Petak, 17.01.2014.

00:29

Dačić ljut, ali ne smenjuje Ružića

Premijer jeste bio ljut zbog izjave o Đuriću, ali na sastanku sa rukovodstvom SPS-a nije bilo govora o smeni ministra bez portfelja, <a href="http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Dacic-nece-zrtvovati-Ruzica.lt.html" class="text-link" target= "_blank">piše "Politika"</a>.

Izvor: Politika

Daèiæ ljut, ali ne smenjuje Ružiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

srbin iz inata

pre 10 godina

(Brankov, 17. januar 2014 12:16)
Potpuno si u pravu. Ja da sam bio na Džajićevom mestu i da znam da nisam kriv, nipošto ne bih prihvatio aboliciju. Ostao bih do kraja da dokažem svoju nevinost, a onda bih pokrenuo tužbu protiv onih koji su mi namestili i tražio odštetu. Čak i za povredu časti zbog onakvog javnog hapšenja pred novinarima. Time bih zadao jak udarac onima koji misle da sudstvo i policiju mogu da iskoriste u privatnim obračunima, i sprečio da se to ponavlja. Ovako je na Džajiću ostala senka krivice, a ti što su mu navodno nameštali proces su prošli nekažnjeno.
To je nešto sasvim normalno u jednom pravnom modernom društvu.

srbin iz inata

pre 10 godina

Kako da ne....Ovo sad je mešanje u pravosuđe, a kad Predsednik obustavi proces protiv Džajića, to nije. O kojem vi poštenju i borbi protiv korupcije pričate?
Kad Vučić i Nikolić direktno krše konvenciju UN o ljudskim pravima član 11 stav 1, i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima član 6 stav 2,i na kraju Zakon o krivičnom postupku Republike Srbije član 3 koji glasi:

Свако се сматра невиним све док се његова кривица за кривично дело не утврди
правноснажном одлуком суда.
Државни и други органи и организације, средства јавног обавештавања, удружења и
јавне личности дужни су да се придржавају правила из става 1. овог члана и да својим
јавним изјавама о окривљеном, кривичном делу и поступку не повређују права
окривљеног.

Vučić kao pravnik treba da zna da svojim izjavama ugrožava postupke koji se vode proziv osumnjičenih. Može izazvati tužbe protiv sebe i predsednika Nikolića. Pre nekoliko dana smo od PPV čuli izjave da su uhapšene:
'' Ubice Slavka Ćuruvije''.
''Predsednik Nikolić je čestitao Aleksandru Vučiću na hapšenju Ćuruvijinih ubica''
Čak bi se i u Vučićevoj izjavi u odnosu na Ružića lako dokazali elementi ovakvog dela.
Ne branim Ružića, čak mi je i antipatičan, ali u Državi moraju postojati zakoni i tih zakona mora svako da se pridržava pa makar bio i predsednik Srbije ili podpredsednik vlade. U suprotnom dobijamo diktaturu i vladavinu sile ili čistu anarhiju.
Pravna država i neselektivna pravda je osnov svakog uređenog društva.

Miki

pre 10 godina

Ako cemo iskreno, bez emocija, nista goru izjavu Ruzic nije izjavio od svakodnevnih izjava Gasica, Mihajloviceve, pa i samog Nikolica.

Nešo

pre 10 godina

Niko ne sporio da svako ima pravo na svoje mišljenje, pa i ministri. Međutim kada vlada preduzima odlučne mere protiv korupcije i kriminala onda nije logično da ministar, za neke osumnjičene iznosi svoje mišljenje kako ti osumnjičeni nisu krivi. Taj više ne bi trebao da bude ministar.

pancevac

pre 10 godina

@Moravac

Jel si ti pio nesto? :) Gde si cuo Vucica da je rekao da je Ruzic kriv? Samo je kazao da je na sudstvu da odluci,i da ne treba on kao clan vlade da daje svoje misljenje i tako vrsi pritisak na sudstvo.

Brankov

pre 10 godina

Slažem se, budi ljut, izjava da je Đurić nevin obična je glupost (ne kažem ni da je kriv, zna se ko to presuđuje), ali i Vučić i mnogin drugi verovali su i javno govorili da ni Džajić nije kriv i da je protiv njega neko organizovao hapšenje i suđenje. Onda je neko sprečio sud da donese presudu. Zašto je Džajić prihvatio aboliciju i zašto je data? Imam pravo da sumnjam kako na sudu optužnica nije nmogla da padne. Pisao sam ovde više puta da izbori nemaju smisla, da vlade padaju sasmo kad moraju, pisao sam i o značaju mandata koji traje četiri godine i da se u svetu niko ne igra time zbog anketa u novinama, ali terala se priča o neophodnosti izbora. Nikada nije naveden nijedan državni ili politički razlog za to. I sve to uoči početka pregovora sa Briselom!? Zato bih, kao čovek koji ima iskustva u politici, zamolio Vučića da se smiri i pomiri s tim da nikada ne bi bio Pepeve da mu to Dačić nije omogućio. Nevažno je ko je premijer ako njegova stranka ima najviše vlasti, u Grćkoj in Italiji premijeri su ekonomski eksperti, nisu čak ni stranačke ličnosti. Očigledno je da je u ovom trenutku neko "iznad nas" zaključio da je Dačić prihvatljiv za razgovore.

Gajger

pre 10 godina

Polako se stiče utisak da je SPS mućkaroška stranka, zahvaljujući kleptomanima u sopstvenim redovima. Dačić je postigao auto-gol, time što Ruzica nije iscipelario, čime bi se izdistancirao od njega i dobio na rejtingu. Ovako, svi u minusu i Dačić i Ruzić i SPS, ali ko sam ja da ih besplatno savetujem.

Mika

pre 10 godina

Dačiću. To tebi i treba. Lepo si živeo dok si bio sa demokratama na vlasti. Tada si ti bio prvi potpredsednik Vlade i Ministar policije. Živeo si ko bubreg u loju. Vlasti koliko hoćeš, a odgovornost nikakva. Za sve su bili krivi demokrate. Tadić ti je dao ruku i on je platio ceh za to, a ti si mu lepo vratio. Sada te Vučko davi kao zmija žabu (volim to da gledam). Fiiš će biti vrlo interesantan.

Lela 034

pre 10 godina

Neka se Dacic ne ljuti, nego neka preispita rad svojih ministara, u ovoj Vladi su se pokazali kao najlošiji. Mozda je sa DS-om to prolazilo, ali sada ne.

Simon

pre 10 godina

Mnogi igrači su prodati po vrlo malim i sumnjivim cenama. Milionske razlike su bratski deljene, daleko od očiju javnosti. Ruzić i Djurić su jedan drugome vazni. Imaju dobro "odradjene" poslove u zajedničkom interesu i zato je Ruzić morao da se oglasi, da pokaze, bar malo, da je uz drugara. To što je tako pomogao arestiranom pajtosu će mu napraviti mnogo nevolja i sada i ubuduće. Sada Dačić zbog njega saginje glavu i pije kafetine. Šteta koju je Ruzić napravio Dačiću i SPS-u je mnogo veća, nego što izgleda. Ako ništa drugo,treba ga najuriti iz Partizana u bilo kom obliku. Dvojac Djurić-Ruzić treba razdruziti.

Brana

pre 10 godina

Nikada mi se taj Ruzić nije svidjao. Sećam se, kada su mu novinari uslikali na ruci onaj Rolex od 15 000e, kada je rekao da mu ga je poklonio prijatelj. Verovatno, posle nekog "odradjenog" posla sa igračima u Partizanu? Zato je korisno biti u vodjstvu Partizana. Oni "rade", a ti im pruzaš zaštitu i svima dobro. Eno, danas Djurić poručuje iz mardelja da fotelju u Partizanu ne da. Pored tolikih svojih upropašćenih firmi, njemu je najdraza i najprofitabilnija, ona u Partizanu. A mi svi "veverice", gledamo i ćutimo.

šahista..

pre 10 godina

Bice i rokada i izbacivanja i zamenjivanja boljima, biceeee.
(Vidovita, 17. januar 2014 08:42)
Čini mi se da je u ovom slučaju poenta na IZBACIVANJU! Biće, biće...

Samanta

pre 10 godina

Dačiću, u ovoj Vladi je očigledno jasno da ko ne radi kako treba, ne treba ni da bude tu. Mislim da je to pošteno. Ako ne bude zamene Ružića, biće izbora pa će biti zamene ne samo njega, već svih vas kolektivno.

sremac

pre 10 godina

To Dacicu mozes medijima da pricas,smenice se Ruzic i sam to znas..
(Zdenka, 17. januar 2014 10:08)
Pokojni Minimaks je imo lepu misao: Svatko je krojač svoje sreće a mala Mira je krojačica i Mionici!

Divna

pre 10 godina

Sta god da kaze Dacic, volja gradjana ce se pokazati na izborima. Jeste mu Vucic svasta rekao, ali sa punim pravom. Narod to zna.

DukiNS

pre 10 godina

Dačić ljutko. Ljutio se ili ne, smenio Ružića ili ne, s'kim god da uđe u koaliciju, šta god da napravi, Dačićeva politička karijera je gotova. Zar je normalno da Ružić, koji je juče ušao u Vladu kritikuje Vučića koji je 25 godina u politici.

beba

pre 10 godina

Dacic ce sve uciniti da sacuva svoju poziciju, pa sta je prema tome jedan Ruzic? Sigurno nije pojeo vuk magarca i uskoro cemo videti ledja Ruzicu. Vucic je uvek ispunio ono sto kaze.

jelena

pre 10 godina

Vec smo navikli da SPS sedi na dva, tri... stolice i da druzba sa sumnjivim "biznismenima" njima nije nepoznanica, ali za ovu Ruzicevu izjavu duguju gradjanima obrazlozenje, jer on je u Vladi.

