Utorak, 21.01.2014.

07:15

Priznavanje KiM neformalan zahtev

Srbija će morati da postigne sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Kosovom da bi završila pregovarački proces sa Unijom, kaže Tanja Mišćević.

Izvor: Blic

Priznavanje KiM neformalan zahtev IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

XYZ

pre 10 godina

DS nije imala kapaciteta za ovo? Za ovo kapacitet ima i stranka jogi letaca. Dobili dokument od Brisela, Vucicu se slosilo pa nudio ostavku, Dacic izjavio da nikad nismo bili u tezoj situaciji, potpisali, proglasili istorijsku pobedu... jedino pitanje je sta bi se desilo da je ovo uradila neka druga vlada, da li bi se sve docekalo mirno ili bi Vucic pozivao na paljenje Beograda. Deset godina je proslo u nacionalistickim pricama da je Kosovo nase i da je svako ko stupi u dogovor sa Pristinom izdajnik, a onda se sve okrenulo za 180% i aktuelna garnitura je zapravo dobitnik.

Ivan

pre 10 godina

To se zna od pocetka, medjutim, zamislite koji bi haos nastao kada bi rekli - vracamo Srbiji Kosovo. I onda imamo 30% Albanaca u parlamentu i delimo sa Kosovom sve probleme koje oni imaju, a imaju ih sigurno daleko vise od nas itd.

vladan

pre 10 godina

Mislim da je pravedno da kapitulaciju potpišu oni koji su i suštinski odgovorni za sve. SPS i Radikali(ma kako lepo danas mirišu).
DS niti je imala volje niti kapaciteta niti je bila uopšte sposobna za ovako teške poslove. I na kraju će najsmrdljiviji politički valjušak Koštunica izvući profit.

blato

pre 10 godina

Sve priče o reformama i dostizanju nekih EU standarda padaju u vodu kada se postavi pitanje Kosova.Zadnjih 5-6 godina sve napretke koja smo ostvarili kada se u pitanju pregovori sa EU bili su vezani za popuštanju u vezi sa Kosovom.Ta priča se nastavlja.U medjuvremenu,od kada je EU na prvom mestu(2008)država nikada nije bila u težoj situaciji.Ne samo po pitanu ekonomije(nezaposlenost,zaduženost,investicija nema...)već i kada je u pitanju demokratija,političke slodode,porast korupcije i kriminala.A u medjuvremenu smo ostvarili,kako nam vlastodržci pričaju,istorijski napredak ka Evropi.Samo što je cena prevelika,ali tako je to kada imate političare kojima je važnije mišljenje Evropske komisije od svog naroda.

Slobica

pre 10 godina

Ljudi, dajte vise da prestanemo sa tim Kosovom. Pa nemojmo biti slepi kraj ociju...zivot nam prolazi u inaćenju i nekim fiktivnim tezama , a to nije život !!! Trebamo bataliti to kosovo, zasuci rukave , okrenuti se buducnosti , i zapeti maksimalno!!! Dajte da menjamo svest u sebi , da ne budemo sopstveni neprijatelji !!! Budimo realni i razumni !!!
Ugledajmo se na neke prosperitetnije zapadne komšije ...krenimo već jednom na bolje ....

Ne mlatite praznu slamu

pre 10 godina

Brate, ovo da se stavi na referendum "Ili EU ili Kosovo" pa da narod kaže šta hoće i da se tako nastavi raditi.
(Prolaznik, 21. januar 2014 09:48)

Brate, moze i taj referendum, ali paralelno s njim i refrendum koji JOS delovi Srbije zele da se odvoje od gliba koji - u toploj sobi sedeci - crce za Kosovom, pa da se ovog puta lepo kulturno razidjemo. Oni kojima to Kosovo bas treba, neka posle rade s njim sta znaju, a mi ostali cemo im s one strane grane pruzati punu podrsku!

kibo

pre 10 godina

Ipak ,strpljenje se isplati, 13 godina cekanja da na Vlast dodju ,,oni,, isti koji su sve ovo ,,zakuvali,,90-tih ,odbranili ,,suverenitet,, pobedom, sada najpre ,,neformalno,, a zatim ,,formalno,,priznavanje Kosova, a u tu Cast Poste Srbije pustaju postansku marku sa datumom pocetka pregovora sa EU-pocetkom priznanja.

miki

pre 10 godina

Za nas neneformalno priznanje najbolje moguce resenje !!!!!
Zamislite da je Kosovo Srbija onda bi vise nego 30% populacije Srbije bili Albanci. Kako se malo razmnozavamo i kako u centralnoj Srbiji dominiraju penzioneri onda bi Albanci sa Kosova (gde je prosecna starost 18 godina) rasirili po celoj Srbiji i onda bi za 20-30 godina bilo vise Albanaca, koji bi mogli da pobede na republickim izborima a Taci bi mozda bio i nas premijer.
Ovako neformalno neka drzava postoji dok se mi ne konsolidujemo.A dal cemo se mi konsolidovati braco i sestre zavisi samo od nas. Prvi korak je prestati kukati da ne mozemo da se razmnozavamo zbog teske situacije, jer na Kosovu je jos gora i njima to nesmeta. Dalje, treba sto vise raditi i na taj nacin pomagati i sebi, svojoj porodici pa i drzavi a ne cekati da drzava svima nadje posao. Dalje, ubiti korupciji i uvesti red u pravosudje. Budimo "nacionalisti" time sto cemo se razmnozavati i time sto cemo raditi i na taj nacim pomoci nasoj Srbiji a ne time sto cemo pricati godinama "prazne price" o tome da je pravda na nasoj strani i pozivati se na istoriju. "Istorija" je bitna ali "buducnost" je jos bitnija.

