Sreda, 25.12.2013.

14:44

Mali: Zašto Đilas neće BG na vodi?

Siniša Mali tvrdi da bivši gradonačelnik Dragan Đilas nije izneo tačne podatke o zaduženosti Beograda i ponovio je da dug iznosi 960 miliona evra.

Izvor: Beta

Mali: Zašto Ðilas neæe BG na vodi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Radovan VII

pre 10 godina

@(Srbin100%, 26. decembar 2013 10:07)

Isto vazi i za Vas kada su u pitanju cinjenice. Grad je pred bankrotom kako kaze Mali, a samo za rasciscavanje tog dela Beograda je neophodno izdvojiti 8 milijardi dinara, opet kako sam Mali kaze. To je cifra samo da se oslobodi gradjevinski prostor (sigurno ce krajnja cifra biti jos veca), a gde su ukupni troskovi Prokopa, izmestanje zeleznicke i autobuske stanice koji se MORAJU obaviti pre nego sto se pocne sa projektom na vodi? To su sve troskovi koje Beograd tj. Srbija treba da pokrije, a stanica nije sina da moze da se izmesti vec je potrebno napraviti novu zgradu, terminale i kompletnu infrastrukturu za novu zel. i autobusku stanicu. Radi se o cifri od nekoliko stotina miliona evra i ko ce to da plati ako je Beograd vec pred bankrotom? Nesto se gradi kada postoji potreba za tim, a oni ne znaju ni cemu ce sluziti prve cetiri gradjevine, samo znaju kako hoce to sve "lepo" izgleda. Moze se jos mnogo toga napisati zasto je ovaj projekat mutljavina veka, a mozete i sami malo da istrazite.

herc

pre 10 godina

(knjigovodja, 26. decembar 2013 08:17)

Gospodin Mali ne forsira ništa , projekat će se realizovati uz pomoć strateškog partnera i sa sredstvima u okviru budzeta.

mikis

pre 10 godina

Odlicno pitanje za gospodina Djilasa, sad mu odjednom smeta projekat izlaska Beograda na reku, iako je godinama najavljivao projekte vezane za to?! O zaduzenosti Beograda je suludo govoriti, pa sam most nas je kostao vise od pola duga, sto je van svake pameti..

Srbin100%

pre 10 godina

(knjigovodja, 26. decembar 2013 08:17)
Ja bih te zamolio da se drzis cinjenica i da ne pokusavas kao mnogi drugi da proizvoljnim tumacenjem dolazis do zakljucka koji tebi odgovaraju.Projekat "Beograd na vodi" kao i mnogi drugi ambiciozni planovi je ostavriv jedino u slucaju nalazenja strateskog pertnera koji bi pomogao zatvaranju finansijske konstrukcije,nigde se ne navodi da ce se grad samostalno snositi troskove ovog projekta jer velicina ovoga prevazilazi njegove finansijske mogucnosti

knjigovodja

pre 10 godina

(Srbin100%, 25. decembar 2013 23:22)

Molio bih te da pročitas tekst. Gospodin Mali prvi tvrdi da je BG prezaduzen, pa onda forsira NOVO zaduzivanje za BG na vodi - tebi to pije vodu?

Komentar

pre 10 godina

Kako može da se očekuje da neko razume kvalitetne i prosperitetne projekte kada sam nije tako nešto radio zarad grada koji je vodio i građana? Projekti koji su realizovani u Beogradu u predhodnim godinama nisu bili od vitalnog značaja za grad, što se vidi i po trenutnom stanju u zaduženjima grada. Beograd je prezadužen. Verujem da će privremeno veće nastaviti dosadašnjim koracima i realizacijom strategije za oporavak grada u svakom pogledu.

Aca šmeker

pre 10 godina

Đilas je stvarno preterao.Ne prihvata da je loše radio iako brojke to pokazuju.Napada svaki dobar projekat samo zato što on nije na vlasti.On jednostavno nije čovek kome je stalo do naroda.

Vlada

pre 10 godina

Đilas vam je za sve kriv. Rekli ste da je most dobar ali ne u vreme krize i da Beograd nema para. Ako mislite da to finansiraju arapi oni to neće za džabe već na kredit. Da li je to novo zaduživanje?

Duki

pre 10 godina

Djilas nas je godinama drzao u zabludi da je sve u najboljem redu i da grad odlicno funkcionise. Ono sto nije jasno je do kad je mislio da takvo stanje moze potrajati i da li je imao neki plan kako ta silna dugovanja da "pokrije".

Srbin100%

pre 10 godina

Djilas ocigledno ne vidi razvojnu sansu kakvu pruza realizacija projekta Beograd na vodi koji bi mogao na duze staze da prakticno resi problem nezaposlenosti naseg glavnog grada i da istakne ozbiljnu kandidaturu Beograda da postane regionalni poslovni centar ovog dela evrope

Jelena Zvezdara

pre 10 godina

Nece Beograd na vodi zato sto misli da je samo Most na Adi ono sto Beogradu treba, a pritom jos nije ni zavrsen. U novom projektu nece moci da se ukrade koji milion, to mu ne odgovara.

Mrnjau

pre 10 godina

Nama, građanima, je vrlo teško da odlučimo ko je u pravu u moru kritika i optužbi koje se upućuju svakodnevno na relaciji DS-SNS. Ja sam glasao za DS na prošlim izborima jer sam verovao Draganu Đilasu. Moram priznati da su neki rezultati njegove vladavine vrlo vidljivi i da su doprineli kvalitetu života Beograđana. Ali, postavljaju se pitanja, po kojoj ceni, pomoću koliko povoljnih kredita i koliko posrednika. Važno je da afere dobiju epilog i da se sazna ko je i na kakav način poslovao u gradu.

Mikica Radić

pre 10 godina

Mali je izneo činjenice onakve kakve su zaista, izneo je koliko je Beograd zadužen, predočio je da se mora mnogo uraditi i sprovesti nepopularne mere kako bi se Beograd izvukao iz ove zaduženosti od preko 960 miliona evra.
Đilas je o Beogradu na vodi pričao da je najbolja investicija, ali sada kada nije u poziciji da se nešto pita, da ugovara posao i ugradi svoju proviziju u cenu radova, kada shvata da drugi rade i ostvaruju rezultate što on ne može da prizna i prihvati tuđe uspehe, protivi se svemu što je dobro i što vodi prosperitetu i boljem životu beograđana.

može pitanje?

pre 10 godina

Videh danas odgovore tri (TRI) člana veća na Đilasovu izjavu. Radite li vi šta ljudi? Jes da ne mogu da ga vidim očima, ali vi fakat svaki dan prelazite preko Đilasovog mosta. A šta vi planirate, konkretno radite, ovo ono?

Demokrata

pre 10 godina

Mislim da je vreme da Djilas ucuti... Smucilo nam se vise svima i da ga gledamo, pokrao je toliko i to mu je malo. Neka se vise izbaci iz stranke, takvi nemoralni ljudi nam i porusise ugled! I to sto pre, da krenemo ispocetka pred izbore. DS zasluzuje da je vode strucni i odgovorni ljudi!

Novi DOM

pre 10 godina

Beograd je prezaduzen , a to nije ucinilo privremeno vece , to sto je dug tako projektovan da ce se on otplacivati narednih 25 godina ne menja kolicinu novca koju treba izdvojiti za vracanje dugova ...

Jelena

pre 10 godina

Čak i da je tako, a nije, gde su vaše investicije? Gde su vam projekti, dela? Dve godine se bavite pljuvanjem Đilasa, a mi živimo sve gore, kako li vas više nije sramota?

petak13

pre 10 godina

Predsednik privremenog organa Mali i budući gradonačelnik imaće velike muke da u narednih nekoliko godina obezbede normalno funkcionisanje grada i srevcisiranje svih gradskih struktura da bi život tekao normalno.U igri brojki očigledno da se predsednik privremenog organa bolje snalazi od bivšeg gradonačelnika koji je kako je sam rekao bio menađer ne samo u gradu nego i svojoj stranci a kako je stanje u oba smera pokazuje stanje u gradu i stanje u njegovoj stranci.Za stranku ovaj se narod previše i ne sekira ali brine prezadužebost grada i šta nas sve čeka u narednoj godinu kada se tiče finansiranja redovnih delatnosti.

