Ponedeljak, 23.12.2013.

21:03

Nikolić: Srbija ima tri dileme

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u prednovogodišnjem intervjuu za B92 kaže da Srbija danas pred sobom ima nekoliko dilema koje mora da reši.

Izvor: B92

Nikoliæ: Srbija ima tri dileme IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

ALEKS - FERGUSON

pre 10 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolic je potpuno u pravu kada kaze da postoje tri dileme i one su vec duze prisutne u mislima ljudi koji kreiraju politiku zemlje. Nadam se i smatram da cemo u skorijem vremenskom periodu biti prinudjeni da definitivno odlucimo i stanemo jedinstveno kao drzava iza te odluke jer sve ostalo bi vodilo u jos dublji haos i zato Aleksandar Vucic i SNS insistiraju na stvaranju sireg politickog konsezusa, jer bez toga tesko ce se doci do konacnog cilja, samo jedinstveni mozemo resiti ni malo lak problem.

DILEME - IZAZOVA

pre 10 godina

Mislim da se predsednik države g-in Tomislav Nikolić u izlaganju postavio krajnje korektno i državnički odgovorno. Zastupa primarno interese države Srbije ne svrstavajući se ni ja jednu političku stranu. Nigde se ne mogu čuti reći nipodaštavanja niti omalovažavanja bilo koga. Dobro slušajući izlaganje predsednika, bilo da je reč o korupciji, relacijama EU - Rusija, projektu "Južni tok", ulozi i odgovornosti Antića kao njegovog savetnika, primarnog razvoja ekonomije zemlje gde nalazi nove sagovornike, pa do načina pisanja medija, hronološki iz odgovora u odgovor, uvek nastupa sa stanovišta boljitka i ugleda države Srbije. Predsednik države je najodgovorniji reprezent ugleda države u svetu i mislim da nema dileme da g-in Tomislav Nikolić u potunosti opravdava ukazano poverenje građana. Ništa ne ostavlja nedorečeno, da čitaoc ili slušaoc mora da čita i tumači "između redova". Svako poštovanje predsedniče Sbije, g-ne Tomislave Nikoliću.

idemo dalje...što dalje!

pre 10 godina

Srbija ima samo jednu, i to spasonosnu dilemu, da Vas i Vasu bulumentu sto pre otera sa vlasti.
(Pablo, 23. decembar 2013 22:08)
Dignite glavu! Možda iza drveta ugledate šumu!

Anarima

pre 10 godina

Postoji tu dosta dilema, medjutim vidi se da nas predsednik daje sve od sebe da obavlja svoj posao kako treba kao i SNS na celu sa Aleksandrom Vucicem. Verujem da ce se jedan po jedan problem resiti, jer je tako bilo i do sad.

lalo

pre 10 godina

@Robespjer
Sta pricas covece, kakvi agresori i okupatori, pa Austrijanci ciji je prestolonaslednik ubijeni Ferndinand , su oslobodili danasnju Bosnu od turske vekovne okupacije i za kratko vreme svoje vladavine do 1918 evropeizirali je na mnogo nacina. Otidji u Sarajevo i pogedaj arhitekturu iz doba austrijske vladavine, pogledaj zemljisne knjige iz tog vremena , ma pogledaj sta god hoces.

Stanka

pre 10 godina

jos jednom je pokazao da je predsednik svih gradjana i da radi ono sto covek na njegovoj poziciji i treba da radi,malo kritikuje vladu da bi radila jos bolje,poboljsava odnose Srbije sa bitnim zemljama i verujem da ce biti jos bolji.

gordana.od.popovica

pre 10 godina

I sve dok ne bude dobio potpunu slobodu, gospodin Nikolić neće moći da reši te dileme... Jer postoje oni koji nisu na vlasti, koji će mu uvek podmetati nogu i sabotirati ga. Predsedniče, tvoj narod te podržava!

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

Zašto ne napravite neki specijal sa pričama naših poljoprivrednika koji su naivno poverovali u bajke i počeli da izvoze svoje proizvode u Rusiju, a sad ne mogu mesecima (godinama) da naplate robu od ruskih "partnera"?

list kamen makaze

pre 10 godina

peedsednik je zaista pogodio u srz nasih dilema i problema,koje zahtevaju hitno resavanje. ostale medijske ujdurme i nazovi pisanja,stranacka zbivanja i ne treba da budu deo njegovog posla,ima to ko da resi a ono sto je do njega on za sada to prilicno dobro radi

IvanaM

pre 10 godina

Čitam i mislim se šta je predsednik Nikolić rekao u ovom intervjuu i ne mogu da se setim, sve je ovo prodavanje magle sa njegove strane! Svaka Vama čast, izabrani ste od strane narode ove napaćene zemlje, ali ja lično ne vidim da ste njihovo poverenje i opravdali.

Воја

pre 10 godina

Имали смо добре и имамо добре односе са Русијом и треба и даље унапређивати те односе Русија се показала као наш велики пријатељ у то нема сумње што се тиче ЕУ свима смо показали да смо спремни за неопходне реформе да смо спремни да се мењамо и отворено свима рекли да хоћемо да будемо члан ЕУ али оно што не можемо да урадимо је да признамо независност КиМ и то је много пута речено

Mislav

pre 10 godina

Prisluskivanje, urote, pokusaji atentata, pa Kenedi je mala maca za ove. Kad slusas Tomu i Vučića pitas se koja je ovo metamorfoza, a najvise uzdaju u to da je ljudska memorija na nivou amebe. Dobrim dijelom su i uspjeli. Da li je istina da su sve ambasade dobile instrukciju da stave Tominu sliku odmah nakon prezimanja vlasti? Koji kult licnosti, zar ta vremena ne bi trebala ostat u proslom mileniju

kum

pre 10 godina

Samo se nesposobna vlada oslanja na pomoć sa strane. Jaka država mora biti nezavisna i od EU i od Rusije, a pogotovo od Rusije jer je to druga država, a EU je samo unija država. Kada će već jednom naš predsednik shvatiti da mi ne želimo da budemo ruska pokrajina, već suverena država, ravnopravna članica nekog naprednog, savremenog saveza država, kao što je npr EU.

Kako vise ne dosadis sam sebi?

pre 10 godina

Aman, covece, prestani vise da mlatis praznu slamu!
- Kosova vec odavno vise NEMA. Sve ostalo u vezi sa njim je kozmetika.
- Rusija puca po svim savovima i tek ce da pocne da puca, jer da mu se debelo ne ljulja, ne bi Putin pustio Pussy Riot, a tek ne bi pustio Horodkovskog, nego se ubija krpeci imidz.
- EU stvarno nije "sto je nekad bila", ali nisi ni ti, pa zivis, i od nje STALNO dobijamo sredstva za razne stvari, samo se o tome prica samo kad se mora i krije se ko zmija noge.

A narod?
E, narodu je jedino stalo da ima u se, na se i poda se, a da je sposoban za nesto vise, bio bi se izborio za sebe jos 6. oktobra PRE 13 GODINA, pa za pocetak ne bi bio u ovoj rupi, a za kraj ne bi imao tebe za predsednika, a "mesije" mu ne bi bili Dacic i Vucic - a svima vama svaka cast - pa dakle, ne vidim kakav je "narod" uopste faktor u svemu ovome?

boris

pre 10 godina

Da li je sada jasno kakvi nas nazovi političari vode, do skoro je to bila politika na tri stuba voljenog nam Tadića a sada je trilema Nikolića, a u stvarije isto, obojica su nečije figure a nas samo zamlaćuju kobajagi strankama. Svi u stvari vode istu politiku, Tadić je uništio stranku bolje i efikasnije nego da je to radio Toma ili Ivica pa vi razmislite zašto i kako,oni nikad nisu ni želeli Evropu niti će sve je to farsa.

jackdaniels

pre 10 godina

Kako vam ne dosadi da pisete debilne komentare? Prvo, naucite da je osnova gradjanskog demokratskog drustva POSTOVANJE INSTITUCIJA, pogotovo Izabranog Predsednika Republike!! Drugo, koja god da je tema jedino sto znate jeste da blebecete o nekakvim gubernijama,kao hor papagaja.

lalo1

pre 10 godina

Nema Srbija niti jednu dilemu. Jasno se zna put kojim Srbija treba da ide i gde ce ici a taj put u razvijeni svet se zove evroatlanske integracije. Sa Rusijom ce saradjivati isto kao bilo koja druga zemlja koja pripada EU i NATO, na primer Nemacka, Bugarska, Francuska itd. Onaj ko je neodlucan i po glavi mu se motaju dileme i trileme ne bi trebalo da to javno iznosi i stvara pometnju medju onima koji su ga izabrali da vodi a ne da postavlja prepreke i pri tome bude neodlucan.

miroslav

pre 10 godina

Opasan igrač,pušta veštačku maglu..,pokriva i zataškava kriminal.
Cela Srbija priča da je Velimir Ilić snimljen kako traži 8% od Kineza za deo auto puta od Obrenovca do Ljiga i da je ovo predato u BIA i stranim ambasadama.
A da se isprečio Toma Nikolić da ga zaštitipa pa da bi se odbranio napada kako njega neko prisluškuje i štiti Velimira Ilića.
Smeta mu da se obelodani pljačka stoleća,pa mu zato smetaju delovi policije.
U tu svrhu je i plaketa počasnog gradjanina Čačka.
E sad da li je i predsednik u toj igri???

Mladja

pre 10 godina

Čitajući članke o Dačiju, Tačiću, Prikoliću i ostalim (meni) nebitnim ličnostima u istoriji ove zemlje, mogu samo jednu stvar da zaključim: "Nije Sloba kriv - MI smo g***a!", i to će zauvek biti tako.

Vicentijevic Samuil

pre 10 godina

Danasnji tekst u Glasu Rusije o Srbiji:

"... Najverovatnije od svega, doci ce novi uslovi po pitanju Vojvodine, Sandzaka i juga Srbije. A i zasto Evropa ne bi Srbiji ispostavljala nove uslove, kada Srbija sa takvom lakocom sve njih ispunjava? Pri tome kod drzavnog rukovodstva ne postoji nikakva sumnja u ispravnost izabranog puta. Cak su spremni da sa Rusijom snize nivo medjusobnih odnosa..."

Pisu i mnoge druge veoma lose stvari, a u pojedinim zemljama koje su htele ulazak u EU decu pred spavanje plase primerom sveopsteg katastrofalnog stanja u Srbiji. E sada Nikolicu, sta mislite sta je tacnije ono sto nama pricas ili ono sto zvanicna Moskva kaze.

la belva

pre 10 godina

Da,ima 3 dileme...kada cete se vi nama skinuti sa grbine,kada ce da vas pohapse posle toga i na koliko ce da vas osude...ovo poslednje je najbitnije

aljosa

pre 10 godina

Izgleda da su se sve demokrate okupile oko ove vesti pa samo rokaju minuse. Aj da vidimo da li cete ovo objaviti ili ce opet cenzura da bude

Predrag

pre 10 godina

Evropska Unija traži da se menjamo, da naše sudstvo i školstvo funkcioniše, da jednakost postoji, da se prava poštuju, da se priroda štiti. To je normalno u Irskoj, Švedskoj, Austrji... Rusija, takva kakva jeste ne mari ni za nas ni za naše vrednosti, ni za resurse. Ona preko nas prkosi Evropi.

Robespjer

pre 10 godina

Predsedniče nije Gavrilo Princip započeo Prvi svetski rat, tad se to nije smatralo terorizmom, kad se priča o istoriji mora se voditi računa o vremenu o kom se govori. Nakon atentata je započeo Austro-srpski rat, a Prvi svetski ili ti Veliki rat je započeo kad je Nemačka napala Rusiju i Belgiju, potom Francusku. Ako neko treba da brani našu istoriju to su Dušan T. Bataković i Čedomir Antić. Vi se spremate za obeležavanje stogodišnjice tako što ćete stajati na otvaranju spomenika okupatoru Ferdinandu visine 16 metara. Da li su Vas predsedniče obavestili da hoće i ploču s otiscima stopala Gavrila Principa da stave pored kipa Franca Ferdinanda. Da li vi vidite tu nesrazmeru izmedju 16 metara i pločice. Pa nama treba predsednik koji će braniti naš narod ne samo istoričari. Morate protestovati da se uopšte podigne takav spomenik agresoru i okupatoru. Ne možete samo deliti ordenje i kriti se u rupi, nego budite dosledni i branite naše srpstvo, pa Gavrilo je i život dao za srpstvo za jedinstvo, a vi Nikoliću, da li ste dostojni diplomatske žrtve? Umesto da izdvojite sredstva da napravimo holivudski film o Gavrilu, Prvom svetskom ratu, kao Škoti o Vilijamu Volasu u filmu Hrabro srce, da se dičimo svojim herojima, odbranimo srpstvo i srušimo stereotipe o tome da smo krvoločni teroristi, vi još proglašavate Gavrila krivim za početak rata. Nije gospodine Nikoliću kao žrtva rata pao Ferdinand, nego prvi srpski vojnik prilikom napada austrijske vojske.

boban

pre 10 godina

nerazumem...mi za rusiju nismo interesantni...rekli su to sami oni. 1999 nisu nam pomogli. a i 90% rusa ni ne zna ko su srbi a i gde je ta zemlja...ja to znam bio sam u rusiji. ova bajka nasi dobri prijatelji...samo sto smo se borili zajedno u svetskim tatovima ne znaci da su nas zavoleli...rusija cak i manje investira u srbiju nego bilo koja zemlja iz eu...cak i za nis su nas zaj......

KraLLJ

pre 10 godina

Ocigledno to prisluškivanje je veoma moderno danas. nemoguce da nase sluzbe bezbednosti ne mogu naci nacina,ako to postoji, da sprece takve stvari.

Saradnja sa Rusijom mora da bude prioritet, EU moze u svakom trenutku da nam zabije noz u leđa.

marko

pre 10 godina

(Prefix, 24. decembar 2013 07:55)

Tvoj problem nisu botovi tvoj problem je netolerancija , vidis postoje ljudi koji drugacije razmisljaju od tebe.Ljudi se dele na dobre i lose, a ne na pismene i nepismene ili obrazovane i neobrazovane. A ti proceni sa takvim ponasanjem kojim ljudima ti pripadas.

Mislav

pre 10 godina

Pa svi mi imamo dileme :)
Vidim da su mnogima upale u ocu neke Tomine rijeci. Evo konkretno i mene zanima kako je Srbija kao osnivač( ne kao suosnivač što bi bila već donekle korektna izjava, ovako baš upada na prvu) temeljila obranu od tužbi za genocid, agresiju, ratnu stetu itd (nisam pravnik, mozda negdje grijesim, ali ipak imam dileme) koje su podigle pred medj.sudom neke ostale republike (takodjer suosnivaci tog UN-a, koliko se ja sjecam SFRJ ili FNRJ su bile zajednice ravnopravbih republika) na činjenici da u tom trenuku Srbija(tj. tadašnja SRJ) NIJE u bila niti članica u tom UN-u (a ipak je OSNIVAČ, e), pa stoga ni taj sud kao tijelo UNa nije niti nadlezno za takav je nesporazum ajmo reć, koji se desio. Da li je to mozda pravni recept, izadji iz UNa ako imas nekog posla sa strane, pa se vrati i busaj se u prsa OSNIVANJEM kad imas nekog drugog posla u svom dvorištu, pa ti je interes automatski zaokrenut za 180. Ja mislim da se to u normalnom, običnom životu zove drugačije.
Inače volim ponekad svratiti ovdje, uglavnom radi komentara, mada kao sto reče Bosanac tesko se nekad i izboriti za njega, iako nisu uvredljivi niti nelulturni, pa se postavlja i tu dilema kako se postaviti. I slazem se da je potreban jedan vid cenzure da se sve ne pretvori u ruglo i cirkus, a toga na netu ima i previše. Ali ovi botovi su najjači :))

Stargate

pre 10 godina

Pa postovani gospodine Predsednice, evo sta zvanicna Moskva misli o danasnjoj politici Srbije i koliko se to razlikuje od onoga sto Vi pricate na unutrasnje-politickom planu: http://rus.ruvr.ru/2013_12_24/Otkazhetsja-li-Serbija-kak-i-ukraina-ot-vstuplenija-v-ES-0285/

Misko

pre 10 godina

Od predsednika jedne drzave se uvek ocekuje da kaze nesto pametno.
Ja od ovoga do sada nista vredno paznje nisam cuo.
Verovatno i nema sta da kaze danas, jer se u proslosti napricao gluposti.

bezimena

pre 10 godina

Jugoslavija bila osnivac UN, a Srbija se vodi kao naslednik Jugoslavije. Po tom osnovu.
(Zoran, 24. decembar 2013 02:39)

Ne širite dezinformacije! Srbija se nigde NE vodi kao naslednik Jugoslavije, već je morala da traži učlanjenje i zvanično je u UN primljena 1.novembra 2000.god.!

aki

pre 10 godina

Danima se plasiraju vesti o sukobu Vucica i Nikolica, a svi znamo odakle dolaze i ko ih plasira u javnost. Umesto da vode brigu o svojoj kuci (koja se raspada), oni vode abrove o ovoj dvojici. A sto se tice referenduma, za neobavestene on je obavezan, ne zato sto to mi hocemo, vec zato sto to EU trazi.