Sta nam donosi buducnost

pre 10 godina

@ odnose treba normalizovati ali nikada zvanicno priznati kosovo. da bude manje problema kada ga budemo vracali za 50 ili 100 godina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (futur, 21. januar 2014 10:46)

Za 50 ili 100 godina Srbija ce postojati najverovatnije kao fusnota u Evropskim udzbenicima istorije. Razlog nestanka Srbije su njeni stanovnici sa tebi slicnim mentalnim sklopom.

kavukgorski

pre 10 godina

"....Da priznamo Jano duso samo da igramoo..." Pa kad pocnu da padaju evrići , a ti samo dignes ruku i beres , ma milina jedna , dodji Mile u nas karaj da ti vidis sta je raj. Pa starobeogradjani , raspistoljeni u Beogradu na vodi , suncaju se ,piju koktele , putuju ... svet bez vize .
Samo da mi slucajno ne oznojimo nase zadnjice , ipak realno mi to Kosovo nikad nismo ni imali , sta sad . Cao , zdravo , batice iz 1 u 1.
Ali...srecom pa starobeogradjana svih vrsta , bilo da su u Beogradu 5 ili 105 godina , ipak ima veoma malo , Od tog posla nema nista . Moracemo ipak nesto da radimo da bi nam bilo bolje . Boli evropu zadnjica za nas . Oni su se o jadu svom zabavili .

socijalista,antikomunista

pre 10 godina

@Apis. Srbija nije izgubila Kosovo ni u kakvom ratu, jer svaki rat mora da bude objavljen. A Milos Obrenovic koji je oslobadjao Srpske teritorije kombinujuci rat i pregovore, se sad prevrce u grobu ko se sve ne poziva na njega. I da.... cini mi se da ste zaboravili magicnu floskulu :"... zbog buducnosti nase dece"

milan

pre 10 godina

Juju, ja sam iznenadjen, pa ja sam mislio nece traziti priznanje, pa ja sam sokiran, pa kako je to moglo da se desi...

Ajde bre ljudi ne mlatite, kao da ovo nismo znali. EU ili Kosovo je lazna dilema. Mi treba da biramo EU ili ne u EU, a Kosovo nema veze sa tim, ionako ga odavno nemamo (imamo sever koji je samo delic ukupne povrsine KOsova). Dakle treba da se bira idemo li u EU ili ne, a Kosovo zaboravite. Treba maksimalno pomoci onom narodu dole ali neka prica da mi i dalje dole imamo drzavo je smesna.

sladjana

pre 10 godina

Ovaj zahtev bio formalan ili neformalan potpuno je neprihvatljiv za gradjane Srbije, a posebno za Srbe na Kosovu,tako da na eventualna potezanja te teme mora se biti izricit,da se ta tema ne bi produbljivala. Ako treba svi smo spremni i da platimo cenu, ako iz neformalnog preraste u formalan zahtev.

london 94

pre 10 godina

Oni kojima smo se pre 15/20 godina najvise divili su se razbezali po svetu ili poumirali po tamnicama Evrope. Rezultate rada bas tih osoba zanjemo danas i po pitanju Kosova i uopste.Ni Kosovo ni(je)Srbija.

kamehame

pre 10 godina

pa priznajte ga vec jednom pa da idemo dalje ...generacije su ispastale zbog tog istog kosova bice nase opet jednog dana ...istorija se ponavlja ....a za ove sto misle da je vlast izdala kosovo ...nek razmisle ko je 1951 Brionskim dekretom Srbima zabranio povratak Kosovo ....jos vas dragi Tita je prodao to ...a potom i vi koji ste prodavali kucu i zemlju albancima DOSTA robovanja Kosovu!! a ovo sve pricam kao neko ciji se ukucanin borio za to isto kosovo u ratu 98...DOSTA!!

martin

pre 10 godina

prica oko Kosova je zavrsena 1999 godine kad smo "pobedili"NATO,sa skoro istim ljudima na celu drzave kao sad.znam da ce ovaj komentar imati bezbroj minusa,ali nije bitno.ja sam ratovao i izgubio rat i nemam srca da proglasim pobedu kad sam porazen.niko nam nije kriv to je sigurno niti nas toliko mrze koliko mi pricamo,da nas zapad mrzi,niti nas Rusi toliko vole.niko protiv nas nista nema vec mi imamo nesto sami protiv sebe.Ceda Jovanovic je pricao ovo odavno,a ja sam jos pre njega znao da je prica zavrsena.Ceda je bio izdajnik,naravno a i ja sam u svom mestu,Leposavicu,takodje izdajnik,ali niko me ni prstom nije tako jer nema zbog cega,jer svi znaju da je prica zavrsena,odavno,samo nam Srpski inat ne da da priznamo.i ovaj sever ce se polako utopiti u Kosovo.Pristina radi sve polako i mudro slusa savete,zna da je cela teritorija Kosova u rukama njenim,zato nemojte da se zavaravate,vec se probudite.Nusic je odavno reko da Srbi imaju kratko pamcenje a Beogradjani jos krace,tako da nam inat i ponos nista nece pomoci,mi smo gubitnici.

crni domino

pre 10 godina

Ta dokumenta sto ste dobili, dajte Tomi da vam prevede jer cete i sa njima pokusavati razne manipulacije, pa cemo uci 2030. godine!
U svakom slucaju cestitam na pocetku pregovora koji su znacajni za Srbiju.
PS: Nadam se da kada Vucic procita ova dokumenta i vidi sta sve treba da se uradi, da ce odmah raspisati izbore!

Ajde bre

pre 10 godina

Pa to se znalo od samog pocetka daj ne dugovlacite vise da se priznamo i idemo dalje unutar EU , j.... ti zivot ide hocu da normalno zivim.

Apis

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu verovati da narod jos zivi u zabludi da je Kosovo nase.Gospodo Kosovo nije nase mi smo ga u ratu izgubili i tacka.Srbija nesmwe da bude talac Kosova jos naredni 100 godina.Mora se okrenuti buducnosti i jacanju drzave u svakom smislu.Samo jaka Srbija cuva svoj narod i teritoriju,slaba Srbija gubi sve.Danas je vreme Za Milosa Obrenovica a ne Karadjordja.

Igor Gavran

pre 10 godina

U Srbiji se igra scenario spoljasnje kontrole svih relevantnih politckih frakcija. Svaka frakcija dobije task koji ispuni, onda izgubi izbore, onda se bira druga frakcija koja igra po istom scenariju. Devedesetih smo imali nadu, a ovo sada je strasno! Narod je u totalnoj apatiji i ne postoji ambicija da se ista promeni. Srpski narod je u indukovanoj komi iz koje vise nema budjenja. To mi kaze moj krivi nos a on retko gresi.

Nacionalista

pre 10 godina

Ovo je vec zabrinjavajuce koliko nam sve otvorenije traze da priznamo Kosovo... Kosovo večno Srbija... A ako se vidi ce da priznaju tzv. KOSOVO obarati vlast , dok ne bude kasno ...

