Subota, 21.12.2013.

09:00

Na tragu svedoka ubistva Ćuruvije

Ministarstvo spoljnih poslova dostavilo je Komisiji za istraživanje ubistava novinara podatke o mogućem svedoku ubistva Slavka Ćuruvije, saznaje „Politika”.

Izvor: Politika

Na tragu svedoka ubistva Æuruvije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Skydog

pre 10 godina

Nije problem naći nalogodavce, još manje izvršioce. Za ove koji su od četničkih kurira došli do evropskih pastira vraćanje u prošlost nije baš prijatno.

severnjak

pre 10 godina

""Izgubila" je svesku jer je ubica verovatno neko njoj, ili njenima, blizak. Zasto nije odmah progovorila? Zar nije to krivicno delo?
(Obrad Krljacic, 21. decembar 2013 20:32) "

A u svesci je pisalo ime ubice?

Nalogodavca?

Naručioca?

Obrad Krljacic

pre 10 godina

Kako bre da natasa kandic izgubi svesku, kako ne izgubi nista gde pljuje srbe
(milan)

"Izgubila" je svesku jer je ubica verovatno neko njoj, ili njenima, blizak. Zasto nije odmah progovorila? Zar nije to krivicno delo?

legionar

pre 10 godina

Zna se ko je i zasto likvidirao Curuviju.Ne govori se zato sto to nije nikome u interesu,posebno postovaocima lika i dela doticnog.

Ivana

pre 10 godina

Kako lazu, "SURCINSKO-ZEMUNSKI" klan ucestvovao je u atentatu na Vuka Draskovica i sve druge atentata politickog vrha drzave.Ljubisa Buha i Dusana Spasojevic imali su direktne kontakte sa ministrima iz vlade Srbije. Prema svedocenju svedoka Dejana Milenkovica,jedinog slobodnog atentatora na premijera jedne evropske drzave, podpredsednik vlade Srbije utovarao je sa Ljubisom Buhom policijsko oruzje u njegov kombi sa kojim su poubijali preko 20 ljudi za samo dve godine i samo u Beogradu ! Zasto lazu ? Da li lazu sto i danas u vladi sede odgvorni za zlocin nezapamcen u Evropi ? Da li danasnji ministri imaju kontakte sa "surcinko-zemunskim " klanom koji i dalje kontrolise istrage u Srbiji ? Ko je dozvolio da "suricnko-zemunski" klan ubije svedoke suda Zorana Vukojevica i Kuju Krijestorca posle atentata ? Ko je prenosio ceduljice braci Simovic ? Novinari, ne nasedajte vise na njihove lazi, ne ucestvujte u zataskavanju zlocina vasih kolega, trazite da vlada Srbije stiti zlocin i zlocince i danas kao i pre.

adriano celentano

pre 10 godina

Udba ili DB, koja je prisvojila svo bogatstvo iz YU i Srbije, koja sada ima tajkune, drzavni vrh i vecinu stranaka, koja je ubila premijera kao i Curuviju, stoji iza svih nesreca YU i Srbije a sve zarad njihovog lepog zivota i bogatstva. Primer, koji politicar lose zivi, ni jedan, koji politicar ima savest i moral, ni jedan, znanje, ni jedan. Narode, sto citas Kurir i Informer, sto gledas Pink, KRIV SI.

MRKI

pre 10 godina

Sta mislite narode da ce se naci ubica Curuvije. Moje licno misljenje i ubedjenje je da nece. Kada posle 5-og Oktobra DOS i prethodne vlade nisu otkrili ubicu nece ni ova. Drugo 1999 godine Dacic Nikolic i Vucic su bili u vrhu vlasti sto kao ministri sto kao visoki partijski funkcioneri. Da li bi trebalo pitati nesto i Urosa Suvakovica. Ko zna mozda i Seselj nesto zna kao sto je prvi prozvao Ljubisu Bearu za streljanja u Srebrenici. Natasu Kandic treba krivicno goniti jer ometa istragu. Dobijene podatke od 2001 krije i sada kao ima podatke svedoka. Sto je jos gore mozda bi ova vlast i uhapsila ubicu Curuvije ali ne sme jer ne znaju sta ce se otkriti

Mister-BG

pre 10 godina

Jedan je jedini trag i vodi pravo u UDBU, nikad rasformiranu UDBU koja i dalje deluje na tlu Srbije.

Dok se god UDBA ne udari u glavu ovde nece biti slobode i privodjenja pravdi Udbaskih Bandita koji su likvidirali gradjana Srbije.

Egelius

pre 10 godina

Kako bre da natasa kandic izgubi svesku, kako ne izgubi nista gde pljuje srbe
(milan)

milane, dobro si napisao Natasa "pljuje srbe" sa malim pocetnim slovom.