MilanCh

pre 10 godina

Prosto je neverovatno sa koliko emocija priaca Mali o milionima, a da nikada i ni u jednom momentu nije bio konkretan i pomenuo sta ce to oni da urade i kako. Pa Djilas je uradio u svom mandatu vise nego ijedan do sada. Neka se oni pokazu. I Djilas je zateko kasu ispraznjenu i u dugovima pa je radio i nikada nije pominjao predhodnike.

Viki

pre 10 godina

Gospodine Mali što nam pričate o Beogradu na vodi kad kažete da je BG prezadužen? Najlepše bih vas molila da razmislite ubuduće o vašim izjavama i da ne vređate našu inteligenciju.

Rajko od Rasine

pre 10 godina

ekonomista90, 25. decembar 2013 15:22
Glasam da se ne uvodi kanalizcija, ne sređuju ulice, bolnice, ambulante, škole, vrtići, muzeji, biblioteke itd. sve dok se ne završi projekat "Beograd na vodi". Predlažem da sledeća velika investicija bude nabavka venecijanskih gondola a da nezaposleni sa Megatrend diplomama polože dodatni ispit za gondolijere, spasioce i turističke vodiče... to je vaša vizija, drugarice i drugovi ja vam na njoj ćestitam - možete poćeti!!!

JELICA

pre 10 godina

Normalno je da ga boli istina, ali je on ne može promeniti. Ako je već svesno ili nesvesno grešio, bar neka to prizna, a ne da stalno traži krivce u nekim drugim ljudima. Da se govori o nečemu što je dobro urađeno, on bi itekako sve zasluge prigrabio za sebe, a ovako je lako sve negirati…Ovo je samo jedan u nizu podataka koji je izuzetno loš za vlast koju je on vodio…

Malo činjenica

pre 10 godina

Javni dug Srbije jun/2012 15,47 mrd. evra
Zaduženje jun/2012 - novembar/2013 + 4,83
Planirano zaduženje budžeta u 2014. + 5,50
______________
UKUPNO: 25,80 milijardi evra BEZ KAMATE I i BEZ DUGA PRIVREDE
Rast zaduženosti za 18 meseci 61,60%

Učešće Beograda u BDP-u Srbije oko 40%
Učešće Beograda u ukupnom javnom dugu Srbije oko 4% prema ( računato prema ‚pouzdanim‚ podacima SNS)
Zaključak: Čovke i mali moraju do izbora da povećaju ukupan dug Beograda na bar 10 milijardi evra. Zato napred u nove radne pobede,morate udarnički da radite sledećih 2,5 meseci.

vera

pre 10 godina

Svaka cast ovom mladom ekonomisti koji radi na najbolji nacin i govori nam realnoat trenutne situacije koja ni malo nije sjajna. Merama koje je uveo, sigurna sam da ce grad nekako izgurati ove teske godine, drugacije ne moze. Sa Djilasom bi potonuli jos dublje.

legend

pre 10 godina

nece jer nije u vlasti da uzme provizije. sad ste vi u vlasti, , provizije cete uzeti vi, i zato je on protiv. i da je obrnuto, vi biste bili protiv.

IlijaK

pre 10 godina

Ma proradila sujeta. Prvo je hteo Beograd na vodi. Sad ga neće jer niko ne sarađuje sa njim. Nekada je dobro došlo kao ideja za izbore, a sada kada postoje šanse da se realizuje nešto od toga sve mu je bezveze.

SAVRSENSTVO - BEZ - MANE

pre 10 godina

Postavljam samo jedno i jednostavno pitanje sta ima u svoju odbranu da odgovori gradjanima Beograda. Gospodine Djilas da li su ove optuzbe istinite ili ne, sta kazete na ove izjave, tj. pravo stanje duga Beograda. Hocete li reci da je ovo delo SNS, da je laz i vec kako Vi to umete da upakujete u vidu oblande.Pa ovo je licno vase delovanje,a ko zna koliko jos duga ima, kada pocnu drzavni organi da se bave vasim rukovodjenjem grada dok ste bili gradonacelnik.Samo kad se setim susreta njega i Vucica kada je na sva usta hvalio projekat Beograd na vodi, da bi se dodvorio Vuicica, sada taj isti projekat pljuje na sve strane.

Ljilja74

pre 10 godina

Rekonstrukcija Bulevara, Požeške, kupovina Inexa i most na Adi. Sve to je očigledno papreno plaćeno. Problem je u tome što javnost to tek sada saznaje. Zašto niko nije javno izašaoi saopštio to javnosti. Mislim da imamo pravo da znamo to što ćemo plaćati.

IrinaJovanovic

pre 10 godina

Mali je definitivno ubo poentu u jednoj rečenici. Đilas očigledno misli da je dobro samo ono što on uradi bez obzira na cenu. Zato je prvo on i pričao o projektu Beograd na vodi, a sada je najgore moguće rešenje. Kakva dvoličnost.

Veliki Mali

pre 10 godina

Ne razumem ssta sad smeta Djilasu Beograd na vodi kad se i sam zalagao za to u vreme kad je Miskovic hteo da realizuje taj projekat?

Sale

pre 10 godina

Kolike su kamate na 5 milijardi kojim je SNS zaduzila Srbiju u zadnje dve godine. Nov dug, bez ijednog izgradjenog kokosinjca, a kamoli bilo sta drugo da su gradili !!!

Koliko je to sa kamatama do 2039-te? A koliko se tek planira zaduziti u naredne dve godine??!!??!!

Izvoli mali pa racunaj... Garantyjem da je cifra mnogo veca

veverica

pre 10 godina

Pa nece ga zato sto mu je tesko da prizna tudji uspeh i da ima boljih i uspesnojih ljudi od njega. Ne treba se obazirati na to sta prica Djilas,nego nastaviti putem kojim ste krenuli.

ček bre

pre 10 godina

Prvo me ubedjujes da je BG prezaduzen, pa onda da ces dalje da se zaduzujes za BG na vodi? Pa vidi brale, ima jos koji ekonomista ovde osim tebe...

beogradjanin

pre 10 godina

gospodine mali, ovom izjavom nama gradjanima govorite da necete da radite kapitalne investicije koji ovaj grad mora da ima da bi mogao da primi sve ljude koji dolaze iz srbije, a da pritom normalno funkcionise. moram da vas podsetim da ste vi privremeni organ, stoga se necete zadrzavati duze od par meseci i neprimereno je davati izjave o budzetu za naredni period. moje pitanje glasi: ako je prethodna vlast uspela sve ovo da uradi, bilo lose ili ne tek ce se dokazati, sta cete vi da uradite a da ostanete upamceni kod gradjana? moram priznati da ste uspesno izasli na kraj sa snegom ove godine, od kad se prate padavine u srbiji mislim da je ova zima imala ubedljivo najvise padavina, ako gresim neko ce me sigurno ispraviti.

Boki

pre 10 godina

Pa neće Beograd na vodi,zato što je i on shvatio da je to nemoguća misija!
Ovi naprednjaci će nas uništiti svojim glupostima.Prvo onaj sa kanalom do Soluna,sad ovaj sa Beogradom na vodi.
Ludilo!

seljadin

pre 10 godina

kako vi i djilas, DS, SNS(radikali), SPS radite na smenu vec 23 godine, tako nam i ide, nikad vi niste odgovorni nego neko drugi, a sve 3 partije su odgovorne za propadanje Srbije.

