Ponedeljak, 06.01.2014.

14:54

"Radulović ima dobre ideje, ali..."

Ministar Radulović ima dobre ideje ali mora sa sindikatima da pronađe zajednički imenitelj po pitanju Zakona o radu, smatra Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

"Raduloviæ ima dobre ideje, ali..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

151 Komentari

Sortiraj po:

olivera

pre 10 godina

"...Radulovica za premijera, jos samo da nadjemo nekoga kao Verica Barac za ministra pravde ...Eto nama izlaz iz mraka!" Bravo za Kimija! Potpisujem!

pedja

pre 10 godina

E moji srbi,ovde je na delu ona stara nek komsiji crkne krava....Pa zar je nama u privatnom sektoru toliko dobro da nam treba oduzeti i ono malo sto nam je ostalo,ili smo toliko zavisni na ono sto imaju oni u javnom sektoru pa nam je draze da i oni zive ko "robovi"ili ti mi u privatnom sektoru nego da kazemo da nemaju oni puno privilegija,nego da mi imamo premalo i da se zajednicki borimo da nam svima bude bolje a ne gore.Ili mi mozda volimo da nam stave sedlo i uzmu bic i sibaju,a mi da vicemo jace....PIIIIIIIIII

EU Citizen

pre 10 godina

Dok podržavaš Radulovića, jedino svetlo na kraju tunela u ovoj zemlji i vladi, imaćeš podršku ili, barem, toleranciju pametnog sveta koji želi dobro Srbiji. Ako ga žrtvuješ zbog samoupravnog populizma, monopolskih interesa i sindikalno-tajkunslih jagnjećih brigada, završio si priču: može da te diže u nebo svetina kojoj je dosta par selektivnih hapšenja i nešto demagogije, ali od takvih čak ni u Srbiji nema sreće ni dugoročbog političkog opstanka.

sloba

pre 10 godina

@htc: Ko bi, po tebi, a da nije poslodavac, odredjivao da li radnik ispunjava obaveze? Cistacica? Da li si svestan da po sadasnjem zakonu, znaci VEC SAD, firma moze da ti ponudi aneks ugovora o radu, sa mnogo losijim uslovima nego prvobitni i da ako ne potpises sasvim legalno dobijas otkaz? Imamo preduzeca u restruktuiranju po DESET I VISE GODINA, oko 30-50% vise zaposlenih u javnom sektoru, sa platama donesesim dekretom, a ne na zaradjenim na trzistu, ... STA PREDLAZES? Deda mraza?

Caki

pre 10 godina

Ja i dalje ne razumem, zasto se brka javasluk i beneficije zaposlenih u drzavnim firmama sa veoma restriktivnim zakonom o radu koji bi najvise pogodio zaposlene kod privatnika. Zasto se uporno komentarise kako ovaj zakon ne odgovara lezilebovicima. Zar stvarno mislite da privatnici drze lezilebovice. Ja to ne videh, nemam ni dana radnog staza u drzavnoj sluzbi, sve kod privatnika.

Laik

pre 10 godina

Ovakav zakon je katastrofa po radničku klasu,povratak dvesta godina unazad,tajkuni šta hoćete da vam neko radi besplatno,da bude na čiviluku,uzmi kad treba obesi kad ne treba,akovam je loše prebacite vaše firme u bilo koju drugu zemlju pa da vidimo kakvi si tamo zakoni.fakat je da ima mnogo viška u državnoj službi koja nas sve potapa ali to se može rešiti i na drugi načim npr.nekim lex specialis zakonom,ja radim u stranoj firrmi i nisam ni u jednom sindikatu,imam solidan broj godina radnog staža tj.nisam mlad i nije me strah od otkaza.Baš me zanima da li bi ste pristali na ovaj zakon,s tim da se odmah cena rada podigne na min.500eura.ja bih.

htc

pre 10 godina

Polako ljudi, polako. Pa zar po komentarima ne vidite da je PPV dobio svoje?!?!?! Vecina vas podrzava njegovog ministra koji se, kao, konfrontira sa svima , jer , opet kao, prica istinu! Sve je ovo propaganda. Sad ce biti - eto narod ga podrzava, cak i onaj deo koji je za opoziciju. U sekundi ce PPV da okrene plocu i da mu podrsku i dobije narodni koncezus! Manite se Radulovica, procitajte sta donosi novi zakon o radu, zar ne vidite da se spinuje na sve strane samo da se ne pominje katastrofa od zakonskih resenja! Kao , zakon je uperen protiv neradnika koji su na drzavnim jaslama, a ti isti obezbedjeni kolektivnim ugovorima??? Videcete, na kraju ce SNS-ov elektronski stab mahati sa vasim postovima ovde. Zar nikome nije sumnjivo da je ovo prvi, ali verujte, prvi post o PPV-u na B92 da nema suludog broja +/-, da se botovi ne prepoznaju uopste! Rece jedan komentator dole, ovo je ispitivanje stava javnosti, narocito one opozicione. A javne rasprave o zakonu nema, niti sam je igde video. Usvoji li se zakon, jao si ga nama! Uzgred, radim u privatnoj firmi, da neko ne pomisli da sam na jaslama drzave. Cisto da dodam, ako niste culi, po novom predlogu, poslodavacu se maksimalno prosiruju ovlascenja za otkaz, narocito putem "slobodne i siroke definicije nediscipline na poslu i neispunjavanja planova", tj. poslodavac SAM odredjuje sta je nedisciplina i neispunjavanje obaveza?!

deki2711

pre 10 godina

Pa pola godine si izgubio Vucicu na rekonstrukciju Vlade, sto si onda birao Radulovica, taj covek mi inace nije ni malo simpatican zbog mnogih stvari (stecajni upravnik istovremeno u nekoliko destetina firmi itd) ali ga sada moraju podrzati.Problem je sto je gospodar Vucic resio da se ide na izbore samo nam to jos nije rekao, pa mu sada eventualni strajkovi nikako ne idu u prilog.Bolje ovako, organizujes akciju hapsenja sitnih dilercica, mozda jos nekog iz DS i pobeda je sigurna

bluez

pre 10 godina

Hahaha, malo da se Vucic ogradi od Radulovica, demagog je skontao da ovaj uvodi kapitalizam preko noci, sto nebi bilo popularno pred izbore. Ali bar sad znamo sta nas ceka posle izbora kada idolopoklonski narod glasa za ovog diletanta bez dana radnog iskustva. Upravo ce se ti njihovi polupismeni glasaci najgore provesti. A odmah zatim i svi mi sa njima, kao devedesetih.

toza nebuloza

pre 10 godina

ovde svi samo se.. kako ce biti robovi po novom zakonu... pa neka neki pametnjakovic kaze tacno sta ne valja u zakonu, konkretno i jasno, a ne demagogija devedesetih...

Nesaglasan

pre 10 godina

Каква црна социјала од 15.000 динара месечно свакој породици у којој нико не ради, плус још по 5.000 динара по сваком члану таквог домаћинства. Дакле, муж и жена који намерно неће да раде и направе шесторо деце коју неће дати у школу, него ће их обучити да краду и просе, треба да добију 55.000 динара месечно. А ја ћу као цивил (војни службеник) са магистратуром, радити у Министарству одбране за мање од 50.000 месечно. Па ко је ту луд, они или ја? И чије потомство је држави корисније и потребније? Моје које ће се школовати да ради и унапређује (између осталог, плаћати порезе од којих ћете издржавати ове и њима сличне) је или њихово које ће само паразитирати и производити нове паразите? А ја ни до пензије нећу зарадити довољно да могу купити стан, јер ме висина плате чини кредитно неспособним и осећам се као магарац што сам након студија остао у земљи и одабрао да радим за државу.

kimi

pre 10 godina

Radulovica za premijera,jos samo da nadjemo nekog ko Vericu Barac za ministra pravde(mnogo bitno mesto posto zivimo u lazi i nepravdi) i eto nama izlaz iz mraka.

perungromovnik

pre 10 godina

a ostri rezovi. Jedini gori od razularenih kapitalistickih srpskih privatnika koji deru radnicima kozu sa ledja , su mi "sindikalne vodje" koje se bore za "prava" radnika. Ne zna covjek koji su gori.
I sta bi sa "ostrim" rezovima.

worker

pre 10 godina

"halo" svaka ti cast na komentru, svaku rec potpisujem! Jedan od retkih glasova razuma na sajtu, gde se nista pametno ne moze cuti i videti od graktanja, neoliberalnih (malo) gradjana i "privrednika", od kojih svaki umislja: "Srbija to sam Ja!".Crna so ovo vremena za obican narod Srbije, ali nista sto solidarnost i borbenost SVIH zaposlenih I NEZAPOSLENIH zajedno, ne moze resiti! Vreme je da ovaj zgazeni i napaceni narod podigne glavu i pruzi otpor NEOLIBERALNOM KANIBALIZMU, i sve srpske "tacerke" i 'merkelove", zajedno sa "svetim" "trzistem" i EU-IV RAJHOM, posalje tamo gde im je i mesto!

Bulevarac

pre 10 godina

E ovako, na prethodnim izborima sam dopisao Vericu Barac i zaokruzio je.
Na ovim izborima cu glasati za bilo koga ko jasno i nedvosmisleno podrzi ministra Radulovica. Verujem da mnogim strankama nije lako da ga podrze, DS je glavni tvorac sistema pljacki drzave, Mladja sa njim i privatizacijom, Ceda sa silosima, kreditima, firmama, Palma sa Kolubarama zajedno sa DSS, SPS ... pa svuda pomalo ili po mnogo, SNS, pa i oni zele da zive kao i njihovi prethodnici na vlasti. Nece biti lako nikome da ga podrzi, zato bi voleo da postoji jasna opcija koja ce podrzati Radulovica, pa da imam za koga da glasam, inace opet Verica Barac, ne pada mi napamet da dam glas lopovima.

Laura

pre 10 godina

E sada kada treba zagristi vruć krompir , sada Radulović nije baš , e moj Vučiću samo demagogija , idu izbori pa dodvoravanje narodu.Radulović sve što je rekao je istina , samo što vi kao političari niste dorasli da uradite konačno nešto konkretno , lakše je pričati žalopojke nego krenuti u oštru reformu Srbije. Ništa , trla-baba-lan ,

Bane

pre 10 godina

Obzirom da imate savetnike iz nemacke zasto zakon ne skladite zakonu o radu u toj zemlji. Pitajte g-dina \heskensa kako izgleda zakon o radu , kad se ide u penziju i koliko je zagarantovana zarada u Nemackoj. Ako zakon sada dovedete na meru koju ste predstavili za par godina cete ponovo da ga menjate na gore po radnike. Niste fer prema biracima u odnosu na strane investitore.
I Vasa deca ce ovde raditi pa razmilite da li ce im biti lako . Vi ste mlad covek ali mislite svojom glavom . To je vazno ako zelite da budete lider. Poslusan lider nema vek to je epizodna uloga. Nemojte da budete politicar za jednokratnu ulogu.

dragan

pre 10 godina

Onaj iza njega je gardista ?Kad ste iza Obame,Merkel itd videli popove iako su veci vernici od Vucica.Eto bas nesto citam oBusu bivsem predsedniku SAD koji je tad kad je bio na vlasti mislio da mu je Bog dao misiju da sredi situaciju u svetu a narocito prema muslimanima.To je izjavio njegov svestenik.Al iza njega nisu bili popovi jer je privatna stvar koje si vere.

neutralni glasac

pre 10 godina

Kao dekomokrata koji nisam glasao Tadica (i koji je posle Djilasove uzurpacije mesta predsednika DS, napustio tu stranku), koji je pre izbora pricao, kako bi pre sam sebi odsekao 3 prska desne ruke, nego sto bi zaokruzio Vucicevo (SNS) ime, posle poznatih poteza koje su povukli Vucic i Dacic, bio sam na korak, da ne secem sebi prste, vec da glasam za Vucica na sledecim izborima (kad god oni bili).
A onda je dosla rekonstrukcija i novi ministar, sa predlogom novog Zakona o radu i prvo razocaranje. To jednostavno nije dosledno onoj prici, koju je Vucic pricao i ono sta je radio od kada je PPV. To je neki kompromis, sa nekim, a vreme ce pokazati, sta se iza toga krije ...
Drugo razocaranje je ministar Bacevic, za kojeg se tek sada ispostavlja, da je Nikolicev prijatelj (ne sa fakulteta, nego familijarno: prija i prijatelj), sto mnogo sta objasnjava. Takav jedan kompromis, od strane Vucica nisam mogao ni da pretpostavim!
Najdobronamernije predlazem Vucicu, da bar godinu dana ne ide na izbore, a da u medjuvremenu, hitno promeni Bacevica i Radulovica, ne bi li se ovakvi sto pre zaboravili .. (10.000.000.000.000 dolara/evra/juana, sta god, kineskog novca i novi Zakon o radu, koji je na xy mestu prioriteta za izmenu).

Vizionar

pre 10 godina

Aco, ti si ljubomoran covek. Ne volis kada neko ima dobru ideju a tek na ideje! Nista nisi pokazao do sada. To sa "jurnjavom " kriminalaca zvuci kao "ispusena lula".

sloba

pre 10 godina

@goran: Ako je Radulovic bio stecajni upravnik, to znaci da je firmu neko drugi VEC DOVEO do stecaja. U tom momentu, ta radna mesta su poodavno bila izgubljena. Koja od tih firmi je nesto PROIZVODILA, gde su radnici zaista RADILI dan za danom? Nisu pare za plate u nekoj fioci u vladi, vec su uzete od onih koji su dobro poslovali. Zasto svi vi protivnici ovog zakona ne priznate da hocete i dalje da "dolazite na posao", i primate pare za nerad? I nije posao drzave da "zaposljava narod", jer nije drzava neki roditelj svima. A manite me i prica o 20 i kusur neisplacenih plata. Sa veoma dobrom platom sada, mogao bih da izdrzim 2-3 meseca bez plate; da RADIM za nekog vise od mesec dana i da ne dobijem platu... sledeci dan nema ni mene, ni inventara firme u vrednosti plate. Zakon je dobar, ne moze ministar voditi svakog za rukicu i uciti ga zivotu. Ako vas poslodavac krade, maltretira, udruzite se vi radnici protiv njega, uradite nesto u svojoj firmi,umesto sto ste jaki na recima na internetu.

mitar

pre 10 godina

Teško je Vučiću kad sa demagogije treba preći na dela. Pa zar nisi pričao kako treba povući nepopularne mere, šta je sad ovo, dodvoravanje glasačima. Nema nama sreće. Ovo je sve jad i beda. A predizborna kampanja traje bez prekida. Čovek dobio glasove na parolama da će da okrene Srbiju ka boljem, a čim je došao na vlast ne bi sišao sa nje nikada. Ja se iskreno bojim da takvi ljudi mogu svašta da urade kada krene da im se obija o glavu, da su spremni na sve. Pa kada su bili u stanju kao opozicija da lažno optužuju za krađu glasova (a ne vidim da su pokrenuli neki postupak zbog toga a na vlasti su), pa šta će uraditi da opstanu na vlasti. Pa ukucajte njihove govore pre deset godina na youtube da se podsetite kako su razmišljali tada. Pa nemoguće da su se toliko promenili. Pa ja prvi nisam promenio mišljenje od pre 10 godina, zašto bih ga i menjao, zreo sam čovek. Tako da će ovde biti svašta vrlo brzo.

cirkuzant

pre 10 godina

Citao sam blog na B92 i pisanije doticnog gos. Radulovica. Kad sam prvi put naisao na njega prvo me je privukla slika koju je stavio. Kao neki cirkuzant, a kragna pajaca. Smesna slika, a pametno prica. Ostar na jeziku. Pogledam ko je. Zavrsio ETF, radio u Americi. Vodio firme od garaze do 150 radnika.Onda portfolio menadzer. VAUuu. Zapitah se otkud mu toliko vremena da pise tolike komentare i zasto ne zaradjuje novac za sebe i za druge i uzima procenat. Najprofitabilnije zanimanje na planeti za onog ko to zna da radi. Ako zna ? Zar ne gospodine Radulovicu ? A on sedi i pise komentare. I onda shvatih, kad je osvanuo kao ministar privrede, kakav je to majstor samoreklamerstva. Pametan? Jeste. Kao i svi inzenjeri ETF. Multiinformisan? Jeste. Gladan da nesto bude? Da. Citao sam njegov komentar kako bi on sredio stanje u EPS.
Neko bitan je citao isto te komentare i kao rezultat toga on postade ministar, covek kome je dato da sredi privredu Srbije.
Pa kad si toliko sposoban, gos. Radulovicu sto ne ostade u Americi, zemlji stvorenoj za ljude poput tebe, zemlji gde je sve moguce, zemlji gde se san i vizija mogu lako pretvoriti u veeeeliki novac? A ti se vratio ovde i pises blogove. Strasno. Pored toliko "znanja" i "silnog iskustva" ti nasao ovde tako da se ponasas.
Uspeo si mnogo vise nego sto si zeleo. Nisi mogao da bas postanes direktor u nekom vecem javnom preduzecu. Postao si ministar.
Ne treba sve tako ostro kako si navikao. REALNOST I STVARNI ZIVOT JE DRUGACIJI.

North Light

pre 10 godina

Naravno, sada Velikom Mudrom smeta i Radulovic, smeta mu neko ko zaista zeli da nesto promeni na bolje u ovoj beznadeznoj zemlji... A onda ce dovesti nekog svog SNS strucnjaka da nas dokusuri.

bob

pre 10 godina

demagog gosn. Alek. hteo bi ali ne bi hteo ali bi hteo. a onda se izdaje za hrabrog i odlucnog ... tuga. svi ste isti. ako idete u reforme, ne reformisite paragraf zakona nego uradite stvari kako treba. Radulovica boli uvo, nema interes da se uvlaci naarodu i radi stvari kako treba.

tuga

albert

pre 10 godina

More, ne diraj ministra privrede on jedini radi u korist radnika. A tim samozvanim sindikalcima bolje proveri poreklo imovine.
(Radnik, 6. januar 2014 15:18)

misliš da neko radi u tvoju korist tako što te pretvara u roba !!!!
fantastično!

genije

pre 10 godina

Hmmm...
Vucic kao i svaki politicar mora da misli na svoju gu*** iliti rejting. Ovim nije nista rekao, te kad zaista zagusti oko ovog zakona (a hoce - neradnici se mozda organizuju) videcemo gde ce stati.
Ako stane iza Radulovica i ovog zakona (mozda malo ali NE sustinski izmenjenog) onda ga mogu nazvati "reformatorom" i moze se nadati i mom glasu (ali tek kad vidim smanjenje administracije).
Ako se izmakne, odosmo dalje u ambis...

albert

pre 10 godina

baš sam se pitao šta Premudri misli o fašističkom zakonu koji priprema čovek iz njegove ekipe. sada je jasno: izbori su pred vratima.odlaže se ozakonjivanje prelaska statusa radnika u robovski. na rečima napada tajkune, uhapsi ponekog, a donosi zakone koje su mu oni napisali.
da sam opozicija jedan od glavnih aduta na izborima bi mi bio ta sramota od zakona. ali, ovde nema prave, levičarske, zdrave, opozicije.
90% svih radničkih prava na ovom svetu izborile su ideje Karla Marksa. zajedničkim naporima zapadnih kapitalista i državnih kapitalista (samozvanih komunista) pokušalo se sa ubijanjem Karla Marksa, kako bi se vratilo na prirodni kapitalizam. svi dosadašnji društveni sistemi su bili samo verzije robovlasničkog sistema.
svakome ko malo zna istoriju je jasno da su jedine razvijene kapitalističke države: kolonijalne(države zapadne evrope) i države bogate određenim sirovinama (nafta...).
šta to beše samoupravljanje?

eh

pre 10 godina

aman zaman ljudi, bolje da od drzave dobijaju socijalu 15000 kao visak nego da vuku platu 60000 a nosu potrebni. Ali zanmo da su svoje u decembru na lopate zaposljavali i to za stalno...tako da ....

paja

pre 10 godina

dobro je sto polako uvidjte koji je to demagog.njemu je samo do njegovog rejtinga stalo. sve ostalo u drugi plan, zato i zuri sa izborima jer ga narod vec cita.
Kad on prodje videcete koliko ce pustosi ostati u srpskom drustvu

x files

pre 10 godina

vučiću....
budi manje političar. ja sam mislio da ti je važnije da se problemi rešavaju na pravi način. počinjes da se ponašaš ko dačić i tadić.

