Sreda, 08.01.2014.

13:05

Novi Sad: Pretučen romski aktivista

Romskog aktivistu i muzičara iz Novog Sada Olaha Vincea istukli su nepoznati muškarci u tom gradu u, kako je rekao Vince, "klasičnoj sačekuši".

Izvor: B92

Novi Sad: Pretuèen romski aktivista IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Mile

pre 10 godina

Ja bih pre pomogao romskim konjima ....
Aktivista se ovoga ne stidi kaj ne .... http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/373337/Na-Bozic-mucili-konje-i-vukli-ih-po-putu

Stevica

pre 10 godina

Au, ove demokrate pocele i da tuku ljude na ulici, samo da bi raja mislila da je Novi Sad nebezbedan jer su naprednjaci na vlasti

Бојан Илић

pre 10 godina

Sumorni!
То што си ти задојен мржњом под "старе дане" то је ок!
Али жао ми твоје деце, зашто њих учиш да мрзе свој род!
Јадна деца, ја то мојој никада не бих урадио!
"Смрт фашизму" из твојих уста звучи театрално...губи смисао!:-*

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Oduvek sam imao osecaj da ovakve vrste tema prate najvise oni koji mrze Republiku Srbiju, od Subotice pa do Nisa. To je sada dokazano. Najgore je to, sto je gore napisano u potpunosti istina.
Razmislite vi, da li vas mrze oni koje vi mrzite. Razmislite o tome, zasto ih mrzite.... Zalosno je to. Razmislite globalisticki, jer na svakome delu zemaljske kugle kukolj postoji. U Srbiji je u vise nego velikoj manjini.

Uvek cu biti ponosan na stranu koju su moji pradedovi birali, moji koreni, tokom svetskih ratova. Borili su se za istinu i slobodu. Necu dozvoliti da mi je neko oduzme, zbog njih kao i buducnosti nase dece....

Srbija zeli da ratovi i razaranja budu proslost, da se zajednicka buducnost gradi sa svim susedima i evropskom porodicom naroda. Ali ne moze dozvoliti da bilo ko, po njoj gazi.

Pozdrav.

Glasinac

pre 10 godina

Ovakve stvari se ne bi smele da dešavaji i za svaku je osudu . Potrtebno je da se preduzmu sve mere da se počinioci otkrijui zasluženo kazne.

Бојан Илић

pre 10 godina

Dr.
А неко чека из прикрајка као 5-ог октобра да би на крају изашао на улицу и "прослављао" рушење Милошевића са тадашњим "младим и перспективним људима доброг срца" а данас "хулиганима и багром патриЈотском"!
Е такви , фини модерни и "образовани" су најгори, оне "зле " бар "видим"!

mario

pre 10 godina

(Sremac, 08. januar 2014 20:42) Gle tko nam to govori ovaj rom je dobio batine zato što je rom tako da ta teza da možeš dobiti batine svugdje ne stoji ...
Da da vaše je dvorište po običaju najčišće i najljepše samo skinite te ružičaste naočale ..

дија-спора

pre 10 godina

Најжалосније у целој причи је чињеница да се овде постављају коментари у виду увредљиве расправе између појединаца,што понекад само долива уље на ватру. Толика енергија се троши на убеђивање ко је исправног становништва. Зар нам није паметније да помогнемо барем једно ромско дете тиме што ћемо му омогућити да се школује уместо што ту енергију користимо на увреде?
Па која је сврха задовољно се смешкати са ставом "ја сам у праву" ако се тиме не постиже никакав помак а наредног дана неки нови силеџија ће опет слободно да "опали" по неистомишљенику!

ćuk

pre 10 godina

A šta mislite gde su pare za romsku populaciju? Pa otišle na promovisanje one prolopovske skupine: dinara drina dunav, i za njihove pečene volove

Бојан Илић

pre 10 godina

Albert i ostali dusebriznici!
Koliko vas da pare malom romskom detetu kada ga zamoli sa ispruzenom rukom?!
Niko nista, 101%, psujete ih, pljujete....
I ti se sad nadjes kao pametan , kao ovaj Oklahoma dripac i pricate bajke!
Kada napises ovako nesto, kako se gledas u ogledalo?!
Jer se ne stidis samog sebe?!
Inace, vi Madjari ste poznati po "toleranciji" prema "Srbendama" i Romima, pa je ok da penis ovde!
Bila je godisnjica pre neki dan, tolika "ljubav" ne postoji na planeti....

dr. Kraljevic Marko jr.

pre 10 godina

Bogu hvala pa ce demokratski izabran-od strane gradjana-gradonacelnik uvesti red u sve pore Novog Sada...samo strpljenja...i strpljenja...i strp.....

sumorni

pre 10 godina

"Sumorni!
Tebe i jos par "separatista" ovde covek prepoznaje!
To ste vi "starosedeoci"( pitaj boga iz koje kaljuge dovuceni), koji svakakvu glupost koriste da bi propagirali "slobodnu Vojvodinu"
Toliko si postao jadan sa takvim komentarima da je to strasno, zalim te...:-)
Nadji sebi devojku i pravi decu, da ovo negativno izbacis iz sebe i da te deca povrate, jer se gubis vec, veruj mi...
Nista zlonamerno!
(Бојан Илић, 8. januar 2014 20:32)"

Vidi ovako Bojane...

To što ti nazivaš nekakvim "separatizmom", ja nazivam ljubavlju prema mojoj otadžbini - Vojvodini, i borbom za njenu slobodu. A ako si išta naučio zadnjih decenija, onda si naučio da se tako nešto ne može pobediti. Niti će. Jer nečeg lepšeg i čistijeg od ljubavi prema otadžbini - nema.

Drugo, klinci mi već studiraju, obojca, u Novom Sadu, naravno, našoj prestonici. Nisu ni na trenutak pomislili da studiraju u Beogradu. Dakle, vaspitao sam ih valjano, i biće na korist svojoj otadžbini Vojvodini.

A devojku bih zaista rado potražio, ali bojim se da bi g-đa sumorni imala argumente protiv toga :)

Uživaj Bojane, ništa zlonamerno :)

I nemoj mi reći da i tebe nervira ovo "Smrt fašizmu"?

Smrt fašizmu-sloboda Vojvodini.

wer

pre 10 godina

takva ekipa sto ide 6 na 1, posle par samara postane sladja od secerne bolesti..
ali se misevi tog tipa uvek kriju, pa ih je tesko nahvatati..

nego nije u tome problem, nego sto se ti glodari hrane sirom iz gradske vlasti

Misha

pre 10 godina

Gospodo politicari, (pozicije i opozicije) nemojte da osudjujete iz fotelja kraj kamina, vec suzbijajte nacizam, ako to ne mozete dajte ostavku ili smenite odgovorne. Brutalni napadi pokazuju izuzetno sadisticno-psihopatske karakteristike napadaca, 90ih su se makar rokali iz vatrenog oruzja bez mucenja.

I u Izraelu ima neonacista!? Onda se ne trebamo ničemu čuditi.

pre 10 godina

Jedino što on ne kuka da su Romi potlačeni, već da su to izbeglice.

(oklahoma kid, 8. januar 2014 20:30)

A ja se samo pitam kad će neko uprti prstom u - IZBEGLICE! E moji 'mitteleuropljani', mnogo koketirate s fašizmom za nekog ko je, navodno, brana istom. Od evropskih vrednosti daleko ste koliko i Obraz. Beda.

Sremac

pre 10 godina

Ma nije istina da se ovo događa kod lidera regiona, ali glavno da drugima dijelite lekcije .. Kameno doba što drugo ... (mario, 08. januar 2014 19:34)

ćuti molim te...batine možeš dobiti bilo gde a samo se kod vas može čuti nacistički pozdrav!

Бојан Илић

pre 10 godina

Sumorni!
Tebe i jos par "separatista" ovde covek prepoznaje!
To ste vi "starosedeoci"( pitaj boga iz koje kaljuge dovuceni), koji svakakvu glupost koriste da bi propagirali "slobodnu Vojvodinu"
Toliko si postao jadan sa takvim komentarima da je to strasno, zalim te...:-)
Nadji sebi devojku i pravi decu, da ovo negativno izbacis iz sebe i da te deca povrate, jer se gubis vec, veruj mi...
Nista zlonamerno!

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Borko Ilić, to znaci da ce uvek biti vise onih koji su istinoljubivi. Onih koji su zastitnicki okrenuti prema svojoj zemlji i svima onima koji u njoj zive.

Ali, ne onima koji su nacionalisti i separatisti....
A to sto sam ja Srbin ili kako neki kazu Srbenda bre, ponosan sam na to.
Za mene uvreda nije.
Nadam se da si sada razumeo....
Pozdrav.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

sumorni, tvoje ja misljenje razumem, ali ne mogu da prihvatim. Znam da nisi Srbin, vec pripadnik jedne od nacionalnih manjina u nasoj zemlji. No, imas pravo glasa, kao sto imaju svi koji su deo ove zemlje. Ali, ne mozes od mene, niti od bilo koga drugoga ocekivati, da nece braniti kulturu nacije kojoj pripada, njeno ime, ukoliko je ugrozena. Nisu meni vazni lajkovi, vec istina. A ovo sto ja govorim istina jeste, dok je ono sto si ti napisao daleko od iste. Cak ni ne znas sta znaci biti nacista, na sopstvenu zalost, cim mene nacistom mozes nazvati. :) Ali, kao sto sam rekao, razumem te. Ponosan sam na to sto nacista nisam.

