Petak, 17.01.2014.

23:41

Matić: Peku izmene i poraz od Rusa

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je da je ražočaran zbog eliminacije "orlova" sa Evropskog prvenstva u Danskoj.

Izvor: ÐN

Matiæ: Peku izmene i poraz od Rusa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

peter_slo

pre 10 godina

nije mi jasno, što vidite dobroga na Matiću? Iz Celja su ga izbacili zbog ne dovoljno dobrih rezultata. Ilić i Vujin loši, Stanić podbacio. Nema nikakvih šansi na neki dobar rezultat. Na našim bivšim prostorima na žalost sada ste druga liga zajedno sa Bosnom in CG. Treba 10 godina da se nađete opet, a onda mislim, da imate opet šansi.

Odgovor Hrvatima

pre 10 godina

Odg. Hrvatima na racun svih njihovih komentara! Svake godine, sa EP, SP, MI, UI, OI, EYOF, BI, kao i turniri i svetskim kupovima, vratimo se sa medaljom ili medaljamau u nekom sportu.
Za pojedinacne sportove prednjace (zakljucno sa proslom godinom) Kajak, Veslanje, Streljastvo, Atletika, Tekvondo, Dzudo, Karate, Automobilizam, Tenis i Plivanje (i to se iz godine u godinu povecava, posto su MOS, OKS i SSSS shvatili da bez ulaganja u mlade nema retultata).
Ekipni sportovi godinama u vrhu, a medalje ne zna im se broja - VETERPOLO i ODBOJKA (muska i zenska konkurencija), KOSARKA od prosle godine vracamo se i u zenskoj kosarci (ove godine SP igramo i za zene i za muskarce gde ste vi? Sto se tice igraca bivse juge i trenera mrzi me da vadim enciklopediju kosarkasku koju imam a ovde nema toliko karaktera koliko bih nabrojala igraca svih narodnosti pa bi video koliko Srba ima), RUKOMET (tacno momci su lose prosli zahvaljujuci celnim ljudima saveza - detalje loseg rada i unistavanje ovog sporta necu iznositi, ali zato opet sledece godina, a 3 godinu za redom, imamo sansu u muskoj i zenskoj konkurenciji da igramo SP i tacno da je to vas sport), FUDBAL (bolji sistem imate od nas i to se pokazuje na klupskom i reprezentativnom planu, iako mi imamo vise talenata od vas, celni ljudi unistavaju najbolje u ovoj zemlji).
Zimski sportovi u Srbiji se toliko ne ulaze ali i to ce se promeniti zahvaljujuci Divcu, talenata imamo ali se u seniorskoj konkurenciji izgube zbog sredstava!

starina

pre 10 godina

Reprezentacija se stvara ,to je pocetak svega .Strasno je sto je Maticu uvaljena reprezentacija sa kojom je imao 7 dana priprema .Biti trener u klubu i reprezentaciji su dve razlicite stvari .Neko ce reci pa Vranjes je imao i manje ,da ali morate da uzmete i faktor srece kao i to da je on trener u Nemackoj i da njegov komentar o ponasanju i odnosu nekog igraca prema datim obavezama u timu mnogo znaci.

Pored ovoga pitanje je da li je igrace birao Trener ili neko drugi ,kao i ko ce da igra i koliko .

Matic je sigurno dobra buducnost srpskog rukometa ukoliko se bude izborio za svoj autoritet u savezu i medju igracima .U suprotnom treneri ce se menjati kao vozaci GSP-a a igraci kao putnici .

Doktor86

pre 10 godina

Bez Vujina ali i Ilica koji je ionako majavio oprostaj.Sa Rnicem,Mitrovicem,Zelenovicem,Manojlovicem,Vuckovicem,Sesumom,i nadam se Djordjicem...O braci Nenadic ne znam sta da mislim,ali od Vujina su sigurmo bili bolji.Pivotima nema sta da se zameri,a krila kod nas ionako postoje samo zbog brojnog stanja.Dosta nam je zvezdica koje razvaljuju za svoje klubove a za reprezentaciju nista nisu uradili 10 godina.Pustite vi EP u Beogradu...Matic je mnogo gresio,ali covek je imao 10 dana za pripreme.Sad zna sta treba dalje da radi.Njega bih ipak ostavio.Mi od Jovice nemamo kontinuitet na klupi,zato nam i ide ovako.

djani armani

pre 10 godina

Od rukometasa ja licno a mislim i vecina u ovoj zemlji ne ocekuje vec odavno neke posebne uspehe.Medjutim,ono sto ocekujem a sto se godinama ne menja je igra.Mi smo nasu igru zaledili osamdesetih i cuvamo je kao takvu jos uvek.Nacin kako igramo i kako gubimo je skandalozan.Prestanite vise da pred svako prvenstvo obecavate uspehe vec obecajte da cete promeniti pristup igri.Ovako,nikom nece biti jasno kojim se sportom bavite i bicete smesni jos sto godina.

Borky

pre 10 godina

Vranjes je za 10 dana pokazao i dokazao da mozemo igrati moderan rukomet. Matic je ok lik al je stara skola rukometa i sa njegovim dolaskom smo samo nastavili staromodnu igru koja je bila i kod Vukovica.Znaci mi imamo dobre igrace koji imaju strasne potencijale u sutu al smo spori i protivnik to sve stigne pohvatati al cim malo uspjemo ubrzati to ne izgleda toliko lose.

Milan

pre 10 godina

Losa igra protiv Rusa nas je kostao prolaska u drugu fazu takmicenja i to je jasno kao dan.Svi smo bili svesni da ce reprezentacija uzeti medalju na ovom takmicenju,ali imamo ekipu za medju osam reprezentacija.Najlkse je sad kritikovati trenera ili igrace.Sad treba uraditi smenu generaciji i krenuti dalje.Ima dosta mladjih igraca koji cekaju svoju sansu.Moje najvece razocarenje vec zadnjih par godina je Vujin,koji nije nista pokazao za reprezentaciju.Ne znam stvarno koji je uzrok tome.Najmanji problem je smeniti trenera,ali pitanje je i koga dovesti.Slazem se da je Vranjes prva opcija,ali da je moglo do sad bi bio napravljen dogovor sa njim.Treba pruziti sansu Maticu i napraviti jasan plan sta i kako dalje.Generalno igramo sporo,bez krila,mali broj kontri,spor centar.Mnoge stvari u igri treba da se isprave.U mecu sa Poljskom prvo poluvreme treba da nam sluzi kao reper za igru.

Alex Student

pre 10 godina

Slazem se sa nekim komentarima, da treba da dovedemo trenera iz inostranstva. Matic niti ima autoritet, niti zna kada da uzme time-out.
Sta se tice igraca...
Vujin je sigurno razocarenje na ovom prvenstvu. Necu da tvrdim, ali mislim da je mozda razlog njegove slabe igre, sto u klubu ima sjajne saigrace i ekipa ima jasan sistem, dok je kod nas raspad sistema, da ne ulazim dublje u probleme nase igre.
Zasto Momir Rnic igra samo 5 minuta? Covek ima atomsku bombu u ruci! Zelenovic mi se svidja, jer se vidi da ima srce, kad ne ide ekipi on proba sam nesto da napravi i cesto izvuce sedmerac.
Iskreno sam srecan da nismo prosli dalje, tako da smo izbegli blamazu protiv hrvata.
Praticu evropsko prvenstvo dalje navijajuci protiv hrvata.

