Sreda, 18.12.2013.

16:55

Mali: 2015. će biti izuzetna

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali izjavio je da grad neće odustati od značajnih infrastrukturnih projekata, uprkos merama štednje.

Izvor: Studio B

Mali: 2015. æe biti izuzetna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

ALEKS - FERGUSON

pre 10 godina

Da li je moguce da nekim ljudima smeta projekat Beograd na vodi, da se iz petnih zila trude da taj projekat obezvrede,da je zista cudno jer ni oni sami neznaju zasto to cine, jedino iz zlobe i ljubomore. To je jedan najznacajnih drzavnih projekata i ukoliko Aleksandar Vucic nastavi sa ovakvim radom, mislim da ce taj projekat biti realizovan. A ne vidim ni jedan razlog da on odustane od ovog veoma znacajnog projekta koji ce gradu Beogradu pruziti velike perspektive. Privremenom vecu treba reci hvala, zato sto su nas glavni grad spasli bankrotstva.

Kosta

pre 10 godina

Privremeno veće je veoma je vredno radilo i sprečilo krizu iako su imali opstrukciju unutar veća, ali ipak su uspeli da usvoje mere

Panta

pre 10 godina

Predhodna vlast nas je prezaduzila, tako da zadatak nije nimalo lak. Ipak ideje poput "beograd na vodi" su te koje ce na duge staze biti znacajan izvor prihoda.

Marko

pre 10 godina

Jos jedan primer dobrog preduzeca koje je godinama vodio nestrucn kadar ds-a i doveo ga do ruba propasti...a sada ti isti pricaju kako je PKB jedno od najprofitabilnijih preduzeca.

slavoljub

pre 10 godina

Covek je potpuni anonimus, i on prica o Beogradu.
Dokle ce bre neki kursisti da pricaju gluposti u nasoj politici.
Ziv mi Todor da se cuje govor.

Strawberry

pre 10 godina

Da je PKB jedini koji je u dugovima i zavisan od gradske kase, bilo bi još i dobro. Većina javnih gradskih preduzeća je u problemima zato što se njima nije dobro upravljalo. Prvi korak je smena rukovodstva, a potom plan kako da preduzeća posluju profitabilno i u interesu građana.

podstanar

pre 10 godina

@miki
Svako se pruza koliko je dugacak. Ja vidis nemam taj problem jer ako uzmam kredit necu imati ni za 'leb, zato cutim i placam stanodavcu, i cekakm neko povoljnije vreme

Vlada

pre 10 godina

To ja odavno znam. Još pre dve godine sam govorio da će kriza trajati do 2015. ali sam očekivao da će kod nas biti bolje 2016. Pošto smo pristali na ono što nam je zapad nametnuo (Briselski sporazum) ići ćemo brže nego što sam očekivao. S obzirom u kojoj bedi živimo i 2014. ćemo živeti bolje jer gore ne možemo.

Srbin 100%

pre 10 godina

Projekat "Beograd na vodi" predstavlja najbolju razvojnu sansu naseg glavnog grada koji bi realizacijom ovog plana se ozbiljno umesao u trku da postane poslovni centar regiona

herkules s

pre 10 godina

Beograd na vodi nije samo projekat vec bi mogao biti trajna investicija od koje bi glavni grad, a time i drzava imali ogromne prihode, narocito u oblasti turizma, a najvaznije od svega sto bi se tom investicijom uposlio znacajan broj ljudi.

Miki

pre 10 godina

Moj komšija će već sledeće godine živeti bolje. Morao je da proda stan kako bi otplatio kredit, snalazi se kako stigne i mora, pa će mu sigurno biti bolje ako preživi.

sasa jokic

pre 10 godina

"A investitor ce najverovatnije biti iz UAE?". Sta sad znaci ovo "Najverovatnije". PPV je najavio da su pare obezbedjene? Kao sto sam rekao, opasna demagogija, da ne upotrebim tezu rec. 200 hiljada radnih mesta? Ajde se malo preracunajte, to nema veze sa realnoscu. Kako vam nije jasno da ce vas narod zestoko kazniti za sve ove sarene laze!

d

pre 10 godina

Kakva demagogija. Izjavio je kao da grad treba sledeće godine da plati 500 miliona. U pitanju je ukupni dug koji ce da se vraca narednih 20 godina. Rata je ustvari prilicno mala u odnosu na budzet. Uz to, dug je 300 i nesto miliona a ne 500. Proverio sam na sajtu NBS. Sve sami demagozi a nigde radnika. Nece ovi za 4 godine ni jednu ulicu da asvaltiraju. Samo ce da zaposle cele familije, kao u ostalim gradovima gde su na vlasti.