Neko mora da radi

pre 10 godina

Zato sto nema nijedan dobar argument kojim bi opravdao svoje lose vodjenje grada Beograda. Zato sto je na velikoj muci da povrati poverenje gradjana u sebe i stranku ciji je Predsednik. Dok se on "muci", srecom za ovaj grad, ljudi koji ga vode vredno rade.

ssone

pre 10 godina

Dajte Cokiju da se ovaj grad zove BEOGRAD - Crvena Zvezda pa ce on sva dugovanja Beograda da sredi za petnaestak dana bez datog dinara.
Jedan gotov most, jedan u izgradnji, sredjen Bulevar, novi tramvaji i autobusi, parkovi, obdanista, skole, domovi zdravlja...
Brzo i lako zaboravljamo kakav su nam Beograd, a posebno Zemun ostavili 90-tih ovi isti koji su sada na vlasti samo se drugacije zovu, a kako taj Beograd izgleda sada.
Mali nije objasnio od cega ce se finansirati taj "skromni" projekat Beograd na vodi, da li iz ovog mocnog budzeta koji je najavio ili ce nam ga izgraditi isti onaj mocni investitor koji je "preporodio" JAT sa tri od bugara iznajmljena aviona i mladjim stjuardesama i koji ce uloziti stotine milijardi u Srbiju, ali izgleda te 2030 ili kasnije dokle je malisa racunao kamate i zaduzenja koja on i ekipa nameravaju da nametnu Beogradu.

Primitivna i zlobna manipulacija.

pre 10 godina

Ovog Malog ne krasi velika pamet. Prema njegovoj metodologiji obracuna duga (sa kamatama do 2039) ispalo bi da se Srbija samo tokom ove godina zaduzila za 15 (umesto 5) milijardi Evra. Ako tako racunas dug Beograda, onda na isti nacin moras da racunas zaduzenje drzave. Dug grada Beograda u tom poredjenju izgleda neuporedivo bolje od duga drzave Srbije.

ekonomista90

pre 10 godina

Po meni,projekat "Beograd na vodi" je mnogo bolji projekat nego sto je bio projekat za mosta na Adi. Za taj most su date ogromne pare, a ne donosi nikakvu korist,nikakav profit. A ovaj projekat bi zaposlio ljude,podigao privredu ovog grada, a da ne pricamo o tome sto bi te objekte trebao neko da snabdeva, pa se tu javljaju i druge firme koje bi imale koristi od tog projekta. Sigurno bi doprinelo dolasku turista, slanje slike Srbije kao moderne zemlje. Ovakve projekte treba podrzati, ko god ih predlozio.

Dragan

pre 10 godina

"Mali je rekao da podaci Uprave za javni dug, na koje se pozvao Đilas govore samo o tome koliko je u tom trenutku Grad Beograd bio zadužen za kredite, bez kamata i ostalih dugovanja." - I pri tom Mali je uracunao kamate do 2039. Nemam neko visoko misljenje o Djilasu, ali iz ove izjave se vidi da Mali zapravo bezobzirno manipulise podacima. Kad, na primer, Narodna Banka daje podatke o dugu Srbije, da li govori o osnovnom dugu ili uracunava i kamate? Ako ne zna, Mali moze da pita koleginicu iz stranke g-dju Tabakovic. Ili, kad g-din Vucic uzima kredit od 300 miliona dolara od Emirata, da li se zaduzuje 300 miliona dolara, ili se zaduzuje milijardu kada se uracunaju kamate. Kao ekonomista, Mali bi morao da zna. Ili Mali misli da g-dja Tabakovic i g-din Vucic takodje ne iznose tacne podatke i da se zaduzujemo znatno vise nego sto oni to prikazuju.

crna guja

pre 10 godina

"Ne razumem zašto Đilas ne želi da se realizuje projekat 'Grad na vodi'

Mozda zato sto mu mozak sluzi za razmisljanje , pa zna da razlikuje ulaganje u korisno ili bacanje para na nesto sto se unapred zna da ce biti beskorisno!!!

plave oci beograda

pre 10 godina

Lepo je rekao Mali sto Djilasu smeta Beograd na vodi.Djilas pokusava da spasi svoju glavu sa ovakvim izjavama,sto lepo ne prizna da je trosio pare na svoje hirove,svima nalazi manu samo je on cist...

SNS je zlo

pre 10 godina

E moj ekonomista, trebalo bi ti oduzeti diplomu...ti si plaćenik, plaćen da radiš za SNS i tajkune...Da ti pomognem, ni jedan jedini evro grad Beograd ne može da se zaduži, a da to odbornici ne odobre, za sve kredite su odbornici glasali, a opozicija bila protiv, a jasna je i procedura uzimanja međunarodnih kredita, sve mora da prođe kroz ministarstvo finansija, to znaju i mala deca i ne moraš da budeš ekonomista da bi znao...A da li neko u ovoj državi zna kakav si ugovor napravio oko poklanjanja Jata, da li za sadržaj ugovora znaju narodni poslanici...niko ne zna šta tamo piše i koju ste prevaru napravili, jer ste to proglasili ,,državnom tajnom'', pa što krijete...prevaranti. Gebelsovske metode laži i prevara koristite obilato, kako bi hiljadu puta izgovorena laž kod naivčina postala istina, to je politika SNS, lažima i prevarama doći do glasača...ali i tome dođe kraj, a kad prevaren narod krene na vas...pa kad proradi motka...

ljubo bivši glasač Ds

pre 10 godina

Gospodine Mali svaka Vam je kao u Njegošsa Političarima koji se ponašau rasipnički kojima sebi prave zadužbine narodnim parama sve treba reći u lice bez pardona.

plave oci beograda

pre 10 godina

Lepo je rekao Mali sto Djilasu smeta Beograd na vodi.Djilas pokusava da spasi svoju glavu sa ovakvim izjavama,sto lepo ne prizna da je trosio pare na svoje hirove,svima nalazi manu samo je on cist...

ljubo bivši glasač Ds

pre 10 godina

Gospodine Mali svaka Vam je kao u Njegošsa Političarima koji se ponašau rasipnički kojima sebi prave zadužbine narodnim parama sve treba reći u lice bez pardona.

IrinaJovanovic

pre 10 godina

Mali je definitivno ubo poentu u jednoj rečenici. Đilas očigledno misli da je dobro samo ono što on uradi bez obzira na cenu. Zato je prvo on i pričao o projektu Beograd na vodi, a sada je najgore moguće rešenje. Kakva dvoličnost.

veverica

pre 10 godina

Pa nece ga zato sto mu je tesko da prizna tudji uspeh i da ima boljih i uspesnojih ljudi od njega. Ne treba se obazirati na to sta prica Djilas,nego nastaviti putem kojim ste krenuli.

JELICA

pre 10 godina

Normalno je da ga boli istina, ali je on ne može promeniti. Ako je već svesno ili nesvesno grešio, bar neka to prizna, a ne da stalno traži krivce u nekim drugim ljudima. Da se govori o nečemu što je dobro urađeno, on bi itekako sve zasluge prigrabio za sebe, a ovako je lako sve negirati…Ovo je samo jedan u nizu podataka koji je izuzetno loš za vlast koju je on vodio…

Ljilja74

pre 10 godina

Rekonstrukcija Bulevara, Požeške, kupovina Inexa i most na Adi. Sve to je očigledno papreno plaćeno. Problem je u tome što javnost to tek sada saznaje. Zašto niko nije javno izašaoi saopštio to javnosti. Mislim da imamo pravo da znamo to što ćemo plaćati.

Mikica Radić

pre 10 godina

Mali je izneo činjenice onakve kakve su zaista, izneo je koliko je Beograd zadužen, predočio je da se mora mnogo uraditi i sprovesti nepopularne mere kako bi se Beograd izvukao iz ove zaduženosti od preko 960 miliona evra.
Đilas je o Beogradu na vodi pričao da je najbolja investicija, ali sada kada nije u poziciji da se nešto pita, da ugovara posao i ugradi svoju proviziju u cenu radova, kada shvata da drugi rade i ostvaruju rezultate što on ne može da prizna i prihvati tuđe uspehe, protivi se svemu što je dobro i što vodi prosperitetu i boljem životu beograđana.