Da, mi smo uvek glasniji bili, glasniji cemo uvek biti. Takva je istina, glasna i dusevno najrasprostranjenija. Da ste zapamtili ovo sto sam napisao, ne bi govorili da necemo vecno vecina biti. ;) Ah ta, uzaludna vasa nadanja.
Zamolicu te samo da se ne nerviras, vec da se pomiris sa tim. Od tvoje matice ja nista ne trazim, ali maticu moju nemoj unistavati.
Nikada nisam imao nista protiv nacionalnih manjina, vec protiv onih koji su nacionalisti, separatisti, sovinisti, moralne amebe....
Takvih ima svugde. Normalno je da takve zelimo da promenimo, ili nikada ne pozelimo u sopstvenoj blizini.
Srbija jednom i zauvek. :) Pozdravljam te.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

albert, nemoj me pogresno shvatiti.
Pisao bi i ti ovoliko koliko pisem ja, da imas sta kazati, napisati.:)

Naravno da sam Srbin, ili kako kazes ti, Srbenda bre. Ali to ne znaci da mrzim nekoga ko to nije, samo zbog toga sto si ti to kazao. Sulud je takav nacin razmisljanja. :) Komentarisem putem svih portala, ako su teme ozbiljne, a takvih je malo. No ti si taj koji prati samo odredjene komentare, na koje bi mogao nekako da se nadovezes.:) Zao mi je zbog toga sto si ti zaboravio kljuc koji ti je dezurni lekar dao. :))

Pozdravlja te Esej. ;)
Gubim vreme na takve kao sto si ti....

oklahoma kid

pre 10 godina

"Pare i samo pare. Čovek protestuje , aktivirao se politički , a muziku koristi samo kao instrument da bi uzeo pare . Stalno ide okolo i kuka kako su Romi potlačeni ,
(Vukašin. Hadžikaradžić, 8. januar 2014 19:27)"

Odlično si opisao muža g-đe Milanke, u gradskoj vlasti zadužene za dodelu novca kulturnim projektima, koji je za izvesne kulturne aktivnosti bacanja kamena sa ramena u svom nelegalnom ugostiteljskom objektu u Veterniku dobio od svoje supruge para koliko i ostali festivali zajedno.

Jedino što on ne kuka da su Romi potlačeni, već da su to izbeglice.

Jesam li spomenuo da je gospodin lokalni vođa SNS, a njegova supruga pesnikinja koja u celom opusu ima jednu odu Ratku Mladiću?

Borko Ilić

pre 10 godina

"Nas ce uvek biti vise. Zapamti to" šta ti ovo znači? Koji ste to "vi" a koji smo to "mi" Zar postoje neki koji su različiti? Zar nismo svi isti?

За оправдане протесте!!!

pre 10 godina

Нажалост, и у Србији, и у Новом Саду, и на Телепу, има оних који свој потиснути бес желе да испразне над незаштићеним и недужним људима. Решење за насилнике је одлазак на психотерапију где ће на адекватном месту моћи безбедно да изразе бес не повређујући друге или да га кроз љутњу, па и протесте на улицама и на трговима (не кроз насиље!) усмере према неолиберално-капиталистичко-страначко-преварантском поретку експлоатације и насиља, особи или особама које су најзаслужније за њихову беду. Овај човек, то свакако није нити ће бити! Немојмо бес усмеравати ка недужним људима!

Dado

pre 10 godina

(Abrakadabra, 8. januar 2014 17:05)
sumorni, 8. januar 2014 18:40)
(Abrakadabra, 8. januar 2014 17:05)
k, 8. januar 2014 15:46
MIROSLAV MERŽAN, 8. januar 2014 14:04)

Nisam ni sumnjao da će te se PREPOZNATI NA Vaseljenskoj TV i u njenim 100% tačnim informacijama. Trebalo bi samo da budu malo oštriji (jedno 10-tak puta) - STANJE JE KRITIČNO KAO ŠTO JE BILO NA KOSOVU OD 1945-1999.

albert

pre 10 godina

"(Nesalomivi-novosadjanin, 8. januar 2014 17:52)"

Napisao si ceo esej da bi nam saopštio nešto što stane u 10 reči, a to je:

1. Ja sam Srbenda bre
2. Mrzim Rome jer mi prljaju gradi, a mrzim i sve ostale.

Dobiješ inspiraciju samo kad čuješ da su prebili nekog gancija?

Ti i ovih par tvojih drugara koji komentarišu sa tobom?

Jel to dežurni lekar opet ostavio ključeve na stolu, pa ste se razbežali?

Vukašin. Hadžikaradžić

pre 10 godina

Pare i samo pare. Čovek protestuje , aktivirao se politički , a muziku koristi samo kao instrument da bi uzeo pare . Stalno ide okolo i kuka kako su Romi potlačeni , a prestane čim mu neko da pare. Deco. , to se kod nas kaže Ciganska posla. Samo što su Cigani sad postali agresivni. Napadaju u autobusima , u centru grada , prose - sramote grad, kradu po prigradskim naseljima ..... Jednostavno to im je zanat. Neidu u školu nego ih odma uče prosjačenju , krađi i kriminalu. Ovo je bolna istina , ali tako je. Zakon treba menjati , biće lakše Policiji i biće više reda. Ovo postaje alarmantno.

prion

pre 10 godina

Ovaj tip mi nikako ne liči na nekoga ko je pretučen. Koja nameštaljka. Isti obrazac za gejeve i rome. Mnogo je providno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlad, 8. januar 2014 17:57)

Idi gledaj farmu!

sumorni

pre 10 godina

"Ovaj tip mi nikako ne liči na nekoga ko je pretučen. Koja nameštaljka. Isti obrazac za gejeve i rome. Mnogo je providno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlad, 8. januar 2014 17:57) "

Obzirom da mu je to slika sa nekog ranijeg koncerta (zato se vidi i mikrofon) mogu sam da zaključim da ti je žao što tip nije pretučen u svakom momentu njegovog života?

Što se ne potrudiš malo po tom pitanju nacošu?

Smrt fašizmu-sloboda Vojvodini.

Sloboda od nacoša poput tebe i tvoje nesalomive sabraće.

sumorni

pre 10 godina

"Pozdrav. Nas ce uvek biti vise. Zapamti to.
(Nesalomivi-novosadjanin, 8. januar 2014 17:59)"

Neće, samo će te uvek biti glasniji, to smo zapamtili.

Pozdrav.

Smrt fašizmu - sloboda Vojvodini.

Legenda

pre 10 godina

Ne znam da li mi se cini ili je stvarno ali nasilje u NS od kada ga vodi SNS ne prestaje... Mozda je slucajno ali meni vise muka od tog slucajno.

sumorni

pre 10 godina

Pa ko te čoveče terao da pričaš protiv prepoštenih naprednih radikala?

Dobro si i prošao, oni su mnoge takve fizički likvidirali, šta njima znači tuđ život bre...

I to baš sada kad su odlučni da ponovo okupiraju Vojvodinu, kao što su silom i kupovinom glasova okupirali Novi Sad i još neke opštine?

I neće me iznenadtiti da su izvršioci gradonačelnikovi poslovni partneri iz takozvane "Romske partije" koju čine sve ljute Krajiške izbeglice, koje ni ne znaju reč romskog, sa sve porodicom Bokan na čelu. To da stvar bude dodatno interesantna...

Sklanjaj se od radikala, ima kad, proćiće i njihov zulum.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Srbin sam i uvek cu to biti. Ponosan sam na sopstveno poreklo. Novi Sad mi je u srcu. Koreni su moji novosadski. Ali, kada vidim ja rome sta rade od grada, na koji se nacin ophode prema mojoj zemlji, dodje mi da ih mirno iz iste ispratim. Svako u u mojoj zemlji trazi prava, a ja prava najmanje imam, odnosno oni koji pripadaju naciji Srpskoj, kulturi. Srbija je zemlja sa jednim od najvecih stepena tolerancije prema nacionalnim manjinama, ujedno zemlja koja je donela vise nego mnogo zakona o zastiti prava nacionalnih manjina. I dalje nisu zadovoljni. Kada budu shvatili oni (romi), madjari, muslimani, katolici (hrvati), da je ovo Srbija i da u Srbiji sme da se istice ono sto je Srpsko, da Srbi imaju prava u sopstvenoj drzavi isto onoliko koliko imaju nacionalne manjine, tada ce sve biti drugacije. Isti madjari ti, romi, muslimani, hrvati, jesu meni majku psovali Srpsku, prolazeci ispod prozora moje zgrade. Ne, niko to nije sankcionisao, sto je za svaku osudu. Kao civilizovana osoba, nikada nisam bio za bilo koju vrstu nasilja, ali ne mogu kazati to, da je ova vlada jedini krivac za to sto se dogadja u Novom Sadu, sto je Novi Sad postao najopasniji grad u Republici Srbiji, jer tako nije. Kriva je zbog toga sto jos iste probleme ne resava u potpunosti. Ali, verujem da ce se i to dogoditi. Ponavljam, nasilje ne podrzavam, ali sam siguran u to da se u devedesete godine ne vracamo. Sramno je to sto se dogodilo, neka se vise nikada ne ponovi. Srbija jednom i zauvek....

Filip Višnjić

pre 10 godina

To su ga prebili oni Bokanovi fajteri zato što "gura nos" gde ne treba a sve radi para ... a Vučević mora da ćuti zato što mu je ovaj koalicioni partner....eeee Srbijo među šljivama

Tamo Daleko

pre 10 godina

Drago mi je sto vise ne zivim u Srbiji i sto ne moram (bar ne uzivo na ulici)da gledam ovakve stvari.Srpsko gradjansko drustvo ce po svemu sudeci morati da prodje kroz tezak i po same Srbe mukotrpan proces koji se zove moderno civilizovano drustvo i ko zna koliko ce taj proces biti dug.Ko ima sedam zivota kao npr.macka neka ceka ja nemam.Pozzz...sa Novog Zelanda!

I ja sam anđeo...ali onaj drugi

pre 10 godina

A kad se samo setim Milosrdnog andjela kako vas je smirio vas Srbe...
(k, 8. januar 2014 15:46)

Tebe bi bez problema ispovedio.

Бојан Илић

pre 10 godina

Nesalomivi!
Потпис 101%!
Драго ми је да бар један, који се потписује као Војвођанин или Новосађанин није фолирант и лажни душебрижник!

Lakatuš

pre 10 godina

Lakatuš iz Bečeja, Vince iz NS...Ovo je organizovana"štela" za uvođenje viza.Te Špigel sa 600 000 roma u SRB ( a nema ih 100 000), te diskriminisani.Nisam za to da se iko ko je čist napada i tuče, ali su Romi i sami sebe izolovali ne uklapanjem u civilizaciju (niko ne radi, skloni su prevarama i krađama, žive po deponijama i divljim naseljima i za njih ne važi ni jedan zakon).
Slovenija i Hrvatska su etnički očišćeni od Roma, sve su ih nagurali u SRB, sad bi verovatno još da nam uvedu vize, a onda da nas ucene "uvaljivanjem" još 500000 roma iz EU da bi nam destabilizovali i uništili naciju.

Abrakadabra

pre 10 godina

Neki internet portali već duže vreme vode pravu nacističku hajku protiv romske populacije (kao npr. sajt Vaseljenska), objavljujući vesti koje opisuju Rome kao razbojnike i nižu rasu...naravno, u svakoj od tih vesti koriste isključivo naziv "Cigani".
Mržnja i pretnje koji se mogu videti u nekim komentarima ispod tih vesti čak imaju elemente krivičnog dela. Izgleda da u Srbiji neonacizam i klerofašizam i dalje nisu kažnjivi.

