Četvrtak, 16.01.2014.

14:43

Karfur stiže u Beograd i Novi Sad?

Supermarketi francuskog Karfura bi do kraja godine trebalo da budu otvoreni u Beogradu i Novom Sadu, prenose bugarski mediji.

Izvor: B92

Karfur stiže u Beograd i Novi Sad? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

EU Citizen

pre 10 godina

Karfur je treš, loša usluga, nepismen, slabo plaćen personal i ne previše dobar izbor, ali ima jednu veliku prednost za tržišta poput Srbije gde su inostrane delikatese slabo dostupne: obično u asortimanu ima nekoliko stotina francuskih proizvoda, tipa sireva ili umaka, što u Beogradu gde funkcioniše samo par internacionalnih delikatesa a kvalitetne uvozne robe nema mnogo ni po supermarketima može dosta da znači gurmanima :))

Jelena

pre 10 godina

"parmezan koji pominjete je zaštićenog porekla i taj jeste toliko, ali parmezana raznog imate svugde po Evropi,pa naravno i u Italiji i za 3evra"
Ovo je potpuno besmisleno! Vise od 20 godina zivim u Italiji i NAJJEFTINIJI parmezan kojisma ikada videla bioje onaj koji su pre 2 godine, posle zemljotresa, prodavali proizvodjaci DIREKTNO, radilo se o polomljenim kolutovima i cena je bila 6 EUR/kg plus slanje.SAV parmezan je zasticenog porekla, a to o cemu ti pricas nit' je parmezan nit' ima ikakve veze s njim. To je kao kad kazes "kackavalj", a podrazumevas bilo kakav sir, ukljucujuci i onaj biljnog porekla! Za 3 eura u Italiji jedva da moze rikota da se nadje.

Doktor

pre 10 godina

Kerfur je preskup. Ziveo sam na Bliskom istoku. Skupo mesto, a kvalitet... pa, mogu samo da kazem da su poseciniji indijski trgovinski lanci.

Jabučilo Rodriguez

pre 10 godina

Vratite ponovo "Pekabetu", osnujte novi "C-market", pogidnite "Višnjicu"... Dosta nam je više ovih što nikako ne smanjuju cene, ali gramaže, kvalitet, rokove trajanja itekako...
Dok god ste naivni da je ijednom strancu išta bitno sem da zaradi na vama po vaku cenu, dotle ćete nastavljti da kao omamljeni jedva čekate "Idee", "Deleze", "Tempa", "Tesac" i sl. hiperprevarante.

Dundjer

pre 10 godina

CITAT:
"Zivim u zemlji gde je Karfur na svakom koraku. Losije je opremljen od nasih marketa i mnogo je skuplji, a kvalitet voca i povrca je kriminalan. Mislim da nece moci da ispuni zahteve nasih kupaca vezano za odnos kvalitet-cena.
(Elektro inzenjer, 16. januar 2014 19:04)"

Slazem se s Vama 100%. Kao da sam ja pisao. Nenormalno su skupi, skuplji od svih ostalih prodajnih lanaca. Povrce je odvratno. Jedini kriterijum za prodaju povrca u Kerfuru je da moze da stoji sto duze (citaj GMO). Meso stize uglavnom sa Novog Zelanda i iz Australije (citaj: puno vode i kljukano hormonima rasta), nema ukus i ispusta toliko vode pri pecenju, da to nije normalno.

ЛанеБг

pre 10 godina

Вероватно ће и ове продавнице да нам представе као капиталну инвестицију...Не знам зашто се уопште извештава о појави нових трговаца?? Шта имамо ми од тога? Добро, имамо могућност да нам хрвати не држе баш 100% тржишта, него да има и мало конкуренције. Али и поред тога вест је небитна. Требају нам фабрике, а не пиљаре!!

Paris

pre 10 godina

@(slobodn, 16. januar 2014 15:43)

Reci samo gde su ti Marketi carrfour i lidl jedan pored drugog na 150 metara i da je ISTI proizvod 5€ skuplji da de i sam uverim?

Alex1

pre 10 godina

Ako Delezu ne ide dobro u Srbiji, sumnjam da će Kerfur (Karfur?) doći, jer, kao što je već nekoliko komentatora napisalo, Kerfur nije baš povoljan. Pišem na osnovu iskustva iz Italije i Belgije.

Duca

pre 10 godina

Pohvalno je yto sto ce svaka konkurencija spustiti cene bar malo. Ali ja ne shvatam kakav ce efekat imati otvaranje samo 2 prodavnice na celom trzistu? Dodjite ljudi u Cupriju i Leskovac, nije valjda da biste da prodajete samo luksuznu robu bankarima i strancima na Novom Beogradu? Neozbiljno.

Ja,,,

pre 10 godina

Ja...
parmezan koji pominjete je zaštićenog porekla i taj jeste toliko, ali parmezana raznog imate svugde po Evropi,pa naravno i u Italiji i za 3evra,a da ne pominjem bilo koji ovčiji ili koziji sir...guglajte, a ja vam navodim prvi sajt koji je iskočio sa mlečnim produktima pa uporedite... http://www.gourmondo.de/g/category/NN1C0000/Kaese-Butter-Milch.jsf

Prosečan građanin bilo koje zemlje kupuje hranu prosečnog kvaliteta i to,tvrdim kao mnogi koji putuju pa vide,daleko pristupačnije po cenama nego što je kod nas,pa i kod vas u HR(redovno poslom dolazim u ZG).Kao što retki jedu njegušku pršutu,školjke sen žak,kavijar,belgijsku čokoladu i koješta tako i parmezan koji pominjete...ali, npr.,kulen,tunjevinu,milka čokoladu ne bih da plaćam u svojoj zemlji duplo za lošiji kvalitet!
o tome je reč!
a svi ovi lanci su prosečni i kao takvi nude sasvim zadovoljavajuću robu za zadovoljavajuće cene!
Onaj ko ima para na pretek taj kupuje u delikatesnim radnjama...!

sasa

pre 10 godina

U novembru sam blizu Pariza pazario u ovom mega marketu koji je nesto poput Mercatora i prezadovoljan sam. Imalo je prakticno od igle do lokomotive plus butici i lokali, kafei i sve po nizim cenama.Ima dosta popusta na svu vrstu proizvoda od hrane, garderobe, donjeg vesa, kompjuterskih dzidza bidza, parfema. Kada bi jedan takav otvorili kod nas bilo bi super. U Parizu sam pazario najvise u jednom malom Lidlu i bio je dosta jeftiniji za iste proizvode od Franprix-a i Supermarche-a. Kulen, zdenka sir kostaju kao kod nas a salate poput ruske i francuske su duplo jeftinije.

Dragan

pre 10 godina

Nema Karfur od kad su objavili da će penzije za buduće penzionere biti 200 evra. Samo teška štednja, žao mi je, pitanje racionalnosti: potrošnja ili finansijska sigurnost u starosti.

канаринац

pre 10 godina

јеее таман кад ми се заврши смена од 12 радних сати и кад подигнем цркавицу идем у шопинг...

