Nedelja, 12.01.2014.

09:15

Priština da uvaži posebnost severa

Konstitusanje srpskih opština na severu Kosova je rešenje kojim se otvara put da se ide napred, izjavio predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

Izvor: Tanjug

Priština da uvaži posebnost severa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 10 godina

Na Kosovu ima problema o kojima mi ne znamo i koji se cuvaju kao tajna.Ali niko se ne pita kako je tim ljudima dole, treba im dati podrsku. Albanci su uzeli puno stvari u svoje ruke i sada rade po svom, sto ne bi smelo da se desava. Pristina treba da uvazi posebnost severa...

nabavi ogledalce

pre 10 godina

@Prosto kao pasulj

"koliko vidim osim Srbima nikom drugome i ne smetaju."

Onda bi mogao i naocare da nabavis. Da malo prosiris vidike i da se manje bavis Srbima - nije dobro biti tako ogranicen.

Prosto kao pasulj

pre 10 godina

@ (nabavi ogledalce, 12. januar 2014 18:16)

Albanci nisu moj problem, a koliko vidim osim Srbima nikom drugome i ne smetaju.

nabavi ogledalce

pre 10 godina

@Prosto ko pasulj

Bice da ipak tamo gde imas Albance imas problema a gde ih nema, sasvim ok se zivi. Albanci su napravili cirkus na Kosovu koji ce godinama destabilizovati region, pitanjem Kosova su podelili EU, podelili su UN, napravljen je presedan, isto tako su etnicki podelili i Makedoniju u kojoj polako rovare, fantaziraju nesto u nekakvoj izmisljenoj presevskoj dolini, u CG bi nekakvu posebnu opstinu, maticna Albanija im je karikatura od drzave, najveci broj osudjenih za dilovanje droge po zapadnim zemljama su Albanci, pogledajte samo koliko Albanaca ima na interpolovoj listi trazenih... Tako da momak, nabavi ti ogledalce.

Niti

pre 10 godina

Prodje i ovo, o ljudi pomirite se veq jednom i zapamtite da ne pricam iz inata da je Srbija priznala Kosovo ali ne sme javno da se izjasni posto pade vlada. Onako malo po malo, e kad se probudi onda je trudna! Salu na stranu, bolje vako nego rat. Pozdrav!

Jole

pre 10 godina

Pristina se nasla u problemu jer nije mislila da ce Srbija uopste izgurati Briselske pregovore. Konstantna opstrukcija sa njihove strane.

Enver Kelmendi

pre 10 godina

Ubio me Bog ako ne brani bolje i pametnije interese Srbije ludi Milojko u emisiji "Kursadzije"nego ovaj presednik skupstinskog Odbora za KiM g.Drecun.

Istinomer

pre 10 godina

Bljuvotina do bljuvotine, stvarno prestanite sa tajnama i raspamecivanjem naroda i pomazite zivim Srbima da prezive, Srbija je dovoljno velika da primi one koji hoce da zive na njenoj priznatoj teritoriji i postuju nase Zakone a ko hoce drukcije daleko im lepa kuca. Odnos Srbije sa EU treba studirati da bude u korist Srbije koja je jos priznata i tu je odgovornost a boriba za imaginarne stvari jeste samo borba za licne vlasti ubijanje sopstvenog naroda!

ana voli milovana

pre 10 godina

Pitao sam se koga će Vučić poslati da se obrati medijima da se isprsi i afirmativno opeva sinoćnje potpise na papirima gde je zaglavlje sa kosovskim insignijama pokriveno nalepnicom . Onako , cool , statusno neutralno . Ispuzala je naša Crna Guja i pljuckajući slavila još jednu epsku pobedu . Čak je i Vulina bilo sramota da izađe na crtu , ali drecunu ništa nije ispod časti

lupam_minuse_naprednjackim_komentarima

pre 10 godina

Podsetite me kako ono bese u predizbornoj kampanji:
- Tako mi Boga, ponisticu sve Borkove sporazume...
ili:
- Tako mi Borkovih sporazuma, potpisacu Briselski sporazum...

Prosto ko pasulj

pre 10 godina

Imas Srbe - imas probleme.
Nemas Srbe - nemas probleme.

Gde god ima Srba (planetarno) svakome stvaraju teskoce i probleme. Navedite mi samo jedno mesto na zemaljskoj kugli gde zive Srbi normalno i u skladu sa svojom okolinom.

Бојан Илић

pre 10 godina

Gledalac!
Било је таквих који су за њега ово причали још '89.-'90.!
Када је показивао мапе Велике Албаније које су нађене у бункерима које су '99. користили ОВК терористи...
Али нема везе, наш је па је лош, ваљда је таква логика...

pirmo

pre 10 godina

Može li mi neko objasniti.Gdje god su srbi treba uvažiti" posebnosti"Šta su drugi narodi majmuni ili nižeg soja od srba.Ništa mi nije jasno.

iskusan

pre 10 godina

Ovaj Drecun samo ume da filozofira, jedno prica, drugo misli, trece radi, prodajes maglu, nisi valjao ni kao komentátor, a ne politicar!

Бојан Илић

pre 10 godina

Birala Birka!
"Да вам неко из Србије не држи леђа..."?!?
А шта је ту неисправно?!
Он "наших пара" је!
Па ко су ти људи, ванземаљци?!
Сутра да неко дође до Ужица и каже није Српска територија, да дигнем руке од свих Срба?! Или негде другде?!
Није то лепо, а и за 200 година могу да причају о нама као о Атлантиди...." Била једном једна земља..."?!
Мени је то неприхватљиво, да извину појединци...

guri

pre 10 godina

sednice na kojima su odbornici i vecina gradonacelnika potpisali svecane izjave i stupili na duznost sinoc, znaciiiii da ce svi, ama bas svi raditi po zakonima Republike Kosova

za sve vas koji volite da prodajete maglu, mozete da nastavite da sanjate da je sve to statusno neutralno jer je su simboli Republike Kosova prekriveni nalepnicom...!!!

