Petak, 03.01.2014.

15:06

Hoćemo da radimo ili čekamo izbore?

Premijer Ivica Dačić ponavlja da vanredni izbori nisu prioritet, da nije potrebna javna polemika i da će o tome odlučivati stranke na vlasti a ne Vlada Srbije.

Izvor: Tanjug

Hoæemo da radimo ili èekamo izbore? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

van redovnih...

pre 10 godina

Lako je politicarima da predlazu vanredne izbore,jer oni ne moraju da brinu za svoju osnovnu zivotnu egzistenciju!Nekima je samo na umu politicka egzistencija,kojom sebi osiguravaju lagodan zivot!Lako je razbacivati se novcem gradjana...Mislili smo da je tome dosao kraj,nazalost izgleda i nije!Prevremeni izbori,niti ce opoziciji doneti napredak,niti ce vladajucoj i najjacoj aktuelnoj stranci,doneti nesto znacajnije...Eventualna promena licnosti premijera,bi nas preskupo kostala!Uostalom,vladu ne cini jedan covek ,pa ce tako to biti samo nepotrebno zbunjivanje gradjana,koji su vec birali na proslim izborima!Da li to neko hoce da promeni ili da ne prihvati vec izrazenu izbornu volju i to bez njihove jasno iskazane zelje za tim!Kvalitet treba da krasi vlast a ne kolicina vlasti!Svako izlazenje na vanredne izbore,je cinjenje ustupaka opoziciji...Preko izbora ce se domoci miliona iz budzeta Srbije...S obzirom da je opozicija i sama doprinela ovoj situaciji u Srbiji,ne ocekuje se neki njen bolji izborni rezultat,vec samo vanredno punjenje stranackih kasa a da bi preziveli...I zato redovni izbori i nisu daleko,da bi se sada ponovo izlazilo na biralista i mesale politicke karte!S obzirom da je vec bio zastoj zbog rekonstrukcije vlade,ovo bi bio dodatni prekid za obecanja,koje ocekujemo da ova vlada ostvari..Samo jacanje borbe protiv korupcije i kriminala kao i reforme su garant boljitka u Srbiji,sve je drugo gubljenje vremena...I zato treba znati da se ugled tesko stice a lako gubi!

neša012

pre 10 godina

Ono što je izostavi premijer Dačić je sigurno da bi izbori u martu verovatno i zapečatilo njegovu vlast i funkciju premjera ove vlade jer bi posle izbora verovatno bila drugačija kombinatorika.Zato Dačić kao papagaj ponavlja istu priču i time hrabri sebe u suštini treperi od straha da se Vučić ne odluči za raspisivanje izbora.Ne verujem da bi nešto trpeli ni pregovori sa prištinom ni proces EU integracija jer bi se kasnije formiranjem vlade i ubrzanim radom sve to nadoknadilo. Ova vlada je ušla u jednu fazu u kojoj su iscrpljeni kapacitete bar kod nekih ministara i jasno je da su izbori najbolje rešenje.

Robespjer

pre 10 godina

Ko je dao za pravo Dačiću da govori u moje ime. Meni je stalo do izbora. Ne mogu više da gledam ovog čoveka kako radi protiv naših interesa. Mi stežemo kaiš, a njemu do pevanja. Zaista bolje ne raditi ništa u narednih par meseci nego protiv srpstva i naših interesa. Pa shvatio je i Vučić da se ovako više ne može! Neke stvari s emoraju menjati u vladi, za početak sps i Radulović...

DRAGO

pre 10 godina

Ko njemu brani da radi imao je 8 godina da pokaže svoj rad ali mu ni to nije bilo dovoljno, džaba radi on kao i svi SPS i DS-ovci samo za sebe.

nidža

pre 10 godina

A tko Vama brani da radite? Ukoliko u rad smatrate obilazak policije, slikanje u porodilištu, sečnje vrpci ili snimanje novogodišnjeg programa i bolje da ne radite!

ucenjivači...

pre 10 godina

Vi ste činioc vlasti samo spletom tadašnjih okolnosti, gde vam je na našu nesreću pružena šansa da budete jezičak na vagi.
(jezičak na vagi, 3. januar 2014 20:16)
To njega i muči - nikad više neće moći (nadam se) da ucenjuje i izjavi "nije bitno tko je pobedio, bitno je tko će biti premijer!"

Daki BC

pre 10 godina

Sad pred moguće izbore se setio da treba i on nešto da radi. Po logici stvari on kao premijer trebao je da vodi glavnu reč u Vladi, a s obzirom da je tu ulogu prepustio drugome, isto tako po logici stvari se nameće pitanje njegovog kredibiliteta. Ovaj put, rekao bih, shvata da je u nezavidnoj poziciji i da neće moći više da bude tas na vagi prilikom formiranja Vlade. Otuda i ovaj nemir u njemu.

Andersen

pre 10 godina

Nadam se da se bar dobar deo čitalaca seća bajke "Carevo novo odelo" gde car svakoga ko ne vidi njegovo nepostojeće odelo (čitaj prazne priče) proglašava glupim, sve dok jedno dete ne uzvikne : CAR JE GO !

U Srbiji se još uvek čeka na dete.

Srbin 100%

pre 10 godina

Dacic i socijalisti na sve nacine zele da izbegnu vanredne parlamentarne izbore jer postoji realna mogucnost da ne samo izgube premijersku fotelju vec da ostanu na marginama i da se vladajuce koalicija formira bez njih

MAKSIM

pre 10 godina

Ako je narod shvatio da samo jedinstvena vlada može sprovesti planirane reforme, pobediti korupciju i kriminal i zemlju ekonomski obnoviti, i ako pored jasno definisanih teških odluka smatra da SNS, kao motor tih promena treba da ih sprovede, onda je jasno da niko ne sme kalkulisati i izbeći da raspiše vanredne parlamentarne izbore koji će tu želju naroda i materijalizovati.

poljoprivrednik

pre 10 godina

Ja u sledecoj godini posle godinu dana rada vlade ocekujem gori zivot za postene poljoprivrednike.
Vlada tj ministarstvo je ukinulo novcane subvencije, forsirace pojedine snabdevace koji ce moci zbog toga da podignu cene i sav novac od subvencije da prigrabe sebi. Odvodnjavanje a prica se o porezu na zemljiste ukratko uzece mi 50evra po ha, a dati nista, dok ce na drugoj strani subvencije ici dobro politicki povezanim mocnicima
Gore cu zivit jer se povecao pdv, akcize na benzin koji podize i ostale cene i porez na kapitalnu dobit. Ako umesto reformi ta moja zrtva ode na izbore i Srbija tj narod izgubi za dzabe jos godinu dana samo da bi neki partijski funkcioner prigrabio javno preduzece ili neko uposlio tetku pri novoj raspodeli vlasti onda SNS nece dobiti moj glas, ako insistira na izborima.
Narod zivi sve gore i gore i zato je bolje da se uozbiljite i radite, a ne da utrosite silni novac na kampanje i srbija stane na godinu dana.
Ajde napravite neki jak rezultat pa onda na izbore.
Toma je amnestirao 3000 zatvorenika a Vucic nije jos pohapsio ni 300 pa ajde prvo da stignemo na pozitivnu nulu.
A mogli bi o istom trosku i predsednicki, ionako sam za tomu glasao samo da mi se sa grbace skine tadic, a sigurno ima boljih kandidata, pa kad sve vec o jednom trosku.
Pustite ovog Krstica i Radulovica da konacno nesto preokrenu na bolje, ajde da vlada izgura 4 godine pa ce biti prilika za izbore, forsiranjem izbora dajete sami sebi autogol, obuzdajte pohlepu za vlascu.

I.j.kv

pre 10 godina

kada je dobio 13 procenata na proslim izborima ushiceno je sebe promovisao u premijera...à sad kada je i to postao ide niz vodu kao sto je i DS otisao niz vodu kada im je isti Dacic okrenuo ledja...e pa Dacicu drago mi je da ces to docekati Ali tesko ces to preziveti,DS je to preziveo i dostojanstveno predao vlast...tako i ti g.Dacicu,ne drami odavno ste trebali kao stranka da budete lustrirani....

jezičak na vagi

pre 10 godina

Vi ste činioc vlasti samo spletom tadašnjih okolnosti, gde vam je na našu nesreću pružena šansa da budete jezičak na vagi.

Kritičar

pre 10 godina

Šta će nam izbori kad po zakonu sledeće 2 godine ne smete ni jednog truta više da zaposlite u trutlendu.
U SRB 10% trutova koji žive u suvom komunizmu cede 90% sirotinje koji žive u robovlasništvu.Šta dobijate izborima da trut kurta zameni truta murtu.Pa onda gladni kurta opali još 20% poreza da bi nadoknadio ono što je izgubio dok nije bio murta.Tako je bilo prethodnih 20 godina, tako će biti i sledećih 20, jer će ovi agresivci sebe proglasiti doživotnim vladarima života i smrti na ovim prostorima.

Dalibor

pre 10 godina

Strah od izbora.To sto mu Evropa ne zamera,jer je bilo vzno odraditi kosovsko pitanje,naplatice mu narod.Kao bivsi clan SPS koji je naivno ocekivao reformu stranke,sa zgrazavanjem gledam na Dacicev format partijskih poslusnika i kadrovika.Toncev,Bajatovic,Mrkonjic,Obradovic,plus kastrofalni odbori sa polupismenim vrhuskama po unutrasnjosti,su previse da se uopste raspravlja o ulozi SPS u nekakvim reformama.Galenika,Agrobanka,Banane,i sve ostalo,sve afera do afere,a imali su kakvu takvu sansu da zaista reformisu stranku.Pozdrav,Dalibor

Srbijo najlepša bajko :)

pre 10 godina

Kako da necu za 20 000...Bolje mi je ovako,igram kladzu svaki dan i satirem ih oko 0,a u 4 ili 7 kada upadne da ne pricam :)

Nebojsa

pre 10 godina

rezultati sledecih parlamentarnih izbora
SNS. 34 %
DS. 21%
SPS. 17%
DSS. 8%
LDP. 7%
I to je to,,,,pa opet ispocetka,,koalicije...propade godina,,,,

Pera

pre 10 godina

Još jedni izbori?!?!?!??! Zarad čega opet izbori, može li neko to da objasni?
Dokle izbori, koga da biramo, zašto?
Može li ovde iko da se složi? Narod je birao da se složite i da radite!!!!!
Koji će to izbori biti od početka 90-tih?
I čitam ovde komentare kako jedva čekaju da vide kako će Dačić da vide leđa, te kako je on nervozam, jer gubi vlast! Pa dokle ću da čitam takve komentare? Pre toga ste jedva čekali da vidite leđa nekim drugima, a ubrzo ćete želeti da vidite leđa nekim trećima! Kako niste dosad shvatili da politika i upravljanje državom nije fudbalska utakmica i nije navijanje za omiljeni tim. Ovde se vodi jedna država! Ne, ne branim Dačića već postavljam pitanje šta će se promeniti posle izbora? Verovatno će biti još jedni "istorijski" izbori!
Ja samo pitam dokle ovako i zašto izbori??!?!??!?!?!