SAVRSENSTVO - BEZ - MANE

pre 10 godina

Postavljam samo jedno i jednostavno pitanje sta ima u svoju odbranu da odgovori gradjanima Beograda. Gospodine Djilas da li su ove optuzbe istinite ili ne, sta kazete na ove izjave, tj. pravo stanje duga Beograda. Hocete li reci da je ovo delo SNS, da je laz i vec kako Vi to umete da upakujete u vidu oblande.Pa ovo je licno vase delovanje,a ko zna koliko jos duga ima, kada pocnu drzavni organi da se bave vasim rukovodjenjem grada dok ste bili gradonacelnik.Samo kad se setim susreta njega i Vucica kada je na sva usta hvalio projekat Beograd na vodi, da bi se dodvorio Vuicica, sada taj isti projekat pljuje na sve strane.

petak13

pre 10 godina

Predsednik privremenog organa Mali i budući gradonačelnik imaće velike muke da u narednih nekoliko godina obezbede normalno funkcionisanje grada i srevcisiranje svih gradskih struktura da bi život tekao normalno.U igri brojki očigledno da se predsednik privremenog organa bolje snalazi od bivšeg gradonačelnika koji je kako je sam rekao bio menađer ne samo u gradu nego i svojoj stranci a kako je stanje u oba smera pokazuje stanje u gradu i stanje u njegovoj stranci.Za stranku ovaj se narod previše i ne sekira ali brine prezadužebost grada i šta nas sve čeka u narednoj godinu kada se tiče finansiranja redovnih delatnosti.

Novi DOM

pre 10 godina

Beograd je prezaduzen , a to nije ucinilo privremeno vece , to sto je dug tako projektovan da ce se on otplacivati narednih 25 godina ne menja kolicinu novca koju treba izdvojiti za vracanje dugova ...

Neko mora da radi

pre 10 godina

Zato sto nema nijedan dobar argument kojim bi opravdao svoje lose vodjenje grada Beograda. Zato sto je na velikoj muci da povrati poverenje gradjana u sebe i stranku ciji je Predsednik. Dok se on "muci", srecom za ovaj grad, ljudi koji ga vode vredno rade.

ekonomista90

pre 10 godina

Po meni,projekat "Beograd na vodi" je mnogo bolji projekat nego sto je bio projekat za mosta na Adi. Za taj most su date ogromne pare, a ne donosi nikakvu korist,nikakav profit. A ovaj projekat bi zaposlio ljude,podigao privredu ovog grada, a da ne pricamo o tome sto bi te objekte trebao neko da snabdeva, pa se tu javljaju i druge firme koje bi imale koristi od tog projekta. Sigurno bi doprinelo dolasku turista, slanje slike Srbije kao moderne zemlje. Ovakve projekte treba podrzati, ko god ih predlozio.

Veliki Mali

pre 10 godina

Ne razumem ssta sad smeta Djilasu Beograd na vodi kad se i sam zalagao za to u vreme kad je Miskovic hteo da realizuje taj projekat?

vera

pre 10 godina

Svaka cast ovom mladom ekonomisti koji radi na najbolji nacin i govori nam realnoat trenutne situacije koja ni malo nije sjajna. Merama koje je uveo, sigurna sam da ce grad nekako izgurati ove teske godine, drugacije ne moze. Sa Djilasom bi potonuli jos dublje.

IlijaK

pre 10 godina

Ma proradila sujeta. Prvo je hteo Beograd na vodi. Sad ga neće jer niko ne sarađuje sa njim. Nekada je dobro došlo kao ideja za izbore, a sada kada postoje šanse da se realizuje nešto od toga sve mu je bezveze.

seljadin

pre 10 godina

kako vi i djilas, DS, SNS(radikali), SPS radite na smenu vec 23 godine, tako nam i ide, nikad vi niste odgovorni nego neko drugi, a sve 3 partije su odgovorne za propadanje Srbije.

Demokrata

pre 10 godina

Mislim da je vreme da Djilas ucuti... Smucilo nam se vise svima i da ga gledamo, pokrao je toliko i to mu je malo. Neka se vise izbaci iz stranke, takvi nemoralni ljudi nam i porusise ugled! I to sto pre, da krenemo ispocetka pred izbore. DS zasluzuje da je vode strucni i odgovorni ljudi!

Dragan

pre 10 godina

"Mali je rekao da podaci Uprave za javni dug, na koje se pozvao Đilas govore samo o tome koliko je u tom trenutku Grad Beograd bio zadužen za kredite, bez kamata i ostalih dugovanja." - I pri tom Mali je uracunao kamate do 2039. Nemam neko visoko misljenje o Djilasu, ali iz ove izjave se vidi da Mali zapravo bezobzirno manipulise podacima. Kad, na primer, Narodna Banka daje podatke o dugu Srbije, da li govori o osnovnom dugu ili uracunava i kamate? Ako ne zna, Mali moze da pita koleginicu iz stranke g-dju Tabakovic. Ili, kad g-din Vucic uzima kredit od 300 miliona dolara od Emirata, da li se zaduzuje 300 miliona dolara, ili se zaduzuje milijardu kada se uracunaju kamate. Kao ekonomista, Mali bi morao da zna. Ili Mali misli da g-dja Tabakovic i g-din Vucic takodje ne iznose tacne podatke i da se zaduzujemo znatno vise nego sto oni to prikazuju.

Rajko od Rasine

pre 10 godina

ekonomista90, 25. decembar 2013 15:22
Glasam da se ne uvodi kanalizcija, ne sređuju ulice, bolnice, ambulante, škole, vrtići, muzeji, biblioteke itd. sve dok se ne završi projekat "Beograd na vodi". Predlažem da sledeća velika investicija bude nabavka venecijanskih gondola a da nezaposleni sa Megatrend diplomama polože dodatni ispit za gondolijere, spasioce i turističke vodiče... to je vaša vizija, drugarice i drugovi ja vam na njoj ćestitam - možete poćeti!!!

Malo činjenica

pre 10 godina

Javni dug Srbije jun/2012 15,47 mrd. evra
Zaduženje jun/2012 - novembar/2013 + 4,83
Planirano zaduženje budžeta u 2014. + 5,50
______________
UKUPNO: 25,80 milijardi evra BEZ KAMATE I i BEZ DUGA PRIVREDE
Rast zaduženosti za 18 meseci 61,60%

Učešće Beograda u BDP-u Srbije oko 40%
Učešće Beograda u ukupnom javnom dugu Srbije oko 4% prema ( računato prema ‚pouzdanim‚ podacima SNS)
Zaključak: Čovke i mali moraju do izbora da povećaju ukupan dug Beograda na bar 10 milijardi evra. Zato napred u nove radne pobede,morate udarnički da radite sledećih 2,5 meseci.

crna guja

pre 10 godina

"Ne razumem zašto Đilas ne želi da se realizuje projekat 'Grad na vodi'

Mozda zato sto mu mozak sluzi za razmisljanje , pa zna da razlikuje ulaganje u korisno ili bacanje para na nesto sto se unapred zna da ce biti beskorisno!!!

SNS je zlo

pre 10 godina

E moj ekonomista, trebalo bi ti oduzeti diplomu...ti si plaćenik, plaćen da radiš za SNS i tajkune...Da ti pomognem, ni jedan jedini evro grad Beograd ne može da se zaduži, a da to odbornici ne odobre, za sve kredite su odbornici glasali, a opozicija bila protiv, a jasna je i procedura uzimanja međunarodnih kredita, sve mora da prođe kroz ministarstvo finansija, to znaju i mala deca i ne moraš da budeš ekonomista da bi znao...A da li neko u ovoj državi zna kakav si ugovor napravio oko poklanjanja Jata, da li za sadržaj ugovora znaju narodni poslanici...niko ne zna šta tamo piše i koju ste prevaru napravili, jer ste to proglasili ,,državnom tajnom'', pa što krijete...prevaranti. Gebelsovske metode laži i prevara koristite obilato, kako bi hiljadu puta izgovorena laž kod naivčina postala istina, to je politika SNS, lažima i prevarama doći do glasača...ali i tome dođe kraj, a kad prevaren narod krene na vas...pa kad proradi motka...