Кривокапић

pre 10 godina

Како смо могли да очистимо Србију од дебеовског шкарта 2001. године. Данас би били нормална држава. Овако смо и даље жабокречина и фази распадања.

Službenik

pre 10 godina

"...da su egzekutori bili iz sveta podzemlja. Sada se veruje da je, zapravo, kompletan zločin izvršen ... u organizaciji tajne službe"

Hahaha, pa samo su bebe u jaslicama mogle da pomisle da su Ćuruviju ubili neki nedefinisani krimosi... Još od davnih godina je poznato ko stoji iza ubistava koje obična policija ne može da rasvetli. Oduvek je tako bilo i biće.

No, ovoga puta je pritisak javnosti očito preveliki da bi se stvari dalje zataškavale, pa mora da se pronađe neko ime. Zato se plašim da će ispasti da ga je ubio neki pripadnik "crvenih beretki" koji više nije živ, a po nalogu ministra policije Vlajka Stojiljkovića koji, gle slučajnosti, takođe nije živ...

marehajduk

pre 10 godina

Oni koji su ga ubili su sad kao satro nasli nekog Peru Perica tj., nisu ga nasli nego su na tragu.Kao sto smo na tragu boljeg zivota tako smo i na tragu ubicama Curuvije.

Rasa Mali

pre 10 godina

Kako bre da natasa kandic izgubi svesku, kako ne izgubi nista gde pljuje srbe
(milan)

ja sam Srbin a Natasa me nikada nije pljuvala kao ni mnoge druge Srbe...znate sta hocu da kazem.

DJ cicvu

pre 10 godina

Za nezaborav I protiv evropejaca sa sajkacama.... Vrhunac licemerja...
"Po tadašnjem Vučićevom Zakonu o javnom informisanju, Ćuruvija je ostao bez oba lista. Gradski sudija za prekršaje, po prijavi građana, bio je ovlašćen da u roku od dva dana donese rešenje o novčanom kažnjavanju novina, a žalba nije odlagala izvršenje. Kazne su bile drakonske tako da su listu Dnevni telegraf zaplenili svu imovinu, a tadašnjem direktoru Ivanu Tadiću, po Vučićevom ličnom naređenju, iz stana su iznete sve stvari, uključujući i dečja kolica, iz kojih je, od izvršitelja, jedva Ivanova supruga otela dvogodišnje dete! Svet je bio šokiran bestijalnošću srpskih vlasi, koje su još uvek bile pod sankcijama Ujedinjenih nacija "

Silvester

pre 10 godina

Vlast se sprda sa nama preko medija oko svega, pa i oko ovog slučaja. Iživljavaju se besramno nad mrtvim čovekom. Verane Matiću i B92, zašto pristajete da budete deo toga? Zašto vas mnogi cinično zovu DB-92?

Damir

pre 10 godina

A zašto je "tajna služba" bez navodnika u vašem tekstu? Ne radi se tu ni o kakvoj tajnoj službi, radi se o Resoru Državne Bezbednosti. E sad, to što se ta služba bavila kriminalnim aktivnostima, problem nas glasača je što nismo izglasali vlast koja će da raskrinka ovu službu i odvede kriminalce u zatvor.

To bi bilo kao kada bih ja u mojoj školi počeo tajno da upisujem ocene iz predmeta koji nisu moji, i onda u medijima to nazovu tajnom školom. Ne, to bi i dalje bila škola, samo što bih ja bio kriminalac koji u njoj radi.

Retardinjo

pre 10 godina

Da ne procitah ovo, mislio bih da je nemoguce.Ni manje ni vise, svedok prisao N.Kandic,a gle jos veceg cuda, ona izgubila blokce i posle 12-13 godina setila se tog dogadjaja....Pa samo da mi je da znam ko je formulisao ovu vest ovako.Ovo je zaista vredjanje svih nas koji iole povezujemo ocni zivac sa mozgom.

Frodo

pre 10 godina

"...Godinama se smatralo da su pripadnici nekadašnjeg Resora državne bezbednosti „samo” pratili Ćuruviju do pred samo ubistvo, a da su egzekutori bili iz sveta podzemlja."

Nema šta tu da se "smatra", to je činjenica. Kriminalni ološ oduvek je ovde bio izvođač prljavih radova za Službu, a zauzvrat je dobijao zaštitu i nekažnjivost. Setimo se samo kako je Arkan stvoren. I "terminiran", kad je procenjeno da mu je istekao rok upotrebe.

