Sreda, 25.12.2013.

11:38

Đilas: Bajke o Beogradu na vodi

Prema podacima Ministarstva finansija, grad Beograd duguje 398 miliona evra i nije prezadužen, saopštio je predsednik DS-a Dragan Đilas.

Izvor: B92

Ðilas: Bajke o Beogradu na vodi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Култура БЕЛОГ града

pre 10 godina

Подржавам пројекат "БЕЛИ град на води", ало под ТРИ услова:
1. Да се прво ОБНОВЕ и реконструишу све срушене зграде од Славије и Теразија до обале Саве, у београдском стилу иумеђу два велика рата.
2. Да ТРЕЋИНА површине на обали буду тргови, паркови и отворени спортски терени,
3. Да изграђене зграде не буду више од 10 спратова и да најмање пола фасада буде у БЕЛОЈ боји.

Marko

pre 10 godina

Djilas je apsolutno u pravu kad kaze da privremeno vece zaustavlja sve vazne projekte ali vazne za njega jer su mu donosile nenormalan profit! I jedini koji treba da prestane da prica bajke je on jer do sada nam je samo pricao stvari koje se ostvaruju u bajkama a u stvarnosti je sasvim druga slika sto se vidi posle njegovog odlaska sa vlasti...zaduzenje, losi projekti, lose privatizacije, namestanje poslova....

Angband

pre 10 godina

Zbog cega bi to bile bajke? Pustite sad ljude da rade svoj posao. Djilas je dovoljno bio na vlasti u Beogradu i sad pustite druge koji se trude i kojima taj projekat nije bajka.

Zabrinuta

pre 10 godina

Svaku ozbiljnu analizu o funkcionisanju dosadašnje gradske uprave Beograda, gde se barata sa suvim činjenicama, Dragan Đilas pokušava da anulira napadom na ličnost i delo članova Privremenog veća. A borbu činjenicama pokušava da skrajne zamenom teza. Scenario medijskog prepucavanja je uvek isti. A dug Beograda sve veći i veći.

Asja84

pre 10 godina

Dug Beograda postoji, ogroman je i to je činjenica. Pitanje je šta uraditi i na koji način taj dug efikasno rešiti. Sramotno je što se ovakvi „sjajni“ rezultati bivšeg gradonačelnika tek sad objavljuju u javnosti.

golf nemac

pre 10 godina

(Srbin100%, 25. decembar 2013 23:14)
Jos nisi ukopcao sta je sve sakriveno ovom larmom oko navodnog duga Beograda? pogledaj B91 Biz malko pazljivije...

Kome se ti obracas?

pre 10 godina

Jao ti i tvoja propaganda. Samo pricas, nista ne radis, i ono sto uradis samo napravis stetu ( most, pogresnji tramvaji, platani ). Svi te saradnici poznajuci te dobro napustili, glasaci takodje. Pa se nekad pitam: Kome se ti obracas?

BOZANA 63

pre 10 godina

Postavljam samo jedno i jednostavno pitanje sta ima u svoju odbranu da odgovori gradjanima Beograda. Gospodine Djilas da li su ove optuzbe istinite ili ne, sta kazete na ove izjave, tj. pravo stanje duga Beograda. Hocete li reci da je ovo delo SNS, da je laz i vec kako Vi to umete da upakujete u vidu oblande.Pa ovo je licno vase delovanje,a ko zna koliko jos duga ima, kada pocnu drzavni organi da se bave vasim rukovodjenjem grada dok ste bili gradonacelnik.Samo kad se setim susreta njega i Vucica kada je na sva usta hvalio projekat Beograd na vodi, da bi se dodvorio Vuicica, sada taj isti projekat pljuje na sve strane.

Deda Pera

pre 10 godina

@K i svi ostali dušebrižnici iz korpusa SNS-ovaca...
Ne postoji "privreda grada" u ekonomiji. Tačka!
Ne postoji "ulaganje grada u privredu"!
Ne postoji nugde sve to sem u soc-kom društvima kakvo je ovde ukinuto na 8. Sednici.
Grad investira u komunalne objekte, a privredu izgrađuju njeni vlasnici, to je osnova kapitalizma i tržišne ekonomije.
Nažalost vama takvima još uvek neko treba da:" da posao", "da platu", "da stan"... a taj neko više ne postoji.
Ne može to ni Vučić, ni Nikolić, ni Đilas , ni niko drugi.
To je zauvek završeno vreme. Osvestite se,opismenite se, uposlite se i živite kao sav normalan svet!!!

Srbin100%

pre 10 godina

Ja sam 12 godina slusao bajke o EU,boljem zivotu...cak i ako bi se ispostavilo da su price o projektu "Beograd na vodi" bajke,sto iskreno ne verujem,to bi bila samo kap u moru neispunjenih obecanja demokrata od kojih jos uvek cekam onih 1000 evra sto su u dilu sa Dinkicem obecali gradjanima zarad pobede na izborima

zekavica

pre 10 godina

Povodom projekta "Beograd na vodi" Đilas menja mišljenje kako vetar duva, pa je tako prošle godine u izbornoj kampanji prilikom posete bivšeg gradonačelnika Njujorka Đulijanija ismevao taj projekat, i samog Đulijanija, pa je pre par meseci sav srećan otrčao kod Vučića da razgovaraju o pomenutom projektu, i tada nije imao ništa protiv tog projekta, misleći da će se na taj način približiti Vučiću, pa kada mu je postalo jasno da Vučić nema nameru da ide u koaliciju sa DS-om, i da će biti smenjen sa mesta gradonačelnika Beograda, Đilas je opet počeo da kudi taj projekat, a tako se ne može ponašati jedan ozbiljan političar, ali Đilas je očigledno daleko od ozbiljnog političara.

prle

pre 10 godina

ijaooo .... kako jedva cekam izbore u beogradu ... na republici nisam glasao ni za koga jer mirko cvetkovic i ekipa nisu uradili u srbiji ono sto su obecali ... djilas je bar 60 posto svojih obecanja ispunio, vi necete moci to ni da okrecite ... da se slazem apsolutno sa njegovom vizijom grada, ne slazem se, ali je grad napredovao za to vreme i svakom ko zivi u gradu je to vidljivo ... nadamo se da ce za par godina doci na red i prigradska naselja ...

mikis

pre 10 godina

Iz dana u dan se pokazuje koliko je ovaj čovek nesposoban da vodi sopstvenu stranku, pa me zato ni ne čude ove silne brojke koje simbolizuju zaduženje glavnog grada.

Mirce

pre 10 godina

i ti si imao svo vreme ovog sveta za realizaciju projekata tako da imaš pravo kao politička ličnost ali nemaš osnova da osporavaš tuđ rad.Ja verujem da će se uspešno okončati kao i saradnja sa Emiratima tačnije Ehtihadom oko Air Serbie.

K

pre 10 godina

Mene ne zanima koliko smo duzni,ali me zanima gde je privreda grada i njen izvoz ???
Bez izvoza grad nije mogao uci u nikakve investicije,pa me interesuje gde je novac ulozeni?
zelim da se utvrdi osnov potrazivanja grejanja po kvadratu,temperatura,dani grejanja retroaktivno 8 godina.
Hocu da se iskopa pljackaski kartel jer je centralno ne neznatno,vec drasticno skuplje i ako je prilikom investiranja vec isplacena infrastruktura toplane i njeni zvanicnici tvrde da oni obezbedjuju sredstva,a ne sam invetitor.
Ne zanimaju me ni Mali Ni djitler,ni cora,ni veliki.
Gde je industrija grada,ne trgovina,nego industrija???
Molim novinare da se pozabave gde nestade privreda grada?

Kriptonka

pre 10 godina

meni stvarno dodje smesno,kada ovakav covek za nekoga kaze da je nesposoban..Pa,da si sposoban,zar bi te neko smenio sa mesta gradonacelnika?

MilanCh

pre 10 godina

Nije mi jasno zasto stalno ponavljaju brojke koje nisu zvanicne? Da li sami veruju ili uveravaju sebe da je tako, pa ce oni kao resiti sve probleme i ovaj, i onda ce biti heroji!

Sunny Day

pre 10 godina

Koji je ovaj Djilas namazanko. Jos drzi predavanja tu neka. Bolje neka shvati da mu je vreme iscurelo i neka ostavi pametnijma i sposobnijima Beograd.

lale

pre 10 godina

Pozdrav kancelariji za brze obmane, molim vas dovedite nove botove (po mogucstvu nekog pametnog) jer ovi pisu sve jadnije i jadnije komentare pa vise nije ni smesno vec je zalosno

Sujeta

pre 10 godina

Teško je kad se vidi da političar poput Đilasa nije spreman ni trunku odgovornosti da prihvati za bilo šta loše što je urađeno. Pa da je najbolji na svetu za tolike godine je moralo i lošeg da ima. Međutim on sve svoje idealizuje i samo on zna najbolje. Tužno kakva sujeta.

Mici

pre 10 godina

@Lela
Otvorili ste mi oči! Osećam ja nešto čudno se dešava pod mojim nogama kad ujutro uđem u autobus broj 89 i pređem preko Save, a ono mosta zapravo nema i ja haluciniram i svi se teleportujemo sa Čukarice na Novi Beograd!

Relja

pre 10 godina

Čovićev izveštaj nije kompletan. Ja sam iz Novog Sada, a pozajmio sam rođaku iz Beograda 100 evra, što "direktno" uvećava dug Beograda. Nadam se da će vratiti pre impresivne 2039. godine. A možda mu uzmem i kamatu, što će još uvećati dug, kako kaže Zenonova aporija. Stranka recikliranih jadnika ne prestaje da mi diže adrenalin.

Zare

pre 10 godina

Djilasovih bajki smo se naslusali ! Gde su investitori koje je DS doveo?
(baka ruska, 25. decembar 2013 15:09)
Investicija od DS-a je bilo barem 2 milijarde godisnje i to pravih investicija a ne kredita. Dok sadasnja vladajuca koalicija skoro da nema investicija, NULA! I to vas uopste ne brine? Ne brine vas ni to sto sadasnja diktatorska vlast nije od EU uzela spremnih 300 mil evra kao pomoc poljoprivredi? Ne brine vas sto Vucicev brat sheik je vec ulagao u Srbiju http://www.slobodanjovanovic.org/2013/12/24/seik-stari-investitor-u-srbiju-jos-1999-g-investirao-u-ovk/ Ne brine vas ni zaduzivanje sadasnje vlasti u milijardama a za koje se i ne zna gde su? Ni jedan javni WC nije napravljen od 6 milijardi? Vi nazadnjaci ce te uvek biti galamdzije koje ce samo nanositi stetu ovoj zemlji i njenim gradjanima.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Bravo Dragane Djilase.Pametnima je dovoljno sto si trazio od Ministarstva finansija da ti poslaju zvanicni izvestaj.Znaci sve balade i lazi padaju u vodu. A komentatorima kojiisto pisu budalastine neka smao na kraju celog teksta vide PDF izvestaj Ministarstva finansija. Ne vredi Dragane da se rapravljas sa onima koji nemaju mozak.Samo argumenti

vlada milic

pre 10 godina

Koliki god da je dug grada, znamo i ko ga je i kako napravio. Nemoj Djilase ti govoriti o lazima, smucio si nam se. Verujem da je Beograd na vodi bolji projekat nego Most koji kako stvari stoje nece biti zavrsen uskoro. (Lela, 25. decembar 2013 14:44)
o cemu vi pricate gospodjo. ja tim mostom predjem tri puta dnevno. kako to uspevam ako most nije zavrsen ? da mozda nemam auto sa krilima ? molio bih sve koji su Beograd videli samo na razglednicama da prestanu da salju stranacke gluposti jer time samo iritiraju cak i svoje clanove iz Beograda.

Srdjan Bg

pre 10 godina

Botine danas ste na visini zadatka a?Zvanican dug grada imate na internetu pa mozete da pogledate,mada vam lazi i opstrukcija idu od ruke ,a to sto ste prekrojili volju gradjana Beograda 63% videcete na izborima.

Deki

pre 10 godina

@Evo opet ovoga "Andersona" koji je sam kreator i pisac bajki i praznih prica. Dokle ce da glumi zrtvu, a zbog svog samoljublja i nesposobnosti, svi njegovi ga napustaju.
(Buntovnik, 25. decembar 2013 14:20)
Botovi, na casove opste kulture brzo! Andersen je pisac bajki, a ne Anderson. Sedi 1!