Gledalac

pre 10 godina

Bez profesionalne časti - ni kao novinar, ni kao političar. Reprezentativni uzorak našeg moralnog i duhovnog posrnuća. Na njegovom primeru treba izraditi naučnu disertaciju i ugraditi u školski sistem gradivo za pouku mladim naraštajima kako i zahvaljujući kome je Srbija propala.

Srbin

pre 10 godina

Iskreno hvala Aci što nas je rešio jednog velikog problema, Kosova. Da još stave strogu granicu i ukinu davanja iz budžeta za ove sa duplim platama, 2 države i biće svima bolje.

Birala Birka

pre 10 godina

Aj' ne davite. Vraga biste se vi gicali (na nasu stetu) da vam odredjeni krugovi iz Srbije ne drze ledja! Uostalom, kako to da su oni juzno od Ibra uspeli "iz prve" da se konstituisu?

Goran

pre 10 godina

Hoce, uvazice :) Tebe, Vulina, Vucica, Nikolica, Dacica, Krstimira, Olivera... :) Drago mi je, ako ste bar ovde ponovo svi dosli na vlast, da bar negde na kugli zemaljskoj ima neko ko je jaci i ko ce da vam zabode klipove u tockove. Ako ste preuzeli sve u Srbiji, od dna do vrha (uskoro cete i Beograd i Vojvodinu), znajte da to ne mozete da sprovodite van okvira Srbije, ma koliko se busali u prsa "patriJotska". Znam da je ovo malo blesavo, ali ako vec vidim da je ovde sve isto kao 90-ih i da samo Mira i Marko nedostaju, onda bar sprdnja sa renoviranom i "proevropskom" crveno-crnom koalicijom pojacanom Vukom, Cedom, Pesickom, Kandickom, Cankom, Tadicem, manjinama... ostaje kao jedini lek protiv ludila koje vlada. U ovakvoj Srbiji, jedini castan cin je biti - izdajnik ovakve vlasti i sistema.

Istina

pre 10 godina

Zasto ne kazes Konkretno sta pise u tom Sporazumu koji ste prihvatili i potpisali. U tom Sporazumu pise da ce se Opstine konstituisati i raditi po zakonima i Ustavu Kosova a isto tako i Zajednica Srpskih Opstina. Nema tu nigde reci Neutralnost , a ako ima izvoli obelodani original tog Sporazuma pa da Narod vidi. Nije Pantic podneo Ostavku zbog neznanja i neobavestenosti nego zbog gorke Istine.

kragujevac

pre 10 godina

Gospodine Drecun,šta se s Vama desilo? Od hrabrog izveštača sa KiM u vreme agresije NATO i napada terorista OVK,do knjiga i filmske produkcije o Kosovu, gde hrabro izlažete šta se sve radi i radilo za KiM, postadoste portparol nečega,uveren sam, u šta i sami ne verujete! Vi hoćete sada da opravdate ono horor potpisivanje izjava noćas obavljeno kao "dobro" za Srbe, a sami znate( ako već nas građane podsenjujete da smo neinteligentni da shvatimo situaciju) da je Priština provuka svoje zahteve(iza seloteipa,a uz prisustvo Ministarstva za regionalni razvoj Vlade Kosova !!!,EU,KFOR-a,OEBSA). Odličan ste i hrabar novinar bili,ali Vas molim - nečinite ovo što radite. Srbi nisu ni glupi,ni maloumni...

duh sa sekirom

pre 10 godina

...sve sto vlast u bg'u zeli je da resi problem, a sve sto pr hoce je da se otarasi srbije...kad se to desi stradacemo kao srbi na kosovu ALI STVARNO!
...eu ce to shvatiti i izmedju sebe se tesiti poznatom i zbog nas izmisljenom recenicom "koletaralna steta".
...dzaba ce nam biti kukanje dzaba zdrav razum, jer smo sami trazili da nas ogreje sunce tudjeg neba.
...zivi bili pa videli.

Nikola Nis

pre 10 godina

"Tirana pokušava da pokaže da je Kosovo vezano za Albaniju više nego za Srbiju". Rece covek i ostade ziv. Normalno je da je Kosovo vise vezano za Albaniju kad na Kosovu zivi vise od 90% Albanaca. Pitanje je zasto su srpski komunisti krajem pedesetih godina prosloga veka prikljucili severni deo Kosovu. Ti krajevi su bili i ostali etnicki srpski. Ali sad je to druga drzava, a pitanje je koliko ce jos ostati etnicki cisti krajevi. Jos jedna velika srpska pobeda!

lenka

pre 10 godina

Albanci moraju da prihvate cinjenicu da Srbi sa severa Kosova ne mogu da se povinuju njihovim zakonima, jer oni su tokom niza godina izgradili sopstvene zakone, koji naravno ne stete Pristini i zbog toga Albanci bi morali da uvaze i postuju posebnost Srba sa severa kojim je prirodno Srbija mnogo bliza u svim sferama zivota, jednom recju sever bi trebao da bude zasebna celina u okviru Kosova i Srbije.

Gaša

pre 10 godina

Ma samo ti iznesi svoje mišljenje šta ko treba da prizna ili ne prizna.Sećam te se veoma dobro devedesetih godina kako si svojim nepristrasnim izveštavanjem sa ratišta huškao ovaj narod da gine.I nije mi jasno ko je tebe izbunario.

мирослав

pre 10 godina

Nije lako ovom Drecunu.....isto kao sto smo pobedili Nato,tako je i ovo dole neutralno,statusno....Istorija sve belezi,ali narod ne pamti....

