Sreda, 18.12.2013.

14:08

Radili smo za Srbiju, ne za Nobela

Premijer Ivica Dačić izjavio je da je odlukom EU da počne pregovore sa Srbijom počeo da se ostvaruje generacijski san i da će Srbija brže od drugih ući u Uniju.

Izvor: Tanjug

Radili smo za Srbiju, ne za Nobela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

IvanaM

pre 10 godina

Ti si zaslužio sve, samo ne Nobelovu nagradu za mir! Štitš svoju fotelju, a narod gubi i ovo malo što ima od silnih lopova i malverzacija, za koje ti jelte, nemaš vremena, jer putuješ po svetu... Nikako da se odlučiš da li si premijer ili ministar policije? Jedna ti fotelja nije malo, trebaš dve, ma uzmi celu granituru!

Милош

pre 10 godina

Реално, свако од њих је заслужио бар по 100kg нобела, да се вину у небеса.

Dimitrije Miric

pre 10 godina

Stidim se sto sam za ovog coveka glasao 2012 god. Javno to priznajem imenom i prezimenom! Pljunuo si u lice svim gradjanima Srbije, svim zrtvama bombardovanja 1999!! Treba da dobijes nagradu za veleizdaju srpske svetkovine!!

Nobel

pre 10 godina

Nisu žrtvovani nacionalni interesi?!?! Pa kako te nije sramota?!?!Zrtvovao si srpsku svetinju!! Treba da dobijes Nobelovu nagradu, ali za izdaju!! Sramota me je sto zivim sa ovakvim covekom u istoj zemlji, a ne jos sto je taj isti i premijer!!

Patent

pre 10 godina

Nobel stvori nitroglicerin. A da mi njemu poshumno priznanje Boro i Ramiz ups Dacic i Taci.
PS. rat je prestao ,kada je potroseno Nobelovo otkrice.

bg bg

pre 10 godina

SPS - je stranka koja zaposljava ljude kiji nemaju blage veze sa zivotom pa shodno tome ne moze da nam bude dobro.
Zato ne zavaravajmo se da ce biti bolje ni kod ovih pre niti kod ovih sada.

Robespjer

pre 10 godina

Bravo Dačiću! Rešio si pitanje Kosova, rukovao s Tačijem, uvodiš nas u EU munjevitom brzinom, još samo da ubediš mrmota da uvije čokoladu u foliju, pa da ti damo Nobelovu nagradu za neprocenljiv doprinos mira u svetu. Samo volja gradjana na vanrednim izborima može sprečiti Dačića u svojim namerama i uspesima.

spasenija kolcek

pre 10 godina

Mislim da imam kritičku distancu prema političarima, osećajno, bliski su mi kao pacovi, a razumevanje imam u skladu sa vlastitom pameću i shvatanjem informacija o njihovom delovanju (sve skupa poprilično tupo, kilavo...).
Mislim da mogu samo sebi da pripadam (mada, ponekad imam problema sa pripadanjem sebi), a strankama političkim - ne. Imam razloge za to, no da ne davim.
Ipak, ponekad mi "čojstvo" pojedinih komentara zapara pamet i padne mi na um poruka: Ko zna bolje, neka izvoli. Na opštu radost.

vokri

pre 10 godina

a sto niste pokushali 90 te godine dobiti nobelove nagrade nego ste cekali da se pola juge ubije medzu sobno sad glumite covek mira boze sacuvaj me od prevarante

evroskeptik

pre 10 godina

"Srbija ce brže od bilo koga drugog postati članica EU"
Ovo je kao kad poslednji stizete na cilj, a sebi govorite da su poslednjih deset koraka najbrzi na trci!

Jad i Cemer

pre 10 godina

Kad su Kisindzer i Obama dobili Nobelovu nagradu za mir,kao i onaj ol.. Ahtisari, sto se mene tice moze ko hoce da dobije. I Tacic i Daci takodje.