Na raspolaganju

pre 10 godina

SPS kao i SNS, što se mene tiče, mogu u kompletu da odu na djubrište istorije i u zaborav!
Nisu dostojni ni da budu najminornije opozicione stranke u parlamentu! Pokazali su i devedesetih i sada koliki su kapaciteti njihovih mozgića i kolko zlo mogu da sruče na grbaču ovog naroda! Zato bih molio sve inteligentne i dobronamerne ljude da ne sede više u mišijim rupama nego da izađu na političku pozornicu Srbije i pokušaju spasti Srbiju potpunog posrnuća i uništenja.

Prle

pre 10 godina

Da se odmah ogradim, odvratni su mi svi iz ove priče, ali da malo analiziramo celu priču. Policija/tužilaštvo uhapsi nekoga, taj neko je PO ZAKONU i dalje nevin, i onda neko kaže da "veruje da taj nije kriv". Zašto je to problem? Slažem se da bi bio problem da je uhapšeni pravosnažno osuđen, ali terati nekoga da aktivno bude član "hajkačkog odbora" nema nikakve veze ni sa demokratijom ni sa politikom ni sa logikom. Na kraju, da se spustimu na zemlju Srbiju, naravno da je ovde hajka najbitnija i da će istraga i suđenje trajati beskonačno da bi imalo šta da se priča.

preterao si

pre 10 godina

Dacic treba da razmisli dobro, da li su mu vazniji ovakvi kadrovi, ili vlada . Vidim da je toliko privrzen kadrovima da ce izgleda stvarno izbora biti.

Ćutljiva

pre 10 godina

I vreme i raniji slučajevi su pokazali da Dačić ume da bude poslušan (da sluuša Vučića) samo da bi on sam i SPS ostali u vlasti, tako da je očekivan sled događaja Ružićeva smena.

ex sns

pre 10 godina

Nije znao da je Ruzic takav,nisu ga na to upozorili. Sps je katastrofa blago receno. Njihovi kadrovi su sve samo ne odgovorni politicari koji rade za opstu korist. Dacic je vec 100 x do sad trebao da podnese ostavku,ne samo zbog stanja u policiji,zandarmeriji, nego i zbog stanja u drustvu,nezaposlenosti,brojnih susreta i druzenja sa licima sa poternice itd. Katastrofa je u kakvom drustvu mi zivimo.

bubica 2

pre 10 godina

Svakom nevaspitanom detetu sledi kazna. Ovaj tata izgleda ništa o tome ne zna. Mali Ružić mnogo brlja , šatro pravi se lud i pomalo nezainteresovan. Mora se paziti koliko će takve greške koga koštati.

mattko

pre 10 godina

Nece Dacic dozvoliti da mu okrune stranku kao klip kukuruza. Pogotovo nece ako je u pitanju Ruzic koji se smatra njegovim naslednikom u buducnosti. Populizam svake vrste dodje i prodje ali zavet da se ne udara na bliznjeg svog iz stranke svuda postoji. Ako biva prekrsen (zavet) onda to ima gore posledice po prekrsioca nego uzrocnika. Sada kada Dacic ima potencijalnu kandidaturu za Nobela, kada ima podrsku Amerike, Francuske, Engleske i Namacke da kao Premijer dovrsi izgradnju ZSO na Kosovu nema niti jedan razlog da se osvrce na bocne udarce koji i sluze da se Premijer oslabi. Sve to se vidi iz aviona. A kada i ako Djuric bude pravosnazno osudjen moze se pricati o verbalnoj odgovornosti Ruzica koji je pokusao da odbrani prijatelja i nije se bacao kamnjem po njemu. I setimo se kako je Isus Hristos recima "Ko je bezgresan neka prvi baci kamen.." spasao kamenovanu preljubnicu od smrti. Valjda i u tome ima nesto pozitivno.

NS

pre 10 godina

Naprednjaci pre svih a i ostali "analiticari" nikako da ukapiraju da Daciceva neotesanost ne predstavlja i njegovu inteligenciju. Mnogo ga potcenjuju. A njegove poruke su vrlo jasne: protiv sam rata (u vladajucoj koaliciji), ali ako ga zelite dobicete ga! Covek uopste nije neinteligentan (u odnosu na ostale politicare naravno) i samo ceka da SNS krene u napad. Bude li Vucic trazio smenu Ruzica, Dacic odmah izlazi sa zahtevom za smenu Radulovica! Ne zbog Radulovica, koga iz taktickih razloga nikad nije javno ni podrzavao ni kritikovao (cekao je da vidi kako ce proci Radulovicevi predlozi), vec zbog toga sto ce podrzati stavove sindikata, a to moze da bude mnogo veci udarac za SNS nego sto je smena Ruzica za SPS. Sa druge strane ako Vucic krene na izbore, Dacic ce odmah krenuti u pljuvanje Radulovica a osim toga prestace da odlazi u Brisel. I za sve to vec ima govor: "Ja sam u okviru vlade imao zaduzenje da vodim pregovore u Briselu i jednostavno nisam imao vremena da se bavim na pr. socijalnom politikom. Taj deo pripao je SNS-u i nisam zeleo da se mesam u njihov rad ali ga nisu dobro obavili...".
I na kraju: u DS-u postoje bar dve struje. Jedna cvrsto stoji na tome da nece praviti koaliciju sa SNS-om. Ako nece sa SNS-om ona ili ne zeli uopste u vlast (sto je sizofreno!) ili bi u koaliciju sa ...?

Moravac

pre 10 godina

Zašto bi Ružić bio smenjen? Jedan čovek je okrivljen (nije ni optužen), Vučić smatra da je kriv, Ružić smatra da je nedužan, sud će reći svoje, u čemu je problem? Ružić ne sme ništa da smatra, a Vučić sme?!

Igor

pre 10 godina

Dačić trpi štetu zbog političkih i “finansijskih” ambicija Ružića i Bajatovića. Ne smenjuje ih sada jer nije dovoljno ucršćen kao lider u sopstvenoj partiji. Prelomni trenutak za sve njih će biti kad budu raspisani parlamentarni izbori, jer se zna da će posle njih SPS imati mnogo manju koalicionu sposobnost.

Ja

pre 10 godina

To samo znaci da su politicari vezani za takve kvazi binzismene koji maltretiraju narod tj saradjuju.Ruzic je samo bio posten pa je rekao istinu sto gomila na vlasti ne kaze.Treba da se zahvalimo Ruzicu jer je to izgovorio jer bar znamo sa kim u vlasti imamo posla.Oni kao jure nekoga,hapse.Monti pajton

vita jela

pre 10 godina

U svakoj normalnoj zemlji bi ministar morao da odgovara vladi za izjave u kojima se stavlja na stranu čoveka koji je pod istragom... to nije ništa čudno. Dačić bi trebalo da razmisli o tome.

Darko

pre 10 godina

Dacic je okruzen nepopularnim kadrovima kao sto su Ruzic Bajatovis Slavica Djukic Dejanovic Mrkonjic i jos takvih koji ce kostati partiju SPS-a sto i treba da se desi ukoliko ih i dalje budu pustali da rade sta hoce .

minuli (ne)rad...

pre 10 godina

Nije on ljut na Ružića nego na sebe! Sam je kriv što je sebe ugrozio kadrovanjem, druženjem sa sumnjivima… Koalicijom sa PUPS i JS, estradizacijom politike…

trudna buva

pre 10 godina

pa dokad da se citira sta je rekao djordje vukadinovic, pa imate li vi ljudi usi, oci, mozak, pa zar njega treba neko da uvazi, slusa, citira... uzas

Dejan

pre 10 godina

Tražio to Vučić od Dačića ili ne, ako Dačić želi da ostavi utisak ozbiljnog političara i lidera svoje stranke mora sam, prvi da resguje, kad je izjava Ružića u pitanju. Vučić je rekao svoje, Dačića još nismo čuli. Nema nikakvog komentara, makar kritike, a izjava Ružića je udarac i za Dačića, politiku koju vodi protiv korupcije i kriminala.

batkov

pre 10 godina

Očigledno je da je Dačić uvek tu kada se hapse neki sitni kriminalci, a kada je hapse finansijski moćni ljudi, Dačić tada ćuti, a Ružić ide i dalje od toga i staje na stranu onih koji se sumnjiče da su oštetili i državu i radnike u preduzećima koje su kupili za "tepsiju ribe", e pa tako se dalje ne može raditi, ili će biti i SPS iskreno privržen borbi protiv korupcije, ili će se ići na nove izbore.

Lala

pre 10 godina

Srbistan je zemlja čudesa.Prvi potpresednik javno prijeti ministru bez portfelja zbog izjave,a premijer nema isti stav,što i potvrdjuje nakon sastanka stranke.Šta reći.Stranka se jače i od premijera i Vlade.Smjenio bi Ivica Ružića,ali ne može.Nije dovoljno"jak",a i drukčije su "veze" izmedju rukovodilaca u SPS-u.Sve se to odražava na "stvaralački kurs Vlade",a o nama smrtnicima,kojima se to prebija preko ledja da i ne govorim.

maksim

pre 10 godina

Nažalost, ovo nije prvi put, da neki funkcioneri SPS-a, staju u zaštitu, nekih od tajkuna, koji su svoje bogatstvo stvorili u periodu vladavine vlada DS-a i koalicija, te to ponovo vraća aktuelnost pitanju: "Da li SPS, kao stranka koja je nemo posmatrala uništavanje državne imovine u periodu vladavine sa DS, sada može odgovarajuće da učestvuje u borbi protiv korupcije i kriminala u Srbiji".