AU

pre 10 godina

Od politike inata,preci na real-politiku.To zanaci,gospodine Drecun,dogovoriti sa Pristinom zajednicku sednicu Vlade Srbije i Vlade Kosova u Pristini i dogovoriti detalje oko priznanja-garancije.
Ako je cilj politike dobrobit srpskog naroda koji je ostao na Kosovu.Ako je cilj inat i crkavanje komsijske krave to sigurno ne ide u prilog srpskom narodu koji treba da opstane dole.Uostalom bavili ste se Kosovom ,doduse opijeni i pod uticajem pobednika na 8.sednici,valjda vam je jasno da je od tada proslo 26god.i da je ucinak katastrofalan po srpski narod.Znate dobro sta znaci jucerasnji sastanak dve vlade (Kosovo i Albanija).Srbi koji su ostali na Kosovu treba da zive u drzavi Kosovo a ne u drzavi Albaniji.

millwall fc

pre 10 godina

ajd sto je ovaj izgubio rat, neg svaki dan gubi i u miru...za clanove sns po mesnim zajednicama u nerazvijenim opstinama mozda prolaz, al svako ko je procitao bukvar dokraja vidi samo jednog luzera u koloni luzera

ДраганМ

pre 10 godina

Какав манипулатор, па ово је невероватно! Да ли Дрецун чује самог себе? Дрецун отворено утерује Србе у Велику Албанију, и то је још неко за њега успео овако да "рационализује". Невероватно, да ли он мисли да је народ потпуно изгубио памет?

Vladimir

pre 10 godina

Evo ih trče sve da uvaže. Oni uvažavaju samo one koji su im napravili nezavisnu državu. A na čelu iste sede i dalje osvedočeni ratni zločinci.

Daj bre Drecune, gde ti živiš, pa bar si ti bio uvek svestan svega.

mirsad

pre 10 godina

"Tirana pokušava da pokaže da je Kosovo vezano za Albaniju više nego za Srbiju", dodao je on.
Nije Kosovo vezano ni za Beograd a tako ni za Tiranu , nego ti stari ratni huskacu i demagog pokusavas da Kosovo kao prikazes delom Srbije sto ona vise nije ni de fakto a ni de jure.
Ubedite one u severnom delu da su oni pod jurisdikcojom Kosova a ne Beograda , jer ce vam se vase igre pokazati uskoro sa Presevskom dolinom.
Morat cete pruziti Albancima u tom delu Srbije isto ono sto trazite za ove na severu Kosova.Ove igre ste igrali i 99 g pa vidite dokle ste dogurali.Nema tu nikakve neutralnosti Severnih opstina, one se nalaze na Kosovu pa ce i potpasti pod jurisdikcijom Pristine a ne nekakve neutralnosti.Da li ste spremni da isto to sto trazite za ove na severu Kosova ponudite i onima u Presevskoj dolini?
Propustili li ste vi sve sto se moglo propustiti a sada imate to sto imate.
A vodite Srbiju sa onim istim snagama kao i devedesetih, samo malo umivenijih radikala.
Mirsad

bu

pre 10 godina

"Resenje koje je postignuto je mozda moglo da bude bolje......"
Ne zabijajte vise glavu u pesak i ne zamajavajte narod.
Resenje koje je postignuto je CEH koji placa srpski narod sto nije imao razumevanja i nije nasao nacina da stane na put sumanutim idejama zabagrele i bahate beogradske bulumente pre 25,20,15,10,5,... godina! Dace Bog da je to poslednje iznudjeno resenje i poslednji CEH!
Ovo je mozda i poslednja opomena za srpski narod. Ili cemo izgraditi ono sto nam je ostalo od drzave na takav nacin da svi regioni i svaki kraj Srbije dobije svoje autenticne predstavnike i mogucnosti za razvoj, ili cemo za 5,10,15... godina dobiti samo "Beograd na vodi" i svi cemo postati beogradska bulumenta, a Srbija ce nestati!

Milovane smatras nas budalama?

pre 10 godina

Znaci ako su svi dokumenti sa oznakama tzv. Republike Kosovo, ako se polaze zakletva tzv. Republici Kosovo, ako se uvedu zakoni tzv. Republike Kosovo, ako srpski poslanici idu u skupstinu tzv, republike Kosovo- sve to nema veze, sve su to trikovi Pristine jer to je u stvari dokaz statusne neutralnosti? Ako ste vec pristali da Sever integrisete u tzv Republiku Kosovo i da time priznate njihovu tzv nezavisnost morate li ceo srpski narod da pravite budalama? Ako drugog resenja nije bilo, pa recite to narodu pa da idemo dalje ali prestanite da nas vredjate ! Bolje nam recite sta je sledece: Vojvodina, Raska ili nesto trece?

Skywalker

pre 10 godina

Ljudi, mene je bilo sramota dok sam ga jutros gledao na RTS-u. Kako se on oseca dok sve ovo govori, voleo bih da znam. Drecune, je l' ti bar malo bude muka dok ovo govoris?

Milovane smatras nas budalama?

pre 10 godina

Znaci ako su svi dokumenti sa oznakama tzv. Republike Kosovo, ako se polaze zakletva tzv. Republici Kosovo, ako se uvedu zakoni tzv. Republike Kosovo, ako srpski poslanici idu u skupstinu tzv, republike Kosovo- sve to nema veze, sve su to trikovi Pristine jer to je u stvari dokaz statusne neutralnosti? Ako ste vec pristali da Sever integrisete u tzv Republiku Kosovo i da time priznate njihovu tzv nezavisnost morate li ceo srpski narod da pravite budalama? Ako drugog resenja nije bilo, pa recite to narodu pa da idemo dalje ali prestanite da nas vredjate ! Bolje nam recite sta je sledece: Vojvodina, Raska ili nesto trece?

Skywalker

pre 10 godina

Ljudi, mene je bilo sramota dok sam ga jutros gledao na RTS-u. Kako se on oseca dok sve ovo govori, voleo bih da znam. Drecune, je l' ti bar malo bude muka dok ovo govoris?

