Sreda, 01.01.2014.

10:22

Er Srbija postaje regionalni lider

Aleksandar Antić je rekao da je aražman koji je država napravila sa Etihadom čvrsta garancija kvaliteta i pozicioniranja Er Srbije kao regionalnog lidera.

Izvor: Tanjug

Er Srbija postaje regionalni lider IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Turista

pre 10 godina

@ gabi, dobro je sto nismo... Imas Pegasus tacno je za nekih 80e, al ne leti svaki dan. A ti sam otvori sajtove pa ces videti, ne pricam o kartama dan za dan jer naravno to kosta dosta vise. Letim na ovoj relaciji 2 puta mesecno i dobro znam ko koliko kosta. Turkish je spustio cene to je istina jer ima se let vise ne puni kao nekad, ne leti vise a321 vec a319...

Turista

pre 10 godina

@gabi i jos nesto postoji sajt momondo.com za koji je jedan Danac dobio razne nagrade za izradu sajta za pretragu avio karata... Pretrazi po njemu i ve ce ti biti jasno...

Gabi

pre 10 godina

@turista, mi nismo nikakvi drugovi. A o lupetanju, otvori sajtove jednih i drugih (AS i THY). Inace, do Sabihe mozes i za manje - Pegasusom, ako vec hoces da pametujes.

Aldi

pre 10 godina

@Realno

Aerodrom Beograd je imao veci promet od aerodroma Ljubljana i Zagreb zajedno. I to je delom zasluga Er Srbije i orjentacija na tranzitne putnike.

Gabi

pre 10 godina

Sedim na Ataturku I citam o lideru u regionu. Uzeo sam povratnu kartu Turkisem koja me je kostala 150 e jer karta Er Srbijom sa Sabihe u jednom smeru kosta 20000 din. Nije cudo da su avioni prazni. Gospodo, ako ovako nastavite, gotovi str. Sto je najgore, promociju Prvog ce platiti poreski obveznici.

Ljuba

pre 10 godina

Gladan narod slabo leti avionom i zato veruje u bajke o procvatu novopečene kompanije.
Leteo sam famoznim Novakom par puta, tj. tamo i nazad. Možda je bilo po dvadesetak putnika u oba slučaja, ne više.
Toliko o popunjenosti letova.
Toliko o rentabilnosti linija i same kompanije.
U pravu je čovek koji je u nekom od komentara pomenuo sendviče. Nije više šija, sada je vrat.

Q

pre 10 godina

A istina je sledeca. Nista se ne odvija onako kako su zamislili . Etihad nije do sada ulozio ni zutu banku, a dobili su firmu ociscenu od dugova, koje je preuyela drzava Srbija. 300 mil eur. Vec su novu firmu uterali u novih 50 mil eur duga, koji svi padaju na teret Srbije jel je ugovor sa Etihadom takav, da oni ne odgovaraju ya gubitke, vec samo dele profit.
Otvorene je linija za Abu Dabi , svakoga dana na kojoj ima po 15, 20 putnika. Let za Banja Luku *inace tri puta je JAT otvarao let ya BL, je uglavnom storno zbog toga sto bi leteo prazan. Za Ljubljanu ce verovatno biti interesovanja ali nedovoljno, a i to je stara linija JATa Sve u svemu od obecane navale tranzitnih putnika nece biti nista. Znaci CABAR.
Po svemu sudeci Etihadzani ce se u 2014 pokupiti a Air Serbija hrli u stecaj

Milutin

pre 10 godina

Trećerazredni političar. Priča a ništa ne govori. Ali dobro radi svoj zadatak punjenja partijske (sps) kase. Er Srbija ne može da dobije hangarski prostor u JAT tehnici (čiji je predsednik skupštine društva bio do nedavno) već pokušava da veže Er Srbiju za Tehniku i nastavi "mužu" AS kao što je radjeno sa Jat-om. Ali "Arapi" nisu budale i to će teško proći. Sve u svemu smešan mi je ovaj lik, nedorastao ni jednoj funkciji na kojoj je bio ili je sada, kada priča o Er Srbiji na ovaj način, a radi nešto sasvim u suprotnosti sa tim. Izbori Što pre!

Marija Petrovic

pre 10 godina

Dragi nas ministre, volela bih da objavite koliki su gubitci Air Serbia i koliko ce iz budzeta Srbije otici da se isti pokriju?

Gubici su 115 miliona evra!!!

Ali to izgleda nikom nije bitno, ali je bitno da kontrola letenja nije dobila 13. platu. Zasto ne kazete istinu narodu gde ce da ode 3 miliona evra od 13. plate Kontrole letenja da ce te pare da odu Lufthansi, Turkishu i ostalim avioprevoznicima? U utisku nedelje ste objavili da idu u projekte bezbednosti ili da jos zvuci zbunjujuce Safety. Da li mozete da navedete bar jedan projekat iz bezbednosti vazdusne plovidbe na koji ce se potrositi te pare?

Uzdizete gubitasa a unistavata firmu koja je po saobracaju bolja od svih nasih suseda.

Dovodite u pitanje i odnose sa Crnom Gorom, jer hocete da ogranicete budzet firme tako da se ne samo smanje plate nego i zaustavi razvoj. Zar ne znate da su hrvati, madjari i rumuni kupili nove sisteme. Da bugari i makedonci imaju tendere za nove sisteme. Za 7 godina bicemo na zacelju.