Sale

pre 10 godina

Kolike su kamate na 5 milijardi kojim je SNS zaduzila Srbiju u zadnje dve godine. Nov dug, bez ijednog izgradjenog kokosinjca, a kamoli bilo sta drugo da su gradili !!!

Koliko je to sa kamatama do 2039-te? A koliko se tek planira zaduziti u naredne dve godine??!!??!!

Izvoli mali pa racunaj... Garantyjem da je cifra mnogo veca

ček bre

pre 10 godina

Prvo me ubedjujes da je BG prezaduzen, pa onda da ces dalje da se zaduzujes za BG na vodi? Pa vidi brale, ima jos koji ekonomista ovde osim tebe...

Viki

pre 10 godina

Gospodine Mali što nam pričate o Beogradu na vodi kad kažete da je BG prezadužen? Najlepše bih vas molila da razmislite ubuduće o vašim izjavama i da ne vređate našu inteligenciju.

Boki

pre 10 godina

Pa neće Beograd na vodi,zato što je i on shvatio da je to nemoguća misija!
Ovi naprednjaci će nas uništiti svojim glupostima.Prvo onaj sa kanalom do Soluna,sad ovaj sa Beogradom na vodi.
Ludilo!

MilanCh

pre 10 godina

Prosto je neverovatno sa koliko emocija priaca Mali o milionima, a da nikada i ni u jednom momentu nije bio konkretan i pomenuo sta ce to oni da urade i kako. Pa Djilas je uradio u svom mandatu vise nego ijedan do sada. Neka se oni pokazu. I Djilas je zateko kasu ispraznjenu i u dugovima pa je radio i nikada nije pominjao predhodnike.

Primitivna i zlobna manipulacija.

pre 10 godina

Ovog Malog ne krasi velika pamet. Prema njegovoj metodologiji obracuna duga (sa kamatama do 2039) ispalo bi da se Srbija samo tokom ove godina zaduzila za 15 (umesto 5) milijardi Evra. Ako tako racunas dug Beograda, onda na isti nacin moras da racunas zaduzenje drzave. Dug grada Beograda u tom poredjenju izgleda neuporedivo bolje od duga drzave Srbije.

beogradjanin

pre 10 godina

gospodine mali, ovom izjavom nama gradjanima govorite da necete da radite kapitalne investicije koji ovaj grad mora da ima da bi mogao da primi sve ljude koji dolaze iz srbije, a da pritom normalno funkcionise. moram da vas podsetim da ste vi privremeni organ, stoga se necete zadrzavati duze od par meseci i neprimereno je davati izjave o budzetu za naredni period. moje pitanje glasi: ako je prethodna vlast uspela sve ovo da uradi, bilo lose ili ne tek ce se dokazati, sta cete vi da uradite a da ostanete upamceni kod gradjana? moram priznati da ste uspesno izasli na kraj sa snegom ove godine, od kad se prate padavine u srbiji mislim da je ova zima imala ubedljivo najvise padavina, ako gresim neko ce me sigurno ispraviti.

ssone

pre 10 godina

Dajte Cokiju da se ovaj grad zove BEOGRAD - Crvena Zvezda pa ce on sva dugovanja Beograda da sredi za petnaestak dana bez datog dinara.
Jedan gotov most, jedan u izgradnji, sredjen Bulevar, novi tramvaji i autobusi, parkovi, obdanista, skole, domovi zdravlja...
Brzo i lako zaboravljamo kakav su nam Beograd, a posebno Zemun ostavili 90-tih ovi isti koji su sada na vlasti samo se drugacije zovu, a kako taj Beograd izgleda sada.
Mali nije objasnio od cega ce se finansirati taj "skromni" projekat Beograd na vodi, da li iz ovog mocnog budzeta koji je najavio ili ce nam ga izgraditi isti onaj mocni investitor koji je "preporodio" JAT sa tri od bugara iznajmljena aviona i mladjim stjuardesama i koji ce uloziti stotine milijardi u Srbiju, ali izgleda te 2030 ili kasnije dokle je malisa racunao kamate i zaduzenja koja on i ekipa nameravaju da nametnu Beogradu.

Jelena

pre 10 godina

Čak i da je tako, a nije, gde su vaše investicije? Gde su vam projekti, dela? Dve godine se bavite pljuvanjem Đilasa, a mi živimo sve gore, kako li vas više nije sramota?

može pitanje?

pre 10 godina

Videh danas odgovore tri (TRI) člana veća na Đilasovu izjavu. Radite li vi šta ljudi? Jes da ne mogu da ga vidim očima, ali vi fakat svaki dan prelazite preko Đilasovog mosta. A šta vi planirate, konkretno radite, ovo ono?

legend

pre 10 godina

nece jer nije u vlasti da uzme provizije. sad ste vi u vlasti, , provizije cete uzeti vi, i zato je on protiv. i da je obrnuto, vi biste bili protiv.

Vlada

pre 10 godina

Đilas vam je za sve kriv. Rekli ste da je most dobar ali ne u vreme krize i da Beograd nema para. Ako mislite da to finansiraju arapi oni to neće za džabe već na kredit. Da li je to novo zaduživanje?

knjigovodja

pre 10 godina

(Srbin100%, 25. decembar 2013 23:22)

Molio bih te da pročitas tekst. Gospodin Mali prvi tvrdi da je BG prezaduzen, pa onda forsira NOVO zaduzivanje za BG na vodi - tebi to pije vodu?

Srbin100%

pre 10 godina

(knjigovodja, 26. decembar 2013 08:17)
Ja bih te zamolio da se drzis cinjenica i da ne pokusavas kao mnogi drugi da proizvoljnim tumacenjem dolazis do zakljucka koji tebi odgovaraju.Projekat "Beograd na vodi" kao i mnogi drugi ambiciozni planovi je ostavriv jedino u slucaju nalazenja strateskog pertnera koji bi pomogao zatvaranju finansijske konstrukcije,nigde se ne navodi da ce se grad samostalno snositi troskove ovog projekta jer velicina ovoga prevazilazi njegove finansijske mogucnosti

Srbin100%

pre 10 godina

Djilas ocigledno ne vidi razvojnu sansu kakvu pruza realizacija projekta Beograd na vodi koji bi mogao na duze staze da prakticno resi problem nezaposlenosti naseg glavnog grada i da istakne ozbiljnu kandidaturu Beograda da postane regionalni poslovni centar ovog dela evrope

Komentar

pre 10 godina

Kako može da se očekuje da neko razume kvalitetne i prosperitetne projekte kada sam nije tako nešto radio zarad grada koji je vodio i građana? Projekti koji su realizovani u Beogradu u predhodnim godinama nisu bili od vitalnog značaja za grad, što se vidi i po trenutnom stanju u zaduženjima grada. Beograd je prezadužen. Verujem da će privremeno veće nastaviti dosadašnjim koracima i realizacijom strategije za oporavak grada u svakom pogledu.

mikis

pre 10 godina

Odlicno pitanje za gospodina Djilasa, sad mu odjednom smeta projekat izlaska Beograda na reku, iako je godinama najavljivao projekte vezane za to?! O zaduzenosti Beograda je suludo govoriti, pa sam most nas je kostao vise od pola duga, sto je van svake pameti..

herc

pre 10 godina

(knjigovodja, 26. decembar 2013 08:17)

Gospodin Mali ne forsira ništa , projekat će se realizovati uz pomoć strateškog partnera i sa sredstvima u okviru budzeta.

