Ponedeljak, 06.01.2014.

12:37

Bačević se ipak zabrojao?

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović kaže da će Kina u centralnu i istočnu Evropu investirati deset milijardi dolara.

Izvor: Beta

Baèeviæ se ipak zabrojao? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

Buna protiv (kaba)dahija

pre 10 godina

Gospodin Bacevic ima viziju koju gospodja nema.
Moze samo da kevce oko njega. Covek ima prolaz i u Kini i u Rusiji.
I informacije koje ima sigurno su tacnije.
(slavoljub, 6. januar 2014 14:16)

Slavoljube, brate rođeni. Posle tvog komentara Bačević mi nije više smešan.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Pitam se kako je ovaj lik prvo ušo u vladu a posebno kako je preživeo rekonstrukciju iste.Odgovor PRIJATELJ TOMA I KINESKO-RUSKI LOBI

Bojan

pre 10 godina

Mislim da bi ministar trebalo da zna znacenje reci "bilion" u anglo-saxonskom govornom podrucju. Zbog ovakve blamaze I obmanjivanja javnosti bi svakako trebalo da preispita svoju misiju u Vladi RS. A da ne pominjemo kanal...

stranac

pre 10 godina

Nema tu nije razumeo, nije shvatijo. Odma neka podnese ostavku. Nesposoban i. Ko sto rekose pre mene, nek se batali posla i krene da pece rakiju ako se ne zabroji oko sljiva slucajno.

trudna buva

pre 10 godina

uvaženi ministar i jedan od stratega našeg preporoda omašio u proceni za DEVET HILJADA MILIJARDI DOLARA i jos nesto siće pride... tja...

IgorO

pre 10 godina

Xaxaxa, šta zna napredno dete šta su milijarde milijardi!? Mislim da je ovo najnepismenija vlast od 1945. kada su Srbiju okupirale kalfe u kožnim mantilima. Ovi bar ne razbijaju pločice da im se koze ne klizaju u toaletima i ne lože parket - napredan. Zato se i zovu naprednjaci.

vlajko

pre 10 godina

Ministri mogu da lupaju koliko hoće na kraju svakako prime debelu platu ni za šta.
Ako ne zna strani jezik, ako ne razume ekonomiju, ako je slab s matematikom, ne mora da nam dokazuje da za ministarsko mesto nije potreban ni zdrav razum.

stigle "promene"

pre 10 godina

sta se zalite, evo idu izbori pa imate priliku da sklonite ovo polupismene lopove iz sns-preduzeca...

samo nesto mi govori da svi vi koji ovde kukate kakvu gadnu vlast imamo, cete ostati kuci ili cete se glupirati sa nekakvim belim listicima dok ce krezava bagra sto igra kolo i loce rakiju ispred sns mesnih odbora kao po komandi da se nacrta na biralistima u 8 ujutro i odluci za sve nas kakva ce vlast da nam bude (samo oni nece izabrati ucene i pametne ljude vec one slicen njima)

Mika

pre 10 godina

G-din Bačević je geograf, učio je geografiju, pa mu matematika i brojevi slabije idu. Ali čudi to što mu 20 savetnika koliko ih ima ne rekoše da je nemoguća cifra. Definitivno je on ćovek SNS-a za lupetanje. NJegova ćerka je supruga Tminom sinu, to je sigurno. NJegov šurak je uzeo otpremninu 15000 evra u opštini Raška, godinu dana pred penziju i normalno sad ga zet angažovao da radi u BG na nekim poslovima.To je nova SNS-SPS vlast narodna.

Удружење драмских писаца и њему да наград

pre 10 godina

Вучићеви кадрови, не подносе оставке. Кад би опет имао садашње привилегије и паре.Доктор наука, професор универзитета.Ово мајка нерађа више.

Milanko Kurtovic

pre 10 godina

Baceviceva cerka je udata za Tominog sina. Baceviceva tasta, teska gastarbajterka, je izgovarala sve pogresno sto je mogla: Pizider je bio frizider, vEtrina, reMna itd. Na pijac je isla sa tek izaslim digitronom, u bundi. Bacevic jeste nesto doktorirao jako mlad, Skoplje mislim, u vreme kasnog socijalizma. Iz Raske, gde je predavao geografiju isli su u Kraljevo, onda verovatno Kg ( odakle je poznanstvo i buduce prijateljstvo po deci sa Tomom). I on je sklon nepotizmu jer je predsednik SNS u Raski zet po cerki od Baceviceve surnjaje. Jednom recju skandal.

Zli

pre 10 godina

Ovaj bre ni parking, da čuva, pitanje je, kako bi kusur vraćao... Žalosno je to, da takvi mamlazi grunu neke sulude brojke i obećanja, koje onda neka baba u nekom selu čuje na televiziji i misli se, kako su sposobni ovi ljudi i onda ta ista baba na izborima zaokruži dotičnog , pošto nigde nije čula demanti takvih gluposti a da čuje, ne bi znala, da poveže. Ukratko, žalost i tuga...

Mileva

pre 10 godina

Busatlija je naveo da u Kini ima stotine miliona nezaposlenih.Da li je moguce da je ovako odvalio ili nije novinar dobro preneo.Istina je da u Kini ima samo 9 miliona nezaposlenih na milijardu i trista miliona stanovnika.Odnosno nezaposlenost je u Kini izuzetno niska,4 posto.
(Srbin, 6. januar 2014 14:48)

Ovo je verovatno komentar jednog od ministrovih studenata.
Aman čoveče, uzmi digitron pa proveri cifre koje si napisao ako ne možeš drugačije da se snađeš sa brojevima.

radovan

pre 10 godina

Eh Zorana sad si me razočarala.U mojim očima si bila ženski Zoran Đinđić po odlučnosti,brzini itd. Sada braniš ministra koji ne razlikuje 10 milijardi od 10000 milijardi.Pa svaki srednjoškolac to zna. Znači, braniš ga po službenoj dužnosti. Baš si me razočarala.

Saul Goodman

pre 10 godina

Nije prvi put da se engleska reč "billion" kod nas prevodi kao bilion. Tako je i ovaj naš nesretni ministar umesto 10 milijardi dolara kako i glasi prevod ove reči rekao da je u pitanju 10 hiljada milijardi tj. 10 biliona dolara. (Pinokio, 06. januar 2014 12:51)

Uopste nije poenta u tome da li je neko lose preveo sa engleskog jezika, vec je jako vazno da nam je ministar totalno nesposoban. On je cak dva puta ponovio "10 000 milijardi". Ako on kao ministar ne zna da je izrekao sumu koja je 4 puta veca od ukupnih deviznih rezervi Kine, onda on ne moze i ne sme biti ministar. Elementarno neznanje ne treba dovoditi u vezu sa losim prevodom. Bacevicu, pod hitno daj ostavku, jer ovo je takva blamaza da i ja osecam blam u tvoje ime.

Nikola

pre 10 godina

Odavno pričam da naši političari i novinari treba da obnove školsko gradivo, tamo gde se uče brojevi veći od 1000 (rečima - hiljadu).
1 000 - jedna hiljada
1 000 000 - jedan milion
1 000 000 000 - jedna milijarda (u Amrici kazu bilion)
1 000 000 000 000 - jedan bilon
Rastavio sam nule da bi se lakse prebrojale, inače se piše sastavljeno.

Evo i link na BND (bruto nacionalni dohodak), sve ono sto napravi jedna država za godinu dana, http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal).
Kna se nalazi na trećem mesti sa oko 8200 milijardi dolara. Dakle, Ministar i da ne zna koliko je tačno Kina namerila da uloži, treba da zna da je to više od BND Kine. Devizne rezerve Kine su oko 3500 milijardi dolara, što je jako mnogo. I ovu informaciju bi Ministri Vlade Srbije trebalo da izdeklamuju kada ih probude u polu noći. Kada bi nam Ministri bili dovoljno obrazovani, ne bi lupetali ovakve gluposti kao Bačević.
Kako li bi izgledao taj kanal kada bi ga Bačević realizovao i koliko bi stvarno koštao?

istina&pravda

pre 10 godina

Ostavka momentalno.
(Slobodan, 6. januar 2014 15:06)

Da oce, bas ga briga! :))))

On ima toliko fantasticnih ideja... Kome bi on to sve ispricao da nije ministar... i kome bi onda naivni verovali... Kakva ostavaka brate! :))

Winston Smith

pre 10 godina

Nepotizam, kupljene diplome i bistri umovi kao ovaj su pravi recept za uspesnu ekonomiju.Pa se posle pitamo zasto zivimo ovako.Sami smo krivi,dozvolili smo im da se razmnoze kao pecurke posle kise.

Zmaj od Očaja

pre 10 godina

Uradila se družina, jaka rakija a post još traje... ali zašto javno povraćaju??? Zato što su bahati, umišljeni i bez elementarnog vaspitanja.
Moral je za njih nepoznata kategorija...

Ivan

pre 10 godina

"Zaista",nemate pojima,dogovorite se šta će ko da kaže,a ne da gđa Mihajlović stalno balansira neke gluposti,kakva vlada demagoga tako nam i jeste

mukica

pre 10 godina

mukica, on je jadan verovatno 'teo da kaže 10.000 miliona... pomešalo mu se... verovatno je bežao sa časova kada su se učili milioni, milijarde, bilioni...

Mileva

pre 10 godina

Čudna je ta matematika, posebno onima koji su je slabo savladali kada su išli u osnovnu školu. Komplikovano je to što kad sabereš dve nule opet dobiješ nulu ali kad nulu dodaš iza broja taj broj se poveća deset puta a kada dodaš tri nule broj se poveća hiljadu puta. Inače broj hiljadu se piše sa jedinicom i tri nule iza njega...itd...
Kad sam ja išao u osnovnu školu, malo posle druga Baćovića, iz matematike se računalo u prvom razredu do sto a već u drugom razredu i do hiljadu. Da se ministar konsultovao sa svojim unucima verujem da bi mu sve ovo još bolje objasnili. Verujem da se oko brojeva konsultovao sa Velimirom Ilićem dok su kod Tomislava Nikolića pekli rakiju...

Skromnost

pre 10 godina

Bolje bi nam bilo da vise pratimo svetske tendencije u ekonomiji nego sto stalno hvatamo greske neupucenih ministara. Mozda bi mogli i da smanjimo nase megalomanske zahteve i zadovoljimo se sa realnim, pa da velicamo svaku kinesku investiciju u nasoj zemlji, a ne samo one od 10.000 milijardi evra.

