Petak, 20.12.2013.

08:31

Hodorkovski iz zatvora u Berlin

Najpoznatiji ruski zatvorenik Mihail Hodorkovski sleteo je u Berlin, nakon što je jutros posle deset godina i predsedničkog pomilovanja izašao iz zatvora.

Izvor: B92

Hodorkovski iz zatvora u Berlin IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Подмосковље

pre 10 godina

Поново цензура, поново препричавање западне пропаганде. Ходорковски је лоповчина, криминалац,наручилац убистава, оличење свега најгорег у пост совјетској Русији.

jos jedan Slobodan

pre 10 godina

Kad citam komentare u vezi Putina i Rusije, shvatam koliko je velika bila odluka 1948 i raskid sa Staljinom.
(Slobodan, 20. decembar 2013 20:32)

uhhh, koja je to sreca bila mila majko... ni dan danas nismo svesni!

aleksandars

pre 10 godina

Kad citam komentare u vezi Putina i Rusije, shvatam koliko je velika bila odluka 1948 i raskid sa Staljinom. Dugo sam mislio da je to bilo tesko zbog Staljinove moci, ali sad shvatam da je to bilo tesko zbog rusofilizma i rusofanatizma u redovima velikog broja Srba. Pojedinci vise vole tudju drzavu nego svoju vlastitu.
(Slobodan, 20. decembar 2013 20:32)

Kakve veze imaju Srbi sa Staljinom. 1948. je bio obračun među komunistima, Hrvat Tito vs Gruzijac Staljin. Da je pobedila srpska strana u ratu (kraljevska vojska) mi pred takvim izborom ne bi smo ni bili.
Hvala.

Sale7

pre 10 godina

Ko neće brata za brata, taj će tuđina za gospodara. Kad god pročitam naše komentare na neki tekst o Rusiji/Putinu shvatim da je kod nas mnogo takvih, i podsetim se zašto nam se država raspada.

Ja

pre 10 godina

Hordokovskom nije ni uzet pasos jer je odmah uhapsen i sve vreme je bio u zatvoru i u toku sudjenje.
(Moskovljanin, 20. decembar 2013 17:05)

Svejedno, proveo je u zatvoru duze nego sto vazi ruski pasos.

Slobodan

pre 10 godina

Kad citam komentare u vezi Putina i Rusije, shvatam koliko je velika bila odluka 1948 i raskid sa Staljinom. Dugo sam mislio da je to bilo tesko zbog Staljinove moci, ali sad shvatam da je to bilo tesko zbog rusofilizma i rusofanatizma u redovima velikog broja Srba. Pojedinci vise vole tudju drzavu nego svoju vlastitu.

Laki

pre 10 godina

Oko Putina su daleko veci lopovi nego se nemesaju u politiku i onda su od diktatora povlasceni.Tako diktatori prave kult licnosti a bedni narod tapse.CIST POLITICKI PROGON.

Kale

pre 10 godina

Putin je los covek a i prebogat je daleko je on od postenog coveka a Vucic kopira njega i mi ce mo propasti mi nemamo gas i naftu za celu Evropu sto Putina drzi, sa Vucicem ce mo doziveti sunovrat.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Treba pitati ljude van Moskve, Sankt Peterburga kako zive.Nista bolje negoza vreme Jelcina.Oligarsi i dalje vladaju Rusijom. Putin i njegov pajtas Poltavcenko (gradonacelnik Sankt Peterburaga) koga je juce Toma PreCednik odlikovao i dalje pune svoje dzepove i sprovode puzajucu diktaturu. Bunt je sve veci. Hapse se politicki protivnici.Rusija se vratila na politicki mapu sveta ali narod od toga ne vidi boljitak. (Andrej Rubljov, 20. decembar 2013 17:14)
Господине Андреј Рубљов фром Россија, задња пошта Москва, а да ли ви још увек верујете да је Русија социјалистичка или комунистичка земља, да је школовање бесплатно, а такође лечење, да сви имају пензије и да се граде станови за раднике по предузећима и за државне чиновнике, да се привредне активности планирају на период од 5 година (петолетке), да су сељаци још увек у колхозима и совхозима, да повремено заседа ЦККП СССР-а, да у Политбироу још увек седи Никита Хрушчов или Леонид Брежњев? Шта се бре исчуђујеш, па и тамо је завладао капитализам као што је у читавом свету, где шачица људи држи огромно богатство у својим рукама и све полуге власти! Хвалили сте такав систем у Америци и Европи, али за Русију увек тражите да буде комунистичка и да брине о сиротињи! Основно питање је одакле томе Ходорковском толико богатство или одакле толико богатсство осталим тајкунима? А још боље питање да ли амерички богаташи деле своје богатство са америчком сиротињом и како је када изађете из Вашингтона или Њујорка!? Како је у Детроиту, бре?

aleksa

pre 10 godina

U bre, mnogo Srpske politike u slucaju Horodovskog. Malopre procitah njegovu prvu izjavu. 12 novembra se obratio predsedniku Rusije moleci za pomilovanje iz porodicnih razloga.Ali krivicu nije priznao. Svima se zahvaljuje, i jedva ceka trenutak da stegne ruku prijateljima iz YUKOSA.Posebno se zahvaljuje Genseru na pomoci. Inace znate kakvu ulogu ima Genser u Rusiji.Sprema se za docek Bozica i nove godine u krugu porodice.
Pa ni Rusi ne komentarisu ta pustanje na slobodu na forumima koliko se to ovde radi.

Andrej Rubljov

pre 10 godina

(bezimena

Nista ti o Rusiji ne znas.Pisem kao neko koji je i dan dana i to posle 25 godina rada u toj zemlji.U rusiji se sprovodi diktatura jednog coveka. Treba pitati ljude van Moskve, Sankt Peterburga kako zive.Nista bolje negoza vreme Jelcina.Oligarsi i dalje vladaju Rusijom. Putin i njegov pajtas Poltavcenko (gradonacelnik Sankt Peterburaga) koga je juce Toma PreCednik odlikovao i dalje pune svoje dzepove i sprovode puzajucu diktaturu. Bunt je sve veci. Hapse se politicki protivnici.Rusija se vratila na politicki mapu sveta ali narod od toga ne vidi boljitak

Sibirski berberin

pre 10 godina

gns,


Care,Nije on nista ukrao vec mu je drzava toomogucila. Zlikovac Gorbacov je razbio SSSR.napravili su vaucersku privatizaciju gde su gradjanima davani vauceri koji nista nisu vredeli.Jedan vaucer buhanka (vekna) hleba. Sirotinjska Rusuija je prodavala vaucere.Onaj ko je bi pametan uz pomoc jevrejskog kapitala je kupovao te bezvredne vaucere i postajao vlasnik onog sto vredi. I dan danas ljudi imaju vaucere Kirovskog zavoda u Snakt Peterburgu koji jepravi tenkove.Niko ih nece.Ali su hteli (Abramovic jevrejin gubernator Jakutije) vaucere rudnika dijamanata. Berezovski(i on jevrejin) rudnike dragocenih metala(crvene zive). Hordokovski (i on jevrejin) naftne izvore. I da ne nabrajam dalje.Neki (Abramovic) su drzavi prodali svoje akcije a neki (Hordokovski, Berezovski ) nisu hteli i prosli su kako su prosli

Danas na sceni su oligarsi Putina. Jedan od njih je Aleksej Miler glavni gazda Gazproma. Drugi je Alekssandar Poltavcenko gradonacelnik Snakt Peterburaga. Treci je Samil Tapisev.Svi oni rade i za sebe i za Putina

Moskovljanin

pre 10 godina

Ja,

Hordokovskom nije ni uzet pasos jer je odmah uhapsen i sve vreme je bio u zatvoru i u toku sudjenje.To je bilo politicko sudjenje jer nije hteo da se dogovori sa Putinom oko drzavnog reketa.