Pandurcina

pre 10 godina

Joj Dacicu pa svoj nerad si najvise pokazao u MUP-u, za nista se ne pitas, nisi smenio ni jednog načelnika policijskih uprava, koji se ponašaju toliko bahato da kvare ugled cele policije, a da ne govorim kakav je neadekvatan stručni i obrazovni kadar, na načelničkim i šefovskim pozicijama u većini Policijskih uprava, to su ljudi sa diplomama menadžera, pedagoga, nastavnika fizičkog vaspitanja, poljoprivrednika, i sl. a ne diplomirani pravnici, ekonomisti, ili policijski akademci, i sve dok se tako bude vodila kadrovska politika u MUP-u naša policija će biti neupotrebljiva, jos te navodno ne obavestavaju ko je Misa banana, i ti kao hoces da radis.

deki2711

pre 10 godina

Pravices ti DS od blata, oni su te rehabilitovali, sredili za "koferce", e sad kad te PPV sutne i napravo sledecu vladu sa DS videcu te.

Miroslav2

pre 10 godina

Nemojte da brinete.Svaka kasa ima svoje dno kao i ova nasa.Izgleda da cemo se promeniti kad ta kasa bude prazna i bukvalno dodje do toga da ce se ljudi tuci za parce hleba.Zivi bili pa videli!

Bez veza

pre 10 godina

Pitanje je glupo.
Naravno da ce Srbi UVEK radije nesto da cekaju, nego da RADE!
Ko god je ovde izgovorio rec rad, nije bio dugog veka.

Tedica

pre 10 godina

Da radimo ministre nego nemamo gde u oće sto rade hoćete da šaljete na kazan pa ima li to negde???????????
NEMA U PRAVU SI.
SAMO OVDE U ZIVIM KOKOSARNIKU OD ZEMLJE. TO PROLAZI BEZ MASOVNIH PROTESTA !!!!!

Krsmanac

pre 10 godina

Zoran Simic,

Ivica Dacic je posle 5 oktobra bio Persona non grata za Ameriku.Bio mu je zabranjen ulazu Ameriku.Onda se preko noci odrekao Milosevica i poceo da ide na molidbene dorucke. On i Vucic se nista ne pitaju za izbore. Pita se Vasington i Brisel i Berlin.Dacic je preko noci postao americki izaslanik a Vucic nemacki.Brisel je samo medijator.Treba zavrsiti Kosovo. Kada to zavrse obojica ce biti pusteni niz vodu. Trolanje oko izbora je samo zamajavanje naroda. Ako dobiju zeleno svetlo izbora ce biti. U Srbiji se pravi cirkus.Kao fol predsednici stranaka (SPS i SNS) nisu za izbore a njihovi iz stranaka su za izbore.Srbiji treba nova igracka da bi se narod time bavio da ne oseti svu pogubnost ove vlasti.

Beli anđeo

pre 10 godina

Za izbore treba imati šta birati! ja stvarno nemogu da verujem da bi se išta promenilo, ne volim NIKOGA od političara, i mislim da je bilo dosta! zašto mi njima da poklanjamo toliko pažnje i da gubimo naše dragoceno vreme?

s.d.

pre 10 godina

Dacic nikad nije radio. Ceo zivot je politicar i demagog i on je zadnji covek koji treba da poziva na rad. U ovim problemima smo zbog SPS gde je Dacic bio glasnogovornik.

Ilija

pre 10 godina

Naravno da se Dacicu ne ide na izbore jer ce onda zasigurno izgubiti premijersku fotelju. DS-u izbori isto ne odgovaraju jer ce samo jos vise izgubiti, jedino sto mozda uspeju da dobiju je bgd i to je to. Sto se tice ostatka opozicije i tu sumnjam da se ikome ide na izbore jer bi dobar deo njihovih glasaca sa predhodnih izbora svoje poverenje dao SNS-u, ili nebi uopst izaso na izbore i time ugorzio njihov opstanak u parlamentu. SNS oni svakako hoce izbore jer oni tu jedini mogu da profitiraju i zato i pokrecu pricu oko izbora. Treba im to jer samo tako mogu da zadovolje potrebe svoje stranke i novopristiglog stranackog kadra(u prevodu pootpustati stranacki kadar svojih koalicionih partnera i zaposliti svoj).Sto se tice procenata,50% za SNS me ne bi cudilo.Medjutim ono sto bi i ovaj put bilo porazavajuce je da bi tih 50% zapravo bilo od broja izaslih na izbore a njihov broj bi opet bio 1/3 tako da bi dosli u sitaciju da 1/6 Srbije odlucuje sta ce se desiti za celom Srbijom i to me mozda najgore od svega.Beli listici nikako da shvate da ne izlaskom na izbore oni opet glasaju jer bas tim sto nista nece zaokruziti oni su omogucili da na vlast dodje neko za koga mozda nikad ne bi glasali.I tu lezi najveci problem u celoj prici sa Srbijom u zadnjih 15 godina.Na izbore izlazi sve manje i manje ljudi i dolazimo u sitaciju da i ako realno moze nesto da se uradi i da se promeni to se nedesava jer niko nece da mrdne prstom i da uradi nesto po tom pitanju!Jer niko nece da GLASA!

la belva

pre 10 godina

Nisi hteo sa demokratama da pravis Vladu,a? Kako si se bahatio one izborne noci,kako bese ono,nije bitno ko sastavlja Vladu,zna se ko ce biti premijer...neces jos dugo...ove tvoje partnere ne mogu ocima da gledam,al' bas mi je milo em drago sto ce da te najure pa makar i sami pravili Vladu...

LISTOPADNI I ZIMZELENI

pre 10 godina

CENTRALNO PITANJE JE ŽIVOTNI STANDARD (RAST CENA NA MALO i silna poskupljenja nisu obećavajuća), ZAPOŠLJAVANJE (PREDLOG ZAKONA O RADU traži ozbiljnu doradu). Bilo izbora ili ne dok ne dođu novi ministri i državni sekretari uprava odrađuje svoj posao. Ne plašite mečku rešetom. Dok sindikati ne daju saglasnost na predlog Zakona o radu ne treba vlada da ga usvoji.

Ni po babu...

pre 10 godina

Izgleda da su ti odbrojani dani..ko zna kad ce da ti se ukaze ponovo ovakva prilika da budes premijer?Kad izracunas sta si dobio a sta izgubio mislim da ce ona pesma,,Ko bi reko cuda ..."mnogo da kosta i tebe i Sps!!!Ko se zadnji smeje najsladje se smeje,ha,ha,ha!

Milena Pavlovic

pre 10 godina

Dacicu ne odgovaraju izbori jer ce bez obzira na rezultat ostati bez premijerske fotelje, koja bi pripala Vucicu kao lideru najjace stranke sto je i logicno.

Zoran Simic

pre 10 godina

Nazalost, Ivica Dacic je najsposobniji politicar na ovim prostorima. Jos jedino Milo Djukanovic moze da se podici takvim kvalitetom. Posle 5. oktobra ja sam mislio da ce on kao portparol stranke koja je srpskom narodu napravila najvecu stetu u 20. veku, otici u zaborav, da ce se SPS zajedno sa njim raspasti i nestati sa politicke scene. Naprotiv, on se kao Feniks, digao iz nistavila i popeo ponovo na vrh vlasti.Cak i kad bi bili parlamentarni izbori u martu, ubedjen sam da bi on dobio dovoljan broj glasova i opet se docepao vlasti. Nije on i njegova SPS nista dobro ucinila za zemlju ni pre a ni posle demokratskih promena, ali on uvek dobije ono sto hoce. On izuzetno dobro poznaje mentalitet nasih gradjana i tacno zna kad, sta i koliko treba reci. Ako se upetlja sa aferom "koferce" ili poznanstvom sa Misom Bananom, on tacno "dozira" svoje izjave i narod predje preko tih stvari kao da nije nista bilo. Meni je neshvatljivo da covek koga prate ovakve optuzbe i dalje upravlja zemljom ,ali nas narod to nedozivljava tako. Ni kad peva gde stigne, ni kad biva "uhvacen" u skrivenoj kameri, ni kad "odvali" nesto , kako to samo on ume, nista mu ne steti. Naprotiv, sve mu to dodje kao neki plus. Izradio je DS i siguran sam da ce i Vucica prevesti zednog preko vode. Covek je jednostavno neunistiv. To je nasa zla sudbina da su nam ovakvi ljudi najsposobniji politicari.

Gotov si Dacicu!

pre 10 godina

Ode Srbija u desno i u jos vecu zaostalost, populizam i srednji vek! Nece Srbija propasti! Srbija Je Propala, a uskoro ce i Nestati!

Military Attache in self-exile

pre 10 godina

Uctivo bih zamolio vlasti da dozvoli dijaspori da glasa u zemljama prebivalista ne bi li se konacno otarasili ne samo komunista nego i njihove dece a ministre koji su zloupotrebili svoje polozaje posaljemo na jako dugo robijanje.
Zivela Srbija!

ATP

pre 10 godina

Niko od ,,njih,, se više ni ne boji izbora dovoljna je bliža i dalja familija i oni što su ih zaposlili i oni će biti neki faktor u budućoj vladi a ti jadni narode izašao ili ne glas nekome daješ..