Zbog vasih postupaka zapocece proces cepanja firme na dva dela srpski i crnogorski. Crnogorci se vec dogovaraju sa hrvatima i italijanima.

Samo da vas obavestim da bi to bila katastrofalna odluka jer se ceo region ujedinjuje u FAB-ove Dunavski (Bugarska i Rumunija) i centralno evropski (Austrija, Madjarska, Hrvatska) i svi su nam konkurenti ne samo za saobracaj nego i za vazdusni prostor. Ne zaboravite da je SMATSA druga o Evropi po bezbednosti i treca po najmanjem kasnjenju vazduhoplova iako su plate najmanje u regionu. U Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj je veca plata kontrolora iako imaju manji saobracaj.

Da ne pricam da ce Hungarocontrol da preuzme od aprila kontrolu nad Kosovom i da jedva ceka da oslabi SMATSA pa da preuzme i srpsko nebo.

Ako se sve ovo sprovede kroz 7 godina ce Srbija dobijati 20 miliona kao nadoknadu za prelete od Madjara, a toliko dobija i sada sa tom razlikom sto se pored tih para u budzet uplacuju i carine na opremu i plate zaposlenih trose u Srbiji i ucestvuju u platnom prometu.

Веља

pre 10 godina

Хаха Антићу...па контрола летења је друга у еу по безбедности. квалитету дакле не у региону па сте кренули да растурате фирму...доста бре више демагогије и ухлебљавања неспособних кадрова!

bonaparta3

pre 10 godina

Eeeeeeeeeeee Srbinem Srbine da li će ti ikad išta valjati???? Pa kada sami na sebe pljujemo i na sve što je naše, kako da nas drugi cene???
Ovi što traže ugovore očigledno su DS kadar koji samo propispa demagogiju i gleda kako sebi nešto da omogući, a za narod ih zabole uvo!!!
Uprkos svemu i zainat sima biće Er SRBIJA LIDER ne samo na brdovitom Balkanu za nepismene to je jedan region nego ovog dela EU. To kažu i poslovični Nemci! edino mi Srbi sami sebe podtcenjujemo... Cenite sebe da bi vas i drugi cenili!?!?!?!?

IVAN24

pre 10 godina

Čemu ovoliki nervozni komentari komšija iz ljepe njihove kada god se pomene razvoj srpskog avio prevoznika. Izgleda da ništa nije slađe nego komšijin neuspeh i da mu se pokvari veš mašina. A ona vrti vrti vrti i nikakko da crkne. LAKI JE MALO NERVOZAN

pupkica

pre 10 godina

Prosto pitanje: Kako neko sa 15-ak aviona starih u proseku oko 25 godina (vadi ih mladi Novak od 11 godina) starosti moze biti lider u bilo cemu? Zaboli me mozak kada procitam ovakvu vest.

Dr. Reality

pre 10 godina

Aah, infekcija Lideritis Regionalitisom se nastavlja i u 2014: pacijent je ziv ali je bez svesti, bunca, ne zna sta govori. Prognoza neizvesna.

zoki

pre 10 godina

Najnovije iskustvo za prosecni let od sat ipo: kao posluzenje, umesto do sada bajatih sendvica sada se nudi sendvic sa govedjom prsutom, krastavcicima i kackavaljem, plus keksic zavidne velicine, plus flasica vode i casa. od pica vino besplatno, a nova mlada stjuardesa sa oblinama koje ni sestar ne bi mogao da izvuce. austrian sa druge strane za vise para daje napolitanku ili mandarinu, pa birajte. :)

АИР

pre 10 godina

Колико наш народ мрзи све што се покрене са мртве тачке. Некима је ове боље да је Јат и даље пропадао, правио губитке и тако ређали годину за годином док скроз не пропадне а онда би нам дошле стране компаније које би смањиле промет на аеродромима, летели би само до њима битних дестинација и односиле новац з Србије. Ајде народе барем у нечему будите сложни! Само пљујете... па и не треба да нам буде боље када сте такви!

Miroslav

pre 10 godina

Nedeljama trubite u uspehu Er Srbije, treba za to vremena i jasno je da ne može preko noći, ali ova nova vlast, ispada čini čuda.
Nema podataka, kolika je prosečna popunjenost aviona, negde sam pročitao po desetak putnika, valjda nije tako.
Bio je to dobar marketing SNS, a šta je stvarno stanje, nije baš jasno.

eTule

pre 10 godina

Jat je svoje najbolje 2006.g prevezao 1.207.712 putnika i to je bila jedina godina od 1991.g kada je poslovao u plusu 3.5m E. 2012.g je prevezao nesto vise od milion putnika a liderske rezultate 2013 necemo sigurno nikad saznati. Croatia je iste 2012.g prevezna 1.9m putnika. Skoro duplo manja hrvatska ima skoro duplo vise prevezenih putnika. Kad se prevezeni putnici upetostruce i flota naraste na 20 aviona onda se smatrajte liderima regiona. Croatia ima cilj podrzati turisticki razvoj hrvatske a air serbija ima cilj biti lider, dali cilj opravdava srectvo(200m e otpisa na gradjanima+100m ulaganja srbije) mozda, da je neki drugi cilj.