'69

pre 10 godina

Ne treba praviti paniku,već izvući pouke iz zadnja tri takmičenja.Možda se treba setiti Dude Ivkovića i njegovih reči kada je pre par godina preuzeo reprezentaciju.Doslovno je rekao:Mi se spremamo za OI u Londonu.
To znači:U sportu postoji tkz.OLIMPIJSKI CIKLUS,koji traje četiri godine i u tom ciklusu se određena selekcija pravi.Kod nas u rukometu svi misle da trebamo na svakom prvenstvu da osvojimo medalju,jer je osamdesetih godina Metaloplastika harala Evropom,a sa njom i reprezentacija SFRJ.Tada se to zvalo JUGOSLOVENSKA ŠKOLA RUKOMETA.Od te škole u Srbiji nije ostalo ništa.Legitimni naslednik te škole je reprezentacija Hrvatske(što je i pokazala,jer je uvek u vrhu) i reprezentacija Francuske,jer su krajem osamdesetih godina treneri iz bivše SFRJ,angažovani u klubovima u Francuskoj da bi podigli kvalitet tamošnjeg rukometa(i oni su postali prvaci sveta).Ovo što mi igramo se stvarno zove guslanje,bez obzira ko je selektor.Ali pošto riba smrdi od glave,mislim da sama rukometna organizacija treba da pretrpi velike promene i da se više radi na organizaciji i sređivanju domaćeg takmičenja,jer je to jedini način da se pojave neki novi klinci.Ako se budemo krili iza srebrne medalje osvojene u Beogradu,onda nam se loše piše,bez obzira što mislim da od ovoga ne može lošije.
P.S.
Ne treba kriviti ni Matića,ni Perića.Oni su dobri momci,rukometaši u duši.Treba ih pustiti da rade i sigurno će rezultat doći.

Serdar

pre 10 godina

Nacin da se izvucemo iz rukometne krize je:
1.Zahvaliti se Marku Vujinu na saradnji i nepozivati ga vise.
2.Dovesti nekog skandinavskog strucnjaka.
3.Dovesti novog,kompetentnog,predsednika rukometnog saveza.
4.Mozda gresim,ali cak mislim da nam nije vise ni Momir Ilic potreban.
5.U reprezentaciji vise dati sansu Zelenovicu,N.Ilicu,Rnicu,pozvati u reprezentaciju Petra Djordjica,davati vise sansi Djukanovicu itd.
6.Krenuti sa sasvim novim pristupom reprezentativnim utakmicama i nauciti mlade momke kako se igra brz moderan rukomet 21.veka
7.Podici malo nase klubove u zemlji (Partizan.C.Zvezdu,Jugovic,Vojvodinu itd)
8.Animirati navijace da zavole rukomet i uputiti ih u pravila rukometne igre.
9.Odrazavati rukometne kampove sirom zemlje Srbije sa eminentnim strucnjacima,trenerima iz zemlje i inostranstva.
10.ZABORAVITI SVE STO JE DO SAD BILO!!!!!

da,da

pre 10 godina

Gledam sinoc utakmicu i posljednih "deset" godina gledam Fernandeza na desnoom beku i gledam njihovog trenera. Kod Hrvata Glouza je vise pomagao Cervaru, nego sto je igrao, dok je bio aktivan igrac. Danac vodi reprezentaciju otkad gledam rukomet, Stefan Olson dugo bio u timu, pomocnik treneru....
A kod nas, tri trenera za cetiri mjeseca.
Pusti te Matica, cetiri godine, to je prva stvar.
Druga stvar, ne moze Momir Ilic biti mator sa 30!
Dajte malo dublju analizu da uradimo, da kazemo Vuckovicu, nisi mator. Treba nam tvojih 30 minuta i odbrani.itd...

djoko_2013

pre 10 godina

Ocekivao sam bas puno vise od ovog EP!!!Nazalost,isplivale su sve slabosti ove generacije...
Po meni,nije tolika greska u selektoru,koliko u pojedinim igracima!
Mosa Ilic je bek svjetskog kalibra,ali njega je stiglo sve,godine igranja u vrhunskom klubu,pa svaku godine u reprezentaciji,mislim da je to za njega previse!Bio je bas los na ovom EP,i mislim da je krajnje vrijeme da svi ustanemo i aplauzom ga ispratimo u reprezentativnu penziju,i reci mu ogromno hvala!!!
Ista stvar i za Nikcevica,Toskica,Stojkovica,samo sa manjim pocastima od Mose!
Marko Vujin...Iskreno,toliko sam ga gotivio da nisam nikada imao srca da ga kritikujem,ali sad moram da se zapitam da li je on bio svjestan da igra EP u rukometu!!!???Pa bio je totalno odsutan svaku utakmicu,a ima onakav top u ruci!Previse bojazljiv,ne znam...Ubjedljivo najvece razocarenje!!!!
Sansu dati Momiru Rnicu umjesto Mose,imamo pretalentovane Nenadice,pa i Zelenovic nije los,izrasce on u pravog beka!
Jedino krila i pivota ne znam sta da kazem,nemam neku sliku...
Igru i postavku ne bih da komentarisem,jer nisam strucan kao vecina ovde koliko vidim!
Ja samo hocu da vidim zar,srce i borbenost,koje nazalost nije bilo...
I na kraju,moram spomenuti velikog,najveceg DARKA STANICA,i mislim da ni jedan srbin nebi trebalo da mu ista zamjeri,pa taman nista ne odbranio!!!!!!

srdjan

pre 10 godina

Ne treba mnogo da mudrujemo nego samo da gledamo kako igraju vrhunske rukometne ekipe i reprezentacije i da usvojimo savremene principe. Tapkanje lopte u rukometu je proslost, lopta se spusta samo kad nema druge opcije. Cilj je dati sto vise golova iz kontre a sto manje se muciti protiv postavljene odbrane. Danasnji rukomet i onaj iz vremena Metaloplastike su dva potpuno razlicita sporta. Ali to treba usvojiti i primenjivati na svim nivoima, od petlica pa do reprezentacije, a problem je sto su za to zaduzeni upravo ljudi stasali u to vreme klaj-klaj igre koja se kod nad rukometasa popularno zove "tri puta okolo pa zabodi", ili u prevodu da svi igraci tri puta dodirnu loptu u napadu pa da se tek onda pozove akcija.

jigggy84

pre 10 godina

NARODE....hajde da od sad kad chujemo ovakve glupe izgovore nezavisno o kom se sportu radi barem 50% komentara bude jednostavno "BEZ KOMENTARA!!!" mozda se neko opameti pa krene na prvenstvo na zemlji a ne u vazduhu...pozz

Aca Znalac

pre 10 godina

Toliko ste velike kukavice da sam siguran da ovo nije sport za ovaj narod. Ne da niste zalužili da uopšte budete na ovom ztakmičenju, nego ste pokazali toliku dozu kukavičluka da me je sram što sam navijao za vas.

željko

pre 10 godina

Očekivano i realno.I u Beogradu se videlo da momci nisu kapacitet za prva tri mesta,ali domaći teren je učinio svoje.Dobro zapamtite beogradsko srebro, jer će proteći mnogo vode do sledeće prilike.

Gradiška

pre 10 godina

Gospodine Matiću ako smatrate daje gore navedeno razlog našeg neuspjeha krajnje je vrijeme da se zapitate "jesam li odabrao pravo zanimanje."
Mislim da ste samu u jednom u pravu, a to je da ste vi krivac.
Napad u savremenom rukometu zasniva se na kontri, polukontri i brzom prenosu lopte u pozicionom napadu. Mi nemamo ni jedno. Kontru i polukontru se ne zna ni ko počinje ni ko završava, u pozicionom napadu svaki igrač prije nego što prenese loptu mora je barem jedan put udariti od pod.
Odbrana je posebna priča. Odbrana 6-0 trebalo bi da se zasniva na bočnom pomjeranju i izlascima igrača 6-9.Kod nas u odbrani nikakvog bočnog pomjeranja nema (igrači na krilima koji bi trebali pomjerati odbranu konstantno stoje široko,uopšte se ne pomjeraju, te nema gustine). Izlasci 6-9 su takvi da se generalno na 9 metara ne izlazi, a kad se izađe onda se na 9 metara ostaje do kraja napada(sramota je šta im je radio Soraindo), što su sve greške koje se dešavaju kadetskim ekipama.
P.S. Smatram da selektor mora pokazati makar malo hrabrosti, Vi je niste pokazali ni malo.