Hordokovski i Berezovski nista nisu losije uradoli od Abramavica, Derispaske, Mihaljcenka, Ahmetova.Jednostavno nisu hteli da Putinu plate reket

Ocekujem da se i u Srbiju Miskovic oslobodi optuzbe ako plati drzavi reket.Vlast je uzela pelcer od Putina.Hapsi najbogatijeg a onda sprovodi politiku

Живорад

pre 10 godina

Према католицима и протестантима само Русија и Србија не смеју никога да осуде. Дотле затвори на западу раде преко капацитета.

plastični eksploziv bez imena a i mozga

pre 10 godina

Vi (zonglirate na) i jos uvek verujete u bajku o svetskoj revoluciji, i ja vas zalim. Ja vas zalim iluzionisto. Vama u ruke dati i plasticnu bombu opasno je za svet. Preopasno...
(bezimena, 20. decembar 2013 15:06)

Da li ste sigurni da znate šta ste hteli da kažete/napišete?... Odspavajte možda vam bude bolje...

Ja

pre 10 godina

Odakle mu pasos tako brzo? U Rusiji se na pasos ceka u proseku 30 dana, ima samo jedno mesto u Moskvi u kom moze da se dobije ubrzano za nedelju dana.

gns

pre 10 godina

Ali najjaci su mi ovi razni borci za ljuska prava koji su godinama molili da se on pusti jer je eto on zrtva... pa onda se snimaju dokumentarci o njemu, pa razne akcije... pa ga predstavljaju kao sveca... gledao sam u tom dokumentarcu kako se hvale da je u nekom selu napravio vrtic za decu...
Ukrao milijarde i onda selu poklonio vrtic. Da suzu pustis...

Jever

pre 10 godina

Ako sam dobro razumeo,pomilovanje je trazio jer mu majka boluje od raka,a on cim izasao zdipio u Nemacku!? Zasto? "Zlobnici"bi rekli,kod mentora.

djole

pre 10 godina

Putin i Rusija mi nisu simpatični, ali praviti od ovog lika nekog mučenika je stvarno jadno i licemerno. Oličenje 90-tih i kriminalne privatizacije sada postaje neki simbol borbe za građanska prava. Jadno. Za ovoga je Bogoljub Karić Majka Tereza.

milan

pre 10 godina

Kao prvo po ruskim zakonima pomilovan može biti i onaj zatvorenika koji ne zatraži pomilovanje. Hodorkoskova mati se nalazi na lečenju u Berlinu i zato je njegov put bio direktno za Berlin. Očigledno je ovo potez Putina da omekša svetsku javnost što je bilo krajnje potrebno da su osude njegove politike stigle sa svih strana.

marija

pre 10 godina

Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)

Ovaj svet i ne zna koliko je srece sto je na celu ogromne, mocne Rusije u tranziciji, umereni, odmereni, inteligentni Vladimir Vladimirovic Putin.
Nadam se da kaubojstina uvodjenja tzv. demokratije po sistemu otvaranja vrata soluna nogom, nikad nece proci u Rusiji. Isuvise je opasno za Velikog Medveda, Putin to vidi i radi maestralno.

bezimena

pre 10 godina

Nade za SAD ima. Amerika je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a imperijalisti samo vode njenu spoljnu politiku, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(expert, 20. decembar 2013 12:03)

Vi (zonglirate na) i jos uvek verujete u bajku o svetskoj revoluciji, i ja vas zalim. Ja vas zalim iluzionisto. Vama u ruke dati i plasticnu bombu opasno je za svet. Preopasno...

obi van

pre 10 godina

svajcarska je svojevremeno odbila saradnju ali se cijeni da on tamo ima parkirano nekoliko milijardi. posto je takodje i izraelski drzavljanin nije mu nikakav problem to sada izvuci a to i rusi znaju. ostaje pitanje sta je to on onda ponudio putinu?

Medijska blokada

pre 10 godina

@Vinovnik i saradnik:
Postovani,ne znam kom"birou"pripadate,niti posedujem operativne mogucnosti da dodjem do te imformacije,sve jedno,laska mi Vasa paznja.
Ne mogu da dokucim da li ocenu mog,vrlo kratkog komentara,mogu da tumacim kao neprepoznavanje ironije ili prisustvo rusofobije medju "ocenjivacima"?Ali ni to nije vazno!Ali je jako lepo kad su u gro planu na svim svetskim medijima(bez obzira na izbor fotografije),Rusija i Putin.Rusija koja od oktobarske revolucije,nije mnogo marila za medijski imidz i prisutnost,iznenada postaje udarna vest,zbog Depardjea, Sirije,Snoudena,Ukrajine,Pusirajots...bitno li je?!Jednostavno, Rusija je prihvatila i savladala tehniku medijske komunikacije,poslednje uporiste zapada,i kao dete koje ne moze da se odvoji od nove igracke
,igra se noc i dan,otkrivajuci neprestano nove mogucnocti i radosti.Ali kao sto umornim i starim osoboma ponekad smeta radost dece,tako i zapadu vec nesnosno bruji u glavi od igracke koja je do juce bila njihova omiljena.Rusija nije dete kome je lako oteti igracku,tu ne pomazu ni pretnje ni batine.Jedini lek je nova i interesantnija igracka.A sta,u svetu politike,moze biti interesantnije od medijske manipulacije i moci?

Петар Миловановић

pre 10 godina

Ја бре не знам како се људи на први поглед паметни и разумни, као Ходорковски, Каспаров и остали руски отпораши и страни плаћеници и слугерање, упецају на евроамеричку пропаганду да ће сами уз њихову вербалну и финансијску помоћ победити државу, поготово Русију? Што не ударе одмах из целокупног наоружања и са свим расположивим снагама, јер евроамериканци броје скоро милијарду становника и економски и војно су јачи од Русије са 150 милиона душа!? Нађу овакве будале попут горе поменутих или оних панкерских лујки, па се неко време праве да су непобедиви и силни, јер имају силне савезнике иза себе, а после тога се пренемажу, запомажу, кукају, цвиле, моле и преклињу када се затворе решеткаста врата бајбокане! После их сви ментори, финансијери и газде забораве, па сами самују у затворским ћелијама онолико дуго колико је по закону државе! Нека нам ови мапетовци што подржавају овакве терористе у борби против Русије и других држава које стоје на путу евроамериканцима, кажу шта би било са америчким и европским грађанима који би слична дела урадили у Америци и Европи, колико година робије би добили за антидржавну делатност? Шта се бре правите блесави те величате те зликовце и пљачкаше невиђене у историји човечанства по злочинима учињеним у име демократије, ослобађања других народа од „диктатора и тиранина“! Хитлер је од ових данашњих нацифашиста био далеко поштенији, па је отворено говорио кога ће уништити, не ради ослобођења од диктатора, већ да покори, опљачка и уништи неке народе!

bez imena a i mozga

pre 10 godina

(dalje nece moci....Decccoooo......., 20. decembar 2013 11:06)
Uh uh uh... Šta napriča... Da se informišeš malo o Kući Rothschild, a ne da prepisuješ dobro oprobane teorije zavere, koje sa životom nemaju mnogo veze. Valjda je tako lakše prihvatiti svoj neuspešni život. Nije ovo Putinova namera, već poboljšavanje odnosa sa svetskom javnošću pred ZOI, koji se održavaju u Rusiji. Ipak ne dolaze predsednici Nemačke, SAD, Francuske, pa sad mora malo da se odobrovolji svetsko mnjenje.
Koliko god vi mislili da Rusiju nije briga šta svet misli o njoj, ipak mora da se povinuje za neke stvari!
(u Srbiji svi sve znaju, 20. decembar 2013 11:59)

Tipičan Rothschild-ovski pokušaj da objasne poteze Putina, koji ih svaki put iznenadi, jednostavno prepametan je za njih. Uzgred, ne znam ni jednog predsednika zapadnih država koji se takmiči u nekom sportu sa zimse olimpijade, pa makar, bio to i curling...

zatvorski cuvar

pre 10 godina

Hodorkovski je mnogo puta do sada ponovio kako nece traziti pomilovanje jer bi time priznao krivicu i ne bi mogao da osporava odluke suda.
Ocigledno je imao posetu od ozbiljnih tipova u zatvoru posle koje se predomislio.
U svakom slucaju dobra vest, a ovaj dokazani razbonik i krvnik bi po svojim zaslugama mogao spokojno da dobije nekoliko dozivotnih robija.