Time will tell, time will tell.
Srecna nova liderska :)

Dobro

pre 10 godina

Vest je tacna.
Jedino,.... znate, taj 'region' je samo Srbija bez Kosova i istocna Bosna. Namerno ne kazem ' Republika Srpska', jer njen zapadni deo (Banja Luka), sto se tice putovanja avionom ipak gravitira prema Zagrebu.
Ako iko ovde veruje da ce ijedan Rumun, Tuta, Madjar ili Cokalija da leti preko Surcina, taj se vara.
'Ajde, mozda ce Makedonci... Poneki, ponekad.
Politicari, providni ste vise! Dosta bre!
Kad ce vec jednom SADASNJE a ne BUDUCE vreme?

Iz zemlje lala, uvek Vas,

p

pre 10 godina

Kada prestanemo da se nazivamo liderima i cutimo i radimo mozda ce nesto biti od nas. Kada napisu lider u regionu neka napisu sta pod tim podrazumevaju ( Da li su i Madjarska, Grcka, Rumunija..u regionu ili samo Kosovo, Makedonija, Albanija i BIH, sa kojimaa vodimo mrtvu trku)

ssss

pre 10 godina

sasa@ u floti je trenutno 4 aviona Airbus A319 peti i sesti kasne zbog pilota koji su na obuci za taj tip aviona. do marta treba da stigne sedmi i osmi A319 kao i 2 aviona A320. Ovo su avioni koji su uzeti na lizing. Nisu novi ali su noviji od Jatovih boinga.

Bokius

pre 10 godina

Leteo sam Air Srbijom iz Pariza i veoma sam zadovoljan celokupnim iskustvom. Sve sto nije bilo na nivou (zakasneli prtljag, guzva na terminalu) je bilo povezano sa tipicno polenjim i neorganizovanim Francuzima na CDG aerodromu.

Dakle, promene su velike i odlicne. E sad, kao sto upita neko dole, zašto to nije mogao JAT... Izgleda da mi više volimo da slušamo strance nego domaće :(

Ђокица

pre 10 godina

Батајница треба да постане цивилни аеродром и да се повеже возом са Сурчином. И да најзад проради систем за слетање по гууустој магли.

mladen

pre 10 godina

kada cete nam pokazati ugovor koji imate sa etihadom...
kada cete poceti da placate usluge Aerodromu Beograd(zbog vas smo u minisu zadnjih par meseci,prvi put u istoriji)...dugujete nam preko 30 miliona evra samo za proslu godinu...
da li u ugovoru izricito stoji da aerodrom mora biti prodat etihadu-ide se na to da se uniste sve low cost kompanije,ai mnogo jace...
ovo su najvaznija pitanja koja ce jos vise unustiti sve zivo i na aerodromu i van njega...novinari rasplaite sa tim pitanjima ove nase regionalne lidere ;)

ovo je smesno !

pre 10 godina

za mila Boga,jel dosta vise poredjenja se "regionom"?Dokle bre više,dokle?!Koga briga-i čuj najednom se godinama povlači taj "region"-pa bio Balkan,pa bila Yuga ,a sad je bitan "region"-Alo,dokle bre ?!

putnik

pre 10 godina

I, sad, zasto to sve nije mogao JAT da radi? Kako Air Serbia pravi, gotovo preko noci, taj neverovatan zaokret, a u sustini samo je promenjeno ime i stigao jedan avion? Ima li novinara u avionu da postavi to pitanje?

Alex

pre 10 godina

Zar ne mislite da ste već pomalo dosadni. Prvo godinama slušamo o Fijatu, sada o Air serbia, a meni ni malo nije lakše. Svakog meseca sve mi je teže i teže. Šta bi se desilo da se recimo otvori desetak investicija tipa Air serbia, svaki političar bi to kao papagaj ponavljao u nedogled, nas izluđujući, iako neki nemaju baš nikakvog udela u svemu tome.

p

pre 10 godina

Kada prestanemo da se nazivamo liderima i cutimo i radimo mozda ce nesto biti od nas. Kada napisu lider u regionu neka napisu sta pod tim podrazumevaju ( Da li su i Madjarska, Grcka, Rumunija..u regionu ili samo Kosovo, Makedonija, Albanija i BIH, sa kojimaa vodimo mrtvu trku)

putnik

pre 10 godina

I, sad, zasto to sve nije mogao JAT da radi? Kako Air Serbia pravi, gotovo preko noci, taj neverovatan zaokret, a u sustini samo je promenjeno ime i stigao jedan avion? Ima li novinara u avionu da postavi to pitanje?

Alex

pre 10 godina

Zar ne mislite da ste već pomalo dosadni. Prvo godinama slušamo o Fijatu, sada o Air serbia, a meni ni malo nije lakše. Svakog meseca sve mi je teže i teže. Šta bi se desilo da se recimo otvori desetak investicija tipa Air serbia, svaki političar bi to kao papagaj ponavljao u nedogled, nas izluđujući, iako neki nemaju baš nikakvog udela u svemu tome.

Dobro

pre 10 godina

Vest je tacna.
Jedino,.... znate, taj 'region' je samo Srbija bez Kosova i istocna Bosna. Namerno ne kazem ' Republika Srpska', jer njen zapadni deo (Banja Luka), sto se tice putovanja avionom ipak gravitira prema Zagrebu.
Ako iko ovde veruje da ce ijedan Rumun, Tuta, Madjar ili Cokalija da leti preko Surcina, taj se vara.
'Ajde, mozda ce Makedonci... Poneki, ponekad.
Politicari, providni ste vise! Dosta bre!
Kad ce vec jednom SADASNJE a ne BUDUCE vreme?

