Sreda, 15.01.2014.

22:42

Nikolić 29.1. raspisuje izbore?

Predsednik Nikolić će najverovatnije 29. januara raspisati vanredne parlamentarne izbore, saznaje Politika. Novosti: SNS odluku objavljuje posle Brisela.

Izvor: Beta

Nikoliæ 29.1. raspisuje izbore? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

331 Komentari

Sortiraj po:

Nina

pre 10 godina

Sa ili bez izbora, SNS je najjača strnka u Srbiji, jer vlada po Zakonu i ne laže narod. Jednostavno zar ne, kako to nisu znale demokrate?

Stanko

pre 10 godina

Najbolje za državu je da na ovim izborima pobede naprednjaci, jer oni najviše postavljaju stručne ličnosti koje nemaju stranačku priadnost nekoj stranci. Bez stručnih ljudi država ne može da napreduje, znanje u struci treba da bude najbitnija stavka u zemlji.

Sitnica

pre 10 godina

Stekli su se uslovi za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ne treba više da se čekaju tuđa mišljenja, ako misli Nikolić da ne treba da raspiše, onda neka obavi konsultacije sa svim strankma, pa neka onda konačno donese mišljenje.

Šaptalica

pre 10 godina

Uočavam utisak iščekivanja i sazrevanja u Srpskoj naprednoj stranci, oko zauzimanja većinskog stranačkog stava i donošenja konačnog stava o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Posebno je važna činjenica koje moramo svi biti svesni, da će sa daleko većim udelom u vlasti, Srpskoj naprednoj stranci porasti i odgovornosti. Dakle, ovi izbori su raskrsnica između našeg opstanka kao naroda, ili nestanka.

Larisa

pre 10 godina

Podrška koju SNS uživa najpre treba da na kratko razgali, a onda i da zabrine rukovodstvo SNS. Zabrinutost rukovodstva je neizbežna iz razloga nesklada narodne preke potrebe, pa i opravdanog očekivanja, i sa druge strane objektivnih državnih mogućnosti. Mobilizaciju narodne volje je moguće zadržati na duži rok jedino predanim i poštenim radom i čuvanjem svega narodnog i državnog, što od Vučića i očekujem.

Renis

pre 10 godina

Ako je manji koalicioni partner spreman da na sve načine, pa i preko svog „tastera“, blokira tri milijarde € i druge projekte od kojih zavisi život u Srbiji, da bi se Vučić oslabio, onda zbogom lažnom partnerstvu. Idemo na vanredne izbore. Već unapred znam gubitnika.

Horizonti

pre 10 godina

Kočničari reformi i ozdravljenja Srbije sve se manje skrivaju, a sve više su upadljivi. Imperativ opstanka na vlasti, jača njihovo iracionalno političko delovanje, kojim sebi pričinjavaju duple greške, a da ih ne uočavaju niti sagledavaju. Nemoguća je misija da onaj što je najslabiji u koalicionoj vlasti otežava bitisanje države i vlasti, i to na račun najjačeg u vlasti. Daleko manja šteta će da bude ako predsednik raspiše vanredne parlamentarne izbore, koji bi se održali u što kraćem roku, sa manje sredstava, pompe i glamura.

Crvena žena

pre 10 godina

Došlo je vreme da se Dačić i njegova “pokorna svita” pogledaju između sebe i reše unutarpartijska i programska pitanja. Treba im zato dati, po mojoj proceni, bar 8 godina. U tom periodu ih treba odmoriti od vlasti.

Vivijen

pre 10 godina

Kao pronicljiv političar, Dačić zna da nakon prevremenih izbora neće biti premijer, a moguće ni u Vladi. Očigledno mu prija da bude na premijerskom mestu, ali ne prija Srbiji. Bežanje od teme vanrednih izbora, skretanje sa fokusa i pažnje o njima, Dačić i kadrovi SPS-a ponavljaju kao pesmicu.

Tara

pre 10 godina

Kod političara, a i kod naroda, u prošlim godinama svih naših nedaća i stradanja, akumulirani su pomešani osećaji. Na žalost svih, preko 90% su to osećaji tužnog i siromašnog nevoljnika, otpadnika, bespomoćnog i poniženog intelektualca na birou rada i melanholičnog studenta i đaka, a na prvom mestu obezvređenog radnika i seljaka. „Čaša grijeha“ je prepunjena, a osećaji se dekompresiraju eksplozijom narodnog gneva. Ovakav narod neće trpeti „rat“ političara u narednom periodu. Narod očekuje odgovornost za reči i dela, i to prepoznaje jedino u Vučiću.

Krang

pre 10 godina

Nikolić da raspiše izbore ne časeći ni časa. Srbija je na izdisaju, a koalicione „prišipetlje“ oponiru vladinim akcijama, sabotiraju pravni poredak, trguju poverljivim informacijama i sl. Država je jedna i jedina, i neophodno ju je sačuvati.

Lenka

pre 10 godina

Vagajući razloge za ili protiv vanrednih parlamentarnih izbora, Vučić, na kome je i najveća odgovornost za ovu odluku, ima na umu činjenicu da je predstojeća godina, godina bremenita najvitalnijim državnim pitanjima, pitanjima opstanka srpskog naroda. Opreza nikad naodmet. Mudrost koju Vučić pokazuje posebno mi uliva poverenje i spokoj.

Senat

pre 10 godina

Mnogo toga se promenilo od izbora i rekonstrukcije Vlade do danas. Sada, nikakva nova rekonstrukcija ne bi mogla da bude odraz približnog stanja u biračkom telu, niti se to može “peglati” u ovim okolnostima. Jednostavno izbori su na pragu. Najjačoj stranci - Vlada, premijer… Dakle, SNS-u najviše vlasti, a srazmerno tome i najviše odgovornosti. Tako je to normalno, takva su i pravila.

Sunčevo koplje

pre 10 godina

Samo oklevanje da „overi ono što je zaradio“ u drastičnoj političkoj nadmoći, govori koliko je Vučić odgovoran, skroman i racionalan. Međutim, Dačić i njegovi kadrovi su drugi svet. Dnevna zapovest im je statusno uživanje u lagodnosti, u svojoj narcisoidnosti i samoreklamerstvu. Ta „ekipa“ ne potura leđa teškom bremenu. Sa njima se ostaje grbav. Vučić nema drugog izlaza za spas Srbije osim vanrednim parlamentarnih izbora.

Ktitor

pre 10 godina

Svaka filozofija relativno brzo se uruši i propadne kada njome ovladaju široke narodne mase. Važi isto i za stranačke političke programe. Još najpre se uruše na poltičkoj sceni one partije koje nastanu na poplavnim talasima narodnog nezadovoljstva. Za razliku od mnogih u SNS, Vučić to zna i ima na umu. Izgladneli narod nije moguće i nije lako preko noći “nahraniti i biti milostiv” prema svima podjednako. Najvećoj vladajućoj SNS ipak predlažem vanredne izbore.

Aladin

pre 10 godina

Svidelo se to nekome ili ne, priznali to ili ne, SNS je trenutno u Srbiji najpopularnija stranka i sa najvećim brojem glasača. Građani su svesni da SNS nije uradila sve što je obećala i u rokovima u kojima je obećala, ali primetni su značajni pomaci u promeni nekih stvari u Srbiji. Time su stekli veliku podršku, ali i preuzeli veliki rizik i omogućili mnogima da ih napadaju, osnovano, češće ne.

mika015

pre 10 godina

i najrealnije je raspisati izbore,zadnjih 10 godina demokrate i socijalisti su do guse umesani u kriminal a tajkunima su dozvolili da opljackaju drzavna preduzeca i banke,mnogo koce ovog Vucica koji zeli da sredi ovu jadnu drzavu,tako da treba procistiti ovu politicku scenu

Aleksandar

pre 10 godina

Glasanje možda i raspiše, izbore teško jer jedina dva izbora koji postoje pred građanima Srbije u protekle dve i kusur decenije je - da emigriraju ili ne.

petak13

pre 10 godina

Očekujemo da predsednik Nikolić to uradi 29 januara i time okonča ovu igru datuma oko raspisivanja izbora za novi saziv skupštine Srbije i izbor nove vlade.Sigurno je da Aleksandar Vučić ima nau umu i 25 janura o pristupnu konferenciju koja treba da se desi u Briselu, zatim skupštinu stranke 25.januara kada treba da potvrdi mandat i to je prilika da se možda obelodani da će se ići na izbore a da koji dan kasnije predsednik Nikolić raspiše izbore.Time bi se stavila dačka na jedan period i ušli u novi koji zahteva mnogo više angažovanja , novu vladu odlučniju i spremniju da izvrši korenite ekonomske i političke reforme.

Milorad Bobić

pre 10 godina

Predsednik je tek u pedesetoj diplomirao i to na kontroverznoj ustanovi, kako onda može sada da raspisuje izbore? Zar ne bi trebalo da bude na apsolventskoj ekskurziji?

Aleksandar

pre 10 godina

Pa dokle to tako?!?!?!?
(Srboljub, 16. januar 2014 11:07)

Pa dok svi ne odemo - prvo su terali republike, pa pokrajine, pa sad kad više nema delova teraće i ljude iz Srbije - na kraju će ostati samo oni. No, problem je što ne umeju ništa da rade pa će i oni pocrkati od gladi i na kraju će teritoriju današnje Srbije da naseli neki drugi narod koji malo manje isteruje a malo više sluša disonantna mišljenja.

Čaj od Fećfica

pre 10 godina

Zelo bih iznad svega da u sledecoj vladi ne vidim parazite, lezilebovice i one koji na tudjoj grbaci zive i nikada se nece saginjati. Izbore odmah podrzavam!!!

stranac

pre 10 godina

A ja sam mislio, da će bit tek 29. februara! Da nije g. Nikolić ipak pobrkao mesece? Ipak iza njega je baš prošlo vreme praznika po Julijanskom, Gregorjanskom kalendaru, sve nešto izmešano, a ćovek je inaće mnogo zauzet! Predsednik Srbije, kuvanje rakijice, gradnja crkve u Bajsšćetini, ćitanje govora i još mu ne dadu, da mu se mnogo omakne!:)

samar

pre 10 godina

Mozda i nebi trebalo, ali mislim da je dosao red na ljude koji rade za dobrobit naroda. Svako treba dobiti sansu, ali mislim de je vreme da gradjani Srbije vide ono sto je potrebno, a to je rad nasih funkcionera.

Vedran

pre 10 godina

Sada je najbolja sansa da se na izborima da podrska progresivnim snagama koje su spremne da krenu u ospezne reforme drzave i drustva i da na taj nacin obezbede bolju buducnost gradjanima ove napacene zemlje

Boris

pre 10 godina

Vidna je zelja velikog broja politickih stranaka da na izborima pokusaju da dobiju legitimitet za svoj politicki program i ovi izbori ako nista drugo pokazace volju i spremnost gradjana na neophodne promene sistema vrednosti koje nam sleduju

Golub

pre 10 godina

Izbori su preko potrebni za Srbiju i njene gradjane . Posle izbora ce se stvoriti jasna slika ko zaista treba samo da vodi ovu drzavu , tako da male i sitne partije vise se nace pitati o bitnim stvarima .

SvetozarDG

pre 10 godina

Jedino resenje za nastavak napredka Srbije i puta kojim smo krenuli su parlamentarni izbori. Mislim da je krajnje vreme da se stane na put "poslovima" SPS-ovaca i njihovom bahatom i bezobraznom ponasanju. Ponasaju se kao da nesto od njih zavisi. Meni se Ivica Dacic zgadio kada je dao izjavu da ne zna ko ce biti predsednik ali da je siguran ko ce biti premijer. E sad mogu da mu odgovorim, ja znam ko ce biti premijer i siguran sad ko nikada vise nece biti premijer.

Milentije

pre 10 godina

Narod ceka nestrpljivo izbore, zbog opravdanosti obecanja Srbiju ce da vodi samo jedna stranka, i ta stranka je jedina zasluzna da ima vlast , jel to gradjanima odgovara .

DejanLE

pre 10 godina

@(MILENKO, 16. januar 2014 08:44)

Citajuci tvoj komentar jasno mi je da dolazi direktvno i zemlje koja ima popularni naziv DSlend. Znas, to je ona zemlja u kojoj samo funkcioneri DS-a i njihovi partijski drugovi zive a svi ostali su niza rasa. Iskreno mi je zao sto ces biti jako razocaran posle izbora, a nadam se da ce ih ipak biti, zato sto ces tek tada shvatiti koliko je tvoj komentar besmislen.

JovanJoca

pre 10 godina

Mislim da bi najpamitniji potez predsednika Nikolica bio raspisivanje parlamentarnih izbora. Srbiji je potrebna ozbiljna reforma i u vlasti nema mesta za one koji direktno goce te reforme. Iskljucivo mislim na SPS i Ivicu Dacica. Pored toga, volja naroda se mora postovati.

Sljiva

pre 10 godina

Gradjani bi voleli da budu izbori, i ako su svesni da ce to u tom momentu kostati drzavu, ali ce se zato posle isplatiti kad dodju pravi ljudi na pojedina mesta da dovedu ovu drzavu u pravi red .

makar ko

pre 10 godina

Daj molim te poznajes li ti nekog komunjaru?Pa oni nose skupa odela, skupe satove, a tek cipele...A , naprednjaci skromno nose dzempere , mozda i naocare, ali sigurno nisu napunili svoje dzepove parama tajkuna, jer se protiv istih bore.....

Dzo

pre 10 godina

E neka ih raspisu vise, dosta je politickih prepucavanja. Vreme je da vidimo ledja crvenima. Kad ih pogledate vidite samo raznorazne: Tonceve, Ruzice, Obradovice,... Retko postena sorta ljudi!

Zoran Maletic

pre 10 godina

SNS-SPO-LDP..,do ubedljive pobede!SPS,DS,URS,DSS..,zatim klerofasisti iz Zveri,SRS,1389,svi oni idu u politicku istoriju!!!Ocekujem da koalicija Vucic-Vuk-Ceda osvoji oko 90% glasova,jer danas u Srbiji,bukvalno ne postoji covek koji nije odusevljen onim sto je Vucic postigao!Uz Vukovo dugofgodisnje iskustvo i Cedino postenje i marljivost,ova koalicija ce obezbediti prosperitet svih naroda i narodnosti!Evropa nema alternativu,samo napred,siri dalje..,SVI,SVI,SVI!!!

miroslav

pre 10 godina

E neka ih raspisu vise, dosta je politickih prepucavanja. Vreme je da vidimo ledja crvenima. Kad ih pogledate vidite samo raznorazne: Tonceve, Ruzice, Obradovice,... Retko postena sorta ljudi!
(Dzo, 16. januar 2014 12:05)
Pa ti ne znas!?Ili si jos samo jedan u nizu ispranih mozgova,ccccccc.Komunjare se danas ne zovu komunistima..,postali su naprednjaci,spoovci,demokrate,socijalisti,liberali..,ime i odela su promenili ali su ostali iste bitange.Koji si ti od njih?

politikolog

pre 10 godina

Pa i bio je red vise da budu izbori. SPS je nefunkcionalan partner SNS, postali su pravi zabijaci noza u ledja. Prvo su to uradili SRS, pa DS, sada to rade SNS. Neka lepo budu izbori i onda SNS sa manjinama i/ili mozda jos nekim lepo da ima vlast.
Mozda ce tada i opozicija da se unormali, mada se kod nas nikad ne zna. Jedno je samo sigurno imacemo normalnog premijera, najverovatnije vucica, a ne pevaca miljacki..

Sofija

pre 10 godina

Raspišite izbore, samo raspišite, da vam kažemo šta mislimo o duplim računima za gas i struju početkom ovog meseca, a potrošnja svega toga je ista! Nismo blesavi!

bogatim se, može mi se

pre 10 godina

nenormalni ljudi u nenormalna vremena rade nenormalne stvari.
koji 'bitan' razlog navodi nikolić za rspisivanje izbora u državi u kojoj se samo bira i rekonstruiše a ništa suštinski ne menja? veći komoditet za njegovu lenju i nesposobnu bivšu partiju?
da može dinastija da se i dalje bogati neviđenom brzinom, svakako.

Reseno je sve

pre 10 godina

Odavno sam ja pricao nemojte Vucicu vladu sa Dacicem. Sada Vucica podrzava najveci broj ljudi i veruje mu, zato treba raspisati izbore i ocistiti vladu od losihkoji ne zele dobro narodu.

Simmonna

pre 10 godina

Naravno da je najbolje, u svakom slucaju, da za svaku nedoumicu pitati narod za misljenje. Izbori mozda nisu ekonomicno resenje ali su uvek najbolje resenje. I ovoga puta ce se pokazati da su izbori najbolje moguce resenje za Srbiju.

Srboljub

pre 10 godina

"To što ti hoćeš da ideš odavde,pa krenite već jednom u tu vašu Austriju.Do sada si glasao za žuće pa sada kada vidiš da od njih nema ništa, ti ko fol si razočaran svima ideš da živiš u Austriji.Glasajući za žuće ti si i glasao za neprijatelje ove države i ovog naroda.U Austriju jednu od najvećih srbomrzaca idi samo i ne vraćaj se više nikada,takav nam šljam ne treba.
(NACIONALISTA, 16. januar 2014 09:51)"

Da li su vam otvorene oči, uši, grlo, nos?
Ja razumem čoveka kojem pada na pamet da napusti svoju državu i potraži bolji život negde drugde. To nema više veze sa ljubavlju prema svojoj državi i narodu.
Morate da razumete da je ljudima dosta, jer preko 20 godina tonemo. Ovo nema veze ni sa žutima, ni crvenima, ni ovima kojima sada ne znam boju. Nismo im dodelili ili nisam obavešten, oprostite što ne pratim. To ima veze sa svima koji vode ovu državu preko 20 godina, svima zajedno, jer svi su učestvovali u vlasti redom.
I, na kraju, umete li da ponudite išta drugo osim: "idi izdajniče", "takvi nam ne trebaju" i sličnih visokoumnih misli? Pa dokle to tako?!?!?!?

gole

pre 10 godina

Mislim da je vreme da se dileme u svim gradovima i opstinama u kojima jos postoje rese i da i da temosnji građani dobiju vlast koja će biti u njihovoj službi, a tome u prilog ide i ova odluka koja predsednika republike koju će nadam se doneti

umesto veronauke

pre 10 godina

MESA SELIMOVIC :
"Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako mogu izlječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć... Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće."

Denishenko

pre 10 godina

@Pedja

Zaposlili su sve svoje clanove? Zaposlili su 400 000 ljudi? :)
Ne razumem agrumente vezane za stranacko zaposljavanje ... Vucic postavlja ne stranacke ljude na ministarska mesta, privremeno vece, direktorke javnih preduzeca. Ne znam sta je jos potrebno... Da na stranacka licnost bude premijer?

maslina

pre 10 godina

Izbori , pa da ministarstvo zdravlja krene sa boljom organizacijom rada zdravstvenih ustanova. SPS nista nije uradio pozitivno za to ministarstvo!

Guliver

pre 10 godina

Ako hocete da drzava krene napokon napred i da se radi bez ometanja i cuvanja pojedinih ljudi i oprianja hapsenju, oda raspisujte vanredne izbore.

Glavni arhivator

pre 10 godina

Nadam se da je ova vest tacna i da ce Nikolic stvarno raspisati vanredne izbore jer bi to bila mogucnost da se Srbija konacno oslobodi SPS-a, ocigledno je da su oni najveca prepreka i kocnica napretku nase drzave, osim toga mislim da je krajnje vreme da na mesto premijera dodje Aleksandar Vucic koji je svojim radom pokazao da je jedini koji zasluzuje tu poziciju.

Doqle

pre 10 godina

22 godine od početka rata, još gledamo lica iz '90-ih.

Nadam se da će 2014. crveno-crna osovina (SPS-SNS-Vulin) početi da propada.
 

Gegula

pre 10 godina

Treba ici hitno na izbore da se otkacimo najvece kocnice Ivice i negovih partijskih strucnjaka. I nastavimo punom brzinom da reformisemo i modernizujemo Srbiju.

Despot

pre 10 godina

Krajnje je vreme da Vucic poslusa glas naroda i svojih najblizih partijskih kolega i krene sto hitnije u nove prevremene parlamentarne izbore. I da posle njih jos energicnije nastavi zapocete reforme.

jaran

pre 10 godina

Budimo realni, obecanja ce se resetovati, mislim na one milione miliardi, fabrike, radna mesta itd itd, samo sto sada necu glasati za sns!

sanjam

pre 10 godina

To je najbolja odluka koju Nikolic moze sada da donese. Izbori sto pre, da bi ova zemlja mogla da napreduje u pravom smislu, a ne na neki pokusavaju, a neki osporavaju reforme.

spremnost

pre 10 godina

Izbori su jedino realno resenje trenutno, jer se vidi da osyali u vladi nece da menjaju lose ljude i neradnike, na to je spreman samo Vucic a to nije dovoljno, ne moze smao on da se lomi i radi za ovu zmelju a drugi da sede i pri tom imaju plate tolike.Nikolicu raspisuj izbore.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

nema leba ali igara

pre 10 godina

Pa da, narod više ne veruje najavama, vreme je da se izmisli nova zabava koja će snsu produžiti opstanak na vlasti.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

Spasoje

pre 10 godina

Jedino kome trenutno odgovaraju prevremeni izbori, su naprednjaci. Oni ce jedini izaci kao pobednici i moci sa vecim procentom da ucestvuju u vlasti.

Grcanski Despot

pre 10 godina

Razumem Vucicevu opreznost zbog izbora. Mnogo ce novca biti ulozeno protiv SNS-e. Ali ima nesto sto su prenebregli, narod, a on je u ovom slucaju na strani iskrenog borca protiv kriminala i korupcije, jer je shavtio da se zmiji treba odseci glava jednom za svaga.

Darko 88

pre 10 godina

Ovo je najbolje rešenje, jer sadašnja Vlada sa SPS-om na čelu ne funkcioniše kako treba i nema podršku građana. Posle izbora stvari će doći na svoje mesto i SNS će imati mesto premijera koje mu i pripada.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

Robespjer

pre 10 godina

Izbori su neophodni. Sve više ima nesuglasica izmedju SNS-a i SPS-a. Takodje više ne mogu da slušam onog Radulovića, izbori pa da Vučić vrati Dinkića u vladu.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

deNiro

pre 10 godina

Zabole me za izbore.Gomila partijskih aparatčilka ovde izjavljuje ljubav ili mržnju prema svojima ili suprotnom taboru.25 godina evo već,izbori služe kao paravan za Kurtu ili Murtu.Ova Srbija je OPLJAČKANA do Biblijskih razmera,svedena na koloniju kojoj dotiraju budžet,odredjuju pravila,donose zakone...Od pokojnog Miloževića i Dačića,preko Djindjića i Koštunice,do Tadića i Vučića,svi su ako ne direktni učesnici,onda sigurno saučesnici u pljački i nacionalnom i moralnom posrnuću Srbije.Danas prvih deset minuta dnevnika počinje sa Vučićem i Dačićem kao u Slobino vreme.Ovde je sve farsa,od hapšenja koje je selektivno do stupidnih izjava nekompetentnih ministara(Baćević).Toliku snishodljivost prema PPV-u moj stomak ne može da podnese.Jedan čovek ne može da zameni SISTEM.KiM se prodaje,julovac Vulin brani nacionalne interese,virtuelna ulaganja u ekonomiju,frljanje sa ciframa,diktatura u najavi,niko ne sme da objavi da se PPV oženio,skidaju se emisije sa radija...Izbori?Hvala ne.Gutao sam Slobin suzavac,verovao Voji i Djindjiću.Zato dame i gospodo,sem ako niste partijski poslušnici zaposleni u nekom JP,pamet u glavu.

Beograd

pre 10 godina

Dobra ideja. Nema Velje,Palme,Tonceva,Karica,Risticevica,Krkobabica i dr pijavica sa ucenjivackim kapacitetom.To bi bila reformska i socijalno odgovorna vlada koja bi sa akcentom na ekonomiju prosvetu,zdravstvo,poljoprivredu i kulturu uvela Srbiju u EU. A reformom policije sistemski resila borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Ravijojla

pre 10 godina

Nadam se da je gradjanima sada jasno koliko im je do sada zla nanela demokratska stranka i da ce dobro razmisliti i glasati za promene na bolje i u Srbiji i gradu Beogradu.

Ilija74

pre 10 godina

Nadam se da ce predsednik Nikolic ipak prelomiti i raspisati parlamentarne izbore. Volja gradjana se mora postovati a vecina je za izbore. Mislim da je vreme za ozbiljne promene na politickoj sceni Srbije i pojedinci koji su bez ikakvog povoda puni sebe da se postave na mesto koje im pripada.

BjankaLinz

pre 10 godina

Izabrali smo dobar put, put reformi, izabrali smo SNS koji to moze da uradi, biramo i izbore jer su nacin da oni koji mogu da sprovedu reforme, sprovedu ih brzo, efikasno i NEusporavani u tome od strane koalicione vladajuce stranke i NEosporavani za ono sto cine za dobrobit Srbije da zaista to i cine na najbolji i najposteniji nacin

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

navika

pre 10 godina

Nekada sam se oko izbora nervirao, a sada , kad cujem kako razmisljaju Ministri SPS, ne mogu da iscekam odluku o parlamentarnim, jer u vladi nije mesto takvima. Samo odlucno u borbi protiv kriminala...Vratite ugled ovoj zemlji..Podrska Aleksandru Vucicu

dulek

pre 10 godina

Nadam se da ce konacno male stranke izaci iz skupstine i da nece vise moci da ucenjuju. A jos se vise nadam da ce socijalisti biti medju njima.

malina

pre 10 godina

Parlamentarni izbori, jer narod vise veruje SNS, i to ne bez razloga. Ako u vladi neko radi , a neko drema , onaj sto drema nek ide kuci...

navika

pre 10 godina

Nekada sam se oko izbora nervirao, a sada , kad cujem kako razmisljaju Ministri SPS, ne mogu da iscekam odluku o parlamentarnim, jer u vladi nije mesto takvima. Samo odlucno u borbi protiv kriminala...Vratite ugled ovoj zemlji..Podrska Aleksandru Vucicu

crni domino

pre 10 godina

Ti da si pametan pa da raspises i Predsednicke izbore!
Sta kazes, neces, usladilo se i tebi i Dragici, zidas crkvu, sinu si kupio dzip od 200.000€, ulebio si nepismenog profesora i ostalu bulumentu...
Jadni smo mi sa vama i vasim blentama koje vas podrzavaju i od slepila ne vide sta sve ne radite...
Samo se zaduzujte...

marija

pre 10 godina

Vanredni parlamentarni izbori treba da se odrze, jer na taj nacin se se iskristalisati odnos politickih snaga u Srbiji i sve nedoumice koje nas sada tiste bice jasne.

lenkaT

pre 10 godina

iscekujem s nestrpljenjem da se to desi, a objediniti ih s izborima u Beogradu je najbolje i najjeftinije resenje,a i rezultati i u prestonici i Srbiji po svim istrazivanjima govore da se najvise pobedi moze nadati SNS.

IvyB

pre 10 godina

Nadam se da ce tako biti. Srbiji treba efikasno sprovodjenje reformi, a izbori su nacin da SNS, kao najspremniji za to, pobedom i formiranjem vlasti bez koalicionih partnera to i ucine.

Doca

pre 10 godina

Očigledno je da su pojedine stranke izgubile podršku u narodu dok su druge uveliko povećale istu. To sve treba da se iskaže kroz izbore i da se ispoštuje volja većine. Tom prilikom SNS bi sigurno dobila najviše, što i zaslužuje kao zamajac u čitavoj Vladi i kao stranka koja je najviše spremna i sposobna da iznese uspešno sve što je neophodno u Srbiji da postanemo uređena i jaka Država.

gojko peRU

pre 10 godina

Zajedno sa izborima u Beogradu odrzati i republicke bilo bi najjeftinije sigurno, najbolje moguce sto se tice daljeg kretanja Srbije ka boljoj buducnosti i jedino resenje da se reforme sprovedu valjano po zavrsetku izbora s rezultatom koji svi ocekujemo, jer je jedini i moguc- apsolutna pobeda SNS-a

Pedja

pre 10 godina

Jedno od predizbornih obećanja je bilo da nema partijskog zapošljavanja a onda su zaposlili SVE svoje članove a za direktore javnih preduzeća da ne govorim. Odvratni su kao i svi pre njih. Dok se narod ne osvesti i ne shvati da je motka je iz raja izašla neće nam biti bolje.