Leteci Holandjanin

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko smo slepi kod ociju. Nije ovde pitanje ko je bolji DS ili SNS, DJilas ili Vucic, stara ili nova vlast. Ja mislim da ni jedni ni drugi ne valjaju. Jedni su uspeli da obesmisle sve cemu smo se nadali posle 5. oktobra a preobuceni radikali su patentirali demagogiju. Prodaju nam kredite pod plastom investicija, hapse bez dovoljno jakih dokaza pa pustaju na slobodu a narod nek placa odstete posle. Da nasi politicari provode vise vremena radeci poslove za koje su izabrani a manje na televiziji i dajuci izjave medijima svima bi nam bilo bolje. Al' kad bi to bilo tako moralo bi da se radi puno i vredno a kome je jos do toga. Daj da verujemo u lazi koje se serviraju svakodnevno dok oni muljaju i obezbedjuju svoje trece pokolenje. Pogledajte malo oko sebe. Narod ne zivi bolje, perspektive i investicija nema, drzava jedva funkcionise kao teski bolesnik na aparatima a ludi narod se deli na ove i one dok nam vreme svima prolazi. 'Aj sad partijski sluganjci udarite po minusima a ja vam garantujem plata vam nece biti veca sledeci mesec. Ako uopste imate posao...

brana

pre 10 godina

Bojan:Pa lepo je to Bojane sto si dobijao novac za decu i ja sam,ali zato cemo sada morati da vracamo kroz poreze i slicno jer lako je biti Dzek i siroke ruke tudjim parama.Nije domacinski da se covek tako ponasa ,kao da sutra i posle njega ne postoji.Pitaj Bojane koliko novca dobijaju u Kursumliji za rodjenje deteta.Kolko kaze djilas da je dug?Nije 900 miliona nego samo 300 !?!?Eeej samo 300!!!

Zalud

pre 10 godina

Koliko gospoda sa B92 nikako ne pustaju i cenzurisu komentare koji su direktno upuceni protiv lika i dela Đilasa. Pri tome nikakve psovke nisu u komentaru.
I vi pricate o nekoj slobodi i demokratiji. O glasu naroda. Lagano i otvoreno stajete na stranu kriminala i lopova, unistitelja ekonomije Srbije i svakog pristojnog i dostojanstvenog zivota gradjana Srbije. Da ne pominjem redovne "nezavisne i objektivne" analiticare koji su u svim vasim politickim emisijama gosti i otvoreno, ne propustajucu priliku staju na stranu Miskovica, koji je milijarder u zemlji gde je 40% nezaposleno a 90% zaposlenih ima platu izmedju 150 i 500€, braneci ga bez ikakvih dokaza. Pa ko ce bre da brani narod?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kuper, 25. decembar 2013 14:26)

Jeste druze, samo se bas vasi komentari cenzurisu, hoce to. Prekinite da spamujete gluposti i dajte izvode, dokaze itd. Ajde, imate vlast, pa i uvid u sve transakcije. Uzmite lepo precesljajte, pa kad budete nesto uspeli, javite se. Do tada prekinite da kukumavcete i spinujete. Ogadili ste mi svaki moguci sajt spamovanjem.

GLAS NARODA.

pre 10 godina

Koliko gospoda sa B92 nikako ne pustaju i cenzurisu komentare koji su direktno upuceni protiv lika i dela Đilasa. Pri tome nikakve psovke nisu u komentaru.
I vi pricate o nekoj slobodi i demokratiji. O glasu naroda. Lagano i otvoreno stajete na stranu kriminala i lopova, unistitelja ekonomije Srbije i svakog pristojnog i dostojanstvenog zivota gradjana Srbije. Da ne pominjem redovne "nezavisne i objektivne" analiticare koji su u svim vasim politickim emisijama gosti i otvoreno, ne propustajucu priliku staju na stranu Miskovica, koji je milijarder u zemlji gde je 40% nezaposleno a 90% zaposlenih ima platu izmedju 150 i 500€, braneci ga bez ikakvih dokaza. Pa ko ce bre da brani narod?!
(Kuper, 25. decembar 2013 14:26)
# Link komentara

E vala da i ovakav komentar se objavi, prošlo je mnogo vremena od kada nisam napisao ni jedan komentar na vesti objavljene na portalu B92 jer sam shvatio da nisam deo priče gde se prpucava vlast i opozicija pa sam kao običan građanin odustao da javno iznesem svoje mišljenje ali me je objavljivanje ovog komentara navelo da eto javno pohvalim administratora B92 koji je dozvolio da se čuje i glas naroda.

Cokijev fan

pre 10 godina

Jedva cekamo da se na mesto gradonacelnika vrati preposteni bivsi gradonacelnik,potpredsednik vlade,sef koordicionog tela na KIM,vlasnik kosarkaskog kluba fmp... Gde god je bio ostavio je trag za sobom to najbolje znaju u Agrobanci. Zato ziveo Covic,kada se vrati sve ce biti bolje.

Nikola

pre 10 godina

Neverovatno da se pola naroda hrani hapšenjem i najavama. Svaka vama čast ljudi! Bitno je mrzeti jednu starnu i ne priznati ni jednu grešku velikog vođe.

Buntovnik

pre 10 godina

Evo opet ovoga "Andersona" koji je sam kreator i pisac bajki i praznih prica. Dokle ce da glumi zrtvu, a zbog svog samoljublja i nesposobnosti, svi njegovi ga napustaju.

nemam pojma

pre 10 godina

Kao predstavnik arhitektonske struke uvek se naježim od planova tipa Beograd na vodi, sve to izgleda kao ono ruglo blizu novobeogradske železničke stanice, one kulise starih zgrada, to su Potemkinova sela. Prvo smo imali onog sa kanalom do Soluna, a da nije objasnio ko će da finansira radove kroz Makedoniju i spomenuo da li vlada Makedonije to želi, a kamoli vlada grčke, zemlje u ogromnim finansijskim problemima. Kritikovali su most na Adi, a sada bi kao planirali izgradnju nepotrebnog. Beograd ima trenutno više stanova nego što tržište treba, a i poslovnog prostora takođe. Marketinško ponašanje Vučiću trenutno donosi poene, samo neće to dugo. Narod će samo pasti u još veću depresiju i apatiju misleći da nema izlaza. Daj da jednom u Srbiji na vlast dođu oni koji će da ćute i rade, da služe svojim graađanima, a ne da ih zaslepljuju megalomanskim glupostima.

Bot nad botovima

pre 10 godina

Samo me interesuje da li cete dozvoliti podelu zaradjenih plat
a u Sportskom centru Taš. Dok niste preuzeli grad mi smo dobijali platu..tek da se zna

Marko Kraljević

pre 10 godina

@samo pitam BRAVO! brale, odgovor je NEMA!
Sudeći po komentarima, to su partijski vojnici koji verovatno nikada nisu bili u Beogradu, a ni pismenost im ne bih kometarisao..

Leona

pre 10 godina

Koliko je Djilas strucan, vec smo videli na delu. Izgleda da je nastrucniji kada je u pitanju lepo upakovano dzeparenje jadnog naroda. Verujete li da ce biti ludi da mu opet daju svoju podrsku?

Kuper

pre 10 godina

Koliko gospoda sa B92 nikako ne pustaju i cenzurisu komentare koji su direktno upuceni protiv lika i dela Đilasa. Pri tome nikakve psovke nisu u komentaru.
I vi pricate o nekoj slobodi i demokratiji. O glasu naroda. Lagano i otvoreno stajete na stranu kriminala i lopova, unistitelja ekonomije Srbije i svakog pristojnog i dostojanstvenog zivota gradjana Srbije. Da ne pominjem redovne "nezavisne i objektivne" analiticare koji su u svim vasim politickim emisijama gosti i otvoreno, ne propustajucu priliku staju na stranu Miskovica, koji je milijarder u zemlji gde je 40% nezaposleno a 90% zaposlenih ima platu izmedju 150 i 500€, braneci ga bez ikakvih dokaza. Pa ko ce bre da brani narod?!

Da, da, da...

pre 10 godina

Ne znam zasto mislis da su to bajke kad do sada nista sto je rekao nije ostalo na praznoj prici ili manipulaciji. Sto se za tebe ne moze reci. Hvalis se kako si bio dobar gradonacelnik a Beograd je prljav zapusten, fasade i asfalti se raspadaju, a ti si vukao toliki kredit sa kojim si mogao da izgradis jos jedan omanji Beograd. A para nema.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ako neko stvarno ume da prica bajke onda je to svakako Djilas.
(verona, 25. decembar 2013 12:35)

E tu vas čekam, pa da vidimo ko priča bajke, a ko ispunjava data predizborna obećanja.
1. Pred izbore 2008g Đilas je obećao izgradnju dva nova mosta, Vučić je tada govorio da je to bajka...a mostovi su izgrađeni, vidite da nije bila bajka.
2. Obećao je da će rekonstruisati sva obdaništa i izgraditi nova, a lista čekanja neće postojati - i za to ste govorili da je bajka, a urađeno je, obećanje ispunjeno.
3. Obećao je da će kupiti nove tramvaje, autobuse...i za to ste govorili da je bajaka, a obećanje je ispunjeno.
Nove škole, Domovi zdravlja, rekonstrukcije ulica, parkova, bazena...PKB je spašen od propadanja, a sa njime i 2500 radnika...sve to nisu bajke, sve je to urađeni i još mnogo, mnogo toga...

Bajka je kada Vučić obeća 100 milijardi investicija, a za godinu i po vladavine nema ni 200 miliona, mada kredit nije investicija, već kredit...bajka je kada Vučić kaže da neće biti zaduživanja, a sve pršti od zaduživanja i za dve godine vladavine će iznositi čak 12 milijardi evra, sa kamatama 15 milijardi evra, pa znate li vi koliko je to para...

Inače, ovde možete pogledati najnoviji izveštaj ministarstva finansija, koje kontroliše SNS, pa ako ne verujete Đilasu valjda verujete Vučiću, (strana 11) - http://www.javnidug.gov.rs/upload/Stanje%20i%20struktura/Stanje%20i%20struktura%20-%20SRB%20CIRILICA.pdf

Đilas je najbolji gradonačelnik Beograda u poslednjih 35 godina.

Lela

pre 10 godina

Koliki god da je dug grada, znamo i ko ga je i kako napravio. Nemoj Djilase ti govoriti o lazima, smucio si nam se. Verujem da je Beograd na vodi bolji projekat nego Most koji kako stvari stoje nece biti zavrsen uskoro.

Turizmolog

pre 10 godina

Pa moraju da smanje investicije kad je cifra prihoda i rashoda identicna, znaci Beogard zivi na nuli.Zahvaljujuci Vasoj nepromisljenosti i bahatosti.

Nutella

pre 10 godina

Ovako se mangupirao i pred Vozdovac, pa je onda nekoliko dana posle izbora bio nevidljiv za medije. Jos 3 meseca ti je ostalo da ovako pricas sta hoces, posle kraha koji te ceka, pa pa Djiki.

milos

pre 10 godina

Sve ono što je Đilas znao da pokaže je pokazao,kroz ogomno zaduživanje Beograda i višestruko veće račune za nabavku opreme za javna i komunalna preduzeće u Beogradu, uz preko svega papreno plaćen PR za promociju svog bitisanja na čelu BEograda.
Nema potrebe ništa više da se kaže sve je rečeno.

marko24

pre 10 godina

Posao privremenog organa i nije da trazi nove investicije nego da konsoliduje racun grada i da se stara da sve komunalne sluzbe rade do izbora nove gradske vlasti i novog gradonacelnika.

Bojan

pre 10 godina

Sto se mene licno tice, Djilas mi je za rodjenje deteta dao 50.000 , Tadic 30.000. A ovi novi mi povecavaju porez na imovinu, koliko, 80%? Mene samo interesuju moje racunice a ne o hapsenjima/pustanjima na slobodu i tako ukrug i ostale trla baba lan...

Slavko

pre 10 godina

Vučić u nsu cilj samo 24 sporn eprivatizacije, želja mu je i ideja da se ispitaju sve, a naročito da se procesuira svaki pokušaj i delo korupcije. Tako će se ona i suzbiti. Ove velike, završavaju se sa istragom u ovoj godini i to je dobro. Ovo je bio i zahtev EU, odnosno bile su na nekom njihovom spisku, mi smo bar završili istragu, sad je na redu sud.

niki

pre 10 godina

Beograd na vodi je proekat koji zahteva velika ulaganja i za koju su nam investicije neophodne. Ali projekat koji bi Beograd pretvorio u atraktivnu turističku destinaciju sa veliki brojm turista. Sve u svemu ne zvuči toliko loše.