AZ

pre 10 godina

A srpskog vojvodu i jedinog politicara koji je spreman zivot da da za svoju politiku i za svoju otadzbinu, ne pominjes? Sram te bilo kumara!!

rumar

pre 10 godina

@mm,
Baš ti je super komentar, kao da imaš 12god, Kina baca druge u siromaštvo? Razmišljaj o odnosima Kine i Amerike kao o simbiozi u kojoj oba domaćina ne mogu da prežive jedan bez drugog. Dok u Kini proizvode, u USA administriraju što pokazuje broj zaposlenih u oba sektora, za sada i jedni i drugi koriste dolar uveliko. Pored toga ne treba napominjati da su kinezi imali civilizaciju dok smo mi ovde glodali kosti i da nikad kroz njihovu dugu istoriju nisu imali afiniteta ka tudjim teritorijama niti su imali svoje kolonije kao što je to slučaj sa Amerikom, Engleskom, Francuskom, Nemačkom, Rusijom i Japanom. To su ujedno i najrazvijenije zemlje sveta, zašto? Pa zato što je kod njih i štap i šargarepa. One love

stevan jaksic

pre 10 godina

Iskrenoscu se sve postize.
Ili: Со искрен пристап кон проблемите се постигнува се.

EU nije sto je nekad bila

pre 10 godina

@srbin lo
Sto se izbora tice treba raspisati opste izbore. Ja kad se osvrnem oko sebe vecina mog okruzenja NIJE za oslabljenu EU. Ti tvrdis suprotno, kao da ne zivimo u istoj zemlji??? Zato je POTREBAN referendum, pa nek gradjani odluce. Rusija nam mozda "nije" pomogla, ali nije ni odmogla, EU nam je "pomogla",toliko da ne mozemo da se oporavimo od 99.g. Kosovo NIJE nezavisno, sve dok ga Srbija ZVANICNO ne prizna, razloga itekako ima, da TO NE ucini!

Pinokio

pre 10 godina

Nikada se nije čuo sa Miškovićem???
Na otvaranju novog pogona u rafineriji Pančevo ste sedeli jedan do drugog i ćaskali a RTS je to zabeležio. Nos raste.

ribe

pre 10 godina

"Mi smo napravili jedan dobar balans u Srbiji po pitanju funkcionisanja Vlade i predsednika i tu sam potpuno zadovoljan“, rekao je Nikolić.
Podrška predsedniku Nikoliću i Vladi Srbije na čelu sa Dačićem.

Malisa

pre 10 godina

Sad sam i ja u dilemi. ne mogu da verujem. A evo izasto: http://uimenaroda.rs/predmeti/li%C4%8Dni-stav/184-sre%C4%87no-veselje,-gospodare-vu%C4%8Di%C4%87u.html

Milenko

pre 10 godina

Koja demagogija, prvo je strajkovao gladju da bi dosao na vlast, a sad kad je na vlasti ne zeli da se mesa ni u sta nego samo stiti svoju poziciju!

Kromanjonac

pre 10 godina

@mm, 24. decembar 2013 02:18
I YU i UN su osnovani u Srbiji
Sto se tice tvog nastavka za Rusiju,na tvoju srecu ne proizvodimo nista pa nemamo sta ni da izvezemo.
Dok ne postanemo punopravna clanica eu sa svim pravima kao i drugi,ne napustati nikakve medjunarodne saveze kako nam cene hrane ne bi skocile za 6000%.
Igrati kao Ukrajina,boksovati snazno i sto vise.
Nas ne interesuje ni Engleska,ni Rusija,ali moramo plivati

Nikako da dobijemo odgovore,kako se odredjuje cena rada?

pre 10 godina

@(david,01:23)
Zao mi je sto ti moram reci,ali prijatelj te laze za platu od 10 000 evra u Nemackoj,ali 2000-3000 plafon 5000 evra je zadovoljavajuce pod uslovom da ubodes gde trebas.
Ing i dpl ing u aziji zaradjuju 3-5 hiljada USD,dok na zapadu je u evrima.
A Nikolic bolje da odgovori kako ovde nude identican posao identicnog obima za one koji imaju licence da bude 400 evra mesecno?
Trziste tehnickih diploma nije bas zasicen trzistem,kao menadzeri,pravnici,ekonomisti,filozofi,filolozi,pa da nam da objasnjenje.
On kao vodeci covek mora da zna,s obzirom da njemu vlada polaze racune

pera peric

pre 10 godina

prva prepreka prema eu je poglavlje 35,kojim se odredjuje regulisanje oodnosa sa kosovom,ako se to ne apsolvira,nema daljih poglavlja i nema
napretka u pregovorima i tu nema nikakve dileme bice uzmi ili ostavi.
ne verujem da je predsedniku kada su se upustili u sve ovo nije bilo jasno gde ce biti kraj.

mattko

pre 10 godina

Toma neka kaze ko je od srbijanskih diplomata bio na Osnivackoj Skupstini UN. Ako su Mate Parlov i Matija Ljubek osvojili zlate olimpijske medalje za Srbiju onda je i Srbija osnivac UN. Svi koji pricaju Srbija, Hrvatska bla bla bla ... neka zauvek utuve u glavu da svet ne pocinje od njih a da je postojalo nesto sto se zvalo Jugoslavija!

Stiv

pre 10 godina

Osećam da ga ne prisluskuju. Neko od savetnika je došao na ideju da je to danas u modi sa zapadnim političarima, pa hajde da i našeg prisluskuju. Šta ima da ga prisluskuju kad on i pred medijima priča u varijantama,nista odredjeno, mogu zamisliti kako je tek kad priča šifrovano. Problem je što on nema ideju o politici Srbije.I, mnogo je brate depresivan!

Jednostavno Ponosan

pre 10 godina

Zato sto imamo predsednika koji je prvo svoj licni (stranacki) interes ostavio iza opsteg interesa gradjana koji su mu na izborima ukazali poverenje , a zatim i sto nije onaj koji smatra da Srbija treba da bude zatvorena prema ovim ili onim partnerima u Evropi i celom svetu , cak naprotiv,otovrena i dostupna svima

србин ло

pre 10 godina

Мислим да би требало расписати и изборе за председника, јер овај не заступа већински интерес српског народа. Осврнем се око себе и то се чује на сваком кораку. Шта нас брига за Русију кoja кроз историју није наш пријатељ, нас интересује само улазак у ЕУ! Косово је држава одавно и сада не видим разлог да се званично непризна!

MilaR

pre 10 godina

Jedino sto mogu da kazem jeste da me je sramota i pred sobom i pred svetom sto je predsednik moje zemlje onaj isti covek koji je do pre koju godinu govorio sve ono sto je govorio, a svi znamo sta je govorio.

milan

pre 10 godina

Neke rečenice sam morao par puta pročitati i opet nisam njihov smisao shvatio, možda se tu krije ta istina koju predsednik, kako on kaže "samo" govori. Na neke situacije ne dati odgovor nije doslednost i predsednik države koji bdi nad svima treba da ima odgovor na sve sem ako mu je neko to zabranio ili se boji da kaže što misli. Izvini Nikoliću, ali još uvek mi teško pada da kažem: To je moj predsednik.

Prefix

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako ovi Botovi ubodu verifikacioni kod? Molim admine da za verifikaciju daju neko pitanje iz opste kulture sa ogranicenim vremenom da ne bi mogli da gugluju pola sata pa da pronadju resenje...Ili jos prostije prestanite da ih objavljujete jer pocinje da me boli glava od smeca jednoumnog koje plasiraju ovde, to bi bilo fer prema nama ostalima, jer ovo ipak nije deponija.

Marko

pre 10 godina

Nikolić obavlja dužnost Predsednika države strogo u okviru ustavnih ovlašćenja i nema mu se ništa prigovoriti. Sa valadom sarađuje baš koliko treba . Poznato je da je ideja o kretanju u borbu protiv korupcije zajednička, i njegova i Vučićeva. On tu borbu podržava, a svaki pokušaj dovođenja Miškovića i Beka u vezu sa njim nemaju nikakvog smisla, bar kad su njihovi poslovi u pitanju.

shubara

pre 10 godina

Ja ne znam koga u Srbiji interesuje da li njega neko prisluskuje ili dilema EU ili Rusija(svi znamo da ce na kraju biti kako kaze zapad!).Narod interesuje sta bi sa predizbornim obecanjima kao sto su:"Kad ja dodjem na vlast dovescu 100 milijardi investicija" ili "Birajte mene za predsednika da bi otkrili ko je pokrao izbore" i td.Da li on misli da je ovaj narod bas toliko glup da se bavi glupostima a posla i para nigde?

branko kusovac

pre 10 godina

Odbijanje da smeni Olivera Antića koji je simbol svega najgoreg iz Miloševićeve ere pokazuje da je Nikolić aktivno saučestvovao u Antićevim zakulisnim burgijama.

Asparagus

pre 10 godina

Kako može reći -tri dileme?? Valjda se kaže- jednu trilemu, situaciju sa tri moguća izbora ili ishoda. Tri dileme su već 6 opcija, ali to bi već bila neka druga, bolja priča.

Ivana

pre 10 godina

A ja mislila da je dilema problem sa dva moguća rešenja (od kojih doduše nijedno nije u potpunosti praktično) ali sada mi je jasno da ih ipak ima tri. Šta da se radi... saznaću ako magistriram

Raush

pre 10 godina

@ Srbija osnivač UN ????
(bwana, 23. decembar 2013 23:39)

Da, Srbija , sta vam nije jasno vise? Tada je bila Jugoslavija, srpska tvorevina,u kojoj je je Srbija igrala primarnu ulogu, sada je Srbija - naslednica svih Jugoslavija. Hteli ste nezavisne drzave, dobili ste, kada budete ucestvovali u stvaranju neceg korisnog za covecanstvo (npr fasizam se u to ne racuna ako vam I to nije jasno) javite se ,a do tada tisina.
Srbija bre!

Марко

pre 10 godina

Имам само следеће три дилеме:

1. Шта је било са џаковима гласачких листића и изборном крађом?
2. Шта је било са предизборним обећањима о референдуму о ЕУ и обарању Боркових споразумима?
3. Да ли је Тому срамота, или не?

И потпуно је за очекивати да се ППВ и остатак странке отргао од приче у коју се клео пре избора: како је он издао гласаче, тако ће проћи и сам у странци.

Predrag

pre 10 godina

Neka se potrudi da se raspiše referendum sa samo jednim pitanjem: Da li želite nastavak evropskog puta Srbije?

Ma ko bre pita narod? Ima da bude kako Vucic i Dacic,pardon Eu i Amerika budu zeleli.

Milosav

pre 10 godina

Predsednice, svaka ti je zlatna, istraj na ovom teskom putu, vole te tvoji Bajcetinci i Gledicanci. Dodji nam uskoro da osvestamo crkvu!!

mm

pre 10 godina

..Srbija nije osnivac UN vec nekadasnjanja Jugoslavija..to nikako nije isto..
Kosovo je trebalo priznati odmah,a to priznanje usloviti jasnom i preciznom podelom Kosova na srpski i ne srpski deo..time bi svakako bili u prednosti a i simpatije mnogih evropskih drzava bile bi mnogo vece prema Srbiji..
Sto se tice Rusije,stvar je vrlo jednostavna,Rusiju izbegavati u sirokom luku,ne ulaziti u nikakve velike poslove, a poslovanje i izvoz koristiti samo do momenta pocetka pregovora sa EU. Naivno verovanje da Rusija zeli da pomogne ili stiti Srbiju je licemerno i prevazidjeno..Istu strategiju primeniti i prema Kini,najvecem "negativcu" danasnjice,drzava koja druge baca u siromastvo i neizvesnost..Razmislite..

doroti iz oza

pre 10 godina

Dobro je sto postoji cvrsta veza izmedju politike koju vodi Vlada i predsednik. Takodje ta politika ide u dobrom smeru,po nasu drzavu,jer uspostavljamo dobre odnose sa svim drzavama i jacamo prijateljske. Ne okrecemo se samo prema EU,nego istovremeno jacamo prijateljske odnose i sa istokom,narocito Rusijom.

Zoran

pre 10 godina

Srbija osnivač UN ????
(bwana, 23. decembar 2013 23:39)

Jugoslavija bila osnivac UN, a Srbija se vodi kao naslednik Jugoslavije. Po tom osnovu.

Vidim niste primetili da ce da traze priznavanje Kosova,. ali se cudis sto smo mi osnivali UN. Kako radite kao cete i da prodjete i tako i prolazite.

BP

pre 10 godina

Ja uopste nemam dilemu. Interesuje me samo EU, pa bilo da je "docekam" u Srbiji ili da u nju zdimim.
Sve ostalo su pusta naklapanja.
Jedino je ohrabrujuce sto mu vise svaka prva i po rec nije Kosovo.

сердар 036

pre 10 godina

србија има један проблем који преседник не помиње, а то је ЕКОНОМИЈА и ПОБОЉШАЊЕ привреде......

Aleksandar

pre 10 godina

Sramota, u novinama je pisalo da ce sestra ubijenog coveka zajedno sa ostalim porodicama ubijenih ljudi da sudi i Markovicu i Nikolicu ako ga pomiluje, i to je to. Kakve pretnje i sto mesa Vuka Draskovica u to?! Toma ih ne voli, ali je istina da su SNS i SPO sve blizi.

Александар Џунић

pre 10 godina

ЕУ и Америка отимају Косово Србији, а теби су препустили да се правиш мутав, као да не знаш како се праве деца. Да нећеш можда да се касније правдаш да ниси знао куда све ово води. Дакле свесно пристајеш на игру разваљивања Србије.
ЕУ и Америка полако праве обруч око Русије, јер им је циљ да се домогну природних богатстава, као и да једном заувек елиминишу православног џина, који им мрси рачуне вековима. На том путу, ми смо само џомбица, коју имају намеру да поравнају у остварењу крајњег циља. Но, како ствари стоје, ти си одлучио да издаш своју браћу зарад лоше процене, да је наша будућност на страни трулежи запада, који је одавно поништио све вредности једне културе, која се урушила изнутра, а да и сама ЕУ није свесна када се то десило. Не треба бити експерт, па наслутити где ће ко завршити брзих дана, када се сагледају природни и економски потенцијали земаља БРИКС-а. Колико то неко мора да буде глуп и/или покварен, па да својој земљи тек тако залупи врата будућности испред носа. Шта то Меркелова и Брисел треба да учине, да би ти тако неиобразован и неморалан променио још једном свој политички став и зауставио овај историјски суноврат. Зар је овај народ толико збуњен па верује у боље сутра теби и онима који све чине већ 20 година, како би Србији и Србима било само горе. Колико то "За дом спремних" треба да се деси, па да се на овим просторима схвати где и на коју страну треба ићи. Данас гледамо "Равну Гору" , а већ сутра "Поравната Србија".

david

pre 10 godina

dođe mi da se ubijem kad vidim ko nam je na vlasti, ne ipak ću da završim elektrotehniku i da se zaposlim u Nemačkoj kao moj kolega za 10000€ (deset hiljada) evra mesečno...a ti Nikoliću, Dačiću i Vučiću prodajte i dalje prazne priče narodu i stavljajte milione u džep...

zaplakaosam

pre 10 godina

Hahaha. SNS i ti, Tomislave, ne birate članove predsednistva? A kako je onda jedan vlasnik firme Trgomen iz Kraljeva vaš savetnik? Pitam se, ko li je tako vrsan kadar izabrao..

svejedno

pre 10 godina

Meni su svi podjednako loši,nisam voleo nijednog od '90. naovamo ,ali stvarno mislim da smo mnogo blesav narod,tj. čopor. Jer samo divlje životinje i Srbi ne mogu bez vodje. Što se tiče aktuelnog, malo mi je morbidno što mi je predsednik čovek iz čijih usta je u bliskoj prošlosti izašlo mnogo, mnogo ružnih, gadnih reči, uvreda, svašta.

Profesorka francuskog sa platom od 45000din

pre 10 godina

Bože, Bože.... Vidiš li čuda, vidiš li kakav je tvoj narod postao?!!! Bez srama,bez odlučnosti,spreman da pljune u bunar iz kog vodu pije.... Samo mi objasnite sledeće! Ako je na komentar u kom čovek kaže da podržava gospodina Nikolica vas 324 glasalo protiv, a 96 za... Kako je gospodin Nikolic došao na vlast?! Da li tada niste glasali za njega i izbori su namesteni ili jeste, ali ste se nadali da će napraviti čudo i da će vam pare padati sa neba?!! Odvela bih vas u kuću koja je uništena, koja je pod hipotekom sa raznim dugovima da vidim kada bi vi, kako i da li bi uopste uspeli sve da resite!!!! E tako je i u našoj zemlji......

konglomerat

pre 10 godina

Kako god kome to izgledalo sve "vlasti" od Tita pa na ovamo su manje ili vise bile udruzene sa krupnim kapitalom. Pa svi znaju da su se poslednjih godina besramno bogatile firme koje su poslovale sa drzavom. Postojale su firme koje su osnivane da bi donosile novac strankama. E te firme su dobijale poslove preko politickih konektora, deo zadrzavale, a deo vracale konektorima, tj. stranci. Na taj nacin isisavan je novac, bogatili su se peraci drzavnih, nasih, para. U Srbiji je kapital gomilao onaj ko nije imao ni obraza ni straha, a narocito pameti. Nadam se da je sa tim gotovo. Sada bi trebalo da oni koji su uhvaceni sa lepljivim prstima lepo taj novac vrate i da se polako uspostavi jedan sistem koji ovde svakako nedostaje. Predsednik Nikolic je bitan u tom ciklusu zato sto je, dolaskom na mesto predsednika, otvorio jedno novo poglavlje i pokrenuo lavinu. Da potsetim...sve je krenulo od njegove pobede na izborima.

boki

pre 10 godina

xaxa kakav haos kad covek vidi ocene komentara koji hvale predsednika zapita se kako je uopste pobedio,sve sami minusi eeeee Srbijo nisi ti zasluzila nikakvog boljitka.

Bosanac

pre 10 godina

Nemogu da vjerujem da može doći do takvog preobražaja i to da zarad moći promijene dugogodišnju nacionalističku i šovinističku(da se ne lažemo)politiku,kako on tako i Vučić.Smiješno i žalosno u isto vrijeme...Groteska...