Ovde se nikad nije tačno znalo gde prestaje Resor državne bezbednosti a gde počinje "svet podzemlja". I obrnuto, naravno. Niti se znalo ko je tu kome nadređen i ko za koga radi, Služba za Mafiju ili Mafija za Službu. Sve su to samo različiti agregatni oblici jednog te istog užasnog čudovišta, koje nam krv pije još od 1945-te i kako izgleda, piće nam ovo malo krvi što nam je još preostalo dok svi ne pocrkamo.

Ja jedino ne razumem Verana Matića šta mu je trebalo da se upliće u ovo. Ćuruviju je ubila Služba, dakle Država, a ta vrsta ubistva se ne raspliće sve dok ne prođe barem 50, 100 ili više godina i ne bude sasvim bezbedno da se otvore arhive ubilačke Države, ako išta verodostojno i nefalsifikovano bude ostavljeno u arhivama.
Ili dok ubilačku Državu ne zameni neka druga, normalnija Država. Ali to je prilično malo verovatno.

drvobradi

pre 10 godina

Dok ga nađu umreće od starosti. Sta tek reći za izjavu Natase Kandic, koja je u rangu priča tipa nije moje čuvam za drugara. Razumem da se Udbaši sprdaju sa ovim, ali ne i Natašu Kandić.

vjeko

pre 10 godina

Vazno je da drzava pokaze da je srbija zemlja pravde,sigurnosti, govora,politickih sloboda,demokratska. Sile zla treba da shvate da je srbija na strani zakona

лун

pre 10 godina

Атентат моћника из политичког врха којим су повезани неки од рециклираних политичара из садашње врхушке,тако да је узалудно лупати главу о Ћурувији (почивао у миру).
Кад сунце комунизма и удбе за неких 50 година зађе биће и убиство расветљено.А до тада ,спавајте мирно,а како и нећете кад вас ови данас и преко медија излуђују.

crni domino

pre 10 godina

E bas cete sa bivsim radikalima i Dacicevim KGBovacima da pronadjete svedoke koji su videli ili culi ko je ubio Curuviju.
Samo odvlacite paznju narodu od gorucih problema koji ga muce.
Cutite, radite i javite se tek kada otkrijete ko je ubio i ko je nalozio ubistvo Curuvije!

Karlo

pre 10 godina

Obzirom na to da ga trazite preko novina i na sva zvona, bice dobro, ukoliko u pitanju nije cista izmisljotina, ako ga ne pronadjete u nekom jarku.

venecijanka

pre 10 godina

Da li sam ja glupa ili nepismena?! Ovde pise da je Kandicki covek-svedok prisao 2001. i ona je to ovih dana potvrdila. Sad je 2013. ne?! Jedno ubistvo manje-vise, pih!

Dragan DeSPOt

pre 10 godina

Nema od toga nista....Ne zele da rese Budvu na pravni nacin a da se resi slucaj Curuvije.Srbija jos nije spremna za istinu.Dovoljan je slucaj Vuka Draskovica, koji je pored epiteta zrtve, od sluzbi bezbednosti dobija jos jedan naziv "samoubice u pokusaju''.

Despot

pre 10 godina

https://www.youtube.com/watch?v=Di1zOUhozlU i posle 13 godina sve je mnogo jasnije.
Dovoljno je pogledati od 1:30:00,pametnome dosta

milan

pre 10 godina

svedoka upisala u beleznicu pa ona nestala... eh natasa ko te ne zna skupo bi te platio... gadi mi se takav polusvet. nista nemam al obraz imam

crni domino

pre 10 godina

E bas cete sa bivsim radikalima i Dacicevim KGBovacima da pronadjete svedoke koji su videli ili culi ko je ubio Curuviju.
Samo odvlacite paznju narodu od gorucih problema koji ga muce.
Cutite, radite i javite se tek kada otkrijete ko je ubio i ko je nalozio ubistvo Curuvije!

Karlo

pre 10 godina

Obzirom na to da ga trazite preko novina i na sva zvona, bice dobro, ukoliko u pitanju nije cista izmisljotina, ako ga ne pronadjete u nekom jarku.

milan

pre 10 godina

svedoka upisala u beleznicu pa ona nestala... eh natasa ko te ne zna skupo bi te platio... gadi mi se takav polusvet. nista nemam al obraz imam

venecijanka

pre 10 godina

Da li sam ja glupa ili nepismena?! Ovde pise da je Kandicki covek-svedok prisao 2001. i ona je to ovih dana potvrdila. Sad je 2013. ne?! Jedno ubistvo manje-vise, pih!

Silvester

pre 10 godina

Vlast se sprda sa nama preko medija oko svega, pa i oko ovog slučaja. Iživljavaju se besramno nad mrtvim čovekom. Verane Matiću i B92, zašto pristajete da budete deo toga? Zašto vas mnogi cinično zovu DB-92?