Lazar

pre 10 godina

"Konstantno iznošenje laži neće prikriti vašu nesposobnost" to važi za vas gospodine Đilas gde su vam do sada bili ti projekti i kojisu to projekti bili ste na vlasti 5 godina što ih niste sproveli a o zaduženosti nemam reči milijardu evra svaka vam čast a hvalite se nekim dobrim rezultatima

Sasa

pre 10 godina

Ma vi pričate bajke kako je Beograd odlično funkcionisao dok ste bili na vlasti vidim kakve strušnjake imate da ste nas zadužili za milijardu evra i ko zna šta će se sve otkriti kada dođe nova vlast na čelo grada
(Dragan, 25. decembar 2013 12:57)

Mora da si genetski modifikovani radikal kad na dokaz o zaduzenju grada Beograda koji je izneo bivsi gradonacelnik dobijen iz Ministarstva koje Vama pripada , ti opet siris pricu o "milijardi zaduzenosti" , i "ko zna sta ce sve izaci na videlo kad dodje nova vlast"
Da nece mozda Nebojsa Covic i Sinisa mali da budu objektivni ? Jedan je umesan u uibistvo Premijera , a drugom je jedina kvalifikacija POZNANSTVO sa Aleksandrom Vucicem. Puci ce i ta tikva.

Viki

pre 10 godina

Šta je Ministarstvo finansija za Malog? Ništa! Bitno je da on iznosi laži po naredbi sns-a, jer pa Bože sve je dozvoljeno u predizbornoj kampanji. E pa ne kopčamo se svi na leđima i ne želimo da naprednjaci ovakvim i sličnim lažima manipulišu građanima! Još manje želimo da njihovom nesposobnošću unište i Beograd kao što to rade mnogim našim mestima!

Alex

pre 10 godina

Meni nisu jasni neki komentatori, kao ni SNS (oni su u suštini jasni, jer imaju motiva da pričaju gluposti). U ovoj zemlji u skladu sa njenim zakonima postoji samo jedan metod merenja zaduženosti. To je metod koji je Đilas izneo i po tome Beograd duguje, ali nije prezadužen. Da li nam SNS i ovi botovi poručuju da zakon treba poštovati samo onoliko koliko njima odgovara? Po istoj metodi se meri i dugovanje cele države, a po kojoj je ona prezadužena. Ako gledamo politički, potpuno je jasno gde je BG potrošio novac (vidi se očima i dokumentacijom), ali nije jasno gde je država potrošila novac koji je uzajmila. I dosta više kukanja šta vam je prethodna vlast ostavila. Šta ste vi njima ostavili (SPS

lale

pre 10 godina

zlatibore@ i ostali botovi ajde sada lepo recite sta je Djilas uradio izgradio sa 400 miliona € sa koliko je zaduzio BG a sta je Vucic izgradio sa 6 MILIJARDI € za koje nas je sve zaduzio? Maj 2012 zaduzenje Srbije je bilo 15 milijardu a decembar 2013 zaduzenje Srbije je 21 milijarda, Nema vecih licemera od sna botova trolova i ostalih bezmozgova

Goran

pre 10 godina

Jednom prilikom Vuk Draskovic je vezano za politicku arenu u kojoj se Srbija devedesetih nalazila rekao: "kad ulazis u svinjac obuci cizme". Vise puta, pokojni Vladan Batic u tv duelima nazivao je radikale "podguznim muvama Slobodana Milosevica". G-dine Djilas, i vi ste veoma krivi i odgovorni zato sto su se na vlast vratili Nikolic, Vucic i Dacic, ali, niste gori od onih koji od majske pobede na izborima ne rade ama bas nista drugo, nego samo i jedino lazu s ciljem da celu Srbiju pretvore u jednu partiju. Prema tome, zakljucak je samo jedan. Jos ostrije na sve njihove lazi, jer iza vas stoje kakvi takvi rezultati, a oni su lazima (dovoljno je samo ono tresenje dzakova koje niko ne istrazuje) dosli na vlast i nemaju nikakve rezultate iza sebe, osim ako ne racunaju da su na njihovoj strani danas i Vuk Draskovic, Vesna Pesic, Dusan Kovacevic, Ceda Jovanovic, Nenad Canak...

sasa jokic

pre 10 godina

To su stare radikalske navike. Narod trazi krivca za svoju bedu, jer nece da prizna svoje greske. Tako da im ovo svakodnevno pljuvanje po Djilasu prija. Daleko od toga da je Djils cvecka, ali je dosta uradio za grad.
Po meni je najveci krivac za ovu bedu DSS, jer su zajedno s tajkunima ojadili Srbiju, ali PPV UDBU ne sme ni da spomene!

Milivoje

pre 10 godina

I devedesetih su nam pričali bajke a mi smo im verovali i doživeli apokalipsu i nije nam bilo dosta nego im i sada verujemo,ma mi srbi ima da nestanemo i to ćemo sami sebe da uništimo.

Slava

pre 10 godina

Као и твоја бајка о Војвођанској улици... Толико година си нас лагао за изградњу булевара на месту Војвођанске, али видим да су твоје обећање испунили они који су те срушили. Још мало па готова Војвођанска. За два месеца су завршили оно што ти ниси могао годинама...

MALI ALI STRUCNJAK

pre 10 godina

Ti si Dragane po tim strucnjacima kriv i sto gradjani ne placaju toplane,sto se svercuju u autobusima,sto ne placaju komunalije za sve si kriv. Ma ne obracaj paznju na njih, niko ih ozbiljno ne shvata. Ako ste MALI I VELIKI nesposobni da vodite grad vi idite odakle ste dosli a grad prepustite onom ko ga je godinama uspesno vodio.

Ivana

pre 10 godina

E baš vala, dosadiše i Bogu i narodu. Uporno forsiraju priču o dugu Beograda, a Srbiju zadužili da nećemo da se iščupamo narednih dvesta godina. O drugim stvarima da ne pričam.

Dragan

pre 10 godina

Ma vi pričate bajke kako je Beograd odlično funkcionisao dok ste bili na vlasti vidim kakve strušnjake imate da ste nas zadužili za milijardu evra i ko zna šta će se sve otkriti kada dođe nova vlast na čelo grada

Šta će nama prozori, mi imamo volove.

pre 10 godina

Demokrate se uhvatile činjenica kao pijan plota! Šta će nama činjenice kada one ne odgovaraju ovim Radikalima na vlasti!? Šta su činjenice u poredjenju sa rigidnim političkim stavom začinjenim najprizemnijim, primitivnim populizmom?
Kvalitet komentara koji slede je nepobitan dokaz da su nama činjenice I racio tek nepotreban balast.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Express,

Drago mi je sto Vucic i Dacic i Toma nisu tako cestio u medijima.Kao turska serija su svaki dan se menjaju.

Mladalacki san Vucica o Beogradu gradu na vodi. Prvo jepoceo saAqua parkovimaaonda dosaodo grada na vodi.Sutra ce da bude Beograd grad u oblacima.

Ono sto je rakao Djilas je tacno. Nema realnog osnova za tako nesto.Ko ce da pljune 3,1milijardu dolara a da nema profit od toga.Ako ce seici kumovi da iz svog dzepa daju tolike pare a da gradjane Beograda nista ne kosta neka rade .Mogu iletece tanjire da uvedu u beogra i da grade zgrade od2 kilometra i da kopaju kanale od Novog Beograda do Terazija i Banovog Brda

Nada

pre 10 godina

398 miliona evra vama nije prezaduzenje!? Znate li vi koliko je to novaca i sta se sa tim parama moze uraditi, vi ste ocigledno nesposobni bili da uradite nesto za ovaj grad. Meni samo nije jasno kako neko moze da uradi sada nesto u tom gradu praznoga dzepa

Nikola

pre 10 godina

Zivi bili pa videli ,vreme ce pokazati .Jos kad bi onaj ko pogresi priznao gresku i rekao svaka cast bilo bi super.A bice ili nova obecanja ili nove kritike za neki novi projekat.A ovo se zaboravi izgradjen ili ne.DOBRODOSLI U SRBIJU

Radnik

pre 10 godina

Nije validan samo dug prema bankama nego i dug koji imaju javna preduzeca tj. ukupan dug grada koji ce poreski obveznici Beograda morati da vracaju a trebalo bi da ga otplacuju oni koji su se zaduzili u moje ime a trosili ga u svoje kako u gradu tako i u drzavi.

la belva

pre 10 godina

Sta se branis? Dobro si radio,moglo je i bolje,uvek moze bolje,al' nemoj da se branis,napadaj bre!!!! Napadaj,napadaj,napadaj!!!! Napad je najbolja odbrana...ne daj im da disu,terorisi ih svaki dan,drmni malo te tvoje,uspavali ste se,terorisite izjavama kao oni svaki dan,pokreni neki medij,nesto,bilo sta,pasivan si suvise...ovi te siluju verbalno po medijima svaki dan,bori se covece...

la belva

pre 10 godina

Sta se branis? Dobro si radio,moglo je i bolje,uvek moze bolje,al' nemoj da se branis,napadaj bre!!!! Napadaj,napadaj,napadaj!!!! Napad je najbolja odbrana...ne daj im da disu,terorisi ih svaki dan,drmni malo te tvoje,uspavali ste se,terorisite izjavama kao oni svaki dan,pokreni neki medij,nesto,bilo sta,pasivan si suvise...ovi te siluju verbalno po medijima svaki dan,bori se covece...

Ivana

pre 10 godina

E baš vala, dosadiše i Bogu i narodu. Uporno forsiraju priču o dugu Beograda, a Srbiju zadužili da nećemo da se iščupamo narednih dvesta godina. O drugim stvarima da ne pričam.

Šta će nama prozori, mi imamo volove.

pre 10 godina

Demokrate se uhvatile činjenica kao pijan plota! Šta će nama činjenice kada one ne odgovaraju ovim Radikalima na vlasti!? Šta su činjenice u poredjenju sa rigidnim političkim stavom začinjenim najprizemnijim, primitivnim populizmom?
Kvalitet komentara koji slede je nepobitan dokaz da su nama činjenice I racio tek nepotreban balast.

lale

pre 10 godina

zlatibore@ i ostali botovi ajde sada lepo recite sta je Djilas uradio izgradio sa 400 miliona € sa koliko je zaduzio BG a sta je Vucic izgradio sa 6 MILIJARDI € za koje nas je sve zaduzio? Maj 2012 zaduzenje Srbije je bilo 15 milijardu a decembar 2013 zaduzenje Srbije je 21 milijarda, Nema vecih licemera od sna botova trolova i ostalih bezmozgova

Milivoje

pre 10 godina

I devedesetih su nam pričali bajke a mi smo im verovali i doživeli apokalipsu i nije nam bilo dosta nego im i sada verujemo,ma mi srbi ima da nestanemo i to ćemo sami sebe da uništimo.

Nada

pre 10 godina

398 miliona evra vama nije prezaduzenje!? Znate li vi koliko je to novaca i sta se sa tim parama moze uraditi, vi ste ocigledno nesposobni bili da uradite nesto za ovaj grad. Meni samo nije jasno kako neko moze da uradi sada nesto u tom gradu praznoga dzepa

Radnik

pre 10 godina

Nije validan samo dug prema bankama nego i dug koji imaju javna preduzeca tj. ukupan dug grada koji ce poreski obveznici Beograda morati da vracaju a trebalo bi da ga otplacuju oni koji su se zaduzili u moje ime a trosili ga u svoje kako u gradu tako i u drzavi.

Dragan

pre 10 godina

Ma vi pričate bajke kako je Beograd odlično funkcionisao dok ste bili na vlasti vidim kakve strušnjake imate da ste nas zadužili za milijardu evra i ko zna šta će se sve otkriti kada dođe nova vlast na čelo grada

Slava

pre 10 godina

Као и твоја бајка о Војвођанској улици... Толико година си нас лагао за изградњу булевара на месту Војвођанске, али видим да су твоје обећање испунили они који су те срушили. Још мало па готова Војвођанска. За два месеца су завршили оно што ти ниси могао годинама...

Kuper

pre 10 godina

Koliko gospoda sa B92 nikako ne pustaju i cenzurisu komentare koji su direktno upuceni protiv lika i dela Đilasa. Pri tome nikakve psovke nisu u komentaru.
I vi pricate o nekoj slobodi i demokratiji. O glasu naroda. Lagano i otvoreno stajete na stranu kriminala i lopova, unistitelja ekonomije Srbije i svakog pristojnog i dostojanstvenog zivota gradjana Srbije. Da ne pominjem redovne "nezavisne i objektivne" analiticare koji su u svim vasim politickim emisijama gosti i otvoreno, ne propustajucu priliku staju na stranu Miskovica, koji je milijarder u zemlji gde je 40% nezaposleno a 90% zaposlenih ima platu izmedju 150 i 500€, braneci ga bez ikakvih dokaza. Pa ko ce bre da brani narod?!