BRKA - TRANS

pre 10 godina

Prosto ne mogu da shvatim i razumem premijera Srbije Ivicu Dacic koji svakog dana prica da nema zasticenih.To je rekaou veoma ljutitom tonu vidi se da je bio ljut. Da bi na sastanku stranke kako kazu u SPS-u, nije bilo nikakvih specijalnih i dramaticnih sastanaka, ni povisenih glasova kada je u pitanju ponasanje Branka Ruzica.O smeni Branka Ruzica nije bilo ni govora, niti ce on otici iz vlade, a da li je bilo pritisaka za tako nesto, to, zna samo Ivica Dacic.

Gradjanin Q

pre 10 godina

"...Dačiću nije bilo nimalo lako da pristane da iz vlade ode njegov zamenik u stranci Žarko Obradović. Ni odluka da iz njegovog kabineta ode i Milutin Mrkonjić nije bila laka..."

Pa da, sve "mladi momci, obrazovani, puni potencijala...", a u stvari im se smejala cela Srbija - SVAKI DAN, kao sad Bacevicu, Nikolicevom prijatelju i tastu Nikolicevog sina koji je matematicar, a ne zna za koju mernu velicinu amerikanci upotrebljavaju rec bilion.
Svaki narod u principu ima vlast kakvu i zasluzuje.

Grinfeld

pre 10 godina

Ružić se drznuo. Koji je sada na redu da se drzne i da se usprotivi borbi protiv korupcije i kriminala a da je iz same Vlade Srbije?

Jovica

pre 10 godina

Ovakav stav Ruzica je vise poljuljao sam SPS nego vladu... Ovako nesto u trenutku kad potencijalni izbori slede uopste nije prekticno po sam SPS....

Чика Шапке

pre 10 godina

Премијер више воли фотељу него ли да нешто уради конкретно за грађане Србије. Свега ће се одрећи па тако и својих партијских другова који, да будем реалан, ништа живо не раде. Таква Влада Србије нема будућност, нема капацитета да води ка бољем и лепшем животу грађана

Холандски плесач

pre 10 godina

Вучић је са пуним правом одржао лекцију прехрабом социјалисти. Кад тако зна да прича онда нека изађе из Владе Србије, остави се министарске фотеље и обиђе свог великог пријатеља у притвору.

Srbin100%

pre 10 godina

Dacic ocigledno nije svestan reperkusija koje ima Ruziceva izjava i stav kojim se direktno mesao u rad pravodusnih organa sto je neprihvatljivo jer je upravo jedan od programskih ciljeva ove vlade stvaranje nezavisnih institucija i sudstva koji bi trebalo da budu nosioci reformi koje nas cekaju

i.j.kv

pre 10 godina

u Srpskoj politickoj kuhinji pita od g#vana je specijalitet....pita ala Dacic Vucic Nikolic,fale Tadic Dinkic Jovanovic.....da to bude gala specijalitet...

Djordje NS

pre 10 godina

Ćutali ili ne ćutali o SPS-u i SNS-u se sve već zna... I jedne i druge treba na sledećim izborima poslati gde im je i mesto...

BljakZ

pre 10 godina

Pa, čuva svog saborca, prosto sam postala alergična na SPS grupaciju, godinama gledmao kako mlate praznu slamu, i pritom, nas doveli, u situaciju, u kakvoj smo danas, trenutno sada!

Ernesto

pre 10 godina

Dacicu dobio sam papire i uskoro emigriram. Ne zelim ti nista posebno posto te necu svakodnevno vidjati vise, ali svima koji za tebe glasaju bih pozeleo da to vise ne cine, jer nasa buducnost zavisi samo od dana kada ce ljudi prestati da glasaju i to svi. Tada ce Srbija ustvari postati ona zemlja u kojoj ce svi pozeleti da zive. Ali do tada se vidimo, zao mi je sto ce se deca prostituisati za 10E za farmerke, i sto ce zeleti silikone i da idu na farmu, ali ja sam to ne mogu da promenim. Ziveli Srbi , jos 1000 godina, i znajte sto ste ponosniji nacijom, manje cete biti ljudi. Budite narod, a ne nacija.

Veliki brat

pre 10 godina

Da sam na Dačićevom mestu, smenio bih ga bez razmišljanja.

Prvo, ko ga je pitao za mišljenje o tome ko je kriv a ko nije?

Drugo, zna se koju ima funkciju u Vladi, i Đurić nije njegov resor pa nema šta ni da komentariše.

Treće, to da li je kriv ili nije utvrdiće sud, i nije na mestu jednog političara da radi ono za šta sudije primaju platu.

Da ne pominjem što verovatno nije upoznat ni sa istragom ili bilo čime drugim u vezi ovog slučaja.


On treba da radi ono za šta prima platu, a ne da štiti svoje poznanike i prijatelje, kao i prijatelje svoje partije. Čim izađe iz tih okvira, i treba da bude smenjen.

Samo, ako bi on zbog ovog ispada bio smenjen, onda bi Dačić do sada trebao biti smenjen bar 10 puta!

sasa

pre 10 godina

Sta mislis Dacicu da ce Vucic stati sa hapsenjem lopova. Do sada su hapseni drugi. Dosao je red i na tvoje. Kao zuti su bili losi a toji socialisti dobri. Naravno ti to neces dozvoliti i gle ode i ti sa njima jer vlada pada i raspisuju se izbori i onda Vucicu nece biti vezane ruke jer sa policijom koju vodis ti borba protiv kriminala je Sizifov posao.

Holden Kolfild

pre 10 godina

Kako da se Dacic odrekne Ruzica kada ga je on poslao u Partizan da kontrolise finansiranje SPSa od strane Djurica i Partizana.To svi znaju.Kako se to odvijalo,to je vec pitanje za institucije sistema.

Nikola

pre 10 godina

Kako da ga smenjuje sad pred izbore?
Nadam se da ce konacno SPS posle svih ovih godina otici na djubriste istorije. Mislite o tome.

sss

pre 10 godina

odavno se zna za privatizaciju veterinarskog zavoda. to što Ružić otvoreno staje na stranu tajkuna je jasna poruka I stav SPS-a

Lala

pre 10 godina

Srbistan je zemlja čudesa.Prvi potpresednik javno prijeti ministru bez portfelja zbog izjave,a premijer nema isti stav,što i potvrdjuje nakon sastanka stranke.Šta reći.Stranka se jače i od premijera i Vlade.Smjenio bi Ivica Ružića,ali ne može.Nije dovoljno"jak",a i drukčije su "veze" izmedju rukovodilaca u SPS-u.Sve se to odražava na "stvaralački kurs Vlade",a o nama smrtnicima,kojima se to prebija preko ledja da i ne govorim.

maksim

pre 10 godina

Nažalost, ovo nije prvi put, da neki funkcioneri SPS-a, staju u zaštitu, nekih od tajkuna, koji su svoje bogatstvo stvorili u periodu vladavine vlada DS-a i koalicija, te to ponovo vraća aktuelnost pitanju: "Da li SPS, kao stranka koja je nemo posmatrala uništavanje državne imovine u periodu vladavine sa DS, sada može odgovarajuće da učestvuje u borbi protiv korupcije i kriminala u Srbiji".

Darko

pre 10 godina

Dacic je okruzen nepopularnim kadrovima kao sto su Ruzic Bajatovis Slavica Djukic Dejanovic Mrkonjic i jos takvih koji ce kostati partiju SPS-a sto i treba da se desi ukoliko ih i dalje budu pustali da rade sta hoce .

NS

pre 10 godina

Naprednjaci pre svih a i ostali "analiticari" nikako da ukapiraju da Daciceva neotesanost ne predstavlja i njegovu inteligenciju. Mnogo ga potcenjuju. A njegove poruke su vrlo jasne: protiv sam rata (u vladajucoj koaliciji), ali ako ga zelite dobicete ga! Covek uopste nije neinteligentan (u odnosu na ostale politicare naravno) i samo ceka da SNS krene u napad. Bude li Vucic trazio smenu Ruzica, Dacic odmah izlazi sa zahtevom za smenu Radulovica! Ne zbog Radulovica, koga iz taktickih razloga nikad nije javno ni podrzavao ni kritikovao (cekao je da vidi kako ce proci Radulovicevi predlozi), vec zbog toga sto ce podrzati stavove sindikata, a to moze da bude mnogo veci udarac za SNS nego sto je smena Ruzica za SPS. Sa druge strane ako Vucic krene na izbore, Dacic ce odmah krenuti u pljuvanje Radulovica a osim toga prestace da odlazi u Brisel. I za sve to vec ima govor: "Ja sam u okviru vlade imao zaduzenje da vodim pregovore u Briselu i jednostavno nisam imao vremena da se bavim na pr. socijalnom politikom. Taj deo pripao je SNS-u i nisam zeleo da se mesam u njihov rad ali ga nisu dobro obavili...".
I na kraju: u DS-u postoje bar dve struje. Jedna cvrsto stoji na tome da nece praviti koaliciju sa SNS-om. Ako nece sa SNS-om ona ili ne zeli uopste u vlast (sto je sizofreno!) ili bi u koaliciju sa ...?