DJ cicvu

pre 10 godina

Za nezaborav I protiv evropejaca sa sajkacama.... Vrhunac licemerja...
"Po tadašnjem Vučićevom Zakonu o javnom informisanju, Ćuruvija je ostao bez oba lista. Gradski sudija za prekršaje, po prijavi građana, bio je ovlašćen da u roku od dva dana donese rešenje o novčanom kažnjavanju novina, a žalba nije odlagala izvršenje. Kazne su bile drakonske tako da su listu Dnevni telegraf zaplenili svu imovinu, a tadašnjem direktoru Ivanu Tadiću, po Vučićevom ličnom naređenju, iz stana su iznete sve stvari, uključujući i dečja kolica, iz kojih je, od izvršitelja, jedva Ivanova supruga otela dvogodišnje dete! Svet je bio šokiran bestijalnošću srpskih vlasi, koje su još uvek bile pod sankcijama Ujedinjenih nacija "

drvobradi

pre 10 godina

Dok ga nađu umreće od starosti. Sta tek reći za izjavu Natase Kandic, koja je u rangu priča tipa nije moje čuvam za drugara. Razumem da se Udbaši sprdaju sa ovim, ali ne i Natašu Kandić.

Retardinjo

pre 10 godina

Da ne procitah ovo, mislio bih da je nemoguce.Ni manje ni vise, svedok prisao N.Kandic,a gle jos veceg cuda, ona izgubila blokce i posle 12-13 godina setila se tog dogadjaja....Pa samo da mi je da znam ko je formulisao ovu vest ovako.Ovo je zaista vredjanje svih nas koji iole povezujemo ocni zivac sa mozgom.

marehajduk

pre 10 godina

Oni koji su ga ubili su sad kao satro nasli nekog Peru Perica tj., nisu ga nasli nego su na tragu.Kao sto smo na tragu boljeg zivota tako smo i na tragu ubicama Curuvije.

Frodo

pre 10 godina

"...Godinama se smatralo da su pripadnici nekadašnjeg Resora državne bezbednosti „samo” pratili Ćuruviju do pred samo ubistvo, a da su egzekutori bili iz sveta podzemlja."

Nema šta tu da se "smatra", to je činjenica. Kriminalni ološ oduvek je ovde bio izvođač prljavih radova za Službu, a zauzvrat je dobijao zaštitu i nekažnjivost. Setimo se samo kako je Arkan stvoren. I "terminiran", kad je procenjeno da mu je istekao rok upotrebe.

Ovde se nikad nije tačno znalo gde prestaje Resor državne bezbednosti a gde počinje "svet podzemlja". I obrnuto, naravno. Niti se znalo ko je tu kome nadređen i ko za koga radi, Služba za Mafiju ili Mafija za Službu. Sve su to samo različiti agregatni oblici jednog te istog užasnog čudovišta, koje nam krv pije još od 1945-te i kako izgleda, piće nam ovo malo krvi što nam je još preostalo dok svi ne pocrkamo.

Ja jedino ne razumem Verana Matića šta mu je trebalo da se upliće u ovo. Ćuruviju je ubila Služba, dakle Država, a ta vrsta ubistva se ne raspliće sve dok ne prođe barem 50, 100 ili više godina i ne bude sasvim bezbedno da se otvore arhive ubilačke Države, ako išta verodostojno i nefalsifikovano bude ostavljeno u arhivama.
Ili dok ubilačku Državu ne zameni neka druga, normalnija Država. Ali to je prilično malo verovatno.

Dragan DeSPOt

pre 10 godina

Nema od toga nista....Ne zele da rese Budvu na pravni nacin a da se resi slucaj Curuvije.Srbija jos nije spremna za istinu.Dovoljan je slucaj Vuka Draskovica, koji je pored epiteta zrtve, od sluzbi bezbednosti dobija jos jedan naziv "samoubice u pokusaju''.

лун

pre 10 godina

Атентат моћника из политичког врха којим су повезани неки од рециклираних политичара из садашње врхушке,тако да је узалудно лупати главу о Ћурувији (почивао у миру).
Кад сунце комунизма и удбе за неких 50 година зађе биће и убиство расветљено.А до тада ,спавајте мирно,а како и нећете кад вас ови данас и преко медија излуђују.

Službenik

pre 10 godina

"...da su egzekutori bili iz sveta podzemlja. Sada se veruje da je, zapravo, kompletan zločin izvršen ... u organizaciji tajne službe"

Hahaha, pa samo su bebe u jaslicama mogle da pomisle da su Ćuruviju ubili neki nedefinisani krimosi... Još od davnih godina je poznato ko stoji iza ubistava koje obična policija ne može da rasvetli. Oduvek je tako bilo i biće.