Timok

pre 10 godina

Samo napred sve sto postoji pravite u BG i NS...Beograd i Novi Sad su Srbija - ostatak Srbije je nebitan...Ionako cemo jednog dana svi de ase preselimo u ova dva grada...

mikon

pre 10 godina

(Hogar, 16. januar 2014 18:48)

Nisi shvatio.Potpuno je nebitno poreklo proizvoda,jer cene odredjuju supermarketi.A kod nas oni postavljaju veće marže,porezi su manje-više isti u svim zemljama,i zato su cene veće.Kako je moguće da su naši proizvodi jeftiniji u okruženju u odnosu na naše prodavnice.Jednostano dolazak stranih supermarketa i veća konkurencija nije uticalo na smanjenje cena.

davor

pre 10 godina

Italijanski parmezan za 6,7€ kilo?!
Dajte ljudi, uozbiljite se, to nit je parmezan nit je videlo Italiju makar na karti!!
(Deki, 16. januar 2014 18:32)
Deki nisam siguran šta je to ali talijanski parmezan nije
Ja sam iz Splita i za kupit parmezan i mozzarelu odlazim trajektom u anconu i odmah u ulazu u stari grad iz luke u trgovini sira i delikatesa
kupujem godišnjak od 9-10 eura kg cijene su malo veče nego ovdje
http://www.clal.it/?section=conf_parmigiano
to je naravno cijena na kolute
pošto je 2-3-godišnjak skup od parmigana kupujem gran padano ali cijena je oko 12 eura

Alex

pre 10 godina

Zivim u zemlji gde je Karfur na svakom koraku. Losije je opremljen od nasih marketa i mnogo je skuplji, a kvalitet voca i povrca je kriminalan. Mislim da nece moci da ispuni zahteve nasih kupaca vezano za odnos kvalitet-cena.
(Elektro inzenjer, 16. januar 2014 19:04)
U jeee!
Elektro inzinjer?!
Ma ajde?

3-4 puta vise

pre 10 godina

U Srbiji treba otvarati lance narodnih kuhinja i klinika za lecenje alkoholizma, narkomanije i lopovluka/korupcije. I ludnice i zatvore, ali da to ne budu fransize vec megakompleksi

Jelena

pre 10 godina

Deki, bas ja sam htela to da kazem. U Italiji, cak i u Lidlu i udrugim diskontnim lancima, nema parmezana za manje od 15 eura/kg. A Karfur je skuplji od proseka, bar u Italiji. U Grckoj su pozatvarali vise supermarketa od kada je pocela kriza.

Elektro inzenjer

pre 10 godina

Zivim u zemlji gde je Karfur na svakom koraku. Losije je opremljen od nasih marketa i mnogo je skuplji, a kvalitet voca i povrca je kriminalan. Mislim da nece moci da ispuni zahteve nasih kupaca vezano za odnos kvalitet-cena.

Hogar

pre 10 godina

Vise puta sam komentariso pa hajde jos jednom.Nije poenta ko dolazi nego sta nudi.Dosao je Interex,a nudi Domace pastete,salame,mleko supe...bukvalno dinar gore ili dole u odnosu na konkurenciju.Meni je zelja da vidim bilo Francuski ,Nemacki ili Grcki lanac koji nece imati NIJEDAN domaci proizvod.Svi koji su putovali uverili su se da se mnostvo namirnica u inostranstvu moze naci po upola manjim cenama u odnosu na nase jer objasnite kako se to preprodavcima robe iz Madjarske isplati da plate put,plate carinu,plate zakup tezge ugrade svoju zaradu a opet budu jeftiniji od domacih proizvodjaca!U tom smislu bih voleo da vidim lanac sa ëtnicki" cistim proizvodima .Onda bi videli da litra ulja moze da bude i 68 dinara,kilo secera 68 dinara,prsuta po 600 dinara,pa kome odgovara kvalitet taj ce i kupovati.

Deki

pre 10 godina

Letos u Grckoj pazarili u Lidlu do 25 - 30€ puna kolica, sto pica sto ica,najskuplji sir bio italijanski parmezan 500gr za 3.35€ ...!
(Ja...., 16. januar 2014 17:44)

Italijanski parmezan za 6,7€ kilo?!
Dajte ljudi, uozbiljite se, to nit je parmezan nit je videlo Italiju makar na karti!!
Nego voli nas covek da kupi smece, samo nek je jeftino
Jeste da ni kod nas ne valja, i da je skupo, ali ono sto kupujem u Grckoj u Lidlu nikako nije ono sto bih kupovao ovde uz izuzetak par stvari. Samo nam u poredjenju sa cenama u lokalnim "supermarketima" sve ispada dosta jeftinije, pa ubedjujemo sebe da je jeftinije nego sto je kod nas

libe

pre 10 godina

Bio sam letos u Solunu u prodavnici,sve salate tipa ruska,francuska i pregrst drugih pakovanih koje su kod nas 200-300din,tamo su 1E...

marko

pre 10 godina

@itd,

Nece oni doci dzaba, vec se mi dzaba nadamo.
Ali opet neka njih neka dodju, pre ili kasnije ce neko da se unervozi pa ce cene krenuti dole. Za sada smo dobili neke akcije sa njihove strane pa eto neke vajde.

Ja....

pre 10 godina

Supeeeeer....samo kad ne bi radili po nasim zakonima! Ovako, nastavicu i dalje put Segedina, ili Soluna svakako za zimske i letnje rasprodaje garderobe jer tada za 3 do 5€ po komadu mogu da se lepo i kvalitetno obucem! Prosle nedelje pazarila zimsku jaknu za 19€ (sergio techini) u Segedinu a kod nas sa sve do 70% popusta nemas slicno ispod 50-70%! Pa kad jos vidim da je bila 13.000 dindzi treba da se radujem,sta li?! Letos u Grckoj pazarili u Lidlu do 25 - 30€ puna kolica, sto pica sto ica,najskuplji sir bio italijanski parmezan 500gr za 3.35€ - pa kad se setim koliko kosta nas pivnicki i kojekakav kackavalj koji se ubudjavi u frizideru za sedam dana...nasi lanci deru a robne marke im nikakve sem ovog sada deleza ali i to je nama preskupo jer su nam najmanje plate u regionu...tako da sumnjam da cemo se mi ovde od bilo koga ovajditi! Ali na srecu nije segedin bogu iza nogu...!

qwerty

pre 10 godina

Ljudi treba da shvate da nije problem u cena vec u platama.
Cena ne moze da ide dole koliko plata moze da ide gore, prosto i jednostavno.
Zato se trudite da imate sto vece plate, da radite i stvarate, a to ne moze bez ucenja novih stvari i obrazovanje, jednostavno ne moze i naravno sto vishe proizvodnje, proizvodnje, proizvodnje itd.
Pa kad mi budemo imali vece plate itekako ce se oni utrkivati da prodaju robu kod nas pa ce itekako da spustaju cene da bi opstali na trzistu gde ima konkurencije.
E sad, stvar u svemu tome je ta shto nam onda vise nece biti interesantni stranci da kupujemo hranu od njih jer cemo mi imati sta da prodajemo po konkurentskim cenama pa ce oni kupovati od nas.
A nas tu hvata takva panika na pomisao od toga da nam je lakse da oni nas jashu ceo zivot nego da mi njih jashemo jednog dana.
Ne zato shto ne mozemo, nego zato shto necemo
E sad problem je sto malo ljudi veruje da je to moguce a zapravo jeste, i to vrlo lako, samo mora da se sljaka jedno 20 godina a pametno da se troshi.