Pu

pre 10 godina

Jel ovaj zna da je sada 2013. godina, da njega NIKO nije birao i da je on clan PRIVREMENOG veca?

Nije mu se valjda dopala toliko stolica?

Aca šmeker

pre 10 godina

Da li je moguće na nekim ljudima smeta projekat "Beograd na vodi"?To je jedan najznačajnih državnih projekata i ukoliko Vučić nastavi sa ovakvim radom,mislim da će taj projekat biti realizovan.Privremenom veću treba reći hvala,zato što su naš glavni grad spasli bankrotstva.

ivon

pre 10 godina

Prijatelju, za tebe ce i 2014 biti izuzetna. Imas funkcija kao Sojic, prosto ne znam kada spavas. A nama kako ce biti sumnjam da te zanima inace bi svoje apanaze dao u humanitarne svrhe i pokazao minimum empatije.

Nada

pre 10 godina

Prema komentarima, izgleda da je citaocima mnogo lakse da veruju da ce nam biti sve gore nego suprotno. Svi ti projekti koje spominje g-din Mali, od "Beograda na vodi" do restruktuiranja PKB-a mozda deluju previse optimisticki, ali uz dovoljno rada i volje moguce je pokrenuti stvari. Potrebno je da i mi, gradjani verujemo u to, a ne samo ljudi kojima je to posao.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Gledao sam intervju ovog dečka i mislim da je on zalutao, da ne zna ništa, da ne govori istinu...da priča gluposti...Pošto je on živeo u Americi, a sada je poslat da obavi posao...tako da ne zna ništa u vezi PKB Beograd. PKB je privatizovan na kriminalan način za vreme vlade Koštunice. Prvo su ga rasparčali u nekoliko delova, rasprodali najprofitabilnija preduzeća u sastavu PKB - Imlek, Frikom, Imes, Pekabeta...sve je to rasprodato, a ostali su delovi koji nisu profitabilni. Taj ostatak rasparčanog PKB je toliko bio uništen i opljačkan da krave nise imale hrani, a uginile krave su bacali iza štala, pa se širio neviđeni smrad, zaraza...radnici nisu primali plate, nisu plaćeni porezi, doprinosi, a dugovi su bili 100 miliona evra...vrednost PKB je svedena na 0 dinara. Prema tome, dugovi nisu sada napravljeni, kako ovaj dečko priča, već su nasleđeni. Da bi uspeli da PKB stave na noge i ožive proizvodnju, da kupe krave, mehanizavciju...da radnici rade i zarade...bilo je potrebno uzeti kredit od oko 20 miliona evra, sada sve dobro funkcioniše i PKB se iz dana u dan sve više razvija u veoma ozbiljno preduzeće i sve obaveze redovno izmiruje. Drugo, danas PKB vredi oko 500 miliona evra, pre prezimanje vredelo je 0 evra. Oprostili ste dugove Jat-u, dajete velike subvencije gubitašima, pa oprostite onda i stare dugove PKB i oni će svake godine ostvarivati profit od 5-10 miliona evra, jer PKB zapošljava 2300 radnika.

Ermigant(greska sa namerom)

pre 10 godina

"Siniša Mali izjavio je da grad neće odustati od značajnih infrastrukturnih projekata"
Beograd ima infrastrukturu,ali nema radna mesta,proizvodnju,izvoz.
Vama vec milion gradjana ne placa infostan jer nemaju odakle,a vi uposljavate gradjevinske girmice umesto da ih grupisete i posaljete u Aziju,a sa njihovim porezima i doprinosima imamo 5 mostova da napravimo i 30 hotela

Deda Pera

pre 10 godina

Omladinac, malo si se ti zaigrao. Ako ima pameti u Beogradu, ti ćeš 2014-te postati Pluskvamperfekat, a ako je pak nema, potonućeš u septičku jamu u Pinosavi skupa sa PPV.
Dok budete rešavali problem iste.

Dvojac

pre 10 godina

Drago mi je da neko ima sluha za nove ideje. Ne treba samo kukati i tvrditi da ništa ne valja, i ništa ne preduzimati da se stanje promeni. Lično verujem u projekat Beograd na vodi.

Djuro

pre 10 godina

Evo, ja pristajem da ti verujem sve ovo sto si rekao...i vise od toga...a da li ti pristajes da ides u tvorza ako ispadne da si nas sve lagao?

neko

pre 10 godina

"On je istakao da će se naredne godine grad suočiti sa više od 500 miliona evra duga, dok je predviđeno da prihoduje svega 60 milijardi dinara."

Drzava ce sledece godine dugovati 21 milijardu evra, a ukupni predvidjeni prihodi su 8 milijardi evra.