Sto taj isti Dacic nije izasao u Februaru 1999 i rekao - ljudi , bombardovace nas. Cekam papire da emigriram, 27 mi je godina, ne mogu vise, ode mi zivot...

goran

pre 10 godina

Da Srbija normalizuje odnose sa tzv.nezavisnim Kosovom,koje je deo Srbije?!?!?!? Da Srbi glasaju na izborima tzv.nezavisnog Kosova?!?!?! I to nije izdaja Srbije i nacionalnih interesa?!?!?!Mozda ni Misa Banana nije kriminalac nego fin porodican covek?!?!?! A jos je veca sramota ako ove na vlasti niko nije terao na sve to!!! Koga ovaj farba?Kome prodaje ove masne lazi,da li i on sam veruje u to sto prica?!?!? Kako bi prosli politicari u BiH koji bi trebali da normalizuju odnose sa npr.nezavisnom Republikom Srpskom ili hrvatski politicari koji bi da normalizuju odnose sa npr.nezavisnom Republikom Srpskom krajinom ,Baranjom i zapadnim Sremom?!?!? Ova briselska kapitulacija nije nista drugo do veleizdaja!!! A nadam se da ce premijer sutra imati razumevanja za Srbe na KiM koji budu zeleli da ostvare svoje demokratsko pravo i glasaju na opstim i lokalnim izborima koje raspise Republika Srbija!

skender

pre 10 godina

i nash taci i vash dacic shmercaju bjelo na veliko pa puno sanjaju sa otvorenim ocima hahahah buda.. oba 2 ma kaki nobelove nagrade kaki bakrac nema ni eu posle 15/20 god moze sad za sad k..... za sve nas samo molimo boga danas ne uvede opet vize onda opet na crno nobelove nagrade ihaaaaaaaaaaaaa kako ih dere ova eshton ...... samo ih laze a ovi ko papci idu po bruksel jedu po jedan sendvic ito ladan sendvic i hajt sad kuci i shuti

Zemun

pre 10 godina

Ova izjava je jos jedan dokaz da je ulazak u EU cilj sam po sebi,a ne uredjena drzava i bolji zivot gradjana.Postavljeni ste da izvrsite zadatak vasih mentora,ko to ne vidi slep je.

Apple za Nobela

pre 10 godina

Ne moze Nobela ako slaze. Obecao je Dacic Apple do kraja ove godine: http://www.b92.net/eng/news/business.php?yyyy=2013&mm=05&dd=15&nav_id=86174

Ma ganjacu ga preko citave Srbije, Belgije, UN… dok ne odrzi rec.

Ice Age

pre 10 godina

Koliko ste radili za Srbiji i uradili samo gradjani koji ovde žive to znaju šta ste nam sve priredili za kratko vreme.Ne znam zašto stalno danima ponavljate da je to istorijski dan za Srbiju.Istorisjki dan za Srbiju je i dan kada nas je napao NATO.Istorijski dan je kada smo izgubili KiM i povukli se sa te teritorije.Zante Premijeru svaki dan u Srbiji skoro da bi mogao biti istorijski.Srbije će se izučavati u ekonomiji,istoriji,političkoj teoriji,psihologiji.Pričate o uspehu o rezulatima vlade,kako će Srbija najbrže postati punopravan član itd.Koje to mi rezultate imamo.Koje mi to plodove rada svih Vlada RS ubiramo.Pa Premijeru u Srbiji plodova nema,još uvek smo u fazi "cvetanja".Ipak se neko šali sa Vama za Nobelovu nagradu za mir.Naravno prija.Medjutim izostala je osuda država za Tačija za koga ste rekli da bi ga uhapsili u drugim okolnostima,ova država ga je proglasila za teroristu itd.Da li je MIP uputilo protest toj inicijativi i Komisiji za dodelu Nobelove nagrade.Podneo dokaze koje ima pa ako Komisija smatra da to nema veze to jeonda njihova bruka a i nije prvi put.

dragan

pre 10 godina

U vestima b92 je rečeno da još najmanje 8-9g nećemo ući u uniju.Astrani stručnjaci kažu najmanje 10g.Ne samo zbog Kosova već i rasula u državi.Pogledajte svaki dan puštaju kriminalce,crkva u svim porama života,privatni ustavni sud(danas tražili da se Bubalo pusti iz zatvora),nezakonito donet ustav bez javne rasprave i nezakonito produžen za dan,nezakonite privatizacije NIS i svih ostalih velikih sistema.