Neva

pre 10 godina

@zabrinut:
Ministar Bacevic,koji nas mesecima uveseljava,nije drugar naseg predsednika Tomislava Nikolica,vec njegov PRIJATELJ! Tako se to kod nas zove:Tomin sin je ozenjen cerkom ministra Bacevica!!!
Nisam sigurna,ali to moze da se proveri.U svakom slucaju,zar nije cudno,on je "preziveo" rekonstrukciju vlade,lupeta i dalje,a NIKO ga iz SNSa ne dira,cak je i cuvena Zorana puna razumevanja...Pitam se,kako bi grmela da je u pitanju neko iz SPSa ili DSa?

molder

pre 10 godina

Zbog ovakvih likova će SNS i da propadne. To PPV zna i hitno zakazuje Skupštinu stranke. Hoće čovek da se oslobodi Tominih ljubimaca. A dotični ministar je i preživeo rekonstrukciju, jer mu je otac stranke prijatelj. Tako je i postao ministar, a ne zato što je lep ili pametan...

Pera

pre 10 godina

Bacevic je Doktor nauka, profesor Univerziteta, a polupismen. Nije ni vazno kako je stekao "papir", ali me zanimaju njegovi studenti, sta oni znaju... Ako on nekog uci... Pa mi smo propali!

lily

pre 10 godina

Kako smo mi glup narod kad I ovakvi mogu da nas lazu! A apropos ove ispravke nije stvar ni u kakvim investicijama vec kreditnoj liniji za kineske firme da grade infrastrukturu po istocnoj Evropi. Prvo te ucene da projekat bude po ceni po kojoj oni hoce pa onda se zaduzis da njima platis gradnju I na kraju im otplatis uz kamatu. Ekstra racunica ali samo za Kineze a ne I za nas zemlje treceg sveta kojima se takvi povoljni krediti prodaju

zoran

pre 10 godina

Nikada oko milion punoglavaca u ovoj zemlji neće da shvati koliki su ovo lažovi, prevaranti i muljatori. Počev od stručnjaka za mučenicu, preko strušnjaka z alge u vodi do svih ostalih, skupljenih s'ko'ca i konopca a pojma ni očemu nemaju pa ne umeju čestito ni da lažu...

Ovi pre njih barem su bili vešti da ćorišu a ovi ni to.

Slobo

pre 10 godina

Pa hajde na stranu što mu ne pada na pamet da da ostavku ali...
Kako nije sramota one koji su ga tu postavili, pa koliki je taj SRPSKI OBRAZ ?
Pa ljudi dokle ovo može da ide ovako, pa zar smo toliki majmuni...
Evo mene je sramota, pa...ne mogu više..

VladimirUE

pre 10 godina

A ova se kao nije zabrojala, obecavala je jeftiniju struju, naftu, gas, a sve drasticno skuplje. A o tome sto je svojim nemarom doprinela da se zatruje voda za citav jedan grad, da i ne pricamo, za to bi momentalno trebala da podnese ostavku i izvini se gradjanima Uzica, ako ima imalo casti i obraza.

Vizionar

pre 10 godina

Ministar pa se zabrojao, pa nisu to klikeri ili kamencici. Sacuvaj nas Boze od ovakvih megalomana. "Spusti" se na Zemlju I hodaj polako jer ako pozurus - pasces.

Djoka

pre 10 godina

"Dobro ste culi:" Neko ko pravi brojcane greske takvih razmera kao ministar bajcetic, pa jos insistira da je u pravu, mozda i nije najpodesnija osoba za obavljanje odgovornih duznosti koje su mu poverene. Ako danas-sutra bude potpisivao neke ugovore... Cuvena srpska posla.

PREVODISLAV

pre 10 godina

Ministar stvarno ima problema s nulama. Izgleda da je ubedjen da je Srbija dobila 4 milijarde a ne 400.000 za svoju naftnu industriju i zato tako grčevito brani kupca!

Slobodan

pre 10 godina

10.000 milijardi, koliko je ovaj lupio, je:

0.9 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka USA
1.67 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka Kine
4.05 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka Nemacke
....
365 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka cele Srbije

U gotovom novcu, u apoenima po 100 EUR, to je nesto vise od duzine Kineskog zida (8852km je duzina zida).
Ostavka momentalno.

Zoki

pre 10 godina

Lepo od njega što se slikao sa naslovnom Blica “Da li je ovaj čovek normalan?“ Da sam glavni u Blicu ja bih opet objavio istu naslovnu

Sale

pre 10 godina

Možda me utisak vara,ali mi se čini da što si bandoglaviji,bolji laktaroš i primitivniji,u Srbiji bolje prolaziš.Ovo je sprdnja od države i verovatno i zaslužujemo ove koji nas predvode.

Aleksandar Maras

pre 10 godina

Morace ceo vrh SNS-a da ga "vadi" posle ove gluposti!Prvo ona a posle i "prika" i prvi podpredsednik....Nije obavesten?Sta ima da se obavestava?Zar mu se cifra nije ucinila nemogucom?

PS:COVEK KOJI NE ZNA DA BROJI-NE MOZE DA SE "ZABROJI"!

miloje

pre 10 godina

verovatno su ga pomocnici uverili da je to toliko koliko kaze pa je bio siguran dok je saopstavao, i eto takvi rade u ministarstvu,ne znaju ni brojeve,a ja sa faksom ne mogu ni kao portir da nadjem posao

bilo ko

pre 10 godina

Ma, znamo mi svi da se on ohoho zabrojao. Mene zanima dokle će on i slični njemu da budu tu gde jesu, i dokle će ljudi sa nepoznavanjem elementarnih stvari da odlučuju o mojoj sudbini?
Gde ste gospodo radikali, ima li nekog da mi odgovori?
(Ništa k'o domaća supa ..., 6. januar 2014 13:03)

Htedoh da napisem licni komentar, a posto bi bio slican, samo cu reci da tvoj POTPISUJEM.

Greška

pre 10 godina

Neverujem ja da se ministar zabrojao, neverujem ja da svi vi pravite greške,nesmemo dozvoliti da ste vi nedajbože za bilo šta krivi, evo svaku grešku i sve vaše krivice mi kao narod prihvatamo! Pa mi smo vas birali! JEDNOM REČJU MI SMO NAPRAVILI KATASTROFALNU GREŠKU- BILO NE PONOVILO SE!

Sale

pre 10 godina

Sokantna vest. Covek se izblamirao za medalju, juce je dobio preko 200 socnih komentara ovde, i sada se ispotavilo da Kina ipak nece uloziti u Balkan vise nego sto je njen ukupni GDP.. Ko bi rekao..

Bata

pre 10 godina

Naprednjaci, nemojte više da nas lažete. Juče ste obećali deset hiljada milijardi, sada obećavate hiljadu puta manje. Jel vi uopšte imate predstavu o čemu pričate ili se samo gadjate brojevima? Bačević je juće insistirao "da, dobro ste čuli, deset hiljada milijardi!". Ja kao glasač hoću da bude potvrdjeno da je u pitanju deset hiljada milijardi ili da taj čovek momentalno da ostavku. A moj glas više nećete dobiti, jer ako tako neuke ljude postavljate za ministre, kakvi li su vam tek ostali kadrovi!?

cirko

pre 10 godina

Ovoga je tegobno slušati šta „odgovorno“ govori.
Što on govori o kanalu Morava to je nadrealizam.
Kada će se pretsednik države smilovati da ga skloni sa ovog mesta .

Kozmo

pre 10 godina

Gospodjo ministarka,ministar je skolovan covek,obrazovan ima doktorat,profesor katedre na matematickom fakultetu.Moze on i sam,a u ostalom nije trazio da mu budete mama.
Covek mora sjahati sa grbace ovog naroda i da ide dostojanstveno u penziju a ne da nas pravi maloumnima.
Ovo nema veze ciji je kadar,to vazi i za tebe

Roki

pre 10 godina

Ovaj SNS sa ovim skolovanim kadrovima... nadam se da nece jos dugo vladati. Ovi iz DS krali sta je ko stigao, a ovi pametuju gde god stignu.
Za Kralja i otadzbinu!!!

Bluez

pre 10 godina

Šta se zabrojao? U predizbornoj kampanji je Toma obećao 100 milijardi evra investicija čim dodje na vlast...evo sad Bačević potvrđuje da je to bilo osnovano obećanje. Od 10.000.000.000.000 Srbiji će pripasti bar 100.000.000.000.

Pa nije uopšte poenta u tome, poenta je u tome da je on pročitao neku vest na internetu, ne zna engleski, pa se ofirao, jer je sazvao konferenciju za štampu i pokušao to da predstavi kao njegov dogovor sa Kinezima. Dakle, gnusna laž koja je trebala narodu da još malo zamaže oči. Pored svih ostalih gluposti kojih smo se naslušali od strane ove ekipe poslednjih 25 godina, ovo i nije tako strašno. Radikali su to, očekujte neočekivano.

slavoljub

pre 10 godina

Gospodin Bacevic ima viziju koju gospodja nema.
Moze samo da kevce oko njega. Covek ima prolaz i u Kini i u Rusiji.
I informacije koje ima sigurno su tacnije.

Legenda

pre 10 godina

Ovo je jos jedna u nizu gluposti koje mozemo cuti od SNS-ovaca od kada su na vlasti. Ocigledno je greska u prevodu sa engleskog jezika gde je biolion milijarda. Zalosno je kada ovakva glupost dodje od ministra koji je preziveo poslednju promenu i koji svojim glupostima nastavlja da fascinira ovaj napaceni narod...

Konstatacija

pre 10 godina

Ja juce poslah mail na Ministarstvo "strucnjaka"Bacevicagde sam mu napisao da se bolje drzi svog "prestiznog"fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i da kao sto ni srpski ne zna cestito kako bi znao engleski. I Jos posaljem podatak da je iznos od deset milijardi dolara dogovoren jos za vreme posete bivseg premijera Kine Poljskoj.I posaljem zvanicni izvestaj Pekinga gde se Srbija ne pominje.Pominju se Rumunija, Poljska, Litvanija,Madjarska i Hrvatska.Ali sta ce jadnikkada ne zna da u engleskom jeziku ne postoji rec milijarda.Mozda ga je ponela ljuta od prika Tome

Ken

pre 10 godina

Naprednjaci sve više počinju da liče na Montipajtonvce. Čak bi bili smešni kao oni da nisu žalosni i da ovu komedije ne plaćaju građani Srbije.

nn

pre 10 godina

Nije njegov resor o cemu ova prica, a Toma kada je obecao 100 milijardi evra investicija samo da postane predsednik verovatno je mislio 100 necega. Necu da kazem da su prethodnici bili bolji isti su nas doveli blizu dna, a sa ovima idemo u mulj.