Džoni

pre 10 godina

Eto odgovora zašto nema izbora! Dačić mora da ispuni i poslednju naredbu zapada jer oni njega vide kao jedinog političara u Srbiji koji će i zvanično potpisati dokument o nezavisnosti! Dačić i Vučić su Bendžamin Frenklin i Tomas Džeferson Kosovske nezavisnosti! Skuvani smo i sada samo čekamo momenat!

socijalista,antikomunista

pre 10 godina

....da ne bi ovog Boda Vebera i dalje bi verovali u verbalne akrobacije predstavnika ove vlade. Nijedan narod nije toliko drzan u mraku od strane svoje vlasti, a da uopste nije ni pitan da li uopste zeli u EU. Na stranu sto nas tamo nece nikad primiti, sto maltene govore javno ( "Srbija u EU 2020 je vrlo ambiciozna ideja".....)

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Srbija će morati da postigne sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Kosovom da bi završila pregovarački proces sa Unijom, kaže Tanja Mišćević.

Drugim recima, ako Srbija ne prizna Kosovo "moze samo da poljubi vrata EU"!

Nena

pre 10 godina

Da nije EU i ovih pregovora ,Srbi bi drzali svoje parce inata u ruci (kosovo je srbija) jos sto godina iako je i budali jasno da to odavno nije istina;ovako ,fala bogu,mozda i urade nesto normalno

PETAR

pre 10 godina

Sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Prištinom ne znači da se priznaje Kosovo kao ne zavisna država ali kakav smo mi narod poznato je tumačimo onako kako nama odgovara tj. iz kojih stranaka dolazimo.

Glasinac

pre 10 godina

Bio to formalan ili neformalan zahtev, Srbija neće opriznati nezavisnost Kosova. Nema cene na koju bi Srbija pristala da prizna nezavisnost Kosova.

Maks

pre 10 godina

Da li to znači da Aleksandar Vulin intenzivno radi na priznavanju Kosova od strane Srbije obzirom da se ovoliko zalaže za primenu i sprovođenje Briselskog sporazuma?

Mita

pre 10 godina

Neformalan zahtev za sada. A posle će da bude i formalan. Da EU iskoristi ovaj režim do kraja.
(dosta je!, 21. januar 2014 08:15)

To se pravilno kaže - normalizacija odnosa,a u normalnosti nema ničega loše...

Diogen

pre 10 godina

To će biti neformalan zahtev do izbora, dok ne pobede EU puleni. Posle izbora će to biti formalan zahtev. Ko to ne shvata, za njega je i Deda Mraz istorijska ličnost. Nije samo to problem, jedan obork dnevno će svima nama sa ovim EU pulenima za dve godine da bude čista fikcija. Trenutni dug države je na istorijskom maksimumu i ubrzano se povećava, nikakve reforme nisu sprovedene, administracija je povećana, korupcija cveta. A naši "EU prijatelji" nas hvale na sva usta i kažu - "Nikad bolji niste bili.". Pored takvih prijatelja, neprijatelji nam nisu ni potrebni. Odvikavajte decu od mesa, i počnite da ih čeličite, kad za bolje niste.

nije nego, ali eto

pre 10 godina

Neformalan zahtev ce biti dok ne pronadjete pravnu adekvatnu rec za priznanje, a dotle Kosovo vec im sve institucije koje ukazuju da je vec sada nezavisno, ali eto samo fali ta neka rec koja bi uvijena u celofan bila primamljiva za narod u Srbiji.

uf

pre 10 godina

ajde makar jednom u srpskoj istoriji da zaigramo lukavo,a ne emotivno i uverimo one koje treba da smo se od kosova oprostili,da za promenu imamo dugorocni plan ma koja stranka bila na vlasti.

Toma S Mor

pre 10 godina

Bodo Veber, ekspert za pitanja Balkana i EU iz Berlina:"Priznavanje nezavisnosti Kosova nije formalan zahtev EU, ali se isticanjem ovog sporazuma suštinski od Srbije zahteva da neformalno ili formalno prizna Kosovo i to je Beogradu poznato." "Tanja Miščević,glavni pregovarač Srbije sa EU, kaže za Blic da će Kosovo biti predmet političkog dijaloga Beograda i Prištine i ispunjavanja odredbi Briselskog sporazuma." U ime Oca i Sina,sve je istina: O dogovorenom nema pregovora!!!

Džoni

pre 10 godina

Eto odgovora zašto nema izbora! Dačić mora da ispuni i poslednju naredbu zapada jer oni njega vide kao jedinog političara u Srbiji koji će i zvanično potpisati dokument o nezavisnosti! Dačić i Vučić su Bendžamin Frenklin i Tomas Džeferson Kosovske nezavisnosti! Skuvani smo i sada samo čekamo momenat!

Toma S Mor

pre 10 godina

Bodo Veber, ekspert za pitanja Balkana i EU iz Berlina:"Priznavanje nezavisnosti Kosova nije formalan zahtev EU, ali se isticanjem ovog sporazuma suštinski od Srbije zahteva da neformalno ili formalno prizna Kosovo i to je Beogradu poznato." "Tanja Miščević,glavni pregovarač Srbije sa EU, kaže za Blic da će Kosovo biti predmet političkog dijaloga Beograda i Prištine i ispunjavanja odredbi Briselskog sporazuma." U ime Oca i Sina,sve je istina: O dogovorenom nema pregovora!!!

Diogen

pre 10 godina

To će biti neformalan zahtev do izbora, dok ne pobede EU puleni. Posle izbora će to biti formalan zahtev. Ko to ne shvata, za njega je i Deda Mraz istorijska ličnost. Nije samo to problem, jedan obork dnevno će svima nama sa ovim EU pulenima za dve godine da bude čista fikcija. Trenutni dug države je na istorijskom maksimumu i ubrzano se povećava, nikakve reforme nisu sprovedene, administracija je povećana, korupcija cveta. A naši "EU prijatelji" nas hvale na sva usta i kažu - "Nikad bolji niste bili.". Pored takvih prijatelja, neprijatelji nam nisu ni potrebni. Odvikavajte decu od mesa, i počnite da ih čeličite, kad za bolje niste.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Srbija će morati da postigne sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Kosovom da bi završila pregovarački proces sa Unijom, kaže Tanja Mišćević.