Krle

pre 10 godina

O kakvim vise uspesima govorite g-ine Premijeru, o bezuslovnoj predaji Kosova i Metohije o klimanju glavom i kuliznim osmesima kada god otrcite u Brisel a u medjevremenu "kukate" pred narodom kako su pregovori bili izuzetno teski pa je cak i g-in PPV morao da lezi po podovima unijskih kancelarija. Toliko ste se gluposti i nebuloza svi zajedno nalupali da toga niste vise ni svesni.

HVALA BOGU NAROD SE BUDI, NA NASU SRECU I VASU ZALOST!

jovan nikolic

pre 10 godina

Nema ni jednog , ne pozitivnog, nego realnog komentara. Opet komentarisu vucicevi botovi.Izgleda opasno se konsternirao drug prvi potpredsednik.

ČOVEK IZ DRUGE DIMENZIJE

pre 10 godina

Sad slušam voljenog nam premijera. Kaže čovek da je izveo hod po žici. Pitam se od čega je ta žica kada je to izdržala. Ništa dobro iz ovih pregovora neće izaći. Ne bih da ponavljam sve što ste rekli, ali jedno je sigurno imamo novog Slobodana Miloševića, bojim se da će nas ovaj dokrajčiti.

Albano

pre 10 godina

Svako poboljsanje odnosa u regionu je dobrodosla ali mene muci nesto drugo (inace nisam srbin nego albanac) neko nekada je morao da umre samo da ne dodje do ovoga do cega se danas doslo,cilj biti clan EU,neko ostala bez muza,neko bez oca,neko bez brata,zasto onda ubiti tog "nekog" Zorana Djindjica ?! a na kraju finis opet da bude nejgova vizija za Srbiju,siguran sam da sada ce biti i onima koji su ga skinuli zao zasto su ga ubili a i onima koji su se time radovali ( Vojislav Kostunica & )uzaludno ubiti coveka,muza,oca,brata,jos jednom saucesce porodici Djindjic.

A u vezi Nobelove nagrade,ne znam da li su zasluzili ili nisu ali ta nagrada se daje jednom godisnje a koliko ja znam ove godine nije se nista desilo (ni u Bliskom istoku) u svetu i u regionu sto je ostavila utisak da se neko radio i postigao koj mir ili pomirenje a Nobelova nagrada mora da se deli svaku godinu tako da ne znam kome,cini mi se da ova troica ( Eston,Dacic,Thaqi) uvatili svet u ofsajt tj niko ove godine nije nista radio za mir i pomirenje naroda drzave kako god,majstori ovi dvoica !

Miško

pre 10 godina

SJAJNO! Dačiću čim dobiješ Nobelovu nagradu za mir a samim tim i milionče molim te vrati srpskom narodu koferče, (normalno puno ili pak onoliko koliko je bilo u njemu,ne mora sa kamatom)!!!

Pametnjaković

pre 10 godina

Teško da Srbija sa ovom ekonomijom, zdravstvom, poljoprivredom, industrijom, itd. može da uđe u bilo šta. Zaista je neozbiljno porediti početak pregovora sa ulaskom, jer je onaj najminimalniji posao obavljen, a čak i za to malo bilo neverovatnih muka.

iva

pre 10 godina

O zivote lutalico, pr..... je u pravu. Ova vlada JESTE uradila vise od svih ostalih osim Djindjiceve. Svaka cast Dacicu, rekoh ja, i mnogi drugi koji smo pili rakiju na cici zimi u Kolarcevoj tokom studentskih protesta dok nas je mrko gledala a ponekad i pendrecila njihova milicija. Ziveli!