Cepac dlake

pre 10 godina

Dobro je da dolaze novi lanci na tržište maloprodaje u Srbiji, ali ja u ovom tekstu vidim nekoliko problema, bolje rečeno dilema i bojazni. Prvi je ovaj znak pitanja u naslovu tj. da li Carrefour zaista dolazi ili "dolazi" onako kako je došla Ikea, Cora ili Opel u Kragujevcu. Drugi problem, ulaze preko firme iz Bugarske. Ukoliko me sećanje dobro služi, Bricolage je takođe na srpsko tržište ušao preko Bugarske i onda ste u ponudi imali puno nekvalitetne bugarske robe, a cene nisu bile povoljne. Plašim se da se slično ne dogodi i sa Carrefour-om. I još jedna stvar, Carrefour ovde dolazi preko Marinopulosa koji je u Srbiju već doveo GAP i Marks&Spencer. Nisu se baš proslavili sa cenama i ponudom u ovim prodajnim objektima. Ali ok, nije sve negativno, konkurencija jača pa neka kupac odluči gde će ostaviti svoje teško zarađene pare. Biću zadovoljan kada u Srbiji vidim i Lidl, Leclerc, Aldi, Spar, Tesco i slične, ali i jake DIS markete, Univerexport i još poneki domaći lanac.

anti

pre 10 godina

letos ja u jednom poznatom evropskom gradu, cene su uglavnom nešto više nego u beogradu, uđem u karfur i napunim dvoja kolica stvari za 20 dana koliko sam planirao da provedem tamo. računajući cene u beogradu, spremim se da će me račun izaći oko 150 eura. kad kasirka kaže 80. ja mislio da nije sve otkucala, ali ne, to je bila ukupna cena.

zoran1965

pre 10 godina

ko moze sebi da dopusti, da ode u drugi deo grada kolima i da se vrati i da mu se isplati i ustedi ?
koliko treba da se potrosi novaca ?
o kojoj kolicini potrosenih para pricamo ?

djolefrankfurt

pre 10 godina

Ajde ok lidl znam ali za ovaj drugi lanac u nemackoj nikada nisam cuo a niti video.ako lidl bude kao ovde onda ok.ima i marke ima i no name.

itd

pre 10 godina

Samo bacite pogled na cene u bugarskom Carrefour-u, imate sajt na internetu. Cene naravno nize nego kod bilo kod trgovinckog lanca u Srbiji. Imate i online katalog Lidl-a u Bugarskoj. Ako budu ovakve cene i kod nas, onda je u redu, a ako nabiju marze, kao sto je uradio Delhaize, Metro... onda dzabe dolaze.

qwak

pre 10 godina

ponadali smo se kada su namerno ugasene domace banke i otvoreni neki strani hibridi da cemo konacno moci da zbog konkurencije i prisustva banaka koje barem delimicno cini strani kapital imamo konkurenciju i kamate priblizne onima na zapadu.
danas, 10-tak godina kasnije, cini se da su se svi oni lepo dogovorili (mozda i zbog prisustva domaceg kapitala, tj. ulagaca) i da su i dalje pozajmice u ovoj zemlji i dalje medju najnepovoljnijima u evropi.
po analogiji, radovanja oko dolaska stranih trgovinskih lanaca ne bi trebalo da bude, jer ce se oni vec lako i brzo dogovoriti. ko je lud da snizi robu za 10-15-20% ako ce po punoj ceni prodaja biti neznatno manja?

slobodn

pre 10 godina

LIDL je puno povoljniji i puno nekvalitetniji , za radnicku klasu i sirotinji , Carrefour je nepovoljniji za novcanik ali mnogo mnogo kvalitetniji .Ponuda NPR jogurata preko 100 vrata

A fabrike malo sutra

pre 10 godina

Stanimir iz Babušnice planira da, pored postojećeg, 2015-e otvori još dva dragstora u Leskovcu i Vranju, poveća broj zaposlenih za 200%, a promet za neverovatnih 500%.
Ovo je samo prva razvojna faza Stanimirove kompanije, nakon toga planira širenje na celoj teritoriji Srbije i upošljavanje desetina, pa čak i stotina novih radnika.

Jim Beam

pre 10 godina

Samo neka dolaze, ne može da škodi. Sada kada uporedim cene na www.cenoteka.rs sa okolnim zemljama kada odem tamo vidim da nas ovi naši lanci deru opasno. Lild, Karfur i još jedan veliki igrač i da vidiš kako cene idu na dole. Konkurencija je majka.

slobodn

pre 10 godina

Odlicene radnje,ponuda vanseriska ,uredno cisto, sa velikom popustima,ali za pojam Srbije , izuzetno skupo .
Primera radi u jedno zemlji jedan porozid u Lidlu kosta 10 evra u Carrefour isti prozivod 15 evra.Rastojenje izmedju prodavnica 150 metara .Vece guzve u na zapadu uvek su ispred Lidla ,Carrefour je za platezno sposobnije .

Siri znacaj

pre 10 godina

Cak i nije bitno da li bi dolazak Karfura i drugih lanaca u Srbiju "skinuo" cene i marze. Bitno je da bi pokazao da se u Srbiju uopste isplati doci!

A fabrike malo sutra

pre 10 godina

Stanimir iz Babušnice planira da, pored postojećeg, 2015-e otvori još dva dragstora u Leskovcu i Vranju, poveća broj zaposlenih za 200%, a promet za neverovatnih 500%.
Ovo je samo prva razvojna faza Stanimirove kompanije, nakon toga planira širenje na celoj teritoriji Srbije i upošljavanje desetina, pa čak i stotina novih radnika.

Jim Beam

pre 10 godina

Samo neka dolaze, ne može da škodi. Sada kada uporedim cene na www.cenoteka.rs sa okolnim zemljama kada odem tamo vidim da nas ovi naši lanci deru opasno. Lild, Karfur i još jedan veliki igrač i da vidiš kako cene idu na dole. Konkurencija je majka.

Cepac dlake

pre 10 godina

Dobro je da dolaze novi lanci na tržište maloprodaje u Srbiji, ali ja u ovom tekstu vidim nekoliko problema, bolje rečeno dilema i bojazni. Prvi je ovaj znak pitanja u naslovu tj. da li Carrefour zaista dolazi ili "dolazi" onako kako je došla Ikea, Cora ili Opel u Kragujevcu. Drugi problem, ulaze preko firme iz Bugarske. Ukoliko me sećanje dobro služi, Bricolage je takođe na srpsko tržište ušao preko Bugarske i onda ste u ponudi imali puno nekvalitetne bugarske robe, a cene nisu bile povoljne. Plašim se da se slično ne dogodi i sa Carrefour-om. I još jedna stvar, Carrefour ovde dolazi preko Marinopulosa koji je u Srbiju već doveo GAP i Marks&Spencer. Nisu se baš proslavili sa cenama i ponudom u ovim prodajnim objektima. Ali ok, nije sve negativno, konkurencija jača pa neka kupac odluči gde će ostaviti svoje teško zarađene pare. Biću zadovoljan kada u Srbiji vidim i Lidl, Leclerc, Aldi, Spar, Tesco i slične, ali i jake DIS markete, Univerexport i još poneki domaći lanac.

itd

pre 10 godina

Samo bacite pogled na cene u bugarskom Carrefour-u, imate sajt na internetu. Cene naravno nize nego kod bilo kod trgovinckog lanca u Srbiji. Imate i online katalog Lidl-a u Bugarskoj. Ako budu ovakve cene i kod nas, onda je u redu, a ako nabiju marze, kao sto je uradio Delhaize, Metro... onda dzabe dolaze.