Mrnjau

pre 10 godina

Nama, građanima, je vrlo teško da odlučimo ko je u pravu u moru kritika i optužbi koje se upućuju svakodnevno na relaciji DS-SNS. Ja sam glasao za DS na prošlim izborima jer sam verovao Draganu Đilasu. Moram priznati da su neki rezultati njegove vladavine vrlo vidljivi i da su doprineli kvalitetu života Beograđana. Ali, postavljaju se pitanja, po kojoj ceni, pomoću koliko povoljnih kredita i koliko posrednika. Važno je da afere dobiju epilog i da se sazna ko je i na kakav način poslovao u gradu.

Jelena Zvezdara

pre 10 godina

Nece Beograd na vodi zato sto misli da je samo Most na Adi ono sto Beogradu treba, a pritom jos nije ni zavrsen. U novom projektu nece moci da se ukrade koji milion, to mu ne odgovara.

Aca šmeker

pre 10 godina

Đilas je stvarno preterao.Ne prihvata da je loše radio iako brojke to pokazuju.Napada svaki dobar projekat samo zato što on nije na vlasti.On jednostavno nije čovek kome je stalo do naroda.

Duki

pre 10 godina

Djilas nas je godinama drzao u zabludi da je sve u najboljem redu i da grad odlicno funkcionise. Ono sto nije jasno je do kad je mislio da takvo stanje moze potrajati i da li je imao neki plan kako ta silna dugovanja da "pokrije".

Radovan VII

pre 10 godina

@(Srbin100%, 26. decembar 2013 10:07)

Isto vazi i za Vas kada su u pitanju cinjenice. Grad je pred bankrotom kako kaze Mali, a samo za rasciscavanje tog dela Beograda je neophodno izdvojiti 8 milijardi dinara, opet kako sam Mali kaze. To je cifra samo da se oslobodi gradjevinski prostor (sigurno ce krajnja cifra biti jos veca), a gde su ukupni troskovi Prokopa, izmestanje zeleznicke i autobuske stanice koji se MORAJU obaviti pre nego sto se pocne sa projektom na vodi? To su sve troskovi koje Beograd tj. Srbija treba da pokrije, a stanica nije sina da moze da se izmesti vec je potrebno napraviti novu zgradu, terminale i kompletnu infrastrukturu za novu zel. i autobusku stanicu. Radi se o cifri od nekoliko stotina miliona evra i ko ce to da plati ako je Beograd vec pred bankrotom? Nesto se gradi kada postoji potreba za tim, a oni ne znaju ni cemu ce sluziti prve cetiri gradjevine, samo znaju kako hoce to sve "lepo" izgleda. Moze se jos mnogo toga napisati zasto je ovaj projekat mutljavina veka, a mozete i sami malo da istrazite.

Malo činjenica

pre 10 godina

Javni dug Srbije jun/2012 15,47 mrd. evra
Zaduženje jun/2012 - novembar/2013 + 4,83
Planirano zaduženje budžeta u 2014. + 5,50
______________
UKUPNO: 25,80 milijardi evra BEZ KAMATE I i BEZ DUGA PRIVREDE
Rast zaduženosti za 18 meseci 61,60%

Učešće Beograda u BDP-u Srbije oko 40%
Učešće Beograda u ukupnom javnom dugu Srbije oko 4% prema ( računato prema ‚pouzdanim‚ podacima SNS)
Zaključak: Čovke i mali moraju do izbora da povećaju ukupan dug Beograda na bar 10 milijardi evra. Zato napred u nove radne pobede,morate udarnički da radite sledećih 2,5 meseci.

ljubo bivši glasač Ds

pre 10 godina

Gospodine Mali svaka Vam je kao u Njegošsa Političarima koji se ponašau rasipnički kojima sebi prave zadužbine narodnim parama sve treba reći u lice bez pardona.

SNS je zlo

pre 10 godina

E moj ekonomista, trebalo bi ti oduzeti diplomu...ti si plaćenik, plaćen da radiš za SNS i tajkune...Da ti pomognem, ni jedan jedini evro grad Beograd ne može da se zaduži, a da to odbornici ne odobre, za sve kredite su odbornici glasali, a opozicija bila protiv, a jasna je i procedura uzimanja međunarodnih kredita, sve mora da prođe kroz ministarstvo finansija, to znaju i mala deca i ne moraš da budeš ekonomista da bi znao...A da li neko u ovoj državi zna kakav si ugovor napravio oko poklanjanja Jata, da li za sadržaj ugovora znaju narodni poslanici...niko ne zna šta tamo piše i koju ste prevaru napravili, jer ste to proglasili ,,državnom tajnom'', pa što krijete...prevaranti. Gebelsovske metode laži i prevara koristite obilato, kako bi hiljadu puta izgovorena laž kod naivčina postala istina, to je politika SNS, lažima i prevarama doći do glasača...ali i tome dođe kraj, a kad prevaren narod krene na vas...pa kad proradi motka...

Rajko od Rasine

pre 10 godina

ekonomista90, 25. decembar 2013 15:22
Glasam da se ne uvodi kanalizcija, ne sređuju ulice, bolnice, ambulante, škole, vrtići, muzeji, biblioteke itd. sve dok se ne završi projekat "Beograd na vodi". Predlažem da sledeća velika investicija bude nabavka venecijanskih gondola a da nezaposleni sa Megatrend diplomama polože dodatni ispit za gondolijere, spasioce i turističke vodiče... to je vaša vizija, drugarice i drugovi ja vam na njoj ćestitam - možete poćeti!!!

MilanCh

pre 10 godina

Prosto je neverovatno sa koliko emocija priaca Mali o milionima, a da nikada i ni u jednom momentu nije bio konkretan i pomenuo sta ce to oni da urade i kako. Pa Djilas je uradio u svom mandatu vise nego ijedan do sada. Neka se oni pokazu. I Djilas je zateko kasu ispraznjenu i u dugovima pa je radio i nikada nije pominjao predhodnike.

crna guja

pre 10 godina

"Ne razumem zašto Đilas ne želi da se realizuje projekat 'Grad na vodi'

Mozda zato sto mu mozak sluzi za razmisljanje , pa zna da razlikuje ulaganje u korisno ili bacanje para na nesto sto se unapred zna da ce biti beskorisno!!!

može pitanje?

pre 10 godina

Videh danas odgovore tri (TRI) člana veća na Đilasovu izjavu. Radite li vi šta ljudi? Jes da ne mogu da ga vidim očima, ali vi fakat svaki dan prelazite preko Đilasovog mosta. A šta vi planirate, konkretno radite, ovo ono?

seljadin

pre 10 godina

kako vi i djilas, DS, SNS(radikali), SPS radite na smenu vec 23 godine, tako nam i ide, nikad vi niste odgovorni nego neko drugi, a sve 3 partije su odgovorne za propadanje Srbije.

Boki

pre 10 godina

Pa neće Beograd na vodi,zato što je i on shvatio da je to nemoguća misija!
Ovi naprednjaci će nas uništiti svojim glupostima.Prvo onaj sa kanalom do Soluna,sad ovaj sa Beogradom na vodi.
Ludilo!

Sale

pre 10 godina

Kolike su kamate na 5 milijardi kojim je SNS zaduzila Srbiju u zadnje dve godine. Nov dug, bez ijednog izgradjenog kokosinjca, a kamoli bilo sta drugo da su gradili !!!

Koliko je to sa kamatama do 2039-te? A koliko se tek planira zaduziti u naredne dve godine??!!??!!

Izvoli mali pa racunaj... Garantyjem da je cifra mnogo veca

Viki

pre 10 godina

Gospodine Mali što nam pričate o Beogradu na vodi kad kažete da je BG prezadužen? Najlepše bih vas molila da razmislite ubuduće o vašim izjavama i da ne vređate našu inteligenciju.