A vas bi redakcijo,ko god da tamo sjedi i odobrava napisane tekstove,zamolio za malo više demokratije i razumijevanja,da ako nema pogrdnih riječi u tekstovima odobrite iste,ma koliko nekoga zabolili.Treba da se čuje i glas drugih.......

Unaprijed se zahvaljujem i želim sve najbolje u 2014 godini....

BillyBob

pre 10 godina

Pa upravo je to ono što je nedostajalo prethodne 3-4 decenije. Ta politika "idemo na zapad - institucionalno, a na istok kapitalno, ukoliko može" je ono što je nedostajalo Jugoslaviji, SCG, R Srbiji. Mali smo mi da ulazimo u sukobe, pa i diskusiju sa bilo kim, ali zato nismo ni zadnja rupa na svirali. U Srbiji interesa imaju obe strane, sad treba to da iskoristimo i nastavimo započeto.

Golub

pre 10 godina

Odličan intervju naročito za odnose sa Eu koji svakako ne zamrzavaju odnose sa Eu niti primoravaju na priznanje Kosova ali prevashodno povodom izbora da ko je najbolji na prvenstvu treba to rezultovati konačnom pobedom a ne odustati od prvenstva.

Osnivač

pre 10 godina

Ako je Srbija osnivač UN kao derivat raspadnute Jugoslavije, Kosovo bi po sličnom osnovu moglo dobiti taj status, ako UN prinaju Kosovo kao nezavisnu državu nastalu raspadom države predhodnice.

Medjutim, postati punopravni član UN sa svim obavezama i pravima koja iz toga slede, je podložno odvojenoj proceduri čija je kruna glasanje o prijemu u članstvo.

Dilema je zaista velika.

Srbin100%

pre 10 godina

Ove 3 dileme su vec duze prisutne u mislima ljudi koji kreiraju politiku zemlje ali smatram da cemo u skorijem vremenskom periodu biti prinudjeni da definitivno odlucimo i stanemo jedinstveno kao nacija iza te odluke jer sve ostalo bi vodilo u jos dublji haos i zato Vucic i naprednjaci insistiraju na stvaranju sireg politickog konsezusa

roxi

pre 10 godina

i ja hocu da radim na pisanju komentara, naravno u korist sns i predsednika, kako doci do tog posla? super pisete!
ovo je pravi domacin, nas predsednik, samo sa sns srbija moze da dodje blagostanja, samo tako predsednice! vi ste nase svetlo na kraju tunela, naravno sve ovo ne bi bilo tako pozivitno, kada ne bi bio tu i gosp. vucic. samo sa vama, cela srbija je uz vas!jedva cekam izbore, pa neka vidi eu, koga podrzava ceo ovaj narod, sve ostale partije odlaze u zaborav. hvala predsednice!
kako ovo zvuci?

Mita

pre 10 godina

Srbija ima samo jednu dilemu...Da li će da bankrotira da bi ovi iz partija,koji ništa ne rade,živeli na grbači svih,ili će da razjuri neradnike,da ne bi bankrotirala...

jasnoo i glasno

pre 10 godina

Za suzbijanje korupcije i kriminala obaveza dolazi od EU, dakle nije to inicijativa vlade posebno Vucica. Pogledajte u Hrvatskoj vrse se svakodnevna hapsenja, u jednom kaficu inspektori pronasli su deset kuna viska zbog toga kaficu je zabranjeno daljnje poslovanje. Srpska vlada je potcinjena, ako hoce u EU mora zahteve da izvrsava.

Belosivac

pre 10 godina

Zadovoljstvo mi je da pročitam ovakav tekst. Mislim da je Nikolićev tim uradio dobar posao. On je čovek iz naroda, i to onog boljeg dela. Autentičan je i to mi se sviđa.

Siniša

pre 10 godina

Gospodine Nikoluću, zašto ne kažete da vam je Mišković dao novac(5 miliona evra) za kamapanju, a preko njegove Univerzal banke...a sve kako bi vam pomogao da dođete na vlast. Oko čega je posle izbio kuršlus ne znam, ali da vam je pomogao jeste.

Saša

pre 10 godina

Neka se potrudi da se raspiše referendum sa samo jednim pitanjem: Da li želite nastavak evropskog puta Srbije?. Narod će odgovorom na to pitanje rešiti sve tri dileme. Ali, kao što davno reče jedan aforističar, mi nikad ne biramo jednostavno rešenje.

katica popović

pre 10 godina

Ko može da prisluškuje Nikolića? Crveno (crvenoarmejska) –Bela (belogardejska) centrala ruske gubernije. Srbija je već oko 200 g „izbušena kao švajcarski sir“ kadrovima KGB i ostalih njihovih službi. Sve što se događalo u Srbiji od Titove smrti 1980-2013 to belodano dokazuje!!! Umesto da smo 1989 sa ostalim zemljama bivšeg Varšavskog pakta ušli u EU (i NATO) doživeli smo da nas NATO bombarduje.
Ps. zato 2000 nije bilo 6 oktobra nego su Đinđiću kao protiv težu postavili Koštunicu kasnije Tadića, Jeremića, koji su izvršili „puzeći udar“. Nikada ništa od Srbije biti neće bez otvaranja TAJNIH KNJIGA i UKLANJANJA kadrova KGB. U svim zemljama bivšeg Varšavskog pakta je svaka njihova „štazi“ služba POČIŠĆENA. Samo u Sriji i dalje „vedri“ i „oblači“.

Borivoje

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je imao dobre rezultate u prethodnom periodu i ono što je najvažnije nije se mešao u rad Vlade a mnogi njegovi prethodnici jesu pokazao je da je predsednik svih građana a ne samo jedne stranke zato je i prepustio mesto predsednika stranke Vučiću i naravno da nema sukoba sa njim poznaju se dosta dugo te priče oko podela plasiraju ljudi kojima smetaju promene koje su se dogodile u Srbiji.Imamo Predsednika koji radi u interesu naroda a ne kao prethodni da gleda samo sopstvene interese

darmar007

pre 10 godina

Rusija jeste otvorila svoje tržište za mnoge proizvode iz Srbije,ali mi to ne dovoljno koristimo i da takav tretman nemaju mnoge države u Evropi.Mislim da to dosta govori o bliskosti između Srbije i Rusije.I da te veze treba negovati.

Radoljub L.

pre 10 godina

Svaka dilema koja se postavi pred Srbiju udruženim snagama Vučića i Nikolića biće razrešena. Njihovim zajedničkim delanjem u borbi protiv kriminala i korupcije, u sprovođenju reformi za ekonomski oporavak zemlje, u unapređenju odnosa Srbije i EU kao i odnosa sa zemljama u regionu, u odnosu prema srbima na Kosovu, nema ni jedne prepreke niti dileme koju ne mogu rešiti i prevazići, neke malo brže a neke sporije ali sve su rešive.

novosadjanin

pre 10 godina

@IgorNedeljkovićSGV62PM: pa jeste, ja bas nesto gledam sto nema snega, a sad shvatam da su pucali protivsvorc raketama, padace lova ove zime sa neba, samo da stigne, evo sace, ide nasa roba ko alva tamo.

dejan

pre 10 godina

"Jedna stvar se mora priznati. Jedini je nikolić stranačku politiku ostavio po strani kad je preuzeo funkciju predsednika. Veoma pohvalno, podigao je predsedničku funkciju na do sada neviđen nivo.
(Marina, 23. decembar 2013 21:58) "
---------------------

Samo si zaboravio jednu jako jako vaznu stvar:
Tata Toma je u predsednisvo SNS isti dan kad je on izasao iz SNS uhlebio sina Radomira koji ga sadaredovno izvestava o tome o cemu je raspravljlo predsednistvo SNS.
U politici se tro zove 'nepotizam' i nebih rekao da je Nikolic bas 'osttavio po strani stranacku politiku', a sto ti tvrdis

Terapeut Justin

pre 10 godina

Iz Nikolicevog nastupa je jasno da je potisnut iz odlucivanja u zemlji i da se pomalo kaje sto je pristao na takvu uligu kao prvi covek najjace stranke. Jasno je i da iz takvih uloga izmedju njega i Vucica i rukovodstva stranke postoji sukob. Ilustratian detalj za to je kad kaze da ostaje Antic za savetnika i da tu ne sme niko da mu se mesa.

Darko581

pre 10 godina

Sa vama gospodine NIkolicu i sa Vucicem Srbija ima mnogo puteva i svaki je pravi...Sve dileme cemo otkloniti samo pravim i postenim radom,proces primanja Srbije u EU ide sve boljim tokom,a sto se tice reformi i one ce se sprovoditi u najboljem pravcu,samo da se otarasimo svih tajkuna i korumpiranih politicara!

Frodo

pre 10 godina

Pa nadam se da niko ne razmišlja o tome da pokvari odnose sa Rusijom oni su naši prijatelji i moramo raditi na uspostavljanju što boljih odnosa ako je došlo do zahlađenja odnosa mora što pre rešiti probleme koje imamo jer nam je Rusija veliki partner a mi smo u takvom položaju da ne smemo da odbijamo takva prijateljstva i tu nema nikakve dileme

Igor Gavran

pre 10 godina

"Mislim da je DS jača sa Borisom Tadićem nego sa Đilasom, ali to je stvar DS."
100% tacno! Ako se Boris vrati, automatski ce se povecati rejting DS-a. Nije mi jasno kako su ljudi iz DS-a slepi da to ne vide, cime li ih je Djilas omadjijao da na celo postave figuru koja je veoma nepopularna u narodu?

Tugo, zivote

pre 10 godina

Sta cete raditi nakon isteka mandata?!
Otvoricu privatan biznis!!!!

Cekaj ljudino, to se tek tako otvara!!!
Majko mila, korupirane li nam vlasti...a podrzavaju borbu protiv korupcije!
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE - ovo je bio moj urlik bola i ljutnje

Гандалф

pre 10 godina

Уколико они од нас заиста траже да ми признамо независнот мислим да треба да их одбијемо без обзира колико сам ја за улазак у ЕУ ни једној другој држави се то није тражило и то би одмах отворило нека друга питања.Јесте ова Влада највише урадила на путу ка ЕУ али што је превише превише је урадили смо много у претходном периоду показали спремност да се мењамо да извршимо неопходне реформе и после свих мука заслужили смо да будемо члан ЕУ

Bojan

pre 10 godina

Danima se prica kako postoji sukob izmedju Nikolica i Vucica, i konacno je Nikolic odgovorio na to pitanje - nismo se Vučić i ja tukli oko toga ko će da bude predsednik stranke, "Vučićevi" i "moji" ljudi su naši ljudi, naša politika, kaže Nikolić, reagujući na spekulacije u medijima o podeli u SNS.

djordje

pre 10 godina

Na primer ovde ne rade kamere, i pošaljem dopis u određenu službu policije da ne rade, a onda mi odgovore da se nisam obratio na pravo mesto i da im se više ne obraćam, kaže Nikolić.

E ovo je hit veka, nemogu da dodjem sebi od smeha, Tomo ja bi mnogo voleo da popijem kafu sa tobom da se malo nasmejem da mi ulepsas dan.
Pozdrav za predsednika legendu!

andjelija

pre 10 godina

Sve sto je do sada rekao je skroz korektno...apsolutno podrzavam njegov stav da se ne mesa u rad Vlade ali da odreaguje s vremena na vreme kako bi ubrzao resenje nekog problema.

IgorNedeljkovićSGV62PM

pre 10 godina

Realno gledano, Rusija jeste otvorila svoje tržište za mnoge proizvode iz Srbije. Takav tretman nemaju mnoge države u Evropi. Slžem se da to definitivno govori o bliskosti između Srbije i Rusije. Te veze bez obira na politiku približavanja EU treba negovati.

Marina

pre 10 godina

Jedna stvar se mora priznati. Jedini je nikolić stranačku politiku ostavio po strani kad je preuzeo funkciju predsednika. Veoma pohvalno, podigao je predsedničku funkciju na do sada neviđen nivo.

djordje

pre 10 godina

Na primer ovde ne rade kamere, i pošaljem dopis u određenu službu policije da ne rade, a onda mi odgovore da se nisam obratio na pravo mesto i da im se više ne obraćam, kaže Nikolić.

E ovo je hit veka, nemogu da dodjem sebi od smeha, Tomo ja bi mnogo voleo da popijem kafu sa tobom da se malo nasmejem da mi ulepsas dan.
Pozdrav za predsednika legendu!

dejan

pre 10 godina

"Jedna stvar se mora priznati. Jedini je nikolić stranačku politiku ostavio po strani kad je preuzeo funkciju predsednika. Veoma pohvalno, podigao je predsedničku funkciju na do sada neviđen nivo.
(Marina, 23. decembar 2013 21:58) "
---------------------

Samo si zaboravio jednu jako jako vaznu stvar:
Tata Toma je u predsednisvo SNS isti dan kad je on izasao iz SNS uhlebio sina Radomira koji ga sadaredovno izvestava o tome o cemu je raspravljlo predsednistvo SNS.
U politici se tro zove 'nepotizam' i nebih rekao da je Nikolic bas 'osttavio po strani stranacku politiku', a sto ti tvrdis

Tugo, zivote

pre 10 godina

Sta cete raditi nakon isteka mandata?!
Otvoricu privatan biznis!!!!

Cekaj ljudino, to se tek tako otvara!!!
Majko mila, korupirane li nam vlasti...a podrzavaju borbu protiv korupcije!
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE - ovo je bio moj urlik bola i ljutnje

katica popović

pre 10 godina

Ko može da prisluškuje Nikolića? Crveno (crvenoarmejska) –Bela (belogardejska) centrala ruske gubernije. Srbija je već oko 200 g „izbušena kao švajcarski sir“ kadrovima KGB i ostalih njihovih službi. Sve što se događalo u Srbiji od Titove smrti 1980-2013 to belodano dokazuje!!! Umesto da smo 1989 sa ostalim zemljama bivšeg Varšavskog pakta ušli u EU (i NATO) doživeli smo da nas NATO bombarduje.
Ps. zato 2000 nije bilo 6 oktobra nego su Đinđiću kao protiv težu postavili Koštunicu kasnije Tadića, Jeremića, koji su izvršili „puzeći udar“. Nikada ništa od Srbije biti neće bez otvaranja TAJNIH KNJIGA i UKLANJANJA kadrova KGB. U svim zemljama bivšeg Varšavskog pakta je svaka njihova „štazi“ služba POČIŠĆENA. Samo u Sriji i dalje „vedri“ i „oblači“.

Siniša

pre 10 godina

Gospodine Nikoluću, zašto ne kažete da vam je Mišković dao novac(5 miliona evra) za kamapanju, a preko njegove Univerzal banke...a sve kako bi vam pomogao da dođete na vlast. Oko čega je posle izbio kuršlus ne znam, ali da vam je pomogao jeste.

Terapeut Justin

pre 10 godina

Iz Nikolicevog nastupa je jasno da je potisnut iz odlucivanja u zemlji i da se pomalo kaje sto je pristao na takvu uligu kao prvi covek najjace stranke. Jasno je i da iz takvih uloga izmedju njega i Vucica i rukovodstva stranke postoji sukob. Ilustratian detalj za to je kad kaze da ostaje Antic za savetnika i da tu ne sme niko da mu se mesa.

Saša

pre 10 godina

Neka se potrudi da se raspiše referendum sa samo jednim pitanjem: Da li želite nastavak evropskog puta Srbije?. Narod će odgovorom na to pitanje rešiti sve tri dileme. Ali, kao što davno reče jedan aforističar, mi nikad ne biramo jednostavno rešenje.

MilaR

pre 10 godina

Jedino sto mogu da kazem jeste da me je sramota i pred sobom i pred svetom sto je predsednik moje zemlje onaj isti covek koji je do pre koju godinu govorio sve ono sto je govorio, a svi znamo sta je govorio.

novosadjanin

pre 10 godina

@IgorNedeljkovićSGV62PM: pa jeste, ja bas nesto gledam sto nema snega, a sad shvatam da su pucali protivsvorc raketama, padace lova ove zime sa neba, samo da stigne, evo sace, ide nasa roba ko alva tamo.

Igor Gavran

pre 10 godina

"Mislim da je DS jača sa Borisom Tadićem nego sa Đilasom, ali to je stvar DS."
100% tacno! Ako se Boris vrati, automatski ce se povecati rejting DS-a. Nije mi jasno kako su ljudi iz DS-a slepi da to ne vide, cime li ih je Djilas omadjijao da na celo postave figuru koja je veoma nepopularna u narodu?

Prefix

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako ovi Botovi ubodu verifikacioni kod? Molim admine da za verifikaciju daju neko pitanje iz opste kulture sa ogranicenim vremenom da ne bi mogli da gugluju pola sata pa da pronadju resenje...Ili jos prostije prestanite da ih objavljujete jer pocinje da me boli glava od smeca jednoumnog koje plasiraju ovde, to bi bilo fer prema nama ostalima, jer ovo ipak nije deponija.

Марко

pre 10 godina

Имам само следеће три дилеме:

1. Шта је било са џаковима гласачких листића и изборном крађом?
2. Шта је било са предизборним обећањима о референдуму о ЕУ и обарању Боркових споразумима?
3. Да ли је Тому срамота, или не?