No, ovoga puta je pritisak javnosti očito preveliki da bi se stvari dalje zataškavale, pa mora da se pronađe neko ime. Zato se plašim da će ispasti da ga je ubio neki pripadnik "crvenih beretki" koji više nije živ, a po nalogu ministra policije Vlajka Stojiljkovića koji, gle slučajnosti, takođe nije živ...

Rasa Mali

pre 10 godina

Kako bre da natasa kandic izgubi svesku, kako ne izgubi nista gde pljuje srbe
(milan)

ja sam Srbin a Natasa me nikada nije pljuvala kao ni mnoge druge Srbe...znate sta hocu da kazem.

adriano celentano

pre 10 godina

Udba ili DB, koja je prisvojila svo bogatstvo iz YU i Srbije, koja sada ima tajkune, drzavni vrh i vecinu stranaka, koja je ubila premijera kao i Curuviju, stoji iza svih nesreca YU i Srbije a sve zarad njihovog lepog zivota i bogatstva. Primer, koji politicar lose zivi, ni jedan, koji politicar ima savest i moral, ni jedan, znanje, ni jedan. Narode, sto citas Kurir i Informer, sto gledas Pink, KRIV SI.

Damir

pre 10 godina

A zašto je "tajna služba" bez navodnika u vašem tekstu? Ne radi se tu ni o kakvoj tajnoj službi, radi se o Resoru Državne Bezbednosti. E sad, to što se ta služba bavila kriminalnim aktivnostima, problem nas glasača je što nismo izglasali vlast koja će da raskrinka ovu službu i odvede kriminalce u zatvor.

To bi bilo kao kada bih ja u mojoj školi počeo tajno da upisujem ocene iz predmeta koji nisu moji, i onda u medijima to nazovu tajnom školom. Ne, to bi i dalje bila škola, samo što bih ja bio kriminalac koji u njoj radi.

Ivana

pre 10 godina

Kako lazu, "SURCINSKO-ZEMUNSKI" klan ucestvovao je u atentatu na Vuka Draskovica i sve druge atentata politickog vrha drzave.Ljubisa Buha i Dusana Spasojevic imali su direktne kontakte sa ministrima iz vlade Srbije. Prema svedocenju svedoka Dejana Milenkovica,jedinog slobodnog atentatora na premijera jedne evropske drzave, podpredsednik vlade Srbije utovarao je sa Ljubisom Buhom policijsko oruzje u njegov kombi sa kojim su poubijali preko 20 ljudi za samo dve godine i samo u Beogradu ! Zasto lazu ? Da li lazu sto i danas u vladi sede odgvorni za zlocin nezapamcen u Evropi ? Da li danasnji ministri imaju kontakte sa "surcinko-zemunskim " klanom koji i dalje kontrolise istrage u Srbiji ? Ko je dozvolio da "suricnko-zemunski" klan ubije svedoke suda Zorana Vukojevica i Kuju Krijestorca posle atentata ? Ko je prenosio ceduljice braci Simovic ? Novinari, ne nasedajte vise na njihove lazi, ne ucestvujte u zataskavanju zlocina vasih kolega, trazite da vlada Srbije stiti zlocin i zlocince i danas kao i pre.

Mister-BG

pre 10 godina

Jedan je jedini trag i vodi pravo u UDBU, nikad rasformiranu UDBU koja i dalje deluje na tlu Srbije.

Dok se god UDBA ne udari u glavu ovde nece biti slobode i privodjenja pravdi Udbaskih Bandita koji su likvidirali gradjana Srbije.

Кривокапић

pre 10 godina

Како смо могли да очистимо Србију од дебеовског шкарта 2001. године. Данас би били нормална држава. Овако смо и даље жабокречина и фази распадања.

MRKI

pre 10 godina

Sta mislite narode da ce se naci ubica Curuvije. Moje licno misljenje i ubedjenje je da nece. Kada posle 5-og Oktobra DOS i prethodne vlade nisu otkrili ubicu nece ni ova. Drugo 1999 godine Dacic Nikolic i Vucic su bili u vrhu vlasti sto kao ministri sto kao visoki partijski funkcioneri. Da li bi trebalo pitati nesto i Urosa Suvakovica. Ko zna mozda i Seselj nesto zna kao sto je prvi prozvao Ljubisu Bearu za streljanja u Srebrenici. Natasu Kandic treba krivicno goniti jer ometa istragu. Dobijene podatke od 2001 krije i sada kao ima podatke svedoka. Sto je jos gore mozda bi ova vlast i uhapsila ubicu Curuvije ali ne sme jer ne znaju sta ce se otkriti

Despot

pre 10 godina

https://www.youtube.com/watch?v=Di1zOUhozlU i posle 13 godina sve je mnogo jasnije.
Dovoljno je pogledati od 1:30:00,pametnome dosta

Egelius

pre 10 godina

Kako bre da natasa kandic izgubi svesku, kako ne izgubi nista gde pljuje srbe
(milan)

milane, dobro si napisao Natasa "pljuje srbe" sa malim pocetnim slovom.

