po sklonistima i prezivljavao od humanitarne pomoci radi zabluda koje je PPV u to vrijeme propagirao a VI masovno podrzavali.

Guliverova snajka

pre 10 godina

@(wiseman, 21. januar 2014 13:34)
Na koje godine mislis? Onih 10 kada je sps bio na vlasti ili onih 12 kada je ds bio na vlasti? Na sta konkretno mislis?

tisina

pre 10 godina

Naravno, to je boljka svih Srba:neko drugi će rešiti probleme, pašće rešenje s neba...Činjenica je da Vučić drži sve konce u rukama i da ništa ne prepušta slučaju.

Tutankamon

pre 10 godina

Ljudski je gresiti, a isto tako i oprostiti. Mislim da svaki iskren čovek zaslužuje oprost i podršku (ne mislim naravno na ubice), ali svi ostali zaslužiju. Evo i Vučić priznaje da je bio u zabludi, to je ljudski.

Tihi

pre 10 godina

Pa mi smo uvek jedno mislili, drugo radili, treće pričali, to stvarno do sada jeste bila praksa. Konačno počinjemo da ličimo na državu i državni organi napokon rade svoj posao. Prethodnih 10 godina smo bili, slobodno mogu reći, banana država, eto. Ne kažem da je sada ekspanzija na svakom ćošku, ali se ide u to pravcu.

Avvaks

pre 10 godina

Sviđa mi se način na koji radi prvi potpredsednik Vlade. Ovo što je napomenuo da se stvari nazivaju pravim imenom i govori onako kako jeste, pa to ljudi mora da počne. Ne možemo živeti večito u zabludi. Po Vučićevoj podršci u narodu, nadam se da to počinjemo da usvajamo. Daj Bože.

Mikins

pre 10 godina

U potpunosti razumem Vučića i njegov strah, nije nam strano, a u nekoliko navrata kroz istoriju se pokazalo, da sami sebe ukopavamo. Pogledajte šta radi opozicija kod nas sada, umesto da argumentovano kritikuju tamo gde ima osnova i pomažu i sebi i ljudima u stvaranju boljeg društva, oni podstiču mržnju, zavist, a time i društvene nemire. Ja to ne razumem, kao što ne razumem ni ono vezano za hrast. I tu se slažem sa Vučićem isto.

Jovan

pre 10 godina

Najteže je priznati svoje greške, zablude. Ko ima u snagu, ide napred, postaje uspešan. Vučić se ne libi da to prizna i to je njegov kvalitet.

Glavni arhivator

pre 10 godina

Svaki normalan i razuman covek moze da promeni svoje razmisljanje i svoj stav, posebno je pohvalno ako je ta promena na bolje kao u ovom slucaju, Vucic je vremenom uvideo da su potrebne odredjene promene u stavovima koje ima i to se pokazalo kao jako dobro, kako po njega tako i po sve nas jer nas je sve zajedno poveo dobrim putem.

Gacur

pre 10 godina

Svaka čast !!!! Treba priznati kada pogrešite,svi ponekad u životu pogreše sve je to normalno za ljude i nije sramota priznati

ljubbbvess

pre 10 godina

Samo kada sebi priznamo svoje greske.mozemo ih ispraviti,sve dokle zivimo u zabludi i zelimo i sebe da ubedimo u nesto sto nije ispravno ne mozemo napred...

bozicaMo

pre 10 godina

Kada bi mogli ovi koji kritikuju da se promene i shvate da kritika bez razloga je kontraproduktivna i da iskrenost i trud da se najteze ostvari (promeni sebe, bude bolji i odgovoran i stoji iza izrecenog) shvatili bi i velicinu dela i rezultata rada Vucicevog.

tvitiii

pre 10 godina

Naravno da nam niko drugi nije kriv za sve sto se desava u nasoj drzavi sami smo sebi krivi,sami sebi krojimo buducnost i kakava ce nam ona biti zavisi iskljucivo od nas samih...

stankaFr

pre 10 godina

Mogli bi mnogi u Srbiji da slede ovaj primer, pa prvo sagledaju gde grese, pa onda menjaju malo sebe, pa onda priznaju i da su kritikovali bez ikakve osnove Vucica, pa i da njegovim radom smo se i priblizili EU i da nas gledaju drugim ocima i svi nas mnogo vise uvazavaju.Inace im propade stranka...

MajdaMM

pre 10 godina

Kada bi i drugi sledili ovaj primer i menjali sebe, promenili bi i Srbiju. Ne treba se stideti niceg sto je bio, jer ima cime da se pohvali-uvideti gresku i uciniti promenu koja je rezultirala i promenama u Srbiji na bolje je samo za pohvalu.

NenaTOM

pre 10 godina

najteze i jeste promeniti sebe i svoj ugao gledanja, najteze je mnogima u Srbiji priznati i da grese i da su gresili i da sada Vucica kritikuju bez potrebe i takvima je tesko i priznati da se Vucicevi rezultati rada primecuju i da su zaista u interesu gradjana, al polako..narod primecuje to je najvaznije

gospojinkaP

pre 10 godina

Svima ovima kojima se stranka raspada jer ne rade kako treba i rade iskljucivo u licnom interesu i jeste najveci problem sto ne ogu da priznaju da NISU U PRAVU, te nisu ni sposobni da promene to sto rade pogresno, al to je njihova greska i njihov neuspeh. Srbiju vodi uspesan koji ume i da donese odluke od kojih su svi bezali i koji je odgovoran za sve sto cini, te su i rezultati njegovog rada vidljivi i cene se i u svetu, te teko ga ceni i EU. Bravo Vucicu za sve do sada ucinjeno.

ORAO - PAO - SOKO - DOLAZI

pre 10 godina

Godine cine svoje i drugacije gledamo na stvari mlad covek ne razmislja kao iskusan covek to je valjda svim prihvatljivo. Aleksandar Vucic nema problem da prizna svoju gresku upravo iz mladosti. U jednom momentu svaki covek shvati , da ne mozes sam protiv svih. To je Aleksandar Vucic na svu srecu gradjana Srbije na vreme video i svaka mu cast na priznanju da je gresio. Sada treba da gledamo napred , da ne ostanemo na stupnju na kojem smo trenutno ,vec da i dalje radimo na sebi. Samo tako mozemo da idemo u korak sa vremenom koje je pred nama, koje moramo iskoristirti maksimalno kako bi nam bilo bolje.

Nikako

pre 10 godina

@Вучић поручује свим грађанима Србије: ''Будите беспомоћни, радиће са нама шта су и са мном, радиће шта хоће и са вама!''
(НЕ ЕУ фанатицима на референдуму!, 21. januar 2014 13:35)
Mozemo verovatno zauvek da ostanemo buntovnicka zemlja na brdovitom balkanu i da ratujemo i svadjamo se sa svima ali sta gradjani Srbije mogu da imaju od toga? Probali smo i ne ide. Sad bi smo mogli da probamo drugacije. I drago mi je da imamo nekog da povuce drzavu u tom pravcu.

Sukie

pre 10 godina

Opet patetika, napadi, podsmešljiv prizvuk svemu što dolazi od Vučića i SNS. Zar nije to tako „trolovski“ providno? Prirodno je da čovek revidira svoje stavove, menja se i usvaja nove postulate ponašanja i delovanja. Pravi uzrok ovakvih komentara je u činjenici da je upravo Vučić i najzaslužniji za današnji istorijski uspeh srpske delegacije u Briselu. Sada je prioritet svih prioriteta inostrano investiranje u već opredeljene projekte zbirnog potencijala oko šest milijardi evra, u „Beograd na vodi“, „Južni tok“, poljoprivredu, železnicu, puteve, rudnike i industriju. Novih preko 200.000 zaposlenih, svih struktura, je „srpski san“. Briselski pregovori su praktično kvalifikacioni preduslov. I sa petinom ovih investicionih zahvata ne bi bilo ni rebalasa budžeta za ovu godinu. Zaista bi svi osetili olakšanje, sigurnost i puniji buđelar krajem godine. Treba imati u vidu da od svih izbora narod bira ove prioritete.

Matija

pre 10 godina

Vučić je nekad grešio ali sada te svoje greške priznaje i radi naporno na napretku Srbije,a ovi što ga napadaju neka se zapitaju kako su oni radili i zbog čega smo tu gde smo?!

Serendipiti

pre 10 godina

Drugi bi svoje zablude prikrili i pravili se ,,ludi'', pa vidite dokle nas je to dovelo. I sada, kada neko nesto prizna i preduzima odgovornost za sve sto kaze, uradi i misli- ni to vam nije dovoljno.

komentar

pre 10 godina

Normalno da je trn u oku kada smo mi bolesna sredina! Umesto da pohvalis neciji rad i da mu pomognes lakse je da pljunes na sav njegov rad.

Darko Dare

pre 10 godina

Volim kod gospodina Vučića što stoji iza svojih obećanja,što prihvata svoje greške i što se ne hvali svoojim uspesima kao drugi.Moramo da menjamo svest naroda i sada kada nam je više nego ikad potrebna sloga da izđemo iz blata nesme da nas pobede inat zavist ili šta već...

Sonja

pre 10 godina

Pa SNS ne bi nastala da nije shvatila da je vreme za promene. Ne možemo stajati u mestu i čekati Godoa! Početak integracija je na žalost mogao i ranije početi ali pošto se od vlastitih interesa nije moglo misliti i na Srbiju, tek nam se sad u vreme ove vlade to događa. Nikada nije kasno!

Jovana

pre 10 godina

Заблуде су део животног искуства, које нам дају материјал да мењамо и изграђујемо ставове који могу да користе и другима, ако за то имају слуха.

Zdravko Colic

pre 10 godina

@(rage, 21. januar 2014 15:23)
Mozes ti da pricas sta hoces o buducem premijeru Srbije, ali on ce i tebe, zajedno sa svima nama da uvede u EU.

sani

pre 10 godina

Čovek s godinama,zrelošću i saznanjima, kao i boljim sagledavanj!em realnosti u svetu menja i svoje mišljenje.Nije sramota to priznati.

Krista

pre 10 godina

Vucic-covek koji nema sujete I svoje greske priznaje , uvek ce biti cenjeniji od onih sto se busaju u grudi da su najpametniji I nepogresivi a zapravo prave krupne greske.

Optimista

pre 10 godina

Slazem se, pod uslovom da se vrati sva lova koja je maznuta od '90 na ovamo i da svi odgovaraju za svoje zlocine. Do tada, adios! :-)

Dragan

pre 10 godina

Ceo svet ceni rad red i disciplinu...samo mi pametujemo i pravimo se pametniji od svih. Ne cenimo znanje...ona deca koja uče etiketirana su kao štreberi...drugovi ih izbegavaju, roditelji decu pozivaju na nerad i tolerišu im ljenost...opravdavaju im izostajanje iz škole...upućuju ih na zvezde granda...svi bi da pevaju niko ne bi da radi...u klubovima su nekad mogli da treniraju samo ako nemaju nedovoljnih ocena...sad nažalost nije više tako...čak nam i u kolektivnim sportovima ne ide zato što igraju "Mamini i tatini" sinovi a ne oni koji stvarno znaju da igraju...Glavne zvezde su nam učesnici "Farme" svi se diče čitalačkom sposobnošću g-dina Ekrema...a pitanje je da li i sami bolje čitaju! Nekada se za dvojku moralo nešto znati danas na žalost ne...pre nekoliko godina nisu nam trebali školski policajci danas nam deca i omladinci lome prekidače, liftove, klupe, lampione...tuku vozače gsp-a,...to nam nije došlo preko noći pa neće preko noći ni otići...svako iole ozbiljan treba sa pravom da bude zabrinut!!!

raspevana brbljivica

pre 10 godina

E, sad, dragi nas ppv, da raspises ibore ako hoces da sprovedes reforme i Srbiju stavis na noge. Ne znam kako to planiras da uradis sa Dacicem na mesto premijera.

ivan

pre 10 godina

'Kada je 1989. pao Berlinski zid i kada se svet promenio, mi Srbi nismo shvatili šta to znači'

Na zalost - vecina Srba su bili komunisti, i to ne Srbi, nego samo komunisti, koji su odrasli na partizanstini i Titu. To je za njih bilo sve. Komunizam, Tito i Staljin - oni su bili njihova domovina...

Lepo je to priznanje i ispovest.

Ne slazem se samo sa onim 'Mi Srbi'

Bilo bi lepo i prebrojati grobnice onih Srba koji su svoje razumevanje te realnosti platili svojim zivotima...
Jer nisu svi Srbi bili komunisti... A za neke Srbe je pad Berlinskog zida znacio i pocetak kraja komunisticke diktature...

Hrabre i iskrene reci!

maskirana kamuflaza

pre 10 godina

Ja Vucicu ne mogu da razumem mentalitet coveka koji po ceo dan sedi i kuka kako mu ti nisi dao posao u nekom javnom preduzecu, a nece da obradjuje svoj vocnjak, njivu i tako to, a nece ni da se pokrene da nadje neki posao.

Milan

pre 10 godina

Ma jasno, vjerovao je u politiku krvi i tla koje je odnijela nekoliko desetke tisuća života i devastirala nekoliko država kad mu je bilo osam godina, pa kad je malo sazrio i prošao osnovnoškolsko obrazovanje shvatio da je pogrješio. Zar Srbi stvarno vjeruju ovakvom tipu?

monk

pre 10 godina

Živeli smo u prošlosti, sada krećemo ka budućnosti. Imali smo viziju da svet treba da se prilagođava nama shvatili smo da ipak mi moramo da se prilagođavamo svetu. Naravno svako ima pravo na gršku , ali je najbitnije da je vidi na vreme i da pokuša da je na vreme ispravi.

sablasni andjeo

pre 10 godina

Moramo realno sagledati kako stoje stvari, pronaci uzroke koji sprecavaju napredak i razvoj drzave, iste otkloniti da bismo krenuli napred. PPV lepo kaze da moramo da promenimo svest.

Yanko

pre 10 godina

I ja se, Vucicu, plasim naseg mentaliteta. Ljude je unistio socijalizam-navikli ljudi da ne rade i da spavaju na poslu, a ne zele u EU da jer tamo mora da se radi.
(emotivno ugasena, 21. januar 2014 19:36)

Rekao bih da nije socijalizam uništio ljude već obratno - ljudi su uništili ideje socijalizma! Misliš da su ljudi u predratnoj, kapitalističkoj Kraljevini bili vredniji? Ahaa!

zorka87

pre 10 godina

Svi ljudi grese! To nije nista strasno! Niko nije nepogresiv! A sto se tice Aleksandra Vucica njemu se retko dogodi da pogresi! Pa i ako pogresi on iz te greske izvuce pouku! Sve pohvale za Vucica! On je jako vredan, posten, sposoban, pametan! Sve sto smo do sada postigli vezano za pozitivan razvoj Srbije, postigli smo zahvaljujuci Aleksandru Vucicu! Srbija je ponosna na njega!

emotivno ugasena

pre 10 godina

I ja se, Vucicu, plasim naseg mentaliteta. Ljude je unistio socijalizam-navikli ljudi da ne rade i da spavaju na poslu, a ne zele u EU da jer tamo mora da se radi.

Helena

pre 10 godina

Svako ima prava da promeni svoje misljenje, ljudi smo gresimo, ali trebamo i da prastamo. Ova njegova promena je samo odraz njegove zrelosti, kao coveka ali i politicara.

JavorkaM

pre 10 godina

Nije cudno ni kada seda glava kaze da je pogresila, a kamoli mlad covek! Bez postenog odnosa prema sebi, nema postenja ni prema drugima.
A ko kaze da nema intelektualaca u SNS??? Zar to nije ocigldno: za 1,5 godinu uradjeno je vise nego za prethodnih 13 godina!!!

Klaus

pre 10 godina

gladiator, 21. januar 2014 18:41
Ne vidim zasto bi bilo ko stajao po svaku cenu iza svojih reci. Priznavanje greske je po meni odlika velikih ljudi koji se ne plase osude okoline zbog toga.

vuk i cud

pre 10 godina

"Bojim se naseg mentaliteta",da i ja,narocito kada tebe pogledam! Do izbora
si govorio jedno o toj EU,zaverama,ratnim zlocincima,aod izbora "okrenuo pl
ocu"! Pa i danas na svecanosti,umesto prigodnih reci ti i Dacic vodite vasu
politiku protiv onih u Beogradu(DS)!? Zalosni ste.

Mladost - ludost

pre 10 godina

Da li vi išta drugo znate da radite izuzev da kritikujete čoveka koji nije licemer, otvorenog, iskrenog, poštenog, onog koji ispunjava sva svoja predizborna obećenja. Zar je greška grešiti i tu grešku uvideti i promeniti se. Ljudski je najiskreniji onaj koji javno prizna da je nešto uradio (ili jer je mlad, ili je tada imao takvo viđenje stvari) a kada je shvatio da nisu stvari onakve kakvim ih je tada osećao priznati da si pogrešio i ispraviti svoju grešku. To je mnogo poštenije nego i dalje istu grešku praviti, raditi na štetu svih građana, smeškati se i sve ubeđivati da nigde ne grešiš daa je to jedino što ti radiš ispravn

Misha

pre 10 godina

Vrhunac neodgovornosti, a gradjani ne umeju i ne mogu da kazne, za 10 godina Vucic ce govoriti o svojoj zabludi o EU i to s nekog visokog drzavnog mesta. (...lud zbunjenog)

raspevana secerlema

pre 10 godina

Ovo ja zovem predstavnikom politicara. Dosta mi je bilo politicara koji su nam pricali bajke o tome kako je Srbija zemlja iz snova i medju prvima u svetu. Kao sto ppv rece, stanje ne valja i mora kajis da se pritegne i da se radi i stedi.

TiNtIlE

pre 10 godina

Svako pravi greške, a pogotvo u mladosti, a Vučić, za razliku od većine drugih političara svoje greške prizna, i više ih ne ponavlja, i upravo zbog te Vučićeve iskrenosti poverenje građana u Vučića, je iz dana u dan sve veće.

neukrotiva robinja

pre 10 godina

Da ja vama kazem, briga nase komsije za nas. Nisu oni problem. Ljudi sredjuju svoje dvoriste i ne interesuje ih nase. Zato je svima njima bolje nego nama. Bave se sobom. Rade i trude se da im bude bolje. A mi samo kukamo i nista ne radimo.

Gordi

pre 10 godina

Svaki normalan covek se tokom zivota razvija, sazreva, a samim tim i menja. Ukoliko je Vucic nekada i zastupa drugacije stavove, promenio ih je zarad dobrobiti naroda, sto je pre za pohvalu nego osudu.

make

pre 10 godina

Zaista ne razumem nas same, citajuci pojedine komentare. Ali ono sto je bitno, jeste da Vučić radi na uspostavljanju prijateljskih odnosa sa svim zemljama! Položaj Srbije u svetu danas je izvanredan, jer se naš državni vrh zaista trudi da nas predstavi u što boljem svetlu.

smakevic

pre 10 godina

Sasvim je sigurno da srpski državni vrh želi dobre odnose sa Hrvatskom. Srbija i Hrvatska ne mogu imati isti pogled na prošlost i ne treba, bilo je zlocina sa obe strane, ali mislim da je vreme da se krene u buducnost zajedno, jer od proslosti se ne zivi.

ko ga ne zna...

pre 10 godina

@Kako si se ti nasao prozvan da mi je znati ili samo potvrdjujes ono sto je i Vucic rekao. Pa mi smo sami sebi najveci neprijatelji, spremini smo sve da iskritikujemo da svakom nadjemo manu, a sami sebe nikad ne gledamo, sta god da se uradi i kako god da se uradi ne valja.Sve cekaomo da neko drugi uradi umesto nas i da nam padne sa neba.
(DEJAN, 21. januar 2014 16:26)


Pa, ne, nego, vidis, neki od nas jesu bili samokriticni, jesu znali da razlikuju dobro od loseg, jesu znali ko je zasluzan za ludilo devedesetih, ratove, zrtve, tugu. I glasali smo protiv toga, borili se, zrtvovali mnogo. I sada neko sve to relativizuje, jer je kao shvatio neke stvari, promenio misljenje.

Nije on rekao da treba da se menja upravo taj glasac, koji je njega glasao devedesetih. On kaze da ceo narod treba da se menja. Upravo to je kardinalna greska. Dokle god neko generalizuje, uopstava, nema napretka za ovu drzavu. Pojedinac je stub drustva. Osvescen, racionalan, obrazovan, ostvaren pojedinac. I tek sa svim zdravim i uspesnim pojedincima i drustvo na globalnom nivou moze da bude zdravo i uspesno. A on svu odgovornost rasplinjuje na narod, na sve, na neko mnostvo, sto je u apsoltnoj kontradikciji sa onim sto tvrdi, sa navodnim njegovim licnim preobrazajem.

Tako da, nisam ja prozvan. Prozvani smo svi. I za svakog normalnog, to je UVREDA!

ccc

pre 10 godina

@E ovo je da samo da se nasmejes, ti kazes kako je on zastupao krvavu i otrovnu ideologiju, pa vi to radite i dalje svaki dan i dan danas pozivate na sukobe i da sve resavate tom "krvavom"idelogijom, malo ste vise kontradiktorni u komentarima.
(SASA, 21. januar 2014 17:54)

Za ovakve deluzije samo dijagnoza, pecat i kopcanje na ledja. Shvatam ja da papir/internet trpi sve, ali je zaista problem kada neko toliko iskrivljeno vidi stvarnost, a ima pravo glasa.

MikiNS

pre 10 godina

Potpuno je tačno ovo što priča Vučić. Jesmo u teškoj ekonomskoj situaciji, teško je to promeniti za godinu i nešto meseci, ali Vlada prvi put ima viziju i ideju i stvarno urade ono što kažu. Treba da budemo realni.

Kimi

pre 10 godina

Objektivno je Vučić u pravu za sve što stoji u intervjuu. Svi se pozivaju na radikalsku istoriju i kako je on pričao jedno, a sada drugo, i šta sada?! Ne razumem?! Jel čovek ne može da se promeni?! Gde piše da ne može, naravno da može i evo dali smo mu šansu, a on je u potpunosti opravdava. Za ove kvazi evropejce iz opozicije je gospodin.
Nemam nijednu zamerku na njegov rad.

xxx

pre 10 godina

Pa nesto pricamo ja i prijatelji prije neki dan, i onako iz sprdnje pita mene drug da li bi za 500 € mjesecno deklarisao se kao gej(iako nisam, i zivim u maloj sredini) ja bih prihvario objerucke to! Da li ima analogije istorija ce reci....

Boban i Deki

pre 10 godina

Sa pravom se plaši čovek našeg mentaliteta, pa pogledajte samo ove iz opozicije i njihove simpatizere koji danas u 21. veku seju mržnju i netrpeljivost. Sve iz razloga zavisti, predrasuda, kompleksa. Ni ja nikad neću razumeti naš mentalitet.

Valter

pre 10 godina

Maksimalna podrška Aleksandru Vučiću, neka samo nastavi da radi istim tempom, ljudi će ga definitvno ispratiti, ima znanja, sposoban je, podrška ne izostaje i on ličnim primerom najviše doprinosi promeni svesti o kojoj neprestano govori.

herkules s

pre 10 godina

lepo je covek rekao da moramo da polazimo od sebe, menjamo svoje pristupe, postavljamo se fleksibilnije prema problemima, kako bi brze i efikasnije dosli do njihovog resenja.

Soterija

pre 10 godina

Srbi su sami sebi problem . Aleksandar Vučić zaista radi na tome da Srbija ide ka EU. Srbija nije imala sposobne ljude na vlasti nije imala sposbne političara koji će prihvatiti i napraviti zakone EU. Prvi put u istoriji Srbija ima budućnost , Srbija ima reformiste i političare koji su sposobni da državu izvuku iz ekonomske krize. Zahvaljujući radu Aleksandra Vučića Srbija će biti jedna od najrazvijenih država u Evropi.Građani znaju kome će pružiti šansu na sledećnim parlamentarnim izborima, i znaju da će Aleksandar Vučić svojim znanjem Srbija uvesti u EU. Građani žele funkcionalnu vlast koja će brže donositi odluke i sprovoditi reforme. Srbija je izgubila mnogo zbog DS-a koji je na sve moguće načine pokušavao da se bogati preko građana Srbija, ništa nisu uradili, ali su se zato obogatili.

Lane

pre 10 godina

Dugo nisam ovako nešto čuo od naših političara. Vučiću svaka čast. Jednostavno čovek vraća veru u ovu zemlju i sa pravom strahuje od nas samih jer smo kroz istoriju imali bezbroj primera samospoticanja.

sladjana

pre 10 godina

@Nemanja

On misli tvojom glavom, ali ja mislim svojom. `Ajde da prebrojimo prave intelektualce u vasim redovima (ako ih ima), i da ih pitamo sta misle o PPV.

Beli

pre 10 godina

Politika me nije zanimala, smatrao sam da su, bar se u poslednjih 10 godina tako pokazalo, naši politčari obični manipulatori koji nisu u stanju ništa da sprovedu, a puni su obećanja. Gospodin Aleksandar Vučić me je demantovao u potpunosti. Srbiji je definitivno trebao ovako odlučan i odgovoran čovek.

Stanislava

pre 10 godina

Odlicna konstatacija i priznanje Vucica, mi smo sami najveci krivci. I navikli smo da osudjujemo druge umesto da svako pruzi svoj maksimum i trudi se da ucini nesto bolje. To je prosto proces sazrevanja i ispit koji cemo morati svi zajedno da polozimo.

BranimirD

pre 10 godina

Mislim da je ovo kljucna recenica - Sami smo sebi krivi. Kada covek uvidi sta ne valja, onda vec to moze da promeni. Ne treba traziti krivicu na drugoj strani nego u nama samima. A mozemo bolje, i hocemo bolje. Uz drzavnika kakav je gospodin Vucic, brze cemo se pribliziti razvijenom svetu.

Čvarkov

pre 10 godina

Retko iskren i odgovoran političar. Slažem se apsolutno sa njegovim stavovima, ovo što on govori ljudi ne vole da slušaju ali moraćemo konačno i da čujemo i da činimo. Dosta je bilo prenemaganja, ova zemlja se mora pokrenuti, a to isključivo zavisi od nas samih.

Masa

pre 10 godina

Covek posteno priznaje da je vodio losu politiku.Sad u sns ima mogucnost da to ispravi,sto i radi.Zalaze se za put ka Eu.i mnogi iz Eu ga podrzavaju.

roger

pre 10 godina

Sta bi bilo da ja opljackam banku ili nekoga ubijem i priznam. To znaci da sm uvidela greske i hocu da se promenim. Znaci izlazim slobodna. Da se setio da se izvine, NE, SNS se saginjati nece.

milan

pre 10 godina

Konkretno Vučiću nabroj sve tvoje zablude ma koliko dugačka lista bila i još nešto distanciraj se od tvojih istomišljenika iz tog vremena, samo tako ćemo ti i verovati. Druga stvar je Vučiću zašto to tako nismo mi ovde čuli nego tek iz FAZ to saznajemo, nije li bilo u redu da se prvo glasno i jasno za sve te kako ih zoveš "zablude" ovde nama izvineš a ne da se pereš pred evropskom javnošću a mi kako hoćemo. Vidiš to je još nešto što ti mnogi neće oprostiti u Srbiji tako lako.

Pojeo si nam godine života (neprocenjivo)

pre 10 godina

Nemam ništa od njegove naknadne pameti i što priznaje da je grešio a to neki drugi ne rade. On je svojim činjenjem i nečinjenjem direktno odlagao i odugovlačio neke procese - da ne pričamo o konkretnim žrtvama u brojkama. Mogu oni da ga tapšu tamo koliko hoće što im je on odradio posao, ALI MI SE OVDE ZNAMO. TO ŠTO SU MU ONI OPROSTILI ME NE ZANIMA - ONI GA NE VODE KUĆI NEGO GA VRAĆAJU NAMA DA SE MI SA NJIM CELOG VEKA PATIMO.

grunf

pre 10 godina

Naravno da je sve sto Vucic prica demagogija i marketing, ali najveca je ovo smanjivanje plata drzavnim sluzbenicima koji zaradjuju preko 550 evra (kao da je to malo bogatstvo). Nijedno sluzbeno vozilo ( od sigurno nekoliko desetina hiljada) nije prodato niti izbaceno iz upotrebe; budzeti agencija i javnih preduzeca nisu smanjeni - mogli su da budu prepolovljani bez ikakvih posledica, javne nabavke nisu smanjene - mofle su da budu prepolovljene na godinu dana bez ikakvih posledica... Samo je uvedeno smanjenje plata visokoobrazovanim kadrovima, i to je jedina meta stednje! Uravnilovka! E moj Vucicu, pusti demagogiju!

xy

pre 10 godina

evo, proste matematike: od 100% poslatih komentara, oko 75% je protiv snsa. dakle, sutra kada bi bili izbori, sns bi opet pobedio: ovde se javljaju mahom tzv. beli listici, koji sede kod kuce, dok sns ima centar birackog tela nalik na muslimanske fundamentaliste - svi ko jedan bez obzira na vremenske uslove izlaze na izbore. Beli listici - razocarani gradjani i gradjanke Srbije. Oni nisu ni za Vucica, ni za DS, ni za Pups, ni za SPS, ni za DSS, ni za LDP. Oni su razocarani i ne veruju vise ni u sta. NI u koga. Svi lazu i kradu. DOBRO JUTRO BELI LISTICI. Da vam nesto kazem,beli listici , mada vi to verovatno i sami znate: Odri Hepbern ne postoji u politici. Politkom se bave lopurde i hohstapleri. Vremenska kapsula ne postoji. Izgubljeno vreme je izgubljeno vreme. Ako mislite da sedenjem kod kuce i glasackom apstinencijom vracate milo za drago politickim partijama: VARATE SE - njih svakako finansiraju tajkuni, mafijasi, lopurde. Tako je svuda u svetu. Dakle politicke partije u bilo kojim godinama najvece krize i njihovi lideri - opstaju.Vracaju se preporodjeni za mesijanskim zavestanjima poput ovog PPVS. Dok vi trunuete. Trunete svakog dana malo, po malo, dok vam deca zaboravljaju Dostojevskog, a gledaju Staniju i Soraju. Mislite da nema veze? Ima veze. Pogledajte bilo koju od opstina u Srbiji, pogledajte Srbiju u poslednje dve godine. Pogledajte ministarstva. Pogledajte obecanja. I ostanite kod kuce. Cekajte bolji zivot. Ima na rtsu svako vece repriza reprize. Aj cao.

Zoran.hr

pre 10 godina

Svaka cast ako to iskreno misli, iako sumnjam u to. Da li se moze promjeniti stav jednog takvog covjeka u 20 godina, koji je drzao onakav govor u Glini ?

dragan simić

pre 10 godina

Kada se pročita tekst pažljivo i izmedju redova ,nameće se zaključak: gospodin potpredsednik veliča zapadne države(nemačku posebno),a svoj narod grdi,da ne kažem nešto teže! To "posipanje pepelom" bez razloga ( kad kažem , bez razloga, mislim što to Vučić kao mantru ponavlja već dugo) ničemu ne vodi, već samo "šargarepici" EU koja proglašava ovu vladu - najkboljom,a prvog potredsednika - najačom osobom. Da ne bude zabune, ja sam glasao za SNS i Tomu Nikolića. Danas gledam ova dogadjanja ,izjave i moram priznati da mi je sve to mučno, jer tek smo počeli nešto ...Turska 30 godina ovo radi ,Makedonija ,da ne pogrešim,ali ima petnaestak .Suština je da se mi uredimo iznutra,a za to nije potrebno ovo što činimo izjavama,gde sve naše - podcenjujemo,a sve tudje,zapadno, veličamo. Očekujem uskoro da ćemo uputiti zahvalnost NATO bombarderima, u kojima su prednjačile zemlje EU, što su izvršili agresiju na nas, što su nas posipali uranijumom i čestitali nam pravoslavne parznike porukama ispisanim na projektilima.