Alex

pre 10 godina

Meni nisu jasni neki komentatori, kao ni SNS (oni su u suštini jasni, jer imaju motiva da pričaju gluposti). U ovoj zemlji u skladu sa njenim zakonima postoji samo jedan metod merenja zaduženosti. To je metod koji je Đilas izneo i po tome Beograd duguje, ali nije prezadužen. Da li nam SNS i ovi botovi poručuju da zakon treba poštovati samo onoliko koliko njima odgovara? Po istoj metodi se meri i dugovanje cele države, a po kojoj je ona prezadužena. Ako gledamo politički, potpuno je jasno gde je BG potrošio novac (vidi se očima i dokumentacijom), ali nije jasno gde je država potrošila novac koji je uzajmila. I dosta više kukanja šta vam je prethodna vlast ostavila. Šta ste vi njima ostavili (SPS

sasa jokic

pre 10 godina

To su stare radikalske navike. Narod trazi krivca za svoju bedu, jer nece da prizna svoje greske. Tako da im ovo svakodnevno pljuvanje po Djilasu prija. Daleko od toga da je Djils cvecka, ali je dosta uradio za grad.
Po meni je najveci krivac za ovu bedu DSS, jer su zajedno s tajkunima ojadili Srbiju, ali PPV UDBU ne sme ni da spomene!

Lela

pre 10 godina

Koliki god da je dug grada, znamo i ko ga je i kako napravio. Nemoj Djilase ti govoriti o lazima, smucio si nam se. Verujem da je Beograd na vodi bolji projekat nego Most koji kako stvari stoje nece biti zavrsen uskoro.

Leona

pre 10 godina

Koliko je Djilas strucan, vec smo videli na delu. Izgleda da je nastrucniji kada je u pitanju lepo upakovano dzeparenje jadnog naroda. Verujete li da ce biti ludi da mu opet daju svoju podrsku?

marko24

pre 10 godina

Posao privremenog organa i nije da trazi nove investicije nego da konsoliduje racun grada i da se stara da sve komunalne sluzbe rade do izbora nove gradske vlasti i novog gradonacelnika.

Buntovnik

pre 10 godina

Evo opet ovoga "Andersona" koji je sam kreator i pisac bajki i praznih prica. Dokle ce da glumi zrtvu, a zbog svog samoljublja i nesposobnosti, svi njegovi ga napustaju.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ako neko stvarno ume da prica bajke onda je to svakako Djilas.
(verona, 25. decembar 2013 12:35)

E tu vas čekam, pa da vidimo ko priča bajke, a ko ispunjava data predizborna obećanja.
1. Pred izbore 2008g Đilas je obećao izgradnju dva nova mosta, Vučić je tada govorio da je to bajka...a mostovi su izgrađeni, vidite da nije bila bajka.
2. Obećao je da će rekonstruisati sva obdaništa i izgraditi nova, a lista čekanja neće postojati - i za to ste govorili da je bajka, a urađeno je, obećanje ispunjeno.
3. Obećao je da će kupiti nove tramvaje, autobuse...i za to ste govorili da je bajaka, a obećanje je ispunjeno.
Nove škole, Domovi zdravlja, rekonstrukcije ulica, parkova, bazena...PKB je spašen od propadanja, a sa njime i 2500 radnika...sve to nisu bajke, sve je to urađeni i još mnogo, mnogo toga...

Bajka je kada Vučić obeća 100 milijardi investicija, a za godinu i po vladavine nema ni 200 miliona, mada kredit nije investicija, već kredit...bajka je kada Vučić kaže da neće biti zaduživanja, a sve pršti od zaduživanja i za dve godine vladavine će iznositi čak 12 milijardi evra, sa kamatama 15 milijardi evra, pa znate li vi koliko je to para...

Inače, ovde možete pogledati najnoviji izveštaj ministarstva finansija, koje kontroliše SNS, pa ako ne verujete Đilasu valjda verujete Vučiću, (strana 11) - http://www.javnidug.gov.rs/upload/Stanje%20i%20struktura/Stanje%20i%20struktura%20-%20SRB%20CIRILICA.pdf

Đilas je najbolji gradonačelnik Beograda u poslednjih 35 godina.

MALI ALI STRUCNJAK

pre 10 godina

Ti si Dragane po tim strucnjacima kriv i sto gradjani ne placaju toplane,sto se svercuju u autobusima,sto ne placaju komunalije za sve si kriv. Ma ne obracaj paznju na njih, niko ih ozbiljno ne shvata. Ako ste MALI I VELIKI nesposobni da vodite grad vi idite odakle ste dosli a grad prepustite onom ko ga je godinama uspesno vodio.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Express,

Drago mi je sto Vucic i Dacic i Toma nisu tako cestio u medijima.Kao turska serija su svaki dan se menjaju.

Mladalacki san Vucica o Beogradu gradu na vodi. Prvo jepoceo saAqua parkovimaaonda dosaodo grada na vodi.Sutra ce da bude Beograd grad u oblacima.

Ono sto je rakao Djilas je tacno. Nema realnog osnova za tako nesto.Ko ce da pljune 3,1milijardu dolara a da nema profit od toga.Ako ce seici kumovi da iz svog dzepa daju tolike pare a da gradjane Beograda nista ne kosta neka rade .Mogu iletece tanjire da uvedu u beogra i da grade zgrade od2 kilometra i da kopaju kanale od Novog Beograda do Terazija i Banovog Brda

Goran

pre 10 godina

Jednom prilikom Vuk Draskovic je vezano za politicku arenu u kojoj se Srbija devedesetih nalazila rekao: "kad ulazis u svinjac obuci cizme". Vise puta, pokojni Vladan Batic u tv duelima nazivao je radikale "podguznim muvama Slobodana Milosevica". G-dine Djilas, i vi ste veoma krivi i odgovorni zato sto su se na vlast vratili Nikolic, Vucic i Dacic, ali, niste gori od onih koji od majske pobede na izborima ne rade ama bas nista drugo, nego samo i jedino lazu s ciljem da celu Srbiju pretvore u jednu partiju. Prema tome, zakljucak je samo jedan. Jos ostrije na sve njihove lazi, jer iza vas stoje kakvi takvi rezultati, a oni su lazima (dovoljno je samo ono tresenje dzakova koje niko ne istrazuje) dosli na vlast i nemaju nikakve rezultate iza sebe, osim ako ne racunaju da su na njihovoj strani danas i Vuk Draskovic, Vesna Pesic, Dusan Kovacevic, Ceda Jovanovic, Nenad Canak...

niki

pre 10 godina

Beograd na vodi je proekat koji zahteva velika ulaganja i za koju su nam investicije neophodne. Ali projekat koji bi Beograd pretvorio u atraktivnu turističku destinaciju sa veliki brojm turista. Sve u svemu ne zvuči toliko loše.

Da, da, da...

pre 10 godina

Ne znam zasto mislis da su to bajke kad do sada nista sto je rekao nije ostalo na praznoj prici ili manipulaciji. Sto se za tebe ne moze reci. Hvalis se kako si bio dobar gradonacelnik a Beograd je prljav zapusten, fasade i asfalti se raspadaju, a ti si vukao toliki kredit sa kojim si mogao da izgradis jos jedan omanji Beograd. A para nema.

Lazar

pre 10 godina

"Konstantno iznošenje laži neće prikriti vašu nesposobnost" to važi za vas gospodine Đilas gde su vam do sada bili ti projekti i kojisu to projekti bili ste na vlasti 5 godina što ih niste sproveli a o zaduženosti nemam reči milijardu evra svaka vam čast a hvalite se nekim dobrim rezultatima

nemam pojma

pre 10 godina

Kao predstavnik arhitektonske struke uvek se naježim od planova tipa Beograd na vodi, sve to izgleda kao ono ruglo blizu novobeogradske železničke stanice, one kulise starih zgrada, to su Potemkinova sela. Prvo smo imali onog sa kanalom do Soluna, a da nije objasnio ko će da finansira radove kroz Makedoniju i spomenuo da li vlada Makedonije to želi, a kamoli vlada grčke, zemlje u ogromnim finansijskim problemima. Kritikovali su most na Adi, a sada bi kao planirali izgradnju nepotrebnog. Beograd ima trenutno više stanova nego što tržište treba, a i poslovnog prostora takođe. Marketinško ponašanje Vučiću trenutno donosi poene, samo neće to dugo. Narod će samo pasti u još veću depresiju i apatiju misleći da nema izlaza. Daj da jednom u Srbiji na vlast dođu oni koji će da ćute i rade, da služe svojim graađanima, a ne da ih zaslepljuju megalomanskim glupostima.

Sasa

pre 10 godina

Ma vi pričate bajke kako je Beograd odlično funkcionisao dok ste bili na vlasti vidim kakve strušnjake imate da ste nas zadužili za milijardu evra i ko zna šta će se sve otkriti kada dođe nova vlast na čelo grada
(Dragan, 25. decembar 2013 12:57)

Mora da si genetski modifikovani radikal kad na dokaz o zaduzenju grada Beograda koji je izneo bivsi gradonacelnik dobijen iz Ministarstva koje Vama pripada , ti opet siris pricu o "milijardi zaduzenosti" , i "ko zna sta ce sve izaci na videlo kad dodje nova vlast"
Da nece mozda Nebojsa Covic i Sinisa mali da budu objektivni ? Jedan je umesan u uibistvo Premijera , a drugom je jedina kvalifikacija POZNANSTVO sa Aleksandrom Vucicem. Puci ce i ta tikva.

GLAS NARODA.

pre 10 godina

Koliko gospoda sa B92 nikako ne pustaju i cenzurisu komentare koji su direktno upuceni protiv lika i dela Đilasa. Pri tome nikakve psovke nisu u komentaru.
I vi pricate o nekoj slobodi i demokratiji. O glasu naroda. Lagano i otvoreno stajete na stranu kriminala i lopova, unistitelja ekonomije Srbije i svakog pristojnog i dostojanstvenog zivota gradjana Srbije. Da ne pominjem redovne "nezavisne i objektivne" analiticare koji su u svim vasim politickim emisijama gosti i otvoreno, ne propustajucu priliku staju na stranu Miskovica, koji je milijarder u zemlji gde je 40% nezaposleno a 90% zaposlenih ima platu izmedju 150 i 500€, braneci ga bez ikakvih dokaza. Pa ko ce bre da brani narod?!
(Kuper, 25. decembar 2013 14:26)
# Link komentara

E vala da i ovakav komentar se objavi, prošlo je mnogo vremena od kada nisam napisao ni jedan komentar na vesti objavljene na portalu B92 jer sam shvatio da nisam deo priče gde se prpucava vlast i opozicija pa sam kao običan građanin odustao da javno iznesem svoje mišljenje ali me je objavljivanje ovog komentara navelo da eto javno pohvalim administratora B92 koji je dozvolio da se čuje i glas naroda.

Slavko

pre 10 godina

Vučić u nsu cilj samo 24 sporn eprivatizacije, želja mu je i ideja da se ispitaju sve, a naročito da se procesuira svaki pokušaj i delo korupcije. Tako će se ona i suzbiti. Ove velike, završavaju se sa istragom u ovoj godini i to je dobro. Ovo je bio i zahtev EU, odnosno bile su na nekom njihovom spisku, mi smo bar završili istragu, sad je na redu sud.

Sujeta

pre 10 godina

Teško je kad se vidi da političar poput Đilasa nije spreman ni trunku odgovornosti da prihvati za bilo šta loše što je urađeno. Pa da je najbolji na svetu za tolike godine je moralo i lošeg da ima. Međutim on sve svoje idealizuje i samo on zna najbolje. Tužno kakva sujeta.

zekavica

pre 10 godina

Povodom projekta "Beograd na vodi" Đilas menja mišljenje kako vetar duva, pa je tako prošle godine u izbornoj kampanji prilikom posete bivšeg gradonačelnika Njujorka Đulijanija ismevao taj projekat, i samog Đulijanija, pa je pre par meseci sav srećan otrčao kod Vučića da razgovaraju o pomenutom projektu, i tada nije imao ništa protiv tog projekta, misleći da će se na taj način približiti Vučiću, pa kada mu je postalo jasno da Vučić nema nameru da ide u koaliciju sa DS-om, i da će biti smenjen sa mesta gradonačelnika Beograda, Đilas je opet počeo da kudi taj projekat, a tako se ne može ponašati jedan ozbiljan političar, ali Đilas je očigledno daleko od ozbiljnog političara.

milos

pre 10 godina

Sve ono što je Đilas znao da pokaže je pokazao,kroz ogomno zaduživanje Beograda i višestruko veće račune za nabavku opreme za javna i komunalna preduzeće u Beogradu, uz preko svega papreno plaćen PR za promociju svog bitisanja na čelu BEograda.
Nema potrebe ništa više da se kaže sve je rečeno.