Džoni

pre 10 godina

Dačić je svestan da ukoliko bude izbora on i njegovi više neće biti u vlasti jer će SNS možda sam a možda i uz mnogo manjeg i manje zahtevnog partnera oformiti vladu! Ali i kod gospodara Vučića pretpostavljam da visi u vazduhu jedna nedoumica da li je bolje imati apsolutnu vlast i sam vladati ali i sam u ovo teško vreme preuzeti veliku odgovornost a pogotovo jer zna sa kakvim "kvalitetnim" ljudima je okružen (čast izuzecima), ili nastaviti ovako sa podeljenom odgovornošću i sve što je dobro pripisivati sebi i svojoj stranci a sve gde škripi i ne ide prebacivati na finjaka na druge! Dilema je velika i u oba slučaja može da se obije o glavu SNS veoma brzo! Nemaju ljudi više strpljenja! Što kaže naš narod: "Došle vile očima"!

lesa

pre 10 godina

Premijeru, mozda nisi obavesten da je gorivo poskupelo i da ce sad sve cene da skoce. Ako mislis da nastavis tako da radis bolje uzmi godisnji odmor, ovaj tvoj rad narod skupo kosta.

Ja

pre 10 godina

A da li se gospodin premijer seca njegove izjave kod formiranja prve vlade. Tada je rekao da je on dobio mandat da formira vladu i da ne vraca mandat po ceni novih izbora. Tada su izbori mogli biti u prioritetu, a danas to nije prioritet. Pa slusajte premijeru, ako izbori nisu dobri za vas, to je samo vas problem. Ostatak Srbije ima pravo da ponovo kaze sta misli o svima vama koji se evo vec dve godine busate u grudi da ste nesto napravili. Dozvolite gradjanima Srbije da kazu svoje misljenje. To nije samo stvar politickih partija na vlasti.

Djoka

pre 10 godina

Za drugo vala i niste: Malo izbori, pa onda rekonstrukcije, pa jopet jovo izbori, pa odmah potom temeljite i opsezne kadrovske izmene unutar vlade... Radio ne radio, svira ti radio, sta se samo bunis.

deNiro

pre 10 godina

Izjave druga premijera su antipod zdravom razumu.Njegov vokabular,način izražavanja i mimika su vrhunac primitivizma neprimeren premijeru jedne države.On je tu da odradi prljav posao oko KiM a onda će biti pušten niz vodu,pa će da ispliva i koferče i šef kabineta Bane Lazarević i Šarići i Banana i Galenika i Backović i...Samo tad će biti kasno za Srbiju.jer od hapšenja se ne živi.

xRade

pre 10 godina

Istorijski dogadjaj pocetak PREGOVORA?? Za nesto sto nece nikada doci jer nam Nemci ne daju. Grke ponizavajuce nazivaju Prosjacima a mi smo gori od Grka.

potkivač

pre 10 godina

Sta kazes? Ovi prevazisli sva moguca ocekivanja!
Sada tek vidis sta znaci kada vlast das budalama i nepismenima!
Malo si se kasno setio da postavis takvo pitanje.
Postao si obican balansero.
Nasao si sa djavolima da sadis tikve.
Nece te vise ni ovi ni oni!

MRKI

pre 10 godina

Sta mislite da se ponovo uzdignu Djilas, Dinkic, Petrovic, i opet gurnu SNS u opoziciju. U ovoj drzavi sve je moguce pa i drvena pec a politicarima niko vise ne moze verovati.

Čistka

pre 10 godina

Pre nego raspišete izbore, koji su preko potrebni rasterajte bandu po seoskim tzv. opštinama kao što je Kula!Kula nezasluzuje status Opštine, mrtva je, nijedna firma neradi, tuga i beda a administracije više nego Beograd!Bruka i sramota! Dajte status opštine Crvenki koja ima život, koja hrani celu Kulsku opštinu!

bivsi DS

pre 10 godina

Meni ostaje samo da pobegnem iz zemlje.

Glasala sam za DS, a DS je prevario demokratiju.

Bila sam beli listic i pobedio je Vucic.
Sada, mozda jos strasnije Vucic vara i demokratiju i narod.

Cele godine slusamo i preti nam se bankrotstvom drzave. Donosi se novi Zakon o radu kojim je planirano da se god.odmor placa 62% osnovne plate a bolovanje sa 58%, najavljuuju se laksi otkazi i dr., a sve sa obrazlozenjem da drzava nema para, da smo prezaduzeni, pa, pored navedenog, nema povecanja plata, nema zaposljavanja, nema subvencionisanih stambenih kredita itd, itd...

Iz najave vanrednih parlamentarnih izbora ja zakljucujem:
Mi nismo bili pred bankrotstvom-Vucic je lagao.(Odakle nam inace pare za nove izbore)

Mi jesmo pred bankrotstvom, ali ce Vucic da zrtvuje drzavu da bi postao premijer, i isti je kao Tadic(samoljubac i samodrzac)
Pristup EU znaci pristup pristupnim novcanim fondovima kojima cemo placati vanredne izbore.

ZNATE LI KOLIKO KOSTAJU IZBORI? ODBIJAM DA PLACAM POREZ DA BI NIKOLIC IMAO SVOG PREMIJERA, A VUCIC SVU VLAST U DRZAVI.

IZVINJAVAM SE SPS I SADA CU GLASATI ZA NJIH, JER SU PREVARENI KAO I NAROD

pera

pre 10 godina

evidentno da necemo da radimo.Da li znate da sudovi ne rade do 8.januara uprkos tome sto je vlada naredila da nema spajanja praznika.Dakle Vucicu,malo vise sprovodjenja reci u dela,dosta vise marketinga i praznih obecanja

Analiticar

pre 10 godina

Izgleda da on nije upoznat sa cinjenicom da polemiku pokrece upravo SNS, a ne opozicija. Lako bi on sa opozicijom, ali sa SNS-om ne zna sta ce.

VecaBg

pre 10 godina

Zar nije vreme da o svemu pocne da odlucuje narod Srbije. Mi smo vam ukazali poverenje vi ste gazloupotrebili posebno ti Dacicu. Dok jos imamo drzavu vreme je da ti oduzmemo sve ingerencije jer si prodana dusa.

PCELICA

pre 10 godina

Najveca kocnica u radu Vlade je gospodin Dacic i to sa svojom funkcijom Ministra policije. Na tom polju nema pomaka i rezultata ama bas nikakvih, a i oni koji bi nesto i da rade i otkriju odmah smene.

Relja

pre 10 godina

Kako neko ima obraza da kaže da su ovo istorijski rezultati? Osim trampe - Kosovo za datum, što su jedino ovi kvazipatriote mogle da urade uz podršku štapa i šargarepe Nemačke i SAD, sve ostalo je razoreno, a Vučića drže u staklenom kavezu u uverenju da on upravlja. Još uvek upravljaju isti nevidljivi moćnici iz pozadine, sve ostalo je igra za gladni narod, a glavna hrana su Vučićeve prazne priče.

pera

pre 10 godina

evidentno da necemo da radimo.Da li znate da sudovi ne rade do 8.januara uprkos tome sto je vlada naredila da nema spajanja praznika.Dakle Vucicu,malo vise sprovodjenja reci u dela,dosta vise marketinga i praznih obecanja

Relja

pre 10 godina

Kako neko ima obraza da kaže da su ovo istorijski rezultati? Osim trampe - Kosovo za datum, što su jedino ovi kvazipatriote mogle da urade uz podršku štapa i šargarepe Nemačke i SAD, sve ostalo je razoreno, a Vučića drže u staklenom kavezu u uverenju da on upravlja. Još uvek upravljaju isti nevidljivi moćnici iz pozadine, sve ostalo je igra za gladni narod, a glavna hrana su Vučićeve prazne priče.

Analiticar

pre 10 godina

Izgleda da on nije upoznat sa cinjenicom da polemiku pokrece upravo SNS, a ne opozicija. Lako bi on sa opozicijom, ali sa SNS-om ne zna sta ce.

VecaBg

pre 10 godina

Zar nije vreme da o svemu pocne da odlucuje narod Srbije. Mi smo vam ukazali poverenje vi ste gazloupotrebili posebno ti Dacicu. Dok jos imamo drzavu vreme je da ti oduzmemo sve ingerencije jer si prodana dusa.

PCELICA

pre 10 godina

Najveca kocnica u radu Vlade je gospodin Dacic i to sa svojom funkcijom Ministra policije. Na tom polju nema pomaka i rezultata ama bas nikakvih, a i oni koji bi nesto i da rade i otkriju odmah smene.

s.d.

pre 10 godina

Dacic nikad nije radio. Ceo zivot je politicar i demagog i on je zadnji covek koji treba da poziva na rad. U ovim problemima smo zbog SPS gde je Dacic bio glasnogovornik.

la belva

pre 10 godina

Nisi hteo sa demokratama da pravis Vladu,a? Kako si se bahatio one izborne noci,kako bese ono,nije bitno ko sastavlja Vladu,zna se ko ce biti premijer...neces jos dugo...ove tvoje partnere ne mogu ocima da gledam,al' bas mi je milo em drago sto ce da te najure pa makar i sami pravili Vladu...

Tedica

pre 10 godina

Da radimo ministre nego nemamo gde u oće sto rade hoćete da šaljete na kazan pa ima li to negde???????????
NEMA U PRAVU SI.
SAMO OVDE U ZIVIM KOKOSARNIKU OD ZEMLJE. TO PROLAZI BEZ MASOVNIH PROTESTA !!!!!