Ovim zelim da pokazem koliko je bezobrazna ova izjava.

Ni drzava, ni grad, ne vracaju glavnicu, placa se servisiranje duga, odnosno kamata.

da ali

pre 10 godina

Sta kazes, projekat radio arhitekta koji je projektovao" Burdž Kalifu – jednu od najvećih zgrada na svetu i centralni deo Dubaija"....pa ce tu "stucati" svoju svetsku slavu?!Usput, da se ne lazemo,potrosice i nas novac, nase radnike, struju, materijal...sto je vec vidjeno... Tudje ideje, nas novac,lepo...

Bata

pre 10 godina

Mali treba da bude ispitan zbog zloupotrebe ovlašćenja, jer privremeno veće nema pravo da pravi nikakve dugoročne obaveze gradu, već samo da vodi tekuće poslove do izbora. U ovom obraćanju nigde nije pomenuo metro, koji je Beogradu preko potreban i koji bi rešio saobraćajne gužve i za čiji gradnju su već počele pripreme, ali se bavi Vučićevim projektom koji zbog izmeštanja železničke stanice (a stanica Prokop je nezavršena decenijama zahvaljujući raznim Mrkonjićima i Ilićima) ne može biti realizovan bar u narednih pet-deset godina.

Rondo

pre 10 godina

Opet najave. Vi cim najavite da ce nam biti bolje, mi vec mislimo da imamo plate od 1000eur. A na osnovu cega g. Mali? E to vec nije politicki korektno pitati.

madona

pre 10 godina

Lepo čovek da se razboli od prilika tj neprila u ovoj našoj zemlji Srbiji. Slušamo samo o milionima-milijardama dugovanja, ukradenih para pa čemu da se nadamo. Privreda katastrofa, teško bi bilo i da smo u privrednom rastu. Šta su nam uradili svi koji su upravljali ovom zemljom unazad dvadeset godina. Sve privatizovali i potrošili i pokrali.

Pera ložač

pre 10 godina

Privremeni organ se postavlja sa trajanjem mandata od (čini mi se) 6 meseci posle čega idu izbori a kada (ako) Siniša Mali tada bude na vlasti imaće smisla da priča o raznoraznim planovima. Trenutni njegov posao treba da bude da omogući da službe u gradu funkcionišu (do izbora), planovi i ideje koje on ovde plasira su sasvim van bilo kakvog značaja.

NeFer

pre 10 godina

Političari kao babe gatare, stalno pričaju bajke koje narod voli da čuje.Sa privrednim rastom od 1.5% godišnje i deficitom u budžetu od 7% u 2014 godini Mali je stvarno mali.

Zoki

pre 10 godina

2015?Ajde!A tek sto ce da bude 2378,necete verovati,ma blagostanje pocinje sa tom godinom.Rekao Prvi Potpredsednik Vlade provereno nema greske!

veca-pereca

pre 10 godina

nema para ni zasta al imace za beograd na vodi...kakve gluposti, para ima il nema, a ne arapi ce nam dati...dok svi shvate kakvi ste prevaranti zajednio sa ppv-om mi otisli ....najgori od svih licemera ovi nazadnjaci....al mozeim se, narod ima mozak kokoske...jasno je da necemo da glasamo za ds jer su nas izneverili, al glasati za sile mraka iz devedesetih, e pa to je cist mazohizam....

Rondo

pre 10 godina

Opet najave. Vi cim najavite da ce nam biti bolje, mi vec mislimo da imamo plate od 1000eur. A na osnovu cega g. Mali? E to vec nije politicki korektno pitati.

Pera ložač

pre 10 godina

Privremeni organ se postavlja sa trajanjem mandata od (čini mi se) 6 meseci posle čega idu izbori a kada (ako) Siniša Mali tada bude na vlasti imaće smisla da priča o raznoraznim planovima. Trenutni njegov posao treba da bude da omogući da službe u gradu funkcionišu (do izbora), planovi i ideje koje on ovde plasira su sasvim van bilo kakvog značaja.

Zoki

pre 10 godina

2015?Ajde!A tek sto ce da bude 2378,necete verovati,ma blagostanje pocinje sa tom godinom.Rekao Prvi Potpredsednik Vlade provereno nema greske!