Nutella

pre 10 godina

Ovako se mangupirao i pred Vozdovac, pa je onda nekoliko dana posle izbora bio nevidljiv za medije. Jos 3 meseca ti je ostalo da ovako pricas sta hoces, posle kraha koji te ceka, pa pa Djiki.

Turizmolog

pre 10 godina

Pa moraju da smanje investicije kad je cifra prihoda i rashoda identicna, znaci Beogard zivi na nuli.Zahvaljujuci Vasoj nepromisljenosti i bahatosti.

Bojan

pre 10 godina

Sto se mene licno tice, Djilas mi je za rodjenje deteta dao 50.000 , Tadic 30.000. A ovi novi mi povecavaju porez na imovinu, koliko, 80%? Mene samo interesuju moje racunice a ne o hapsenjima/pustanjima na slobodu i tako ukrug i ostale trla baba lan...

mikis

pre 10 godina

Iz dana u dan se pokazuje koliko je ovaj čovek nesposoban da vodi sopstvenu stranku, pa me zato ni ne čude ove silne brojke koje simbolizuju zaduženje glavnog grada.

Sunny Day

pre 10 godina

Koji je ovaj Djilas namazanko. Jos drzi predavanja tu neka. Bolje neka shvati da mu je vreme iscurelo i neka ostavi pametnijma i sposobnijima Beograd.

Marko Kraljević

pre 10 godina

@samo pitam BRAVO! brale, odgovor je NEMA!
Sudeći po komentarima, to su partijski vojnici koji verovatno nikada nisu bili u Beogradu, a ni pismenost im ne bih kometarisao..

Viki

pre 10 godina

Šta je Ministarstvo finansija za Malog? Ništa! Bitno je da on iznosi laži po naredbi sns-a, jer pa Bože sve je dozvoljeno u predizbornoj kampanji. E pa ne kopčamo se svi na leđima i ne želimo da naprednjaci ovakvim i sličnim lažima manipulišu građanima! Još manje želimo da njihovom nesposobnošću unište i Beograd kao što to rade mnogim našim mestima!

Kriptonka

pre 10 godina

meni stvarno dodje smesno,kada ovakav covek za nekoga kaze da je nesposoban..Pa,da si sposoban,zar bi te neko smenio sa mesta gradonacelnika?

K

pre 10 godina

Mene ne zanima koliko smo duzni,ali me zanima gde je privreda grada i njen izvoz ???
Bez izvoza grad nije mogao uci u nikakve investicije,pa me interesuje gde je novac ulozeni?
zelim da se utvrdi osnov potrazivanja grejanja po kvadratu,temperatura,dani grejanja retroaktivno 8 godina.
Hocu da se iskopa pljackaski kartel jer je centralno ne neznatno,vec drasticno skuplje i ako je prilikom investiranja vec isplacena infrastruktura toplane i njeni zvanicnici tvrde da oni obezbedjuju sredstva,a ne sam invetitor.
Ne zanimaju me ni Mali Ni djitler,ni cora,ni veliki.
Gde je industrija grada,ne trgovina,nego industrija???
Molim novinare da se pozabave gde nestade privreda grada?

Mirce

pre 10 godina

i ti si imao svo vreme ovog sveta za realizaciju projekata tako da imaš pravo kao politička ličnost ali nemaš osnova da osporavaš tuđ rad.Ja verujem da će se uspešno okončati kao i saradnja sa Emiratima tačnije Ehtihadom oko Air Serbie.

Nikola

pre 10 godina

Zivi bili pa videli ,vreme ce pokazati .Jos kad bi onaj ko pogresi priznao gresku i rekao svaka cast bilo bi super.A bice ili nova obecanja ili nove kritike za neki novi projekat.A ovo se zaboravi izgradjen ili ne.DOBRODOSLI U SRBIJU

Bot nad botovima

pre 10 godina

Samo me interesuje da li cete dozvoliti podelu zaradjenih plat
a u Sportskom centru Taš. Dok niste preuzeli grad mi smo dobijali platu..tek da se zna

Zalud

pre 10 godina

Koliko gospoda sa B92 nikako ne pustaju i cenzurisu komentare koji su direktno upuceni protiv lika i dela Đilasa. Pri tome nikakve psovke nisu u komentaru.
I vi pricate o nekoj slobodi i demokratiji. O glasu naroda. Lagano i otvoreno stajete na stranu kriminala i lopova, unistitelja ekonomije Srbije i svakog pristojnog i dostojanstvenog zivota gradjana Srbije. Da ne pominjem redovne "nezavisne i objektivne" analiticare koji su u svim vasim politickim emisijama gosti i otvoreno, ne propustajucu priliku staju na stranu Miskovica, koji je milijarder u zemlji gde je 40% nezaposleno a 90% zaposlenih ima platu izmedju 150 i 500€, braneci ga bez ikakvih dokaza. Pa ko ce bre da brani narod?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kuper, 25. decembar 2013 14:26)

Jeste druze, samo se bas vasi komentari cenzurisu, hoce to. Prekinite da spamujete gluposti i dajte izvode, dokaze itd. Ajde, imate vlast, pa i uvid u sve transakcije. Uzmite lepo precesljajte, pa kad budete nesto uspeli, javite se. Do tada prekinite da kukumavcete i spinujete. Ogadili ste mi svaki moguci sajt spamovanjem.

Mici

pre 10 godina

@Lela
Otvorili ste mi oči! Osećam ja nešto čudno se dešava pod mojim nogama kad ujutro uđem u autobus broj 89 i pređem preko Save, a ono mosta zapravo nema i ja haluciniram i svi se teleportujemo sa Čukarice na Novi Beograd!

vlada milic

pre 10 godina

Koliki god da je dug grada, znamo i ko ga je i kako napravio. Nemoj Djilase ti govoriti o lazima, smucio si nam se. Verujem da je Beograd na vodi bolji projekat nego Most koji kako stvari stoje nece biti zavrsen uskoro. (Lela, 25. decembar 2013 14:44)
o cemu vi pricate gospodjo. ja tim mostom predjem tri puta dnevno. kako to uspevam ako most nije zavrsen ? da mozda nemam auto sa krilima ? molio bih sve koji su Beograd videli samo na razglednicama da prestanu da salju stranacke gluposti jer time samo iritiraju cak i svoje clanove iz Beograda.

Deki

pre 10 godina

@Evo opet ovoga "Andersona" koji je sam kreator i pisac bajki i praznih prica. Dokle ce da glumi zrtvu, a zbog svog samoljublja i nesposobnosti, svi njegovi ga napustaju.
(Buntovnik, 25. decembar 2013 14:20)
Botovi, na casove opste kulture brzo! Andersen je pisac bajki, a ne Anderson. Sedi 1!

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Bravo Dragane Djilase.Pametnima je dovoljno sto si trazio od Ministarstva finansija da ti poslaju zvanicni izvestaj.Znaci sve balade i lazi padaju u vodu. A komentatorima kojiisto pisu budalastine neka smao na kraju celog teksta vide PDF izvestaj Ministarstva finansija. Ne vredi Dragane da se rapravljas sa onima koji nemaju mozak.Samo argumenti

Zare

pre 10 godina

Djilasovih bajki smo se naslusali ! Gde su investitori koje je DS doveo?
(baka ruska, 25. decembar 2013 15:09)
Investicija od DS-a je bilo barem 2 milijarde godisnje i to pravih investicija a ne kredita. Dok sadasnja vladajuca koalicija skoro da nema investicija, NULA! I to vas uopste ne brine? Ne brine vas ni to sto sadasnja diktatorska vlast nije od EU uzela spremnih 300 mil evra kao pomoc poljoprivredi? Ne brine vas sto Vucicev brat sheik je vec ulagao u Srbiju http://www.slobodanjovanovic.org/2013/12/24/seik-stari-investitor-u-srbiju-jos-1999-g-investirao-u-ovk/ Ne brine vas ni zaduzivanje sadasnje vlasti u milijardama a za koje se i ne zna gde su? Ni jedan javni WC nije napravljen od 6 milijardi? Vi nazadnjaci ce te uvek biti galamdzije koje ce samo nanositi stetu ovoj zemlji i njenim gradjanima.

lale

pre 10 godina

Pozdrav kancelariji za brze obmane, molim vas dovedite nove botove (po mogucstvu nekog pametnog) jer ovi pisu sve jadnije i jadnije komentare pa vise nije ni smesno vec je zalosno

Srdjan Bg

pre 10 godina

Botine danas ste na visini zadatka a?Zvanican dug grada imate na internetu pa mozete da pogledate,mada vam lazi i opstrukcija idu od ruke ,a to sto ste prekrojili volju gradjana Beograda 63% videcete na izborima.

Relja

pre 10 godina

Čovićev izveštaj nije kompletan. Ja sam iz Novog Sada, a pozajmio sam rođaku iz Beograda 100 evra, što "direktno" uvećava dug Beograda. Nadam se da će vratiti pre impresivne 2039. godine. A možda mu uzmem i kamatu, što će još uvećati dug, kako kaže Zenonova aporija. Stranka recikliranih jadnika ne prestaje da mi diže adrenalin.

prle

pre 10 godina

ijaooo .... kako jedva cekam izbore u beogradu ... na republici nisam glasao ni za koga jer mirko cvetkovic i ekipa nisu uradili u srbiji ono sto su obecali ... djilas je bar 60 posto svojih obecanja ispunio, vi necete moci to ni da okrecite ... da se slazem apsolutno sa njegovom vizijom grada, ne slazem se, ali je grad napredovao za to vreme i svakom ko zivi u gradu je to vidljivo ... nadamo se da ce za par godina doci na red i prigradska naselja ...

MilanCh

pre 10 godina

Nije mi jasno zasto stalno ponavljaju brojke koje nisu zvanicne? Da li sami veruju ili uveravaju sebe da je tako, pa ce oni kao resiti sve probleme i ovaj, i onda ce biti heroji!

Cokijev fan

pre 10 godina

Jedva cekamo da se na mesto gradonacelnika vrati preposteni bivsi gradonacelnik,potpredsednik vlade,sef koordicionog tela na KIM,vlasnik kosarkaskog kluba fmp... Gde god je bio ostavio je trag za sobom to najbolje znaju u Agrobanci. Zato ziveo Covic,kada se vrati sve ce biti bolje.

Nikola

pre 10 godina

Neverovatno da se pola naroda hrani hapšenjem i najavama. Svaka vama čast ljudi! Bitno je mrzeti jednu starnu i ne priznati ni jednu grešku velikog vođe.

Deda Pera

pre 10 godina

@K i svi ostali dušebrižnici iz korpusa SNS-ovaca...
Ne postoji "privreda grada" u ekonomiji. Tačka!
Ne postoji "ulaganje grada u privredu"!
Ne postoji nugde sve to sem u soc-kom društvima kakvo je ovde ukinuto na 8. Sednici.
Grad investira u komunalne objekte, a privredu izgrađuju njeni vlasnici, to je osnova kapitalizma i tržišne ekonomije.
Nažalost vama takvima još uvek neko treba da:" da posao", "da platu", "da stan"... a taj neko više ne postoji.
Ne može to ni Vučić, ni Nikolić, ni Đilas , ni niko drugi.
To je zauvek završeno vreme. Osvestite se,opismenite se, uposlite se i živite kao sav normalan svet!!!

BOZANA 63

pre 10 godina

Postavljam samo jedno i jednostavno pitanje sta ima u svoju odbranu da odgovori gradjanima Beograda. Gospodine Djilas da li su ove optuzbe istinite ili ne, sta kazete na ove izjave, tj. pravo stanje duga Beograda. Hocete li reci da je ovo delo SNS, da je laz i vec kako Vi to umete da upakujete u vidu oblande.Pa ovo je licno vase delovanje,a ko zna koliko jos duga ima, kada pocnu drzavni organi da se bave vasim rukovodjenjem grada dok ste bili gradonacelnik.Samo kad se setim susreta njega i Vucica kada je na sva usta hvalio projekat Beograd na vodi, da bi se dodvorio Vuicica, sada taj isti projekat pljuje na sve strane.