Skydog

pre 10 godina

Nije problem naći nalogodavce, još manje izvršioce. Za ove koji su od četničkih kurira došli do evropskih pastira vraćanje u prošlost nije baš prijatno.

legionar

pre 10 godina

Zna se ko je i zasto likvidirao Curuviju.Ne govori se zato sto to nije nikome u interesu,posebno postovaocima lika i dela doticnog.

vjeko

pre 10 godina

Vazno je da drzava pokaze da je srbija zemlja pravde,sigurnosti, govora,politickih sloboda,demokratska. Sile zla treba da shvate da je srbija na strani zakona

Obrad Krljacic

pre 10 godina

Kako bre da natasa kandic izgubi svesku, kako ne izgubi nista gde pljuje srbe
(milan)

"Izgubila" je svesku jer je ubica verovatno neko njoj, ili njenima, blizak. Zasto nije odmah progovorila? Zar nije to krivicno delo?

severnjak

pre 10 godina

""Izgubila" je svesku jer je ubica verovatno neko njoj, ili njenima, blizak. Zasto nije odmah progovorila? Zar nije to krivicno delo?
(Obrad Krljacic, 21. decembar 2013 20:32) "

A u svesci je pisalo ime ubice?

Nalogodavca?

Naručioca?

vjeko

pre 10 godina

Vazno je da drzava pokaze da je srbija zemlja pravde,sigurnosti, govora,politickih sloboda,demokratska. Sile zla treba da shvate da je srbija na strani zakona

Rasa Mali

pre 10 godina

Kako bre da natasa kandic izgubi svesku, kako ne izgubi nista gde pljuje srbe
(milan)

ja sam Srbin a Natasa me nikada nije pljuvala kao ni mnoge druge Srbe...znate sta hocu da kazem.

milan

pre 10 godina

svedoka upisala u beleznicu pa ona nestala... eh natasa ko te ne zna skupo bi te platio... gadi mi se takav polusvet. nista nemam al obraz imam

Obrad Krljacic

pre 10 godina

Kako bre da natasa kandic izgubi svesku, kako ne izgubi nista gde pljuje srbe
(milan)

"Izgubila" je svesku jer je ubica verovatno neko njoj, ili njenima, blizak. Zasto nije odmah progovorila? Zar nije to krivicno delo?

лун

pre 10 godina

Атентат моћника из политичког врха којим су повезани неки од рециклираних политичара из садашње врхушке,тако да је узалудно лупати главу о Ћурувији (почивао у миру).
Кад сунце комунизма и удбе за неких 50 година зађе биће и убиство расветљено.А до тада ,спавајте мирно,а како и нећете кад вас ови данас и преко медија излуђују.

venecijanka

pre 10 godina

Da li sam ja glupa ili nepismena?! Ovde pise da je Kandicki covek-svedok prisao 2001. i ona je to ovih dana potvrdila. Sad je 2013. ne?! Jedno ubistvo manje-vise, pih!

Dragan DeSPOt

pre 10 godina

Nema od toga nista....Ne zele da rese Budvu na pravni nacin a da se resi slucaj Curuvije.Srbija jos nije spremna za istinu.Dovoljan je slucaj Vuka Draskovica, koji je pored epiteta zrtve, od sluzbi bezbednosti dobija jos jedan naziv "samoubice u pokusaju''.

crni domino

pre 10 godina

E bas cete sa bivsim radikalima i Dacicevim KGBovacima da pronadjete svedoke koji su videli ili culi ko je ubio Curuviju.
Samo odvlacite paznju narodu od gorucih problema koji ga muce.
Cutite, radite i javite se tek kada otkrijete ko je ubio i ko je nalozio ubistvo Curuvije!

Silvester

pre 10 godina

Vlast se sprda sa nama preko medija oko svega, pa i oko ovog slučaja. Iživljavaju se besramno nad mrtvim čovekom. Verane Matiću i B92, zašto pristajete da budete deo toga? Zašto vas mnogi cinično zovu DB-92?

Egelius

pre 10 godina

Kako bre da natasa kandic izgubi svesku, kako ne izgubi nista gde pljuje srbe
(milan)

milane, dobro si napisao Natasa "pljuje srbe" sa malim pocetnim slovom.