Znam po nesto!

pre 10 godina

Riješiće Boža to...već,Matke! Aaaahaaahaaa.... Sram da vas je...SVE!!!P.S.Ova genaracija GUBITNIKA mi je zgadila rukomet koji toliko volim!!!

Zoran

pre 10 godina

Nemojte da se vadite na pogresne izmene. Imali smo 10 puta igraca vise a nismo dali 1 ili 2 gola a sa igracem vise prmili smo svaki napad od protivnika go. Da umalo da zaboravim koliko ste promasili zicera ja bi 100% dao vise golova iz onakvih situacija.Ako ljudi iz Rukometnog saveza imaju obraz svi bi podneli ostavke.

bobo mk

pre 10 godina

Golovi/pokušaji iz igre:
Vujin 3/22 (14%)
M. Ilić 4/14 (29%)
P.Nenadić 11/17(65%)
Zelenović 7/14(50%)
Rnić 6/7 (86%)
Mitrović 2/3 (66%)
Statistika je čudo, ispravlja sve zablude.

adkersu

pre 10 godina

Budimo bar malo realni, iako to boli (i mene) ali nemamo kvalitet za veće uspehe u ovom trenutku. Sve teorije u stilu mi možemo, pa inat, pa ovo i ono pada u vodu na terenu. Treba bar četiri-pet godina da stvormo ekipu za prvih pet u svetu. Baza postoji, hvala Svevišnjem, nisu u pitanju Zvezda i Partizan.

Bojan

pre 10 godina

Jedino moguce resenje za mesto selektora Branislav Pokrajac ne moze se igrati 6-0 odbrana sa francuza to se odmah videlo zato treba selektor ko to razume

veliki strumf

pre 10 godina

@ljubisa Potpuno si u pravu. Selektor Francuske je ceo mec presedeo na klupi, video covek da ce laganica dobiti, ma nije ni poceo da se znoji. Procitao nas je samo tako.

#BP#

pre 10 godina

Matic je tu tek 2 meseca,svakako da je imao gresaka sto je i sam priznao.Ne treba ga sad pljuvati,treba mu dati sansu da ima neki kontinuitet.Sve bi ovo drugacije izgledalo da je Jovica Cvetkovic ostao selektor.Al' ocigledno to nekom nije odgovaralo.

doktor

pre 10 godina

Maticu,idi dok jos nismo ni postali svesni da si selektor! Juce si postao trener,a danas prvi covek rep... Nema potrebe da se mucimo zajedno! Ni igraci,a ni javnost nema poverenje u tebe

ljubisa

pre 10 godina

ljudi...rukometasi... taj rukomet koji vi igrate, igrao se pre 15god! zar niste ukapirali?! danas se igra brzi rukomet, raznovrsniji u napadu, sa drugim sistemom odbrane. posle 5min igre protiv vas, svaki protivnik vec zna sta ga ocekuje, lako vas citaju.. pa selektor francuza posle 5min igre, resavao je ukrstene reci (smesno)! a vi niste znali gde je levo. i na kraju, niste vi krivi, krivi su oni, mnogo su bolji od vas...

ivan anastasijević, psiholog

pre 10 godina

Matiću, daj ostavku! Dobar si čovek, ali previše, mek, nemaš autoritet! Ja sam laik, ali pratim rukomet oko 40 godina, znači puno toga sam video i naučio! Već tri godine,uporno pišem, da je Vujin najgori igrač u reprezentaciji, tremaroš, paničar i da nikako ne sme igrati zadnjih 5 minuta, kada se utakmica odlučuje! Obaška, što ga ja nikad ne bih zvao da igra za Srbiju! Samo treba prebrojati koliko je grešaka napravio na VAŽNIM utakmicama! Na stotine! Lako je "puniti" neke levake. Iliću treba reći veliko hvala i takođe zbogom!

Kerez

pre 10 godina

Pa iskreno, bez Manojlovica i povredjenog Vuckovica uoci prvenstva nismo mogli bolje. To su stubovi odbrane. Napadom sam razocaran. Treba se zahvaliti Momiru Ilicu, Vujinu, Nikcevicu, Toski, Prodanu. Treba nam otreznjenje i novi pocetak

dragan

pre 10 godina

niko ne moye pomoci ovakvom srpskom rukometu. matic je terener na nivou igraca - slab.i sto je njagore - mi nemamo boljih igraca. znaci sledi trzljenje rukometa narednih 10 godina. ovaj sport će kod nas prakticno da nestane.

neni

pre 10 godina

Nemate vi pojma.Srebro na EP ostace najveci domet ovoj i generacijama koje dolaze.Jednostavno nemamo kvalitet.Vujin i Momir da igraju rukomet jos 10 godina ne mogu da dosegnu Karabatica.Ne mogu,nije da nece.

ljubisa

pre 10 godina

ljudi...rukometasi... taj rukomet koji vi igrate, igrao se pre 15god! zar niste ukapirali?! danas se igra brzi rukomet, raznovrsniji u napadu, sa drugim sistemom odbrane. posle 5min igre protiv vas, svaki protivnik vec zna sta ga ocekuje, lako vas citaju.. pa selektor francuza posle 5min igre, resavao je ukrstene reci (smesno)! a vi niste znali gde je levo. i na kraju, niste vi krivi, krivi su oni, mnogo su bolji od vas...

ivan anastasijević, psiholog

pre 10 godina

Matiću, daj ostavku! Dobar si čovek, ali previše, mek, nemaš autoritet! Ja sam laik, ali pratim rukomet oko 40 godina, znači puno toga sam video i naučio! Već tri godine,uporno pišem, da je Vujin najgori igrač u reprezentaciji, tremaroš, paničar i da nikako ne sme igrati zadnjih 5 minuta, kada se utakmica odlučuje! Obaška, što ga ja nikad ne bih zvao da igra za Srbiju! Samo treba prebrojati koliko je grešaka napravio na VAŽNIM utakmicama! Na stotine! Lako je "puniti" neke levake. Iliću treba reći veliko hvala i takođe zbogom!

neni

pre 10 godina

Nemate vi pojma.Srebro na EP ostace najveci domet ovoj i generacijama koje dolaze.Jednostavno nemamo kvalitet.Vujin i Momir da igraju rukomet jos 10 godina ne mogu da dosegnu Karabatica.Ne mogu,nije da nece.

Kerez

pre 10 godina

Pa iskreno, bez Manojlovica i povredjenog Vuckovica uoci prvenstva nismo mogli bolje. To su stubovi odbrane. Napadom sam razocaran. Treba se zahvaliti Momiru Ilicu, Vujinu, Nikcevicu, Toski, Prodanu. Treba nam otreznjenje i novi pocetak

bobo mk

pre 10 godina

Golovi/pokušaji iz igre:
Vujin 3/22 (14%)
M. Ilić 4/14 (29%)
P.Nenadić 11/17(65%)
Zelenović 7/14(50%)
Rnić 6/7 (86%)
Mitrović 2/3 (66%)
Statistika je čudo, ispravlja sve zablude.

veliki strumf

pre 10 godina

@ljubisa Potpuno si u pravu. Selektor Francuske je ceo mec presedeo na klupi, video covek da ce laganica dobiti, ma nije ni poceo da se znoji. Procitao nas je samo tako.

dragan

pre 10 godina

niko ne moye pomoci ovakvom srpskom rukometu. matic je terener na nivou igraca - slab.i sto je njagore - mi nemamo boljih igraca. znaci sledi trzljenje rukometa narednih 10 godina. ovaj sport će kod nas prakticno da nestane.