Taft

pre 10 godina

Covek posteno priznaje da je vodio losu politiku.Sad u sns ima mogucnost da to ispravi,sto i radi.Zalaze se za put ka Eu.i mnogi iz Eu ga podrzavaju.

Retka iskrenost

pre 10 godina

Retko ko bi svoje mane priznao i stanim medijima, u tome , pored ostalog, i jeste retka ljudska i politicka velicina naseg g. Vucica.

drakceeeee

pre 10 godina

I ova izjava svedoci o tome koliko je Vucic postao veliki u svakom smislu te reci kad priznaje neke svoje greske, ne moze to svako.

SASA

pre 10 godina

Koja si ti mubadala...kad ce Darvin da nam dodje... Pa nije pogresno citirao brojeve pobogu, vec je 20 godina zastupao krvavu i otrovnu ideologiju svakodnevno. Ne kao dete, vec kao poodrastao covek. Tek ako sledecih 20 godina bude pricao ovo sto sad prica i poceo da radi kako govori, verovacu mu
(morgen, 21. januar 2014 17:36)


E ovo je da samo da se nasmejes, ti kazes kako je on zastupao krvavu i otrovnu ideologiju, pa vi to radite i dalje svaki dan i dan danas pozivate na sukobe i da sve resavate tom "krvavom"idelogijom, malo ste vise kontradiktorni u komentarima.

morgen

pre 10 godina

svako moze da pogresi. a da prizna gresku e to vec ne moze svako. svaka cast za hrabrost
(nesailo, 21. januar 2014 16:03)

Koja si ti mubadala...kad ce Darvin da nam dodje... Pa nije pogresno citirao brojeve pobogu, vec je 20 godina zastupao krvavu i otrovnu ideologiju svakodnevno. Ne kao dete, vec kao poodrastao covek. Tek ako sledecih 20 godina bude pricao ovo sto sad prica i poceo da radi kako govori, verovacu mu

Karlo

pre 10 godina

Ovi sto su docekali da pisu negativno,pojma nemaju o cemu covek prica.
(kia kia, 21. januar 2014 15:32)

Dobro je da ti imas pojma. Javi mu se da ti napravi bebu pa da vas bude jos vise koji "razumete" o cemu on prica.

milan

pre 10 godina

Zato, Vucicu, nisi predlozen za Nobelovu nagradu za mir.
(marija, 21. januar 2014 16:36)

Volim kad procitam komentar koji je napisan ,a da pri tom nema veze sto ne znam sta znaci Nobelova nagrada za mir,ali bitno je da se napise nesto. Prosto receno tesko nama samima .

repent

pre 10 godina

@ (bubica 2, 21. januar 2014 16:33)

Dobra poenta - nekad treba reci izvini. Ali on nije rekao izvini.
Nekad treba reci: sramota me je sta sam radio, u cemu sam ucestvovao, sto sam doprineo unesrecenju toliko ljudi. Sto sam doprineo tome da danas ne mogu da vodim ovu politiku koja zvuci smislenije, nego sam podstrekivao najanimalnije instinkte kod ljudi. Ali on to nije rekao.
A, znas zasto? Zbog toga sto je suocavanje sa tim korak do prihvatanja odgovornosti za stravicne stvari i iskrenog uvidjanja da ti vise nemas nikakav moralan legitimitet da se bavis politikom. Nego ti kazes svi gresimo, takvi smo i relativizujes kirivicu - svi smo gresni = niko nije gresan.
To znam da se vama svidja ali to je neintuitivno i po mom misljenju duboko pogresno

Milos

pre 10 godina

Savrsena izjava za SNS botove mogu da masturbiraju na minimalcu samo da je vucic skapirao sta i kako nakon 14 godina .Odavde treba bezati juce jer ostati u sredini SNS botova ravno je samoubistvu .Sto prostije to jednostavnije Vucicu da te fanovi lakse razumeju nemoj terminologiju da upotrebljavas mislice da im pricas na kineskom .Kolko glupih ljudi zivi u ovoj Srbiji pa to je strasno .

Milutin M.

pre 10 godina

Greška i zabluda je kad vjeruješ da je Zemlja ravna ploča. Greška i zabluda je kad vjeruješ da je u Africi vječni led. Greška i zabluda je kad vjeruješ da se Sunce okreće oko Zemlje. Ali, kad provodiš politiku koja ubije, satre stotina tisuća ljudi, akad ta politika doživi vojni, kulturni i civilizacijski poraz, pa onda promjeniš ploču, nije zabluda već oportunizam i pokušaj izbjegavanja zaslužene kazne.

Joni

pre 10 godina

Uvek ce se ceniti oni koji priznaju da grese.Pa niko nije najpametniji,niko nije bezgresan.Neki politicari nikad nece priznati da lose rade.

Gandalf

pre 10 godina

Taj proces je od Vučića napravio moćnog političara koga narod voli i poštuje a strani zvaničnici uvažavaju. To je bila promena na bolje, a obično ljude vlast iskvari i sve se svede na punjenje sopstvenih džepova.

bubica 2

pre 10 godina

Čitajući sve ove komentare ,opet shvatam da je kod nas greška ako se neko menja na bolje. Pa ljudi moji zašto i čemu tolika zlopamtila. Naučite i vi na njegovom primeru da ponekad treba reći ,izvini. To oplemenjuje ljude. Uh!jer treba da se sa svima do kraja života samo mrzimo i koljemo.

Visa klasa, visa rasa

pre 10 godina

Au ko da su ti Nemci i njihovi politicari bezgresni. I to su ljudi ko i svi. Sta glume visu klasu drugim narodima, vecito.

Dorotea

pre 10 godina

Ja ne znam coveka koji nije gresio ali znam one koji priznaju svoje greske, sto je veoma pohvalno i one koji za sopstvene greske uvek krive druge sto je strasno!

Stanoje

pre 10 godina

Sta god da kaze ,odmah simpatizeri ds napdaju.Za razliku od vasih predstavnika covek priznaje da je gresio i da je uvideo gresku i da je ispravlja.

DEJAN

pre 10 godina

Pa, da, opet mi krivi, a on savrsen. Progledao. Sad jos samo sve nas da izmeni. Prosvetitelj.
(ko ga ne zna..., 21. januar 2014 15:41)

Kako si se ti nasao prozvan da mi je znati ili samo potvrdjujes ono sto je i Vucic rekao. Pa mi smo sami sebi najveci neprijatelji, spremini smo sve da iskritikujemo da svakom nadjemo manu, a sami sebe nikad ne gledamo, sta god da se uradi i kako god da se uradi ne valja.Sve cekaomo da neko drugi uradi umesto nas i da nam padne sa neba.

my way

pre 10 godina

"To je bio proces. Nije da se jednog jutra probudiš i jednostavno kažeš – ja sam drugačiji..." vec prvo moraju da te plate. A narod, koji nije placen, ostao je isti, srpski narod, zao i zatucan. Taj narod, njegov mentalitet, to je nas najveci problem i mi taj narod moramo da promenimo za neki drugi narod, kao vas divni nemacki narod, koji je tako protestantski etican i bez mrlje u istoriji. Zeleo bih ovom prilikom da se izvinim nemackom narodu ako nisam dovoljno u ovom intervjuu za medije u njegovoj zemlji popljuvao svoj srpski narod. Obecavam da cu za njega i Nemacku i kao vodja Srbije i mnogo vise jos uciniti u buducnosti i molim da mi se plata na osnovu dosadasnjih rezultata i ovog obecanja poveca.

Masa

pre 10 godina

Covek posteno priznaje da je vodio losu politiku.Sad u sns ima mogucnost da to ispravi,sto i radi.Zalaze se za put ka Eu.I mnogi iz Eu ga podrzavaju.

Milorad

pre 10 godina

U roku od 15 minuta se srucilo 150 minusa na svaki komentar koji se drznuo protiv PPV-a. Ne, ne postoje internet timovi SNS-a uopste...

Vera

pre 10 godina

Ljudski je gresiti,a necija velicina se prepoznaje po tome da li je spreman da prizna svoje greske.Vucic je ovom izjavom jos jednom dokazao da mu je stalo do Srbije,a ne do toga da se po svaku cenu drzi svojih stavova iz proslosti

Devojka iz Gruze

pre 10 godina

I ja sam bila u zabludi jer sam godinama unazad mislila da ce DS Srbiju da vodi u bolje sutra a oni nas odveli na dno iz kojeg se sada cupamo.

Бојан Илић

pre 10 godina

Како рече један паметан човек:
" Када кренеш у претицање, само додај гас!"

lidija

pre 10 godina

Covek je barem priznao, a ne kao ostali.
(Dijana NBG, 21. januar 2014 15:14)

Duso moja,ne znam koliko godina imas,pa ne znas ko je bio AV,ono secanja blede,sta zna dete sto sad navija za njega,ako je tad imalo 8-12 godine,a sad vec 25-30. Mozda mi stariji znamo,pa imamo i secanja.A pitaj,npr.procitaj sta kaze Curuvijina cerka,a nijedan medij ne prenese to,sem dva tri, njeno misljenje o AV iz 1999,ministru informisanja u vreme kad je ubijen njen otac.Neka objavi Kurir, Novosti, Informer, Pink,SKY,Kopernikusi,Dnevnik to. Pa nije Vucic slusao ploce pa presao sa Tome Zdravkovica na Elvisa Prislija ili umesto Jadranskog zavoleo Egejsko more. Mozda ti i ja mozemo menjati misljenja,ali ko se bavi politikom i utice na zivote ljudi ne moze i ne sme. Jer to menjanje misljenja,stavova,biranje neprijatelja,prijatelja,nekad izazove duboke lomove i nesrece,ratove i mnogo,mnogo izgubljenih zivota.

fidel

pre 10 godina

Ja to nebih nazvala zabludama. Mnogo je to vise od zabluda bilo.A bilo ih je i u poslednje vreme. Marsalov plan ti ne zaboravljam. Gde je Stros Kan.

Бојан Илић

pre 10 godina

Lidija!
Драшковић је био комуниста, па онда монархиста а сада статиста највероватније у Вучићевој влади заједно са Чедом!
И он је позивао на "борбу против усташке каме"....
Али небитно....
Сви су они марионете, јер да је неко "својеглав", не би био на челу Државе.... То се одавно зна!
Поздрав

Petar S.

pre 10 godina

Majstore!
Zbog takvih "zabluda" i srpskih ZRTAVA U VEZI SA NJIMA se ide U CUZU DOZIVOTNO!!! I to bez obzira na ove vase "prostituke" koje klikcu na Vebu, jer KAD NE BUDE VAS - NECE BITI NI NJIH!!!!!!

A to je nesto sto mi znamo o to pre njih i vas.


Zbog toga, kao i zbog onoga sro ste obecavali u predizbornoj kampanji, a sada radite nesto sasvim drugoo od onoga STO VAM JE BILA PRED IZBORNA KAMPANJA, VAM KAZEM:

Sudice vam, ako ne srpski Narod onda srpska ISTORIJA.
Kod nas je bilo dosta onih koji SMATRAWJU DA ISTORIJA POCINJE OD NJIH. Sto je symbol malih i ISKOMPLEKSIRANIH VODJA.

DOBRO gledajte da se ne nadjete u njihovom drustvu.
PAZITE STA RADITE!!

Jer kao sto sam reakao mnogo puta ranije, ima nas koji skupljamo sta je receno ranije tokom 14 godina, pa po tome i sudimo.

Petar S.
21/01/2014 (16:22)

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da je ljudski gresiti a takodje mislim da je velika vrlina priznti da si gresio kao sto je Vucic to sada uradio i time pokazao da je covek koji gleda sta je bolje za ovu drzavu a ne po svaku cenu da se drzi svojih stavova iz proslosti i ako su oni mozda pogresni.

Keker

pre 10 godina

velicina i jeste u tome sto neko priznaje svoje greske i na svom primeru daje resenja za mnoge probleme koji su drugima bili tabu tema,demokrate prve isto treba da sagledaju sve svoje greske pa da onda nastave dalje,ali oni zele da se bave Vucicem koji radi i resava sve ono sto oni nisu mogli za deceniju

Skeptik

pre 10 godina

E pa Vučiću, pošto si javno deklarisao da si sposoban da uvidiš i priznaš svoje zablude, iskreno se nadam da ćeš na isti način jednog dana da priznaš i svoju sadašnju, evrofanatičnu zabludu. Nadam se ne prekasno.

Puf

pre 10 godina

Mnogo stete su nanele tvoje zablude Gospodine Prvi. Jel ok da zbog tvoje politike pogine na desetine hiljada ljudi i da onda posle 20 godina izadjes i kazes da si bio u zabludi? To samo maluman narod moze da proguta... Na zalost ti vodis takav narod - ne mene ali na zalost vecina se ne seca tvoje izjave da za jednog srbina treba streljati 100 muslimana. A da li se ti secas eto te svoje zablude?

Lapis lazuli

pre 10 godina

Natalozenog negtivog misljenja o nama u celoj Evropi i svetu ima toliko da cemo jos gadinam morati da im dokazujemo da smo se uozbiljili. Valjda cemo vremenom izgraditi neko poverenje da nam ne traze stalno dlaku u jajetu.

Milan

pre 10 godina

Svaka cast, sve se slazem. Nego raspisuj izbore, izbacuj demagoge iz Vlade, pa da pocnemo ozbiljno da radimo. Nemamo vise prostora ni jedan dan da izgubimo. Ako ostane Vlada u ovom sastavu izgubicemo najmanje 2 godine, to je put u bankrot.

Kondotjer

pre 10 godina

To je pravi politicar, a i pravi covek. Ako je gresio, priznace. A ne ko neki kojima su uvek drugi krivi i uvek imaju neke "eksperte" koji samo jos vise pogorsavaju stvari.

seljadin

pre 10 godina

treba zablude priznati ali i odgovarati za njih politicki, znaci ako je neko kratkovid pa narod povede u ambis, onda mu ne treba dati drugu sansu, jer je covek slep, ma ko ga vodio umesto Šeselja sada opet ne vidi dobro, procitajte Domanovicevog Vodju.

Одлази у ЕУ!

pre 10 godina

Вучија терба послати на тржиште, па да тамо зарађује своју зараду!
Овако катастрофално уништава раднике, народ и Србију!

Killer on the loose

pre 10 godina

Hahaha,kako je jadno!!!Ovo je isto kao kada bi muz rekao zeni "Izvini,moja ruka ce ti sada prosuti zube,ali ja stvarno nemam nista s tim,izvini unapred!!!BAAAM!!
Da,dragi,samo udri,znam da ti nisi kriv"

Pliske

pre 10 godina

Covek je shvatio da je evropski put Srbije jako bitan.Da bez Eu ne mozemo imati napretka.Ranije nije tako mislio i uvideo je da je pogresio.

novosadjanka

pre 10 godina

Vucicu, mozda cu poceti da ti verujem jednim delom svog bica onog dana kada Brankica Stankovic bude setala bez policijske pratnje! I kada budu rasvetljena sva ubistva novinara, politicara, vojnika, i drugih neduznih ljudi, ubice na dozivotnoj. I kada resite sve afere poput koferceta, dzakova glasackih listica i jos mnogo BRLJOTINA!!! Do tada si za mene samo jos jedan u nizu ljubitelja vlasti i to da si se promenio su za mene prazne price bez pokrica...

zablude i lazi

pre 10 godina

Potpredsednik je imao previse krupnih zabluda da bi mogao biti na toliko visokoj funkciji. Nema vajde sto on priznaje svoje zablude iz devedesetih kada su te zablude gurale Srbiju u rat sa celim svetom i ekonomsku propast. Steta je nepopravljiva i danasnje Vucicevo priznanje ne znaci nista. U to vreme vecina tinejdzera je bilo svesno njegovih zabluda veoma cudno kako ih on nije prepoznavao. "Zablude" iz vremena kada je bio Milosevicev ministar donele su mu na poklon drzavni stan od sto kvadrata hoce li Vucic taj stan da vrati kao posledicu zablude Karlovac-Karlobag-Virovitica. Isto tako ce za deset godina kada potpuno unisti drzavu Vucic ponovo priznati da je i ovo doba proveo u zabludi. Neko toliko zabludeo ne moze da vodi drzavu. On je bio i cetnik i nacionalista i levicar i desnicar i evropejac i patriota. Vucic je covek bez formiranih stavova koji se menjaju u odnosu na to sta je tog momenta Vucicu korisno. Nevolja je u tome sto je Vuciceva korist direktno srazmerna nivou propasti srbije. Vucic danas sasvim namerno Srbiju zaduzuje, unistava privredu i poljoprivredu, pravi od Srbije najgoru mogucu koloniju, pljacka narod kroz nezakonito uvecane racune, dizanje taksi i poreza. Jednom cemo za uzvrat dobiti od njega izvinjenje i priznanje da je "bio u zabludi". On je uvek bio i bice omladinac Vojislava Seselja i tvorac "sigurne kuce za Ratka Mladica". Oko Vucicevog lika i dela niko normalan nema nikakvih zabluda. Lazni borac protiv korupcije i zastitnik DS kriminalaca.

rage

pre 10 godina

Pre mene su bili sve sami lažovi i nesposobnjakovići. I ja sam sa njima bio isto to, ali sam onda rešio da ne budem kao oni i ... postepeno sam postao ono što vi priželjkujete.
Znači, nemam dilemu, bili smo đubrad neopevana, i to neću kriti.
Oni koji ne misle tako su i dalje ostali Srbi iz viceva o Eri, a vi ste od Francuza, Engleza i Nemca postali uvaženi Evropljani (o kojima je pisao pokojni novinar).

Licemurje za Istoriju!

mare

pre 10 godina

Drasticna promena doticnog gospodina je sigurno veliko iznenadjenje za mnoge (i mene ), ali mora se priznati da je uradio ono sto su nam prethodne vlasti godinama obecavale.

daki

pre 10 godina

Dobra ljudska osobina je sazrevanje i spremnost promene stavova, a ako je covek jos voljan da prizna da je bio u zabludi i ne stidi se toga, onda to zasluzuje postovanje.

Господин Друг

pre 10 godina

Доцкан се сетио господар Вучић.
Људске жртве и уништена Србија су последица "заблуда" које су трајале скоро 20 година.
Александар Вучић и његова свита ипак имају једну предност - сви који се сећају могу увек да их ВРАТЕ у прошлост од које тако застражени беже.
Задржавам свако право да Вучића и све друге унесрећитеље враћам у прошлост увек и сваком приликом.
Није довољно признати.
Морате одговарати.

nepodnosljivo

pre 10 godina

Po komentarima se vidi da je uneo veliku pometnju medju nas. A radi se o tome da on na nase oci krade ideje naseg najveceg vizionara, u kompletu, sabrana dela!
Ali to nije sve, jer kad kaze "Grešio sam. Nisam bio u pravu. Iako nije lako, ja priznajem svoje zablude" to znaci da jednog dana on moze da kaze to isto a za ovo sto radi sada. Naravno on ce tada da gricka lepu penzijicu i sa unucima igra ringe-ringe-raja ....

Balačko

pre 10 godina

Svaka čast na kajanju, ali to nije dovoljno da bi vam dao glas za političko delovanje iako dela koje sada činite, političari koje podržavam ne bi mogli ili smeli iz egzistencijalno opravdavajućih razloga. Tu pre svega mislim na rešavanje tzv. kosovskog pitanja, koje vas je, ako hoćemo da budemo objektivni, dovelo na vlast i na njoj spolja pridržava.
A, zašto pokajanje nije dovoljno? Vi ste oko 18 godina vodjenja pogrešne politike imali priliku da pređete na ,,pravu stranu'', ali niste. To ste učinili tek kada ste shvatili da dotadašnja demagoška politika gubi popularnost (za to pitanje, pitanje popularnosti, marketinga, vještiji ste nego za bilo šta drugo). No, ta promena, iako ne moralna kada se uzmu u obzir zakletve koje ste godinama davali Šešelju, ipak je nešto što je dobro, ali to nije suštinski važno. Važno je to što vi za pomenutih 18 godina zablude niste bili u stanju da sagledate realnu geopolitičku sliku, stvarnost koja nas okružuje, ono šta je najbolje za našu zemlju. E, time ste se diskvalifikovali za ozbiljno baljenje državničkim poslom - nemogućnost brzog ocenjivanja i, ako je potrebno, promene političkog kursa, shodno opšim prilikama, a u cilju opšteg boljitka.

Kordunaš

pre 10 godina

Strašno šta priča ovaj čovek, a još tužnije da veliki broj ljudi to podržava, iskreno veruje u ovu demagogiju...
Ovako nešto može da kažu, recimo, lopov, kriminalac, ubica: „Živeo sam u zabludi, krao sam, prodavao drogu, oduzeo nekoliko života. Ali nema veye, promenio sam se, verujte, sad ću da postanem najveći humanista, primer dobrog i uzornog građanina, sve za dobrobit države.”
Što rekoše pojedinci - ODGOVORNOST. Čoveče, 20 godina si pričao jednu priču, nisi birao sredstva da postigneš ono što želiš, ali si uradio jedno veliko NIŠTA. Samo si naneo štetu ovom narodu... U opštini gde je gazdovala isključivo tvoja partija (SRS), u komšiluku, nastala je najveća kriminalna grupa na ovim prostorima, kakav Darko Šarić i ostali...u Šilerovoj, na pet minuta od prostorija u kojima su proveo dve decenije. I sad se ti zdušno boriš protiv kriminala i korupcije...

aco

pre 10 godina

Promenio se zbog interesa da dodje na vlast. Uvideo je da to ne moze postici nekadasnjom politikom, vec da je neophodno da ima podrsku zapada. Da nije promenio svoje stavove, ne bi bio u vladi.

Neko tamo

pre 10 godina

"Za Srbe je sada lakše da budu samokritični, mogu da kažu 'Vučić priznaje da nije u pravu, možemo i mi'.

Ljudi moji, svevisnji gospodar je priznao, pa ce sada i nama zabludelom stadu biti lakse da progledamo! Ziveo Gospod nas, milostivi, oprostice nam gresnu proslost!

petar

pre 10 godina

a ssta cemo sa onima koji su skupo,pa i glavom,platili tvoje zablude?
ti si najveca sstetoccina ove drzzave i nadam se da necemo dugo placati ove tvoje sadassnje zablude,kojih cess tek za par godina biti svestan.

Zlobni posmatrac

pre 10 godina

Kada ce se Vucic kajati za zablude iz sadasnjosti?

P.S. Pomoc citaocima: Beograd na vodi, borba protiv kriminala i korupcije, namestanje poslova bratu Andreji...

Pele

pre 10 godina

A gde je odgovornost za tolike godine grešaka? Zar je dovoljno to što priznaje greške? Koliko li je samo usporio Srbiju na putu prema EU? Da li bi Đinđić drugačije prošao da je Vučić razumeo ono što je premijer tada govorio? Makar da se distancirao od Nikolića koji se onako neukusno šalio na račun problema sa nogom.

Dexter

pre 10 godina

Covek je shvatio da politika koju je Srs vodila nije bila po volji naroda.Zato se moralo menjati nesto.Put ka Eu,i ocuvanje Kosova je politika koji nas narod podrzava u vecini.

Dragi

pre 10 godina

I kako on to misli, da može da se izvuče, a da ne odgovara; jer je bio u zabludi? Ili će pokušati kasnije kada mu budu sudili za veleizdaju, da je isto tako bio u zabludi i da su ga sa Zapada prevarili?
E neće da može, vUČKo!

Nijazi Kuqi

pre 10 godina

I ja priznajem da sam bio u zabludi jer nikako nisam verovao da ce Vucic danas, u Briselu, priznati svoje zablude, koje su dovele do raspada jugoslovenske federacije, povampirenja srpskog klerofasizma, strasnih, krvavih, rusilackih ratova, genocida na Kosovu, BIH i Hrvatskoj!U Srbiji on je "prva lasta" ali se ocekuje "prolece".

sladjana

pre 10 godina

"Mesijo", nece biti da si bio u zabludi. Svesno si lagao, podrzavao zlocine i zlocince, vredjao pokojnog Curuviju, vredjao pokojnog Premijera, dovodio u zabludu Srbe na Kosovu...Jel` treba jos? Ne bi se ti ni sada opasuljio da nisi sabrao dva i dva, (ili, jel`te, promenio svoju svest), uz pomoc Angele Merkel kada je onomad dosla u posetu Tadicu. Zato, pokrij se usima i zavrsavaj ovo bez mnogo pompe. A onda se sklanjaj. Ti si skakavac koji je pojeo najlepse godine mog godine zivota.

da se zna

pre 10 godina

Skupo nas je kostala ta tvoja zabluda. !
(Svica, 21. januar 2014 14:05)

Potpuno si u pravu! Zbog njegovih zabluda mnogi više nisu medju živima...

Trotter

pre 10 godina

Vucic je uradio mnogo vise nego deklarisani evopejci. Ali ono sto je sigurno, jeste da zna kojim putem Srbija treba da ide, ali i sa istokom isto tako odrzava dobre odnose.

daki

pre 10 godina

Zbog tvojih grešaka 90' godina izgubio sam prijatelje, i hiljade drugih ljudi su tvoje greške platili u krvi. Zbog toga ćeš UVEK BITI KRIV, jer takve greške ne mogu biti izbrisane rečima i glumom. Grobovi mojih drugara su tu da me uvek podsete na tvoje " greške".

Maxim

pre 10 godina

Ploču je okrenuo tek kada je video da starom pesmom ne može da osvoji vlast i to je cela istina.
I dalje je to Vučić koji je politiku učio od Šešelja - klevete, laži, optužbe, svadljivost, autoritarnost...
"Vuk dlaku menja ali ćud nikada" je apsolutno istinito u ovom slučaju.

Saša73

pre 10 godina

Mi svi ćemo još dugo patiti zbog zabluda ovog čoveka. To što priznaje, ne umanjuje stravične posledice devedesetih u kojimasu mnogi ratovali, gladovali, bežali i činili zločine drugim narodima SFRJ. Izgubili smo najbolje godine živote, bez šanse da živimo normalno. Bilo, ne ponovoli se...Vučić kao i Milošević ima sto lica, ali je i dalje onaj stari demagog i nažalost ništa više od toga.

Prle

pre 10 godina

Ljubi ga majka on je bio u zabludi ali se promenio.
Sad sto su te njegove zablude nama odnele 20 godina zivota...dobro, necemo valjda da sitnicarimo.
(wiseman, 21. januar 2014 13:34)

Nije 20 godina života, nego 20 * 7.000.000 = 140.000.000 godina života, ili 2.000.000 prosečnih ljudskih života.

nidža

pre 10 godina

Bezobzira na sve,veliki rodoljub i veliki patriota!
(kakav dan, 21. januar 2014 13:37)
Što u Srbiji očito baš i nije neka prednost! Pogotovo kad dirneš u osinje gnezdo korupcije i bezakonja!

Hypatia-NS

pre 10 godina

Pamtim Vucica od ranije vrlo dobro i nikada nisam bio na toj strani mogu slobodno reci na suprotnoj, ali covek se promenio i to na bolje i radi ono sto su drugi samo pricali ili cak nisu smeli ni pricati. Necu sigurno glasati za njega suvise dobro pamtim,ali ga za ovo sto danas radi necu kritikovati. Eto moja podrska za ovaj clanak u Nemackim novinama ,Curuviju,EU.

nikola

pre 10 godina

Molim objasnjenje sta kosta 2 miliona eur-a, odrzavanje hrasta ?

Razjasnite to gradjanima ako vec placamo. Ali lepo spisak, argumentovano, ili je to najnoviji spin. Ajde pozivam te na odgovornost, reci sta kosta 2 miliona eur-a godisnje odrzavanje jednog drveta. Objasni ako cemo mi vec to da placamo. Ukoliko u medijima ne bude odgovora, znacemo svi da je gosn. Vucic obican demagog. Situacija sa hrastom je indikativan primer.

Balkanski Spijun

pre 10 godina

"JESTE, KRIV SAM, JEO SAM G*VNA, bas tim recima bez moljenja, JEO SAM G*VNA RADIO SAM TO I TO, JER SAM BIO SLEP PORED OCIJU! KAZNITE ME DA OKAJEM SVOJE GREHE DA PONOVO BUDEM COVEK DA STANEM NA SVOJE NOGE!"

Draganče

pre 10 godina

Upropastili ste mi život, meni i ogromnoj većini gradjana (ne amo Srbije!) a sada (nije nego) menjate mišljenje - živeli ste u zabludi! Pa, evo, i ja menjam mišljenje: BIO SAM VELIKI OPTIMISTA CEO ŽIVOT, A SADA (U 76. GOD.) POSTAJEM PESIMISTA - NEMA NAM IZLAZA - SVETLO NA KRAJU TUNELA JE OD LOKOMOTIVE KOJA NAILAZI...

Kriger

pre 10 godina

Za vreme tvog "sazrevanja", nahebalo je mnogo časnih ljudi.
Kada prihvatiš svoj deo odgovornosti za mnoga nečasna dela iz devedesetih, Ćuruvija, bombardovanje RTS-a ..., možda ti i poverujemo.
Znao si braćala, nisi uradio ništa. Nisi hteo ili nisi smeo.

darmar007

pre 10 godina

Upravo ovo je osobina koja mi se kod Vučića najviše dopada, ta spremnost da rečju i delom pokaže promene u političkom stavu. To pokazuje zrelost čoveka. Nažalost, ja sam verovao da će i neki drugi tu istu spremnost pokazati, ali ništa...

mladost-ludost

pre 10 godina

Ja ovo,ja ono,mene,mene,pa opet ja-halo covece!Idi leci se malo i ostavi nas tvojih pokajanja.Znamo da si sada dobar decko,ali vidis kako ruzna proslost progoni?Evo,skapirao sam da to nisi ti i sve ti sada verujem,samo malo opusti pricu i porazgovaraj sa nekim strucnijim.

" Cika-Ramadan "

pre 10 godina

(Bucko razmisljam, 21. januar 2014 13:59///////
Bucko u pravu si!

Predlazem ti za modrator, jer je tacno vecina komentara objavljaju samo tih sto odgovara dnevnom politikom, mozda da ne bi dobili otkaz iz posla.

vladan

pre 10 godina

Ova godina je godina pokajanja, prvo Ruzic se izvinjava, potom mega Deda u Ruzicevo ime, Vulin takodje ne gleda sa odobravanjem sta je radio i kako mislio u proslosti, pa onda i Vucis, tako da se stice utisak "oprostite mi moju ruznu proslost" postaje moderno, sezona je otvorena cekamo sledeceg...

brankica

pre 10 godina

Pa ne možemo voditi stalno jednu istu politiku, jer ako se svet menja i mi moramo praviti promene. Da nas vodi DSS išli bismo unazad, jer su oni okoreli protivnici EU. Vučić je u radikalima shvatio šta je dobro za Srbiju i prešao u SNS koja teži ka napretku i integracijama.