И потпуно је за очекивати да се ППВ и остатак странке отргао од приче у коју се клео пре избора: како је он издао гласаче, тако ће проћи и сам у странци.

david

pre 10 godina

dođe mi da se ubijem kad vidim ko nam je na vlasti, ne ipak ću da završim elektrotehniku i da se zaposlim u Nemačkoj kao moj kolega za 10000€ (deset hiljada) evra mesečno...a ti Nikoliću, Dačiću i Vučiću prodajte i dalje prazne priče narodu i stavljajte milione u džep...

andjelija

pre 10 godina

Sve sto je do sada rekao je skroz korektno...apsolutno podrzavam njegov stav da se ne mesa u rad Vlade ali da odreaguje s vremena na vreme kako bi ubrzao resenje nekog problema.

branko kusovac

pre 10 godina

Odbijanje da smeni Olivera Antića koji je simbol svega najgoreg iz Miloševićeve ere pokazuje da je Nikolić aktivno saučestvovao u Antićevim zakulisnim burgijama.

shubara

pre 10 godina

Ja ne znam koga u Srbiji interesuje da li njega neko prisluskuje ili dilema EU ili Rusija(svi znamo da ce na kraju biti kako kaze zapad!).Narod interesuje sta bi sa predizbornim obecanjima kao sto su:"Kad ja dodjem na vlast dovescu 100 milijardi investicija" ili "Birajte mene za predsednika da bi otkrili ko je pokrao izbore" i td.Da li on misli da je ovaj narod bas toliko glup da se bavi glupostima a posla i para nigde?

IgorNedeljkovićSGV62PM

pre 10 godina

Realno gledano, Rusija jeste otvorila svoje tržište za mnoge proizvode iz Srbije. Takav tretman nemaju mnoge države u Evropi. Slžem se da to definitivno govori o bliskosti između Srbije i Rusije. Te veze bez obira na politiku približavanja EU treba negovati.

zaplakaosam

pre 10 godina

Hahaha. SNS i ti, Tomislave, ne birate članove predsednistva? A kako je onda jedan vlasnik firme Trgomen iz Kraljeva vaš savetnik? Pitam se, ko li je tako vrsan kadar izabrao..

србин ло

pre 10 godina

Мислим да би требало расписати и изборе за председника, јер овај не заступа већински интерес српског народа. Осврнем се око себе и то се чује на сваком кораку. Шта нас брига за Русију кoja кроз историју није наш пријатељ, нас интересује само улазак у ЕУ! Косово је држава одавно и сада не видим разлог да се званично непризна!

svejedno

pre 10 godina

Meni su svi podjednako loši,nisam voleo nijednog od '90. naovamo ,ali stvarno mislim da smo mnogo blesav narod,tj. čopor. Jer samo divlje životinje i Srbi ne mogu bez vodje. Što se tiče aktuelnog, malo mi je morbidno što mi je predsednik čovek iz čijih usta je u bliskoj prošlosti izašlo mnogo, mnogo ružnih, gadnih reči, uvreda, svašta.

сердар 036

pre 10 godina

србија има један проблем који преседник не помиње, а то је ЕКОНОМИЈА и ПОБОЉШАЊЕ привреде......

roxi

pre 10 godina

i ja hocu da radim na pisanju komentara, naravno u korist sns i predsednika, kako doci do tog posla? super pisete!
ovo je pravi domacin, nas predsednik, samo sa sns srbija moze da dodje blagostanja, samo tako predsednice! vi ste nase svetlo na kraju tunela, naravno sve ovo ne bi bilo tako pozivitno, kada ne bi bio tu i gosp. vucic. samo sa vama, cela srbija je uz vas!jedva cekam izbore, pa neka vidi eu, koga podrzava ceo ovaj narod, sve ostale partije odlaze u zaborav. hvala predsednice!
kako ovo zvuci?

Marina

pre 10 godina

Jedna stvar se mora priznati. Jedini je nikolić stranačku politiku ostavio po strani kad je preuzeo funkciju predsednika. Veoma pohvalno, podigao je predsedničku funkciju na do sada neviđen nivo.

Asparagus

pre 10 godina

Kako može reći -tri dileme?? Valjda se kaže- jednu trilemu, situaciju sa tri moguća izbora ili ishoda. Tri dileme su već 6 opcija, ali to bi već bila neka druga, bolja priča.

darmar007

pre 10 godina

Rusija jeste otvorila svoje tržište za mnoge proizvode iz Srbije,ali mi to ne dovoljno koristimo i da takav tretman nemaju mnoge države u Evropi.Mislim da to dosta govori o bliskosti između Srbije i Rusije.I da te veze treba negovati.

Ivana

pre 10 godina

A ja mislila da je dilema problem sa dva moguća rešenja (od kojih doduše nijedno nije u potpunosti praktično) ali sada mi je jasno da ih ipak ima tri. Šta da se radi... saznaću ako magistriram

Mita

pre 10 godina

Srbija ima samo jednu dilemu...Da li će da bankrotira da bi ovi iz partija,koji ništa ne rade,živeli na grbači svih,ili će da razjuri neradnike,da ne bi bankrotirala...

Bosanac

pre 10 godina

Nemogu da vjerujem da može doći do takvog preobražaja i to da zarad moći promijene dugogodišnju nacionalističku i šovinističku(da se ne lažemo)politiku,kako on tako i Vučić.Smiješno i žalosno u isto vrijeme...Groteska...

A vas bi redakcijo,ko god da tamo sjedi i odobrava napisane tekstove,zamolio za malo više demokratije i razumijevanja,da ako nema pogrdnih riječi u tekstovima odobrite iste,ma koliko nekoga zabolili.Treba da se čuje i glas drugih.......

Unaprijed se zahvaljujem i želim sve najbolje u 2014 godini....

milan

pre 10 godina

Neke rečenice sam morao par puta pročitati i opet nisam njihov smisao shvatio, možda se tu krije ta istina koju predsednik, kako on kaže "samo" govori. Na neke situacije ne dati odgovor nije doslednost i predsednik države koji bdi nad svima treba da ima odgovor na sve sem ako mu je neko to zabranio ili se boji da kaže što misli. Izvini Nikoliću, ali još uvek mi teško pada da kažem: To je moj predsednik.

Belosivac

pre 10 godina

Zadovoljstvo mi je da pročitam ovakav tekst. Mislim da je Nikolićev tim uradio dobar posao. On je čovek iz naroda, i to onog boljeg dela. Autentičan je i to mi se sviđa.

mm

pre 10 godina

..Srbija nije osnivac UN vec nekadasnjanja Jugoslavija..to nikako nije isto..
Kosovo je trebalo priznati odmah,a to priznanje usloviti jasnom i preciznom podelom Kosova na srpski i ne srpski deo..time bi svakako bili u prednosti a i simpatije mnogih evropskih drzava bile bi mnogo vece prema Srbiji..
Sto se tice Rusije,stvar je vrlo jednostavna,Rusiju izbegavati u sirokom luku,ne ulaziti u nikakve velike poslove, a poslovanje i izvoz koristiti samo do momenta pocetka pregovora sa EU. Naivno verovanje da Rusija zeli da pomogne ili stiti Srbiju je licemerno i prevazidjeno..Istu strategiju primeniti i prema Kini,najvecem "negativcu" danasnjice,drzava koja druge baca u siromastvo i neizvesnost..Razmislite..

Mladja

pre 10 godina

Čitajući članke o Dačiju, Tačiću, Prikoliću i ostalim (meni) nebitnim ličnostima u istoriji ove zemlje, mogu samo jednu stvar da zaključim: "Nije Sloba kriv - MI smo g***a!", i to će zauvek biti tako.

Гандалф

pre 10 godina

Уколико они од нас заиста траже да ми признамо независнот мислим да треба да их одбијемо без обзира колико сам ја за улазак у ЕУ ни једној другој држави се то није тражило и то би одмах отворило нека друга питања.Јесте ова Влада највише урадила на путу ка ЕУ али што је превише превише је урадили смо много у претходном периоду показали спремност да се мењамо да извршимо неопходне реформе и после свих мука заслужили смо да будемо члан ЕУ

Borivoje

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je imao dobre rezultate u prethodnom periodu i ono što je najvažnije nije se mešao u rad Vlade a mnogi njegovi prethodnici jesu pokazao je da je predsednik svih građana a ne samo jedne stranke zato je i prepustio mesto predsednika stranke Vučiću i naravno da nema sukoba sa njim poznaju se dosta dugo te priče oko podela plasiraju ljudi kojima smetaju promene koje su se dogodile u Srbiji.Imamo Predsednika koji radi u interesu naroda a ne kao prethodni da gleda samo sopstvene interese

la belva

pre 10 godina

Da,ima 3 dileme...kada cete se vi nama skinuti sa grbine,kada ce da vas pohapse posle toga i na koliko ce da vas osude...ovo poslednje je najbitnije

miroslav

pre 10 godina

Opasan igrač,pušta veštačku maglu..,pokriva i zataškava kriminal.
Cela Srbija priča da je Velimir Ilić snimljen kako traži 8% od Kineza za deo auto puta od Obrenovca do Ljiga i da je ovo predato u BIA i stranim ambasadama.
A da se isprečio Toma Nikolić da ga zaštitipa pa da bi se odbranio napada kako njega neko prisluškuje i štiti Velimira Ilića.
Smeta mu da se obelodani pljačka stoleća,pa mu zato smetaju delovi policije.
U tu svrhu je i plaketa počasnog gradjanina Čačka.
E sad da li je i predsednik u toj igri???

Kromanjonac

pre 10 godina

@mm, 24. decembar 2013 02:18
I YU i UN su osnovani u Srbiji
Sto se tice tvog nastavka za Rusiju,na tvoju srecu ne proizvodimo nista pa nemamo sta ni da izvezemo.
Dok ne postanemo punopravna clanica eu sa svim pravima kao i drugi,ne napustati nikakve medjunarodne saveze kako nam cene hrane ne bi skocile za 6000%.
Igrati kao Ukrajina,boksovati snazno i sto vise.
Nas ne interesuje ni Engleska,ni Rusija,ali moramo plivati

jasnoo i glasno

pre 10 godina

Za suzbijanje korupcije i kriminala obaveza dolazi od EU, dakle nije to inicijativa vlade posebno Vucica. Pogledajte u Hrvatskoj vrse se svakodnevna hapsenja, u jednom kaficu inspektori pronasli su deset kuna viska zbog toga kaficu je zabranjeno daljnje poslovanje. Srpska vlada je potcinjena, ako hoce u EU mora zahteve da izvrsava.

boki

pre 10 godina

xaxa kakav haos kad covek vidi ocene komentara koji hvale predsednika zapita se kako je uopste pobedio,sve sami minusi eeeee Srbijo nisi ti zasluzila nikakvog boljitka.

Osnivač

pre 10 godina

Ako je Srbija osnivač UN kao derivat raspadnute Jugoslavije, Kosovo bi po sličnom osnovu moglo dobiti taj status, ako UN prinaju Kosovo kao nezavisnu državu nastalu raspadom države predhodnice.

Medjutim, postati punopravni član UN sa svim obavezama i pravima koja iz toga slede, je podložno odvojenoj proceduri čija je kruna glasanje o prijemu u članstvo.

Dilema je zaista velika.

BP

pre 10 godina

Ja uopste nemam dilemu. Interesuje me samo EU, pa bilo da je "docekam" u Srbiji ili da u nju zdimim.
Sve ostalo su pusta naklapanja.
Jedino je ohrabrujuce sto mu vise svaka prva i po rec nije Kosovo.

Predrag

pre 10 godina

Neka se potrudi da se raspiše referendum sa samo jednim pitanjem: Da li želite nastavak evropskog puta Srbije?

Ma ko bre pita narod? Ima da bude kako Vucic i Dacic,pardon Eu i Amerika budu zeleli.

Darko581

pre 10 godina

Sa vama gospodine NIkolicu i sa Vucicem Srbija ima mnogo puteva i svaki je pravi...Sve dileme cemo otkloniti samo pravim i postenim radom,proces primanja Srbije u EU ide sve boljim tokom,a sto se tice reformi i one ce se sprovoditi u najboljem pravcu,samo da se otarasimo svih tajkuna i korumpiranih politicara!

Frodo

pre 10 godina

Pa nadam se da niko ne razmišlja o tome da pokvari odnose sa Rusijom oni su naši prijatelji i moramo raditi na uspostavljanju što boljih odnosa ako je došlo do zahlađenja odnosa mora što pre rešiti probleme koje imamo jer nam je Rusija veliki partner a mi smo u takvom položaju da ne smemo da odbijamo takva prijateljstva i tu nema nikakve dileme

Misko

pre 10 godina

Od predsednika jedne drzave se uvek ocekuje da kaze nesto pametno.
Ja od ovoga do sada nista vredno paznje nisam cuo.
Verovatno i nema sta da kaze danas, jer se u proslosti napricao gluposti.

Bojan

pre 10 godina

Danima se prica kako postoji sukob izmedju Nikolica i Vucica, i konacno je Nikolic odgovorio na to pitanje - nismo se Vučić i ja tukli oko toga ko će da bude predsednik stranke, "Vučićevi" i "moji" ljudi su naši ljudi, naša politika, kaže Nikolić, reagujući na spekulacije u medijima o podeli u SNS.

Pinokio

pre 10 godina

Nikada se nije čuo sa Miškovićem???
Na otvaranju novog pogona u rafineriji Pančevo ste sedeli jedan do drugog i ćaskali a RTS je to zabeležio. Nos raste.

Александар Џунић

pre 10 godina

ЕУ и Америка отимају Косово Србији, а теби су препустили да се правиш мутав, као да не знаш како се праве деца. Да нећеш можда да се касније правдаш да ниси знао куда све ово води. Дакле свесно пристајеш на игру разваљивања Србије.
ЕУ и Америка полако праве обруч око Русије, јер им је циљ да се домогну природних богатстава, као и да једном заувек елиминишу православног џина, који им мрси рачуне вековима. На том путу, ми смо само џомбица, коју имају намеру да поравнају у остварењу крајњег циља. Но, како ствари стоје, ти си одлучио да издаш своју браћу зарад лоше процене, да је наша будућност на страни трулежи запада, који је одавно поништио све вредности једне културе, која се урушила изнутра, а да и сама ЕУ није свесна када се то десило. Не треба бити експерт, па наслутити где ће ко завршити брзих дана, када се сагледају природни и економски потенцијали земаља БРИКС-а. Колико то неко мора да буде глуп и/или покварен, па да својој земљи тек тако залупи врата будућности испред носа. Шта то Меркелова и Брисел треба да учине, да би ти тако неиобразован и неморалан променио још једном свој политички став и зауставио овај историјски суноврат. Зар је овај народ толико збуњен па верује у боље сутра теби и онима који све чине већ 20 година, како би Србији и Србима било само горе. Колико то "За дом спремних" треба да се деси, па да се на овим просторима схвати где и на коју страну треба ићи. Данас гледамо "Равну Гору" , а већ сутра "Поравната Србија".

Raush

pre 10 godina

@ Srbija osnivač UN ????
(bwana, 23. decembar 2013 23:39)

Da, Srbija , sta vam nije jasno vise? Tada je bila Jugoslavija, srpska tvorevina,u kojoj je je Srbija igrala primarnu ulogu, sada je Srbija - naslednica svih Jugoslavija. Hteli ste nezavisne drzave, dobili ste, kada budete ucestvovali u stvaranju neceg korisnog za covecanstvo (npr fasizam se u to ne racuna ako vam I to nije jasno) javite se ,a do tada tisina.
Srbija bre!

bezimena

pre 10 godina

Jugoslavija bila osnivac UN, a Srbija se vodi kao naslednik Jugoslavije. Po tom osnovu.
(Zoran, 24. decembar 2013 02:39)

Ne širite dezinformacije! Srbija se nigde NE vodi kao naslednik Jugoslavije, već je morala da traži učlanjenje i zvanično je u UN primljena 1.novembra 2000.god.!

Predrag

pre 10 godina

Evropska Unija traži da se menjamo, da naše sudstvo i školstvo funkcioniše, da jednakost postoji, da se prava poštuju, da se priroda štiti. To je normalno u Irskoj, Švedskoj, Austrji... Rusija, takva kakva jeste ne mari ni za nas ni za naše vrednosti, ni za resurse. Ona preko nas prkosi Evropi.

Aleksandar

pre 10 godina

Sramota, u novinama je pisalo da ce sestra ubijenog coveka zajedno sa ostalim porodicama ubijenih ljudi da sudi i Markovicu i Nikolicu ako ga pomiluje, i to je to. Kakve pretnje i sto mesa Vuka Draskovica u to?! Toma ih ne voli, ali je istina da su SNS i SPO sve blizi.

Zoran

pre 10 godina

Srbija osnivač UN ????
(bwana, 23. decembar 2013 23:39)

Jugoslavija bila osnivac UN, a Srbija se vodi kao naslednik Jugoslavije. Po tom osnovu.

Vidim niste primetili da ce da traze priznavanje Kosova,. ali se cudis sto smo mi osnivali UN. Kako radite kao cete i da prodjete i tako i prolazite.

Milenko

pre 10 godina

Koja demagogija, prvo je strajkovao gladju da bi dosao na vlast, a sad kad je na vlasti ne zeli da se mesa ni u sta nego samo stiti svoju poziciju!

Stiv

pre 10 godina

Osećam da ga ne prisluskuju. Neko od savetnika je došao na ideju da je to danas u modi sa zapadnim političarima, pa hajde da i našeg prisluskuju. Šta ima da ga prisluskuju kad on i pred medijima priča u varijantama,nista odredjeno, mogu zamisliti kako je tek kad priča šifrovano. Problem je što on nema ideju o politici Srbije.I, mnogo je brate depresivan!

boban

pre 10 godina

nerazumem...mi za rusiju nismo interesantni...rekli su to sami oni. 1999 nisu nam pomogli. a i 90% rusa ni ne zna ko su srbi a i gde je ta zemlja...ja to znam bio sam u rusiji. ova bajka nasi dobri prijatelji...samo sto smo se borili zajedno u svetskim tatovima ne znaci da su nas zavoleli...rusija cak i manje investira u srbiju nego bilo koja zemlja iz eu...cak i za nis su nas zaj......