Zoran Simic

pre 10 godina

Nazalost, Ivica Dacic je najsposobniji politicar na ovim prostorima. Jos jedino Milo Djukanovic moze da se podici takvim kvalitetom. Posle 5. oktobra ja sam mislio da ce on kao portparol stranke koja je srpskom narodu napravila najvecu stetu u 20. veku, otici u zaborav, da ce se SPS zajedno sa njim raspasti i nestati sa politicke scene. Naprotiv, on se kao Feniks, digao iz nistavila i popeo ponovo na vrh vlasti.Cak i kad bi bili parlamentarni izbori u martu, ubedjen sam da bi on dobio dovoljan broj glasova i opet se docepao vlasti. Nije on i njegova SPS nista dobro ucinila za zemlju ni pre a ni posle demokratskih promena, ali on uvek dobije ono sto hoce. On izuzetno dobro poznaje mentalitet nasih gradjana i tacno zna kad, sta i koliko treba reci. Ako se upetlja sa aferom "koferce" ili poznanstvom sa Misom Bananom, on tacno "dozira" svoje izjave i narod predje preko tih stvari kao da nije nista bilo. Meni je neshvatljivo da covek koga prate ovakve optuzbe i dalje upravlja zemljom ,ali nas narod to nedozivljava tako. Ni kad peva gde stigne, ni kad biva "uhvacen" u skrivenoj kameri, ni kad "odvali" nesto , kako to samo on ume, nista mu ne steti. Naprotiv, sve mu to dodje kao neki plus. Izradio je DS i siguran sam da ce i Vucica prevesti zednog preko vode. Covek je jednostavno neunistiv. To je nasa zla sudbina da su nam ovakvi ljudi najsposobniji politicari.

Milena Pavlovic

pre 10 godina

Dacicu ne odgovaraju izbori jer ce bez obzira na rezultat ostati bez premijerske fotelje, koja bi pripala Vucicu kao lideru najjace stranke sto je i logicno.

Military Attache in self-exile

pre 10 godina

Uctivo bih zamolio vlasti da dozvoli dijaspori da glasa u zemljama prebivalista ne bi li se konacno otarasili ne samo komunista nego i njihove dece a ministre koji su zloupotrebili svoje polozaje posaljemo na jako dugo robijanje.
Zivela Srbija!

Ni po babu...

pre 10 godina

Izgleda da su ti odbrojani dani..ko zna kad ce da ti se ukaze ponovo ovakva prilika da budes premijer?Kad izracunas sta si dobio a sta izgubio mislim da ce ona pesma,,Ko bi reko cuda ..."mnogo da kosta i tebe i Sps!!!Ko se zadnji smeje najsladje se smeje,ha,ha,ha!

Ja

pre 10 godina

A da li se gospodin premijer seca njegove izjave kod formiranja prve vlade. Tada je rekao da je on dobio mandat da formira vladu i da ne vraca mandat po ceni novih izbora. Tada su izbori mogli biti u prioritetu, a danas to nije prioritet. Pa slusajte premijeru, ako izbori nisu dobri za vas, to je samo vas problem. Ostatak Srbije ima pravo da ponovo kaze sta misli o svima vama koji se evo vec dve godine busate u grudi da ste nesto napravili. Dozvolite gradjanima Srbije da kazu svoje misljenje. To nije samo stvar politickih partija na vlasti.

lesa

pre 10 godina

Premijeru, mozda nisi obavesten da je gorivo poskupelo i da ce sad sve cene da skoce. Ako mislis da nastavis tako da radis bolje uzmi godisnji odmor, ovaj tvoj rad narod skupo kosta.

deNiro

pre 10 godina

Izjave druga premijera su antipod zdravom razumu.Njegov vokabular,način izražavanja i mimika su vrhunac primitivizma neprimeren premijeru jedne države.On je tu da odradi prljav posao oko KiM a onda će biti pušten niz vodu,pa će da ispliva i koferče i šef kabineta Bane Lazarević i Šarići i Banana i Galenika i Backović i...Samo tad će biti kasno za Srbiju.jer od hapšenja se ne živi.

Bez veza

pre 10 godina

Pitanje je glupo.
Naravno da ce Srbi UVEK radije nesto da cekaju, nego da RADE!
Ko god je ovde izgovorio rec rad, nije bio dugog veka.

I.j.kv

pre 10 godina

kada je dobio 13 procenata na proslim izborima ushiceno je sebe promovisao u premijera...à sad kada je i to postao ide niz vodu kao sto je i DS otisao niz vodu kada im je isti Dacic okrenuo ledja...e pa Dacicu drago mi je da ces to docekati Ali tesko ces to preziveti,DS je to preziveo i dostojanstveno predao vlast...tako i ti g.Dacicu,ne drami odavno ste trebali kao stranka da budete lustrirani....

Beli anđeo

pre 10 godina

Za izbore treba imati šta birati! ja stvarno nemogu da verujem da bi se išta promenilo, ne volim NIKOGA od političara, i mislim da je bilo dosta! zašto mi njima da poklanjamo toliko pažnje i da gubimo naše dragoceno vreme?

Dalibor

pre 10 godina

Strah od izbora.To sto mu Evropa ne zamera,jer je bilo vzno odraditi kosovsko pitanje,naplatice mu narod.Kao bivsi clan SPS koji je naivno ocekivao reformu stranke,sa zgrazavanjem gledam na Dacicev format partijskih poslusnika i kadrovika.Toncev,Bajatovic,Mrkonjic,Obradovic,plus kastrofalni odbori sa polupismenim vrhuskama po unutrasnjosti,su previse da se uopste raspravlja o ulozi SPS u nekakvim reformama.Galenika,Agrobanka,Banane,i sve ostalo,sve afera do afere,a imali su kakvu takvu sansu da zaista reformisu stranku.Pozdrav,Dalibor

Gotov si Dacicu!

pre 10 godina

Ode Srbija u desno i u jos vecu zaostalost, populizam i srednji vek! Nece Srbija propasti! Srbija Je Propala, a uskoro ce i Nestati!

Djoka

pre 10 godina

Za drugo vala i niste: Malo izbori, pa onda rekonstrukcije, pa jopet jovo izbori, pa odmah potom temeljite i opsezne kadrovske izmene unutar vlade... Radio ne radio, svira ti radio, sta se samo bunis.

bivsi DS

pre 10 godina

Meni ostaje samo da pobegnem iz zemlje.

Glasala sam za DS, a DS je prevario demokratiju.

Bila sam beli listic i pobedio je Vucic.
Sada, mozda jos strasnije Vucic vara i demokratiju i narod.

Cele godine slusamo i preti nam se bankrotstvom drzave. Donosi se novi Zakon o radu kojim je planirano da se god.odmor placa 62% osnovne plate a bolovanje sa 58%, najavljuuju se laksi otkazi i dr., a sve sa obrazlozenjem da drzava nema para, da smo prezaduzeni, pa, pored navedenog, nema povecanja plata, nema zaposljavanja, nema subvencionisanih stambenih kredita itd, itd...

Iz najave vanrednih parlamentarnih izbora ja zakljucujem:
Mi nismo bili pred bankrotstvom-Vucic je lagao.(Odakle nam inace pare za nove izbore)

Mi jesmo pred bankrotstvom, ali ce Vucic da zrtvuje drzavu da bi postao premijer, i isti je kao Tadic(samoljubac i samodrzac)
Pristup EU znaci pristup pristupnim novcanim fondovima kojima cemo placati vanredne izbore.

ZNATE LI KOLIKO KOSTAJU IZBORI? ODBIJAM DA PLACAM POREZ DA BI NIKOLIC IMAO SVOG PREMIJERA, A VUCIC SVU VLAST U DRZAVI.

IZVINJAVAM SE SPS I SADA CU GLASATI ZA NJIH, JER SU PREVARENI KAO I NAROD

potkivač

pre 10 godina

Sta kazes? Ovi prevazisli sva moguca ocekivanja!
Sada tek vidis sta znaci kada vlast das budalama i nepismenima!
Malo si se kasno setio da postavis takvo pitanje.
Postao si obican balansero.
Nasao si sa djavolima da sadis tikve.
Nece te vise ni ovi ni oni!

Čistka

pre 10 godina

Pre nego raspišete izbore, koji su preko potrebni rasterajte bandu po seoskim tzv. opštinama kao što je Kula!Kula nezasluzuje status Opštine, mrtva je, nijedna firma neradi, tuga i beda a administracije više nego Beograd!Bruka i sramota! Dajte status opštine Crvenki koja ima život, koja hrani celu Kulsku opštinu!

jezičak na vagi

pre 10 godina

Vi ste činioc vlasti samo spletom tadašnjih okolnosti, gde vam je na našu nesreću pružena šansa da budete jezičak na vagi.

deki2711

pre 10 godina

Pravices ti DS od blata, oni su te rehabilitovali, sredili za "koferce", e sad kad te PPV sutne i napravo sledecu vladu sa DS videcu te.

xRade

pre 10 godina

Istorijski dogadjaj pocetak PREGOVORA?? Za nesto sto nece nikada doci jer nam Nemci ne daju. Grke ponizavajuce nazivaju Prosjacima a mi smo gori od Grka.

Srbijo najlepša bajko :)

pre 10 godina

Kako da necu za 20 000...Bolje mi je ovako,igram kladzu svaki dan i satirem ih oko 0,a u 4 ili 7 kada upadne da ne pricam :)

Džoni

pre 10 godina

Dačić je svestan da ukoliko bude izbora on i njegovi više neće biti u vlasti jer će SNS možda sam a možda i uz mnogo manjeg i manje zahtevnog partnera oformiti vladu! Ali i kod gospodara Vučića pretpostavljam da visi u vazduhu jedna nedoumica da li je bolje imati apsolutnu vlast i sam vladati ali i sam u ovo teško vreme preuzeti veliku odgovornost a pogotovo jer zna sa kakvim "kvalitetnim" ljudima je okružen (čast izuzecima), ili nastaviti ovako sa podeljenom odgovornošću i sve što je dobro pripisivati sebi i svojoj stranci a sve gde škripi i ne ide prebacivati na finjaka na druge! Dilema je velika i u oba slučaja može da se obije o glavu SNS veoma brzo! Nemaju ljudi više strpljenja! Što kaže naš narod: "Došle vile očima"!