Језичара

pre 10 godina

Одлука о изборима је можда на најбољи начин показатељ одговорности према држави и према народу, јер би они били велики трошак како нова, тако и времена. Као дан је јасно да би на евентуалним изборима Вучић и СНС однели апсолутну победу и тиме преузели и апсолутну одговорност за догађаје у држави, али у овом случају одлука мора бити поткрешљена чврстим доказима да ли би или не ти избори били бољи за народ и државу у целини.

dokle vise

pre 10 godina

Dokle ce vise ovi politicki cirkuzanti da se bave sobom, svojim foteljama.Gladni vlasti, moci a nesposobni svi redom za medalju.
Ali nisu oni krivi, kriv je narod koji svaki dan sve gore zivi i daje im bezrezervnu podrsku svojim glasovima da lece sebe, sujetu a od nas prave kompletne majmune.
Citava Srbija je postala cista psihijatrija i nista vise.

Аналитичар

pre 10 godina

Један основни је тај што је коначно дошло време да у Србији да неко ко има услове за тако нешто преузме потпуну одговорност за дешавања у друштву јер само тако се може имати чиста ситуација у погледу одговорности за обећања и постигнуте резултате, односно њихов изостанак. Што би рекао наш народ ком опанци, ком обојци.

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Alo narode kakvi izbori, sa kojim ljudima, svi se dvadeset godina vrte u krug, šta su nam uradili za sve ove godine, mi siromašni ko crkveni miševi a svi oni milioneri, bogati, obezbedili i pokoljenja, bacaju koske narodu da isteramo oči i da budemo klimoglavci.Zbijmo redove i kaznimo ih, ukoliko i dalje trpimo loše nam se piše.Tražimo promenu ustava da glasamo za pojedince, a ne oni da nam poturaju njihove poslušnike i ljude željne vlasti, ljude sa sumnjivom proslošću, ljude koji imaju svakog od svakoga u šakama, ljude koji ucenjuju jedni druge i tako plivaju godinama.Vreme je da se oglasimo i stavimo im do znanja da tako više nemože, tumbaju se dve godine i naredne dve će biti isto, a našoj deci ode život, misli narode o tome.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

najrealnije

pre 10 godina

Ja mislim da se ovi sludjeni glasaci naprednjaka vise raduju pobedi na izborima, ako je bude, nego da imaju platu 1000e. Kao da je ovo fudbal,pa da Zvezda pobedi Partizana ili obrnuto. A sami su svesni da ovo ne valja,da nema perspektive,da je sve laz,da nema nijedna investicija,da sve nestaje,ruinira se. Zaista jedan svetski kongres psihijatara u trajanju od 10 dana da se pod hitno odrzi u Beogradu i donesu zaključci o stanju mozdane mase naroda. Istovremeno zasto izbori posle godinu dana i rekonstrukcije i kako kazu PPV i PREMIJER najuspesnije Vlade u istoriji SRBIJE. Necuveno i zalosno.

Kobalt

pre 10 godina

Da vlada prividno funkcionise, videlo se juce. Uzalud Dacic pokusava da spusti loptu, previse losih stvari isplivava iz SPS-a. Izbora ce biti, to je sigurno, narod se pita a ne neka Angela, kakav bi inace scenario voleli da vide vodje i simpatizeri raspalog DS-a. Izori 16. mart, glas za SNS, sut karta za neradnike i lopove i to je to!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

milan

pre 10 godina

Mislim da bi i uvazeni nam gospodin predsednik trebao da stavi na proveru svoju popularnost u narodu, smatram da bi dobio 70% podrske od ovog napacenog naroda. Bio bi red da i on stavi na proveru svoj mandat i tako potvrdi poverenje koje uziva u narodu. Podrska Aci za odluku koju ce doneti pa ma kakva ona bila.

Viola DJ

pre 10 godina

zaista smatram da je u intersu Srbije da se reforme sprovode efikasno i bez "kocenja", a vanredni parlamentarni izbori bi omogucili onima koji mogu i koji hoce da to tako i bude sprovedeno. Objedinjeni sa izborima u Beogradu, kostace manje, a doneti mogucnost velikih pomaka. Ja jesam za izbore.

X 84R

pre 10 godina

Mislim da je i vreme da se jednom konačno završi sa daljim natezanjem sa socijalistima.Oni jedno rade drugo pričaju,vidim da se još ne mogu da oslobode balasta prošlosti,a izgleda i ne pokušavaju baš nešto.

Bozidar

pre 10 godina

Koliko god neki govorili da nam izbori trenutno nisu potrebni, ja mislim suprotno. Izbori su nam prekok potrebni jes u trenutnoj vlasti postoje ljudi kojima jednostavno ne odgovara put razvoja Srbije i koji zele da nas vrate u period partijskog razvoja. Gradjani Srbije treba da pokazu kojoj politickoj partiji najvise veruju i da stanemo sa losom navikom da male politicke partije bez ikakvog osnova kroje sudbinu svima nama.

NACIONALISTA

pre 10 godina

(Građanin, 15. januar 2014 23:02)
To što ti hoćeš da ideš odavde,pa krenite već jednom u tu vašu Austriju.Do sada si glasao za žuće pa sada kada vidiš da od njih nema ništa, ti ko fol si razočaran svima ideš da živiš u Austriji.Glasajući za žuće ti si i glasao za neprijatelje ove države i ovog naroda.U Austriju jednu od najvećih srbomrzaca idi samo i ne vraćaj se više nikada,takav nam šljam ne treba.

Neobmanjeni

pre 10 godina

Moze izbori ali bez predizborne kampanje! Posto se politicka scena vrti u krug 20-25 godina, sve se o svakom zna i nema potrebe da se trosi golem novac na politicke kampanje. Ko zivi u Srbiji zna kako se zivi, a ko je pobegao iz nje zna zasto je pobegao i ne trebaju mu nikakvi mitinzi i tribine da ga neko laze i obmanjuje

Prle

pre 10 godina

Procitah na kraju da bi bila mozda formirana vlada bez SNS-a.Nasmejah se slatko,a kako mislite da se to desi gde sns ima 43 -45% poveverenje gradjana.Znam da bi to neki voleli ali prosto to je u domenu naucne fantastike.
(Poslednji Don, 16. januar 2014 08:27)

Kako niste naučili do sada? Ako se napravi nova vlada bez SNS-a, onda će 85% od SNS-ovih pr(e)ocenjenih 45%, u roku od dva meseca, da preleti na vladajuću stranu, i SNS će imati svojih realnih 8% biračkog tela. Nemojte da potcenjujete inteligenciju svog naroda. Zna on gde su pare, poslovi i privilegije.

dankaR

pre 10 godina

Izbori su pravo resenje da se SNS otarasi uljeza SPS-a jer je evidentno kolika su kocnica u mnogim istragama i sprovodjenja reformi.Narod neka odluci,napokon da max. poverenje naprednjacima.

Worgen

pre 10 godina

Toliko dugo se već priča o tome i krajnje je vreme da bude izbora! Tako će se konačno ućutkati sadašnja tobožnja opozicija. Do juče su bili na vlasti i ništa pametno nisu uradili, a sada su im puna usta kako sadašnja vlast ne radi dobro!!!

UrosTR

pre 10 godina

Izbori su neminovni i moraju se raspitati. Iskreno cu biti jako razocaran ako se ne poslusa volja gradjana. Ako jedna partija ima ogromnu podrsku vecine gradjana to mora da potvrdi i na izborima, ne zbog demonstracije moci vec zato sto samostalno na vlasti nece imati mogucnosti da ih ucenjuje stranka koja realno nema prava na to. Nadam se da ce parlamentarnih izbora ipak biti.

djokica

pre 10 godina

Vidi, vidi, omladina sns-a ala bot club tipkaj dok prsti ne odpadnu, probudila se malo ranije danas.
Od 8.37, pocinje lavina komentara, plusica i minusica po direktivi, sve iz iste kancelarije.
Jadno i providno.

Dragutin

pre 10 godina

@(danaa, 16. januar 2014 08:40)

Moram da se nadovezem na tvoj komentar. Izjava g-dina Ruzica pokazuje kolika je sprega kriminalnog miljea i "gospode" iz SPS-a. Oni su u svim upravnim odborima gde su ogromne pare u pitanju. Mislim da su oni u svim "kombinacijama". Gde su pare, tu su prijatelji kada su SPS-ovci u pitanju.

fifi

pre 10 godina

Danas na političkoj sceni postoje mnoge stranke kojetraži izbore. I logično ih je održati. A već imamo prilike zajedno sa beogradskim. Ti izbori bi jedne poslali niz vodu dok druge na opozicionim klupama.

Marko

pre 10 godina

Slaganje u vladi postoji očigledno, svi podržavaju politiku koja se donese. Ali nisu svi podjednako angažovani i ne rade dovoljno efikasno svoje poslove. Zato smatram kad se desi da samo jedna stranka vuče, a svi ostali samo to podržavaju, vreme je za nove izbore, pa oni koji stvarno rade, sposobni su da učine i nešto više, treba da i imaju više vlasti.

нисам мастер али нисам ни овца

pre 10 godina

Колико је мени познато, не може председник државе да расписује изборе зато што му се тако ћефнуло, већ је потребно да пре тога скупштина изгласа неповерење влади или да председник владе да оставку.

NeboSAR

pre 10 godina

Samo novim izborima i biranjem Vlade, koja ce po svemu sudeci brojati mnogo veci broj poslanika SNS-a (nadam se dovoljan za samostalno formiranje Vlade), ce se uci u sprovodjenje preko potrebnih reformi. Za dobrobit Srbije je sada raspisati izbore i iz Vlade se resiti pojedinaca koji nisu raspolozeni, ili pak sposobni za dela koje treba ciniti u najskorije vreme, a za bolju buducnost Srbije.

ribetina

pre 10 godina

Najpogodniji trenutak za republičke,lokalne, a možda i za predsedničke izbore. Svu kampanju su već odradili ljudi iz DS. SNS sigurno pobeđuje.

Marko Nikolic

pre 10 godina

Kad su u pitanju izbori u Beogradu i izlazak trecine Srbije na biracka mesta, treba raspisati i parlamentarne pa neka izadje i ostatak gradjana i iskaze svoju volju. I ova vlada je dosta uradila, mada najvise zahvaljujuci vicepremijeru a posle vanrednih izbora ako se raspisu u Martu imacemo jos stabilniju vladu, spremnu da nastavi zapocete reforme.

Pozdrav izi Londona

pre 10 godina

Kako god da se nagađa i špekuliše oko prevremenih izbora, moj utisak je da nam izbori slede. Vreme je da naprednjaci preuzmu odgovornost i da Srbiju izvedu na pravi put i bolju budućnost

sasa

pre 10 godina

republicki izbori samo paravan za one u beogradu! naprednjacima treba beograd, kako bi zaokruzili kradju srbije, jasno kao dan, a kad srbi zaokruzuju broj, onda zaokruzuju isti na svim papiricima! sada svi na izbore, glasati za DS jer je potrebna protivteza nacistima iz SNSa. SPS MORA da umre na ovim izborima! SNS mora da izadje iz vlade, jer je prevelika opasnost za srbiju. uradimo sve da dobijemo neku vladu kojoj ce SNS biti opozicija, pa da se vidi sta su zaista uradili i za koliko su unazadili srbiju u poslednjih godinu dana rada, kad se oduzmu rekonstrukcije i majanje naroda. problem je samo sto i taj DS i SVE ostale stranke u srbiji predstavljaju udruzene zlocinacke poduhvate usmerene PROTIV naroda i zemlje srbije. drzava srbija je nesto drugo!

veljko

pre 10 godina

Kako sada izbori??..pa Vucic kaze da je smanjio nezaposlenost,povecao BDP,stigle milijarde evra investicija,nove fabrike i radna mesta,nema kriminala...kakvi ste vi manipulatori i prodavci magle za dve godine videli smo koliko ste nesposobni,hvala i dovidjenja.

monk

pre 10 godina

Vlada bi trebala da predstavlja odraz poverenja i glasova na terenu. A poverenje naroda od izbora do danas se znatno promenilo. Naprednjaci su pokazali da je ova vlast bitno drugačija od prethodne.Izbori bi im u ovom trnutku doneli ubedljivu pobedu. Samim tim bi one stranke koje su svoju vlast već dugo godina bazirale na ucenama otišle u zaborav.

marisol

pre 10 godina

(Polomljena devijacija, 16. januar 2014 08:08)

Ovo ipak ostaju samo želje onih koji su izgubili vlast. A želje i snovie vam niko ne moe uskratiti. Ali po meni je mnogo bolja opcija da pogledate malo realnost. DS nije izgubila izbore zbog naprednjaka već zbog svoje loše pollitike i loših poteza.

danaa

pre 10 godina

Premijera danas imamo samo na papiru. A jučerašnja izjava Ružića je samo dokaz da u vladi svi nisu čistog obraza. Zato su izbori i neophodni da se formira nova vlada koja bi imala još bolje rezultate protiv kriminala i korupcije

potencijal

pre 10 godina

Iskreno ne razumem najbolje politicku kombinatoriku ali svakako razumem da ova vlada vise nema smisla ni energije za ozbiljne poslove. Mene kao gradjanina vredja Daciceva izjava o postojanju jedinstva po pitanju borbe protiv korupcije i kriminala jer on i njegova koalicija nisu uradili nista da bi tu borbu pomogli. U pojedinim momentima su cak i smetali i kocili rad. A sta tek reci za njihovo sputavanje ekonomskih reformi. Jednostavno, najbolje je raspisati izbore sa sto kracom kampanjom i dobiti vladu u kojoj ce biti oni koji imaju hrabrosti da preuzmu odgovornost za promene.

fifi

pre 10 godina

Izbori bi dali jedan malo drugačiji raspored ministarskih mesta i mesta premijera. SNS je prema svim anketama trentno najpopularnija politička opcija koja ima veliku podršku glasača. Logično je da od ovih izbora pa nadalje mesto premijera pripada i najačoj stranci. To bi ujedno i bila tačka na ucene svih onih sićušnih koji samostalnim izlaskom i cenzus bi predstavljao problem. Zato se i Dačić protivi izborima. Svestan je on da ne može ponoviti prethodne rezultate. Ali godinama je već u vladi. Možda je došlo vreme da odmori malo na klupama opozicije.

Grof od Milutovac

pre 10 godina

Mislim da bi trebali, da se odrze i parlamentarni izbori kad i izbori u Beogradu. Iz razloga sto je krajnje vreme da Srbija krene napred bez odredjenih politickih partija sa zanemarljivim poverenjem gradjana koji uporno goce napredak i volju vecine.

morska zvezda

pre 10 godina

Ova vlada funkcioniše i ima rezultate koje im niko ne može osporiti. Ali izjave pojedinhi političara prelaze sve moguće ganice i pokazuju da je ipak lični interes kod nekih ispred svih drugih interesa. Pre nekoliko meseci je Dačić napravio ispad ovih dana Ružić... Pitanje je samo ko je treći iz SPS-a. Po meni bi novi izbori formirali jednu stabilnu vladu a to je u ovom trenutku možda i najbolje rešenje.

bivsi glasac sns-a

pre 10 godina

Novi izbori? Pa sta onda? Za koga glasati, kad je sve to isto, samo ce izmedju sebe da se 'istale' malo drugacije.
To mi dodje kao da se igra turnir na kome ucestvuju Dinamo Zagreb, Hrvatski Dragovoljac, Fljamurtari i Partizani iz Tirane, a ja treba za negog da navijam.
Ne hvala, ne bih to pratio a ni ucestvovao.

Radak

pre 10 godina

Izbori su neminovni, i ja mislim da su zahuktale naprednjake kočile SPSovske stare struje koje su naviknute da ne rade ništa.Jedan deo istih je počeo da se ponaša kao DS pa je pootvarao posredničke firme sa kojima prodaje maglu.Izbori su neminovnost!

de fakto i de jure..

pre 10 godina

nijedni izbori ne kostaju toliko koliko kosta SPS u vladi.
Od Dacica moze biti gora samo Mira Markovic kao premier.
(nenad, 16. januar 2014 04:37)
Kratko, jasno, konkretno. Sve drugo su samo filozofija i puste želje!

Atila

pre 10 godina

Mislim da se volja grđana promenila, takođe i moje mišljenje su naprednjaci promenili.Imao sam predrasuda kada su došli na do delimične vlasti,ali su me demantovali svojom energijom da se Srbija promeni.Imaju moj glas ali ću ih pratiti kao i Ds koji me je razočarao svojom vladavinom.

garavi

pre 10 godina

srbi pamet u glavu ! ima jedan dobar komentar CIME , I KOJIM REZULTATIMA SNS I SPS IDU NA IZBORE ? nikakvim . eto nam prilike da ih maknemo da nas ne odvedu u totalni kanal i kolaps ! ako izadju svi i ukljuce malo mozak , sns i sps nema sta da traze . i ne treba da sedite kuci da ne izadjete na glasanje , to je njima plus .

Poslednji Don

pre 10 godina

Procitah na kraju da bi bila mozda formirana vlada bez SNS-a.Nasmejah se slatko,a kako mislite da se to desi gde sns ima 43 -45% poveverenje gradjana.Znam da bi to neki voleli ali prosto to je u domenu naucne fantastike.

Polomljena devijacija

pre 10 godina

Kako bih voleo da podbace ovi sns-ovci na izborima, pa da mali Sloba i Kluni opet naprave vlast! U svakom slučaju, puca po našoj grbači.

Lotus

pre 10 godina

(samo konstatacija..., 16. januar 2014 08:15)

U teoriji to je moguće ali zamisli taj bućkuriš od većine? Takva Vlada ne bi traja duže od par meseci i brzo bi se razišli s obzirom na apetite demokrata i socijalista.

Poslednji Don

pre 10 godina

Procitah na kraju da bi bila mozda formirana vlada bez SNS-a.Nasmejah se slatko,a kako mislite da se to desi gde sns ima 43 -45% poveverenje gradjana.Znam da bi to neki voleli ali prosto to je u domenu naucne fantastike.

samo konstatacija...

pre 10 godina

Ustav propisuje sve opcije i proceduru. Šta ukoliko SNS odluči da izađe iz Vlade a Dačić obavesti predsednik da ima skupštinsku većinu i zatraži "novi" mandata?

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Mislim da je jos preuranjeno donositi odluke kada su izbori u pitanju, jer krajnji rok je za to 29 Januar ove godine.Ako i bude izbora, za sastav nove vlade na prvom mestu treba da budu strucnjaci kako bi drzavu ekonomski oporavili, naravno, koji su nemilosrdni prema korupciji, kriminalu i utaji poreza. Prosveta treba da zauzme svoju poziciju u drzavo koja joj objektivno u ovom trenutku ne dostaje, veca primanja ali i vecu odgovornost, a ne da nicu fakulteti kao pecurke, gde se ima vise slobodnih mesta od kandidata za upis. Aleksandar Vucic se pokazao kao odlucan politicar koji nista ne skriva od svojih gradjana, uvek kaze istinu i imenuje stvar kakva jeste. Tako da sam siguran da odluka o izborima jos nije doneta da su ovo sve spekulacije.

Milos M

pre 10 godina

Mnogi pricaju da ovi oni nemaju podrsku naroda, ali izbori bi to resili i pokazali ko je upravu a i cenilo bi se ko je radio i njihovi rezultati.

buzda

pre 10 godina

"Ode vam jos jedan phd iz zemlje, u najskorijem roku. Zelim da radim i da mi dete raste negde gde ne mora da uci kako je za zivot presudno drugovati s nekim u fotelji."(S, 15. januar 2014 23:49)
Samo nek' ne bude da, tamo gde phd ode, dete po ceo dan u skoli uci da peva lokalnu himnu i bude patri(sa ili bez "j"?!)ota

Supersonic

pre 10 godina

Jao kakvo smaranje ce biti narednih meseci.Mada moze biti i vrlo zanimljivo i veselo jer ce tu biti gomila obecanja koja jedino mozemo sa smehom da prezivimo.Kanal do Soluna i milijarde € kao strane investicije ce biti cista naiva u odnosu na to sta nas tek ceka.

darko

pre 10 godina

svaki put kada me spuca nostalgija za srbijom, dodjem na ovaj sajt i pogledam komentare. vrlo brzo se vratim u realnost i nostalgija prodje.

FedRed

pre 10 godina

Odlicna vest. Sada imamo jos jasniju sliku o svima i mozemo jos jednom nekima ukazati poverenje i svojim glasom ih nagraditi za uradjeno, a neke zbog nerada i kocenja reformi kazniti.

mattko

pre 10 godina

Ko ce glasti ya SBS osim belih listica? oni iz javnog sektora nece, jer su smanjene plate i prete otkaZi. Oni rayoCArani u veyi kosovske politike nece jer im je prethodno obecavani povoljnije resenje.Seljaci nece iako sns nije kriv ya pad cena poljoprivrednih proiyvoda, Penyioneri imaju PUPS, bivsi komunisti imaju SPS radnici FIATA imaju Mladju, kao i oni u Smederevu ko ce biti glasaci SNS ?
TO NIJE JASNO.

Sale

pre 10 godina

E najbolje je da sad svi odreda izadjemo na izbora i u inat glasamo za radikale! Pa ne mogu nas ni radikali vise unistiti od ovih kvazi evropejaca postenjacina na sve strane...ili cemo najuriti psihopate iz poltike sve odreda ili cemo pobeci iz drzave, ili istruliti ovde, pre nego sto Srbija istruli a brzo ce pored ovakvih vodja, trece nema.

MojeKomentareNeObjavljuju

pre 10 godina

Uz malo srece gospodo ja cu te izbore posmatrati iz Francuske i mahati vam oberucke.. Nema ovde leba bez mot.. pardon, bez partijske knizice i duge devetke.

I to nije sve - za sve to vreme će i da nauči da čita i piše!

pre 10 godina

A ako ne raspiše izbore do tad, onda će da stupi u štrajk glađu - štrajkovaće glađu sve dok samog sebe ne ubedi da raspiše izbore! Ili dok se dovoljno ne najede. Posle toga, odmah izlazi pred Skupštinu i seda na stiropor - da istraje u svojoj nameri da izbori budu održani - a ionako ništa pametno ne radi, pa makar da vežba pozu za pecanje. Onaj pre njega je makar bio pozer,a ovaj ne ume čak i to. Po čemu će da ga upamte - po veleizdaji?! Pa šta, i onaj pre nejga , i onaj pre njega, pa svi pre njega - svi su oni bili veleizdajnici, mora da bude posebna po nečemu - makar pozer!

A onda - a onda! - a onda će, onda će, ODMAH da pokrene istragu o "pokradenim listićima" sa prethodnih izbora - jer je tako i obećao!

SoundOfPeople!

pre 10 godina

Ja mislim da u normalnoj zemlji, a propo cesidove teorije o izostanku SNS-a iz Vlade, to ne moze da se desi. Da li stvarno mislite, da bi ovih 40% biraca, sa takvom moci odlucivanja u skupstini, dozvolilo da se opet vrate licnosti koje su dovele zemlju do stanja u kakvom je danas?

Milos

pre 10 godina

Ajmo ovako. AKo nam se stvarno zuri zasto se ti izbori ne raspisu sto pre pa da sto brze krenemo u reforme. Ovako sve se ceka zadnji dan a znamo da nam je svaki dan presudan.

Zipa Zonfa

pre 10 godina

Raspisuj izbore, sto pre je to moguce, jer nema svrhe da cekamo i gledamo nesposobne ljude u Vladi, poput Dacica i njegovih saboraca !

Radna akcija

pre 10 godina

Ako budu izbori, za sastav nove vlade na prvom mestu treba da budu stručnjaci kako bi državu ekonomski oporavili, naravno, koji su nemilordni prema korupciji i utaju poreza. Prosveta treba da zauzme svoju poziciju, veće plate ali i veća odgovornost, a ne da niču fakulteti kao pečurke, gde se ima više slobodnih mesta od kandidata za upis. Vučić se pokazao kao odlučan.
(NS, 15. januar 2014 23:57)

Zbog ovih a i mnogih drugih razloga smatram da će i ovog puta SNS dpbiti ogromno poverenje građana Srbije i da će možda čak i formirati samostalno Vladu!

Đoka

pre 10 godina

Na izborima će isključivo profitirati Srpska napredna stranka. Jednostavno već duži period im nema ravnih i tu nema dalje šta da se diskutuje. Ds-u ovo nikako ne odgovara, jer su pali na najniže grane.

Nikola

pre 10 godina

NOVI IZBORI = STARI LIKOVI, BANKROT !!!

STARI LIKOVI = BOJKOT !!!

BOJKOT = NEMA LEGIMITETA !!!

NEMA LEGITIMITETA = PASIVAN OTPOR !!!

****************************

RESENJE = VLADA NACIONALNOG SPASA, NOVI, POSTENI, NESTRANACKI LJUDI !!!

vladimir

pre 10 godina

Meni je ovo super,
znaci izbori su potrebni da bi pogasil fabrike i medije po srbiji tako da im ovo dodje nesto kao - potpisite Srbi samoubistvo pa ce sigurno biti bolje.
Daj bre kako vas nije sramota,pravite budale od ovog naroda.
Za leba nemamo a vi hapsite neke degenerike i slikate se.

kiza i komina

pre 10 godina

Svrha ovih izbora je da se DS ugura u vlast sa SNS-om. Tako da se pristalice DS-a bez veze toliko uzbudjuju :) Evo, predvidjam SNS na oko 45%, DS na oko 15% i stabilnu vecinu SNS i DS. Normalno, Tadic ce se pre toga vratiti na celo DS-a jer sve ide u tom pravcu i ne ide slucajno. A kao podligu za misljenje koristim intervju Mikija Rakica, a evo i
linka:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=01&dd=16&nav_category=11&nav_id=800533
Tako da, ljudi, ne trosite dzaba zivce :) Naravno, ako bude po mom skromnom predvidjanju, u Srbiji vise nece biti opozicije. Ta snaga se moze iskoristiti za korenite promene u drustvu ili za potpuno rastakanje Srbije. Plasim se da ne bude opet put do pakla poplocan dobrim namerama jer nam se to desavalo mnogo puta, a hocu da verujem u prvi scenario!

tosa

pre 10 godina

Pre nego sto Toma raspise izbore trebalo bi da dokaze da je Dacic lose vodio vladu, a Vucic gresio u sastavljanju reformisane vlade kojoj nije dozvoljeno da bar godinu dana na miru sprovodi zapocete reforme.

MAKSIM

pre 10 godina

Sada, posle hapšenja Đurića zbog malverzacija u privatizaciji Veterinarskog zavoda, i reakcije Ružića, vidi se da ipak u koaliciji ima elemenata koji bi da sve ostane isto ko 90tih pa na ovamo. To pokazuje da su vanredni parlamentarni izbori neophodni, jer se u ovoj vladi tačno zna ko želi zdravu i bogatu Srbiju, a ko Srbiju na infuziji i punim tajkunskim i džepovima pomagača.

Soozanna

pre 10 godina

Kada raspises izbore, onda ove stranke, sto misle da imaju veliku podrsku gradjana, sledi im najgori moguci period, a to su SPS i DS, naravno !

Smoking

pre 10 godina

Treba odrzati izbore jer iz vlasti treba da izadju oni koji suruju sa kriminalcima koji uporno rade sve da ovu zemlju vrate unazad jer vlast mora da ima jedinstvo oko borbe sa njima a to naprednjaci od socijalista ne mogu da ocekuju

taverna

pre 10 godina

Ukoliko bi izbori doprineli da SPS konacno ode u opoziciju gde im je i mesto i da se konacno formira Vlada koja ce odlucno krenuti u reforme, onda je to najbolja varijanta.

Brkan

pre 10 godina

Ma da se i to obavi konačno, kratko, efikasno, Naprednjacima vlast i kraj priče. Najjači su i zaslužuju da vode Vladu kompletno, nadam se da će u tom slučaju zacrtane ciljeve još brže ostvarivati.

Jovica

pre 10 godina

Ajde vec jednom i to da zavrsimo, dosadili su svi sa time hocemo necemo. Daj da ili dobije SNS apsolutnu vlast pa da mozemo da krivimo njih za sve, ili da se vratimo na SPS-DS sa kojima smo tako nezadrzivo srljali u svetlu nam buducnost i ekonomski prosperitet.

Siniša

pre 10 godina

Hvala na ničemu i hvala na dosadašnjim upropaštenim mojim godinama najlepše mladosti koje sam proveo u Srbiji misleći da ću jednog dana kao pošten i lojalan građanin ove države, živeti od svog rada i pomagati svoju državu Srbiju koju mnogo volim.Nažalost politički cirkuzanti su me primorali da napustim Srbiju i da nerado gradim svojim radom tuđu državu!
(Građanin, 15. januar 2014 23:02)
Dečko je rekao sve,a i ja njemu kažem ali bez imalo patetike "Srećan put i ne okreći se sine!"

Mali Radojica

pre 10 godina

Sve vise postaje jasno da su izbori itekako potrebni i da ako naprednjaci zaista zele da sprovedu reforme za sps nema mesta u vlasti.

Alexei

pre 10 godina

Sad je pravi trenutak za izbore. Đilas je uništio DS, Naprednjaci jači nego ikad. I onako stanje u skupštini ne ocrtava raspoloženje u narodu.