Tacer je spasila Veliku Britanju,da li moze A.Vucic

pre 10 godina

Kada su sindikati u pitanju,vrlo malo A.Vucicu ste upoznati sta se dogadjalo sa slicnim organizacijama unutar nekih zemalja EU,a koje se najbolje nose danas sa ekonomskom krizom,pa cak skoro su prosli bezbolno,uporedjujuci sa drugim zemljama poput Grcke,Portugala,Irske,Spanije,Italije,sada u kriznoj Francuskoj itd...A.Vucicu predlazem prvo da analizirate zemlje koje su u pitanju,pa posle trazite politicku stabilnost u zemlji,jer do nje nece doci kada su u pitanju sadasnje vodje istih,koji u sustini mozda hoce da sacuvaju neke tkz,interese zaposlenih,a radi se u pitanju o mnogo manjem broju ljudi od koliko je ljudi danas direktno akutno bez posla!Sindikati su instrumentalizovani i oni ce biti odgovorni kao i A.Vucicu ako se Srbija raspadne kao drzava!Nemojte zaboraviti da je Margret Tacer spasila Veliku Britanju kada su rudari hteli da je potope,ali rat na Falklandskim ostrvima su resili problem.Velika Britanija je uticajna zemlja u svetu,a Srbija nije,mi smo mala zemlja i treba pamet u glavu kada se zemlja mora reformisati i sacuvati!

Nenad, nezavisna oblast Nid

pre 10 godina

Moramo razumeti PPV-a. Ipak je on samo politikant, vizionar i drzavnik sigurno nije. Apropo sindikata i radnika u javnom sektoru (koji je jedini od interesa sindikatima) - ja bih vas sve do jednog otpustio, pa raspisao konkurs za prijem upola manjeg broja. Radulovic je previse blag.

Kosmos Pisk

pre 10 godina

"Postoje dve vrste reformi: nepopularne i neuspešne. Reforme nikada nisu popularne ako treba da budu uspešne jer uvek nešto koštaju. Da biste bili popularni, morate da preuzmete rizik nepopularnosti."
Vidim Vučić ne želi štrajkove sindikata na ulicama kako ne bi izgubio svoju visoku popularnost. Zato će da žrtvuje reforme rada.

igi

pre 10 godina

Radulovic je realan,i ispravno razmislja i zeli,ali nece moci jer nema podrske u Vladi.To je ocigledno posle Vučićeve izjave. Nema nam spasa,jer se ceo sistem okrene protiv pojedinca koji zeli da ga promeni.
Zavrsicemo kao Grcka,jer smo slepi kod ociju.
Izbori ce biti izgovor za izbegevanje reformi.

miskovozi

pre 10 godina

Хммм, изгледа се Вучић нешто прерачунао. Па како да се оправи привреда уз договор са синдикатом који стимуле и брани јавашлук и нерад. Ту нема договора. Ја сам слушао вође синдиката пре неко вече па то је као да живе у 80-тим ја искремно сумњам да они имају подршку. Једини пут Србије су корените реформе јер свако додворавање рађа нове проблеме и ствара нове паразите попут; Галенике, Заставе, Сартида, РТБ Бора и остале губитнике који много коштају ову Србију. Према томе господине први подпредседниче нема назад него гас до даске....или да тражимо другог који уме да вози ову Србију?

Dookie

pre 10 godina

Ma super je Radulovic, dovesce Srbiju u red, jos samo ovo malo radnika da primi otkaze sto lakse po novom Zakonu o radu! E moja Srbijo!

Roki

pre 10 godina

A sada za sve vas jedno obavesteenje...sedite mirni,i pisite samo pozitivne stvari,jer za cas ce "svevisnji vazal" staviti sve neistomisljenike da sviraju"klavir"!Pa se vi posle cesite!Ne mozete vi sa njim on je POSTEN!POSTEN BREEEEEEEEE!ALO!JEL CUJE MENE NEKO??????!!!!

gagi

pre 10 godina

Radulovic ima dobre ideje za njihovu buducnost, jer kada odu sa vlasti nastavljaju sa privatnim biznisom sa zakonima koji odgovaraju samo za gazde za one koji ce taj zakon izglasati. Svi se nesto kao femkaju oko zakona SRAMOTA

Hogar

pre 10 godina

...Ima dobre ideje ali...sve izjave do sada SNS će koštati bar pola glasačkog tela.Niko za SNS nije glasao da bi bio otpušten ,niko nije glasao da bi mu se plata prepolovila na odmoru,niko nije glasao da bi od nove godine imao umanjeni dohodak....na kraju glasali smo jer ste obećali da če biti bolje ,a ne gore.Gore smo dobili zato na sledećim izborima-GLAS PROTIV.

Deda Rale

pre 10 godina

Kao neko ko radi u privatnoj firmi mogu samo da kažem da se ovaj zakon direktno odnosi na ljude zaposlene u privatnom sektoru i to krajnje negativno.
Da se želi to što se navodno pominje u predloženom rešenju u startu bi se napravila razlika između zaposlenih u državnom i onih u privatnom sektoru. Razlika koja relano postoji i odnosi se kako na prava tako i na obaveze jednih i drugih.
Sa jedne strane su zaposleni preko partije i rođaka a sa druge ljudi koji su roblje, čak i bez prava na sindikat!

DR

pre 10 godina

Sa sindikatima nema sta da se pregovara. To je skup neradnika i olosa koji zivi od svog nerada tj dzabalebarenja, i odradjivanja poslica za OZNU i UDB-u radi kontrole narodnih masa, jer postoji opasnost da zakon o radu otvori narodu oci. Ako bi se to desilo, brzo bi se skupilo milion ljudi oko Dedinja da priupita komunisticke aparatcike odakle im vile, milionski racuni u stranim bankama a da se nisu posteno ni oznojili. Ima tu jos prilicno pitanja za sinove onih koji su isli iza ruskih tenkova da oslobadjaju vlasnike fabrika, vila i zemljista po Srbiji, a danas bi da budu kapitalisti.

fekete diablo

pre 10 godina

Kao sto je davno rekao Grunf ( u Srbiji poznatiji i kao Veber) :
Ako kanis pobjediti , ne smijes izgubiti!

Samo napred druze Leko sad kad ste zajasili sto bi ista menjali...

Aleksandar Popovic

pre 10 godina

Vucic ne bi da se zamera sindikatima(citaj: okostalim sindikalnim rukovodstvima), jer ce izbori uskoro, pa mu je lakse da se odrekne ministra Radulovica. Coveka koji pokusava, mozda, iluzoran posao da se izvrse nuzne, korenite reforme. Tako kako se SNS odnosi prema ovom ministru, ne rade ni ozbiljne stranke ni njihova rukovodstva.

PosmatraC

pre 10 godina

Za sta se uhvatis Vucicu susi se, nije ti dao Bog , pomiri se stim. Mozes ti da crvenis pred TV, da ironicno odgovaras novinarki ali ti koji nigde nisi radio osim sto si jahao na grbaci naroda uskoro ces dobiti odgovor naroda.A moze da se i desi da ti narod jos jednom poveruje ali posle toga sledi tvoja kataklizma.Svestan si ti toga pa je bolje jos se kriti iza Dacica.

Sajo

pre 10 godina

Aleksandre...ili Aleksandru...kako li se vec kaze *bem li ga...Radulovic vam je jedini koji nesto radi...i onaj klinac se trudi,al za njega videcemo jos....Sve ostalo vam je GO PREVARANT...i demagog...

Milos

pre 10 godina

Veoma me raduje kada vidim koliko ima normalnih i trezvenih komentara. Vucic i SNS su neinteligentija verzija DS. Samo da sednes i zaplaces kada pomislis na izbore i koga da zaokruzis! Krstca su vec naucili kakve parole da ispaljuje, Radulovic je poslednja oaza realnosti u ovoj nesrecnoj vladi.

bata

pre 10 godina

Puna podrska ministru Radulovicu. A ovim ljudima kojima je partija iznad porodice, preporucujem da na trenutak zaborave fotelje i partiju i Badnji dan (Badnje vece) i Bozic provedu u krugu porodice - a ne u stranackim prostorijama - znamo mi da ste vi pobozni jos iz doba Tita.

goran

pre 10 godina

Pomenuti ministar imao je bas dobre ideje i dok je bio stecajni upravnik u cak 15 firmi za sta je dobijao masnu lovu. Hiljade radnika iz tih firmi ostavio je bez posla,da gladuju,zavrnuo je male akcionare,hiljade porodica oterao u bedu. I takav covek,je u novoj,naprednoj vlasti,postao ministar privrede! Zar taj da pokrene privredu i zaposli narod?! Zar takav da predvodi borbu za nova radna mesta i zaposljavanje,kako su u predizbornoj kampanji najavljivali Nikolic i Vucic i zbog cega ih je sirotinja i glasala?! Sramota je,pre svega,onog koji ga je na tu ministarsku funkciju doveo. A mozda je to i bio cilj,da nam sahrani privredu,bas kao i 15 firmi,na cijem je celu bio!

dvds

pre 10 godina

Prodaće ovaj demagog Radulovića za sekundu...dolaze mu izbori pa mu trebaju svi glasovi.
Mnogo bolje da valja onu praznu priču da se bori protiv korupcije...to nikoga ne pogadja...jel on pravu korupciju u ovoj zemlji nije ni zakačio...a i ono kao borba protiv dilera droge...i to nije opasno za izborni rezultat...pokupio par paćenika koji dele drogu na ulicama, a veliki bosovi ni taknuti.
Napred "spasioče", samo ti trebaju moronic da kupe tvoju priču, hehe.

Sunce Slobode

pre 10 godina

Vucicu, ovde se vidi razlika izmedju politikanta i drzavnika.
Politikant radi za procente i popularnost, drzavnik u korist naroda i drzave. Podrzi Radulovica i ne beri brigu za Orbovice i ostale relikte proslih vremena. Svaki izgubljeni dan je sutrasnja izgubljena nedelja, razmisljaj unapred o drzavi a ne o procentima i popularnosti. Rezovi se moraju praviti i moraju biti bolni!

Zare

pre 10 godina

Sa jedne strane, zakon je generalno za jednu državu koja je u poodmaklom kapitalističkom sistemu (poput trudnoće). Ipak državni i javni sektor je u raljama političkih stranaka i biće još i gore bude li se usvojio ovakav zakon. Zamislite neko stranačkog direktora u firmi koji dodje sutra i otpusti pola radnika, a može mu se po novom zakonu jer će svi praktično biti na odredjeno vreme, da bi zaposlio pola nekih svojih rodjaka i prijatelja a sve pod stranačkim plaštom. Mora se dakle prvo rešiti ovaj stranačko-kumovsko-rodjački aparat pa onda donositi ovakve zakone a ne obrnuto. Sećam se priče kako su Slovenci zadržali sudove udruženog rada sve dok nije ukinuta i zadnja društvena firma kod njih a kod nas su prvo ukinuti ti sudovi pa su u milionskim sporovima učestvovali prekršajni sudovi koji presudjuju onima koji su prešli kroz crveno. Ne treba dakle raditi naopako nego se mora voditi računa o sledu dogadjaja to je ono što Zameram ministru Raduloviću ali mislim da čovek generalno ispravno radi i predstavlja bolji deo ove vlade...

IBJ

pre 10 godina

U nadmetanju zmeđu reformi i populizma, neizostavno će pobediti potrebe Vučićevog rejtinga! Po tome su on i njegov prethodnik na mestu Svevišnjeg, Lepi Bota, slični k'o jaje jajetu.

Laviranje?

pre 10 godina

Dzabe prica Vucicu!
Mislim da ste itekako svesni da ce Zakon o radu MORATI da bude onakakv kakav zahtevaju MMF, Svetska banka, i svi oni evropski i svetski faktori od kojih zavisi i sam puki opstanak Srbije, jer realno, dotle smo svojim shvatanjem "rada" dogurali.
Naravno, nikad nije zgoreg imati zrtvenog jarca za slucaj da se "radnici" STVARNO pobune, pa sve lepo svaliti na njega, zar ne?
A posle, idemo dalje, sa istim takvim Zakonom o radu i dodatnim zauvek izgubljenim vremenom i dodatnim zauvek izgubljenim mladim ljudima.

nidža

pre 10 godina

Ali ne sa Orbovićevim “sindikatima”… Sindikat na 50 zaposlenih postoji samo u Srbiji. Uglavnom su to (dokazali se) jagnjeće brigade sami sebi dovoljni…

Tovarenje buranije predstoji tek

pre 10 godina

Ne daju se otkazi u izbornoj godini - kaze jedna od osnovnih lekcija iz bukvara demagoske skole lakoce vladanja Srbljima.

Radulovic jedino ako da ostavku moze da sacuva integritet u tom ludilu u suprotnom pristaje da bude pudlica i zrtveni jarac ovim stetocinama i parazitima Srbije, sto politickim sto javnosektorskim, to mu dodje na isto zapravo.

Adam

pre 10 godina

Radulović je potpuni politički promašaj. On je čovek ekonomista teretičar, vodi se ekonomskom pravilima i matematičkom logikom. Vođenje sistema zahteva socijalnu logiku kao i sama politika koja Raduloviću nije imanentna. Mislim da ovaj čovek u politiku nikad nije trebao da uđe niti da ima potencijal i fleksibilnost koja je nepohodna da si se uspostavio ekonomski sistem. Danas je on zahtev svetske banke ili EU fondova a ne političko rešenje kojim je vlada zadovoljna. On je "garant" kredita ali nema potencijal da razlikuje numeričke vrednosti na papiru od živih ljudi na ulicama. Jedini problem je što ekonomska retorika ne može da se jede, ekonomske mere ne mogu da se primene i eto zapleta u kom se Srbija uvek vrti na svom ekonomskom početku. Radikalni zaokret je moguć u nekoj meri, Radulović sasvim sigurno ne može da proceni meru. Da je pameta, našao bi jako jako dobrog kriznog PR menadžera koji bi se bavio samo ekonomskom demagogijom a on bi sam bi se izvukao iz medija.

Privrednik

pre 10 godina

Ajde Vucicu ne izvlaci zadnjicu iz vatre. Ne moze i jare i pare.kazi sta misils.Ti se pitas za sve u ovoj drzavi. Da se ne zameris radnickoj klasi.Evo ja cu dati kazem sta ja mislim.Treba sve ove dzabalebarose iz svih sindikata razjuriti.Kakav bre socijalni dijalog.Hteli bi svi da zive na drzavnim jaslama da radnici budu zasticeni ko medvedii da im poslednji poslodavac placa otpremninu. Zasto bih ja nekom ko radi kod mene godinu dana placao otpremninu za ceo radni staz

Перица

pre 10 godina

Послодавац сам. Плаћамо све порезе. Мало радимо са српским фирмама. Држава нам само смета и отима кад може.

Због садашњег закона не смемо да запослимо никога ко има пуно година радног стажа - превише је велики ризик. Процена је да је потребно да ради бар 2 године да би зарадио САМО своју плату.

Док се не промени закон они имају само један избор - да сами праве посао, не да га одрађују. Они који знају колико је то тешко, да се прави посао, знају колики је и ризик. Они који не знају - широк им пут. Пошто су толико добри, лако ће наћи посао.

Peca

pre 10 godina

"Radulović ima dobre ideje, ali..." - nastavio bih misao : ... posto je u toku izborna kampanja, nije lose zbog rejtinga malo "pljunuti" po njemu. Providan si covece. Sto si ga birao, kad ti (vam) ne valja? Ne moze i jare i pare! Podrska Radulovicu !!!

Stevan

pre 10 godina

Lakse je dogovoriti se sa Tacijem nego sa sindikatima, to NIKO ne moze, oni hoce da se cinovnici zaposljavaju preko veze a da ih niko ne moze otpustiti. Banda neradnicka koja ucenjuje drzavu i narod.

Mare

pre 10 godina

Vučiću, nemoj sad da se izvlačiš. Radulović je tvoj kadar i zakon o radu je izašao iz vaše zajedničke kuhinje. Nego bi ti sad na Radulovića da prebaciš mržnju naroda zbog skandaloznog zakona, koji favorizuje tajkune, a radnike stavlja u robovski položaj, a da ti ostaneš čist.

Dragan

pre 10 godina

Pa,ja sam jos pre 2-3 meseca ovde ostavio komentar da od Radulovicevih ekonomskih reformi nema nista jer ce 2014. biti godina izbora.Ova danasnja Vuciceva izjava samo to potvrdjuje.Ali,ruku na srce,to sto Radulovic predlaze i nisu reforme,vec zadavanje konacnog udarca ovo malo radnicke klase.Uvaljena nam je koska posle 5.oktobra da je slobodno trziste prava stvar,uspeli smo da unistimo domace proizvodjace i dan danas idemo u tom pravcu.To mora da se prekine inace cemo skroz propasti kao drzava i narod.Bez drzavnog intervencionizma u ekonomiji nema nam spasa.To isto radi i Amerika sa svojom auto industrijom,Evropska unija sa poljoprivredom...

Darko

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo podržati Radulovića u ovome, čini mi se da su ove reforme jako dobre i drago mi je što je Vučić stao uz njega.

toza

pre 10 godina

Već postaje mučno čitanje komentar od strane ovih SNS jurišnika koji u svojim komentarima prepisuju reči PPVa. Imate li vi ljudi svoje mišljenje. Kako mislite da vodite državu? Pa ni supermen ne bi izdržao da radi umesto svih vas? Da li vam je stvarno ideal društva da jedan čovek odlučuje o svemu?

Milos

pre 10 godina

Otkud sad ovo Vucicu? PA ti si rekao da imas hrabrost da povlacis nepopularne poteze, a vec na prvoj stvari koju ne podrzava vecina ti se povlacis. Reforme nikad nisu podrzane od vecine. Toliko o reformatoru Vucicu.

sasa jokic

pre 10 godina

Nedate nikome da vam dira "krave muzare" javna preduzeca, a kao hocete reforme?! Sada se krijete iza sindikata, prevaranti, demagozi.
Ni jedno obecanje Vucic nije ispunio, ali ni jedno!!!

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Podržaće Vučić Radulovića, samo malo da opipa puls nacije. Zaista sam prijatno iznenadjen kvalitetom komentara.

NIŠTA NE BRINITE, NERADNICIMA JE DOŠAO KRAJ!

Pape

pre 10 godina

Normalno da treba da se dogovori sta je on, nije ovo njegova zemlja pa da preti radnicima i pravi se nedodirljiv ko je on da izbacuje toliko radnika na ulicu a da se pritom ne konsultuje sa predstavnicima sindikata .Sta je vama ljudi svuda u svetu se ljudi bore za radnička prava ali ZAJEDNO jedino ovde na ovom hemoroidu na zemaljskoj kugli su ljudi za to da se radniku daju otkazi !!!!,*bolestan u narod u glavu !!!!

Milos

pre 10 godina

Molim Vas gospodine Vucicu vratite Dinkica on u kombinaciji sa Covicem, Vesicem i Malim ... eto nama radosti a Vama nase pare.
Dame i Gospodo, radnici samoupravljaci pakujte se nova (stara) ekipa treba da se napuni.
Ocigledno gospodinu PPV smeta uvodjenje reda i kontrola trosenja para.
Eto nama izbora i ponovo belih listica jer za koga glasati.

Viva

pre 10 godina

Svakako treba podržati svakog ko radi u interesu građana Srbije. Radulović ima dobre ideje, ali on mora da razgovara sa predstavnicima radnika, odnosno sa sindikatima po pitanju zakona o radu. Zakon o radu mora da se menja, ali sindikati moraju biti uključeni u tu priču i mora se naći neko kompromisno rešenje.

Dr sci

pre 10 godina

Ima neodgovornih poslodavaca (najčešće u privatnom sektoru) i loših radnika koji više zabušavaju nego što rade. Zakon treba da obuhvati i jedne i druge tako da se stvori zdravo radno okruženje. Dokle god država trpi bolovanja u nedogled, dok su lekarske komisije potkupljive, dok se toleriše nerad i bezbroj pauza na poslu, zapošljava više administrativnih nego stručnih radnika, dok se od poslodavaca očekuje da doprinos za radnika bude 65% zarade, dotle će biti i rada na crno, i neprijavljenih radnika u privatnom sektoru i neradnika o trošku poreznih obveznika. Ja radim kod privatnika, imam dobar status ali vredno radim za svaki svoj dinar, a muž je privatnik, radi po ceo dan, plaća poreze i doprinose, a kada mu je svojevremeno pomoćna radnica pretila batinama jer je posle 20 dana njenog odsustva tražio da donese doznake za bolovanje, advokat je rekao da nije moguće dati joj otkaz bez plaćanja otpremnine! I tako platismo... Živeo zakon koji štiti jadne radnike! A mi koji stvarno radimo već ćemo se snaći!