Biljana

pre 10 godina

A Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica? Hoces pomenuti tu zabludu? Zbog te tvoje zablude hiljade ljudi su mrtvi, milioni zivota upropasceni. Da je Srbija normalna zemlja, da je prosla kroz denacifikaciju, ti ne bi mogao da budes ni predsednik kucnog saveta - ali Srbija, zahvaljujuci tebi i tvojoj klapi, naravno nije normalna zemlja.

Verica T.

pre 10 godina

Sujeta i tvrdoglavost nas je mnogo kostala u doba Milosevica. Na greskama se uci! Vucic je dosadasnjim radom i predanoscu gradjanima Srbije dokazao i potvrdio da delima stoji iza izgovorenih reci. Borba protiv korupcije i kriminala kao prva obecana radnja svakodnevno otkriva nove ucesnike i sprovodjenje postupaka protiv pocinioca istih je ono sto EU ocekuje od Srbije. Na osnovu dosadasnjeg rada, Vucic je zadobio veliko postovanje ne samo u Srbiji nego u zemljama regiona i Evrope.

Goksi

pre 10 godina

Nikada te jos nisam javno cuo da si u Srbiji rekao da se kajes za bilo sta i kako navodis, da si se varao. Takodje, to sto si ti shvatio da si se varao, ne moze da te oslobodi odgovornosti, jer si citavih 18 godina bio jedan od najostrascenijih predstavnika suprotne politike od one koju danas vodis i zagovaras. To ne moze tako. Hajde da si godinu ili dve bio u zabludi, ali 18 je nenormalno (moze i nemoralno). Nazalost, u Srbiji sve moze. Da je pravde, bio bi lustriran 2000. i vise ne bi mogao da se bavis politikom. Ni ti, ni Dacic, ni Nikolic, a Vulina, Drecuna i ostale asove i da ne pominjem. Vase stranke je trebalo proglasiti zlocinackim organizacijama jer su to bile i zabraniti ih. Jedna od najodvratnijih stvari vezano za Vucica je izvinjavanje porodici Curuvija za toliko cekanje na privodjenje ubica (videcemo sta je sa nalogodavcem). On se nije izvinio za to sto je drzava ciji je jedan od glavnih simbola bio, ubila Curuviju, nego zbog 14 godina cekanja! Koliko bi tek morao da se izvinjava SPO, DS i ostalim strankama koje su se borile protiv Milosevica, a koje je nazivao svim i svacim. I, takav covek je danas najpopularniji u Srbiji! To govori koliko ovde seze pamcenje, kakav smo narod i da za bolje verovatno i nismo.

Deki

pre 10 godina

Они који могу да признају да нису били у праву, немају проблем са сујетом због које неки политичари никада не могу да буду велики лидери

dejavu

pre 10 godina

Jedna stara istina sve govori : Nema većeg vernika od pokatoličenog muslimana .DS je sam kriv što 12 godina nije umeo da uradi ono što su pričali i u šta su se zaklinjali.I još jedna velika životna istina : Najviše postiže onaj ko ne odustaje da uči i na sopstvenim i na tuđim greškama.

MAŠAN

pre 10 godina

"Stara zabluda često ima više prijatelja nego nova istina."

Nemačka poslovica

Preispitaj se još jednom, možda si ipak ranije bio u pravu a sada u zabludi!

tata

pre 10 godina

politika najsigurniji posao u srbiji. koliko god da zabrljaš-pozoveš se na demokratiju, napredak i još poneku parolu, malko se izviniš i piči dalje.

Dama bez blama

pre 10 godina

Ako se previše osvrćemo na prošlost, nećemo imati vremena za budućnost. Učimo se na greškama i borimo se da svaki novi dan bude bolji, to je ono što je najvažnije.

Европски Србин

pre 10 godina

ЕУ је географска неминовност и економска рационалност за бољи живот.
Евро-Азијске уније су географски неприродне и интелектуално мазохистичке, јер је Србима из Азије долазило најопасније ЗЛО (османлије и комунизам), које уништава државу и народ.
Закључак: Храбро НАПРЕД у демократску и хришћанску ЕУ.

Chachkolj

pre 10 godina

Samo se glup covek ne menja. Vucic je po ko zna koji put pokazao zasto se razlikuje od politicara koje imamo prilike da gledamo godinama u Srbiji. Niko javno nikada nije priznao gresku, svi su bezgresni i bogom dani. Vucic se jednostavno izdigao iznad prizemnog politickog ponasanja specicnog za nasu politicku scenu. Iskreno se nadam da ce i drugi sledeti njegov primer. Njega krasi jedna osobina koja nije bas primetna kod ostalil politicara, a to je iskrenost. Mislim da su to prepoznali i ljudi u EU.

Lefthanded Priest

pre 10 godina

Da je ovaj intervju radjen na Jastrepcu, ili Radan planini, na nadmorskoj visini većoj od 1500. metara u sklepanoj daščari uz plamen sveće, poverovao bih u pokajanje dotičnog čoveka za ono što je radio i uradio Srbiji i njenim gradjanima pre 20. godina.
Ovako, iz udobnog kabineta u Nemanjinoj, sa zvučnom funkcijom PPV, svitom vozača, telohranitelja, sekretarica, savetnika....pre verujem da je jedan fanatizam, Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica, zamenjen drugim fanatizmom - EU.
Kao što su "dezerteri" bili krivi što se nisu zacrtane granice Velike Srbije ostvarile 90-tih godina, tako će za ovaj neuspeh (EU) da bude okrivljen naš, srpski, mentalitet.
A, onda opet pokajanje, i nova priča....

milan

pre 10 godina

Zbog te tvoje zablude, moj burazer je otisao na ratiste u Hrvatsku dok si ti snivao velikosrske snove u Beogradu. On se nikada nije vratio, a ti i dalje nesto tu pricas.

Владан који памти

pre 10 godina

И шта сад', пуј пике не важи? Е па, не иде то баш тако или не би требало да иде тако! Додуше, народна амнезија, на коју ти рачунаш иде ти у прилог, али има и нас који мало дуже памтимо и тешко заборављамо. Елем, да ли ти мислиш да је могуће тек тако проћи, провући се са јефтином причом o накнадној памети? Твоја ондашња памет, да те подсетим, тебе није коштала. Напротив, све то време ти си живео јако лепо и комотно, примајући лепе плате из државне касе. За то време, политика коју си ти заступао и држава чији си министар био многе je животе послала на пут без повратка. Ратови, санкције, изолација, визе, политички прогони неистомишљеника, коре од банане, медијски мрак (мањи од данашњег!), глад, немаштина, бензин из флаше, цигарете са картонских кутија, празне продавнице и пуне амбасаде, јад и беда на сваком кораку! А ти? Ти си за све то време сазревао, ушушкан у државну касу! И сада причаш о признавању заблуда? Понављам, тоје заблуде нису коштале тебе, већ овај несрећни народ и ову несрећну Србију! Слику о себи, коју захваљујући маркетиншим триковима и медијском мраку успеваш да створиш, није ништа друго још једна задата улога коју играш, а која ти се дебело исплати. Јер, на крају крајева, ако си заиста свестан својих вишедеценијских заблуда које си дебело наплаћивао, и ако си такав каквим се сада представљаш, основни ред би био да у државну касу вратиш све што си стекао онако срчано заступајући те заблуде! Верујем да би износ био довољан за, рецимо, тај смешни Београд на води!

novosadjanin-telep

pre 10 godina

Pa da si bio iole tolerantniji i više SLUŠAO Đinđića (a ne podržavao ljude koji su "predviđali" njegovu smrt) pre 10 godina, naučio bi to odavno. Koliko si samo lošeg uradio građanima ove zemlje...

pera kojot

pre 10 godina

Ko priznaje pola mu se prasta tako kaze nas narod!Moze i ona,ko radi taj i gresi!Svaka vama cast gospodine Vucicu sta nosite na svojim ledjima,samo nadamo se da cete istrajati i imati snage da Srbiju vratimo na stabilne noge!

Jole

pre 10 godina

Samo Nemcima nije objasnio kako to sve misli da postigne postavljanjem nestručnih i neposobnih ljudi na najodgovornija mesta? Imamo ministra koji nema predstavu koji nema predstavu koliko je to 10000 milijardi evra, a taj je još i profesor. Imate buljuke megatrendovaca koji su jednostavno kupili diplome, baš kao i predsednik, i nemaju nikakvog iskustva i dela iza sebe. Imate razne šofere i magacionere koji se postavljaju po opštinama i preduzećima. A za to vreme stručni ljudi pakuju kofere, uče nemački i odlaze iz zemlje. I neka nekom drugom priča o mentalitetu, kad je on taj koji je 20 godina promovisao primitivizam i nasilje u politici i javnom životu, a sada je odjednom narod kriv što je sledio njegovu politiku i manire.

dajana

pre 10 godina

Nije Vucic evrofanatik, ali jasno je da Srbija ne moze ziveti izolovano od Evope kojoj teritorijalno pripada.Zasto mi ne bi postali clanica EU, zar su drugi skrenuli sa uma, pa su to ucinili ili nameravaju.Put do trenutka da postanemo deo EU nece biti lak, ali jednostavno moramo ga preci.

ZARATUSTRA

pre 10 godina

Pa ko garantuje da i sada nisi u zabludi? To da je Ćuruviju ubila država ja sam znao odmah istog dana kada je i ubijen a tebi je trebalo 15 godina da to shvatiš! A koliko se sećam i ti si bio deo te države! Da li i ti snosiš deo krivice? Da li si i ti znao da će zgrada RTS-a biti gadjana ali si ćutao o tome? Šta znaš o ubistvu Stambolića i Pavla Bulatovića?
Ima mnogo pitanja dragi moj prvi potpredsedniče vlade na koja duguješ odgovor!

НЕ ЕУ фанатицима на референдуму!

pre 10 godina

Као и сваки фанатизам, а нарочито ЕУ фанатизам, почива на заблудама.
Међутим, овај фанатизам је специфичан, јер почива на деструкцији живота, са примарним акцентом на радничку класу и незапослене!
Вучић поручује свим грађанима Србије: ''Будите беспомоћни, радиће са нама шта су и са мном, радиће шта хоће и са вама!''
Вучију јасно треба рећи: ''Одлази у ЕУ!''

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Bolje je za sve u zemlji da budu objektivni i da stvari nazivaju pravim imenom, što dosad nije bio običaj. Za Srbe je sada lakše da budu samokritični, mogu da kažu 'Vučić priznaje da nije u pravu, možemo i mi'

Nadam se da ce ovaj "pasus" procitati i neko iz Redakcije B92 i da ce i oni imati dovoljno "kuraza" da priznaju da su GRESILI svaki put kada nisu objavili moj komentar koji je UVEK BIO OBJEKTIVAN i da im se takve greske vise nece "potkradati" ?
Hocu bre ljudi da konacno osetim da se u tom "ruglu od drzave" moze slobodno i otvoreno KRITIKOVATI sve ono sto je u tom "ruglu od drzave" NAKARADNO a ne da me vi "primoravate" da pisem pohvale "politickim COBANIMA" da bi mi komentar bio objavljen !
Da je u Srbije bilo "vise sluha" za ono sto sam ja pisao a ne za ono sto su govorili i radili Kostunica, Tadic, Nikolic, Vucic, Dacic i tako redom do svih onih "srpskih politickih ficfirica", Srbija bi odavno bila punopravna clanica EU a ne tek na "pocetku POCETKA" !
Reformisite se konacno i pocnite da objavljujete moje PRO-EVROPSKE komentare ako mislite dobro Srbiji i njenim gradjanima ?

novica952

pre 10 godina

Tačno je ovo što kaže Aleksandar Vučić, nama su uvek drugi krivi, uvek krivcima tražimo na drugoj strani i nikad ne priznajemo da smo pogrešili ili da smo u određenom trenutku bili u zabludi.tako objašnjava i svoj stav na pitanje nemačkog kovinara kao to da je od srpskog nacionalste postao euro fanatik.Nije to euro fanatizam nego priznavanje ralnosti i potrebe da Srbija zbog svog naroda i države postane deo unbije i punopravni član u razumnom roku naroavcno pod uslovom da ne iskrsnu nepremnostivi problemi kao što je moguće blokiranje od strane Hrvatske.Srbija će do tada morati da reši svoje odnosae sa Hrvatskom i sva pitanja koja opterećuju opdnose a i problem sa prištinbom.Vučićevo priznanje pokazuje kako se narod i država moraju i trbaju menjati zarad boljitka.

darktramp

pre 10 godina

Ovo je odlika velikih ljudi,priznati svoje greske i zablude.Nije sramota priznati da si nekad bio u zabludi, važno je da si sada na pravom putu.

змај од ноћаја

pre 10 godina

Svaka vam čast gospodine Vučiću šta nosite na svojim leđima,samo nadam se da ćete istrajati i imati snage da Srbiju vratimo na stabilne noge!

lepa sela lepo gore

pre 10 godina

Priznavanje greška je veličina i vrlina jednog čoveka!
Ako je odlučio da saradjuje sa zemljama EU to nije razlog da opalimo talas negativnih reakcija prema njemu.. Svi znaju koliko voli svoj narod i svoju zemlju!

jovan

pre 10 godina

Vase zablude, sumnje, razocarenja i ostale privatne pikanterije ostavite za memoare kad odete u penziju druze Vucicu! To vase privatizovanje inace vec uzurpiranog svelasca ovoga trenutka nikoga ne bi trebalo da interesuje.

zemljoradnik

pre 10 godina

To je odlika samo pravih politicara jer niko nije savrsen a u ovo vreme je vrlo bitno priznati svoje greske.Zato narod i podrzava Aleksandra Vucica jer je odmeren i iskren politicar koji svojoj zemlji zeli najbolje a ne kao njegovi predhodnici u vladi koji su samo mislili na svoj licni interes.

Old Boy Firm

pre 10 godina

Čekaj bre malo prijatelju... Pa zar postoji nešto što se zove odgovornost. Ta odgovornost je i za učinjeno i za neučinjeno. Ti si dobri moj PPV činio mnogo toga lošeg a propuštao si priliku da činiš dobre stvari dok si recimo bio ministar informisanja i da ne dozvoliš da se pravi takva medijska atmosfera da je potpuno normalno odsreliti novinara. Uzgred nije baš da nisi promenio mišljenje preko noći. Nije davno bilo kad si harangirao po Buleveru Zorana Đinđića sa nekim tablama sa imenom Ratka Mladića.
Ti se bavis politikom, i to je tvoj posao za koji primaš platu. Ne sećam se da si za bilo šta drugo primao platu osim za bavljenje politikom. Dakle, napravio si gresku na poslu i to ne jednu, već čitav niz grešaka koje su hiljade ljudi ostavile bez doma, bez budućnosti i ako ćemo realno i bez života. Na tom zapadu ka kojem sada idemo važi jednostavan princip. To je upravo princip odgovornosti. za malu grešku je mala kazna i to novčana. Za veliku ide otkaz a za kardinalnu se ide u zatvor. Ne znam da li si za zatvor (to je pitanje za pravnike) ali znam sigurno da si za otkaz. Da imas imalo poštovanja za građane ove zemlje, ljudskosti i odgovornosti, uradio bi jednu jednostavnu stvar. Sazvao konferenciju za medije, izvinuo se svima koji su stradali zbog tvojih grešaka i potpuno bi izašao iz politike. I ne mislim da si gori od ostalih političara u Srbiji. Mislim da ste svi veoma slični i zato je nama jadnima tako sa vama svima.

Jogi

pre 10 godina

Dugo ti je trajao put preobražaja , "ali ništa strašno" nisi uradio dok si bio onaj stari dva rata , gomile bespomoćni i poginulih ljudi i sistematsko uprooascivanje zemlje tokom 90 tih da bi danas pričao kako će nam biti sve gore !!!!!!! Divota pravi fanatik !!!

dado90

pre 10 godina

Mozemo mi da komentarisemo i za i protiv Vucica ali cinjenica je ta da Srbija u novije vreme nije imala biljeg i odanijeg politicara od njega.

Dera

pre 10 godina

Moj glas na izborima neces dobiti ! EU na izdisaju a ti nam prodajes pricu o njenim vrednostima , znas to sto ti moras narod nece i to pokazuje kroz sve do sadasnje sprovedene ankete !!!

culex

pre 10 godina

Moje misljenje je takvo da za danasnji uspeh i dobijanje pregovora je naj zasluzniji upravo Vucic.Najvise ulaze od svih truda,rada i emocija u sve probleme vezane za ovu zemlju i zato ga narod iz dana u dan sve vise podrzava.

cukson

pre 10 godina

Covek je pokazao da se istinski bori za svoju zemlju i svoj narod priznali mi to ili ne.Ulaze svoj maksimum iz dana u dan i zato i ima toliku podrsku naroda.Zao mi je ovih sto su protiv njega ali danas je to realnost.

wiseman

pre 10 godina

Ljubi ga majka on je bio u zabludi ali se promenio.
Sad sto su te njegove zablude nama odnele 20 godina zivota...dobro, necemo valjda da sitnicarimo.

crnamamba

pre 10 godina

човек покушава да промени нешто ако је то и сарадња са ЕУ ако преко њих може да се пистигне нешто боље за државу онда не треба то осуђивати већ подржати све за шта се ВУЧИЋ бори.

Paja

pre 10 godina

U ovog usao Alien :D?
Ne znam da li cu ikada moci da mu verujem, prevalio sam 40-tu tesko mi je da poverujem u ovakve obrte kod coveka, ali hajde, svakako nemam izbora nego da vidim sta ce se desavati u buducnosti :).

wiseman

pre 10 godina

Ljubi ga majka on je bio u zabludi ali se promenio.
Sad sto su te njegove zablude nama odnele 20 godina zivota...dobro, necemo valjda da sitnicarimo.

Jole

pre 10 godina

Samo Nemcima nije objasnio kako to sve misli da postigne postavljanjem nestručnih i neposobnih ljudi na najodgovornija mesta? Imamo ministra koji nema predstavu koji nema predstavu koliko je to 10000 milijardi evra, a taj je još i profesor. Imate buljuke megatrendovaca koji su jednostavno kupili diplome, baš kao i predsednik, i nemaju nikakvog iskustva i dela iza sebe. Imate razne šofere i magacionere koji se postavljaju po opštinama i preduzećima. A za to vreme stručni ljudi pakuju kofere, uče nemački i odlaze iz zemlje. I neka nekom drugom priča o mentalitetu, kad je on taj koji je 20 godina promovisao primitivizam i nasilje u politici i javnom životu, a sada je odjednom narod kriv što je sledio njegovu politiku i manire.

dajana

pre 10 godina

Nije Vucic evrofanatik, ali jasno je da Srbija ne moze ziveti izolovano od Evope kojoj teritorijalno pripada.Zasto mi ne bi postali clanica EU, zar su drugi skrenuli sa uma, pa su to ucinili ili nameravaju.Put do trenutka da postanemo deo EU nece biti lak, ali jednostavno moramo ga preci.

pera kojot

pre 10 godina

Ko priznaje pola mu se prasta tako kaze nas narod!Moze i ona,ko radi taj i gresi!Svaka vama cast gospodine Vucicu sta nosite na svojim ledjima,samo nadamo se da cete istrajati i imati snage da Srbiju vratimo na stabilne noge!

daki

pre 10 godina

Zbog tvojih grešaka 90' godina izgubio sam prijatelje, i hiljade drugih ljudi su tvoje greške platili u krvi. Zbog toga ćeš UVEK BITI KRIV, jer takve greške ne mogu biti izbrisane rečima i glumom. Grobovi mojih drugara su tu da me uvek podsete na tvoje " greške".

Old Boy Firm

pre 10 godina

Čekaj bre malo prijatelju... Pa zar postoji nešto što se zove odgovornost. Ta odgovornost je i za učinjeno i za neučinjeno. Ti si dobri moj PPV činio mnogo toga lošeg a propuštao si priliku da činiš dobre stvari dok si recimo bio ministar informisanja i da ne dozvoliš da se pravi takva medijska atmosfera da je potpuno normalno odsreliti novinara. Uzgred nije baš da nisi promenio mišljenje preko noći. Nije davno bilo kad si harangirao po Buleveru Zorana Đinđića sa nekim tablama sa imenom Ratka Mladića.
Ti se bavis politikom, i to je tvoj posao za koji primaš platu. Ne sećam se da si za bilo šta drugo primao platu osim za bavljenje politikom. Dakle, napravio si gresku na poslu i to ne jednu, već čitav niz grešaka koje su hiljade ljudi ostavile bez doma, bez budućnosti i ako ćemo realno i bez života. Na tom zapadu ka kojem sada idemo važi jednostavan princip. To je upravo princip odgovornosti. za malu grešku je mala kazna i to novčana. Za veliku ide otkaz a za kardinalnu se ide u zatvor. Ne znam da li si za zatvor (to je pitanje za pravnike) ali znam sigurno da si za otkaz. Da imas imalo poštovanja za građane ove zemlje, ljudskosti i odgovornosti, uradio bi jednu jednostavnu stvar. Sazvao konferenciju za medije, izvinuo se svima koji su stradali zbog tvojih grešaka i potpuno bi izašao iz politike. I ne mislim da si gori od ostalih političara u Srbiji. Mislim da ste svi veoma slični i zato je nama jadnima tako sa vama svima.

lepa sela lepo gore

pre 10 godina

Priznavanje greška je veličina i vrlina jednog čoveka!
Ako je odlučio da saradjuje sa zemljama EU to nije razlog da opalimo talas negativnih reakcija prema njemu.. Svi znaju koliko voli svoj narod i svoju zemlju!

nidža

pre 10 godina

Bezobzira na sve,veliki rodoljub i veliki patriota!
(kakav dan, 21. januar 2014 13:37)
Što u Srbiji očito baš i nije neka prednost! Pogotovo kad dirneš u osinje gnezdo korupcije i bezakonja!

novosadjanin-telep

pre 10 godina

Pa da si bio iole tolerantniji i više SLUŠAO Đinđića (a ne podržavao ljude koji su "predviđali" njegovu smrt) pre 10 godina, naučio bi to odavno. Koliko si samo lošeg uradio građanima ove zemlje...

culex

pre 10 godina

Moje misljenje je takvo da za danasnji uspeh i dobijanje pregovora je naj zasluzniji upravo Vucic.Najvise ulaze od svih truda,rada i emocija u sve probleme vezane za ovu zemlju i zato ga narod iz dana u dan sve vise podrzava.

crnamamba

pre 10 godina

човек покушава да промени нешто ако је то и сарадња са ЕУ ако преко њих може да се пистигне нешто боље за државу онда не треба то осуђивати већ подржати све за шта се ВУЧИЋ бори.

cukson

pre 10 godina

Covek je pokazao da se istinski bori za svoju zemlju i svoj narod priznali mi to ili ne.Ulaze svoj maksimum iz dana u dan i zato i ima toliku podrsku naroda.Zao mi je ovih sto su protiv njega ali danas je to realnost.

ZARATUSTRA

pre 10 godina

Pa ko garantuje da i sada nisi u zabludi? To da je Ćuruviju ubila država ja sam znao odmah istog dana kada je i ubijen a tebi je trebalo 15 godina da to shvatiš! A koliko se sećam i ti si bio deo te države! Da li i ti snosiš deo krivice? Da li si i ti znao da će zgrada RTS-a biti gadjana ali si ćutao o tome? Šta znaš o ubistvu Stambolića i Pavla Bulatovića?
Ima mnogo pitanja dragi moj prvi potpredsedniče vlade na koja duguješ odgovor!

змај од ноћаја

pre 10 godina

Svaka vam čast gospodine Vučiću šta nosite na svojim leđima,samo nadam se da ćete istrajati i imati snage da Srbiju vratimo na stabilne noge!

zemljoradnik

pre 10 godina

To je odlika samo pravih politicara jer niko nije savrsen a u ovo vreme je vrlo bitno priznati svoje greske.Zato narod i podrzava Aleksandra Vucica jer je odmeren i iskren politicar koji svojoj zemlji zeli najbolje a ne kao njegovi predhodnici u vladi koji su samo mislili na svoj licni interes.

novica952

pre 10 godina

Tačno je ovo što kaže Aleksandar Vučić, nama su uvek drugi krivi, uvek krivcima tražimo na drugoj strani i nikad ne priznajemo da smo pogrešili ili da smo u određenom trenutku bili u zabludi.tako objašnjava i svoj stav na pitanje nemačkog kovinara kao to da je od srpskog nacionalste postao euro fanatik.Nije to euro fanatizam nego priznavanje ralnosti i potrebe da Srbija zbog svog naroda i države postane deo unbije i punopravni član u razumnom roku naroavcno pod uslovom da ne iskrsnu nepremnostivi problemi kao što je moguće blokiranje od strane Hrvatske.Srbija će do tada morati da reši svoje odnosae sa Hrvatskom i sva pitanja koja opterećuju opdnose a i problem sa prištinbom.Vučićevo priznanje pokazuje kako se narod i država moraju i trbaju menjati zarad boljitka.

НЕ ЕУ фанатицима на референдуму!

pre 10 godina

Као и сваки фанатизам, а нарочито ЕУ фанатизам, почива на заблудама.
Међутим, овај фанатизам је специфичан, јер почива на деструкцији живота, са примарним акцентом на радничку класу и незапослене!
Вучић поручује свим грађанима Србије: ''Будите беспомоћни, радиће са нама шта су и са мном, радиће шта хоће и са вама!''
Вучију јасно треба рећи: ''Одлази у ЕУ!''

Verica T.

pre 10 godina

Sujeta i tvrdoglavost nas je mnogo kostala u doba Milosevica. Na greskama se uci! Vucic je dosadasnjim radom i predanoscu gradjanima Srbije dokazao i potvrdio da delima stoji iza izgovorenih reci. Borba protiv korupcije i kriminala kao prva obecana radnja svakodnevno otkriva nove ucesnike i sprovodjenje postupaka protiv pocinioca istih je ono sto EU ocekuje od Srbije. Na osnovu dosadasnjeg rada, Vucic je zadobio veliko postovanje ne samo u Srbiji nego u zemljama regiona i Evrope.

darktramp

pre 10 godina

Ovo je odlika velikih ljudi,priznati svoje greske i zablude.Nije sramota priznati da si nekad bio u zabludi, važno je da si sada na pravom putu.

jovan

pre 10 godina

Vase zablude, sumnje, razocarenja i ostale privatne pikanterije ostavite za memoare kad odete u penziju druze Vucicu! To vase privatizovanje inace vec uzurpiranog svelasca ovoga trenutka nikoga ne bi trebalo da interesuje.

da se zna

pre 10 godina

Skupo nas je kostala ta tvoja zabluda. !
(Svica, 21. januar 2014 14:05)

Potpuno si u pravu! Zbog njegovih zabluda mnogi više nisu medju živima...

Trotter

pre 10 godina

Vucic je uradio mnogo vise nego deklarisani evopejci. Ali ono sto je sigurno, jeste da zna kojim putem Srbija treba da ide, ali i sa istokom isto tako odrzava dobre odnose.

Saša73

pre 10 godina

Mi svi ćemo još dugo patiti zbog zabluda ovog čoveka. To što priznaje, ne umanjuje stravične posledice devedesetih u kojimasu mnogi ratovali, gladovali, bežali i činili zločine drugim narodima SFRJ. Izgubili smo najbolje godine živote, bez šanse da živimo normalno. Bilo, ne ponovoli se...Vučić kao i Milošević ima sto lica, ali je i dalje onaj stari demagog i nažalost ništa više od toga.

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da je ljudski gresiti a takodje mislim da je velika vrlina priznti da si gresio kao sto je Vucic to sada uradio i time pokazao da je covek koji gleda sta je bolje za ovu drzavu a ne po svaku cenu da se drzi svojih stavova iz proslosti i ako su oni mozda pogresni.

Deki

pre 10 godina

Они који могу да признају да нису били у праву, немају проблем са сујетом због које неки политичари никада не могу да буду велики лидери

brankica

pre 10 godina

Pa ne možemo voditi stalno jednu istu politiku, jer ako se svet menja i mi moramo praviti promene. Da nas vodi DSS išli bismo unazad, jer su oni okoreli protivnici EU. Vučić je u radikalima shvatio šta je dobro za Srbiju i prešao u SNS koja teži ka napretku i integracijama.

milan

pre 10 godina

Zbog te tvoje zablude, moj burazer je otisao na ratiste u Hrvatsku dok si ti snivao velikosrske snove u Beogradu. On se nikada nije vratio, a ti i dalje nesto tu pricas.

Jogi

pre 10 godina

Dugo ti je trajao put preobražaja , "ali ništa strašno" nisi uradio dok si bio onaj stari dva rata , gomile bespomoćni i poginulih ljudi i sistematsko uprooascivanje zemlje tokom 90 tih da bi danas pričao kako će nam biti sve gore !!!!!!! Divota pravi fanatik !!!

Draganče

pre 10 godina

Upropastili ste mi život, meni i ogromnoj većini gradjana (ne amo Srbije!) a sada (nije nego) menjate mišljenje - živeli ste u zabludi! Pa, evo, i ja menjam mišljenje: BIO SAM VELIKI OPTIMISTA CEO ŽIVOT, A SADA (U 76. GOD.) POSTAJEM PESIMISTA - NEMA NAM IZLAZA - SVETLO NA KRAJU TUNELA JE OD LOKOMOTIVE KOJA NAILAZI...

Klaus

pre 10 godina

gladiator, 21. januar 2014 18:41
Ne vidim zasto bi bilo ko stajao po svaku cenu iza svojih reci. Priznavanje greske je po meni odlika velikih ljudi koji se ne plase osude okoline zbog toga.

Dama bez blama

pre 10 godina

Ako se previše osvrćemo na prošlost, nećemo imati vremena za budućnost. Učimo se na greškama i borimo se da svaki novi dan bude bolji, to je ono što je najvažnije.

Devojka iz Gruze

pre 10 godina

I ja sam bila u zabludi jer sam godinama unazad mislila da ce DS Srbiju da vodi u bolje sutra a oni nas odveli na dno iz kojeg se sada cupamo.

Chachkolj

pre 10 godina

Samo se glup covek ne menja. Vucic je po ko zna koji put pokazao zasto se razlikuje od politicara koje imamo prilike da gledamo godinama u Srbiji. Niko javno nikada nije priznao gresku, svi su bezgresni i bogom dani. Vucic se jednostavno izdigao iznad prizemnog politickog ponasanja specicnog za nasu politicku scenu. Iskreno se nadam da ce i drugi sledeti njegov primer. Njega krasi jedna osobina koja nije bas primetna kod ostalil politicara, a to je iskrenost. Mislim da su to prepoznali i ljudi u EU.

Gandalf

pre 10 godina

Taj proces je od Vučića napravio moćnog političara koga narod voli i poštuje a strani zvaničnici uvažavaju. To je bila promena na bolje, a obično ljude vlast iskvari i sve se svede na punjenje sopstvenih džepova.

BranimirD

pre 10 godina

Mislim da je ovo kljucna recenica - Sami smo sebi krivi. Kada covek uvidi sta ne valja, onda vec to moze da promeni. Ne treba traziti krivicu na drugoj strani nego u nama samima. A mozemo bolje, i hocemo bolje. Uz drzavnika kakav je gospodin Vucic, brze cemo se pribliziti razvijenom svetu.