русвај

pre 10 godina

@Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)
А ко је то тако силно ударио у прса, о, безимена, безлична и беспаметна?

Hm

pre 10 godina

To sto ga je pomilovao neznaci da sad moze opet da vrslja. Putin je pokazao da je veliki covek ali lako moze da ga vrati opet u Gulag. To je za nauk svima proUSA orjentisanima.

crveni

pre 10 godina

Баш ме чуди ко може да симпатише човека који је ишао од куђе до куђе код пензионера док су гладовали и продавали по улицама све што су имали, да би им откупио акције у фирмама за мало кромпира.
Ко се сећа 90-их у Русији, разумеће...
Тако и код нас, дође даса, купи фабрику (приватизоване), прода машине, некретнине, не плаћа раднике месецима... и стечај, па лепо биро у трошку буђета и свију нас.
Па тај човек је био узор нашим бизнис бандитима !!!

expert

pre 10 godina

Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)

Ova poruka se može preformulisati ovako, da bi bila tačna:

Zapad popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Putin i prozor slobode je u svetu ponovo otskrinut. Nade za SAD ima. Amerika je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a imperijalisti samo vode njenu spoljnu politiku, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.

u Srbiji svi sve znaju

pre 10 godina

(dalje nece moci....Decccoooo......., 20. decembar 2013 11:06)
Uh uh uh... Šta napriča... Da se informišeš malo o Kući Rothschild, a ne da prepisuješ dobro oprobane teorije zavere, koje sa životom nemaju mnogo veze. Valjda je tako lakše prihvatiti svoj neuspešni život. Nije ovo Putinova namera, već poboljšavanje odnosa sa svetskom javnošću pred ZOI, koji se održavaju u Rusiji. Ipak ne dolaze predsednici Nemačke, SAD, Francuske, pa sad mora malo da se odobrovolji svetsko mnjenje.
Koliko god vi mislili da Rusiju nije briga šta svet misli o njoj, ipak mora da se povinuje za neke stvari!

Tako se radi s takvima

pre 10 godina

Zato sto je Obama zapretio Putinu da ce ga staviti na listu onih kojima ce biti zabranjen ulazak u Ameriku i Evropu. Kod Putina samo pretnje pale...

dalje nece moci....Decccoooo.......

pre 10 godina

odmah ga proslediti Velikoj Britaniji njegovim mentorima Rotsildima...bas me interesuje kako ce ga oni docekati ....posao nije obavio a i svorc je...daj da vidimo 'oce li mu njegovi zemljaci i mentori izaci u susret i pomoci ili ce mu zavrnuti siju.
ja mislim da ce mu zavrnuti i siju i jaja...bolje da je ost'o u Sibiru.

Stamena

pre 10 godina

@(Tako se radi s takvima, 20. decembar 2013 11:03)
želim da verujem da si bio ironičan ... u bilo šta drugo ne želim da verujem

Владимир

pre 10 godina

(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)

Баш су га ударили. Придобио Украјину, господар рата у Сирији, најбржи у трци за Артик, ослободилац Осетије и Абхазије... и то само на тему спољне политике, где су Руси или традиционално незаинтересовани или трапави.

Vinovnik i saradnik

pre 10 godina

@Medijska blokada

Ocigledo i veoma jasno je da je svo ovo, sto ste primetili, veoma planski smisljeno. "Uticajni krugovi" su procenili da je potrebno ogaditi Rusiju preko Putina (diktator, lopov, preljubnik, milijarder...) narodu i sada se na perfidan nacin manipulise vestima iz Rusije. Cak je jucerasnja koneferencija za SNI potpuno izvrgnuta ruglu, iako je bila veoma uspesna. Reci su izvlacene iz konteksta, stavljena je ruzna slika koja podseca na simpanzu itd. Sve je to sistemski i planski i onda se javljaju ljudi koji rade za odredjene zapadne ambasade da to komentarisu najpogrdnije. Verovali ili ne, ali mi raspolazemo takvim podacima. Toliko ima dogadjaja u svetu koje niko zivi ne prati, jer strateski nisu vazni za nalogodavce, ali su vazni za informisanje. Recimo, vazan je jos jedan primer koji je tekodje dobro ispracen u strucnim krugovima: svaki dan kroz americke serije, filmove... se pominje ime Hilari Klinton u pozitivnom kontekstu - seksi, inteligentna, VIP zena na modnim revijama, itd. itd.. a intenzivno se zaobilazi u svoj zapadnoj SMI pojam PGS. Tako da znate, da smo svi manipulisani i to zestoko.

dalje nece moci....Decccoooo.......

pre 10 godina

(Tako se radi s takvima, 20. decembar 2013 11:03)
ti nisi promasio deceniju vec citav vek..
odmah poseti svog doktora
tebi je neophodna adekvatna i strucna pomoc, m o m e n t a l n o.

bezimena

pre 10 godina

Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Šta čemo sad? Na potezu je tzv. zapadna demokratija alijas medjunarodna zajednica da odustane od progona Asanža i Snoudena.

Владимир

pre 10 godina

(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)

Баш су га ударили. Придобио Украјину, господар рата у Сирији, најбржи у трци за Артик, ослободилац Осетије и Абхазије... и то само на тему спољне политике, где су Руси или традиционално незаинтересовани или трапави.

expert

pre 10 godina

Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)

Ova poruka se može preformulisati ovako, da bi bila tačna:

Zapad popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Putin i prozor slobode je u svetu ponovo otskrinut. Nade za SAD ima. Amerika je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a imperijalisti samo vode njenu spoljnu politiku, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Šta čemo sad? Na potezu je tzv. zapadna demokratija alijas medjunarodna zajednica da odustane od progona Asanža i Snoudena.

dalje nece moci....Decccoooo.......

pre 10 godina

odmah ga proslediti Velikoj Britaniji njegovim mentorima Rotsildima...bas me interesuje kako ce ga oni docekati ....posao nije obavio a i svorc je...daj da vidimo 'oce li mu njegovi zemljaci i mentori izaci u susret i pomoci ili ce mu zavrnuti siju.
ja mislim da ce mu zavrnuti i siju i jaja...bolje da je ost'o u Sibiru.

crveni

pre 10 godina

Баш ме чуди ко може да симпатише човека који је ишао од куђе до куђе код пензионера док су гладовали и продавали по улицама све што су имали, да би им откупио акције у фирмама за мало кромпира.
Ко се сећа 90-их у Русији, разумеће...
Тако и код нас, дође даса, купи фабрику (приватизоване), прода машине, некретнине, не плаћа раднике месецима... и стечај, па лепо биро у трошку буђета и свију нас.
Па тај човек је био узор нашим бизнис бандитима !!!

djole

pre 10 godina

Putin i Rusija mi nisu simpatični, ali praviti od ovog lika nekog mučenika je stvarno jadno i licemerno. Oličenje 90-tih i kriminalne privatizacije sada postaje neki simbol borbe za građanska prava. Jadno. Za ovoga je Bogoljub Karić Majka Tereza.

gns

pre 10 godina

Ali najjaci su mi ovi razni borci za ljuska prava koji su godinama molili da se on pusti jer je eto on zrtva... pa onda se snimaju dokumentarci o njemu, pa razne akcije... pa ga predstavljaju kao sveca... gledao sam u tom dokumentarcu kako se hvale da je u nekom selu napravio vrtic za decu...
Ukrao milijarde i onda selu poklonio vrtic. Da suzu pustis...