Pero

pre 10 godina

Pa u tome je sustina problema G.Vucicu.Reforme ne mogu biti uspesne ukoliko je neophpna saglasnost sindikata.To je i Vama jasno kao dan.Ali ako se zalazete za prave strukturne reforme onda lako se gubi popularnost a ona je priznacete uvek najbitnija.Ili jednostavno ne ide i jare i pare.

kukuruz

pre 10 godina

Ne moze populista da sprovodi reforme, pogotovo ako idu izbori. Narodnjaciki rezimi (svuda i u svim zemljama) vladaju putem marketinga i serviraju sto narod voli da cuje. A svi problemi postaju jos gori.

Nenad

pre 10 godina

O tome će suditi premijer.
Hvala u svakom slučaju na trudu.
A hvala i na boljem životu sa predviđenim povećanjem plate u 2014-oj od 2 x o,5%, što bi bilo u mom slučaju, 2 x 200 dinara.
Ako tome dodamo inflaciju - dođem vam 1000 dinara.
Jel mogu na rate..?

jopix

pre 10 godina

Prevod: Radulovic ima dobre ideje sto se ekonomije tice, ali se na tim idejama e mogu zaraditi jeftini glasovi mahom nepismenih masa, pa samim time i nisu najbolje ideje.

Rad, red i disciplina

pre 10 godina

Zakon o radu je dobar ali mi nismo. Radila sam u drzavnoj firmi gde je politicki dovedeno toliko ljudi bez ikakvog znanja da je u jednom trenutku na jedno sistematizovano radno mesto bilo po pet radnika sa istim resenjem(Nije bilo toliko stolica).

Na tim radnim mestima su radili pre toga ljudi sa fakultetom I velikim radnim iskustvom da bi bili primorani da potpisu resenja za radna mesta sa srednjom skolom jer mora onih pet da dodje na rukovodece mesto. I sad imamo situaciju da tih pet ljudi rukovodi ovim jednim covekom koji pri tome jedini ima fakultet I jedini zna da radi I nije clan ni jedne stranke i ima duplo manju platu. I kad ovaj zakon stupi na snagu on sigurno gubi posao.

I ko ce njega da zastiti? Ko? Pri tome radi vec 25 godina u toj firmi I bez obzira na sve ne moze da gleda kako njegova firma, druga kuca propada! Tuga! Ja sam inace otisla čim je na moje mesto inzinjera dovedeno covek sa 3. stepenom obrazovanja.

zaposleni inženjer

pre 10 godina

Ajd ljudi stavite prst na čelo pa razmislite da li je ministar Radulović išta uradio od kada je postao ministar? Apsolutno ništa! 6 meseci skuplja lične karte. Šta je on reformisao? Ništa. Samo puste priče od početka do kraja. On ne daje subvencije, već kredite (koje niko neće vratiti).
Najveća neznalica u Vladi Srbije. Videćete i pad privrednog rasta u IV kvartalu 2013. od kada je on postao ministar.

zoran

pre 10 godina

Čekaj bre Gospodine Vučiću,

Pa ti stečajnog upravnika iz F-ke Šećera Beograd predstavi kao vrhunskog stručnjaka kojeg vaskoliko srBstvo niti je imalo, niti ima niti će ikada imati. I šta sad? Trt? Od jednomtaj ne zna da radi, šta li???
Osečam da je pitanje dana kada ćeš i mlađahnom berklijevcu da polomiš bravu na vratima. Tako se ne vodi država, majstore. To su postupci diletanta...

Vukodav

pre 10 godina

haha, posle ovoga Radulović može samo da podnese ostavku!

Sa kojim bre sindikatima da traži modus vivendi, imaju li radnice u supermarketima koje moraju pelene da nose da ne bi išle u wc sindikat?!?
Imaju li oni jadnici koji asfaltiraju na +40 stepeni sindikat?
Imaju li radnici u Juri, koji stoje na nogama 10 sati svakog dana sindikat?

Naravno da nemaju, zna se ko ima sindikat, javna preduzeća koja dobar deo svojih prihoda zahvataju iz budžeta, koji su svake godine u debelom minusu, oni koje svi mi plaćamo kroz porez i akcize, oni su ti koji se organizuju u sindikate, koji znaju koliko imaju neradnih dana godišnje, koliko imaju za pauzu, koji mogu na doručak i u deset, i u podne, van pauze, koji znaju koliko imaju za topli obrok, za regres, za minuli rad, za 13 platu i sve ono što sadašnji Zakon obezbeđuje a primenjuje se samo u javnim preduzećima!

Sram te bilo Vučiću demagogu jedan, i ti si jedan neradnik kao ti koje štitiš, iz studentske klupe pravo u poslaničku, celog života se vučeš po klupama Vučiću.
Prve nedelje na ministarskom mestu si kolabirao, infuziju primao, sram te bilo slabiću jedan, ti ćeš da se javljaš da pričaš o radu!?!

Ministru Raduloviću puna podrška! Na žalost ispalo je kao što su pametniji pretpostavili, doveden je da bude žrtveno jagnje i neko ko će biti okrivljen što velika obećanja malog vođe nisu ispunjena...

svetlanast.

pre 10 godina

Sta je radilo 26.000 sindikalnih organizacija /parazita/ kada je sa posla u poslednjih desetak godina "odletelo" 300.000 radnika a javni sektor narastao na neverovatnih 700.000, procentualno najvise u Evropi?
Tada nije postojao novac u budzetu za one koji ostanu bez posla, letetli su radnici pravo na ulicu, cesto dva clana iz porodica sa decom.
Ko misli na nezaposlene, oni nemaju sindikate.

Dinkic je cinovnicima obecao da nece biti otpustanja, i nema ga.
Sta je sa agencijama za sve i svasta, takodje najveci broj u Evropi.
Ministar Sasa Radulovic ne misli na rejting nijedne politicke stranke i zato ce prvom prilikom "odleteti".
Kao i Simic.

zoro

pre 10 godina

Lepo je rekao Ceda da su svi isti , kao svadjaju se nesto , a svi su u talu, zato im je i izlaznost trecina na izborima, samo ko ima neku korist od partija, danas ide na izbore, a vojska cuti . Ima li Srbija nekog kao juznokorejskog generala Parka.....
.

Predrag

pre 10 godina

Toliko o tome koliko iskreno Vucic zeli reforme.
Sve moze,ali glasovi su najvazniji.
Dva coveka su proglasena za najvece reformatore u prosloj godini.
Jedan je ekspresno vracen u Sloveniju,a drugi ce brzo ostati bez fotelje.

PS Siguran sam da Vucic zna da su jedan do mocnijih generatora nestabilnosti u drzavi profesionalni sindikalisti.

Iva

pre 10 godina

Kao sto smo i znali...ne podrzava Vucic reforme. Stao je na stranu populista sindikalista a ne ministra koji zeli da sprovede reforme. Radikal ostaje radikal.

Vežbanje strogoće

pre 10 godina

Narodu nikad ugoditi. Predlog zakona ovakav kakav je - loš je. Da bi se zakon primenjivao moraju biti usaglašeni interesi socijalnih partnera. Ne možete da izbacujete ljude na ulicu naglavačke kako vam se ćefne. Ni država ni privatnik (domaći ili strani) kao poslodavac. Posebno su mi interesantni stranci koji bi kod nas da vežbaju strogoću koja je u njihovim zemljama nezamisliva. Slobodno nek se vrate odakle su došli i tamo vežbaju ono na čemu ovde insistiraju. Zaposleni nisu Radnici već SARADNICI i NISU TROŠAK. Nisu oni odgovorni što je rukovodstvo nesposobno da obezbedi tržište za usluge/proizvode i njihov izvoz.

Mrtvac

pre 10 godina

Sa sindikatima kojima je bitnije da li mogu da nabave kolenicu upola cene nego da li ce neki njihov clan ostati na ulici? Sa takvima nema dogovora...

greenbay

pre 10 godina

E Vucicu pa ti se bre u sve razumes- odbrana, korupcija, sport, gradjevina, diplomatija a sad i ekonomija. Pa ti sam treba da cinis Vladu Srbije - ministarstvo za sve - Vucic sveznalica Aca!

nezaposleni inženjer

pre 10 godina

Trenutni zakon o radu ne ide na ruku nama koji smo nezaposleni, a takođe ne ide na ruku ni poslodavcima. On trenutno ide na ruku samo onima koji bleje i ne rade ništa, a kojima se čuva radno mesto, jer imaju debele veze. Ne treba Vučiću izmišljati ništa specijalno za Srbiju, pogledajte kakav je zakon o radu Savezne Republike Nemačke, primenite ga i sve će doći na svoje mesto. Što se sindikata tiče, oni nikada nisu vodili računa o interesima radnika, oni su uvek bili produžena ruka vlasti, državnih direktora i službenika, a kojima pravi zakon o radu ne ide na ruku. Gde su bili sindikati kada su uništavane hiljade firmi, kada su stotine hiljada radnika ostajale bez posla, zbog pljačkaških privatizacija. Nešto se ne sećam da su reagovali, ćutali su, jer su najobičnije prodane duše, takvi su bili za vreme Miloševića, takvi su bili za vreme DOS-a, a sada kada je sve propalo setili su se svoje osnovne funkcije, da štite prava radnika. Oni ne štite prava radnika, oni štite prava neradnika i neznalica, ovde ustvari ni nema sindikata jer je industrija odavno uništena, a tamo gde nema industrije, nema ni sindikata. Radulović ima pravo za sve što je do sada uradio, a to što se bliže izbori pa se sindikatima ne treba zameriti to je već politika. Raspišite izbore, a posle njih pustite Radulovića i ostale sposobne ljude da odrade posao, jer ako se reforme pod hitno ne sprovedu, doći će do ekonomskog sloma, a onda prazno politikantsvo neće pomoći. Ili korenite promene ili slom, trećeg nema!

milos

pre 10 godina

Ovo je pocetak kraja SNS. Naduvani balon ocekivanja i obecanja puca na prvoj iglici - Zakon o radu. Pa sta ako sindikatima ne odgovara taj zakon? Uvedite ga jer odgovara Srbiji. Jako jadno deluje da tog Radulovica sada pustate da ga napadaju neradnici, a kao perete ruke sada od njega. Radulovicu osnuj stranku pa da glasamo za tebe.

smoren

pre 10 godina

Bivsi sam glasac DS. Radulovicev plan mi se dopada, zbog njega sam mislio da sada glasam za SNS, da se izbaci SPS iz kombinacije.

Ali koliko vidim iz ove izjave Radulovic ce biti sputan, nece imati odresene ruke da sredi korov komunizma gubitase i korov demokratije administraciju.

ran

pre 10 godina

Zašto nisam iznenađen. Radulović kao jedini ministar koji stvarno radi u interesu ove zemlje nema podršku. Tako nam i treba. To ti Vučiću samo misliš da time dobijaš glasove. Evo prvo si moj glas izgubio ovom populističkom odlukom.

Debeli Sava

pre 10 godina

Kako sad to???? Prvo je bilo da niko nece kociti napredak Srbije I njen put a odjenom ispada da Radulovic radi los posao posto mora da nadje modus vivende sa (ne)radnicima!!!! Jel ovo pocela predizbora trka za glasace???

Halo

pre 10 godina

Video PPV da ce biti gusto da se uvede najgori zakon o radu u celoj Evropi ili bolje reci zakon o robstvu, pa ipak malo oladio. Kakav crni zakon protiv ljudi u drzavnoj upravi kao sto se pokusava spinovati, zakon koji se predlaze je usmeren prevashodno protiv radnika u privatnom sektoru da se od njih stvori roblje koje ce privlaciti kao takvo strane kompanije. U drzavnom sektoru jedino mogu nastradati nepartijski kadrovi, u privatnom svi sto i zeli ministar bivsi ekonomski analiticar koje kao sto znamo finansiraju oni koji imaju pare.

To je tako 100%

pre 10 godina

Ima dobre ideje ali mu ideja da otpusta sve one neradnike,neznalice u mnogobrojnim javnim preduzecima i raznim fantonskim agencijama od vrha do lokala ipak nije dobra.
Jel pobogu tu ima i nasih ( i sa rodbinske i sa politicke strane) i bice ih i vise, normalno naski bez konkursa moze cak i bez skole mada sada skola vise nije problem ima raznih diploma da se nadje na svakom cosku.
A plus bre svi ti neradnici i neznalice su stalni i redovni glasaci a to onda ne bi bilo dobro za nas sns rejting.
Ipak je nam to najvazniji cilj sve ostalo je u drugom planu...

mirko

pre 10 godina

Ako Radulović bude principijelan, onda će podneti ostavku, jer nema podršku onoga ko ga je doveo. Što se tiče PPV, jednostavno čovek je majstor marketinga, a reforme su mu deveta rupa na svirali.

Bonoban

pre 10 godina

Ovo u prevodu znaci "Radulovicu vidi ti to ako nekako moze da prodje, meni ne pada na pamet da gubim rejting zbog otkaza koji moraju da se daju ako mislimo da prezivimo".
Drzavnicki nema sta.

Carevo novo odelo

pre 10 godina

Car ima novo odelo!

PPV sprovodi instrukcije MMF-a. Izmisljeni ste i postavljeni da sprovodite takvu politiku. Kako mozete svom narodu to da radite, da li se ikada zapitate.

Bonoban

pre 10 godina

Ovo u prevodu znaci "Radulovicu vidi ti to ako nekako moze da prodje, meni ne pada na pamet da gubim rejting zbog otkaza koji moraju da se daju ako mislimo da prezivimo".
Drzavnicki nema sta.

Iva

pre 10 godina

Kao sto smo i znali...ne podrzava Vucic reforme. Stao je na stranu populista sindikalista a ne ministra koji zeli da sprovede reforme. Radikal ostaje radikal.

To je tako 100%

pre 10 godina

Ima dobre ideje ali mu ideja da otpusta sve one neradnike,neznalice u mnogobrojnim javnim preduzecima i raznim fantonskim agencijama od vrha do lokala ipak nije dobra.
Jel pobogu tu ima i nasih ( i sa rodbinske i sa politicke strane) i bice ih i vise, normalno naski bez konkursa moze cak i bez skole mada sada skola vise nije problem ima raznih diploma da se nadje na svakom cosku.
A plus bre svi ti neradnici i neznalice su stalni i redovni glasaci a to onda ne bi bilo dobro za nas sns rejting.
Ipak je nam to najvazniji cilj sve ostalo je u drugom planu...

milos

pre 10 godina

Ovo je pocetak kraja SNS. Naduvani balon ocekivanja i obecanja puca na prvoj iglici - Zakon o radu. Pa sta ako sindikatima ne odgovara taj zakon? Uvedite ga jer odgovara Srbiji. Jako jadno deluje da tog Radulovica sada pustate da ga napadaju neradnici, a kao perete ruke sada od njega. Radulovicu osnuj stranku pa da glasamo za tebe.

Vukodav

pre 10 godina

haha, posle ovoga Radulović može samo da podnese ostavku!

Sa kojim bre sindikatima da traži modus vivendi, imaju li radnice u supermarketima koje moraju pelene da nose da ne bi išle u wc sindikat?!?
Imaju li oni jadnici koji asfaltiraju na +40 stepeni sindikat?
Imaju li radnici u Juri, koji stoje na nogama 10 sati svakog dana sindikat?

Naravno da nemaju, zna se ko ima sindikat, javna preduzeća koja dobar deo svojih prihoda zahvataju iz budžeta, koji su svake godine u debelom minusu, oni koje svi mi plaćamo kroz porez i akcize, oni su ti koji se organizuju u sindikate, koji znaju koliko imaju neradnih dana godišnje, koliko imaju za pauzu, koji mogu na doručak i u deset, i u podne, van pauze, koji znaju koliko imaju za topli obrok, za regres, za minuli rad, za 13 platu i sve ono što sadašnji Zakon obezbeđuje a primenjuje se samo u javnim preduzećima!

Sram te bilo Vučiću demagogu jedan, i ti si jedan neradnik kao ti koje štitiš, iz studentske klupe pravo u poslaničku, celog života se vučeš po klupama Vučiću.
Prve nedelje na ministarskom mestu si kolabirao, infuziju primao, sram te bilo slabiću jedan, ti ćeš da se javljaš da pričaš o radu!?!

Ministru Raduloviću puna podrška! Na žalost ispalo je kao što su pametniji pretpostavili, doveden je da bude žrtveno jagnje i neko ko će biti okrivljen što velika obećanja malog vođe nisu ispunjena...

Mrtvac

pre 10 godina

Sa sindikatima kojima je bitnije da li mogu da nabave kolenicu upola cene nego da li ce neki njihov clan ostati na ulici? Sa takvima nema dogovora...

Debeli Sava

pre 10 godina

Kako sad to???? Prvo je bilo da niko nece kociti napredak Srbije I njen put a odjenom ispada da Radulovic radi los posao posto mora da nadje modus vivende sa (ne)radnicima!!!! Jel ovo pocela predizbora trka za glasace???

greenbay

pre 10 godina

E Vucicu pa ti se bre u sve razumes- odbrana, korupcija, sport, gradjevina, diplomatija a sad i ekonomija. Pa ti sam treba da cinis Vladu Srbije - ministarstvo za sve - Vucic sveznalica Aca!

mirko

pre 10 godina

Ako Radulović bude principijelan, onda će podneti ostavku, jer nema podršku onoga ko ga je doveo. Što se tiče PPV, jednostavno čovek je majstor marketinga, a reforme su mu deveta rupa na svirali.

ran

pre 10 godina

Zašto nisam iznenađen. Radulović kao jedini ministar koji stvarno radi u interesu ove zemlje nema podršku. Tako nam i treba. To ti Vučiću samo misliš da time dobijaš glasove. Evo prvo si moj glas izgubio ovom populističkom odlukom.

Predrag

pre 10 godina

Toliko o tome koliko iskreno Vucic zeli reforme.
Sve moze,ali glasovi su najvazniji.
Dva coveka su proglasena za najvece reformatore u prosloj godini.
Jedan je ekspresno vracen u Sloveniju,a drugi ce brzo ostati bez fotelje.

PS Siguran sam da Vucic zna da su jedan do mocnijih generatora nestabilnosti u drzavi profesionalni sindikalisti.

smoren

pre 10 godina

Bivsi sam glasac DS. Radulovicev plan mi se dopada, zbog njega sam mislio da sada glasam za SNS, da se izbaci SPS iz kombinacije.

Ali koliko vidim iz ove izjave Radulovic ce biti sputan, nece imati odresene ruke da sredi korov komunizma gubitase i korov demokratije administraciju.

nezaposleni inženjer

pre 10 godina

Trenutni zakon o radu ne ide na ruku nama koji smo nezaposleni, a takođe ne ide na ruku ni poslodavcima. On trenutno ide na ruku samo onima koji bleje i ne rade ništa, a kojima se čuva radno mesto, jer imaju debele veze. Ne treba Vučiću izmišljati ništa specijalno za Srbiju, pogledajte kakav je zakon o radu Savezne Republike Nemačke, primenite ga i sve će doći na svoje mesto. Što se sindikata tiče, oni nikada nisu vodili računa o interesima radnika, oni su uvek bili produžena ruka vlasti, državnih direktora i službenika, a kojima pravi zakon o radu ne ide na ruku. Gde su bili sindikati kada su uništavane hiljade firmi, kada su stotine hiljada radnika ostajale bez posla, zbog pljačkaških privatizacija. Nešto se ne sećam da su reagovali, ćutali su, jer su najobičnije prodane duše, takvi su bili za vreme Miloševića, takvi su bili za vreme DOS-a, a sada kada je sve propalo setili su se svoje osnovne funkcije, da štite prava radnika. Oni ne štite prava radnika, oni štite prava neradnika i neznalica, ovde ustvari ni nema sindikata jer je industrija odavno uništena, a tamo gde nema industrije, nema ni sindikata. Radulović ima pravo za sve što je do sada uradio, a to što se bliže izbori pa se sindikatima ne treba zameriti to je već politika. Raspišite izbore, a posle njih pustite Radulovića i ostale sposobne ljude da odrade posao, jer ako se reforme pod hitno ne sprovedu, doći će do ekonomskog sloma, a onda prazno politikantsvo neće pomoći. Ili korenite promene ili slom, trećeg nema!