Zemun_grad

pre 10 godina

Čitajući komentare, dolazim do zaključka da je pretučen jer je rom.
Čitajući tekst članka, ne mogu to da zaključim pa molim cenjene komentatore da mi to razjasne.
Ako sam unesrećeni kaže da je dobijao anonimne pretnje nakon što je počeo da ukazuje na korupciju u gradskoj vlasti, kakve to veze ima sa tim što je rom?
Susede iz egzotične države sa naše zapadne strane bih zamolio da odlutaju sa ovakvih tema.
Ko zna šta bi se dešavalo danas njihovim romima, da ih nisu istrebili i sveli na statističku grešku.
U Srbiji živi, po nekim procenama jer ima dosta njih bez dokumenata, 700 hiljada pripadnika romske etničke grupacije. Uz mnoge druge manjine, Srbiju to svrstava u grupu super multietničkih, tolerantnih zemalja.
Koliko god to teško padalo susedima iz nacionalno filtrirane hrvatske države.

Бојан Илић

pre 10 godina

Jack!
Брате мој!
Зашто би олош, који је очигледно у мањини , "вратио" Србију у Средњи век?!
Да ли то значи да ја тебе треба да гледам као ВЕЋИНУ Рома који "раде шта раде"?!
Не, јер свако има име и презиме, а постоји и затвор баш за такве људе

Бојан Илић

pre 10 godina

Какви јадни коментари!
Политичари до политичара!
Један рече "у слободној Војводини"!Лажни душебрижници, дижете само тензију...
А ове табаџије нађите, јавно им судите , стрпајте у затвор и то је то!

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Slobodane, Vijvodina je vec slobodna, srecom i junastvom nasih dedova. Macva takodje. Neka se nikada ne zaboravi.
Austrougari vise ne postoje, kao ni desavanja tokom drugog svetskog rata. O dogadjanjima u daljoj proslosti jos da ne govorim.
Ako je ovo bila parola kakva mislim da jeste, nikada je necu podrzati. To znaj. Sumnjam u to takodje da je tvoje ime Slobodan....
Pozdrav. Nas ce uvek biti vise. Zapamti to.

ludimilojko

pre 10 godina

Hteli ste napredne radikale, dajete im glasove na svim vanrednim izborima. Ovo se ne odnosi na osobu iz teksta vec na sve u Vojvodini. Ako smo mi bili glupi, niste morali i Vi! Sad cutite pa na sledecim izborima ih opet glasajte...

Steva

pre 10 godina

Pre nego što ospete paljbu po fasistima treba da znate nesto. Taj covek je mnogim ljudima duzan znacajne sume novca. Činjenica da je to možda delo fasista, ali meni pre izgleda da neko hoće nazad svoje novce. Ovo naravno ne opravdava nikakvo nasilje. Ali ne treba podleci ni manipulacijama i zato je najbolje da sacekamo saopstenje MUPa

novi komentator

pre 10 godina

Juce se jedan Novosadjanin ovde skandalizovao sto su u Splitu skinute BG table sa kola i sto je radilo malo spreja. Cini mi se ovo danas u NS nekako mnogo ozbiljniji slucaj, a njega nema da se javi da i ovo prokomentarise...

Vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 10 godina

Jel tu ima veze onaj iz Knina sto je u romskoj partiji bez roma? Romi su nasi komsije kao i svi drugi. Ne dirajte nas bice svasta. Puno je doslo sto ne voli komsiju druge nacionalnosti.

Pravnik

pre 10 godina

Ubica mladića (srpske nacionalnosti) koga je napadač Rom ubio nožem u selu Jabuka kod Pančeva pre par godina, osuđen je pravosnažno na 2 godine zatvora! Nakon ubistva urezivao mu je simbole po telu! Ubijen je jer je javno opravdano govorio da mu je napadač ukrao patike. Koji razlog za izvršenje najtežeg dela!
Ako je ta presuda normalna - kolika kazna treba da bude za ovo delo?
15 ili 20 MINUTA zatvora?!
PRIMENITI ISTE ARŠINE PREMA SVIM ZLIKOVCIMA

Mile

pre 10 godina

Kakav treba biti debil i dati minus na sve ovo?Smesno da ste vi iz republike mnogo veci srbi od nas u Vojvodini.Dalo se videti za vreme rata ko je ko.....Vise je roma bilo u ratu iz Vojvodine nego vas nabedjenih velikih srba.Pozdrav od srbina iz Vojvodine....

Kombajner

pre 10 godina

to su ovi SNS tj. bivši radikali... prave od Novog Sada Zemun iz devedesetih. Leglo kriminala i kriminalaca... samo čekam dan kada ću im ja biti na tapetu. Samo, ja ću uzvratiti, svom silom, sigurno!

HR

pre 10 godina

Čitajući komentare na B92 o Hrvatima shvatio sam da su Srbi slobodoljubivi, najveći i najbolji narod na Balkanu. Kako je moguće da se u jednoj slobodoljubivoj i liberalnoj Srbiji dogodi takvo što?

jack

pre 10 godina

Odrastao sam u Srbiji (ja sam Rom i zivim u Nemackoj) i imam puno drugova Srba.Zalosno je to sto mali broj njih mrze ne samo Rome nego i druge,pa svojim delima vracaju Srbiju u srednji vek, i samim tim sa svojim delima ne dozvoljavaju sebi i drugima da upoznaju jedan moderan i demokratski nacin zivota. Zao mi je tih ljudi.
Pozdrav smim dobrim ljudima.

ukljuci mozak

pre 10 godina

iskreno mi je zao sto se ovakva kontinuirana nasilnicka zlodela desavaju u mom NS. Ovaj akt ima rasisticku i politicku pozadinu. Policija i politicari ne rade u interesu gradjana vec iskljucivo u svom uskom licnom interesu. NEMOJMO IM DATI PODRSKU SLEDECI PUT NA IZBORIMA!

sačuvaj bože

pre 10 godina

zašto o ovim i sličnim pojavama u novom sadu ne govore gradonačelnik i banda oko njega? ni reči o kolosalnom 'uspehu' svoje vladavine, kada grad dovode do ruba izdržljivosti. nasilje, homofobija, nacionalizam, sve radikalske fore se nastavljaju a oni bi opet izbore?!

novosadjanka

pre 10 godina

sta reci?! nema dana da se u ovoj poslednjoj palanci (nekad lepom gradu) ne desi neko kriminalno delo.....rodjena sam i odrasla u ovom gradu ali ga vise ne osecam svojim rodnim mestom.......toliko degradacije na svim nivoima, arogantnosti, sebicnosti, nevaspitanja, i to u samim starosedeocima.....malo je reci samo SRAMOTA!

Vesna NS

pre 10 godina

On je dodao da je tokom druge polovine prošle godine dobijao anonimne telefonske i SMS pretnje i rekao da su pretnje počele onoga momenta kada je u medijima počeo da iznosi optužbe za korupciju i diskriminaciju, na račun gradskih vlasti u Novom Sadu, ali i na račun Nacionalnog saveta Roma i Kancelarije za inkluziju Roma Vojvodine.

Svaki komentar je suvisan!!! Dobro dosli u napredno-romski Novi Sad!!!

novosadjanka

pre 10 godina

sta reci?! nema dana da se u ovoj poslednjoj palanci (nekad lepom gradu) ne desi neko kriminalno delo.....rodjena sam i odrasla u ovom gradu ali ga vise ne osecam svojim rodnim mestom.......toliko degradacije na svim nivoima, arogantnosti, sebicnosti, nevaspitanja, i to u samim starosedeocima.....malo je reci samo SRAMOTA!

jack

pre 10 godina

Odrastao sam u Srbiji (ja sam Rom i zivim u Nemackoj) i imam puno drugova Srba.Zalosno je to sto mali broj njih mrze ne samo Rome nego i druge,pa svojim delima vracaju Srbiju u srednji vek, i samim tim sa svojim delima ne dozvoljavaju sebi i drugima da upoznaju jedan moderan i demokratski nacin zivota. Zao mi je tih ljudi.
Pozdrav smim dobrim ljudima.

Vesna NS

pre 10 godina

On je dodao da je tokom druge polovine prošle godine dobijao anonimne telefonske i SMS pretnje i rekao da su pretnje počele onoga momenta kada je u medijima počeo da iznosi optužbe za korupciju i diskriminaciju, na račun gradskih vlasti u Novom Sadu, ali i na račun Nacionalnog saveta Roma i Kancelarije za inkluziju Roma Vojvodine.

Svaki komentar je suvisan!!! Dobro dosli u napredno-romski Novi Sad!!!

sačuvaj bože

pre 10 godina

zašto o ovim i sličnim pojavama u novom sadu ne govore gradonačelnik i banda oko njega? ni reči o kolosalnom 'uspehu' svoje vladavine, kada grad dovode do ruba izdržljivosti. nasilje, homofobija, nacionalizam, sve radikalske fore se nastavljaju a oni bi opet izbore?!

Mile

pre 10 godina

Kakav treba biti debil i dati minus na sve ovo?Smesno da ste vi iz republike mnogo veci srbi od nas u Vojvodini.Dalo se videti za vreme rata ko je ko.....Vise je roma bilo u ratu iz Vojvodine nego vas nabedjenih velikih srba.Pozdrav od srbina iz Vojvodine....

ukljuci mozak

pre 10 godina

iskreno mi je zao sto se ovakva kontinuirana nasilnicka zlodela desavaju u mom NS. Ovaj akt ima rasisticku i politicku pozadinu. Policija i politicari ne rade u interesu gradjana vec iskljucivo u svom uskom licnom interesu. NEMOJMO IM DATI PODRSKU SLEDECI PUT NA IZBORIMA!

Kombajner

pre 10 godina

to su ovi SNS tj. bivši radikali... prave od Novog Sada Zemun iz devedesetih. Leglo kriminala i kriminalaca... samo čekam dan kada ću im ja biti na tapetu. Samo, ja ću uzvratiti, svom silom, sigurno!

HR

pre 10 godina

Čitajući komentare na B92 o Hrvatima shvatio sam da su Srbi slobodoljubivi, najveći i najbolji narod na Balkanu. Kako je moguće da se u jednoj slobodoljubivoj i liberalnoj Srbiji dogodi takvo što?

sumorni

pre 10 godina

"Ovaj tip mi nikako ne liči na nekoga ko je pretučen. Koja nameštaljka. Isti obrazac za gejeve i rome. Mnogo je providno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlad, 8. januar 2014 17:57) "

Obzirom da mu je to slika sa nekog ranijeg koncerta (zato se vidi i mikrofon) mogu sam da zaključim da ti je žao što tip nije pretučen u svakom momentu njegovog života?