Srbin100%

pre 10 godina

Ja sam 12 godina slusao bajke o EU,boljem zivotu...cak i ako bi se ispostavilo da su price o projektu "Beograd na vodi" bajke,sto iskreno ne verujem,to bi bila samo kap u moru neispunjenih obecanja demokrata od kojih jos uvek cekam onih 1000 evra sto su u dilu sa Dinkicem obecali gradjanima zarad pobede na izborima

Leteci Holandjanin

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko smo slepi kod ociju. Nije ovde pitanje ko je bolji DS ili SNS, DJilas ili Vucic, stara ili nova vlast. Ja mislim da ni jedni ni drugi ne valjaju. Jedni su uspeli da obesmisle sve cemu smo se nadali posle 5. oktobra a preobuceni radikali su patentirali demagogiju. Prodaju nam kredite pod plastom investicija, hapse bez dovoljno jakih dokaza pa pustaju na slobodu a narod nek placa odstete posle. Da nasi politicari provode vise vremena radeci poslove za koje su izabrani a manje na televiziji i dajuci izjave medijima svima bi nam bilo bolje. Al' kad bi to bilo tako moralo bi da se radi puno i vredno a kome je jos do toga. Daj da verujemo u lazi koje se serviraju svakodnevno dok oni muljaju i obezbedjuju svoje trece pokolenje. Pogledajte malo oko sebe. Narod ne zivi bolje, perspektive i investicija nema, drzava jedva funkcionise kao teski bolesnik na aparatima a ludi narod se deli na ove i one dok nam vreme svima prolazi. 'Aj sad partijski sluganjci udarite po minusima a ja vam garantujem plata vam nece biti veca sledeci mesec. Ako uopste imate posao...

Kome se ti obracas?

pre 10 godina

Jao ti i tvoja propaganda. Samo pricas, nista ne radis, i ono sto uradis samo napravis stetu ( most, pogresnji tramvaji, platani ). Svi te saradnici poznajuci te dobro napustili, glasaci takodje. Pa se nekad pitam: Kome se ti obracas?

Asja84

pre 10 godina

Dug Beograda postoji, ogroman je i to je činjenica. Pitanje je šta uraditi i na koji način taj dug efikasno rešiti. Sramotno je što se ovakvi „sjajni“ rezultati bivšeg gradonačelnika tek sad objavljuju u javnosti.

Zabrinuta

pre 10 godina

Svaku ozbiljnu analizu o funkcionisanju dosadašnje gradske uprave Beograda, gde se barata sa suvim činjenicama, Dragan Đilas pokušava da anulira napadom na ličnost i delo članova Privremenog veća. A borbu činjenicama pokušava da skrajne zamenom teza. Scenario medijskog prepucavanja je uvek isti. A dug Beograda sve veći i veći.

Marko

pre 10 godina

Djilas je apsolutno u pravu kad kaze da privremeno vece zaustavlja sve vazne projekte ali vazne za njega jer su mu donosile nenormalan profit! I jedini koji treba da prestane da prica bajke je on jer do sada nam je samo pricao stvari koje se ostvaruju u bajkama a u stvarnosti je sasvim druga slika sto se vidi posle njegovog odlaska sa vlasti...zaduzenje, losi projekti, lose privatizacije, namestanje poslova....

brana

pre 10 godina

Bojan:Pa lepo je to Bojane sto si dobijao novac za decu i ja sam,ali zato cemo sada morati da vracamo kroz poreze i slicno jer lako je biti Dzek i siroke ruke tudjim parama.Nije domacinski da se covek tako ponasa ,kao da sutra i posle njega ne postoji.Pitaj Bojane koliko novca dobijaju u Kursumliji za rodjenje deteta.Kolko kaze djilas da je dug?Nije 900 miliona nego samo 300 !?!?Eeej samo 300!!!

golf nemac

pre 10 godina

(Srbin100%, 25. decembar 2013 23:14)
Jos nisi ukopcao sta je sve sakriveno ovom larmom oko navodnog duga Beograda? pogledaj B91 Biz malko pazljivije...

Angband

pre 10 godina

Zbog cega bi to bile bajke? Pustite sad ljude da rade svoj posao. Djilas je dovoljno bio na vlasti u Beogradu i sad pustite druge koji se trude i kojima taj projekat nije bajka.

Култура БЕЛОГ града

pre 10 godina

Подржавам пројекат "БЕЛИ град на води", ало под ТРИ услова:
1. Да се прво ОБНОВЕ и реконструишу све срушене зграде од Славије и Теразија до обале Саве, у београдском стилу иумеђу два велика рата.
2. Да ТРЕЋИНА површине на обали буду тргови, паркови и отворени спортски терени,
3. Да изграђене зграде не буду више од 10 спратова и да најмање пола фасада буде у БЕЛОЈ боји.

la belva

pre 10 godina

Sta se branis? Dobro si radio,moglo je i bolje,uvek moze bolje,al' nemoj da se branis,napadaj bre!!!! Napadaj,napadaj,napadaj!!!! Napad je najbolja odbrana...ne daj im da disu,terorisi ih svaki dan,drmni malo te tvoje,uspavali ste se,terorisite izjavama kao oni svaki dan,pokreni neki medij,nesto,bilo sta,pasivan si suvise...ovi te siluju verbalno po medijima svaki dan,bori se covece...

Ivana

pre 10 godina

E baš vala, dosadiše i Bogu i narodu. Uporno forsiraju priču o dugu Beograda, a Srbiju zadužili da nećemo da se iščupamo narednih dvesta godina. O drugim stvarima da ne pričam.

Šta će nama prozori, mi imamo volove.

pre 10 godina

Demokrate se uhvatile činjenica kao pijan plota! Šta će nama činjenice kada one ne odgovaraju ovim Radikalima na vlasti!? Šta su činjenice u poredjenju sa rigidnim političkim stavom začinjenim najprizemnijim, primitivnim populizmom?
Kvalitet komentara koji slede je nepobitan dokaz da su nama činjenice I racio tek nepotreban balast.

Milivoje

pre 10 godina

I devedesetih su nam pričali bajke a mi smo im verovali i doživeli apokalipsu i nije nam bilo dosta nego im i sada verujemo,ma mi srbi ima da nestanemo i to ćemo sami sebe da uništimo.

Alex

pre 10 godina

Meni nisu jasni neki komentatori, kao ni SNS (oni su u suštini jasni, jer imaju motiva da pričaju gluposti). U ovoj zemlji u skladu sa njenim zakonima postoji samo jedan metod merenja zaduženosti. To je metod koji je Đilas izneo i po tome Beograd duguje, ali nije prezadužen. Da li nam SNS i ovi botovi poručuju da zakon treba poštovati samo onoliko koliko njima odgovara? Po istoj metodi se meri i dugovanje cele države, a po kojoj je ona prezadužena. Ako gledamo politički, potpuno je jasno gde je BG potrošio novac (vidi se očima i dokumentacijom), ali nije jasno gde je država potrošila novac koji je uzajmila. I dosta više kukanja šta vam je prethodna vlast ostavila. Šta ste vi njima ostavili (SPS

lale

pre 10 godina

zlatibore@ i ostali botovi ajde sada lepo recite sta je Djilas uradio izgradio sa 400 miliona € sa koliko je zaduzio BG a sta je Vucic izgradio sa 6 MILIJARDI € za koje nas je sve zaduzio? Maj 2012 zaduzenje Srbije je bilo 15 milijardu a decembar 2013 zaduzenje Srbije je 21 milijarda, Nema vecih licemera od sna botova trolova i ostalih bezmozgova

sasa jokic

pre 10 godina

To su stare radikalske navike. Narod trazi krivca za svoju bedu, jer nece da prizna svoje greske. Tako da im ovo svakodnevno pljuvanje po Djilasu prija. Daleko od toga da je Djils cvecka, ali je dosta uradio za grad.
Po meni je najveci krivac za ovu bedu DSS, jer su zajedno s tajkunima ojadili Srbiju, ali PPV UDBU ne sme ni da spomene!

MALI ALI STRUCNJAK

pre 10 godina

Ti si Dragane po tim strucnjacima kriv i sto gradjani ne placaju toplane,sto se svercuju u autobusima,sto ne placaju komunalije za sve si kriv. Ma ne obracaj paznju na njih, niko ih ozbiljno ne shvata. Ako ste MALI I VELIKI nesposobni da vodite grad vi idite odakle ste dosli a grad prepustite onom ko ga je godinama uspesno vodio.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Express,

Drago mi je sto Vucic i Dacic i Toma nisu tako cestio u medijima.Kao turska serija su svaki dan se menjaju.

Mladalacki san Vucica o Beogradu gradu na vodi. Prvo jepoceo saAqua parkovimaaonda dosaodo grada na vodi.Sutra ce da bude Beograd grad u oblacima.

Ono sto je rakao Djilas je tacno. Nema realnog osnova za tako nesto.Ko ce da pljune 3,1milijardu dolara a da nema profit od toga.Ako ce seici kumovi da iz svog dzepa daju tolike pare a da gradjane Beograda nista ne kosta neka rade .Mogu iletece tanjire da uvedu u beogra i da grade zgrade od2 kilometra i da kopaju kanale od Novog Beograda do Terazija i Banovog Brda

Goran

pre 10 godina

Jednom prilikom Vuk Draskovic je vezano za politicku arenu u kojoj se Srbija devedesetih nalazila rekao: "kad ulazis u svinjac obuci cizme". Vise puta, pokojni Vladan Batic u tv duelima nazivao je radikale "podguznim muvama Slobodana Milosevica". G-dine Djilas, i vi ste veoma krivi i odgovorni zato sto su se na vlast vratili Nikolic, Vucic i Dacic, ali, niste gori od onih koji od majske pobede na izborima ne rade ama bas nista drugo, nego samo i jedino lazu s ciljem da celu Srbiju pretvore u jednu partiju. Prema tome, zakljucak je samo jedan. Jos ostrije na sve njihove lazi, jer iza vas stoje kakvi takvi rezultati, a oni su lazima (dovoljno je samo ono tresenje dzakova koje niko ne istrazuje) dosli na vlast i nemaju nikakve rezultate iza sebe, osim ako ne racunaju da su na njihovoj strani danas i Vuk Draskovic, Vesna Pesic, Dusan Kovacevic, Ceda Jovanovic, Nenad Canak...

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ako neko stvarno ume da prica bajke onda je to svakako Djilas.
(verona, 25. decembar 2013 12:35)

E tu vas čekam, pa da vidimo ko priča bajke, a ko ispunjava data predizborna obećanja.
1. Pred izbore 2008g Đilas je obećao izgradnju dva nova mosta, Vučić je tada govorio da je to bajka...a mostovi su izgrađeni, vidite da nije bila bajka.
2. Obećao je da će rekonstruisati sva obdaništa i izgraditi nova, a lista čekanja neće postojati - i za to ste govorili da je bajka, a urađeno je, obećanje ispunjeno.
3. Obećao je da će kupiti nove tramvaje, autobuse...i za to ste govorili da je bajaka, a obećanje je ispunjeno.
Nove škole, Domovi zdravlja, rekonstrukcije ulica, parkova, bazena...PKB je spašen od propadanja, a sa njime i 2500 radnika...sve to nisu bajke, sve je to urađeni i još mnogo, mnogo toga...

Bajka je kada Vučić obeća 100 milijardi investicija, a za godinu i po vladavine nema ni 200 miliona, mada kredit nije investicija, već kredit...bajka je kada Vučić kaže da neće biti zaduživanja, a sve pršti od zaduživanja i za dve godine vladavine će iznositi čak 12 milijardi evra, sa kamatama 15 milijardi evra, pa znate li vi koliko je to para...

Inače, ovde možete pogledati najnoviji izveštaj ministarstva finansija, koje kontroliše SNS, pa ako ne verujete Đilasu valjda verujete Vučiću, (strana 11) - http://www.javnidug.gov.rs/upload/Stanje%20i%20struktura/Stanje%20i%20struktura%20-%20SRB%20CIRILICA.pdf

Đilas je najbolji gradonačelnik Beograda u poslednjih 35 godina.

Radnik

pre 10 godina

Nije validan samo dug prema bankama nego i dug koji imaju javna preduzeca tj. ukupan dug grada koji ce poreski obveznici Beograda morati da vracaju a trebalo bi da ga otplacuju oni koji su se zaduzili u moje ime a trosili ga u svoje kako u gradu tako i u drzavi.

Nada

pre 10 godina

398 miliona evra vama nije prezaduzenje!? Znate li vi koliko je to novaca i sta se sa tim parama moze uraditi, vi ste ocigledno nesposobni bili da uradite nesto za ovaj grad. Meni samo nije jasno kako neko moze da uradi sada nesto u tom gradu praznoga dzepa

Dragan

pre 10 godina

Ma vi pričate bajke kako je Beograd odlično funkcionisao dok ste bili na vlasti vidim kakve strušnjake imate da ste nas zadužili za milijardu evra i ko zna šta će se sve otkriti kada dođe nova vlast na čelo grada

Viki

pre 10 godina

Šta je Ministarstvo finansija za Malog? Ništa! Bitno je da on iznosi laži po naredbi sns-a, jer pa Bože sve je dozvoljeno u predizbornoj kampanji. E pa ne kopčamo se svi na leđima i ne želimo da naprednjaci ovakvim i sličnim lažima manipulišu građanima! Još manje želimo da njihovom nesposobnošću unište i Beograd kao što to rade mnogim našim mestima!