Bata

pre 10 godina

Mali treba da bude ispitan zbog zloupotrebe ovlašćenja, jer privremeno veće nema pravo da pravi nikakve dugoročne obaveze gradu, već samo da vodi tekuće poslove do izbora. U ovom obraćanju nigde nije pomenuo metro, koji je Beogradu preko potreban i koji bi rešio saobraćajne gužve i za čiji gradnju su već počele pripreme, ali se bavi Vučićevim projektom koji zbog izmeštanja železničke stanice (a stanica Prokop je nezavršena decenijama zahvaljujući raznim Mrkonjićima i Ilićima) ne može biti realizovan bar u narednih pet-deset godina.

veca-pereca

pre 10 godina

nema para ni zasta al imace za beograd na vodi...kakve gluposti, para ima il nema, a ne arapi ce nam dati...dok svi shvate kakvi ste prevaranti zajednio sa ppv-om mi otisli ....najgori od svih licemera ovi nazadnjaci....al mozeim se, narod ima mozak kokoske...jasno je da necemo da glasamo za ds jer su nas izneverili, al glasati za sile mraka iz devedesetih, e pa to je cist mazohizam....

NeFer

pre 10 godina

Političari kao babe gatare, stalno pričaju bajke koje narod voli da čuje.Sa privrednim rastom od 1.5% godišnje i deficitom u budžetu od 7% u 2014 godini Mali je stvarno mali.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Gledao sam intervju ovog dečka i mislim da je on zalutao, da ne zna ništa, da ne govori istinu...da priča gluposti...Pošto je on živeo u Americi, a sada je poslat da obavi posao...tako da ne zna ništa u vezi PKB Beograd. PKB je privatizovan na kriminalan način za vreme vlade Koštunice. Prvo su ga rasparčali u nekoliko delova, rasprodali najprofitabilnija preduzeća u sastavu PKB - Imlek, Frikom, Imes, Pekabeta...sve je to rasprodato, a ostali su delovi koji nisu profitabilni. Taj ostatak rasparčanog PKB je toliko bio uništen i opljačkan da krave nise imale hrani, a uginile krave su bacali iza štala, pa se širio neviđeni smrad, zaraza...radnici nisu primali plate, nisu plaćeni porezi, doprinosi, a dugovi su bili 100 miliona evra...vrednost PKB je svedena na 0 dinara. Prema tome, dugovi nisu sada napravljeni, kako ovaj dečko priča, već su nasleđeni. Da bi uspeli da PKB stave na noge i ožive proizvodnju, da kupe krave, mehanizavciju...da radnici rade i zarade...bilo je potrebno uzeti kredit od oko 20 miliona evra, sada sve dobro funkcioniše i PKB se iz dana u dan sve više razvija u veoma ozbiljno preduzeće i sve obaveze redovno izmiruje. Drugo, danas PKB vredi oko 500 miliona evra, pre prezimanje vredelo je 0 evra. Oprostili ste dugove Jat-u, dajete velike subvencije gubitašima, pa oprostite onda i stare dugove PKB i oni će svake godine ostvarivati profit od 5-10 miliona evra, jer PKB zapošljava 2300 radnika.

Djuro

pre 10 godina

Evo, ja pristajem da ti verujem sve ovo sto si rekao...i vise od toga...a da li ti pristajes da ides u tvorza ako ispadne da si nas sve lagao?

neko

pre 10 godina

"On je istakao da će se naredne godine grad suočiti sa više od 500 miliona evra duga, dok je predviđeno da prihoduje svega 60 milijardi dinara."

Drzava ce sledece godine dugovati 21 milijardu evra, a ukupni predvidjeni prihodi su 8 milijardi evra.

Ovim zelim da pokazem koliko je bezobrazna ova izjava.

Ni drzava, ni grad, ne vracaju glavnicu, placa se servisiranje duga, odnosno kamata.

ivon

pre 10 godina

Prijatelju, za tebe ce i 2014 biti izuzetna. Imas funkcija kao Sojic, prosto ne znam kada spavas. A nama kako ce biti sumnjam da te zanima inace bi svoje apanaze dao u humanitarne svrhe i pokazao minimum empatije.

Pu

pre 10 godina

Jel ovaj zna da je sada 2013. godina, da njega NIKO nije birao i da je on clan PRIVREMENOG veca?

Nije mu se valjda dopala toliko stolica?

Deda Pera

pre 10 godina

Omladinac, malo si se ti zaigrao. Ako ima pameti u Beogradu, ti ćeš 2014-te postati Pluskvamperfekat, a ako je pak nema, potonućeš u septičku jamu u Pinosavi skupa sa PPV.
Dok budete rešavali problem iste.

madona

pre 10 godina

Lepo čovek da se razboli od prilika tj neprila u ovoj našoj zemlji Srbiji. Slušamo samo o milionima-milijardama dugovanja, ukradenih para pa čemu da se nadamo. Privreda katastrofa, teško bi bilo i da smo u privrednom rastu. Šta su nam uradili svi koji su upravljali ovom zemljom unazad dvadeset godina. Sve privatizovali i potrošili i pokrali.