AZ

pre 10 godina

A srpskog vojvodu i jedinog politicara koji je spreman zivot da da za svoju politiku i za svoju otadzbinu, ne pominjes? Sram te bilo kumara!!

Vicentijevic Samuil

pre 10 godina

Danasnji tekst u Glasu Rusije o Srbiji:

"... Najverovatnije od svega, doci ce novi uslovi po pitanju Vojvodine, Sandzaka i juga Srbije. A i zasto Evropa ne bi Srbiji ispostavljala nove uslove, kada Srbija sa takvom lakocom sve njih ispunjava? Pri tome kod drzavnog rukovodstva ne postoji nikakva sumnja u ispravnost izabranog puta. Cak su spremni da sa Rusijom snize nivo medjusobnih odnosa..."

Pisu i mnoge druge veoma lose stvari, a u pojedinim zemljama koje su htele ulazak u EU decu pred spavanje plase primerom sveopsteg katastrofalnog stanja u Srbiji. E sada Nikolicu, sta mislite sta je tacnije ono sto nama pricas ili ono sto zvanicna Moskva kaze.

Radoljub L.

pre 10 godina

Svaka dilema koja se postavi pred Srbiju udruženim snagama Vučića i Nikolića biće razrešena. Njihovim zajedničkim delanjem u borbi protiv kriminala i korupcije, u sprovođenju reformi za ekonomski oporavak zemlje, u unapređenju odnosa Srbije i EU kao i odnosa sa zemljama u regionu, u odnosu prema srbima na Kosovu, nema ni jedne prepreke niti dileme koju ne mogu rešiti i prevazići, neke malo brže a neke sporije ali sve su rešive.

mattko

pre 10 godina

Toma neka kaze ko je od srbijanskih diplomata bio na Osnivackoj Skupstini UN. Ako su Mate Parlov i Matija Ljubek osvojili zlate olimpijske medalje za Srbiju onda je i Srbija osnivac UN. Svi koji pricaju Srbija, Hrvatska bla bla bla ... neka zauvek utuve u glavu da svet ne pocinje od njih a da je postojalo nesto sto se zvalo Jugoslavija!

Marko

pre 10 godina

Nikolić obavlja dužnost Predsednika države strogo u okviru ustavnih ovlašćenja i nema mu se ništa prigovoriti. Sa valadom sarađuje baš koliko treba . Poznato je da je ideja o kretanju u borbu protiv korupcije zajednička, i njegova i Vučićeva. On tu borbu podržava, a svaki pokušaj dovođenja Miškovića i Beka u vezu sa njim nemaju nikakvog smisla, bar kad su njihovi poslovi u pitanju.

Robespjer

pre 10 godina

Predsedniče nije Gavrilo Princip započeo Prvi svetski rat, tad se to nije smatralo terorizmom, kad se priča o istoriji mora se voditi računa o vremenu o kom se govori. Nakon atentata je započeo Austro-srpski rat, a Prvi svetski ili ti Veliki rat je započeo kad je Nemačka napala Rusiju i Belgiju, potom Francusku. Ako neko treba da brani našu istoriju to su Dušan T. Bataković i Čedomir Antić. Vi se spremate za obeležavanje stogodišnjice tako što ćete stajati na otvaranju spomenika okupatoru Ferdinandu visine 16 metara. Da li su Vas predsedniče obavestili da hoće i ploču s otiscima stopala Gavrila Principa da stave pored kipa Franca Ferdinanda. Da li vi vidite tu nesrazmeru izmedju 16 metara i pločice. Pa nama treba predsednik koji će braniti naš narod ne samo istoričari. Morate protestovati da se uopšte podigne takav spomenik agresoru i okupatoru. Ne možete samo deliti ordenje i kriti se u rupi, nego budite dosledni i branite naše srpstvo, pa Gavrilo je i život dao za srpstvo za jedinstvo, a vi Nikoliću, da li ste dostojni diplomatske žrtve? Umesto da izdvojite sredstva da napravimo holivudski film o Gavrilu, Prvom svetskom ratu, kao Škoti o Vilijamu Volasu u filmu Hrabro srce, da se dičimo svojim herojima, odbranimo srpstvo i srušimo stereotipe o tome da smo krvoločni teroristi, vi još proglašavate Gavrila krivim za početak rata. Nije gospodine Nikoliću kao žrtva rata pao Ferdinand, nego prvi srpski vojnik prilikom napada austrijske vojske.

Profesorka francuskog sa platom od 45000din

pre 10 godina

Bože, Bože.... Vidiš li čuda, vidiš li kakav je tvoj narod postao?!!! Bez srama,bez odlučnosti,spreman da pljune u bunar iz kog vodu pije.... Samo mi objasnite sledeće! Ako je na komentar u kom čovek kaže da podržava gospodina Nikolica vas 324 glasalo protiv, a 96 za... Kako je gospodin Nikolic došao na vlast?! Da li tada niste glasali za njega i izbori su namesteni ili jeste, ali ste se nadali da će napraviti čudo i da će vam pare padati sa neba?!! Odvela bih vas u kuću koja je uništena, koja je pod hipotekom sa raznim dugovima da vidim kada bi vi, kako i da li bi uopste uspeli sve da resite!!!! E tako je i u našoj zemlji......

Nikako da dobijemo odgovore,kako se odredjuje cena rada?

pre 10 godina

@(david,01:23)
Zao mi je sto ti moram reci,ali prijatelj te laze za platu od 10 000 evra u Nemackoj,ali 2000-3000 plafon 5000 evra je zadovoljavajuce pod uslovom da ubodes gde trebas.
Ing i dpl ing u aziji zaradjuju 3-5 hiljada USD,dok na zapadu je u evrima.
A Nikolic bolje da odgovori kako ovde nude identican posao identicnog obima za one koji imaju licence da bude 400 evra mesecno?
Trziste tehnickih diploma nije bas zasicen trzistem,kao menadzeri,pravnici,ekonomisti,filozofi,filolozi,pa da nam da objasnjenje.
On kao vodeci covek mora da zna,s obzirom da njemu vlada polaze racune

Mislav

pre 10 godina

Pa svi mi imamo dileme :)
Vidim da su mnogima upale u ocu neke Tomine rijeci. Evo konkretno i mene zanima kako je Srbija kao osnivač( ne kao suosnivač što bi bila već donekle korektna izjava, ovako baš upada na prvu) temeljila obranu od tužbi za genocid, agresiju, ratnu stetu itd (nisam pravnik, mozda negdje grijesim, ali ipak imam dileme) koje su podigle pred medj.sudom neke ostale republike (takodjer suosnivaci tog UN-a, koliko se ja sjecam SFRJ ili FNRJ su bile zajednice ravnopravbih republika) na činjenici da u tom trenuku Srbija(tj. tadašnja SRJ) NIJE u bila niti članica u tom UN-u (a ipak je OSNIVAČ, e), pa stoga ni taj sud kao tijelo UNa nije niti nadlezno za takav je nesporazum ajmo reć, koji se desio. Da li je to mozda pravni recept, izadji iz UNa ako imas nekog posla sa strane, pa se vrati i busaj se u prsa OSNIVANJEM kad imas nekog drugog posla u svom dvorištu, pa ti je interes automatski zaokrenut za 180. Ja mislim da se to u normalnom, običnom životu zove drugačije.
Inače volim ponekad svratiti ovdje, uglavnom radi komentara, mada kao sto reče Bosanac tesko se nekad i izboriti za njega, iako nisu uvredljivi niti nelulturni, pa se postavlja i tu dilema kako se postaviti. I slazem se da je potreban jedan vid cenzure da se sve ne pretvori u ruglo i cirkus, a toga na netu ima i previše. Ali ovi botovi su najjači :))

Milosav

pre 10 godina

Predsednice, svaka ti je zlatna, istraj na ovom teskom putu, vole te tvoji Bajcetinci i Gledicanci. Dodji nam uskoro da osvestamo crkvu!!

Malisa

pre 10 godina

Sad sam i ja u dilemi. ne mogu da verujem. A evo izasto: http://uimenaroda.rs/predmeti/li%C4%8Dni-stav/184-sre%C4%87no-veselje,-gospodare-vu%C4%8Di%C4%87u.html

kum

pre 10 godina

Samo se nesposobna vlada oslanja na pomoć sa strane. Jaka država mora biti nezavisna i od EU i od Rusije, a pogotovo od Rusije jer je to druga država, a EU je samo unija država. Kada će već jednom naš predsednik shvatiti da mi ne želimo da budemo ruska pokrajina, već suverena država, ravnopravna članica nekog naprednog, savremenog saveza država, kao što je npr EU.

Kako vise ne dosadis sam sebi?

pre 10 godina

Aman, covece, prestani vise da mlatis praznu slamu!
- Kosova vec odavno vise NEMA. Sve ostalo u vezi sa njim je kozmetika.
- Rusija puca po svim savovima i tek ce da pocne da puca, jer da mu se debelo ne ljulja, ne bi Putin pustio Pussy Riot, a tek ne bi pustio Horodkovskog, nego se ubija krpeci imidz.
- EU stvarno nije "sto je nekad bila", ali nisi ni ti, pa zivis, i od nje STALNO dobijamo sredstva za razne stvari, samo se o tome prica samo kad se mora i krije se ko zmija noge.

A narod?
E, narodu je jedino stalo da ima u se, na se i poda se, a da je sposoban za nesto vise, bio bi se izborio za sebe jos 6. oktobra PRE 13 GODINA, pa za pocetak ne bi bio u ovoj rupi, a za kraj ne bi imao tebe za predsednika, a "mesije" mu ne bi bili Dacic i Vucic - a svima vama svaka cast - pa dakle, ne vidim kakav je "narod" uopste faktor u svemu ovome?

marko

pre 10 godina

(Prefix, 24. decembar 2013 07:55)

Tvoj problem nisu botovi tvoj problem je netolerancija , vidis postoje ljudi koji drugacije razmisljaju od tebe.Ljudi se dele na dobre i lose, a ne na pismene i nepismene ili obrazovane i neobrazovane. A ti proceni sa takvim ponasanjem kojim ljudima ti pripadas.

Stargate

pre 10 godina

Pa postovani gospodine Predsednice, evo sta zvanicna Moskva misli o danasnjoj politici Srbije i koliko se to razlikuje od onoga sto Vi pricate na unutrasnje-politickom planu: http://rus.ruvr.ru/2013_12_24/Otkazhetsja-li-Serbija-kak-i-ukraina-ot-vstuplenija-v-ES-0285/

boris

pre 10 godina

Da li je sada jasno kakvi nas nazovi političari vode, do skoro je to bila politika na tri stuba voljenog nam Tadića a sada je trilema Nikolića, a u stvarije isto, obojica su nečije figure a nas samo zamlaćuju kobajagi strankama. Svi u stvari vode istu politiku, Tadić je uništio stranku bolje i efikasnije nego da je to radio Toma ili Ivica pa vi razmislite zašto i kako,oni nikad nisu ni želeli Evropu niti će sve je to farsa.

Mislav

pre 10 godina

Prisluskivanje, urote, pokusaji atentata, pa Kenedi je mala maca za ove. Kad slusas Tomu i Vučića pitas se koja je ovo metamorfoza, a najvise uzdaju u to da je ljudska memorija na nivou amebe. Dobrim dijelom su i uspjeli. Da li je istina da su sve ambasade dobile instrukciju da stave Tominu sliku odmah nakon prezimanja vlasti? Koji kult licnosti, zar ta vremena ne bi trebala ostat u proslom mileniju

lalo

pre 10 godina

@Robespjer
Sta pricas covece, kakvi agresori i okupatori, pa Austrijanci ciji je prestolonaslednik ubijeni Ferndinand , su oslobodili danasnju Bosnu od turske vekovne okupacije i za kratko vreme svoje vladavine do 1918 evropeizirali je na mnogo nacina. Otidji u Sarajevo i pogedaj arhitekturu iz doba austrijske vladavine, pogledaj zemljisne knjige iz tog vremena , ma pogledaj sta god hoces.

lalo1

pre 10 godina

Nema Srbija niti jednu dilemu. Jasno se zna put kojim Srbija treba da ide i gde ce ici a taj put u razvijeni svet se zove evroatlanske integracije. Sa Rusijom ce saradjivati isto kao bilo koja druga zemlja koja pripada EU i NATO, na primer Nemacka, Bugarska, Francuska itd. Onaj ko je neodlucan i po glavi mu se motaju dileme i trileme ne bi trebalo da to javno iznosi i stvara pometnju medju onima koji su ga izabrali da vodi a ne da postavlja prepreke i pri tome bude neodlucan.

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

Zašto ne napravite neki specijal sa pričama naših poljoprivrednika koji su naivno poverovali u bajke i počeli da izvoze svoje proizvode u Rusiju, a sad ne mogu mesecima (godinama) da naplate robu od ruskih "partnera"?

konglomerat

pre 10 godina

Kako god kome to izgledalo sve "vlasti" od Tita pa na ovamo su manje ili vise bile udruzene sa krupnim kapitalom. Pa svi znaju da su se poslednjih godina besramno bogatile firme koje su poslovale sa drzavom. Postojale su firme koje su osnivane da bi donosile novac strankama. E te firme su dobijale poslove preko politickih konektora, deo zadrzavale, a deo vracale konektorima, tj. stranci. Na taj nacin isisavan je novac, bogatili su se peraci drzavnih, nasih, para. U Srbiji je kapital gomilao onaj ko nije imao ni obraza ni straha, a narocito pameti. Nadam se da je sa tim gotovo. Sada bi trebalo da oni koji su uhvaceni sa lepljivim prstima lepo taj novac vrate i da se polako uspostavi jedan sistem koji ovde svakako nedostaje. Predsednik Nikolic je bitan u tom ciklusu zato sto je, dolaskom na mesto predsednika, otvorio jedno novo poglavlje i pokrenuo lavinu. Da potsetim...sve je krenulo od njegove pobede na izborima.

IvanaM

pre 10 godina

Čitam i mislim se šta je predsednik Nikolić rekao u ovom intervjuu i ne mogu da se setim, sve je ovo prodavanje magle sa njegove strane! Svaka Vama čast, izabrani ste od strane narode ove napaćene zemlje, ali ja lično ne vidim da ste njihovo poverenje i opravdali.

BillyBob

pre 10 godina

Pa upravo je to ono što je nedostajalo prethodne 3-4 decenije. Ta politika "idemo na zapad - institucionalno, a na istok kapitalno, ukoliko može" je ono što je nedostajalo Jugoslaviji, SCG, R Srbiji. Mali smo mi da ulazimo u sukobe, pa i diskusiju sa bilo kim, ali zato nismo ni zadnja rupa na svirali. U Srbiji interesa imaju obe strane, sad treba to da iskoristimo i nastavimo započeto.

pera peric

pre 10 godina

prva prepreka prema eu je poglavlje 35,kojim se odredjuje regulisanje oodnosa sa kosovom,ako se to ne apsolvira,nema daljih poglavlja i nema
napretka u pregovorima i tu nema nikakve dileme bice uzmi ili ostavi.
ne verujem da je predsedniku kada su se upustili u sve ovo nije bilo jasno gde ce biti kraj.

EU nije sto je nekad bila

pre 10 godina

@srbin lo
Sto se izbora tice treba raspisati opste izbore. Ja kad se osvrnem oko sebe vecina mog okruzenja NIJE za oslabljenu EU. Ti tvrdis suprotno, kao da ne zivimo u istoj zemlji??? Zato je POTREBAN referendum, pa nek gradjani odluce. Rusija nam mozda "nije" pomogla, ali nije ni odmogla, EU nam je "pomogla",toliko da ne mozemo da se oporavimo od 99.g. Kosovo NIJE nezavisno, sve dok ga Srbija ZVANICNO ne prizna, razloga itekako ima, da TO NE ucini!

aljosa

pre 10 godina

Izgleda da su se sve demokrate okupile oko ove vesti pa samo rokaju minuse. Aj da vidimo da li cete ovo objaviti ili ce opet cenzura da bude

jackdaniels

pre 10 godina

Kako vam ne dosadi da pisete debilne komentare? Prvo, naucite da je osnova gradjanskog demokratskog drustva POSTOVANJE INSTITUCIJA, pogotovo Izabranog Predsednika Republike!! Drugo, koja god da je tema jedino sto znate jeste da blebecete o nekakvim gubernijama,kao hor papagaja.

Golub

pre 10 godina

Odličan intervju naročito za odnose sa Eu koji svakako ne zamrzavaju odnose sa Eu niti primoravaju na priznanje Kosova ali prevashodno povodom izbora da ko je najbolji na prvenstvu treba to rezultovati konačnom pobedom a ne odustati od prvenstva.