batkov

pre 10 godina

Očigledno je da je Dačić uvek tu kada se hapse neki sitni kriminalci, a kada je hapse finansijski moćni ljudi, Dačić tada ćuti, a Ružić ide i dalje od toga i staje na stranu onih koji se sumnjiče da su oštetili i državu i radnike u preduzećima koje su kupili za "tepsiju ribe", e pa tako se dalje ne može raditi, ili će biti i SPS iskreno privržen borbi protiv korupcije, ili će se ići na nove izbore.

trudna buva

pre 10 godina

pa dokad da se citira sta je rekao djordje vukadinovic, pa imate li vi ljudi usi, oci, mozak, pa zar njega treba neko da uvazi, slusa, citira... uzas

minuli (ne)rad...

pre 10 godina

Nije on ljut na Ružića nego na sebe! Sam je kriv što je sebe ugrozio kadrovanjem, druženjem sa sumnjivima… Koalicijom sa PUPS i JS, estradizacijom politike…

Prle

pre 10 godina

Da se odmah ogradim, odvratni su mi svi iz ove priče, ali da malo analiziramo celu priču. Policija/tužilaštvo uhapsi nekoga, taj neko je PO ZAKONU i dalje nevin, i onda neko kaže da "veruje da taj nije kriv". Zašto je to problem? Slažem se da bi bio problem da je uhapšeni pravosnažno osuđen, ali terati nekoga da aktivno bude član "hajkačkog odbora" nema nikakve veze ni sa demokratijom ni sa politikom ni sa logikom. Na kraju, da se spustimu na zemlju Srbiju, naravno da je ovde hajka najbitnija i da će istraga i suđenje trajati beskonačno da bi imalo šta da se priča.

Dejan

pre 10 godina

Tražio to Vučić od Dačića ili ne, ako Dačić želi da ostavi utisak ozbiljnog političara i lidera svoje stranke mora sam, prvi da resguje, kad je izjava Ružića u pitanju. Vučić je rekao svoje, Dačića još nismo čuli. Nema nikakvog komentara, makar kritike, a izjava Ružića je udarac i za Dačića, politiku koju vodi protiv korupcije i kriminala.

Moravac

pre 10 godina

Zašto bi Ružić bio smenjen? Jedan čovek je okrivljen (nije ni optužen), Vučić smatra da je kriv, Ružić smatra da je nedužan, sud će reći svoje, u čemu je problem? Ružić ne sme ništa da smatra, a Vučić sme?!

Na raspolaganju

pre 10 godina

SPS kao i SNS, što se mene tiče, mogu u kompletu da odu na djubrište istorije i u zaborav!
Nisu dostojni ni da budu najminornije opozicione stranke u parlamentu! Pokazali su i devedesetih i sada koliki su kapaciteti njihovih mozgića i kolko zlo mogu da sruče na grbaču ovog naroda! Zato bih molio sve inteligentne i dobronamerne ljude da ne sede više u mišijim rupama nego da izađu na političku pozornicu Srbije i pokušaju spasti Srbiju potpunog posrnuća i uništenja.

mattko

pre 10 godina

Nece Dacic dozvoliti da mu okrune stranku kao klip kukuruza. Pogotovo nece ako je u pitanju Ruzic koji se smatra njegovim naslednikom u buducnosti. Populizam svake vrste dodje i prodje ali zavet da se ne udara na bliznjeg svog iz stranke svuda postoji. Ako biva prekrsen (zavet) onda to ima gore posledice po prekrsioca nego uzrocnika. Sada kada Dacic ima potencijalnu kandidaturu za Nobela, kada ima podrsku Amerike, Francuske, Engleske i Namacke da kao Premijer dovrsi izgradnju ZSO na Kosovu nema niti jedan razlog da se osvrce na bocne udarce koji i sluze da se Premijer oslabi. Sve to se vidi iz aviona. A kada i ako Djuric bude pravosnazno osudjen moze se pricati o verbalnoj odgovornosti Ruzica koji je pokusao da odbrani prijatelja i nije se bacao kamnjem po njemu. I setimo se kako je Isus Hristos recima "Ko je bezgresan neka prvi baci kamen.." spasao kamenovanu preljubnicu od smrti. Valjda i u tome ima nesto pozitivno.

Ja

pre 10 godina

To samo znaci da su politicari vezani za takve kvazi binzismene koji maltretiraju narod tj saradjuju.Ruzic je samo bio posten pa je rekao istinu sto gomila na vlasti ne kaze.Treba da se zahvalimo Ruzicu jer je to izgovorio jer bar znamo sa kim u vlasti imamo posla.Oni kao jure nekoga,hapse.Monti pajton

preterao si

pre 10 godina

Dacic treba da razmisli dobro, da li su mu vazniji ovakvi kadrovi, ili vlada . Vidim da je toliko privrzen kadrovima da ce izgleda stvarno izbora biti.

bubica 2

pre 10 godina

Svakom nevaspitanom detetu sledi kazna. Ovaj tata izgleda ništa o tome ne zna. Mali Ružić mnogo brlja , šatro pravi se lud i pomalo nezainteresovan. Mora se paziti koliko će takve greške koga koštati.

Miki

pre 10 godina

Ako cemo iskreno, bez emocija, nista goru izjavu Ruzic nije izjavio od svakodnevnih izjava Gasica, Mihajloviceve, pa i samog Nikolica.

Mika

pre 10 godina

Dačiću. To tebi i treba. Lepo si živeo dok si bio sa demokratama na vlasti. Tada si ti bio prvi potpredsednik Vlade i Ministar policije. Živeo si ko bubreg u loju. Vlasti koliko hoćeš, a odgovornost nikakva. Za sve su bili krivi demokrate. Tadić ti je dao ruku i on je platio ceh za to, a ti si mu lepo vratio. Sada te Vučko davi kao zmija žabu (volim to da gledam). Fiiš će biti vrlo interesantan.

vita jela

pre 10 godina

U svakoj normalnoj zemlji bi ministar morao da odgovara vladi za izjave u kojima se stavlja na stranu čoveka koji je pod istragom... to nije ništa čudno. Dačić bi trebalo da razmisli o tome.

ex sns

pre 10 godina

Nije znao da je Ruzic takav,nisu ga na to upozorili. Sps je katastrofa blago receno. Njihovi kadrovi su sve samo ne odgovorni politicari koji rade za opstu korist. Dacic je vec 100 x do sad trebao da podnese ostavku,ne samo zbog stanja u policiji,zandarmeriji, nego i zbog stanja u drustvu,nezaposlenosti,brojnih susreta i druzenja sa licima sa poternice itd. Katastrofa je u kakvom drustvu mi zivimo.

jelena

pre 10 godina

Vec smo navikli da SPS sedi na dva, tri... stolice i da druzba sa sumnjivim "biznismenima" njima nije nepoznanica, ali za ovu Ruzicevu izjavu duguju gradjanima obrazlozenje, jer on je u Vladi.

Brana

pre 10 godina

Nikada mi se taj Ruzić nije svidjao. Sećam se, kada su mu novinari uslikali na ruci onaj Rolex od 15 000e, kada je rekao da mu ga je poklonio prijatelj. Verovatno, posle nekog "odradjenog" posla sa igračima u Partizanu? Zato je korisno biti u vodjstvu Partizana. Oni "rade", a ti im pruzaš zaštitu i svima dobro. Eno, danas Djurić poručuje iz mardelja da fotelju u Partizanu ne da. Pored tolikih svojih upropašćenih firmi, njemu je najdraza i najprofitabilnija, ona u Partizanu. A mi svi "veverice", gledamo i ćutimo.

Holden Kolfild

pre 10 godina

Kako da se Dacic odrekne Ruzica kada ga je on poslao u Partizan da kontrolise finansiranje SPSa od strane Djurica i Partizana.To svi znaju.Kako se to odvijalo,to je vec pitanje za institucije sistema.

Igor

pre 10 godina

Dačić trpi štetu zbog političkih i “finansijskih” ambicija Ružića i Bajatovića. Ne smenjuje ih sada jer nije dovoljno ucršćen kao lider u sopstvenoj partiji. Prelomni trenutak za sve njih će biti kad budu raspisani parlamentarni izbori, jer se zna da će posle njih SPS imati mnogo manju koalicionu sposobnost.

Nešo

pre 10 godina

Niko ne sporio da svako ima pravo na svoje mišljenje, pa i ministri. Međutim kada vlada preduzima odlučne mere protiv korupcije i kriminala onda nije logično da ministar, za neke osumnjičene iznosi svoje mišljenje kako ti osumnjičeni nisu krivi. Taj više ne bi trebao da bude ministar.

Nikola

pre 10 godina

Kako da ga smenjuje sad pred izbore?
Nadam se da ce konacno SPS posle svih ovih godina otici na djubriste istorije. Mislite o tome.

Ćutljiva

pre 10 godina

I vreme i raniji slučajevi su pokazali da Dačić ume da bude poslušan (da sluuša Vučića) samo da bi on sam i SPS ostali u vlasti, tako da je očekivan sled događaja Ružićeva smena.

beba

pre 10 godina

Dacic ce sve uciniti da sacuva svoju poziciju, pa sta je prema tome jedan Ruzic? Sigurno nije pojeo vuk magarca i uskoro cemo videti ledja Ruzicu. Vucic je uvek ispunio ono sto kaze.