Петар Миловановић

pre 10 godina

Ја бре не знам како се људи на први поглед паметни и разумни, као Ходорковски, Каспаров и остали руски отпораши и страни плаћеници и слугерање, упецају на евроамеричку пропаганду да ће сами уз њихову вербалну и финансијску помоћ победити државу, поготово Русију? Што не ударе одмах из целокупног наоружања и са свим расположивим снагама, јер евроамериканци броје скоро милијарду становника и економски и војно су јачи од Русије са 150 милиона душа!? Нађу овакве будале попут горе поменутих или оних панкерских лујки, па се неко време праве да су непобедиви и силни, јер имају силне савезнике иза себе, а после тога се пренемажу, запомажу, кукају, цвиле, моле и преклињу када се затворе решеткаста врата бајбокане! После их сви ментори, финансијери и газде забораве, па сами самују у затворским ћелијама онолико дуго колико је по закону државе! Нека нам ови мапетовци што подржавају овакве терористе у борби против Русије и других држава које стоје на путу евроамериканцима, кажу шта би било са америчким и европским грађанима који би слична дела урадили у Америци и Европи, колико година робије би добили за антидржавну делатност? Шта се бре правите блесави те величате те зликовце и пљачкаше невиђене у историји човечанства по злочинима учињеним у име демократије, ослобађања других народа од „диктатора и тиранина“! Хитлер је од ових данашњих нацифашиста био далеко поштенији, па је отворено говорио кога ће уништити, не ради ослобођења од диктатора, већ да покори, опљачка и уништи неке народе!

marija

pre 10 godina

Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)

Ovaj svet i ne zna koliko je srece sto je na celu ogromne, mocne Rusije u tranziciji, umereni, odmereni, inteligentni Vladimir Vladimirovic Putin.
Nadam se da kaubojstina uvodjenja tzv. demokratije po sistemu otvaranja vrata soluna nogom, nikad nece proci u Rusiji. Isuvise je opasno za Velikog Medveda, Putin to vidi i radi maestralno.

Vinovnik i saradnik

pre 10 godina

@Medijska blokada

Ocigledo i veoma jasno je da je svo ovo, sto ste primetili, veoma planski smisljeno. "Uticajni krugovi" su procenili da je potrebno ogaditi Rusiju preko Putina (diktator, lopov, preljubnik, milijarder...) narodu i sada se na perfidan nacin manipulise vestima iz Rusije. Cak je jucerasnja koneferencija za SNI potpuno izvrgnuta ruglu, iako je bila veoma uspesna. Reci su izvlacene iz konteksta, stavljena je ruzna slika koja podseca na simpanzu itd. Sve je to sistemski i planski i onda se javljaju ljudi koji rade za odredjene zapadne ambasade da to komentarisu najpogrdnije. Verovali ili ne, ali mi raspolazemo takvim podacima. Toliko ima dogadjaja u svetu koje niko zivi ne prati, jer strateski nisu vazni za nalogodavce, ali su vazni za informisanje. Recimo, vazan je jos jedan primer koji je tekodje dobro ispracen u strucnim krugovima: svaki dan kroz americke serije, filmove... se pominje ime Hilari Klinton u pozitivnom kontekstu - seksi, inteligentna, VIP zena na modnim revijama, itd. itd.. a intenzivno se zaobilazi u svoj zapadnoj SMI pojam PGS. Tako da znate, da smo svi manipulisani i to zestoko.

русвај

pre 10 godina

@Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)
А ко је то тако силно ударио у прса, о, безимена, безлична и беспаметна?

dalje nece moci....Decccoooo.......

pre 10 godina

(Tako se radi s takvima, 20. decembar 2013 11:03)
ti nisi promasio deceniju vec citav vek..
odmah poseti svog doktora
tebi je neophodna adekvatna i strucna pomoc, m o m e n t a l n o.

bez imena a i mozga

pre 10 godina

(dalje nece moci....Decccoooo......., 20. decembar 2013 11:06)
Uh uh uh... Šta napriča... Da se informišeš malo o Kući Rothschild, a ne da prepisuješ dobro oprobane teorije zavere, koje sa životom nemaju mnogo veze. Valjda je tako lakše prihvatiti svoj neuspešni život. Nije ovo Putinova namera, već poboljšavanje odnosa sa svetskom javnošću pred ZOI, koji se održavaju u Rusiji. Ipak ne dolaze predsednici Nemačke, SAD, Francuske, pa sad mora malo da se odobrovolji svetsko mnjenje.
Koliko god vi mislili da Rusiju nije briga šta svet misli o njoj, ipak mora da se povinuje za neke stvari!
(u Srbiji svi sve znaju, 20. decembar 2013 11:59)

Tipičan Rothschild-ovski pokušaj da objasne poteze Putina, koji ih svaki put iznenadi, jednostavno prepametan je za njih. Uzgred, ne znam ni jednog predsednika zapadnih država koji se takmiči u nekom sportu sa zimse olimpijade, pa makar, bio to i curling...

obi van

pre 10 godina

svajcarska je svojevremeno odbila saradnju ali se cijeni da on tamo ima parkirano nekoliko milijardi. posto je takodje i izraelski drzavljanin nije mu nikakav problem to sada izvuci a to i rusi znaju. ostaje pitanje sta je to on onda ponudio putinu?

Tako se radi s takvima

pre 10 godina

Zato sto je Obama zapretio Putinu da ce ga staviti na listu onih kojima ce biti zabranjen ulazak u Ameriku i Evropu. Kod Putina samo pretnje pale...

Jever

pre 10 godina

Ako sam dobro razumeo,pomilovanje je trazio jer mu majka boluje od raka,a on cim izasao zdipio u Nemacku!? Zasto? "Zlobnici"bi rekli,kod mentora.

Hm

pre 10 godina

To sto ga je pomilovao neznaci da sad moze opet da vrslja. Putin je pokazao da je veliki covek ali lako moze da ga vrati opet u Gulag. To je za nauk svima proUSA orjentisanima.

bezimena

pre 10 godina

Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.

Medijska blokada

pre 10 godina

@Vinovnik i saradnik:
Postovani,ne znam kom"birou"pripadate,niti posedujem operativne mogucnosti da dodjem do te imformacije,sve jedno,laska mi Vasa paznja.
Ne mogu da dokucim da li ocenu mog,vrlo kratkog komentara,mogu da tumacim kao neprepoznavanje ironije ili prisustvo rusofobije medju "ocenjivacima"?Ali ni to nije vazno!Ali je jako lepo kad su u gro planu na svim svetskim medijima(bez obzira na izbor fotografije),Rusija i Putin.Rusija koja od oktobarske revolucije,nije mnogo marila za medijski imidz i prisutnost,iznenada postaje udarna vest,zbog Depardjea, Sirije,Snoudena,Ukrajine,Pusirajots...bitno li je?!Jednostavno, Rusija je prihvatila i savladala tehniku medijske komunikacije,poslednje uporiste zapada,i kao dete koje ne moze da se odvoji od nove igracke
,igra se noc i dan,otkrivajuci neprestano nove mogucnocti i radosti.Ali kao sto umornim i starim osoboma ponekad smeta radost dece,tako i zapadu vec nesnosno bruji u glavi od igracke koja je do juce bila njihova omiljena.Rusija nije dete kome je lako oteti igracku,tu ne pomazu ni pretnje ni batine.Jedini lek je nova i interesantnija igracka.A sta,u svetu politike,moze biti interesantnije od medijske manipulacije i moci?

Живорад

pre 10 godina

Према католицима и протестантима само Русија и Србија не смеју никога да осуде. Дотле затвори на западу раде преко капацитета.