da ali

pre 10 godina

Sta kazes, projekat radio arhitekta koji je projektovao" Burdž Kalifu – jednu od najvećih zgrada na svetu i centralni deo Dubaija"....pa ce tu "stucati" svoju svetsku slavu?!Usput, da se ne lazemo,potrosice i nas novac, nase radnike, struju, materijal...sto je vec vidjeno... Tudje ideje, nas novac,lepo...

d

pre 10 godina

Kakva demagogija. Izjavio je kao da grad treba sledeće godine da plati 500 miliona. U pitanju je ukupni dug koji ce da se vraca narednih 20 godina. Rata je ustvari prilicno mala u odnosu na budzet. Uz to, dug je 300 i nesto miliona a ne 500. Proverio sam na sajtu NBS. Sve sami demagozi a nigde radnika. Nece ovi za 4 godine ni jednu ulicu da asvaltiraju. Samo ce da zaposle cele familije, kao u ostalim gradovima gde su na vlasti.

Ermigant(greska sa namerom)

pre 10 godina

"Siniša Mali izjavio je da grad neće odustati od značajnih infrastrukturnih projekata"
Beograd ima infrastrukturu,ali nema radna mesta,proizvodnju,izvoz.
Vama vec milion gradjana ne placa infostan jer nemaju odakle,a vi uposljavate gradjevinske girmice umesto da ih grupisete i posaljete u Aziju,a sa njihovim porezima i doprinosima imamo 5 mostova da napravimo i 30 hotela

sasa jokic

pre 10 godina

"A investitor ce najverovatnije biti iz UAE?". Sta sad znaci ovo "Najverovatnije". PPV je najavio da su pare obezbedjene? Kao sto sam rekao, opasna demagogija, da ne upotrebim tezu rec. 200 hiljada radnih mesta? Ajde se malo preracunajte, to nema veze sa realnoscu. Kako vam nije jasno da ce vas narod zestoko kazniti za sve ove sarene laze!

Miki

pre 10 godina

Moj komšija će već sledeće godine živeti bolje. Morao je da proda stan kako bi otplatio kredit, snalazi se kako stigne i mora, pa će mu sigurno biti bolje ako preživi.

slavoljub

pre 10 godina

Covek je potpuni anonimus, i on prica o Beogradu.
Dokle ce bre neki kursisti da pricaju gluposti u nasoj politici.
Ziv mi Todor da se cuje govor.

Dvojac

pre 10 godina

Drago mi je da neko ima sluha za nove ideje. Ne treba samo kukati i tvrditi da ništa ne valja, i ništa ne preduzimati da se stanje promeni. Lično verujem u projekat Beograd na vodi.

Aca šmeker

pre 10 godina

Da li je moguće na nekim ljudima smeta projekat "Beograd na vodi"?To je jedan najznačajnih državnih projekata i ukoliko Vučić nastavi sa ovakvim radom,mislim da će taj projekat biti realizovan.Privremenom veću treba reći hvala,zato što su naš glavni grad spasli bankrotstva.

Vlada

pre 10 godina

To ja odavno znam. Još pre dve godine sam govorio da će kriza trajati do 2015. ali sam očekivao da će kod nas biti bolje 2016. Pošto smo pristali na ono što nam je zapad nametnuo (Briselski sporazum) ići ćemo brže nego što sam očekivao. S obzirom u kojoj bedi živimo i 2014. ćemo živeti bolje jer gore ne možemo.

podstanar

pre 10 godina

@miki
Svako se pruza koliko je dugacak. Ja vidis nemam taj problem jer ako uzmam kredit necu imati ni za 'leb, zato cutim i placam stanodavcu, i cekakm neko povoljnije vreme

Nada

pre 10 godina

Prema komentarima, izgleda da je citaocima mnogo lakse da veruju da ce nam biti sve gore nego suprotno. Svi ti projekti koje spominje g-din Mali, od "Beograda na vodi" do restruktuiranja PKB-a mozda deluju previse optimisticki, ali uz dovoljno rada i volje moguce je pokrenuti stvari. Potrebno je da i mi, gradjani verujemo u to, a ne samo ljudi kojima je to posao.

Marko

pre 10 godina

Jos jedan primer dobrog preduzeca koje je godinama vodio nestrucn kadar ds-a i doveo ga do ruba propasti...a sada ti isti pricaju kako je PKB jedno od najprofitabilnijih preduzeca.

Strawberry

pre 10 godina

Da je PKB jedini koji je u dugovima i zavisan od gradske kase, bilo bi još i dobro. Većina javnih gradskih preduzeća je u problemima zato što se njima nije dobro upravljalo. Prvi korak je smena rukovodstva, a potom plan kako da preduzeća posluju profitabilno i u interesu građana.