Rad, red i disciplina

pre 10 godina

Zakon o radu je dobar ali mi nismo. Radila sam u drzavnoj firmi gde je politicki dovedeno toliko ljudi bez ikakvog znanja da je u jednom trenutku na jedno sistematizovano radno mesto bilo po pet radnika sa istim resenjem(Nije bilo toliko stolica).

Na tim radnim mestima su radili pre toga ljudi sa fakultetom I velikim radnim iskustvom da bi bili primorani da potpisu resenja za radna mesta sa srednjom skolom jer mora onih pet da dodje na rukovodece mesto. I sad imamo situaciju da tih pet ljudi rukovodi ovim jednim covekom koji pri tome jedini ima fakultet I jedini zna da radi I nije clan ni jedne stranke i ima duplo manju platu. I kad ovaj zakon stupi na snagu on sigurno gubi posao.

I ko ce njega da zastiti? Ko? Pri tome radi vec 25 godina u toj firmi I bez obzira na sve ne moze da gleda kako njegova firma, druga kuca propada! Tuga! Ja sam inace otisla čim je na moje mesto inzinjera dovedeno covek sa 3. stepenom obrazovanja.

Peca

pre 10 godina

"Radulović ima dobre ideje, ali..." - nastavio bih misao : ... posto je u toku izborna kampanja, nije lose zbog rejtinga malo "pljunuti" po njemu. Providan si covece. Sto si ga birao, kad ti (vam) ne valja? Ne moze i jare i pare! Podrska Radulovicu !!!

svetlanast.

pre 10 godina

Sta je radilo 26.000 sindikalnih organizacija /parazita/ kada je sa posla u poslednjih desetak godina "odletelo" 300.000 radnika a javni sektor narastao na neverovatnih 700.000, procentualno najvise u Evropi?
Tada nije postojao novac u budzetu za one koji ostanu bez posla, letetli su radnici pravo na ulicu, cesto dva clana iz porodica sa decom.
Ko misli na nezaposlene, oni nemaju sindikate.

Dinkic je cinovnicima obecao da nece biti otpustanja, i nema ga.
Sta je sa agencijama za sve i svasta, takodje najveci broj u Evropi.
Ministar Sasa Radulovic ne misli na rejting nijedne politicke stranke i zato ce prvom prilikom "odleteti".
Kao i Simic.

Milos

pre 10 godina

Otkud sad ovo Vucicu? PA ti si rekao da imas hrabrost da povlacis nepopularne poteze, a vec na prvoj stvari koju ne podrzava vecina ti se povlacis. Reforme nikad nisu podrzane od vecine. Toliko o reformatoru Vucicu.

zoran

pre 10 godina

Čekaj bre Gospodine Vučiću,

Pa ti stečajnog upravnika iz F-ke Šećera Beograd predstavi kao vrhunskog stručnjaka kojeg vaskoliko srBstvo niti je imalo, niti ima niti će ikada imati. I šta sad? Trt? Od jednomtaj ne zna da radi, šta li???
Osečam da je pitanje dana kada ćeš i mlađahnom berklijevcu da polomiš bravu na vratima. Tako se ne vodi država, majstore. To su postupci diletanta...

kukuruz

pre 10 godina

Ne moze populista da sprovodi reforme, pogotovo ako idu izbori. Narodnjaciki rezimi (svuda i u svim zemljama) vladaju putem marketinga i serviraju sto narod voli da cuje. A svi problemi postaju jos gori.

Перица

pre 10 godina

Послодавац сам. Плаћамо све порезе. Мало радимо са српским фирмама. Држава нам само смета и отима кад може.

Због садашњег закона не смемо да запослимо никога ко има пуно година радног стажа - превише је велики ризик. Процена је да је потребно да ради бар 2 године да би зарадио САМО своју плату.

Док се не промени закон они имају само један избор - да сами праве посао, не да га одрађују. Они који знају колико је то тешко, да се прави посао, знају колики је и ризик. Они који не знају - широк им пут. Пошто су толико добри, лако ће наћи посао.

Nenad, nezavisna oblast Nid

pre 10 godina

Moramo razumeti PPV-a. Ipak je on samo politikant, vizionar i drzavnik sigurno nije. Apropo sindikata i radnika u javnom sektoru (koji je jedini od interesa sindikatima) - ja bih vas sve do jednog otpustio, pa raspisao konkurs za prijem upola manjeg broja. Radulovic je previse blag.

bata

pre 10 godina

Puna podrska ministru Radulovicu. A ovim ljudima kojima je partija iznad porodice, preporucujem da na trenutak zaborave fotelje i partiju i Badnji dan (Badnje vece) i Bozic provedu u krugu porodice - a ne u stranackim prostorijama - znamo mi da ste vi pobozni jos iz doba Tita.

Privrednik

pre 10 godina

Ajde Vucicu ne izvlaci zadnjicu iz vatre. Ne moze i jare i pare.kazi sta misils.Ti se pitas za sve u ovoj drzavi. Da se ne zameris radnickoj klasi.Evo ja cu dati kazem sta ja mislim.Treba sve ove dzabalebarose iz svih sindikata razjuriti.Kakav bre socijalni dijalog.Hteli bi svi da zive na drzavnim jaslama da radnici budu zasticeni ko medvedii da im poslednji poslodavac placa otpremninu. Zasto bih ja nekom ko radi kod mene godinu dana placao otpremninu za ceo radni staz

Mare

pre 10 godina

Vučiću, nemoj sad da se izvlačiš. Radulović je tvoj kadar i zakon o radu je izašao iz vaše zajedničke kuhinje. Nego bi ti sad na Radulovića da prebaciš mržnju naroda zbog skandaloznog zakona, koji favorizuje tajkune, a radnike stavlja u robovski položaj, a da ti ostaneš čist.

igi

pre 10 godina

Radulovic je realan,i ispravno razmislja i zeli,ali nece moci jer nema podrske u Vladi.To je ocigledno posle Vučićeve izjave. Nema nam spasa,jer se ceo sistem okrene protiv pojedinca koji zeli da ga promeni.
Zavrsicemo kao Grcka,jer smo slepi kod ociju.
Izbori ce biti izgovor za izbegevanje reformi.

Carevo novo odelo

pre 10 godina

Car ima novo odelo!

PPV sprovodi instrukcije MMF-a. Izmisljeni ste i postavljeni da sprovodite takvu politiku. Kako mozete svom narodu to da radite, da li se ikada zapitate.

toza

pre 10 godina

Već postaje mučno čitanje komentar od strane ovih SNS jurišnika koji u svojim komentarima prepisuju reči PPVa. Imate li vi ljudi svoje mišljenje. Kako mislite da vodite državu? Pa ni supermen ne bi izdržao da radi umesto svih vas? Da li vam je stvarno ideal društva da jedan čovek odlučuje o svemu?

jopix

pre 10 godina

Prevod: Radulovic ima dobre ideje sto se ekonomije tice, ali se na tim idejama e mogu zaraditi jeftini glasovi mahom nepismenih masa, pa samim time i nisu najbolje ideje.

Pero

pre 10 godina

Pa u tome je sustina problema G.Vucicu.Reforme ne mogu biti uspesne ukoliko je neophpna saglasnost sindikata.To je i Vama jasno kao dan.Ali ako se zalazete za prave strukturne reforme onda lako se gubi popularnost a ona je priznacete uvek najbitnija.Ili jednostavno ne ide i jare i pare.

Stevan

pre 10 godina

Lakse je dogovoriti se sa Tacijem nego sa sindikatima, to NIKO ne moze, oni hoce da se cinovnici zaposljavaju preko veze a da ih niko ne moze otpustiti. Banda neradnicka koja ucenjuje drzavu i narod.

paja

pre 10 godina

dobro je sto polako uvidjte koji je to demagog.njemu je samo do njegovog rejtinga stalo. sve ostalo u drugi plan, zato i zuri sa izborima jer ga narod vec cita.
Kad on prodje videcete koliko ce pustosi ostati u srpskom drustvu

sasa jokic

pre 10 godina

Nedate nikome da vam dira "krave muzare" javna preduzeca, a kao hocete reforme?! Sada se krijete iza sindikata, prevaranti, demagozi.
Ni jedno obecanje Vucic nije ispunio, ali ni jedno!!!

mitar

pre 10 godina

Teško je Vučiću kad sa demagogije treba preći na dela. Pa zar nisi pričao kako treba povući nepopularne mere, šta je sad ovo, dodvoravanje glasačima. Nema nama sreće. Ovo je sve jad i beda. A predizborna kampanja traje bez prekida. Čovek dobio glasove na parolama da će da okrene Srbiju ka boljem, a čim je došao na vlast ne bi sišao sa nje nikada. Ja se iskreno bojim da takvi ljudi mogu svašta da urade kada krene da im se obija o glavu, da su spremni na sve. Pa kada su bili u stanju kao opozicija da lažno optužuju za krađu glasova (a ne vidim da su pokrenuli neki postupak zbog toga a na vlasti su), pa šta će uraditi da opstanu na vlasti. Pa ukucajte njihove govore pre deset godina na youtube da se podsetite kako su razmišljali tada. Pa nemoguće da su se toliko promenili. Pa ja prvi nisam promenio mišljenje od pre 10 godina, zašto bih ga i menjao, zreo sam čovek. Tako da će ovde biti svašta vrlo brzo.

nidža

pre 10 godina

Ali ne sa Orbovićevim “sindikatima”… Sindikat na 50 zaposlenih postoji samo u Srbiji. Uglavnom su to (dokazali se) jagnjeće brigade sami sebi dovoljni…

x files

pre 10 godina

vučiću....
budi manje političar. ja sam mislio da ti je važnije da se problemi rešavaju na pravi način. počinjes da se ponašaš ko dačić i tadić.

Kosmos Pisk

pre 10 godina

"Postoje dve vrste reformi: nepopularne i neuspešne. Reforme nikada nisu popularne ako treba da budu uspešne jer uvek nešto koštaju. Da biste bili popularni, morate da preuzmete rizik nepopularnosti."
Vidim Vučić ne želi štrajkove sindikata na ulicama kako ne bi izgubio svoju visoku popularnost. Zato će da žrtvuje reforme rada.

bob

pre 10 godina

demagog gosn. Alek. hteo bi ali ne bi hteo ali bi hteo. a onda se izdaje za hrabrog i odlucnog ... tuga. svi ste isti. ako idete u reforme, ne reformisite paragraf zakona nego uradite stvari kako treba. Radulovica boli uvo, nema interes da se uvlaci naarodu i radi stvari kako treba.

tuga

North Light

pre 10 godina

Naravno, sada Velikom Mudrom smeta i Radulovic, smeta mu neko ko zaista zeli da nesto promeni na bolje u ovoj beznadeznoj zemlji... A onda ce dovesti nekog svog SNS strucnjaka da nas dokusuri.

Milos

pre 10 godina

Molim Vas gospodine Vucicu vratite Dinkica on u kombinaciji sa Covicem, Vesicem i Malim ... eto nama radosti a Vama nase pare.
Dame i Gospodo, radnici samoupravljaci pakujte se nova (stara) ekipa treba da se napuni.
Ocigledno gospodinu PPV smeta uvodjenje reda i kontrola trosenja para.
Eto nama izbora i ponovo belih listica jer za koga glasati.

Nenad

pre 10 godina

O tome će suditi premijer.
Hvala u svakom slučaju na trudu.
A hvala i na boljem životu sa predviđenim povećanjem plate u 2014-oj od 2 x o,5%, što bi bilo u mom slučaju, 2 x 200 dinara.
Ako tome dodamo inflaciju - dođem vam 1000 dinara.
Jel mogu na rate..?

genije

pre 10 godina

Hmmm...
Vucic kao i svaki politicar mora da misli na svoju gu*** iliti rejting. Ovim nije nista rekao, te kad zaista zagusti oko ovog zakona (a hoce - neradnici se mozda organizuju) videcemo gde ce stati.
Ako stane iza Radulovica i ovog zakona (mozda malo ali NE sustinski izmenjenog) onda ga mogu nazvati "reformatorom" i moze se nadati i mom glasu (ali tek kad vidim smanjenje administracije).
Ako se izmakne, odosmo dalje u ambis...

Dr sci

pre 10 godina

Ima neodgovornih poslodavaca (najčešće u privatnom sektoru) i loših radnika koji više zabušavaju nego što rade. Zakon treba da obuhvati i jedne i druge tako da se stvori zdravo radno okruženje. Dokle god država trpi bolovanja u nedogled, dok su lekarske komisije potkupljive, dok se toleriše nerad i bezbroj pauza na poslu, zapošljava više administrativnih nego stručnih radnika, dok se od poslodavaca očekuje da doprinos za radnika bude 65% zarade, dotle će biti i rada na crno, i neprijavljenih radnika u privatnom sektoru i neradnika o trošku poreznih obveznika. Ja radim kod privatnika, imam dobar status ali vredno radim za svaki svoj dinar, a muž je privatnik, radi po ceo dan, plaća poreze i doprinose, a kada mu je svojevremeno pomoćna radnica pretila batinama jer je posle 20 dana njenog odsustva tražio da donese doznake za bolovanje, advokat je rekao da nije moguće dati joj otkaz bez plaćanja otpremnine! I tako platismo... Živeo zakon koji štiti jadne radnike! A mi koji stvarno radimo već ćemo se snaći!

Tovarenje buranije predstoji tek

pre 10 godina

Ne daju se otkazi u izbornoj godini - kaze jedna od osnovnih lekcija iz bukvara demagoske skole lakoce vladanja Srbljima.

Radulovic jedino ako da ostavku moze da sacuva integritet u tom ludilu u suprotnom pristaje da bude pudlica i zrtveni jarac ovim stetocinama i parazitima Srbije, sto politickim sto javnosektorskim, to mu dodje na isto zapravo.

Laviranje?

pre 10 godina

Dzabe prica Vucicu!
Mislim da ste itekako svesni da ce Zakon o radu MORATI da bude onakakv kakav zahtevaju MMF, Svetska banka, i svi oni evropski i svetski faktori od kojih zavisi i sam puki opstanak Srbije, jer realno, dotle smo svojim shvatanjem "rada" dogurali.
Naravno, nikad nije zgoreg imati zrtvenog jarca za slucaj da se "radnici" STVARNO pobune, pa sve lepo svaliti na njega, zar ne?
A posle, idemo dalje, sa istim takvim Zakonom o radu i dodatnim zauvek izgubljenim vremenom i dodatnim zauvek izgubljenim mladim ljudima.

zoro

pre 10 godina

Lepo je rekao Ceda da su svi isti , kao svadjaju se nesto , a svi su u talu, zato im je i izlaznost trecina na izborima, samo ko ima neku korist od partija, danas ide na izbore, a vojska cuti . Ima li Srbija nekog kao juznokorejskog generala Parka.....
.

Milos

pre 10 godina

Veoma me raduje kada vidim koliko ima normalnih i trezvenih komentara. Vucic i SNS su neinteligentija verzija DS. Samo da sednes i zaplaces kada pomislis na izbore i koga da zaokruzis! Krstca su vec naucili kakve parole da ispaljuje, Radulovic je poslednja oaza realnosti u ovoj nesrecnoj vladi.

DR

pre 10 godina

Sa sindikatima nema sta da se pregovara. To je skup neradnika i olosa koji zivi od svog nerada tj dzabalebarenja, i odradjivanja poslica za OZNU i UDB-u radi kontrole narodnih masa, jer postoji opasnost da zakon o radu otvori narodu oci. Ako bi se to desilo, brzo bi se skupilo milion ljudi oko Dedinja da priupita komunisticke aparatcike odakle im vile, milionski racuni u stranim bankama a da se nisu posteno ni oznojili. Ima tu jos prilicno pitanja za sinove onih koji su isli iza ruskih tenkova da oslobadjaju vlasnike fabrika, vila i zemljista po Srbiji, a danas bi da budu kapitalisti.

miskovozi

pre 10 godina

Хммм, изгледа се Вучић нешто прерачунао. Па како да се оправи привреда уз договор са синдикатом који стимуле и брани јавашлук и нерад. Ту нема договора. Ја сам слушао вође синдиката пре неко вече па то је као да живе у 80-тим ја искремно сумњам да они имају подршку. Једини пут Србије су корените реформе јер свако додворавање рађа нове проблеме и ствара нове паразите попут; Галенике, Заставе, Сартида, РТБ Бора и остале губитнике који много коштају ову Србију. Према томе господине први подпредседниче нема назад него гас до даске....или да тражимо другог који уме да вози ову Србију?

dvds

pre 10 godina

Prodaće ovaj demagog Radulovića za sekundu...dolaze mu izbori pa mu trebaju svi glasovi.
Mnogo bolje da valja onu praznu priču da se bori protiv korupcije...to nikoga ne pogadja...jel on pravu korupciju u ovoj zemlji nije ni zakačio...a i ono kao borba protiv dilera droge...i to nije opasno za izborni rezultat...pokupio par paćenika koji dele drogu na ulicama, a veliki bosovi ni taknuti.
Napred "spasioče", samo ti trebaju moronic da kupe tvoju priču, hehe.

IBJ

pre 10 godina

U nadmetanju zmeđu reformi i populizma, neizostavno će pobediti potrebe Vučićevog rejtinga! Po tome su on i njegov prethodnik na mestu Svevišnjeg, Lepi Bota, slični k'o jaje jajetu.

PosmatraC

pre 10 godina

Za sta se uhvatis Vucicu susi se, nije ti dao Bog , pomiri se stim. Mozes ti da crvenis pred TV, da ironicno odgovaras novinarki ali ti koji nigde nisi radio osim sto si jahao na grbaci naroda uskoro ces dobiti odgovor naroda.A moze da se i desi da ti narod jos jednom poveruje ali posle toga sledi tvoja kataklizma.Svestan si ti toga pa je bolje jos se kriti iza Dacica.

eh

pre 10 godina

aman zaman ljudi, bolje da od drzave dobijaju socijalu 15000 kao visak nego da vuku platu 60000 a nosu potrebni. Ali zanmo da su svoje u decembru na lopate zaposljavali i to za stalno...tako da ....

Dragan

pre 10 godina

Pa,ja sam jos pre 2-3 meseca ovde ostavio komentar da od Radulovicevih ekonomskih reformi nema nista jer ce 2014. biti godina izbora.Ova danasnja Vuciceva izjava samo to potvrdjuje.Ali,ruku na srce,to sto Radulovic predlaze i nisu reforme,vec zadavanje konacnog udarca ovo malo radnicke klase.Uvaljena nam je koska posle 5.oktobra da je slobodno trziste prava stvar,uspeli smo da unistimo domace proizvodjace i dan danas idemo u tom pravcu.To mora da se prekine inace cemo skroz propasti kao drzava i narod.Bez drzavnog intervencionizma u ekonomiji nema nam spasa.To isto radi i Amerika sa svojom auto industrijom,Evropska unija sa poljoprivredom...

Aleksandar Popovic

pre 10 godina

Vucic ne bi da se zamera sindikatima(citaj: okostalim sindikalnim rukovodstvima), jer ce izbori uskoro, pa mu je lakse da se odrekne ministra Radulovica. Coveka koji pokusava, mozda, iluzoran posao da se izvrse nuzne, korenite reforme. Tako kako se SNS odnosi prema ovom ministru, ne rade ni ozbiljne stranke ni njihova rukovodstva.

Sajo

pre 10 godina

Aleksandre...ili Aleksandru...kako li se vec kaze *bem li ga...Radulovic vam je jedini koji nesto radi...i onaj klinac se trudi,al za njega videcemo jos....Sve ostalo vam je GO PREVARANT...i demagog...

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Podržaće Vučić Radulovića, samo malo da opipa puls nacije. Zaista sam prijatno iznenadjen kvalitetom komentara.