Stamena

pre 10 godina

@(Tako se radi s takvima, 20. decembar 2013 11:03)
želim da verujem da si bio ironičan ... u bilo šta drugo ne želim da verujem

u Srbiji svi sve znaju

pre 10 godina

(dalje nece moci....Decccoooo......., 20. decembar 2013 11:06)
Uh uh uh... Šta napriča... Da se informišeš malo o Kući Rothschild, a ne da prepisuješ dobro oprobane teorije zavere, koje sa životom nemaju mnogo veze. Valjda je tako lakše prihvatiti svoj neuspešni život. Nije ovo Putinova namera, već poboljšavanje odnosa sa svetskom javnošću pred ZOI, koji se održavaju u Rusiji. Ipak ne dolaze predsednici Nemačke, SAD, Francuske, pa sad mora malo da se odobrovolji svetsko mnjenje.
Koliko god vi mislili da Rusiju nije briga šta svet misli o njoj, ipak mora da se povinuje za neke stvari!

zatvorski cuvar

pre 10 godina

Hodorkovski je mnogo puta do sada ponovio kako nece traziti pomilovanje jer bi time priznao krivicu i ne bi mogao da osporava odluke suda.
Ocigledno je imao posetu od ozbiljnih tipova u zatvoru posle koje se predomislio.
U svakom slucaju dobra vest, a ovaj dokazani razbonik i krvnik bi po svojim zaslugama mogao spokojno da dobije nekoliko dozivotnih robija.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Treba pitati ljude van Moskve, Sankt Peterburga kako zive.Nista bolje negoza vreme Jelcina.Oligarsi i dalje vladaju Rusijom. Putin i njegov pajtas Poltavcenko (gradonacelnik Sankt Peterburaga) koga je juce Toma PreCednik odlikovao i dalje pune svoje dzepove i sprovode puzajucu diktaturu. Bunt je sve veci. Hapse se politicki protivnici.Rusija se vratila na politicki mapu sveta ali narod od toga ne vidi boljitak. (Andrej Rubljov, 20. decembar 2013 17:14)
Господине Андреј Рубљов фром Россија, задња пошта Москва, а да ли ви још увек верујете да је Русија социјалистичка или комунистичка земља, да је школовање бесплатно, а такође лечење, да сви имају пензије и да се граде станови за раднике по предузећима и за државне чиновнике, да се привредне активности планирају на период од 5 година (петолетке), да су сељаци још увек у колхозима и совхозима, да повремено заседа ЦККП СССР-а, да у Политбироу још увек седи Никита Хрушчов или Леонид Брежњев? Шта се бре исчуђујеш, па и тамо је завладао капитализам као што је у читавом свету, где шачица људи држи огромно богатство у својим рукама и све полуге власти! Хвалили сте такав систем у Америци и Европи, али за Русију увек тражите да буде комунистичка и да брине о сиротињи! Основно питање је одакле томе Ходорковском толико богатство или одакле толико богатсство осталим тајкунима? А још боље питање да ли амерички богаташи деле своје богатство са америчком сиротињом и како је када изађете из Вашингтона или Њујорка!? Како је у Детроиту, бре?

Slobodan

pre 10 godina

Kad citam komentare u vezi Putina i Rusije, shvatam koliko je velika bila odluka 1948 i raskid sa Staljinom. Dugo sam mislio da je to bilo tesko zbog Staljinove moci, ali sad shvatam da je to bilo tesko zbog rusofilizma i rusofanatizma u redovima velikog broja Srba. Pojedinci vise vole tudju drzavu nego svoju vlastitu.

Andrej Rubljov

pre 10 godina

(bezimena

Nista ti o Rusiji ne znas.Pisem kao neko koji je i dan dana i to posle 25 godina rada u toj zemlji.U rusiji se sprovodi diktatura jednog coveka. Treba pitati ljude van Moskve, Sankt Peterburga kako zive.Nista bolje negoza vreme Jelcina.Oligarsi i dalje vladaju Rusijom. Putin i njegov pajtas Poltavcenko (gradonacelnik Sankt Peterburaga) koga je juce Toma PreCednik odlikovao i dalje pune svoje dzepove i sprovode puzajucu diktaturu. Bunt je sve veci. Hapse se politicki protivnici.Rusija se vratila na politicki mapu sveta ali narod od toga ne vidi boljitak

Kale

pre 10 godina

Putin je los covek a i prebogat je daleko je on od postenog coveka a Vucic kopira njega i mi ce mo propasti mi nemamo gas i naftu za celu Evropu sto Putina drzi, sa Vucicem ce mo doziveti sunovrat.

Sibirski berberin

pre 10 godina

gns,


Care,Nije on nista ukrao vec mu je drzava toomogucila. Zlikovac Gorbacov je razbio SSSR.napravili su vaucersku privatizaciju gde su gradjanima davani vauceri koji nista nisu vredeli.Jedan vaucer buhanka (vekna) hleba. Sirotinjska Rusuija je prodavala vaucere.Onaj ko je bi pametan uz pomoc jevrejskog kapitala je kupovao te bezvredne vaucere i postajao vlasnik onog sto vredi. I dan danas ljudi imaju vaucere Kirovskog zavoda u Snakt Peterburgu koji jepravi tenkove.Niko ih nece.Ali su hteli (Abramovic jevrejin gubernator Jakutije) vaucere rudnika dijamanata. Berezovski(i on jevrejin) rudnike dragocenih metala(crvene zive). Hordokovski (i on jevrejin) naftne izvore. I da ne nabrajam dalje.Neki (Abramovic) su drzavi prodali svoje akcije a neki (Hordokovski, Berezovski ) nisu hteli i prosli su kako su prosli

Danas na sceni su oligarsi Putina. Jedan od njih je Aleksej Miler glavni gazda Gazproma. Drugi je Alekssandar Poltavcenko gradonacelnik Snakt Peterburaga. Treci je Samil Tapisev.Svi oni rade i za sebe i za Putina

Laki

pre 10 godina

Oko Putina su daleko veci lopovi nego se nemesaju u politiku i onda su od diktatora povlasceni.Tako diktatori prave kult licnosti a bedni narod tapse.CIST POLITICKI PROGON.

plastični eksploziv bez imena a i mozga

pre 10 godina

Vi (zonglirate na) i jos uvek verujete u bajku o svetskoj revoluciji, i ja vas zalim. Ja vas zalim iluzionisto. Vama u ruke dati i plasticnu bombu opasno je za svet. Preopasno...
(bezimena, 20. decembar 2013 15:06)

Da li ste sigurni da znate šta ste hteli da kažete/napišete?... Odspavajte možda vam bude bolje...

aleksa

pre 10 godina

U bre, mnogo Srpske politike u slucaju Horodovskog. Malopre procitah njegovu prvu izjavu. 12 novembra se obratio predsedniku Rusije moleci za pomilovanje iz porodicnih razloga.Ali krivicu nije priznao. Svima se zahvaljuje, i jedva ceka trenutak da stegne ruku prijateljima iz YUKOSA.Posebno se zahvaljuje Genseru na pomoci. Inace znate kakvu ulogu ima Genser u Rusiji.Sprema se za docek Bozica i nove godine u krugu porodice.
Pa ni Rusi ne komentarisu ta pustanje na slobodu na forumima koliko se to ovde radi.

milan

pre 10 godina

Kao prvo po ruskim zakonima pomilovan može biti i onaj zatvorenika koji ne zatraži pomilovanje. Hodorkoskova mati se nalazi na lečenju u Berlinu i zato je njegov put bio direktno za Berlin. Očigledno je ovo potez Putina da omekša svetsku javnost što je bilo krajnje potrebno da su osude njegove politike stigle sa svih strana.

Ja

pre 10 godina

Odakle mu pasos tako brzo? U Rusiji se na pasos ceka u proseku 30 dana, ima samo jedno mesto u Moskvi u kom moze da se dobije ubrzano za nedelju dana.

Ja

pre 10 godina

Hordokovskom nije ni uzet pasos jer je odmah uhapsen i sve vreme je bio u zatvoru i u toku sudjenje.
(Moskovljanin, 20. decembar 2013 17:05)

Svejedno, proveo je u zatvoru duze nego sto vazi ruski pasos.