#BP#

pre 10 godina

Matic je tu tek 2 meseca,svakako da je imao gresaka sto je i sam priznao.Ne treba ga sad pljuvati,treba mu dati sansu da ima neki kontinuitet.Sve bi ovo drugacije izgledalo da je Jovica Cvetkovic ostao selektor.Al' ocigledno to nekom nije odgovaralo.

doktor

pre 10 godina

Maticu,idi dok jos nismo ni postali svesni da si selektor! Juce si postao trener,a danas prvi covek rep... Nema potrebe da se mucimo zajedno! Ni igraci,a ni javnost nema poverenje u tebe

Zoran

pre 10 godina

Nemojte da se vadite na pogresne izmene. Imali smo 10 puta igraca vise a nismo dali 1 ili 2 gola a sa igracem vise prmili smo svaki napad od protivnika go. Da umalo da zaboravim koliko ste promasili zicera ja bi 100% dao vise golova iz onakvih situacija.Ako ljudi iz Rukometnog saveza imaju obraz svi bi podneli ostavke.

Bojan

pre 10 godina

Jedino moguce resenje za mesto selektora Branislav Pokrajac ne moze se igrati 6-0 odbrana sa francuza to se odmah videlo zato treba selektor ko to razume

Znam po nesto!

pre 10 godina

Riješiće Boža to...već,Matke! Aaaahaaahaaa.... Sram da vas je...SVE!!!P.S.Ova genaracija GUBITNIKA mi je zgadila rukomet koji toliko volim!!!

željko

pre 10 godina

Očekivano i realno.I u Beogradu se videlo da momci nisu kapacitet za prva tri mesta,ali domaći teren je učinio svoje.Dobro zapamtite beogradsko srebro, jer će proteći mnogo vode do sledeće prilike.

Gradiška

pre 10 godina

Gospodine Matiću ako smatrate daje gore navedeno razlog našeg neuspjeha krajnje je vrijeme da se zapitate "jesam li odabrao pravo zanimanje."
Mislim da ste samu u jednom u pravu, a to je da ste vi krivac.
Napad u savremenom rukometu zasniva se na kontri, polukontri i brzom prenosu lopte u pozicionom napadu. Mi nemamo ni jedno. Kontru i polukontru se ne zna ni ko počinje ni ko završava, u pozicionom napadu svaki igrač prije nego što prenese loptu mora je barem jedan put udariti od pod.
Odbrana je posebna priča. Odbrana 6-0 trebalo bi da se zasniva na bočnom pomjeranju i izlascima igrača 6-9.Kod nas u odbrani nikakvog bočnog pomjeranja nema (igrači na krilima koji bi trebali pomjerati odbranu konstantno stoje široko,uopšte se ne pomjeraju, te nema gustine). Izlasci 6-9 su takvi da se generalno na 9 metara ne izlazi, a kad se izađe onda se na 9 metara ostaje do kraja napada(sramota je šta im je radio Soraindo), što su sve greške koje se dešavaju kadetskim ekipama.
P.S. Smatram da selektor mora pokazati makar malo hrabrosti, Vi je niste pokazali ni malo.

Serdar

pre 10 godina

Nacin da se izvucemo iz rukometne krize je:
1.Zahvaliti se Marku Vujinu na saradnji i nepozivati ga vise.
2.Dovesti nekog skandinavskog strucnjaka.
3.Dovesti novog,kompetentnog,predsednika rukometnog saveza.
4.Mozda gresim,ali cak mislim da nam nije vise ni Momir Ilic potreban.
5.U reprezentaciji vise dati sansu Zelenovicu,N.Ilicu,Rnicu,pozvati u reprezentaciju Petra Djordjica,davati vise sansi Djukanovicu itd.
6.Krenuti sa sasvim novim pristupom reprezentativnim utakmicama i nauciti mlade momke kako se igra brz moderan rukomet 21.veka
7.Podici malo nase klubove u zemlji (Partizan.C.Zvezdu,Jugovic,Vojvodinu itd)
8.Animirati navijace da zavole rukomet i uputiti ih u pravila rukometne igre.
9.Odrazavati rukometne kampove sirom zemlje Srbije sa eminentnim strucnjacima,trenerima iz zemlje i inostranstva.
10.ZABORAVITI SVE STO JE DO SAD BILO!!!!!

adkersu

pre 10 godina

Budimo bar malo realni, iako to boli (i mene) ali nemamo kvalitet za veće uspehe u ovom trenutku. Sve teorije u stilu mi možemo, pa inat, pa ovo i ono pada u vodu na terenu. Treba bar četiri-pet godina da stvormo ekipu za prvih pet u svetu. Baza postoji, hvala Svevišnjem, nisu u pitanju Zvezda i Partizan.

Alex Student

pre 10 godina

Slazem se sa nekim komentarima, da treba da dovedemo trenera iz inostranstva. Matic niti ima autoritet, niti zna kada da uzme time-out.
Sta se tice igraca...
Vujin je sigurno razocarenje na ovom prvenstvu. Necu da tvrdim, ali mislim da je mozda razlog njegove slabe igre, sto u klubu ima sjajne saigrace i ekipa ima jasan sistem, dok je kod nas raspad sistema, da ne ulazim dublje u probleme nase igre.
Zasto Momir Rnic igra samo 5 minuta? Covek ima atomsku bombu u ruci! Zelenovic mi se svidja, jer se vidi da ima srce, kad ne ide ekipi on proba sam nesto da napravi i cesto izvuce sedmerac.
Iskreno sam srecan da nismo prosli dalje, tako da smo izbegli blamazu protiv hrvata.
Praticu evropsko prvenstvo dalje navijajuci protiv hrvata.

srdjan

pre 10 godina

Ne treba mnogo da mudrujemo nego samo da gledamo kako igraju vrhunske rukometne ekipe i reprezentacije i da usvojimo savremene principe. Tapkanje lopte u rukometu je proslost, lopta se spusta samo kad nema druge opcije. Cilj je dati sto vise golova iz kontre a sto manje se muciti protiv postavljene odbrane. Danasnji rukomet i onaj iz vremena Metaloplastike su dva potpuno razlicita sporta. Ali to treba usvojiti i primenjivati na svim nivoima, od petlica pa do reprezentacije, a problem je sto su za to zaduzeni upravo ljudi stasali u to vreme klaj-klaj igre koja se kod nad rukometasa popularno zove "tri puta okolo pa zabodi", ili u prevodu da svi igraci tri puta dodirnu loptu u napadu pa da se tek onda pozove akcija.

Aca Znalac

pre 10 godina

Toliko ste velike kukavice da sam siguran da ovo nije sport za ovaj narod. Ne da niste zalužili da uopšte budete na ovom ztakmičenju, nego ste pokazali toliku dozu kukavičluka da me je sram što sam navijao za vas.