MRKI

pre 10 godina

Sta mislite narode da ce se naci ubica Curuvije. Moje licno misljenje i ubedjenje je da nece. Kada posle 5-og Oktobra DOS i prethodne vlade nisu otkrili ubicu nece ni ova. Drugo 1999 godine Dacic Nikolic i Vucic su bili u vrhu vlasti sto kao ministri sto kao visoki partijski funkcioneri. Da li bi trebalo pitati nesto i Urosa Suvakovica. Ko zna mozda i Seselj nesto zna kao sto je prvi prozvao Ljubisu Bearu za streljanja u Srebrenici. Natasu Kandic treba krivicno goniti jer ometa istragu. Dobijene podatke od 2001 krije i sada kao ima podatke svedoka. Sto je jos gore mozda bi ova vlast i uhapsila ubicu Curuvije ali ne sme jer ne znaju sta ce se otkriti

Skydog

pre 10 godina

Nije problem naći nalogodavce, još manje izvršioce. Za ove koji su od četničkih kurira došli do evropskih pastira vraćanje u prošlost nije baš prijatno.

marehajduk

pre 10 godina

Oni koji su ga ubili su sad kao satro nasli nekog Peru Perica tj., nisu ga nasli nego su na tragu.Kao sto smo na tragu boljeg zivota tako smo i na tragu ubicama Curuvije.

drvobradi

pre 10 godina

Dok ga nađu umreće od starosti. Sta tek reći za izjavu Natase Kandic, koja je u rangu priča tipa nije moje čuvam za drugara. Razumem da se Udbaši sprdaju sa ovim, ali ne i Natašu Kandić.

DJ cicvu

pre 10 godina

Za nezaborav I protiv evropejaca sa sajkacama.... Vrhunac licemerja...
"Po tadašnjem Vučićevom Zakonu o javnom informisanju, Ćuruvija je ostao bez oba lista. Gradski sudija za prekršaje, po prijavi građana, bio je ovlašćen da u roku od dva dana donese rešenje o novčanom kažnjavanju novina, a žalba nije odlagala izvršenje. Kazne su bile drakonske tako da su listu Dnevni telegraf zaplenili svu imovinu, a tadašnjem direktoru Ivanu Tadiću, po Vučićevom ličnom naređenju, iz stana su iznete sve stvari, uključujući i dečja kolica, iz kojih je, od izvršitelja, jedva Ivanova supruga otela dvogodišnje dete! Svet je bio šokiran bestijalnošću srpskih vlasi, koje su još uvek bile pod sankcijama Ujedinjenih nacija "

Službenik

pre 10 godina

"...da su egzekutori bili iz sveta podzemlja. Sada se veruje da je, zapravo, kompletan zločin izvršen ... u organizaciji tajne službe"

Hahaha, pa samo su bebe u jaslicama mogle da pomisle da su Ćuruviju ubili neki nedefinisani krimosi... Još od davnih godina je poznato ko stoji iza ubistava koje obična policija ne može da rasvetli. Oduvek je tako bilo i biće.

No, ovoga puta je pritisak javnosti očito preveliki da bi se stvari dalje zataškavale, pa mora da se pronađe neko ime. Zato se plašim da će ispasti da ga je ubio neki pripadnik "crvenih beretki" koji više nije živ, a po nalogu ministra policije Vlajka Stojiljkovića koji, gle slučajnosti, takođe nije živ...

legionar

pre 10 godina

Zna se ko je i zasto likvidirao Curuviju.Ne govori se zato sto to nije nikome u interesu,posebno postovaocima lika i dela doticnog.

Despot

pre 10 godina

https://www.youtube.com/watch?v=Di1zOUhozlU i posle 13 godina sve je mnogo jasnije.
Dovoljno je pogledati od 1:30:00,pametnome dosta

Retardinjo

pre 10 godina

Da ne procitah ovo, mislio bih da je nemoguce.Ni manje ni vise, svedok prisao N.Kandic,a gle jos veceg cuda, ona izgubila blokce i posle 12-13 godina setila se tog dogadjaja....Pa samo da mi je da znam ko je formulisao ovu vest ovako.Ovo je zaista vredjanje svih nas koji iole povezujemo ocni zivac sa mozgom.

Кривокапић

pre 10 godina

Како смо могли да очистимо Србију од дебеовског шкарта 2001. године. Данас би били нормална држава. Овако смо и даље жабокречина и фази распадања.