Danijel

pre 10 godina

Prvo skoči pa reci hop Tomo, mislim da će rezultati izbora malo neprijatno da te iznenade. Samo ih ti raspiši i ništa ne brini precedniče!

tosa

pre 10 godina

Pre nego da raspise izbore Toma bi trebalo da dokaze da je Dacic lose vodio vladu, a da je Vucic gresio u sastavljanju reformisane vlade kojoj nije omogucena ni jedna godin u sprovodjenju zapocete reforme.5

samuel

pre 10 godina

Ruziceva izjava je dovoljan povod za vanredne izbore jer je to slika i prilika funkcionisanja i razmisljanja kompletnog vrha Socijalisticke partije Srbije.

Nikki

pre 10 godina

'el ce aca vucic na izbore izaci u pratnje bivse zene i prve ture klinaca, onima preko kojih se prikazivao kao cova od porodicnih vrednosti, ili sa svojom novom klinkom kao pravi cova modernih shvatanja :-P

Miki

pre 10 godina

Penal na prazan gol za Vučića i Naprednjake. Ne verujem da ga neće iskoristiti. Pa bilo bi suludo, tolika podrška naroda, a oni da se mrcvare po koalicijama.

Александар Џунић

pre 10 godina

Пошто је ово до сада најиздајничкији тим, који се прихватио власти, ценим да ће запад дати зелено светло "сивима" да лажира изборе до миле воље и приберу апсолутну власт, како би несметано закуцали и последњи ексер у мртвачки сандук покојне Србије.

Novikorisnik

pre 10 godina

A zbog čega sad ovi izbori nije mi jasno, ovamo kao kriza, nema para za prosvetare, nema para za penzionere, nema za škole, obdaništa, sirotinjske menze i za čega sve još ne, a za besmislene reklame i političke kampanje, dnevnice i ostalo će da bude… sve je to isto s....e samo druga skraćenica

BjankaLinz

pre 10 godina

Izabrali smo dobar put, put reformi, izabrali smo SNS koji to moze da uradi, biramo i izbore jer su nacin da oni koji mogu da sprovedu reforme, sprovedu ih brzo, efikasno i NEusporavani u tome od strane koalicione vladajuce stranke i NEosporavani za ono sto cine za dobrobit Srbije da zaista to i cine na najbolji i najposteniji nacin

lepa sojic

pre 10 godina

moja familija i ja nikad vise ni za koga glasati nece jer su se do sada SVI pokazali ko su i kako rade a narodu sve gore i gore....pa bio bi budala da dam glas nekome a znam da ce da me posle pokrade.....

Crno i Belo

pre 10 godina

Moguce je da cemo konacno napraviti velike promene na politckoj sceni,a bice ih sigurno,narocito kod ovih sto upravo cepaju stranku na pola.Nikolicu,reci DA.

Stefan

pre 10 godina

Ljudi,Srbi...probudite se vise...Zivim vec 20 god. u Grckoj i savetujem Vam da birate nove ljude i pametne,a ne vise ove,koji se gidinama bire za fotelje.Birjte,ljude koji ce se boriti za buducnost citave zemlje,a ne samo Beograda i severa...Zemlja je u rasulu...uozbiljite se vise.Shvatite jos nesto...nikako nam nije potrebna Evropska Zajednica...to je trulo i lazno.Proci ce mo ko Grcka,a i gore,ako se ne ujedinimo.Pocnite da pratite i citate novosti iz drugih zemalja,ostavite razne gluposti,tipu "pink" i ono sto Vam se servira.

Josipa Ozeg

pre 10 godina

(bzvz, 15. januar 2014 23:23)

Tesko da ce se Tadicev film prikazati ,kao i od ostatka ekipe ...losa su produkcija bili svih ovih proslih godina ...snimali sve neke mafijaske filmove ,gangsterske :)))

Toplica Milan

pre 10 godina

Kakvi bre izbori? Nemogu da verujem znate koliko para ima da kostaju izbori? Zar nemoze tih para uloziti u nesto pametno?

Tomić

pre 10 godina

Da se raspisu izbori na svim nivoima, da kampanja bude kratka i jeftina i da se potvrde na vlasti oni koji rade, a oni koji se samo svadjaju i opanjkavaju druge da se sklone zauvek.

Gegula

pre 10 godina

Treba ici hitno na izbore da se otkacimo najvece kocnice Ivice i negovih partijskih strucnjaka. I nastavimo punom brzinom da reformisemo i modernizujemo Srbiju.

vlada

pre 10 godina

Izlazte ljudi ako boga znate i glasajte protiv ovih Crnih i Crvenih!
ja se sve ko pravio pametan pa bio "beli listić", kao i većina bivših glasača DOS-a, jer sam bio nezadovoljan političarima na našoj političkoj estradi (posle smrti zorana djindjića), pa smo eto dobili šta smo i tražili - radikale koji osvajaju vlast svuda sa izlaznošću od 30 i kusur procenata!

nevenkaT

pre 10 godina

Mogao bi zaista i da ucini to na opstu radost grsdjana i za dobrobit Srbije,a sve do sada je cinio upravo na taj nacin. Reforme koje trebaju Srbiji,mogu se desiti samo s Vladom koja ima premijera iz SNS-a i samo takva Vlada ce raditii odgovornije i od ove sada.

hajdi

pre 10 godina

Vlada bi trebala da bude odraz poverenja i glasova na terenu. A poverenje naroda od izbora do danas se znatno promenilo. Naprednjaci su pokazali da je ova vlast bitno drugačija od prethodne.Izbori bi im u ovom trnutku doneli ubedljivu pobedu. Samim tim bi one stranke koje su svoju vlast već dugo godina bazirale na ucenama otišle u zaborav.

Milisav

pre 10 godina

Bolje izbori, nego socijalisti, koji bi se udružili i sa crnim djavolom samo da ostanu na vlasti i prikriju svoje koferčiće. Bolje da narod bira, nego da mu koalicije kroje kapu!

IvyB

pre 10 godina

Nadam se da ce tako biti. Srbiji treba efikasno sprovodjenje reformi, a izbori su nacin da SNS, kao najspremniji za to, pobedom i formiranjem vlasti bez koalicionih partnera to i ucine.

Grof od Milutovac

pre 10 godina

Mislim da bi trebali, da se odrze i parlamentarni izbori kad i izbori u Beogradu. Iz razloga sto je krajnje vreme da Srbija krene napred bez odredjenih politickih partija sa zanemarljivim poverenjem gradjana koji uporno goce napredak i volju vecine.

Ilija74

pre 10 godina

Nadam se da ce predsednik Nikolic ipak prelomiti i raspisati parlamentarne izbore. Volja gradjana se mora postovati a vecina je za izbore. Mislim da je vreme za ozbiljne promene na politickoj sceni Srbije i pojedinci koji su bez ikakvog povoda puni sebe da se postave na mesto koje im pripada.

Tatjaanaa

pre 10 godina

Bas bi volela izbore pa da vidimo ko ima koliku podrsku . SNS je siguran ,nema potrebe da brinu ,rejting im raste ,podrsku imaju sve vecu od gradjana - Zasluzeno !

duh iz boce

pre 10 godina

Premijera danas imamo samo na papiru. A jučerašnja izjava Ružića je samo dokaz da u vladi svi nisu čistog obraza. Zato su izbori i neophodni da se formira nova vlada koja bi imala još bolje rezultate protiv kriminala i korupcije.

Flash

pre 10 godina

Ja cu na papiricu da dodam i zaokruzim Odina, nordijskog boga. On ispunjava obecanja - Nasi politicari obecavaju da ce unistiti korupciju i kriminal, a Odin je obecao da ce unistiti sve divove. Nigde ne vidim divove!

Bozidar

pre 10 godina

Koliko god neki govorili da nam izbori trenutno nisu potrebni, ja mislim suprotno. Izbori su nam prekok potrebni jes u trenutnoj vlasti postoje ljudi kojima jednostavno ne odgovara put razvoja Srbije i koji zele da nas vrate u period partijskog razvoja. Gradjani Srbije treba da pokazu kojoj politickoj partiji najvise veruju i da stanemo sa losom navikom da male politicke partije bez ikakvog osnova kroje sudbinu svima nama.

;)

pre 10 godina

Vreme je i za vanredne predsedničke i lokalne izbore, bilo bi dobro da se pre toga promeni izborni zakon i da gradonačelnika, odbornike i poslanike direktno biramo. Šteta što stranka koja ima najveći procenat, po nekakvim ispitivanjima jm, nema kadar koji bi prošao i ne sme da ide na promenu izbornog zakona.

Tijana

pre 10 godina

Nije normalno da jedna stranka u vladi sprovodi reforme,a druga koči te iste reforme.Najbolja potvrda takve situacije je jučerešnja izjava Branka Ružića.

Andrej

pre 10 godina

Jasno je da su izbori neophodni,pre svega jer odnosu u vladajućoj koaliciji nisu najsjajniji,a i građani žele nastavak reforme koje su jedino moguće ukoliko bi SNS sama formirala vladu.

Perun

pre 10 godina

Значи опет ћемо бити изложени страначким смарачима и њиховом "продавању белих бубрега за бубреге"? Да ли вам је можда пало на памет да тај новац који сте уложили у кампању дате некој сиротињи?

mozambik

pre 10 godina

moj glas ide tomi. on je jedan od najvećih srba ikad, uz dušana silnog, nikolu teslu, vuka karadžića i novaka đokovića.

Zvrcky

pre 10 godina

Trenutno najpametnije i najbezbolnije resenje je da idemo na izbore i da gradjani Srbije daju svoj sud o pokrenutim reformama i borbi protiv kriminala.

LenkaT

pre 10 godina

iscekujem s nestrpljenjem da se to desi, a objediniti ih s izborima u Beogradu je najbolje i najjeftinije resenje,a i rezultati i u prestonici i Srbiji po svim istrazivanjima govore da se najvise pobedi moze nadati SNS.

citizenkane

pre 10 godina

Ma ljudi ne zavaravajte se, izbora biti nece jer je ovima na vlasti super, preuzece Beograd a posle i Vojvodinu. Jedino se DS i ostala opozicija nada da ce dobiti neku vlast, ali biti kao nekada nikada nece.

republika srpska

pre 10 godina

novi izbori su najbolje rjesenje. najveci problem srba je prevara kriminal i korupcija.sledovalo bi nam samounistenje da se nije vucic pojavio a zasto:posledice komunizma su bezvjerje smakeli smo boga za vrijeme komunista boga nema ukradi prevari otimi jej se boga nebojis srbine brate.otvori neku malu firmicu i izrabljuj ljude podmicuj inspektore kad dodju daj im sto eura i uredu je . radnik nek radi 300 sati svaki mjesec a ti kupis sebi brod i boli te briga das mu trista eura svaki treci mjesec i dobro mu je nece umrijet gladan a ti sa svojim brodicom na krstarenje idi.sela nam pusta skolovani ljudi bjeze iz zemlje zapad ih prihvata zato sto su intiligentni i vrijedni a kod nas nemaju posla zato sto nisu u politici ili tata nije kupio radno mjesto.nego ce tu doci tatin sin za 5 hiljada eura i radit ce ono sto zna a nista nezna. zna samo da ide na neke rekreacije i da bludnici .ja imam prijatelja arhitektu u banja luci prodaje bijelu tehniku zato sto mu tata nije kupio radno mjesto a nije u politici.nedavno sam bio u austriji kako su im lepa sela svako selo ima banku.ima sela koje imaju firme koje zaposljavaju po 1000 radnika.bau mit neznam koliko ima radnika tacno smesten je u jednom zabacenom selu recimo.a mi srbi jadni smo razbacani po cijelom svetu samo zbog mita i korupcije a spadamo u najintiligentnije i najvrednije ljude na svetu.najgori su tu socijalisti oni su u svakoj vlasti bili povezani su ko crijeva i samo kradu carina i policija recimo .SVE NOVE LJUDE HITNO:

Cash®

pre 10 godina

Samo neznalice lupetaju o razlozima novih izbora, a razumeju politiku i matematiku...
čast izuzecima.
Ljudi, promenite sebe ili ćete biti zamenjeni! E, posle se nemojte čuditi zašto ste u manjini. Idite u korak sa vremenom i prilagođavajte se situacijama. Niko vas neće pitati šta o tome mislite. Svako će dobiti što zaslužuje, a busanje u prsa, ko je kao i šta radio i zašto: nek' sam odgovara za to, ako ste ga podržavali.

Rise of an empire

pre 10 godina

Dačić pokušava da spusti loptu jer Ružičev gaf još više produbljuje krizu unutar vladajuće koalicije. Upravo to može rezultirati vanrednim parlamentarnim izborima i pored toga što kalkulacijom se može napraviti većina bez naprednjaka ipak je to malo verovatno s obzirom na ogromnu popularnost SNS-a.

ex sns

pre 10 godina

Ma nevazno. Sta su ovi uradili za 2 g? Opet cemo da gubimo vreme,a ova godina moze da bude izgubljena. Pored toga sto samo pricaju sta ce da rade,bilo bi dobro da nesto stvarno i urade. Zakoni nisu usvojeni. O planiranju i izgradnji,o poreklu imovine,o javnim preduzecima itd. A kad se usvoje treba i da se primenjuju,za sta treba vremena,zato nam nisu ni potrebni izbori nego rad. Ovi nista ne rade koliko vidim.

Rumar

pre 10 godina

Generalno SPS je neki faktor nit smrdi nit miriše, u prošloj vladi su imali veliki uticaj, u ovoj takođe i većina njihovih resora je problematično. Problematičan je vođa navijača iza Dačića, JP Gas, Azotara, Simpo, Pevačica i putar... Voleo bi sledeću Vladu da vidim bez njih, nek malo odmore i razmisle.

alo

pre 10 godina

a ko placa te izbore svake godine? da li su pripremili dzakove i za ove izbore il isad imaju neku drugu foru ... a da sad imaju batinase jos sigirnije nego dzakovi... i sta bi ne uhaspise muvatore?

Toma

pre 10 godina

Dobro jutro!
Konacno da se setite da otkacite socijaliste. U Surcinu nam haos prave zajedno sa Cumetom, svi smo doneli odluku da raskinemo koaliciju sa njima, a Gradski odbor nam jos nije dao zeleno svetlo. OTKACIMO BAGRU!

S

pre 10 godina

Ode vam jos jedan phd iz zemlje, u najskorijem roku. Zelim da radim i da mi dete raste negde gde ne mora da uci kako je za zivot presudno drugovati s nekim u fotelji.

glasac

pre 10 godina

Iskreno se nadam da ce sto vise ljudi sada shvatiti za koga su glasali. Neka neko kaze koju su fabriku otvorili i koji slucaj privrednog kriminala resili !??? Samo paradna hapsenja, da se raja žari i pali...

malo vise

pre 10 godina

Ko ce glasati za SNS?Ko za DS?Znam da vecina nece za SPS!Prodao je Tadica i DS,narod izdajice nevoli!
(Sasho, 15. januar 2014 23:16)
Prodali su ovi iz SNS malo vise od Dacica, pa sebe smatraju velikim reformatormaroma, dobrociniteljima i svecima.
Ali ce mali Slobim svima da pomrsi konce, zivi bili pa videli.Niko mu od njih nije ni do kolena.

motka iz raja izasla

pre 10 godina

Da ima ovaj narod mozga kao sto nema, pa da uzme motku i sve koliko ih ima a da sebe smatraju poticarima, izbaci iz igre.A da im se i imovina pokupi, a ne lopovi da glume non stop otkrivanje i kaznjavanje lopova.
Ovo sto ih hapse bar su nesto radili u zivotu, a ovi citav radni vek prodavali samo maglu i bogatili se.
Koliko oni kostaju, moze da se obezbedi najstrucnija vlast na svetu, a oni prave ne budale od nas, nego idiote i to na smenu.

Pas koji je voleo vozove

pre 10 godina

Ja cu da glasam za Tominu ex stranku, posto je on sada predsednik svih gradjana, ako nam kaze koji predmet mu je bio najtezi na faxu. Srbija do mastera!

mira

pre 10 godina

E, sto bi bilo super da se svi lepo udruze i naprave vladu BEZ naprednjaka! Znam da je to u ovom nasem kupleraju nemoguce, ali bi bas bilo zabavno. Tako su prosli Milosevic i Tadic, pa bi moglo i ovim napaljenim i u sebe zaljubljenim vlastodrscima da se desi. Na silu boga i bez i jednog jedinog razloga, samo u zelji da se dokopaju apsolutne vlasti, oni ce sebi "skratiti" mandat. Onda bi im trebalo "skratiti" i vlast.

Miki

pre 10 godina

Za ovih godinu i po dana NIŠTA niste uradili. U svemu nam je gore. A sad novim izborima pokazujete da vam je jedino stalo do sebe i svoje vlasti.

bzvz

pre 10 godina

Znaci da pocinje Tadicev novi film u kome ce igrati ministra inostranih poslova.Ceda ce sada biti PPV,a PPV ce biti PV.A Ivica,Slavica,kljukana dinastija Krkobabic i triglicerid Palma ce malo van igre.Ovo je logicno,sa stanovista prosecnog srpskog kvislinga!

NS

pre 10 godina

Ako budu izbori, za sastav nove vlade na prvom mestu treba da budu stručnjaci kako bi državu ekonomski oporavili, naravno, koji su nemilordni prema korupciji i utaju poreza. Prosveta treba da zauzme svoju poziciju, veće plate ali i veća odgovornost, a ne da niču fakulteti kao pečurke, gde se ima više slobodnih mesta od kandidata za upis. Vučić se pokazao kao odlučan.

RaspadSistema

pre 10 godina

Država na korak od bankrota, svaki mesec je natezanje kako isplatiti plate i penzije, podižu se porezi, narod je na ivici gladi...a naprednjaci bi da potroše i to malo novca, samo da bi na histeriji oko Druga Prvog zagrabili svu vlast..Sramota.

Srbin100%

pre 10 godina

Ovo je bez sumnje najbolji scenario jer sam misljenja da sadasnja vlada sa socijalistima u njoj ne moze na adekvatan nacin da odgovori izazovima koji nas nesumnjivo cekaju tokom pregovora sa EU

Građanin

pre 10 godina

Hvala na vašim izborima i obećanjima o "boljem životu" sa vama,ali ja idem u Austriju da živim jedan bolji život od svog rada a ne od praznih decenijskih obećanja kojekakvih političkih cirkuzanata koji su upropastili ovu državu!!!
Hvala na ničemu i hvala na dosadašnjim upropaštenim mojim godinama najlepše mladosti koje sam proveo u Srbiji misleći da ću jednog dana kao pošten i lojalan građanin ove države, živeti od svog rada i pomagati svoju državu Srbiju koju mnogo volim.Nažalost politički cirkuzanti su me primorali da napustim Srbiju i da nerado gradim svojim radom tuđu državu!

mozaks

pre 10 godina

da imate mozga,ne biste rasipali pare na izbore.nemate i mozga,ni kadar da nastavite zapocete reforme.vladu ste reformisali,i opet vam se ne svidja..to samo pokazuje koliko ste ne ozbiljni,i non stop samo pricate,o izborima,od kako je formirana vlada.i onaj odozgore ,takve kaznjava..i pok Milosevica isto tako kaznio..jer je izgubio izbore,kad je najmanje to ocekivao .

Glasac

pre 10 godina

Izbori se raspisuju kad predsednik Srbije shvati da ni jedna stranka ne moze da sakupi vecinu, a on mora svakog predsednika svake parlamentarne stranke da pozove na razgovor!
Mislim da ce to malo potrajati, sem ako naprednjaci to ne zbrzaju kao sto to inace i rade!

Građanin

pre 10 godina

Hvala na vašim izborima i obećanjima o "boljem životu" sa vama,ali ja idem u Austriju da živim jedan bolji život od svog rada a ne od praznih decenijskih obećanja kojekakvih političkih cirkuzanata koji su upropastili ovu državu!!!
Hvala na ničemu i hvala na dosadašnjim upropaštenim mojim godinama najlepše mladosti koje sam proveo u Srbiji misleći da ću jednog dana kao pošten i lojalan građanin ove države, živeti od svog rada i pomagati svoju državu Srbiju koju mnogo volim.Nažalost politički cirkuzanti su me primorali da napustim Srbiju i da nerado gradim svojim radom tuđu državu!

Miki

pre 10 godina

Za ovih godinu i po dana NIŠTA niste uradili. U svemu nam je gore. A sad novim izborima pokazujete da vam je jedino stalo do sebe i svoje vlasti.

bzvz

pre 10 godina

Znaci da pocinje Tadicev novi film u kome ce igrati ministra inostranih poslova.Ceda ce sada biti PPV,a PPV ce biti PV.A Ivica,Slavica,kljukana dinastija Krkobabic i triglicerid Palma ce malo van igre.Ovo je logicno,sa stanovista prosecnog srpskog kvislinga!

mira

pre 10 godina

E, sto bi bilo super da se svi lepo udruze i naprave vladu BEZ naprednjaka! Znam da je to u ovom nasem kupleraju nemoguce, ali bi bas bilo zabavno. Tako su prosli Milosevic i Tadic, pa bi moglo i ovim napaljenim i u sebe zaljubljenim vlastodrscima da se desi. Na silu boga i bez i jednog jedinog razloga, samo u zelji da se dokopaju apsolutne vlasti, oni ce sebi "skratiti" mandat. Onda bi im trebalo "skratiti" i vlast.

mozaks

pre 10 godina

da imate mozga,ne biste rasipali pare na izbore.nemate i mozga,ni kadar da nastavite zapocete reforme.vladu ste reformisali,i opet vam se ne svidja..to samo pokazuje koliko ste ne ozbiljni,i non stop samo pricate,o izborima,od kako je formirana vlada.i onaj odozgore ,takve kaznjava..i pok Milosevica isto tako kaznio..jer je izgubio izbore,kad je najmanje to ocekivao .

Pas koji je voleo vozove

pre 10 godina

Ja cu da glasam za Tominu ex stranku, posto je on sada predsednik svih gradjana, ako nam kaze koji predmet mu je bio najtezi na faxu. Srbija do mastera!

S

pre 10 godina

Ode vam jos jedan phd iz zemlje, u najskorijem roku. Zelim da radim i da mi dete raste negde gde ne mora da uci kako je za zivot presudno drugovati s nekim u fotelji.

glasac

pre 10 godina

Iskreno se nadam da ce sto vise ljudi sada shvatiti za koga su glasali. Neka neko kaze koju su fabriku otvorili i koji slucaj privrednog kriminala resili !??? Samo paradna hapsenja, da se raja žari i pali...

RaspadSistema

pre 10 godina

Država na korak od bankrota, svaki mesec je natezanje kako isplatiti plate i penzije, podižu se porezi, narod je na ivici gladi...a naprednjaci bi da potroše i to malo novca, samo da bi na histeriji oko Druga Prvog zagrabili svu vlast..Sramota.

Glasac

pre 10 godina

Izbori se raspisuju kad predsednik Srbije shvati da ni jedna stranka ne moze da sakupi vecinu, a on mora svakog predsednika svake parlamentarne stranke da pozove na razgovor!
Mislim da ce to malo potrajati, sem ako naprednjaci to ne zbrzaju kao sto to inace i rade!

malo vise

pre 10 godina

Ko ce glasati za SNS?Ko za DS?Znam da vecina nece za SPS!Prodao je Tadica i DS,narod izdajice nevoli!
(Sasho, 15. januar 2014 23:16)
Prodali su ovi iz SNS malo vise od Dacica, pa sebe smatraju velikim reformatormaroma, dobrociniteljima i svecima.
Ali ce mali Slobim svima da pomrsi konce, zivi bili pa videli.Niko mu od njih nije ni do kolena.

Srbin100%

pre 10 godina

Ovo je bez sumnje najbolji scenario jer sam misljenja da sadasnja vlada sa socijalistima u njoj ne moze na adekvatan nacin da odgovori izazovima koji nas nesumnjivo cekaju tokom pregovora sa EU

motka iz raja izasla

pre 10 godina

Da ima ovaj narod mozga kao sto nema, pa da uzme motku i sve koliko ih ima a da sebe smatraju poticarima, izbaci iz igre.A da im se i imovina pokupi, a ne lopovi da glume non stop otkrivanje i kaznjavanje lopova.
Ovo sto ih hapse bar su nesto radili u zivotu, a ovi citav radni vek prodavali samo maglu i bogatili se.
Koliko oni kostaju, moze da se obezbedi najstrucnija vlast na svetu, a oni prave ne budale od nas, nego idiote i to na smenu.

Toma

pre 10 godina

Dobro jutro!
Konacno da se setite da otkacite socijaliste. U Surcinu nam haos prave zajedno sa Cumetom, svi smo doneli odluku da raskinemo koaliciju sa njima, a Gradski odbor nam jos nije dao zeleno svetlo. OTKACIMO BAGRU!

duh iz boce

pre 10 godina

Premijera danas imamo samo na papiru. A jučerašnja izjava Ružića je samo dokaz da u vladi svi nisu čistog obraza. Zato su izbori i neophodni da se formira nova vlada koja bi imala još bolje rezultate protiv kriminala i korupcije.

Tatjaanaa

pre 10 godina

Bas bi volela izbore pa da vidimo ko ima koliku podrsku . SNS je siguran ,nema potrebe da brinu ,rejting im raste ,podrsku imaju sve vecu od gradjana - Zasluzeno !

IvyB

pre 10 godina

Nadam se da ce tako biti. Srbiji treba efikasno sprovodjenje reformi, a izbori su nacin da SNS, kao najspremniji za to, pobedom i formiranjem vlasti bez koalicionih partnera to i ucine.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

NS

pre 10 godina

Ako budu izbori, za sastav nove vlade na prvom mestu treba da budu stručnjaci kako bi državu ekonomski oporavili, naravno, koji su nemilordni prema korupciji i utaju poreza. Prosveta treba da zauzme svoju poziciju, veće plate ali i veća odgovornost, a ne da niču fakulteti kao pečurke, gde se ima više slobodnih mesta od kandidata za upis. Vučić se pokazao kao odlučan.

gojko peRU

pre 10 godina

Zajedno sa izborima u Beogradu odrzati i republicke bilo bi najjeftinije sigurno, najbolje moguce sto se tice daljeg kretanja Srbije ka boljoj buducnosti i jedino resenje da se reforme sprovedu valjano po zavrsetku izbora s rezultatom koji svi ocekujemo, jer je jedini i moguc- apsolutna pobeda SNS-a

Kobalt

pre 10 godina

Da vlada prividno funkcionise, videlo se juce. Uzalud Dacic pokusava da spusti loptu, previse losih stvari isplivava iz SPS-a. Izbora ce biti, to je sigurno, narod se pita a ne neka Angela, kakav bi inace scenario voleli da vide vodje i simpatizeri raspalog DS-a. Izori 16. mart, glas za SNS, sut karta za neradnike i lopove i to je to!

X 84R

pre 10 godina

Mislim da je i vreme da se jednom konačno završi sa daljim natezanjem sa socijalistima.Oni jedno rade drugo pričaju,vidim da se još ne mogu da oslobode balasta prošlosti,a izgleda i ne pokušavaju baš nešto.

Darko 88

pre 10 godina

Ovo je najbolje rešenje, jer sadašnja Vlada sa SPS-om na čelu ne funkcioniše kako treba i nema podršku građana. Posle izbora stvari će doći na svoje mesto i SNS će imati mesto premijera koje mu i pripada.

Grcanski Despot

pre 10 godina

Razumem Vucicevu opreznost zbog izbora. Mnogo ce novca biti ulozeno protiv SNS-e. Ali ima nesto sto su prenebregli, narod, a on je u ovom slucaju na strani iskrenog borca protiv kriminala i korupcije, jer je shavtio da se zmiji treba odseci glava jednom za svaga.

Simmonna

pre 10 godina

Naravno da je najbolje, u svakom slucaju, da za svaku nedoumicu pitati narod za misljenje. Izbori mozda nisu ekonomicno resenje ali su uvek najbolje resenje. I ovoga puta ce se pokazati da su izbori najbolje moguce resenje za Srbiju.

dulek

pre 10 godina

Nadam se da ce konacno male stranke izaci iz skupstine i da nece vise moci da ucenjuju. A jos se vise nadam da ce socijalisti biti medju njima.

Denishenko

pre 10 godina

@Pedja

Zaposlili su sve svoje clanove? Zaposlili su 400 000 ljudi? :)
Ne razumem agrumente vezane za stranacko zaposljavanje ... Vucic postavlja ne stranacke ljude na ministarska mesta, privremeno vece, direktorke javnih preduzeca. Ne znam sta je jos potrebno... Da na stranacka licnost bude premijer?

Beograd

pre 10 godina

Dobra ideja. Nema Velje,Palme,Tonceva,Karica,Risticevica,Krkobabica i dr pijavica sa ucenjivackim kapacitetom.To bi bila reformska i socijalno odgovorna vlada koja bi sa akcentom na ekonomiju prosvetu,zdravstvo,poljoprivredu i kulturu uvela Srbiju u EU. A reformom policije sistemski resila borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

FedRed

pre 10 godina

Odlicna vest. Sada imamo jos jasniju sliku o svima i mozemo jos jednom nekima ukazati poverenje i svojim glasom ih nagraditi za uradjeno, a neke zbog nerada i kocenja reformi kazniti.