Lefthanded Priest

pre 10 godina

Da je ovaj intervju radjen na Jastrepcu, ili Radan planini, na nadmorskoj visini većoj od 1500. metara u sklepanoj daščari uz plamen sveće, poverovao bih u pokajanje dotičnog čoveka za ono što je radio i uradio Srbiji i njenim gradjanima pre 20. godina.
Ovako, iz udobnog kabineta u Nemanjinoj, sa zvučnom funkcijom PPV, svitom vozača, telohranitelja, sekretarica, savetnika....pre verujem da je jedan fanatizam, Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica, zamenjen drugim fanatizmom - EU.
Kao što su "dezerteri" bili krivi što se nisu zacrtane granice Velike Srbije ostvarile 90-tih godina, tako će za ovaj neuspeh (EU) da bude okrivljen naš, srpski, mentalitet.
A, onda opet pokajanje, i nova priča....

Maxim

pre 10 godina

Ploču je okrenuo tek kada je video da starom pesmom ne može da osvoji vlast i to je cela istina.
I dalje je to Vučić koji je politiku učio od Šešelja - klevete, laži, optužbe, svadljivost, autoritarnost...
"Vuk dlaku menja ali ćud nikada" je apsolutno istinito u ovom slučaju.

Krista

pre 10 godina

Vucic-covek koji nema sujete I svoje greske priznaje , uvek ce biti cenjeniji od onih sto se busaju u grudi da su najpametniji I nepogresivi a zapravo prave krupne greske.

Paja

pre 10 godina

U ovog usao Alien :D?
Ne znam da li cu ikada moci da mu verujem, prevalio sam 40-tu tesko mi je da poverujem u ovakve obrte kod coveka, ali hajde, svakako nemam izbora nego da vidim sta ce se desavati u buducnosti :).

Čvarkov

pre 10 godina

Retko iskren i odgovoran političar. Slažem se apsolutno sa njegovim stavovima, ovo što on govori ljudi ne vole da slušaju ali moraćemo konačno i da čujemo i da činimo. Dosta je bilo prenemaganja, ova zemlja se mora pokrenuti, a to isključivo zavisi od nas samih.

Kriger

pre 10 godina

Za vreme tvog "sazrevanja", nahebalo je mnogo časnih ljudi.
Kada prihvatiš svoj deo odgovornosti za mnoga nečasna dela iz devedesetih, Ćuruvija, bombardovanje RTS-a ..., možda ti i poverujemo.
Znao si braćala, nisi uradio ništa. Nisi hteo ili nisi smeo.

Mladost - ludost

pre 10 godina

Da li vi išta drugo znate da radite izuzev da kritikujete čoveka koji nije licemer, otvorenog, iskrenog, poštenog, onog koji ispunjava sva svoja predizborna obećenja. Zar je greška grešiti i tu grešku uvideti i promeniti se. Ljudski je najiskreniji onaj koji javno prizna da je nešto uradio (ili jer je mlad, ili je tada imao takvo viđenje stvari) a kada je shvatio da nisu stvari onakve kakvim ih je tada osećao priznati da si pogrešio i ispraviti svoju grešku. To je mnogo poštenije nego i dalje istu grešku praviti, raditi na štetu svih građana, smeškati se i sve ubeđivati da nigde ne grešiš daa je to jedino što ti radiš ispravn

Valter

pre 10 godina

Maksimalna podrška Aleksandru Vučiću, neka samo nastavi da radi istim tempom, ljudi će ga definitvno ispratiti, ima znanja, sposoban je, podrška ne izostaje i on ličnim primerom najviše doprinosi promeni svesti o kojoj neprestano govori.

Gordi

pre 10 godina

Svaki normalan covek se tokom zivota razvija, sazreva, a samim tim i menja. Ukoliko je Vucic nekada i zastupa drugacije stavove, promenio ih je zarad dobrobiti naroda, sto je pre za pohvalu nego osudu.

tata

pre 10 godina

politika najsigurniji posao u srbiji. koliko god da zabrljaš-pozoveš se na demokratiju, napredak i još poneku parolu, malko se izviniš i piči dalje.

Biljana

pre 10 godina

A Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica? Hoces pomenuti tu zabludu? Zbog te tvoje zablude hiljade ljudi su mrtvi, milioni zivota upropasceni. Da je Srbija normalna zemlja, da je prosla kroz denacifikaciju, ti ne bi mogao da budes ni predsednik kucnog saveta - ali Srbija, zahvaljujuci tebi i tvojoj klapi, naravno nije normalna zemlja.

Soterija

pre 10 godina

Srbi su sami sebi problem . Aleksandar Vučić zaista radi na tome da Srbija ide ka EU. Srbija nije imala sposobne ljude na vlasti nije imala sposbne političara koji će prihvatiti i napraviti zakone EU. Prvi put u istoriji Srbija ima budućnost , Srbija ima reformiste i političare koji su sposobni da državu izvuku iz ekonomske krize. Zahvaljujući radu Aleksandra Vučića Srbija će biti jedna od najrazvijenih država u Evropi.Građani znaju kome će pružiti šansu na sledećnim parlamentarnim izborima, i znaju da će Aleksandar Vučić svojim znanjem Srbija uvesti u EU. Građani žele funkcionalnu vlast koja će brže donositi odluke i sprovoditi reforme. Srbija je izgubila mnogo zbog DS-a koji je na sve moguće načine pokušavao da se bogati preko građana Srbija, ništa nisu uradili, ali su se zato obogatili.

JavorkaM

pre 10 godina

Nije cudno ni kada seda glava kaze da je pogresila, a kamoli mlad covek! Bez postenog odnosa prema sebi, nema postenja ni prema drugima.
A ko kaze da nema intelektualaca u SNS??? Zar to nije ocigldno: za 1,5 godinu uradjeno je vise nego za prethodnih 13 godina!!!

MikiNS

pre 10 godina

Potpuno je tačno ovo što priča Vučić. Jesmo u teškoj ekonomskoj situaciji, teško je to promeniti za godinu i nešto meseci, ali Vlada prvi put ima viziju i ideju i stvarno urade ono što kažu. Treba da budemo realni.

Keker

pre 10 godina

velicina i jeste u tome sto neko priznaje svoje greske i na svom primeru daje resenja za mnoge probleme koji su drugima bili tabu tema,demokrate prve isto treba da sagledaju sve svoje greske pa da onda nastave dalje,ali oni zele da se bave Vucicem koji radi i resava sve ono sto oni nisu mogli za deceniju

dejavu

pre 10 godina

Jedna stara istina sve govori : Nema većeg vernika od pokatoličenog muslimana .DS je sam kriv što 12 godina nije umeo da uradi ono što su pričali i u šta su se zaklinjali.I još jedna velika životna istina : Najviše postiže onaj ko ne odustaje da uči i na sopstvenim i na tuđim greškama.

Lapis lazuli

pre 10 godina

Natalozenog negtivog misljenja o nama u celoj Evropi i svetu ima toliko da cemo jos gadinam morati da im dokazujemo da smo se uozbiljili. Valjda cemo vremenom izgraditi neko poverenje da nam ne traze stalno dlaku u jajetu.

milan

pre 10 godina

Zato, Vucicu, nisi predlozen za Nobelovu nagradu za mir.
(marija, 21. januar 2014 16:36)

Volim kad procitam komentar koji je napisan ,a da pri tom nema veze sto ne znam sta znaci Nobelova nagrada za mir,ali bitno je da se napise nesto. Prosto receno tesko nama samima .

bubica 2

pre 10 godina

Čitajući sve ove komentare ,opet shvatam da je kod nas greška ako se neko menja na bolje. Pa ljudi moji zašto i čemu tolika zlopamtila. Naučite i vi na njegovom primeru da ponekad treba reći ,izvini. To oplemenjuje ljude. Uh!jer treba da se sa svima do kraja života samo mrzimo i koljemo.

Vera

pre 10 godina

Ljudski je gresiti,a necija velicina se prepoznaje po tome da li je spreman da prizna svoje greske.Vucic je ovom izjavom jos jednom dokazao da mu je stalo do Srbije,a ne do toga da se po svaku cenu drzi svojih stavova iz proslosti

Lane

pre 10 godina

Dugo nisam ovako nešto čuo od naših političara. Vučiću svaka čast. Jednostavno čovek vraća veru u ovu zemlju i sa pravom strahuje od nas samih jer smo kroz istoriju imali bezbroj primera samospoticanja.

Balkanski Spijun

pre 10 godina

"JESTE, KRIV SAM, JEO SAM G*VNA, bas tim recima bez moljenja, JEO SAM G*VNA RADIO SAM TO I TO, JER SAM BIO SLEP PORED OCIJU! KAZNITE ME DA OKAJEM SVOJE GREHE DA PONOVO BUDEM COVEK DA STANEM NA SVOJE NOGE!"

herkules s

pre 10 godina

lepo je covek rekao da moramo da polazimo od sebe, menjamo svoje pristupe, postavljamo se fleksibilnije prema problemima, kako bi brze i efikasnije dosli do njihovog resenja.

Stanislava

pre 10 godina

Odlicna konstatacija i priznanje Vucica, mi smo sami najveci krivci. I navikli smo da osudjujemo druge umesto da svako pruzi svoj maksimum i trudi se da ucini nesto bolje. To je prosto proces sazrevanja i ispit koji cemo morati svi zajedno da polozimo.

make

pre 10 godina

Zaista ne razumem nas same, citajuci pojedine komentare. Ali ono sto je bitno, jeste da Vučić radi na uspostavljanju prijateljskih odnosa sa svim zemljama! Položaj Srbije u svetu danas je izvanredan, jer se naš državni vrh zaista trudi da nas predstavi u što boljem svetlu.

emotivno ugasena

pre 10 godina

I ja se, Vucicu, plasim naseg mentaliteta. Ljude je unistio socijalizam-navikli ljudi da ne rade i da spavaju na poslu, a ne zele u EU da jer tamo mora da se radi.

Prle

pre 10 godina

Ljubi ga majka on je bio u zabludi ali se promenio.
Sad sto su te njegove zablude nama odnele 20 godina zivota...dobro, necemo valjda da sitnicarimo.
(wiseman, 21. januar 2014 13:34)

Nije 20 godina života, nego 20 * 7.000.000 = 140.000.000 godina života, ili 2.000.000 prosečnih ljudskih života.

Goksi

pre 10 godina

Nikada te jos nisam javno cuo da si u Srbiji rekao da se kajes za bilo sta i kako navodis, da si se varao. Takodje, to sto si ti shvatio da si se varao, ne moze da te oslobodi odgovornosti, jer si citavih 18 godina bio jedan od najostrascenijih predstavnika suprotne politike od one koju danas vodis i zagovaras. To ne moze tako. Hajde da si godinu ili dve bio u zabludi, ali 18 je nenormalno (moze i nemoralno). Nazalost, u Srbiji sve moze. Da je pravde, bio bi lustriran 2000. i vise ne bi mogao da se bavis politikom. Ni ti, ni Dacic, ni Nikolic, a Vulina, Drecuna i ostale asove i da ne pominjem. Vase stranke je trebalo proglasiti zlocinackim organizacijama jer su to bile i zabraniti ih. Jedna od najodvratnijih stvari vezano za Vucica je izvinjavanje porodici Curuvija za toliko cekanje na privodjenje ubica (videcemo sta je sa nalogodavcem). On se nije izvinio za to sto je drzava ciji je jedan od glavnih simbola bio, ubila Curuviju, nego zbog 14 godina cekanja! Koliko bi tek morao da se izvinjava SPO, DS i ostalim strankama koje su se borile protiv Milosevica, a koje je nazivao svim i svacim. I, takav covek je danas najpopularniji u Srbiji! To govori koliko ovde seze pamcenje, kakav smo narod i da za bolje verovatno i nismo.

Pliske

pre 10 godina

Covek je shvatio da je evropski put Srbije jako bitan.Da bez Eu ne mozemo imati napretka.Ranije nije tako mislio i uvideo je da je pogresio.

DEJAN

pre 10 godina

Pa, da, opet mi krivi, a on savrsen. Progledao. Sad jos samo sve nas da izmeni. Prosvetitelj.
(ko ga ne zna..., 21. januar 2014 15:41)

Kako si se ti nasao prozvan da mi je znati ili samo potvrdjujes ono sto je i Vucic rekao. Pa mi smo sami sebi najveci neprijatelji, spremini smo sve da iskritikujemo da svakom nadjemo manu, a sami sebe nikad ne gledamo, sta god da se uradi i kako god da se uradi ne valja.Sve cekaomo da neko drugi uradi umesto nas i da nam padne sa neba.

Visa klasa, visa rasa

pre 10 godina

Au ko da su ti Nemci i njihovi politicari bezgresni. I to su ljudi ko i svi. Sta glume visu klasu drugim narodima, vecito.

TiNtIlE

pre 10 godina

Svako pravi greške, a pogotvo u mladosti, a Vučić, za razliku od većine drugih političara svoje greške prizna, i više ih ne ponavlja, i upravo zbog te Vučićeve iskrenosti poverenje građana u Vučića, je iz dana u dan sve veće.

Dera

pre 10 godina

Moj glas na izborima neces dobiti ! EU na izdisaju a ti nam prodajes pricu o njenim vrednostima , znas to sto ti moras narod nece i to pokazuje kroz sve do sadasnje sprovedene ankete !!!

Владан који памти

pre 10 godina

И шта сад', пуј пике не важи? Е па, не иде то баш тако или не би требало да иде тако! Додуше, народна амнезија, на коју ти рачунаш иде ти у прилог, али има и нас који мало дуже памтимо и тешко заборављамо. Елем, да ли ти мислиш да је могуће тек тако проћи, провући се са јефтином причом o накнадној памети? Твоја ондашња памет, да те подсетим, тебе није коштала. Напротив, све то време ти си живео јако лепо и комотно, примајући лепе плате из државне касе. За то време, политика коју си ти заступао и држава чији си министар био многе je животе послала на пут без повратка. Ратови, санкције, изолација, визе, политички прогони неистомишљеника, коре од банане, медијски мрак (мањи од данашњег!), глад, немаштина, бензин из флаше, цигарете са картонских кутија, празне продавнице и пуне амбасаде, јад и беда на сваком кораку! А ти? Ти си за све то време сазревао, ушушкан у државну касу! И сада причаш о признавању заблуда? Понављам, тоје заблуде нису коштале тебе, већ овај несрећни народ и ову несрећну Србију! Слику о себи, коју захваљујући маркетиншим триковима и медијском мраку успеваш да створиш, није ништа друго још једна задата улога коју играш, а која ти се дебело исплати. Јер, на крају крајева, ако си заиста свестан својих вишедеценијских заблуда које си дебело наплаћивао, и ако си такав каквим се сада представљаш, основни ред би био да у државну касу вратиш све што си стекао онако срчано заступајући те заблуде! Верујем да би износ био довољан за, рецимо, тај смешни Београд на води!

Kondotjer

pre 10 godina

To je pravi politicar, a i pravi covek. Ako je gresio, priznace. A ne ko neki kojima su uvek drugi krivi i uvek imaju neke "eksperte" koji samo jos vise pogorsavaju stvari.

zorka87

pre 10 godina

Svi ljudi grese! To nije nista strasno! Niko nije nepogresiv! A sto se tice Aleksandra Vucica njemu se retko dogodi da pogresi! Pa i ako pogresi on iz te greske izvuce pouku! Sve pohvale za Vucica! On je jako vredan, posten, sposoban, pametan! Sve sto smo do sada postigli vezano za pozitivan razvoj Srbije, postigli smo zahvaljujuci Aleksandru Vucicu! Srbija je ponosna na njega!

drakceeeee

pre 10 godina

I ova izjava svedoci o tome koliko je Vucic postao veliki u svakom smislu te reci kad priznaje neke svoje greske, ne moze to svako.

raspevana secerlema

pre 10 godina

Ovo ja zovem predstavnikom politicara. Dosta mi je bilo politicara koji su nam pricali bajke o tome kako je Srbija zemlja iz snova i medju prvima u svetu. Kao sto ppv rece, stanje ne valja i mora kajis da se pritegne i da se radi i stedi.

dado90

pre 10 godina

Mozemo mi da komentarisemo i za i protiv Vucica ali cinjenica je ta da Srbija u novije vreme nije imala biljeg i odanijeg politicara od njega.

Helena

pre 10 godina

Svako ima prava da promeni svoje misljenje, ljudi smo gresimo, ali trebamo i da prastamo. Ova njegova promena je samo odraz njegove zrelosti, kao coveka ali i politicara.

Dexter

pre 10 godina

Covek je shvatio da politika koju je Srs vodila nije bila po volji naroda.Zato se moralo menjati nesto.Put ka Eu,i ocuvanje Kosova je politika koji nas narod podrzava u vecini.

Milan

pre 10 godina

Svaka cast, sve se slazem. Nego raspisuj izbore, izbacuj demagoge iz Vlade, pa da pocnemo ozbiljno da radimo. Nemamo vise prostora ni jedan dan da izgubimo. Ako ostane Vlada u ovom sastavu izgubicemo najmanje 2 godine, to je put u bankrot.

Joni

pre 10 godina

Uvek ce se ceniti oni koji priznaju da grese.Pa niko nije najpametniji,niko nije bezgresan.Neki politicari nikad nece priznati da lose rade.

Dorotea

pre 10 godina

Ja ne znam coveka koji nije gresio ali znam one koji priznaju svoje greske, sto je veoma pohvalno i one koji za sopstvene greske uvek krive druge sto je strasno!

SASA

pre 10 godina

Koja si ti mubadala...kad ce Darvin da nam dodje... Pa nije pogresno citirao brojeve pobogu, vec je 20 godina zastupao krvavu i otrovnu ideologiju svakodnevno. Ne kao dete, vec kao poodrastao covek. Tek ako sledecih 20 godina bude pricao ovo sto sad prica i poceo da radi kako govori, verovacu mu
(morgen, 21. januar 2014 17:36)


E ovo je da samo da se nasmejes, ti kazes kako je on zastupao krvavu i otrovnu ideologiju, pa vi to radite i dalje svaki dan i dan danas pozivate na sukobe i da sve resavate tom "krvavom"idelogijom, malo ste vise kontradiktorni u komentarima.

neukrotiva robinja

pre 10 godina

Da ja vama kazem, briga nase komsije za nas. Nisu oni problem. Ljudi sredjuju svoje dvoriste i ne interesuje ih nase. Zato je svima njima bolje nego nama. Bave se sobom. Rade i trude se da im bude bolje. A mi samo kukamo i nista ne radimo.

Одлази у ЕУ!

pre 10 godina

Вучија терба послати на тржиште, па да тамо зарађује своју зараду!
Овако катастрофално уништава раднике, народ и Србију!

mare

pre 10 godina

Drasticna promena doticnog gospodina je sigurno veliko iznenadjenje za mnoge (i mene ), ali mora se priznati da je uradio ono sto su nam prethodne vlasti godinama obecavale.

daki

pre 10 godina

Dobra ljudska osobina je sazrevanje i spremnost promene stavova, a ako je covek jos voljan da prizna da je bio u zabludi i ne stidi se toga, onda to zasluzuje postovanje.

Stanoje

pre 10 godina

Sta god da kaze ,odmah simpatizeri ds napdaju.Za razliku od vasih predstavnika covek priznaje da je gresio i da je uvideo gresku i da je ispravlja.

Retka iskrenost

pre 10 godina

Retko ko bi svoje mane priznao i stanim medijima, u tome , pored ostalog, i jeste retka ljudska i politicka velicina naseg g. Vucica.

darmar007

pre 10 godina

Upravo ovo je osobina koja mi se kod Vučića najviše dopada, ta spremnost da rečju i delom pokaže promene u političkom stavu. To pokazuje zrelost čoveka. Nažalost, ja sam verovao da će i neki drugi tu istu spremnost pokazati, ali ništa...

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Bolje je za sve u zemlji da budu objektivni i da stvari nazivaju pravim imenom, što dosad nije bio običaj. Za Srbe je sada lakše da budu samokritični, mogu da kažu 'Vučić priznaje da nije u pravu, možemo i mi'

Nadam se da ce ovaj "pasus" procitati i neko iz Redakcije B92 i da ce i oni imati dovoljno "kuraza" da priznaju da su GRESILI svaki put kada nisu objavili moj komentar koji je UVEK BIO OBJEKTIVAN i da im se takve greske vise nece "potkradati" ?
Hocu bre ljudi da konacno osetim da se u tom "ruglu od drzave" moze slobodno i otvoreno KRITIKOVATI sve ono sto je u tom "ruglu od drzave" NAKARADNO a ne da me vi "primoravate" da pisem pohvale "politickim COBANIMA" da bi mi komentar bio objavljen !
Da je u Srbije bilo "vise sluha" za ono sto sam ja pisao a ne za ono sto su govorili i radili Kostunica, Tadic, Nikolic, Vucic, Dacic i tako redom do svih onih "srpskih politickih ficfirica", Srbija bi odavno bila punopravna clanica EU a ne tek na "pocetku POCETKA" !
Reformisite se konacno i pocnite da objavljujete moje PRO-EVROPSKE komentare ako mislite dobro Srbiji i njenim gradjanima ?

Европски Србин

pre 10 godina

ЕУ је географска неминовност и економска рационалност за бољи живот.
Евро-Азијске уније су географски неприродне и интелектуално мазохистичке, јер је Србима из Азије долазило најопасније ЗЛО (османлије и комунизам), које уништава државу и народ.
Закључак: Храбро НАПРЕД у демократску и хришћанску ЕУ.

Zlobni posmatrac

pre 10 godina

Kada ce se Vucic kajati za zablude iz sadasnjosti?

P.S. Pomoc citaocima: Beograd na vodi, borba protiv kriminala i korupcije, namestanje poslova bratu Andreji...

Господин Друг

pre 10 godina

Доцкан се сетио господар Вучић.
Људске жртве и уништена Србија су последица "заблуда" које су трајале скоро 20 година.
Александар Вучић и његова свита ипак имају једну предност - сви који се сећају могу увек да их ВРАТЕ у прошлост од које тако застражени беже.
Задржавам свако право да Вучића и све друге унесрећитеље враћам у прошлост увек и сваком приликом.
Није довољно признати.
Морате одговарати.

nepodnosljivo

pre 10 godina

Po komentarima se vidi da je uneo veliku pometnju medju nas. A radi se o tome da on na nase oci krade ideje naseg najveceg vizionara, u kompletu, sabrana dela!
Ali to nije sve, jer kad kaze "Grešio sam. Nisam bio u pravu. Iako nije lako, ja priznajem svoje zablude" to znaci da jednog dana on moze da kaze to isto a za ovo sto radi sada. Naravno on ce tada da gricka lepu penzijicu i sa unucima igra ringe-ringe-raja ....

sladjana

pre 10 godina

"Mesijo", nece biti da si bio u zabludi. Svesno si lagao, podrzavao zlocine i zlocince, vredjao pokojnog Curuviju, vredjao pokojnog Premijera, dovodio u zabludu Srbe na Kosovu...Jel` treba jos? Ne bi se ti ni sada opasuljio da nisi sabrao dva i dva, (ili, jel`te, promenio svoju svest), uz pomoc Angele Merkel kada je onomad dosla u posetu Tadicu. Zato, pokrij se usima i zavrsavaj ovo bez mnogo pompe. A onda se sklanjaj. Ti si skakavac koji je pojeo najlepse godine mog godine zivota.

Masa

pre 10 godina

Covek posteno priznaje da je vodio losu politiku.Sad u sns ima mogucnost da to ispravi,sto i radi.Zalaze se za put ka Eu.I mnogi iz Eu ga podrzavaju.

raspevana brbljivica

pre 10 godina

E, sad, dragi nas ppv, da raspises ibore ako hoces da sprovedes reforme i Srbiju stavis na noge. Ne znam kako to planiras da uradis sa Dacicem na mesto premijera.

Taft

pre 10 godina

Covek posteno priznaje da je vodio losu politiku.Sad u sns ima mogucnost da to ispravi,sto i radi.Zalaze se za put ka Eu.i mnogi iz Eu ga podrzavaju.

Masa

pre 10 godina

Covek posteno priznaje da je vodio losu politiku.Sad u sns ima mogucnost da to ispravi,sto i radi.Zalaze se za put ka Eu.i mnogi iz Eu ga podrzavaju.

rage

pre 10 godina

Pre mene su bili sve sami lažovi i nesposobnjakovići. I ja sam sa njima bio isto to, ali sam onda rešio da ne budem kao oni i ... postepeno sam postao ono što vi priželjkujete.
Znači, nemam dilemu, bili smo đubrad neopevana, i to neću kriti.
Oni koji ne misle tako su i dalje ostali Srbi iz viceva o Eri, a vi ste od Francuza, Engleza i Nemca postali uvaženi Evropljani (o kojima je pisao pokojni novinar).

Licemurje za Istoriju!

smakevic

pre 10 godina

Sasvim je sigurno da srpski državni vrh želi dobre odnose sa Hrvatskom. Srbija i Hrvatska ne mogu imati isti pogled na prošlost i ne treba, bilo je zlocina sa obe strane, ali mislim da je vreme da se krene u buducnost zajedno, jer od proslosti se ne zivi.

MAŠAN

pre 10 godina

"Stara zabluda često ima više prijatelja nego nova istina."

Nemačka poslovica

Preispitaj se još jednom, možda si ipak ranije bio u pravu a sada u zabludi!

aco

pre 10 godina

Promenio se zbog interesa da dodje na vlast. Uvideo je da to ne moze postici nekadasnjom politikom, vec da je neophodno da ima podrsku zapada. Da nije promenio svoje stavove, ne bi bio u vladi.

zablude i lazi

pre 10 godina

Potpredsednik je imao previse krupnih zabluda da bi mogao biti na toliko visokoj funkciji. Nema vajde sto on priznaje svoje zablude iz devedesetih kada su te zablude gurale Srbiju u rat sa celim svetom i ekonomsku propast. Steta je nepopravljiva i danasnje Vucicevo priznanje ne znaci nista. U to vreme vecina tinejdzera je bilo svesno njegovih zabluda veoma cudno kako ih on nije prepoznavao. "Zablude" iz vremena kada je bio Milosevicev ministar donele su mu na poklon drzavni stan od sto kvadrata hoce li Vucic taj stan da vrati kao posledicu zablude Karlovac-Karlobag-Virovitica. Isto tako ce za deset godina kada potpuno unisti drzavu Vucic ponovo priznati da je i ovo doba proveo u zabludi. Neko toliko zabludeo ne moze da vodi drzavu. On je bio i cetnik i nacionalista i levicar i desnicar i evropejac i patriota. Vucic je covek bez formiranih stavova koji se menjaju u odnosu na to sta je tog momenta Vucicu korisno. Nevolja je u tome sto je Vuciceva korist direktno srazmerna nivou propasti srbije. Vucic danas sasvim namerno Srbiju zaduzuje, unistava privredu i poljoprivredu, pravi od Srbije najgoru mogucu koloniju, pljacka narod kroz nezakonito uvecane racune, dizanje taksi i poreza. Jednom cemo za uzvrat dobiti od njega izvinjenje i priznanje da je "bio u zabludi". On je uvek bio i bice omladinac Vojislava Seselja i tvorac "sigurne kuce za Ratka Mladica". Oko Vucicevog lika i dela niko normalan nema nikakvih zabluda. Lazni borac protiv korupcije i zastitnik DS kriminalaca.

mladost-ludost

pre 10 godina

Ja ovo,ja ono,mene,mene,pa opet ja-halo covece!Idi leci se malo i ostavi nas tvojih pokajanja.Znamo da si sada dobar decko,ali vidis kako ruzna proslost progoni?Evo,skapirao sam da to nisi ti i sve ti sada verujem,samo malo opusti pricu i porazgovaraj sa nekim strucnijim.

petar

pre 10 godina

a ssta cemo sa onima koji su skupo,pa i glavom,platili tvoje zablude?
ti si najveca sstetoccina ove drzzave i nadam se da necemo dugo placati ove tvoje sadassnje zablude,kojih cess tek za par godina biti svestan.

Kordunaš

pre 10 godina

Strašno šta priča ovaj čovek, a još tužnije da veliki broj ljudi to podržava, iskreno veruje u ovu demagogiju...
Ovako nešto može da kažu, recimo, lopov, kriminalac, ubica: „Živeo sam u zabludi, krao sam, prodavao drogu, oduzeo nekoliko života. Ali nema veye, promenio sam se, verujte, sad ću da postanem najveći humanista, primer dobrog i uzornog građanina, sve za dobrobit države.”
Što rekoše pojedinci - ODGOVORNOST. Čoveče, 20 godina si pričao jednu priču, nisi birao sredstva da postigneš ono što želiš, ali si uradio jedno veliko NIŠTA. Samo si naneo štetu ovom narodu... U opštini gde je gazdovala isključivo tvoja partija (SRS), u komšiluku, nastala je najveća kriminalna grupa na ovim prostorima, kakav Darko Šarić i ostali...u Šilerovoj, na pet minuta od prostorija u kojima su proveo dve decenije. I sad se ti zdušno boriš protiv kriminala i korupcije...

Puf

pre 10 godina

Mnogo stete su nanele tvoje zablude Gospodine Prvi. Jel ok da zbog tvoje politike pogine na desetine hiljada ljudi i da onda posle 20 godina izadjes i kazes da si bio u zabludi? To samo maluman narod moze da proguta... Na zalost ti vodis takav narod - ne mene ali na zalost vecina se ne seca tvoje izjave da za jednog srbina treba streljati 100 muslimana. A da li se ti secas eto te svoje zablude?

nikola

pre 10 godina

Molim objasnjenje sta kosta 2 miliona eur-a, odrzavanje hrasta ?

Razjasnite to gradjanima ako vec placamo. Ali lepo spisak, argumentovano, ili je to najnoviji spin. Ajde pozivam te na odgovornost, reci sta kosta 2 miliona eur-a godisnje odrzavanje jednog drveta. Objasni ako cemo mi vec to da placamo. Ukoliko u medijima ne bude odgovora, znacemo svi da je gosn. Vucic obican demagog. Situacija sa hrastom je indikativan primer.

Killer on the loose

pre 10 godina

Hahaha,kako je jadno!!!Ovo je isto kao kada bi muz rekao zeni "Izvini,moja ruka ce ti sada prosuti zube,ali ja stvarno nemam nista s tim,izvini unapred!!!BAAAM!!
Da,dragi,samo udri,znam da ti nisi kriv"

seljadin

pre 10 godina

treba zablude priznati ali i odgovarati za njih politicki, znaci ako je neko kratkovid pa narod povede u ambis, onda mu ne treba dati drugu sansu, jer je covek slep, ma ko ga vodio umesto Šeselja sada opet ne vidi dobro, procitajte Domanovicevog Vodju.

Pele

pre 10 godina

A gde je odgovornost za tolike godine grešaka? Zar je dovoljno to što priznaje greške? Koliko li je samo usporio Srbiju na putu prema EU? Da li bi Đinđić drugačije prošao da je Vučić razumeo ono što je premijer tada govorio? Makar da se distancirao od Nikolića koji se onako neukusno šalio na račun problema sa nogom.

ivan

pre 10 godina

'Kada je 1989. pao Berlinski zid i kada se svet promenio, mi Srbi nismo shvatili šta to znači'

Na zalost - vecina Srba su bili komunisti, i to ne Srbi, nego samo komunisti, koji su odrasli na partizanstini i Titu. To je za njih bilo sve. Komunizam, Tito i Staljin - oni su bili njihova domovina...