Ernesto

pre 10 godina

Dacicu dobio sam papire i uskoro emigriram. Ne zelim ti nista posebno posto te necu svakodnevno vidjati vise, ali svima koji za tebe glasaju bih pozeleo da to vise ne cine, jer nasa buducnost zavisi samo od dana kada ce ljudi prestati da glasaju i to svi. Tada ce Srbija ustvari postati ona zemlja u kojoj ce svi pozeleti da zive. Ali do tada se vidimo, zao mi je sto ce se deca prostituisati za 10E za farmerke, i sto ce zeleti silikone i da idu na farmu, ali ja sam to ne mogu da promenim. Ziveli Srbi , jos 1000 godina, i znajte sto ste ponosniji nacijom, manje cete biti ljudi. Budite narod, a ne nacija.

Brankov

pre 10 godina

Slažem se, budi ljut, izjava da je Đurić nevin obična je glupost (ne kažem ni da je kriv, zna se ko to presuđuje), ali i Vučić i mnogin drugi verovali su i javno govorili da ni Džajić nije kriv i da je protiv njega neko organizovao hapšenje i suđenje. Onda je neko sprečio sud da donese presudu. Zašto je Džajić prihvatio aboliciju i zašto je data? Imam pravo da sumnjam kako na sudu optužnica nije nmogla da padne. Pisao sam ovde više puta da izbori nemaju smisla, da vlade padaju sasmo kad moraju, pisao sam i o značaju mandata koji traje četiri godine i da se u svetu niko ne igra time zbog anketa u novinama, ali terala se priča o neophodnosti izbora. Nikada nije naveden nijedan državni ili politički razlog za to. I sve to uoči početka pregovora sa Briselom!? Zato bih, kao čovek koji ima iskustva u politici, zamolio Vučića da se smiri i pomiri s tim da nikada ne bi bio Pepeve da mu to Dačić nije omogućio. Nevažno je ko je premijer ako njegova stranka ima najviše vlasti, u Grćkoj in Italiji premijeri su ekonomski eksperti, nisu čak ni stranačke ličnosti. Očigledno je da je u ovom trenutku neko "iznad nas" zaključio da je Dačić prihvatljiv za razgovore.

i.j.kv

pre 10 godina

u Srpskoj politickoj kuhinji pita od g#vana je specijalitet....pita ala Dacic Vucic Nikolic,fale Tadic Dinkic Jovanovic.....da to bude gala specijalitet...

Veliki brat

pre 10 godina

Da sam na Dačićevom mestu, smenio bih ga bez razmišljanja.

Prvo, ko ga je pitao za mišljenje o tome ko je kriv a ko nije?

Drugo, zna se koju ima funkciju u Vladi, i Đurić nije njegov resor pa nema šta ni da komentariše.

Treće, to da li je kriv ili nije utvrdiće sud, i nije na mestu jednog političara da radi ono za šta sudije primaju platu.

Da ne pominjem što verovatno nije upoznat ni sa istragom ili bilo čime drugim u vezi ovog slučaja.


On treba da radi ono za šta prima platu, a ne da štiti svoje poznanike i prijatelje, kao i prijatelje svoje partije. Čim izađe iz tih okvira, i treba da bude smenjen.

Samo, ako bi on zbog ovog ispada bio smenjen, onda bi Dačić do sada trebao biti smenjen bar 10 puta!

Djordje NS

pre 10 godina

Ćutali ili ne ćutali o SPS-u i SNS-u se sve već zna... I jedne i druge treba na sledećim izborima poslati gde im je i mesto...

Gradjanin Q

pre 10 godina

"...Dačiću nije bilo nimalo lako da pristane da iz vlade ode njegov zamenik u stranci Žarko Obradović. Ni odluka da iz njegovog kabineta ode i Milutin Mrkonjić nije bila laka..."

Pa da, sve "mladi momci, obrazovani, puni potencijala...", a u stvari im se smejala cela Srbija - SVAKI DAN, kao sad Bacevicu, Nikolicevom prijatelju i tastu Nikolicevog sina koji je matematicar, a ne zna za koju mernu velicinu amerikanci upotrebljavaju rec bilion.
Svaki narod u principu ima vlast kakvu i zasluzuje.

Gajger

pre 10 godina

Polako se stiče utisak da je SPS mućkaroška stranka, zahvaljujući kleptomanima u sopstvenim redovima. Dačić je postigao auto-gol, time što Ruzica nije iscipelario, čime bi se izdistancirao od njega i dobio na rejtingu. Ovako, svi u minusu i Dačić i Ruzić i SPS, ali ko sam ja da ih besplatno savetujem.

BljakZ

pre 10 godina

Pa, čuva svog saborca, prosto sam postala alergična na SPS grupaciju, godinama gledmao kako mlate praznu slamu, i pritom, nas doveli, u situaciju, u kakvoj smo danas, trenutno sada!

Samanta

pre 10 godina

Dačiću, u ovoj Vladi je očigledno jasno da ko ne radi kako treba, ne treba ni da bude tu. Mislim da je to pošteno. Ako ne bude zamene Ružića, biće izbora pa će biti zamene ne samo njega, već svih vas kolektivno.

Simon

pre 10 godina

Mnogi igrači su prodati po vrlo malim i sumnjivim cenama. Milionske razlike su bratski deljene, daleko od očiju javnosti. Ruzić i Djurić su jedan drugome vazni. Imaju dobro "odradjene" poslove u zajedničkom interesu i zato je Ruzić morao da se oglasi, da pokaze, bar malo, da je uz drugara. To što je tako pomogao arestiranom pajtosu će mu napraviti mnogo nevolja i sada i ubuduće. Sada Dačić zbog njega saginje glavu i pije kafetine. Šteta koju je Ruzić napravio Dačiću i SPS-u je mnogo veća, nego što izgleda. Ako ništa drugo,treba ga najuriti iz Partizana u bilo kom obliku. Dvojac Djurić-Ruzić treba razdruziti.

sremac

pre 10 godina

To Dacicu mozes medijima da pricas,smenice se Ruzic i sam to znas..
(Zdenka, 17. januar 2014 10:08)
Pokojni Minimaks je imo lepu misao: Svatko je krojač svoje sreće a mala Mira je krojačica i Mionici!

pancevac

pre 10 godina

@Moravac

Jel si ti pio nesto? :) Gde si cuo Vucica da je rekao da je Ruzic kriv? Samo je kazao da je na sudstvu da odluci,i da ne treba on kao clan vlade da daje svoje misljenje i tako vrsi pritisak na sudstvo.

sss

pre 10 godina

odavno se zna za privatizaciju veterinarskog zavoda. to što Ružić otvoreno staje na stranu tajkuna je jasna poruka I stav SPS-a

Холандски плесач

pre 10 godina

Вучић је са пуним правом одржао лекцију прехрабом социјалисти. Кад тако зна да прича онда нека изађе из Владе Србије, остави се министарске фотеље и обиђе свог великог пријатеља у притвору.

Divna

pre 10 godina

Sta god da kaze Dacic, volja gradjana ce se pokazati na izborima. Jeste mu Vucic svasta rekao, ali sa punim pravom. Narod to zna.

DukiNS

pre 10 godina

Dačić ljutko. Ljutio se ili ne, smenio Ružića ili ne, s'kim god da uđe u koaliciju, šta god da napravi, Dačićeva politička karijera je gotova. Zar je normalno da Ružić, koji je juče ušao u Vladu kritikuje Vučića koji je 25 godina u politici.

šahista..

pre 10 godina

Bice i rokada i izbacivanja i zamenjivanja boljima, biceeee.
(Vidovita, 17. januar 2014 08:42)
Čini mi se da je u ovom slučaju poenta na IZBACIVANJU! Biće, biće...

Srbin100%

pre 10 godina

Dacic ocigledno nije svestan reperkusija koje ima Ruziceva izjava i stav kojim se direktno mesao u rad pravodusnih organa sto je neprihvatljivo jer je upravo jedan od programskih ciljeva ove vlade stvaranje nezavisnih institucija i sudstva koji bi trebalo da budu nosioci reformi koje nas cekaju

Grinfeld

pre 10 godina

Ružić se drznuo. Koji je sada na redu da se drzne i da se usprotivi borbi protiv korupcije i kriminala a da je iz same Vlade Srbije?

Чика Шапке

pre 10 godina

Премијер више воли фотељу него ли да нешто уради конкретно за грађане Србије. Свега ће се одрећи па тако и својих партијских другова који, да будем реалан, ништа живо не раде. Таква Влада Србије нема будућност, нема капацитета да води ка бољем и лепшем животу грађана

Jovica

pre 10 godina

Ovakav stav Ruzica je vise poljuljao sam SPS nego vladu... Ovako nesto u trenutku kad potencijalni izbori slede uopste nije prekticno po sam SPS....

Lela 034

pre 10 godina

Neka se Dacic ne ljuti, nego neka preispita rad svojih ministara, u ovoj Vladi su se pokazali kao najlošiji. Mozda je sa DS-om to prolazilo, ali sada ne.

sasa

pre 10 godina

Sta mislis Dacicu da ce Vucic stati sa hapsenjem lopova. Do sada su hapseni drugi. Dosao je red i na tvoje. Kao zuti su bili losi a toji socialisti dobri. Naravno ti to neces dozvoliti i gle ode i ti sa njima jer vlada pada i raspisuju se izbori i onda Vucicu nece biti vezane ruke jer sa policijom koju vodis ti borba protiv kriminala je Sizifov posao.