IvyB

pre 10 godina

Nadam se da ce tako biti. Srbiji treba efikasno sprovodjenje reformi, a izbori su nacin da SNS, kao najspremniji za to, pobedom i formiranjem vlasti bez koalicionih partnera to i ucine.

spremnost

pre 10 godina

Izbori su jedino realno resenje trenutno, jer se vidi da osyali u vladi nece da menjaju lose ljude i neradnike, na to je spreman samo Vucic a to nije dovoljno, ne moze smao on da se lomi i radi za ovu zmelju a drugi da sede i pri tom imaju plate tolike.Nikolicu raspisuj izbore.

danaa

pre 10 godina

Premijera danas imamo samo na papiru. A jučerašnja izjava Ružića je samo dokaz da u vladi svi nisu čistog obraza. Zato su izbori i neophodni da se formira nova vlada koja bi imala još bolje rezultate protiv kriminala i korupcije

malina

pre 10 godina

Parlamentarni izbori, jer narod vise veruje SNS, i to ne bez razloga. Ako u vladi neko radi , a neko drema , onaj sto drema nek ide kuci...

maslina

pre 10 godina

Izbori , pa da ministarstvo zdravlja krene sa boljom organizacijom rada zdravstvenih ustanova. SPS nista nije uradio pozitivno za to ministarstvo!

Glavni arhivator

pre 10 godina

Nadam se da je ova vest tacna i da ce Nikolic stvarno raspisati vanredne izbore jer bi to bila mogucnost da se Srbija konacno oslobodi SPS-a, ocigledno je da su oni najveca prepreka i kocnica napretku nase drzave, osim toga mislim da je krajnje vreme da na mesto premijera dodje Aleksandar Vucic koji je svojim radom pokazao da je jedini koji zasluzuje tu poziciju.

Gegula

pre 10 godina

Treba ici hitno na izbore da se otkacimo najvece kocnice Ivice i negovih partijskih strucnjaka. I nastavimo punom brzinom da reformisemo i modernizujemo Srbiju.

Dzo

pre 10 godina

E neka ih raspisu vise, dosta je politickih prepucavanja. Vreme je da vidimo ledja crvenima. Kad ih pogledate vidite samo raznorazne: Tonceve, Ruzice, Obradovice,... Retko postena sorta ljudi!

Poslednji Don

pre 10 godina

Procitah na kraju da bi bila mozda formirana vlada bez SNS-a.Nasmejah se slatko,a kako mislite da se to desi gde sns ima 43 -45% poveverenje gradjana.Znam da bi to neki voleli ali prosto to je u domenu naucne fantastike.

NACIONALISTA

pre 10 godina

(Građanin, 15. januar 2014 23:02)
To što ti hoćeš da ideš odavde,pa krenite već jednom u tu vašu Austriju.Do sada si glasao za žuće pa sada kada vidiš da od njih nema ništa, ti ko fol si razočaran svima ideš da živiš u Austriji.Glasajući za žuće ti si i glasao za neprijatelje ove države i ovog naroda.U Austriju jednu od najvećih srbomrzaca idi samo i ne vraćaj se više nikada,takav nam šljam ne treba.

politikolog

pre 10 godina

Pa i bio je red vise da budu izbori. SPS je nefunkcionalan partner SNS, postali su pravi zabijaci noza u ledja. Prvo su to uradili SRS, pa DS, sada to rade SNS. Neka lepo budu izbori i onda SNS sa manjinama i/ili mozda jos nekim lepo da ima vlast.
Mozda ce tada i opozicija da se unormali, mada se kod nas nikad ne zna. Jedno je samo sigurno imacemo normalnog premijera, najverovatnije vucica, a ne pevaca miljacki..

Spasoje

pre 10 godina

Jedino kome trenutno odgovaraju prevremeni izbori, su naprednjaci. Oni ce jedini izaci kao pobednici i moci sa vecim procentom da ucestvuju u vlasti.

Ravijojla

pre 10 godina

Nadam se da je gradjanima sada jasno koliko im je do sada zla nanela demokratska stranka i da ce dobro razmisliti i glasati za promene na bolje i u Srbiji i gradu Beogradu.

Despot

pre 10 godina

Krajnje je vreme da Vucic poslusa glas naroda i svojih najblizih partijskih kolega i krene sto hitnije u nove prevremene parlamentarne izbore. I da posle njih jos energicnije nastavi zapocete reforme.

Doca

pre 10 godina

Očigledno je da su pojedine stranke izgubile podršku u narodu dok su druge uveliko povećale istu. To sve treba da se iskaže kroz izbore i da se ispoštuje volja većine. Tom prilikom SNS bi sigurno dobila najviše, što i zaslužuje kao zamajac u čitavoj Vladi i kao stranka koja je najviše spremna i sposobna da iznese uspešno sve što je neophodno u Srbiji da postanemo uređena i jaka Država.

Guliver

pre 10 godina

Ako hocete da drzava krene napokon napred i da se radi bez ometanja i cuvanja pojedinih ljudi i oprianja hapsenju, oda raspisujte vanredne izbore.

sanjam

pre 10 godina

To je najbolja odluka koju Nikolic moze sada da donese. Izbori sto pre, da bi ova zemlja mogla da napreduje u pravom smislu, a ne na neki pokusavaju, a neki osporavaju reforme.

SoundOfPeople!

pre 10 godina

Ja mislim da u normalnoj zemlji, a propo cesidove teorije o izostanku SNS-a iz Vlade, to ne moze da se desi. Da li stvarno mislite, da bi ovih 40% biraca, sa takvom moci odlucivanja u skupstini, dozvolilo da se opet vrate licnosti koje su dovele zemlju do stanja u kakvom je danas?

Reseno je sve

pre 10 godina

Odavno sam ja pricao nemojte Vucicu vladu sa Dacicem. Sada Vucica podrzava najveci broj ljudi i veruje mu, zato treba raspisati izbore i ocistiti vladu od losihkoji ne zele dobro narodu.

monk

pre 10 godina

Vlada bi trebala da predstavlja odraz poverenja i glasova na terenu. A poverenje naroda od izbora do danas se znatno promenilo. Naprednjaci su pokazali da je ova vlast bitno drugačija od prethodne.Izbori bi im u ovom trnutku doneli ubedljivu pobedu. Samim tim bi one stranke koje su svoju vlast već dugo godina bazirale na ucenama otišle u zaborav.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

darko

pre 10 godina

svaki put kada me spuca nostalgija za srbijom, dodjem na ovaj sajt i pogledam komentare. vrlo brzo se vratim u realnost i nostalgija prodje.

Marko Nikolic

pre 10 godina

Kad su u pitanju izbori u Beogradu i izlazak trecine Srbije na biracka mesta, treba raspisati i parlamentarne pa neka izadje i ostatak gradjana i iskaze svoju volju. I ova vlada je dosta uradila, mada najvise zahvaljujuci vicepremijeru a posle vanrednih izbora ako se raspisu u Martu imacemo jos stabilniju vladu, spremnu da nastavi zapocete reforme.

Dragutin

pre 10 godina

@(danaa, 16. januar 2014 08:40)

Moram da se nadovezem na tvoj komentar. Izjava g-dina Ruzica pokazuje kolika je sprega kriminalnog miljea i "gospode" iz SPS-a. Oni su u svim upravnim odborima gde su ogromne pare u pitanju. Mislim da su oni u svim "kombinacijama". Gde su pare, tu su prijatelji kada su SPS-ovci u pitanju.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

navika

pre 10 godina

Nekada sam se oko izbora nervirao, a sada , kad cujem kako razmisljaju Ministri SPS, ne mogu da iscekam odluku o parlamentarnim, jer u vladi nije mesto takvima. Samo odlucno u borbi protiv kriminala...Vratite ugled ovoj zemlji..Podrska Aleksandru Vucicu

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

potencijal

pre 10 godina

Iskreno ne razumem najbolje politicku kombinatoriku ali svakako razumem da ova vlada vise nema smisla ni energije za ozbiljne poslove. Mene kao gradjanina vredja Daciceva izjava o postojanju jedinstva po pitanju borbe protiv korupcije i kriminala jer on i njegova koalicija nisu uradili nista da bi tu borbu pomogli. U pojedinim momentima su cak i smetali i kocili rad. A sta tek reci za njihovo sputavanje ekonomskih reformi. Jednostavno, najbolje je raspisati izbore sa sto kracom kampanjom i dobiti vladu u kojoj ce biti oni koji imaju hrabrosti da preuzmu odgovornost za promene.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

Pozdrav izi Londona

pre 10 godina

Kako god da se nagađa i špekuliše oko prevremenih izbora, moj utisak je da nam izbori slede. Vreme je da naprednjaci preuzmu odgovornost i da Srbiju izvedu na pravi put i bolju budućnost

Језичара

pre 10 godina

Одлука о изборима је можда на најбољи начин показатељ одговорности према држави и према народу, јер би они били велики трошак како нова, тако и времена. Као дан је јасно да би на евентуалним изборима Вучић и СНС однели апсолутну победу и тиме преузели и апсолутну одговорност за догађаје у држави, али у овом случају одлука мора бити поткрешљена чврстим доказима да ли би или не ти избори били бољи за народ и државу у целини.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

dankaR

pre 10 godina

Izbori su pravo resenje da se SNS otarasi uljeza SPS-a jer je evidentno kolika su kocnica u mnogim istragama i sprovodjenja reformi.Narod neka odluci,napokon da max. poverenje naprednjacima.

Bozidar

pre 10 godina

Koliko god neki govorili da nam izbori trenutno nisu potrebni, ja mislim suprotno. Izbori su nam prekok potrebni jes u trenutnoj vlasti postoje ljudi kojima jednostavno ne odgovara put razvoja Srbije i koji zele da nas vrate u period partijskog razvoja. Gradjani Srbije treba da pokazu kojoj politickoj partiji najvise veruju i da stanemo sa losom navikom da male politicke partije bez ikakvog osnova kroje sudbinu svima nama.

NeboSAR

pre 10 godina

Samo novim izborima i biranjem Vlade, koja ce po svemu sudeci brojati mnogo veci broj poslanika SNS-a (nadam se dovoljan za samostalno formiranje Vlade), ce se uci u sprovodjenje preko potrebnih reformi. Za dobrobit Srbije je sada raspisati izbore i iz Vlade se resiti pojedinaca koji nisu raspolozeni, ili pak sposobni za dela koje treba ciniti u najskorije vreme, a za bolju buducnost Srbije.

fifi

pre 10 godina

Danas na političkoj sceni postoje mnoge stranke kojetraži izbore. I logično ih je održati. A već imamo prilike zajedno sa beogradskim. Ti izbori bi jedne poslali niz vodu dok druge na opozicionim klupama.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

I to nije sve - za sve to vreme će i da nauči da čita i piše!

pre 10 godina

A ako ne raspiše izbore do tad, onda će da stupi u štrajk glađu - štrajkovaće glađu sve dok samog sebe ne ubedi da raspiše izbore! Ili dok se dovoljno ne najede. Posle toga, odmah izlazi pred Skupštinu i seda na stiropor - da istraje u svojoj nameri da izbori budu održani - a ionako ništa pametno ne radi, pa makar da vežba pozu za pecanje. Onaj pre njega je makar bio pozer,a ovaj ne ume čak i to. Po čemu će da ga upamte - po veleizdaji?! Pa šta, i onaj pre nejga , i onaj pre njega, pa svi pre njega - svi su oni bili veleizdajnici, mora da bude posebna po nečemu - makar pozer!

A onda - a onda! - a onda će, onda će, ODMAH da pokrene istragu o "pokradenim listićima" sa prethodnih izbora - jer je tako i obećao!

Polomljena devijacija

pre 10 godina

Kako bih voleo da podbace ovi sns-ovci na izborima, pa da mali Sloba i Kluni opet naprave vlast! U svakom slučaju, puca po našoj grbači.

Zoran Maletic

pre 10 godina

SNS-SPO-LDP..,do ubedljive pobede!SPS,DS,URS,DSS..,zatim klerofasisti iz Zveri,SRS,1389,svi oni idu u politicku istoriju!!!Ocekujem da koalicija Vucic-Vuk-Ceda osvoji oko 90% glasova,jer danas u Srbiji,bukvalno ne postoji covek koji nije odusevljen onim sto je Vucic postigao!Uz Vukovo dugofgodisnje iskustvo i Cedino postenje i marljivost,ova koalicija ce obezbediti prosperitet svih naroda i narodnosti!Evropa nema alternativu,samo napred,siri dalje..,SVI,SVI,SVI!!!

MojeKomentareNeObjavljuju

pre 10 godina

Uz malo srece gospodo ja cu te izbore posmatrati iz Francuske i mahati vam oberucke.. Nema ovde leba bez mot.. pardon, bez partijske knizice i duge devetke.

bivsi glasac sns-a

pre 10 godina

Novi izbori? Pa sta onda? Za koga glasati, kad je sve to isto, samo ce izmedju sebe da se 'istale' malo drugacije.
To mi dodje kao da se igra turnir na kome ucestvuju Dinamo Zagreb, Hrvatski Dragovoljac, Fljamurtari i Partizani iz Tirane, a ja treba za negog da navijam.
Ne hvala, ne bih to pratio a ni ucestvovao.

Worgen

pre 10 godina

Toliko dugo se već priča o tome i krajnje je vreme da bude izbora! Tako će se konačno ućutkati sadašnja tobožnja opozicija. Do juče su bili na vlasti i ništa pametno nisu uradili, a sada su im puna usta kako sadašnja vlast ne radi dobro!!!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

gole

pre 10 godina

Mislim da je vreme da se dileme u svim gradovima i opstinama u kojima jos postoje rese i da i da temosnji građani dobiju vlast koja će biti u njihovoj službi, a tome u prilog ide i ova odluka koja predsednika republike koju će nadam se doneti

de fakto i de jure..

pre 10 godina

nijedni izbori ne kostaju toliko koliko kosta SPS u vladi.
Od Dacica moze biti gora samo Mira Markovic kao premier.
(nenad, 16. januar 2014 04:37)
Kratko, jasno, konkretno. Sve drugo su samo filozofija i puste želje!

samo konstatacija...

pre 10 godina

Ustav propisuje sve opcije i proceduru. Šta ukoliko SNS odluči da izađe iz Vlade a Dačić obavesti predsednik da ima skupštinsku većinu i zatraži "novi" mandata?

lenkaT

pre 10 godina

iscekujem s nestrpljenjem da se to desi, a objediniti ih s izborima u Beogradu je najbolje i najjeftinije resenje,a i rezultati i u prestonici i Srbiji po svim istrazivanjima govore da se najvise pobedi moze nadati SNS.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

Аналитичар

pre 10 godina

Један основни је тај што је коначно дошло време да у Србији да неко ко има услове за тако нешто преузме потпуну одговорност за дешавања у друштву јер само тако се може имати чиста ситуација у погледу одговорности за обећања и постигнуте резултате, односно њихов изостанак. Што би рекао наш народ ком опанци, ком обојци.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

SvetozarDG

pre 10 godina

Jedino resenje za nastavak napredka Srbije i puta kojim smo krenuli su parlamentarni izbori. Mislim da je krajnje vreme da se stane na put "poslovima" SPS-ovaca i njihovom bahatom i bezobraznom ponasanju. Ponasaju se kao da nesto od njih zavisi. Meni se Ivica Dacic zgadio kada je dao izjavu da ne zna ko ce biti predsednik ali da je siguran ko ce biti premijer. E sad mogu da mu odgovorim, ja znam ko ce biti premijer i siguran sad ko nikada vise nece biti premijer.

garavi

pre 10 godina

srbi pamet u glavu ! ima jedan dobar komentar CIME , I KOJIM REZULTATIMA SNS I SPS IDU NA IZBORE ? nikakvim . eto nam prilike da ih maknemo da nas ne odvedu u totalni kanal i kolaps ! ako izadju svi i ukljuce malo mozak , sns i sps nema sta da traze . i ne treba da sedite kuci da ne izadjete na glasanje , to je njima plus .

Viola DJ

pre 10 godina

zaista smatram da je u intersu Srbije da se reforme sprovode efikasno i bez "kocenja", a vanredni parlamentarni izbori bi omogucili onima koji mogu i koji hoce da to tako i bude sprovedeno. Objedinjeni sa izborima u Beogradu, kostace manje, a doneti mogucnost velikih pomaka. Ja jesam za izbore.

ribetina

pre 10 godina

Najpogodniji trenutak za republičke,lokalne, a možda i za predsedničke izbore. Svu kampanju su već odradili ljudi iz DS. SNS sigurno pobeđuje.

Supersonic

pre 10 godina

Jao kakvo smaranje ce biti narednih meseci.Mada moze biti i vrlo zanimljivo i veselo jer ce tu biti gomila obecanja koja jedino mozemo sa smehom da prezivimo.Kanal do Soluna i milijarde € kao strane investicije ce biti cista naiva u odnosu na to sta nas tek ceka.

Golub

pre 10 godina

Izbori su preko potrebni za Srbiju i njene gradjane . Posle izbora ce se stvoriti jasna slika ko zaista treba samo da vodi ovu drzavu , tako da male i sitne partije vise se nace pitati o bitnim stvarima .

BjankaLinz

pre 10 godina

Izabrali smo dobar put, put reformi, izabrali smo SNS koji to moze da uradi, biramo i izbore jer su nacin da oni koji mogu da sprovedu reforme, sprovedu ih brzo, efikasno i NEusporavani u tome od strane koalicione vladajuce stranke i NEosporavani za ono sto cine za dobrobit Srbije da zaista to i cine na najbolji i najposteniji nacin

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

DejanLE

pre 10 godina

@(MILENKO, 16. januar 2014 08:44)

Citajuci tvoj komentar jasno mi je da dolazi direktvno i zemlje koja ima popularni naziv DSlend. Znas, to je ona zemlja u kojoj samo funkcioneri DS-a i njihovi partijski drugovi zive a svi ostali su niza rasa. Iskreno mi je zao sto ces biti jako razocaran posle izbora, a nadam se da ce ih ipak biti, zato sto ces tek tada shvatiti koliko je tvoj komentar besmislen.

Vedran

pre 10 godina

Sada je najbolja sansa da se na izborima da podrska progresivnim snagama koje su spremne da krenu u ospezne reforme drzave i drustva i da na taj nacin obezbede bolju buducnost gradjanima ove napacene zemlje

milan

pre 10 godina

Mislim da bi i uvazeni nam gospodin predsednik trebao da stavi na proveru svoju popularnost u narodu, smatram da bi dobio 70% podrske od ovog napacenog naroda. Bio bi red da i on stavi na proveru svoj mandat i tako potvrdi poverenje koje uziva u narodu. Podrska Aci za odluku koju ce doneti pa ma kakva ona bila.

Sljiva

pre 10 godina

Gradjani bi voleli da budu izbori, i ako su svesni da ce to u tom momentu kostati drzavu, ali ce se zato posle isplatiti kad dodju pravi ljudi na pojedina mesta da dovedu ovu drzavu u pravi red .

JovanJoca

pre 10 godina

Mislim da bi najpamitniji potez predsednika Nikolica bio raspisivanje parlamentarnih izbora. Srbiji je potrebna ozbiljna reforma i u vlasti nema mesta za one koji direktno goce te reforme. Iskljucivo mislim na SPS i Ivicu Dacica. Pored toga, volja naroda se mora postovati.

marisol

pre 10 godina

(Polomljena devijacija, 16. januar 2014 08:08)

Ovo ipak ostaju samo želje onih koji su izgubili vlast. A želje i snovie vam niko ne moe uskratiti. Ali po meni je mnogo bolja opcija da pogledate malo realnost. DS nije izgubila izbore zbog naprednjaka već zbog svoje loše pollitike i loših poteza.

Milentije

pre 10 godina

Narod ceka nestrpljivo izbore, zbog opravdanosti obecanja Srbiju ce da vodi samo jedna stranka, i ta stranka je jedina zasluzna da ima vlast , jel to gradjanima odgovara .

Boris

pre 10 godina

Vidna je zelja velikog broja politickih stranaka da na izborima pokusaju da dobiju legitimitet za svoj politicki program i ovi izbori ako nista drugo pokazace volju i spremnost gradjana na neophodne promene sistema vrednosti koje nam sleduju

Nikki

pre 10 godina

'el ce aca vucic na izbore izaci u pratnje bivse zene i prve ture klinaca, onima preko kojih se prikazivao kao cova od porodicnih vrednosti, ili sa svojom novom klinkom kao pravi cova modernih shvatanja :-P

mattko

pre 10 godina

Ko ce glasti ya SBS osim belih listica? oni iz javnog sektora nece, jer su smanjene plate i prete otkaZi. Oni rayoCArani u veyi kosovske politike nece jer im je prethodno obecavani povoljnije resenje.Seljaci nece iako sns nije kriv ya pad cena poljoprivrednih proiyvoda, Penyioneri imaju PUPS, bivsi komunisti imaju SPS radnici FIATA imaju Mladju, kao i oni u Smederevu ko ce biti glasaci SNS ?
TO NIJE JASNO.

Sale

pre 10 godina

E najbolje je da sad svi odreda izadjemo na izbora i u inat glasamo za radikale! Pa ne mogu nas ni radikali vise unistiti od ovih kvazi evropejaca postenjacina na sve strane...ili cemo najuriti psihopate iz poltike sve odreda ili cemo pobeci iz drzave, ili istruliti ovde, pre nego sto Srbija istruli a brzo ce pored ovakvih vodja, trece nema.

makar ko

pre 10 godina

Daj molim te poznajes li ti nekog komunjaru?Pa oni nose skupa odela, skupe satove, a tek cipele...A , naprednjaci skromno nose dzempere , mozda i naocare, ali sigurno nisu napunili svoje dzepove parama tajkuna, jer se protiv istih bore.....

vladimir

pre 10 godina

Meni je ovo super,
znaci izbori su potrebni da bi pogasil fabrike i medije po srbiji tako da im ovo dodje nesto kao - potpisite Srbi samoubistvo pa ce sigurno biti bolje.
Daj bre kako vas nije sramota,pravite budale od ovog naroda.
Za leba nemamo a vi hapsite neke degenerike i slikate se.

djokica

pre 10 godina

Vidi, vidi, omladina sns-a ala bot club tipkaj dok prsti ne odpadnu, probudila se malo ranije danas.
Od 8.37, pocinje lavina komentara, plusica i minusica po direktivi, sve iz iste kancelarije.
Jadno i providno.

Александар Џунић

pre 10 godina

Пошто је ово до сада најиздајничкији тим, који се прихватио власти, ценим да ће запад дати зелено светло "сивима" да лажира изборе до миле воље и приберу апсолутну власт, како би несметано закуцали и последњи ексер у мртвачки сандук покојне Србије.

tosa

pre 10 godina

Pre nego sto Toma raspise izbore trebalo bi da dokaze da je Dacic lose vodio vladu, a Vucic gresio u sastavljanju reformisane vlade kojoj nije dozvoljeno da bar godinu dana na miru sprovodi zapocete reforme.

Nikola

pre 10 godina

NOVI IZBORI = STARI LIKOVI, BANKROT !!!

STARI LIKOVI = BOJKOT !!!

BOJKOT = NEMA LEGIMITETA !!!

NEMA LEGITIMITETA = PASIVAN OTPOR !!!

****************************

RESENJE = VLADA NACIONALNOG SPASA, NOVI, POSTENI, NESTRANACKI LJUDI !!!

tosa

pre 10 godina

Pre nego da raspise izbore Toma bi trebalo da dokaze da je Dacic lose vodio vladu, a da je Vucic gresio u sastavljanju reformisane vlade kojoj nije omogucena ni jedna godin u sprovodjenju zapocete reforme.5

crni domino

pre 10 godina

Ti da si pametan pa da raspises i Predsednicke izbore!
Sta kazes, neces, usladilo se i tebi i Dragici, zidas crkvu, sinu si kupio dzip od 200.000€, ulebio si nepismenog profesora i ostalu bulumentu...
Jadni smo mi sa vama i vasim blentama koje vas podrzavaju i od slepila ne vide sta sve ne radite...
Samo se zaduzujte...

Pedja

pre 10 godina

Jedno od predizbornih obećanja je bilo da nema partijskog zapošljavanja a onda su zaposlili SVE svoje članove a za direktore javnih preduzeća da ne govorim. Odvratni su kao i svi pre njih. Dok se narod ne osvesti i ne shvati da je motka je iz raja izašla neće nam biti bolje.

Prle

pre 10 godina

Procitah na kraju da bi bila mozda formirana vlada bez SNS-a.Nasmejah se slatko,a kako mislite da se to desi gde sns ima 43 -45% poveverenje gradjana.Znam da bi to neki voleli ali prosto to je u domenu naucne fantastike.
(Poslednji Don, 16. januar 2014 08:27)

Kako niste naučili do sada? Ako se napravi nova vlada bez SNS-a, onda će 85% od SNS-ovih pr(e)ocenjenih 45%, u roku od dva meseca, da preleti na vladajuću stranu, i SNS će imati svojih realnih 8% biračkog tela. Nemojte da potcenjujete inteligenciju svog naroda. Zna on gde su pare, poslovi i privilegije.

umesto veronauke

pre 10 godina

MESA SELIMOVIC :
"Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako mogu izlječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć... Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće."

Lotus

pre 10 godina

(samo konstatacija..., 16. januar 2014 08:15)

U teoriji to je moguće ali zamisli taj bućkuriš od većine? Takva Vlada ne bi traja duže od par meseci i brzo bi se razišli s obzirom na apetite demokrata i socijalista.

нисам мастер али нисам ни овца

pre 10 godina

Колико је мени познато, не може председник државе да расписује изборе зато што му се тако ћефнуло, већ је потребно да пре тога скупштина изгласа неповерење влади или да председник владе да оставку.

deNiro

pre 10 godina

Zabole me za izbore.Gomila partijskih aparatčilka ovde izjavljuje ljubav ili mržnju prema svojima ili suprotnom taboru.25 godina evo već,izbori služe kao paravan za Kurtu ili Murtu.Ova Srbija je OPLJAČKANA do Biblijskih razmera,svedena na koloniju kojoj dotiraju budžet,odredjuju pravila,donose zakone...Od pokojnog Miloževića i Dačića,preko Djindjića i Koštunice,do Tadića i Vučića,svi su ako ne direktni učesnici,onda sigurno saučesnici u pljački i nacionalnom i moralnom posrnuću Srbije.Danas prvih deset minuta dnevnika počinje sa Vučićem i Dačićem kao u Slobino vreme.Ovde je sve farsa,od hapšenja koje je selektivno do stupidnih izjava nekompetentnih ministara(Baćević).Toliku snishodljivost prema PPV-u moj stomak ne može da podnese.Jedan čovek ne može da zameni SISTEM.KiM se prodaje,julovac Vulin brani nacionalne interese,virtuelna ulaganja u ekonomiju,frljanje sa ciframa,diktatura u najavi,niko ne sme da objavi da se PPV oženio,skidaju se emisije sa radija...Izbori?Hvala ne.Gutao sam Slobin suzavac,verovao Voji i Djindjiću.Zato dame i gospodo,sem ako niste partijski poslušnici zaposleni u nekom JP,pamet u glavu.

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Alo narode kakvi izbori, sa kojim ljudima, svi se dvadeset godina vrte u krug, šta su nam uradili za sve ove godine, mi siromašni ko crkveni miševi a svi oni milioneri, bogati, obezbedili i pokoljenja, bacaju koske narodu da isteramo oči i da budemo klimoglavci.Zbijmo redove i kaznimo ih, ukoliko i dalje trpimo loše nam se piše.Tražimo promenu ustava da glasamo za pojedince, a ne oni da nam poturaju njihove poslušnike i ljude željne vlasti, ljude sa sumnjivom proslošću, ljude koji imaju svakog od svakoga u šakama, ljude koji ucenjuju jedni druge i tako plivaju godinama.Vreme je da se oglasimo i stavimo im do znanja da tako više nemože, tumbaju se dve godine i naredne dve će biti isto, a našoj deci ode život, misli narode o tome.

najrealnije

pre 10 godina

Ja mislim da se ovi sludjeni glasaci naprednjaka vise raduju pobedi na izborima, ako je bude, nego da imaju platu 1000e. Kao da je ovo fudbal,pa da Zvezda pobedi Partizana ili obrnuto. A sami su svesni da ovo ne valja,da nema perspektive,da je sve laz,da nema nijedna investicija,da sve nestaje,ruinira se. Zaista jedan svetski kongres psihijatara u trajanju od 10 dana da se pod hitno odrzi u Beogradu i donesu zaključci o stanju mozdane mase naroda. Istovremeno zasto izbori posle godinu dana i rekonstrukcije i kako kazu PPV i PREMIJER najuspesnije Vlade u istoriji SRBIJE. Necuveno i zalosno.