Što se ne potrudiš malo po tom pitanju nacošu?

Smrt fašizmu-sloboda Vojvodini.

Sloboda od nacoša poput tebe i tvoje nesalomive sabraće.

prion

pre 10 godina

Ovaj tip mi nikako ne liči na nekoga ko je pretučen. Koja nameštaljka. Isti obrazac za gejeve i rome. Mnogo je providno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlad, 8. januar 2014 17:57)

Idi gledaj farmu!

sumorni

pre 10 godina

"Pozdrav. Nas ce uvek biti vise. Zapamti to.
(Nesalomivi-novosadjanin, 8. januar 2014 17:59)"

Neće, samo će te uvek biti glasniji, to smo zapamtili.

Pozdrav.

Smrt fašizmu - sloboda Vojvodini.

Legenda

pre 10 godina

Ne znam da li mi se cini ili je stvarno ali nasilje u NS od kada ga vodi SNS ne prestaje... Mozda je slucajno ali meni vise muka od tog slucajno.

Zemun_grad

pre 10 godina

Čitajući komentare, dolazim do zaključka da je pretučen jer je rom.
Čitajući tekst članka, ne mogu to da zaključim pa molim cenjene komentatore da mi to razjasne.
Ako sam unesrećeni kaže da je dobijao anonimne pretnje nakon što je počeo da ukazuje na korupciju u gradskoj vlasti, kakve to veze ima sa tim što je rom?
Susede iz egzotične države sa naše zapadne strane bih zamolio da odlutaju sa ovakvih tema.
Ko zna šta bi se dešavalo danas njihovim romima, da ih nisu istrebili i sveli na statističku grešku.
U Srbiji živi, po nekim procenama jer ima dosta njih bez dokumenata, 700 hiljada pripadnika romske etničke grupacije. Uz mnoge druge manjine, Srbiju to svrstava u grupu super multietničkih, tolerantnih zemalja.
Koliko god to teško padalo susedima iz nacionalno filtrirane hrvatske države.

Pravnik

pre 10 godina

Ubica mladića (srpske nacionalnosti) koga je napadač Rom ubio nožem u selu Jabuka kod Pančeva pre par godina, osuđen je pravosnažno na 2 godine zatvora! Nakon ubistva urezivao mu je simbole po telu! Ubijen je jer je javno opravdano govorio da mu je napadač ukrao patike. Koji razlog za izvršenje najtežeg dela!
Ako je ta presuda normalna - kolika kazna treba da bude za ovo delo?
15 ili 20 MINUTA zatvora?!
PRIMENITI ISTE ARŠINE PREMA SVIM ZLIKOVCIMA

Abrakadabra

pre 10 godina

Neki internet portali već duže vreme vode pravu nacističku hajku protiv romske populacije (kao npr. sajt Vaseljenska), objavljujući vesti koje opisuju Rome kao razbojnike i nižu rasu...naravno, u svakoj od tih vesti koriste isključivo naziv "Cigani".
Mržnja i pretnje koji se mogu videti u nekim komentarima ispod tih vesti čak imaju elemente krivičnog dela. Izgleda da u Srbiji neonacizam i klerofašizam i dalje nisu kažnjivi.

sumorni

pre 10 godina

Pa ko te čoveče terao da pričaš protiv prepoštenih naprednih radikala?

Dobro si i prošao, oni su mnoge takve fizički likvidirali, šta njima znači tuđ život bre...

I to baš sada kad su odlučni da ponovo okupiraju Vojvodinu, kao što su silom i kupovinom glasova okupirali Novi Sad i još neke opštine?

I neće me iznenadtiti da su izvršioci gradonačelnikovi poslovni partneri iz takozvane "Romske partije" koju čine sve ljute Krajiške izbeglice, koje ni ne znaju reč romskog, sa sve porodicom Bokan na čelu. To da stvar bude dodatno interesantna...

Sklanjaj se od radikala, ima kad, proćiće i njihov zulum.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Srbin sam i uvek cu to biti. Ponosan sam na sopstveno poreklo. Novi Sad mi je u srcu. Koreni su moji novosadski. Ali, kada vidim ja rome sta rade od grada, na koji se nacin ophode prema mojoj zemlji, dodje mi da ih mirno iz iste ispratim. Svako u u mojoj zemlji trazi prava, a ja prava najmanje imam, odnosno oni koji pripadaju naciji Srpskoj, kulturi. Srbija je zemlja sa jednim od najvecih stepena tolerancije prema nacionalnim manjinama, ujedno zemlja koja je donela vise nego mnogo zakona o zastiti prava nacionalnih manjina. I dalje nisu zadovoljni. Kada budu shvatili oni (romi), madjari, muslimani, katolici (hrvati), da je ovo Srbija i da u Srbiji sme da se istice ono sto je Srpsko, da Srbi imaju prava u sopstvenoj drzavi isto onoliko koliko imaju nacionalne manjine, tada ce sve biti drugacije. Isti madjari ti, romi, muslimani, hrvati, jesu meni majku psovali Srpsku, prolazeci ispod prozora moje zgrade. Ne, niko to nije sankcionisao, sto je za svaku osudu. Kao civilizovana osoba, nikada nisam bio za bilo koju vrstu nasilja, ali ne mogu kazati to, da je ova vlada jedini krivac za to sto se dogadja u Novom Sadu, sto je Novi Sad postao najopasniji grad u Republici Srbiji, jer tako nije. Kriva je zbog toga sto jos iste probleme ne resava u potpunosti. Ali, verujem da ce se i to dogoditi. Ponavljam, nasilje ne podrzavam, ali sam siguran u to da se u devedesete godine ne vracamo. Sramno je to sto se dogodilo, neka se vise nikada ne ponovi. Srbija jednom i zauvek....

Filip Višnjić

pre 10 godina

To su ga prebili oni Bokanovi fajteri zato što "gura nos" gde ne treba a sve radi para ... a Vučević mora da ćuti zato što mu je ovaj koalicioni partner....eeee Srbijo među šljivama

ludimilojko

pre 10 godina

Hteli ste napredne radikale, dajete im glasove na svim vanrednim izborima. Ovo se ne odnosi na osobu iz teksta vec na sve u Vojvodini. Ako smo mi bili glupi, niste morali i Vi! Sad cutite pa na sledecim izborima ih opet glasajte...

Tamo Daleko

pre 10 godina

Drago mi je sto vise ne zivim u Srbiji i sto ne moram (bar ne uzivo na ulici)da gledam ovakve stvari.Srpsko gradjansko drustvo ce po svemu sudeci morati da prodje kroz tezak i po same Srbe mukotrpan proces koji se zove moderno civilizovano drustvo i ko zna koliko ce taj proces biti dug.Ko ima sedam zivota kao npr.macka neka ceka ja nemam.Pozzz...sa Novog Zelanda!

Vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 10 godina

Jel tu ima veze onaj iz Knina sto je u romskoj partiji bez roma? Romi su nasi komsije kao i svi drugi. Ne dirajte nas bice svasta. Puno je doslo sto ne voli komsiju druge nacionalnosti.

Lakatuš

pre 10 godina

Lakatuš iz Bečeja, Vince iz NS...Ovo je organizovana"štela" za uvođenje viza.Te Špigel sa 600 000 roma u SRB ( a nema ih 100 000), te diskriminisani.Nisam za to da se iko ko je čist napada i tuče, ali su Romi i sami sebe izolovali ne uklapanjem u civilizaciju (niko ne radi, skloni su prevarama i krađama, žive po deponijama i divljim naseljima i za njih ne važi ni jedan zakon).
Slovenija i Hrvatska su etnički očišćeni od Roma, sve su ih nagurali u SRB, sad bi verovatno još da nam uvedu vize, a onda da nas ucene "uvaljivanjem" još 500000 roma iz EU da bi nam destabilizovali i uništili naciju.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Slobodane, Vijvodina je vec slobodna, srecom i junastvom nasih dedova. Macva takodje. Neka se nikada ne zaboravi.
Austrougari vise ne postoje, kao ni desavanja tokom drugog svetskog rata. O dogadjanjima u daljoj proslosti jos da ne govorim.
Ako je ovo bila parola kakva mislim da jeste, nikada je necu podrzati. To znaj. Sumnjam u to takodje da je tvoje ime Slobodan....
Pozdrav. Nas ce uvek biti vise. Zapamti to.

albert

pre 10 godina

"(Nesalomivi-novosadjanin, 8. januar 2014 17:52)"

Napisao si ceo esej da bi nam saopštio nešto što stane u 10 reči, a to je:

1. Ja sam Srbenda bre
2. Mrzim Rome jer mi prljaju gradi, a mrzim i sve ostale.

Dobiješ inspiraciju samo kad čuješ da su prebili nekog gancija?

Ti i ovih par tvojih drugara koji komentarišu sa tobom?

Jel to dežurni lekar opet ostavio ključeve na stolu, pa ste se razbežali?

I ja sam anđeo...ali onaj drugi

pre 10 godina

A kad se samo setim Milosrdnog andjela kako vas je smirio vas Srbe...
(k, 8. januar 2014 15:46)

Tebe bi bez problema ispovedio.

Vukašin. Hadžikaradžić

pre 10 godina

Pare i samo pare. Čovek protestuje , aktivirao se politički , a muziku koristi samo kao instrument da bi uzeo pare . Stalno ide okolo i kuka kako su Romi potlačeni , a prestane čim mu neko da pare. Deco. , to se kod nas kaže Ciganska posla. Samo što su Cigani sad postali agresivni. Napadaju u autobusima , u centru grada , prose - sramote grad, kradu po prigradskim naseljima ..... Jednostavno to im je zanat. Neidu u školu nego ih odma uče prosjačenju , krađi i kriminalu. Ovo je bolna istina , ali tako je. Zakon treba menjati , biće lakše Policiji i biće više reda. Ovo postaje alarmantno.