NIŠTA NE BRINITE, NERADNICIMA JE DOŠAO KRAJ!

cirkuzant

pre 10 godina

Citao sam blog na B92 i pisanije doticnog gos. Radulovica. Kad sam prvi put naisao na njega prvo me je privukla slika koju je stavio. Kao neki cirkuzant, a kragna pajaca. Smesna slika, a pametno prica. Ostar na jeziku. Pogledam ko je. Zavrsio ETF, radio u Americi. Vodio firme od garaze do 150 radnika.Onda portfolio menadzer. VAUuu. Zapitah se otkud mu toliko vremena da pise tolike komentare i zasto ne zaradjuje novac za sebe i za druge i uzima procenat. Najprofitabilnije zanimanje na planeti za onog ko to zna da radi. Ako zna ? Zar ne gospodine Radulovicu ? A on sedi i pise komentare. I onda shvatih, kad je osvanuo kao ministar privrede, kakav je to majstor samoreklamerstva. Pametan? Jeste. Kao i svi inzenjeri ETF. Multiinformisan? Jeste. Gladan da nesto bude? Da. Citao sam njegov komentar kako bi on sredio stanje u EPS.
Neko bitan je citao isto te komentare i kao rezultat toga on postade ministar, covek kome je dato da sredi privredu Srbije.
Pa kad si toliko sposoban, gos. Radulovicu sto ne ostade u Americi, zemlji stvorenoj za ljude poput tebe, zemlji gde je sve moguce, zemlji gde se san i vizija mogu lako pretvoriti u veeeeliki novac? A ti se vratio ovde i pises blogove. Strasno. Pored toliko "znanja" i "silnog iskustva" ti nasao ovde tako da se ponasas.
Uspeo si mnogo vise nego sto si zeleo. Nisi mogao da bas postanes direktor u nekom vecem javnom preduzecu. Postao si ministar.
Ne treba sve tako ostro kako si navikao. REALNOST I STVARNI ZIVOT JE DRUGACIJI.

Hogar

pre 10 godina

...Ima dobre ideje ali...sve izjave do sada SNS će koštati bar pola glasačkog tela.Niko za SNS nije glasao da bi bio otpušten ,niko nije glasao da bi mu se plata prepolovila na odmoru,niko nije glasao da bi od nove godine imao umanjeni dohodak....na kraju glasali smo jer ste obećali da če biti bolje ,a ne gore.Gore smo dobili zato na sledećim izborima-GLAS PROTIV.

fekete diablo

pre 10 godina

Kao sto je davno rekao Grunf ( u Srbiji poznatiji i kao Veber) :
Ako kanis pobjediti , ne smijes izgubiti!

Samo napred druze Leko sad kad ste zajasili sto bi ista menjali...

Zare

pre 10 godina

Sa jedne strane, zakon je generalno za jednu državu koja je u poodmaklom kapitalističkom sistemu (poput trudnoće). Ipak državni i javni sektor je u raljama političkih stranaka i biće još i gore bude li se usvojio ovakav zakon. Zamislite neko stranačkog direktora u firmi koji dodje sutra i otpusti pola radnika, a može mu se po novom zakonu jer će svi praktično biti na odredjeno vreme, da bi zaposlio pola nekih svojih rodjaka i prijatelja a sve pod stranačkim plaštom. Mora se dakle prvo rešiti ovaj stranačko-kumovsko-rodjački aparat pa onda donositi ovakve zakone a ne obrnuto. Sećam se priče kako su Slovenci zadržali sudove udruženog rada sve dok nije ukinuta i zadnja društvena firma kod njih a kod nas su prvo ukinuti ti sudovi pa su u milionskim sporovima učestvovali prekršajni sudovi koji presudjuju onima koji su prešli kroz crveno. Ne treba dakle raditi naopako nego se mora voditi računa o sledu dogadjaja to je ono što Zameram ministru Raduloviću ali mislim da čovek generalno ispravno radi i predstavlja bolji deo ove vlade...

zaposleni inženjer

pre 10 godina

Ajd ljudi stavite prst na čelo pa razmislite da li je ministar Radulović išta uradio od kada je postao ministar? Apsolutno ništa! 6 meseci skuplja lične karte. Šta je on reformisao? Ništa. Samo puste priče od početka do kraja. On ne daje subvencije, već kredite (koje niko neće vratiti).
Najveća neznalica u Vladi Srbije. Videćete i pad privrednog rasta u IV kvartalu 2013. od kada je on postao ministar.

Sunce Slobode

pre 10 godina

Vucicu, ovde se vidi razlika izmedju politikanta i drzavnika.
Politikant radi za procente i popularnost, drzavnik u korist naroda i drzave. Podrzi Radulovica i ne beri brigu za Orbovice i ostale relikte proslih vremena. Svaki izgubljeni dan je sutrasnja izgubljena nedelja, razmisljaj unapred o drzavi a ne o procentima i popularnosti. Rezovi se moraju praviti i moraju biti bolni!

Vežbanje strogoće

pre 10 godina

Narodu nikad ugoditi. Predlog zakona ovakav kakav je - loš je. Da bi se zakon primenjivao moraju biti usaglašeni interesi socijalnih partnera. Ne možete da izbacujete ljude na ulicu naglavačke kako vam se ćefne. Ni država ni privatnik (domaći ili strani) kao poslodavac. Posebno su mi interesantni stranci koji bi kod nas da vežbaju strogoću koja je u njihovim zemljama nezamisliva. Slobodno nek se vrate odakle su došli i tamo vežbaju ono na čemu ovde insistiraju. Zaposleni nisu Radnici već SARADNICI i NISU TROŠAK. Nisu oni odgovorni što je rukovodstvo nesposobno da obezbedi tržište za usluge/proizvode i njihov izvoz.

albert

pre 10 godina

baš sam se pitao šta Premudri misli o fašističkom zakonu koji priprema čovek iz njegove ekipe. sada je jasno: izbori su pred vratima.odlaže se ozakonjivanje prelaska statusa radnika u robovski. na rečima napada tajkune, uhapsi ponekog, a donosi zakone koje su mu oni napisali.
da sam opozicija jedan od glavnih aduta na izborima bi mi bio ta sramota od zakona. ali, ovde nema prave, levičarske, zdrave, opozicije.
90% svih radničkih prava na ovom svetu izborile su ideje Karla Marksa. zajedničkim naporima zapadnih kapitalista i državnih kapitalista (samozvanih komunista) pokušalo se sa ubijanjem Karla Marksa, kako bi se vratilo na prirodni kapitalizam. svi dosadašnji društveni sistemi su bili samo verzije robovlasničkog sistema.
svakome ko malo zna istoriju je jasno da su jedine razvijene kapitalističke države: kolonijalne(države zapadne evrope) i države bogate određenim sirovinama (nafta...).
šta to beše samoupravljanje?

Halo

pre 10 godina

Video PPV da ce biti gusto da se uvede najgori zakon o radu u celoj Evropi ili bolje reci zakon o robstvu, pa ipak malo oladio. Kakav crni zakon protiv ljudi u drzavnoj upravi kao sto se pokusava spinovati, zakon koji se predlaze je usmeren prevashodno protiv radnika u privatnom sektoru da se od njih stvori roblje koje ce privlaciti kao takvo strane kompanije. U drzavnom sektoru jedino mogu nastradati nepartijski kadrovi, u privatnom svi sto i zeli ministar bivsi ekonomski analiticar koje kao sto znamo finansiraju oni koji imaju pare.

gagi

pre 10 godina

Radulovic ima dobre ideje za njihovu buducnost, jer kada odu sa vlasti nastavljaju sa privatnim biznisom sa zakonima koji odgovaraju samo za gazde za one koji ce taj zakon izglasati. Svi se nesto kao femkaju oko zakona SRAMOTA

albert

pre 10 godina

More, ne diraj ministra privrede on jedini radi u korist radnika. A tim samozvanim sindikalcima bolje proveri poreklo imovine.
(Radnik, 6. januar 2014 15:18)

misliš da neko radi u tvoju korist tako što te pretvara u roba !!!!
fantastično!

Adam

pre 10 godina

Radulović je potpuni politički promašaj. On je čovek ekonomista teretičar, vodi se ekonomskom pravilima i matematičkom logikom. Vođenje sistema zahteva socijalnu logiku kao i sama politika koja Raduloviću nije imanentna. Mislim da ovaj čovek u politiku nikad nije trebao da uđe niti da ima potencijal i fleksibilnost koja je nepohodna da si se uspostavio ekonomski sistem. Danas je on zahtev svetske banke ili EU fondova a ne političko rešenje kojim je vlada zadovoljna. On je "garant" kredita ali nema potencijal da razlikuje numeričke vrednosti na papiru od živih ljudi na ulicama. Jedini problem je što ekonomska retorika ne može da se jede, ekonomske mere ne mogu da se primene i eto zapleta u kom se Srbija uvek vrti na svom ekonomskom početku. Radikalni zaokret je moguć u nekoj meri, Radulović sasvim sigurno ne može da proceni meru. Da je pameta, našao bi jako jako dobrog kriznog PR menadžera koji bi se bavio samo ekonomskom demagogijom a on bi sam bi se izvukao iz medija.

Deda Rale

pre 10 godina

Kao neko ko radi u privatnoj firmi mogu samo da kažem da se ovaj zakon direktno odnosi na ljude zaposlene u privatnom sektoru i to krajnje negativno.
Da se želi to što se navodno pominje u predloženom rešenju u startu bi se napravila razlika između zaposlenih u državnom i onih u privatnom sektoru. Razlika koja relano postoji i odnosi se kako na prava tako i na obaveze jednih i drugih.
Sa jedne strane su zaposleni preko partije i rođaka a sa druge ljudi koji su roblje, čak i bez prava na sindikat!

Roki

pre 10 godina

A sada za sve vas jedno obavesteenje...sedite mirni,i pisite samo pozitivne stvari,jer za cas ce "svevisnji vazal" staviti sve neistomisljenike da sviraju"klavir"!Pa se vi posle cesite!Ne mozete vi sa njim on je POSTEN!POSTEN BREEEEEEEEE!ALO!JEL CUJE MENE NEKO??????!!!!

Tacer je spasila Veliku Britanju,da li moze A.Vucic

pre 10 godina

Kada su sindikati u pitanju,vrlo malo A.Vucicu ste upoznati sta se dogadjalo sa slicnim organizacijama unutar nekih zemalja EU,a koje se najbolje nose danas sa ekonomskom krizom,pa cak skoro su prosli bezbolno,uporedjujuci sa drugim zemljama poput Grcke,Portugala,Irske,Spanije,Italije,sada u kriznoj Francuskoj itd...A.Vucicu predlazem prvo da analizirate zemlje koje su u pitanju,pa posle trazite politicku stabilnost u zemlji,jer do nje nece doci kada su u pitanju sadasnje vodje istih,koji u sustini mozda hoce da sacuvaju neke tkz,interese zaposlenih,a radi se u pitanju o mnogo manjem broju ljudi od koliko je ljudi danas direktno akutno bez posla!Sindikati su instrumentalizovani i oni ce biti odgovorni kao i A.Vucicu ako se Srbija raspadne kao drzava!Nemojte zaboraviti da je Margret Tacer spasila Veliku Britanju kada su rudari hteli da je potope,ali rat na Falklandskim ostrvima su resili problem.Velika Britanija je uticajna zemlja u svetu,a Srbija nije,mi smo mala zemlja i treba pamet u glavu kada se zemlja mora reformisati i sacuvati!

Darko

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo podržati Radulovića u ovome, čini mi se da su ove reforme jako dobre i drago mi je što je Vučić stao uz njega.

goran

pre 10 godina

Pomenuti ministar imao je bas dobre ideje i dok je bio stecajni upravnik u cak 15 firmi za sta je dobijao masnu lovu. Hiljade radnika iz tih firmi ostavio je bez posla,da gladuju,zavrnuo je male akcionare,hiljade porodica oterao u bedu. I takav covek,je u novoj,naprednoj vlasti,postao ministar privrede! Zar taj da pokrene privredu i zaposli narod?! Zar takav da predvodi borbu za nova radna mesta i zaposljavanje,kako su u predizbornoj kampanji najavljivali Nikolic i Vucic i zbog cega ih je sirotinja i glasala?! Sramota je,pre svega,onog koji ga je na tu ministarsku funkciju doveo. A mozda je to i bio cilj,da nam sahrani privredu,bas kao i 15 firmi,na cijem je celu bio!

Caki

pre 10 godina

Ja i dalje ne razumem, zasto se brka javasluk i beneficije zaposlenih u drzavnim firmama sa veoma restriktivnim zakonom o radu koji bi najvise pogodio zaposlene kod privatnika. Zasto se uporno komentarise kako ovaj zakon ne odgovara lezilebovicima. Zar stvarno mislite da privatnici drze lezilebovice. Ja to ne videh, nemam ni dana radnog staza u drzavnoj sluzbi, sve kod privatnika.

EU Citizen

pre 10 godina

Dok podržavaš Radulovića, jedino svetlo na kraju tunela u ovoj zemlji i vladi, imaćeš podršku ili, barem, toleranciju pametnog sveta koji želi dobro Srbiji. Ako ga žrtvuješ zbog samoupravnog populizma, monopolskih interesa i sindikalno-tajkunslih jagnjećih brigada, završio si priču: može da te diže u nebo svetina kojoj je dosta par selektivnih hapšenja i nešto demagogije, ali od takvih čak ni u Srbiji nema sreće ni dugoročbog političkog opstanka.

Dookie

pre 10 godina

Ma super je Radulovic, dovesce Srbiju u red, jos samo ovo malo radnika da primi otkaze sto lakse po novom Zakonu o radu! E moja Srbijo!

Pape

pre 10 godina

Normalno da treba da se dogovori sta je on, nije ovo njegova zemlja pa da preti radnicima i pravi se nedodirljiv ko je on da izbacuje toliko radnika na ulicu a da se pritom ne konsultuje sa predstavnicima sindikata .Sta je vama ljudi svuda u svetu se ljudi bore za radnička prava ali ZAJEDNO jedino ovde na ovom hemoroidu na zemaljskoj kugli su ljudi za to da se radniku daju otkazi !!!!,*bolestan u narod u glavu !!!!

htc

pre 10 godina

Polako ljudi, polako. Pa zar po komentarima ne vidite da je PPV dobio svoje?!?!?! Vecina vas podrzava njegovog ministra koji se, kao, konfrontira sa svima , jer , opet kao, prica istinu! Sve je ovo propaganda. Sad ce biti - eto narod ga podrzava, cak i onaj deo koji je za opoziciju. U sekundi ce PPV da okrene plocu i da mu podrsku i dobije narodni koncezus! Manite se Radulovica, procitajte sta donosi novi zakon o radu, zar ne vidite da se spinuje na sve strane samo da se ne pominje katastrofa od zakonskih resenja! Kao , zakon je uperen protiv neradnika koji su na drzavnim jaslama, a ti isti obezbedjeni kolektivnim ugovorima??? Videcete, na kraju ce SNS-ov elektronski stab mahati sa vasim postovima ovde. Zar nikome nije sumnjivo da je ovo prvi, ali verujte, prvi post o PPV-u na B92 da nema suludog broja +/-, da se botovi ne prepoznaju uopste! Rece jedan komentator dole, ovo je ispitivanje stava javnosti, narocito one opozicione. A javne rasprave o zakonu nema, niti sam je igde video. Usvoji li se zakon, jao si ga nama! Uzgred, radim u privatnoj firmi, da neko ne pomisli da sam na jaslama drzave. Cisto da dodam, ako niste culi, po novom predlogu, poslodavacu se maksimalno prosiruju ovlascenja za otkaz, narocito putem "slobodne i siroke definicije nediscipline na poslu i neispunjavanja planova", tj. poslodavac SAM odredjuje sta je nedisciplina i neispunjavanje obaveza?!

sloba

pre 10 godina

@htc: Ko bi, po tebi, a da nije poslodavac, odredjivao da li radnik ispunjava obaveze? Cistacica? Da li si svestan da po sadasnjem zakonu, znaci VEC SAD, firma moze da ti ponudi aneks ugovora o radu, sa mnogo losijim uslovima nego prvobitni i da ako ne potpises sasvim legalno dobijas otkaz? Imamo preduzeca u restruktuiranju po DESET I VISE GODINA, oko 30-50% vise zaposlenih u javnom sektoru, sa platama donesesim dekretom, a ne na zaradjenim na trzistu, ... STA PREDLAZES? Deda mraza?

toza nebuloza

pre 10 godina

ovde svi samo se.. kako ce biti robovi po novom zakonu... pa neka neki pametnjakovic kaze tacno sta ne valja u zakonu, konkretno i jasno, a ne demagogija devedesetih...

kimi

pre 10 godina

Radulovica za premijera,jos samo da nadjemo nekog ko Vericu Barac za ministra pravde(mnogo bitno mesto posto zivimo u lazi i nepravdi) i eto nama izlaz iz mraka.

Viva

pre 10 godina

Svakako treba podržati svakog ko radi u interesu građana Srbije. Radulović ima dobre ideje, ali on mora da razgovara sa predstavnicima radnika, odnosno sa sindikatima po pitanju zakona o radu. Zakon o radu mora da se menja, ali sindikati moraju biti uključeni u tu priču i mora se naći neko kompromisno rešenje.

Laik

pre 10 godina

Ovakav zakon je katastrofa po radničku klasu,povratak dvesta godina unazad,tajkuni šta hoćete da vam neko radi besplatno,da bude na čiviluku,uzmi kad treba obesi kad ne treba,akovam je loše prebacite vaše firme u bilo koju drugu zemlju pa da vidimo kakvi si tamo zakoni.fakat je da ima mnogo viška u državnoj službi koja nas sve potapa ali to se može rešiti i na drugi načim npr.nekim lex specialis zakonom,ja radim u stranoj firrmi i nisam ni u jednom sindikatu,imam solidan broj godina radnog staža tj.nisam mlad i nije me strah od otkaza.Baš me zanima da li bi ste pristali na ovaj zakon,s tim da se odmah cena rada podigne na min.500eura.ja bih.

deki2711

pre 10 godina

Pa pola godine si izgubio Vucicu na rekonstrukciju Vlade, sto si onda birao Radulovica, taj covek mi inace nije ni malo simpatican zbog mnogih stvari (stecajni upravnik istovremeno u nekoliko destetina firmi itd) ali ga sada moraju podrzati.Problem je sto je gospodar Vucic resio da se ide na izbore samo nam to jos nije rekao, pa mu sada eventualni strajkovi nikako ne idu u prilog.Bolje ovako, organizujes akciju hapsenja sitnih dilercica, mozda jos nekog iz DS i pobeda je sigurna

sloba

pre 10 godina

@goran: Ako je Radulovic bio stecajni upravnik, to znaci da je firmu neko drugi VEC DOVEO do stecaja. U tom momentu, ta radna mesta su poodavno bila izgubljena. Koja od tih firmi je nesto PROIZVODILA, gde su radnici zaista RADILI dan za danom? Nisu pare za plate u nekoj fioci u vladi, vec su uzete od onih koji su dobro poslovali. Zasto svi vi protivnici ovog zakona ne priznate da hocete i dalje da "dolazite na posao", i primate pare za nerad? I nije posao drzave da "zaposljava narod", jer nije drzava neki roditelj svima. A manite me i prica o 20 i kusur neisplacenih plata. Sa veoma dobrom platom sada, mogao bih da izdrzim 2-3 meseca bez plate; da RADIM za nekog vise od mesec dana i da ne dobijem platu... sledeci dan nema ni mene, ni inventara firme u vrednosti plate. Zakon je dobar, ne moze ministar voditi svakog za rukicu i uciti ga zivotu. Ako vas poslodavac krade, maltretira, udruzite se vi radnici protiv njega, uradite nesto u svojoj firmi,umesto sto ste jaki na recima na internetu.

bluez

pre 10 godina

Hahaha, malo da se Vucic ogradi od Radulovica, demagog je skontao da ovaj uvodi kapitalizam preko noci, sto nebi bilo popularno pred izbore. Ali bar sad znamo sta nas ceka posle izbora kada idolopoklonski narod glasa za ovog diletanta bez dana radnog iskustva. Upravo ce se ti njihovi polupismeni glasaci najgore provesti. A odmah zatim i svi mi sa njima, kao devedesetih.