Gaša

pre 10 godina

Ma samo ti iznesi svoje mišljenje šta ko treba da prizna ili ne prizna.Sećam te se veoma dobro devedesetih godina kako si svojim nepristrasnim izveštavanjem sa ratišta huškao ovaj narod da gine.I nije mi jasno ko je tebe izbunario.

mirsad

pre 10 godina

"Tirana pokušava da pokaže da je Kosovo vezano za Albaniju više nego za Srbiju", dodao je on.
Nije Kosovo vezano ni za Beograd a tako ni za Tiranu , nego ti stari ratni huskacu i demagog pokusavas da Kosovo kao prikazes delom Srbije sto ona vise nije ni de fakto a ni de jure.
Ubedite one u severnom delu da su oni pod jurisdikcojom Kosova a ne Beograda , jer ce vam se vase igre pokazati uskoro sa Presevskom dolinom.
Morat cete pruziti Albancima u tom delu Srbije isto ono sto trazite za ove na severu Kosova.Ove igre ste igrali i 99 g pa vidite dokle ste dogurali.Nema tu nikakve neutralnosti Severnih opstina, one se nalaze na Kosovu pa ce i potpasti pod jurisdikcijom Pristine a ne nekakve neutralnosti.Da li ste spremni da isto to sto trazite za ove na severu Kosova ponudite i onima u Presevskoj dolini?
Propustili li ste vi sve sto se moglo propustiti a sada imate to sto imate.
A vodite Srbiju sa onim istim snagama kao i devedesetih, samo malo umivenijih radikala.
Mirsad

мирослав

pre 10 godina

Nije lako ovom Drecunu.....isto kao sto smo pobedili Nato,tako je i ovo dole neutralno,statusno....Istorija sve belezi,ali narod ne pamti....

Nikola Nis

pre 10 godina

"Tirana pokušava da pokaže da je Kosovo vezano za Albaniju više nego za Srbiju". Rece covek i ostade ziv. Normalno je da je Kosovo vise vezano za Albaniju kad na Kosovu zivi vise od 90% Albanaca. Pitanje je zasto su srpski komunisti krajem pedesetih godina prosloga veka prikljucili severni deo Kosovu. Ti krajevi su bili i ostali etnicki srpski. Ali sad je to druga drzava, a pitanje je koliko ce jos ostati etnicki cisti krajevi. Jos jedna velika srpska pobeda!

millwall fc

pre 10 godina

ajd sto je ovaj izgubio rat, neg svaki dan gubi i u miru...za clanove sns po mesnim zajednicama u nerazvijenim opstinama mozda prolaz, al svako ko je procitao bukvar dokraja vidi samo jednog luzera u koloni luzera

ДраганМ

pre 10 godina

Какав манипулатор, па ово је невероватно! Да ли Дрецун чује самог себе? Дрецун отворено утерује Србе у Велику Албанију, и то је још неко за њега успео овако да "рационализује". Невероватно, да ли он мисли да је народ потпуно изгубио памет?

bu

pre 10 godina

"Resenje koje je postignuto je mozda moglo da bude bolje......"
Ne zabijajte vise glavu u pesak i ne zamajavajte narod.
Resenje koje je postignuto je CEH koji placa srpski narod sto nije imao razumevanja i nije nasao nacina da stane na put sumanutim idejama zabagrele i bahate beogradske bulumente pre 25,20,15,10,5,... godina! Dace Bog da je to poslednje iznudjeno resenje i poslednji CEH!
Ovo je mozda i poslednja opomena za srpski narod. Ili cemo izgraditi ono sto nam je ostalo od drzave na takav nacin da svi regioni i svaki kraj Srbije dobije svoje autenticne predstavnike i mogucnosti za razvoj, ili cemo za 5,10,15... godina dobiti samo "Beograd na vodi" i svi cemo postati beogradska bulumenta, a Srbija ce nestati!

Goran

pre 10 godina

Hoce, uvazice :) Tebe, Vulina, Vucica, Nikolica, Dacica, Krstimira, Olivera... :) Drago mi je, ako ste bar ovde ponovo svi dosli na vlast, da bar negde na kugli zemaljskoj ima neko ko je jaci i ko ce da vam zabode klipove u tockove. Ako ste preuzeli sve u Srbiji, od dna do vrha (uskoro cete i Beograd i Vojvodinu), znajte da to ne mozete da sprovodite van okvira Srbije, ma koliko se busali u prsa "patriJotska". Znam da je ovo malo blesavo, ali ako vec vidim da je ovde sve isto kao 90-ih i da samo Mira i Marko nedostaju, onda bar sprdnja sa renoviranom i "proevropskom" crveno-crnom koalicijom pojacanom Vukom, Cedom, Pesickom, Kandickom, Cankom, Tadicem, manjinama... ostaje kao jedini lek protiv ludila koje vlada. U ovakvoj Srbiji, jedini castan cin je biti - izdajnik ovakve vlasti i sistema.

kragujevac

pre 10 godina

Gospodine Drecun,šta se s Vama desilo? Od hrabrog izveštača sa KiM u vreme agresije NATO i napada terorista OVK,do knjiga i filmske produkcije o Kosovu, gde hrabro izlažete šta se sve radi i radilo za KiM, postadoste portparol nečega,uveren sam, u šta i sami ne verujete! Vi hoćete sada da opravdate ono horor potpisivanje izjava noćas obavljeno kao "dobro" za Srbe, a sami znate( ako već nas građane podsenjujete da smo neinteligentni da shvatimo situaciju) da je Priština provuka svoje zahteve(iza seloteipa,a uz prisustvo Ministarstva za regionalni razvoj Vlade Kosova !!!,EU,KFOR-a,OEBSA). Odličan ste i hrabar novinar bili,ali Vas molim - nečinite ovo što radite. Srbi nisu ni glupi,ni maloumni...

Srbin

pre 10 godina

Iskreno hvala Aci što nas je rešio jednog velikog problema, Kosova. Da još stave strogu granicu i ukinu davanja iz budžeta za ove sa duplim platama, 2 države i biće svima bolje.

Vladimir

pre 10 godina

Evo ih trče sve da uvaže. Oni uvažavaju samo one koji su im napravili nezavisnu državu. A na čelu iste sede i dalje osvedočeni ratni zločinci.

Daj bre Drecune, gde ti živiš, pa bar si ti bio uvek svestan svega.

AU

pre 10 godina

Od politike inata,preci na real-politiku.To zanaci,gospodine Drecun,dogovoriti sa Pristinom zajednicku sednicu Vlade Srbije i Vlade Kosova u Pristini i dogovoriti detalje oko priznanja-garancije.
Ako je cilj politike dobrobit srpskog naroda koji je ostao na Kosovu.Ako je cilj inat i crkavanje komsijske krave to sigurno ne ide u prilog srpskom narodu koji treba da opstane dole.Uostalom bavili ste se Kosovom ,doduse opijeni i pod uticajem pobednika na 8.sednici,valjda vam je jasno da je od tada proslo 26god.i da je ucinak katastrofalan po srpski narod.Znate dobro sta znaci jucerasnji sastanak dve vlade (Kosovo i Albanija).Srbi koji su ostali na Kosovu treba da zive u drzavi Kosovo a ne u drzavi Albaniji.