Drugim recima, ako Srbija ne prizna Kosovo "moze samo da poljubi vrata EU"!

Maks

pre 10 godina

Da li to znači da Aleksandar Vulin intenzivno radi na priznavanju Kosova od strane Srbije obzirom da se ovoliko zalaže za primenu i sprovođenje Briselskog sporazuma?

nije nego, ali eto

pre 10 godina

Neformalan zahtev ce biti dok ne pronadjete pravnu adekvatnu rec za priznanje, a dotle Kosovo vec im sve institucije koje ukazuju da je vec sada nezavisno, ali eto samo fali ta neka rec koja bi uvijena u celofan bila primamljiva za narod u Srbiji.

uf

pre 10 godina

ajde makar jednom u srpskoj istoriji da zaigramo lukavo,a ne emotivno i uverimo one koje treba da smo se od kosova oprostili,da za promenu imamo dugorocni plan ma koja stranka bila na vlasti.

Nena

pre 10 godina

Da nije EU i ovih pregovora ,Srbi bi drzali svoje parce inata u ruci (kosovo je srbija) jos sto godina iako je i budali jasno da to odavno nije istina;ovako ,fala bogu,mozda i urade nesto normalno

socijalista,antikomunista

pre 10 godina

....da ne bi ovog Boda Vebera i dalje bi verovali u verbalne akrobacije predstavnika ove vlade. Nijedan narod nije toliko drzan u mraku od strane svoje vlasti, a da uopste nije ni pitan da li uopste zeli u EU. Na stranu sto nas tamo nece nikad primiti, sto maltene govore javno ( "Srbija u EU 2020 je vrlo ambiciozna ideja".....)

Nacionalista

pre 10 godina

Ovo je vec zabrinjavajuce koliko nam sve otvorenije traze da priznamo Kosovo... Kosovo večno Srbija... A ako se vidi ce da priznaju tzv. KOSOVO obarati vlast , dok ne bude kasno ...

martin

pre 10 godina

prica oko Kosova je zavrsena 1999 godine kad smo "pobedili"NATO,sa skoro istim ljudima na celu drzave kao sad.znam da ce ovaj komentar imati bezbroj minusa,ali nije bitno.ja sam ratovao i izgubio rat i nemam srca da proglasim pobedu kad sam porazen.niko nam nije kriv to je sigurno niti nas toliko mrze koliko mi pricamo,da nas zapad mrzi,niti nas Rusi toliko vole.niko protiv nas nista nema vec mi imamo nesto sami protiv sebe.Ceda Jovanovic je pricao ovo odavno,a ja sam jos pre njega znao da je prica zavrsena.Ceda je bio izdajnik,naravno a i ja sam u svom mestu,Leposavicu,takodje izdajnik,ali niko me ni prstom nije tako jer nema zbog cega,jer svi znaju da je prica zavrsena,odavno,samo nam Srpski inat ne da da priznamo.i ovaj sever ce se polako utopiti u Kosovo.Pristina radi sve polako i mudro slusa savete,zna da je cela teritorija Kosova u rukama njenim,zato nemojte da se zavaravate,vec se probudite.Nusic je odavno reko da Srbi imaju kratko pamcenje a Beogradjani jos krace,tako da nam inat i ponos nista nece pomoci,mi smo gubitnici.

Glasinac

pre 10 godina

Bio to formalan ili neformalan zahtev, Srbija neće opriznati nezavisnost Kosova. Nema cene na koju bi Srbija pristala da prizna nezavisnost Kosova.

milan

pre 10 godina

Juju, ja sam iznenadjen, pa ja sam mislio nece traziti priznanje, pa ja sam sokiran, pa kako je to moglo da se desi...

Ajde bre ljudi ne mlatite, kao da ovo nismo znali. EU ili Kosovo je lazna dilema. Mi treba da biramo EU ili ne u EU, a Kosovo nema veze sa tim, ionako ga odavno nemamo (imamo sever koji je samo delic ukupne povrsine KOsova). Dakle treba da se bira idemo li u EU ili ne, a Kosovo zaboravite. Treba maksimalno pomoci onom narodu dole ali neka prica da mi i dalje dole imamo drzavo je smesna.

Mita

pre 10 godina

Neformalan zahtev za sada. A posle će da bude i formalan. Da EU iskoristi ovaj režim do kraja.
(dosta je!, 21. januar 2014 08:15)

To se pravilno kaže - normalizacija odnosa,a u normalnosti nema ničega loše...

sladjana

pre 10 godina

Ovaj zahtev bio formalan ili neformalan potpuno je neprihvatljiv za gradjane Srbije, a posebno za Srbe na Kosovu,tako da na eventualna potezanja te teme mora se biti izricit,da se ta tema ne bi produbljivala. Ako treba svi smo spremni i da platimo cenu, ako iz neformalnog preraste u formalan zahtev.

kamehame

pre 10 godina

pa priznajte ga vec jednom pa da idemo dalje ...generacije su ispastale zbog tog istog kosova bice nase opet jednog dana ...istorija se ponavlja ....a za ove sto misle da je vlast izdala kosovo ...nek razmisle ko je 1951 Brionskim dekretom Srbima zabranio povratak Kosovo ....jos vas dragi Tita je prodao to ...a potom i vi koji ste prodavali kucu i zemlju albancima DOSTA robovanja Kosovu!! a ovo sve pricam kao neko ciji se ukucanin borio za to isto kosovo u ratu 98...DOSTA!!

Igor Gavran

pre 10 godina

U Srbiji se igra scenario spoljasnje kontrole svih relevantnih politckih frakcija. Svaka frakcija dobije task koji ispuni, onda izgubi izbore, onda se bira druga frakcija koja igra po istom scenariju. Devedesetih smo imali nadu, a ovo sada je strasno! Narod je u totalnoj apatiji i ne postoji ambicija da se ista promeni. Srpski narod je u indukovanoj komi iz koje vise nema budjenja. To mi kaze moj krivi nos a on retko gresi.