Bulevarac

pre 10 godina

E ovako, na prethodnim izborima sam dopisao Vericu Barac i zaokruzio je.
Na ovim izborima cu glasati za bilo koga ko jasno i nedvosmisleno podrzi ministra Radulovica. Verujem da mnogim strankama nije lako da ga podrze, DS je glavni tvorac sistema pljacki drzave, Mladja sa njim i privatizacijom, Ceda sa silosima, kreditima, firmama, Palma sa Kolubarama zajedno sa DSS, SPS ... pa svuda pomalo ili po mnogo, SNS, pa i oni zele da zive kao i njihovi prethodnici na vlasti. Nece biti lako nikome da ga podrzi, zato bi voleo da postoji jasna opcija koja ce podrzati Radulovica, pa da imam za koga da glasam, inace opet Verica Barac, ne pada mi napamet da dam glas lopovima.

Nesaglasan

pre 10 godina

Каква црна социјала од 15.000 динара месечно свакој породици у којој нико не ради, плус још по 5.000 динара по сваком члану таквог домаћинства. Дакле, муж и жена који намерно неће да раде и направе шесторо деце коју неће дати у школу, него ће их обучити да краду и просе, треба да добију 55.000 динара месечно. А ја ћу као цивил (војни службеник) са магистратуром, радити у Министарству одбране за мање од 50.000 месечно. Па ко је ту луд, они или ја? И чије потомство је држави корисније и потребније? Моје које ће се школовати да ради и унапређује (између осталог, плаћати порезе од којих ћете издржавати ове и њима сличне) је или њихово које ће само паразитирати и производити нове паразите? А ја ни до пензије нећу зарадити довољно да могу купити стан, јер ме висина плате чини кредитно неспособним и осећам се као магарац што сам након студија остао у земљи и одабрао да радим за државу.

Vizionar

pre 10 godina

Aco, ti si ljubomoran covek. Ne volis kada neko ima dobru ideju a tek na ideje! Nista nisi pokazao do sada. To sa "jurnjavom " kriminalaca zvuci kao "ispusena lula".

neutralni glasac

pre 10 godina

Kao dekomokrata koji nisam glasao Tadica (i koji je posle Djilasove uzurpacije mesta predsednika DS, napustio tu stranku), koji je pre izbora pricao, kako bi pre sam sebi odsekao 3 prska desne ruke, nego sto bi zaokruzio Vucicevo (SNS) ime, posle poznatih poteza koje su povukli Vucic i Dacic, bio sam na korak, da ne secem sebi prste, vec da glasam za Vucica na sledecim izborima (kad god oni bili).
A onda je dosla rekonstrukcija i novi ministar, sa predlogom novog Zakona o radu i prvo razocaranje. To jednostavno nije dosledno onoj prici, koju je Vucic pricao i ono sta je radio od kada je PPV. To je neki kompromis, sa nekim, a vreme ce pokazati, sta se iza toga krije ...
Drugo razocaranje je ministar Bacevic, za kojeg se tek sada ispostavlja, da je Nikolicev prijatelj (ne sa fakulteta, nego familijarno: prija i prijatelj), sto mnogo sta objasnjava. Takav jedan kompromis, od strane Vucica nisam mogao ni da pretpostavim!
Najdobronamernije predlazem Vucicu, da bar godinu dana ne ide na izbore, a da u medjuvremenu, hitno promeni Bacevica i Radulovica, ne bi li se ovakvi sto pre zaboravili .. (10.000.000.000.000 dolara/evra/juana, sta god, kineskog novca i novi Zakon o radu, koji je na xy mestu prioriteta za izmenu).

Laura

pre 10 godina

E sada kada treba zagristi vruć krompir , sada Radulović nije baš , e moj Vučiću samo demagogija , idu izbori pa dodvoravanje narodu.Radulović sve što je rekao je istina , samo što vi kao političari niste dorasli da uradite konačno nešto konkretno , lakše je pričati žalopojke nego krenuti u oštru reformu Srbije. Ništa , trla-baba-lan ,

perungromovnik

pre 10 godina

a ostri rezovi. Jedini gori od razularenih kapitalistickih srpskih privatnika koji deru radnicima kozu sa ledja , su mi "sindikalne vodje" koje se bore za "prava" radnika. Ne zna covjek koji su gori.
I sta bi sa "ostrim" rezovima.

pedja

pre 10 godina

E moji srbi,ovde je na delu ona stara nek komsiji crkne krava....Pa zar je nama u privatnom sektoru toliko dobro da nam treba oduzeti i ono malo sto nam je ostalo,ili smo toliko zavisni na ono sto imaju oni u javnom sektoru pa nam je draze da i oni zive ko "robovi"ili ti mi u privatnom sektoru nego da kazemo da nemaju oni puno privilegija,nego da mi imamo premalo i da se zajednicki borimo da nam svima bude bolje a ne gore.Ili mi mozda volimo da nam stave sedlo i uzmu bic i sibaju,a mi da vicemo jace....PIIIIIIIIII

Bane

pre 10 godina

Obzirom da imate savetnike iz nemacke zasto zakon ne skladite zakonu o radu u toj zemlji. Pitajte g-dina \heskensa kako izgleda zakon o radu , kad se ide u penziju i koliko je zagarantovana zarada u Nemackoj. Ako zakon sada dovedete na meru koju ste predstavili za par godina cete ponovo da ga menjate na gore po radnike. Niste fer prema biracima u odnosu na strane investitore.
I Vasa deca ce ovde raditi pa razmilite da li ce im biti lako . Vi ste mlad covek ali mislite svojom glavom . To je vazno ako zelite da budete lider. Poslusan lider nema vek to je epizodna uloga. Nemojte da budete politicar za jednokratnu ulogu.

dragan

pre 10 godina

Onaj iza njega je gardista ?Kad ste iza Obame,Merkel itd videli popove iako su veci vernici od Vucica.Eto bas nesto citam oBusu bivsem predsedniku SAD koji je tad kad je bio na vlasti mislio da mu je Bog dao misiju da sredi situaciju u svetu a narocito prema muslimanima.To je izjavio njegov svestenik.Al iza njega nisu bili popovi jer je privatna stvar koje si vere.

worker

pre 10 godina

"halo" svaka ti cast na komentru, svaku rec potpisujem! Jedan od retkih glasova razuma na sajtu, gde se nista pametno ne moze cuti i videti od graktanja, neoliberalnih (malo) gradjana i "privrednika", od kojih svaki umislja: "Srbija to sam Ja!".Crna so ovo vremena za obican narod Srbije, ali nista sto solidarnost i borbenost SVIH zaposlenih I NEZAPOSLENIH zajedno, ne moze resiti! Vreme je da ovaj zgazeni i napaceni narod podigne glavu i pruzi otpor NEOLIBERALNOM KANIBALIZMU, i sve srpske "tacerke" i 'merkelove", zajedno sa "svetim" "trzistem" i EU-IV RAJHOM, posalje tamo gde im je i mesto!

olivera

pre 10 godina

"...Radulovica za premijera, jos samo da nadjemo nekoga kao Verica Barac za ministra pravde ...Eto nama izlaz iz mraka!" Bravo za Kimija! Potpisujem!

zaposleni inženjer

pre 10 godina

Ajd ljudi stavite prst na čelo pa razmislite da li je ministar Radulović išta uradio od kada je postao ministar? Apsolutno ništa! 6 meseci skuplja lične karte. Šta je on reformisao? Ništa. Samo puste priče od početka do kraja. On ne daje subvencije, već kredite (koje niko neće vratiti).
Najveća neznalica u Vladi Srbije. Videćete i pad privrednog rasta u IV kvartalu 2013. od kada je on postao ministar.

Vežbanje strogoće

pre 10 godina

Narodu nikad ugoditi. Predlog zakona ovakav kakav je - loš je. Da bi se zakon primenjivao moraju biti usaglašeni interesi socijalnih partnera. Ne možete da izbacujete ljude na ulicu naglavačke kako vam se ćefne. Ni država ni privatnik (domaći ili strani) kao poslodavac. Posebno su mi interesantni stranci koji bi kod nas da vežbaju strogoću koja je u njihovim zemljama nezamisliva. Slobodno nek se vrate odakle su došli i tamo vežbaju ono na čemu ovde insistiraju. Zaposleni nisu Radnici već SARADNICI i NISU TROŠAK. Nisu oni odgovorni što je rukovodstvo nesposobno da obezbedi tržište za usluge/proizvode i njihov izvoz.

Adam

pre 10 godina

Radulović je potpuni politički promašaj. On je čovek ekonomista teretičar, vodi se ekonomskom pravilima i matematičkom logikom. Vođenje sistema zahteva socijalnu logiku kao i sama politika koja Raduloviću nije imanentna. Mislim da ovaj čovek u politiku nikad nije trebao da uđe niti da ima potencijal i fleksibilnost koja je nepohodna da si se uspostavio ekonomski sistem. Danas je on zahtev svetske banke ili EU fondova a ne političko rešenje kojim je vlada zadovoljna. On je "garant" kredita ali nema potencijal da razlikuje numeričke vrednosti na papiru od živih ljudi na ulicama. Jedini problem je što ekonomska retorika ne može da se jede, ekonomske mere ne mogu da se primene i eto zapleta u kom se Srbija uvek vrti na svom ekonomskom početku. Radikalni zaokret je moguć u nekoj meri, Radulović sasvim sigurno ne može da proceni meru. Da je pameta, našao bi jako jako dobrog kriznog PR menadžera koji bi se bavio samo ekonomskom demagogijom a on bi sam bi se izvukao iz medija.

cirkuzant

pre 10 godina

Citao sam blog na B92 i pisanije doticnog gos. Radulovica. Kad sam prvi put naisao na njega prvo me je privukla slika koju je stavio. Kao neki cirkuzant, a kragna pajaca. Smesna slika, a pametno prica. Ostar na jeziku. Pogledam ko je. Zavrsio ETF, radio u Americi. Vodio firme od garaze do 150 radnika.Onda portfolio menadzer. VAUuu. Zapitah se otkud mu toliko vremena da pise tolike komentare i zasto ne zaradjuje novac za sebe i za druge i uzima procenat. Najprofitabilnije zanimanje na planeti za onog ko to zna da radi. Ako zna ? Zar ne gospodine Radulovicu ? A on sedi i pise komentare. I onda shvatih, kad je osvanuo kao ministar privrede, kakav je to majstor samoreklamerstva. Pametan? Jeste. Kao i svi inzenjeri ETF. Multiinformisan? Jeste. Gladan da nesto bude? Da. Citao sam njegov komentar kako bi on sredio stanje u EPS.
Neko bitan je citao isto te komentare i kao rezultat toga on postade ministar, covek kome je dato da sredi privredu Srbije.
Pa kad si toliko sposoban, gos. Radulovicu sto ne ostade u Americi, zemlji stvorenoj za ljude poput tebe, zemlji gde je sve moguce, zemlji gde se san i vizija mogu lako pretvoriti u veeeeliki novac? A ti se vratio ovde i pises blogove. Strasno. Pored toliko "znanja" i "silnog iskustva" ti nasao ovde tako da se ponasas.
Uspeo si mnogo vise nego sto si zeleo. Nisi mogao da bas postanes direktor u nekom vecem javnom preduzecu. Postao si ministar.
Ne treba sve tako ostro kako si navikao. REALNOST I STVARNI ZIVOT JE DRUGACIJI.

Halo

pre 10 godina

Video PPV da ce biti gusto da se uvede najgori zakon o radu u celoj Evropi ili bolje reci zakon o robstvu, pa ipak malo oladio. Kakav crni zakon protiv ljudi u drzavnoj upravi kao sto se pokusava spinovati, zakon koji se predlaze je usmeren prevashodno protiv radnika u privatnom sektoru da se od njih stvori roblje koje ce privlaciti kao takvo strane kompanije. U drzavnom sektoru jedino mogu nastradati nepartijski kadrovi, u privatnom svi sto i zeli ministar bivsi ekonomski analiticar koje kao sto znamo finansiraju oni koji imaju pare.

Viva

pre 10 godina

Svakako treba podržati svakog ko radi u interesu građana Srbije. Radulović ima dobre ideje, ali on mora da razgovara sa predstavnicima radnika, odnosno sa sindikatima po pitanju zakona o radu. Zakon o radu mora da se menja, ali sindikati moraju biti uključeni u tu priču i mora se naći neko kompromisno rešenje.

Pape

pre 10 godina

Normalno da treba da se dogovori sta je on, nije ovo njegova zemlja pa da preti radnicima i pravi se nedodirljiv ko je on da izbacuje toliko radnika na ulicu a da se pritom ne konsultuje sa predstavnicima sindikata .Sta je vama ljudi svuda u svetu se ljudi bore za radnička prava ali ZAJEDNO jedino ovde na ovom hemoroidu na zemaljskoj kugli su ljudi za to da se radniku daju otkazi !!!!,*bolestan u narod u glavu !!!!

albert

pre 10 godina

More, ne diraj ministra privrede on jedini radi u korist radnika. A tim samozvanim sindikalcima bolje proveri poreklo imovine.
(Radnik, 6. januar 2014 15:18)

misliš da neko radi u tvoju korist tako što te pretvara u roba !!!!
fantastično!

albert

pre 10 godina

baš sam se pitao šta Premudri misli o fašističkom zakonu koji priprema čovek iz njegove ekipe. sada je jasno: izbori su pred vratima.odlaže se ozakonjivanje prelaska statusa radnika u robovski. na rečima napada tajkune, uhapsi ponekog, a donosi zakone koje su mu oni napisali.
da sam opozicija jedan od glavnih aduta na izborima bi mi bio ta sramota od zakona. ali, ovde nema prave, levičarske, zdrave, opozicije.
90% svih radničkih prava na ovom svetu izborile su ideje Karla Marksa. zajedničkim naporima zapadnih kapitalista i državnih kapitalista (samozvanih komunista) pokušalo se sa ubijanjem Karla Marksa, kako bi se vratilo na prirodni kapitalizam. svi dosadašnji društveni sistemi su bili samo verzije robovlasničkog sistema.
svakome ko malo zna istoriju je jasno da su jedine razvijene kapitalističke države: kolonijalne(države zapadne evrope) i države bogate određenim sirovinama (nafta...).
šta to beše samoupravljanje?

Dookie

pre 10 godina

Ma super je Radulovic, dovesce Srbiju u red, jos samo ovo malo radnika da primi otkaze sto lakse po novom Zakonu o radu! E moja Srbijo!

Dragan

pre 10 godina

Pa,ja sam jos pre 2-3 meseca ovde ostavio komentar da od Radulovicevih ekonomskih reformi nema nista jer ce 2014. biti godina izbora.Ova danasnja Vuciceva izjava samo to potvrdjuje.Ali,ruku na srce,to sto Radulovic predlaze i nisu reforme,vec zadavanje konacnog udarca ovo malo radnicke klase.Uvaljena nam je koska posle 5.oktobra da je slobodno trziste prava stvar,uspeli smo da unistimo domace proizvodjace i dan danas idemo u tom pravcu.To mora da se prekine inace cemo skroz propasti kao drzava i narod.Bez drzavnog intervencionizma u ekonomiji nema nam spasa.To isto radi i Amerika sa svojom auto industrijom,Evropska unija sa poljoprivredom...

Darko

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo podržati Radulovića u ovome, čini mi se da su ove reforme jako dobre i drago mi je što je Vučić stao uz njega.

goran

pre 10 godina

Pomenuti ministar imao je bas dobre ideje i dok je bio stecajni upravnik u cak 15 firmi za sta je dobijao masnu lovu. Hiljade radnika iz tih firmi ostavio je bez posla,da gladuju,zavrnuo je male akcionare,hiljade porodica oterao u bedu. I takav covek,je u novoj,naprednoj vlasti,postao ministar privrede! Zar taj da pokrene privredu i zaposli narod?! Zar takav da predvodi borbu za nova radna mesta i zaposljavanje,kako su u predizbornoj kampanji najavljivali Nikolic i Vucic i zbog cega ih je sirotinja i glasala?! Sramota je,pre svega,onog koji ga je na tu ministarsku funkciju doveo. A mozda je to i bio cilj,da nam sahrani privredu,bas kao i 15 firmi,na cijem je celu bio!

milos

pre 10 godina

Ovo je pocetak kraja SNS. Naduvani balon ocekivanja i obecanja puca na prvoj iglici - Zakon o radu. Pa sta ako sindikatima ne odgovara taj zakon? Uvedite ga jer odgovara Srbiji. Jako jadno deluje da tog Radulovica sada pustate da ga napadaju neradnici, a kao perete ruke sada od njega. Radulovicu osnuj stranku pa da glasamo za tebe.

Laik

pre 10 godina

Ovakav zakon je katastrofa po radničku klasu,povratak dvesta godina unazad,tajkuni šta hoćete da vam neko radi besplatno,da bude na čiviluku,uzmi kad treba obesi kad ne treba,akovam je loše prebacite vaše firme u bilo koju drugu zemlju pa da vidimo kakvi si tamo zakoni.fakat je da ima mnogo viška u državnoj službi koja nas sve potapa ali to se može rešiti i na drugi načim npr.nekim lex specialis zakonom,ja radim u stranoj firrmi i nisam ni u jednom sindikatu,imam solidan broj godina radnog staža tj.nisam mlad i nije me strah od otkaza.Baš me zanima da li bi ste pristali na ovaj zakon,s tim da se odmah cena rada podigne na min.500eura.ja bih.

Mare

pre 10 godina

Vučiću, nemoj sad da se izvlačiš. Radulović je tvoj kadar i zakon o radu je izašao iz vaše zajedničke kuhinje. Nego bi ti sad na Radulovića da prebaciš mržnju naroda zbog skandaloznog zakona, koji favorizuje tajkune, a radnike stavlja u robovski položaj, a da ti ostaneš čist.

Iva

pre 10 godina

Kao sto smo i znali...ne podrzava Vucic reforme. Stao je na stranu populista sindikalista a ne ministra koji zeli da sprovede reforme. Radikal ostaje radikal.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Podržaće Vučić Radulovića, samo malo da opipa puls nacije. Zaista sam prijatno iznenadjen kvalitetom komentara.

NIŠTA NE BRINITE, NERADNICIMA JE DOŠAO KRAJ!

bata

pre 10 godina

Puna podrska ministru Radulovicu. A ovim ljudima kojima je partija iznad porodice, preporucujem da na trenutak zaborave fotelje i partiju i Badnji dan (Badnje vece) i Bozic provedu u krugu porodice - a ne u stranackim prostorijama - znamo mi da ste vi pobozni jos iz doba Tita.

Перица

pre 10 godina

Послодавац сам. Плаћамо све порезе. Мало радимо са српским фирмама. Држава нам само смета и отима кад може.

Због садашњег закона не смемо да запослимо никога ко има пуно година радног стажа - превише је велики ризик. Процена је да је потребно да ради бар 2 године да би зарадио САМО своју плату.

Док се не промени закон они имају само један избор - да сами праве посао, не да га одрађују. Они који знају колико је то тешко, да се прави посао, знају колики је и ризик. Они који не знају - широк им пут. Пошто су толико добри, лако ће наћи посао.

zoran

pre 10 godina

Čekaj bre Gospodine Vučiću,

Pa ti stečajnog upravnika iz F-ke Šećera Beograd predstavi kao vrhunskog stručnjaka kojeg vaskoliko srBstvo niti je imalo, niti ima niti će ikada imati. I šta sad? Trt? Od jednomtaj ne zna da radi, šta li???
Osečam da je pitanje dana kada ćeš i mlađahnom berklijevcu da polomiš bravu na vratima. Tako se ne vodi država, majstore. To su postupci diletanta...

North Light

pre 10 godina

Naravno, sada Velikom Mudrom smeta i Radulovic, smeta mu neko ko zaista zeli da nesto promeni na bolje u ovoj beznadeznoj zemlji... A onda ce dovesti nekog svog SNS strucnjaka da nas dokusuri.

gagi

pre 10 godina

Radulovic ima dobre ideje za njihovu buducnost, jer kada odu sa vlasti nastavljaju sa privatnim biznisom sa zakonima koji odgovaraju samo za gazde za one koji ce taj zakon izglasati. Svi se nesto kao femkaju oko zakona SRAMOTA

Vukodav

pre 10 godina

haha, posle ovoga Radulović može samo da podnese ostavku!