Krsmanac

pre 10 godina

Zoran Simic,

Ivica Dacic je posle 5 oktobra bio Persona non grata za Ameriku.Bio mu je zabranjen ulazu Ameriku.Onda se preko noci odrekao Milosevica i poceo da ide na molidbene dorucke. On i Vucic se nista ne pitaju za izbore. Pita se Vasington i Brisel i Berlin.Dacic je preko noci postao americki izaslanik a Vucic nemacki.Brisel je samo medijator.Treba zavrsiti Kosovo. Kada to zavrse obojica ce biti pusteni niz vodu. Trolanje oko izbora je samo zamajavanje naroda. Ako dobiju zeleno svetlo izbora ce biti. U Srbiji se pravi cirkus.Kao fol predsednici stranaka (SPS i SNS) nisu za izbore a njihovi iz stranaka su za izbore.Srbiji treba nova igracka da bi se narod time bavio da ne oseti svu pogubnost ove vlasti.

MRKI

pre 10 godina

Sta mislite da se ponovo uzdignu Djilas, Dinkic, Petrovic, i opet gurnu SNS u opoziciju. U ovoj drzavi sve je moguce pa i drvena pec a politicarima niko vise ne moze verovati.

Ilija

pre 10 godina

Naravno da se Dacicu ne ide na izbore jer ce onda zasigurno izgubiti premijersku fotelju. DS-u izbori isto ne odgovaraju jer ce samo jos vise izgubiti, jedino sto mozda uspeju da dobiju je bgd i to je to. Sto se tice ostatka opozicije i tu sumnjam da se ikome ide na izbore jer bi dobar deo njihovih glasaca sa predhodnih izbora svoje poverenje dao SNS-u, ili nebi uopst izaso na izbore i time ugorzio njihov opstanak u parlamentu. SNS oni svakako hoce izbore jer oni tu jedini mogu da profitiraju i zato i pokrecu pricu oko izbora. Treba im to jer samo tako mogu da zadovolje potrebe svoje stranke i novopristiglog stranackog kadra(u prevodu pootpustati stranacki kadar svojih koalicionih partnera i zaposliti svoj).Sto se tice procenata,50% za SNS me ne bi cudilo.Medjutim ono sto bi i ovaj put bilo porazavajuce je da bi tih 50% zapravo bilo od broja izaslih na izbore a njihov broj bi opet bio 1/3 tako da bi dosli u sitaciju da 1/6 Srbije odlucuje sta ce se desiti za celom Srbijom i to me mozda najgore od svega.Beli listici nikako da shvate da ne izlaskom na izbore oni opet glasaju jer bas tim sto nista nece zaokruziti oni su omogucili da na vlast dodje neko za koga mozda nikad ne bi glasali.I tu lezi najveci problem u celoj prici sa Srbijom u zadnjih 15 godina.Na izbore izlazi sve manje i manje ljudi i dolazimo u sitaciju da i ako realno moze nesto da se uradi i da se promeni to se nedesava jer niko nece da mrdne prstom i da uradi nesto po tom pitanju!Jer niko nece da GLASA!

ATP

pre 10 godina

Niko od ,,njih,, se više ni ne boji izbora dovoljna je bliža i dalja familija i oni što su ih zaposlili i oni će biti neki faktor u budućoj vladi a ti jadni narode izašao ili ne glas nekome daješ..

Pandurcina

pre 10 godina

Joj Dacicu pa svoj nerad si najvise pokazao u MUP-u, za nista se ne pitas, nisi smenio ni jednog načelnika policijskih uprava, koji se ponašaju toliko bahato da kvare ugled cele policije, a da ne govorim kakav je neadekvatan stručni i obrazovni kadar, na načelničkim i šefovskim pozicijama u većini Policijskih uprava, to su ljudi sa diplomama menadžera, pedagoga, nastavnika fizičkog vaspitanja, poljoprivrednika, i sl. a ne diplomirani pravnici, ekonomisti, ili policijski akademci, i sve dok se tako bude vodila kadrovska politika u MUP-u naša policija će biti neupotrebljiva, jos te navodno ne obavestavaju ko je Misa banana, i ti kao hoces da radis.

Nebojsa

pre 10 godina

rezultati sledecih parlamentarnih izbora
SNS. 34 %
DS. 21%
SPS. 17%
DSS. 8%
LDP. 7%
I to je to,,,,pa opet ispocetka,,koalicije...propade godina,,,,

LISTOPADNI I ZIMZELENI

pre 10 godina

CENTRALNO PITANJE JE ŽIVOTNI STANDARD (RAST CENA NA MALO i silna poskupljenja nisu obećavajuća), ZAPOŠLJAVANJE (PREDLOG ZAKONA O RADU traži ozbiljnu doradu). Bilo izbora ili ne dok ne dođu novi ministri i državni sekretari uprava odrađuje svoj posao. Ne plašite mečku rešetom. Dok sindikati ne daju saglasnost na predlog Zakona o radu ne treba vlada da ga usvoji.

Miroslav2

pre 10 godina

Nemojte da brinete.Svaka kasa ima svoje dno kao i ova nasa.Izgleda da cemo se promeniti kad ta kasa bude prazna i bukvalno dodje do toga da ce se ljudi tuci za parce hleba.Zivi bili pa videli!

Pera

pre 10 godina

Još jedni izbori?!?!?!??! Zarad čega opet izbori, može li neko to da objasni?
Dokle izbori, koga da biramo, zašto?
Može li ovde iko da se složi? Narod je birao da se složite i da radite!!!!!
Koji će to izbori biti od početka 90-tih?
I čitam ovde komentare kako jedva čekaju da vide kako će Dačić da vide leđa, te kako je on nervozam, jer gubi vlast! Pa dokle ću da čitam takve komentare? Pre toga ste jedva čekali da vidite leđa nekim drugima, a ubrzo ćete želeti da vidite leđa nekim trećima! Kako niste dosad shvatili da politika i upravljanje državom nije fudbalska utakmica i nije navijanje za omiljeni tim. Ovde se vodi jedna država! Ne, ne branim Dačića već postavljam pitanje šta će se promeniti posle izbora? Verovatno će biti još jedni "istorijski" izbori!
Ja samo pitam dokle ovako i zašto izbori??!?!??!?!?!

Kritičar

pre 10 godina

Šta će nam izbori kad po zakonu sledeće 2 godine ne smete ni jednog truta više da zaposlite u trutlendu.
U SRB 10% trutova koji žive u suvom komunizmu cede 90% sirotinje koji žive u robovlasništvu.Šta dobijate izborima da trut kurta zameni truta murtu.Pa onda gladni kurta opali još 20% poreza da bi nadoknadio ono što je izgubio dok nije bio murta.Tako je bilo prethodnih 20 godina, tako će biti i sledećih 20, jer će ovi agresivci sebe proglasiti doživotnim vladarima života i smrti na ovim prostorima.

Srbin 100%

pre 10 godina

Dacic i socijalisti na sve nacine zele da izbegnu vanredne parlamentarne izbore jer postoji realna mogucnost da ne samo izgube premijersku fotelju vec da ostanu na marginama i da se vladajuce koalicija formira bez njih

Andersen

pre 10 godina

Nadam se da se bar dobar deo čitalaca seća bajke "Carevo novo odelo" gde car svakoga ko ne vidi njegovo nepostojeće odelo (čitaj prazne priče) proglašava glupim, sve dok jedno dete ne uzvikne : CAR JE GO !

U Srbiji se još uvek čeka na dete.

ucenjivači...

pre 10 godina

Vi ste činioc vlasti samo spletom tadašnjih okolnosti, gde vam je na našu nesreću pružena šansa da budete jezičak na vagi.
(jezičak na vagi, 3. januar 2014 20:16)
To njega i muči - nikad više neće moći (nadam se) da ucenjuje i izjavi "nije bitno tko je pobedio, bitno je tko će biti premijer!"

nidža

pre 10 godina

A tko Vama brani da radite? Ukoliko u rad smatrate obilazak policije, slikanje u porodilištu, sečnje vrpci ili snimanje novogodišnjeg programa i bolje da ne radite!

poljoprivrednik

pre 10 godina

Ja u sledecoj godini posle godinu dana rada vlade ocekujem gori zivot za postene poljoprivrednike.
Vlada tj ministarstvo je ukinulo novcane subvencije, forsirace pojedine snabdevace koji ce moci zbog toga da podignu cene i sav novac od subvencije da prigrabe sebi. Odvodnjavanje a prica se o porezu na zemljiste ukratko uzece mi 50evra po ha, a dati nista, dok ce na drugoj strani subvencije ici dobro politicki povezanim mocnicima
Gore cu zivit jer se povecao pdv, akcize na benzin koji podize i ostale cene i porez na kapitalnu dobit. Ako umesto reformi ta moja zrtva ode na izbore i Srbija tj narod izgubi za dzabe jos godinu dana samo da bi neki partijski funkcioner prigrabio javno preduzece ili neko uposlio tetku pri novoj raspodeli vlasti onda SNS nece dobiti moj glas, ako insistira na izborima.
Narod zivi sve gore i gore i zato je bolje da se uozbiljite i radite, a ne da utrosite silni novac na kampanje i srbija stane na godinu dana.
Ajde napravite neki jak rezultat pa onda na izbore.
Toma je amnestirao 3000 zatvorenika a Vucic nije jos pohapsio ni 300 pa ajde prvo da stignemo na pozitivnu nulu.
A mogli bi o istom trosku i predsednicki, ionako sam za tomu glasao samo da mi se sa grbace skine tadic, a sigurno ima boljih kandidata, pa kad sve vec o jednom trosku.
Pustite ovog Krstica i Radulovica da konacno nesto preokrenu na bolje, ajde da vlada izgura 4 godine pa ce biti prilika za izbore, forsiranjem izbora dajete sami sebi autogol, obuzdajte pohlepu za vlascu.

Daki BC

pre 10 godina

Sad pred moguće izbore se setio da treba i on nešto da radi. Po logici stvari on kao premijer trebao je da vodi glavnu reč u Vladi, a s obzirom da je tu ulogu prepustio drugome, isto tako po logici stvari se nameće pitanje njegovog kredibiliteta. Ovaj put, rekao bih, shvata da je u nezavidnoj poziciji i da neće moći više da bude tas na vagi prilikom formiranja Vlade. Otuda i ovaj nemir u njemu.