Moskovljanin

pre 10 godina

Ja,

Hordokovskom nije ni uzet pasos jer je odmah uhapsen i sve vreme je bio u zatvoru i u toku sudjenje.To je bilo politicko sudjenje jer nije hteo da se dogovori sa Putinom oko drzavnog reketa.

Hordokovski i Berezovski nista nisu losije uradoli od Abramavica, Derispaske, Mihaljcenka, Ahmetova.Jednostavno nisu hteli da Putinu plate reket

Ocekujem da se i u Srbiju Miskovic oslobodi optuzbe ako plati drzavi reket.Vlast je uzela pelcer od Putina.Hapsi najbogatijeg a onda sprovodi politiku

aleksandars

pre 10 godina

Kad citam komentare u vezi Putina i Rusije, shvatam koliko je velika bila odluka 1948 i raskid sa Staljinom. Dugo sam mislio da je to bilo tesko zbog Staljinove moci, ali sad shvatam da je to bilo tesko zbog rusofilizma i rusofanatizma u redovima velikog broja Srba. Pojedinci vise vole tudju drzavu nego svoju vlastitu.
(Slobodan, 20. decembar 2013 20:32)

Kakve veze imaju Srbi sa Staljinom. 1948. je bio obračun među komunistima, Hrvat Tito vs Gruzijac Staljin. Da je pobedila srpska strana u ratu (kraljevska vojska) mi pred takvim izborom ne bi smo ni bili.
Hvala.

bezimena

pre 10 godina

Nade za SAD ima. Amerika je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a imperijalisti samo vode njenu spoljnu politiku, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(expert, 20. decembar 2013 12:03)

Vi (zonglirate na) i jos uvek verujete u bajku o svetskoj revoluciji, i ja vas zalim. Ja vas zalim iluzionisto. Vama u ruke dati i plasticnu bombu opasno je za svet. Preopasno...

Sale7

pre 10 godina

Ko neće brata za brata, taj će tuđina za gospodara. Kad god pročitam naše komentare na neki tekst o Rusiji/Putinu shvatim da je kod nas mnogo takvih, i podsetim se zašto nam se država raspada.

jos jedan Slobodan

pre 10 godina

Kad citam komentare u vezi Putina i Rusije, shvatam koliko je velika bila odluka 1948 i raskid sa Staljinom.
(Slobodan, 20. decembar 2013 20:32)

uhhh, koja je to sreca bila mila majko... ni dan danas nismo svesni!

Подмосковље

pre 10 godina

Поново цензура, поново препричавање западне пропаганде. Ходорковски је лоповчина, криминалац,наручилац убистава, оличење свега најгорег у пост совјетској Русији.

bezimena

pre 10 godina

Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.

Tako se radi s takvima

pre 10 godina

Zato sto je Obama zapretio Putinu da ce ga staviti na listu onih kojima ce biti zabranjen ulazak u Ameriku i Evropu. Kod Putina samo pretnje pale...

dalje nece moci....Decccoooo.......

pre 10 godina

odmah ga proslediti Velikoj Britaniji njegovim mentorima Rotsildima...bas me interesuje kako ce ga oni docekati ....posao nije obavio a i svorc je...daj da vidimo 'oce li mu njegovi zemljaci i mentori izaci u susret i pomoci ili ce mu zavrnuti siju.
ja mislim da ce mu zavrnuti i siju i jaja...bolje da je ost'o u Sibiru.

bezimena

pre 10 godina

Nade za SAD ima. Amerika je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a imperijalisti samo vode njenu spoljnu politiku, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(expert, 20. decembar 2013 12:03)

Vi (zonglirate na) i jos uvek verujete u bajku o svetskoj revoluciji, i ja vas zalim. Ja vas zalim iluzionisto. Vama u ruke dati i plasticnu bombu opasno je za svet. Preopasno...

Hm

pre 10 godina

To sto ga je pomilovao neznaci da sad moze opet da vrslja. Putin je pokazao da je veliki covek ali lako moze da ga vrati opet u Gulag. To je za nauk svima proUSA orjentisanima.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Šta čemo sad? Na potezu je tzv. zapadna demokratija alijas medjunarodna zajednica da odustane od progona Asanža i Snoudena.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Ја бре не знам како се људи на први поглед паметни и разумни, као Ходорковски, Каспаров и остали руски отпораши и страни плаћеници и слугерање, упецају на евроамеричку пропаганду да ће сами уз њихову вербалну и финансијску помоћ победити државу, поготово Русију? Што не ударе одмах из целокупног наоружања и са свим расположивим снагама, јер евроамериканци броје скоро милијарду становника и економски и војно су јачи од Русије са 150 милиона душа!? Нађу овакве будале попут горе поменутих или оних панкерских лујки, па се неко време праве да су непобедиви и силни, јер имају силне савезнике иза себе, а после тога се пренемажу, запомажу, кукају, цвиле, моле и преклињу када се затворе решеткаста врата бајбокане! После их сви ментори, финансијери и газде забораве, па сами самују у затворским ћелијама онолико дуго колико је по закону државе! Нека нам ови мапетовци што подржавају овакве терористе у борби против Русије и других држава које стоје на путу евроамериканцима, кажу шта би било са америчким и европским грађанима који би слична дела урадили у Америци и Европи, колико година робије би добили за антидржавну делатност? Шта се бре правите блесави те величате те зликовце и пљачкаше невиђене у историји човечанства по злочинима учињеним у име демократије, ослобађања других народа од „диктатора и тиранина“! Хитлер је од ових данашњих нацифашиста био далеко поштенији, па је отворено говорио кога ће уништити, не ради ослобођења од диктатора, већ да покори, опљачка и уништи неке народе!

Kale

pre 10 godina

Putin je los covek a i prebogat je daleko je on od postenog coveka a Vucic kopira njega i mi ce mo propasti mi nemamo gas i naftu za celu Evropu sto Putina drzi, sa Vucicem ce mo doziveti sunovrat.

Slobodan

pre 10 godina

Kad citam komentare u vezi Putina i Rusije, shvatam koliko je velika bila odluka 1948 i raskid sa Staljinom. Dugo sam mislio da je to bilo tesko zbog Staljinove moci, ali sad shvatam da je to bilo tesko zbog rusofilizma i rusofanatizma u redovima velikog broja Srba. Pojedinci vise vole tudju drzavu nego svoju vlastitu.

bez imena a i mozga

pre 10 godina

(dalje nece moci....Decccoooo......., 20. decembar 2013 11:06)
Uh uh uh... Šta napriča... Da se informišeš malo o Kući Rothschild, a ne da prepisuješ dobro oprobane teorije zavere, koje sa životom nemaju mnogo veze. Valjda je tako lakše prihvatiti svoj neuspešni život. Nije ovo Putinova namera, već poboljšavanje odnosa sa svetskom javnošću pred ZOI, koji se održavaju u Rusiji. Ipak ne dolaze predsednici Nemačke, SAD, Francuske, pa sad mora malo da se odobrovolji svetsko mnjenje.
Koliko god vi mislili da Rusiju nije briga šta svet misli o njoj, ipak mora da se povinuje za neke stvari!
(u Srbiji svi sve znaju, 20. decembar 2013 11:59)

Tipičan Rothschild-ovski pokušaj da objasne poteze Putina, koji ih svaki put iznenadi, jednostavno prepametan je za njih. Uzgred, ne znam ni jednog predsednika zapadnih država koji se takmiči u nekom sportu sa zimse olimpijade, pa makar, bio to i curling...

Andrej Rubljov

pre 10 godina

(bezimena

Nista ti o Rusiji ne znas.Pisem kao neko koji je i dan dana i to posle 25 godina rada u toj zemlji.U rusiji se sprovodi diktatura jednog coveka. Treba pitati ljude van Moskve, Sankt Peterburga kako zive.Nista bolje negoza vreme Jelcina.Oligarsi i dalje vladaju Rusijom. Putin i njegov pajtas Poltavcenko (gradonacelnik Sankt Peterburaga) koga je juce Toma PreCednik odlikovao i dalje pune svoje dzepove i sprovode puzajucu diktaturu. Bunt je sve veci. Hapse se politicki protivnici.Rusija se vratila na politicki mapu sveta ali narod od toga ne vidi boljitak

expert

pre 10 godina

Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)

Ova poruka se može preformulisati ovako, da bi bila tačna:

Zapad popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Putin i prozor slobode je u svetu ponovo otskrinut. Nade za SAD ima. Amerika je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a imperijalisti samo vode njenu spoljnu politiku, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.