Slava

pre 10 godina

Као и твоја бајка о Војвођанској улици... Толико година си нас лагао за изградњу булевара на месту Војвођанске, али видим да су твоје обећање испунили они који су те срушили. Још мало па готова Војвођанска. За два месеца су завршили оно што ти ниси могао годинама...

Srdjan Bg

pre 10 godina

Botine danas ste na visini zadatka a?Zvanican dug grada imate na internetu pa mozete da pogledate,mada vam lazi i opstrukcija idu od ruke ,a to sto ste prekrojili volju gradjana Beograda 63% videcete na izborima.

Bojan

pre 10 godina

Sto se mene licno tice, Djilas mi je za rodjenje deteta dao 50.000 , Tadic 30.000. A ovi novi mi povecavaju porez na imovinu, koliko, 80%? Mene samo interesuju moje racunice a ne o hapsenjima/pustanjima na slobodu i tako ukrug i ostale trla baba lan...

Bot nad botovima

pre 10 godina

Samo me interesuje da li cete dozvoliti podelu zaradjenih plat
a u Sportskom centru Taš. Dok niste preuzeli grad mi smo dobijali platu..tek da se zna

Marko Kraljević

pre 10 godina

@samo pitam BRAVO! brale, odgovor je NEMA!
Sudeći po komentarima, to su partijski vojnici koji verovatno nikada nisu bili u Beogradu, a ni pismenost im ne bih kometarisao..

Sasa

pre 10 godina

Ma vi pričate bajke kako je Beograd odlično funkcionisao dok ste bili na vlasti vidim kakve strušnjake imate da ste nas zadužili za milijardu evra i ko zna šta će se sve otkriti kada dođe nova vlast na čelo grada
(Dragan, 25. decembar 2013 12:57)

Mora da si genetski modifikovani radikal kad na dokaz o zaduzenju grada Beograda koji je izneo bivsi gradonacelnik dobijen iz Ministarstva koje Vama pripada , ti opet siris pricu o "milijardi zaduzenosti" , i "ko zna sta ce sve izaci na videlo kad dodje nova vlast"
Da nece mozda Nebojsa Covic i Sinisa mali da budu objektivni ? Jedan je umesan u uibistvo Premijera , a drugom je jedina kvalifikacija POZNANSTVO sa Aleksandrom Vucicem. Puci ce i ta tikva.

Zare

pre 10 godina

Djilasovih bajki smo se naslusali ! Gde su investitori koje je DS doveo?
(baka ruska, 25. decembar 2013 15:09)
Investicija od DS-a je bilo barem 2 milijarde godisnje i to pravih investicija a ne kredita. Dok sadasnja vladajuca koalicija skoro da nema investicija, NULA! I to vas uopste ne brine? Ne brine vas ni to sto sadasnja diktatorska vlast nije od EU uzela spremnih 300 mil evra kao pomoc poljoprivredi? Ne brine vas sto Vucicev brat sheik je vec ulagao u Srbiju http://www.slobodanjovanovic.org/2013/12/24/seik-stari-investitor-u-srbiju-jos-1999-g-investirao-u-ovk/ Ne brine vas ni zaduzivanje sadasnje vlasti u milijardama a za koje se i ne zna gde su? Ni jedan javni WC nije napravljen od 6 milijardi? Vi nazadnjaci ce te uvek biti galamdzije koje ce samo nanositi stetu ovoj zemlji i njenim gradjanima.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Bravo Dragane Djilase.Pametnima je dovoljno sto si trazio od Ministarstva finansija da ti poslaju zvanicni izvestaj.Znaci sve balade i lazi padaju u vodu. A komentatorima kojiisto pisu budalastine neka smao na kraju celog teksta vide PDF izvestaj Ministarstva finansija. Ne vredi Dragane da se rapravljas sa onima koji nemaju mozak.Samo argumenti

nemam pojma

pre 10 godina

Kao predstavnik arhitektonske struke uvek se naježim od planova tipa Beograd na vodi, sve to izgleda kao ono ruglo blizu novobeogradske železničke stanice, one kulise starih zgrada, to su Potemkinova sela. Prvo smo imali onog sa kanalom do Soluna, a da nije objasnio ko će da finansira radove kroz Makedoniju i spomenuo da li vlada Makedonije to želi, a kamoli vlada grčke, zemlje u ogromnim finansijskim problemima. Kritikovali su most na Adi, a sada bi kao planirali izgradnju nepotrebnog. Beograd ima trenutno više stanova nego što tržište treba, a i poslovnog prostora takođe. Marketinško ponašanje Vučiću trenutno donosi poene, samo neće to dugo. Narod će samo pasti u još veću depresiju i apatiju misleći da nema izlaza. Daj da jednom u Srbiji na vlast dođu oni koji će da ćute i rade, da služe svojim graađanima, a ne da ih zaslepljuju megalomanskim glupostima.

Lela

pre 10 godina

Koliki god da je dug grada, znamo i ko ga je i kako napravio. Nemoj Djilase ti govoriti o lazima, smucio si nam se. Verujem da je Beograd na vodi bolji projekat nego Most koji kako stvari stoje nece biti zavrsen uskoro.

vlada milic

pre 10 godina

Koliki god da je dug grada, znamo i ko ga je i kako napravio. Nemoj Djilase ti govoriti o lazima, smucio si nam se. Verujem da je Beograd na vodi bolji projekat nego Most koji kako stvari stoje nece biti zavrsen uskoro. (Lela, 25. decembar 2013 14:44)
o cemu vi pricate gospodjo. ja tim mostom predjem tri puta dnevno. kako to uspevam ako most nije zavrsen ? da mozda nemam auto sa krilima ? molio bih sve koji su Beograd videli samo na razglednicama da prestanu da salju stranacke gluposti jer time samo iritiraju cak i svoje clanove iz Beograda.

Mici

pre 10 godina

@Lela
Otvorili ste mi oči! Osećam ja nešto čudno se dešava pod mojim nogama kad ujutro uđem u autobus broj 89 i pređem preko Save, a ono mosta zapravo nema i ja haluciniram i svi se teleportujemo sa Čukarice na Novi Beograd!

Kuper

pre 10 godina

Koliko gospoda sa B92 nikako ne pustaju i cenzurisu komentare koji su direktno upuceni protiv lika i dela Đilasa. Pri tome nikakve psovke nisu u komentaru.
I vi pricate o nekoj slobodi i demokratiji. O glasu naroda. Lagano i otvoreno stajete na stranu kriminala i lopova, unistitelja ekonomije Srbije i svakog pristojnog i dostojanstvenog zivota gradjana Srbije. Da ne pominjem redovne "nezavisne i objektivne" analiticare koji su u svim vasim politickim emisijama gosti i otvoreno, ne propustajucu priliku staju na stranu Miskovica, koji je milijarder u zemlji gde je 40% nezaposleno a 90% zaposlenih ima platu izmedju 150 i 500€, braneci ga bez ikakvih dokaza. Pa ko ce bre da brani narod?!

lale

pre 10 godina

Pozdrav kancelariji za brze obmane, molim vas dovedite nove botove (po mogucstvu nekog pametnog) jer ovi pisu sve jadnije i jadnije komentare pa vise nije ni smesno vec je zalosno

Buntovnik

pre 10 godina

Evo opet ovoga "Andersona" koji je sam kreator i pisac bajki i praznih prica. Dokle ce da glumi zrtvu, a zbog svog samoljublja i nesposobnosti, svi njegovi ga napustaju.

Deki

pre 10 godina

@Evo opet ovoga "Andersona" koji je sam kreator i pisac bajki i praznih prica. Dokle ce da glumi zrtvu, a zbog svog samoljublja i nesposobnosti, svi njegovi ga napustaju.
(Buntovnik, 25. decembar 2013 14:20)
Botovi, na casove opste kulture brzo! Andersen je pisac bajki, a ne Anderson. Sedi 1!

Nikola

pre 10 godina

Zivi bili pa videli ,vreme ce pokazati .Jos kad bi onaj ko pogresi priznao gresku i rekao svaka cast bilo bi super.A bice ili nova obecanja ili nove kritike za neki novi projekat.A ovo se zaboravi izgradjen ili ne.DOBRODOSLI U SRBIJU

Zalud

pre 10 godina

Koliko gospoda sa B92 nikako ne pustaju i cenzurisu komentare koji su direktno upuceni protiv lika i dela Đilasa. Pri tome nikakve psovke nisu u komentaru.
I vi pricate o nekoj slobodi i demokratiji. O glasu naroda. Lagano i otvoreno stajete na stranu kriminala i lopova, unistitelja ekonomije Srbije i svakog pristojnog i dostojanstvenog zivota gradjana Srbije. Da ne pominjem redovne "nezavisne i objektivne" analiticare koji su u svim vasim politickim emisijama gosti i otvoreno, ne propustajucu priliku staju na stranu Miskovica, koji je milijarder u zemlji gde je 40% nezaposleno a 90% zaposlenih ima platu izmedju 150 i 500€, braneci ga bez ikakvih dokaza. Pa ko ce bre da brani narod?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kuper, 25. decembar 2013 14:26)

Jeste druze, samo se bas vasi komentari cenzurisu, hoce to. Prekinite da spamujete gluposti i dajte izvode, dokaze itd. Ajde, imate vlast, pa i uvid u sve transakcije. Uzmite lepo precesljajte, pa kad budete nesto uspeli, javite se. Do tada prekinite da kukumavcete i spinujete. Ogadili ste mi svaki moguci sajt spamovanjem.

prle

pre 10 godina

ijaooo .... kako jedva cekam izbore u beogradu ... na republici nisam glasao ni za koga jer mirko cvetkovic i ekipa nisu uradili u srbiji ono sto su obecali ... djilas je bar 60 posto svojih obecanja ispunio, vi necete moci to ni da okrecite ... da se slazem apsolutno sa njegovom vizijom grada, ne slazem se, ali je grad napredovao za to vreme i svakom ko zivi u gradu je to vidljivo ... nadamo se da ce za par godina doci na red i prigradska naselja ...

marko24

pre 10 godina

Posao privremenog organa i nije da trazi nove investicije nego da konsoliduje racun grada i da se stara da sve komunalne sluzbe rade do izbora nove gradske vlasti i novog gradonacelnika.

Leona

pre 10 godina

Koliko je Djilas strucan, vec smo videli na delu. Izgleda da je nastrucniji kada je u pitanju lepo upakovano dzeparenje jadnog naroda. Verujete li da ce biti ludi da mu opet daju svoju podrsku?

niki

pre 10 godina

Beograd na vodi je proekat koji zahteva velika ulaganja i za koju su nam investicije neophodne. Ali projekat koji bi Beograd pretvorio u atraktivnu turističku destinaciju sa veliki brojm turista. Sve u svemu ne zvuči toliko loše.

Lazar

pre 10 godina

"Konstantno iznošenje laži neće prikriti vašu nesposobnost" to važi za vas gospodine Đilas gde su vam do sada bili ti projekti i kojisu to projekti bili ste na vlasti 5 godina što ih niste sproveli a o zaduženosti nemam reči milijardu evra svaka vam čast a hvalite se nekim dobrim rezultatima

Da, da, da...

pre 10 godina

Ne znam zasto mislis da su to bajke kad do sada nista sto je rekao nije ostalo na praznoj prici ili manipulaciji. Sto se za tebe ne moze reci. Hvalis se kako si bio dobar gradonacelnik a Beograd je prljav zapusten, fasade i asfalti se raspadaju, a ti si vukao toliki kredit sa kojim si mogao da izgradis jos jedan omanji Beograd. A para nema.

Nikola

pre 10 godina

Neverovatno da se pola naroda hrani hapšenjem i najavama. Svaka vama čast ljudi! Bitno je mrzeti jednu starnu i ne priznati ni jednu grešku velikog vođe.

Relja

pre 10 godina

Čovićev izveštaj nije kompletan. Ja sam iz Novog Sada, a pozajmio sam rođaku iz Beograda 100 evra, što "direktno" uvećava dug Beograda. Nadam se da će vratiti pre impresivne 2039. godine. A možda mu uzmem i kamatu, što će još uvećati dug, kako kaže Zenonova aporija. Stranka recikliranih jadnika ne prestaje da mi diže adrenalin.