Srbin100%

pre 10 godina

Ove 3 dileme su vec duze prisutne u mislima ljudi koji kreiraju politiku zemlje ali smatram da cemo u skorijem vremenskom periodu biti prinudjeni da definitivno odlucimo i stanemo jedinstveno kao nacija iza te odluke jer sve ostalo bi vodilo u jos dublji haos i zato Vucic i naprednjaci insistiraju na stvaranju sireg politickog konsezusa

Jednostavno Ponosan

pre 10 godina

Zato sto imamo predsednika koji je prvo svoj licni (stranacki) interes ostavio iza opsteg interesa gradjana koji su mu na izborima ukazali poverenje , a zatim i sto nije onaj koji smatra da Srbija treba da bude zatvorena prema ovim ili onim partnerima u Evropi i celom svetu , cak naprotiv,otovrena i dostupna svima

rumar

pre 10 godina

@mm,
Baš ti je super komentar, kao da imaš 12god, Kina baca druge u siromaštvo? Razmišljaj o odnosima Kine i Amerike kao o simbiozi u kojoj oba domaćina ne mogu da prežive jedan bez drugog. Dok u Kini proizvode, u USA administriraju što pokazuje broj zaposlenih u oba sektora, za sada i jedni i drugi koriste dolar uveliko. Pored toga ne treba napominjati da su kinezi imali civilizaciju dok smo mi ovde glodali kosti i da nikad kroz njihovu dugu istoriju nisu imali afiniteta ka tudjim teritorijama niti su imali svoje kolonije kao što je to slučaj sa Amerikom, Engleskom, Francuskom, Nemačkom, Rusijom i Japanom. To su ujedno i najrazvijenije zemlje sveta, zašto? Pa zato što je kod njih i štap i šargarepa. One love

aki

pre 10 godina

Danima se plasiraju vesti o sukobu Vucica i Nikolica, a svi znamo odakle dolaze i ko ih plasira u javnost. Umesto da vode brigu o svojoj kuci (koja se raspada), oni vode abrove o ovoj dvojici. A sto se tice referenduma, za neobavestene on je obavezan, ne zato sto to mi hocemo, vec zato sto to EU trazi.

stevan jaksic

pre 10 godina

Iskrenoscu se sve postize.
Ili: Со искрен пристап кон проблемите се постигнува се.

ribe

pre 10 godina

"Mi smo napravili jedan dobar balans u Srbiji po pitanju funkcionisanja Vlade i predsednika i tu sam potpuno zadovoljan“, rekao je Nikolić.
Podrška predsedniku Nikoliću i Vladi Srbije na čelu sa Dačićem.

Воја

pre 10 godina

Имали смо добре и имамо добре односе са Русијом и треба и даље унапређивати те односе Русија се показала као наш велики пријатељ у то нема сумње што се тиче ЕУ свима смо показали да смо спремни за неопходне реформе да смо спремни да се мењамо и отворено свима рекли да хоћемо да будемо члан ЕУ али оно што не можемо да урадимо је да признамо независност КиМ и то је много пута речено

Stanka

pre 10 godina

jos jednom je pokazao da je predsednik svih gradjana i da radi ono sto covek na njegovoj poziciji i treba da radi,malo kritikuje vladu da bi radila jos bolje,poboljsava odnose Srbije sa bitnim zemljama i verujem da ce biti jos bolji.

ALEKS - FERGUSON

pre 10 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolic je potpuno u pravu kada kaze da postoje tri dileme i one su vec duze prisutne u mislima ljudi koji kreiraju politiku zemlje. Nadam se i smatram da cemo u skorijem vremenskom periodu biti prinudjeni da definitivno odlucimo i stanemo jedinstveno kao drzava iza te odluke jer sve ostalo bi vodilo u jos dublji haos i zato Aleksandar Vucic i SNS insistiraju na stvaranju sireg politickog konsezusa, jer bez toga tesko ce se doci do konacnog cilja, samo jedinstveni mozemo resiti ni malo lak problem.

doroti iz oza

pre 10 godina

Dobro je sto postoji cvrsta veza izmedju politike koju vodi Vlada i predsednik. Takodje ta politika ide u dobrom smeru,po nasu drzavu,jer uspostavljamo dobre odnose sa svim drzavama i jacamo prijateljske. Ne okrecemo se samo prema EU,nego istovremeno jacamo prijateljske odnose i sa istokom,narocito Rusijom.

KraLLJ

pre 10 godina

Ocigledno to prisluškivanje je veoma moderno danas. nemoguce da nase sluzbe bezbednosti ne mogu naci nacina,ako to postoji, da sprece takve stvari.

Saradnja sa Rusijom mora da bude prioritet, EU moze u svakom trenutku da nam zabije noz u leđa.

list kamen makaze

pre 10 godina

peedsednik je zaista pogodio u srz nasih dilema i problema,koje zahtevaju hitno resavanje. ostale medijske ujdurme i nazovi pisanja,stranacka zbivanja i ne treba da budu deo njegovog posla,ima to ko da resi a ono sto je do njega on za sada to prilicno dobro radi

gordana.od.popovica

pre 10 godina

I sve dok ne bude dobio potpunu slobodu, gospodin Nikolić neće moći da reši te dileme... Jer postoje oni koji nisu na vlasti, koji će mu uvek podmetati nogu i sabotirati ga. Predsedniče, tvoj narod te podržava!

Anarima

pre 10 godina

Postoji tu dosta dilema, medjutim vidi se da nas predsednik daje sve od sebe da obavlja svoj posao kako treba kao i SNS na celu sa Aleksandrom Vucicem. Verujem da ce se jedan po jedan problem resiti, jer je tako bilo i do sad.

idemo dalje...što dalje!

pre 10 godina

Srbija ima samo jednu, i to spasonosnu dilemu, da Vas i Vasu bulumentu sto pre otera sa vlasti.
(Pablo, 23. decembar 2013 22:08)
Dignite glavu! Možda iza drveta ugledate šumu!

DILEME - IZAZOVA

pre 10 godina

Mislim da se predsednik države g-in Tomislav Nikolić u izlaganju postavio krajnje korektno i državnički odgovorno. Zastupa primarno interese države Srbije ne svrstavajući se ni ja jednu političku stranu. Nigde se ne mogu čuti reći nipodaštavanja niti omalovažavanja bilo koga. Dobro slušajući izlaganje predsednika, bilo da je reč o korupciji, relacijama EU - Rusija, projektu "Južni tok", ulozi i odgovornosti Antića kao njegovog savetnika, primarnog razvoja ekonomije zemlje gde nalazi nove sagovornike, pa do načina pisanja medija, hronološki iz odgovora u odgovor, uvek nastupa sa stanovišta boljitka i ugleda države Srbije. Predsednik države je najodgovorniji reprezent ugleda države u svetu i mislim da nema dileme da g-in Tomislav Nikolić u potunosti opravdava ukazano poverenje građana. Ništa ne ostavlja nedorečeno, da čitaoc ili slušaoc mora da čita i tumači "između redova". Svako poštovanje predsedniče Sbije, g-ne Tomislave Nikoliću.

andjelija

pre 10 godina

Sve sto je do sada rekao je skroz korektno...apsolutno podrzavam njegov stav da se ne mesa u rad Vlade ali da odreaguje s vremena na vreme kako bi ubrzao resenje nekog problema.

Belosivac

pre 10 godina

Zadovoljstvo mi je da pročitam ovakav tekst. Mislim da je Nikolićev tim uradio dobar posao. On je čovek iz naroda, i to onog boljeg dela. Autentičan je i to mi se sviđa.

Marina

pre 10 godina

Jedna stvar se mora priznati. Jedini je nikolić stranačku politiku ostavio po strani kad je preuzeo funkciju predsednika. Veoma pohvalno, podigao je predsedničku funkciju na do sada neviđen nivo.

Borivoje

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je imao dobre rezultate u prethodnom periodu i ono što je najvažnije nije se mešao u rad Vlade a mnogi njegovi prethodnici jesu pokazao je da je predsednik svih građana a ne samo jedne stranke zato je i prepustio mesto predsednika stranke Vučiću i naravno da nema sukoba sa njim poznaju se dosta dugo te priče oko podela plasiraju ljudi kojima smetaju promene koje su se dogodile u Srbiji.Imamo Predsednika koji radi u interesu naroda a ne kao prethodni da gleda samo sopstvene interese

Darko581

pre 10 godina

Sa vama gospodine NIkolicu i sa Vucicem Srbija ima mnogo puteva i svaki je pravi...Sve dileme cemo otkloniti samo pravim i postenim radom,proces primanja Srbije u EU ide sve boljim tokom,a sto se tice reformi i one ce se sprovoditi u najboljem pravcu,samo da se otarasimo svih tajkuna i korumpiranih politicara!

Radoljub L.

pre 10 godina

Svaka dilema koja se postavi pred Srbiju udruženim snagama Vučića i Nikolića biće razrešena. Njihovim zajedničkim delanjem u borbi protiv kriminala i korupcije, u sprovođenju reformi za ekonomski oporavak zemlje, u unapređenju odnosa Srbije i EU kao i odnosa sa zemljama u regionu, u odnosu prema srbima na Kosovu, nema ni jedne prepreke niti dileme koju ne mogu rešiti i prevazići, neke malo brže a neke sporije ali sve su rešive.

IgorNedeljkovićSGV62PM

pre 10 godina

Realno gledano, Rusija jeste otvorila svoje tržište za mnoge proizvode iz Srbije. Takav tretman nemaju mnoge države u Evropi. Slžem se da to definitivno govori o bliskosti između Srbije i Rusije. Te veze bez obira na politiku približavanja EU treba negovati.

Frodo

pre 10 godina

Pa nadam se da niko ne razmišlja o tome da pokvari odnose sa Rusijom oni su naši prijatelji i moramo raditi na uspostavljanju što boljih odnosa ako je došlo do zahlađenja odnosa mora što pre rešiti probleme koje imamo jer nam je Rusija veliki partner a mi smo u takvom položaju da ne smemo da odbijamo takva prijateljstva i tu nema nikakve dileme

Bojan

pre 10 godina

Danima se prica kako postoji sukob izmedju Nikolica i Vucica, i konacno je Nikolic odgovorio na to pitanje - nismo se Vučić i ja tukli oko toga ko će da bude predsednik stranke, "Vučićevi" i "moji" ljudi su naši ljudi, naša politika, kaže Nikolić, reagujući na spekulacije u medijima o podeli u SNS.

Гандалф

pre 10 godina

Уколико они од нас заиста траже да ми признамо независнот мислим да треба да их одбијемо без обзира колико сам ја за улазак у ЕУ ни једној другој држави се то није тражило и то би одмах отворило нека друга питања.Јесте ова Влада највише урадила на путу ка ЕУ али што је превише превише је урадили смо много у претходном периоду показали спремност да се мењамо да извршимо неопходне реформе и после свих мука заслужили смо да будемо члан ЕУ

darmar007

pre 10 godina

Rusija jeste otvorila svoje tržište za mnoge proizvode iz Srbije,ali mi to ne dovoljno koristimo i da takav tretman nemaju mnoge države u Evropi.Mislim da to dosta govori o bliskosti između Srbije i Rusije.I da te veze treba negovati.

Marko

pre 10 godina

Nikolić obavlja dužnost Predsednika države strogo u okviru ustavnih ovlašćenja i nema mu se ništa prigovoriti. Sa valadom sarađuje baš koliko treba . Poznato je da je ideja o kretanju u borbu protiv korupcije zajednička, i njegova i Vučićeva. On tu borbu podržava, a svaki pokušaj dovođenja Miškovića i Beka u vezu sa njim nemaju nikakvog smisla, bar kad su njihovi poslovi u pitanju.

Milosav

pre 10 godina

Predsednice, svaka ti je zlatna, istraj na ovom teskom putu, vole te tvoji Bajcetinci i Gledicanci. Dodji nam uskoro da osvestamo crkvu!!

katica popović

pre 10 godina

Ko može da prisluškuje Nikolića? Crveno (crvenoarmejska) –Bela (belogardejska) centrala ruske gubernije. Srbija je već oko 200 g „izbušena kao švajcarski sir“ kadrovima KGB i ostalih njihovih službi. Sve što se događalo u Srbiji od Titove smrti 1980-2013 to belodano dokazuje!!! Umesto da smo 1989 sa ostalim zemljama bivšeg Varšavskog pakta ušli u EU (i NATO) doživeli smo da nas NATO bombarduje.
Ps. zato 2000 nije bilo 6 oktobra nego su Đinđiću kao protiv težu postavili Koštunicu kasnije Tadića, Jeremića, koji su izvršili „puzeći udar“. Nikada ništa od Srbije biti neće bez otvaranja TAJNIH KNJIGA i UKLANJANJA kadrova KGB. U svim zemljama bivšeg Varšavskog pakta je svaka njihova „štazi“ služba POČIŠĆENA. Samo u Sriji i dalje „vedri“ i „oblači“.

Igor Gavran

pre 10 godina

"Mislim da je DS jača sa Borisom Tadićem nego sa Đilasom, ali to je stvar DS."
100% tacno! Ako se Boris vrati, automatski ce se povecati rejting DS-a. Nije mi jasno kako su ljudi iz DS-a slepi da to ne vide, cime li ih je Djilas omadjijao da na celo postave figuru koja je veoma nepopularna u narodu?

doroti iz oza

pre 10 godina

Dobro je sto postoji cvrsta veza izmedju politike koju vodi Vlada i predsednik. Takodje ta politika ide u dobrom smeru,po nasu drzavu,jer uspostavljamo dobre odnose sa svim drzavama i jacamo prijateljske. Ne okrecemo se samo prema EU,nego istovremeno jacamo prijateljske odnose i sa istokom,narocito Rusijom.

dejan

pre 10 godina

"Jedna stvar se mora priznati. Jedini je nikolić stranačku politiku ostavio po strani kad je preuzeo funkciju predsednika. Veoma pohvalno, podigao je predsedničku funkciju na do sada neviđen nivo.
(Marina, 23. decembar 2013 21:58) "
---------------------

Samo si zaboravio jednu jako jako vaznu stvar:
Tata Toma je u predsednisvo SNS isti dan kad je on izasao iz SNS uhlebio sina Radomira koji ga sadaredovno izvestava o tome o cemu je raspravljlo predsednistvo SNS.
U politici se tro zove 'nepotizam' i nebih rekao da je Nikolic bas 'osttavio po strani stranacku politiku', a sto ti tvrdis

Raush

pre 10 godina

@ Srbija osnivač UN ????
(bwana, 23. decembar 2013 23:39)

Da, Srbija , sta vam nije jasno vise? Tada je bila Jugoslavija, srpska tvorevina,u kojoj je je Srbija igrala primarnu ulogu, sada je Srbija - naslednica svih Jugoslavija. Hteli ste nezavisne drzave, dobili ste, kada budete ucestvovali u stvaranju neceg korisnog za covecanstvo (npr fasizam se u to ne racuna ako vam I to nije jasno) javite se ,a do tada tisina.
Srbija bre!

Tugo, zivote

pre 10 godina

Sta cete raditi nakon isteka mandata?!
Otvoricu privatan biznis!!!!

Cekaj ljudino, to se tek tako otvara!!!
Majko mila, korupirane li nam vlasti...a podrzavaju borbu protiv korupcije!
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE - ovo je bio moj urlik bola i ljutnje

Profesorka francuskog sa platom od 45000din

pre 10 godina

Bože, Bože.... Vidiš li čuda, vidiš li kakav je tvoj narod postao?!!! Bez srama,bez odlučnosti,spreman da pljune u bunar iz kog vodu pije.... Samo mi objasnite sledeće! Ako je na komentar u kom čovek kaže da podržava gospodina Nikolica vas 324 glasalo protiv, a 96 za... Kako je gospodin Nikolic došao na vlast?! Da li tada niste glasali za njega i izbori su namesteni ili jeste, ali ste se nadali da će napraviti čudo i da će vam pare padati sa neba?!! Odvela bih vas u kuću koja je uništena, koja je pod hipotekom sa raznim dugovima da vidim kada bi vi, kako i da li bi uopste uspeli sve da resite!!!! E tako je i u našoj zemlji......

djordje

pre 10 godina

Na primer ovde ne rade kamere, i pošaljem dopis u određenu službu policije da ne rade, a onda mi odgovore da se nisam obratio na pravo mesto i da im se više ne obraćam, kaže Nikolić.

E ovo je hit veka, nemogu da dodjem sebi od smeha, Tomo ja bi mnogo voleo da popijem kafu sa tobom da se malo nasmejem da mi ulepsas dan.
Pozdrav za predsednika legendu!

Saša

pre 10 godina

Neka se potrudi da se raspiše referendum sa samo jednim pitanjem: Da li želite nastavak evropskog puta Srbije?. Narod će odgovorom na to pitanje rešiti sve tri dileme. Ali, kao što davno reče jedan aforističar, mi nikad ne biramo jednostavno rešenje.

Siniša

pre 10 godina

Gospodine Nikoluću, zašto ne kažete da vam je Mišković dao novac(5 miliona evra) za kamapanju, a preko njegove Univerzal banke...a sve kako bi vam pomogao da dođete na vlast. Oko čega je posle izbio kuršlus ne znam, ali da vam je pomogao jeste.

Golub

pre 10 godina

Odličan intervju naročito za odnose sa Eu koji svakako ne zamrzavaju odnose sa Eu niti primoravaju na priznanje Kosova ali prevashodno povodom izbora da ko je najbolji na prvenstvu treba to rezultovati konačnom pobedom a ne odustati od prvenstva.

Srbin100%

pre 10 godina

Ove 3 dileme su vec duze prisutne u mislima ljudi koji kreiraju politiku zemlje ali smatram da cemo u skorijem vremenskom periodu biti prinudjeni da definitivno odlucimo i stanemo jedinstveno kao nacija iza te odluke jer sve ostalo bi vodilo u jos dublji haos i zato Vucic i naprednjaci insistiraju na stvaranju sireg politickog konsezusa

србин ло

pre 10 godina

Мислим да би требало расписати и изборе за председника, јер овај не заступа већински интерес српског народа. Осврнем се око себе и то се чује на сваком кораку. Шта нас брига за Русију кoja кроз историју није наш пријатељ, нас интересује само улазак у ЕУ! Косово је држава одавно и сада не видим разлог да се званично непризна!

ribe

pre 10 godina

"Mi smo napravili jedan dobar balans u Srbiji po pitanju funkcionisanja Vlade i predsednika i tu sam potpuno zadovoljan“, rekao je Nikolić.
Podrška predsedniku Nikoliću i Vladi Srbije na čelu sa Dačićem.