DRAGO

pre 10 godina

Ko njemu brani da radi imao je 8 godina da pokaže svoj rad ali mu ni to nije bilo dovoljno, džaba radi on kao i svi SPS i DS-ovci samo za sebe.

van redovnih...

pre 10 godina

Lako je politicarima da predlazu vanredne izbore,jer oni ne moraju da brinu za svoju osnovnu zivotnu egzistenciju!Nekima je samo na umu politicka egzistencija,kojom sebi osiguravaju lagodan zivot!Lako je razbacivati se novcem gradjana...Mislili smo da je tome dosao kraj,nazalost izgleda i nije!Prevremeni izbori,niti ce opoziciji doneti napredak,niti ce vladajucoj i najjacoj aktuelnoj stranci,doneti nesto znacajnije...Eventualna promena licnosti premijera,bi nas preskupo kostala!Uostalom,vladu ne cini jedan covek ,pa ce tako to biti samo nepotrebno zbunjivanje gradjana,koji su vec birali na proslim izborima!Da li to neko hoce da promeni ili da ne prihvati vec izrazenu izbornu volju i to bez njihove jasno iskazane zelje za tim!Kvalitet treba da krasi vlast a ne kolicina vlasti!Svako izlazenje na vanredne izbore,je cinjenje ustupaka opoziciji...Preko izbora ce se domoci miliona iz budzeta Srbije...S obzirom da je opozicija i sama doprinela ovoj situaciji u Srbiji,ne ocekuje se neki njen bolji izborni rezultat,vec samo vanredno punjenje stranackih kasa a da bi preziveli...I zato redovni izbori i nisu daleko,da bi se sada ponovo izlazilo na biralista i mesale politicke karte!S obzirom da je vec bio zastoj zbog rekonstrukcije vlade,ovo bi bio dodatni prekid za obecanja,koje ocekujemo da ova vlada ostvari..Samo jacanje borbe protiv korupcije i kriminala kao i reforme su garant boljitka u Srbiji,sve je drugo gubljenje vremena...I zato treba znati da se ugled tesko stice a lako gubi!

MAKSIM

pre 10 godina

Ako je narod shvatio da samo jedinstvena vlada može sprovesti planirane reforme, pobediti korupciju i kriminal i zemlju ekonomski obnoviti, i ako pored jasno definisanih teških odluka smatra da SNS, kao motor tih promena treba da ih sprovede, onda je jasno da niko ne sme kalkulisati i izbeći da raspiše vanredne parlamentarne izbore koji će tu želju naroda i materijalizovati.

Robespjer

pre 10 godina

Ko je dao za pravo Dačiću da govori u moje ime. Meni je stalo do izbora. Ne mogu više da gledam ovog čoveka kako radi protiv naših interesa. Mi stežemo kaiš, a njemu do pevanja. Zaista bolje ne raditi ništa u narednih par meseci nego protiv srpstva i naših interesa. Pa shvatio je i Vučić da se ovako više ne može! Neke stvari s emoraju menjati u vladi, za početak sps i Radulović...

neša012

pre 10 godina

Ono što je izostavi premijer Dačić je sigurno da bi izbori u martu verovatno i zapečatilo njegovu vlast i funkciju premjera ove vlade jer bi posle izbora verovatno bila drugačija kombinatorika.Zato Dačić kao papagaj ponavlja istu priču i time hrabri sebe u suštini treperi od straha da se Vučić ne odluči za raspisivanje izbora.Ne verujem da bi nešto trpeli ni pregovori sa prištinom ni proces EU integracija jer bi se kasnije formiranjem vlade i ubrzanim radom sve to nadoknadilo. Ova vlada je ušla u jednu fazu u kojoj su iscrpljeni kapacitete bar kod nekih ministara i jasno je da su izbori najbolje rešenje.

Relja

pre 10 godina

Kako neko ima obraza da kaže da su ovo istorijski rezultati? Osim trampe - Kosovo za datum, što su jedino ovi kvazipatriote mogle da urade uz podršku štapa i šargarepe Nemačke i SAD, sve ostalo je razoreno, a Vučića drže u staklenom kavezu u uverenju da on upravlja. Još uvek upravljaju isti nevidljivi moćnici iz pozadine, sve ostalo je igra za gladni narod, a glavna hrana su Vučićeve prazne priče.

pera

pre 10 godina

evidentno da necemo da radimo.Da li znate da sudovi ne rade do 8.januara uprkos tome sto je vlada naredila da nema spajanja praznika.Dakle Vucicu,malo vise sprovodjenja reci u dela,dosta vise marketinga i praznih obecanja

bivsi DS

pre 10 godina

Meni ostaje samo da pobegnem iz zemlje.

Glasala sam za DS, a DS je prevario demokratiju.

Bila sam beli listic i pobedio je Vucic.
Sada, mozda jos strasnije Vucic vara i demokratiju i narod.

Cele godine slusamo i preti nam se bankrotstvom drzave. Donosi se novi Zakon o radu kojim je planirano da se god.odmor placa 62% osnovne plate a bolovanje sa 58%, najavljuuju se laksi otkazi i dr., a sve sa obrazlozenjem da drzava nema para, da smo prezaduzeni, pa, pored navedenog, nema povecanja plata, nema zaposljavanja, nema subvencionisanih stambenih kredita itd, itd...

Iz najave vanrednih parlamentarnih izbora ja zakljucujem:
Mi nismo bili pred bankrotstvom-Vucic je lagao.(Odakle nam inace pare za nove izbore)

Mi jesmo pred bankrotstvom, ali ce Vucic da zrtvuje drzavu da bi postao premijer, i isti je kao Tadic(samoljubac i samodrzac)
Pristup EU znaci pristup pristupnim novcanim fondovima kojima cemo placati vanredne izbore.

ZNATE LI KOLIKO KOSTAJU IZBORI? ODBIJAM DA PLACAM POREZ DA BI NIKOLIC IMAO SVOG PREMIJERA, A VUCIC SVU VLAST U DRZAVI.

IZVINJAVAM SE SPS I SADA CU GLASATI ZA NJIH, JER SU PREVARENI KAO I NAROD

Zoran Simic

pre 10 godina

Nazalost, Ivica Dacic je najsposobniji politicar na ovim prostorima. Jos jedino Milo Djukanovic moze da se podici takvim kvalitetom. Posle 5. oktobra ja sam mislio da ce on kao portparol stranke koja je srpskom narodu napravila najvecu stetu u 20. veku, otici u zaborav, da ce se SPS zajedno sa njim raspasti i nestati sa politicke scene. Naprotiv, on se kao Feniks, digao iz nistavila i popeo ponovo na vrh vlasti.Cak i kad bi bili parlamentarni izbori u martu, ubedjen sam da bi on dobio dovoljan broj glasova i opet se docepao vlasti. Nije on i njegova SPS nista dobro ucinila za zemlju ni pre a ni posle demokratskih promena, ali on uvek dobije ono sto hoce. On izuzetno dobro poznaje mentalitet nasih gradjana i tacno zna kad, sta i koliko treba reci. Ako se upetlja sa aferom "koferce" ili poznanstvom sa Misom Bananom, on tacno "dozira" svoje izjave i narod predje preko tih stvari kao da nije nista bilo. Meni je neshvatljivo da covek koga prate ovakve optuzbe i dalje upravlja zemljom ,ali nas narod to nedozivljava tako. Ni kad peva gde stigne, ni kad biva "uhvacen" u skrivenoj kameri, ni kad "odvali" nesto , kako to samo on ume, nista mu ne steti. Naprotiv, sve mu to dodje kao neki plus. Izradio je DS i siguran sam da ce i Vucica prevesti zednog preko vode. Covek je jednostavno neunistiv. To je nasa zla sudbina da su nam ovakvi ljudi najsposobniji politicari.

Beli anđeo

pre 10 godina

Za izbore treba imati šta birati! ja stvarno nemogu da verujem da bi se išta promenilo, ne volim NIKOGA od političara, i mislim da je bilo dosta! zašto mi njima da poklanjamo toliko pažnje i da gubimo naše dragoceno vreme?

Tedica

pre 10 godina

Da radimo ministre nego nemamo gde u oće sto rade hoćete da šaljete na kazan pa ima li to negde???????????
NEMA U PRAVU SI.
SAMO OVDE U ZIVIM KOKOSARNIKU OD ZEMLJE. TO PROLAZI BEZ MASOVNIH PROTESTA !!!!!

Gotov si Dacicu!

pre 10 godina

Ode Srbija u desno i u jos vecu zaostalost, populizam i srednji vek! Nece Srbija propasti! Srbija Je Propala, a uskoro ce i Nestati!

Bez veza

pre 10 godina

Pitanje je glupo.
Naravno da ce Srbi UVEK radije nesto da cekaju, nego da RADE!
Ko god je ovde izgovorio rec rad, nije bio dugog veka.

MRKI

pre 10 godina

Sta mislite da se ponovo uzdignu Djilas, Dinkic, Petrovic, i opet gurnu SNS u opoziciju. U ovoj drzavi sve je moguce pa i drvena pec a politicarima niko vise ne moze verovati.

xRade

pre 10 godina

Istorijski dogadjaj pocetak PREGOVORA?? Za nesto sto nece nikada doci jer nam Nemci ne daju. Grke ponizavajuce nazivaju Prosjacima a mi smo gori od Grka.

Krsmanac

pre 10 godina

Zoran Simic,

Ivica Dacic je posle 5 oktobra bio Persona non grata za Ameriku.Bio mu je zabranjen ulazu Ameriku.Onda se preko noci odrekao Milosevica i poceo da ide na molidbene dorucke. On i Vucic se nista ne pitaju za izbore. Pita se Vasington i Brisel i Berlin.Dacic je preko noci postao americki izaslanik a Vucic nemacki.Brisel je samo medijator.Treba zavrsiti Kosovo. Kada to zavrse obojica ce biti pusteni niz vodu. Trolanje oko izbora je samo zamajavanje naroda. Ako dobiju zeleno svetlo izbora ce biti. U Srbiji se pravi cirkus.Kao fol predsednici stranaka (SPS i SNS) nisu za izbore a njihovi iz stranaka su za izbore.Srbiji treba nova igracka da bi se narod time bavio da ne oseti svu pogubnost ove vlasti.

potkivač

pre 10 godina

Sta kazes? Ovi prevazisli sva moguca ocekivanja!
Sada tek vidis sta znaci kada vlast das budalama i nepismenima!
Malo si se kasno setio da postavis takvo pitanje.
Postao si obican balansero.
Nasao si sa djavolima da sadis tikve.
Nece te vise ni ovi ni oni!