Iz zemlje lala, uvek Vas,

ovo je smesno !

pre 10 godina

za mila Boga,jel dosta vise poredjenja se "regionom"?Dokle bre više,dokle?!Koga briga-i čuj najednom se godinama povlači taj "region"-pa bio Balkan,pa bila Yuga ,a sad je bitan "region"-Alo,dokle bre ?!

mladen

pre 10 godina

kada cete nam pokazati ugovor koji imate sa etihadom...
kada cete poceti da placate usluge Aerodromu Beograd(zbog vas smo u minisu zadnjih par meseci,prvi put u istoriji)...dugujete nam preko 30 miliona evra samo za proslu godinu...
da li u ugovoru izricito stoji da aerodrom mora biti prodat etihadu-ide se na to da se uniste sve low cost kompanije,ai mnogo jace...
ovo su najvaznija pitanja koja ce jos vise unustiti sve zivo i na aerodromu i van njega...novinari rasplaite sa tim pitanjima ove nase regionalne lidere ;)

eTule

pre 10 godina

Jat je svoje najbolje 2006.g prevezao 1.207.712 putnika i to je bila jedina godina od 1991.g kada je poslovao u plusu 3.5m E. 2012.g je prevezao nesto vise od milion putnika a liderske rezultate 2013 necemo sigurno nikad saznati. Croatia je iste 2012.g prevezna 1.9m putnika. Skoro duplo manja hrvatska ima skoro duplo vise prevezenih putnika. Kad se prevezeni putnici upetostruce i flota naraste na 20 aviona onda se smatrajte liderima regiona. Croatia ima cilj podrzati turisticki razvoj hrvatske a air serbija ima cilj biti lider, dali cilj opravdava srectvo(200m e otpisa na gradjanima+100m ulaganja srbije) mozda, da je neki drugi cilj.

Time will tell, time will tell.
Srecna nova liderska :)

Bokius

pre 10 godina

Leteo sam Air Srbijom iz Pariza i veoma sam zadovoljan celokupnim iskustvom. Sve sto nije bilo na nivou (zakasneli prtljag, guzva na terminalu) je bilo povezano sa tipicno polenjim i neorganizovanim Francuzima na CDG aerodromu.

Dakle, promene su velike i odlicne. E sad, kao sto upita neko dole, zašto to nije mogao JAT... Izgleda da mi više volimo da slušamo strance nego domaće :(

Marija Petrovic

pre 10 godina

Dragi nas ministre, volela bih da objavite koliki su gubitci Air Serbia i koliko ce iz budzeta Srbije otici da se isti pokriju?

Gubici su 115 miliona evra!!!

Ali to izgleda nikom nije bitno, ali je bitno da kontrola letenja nije dobila 13. platu. Zasto ne kazete istinu narodu gde ce da ode 3 miliona evra od 13. plate Kontrole letenja da ce te pare da odu Lufthansi, Turkishu i ostalim avioprevoznicima? U utisku nedelje ste objavili da idu u projekte bezbednosti ili da jos zvuci zbunjujuce Safety. Da li mozete da navedete bar jedan projekat iz bezbednosti vazdusne plovidbe na koji ce se potrositi te pare?

Uzdizete gubitasa a unistavata firmu koja je po saobracaju bolja od svih nasih suseda.

Dovodite u pitanje i odnose sa Crnom Gorom, jer hocete da ogranicete budzet firme tako da se ne samo smanje plate nego i zaustavi razvoj. Zar ne znate da su hrvati, madjari i rumuni kupili nove sisteme. Da bugari i makedonci imaju tendere za nove sisteme. Za 7 godina bicemo na zacelju.

Zbog vasih postupaka zapocece proces cepanja firme na dva dela srpski i crnogorski. Crnogorci se vec dogovaraju sa hrvatima i italijanima.

Samo da vas obavestim da bi to bila katastrofalna odluka jer se ceo region ujedinjuje u FAB-ove Dunavski (Bugarska i Rumunija) i centralno evropski (Austrija, Madjarska, Hrvatska) i svi su nam konkurenti ne samo za saobracaj nego i za vazdusni prostor. Ne zaboravite da je SMATSA druga o Evropi po bezbednosti i treca po najmanjem kasnjenju vazduhoplova iako su plate najmanje u regionu. U Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj je veca plata kontrolora iako imaju manji saobracaj.

Da ne pricam da ce Hungarocontrol da preuzme od aprila kontrolu nad Kosovom i da jedva ceka da oslabi SMATSA pa da preuzme i srpsko nebo.

Ako se sve ovo sprovede kroz 7 godina ce Srbija dobijati 20 miliona kao nadoknadu za prelete od Madjara, a toliko dobija i sada sa tom razlikom sto se pored tih para u budzet uplacuju i carine na opremu i plate zaposlenih trose u Srbiji i ucestvuju u platnom prometu.

ssss

pre 10 godina

sasa@ u floti je trenutno 4 aviona Airbus A319 peti i sesti kasne zbog pilota koji su na obuci za taj tip aviona. do marta treba da stigne sedmi i osmi A319 kao i 2 aviona A320. Ovo su avioni koji su uzeti na lizing. Nisu novi ali su noviji od Jatovih boinga.