BillyBob

pre 10 godina

Pa upravo je to ono što je nedostajalo prethodne 3-4 decenije. Ta politika "idemo na zapad - institucionalno, a na istok kapitalno, ukoliko može" je ono što je nedostajalo Jugoslaviji, SCG, R Srbiji. Mali smo mi da ulazimo u sukobe, pa i diskusiju sa bilo kim, ali zato nismo ni zadnja rupa na svirali. U Srbiji interesa imaju obe strane, sad treba to da iskoristimo i nastavimo započeto.

Александар Џунић

pre 10 godina

ЕУ и Америка отимају Косово Србији, а теби су препустили да се правиш мутав, као да не знаш како се праве деца. Да нећеш можда да се касније правдаш да ниси знао куда све ово води. Дакле свесно пристајеш на игру разваљивања Србије.
ЕУ и Америка полако праве обруч око Русије, јер им је циљ да се домогну природних богатстава, као и да једном заувек елиминишу православног џина, који им мрси рачуне вековима. На том путу, ми смо само џомбица, коју имају намеру да поравнају у остварењу крајњег циља. Но, како ствари стоје, ти си одлучио да издаш своју браћу зарад лоше процене, да је наша будућност на страни трулежи запада, који је одавно поништио све вредности једне културе, која се урушила изнутра, а да и сама ЕУ није свесна када се то десило. Не треба бити експерт, па наслутити где ће ко завршити брзих дана, када се сагледају природни и економски потенцијали земаља БРИКС-а. Колико то неко мора да буде глуп и/или покварен, па да својој земљи тек тако залупи врата будућности испред носа. Шта то Меркелова и Брисел треба да учине, да би ти тако неиобразован и неморалан променио још једном свој политички став и зауставио овај историјски суноврат. Зар је овај народ толико збуњен па верује у боље сутра теби и онима који све чине већ 20 година, како би Србији и Србима било само горе. Колико то "За дом спремних" треба да се деси, па да се на овим просторима схвати где и на коју страну треба ићи. Данас гледамо "Равну Гору" , а већ сутра "Поравната Србија".

konglomerat

pre 10 godina

Kako god kome to izgledalo sve "vlasti" od Tita pa na ovamo su manje ili vise bile udruzene sa krupnim kapitalom. Pa svi znaju da su se poslednjih godina besramno bogatile firme koje su poslovale sa drzavom. Postojale su firme koje su osnivane da bi donosile novac strankama. E te firme su dobijale poslove preko politickih konektora, deo zadrzavale, a deo vracale konektorima, tj. stranci. Na taj nacin isisavan je novac, bogatili su se peraci drzavnih, nasih, para. U Srbiji je kapital gomilao onaj ko nije imao ni obraza ni straha, a narocito pameti. Nadam se da je sa tim gotovo. Sada bi trebalo da oni koji su uhvaceni sa lepljivim prstima lepo taj novac vrate i da se polako uspostavi jedan sistem koji ovde svakako nedostaje. Predsednik Nikolic je bitan u tom ciklusu zato sto je, dolaskom na mesto predsednika, otvorio jedno novo poglavlje i pokrenuo lavinu. Da potsetim...sve je krenulo od njegove pobede na izborima.

Zoran

pre 10 godina

Srbija osnivač UN ????
(bwana, 23. decembar 2013 23:39)

Jugoslavija bila osnivac UN, a Srbija se vodi kao naslednik Jugoslavije. Po tom osnovu.

Vidim niste primetili da ce da traze priznavanje Kosova,. ali se cudis sto smo mi osnivali UN. Kako radite kao cete i da prodjete i tako i prolazite.

aljosa

pre 10 godina

Izgleda da su se sve demokrate okupile oko ove vesti pa samo rokaju minuse. Aj da vidimo da li cete ovo objaviti ili ce opet cenzura da bude

Jednostavno Ponosan

pre 10 godina

Zato sto imamo predsednika koji je prvo svoj licni (stranacki) interes ostavio iza opsteg interesa gradjana koji su mu na izborima ukazali poverenje , a zatim i sto nije onaj koji smatra da Srbija treba da bude zatvorena prema ovim ili onim partnerima u Evropi i celom svetu , cak naprotiv,otovrena i dostupna svima

BP

pre 10 godina

Ja uopste nemam dilemu. Interesuje me samo EU, pa bilo da je "docekam" u Srbiji ili da u nju zdimim.
Sve ostalo su pusta naklapanja.
Jedino je ohrabrujuce sto mu vise svaka prva i po rec nije Kosovo.

novosadjanin

pre 10 godina

@IgorNedeljkovićSGV62PM: pa jeste, ja bas nesto gledam sto nema snega, a sad shvatam da su pucali protivsvorc raketama, padace lova ove zime sa neba, samo da stigne, evo sace, ide nasa roba ko alva tamo.

MilaR

pre 10 godina

Jedino sto mogu da kazem jeste da me je sramota i pred sobom i pred svetom sto je predsednik moje zemlje onaj isti covek koji je do pre koju godinu govorio sve ono sto je govorio, a svi znamo sta je govorio.

Terapeut Justin

pre 10 godina

Iz Nikolicevog nastupa je jasno da je potisnut iz odlucivanja u zemlji i da se pomalo kaje sto je pristao na takvu uligu kao prvi covek najjace stranke. Jasno je i da iz takvih uloga izmedju njega i Vucica i rukovodstva stranke postoji sukob. Ilustratian detalj za to je kad kaze da ostaje Antic za savetnika i da tu ne sme niko da mu se mesa.

Predrag

pre 10 godina

Neka se potrudi da se raspiše referendum sa samo jednim pitanjem: Da li želite nastavak evropskog puta Srbije?

Ma ko bre pita narod? Ima da bude kako Vucic i Dacic,pardon Eu i Amerika budu zeleli.

EU nije sto je nekad bila

pre 10 godina

@srbin lo
Sto se izbora tice treba raspisati opste izbore. Ja kad se osvrnem oko sebe vecina mog okruzenja NIJE za oslabljenu EU. Ti tvrdis suprotno, kao da ne zivimo u istoj zemlji??? Zato je POTREBAN referendum, pa nek gradjani odluce. Rusija nam mozda "nije" pomogla, ali nije ni odmogla, EU nam je "pomogla",toliko da ne mozemo da se oporavimo od 99.g. Kosovo NIJE nezavisno, sve dok ga Srbija ZVANICNO ne prizna, razloga itekako ima, da TO NE ucini!

KraLLJ

pre 10 godina

Ocigledno to prisluškivanje je veoma moderno danas. nemoguce da nase sluzbe bezbednosti ne mogu naci nacina,ako to postoji, da sprece takve stvari.

Saradnja sa Rusijom mora da bude prioritet, EU moze u svakom trenutku da nam zabije noz u leđa.

Vicentijevic Samuil

pre 10 godina

Danasnji tekst u Glasu Rusije o Srbiji:

"... Najverovatnije od svega, doci ce novi uslovi po pitanju Vojvodine, Sandzaka i juga Srbije. A i zasto Evropa ne bi Srbiji ispostavljala nove uslove, kada Srbija sa takvom lakocom sve njih ispunjava? Pri tome kod drzavnog rukovodstva ne postoji nikakva sumnja u ispravnost izabranog puta. Cak su spremni da sa Rusijom snize nivo medjusobnih odnosa..."

Pisu i mnoge druge veoma lose stvari, a u pojedinim zemljama koje su htele ulazak u EU decu pred spavanje plase primerom sveopsteg katastrofalnog stanja u Srbiji. E sada Nikolicu, sta mislite sta je tacnije ono sto nama pricas ili ono sto zvanicna Moskva kaze.

Kromanjonac

pre 10 godina

@mm, 24. decembar 2013 02:18
I YU i UN su osnovani u Srbiji
Sto se tice tvog nastavka za Rusiju,na tvoju srecu ne proizvodimo nista pa nemamo sta ni da izvezemo.
Dok ne postanemo punopravna clanica eu sa svim pravima kao i drugi,ne napustati nikakve medjunarodne saveze kako nam cene hrane ne bi skocile za 6000%.
Igrati kao Ukrajina,boksovati snazno i sto vise.
Nas ne interesuje ni Engleska,ni Rusija,ali moramo plivati

mm

pre 10 godina

..Srbija nije osnivac UN vec nekadasnjanja Jugoslavija..to nikako nije isto..
Kosovo je trebalo priznati odmah,a to priznanje usloviti jasnom i preciznom podelom Kosova na srpski i ne srpski deo..time bi svakako bili u prednosti a i simpatije mnogih evropskih drzava bile bi mnogo vece prema Srbiji..
Sto se tice Rusije,stvar je vrlo jednostavna,Rusiju izbegavati u sirokom luku,ne ulaziti u nikakve velike poslove, a poslovanje i izvoz koristiti samo do momenta pocetka pregovora sa EU. Naivno verovanje da Rusija zeli da pomogne ili stiti Srbiju je licemerno i prevazidjeno..Istu strategiju primeniti i prema Kini,najvecem "negativcu" danasnjice,drzava koja druge baca u siromastvo i neizvesnost..Razmislite..

Prefix

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako ovi Botovi ubodu verifikacioni kod? Molim admine da za verifikaciju daju neko pitanje iz opste kulture sa ogranicenim vremenom da ne bi mogli da gugluju pola sata pa da pronadju resenje...Ili jos prostije prestanite da ih objavljujete jer pocinje da me boli glava od smeca jednoumnog koje plasiraju ovde, to bi bilo fer prema nama ostalima, jer ovo ipak nije deponija.

david

pre 10 godina

dođe mi da se ubijem kad vidim ko nam je na vlasti, ne ipak ću da završim elektrotehniku i da se zaposlim u Nemačkoj kao moj kolega za 10000€ (deset hiljada) evra mesečno...a ti Nikoliću, Dačiću i Vučiću prodajte i dalje prazne priče narodu i stavljajte milione u džep...

Воја

pre 10 godina

Имали смо добре и имамо добре односе са Русијом и треба и даље унапређивати те односе Русија се показала као наш велики пријатељ у то нема сумње што се тиче ЕУ свима смо показали да смо спремни за неопходне реформе да смо спремни да се мењамо и отворено свима рекли да хоћемо да будемо члан ЕУ али оно што не можемо да урадимо је да признамо независност КиМ и то је много пута речено

jackdaniels

pre 10 godina

Kako vam ne dosadi da pisete debilne komentare? Prvo, naucite da je osnova gradjanskog demokratskog drustva POSTOVANJE INSTITUCIJA, pogotovo Izabranog Predsednika Republike!! Drugo, koja god da je tema jedino sto znate jeste da blebecete o nekakvim gubernijama,kao hor papagaja.

Anarima

pre 10 godina

Postoji tu dosta dilema, medjutim vidi se da nas predsednik daje sve od sebe da obavlja svoj posao kako treba kao i SNS na celu sa Aleksandrom Vucicem. Verujem da ce se jedan po jedan problem resiti, jer je tako bilo i do sad.

Stanka

pre 10 godina

jos jednom je pokazao da je predsednik svih gradjana i da radi ono sto covek na njegovoj poziciji i treba da radi,malo kritikuje vladu da bi radila jos bolje,poboljsava odnose Srbije sa bitnim zemljama i verujem da ce biti jos bolji.

stevan jaksic

pre 10 godina

Iskrenoscu se sve postize.
Ili: Со искрен пристап кон проблемите се постигнува се.

Aleksandar

pre 10 godina

Sramota, u novinama je pisalo da ce sestra ubijenog coveka zajedno sa ostalim porodicama ubijenih ljudi da sudi i Markovicu i Nikolicu ako ga pomiluje, i to je to. Kakve pretnje i sto mesa Vuka Draskovica u to?! Toma ih ne voli, ali je istina da su SNS i SPO sve blizi.

marko

pre 10 godina

(Prefix, 24. decembar 2013 07:55)

Tvoj problem nisu botovi tvoj problem je netolerancija , vidis postoje ljudi koji drugacije razmisljaju od tebe.Ljudi se dele na dobre i lose, a ne na pismene i nepismene ili obrazovane i neobrazovane. A ti proceni sa takvim ponasanjem kojim ljudima ti pripadas.

gordana.od.popovica

pre 10 godina

I sve dok ne bude dobio potpunu slobodu, gospodin Nikolić neće moći da reši te dileme... Jer postoje oni koji nisu na vlasti, koji će mu uvek podmetati nogu i sabotirati ga. Predsedniče, tvoj narod te podržava!

boki

pre 10 godina

xaxa kakav haos kad covek vidi ocene komentara koji hvale predsednika zapita se kako je uopste pobedio,sve sami minusi eeeee Srbijo nisi ti zasluzila nikakvog boljitka.

branko kusovac

pre 10 godina

Odbijanje da smeni Olivera Antića koji je simbol svega najgoreg iz Miloševićeve ere pokazuje da je Nikolić aktivno saučestvovao u Antićevim zakulisnim burgijama.

Asparagus

pre 10 godina

Kako može reći -tri dileme?? Valjda se kaže- jednu trilemu, situaciju sa tri moguća izbora ili ishoda. Tri dileme su već 6 opcija, ali to bi već bila neka druga, bolja priča.

shubara

pre 10 godina

Ja ne znam koga u Srbiji interesuje da li njega neko prisluskuje ili dilema EU ili Rusija(svi znamo da ce na kraju biti kako kaze zapad!).Narod interesuje sta bi sa predizbornim obecanjima kao sto su:"Kad ja dodjem na vlast dovescu 100 milijardi investicija" ili "Birajte mene za predsednika da bi otkrili ko je pokrao izbore" i td.Da li on misli da je ovaj narod bas toliko glup da se bavi glupostima a posla i para nigde?

Osnivač

pre 10 godina

Ako je Srbija osnivač UN kao derivat raspadnute Jugoslavije, Kosovo bi po sličnom osnovu moglo dobiti taj status, ako UN prinaju Kosovo kao nezavisnu državu nastalu raspadom države predhodnice.

Medjutim, postati punopravni član UN sa svim obavezama i pravima koja iz toga slede, je podložno odvojenoj proceduri čija je kruna glasanje o prijemu u članstvo.

Dilema je zaista velika.

aki

pre 10 godina

Danima se plasiraju vesti o sukobu Vucica i Nikolica, a svi znamo odakle dolaze i ko ih plasira u javnost. Umesto da vode brigu o svojoj kuci (koja se raspada), oni vode abrove o ovoj dvojici. A sto se tice referenduma, za neobavestene on je obavezan, ne zato sto to mi hocemo, vec zato sto to EU trazi.

lalo1

pre 10 godina

Nema Srbija niti jednu dilemu. Jasno se zna put kojim Srbija treba da ide i gde ce ici a taj put u razvijeni svet se zove evroatlanske integracije. Sa Rusijom ce saradjivati isto kao bilo koja druga zemlja koja pripada EU i NATO, na primer Nemacka, Bugarska, Francuska itd. Onaj ko je neodlucan i po glavi mu se motaju dileme i trileme ne bi trebalo da to javno iznosi i stvara pometnju medju onima koji su ga izabrali da vodi a ne da postavlja prepreke i pri tome bude neodlucan.

roxi

pre 10 godina

i ja hocu da radim na pisanju komentara, naravno u korist sns i predsednika, kako doci do tog posla? super pisete!
ovo je pravi domacin, nas predsednik, samo sa sns srbija moze da dodje blagostanja, samo tako predsednice! vi ste nase svetlo na kraju tunela, naravno sve ovo ne bi bilo tako pozivitno, kada ne bi bio tu i gosp. vucic. samo sa vama, cela srbija je uz vas!jedva cekam izbore, pa neka vidi eu, koga podrzava ceo ovaj narod, sve ostale partije odlaze u zaborav. hvala predsednice!
kako ovo zvuci?

Ivana

pre 10 godina

A ja mislila da je dilema problem sa dva moguća rešenja (od kojih doduše nijedno nije u potpunosti praktično) ali sada mi je jasno da ih ipak ima tri. Šta da se radi... saznaću ako magistriram

Nikako da dobijemo odgovore,kako se odredjuje cena rada?

pre 10 godina

@(david,01:23)
Zao mi je sto ti moram reci,ali prijatelj te laze za platu od 10 000 evra u Nemackoj,ali 2000-3000 plafon 5000 evra je zadovoljavajuce pod uslovom da ubodes gde trebas.
Ing i dpl ing u aziji zaradjuju 3-5 hiljada USD,dok na zapadu je u evrima.
A Nikolic bolje da odgovori kako ovde nude identican posao identicnog obima za one koji imaju licence da bude 400 evra mesecno?
Trziste tehnickih diploma nije bas zasicen trzistem,kao menadzeri,pravnici,ekonomisti,filozofi,filolozi,pa da nam da objasnjenje.
On kao vodeci covek mora da zna,s obzirom da njemu vlada polaze racune

Stiv

pre 10 godina

Osećam da ga ne prisluskuju. Neko od savetnika je došao na ideju da je to danas u modi sa zapadnim političarima, pa hajde da i našeg prisluskuju. Šta ima da ga prisluskuju kad on i pred medijima priča u varijantama,nista odredjeno, mogu zamisliti kako je tek kad priča šifrovano. Problem je što on nema ideju o politici Srbije.I, mnogo je brate depresivan!

bezimena

pre 10 godina

Jugoslavija bila osnivac UN, a Srbija se vodi kao naslednik Jugoslavije. Po tom osnovu.
(Zoran, 24. decembar 2013 02:39)

Ne širite dezinformacije! Srbija se nigde NE vodi kao naslednik Jugoslavije, već je morala da traži učlanjenje i zvanično je u UN primljena 1.novembra 2000.god.!