Lepo je to priznanje i ispovest.

Ne slazem se samo sa onim 'Mi Srbi'

Bilo bi lepo i prebrojati grobnice onih Srba koji su svoje razumevanje te realnosti platili svojim zivotima...
Jer nisu svi Srbi bili komunisti... A za neke Srbe je pad Berlinskog zida znacio i pocetak kraja komunisticke diktature...

Hrabre i iskrene reci!

Milorad

pre 10 godina

U roku od 15 minuta se srucilo 150 minusa na svaki komentar koji se drznuo protiv PPV-a. Ne, ne postoje internet timovi SNS-a uopste...

sablasni andjeo

pre 10 godina

Moramo realno sagledati kako stoje stvari, pronaci uzroke koji sprecavaju napredak i razvoj drzave, iste otkloniti da bismo krenuli napred. PPV lepo kaze da moramo da promenimo svest.

maskirana kamuflaza

pre 10 godina

Ja Vucicu ne mogu da razumem mentalitet coveka koji po ceo dan sedi i kuka kako mu ti nisi dao posao u nekom javnom preduzecu, a nece da obradjuje svoj vocnjak, njivu i tako to, a nece ni da se pokrene da nadje neki posao.

vladan

pre 10 godina

Ova godina je godina pokajanja, prvo Ruzic se izvinjava, potom mega Deda u Ruzicevo ime, Vulin takodje ne gleda sa odobravanjem sta je radio i kako mislio u proslosti, pa onda i Vucis, tako da se stice utisak "oprostite mi moju ruznu proslost" postaje moderno, sezona je otvorena cekamo sledeceg...

novosadjanka

pre 10 godina

Vucicu, mozda cu poceti da ti verujem jednim delom svog bica onog dana kada Brankica Stankovic bude setala bez policijske pratnje! I kada budu rasvetljena sva ubistva novinara, politicara, vojnika, i drugih neduznih ljudi, ubice na dozivotnoj. I kada resite sve afere poput koferceta, dzakova glasackih listica i jos mnogo BRLJOTINA!!! Do tada si za mene samo jos jedan u nizu ljubitelja vlasti i to da si se promenio su za mene prazne price bez pokrica...

lidija

pre 10 godina

Covek je barem priznao, a ne kao ostali.
(Dijana NBG, 21. januar 2014 15:14)

Duso moja,ne znam koliko godina imas,pa ne znas ko je bio AV,ono secanja blede,sta zna dete sto sad navija za njega,ako je tad imalo 8-12 godine,a sad vec 25-30. Mozda mi stariji znamo,pa imamo i secanja.A pitaj,npr.procitaj sta kaze Curuvijina cerka,a nijedan medij ne prenese to,sem dva tri, njeno misljenje o AV iz 1999,ministru informisanja u vreme kad je ubijen njen otac.Neka objavi Kurir, Novosti, Informer, Pink,SKY,Kopernikusi,Dnevnik to. Pa nije Vucic slusao ploce pa presao sa Tome Zdravkovica na Elvisa Prislija ili umesto Jadranskog zavoleo Egejsko more. Mozda ti i ja mozemo menjati misljenja,ali ko se bavi politikom i utice na zivote ljudi ne moze i ne sme. Jer to menjanje misljenja,stavova,biranje neprijatelja,prijatelja,nekad izazove duboke lomove i nesrece,ratove i mnogo,mnogo izgubljenih zivota.

xy

pre 10 godina

evo, proste matematike: od 100% poslatih komentara, oko 75% je protiv snsa. dakle, sutra kada bi bili izbori, sns bi opet pobedio: ovde se javljaju mahom tzv. beli listici, koji sede kod kuce, dok sns ima centar birackog tela nalik na muslimanske fundamentaliste - svi ko jedan bez obzira na vremenske uslove izlaze na izbore. Beli listici - razocarani gradjani i gradjanke Srbije. Oni nisu ni za Vucica, ni za DS, ni za Pups, ni za SPS, ni za DSS, ni za LDP. Oni su razocarani i ne veruju vise ni u sta. NI u koga. Svi lazu i kradu. DOBRO JUTRO BELI LISTICI. Da vam nesto kazem,beli listici , mada vi to verovatno i sami znate: Odri Hepbern ne postoji u politici. Politkom se bave lopurde i hohstapleri. Vremenska kapsula ne postoji. Izgubljeno vreme je izgubljeno vreme. Ako mislite da sedenjem kod kuce i glasackom apstinencijom vracate milo za drago politickim partijama: VARATE SE - njih svakako finansiraju tajkuni, mafijasi, lopurde. Tako je svuda u svetu. Dakle politicke partije u bilo kojim godinama najvece krize i njihovi lideri - opstaju.Vracaju se preporodjeni za mesijanskim zavestanjima poput ovog PPVS. Dok vi trunuete. Trunete svakog dana malo, po malo, dok vam deca zaboravljaju Dostojevskog, a gledaju Staniju i Soraju. Mislite da nema veze? Ima veze. Pogledajte bilo koju od opstina u Srbiji, pogledajte Srbiju u poslednje dve godine. Pogledajte ministarstva. Pogledajte obecanja. I ostanite kod kuce. Cekajte bolji zivot. Ima na rtsu svako vece repriza reprize. Aj cao.

Nijazi Kuqi

pre 10 godina

I ja priznajem da sam bio u zabludi jer nikako nisam verovao da ce Vucic danas, u Briselu, priznati svoje zablude, koje su dovele do raspada jugoslovenske federacije, povampirenja srpskog klerofasizma, strasnih, krvavih, rusilackih ratova, genocida na Kosovu, BIH i Hrvatskoj!U Srbiji on je "prva lasta" ali se ocekuje "prolece".

Petar S.

pre 10 godina

Majstore!
Zbog takvih "zabluda" i srpskih ZRTAVA U VEZI SA NJIMA se ide U CUZU DOZIVOTNO!!! I to bez obzira na ove vase "prostituke" koje klikcu na Vebu, jer KAD NE BUDE VAS - NECE BITI NI NJIH!!!!!!

A to je nesto sto mi znamo o to pre njih i vas.


Zbog toga, kao i zbog onoga sro ste obecavali u predizbornoj kampanji, a sada radite nesto sasvim drugoo od onoga STO VAM JE BILA PRED IZBORNA KAMPANJA, VAM KAZEM:

Sudice vam, ako ne srpski Narod onda srpska ISTORIJA.
Kod nas je bilo dosta onih koji SMATRAWJU DA ISTORIJA POCINJE OD NJIH. Sto je symbol malih i ISKOMPLEKSIRANIH VODJA.

DOBRO gledajte da se ne nadjete u njihovom drustvu.
PAZITE STA RADITE!!

Jer kao sto sam reakao mnogo puta ranije, ima nas koji skupljamo sta je receno ranije tokom 14 godina, pa po tome i sudimo.

Petar S.
21/01/2014 (16:22)

Milos

pre 10 godina

Savrsena izjava za SNS botove mogu da masturbiraju na minimalcu samo da je vucic skapirao sta i kako nakon 14 godina .Odavde treba bezati juce jer ostati u sredini SNS botova ravno je samoubistvu .Sto prostije to jednostavnije Vucicu da te fanovi lakse razumeju nemoj terminologiju da upotrebljavas mislice da im pricas na kineskom .Kolko glupih ljudi zivi u ovoj Srbiji pa to je strasno .

Dragi

pre 10 godina

I kako on to misli, da može da se izvuče, a da ne odgovara; jer je bio u zabludi? Ili će pokušati kasnije kada mu budu sudili za veleizdaju, da je isto tako bio u zabludi i da su ga sa Zapada prevarili?
E neće da može, vUČKo!

Balačko

pre 10 godina

Svaka čast na kajanju, ali to nije dovoljno da bi vam dao glas za političko delovanje iako dela koje sada činite, političari koje podržavam ne bi mogli ili smeli iz egzistencijalno opravdavajućih razloga. Tu pre svega mislim na rešavanje tzv. kosovskog pitanja, koje vas je, ako hoćemo da budemo objektivni, dovelo na vlast i na njoj spolja pridržava.
A, zašto pokajanje nije dovoljno? Vi ste oko 18 godina vodjenja pogrešne politike imali priliku da pređete na ,,pravu stranu'', ali niste. To ste učinili tek kada ste shvatili da dotadašnja demagoška politika gubi popularnost (za to pitanje, pitanje popularnosti, marketinga, vještiji ste nego za bilo šta drugo). No, ta promena, iako ne moralna kada se uzmu u obzir zakletve koje ste godinama davali Šešelju, ipak je nešto što je dobro, ali to nije suštinski važno. Važno je to što vi za pomenutih 18 godina zablude niste bili u stanju da sagledate realnu geopolitičku sliku, stvarnost koja nas okružuje, ono šta je najbolje za našu zemlju. E, time ste se diskvalifikovali za ozbiljno baljenje državničkim poslom - nemogućnost brzog ocenjivanja i, ako je potrebno, promene političkog kursa, shodno opšim prilikama, a u cilju opšteg boljitka.

Neko tamo

pre 10 godina

"Za Srbe je sada lakše da budu samokritični, mogu da kažu 'Vučić priznaje da nije u pravu, možemo i mi'.

Ljudi moji, svevisnji gospodar je priznao, pa ce sada i nama zabludelom stadu biti lakse da progledamo! Ziveo Gospod nas, milostivi, oprostice nam gresnu proslost!

grunf

pre 10 godina

Naravno da je sve sto Vucic prica demagogija i marketing, ali najveca je ovo smanjivanje plata drzavnim sluzbenicima koji zaradjuju preko 550 evra (kao da je to malo bogatstvo). Nijedno sluzbeno vozilo ( od sigurno nekoliko desetina hiljada) nije prodato niti izbaceno iz upotrebe; budzeti agencija i javnih preduzeca nisu smanjeni - mogli su da budu prepolovljani bez ikakvih posledica, javne nabavke nisu smanjene - mofle su da budu prepolovljene na godinu dana bez ikakvih posledica... Samo je uvedeno smanjenje plata visokoobrazovanim kadrovima, i to je jedina meta stednje! Uravnilovka! E moj Vucicu, pusti demagogiju!

Milutin M.

pre 10 godina

Greška i zabluda je kad vjeruješ da je Zemlja ravna ploča. Greška i zabluda je kad vjeruješ da je u Africi vječni led. Greška i zabluda je kad vjeruješ da se Sunce okreće oko Zemlje. Ali, kad provodiš politiku koja ubije, satre stotina tisuća ljudi, akad ta politika doživi vojni, kulturni i civilizacijski poraz, pa onda promjeniš ploču, nije zabluda već oportunizam i pokušaj izbjegavanja zaslužene kazne.

morgen

pre 10 godina

svako moze da pogresi. a da prizna gresku e to vec ne moze svako. svaka cast za hrabrost
(nesailo, 21. januar 2014 16:03)

Koja si ti mubadala...kad ce Darvin da nam dodje... Pa nije pogresno citirao brojeve pobogu, vec je 20 godina zastupao krvavu i otrovnu ideologiju svakodnevno. Ne kao dete, vec kao poodrastao covek. Tek ako sledecih 20 godina bude pricao ovo sto sad prica i poceo da radi kako govori, verovacu mu

Karlo

pre 10 godina

Ovi sto su docekali da pisu negativno,pojma nemaju o cemu covek prica.
(kia kia, 21. januar 2014 15:32)

Dobro je da ti imas pojma. Javi mu se da ti napravi bebu pa da vas bude jos vise koji "razumete" o cemu on prica.

my way

pre 10 godina

"To je bio proces. Nije da se jednog jutra probudiš i jednostavno kažeš – ja sam drugačiji..." vec prvo moraju da te plate. A narod, koji nije placen, ostao je isti, srpski narod, zao i zatucan. Taj narod, njegov mentalitet, to je nas najveci problem i mi taj narod moramo da promenimo za neki drugi narod, kao vas divni nemacki narod, koji je tako protestantski etican i bez mrlje u istoriji. Zeleo bih ovom prilikom da se izvinim nemackom narodu ako nisam dovoljno u ovom intervjuu za medije u njegovoj zemlji popljuvao svoj srpski narod. Obecavam da cu za njega i Nemacku i kao vodja Srbije i mnogo vise jos uciniti u buducnosti i molim da mi se plata na osnovu dosadasnjih rezultata i ovog obecanja poveca.

roger

pre 10 godina

Sta bi bilo da ja opljackam banku ili nekoga ubijem i priznam. To znaci da sm uvidela greske i hocu da se promenim. Znaci izlazim slobodna. Da se setio da se izvine, NE, SNS se saginjati nece.

sladjana

pre 10 godina

@Nemanja

On misli tvojom glavom, ali ja mislim svojom. `Ajde da prebrojimo prave intelektualce u vasim redovima (ako ih ima), i da ih pitamo sta misle o PPV.

repent

pre 10 godina

@ (bubica 2, 21. januar 2014 16:33)

Dobra poenta - nekad treba reci izvini. Ali on nije rekao izvini.
Nekad treba reci: sramota me je sta sam radio, u cemu sam ucestvovao, sto sam doprineo unesrecenju toliko ljudi. Sto sam doprineo tome da danas ne mogu da vodim ovu politiku koja zvuci smislenije, nego sam podstrekivao najanimalnije instinkte kod ljudi. Ali on to nije rekao.
A, znas zasto? Zbog toga sto je suocavanje sa tim korak do prihvatanja odgovornosti za stravicne stvari i iskrenog uvidjanja da ti vise nemas nikakav moralan legitimitet da se bavis politikom. Nego ti kazes svi gresimo, takvi smo i relativizujes kirivicu - svi smo gresni = niko nije gresan.
To znam da se vama svidja ali to je neintuitivno i po mom misljenju duboko pogresno

ccc

pre 10 godina

@E ovo je da samo da se nasmejes, ti kazes kako je on zastupao krvavu i otrovnu ideologiju, pa vi to radite i dalje svaki dan i dan danas pozivate na sukobe i da sve resavate tom "krvavom"idelogijom, malo ste vise kontradiktorni u komentarima.
(SASA, 21. januar 2014 17:54)

Za ovakve deluzije samo dijagnoza, pecat i kopcanje na ledja. Shvatam ja da papir/internet trpi sve, ali je zaista problem kada neko toliko iskrivljeno vidi stvarnost, a ima pravo glasa.

fidel

pre 10 godina

Ja to nebih nazvala zabludama. Mnogo je to vise od zabluda bilo.A bilo ih je i u poslednje vreme. Marsalov plan ti ne zaboravljam. Gde je Stros Kan.

Pojeo si nam godine života (neprocenjivo)

pre 10 godina

Nemam ništa od njegove naknadne pameti i što priznaje da je grešio a to neki drugi ne rade. On je svojim činjenjem i nečinjenjem direktno odlagao i odugovlačio neke procese - da ne pričamo o konkretnim žrtvama u brojkama. Mogu oni da ga tapšu tamo koliko hoće što im je on odradio posao, ALI MI SE OVDE ZNAMO. TO ŠTO SU MU ONI OPROSTILI ME NE ZANIMA - ONI GA NE VODE KUĆI NEGO GA VRAĆAJU NAMA DA SE MI SA NJIM CELOG VEKA PATIMO.

ko ga ne zna...

pre 10 godina

@Kako si se ti nasao prozvan da mi je znati ili samo potvrdjujes ono sto je i Vucic rekao. Pa mi smo sami sebi najveci neprijatelji, spremini smo sve da iskritikujemo da svakom nadjemo manu, a sami sebe nikad ne gledamo, sta god da se uradi i kako god da se uradi ne valja.Sve cekaomo da neko drugi uradi umesto nas i da nam padne sa neba.
(DEJAN, 21. januar 2014 16:26)


Pa, ne, nego, vidis, neki od nas jesu bili samokriticni, jesu znali da razlikuju dobro od loseg, jesu znali ko je zasluzan za ludilo devedesetih, ratove, zrtve, tugu. I glasali smo protiv toga, borili se, zrtvovali mnogo. I sada neko sve to relativizuje, jer je kao shvatio neke stvari, promenio misljenje.

Nije on rekao da treba da se menja upravo taj glasac, koji je njega glasao devedesetih. On kaze da ceo narod treba da se menja. Upravo to je kardinalna greska. Dokle god neko generalizuje, uopstava, nema napretka za ovu drzavu. Pojedinac je stub drustva. Osvescen, racionalan, obrazovan, ostvaren pojedinac. I tek sa svim zdravim i uspesnim pojedincima i drustvo na globalnom nivou moze da bude zdravo i uspesno. A on svu odgovornost rasplinjuje na narod, na sve, na neko mnostvo, sto je u apsoltnoj kontradikciji sa onim sto tvrdi, sa navodnim njegovim licnim preobrazajem.

Tako da, nisam ja prozvan. Prozvani smo svi. I za svakog normalnog, to je UVREDA!

Milan

pre 10 godina

Ma jasno, vjerovao je u politiku krvi i tla koje je odnijela nekoliko desetke tisuća života i devastirala nekoliko država kad mu je bilo osam godina, pa kad je malo sazrio i prošao osnovnoškolsko obrazovanje shvatio da je pogrješio. Zar Srbi stvarno vjeruju ovakvom tipu?

dragan simić

pre 10 godina

Kada se pročita tekst pažljivo i izmedju redova ,nameće se zaključak: gospodin potpredsednik veliča zapadne države(nemačku posebno),a svoj narod grdi,da ne kažem nešto teže! To "posipanje pepelom" bez razloga ( kad kažem , bez razloga, mislim što to Vučić kao mantru ponavlja već dugo) ničemu ne vodi, već samo "šargarepici" EU koja proglašava ovu vladu - najkboljom,a prvog potredsednika - najačom osobom. Da ne bude zabune, ja sam glasao za SNS i Tomu Nikolića. Danas gledam ova dogadjanja ,izjave i moram priznati da mi je sve to mučno, jer tek smo počeli nešto ...Turska 30 godina ovo radi ,Makedonija ,da ne pogrešim,ali ima petnaestak .Suština je da se mi uredimo iznutra,a za to nije potrebno ovo što činimo izjavama,gde sve naše - podcenjujemo,a sve tudje,zapadno, veličamo. Očekujem uskoro da ćemo uputiti zahvalnost NATO bombarderima, u kojima su prednjačile zemlje EU, što su izvršili agresiju na nas, što su nas posipali uranijumom i čestitali nam pravoslavne parznike porukama ispisanim na projektilima.

milan

pre 10 godina

Konkretno Vučiću nabroj sve tvoje zablude ma koliko dugačka lista bila i još nešto distanciraj se od tvojih istomišljenika iz tog vremena, samo tako ćemo ti i verovati. Druga stvar je Vučiću zašto to tako nismo mi ovde čuli nego tek iz FAZ to saznajemo, nije li bilo u redu da se prvo glasno i jasno za sve te kako ih zoveš "zablude" ovde nama izvineš a ne da se pereš pred evropskom javnošću a mi kako hoćemo. Vidiš to je još nešto što ti mnogi neće oprostiti u Srbiji tako lako.

" Cika-Ramadan "

pre 10 godina

(Bucko razmisljam, 21. januar 2014 13:59///////
Bucko u pravu si!

Predlazem ti za modrator, jer je tacno vecina komentara objavljaju samo tih sto odgovara dnevnom politikom, mozda da ne bi dobili otkaz iz posla.

Бојан Илић

pre 10 godina

Lidija!
Драшковић је био комуниста, па онда монархиста а сада статиста највероватније у Вучићевој влади заједно са Чедом!
И он је позивао на "борбу против усташке каме"....
Али небитно....
Сви су они марионете, јер да је неко "својеглав", не би био на челу Државе.... То се одавно зна!
Поздрав

Zoran.hr

pre 10 godina

Svaka cast ako to iskreno misli, iako sumnjam u to. Da li se moze promjeniti stav jednog takvog covjeka u 20 godina, koji je drzao onakav govor u Glini ?

xxx

pre 10 godina

Pa nesto pricamo ja i prijatelji prije neki dan, i onako iz sprdnje pita mene drug da li bi za 500 € mjesecno deklarisao se kao gej(iako nisam, i zivim u maloj sredini) ja bih prihvario objerucke to! Da li ima analogije istorija ce reci....

Skeptik

pre 10 godina

E pa Vučiću, pošto si javno deklarisao da si sposoban da uvidiš i priznaš svoje zablude, iskreno se nadam da ćeš na isti način jednog dana da priznaš i svoju sadašnju, evrofanatičnu zabludu. Nadam se ne prekasno.

Yanko

pre 10 godina

I ja se, Vucicu, plasim naseg mentaliteta. Ljude je unistio socijalizam-navikli ljudi da ne rade i da spavaju na poslu, a ne zele u EU da jer tamo mora da se radi.
(emotivno ugasena, 21. januar 2014 19:36)

Rekao bih da nije socijalizam uništio ljude već obratno - ljudi su uništili ideje socijalizma! Misliš da su ljudi u predratnoj, kapitalističkoj Kraljevini bili vredniji? Ahaa!

Misha

pre 10 godina

Vrhunac neodgovornosti, a gradjani ne umeju i ne mogu da kazne, za 10 godina Vucic ce govoriti o svojoj zabludi o EU i to s nekog visokog drzavnog mesta. (...lud zbunjenog)

Бојан Илић

pre 10 godina

Како рече један паметан човек:
" Када кренеш у претицање, само додај гас!"

vuk i cud

pre 10 godina

"Bojim se naseg mentaliteta",da i ja,narocito kada tebe pogledam! Do izbora
si govorio jedno o toj EU,zaverama,ratnim zlocincima,aod izbora "okrenuo pl
ocu"! Pa i danas na svecanosti,umesto prigodnih reci ti i Dacic vodite vasu
politiku protiv onih u Beogradu(DS)!? Zalosni ste.

Optimista

pre 10 godina

Slazem se, pod uslovom da se vrati sva lova koja je maznuta od '90 na ovamo i da svi odgovaraju za svoje zlocine. Do tada, adios! :-)

Hypatia-NS

pre 10 godina

Pamtim Vucica od ranije vrlo dobro i nikada nisam bio na toj strani mogu slobodno reci na suprotnoj, ali covek se promenio i to na bolje i radi ono sto su drugi samo pricali ili cak nisu smeli ni pricati. Necu sigurno glasati za njega suvise dobro pamtim,ali ga za ovo sto danas radi necu kritikovati. Eto moja podrska za ovaj clanak u Nemackim novinama ,Curuviju,EU.

Dragan

pre 10 godina

Ceo svet ceni rad red i disciplinu...samo mi pametujemo i pravimo se pametniji od svih. Ne cenimo znanje...ona deca koja uče etiketirana su kao štreberi...drugovi ih izbegavaju, roditelji decu pozivaju na nerad i tolerišu im ljenost...opravdavaju im izostajanje iz škole...upućuju ih na zvezde granda...svi bi da pevaju niko ne bi da radi...u klubovima su nekad mogli da treniraju samo ako nemaju nedovoljnih ocena...sad nažalost nije više tako...čak nam i u kolektivnim sportovima ne ide zato što igraju "Mamini i tatini" sinovi a ne oni koji stvarno znaju da igraju...Glavne zvezde su nam učesnici "Farme" svi se diče čitalačkom sposobnošću g-dina Ekrema...a pitanje je da li i sami bolje čitaju! Nekada se za dvojku moralo nešto znati danas na žalost ne...pre nekoliko godina nisu nam trebali školski policajci danas nam deca i omladinci lome prekidače, liftove, klupe, lampione...tuku vozače gsp-a,...to nam nije došlo preko noći pa neće preko noći ni otići...svako iole ozbiljan treba sa pravom da bude zabrinut!!!

Kimi

pre 10 godina

Objektivno je Vučić u pravu za sve što stoji u intervjuu. Svi se pozivaju na radikalsku istoriju i kako je on pričao jedno, a sada drugo, i šta sada?! Ne razumem?! Jel čovek ne može da se promeni?! Gde piše da ne može, naravno da može i evo dali smo mu šansu, a on je u potpunosti opravdava. Za ove kvazi evropejce iz opozicije je gospodin.
Nemam nijednu zamerku na njegov rad.

Boban i Deki

pre 10 godina

Sa pravom se plaši čovek našeg mentaliteta, pa pogledajte samo ove iz opozicije i njihove simpatizere koji danas u 21. veku seju mržnju i netrpeljivost. Sve iz razloga zavisti, predrasuda, kompleksa. Ni ja nikad neću razumeti naš mentalitet.

monk

pre 10 godina

Živeli smo u prošlosti, sada krećemo ka budućnosti. Imali smo viziju da svet treba da se prilagođava nama shvatili smo da ipak mi moramo da se prilagođavamo svetu. Naravno svako ima pravo na gršku , ali je najbitnije da je vidi na vreme i da pokuša da je na vreme ispravi.

Marija

pre 10 godina

Dzabe se trudite, vi partijski grupiji. Dzabe pranje ppv-ove biografije. Bice tu gde jeste dok ne odradi za zapad ono sto treba, a potom na smetliste istorije. Mozemo se tesiti, ma koliko to bolno i nepravedno bilo, da ce bar nesto korisno za Srbiju da uradi.

Beli

pre 10 godina

Politika me nije zanimala, smatrao sam da su, bar se u poslednjih 10 godina tako pokazalo, naši politčari obični manipulatori koji nisu u stanju ništa da sprovedu, a puni su obećanja. Gospodin Aleksandar Vučić me je demantovao u potpunosti. Srbiji je definitivno trebao ovako odlučan i odgovoran čovek.

Jovana

pre 10 godina

Заблуде су део животног искуства, које нам дају материјал да мењамо и изграђујемо ставове који могу да користе и другима, ако за то имају слуха.

Zdravko Colic

pre 10 godina

@(rage, 21. januar 2014 15:23)
Mozes ti da pricas sta hoces o buducem premijeru Srbije, ali on ce i tebe, zajedno sa svima nama da uvede u EU.

Darko Dare

pre 10 godina

Volim kod gospodina Vučića što stoji iza svojih obećanja,što prihvata svoje greške i što se ne hvali svoojim uspesima kao drugi.Moramo da menjamo svest naroda i sada kada nam je više nego ikad potrebna sloga da izđemo iz blata nesme da nas pobede inat zavist ili šta već...

Nikako

pre 10 godina

@Вучић поручује свим грађанима Србије: ''Будите беспомоћни, радиће са нама шта су и са мном, радиће шта хоће и са вама!''
(НЕ ЕУ фанатицима на референдуму!, 21. januar 2014 13:35)
Mozemo verovatno zauvek da ostanemo buntovnicka zemlja na brdovitom balkanu i da ratujemo i svadjamo se sa svima ali sta gradjani Srbije mogu da imaju od toga? Probali smo i ne ide. Sad bi smo mogli da probamo drugacije. I drago mi je da imamo nekog da povuce drzavu u tom pravcu.

Guliverova snajka

pre 10 godina

@(wiseman, 21. januar 2014 13:34)
Na koje godine mislis? Onih 10 kada je sps bio na vlasti ili onih 12 kada je ds bio na vlasti? Na sta konkretno mislis?

LaHitana

pre 10 godina

Patetika i podsmeh čini okosnicu većine komentara. Da li je to do nedostatka argumentacije ili "inspiracije"? Naš narod kaže: „Sve se menja, sem kamenja“. Čovek uči dok je živ. Fakti i inputi koji čine gro politike su živa stvar, trpe promene, prilagođavaju se i po mestu i po vremenu. Tako i čovek, ma ko on bio.

ko prizna pola mu se prasta

pre 10 godina

Koliko licemjernih komentara. Sta sad svi napadate covjeka u stilu eeee koliko ti je trebalo vremena da shvatis. Pa zar nisu SPS-SRS-JUL drzali i do 80% skupstine 90tih? Zar vas nije samo slaba izlaznost na jednim izborima spasila toga da vam Seselj bude precjednik? Ko je glasao za njih? Vanzemaljci? A koliko je trebalo VAMA koje se im davali podrsku da priznate vlastite zablude? Sve je covjek dobro rekao: sami ste si krivi. Ja ne krivim ni Slobu ni Vucica ni Seselja. I to vam kaze jedan Hrvat koji se tih godina vucarao po sklonistima i prezivljavao od humanitarne pomoci radi zabluda koje je PPV u to vrijeme propagirao a VI masovno podrzavali.

Samosvest

pre 10 godina

Svako ima pravo da promeni svoje mišljenje i svoj stav. Jednostavno, nije isti mentalni sklop čoveka sa 20 ili 40 godina. Iskustvena crta igra važnu ulogu. Činjenica je da su se ključne promene u pregovorima sa EU desile uz veliki uticaj Vučića. Šta će biti u Briselu možemo, s velikom verovatnoćom i pogoditi, ali prvi put od uvođenja višestranačja u Srbiji. To je prvorazredni politički događaj. Međutim, ukoliko ne budemo krenuli u investicione radove, a ima ih značajne vrednosti i skoro u svim poljima, isti Brisel će nas do 2020.godine uz put izgubiti,odnosno bez ustezanja zaboraviće na nas. Tada bi, doista, bili u nerešivom problemu po naciju i državu, čega je svestan prvenstveno Vučić, pa otuda i ovoliki trud i rad da se privuče inostrani kapital.

Despina

pre 10 godina

Srbi su sami sebi problem . Aleksandar Vučić zaista radi na tome da Srbija ide na putu ka EU. Srbija nije imala sposobne ljude na vlasti nije imala sposbne političara koji će prihvatiti i napraviti zakone EU. Prvi put u istoriji Srbija ima budućnost , Srbija ima reformiste i političare koji su sposobni da državu izvuku iz ekonomske krize. Zahvaljujući radu Aleksandra Vučića Srbija će biti jedna od najrazvijenih država u Evropi.Građani znaju kome će pružiti šansu na sledećim parlamentarnim izborima, i znaju da će Aleksandar Vučić svojim znanjem Srbija uvesti u EU. Građani žele funkcionalnu vlast koja će brže donositi odluke i sprovoditi reforme.

Serendipiti

pre 10 godina

Drugi bi svoje zablude prikrili i pravili se ,,ludi'', pa vidite dokle nas je to dovelo. I sada, kada neko nesto prizna i preduzima odgovornost za sve sto kaze, uradi i misli- ni to vam nije dovoljno.

gospojinkaP

pre 10 godina

Svima ovima kojima se stranka raspada jer ne rade kako treba i rade iskljucivo u licnom interesu i jeste najveci problem sto ne ogu da priznaju da NISU U PRAVU, te nisu ni sposobni da promene to sto rade pogresno, al to je njihova greska i njihov neuspeh. Srbiju vodi uspesan koji ume i da donese odluke od kojih su svi bezali i koji je odgovoran za sve sto cini, te su i rezultati njegovog rada vidljivi i cene se i u svetu, te teko ga ceni i EU. Bravo Vucicu za sve do sada ucinjeno.