Sofija

pre 10 godina

Raspišite izbore, samo raspišite, da vam kažemo šta mislimo o duplim računima za gas i struju početkom ovog meseca, a potrošnja svega toga je ista! Nismo blesavi!

buzda

pre 10 godina

"Ode vam jos jedan phd iz zemlje, u najskorijem roku. Zelim da radim i da mi dete raste negde gde ne mora da uci kako je za zivot presudno drugovati s nekim u fotelji."(S, 15. januar 2014 23:49)
Samo nek' ne bude da, tamo gde phd ode, dete po ceo dan u skoli uci da peva lokalnu himnu i bude patri(sa ili bez "j"?!)ota

Srboljub

pre 10 godina

"To što ti hoćeš da ideš odavde,pa krenite već jednom u tu vašu Austriju.Do sada si glasao za žuće pa sada kada vidiš da od njih nema ništa, ti ko fol si razočaran svima ideš da živiš u Austriji.Glasajući za žuće ti si i glasao za neprijatelje ove države i ovog naroda.U Austriju jednu od najvećih srbomrzaca idi samo i ne vraćaj se više nikada,takav nam šljam ne treba.
(NACIONALISTA, 16. januar 2014 09:51)"

Da li su vam otvorene oči, uši, grlo, nos?
Ja razumem čoveka kojem pada na pamet da napusti svoju državu i potraži bolji život negde drugde. To nema više veze sa ljubavlju prema svojoj državi i narodu.
Morate da razumete da je ljudima dosta, jer preko 20 godina tonemo. Ovo nema veze ni sa žutima, ni crvenima, ni ovima kojima sada ne znam boju. Nismo im dodelili ili nisam obavešten, oprostite što ne pratim. To ima veze sa svima koji vode ovu državu preko 20 godina, svima zajedno, jer svi su učestvovali u vlasti redom.
I, na kraju, umete li da ponudite išta drugo osim: "idi izdajniče", "takvi nam ne trebaju" i sličnih visokoumnih misli? Pa dokle to tako?!?!?!?

Doqle

pre 10 godina

22 godine od početka rata, još gledamo lica iz '90-ih.

Nadam se da će 2014. crveno-crna osovina (SPS-SNS-Vulin) početi da propada.
 

jaran

pre 10 godina

Budimo realni, obecanja ce se resetovati, mislim na one milione miliardi, fabrike, radna mesta itd itd, samo sto sada necu glasati za sns!

bogatim se, može mi se

pre 10 godina

nenormalni ljudi u nenormalna vremena rade nenormalne stvari.
koji 'bitan' razlog navodi nikolić za rspisivanje izbora u državi u kojoj se samo bira i rekonstruiše a ništa suštinski ne menja? veći komoditet za njegovu lenju i nesposobnu bivšu partiju?
da može dinastija da se i dalje bogati neviđenom brzinom, svakako.

Radak

pre 10 godina

Izbori su neminovni, i ja mislim da su zahuktale naprednjake kočile SPSovske stare struje koje su naviknute da ne rade ništa.Jedan deo istih je počeo da se ponaša kao DS pa je pootvarao posredničke firme sa kojima prodaje maglu.Izbori su neminovnost!

Grof od Milutovac

pre 10 godina

Mislim da bi trebali, da se odrze i parlamentarni izbori kad i izbori u Beogradu. Iz razloga sto je krajnje vreme da Srbija krene napred bez odredjenih politickih partija sa zanemarljivim poverenjem gradjana koji uporno goce napredak i volju vecine.

samuel

pre 10 godina

Ruziceva izjava je dovoljan povod za vanredne izbore jer je to slika i prilika funkcionisanja i razmisljanja kompletnog vrha Socijalisticke partije Srbije.

fifi

pre 10 godina

Izbori bi dali jedan malo drugačiji raspored ministarskih mesta i mesta premijera. SNS je prema svim anketama trentno najpopularnija politička opcija koja ima veliku podršku glasača. Logično je da od ovih izbora pa nadalje mesto premijera pripada i najačoj stranci. To bi ujedno i bila tačka na ucene svih onih sićušnih koji samostalnim izlaskom i cenzus bi predstavljao problem. Zato se i Dačić protivi izborima. Svestan je on da ne može ponoviti prethodne rezultate. Ali godinama je već u vladi. Možda je došlo vreme da odmori malo na klupama opozicije.

UrosTR

pre 10 godina

Izbori su neminovni i moraju se raspitati. Iskreno cu biti jako razocaran ako se ne poslusa volja gradjana. Ako jedna partija ima ogromnu podrsku vecine gradjana to mora da potvrdi i na izborima, ne zbog demonstracije moci vec zato sto samostalno na vlasti nece imati mogucnosti da ih ucenjuje stranka koja realno nema prava na to. Nadam se da ce parlamentarnih izbora ipak biti.

dokle vise

pre 10 godina

Dokle ce vise ovi politicki cirkuzanti da se bave sobom, svojim foteljama.Gladni vlasti, moci a nesposobni svi redom za medalju.
Ali nisu oni krivi, kriv je narod koji svaki dan sve gore zivi i daje im bezrezervnu podrsku svojim glasovima da lece sebe, sujetu a od nas prave kompletne majmune.
Citava Srbija je postala cista psihijatrija i nista vise.

miroslav

pre 10 godina

E neka ih raspisu vise, dosta je politickih prepucavanja. Vreme je da vidimo ledja crvenima. Kad ih pogledate vidite samo raznorazne: Tonceve, Ruzice, Obradovice,... Retko postena sorta ljudi!
(Dzo, 16. januar 2014 12:05)
Pa ti ne znas!?Ili si jos samo jedan u nizu ispranih mozgova,ccccccc.Komunjare se danas ne zovu komunistima..,postali su naprednjaci,spoovci,demokrate,socijalisti,liberali..,ime i odela su promenili ali su ostali iste bitange.Koji si ti od njih?

Jovica

pre 10 godina

Ajde vec jednom i to da zavrsimo, dosadili su svi sa time hocemo necemo. Daj da ili dobije SNS apsolutnu vlast pa da mozemo da krivimo njih za sve, ili da se vratimo na SPS-DS sa kojima smo tako nezadrzivo srljali u svetlu nam buducnost i ekonomski prosperitet.

Milos M

pre 10 godina

Mnogi pricaju da ovi oni nemaju podrsku naroda, ali izbori bi to resili i pokazali ko je upravu a i cenilo bi se ko je radio i njihovi rezultati.

Atila

pre 10 godina

Mislim da se volja grđana promenila, takođe i moje mišljenje su naprednjaci promenili.Imao sam predrasuda kada su došli na do delimične vlasti,ali su me demantovali svojom energijom da se Srbija promeni.Imaju moj glas ali ću ih pratiti kao i Ds koji me je razočarao svojom vladavinom.

nema leba ali igara

pre 10 godina

Pa da, narod više ne veruje najavama, vreme je da se izmisli nova zabava koja će snsu produžiti opstanak na vlasti.

Đoka

pre 10 godina

Na izborima će isključivo profitirati Srpska napredna stranka. Jednostavno već duži period im nema ravnih i tu nema dalje šta da se diskutuje. Ds-u ovo nikako ne odgovara, jer su pali na najniže grane.

Mali Radojica

pre 10 godina

Sve vise postaje jasno da su izbori itekako potrebni i da ako naprednjaci zaista zele da sprovedu reforme za sps nema mesta u vlasti.

morska zvezda

pre 10 godina

Ova vlada funkcioniše i ima rezultate koje im niko ne može osporiti. Ali izjave pojedinhi političara prelaze sve moguće ganice i pokazuju da je ipak lični interes kod nekih ispred svih drugih interesa. Pre nekoliko meseci je Dačić napravio ispad ovih dana Ružić... Pitanje je samo ko je treći iz SPS-a. Po meni bi novi izbori formirali jednu stabilnu vladu a to je u ovom trenutku možda i najbolje rešenje.

Neobmanjeni

pre 10 godina

Moze izbori ali bez predizborne kampanje! Posto se politicka scena vrti u krug 20-25 godina, sve se o svakom zna i nema potrebe da se trosi golem novac na politicke kampanje. Ko zivi u Srbiji zna kako se zivi, a ko je pobegao iz nje zna zasto je pobegao i ne trebaju mu nikakvi mitinzi i tribine da ga neko laze i obmanjuje

Robespjer

pre 10 godina

Izbori su neophodni. Sve više ima nesuglasica izmedju SNS-a i SPS-a. Takodje više ne mogu da slušam onog Radulovića, izbori pa da Vučić vrati Dinkića u vladu.

Stefan

pre 10 godina

Ljudi,Srbi...probudite se vise...Zivim vec 20 god. u Grckoj i savetujem Vam da birate nove ljude i pametne,a ne vise ove,koji se gidinama bire za fotelje.Birjte,ljude koji ce se boriti za buducnost citave zemlje,a ne samo Beograda i severa...Zemlja je u rasulu...uozbiljite se vise.Shvatite jos nesto...nikako nam nije potrebna Evropska Zajednica...to je trulo i lazno.Proci ce mo ko Grcka,a i gore,ako se ne ujedinimo.Pocnite da pratite i citate novosti iz drugih zemalja,ostavite razne gluposti,tipu "pink" i ono sto Vam se servira.

Perun

pre 10 godina

Значи опет ћемо бити изложени страначким смарачима и њиховом "продавању белих бубрега за бубреге"? Да ли вам је можда пало на памет да тај новац који сте уложили у кампању дате некој сиротињи?

Milisav

pre 10 godina

Bolje izbori, nego socijalisti, koji bi se udružili i sa crnim djavolom samo da ostanu na vlasti i prikriju svoje koferčiće. Bolje da narod bira, nego da mu koalicije kroje kapu!

Siniša

pre 10 godina

Hvala na ničemu i hvala na dosadašnjim upropaštenim mojim godinama najlepše mladosti koje sam proveo u Srbiji misleći da ću jednog dana kao pošten i lojalan građanin ove države, živeti od svog rada i pomagati svoju državu Srbiju koju mnogo volim.Nažalost politički cirkuzanti su me primorali da napustim Srbiju i da nerado gradim svojim radom tuđu državu!
(Građanin, 15. januar 2014 23:02)
Dečko je rekao sve,a i ja njemu kažem ali bez imalo patetike "Srećan put i ne okreći se sine!"

Marko

pre 10 godina

Slaganje u vladi postoji očigledno, svi podržavaju politiku koja se donese. Ali nisu svi podjednako angažovani i ne rade dovoljno efikasno svoje poslove. Zato smatram kad se desi da samo jedna stranka vuče, a svi ostali samo to podržavaju, vreme je za nove izbore, pa oni koji stvarno rade, sposobni su da učine i nešto više, treba da i imaju više vlasti.

sasa

pre 10 godina

republicki izbori samo paravan za one u beogradu! naprednjacima treba beograd, kako bi zaokruzili kradju srbije, jasno kao dan, a kad srbi zaokruzuju broj, onda zaokruzuju isti na svim papiricima! sada svi na izbore, glasati za DS jer je potrebna protivteza nacistima iz SNSa. SPS MORA da umre na ovim izborima! SNS mora da izadje iz vlade, jer je prevelika opasnost za srbiju. uradimo sve da dobijemo neku vladu kojoj ce SNS biti opozicija, pa da se vidi sta su zaista uradili i za koliko su unazadili srbiju u poslednjih godinu dana rada, kad se oduzmu rekonstrukcije i majanje naroda. problem je samo sto i taj DS i SVE ostale stranke u srbiji predstavljaju udruzene zlocinacke poduhvate usmerene PROTIV naroda i zemlje srbije. drzava srbija je nesto drugo!

veljko

pre 10 godina

Kako sada izbori??..pa Vucic kaze da je smanjio nezaposlenost,povecao BDP,stigle milijarde evra investicija,nove fabrike i radna mesta,nema kriminala...kakvi ste vi manipulatori i prodavci magle za dve godine videli smo koliko ste nesposobni,hvala i dovidjenja.

Milorad Bobić

pre 10 godina

Predsednik je tek u pedesetoj diplomirao i to na kontroverznoj ustanovi, kako onda može sada da raspisuje izbore? Zar ne bi trebalo da bude na apsolventskoj ekskurziji?

lepa sojic

pre 10 godina

moja familija i ja nikad vise ni za koga glasati nece jer su se do sada SVI pokazali ko su i kako rade a narodu sve gore i gore....pa bio bi budala da dam glas nekome a znam da ce da me posle pokrade.....

Toplica Milan

pre 10 godina

Kakvi bre izbori? Nemogu da verujem znate koliko para ima da kostaju izbori? Zar nemoze tih para uloziti u nesto pametno?

alo

pre 10 godina

a ko placa te izbore svake godine? da li su pripremili dzakove i za ove izbore il isad imaju neku drugu foru ... a da sad imaju batinase jos sigirnije nego dzakovi... i sta bi ne uhaspise muvatore?

vlada

pre 10 godina

Izlazte ljudi ako boga znate i glasajte protiv ovih Crnih i Crvenih!
ja se sve ko pravio pametan pa bio "beli listić", kao i većina bivših glasača DOS-a, jer sam bio nezadovoljan političarima na našoj političkoj estradi (posle smrti zorana djindjića), pa smo eto dobili šta smo i tražili - radikale koji osvajaju vlast svuda sa izlaznošću od 30 i kusur procenata!

Flash

pre 10 godina

Ja cu na papiricu da dodam i zaokruzim Odina, nordijskog boga. On ispunjava obecanja - Nasi politicari obecavaju da ce unistiti korupciju i kriminal, a Odin je obecao da ce unistiti sve divove. Nigde ne vidim divove!

ex sns

pre 10 godina

Ma nevazno. Sta su ovi uradili za 2 g? Opet cemo da gubimo vreme,a ova godina moze da bude izgubljena. Pored toga sto samo pricaju sta ce da rade,bilo bi dobro da nesto stvarno i urade. Zakoni nisu usvojeni. O planiranju i izgradnji,o poreklu imovine,o javnim preduzecima itd. A kad se usvoje treba i da se primenjuju,za sta treba vremena,zato nam nisu ni potrebni izbori nego rad. Ovi nista ne rade koliko vidim.

Miki

pre 10 godina

Penal na prazan gol za Vučića i Naprednjake. Ne verujem da ga neće iskoristiti. Pa bilo bi suludo, tolika podrška naroda, a oni da se mrcvare po koalicijama.

Milos

pre 10 godina

Ajmo ovako. AKo nam se stvarno zuri zasto se ti izbori ne raspisu sto pre pa da sto brze krenemo u reforme. Ovako sve se ceka zadnji dan a znamo da nam je svaki dan presudan.

Danijel

pre 10 godina

Prvo skoči pa reci hop Tomo, mislim da će rezultati izbora malo neprijatno da te iznenade. Samo ih ti raspiši i ništa ne brini precedniče!

Ilija74

pre 10 godina

Nadam se da ce predsednik Nikolic ipak prelomiti i raspisati parlamentarne izbore. Volja gradjana se mora postovati a vecina je za izbore. Mislim da je vreme za ozbiljne promene na politickoj sceni Srbije i pojedinci koji su bez ikakvog povoda puni sebe da se postave na mesto koje im pripada.

stranac

pre 10 godina

A ja sam mislio, da će bit tek 29. februara! Da nije g. Nikolić ipak pobrkao mesece? Ipak iza njega je baš prošlo vreme praznika po Julijanskom, Gregorjanskom kalendaru, sve nešto izmešano, a ćovek je inaće mnogo zauzet! Predsednik Srbije, kuvanje rakijice, gradnja crkve u Bajsšćetini, ćitanje govora i još mu ne dadu, da mu se mnogo omakne!:)

Aleksandar

pre 10 godina

Pa dokle to tako?!?!?!?
(Srboljub, 16. januar 2014 11:07)

Pa dok svi ne odemo - prvo su terali republike, pa pokrajine, pa sad kad više nema delova teraće i ljude iz Srbije - na kraju će ostati samo oni. No, problem je što ne umeju ništa da rade pa će i oni pocrkati od gladi i na kraju će teritoriju današnje Srbije da naseli neki drugi narod koji malo manje isteruje a malo više sluša disonantna mišljenja.

Aleksandar

pre 10 godina

Glasanje možda i raspiše, izbore teško jer jedina dva izbora koji postoje pred građanima Srbije u protekle dve i kusur decenije je - da emigriraju ili ne.

Aladin

pre 10 godina

Svidelo se to nekome ili ne, priznali to ili ne, SNS je trenutno u Srbiji najpopularnija stranka i sa najvećim brojem glasača. Građani su svesni da SNS nije uradila sve što je obećala i u rokovima u kojima je obećala, ali primetni su značajni pomaci u promeni nekih stvari u Srbiji. Time su stekli veliku podršku, ali i preuzeli veliki rizik i omogućili mnogima da ih napadaju, osnovano, češće ne.

mozambik

pre 10 godina

moj glas ide tomi. on je jedan od najvećih srba ikad, uz dušana silnog, nikolu teslu, vuka karadžića i novaka đokovića.

Rumar

pre 10 godina

Generalno SPS je neki faktor nit smrdi nit miriše, u prošloj vladi su imali veliki uticaj, u ovoj takođe i većina njihovih resora je problematično. Problematičan je vođa navijača iza Dačića, JP Gas, Azotara, Simpo, Pevačica i putar... Voleo bi sledeću Vladu da vidim bez njih, nek malo odmore i razmisle.

Gegula

pre 10 godina

Treba ici hitno na izbore da se otkacimo najvece kocnice Ivice i negovih partijskih strucnjaka. I nastavimo punom brzinom da reformisemo i modernizujemo Srbiju.

Rise of an empire

pre 10 godina

Dačić pokušava da spusti loptu jer Ružičev gaf još više produbljuje krizu unutar vladajuće koalicije. Upravo to može rezultirati vanrednim parlamentarnim izborima i pored toga što kalkulacijom se može napraviti većina bez naprednjaka ipak je to malo verovatno s obzirom na ogromnu popularnost SNS-a.

Tijana

pre 10 godina

Nije normalno da jedna stranka u vladi sprovodi reforme,a druga koči te iste reforme.Najbolja potvrda takve situacije je jučerešnja izjava Branka Ružića.

Cash®

pre 10 godina

Samo neznalice lupetaju o razlozima novih izbora, a razumeju politiku i matematiku...
čast izuzecima.
Ljudi, promenite sebe ili ćete biti zamenjeni! E, posle se nemojte čuditi zašto ste u manjini. Idite u korak sa vremenom i prilagođavajte se situacijama. Niko vas neće pitati šta o tome mislite. Svako će dobiti što zaslužuje, a busanje u prsa, ko je kao i šta radio i zašto: nek' sam odgovara za to, ako ste ga podržavali.

Crno i Belo

pre 10 godina

Moguce je da cemo konacno napraviti velike promene na politckoj sceni,a bice ih sigurno,narocito kod ovih sto upravo cepaju stranku na pola.Nikolicu,reci DA.

Novikorisnik

pre 10 godina

A zbog čega sad ovi izbori nije mi jasno, ovamo kao kriza, nema para za prosvetare, nema para za penzionere, nema za škole, obdaništa, sirotinjske menze i za čega sve još ne, a za besmislene reklame i političke kampanje, dnevnice i ostalo će da bude… sve je to isto s....e samo druga skraćenica

Brkan

pre 10 godina

Ma da se i to obavi konačno, kratko, efikasno, Naprednjacima vlast i kraj priče. Najjači su i zaslužuju da vode Vladu kompletno, nadam se da će u tom slučaju zacrtane ciljeve još brže ostvarivati.

Smoking

pre 10 godina

Treba odrzati izbore jer iz vlasti treba da izadju oni koji suruju sa kriminalcima koji uporno rade sve da ovu zemlju vrate unazad jer vlast mora da ima jedinstvo oko borbe sa njima a to naprednjaci od socijalista ne mogu da ocekuju

kiza i komina

pre 10 godina

Svrha ovih izbora je da se DS ugura u vlast sa SNS-om. Tako da se pristalice DS-a bez veze toliko uzbudjuju :) Evo, predvidjam SNS na oko 45%, DS na oko 15% i stabilnu vecinu SNS i DS. Normalno, Tadic ce se pre toga vratiti na celo DS-a jer sve ide u tom pravcu i ne ide slucajno. A kao podligu za misljenje koristim intervju Mikija Rakica, a evo i
linka:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=01&dd=16&nav_category=11&nav_id=800533
Tako da, ljudi, ne trosite dzaba zivce :) Naravno, ako bude po mom skromnom predvidjanju, u Srbiji vise nece biti opozicije. Ta snaga se moze iskoristiti za korenite promene u drustvu ili za potpuno rastakanje Srbije. Plasim se da ne bude opet put do pakla poplocan dobrim namerama jer nam se to desavalo mnogo puta, a hocu da verujem u prvi scenario!

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Mislim da je jos preuranjeno donositi odluke kada su izbori u pitanju, jer krajnji rok je za to 29 Januar ove godine.Ako i bude izbora, za sastav nove vlade na prvom mestu treba da budu strucnjaci kako bi drzavu ekonomski oporavili, naravno, koji su nemilosrdni prema korupciji, kriminalu i utaji poreza. Prosveta treba da zauzme svoju poziciju u drzavo koja joj objektivno u ovom trenutku ne dostaje, veca primanja ali i vecu odgovornost, a ne da nicu fakulteti kao pecurke, gde se ima vise slobodnih mesta od kandidata za upis. Aleksandar Vucic se pokazao kao odlucan politicar koji nista ne skriva od svojih gradjana, uvek kaze istinu i imenuje stvar kakva jeste. Tako da sam siguran da odluka o izborima jos nije doneta da su ovo sve spekulacije.

mika015

pre 10 godina

i najrealnije je raspisati izbore,zadnjih 10 godina demokrate i socijalisti su do guse umesani u kriminal a tajkunima su dozvolili da opljackaju drzavna preduzeca i banke,mnogo koce ovog Vucica koji zeli da sredi ovu jadnu drzavu,tako da treba procistiti ovu politicku scenu

Ktitor

pre 10 godina

Svaka filozofija relativno brzo se uruši i propadne kada njome ovladaju široke narodne mase. Važi isto i za stranačke političke programe. Još najpre se uruše na poltičkoj sceni one partije koje nastanu na poplavnim talasima narodnog nezadovoljstva. Za razliku od mnogih u SNS, Vučić to zna i ima na umu. Izgladneli narod nije moguće i nije lako preko noći “nahraniti i biti milostiv” prema svima podjednako. Najvećoj vladajućoj SNS ipak predlažem vanredne izbore.

;)

pre 10 godina

Vreme je i za vanredne predsedničke i lokalne izbore, bilo bi dobro da se pre toga promeni izborni zakon i da gradonačelnika, odbornike i poslanike direktno biramo. Šteta što stranka koja ima najveći procenat, po nekakvim ispitivanjima jm, nema kadar koji bi prošao i ne sme da ide na promenu izbornog zakona.

Josipa Ozeg

pre 10 godina

(bzvz, 15. januar 2014 23:23)

Tesko da ce se Tadicev film prikazati ,kao i od ostatka ekipe ...losa su produkcija bili svih ovih proslih godina ...snimali sve neke mafijaske filmove ,gangsterske :)))

Bozidar

pre 10 godina

Koliko god neki govorili da nam izbori trenutno nisu potrebni, ja mislim suprotno. Izbori su nam prekok potrebni jes u trenutnoj vlasti postoje ljudi kojima jednostavno ne odgovara put razvoja Srbije i koji zele da nas vrate u period partijskog razvoja. Gradjani Srbije treba da pokazu kojoj politickoj partiji najvise veruju i da stanemo sa losom navikom da male politicke partije bez ikakvog osnova kroje sudbinu svima nama.

Zvrcky

pre 10 godina

Trenutno najpametnije i najbezbolnije resenje je da idemo na izbore i da gradjani Srbije daju svoj sud o pokrenutim reformama i borbi protiv kriminala.

Grof od Milutovac

pre 10 godina

Mislim da bi trebali, da se odrze i parlamentarni izbori kad i izbori u Beogradu. Iz razloga sto je krajnje vreme da Srbija krene napred bez odredjenih politickih partija sa zanemarljivim poverenjem gradjana koji uporno goce napredak i volju vecine.

BjankaLinz

pre 10 godina

Izabrali smo dobar put, put reformi, izabrali smo SNS koji to moze da uradi, biramo i izbore jer su nacin da oni koji mogu da sprovedu reforme, sprovedu ih brzo, efikasno i NEusporavani u tome od strane koalicione vladajuce stranke i NEosporavani za ono sto cine za dobrobit Srbije da zaista to i cine na najbolji i najposteniji nacin

hajdi

pre 10 godina

Vlada bi trebala da bude odraz poverenja i glasova na terenu. A poverenje naroda od izbora do danas se znatno promenilo. Naprednjaci su pokazali da je ova vlast bitno drugačija od prethodne.Izbori bi im u ovom trnutku doneli ubedljivu pobedu. Samim tim bi one stranke koje su svoju vlast već dugo godina bazirale na ucenama otišle u zaborav.

LenkaT

pre 10 godina

iscekujem s nestrpljenjem da se to desi, a objediniti ih s izborima u Beogradu je najbolje i najjeftinije resenje,a i rezultati i u prestonici i Srbiji po svim istrazivanjima govore da se najvise pobedi moze nadati SNS.

Ilija74

pre 10 godina

Nadam se da ce predsednik Nikolic ipak prelomiti i raspisati parlamentarne izbore. Volja gradjana se mora postovati a vecina je za izbore. Mislim da je vreme za ozbiljne promene na politickoj sceni Srbije i pojedinci koji su bez ikakvog povoda puni sebe da se postave na mesto koje im pripada.

republika srpska

pre 10 godina

novi izbori su najbolje rjesenje. najveci problem srba je prevara kriminal i korupcija.sledovalo bi nam samounistenje da se nije vucic pojavio a zasto:posledice komunizma su bezvjerje smakeli smo boga za vrijeme komunista boga nema ukradi prevari otimi jej se boga nebojis srbine brate.otvori neku malu firmicu i izrabljuj ljude podmicuj inspektore kad dodju daj im sto eura i uredu je . radnik nek radi 300 sati svaki mjesec a ti kupis sebi brod i boli te briga das mu trista eura svaki treci mjesec i dobro mu je nece umrijet gladan a ti sa svojim brodicom na krstarenje idi.sela nam pusta skolovani ljudi bjeze iz zemlje zapad ih prihvata zato sto su intiligentni i vrijedni a kod nas nemaju posla zato sto nisu u politici ili tata nije kupio radno mjesto.nego ce tu doci tatin sin za 5 hiljada eura i radit ce ono sto zna a nista nezna. zna samo da ide na neke rekreacije i da bludnici .ja imam prijatelja arhitektu u banja luci prodaje bijelu tehniku zato sto mu tata nije kupio radno mjesto a nije u politici.nedavno sam bio u austriji kako su im lepa sela svako selo ima banku.ima sela koje imaju firme koje zaposljavaju po 1000 radnika.bau mit neznam koliko ima radnika tacno smesten je u jednom zabacenom selu recimo.a mi srbi jadni smo razbacani po cijelom svetu samo zbog mita i korupcije a spadamo u najintiligentnije i najvrednije ljude na svetu.najgori su tu socijalisti oni su u svakoj vlasti bili povezani su ko crijeva i samo kradu carina i policija recimo .SVE NOVE LJUDE HITNO:

nevenkaT

pre 10 godina

Mogao bi zaista i da ucini to na opstu radost grsdjana i za dobrobit Srbije,a sve do sada je cinio upravo na taj nacin. Reforme koje trebaju Srbiji,mogu se desiti samo s Vladom koja ima premijera iz SNS-a i samo takva Vlada ce raditii odgovornije i od ove sada.

Andrej

pre 10 godina

Jasno je da su izbori neophodni,pre svega jer odnosu u vladajućoj koaliciji nisu najsjajniji,a i građani žele nastavak reforme koje su jedino moguće ukoliko bi SNS sama formirala vladu.

citizenkane

pre 10 godina

Ma ljudi ne zavaravajte se, izbora biti nece jer je ovima na vlasti super, preuzece Beograd a posle i Vojvodinu. Jedino se DS i ostala opozicija nada da ce dobiti neku vlast, ali biti kao nekada nikada nece.

Tomić

pre 10 godina

Da se raspisu izbori na svim nivoima, da kampanja bude kratka i jeftina i da se potvrde na vlasti oni koji rade, a oni koji se samo svadjaju i opanjkavaju druge da se sklone zauvek.

taverna

pre 10 godina

Ukoliko bi izbori doprineli da SPS konacno ode u opoziciju gde im je i mesto i da se konacno formira Vlada koja ce odlucno krenuti u reforme, onda je to najbolja varijanta.