ALEKS - FERGUSON

pre 10 godina

Da li je moguce da nekim ljudima smeta projekat Beograd na vodi, da se iz petnih zila trude da taj projekat obezvrede,da je zista cudno jer ni oni sami neznaju zasto to cine, jedino iz zlobe i ljubomore. To je jedan najznacajnih drzavnih projekata i ukoliko Aleksandar Vucic nastavi sa ovakvim radom, mislim da ce taj projekat biti realizovan. A ne vidim ni jedan razlog da on odustane od ovog veoma znacajnog projekta koji ce gradu Beogradu pruziti velike perspektive. Privremenom vecu treba reci hvala, zato sto su nas glavni grad spasli bankrotstva.

Srbin 100%

pre 10 godina

Projekat "Beograd na vodi" predstavlja najbolju razvojnu sansu naseg glavnog grada koji bi realizacijom ovog plana se ozbiljno umesao u trku da postane poslovni centar regiona

herkules s

pre 10 godina

Beograd na vodi nije samo projekat vec bi mogao biti trajna investicija od koje bi glavni grad, a time i drzava imali ogromne prihode, narocito u oblasti turizma, a najvaznije od svega sto bi se tom investicijom uposlio znacajan broj ljudi.

Panta

pre 10 godina

Predhodna vlast nas je prezaduzila, tako da zadatak nije nimalo lak. Ipak ideje poput "beograd na vodi" su te koje ce na duge staze biti znacajan izvor prihoda.

Kosta

pre 10 godina

Privremeno veće je veoma je vredno radilo i sprečilo krizu iako su imali opstrukciju unutar veća, ali ipak su uspeli da usvoje mere

Rondo

pre 10 godina

Opet najave. Vi cim najavite da ce nam biti bolje, mi vec mislimo da imamo plate od 1000eur. A na osnovu cega g. Mali? E to vec nije politicki korektno pitati.

Dvojac

pre 10 godina

Drago mi je da neko ima sluha za nove ideje. Ne treba samo kukati i tvrditi da ništa ne valja, i ništa ne preduzimati da se stanje promeni. Lično verujem u projekat Beograd na vodi.

Nada

pre 10 godina

Prema komentarima, izgleda da je citaocima mnogo lakse da veruju da ce nam biti sve gore nego suprotno. Svi ti projekti koje spominje g-din Mali, od "Beograda na vodi" do restruktuiranja PKB-a mozda deluju previse optimisticki, ali uz dovoljno rada i volje moguce je pokrenuti stvari. Potrebno je da i mi, gradjani verujemo u to, a ne samo ljudi kojima je to posao.

Aca šmeker

pre 10 godina

Da li je moguće na nekim ljudima smeta projekat "Beograd na vodi"?To je jedan najznačajnih državnih projekata i ukoliko Vučić nastavi sa ovakvim radom,mislim da će taj projekat biti realizovan.Privremenom veću treba reći hvala,zato što su naš glavni grad spasli bankrotstva.

Srbin 100%

pre 10 godina

Projekat "Beograd na vodi" predstavlja najbolju razvojnu sansu naseg glavnog grada koji bi realizacijom ovog plana se ozbiljno umesao u trku da postane poslovni centar regiona

herkules s

pre 10 godina

Beograd na vodi nije samo projekat vec bi mogao biti trajna investicija od koje bi glavni grad, a time i drzava imali ogromne prihode, narocito u oblasti turizma, a najvaznije od svega sto bi se tom investicijom uposlio znacajan broj ljudi.

Vlada

pre 10 godina

To ja odavno znam. Još pre dve godine sam govorio da će kriza trajati do 2015. ali sam očekivao da će kod nas biti bolje 2016. Pošto smo pristali na ono što nam je zapad nametnuo (Briselski sporazum) ići ćemo brže nego što sam očekivao. S obzirom u kojoj bedi živimo i 2014. ćemo živeti bolje jer gore ne možemo.

veca-pereca

pre 10 godina

nema para ni zasta al imace za beograd na vodi...kakve gluposti, para ima il nema, a ne arapi ce nam dati...dok svi shvate kakvi ste prevaranti zajednio sa ppv-om mi otisli ....najgori od svih licemera ovi nazadnjaci....al mozeim se, narod ima mozak kokoske...jasno je da necemo da glasamo za ds jer su nas izneverili, al glasati za sile mraka iz devedesetih, e pa to je cist mazohizam....

Marko

pre 10 godina

Jos jedan primer dobrog preduzeca koje je godinama vodio nestrucn kadar ds-a i doveo ga do ruba propasti...a sada ti isti pricaju kako je PKB jedno od najprofitabilnijih preduzeca.