Q

pre 10 godina

A istina je sledeca. Nista se ne odvija onako kako su zamislili . Etihad nije do sada ulozio ni zutu banku, a dobili su firmu ociscenu od dugova, koje je preuyela drzava Srbija. 300 mil eur. Vec su novu firmu uterali u novih 50 mil eur duga, koji svi padaju na teret Srbije jel je ugovor sa Etihadom takav, da oni ne odgovaraju ya gubitke, vec samo dele profit.
Otvorene je linija za Abu Dabi , svakoga dana na kojoj ima po 15, 20 putnika. Let za Banja Luku *inace tri puta je JAT otvarao let ya BL, je uglavnom storno zbog toga sto bi leteo prazan. Za Ljubljanu ce verovatno biti interesovanja ali nedovoljno, a i to je stara linija JATa Sve u svemu od obecane navale tranzitnih putnika nece biti nista. Znaci CABAR.
Po svemu sudeci Etihadzani ce se u 2014 pokupiti a Air Serbija hrli u stecaj

Ђокица

pre 10 godina

Батајница треба да постане цивилни аеродром и да се повеже возом са Сурчином. И да најзад проради систем за слетање по гууустој магли.

pupkica

pre 10 godina

Prosto pitanje: Kako neko sa 15-ak aviona starih u proseku oko 25 godina (vadi ih mladi Novak od 11 godina) starosti moze biti lider u bilo cemu? Zaboli me mozak kada procitam ovakvu vest.

Gabi

pre 10 godina

Sedim na Ataturku I citam o lideru u regionu. Uzeo sam povratnu kartu Turkisem koja me je kostala 150 e jer karta Er Srbijom sa Sabihe u jednom smeru kosta 20000 din. Nije cudo da su avioni prazni. Gospodo, ako ovako nastavite, gotovi str. Sto je najgore, promociju Prvog ce platiti poreski obveznici.

Ljuba

pre 10 godina

Gladan narod slabo leti avionom i zato veruje u bajke o procvatu novopečene kompanije.
Leteo sam famoznim Novakom par puta, tj. tamo i nazad. Možda je bilo po dvadesetak putnika u oba slučaja, ne više.
Toliko o popunjenosti letova.
Toliko o rentabilnosti linija i same kompanije.
U pravu je čovek koji je u nekom od komentara pomenuo sendviče. Nije više šija, sada je vrat.

Веља

pre 10 godina

Хаха Антићу...па контрола летења је друга у еу по безбедности. квалитету дакле не у региону па сте кренули да растурате фирму...доста бре више демагогије и ухлебљавања неспособних кадрова!

Dr. Reality

pre 10 godina

Aah, infekcija Lideritis Regionalitisom se nastavlja i u 2014: pacijent je ziv ali je bez svesti, bunca, ne zna sta govori. Prognoza neizvesna.

Miroslav

pre 10 godina

Nedeljama trubite u uspehu Er Srbije, treba za to vremena i jasno je da ne može preko noći, ali ova nova vlast, ispada čini čuda.
Nema podataka, kolika je prosečna popunjenost aviona, negde sam pročitao po desetak putnika, valjda nije tako.
Bio je to dobar marketing SNS, a šta je stvarno stanje, nije baš jasno.

Milutin

pre 10 godina

Trećerazredni političar. Priča a ništa ne govori. Ali dobro radi svoj zadatak punjenja partijske (sps) kase. Er Srbija ne može da dobije hangarski prostor u JAT tehnici (čiji je predsednik skupštine društva bio do nedavno) već pokušava da veže Er Srbiju za Tehniku i nastavi "mužu" AS kao što je radjeno sa Jat-om. Ali "Arapi" nisu budale i to će teško proći. Sve u svemu smešan mi je ovaj lik, nedorastao ni jednoj funkciji na kojoj je bio ili je sada, kada priča o Er Srbiji na ovaj način, a radi nešto sasvim u suprotnosti sa tim. Izbori Što pre!

zoki

pre 10 godina

Najnovije iskustvo za prosecni let od sat ipo: kao posluzenje, umesto do sada bajatih sendvica sada se nudi sendvic sa govedjom prsutom, krastavcicima i kackavaljem, plus keksic zavidne velicine, plus flasica vode i casa. od pica vino besplatno, a nova mlada stjuardesa sa oblinama koje ni sestar ne bi mogao da izvuce. austrian sa druge strane za vise para daje napolitanku ili mandarinu, pa birajte. :)

IVAN24

pre 10 godina

Čemu ovoliki nervozni komentari komšija iz ljepe njihove kada god se pomene razvoj srpskog avio prevoznika. Izgleda da ništa nije slađe nego komšijin neuspeh i da mu se pokvari veš mašina. A ona vrti vrti vrti i nikakko da crkne. LAKI JE MALO NERVOZAN

АИР

pre 10 godina

Колико наш народ мрзи све што се покрене са мртве тачке. Некима је ове боље да је Јат и даље пропадао, правио губитке и тако ређали годину за годином док скроз не пропадне а онда би нам дошле стране компаније које би смањиле промет на аеродромима, летели би само до њима битних дестинација и односиле новац з Србије. Ајде народе барем у нечему будите сложни! Само пљујете... па и не треба да нам буде боље када сте такви!

bonaparta3

pre 10 godina

Eeeeeeeeeeee Srbinem Srbine da li će ti ikad išta valjati???? Pa kada sami na sebe pljujemo i na sve što je naše, kako da nas drugi cene???
Ovi što traže ugovore očigledno su DS kadar koji samo propispa demagogiju i gleda kako sebi nešto da omogući, a za narod ih zabole uvo!!!
Uprkos svemu i zainat sima biće Er SRBIJA LIDER ne samo na brdovitom Balkanu za nepismene to je jedan region nego ovog dela EU. To kažu i poslovični Nemci! edino mi Srbi sami sebe podtcenjujemo... Cenite sebe da bi vas i drugi cenili!?!?!?!?