Laki

pre 10 godina

Oko Putina su daleko veci lopovi nego se nemesaju u politiku i onda su od diktatora povlasceni.Tako diktatori prave kult licnosti a bedni narod tapse.CIST POLITICKI PROGON.

u Srbiji svi sve znaju

pre 10 godina

(dalje nece moci....Decccoooo......., 20. decembar 2013 11:06)
Uh uh uh... Šta napriča... Da se informišeš malo o Kući Rothschild, a ne da prepisuješ dobro oprobane teorije zavere, koje sa životom nemaju mnogo veze. Valjda je tako lakše prihvatiti svoj neuspešni život. Nije ovo Putinova namera, već poboljšavanje odnosa sa svetskom javnošću pred ZOI, koji se održavaju u Rusiji. Ipak ne dolaze predsednici Nemačke, SAD, Francuske, pa sad mora malo da se odobrovolji svetsko mnjenje.
Koliko god vi mislili da Rusiju nije briga šta svet misli o njoj, ipak mora da se povinuje za neke stvari!

Владимир

pre 10 godina

(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)

Баш су га ударили. Придобио Украјину, господар рата у Сирији, најбржи у трци за Артик, ослободилац Осетије и Абхазије... и то само на тему спољне политике, где су Руси или традиционално незаинтересовани или трапави.

marija

pre 10 godina

Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)

Ovaj svet i ne zna koliko je srece sto je na celu ogromne, mocne Rusije u tranziciji, umereni, odmereni, inteligentni Vladimir Vladimirovic Putin.
Nadam se da kaubojstina uvodjenja tzv. demokratije po sistemu otvaranja vrata soluna nogom, nikad nece proci u Rusiji. Isuvise je opasno za Velikog Medveda, Putin to vidi i radi maestralno.

русвај

pre 10 godina

@Putin popusta samo kad se pred njega stane i udari prsima u prsa. Ovoga puta je to uradio Zapad i prozor slobode je u Rusiji ponovo otskrinut. Nade za Rusiju ima. Rusija je oduvek bila zemlja genijalnih ljudi, a Putin je samo njen predsednik, i to na odredjeno vreme, ma koliko to dugo trajalo.
(bezimena, 20. decembar 2013 10:14)
А ко је то тако силно ударио у прса, о, безимена, безлична и беспаметна?

Jever

pre 10 godina

Ako sam dobro razumeo,pomilovanje je trazio jer mu majka boluje od raka,a on cim izasao zdipio u Nemacku!? Zasto? "Zlobnici"bi rekli,kod mentora.

Ja

pre 10 godina

Odakle mu pasos tako brzo? U Rusiji se na pasos ceka u proseku 30 dana, ima samo jedno mesto u Moskvi u kom moze da se dobije ubrzano za nedelju dana.

milan

pre 10 godina

Kao prvo po ruskim zakonima pomilovan može biti i onaj zatvorenika koji ne zatraži pomilovanje. Hodorkoskova mati se nalazi na lečenju u Berlinu i zato je njegov put bio direktno za Berlin. Očigledno je ovo potez Putina da omekša svetsku javnost što je bilo krajnje potrebno da su osude njegove politike stigle sa svih strana.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Treba pitati ljude van Moskve, Sankt Peterburga kako zive.Nista bolje negoza vreme Jelcina.Oligarsi i dalje vladaju Rusijom. Putin i njegov pajtas Poltavcenko (gradonacelnik Sankt Peterburaga) koga je juce Toma PreCednik odlikovao i dalje pune svoje dzepove i sprovode puzajucu diktaturu. Bunt je sve veci. Hapse se politicki protivnici.Rusija se vratila na politicki mapu sveta ali narod od toga ne vidi boljitak. (Andrej Rubljov, 20. decembar 2013 17:14)
Господине Андреј Рубљов фром Россија, задња пошта Москва, а да ли ви још увек верујете да је Русија социјалистичка или комунистичка земља, да је школовање бесплатно, а такође лечење, да сви имају пензије и да се граде станови за раднике по предузећима и за државне чиновнике, да се привредне активности планирају на период од 5 година (петолетке), да су сељаци још увек у колхозима и совхозима, да повремено заседа ЦККП СССР-а, да у Политбироу још увек седи Никита Хрушчов или Леонид Брежњев? Шта се бре исчуђујеш, па и тамо је завладао капитализам као што је у читавом свету, где шачица људи држи огромно богатство у својим рукама и све полуге власти! Хвалили сте такав систем у Америци и Европи, али за Русију увек тражите да буде комунистичка и да брине о сиротињи! Основно питање је одакле томе Ходорковском толико богатство или одакле толико богатсство осталим тајкунима? А још боље питање да ли амерички богаташи деле своје богатство са америчком сиротињом и како је када изађете из Вашингтона или Њујорка!? Како је у Детроиту, бре?

Vinovnik i saradnik

pre 10 godina

@Medijska blokada

Ocigledo i veoma jasno je da je svo ovo, sto ste primetili, veoma planski smisljeno. "Uticajni krugovi" su procenili da je potrebno ogaditi Rusiju preko Putina (diktator, lopov, preljubnik, milijarder...) narodu i sada se na perfidan nacin manipulise vestima iz Rusije. Cak je jucerasnja koneferencija za SNI potpuno izvrgnuta ruglu, iako je bila veoma uspesna. Reci su izvlacene iz konteksta, stavljena je ruzna slika koja podseca na simpanzu itd. Sve je to sistemski i planski i onda se javljaju ljudi koji rade za odredjene zapadne ambasade da to komentarisu najpogrdnije. Verovali ili ne, ali mi raspolazemo takvim podacima. Toliko ima dogadjaja u svetu koje niko zivi ne prati, jer strateski nisu vazni za nalogodavce, ali su vazni za informisanje. Recimo, vazan je jos jedan primer koji je tekodje dobro ispracen u strucnim krugovima: svaki dan kroz americke serije, filmove... se pominje ime Hilari Klinton u pozitivnom kontekstu - seksi, inteligentna, VIP zena na modnim revijama, itd. itd.. a intenzivno se zaobilazi u svoj zapadnoj SMI pojam PGS. Tako da znate, da smo svi manipulisani i to zestoko.

zatvorski cuvar

pre 10 godina

Hodorkovski je mnogo puta do sada ponovio kako nece traziti pomilovanje jer bi time priznao krivicu i ne bi mogao da osporava odluke suda.
Ocigledno je imao posetu od ozbiljnih tipova u zatvoru posle koje se predomislio.
U svakom slucaju dobra vest, a ovaj dokazani razbonik i krvnik bi po svojim zaslugama mogao spokojno da dobije nekoliko dozivotnih robija.

dalje nece moci....Decccoooo.......

pre 10 godina

(Tako se radi s takvima, 20. decembar 2013 11:03)
ti nisi promasio deceniju vec citav vek..
odmah poseti svog doktora
tebi je neophodna adekvatna i strucna pomoc, m o m e n t a l n o.