BRKA - TRANS

pre 10 godina

Prosto ne mogu da shvatim i razumem premijera Srbije Ivicu Dacic koji svakog dana prica da nema zasticenih.To je rekaou veoma ljutitom tonu vidi se da je bio ljut. Da bi na sastanku stranke kako kazu u SPS-u, nije bilo nikakvih specijalnih i dramaticnih sastanaka, ni povisenih glasova kada je u pitanju ponasanje Branka Ruzica.O smeni Branka Ruzica nije bilo ni govora, niti ce on otici iz vlade, a da li je bilo pritisaka za tako nesto, to, zna samo Ivica Dacic.

srbin iz inata

pre 10 godina

Kako da ne....Ovo sad je mešanje u pravosuđe, a kad Predsednik obustavi proces protiv Džajića, to nije. O kojem vi poštenju i borbi protiv korupcije pričate?
Kad Vučić i Nikolić direktno krše konvenciju UN o ljudskim pravima član 11 stav 1, i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima član 6 stav 2,i na kraju Zakon o krivičnom postupku Republike Srbije član 3 koji glasi:

Свако се сматра невиним све док се његова кривица за кривично дело не утврди
правноснажном одлуком суда.
Државни и други органи и организације, средства јавног обавештавања, удружења и
јавне личности дужни су да се придржавају правила из става 1. овог члана и да својим
јавним изјавама о окривљеном, кривичном делу и поступку не повређују права
окривљеног.

Vučić kao pravnik treba da zna da svojim izjavama ugrožava postupke koji se vode proziv osumnjičenih. Može izazvati tužbe protiv sebe i predsednika Nikolića. Pre nekoliko dana smo od PPV čuli izjave da su uhapšene:
'' Ubice Slavka Ćuruvije''.
''Predsednik Nikolić je čestitao Aleksandru Vučiću na hapšenju Ćuruvijinih ubica''
Čak bi se i u Vučićevoj izjavi u odnosu na Ružića lako dokazali elementi ovakvog dela.
Ne branim Ružića, čak mi je i antipatičan, ali u Državi moraju postojati zakoni i tih zakona mora svako da se pridržava pa makar bio i predsednik Srbije ili podpredsednik vlade. U suprotnom dobijamo diktaturu i vladavinu sile ili čistu anarhiju.
Pravna država i neselektivna pravda je osnov svakog uređenog društva.

srbin iz inata

pre 10 godina

(Brankov, 17. januar 2014 12:16)
Potpuno si u pravu. Ja da sam bio na Džajićevom mestu i da znam da nisam kriv, nipošto ne bih prihvatio aboliciju. Ostao bih do kraja da dokažem svoju nevinost, a onda bih pokrenuo tužbu protiv onih koji su mi namestili i tražio odštetu. Čak i za povredu časti zbog onakvog javnog hapšenja pred novinarima. Time bih zadao jak udarac onima koji misle da sudstvo i policiju mogu da iskoriste u privatnim obračunima, i sprečio da se to ponavlja. Ovako je na Džajiću ostala senka krivice, a ti što su mu navodno nameštali proces su prošli nekažnjeno.
To je nešto sasvim normalno u jednom pravnom modernom društvu.

maksim

pre 10 godina

Nažalost, ovo nije prvi put, da neki funkcioneri SPS-a, staju u zaštitu, nekih od tajkuna, koji su svoje bogatstvo stvorili u periodu vladavine vlada DS-a i koalicija, te to ponovo vraća aktuelnost pitanju: "Da li SPS, kao stranka koja je nemo posmatrala uništavanje državne imovine u periodu vladavine sa DS, sada može odgovarajuće da učestvuje u borbi protiv korupcije i kriminala u Srbiji".

batkov

pre 10 godina

Očigledno je da je Dačić uvek tu kada se hapse neki sitni kriminalci, a kada je hapse finansijski moćni ljudi, Dačić tada ćuti, a Ružić ide i dalje od toga i staje na stranu onih koji se sumnjiče da su oštetili i državu i radnike u preduzećima koje su kupili za "tepsiju ribe", e pa tako se dalje ne može raditi, ili će biti i SPS iskreno privržen borbi protiv korupcije, ili će se ići na nove izbore.

vita jela

pre 10 godina

U svakoj normalnoj zemlji bi ministar morao da odgovara vladi za izjave u kojima se stavlja na stranu čoveka koji je pod istragom... to nije ništa čudno. Dačić bi trebalo da razmisli o tome.

Prle

pre 10 godina

Da se odmah ogradim, odvratni su mi svi iz ove priče, ali da malo analiziramo celu priču. Policija/tužilaštvo uhapsi nekoga, taj neko je PO ZAKONU i dalje nevin, i onda neko kaže da "veruje da taj nije kriv". Zašto je to problem? Slažem se da bi bio problem da je uhapšeni pravosnažno osuđen, ali terati nekoga da aktivno bude član "hajkačkog odbora" nema nikakve veze ni sa demokratijom ni sa politikom ni sa logikom. Na kraju, da se spustimu na zemlju Srbiju, naravno da je ovde hajka najbitnija i da će istraga i suđenje trajati beskonačno da bi imalo šta da se priča.

DukiNS

pre 10 godina

Dačić ljutko. Ljutio se ili ne, smenio Ružića ili ne, s'kim god da uđe u koaliciju, šta god da napravi, Dačićeva politička karijera je gotova. Zar je normalno da Ružić, koji je juče ušao u Vladu kritikuje Vučića koji je 25 godina u politici.

Na raspolaganju

pre 10 godina

SPS kao i SNS, što se mene tiče, mogu u kompletu da odu na djubrište istorije i u zaborav!
Nisu dostojni ni da budu najminornije opozicione stranke u parlamentu! Pokazali su i devedesetih i sada koliki su kapaciteti njihovih mozgića i kolko zlo mogu da sruče na grbaču ovog naroda! Zato bih molio sve inteligentne i dobronamerne ljude da ne sede više u mišijim rupama nego da izađu na političku pozornicu Srbije i pokušaju spasti Srbiju potpunog posrnuća i uništenja.

beba

pre 10 godina

Dacic ce sve uciniti da sacuva svoju poziciju, pa sta je prema tome jedan Ruzic? Sigurno nije pojeo vuk magarca i uskoro cemo videti ledja Ruzicu. Vucic je uvek ispunio ono sto kaze.

pancevac

pre 10 godina

@Moravac

Jel si ti pio nesto? :) Gde si cuo Vucica da je rekao da je Ruzic kriv? Samo je kazao da je na sudstvu da odluci,i da ne treba on kao clan vlade da daje svoje misljenje i tako vrsi pritisak na sudstvo.

Dejan

pre 10 godina

Tražio to Vučić od Dačića ili ne, ako Dačić želi da ostavi utisak ozbiljnog političara i lidera svoje stranke mora sam, prvi da resguje, kad je izjava Ružića u pitanju. Vučić je rekao svoje, Dačića još nismo čuli. Nema nikakvog komentara, makar kritike, a izjava Ružića je udarac i za Dačića, politiku koju vodi protiv korupcije i kriminala.

Moravac

pre 10 godina

Zašto bi Ružić bio smenjen? Jedan čovek je okrivljen (nije ni optužen), Vučić smatra da je kriv, Ružić smatra da je nedužan, sud će reći svoje, u čemu je problem? Ružić ne sme ništa da smatra, a Vučić sme?!

bubica 2

pre 10 godina

Svakom nevaspitanom detetu sledi kazna. Ovaj tata izgleda ništa o tome ne zna. Mali Ružić mnogo brlja , šatro pravi se lud i pomalo nezainteresovan. Mora se paziti koliko će takve greške koga koštati.

Divna

pre 10 godina

Sta god da kaze Dacic, volja gradjana ce se pokazati na izborima. Jeste mu Vucic svasta rekao, ali sa punim pravom. Narod to zna.

Srbin100%

pre 10 godina

Dacic ocigledno nije svestan reperkusija koje ima Ruziceva izjava i stav kojim se direktno mesao u rad pravodusnih organa sto je neprihvatljivo jer je upravo jedan od programskih ciljeva ove vlade stvaranje nezavisnih institucija i sudstva koji bi trebalo da budu nosioci reformi koje nas cekaju

Lala

pre 10 godina

Srbistan je zemlja čudesa.Prvi potpresednik javno prijeti ministru bez portfelja zbog izjave,a premijer nema isti stav,što i potvrdjuje nakon sastanka stranke.Šta reći.Stranka se jače i od premijera i Vlade.Smjenio bi Ivica Ružića,ali ne može.Nije dovoljno"jak",a i drukčije su "veze" izmedju rukovodilaca u SPS-u.Sve se to odražava na "stvaralački kurs Vlade",a o nama smrtnicima,kojima se to prebija preko ledja da i ne govorim.

minuli (ne)rad...

pre 10 godina

Nije on ljut na Ružića nego na sebe! Sam je kriv što je sebe ugrozio kadrovanjem, druženjem sa sumnjivima… Koalicijom sa PUPS i JS, estradizacijom politike…

Darko

pre 10 godina

Dacic je okruzen nepopularnim kadrovima kao sto su Ruzic Bajatovis Slavica Djukic Dejanovic Mrkonjic i jos takvih koji ce kostati partiju SPS-a sto i treba da se desi ukoliko ih i dalje budu pustali da rade sta hoce .

trudna buva

pre 10 godina

pa dokad da se citira sta je rekao djordje vukadinovic, pa imate li vi ljudi usi, oci, mozak, pa zar njega treba neko da uvazi, slusa, citira... uzas

Ja

pre 10 godina

To samo znaci da su politicari vezani za takve kvazi binzismene koji maltretiraju narod tj saradjuju.Ruzic je samo bio posten pa je rekao istinu sto gomila na vlasti ne kaze.Treba da se zahvalimo Ruzicu jer je to izgovorio jer bar znamo sa kim u vlasti imamo posla.Oni kao jure nekoga,hapse.Monti pajton

Mika

pre 10 godina

Dačiću. To tebi i treba. Lepo si živeo dok si bio sa demokratama na vlasti. Tada si ti bio prvi potpredsednik Vlade i Ministar policije. Živeo si ko bubreg u loju. Vlasti koliko hoćeš, a odgovornost nikakva. Za sve su bili krivi demokrate. Tadić ti je dao ruku i on je platio ceh za to, a ti si mu lepo vratio. Sada te Vučko davi kao zmija žabu (volim to da gledam). Fiiš će biti vrlo interesantan.