Aldi

pre 10 godina

@Realno

Aerodrom Beograd je imao veci promet od aerodroma Ljubljana i Zagreb zajedno. I to je delom zasluga Er Srbije i orjentacija na tranzitne putnike.

Gabi

pre 10 godina

@turista, mi nismo nikakvi drugovi. A o lupetanju, otvori sajtove jednih i drugih (AS i THY). Inace, do Sabihe mozes i za manje - Pegasusom, ako vec hoces da pametujes.

Turista

pre 10 godina

@gabi i jos nesto postoji sajt momondo.com za koji je jedan Danac dobio razne nagrade za izradu sajta za pretragu avio karata... Pretrazi po njemu i ve ce ti biti jasno...

Turista

pre 10 godina

@ gabi, dobro je sto nismo... Imas Pegasus tacno je za nekih 80e, al ne leti svaki dan. A ti sam otvori sajtove pa ces videti, ne pricam o kartama dan za dan jer naravno to kosta dosta vise. Letim na ovoj relaciji 2 puta mesecno i dobro znam ko koliko kosta. Turkish je spustio cene to je istina jer ima se let vise ne puni kao nekad, ne leti vise a321 vec a319...

Dobro

pre 10 godina

Vest je tacna.
Jedino,.... znate, taj 'region' je samo Srbija bez Kosova i istocna Bosna. Namerno ne kazem ' Republika Srpska', jer njen zapadni deo (Banja Luka), sto se tice putovanja avionom ipak gravitira prema Zagrebu.
Ako iko ovde veruje da ce ijedan Rumun, Tuta, Madjar ili Cokalija da leti preko Surcina, taj se vara.
'Ajde, mozda ce Makedonci... Poneki, ponekad.
Politicari, providni ste vise! Dosta bre!
Kad ce vec jednom SADASNJE a ne BUDUCE vreme?

Iz zemlje lala, uvek Vas,

eTule

pre 10 godina

Jat je svoje najbolje 2006.g prevezao 1.207.712 putnika i to je bila jedina godina od 1991.g kada je poslovao u plusu 3.5m E. 2012.g je prevezao nesto vise od milion putnika a liderske rezultate 2013 necemo sigurno nikad saznati. Croatia je iste 2012.g prevezna 1.9m putnika. Skoro duplo manja hrvatska ima skoro duplo vise prevezenih putnika. Kad se prevezeni putnici upetostruce i flota naraste na 20 aviona onda se smatrajte liderima regiona. Croatia ima cilj podrzati turisticki razvoj hrvatske a air serbija ima cilj biti lider, dali cilj opravdava srectvo(200m e otpisa na gradjanima+100m ulaganja srbije) mozda, da je neki drugi cilj.

Time will tell, time will tell.
Srecna nova liderska :)

bonaparta3

pre 10 godina

Eeeeeeeeeeee Srbinem Srbine da li će ti ikad išta valjati???? Pa kada sami na sebe pljujemo i na sve što je naše, kako da nas drugi cene???
Ovi što traže ugovore očigledno su DS kadar koji samo propispa demagogiju i gleda kako sebi nešto da omogući, a za narod ih zabole uvo!!!
Uprkos svemu i zainat sima biće Er SRBIJA LIDER ne samo na brdovitom Balkanu za nepismene to je jedan region nego ovog dela EU. To kažu i poslovični Nemci! edino mi Srbi sami sebe podtcenjujemo... Cenite sebe da bi vas i drugi cenili!?!?!?!?

putnik

pre 10 godina

I, sad, zasto to sve nije mogao JAT da radi? Kako Air Serbia pravi, gotovo preko noci, taj neverovatan zaokret, a u sustini samo je promenjeno ime i stigao jedan avion? Ima li novinara u avionu da postavi to pitanje?

IVAN24

pre 10 godina

Čemu ovoliki nervozni komentari komšija iz ljepe njihove kada god se pomene razvoj srpskog avio prevoznika. Izgleda da ništa nije slađe nego komšijin neuspeh i da mu se pokvari veš mašina. A ona vrti vrti vrti i nikakko da crkne. LAKI JE MALO NERVOZAN

Bokius

pre 10 godina

Leteo sam Air Srbijom iz Pariza i veoma sam zadovoljan celokupnim iskustvom. Sve sto nije bilo na nivou (zakasneli prtljag, guzva na terminalu) je bilo povezano sa tipicno polenjim i neorganizovanim Francuzima na CDG aerodromu.

Dakle, promene su velike i odlicne. E sad, kao sto upita neko dole, zašto to nije mogao JAT... Izgleda da mi više volimo da slušamo strance nego domaće :(

Marija Petrovic

pre 10 godina

Dragi nas ministre, volela bih da objavite koliki su gubitci Air Serbia i koliko ce iz budzeta Srbije otici da se isti pokriju?