Medijska blokada

pre 10 godina

@Vinovnik i saradnik:
Postovani,ne znam kom"birou"pripadate,niti posedujem operativne mogucnosti da dodjem do te imformacije,sve jedno,laska mi Vasa paznja.
Ne mogu da dokucim da li ocenu mog,vrlo kratkog komentara,mogu da tumacim kao neprepoznavanje ironije ili prisustvo rusofobije medju "ocenjivacima"?Ali ni to nije vazno!Ali je jako lepo kad su u gro planu na svim svetskim medijima(bez obzira na izbor fotografije),Rusija i Putin.Rusija koja od oktobarske revolucije,nije mnogo marila za medijski imidz i prisutnost,iznenada postaje udarna vest,zbog Depardjea, Sirije,Snoudena,Ukrajine,Pusirajots...bitno li je?!Jednostavno, Rusija je prihvatila i savladala tehniku medijske komunikacije,poslednje uporiste zapada,i kao dete koje ne moze da se odvoji od nove igracke
,igra se noc i dan,otkrivajuci neprestano nove mogucnocti i radosti.Ali kao sto umornim i starim osoboma ponekad smeta radost dece,tako i zapadu vec nesnosno bruji u glavi od igracke koja je do juce bila njihova omiljena.Rusija nije dete kome je lako oteti igracku,tu ne pomazu ni pretnje ni batine.Jedini lek je nova i interesantnija igracka.A sta,u svetu politike,moze biti interesantnije od medijske manipulacije i moci?

Живорад

pre 10 godina

Према католицима и протестантима само Русија и Србија не смеју никога да осуде. Дотле затвори на западу раде преко капацитета.

Moskovljanin

pre 10 godina

Ja,

Hordokovskom nije ni uzet pasos jer je odmah uhapsen i sve vreme je bio u zatvoru i u toku sudjenje.To je bilo politicko sudjenje jer nije hteo da se dogovori sa Putinom oko drzavnog reketa.

Hordokovski i Berezovski nista nisu losije uradoli od Abramavica, Derispaske, Mihaljcenka, Ahmetova.Jednostavno nisu hteli da Putinu plate reket

Ocekujem da se i u Srbiju Miskovic oslobodi optuzbe ako plati drzavi reket.Vlast je uzela pelcer od Putina.Hapsi najbogatijeg a onda sprovodi politiku

crveni

pre 10 godina

Баш ме чуди ко може да симпатише човека који је ишао од куђе до куђе код пензионера док су гладовали и продавали по улицама све што су имали, да би им откупио акције у фирмама за мало кромпира.
Ко се сећа 90-их у Русији, разумеће...
Тако и код нас, дође даса, купи фабрику (приватизоване), прода машине, некретнине, не плаћа раднике месецима... и стечај, па лепо биро у трошку буђета и свију нас.
Па тај човек је био узор нашим бизнис бандитима !!!

gns

pre 10 godina

Ali najjaci su mi ovi razni borci za ljuska prava koji su godinama molili da se on pusti jer je eto on zrtva... pa onda se snimaju dokumentarci o njemu, pa razne akcije... pa ga predstavljaju kao sveca... gledao sam u tom dokumentarcu kako se hvale da je u nekom selu napravio vrtic za decu...
Ukrao milijarde i onda selu poklonio vrtic. Da suzu pustis...

Sibirski berberin

pre 10 godina

gns,


Care,Nije on nista ukrao vec mu je drzava toomogucila. Zlikovac Gorbacov je razbio SSSR.napravili su vaucersku privatizaciju gde su gradjanima davani vauceri koji nista nisu vredeli.Jedan vaucer buhanka (vekna) hleba. Sirotinjska Rusuija je prodavala vaucere.Onaj ko je bi pametan uz pomoc jevrejskog kapitala je kupovao te bezvredne vaucere i postajao vlasnik onog sto vredi. I dan danas ljudi imaju vaucere Kirovskog zavoda u Snakt Peterburgu koji jepravi tenkove.Niko ih nece.Ali su hteli (Abramovic jevrejin gubernator Jakutije) vaucere rudnika dijamanata. Berezovski(i on jevrejin) rudnike dragocenih metala(crvene zive). Hordokovski (i on jevrejin) naftne izvore. I da ne nabrajam dalje.Neki (Abramovic) su drzavi prodali svoje akcije a neki (Hordokovski, Berezovski ) nisu hteli i prosli su kako su prosli

Danas na sceni su oligarsi Putina. Jedan od njih je Aleksej Miler glavni gazda Gazproma. Drugi je Alekssandar Poltavcenko gradonacelnik Snakt Peterburaga. Treci je Samil Tapisev.Svi oni rade i za sebe i za Putina

djole

pre 10 godina

Putin i Rusija mi nisu simpatični, ali praviti od ovog lika nekog mučenika je stvarno jadno i licemerno. Oličenje 90-tih i kriminalne privatizacije sada postaje neki simbol borbe za građanska prava. Jadno. Za ovoga je Bogoljub Karić Majka Tereza.

Stamena

pre 10 godina

@(Tako se radi s takvima, 20. decembar 2013 11:03)
želim da verujem da si bio ironičan ... u bilo šta drugo ne želim da verujem

plastični eksploziv bez imena a i mozga

pre 10 godina

Vi (zonglirate na) i jos uvek verujete u bajku o svetskoj revoluciji, i ja vas zalim. Ja vas zalim iluzionisto. Vama u ruke dati i plasticnu bombu opasno je za svet. Preopasno...
(bezimena, 20. decembar 2013 15:06)

Da li ste sigurni da znate šta ste hteli da kažete/napišete?... Odspavajte možda vam bude bolje...

jos jedan Slobodan

pre 10 godina

Kad citam komentare u vezi Putina i Rusije, shvatam koliko je velika bila odluka 1948 i raskid sa Staljinom.
(Slobodan, 20. decembar 2013 20:32)

uhhh, koja je to sreca bila mila majko... ni dan danas nismo svesni!

aleksandars

pre 10 godina

Kad citam komentare u vezi Putina i Rusije, shvatam koliko je velika bila odluka 1948 i raskid sa Staljinom. Dugo sam mislio da je to bilo tesko zbog Staljinove moci, ali sad shvatam da je to bilo tesko zbog rusofilizma i rusofanatizma u redovima velikog broja Srba. Pojedinci vise vole tudju drzavu nego svoju vlastitu.
(Slobodan, 20. decembar 2013 20:32)

Kakve veze imaju Srbi sa Staljinom. 1948. je bio obračun među komunistima, Hrvat Tito vs Gruzijac Staljin. Da je pobedila srpska strana u ratu (kraljevska vojska) mi pred takvim izborom ne bi smo ni bili.
Hvala.

Ja

pre 10 godina

Hordokovskom nije ni uzet pasos jer je odmah uhapsen i sve vreme je bio u zatvoru i u toku sudjenje.
(Moskovljanin, 20. decembar 2013 17:05)

Svejedno, proveo je u zatvoru duze nego sto vazi ruski pasos.

obi van

pre 10 godina

svajcarska je svojevremeno odbila saradnju ali se cijeni da on tamo ima parkirano nekoliko milijardi. posto je takodje i izraelski drzavljanin nije mu nikakav problem to sada izvuci a to i rusi znaju. ostaje pitanje sta je to on onda ponudio putinu?

aleksa

pre 10 godina

U bre, mnogo Srpske politike u slucaju Horodovskog. Malopre procitah njegovu prvu izjavu. 12 novembra se obratio predsedniku Rusije moleci za pomilovanje iz porodicnih razloga.Ali krivicu nije priznao. Svima se zahvaljuje, i jedva ceka trenutak da stegne ruku prijateljima iz YUKOSA.Posebno se zahvaljuje Genseru na pomoci. Inace znate kakvu ulogu ima Genser u Rusiji.Sprema se za docek Bozica i nove godine u krugu porodice.
Pa ni Rusi ne komentarisu ta pustanje na slobodu na forumima koliko se to ovde radi.

Sale7

pre 10 godina

Ko neće brata za brata, taj će tuđina za gospodara. Kad god pročitam naše komentare na neki tekst o Rusiji/Putinu shvatim da je kod nas mnogo takvih, i podsetim se zašto nam se država raspada.

Подмосковље

pre 10 godina

Поново цензура, поново препричавање западне пропаганде. Ходорковски је лоповчина, криминалац,наручилац убистава, оличење свега најгорег у пост совјетској Русији.