Istina

pre 10 godina

Zasto ne kazes Konkretno sta pise u tom Sporazumu koji ste prihvatili i potpisali. U tom Sporazumu pise da ce se Opstine konstituisati i raditi po zakonima i Ustavu Kosova a isto tako i Zajednica Srpskih Opstina. Nema tu nigde reci Neutralnost , a ako ima izvoli obelodani original tog Sporazuma pa da Narod vidi. Nije Pantic podneo Ostavku zbog neznanja i neobavestenosti nego zbog gorke Istine.

duh sa sekirom

pre 10 godina

...sve sto vlast u bg'u zeli je da resi problem, a sve sto pr hoce je da se otarasi srbije...kad se to desi stradacemo kao srbi na kosovu ALI STVARNO!
...eu ce to shvatiti i izmedju sebe se tesiti poznatom i zbog nas izmisljenom recenicom "koletaralna steta".
...dzaba ce nam biti kukanje dzaba zdrav razum, jer smo sami trazili da nas ogreje sunce tudjeg neba.
...zivi bili pa videli.

Gledalac

pre 10 godina

Bez profesionalne časti - ni kao novinar, ni kao političar. Reprezentativni uzorak našeg moralnog i duhovnog posrnuća. Na njegovom primeru treba izraditi naučnu disertaciju i ugraditi u školski sistem gradivo za pouku mladim naraštajima kako i zahvaljujući kome je Srbija propala.

iskusan

pre 10 godina

Ovaj Drecun samo ume da filozofira, jedno prica, drugo misli, trece radi, prodajes maglu, nisi valjao ni kao komentátor, a ne politicar!

Prosto ko pasulj

pre 10 godina

Imas Srbe - imas probleme.
Nemas Srbe - nemas probleme.

Gde god ima Srba (planetarno) svakome stvaraju teskoce i probleme. Navedite mi samo jedno mesto na zemaljskoj kugli gde zive Srbi normalno i u skladu sa svojom okolinom.

lupam_minuse_naprednjackim_komentarima

pre 10 godina

Podsetite me kako ono bese u predizbornoj kampanji:
- Tako mi Boga, ponisticu sve Borkove sporazume...
ili:
- Tako mi Borkovih sporazuma, potpisacu Briselski sporazum...

pirmo

pre 10 godina

Može li mi neko objasniti.Gdje god su srbi treba uvažiti" posebnosti"Šta su drugi narodi majmuni ili nižeg soja od srba.Ništa mi nije jasno.

ana voli milovana

pre 10 godina

Pitao sam se koga će Vučić poslati da se obrati medijima da se isprsi i afirmativno opeva sinoćnje potpise na papirima gde je zaglavlje sa kosovskim insignijama pokriveno nalepnicom . Onako , cool , statusno neutralno . Ispuzala je naša Crna Guja i pljuckajući slavila još jednu epsku pobedu . Čak je i Vulina bilo sramota da izađe na crtu , ali drecunu ništa nije ispod časti

guri

pre 10 godina

sednice na kojima su odbornici i vecina gradonacelnika potpisali svecane izjave i stupili na duznost sinoc, znaciiiii da ce svi, ama bas svi raditi po zakonima Republike Kosova

za sve vas koji volite da prodajete maglu, mozete da nastavite da sanjate da je sve to statusno neutralno jer je su simboli Republike Kosova prekriveni nalepnicom...!!!

Birala Birka

pre 10 godina

Aj' ne davite. Vraga biste se vi gicali (na nasu stetu) da vam odredjeni krugovi iz Srbije ne drze ledja! Uostalom, kako to da su oni juzno od Ibra uspeli "iz prve" da se konstituisu?

Enver Kelmendi

pre 10 godina

Ubio me Bog ako ne brani bolje i pametnije interese Srbije ludi Milojko u emisiji "Kursadzije"nego ovaj presednik skupstinskog Odbora za KiM g.Drecun.

Prosto kao pasulj

pre 10 godina

@ (nabavi ogledalce, 12. januar 2014 18:16)

Albanci nisu moj problem, a koliko vidim osim Srbima nikom drugome i ne smetaju.

Istinomer

pre 10 godina

Bljuvotina do bljuvotine, stvarno prestanite sa tajnama i raspamecivanjem naroda i pomazite zivim Srbima da prezive, Srbija je dovoljno velika da primi one koji hoce da zive na njenoj priznatoj teritoriji i postuju nase Zakone a ko hoce drukcije daleko im lepa kuca. Odnos Srbije sa EU treba studirati da bude u korist Srbije koja je jos priznata i tu je odgovornost a boriba za imaginarne stvari jeste samo borba za licne vlasti ubijanje sopstvenog naroda!

Niti

pre 10 godina

Prodje i ovo, o ljudi pomirite se veq jednom i zapamtite da ne pricam iz inata da je Srbija priznala Kosovo ali ne sme javno da se izjasni posto pade vlada. Onako malo po malo, e kad se probudi onda je trudna! Salu na stranu, bolje vako nego rat. Pozdrav!

lenka

pre 10 godina

Albanci moraju da prihvate cinjenicu da Srbi sa severa Kosova ne mogu da se povinuju njihovim zakonima, jer oni su tokom niza godina izgradili sopstvene zakone, koji naravno ne stete Pristini i zbog toga Albanci bi morali da uvaze i postuju posebnost Srba sa severa kojim je prirodno Srbija mnogo bliza u svim sferama zivota, jednom recju sever bi trebao da bude zasebna celina u okviru Kosova i Srbije.

nabavi ogledalce

pre 10 godina

@Prosto ko pasulj

Bice da ipak tamo gde imas Albance imas problema a gde ih nema, sasvim ok se zivi. Albanci su napravili cirkus na Kosovu koji ce godinama destabilizovati region, pitanjem Kosova su podelili EU, podelili su UN, napravljen je presedan, isto tako su etnicki podelili i Makedoniju u kojoj polako rovare, fantaziraju nesto u nekakvoj izmisljenoj presevskoj dolini, u CG bi nekakvu posebnu opstinu, maticna Albanija im je karikatura od drzave, najveci broj osudjenih za dilovanje droge po zapadnim zemljama su Albanci, pogledajte samo koliko Albanaca ima na interpolovoj listi trazenih... Tako da momak, nabavi ti ogledalce.