Mislav

pre 10 godina

Pa svi mi imamo dileme :)
Vidim da su mnogima upale u ocu neke Tomine rijeci. Evo konkretno i mene zanima kako je Srbija kao osnivač( ne kao suosnivač što bi bila već donekle korektna izjava, ovako baš upada na prvu) temeljila obranu od tužbi za genocid, agresiju, ratnu stetu itd (nisam pravnik, mozda negdje grijesim, ali ipak imam dileme) koje su podigle pred medj.sudom neke ostale republike (takodjer suosnivaci tog UN-a, koliko se ja sjecam SFRJ ili FNRJ su bile zajednice ravnopravbih republika) na činjenici da u tom trenuku Srbija(tj. tadašnja SRJ) NIJE u bila niti članica u tom UN-u (a ipak je OSNIVAČ, e), pa stoga ni taj sud kao tijelo UNa nije niti nadlezno za takav je nesporazum ajmo reć, koji se desio. Da li je to mozda pravni recept, izadji iz UNa ako imas nekog posla sa strane, pa se vrati i busaj se u prsa OSNIVANJEM kad imas nekog drugog posla u svom dvorištu, pa ti je interes automatski zaokrenut za 180. Ja mislim da se to u normalnom, običnom životu zove drugačije.
Inače volim ponekad svratiti ovdje, uglavnom radi komentara, mada kao sto reče Bosanac tesko se nekad i izboriti za njega, iako nisu uvredljivi niti nelulturni, pa se postavlja i tu dilema kako se postaviti. I slazem se da je potreban jedan vid cenzure da se sve ne pretvori u ruglo i cirkus, a toga na netu ima i previše. Ali ovi botovi su najjači :))

rumar

pre 10 godina

@mm,
Baš ti je super komentar, kao da imaš 12god, Kina baca druge u siromaštvo? Razmišljaj o odnosima Kine i Amerike kao o simbiozi u kojoj oba domaćina ne mogu da prežive jedan bez drugog. Dok u Kini proizvode, u USA administriraju što pokazuje broj zaposlenih u oba sektora, za sada i jedni i drugi koriste dolar uveliko. Pored toga ne treba napominjati da su kinezi imali civilizaciju dok smo mi ovde glodali kosti i da nikad kroz njihovu dugu istoriju nisu imali afiniteta ka tudjim teritorijama niti su imali svoje kolonije kao što je to slučaj sa Amerikom, Engleskom, Francuskom, Nemačkom, Rusijom i Japanom. To su ujedno i najrazvijenije zemlje sveta, zašto? Pa zato što je kod njih i štap i šargarepa. One love

list kamen makaze

pre 10 godina

peedsednik je zaista pogodio u srz nasih dilema i problema,koje zahtevaju hitno resavanje. ostale medijske ujdurme i nazovi pisanja,stranacka zbivanja i ne treba da budu deo njegovog posla,ima to ko da resi a ono sto je do njega on za sada to prilicno dobro radi

svejedno

pre 10 godina

Meni su svi podjednako loši,nisam voleo nijednog od '90. naovamo ,ali stvarno mislim da smo mnogo blesav narod,tj. čopor. Jer samo divlje životinje i Srbi ne mogu bez vodje. Što se tiče aktuelnog, malo mi je morbidno što mi je predsednik čovek iz čijih usta je u bliskoj prošlosti izašlo mnogo, mnogo ružnih, gadnih reči, uvreda, svašta.

Марко

pre 10 godina

Имам само следеће три дилеме:

1. Шта је било са џаковима гласачких листића и изборном крађом?
2. Шта је било са предизборним обећањима о референдуму о ЕУ и обарању Боркових споразумима?
3. Да ли је Тому срамота, или не?

И потпуно је за очекивати да се ППВ и остатак странке отргао од приче у коју се клео пре избора: како је он издао гласаче, тако ће проћи и сам у странци.

milan

pre 10 godina

Neke rečenice sam morao par puta pročitati i opet nisam njihov smisao shvatio, možda se tu krije ta istina koju predsednik, kako on kaže "samo" govori. Na neke situacije ne dati odgovor nije doslednost i predsednik države koji bdi nad svima treba da ima odgovor na sve sem ako mu je neko to zabranio ili se boji da kaže što misli. Izvini Nikoliću, ali još uvek mi teško pada da kažem: To je moj predsednik.

mattko

pre 10 godina

Toma neka kaze ko je od srbijanskih diplomata bio na Osnivackoj Skupstini UN. Ako su Mate Parlov i Matija Ljubek osvojili zlate olimpijske medalje za Srbiju onda je i Srbija osnivac UN. Svi koji pricaju Srbija, Hrvatska bla bla bla ... neka zauvek utuve u glavu da svet ne pocinje od njih a da je postojalo nesto sto se zvalo Jugoslavija!

Milenko

pre 10 godina

Koja demagogija, prvo je strajkovao gladju da bi dosao na vlast, a sad kad je na vlasti ne zeli da se mesa ni u sta nego samo stiti svoju poziciju!

Misko

pre 10 godina

Od predsednika jedne drzave se uvek ocekuje da kaze nesto pametno.
Ja od ovoga do sada nista vredno paznje nisam cuo.
Verovatno i nema sta da kaze danas, jer se u proslosti napricao gluposti.

AZ

pre 10 godina

A srpskog vojvodu i jedinog politicara koji je spreman zivot da da za svoju politiku i za svoju otadzbinu, ne pominjes? Sram te bilo kumara!!

boban

pre 10 godina

nerazumem...mi za rusiju nismo interesantni...rekli su to sami oni. 1999 nisu nam pomogli. a i 90% rusa ni ne zna ko su srbi a i gde je ta zemlja...ja to znam bio sam u rusiji. ova bajka nasi dobri prijatelji...samo sto smo se borili zajedno u svetskim tatovima ne znaci da su nas zavoleli...rusija cak i manje investira u srbiju nego bilo koja zemlja iz eu...cak i za nis su nas zaj......

Mladja

pre 10 godina

Čitajući članke o Dačiju, Tačiću, Prikoliću i ostalim (meni) nebitnim ličnostima u istoriji ove zemlje, mogu samo jednu stvar da zaključim: "Nije Sloba kriv - MI smo g***a!", i to će zauvek biti tako.

la belva

pre 10 godina

Da,ima 3 dileme...kada cete se vi nama skinuti sa grbine,kada ce da vas pohapse posle toga i na koliko ce da vas osude...ovo poslednje je najbitnije

Robespjer

pre 10 godina

Predsedniče nije Gavrilo Princip započeo Prvi svetski rat, tad se to nije smatralo terorizmom, kad se priča o istoriji mora se voditi računa o vremenu o kom se govori. Nakon atentata je započeo Austro-srpski rat, a Prvi svetski ili ti Veliki rat je započeo kad je Nemačka napala Rusiju i Belgiju, potom Francusku. Ako neko treba da brani našu istoriju to su Dušan T. Bataković i Čedomir Antić. Vi se spremate za obeležavanje stogodišnjice tako što ćete stajati na otvaranju spomenika okupatoru Ferdinandu visine 16 metara. Da li su Vas predsedniče obavestili da hoće i ploču s otiscima stopala Gavrila Principa da stave pored kipa Franca Ferdinanda. Da li vi vidite tu nesrazmeru izmedju 16 metara i pločice. Pa nama treba predsednik koji će braniti naš narod ne samo istoričari. Morate protestovati da se uopšte podigne takav spomenik agresoru i okupatoru. Ne možete samo deliti ordenje i kriti se u rupi, nego budite dosledni i branite naše srpstvo, pa Gavrilo je i život dao za srpstvo za jedinstvo, a vi Nikoliću, da li ste dostojni diplomatske žrtve? Umesto da izdvojite sredstva da napravimo holivudski film o Gavrilu, Prvom svetskom ratu, kao Škoti o Vilijamu Volasu u filmu Hrabro srce, da se dičimo svojim herojima, odbranimo srpstvo i srušimo stereotipe o tome da smo krvoločni teroristi, vi još proglašavate Gavrila krivim za početak rata. Nije gospodine Nikoliću kao žrtva rata pao Ferdinand, nego prvi srpski vojnik prilikom napada austrijske vojske.

kum

pre 10 godina

Samo se nesposobna vlada oslanja na pomoć sa strane. Jaka država mora biti nezavisna i od EU i od Rusije, a pogotovo od Rusije jer je to druga država, a EU je samo unija država. Kada će već jednom naš predsednik shvatiti da mi ne želimo da budemo ruska pokrajina, već suverena država, ravnopravna članica nekog naprednog, savremenog saveza država, kao što je npr EU.

Mita

pre 10 godina

Srbija ima samo jednu dilemu...Da li će da bankrotira da bi ovi iz partija,koji ništa ne rade,živeli na grbači svih,ili će da razjuri neradnike,da ne bi bankrotirala...

Bosanac

pre 10 godina

Nemogu da vjerujem da može doći do takvog preobražaja i to da zarad moći promijene dugogodišnju nacionalističku i šovinističku(da se ne lažemo)politiku,kako on tako i Vučić.Smiješno i žalosno u isto vrijeme...Groteska...

A vas bi redakcijo,ko god da tamo sjedi i odobrava napisane tekstove,zamolio za malo više demokratije i razumijevanja,da ako nema pogrdnih riječi u tekstovima odobrite iste,ma koliko nekoga zabolili.Treba da se čuje i glas drugih.......

Unaprijed se zahvaljujem i želim sve najbolje u 2014 godini....

Malisa

pre 10 godina

Sad sam i ja u dilemi. ne mogu da verujem. A evo izasto: http://uimenaroda.rs/predmeti/li%C4%8Dni-stav/184-sre%C4%87no-veselje,-gospodare-vu%C4%8Di%C4%87u.html

Pinokio

pre 10 godina

Nikada se nije čuo sa Miškovićem???
Na otvaranju novog pogona u rafineriji Pančevo ste sedeli jedan do drugog i ćaskali a RTS je to zabeležio. Nos raste.

Stargate

pre 10 godina

Pa postovani gospodine Predsednice, evo sta zvanicna Moskva misli o danasnjoj politici Srbije i koliko se to razlikuje od onoga sto Vi pricate na unutrasnje-politickom planu: http://rus.ruvr.ru/2013_12_24/Otkazhetsja-li-Serbija-kak-i-ukraina-ot-vstuplenija-v-ES-0285/

Predrag

pre 10 godina

Evropska Unija traži da se menjamo, da naše sudstvo i školstvo funkcioniše, da jednakost postoji, da se prava poštuju, da se priroda štiti. To je normalno u Irskoj, Švedskoj, Austrji... Rusija, takva kakva jeste ne mari ni za nas ni za naše vrednosti, ni za resurse. Ona preko nas prkosi Evropi.

Kako vise ne dosadis sam sebi?

pre 10 godina

Aman, covece, prestani vise da mlatis praznu slamu!
- Kosova vec odavno vise NEMA. Sve ostalo u vezi sa njim je kozmetika.
- Rusija puca po svim savovima i tek ce da pocne da puca, jer da mu se debelo ne ljulja, ne bi Putin pustio Pussy Riot, a tek ne bi pustio Horodkovskog, nego se ubija krpeci imidz.
- EU stvarno nije "sto je nekad bila", ali nisi ni ti, pa zivis, i od nje STALNO dobijamo sredstva za razne stvari, samo se o tome prica samo kad se mora i krije se ko zmija noge.

A narod?
E, narodu je jedino stalo da ima u se, na se i poda se, a da je sposoban za nesto vise, bio bi se izborio za sebe jos 6. oktobra PRE 13 GODINA, pa za pocetak ne bi bio u ovoj rupi, a za kraj ne bi imao tebe za predsednika, a "mesije" mu ne bi bili Dacic i Vucic - a svima vama svaka cast - pa dakle, ne vidim kakav je "narod" uopste faktor u svemu ovome?

jasnoo i glasno

pre 10 godina

Za suzbijanje korupcije i kriminala obaveza dolazi od EU, dakle nije to inicijativa vlade posebno Vucica. Pogledajte u Hrvatskoj vrse se svakodnevna hapsenja, u jednom kaficu inspektori pronasli su deset kuna viska zbog toga kaficu je zabranjeno daljnje poslovanje. Srpska vlada je potcinjena, ako hoce u EU mora zahteve da izvrsava.

сердар 036

pre 10 godina

србија има један проблем који преседник не помиње, а то је ЕКОНОМИЈА и ПОБОЉШАЊЕ привреде......

zaplakaosam

pre 10 godina

Hahaha. SNS i ti, Tomislave, ne birate članove predsednistva? A kako je onda jedan vlasnik firme Trgomen iz Kraljeva vaš savetnik? Pitam se, ko li je tako vrsan kadar izabrao..

pera peric

pre 10 godina

prva prepreka prema eu je poglavlje 35,kojim se odredjuje regulisanje oodnosa sa kosovom,ako se to ne apsolvira,nema daljih poglavlja i nema
napretka u pregovorima i tu nema nikakve dileme bice uzmi ili ostavi.
ne verujem da je predsedniku kada su se upustili u sve ovo nije bilo jasno gde ce biti kraj.

miroslav

pre 10 godina

Opasan igrač,pušta veštačku maglu..,pokriva i zataškava kriminal.
Cela Srbija priča da je Velimir Ilić snimljen kako traži 8% od Kineza za deo auto puta od Obrenovca do Ljiga i da je ovo predato u BIA i stranim ambasadama.
A da se isprečio Toma Nikolić da ga zaštitipa pa da bi se odbranio napada kako njega neko prisluškuje i štiti Velimira Ilića.
Smeta mu da se obelodani pljačka stoleća,pa mu zato smetaju delovi policije.
U tu svrhu je i plaketa počasnog gradjanina Čačka.
E sad da li je i predsednik u toj igri???

boris

pre 10 godina

Da li je sada jasno kakvi nas nazovi političari vode, do skoro je to bila politika na tri stuba voljenog nam Tadića a sada je trilema Nikolića, a u stvarije isto, obojica su nečije figure a nas samo zamlaćuju kobajagi strankama. Svi u stvari vode istu politiku, Tadić je uništio stranku bolje i efikasnije nego da je to radio Toma ili Ivica pa vi razmislite zašto i kako,oni nikad nisu ni želeli Evropu niti će sve je to farsa.

Mislav

pre 10 godina

Prisluskivanje, urote, pokusaji atentata, pa Kenedi je mala maca za ove. Kad slusas Tomu i Vučića pitas se koja je ovo metamorfoza, a najvise uzdaju u to da je ljudska memorija na nivou amebe. Dobrim dijelom su i uspjeli. Da li je istina da su sve ambasade dobile instrukciju da stave Tominu sliku odmah nakon prezimanja vlasti? Koji kult licnosti, zar ta vremena ne bi trebala ostat u proslom mileniju

IvanaM

pre 10 godina

Čitam i mislim se šta je predsednik Nikolić rekao u ovom intervjuu i ne mogu da se setim, sve je ovo prodavanje magle sa njegove strane! Svaka Vama čast, izabrani ste od strane narode ove napaćene zemlje, ali ja lično ne vidim da ste njihovo poverenje i opravdali.

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

Zašto ne napravite neki specijal sa pričama naših poljoprivrednika koji su naivno poverovali u bajke i počeli da izvoze svoje proizvode u Rusiju, a sad ne mogu mesecima (godinama) da naplate robu od ruskih "partnera"?

lalo

pre 10 godina

@Robespjer
Sta pricas covece, kakvi agresori i okupatori, pa Austrijanci ciji je prestolonaslednik ubijeni Ferndinand , su oslobodili danasnju Bosnu od turske vekovne okupacije i za kratko vreme svoje vladavine do 1918 evropeizirali je na mnogo nacina. Otidji u Sarajevo i pogedaj arhitekturu iz doba austrijske vladavine, pogledaj zemljisne knjige iz tog vremena , ma pogledaj sta god hoces.

idemo dalje...što dalje!

pre 10 godina

Srbija ima samo jednu, i to spasonosnu dilemu, da Vas i Vasu bulumentu sto pre otera sa vlasti.
(Pablo, 23. decembar 2013 22:08)
Dignite glavu! Možda iza drveta ugledate šumu!

DILEME - IZAZOVA

pre 10 godina

Mislim da se predsednik države g-in Tomislav Nikolić u izlaganju postavio krajnje korektno i državnički odgovorno. Zastupa primarno interese države Srbije ne svrstavajući se ni ja jednu političku stranu. Nigde se ne mogu čuti reći nipodaštavanja niti omalovažavanja bilo koga. Dobro slušajući izlaganje predsednika, bilo da je reč o korupciji, relacijama EU - Rusija, projektu "Južni tok", ulozi i odgovornosti Antića kao njegovog savetnika, primarnog razvoja ekonomije zemlje gde nalazi nove sagovornike, pa do načina pisanja medija, hronološki iz odgovora u odgovor, uvek nastupa sa stanovišta boljitka i ugleda države Srbije. Predsednik države je najodgovorniji reprezent ugleda države u svetu i mislim da nema dileme da g-in Tomislav Nikolić u potunosti opravdava ukazano poverenje građana. Ništa ne ostavlja nedorečeno, da čitaoc ili slušaoc mora da čita i tumači "između redova". Svako poštovanje predsedniče Sbije, g-ne Tomislave Nikoliću.

ALEKS - FERGUSON

pre 10 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolic je potpuno u pravu kada kaze da postoje tri dileme i one su vec duze prisutne u mislima ljudi koji kreiraju politiku zemlje. Nadam se i smatram da cemo u skorijem vremenskom periodu biti prinudjeni da definitivno odlucimo i stanemo jedinstveno kao drzava iza te odluke jer sve ostalo bi vodilo u jos dublji haos i zato Aleksandar Vucic i SNS insistiraju na stvaranju sireg politickog konsezusa, jer bez toga tesko ce se doci do konacnog cilja, samo jedinstveni mozemo resiti ni malo lak problem.