3-4 puta vise

pre 10 godina

U Srbiji treba otvarati lance narodnih kuhinja i klinika za lecenje alkoholizma, narkomanije i lopovluka/korupcije. I ludnice i zatvore, ali da to ne budu fransize vec megakompleksi

Siri znacaj

pre 10 godina

Cak i nije bitno da li bi dolazak Karfura i drugih lanaca u Srbiju "skinuo" cene i marze. Bitno je da bi pokazao da se u Srbiju uopste isplati doci!

anti

pre 10 godina

letos ja u jednom poznatom evropskom gradu, cene su uglavnom nešto više nego u beogradu, uđem u karfur i napunim dvoja kolica stvari za 20 dana koliko sam planirao da provedem tamo. računajući cene u beogradu, spremim se da će me račun izaći oko 150 eura. kad kasirka kaže 80. ja mislio da nije sve otkucala, ali ne, to je bila ukupna cena.

Hogar

pre 10 godina

Vise puta sam komentariso pa hajde jos jednom.Nije poenta ko dolazi nego sta nudi.Dosao je Interex,a nudi Domace pastete,salame,mleko supe...bukvalno dinar gore ili dole u odnosu na konkurenciju.Meni je zelja da vidim bilo Francuski ,Nemacki ili Grcki lanac koji nece imati NIJEDAN domaci proizvod.Svi koji su putovali uverili su se da se mnostvo namirnica u inostranstvu moze naci po upola manjim cenama u odnosu na nase jer objasnite kako se to preprodavcima robe iz Madjarske isplati da plate put,plate carinu,plate zakup tezge ugrade svoju zaradu a opet budu jeftiniji od domacih proizvodjaca!U tom smislu bih voleo da vidim lanac sa ëtnicki" cistim proizvodima .Onda bi videli da litra ulja moze da bude i 68 dinara,kilo secera 68 dinara,prsuta po 600 dinara,pa kome odgovara kvalitet taj ce i kupovati.

qwerty

pre 10 godina

Ljudi treba da shvate da nije problem u cena vec u platama.
Cena ne moze da ide dole koliko plata moze da ide gore, prosto i jednostavno.
Zato se trudite da imate sto vece plate, da radite i stvarate, a to ne moze bez ucenja novih stvari i obrazovanje, jednostavno ne moze i naravno sto vishe proizvodnje, proizvodnje, proizvodnje itd.
Pa kad mi budemo imali vece plate itekako ce se oni utrkivati da prodaju robu kod nas pa ce itekako da spustaju cene da bi opstali na trzistu gde ima konkurencije.
E sad, stvar u svemu tome je ta shto nam onda vise nece biti interesantni stranci da kupujemo hranu od njih jer cemo mi imati sta da prodajemo po konkurentskim cenama pa ce oni kupovati od nas.
A nas tu hvata takva panika na pomisao od toga da nam je lakse da oni nas jashu ceo zivot nego da mi njih jashemo jednog dana.
Ne zato shto ne mozemo, nego zato shto necemo
E sad problem je sto malo ljudi veruje da je to moguce a zapravo jeste, i to vrlo lako, samo mora da se sljaka jedno 20 godina a pametno da se troshi.

Deki

pre 10 godina

Letos u Grckoj pazarili u Lidlu do 25 - 30€ puna kolica, sto pica sto ica,najskuplji sir bio italijanski parmezan 500gr za 3.35€ ...!
(Ja...., 16. januar 2014 17:44)

Italijanski parmezan za 6,7€ kilo?!
Dajte ljudi, uozbiljite se, to nit je parmezan nit je videlo Italiju makar na karti!!
Nego voli nas covek da kupi smece, samo nek je jeftino
Jeste da ni kod nas ne valja, i da je skupo, ali ono sto kupujem u Grckoj u Lidlu nikako nije ono sto bih kupovao ovde uz izuzetak par stvari. Samo nam u poredjenju sa cenama u lokalnim "supermarketima" sve ispada dosta jeftinije, pa ubedjujemo sebe da je jeftinije nego sto je kod nas

slobodn

pre 10 godina

Odlicene radnje,ponuda vanseriska ,uredno cisto, sa velikom popustima,ali za pojam Srbije , izuzetno skupo .
Primera radi u jedno zemlji jedan porozid u Lidlu kosta 10 evra u Carrefour isti prozivod 15 evra.Rastojenje izmedju prodavnica 150 metara .Vece guzve u na zapadu uvek su ispred Lidla ,Carrefour je za platezno sposobnije .

qwak

pre 10 godina

ponadali smo se kada su namerno ugasene domace banke i otvoreni neki strani hibridi da cemo konacno moci da zbog konkurencije i prisustva banaka koje barem delimicno cini strani kapital imamo konkurenciju i kamate priblizne onima na zapadu.
danas, 10-tak godina kasnije, cini se da su se svi oni lepo dogovorili (mozda i zbog prisustva domaceg kapitala, tj. ulagaca) i da su i dalje pozajmice u ovoj zemlji i dalje medju najnepovoljnijima u evropi.
po analogiji, radovanja oko dolaska stranih trgovinskih lanaca ne bi trebalo da bude, jer ce se oni vec lako i brzo dogovoriti. ko je lud da snizi robu za 10-15-20% ako ce po punoj ceni prodaja biti neznatno manja?

Ja....

pre 10 godina

Supeeeeer....samo kad ne bi radili po nasim zakonima! Ovako, nastavicu i dalje put Segedina, ili Soluna svakako za zimske i letnje rasprodaje garderobe jer tada za 3 do 5€ po komadu mogu da se lepo i kvalitetno obucem! Prosle nedelje pazarila zimsku jaknu za 19€ (sergio techini) u Segedinu a kod nas sa sve do 70% popusta nemas slicno ispod 50-70%! Pa kad jos vidim da je bila 13.000 dindzi treba da se radujem,sta li?! Letos u Grckoj pazarili u Lidlu do 25 - 30€ puna kolica, sto pica sto ica,najskuplji sir bio italijanski parmezan 500gr za 3.35€ - pa kad se setim koliko kosta nas pivnicki i kojekakav kackavalj koji se ubudjavi u frizideru za sedam dana...nasi lanci deru a robne marke im nikakve sem ovog sada deleza ali i to je nama preskupo jer su nam najmanje plate u regionu...tako da sumnjam da cemo se mi ovde od bilo koga ovajditi! Ali na srecu nije segedin bogu iza nogu...!

slobodn

pre 10 godina

LIDL je puno povoljniji i puno nekvalitetniji , za radnicku klasu i sirotinji , Carrefour je nepovoljniji za novcanik ali mnogo mnogo kvalitetniji .Ponuda NPR jogurata preko 100 vrata

Elektro inzenjer

pre 10 godina

Zivim u zemlji gde je Karfur na svakom koraku. Losije je opremljen od nasih marketa i mnogo je skuplji, a kvalitet voca i povrca je kriminalan. Mislim da nece moci da ispuni zahteve nasih kupaca vezano za odnos kvalitet-cena.