PREVODISLAV

pre 10 godina

Tek kad je postao ministar dotični je najverovatnije upisao dopisni tečaj engleskog jezika. Na žalost još uvek nije stigao do razlike izmedju “britanskog” i “američkog” biliona.
1 britanski bilion = 1.000 američkih biliona!!!
Stara je šala da je to jedino što je veće u Velikoj Britaniji nego u Americi.

Srbin

pre 10 godina

Busatlija je naveo da u Kini ima stotine miliona nezaposlenih.Da li je moguce da je ovako odvalio ili nije novinar dobro preneo.Istina je da u Kini ima samo 9 miliona nezaposlenih na milijardu i trista miliona stanovnika.Odnosno nezaposlenost je u Kini izuzetno niska,4 posto.

Vladimir

pre 10 godina

Pretpostavljam da on sa svojim prijateljem koji je takođe obećavao milijarde silne iz Rusije, neće u penziju. Pa mogu u Bajčetinu, da lepo peku rrakiju i oko kazana se frljaju ciframa...
Ovako je stvarno žalosno. Ajd što je pogrešno razumeo , ali da nema logike elemtarne u glavi da malo razmisli.
Inače, neće nas tuđe milijarde ogrejati..

Mayhem

pre 10 godina

Još nas on uverava: "Da, dobro ste čuli šta sam rekao."
Posle još jednog bisera pomenutog ministra, molim odgovorne da ga smene sa pozicije koju zauzima i besramno pravi budalama kako sebe, tako i najviše nas.Sramota je šta se u ovoj državi radi, ko ministruje i kakve izjave kruže medijima.

Na Zapadu Nista Novo

pre 10 godina

"Kinezi su nama odobrili robni kredti za most od Zemuna do ničega i doveli su svoje ljude, čak ni vodu kod nas ne kupuju, sve dovoze iz Kine i na tom gradilištu osim dvoje, troje prevodilaca nema naših ljudi. Ako postoje uslovi, Kinezi će plasirati novac kroz robu, a ne kroz svoje investicije", rekao je Bušatlija.


Sve je jasno. Jadan glupi narod kome se ovo prodaje kao spasenje.

забринут

pre 10 godina

И на крају, појео вук магарца. Није важно што министар било чега у најбољој влади у историји свемира нема идеју колико је десет xиљада милијарди долара. Није важно што дозвољава себи тај луксуз да самоуверено лупета пред камерама. Није важно што га за министарско место квалификује што је Томин другар, вероватно са факултета. Важно је само то што ће се и ова гротеска заборавити за три дана колико просечно траје памћење српског гласача. Ако се и не заборави, Аца ће рећи да су они претxодни били још гори или ће уxапсити некога и Бачевић може да накриви шешир.

iskustvo uci

pre 10 godina

Sta zabrojao?! Zna on kome govori i da ce dobiti gomilu aplauza od glupave mase. Treba kao ljudi da se promenimo i da ovakve likove oteramo na robiju gde im je mesto.

GINIS

pre 10 godina

Znam da u SNSu nema strucnih kadrova ali bar sklonite ovog coveka ili ukinite to ministarstvo ionako sluzi samo za sprdacinu. Koliko je covek gluposti ispricao za ovo vreme po meni je za Ginisovu knjigu.

Kol

pre 10 godina

Ma lik je takva sprdnja od pojave kao i ministar diplomatije da je stvarno sramota sto su oni ministri ali ko nam je presednik nista cudno!

Ništa k'o domaća supa ...

pre 10 godina

Ma, znamo mi svi da se on ohoho zabrojao. Mene zanima dokle će on i slični njemu da budu tu gde jesu, i dokle će ljudi sa nepoznavanjem elementarnih stvari da odlučuju o mojoj sudbini?
Gde ste gospodo radikali, ima li nekog da mi odgovori?

Kovin zove

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz kakvi "specijalni" ljudi imaju vlast u nasoj zemlji!!!

Da se covek najezi, kad pomisli koliko stete jos mogu naneti!

Pinokio

pre 10 godina

Nije prvi put da se engleska reč "billion" kod nas prevodi kao bilion. Tako je i ovaj naš nesretni ministar umesto 10 milijardi dolara kako i glasi prevod ove reči rekao da je u pitanju 10 hiljada milijardi tj. 10 biliona dolara.

depos

pre 10 godina

i lepa i pametna.zna cifre.bacevic vidi se da je kosovski pitomac kao i većina koje znam koji su studirali diplomirali i predavanja drzali na kosovu. polupismeni ljudi duboko zavaljeni u fotelje sa kosovskim diplomama. iz mog razreda svi najgori djaci završili po kosovu. doduse sad ne moraju vise, sad nepismeni imaju i po srbiji privatne fakultete u svakom selu. i tu te nauce da postoji, , recimo, trilijarda investicija.

zlatna sredina

pre 10 godina

Ministar Bačević nije bio"pogrešno informisan"nego je on ministar koji ne zna da na engleskom riječ BILIONS ne znači HILJADE MILIJARDI,već"samo"MILIJARDE.

Med i mleko a nama standard nikad nizi

pre 10 godina

Ona nece "investirati" direktno vec ce obezbediti kredite i to pod uslovom da radove izvode Kineske firme!!!

Drugo onaj Bacevic je lud covek. Nikakva studija u vezi kanala nije zavrsena pre svega a pored toga on je pokazao elementarno neznanje kakvo ga kvalifikuje za ostavku momentalnu jer je covek ocigledno needukovan, prost, lud a na studiji se dokazao i kao lazov i samim tim nije kompetentan za mesto ministra.

Djoshica

pre 10 godina

Ministar zna kad je "šarena laža" u pitanju... Da mora da bude veeeeeeliiiiikaaaaaa. E sad da je uokvirimo u "realna očekivanja", bitno da ćemo se od Kine, i Rusije, namlatiti keša.

matori

pre 10 godina

"...Zorana Mihajlović kaže da će Kina u centralnu i istočnu Evropu investirati deset milijardi dolara..."

Zar SAMO toliko, u celu centralnu i istočnu Evropu???
Ne tako davno (manje od 2 godine), bilo je naprednih izjava da će SAMO u Srbiju biti doneto 100 milijardi investicija!!
Neko nas je LAGAO onda, a nikako ne uspeva da se odvikne od toga ni danas...
Baš se pitam, koje lažovske UTOPIJE će biti plasirane uskoro, pre i tokom kampanje za predstojeće izbore?

Momcilo

pre 10 godina

...mator covek pa senilan. U penziju treba da ide. Celu noc nisam spavao od brojanja tih 10.000 milijardi. Pretvorim cas u dolare, casu u eure, potom u dinare. Ispade kao Kineski Zid dugacko.
Treba sto pre na izbore ici jer se u narodu javlja nova elita da popuni poslanicke klupe. Ovi iz SNS tj. radikali, prokockali su svoju sansu.
Momo

GINIS

pre 10 godina

Znam da u SNSu nema strucnih kadrova ali bar sklonite ovog coveka ili ukinite to ministarstvo ionako sluzi samo za sprdacinu. Koliko je covek gluposti ispricao za ovo vreme po meni je za Ginisovu knjigu.

Kovin zove

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz kakvi "specijalni" ljudi imaju vlast u nasoj zemlji!!!

Da se covek najezi, kad pomisli koliko stete jos mogu naneti!

zlatna sredina

pre 10 godina

Ministar Bačević nije bio"pogrešno informisan"nego je on ministar koji ne zna da na engleskom riječ BILIONS ne znači HILJADE MILIJARDI,već"samo"MILIJARDE.

Na Zapadu Nista Novo

pre 10 godina

"Kinezi su nama odobrili robni kredti za most od Zemuna do ničega i doveli su svoje ljude, čak ni vodu kod nas ne kupuju, sve dovoze iz Kine i na tom gradilištu osim dvoje, troje prevodilaca nema naših ljudi. Ako postoje uslovi, Kinezi će plasirati novac kroz robu, a ne kroz svoje investicije", rekao je Bušatlija.


Sve je jasno. Jadan glupi narod kome se ovo prodaje kao spasenje.

Med i mleko a nama standard nikad nizi

pre 10 godina

Ona nece "investirati" direktno vec ce obezbediti kredite i to pod uslovom da radove izvode Kineske firme!!!

Drugo onaj Bacevic je lud covek. Nikakva studija u vezi kanala nije zavrsena pre svega a pored toga on je pokazao elementarno neznanje kakvo ga kvalifikuje za ostavku momentalnu jer je covek ocigledno needukovan, prost, lud a na studiji se dokazao i kao lazov i samim tim nije kompetentan za mesto ministra.

matori

pre 10 godina

"...Zorana Mihajlović kaže da će Kina u centralnu i istočnu Evropu investirati deset milijardi dolara..."

Zar SAMO toliko, u celu centralnu i istočnu Evropu???
Ne tako davno (manje od 2 godine), bilo je naprednih izjava da će SAMO u Srbiju biti doneto 100 milijardi investicija!!
Neko nas je LAGAO onda, a nikako ne uspeva da se odvikne od toga ni danas...
Baš se pitam, koje lažovske UTOPIJE će biti plasirane uskoro, pre i tokom kampanje za predstojeće izbore?

depos

pre 10 godina

i lepa i pametna.zna cifre.bacevic vidi se da je kosovski pitomac kao i većina koje znam koji su studirali diplomirali i predavanja drzali na kosovu. polupismeni ljudi duboko zavaljeni u fotelje sa kosovskim diplomama. iz mog razreda svi najgori djaci završili po kosovu. doduse sad ne moraju vise, sad nepismeni imaju i po srbiji privatne fakultete u svakom selu. i tu te nauce da postoji, , recimo, trilijarda investicija.

Ništa k'o domaća supa ...

pre 10 godina

Ma, znamo mi svi da se on ohoho zabrojao. Mene zanima dokle će on i slični njemu da budu tu gde jesu, i dokle će ljudi sa nepoznavanjem elementarnih stvari da odlučuju o mojoj sudbini?
Gde ste gospodo radikali, ima li nekog da mi odgovori?