Бојан Илић

pre 10 godina

Birala Birka!
"Да вам неко из Србије не држи леђа..."?!?
А шта је ту неисправно?!
Он "наших пара" је!
Па ко су ти људи, ванземаљци?!
Сутра да неко дође до Ужица и каже није Српска територија, да дигнем руке од свих Срба?! Или негде другде?!
Није то лепо, а и за 200 година могу да причају о нама као о Атлантиди...." Била једном једна земља..."?!
Мени је то неприхватљиво, да извину појединци...

Бојан Илић

pre 10 godina

Gledalac!
Било је таквих који су за њега ово причали још '89.-'90.!
Када је показивао мапе Велике Албаније које су нађене у бункерима које су '99. користили ОВК терористи...
Али нема везе, наш је па је лош, ваљда је таква логика...

Jole

pre 10 godina

Pristina se nasla u problemu jer nije mislila da ce Srbija uopste izgurati Briselske pregovore. Konstantna opstrukcija sa njihove strane.

nabavi ogledalce

pre 10 godina

@Prosto kao pasulj

"koliko vidim osim Srbima nikom drugome i ne smetaju."

Onda bi mogao i naocare da nabavis. Da malo prosiris vidike i da se manje bavis Srbima - nije dobro biti tako ogranicen.

Goran

pre 10 godina

Na Kosovu ima problema o kojima mi ne znamo i koji se cuvaju kao tajna.Ali niko se ne pita kako je tim ljudima dole, treba im dati podrsku. Albanci su uzeli puno stvari u svoje ruke i sada rade po svom, sto ne bi smelo da se desava. Pristina treba da uvazi posebnost severa...

lenka

pre 10 godina

Albanci moraju da prihvate cinjenicu da Srbi sa severa Kosova ne mogu da se povinuju njihovim zakonima, jer oni su tokom niza godina izgradili sopstvene zakone, koji naravno ne stete Pristini i zbog toga Albanci bi morali da uvaze i postuju posebnost Srba sa severa kojim je prirodno Srbija mnogo bliza u svim sferama zivota, jednom recju sever bi trebao da bude zasebna celina u okviru Kosova i Srbije.

Srbin

pre 10 godina

Iskreno hvala Aci što nas je rešio jednog velikog problema, Kosova. Da još stave strogu granicu i ukinu davanja iz budžeta za ove sa duplim platama, 2 države i biće svima bolje.

mirsad

pre 10 godina

"Tirana pokušava da pokaže da je Kosovo vezano za Albaniju više nego za Srbiju", dodao je on.
Nije Kosovo vezano ni za Beograd a tako ni za Tiranu , nego ti stari ratni huskacu i demagog pokusavas da Kosovo kao prikazes delom Srbije sto ona vise nije ni de fakto a ni de jure.
Ubedite one u severnom delu da su oni pod jurisdikcojom Kosova a ne Beograda , jer ce vam se vase igre pokazati uskoro sa Presevskom dolinom.
Morat cete pruziti Albancima u tom delu Srbije isto ono sto trazite za ove na severu Kosova.Ove igre ste igrali i 99 g pa vidite dokle ste dogurali.Nema tu nikakve neutralnosti Severnih opstina, one se nalaze na Kosovu pa ce i potpasti pod jurisdikcijom Pristine a ne nekakve neutralnosti.Da li ste spremni da isto to sto trazite za ove na severu Kosova ponudite i onima u Presevskoj dolini?
Propustili li ste vi sve sto se moglo propustiti a sada imate to sto imate.
A vodite Srbiju sa onim istim snagama kao i devedesetih, samo malo umivenijih radikala.
Mirsad

AU

pre 10 godina

Od politike inata,preci na real-politiku.To zanaci,gospodine Drecun,dogovoriti sa Pristinom zajednicku sednicu Vlade Srbije i Vlade Kosova u Pristini i dogovoriti detalje oko priznanja-garancije.
Ako je cilj politike dobrobit srpskog naroda koji je ostao na Kosovu.Ako je cilj inat i crkavanje komsijske krave to sigurno ne ide u prilog srpskom narodu koji treba da opstane dole.Uostalom bavili ste se Kosovom ,doduse opijeni i pod uticajem pobednika na 8.sednici,valjda vam je jasno da je od tada proslo 26god.i da je ucinak katastrofalan po srpski narod.Znate dobro sta znaci jucerasnji sastanak dve vlade (Kosovo i Albanija).Srbi koji su ostali na Kosovu treba da zive u drzavi Kosovo a ne u drzavi Albaniji.

nabavi ogledalce

pre 10 godina

@Prosto ko pasulj

Bice da ipak tamo gde imas Albance imas problema a gde ih nema, sasvim ok se zivi. Albanci su napravili cirkus na Kosovu koji ce godinama destabilizovati region, pitanjem Kosova su podelili EU, podelili su UN, napravljen je presedan, isto tako su etnicki podelili i Makedoniju u kojoj polako rovare, fantaziraju nesto u nekakvoj izmisljenoj presevskoj dolini, u CG bi nekakvu posebnu opstinu, maticna Albanija im je karikatura od drzave, najveci broj osudjenih za dilovanje droge po zapadnim zemljama su Albanci, pogledajte samo koliko Albanaca ima na interpolovoj listi trazenih... Tako da momak, nabavi ti ogledalce.

Бојан Илић

pre 10 godina

Birala Birka!
"Да вам неко из Србије не држи леђа..."?!?
А шта је ту неисправно?!
Он "наших пара" је!
Па ко су ти људи, ванземаљци?!
Сутра да неко дође до Ужица и каже није Српска територија, да дигнем руке од свих Срба?! Или негде другде?!
Није то лепо, а и за 200 година могу да причају о нама као о Атлантиди...." Била једном једна земља..."?!
Мени је то неприхватљиво, да извину појединци...