libe

pre 10 godina

Bio sam letos u Solunu u prodavnici,sve salate tipa ruska,francuska i pregrst drugih pakovanih koje su kod nas 200-300din,tamo su 1E...

davor

pre 10 godina

Italijanski parmezan za 6,7€ kilo?!
Dajte ljudi, uozbiljite se, to nit je parmezan nit je videlo Italiju makar na karti!!
(Deki, 16. januar 2014 18:32)
Deki nisam siguran šta je to ali talijanski parmezan nije
Ja sam iz Splita i za kupit parmezan i mozzarelu odlazim trajektom u anconu i odmah u ulazu u stari grad iz luke u trgovini sira i delikatesa
kupujem godišnjak od 9-10 eura kg cijene su malo veče nego ovdje
http://www.clal.it/?section=conf_parmigiano
to je naravno cijena na kolute
pošto je 2-3-godišnjak skup od parmigana kupujem gran padano ali cijena je oko 12 eura

Timok

pre 10 godina

Samo napred sve sto postoji pravite u BG i NS...Beograd i Novi Sad su Srbija - ostatak Srbije je nebitan...Ionako cemo jednog dana svi de ase preselimo u ova dva grada...

Alex

pre 10 godina

Zivim u zemlji gde je Karfur na svakom koraku. Losije je opremljen od nasih marketa i mnogo je skuplji, a kvalitet voca i povrca je kriminalan. Mislim da nece moci da ispuni zahteve nasih kupaca vezano za odnos kvalitet-cena.
(Elektro inzenjer, 16. januar 2014 19:04)
U jeee!
Elektro inzinjer?!
Ma ajde?

zoran1965

pre 10 godina

ko moze sebi da dopusti, da ode u drugi deo grada kolima i da se vrati i da mu se isplati i ustedi ?
koliko treba da se potrosi novaca ?
o kojoj kolicini potrosenih para pricamo ?

marko

pre 10 godina

@itd,

Nece oni doci dzaba, vec se mi dzaba nadamo.
Ali opet neka njih neka dodju, pre ili kasnije ce neko da se unervozi pa ce cene krenuti dole. Za sada smo dobili neke akcije sa njihove strane pa eto neke vajde.

канаринац

pre 10 godina

јеее таман кад ми се заврши смена од 12 радних сати и кад подигнем цркавицу идем у шопинг...

djolefrankfurt

pre 10 godina

Ajde ok lidl znam ali za ovaj drugi lanac u nemackoj nikada nisam cuo a niti video.ako lidl bude kao ovde onda ok.ima i marke ima i no name.

Dragan

pre 10 godina

Nema Karfur od kad su objavili da će penzije za buduće penzionere biti 200 evra. Samo teška štednja, žao mi je, pitanje racionalnosti: potrošnja ili finansijska sigurnost u starosti.

ЛанеБг

pre 10 godina

Вероватно ће и ове продавнице да нам представе као капиталну инвестицију...Не знам зашто се уопште извештава о појави нових трговаца?? Шта имамо ми од тога? Добро, имамо могућност да нам хрвати не држе баш 100% тржишта, него да има и мало конкуренције. Али и поред тога вест је небитна. Требају нам фабрике, а не пиљаре!!

Ja,,,

pre 10 godina

Ja...
parmezan koji pominjete je zaštićenog porekla i taj jeste toliko, ali parmezana raznog imate svugde po Evropi,pa naravno i u Italiji i za 3evra,a da ne pominjem bilo koji ovčiji ili koziji sir...guglajte, a ja vam navodim prvi sajt koji je iskočio sa mlečnim produktima pa uporedite... http://www.gourmondo.de/g/category/NN1C0000/Kaese-Butter-Milch.jsf

Prosečan građanin bilo koje zemlje kupuje hranu prosečnog kvaliteta i to,tvrdim kao mnogi koji putuju pa vide,daleko pristupačnije po cenama nego što je kod nas,pa i kod vas u HR(redovno poslom dolazim u ZG).Kao što retki jedu njegušku pršutu,školjke sen žak,kavijar,belgijsku čokoladu i koješta tako i parmezan koji pominjete...ali, npr.,kulen,tunjevinu,milka čokoladu ne bih da plaćam u svojoj zemlji duplo za lošiji kvalitet!
o tome je reč!
a svi ovi lanci su prosečni i kao takvi nude sasvim zadovoljavajuću robu za zadovoljavajuće cene!
Onaj ko ima para na pretek taj kupuje u delikatesnim radnjama...!

mikon

pre 10 godina

(Hogar, 16. januar 2014 18:48)

Nisi shvatio.Potpuno je nebitno poreklo proizvoda,jer cene odredjuju supermarketi.A kod nas oni postavljaju veće marže,porezi su manje-više isti u svim zemljama,i zato su cene veće.Kako je moguće da su naši proizvodi jeftiniji u okruženju u odnosu na naše prodavnice.Jednostano dolazak stranih supermarketa i veća konkurencija nije uticalo na smanjenje cena.

Jelena

pre 10 godina

Deki, bas ja sam htela to da kazem. U Italiji, cak i u Lidlu i udrugim diskontnim lancima, nema parmezana za manje od 15 eura/kg. A Karfur je skuplji od proseka, bar u Italiji. U Grckoj su pozatvarali vise supermarketa od kada je pocela kriza.

sasa

pre 10 godina

U novembru sam blizu Pariza pazario u ovom mega marketu koji je nesto poput Mercatora i prezadovoljan sam. Imalo je prakticno od igle do lokomotive plus butici i lokali, kafei i sve po nizim cenama.Ima dosta popusta na svu vrstu proizvoda od hrane, garderobe, donjeg vesa, kompjuterskih dzidza bidza, parfema. Kada bi jedan takav otvorili kod nas bilo bi super. U Parizu sam pazario najvise u jednom malom Lidlu i bio je dosta jeftiniji za iste proizvode od Franprix-a i Supermarche-a. Kulen, zdenka sir kostaju kao kod nas a salate poput ruske i francuske su duplo jeftinije.

Jabučilo Rodriguez

pre 10 godina

Vratite ponovo "Pekabetu", osnujte novi "C-market", pogidnite "Višnjicu"... Dosta nam je više ovih što nikako ne smanjuju cene, ali gramaže, kvalitet, rokove trajanja itekako...
Dok god ste naivni da je ijednom strancu išta bitno sem da zaradi na vama po vaku cenu, dotle ćete nastavljti da kao omamljeni jedva čekate "Idee", "Deleze", "Tempa", "Tesac" i sl. hiperprevarante.

Alex1

pre 10 godina

Ako Delezu ne ide dobro u Srbiji, sumnjam da će Kerfur (Karfur?) doći, jer, kao što je već nekoliko komentatora napisalo, Kerfur nije baš povoljan. Pišem na osnovu iskustva iz Italije i Belgije.

Dundjer

pre 10 godina

CITAT:
"Zivim u zemlji gde je Karfur na svakom koraku. Losije je opremljen od nasih marketa i mnogo je skuplji, a kvalitet voca i povrca je kriminalan. Mislim da nece moci da ispuni zahteve nasih kupaca vezano za odnos kvalitet-cena.
(Elektro inzenjer, 16. januar 2014 19:04)"

Slazem se s Vama 100%. Kao da sam ja pisao. Nenormalno su skupi, skuplji od svih ostalih prodajnih lanaca. Povrce je odvratno. Jedini kriterijum za prodaju povrca u Kerfuru je da moze da stoji sto duze (citaj GMO). Meso stize uglavnom sa Novog Zelanda i iz Australije (citaj: puno vode i kljukano hormonima rasta), nema ukus i ispusta toliko vode pri pecenju, da to nije normalno.