Momcilo

pre 10 godina

...mator covek pa senilan. U penziju treba da ide. Celu noc nisam spavao od brojanja tih 10.000 milijardi. Pretvorim cas u dolare, casu u eure, potom u dinare. Ispade kao Kineski Zid dugacko.
Treba sto pre na izbore ici jer se u narodu javlja nova elita da popuni poslanicke klupe. Ovi iz SNS tj. radikali, prokockali su svoju sansu.
Momo

Pinokio

pre 10 godina

Nije prvi put da se engleska reč "billion" kod nas prevodi kao bilion. Tako je i ovaj naš nesretni ministar umesto 10 milijardi dolara kako i glasi prevod ove reči rekao da je u pitanju 10 hiljada milijardi tj. 10 biliona dolara.

Pera

pre 10 godina

Bacevic je Doktor nauka, profesor Univerziteta, a polupismen. Nije ni vazno kako je stekao "papir", ali me zanimaju njegovi studenti, sta oni znaju... Ako on nekog uci... Pa mi smo propali!

Saul Goodman

pre 10 godina

Nije prvi put da se engleska reč "billion" kod nas prevodi kao bilion. Tako je i ovaj naš nesretni ministar umesto 10 milijardi dolara kako i glasi prevod ove reči rekao da je u pitanju 10 hiljada milijardi tj. 10 biliona dolara. (Pinokio, 06. januar 2014 12:51)

Uopste nije poenta u tome da li je neko lose preveo sa engleskog jezika, vec je jako vazno da nam je ministar totalno nesposoban. On je cak dva puta ponovio "10 000 milijardi". Ako on kao ministar ne zna da je izrekao sumu koja je 4 puta veca od ukupnih deviznih rezervi Kine, onda on ne moze i ne sme biti ministar. Elementarno neznanje ne treba dovoditi u vezu sa losim prevodom. Bacevicu, pod hitno daj ostavku, jer ovo je takva blamaza da i ja osecam blam u tvoje ime.

Djoshica

pre 10 godina

Ministar zna kad je "šarena laža" u pitanju... Da mora da bude veeeeeeliiiiikaaaaaa. E sad da je uokvirimo u "realna očekivanja", bitno da ćemo se od Kine, i Rusije, namlatiti keša.

Slobo

pre 10 godina

Pa hajde na stranu što mu ne pada na pamet da da ostavku ali...
Kako nije sramota one koji su ga tu postavili, pa koliki je taj SRPSKI OBRAZ ?
Pa ljudi dokle ovo može da ide ovako, pa zar smo toliki majmuni...
Evo mene je sramota, pa...ne mogu više..

Aleksandar Maras

pre 10 godina

Morace ceo vrh SNS-a da ga "vadi" posle ove gluposti!Prvo ona a posle i "prika" i prvi podpredsednik....Nije obavesten?Sta ima da se obavestava?Zar mu se cifra nije ucinila nemogucom?

PS:COVEK KOJI NE ZNA DA BROJI-NE MOZE DA SE "ZABROJI"!

Zoki

pre 10 godina

Lepo od njega što se slikao sa naslovnom Blica “Da li je ovaj čovek normalan?“ Da sam glavni u Blicu ja bih opet objavio istu naslovnu

Zmaj od Očaja

pre 10 godina

Uradila se družina, jaka rakija a post još traje... ali zašto javno povraćaju??? Zato što su bahati, umišljeni i bez elementarnog vaspitanja.
Moral je za njih nepoznata kategorija...

Neva

pre 10 godina

@zabrinut:
Ministar Bacevic,koji nas mesecima uveseljava,nije drugar naseg predsednika Tomislava Nikolica,vec njegov PRIJATELJ! Tako se to kod nas zove:Tomin sin je ozenjen cerkom ministra Bacevica!!!
Nisam sigurna,ali to moze da se proveri.U svakom slucaju,zar nije cudno,on je "preziveo" rekonstrukciju vlade,lupeta i dalje,a NIKO ga iz SNSa ne dira,cak je i cuvena Zorana puna razumevanja...Pitam se,kako bi grmela da je u pitanju neko iz SPSa ili DSa?

Winston Smith

pre 10 godina

Nepotizam, kupljene diplome i bistri umovi kao ovaj su pravi recept za uspesnu ekonomiju.Pa se posle pitamo zasto zivimo ovako.Sami smo krivi,dozvolili smo im da se razmnoze kao pecurke posle kise.

Djoka

pre 10 godina

"Dobro ste culi:" Neko ko pravi brojcane greske takvih razmera kao ministar bajcetic, pa jos insistira da je u pravu, mozda i nije najpodesnija osoba za obavljanje odgovornih duznosti koje su mu poverene. Ako danas-sutra bude potpisivao neke ugovore... Cuvena srpska posla.

miloje

pre 10 godina

verovatno su ga pomocnici uverili da je to toliko koliko kaze pa je bio siguran dok je saopstavao, i eto takvi rade u ministarstvu,ne znaju ni brojeve,a ja sa faksom ne mogu ni kao portir da nadjem posao

Bata

pre 10 godina

Naprednjaci, nemojte više da nas lažete. Juče ste obećali deset hiljada milijardi, sada obećavate hiljadu puta manje. Jel vi uopšte imate predstavu o čemu pričate ili se samo gadjate brojevima? Bačević je juće insistirao "da, dobro ste čuli, deset hiljada milijardi!". Ja kao glasač hoću da bude potvrdjeno da je u pitanju deset hiljada milijardi ili da taj čovek momentalno da ostavku. A moj glas više nećete dobiti, jer ako tako neuke ljude postavljate za ministre, kakvi li su vam tek ostali kadrovi!?

Mileva

pre 10 godina

Čudna je ta matematika, posebno onima koji su je slabo savladali kada su išli u osnovnu školu. Komplikovano je to što kad sabereš dve nule opet dobiješ nulu ali kad nulu dodaš iza broja taj broj se poveća deset puta a kada dodaš tri nule broj se poveća hiljadu puta. Inače broj hiljadu se piše sa jedinicom i tri nule iza njega...itd...
Kad sam ja išao u osnovnu školu, malo posle druga Baćovića, iz matematike se računalo u prvom razredu do sto a već u drugom razredu i do hiljadu. Da se ministar konsultovao sa svojim unucima verujem da bi mu sve ovo još bolje objasnili. Verujem da se oko brojeva konsultovao sa Velimirom Ilićem dok su kod Tomislava Nikolića pekli rakiju...

Slobodan

pre 10 godina

10.000 milijardi, koliko je ovaj lupio, je:

0.9 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka USA
1.67 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka Kine
4.05 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka Nemacke
....
365 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka cele Srbije

U gotovom novcu, u apoenima po 100 EUR, to je nesto vise od duzine Kineskog zida (8852km je duzina zida).
Ostavka momentalno.

Vizionar

pre 10 godina

Ministar pa se zabrojao, pa nisu to klikeri ili kamencici. Sacuvaj nas Boze od ovakvih megalomana. "Spusti" se na Zemlju I hodaj polako jer ako pozurus - pasces.

VladimirUE

pre 10 godina

A ova se kao nije zabrojala, obecavala je jeftiniju struju, naftu, gas, a sve drasticno skuplje. A o tome sto je svojim nemarom doprinela da se zatruje voda za citav jedan grad, da i ne pricamo, za to bi momentalno trebala da podnese ostavku i izvini se gradjanima Uzica, ako ima imalo casti i obraza.

Sale

pre 10 godina

Možda me utisak vara,ali mi se čini da što si bandoglaviji,bolji laktaroš i primitivniji,u Srbiji bolje prolaziš.Ovo je sprdnja od države i verovatno i zaslužujemo ove koji nas predvode.

Greška

pre 10 godina

Neverujem ja da se ministar zabrojao, neverujem ja da svi vi pravite greške,nesmemo dozvoliti da ste vi nedajbože za bilo šta krivi, evo svaku grešku i sve vaše krivice mi kao narod prihvatamo! Pa mi smo vas birali! JEDNOM REČJU MI SMO NAPRAVILI KATASTROFALNU GREŠKU- BILO NE PONOVILO SE!

zoran

pre 10 godina

Nikada oko milion punoglavaca u ovoj zemlji neće da shvati koliki su ovo lažovi, prevaranti i muljatori. Počev od stručnjaka za mučenicu, preko strušnjaka z alge u vodi do svih ostalih, skupljenih s'ko'ca i konopca a pojma ni očemu nemaju pa ne umeju čestito ni da lažu...

Ovi pre njih barem su bili vešti da ćorišu a ovi ni to.

molder

pre 10 godina

Zbog ovakvih likova će SNS i da propadne. To PPV zna i hitno zakazuje Skupštinu stranke. Hoće čovek da se oslobodi Tominih ljubimaca. A dotični ministar je i preživeo rekonstrukciju, jer mu je otac stranke prijatelj. Tako je i postao ministar, a ne zato što je lep ili pametan...

bilo ko

pre 10 godina

Ma, znamo mi svi da se on ohoho zabrojao. Mene zanima dokle će on i slični njemu da budu tu gde jesu, i dokle će ljudi sa nepoznavanjem elementarnih stvari da odlučuju o mojoj sudbini?
Gde ste gospodo radikali, ima li nekog da mi odgovori?
(Ništa k'o domaća supa ..., 6. januar 2014 13:03)

Htedoh da napisem licni komentar, a posto bi bio slican, samo cu reci da tvoj POTPISUJEM.

radovan

pre 10 godina

Eh Zorana sad si me razočarala.U mojim očima si bila ženski Zoran Đinđić po odlučnosti,brzini itd. Sada braniš ministra koji ne razlikuje 10 milijardi od 10000 milijardi.Pa svaki srednjoškolac to zna. Znači, braniš ga po službenoj dužnosti. Baš si me razočarala.

istina&pravda

pre 10 godina

Ostavka momentalno.
(Slobodan, 6. januar 2014 15:06)

Da oce, bas ga briga! :))))

On ima toliko fantasticnih ideja... Kome bi on to sve ispricao da nije ministar... i kome bi onda naivni verovali... Kakva ostavaka brate! :))

mukica

pre 10 godina

mukica, on je jadan verovatno 'teo da kaže 10.000 miliona... pomešalo mu se... verovatno je bežao sa časova kada su se učili milioni, milijarde, bilioni...