Alexei

pre 10 godina

Sad je pravi trenutak za izbore. Đilas je uništio DS, Naprednjaci jači nego ikad. I onako stanje u skupštini ne ocrtava raspoloženje u narodu.

MAKSIM

pre 10 godina

Sada, posle hapšenja Đurića zbog malverzacija u privatizaciji Veterinarskog zavoda, i reakcije Ružića, vidi se da ipak u koaliciji ima elemenata koji bi da sve ostane isto ko 90tih pa na ovamo. To pokazuje da su vanredni parlamentarni izbori neophodni, jer se u ovoj vladi tačno zna ko želi zdravu i bogatu Srbiju, a ko Srbiju na infuziji i punim tajkunskim i džepovima pomagača.

Radna akcija

pre 10 godina

Ako budu izbori, za sastav nove vlade na prvom mestu treba da budu stručnjaci kako bi državu ekonomski oporavili, naravno, koji su nemilordni prema korupciji i utaju poreza. Prosveta treba da zauzme svoju poziciju, veće plate ali i veća odgovornost, a ne da niču fakulteti kao pečurke, gde se ima više slobodnih mesta od kandidata za upis. Vučić se pokazao kao odlučan.
(NS, 15. januar 2014 23:57)

Zbog ovih a i mnogih drugih razloga smatram da će i ovog puta SNS dpbiti ogromno poverenje građana Srbije i da će možda čak i formirati samostalno Vladu!

Zipa Zonfa

pre 10 godina

Raspisuj izbore, sto pre je to moguce, jer nema svrhe da cekamo i gledamo nesposobne ljude u Vladi, poput Dacica i njegovih saboraca !

Soozanna

pre 10 godina

Kada raspises izbore, onda ove stranke, sto misle da imaju veliku podrsku gradjana, sledi im najgori moguci period, a to su SPS i DS, naravno !

Poslednji Don

pre 10 godina

Procitah na kraju da bi bila mozda formirana vlada bez SNS-a.Nasmejah se slatko,a kako mislite da se to desi gde sns ima 43 -45% poveverenje gradjana.Znam da bi to neki voleli ali prosto to je u domenu naucne fantastike.

navika

pre 10 godina

Nekada sam se oko izbora nervirao, a sada , kad cujem kako razmisljaju Ministri SPS, ne mogu da iscekam odluku o parlamentarnim, jer u vladi nije mesto takvima. Samo odlucno u borbi protiv kriminala...Vratite ugled ovoj zemlji..Podrska Aleksandru Vucicu

marija

pre 10 godina

Vanredni parlamentarni izbori treba da se odrze, jer na taj nacin se se iskristalisati odnos politickih snaga u Srbiji i sve nedoumice koje nas sada tiste bice jasne.

samar

pre 10 godina

Mozda i nebi trebalo, ali mislim da je dosao red na ljude koji rade za dobrobit naroda. Svako treba dobiti sansu, ali mislim de je vreme da gradjani Srbije vide ono sto je potrebno, a to je rad nasih funkcionera.

Čaj od Fećfica

pre 10 godina

Zelo bih iznad svega da u sledecoj vladi ne vidim parazite, lezilebovice i one koji na tudjoj grbaci zive i nikada se nece saginjati. Izbore odmah podrzavam!!!

petak13

pre 10 godina

Očekujemo da predsednik Nikolić to uradi 29 januara i time okonča ovu igru datuma oko raspisivanja izbora za novi saziv skupštine Srbije i izbor nove vlade.Sigurno je da Aleksandar Vučić ima nau umu i 25 janura o pristupnu konferenciju koja treba da se desi u Briselu, zatim skupštinu stranke 25.januara kada treba da potvrdi mandat i to je prilika da se možda obelodani da će se ići na izbore a da koji dan kasnije predsednik Nikolić raspiše izbore.Time bi se stavila dačka na jedan period i ušli u novi koji zahteva mnogo više angažovanja , novu vladu odlučniju i spremniju da izvrši korenite ekonomske i političke reforme.

Renis

pre 10 godina

Ako je manji koalicioni partner spreman da na sve načine, pa i preko svog „tastera“, blokira tri milijarde € i druge projekte od kojih zavisi život u Srbiji, da bi se Vučić oslabio, onda zbogom lažnom partnerstvu. Idemo na vanredne izbore. Već unapred znam gubitnika.

Sunčevo koplje

pre 10 godina

Samo oklevanje da „overi ono što je zaradio“ u drastičnoj političkoj nadmoći, govori koliko je Vučić odgovoran, skroman i racionalan. Međutim, Dačić i njegovi kadrovi su drugi svet. Dnevna zapovest im je statusno uživanje u lagodnosti, u svojoj narcisoidnosti i samoreklamerstvu. Ta „ekipa“ ne potura leđa teškom bremenu. Sa njima se ostaje grbav. Vučić nema drugog izlaza za spas Srbije osim vanrednim parlamentarnih izbora.

Krang

pre 10 godina

Nikolić da raspiše izbore ne časeći ni časa. Srbija je na izdisaju, a koalicione „prišipetlje“ oponiru vladinim akcijama, sabotiraju pravni poredak, trguju poverljivim informacijama i sl. Država je jedna i jedina, i neophodno ju je sačuvati.

Horizonti

pre 10 godina

Kočničari reformi i ozdravljenja Srbije sve se manje skrivaju, a sve više su upadljivi. Imperativ opstanka na vlasti, jača njihovo iracionalno političko delovanje, kojim sebi pričinjavaju duple greške, a da ih ne uočavaju niti sagledavaju. Nemoguća je misija da onaj što je najslabiji u koalicionoj vlasti otežava bitisanje države i vlasti, i to na račun najjačeg u vlasti. Daleko manja šteta će da bude ako predsednik raspiše vanredne parlamentarne izbore, koji bi se održali u što kraćem roku, sa manje sredstava, pompe i glamura.

Šaptalica

pre 10 godina

Uočavam utisak iščekivanja i sazrevanja u Srpskoj naprednoj stranci, oko zauzimanja većinskog stranačkog stava i donošenja konačnog stava o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Posebno je važna činjenica koje moramo svi biti svesni, da će sa daleko većim udelom u vlasti, Srpskoj naprednoj stranci porasti i odgovornosti. Dakle, ovi izbori su raskrsnica između našeg opstanka kao naroda, ili nestanka.

Senat

pre 10 godina

Mnogo toga se promenilo od izbora i rekonstrukcije Vlade do danas. Sada, nikakva nova rekonstrukcija ne bi mogla da bude odraz približnog stanja u biračkom telu, niti se to može “peglati” u ovim okolnostima. Jednostavno izbori su na pragu. Najjačoj stranci - Vlada, premijer… Dakle, SNS-u najviše vlasti, a srazmerno tome i najviše odgovornosti. Tako je to normalno, takva su i pravila.

Larisa

pre 10 godina

Podrška koju SNS uživa najpre treba da na kratko razgali, a onda i da zabrine rukovodstvo SNS. Zabrinutost rukovodstva je neizbežna iz razloga nesklada narodne preke potrebe, pa i opravdanog očekivanja, i sa druge strane objektivnih državnih mogućnosti. Mobilizaciju narodne volje je moguće zadržati na duži rok jedino predanim i poštenim radom i čuvanjem svega narodnog i državnog, što od Vučića i očekujem.

Lenka

pre 10 godina

Vagajući razloge za ili protiv vanrednih parlamentarnih izbora, Vučić, na kome je i najveća odgovornost za ovu odluku, ima na umu činjenicu da je predstojeća godina, godina bremenita najvitalnijim državnim pitanjima, pitanjima opstanka srpskog naroda. Opreza nikad naodmet. Mudrost koju Vučić pokazuje posebno mi uliva poverenje i spokoj.

Crvena žena

pre 10 godina

Došlo je vreme da se Dačić i njegova “pokorna svita” pogledaju između sebe i reše unutarpartijska i programska pitanja. Treba im zato dati, po mojoj proceni, bar 8 godina. U tom periodu ih treba odmoriti od vlasti.

Vivijen

pre 10 godina

Kao pronicljiv političar, Dačić zna da nakon prevremenih izbora neće biti premijer, a moguće ni u Vladi. Očigledno mu prija da bude na premijerskom mestu, ali ne prija Srbiji. Bežanje od teme vanrednih izbora, skretanje sa fokusa i pažnje o njima, Dačić i kadrovi SPS-a ponavljaju kao pesmicu.

Tara

pre 10 godina

Kod političara, a i kod naroda, u prošlim godinama svih naših nedaća i stradanja, akumulirani su pomešani osećaji. Na žalost svih, preko 90% su to osećaji tužnog i siromašnog nevoljnika, otpadnika, bespomoćnog i poniženog intelektualca na birou rada i melanholičnog studenta i đaka, a na prvom mestu obezvređenog radnika i seljaka. „Čaša grijeha“ je prepunjena, a osećaji se dekompresiraju eksplozijom narodnog gneva. Ovakav narod neće trpeti „rat“ političara u narednom periodu. Narod očekuje odgovornost za reči i dela, i to prepoznaje jedino u Vučiću.

Sitnica

pre 10 godina

Stekli su se uslovi za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ne treba više da se čekaju tuđa mišljenja, ako misli Nikolić da ne treba da raspiše, onda neka obavi konsultacije sa svim strankma, pa neka onda konačno donese mišljenje.

Stanko

pre 10 godina

Najbolje za državu je da na ovim izborima pobede naprednjaci, jer oni najviše postavljaju stručne ličnosti koje nemaju stranačku priadnost nekoj stranci. Bez stručnih ljudi država ne može da napreduje, znanje u struci treba da bude najbitnija stavka u zemlji.

Nina

pre 10 godina

Sa ili bez izbora, SNS je najjača strnka u Srbiji, jer vlada po Zakonu i ne laže narod. Jednostavno zar ne, kako to nisu znale demokrate?

NS

pre 10 godina

Ako budu izbori, za sastav nove vlade na prvom mestu treba da budu stručnjaci kako bi državu ekonomski oporavili, naravno, koji su nemilordni prema korupciji i utaju poreza. Prosveta treba da zauzme svoju poziciju, veće plate ali i veća odgovornost, a ne da niču fakulteti kao pečurke, gde se ima više slobodnih mesta od kandidata za upis. Vučić se pokazao kao odlučan.

mozaks

pre 10 godina

da imate mozga,ne biste rasipali pare na izbore.nemate i mozga,ni kadar da nastavite zapocete reforme.vladu ste reformisali,i opet vam se ne svidja..to samo pokazuje koliko ste ne ozbiljni,i non stop samo pricate,o izborima,od kako je formirana vlada.i onaj odozgore ,takve kaznjava..i pok Milosevica isto tako kaznio..jer je izgubio izbore,kad je najmanje to ocekivao .

Građanin

pre 10 godina

Hvala na vašim izborima i obećanjima o "boljem životu" sa vama,ali ja idem u Austriju da živim jedan bolji život od svog rada a ne od praznih decenijskih obećanja kojekakvih političkih cirkuzanata koji su upropastili ovu državu!!!
Hvala na ničemu i hvala na dosadašnjim upropaštenim mojim godinama najlepše mladosti koje sam proveo u Srbiji misleći da ću jednog dana kao pošten i lojalan građanin ove države, živeti od svog rada i pomagati svoju državu Srbiju koju mnogo volim.Nažalost politički cirkuzanti su me primorali da napustim Srbiju i da nerado gradim svojim radom tuđu državu!

malo vise

pre 10 godina

Ko ce glasati za SNS?Ko za DS?Znam da vecina nece za SPS!Prodao je Tadica i DS,narod izdajice nevoli!
(Sasho, 15. januar 2014 23:16)
Prodali su ovi iz SNS malo vise od Dacica, pa sebe smatraju velikim reformatormaroma, dobrociniteljima i svecima.
Ali ce mali Slobim svima da pomrsi konce, zivi bili pa videli.Niko mu od njih nije ni do kolena.

Glasac

pre 10 godina

Izbori se raspisuju kad predsednik Srbije shvati da ni jedna stranka ne moze da sakupi vecinu, a on mora svakog predsednika svake parlamentarne stranke da pozove na razgovor!
Mislim da ce to malo potrajati, sem ako naprednjaci to ne zbrzaju kao sto to inace i rade!

S

pre 10 godina

Ode vam jos jedan phd iz zemlje, u najskorijem roku. Zelim da radim i da mi dete raste negde gde ne mora da uci kako je za zivot presudno drugovati s nekim u fotelji.

Miki

pre 10 godina

Za ovih godinu i po dana NIŠTA niste uradili. U svemu nam je gore. A sad novim izborima pokazujete da vam je jedino stalo do sebe i svoje vlasti.

Toma

pre 10 godina

Dobro jutro!
Konacno da se setite da otkacite socijaliste. U Surcinu nam haos prave zajedno sa Cumetom, svi smo doneli odluku da raskinemo koaliciju sa njima, a Gradski odbor nam jos nije dao zeleno svetlo. OTKACIMO BAGRU!

motka iz raja izasla

pre 10 godina

Da ima ovaj narod mozga kao sto nema, pa da uzme motku i sve koliko ih ima a da sebe smatraju poticarima, izbaci iz igre.A da im se i imovina pokupi, a ne lopovi da glume non stop otkrivanje i kaznjavanje lopova.
Ovo sto ih hapse bar su nesto radili u zivotu, a ovi citav radni vek prodavali samo maglu i bogatili se.
Koliko oni kostaju, moze da se obezbedi najstrucnija vlast na svetu, a oni prave ne budale od nas, nego idiote i to na smenu.

Srbin100%

pre 10 godina

Ovo je bez sumnje najbolji scenario jer sam misljenja da sadasnja vlada sa socijalistima u njoj ne moze na adekvatan nacin da odgovori izazovima koji nas nesumnjivo cekaju tokom pregovora sa EU

Polomljena devijacija

pre 10 godina

Kako bih voleo da podbace ovi sns-ovci na izborima, pa da mali Sloba i Kluni opet naprave vlast! U svakom slučaju, puca po našoj grbači.

bivsi glasac sns-a

pre 10 godina

Novi izbori? Pa sta onda? Za koga glasati, kad je sve to isto, samo ce izmedju sebe da se 'istale' malo drugacije.
To mi dodje kao da se igra turnir na kome ucestvuju Dinamo Zagreb, Hrvatski Dragovoljac, Fljamurtari i Partizani iz Tirane, a ja treba za negog da navijam.
Ne hvala, ne bih to pratio a ni ucestvovao.

;)

pre 10 godina

Vreme je i za vanredne predsedničke i lokalne izbore, bilo bi dobro da se pre toga promeni izborni zakon i da gradonačelnika, odbornike i poslanike direktno biramo. Šteta što stranka koja ima najveći procenat, po nekakvim ispitivanjima jm, nema kadar koji bi prošao i ne sme da ide na promenu izbornog zakona.

Doqle

pre 10 godina

22 godine od početka rata, još gledamo lica iz '90-ih.

Nadam se da će 2014. crveno-crna osovina (SPS-SNS-Vulin) početi da propada.
 

djokica

pre 10 godina

Vidi, vidi, omladina sns-a ala bot club tipkaj dok prsti ne odpadnu, probudila se malo ranije danas.
Od 8.37, pocinje lavina komentara, plusica i minusica po direktivi, sve iz iste kancelarije.
Jadno i providno.

mira

pre 10 godina

E, sto bi bilo super da se svi lepo udruze i naprave vladu BEZ naprednjaka! Znam da je to u ovom nasem kupleraju nemoguce, ali bi bas bilo zabavno. Tako su prosli Milosevic i Tadic, pa bi moglo i ovim napaljenim i u sebe zaljubljenim vlastodrscima da se desi. Na silu boga i bez i jednog jedinog razloga, samo u zelji da se dokopaju apsolutne vlasti, oni ce sebi "skratiti" mandat. Onda bi im trebalo "skratiti" i vlast.

glasac

pre 10 godina

Iskreno se nadam da ce sto vise ljudi sada shvatiti za koga su glasali. Neka neko kaze koju su fabriku otvorili i koji slucaj privrednog kriminala resili !??? Samo paradna hapsenja, da se raja žari i pali...

jaran

pre 10 godina

Budimo realni, obecanja ce se resetovati, mislim na one milione miliardi, fabrike, radna mesta itd itd, samo sto sada necu glasati za sns!

dokle vise

pre 10 godina

Dokle ce vise ovi politicki cirkuzanti da se bave sobom, svojim foteljama.Gladni vlasti, moci a nesposobni svi redom za medalju.
Ali nisu oni krivi, kriv je narod koji svaki dan sve gore zivi i daje im bezrezervnu podrsku svojim glasovima da lece sebe, sujetu a od nas prave kompletne majmune.
Citava Srbija je postala cista psihijatrija i nista vise.

najrealnije

pre 10 godina

Ja mislim da se ovi sludjeni glasaci naprednjaka vise raduju pobedi na izborima, ako je bude, nego da imaju platu 1000e. Kao da je ovo fudbal,pa da Zvezda pobedi Partizana ili obrnuto. A sami su svesni da ovo ne valja,da nema perspektive,da je sve laz,da nema nijedna investicija,da sve nestaje,ruinira se. Zaista jedan svetski kongres psihijatara u trajanju od 10 dana da se pod hitno odrzi u Beogradu i donesu zaključci o stanju mozdane mase naroda. Istovremeno zasto izbori posle godinu dana i rekonstrukcije i kako kazu PPV i PREMIJER najuspesnije Vlade u istoriji SRBIJE. Necuveno i zalosno.

Robespjer

pre 10 godina

Izbori su neophodni. Sve više ima nesuglasica izmedju SNS-a i SPS-a. Takodje više ne mogu da slušam onog Radulovića, izbori pa da Vučić vrati Dinkića u vladu.

Pas koji je voleo vozove

pre 10 godina

Ja cu da glasam za Tominu ex stranku, posto je on sada predsednik svih gradjana, ako nam kaze koji predmet mu je bio najtezi na faxu. Srbija do mastera!

Sale

pre 10 godina

E najbolje je da sad svi odreda izadjemo na izbora i u inat glasamo za radikale! Pa ne mogu nas ni radikali vise unistiti od ovih kvazi evropejaca postenjacina na sve strane...ili cemo najuriti psihopate iz poltike sve odreda ili cemo pobeci iz drzave, ili istruliti ovde, pre nego sto Srbija istruli a brzo ce pored ovakvih vodja, trece nema.

bzvz

pre 10 godina

Znaci da pocinje Tadicev novi film u kome ce igrati ministra inostranih poslova.Ceda ce sada biti PPV,a PPV ce biti PV.A Ivica,Slavica,kljukana dinastija Krkobabic i triglicerid Palma ce malo van igre.Ovo je logicno,sa stanovista prosecnog srpskog kvislinga!

deNiro

pre 10 godina

Zabole me za izbore.Gomila partijskih aparatčilka ovde izjavljuje ljubav ili mržnju prema svojima ili suprotnom taboru.25 godina evo već,izbori služe kao paravan za Kurtu ili Murtu.Ova Srbija je OPLJAČKANA do Biblijskih razmera,svedena na koloniju kojoj dotiraju budžet,odredjuju pravila,donose zakone...Od pokojnog Miloževića i Dačića,preko Djindjića i Koštunice,do Tadića i Vučića,svi su ako ne direktni učesnici,onda sigurno saučesnici u pljački i nacionalnom i moralnom posrnuću Srbije.Danas prvih deset minuta dnevnika počinje sa Vučićem i Dačićem kao u Slobino vreme.Ovde je sve farsa,od hapšenja koje je selektivno do stupidnih izjava nekompetentnih ministara(Baćević).Toliku snishodljivost prema PPV-u moj stomak ne može da podnese.Jedan čovek ne može da zameni SISTEM.KiM se prodaje,julovac Vulin brani nacionalne interese,virtuelna ulaganja u ekonomiju,frljanje sa ciframa,diktatura u najavi,niko ne sme da objavi da se PPV oženio,skidaju se emisije sa radija...Izbori?Hvala ne.Gutao sam Slobin suzavac,verovao Voji i Djindjiću.Zato dame i gospodo,sem ako niste partijski poslušnici zaposleni u nekom JP,pamet u glavu.

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Alo narode kakvi izbori, sa kojim ljudima, svi se dvadeset godina vrte u krug, šta su nam uradili za sve ove godine, mi siromašni ko crkveni miševi a svi oni milioneri, bogati, obezbedili i pokoljenja, bacaju koske narodu da isteramo oči i da budemo klimoglavci.Zbijmo redove i kaznimo ih, ukoliko i dalje trpimo loše nam se piše.Tražimo promenu ustava da glasamo za pojedince, a ne oni da nam poturaju njihove poslušnike i ljude željne vlasti, ljude sa sumnjivom proslošću, ljude koji imaju svakog od svakoga u šakama, ljude koji ucenjuju jedni druge i tako plivaju godinama.Vreme je da se oglasimo i stavimo im do znanja da tako više nemože, tumbaju se dve godine i naredne dve će biti isto, a našoj deci ode život, misli narode o tome.

Sofija

pre 10 godina

Raspišite izbore, samo raspišite, da vam kažemo šta mislimo o duplim računima za gas i struju početkom ovog meseca, a potrošnja svega toga je ista! Nismo blesavi!

samo konstatacija...

pre 10 godina

Ustav propisuje sve opcije i proceduru. Šta ukoliko SNS odluči da izađe iz Vlade a Dačić obavesti predsednik da ima skupštinsku većinu i zatraži "novi" mandata?

Pedja

pre 10 godina

Jedno od predizbornih obećanja je bilo da nema partijskog zapošljavanja a onda su zaposlili SVE svoje članove a za direktore javnih preduzeća da ne govorim. Odvratni su kao i svi pre njih. Dok se narod ne osvesti i ne shvati da je motka je iz raja izašla neće nam biti bolje.

I to nije sve - za sve to vreme će i da nauči da čita i piše!

pre 10 godina

A ako ne raspiše izbore do tad, onda će da stupi u štrajk glađu - štrajkovaće glađu sve dok samog sebe ne ubedi da raspiše izbore! Ili dok se dovoljno ne najede. Posle toga, odmah izlazi pred Skupštinu i seda na stiropor - da istraje u svojoj nameri da izbori budu održani - a ionako ništa pametno ne radi, pa makar da vežba pozu za pecanje. Onaj pre njega je makar bio pozer,a ovaj ne ume čak i to. Po čemu će da ga upamte - po veleizdaji?! Pa šta, i onaj pre nejga , i onaj pre njega, pa svi pre njega - svi su oni bili veleizdajnici, mora da bude posebna po nečemu - makar pozer!

A onda - a onda! - a onda će, onda će, ODMAH da pokrene istragu o "pokradenim listićima" sa prethodnih izbora - jer je tako i obećao!

MojeKomentareNeObjavljuju

pre 10 godina

Uz malo srece gospodo ja cu te izbore posmatrati iz Francuske i mahati vam oberucke.. Nema ovde leba bez mot.. pardon, bez partijske knizice i duge devetke.

mattko

pre 10 godina

Ko ce glasti ya SBS osim belih listica? oni iz javnog sektora nece, jer su smanjene plate i prete otkaZi. Oni rayoCArani u veyi kosovske politike nece jer im je prethodno obecavani povoljnije resenje.Seljaci nece iako sns nije kriv ya pad cena poljoprivrednih proiyvoda, Penyioneri imaju PUPS, bivsi komunisti imaju SPS radnici FIATA imaju Mladju, kao i oni u Smederevu ko ce biti glasaci SNS ?
TO NIJE JASNO.

bogatim se, može mi se

pre 10 godina

nenormalni ljudi u nenormalna vremena rade nenormalne stvari.
koji 'bitan' razlog navodi nikolić za rspisivanje izbora u državi u kojoj se samo bira i rekonstruiše a ništa suštinski ne menja? veći komoditet za njegovu lenju i nesposobnu bivšu partiju?
da može dinastija da se i dalje bogati neviđenom brzinom, svakako.

miroslav

pre 10 godina

E neka ih raspisu vise, dosta je politickih prepucavanja. Vreme je da vidimo ledja crvenima. Kad ih pogledate vidite samo raznorazne: Tonceve, Ruzice, Obradovice,... Retko postena sorta ljudi!
(Dzo, 16. januar 2014 12:05)
Pa ti ne znas!?Ili si jos samo jedan u nizu ispranih mozgova,ccccccc.Komunjare se danas ne zovu komunistima..,postali su naprednjaci,spoovci,demokrate,socijalisti,liberali..,ime i odela su promenili ali su ostali iste bitange.Koji si ti od njih?

RaspadSistema

pre 10 godina

Država na korak od bankrota, svaki mesec je natezanje kako isplatiti plate i penzije, podižu se porezi, narod je na ivici gladi...a naprednjaci bi da potroše i to malo novca, samo da bi na histeriji oko Druga Prvog zagrabili svu vlast..Sramota.

crni domino

pre 10 godina

Ti da si pametan pa da raspises i Predsednicke izbore!
Sta kazes, neces, usladilo se i tebi i Dragici, zidas crkvu, sinu si kupio dzip od 200.000€, ulebio si nepismenog profesora i ostalu bulumentu...
Jadni smo mi sa vama i vasim blentama koje vas podrzavaju i od slepila ne vide sta sve ne radite...
Samo se zaduzujte...

sasa

pre 10 godina

republicki izbori samo paravan za one u beogradu! naprednjacima treba beograd, kako bi zaokruzili kradju srbije, jasno kao dan, a kad srbi zaokruzuju broj, onda zaokruzuju isti na svim papiricima! sada svi na izbore, glasati za DS jer je potrebna protivteza nacistima iz SNSa. SPS MORA da umre na ovim izborima! SNS mora da izadje iz vlade, jer je prevelika opasnost za srbiju. uradimo sve da dobijemo neku vladu kojoj ce SNS biti opozicija, pa da se vidi sta su zaista uradili i za koliko su unazadili srbiju u poslednjih godinu dana rada, kad se oduzmu rekonstrukcije i majanje naroda. problem je samo sto i taj DS i SVE ostale stranke u srbiji predstavljaju udruzene zlocinacke poduhvate usmerene PROTIV naroda i zemlje srbije. drzava srbija je nesto drugo!

Prle

pre 10 godina

Procitah na kraju da bi bila mozda formirana vlada bez SNS-a.Nasmejah se slatko,a kako mislite da se to desi gde sns ima 43 -45% poveverenje gradjana.Znam da bi to neki voleli ali prosto to je u domenu naucne fantastike.
(Poslednji Don, 16. januar 2014 08:27)

Kako niste naučili do sada? Ako se napravi nova vlada bez SNS-a, onda će 85% od SNS-ovih pr(e)ocenjenih 45%, u roku od dva meseca, da preleti na vladajuću stranu, i SNS će imati svojih realnih 8% biračkog tela. Nemojte da potcenjujete inteligenciju svog naroda. Zna on gde su pare, poslovi i privilegije.

Ilija74

pre 10 godina

Nadam se da ce predsednik Nikolic ipak prelomiti i raspisati parlamentarne izbore. Volja gradjana se mora postovati a vecina je za izbore. Mislim da je vreme za ozbiljne promene na politickoj sceni Srbije i pojedinci koji su bez ikakvog povoda puni sebe da se postave na mesto koje im pripada.

veljko

pre 10 godina

Kako sada izbori??..pa Vucic kaze da je smanjio nezaposlenost,povecao BDP,stigle milijarde evra investicija,nove fabrike i radna mesta,nema kriminala...kakvi ste vi manipulatori i prodavci magle za dve godine videli smo koliko ste nesposobni,hvala i dovidjenja.

нисам мастер али нисам ни овца

pre 10 godina

Колико је мени познато, не може председник државе да расписује изборе зато што му се тако ћефнуло, већ је потребно да пре тога скупштина изгласа неповерење влади или да председник владе да оставку.

nema leba ali igara

pre 10 godina

Pa da, narod više ne veruje najavama, vreme je da se izmisli nova zabava koja će snsu produžiti opstanak na vlasti.

UrosTR

pre 10 godina

Izbori su neminovni i moraju se raspitati. Iskreno cu biti jako razocaran ako se ne poslusa volja gradjana. Ako jedna partija ima ogromnu podrsku vecine gradjana to mora da potvrdi i na izborima, ne zbog demonstracije moci vec zato sto samostalno na vlasti nece imati mogucnosti da ih ucenjuje stranka koja realno nema prava na to. Nadam se da ce parlamentarnih izbora ipak biti.

morska zvezda

pre 10 godina

Ova vlada funkcioniše i ima rezultate koje im niko ne može osporiti. Ali izjave pojedinhi političara prelaze sve moguće ganice i pokazuju da je ipak lični interes kod nekih ispred svih drugih interesa. Pre nekoliko meseci je Dačić napravio ispad ovih dana Ružić... Pitanje je samo ko je treći iz SPS-a. Po meni bi novi izbori formirali jednu stabilnu vladu a to je u ovom trenutku možda i najbolje rešenje.