Jelena

pre 10 godina

"parmezan koji pominjete je zaštićenog porekla i taj jeste toliko, ali parmezana raznog imate svugde po Evropi,pa naravno i u Italiji i za 3evra"
Ovo je potpuno besmisleno! Vise od 20 godina zivim u Italiji i NAJJEFTINIJI parmezan kojisma ikada videla bioje onaj koji su pre 2 godine, posle zemljotresa, prodavali proizvodjaci DIREKTNO, radilo se o polomljenim kolutovima i cena je bila 6 EUR/kg plus slanje.SAV parmezan je zasticenog porekla, a to o cemu ti pricas nit' je parmezan nit' ima ikakve veze s njim. To je kao kad kazes "kackavalj", a podrazumevas bilo kakav sir, ukljucujuci i onaj biljnog porekla! Za 3 eura u Italiji jedva da moze rikota da se nadje.

EU Citizen

pre 10 godina

Karfur je treš, loša usluga, nepismen, slabo plaćen personal i ne previše dobar izbor, ali ima jednu veliku prednost za tržišta poput Srbije gde su inostrane delikatese slabo dostupne: obično u asortimanu ima nekoliko stotina francuskih proizvoda, tipa sireva ili umaka, što u Beogradu gde funkcioniše samo par internacionalnih delikatesa a kvalitetne uvozne robe nema mnogo ni po supermarketima može dosta da znači gurmanima :))

Duca

pre 10 godina

Pohvalno je yto sto ce svaka konkurencija spustiti cene bar malo. Ali ja ne shvatam kakav ce efekat imati otvaranje samo 2 prodavnice na celom trzistu? Dodjite ljudi u Cupriju i Leskovac, nije valjda da biste da prodajete samo luksuznu robu bankarima i strancima na Novom Beogradu? Neozbiljno.

Paris

pre 10 godina

@(slobodn, 16. januar 2014 15:43)

Reci samo gde su ti Marketi carrfour i lidl jedan pored drugog na 150 metara i da je ISTI proizvod 5€ skuplji da de i sam uverim?

Doktor

pre 10 godina

Kerfur je preskup. Ziveo sam na Bliskom istoku. Skupo mesto, a kvalitet... pa, mogu samo da kazem da su poseciniji indijski trgovinski lanci.

djolefrankfurt

pre 10 godina

Ajde ok lidl znam ali za ovaj drugi lanac u nemackoj nikada nisam cuo a niti video.ako lidl bude kao ovde onda ok.ima i marke ima i no name.

Alex

pre 10 godina

Zivim u zemlji gde je Karfur na svakom koraku. Losije je opremljen od nasih marketa i mnogo je skuplji, a kvalitet voca i povrca je kriminalan. Mislim da nece moci da ispuni zahteve nasih kupaca vezano za odnos kvalitet-cena.
(Elektro inzenjer, 16. januar 2014 19:04)
U jeee!
Elektro inzinjer?!
Ma ajde?

slobodn

pre 10 godina

LIDL je puno povoljniji i puno nekvalitetniji , za radnicku klasu i sirotinji , Carrefour je nepovoljniji za novcanik ali mnogo mnogo kvalitetniji .Ponuda NPR jogurata preko 100 vrata

Hogar

pre 10 godina

Vise puta sam komentariso pa hajde jos jednom.Nije poenta ko dolazi nego sta nudi.Dosao je Interex,a nudi Domace pastete,salame,mleko supe...bukvalno dinar gore ili dole u odnosu na konkurenciju.Meni je zelja da vidim bilo Francuski ,Nemacki ili Grcki lanac koji nece imati NIJEDAN domaci proizvod.Svi koji su putovali uverili su se da se mnostvo namirnica u inostranstvu moze naci po upola manjim cenama u odnosu na nase jer objasnite kako se to preprodavcima robe iz Madjarske isplati da plate put,plate carinu,plate zakup tezge ugrade svoju zaradu a opet budu jeftiniji od domacih proizvodjaca!U tom smislu bih voleo da vidim lanac sa ëtnicki" cistim proizvodima .Onda bi videli da litra ulja moze da bude i 68 dinara,kilo secera 68 dinara,prsuta po 600 dinara,pa kome odgovara kvalitet taj ce i kupovati.

A fabrike malo sutra

pre 10 godina

Stanimir iz Babušnice planira da, pored postojećeg, 2015-e otvori još dva dragstora u Leskovcu i Vranju, poveća broj zaposlenih za 200%, a promet za neverovatnih 500%.
Ovo je samo prva razvojna faza Stanimirove kompanije, nakon toga planira širenje na celoj teritoriji Srbije i upošljavanje desetina, pa čak i stotina novih radnika.

Jim Beam

pre 10 godina

Samo neka dolaze, ne može da škodi. Sada kada uporedim cene na www.cenoteka.rs sa okolnim zemljama kada odem tamo vidim da nas ovi naši lanci deru opasno. Lild, Karfur i još jedan veliki igrač i da vidiš kako cene idu na dole. Konkurencija je majka.

Deki

pre 10 godina

Letos u Grckoj pazarili u Lidlu do 25 - 30€ puna kolica, sto pica sto ica,najskuplji sir bio italijanski parmezan 500gr za 3.35€ ...!
(Ja...., 16. januar 2014 17:44)

Italijanski parmezan za 6,7€ kilo?!
Dajte ljudi, uozbiljite se, to nit je parmezan nit je videlo Italiju makar na karti!!
Nego voli nas covek da kupi smece, samo nek je jeftino
Jeste da ni kod nas ne valja, i da je skupo, ali ono sto kupujem u Grckoj u Lidlu nikako nije ono sto bih kupovao ovde uz izuzetak par stvari. Samo nam u poredjenju sa cenama u lokalnim "supermarketima" sve ispada dosta jeftinije, pa ubedjujemo sebe da je jeftinije nego sto je kod nas

Elektro inzenjer

pre 10 godina

Zivim u zemlji gde je Karfur na svakom koraku. Losije je opremljen od nasih marketa i mnogo je skuplji, a kvalitet voca i povrca je kriminalan. Mislim da nece moci da ispuni zahteve nasih kupaca vezano za odnos kvalitet-cena.

zoran1965

pre 10 godina

ko moze sebi da dopusti, da ode u drugi deo grada kolima i da se vrati i da mu se isplati i ustedi ?
koliko treba da se potrosi novaca ?
o kojoj kolicini potrosenih para pricamo ?