ATP

pre 10 godina

Niko od ,,njih,, se više ni ne boji izbora dovoljna je bliža i dalja familija i oni što su ih zaposlili i oni će biti neki faktor u budućoj vladi a ti jadni narode izašao ili ne glas nekome daješ..

Ilija

pre 10 godina

Naravno da se Dacicu ne ide na izbore jer ce onda zasigurno izgubiti premijersku fotelju. DS-u izbori isto ne odgovaraju jer ce samo jos vise izgubiti, jedino sto mozda uspeju da dobiju je bgd i to je to. Sto se tice ostatka opozicije i tu sumnjam da se ikome ide na izbore jer bi dobar deo njihovih glasaca sa predhodnih izbora svoje poverenje dao SNS-u, ili nebi uopst izaso na izbore i time ugorzio njihov opstanak u parlamentu. SNS oni svakako hoce izbore jer oni tu jedini mogu da profitiraju i zato i pokrecu pricu oko izbora. Treba im to jer samo tako mogu da zadovolje potrebe svoje stranke i novopristiglog stranackog kadra(u prevodu pootpustati stranacki kadar svojih koalicionih partnera i zaposliti svoj).Sto se tice procenata,50% za SNS me ne bi cudilo.Medjutim ono sto bi i ovaj put bilo porazavajuce je da bi tih 50% zapravo bilo od broja izaslih na izbore a njihov broj bi opet bio 1/3 tako da bi dosli u sitaciju da 1/6 Srbije odlucuje sta ce se desiti za celom Srbijom i to me mozda najgore od svega.Beli listici nikako da shvate da ne izlaskom na izbore oni opet glasaju jer bas tim sto nista nece zaokruziti oni su omogucili da na vlast dodje neko za koga mozda nikad ne bi glasali.I tu lezi najveci problem u celoj prici sa Srbijom u zadnjih 15 godina.Na izbore izlazi sve manje i manje ljudi i dolazimo u sitaciju da i ako realno moze nesto da se uradi i da se promeni to se nedesava jer niko nece da mrdne prstom i da uradi nesto po tom pitanju!Jer niko nece da GLASA!

Pera

pre 10 godina

Još jedni izbori?!?!?!??! Zarad čega opet izbori, može li neko to da objasni?
Dokle izbori, koga da biramo, zašto?
Može li ovde iko da se složi? Narod je birao da se složite i da radite!!!!!
Koji će to izbori biti od početka 90-tih?
I čitam ovde komentare kako jedva čekaju da vide kako će Dačić da vide leđa, te kako je on nervozam, jer gubi vlast! Pa dokle ću da čitam takve komentare? Pre toga ste jedva čekali da vidite leđa nekim drugima, a ubrzo ćete želeti da vidite leđa nekim trećima! Kako niste dosad shvatili da politika i upravljanje državom nije fudbalska utakmica i nije navijanje za omiljeni tim. Ovde se vodi jedna država! Ne, ne branim Dačića već postavljam pitanje šta će se promeniti posle izbora? Verovatno će biti još jedni "istorijski" izbori!
Ja samo pitam dokle ovako i zašto izbori??!?!??!?!?!

PCELICA

pre 10 godina

Najveca kocnica u radu Vlade je gospodin Dacic i to sa svojom funkcijom Ministra policije. Na tom polju nema pomaka i rezultata ama bas nikakvih, a i oni koji bi nesto i da rade i otkriju odmah smene.

LISTOPADNI I ZIMZELENI

pre 10 godina

CENTRALNO PITANJE JE ŽIVOTNI STANDARD (RAST CENA NA MALO i silna poskupljenja nisu obećavajuća), ZAPOŠLJAVANJE (PREDLOG ZAKONA O RADU traži ozbiljnu doradu). Bilo izbora ili ne dok ne dođu novi ministri i državni sekretari uprava odrađuje svoj posao. Ne plašite mečku rešetom. Dok sindikati ne daju saglasnost na predlog Zakona o radu ne treba vlada da ga usvoji.

Kritičar

pre 10 godina

Šta će nam izbori kad po zakonu sledeće 2 godine ne smete ni jednog truta više da zaposlite u trutlendu.
U SRB 10% trutova koji žive u suvom komunizmu cede 90% sirotinje koji žive u robovlasništvu.Šta dobijate izborima da trut kurta zameni truta murtu.Pa onda gladni kurta opali još 20% poreza da bi nadoknadio ono što je izgubio dok nije bio murta.Tako je bilo prethodnih 20 godina, tako će biti i sledećih 20, jer će ovi agresivci sebe proglasiti doživotnim vladarima života i smrti na ovim prostorima.

Nebojsa

pre 10 godina

rezultati sledecih parlamentarnih izbora
SNS. 34 %
DS. 21%
SPS. 17%
DSS. 8%
LDP. 7%
I to je to,,,,pa opet ispocetka,,koalicije...propade godina,,,,

Džoni

pre 10 godina

Dačić je svestan da ukoliko bude izbora on i njegovi više neće biti u vlasti jer će SNS možda sam a možda i uz mnogo manjeg i manje zahtevnog partnera oformiti vladu! Ali i kod gospodara Vučića pretpostavljam da visi u vazduhu jedna nedoumica da li je bolje imati apsolutnu vlast i sam vladati ali i sam u ovo teško vreme preuzeti veliku odgovornost a pogotovo jer zna sa kakvim "kvalitetnim" ljudima je okružen (čast izuzecima), ili nastaviti ovako sa podeljenom odgovornošću i sve što je dobro pripisivati sebi i svojoj stranci a sve gde škripi i ne ide prebacivati na finjaka na druge! Dilema je velika i u oba slučaja može da se obije o glavu SNS veoma brzo! Nemaju ljudi više strpljenja! Što kaže naš narod: "Došle vile očima"!

Miroslav2

pre 10 godina

Nemojte da brinete.Svaka kasa ima svoje dno kao i ova nasa.Izgleda da cemo se promeniti kad ta kasa bude prazna i bukvalno dodje do toga da ce se ljudi tuci za parce hleba.Zivi bili pa videli!

Milena Pavlovic

pre 10 godina

Dacicu ne odgovaraju izbori jer ce bez obzira na rezultat ostati bez premijerske fotelje, koja bi pripala Vucicu kao lideru najjace stranke sto je i logicno.

VecaBg

pre 10 godina

Zar nije vreme da o svemu pocne da odlucuje narod Srbije. Mi smo vam ukazali poverenje vi ste gazloupotrebili posebno ti Dacicu. Dok jos imamo drzavu vreme je da ti oduzmemo sve ingerencije jer si prodana dusa.

s.d.

pre 10 godina

Dacic nikad nije radio. Ceo zivot je politicar i demagog i on je zadnji covek koji treba da poziva na rad. U ovim problemima smo zbog SPS gde je Dacic bio glasnogovornik.

Djoka

pre 10 godina

Za drugo vala i niste: Malo izbori, pa onda rekonstrukcije, pa jopet jovo izbori, pa odmah potom temeljite i opsezne kadrovske izmene unutar vlade... Radio ne radio, svira ti radio, sta se samo bunis.

la belva

pre 10 godina

Nisi hteo sa demokratama da pravis Vladu,a? Kako si se bahatio one izborne noci,kako bese ono,nije bitno ko sastavlja Vladu,zna se ko ce biti premijer...neces jos dugo...ove tvoje partnere ne mogu ocima da gledam,al' bas mi je milo em drago sto ce da te najure pa makar i sami pravili Vladu...

Analiticar

pre 10 godina

Izgleda da on nije upoznat sa cinjenicom da polemiku pokrece upravo SNS, a ne opozicija. Lako bi on sa opozicijom, ali sa SNS-om ne zna sta ce.

Ja

pre 10 godina

A da li se gospodin premijer seca njegove izjave kod formiranja prve vlade. Tada je rekao da je on dobio mandat da formira vladu i da ne vraca mandat po ceni novih izbora. Tada su izbori mogli biti u prioritetu, a danas to nije prioritet. Pa slusajte premijeru, ako izbori nisu dobri za vas, to je samo vas problem. Ostatak Srbije ima pravo da ponovo kaze sta misli o svima vama koji se evo vec dve godine busate u grudi da ste nesto napravili. Dozvolite gradjanima Srbije da kazu svoje misljenje. To nije samo stvar politickih partija na vlasti.

deNiro

pre 10 godina

Izjave druga premijera su antipod zdravom razumu.Njegov vokabular,način izražavanja i mimika su vrhunac primitivizma neprimeren premijeru jedne države.On je tu da odradi prljav posao oko KiM a onda će biti pušten niz vodu,pa će da ispliva i koferče i šef kabineta Bane Lazarević i Šarići i Banana i Galenika i Backović i...Samo tad će biti kasno za Srbiju.jer od hapšenja se ne živi.

Military Attache in self-exile

pre 10 godina

Uctivo bih zamolio vlasti da dozvoli dijaspori da glasa u zemljama prebivalista ne bi li se konacno otarasili ne samo komunista nego i njihove dece a ministre koji su zloupotrebili svoje polozaje posaljemo na jako dugo robijanje.
Zivela Srbija!

Ni po babu...

pre 10 godina

Izgleda da su ti odbrojani dani..ko zna kad ce da ti se ukaze ponovo ovakva prilika da budes premijer?Kad izracunas sta si dobio a sta izgubio mislim da ce ona pesma,,Ko bi reko cuda ..."mnogo da kosta i tebe i Sps!!!Ko se zadnji smeje najsladje se smeje,ha,ha,ha!

lesa

pre 10 godina

Premijeru, mozda nisi obavesten da je gorivo poskupelo i da ce sad sve cene da skoce. Ako mislis da nastavis tako da radis bolje uzmi godisnji odmor, ovaj tvoj rad narod skupo kosta.