Apis

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu verovati da narod jos zivi u zabludi da je Kosovo nase.Gospodo Kosovo nije nase mi smo ga u ratu izgubili i tacka.Srbija nesmwe da bude talac Kosova jos naredni 100 godina.Mora se okrenuti buducnosti i jacanju drzave u svakom smislu.Samo jaka Srbija cuva svoj narod i teritoriju,slaba Srbija gubi sve.Danas je vreme Za Milosa Obrenovica a ne Karadjordja.

london 94

pre 10 godina

Oni kojima smo se pre 15/20 godina najvise divili su se razbezali po svetu ili poumirali po tamnicama Evrope. Rezultate rada bas tih osoba zanjemo danas i po pitanju Kosova i uopste.Ni Kosovo ni(je)Srbija.

Ajde bre

pre 10 godina

Pa to se znalo od samog pocetka daj ne dugovlacite vise da se priznamo i idemo dalje unutar EU , j.... ti zivot ide hocu da normalno zivim.

Sta nam donosi buducnost

pre 10 godina

@ odnose treba normalizovati ali nikada zvanicno priznati kosovo. da bude manje problema kada ga budemo vracali za 50 ili 100 godina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (futur, 21. januar 2014 10:46)

Za 50 ili 100 godina Srbija ce postojati najverovatnije kao fusnota u Evropskim udzbenicima istorije. Razlog nestanka Srbije su njeni stanovnici sa tebi slicnim mentalnim sklopom.

kavukgorski

pre 10 godina

"....Da priznamo Jano duso samo da igramoo..." Pa kad pocnu da padaju evrići , a ti samo dignes ruku i beres , ma milina jedna , dodji Mile u nas karaj da ti vidis sta je raj. Pa starobeogradjani , raspistoljeni u Beogradu na vodi , suncaju se ,piju koktele , putuju ... svet bez vize .
Samo da mi slucajno ne oznojimo nase zadnjice , ipak realno mi to Kosovo nikad nismo ni imali , sta sad . Cao , zdravo , batice iz 1 u 1.
Ali...srecom pa starobeogradjana svih vrsta , bilo da su u Beogradu 5 ili 105 godina , ipak ima veoma malo , Od tog posla nema nista . Moracemo ipak nesto da radimo da bi nam bilo bolje . Boli evropu zadnjica za nas . Oni su se o jadu svom zabavili .

crni domino

pre 10 godina

Ta dokumenta sto ste dobili, dajte Tomi da vam prevede jer cete i sa njima pokusavati razne manipulacije, pa cemo uci 2030. godine!
U svakom slucaju cestitam na pocetku pregovora koji su znacajni za Srbiju.
PS: Nadam se da kada Vucic procita ova dokumenta i vidi sta sve treba da se uradi, da ce odmah raspisati izbore!

miki

pre 10 godina

Za nas neneformalno priznanje najbolje moguce resenje !!!!!
Zamislite da je Kosovo Srbija onda bi vise nego 30% populacije Srbije bili Albanci. Kako se malo razmnozavamo i kako u centralnoj Srbiji dominiraju penzioneri onda bi Albanci sa Kosova (gde je prosecna starost 18 godina) rasirili po celoj Srbiji i onda bi za 20-30 godina bilo vise Albanaca, koji bi mogli da pobede na republickim izborima a Taci bi mozda bio i nas premijer.
Ovako neformalno neka drzava postoji dok se mi ne konsolidujemo.A dal cemo se mi konsolidovati braco i sestre zavisi samo od nas. Prvi korak je prestati kukati da ne mozemo da se razmnozavamo zbog teske situacije, jer na Kosovu je jos gora i njima to nesmeta. Dalje, treba sto vise raditi i na taj nacin pomagati i sebi, svojoj porodici pa i drzavi a ne cekati da drzava svima nadje posao. Dalje, ubiti korupciji i uvesti red u pravosudje. Budimo "nacionalisti" time sto cemo se razmnozavati i time sto cemo raditi i na taj nacim pomoci nasoj Srbiji a ne time sto cemo pricati godinama "prazne price" o tome da je pravda na nasoj strani i pozivati se na istoriju. "Istorija" je bitna ali "buducnost" je jos bitnija.

socijalista,antikomunista

pre 10 godina

@Apis. Srbija nije izgubila Kosovo ni u kakvom ratu, jer svaki rat mora da bude objavljen. A Milos Obrenovic koji je oslobadjao Srpske teritorije kombinujuci rat i pregovore, se sad prevrce u grobu ko se sve ne poziva na njega. I da.... cini mi se da ste zaboravili magicnu floskulu :"... zbog buducnosti nase dece"

kibo

pre 10 godina

Ipak ,strpljenje se isplati, 13 godina cekanja da na Vlast dodju ,,oni,, isti koji su sve ovo ,,zakuvali,,90-tih ,odbranili ,,suverenitet,, pobedom, sada najpre ,,neformalno,, a zatim ,,formalno,,priznavanje Kosova, a u tu Cast Poste Srbije pustaju postansku marku sa datumom pocetka pregovora sa EU-pocetkom priznanja.

PETAR

pre 10 godina

Sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Prištinom ne znači da se priznaje Kosovo kao ne zavisna država ali kakav smo mi narod poznato je tumačimo onako kako nama odgovara tj. iz kojih stranaka dolazimo.

Slobica

pre 10 godina

Ljudi, dajte vise da prestanemo sa tim Kosovom. Pa nemojmo biti slepi kraj ociju...zivot nam prolazi u inaćenju i nekim fiktivnim tezama , a to nije život !!! Trebamo bataliti to kosovo, zasuci rukave , okrenuti se buducnosti , i zapeti maksimalno!!! Dajte da menjamo svest u sebi , da ne budemo sopstveni neprijatelji !!! Budimo realni i razumni !!!
Ugledajmo se na neke prosperitetnije zapadne komšije ...krenimo već jednom na bolje ....

XYZ

pre 10 godina

DS nije imala kapaciteta za ovo? Za ovo kapacitet ima i stranka jogi letaca. Dobili dokument od Brisela, Vucicu se slosilo pa nudio ostavku, Dacic izjavio da nikad nismo bili u tezoj situaciji, potpisali, proglasili istorijsku pobedu... jedino pitanje je sta bi se desilo da je ovo uradila neka druga vlada, da li bi se sve docekalo mirno ili bi Vucic pozivao na paljenje Beograda. Deset godina je proslo u nacionalistickim pricama da je Kosovo nase i da je svako ko stupi u dogovor sa Pristinom izdajnik, a onda se sve okrenulo za 180% i aktuelna garnitura je zapravo dobitnik.