Jelena

pre 10 godina

Čak i da je tako, a nije, gde su vaše investicije? Gde su vam projekti, dela? Dve godine se bavite pljuvanjem Đilasa, a mi živimo sve gore, kako li vas više nije sramota?

ssone

pre 10 godina

Dajte Cokiju da se ovaj grad zove BEOGRAD - Crvena Zvezda pa ce on sva dugovanja Beograda da sredi za petnaestak dana bez datog dinara.
Jedan gotov most, jedan u izgradnji, sredjen Bulevar, novi tramvaji i autobusi, parkovi, obdanista, skole, domovi zdravlja...
Brzo i lako zaboravljamo kakav su nam Beograd, a posebno Zemun ostavili 90-tih ovi isti koji su sada na vlasti samo se drugacije zovu, a kako taj Beograd izgleda sada.
Mali nije objasnio od cega ce se finansirati taj "skromni" projekat Beograd na vodi, da li iz ovog mocnog budzeta koji je najavio ili ce nam ga izgraditi isti onaj mocni investitor koji je "preporodio" JAT sa tri od bugara iznajmljena aviona i mladjim stjuardesama i koji ce uloziti stotine milijardi u Srbiju, ali izgleda te 2030 ili kasnije dokle je malisa racunao kamate i zaduzenja koja on i ekipa nameravaju da nametnu Beogradu.

ček bre

pre 10 godina

Prvo me ubedjujes da je BG prezaduzen, pa onda da ces dalje da se zaduzujes za BG na vodi? Pa vidi brale, ima jos koji ekonomista ovde osim tebe...

beogradjanin

pre 10 godina

gospodine mali, ovom izjavom nama gradjanima govorite da necete da radite kapitalne investicije koji ovaj grad mora da ima da bi mogao da primi sve ljude koji dolaze iz srbije, a da pritom normalno funkcionise. moram da vas podsetim da ste vi privremeni organ, stoga se necete zadrzavati duze od par meseci i neprimereno je davati izjave o budzetu za naredni period. moje pitanje glasi: ako je prethodna vlast uspela sve ovo da uradi, bilo lose ili ne tek ce se dokazati, sta cete vi da uradite a da ostanete upamceni kod gradjana? moram priznati da ste uspesno izasli na kraj sa snegom ove godine, od kad se prate padavine u srbiji mislim da je ova zima imala ubedljivo najvise padavina, ako gresim neko ce me sigurno ispraviti.

Dragan

pre 10 godina

"Mali je rekao da podaci Uprave za javni dug, na koje se pozvao Đilas govore samo o tome koliko je u tom trenutku Grad Beograd bio zadužen za kredite, bez kamata i ostalih dugovanja." - I pri tom Mali je uracunao kamate do 2039. Nemam neko visoko misljenje o Djilasu, ali iz ove izjave se vidi da Mali zapravo bezobzirno manipulise podacima. Kad, na primer, Narodna Banka daje podatke o dugu Srbije, da li govori o osnovnom dugu ili uracunava i kamate? Ako ne zna, Mali moze da pita koleginicu iz stranke g-dju Tabakovic. Ili, kad g-din Vucic uzima kredit od 300 miliona dolara od Emirata, da li se zaduzuje 300 miliona dolara, ili se zaduzuje milijardu kada se uracunaju kamate. Kao ekonomista, Mali bi morao da zna. Ili Mali misli da g-dja Tabakovic i g-din Vucic takodje ne iznose tacne podatke i da se zaduzujemo znatno vise nego sto oni to prikazuju.

legend

pre 10 godina

nece jer nije u vlasti da uzme provizije. sad ste vi u vlasti, , provizije cete uzeti vi, i zato je on protiv. i da je obrnuto, vi biste bili protiv.

Primitivna i zlobna manipulacija.

pre 10 godina

Ovog Malog ne krasi velika pamet. Prema njegovoj metodologiji obracuna duga (sa kamatama do 2039) ispalo bi da se Srbija samo tokom ove godina zaduzila za 15 (umesto 5) milijardi Evra. Ako tako racunas dug Beograda, onda na isti nacin moras da racunas zaduzenje drzave. Dug grada Beograda u tom poredjenju izgleda neuporedivo bolje od duga drzave Srbije.

IrinaJovanovic

pre 10 godina

Mali je definitivno ubo poentu u jednoj rečenici. Đilas očigledno misli da je dobro samo ono što on uradi bez obzira na cenu. Zato je prvo on i pričao o projektu Beograd na vodi, a sada je najgore moguće rešenje. Kakva dvoličnost.

Ljilja74

pre 10 godina

Rekonstrukcija Bulevara, Požeške, kupovina Inexa i most na Adi. Sve to je očigledno papreno plaćeno. Problem je u tome što javnost to tek sada saznaje. Zašto niko nije javno izašaoi saopštio to javnosti. Mislim da imamo pravo da znamo to što ćemo plaćati.

vera

pre 10 godina

Svaka cast ovom mladom ekonomisti koji radi na najbolji nacin i govori nam realnoat trenutne situacije koja ni malo nije sjajna. Merama koje je uveo, sigurna sam da ce grad nekako izgurati ove teske godine, drugacije ne moze. Sa Djilasom bi potonuli jos dublje.

SAVRSENSTVO - BEZ - MANE

pre 10 godina

Postavljam samo jedno i jednostavno pitanje sta ima u svoju odbranu da odgovori gradjanima Beograda. Gospodine Djilas da li su ove optuzbe istinite ili ne, sta kazete na ove izjave, tj. pravo stanje duga Beograda. Hocete li reci da je ovo delo SNS, da je laz i vec kako Vi to umete da upakujete u vidu oblande.Pa ovo je licno vase delovanje,a ko zna koliko jos duga ima, kada pocnu drzavni organi da se bave vasim rukovodjenjem grada dok ste bili gradonacelnik.Samo kad se setim susreta njega i Vucica kada je na sva usta hvalio projekat Beograd na vodi, da bi se dodvorio Vuicica, sada taj isti projekat pljuje na sve strane.

Neko mora da radi

pre 10 godina

Zato sto nema nijedan dobar argument kojim bi opravdao svoje lose vodjenje grada Beograda. Zato sto je na velikoj muci da povrati poverenje gradjana u sebe i stranku ciji je Predsednik. Dok se on "muci", srecom za ovaj grad, ljudi koji ga vode vredno rade.

veverica

pre 10 godina

Pa nece ga zato sto mu je tesko da prizna tudji uspeh i da ima boljih i uspesnojih ljudi od njega. Ne treba se obazirati na to sta prica Djilas,nego nastaviti putem kojim ste krenuli.

plave oci beograda

pre 10 godina

Lepo je rekao Mali sto Djilasu smeta Beograd na vodi.Djilas pokusava da spasi svoju glavu sa ovakvim izjavama,sto lepo ne prizna da je trosio pare na svoje hirove,svima nalazi manu samo je on cist...

JELICA

pre 10 godina

Normalno je da ga boli istina, ali je on ne može promeniti. Ako je već svesno ili nesvesno grešio, bar neka to prizna, a ne da stalno traži krivce u nekim drugim ljudima. Da se govori o nečemu što je dobro urađeno, on bi itekako sve zasluge prigrabio za sebe, a ovako je lako sve negirati…Ovo je samo jedan u nizu podataka koji je izuzetno loš za vlast koju je on vodio…

ekonomista90

pre 10 godina

Po meni,projekat "Beograd na vodi" je mnogo bolji projekat nego sto je bio projekat za mosta na Adi. Za taj most su date ogromne pare, a ne donosi nikakvu korist,nikakav profit. A ovaj projekat bi zaposlio ljude,podigao privredu ovog grada, a da ne pricamo o tome sto bi te objekte trebao neko da snabdeva, pa se tu javljaju i druge firme koje bi imale koristi od tog projekta. Sigurno bi doprinelo dolasku turista, slanje slike Srbije kao moderne zemlje. Ovakve projekte treba podrzati, ko god ih predlozio.