Gubici su 115 miliona evra!!!

Ali to izgleda nikom nije bitno, ali je bitno da kontrola letenja nije dobila 13. platu. Zasto ne kazete istinu narodu gde ce da ode 3 miliona evra od 13. plate Kontrole letenja da ce te pare da odu Lufthansi, Turkishu i ostalim avioprevoznicima? U utisku nedelje ste objavili da idu u projekte bezbednosti ili da jos zvuci zbunjujuce Safety. Da li mozete da navedete bar jedan projekat iz bezbednosti vazdusne plovidbe na koji ce se potrositi te pare?

Uzdizete gubitasa a unistavata firmu koja je po saobracaju bolja od svih nasih suseda.

Dovodite u pitanje i odnose sa Crnom Gorom, jer hocete da ogranicete budzet firme tako da se ne samo smanje plate nego i zaustavi razvoj. Zar ne znate da su hrvati, madjari i rumuni kupili nove sisteme. Da bugari i makedonci imaju tendere za nove sisteme. Za 7 godina bicemo na zacelju.

Zbog vasih postupaka zapocece proces cepanja firme na dva dela srpski i crnogorski. Crnogorci se vec dogovaraju sa hrvatima i italijanima.

Samo da vas obavestim da bi to bila katastrofalna odluka jer se ceo region ujedinjuje u FAB-ove Dunavski (Bugarska i Rumunija) i centralno evropski (Austrija, Madjarska, Hrvatska) i svi su nam konkurenti ne samo za saobracaj nego i za vazdusni prostor. Ne zaboravite da je SMATSA druga o Evropi po bezbednosti i treca po najmanjem kasnjenju vazduhoplova iako su plate najmanje u regionu. U Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj je veca plata kontrolora iako imaju manji saobracaj.

Da ne pricam da ce Hungarocontrol da preuzme od aprila kontrolu nad Kosovom i da jedva ceka da oslabi SMATSA pa da preuzme i srpsko nebo.

Ako se sve ovo sprovede kroz 7 godina ce Srbija dobijati 20 miliona kao nadoknadu za prelete od Madjara, a toliko dobija i sada sa tom razlikom sto se pored tih para u budzet uplacuju i carine na opremu i plate zaposlenih trose u Srbiji i ucestvuju u platnom prometu.

mladen

pre 10 godina

kada cete nam pokazati ugovor koji imate sa etihadom...
kada cete poceti da placate usluge Aerodromu Beograd(zbog vas smo u minisu zadnjih par meseci,prvi put u istoriji)...dugujete nam preko 30 miliona evra samo za proslu godinu...
da li u ugovoru izricito stoji da aerodrom mora biti prodat etihadu-ide se na to da se uniste sve low cost kompanije,ai mnogo jace...
ovo su najvaznija pitanja koja ce jos vise unustiti sve zivo i na aerodromu i van njega...novinari rasplaite sa tim pitanjima ove nase regionalne lidere ;)

Q

pre 10 godina

A istina je sledeca. Nista se ne odvija onako kako su zamislili . Etihad nije do sada ulozio ni zutu banku, a dobili su firmu ociscenu od dugova, koje je preuyela drzava Srbija. 300 mil eur. Vec su novu firmu uterali u novih 50 mil eur duga, koji svi padaju na teret Srbije jel je ugovor sa Etihadom takav, da oni ne odgovaraju ya gubitke, vec samo dele profit.
Otvorene je linija za Abu Dabi , svakoga dana na kojoj ima po 15, 20 putnika. Let za Banja Luku *inace tri puta je JAT otvarao let ya BL, je uglavnom storno zbog toga sto bi leteo prazan. Za Ljubljanu ce verovatno biti interesovanja ali nedovoljno, a i to je stara linija JATa Sve u svemu od obecane navale tranzitnih putnika nece biti nista. Znaci CABAR.
Po svemu sudeci Etihadzani ce se u 2014 pokupiti a Air Serbija hrli u stecaj

Aldi

pre 10 godina

@Realno

Aerodrom Beograd je imao veci promet od aerodroma Ljubljana i Zagreb zajedno. I to je delom zasluga Er Srbije i orjentacija na tranzitne putnike.

Gabi

pre 10 godina

Sedim na Ataturku I citam o lideru u regionu. Uzeo sam povratnu kartu Turkisem koja me je kostala 150 e jer karta Er Srbijom sa Sabihe u jednom smeru kosta 20000 din. Nije cudo da su avioni prazni. Gospodo, ako ovako nastavite, gotovi str. Sto je najgore, promociju Prvog ce platiti poreski obveznici.

Alex

pre 10 godina

Zar ne mislite da ste već pomalo dosadni. Prvo godinama slušamo o Fijatu, sada o Air serbia, a meni ni malo nije lakše. Svakog meseca sve mi je teže i teže. Šta bi se desilo da se recimo otvori desetak investicija tipa Air serbia, svaki političar bi to kao papagaj ponavljao u nedogled, nas izluđujući, iako neki nemaju baš nikakvog udela u svemu tome.