Neobmanjeni

pre 10 godina

Moze izbori ali bez predizborne kampanje! Posto se politicka scena vrti u krug 20-25 godina, sve se o svakom zna i nema potrebe da se trosi golem novac na politicke kampanje. Ko zivi u Srbiji zna kako se zivi, a ko je pobegao iz nje zna zasto je pobegao i ne trebaju mu nikakvi mitinzi i tribine da ga neko laze i obmanjuje

Marko

pre 10 godina

Slaganje u vladi postoji očigledno, svi podržavaju politiku koja se donese. Ali nisu svi podjednako angažovani i ne rade dovoljno efikasno svoje poslove. Zato smatram kad se desi da samo jedna stranka vuče, a svi ostali samo to podržavaju, vreme je za nove izbore, pa oni koji stvarno rade, sposobni su da učine i nešto više, treba da i imaju više vlasti.

Radak

pre 10 godina

Izbori su neminovni, i ja mislim da su zahuktale naprednjake kočile SPSovske stare struje koje su naviknute da ne rade ništa.Jedan deo istih je počeo da se ponaša kao DS pa je pootvarao posredničke firme sa kojima prodaje maglu.Izbori su neminovnost!

Srboljub

pre 10 godina

"To što ti hoćeš da ideš odavde,pa krenite već jednom u tu vašu Austriju.Do sada si glasao za žuće pa sada kada vidiš da od njih nema ništa, ti ko fol si razočaran svima ideš da živiš u Austriji.Glasajući za žuće ti si i glasao za neprijatelje ove države i ovog naroda.U Austriju jednu od najvećih srbomrzaca idi samo i ne vraćaj se više nikada,takav nam šljam ne treba.
(NACIONALISTA, 16. januar 2014 09:51)"

Da li su vam otvorene oči, uši, grlo, nos?
Ja razumem čoveka kojem pada na pamet da napusti svoju državu i potraži bolji život negde drugde. To nema više veze sa ljubavlju prema svojoj državi i narodu.
Morate da razumete da je ljudima dosta, jer preko 20 godina tonemo. Ovo nema veze ni sa žutima, ni crvenima, ni ovima kojima sada ne znam boju. Nismo im dodelili ili nisam obavešten, oprostite što ne pratim. To ima veze sa svima koji vode ovu državu preko 20 godina, svima zajedno, jer svi su učestvovali u vlasti redom.
I, na kraju, umete li da ponudite išta drugo osim: "idi izdajniče", "takvi nam ne trebaju" i sličnih visokoumnih misli? Pa dokle to tako?!?!?!?

umesto veronauke

pre 10 godina

MESA SELIMOVIC :
"Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako mogu izlječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć... Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće."

Atila

pre 10 godina

Mislim da se volja grđana promenila, takođe i moje mišljenje su naprednjaci promenili.Imao sam predrasuda kada su došli na do delimične vlasti,ali su me demantovali svojom energijom da se Srbija promeni.Imaju moj glas ali ću ih pratiti kao i Ds koji me je razočarao svojom vladavinom.

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Mislim da je jos preuranjeno donositi odluke kada su izbori u pitanju, jer krajnji rok je za to 29 Januar ove godine.Ako i bude izbora, za sastav nove vlade na prvom mestu treba da budu strucnjaci kako bi drzavu ekonomski oporavili, naravno, koji su nemilosrdni prema korupciji, kriminalu i utaji poreza. Prosveta treba da zauzme svoju poziciju u drzavo koja joj objektivno u ovom trenutku ne dostaje, veca primanja ali i vecu odgovornost, a ne da nicu fakulteti kao pecurke, gde se ima vise slobodnih mesta od kandidata za upis. Aleksandar Vucic se pokazao kao odlucan politicar koji nista ne skriva od svojih gradjana, uvek kaze istinu i imenuje stvar kakva jeste. Tako da sam siguran da odluka o izborima jos nije doneta da su ovo sve spekulacije.

monk

pre 10 godina

Vlada bi trebala da predstavlja odraz poverenja i glasova na terenu. A poverenje naroda od izbora do danas se znatno promenilo. Naprednjaci su pokazali da je ova vlast bitno drugačija od prethodne.Izbori bi im u ovom trnutku doneli ubedljivu pobedu. Samim tim bi one stranke koje su svoju vlast već dugo godina bazirale na ucenama otišle u zaborav.

Grof od Milutovac

pre 10 godina

Mislim da bi trebali, da se odrze i parlamentarni izbori kad i izbori u Beogradu. Iz razloga sto je krajnje vreme da Srbija krene napred bez odredjenih politickih partija sa zanemarljivim poverenjem gradjana koji uporno goce napredak i volju vecine.

fifi

pre 10 godina

Izbori bi dali jedan malo drugačiji raspored ministarskih mesta i mesta premijera. SNS je prema svim anketama trentno najpopularnija politička opcija koja ima veliku podršku glasača. Logično je da od ovih izbora pa nadalje mesto premijera pripada i najačoj stranci. To bi ujedno i bila tačka na ucene svih onih sićušnih koji samostalnim izlaskom i cenzus bi predstavljao problem. Zato se i Dačić protivi izborima. Svestan je on da ne može ponoviti prethodne rezultate. Ali godinama je već u vladi. Možda je došlo vreme da odmori malo na klupama opozicije.

SoundOfPeople!

pre 10 godina

Ja mislim da u normalnoj zemlji, a propo cesidove teorije o izostanku SNS-a iz Vlade, to ne moze da se desi. Da li stvarno mislite, da bi ovih 40% biraca, sa takvom moci odlucivanja u skupstini, dozvolilo da se opet vrate licnosti koje su dovele zemlju do stanja u kakvom je danas?

buzda

pre 10 godina

"Ode vam jos jedan phd iz zemlje, u najskorijem roku. Zelim da radim i da mi dete raste negde gde ne mora da uci kako je za zivot presudno drugovati s nekim u fotelji."(S, 15. januar 2014 23:49)
Samo nek' ne bude da, tamo gde phd ode, dete po ceo dan u skoli uci da peva lokalnu himnu i bude patri(sa ili bez "j"?!)ota

danaa

pre 10 godina

Premijera danas imamo samo na papiru. A jučerašnja izjava Ružića je samo dokaz da u vladi svi nisu čistog obraza. Zato su izbori i neophodni da se formira nova vlada koja bi imala još bolje rezultate protiv kriminala i korupcije

Brkan

pre 10 godina

Ma da se i to obavi konačno, kratko, efikasno, Naprednjacima vlast i kraj priče. Najjači su i zaslužuju da vode Vladu kompletno, nadam se da će u tom slučaju zacrtane ciljeve još brže ostvarivati.

Đoka

pre 10 godina

Na izborima će isključivo profitirati Srpska napredna stranka. Jednostavno već duži period im nema ravnih i tu nema dalje šta da se diskutuje. Ds-u ovo nikako ne odgovara, jer su pali na najniže grane.

Poslednji Don

pre 10 godina

Procitah na kraju da bi bila mozda formirana vlada bez SNS-a.Nasmejah se slatko,a kako mislite da se to desi gde sns ima 43 -45% poveverenje gradjana.Znam da bi to neki voleli ali prosto to je u domenu naucne fantastike.

NACIONALISTA

pre 10 godina

(Građanin, 15. januar 2014 23:02)
To što ti hoćeš da ideš odavde,pa krenite već jednom u tu vašu Austriju.Do sada si glasao za žuće pa sada kada vidiš da od njih nema ništa, ti ko fol si razočaran svima ideš da živiš u Austriji.Glasajući za žuće ti si i glasao za neprijatelje ove države i ovog naroda.U Austriju jednu od najvećih srbomrzaca idi samo i ne vraćaj se više nikada,takav nam šljam ne treba.

Milos M

pre 10 godina

Mnogi pricaju da ovi oni nemaju podrsku naroda, ali izbori bi to resili i pokazali ko je upravu a i cenilo bi se ko je radio i njihovi rezultati.

Miki

pre 10 godina

Penal na prazan gol za Vučića i Naprednjake. Ne verujem da ga neće iskoristiti. Pa bilo bi suludo, tolika podrška naroda, a oni da se mrcvare po koalicijama.

Mali Radojica

pre 10 godina

Sve vise postaje jasno da su izbori itekako potrebni i da ako naprednjaci zaista zele da sprovedu reforme za sps nema mesta u vlasti.

Pozdrav izi Londona

pre 10 godina

Kako god da se nagađa i špekuliše oko prevremenih izbora, moj utisak je da nam izbori slede. Vreme je da naprednjaci preuzmu odgovornost i da Srbiju izvedu na pravi put i bolju budućnost

ribetina

pre 10 godina

Najpogodniji trenutak za republičke,lokalne, a možda i za predsedničke izbore. Svu kampanju su već odradili ljudi iz DS. SNS sigurno pobeđuje.

FedRed

pre 10 godina

Odlicna vest. Sada imamo jos jasniju sliku o svima i mozemo jos jednom nekima ukazati poverenje i svojim glasom ih nagraditi za uradjeno, a neke zbog nerada i kocenja reformi kazniti.

Grcanski Despot

pre 10 godina

Razumem Vucicevu opreznost zbog izbora. Mnogo ce novca biti ulozeno protiv SNS-e. Ali ima nesto sto su prenebregli, narod, a on je u ovom slucaju na strani iskrenog borca protiv kriminala i korupcije, jer je shavtio da se zmiji treba odseci glava jednom za svaga.

Zoran Maletic

pre 10 godina

SNS-SPO-LDP..,do ubedljive pobede!SPS,DS,URS,DSS..,zatim klerofasisti iz Zveri,SRS,1389,svi oni idu u politicku istoriju!!!Ocekujem da koalicija Vucic-Vuk-Ceda osvoji oko 90% glasova,jer danas u Srbiji,bukvalno ne postoji covek koji nije odusevljen onim sto je Vucic postigao!Uz Vukovo dugofgodisnje iskustvo i Cedino postenje i marljivost,ova koalicija ce obezbediti prosperitet svih naroda i narodnosti!Evropa nema alternativu,samo napred,siri dalje..,SVI,SVI,SVI!!!

NeboSAR

pre 10 godina

Samo novim izborima i biranjem Vlade, koja ce po svemu sudeci brojati mnogo veci broj poslanika SNS-a (nadam se dovoljan za samostalno formiranje Vlade), ce se uci u sprovodjenje preko potrebnih reformi. Za dobrobit Srbije je sada raspisati izbore i iz Vlade se resiti pojedinaca koji nisu raspolozeni, ili pak sposobni za dela koje treba ciniti u najskorije vreme, a za bolju buducnost Srbije.

dankaR

pre 10 godina

Izbori su pravo resenje da se SNS otarasi uljeza SPS-a jer je evidentno kolika su kocnica u mnogim istragama i sprovodjenja reformi.Narod neka odluci,napokon da max. poverenje naprednjacima.

fifi

pre 10 godina

Danas na političkoj sceni postoje mnoge stranke kojetraži izbore. I logično ih je održati. A već imamo prilike zajedno sa beogradskim. Ti izbori bi jedne poslali niz vodu dok druge na opozicionim klupama.

Kobalt

pre 10 godina

Da vlada prividno funkcionise, videlo se juce. Uzalud Dacic pokusava da spusti loptu, previse losih stvari isplivava iz SPS-a. Izbora ce biti, to je sigurno, narod se pita a ne neka Angela, kakav bi inace scenario voleli da vide vodje i simpatizeri raspalog DS-a. Izori 16. mart, glas za SNS, sut karta za neradnike i lopove i to je to!

Ravijojla

pre 10 godina

Nadam se da je gradjanima sada jasno koliko im je do sada zla nanela demokratska stranka i da ce dobro razmisliti i glasati za promene na bolje i u Srbiji i gradu Beogradu.

Nikola

pre 10 godina

NOVI IZBORI = STARI LIKOVI, BANKROT !!!

STARI LIKOVI = BOJKOT !!!

BOJKOT = NEMA LEGIMITETA !!!

NEMA LEGITIMITETA = PASIVAN OTPOR !!!

****************************

RESENJE = VLADA NACIONALNOG SPASA, NOVI, POSTENI, NESTRANACKI LJUDI !!!

garavi

pre 10 godina

srbi pamet u glavu ! ima jedan dobar komentar CIME , I KOJIM REZULTATIMA SNS I SPS IDU NA IZBORE ? nikakvim . eto nam prilike da ih maknemo da nas ne odvedu u totalni kanal i kolaps ! ako izadju svi i ukljuce malo mozak , sns i sps nema sta da traze . i ne treba da sedite kuci da ne izadjete na glasanje , to je njima plus .

marisol

pre 10 godina

(Polomljena devijacija, 16. januar 2014 08:08)

Ovo ipak ostaju samo želje onih koji su izgubili vlast. A želje i snovie vam niko ne moe uskratiti. Ali po meni je mnogo bolja opcija da pogledate malo realnost. DS nije izgubila izbore zbog naprednjaka već zbog svoje loše pollitike i loših poteza.

Worgen

pre 10 godina

Toliko dugo se već priča o tome i krajnje je vreme da bude izbora! Tako će se konačno ućutkati sadašnja tobožnja opozicija. Do juče su bili na vlasti i ništa pametno nisu uradili, a sada su im puna usta kako sadašnja vlast ne radi dobro!!!

Viola DJ

pre 10 godina

zaista smatram da je u intersu Srbije da se reforme sprovode efikasno i bez "kocenja", a vanredni parlamentarni izbori bi omogucili onima koji mogu i koji hoce da to tako i bude sprovedeno. Objedinjeni sa izborima u Beogradu, kostace manje, a doneti mogucnost velikih pomaka. Ja jesam za izbore.

Bozidar

pre 10 godina

Koliko god neki govorili da nam izbori trenutno nisu potrebni, ja mislim suprotno. Izbori su nam prekok potrebni jes u trenutnoj vlasti postoje ljudi kojima jednostavno ne odgovara put razvoja Srbije i koji zele da nas vrate u period partijskog razvoja. Gradjani Srbije treba da pokazu kojoj politickoj partiji najvise veruju i da stanemo sa losom navikom da male politicke partije bez ikakvog osnova kroje sudbinu svima nama.

malina

pre 10 godina

Parlamentarni izbori, jer narod vise veruje SNS, i to ne bez razloga. Ako u vladi neko radi , a neko drema , onaj sto drema nek ide kuci...

politikolog

pre 10 godina

Pa i bio je red vise da budu izbori. SPS je nefunkcionalan partner SNS, postali su pravi zabijaci noza u ledja. Prvo su to uradili SRS, pa DS, sada to rade SNS. Neka lepo budu izbori i onda SNS sa manjinama i/ili mozda jos nekim lepo da ima vlast.
Mozda ce tada i opozicija da se unormali, mada se kod nas nikad ne zna. Jedno je samo sigurno imacemo normalnog premijera, najverovatnije vucica, a ne pevaca miljacki..

Milisav

pre 10 godina

Bolje izbori, nego socijalisti, koji bi se udružili i sa crnim djavolom samo da ostanu na vlasti i prikriju svoje koferčiće. Bolje da narod bira, nego da mu koalicije kroje kapu!

samuel

pre 10 godina

Ruziceva izjava je dovoljan povod za vanredne izbore jer je to slika i prilika funkcionisanja i razmisljanja kompletnog vrha Socijalisticke partije Srbije.

X 84R

pre 10 godina

Mislim da je i vreme da se jednom konačno završi sa daljim natezanjem sa socijalistima.Oni jedno rade drugo pričaju,vidim da se još ne mogu da oslobode balasta prošlosti,a izgleda i ne pokušavaju baš nešto.

BjankaLinz

pre 10 godina

Izabrali smo dobar put, put reformi, izabrali smo SNS koji to moze da uradi, biramo i izbore jer su nacin da oni koji mogu da sprovedu reforme, sprovedu ih brzo, efikasno i NEusporavani u tome od strane koalicione vladajuce stranke i NEosporavani za ono sto cine za dobrobit Srbije da zaista to i cine na najbolji i najposteniji nacin

gojko peRU

pre 10 godina

Zajedno sa izborima u Beogradu odrzati i republicke bilo bi najjeftinije sigurno, najbolje moguce sto se tice daljeg kretanja Srbije ka boljoj buducnosti i jedino resenje da se reforme sprovedu valjano po zavrsetku izbora s rezultatom koji svi ocekujemo, jer je jedini i moguc- apsolutna pobeda SNS-a

Beograd

pre 10 godina

Dobra ideja. Nema Velje,Palme,Tonceva,Karica,Risticevica,Krkobabica i dr pijavica sa ucenjivackim kapacitetom.To bi bila reformska i socijalno odgovorna vlada koja bi sa akcentom na ekonomiju prosvetu,zdravstvo,poljoprivredu i kulturu uvela Srbiju u EU. A reformom policije sistemski resila borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

Doca

pre 10 godina

Očigledno je da su pojedine stranke izgubile podršku u narodu dok su druge uveliko povećale istu. To sve treba da se iskaže kroz izbore i da se ispoštuje volja većine. Tom prilikom SNS bi sigurno dobila najviše, što i zaslužuje kao zamajac u čitavoj Vladi i kao stranka koja je najviše spremna i sposobna da iznese uspešno sve što je neophodno u Srbiji da postanemo uređena i jaka Država.

Despot

pre 10 godina

Krajnje je vreme da Vucic poslusa glas naroda i svojih najblizih partijskih kolega i krene sto hitnije u nove prevremene parlamentarne izbore. I da posle njih jos energicnije nastavi zapocete reforme.

Glavni arhivator

pre 10 godina

Nadam se da je ova vest tacna i da ce Nikolic stvarno raspisati vanredne izbore jer bi to bila mogucnost da se Srbija konacno oslobodi SPS-a, ocigledno je da su oni najveca prepreka i kocnica napretku nase drzave, osim toga mislim da je krajnje vreme da na mesto premijera dodje Aleksandar Vucic koji je svojim radom pokazao da je jedini koji zasluzuje tu poziciju.

marija

pre 10 godina

Vanredni parlamentarni izbori treba da se odrze, jer na taj nacin se se iskristalisati odnos politickih snaga u Srbiji i sve nedoumice koje nas sada tiste bice jasne.

navika

pre 10 godina

Nekada sam se oko izbora nervirao, a sada , kad cujem kako razmisljaju Ministri SPS, ne mogu da iscekam odluku o parlamentarnim, jer u vladi nije mesto takvima. Samo odlucno u borbi protiv kriminala...Vratite ugled ovoj zemlji..Podrska Aleksandru Vucicu

lenkaT

pre 10 godina

iscekujem s nestrpljenjem da se to desi, a objediniti ih s izborima u Beogradu je najbolje i najjeftinije resenje,a i rezultati i u prestonici i Srbiji po svim istrazivanjima govore da se najvise pobedi moze nadati SNS.

Darko 88

pre 10 godina

Ovo je najbolje rešenje, jer sadašnja Vlada sa SPS-om na čelu ne funkcioniše kako treba i nema podršku građana. Posle izbora stvari će doći na svoje mesto i SNS će imati mesto premijera koje mu i pripada.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spremnost

pre 10 godina

Izbori su jedino realno resenje trenutno, jer se vidi da osyali u vladi nece da menjaju lose ljude i neradnike, na to je spreman samo Vucic a to nije dovoljno, ne moze smao on da se lomi i radi za ovu zmelju a drugi da sede i pri tom imaju plate tolike.Nikolicu raspisuj izbore.

Denishenko

pre 10 godina

@Pedja

Zaposlili su sve svoje clanove? Zaposlili su 400 000 ljudi? :)
Ne razumem agrumente vezane za stranacko zaposljavanje ... Vucic postavlja ne stranacke ljude na ministarska mesta, privremeno vece, direktorke javnih preduzeca. Ne znam sta je jos potrebno... Da na stranacka licnost bude premijer?

Dzo

pre 10 godina

E neka ih raspisu vise, dosta je politickih prepucavanja. Vreme je da vidimo ledja crvenima. Kad ih pogledate vidite samo raznorazne: Tonceve, Ruzice, Obradovice,... Retko postena sorta ljudi!

Jovica

pre 10 godina

Ajde vec jednom i to da zavrsimo, dosadili su svi sa time hocemo necemo. Daj da ili dobije SNS apsolutnu vlast pa da mozemo da krivimo njih za sve, ili da se vratimo na SPS-DS sa kojima smo tako nezadrzivo srljali u svetlu nam buducnost i ekonomski prosperitet.

Dragutin

pre 10 godina

@(danaa, 16. januar 2014 08:40)

Moram da se nadovezem na tvoj komentar. Izjava g-dina Ruzica pokazuje kolika je sprega kriminalnog miljea i "gospode" iz SPS-a. Oni su u svim upravnim odborima gde su ogromne pare u pitanju. Mislim da su oni u svim "kombinacijama". Gde su pare, tu su prijatelji kada su SPS-ovci u pitanju.

navika

pre 10 godina

Nekada sam se oko izbora nervirao, a sada , kad cujem kako razmisljaju Ministri SPS, ne mogu da iscekam odluku o parlamentarnim, jer u vladi nije mesto takvima. Samo odlucno u borbi protiv kriminala...Vratite ugled ovoj zemlji..Podrska Aleksandru Vucicu

Језичара

pre 10 godina

Одлука о изборима је можда на најбољи начин показатељ одговорности према држави и према народу, јер би они били велики трошак како нова, тако и времена. Као дан је јасно да би на евентуалним изборима Вучић и СНС однели апсолутну победу и тиме преузели и апсолутну одговорност за догађаје у држави, али у овом случају одлука мора бити поткрешљена чврстим доказима да ли би или не ти избори били бољи за народ и државу у целини.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

Spasoje

pre 10 godina

Jedino kome trenutno odgovaraju prevremeni izbori, su naprednjaci. Oni ce jedini izaci kao pobednici i moci sa vecim procentom da ucestvuju u vlasti.

Simmonna

pre 10 godina

Naravno da je najbolje, u svakom slucaju, da za svaku nedoumicu pitati narod za misljenje. Izbori mozda nisu ekonomicno resenje ali su uvek najbolje resenje. I ovoga puta ce se pokazati da su izbori najbolje moguce resenje za Srbiju.

gole

pre 10 godina

Mislim da je vreme da se dileme u svim gradovima i opstinama u kojima jos postoje rese i da i da temosnji građani dobiju vlast koja će biti u njihovoj službi, a tome u prilog ide i ova odluka koja predsednika republike koju će nadam se doneti

Guliver

pre 10 godina

Ako hocete da drzava krene napokon napred i da se radi bez ometanja i cuvanja pojedinih ljudi i oprianja hapsenju, oda raspisujte vanredne izbore.

Reseno je sve

pre 10 godina

Odavno sam ja pricao nemojte Vucicu vladu sa Dacicem. Sada Vucica podrzava najveci broj ljudi i veruje mu, zato treba raspisati izbore i ocistiti vladu od losihkoji ne zele dobro narodu.

sanjam

pre 10 godina

To je najbolja odluka koju Nikolic moze sada da donese. Izbori sto pre, da bi ova zemlja mogla da napreduje u pravom smislu, a ne na neki pokusavaju, a neki osporavaju reforme.

Gegula

pre 10 godina

Treba ici hitno na izbore da se otkacimo najvece kocnice Ivice i negovih partijskih strucnjaka. I nastavimo punom brzinom da reformisemo i modernizujemo Srbiju.

BjankaLinz

pre 10 godina

Izabrali smo dobar put, put reformi, izabrali smo SNS koji to moze da uradi, biramo i izbore jer su nacin da oni koji mogu da sprovedu reforme, sprovedu ih brzo, efikasno i NEusporavani u tome od strane koalicione vladajuce stranke i NEosporavani za ono sto cine za dobrobit Srbije da zaista to i cine na najbolji i najposteniji nacin

Ilija74

pre 10 godina

Nadam se da ce predsednik Nikolic ipak prelomiti i raspisati parlamentarne izbore. Volja gradjana se mora postovati a vecina je za izbore. Mislim da je vreme za ozbiljne promene na politickoj sceni Srbije i pojedinci koji su bez ikakvog povoda puni sebe da se postave na mesto koje im pripada.

republika srpska

pre 10 godina

novi izbori su najbolje rjesenje. najveci problem srba je prevara kriminal i korupcija.sledovalo bi nam samounistenje da se nije vucic pojavio a zasto:posledice komunizma su bezvjerje smakeli smo boga za vrijeme komunista boga nema ukradi prevari otimi jej se boga nebojis srbine brate.otvori neku malu firmicu i izrabljuj ljude podmicuj inspektore kad dodju daj im sto eura i uredu je . radnik nek radi 300 sati svaki mjesec a ti kupis sebi brod i boli te briga das mu trista eura svaki treci mjesec i dobro mu je nece umrijet gladan a ti sa svojim brodicom na krstarenje idi.sela nam pusta skolovani ljudi bjeze iz zemlje zapad ih prihvata zato sto su intiligentni i vrijedni a kod nas nemaju posla zato sto nisu u politici ili tata nije kupio radno mjesto.nego ce tu doci tatin sin za 5 hiljada eura i radit ce ono sto zna a nista nezna. zna samo da ide na neke rekreacije i da bludnici .ja imam prijatelja arhitektu u banja luci prodaje bijelu tehniku zato sto mu tata nije kupio radno mjesto a nije u politici.nedavno sam bio u austriji kako su im lepa sela svako selo ima banku.ima sela koje imaju firme koje zaposljavaju po 1000 radnika.bau mit neznam koliko ima radnika tacno smesten je u jednom zabacenom selu recimo.a mi srbi jadni smo razbacani po cijelom svetu samo zbog mita i korupcije a spadamo u najintiligentnije i najvrednije ljude na svetu.najgori su tu socijalisti oni su u svakoj vlasti bili povezani su ko crijeva i samo kradu carina i policija recimo .SVE NOVE LJUDE HITNO:

tosa

pre 10 godina

Pre nego sto Toma raspise izbore trebalo bi da dokaze da je Dacic lose vodio vladu, a Vucic gresio u sastavljanju reformisane vlade kojoj nije dozvoljeno da bar godinu dana na miru sprovodi zapocete reforme.

Milos

pre 10 godina

Ajmo ovako. AKo nam se stvarno zuri zasto se ti izbori ne raspisu sto pre pa da sto brze krenemo u reforme. Ovako sve se ceka zadnji dan a znamo da nam je svaki dan presudan.

Marko Nikolic

pre 10 godina

Kad su u pitanju izbori u Beogradu i izlazak trecine Srbije na biracka mesta, treba raspisati i parlamentarne pa neka izadje i ostatak gradjana i iskaze svoju volju. I ova vlada je dosta uradila, mada najvise zahvaljujuci vicepremijeru a posle vanrednih izbora ako se raspisu u Martu imacemo jos stabilniju vladu, spremnu da nastavi zapocete reforme.

milan

pre 10 godina

Mislim da bi i uvazeni nam gospodin predsednik trebao da stavi na proveru svoju popularnost u narodu, smatram da bi dobio 70% podrske od ovog napacenog naroda. Bio bi red da i on stavi na proveru svoj mandat i tako potvrdi poverenje koje uziva u narodu. Podrska Aci za odluku koju ce doneti pa ma kakva ona bila.

IvyB

pre 10 godina

Nadam se da ce tako biti. Srbiji treba efikasno sprovodjenje reformi, a izbori su nacin da SNS, kao najspremniji za to, pobedom i formiranjem vlasti bez koalicionih partnera to i ucine.

spec.

pre 10 godina

Izbori , jer ovakva vlada koja svoje ciljeve nije zajednicki ustrojila, dakle SPS nije odlucana u borbi protiv kriminala, nije prirodna koalicija. Podrska naprednjacima , vredni su i posveceni borbi protiv kriminala!

dulek

pre 10 godina

Nadam se da ce konacno male stranke izaci iz skupstine i da nece vise moci da ucenjuju. A jos se vise nadam da ce socijalisti biti medju njima.

maslina

pre 10 godina

Izbori , pa da ministarstvo zdravlja krene sa boljom organizacijom rada zdravstvenih ustanova. SPS nista nije uradio pozitivno za to ministarstvo!

mozambik

pre 10 godina

moj glas ide tomi. on je jedan od najvećih srba ikad, uz dušana silnog, nikolu teslu, vuka karadžića i novaka đokovića.

Bozidar

pre 10 godina

Koliko god neki govorili da nam izbori trenutno nisu potrebni, ja mislim suprotno. Izbori su nam prekok potrebni jes u trenutnoj vlasti postoje ljudi kojima jednostavno ne odgovara put razvoja Srbije i koji zele da nas vrate u period partijskog razvoja. Gradjani Srbije treba da pokazu kojoj politickoj partiji najvise veruju i da stanemo sa losom navikom da male politicke partije bez ikakvog osnova kroje sudbinu svima nama.