Бојан Илић

pre 10 godina

Gledalac!
Било је таквих који су за њега ово причали још '89.-'90.!
Када је показивао мапе Велике Албаније које су нађене у бункерима које су '99. користили ОВК терористи...
Али нема везе, наш је па је лош, ваљда је таква логика...

Jole

pre 10 godina

Pristina se nasla u problemu jer nije mislila da ce Srbija uopste izgurati Briselske pregovore. Konstantna opstrukcija sa njihove strane.

duh sa sekirom

pre 10 godina

...sve sto vlast u bg'u zeli je da resi problem, a sve sto pr hoce je da se otarasi srbije...kad se to desi stradacemo kao srbi na kosovu ALI STVARNO!
...eu ce to shvatiti i izmedju sebe se tesiti poznatom i zbog nas izmisljenom recenicom "koletaralna steta".
...dzaba ce nam biti kukanje dzaba zdrav razum, jer smo sami trazili da nas ogreje sunce tudjeg neba.
...zivi bili pa videli.

Vladimir

pre 10 godina

Evo ih trče sve da uvaže. Oni uvažavaju samo one koji su im napravili nezavisnu državu. A na čelu iste sede i dalje osvedočeni ratni zločinci.

Daj bre Drecune, gde ti živiš, pa bar si ti bio uvek svestan svega.

kragujevac

pre 10 godina

Gospodine Drecun,šta se s Vama desilo? Od hrabrog izveštača sa KiM u vreme agresije NATO i napada terorista OVK,do knjiga i filmske produkcije o Kosovu, gde hrabro izlažete šta se sve radi i radilo za KiM, postadoste portparol nečega,uveren sam, u šta i sami ne verujete! Vi hoćete sada da opravdate ono horor potpisivanje izjava noćas obavljeno kao "dobro" za Srbe, a sami znate( ako već nas građane podsenjujete da smo neinteligentni da shvatimo situaciju) da je Priština provuka svoje zahteve(iza seloteipa,a uz prisustvo Ministarstva za regionalni razvoj Vlade Kosova !!!,EU,KFOR-a,OEBSA). Odličan ste i hrabar novinar bili,ali Vas molim - nečinite ovo što radite. Srbi nisu ni glupi,ni maloumni...

bu

pre 10 godina

"Resenje koje je postignuto je mozda moglo da bude bolje......"
Ne zabijajte vise glavu u pesak i ne zamajavajte narod.
Resenje koje je postignuto je CEH koji placa srpski narod sto nije imao razumevanja i nije nasao nacina da stane na put sumanutim idejama zabagrele i bahate beogradske bulumente pre 25,20,15,10,5,... godina! Dace Bog da je to poslednje iznudjeno resenje i poslednji CEH!
Ovo je mozda i poslednja opomena za srpski narod. Ili cemo izgraditi ono sto nam je ostalo od drzave na takav nacin da svi regioni i svaki kraj Srbije dobije svoje autenticne predstavnike i mogucnosti za razvoj, ili cemo za 5,10,15... godina dobiti samo "Beograd na vodi" i svi cemo postati beogradska bulumenta, a Srbija ce nestati!

Prosto ko pasulj

pre 10 godina

Imas Srbe - imas probleme.
Nemas Srbe - nemas probleme.

Gde god ima Srba (planetarno) svakome stvaraju teskoce i probleme. Navedite mi samo jedno mesto na zemaljskoj kugli gde zive Srbi normalno i u skladu sa svojom okolinom.

nabavi ogledalce

pre 10 godina

@Prosto kao pasulj

"koliko vidim osim Srbima nikom drugome i ne smetaju."

Onda bi mogao i naocare da nabavis. Da malo prosiris vidike i da se manje bavis Srbima - nije dobro biti tako ogranicen.

Milovane smatras nas budalama?

pre 10 godina

Znaci ako su svi dokumenti sa oznakama tzv. Republike Kosovo, ako se polaze zakletva tzv. Republici Kosovo, ako se uvedu zakoni tzv. Republike Kosovo, ako srpski poslanici idu u skupstinu tzv, republike Kosovo- sve to nema veze, sve su to trikovi Pristine jer to je u stvari dokaz statusne neutralnosti? Ako ste vec pristali da Sever integrisete u tzv Republiku Kosovo i da time priznate njihovu tzv nezavisnost morate li ceo srpski narod da pravite budalama? Ako drugog resenja nije bilo, pa recite to narodu pa da idemo dalje ali prestanite da nas vredjate ! Bolje nam recite sta je sledece: Vojvodina, Raska ili nesto trece?

Nikola Nis

pre 10 godina

"Tirana pokušava da pokaže da je Kosovo vezano za Albaniju više nego za Srbiju". Rece covek i ostade ziv. Normalno je da je Kosovo vise vezano za Albaniju kad na Kosovu zivi vise od 90% Albanaca. Pitanje je zasto su srpski komunisti krajem pedesetih godina prosloga veka prikljucili severni deo Kosovu. Ti krajevi su bili i ostali etnicki srpski. Ali sad je to druga drzava, a pitanje je koliko ce jos ostati etnicki cisti krajevi. Jos jedna velika srpska pobeda!

Gaša

pre 10 godina

Ma samo ti iznesi svoje mišljenje šta ko treba da prizna ili ne prizna.Sećam te se veoma dobro devedesetih godina kako si svojim nepristrasnim izveštavanjem sa ratišta huškao ovaj narod da gine.I nije mi jasno ko je tebe izbunario.