Sa kojim bre sindikatima da traži modus vivendi, imaju li radnice u supermarketima koje moraju pelene da nose da ne bi išle u wc sindikat?!?
Imaju li oni jadnici koji asfaltiraju na +40 stepeni sindikat?
Imaju li radnici u Juri, koji stoje na nogama 10 sati svakog dana sindikat?

Naravno da nemaju, zna se ko ima sindikat, javna preduzeća koja dobar deo svojih prihoda zahvataju iz budžeta, koji su svake godine u debelom minusu, oni koje svi mi plaćamo kroz porez i akcize, oni su ti koji se organizuju u sindikate, koji znaju koliko imaju neradnih dana godišnje, koliko imaju za pauzu, koji mogu na doručak i u deset, i u podne, van pauze, koji znaju koliko imaju za topli obrok, za regres, za minuli rad, za 13 platu i sve ono što sadašnji Zakon obezbeđuje a primenjuje se samo u javnim preduzećima!

Sram te bilo Vučiću demagogu jedan, i ti si jedan neradnik kao ti koje štitiš, iz studentske klupe pravo u poslaničku, celog života se vučeš po klupama Vučiću.
Prve nedelje na ministarskom mestu si kolabirao, infuziju primao, sram te bilo slabiću jedan, ti ćeš da se javljaš da pričaš o radu!?!

Ministru Raduloviću puna podrška! Na žalost ispalo je kao što su pametniji pretpostavili, doveden je da bude žrtveno jagnje i neko ko će biti okrivljen što velika obećanja malog vođe nisu ispunjena...

Mrtvac

pre 10 godina

Sa sindikatima kojima je bitnije da li mogu da nabave kolenicu upola cene nego da li ce neki njihov clan ostati na ulici? Sa takvima nema dogovora...

Bonoban

pre 10 godina

Ovo u prevodu znaci "Radulovicu vidi ti to ako nekako moze da prodje, meni ne pada na pamet da gubim rejting zbog otkaza koji moraju da se daju ako mislimo da prezivimo".
Drzavnicki nema sta.

ran

pre 10 godina

Zašto nisam iznenađen. Radulović kao jedini ministar koji stvarno radi u interesu ove zemlje nema podršku. Tako nam i treba. To ti Vučiću samo misliš da time dobijaš glasove. Evo prvo si moj glas izgubio ovom populističkom odlukom.

Deda Rale

pre 10 godina

Kao neko ko radi u privatnoj firmi mogu samo da kažem da se ovaj zakon direktno odnosi na ljude zaposlene u privatnom sektoru i to krajnje negativno.
Da se želi to što se navodno pominje u predloženom rešenju u startu bi se napravila razlika između zaposlenih u državnom i onih u privatnom sektoru. Razlika koja relano postoji i odnosi se kako na prava tako i na obaveze jednih i drugih.
Sa jedne strane su zaposleni preko partije i rođaka a sa druge ljudi koji su roblje, čak i bez prava na sindikat!

igi

pre 10 godina

Radulovic je realan,i ispravno razmislja i zeli,ali nece moci jer nema podrske u Vladi.To je ocigledno posle Vučićeve izjave. Nema nam spasa,jer se ceo sistem okrene protiv pojedinca koji zeli da ga promeni.
Zavrsicemo kao Grcka,jer smo slepi kod ociju.
Izbori ce biti izgovor za izbegevanje reformi.

To je tako 100%

pre 10 godina

Ima dobre ideje ali mu ideja da otpusta sve one neradnike,neznalice u mnogobrojnim javnim preduzecima i raznim fantonskim agencijama od vrha do lokala ipak nije dobra.
Jel pobogu tu ima i nasih ( i sa rodbinske i sa politicke strane) i bice ih i vise, normalno naski bez konkursa moze cak i bez skole mada sada skola vise nije problem ima raznih diploma da se nadje na svakom cosku.
A plus bre svi ti neradnici i neznalice su stalni i redovni glasaci a to onda ne bi bilo dobro za nas sns rejting.
Ipak je nam to najvazniji cilj sve ostalo je u drugom planu...

htc

pre 10 godina

Polako ljudi, polako. Pa zar po komentarima ne vidite da je PPV dobio svoje?!?!?! Vecina vas podrzava njegovog ministra koji se, kao, konfrontira sa svima , jer , opet kao, prica istinu! Sve je ovo propaganda. Sad ce biti - eto narod ga podrzava, cak i onaj deo koji je za opoziciju. U sekundi ce PPV da okrene plocu i da mu podrsku i dobije narodni koncezus! Manite se Radulovica, procitajte sta donosi novi zakon o radu, zar ne vidite da se spinuje na sve strane samo da se ne pominje katastrofa od zakonskih resenja! Kao , zakon je uperen protiv neradnika koji su na drzavnim jaslama, a ti isti obezbedjeni kolektivnim ugovorima??? Videcete, na kraju ce SNS-ov elektronski stab mahati sa vasim postovima ovde. Zar nikome nije sumnjivo da je ovo prvi, ali verujte, prvi post o PPV-u na B92 da nema suludog broja +/-, da se botovi ne prepoznaju uopste! Rece jedan komentator dole, ovo je ispitivanje stava javnosti, narocito one opozicione. A javne rasprave o zakonu nema, niti sam je igde video. Usvoji li se zakon, jao si ga nama! Uzgred, radim u privatnoj firmi, da neko ne pomisli da sam na jaslama drzave. Cisto da dodam, ako niste culi, po novom predlogu, poslodavacu se maksimalno prosiruju ovlascenja za otkaz, narocito putem "slobodne i siroke definicije nediscipline na poslu i neispunjavanja planova", tj. poslodavac SAM odredjuje sta je nedisciplina i neispunjavanje obaveza?!

smoren

pre 10 godina

Bivsi sam glasac DS. Radulovicev plan mi se dopada, zbog njega sam mislio da sada glasam za SNS, da se izbaci SPS iz kombinacije.

Ali koliko vidim iz ove izjave Radulovic ce biti sputan, nece imati odresene ruke da sredi korov komunizma gubitase i korov demokratije administraciju.

svetlanast.

pre 10 godina

Sta je radilo 26.000 sindikalnih organizacija /parazita/ kada je sa posla u poslednjih desetak godina "odletelo" 300.000 radnika a javni sektor narastao na neverovatnih 700.000, procentualno najvise u Evropi?
Tada nije postojao novac u budzetu za one koji ostanu bez posla, letetli su radnici pravo na ulicu, cesto dva clana iz porodica sa decom.
Ko misli na nezaposlene, oni nemaju sindikate.

Dinkic je cinovnicima obecao da nece biti otpustanja, i nema ga.
Sta je sa agencijama za sve i svasta, takodje najveci broj u Evropi.
Ministar Sasa Radulovic ne misli na rejting nijedne politicke stranke i zato ce prvom prilikom "odleteti".
Kao i Simic.

Nenad, nezavisna oblast Nid

pre 10 godina

Moramo razumeti PPV-a. Ipak je on samo politikant, vizionar i drzavnik sigurno nije. Apropo sindikata i radnika u javnom sektoru (koji je jedini od interesa sindikatima) - ja bih vas sve do jednog otpustio, pa raspisao konkurs za prijem upola manjeg broja. Radulovic je previse blag.

Caki

pre 10 godina

Ja i dalje ne razumem, zasto se brka javasluk i beneficije zaposlenih u drzavnim firmama sa veoma restriktivnim zakonom o radu koji bi najvise pogodio zaposlene kod privatnika. Zasto se uporno komentarise kako ovaj zakon ne odgovara lezilebovicima. Zar stvarno mislite da privatnici drze lezilebovice. Ja to ne videh, nemam ni dana radnog staza u drzavnoj sluzbi, sve kod privatnika.

Carevo novo odelo

pre 10 godina

Car ima novo odelo!

PPV sprovodi instrukcije MMF-a. Izmisljeni ste i postavljeni da sprovodite takvu politiku. Kako mozete svom narodu to da radite, da li se ikada zapitate.

nezaposleni inženjer

pre 10 godina

Trenutni zakon o radu ne ide na ruku nama koji smo nezaposleni, a takođe ne ide na ruku ni poslodavcima. On trenutno ide na ruku samo onima koji bleje i ne rade ništa, a kojima se čuva radno mesto, jer imaju debele veze. Ne treba Vučiću izmišljati ništa specijalno za Srbiju, pogledajte kakav je zakon o radu Savezne Republike Nemačke, primenite ga i sve će doći na svoje mesto. Što se sindikata tiče, oni nikada nisu vodili računa o interesima radnika, oni su uvek bili produžena ruka vlasti, državnih direktora i službenika, a kojima pravi zakon o radu ne ide na ruku. Gde su bili sindikati kada su uništavane hiljade firmi, kada su stotine hiljada radnika ostajale bez posla, zbog pljačkaških privatizacija. Nešto se ne sećam da su reagovali, ćutali su, jer su najobičnije prodane duše, takvi su bili za vreme Miloševića, takvi su bili za vreme DOS-a, a sada kada je sve propalo setili su se svoje osnovne funkcije, da štite prava radnika. Oni ne štite prava radnika, oni štite prava neradnika i neznalica, ovde ustvari ni nema sindikata jer je industrija odavno uništena, a tamo gde nema industrije, nema ni sindikata. Radulović ima pravo za sve što je do sada uradio, a to što se bliže izbori pa se sindikatima ne treba zameriti to je već politika. Raspišite izbore, a posle njih pustite Radulovića i ostale sposobne ljude da odrade posao, jer ako se reforme pod hitno ne sprovedu, doći će do ekonomskog sloma, a onda prazno politikantsvo neće pomoći. Ili korenite promene ili slom, trećeg nema!

Pero

pre 10 godina

Pa u tome je sustina problema G.Vucicu.Reforme ne mogu biti uspesne ukoliko je neophpna saglasnost sindikata.To je i Vama jasno kao dan.Ali ako se zalazete za prave strukturne reforme onda lako se gubi popularnost a ona je priznacete uvek najbitnija.Ili jednostavno ne ide i jare i pare.

Peca

pre 10 godina

"Radulović ima dobre ideje, ali..." - nastavio bih misao : ... posto je u toku izborna kampanja, nije lose zbog rejtinga malo "pljunuti" po njemu. Providan si covece. Sto si ga birao, kad ti (vam) ne valja? Ne moze i jare i pare! Podrska Radulovicu !!!

zoro

pre 10 godina

Lepo je rekao Ceda da su svi isti , kao svadjaju se nesto , a svi su u talu, zato im je i izlaznost trecina na izborima, samo ko ima neku korist od partija, danas ide na izbore, a vojska cuti . Ima li Srbija nekog kao juznokorejskog generala Parka.....
.

Dr sci

pre 10 godina

Ima neodgovornih poslodavaca (najčešće u privatnom sektoru) i loših radnika koji više zabušavaju nego što rade. Zakon treba da obuhvati i jedne i druge tako da se stvori zdravo radno okruženje. Dokle god država trpi bolovanja u nedogled, dok su lekarske komisije potkupljive, dok se toleriše nerad i bezbroj pauza na poslu, zapošljava više administrativnih nego stručnih radnika, dok se od poslodavaca očekuje da doprinos za radnika bude 65% zarade, dotle će biti i rada na crno, i neprijavljenih radnika u privatnom sektoru i neradnika o trošku poreznih obveznika. Ja radim kod privatnika, imam dobar status ali vredno radim za svaki svoj dinar, a muž je privatnik, radi po ceo dan, plaća poreze i doprinose, a kada mu je svojevremeno pomoćna radnica pretila batinama jer je posle 20 dana njenog odsustva tražio da donese doznake za bolovanje, advokat je rekao da nije moguće dati joj otkaz bez plaćanja otpremnine! I tako platismo... Živeo zakon koji štiti jadne radnike! A mi koji stvarno radimo već ćemo se snaći!

Hogar

pre 10 godina

...Ima dobre ideje ali...sve izjave do sada SNS će koštati bar pola glasačkog tela.Niko za SNS nije glasao da bi bio otpušten ,niko nije glasao da bi mu se plata prepolovila na odmoru,niko nije glasao da bi od nove godine imao umanjeni dohodak....na kraju glasali smo jer ste obećali da če biti bolje ,a ne gore.Gore smo dobili zato na sledećim izborima-GLAS PROTIV.

mitar

pre 10 godina

Teško je Vučiću kad sa demagogije treba preći na dela. Pa zar nisi pričao kako treba povući nepopularne mere, šta je sad ovo, dodvoravanje glasačima. Nema nama sreće. Ovo je sve jad i beda. A predizborna kampanja traje bez prekida. Čovek dobio glasove na parolama da će da okrene Srbiju ka boljem, a čim je došao na vlast ne bi sišao sa nje nikada. Ja se iskreno bojim da takvi ljudi mogu svašta da urade kada krene da im se obija o glavu, da su spremni na sve. Pa kada su bili u stanju kao opozicija da lažno optužuju za krađu glasova (a ne vidim da su pokrenuli neki postupak zbog toga a na vlasti su), pa šta će uraditi da opstanu na vlasti. Pa ukucajte njihove govore pre deset godina na youtube da se podsetite kako su razmišljali tada. Pa nemoguće da su se toliko promenili. Pa ja prvi nisam promenio mišljenje od pre 10 godina, zašto bih ga i menjao, zreo sam čovek. Tako da će ovde biti svašta vrlo brzo.

Stevan

pre 10 godina

Lakse je dogovoriti se sa Tacijem nego sa sindikatima, to NIKO ne moze, oni hoce da se cinovnici zaposljavaju preko veze a da ih niko ne moze otpustiti. Banda neradnicka koja ucenjuje drzavu i narod.

Zare

pre 10 godina

Sa jedne strane, zakon je generalno za jednu državu koja je u poodmaklom kapitalističkom sistemu (poput trudnoće). Ipak državni i javni sektor je u raljama političkih stranaka i biće još i gore bude li se usvojio ovakav zakon. Zamislite neko stranačkog direktora u firmi koji dodje sutra i otpusti pola radnika, a može mu se po novom zakonu jer će svi praktično biti na odredjeno vreme, da bi zaposlio pola nekih svojih rodjaka i prijatelja a sve pod stranačkim plaštom. Mora se dakle prvo rešiti ovaj stranačko-kumovsko-rodjački aparat pa onda donositi ovakve zakone a ne obrnuto. Sećam se priče kako su Slovenci zadržali sudove udruženog rada sve dok nije ukinuta i zadnja društvena firma kod njih a kod nas su prvo ukinuti ti sudovi pa su u milionskim sporovima učestvovali prekršajni sudovi koji presudjuju onima koji su prešli kroz crveno. Ne treba dakle raditi naopako nego se mora voditi računa o sledu dogadjaja to je ono što Zameram ministru Raduloviću ali mislim da čovek generalno ispravno radi i predstavlja bolji deo ove vlade...

genije

pre 10 godina

Hmmm...
Vucic kao i svaki politicar mora da misli na svoju gu*** iliti rejting. Ovim nije nista rekao, te kad zaista zagusti oko ovog zakona (a hoce - neradnici se mozda organizuju) videcemo gde ce stati.
Ako stane iza Radulovica i ovog zakona (mozda malo ali NE sustinski izmenjenog) onda ga mogu nazvati "reformatorom" i moze se nadati i mom glasu (ali tek kad vidim smanjenje administracije).
Ako se izmakne, odosmo dalje u ambis...

Debeli Sava

pre 10 godina

Kako sad to???? Prvo je bilo da niko nece kociti napredak Srbije I njen put a odjenom ispada da Radulovic radi los posao posto mora da nadje modus vivende sa (ne)radnicima!!!! Jel ovo pocela predizbora trka za glasace???

Milos

pre 10 godina

Otkud sad ovo Vucicu? PA ti si rekao da imas hrabrost da povlacis nepopularne poteze, a vec na prvoj stvari koju ne podrzava vecina ti se povlacis. Reforme nikad nisu podrzane od vecine. Toliko o reformatoru Vucicu.

Privrednik

pre 10 godina

Ajde Vucicu ne izvlaci zadnjicu iz vatre. Ne moze i jare i pare.kazi sta misils.Ti se pitas za sve u ovoj drzavi. Da se ne zameris radnickoj klasi.Evo ja cu dati kazem sta ja mislim.Treba sve ove dzabalebarose iz svih sindikata razjuriti.Kakav bre socijalni dijalog.Hteli bi svi da zive na drzavnim jaslama da radnici budu zasticeni ko medvedii da im poslednji poslodavac placa otpremninu. Zasto bih ja nekom ko radi kod mene godinu dana placao otpremninu za ceo radni staz

worker

pre 10 godina

"halo" svaka ti cast na komentru, svaku rec potpisujem! Jedan od retkih glasova razuma na sajtu, gde se nista pametno ne moze cuti i videti od graktanja, neoliberalnih (malo) gradjana i "privrednika", od kojih svaki umislja: "Srbija to sam Ja!".Crna so ovo vremena za obican narod Srbije, ali nista sto solidarnost i borbenost SVIH zaposlenih I NEZAPOSLENIH zajedno, ne moze resiti! Vreme je da ovaj zgazeni i napaceni narod podigne glavu i pruzi otpor NEOLIBERALNOM KANIBALIZMU, i sve srpske "tacerke" i 'merkelove", zajedno sa "svetim" "trzistem" i EU-IV RAJHOM, posalje tamo gde im je i mesto!

Nenad

pre 10 godina

O tome će suditi premijer.
Hvala u svakom slučaju na trudu.
A hvala i na boljem životu sa predviđenim povećanjem plate u 2014-oj od 2 x o,5%, što bi bilo u mom slučaju, 2 x 200 dinara.
Ako tome dodamo inflaciju - dođem vam 1000 dinara.
Jel mogu na rate..?

Laviranje?

pre 10 godina

Dzabe prica Vucicu!
Mislim da ste itekako svesni da ce Zakon o radu MORATI da bude onakakv kakav zahtevaju MMF, Svetska banka, i svi oni evropski i svetski faktori od kojih zavisi i sam puki opstanak Srbije, jer realno, dotle smo svojim shvatanjem "rada" dogurali.
Naravno, nikad nije zgoreg imati zrtvenog jarca za slucaj da se "radnici" STVARNO pobune, pa sve lepo svaliti na njega, zar ne?
A posle, idemo dalje, sa istim takvim Zakonom o radu i dodatnim zauvek izgubljenim vremenom i dodatnim zauvek izgubljenim mladim ljudima.

bob

pre 10 godina

demagog gosn. Alek. hteo bi ali ne bi hteo ali bi hteo. a onda se izdaje za hrabrog i odlucnog ... tuga. svi ste isti. ako idete u reforme, ne reformisite paragraf zakona nego uradite stvari kako treba. Radulovica boli uvo, nema interes da se uvlaci naarodu i radi stvari kako treba.

tuga

Rad, red i disciplina

pre 10 godina

Zakon o radu je dobar ali mi nismo. Radila sam u drzavnoj firmi gde je politicki dovedeno toliko ljudi bez ikakvog znanja da je u jednom trenutku na jedno sistematizovano radno mesto bilo po pet radnika sa istim resenjem(Nije bilo toliko stolica).

Na tim radnim mestima su radili pre toga ljudi sa fakultetom I velikim radnim iskustvom da bi bili primorani da potpisu resenja za radna mesta sa srednjom skolom jer mora onih pet da dodje na rukovodece mesto. I sad imamo situaciju da tih pet ljudi rukovodi ovim jednim covekom koji pri tome jedini ima fakultet I jedini zna da radi I nije clan ni jedne stranke i ima duplo manju platu. I kad ovaj zakon stupi na snagu on sigurno gubi posao.

I ko ce njega da zastiti? Ko? Pri tome radi vec 25 godina u toj firmi I bez obzira na sve ne moze da gleda kako njegova firma, druga kuca propada! Tuga! Ja sam inace otisla čim je na moje mesto inzinjera dovedeno covek sa 3. stepenom obrazovanja.

jopix

pre 10 godina

Prevod: Radulovic ima dobre ideje sto se ekonomije tice, ali se na tim idejama e mogu zaraditi jeftini glasovi mahom nepismenih masa, pa samim time i nisu najbolje ideje.

miskovozi

pre 10 godina

Хммм, изгледа се Вучић нешто прерачунао. Па како да се оправи привреда уз договор са синдикатом који стимуле и брани јавашлук и нерад. Ту нема договора. Ја сам слушао вође синдиката пре неко вече па то је као да живе у 80-тим ја искремно сумњам да они имају подршку. Једини пут Србије су корените реформе јер свако додворавање рађа нове проблеме и ствара нове паразите попут; Галенике, Заставе, Сартида, РТБ Бора и остале губитнике који много коштају ову Србију. Према томе господине први подпредседниче нема назад него гас до даске....или да тражимо другог који уме да вози ову Србију?

sasa jokic

pre 10 godina

Nedate nikome da vam dira "krave muzare" javna preduzeca, a kao hocete reforme?! Sada se krijete iza sindikata, prevaranti, demagozi.
Ni jedno obecanje Vucic nije ispunio, ali ni jedno!!!