Kozmo

pre 10 godina

Gospodjo ministarka,ministar je skolovan covek,obrazovan ima doktorat,profesor katedre na matematickom fakultetu.Moze on i sam,a u ostalom nije trazio da mu budete mama.
Covek mora sjahati sa grbace ovog naroda i da ide dostojanstveno u penziju a ne da nas pravi maloumnima.
Ovo nema veze ciji je kadar,to vazi i za tebe

Mika

pre 10 godina

G-din Bačević je geograf, učio je geografiju, pa mu matematika i brojevi slabije idu. Ali čudi to što mu 20 savetnika koliko ih ima ne rekoše da je nemoguća cifra. Definitivno je on ćovek SNS-a za lupetanje. NJegova ćerka je supruga Tminom sinu, to je sigurno. NJegov šurak je uzeo otpremninu 15000 evra u opštini Raška, godinu dana pred penziju i normalno sad ga zet angažovao da radi u BG na nekim poslovima.To je nova SNS-SPS vlast narodna.

Ken

pre 10 godina

Naprednjaci sve više počinju da liče na Montipajtonvce. Čak bi bili smešni kao oni da nisu žalosni i da ovu komedije ne plaćaju građani Srbije.

Nikola

pre 10 godina

Odavno pričam da naši političari i novinari treba da obnove školsko gradivo, tamo gde se uče brojevi veći od 1000 (rečima - hiljadu).
1 000 - jedna hiljada
1 000 000 - jedan milion
1 000 000 000 - jedna milijarda (u Amrici kazu bilion)
1 000 000 000 000 - jedan bilon
Rastavio sam nule da bi se lakse prebrojale, inače se piše sastavljeno.

Evo i link na BND (bruto nacionalni dohodak), sve ono sto napravi jedna država za godinu dana, http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal).
Kna se nalazi na trećem mesti sa oko 8200 milijardi dolara. Dakle, Ministar i da ne zna koliko je tačno Kina namerila da uloži, treba da zna da je to više od BND Kine. Devizne rezerve Kine su oko 3500 milijardi dolara, što je jako mnogo. I ovu informaciju bi Ministri Vlade Srbije trebalo da izdeklamuju kada ih probude u polu noći. Kada bi nam Ministri bili dovoljno obrazovani, ne bi lupetali ovakve gluposti kao Bačević.
Kako li bi izgledao taj kanal kada bi ga Bačević realizovao i koliko bi stvarno koštao?

IgorO

pre 10 godina

Xaxaxa, šta zna napredno dete šta su milijarde milijardi!? Mislim da je ovo najnepismenija vlast od 1945. kada su Srbiju okupirale kalfe u kožnim mantilima. Ovi bar ne razbijaju pločice da im se koze ne klizaju u toaletima i ne lože parket - napredan. Zato se i zovu naprednjaci.

Konstatacija

pre 10 godina

Ja juce poslah mail na Ministarstvo "strucnjaka"Bacevicagde sam mu napisao da se bolje drzi svog "prestiznog"fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i da kao sto ni srpski ne zna cestito kako bi znao engleski. I Jos posaljem podatak da je iznos od deset milijardi dolara dogovoren jos za vreme posete bivseg premijera Kine Poljskoj.I posaljem zvanicni izvestaj Pekinga gde se Srbija ne pominje.Pominju se Rumunija, Poljska, Litvanija,Madjarska i Hrvatska.Ali sta ce jadnikkada ne zna da u engleskom jeziku ne postoji rec milijarda.Mozda ga je ponela ljuta od prika Tome

PREVODISLAV

pre 10 godina

Ministar stvarno ima problema s nulama. Izgleda da je ubedjen da je Srbija dobila 4 milijarde a ne 400.000 za svoju naftnu industriju i zato tako grčevito brani kupca!

nn

pre 10 godina

Nije njegov resor o cemu ova prica, a Toma kada je obecao 100 milijardi evra investicija samo da postane predsednik verovatno je mislio 100 necega. Necu da kazem da su prethodnici bili bolji isti su nas doveli blizu dna, a sa ovima idemo u mulj.

Bluez

pre 10 godina

Šta se zabrojao? U predizbornoj kampanji je Toma obećao 100 milijardi evra investicija čim dodje na vlast...evo sad Bačević potvrđuje da je to bilo osnovano obećanje. Od 10.000.000.000.000 Srbiji će pripasti bar 100.000.000.000.

Pa nije uopšte poenta u tome, poenta je u tome da je on pročitao neku vest na internetu, ne zna engleski, pa se ofirao, jer je sazvao konferenciju za štampu i pokušao to da predstavi kao njegov dogovor sa Kinezima. Dakle, gnusna laž koja je trebala narodu da još malo zamaže oči. Pored svih ostalih gluposti kojih smo se naslušali od strane ove ekipe poslednjih 25 godina, ovo i nije tako strašno. Radikali su to, očekujte neočekivano.

lily

pre 10 godina

Kako smo mi glup narod kad I ovakvi mogu da nas lazu! A apropos ove ispravke nije stvar ni u kakvim investicijama vec kreditnoj liniji za kineske firme da grade infrastrukturu po istocnoj Evropi. Prvo te ucene da projekat bude po ceni po kojoj oni hoce pa onda se zaduzis da njima platis gradnju I na kraju im otplatis uz kamatu. Ekstra racunica ali samo za Kineze a ne I za nas zemlje treceg sveta kojima se takvi povoljni krediti prodaju

забринут

pre 10 godina

И на крају, појео вук магарца. Није важно што министар било чега у најбољој влади у историји свемира нема идеју колико је десет xиљада милијарди долара. Није важно што дозвољава себи тај луксуз да самоуверено лупета пред камерама. Није важно што га за министарско место квалификује што је Томин другар, вероватно са факултета. Важно је само то што ће се и ова гротеска заборавити за три дана колико просечно траје памћење српског гласача. Ако се и не заборави, Аца ће рећи да су они претxодни били још гори или ће уxапсити некога и Бачевић може да накриви шешир.

Ivan

pre 10 godina

"Zaista",nemate pojima,dogovorite se šta će ko da kaže,a ne da gđa Mihajlović stalno balansira neke gluposti,kakva vlada demagoga tako nam i jeste

stigle "promene"

pre 10 godina

sta se zalite, evo idu izbori pa imate priliku da sklonite ovo polupismene lopove iz sns-preduzeca...

samo nesto mi govori da svi vi koji ovde kukate kakvu gadnu vlast imamo, cete ostati kuci ili cete se glupirati sa nekakvim belim listicima dok ce krezava bagra sto igra kolo i loce rakiju ispred sns mesnih odbora kao po komandi da se nacrta na biralistima u 8 ujutro i odluci za sve nas kakva ce vlast da nam bude (samo oni nece izabrati ucene i pametne ljude vec one slicen njima)

Mayhem

pre 10 godina

Još nas on uverava: "Da, dobro ste čuli šta sam rekao."
Posle još jednog bisera pomenutog ministra, molim odgovorne da ga smene sa pozicije koju zauzima i besramno pravi budalama kako sebe, tako i najviše nas.Sramota je šta se u ovoj državi radi, ko ministruje i kakve izjave kruže medijima.

Milanko Kurtovic

pre 10 godina

Baceviceva cerka je udata za Tominog sina. Baceviceva tasta, teska gastarbajterka, je izgovarala sve pogresno sto je mogla: Pizider je bio frizider, vEtrina, reMna itd. Na pijac je isla sa tek izaslim digitronom, u bundi. Bacevic jeste nesto doktorirao jako mlad, Skoplje mislim, u vreme kasnog socijalizma. Iz Raske, gde je predavao geografiju isli su u Kraljevo, onda verovatno Kg ( odakle je poznanstvo i buduce prijateljstvo po deci sa Tomom). I on je sklon nepotizmu jer je predsednik SNS u Raski zet po cerki od Baceviceve surnjaje. Jednom recju skandal.

Kol

pre 10 godina

Ma lik je takva sprdnja od pojave kao i ministar diplomatije da je stvarno sramota sto su oni ministri ali ko nam je presednik nista cudno!

Sale

pre 10 godina

Sokantna vest. Covek se izblamirao za medalju, juce je dobio preko 200 socnih komentara ovde, i sada se ispotavilo da Kina ipak nece uloziti u Balkan vise nego sto je njen ukupni GDP.. Ko bi rekao..

vlajko

pre 10 godina

Ministri mogu da lupaju koliko hoće na kraju svakako prime debelu platu ni za šta.
Ako ne zna strani jezik, ako ne razume ekonomiju, ako je slab s matematikom, ne mora da nam dokazuje da za ministarsko mesto nije potreban ni zdrav razum.

Zli

pre 10 godina

Ovaj bre ni parking, da čuva, pitanje je, kako bi kusur vraćao... Žalosno je to, da takvi mamlazi grunu neke sulude brojke i obećanja, koje onda neka baba u nekom selu čuje na televiziji i misli se, kako su sposobni ovi ljudi i onda ta ista baba na izborima zaokruži dotičnog , pošto nigde nije čula demanti takvih gluposti a da čuje, ne bi znala, da poveže. Ukratko, žalost i tuga...

iskustvo uci

pre 10 godina

Sta zabrojao?! Zna on kome govori i da ce dobiti gomilu aplauza od glupave mase. Treba kao ljudi da se promenimo i da ovakve likove oteramo na robiju gde im je mesto.

Vladimir

pre 10 godina

Pretpostavljam da on sa svojim prijateljem koji je takođe obećavao milijarde silne iz Rusije, neće u penziju. Pa mogu u Bajčetinu, da lepo peku rrakiju i oko kazana se frljaju ciframa...
Ovako je stvarno žalosno. Ajd što je pogrešno razumeo , ali da nema logike elemtarne u glavi da malo razmisli.
Inače, neće nas tuđe milijarde ogrejati..

PREVODISLAV

pre 10 godina

Tek kad je postao ministar dotični je najverovatnije upisao dopisni tečaj engleskog jezika. Na žalost još uvek nije stigao do razlike izmedju “britanskog” i “američkog” biliona.
1 britanski bilion = 1.000 američkih biliona!!!
Stara je šala da je to jedino što je veće u Velikoj Britaniji nego u Americi.

Legenda

pre 10 godina

Ovo je jos jedna u nizu gluposti koje mozemo cuti od SNS-ovaca od kada su na vlasti. Ocigledno je greska u prevodu sa engleskog jezika gde je biolion milijarda. Zalosno je kada ovakva glupost dodje od ministra koji je preziveo poslednju promenu i koji svojim glupostima nastavlja da fascinira ovaj napaceni narod...

trudna buva

pre 10 godina

uvaženi ministar i jedan od stratega našeg preporoda omašio u proceni za DEVET HILJADA MILIJARDI DOLARA i jos nesto siće pride... tja...

cirko

pre 10 godina

Ovoga je tegobno slušati šta „odgovorno“ govori.
Što on govori o kanalu Morava to je nadrealizam.
Kada će se pretsednik države smilovati da ga skloni sa ovog mesta .