'69

pre 10 godina

Ne treba praviti paniku,već izvući pouke iz zadnja tri takmičenja.Možda se treba setiti Dude Ivkovića i njegovih reči kada je pre par godina preuzeo reprezentaciju.Doslovno je rekao:Mi se spremamo za OI u Londonu.
To znači:U sportu postoji tkz.OLIMPIJSKI CIKLUS,koji traje četiri godine i u tom ciklusu se određena selekcija pravi.Kod nas u rukometu svi misle da trebamo na svakom prvenstvu da osvojimo medalju,jer je osamdesetih godina Metaloplastika harala Evropom,a sa njom i reprezentacija SFRJ.Tada se to zvalo JUGOSLOVENSKA ŠKOLA RUKOMETA.Od te škole u Srbiji nije ostalo ništa.Legitimni naslednik te škole je reprezentacija Hrvatske(što je i pokazala,jer je uvek u vrhu) i reprezentacija Francuske,jer su krajem osamdesetih godina treneri iz bivše SFRJ,angažovani u klubovima u Francuskoj da bi podigli kvalitet tamošnjeg rukometa(i oni su postali prvaci sveta).Ovo što mi igramo se stvarno zove guslanje,bez obzira ko je selektor.Ali pošto riba smrdi od glave,mislim da sama rukometna organizacija treba da pretrpi velike promene i da se više radi na organizaciji i sređivanju domaćeg takmičenja,jer je to jedini način da se pojave neki novi klinci.Ako se budemo krili iza srebrne medalje osvojene u Beogradu,onda nam se loše piše,bez obzira što mislim da od ovoga ne može lošije.
P.S.
Ne treba kriviti ni Matića,ni Perića.Oni su dobri momci,rukometaši u duši.Treba ih pustiti da rade i sigurno će rezultat doći.

da,da

pre 10 godina

Gledam sinoc utakmicu i posljednih "deset" godina gledam Fernandeza na desnoom beku i gledam njihovog trenera. Kod Hrvata Glouza je vise pomagao Cervaru, nego sto je igrao, dok je bio aktivan igrac. Danac vodi reprezentaciju otkad gledam rukomet, Stefan Olson dugo bio u timu, pomocnik treneru....
A kod nas, tri trenera za cetiri mjeseca.
Pusti te Matica, cetiri godine, to je prva stvar.
Druga stvar, ne moze Momir Ilic biti mator sa 30!
Dajte malo dublju analizu da uradimo, da kazemo Vuckovicu, nisi mator. Treba nam tvojih 30 minuta i odbrani.itd...

Milan

pre 10 godina

Losa igra protiv Rusa nas je kostao prolaska u drugu fazu takmicenja i to je jasno kao dan.Svi smo bili svesni da ce reprezentacija uzeti medalju na ovom takmicenju,ali imamo ekipu za medju osam reprezentacija.Najlkse je sad kritikovati trenera ili igrace.Sad treba uraditi smenu generaciji i krenuti dalje.Ima dosta mladjih igraca koji cekaju svoju sansu.Moje najvece razocarenje vec zadnjih par godina je Vujin,koji nije nista pokazao za reprezentaciju.Ne znam stvarno koji je uzrok tome.Najmanji problem je smeniti trenera,ali pitanje je i koga dovesti.Slazem se da je Vranjes prva opcija,ali da je moglo do sad bi bio napravljen dogovor sa njim.Treba pruziti sansu Maticu i napraviti jasan plan sta i kako dalje.Generalno igramo sporo,bez krila,mali broj kontri,spor centar.Mnoge stvari u igri treba da se isprave.U mecu sa Poljskom prvo poluvreme treba da nam sluzi kao reper za igru.

Odgovor Hrvatima

pre 10 godina

Odg. Hrvatima na racun svih njihovih komentara! Svake godine, sa EP, SP, MI, UI, OI, EYOF, BI, kao i turniri i svetskim kupovima, vratimo se sa medaljom ili medaljamau u nekom sportu.
Za pojedinacne sportove prednjace (zakljucno sa proslom godinom) Kajak, Veslanje, Streljastvo, Atletika, Tekvondo, Dzudo, Karate, Automobilizam, Tenis i Plivanje (i to se iz godine u godinu povecava, posto su MOS, OKS i SSSS shvatili da bez ulaganja u mlade nema retultata).
Ekipni sportovi godinama u vrhu, a medalje ne zna im se broja - VETERPOLO i ODBOJKA (muska i zenska konkurencija), KOSARKA od prosle godine vracamo se i u zenskoj kosarci (ove godine SP igramo i za zene i za muskarce gde ste vi? Sto se tice igraca bivse juge i trenera mrzi me da vadim enciklopediju kosarkasku koju imam a ovde nema toliko karaktera koliko bih nabrojala igraca svih narodnosti pa bi video koliko Srba ima), RUKOMET (tacno momci su lose prosli zahvaljujuci celnim ljudima saveza - detalje loseg rada i unistavanje ovog sporta necu iznositi, ali zato opet sledece godina, a 3 godinu za redom, imamo sansu u muskoj i zenskoj konkurenciji da igramo SP i tacno da je to vas sport), FUDBAL (bolji sistem imate od nas i to se pokazuje na klupskom i reprezentativnom planu, iako mi imamo vise talenata od vas, celni ljudi unistavaju najbolje u ovoj zemlji).
Zimski sportovi u Srbiji se toliko ne ulaze ali i to ce se promeniti zahvaljujuci Divcu, talenata imamo ali se u seniorskoj konkurenciji izgube zbog sredstava!

jigggy84

pre 10 godina

NARODE....hajde da od sad kad chujemo ovakve glupe izgovore nezavisno o kom se sportu radi barem 50% komentara bude jednostavno "BEZ KOMENTARA!!!" mozda se neko opameti pa krene na prvenstvo na zemlji a ne u vazduhu...pozz

Doktor86

pre 10 godina

Bez Vujina ali i Ilica koji je ionako majavio oprostaj.Sa Rnicem,Mitrovicem,Zelenovicem,Manojlovicem,Vuckovicem,Sesumom,i nadam se Djordjicem...O braci Nenadic ne znam sta da mislim,ali od Vujina su sigurmo bili bolji.Pivotima nema sta da se zameri,a krila kod nas ionako postoje samo zbog brojnog stanja.Dosta nam je zvezdica koje razvaljuju za svoje klubove a za reprezentaciju nista nisu uradili 10 godina.Pustite vi EP u Beogradu...Matic je mnogo gresio,ali covek je imao 10 dana za pripreme.Sad zna sta treba dalje da radi.Njega bih ipak ostavio.Mi od Jovice nemamo kontinuitet na klupi,zato nam i ide ovako.

djoko_2013

pre 10 godina

Ocekivao sam bas puno vise od ovog EP!!!Nazalost,isplivale su sve slabosti ove generacije...
Po meni,nije tolika greska u selektoru,koliko u pojedinim igracima!
Mosa Ilic je bek svjetskog kalibra,ali njega je stiglo sve,godine igranja u vrhunskom klubu,pa svaku godine u reprezentaciji,mislim da je to za njega previse!Bio je bas los na ovom EP,i mislim da je krajnje vrijeme da svi ustanemo i aplauzom ga ispratimo u reprezentativnu penziju,i reci mu ogromno hvala!!!
Ista stvar i za Nikcevica,Toskica,Stojkovica,samo sa manjim pocastima od Mose!
Marko Vujin...Iskreno,toliko sam ga gotivio da nisam nikada imao srca da ga kritikujem,ali sad moram da se zapitam da li je on bio svjestan da igra EP u rukometu!!!???Pa bio je totalno odsutan svaku utakmicu,a ima onakav top u ruci!Previse bojazljiv,ne znam...Ubjedljivo najvece razocarenje!!!!
Sansu dati Momiru Rnicu umjesto Mose,imamo pretalentovane Nenadice,pa i Zelenovic nije los,izrasce on u pravog beka!
Jedino krila i pivota ne znam sta da kazem,nemam neku sliku...
Igru i postavku ne bih da komentarisem,jer nisam strucan kao vecina ovde koliko vidim!
Ja samo hocu da vidim zar,srce i borbenost,koje nazalost nije bilo...
I na kraju,moram spomenuti velikog,najveceg DARKA STANICA,i mislim da ni jedan srbin nebi trebalo da mu ista zamjeri,pa taman nista ne odbranio!!!!!!