ORAO - PAO - SOKO - DOLAZI

pre 10 godina

Godine cine svoje i drugacije gledamo na stvari mlad covek ne razmislja kao iskusan covek to je valjda svim prihvatljivo. Aleksandar Vucic nema problem da prizna svoju gresku upravo iz mladosti. U jednom momentu svaki covek shvati , da ne mozes sam protiv svih. To je Aleksandar Vucic na svu srecu gradjana Srbije na vreme video i svaka mu cast na priznanju da je gresio. Sada treba da gledamo napred , da ne ostanemo na stupnju na kojem smo trenutno ,vec da i dalje radimo na sebi. Samo tako mozemo da idemo u korak sa vremenom koje je pred nama, koje moramo iskoristirti maksimalno kako bi nam bilo bolje.

ljubbbvess

pre 10 godina

Samo kada sebi priznamo svoje greske.mozemo ih ispraviti,sve dokle zivimo u zabludi i zelimo i sebe da ubedimo u nesto sto nije ispravno ne mozemo napred...

Gacur

pre 10 godina

Svaka čast !!!! Treba priznati kada pogrešite,svi ponekad u životu pogreše sve je to normalno za ljude i nije sramota priznati

Jovan

pre 10 godina

Najteže je priznati svoje greške, zablude. Ko ima u snagu, ide napred, postaje uspešan. Vučić se ne libi da to prizna i to je njegov kvalitet.

tisina

pre 10 godina

Naravno, to je boljka svih Srba:neko drugi će rešiti probleme, pašće rešenje s neba...Činjenica je da Vučić drži sve konce u rukama i da ništa ne prepušta slučaju.

Promena na bolje

pre 10 godina

Zemlja smo koja je četvrt veka, namerno sistematski razarana i gušena, najviše spolja, iz razloga obaranja našeg statusa, rejtinga, i na kraju ekonomskih kapaciteta. Sada kad smo siromašni, raslojeni i podeljeni, poniženi i ranjivi, kao hleb nasušni nam treba politička stabilnost na duži rok, da se zaposlimo, da radimo, da stvorimo akumulaciju, jer zahvaljujući prvenstveno Vučiću projekata i investitora ima. Brisel jeste razlog za izbore jer je on kruna realne i održive politike. Iza Brisela su najvažniji rad, ekonomija i akumulacija viška vrednosti. Vučić se pokazao kao izuzetno pragmatičan lider, koji je tačno procenio put kojim zemlja mora da se „izvuče iz živog blata“. Kao i sve, i čovek se menja, to je normalan i prirodan proces. Ovakvi ostrašćeni komentari su samo pokušaj da se pažnja čitalaca skrene na drugu stranu.

sani

pre 10 godina

Čovek s godinama,zrelošću i saznanjima, kao i boljim sagledavanj!em realnosti u svetu menja i svoje mišljenje.Nije sramota to priznati.

komentar

pre 10 godina

Normalno da je trn u oku kada smo mi bolesna sredina! Umesto da pohvalis neciji rad i da mu pomognes lakse je da pljunes na sav njegov rad.

Sonja

pre 10 godina

Pa SNS ne bi nastala da nije shvatila da je vreme za promene. Ne možemo stajati u mestu i čekati Godoa! Početak integracija je na žalost mogao i ranije početi ali pošto se od vlastitih interesa nije moglo misliti i na Srbiju, tek nam se sad u vreme ove vlade to događa. Nikada nije kasno!

Matija

pre 10 godina

Vučić je nekad grešio ali sada te svoje greške priznaje i radi naporno na napretku Srbije,a ovi što ga napadaju neka se zapitaju kako su oni radili i zbog čega smo tu gde smo?!

Sukie

pre 10 godina

Opet patetika, napadi, podsmešljiv prizvuk svemu što dolazi od Vučića i SNS. Zar nije to tako „trolovski“ providno? Prirodno je da čovek revidira svoje stavove, menja se i usvaja nove postulate ponašanja i delovanja. Pravi uzrok ovakvih komentara je u činjenici da je upravo Vučić i najzaslužniji za današnji istorijski uspeh srpske delegacije u Briselu. Sada je prioritet svih prioriteta inostrano investiranje u već opredeljene projekte zbirnog potencijala oko šest milijardi evra, u „Beograd na vodi“, „Južni tok“, poljoprivredu, železnicu, puteve, rudnike i industriju. Novih preko 200.000 zaposlenih, svih struktura, je „srpski san“. Briselski pregovori su praktično kvalifikacioni preduslov. I sa petinom ovih investicionih zahvata ne bi bilo ni rebalasa budžeta za ovu godinu. Zaista bi svi osetili olakšanje, sigurnost i puniji buđelar krajem godine. Treba imati u vidu da od svih izbora narod bira ove prioritete.

MajdaMM

pre 10 godina

Kada bi i drugi sledili ovaj primer i menjali sebe, promenili bi i Srbiju. Ne treba se stideti niceg sto je bio, jer ima cime da se pohvali-uvideti gresku i uciniti promenu koja je rezultirala i promenama u Srbiji na bolje je samo za pohvalu.

NenaTOM

pre 10 godina

najteze i jeste promeniti sebe i svoj ugao gledanja, najteze je mnogima u Srbiji priznati i da grese i da su gresili i da sada Vucica kritikuju bez potrebe i takvima je tesko i priznati da se Vucicevi rezultati rada primecuju i da su zaista u interesu gradjana, al polako..narod primecuje to je najvaznije

bozicaMo

pre 10 godina

Kada bi mogli ovi koji kritikuju da se promene i shvate da kritika bez razloga je kontraproduktivna i da iskrenost i trud da se najteze ostvari (promeni sebe, bude bolji i odgovoran i stoji iza izrecenog) shvatili bi i velicinu dela i rezultata rada Vucicevog.

stankaFr

pre 10 godina

Mogli bi mnogi u Srbiji da slede ovaj primer, pa prvo sagledaju gde grese, pa onda menjaju malo sebe, pa onda priznaju i da su kritikovali bez ikakve osnove Vucica, pa i da njegovim radom smo se i priblizili EU i da nas gledaju drugim ocima i svi nas mnogo vise uvazavaju.Inace im propade stranka...

tvitiii

pre 10 godina

Naravno da nam niko drugi nije kriv za sve sto se desava u nasoj drzavi sami smo sebi krivi,sami sebi krojimo buducnost i kakava ce nam ona biti zavisi iskljucivo od nas samih...

Glavni arhivator

pre 10 godina

Svaki normalan i razuman covek moze da promeni svoje razmisljanje i svoj stav, posebno je pohvalno ako je ta promena na bolje kao u ovom slucaju, Vucic je vremenom uvideo da su potrebne odredjene promene u stavovima koje ima i to se pokazalo kao jako dobro, kako po njega tako i po sve nas jer nas je sve zajedno poveo dobrim putem.

Avvaks

pre 10 godina

Sviđa mi se način na koji radi prvi potpredsednik Vlade. Ovo što je napomenuo da se stvari nazivaju pravim imenom i govori onako kako jeste, pa to ljudi mora da počne. Ne možemo živeti večito u zabludi. Po Vučićevoj podršci u narodu, nadam se da to počinjemo da usvajamo. Daj Bože.

Tihi

pre 10 godina

Pa mi smo uvek jedno mislili, drugo radili, treće pričali, to stvarno do sada jeste bila praksa. Konačno počinjemo da ličimo na državu i državni organi napokon rade svoj posao. Prethodnih 10 godina smo bili, slobodno mogu reći, banana država, eto. Ne kažem da je sada ekspanzija na svakom ćošku, ali se ide u to pravcu.

Mikins

pre 10 godina

U potpunosti razumem Vučića i njegov strah, nije nam strano, a u nekoliko navrata kroz istoriju se pokazalo, da sami sebe ukopavamo. Pogledajte šta radi opozicija kod nas sada, umesto da argumentovano kritikuju tamo gde ima osnova i pomažu i sebi i ljudima u stvaranju boljeg društva, oni podstiču mržnju, zavist, a time i društvene nemire. Ja to ne razumem, kao što ne razumem ni ono vezano za hrast. I tu se slažem sa Vučićem isto.

Tutankamon

pre 10 godina

Ljudski je gresiti, a isto tako i oprostiti. Mislim da svaki iskren čovek zaslužuje oprost i podršku (ne mislim naravno na ubice), ali svi ostali zaslužiju. Evo i Vučić priznaje da je bio u zabludi, to je ljudski.

misljenje

pre 10 godina

ne znam sta je tu toliko cudno, covek je samo iskren, a i svako ima prava da pogresi i promeni misljenje, pocnimo od samih sebe ...

Aladin

pre 10 godina

Svako ima pravo da greši, da posle razmišljanja o prošlosti shvati da bi možda bilo bolje da je bilo drugačije. Ne vidim zašto toliko buke oko ovoga što je izjavio Vučić, pa i on je samo čovek ili nije?

DeskoBUK

pre 10 godina

nije nikad kasno za promene, niti je ikada lose priznati da su dobre promene Vucica i njegovih stavova i Srbiju promenili i uspesno priblizili EU. Nije kasno da to priznaju svi oni koji ne mogu da se promene i da konacno sliku onoga sto Vucic radi pohvale, jer kritikama mesta zaista za njegov rad NEMA.

wiseman

pre 10 godina

Ljubi ga majka on je bio u zabludi ali se promenio.
Sad sto su te njegove zablude nama odnele 20 godina zivota...dobro, necemo valjda da sitnicarimo.

Jole

pre 10 godina

Samo Nemcima nije objasnio kako to sve misli da postigne postavljanjem nestručnih i neposobnih ljudi na najodgovornija mesta? Imamo ministra koji nema predstavu koji nema predstavu koliko je to 10000 milijardi evra, a taj je još i profesor. Imate buljuke megatrendovaca koji su jednostavno kupili diplome, baš kao i predsednik, i nemaju nikakvog iskustva i dela iza sebe. Imate razne šofere i magacionere koji se postavljaju po opštinama i preduzećima. A za to vreme stručni ljudi pakuju kofere, uče nemački i odlaze iz zemlje. I neka nekom drugom priča o mentalitetu, kad je on taj koji je 20 godina promovisao primitivizam i nasilje u politici i javnom životu, a sada je odjednom narod kriv što je sledio njegovu politiku i manire.

dado90

pre 10 godina

Mozemo mi da komentarisemo i za i protiv Vucica ali cinjenica je ta da Srbija u novije vreme nije imala biljeg i odanijeg politicara od njega.

lepa sela lepo gore

pre 10 godina

Priznavanje greška je veličina i vrlina jednog čoveka!
Ako je odlučio da saradjuje sa zemljama EU to nije razlog da opalimo talas negativnih reakcija prema njemu.. Svi znaju koliko voli svoj narod i svoju zemlju!

pera kojot

pre 10 godina

Ko priznaje pola mu se prasta tako kaze nas narod!Moze i ona,ko radi taj i gresi!Svaka vama cast gospodine Vucicu sta nosite na svojim ledjima,samo nadamo se da cete istrajati i imati snage da Srbiju vratimo na stabilne noge!

daki

pre 10 godina

Zbog tvojih grešaka 90' godina izgubio sam prijatelje, i hiljade drugih ljudi su tvoje greške platili u krvi. Zbog toga ćeš UVEK BITI KRIV, jer takve greške ne mogu biti izbrisane rečima i glumom. Grobovi mojih drugara su tu da me uvek podsete na tvoje " greške".

Balkanski Spijun

pre 10 godina

"JESTE, KRIV SAM, JEO SAM G*VNA, bas tim recima bez moljenja, JEO SAM G*VNA RADIO SAM TO I TO, JER SAM BIO SLEP PORED OCIJU! KAZNITE ME DA OKAJEM SVOJE GREHE DA PONOVO BUDEM COVEK DA STANEM NA SVOJE NOGE!"

НЕ ЕУ фанатицима на референдуму!

pre 10 godina

Као и сваки фанатизам, а нарочито ЕУ фанатизам, почива на заблудама.
Међутим, овај фанатизам је специфичан, јер почива на деструкцији живота, са примарним акцентом на радничку класу и незапослене!
Вучић поручује свим грађанима Србије: ''Будите беспомоћни, радиће са нама шта су и са мном, радиће шта хоће и са вама!''
Вучију јасно треба рећи: ''Одлази у ЕУ!''

Dera

pre 10 godina

Moj glas na izborima neces dobiti ! EU na izdisaju a ti nam prodajes pricu o njenim vrednostima , znas to sto ti moras narod nece i to pokazuje kroz sve do sadasnje sprovedene ankete !!!

Old Boy Firm

pre 10 godina

Čekaj bre malo prijatelju... Pa zar postoji nešto što se zove odgovornost. Ta odgovornost je i za učinjeno i za neučinjeno. Ti si dobri moj PPV činio mnogo toga lošeg a propuštao si priliku da činiš dobre stvari dok si recimo bio ministar informisanja i da ne dozvoliš da se pravi takva medijska atmosfera da je potpuno normalno odsreliti novinara. Uzgred nije baš da nisi promenio mišljenje preko noći. Nije davno bilo kad si harangirao po Buleveru Zorana Đinđića sa nekim tablama sa imenom Ratka Mladića.
Ti se bavis politikom, i to je tvoj posao za koji primaš platu. Ne sećam se da si za bilo šta drugo primao platu osim za bavljenje politikom. Dakle, napravio si gresku na poslu i to ne jednu, već čitav niz grešaka koje su hiljade ljudi ostavile bez doma, bez budućnosti i ako ćemo realno i bez života. Na tom zapadu ka kojem sada idemo važi jednostavan princip. To je upravo princip odgovornosti. za malu grešku je mala kazna i to novčana. Za veliku ide otkaz a za kardinalnu se ide u zatvor. Ne znam da li si za zatvor (to je pitanje za pravnike) ali znam sigurno da si za otkaz. Da imas imalo poštovanja za građane ove zemlje, ljudskosti i odgovornosti, uradio bi jednu jednostavnu stvar. Sazvao konferenciju za medije, izvinuo se svima koji su stradali zbog tvojih grešaka i potpuno bi izašao iz politike. I ne mislim da si gori od ostalih političara u Srbiji. Mislim da ste svi veoma slični i zato je nama jadnima tako sa vama svima.

MAŠAN

pre 10 godina

"Stara zabluda često ima više prijatelja nego nova istina."

Nemačka poslovica

Preispitaj se još jednom, možda si ipak ranije bio u pravu a sada u zabludi!

ZARATUSTRA

pre 10 godina

Pa ko garantuje da i sada nisi u zabludi? To da je Ćuruviju ubila država ja sam znao odmah istog dana kada je i ubijen a tebi je trebalo 15 godina da to shvatiš! A koliko se sećam i ti si bio deo te države! Da li i ti snosiš deo krivice? Da li si i ti znao da će zgrada RTS-a biti gadjana ali si ćutao o tome? Šta znaš o ubistvu Stambolića i Pavla Bulatovića?
Ima mnogo pitanja dragi moj prvi potpredsedniče vlade na koja duguješ odgovor!

culex

pre 10 godina

Moje misljenje je takvo da za danasnji uspeh i dobijanje pregovora je naj zasluzniji upravo Vucic.Najvise ulaze od svih truda,rada i emocija u sve probleme vezane za ovu zemlju i zato ga narod iz dana u dan sve vise podrzava.

jovan

pre 10 godina

Vase zablude, sumnje, razocarenja i ostale privatne pikanterije ostavite za memoare kad odete u penziju druze Vucicu! To vase privatizovanje inace vec uzurpiranog svelasca ovoga trenutka nikoga ne bi trebalo da interesuje.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Bolje je za sve u zemlji da budu objektivni i da stvari nazivaju pravim imenom, što dosad nije bio običaj. Za Srbe je sada lakše da budu samokritični, mogu da kažu 'Vučić priznaje da nije u pravu, možemo i mi'

Nadam se da ce ovaj "pasus" procitati i neko iz Redakcije B92 i da ce i oni imati dovoljno "kuraza" da priznaju da su GRESILI svaki put kada nisu objavili moj komentar koji je UVEK BIO OBJEKTIVAN i da im se takve greske vise nece "potkradati" ?
Hocu bre ljudi da konacno osetim da se u tom "ruglu od drzave" moze slobodno i otvoreno KRITIKOVATI sve ono sto je u tom "ruglu od drzave" NAKARADNO a ne da me vi "primoravate" da pisem pohvale "politickim COBANIMA" da bi mi komentar bio objavljen !
Da je u Srbije bilo "vise sluha" za ono sto sam ja pisao a ne za ono sto su govorili i radili Kostunica, Tadic, Nikolic, Vucic, Dacic i tako redom do svih onih "srpskih politickih ficfirica", Srbija bi odavno bila punopravna clanica EU a ne tek na "pocetku POCETKA" !
Reformisite se konacno i pocnite da objavljujete moje PRO-EVROPSKE komentare ako mislite dobro Srbiji i njenim gradjanima ?

Nijazi Kuqi

pre 10 godina

I ja priznajem da sam bio u zabludi jer nikako nisam verovao da ce Vucic danas, u Briselu, priznati svoje zablude, koje su dovele do raspada jugoslovenske federacije, povampirenja srpskog klerofasizma, strasnih, krvavih, rusilackih ratova, genocida na Kosovu, BIH i Hrvatskoj!U Srbiji on je "prva lasta" ali se ocekuje "prolece".

cukson

pre 10 godina

Covek je pokazao da se istinski bori za svoju zemlju i svoj narod priznali mi to ili ne.Ulaze svoj maksimum iz dana u dan i zato i ima toliku podrsku naroda.Zao mi je ovih sto su protiv njega ali danas je to realnost.

Lefthanded Priest

pre 10 godina

Da je ovaj intervju radjen na Jastrepcu, ili Radan planini, na nadmorskoj visini većoj od 1500. metara u sklepanoj daščari uz plamen sveće, poverovao bih u pokajanje dotičnog čoveka za ono što je radio i uradio Srbiji i njenim gradjanima pre 20. godina.
Ovako, iz udobnog kabineta u Nemanjinoj, sa zvučnom funkcijom PPV, svitom vozača, telohranitelja, sekretarica, savetnika....pre verujem da je jedan fanatizam, Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica, zamenjen drugim fanatizmom - EU.
Kao što su "dezerteri" bili krivi što se nisu zacrtane granice Velike Srbije ostvarile 90-tih godina, tako će za ovaj neuspeh (EU) da bude okrivljen naš, srpski, mentalitet.
A, onda opet pokajanje, i nova priča....

novosadjanin-telep

pre 10 godina

Pa da si bio iole tolerantniji i više SLUŠAO Đinđića (a ne podržavao ljude koji su "predviđali" njegovu smrt) pre 10 godina, naučio bi to odavno. Koliko si samo lošeg uradio građanima ove zemlje...

Draganče

pre 10 godina

Upropastili ste mi život, meni i ogromnoj većini gradjana (ne amo Srbije!) a sada (nije nego) menjate mišljenje - živeli ste u zabludi! Pa, evo, i ja menjam mišljenje: BIO SAM VELIKI OPTIMISTA CEO ŽIVOT, A SADA (U 76. GOD.) POSTAJEM PESIMISTA - NEMA NAM IZLAZA - SVETLO NA KRAJU TUNELA JE OD LOKOMOTIVE KOJA NAILAZI...

Paja

pre 10 godina

U ovog usao Alien :D?
Ne znam da li cu ikada moci da mu verujem, prevalio sam 40-tu tesko mi je da poverujem u ovakve obrte kod coveka, ali hajde, svakako nemam izbora nego da vidim sta ce se desavati u buducnosti :).

змај од ноћаја

pre 10 godina

Svaka vam čast gospodine Vučiću šta nosite na svojim leđima,samo nadam se da ćete istrajati i imati snage da Srbiju vratimo na stabilne noge!

Pojeo si nam godine života (neprocenjivo)

pre 10 godina

Nemam ništa od njegove naknadne pameti i što priznaje da je grešio a to neki drugi ne rade. On je svojim činjenjem i nečinjenjem direktno odlagao i odugovlačio neke procese - da ne pričamo o konkretnim žrtvama u brojkama. Mogu oni da ga tapšu tamo koliko hoće što im je on odradio posao, ALI MI SE OVDE ZNAMO. TO ŠTO SU MU ONI OPROSTILI ME NE ZANIMA - ONI GA NE VODE KUĆI NEGO GA VRAĆAJU NAMA DA SE MI SA NJIM CELOG VEKA PATIMO.

darktramp

pre 10 godina

Ovo je odlika velikih ljudi,priznati svoje greske i zablude.Nije sramota priznati da si nekad bio u zabludi, važno je da si sada na pravom putu.

rage

pre 10 godina

Pre mene su bili sve sami lažovi i nesposobnjakovići. I ja sam sa njima bio isto to, ali sam onda rešio da ne budem kao oni i ... postepeno sam postao ono što vi priželjkujete.
Znači, nemam dilemu, bili smo đubrad neopevana, i to neću kriti.
Oni koji ne misle tako su i dalje ostali Srbi iz viceva o Eri, a vi ste od Francuza, Engleza i Nemca postali uvaženi Evropljani (o kojima je pisao pokojni novinar).

Licemurje za Istoriju!

Saša73

pre 10 godina

Mi svi ćemo još dugo patiti zbog zabluda ovog čoveka. To što priznaje, ne umanjuje stravične posledice devedesetih u kojimasu mnogi ratovali, gladovali, bežali i činili zločine drugim narodima SFRJ. Izgubili smo najbolje godine živote, bez šanse da živimo normalno. Bilo, ne ponovoli se...Vučić kao i Milošević ima sto lica, ali je i dalje onaj stari demagog i nažalost ništa više od toga.

dajana

pre 10 godina

Nije Vucic evrofanatik, ali jasno je da Srbija ne moze ziveti izolovano od Evope kojoj teritorijalno pripada.Zasto mi ne bi postali clanica EU, zar su drugi skrenuli sa uma, pa su to ucinili ili nameravaju.Put do trenutka da postanemo deo EU nece biti lak, ali jednostavno moramo ga preci.

da se zna

pre 10 godina

Skupo nas je kostala ta tvoja zabluda. !
(Svica, 21. januar 2014 14:05)

Potpuno si u pravu! Zbog njegovih zabluda mnogi više nisu medju živima...

Jogi

pre 10 godina

Dugo ti je trajao put preobražaja , "ali ništa strašno" nisi uradio dok si bio onaj stari dva rata , gomile bespomoćni i poginulih ljudi i sistematsko uprooascivanje zemlje tokom 90 tih da bi danas pričao kako će nam biti sve gore !!!!!!! Divota pravi fanatik !!!

tata

pre 10 godina

politika najsigurniji posao u srbiji. koliko god da zabrljaš-pozoveš se na demokratiju, napredak i još poneku parolu, malko se izviniš i piči dalje.

Kriger

pre 10 godina

Za vreme tvog "sazrevanja", nahebalo je mnogo časnih ljudi.
Kada prihvatiš svoj deo odgovornosti za mnoga nečasna dela iz devedesetih, Ćuruvija, bombardovanje RTS-a ..., možda ti i poverujemo.
Znao si braćala, nisi uradio ništa. Nisi hteo ili nisi smeo.

Maxim

pre 10 godina

Ploču je okrenuo tek kada je video da starom pesmom ne može da osvoji vlast i to je cela istina.
I dalje je to Vučić koji je politiku učio od Šešelja - klevete, laži, optužbe, svadljivost, autoritarnost...
"Vuk dlaku menja ali ćud nikada" je apsolutno istinito u ovom slučaju.

crnamamba

pre 10 godina

човек покушава да промени нешто ако је то и сарадња са ЕУ ако преко њих може да се пистигне нешто боље за државу онда не треба то осуђивати већ подржати све за шта се ВУЧИЋ бори.

mladost-ludost

pre 10 godina

Ja ovo,ja ono,mene,mene,pa opet ja-halo covece!Idi leci se malo i ostavi nas tvojih pokajanja.Znamo da si sada dobar decko,ali vidis kako ruzna proslost progoni?Evo,skapirao sam da to nisi ti i sve ti sada verujem,samo malo opusti pricu i porazgovaraj sa nekim strucnijim.

Milutin M.

pre 10 godina

Greška i zabluda je kad vjeruješ da je Zemlja ravna ploča. Greška i zabluda je kad vjeruješ da je u Africi vječni led. Greška i zabluda je kad vjeruješ da se Sunce okreće oko Zemlje. Ali, kad provodiš politiku koja ubije, satre stotina tisuća ljudi, akad ta politika doživi vojni, kulturni i civilizacijski poraz, pa onda promjeniš ploču, nije zabluda već oportunizam i pokušaj izbjegavanja zaslužene kazne.

xxx

pre 10 godina

Pa nesto pricamo ja i prijatelji prije neki dan, i onako iz sprdnje pita mene drug da li bi za 500 € mjesecno deklarisao se kao gej(iako nisam, i zivim u maloj sredini) ja bih prihvario objerucke to! Da li ima analogije istorija ce reci....

zemljoradnik

pre 10 godina

To je odlika samo pravih politicara jer niko nije savrsen a u ovo vreme je vrlo bitno priznati svoje greske.Zato narod i podrzava Aleksandra Vucica jer je odmeren i iskren politicar koji svojoj zemlji zeli najbolje a ne kao njegovi predhodnici u vladi koji su samo mislili na svoj licni interes.

lidija

pre 10 godina

Covek je barem priznao, a ne kao ostali.
(Dijana NBG, 21. januar 2014 15:14)

Duso moja,ne znam koliko godina imas,pa ne znas ko je bio AV,ono secanja blede,sta zna dete sto sad navija za njega,ako je tad imalo 8-12 godine,a sad vec 25-30. Mozda mi stariji znamo,pa imamo i secanja.A pitaj,npr.procitaj sta kaze Curuvijina cerka,a nijedan medij ne prenese to,sem dva tri, njeno misljenje o AV iz 1999,ministru informisanja u vreme kad je ubijen njen otac.Neka objavi Kurir, Novosti, Informer, Pink,SKY,Kopernikusi,Dnevnik to. Pa nije Vucic slusao ploce pa presao sa Tome Zdravkovica na Elvisa Prislija ili umesto Jadranskog zavoleo Egejsko more. Mozda ti i ja mozemo menjati misljenja,ali ko se bavi politikom i utice na zivote ljudi ne moze i ne sme. Jer to menjanje misljenja,stavova,biranje neprijatelja,prijatelja,nekad izazove duboke lomove i nesrece,ratove i mnogo,mnogo izgubljenih zivota.

Milos

pre 10 godina

Savrsena izjava za SNS botove mogu da masturbiraju na minimalcu samo da je vucic skapirao sta i kako nakon 14 godina .Odavde treba bezati juce jer ostati u sredini SNS botova ravno je samoubistvu .Sto prostije to jednostavnije Vucicu da te fanovi lakse razumeju nemoj terminologiju da upotrebljavas mislice da im pricas na kineskom .Kolko glupih ljudi zivi u ovoj Srbiji pa to je strasno .

ccc

pre 10 godina

@E ovo je da samo da se nasmejes, ti kazes kako je on zastupao krvavu i otrovnu ideologiju, pa vi to radite i dalje svaki dan i dan danas pozivate na sukobe i da sve resavate tom "krvavom"idelogijom, malo ste vise kontradiktorni u komentarima.
(SASA, 21. januar 2014 17:54)

Za ovakve deluzije samo dijagnoza, pecat i kopcanje na ledja. Shvatam ja da papir/internet trpi sve, ali je zaista problem kada neko toliko iskrivljeno vidi stvarnost, a ima pravo glasa.

Одлази у ЕУ!

pre 10 godina

Вучија терба послати на тржиште, па да тамо зарађује своју зараду!
Овако катастрофално уништава раднике, народ и Србију!

morgen

pre 10 godina

svako moze da pogresi. a da prizna gresku e to vec ne moze svako. svaka cast za hrabrost
(nesailo, 21. januar 2014 16:03)

Koja si ti mubadala...kad ce Darvin da nam dodje... Pa nije pogresno citirao brojeve pobogu, vec je 20 godina zastupao krvavu i otrovnu ideologiju svakodnevno. Ne kao dete, vec kao poodrastao covek. Tek ako sledecih 20 godina bude pricao ovo sto sad prica i poceo da radi kako govori, verovacu mu

nidža

pre 10 godina

Bezobzira na sve,veliki rodoljub i veliki patriota!
(kakav dan, 21. januar 2014 13:37)
Što u Srbiji očito baš i nije neka prednost! Pogotovo kad dirneš u osinje gnezdo korupcije i bezakonja!

aco

pre 10 godina

Promenio se zbog interesa da dodje na vlast. Uvideo je da to ne moze postici nekadasnjom politikom, vec da je neophodno da ima podrsku zapada. Da nije promenio svoje stavove, ne bi bio u vladi.

sladjana

pre 10 godina

"Mesijo", nece biti da si bio u zabludi. Svesno si lagao, podrzavao zlocine i zlocince, vredjao pokojnog Curuviju, vredjao pokojnog Premijera, dovodio u zabludu Srbe na Kosovu...Jel` treba jos? Ne bi se ti ni sada opasuljio da nisi sabrao dva i dva, (ili, jel`te, promenio svoju svest), uz pomoc Angele Merkel kada je onomad dosla u posetu Tadicu. Zato, pokrij se usima i zavrsavaj ovo bez mnogo pompe. A onda se sklanjaj. Ti si skakavac koji je pojeo najlepse godine mog godine zivota.

nepodnosljivo

pre 10 godina

Po komentarima se vidi da je uneo veliku pometnju medju nas. A radi se o tome da on na nase oci krade ideje naseg najveceg vizionara, u kompletu, sabrana dela!
Ali to nije sve, jer kad kaze "Grešio sam. Nisam bio u pravu. Iako nije lako, ja priznajem svoje zablude" to znaci da jednog dana on moze da kaze to isto a za ovo sto radi sada. Naravno on ce tada da gricka lepu penzijicu i sa unucima igra ringe-ringe-raja ....

Verica T.

pre 10 godina

Sujeta i tvrdoglavost nas je mnogo kostala u doba Milosevica. Na greskama se uci! Vucic je dosadasnjim radom i predanoscu gradjanima Srbije dokazao i potvrdio da delima stoji iza izgovorenih reci. Borba protiv korupcije i kriminala kao prva obecana radnja svakodnevno otkriva nove ucesnike i sprovodjenje postupaka protiv pocinioca istih je ono sto EU ocekuje od Srbije. Na osnovu dosadasnjeg rada, Vucic je zadobio veliko postovanje ne samo u Srbiji nego u zemljama regiona i Evrope.

Владан који памти

pre 10 godina

И шта сад', пуј пике не важи? Е па, не иде то баш тако или не би требало да иде тако! Додуше, народна амнезија, на коју ти рачунаш иде ти у прилог, али има и нас који мало дуже памтимо и тешко заборављамо. Елем, да ли ти мислиш да је могуће тек тако проћи, провући се са јефтином причом o накнадној памети? Твоја ондашња памет, да те подсетим, тебе није коштала. Напротив, све то време ти си живео јако лепо и комотно, примајући лепе плате из државне касе. За то време, политика коју си ти заступао и држава чији си министар био многе je животе послала на пут без повратка. Ратови, санкције, изолација, визе, политички прогони неистомишљеника, коре од банане, медијски мрак (мањи од данашњег!), глад, немаштина, бензин из флаше, цигарете са картонских кутија, празне продавнице и пуне амбасаде, јад и беда на сваком кораку! А ти? Ти си за све то време сазревао, ушушкан у државну касу! И сада причаш о признавању заблуда? Понављам, тоје заблуде нису коштале тебе, већ овај несрећни народ и ову несрећну Србију! Слику о себи, коју захваљујући маркетиншим триковима и медијском мраку успеваш да створиш, није ништа друго још једна задата улога коју играш, а која ти се дебело исплати. Јер, на крају крајева, ако си заиста свестан својих вишедеценијских заблуда које си дебело наплаћивао, и ако си такав каквим се сада представљаш, основни ред би био да у државну касу вратиш све што си стекао онако срчано заступајући те заблуде! Верујем да би износ био довољан за, рецимо, тај смешни Београд на води!