Roki

pre 10 godina

Ovaj SNS sa ovim skolovanim kadrovima... nadam se da nece jos dugo vladati. Ovi iz DS krali sta je ko stigao, a ovi pametuju gde god stignu.
Za Kralja i otadzbinu!!!

Mileva

pre 10 godina

Busatlija je naveo da u Kini ima stotine miliona nezaposlenih.Da li je moguce da je ovako odvalio ili nije novinar dobro preneo.Istina je da u Kini ima samo 9 miliona nezaposlenih na milijardu i trista miliona stanovnika.Odnosno nezaposlenost je u Kini izuzetno niska,4 posto.
(Srbin, 6. januar 2014 14:48)

Ovo je verovatno komentar jednog od ministrovih studenata.
Aman čoveče, uzmi digitron pa proveri cifre koje si napisao ako ne možeš drugačije da se snađeš sa brojevima.

Удружење драмских писаца и њему да наград

pre 10 godina

Вучићеви кадрови, не подносе оставке. Кад би опет имао садашње привилегије и паре.Доктор наука, професор универзитета.Ово мајка нерађа више.

Srbin

pre 10 godina

Busatlija je naveo da u Kini ima stotine miliona nezaposlenih.Da li je moguce da je ovako odvalio ili nije novinar dobro preneo.Istina je da u Kini ima samo 9 miliona nezaposlenih na milijardu i trista miliona stanovnika.Odnosno nezaposlenost je u Kini izuzetno niska,4 posto.

stranac

pre 10 godina

Nema tu nije razumeo, nije shvatijo. Odma neka podnese ostavku. Nesposoban i. Ko sto rekose pre mene, nek se batali posla i krene da pece rakiju ako se ne zabroji oko sljiva slucajno.

Bojan

pre 10 godina

Mislim da bi ministar trebalo da zna znacenje reci "bilion" u anglo-saxonskom govornom podrucju. Zbog ovakve blamaze I obmanjivanja javnosti bi svakako trebalo da preispita svoju misiju u Vladi RS. A da ne pominjemo kanal...

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Pitam se kako je ovaj lik prvo ušo u vladu a posebno kako je preživeo rekonstrukciju iste.Odgovor PRIJATELJ TOMA I KINESKO-RUSKI LOBI

slavoljub

pre 10 godina

Gospodin Bacevic ima viziju koju gospodja nema.
Moze samo da kevce oko njega. Covek ima prolaz i u Kini i u Rusiji.
I informacije koje ima sigurno su tacnije.

Skromnost

pre 10 godina

Bolje bi nam bilo da vise pratimo svetske tendencije u ekonomiji nego sto stalno hvatamo greske neupucenih ministara. Mozda bi mogli i da smanjimo nase megalomanske zahteve i zadovoljimo se sa realnim, pa da velicamo svaku kinesku investiciju u nasoj zemlji, a ne samo one od 10.000 milijardi evra.

Buna protiv (kaba)dahija

pre 10 godina

Gospodin Bacevic ima viziju koju gospodja nema.
Moze samo da kevce oko njega. Covek ima prolaz i u Kini i u Rusiji.
I informacije koje ima sigurno su tacnije.
(slavoljub, 6. januar 2014 14:16)

Slavoljube, brate rođeni. Posle tvog komentara Bačević mi nije više smešan.

slavoljub

pre 10 godina

Gospodin Bacevic ima viziju koju gospodja nema.
Moze samo da kevce oko njega. Covek ima prolaz i u Kini i u Rusiji.
I informacije koje ima sigurno su tacnije.

Skromnost

pre 10 godina

Bolje bi nam bilo da vise pratimo svetske tendencije u ekonomiji nego sto stalno hvatamo greske neupucenih ministara. Mozda bi mogli i da smanjimo nase megalomanske zahteve i zadovoljimo se sa realnim, pa da velicamo svaku kinesku investiciju u nasoj zemlji, a ne samo one od 10.000 milijardi evra.

Srbin

pre 10 godina

Busatlija je naveo da u Kini ima stotine miliona nezaposlenih.Da li je moguce da je ovako odvalio ili nije novinar dobro preneo.Istina je da u Kini ima samo 9 miliona nezaposlenih na milijardu i trista miliona stanovnika.Odnosno nezaposlenost je u Kini izuzetno niska,4 posto.

depos

pre 10 godina

i lepa i pametna.zna cifre.bacevic vidi se da je kosovski pitomac kao i većina koje znam koji su studirali diplomirali i predavanja drzali na kosovu. polupismeni ljudi duboko zavaljeni u fotelje sa kosovskim diplomama. iz mog razreda svi najgori djaci završili po kosovu. doduse sad ne moraju vise, sad nepismeni imaju i po srbiji privatne fakultete u svakom selu. i tu te nauce da postoji, , recimo, trilijarda investicija.

zlatna sredina

pre 10 godina

Ministar Bačević nije bio"pogrešno informisan"nego je on ministar koji ne zna da na engleskom riječ BILIONS ne znači HILJADE MILIJARDI,već"samo"MILIJARDE.

Na Zapadu Nista Novo

pre 10 godina

"Kinezi su nama odobrili robni kredti za most od Zemuna do ničega i doveli su svoje ljude, čak ni vodu kod nas ne kupuju, sve dovoze iz Kine i na tom gradilištu osim dvoje, troje prevodilaca nema naših ljudi. Ako postoje uslovi, Kinezi će plasirati novac kroz robu, a ne kroz svoje investicije", rekao je Bušatlija.


Sve je jasno. Jadan glupi narod kome se ovo prodaje kao spasenje.

Pinokio

pre 10 godina

Nije prvi put da se engleska reč "billion" kod nas prevodi kao bilion. Tako je i ovaj naš nesretni ministar umesto 10 milijardi dolara kako i glasi prevod ove reči rekao da je u pitanju 10 hiljada milijardi tj. 10 biliona dolara.

matori

pre 10 godina

"...Zorana Mihajlović kaže da će Kina u centralnu i istočnu Evropu investirati deset milijardi dolara..."

Zar SAMO toliko, u celu centralnu i istočnu Evropu???
Ne tako davno (manje od 2 godine), bilo je naprednih izjava da će SAMO u Srbiju biti doneto 100 milijardi investicija!!
Neko nas je LAGAO onda, a nikako ne uspeva da se odvikne od toga ni danas...
Baš se pitam, koje lažovske UTOPIJE će biti plasirane uskoro, pre i tokom kampanje za predstojeće izbore?

Momcilo

pre 10 godina

...mator covek pa senilan. U penziju treba da ide. Celu noc nisam spavao od brojanja tih 10.000 milijardi. Pretvorim cas u dolare, casu u eure, potom u dinare. Ispade kao Kineski Zid dugacko.
Treba sto pre na izbore ici jer se u narodu javlja nova elita da popuni poslanicke klupe. Ovi iz SNS tj. radikali, prokockali su svoju sansu.
Momo

Djoshica

pre 10 godina

Ministar zna kad je "šarena laža" u pitanju... Da mora da bude veeeeeeliiiiikaaaaaa. E sad da je uokvirimo u "realna očekivanja", bitno da ćemo se od Kine, i Rusije, namlatiti keša.

Med i mleko a nama standard nikad nizi

pre 10 godina

Ona nece "investirati" direktno vec ce obezbediti kredite i to pod uslovom da radove izvode Kineske firme!!!

Drugo onaj Bacevic je lud covek. Nikakva studija u vezi kanala nije zavrsena pre svega a pored toga on je pokazao elementarno neznanje kakvo ga kvalifikuje za ostavku momentalnu jer je covek ocigledno needukovan, prost, lud a na studiji se dokazao i kao lazov i samim tim nije kompetentan za mesto ministra.

Ništa k'o domaća supa ...

pre 10 godina

Ma, znamo mi svi da se on ohoho zabrojao. Mene zanima dokle će on i slični njemu da budu tu gde jesu, i dokle će ljudi sa nepoznavanjem elementarnih stvari da odlučuju o mojoj sudbini?
Gde ste gospodo radikali, ima li nekog da mi odgovori?

GINIS

pre 10 godina

Znam da u SNSu nema strucnih kadrova ali bar sklonite ovog coveka ili ukinite to ministarstvo ionako sluzi samo za sprdacinu. Koliko je covek gluposti ispricao za ovo vreme po meni je za Ginisovu knjigu.

Roki

pre 10 godina

Ovaj SNS sa ovim skolovanim kadrovima... nadam se da nece jos dugo vladati. Ovi iz DS krali sta je ko stigao, a ovi pametuju gde god stignu.
Za Kralja i otadzbinu!!!

Slobodan

pre 10 godina

10.000 milijardi, koliko je ovaj lupio, je:

0.9 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka USA
1.67 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka Kine
4.05 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka Nemacke
....
365 godisnjih bruto nacionalnih dohodaka cele Srbije

U gotovom novcu, u apoenima po 100 EUR, to je nesto vise od duzine Kineskog zida (8852km je duzina zida).
Ostavka momentalno.

Greška

pre 10 godina

Neverujem ja da se ministar zabrojao, neverujem ja da svi vi pravite greške,nesmemo dozvoliti da ste vi nedajbože za bilo šta krivi, evo svaku grešku i sve vaše krivice mi kao narod prihvatamo! Pa mi smo vas birali! JEDNOM REČJU MI SMO NAPRAVILI KATASTROFALNU GREŠKU- BILO NE PONOVILO SE!

radovan

pre 10 godina

Eh Zorana sad si me razočarala.U mojim očima si bila ženski Zoran Đinđić po odlučnosti,brzini itd. Sada braniš ministra koji ne razlikuje 10 milijardi od 10000 milijardi.Pa svaki srednjoškolac to zna. Znači, braniš ga po službenoj dužnosti. Baš si me razočarala.

Kovin zove

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz kakvi "specijalni" ljudi imaju vlast u nasoj zemlji!!!

Da se covek najezi, kad pomisli koliko stete jos mogu naneti!

PREVODISLAV

pre 10 godina

Tek kad je postao ministar dotični je najverovatnije upisao dopisni tečaj engleskog jezika. Na žalost još uvek nije stigao do razlike izmedju “britanskog” i “američkog” biliona.
1 britanski bilion = 1.000 američkih biliona!!!
Stara je šala da je to jedino što je veće u Velikoj Britaniji nego u Americi.