Ivana

pre 10 godina

Kako lazu, "SURCINSKO-ZEMUNSKI" klan ucestvovao je u atentatu na Vuka Draskovica i sve druge atentata politickog vrha drzave.Ljubisa Buha i Dusana Spasojevic imali su direktne kontakte sa ministrima iz vlade Srbije. Prema svedocenju svedoka Dejana Milenkovica,jedinog slobodnog atentatora na premijera jedne evropske drzave, podpredsednik vlade Srbije utovarao je sa Ljubisom Buhom policijsko oruzje u njegov kombi sa kojim su poubijali preko 20 ljudi za samo dve godine i samo u Beogradu ! Zasto lazu ? Da li lazu sto i danas u vladi sede odgvorni za zlocin nezapamcen u Evropi ? Da li danasnji ministri imaju kontakte sa "surcinko-zemunskim " klanom koji i dalje kontrolise istrage u Srbiji ? Ko je dozvolio da "suricnko-zemunski" klan ubije svedoke suda Zorana Vukojevica i Kuju Krijestorca posle atentata ? Ko je prenosio ceduljice braci Simovic ? Novinari, ne nasedajte vise na njihove lazi, ne ucestvujte u zataskavanju zlocina vasih kolega, trazite da vlada Srbije stiti zlocin i zlocince i danas kao i pre.

Karlo

pre 10 godina

Obzirom na to da ga trazite preko novina i na sva zvona, bice dobro, ukoliko u pitanju nije cista izmisljotina, ako ga ne pronadjete u nekom jarku.

Mister-BG

pre 10 godina

Jedan je jedini trag i vodi pravo u UDBU, nikad rasformiranu UDBU koja i dalje deluje na tlu Srbije.

Dok se god UDBA ne udari u glavu ovde nece biti slobode i privodjenja pravdi Udbaskih Bandita koji su likvidirali gradjana Srbije.

Frodo

pre 10 godina

"...Godinama se smatralo da su pripadnici nekadašnjeg Resora državne bezbednosti „samo” pratili Ćuruviju do pred samo ubistvo, a da su egzekutori bili iz sveta podzemlja."

Nema šta tu da se "smatra", to je činjenica. Kriminalni ološ oduvek je ovde bio izvođač prljavih radova za Službu, a zauzvrat je dobijao zaštitu i nekažnjivost. Setimo se samo kako je Arkan stvoren. I "terminiran", kad je procenjeno da mu je istekao rok upotrebe.

Ovde se nikad nije tačno znalo gde prestaje Resor državne bezbednosti a gde počinje "svet podzemlja". I obrnuto, naravno. Niti se znalo ko je tu kome nadređen i ko za koga radi, Služba za Mafiju ili Mafija za Službu. Sve su to samo različiti agregatni oblici jednog te istog užasnog čudovišta, koje nam krv pije još od 1945-te i kako izgleda, piće nam ovo malo krvi što nam je još preostalo dok svi ne pocrkamo.

Ja jedino ne razumem Verana Matića šta mu je trebalo da se upliće u ovo. Ćuruviju je ubila Služba, dakle Država, a ta vrsta ubistva se ne raspliće sve dok ne prođe barem 50, 100 ili više godina i ne bude sasvim bezbedno da se otvore arhive ubilačke Države, ako išta verodostojno i nefalsifikovano bude ostavljeno u arhivama.
Ili dok ubilačku Državu ne zameni neka druga, normalnija Država. Ali to je prilično malo verovatno.

Damir

pre 10 godina

A zašto je "tajna služba" bez navodnika u vašem tekstu? Ne radi se tu ni o kakvoj tajnoj službi, radi se o Resoru Državne Bezbednosti. E sad, to što se ta služba bavila kriminalnim aktivnostima, problem nas glasača je što nismo izglasali vlast koja će da raskrinka ovu službu i odvede kriminalce u zatvor.

To bi bilo kao kada bih ja u mojoj školi počeo tajno da upisujem ocene iz predmeta koji nisu moji, i onda u medijima to nazovu tajnom školom. Ne, to bi i dalje bila škola, samo što bih ja bio kriminalac koji u njoj radi.

severnjak

pre 10 godina

""Izgubila" je svesku jer je ubica verovatno neko njoj, ili njenima, blizak. Zasto nije odmah progovorila? Zar nije to krivicno delo?
(Obrad Krljacic, 21. decembar 2013 20:32) "

A u svesci je pisalo ime ubice?

Nalogodavca?

Naručioca?

adriano celentano

pre 10 godina

Udba ili DB, koja je prisvojila svo bogatstvo iz YU i Srbije, koja sada ima tajkune, drzavni vrh i vecinu stranaka, koja je ubila premijera kao i Curuviju, stoji iza svih nesreca YU i Srbije a sve zarad njihovog lepog zivota i bogatstva. Primer, koji politicar lose zivi, ni jedan, koji politicar ima savest i moral, ni jedan, znanje, ni jedan. Narode, sto citas Kurir i Informer, sto gledas Pink, KRIV SI.