Ne mlatite praznu slamu

pre 10 godina

Brate, ovo da se stavi na referendum "Ili EU ili Kosovo" pa da narod kaže šta hoće i da se tako nastavi raditi.
(Prolaznik, 21. januar 2014 09:48)

Brate, moze i taj referendum, ali paralelno s njim i refrendum koji JOS delovi Srbije zele da se odvoje od gliba koji - u toploj sobi sedeci - crce za Kosovom, pa da se ovog puta lepo kulturno razidjemo. Oni kojima to Kosovo bas treba, neka posle rade s njim sta znaju, a mi ostali cemo im s one strane grane pruzati punu podrsku!

blato

pre 10 godina

Sve priče o reformama i dostizanju nekih EU standarda padaju u vodu kada se postavi pitanje Kosova.Zadnjih 5-6 godina sve napretke koja smo ostvarili kada se u pitanju pregovori sa EU bili su vezani za popuštanju u vezi sa Kosovom.Ta priča se nastavlja.U medjuvremenu,od kada je EU na prvom mestu(2008)država nikada nije bila u težoj situaciji.Ne samo po pitanu ekonomije(nezaposlenost,zaduženost,investicija nema...)već i kada je u pitanju demokratija,političke slodode,porast korupcije i kriminala.A u medjuvremenu smo ostvarili,kako nam vlastodržci pričaju,istorijski napredak ka Evropi.Samo što je cena prevelika,ali tako je to kada imate političare kojima je važnije mišljenje Evropske komisije od svog naroda.

vladan

pre 10 godina

Mislim da je pravedno da kapitulaciju potpišu oni koji su i suštinski odgovorni za sve. SPS i Radikali(ma kako lepo danas mirišu).
DS niti je imala volje niti kapaciteta niti je bila uopšte sposobna za ovako teške poslove. I na kraju će najsmrdljiviji politički valjušak Koštunica izvući profit.

Ivan

pre 10 godina

To se zna od pocetka, medjutim, zamislite koji bi haos nastao kada bi rekli - vracamo Srbiji Kosovo. I onda imamo 30% Albanaca u parlamentu i delimo sa Kosovom sve probleme koje oni imaju, a imaju ih sigurno daleko vise od nas itd.

uf

pre 10 godina

ajde makar jednom u srpskoj istoriji da zaigramo lukavo,a ne emotivno i uverimo one koje treba da smo se od kosova oprostili,da za promenu imamo dugorocni plan ma koja stranka bila na vlasti.

Nena

pre 10 godina

Da nije EU i ovih pregovora ,Srbi bi drzali svoje parce inata u ruci (kosovo je srbija) jos sto godina iako je i budali jasno da to odavno nije istina;ovako ,fala bogu,mozda i urade nesto normalno

Glasinac

pre 10 godina

Bio to formalan ili neformalan zahtev, Srbija neće opriznati nezavisnost Kosova. Nema cene na koju bi Srbija pristala da prizna nezavisnost Kosova.

PETAR

pre 10 godina

Sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Prištinom ne znači da se priznaje Kosovo kao ne zavisna država ali kakav smo mi narod poznato je tumačimo onako kako nama odgovara tj. iz kojih stranaka dolazimo.

Nacionalista

pre 10 godina

Ovo je vec zabrinjavajuce koliko nam sve otvorenije traze da priznamo Kosovo... Kosovo večno Srbija... A ako se vidi ce da priznaju tzv. KOSOVO obarati vlast , dok ne bude kasno ...

Mita

pre 10 godina

Neformalan zahtev za sada. A posle će da bude i formalan. Da EU iskoristi ovaj režim do kraja.
(dosta je!, 21. januar 2014 08:15)

To se pravilno kaže - normalizacija odnosa,a u normalnosti nema ničega loše...

kamehame

pre 10 godina

pa priznajte ga vec jednom pa da idemo dalje ...generacije su ispastale zbog tog istog kosova bice nase opet jednog dana ...istorija se ponavlja ....a za ove sto misle da je vlast izdala kosovo ...nek razmisle ko je 1951 Brionskim dekretom Srbima zabranio povratak Kosovo ....jos vas dragi Tita je prodao to ...a potom i vi koji ste prodavali kucu i zemlju albancima DOSTA robovanja Kosovu!! a ovo sve pricam kao neko ciji se ukucanin borio za to isto kosovo u ratu 98...DOSTA!!

milan

pre 10 godina

Juju, ja sam iznenadjen, pa ja sam mislio nece traziti priznanje, pa ja sam sokiran, pa kako je to moglo da se desi...

Ajde bre ljudi ne mlatite, kao da ovo nismo znali. EU ili Kosovo je lazna dilema. Mi treba da biramo EU ili ne u EU, a Kosovo nema veze sa tim, ionako ga odavno nemamo (imamo sever koji je samo delic ukupne povrsine KOsova). Dakle treba da se bira idemo li u EU ili ne, a Kosovo zaboravite. Treba maksimalno pomoci onom narodu dole ali neka prica da mi i dalje dole imamo drzavo je smesna.

Apis

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu verovati da narod jos zivi u zabludi da je Kosovo nase.Gospodo Kosovo nije nase mi smo ga u ratu izgubili i tacka.Srbija nesmwe da bude talac Kosova jos naredni 100 godina.Mora se okrenuti buducnosti i jacanju drzave u svakom smislu.Samo jaka Srbija cuva svoj narod i teritoriju,slaba Srbija gubi sve.Danas je vreme Za Milosa Obrenovica a ne Karadjordja.

sladjana

pre 10 godina

Ovaj zahtev bio formalan ili neformalan potpuno je neprihvatljiv za gradjane Srbije, a posebno za Srbe na Kosovu,tako da na eventualna potezanja te teme mora se biti izricit,da se ta tema ne bi produbljivala. Ako treba svi smo spremni i da platimo cenu, ako iz neformalnog preraste u formalan zahtev.

martin

pre 10 godina

prica oko Kosova je zavrsena 1999 godine kad smo "pobedili"NATO,sa skoro istim ljudima na celu drzave kao sad.znam da ce ovaj komentar imati bezbroj minusa,ali nije bitno.ja sam ratovao i izgubio rat i nemam srca da proglasim pobedu kad sam porazen.niko nam nije kriv to je sigurno niti nas toliko mrze koliko mi pricamo,da nas zapad mrzi,niti nas Rusi toliko vole.niko protiv nas nista nema vec mi imamo nesto sami protiv sebe.Ceda Jovanovic je pricao ovo odavno,a ja sam jos pre njega znao da je prica zavrsena.Ceda je bio izdajnik,naravno a i ja sam u svom mestu,Leposavicu,takodje izdajnik,ali niko me ni prstom nije tako jer nema zbog cega,jer svi znaju da je prica zavrsena,odavno,samo nam Srpski inat ne da da priznamo.i ovaj sever ce se polako utopiti u Kosovo.Pristina radi sve polako i mudro slusa savete,zna da je cela teritorija Kosova u rukama njenim,zato nemojte da se zavaravate,vec se probudite.Nusic je odavno reko da Srbi imaju kratko pamcenje a Beogradjani jos krace,tako da nam inat i ponos nista nece pomoci,mi smo gubitnici.