Steva

pre 10 godina

Pre nego što ospete paljbu po fasistima treba da znate nesto. Taj covek je mnogim ljudima duzan znacajne sume novca. Činjenica da je to možda delo fasista, ali meni pre izgleda da neko hoće nazad svoje novce. Ovo naravno ne opravdava nikakvo nasilje. Ali ne treba podleci ni manipulacijama i zato je najbolje da sacekamo saopstenje MUPa

Бојан Илић

pre 10 godina

Какви јадни коментари!
Политичари до политичара!
Један рече "у слободној Војводини"!Лажни душебрижници, дижете само тензију...
А ове табаџије нађите, јавно им судите , стрпајте у затвор и то је то!

sumorni

pre 10 godina

"Sumorni!
Tebe i jos par "separatista" ovde covek prepoznaje!
To ste vi "starosedeoci"( pitaj boga iz koje kaljuge dovuceni), koji svakakvu glupost koriste da bi propagirali "slobodnu Vojvodinu"
Toliko si postao jadan sa takvim komentarima da je to strasno, zalim te...:-)
Nadji sebi devojku i pravi decu, da ovo negativno izbacis iz sebe i da te deca povrate, jer se gubis vec, veruj mi...
Nista zlonamerno!
(Бојан Илић, 8. januar 2014 20:32)"

Vidi ovako Bojane...

To što ti nazivaš nekakvim "separatizmom", ja nazivam ljubavlju prema mojoj otadžbini - Vojvodini, i borbom za njenu slobodu. A ako si išta naučio zadnjih decenija, onda si naučio da se tako nešto ne može pobediti. Niti će. Jer nečeg lepšeg i čistijeg od ljubavi prema otadžbini - nema.

Drugo, klinci mi već studiraju, obojca, u Novom Sadu, naravno, našoj prestonici. Nisu ni na trenutak pomislili da studiraju u Beogradu. Dakle, vaspitao sam ih valjano, i biće na korist svojoj otadžbini Vojvodini.

A devojku bih zaista rado potražio, ali bojim se da bi g-đa sumorni imala argumente protiv toga :)

Uživaj Bojane, ništa zlonamerno :)

I nemoj mi reći da i tebe nervira ovo "Smrt fašizmu"?

Smrt fašizmu-sloboda Vojvodini.

oklahoma kid

pre 10 godina

"Pare i samo pare. Čovek protestuje , aktivirao se politički , a muziku koristi samo kao instrument da bi uzeo pare . Stalno ide okolo i kuka kako su Romi potlačeni ,
(Vukašin. Hadžikaradžić, 8. januar 2014 19:27)"

Odlično si opisao muža g-đe Milanke, u gradskoj vlasti zadužene za dodelu novca kulturnim projektima, koji je za izvesne kulturne aktivnosti bacanja kamena sa ramena u svom nelegalnom ugostiteljskom objektu u Veterniku dobio od svoje supruge para koliko i ostali festivali zajedno.

Jedino što on ne kuka da su Romi potlačeni, već da su to izbeglice.

Jesam li spomenuo da je gospodin lokalni vođa SNS, a njegova supruga pesnikinja koja u celom opusu ima jednu odu Ratku Mladiću?

Бојан Илић

pre 10 godina

Nesalomivi!
Потпис 101%!
Драго ми је да бар један, који се потписује као Војвођанин или Новосађанин није фолирант и лажни душебрижник!

novi komentator

pre 10 godina

Juce se jedan Novosadjanin ovde skandalizovao sto su u Splitu skinute BG table sa kola i sto je radilo malo spreja. Cini mi se ovo danas u NS nekako mnogo ozbiljniji slucaj, a njega nema da se javi da i ovo prokomentarise...

Borko Ilić

pre 10 godina

"Nas ce uvek biti vise. Zapamti to" šta ti ovo znači? Koji ste to "vi" a koji smo to "mi" Zar postoje neki koji su različiti? Zar nismo svi isti?

Бојан Илић

pre 10 godina

Albert i ostali dusebriznici!
Koliko vas da pare malom romskom detetu kada ga zamoli sa ispruzenom rukom?!
Niko nista, 101%, psujete ih, pljujete....
I ti se sad nadjes kao pametan , kao ovaj Oklahoma dripac i pricate bajke!
Kada napises ovako nesto, kako se gledas u ogledalo?!
Jer se ne stidis samog sebe?!
Inace, vi Madjari ste poznati po "toleranciji" prema "Srbendama" i Romima, pa je ok da penis ovde!
Bila je godisnjica pre neki dan, tolika "ljubav" ne postoji na planeti....

ćuk

pre 10 godina

A šta mislite gde su pare za romsku populaciju? Pa otišle na promovisanje one prolopovske skupine: dinara drina dunav, i za njihove pečene volove

За оправдане протесте!!!

pre 10 godina

Нажалост, и у Србији, и у Новом Саду, и на Телепу, има оних који свој потиснути бес желе да испразне над незаштићеним и недужним људима. Решење за насилнике је одлазак на психотерапију где ће на адекватном месту моћи безбедно да изразе бес не повређујући друге или да га кроз љутњу, па и протесте на улицама и на трговима (не кроз насиље!) усмере према неолиберално-капиталистичко-страначко-преварантском поретку експлоатације и насиља, особи или особама које су најзаслужније за њихову беду. Овај човек, то свакако није нити ће бити! Немојмо бес усмеравати ка недужним људима!

Sremac

pre 10 godina

Ma nije istina da se ovo događa kod lidera regiona, ali glavno da drugima dijelite lekcije .. Kameno doba što drugo ... (mario, 08. januar 2014 19:34)

ćuti molim te...batine možeš dobiti bilo gde a samo se kod vas može čuti nacistički pozdrav!

dr. Kraljevic Marko jr.

pre 10 godina

Bogu hvala pa ce demokratski izabran-od strane gradjana-gradonacelnik uvesti red u sve pore Novog Sada...samo strpljenja...i strpljenja...i strp.....

Бојан Илић

pre 10 godina

Jack!
Брате мој!
Зашто би олош, који је очигледно у мањини , "вратио" Србију у Средњи век?!
Да ли то значи да ја тебе треба да гледам као ВЕЋИНУ Рома који "раде шта раде"?!
Не, јер свако има име и презиме, а постоји и затвор баш за такве људе

Бојан Илић

pre 10 godina

Sumorni!
Tebe i jos par "separatista" ovde covek prepoznaje!
To ste vi "starosedeoci"( pitaj boga iz koje kaljuge dovuceni), koji svakakvu glupost koriste da bi propagirali "slobodnu Vojvodinu"
Toliko si postao jadan sa takvim komentarima da je to strasno, zalim te...:-)
Nadji sebi devojku i pravi decu, da ovo negativno izbacis iz sebe i da te deca povrate, jer se gubis vec, veruj mi...
Nista zlonamerno!

wer

pre 10 godina

takva ekipa sto ide 6 na 1, posle par samara postane sladja od secerne bolesti..
ali se misevi tog tipa uvek kriju, pa ih je tesko nahvatati..

nego nije u tome problem, nego sto se ti glodari hrane sirom iz gradske vlasti

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

sumorni, tvoje ja misljenje razumem, ali ne mogu da prihvatim. Znam da nisi Srbin, vec pripadnik jedne od nacionalnih manjina u nasoj zemlji. No, imas pravo glasa, kao sto imaju svi koji su deo ove zemlje. Ali, ne mozes od mene, niti od bilo koga drugoga ocekivati, da nece braniti kulturu nacije kojoj pripada, njeno ime, ukoliko je ugrozena. Nisu meni vazni lajkovi, vec istina. A ovo sto ja govorim istina jeste, dok je ono sto si ti napisao daleko od iste. Cak ni ne znas sta znaci biti nacista, na sopstvenu zalost, cim mene nacistom mozes nazvati. :) Ali, kao sto sam rekao, razumem te. Ponosan sam na to sto nacista nisam.

Da, mi smo uvek glasniji bili, glasniji cemo uvek biti. Takva je istina, glasna i dusevno najrasprostranjenija. Da ste zapamtili ovo sto sam napisao, ne bi govorili da necemo vecno vecina biti. ;) Ah ta, uzaludna vasa nadanja.
Zamolicu te samo da se ne nerviras, vec da se pomiris sa tim. Od tvoje matice ja nista ne trazim, ali maticu moju nemoj unistavati.
Nikada nisam imao nista protiv nacionalnih manjina, vec protiv onih koji su nacionalisti, separatisti, sovinisti, moralne amebe....
Takvih ima svugde. Normalno je da takve zelimo da promenimo, ili nikada ne pozelimo u sopstvenoj blizini.
Srbija jednom i zauvek. :) Pozdravljam te.

Dado

pre 10 godina

(Abrakadabra, 8. januar 2014 17:05)
sumorni, 8. januar 2014 18:40)
(Abrakadabra, 8. januar 2014 17:05)
k, 8. januar 2014 15:46
MIROSLAV MERŽAN, 8. januar 2014 14:04)

Nisam ni sumnjao da će te se PREPOZNATI NA Vaseljenskoj TV i u njenim 100% tačnim informacijama. Trebalo bi samo da budu malo oštriji (jedno 10-tak puta) - STANJE JE KRITIČNO KAO ŠTO JE BILO NA KOSOVU OD 1945-1999.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

albert, nemoj me pogresno shvatiti.
Pisao bi i ti ovoliko koliko pisem ja, da imas sta kazati, napisati.:)

Naravno da sam Srbin, ili kako kazes ti, Srbenda bre. Ali to ne znaci da mrzim nekoga ko to nije, samo zbog toga sto si ti to kazao. Sulud je takav nacin razmisljanja. :) Komentarisem putem svih portala, ako su teme ozbiljne, a takvih je malo. No ti si taj koji prati samo odredjene komentare, na koje bi mogao nekako da se nadovezes.:) Zao mi je zbog toga sto si ti zaboravio kljuc koji ti je dezurni lekar dao. :))

Pozdravlja te Esej. ;)
Gubim vreme na takve kao sto si ti....

I u Izraelu ima neonacista!? Onda se ne trebamo ničemu čuditi.

pre 10 godina

Jedino što on ne kuka da su Romi potlačeni, već da su to izbeglice.

(oklahoma kid, 8. januar 2014 20:30)

A ja se samo pitam kad će neko uprti prstom u - IZBEGLICE! E moji 'mitteleuropljani', mnogo koketirate s fašizmom za nekog ko je, navodno, brana istom. Od evropskih vrednosti daleko ste koliko i Obraz. Beda.

Misha

pre 10 godina

Gospodo politicari, (pozicije i opozicije) nemojte da osudjujete iz fotelja kraj kamina, vec suzbijajte nacizam, ako to ne mozete dajte ostavku ili smenite odgovorne. Brutalni napadi pokazuju izuzetno sadisticno-psihopatske karakteristike napadaca, 90ih su se makar rokali iz vatrenog oruzja bez mucenja.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Borko Ilić, to znaci da ce uvek biti vise onih koji su istinoljubivi. Onih koji su zastitnicki okrenuti prema svojoj zemlji i svima onima koji u njoj zive.