Borky

pre 10 godina

Vranjes je za 10 dana pokazao i dokazao da mozemo igrati moderan rukomet. Matic je ok lik al je stara skola rukometa i sa njegovim dolaskom smo samo nastavili staromodnu igru koja je bila i kod Vukovica.Znaci mi imamo dobre igrace koji imaju strasne potencijale u sutu al smo spori i protivnik to sve stigne pohvatati al cim malo uspjemo ubrzati to ne izgleda toliko lose.

djani armani

pre 10 godina

Od rukometasa ja licno a mislim i vecina u ovoj zemlji ne ocekuje vec odavno neke posebne uspehe.Medjutim,ono sto ocekujem a sto se godinama ne menja je igra.Mi smo nasu igru zaledili osamdesetih i cuvamo je kao takvu jos uvek.Nacin kako igramo i kako gubimo je skandalozan.Prestanite vise da pred svako prvenstvo obecavate uspehe vec obecajte da cete promeniti pristup igri.Ovako,nikom nece biti jasno kojim se sportom bavite i bicete smesni jos sto godina.

starina

pre 10 godina

Reprezentacija se stvara ,to je pocetak svega .Strasno je sto je Maticu uvaljena reprezentacija sa kojom je imao 7 dana priprema .Biti trener u klubu i reprezentaciji su dve razlicite stvari .Neko ce reci pa Vranjes je imao i manje ,da ali morate da uzmete i faktor srece kao i to da je on trener u Nemackoj i da njegov komentar o ponasanju i odnosu nekog igraca prema datim obavezama u timu mnogo znaci.

Pored ovoga pitanje je da li je igrace birao Trener ili neko drugi ,kao i ko ce da igra i koliko .

Matic je sigurno dobra buducnost srpskog rukometa ukoliko se bude izborio za svoj autoritet u savezu i medju igracima .U suprotnom treneri ce se menjati kao vozaci GSP-a a igraci kao putnici .

peter_slo

pre 10 godina

nije mi jasno, što vidite dobroga na Matiću? Iz Celja su ga izbacili zbog ne dovoljno dobrih rezultata. Ilić i Vujin loši, Stanić podbacio. Nema nikakvih šansi na neki dobar rezultat. Na našim bivšim prostorima na žalost sada ste druga liga zajedno sa Bosnom in CG. Treba 10 godina da se nađete opet, a onda mislim, da imate opet šansi.

#BP#

pre 10 godina

Matic je tu tek 2 meseca,svakako da je imao gresaka sto je i sam priznao.Ne treba ga sad pljuvati,treba mu dati sansu da ima neki kontinuitet.Sve bi ovo drugacije izgledalo da je Jovica Cvetkovic ostao selektor.Al' ocigledno to nekom nije odgovaralo.

Odgovor Hrvatima

pre 10 godina

Odg. Hrvatima na racun svih njihovih komentara! Svake godine, sa EP, SP, MI, UI, OI, EYOF, BI, kao i turniri i svetskim kupovima, vratimo se sa medaljom ili medaljamau u nekom sportu.
Za pojedinacne sportove prednjace (zakljucno sa proslom godinom) Kajak, Veslanje, Streljastvo, Atletika, Tekvondo, Dzudo, Karate, Automobilizam, Tenis i Plivanje (i to se iz godine u godinu povecava, posto su MOS, OKS i SSSS shvatili da bez ulaganja u mlade nema retultata).
Ekipni sportovi godinama u vrhu, a medalje ne zna im se broja - VETERPOLO i ODBOJKA (muska i zenska konkurencija), KOSARKA od prosle godine vracamo se i u zenskoj kosarci (ove godine SP igramo i za zene i za muskarce gde ste vi? Sto se tice igraca bivse juge i trenera mrzi me da vadim enciklopediju kosarkasku koju imam a ovde nema toliko karaktera koliko bih nabrojala igraca svih narodnosti pa bi video koliko Srba ima), RUKOMET (tacno momci su lose prosli zahvaljujuci celnim ljudima saveza - detalje loseg rada i unistavanje ovog sporta necu iznositi, ali zato opet sledece godina, a 3 godinu za redom, imamo sansu u muskoj i zenskoj konkurenciji da igramo SP i tacno da je to vas sport), FUDBAL (bolji sistem imate od nas i to se pokazuje na klupskom i reprezentativnom planu, iako mi imamo vise talenata od vas, celni ljudi unistavaju najbolje u ovoj zemlji).
Zimski sportovi u Srbiji se toliko ne ulaze ali i to ce se promeniti zahvaljujuci Divcu, talenata imamo ali se u seniorskoj konkurenciji izgube zbog sredstava!

Kerez

pre 10 godina

Pa iskreno, bez Manojlovica i povredjenog Vuckovica uoci prvenstva nismo mogli bolje. To su stubovi odbrane. Napadom sam razocaran. Treba se zahvaliti Momiru Ilicu, Vujinu, Nikcevicu, Toski, Prodanu. Treba nam otreznjenje i novi pocetak

Alex Student

pre 10 godina

Slazem se sa nekim komentarima, da treba da dovedemo trenera iz inostranstva. Matic niti ima autoritet, niti zna kada da uzme time-out.
Sta se tice igraca...
Vujin je sigurno razocarenje na ovom prvenstvu. Necu da tvrdim, ali mislim da je mozda razlog njegove slabe igre, sto u klubu ima sjajne saigrace i ekipa ima jasan sistem, dok je kod nas raspad sistema, da ne ulazim dublje u probleme nase igre.
Zasto Momir Rnic igra samo 5 minuta? Covek ima atomsku bombu u ruci! Zelenovic mi se svidja, jer se vidi da ima srce, kad ne ide ekipi on proba sam nesto da napravi i cesto izvuce sedmerac.
Iskreno sam srecan da nismo prosli dalje, tako da smo izbegli blamazu protiv hrvata.
Praticu evropsko prvenstvo dalje navijajuci protiv hrvata.

dragan

pre 10 godina

niko ne moye pomoci ovakvom srpskom rukometu. matic je terener na nivou igraca - slab.i sto je njagore - mi nemamo boljih igraca. znaci sledi trzljenje rukometa narednih 10 godina. ovaj sport će kod nas prakticno da nestane.

neni

pre 10 godina

Nemate vi pojma.Srebro na EP ostace najveci domet ovoj i generacijama koje dolaze.Jednostavno nemamo kvalitet.Vujin i Momir da igraju rukomet jos 10 godina ne mogu da dosegnu Karabatica.Ne mogu,nije da nece.

doktor

pre 10 godina

Maticu,idi dok jos nismo ni postali svesni da si selektor! Juce si postao trener,a danas prvi covek rep... Nema potrebe da se mucimo zajedno! Ni igraci,a ni javnost nema poverenje u tebe