Goran

pre 10 godina

Hoce, uvazice :) Tebe, Vulina, Vucica, Nikolica, Dacica, Krstimira, Olivera... :) Drago mi je, ako ste bar ovde ponovo svi dosli na vlast, da bar negde na kugli zemaljskoj ima neko ko je jaci i ko ce da vam zabode klipove u tockove. Ako ste preuzeli sve u Srbiji, od dna do vrha (uskoro cete i Beograd i Vojvodinu), znajte da to ne mozete da sprovodite van okvira Srbije, ma koliko se busali u prsa "patriJotska". Znam da je ovo malo blesavo, ali ako vec vidim da je ovde sve isto kao 90-ih i da samo Mira i Marko nedostaju, onda bar sprdnja sa renoviranom i "proevropskom" crveno-crnom koalicijom pojacanom Vukom, Cedom, Pesickom, Kandickom, Cankom, Tadicem, manjinama... ostaje kao jedini lek protiv ludila koje vlada. U ovakvoj Srbiji, jedini castan cin je biti - izdajnik ovakve vlasti i sistema.

Birala Birka

pre 10 godina

Aj' ne davite. Vraga biste se vi gicali (na nasu stetu) da vam odredjeni krugovi iz Srbije ne drze ledja! Uostalom, kako to da su oni juzno od Ibra uspeli "iz prve" da se konstituisu?

Prosto kao pasulj

pre 10 godina

@ (nabavi ogledalce, 12. januar 2014 18:16)

Albanci nisu moj problem, a koliko vidim osim Srbima nikom drugome i ne smetaju.

Goran

pre 10 godina

Na Kosovu ima problema o kojima mi ne znamo i koji se cuvaju kao tajna.Ali niko se ne pita kako je tim ljudima dole, treba im dati podrsku. Albanci su uzeli puno stvari u svoje ruke i sada rade po svom, sto ne bi smelo da se desava. Pristina treba da uvazi posebnost severa...

pirmo

pre 10 godina

Može li mi neko objasniti.Gdje god su srbi treba uvažiti" posebnosti"Šta su drugi narodi majmuni ili nižeg soja od srba.Ništa mi nije jasno.

Istinomer

pre 10 godina

Bljuvotina do bljuvotine, stvarno prestanite sa tajnama i raspamecivanjem naroda i pomazite zivim Srbima da prezive, Srbija je dovoljno velika da primi one koji hoce da zive na njenoj priznatoj teritoriji i postuju nase Zakone a ko hoce drukcije daleko im lepa kuca. Odnos Srbije sa EU treba studirati da bude u korist Srbije koja je jos priznata i tu je odgovornost a boriba za imaginarne stvari jeste samo borba za licne vlasti ubijanje sopstvenog naroda!

Enver Kelmendi

pre 10 godina

Ubio me Bog ako ne brani bolje i pametnije interese Srbije ludi Milojko u emisiji "Kursadzije"nego ovaj presednik skupstinskog Odbora za KiM g.Drecun.

Niti

pre 10 godina

Prodje i ovo, o ljudi pomirite se veq jednom i zapamtite da ne pricam iz inata da je Srbija priznala Kosovo ali ne sme javno da se izjasni posto pade vlada. Onako malo po malo, e kad se probudi onda je trudna! Salu na stranu, bolje vako nego rat. Pozdrav!

мирослав

pre 10 godina

Nije lako ovom Drecunu.....isto kao sto smo pobedili Nato,tako je i ovo dole neutralno,statusno....Istorija sve belezi,ali narod ne pamti....

Gledalac

pre 10 godina

Bez profesionalne časti - ni kao novinar, ni kao političar. Reprezentativni uzorak našeg moralnog i duhovnog posrnuća. Na njegovom primeru treba izraditi naučnu disertaciju i ugraditi u školski sistem gradivo za pouku mladim naraštajima kako i zahvaljujući kome je Srbija propala.

lupam_minuse_naprednjackim_komentarima

pre 10 godina

Podsetite me kako ono bese u predizbornoj kampanji:
- Tako mi Boga, ponisticu sve Borkove sporazume...
ili:
- Tako mi Borkovih sporazuma, potpisacu Briselski sporazum...

ДраганМ

pre 10 godina

Какав манипулатор, па ово је невероватно! Да ли Дрецун чује самог себе? Дрецун отворено утерује Србе у Велику Албанију, и то је још неко за њега успео овако да "рационализује". Невероватно, да ли он мисли да је народ потпуно изгубио памет?

Skywalker

pre 10 godina

Ljudi, mene je bilo sramota dok sam ga jutros gledao na RTS-u. Kako se on oseca dok sve ovo govori, voleo bih da znam. Drecune, je l' ti bar malo bude muka dok ovo govoris?

millwall fc

pre 10 godina

ajd sto je ovaj izgubio rat, neg svaki dan gubi i u miru...za clanove sns po mesnim zajednicama u nerazvijenim opstinama mozda prolaz, al svako ko je procitao bukvar dokraja vidi samo jednog luzera u koloni luzera

Istina

pre 10 godina

Zasto ne kazes Konkretno sta pise u tom Sporazumu koji ste prihvatili i potpisali. U tom Sporazumu pise da ce se Opstine konstituisati i raditi po zakonima i Ustavu Kosova a isto tako i Zajednica Srpskih Opstina. Nema tu nigde reci Neutralnost , a ako ima izvoli obelodani original tog Sporazuma pa da Narod vidi. Nije Pantic podneo Ostavku zbog neznanja i neobavestenosti nego zbog gorke Istine.

guri

pre 10 godina

sednice na kojima su odbornici i vecina gradonacelnika potpisali svecane izjave i stupili na duznost sinoc, znaciiiii da ce svi, ama bas svi raditi po zakonima Republike Kosova

za sve vas koji volite da prodajete maglu, mozete da nastavite da sanjate da je sve to statusno neutralno jer je su simboli Republike Kosova prekriveni nalepnicom...!!!

ana voli milovana

pre 10 godina

Pitao sam se koga će Vučić poslati da se obrati medijima da se isprsi i afirmativno opeva sinoćnje potpise na papirima gde je zaglavlje sa kosovskim insignijama pokriveno nalepnicom . Onako , cool , statusno neutralno . Ispuzala je naša Crna Guja i pljuckajući slavila još jednu epsku pobedu . Čak je i Vulina bilo sramota da izađe na crtu , ali drecunu ništa nije ispod časti

iskusan

pre 10 godina

Ovaj Drecun samo ume da filozofira, jedno prica, drugo misli, trece radi, prodajes maglu, nisi valjao ni kao komentátor, a ne politicar!