zoran

pre 10 godina

Radili smo za Srbiju! Predlozeni za Nobelovu nagradu Hasim Taci, Eston i Dacic. Iz ove izjave velikog vodje Ivice Dacica ispada da je Taci radio za Srbiju! Bravo Ivice, legendo drzave Srbije!

najdrazi

pre 10 godina

Dacicu, trazio bi Nobela da ti ga daju, pre sukoba na Kosovu. Ovako, mnogo ti je godina trebalo da ovo shvatis. Dugujes mnogo poginulum i cestitim vojnicima u predhodnom ratu.
PS. Prastanje ti mogu, a zaborav nikad.

Ja

pre 10 godina

Ako Miloseviceva desna ruka i jedan terorista optuzen za trgovinu organima dobiju Nobela onda vise nikada ne moraju ni da dodeljuju tu nagradu.

mattko

pre 10 godina

Dacicu ovo je zemlja zatupljenih ljudi u vecini i ako ti danasnja vecinska Srbija ne priznaje ovo delo priznace ti istorija a ove tupadzije u to vreme nece ni postojati. Dakle uradio si pravu stvar ali tesko je biti gazda u svom dvoristu.

Sasa jokic

pre 10 godina

Da je Tadic potpisao Briselski sporazum, Cosic, Kostunica i tata(UDBA) bi ga streljali, a Toma i Vucic bi ga obesili na Terazijama.

zoran

pre 10 godina

Najgori licemeri. A narod bez mozga i davaće im glas još dugo, dugo... Sve što je iole valjalo ili je otišlo na put bez povratka ili je zapalo u nekakvu depresiju bez namere da bilo šta menja.

juca

pre 10 godina

Ovo je suvise smesno. Ivice KADA DOBIJES NAGRADU ONDA PRICAJ OVO. Najlakse je postaviti se ovako, ne interesuje me ono sto nisam dobio. Ni mene ne intetesuje million dolara jer mi ih niko ne nudi. Inace ako mislis da su oni u Nobelovom komitetu zaboravili ko si, grdno se varas. To samo u Srbiji prolazi. Jedan kongresmen lobira, nagrada zagarantovana.

dule

pre 10 godina

Nakon dobijanje datuma lepo mozete svi na izbore. SNS i Vucic nece propustiti da naplate "dobar" rad(kako je uvrezeno misljenje u narodu) za ovih godinu ipo dana.

dale cooper

pre 10 godina

vredni smo bili dali smo mnoge ispite teske i zato skacemo od srece... izjavio je izmedju ostalog dacic dok je njegov savetnik toncev pevao refren bukurestsofija provodje ludlud

хабитус

pre 10 godina

Не разумем шта је рекао: радили су не за Нобела, већ за Србију - он и Тачи?!! (пошто се ради о предлогу да њих двојица буду номиновани).

Drzi pas kosku i gleda svoju sliku u vodi

pre 10 godina

I, kada udjemo u EU, Svabe ce da nam daju besplatno automobile i pivo, Arapi benzin, Italijani picu, a Francuzi Francuskinje. Jel tako ? Hvala Ti Iice za Tvoj doprinos !

Goran

pre 10 godina

Datum sam po sebi ne znaci nista, niko ne pita kolika je cena tog sto ce neko odrediti datum za pregovore koji ce trajati vekovima? Prodaja generala, uvoz i sejanje gmo-a, prodaja Kosmeta i ko zna sta jos! Narod niko nikada nije pitao da li zeli u nato i eu, ne pitaju jer znaju da Srbi ne zele sa okupatorima! Zasto se cenzurise svaki komentar koji nije hvalospev o Vucicu, Dacicu i ekipi, nikog ne vredjam samo iznosim cinjenice ali se to cenzurise, to je Srbija na zalost!

Nevena

pre 10 godina

ma jasta, pretrgli ste se od rada za Srbiju. Vidim nesto ste i oslabili, rucak ovde (Brisel), rucak onde (Amerika) ne prijaju kao prase na raznju. Ma dajte. Zasto ste placeni nego da radite?