Brankov

pre 10 godina

Slažem se, budi ljut, izjava da je Đurić nevin obična je glupost (ne kažem ni da je kriv, zna se ko to presuđuje), ali i Vučić i mnogin drugi verovali su i javno govorili da ni Džajić nije kriv i da je protiv njega neko organizovao hapšenje i suđenje. Onda je neko sprečio sud da donese presudu. Zašto je Džajić prihvatio aboliciju i zašto je data? Imam pravo da sumnjam kako na sudu optužnica nije nmogla da padne. Pisao sam ovde više puta da izbori nemaju smisla, da vlade padaju sasmo kad moraju, pisao sam i o značaju mandata koji traje četiri godine i da se u svetu niko ne igra time zbog anketa u novinama, ali terala se priča o neophodnosti izbora. Nikada nije naveden nijedan državni ili politički razlog za to. I sve to uoči početka pregovora sa Briselom!? Zato bih, kao čovek koji ima iskustva u politici, zamolio Vučića da se smiri i pomiri s tim da nikada ne bi bio Pepeve da mu to Dačić nije omogućio. Nevažno je ko je premijer ako njegova stranka ima najviše vlasti, u Grćkoj in Italiji premijeri su ekonomski eksperti, nisu čak ni stranačke ličnosti. Očigledno je da je u ovom trenutku neko "iznad nas" zaključio da je Dačić prihvatljiv za razgovore.

Nešo

pre 10 godina

Niko ne sporio da svako ima pravo na svoje mišljenje, pa i ministri. Međutim kada vlada preduzima odlučne mere protiv korupcije i kriminala onda nije logično da ministar, za neke osumnjičene iznosi svoje mišljenje kako ti osumnjičeni nisu krivi. Taj više ne bi trebao da bude ministar.

Холандски плесач

pre 10 godina

Вучић је са пуним правом одржао лекцију прехрабом социјалисти. Кад тако зна да прича онда нека изађе из Владе Србије, остави се министарске фотеље и обиђе свог великог пријатеља у притвору.

NS

pre 10 godina

Naprednjaci pre svih a i ostali "analiticari" nikako da ukapiraju da Daciceva neotesanost ne predstavlja i njegovu inteligenciju. Mnogo ga potcenjuju. A njegove poruke su vrlo jasne: protiv sam rata (u vladajucoj koaliciji), ali ako ga zelite dobicete ga! Covek uopste nije neinteligentan (u odnosu na ostale politicare naravno) i samo ceka da SNS krene u napad. Bude li Vucic trazio smenu Ruzica, Dacic odmah izlazi sa zahtevom za smenu Radulovica! Ne zbog Radulovica, koga iz taktickih razloga nikad nije javno ni podrzavao ni kritikovao (cekao je da vidi kako ce proci Radulovicevi predlozi), vec zbog toga sto ce podrzati stavove sindikata, a to moze da bude mnogo veci udarac za SNS nego sto je smena Ruzica za SPS. Sa druge strane ako Vucic krene na izbore, Dacic ce odmah krenuti u pljuvanje Radulovica a osim toga prestace da odlazi u Brisel. I za sve to vec ima govor: "Ja sam u okviru vlade imao zaduzenje da vodim pregovore u Briselu i jednostavno nisam imao vremena da se bavim na pr. socijalnom politikom. Taj deo pripao je SNS-u i nisam zeleo da se mesam u njihov rad ali ga nisu dobro obavili...".
I na kraju: u DS-u postoje bar dve struje. Jedna cvrsto stoji na tome da nece praviti koaliciju sa SNS-om. Ako nece sa SNS-om ona ili ne zeli uopste u vlast (sto je sizofreno!) ili bi u koaliciju sa ...?

mattko

pre 10 godina

Nece Dacic dozvoliti da mu okrune stranku kao klip kukuruza. Pogotovo nece ako je u pitanju Ruzic koji se smatra njegovim naslednikom u buducnosti. Populizam svake vrste dodje i prodje ali zavet da se ne udara na bliznjeg svog iz stranke svuda postoji. Ako biva prekrsen (zavet) onda to ima gore posledice po prekrsioca nego uzrocnika. Sada kada Dacic ima potencijalnu kandidaturu za Nobela, kada ima podrsku Amerike, Francuske, Engleske i Namacke da kao Premijer dovrsi izgradnju ZSO na Kosovu nema niti jedan razlog da se osvrce na bocne udarce koji i sluze da se Premijer oslabi. Sve to se vidi iz aviona. A kada i ako Djuric bude pravosnazno osudjen moze se pricati o verbalnoj odgovornosti Ruzica koji je pokusao da odbrani prijatelja i nije se bacao kamnjem po njemu. I setimo se kako je Isus Hristos recima "Ko je bezgresan neka prvi baci kamen.." spasao kamenovanu preljubnicu od smrti. Valjda i u tome ima nesto pozitivno.

Igor

pre 10 godina

Dačić trpi štetu zbog političkih i “finansijskih” ambicija Ružića i Bajatovića. Ne smenjuje ih sada jer nije dovoljno ucršćen kao lider u sopstvenoj partiji. Prelomni trenutak za sve njih će biti kad budu raspisani parlamentarni izbori, jer se zna da će posle njih SPS imati mnogo manju koalicionu sposobnost.

preterao si

pre 10 godina

Dacic treba da razmisli dobro, da li su mu vazniji ovakvi kadrovi, ili vlada . Vidim da je toliko privrzen kadrovima da ce izgleda stvarno izbora biti.

Lela 034

pre 10 godina

Neka se Dacic ne ljuti, nego neka preispita rad svojih ministara, u ovoj Vladi su se pokazali kao najlošiji. Mozda je sa DS-om to prolazilo, ali sada ne.

sss

pre 10 godina

odavno se zna za privatizaciju veterinarskog zavoda. to što Ružić otvoreno staje na stranu tajkuna je jasna poruka I stav SPS-a

Holden Kolfild

pre 10 godina

Kako da se Dacic odrekne Ruzica kada ga je on poslao u Partizan da kontrolise finansiranje SPSa od strane Djurica i Partizana.To svi znaju.Kako se to odvijalo,to je vec pitanje za institucije sistema.

Nikola

pre 10 godina

Kako da ga smenjuje sad pred izbore?
Nadam se da ce konacno SPS posle svih ovih godina otici na djubriste istorije. Mislite o tome.

Ernesto

pre 10 godina

Dacicu dobio sam papire i uskoro emigriram. Ne zelim ti nista posebno posto te necu svakodnevno vidjati vise, ali svima koji za tebe glasaju bih pozeleo da to vise ne cine, jer nasa buducnost zavisi samo od dana kada ce ljudi prestati da glasaju i to svi. Tada ce Srbija ustvari postati ona zemlja u kojoj ce svi pozeleti da zive. Ali do tada se vidimo, zao mi je sto ce se deca prostituisati za 10E za farmerke, i sto ce zeleti silikone i da idu na farmu, ali ja sam to ne mogu da promenim. Ziveli Srbi , jos 1000 godina, i znajte sto ste ponosniji nacijom, manje cete biti ljudi. Budite narod, a ne nacija.

i.j.kv

pre 10 godina

u Srpskoj politickoj kuhinji pita od g#vana je specijalitet....pita ala Dacic Vucic Nikolic,fale Tadic Dinkic Jovanovic.....da to bude gala specijalitet...

BljakZ

pre 10 godina

Pa, čuva svog saborca, prosto sam postala alergična na SPS grupaciju, godinama gledmao kako mlate praznu slamu, i pritom, nas doveli, u situaciju, u kakvoj smo danas, trenutno sada!

Veliki brat

pre 10 godina

Da sam na Dačićevom mestu, smenio bih ga bez razmišljanja.

Prvo, ko ga je pitao za mišljenje o tome ko je kriv a ko nije?

Drugo, zna se koju ima funkciju u Vladi, i Đurić nije njegov resor pa nema šta ni da komentariše.

Treće, to da li je kriv ili nije utvrdiće sud, i nije na mestu jednog političara da radi ono za šta sudije primaju platu.

Da ne pominjem što verovatno nije upoznat ni sa istragom ili bilo čime drugim u vezi ovog slučaja.