Hypatia-NS

pre 10 godina

Pamtim Vucica od ranije vrlo dobro i nikada nisam bio na toj strani mogu slobodno reci na suprotnoj, ali covek se promenio i to na bolje i radi ono sto su drugi samo pricali ili cak nisu smeli ni pricati. Necu sigurno glasati za njega suvise dobro pamtim,ali ga za ovo sto danas radi necu kritikovati. Eto moja podrska za ovaj clanak u Nemackim novinama ,Curuviju,EU.

Pele

pre 10 godina

A gde je odgovornost za tolike godine grešaka? Zar je dovoljno to što priznaje greške? Koliko li je samo usporio Srbiju na putu prema EU? Da li bi Đinđić drugačije prošao da je Vučić razumeo ono što je premijer tada govorio? Makar da se distancirao od Nikolića koji se onako neukusno šalio na račun problema sa nogom.

repent

pre 10 godina

@ (bubica 2, 21. januar 2014 16:33)

Dobra poenta - nekad treba reci izvini. Ali on nije rekao izvini.
Nekad treba reci: sramota me je sta sam radio, u cemu sam ucestvovao, sto sam doprineo unesrecenju toliko ljudi. Sto sam doprineo tome da danas ne mogu da vodim ovu politiku koja zvuci smislenije, nego sam podstrekivao najanimalnije instinkte kod ljudi. Ali on to nije rekao.
A, znas zasto? Zbog toga sto je suocavanje sa tim korak do prihvatanja odgovornosti za stravicne stvari i iskrenog uvidjanja da ti vise nemas nikakav moralan legitimitet da se bavis politikom. Nego ti kazes svi gresimo, takvi smo i relativizujes kirivicu - svi smo gresni = niko nije gresan.
To znam da se vama svidja ali to je neintuitivno i po mom misljenju duboko pogresno

dragan simić

pre 10 godina

Kada se pročita tekst pažljivo i izmedju redova ,nameće se zaključak: gospodin potpredsednik veliča zapadne države(nemačku posebno),a svoj narod grdi,da ne kažem nešto teže! To "posipanje pepelom" bez razloga ( kad kažem , bez razloga, mislim što to Vučić kao mantru ponavlja već dugo) ničemu ne vodi, već samo "šargarepici" EU koja proglašava ovu vladu - najkboljom,a prvog potredsednika - najačom osobom. Da ne bude zabune, ja sam glasao za SNS i Tomu Nikolića. Danas gledam ova dogadjanja ,izjave i moram priznati da mi je sve to mučno, jer tek smo počeli nešto ...Turska 30 godina ovo radi ,Makedonija ,da ne pogrešim,ali ima petnaestak .Suština je da se mi uredimo iznutra,a za to nije potrebno ovo što činimo izjavama,gde sve naše - podcenjujemo,a sve tudje,zapadno, veličamo. Očekujem uskoro da ćemo uputiti zahvalnost NATO bombarderima, u kojima su prednjačile zemlje EU, što su izvršili agresiju na nas, što su nas posipali uranijumom i čestitali nam pravoslavne parznike porukama ispisanim na projektilima.

ko ga ne zna...

pre 10 godina

@Kako si se ti nasao prozvan da mi je znati ili samo potvrdjujes ono sto je i Vucic rekao. Pa mi smo sami sebi najveci neprijatelji, spremini smo sve da iskritikujemo da svakom nadjemo manu, a sami sebe nikad ne gledamo, sta god da se uradi i kako god da se uradi ne valja.Sve cekaomo da neko drugi uradi umesto nas i da nam padne sa neba.
(DEJAN, 21. januar 2014 16:26)


Pa, ne, nego, vidis, neki od nas jesu bili samokriticni, jesu znali da razlikuju dobro od loseg, jesu znali ko je zasluzan za ludilo devedesetih, ratove, zrtve, tugu. I glasali smo protiv toga, borili se, zrtvovali mnogo. I sada neko sve to relativizuje, jer je kao shvatio neke stvari, promenio misljenje.

Nije on rekao da treba da se menja upravo taj glasac, koji je njega glasao devedesetih. On kaze da ceo narod treba da se menja. Upravo to je kardinalna greska. Dokle god neko generalizuje, uopstava, nema napretka za ovu drzavu. Pojedinac je stub drustva. Osvescen, racionalan, obrazovan, ostvaren pojedinac. I tek sa svim zdravim i uspesnim pojedincima i drustvo na globalnom nivou moze da bude zdravo i uspesno. A on svu odgovornost rasplinjuje na narod, na sve, na neko mnostvo, sto je u apsoltnoj kontradikciji sa onim sto tvrdi, sa navodnim njegovim licnim preobrazajem.

Tako da, nisam ja prozvan. Prozvani smo svi. I za svakog normalnog, to je UVREDA!

novica952

pre 10 godina

Tačno je ovo što kaže Aleksandar Vučić, nama su uvek drugi krivi, uvek krivcima tražimo na drugoj strani i nikad ne priznajemo da smo pogrešili ili da smo u određenom trenutku bili u zabludi.tako objašnjava i svoj stav na pitanje nemačkog kovinara kao to da je od srpskog nacionalste postao euro fanatik.Nije to euro fanatizam nego priznavanje ralnosti i potrebe da Srbija zbog svog naroda i države postane deo unbije i punopravni član u razumnom roku naroavcno pod uslovom da ne iskrsnu nepremnostivi problemi kao što je moguće blokiranje od strane Hrvatske.Srbija će do tada morati da reši svoje odnosae sa Hrvatskom i sva pitanja koja opterećuju opdnose a i problem sa prištinbom.Vučićevo priznanje pokazuje kako se narod i država moraju i trbaju menjati zarad boljitka.

Trotter

pre 10 godina

Vucic je uradio mnogo vise nego deklarisani evopejci. Ali ono sto je sigurno, jeste da zna kojim putem Srbija treba da ide, ali i sa istokom isto tako odrzava dobre odnose.

Dragi

pre 10 godina

I kako on to misli, da može da se izvuče, a da ne odgovara; jer je bio u zabludi? Ili će pokušati kasnije kada mu budu sudili za veleizdaju, da je isto tako bio u zabludi i da su ga sa Zapada prevarili?
E neće da može, vUČKo!

novosadjanka

pre 10 godina

Vucicu, mozda cu poceti da ti verujem jednim delom svog bica onog dana kada Brankica Stankovic bude setala bez policijske pratnje! I kada budu rasvetljena sva ubistva novinara, politicara, vojnika, i drugih neduznih ljudi, ubice na dozivotnoj. I kada resite sve afere poput koferceta, dzakova glasackih listica i jos mnogo BRLJOTINA!!! Do tada si za mene samo jos jedan u nizu ljubitelja vlasti i to da si se promenio su za mene prazne price bez pokrica...

Biljana

pre 10 godina

A Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica? Hoces pomenuti tu zabludu? Zbog te tvoje zablude hiljade ljudi su mrtvi, milioni zivota upropasceni. Da je Srbija normalna zemlja, da je prosla kroz denacifikaciju, ti ne bi mogao da budes ni predsednik kucnog saveta - ali Srbija, zahvaljujuci tebi i tvojoj klapi, naravno nije normalna zemlja.

Господин Друг

pre 10 godina

Доцкан се сетио господар Вучић.
Људске жртве и уништена Србија су последица "заблуда" које су трајале скоро 20 година.
Александар Вучић и његова свита ипак имају једну предност - сви који се сећају могу увек да их ВРАТЕ у прошлост од које тако застражени беже.
Задржавам свако право да Вучића и све друге унесрећитеље враћам у прошлост увек и сваком приликом.
Није довољно признати.
Морате одговарати.

zablude i lazi

pre 10 godina

Potpredsednik je imao previse krupnih zabluda da bi mogao biti na toliko visokoj funkciji. Nema vajde sto on priznaje svoje zablude iz devedesetih kada su te zablude gurale Srbiju u rat sa celim svetom i ekonomsku propast. Steta je nepopravljiva i danasnje Vucicevo priznanje ne znaci nista. U to vreme vecina tinejdzera je bilo svesno njegovih zabluda veoma cudno kako ih on nije prepoznavao. "Zablude" iz vremena kada je bio Milosevicev ministar donele su mu na poklon drzavni stan od sto kvadrata hoce li Vucic taj stan da vrati kao posledicu zablude Karlovac-Karlobag-Virovitica. Isto tako ce za deset godina kada potpuno unisti drzavu Vucic ponovo priznati da je i ovo doba proveo u zabludi. Neko toliko zabludeo ne moze da vodi drzavu. On je bio i cetnik i nacionalista i levicar i desnicar i evropejac i patriota. Vucic je covek bez formiranih stavova koji se menjaju u odnosu na to sta je tog momenta Vucicu korisno. Nevolja je u tome sto je Vuciceva korist direktno srazmerna nivou propasti srbije. Vucic danas sasvim namerno Srbiju zaduzuje, unistava privredu i poljoprivredu, pravi od Srbije najgoru mogucu koloniju, pljacka narod kroz nezakonito uvecane racune, dizanje taksi i poreza. Jednom cemo za uzvrat dobiti od njega izvinjenje i priznanje da je "bio u zabludi". On je uvek bio i bice omladinac Vojislava Seselja i tvorac "sigurne kuce za Ratka Mladica". Oko Vucicevog lika i dela niko normalan nema nikakvih zabluda. Lazni borac protiv korupcije i zastitnik DS kriminalaca.

Optimista

pre 10 godina

Slazem se, pod uslovom da se vrati sva lova koja je maznuta od '90 na ovamo i da svi odgovaraju za svoje zlocine. Do tada, adios! :-)

Killer on the loose

pre 10 godina

Hahaha,kako je jadno!!!Ovo je isto kao kada bi muz rekao zeni "Izvini,moja ruka ce ti sada prosuti zube,ali ja stvarno nemam nista s tim,izvini unapred!!!BAAAM!!
Da,dragi,samo udri,znam da ti nisi kriv"

Milan

pre 10 godina

Ma jasno, vjerovao je u politiku krvi i tla koje je odnijela nekoliko desetke tisuća života i devastirala nekoliko država kad mu je bilo osam godina, pa kad je malo sazrio i prošao osnovnoškolsko obrazovanje shvatio da je pogrješio. Zar Srbi stvarno vjeruju ovakvom tipu?

vladan

pre 10 godina

Ova godina je godina pokajanja, prvo Ruzic se izvinjava, potom mega Deda u Ruzicevo ime, Vulin takodje ne gleda sa odobravanjem sta je radio i kako mislio u proslosti, pa onda i Vucis, tako da se stice utisak "oprostite mi moju ruznu proslost" postaje moderno, sezona je otvorena cekamo sledeceg...

nikola

pre 10 godina

Molim objasnjenje sta kosta 2 miliona eur-a, odrzavanje hrasta ?

Razjasnite to gradjanima ako vec placamo. Ali lepo spisak, argumentovano, ili je to najnoviji spin. Ajde pozivam te na odgovornost, reci sta kosta 2 miliona eur-a godisnje odrzavanje jednog drveta. Objasni ako cemo mi vec to da placamo. Ukoliko u medijima ne bude odgovora, znacemo svi da je gosn. Vucic obican demagog. Situacija sa hrastom je indikativan primer.

Prle

pre 10 godina

Ljubi ga majka on je bio u zabludi ali se promenio.
Sad sto su te njegove zablude nama odnele 20 godina zivota...dobro, necemo valjda da sitnicarimo.
(wiseman, 21. januar 2014 13:34)

Nije 20 godina života, nego 20 * 7.000.000 = 140.000.000 godina života, ili 2.000.000 prosečnih ljudskih života.

vuk i cud

pre 10 godina

"Bojim se naseg mentaliteta",da i ja,narocito kada tebe pogledam! Do izbora
si govorio jedno o toj EU,zaverama,ratnim zlocincima,aod izbora "okrenuo pl
ocu"! Pa i danas na svecanosti,umesto prigodnih reci ti i Dacic vodite vasu
politiku protiv onih u Beogradu(DS)!? Zalosni ste.

Goksi

pre 10 godina

Nikada te jos nisam javno cuo da si u Srbiji rekao da se kajes za bilo sta i kako navodis, da si se varao. Takodje, to sto si ti shvatio da si se varao, ne moze da te oslobodi odgovornosti, jer si citavih 18 godina bio jedan od najostrascenijih predstavnika suprotne politike od one koju danas vodis i zagovaras. To ne moze tako. Hajde da si godinu ili dve bio u zabludi, ali 18 je nenormalno (moze i nemoralno). Nazalost, u Srbiji sve moze. Da je pravde, bio bi lustriran 2000. i vise ne bi mogao da se bavis politikom. Ni ti, ni Dacic, ni Nikolic, a Vulina, Drecuna i ostale asove i da ne pominjem. Vase stranke je trebalo proglasiti zlocinackim organizacijama jer su to bile i zabraniti ih. Jedna od najodvratnijih stvari vezano za Vucica je izvinjavanje porodici Curuvija za toliko cekanje na privodjenje ubica (videcemo sta je sa nalogodavcem). On se nije izvinio za to sto je drzava ciji je jedan od glavnih simbola bio, ubila Curuviju, nego zbog 14 godina cekanja! Koliko bi tek morao da se izvinjava SPO, DS i ostalim strankama koje su se borile protiv Milosevica, a koje je nazivao svim i svacim. I, takav covek je danas najpopularniji u Srbiji! To govori koliko ovde seze pamcenje, kakav smo narod i da za bolje verovatno i nismo.

seljadin

pre 10 godina

treba zablude priznati ali i odgovarati za njih politicki, znaci ako je neko kratkovid pa narod povede u ambis, onda mu ne treba dati drugu sansu, jer je covek slep, ma ko ga vodio umesto Šeselja sada opet ne vidi dobro, procitajte Domanovicevog Vodju.

Petar S.

pre 10 godina

Majstore!
Zbog takvih "zabluda" i srpskih ZRTAVA U VEZI SA NJIMA se ide U CUZU DOZIVOTNO!!! I to bez obzira na ove vase "prostituke" koje klikcu na Vebu, jer KAD NE BUDE VAS - NECE BITI NI NJIH!!!!!!

A to je nesto sto mi znamo o to pre njih i vas.


Zbog toga, kao i zbog onoga sro ste obecavali u predizbornoj kampanji, a sada radite nesto sasvim drugoo od onoga STO VAM JE BILA PRED IZBORNA KAMPANJA, VAM KAZEM:

Sudice vam, ako ne srpski Narod onda srpska ISTORIJA.
Kod nas je bilo dosta onih koji SMATRAWJU DA ISTORIJA POCINJE OD NJIH. Sto je symbol malih i ISKOMPLEKSIRANIH VODJA.

DOBRO gledajte da se ne nadjete u njihovom drustvu.
PAZITE STA RADITE!!

Jer kao sto sam reakao mnogo puta ranije, ima nas koji skupljamo sta je receno ranije tokom 14 godina, pa po tome i sudimo.

Petar S.
21/01/2014 (16:22)

Puf

pre 10 godina

Mnogo stete su nanele tvoje zablude Gospodine Prvi. Jel ok da zbog tvoje politike pogine na desetine hiljada ljudi i da onda posle 20 godina izadjes i kazes da si bio u zabludi? To samo maluman narod moze da proguta... Na zalost ti vodis takav narod - ne mene ali na zalost vecina se ne seca tvoje izjave da za jednog srbina treba streljati 100 muslimana. A da li se ti secas eto te svoje zablude?

Бојан Илић

pre 10 godina

Lidija!
Драшковић је био комуниста, па онда монархиста а сада статиста највероватније у Вучићевој влади заједно са Чедом!
И он је позивао на "борбу против усташке каме"....
Али небитно....
Сви су они марионете, јер да је неко "својеглав", не би био на челу Државе.... То се одавно зна!
Поздрав

" Cika-Ramadan "

pre 10 godina

(Bucko razmisljam, 21. januar 2014 13:59///////
Bucko u pravu si!

Predlazem ti za modrator, jer je tacno vecina komentara objavljaju samo tih sto odgovara dnevnom politikom, mozda da ne bi dobili otkaz iz posla.

Zlobni posmatrac

pre 10 godina

Kada ce se Vucic kajati za zablude iz sadasnjosti?

P.S. Pomoc citaocima: Beograd na vodi, borba protiv kriminala i korupcije, namestanje poslova bratu Andreji...

Kordunaš

pre 10 godina

Strašno šta priča ovaj čovek, a još tužnije da veliki broj ljudi to podržava, iskreno veruje u ovu demagogiju...
Ovako nešto može da kažu, recimo, lopov, kriminalac, ubica: „Živeo sam u zabludi, krao sam, prodavao drogu, oduzeo nekoliko života. Ali nema veye, promenio sam se, verujte, sad ću da postanem najveći humanista, primer dobrog i uzornog građanina, sve za dobrobit države.”
Što rekoše pojedinci - ODGOVORNOST. Čoveče, 20 godina si pričao jednu priču, nisi birao sredstva da postigneš ono što želiš, ali si uradio jedno veliko NIŠTA. Samo si naneo štetu ovom narodu... U opštini gde je gazdovala isključivo tvoja partija (SRS), u komšiluku, nastala je najveća kriminalna grupa na ovim prostorima, kakav Darko Šarić i ostali...u Šilerovoj, na pet minuta od prostorija u kojima su proveo dve decenije. I sad se ti zdušno boriš protiv kriminala i korupcije...

Karlo

pre 10 godina

Ovi sto su docekali da pisu negativno,pojma nemaju o cemu covek prica.
(kia kia, 21. januar 2014 15:32)

Dobro je da ti imas pojma. Javi mu se da ti napravi bebu pa da vas bude jos vise koji "razumete" o cemu on prica.

sladjana

pre 10 godina

@Nemanja

On misli tvojom glavom, ali ja mislim svojom. `Ajde da prebrojimo prave intelektualce u vasim redovima (ako ih ima), i da ih pitamo sta misle o PPV.

Chachkolj

pre 10 godina

Samo se glup covek ne menja. Vucic je po ko zna koji put pokazao zasto se razlikuje od politicara koje imamo prilike da gledamo godinama u Srbiji. Niko javno nikada nije priznao gresku, svi su bezgresni i bogom dani. Vucic se jednostavno izdigao iznad prizemnog politickog ponasanja specicnog za nasu politicku scenu. Iskreno se nadam da ce i drugi sledeti njegov primer. Njega krasi jedna osobina koja nije bas primetna kod ostalil politicara, a to je iskrenost. Mislim da su to prepoznali i ljudi u EU.

grunf

pre 10 godina

Naravno da je sve sto Vucic prica demagogija i marketing, ali najveca je ovo smanjivanje plata drzavnim sluzbenicima koji zaradjuju preko 550 evra (kao da je to malo bogatstvo). Nijedno sluzbeno vozilo ( od sigurno nekoliko desetina hiljada) nije prodato niti izbaceno iz upotrebe; budzeti agencija i javnih preduzeca nisu smanjeni - mogli su da budu prepolovljani bez ikakvih posledica, javne nabavke nisu smanjene - mofle su da budu prepolovljene na godinu dana bez ikakvih posledica... Samo je uvedeno smanjenje plata visokoobrazovanim kadrovima, i to je jedina meta stednje! Uravnilovka! E moj Vucicu, pusti demagogiju!

roger

pre 10 godina

Sta bi bilo da ja opljackam banku ili nekoga ubijem i priznam. To znaci da sm uvidela greske i hocu da se promenim. Znaci izlazim slobodna. Da se setio da se izvine, NE, SNS se saginjati nece.

my way

pre 10 godina

"To je bio proces. Nije da se jednog jutra probudiš i jednostavno kažeš – ja sam drugačiji..." vec prvo moraju da te plate. A narod, koji nije placen, ostao je isti, srpski narod, zao i zatucan. Taj narod, njegov mentalitet, to je nas najveci problem i mi taj narod moramo da promenimo za neki drugi narod, kao vas divni nemacki narod, koji je tako protestantski etican i bez mrlje u istoriji. Zeleo bih ovom prilikom da se izvinim nemackom narodu ako nisam dovoljno u ovom intervjuu za medije u njegovoj zemlji popljuvao svoj srpski narod. Obecavam da cu za njega i Nemacku i kao vodja Srbije i mnogo vise jos uciniti u buducnosti i molim da mi se plata na osnovu dosadasnjih rezultata i ovog obecanja poveca.

Neko tamo

pre 10 godina

"Za Srbe je sada lakše da budu samokritični, mogu da kažu 'Vučić priznaje da nije u pravu, možemo i mi'.

Ljudi moji, svevisnji gospodar je priznao, pa ce sada i nama zabludelom stadu biti lakse da progledamo! Ziveo Gospod nas, milostivi, oprostice nam gresnu proslost!

Yanko

pre 10 godina

I ja se, Vucicu, plasim naseg mentaliteta. Ljude je unistio socijalizam-navikli ljudi da ne rade i da spavaju na poslu, a ne zele u EU da jer tamo mora da se radi.
(emotivno ugasena, 21. januar 2014 19:36)

Rekao bih da nije socijalizam uništio ljude već obratno - ljudi su uništili ideje socijalizma! Misliš da su ljudi u predratnoj, kapitalističkoj Kraljevini bili vredniji? Ahaa!

darmar007

pre 10 godina

Upravo ovo je osobina koja mi se kod Vučića najviše dopada, ta spremnost da rečju i delom pokaže promene u političkom stavu. To pokazuje zrelost čoveka. Nažalost, ja sam verovao da će i neki drugi tu istu spremnost pokazati, ali ništa...

milan

pre 10 godina

Konkretno Vučiću nabroj sve tvoje zablude ma koliko dugačka lista bila i još nešto distanciraj se od tvojih istomišljenika iz tog vremena, samo tako ćemo ti i verovati. Druga stvar je Vučiću zašto to tako nismo mi ovde čuli nego tek iz FAZ to saznajemo, nije li bilo u redu da se prvo glasno i jasno za sve te kako ih zoveš "zablude" ovde nama izvineš a ne da se pereš pred evropskom javnošću a mi kako hoćemo. Vidiš to je još nešto što ti mnogi neće oprostiti u Srbiji tako lako.

Milorad

pre 10 godina

U roku od 15 minuta se srucilo 150 minusa na svaki komentar koji se drznuo protiv PPV-a. Ne, ne postoje internet timovi SNS-a uopste...

Skeptik

pre 10 godina

E pa Vučiću, pošto si javno deklarisao da si sposoban da uvidiš i priznaš svoje zablude, iskreno se nadam da ćeš na isti način jednog dana da priznaš i svoju sadašnju, evrofanatičnu zabludu. Nadam se ne prekasno.

xy

pre 10 godina

evo, proste matematike: od 100% poslatih komentara, oko 75% je protiv snsa. dakle, sutra kada bi bili izbori, sns bi opet pobedio: ovde se javljaju mahom tzv. beli listici, koji sede kod kuce, dok sns ima centar birackog tela nalik na muslimanske fundamentaliste - svi ko jedan bez obzira na vremenske uslove izlaze na izbore. Beli listici - razocarani gradjani i gradjanke Srbije. Oni nisu ni za Vucica, ni za DS, ni za Pups, ni za SPS, ni za DSS, ni za LDP. Oni su razocarani i ne veruju vise ni u sta. NI u koga. Svi lazu i kradu. DOBRO JUTRO BELI LISTICI. Da vam nesto kazem,beli listici , mada vi to verovatno i sami znate: Odri Hepbern ne postoji u politici. Politkom se bave lopurde i hohstapleri. Vremenska kapsula ne postoji. Izgubljeno vreme je izgubljeno vreme. Ako mislite da sedenjem kod kuce i glasackom apstinencijom vracate milo za drago politickim partijama: VARATE SE - njih svakako finansiraju tajkuni, mafijasi, lopurde. Tako je svuda u svetu. Dakle politicke partije u bilo kojim godinama najvece krize i njihovi lideri - opstaju.Vracaju se preporodjeni za mesijanskim zavestanjima poput ovog PPVS. Dok vi trunuete. Trunete svakog dana malo, po malo, dok vam deca zaboravljaju Dostojevskog, a gledaju Staniju i Soraju. Mislite da nema veze? Ima veze. Pogledajte bilo koju od opstina u Srbiji, pogledajte Srbiju u poslednje dve godine. Pogledajte ministarstva. Pogledajte obecanja. I ostanite kod kuce. Cekajte bolji zivot. Ima na rtsu svako vece repriza reprize. Aj cao.

petar

pre 10 godina

a ssta cemo sa onima koji su skupo,pa i glavom,platili tvoje zablude?
ti si najveca sstetoccina ove drzzave i nadam se da necemo dugo placati ove tvoje sadassnje zablude,kojih cess tek za par godina biti svestan.

fidel

pre 10 godina

Ja to nebih nazvala zabludama. Mnogo je to vise od zabluda bilo.A bilo ih je i u poslednje vreme. Marsalov plan ti ne zaboravljam. Gde je Stros Kan.

Misha

pre 10 godina

Vrhunac neodgovornosti, a gradjani ne umeju i ne mogu da kazne, za 10 godina Vucic ce govoriti o svojoj zabludi o EU i to s nekog visokog drzavnog mesta. (...lud zbunjenog)

milan

pre 10 godina

Zbog te tvoje zablude, moj burazer je otisao na ratiste u Hrvatsku dok si ti snivao velikosrske snove u Beogradu. On se nikada nije vratio, a ti i dalje nesto tu pricas.

Balačko

pre 10 godina

Svaka čast na kajanju, ali to nije dovoljno da bi vam dao glas za političko delovanje iako dela koje sada činite, političari koje podržavam ne bi mogli ili smeli iz egzistencijalno opravdavajućih razloga. Tu pre svega mislim na rešavanje tzv. kosovskog pitanja, koje vas je, ako hoćemo da budemo objektivni, dovelo na vlast i na njoj spolja pridržava.
A, zašto pokajanje nije dovoljno? Vi ste oko 18 godina vodjenja pogrešne politike imali priliku da pređete na ,,pravu stranu'', ali niste. To ste učinili tek kada ste shvatili da dotadašnja demagoška politika gubi popularnost (za to pitanje, pitanje popularnosti, marketinga, vještiji ste nego za bilo šta drugo). No, ta promena, iako ne moralna kada se uzmu u obzir zakletve koje ste godinama davali Šešelju, ipak je nešto što je dobro, ali to nije suštinski važno. Važno je to što vi za pomenutih 18 godina zablude niste bili u stanju da sagledate realnu geopolitičku sliku, stvarnost koja nas okružuje, ono šta je najbolje za našu zemlju. E, time ste se diskvalifikovali za ozbiljno baljenje državničkim poslom - nemogućnost brzog ocenjivanja i, ako je potrebno, promene političkog kursa, shodno opšim prilikama, a u cilju opšteg boljitka.

Бојан Илић

pre 10 godina

Како рече један паметан човек:
" Када кренеш у претицање, само додај гас!"

Deki

pre 10 godina

Они који могу да признају да нису били у праву, немају проблем са сујетом због које неки политичари никада не могу да буду велики лидери

brankica

pre 10 godina

Pa ne možemo voditi stalno jednu istu politiku, jer ako se svet menja i mi moramo praviti promene. Da nas vodi DSS išli bismo unazad, jer su oni okoreli protivnici EU. Vučić je u radikalima shvatio šta je dobro za Srbiju i prešao u SNS koja teži ka napretku i integracijama.

Kondotjer

pre 10 godina

To je pravi politicar, a i pravi covek. Ako je gresio, priznace. A ne ko neki kojima su uvek drugi krivi i uvek imaju neke "eksperte" koji samo jos vise pogorsavaju stvari.

Lane

pre 10 godina

Dugo nisam ovako nešto čuo od naših političara. Vučiću svaka čast. Jednostavno čovek vraća veru u ovu zemlju i sa pravom strahuje od nas samih jer smo kroz istoriju imali bezbroj primera samospoticanja.

Čvarkov

pre 10 godina

Retko iskren i odgovoran političar. Slažem se apsolutno sa njegovim stavovima, ovo što on govori ljudi ne vole da slušaju ali moraćemo konačno i da čujemo i da činimo. Dosta je bilo prenemaganja, ova zemlja se mora pokrenuti, a to isključivo zavisi od nas samih.

mare

pre 10 godina

Drasticna promena doticnog gospodina je sigurno veliko iznenadjenje za mnoge (i mene ), ali mora se priznati da je uradio ono sto su nam prethodne vlasti godinama obecavale.

Pliske

pre 10 godina

Covek je shvatio da je evropski put Srbije jako bitan.Da bez Eu ne mozemo imati napretka.Ranije nije tako mislio i uvideo je da je pogresio.

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da je ljudski gresiti a takodje mislim da je velika vrlina priznti da si gresio kao sto je Vucic to sada uradio i time pokazao da je covek koji gleda sta je bolje za ovu drzavu a ne po svaku cenu da se drzi svojih stavova iz proslosti i ako su oni mozda pogresni.

drakceeeee

pre 10 godina

I ova izjava svedoci o tome koliko je Vucic postao veliki u svakom smislu te reci kad priznaje neke svoje greske, ne moze to svako.

dejavu

pre 10 godina

Jedna stara istina sve govori : Nema većeg vernika od pokatoličenog muslimana .DS je sam kriv što 12 godina nije umeo da uradi ono što su pričali i u šta su se zaklinjali.I još jedna velika životna istina : Najviše postiže onaj ko ne odustaje da uči i na sopstvenim i na tuđim greškama.

Dexter

pre 10 godina

Covek je shvatio da politika koju je Srs vodila nije bila po volji naroda.Zato se moralo menjati nesto.Put ka Eu,i ocuvanje Kosova je politika koji nas narod podrzava u vecini.

Devojka iz Gruze

pre 10 godina

I ja sam bila u zabludi jer sam godinama unazad mislila da ce DS Srbiju da vodi u bolje sutra a oni nas odveli na dno iz kojeg se sada cupamo.

Soterija

pre 10 godina

Srbi su sami sebi problem . Aleksandar Vučić zaista radi na tome da Srbija ide ka EU. Srbija nije imala sposobne ljude na vlasti nije imala sposbne političara koji će prihvatiti i napraviti zakone EU. Prvi put u istoriji Srbija ima budućnost , Srbija ima reformiste i političare koji su sposobni da državu izvuku iz ekonomske krize. Zahvaljujući radu Aleksandra Vučića Srbija će biti jedna od najrazvijenih država u Evropi.Građani znaju kome će pružiti šansu na sledećnim parlamentarnim izborima, i znaju da će Aleksandar Vučić svojim znanjem Srbija uvesti u EU. Građani žele funkcionalnu vlast koja će brže donositi odluke i sprovoditi reforme. Srbija je izgubila mnogo zbog DS-a koji je na sve moguće načine pokušavao da se bogati preko građana Srbija, ništa nisu uradili, ali su se zato obogatili.