Ajde bre

pre 10 godina

Pa to se znalo od samog pocetka daj ne dugovlacite vise da se priznamo i idemo dalje unutar EU , j.... ti zivot ide hocu da normalno zivim.

socijalista,antikomunista

pre 10 godina

@Apis. Srbija nije izgubila Kosovo ni u kakvom ratu, jer svaki rat mora da bude objavljen. A Milos Obrenovic koji je oslobadjao Srpske teritorije kombinujuci rat i pregovore, se sad prevrce u grobu ko se sve ne poziva na njega. I da.... cini mi se da ste zaboravili magicnu floskulu :"... zbog buducnosti nase dece"

Džoni

pre 10 godina

Eto odgovora zašto nema izbora! Dačić mora da ispuni i poslednju naredbu zapada jer oni njega vide kao jedinog političara u Srbiji koji će i zvanično potpisati dokument o nezavisnosti! Dačić i Vučić su Bendžamin Frenklin i Tomas Džeferson Kosovske nezavisnosti! Skuvani smo i sada samo čekamo momenat!

socijalista,antikomunista

pre 10 godina

....da ne bi ovog Boda Vebera i dalje bi verovali u verbalne akrobacije predstavnika ove vlade. Nijedan narod nije toliko drzan u mraku od strane svoje vlasti, a da uopste nije ni pitan da li uopste zeli u EU. Na stranu sto nas tamo nece nikad primiti, sto maltene govore javno ( "Srbija u EU 2020 je vrlo ambiciozna ideja".....)

Sta nam donosi buducnost

pre 10 godina

@ odnose treba normalizovati ali nikada zvanicno priznati kosovo. da bude manje problema kada ga budemo vracali za 50 ili 100 godina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (futur, 21. januar 2014 10:46)

Za 50 ili 100 godina Srbija ce postojati najverovatnije kao fusnota u Evropskim udzbenicima istorije. Razlog nestanka Srbije su njeni stanovnici sa tebi slicnim mentalnim sklopom.

Slobica

pre 10 godina

Ljudi, dajte vise da prestanemo sa tim Kosovom. Pa nemojmo biti slepi kraj ociju...zivot nam prolazi u inaćenju i nekim fiktivnim tezama , a to nije život !!! Trebamo bataliti to kosovo, zasuci rukave , okrenuti se buducnosti , i zapeti maksimalno!!! Dajte da menjamo svest u sebi , da ne budemo sopstveni neprijatelji !!! Budimo realni i razumni !!!
Ugledajmo se na neke prosperitetnije zapadne komšije ...krenimo već jednom na bolje ....

london 94

pre 10 godina

Oni kojima smo se pre 15/20 godina najvise divili su se razbezali po svetu ili poumirali po tamnicama Evrope. Rezultate rada bas tih osoba zanjemo danas i po pitanju Kosova i uopste.Ni Kosovo ni(je)Srbija.

miki

pre 10 godina

Za nas neneformalno priznanje najbolje moguce resenje !!!!!
Zamislite da je Kosovo Srbija onda bi vise nego 30% populacije Srbije bili Albanci. Kako se malo razmnozavamo i kako u centralnoj Srbiji dominiraju penzioneri onda bi Albanci sa Kosova (gde je prosecna starost 18 godina) rasirili po celoj Srbiji i onda bi za 20-30 godina bilo vise Albanaca, koji bi mogli da pobede na republickim izborima a Taci bi mozda bio i nas premijer.
Ovako neformalno neka drzava postoji dok se mi ne konsolidujemo.A dal cemo se mi konsolidovati braco i sestre zavisi samo od nas. Prvi korak je prestati kukati da ne mozemo da se razmnozavamo zbog teske situacije, jer na Kosovu je jos gora i njima to nesmeta. Dalje, treba sto vise raditi i na taj nacin pomagati i sebi, svojoj porodici pa i drzavi a ne cekati da drzava svima nadje posao. Dalje, ubiti korupciji i uvesti red u pravosudje. Budimo "nacionalisti" time sto cemo se razmnozavati i time sto cemo raditi i na taj nacim pomoci nasoj Srbiji a ne time sto cemo pricati godinama "prazne price" o tome da je pravda na nasoj strani i pozivati se na istoriju. "Istorija" je bitna ali "buducnost" je jos bitnija.

Toma S Mor

pre 10 godina

Bodo Veber, ekspert za pitanja Balkana i EU iz Berlina:"Priznavanje nezavisnosti Kosova nije formalan zahtev EU, ali se isticanjem ovog sporazuma suštinski od Srbije zahteva da neformalno ili formalno prizna Kosovo i to je Beogradu poznato." "Tanja Miščević,glavni pregovarač Srbije sa EU, kaže za Blic da će Kosovo biti predmet političkog dijaloga Beograda i Prištine i ispunjavanja odredbi Briselskog sporazuma." U ime Oca i Sina,sve je istina: O dogovorenom nema pregovora!!!

Diogen

pre 10 godina

To će biti neformalan zahtev do izbora, dok ne pobede EU puleni. Posle izbora će to biti formalan zahtev. Ko to ne shvata, za njega je i Deda Mraz istorijska ličnost. Nije samo to problem, jedan obork dnevno će svima nama sa ovim EU pulenima za dve godine da bude čista fikcija. Trenutni dug države je na istorijskom maksimumu i ubrzano se povećava, nikakve reforme nisu sprovedene, administracija je povećana, korupcija cveta. A naši "EU prijatelji" nas hvale na sva usta i kažu - "Nikad bolji niste bili.". Pored takvih prijatelja, neprijatelji nam nisu ni potrebni. Odvikavajte decu od mesa, i počnite da ih čeličite, kad za bolje niste.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Srbija će morati da postigne sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Kosovom da bi završila pregovarački proces sa Unijom, kaže Tanja Mišćević.