On treba da radi ono za šta prima platu, a ne da štiti svoje poznanike i prijatelje, kao i prijatelje svoje partije. Čim izađe iz tih okvira, i treba da bude smenjen.

Samo, ako bi on zbog ovog ispada bio smenjen, onda bi Dačić do sada trebao biti smenjen bar 10 puta!

Djordje NS

pre 10 godina

Ćutali ili ne ćutali o SPS-u i SNS-u se sve već zna... I jedne i druge treba na sledećim izborima poslati gde im je i mesto...

sasa

pre 10 godina

Sta mislis Dacicu da ce Vucic stati sa hapsenjem lopova. Do sada su hapseni drugi. Dosao je red i na tvoje. Kao zuti su bili losi a toji socialisti dobri. Naravno ti to neces dozvoliti i gle ode i ti sa njima jer vlada pada i raspisuju se izbori i onda Vucicu nece biti vezane ruke jer sa policijom koju vodis ti borba protiv kriminala je Sizifov posao.

Grinfeld

pre 10 godina

Ružić se drznuo. Koji je sada na redu da se drzne i da se usprotivi borbi protiv korupcije i kriminala a da je iz same Vlade Srbije?

Чика Шапке

pre 10 godina

Премијер више воли фотељу него ли да нешто уради конкретно за грађане Србије. Свега ће се одрећи па тако и својих партијских другова који, да будем реалан, ништа живо не раде. Таква Влада Србије нема будућност, нема капацитета да води ка бољем и лепшем животу грађана

Jovica

pre 10 godina

Ovakav stav Ruzica je vise poljuljao sam SPS nego vladu... Ovako nesto u trenutku kad potencijalni izbori slede uopste nije prekticno po sam SPS....

Gradjanin Q

pre 10 godina

"...Dačiću nije bilo nimalo lako da pristane da iz vlade ode njegov zamenik u stranci Žarko Obradović. Ni odluka da iz njegovog kabineta ode i Milutin Mrkonjić nije bila laka..."

Pa da, sve "mladi momci, obrazovani, puni potencijala...", a u stvari im se smejala cela Srbija - SVAKI DAN, kao sad Bacevicu, Nikolicevom prijatelju i tastu Nikolicevog sina koji je matematicar, a ne zna za koju mernu velicinu amerikanci upotrebljavaju rec bilion.
Svaki narod u principu ima vlast kakvu i zasluzuje.

BRKA - TRANS

pre 10 godina

Prosto ne mogu da shvatim i razumem premijera Srbije Ivicu Dacic koji svakog dana prica da nema zasticenih.To je rekaou veoma ljutitom tonu vidi se da je bio ljut. Da bi na sastanku stranke kako kazu u SPS-u, nije bilo nikakvih specijalnih i dramaticnih sastanaka, ni povisenih glasova kada je u pitanju ponasanje Branka Ruzica.O smeni Branka Ruzica nije bilo ni govora, niti ce on otici iz vlade, a da li je bilo pritisaka za tako nesto, to, zna samo Ivica Dacic.

Ćutljiva

pre 10 godina

I vreme i raniji slučajevi su pokazali da Dačić ume da bude poslušan (da sluuša Vučića) samo da bi on sam i SPS ostali u vlasti, tako da je očekivan sled događaja Ružićeva smena.

ex sns

pre 10 godina

Nije znao da je Ruzic takav,nisu ga na to upozorili. Sps je katastrofa blago receno. Njihovi kadrovi su sve samo ne odgovorni politicari koji rade za opstu korist. Dacic je vec 100 x do sad trebao da podnese ostavku,ne samo zbog stanja u policiji,zandarmeriji, nego i zbog stanja u drustvu,nezaposlenosti,brojnih susreta i druzenja sa licima sa poternice itd. Katastrofa je u kakvom drustvu mi zivimo.

jelena

pre 10 godina

Vec smo navikli da SPS sedi na dva, tri... stolice i da druzba sa sumnjivim "biznismenima" njima nije nepoznanica, ali za ovu Ruzicevu izjavu duguju gradjanima obrazlozenje, jer on je u Vladi.

Brana

pre 10 godina

Nikada mi se taj Ruzić nije svidjao. Sećam se, kada su mu novinari uslikali na ruci onaj Rolex od 15 000e, kada je rekao da mu ga je poklonio prijatelj. Verovatno, posle nekog "odradjenog" posla sa igračima u Partizanu? Zato je korisno biti u vodjstvu Partizana. Oni "rade", a ti im pruzaš zaštitu i svima dobro. Eno, danas Djurić poručuje iz mardelja da fotelju u Partizanu ne da. Pored tolikih svojih upropašćenih firmi, njemu je najdraza i najprofitabilnija, ona u Partizanu. A mi svi "veverice", gledamo i ćutimo.

Samanta

pre 10 godina

Dačiću, u ovoj Vladi je očigledno jasno da ko ne radi kako treba, ne treba ni da bude tu. Mislim da je to pošteno. Ako ne bude zamene Ružića, biće izbora pa će biti zamene ne samo njega, već svih vas kolektivno.

Simon

pre 10 godina

Mnogi igrači su prodati po vrlo malim i sumnjivim cenama. Milionske razlike su bratski deljene, daleko od očiju javnosti. Ruzić i Djurić su jedan drugome vazni. Imaju dobro "odradjene" poslove u zajedničkom interesu i zato je Ruzić morao da se oglasi, da pokaze, bar malo, da je uz drugara. To što je tako pomogao arestiranom pajtosu će mu napraviti mnogo nevolja i sada i ubuduće. Sada Dačić zbog njega saginje glavu i pije kafetine. Šteta koju je Ruzić napravio Dačiću i SPS-u je mnogo veća, nego što izgleda. Ako ništa drugo,treba ga najuriti iz Partizana u bilo kom obliku. Dvojac Djurić-Ruzić treba razdruziti.

šahista..

pre 10 godina

Bice i rokada i izbacivanja i zamenjivanja boljima, biceeee.
(Vidovita, 17. januar 2014 08:42)
Čini mi se da je u ovom slučaju poenta na IZBACIVANJU! Biće, biće...

sremac

pre 10 godina

To Dacicu mozes medijima da pricas,smenice se Ruzic i sam to znas..
(Zdenka, 17. januar 2014 10:08)
Pokojni Minimaks je imo lepu misao: Svatko je krojač svoje sreće a mala Mira je krojačica i Mionici!

Gajger

pre 10 godina

Polako se stiče utisak da je SPS mućkaroška stranka, zahvaljujući kleptomanima u sopstvenim redovima. Dačić je postigao auto-gol, time što Ruzica nije iscipelario, čime bi se izdistancirao od njega i dobio na rejtingu. Ovako, svi u minusu i Dačić i Ruzić i SPS, ali ko sam ja da ih besplatno savetujem.

Miki

pre 10 godina

Ako cemo iskreno, bez emocija, nista goru izjavu Ruzic nije izjavio od svakodnevnih izjava Gasica, Mihajloviceve, pa i samog Nikolica.

srbin iz inata

pre 10 godina

Kako da ne....Ovo sad je mešanje u pravosuđe, a kad Predsednik obustavi proces protiv Džajića, to nije. O kojem vi poštenju i borbi protiv korupcije pričate?
Kad Vučić i Nikolić direktno krše konvenciju UN o ljudskim pravima član 11 stav 1, i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima član 6 stav 2,i na kraju Zakon o krivičnom postupku Republike Srbije član 3 koji glasi:

Свако се сматра невиним све док се његова кривица за кривично дело не утврди
правноснажном одлуком суда.
Државни и други органи и организације, средства јавног обавештавања, удружења и
јавне личности дужни су да се придржавају правила из става 1. овог члана и да својим
јавним изјавама о окривљеном, кривичном делу и поступку не повређују права
окривљеног.

Vučić kao pravnik treba da zna da svojim izjavama ugrožava postupke koji se vode proziv osumnjičenih. Može izazvati tužbe protiv sebe i predsednika Nikolića. Pre nekoliko dana smo od PPV čuli izjave da su uhapšene:
'' Ubice Slavka Ćuruvije''.
''Predsednik Nikolić je čestitao Aleksandru Vučiću na hapšenju Ćuruvijinih ubica''
Čak bi se i u Vučićevoj izjavi u odnosu na Ružića lako dokazali elementi ovakvog dela.
Ne branim Ružića, čak mi je i antipatičan, ali u Državi moraju postojati zakoni i tih zakona mora svako da se pridržava pa makar bio i predsednik Srbije ili podpredsednik vlade. U suprotnom dobijamo diktaturu i vladavinu sile ili čistu anarhiju.
Pravna država i neselektivna pravda je osnov svakog uređenog društva.

srbin iz inata

pre 10 godina

(Brankov, 17. januar 2014 12:16)
Potpuno si u pravu. Ja da sam bio na Džajićevom mestu i da znam da nisam kriv, nipošto ne bih prihvatio aboliciju. Ostao bih do kraja da dokažem svoju nevinost, a onda bih pokrenuo tužbu protiv onih koji su mi namestili i tražio odštetu. Čak i za povredu časti zbog onakvog javnog hapšenja pred novinarima. Time bih zadao jak udarac onima koji misle da sudstvo i policiju mogu da iskoriste u privatnim obračunima, i sprečio da se to ponavlja. Ovako je na Džajiću ostala senka krivice, a ti što su mu navodno nameštali proces su prošli nekažnjeno.
To je nešto sasvim normalno u jednom pravnom modernom društvu.