PREVODISLAV

pre 10 godina

Ministar stvarno ima problema s nulama. Izgleda da je ubedjen da je Srbija dobila 4 milijarde a ne 400.000 za svoju naftnu industriju i zato tako grčevito brani kupca!

VladimirUE

pre 10 godina

A ova se kao nije zabrojala, obecavala je jeftiniju struju, naftu, gas, a sve drasticno skuplje. A o tome sto je svojim nemarom doprinela da se zatruje voda za citav jedan grad, da i ne pricamo, za to bi momentalno trebala da podnese ostavku i izvini se gradjanima Uzica, ako ima imalo casti i obraza.

Aleksandar Maras

pre 10 godina

Morace ceo vrh SNS-a da ga "vadi" posle ove gluposti!Prvo ona a posle i "prika" i prvi podpredsednik....Nije obavesten?Sta ima da se obavestava?Zar mu se cifra nije ucinila nemogucom?

PS:COVEK KOJI NE ZNA DA BROJI-NE MOZE DA SE "ZABROJI"!

Pera

pre 10 godina

Bacevic je Doktor nauka, profesor Univerziteta, a polupismen. Nije ni vazno kako je stekao "papir", ali me zanimaju njegovi studenti, sta oni znaju... Ako on nekog uci... Pa mi smo propali!

Saul Goodman

pre 10 godina

Nije prvi put da se engleska reč "billion" kod nas prevodi kao bilion. Tako je i ovaj naš nesretni ministar umesto 10 milijardi dolara kako i glasi prevod ove reči rekao da je u pitanju 10 hiljada milijardi tj. 10 biliona dolara. (Pinokio, 06. januar 2014 12:51)

Uopste nije poenta u tome da li je neko lose preveo sa engleskog jezika, vec je jako vazno da nam je ministar totalno nesposoban. On je cak dva puta ponovio "10 000 milijardi". Ako on kao ministar ne zna da je izrekao sumu koja je 4 puta veca od ukupnih deviznih rezervi Kine, onda on ne moze i ne sme biti ministar. Elementarno neznanje ne treba dovoditi u vezu sa losim prevodom. Bacevicu, pod hitno daj ostavku, jer ovo je takva blamaza da i ja osecam blam u tvoje ime.

Winston Smith

pre 10 godina

Nepotizam, kupljene diplome i bistri umovi kao ovaj su pravi recept za uspesnu ekonomiju.Pa se posle pitamo zasto zivimo ovako.Sami smo krivi,dozvolili smo im da se razmnoze kao pecurke posle kise.

Milanko Kurtovic

pre 10 godina

Baceviceva cerka je udata za Tominog sina. Baceviceva tasta, teska gastarbajterka, je izgovarala sve pogresno sto je mogla: Pizider je bio frizider, vEtrina, reMna itd. Na pijac je isla sa tek izaslim digitronom, u bundi. Bacevic jeste nesto doktorirao jako mlad, Skoplje mislim, u vreme kasnog socijalizma. Iz Raske, gde je predavao geografiju isli su u Kraljevo, onda verovatno Kg ( odakle je poznanstvo i buduce prijateljstvo po deci sa Tomom). I on je sklon nepotizmu jer je predsednik SNS u Raski zet po cerki od Baceviceve surnjaje. Jednom recju skandal.

Mileva

pre 10 godina

Busatlija je naveo da u Kini ima stotine miliona nezaposlenih.Da li je moguce da je ovako odvalio ili nije novinar dobro preneo.Istina je da u Kini ima samo 9 miliona nezaposlenih na milijardu i trista miliona stanovnika.Odnosno nezaposlenost je u Kini izuzetno niska,4 posto.
(Srbin, 6. januar 2014 14:48)

Ovo je verovatno komentar jednog od ministrovih studenata.
Aman čoveče, uzmi digitron pa proveri cifre koje si napisao ako ne možeš drugačije da se snađeš sa brojevima.

Mika

pre 10 godina

G-din Bačević je geograf, učio je geografiju, pa mu matematika i brojevi slabije idu. Ali čudi to što mu 20 savetnika koliko ih ima ne rekoše da je nemoguća cifra. Definitivno je on ćovek SNS-a za lupetanje. NJegova ćerka je supruga Tminom sinu, to je sigurno. NJegov šurak je uzeo otpremninu 15000 evra u opštini Raška, godinu dana pred penziju i normalno sad ga zet angažovao da radi u BG na nekim poslovima.To je nova SNS-SPS vlast narodna.

stigle "promene"

pre 10 godina

sta se zalite, evo idu izbori pa imate priliku da sklonite ovo polupismene lopove iz sns-preduzeca...

samo nesto mi govori da svi vi koji ovde kukate kakvu gadnu vlast imamo, cete ostati kuci ili cete se glupirati sa nekakvim belim listicima dok ce krezava bagra sto igra kolo i loce rakiju ispred sns mesnih odbora kao po komandi da se nacrta na biralistima u 8 ujutro i odluci za sve nas kakva ce vlast da nam bude (samo oni nece izabrati ucene i pametne ljude vec one slicen njima)

cirko

pre 10 godina

Ovoga je tegobno slušati šta „odgovorno“ govori.
Što on govori o kanalu Morava to je nadrealizam.
Kada će se pretsednik države smilovati da ga skloni sa ovog mesta .

Legenda

pre 10 godina

Ovo je jos jedna u nizu gluposti koje mozemo cuti od SNS-ovaca od kada su na vlasti. Ocigledno je greska u prevodu sa engleskog jezika gde je biolion milijarda. Zalosno je kada ovakva glupost dodje od ministra koji je preziveo poslednju promenu i koji svojim glupostima nastavlja da fascinira ovaj napaceni narod...

Konstatacija

pre 10 godina

Ja juce poslah mail na Ministarstvo "strucnjaka"Bacevicagde sam mu napisao da se bolje drzi svog "prestiznog"fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i da kao sto ni srpski ne zna cestito kako bi znao engleski. I Jos posaljem podatak da je iznos od deset milijardi dolara dogovoren jos za vreme posete bivseg premijera Kine Poljskoj.I posaljem zvanicni izvestaj Pekinga gde se Srbija ne pominje.Pominju se Rumunija, Poljska, Litvanija,Madjarska i Hrvatska.Ali sta ce jadnikkada ne zna da u engleskom jeziku ne postoji rec milijarda.Mozda ga je ponela ljuta od prika Tome

Ken

pre 10 godina

Naprednjaci sve više počinju da liče na Montipajtonvce. Čak bi bili smešni kao oni da nisu žalosni i da ovu komedije ne plaćaju građani Srbije.

bilo ko

pre 10 godina

Ma, znamo mi svi da se on ohoho zabrojao. Mene zanima dokle će on i slični njemu da budu tu gde jesu, i dokle će ljudi sa nepoznavanjem elementarnih stvari da odlučuju o mojoj sudbini?
Gde ste gospodo radikali, ima li nekog da mi odgovori?
(Ništa k'o domaća supa ..., 6. januar 2014 13:03)

Htedoh da napisem licni komentar, a posto bi bio slican, samo cu reci da tvoj POTPISUJEM.

miloje

pre 10 godina

verovatno su ga pomocnici uverili da je to toliko koliko kaze pa je bio siguran dok je saopstavao, i eto takvi rade u ministarstvu,ne znaju ni brojeve,a ja sa faksom ne mogu ni kao portir da nadjem posao

Zoki

pre 10 godina

Lepo od njega što se slikao sa naslovnom Blica “Da li je ovaj čovek normalan?“ Da sam glavni u Blicu ja bih opet objavio istu naslovnu

molder

pre 10 godina

Zbog ovakvih likova će SNS i da propadne. To PPV zna i hitno zakazuje Skupštinu stranke. Hoće čovek da se oslobodi Tominih ljubimaca. A dotični ministar je i preživeo rekonstrukciju, jer mu je otac stranke prijatelj. Tako je i postao ministar, a ne zato što je lep ili pametan...

zoran

pre 10 godina

Nikada oko milion punoglavaca u ovoj zemlji neće da shvati koliki su ovo lažovi, prevaranti i muljatori. Počev od stručnjaka za mučenicu, preko strušnjaka z alge u vodi do svih ostalih, skupljenih s'ko'ca i konopca a pojma ni očemu nemaju pa ne umeju čestito ni da lažu...

Ovi pre njih barem su bili vešti da ćorišu a ovi ni to.

Nikola

pre 10 godina

Odavno pričam da naši političari i novinari treba da obnove školsko gradivo, tamo gde se uče brojevi veći od 1000 (rečima - hiljadu).
1 000 - jedna hiljada
1 000 000 - jedan milion
1 000 000 000 - jedna milijarda (u Amrici kazu bilion)
1 000 000 000 000 - jedan bilon
Rastavio sam nule da bi se lakse prebrojale, inače se piše sastavljeno.

Evo i link na BND (bruto nacionalni dohodak), sve ono sto napravi jedna država za godinu dana, http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal).
Kna se nalazi na trećem mesti sa oko 8200 milijardi dolara. Dakle, Ministar i da ne zna koliko je tačno Kina namerila da uloži, treba da zna da je to više od BND Kine. Devizne rezerve Kine su oko 3500 milijardi dolara, što je jako mnogo. I ovu informaciju bi Ministri Vlade Srbije trebalo da izdeklamuju kada ih probude u polu noći. Kada bi nam Ministri bili dovoljno obrazovani, ne bi lupetali ovakve gluposti kao Bačević.
Kako li bi izgledao taj kanal kada bi ga Bačević realizovao i koliko bi stvarno koštao?

Ivan

pre 10 godina

"Zaista",nemate pojima,dogovorite se šta će ko da kaže,a ne da gđa Mihajlović stalno balansira neke gluposti,kakva vlada demagoga tako nam i jeste

mukica

pre 10 godina

mukica, on je jadan verovatno 'teo da kaže 10.000 miliona... pomešalo mu se... verovatno je bežao sa časova kada su se učili milioni, milijarde, bilioni...

Zmaj od Očaja

pre 10 godina

Uradila se družina, jaka rakija a post još traje... ali zašto javno povraćaju??? Zato što su bahati, umišljeni i bez elementarnog vaspitanja.
Moral je za njih nepoznata kategorija...