Veliki Mali

pre 10 godina

Ne razumem ssta sad smeta Djilasu Beograd na vodi kad se i sam zalagao za to u vreme kad je Miskovic hteo da realizuje taj projekat?

petak13

pre 10 godina

Predsednik privremenog organa Mali i budući gradonačelnik imaće velike muke da u narednih nekoliko godina obezbede normalno funkcionisanje grada i srevcisiranje svih gradskih struktura da bi život tekao normalno.U igri brojki očigledno da se predsednik privremenog organa bolje snalazi od bivšeg gradonačelnika koji je kako je sam rekao bio menađer ne samo u gradu nego i svojoj stranci a kako je stanje u oba smera pokazuje stanje u gradu i stanje u njegovoj stranci.Za stranku ovaj se narod previše i ne sekira ali brine prezadužebost grada i šta nas sve čeka u narednoj godinu kada se tiče finansiranja redovnih delatnosti.

IlijaK

pre 10 godina

Ma proradila sujeta. Prvo je hteo Beograd na vodi. Sad ga neće jer niko ne sarađuje sa njim. Nekada je dobro došlo kao ideja za izbore, a sada kada postoje šanse da se realizuje nešto od toga sve mu je bezveze.

Demokrata

pre 10 godina

Mislim da je vreme da Djilas ucuti... Smucilo nam se vise svima i da ga gledamo, pokrao je toliko i to mu je malo. Neka se vise izbaci iz stranke, takvi nemoralni ljudi nam i porusise ugled! I to sto pre, da krenemo ispocetka pred izbore. DS zasluzuje da je vode strucni i odgovorni ljudi!

Mikica Radić

pre 10 godina

Mali je izneo činjenice onakve kakve su zaista, izneo je koliko je Beograd zadužen, predočio je da se mora mnogo uraditi i sprovesti nepopularne mere kako bi se Beograd izvukao iz ove zaduženosti od preko 960 miliona evra.
Đilas je o Beogradu na vodi pričao da je najbolja investicija, ali sada kada nije u poziciji da se nešto pita, da ugovara posao i ugradi svoju proviziju u cenu radova, kada shvata da drugi rade i ostvaruju rezultate što on ne može da prizna i prihvati tuđe uspehe, protivi se svemu što je dobro i što vodi prosperitetu i boljem životu beograđana.

Srbin100%

pre 10 godina

Djilas ocigledno ne vidi razvojnu sansu kakvu pruza realizacija projekta Beograd na vodi koji bi mogao na duze staze da prakticno resi problem nezaposlenosti naseg glavnog grada i da istakne ozbiljnu kandidaturu Beograda da postane regionalni poslovni centar ovog dela evrope

Novi DOM

pre 10 godina

Beograd je prezaduzen , a to nije ucinilo privremeno vece , to sto je dug tako projektovan da ce se on otplacivati narednih 25 godina ne menja kolicinu novca koju treba izdvojiti za vracanje dugova ...

Mrnjau

pre 10 godina

Nama, građanima, je vrlo teško da odlučimo ko je u pravu u moru kritika i optužbi koje se upućuju svakodnevno na relaciji DS-SNS. Ja sam glasao za DS na prošlim izborima jer sam verovao Draganu Đilasu. Moram priznati da su neki rezultati njegove vladavine vrlo vidljivi i da su doprineli kvalitetu života Beograđana. Ali, postavljaju se pitanja, po kojoj ceni, pomoću koliko povoljnih kredita i koliko posrednika. Važno je da afere dobiju epilog i da se sazna ko je i na kakav način poslovao u gradu.

Aca šmeker

pre 10 godina

Đilas je stvarno preterao.Ne prihvata da je loše radio iako brojke to pokazuju.Napada svaki dobar projekat samo zato što on nije na vlasti.On jednostavno nije čovek kome je stalo do naroda.

Duki

pre 10 godina

Djilas nas je godinama drzao u zabludi da je sve u najboljem redu i da grad odlicno funkcionise. Ono sto nije jasno je do kad je mislio da takvo stanje moze potrajati i da li je imao neki plan kako ta silna dugovanja da "pokrije".

Jelena Zvezdara

pre 10 godina

Nece Beograd na vodi zato sto misli da je samo Most na Adi ono sto Beogradu treba, a pritom jos nije ni zavrsen. U novom projektu nece moci da se ukrade koji milion, to mu ne odgovara.

Komentar

pre 10 godina

Kako može da se očekuje da neko razume kvalitetne i prosperitetne projekte kada sam nije tako nešto radio zarad grada koji je vodio i građana? Projekti koji su realizovani u Beogradu u predhodnim godinama nisu bili od vitalnog značaja za grad, što se vidi i po trenutnom stanju u zaduženjima grada. Beograd je prezadužen. Verujem da će privremeno veće nastaviti dosadašnjim koracima i realizacijom strategije za oporavak grada u svakom pogledu.

mikis

pre 10 godina

Odlicno pitanje za gospodina Djilasa, sad mu odjednom smeta projekat izlaska Beograda na reku, iako je godinama najavljivao projekte vezane za to?! O zaduzenosti Beograda je suludo govoriti, pa sam most nas je kostao vise od pola duga, sto je van svake pameti..

herc

pre 10 godina

(knjigovodja, 26. decembar 2013 08:17)

Gospodin Mali ne forsira ništa , projekat će se realizovati uz pomoć strateškog partnera i sa sredstvima u okviru budzeta.

Srbin100%

pre 10 godina

(knjigovodja, 26. decembar 2013 08:17)
Ja bih te zamolio da se drzis cinjenica i da ne pokusavas kao mnogi drugi da proizvoljnim tumacenjem dolazis do zakljucka koji tebi odgovaraju.Projekat "Beograd na vodi" kao i mnogi drugi ambiciozni planovi je ostavriv jedino u slucaju nalazenja strateskog pertnera koji bi pomogao zatvaranju finansijske konstrukcije,nigde se ne navodi da ce se grad samostalno snositi troskove ovog projekta jer velicina ovoga prevazilazi njegove finansijske mogucnosti

Vlada

pre 10 godina

Đilas vam je za sve kriv. Rekli ste da je most dobar ali ne u vreme krize i da Beograd nema para. Ako mislite da to finansiraju arapi oni to neće za džabe već na kredit. Da li je to novo zaduživanje?

knjigovodja

pre 10 godina

(Srbin100%, 25. decembar 2013 23:22)

Molio bih te da pročitas tekst. Gospodin Mali prvi tvrdi da je BG prezaduzen, pa onda forsira NOVO zaduzivanje za BG na vodi - tebi to pije vodu?

Radovan VII

pre 10 godina

@(Srbin100%, 26. decembar 2013 10:07)

Isto vazi i za Vas kada su u pitanju cinjenice. Grad je pred bankrotom kako kaze Mali, a samo za rasciscavanje tog dela Beograda je neophodno izdvojiti 8 milijardi dinara, opet kako sam Mali kaze. To je cifra samo da se oslobodi gradjevinski prostor (sigurno ce krajnja cifra biti jos veca), a gde su ukupni troskovi Prokopa, izmestanje zeleznicke i autobuske stanice koji se MORAJU obaviti pre nego sto se pocne sa projektom na vodi? To su sve troskovi koje Beograd tj. Srbija treba da pokrije, a stanica nije sina da moze da se izmesti vec je potrebno napraviti novu zgradu, terminale i kompletnu infrastrukturu za novu zel. i autobusku stanicu. Radi se o cifri od nekoliko stotina miliona evra i ko ce to da plati ako je Beograd vec pred bankrotom? Nesto se gradi kada postoji potreba za tim, a oni ne znaju ni cemu ce sluziti prve cetiri gradjevine, samo znaju kako hoce to sve "lepo" izgleda. Moze se jos mnogo toga napisati zasto je ovaj projekat mutljavina veka, a mozete i sami malo da istrazite.