Cokijev fan

pre 10 godina

Jedva cekamo da se na mesto gradonacelnika vrati preposteni bivsi gradonacelnik,potpredsednik vlade,sef koordicionog tela na KIM,vlasnik kosarkaskog kluba fmp... Gde god je bio ostavio je trag za sobom to najbolje znaju u Agrobanci. Zato ziveo Covic,kada se vrati sve ce biti bolje.

MilanCh

pre 10 godina

Nije mi jasno zasto stalno ponavljaju brojke koje nisu zvanicne? Da li sami veruju ili uveravaju sebe da je tako, pa ce oni kao resiti sve probleme i ovaj, i onda ce biti heroji!

Nutella

pre 10 godina

Ovako se mangupirao i pred Vozdovac, pa je onda nekoliko dana posle izbora bio nevidljiv za medije. Jos 3 meseca ti je ostalo da ovako pricas sta hoces, posle kraha koji te ceka, pa pa Djiki.

milos

pre 10 godina

Sve ono što je Đilas znao da pokaže je pokazao,kroz ogomno zaduživanje Beograda i višestruko veće račune za nabavku opreme za javna i komunalna preduzeće u Beogradu, uz preko svega papreno plaćen PR za promociju svog bitisanja na čelu BEograda.
Nema potrebe ništa više da se kaže sve je rečeno.

Slavko

pre 10 godina

Vučić u nsu cilj samo 24 sporn eprivatizacije, želja mu je i ideja da se ispitaju sve, a naročito da se procesuira svaki pokušaj i delo korupcije. Tako će se ona i suzbiti. Ove velike, završavaju se sa istragom u ovoj godini i to je dobro. Ovo je bio i zahtev EU, odnosno bile su na nekom njihovom spisku, mi smo bar završili istragu, sad je na redu sud.

Turizmolog

pre 10 godina

Pa moraju da smanje investicije kad je cifra prihoda i rashoda identicna, znaci Beogard zivi na nuli.Zahvaljujuci Vasoj nepromisljenosti i bahatosti.

Sujeta

pre 10 godina

Teško je kad se vidi da političar poput Đilasa nije spreman ni trunku odgovornosti da prihvati za bilo šta loše što je urađeno. Pa da je najbolji na svetu za tolike godine je moralo i lošeg da ima. Međutim on sve svoje idealizuje i samo on zna najbolje. Tužno kakva sujeta.

Sunny Day

pre 10 godina

Koji je ovaj Djilas namazanko. Jos drzi predavanja tu neka. Bolje neka shvati da mu je vreme iscurelo i neka ostavi pametnijma i sposobnijima Beograd.

Kriptonka

pre 10 godina

meni stvarno dodje smesno,kada ovakav covek za nekoga kaze da je nesposoban..Pa,da si sposoban,zar bi te neko smenio sa mesta gradonacelnika?

Mirce

pre 10 godina

i ti si imao svo vreme ovog sveta za realizaciju projekata tako da imaš pravo kao politička ličnost ali nemaš osnova da osporavaš tuđ rad.Ja verujem da će se uspešno okončati kao i saradnja sa Emiratima tačnije Ehtihadom oko Air Serbie.

zekavica

pre 10 godina

Povodom projekta "Beograd na vodi" Đilas menja mišljenje kako vetar duva, pa je tako prošle godine u izbornoj kampanji prilikom posete bivšeg gradonačelnika Njujorka Đulijanija ismevao taj projekat, i samog Đulijanija, pa je pre par meseci sav srećan otrčao kod Vučića da razgovaraju o pomenutom projektu, i tada nije imao ništa protiv tog projekta, misleći da će se na taj način približiti Vučiću, pa kada mu je postalo jasno da Vučić nema nameru da ide u koaliciju sa DS-om, i da će biti smenjen sa mesta gradonačelnika Beograda, Đilas je opet počeo da kudi taj projekat, a tako se ne može ponašati jedan ozbiljan političar, ali Đilas je očigledno daleko od ozbiljnog političara.

GLAS NARODA.

pre 10 godina

Koliko gospoda sa B92 nikako ne pustaju i cenzurisu komentare koji su direktno upuceni protiv lika i dela Đilasa. Pri tome nikakve psovke nisu u komentaru.
I vi pricate o nekoj slobodi i demokratiji. O glasu naroda. Lagano i otvoreno stajete na stranu kriminala i lopova, unistitelja ekonomije Srbije i svakog pristojnog i dostojanstvenog zivota gradjana Srbije. Da ne pominjem redovne "nezavisne i objektivne" analiticare koji su u svim vasim politickim emisijama gosti i otvoreno, ne propustajucu priliku staju na stranu Miskovica, koji je milijarder u zemlji gde je 40% nezaposleno a 90% zaposlenih ima platu izmedju 150 i 500€, braneci ga bez ikakvih dokaza. Pa ko ce bre da brani narod?!
(Kuper, 25. decembar 2013 14:26)
# Link komentara

E vala da i ovakav komentar se objavi, prošlo je mnogo vremena od kada nisam napisao ni jedan komentar na vesti objavljene na portalu B92 jer sam shvatio da nisam deo priče gde se prpucava vlast i opozicija pa sam kao običan građanin odustao da javno iznesem svoje mišljenje ali me je objavljivanje ovog komentara navelo da eto javno pohvalim administratora B92 koji je dozvolio da se čuje i glas naroda.

mikis

pre 10 godina

Iz dana u dan se pokazuje koliko je ovaj čovek nesposoban da vodi sopstvenu stranku, pa me zato ni ne čude ove silne brojke koje simbolizuju zaduženje glavnog grada.

BOZANA 63

pre 10 godina

Postavljam samo jedno i jednostavno pitanje sta ima u svoju odbranu da odgovori gradjanima Beograda. Gospodine Djilas da li su ove optuzbe istinite ili ne, sta kazete na ove izjave, tj. pravo stanje duga Beograda. Hocete li reci da je ovo delo SNS, da je laz i vec kako Vi to umete da upakujete u vidu oblande.Pa ovo je licno vase delovanje,a ko zna koliko jos duga ima, kada pocnu drzavni organi da se bave vasim rukovodjenjem grada dok ste bili gradonacelnik.Samo kad se setim susreta njega i Vucica kada je na sva usta hvalio projekat Beograd na vodi, da bi se dodvorio Vuicica, sada taj isti projekat pljuje na sve strane.

Kome se ti obracas?

pre 10 godina

Jao ti i tvoja propaganda. Samo pricas, nista ne radis, i ono sto uradis samo napravis stetu ( most, pogresnji tramvaji, platani ). Svi te saradnici poznajuci te dobro napustili, glasaci takodje. Pa se nekad pitam: Kome se ti obracas?

K

pre 10 godina

Mene ne zanima koliko smo duzni,ali me zanima gde je privreda grada i njen izvoz ???
Bez izvoza grad nije mogao uci u nikakve investicije,pa me interesuje gde je novac ulozeni?
zelim da se utvrdi osnov potrazivanja grejanja po kvadratu,temperatura,dani grejanja retroaktivno 8 godina.
Hocu da se iskopa pljackaski kartel jer je centralno ne neznatno,vec drasticno skuplje i ako je prilikom investiranja vec isplacena infrastruktura toplane i njeni zvanicnici tvrde da oni obezbedjuju sredstva,a ne sam invetitor.
Ne zanimaju me ni Mali Ni djitler,ni cora,ni veliki.
Gde je industrija grada,ne trgovina,nego industrija???
Molim novinare da se pozabave gde nestade privreda grada?

Srbin100%

pre 10 godina

Ja sam 12 godina slusao bajke o EU,boljem zivotu...cak i ako bi se ispostavilo da su price o projektu "Beograd na vodi" bajke,sto iskreno ne verujem,to bi bila samo kap u moru neispunjenih obecanja demokrata od kojih jos uvek cekam onih 1000 evra sto su u dilu sa Dinkicem obecali gradjanima zarad pobede na izborima

brana

pre 10 godina

Bojan:Pa lepo je to Bojane sto si dobijao novac za decu i ja sam,ali zato cemo sada morati da vracamo kroz poreze i slicno jer lako je biti Dzek i siroke ruke tudjim parama.Nije domacinski da se covek tako ponasa ,kao da sutra i posle njega ne postoji.Pitaj Bojane koliko novca dobijaju u Kursumliji za rodjenje deteta.Kolko kaze djilas da je dug?Nije 900 miliona nego samo 300 !?!?Eeej samo 300!!!

Leteci Holandjanin

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko smo slepi kod ociju. Nije ovde pitanje ko je bolji DS ili SNS, DJilas ili Vucic, stara ili nova vlast. Ja mislim da ni jedni ni drugi ne valjaju. Jedni su uspeli da obesmisle sve cemu smo se nadali posle 5. oktobra a preobuceni radikali su patentirali demagogiju. Prodaju nam kredite pod plastom investicija, hapse bez dovoljno jakih dokaza pa pustaju na slobodu a narod nek placa odstete posle. Da nasi politicari provode vise vremena radeci poslove za koje su izabrani a manje na televiziji i dajuci izjave medijima svima bi nam bilo bolje. Al' kad bi to bilo tako moralo bi da se radi puno i vredno a kome je jos do toga. Daj da verujemo u lazi koje se serviraju svakodnevno dok oni muljaju i obezbedjuju svoje trece pokolenje. Pogledajte malo oko sebe. Narod ne zivi bolje, perspektive i investicija nema, drzava jedva funkcionise kao teski bolesnik na aparatima a ludi narod se deli na ove i one dok nam vreme svima prolazi. 'Aj sad partijski sluganjci udarite po minusima a ja vam garantujem plata vam nece biti veca sledeci mesec. Ako uopste imate posao...

Deda Pera

pre 10 godina

@K i svi ostali dušebrižnici iz korpusa SNS-ovaca...
Ne postoji "privreda grada" u ekonomiji. Tačka!
Ne postoji "ulaganje grada u privredu"!
Ne postoji nugde sve to sem u soc-kom društvima kakvo je ovde ukinuto na 8. Sednici.
Grad investira u komunalne objekte, a privredu izgrađuju njeni vlasnici, to je osnova kapitalizma i tržišne ekonomije.
Nažalost vama takvima još uvek neko treba da:" da posao", "da platu", "da stan"... a taj neko više ne postoji.
Ne može to ni Vučić, ni Nikolić, ni Đilas , ni niko drugi.
To je zauvek završeno vreme. Osvestite se,opismenite se, uposlite se i živite kao sav normalan svet!!!

Zabrinuta

pre 10 godina

Svaku ozbiljnu analizu o funkcionisanju dosadašnje gradske uprave Beograda, gde se barata sa suvim činjenicama, Dragan Đilas pokušava da anulira napadom na ličnost i delo članova Privremenog veća. A borbu činjenicama pokušava da skrajne zamenom teza. Scenario medijskog prepucavanja je uvek isti. A dug Beograda sve veći i veći.

Marko

pre 10 godina

Djilas je apsolutno u pravu kad kaze da privremeno vece zaustavlja sve vazne projekte ali vazne za njega jer su mu donosile nenormalan profit! I jedini koji treba da prestane da prica bajke je on jer do sada nam je samo pricao stvari koje se ostvaruju u bajkama a u stvarnosti je sasvim druga slika sto se vidi posle njegovog odlaska sa vlasti...zaduzenje, losi projekti, lose privatizacije, namestanje poslova....

golf nemac

pre 10 godina

(Srbin100%, 25. decembar 2013 23:14)
Jos nisi ukopcao sta je sve sakriveno ovom larmom oko navodnog duga Beograda? pogledaj B91 Biz malko pazljivije...

Asja84

pre 10 godina

Dug Beograda postoji, ogroman je i to je činjenica. Pitanje je šta uraditi i na koji način taj dug efikasno rešiti. Sramotno je što se ovakvi „sjajni“ rezultati bivšeg gradonačelnika tek sad objavljuju u javnosti.

Angband

pre 10 godina

Zbog cega bi to bile bajke? Pustite sad ljude da rade svoj posao. Djilas je dovoljno bio na vlasti u Beogradu i sad pustite druge koji se trude i kojima taj projekat nije bajka.

Култура БЕЛОГ града

pre 10 godina

Подржавам пројекат "БЕЛИ град на води", ало под ТРИ услова:
1. Да се прво ОБНОВЕ и реконструишу све срушене зграде од Славије и Теразија до обале Саве, у београдском стилу иумеђу два велика рата.
2. Да ТРЕЋИНА површине на обали буду тргови, паркови и отворени спортски терени,
3. Да изграђене зграде не буду више од 10 спратова и да најмање пола фасада буде у БЕЛОЈ боји.