Pera ložač

pre 10 godina

Privremeni organ se postavlja sa trajanjem mandata od (čini mi se) 6 meseci posle čega idu izbori a kada (ako) Siniša Mali tada bude na vlasti imaće smisla da priča o raznoraznim planovima. Trenutni njegov posao treba da bude da omogući da službe u gradu funkcionišu (do izbora), planovi i ideje koje on ovde plasira su sasvim van bilo kakvog značaja.

Bata

pre 10 godina

Mali treba da bude ispitan zbog zloupotrebe ovlašćenja, jer privremeno veće nema pravo da pravi nikakve dugoročne obaveze gradu, već samo da vodi tekuće poslove do izbora. U ovom obraćanju nigde nije pomenuo metro, koji je Beogradu preko potreban i koji bi rešio saobraćajne gužve i za čiji gradnju su već počele pripreme, ali se bavi Vučićevim projektom koji zbog izmeštanja železničke stanice (a stanica Prokop je nezavršena decenijama zahvaljujući raznim Mrkonjićima i Ilićima) ne može biti realizovan bar u narednih pet-deset godina.

Strawberry

pre 10 godina

Da je PKB jedini koji je u dugovima i zavisan od gradske kase, bilo bi još i dobro. Većina javnih gradskih preduzeća je u problemima zato što se njima nije dobro upravljalo. Prvi korak je smena rukovodstva, a potom plan kako da preduzeća posluju profitabilno i u interesu građana.

NeFer

pre 10 godina

Političari kao babe gatare, stalno pričaju bajke koje narod voli da čuje.Sa privrednim rastom od 1.5% godišnje i deficitom u budžetu od 7% u 2014 godini Mali je stvarno mali.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Gledao sam intervju ovog dečka i mislim da je on zalutao, da ne zna ništa, da ne govori istinu...da priča gluposti...Pošto je on živeo u Americi, a sada je poslat da obavi posao...tako da ne zna ništa u vezi PKB Beograd. PKB je privatizovan na kriminalan način za vreme vlade Koštunice. Prvo su ga rasparčali u nekoliko delova, rasprodali najprofitabilnija preduzeća u sastavu PKB - Imlek, Frikom, Imes, Pekabeta...sve je to rasprodato, a ostali su delovi koji nisu profitabilni. Taj ostatak rasparčanog PKB je toliko bio uništen i opljačkan da krave nise imale hrani, a uginile krave su bacali iza štala, pa se širio neviđeni smrad, zaraza...radnici nisu primali plate, nisu plaćeni porezi, doprinosi, a dugovi su bili 100 miliona evra...vrednost PKB je svedena na 0 dinara. Prema tome, dugovi nisu sada napravljeni, kako ovaj dečko priča, već su nasleđeni. Da bi uspeli da PKB stave na noge i ožive proizvodnju, da kupe krave, mehanizavciju...da radnici rade i zarade...bilo je potrebno uzeti kredit od oko 20 miliona evra, sada sve dobro funkcioniše i PKB se iz dana u dan sve više razvija u veoma ozbiljno preduzeće i sve obaveze redovno izmiruje. Drugo, danas PKB vredi oko 500 miliona evra, pre prezimanje vredelo je 0 evra. Oprostili ste dugove Jat-u, dajete velike subvencije gubitašima, pa oprostite onda i stare dugove PKB i oni će svake godine ostvarivati profit od 5-10 miliona evra, jer PKB zapošljava 2300 radnika.

da ali

pre 10 godina

Sta kazes, projekat radio arhitekta koji je projektovao" Burdž Kalifu – jednu od najvećih zgrada na svetu i centralni deo Dubaija"....pa ce tu "stucati" svoju svetsku slavu?!Usput, da se ne lazemo,potrosice i nas novac, nase radnike, struju, materijal...sto je vec vidjeno... Tudje ideje, nas novac,lepo...

Zoki

pre 10 godina

2015?Ajde!A tek sto ce da bude 2378,necete verovati,ma blagostanje pocinje sa tom godinom.Rekao Prvi Potpredsednik Vlade provereno nema greske!

madona

pre 10 godina

Lepo čovek da se razboli od prilika tj neprila u ovoj našoj zemlji Srbiji. Slušamo samo o milionima-milijardama dugovanja, ukradenih para pa čemu da se nadamo. Privreda katastrofa, teško bi bilo i da smo u privrednom rastu. Šta su nam uradili svi koji su upravljali ovom zemljom unazad dvadeset godina. Sve privatizovali i potrošili i pokrali.

ivon

pre 10 godina

Prijatelju, za tebe ce i 2014 biti izuzetna. Imas funkcija kao Sojic, prosto ne znam kada spavas. A nama kako ce biti sumnjam da te zanima inace bi svoje apanaze dao u humanitarne svrhe i pokazao minimum empatije.