Ali, ne onima koji su nacionalisti i separatisti....
A to sto sam ja Srbin ili kako neki kazu Srbenda bre, ponosan sam na to.
Za mene uvreda nije.
Nadam se da si sada razumeo....
Pozdrav.

дија-спора

pre 10 godina

Најжалосније у целој причи је чињеница да се овде постављају коментари у виду увредљиве расправе између појединаца,што понекад само долива уље на ватру. Толика енергија се троши на убеђивање ко је исправног становништва. Зар нам није паметније да помогнемо барем једно ромско дете тиме што ћемо му омогућити да се школује уместо што ту енергију користимо на увреде?
Па која је сврха задовољно се смешкати са ставом "ја сам у праву" ако се тиме не постиже никакав помак а наредног дана неки нови силеџија ће опет слободно да "опали" по неистомишљенику!

Mile

pre 10 godina

Ja bih pre pomogao romskim konjima ....
Aktivista se ovoga ne stidi kaj ne .... http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/373337/Na-Bozic-mucili-konje-i-vukli-ih-po-putu

mario

pre 10 godina

(Sremac, 08. januar 2014 20:42) Gle tko nam to govori ovaj rom je dobio batine zato što je rom tako da ta teza da možeš dobiti batine svugdje ne stoji ...
Da da vaše je dvorište po običaju najčišće i najljepše samo skinite te ružičaste naočale ..

Бојан Илић

pre 10 godina

Dr.
А неко чека из прикрајка као 5-ог октобра да би на крају изашао на улицу и "прослављао" рушење Милошевића са тадашњим "младим и перспективним људима доброг срца" а данас "хулиганима и багром патриЈотском"!
Е такви , фини модерни и "образовани" су најгори, оне "зле " бар "видим"!

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Oduvek sam imao osecaj da ovakve vrste tema prate najvise oni koji mrze Republiku Srbiju, od Subotice pa do Nisa. To je sada dokazano. Najgore je to, sto je gore napisano u potpunosti istina.
Razmislite vi, da li vas mrze oni koje vi mrzite. Razmislite o tome, zasto ih mrzite.... Zalosno je to. Razmislite globalisticki, jer na svakome delu zemaljske kugle kukolj postoji. U Srbiji je u vise nego velikoj manjini.

Uvek cu biti ponosan na stranu koju su moji pradedovi birali, moji koreni, tokom svetskih ratova. Borili su se za istinu i slobodu. Necu dozvoliti da mi je neko oduzme, zbog njih kao i buducnosti nase dece....

Srbija zeli da ratovi i razaranja budu proslost, da se zajednicka buducnost gradi sa svim susedima i evropskom porodicom naroda. Ali ne moze dozvoliti da bilo ko, po njoj gazi.

Pozdrav.

Glasinac

pre 10 godina

Ovakve stvari se ne bi smele da dešavaji i za svaku je osudu . Potrtebno je da se preduzmu sve mere da se počinioci otkrijui zasluženo kazne.

Бојан Илић

pre 10 godina

Sumorni!
То што си ти задојен мржњом под "старе дане" то је ок!
Али жао ми твоје деце, зашто њих учиш да мрзе свој род!
Јадна деца, ја то мојој никада не бих урадио!
"Смрт фашизму" из твојих уста звучи театрално...губи смисао!:-*

Stevica

pre 10 godina

Au, ove demokrate pocele i da tuku ljude na ulici, samo da bi raja mislila da je Novi Sad nebezbedan jer su naprednjaci na vlasti

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Srbin sam i uvek cu to biti. Ponosan sam na sopstveno poreklo. Novi Sad mi je u srcu. Koreni su moji novosadski. Ali, kada vidim ja rome sta rade od grada, na koji se nacin ophode prema mojoj zemlji, dodje mi da ih mirno iz iste ispratim. Svako u u mojoj zemlji trazi prava, a ja prava najmanje imam, odnosno oni koji pripadaju naciji Srpskoj, kulturi. Srbija je zemlja sa jednim od najvecih stepena tolerancije prema nacionalnim manjinama, ujedno zemlja koja je donela vise nego mnogo zakona o zastiti prava nacionalnih manjina. I dalje nisu zadovoljni. Kada budu shvatili oni (romi), madjari, muslimani, katolici (hrvati), da je ovo Srbija i da u Srbiji sme da se istice ono sto je Srpsko, da Srbi imaju prava u sopstvenoj drzavi isto onoliko koliko imaju nacionalne manjine, tada ce sve biti drugacije. Isti madjari ti, romi, muslimani, hrvati, jesu meni majku psovali Srpsku, prolazeci ispod prozora moje zgrade. Ne, niko to nije sankcionisao, sto je za svaku osudu. Kao civilizovana osoba, nikada nisam bio za bilo koju vrstu nasilja, ali ne mogu kazati to, da je ova vlada jedini krivac za to sto se dogadja u Novom Sadu, sto je Novi Sad postao najopasniji grad u Republici Srbiji, jer tako nije. Kriva je zbog toga sto jos iste probleme ne resava u potpunosti. Ali, verujem da ce se i to dogoditi. Ponavljam, nasilje ne podrzavam, ali sam siguran u to da se u devedesete godine ne vracamo. Sramno je to sto se dogodilo, neka se vise nikada ne ponovi. Srbija jednom i zauvek....

HR

pre 10 godina

Čitajući komentare na B92 o Hrvatima shvatio sam da su Srbi slobodoljubivi, najveći i najbolji narod na Balkanu. Kako je moguće da se u jednoj slobodoljubivoj i liberalnoj Srbiji dogodi takvo što?

jack

pre 10 godina

Odrastao sam u Srbiji (ja sam Rom i zivim u Nemackoj) i imam puno drugova Srba.Zalosno je to sto mali broj njih mrze ne samo Rome nego i druge,pa svojim delima vracaju Srbiju u srednji vek, i samim tim sa svojim delima ne dozvoljavaju sebi i drugima da upoznaju jedan moderan i demokratski nacin zivota. Zao mi je tih ljudi.
Pozdrav smim dobrim ljudima.

Mile

pre 10 godina

Kakav treba biti debil i dati minus na sve ovo?Smesno da ste vi iz republike mnogo veci srbi od nas u Vojvodini.Dalo se videti za vreme rata ko je ko.....Vise je roma bilo u ratu iz Vojvodine nego vas nabedjenih velikih srba.Pozdrav od srbina iz Vojvodine....

Бојан Илић

pre 10 godina

Nesalomivi!
Потпис 101%!
Драго ми је да бар један, који се потписује као Војвођанин или Новосађанин није фолирант и лажни душебрижник!

prion

pre 10 godina

Ovaj tip mi nikako ne liči na nekoga ko je pretučen. Koja nameštaljka. Isti obrazac za gejeve i rome. Mnogo je providno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlad, 8. januar 2014 17:57)

Idi gledaj farmu!

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Slobodane, Vijvodina je vec slobodna, srecom i junastvom nasih dedova. Macva takodje. Neka se nikada ne zaboravi.
Austrougari vise ne postoje, kao ni desavanja tokom drugog svetskog rata. O dogadjanjima u daljoj proslosti jos da ne govorim.
Ako je ovo bila parola kakva mislim da jeste, nikada je necu podrzati. To znaj. Sumnjam u to takodje da je tvoje ime Slobodan....
Pozdrav. Nas ce uvek biti vise. Zapamti to.

sumorni

pre 10 godina

"Sumorni!
Tebe i jos par "separatista" ovde covek prepoznaje!
To ste vi "starosedeoci"( pitaj boga iz koje kaljuge dovuceni), koji svakakvu glupost koriste da bi propagirali "slobodnu Vojvodinu"
Toliko si postao jadan sa takvim komentarima da je to strasno, zalim te...:-)
Nadji sebi devojku i pravi decu, da ovo negativno izbacis iz sebe i da te deca povrate, jer se gubis vec, veruj mi...
Nista zlonamerno!
(Бојан Илић, 8. januar 2014 20:32)"

Vidi ovako Bojane...

To što ti nazivaš nekakvim "separatizmom", ja nazivam ljubavlju prema mojoj otadžbini - Vojvodini, i borbom za njenu slobodu. A ako si išta naučio zadnjih decenija, onda si naučio da se tako nešto ne može pobediti. Niti će. Jer nečeg lepšeg i čistijeg od ljubavi prema otadžbini - nema.

Drugo, klinci mi već studiraju, obojca, u Novom Sadu, naravno, našoj prestonici. Nisu ni na trenutak pomislili da studiraju u Beogradu. Dakle, vaspitao sam ih valjano, i biće na korist svojoj otadžbini Vojvodini.

A devojku bih zaista rado potražio, ali bojim se da bi g-đa sumorni imala argumente protiv toga :)

Uživaj Bojane, ništa zlonamerno :)

I nemoj mi reći da i tebe nervira ovo "Smrt fašizmu"?

Smrt fašizmu-sloboda Vojvodini.

Lakatuš

pre 10 godina

Lakatuš iz Bečeja, Vince iz NS...Ovo je organizovana"štela" za uvođenje viza.Te Špigel sa 600 000 roma u SRB ( a nema ih 100 000), te diskriminisani.Nisam za to da se iko ko je čist napada i tuče, ali su Romi i sami sebe izolovali ne uklapanjem u civilizaciju (niko ne radi, skloni su prevarama i krađama, žive po deponijama i divljim naseljima i za njih ne važi ni jedan zakon).
Slovenija i Hrvatska su etnički očišćeni od Roma, sve su ih nagurali u SRB, sad bi verovatno još da nam uvedu vize, a onda da nas ucene "uvaljivanjem" još 500000 roma iz EU da bi nam destabilizovali i uništili naciju.

sumorni

pre 10 godina

"Ovaj tip mi nikako ne liči na nekoga ko je pretučen. Koja nameštaljka. Isti obrazac za gejeve i rome. Mnogo je providno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlad, 8. januar 2014 17:57) "

Obzirom da mu je to slika sa nekog ranijeg koncerta (zato se vidi i mikrofon) mogu sam da zaključim da ti je žao što tip nije pretučen u svakom momentu njegovog života?

Što se ne potrudiš malo po tom pitanju nacošu?

Smrt fašizmu-sloboda Vojvodini.

Sloboda od nacoša poput tebe i tvoje nesalomive sabraće.