I.j.kv

pre 10 godina

kada je dobio 13 procenata na proslim izborima ushiceno je sebe promovisao u premijera...à sad kada je i to postao ide niz vodu kao sto je i DS otisao niz vodu kada im je isti Dacic okrenuo ledja...e pa Dacicu drago mi je da ces to docekati Ali tesko ces to preziveti,DS je to preziveo i dostojanstveno predao vlast...tako i ti g.Dacicu,ne drami odavno ste trebali kao stranka da budete lustrirani....

Srbin 100%

pre 10 godina

Dacic i socijalisti na sve nacine zele da izbegnu vanredne parlamentarne izbore jer postoji realna mogucnost da ne samo izgube premijersku fotelju vec da ostanu na marginama i da se vladajuce koalicija formira bez njih

Čistka

pre 10 godina

Pre nego raspišete izbore, koji su preko potrebni rasterajte bandu po seoskim tzv. opštinama kao što je Kula!Kula nezasluzuje status Opštine, mrtva je, nijedna firma neradi, tuga i beda a administracije više nego Beograd!Bruka i sramota! Dajte status opštine Crvenki koja ima život, koja hrani celu Kulsku opštinu!

Pandurcina

pre 10 godina

Joj Dacicu pa svoj nerad si najvise pokazao u MUP-u, za nista se ne pitas, nisi smenio ni jednog načelnika policijskih uprava, koji se ponašaju toliko bahato da kvare ugled cele policije, a da ne govorim kakav je neadekvatan stručni i obrazovni kadar, na načelničkim i šefovskim pozicijama u većini Policijskih uprava, to su ljudi sa diplomama menadžera, pedagoga, nastavnika fizičkog vaspitanja, poljoprivrednika, i sl. a ne diplomirani pravnici, ekonomisti, ili policijski akademci, i sve dok se tako bude vodila kadrovska politika u MUP-u naša policija će biti neupotrebljiva, jos te navodno ne obavestavaju ko je Misa banana, i ti kao hoces da radis.

Dalibor

pre 10 godina

Strah od izbora.To sto mu Evropa ne zamera,jer je bilo vzno odraditi kosovsko pitanje,naplatice mu narod.Kao bivsi clan SPS koji je naivno ocekivao reformu stranke,sa zgrazavanjem gledam na Dacicev format partijskih poslusnika i kadrovika.Toncev,Bajatovic,Mrkonjic,Obradovic,plus kastrofalni odbori sa polupismenim vrhuskama po unutrasnjosti,su previse da se uopste raspravlja o ulozi SPS u nekakvim reformama.Galenika,Agrobanka,Banane,i sve ostalo,sve afera do afere,a imali su kakvu takvu sansu da zaista reformisu stranku.Pozdrav,Dalibor

MAKSIM

pre 10 godina

Ako je narod shvatio da samo jedinstvena vlada može sprovesti planirane reforme, pobediti korupciju i kriminal i zemlju ekonomski obnoviti, i ako pored jasno definisanih teških odluka smatra da SNS, kao motor tih promena treba da ih sprovede, onda je jasno da niko ne sme kalkulisati i izbeći da raspiše vanredne parlamentarne izbore koji će tu želju naroda i materijalizovati.

deki2711

pre 10 godina

Pravices ti DS od blata, oni su te rehabilitovali, sredili za "koferce", e sad kad te PPV sutne i napravo sledecu vladu sa DS videcu te.

Srbijo najlepša bajko :)

pre 10 godina

Kako da necu za 20 000...Bolje mi je ovako,igram kladzu svaki dan i satirem ih oko 0,a u 4 ili 7 kada upadne da ne pricam :)

jezičak na vagi

pre 10 godina

Vi ste činioc vlasti samo spletom tadašnjih okolnosti, gde vam je na našu nesreću pružena šansa da budete jezičak na vagi.

Andersen

pre 10 godina

Nadam se da se bar dobar deo čitalaca seća bajke "Carevo novo odelo" gde car svakoga ko ne vidi njegovo nepostojeće odelo (čitaj prazne priče) proglašava glupim, sve dok jedno dete ne uzvikne : CAR JE GO !

U Srbiji se još uvek čeka na dete.

neša012

pre 10 godina

Ono što je izostavi premijer Dačić je sigurno da bi izbori u martu verovatno i zapečatilo njegovu vlast i funkciju premjera ove vlade jer bi posle izbora verovatno bila drugačija kombinatorika.Zato Dačić kao papagaj ponavlja istu priču i time hrabri sebe u suštini treperi od straha da se Vučić ne odluči za raspisivanje izbora.Ne verujem da bi nešto trpeli ni pregovori sa prištinom ni proces EU integracija jer bi se kasnije formiranjem vlade i ubrzanim radom sve to nadoknadilo. Ova vlada je ušla u jednu fazu u kojoj su iscrpljeni kapacitete bar kod nekih ministara i jasno je da su izbori najbolje rešenje.

poljoprivrednik

pre 10 godina

Ja u sledecoj godini posle godinu dana rada vlade ocekujem gori zivot za postene poljoprivrednike.
Vlada tj ministarstvo je ukinulo novcane subvencije, forsirace pojedine snabdevace koji ce moci zbog toga da podignu cene i sav novac od subvencije da prigrabe sebi. Odvodnjavanje a prica se o porezu na zemljiste ukratko uzece mi 50evra po ha, a dati nista, dok ce na drugoj strani subvencije ici dobro politicki povezanim mocnicima
Gore cu zivit jer se povecao pdv, akcize na benzin koji podize i ostale cene i porez na kapitalnu dobit. Ako umesto reformi ta moja zrtva ode na izbore i Srbija tj narod izgubi za dzabe jos godinu dana samo da bi neki partijski funkcioner prigrabio javno preduzece ili neko uposlio tetku pri novoj raspodeli vlasti onda SNS nece dobiti moj glas, ako insistira na izborima.
Narod zivi sve gore i gore i zato je bolje da se uozbiljite i radite, a ne da utrosite silni novac na kampanje i srbija stane na godinu dana.
Ajde napravite neki jak rezultat pa onda na izbore.
Toma je amnestirao 3000 zatvorenika a Vucic nije jos pohapsio ni 300 pa ajde prvo da stignemo na pozitivnu nulu.
A mogli bi o istom trosku i predsednicki, ionako sam za tomu glasao samo da mi se sa grbace skine tadic, a sigurno ima boljih kandidata, pa kad sve vec o jednom trosku.
Pustite ovog Krstica i Radulovica da konacno nesto preokrenu na bolje, ajde da vlada izgura 4 godine pa ce biti prilika za izbore, forsiranjem izbora dajete sami sebi autogol, obuzdajte pohlepu za vlascu.

Daki BC

pre 10 godina

Sad pred moguće izbore se setio da treba i on nešto da radi. Po logici stvari on kao premijer trebao je da vodi glavnu reč u Vladi, a s obzirom da je tu ulogu prepustio drugome, isto tako po logici stvari se nameće pitanje njegovog kredibiliteta. Ovaj put, rekao bih, shvata da je u nezavidnoj poziciji i da neće moći više da bude tas na vagi prilikom formiranja Vlade. Otuda i ovaj nemir u njemu.

nidža

pre 10 godina

A tko Vama brani da radite? Ukoliko u rad smatrate obilazak policije, slikanje u porodilištu, sečnje vrpci ili snimanje novogodišnjeg programa i bolje da ne radite!

ucenjivači...

pre 10 godina

Vi ste činioc vlasti samo spletom tadašnjih okolnosti, gde vam je na našu nesreću pružena šansa da budete jezičak na vagi.
(jezičak na vagi, 3. januar 2014 20:16)
To njega i muči - nikad više neće moći (nadam se) da ucenjuje i izjavi "nije bitno tko je pobedio, bitno je tko će biti premijer!"

DRAGO

pre 10 godina

Ko njemu brani da radi imao je 8 godina da pokaže svoj rad ali mu ni to nije bilo dovoljno, džaba radi on kao i svi SPS i DS-ovci samo za sebe.

Robespjer

pre 10 godina

Ko je dao za pravo Dačiću da govori u moje ime. Meni je stalo do izbora. Ne mogu više da gledam ovog čoveka kako radi protiv naših interesa. Mi stežemo kaiš, a njemu do pevanja. Zaista bolje ne raditi ništa u narednih par meseci nego protiv srpstva i naših interesa. Pa shvatio je i Vučić da se ovako više ne može! Neke stvari s emoraju menjati u vladi, za početak sps i Radulović...

van redovnih...

pre 10 godina

Lako je politicarima da predlazu vanredne izbore,jer oni ne moraju da brinu za svoju osnovnu zivotnu egzistenciju!Nekima je samo na umu politicka egzistencija,kojom sebi osiguravaju lagodan zivot!Lako je razbacivati se novcem gradjana...Mislili smo da je tome dosao kraj,nazalost izgleda i nije!Prevremeni izbori,niti ce opoziciji doneti napredak,niti ce vladajucoj i najjacoj aktuelnoj stranci,doneti nesto znacajnije...Eventualna promena licnosti premijera,bi nas preskupo kostala!Uostalom,vladu ne cini jedan covek ,pa ce tako to biti samo nepotrebno zbunjivanje gradjana,koji su vec birali na proslim izborima!Da li to neko hoce da promeni ili da ne prihvati vec izrazenu izbornu volju i to bez njihove jasno iskazane zelje za tim!Kvalitet treba da krasi vlast a ne kolicina vlasti!Svako izlazenje na vanredne izbore,je cinjenje ustupaka opoziciji...Preko izbora ce se domoci miliona iz budzeta Srbije...S obzirom da je opozicija i sama doprinela ovoj situaciji u Srbiji,ne ocekuje se neki njen bolji izborni rezultat,vec samo vanredno punjenje stranackih kasa a da bi preziveli...I zato redovni izbori i nisu daleko,da bi se sada ponovo izlazilo na biralista i mesale politicke karte!S obzirom da je vec bio zastoj zbog rekonstrukcije vlade,ovo bi bio dodatni prekid za obecanja,koje ocekujemo da ova vlada ostvari..Samo jacanje borbe protiv korupcije i kriminala kao i reforme su garant boljitka u Srbiji,sve je drugo gubljenje vremena...I zato treba znati da se ugled tesko stice a lako gubi!