Ja....

pre 10 godina

Supeeeeer....samo kad ne bi radili po nasim zakonima! Ovako, nastavicu i dalje put Segedina, ili Soluna svakako za zimske i letnje rasprodaje garderobe jer tada za 3 do 5€ po komadu mogu da se lepo i kvalitetno obucem! Prosle nedelje pazarila zimsku jaknu za 19€ (sergio techini) u Segedinu a kod nas sa sve do 70% popusta nemas slicno ispod 50-70%! Pa kad jos vidim da je bila 13.000 dindzi treba da se radujem,sta li?! Letos u Grckoj pazarili u Lidlu do 25 - 30€ puna kolica, sto pica sto ica,najskuplji sir bio italijanski parmezan 500gr za 3.35€ - pa kad se setim koliko kosta nas pivnicki i kojekakav kackavalj koji se ubudjavi u frizideru za sedam dana...nasi lanci deru a robne marke im nikakve sem ovog sada deleza ali i to je nama preskupo jer su nam najmanje plate u regionu...tako da sumnjam da cemo se mi ovde od bilo koga ovajditi! Ali na srecu nije segedin bogu iza nogu...!

slobodn

pre 10 godina

Odlicene radnje,ponuda vanseriska ,uredno cisto, sa velikom popustima,ali za pojam Srbije , izuzetno skupo .
Primera radi u jedno zemlji jedan porozid u Lidlu kosta 10 evra u Carrefour isti prozivod 15 evra.Rastojenje izmedju prodavnica 150 metara .Vece guzve u na zapadu uvek su ispred Lidla ,Carrefour je za platezno sposobnije .

anti

pre 10 godina

letos ja u jednom poznatom evropskom gradu, cene su uglavnom nešto više nego u beogradu, uđem u karfur i napunim dvoja kolica stvari za 20 dana koliko sam planirao da provedem tamo. računajući cene u beogradu, spremim se da će me račun izaći oko 150 eura. kad kasirka kaže 80. ja mislio da nije sve otkucala, ali ne, to je bila ukupna cena.

qwerty

pre 10 godina

Ljudi treba da shvate da nije problem u cena vec u platama.
Cena ne moze da ide dole koliko plata moze da ide gore, prosto i jednostavno.
Zato se trudite da imate sto vece plate, da radite i stvarate, a to ne moze bez ucenja novih stvari i obrazovanje, jednostavno ne moze i naravno sto vishe proizvodnje, proizvodnje, proizvodnje itd.
Pa kad mi budemo imali vece plate itekako ce se oni utrkivati da prodaju robu kod nas pa ce itekako da spustaju cene da bi opstali na trzistu gde ima konkurencije.
E sad, stvar u svemu tome je ta shto nam onda vise nece biti interesantni stranci da kupujemo hranu od njih jer cemo mi imati sta da prodajemo po konkurentskim cenama pa ce oni kupovati od nas.
A nas tu hvata takva panika na pomisao od toga da nam je lakse da oni nas jashu ceo zivot nego da mi njih jashemo jednog dana.
Ne zato shto ne mozemo, nego zato shto necemo
E sad problem je sto malo ljudi veruje da je to moguce a zapravo jeste, i to vrlo lako, samo mora da se sljaka jedno 20 godina a pametno da se troshi.

3-4 puta vise

pre 10 godina

U Srbiji treba otvarati lance narodnih kuhinja i klinika za lecenje alkoholizma, narkomanije i lopovluka/korupcije. I ludnice i zatvore, ali da to ne budu fransize vec megakompleksi

itd

pre 10 godina

Samo bacite pogled na cene u bugarskom Carrefour-u, imate sajt na internetu. Cene naravno nize nego kod bilo kod trgovinckog lanca u Srbiji. Imate i online katalog Lidl-a u Bugarskoj. Ako budu ovakve cene i kod nas, onda je u redu, a ako nabiju marze, kao sto je uradio Delhaize, Metro... onda dzabe dolaze.

Cepac dlake

pre 10 godina

Dobro je da dolaze novi lanci na tržište maloprodaje u Srbiji, ali ja u ovom tekstu vidim nekoliko problema, bolje rečeno dilema i bojazni. Prvi je ovaj znak pitanja u naslovu tj. da li Carrefour zaista dolazi ili "dolazi" onako kako je došla Ikea, Cora ili Opel u Kragujevcu. Drugi problem, ulaze preko firme iz Bugarske. Ukoliko me sećanje dobro služi, Bricolage je takođe na srpsko tržište ušao preko Bugarske i onda ste u ponudi imali puno nekvalitetne bugarske robe, a cene nisu bile povoljne. Plašim se da se slično ne dogodi i sa Carrefour-om. I još jedna stvar, Carrefour ovde dolazi preko Marinopulosa koji je u Srbiju već doveo GAP i Marks&Spencer. Nisu se baš proslavili sa cenama i ponudom u ovim prodajnim objektima. Ali ok, nije sve negativno, konkurencija jača pa neka kupac odluči gde će ostaviti svoje teško zarađene pare. Biću zadovoljan kada u Srbiji vidim i Lidl, Leclerc, Aldi, Spar, Tesco i slične, ali i jake DIS markete, Univerexport i još poneki domaći lanac.

Timok

pre 10 godina

Samo napred sve sto postoji pravite u BG i NS...Beograd i Novi Sad su Srbija - ostatak Srbije je nebitan...Ionako cemo jednog dana svi de ase preselimo u ova dva grada...

davor

pre 10 godina

Italijanski parmezan za 6,7€ kilo?!
Dajte ljudi, uozbiljite se, to nit je parmezan nit je videlo Italiju makar na karti!!
(Deki, 16. januar 2014 18:32)
Deki nisam siguran šta je to ali talijanski parmezan nije
Ja sam iz Splita i za kupit parmezan i mozzarelu odlazim trajektom u anconu i odmah u ulazu u stari grad iz luke u trgovini sira i delikatesa
kupujem godišnjak od 9-10 eura kg cijene su malo veče nego ovdje
http://www.clal.it/?section=conf_parmigiano
to je naravno cijena na kolute
pošto je 2-3-godišnjak skup od parmigana kupujem gran padano ali cijena je oko 12 eura

Siri znacaj

pre 10 godina

Cak i nije bitno da li bi dolazak Karfura i drugih lanaca u Srbiju "skinuo" cene i marze. Bitno je da bi pokazao da se u Srbiju uopste isplati doci!

libe

pre 10 godina

Bio sam letos u Solunu u prodavnici,sve salate tipa ruska,francuska i pregrst drugih pakovanih koje su kod nas 200-300din,tamo su 1E...

Ja,,,

pre 10 godina

Ja...
parmezan koji pominjete je zaštićenog porekla i taj jeste toliko, ali parmezana raznog imate svugde po Evropi,pa naravno i u Italiji i za 3evra,a da ne pominjem bilo koji ovčiji ili koziji sir...guglajte, a ja vam navodim prvi sajt koji je iskočio sa mlečnim produktima pa uporedite... http://www.gourmondo.de/g/category/NN1C0000/Kaese-Butter-Milch.jsf

Prosečan građanin bilo koje zemlje kupuje hranu prosečnog kvaliteta i to,tvrdim kao mnogi koji putuju pa vide,daleko pristupačnije po cenama nego što je kod nas,pa i kod vas u HR(redovno poslom dolazim u ZG).Kao što retki jedu njegušku pršutu,školjke sen žak,kavijar,belgijsku čokoladu i koješta tako i parmezan koji pominjete...ali, npr.,kulen,tunjevinu,milka čokoladu ne bih da plaćam u svojoj zemlji duplo za lošiji kvalitet!
o tome je reč!
a svi ovi lanci su prosečni i kao takvi nude sasvim zadovoljavajuću robu za zadovoljavajuće cene!
Onaj ko ima para na pretek taj kupuje u delikatesnim radnjama...!