MikiNS

pre 10 godina

Potpuno je tačno ovo što priča Vučić. Jesmo u teškoj ekonomskoj situaciji, teško je to promeniti za godinu i nešto meseci, ali Vlada prvi put ima viziju i ideju i stvarno urade ono što kažu. Treba da budemo realni.

Vera

pre 10 godina

Ljudski je gresiti,a necija velicina se prepoznaje po tome da li je spreman da prizna svoje greske.Vucic je ovom izjavom jos jednom dokazao da mu je stalo do Srbije,a ne do toga da se po svaku cenu drzi svojih stavova iz proslosti

Dama bez blama

pre 10 godina

Ako se previše osvrćemo na prošlost, nećemo imati vremena za budućnost. Učimo se na greškama i borimo se da svaki novi dan bude bolji, to je ono što je najvažnije.

daki

pre 10 godina

Dobra ljudska osobina je sazrevanje i spremnost promene stavova, a ako je covek jos voljan da prizna da je bio u zabludi i ne stidi se toga, onda to zasluzuje postovanje.

Valter

pre 10 godina

Maksimalna podrška Aleksandru Vučiću, neka samo nastavi da radi istim tempom, ljudi će ga definitvno ispratiti, ima znanja, sposoban je, podrška ne izostaje i on ličnim primerom najviše doprinosi promeni svesti o kojoj neprestano govori.

Dragan

pre 10 godina

Ceo svet ceni rad red i disciplinu...samo mi pametujemo i pravimo se pametniji od svih. Ne cenimo znanje...ona deca koja uče etiketirana su kao štreberi...drugovi ih izbegavaju, roditelji decu pozivaju na nerad i tolerišu im ljenost...opravdavaju im izostajanje iz škole...upućuju ih na zvezde granda...svi bi da pevaju niko ne bi da radi...u klubovima su nekad mogli da treniraju samo ako nemaju nedovoljnih ocena...sad nažalost nije više tako...čak nam i u kolektivnim sportovima ne ide zato što igraju "Mamini i tatini" sinovi a ne oni koji stvarno znaju da igraju...Glavne zvezde su nam učesnici "Farme" svi se diče čitalačkom sposobnošću g-dina Ekrema...a pitanje je da li i sami bolje čitaju! Nekada se za dvojku moralo nešto znati danas na žalost ne...pre nekoliko godina nisu nam trebali školski policajci danas nam deca i omladinci lome prekidače, liftove, klupe, lampione...tuku vozače gsp-a,...to nam nije došlo preko noći pa neće preko noći ni otići...svako iole ozbiljan treba sa pravom da bude zabrinut!!!

bubica 2

pre 10 godina

Čitajući sve ove komentare ,opet shvatam da je kod nas greška ako se neko menja na bolje. Pa ljudi moji zašto i čemu tolika zlopamtila. Naučite i vi na njegovom primeru da ponekad treba reći ,izvini. To oplemenjuje ljude. Uh!jer treba da se sa svima do kraja života samo mrzimo i koljemo.

Gandalf

pre 10 godina

Taj proces je od Vučića napravio moćnog političara koga narod voli i poštuje a strani zvaničnici uvažavaju. To je bila promena na bolje, a obično ljude vlast iskvari i sve se svede na punjenje sopstvenih džepova.

Masa

pre 10 godina

Covek posteno priznaje da je vodio losu politiku.Sad u sns ima mogucnost da to ispravi,sto i radi.Zalaze se za put ka Eu.I mnogi iz Eu ga podrzavaju.

Milan

pre 10 godina

Svaka cast, sve se slazem. Nego raspisuj izbore, izbacuj demagoge iz Vlade, pa da pocnemo ozbiljno da radimo. Nemamo vise prostora ni jedan dan da izgubimo. Ako ostane Vlada u ovom sastavu izgubicemo najmanje 2 godine, to je put u bankrot.

Stanoje

pre 10 godina

Sta god da kaze ,odmah simpatizeri ds napdaju.Za razliku od vasih predstavnika covek priznaje da je gresio i da je uvideo gresku i da je ispravlja.

Retka iskrenost

pre 10 godina

Retko ko bi svoje mane priznao i stanim medijima, u tome , pored ostalog, i jeste retka ljudska i politicka velicina naseg g. Vucica.

SASA

pre 10 godina

Koja si ti mubadala...kad ce Darvin da nam dodje... Pa nije pogresno citirao brojeve pobogu, vec je 20 godina zastupao krvavu i otrovnu ideologiju svakodnevno. Ne kao dete, vec kao poodrastao covek. Tek ako sledecih 20 godina bude pricao ovo sto sad prica i poceo da radi kako govori, verovacu mu
(morgen, 21. januar 2014 17:36)


E ovo je da samo da se nasmejes, ti kazes kako je on zastupao krvavu i otrovnu ideologiju, pa vi to radite i dalje svaki dan i dan danas pozivate na sukobe i da sve resavate tom "krvavom"idelogijom, malo ste vise kontradiktorni u komentarima.

DEJAN

pre 10 godina

Pa, da, opet mi krivi, a on savrsen. Progledao. Sad jos samo sve nas da izmeni. Prosvetitelj.
(ko ga ne zna..., 21. januar 2014 15:41)

Kako si se ti nasao prozvan da mi je znati ili samo potvrdjujes ono sto je i Vucic rekao. Pa mi smo sami sebi najveci neprijatelji, spremini smo sve da iskritikujemo da svakom nadjemo manu, a sami sebe nikad ne gledamo, sta god da se uradi i kako god da se uradi ne valja.Sve cekaomo da neko drugi uradi umesto nas i da nam padne sa neba.

Taft

pre 10 godina

Covek posteno priznaje da je vodio losu politiku.Sad u sns ima mogucnost da to ispravi,sto i radi.Zalaze se za put ka Eu.i mnogi iz Eu ga podrzavaju.

Visa klasa, visa rasa

pre 10 godina

Au ko da su ti Nemci i njihovi politicari bezgresni. I to su ljudi ko i svi. Sta glume visu klasu drugim narodima, vecito.

Masa

pre 10 godina

Covek posteno priznaje da je vodio losu politiku.Sad u sns ima mogucnost da to ispravi,sto i radi.Zalaze se za put ka Eu.i mnogi iz Eu ga podrzavaju.

Dorotea

pre 10 godina

Ja ne znam coveka koji nije gresio ali znam one koji priznaju svoje greske, sto je veoma pohvalno i one koji za sopstvene greske uvek krive druge sto je strasno!

Keker

pre 10 godina

velicina i jeste u tome sto neko priznaje svoje greske i na svom primeru daje resenja za mnoge probleme koji su drugima bili tabu tema,demokrate prve isto treba da sagledaju sve svoje greske pa da onda nastave dalje,ali oni zele da se bave Vucicem koji radi i resava sve ono sto oni nisu mogli za deceniju

Европски Србин

pre 10 godina

ЕУ је географска неминовност и економска рационалност за бољи живот.
Евро-Азијске уније су географски неприродне и интелектуално мазохистичке, јер је Србима из Азије долазило најопасније ЗЛО (османлије и комунизам), које уништава државу и народ.
Закључак: Храбро НАПРЕД у демократску и хришћанску ЕУ.

Beli

pre 10 godina

Politika me nije zanimala, smatrao sam da su, bar se u poslednjih 10 godina tako pokazalo, naši politčari obični manipulatori koji nisu u stanju ništa da sprovedu, a puni su obećanja. Gospodin Aleksandar Vučić me je demantovao u potpunosti. Srbiji je definitivno trebao ovako odlučan i odgovoran čovek.

Kimi

pre 10 godina

Objektivno je Vučić u pravu za sve što stoji u intervjuu. Svi se pozivaju na radikalsku istoriju i kako je on pričao jedno, a sada drugo, i šta sada?! Ne razumem?! Jel čovek ne može da se promeni?! Gde piše da ne može, naravno da može i evo dali smo mu šansu, a on je u potpunosti opravdava. Za ove kvazi evropejce iz opozicije je gospodin.
Nemam nijednu zamerku na njegov rad.

BranimirD

pre 10 godina

Mislim da je ovo kljucna recenica - Sami smo sebi krivi. Kada covek uvidi sta ne valja, onda vec to moze da promeni. Ne treba traziti krivicu na drugoj strani nego u nama samima. A mozemo bolje, i hocemo bolje. Uz drzavnika kakav je gospodin Vucic, brze cemo se pribliziti razvijenom svetu.

Stanislava

pre 10 godina

Odlicna konstatacija i priznanje Vucica, mi smo sami najveci krivci. I navikli smo da osudjujemo druge umesto da svako pruzi svoj maksimum i trudi se da ucini nesto bolje. To je prosto proces sazrevanja i ispit koji cemo morati svi zajedno da polozimo.

Joni

pre 10 godina

Uvek ce se ceniti oni koji priznaju da grese.Pa niko nije najpametniji,niko nije bezgresan.Neki politicari nikad nece priznati da lose rade.

make

pre 10 godina

Zaista ne razumem nas same, citajuci pojedine komentare. Ali ono sto je bitno, jeste da Vučić radi na uspostavljanju prijateljskih odnosa sa svim zemljama! Položaj Srbije u svetu danas je izvanredan, jer se naš državni vrh zaista trudi da nas predstavi u što boljem svetlu.

emotivno ugasena

pre 10 godina

I ja se, Vucicu, plasim naseg mentaliteta. Ljude je unistio socijalizam-navikli ljudi da ne rade i da spavaju na poslu, a ne zele u EU da jer tamo mora da se radi.

Krista

pre 10 godina

Vucic-covek koji nema sujete I svoje greske priznaje , uvek ce biti cenjeniji od onih sto se busaju u grudi da su najpametniji I nepogresivi a zapravo prave krupne greske.

Zdravko Colic

pre 10 godina

@(rage, 21. januar 2014 15:23)
Mozes ti da pricas sta hoces o buducem premijeru Srbije, ali on ce i tebe, zajedno sa svima nama da uvede u EU.

Darko Dare

pre 10 godina

Volim kod gospodina Vučića što stoji iza svojih obećanja,što prihvata svoje greške i što se ne hvali svoojim uspesima kao drugi.Moramo da menjamo svest naroda i sada kada nam je više nego ikad potrebna sloga da izđemo iz blata nesme da nas pobede inat zavist ili šta već...

Lapis lazuli

pre 10 godina

Natalozenog negtivog misljenja o nama u celoj Evropi i svetu ima toliko da cemo jos gadinam morati da im dokazujemo da smo se uozbiljili. Valjda cemo vremenom izgraditi neko poverenje da nam ne traze stalno dlaku u jajetu.

komentar

pre 10 godina

Normalno da je trn u oku kada smo mi bolesna sredina! Umesto da pohvalis neciji rad i da mu pomognes lakse je da pljunes na sav njegov rad.

Serendipiti

pre 10 godina

Drugi bi svoje zablude prikrili i pravili se ,,ludi'', pa vidite dokle nas je to dovelo. I sada, kada neko nesto prizna i preduzima odgovornost za sve sto kaze, uradi i misli- ni to vam nije dovoljno.

herkules s

pre 10 godina

lepo je covek rekao da moramo da polazimo od sebe, menjamo svoje pristupe, postavljamo se fleksibilnije prema problemima, kako bi brze i efikasnije dosli do njihovog resenja.

Mladost - ludost

pre 10 godina

Da li vi išta drugo znate da radite izuzev da kritikujete čoveka koji nije licemer, otvorenog, iskrenog, poštenog, onog koji ispunjava sva svoja predizborna obećenja. Zar je greška grešiti i tu grešku uvideti i promeniti se. Ljudski je najiskreniji onaj koji javno prizna da je nešto uradio (ili jer je mlad, ili je tada imao takvo viđenje stvari) a kada je shvatio da nisu stvari onakve kakvim ih je tada osećao priznati da si pogrešio i ispraviti svoju grešku. To je mnogo poštenije nego i dalje istu grešku praviti, raditi na štetu svih građana, smeškati se i sve ubeđivati da nigde ne grešiš daa je to jedino što ti radiš ispravn

JavorkaM

pre 10 godina

Nije cudno ni kada seda glava kaze da je pogresila, a kamoli mlad covek! Bez postenog odnosa prema sebi, nema postenja ni prema drugima.
A ko kaze da nema intelektualaca u SNS??? Zar to nije ocigldno: za 1,5 godinu uradjeno je vise nego za prethodnih 13 godina!!!

sablasni andjeo

pre 10 godina

Moramo realno sagledati kako stoje stvari, pronaci uzroke koji sprecavaju napredak i razvoj drzave, iste otkloniti da bismo krenuli napred. PPV lepo kaze da moramo da promenimo svest.

sani

pre 10 godina

Čovek s godinama,zrelošću i saznanjima, kao i boljim sagledavanj!em realnosti u svetu menja i svoje mišljenje.Nije sramota to priznati.

Jovana

pre 10 godina

Заблуде су део животног искуства, које нам дају материјал да мењамо и изграђујемо ставове који могу да користе и другима, ако за то имају слуха.

Boban i Deki

pre 10 godina

Sa pravom se plaši čovek našeg mentaliteta, pa pogledajte samo ove iz opozicije i njihove simpatizere koji danas u 21. veku seju mržnju i netrpeljivost. Sve iz razloga zavisti, predrasuda, kompleksa. Ni ja nikad neću razumeti naš mentalitet.

zorka87

pre 10 godina

Svi ljudi grese! To nije nista strasno! Niko nije nepogresiv! A sto se tice Aleksandra Vucica njemu se retko dogodi da pogresi! Pa i ako pogresi on iz te greske izvuce pouku! Sve pohvale za Vucica! On je jako vredan, posten, sposoban, pametan! Sve sto smo do sada postigli vezano za pozitivan razvoj Srbije, postigli smo zahvaljujuci Aleksandru Vucicu! Srbija je ponosna na njega!

raspevana secerlema

pre 10 godina

Ovo ja zovem predstavnikom politicara. Dosta mi je bilo politicara koji su nam pricali bajke o tome kako je Srbija zemlja iz snova i medju prvima u svetu. Kao sto ppv rece, stanje ne valja i mora kajis da se pritegne i da se radi i stedi.

Klaus

pre 10 godina

gladiator, 21. januar 2014 18:41
Ne vidim zasto bi bilo ko stajao po svaku cenu iza svojih reci. Priznavanje greske je po meni odlika velikih ljudi koji se ne plase osude okoline zbog toga.

monk

pre 10 godina

Živeli smo u prošlosti, sada krećemo ka budućnosti. Imali smo viziju da svet treba da se prilagođava nama shvatili smo da ipak mi moramo da se prilagođavamo svetu. Naravno svako ima pravo na gršku , ali je najbitnije da je vidi na vreme i da pokuša da je na vreme ispravi.

Sonja

pre 10 godina

Pa SNS ne bi nastala da nije shvatila da je vreme za promene. Ne možemo stajati u mestu i čekati Godoa! Početak integracija je na žalost mogao i ranije početi ali pošto se od vlastitih interesa nije moglo misliti i na Srbiju, tek nam se sad u vreme ove vlade to događa. Nikada nije kasno!

TiNtIlE

pre 10 godina

Svako pravi greške, a pogotvo u mladosti, a Vučić, za razliku od većine drugih političara svoje greške prizna, i više ih ne ponavlja, i upravo zbog te Vučićeve iskrenosti poverenje građana u Vučića, je iz dana u dan sve veće.

Gordi

pre 10 godina

Svaki normalan covek se tokom zivota razvija, sazreva, a samim tim i menja. Ukoliko je Vucic nekada i zastupa drugacije stavove, promenio ih je zarad dobrobiti naroda, sto je pre za pohvalu nego osudu.

smakevic

pre 10 godina

Sasvim je sigurno da srpski državni vrh želi dobre odnose sa Hrvatskom. Srbija i Hrvatska ne mogu imati isti pogled na prošlost i ne treba, bilo je zlocina sa obe strane, ali mislim da je vreme da se krene u buducnost zajedno, jer od proslosti se ne zivi.

Helena

pre 10 godina

Svako ima prava da promeni svoje misljenje, ljudi smo gresimo, ali trebamo i da prastamo. Ova njegova promena je samo odraz njegove zrelosti, kao coveka ali i politicara.

maskirana kamuflaza

pre 10 godina

Ja Vucicu ne mogu da razumem mentalitet coveka koji po ceo dan sedi i kuka kako mu ti nisi dao posao u nekom javnom preduzecu, a nece da obradjuje svoj vocnjak, njivu i tako to, a nece ni da se pokrene da nadje neki posao.

ivan

pre 10 godina

'Kada je 1989. pao Berlinski zid i kada se svet promenio, mi Srbi nismo shvatili šta to znači'

Na zalost - vecina Srba su bili komunisti, i to ne Srbi, nego samo komunisti, koji su odrasli na partizanstini i Titu. To je za njih bilo sve. Komunizam, Tito i Staljin - oni su bili njihova domovina...

Lepo je to priznanje i ispovest.

Ne slazem se samo sa onim 'Mi Srbi'

Bilo bi lepo i prebrojati grobnice onih Srba koji su svoje razumevanje te realnosti platili svojim zivotima...
Jer nisu svi Srbi bili komunisti... A za neke Srbe je pad Berlinskog zida znacio i pocetak kraja komunisticke diktature...

Hrabre i iskrene reci!

milan

pre 10 godina

Zato, Vucicu, nisi predlozen za Nobelovu nagradu za mir.
(marija, 21. januar 2014 16:36)

Volim kad procitam komentar koji je napisan ,a da pri tom nema veze sto ne znam sta znaci Nobelova nagrada za mir,ali bitno je da se napise nesto. Prosto receno tesko nama samima .

neukrotiva robinja

pre 10 godina

Da ja vama kazem, briga nase komsije za nas. Nisu oni problem. Ljudi sredjuju svoje dvoriste i ne interesuje ih nase. Zato je svima njima bolje nego nama. Bave se sobom. Rade i trude se da im bude bolje. A mi samo kukamo i nista ne radimo.

Gacur

pre 10 godina

Svaka čast !!!! Treba priznati kada pogrešite,svi ponekad u životu pogreše sve je to normalno za ljude i nije sramota priznati

Matija

pre 10 godina

Vučić je nekad grešio ali sada te svoje greške priznaje i radi naporno na napretku Srbije,a ovi što ga napadaju neka se zapitaju kako su oni radili i zbog čega smo tu gde smo?!

Sukie

pre 10 godina

Opet patetika, napadi, podsmešljiv prizvuk svemu što dolazi od Vučića i SNS. Zar nije to tako „trolovski“ providno? Prirodno je da čovek revidira svoje stavove, menja se i usvaja nove postulate ponašanja i delovanja. Pravi uzrok ovakvih komentara je u činjenici da je upravo Vučić i najzaslužniji za današnji istorijski uspeh srpske delegacije u Briselu. Sada je prioritet svih prioriteta inostrano investiranje u već opredeljene projekte zbirnog potencijala oko šest milijardi evra, u „Beograd na vodi“, „Južni tok“, poljoprivredu, železnicu, puteve, rudnike i industriju. Novih preko 200.000 zaposlenih, svih struktura, je „srpski san“. Briselski pregovori su praktično kvalifikacioni preduslov. I sa petinom ovih investicionih zahvata ne bi bilo ni rebalasa budžeta za ovu godinu. Zaista bi svi osetili olakšanje, sigurnost i puniji buđelar krajem godine. Treba imati u vidu da od svih izbora narod bira ove prioritete.

Jovan

pre 10 godina

Najteže je priznati svoje greške, zablude. Ko ima u snagu, ide napred, postaje uspešan. Vučić se ne libi da to prizna i to je njegov kvalitet.

Avvaks

pre 10 godina

Sviđa mi se način na koji radi prvi potpredsednik Vlade. Ovo što je napomenuo da se stvari nazivaju pravim imenom i govori onako kako jeste, pa to ljudi mora da počne. Ne možemo živeti večito u zabludi. Po Vučićevoj podršci u narodu, nadam se da to počinjemo da usvajamo. Daj Bože.

ORAO - PAO - SOKO - DOLAZI

pre 10 godina

Godine cine svoje i drugacije gledamo na stvari mlad covek ne razmislja kao iskusan covek to je valjda svim prihvatljivo. Aleksandar Vucic nema problem da prizna svoju gresku upravo iz mladosti. U jednom momentu svaki covek shvati , da ne mozes sam protiv svih. To je Aleksandar Vucic na svu srecu gradjana Srbije na vreme video i svaka mu cast na priznanju da je gresio. Sada treba da gledamo napred , da ne ostanemo na stupnju na kojem smo trenutno ,vec da i dalje radimo na sebi. Samo tako mozemo da idemo u korak sa vremenom koje je pred nama, koje moramo iskoristirti maksimalno kako bi nam bilo bolje.

bozicaMo

pre 10 godina

Kada bi mogli ovi koji kritikuju da se promene i shvate da kritika bez razloga je kontraproduktivna i da iskrenost i trud da se najteze ostvari (promeni sebe, bude bolji i odgovoran i stoji iza izrecenog) shvatili bi i velicinu dela i rezultata rada Vucicevog.

stankaFr

pre 10 godina

Mogli bi mnogi u Srbiji da slede ovaj primer, pa prvo sagledaju gde grese, pa onda menjaju malo sebe, pa onda priznaju i da su kritikovali bez ikakve osnove Vucica, pa i da njegovim radom smo se i priblizili EU i da nas gledaju drugim ocima i svi nas mnogo vise uvazavaju.Inace im propade stranka...

Tutankamon

pre 10 godina

Ljudski je gresiti, a isto tako i oprostiti. Mislim da svaki iskren čovek zaslužuje oprost i podršku (ne mislim naravno na ubice), ali svi ostali zaslužiju. Evo i Vučić priznaje da je bio u zabludi, to je ljudski.

LaHitana

pre 10 godina

Patetika i podsmeh čini okosnicu većine komentara. Da li je to do nedostatka argumentacije ili "inspiracije"? Naš narod kaže: „Sve se menja, sem kamenja“. Čovek uči dok je živ. Fakti i inputi koji čine gro politike su živa stvar, trpe promene, prilagođavaju se i po mestu i po vremenu. Tako i čovek, ma ko on bio.

Promena na bolje

pre 10 godina

Zemlja smo koja je četvrt veka, namerno sistematski razarana i gušena, najviše spolja, iz razloga obaranja našeg statusa, rejtinga, i na kraju ekonomskih kapaciteta. Sada kad smo siromašni, raslojeni i podeljeni, poniženi i ranjivi, kao hleb nasušni nam treba politička stabilnost na duži rok, da se zaposlimo, da radimo, da stvorimo akumulaciju, jer zahvaljujući prvenstveno Vučiću projekata i investitora ima. Brisel jeste razlog za izbore jer je on kruna realne i održive politike. Iza Brisela su najvažniji rad, ekonomija i akumulacija viška vrednosti. Vučić se pokazao kao izuzetno pragmatičan lider, koji je tačno procenio put kojim zemlja mora da se „izvuče iz živog blata“. Kao i sve, i čovek se menja, to je normalan i prirodan proces. Ovakvi ostrašćeni komentari su samo pokušaj da se pažnja čitalaca skrene na drugu stranu.

Despina

pre 10 godina

Srbi su sami sebi problem . Aleksandar Vučić zaista radi na tome da Srbija ide na putu ka EU. Srbija nije imala sposobne ljude na vlasti nije imala sposbne političara koji će prihvatiti i napraviti zakone EU. Prvi put u istoriji Srbija ima budućnost , Srbija ima reformiste i političare koji su sposobni da državu izvuku iz ekonomske krize. Zahvaljujući radu Aleksandra Vučića Srbija će biti jedna od najrazvijenih država u Evropi.Građani znaju kome će pružiti šansu na sledećim parlamentarnim izborima, i znaju da će Aleksandar Vučić svojim znanjem Srbija uvesti u EU. Građani žele funkcionalnu vlast koja će brže donositi odluke i sprovoditi reforme.

raspevana brbljivica

pre 10 godina

E, sad, dragi nas ppv, da raspises ibore ako hoces da sprovedes reforme i Srbiju stavis na noge. Ne znam kako to planiras da uradis sa Dacicem na mesto premijera.

Nikako

pre 10 godina

@Вучић поручује свим грађанима Србије: ''Будите беспомоћни, радиће са нама шта су и са мном, радиће шта хоће и са вама!''
(НЕ ЕУ фанатицима на референдуму!, 21. januar 2014 13:35)
Mozemo verovatno zauvek da ostanemo buntovnicka zemlja na brdovitom balkanu i da ratujemo i svadjamo se sa svima ali sta gradjani Srbije mogu da imaju od toga? Probali smo i ne ide. Sad bi smo mogli da probamo drugacije. I drago mi je da imamo nekog da povuce drzavu u tom pravcu.

MajdaMM

pre 10 godina

Kada bi i drugi sledili ovaj primer i menjali sebe, promenili bi i Srbiju. Ne treba se stideti niceg sto je bio, jer ima cime da se pohvali-uvideti gresku i uciniti promenu koja je rezultirala i promenama u Srbiji na bolje je samo za pohvalu.

NenaTOM

pre 10 godina

najteze i jeste promeniti sebe i svoj ugao gledanja, najteze je mnogima u Srbiji priznati i da grese i da su gresili i da sada Vucica kritikuju bez potrebe i takvima je tesko i priznati da se Vucicevi rezultati rada primecuju i da su zaista u interesu gradjana, al polako..narod primecuje to je najvaznije

tvitiii

pre 10 godina

Naravno da nam niko drugi nije kriv za sve sto se desava u nasoj drzavi sami smo sebi krivi,sami sebi krojimo buducnost i kakava ce nam ona biti zavisi iskljucivo od nas samih...

Glavni arhivator

pre 10 godina

Svaki normalan i razuman covek moze da promeni svoje razmisljanje i svoj stav, posebno je pohvalno ako je ta promena na bolje kao u ovom slucaju, Vucic je vremenom uvideo da su potrebne odredjene promene u stavovima koje ima i to se pokazalo kao jako dobro, kako po njega tako i po sve nas jer nas je sve zajedno poveo dobrim putem.

Tihi

pre 10 godina

Pa mi smo uvek jedno mislili, drugo radili, treće pričali, to stvarno do sada jeste bila praksa. Konačno počinjemo da ličimo na državu i državni organi napokon rade svoj posao. Prethodnih 10 godina smo bili, slobodno mogu reći, banana država, eto. Ne kažem da je sada ekspanzija na svakom ćošku, ali se ide u to pravcu.

Mikins

pre 10 godina

U potpunosti razumem Vučića i njegov strah, nije nam strano, a u nekoliko navrata kroz istoriju se pokazalo, da sami sebe ukopavamo. Pogledajte šta radi opozicija kod nas sada, umesto da argumentovano kritikuju tamo gde ima osnova i pomažu i sebi i ljudima u stvaranju boljeg društva, oni podstiču mržnju, zavist, a time i društvene nemire. Ja to ne razumem, kao što ne razumem ni ono vezano za hrast. I tu se slažem sa Vučićem isto.

tisina

pre 10 godina

Naravno, to je boljka svih Srba:neko drugi će rešiti probleme, pašće rešenje s neba...Činjenica je da Vučić drži sve konce u rukama i da ništa ne prepušta slučaju.

ko prizna pola mu se prasta

pre 10 godina

Koliko licemjernih komentara. Sta sad svi napadate covjeka u stilu eeee koliko ti je trebalo vremena da shvatis. Pa zar nisu SPS-SRS-JUL drzali i do 80% skupstine 90tih? Zar vas nije samo slaba izlaznost na jednim izborima spasila toga da vam Seselj bude precjednik? Ko je glasao za njih? Vanzemaljci? A koliko je trebalo VAMA koje se im davali podrsku da priznate vlastite zablude? Sve je covjek dobro rekao: sami ste si krivi. Ja ne krivim ni Slobu ni Vucica ni Seselja. I to vam kaze jedan Hrvat koji se tih godina vucarao po sklonistima i prezivljavao od humanitarne pomoci radi zabluda koje je PPV u to vrijeme propagirao a VI masovno podrzavali.

misljenje

pre 10 godina

ne znam sta je tu toliko cudno, covek je samo iskren, a i svako ima prava da pogresi i promeni misljenje, pocnimo od samih sebe ...

Aladin

pre 10 godina

Svako ima pravo da greši, da posle razmišljanja o prošlosti shvati da bi možda bilo bolje da je bilo drugačije. Ne vidim zašto toliko buke oko ovoga što je izjavio Vučić, pa i on je samo čovek ili nije?

Zoran.hr

pre 10 godina

Svaka cast ako to iskreno misli, iako sumnjam u to. Da li se moze promjeniti stav jednog takvog covjeka u 20 godina, koji je drzao onakav govor u Glini ?

gospojinkaP

pre 10 godina

Svima ovima kojima se stranka raspada jer ne rade kako treba i rade iskljucivo u licnom interesu i jeste najveci problem sto ne ogu da priznaju da NISU U PRAVU, te nisu ni sposobni da promene to sto rade pogresno, al to je njihova greska i njihov neuspeh. Srbiju vodi uspesan koji ume i da donese odluke od kojih su svi bezali i koji je odgovoran za sve sto cini, te su i rezultati njegovog rada vidljivi i cene se i u svetu, te teko ga ceni i EU. Bravo Vucicu za sve do sada ucinjeno.

ljubbbvess

pre 10 godina

Samo kada sebi priznamo svoje greske.mozemo ih ispraviti,sve dokle zivimo u zabludi i zelimo i sebe da ubedimo u nesto sto nije ispravno ne mozemo napred...

Samosvest

pre 10 godina

Svako ima pravo da promeni svoje mišljenje i svoj stav. Jednostavno, nije isti mentalni sklop čoveka sa 20 ili 40 godina. Iskustvena crta igra važnu ulogu. Činjenica je da su se ključne promene u pregovorima sa EU desile uz veliki uticaj Vučića. Šta će biti u Briselu možemo, s velikom verovatnoćom i pogoditi, ali prvi put od uvođenja višestranačja u Srbiji. To je prvorazredni politički događaj. Međutim, ukoliko ne budemo krenuli u investicione radove, a ima ih značajne vrednosti i skoro u svim poljima, isti Brisel će nas do 2020.godine uz put izgubiti,odnosno bez ustezanja zaboraviće na nas. Tada bi, doista, bili u nerešivom problemu po naciju i državu, čega je svestan prvenstveno Vučić, pa otuda i ovoliki trud i rad da se privuče inostrani kapital.

Guliverova snajka

pre 10 godina

@(wiseman, 21. januar 2014 13:34)
Na koje godine mislis? Onih 10 kada je sps bio na vlasti ili onih 12 kada je ds bio na vlasti? Na sta konkretno mislis?

Marija

pre 10 godina

Dzabe se trudite, vi partijski grupiji. Dzabe pranje ppv-ove biografije. Bice tu gde jeste dok ne odradi za zapad ono sto treba, a potom na smetliste istorije. Mozemo se tesiti, ma koliko to bolno i nepravedno bilo, da ce bar nesto korisno za Srbiju da uradi.

DeskoBUK

pre 10 godina

nije nikad kasno za promene, niti je ikada lose priznati da su dobre promene Vucica i njegovih stavova i Srbiju promenili i uspesno priblizili EU. Nije kasno da to priznaju svi oni koji ne mogu da se promene i da konacno sliku onoga sto Vucic radi pohvale, jer kritikama mesta zaista za njegov rad NEMA.