Pu

pre 10 godina

Jel ovaj zna da je sada 2013. godina, da njega NIKO nije birao i da je on clan PRIVREMENOG veca?

Nije mu se valjda dopala toliko stolica?

Panta

pre 10 godina

Predhodna vlast nas je prezaduzila, tako da zadatak nije nimalo lak. Ipak ideje poput "beograd na vodi" su te koje ce na duge staze biti znacajan izvor prihoda.

Ermigant(greska sa namerom)

pre 10 godina

"Siniša Mali izjavio je da grad neće odustati od značajnih infrastrukturnih projekata"
Beograd ima infrastrukturu,ali nema radna mesta,proizvodnju,izvoz.
Vama vec milion gradjana ne placa infostan jer nemaju odakle,a vi uposljavate gradjevinske girmice umesto da ih grupisete i posaljete u Aziju,a sa njihovim porezima i doprinosima imamo 5 mostova da napravimo i 30 hotela

neko

pre 10 godina

"On je istakao da će se naredne godine grad suočiti sa više od 500 miliona evra duga, dok je predviđeno da prihoduje svega 60 milijardi dinara."

Drzava ce sledece godine dugovati 21 milijardu evra, a ukupni predvidjeni prihodi su 8 milijardi evra.

Ovim zelim da pokazem koliko je bezobrazna ova izjava.

Ni drzava, ni grad, ne vracaju glavnicu, placa se servisiranje duga, odnosno kamata.

Deda Pera

pre 10 godina

Omladinac, malo si se ti zaigrao. Ako ima pameti u Beogradu, ti ćeš 2014-te postati Pluskvamperfekat, a ako je pak nema, potonućeš u septičku jamu u Pinosavi skupa sa PPV.
Dok budete rešavali problem iste.

Djuro

pre 10 godina

Evo, ja pristajem da ti verujem sve ovo sto si rekao...i vise od toga...a da li ti pristajes da ides u tvorza ako ispadne da si nas sve lagao?

d

pre 10 godina

Kakva demagogija. Izjavio je kao da grad treba sledeće godine da plati 500 miliona. U pitanju je ukupni dug koji ce da se vraca narednih 20 godina. Rata je ustvari prilicno mala u odnosu na budzet. Uz to, dug je 300 i nesto miliona a ne 500. Proverio sam na sajtu NBS. Sve sami demagozi a nigde radnika. Nece ovi za 4 godine ni jednu ulicu da asvaltiraju. Samo ce da zaposle cele familije, kao u ostalim gradovima gde su na vlasti.

sasa jokic

pre 10 godina

"A investitor ce najverovatnije biti iz UAE?". Sta sad znaci ovo "Najverovatnije". PPV je najavio da su pare obezbedjene? Kao sto sam rekao, opasna demagogija, da ne upotrebim tezu rec. 200 hiljada radnih mesta? Ajde se malo preracunajte, to nema veze sa realnoscu. Kako vam nije jasno da ce vas narod zestoko kazniti za sve ove sarene laze!

Miki

pre 10 godina

Moj komšija će već sledeće godine živeti bolje. Morao je da proda stan kako bi otplatio kredit, snalazi se kako stigne i mora, pa će mu sigurno biti bolje ako preživi.

slavoljub

pre 10 godina

Covek je potpuni anonimus, i on prica o Beogradu.
Dokle ce bre neki kursisti da pricaju gluposti u nasoj politici.
Ziv mi Todor da se cuje govor.

podstanar

pre 10 godina

@miki
Svako se pruza koliko je dugacak. Ja vidis nemam taj problem jer ako uzmam kredit necu imati ni za 'leb, zato cutim i placam stanodavcu, i cekakm neko povoljnije vreme

Kosta

pre 10 godina

Privremeno veće je veoma je vredno radilo i sprečilo krizu iako su imali opstrukciju unutar veća, ali ipak su uspeli da usvoje mere

ALEKS - FERGUSON

pre 10 godina

Da li je moguce da nekim ljudima smeta projekat Beograd na vodi, da se iz petnih zila trude da taj projekat obezvrede,da je zista cudno jer ni oni sami neznaju zasto to cine, jedino iz zlobe i ljubomore. To je jedan najznacajnih drzavnih projekata i ukoliko Aleksandar Vucic nastavi sa ovakvim radom, mislim da ce taj projekat biti realizovan. A ne vidim ni jedan razlog da on odustane od ovog veoma znacajnog projekta koji ce gradu Beogradu pruziti velike perspektive. Privremenom vecu treba reci hvala, zato sto su nas glavni grad spasli bankrotstva.