Zvrcky

pre 10 godina

Trenutno najpametnije i najbezbolnije resenje je da idemo na izbore i da gradjani Srbije daju svoj sud o pokrenutim reformama i borbi protiv kriminala.

hajdi

pre 10 godina

Vlada bi trebala da bude odraz poverenja i glasova na terenu. A poverenje naroda od izbora do danas se znatno promenilo. Naprednjaci su pokazali da je ova vlast bitno drugačija od prethodne.Izbori bi im u ovom trnutku doneli ubedljivu pobedu. Samim tim bi one stranke koje su svoju vlast već dugo godina bazirale na ucenama otišle u zaborav.

Rise of an empire

pre 10 godina

Dačić pokušava da spusti loptu jer Ružičev gaf još više produbljuje krizu unutar vladajuće koalicije. Upravo to može rezultirati vanrednim parlamentarnim izborima i pored toga što kalkulacijom se može napraviti većina bez naprednjaka ipak je to malo verovatno s obzirom na ogromnu popularnost SNS-a.

Alexei

pre 10 godina

Sad je pravi trenutak za izbore. Đilas je uništio DS, Naprednjaci jači nego ikad. I onako stanje u skupštini ne ocrtava raspoloženje u narodu.

Zipa Zonfa

pre 10 godina

Raspisuj izbore, sto pre je to moguce, jer nema svrhe da cekamo i gledamo nesposobne ljude u Vladi, poput Dacica i njegovih saboraca !

Poslednji Don

pre 10 godina

Procitah na kraju da bi bila mozda formirana vlada bez SNS-a.Nasmejah se slatko,a kako mislite da se to desi gde sns ima 43 -45% poveverenje gradjana.Znam da bi to neki voleli ali prosto to je u domenu naucne fantastike.

Аналитичар

pre 10 godina

Један основни је тај што је коначно дошло време да у Србији да неко ко има услове за тако нешто преузме потпуну одговорност за дешавања у друштву јер само тако се може имати чиста ситуација у погледу одговорности за обећања и постигнуте резултате, односно њихов изостанак. Што би рекао наш народ ком опанци, ком обојци.

makar ko

pre 10 godina

Daj molim te poznajes li ti nekog komunjaru?Pa oni nose skupa odela, skupe satove, a tek cipele...A , naprednjaci skromno nose dzempere , mozda i naocare, ali sigurno nisu napunili svoje dzepove parama tajkuna, jer se protiv istih bore.....

petak13

pre 10 godina

Očekujemo da predsednik Nikolić to uradi 29 januara i time okonča ovu igru datuma oko raspisivanja izbora za novi saziv skupštine Srbije i izbor nove vlade.Sigurno je da Aleksandar Vučić ima nau umu i 25 janura o pristupnu konferenciju koja treba da se desi u Briselu, zatim skupštinu stranke 25.januara kada treba da potvrdi mandat i to je prilika da se možda obelodani da će se ići na izbore a da koji dan kasnije predsednik Nikolić raspiše izbore.Time bi se stavila dačka na jedan period i ušli u novi koji zahteva mnogo više angažovanja , novu vladu odlučniju i spremniju da izvrši korenite ekonomske i političke reforme.

Aladin

pre 10 godina

Svidelo se to nekome ili ne, priznali to ili ne, SNS je trenutno u Srbiji najpopularnija stranka i sa najvećim brojem glasača. Građani su svesni da SNS nije uradila sve što je obećala i u rokovima u kojima je obećala, ali primetni su značajni pomaci u promeni nekih stvari u Srbiji. Time su stekli veliku podršku, ali i preuzeli veliki rizik i omogućili mnogima da ih napadaju, osnovano, češće ne.

duh iz boce

pre 10 godina

Premijera danas imamo samo na papiru. A jučerašnja izjava Ružića je samo dokaz da u vladi svi nisu čistog obraza. Zato su izbori i neophodni da se formira nova vlada koja bi imala još bolje rezultate protiv kriminala i korupcije.

Tatjaanaa

pre 10 godina

Bas bi volela izbore pa da vidimo ko ima koliku podrsku . SNS je siguran ,nema potrebe da brinu ,rejting im raste ,podrsku imaju sve vecu od gradjana - Zasluzeno !

IvyB

pre 10 godina

Nadam se da ce tako biti. Srbiji treba efikasno sprovodjenje reformi, a izbori su nacin da SNS, kao najspremniji za to, pobedom i formiranjem vlasti bez koalicionih partnera to i ucine.

Josipa Ozeg

pre 10 godina

(bzvz, 15. januar 2014 23:23)

Tesko da ce se Tadicev film prikazati ,kao i od ostatka ekipe ...losa su produkcija bili svih ovih proslih godina ...snimali sve neke mafijaske filmove ,gangsterske :)))

Grof od Milutovac

pre 10 godina

Mislim da bi trebali, da se odrze i parlamentarni izbori kad i izbori u Beogradu. Iz razloga sto je krajnje vreme da Srbija krene napred bez odredjenih politickih partija sa zanemarljivim poverenjem gradjana koji uporno goce napredak i volju vecine.

Gegula

pre 10 godina

Treba ici hitno na izbore da se otkacimo najvece kocnice Ivice i negovih partijskih strucnjaka. I nastavimo punom brzinom da reformisemo i modernizujemo Srbiju.

LenkaT

pre 10 godina

iscekujem s nestrpljenjem da se to desi, a objediniti ih s izborima u Beogradu je najbolje i najjeftinije resenje,a i rezultati i u prestonici i Srbiji po svim istrazivanjima govore da se najvise pobedi moze nadati SNS.

Tijana

pre 10 godina

Nije normalno da jedna stranka u vladi sprovodi reforme,a druga koči te iste reforme.Najbolja potvrda takve situacije je jučerešnja izjava Branka Ružića.

nevenkaT

pre 10 godina

Mogao bi zaista i da ucini to na opstu radost grsdjana i za dobrobit Srbije,a sve do sada je cinio upravo na taj nacin. Reforme koje trebaju Srbiji,mogu se desiti samo s Vladom koja ima premijera iz SNS-a i samo takva Vlada ce raditii odgovornije i od ove sada.

Andrej

pre 10 godina

Jasno je da su izbori neophodni,pre svega jer odnosu u vladajućoj koaliciji nisu najsjajniji,a i građani žele nastavak reforme koje su jedino moguće ukoliko bi SNS sama formirala vladu.

citizenkane

pre 10 godina

Ma ljudi ne zavaravajte se, izbora biti nece jer je ovima na vlasti super, preuzece Beograd a posle i Vojvodinu. Jedino se DS i ostala opozicija nada da ce dobiti neku vlast, ali biti kao nekada nikada nece.

Tomić

pre 10 godina

Da se raspisu izbori na svim nivoima, da kampanja bude kratka i jeftina i da se potvrde na vlasti oni koji rade, a oni koji se samo svadjaju i opanjkavaju druge da se sklone zauvek.

Crno i Belo

pre 10 godina

Moguce je da cemo konacno napraviti velike promene na politckoj sceni,a bice ih sigurno,narocito kod ovih sto upravo cepaju stranku na pola.Nikolicu,reci DA.

taverna

pre 10 godina

Ukoliko bi izbori doprineli da SPS konacno ode u opoziciju gde im je i mesto i da se konacno formira Vlada koja ce odlucno krenuti u reforme, onda je to najbolja varijanta.

Nikki

pre 10 godina

'el ce aca vucic na izbore izaci u pratnje bivse zene i prve ture klinaca, onima preko kojih se prikazivao kao cova od porodicnih vrednosti, ili sa svojom novom klinkom kao pravi cova modernih shvatanja :-P

Александар Џунић

pre 10 godina

Пошто је ово до сада најиздајничкији тим, који се прихватио власти, ценим да ће запад дати зелено светло "сивима" да лажира изборе до миле воље и приберу апсолутну власт, како би несметано закуцали и последњи ексер у мртвачки сандук покојне Србије.

MAKSIM

pre 10 godina

Sada, posle hapšenja Đurića zbog malverzacija u privatizaciji Veterinarskog zavoda, i reakcije Ružića, vidi se da ipak u koaliciji ima elemenata koji bi da sve ostane isto ko 90tih pa na ovamo. To pokazuje da su vanredni parlamentarni izbori neophodni, jer se u ovoj vladi tačno zna ko želi zdravu i bogatu Srbiju, a ko Srbiju na infuziji i punim tajkunskim i džepovima pomagača.

Smoking

pre 10 godina

Treba odrzati izbore jer iz vlasti treba da izadju oni koji suruju sa kriminalcima koji uporno rade sve da ovu zemlju vrate unazad jer vlast mora da ima jedinstvo oko borbe sa njima a to naprednjaci od socijalista ne mogu da ocekuju

Radna akcija

pre 10 godina

Ako budu izbori, za sastav nove vlade na prvom mestu treba da budu stručnjaci kako bi državu ekonomski oporavili, naravno, koji su nemilordni prema korupciji i utaju poreza. Prosveta treba da zauzme svoju poziciju, veće plate ali i veća odgovornost, a ne da niču fakulteti kao pečurke, gde se ima više slobodnih mesta od kandidata za upis. Vučić se pokazao kao odlučan.
(NS, 15. januar 2014 23:57)

Zbog ovih a i mnogih drugih razloga smatram da će i ovog puta SNS dpbiti ogromno poverenje građana Srbije i da će možda čak i formirati samostalno Vladu!

kiza i komina

pre 10 godina

Svrha ovih izbora je da se DS ugura u vlast sa SNS-om. Tako da se pristalice DS-a bez veze toliko uzbudjuju :) Evo, predvidjam SNS na oko 45%, DS na oko 15% i stabilnu vecinu SNS i DS. Normalno, Tadic ce se pre toga vratiti na celo DS-a jer sve ide u tom pravcu i ne ide slucajno. A kao podligu za misljenje koristim intervju Mikija Rakica, a evo i
linka:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=01&dd=16&nav_category=11&nav_id=800533
Tako da, ljudi, ne trosite dzaba zivce :) Naravno, ako bude po mom skromnom predvidjanju, u Srbiji vise nece biti opozicije. Ta snaga se moze iskoristiti za korenite promene u drustvu ili za potpuno rastakanje Srbije. Plasim se da ne bude opet put do pakla poplocan dobrim namerama jer nam se to desavalo mnogo puta, a hocu da verujem u prvi scenario!

Soozanna

pre 10 godina

Kada raspises izbore, onda ove stranke, sto misle da imaju veliku podrsku gradjana, sledi im najgori moguci period, a to su SPS i DS, naravno !

Supersonic

pre 10 godina

Jao kakvo smaranje ce biti narednih meseci.Mada moze biti i vrlo zanimljivo i veselo jer ce tu biti gomila obecanja koja jedino mozemo sa smehom da prezivimo.Kanal do Soluna i milijarde € kao strane investicije ce biti cista naiva u odnosu na to sta nas tek ceka.

potencijal

pre 10 godina

Iskreno ne razumem najbolje politicku kombinatoriku ali svakako razumem da ova vlada vise nema smisla ni energije za ozbiljne poslove. Mene kao gradjanina vredja Daciceva izjava o postojanju jedinstva po pitanju borbe protiv korupcije i kriminala jer on i njegova koalicija nisu uradili nista da bi tu borbu pomogli. U pojedinim momentima su cak i smetali i kocili rad. A sta tek reci za njihovo sputavanje ekonomskih reformi. Jednostavno, najbolje je raspisati izbore sa sto kracom kampanjom i dobiti vladu u kojoj ce biti oni koji imaju hrabrosti da preuzmu odgovornost za promene.

Lotus

pre 10 godina

(samo konstatacija..., 16. januar 2014 08:15)

U teoriji to je moguće ali zamisli taj bućkuriš od većine? Takva Vlada ne bi traja duže od par meseci i brzo bi se razišli s obzirom na apetite demokrata i socijalista.

Sljiva

pre 10 godina

Gradjani bi voleli da budu izbori, i ako su svesni da ce to u tom momentu kostati drzavu, ali ce se zato posle isplatiti kad dodju pravi ljudi na pojedina mesta da dovedu ovu drzavu u pravi red .

Golub

pre 10 godina

Izbori su preko potrebni za Srbiju i njene gradjane . Posle izbora ce se stvoriti jasna slika ko zaista treba samo da vodi ovu drzavu , tako da male i sitne partije vise se nace pitati o bitnim stvarima .

Milentije

pre 10 godina

Narod ceka nestrpljivo izbore, zbog opravdanosti obecanja Srbiju ce da vodi samo jedna stranka, i ta stranka je jedina zasluzna da ima vlast , jel to gradjanima odgovara .

JovanJoca

pre 10 godina

Mislim da bi najpamitniji potez predsednika Nikolica bio raspisivanje parlamentarnih izbora. Srbiji je potrebna ozbiljna reforma i u vlasti nema mesta za one koji direktno goce te reforme. Iskljucivo mislim na SPS i Ivicu Dacica. Pored toga, volja naroda se mora postovati.

SvetozarDG

pre 10 godina

Jedino resenje za nastavak napredka Srbije i puta kojim smo krenuli su parlamentarni izbori. Mislim da je krajnje vreme da se stane na put "poslovima" SPS-ovaca i njihovom bahatom i bezobraznom ponasanju. Ponasaju se kao da nesto od njih zavisi. Meni se Ivica Dacic zgadio kada je dao izjavu da ne zna ko ce biti predsednik ali da je siguran ko ce biti premijer. E sad mogu da mu odgovorim, ja znam ko ce biti premijer i siguran sad ko nikada vise nece biti premijer.

DejanLE

pre 10 godina

@(MILENKO, 16. januar 2014 08:44)

Citajuci tvoj komentar jasno mi je da dolazi direktvno i zemlje koja ima popularni naziv DSlend. Znas, to je ona zemlja u kojoj samo funkcioneri DS-a i njihovi partijski drugovi zive a svi ostali su niza rasa. Iskreno mi je zao sto ces biti jako razocaran posle izbora, a nadam se da ce ih ipak biti, zato sto ces tek tada shvatiti koliko je tvoj komentar besmislen.

Vedran

pre 10 godina

Sada je najbolja sansa da se na izborima da podrska progresivnim snagama koje su spremne da krenu u ospezne reforme drzave i drustva i da na taj nacin obezbede bolju buducnost gradjanima ove napacene zemlje

Boris

pre 10 godina

Vidna je zelja velikog broja politickih stranaka da na izborima pokusaju da dobiju legitimitet za svoj politicki program i ovi izbori ako nista drugo pokazace volju i spremnost gradjana na neophodne promene sistema vrednosti koje nam sleduju

samar

pre 10 godina

Mozda i nebi trebalo, ali mislim da je dosao red na ljude koji rade za dobrobit naroda. Svako treba dobiti sansu, ali mislim de je vreme da gradjani Srbije vide ono sto je potrebno, a to je rad nasih funkcionera.

Stefan

pre 10 godina

Ljudi,Srbi...probudite se vise...Zivim vec 20 god. u Grckoj i savetujem Vam da birate nove ljude i pametne,a ne vise ove,koji se gidinama bire za fotelje.Birjte,ljude koji ce se boriti za buducnost citave zemlje,a ne samo Beograda i severa...Zemlja je u rasulu...uozbiljite se vise.Shvatite jos nesto...nikako nam nije potrebna Evropska Zajednica...to je trulo i lazno.Proci ce mo ko Grcka,a i gore,ako se ne ujedinimo.Pocnite da pratite i citate novosti iz drugih zemalja,ostavite razne gluposti,tipu "pink" i ono sto Vam se servira.

Rumar

pre 10 godina

Generalno SPS je neki faktor nit smrdi nit miriše, u prošloj vladi su imali veliki uticaj, u ovoj takođe i većina njihovih resora je problematično. Problematičan je vođa navijača iza Dačića, JP Gas, Azotara, Simpo, Pevačica i putar... Voleo bi sledeću Vladu da vidim bez njih, nek malo odmore i razmisle.

lepa sojic

pre 10 godina

moja familija i ja nikad vise ni za koga glasati nece jer su se do sada SVI pokazali ko su i kako rade a narodu sve gore i gore....pa bio bi budala da dam glas nekome a znam da ce da me posle pokrade.....

Toplica Milan

pre 10 godina

Kakvi bre izbori? Nemogu da verujem znate koliko para ima da kostaju izbori? Zar nemoze tih para uloziti u nesto pametno?

alo

pre 10 godina

a ko placa te izbore svake godine? da li su pripremili dzakove i za ove izbore il isad imaju neku drugu foru ... a da sad imaju batinase jos sigirnije nego dzakovi... i sta bi ne uhaspise muvatore?

vlada

pre 10 godina

Izlazte ljudi ako boga znate i glasajte protiv ovih Crnih i Crvenih!
ja se sve ko pravio pametan pa bio "beli listić", kao i većina bivših glasača DOS-a, jer sam bio nezadovoljan političarima na našoj političkoj estradi (posle smrti zorana djindjića), pa smo eto dobili šta smo i tražili - radikale koji osvajaju vlast svuda sa izlaznošću od 30 i kusur procenata!

Perun

pre 10 godina

Значи опет ћемо бити изложени страначким смарачима и њиховом "продавању белих бубрега за бубреге"? Да ли вам је можда пало на памет да тај новац који сте уложили у кампању дате некој сиротињи?

Flash

pre 10 godina

Ja cu na papiricu da dodam i zaokruzim Odina, nordijskog boga. On ispunjava obecanja - Nasi politicari obecavaju da ce unistiti korupciju i kriminal, a Odin je obecao da ce unistiti sve divove. Nigde ne vidim divove!

Cash®

pre 10 godina

Samo neznalice lupetaju o razlozima novih izbora, a razumeju politiku i matematiku...
čast izuzecima.
Ljudi, promenite sebe ili ćete biti zamenjeni! E, posle se nemojte čuditi zašto ste u manjini. Idite u korak sa vremenom i prilagođavajte se situacijama. Niko vas neće pitati šta o tome mislite. Svako će dobiti što zaslužuje, a busanje u prsa, ko je kao i šta radio i zašto: nek' sam odgovara za to, ako ste ga podržavali.

ex sns

pre 10 godina

Ma nevazno. Sta su ovi uradili za 2 g? Opet cemo da gubimo vreme,a ova godina moze da bude izgubljena. Pored toga sto samo pricaju sta ce da rade,bilo bi dobro da nesto stvarno i urade. Zakoni nisu usvojeni. O planiranju i izgradnji,o poreklu imovine,o javnim preduzecima itd. A kad se usvoje treba i da se primenjuju,za sta treba vremena,zato nam nisu ni potrebni izbori nego rad. Ovi nista ne rade koliko vidim.

Novikorisnik

pre 10 godina

A zbog čega sad ovi izbori nije mi jasno, ovamo kao kriza, nema para za prosvetare, nema para za penzionere, nema za škole, obdaništa, sirotinjske menze i za čega sve još ne, a za besmislene reklame i političke kampanje, dnevnice i ostalo će da bude… sve je to isto s....e samo druga skraćenica

tosa

pre 10 godina

Pre nego da raspise izbore Toma bi trebalo da dokaze da je Dacic lose vodio vladu, a da je Vucic gresio u sastavljanju reformisane vlade kojoj nije omogucena ni jedna godin u sprovodjenju zapocete reforme.5

vladimir

pre 10 godina

Meni je ovo super,
znaci izbori su potrebni da bi pogasil fabrike i medije po srbiji tako da im ovo dodje nesto kao - potpisite Srbi samoubistvo pa ce sigurno biti bolje.
Daj bre kako vas nije sramota,pravite budale od ovog naroda.
Za leba nemamo a vi hapsite neke degenerike i slikate se.

Danijel

pre 10 godina

Prvo skoči pa reci hop Tomo, mislim da će rezultati izbora malo neprijatno da te iznenade. Samo ih ti raspiši i ništa ne brini precedniče!

Siniša

pre 10 godina

Hvala na ničemu i hvala na dosadašnjim upropaštenim mojim godinama najlepše mladosti koje sam proveo u Srbiji misleći da ću jednog dana kao pošten i lojalan građanin ove države, živeti od svog rada i pomagati svoju državu Srbiju koju mnogo volim.Nažalost politički cirkuzanti su me primorali da napustim Srbiju i da nerado gradim svojim radom tuđu državu!
(Građanin, 15. januar 2014 23:02)
Dečko je rekao sve,a i ja njemu kažem ali bez imalo patetike "Srećan put i ne okreći se sine!"

darko

pre 10 godina

svaki put kada me spuca nostalgija za srbijom, dodjem na ovaj sajt i pogledam komentare. vrlo brzo se vratim u realnost i nostalgija prodje.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

nijedni izbori ne kostaju toliko koliko kosta SPS u vladi.
Od Dacica moze biti gora samo Mira Markovic kao premier.
(nenad, 16. januar 2014 04:37)
Kratko, jasno, konkretno. Sve drugo su samo filozofija i puste želje!

Čaj od Fećfica

pre 10 godina

Zelo bih iznad svega da u sledecoj vladi ne vidim parazite, lezilebovice i one koji na tudjoj grbaci zive i nikada se nece saginjati. Izbore odmah podrzavam!!!

stranac

pre 10 godina

A ja sam mislio, da će bit tek 29. februara! Da nije g. Nikolić ipak pobrkao mesece? Ipak iza njega je baš prošlo vreme praznika po Julijanskom, Gregorjanskom kalendaru, sve nešto izmešano, a ćovek je inaće mnogo zauzet! Predsednik Srbije, kuvanje rakijice, gradnja crkve u Bajsšćetini, ćitanje govora i još mu ne dadu, da mu se mnogo omakne!:)

Aleksandar

pre 10 godina

Pa dokle to tako?!?!?!?
(Srboljub, 16. januar 2014 11:07)

Pa dok svi ne odemo - prvo su terali republike, pa pokrajine, pa sad kad više nema delova teraće i ljude iz Srbije - na kraju će ostati samo oni. No, problem je što ne umeju ništa da rade pa će i oni pocrkati od gladi i na kraju će teritoriju današnje Srbije da naseli neki drugi narod koji malo manje isteruje a malo više sluša disonantna mišljenja.

Milorad Bobić

pre 10 godina

Predsednik je tek u pedesetoj diplomirao i to na kontroverznoj ustanovi, kako onda može sada da raspisuje izbore? Zar ne bi trebalo da bude na apsolventskoj ekskurziji?

Aleksandar

pre 10 godina

Glasanje možda i raspiše, izbore teško jer jedina dva izbora koji postoje pred građanima Srbije u protekle dve i kusur decenije je - da emigriraju ili ne.

mika015

pre 10 godina

i najrealnije je raspisati izbore,zadnjih 10 godina demokrate i socijalisti su do guse umesani u kriminal a tajkunima su dozvolili da opljackaju drzavna preduzeca i banke,mnogo koce ovog Vucica koji zeli da sredi ovu jadnu drzavu,tako da treba procistiti ovu politicku scenu

Ktitor

pre 10 godina

Svaka filozofija relativno brzo se uruši i propadne kada njome ovladaju široke narodne mase. Važi isto i za stranačke političke programe. Još najpre se uruše na poltičkoj sceni one partije koje nastanu na poplavnim talasima narodnog nezadovoljstva. Za razliku od mnogih u SNS, Vučić to zna i ima na umu. Izgladneli narod nije moguće i nije lako preko noći “nahraniti i biti milostiv” prema svima podjednako. Najvećoj vladajućoj SNS ipak predlažem vanredne izbore.

Renis

pre 10 godina

Ako je manji koalicioni partner spreman da na sve načine, pa i preko svog „tastera“, blokira tri milijarde € i druge projekte od kojih zavisi život u Srbiji, da bi se Vučić oslabio, onda zbogom lažnom partnerstvu. Idemo na vanredne izbore. Već unapred znam gubitnika.

Sunčevo koplje

pre 10 godina

Samo oklevanje da „overi ono što je zaradio“ u drastičnoj političkoj nadmoći, govori koliko je Vučić odgovoran, skroman i racionalan. Međutim, Dačić i njegovi kadrovi su drugi svet. Dnevna zapovest im je statusno uživanje u lagodnosti, u svojoj narcisoidnosti i samoreklamerstvu. Ta „ekipa“ ne potura leđa teškom bremenu. Sa njima se ostaje grbav. Vučić nema drugog izlaza za spas Srbije osim vanrednim parlamentarnih izbora.

Krang

pre 10 godina

Nikolić da raspiše izbore ne časeći ni časa. Srbija je na izdisaju, a koalicione „prišipetlje“ oponiru vladinim akcijama, sabotiraju pravni poredak, trguju poverljivim informacijama i sl. Država je jedna i jedina, i neophodno ju je sačuvati.

Horizonti

pre 10 godina

Kočničari reformi i ozdravljenja Srbije sve se manje skrivaju, a sve više su upadljivi. Imperativ opstanka na vlasti, jača njihovo iracionalno političko delovanje, kojim sebi pričinjavaju duple greške, a da ih ne uočavaju niti sagledavaju. Nemoguća je misija da onaj što je najslabiji u koalicionoj vlasti otežava bitisanje države i vlasti, i to na račun najjačeg u vlasti. Daleko manja šteta će da bude ako predsednik raspiše vanredne parlamentarne izbore, koji bi se održali u što kraćem roku, sa manje sredstava, pompe i glamura.

Šaptalica

pre 10 godina

Uočavam utisak iščekivanja i sazrevanja u Srpskoj naprednoj stranci, oko zauzimanja većinskog stranačkog stava i donošenja konačnog stava o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Posebno je važna činjenica koje moramo svi biti svesni, da će sa daleko većim udelom u vlasti, Srpskoj naprednoj stranci porasti i odgovornosti. Dakle, ovi izbori su raskrsnica između našeg opstanka kao naroda, ili nestanka.

Senat

pre 10 godina

Mnogo toga se promenilo od izbora i rekonstrukcije Vlade do danas. Sada, nikakva nova rekonstrukcija ne bi mogla da bude odraz približnog stanja u biračkom telu, niti se to može “peglati” u ovim okolnostima. Jednostavno izbori su na pragu. Najjačoj stranci - Vlada, premijer… Dakle, SNS-u najviše vlasti, a srazmerno tome i najviše odgovornosti. Tako je to normalno, takva su i pravila.

Larisa

pre 10 godina

Podrška koju SNS uživa najpre treba da na kratko razgali, a onda i da zabrine rukovodstvo SNS. Zabrinutost rukovodstva je neizbežna iz razloga nesklada narodne preke potrebe, pa i opravdanog očekivanja, i sa druge strane objektivnih državnih mogućnosti. Mobilizaciju narodne volje je moguće zadržati na duži rok jedino predanim i poštenim radom i čuvanjem svega narodnog i državnog, što od Vučića i očekujem.

Lenka

pre 10 godina

Vagajući razloge za ili protiv vanrednih parlamentarnih izbora, Vučić, na kome je i najveća odgovornost za ovu odluku, ima na umu činjenicu da je predstojeća godina, godina bremenita najvitalnijim državnim pitanjima, pitanjima opstanka srpskog naroda. Opreza nikad naodmet. Mudrost koju Vučić pokazuje posebno mi uliva poverenje i spokoj.

Crvena žena

pre 10 godina

Došlo je vreme da se Dačić i njegova “pokorna svita” pogledaju između sebe i reše unutarpartijska i programska pitanja. Treba im zato dati, po mojoj proceni, bar 8 godina. U tom periodu ih treba odmoriti od vlasti.

Vivijen

pre 10 godina

Kao pronicljiv političar, Dačić zna da nakon prevremenih izbora neće biti premijer, a moguće ni u Vladi. Očigledno mu prija da bude na premijerskom mestu, ali ne prija Srbiji. Bežanje od teme vanrednih izbora, skretanje sa fokusa i pažnje o njima, Dačić i kadrovi SPS-a ponavljaju kao pesmicu.

Tara

pre 10 godina

Kod političara, a i kod naroda, u prošlim godinama svih naših nedaća i stradanja, akumulirani su pomešani osećaji. Na žalost svih, preko 90% su to osećaji tužnog i siromašnog nevoljnika, otpadnika, bespomoćnog i poniženog intelektualca na birou rada i melanholičnog studenta i đaka, a na prvom mestu obezvređenog radnika i seljaka. „Čaša grijeha“ je prepunjena, a osećaji se dekompresiraju eksplozijom narodnog gneva. Ovakav narod neće trpeti „rat“ političara u narednom periodu. Narod očekuje odgovornost za reči i dela, i to prepoznaje jedino u Vučiću.

Sitnica

pre 10 godina

Stekli su se uslovi za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ne treba više da se čekaju tuđa mišljenja, ako misli Nikolić da ne treba da raspiše, onda neka obavi konsultacije sa svim strankma, pa neka onda konačno donese mišljenje.

Stanko

pre 10 godina

Najbolje za državu je da na ovim izborima pobede naprednjaci, jer oni najviše postavljaju stručne ličnosti koje nemaju stranačku priadnost nekoj stranci. Bez stručnih ljudi država ne može da napreduje, znanje u struci treba da bude najbitnija stavka u zemlji.

Nina

pre 10 godina

Sa ili bez izbora, SNS je najjača strnka u Srbiji, jer vlada po Zakonu i ne laže narod. Jednostavno zar ne, kako to nisu znale demokrate?