Kombajner

pre 10 godina

to su ovi SNS tj. bivši radikali... prave od Novog Sada Zemun iz devedesetih. Leglo kriminala i kriminalaca... samo čekam dan kada ću im ja biti na tapetu. Samo, ja ću uzvratiti, svom silom, sigurno!

Vesna NS

pre 10 godina

On je dodao da je tokom druge polovine prošle godine dobijao anonimne telefonske i SMS pretnje i rekao da su pretnje počele onoga momenta kada je u medijima počeo da iznosi optužbe za korupciju i diskriminaciju, na račun gradskih vlasti u Novom Sadu, ali i na račun Nacionalnog saveta Roma i Kancelarije za inkluziju Roma Vojvodine.

Svaki komentar je suvisan!!! Dobro dosli u napredno-romski Novi Sad!!!

sumorni

pre 10 godina

"Pozdrav. Nas ce uvek biti vise. Zapamti to.
(Nesalomivi-novosadjanin, 8. januar 2014 17:59)"

Neće, samo će te uvek biti glasniji, to smo zapamtili.

Pozdrav.

Smrt fašizmu - sloboda Vojvodini.

novosadjanka

pre 10 godina

sta reci?! nema dana da se u ovoj poslednjoj palanci (nekad lepom gradu) ne desi neko kriminalno delo.....rodjena sam i odrasla u ovom gradu ali ga vise ne osecam svojim rodnim mestom.......toliko degradacije na svim nivoima, arogantnosti, sebicnosti, nevaspitanja, i to u samim starosedeocima.....malo je reci samo SRAMOTA!

Бојан Илић

pre 10 godina

Jack!
Брате мој!
Зашто би олош, који је очигледно у мањини , "вратио" Србију у Средњи век?!
Да ли то значи да ја тебе треба да гледам као ВЕЋИНУ Рома који "раде шта раде"?!
Не, јер свако има име и презиме, а постоји и затвор баш за такве људе

ukljuci mozak

pre 10 godina

iskreno mi je zao sto se ovakva kontinuirana nasilnicka zlodela desavaju u mom NS. Ovaj akt ima rasisticku i politicku pozadinu. Policija i politicari ne rade u interesu gradjana vec iskljucivo u svom uskom licnom interesu. NEMOJMO IM DATI PODRSKU SLEDECI PUT NA IZBORIMA!

Vukašin. Hadžikaradžić

pre 10 godina

Pare i samo pare. Čovek protestuje , aktivirao se politički , a muziku koristi samo kao instrument da bi uzeo pare . Stalno ide okolo i kuka kako su Romi potlačeni , a prestane čim mu neko da pare. Deco. , to se kod nas kaže Ciganska posla. Samo što su Cigani sad postali agresivni. Napadaju u autobusima , u centru grada , prose - sramote grad, kradu po prigradskim naseljima ..... Jednostavno to im je zanat. Neidu u školu nego ih odma uče prosjačenju , krađi i kriminalu. Ovo je bolna istina , ali tako je. Zakon treba menjati , biće lakše Policiji i biće više reda. Ovo postaje alarmantno.

Бојан Илић

pre 10 godina

Albert i ostali dusebriznici!
Koliko vas da pare malom romskom detetu kada ga zamoli sa ispruzenom rukom?!
Niko nista, 101%, psujete ih, pljujete....
I ti se sad nadjes kao pametan , kao ovaj Oklahoma dripac i pricate bajke!
Kada napises ovako nesto, kako se gledas u ogledalo?!
Jer se ne stidis samog sebe?!
Inace, vi Madjari ste poznati po "toleranciji" prema "Srbendama" i Romima, pa je ok da penis ovde!
Bila je godisnjica pre neki dan, tolika "ljubav" ne postoji na planeti....

albert

pre 10 godina

"(Nesalomivi-novosadjanin, 8. januar 2014 17:52)"

Napisao si ceo esej da bi nam saopštio nešto što stane u 10 reči, a to je:

1. Ja sam Srbenda bre
2. Mrzim Rome jer mi prljaju gradi, a mrzim i sve ostale.

Dobiješ inspiraciju samo kad čuješ da su prebili nekog gancija?

Ti i ovih par tvojih drugara koji komentarišu sa tobom?

Jel to dežurni lekar opet ostavio ključeve na stolu, pa ste se razbežali?

Steva

pre 10 godina

Pre nego što ospete paljbu po fasistima treba da znate nesto. Taj covek je mnogim ljudima duzan znacajne sume novca. Činjenica da je to možda delo fasista, ali meni pre izgleda da neko hoće nazad svoje novce. Ovo naravno ne opravdava nikakvo nasilje. Ali ne treba podleci ni manipulacijama i zato je najbolje da sacekamo saopstenje MUPa

novi komentator

pre 10 godina

Juce se jedan Novosadjanin ovde skandalizovao sto su u Splitu skinute BG table sa kola i sto je radilo malo spreja. Cini mi se ovo danas u NS nekako mnogo ozbiljniji slucaj, a njega nema da se javi da i ovo prokomentarise...

Бојан Илић

pre 10 godina

Какви јадни коментари!
Политичари до политичара!
Један рече "у слободној Војводини"!Лажни душебрижници, дижете само тензију...
А ове табаџије нађите, јавно им судите , стрпајте у затвор и то је то!

Бојан Илић

pre 10 godina

Sumorni!
Tebe i jos par "separatista" ovde covek prepoznaje!
To ste vi "starosedeoci"( pitaj boga iz koje kaljuge dovuceni), koji svakakvu glupost koriste da bi propagirali "slobodnu Vojvodinu"
Toliko si postao jadan sa takvim komentarima da je to strasno, zalim te...:-)
Nadji sebi devojku i pravi decu, da ovo negativno izbacis iz sebe i da te deca povrate, jer se gubis vec, veruj mi...
Nista zlonamerno!

Tamo Daleko

pre 10 godina

Drago mi je sto vise ne zivim u Srbiji i sto ne moram (bar ne uzivo na ulici)da gledam ovakve stvari.Srpsko gradjansko drustvo ce po svemu sudeci morati da prodje kroz tezak i po same Srbe mukotrpan proces koji se zove moderno civilizovano drustvo i ko zna koliko ce taj proces biti dug.Ko ima sedam zivota kao npr.macka neka ceka ja nemam.Pozzz...sa Novog Zelanda!

Abrakadabra

pre 10 godina

Neki internet portali već duže vreme vode pravu nacističku hajku protiv romske populacije (kao npr. sajt Vaseljenska), objavljujući vesti koje opisuju Rome kao razbojnike i nižu rasu...naravno, u svakoj od tih vesti koriste isključivo naziv "Cigani".
Mržnja i pretnje koji se mogu videti u nekim komentarima ispod tih vesti čak imaju elemente krivičnog dela. Izgleda da u Srbiji neonacizam i klerofašizam i dalje nisu kažnjivi.

sačuvaj bože

pre 10 godina

zašto o ovim i sličnim pojavama u novom sadu ne govore gradonačelnik i banda oko njega? ni reči o kolosalnom 'uspehu' svoje vladavine, kada grad dovode do ruba izdržljivosti. nasilje, homofobija, nacionalizam, sve radikalske fore se nastavljaju a oni bi opet izbore?!

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

sumorni, tvoje ja misljenje razumem, ali ne mogu da prihvatim. Znam da nisi Srbin, vec pripadnik jedne od nacionalnih manjina u nasoj zemlji. No, imas pravo glasa, kao sto imaju svi koji su deo ove zemlje. Ali, ne mozes od mene, niti od bilo koga drugoga ocekivati, da nece braniti kulturu nacije kojoj pripada, njeno ime, ukoliko je ugrozena. Nisu meni vazni lajkovi, vec istina. A ovo sto ja govorim istina jeste, dok je ono sto si ti napisao daleko od iste. Cak ni ne znas sta znaci biti nacista, na sopstvenu zalost, cim mene nacistom mozes nazvati. :) Ali, kao sto sam rekao, razumem te. Ponosan sam na to sto nacista nisam.

Da, mi smo uvek glasniji bili, glasniji cemo uvek biti. Takva je istina, glasna i dusevno najrasprostranjenija. Da ste zapamtili ovo sto sam napisao, ne bi govorili da necemo vecno vecina biti. ;) Ah ta, uzaludna vasa nadanja.
Zamolicu te samo da se ne nerviras, vec da se pomiris sa tim. Od tvoje matice ja nista ne trazim, ali maticu moju nemoj unistavati.
Nikada nisam imao nista protiv nacionalnih manjina, vec protiv onih koji su nacionalisti, separatisti, sovinisti, moralne amebe....
Takvih ima svugde. Normalno je da takve zelimo da promenimo, ili nikada ne pozelimo u sopstvenoj blizini.
Srbija jednom i zauvek. :) Pozdravljam te.

Zemun_grad

pre 10 godina

Čitajući komentare, dolazim do zaključka da je pretučen jer je rom.
Čitajući tekst članka, ne mogu to da zaključim pa molim cenjene komentatore da mi to razjasne.
Ako sam unesrećeni kaže da je dobijao anonimne pretnje nakon što je počeo da ukazuje na korupciju u gradskoj vlasti, kakve to veze ima sa tim što je rom?
Susede iz egzotične države sa naše zapadne strane bih zamolio da odlutaju sa ovakvih tema.
Ko zna šta bi se dešavalo danas njihovim romima, da ih nisu istrebili i sveli na statističku grešku.
U Srbiji živi, po nekim procenama jer ima dosta njih bez dokumenata, 700 hiljada pripadnika romske etničke grupacije. Uz mnoge druge manjine, Srbiju to svrstava u grupu super multietničkih, tolerantnih zemalja.
Koliko god to teško padalo susedima iz nacionalno filtrirane hrvatske države.

Vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 10 godina

Jel tu ima veze onaj iz Knina sto je u romskoj partiji bez roma? Romi su nasi komsije kao i svi drugi. Ne dirajte nas bice svasta. Puno je doslo sto ne voli komsiju druge nacionalnosti.

I ja sam anđeo...ali onaj drugi

pre 10 godina

A kad se samo setim Milosrdnog andjela kako vas je smirio vas Srbe...
(k, 8. januar 2014 15:46)

Tebe bi bez problema ispovedio.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Borko Ilić, to znaci da ce uvek biti vise onih koji su istinoljubivi. Onih koji su zastitnicki okrenuti prema svojoj zemlji i svima onima koji u njoj zive.