'69

pre 10 godina

Ne treba praviti paniku,već izvući pouke iz zadnja tri takmičenja.Možda se treba setiti Dude Ivkovića i njegovih reči kada je pre par godina preuzeo reprezentaciju.Doslovno je rekao:Mi se spremamo za OI u Londonu.
To znači:U sportu postoji tkz.OLIMPIJSKI CIKLUS,koji traje četiri godine i u tom ciklusu se određena selekcija pravi.Kod nas u rukometu svi misle da trebamo na svakom prvenstvu da osvojimo medalju,jer je osamdesetih godina Metaloplastika harala Evropom,a sa njom i reprezentacija SFRJ.Tada se to zvalo JUGOSLOVENSKA ŠKOLA RUKOMETA.Od te škole u Srbiji nije ostalo ništa.Legitimni naslednik te škole je reprezentacija Hrvatske(što je i pokazala,jer je uvek u vrhu) i reprezentacija Francuske,jer su krajem osamdesetih godina treneri iz bivše SFRJ,angažovani u klubovima u Francuskoj da bi podigli kvalitet tamošnjeg rukometa(i oni su postali prvaci sveta).Ovo što mi igramo se stvarno zove guslanje,bez obzira ko je selektor.Ali pošto riba smrdi od glave,mislim da sama rukometna organizacija treba da pretrpi velike promene i da se više radi na organizaciji i sređivanju domaćeg takmičenja,jer je to jedini način da se pojave neki novi klinci.Ako se budemo krili iza srebrne medalje osvojene u Beogradu,onda nam se loše piše,bez obzira što mislim da od ovoga ne može lošije.
P.S.
Ne treba kriviti ni Matića,ni Perića.Oni su dobri momci,rukometaši u duši.Treba ih pustiti da rade i sigurno će rezultat doći.

ivan anastasijević, psiholog

pre 10 godina

Matiću, daj ostavku! Dobar si čovek, ali previše, mek, nemaš autoritet! Ja sam laik, ali pratim rukomet oko 40 godina, znači puno toga sam video i naučio! Već tri godine,uporno pišem, da je Vujin najgori igrač u reprezentaciji, tremaroš, paničar i da nikako ne sme igrati zadnjih 5 minuta, kada se utakmica odlučuje! Obaška, što ga ja nikad ne bih zvao da igra za Srbiju! Samo treba prebrojati koliko je grešaka napravio na VAŽNIM utakmicama! Na stotine! Lako je "puniti" neke levake. Iliću treba reći veliko hvala i takođe zbogom!

Znam po nesto!

pre 10 godina

Riješiće Boža to...već,Matke! Aaaahaaahaaa.... Sram da vas je...SVE!!!P.S.Ova genaracija GUBITNIKA mi je zgadila rukomet koji toliko volim!!!

Gradiška

pre 10 godina

Gospodine Matiću ako smatrate daje gore navedeno razlog našeg neuspjeha krajnje je vrijeme da se zapitate "jesam li odabrao pravo zanimanje."
Mislim da ste samu u jednom u pravu, a to je da ste vi krivac.
Napad u savremenom rukometu zasniva se na kontri, polukontri i brzom prenosu lopte u pozicionom napadu. Mi nemamo ni jedno. Kontru i polukontru se ne zna ni ko počinje ni ko završava, u pozicionom napadu svaki igrač prije nego što prenese loptu mora je barem jedan put udariti od pod.
Odbrana je posebna priča. Odbrana 6-0 trebalo bi da se zasniva na bočnom pomjeranju i izlascima igrača 6-9.Kod nas u odbrani nikakvog bočnog pomjeranja nema (igrači na krilima koji bi trebali pomjerati odbranu konstantno stoje široko,uopšte se ne pomjeraju, te nema gustine). Izlasci 6-9 su takvi da se generalno na 9 metara ne izlazi, a kad se izađe onda se na 9 metara ostaje do kraja napada(sramota je šta im je radio Soraindo), što su sve greške koje se dešavaju kadetskim ekipama.
P.S. Smatram da selektor mora pokazati makar malo hrabrosti, Vi je niste pokazali ni malo.

veliki strumf

pre 10 godina

@ljubisa Potpuno si u pravu. Selektor Francuske je ceo mec presedeo na klupi, video covek da ce laganica dobiti, ma nije ni poceo da se znoji. Procitao nas je samo tako.

adkersu

pre 10 godina

Budimo bar malo realni, iako to boli (i mene) ali nemamo kvalitet za veće uspehe u ovom trenutku. Sve teorije u stilu mi možemo, pa inat, pa ovo i ono pada u vodu na terenu. Treba bar četiri-pet godina da stvormo ekipu za prvih pet u svetu. Baza postoji, hvala Svevišnjem, nisu u pitanju Zvezda i Partizan.

Bojan

pre 10 godina

Jedino moguce resenje za mesto selektora Branislav Pokrajac ne moze se igrati 6-0 odbrana sa francuza to se odmah videlo zato treba selektor ko to razume

da,da

pre 10 godina

Gledam sinoc utakmicu i posljednih "deset" godina gledam Fernandeza na desnoom beku i gledam njihovog trenera. Kod Hrvata Glouza je vise pomagao Cervaru, nego sto je igrao, dok je bio aktivan igrac. Danac vodi reprezentaciju otkad gledam rukomet, Stefan Olson dugo bio u timu, pomocnik treneru....
A kod nas, tri trenera za cetiri mjeseca.
Pusti te Matica, cetiri godine, to je prva stvar.
Druga stvar, ne moze Momir Ilic biti mator sa 30!
Dajte malo dublju analizu da uradimo, da kazemo Vuckovicu, nisi mator. Treba nam tvojih 30 minuta i odbrani.itd...

Serdar

pre 10 godina

Nacin da se izvucemo iz rukometne krize je:
1.Zahvaliti se Marku Vujinu na saradnji i nepozivati ga vise.
2.Dovesti nekog skandinavskog strucnjaka.
3.Dovesti novog,kompetentnog,predsednika rukometnog saveza.
4.Mozda gresim,ali cak mislim da nam nije vise ni Momir Ilic potreban.
5.U reprezentaciji vise dati sansu Zelenovicu,N.Ilicu,Rnicu,pozvati u reprezentaciju Petra Djordjica,davati vise sansi Djukanovicu itd.
6.Krenuti sa sasvim novim pristupom reprezentativnim utakmicama i nauciti mlade momke kako se igra brz moderan rukomet 21.veka
7.Podici malo nase klubove u zemlji (Partizan.C.Zvezdu,Jugovic,Vojvodinu itd)
8.Animirati navijace da zavole rukomet i uputiti ih u pravila rukometne igre.
9.Odrazavati rukometne kampove sirom zemlje Srbije sa eminentnim strucnjacima,trenerima iz zemlje i inostranstva.
10.ZABORAVITI SVE STO JE DO SAD BILO!!!!!

ljubisa

pre 10 godina

ljudi...rukometasi... taj rukomet koji vi igrate, igrao se pre 15god! zar niste ukapirali?! danas se igra brzi rukomet, raznovrsniji u napadu, sa drugim sistemom odbrane. posle 5min igre protiv vas, svaki protivnik vec zna sta ga ocekuje, lako vas citaju.. pa selektor francuza posle 5min igre, resavao je ukrstene reci (smesno)! a vi niste znali gde je levo. i na kraju, niste vi krivi, krivi su oni, mnogo su bolji od vas...

Aca Znalac

pre 10 godina

Toliko ste velike kukavice da sam siguran da ovo nije sport za ovaj narod. Ne da niste zalužili da uopšte budete na ovom ztakmičenju, nego ste pokazali toliku dozu kukavičluka da me je sram što sam navijao za vas.

Milan

pre 10 godina

Losa igra protiv Rusa nas je kostao prolaska u drugu fazu takmicenja i to je jasno kao dan.Svi smo bili svesni da ce reprezentacija uzeti medalju na ovom takmicenju,ali imamo ekipu za medju osam reprezentacija.Najlkse je sad kritikovati trenera ili igrace.Sad treba uraditi smenu generaciji i krenuti dalje.Ima dosta mladjih igraca koji cekaju svoju sansu.Moje najvece razocarenje vec zadnjih par godina je Vujin,koji nije nista pokazao za reprezentaciju.Ne znam stvarno koji je uzrok tome.Najmanji problem je smeniti trenera,ali pitanje je i koga dovesti.Slazem se da je Vranjes prva opcija,ali da je moglo do sad bi bio napravljen dogovor sa njim.Treba pruziti sansu Maticu i napraviti jasan plan sta i kako dalje.Generalno igramo sporo,bez krila,mali broj kontri,spor centar.Mnoge stvari u igri treba da se isprave.U mecu sa Poljskom prvo poluvreme treba da nam sluzi kao reper za igru.