Удружење драмских писаца и њему да наград

pre 10 godina

Вучићеви кадрови, не подносе оставке. Кад би опет имао садашње привилегије и паре.Доктор наука, професор универзитета.Ово мајка нерађа више.

Zli

pre 10 godina

Ovaj bre ni parking, da čuva, pitanje je, kako bi kusur vraćao... Žalosno je to, da takvi mamlazi grunu neke sulude brojke i obećanja, koje onda neka baba u nekom selu čuje na televiziji i misli se, kako su sposobni ovi ljudi i onda ta ista baba na izborima zaokruži dotičnog , pošto nigde nije čula demanti takvih gluposti a da čuje, ne bi znala, da poveže. Ukratko, žalost i tuga...

trudna buva

pre 10 godina

uvaženi ministar i jedan od stratega našeg preporoda omašio u proceni za DEVET HILJADA MILIJARDI DOLARA i jos nesto siće pride... tja...

Buna protiv (kaba)dahija

pre 10 godina

Gospodin Bacevic ima viziju koju gospodja nema.
Moze samo da kevce oko njega. Covek ima prolaz i u Kini i u Rusiji.
I informacije koje ima sigurno su tacnije.
(slavoljub, 6. januar 2014 14:16)

Slavoljube, brate rođeni. Posle tvog komentara Bačević mi nije više smešan.

забринут

pre 10 godina

И на крају, појео вук магарца. Није важно што министар било чега у најбољој влади у историји свемира нема идеју колико је десет xиљада милијарди долара. Није важно што дозвољава себи тај луксуз да самоуверено лупета пред камерама. Није важно што га за министарско место квалификује што је Томин другар, вероватно са факултета. Важно је само то што ће се и ова гротеска заборавити за три дана колико просечно траје памћење српског гласача. Ако се и не заборави, Аца ће рећи да су они претxодни били још гори или ће уxапсити некога и Бачевић може да накриви шешир.

iskustvo uci

pre 10 godina

Sta zabrojao?! Zna on kome govori i da ce dobiti gomilu aplauza od glupave mase. Treba kao ljudi da se promenimo i da ovakve likove oteramo na robiju gde im je mesto.

Kol

pre 10 godina

Ma lik je takva sprdnja od pojave kao i ministar diplomatije da je stvarno sramota sto su oni ministri ali ko nam je presednik nista cudno!

Vladimir

pre 10 godina

Pretpostavljam da on sa svojim prijateljem koji je takođe obećavao milijarde silne iz Rusije, neće u penziju. Pa mogu u Bajčetinu, da lepo peku rrakiju i oko kazana se frljaju ciframa...
Ovako je stvarno žalosno. Ajd što je pogrešno razumeo , ali da nema logike elemtarne u glavi da malo razmisli.
Inače, neće nas tuđe milijarde ogrejati..

Mayhem

pre 10 godina

Još nas on uverava: "Da, dobro ste čuli šta sam rekao."
Posle još jednog bisera pomenutog ministra, molim odgovorne da ga smene sa pozicije koju zauzima i besramno pravi budalama kako sebe, tako i najviše nas.Sramota je šta se u ovoj državi radi, ko ministruje i kakve izjave kruže medijima.

Sale

pre 10 godina

Sokantna vest. Covek se izblamirao za medalju, juce je dobio preko 200 socnih komentara ovde, i sada se ispotavilo da Kina ipak nece uloziti u Balkan vise nego sto je njen ukupni GDP.. Ko bi rekao..

Kozmo

pre 10 godina

Gospodjo ministarka,ministar je skolovan covek,obrazovan ima doktorat,profesor katedre na matematickom fakultetu.Moze on i sam,a u ostalom nije trazio da mu budete mama.
Covek mora sjahati sa grbace ovog naroda i da ide dostojanstveno u penziju a ne da nas pravi maloumnima.
Ovo nema veze ciji je kadar,to vazi i za tebe

Bluez

pre 10 godina

Šta se zabrojao? U predizbornoj kampanji je Toma obećao 100 milijardi evra investicija čim dodje na vlast...evo sad Bačević potvrđuje da je to bilo osnovano obećanje. Od 10.000.000.000.000 Srbiji će pripasti bar 100.000.000.000.

Pa nije uopšte poenta u tome, poenta je u tome da je on pročitao neku vest na internetu, ne zna engleski, pa se ofirao, jer je sazvao konferenciju za štampu i pokušao to da predstavi kao njegov dogovor sa Kinezima. Dakle, gnusna laž koja je trebala narodu da još malo zamaže oči. Pored svih ostalih gluposti kojih smo se naslušali od strane ove ekipe poslednjih 25 godina, ovo i nije tako strašno. Radikali su to, očekujte neočekivano.

nn

pre 10 godina

Nije njegov resor o cemu ova prica, a Toma kada je obecao 100 milijardi evra investicija samo da postane predsednik verovatno je mislio 100 necega. Necu da kazem da su prethodnici bili bolji isti su nas doveli blizu dna, a sa ovima idemo u mulj.

Bata

pre 10 godina

Naprednjaci, nemojte više da nas lažete. Juče ste obećali deset hiljada milijardi, sada obećavate hiljadu puta manje. Jel vi uopšte imate predstavu o čemu pričate ili se samo gadjate brojevima? Bačević je juće insistirao "da, dobro ste čuli, deset hiljada milijardi!". Ja kao glasač hoću da bude potvrdjeno da je u pitanju deset hiljada milijardi ili da taj čovek momentalno da ostavku. A moj glas više nećete dobiti, jer ako tako neuke ljude postavljate za ministre, kakvi li su vam tek ostali kadrovi!?

Sale

pre 10 godina

Možda me utisak vara,ali mi se čini da što si bandoglaviji,bolji laktaroš i primitivniji,u Srbiji bolje prolaziš.Ovo je sprdnja od države i verovatno i zaslužujemo ove koji nas predvode.

Slobo

pre 10 godina

Pa hajde na stranu što mu ne pada na pamet da da ostavku ali...
Kako nije sramota one koji su ga tu postavili, pa koliki je taj SRPSKI OBRAZ ?
Pa ljudi dokle ovo može da ide ovako, pa zar smo toliki majmuni...
Evo mene je sramota, pa...ne mogu više..

Djoka

pre 10 godina

"Dobro ste culi:" Neko ko pravi brojcane greske takvih razmera kao ministar bajcetic, pa jos insistira da je u pravu, mozda i nije najpodesnija osoba za obavljanje odgovornih duznosti koje su mu poverene. Ako danas-sutra bude potpisivao neke ugovore... Cuvena srpska posla.

Vizionar

pre 10 godina

Ministar pa se zabrojao, pa nisu to klikeri ili kamencici. Sacuvaj nas Boze od ovakvih megalomana. "Spusti" se na Zemlju I hodaj polako jer ako pozurus - pasces.

lily

pre 10 godina

Kako smo mi glup narod kad I ovakvi mogu da nas lazu! A apropos ove ispravke nije stvar ni u kakvim investicijama vec kreditnoj liniji za kineske firme da grade infrastrukturu po istocnoj Evropi. Prvo te ucene da projekat bude po ceni po kojoj oni hoce pa onda se zaduzis da njima platis gradnju I na kraju im otplatis uz kamatu. Ekstra racunica ali samo za Kineze a ne I za nas zemlje treceg sveta kojima se takvi povoljni krediti prodaju

Mileva

pre 10 godina

Čudna je ta matematika, posebno onima koji su je slabo savladali kada su išli u osnovnu školu. Komplikovano je to što kad sabereš dve nule opet dobiješ nulu ali kad nulu dodaš iza broja taj broj se poveća deset puta a kada dodaš tri nule broj se poveća hiljadu puta. Inače broj hiljadu se piše sa jedinicom i tri nule iza njega...itd...
Kad sam ja išao u osnovnu školu, malo posle druga Baćovića, iz matematike se računalo u prvom razredu do sto a već u drugom razredu i do hiljadu. Da se ministar konsultovao sa svojim unucima verujem da bi mu sve ovo još bolje objasnili. Verujem da se oko brojeva konsultovao sa Velimirom Ilićem dok su kod Tomislava Nikolića pekli rakiju...

Neva

pre 10 godina

@zabrinut:
Ministar Bacevic,koji nas mesecima uveseljava,nije drugar naseg predsednika Tomislava Nikolica,vec njegov PRIJATELJ! Tako se to kod nas zove:Tomin sin je ozenjen cerkom ministra Bacevica!!!
Nisam sigurna,ali to moze da se proveri.U svakom slucaju,zar nije cudno,on je "preziveo" rekonstrukciju vlade,lupeta i dalje,a NIKO ga iz SNSa ne dira,cak je i cuvena Zorana puna razumevanja...Pitam se,kako bi grmela da je u pitanju neko iz SPSa ili DSa?

istina&pravda

pre 10 godina

Ostavka momentalno.
(Slobodan, 6. januar 2014 15:06)

Da oce, bas ga briga! :))))

On ima toliko fantasticnih ideja... Kome bi on to sve ispricao da nije ministar... i kome bi onda naivni verovali... Kakva ostavaka brate! :))

vlajko

pre 10 godina

Ministri mogu da lupaju koliko hoće na kraju svakako prime debelu platu ni za šta.
Ako ne zna strani jezik, ako ne razume ekonomiju, ako je slab s matematikom, ne mora da nam dokazuje da za ministarsko mesto nije potreban ni zdrav razum.

IgorO

pre 10 godina

Xaxaxa, šta zna napredno dete šta su milijarde milijardi!? Mislim da je ovo najnepismenija vlast od 1945. kada su Srbiju okupirale kalfe u kožnim mantilima. Ovi bar ne razbijaju pločice da im se koze ne klizaju u toaletima i ne lože parket - napredan. Zato se i zovu naprednjaci.

stranac

pre 10 godina

Nema tu nije razumeo, nije shvatijo. Odma neka podnese ostavku. Nesposoban i. Ko sto rekose pre mene, nek se batali posla i krene da pece rakiju ako se ne zabroji oko sljiva slucajno.

Bojan

pre 10 godina

Mislim da bi ministar trebalo da zna znacenje reci "bilion" u anglo-saxonskom govornom podrucju. Zbog ovakve blamaze I obmanjivanja javnosti bi svakako trebalo da preispita svoju misiju u Vladi RS. A da ne pominjemo kanal...

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Pitam se kako je ovaj lik prvo ušo u vladu a posebno kako je preživeo rekonstrukciju iste.Odgovor PRIJATELJ TOMA I KINESKO-RUSKI LOBI