АИР

pre 10 godina

Колико наш народ мрзи све што се покрене са мртве тачке. Некима је ове боље да је Јат и даље пропадао, правио губитке и тако ређали годину за годином док скроз не пропадне а онда би нам дошле стране компаније које би смањиле промет на аеродромима, летели би само до њима битних дестинација и односиле новац з Србије. Ајде народе барем у нечему будите сложни! Само пљујете... па и не треба да нам буде боље када сте такви!

zoki

pre 10 godina

Najnovije iskustvo za prosecni let od sat ipo: kao posluzenje, umesto do sada bajatih sendvica sada se nudi sendvic sa govedjom prsutom, krastavcicima i kackavaljem, plus keksic zavidne velicine, plus flasica vode i casa. od pica vino besplatno, a nova mlada stjuardesa sa oblinama koje ni sestar ne bi mogao da izvuce. austrian sa druge strane za vise para daje napolitanku ili mandarinu, pa birajte. :)

Ђокица

pre 10 godina

Батајница треба да постане цивилни аеродром и да се повеже возом са Сурчином. И да најзад проради систем за слетање по гууустој магли.

pupkica

pre 10 godina

Prosto pitanje: Kako neko sa 15-ak aviona starih u proseku oko 25 godina (vadi ih mladi Novak od 11 godina) starosti moze biti lider u bilo cemu? Zaboli me mozak kada procitam ovakvu vest.

p

pre 10 godina

Kada prestanemo da se nazivamo liderima i cutimo i radimo mozda ce nesto biti od nas. Kada napisu lider u regionu neka napisu sta pod tim podrazumevaju ( Da li su i Madjarska, Grcka, Rumunija..u regionu ili samo Kosovo, Makedonija, Albanija i BIH, sa kojimaa vodimo mrtvu trku)

ssss

pre 10 godina

sasa@ u floti je trenutno 4 aviona Airbus A319 peti i sesti kasne zbog pilota koji su na obuci za taj tip aviona. do marta treba da stigne sedmi i osmi A319 kao i 2 aviona A320. Ovo su avioni koji su uzeti na lizing. Nisu novi ali su noviji od Jatovih boinga.

Веља

pre 10 godina

Хаха Антићу...па контрола летења је друга у еу по безбедности. квалитету дакле не у региону па сте кренули да растурате фирму...доста бре више демагогије и ухлебљавања неспособних кадрова!

Ljuba

pre 10 godina

Gladan narod slabo leti avionom i zato veruje u bajke o procvatu novopečene kompanije.
Leteo sam famoznim Novakom par puta, tj. tamo i nazad. Možda je bilo po dvadesetak putnika u oba slučaja, ne više.
Toliko o popunjenosti letova.
Toliko o rentabilnosti linija i same kompanije.
U pravu je čovek koji je u nekom od komentara pomenuo sendviče. Nije više šija, sada je vrat.

Miroslav

pre 10 godina

Nedeljama trubite u uspehu Er Srbije, treba za to vremena i jasno je da ne može preko noći, ali ova nova vlast, ispada čini čuda.
Nema podataka, kolika je prosečna popunjenost aviona, negde sam pročitao po desetak putnika, valjda nije tako.
Bio je to dobar marketing SNS, a šta je stvarno stanje, nije baš jasno.

Dr. Reality

pre 10 godina

Aah, infekcija Lideritis Regionalitisom se nastavlja i u 2014: pacijent je ziv ali je bez svesti, bunca, ne zna sta govori. Prognoza neizvesna.

ovo je smesno !

pre 10 godina

za mila Boga,jel dosta vise poredjenja se "regionom"?Dokle bre više,dokle?!Koga briga-i čuj najednom se godinama povlači taj "region"-pa bio Balkan,pa bila Yuga ,a sad je bitan "region"-Alo,dokle bre ?!

Gabi

pre 10 godina

@turista, mi nismo nikakvi drugovi. A o lupetanju, otvori sajtove jednih i drugih (AS i THY). Inace, do Sabihe mozes i za manje - Pegasusom, ako vec hoces da pametujes.

Turista

pre 10 godina

@ gabi, dobro je sto nismo... Imas Pegasus tacno je za nekih 80e, al ne leti svaki dan. A ti sam otvori sajtove pa ces videti, ne pricam o kartama dan za dan jer naravno to kosta dosta vise. Letim na ovoj relaciji 2 puta mesecno i dobro znam ko koliko kosta. Turkish je spustio cene to je istina jer ima se let vise ne puni kao nekad, ne leti vise a321 vec a319...

Milutin

pre 10 godina

Trećerazredni političar. Priča a ništa ne govori. Ali dobro radi svoj zadatak punjenja partijske (sps) kase. Er Srbija ne može da dobije hangarski prostor u JAT tehnici (čiji je predsednik skupštine društva bio do nedavno) već pokušava da veže Er Srbiju za Tehniku i nastavi "mužu" AS kao što je radjeno sa Jat-om. Ali "Arapi" nisu budale i to će teško proći. Sve u svemu smešan mi je ovaj lik, nedorastao ni jednoj funkciji na kojoj je bio ili je sada, kada priča o Er Srbiji na ovaj način, a radi nešto sasvim u suprotnosti sa tim. Izbori Što pre!

Turista

pre 10 godina

@gabi i jos nesto postoji sajt momondo.com za koji je jedan Danac dobio razne nagrade za izradu sajta za pretragu avio karata... Pretrazi po njemu i ve ce ti biti jasno...