Sajo

pre 10 godina

Aleksandre...ili Aleksandru...kako li se vec kaze *bem li ga...Radulovic vam je jedini koji nesto radi...i onaj klinac se trudi,al za njega videcemo jos....Sve ostalo vam je GO PREVARANT...i demagog...

neutralni glasac

pre 10 godina

Kao dekomokrata koji nisam glasao Tadica (i koji je posle Djilasove uzurpacije mesta predsednika DS, napustio tu stranku), koji je pre izbora pricao, kako bi pre sam sebi odsekao 3 prska desne ruke, nego sto bi zaokruzio Vucicevo (SNS) ime, posle poznatih poteza koje su povukli Vucic i Dacic, bio sam na korak, da ne secem sebi prste, vec da glasam za Vucica na sledecim izborima (kad god oni bili).
A onda je dosla rekonstrukcija i novi ministar, sa predlogom novog Zakona o radu i prvo razocaranje. To jednostavno nije dosledno onoj prici, koju je Vucic pricao i ono sta je radio od kada je PPV. To je neki kompromis, sa nekim, a vreme ce pokazati, sta se iza toga krije ...
Drugo razocaranje je ministar Bacevic, za kojeg se tek sada ispostavlja, da je Nikolicev prijatelj (ne sa fakulteta, nego familijarno: prija i prijatelj), sto mnogo sta objasnjava. Takav jedan kompromis, od strane Vucica nisam mogao ni da pretpostavim!
Najdobronamernije predlazem Vucicu, da bar godinu dana ne ide na izbore, a da u medjuvremenu, hitno promeni Bacevica i Radulovica, ne bi li se ovakvi sto pre zaboravili .. (10.000.000.000.000 dolara/evra/juana, sta god, kineskog novca i novi Zakon o radu, koji je na xy mestu prioriteta za izmenu).

EU Citizen

pre 10 godina

Dok podržavaš Radulovića, jedino svetlo na kraju tunela u ovoj zemlji i vladi, imaćeš podršku ili, barem, toleranciju pametnog sveta koji želi dobro Srbiji. Ako ga žrtvuješ zbog samoupravnog populizma, monopolskih interesa i sindikalno-tajkunslih jagnjećih brigada, završio si priču: može da te diže u nebo svetina kojoj je dosta par selektivnih hapšenja i nešto demagogije, ali od takvih čak ni u Srbiji nema sreće ni dugoročbog političkog opstanka.

Predrag

pre 10 godina

Toliko o tome koliko iskreno Vucic zeli reforme.
Sve moze,ali glasovi su najvazniji.
Dva coveka su proglasena za najvece reformatore u prosloj godini.
Jedan je ekspresno vracen u Sloveniju,a drugi ce brzo ostati bez fotelje.

PS Siguran sam da Vucic zna da su jedan do mocnijih generatora nestabilnosti u drzavi profesionalni sindikalisti.

Milos

pre 10 godina

Molim Vas gospodine Vucicu vratite Dinkica on u kombinaciji sa Covicem, Vesicem i Malim ... eto nama radosti a Vama nase pare.
Dame i Gospodo, radnici samoupravljaci pakujte se nova (stara) ekipa treba da se napuni.
Ocigledno gospodinu PPV smeta uvodjenje reda i kontrola trosenja para.
Eto nama izbora i ponovo belih listica jer za koga glasati.

nidža

pre 10 godina

Ali ne sa Orbovićevim “sindikatima”… Sindikat na 50 zaposlenih postoji samo u Srbiji. Uglavnom su to (dokazali se) jagnjeće brigade sami sebi dovoljni…

Sunce Slobode

pre 10 godina

Vucicu, ovde se vidi razlika izmedju politikanta i drzavnika.
Politikant radi za procente i popularnost, drzavnik u korist naroda i drzave. Podrzi Radulovica i ne beri brigu za Orbovice i ostale relikte proslih vremena. Svaki izgubljeni dan je sutrasnja izgubljena nedelja, razmisljaj unapred o drzavi a ne o procentima i popularnosti. Rezovi se moraju praviti i moraju biti bolni!

DR

pre 10 godina

Sa sindikatima nema sta da se pregovara. To je skup neradnika i olosa koji zivi od svog nerada tj dzabalebarenja, i odradjivanja poslica za OZNU i UDB-u radi kontrole narodnih masa, jer postoji opasnost da zakon o radu otvori narodu oci. Ako bi se to desilo, brzo bi se skupilo milion ljudi oko Dedinja da priupita komunisticke aparatcike odakle im vile, milionski racuni u stranim bankama a da se nisu posteno ni oznojili. Ima tu jos prilicno pitanja za sinove onih koji su isli iza ruskih tenkova da oslobadjaju vlasnike fabrika, vila i zemljista po Srbiji, a danas bi da budu kapitalisti.

sloba

pre 10 godina

@goran: Ako je Radulovic bio stecajni upravnik, to znaci da je firmu neko drugi VEC DOVEO do stecaja. U tom momentu, ta radna mesta su poodavno bila izgubljena. Koja od tih firmi je nesto PROIZVODILA, gde su radnici zaista RADILI dan za danom? Nisu pare za plate u nekoj fioci u vladi, vec su uzete od onih koji su dobro poslovali. Zasto svi vi protivnici ovog zakona ne priznate da hocete i dalje da "dolazite na posao", i primate pare za nerad? I nije posao drzave da "zaposljava narod", jer nije drzava neki roditelj svima. A manite me i prica o 20 i kusur neisplacenih plata. Sa veoma dobrom platom sada, mogao bih da izdrzim 2-3 meseca bez plate; da RADIM za nekog vise od mesec dana i da ne dobijem platu... sledeci dan nema ni mene, ni inventara firme u vrednosti plate. Zakon je dobar, ne moze ministar voditi svakog za rukicu i uciti ga zivotu. Ako vas poslodavac krade, maltretira, udruzite se vi radnici protiv njega, uradite nesto u svojoj firmi,umesto sto ste jaki na recima na internetu.

Aleksandar Popovic

pre 10 godina

Vucic ne bi da se zamera sindikatima(citaj: okostalim sindikalnim rukovodstvima), jer ce izbori uskoro, pa mu je lakse da se odrekne ministra Radulovica. Coveka koji pokusava, mozda, iluzoran posao da se izvrse nuzne, korenite reforme. Tako kako se SNS odnosi prema ovom ministru, ne rade ni ozbiljne stranke ni njihova rukovodstva.

Tacer je spasila Veliku Britanju,da li moze A.Vucic

pre 10 godina

Kada su sindikati u pitanju,vrlo malo A.Vucicu ste upoznati sta se dogadjalo sa slicnim organizacijama unutar nekih zemalja EU,a koje se najbolje nose danas sa ekonomskom krizom,pa cak skoro su prosli bezbolno,uporedjujuci sa drugim zemljama poput Grcke,Portugala,Irske,Spanije,Italije,sada u kriznoj Francuskoj itd...A.Vucicu predlazem prvo da analizirate zemlje koje su u pitanju,pa posle trazite politicku stabilnost u zemlji,jer do nje nece doci kada su u pitanju sadasnje vodje istih,koji u sustini mozda hoce da sacuvaju neke tkz,interese zaposlenih,a radi se u pitanju o mnogo manjem broju ljudi od koliko je ljudi danas direktno akutno bez posla!Sindikati su instrumentalizovani i oni ce biti odgovorni kao i A.Vucicu ako se Srbija raspadne kao drzava!Nemojte zaboraviti da je Margret Tacer spasila Veliku Britanju kada su rudari hteli da je potope,ali rat na Falklandskim ostrvima su resili problem.Velika Britanija je uticajna zemlja u svetu,a Srbija nije,mi smo mala zemlja i treba pamet u glavu kada se zemlja mora reformisati i sacuvati!

pedja

pre 10 godina

E moji srbi,ovde je na delu ona stara nek komsiji crkne krava....Pa zar je nama u privatnom sektoru toliko dobro da nam treba oduzeti i ono malo sto nam je ostalo,ili smo toliko zavisni na ono sto imaju oni u javnom sektoru pa nam je draze da i oni zive ko "robovi"ili ti mi u privatnom sektoru nego da kazemo da nemaju oni puno privilegija,nego da mi imamo premalo i da se zajednicki borimo da nam svima bude bolje a ne gore.Ili mi mozda volimo da nam stave sedlo i uzmu bic i sibaju,a mi da vicemo jace....PIIIIIIIIII

toza

pre 10 godina

Već postaje mučno čitanje komentar od strane ovih SNS jurišnika koji u svojim komentarima prepisuju reči PPVa. Imate li vi ljudi svoje mišljenje. Kako mislite da vodite državu? Pa ni supermen ne bi izdržao da radi umesto svih vas? Da li vam je stvarno ideal društva da jedan čovek odlučuje o svemu?

deki2711

pre 10 godina

Pa pola godine si izgubio Vucicu na rekonstrukciju Vlade, sto si onda birao Radulovica, taj covek mi inace nije ni malo simpatican zbog mnogih stvari (stecajni upravnik istovremeno u nekoliko destetina firmi itd) ali ga sada moraju podrzati.Problem je sto je gospodar Vucic resio da se ide na izbore samo nam to jos nije rekao, pa mu sada eventualni strajkovi nikako ne idu u prilog.Bolje ovako, organizujes akciju hapsenja sitnih dilercica, mozda jos nekog iz DS i pobeda je sigurna

greenbay

pre 10 godina

E Vucicu pa ti se bre u sve razumes- odbrana, korupcija, sport, gradjevina, diplomatija a sad i ekonomija. Pa ti sam treba da cinis Vladu Srbije - ministarstvo za sve - Vucic sveznalica Aca!

mirko

pre 10 godina

Ako Radulović bude principijelan, onda će podneti ostavku, jer nema podršku onoga ko ga je doveo. Što se tiče PPV, jednostavno čovek je majstor marketinga, a reforme su mu deveta rupa na svirali.

Milos

pre 10 godina

Veoma me raduje kada vidim koliko ima normalnih i trezvenih komentara. Vucic i SNS su neinteligentija verzija DS. Samo da sednes i zaplaces kada pomislis na izbore i koga da zaokruzis! Krstca su vec naucili kakve parole da ispaljuje, Radulovic je poslednja oaza realnosti u ovoj nesrecnoj vladi.

Kosmos Pisk

pre 10 godina

"Postoje dve vrste reformi: nepopularne i neuspešne. Reforme nikada nisu popularne ako treba da budu uspešne jer uvek nešto koštaju. Da biste bili popularni, morate da preuzmete rizik nepopularnosti."
Vidim Vučić ne želi štrajkove sindikata na ulicama kako ne bi izgubio svoju visoku popularnost. Zato će da žrtvuje reforme rada.

kimi

pre 10 godina

Radulovica za premijera,jos samo da nadjemo nekog ko Vericu Barac za ministra pravde(mnogo bitno mesto posto zivimo u lazi i nepravdi) i eto nama izlaz iz mraka.

Nesaglasan

pre 10 godina

Каква црна социјала од 15.000 динара месечно свакој породици у којој нико не ради, плус још по 5.000 динара по сваком члану таквог домаћинства. Дакле, муж и жена који намерно неће да раде и направе шесторо деце коју неће дати у школу, него ће их обучити да краду и просе, треба да добију 55.000 динара месечно. А ја ћу као цивил (војни службеник) са магистратуром, радити у Министарству одбране за мање од 50.000 месечно. Па ко је ту луд, они или ја? И чије потомство је држави корисније и потребније? Моје које ће се школовати да ради и унапређује (између осталог, плаћати порезе од којих ћете издржавати ове и њима сличне) је или њихово које ће само паразитирати и производити нове паразите? А ја ни до пензије нећу зарадити довољно да могу купити стан, јер ме висина плате чини кредитно неспособним и осећам се као магарац што сам након студија остао у земљи и одабрао да радим за државу.

kukuruz

pre 10 godina

Ne moze populista da sprovodi reforme, pogotovo ako idu izbori. Narodnjaciki rezimi (svuda i u svim zemljama) vladaju putem marketinga i serviraju sto narod voli da cuje. A svi problemi postaju jos gori.

dvds

pre 10 godina

Prodaće ovaj demagog Radulovića za sekundu...dolaze mu izbori pa mu trebaju svi glasovi.
Mnogo bolje da valja onu praznu priču da se bori protiv korupcije...to nikoga ne pogadja...jel on pravu korupciju u ovoj zemlji nije ni zakačio...a i ono kao borba protiv dilera droge...i to nije opasno za izborni rezultat...pokupio par paćenika koji dele drogu na ulicama, a veliki bosovi ni taknuti.
Napred "spasioče", samo ti trebaju moronic da kupe tvoju priču, hehe.

Roki

pre 10 godina

A sada za sve vas jedno obavesteenje...sedite mirni,i pisite samo pozitivne stvari,jer za cas ce "svevisnji vazal" staviti sve neistomisljenike da sviraju"klavir"!Pa se vi posle cesite!Ne mozete vi sa njim on je POSTEN!POSTEN BREEEEEEEEE!ALO!JEL CUJE MENE NEKO??????!!!!

eh

pre 10 godina

aman zaman ljudi, bolje da od drzave dobijaju socijalu 15000 kao visak nego da vuku platu 60000 a nosu potrebni. Ali zanmo da su svoje u decembru na lopate zaposljavali i to za stalno...tako da ....

bluez

pre 10 godina

Hahaha, malo da se Vucic ogradi od Radulovica, demagog je skontao da ovaj uvodi kapitalizam preko noci, sto nebi bilo popularno pred izbore. Ali bar sad znamo sta nas ceka posle izbora kada idolopoklonski narod glasa za ovog diletanta bez dana radnog iskustva. Upravo ce se ti njihovi polupismeni glasaci najgore provesti. A odmah zatim i svi mi sa njima, kao devedesetih.

toza nebuloza

pre 10 godina

ovde svi samo se.. kako ce biti robovi po novom zakonu... pa neka neki pametnjakovic kaze tacno sta ne valja u zakonu, konkretno i jasno, a ne demagogija devedesetih...

Tovarenje buranije predstoji tek

pre 10 godina

Ne daju se otkazi u izbornoj godini - kaze jedna od osnovnih lekcija iz bukvara demagoske skole lakoce vladanja Srbljima.

Radulovic jedino ako da ostavku moze da sacuva integritet u tom ludilu u suprotnom pristaje da bude pudlica i zrtveni jarac ovim stetocinama i parazitima Srbije, sto politickim sto javnosektorskim, to mu dodje na isto zapravo.

x files

pre 10 godina

vučiću....
budi manje političar. ja sam mislio da ti je važnije da se problemi rešavaju na pravi način. počinjes da se ponašaš ko dačić i tadić.

paja

pre 10 godina

dobro je sto polako uvidjte koji je to demagog.njemu je samo do njegovog rejtinga stalo. sve ostalo u drugi plan, zato i zuri sa izborima jer ga narod vec cita.
Kad on prodje videcete koliko ce pustosi ostati u srpskom drustvu

Vizionar

pre 10 godina

Aco, ti si ljubomoran covek. Ne volis kada neko ima dobru ideju a tek na ideje! Nista nisi pokazao do sada. To sa "jurnjavom " kriminalaca zvuci kao "ispusena lula".

Bulevarac

pre 10 godina

E ovako, na prethodnim izborima sam dopisao Vericu Barac i zaokruzio je.
Na ovim izborima cu glasati za bilo koga ko jasno i nedvosmisleno podrzi ministra Radulovica. Verujem da mnogim strankama nije lako da ga podrze, DS je glavni tvorac sistema pljacki drzave, Mladja sa njim i privatizacijom, Ceda sa silosima, kreditima, firmama, Palma sa Kolubarama zajedno sa DSS, SPS ... pa svuda pomalo ili po mnogo, SNS, pa i oni zele da zive kao i njihovi prethodnici na vlasti. Nece biti lako nikome da ga podrzi, zato bi voleo da postoji jasna opcija koja ce podrzati Radulovica, pa da imam za koga da glasam, inace opet Verica Barac, ne pada mi napamet da dam glas lopovima.

IBJ

pre 10 godina

U nadmetanju zmeđu reformi i populizma, neizostavno će pobediti potrebe Vučićevog rejtinga! Po tome su on i njegov prethodnik na mestu Svevišnjeg, Lepi Bota, slični k'o jaje jajetu.

PosmatraC

pre 10 godina

Za sta se uhvatis Vucicu susi se, nije ti dao Bog , pomiri se stim. Mozes ti da crvenis pred TV, da ironicno odgovaras novinarki ali ti koji nigde nisi radio osim sto si jahao na grbaci naroda uskoro ces dobiti odgovor naroda.A moze da se i desi da ti narod jos jednom poveruje ali posle toga sledi tvoja kataklizma.Svestan si ti toga pa je bolje jos se kriti iza Dacica.

dragan

pre 10 godina

Onaj iza njega je gardista ?Kad ste iza Obame,Merkel itd videli popove iako su veci vernici od Vucica.Eto bas nesto citam oBusu bivsem predsedniku SAD koji je tad kad je bio na vlasti mislio da mu je Bog dao misiju da sredi situaciju u svetu a narocito prema muslimanima.To je izjavio njegov svestenik.Al iza njega nisu bili popovi jer je privatna stvar koje si vere.

sloba

pre 10 godina

@htc: Ko bi, po tebi, a da nije poslodavac, odredjivao da li radnik ispunjava obaveze? Cistacica? Da li si svestan da po sadasnjem zakonu, znaci VEC SAD, firma moze da ti ponudi aneks ugovora o radu, sa mnogo losijim uslovima nego prvobitni i da ako ne potpises sasvim legalno dobijas otkaz? Imamo preduzeca u restruktuiranju po DESET I VISE GODINA, oko 30-50% vise zaposlenih u javnom sektoru, sa platama donesesim dekretom, a ne na zaradjenim na trzistu, ... STA PREDLAZES? Deda mraza?

fekete diablo

pre 10 godina

Kao sto je davno rekao Grunf ( u Srbiji poznatiji i kao Veber) :
Ako kanis pobjediti , ne smijes izgubiti!

Samo napred druze Leko sad kad ste zajasili sto bi ista menjali...

Laura

pre 10 godina

E sada kada treba zagristi vruć krompir , sada Radulović nije baš , e moj Vučiću samo demagogija , idu izbori pa dodvoravanje narodu.Radulović sve što je rekao je istina , samo što vi kao političari niste dorasli da uradite konačno nešto konkretno , lakše je pričati žalopojke nego krenuti u oštru reformu Srbije. Ništa , trla-baba-lan ,

perungromovnik

pre 10 godina

a ostri rezovi. Jedini gori od razularenih kapitalistickih srpskih privatnika koji deru radnicima kozu sa ledja , su mi "sindikalne vodje" koje se bore za "prava" radnika. Ne zna covjek koji su gori.
I sta bi sa "ostrim" rezovima.

olivera

pre 10 godina

"...Radulovica za premijera, jos samo da nadjemo nekoga kao Verica Barac za ministra pravde ...Eto nama izlaz iz mraka!" Bravo za Kimija! Potpisujem!

Bane

pre 10 godina

Obzirom da imate savetnike iz nemacke zasto zakon ne skladite zakonu o radu u toj zemlji. Pitajte g-dina \heskensa kako izgleda zakon o radu , kad se ide u penziju i koliko je zagarantovana zarada u Nemackoj. Ako zakon sada dovedete na meru koju ste predstavili za par godina cete ponovo da ga menjate na gore po radnike. Niste fer prema biracima u odnosu na strane investitore.
I Vasa deca ce ovde raditi pa razmilite da li ce im biti lako . Vi ste mlad covek ali mislite svojom glavom . To je vazno ako zelite da budete lider. Poslusan lider nema vek to je epizodna uloga. Nemojte da budete politicar za jednokratnu ulogu.