Drugim recima, ako Srbija ne prizna Kosovo "moze samo da poljubi vrata EU"!

Igor Gavran

pre 10 godina

U Srbiji se igra scenario spoljasnje kontrole svih relevantnih politckih frakcija. Svaka frakcija dobije task koji ispuni, onda izgubi izbore, onda se bira druga frakcija koja igra po istom scenariju. Devedesetih smo imali nadu, a ovo sada je strasno! Narod je u totalnoj apatiji i ne postoji ambicija da se ista promeni. Srpski narod je u indukovanoj komi iz koje vise nema budjenja. To mi kaze moj krivi nos a on retko gresi.

Ne mlatite praznu slamu

pre 10 godina

Brate, ovo da se stavi na referendum "Ili EU ili Kosovo" pa da narod kaže šta hoće i da se tako nastavi raditi.
(Prolaznik, 21. januar 2014 09:48)

Brate, moze i taj referendum, ali paralelno s njim i refrendum koji JOS delovi Srbije zele da se odvoje od gliba koji - u toploj sobi sedeci - crce za Kosovom, pa da se ovog puta lepo kulturno razidjemo. Oni kojima to Kosovo bas treba, neka posle rade s njim sta znaju, a mi ostali cemo im s one strane grane pruzati punu podrsku!

crni domino

pre 10 godina

Ta dokumenta sto ste dobili, dajte Tomi da vam prevede jer cete i sa njima pokusavati razne manipulacije, pa cemo uci 2030. godine!
U svakom slucaju cestitam na pocetku pregovora koji su znacajni za Srbiju.
PS: Nadam se da kada Vucic procita ova dokumenta i vidi sta sve treba da se uradi, da ce odmah raspisati izbore!

nije nego, ali eto

pre 10 godina

Neformalan zahtev ce biti dok ne pronadjete pravnu adekvatnu rec za priznanje, a dotle Kosovo vec im sve institucije koje ukazuju da je vec sada nezavisno, ali eto samo fali ta neka rec koja bi uvijena u celofan bila primamljiva za narod u Srbiji.

kavukgorski

pre 10 godina

"....Da priznamo Jano duso samo da igramoo..." Pa kad pocnu da padaju evrići , a ti samo dignes ruku i beres , ma milina jedna , dodji Mile u nas karaj da ti vidis sta je raj. Pa starobeogradjani , raspistoljeni u Beogradu na vodi , suncaju se ,piju koktele , putuju ... svet bez vize .
Samo da mi slucajno ne oznojimo nase zadnjice , ipak realno mi to Kosovo nikad nismo ni imali , sta sad . Cao , zdravo , batice iz 1 u 1.
Ali...srecom pa starobeogradjana svih vrsta , bilo da su u Beogradu 5 ili 105 godina , ipak ima veoma malo , Od tog posla nema nista . Moracemo ipak nesto da radimo da bi nam bilo bolje . Boli evropu zadnjica za nas . Oni su se o jadu svom zabavili .

Ivan

pre 10 godina

To se zna od pocetka, medjutim, zamislite koji bi haos nastao kada bi rekli - vracamo Srbiji Kosovo. I onda imamo 30% Albanaca u parlamentu i delimo sa Kosovom sve probleme koje oni imaju, a imaju ih sigurno daleko vise od nas itd.

Maks

pre 10 godina

Da li to znači da Aleksandar Vulin intenzivno radi na priznavanju Kosova od strane Srbije obzirom da se ovoliko zalaže za primenu i sprovođenje Briselskog sporazuma?

blato

pre 10 godina

Sve priče o reformama i dostizanju nekih EU standarda padaju u vodu kada se postavi pitanje Kosova.Zadnjih 5-6 godina sve napretke koja smo ostvarili kada se u pitanju pregovori sa EU bili su vezani za popuštanju u vezi sa Kosovom.Ta priča se nastavlja.U medjuvremenu,od kada je EU na prvom mestu(2008)država nikada nije bila u težoj situaciji.Ne samo po pitanu ekonomije(nezaposlenost,zaduženost,investicija nema...)već i kada je u pitanju demokratija,političke slodode,porast korupcije i kriminala.A u medjuvremenu smo ostvarili,kako nam vlastodržci pričaju,istorijski napredak ka Evropi.Samo što je cena prevelika,ali tako je to kada imate političare kojima je važnije mišljenje Evropske komisije od svog naroda.

XYZ

pre 10 godina

DS nije imala kapaciteta za ovo? Za ovo kapacitet ima i stranka jogi letaca. Dobili dokument od Brisela, Vucicu se slosilo pa nudio ostavku, Dacic izjavio da nikad nismo bili u tezoj situaciji, potpisali, proglasili istorijsku pobedu... jedino pitanje je sta bi se desilo da je ovo uradila neka druga vlada, da li bi se sve docekalo mirno ili bi Vucic pozivao na paljenje Beograda. Deset godina je proslo u nacionalistickim pricama da je Kosovo nase i da je svako ko stupi u dogovor sa Pristinom izdajnik, a onda se sve okrenulo za 180% i aktuelna garnitura je zapravo dobitnik.

vladan

pre 10 godina

Mislim da je pravedno da kapitulaciju potpišu oni koji su i suštinski odgovorni za sve. SPS i Radikali(ma kako lepo danas mirišu).
DS niti je imala volje niti kapaciteta niti je bila uopšte sposobna za ovako teške poslove. I na kraju će najsmrdljiviji politički valjušak Koštunica izvući profit.

kibo

pre 10 godina

Ipak ,strpljenje se isplati, 13 godina cekanja da na Vlast dodju ,,oni,, isti koji su sve ovo ,,zakuvali,,90-tih ,odbranili ,,suverenitet,, pobedom, sada najpre ,,neformalno,, a zatim ,,formalno,,priznavanje Kosova, a u tu Cast Poste Srbije pustaju postansku marku sa datumom pocetka pregovora sa EU-pocetkom priznanja.