Ali, ne onima koji su nacionalisti i separatisti....
A to sto sam ja Srbin ili kako neki kazu Srbenda bre, ponosan sam na to.
Za mene uvreda nije.
Nadam se da si sada razumeo....
Pozdrav.

mario

pre 10 godina

(Sremac, 08. januar 2014 20:42) Gle tko nam to govori ovaj rom je dobio batine zato što je rom tako da ta teza da možeš dobiti batine svugdje ne stoji ...
Da da vaše je dvorište po običaju najčišće i najljepše samo skinite te ružičaste naočale ..

ludimilojko

pre 10 godina

Hteli ste napredne radikale, dajete im glasove na svim vanrednim izborima. Ovo se ne odnosi na osobu iz teksta vec na sve u Vojvodini. Ako smo mi bili glupi, niste morali i Vi! Sad cutite pa na sledecim izborima ih opet glasajte...

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

albert, nemoj me pogresno shvatiti.
Pisao bi i ti ovoliko koliko pisem ja, da imas sta kazati, napisati.:)

Naravno da sam Srbin, ili kako kazes ti, Srbenda bre. Ali to ne znaci da mrzim nekoga ko to nije, samo zbog toga sto si ti to kazao. Sulud je takav nacin razmisljanja. :) Komentarisem putem svih portala, ako su teme ozbiljne, a takvih je malo. No ti si taj koji prati samo odredjene komentare, na koje bi mogao nekako da se nadovezes.:) Zao mi je zbog toga sto si ti zaboravio kljuc koji ti je dezurni lekar dao. :))

Pozdravlja te Esej. ;)
Gubim vreme na takve kao sto si ti....

sumorni

pre 10 godina

Pa ko te čoveče terao da pričaš protiv prepoštenih naprednih radikala?

Dobro si i prošao, oni su mnoge takve fizički likvidirali, šta njima znači tuđ život bre...

I to baš sada kad su odlučni da ponovo okupiraju Vojvodinu, kao što su silom i kupovinom glasova okupirali Novi Sad i još neke opštine?

I neće me iznenadtiti da su izvršioci gradonačelnikovi poslovni partneri iz takozvane "Romske partije" koju čine sve ljute Krajiške izbeglice, koje ni ne znaju reč romskog, sa sve porodicom Bokan na čelu. To da stvar bude dodatno interesantna...

Sklanjaj se od radikala, ima kad, proćiće i njihov zulum.

Legenda

pre 10 godina

Ne znam da li mi se cini ili je stvarno ali nasilje u NS od kada ga vodi SNS ne prestaje... Mozda je slucajno ali meni vise muka od tog slucajno.

I u Izraelu ima neonacista!? Onda se ne trebamo ničemu čuditi.

pre 10 godina

Jedino što on ne kuka da su Romi potlačeni, već da su to izbeglice.

(oklahoma kid, 8. januar 2014 20:30)

A ja se samo pitam kad će neko uprti prstom u - IZBEGLICE! E moji 'mitteleuropljani', mnogo koketirate s fašizmom za nekog ko je, navodno, brana istom. Od evropskih vrednosti daleko ste koliko i Obraz. Beda.

Pravnik

pre 10 godina

Ubica mladića (srpske nacionalnosti) koga je napadač Rom ubio nožem u selu Jabuka kod Pančeva pre par godina, osuđen je pravosnažno na 2 godine zatvora! Nakon ubistva urezivao mu je simbole po telu! Ubijen je jer je javno opravdano govorio da mu je napadač ukrao patike. Koji razlog za izvršenje najtežeg dela!
Ako je ta presuda normalna - kolika kazna treba da bude za ovo delo?
15 ili 20 MINUTA zatvora?!
PRIMENITI ISTE ARŠINE PREMA SVIM ZLIKOVCIMA

дија-спора

pre 10 godina

Најжалосније у целој причи је чињеница да се овде постављају коментари у виду увредљиве расправе између појединаца,што понекад само долива уље на ватру. Толика енергија се троши на убеђивање ко је исправног становништва. Зар нам није паметније да помогнемо барем једно ромско дете тиме што ћемо му омогућити да се школује уместо што ту енергију користимо на увреде?
Па која је сврха задовољно се смешкати са ставом "ја сам у праву" ако се тиме не постиже никакав помак а наредног дана неки нови силеџија ће опет слободно да "опали" по неистомишљенику!

За оправдане протесте!!!

pre 10 godina

Нажалост, и у Србији, и у Новом Саду, и на Телепу, има оних који свој потиснути бес желе да испразне над незаштићеним и недужним људима. Решење за насилнике је одлазак на психотерапију где ће на адекватном месту моћи безбедно да изразе бес не повређујући друге или да га кроз љутњу, па и протесте на улицама и на трговима (не кроз насиље!) усмере према неолиберално-капиталистичко-страначко-преварантском поретку експлоатације и насиља, особи или особама које су најзаслужније за њихову беду. Овај човек, то свакако није нити ће бити! Немојмо бес усмеравати ка недужним људима!

Dado

pre 10 godina

(Abrakadabra, 8. januar 2014 17:05)
sumorni, 8. januar 2014 18:40)
(Abrakadabra, 8. januar 2014 17:05)
k, 8. januar 2014 15:46
MIROSLAV MERŽAN, 8. januar 2014 14:04)

Nisam ni sumnjao da će te se PREPOZNATI NA Vaseljenskoj TV i u njenim 100% tačnim informacijama. Trebalo bi samo da budu malo oštriji (jedno 10-tak puta) - STANJE JE KRITIČNO KAO ŠTO JE BILO NA KOSOVU OD 1945-1999.

Sremac

pre 10 godina

Ma nije istina da se ovo događa kod lidera regiona, ali glavno da drugima dijelite lekcije .. Kameno doba što drugo ... (mario, 08. januar 2014 19:34)

ćuti molim te...batine možeš dobiti bilo gde a samo se kod vas može čuti nacistički pozdrav!

Filip Višnjić

pre 10 godina

To su ga prebili oni Bokanovi fajteri zato što "gura nos" gde ne treba a sve radi para ... a Vučević mora da ćuti zato što mu je ovaj koalicioni partner....eeee Srbijo među šljivama

Borko Ilić

pre 10 godina

"Nas ce uvek biti vise. Zapamti to" šta ti ovo znači? Koji ste to "vi" a koji smo to "mi" Zar postoje neki koji su različiti? Zar nismo svi isti?

oklahoma kid

pre 10 godina

"Pare i samo pare. Čovek protestuje , aktivirao se politički , a muziku koristi samo kao instrument da bi uzeo pare . Stalno ide okolo i kuka kako su Romi potlačeni ,
(Vukašin. Hadžikaradžić, 8. januar 2014 19:27)"

Odlično si opisao muža g-đe Milanke, u gradskoj vlasti zadužene za dodelu novca kulturnim projektima, koji je za izvesne kulturne aktivnosti bacanja kamena sa ramena u svom nelegalnom ugostiteljskom objektu u Veterniku dobio od svoje supruge para koliko i ostali festivali zajedno.

Jedino što on ne kuka da su Romi potlačeni, već da su to izbeglice.

Jesam li spomenuo da je gospodin lokalni vođa SNS, a njegova supruga pesnikinja koja u celom opusu ima jednu odu Ratku Mladiću?

Misha

pre 10 godina

Gospodo politicari, (pozicije i opozicije) nemojte da osudjujete iz fotelja kraj kamina, vec suzbijajte nacizam, ako to ne mozete dajte ostavku ili smenite odgovorne. Brutalni napadi pokazuju izuzetno sadisticno-psihopatske karakteristike napadaca, 90ih su se makar rokali iz vatrenog oruzja bez mucenja.

ćuk

pre 10 godina

A šta mislite gde su pare za romsku populaciju? Pa otišle na promovisanje one prolopovske skupine: dinara drina dunav, i za njihove pečene volove

dr. Kraljevic Marko jr.

pre 10 godina

Bogu hvala pa ce demokratski izabran-od strane gradjana-gradonacelnik uvesti red u sve pore Novog Sada...samo strpljenja...i strpljenja...i strp.....

wer

pre 10 godina

takva ekipa sto ide 6 na 1, posle par samara postane sladja od secerne bolesti..
ali se misevi tog tipa uvek kriju, pa ih je tesko nahvatati..

nego nije u tome problem, nego sto se ti glodari hrane sirom iz gradske vlasti

Бојан Илић

pre 10 godina

Dr.
А неко чека из прикрајка као 5-ог октобра да би на крају изашао на улицу и "прослављао" рушење Милошевића са тадашњим "младим и перспективним људима доброг срца" а данас "хулиганима и багром патриЈотском"!
Е такви , фини модерни и "образовани" су најгори, оне "зле " бар "видим"!

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Oduvek sam imao osecaj da ovakve vrste tema prate najvise oni koji mrze Republiku Srbiju, od Subotice pa do Nisa. To je sada dokazano. Najgore je to, sto je gore napisano u potpunosti istina.
Razmislite vi, da li vas mrze oni koje vi mrzite. Razmislite o tome, zasto ih mrzite.... Zalosno je to. Razmislite globalisticki, jer na svakome delu zemaljske kugle kukolj postoji. U Srbiji je u vise nego velikoj manjini.

Uvek cu biti ponosan na stranu koju su moji pradedovi birali, moji koreni, tokom svetskih ratova. Borili su se za istinu i slobodu. Necu dozvoliti da mi je neko oduzme, zbog njih kao i buducnosti nase dece....

Srbija zeli da ratovi i razaranja budu proslost, da se zajednicka buducnost gradi sa svim susedima i evropskom porodicom naroda. Ali ne moze dozvoliti da bilo ko, po njoj gazi.

Pozdrav.

Бојан Илић

pre 10 godina

Sumorni!
То што си ти задојен мржњом под "старе дане" то је ок!
Али жао ми твоје деце, зашто њих учиш да мрзе свој род!
Јадна деца, ја то мојој никада не бих урадио!
"Смрт фашизму" из твојих уста звучи театрално...губи смисао!:-*

Stevica

pre 10 godina

Au, ove demokrate pocele i da tuku ljude na ulici, samo da bi raja mislila da je Novi Sad nebezbedan jer su naprednjaci na vlasti

Glasinac

pre 10 godina

Ovakve stvari se ne bi smele da dešavaji i za svaku je osudu . Potrtebno je da se preduzmu sve mere da se počinioci otkrijui zasluženo kazne.

Mile

pre 10 godina

Ja bih pre pomogao romskim konjima ....
Aktivista se ovoga ne stidi kaj ne .... http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/373337/Na-Bozic-mucili-konje-i-vukli-ih-po-putu