Jabučilo Rodriguez

pre 10 godina

Vratite ponovo "Pekabetu", osnujte novi "C-market", pogidnite "Višnjicu"... Dosta nam je više ovih što nikako ne smanjuju cene, ali gramaže, kvalitet, rokove trajanja itekako...
Dok god ste naivni da je ijednom strancu išta bitno sem da zaradi na vama po vaku cenu, dotle ćete nastavljti da kao omamljeni jedva čekate "Idee", "Deleze", "Tempa", "Tesac" i sl. hiperprevarante.

Dundjer

pre 10 godina

CITAT:
"Zivim u zemlji gde je Karfur na svakom koraku. Losije je opremljen od nasih marketa i mnogo je skuplji, a kvalitet voca i povrca je kriminalan. Mislim da nece moci da ispuni zahteve nasih kupaca vezano za odnos kvalitet-cena.
(Elektro inzenjer, 16. januar 2014 19:04)"

Slazem se s Vama 100%. Kao da sam ja pisao. Nenormalno su skupi, skuplji od svih ostalih prodajnih lanaca. Povrce je odvratno. Jedini kriterijum za prodaju povrca u Kerfuru je da moze da stoji sto duze (citaj GMO). Meso stize uglavnom sa Novog Zelanda i iz Australije (citaj: puno vode i kljukano hormonima rasta), nema ukus i ispusta toliko vode pri pecenju, da to nije normalno.

EU Citizen

pre 10 godina

Karfur je treš, loša usluga, nepismen, slabo plaćen personal i ne previše dobar izbor, ali ima jednu veliku prednost za tržišta poput Srbije gde su inostrane delikatese slabo dostupne: obično u asortimanu ima nekoliko stotina francuskih proizvoda, tipa sireva ili umaka, što u Beogradu gde funkcioniše samo par internacionalnih delikatesa a kvalitetne uvozne robe nema mnogo ni po supermarketima može dosta da znači gurmanima :))

marko

pre 10 godina

@itd,

Nece oni doci dzaba, vec se mi dzaba nadamo.
Ali opet neka njih neka dodju, pre ili kasnije ce neko da se unervozi pa ce cene krenuti dole. Za sada smo dobili neke akcije sa njihove strane pa eto neke vajde.

Jelena

pre 10 godina

Deki, bas ja sam htela to da kazem. U Italiji, cak i u Lidlu i udrugim diskontnim lancima, nema parmezana za manje od 15 eura/kg. A Karfur je skuplji od proseka, bar u Italiji. U Grckoj su pozatvarali vise supermarketa od kada je pocela kriza.

sasa

pre 10 godina

U novembru sam blizu Pariza pazario u ovom mega marketu koji je nesto poput Mercatora i prezadovoljan sam. Imalo je prakticno od igle do lokomotive plus butici i lokali, kafei i sve po nizim cenama.Ima dosta popusta na svu vrstu proizvoda od hrane, garderobe, donjeg vesa, kompjuterskih dzidza bidza, parfema. Kada bi jedan takav otvorili kod nas bilo bi super. U Parizu sam pazario najvise u jednom malom Lidlu i bio je dosta jeftiniji za iste proizvode od Franprix-a i Supermarche-a. Kulen, zdenka sir kostaju kao kod nas a salate poput ruske i francuske su duplo jeftinije.

Dragan

pre 10 godina

Nema Karfur od kad su objavili da će penzije za buduće penzionere biti 200 evra. Samo teška štednja, žao mi je, pitanje racionalnosti: potrošnja ili finansijska sigurnost u starosti.

Jelena

pre 10 godina

"parmezan koji pominjete je zaštićenog porekla i taj jeste toliko, ali parmezana raznog imate svugde po Evropi,pa naravno i u Italiji i za 3evra"
Ovo je potpuno besmisleno! Vise od 20 godina zivim u Italiji i NAJJEFTINIJI parmezan kojisma ikada videla bioje onaj koji su pre 2 godine, posle zemljotresa, prodavali proizvodjaci DIREKTNO, radilo se o polomljenim kolutovima i cena je bila 6 EUR/kg plus slanje.SAV parmezan je zasticenog porekla, a to o cemu ti pricas nit' je parmezan nit' ima ikakve veze s njim. To je kao kad kazes "kackavalj", a podrazumevas bilo kakav sir, ukljucujuci i onaj biljnog porekla! Za 3 eura u Italiji jedva da moze rikota da se nadje.

qwak

pre 10 godina

ponadali smo se kada su namerno ugasene domace banke i otvoreni neki strani hibridi da cemo konacno moci da zbog konkurencije i prisustva banaka koje barem delimicno cini strani kapital imamo konkurenciju i kamate priblizne onima na zapadu.
danas, 10-tak godina kasnije, cini se da su se svi oni lepo dogovorili (mozda i zbog prisustva domaceg kapitala, tj. ulagaca) i da su i dalje pozajmice u ovoj zemlji i dalje medju najnepovoljnijima u evropi.
po analogiji, radovanja oko dolaska stranih trgovinskih lanaca ne bi trebalo da bude, jer ce se oni vec lako i brzo dogovoriti. ko je lud da snizi robu za 10-15-20% ako ce po punoj ceni prodaja biti neznatno manja?

канаринац

pre 10 godina

јеее таман кад ми се заврши смена од 12 радних сати и кад подигнем цркавицу идем у шопинг...

Duca

pre 10 godina

Pohvalno je yto sto ce svaka konkurencija spustiti cene bar malo. Ali ja ne shvatam kakav ce efekat imati otvaranje samo 2 prodavnice na celom trzistu? Dodjite ljudi u Cupriju i Leskovac, nije valjda da biste da prodajete samo luksuznu robu bankarima i strancima na Novom Beogradu? Neozbiljno.

Paris

pre 10 godina

@(slobodn, 16. januar 2014 15:43)

Reci samo gde su ti Marketi carrfour i lidl jedan pored drugog na 150 metara i da je ISTI proizvod 5€ skuplji da de i sam uverim?

Doktor

pre 10 godina

Kerfur je preskup. Ziveo sam na Bliskom istoku. Skupo mesto, a kvalitet... pa, mogu samo da kazem da su poseciniji indijski trgovinski lanci.

mikon

pre 10 godina

(Hogar, 16. januar 2014 18:48)

Nisi shvatio.Potpuno je nebitno poreklo proizvoda,jer cene odredjuju supermarketi.A kod nas oni postavljaju veće marže,porezi su manje-više isti u svim zemljama,i zato su cene veće.Kako je moguće da su naši proizvodi jeftiniji u okruženju u odnosu na naše prodavnice.Jednostano dolazak stranih supermarketa i veća konkurencija nije uticalo na smanjenje cena.

Alex1

pre 10 godina

Ako Delezu ne ide dobro u Srbiji, sumnjam da će Kerfur (Karfur?) doći, jer, kao što je već nekoliko komentatora napisalo, Kerfur nije baš povoljan. Pišem na osnovu iskustva iz Italije i Belgije.

ЛанеБг

pre 10 godina

Вероватно ће и ове продавнице да нам представе као капиталну инвестицију...Не знам зашто се уопште извештава о појави нових трговаца?? Шта имамо ми од тога? Добро, имамо могућност да нам хрвати не држе баш 100% тржишта, него да има и мало конкуренције. Али и поред тога вест је небитна. Требају нам фабрике, а не пиљаре!!