Zoran

pre 10 godina

Nemojte da se vadite na pogresne izmene. Imali smo 10 puta igraca vise a nismo dali 1 ili 2 gola a sa igracem vise prmili smo svaki napad od protivnika go. Da umalo da zaboravim koliko ste promasili zicera ja bi 100% dao vise golova iz onakvih situacija.Ako ljudi iz Rukometnog saveza imaju obraz svi bi podneli ostavke.

bobo mk

pre 10 godina

Golovi/pokušaji iz igre:
Vujin 3/22 (14%)
M. Ilić 4/14 (29%)
P.Nenadić 11/17(65%)
Zelenović 7/14(50%)
Rnić 6/7 (86%)
Mitrović 2/3 (66%)
Statistika je čudo, ispravlja sve zablude.

željko

pre 10 godina

Očekivano i realno.I u Beogradu se videlo da momci nisu kapacitet za prva tri mesta,ali domaći teren je učinio svoje.Dobro zapamtite beogradsko srebro, jer će proteći mnogo vode do sledeće prilike.

jigggy84

pre 10 godina

NARODE....hajde da od sad kad chujemo ovakve glupe izgovore nezavisno o kom se sportu radi barem 50% komentara bude jednostavno "BEZ KOMENTARA!!!" mozda se neko opameti pa krene na prvenstvo na zemlji a ne u vazduhu...pozz

srdjan

pre 10 godina

Ne treba mnogo da mudrujemo nego samo da gledamo kako igraju vrhunske rukometne ekipe i reprezentacije i da usvojimo savremene principe. Tapkanje lopte u rukometu je proslost, lopta se spusta samo kad nema druge opcije. Cilj je dati sto vise golova iz kontre a sto manje se muciti protiv postavljene odbrane. Danasnji rukomet i onaj iz vremena Metaloplastike su dva potpuno razlicita sporta. Ali to treba usvojiti i primenjivati na svim nivoima, od petlica pa do reprezentacije, a problem je sto su za to zaduzeni upravo ljudi stasali u to vreme klaj-klaj igre koja se kod nad rukometasa popularno zove "tri puta okolo pa zabodi", ili u prevodu da svi igraci tri puta dodirnu loptu u napadu pa da se tek onda pozove akcija.

djoko_2013

pre 10 godina

Ocekivao sam bas puno vise od ovog EP!!!Nazalost,isplivale su sve slabosti ove generacije...
Po meni,nije tolika greska u selektoru,koliko u pojedinim igracima!
Mosa Ilic je bek svjetskog kalibra,ali njega je stiglo sve,godine igranja u vrhunskom klubu,pa svaku godine u reprezentaciji,mislim da je to za njega previse!Bio je bas los na ovom EP,i mislim da je krajnje vrijeme da svi ustanemo i aplauzom ga ispratimo u reprezentativnu penziju,i reci mu ogromno hvala!!!
Ista stvar i za Nikcevica,Toskica,Stojkovica,samo sa manjim pocastima od Mose!
Marko Vujin...Iskreno,toliko sam ga gotivio da nisam nikada imao srca da ga kritikujem,ali sad moram da se zapitam da li je on bio svjestan da igra EP u rukometu!!!???Pa bio je totalno odsutan svaku utakmicu,a ima onakav top u ruci!Previse bojazljiv,ne znam...Ubjedljivo najvece razocarenje!!!!
Sansu dati Momiru Rnicu umjesto Mose,imamo pretalentovane Nenadice,pa i Zelenovic nije los,izrasce on u pravog beka!
Jedino krila i pivota ne znam sta da kazem,nemam neku sliku...
Igru i postavku ne bih da komentarisem,jer nisam strucan kao vecina ovde koliko vidim!
Ja samo hocu da vidim zar,srce i borbenost,koje nazalost nije bilo...
I na kraju,moram spomenuti velikog,najveceg DARKA STANICA,i mislim da ni jedan srbin nebi trebalo da mu ista zamjeri,pa taman nista ne odbranio!!!!!!

Borky

pre 10 godina

Vranjes je za 10 dana pokazao i dokazao da mozemo igrati moderan rukomet. Matic je ok lik al je stara skola rukometa i sa njegovim dolaskom smo samo nastavili staromodnu igru koja je bila i kod Vukovica.Znaci mi imamo dobre igrace koji imaju strasne potencijale u sutu al smo spori i protivnik to sve stigne pohvatati al cim malo uspjemo ubrzati to ne izgleda toliko lose.

djani armani

pre 10 godina

Od rukometasa ja licno a mislim i vecina u ovoj zemlji ne ocekuje vec odavno neke posebne uspehe.Medjutim,ono sto ocekujem a sto se godinama ne menja je igra.Mi smo nasu igru zaledili osamdesetih i cuvamo je kao takvu jos uvek.Nacin kako igramo i kako gubimo je skandalozan.Prestanite vise da pred svako prvenstvo obecavate uspehe vec obecajte da cete promeniti pristup igri.Ovako,nikom nece biti jasno kojim se sportom bavite i bicete smesni jos sto godina.

Doktor86

pre 10 godina

Bez Vujina ali i Ilica koji je ionako majavio oprostaj.Sa Rnicem,Mitrovicem,Zelenovicem,Manojlovicem,Vuckovicem,Sesumom,i nadam se Djordjicem...O braci Nenadic ne znam sta da mislim,ali od Vujina su sigurmo bili bolji.Pivotima nema sta da se zameri,a krila kod nas ionako postoje samo zbog brojnog stanja.Dosta nam je zvezdica koje razvaljuju za svoje klubove a za reprezentaciju nista nisu uradili 10 godina.Pustite vi EP u Beogradu...Matic je mnogo gresio,ali covek je imao 10 dana za pripreme.Sad zna sta treba dalje da radi.Njega bih ipak ostavio.Mi od Jovice nemamo kontinuitet na klupi,zato nam i ide ovako.

starina

pre 10 godina

Reprezentacija se stvara ,to je pocetak svega .Strasno je sto je Maticu uvaljena reprezentacija sa kojom je imao 7 dana priprema .Biti trener u klubu i reprezentaciji su dve razlicite stvari .Neko ce reci pa Vranjes je imao i manje ,da ali morate da uzmete i faktor srece kao i to da je on trener u Nemackoj i da njegov komentar o ponasanju i odnosu nekog igraca prema datim obavezama u timu mnogo znaci.

Pored ovoga pitanje je da li je igrace birao Trener ili neko drugi ,kao i ko ce da igra i koliko .

Matic je sigurno dobra buducnost srpskog rukometa ukoliko se bude izborio za svoj autoritet u savezu i medju igracima .U suprotnom treneri ce se menjati kao vozaci GSP-a a igraci kao putnici .

peter_slo

pre 10 godina

nije mi jasno, što vidite dobroga na Matiću? Iz Celja su ga izbacili zbog ne dovoljno dobrih rezultata. Ilić i Vujin loši, Stanić podbacio. Nema nikakvih šansi na neki dobar rezultat. Na našim bivšim prostorima na žalost sada ste druga liga zajedno sa Bosnom in CG. Treba 10 godina da se nađete opet, a onda mislim, da imate opet šansi.