Okupirana Surdulica

pre 10 godina

Smučila mi se EU od ovog Dačića! Iako sam evrofanatik,sada kažem: dabogda nikad ne ušli u EU ako nas ovaj sa Tončevim uvodi u EU!

crni domino

pre 10 godina

Ko mi prica o Nobelu!?
Covek sa najvise putera na glavi u novijoj istoriji Srbije.
Da li ti nekoga mozes da pogledas u oci!?
Kriv si za izgubljeno Kosovo a sada likujes kada si potpisao dokumenta da je ono nezavisno, jer te je medjunarodna zajednica pritisla uza zid, kao i tvoje radikalske partnere zardjalih kasika.
Tvoje vreme ima da se pamti kao vreme najvece propasti Srbije.
Sve sto je moglo lose da se desi Srbiji, desilo se zbog tvoje glupe politike i politike tvoje stranke, kako god se ona zvala!
Kao Srbin stidim se se sto si mi Premijer,jer si mi oterao decu u beli svet i i unistio najbolje godine mog zivota!
Nisam jedini i verujem da da bi nacija slavila kada bi otisao da te vise ne cujemo i ne gledamo!
Idi!

b

pre 10 godina

Tišina odrode jedan, muvo podrepna. A vi, što ne napišete ko ih je predložio za Nobela (vođa albanskog kokusa u američkom Kongresu)? Objavite ako smete, a ja sam rad da odgovaram za uvredu ovog o...a

i tako...

pre 10 godina

Gdin. Dacic, kao i verovatno svi ostali politicari, ne rade ni za Nobela, ni za Srbiju, vec za sebe.
U ovom clanku je izostavljen deo Dacicevog govora u kome kaze (odprilike):
mogli smo mi imati drzavu blagostanja u Srbiji, savrseno uredjenu drzavu, i opet od naseg puta u EU ne bi bilo nista bez normalizacije sa Kosovom.
Meni bi mnogo vise odgovaralo da mi imamo savrseno uredjenu drzavu blagostanja!
Tada bi nam do ulaska u EU bilo, koliko i Norveskoj ili Svajcarskoj.
Naravno, spoljni uticaji na nas su dosta losiji da bi se poredili sa ovim drzavama - medjutim, ne leze u njima glavni razlozi naseg stanja.
Oni su u nama.
Jer nas >80% dozvoljava lopovluk, korupciju i kriminal manjine, nase politicko-bizMismenske oligarhije i njihovih pesadinaca iz drzavnog sektora.
EU, nazalost, ovo ne zanima. Njima su u redu i Milo Djukanovic&Co, i Taci&Co, a i svi nasi i bugarski i rumunski krimosi...
Skinuce oni i ove, jednog dana, ali ne zbog naroda ovih zemalja ili pravde i sl, vec da bi zapadnjacke kompanije (koje takodje vode velike postenjacine i filantropi) od ovih preuzele poslove.
Nista bolje nije ni sa Rusima, da ne pomislite da njih favorizujem.
Dokle god mi sve ovo trpimo, za nas >80% moze biti samo gore, pa makar Srbija usla u EU vec sutra.

Dr.

pre 10 godina

"Premijer Ivica Dačić izjavio je da je odlukom EU da počne pregovore sa Srbijom počeo da se ostvaruje generacijski san i da će Srbija brže od drugih ući u Uniju."

A ko je do sada sprečavao ulazak Srbije u EU?

Pa izvesni Ivica Dačić, portparol stranke S.Miloševića koji radi za Srbiju (njegovo koferče se tako zove)

Pa izvesni četnički vojvoda sa zardjalom kašikom. Isti onaj koji kupuje diplome na crno.

Pa izvesni A. Vučić, veliki inkvizitor, tvorac antimedijskih zakona, poznatiji kao grobar medija.

Poslednja dva vlasnici velike srbije (malim slovom) i grobari sto bukvalno, stom u prenesenom znacenju. Oba su posednici stanova kojima su isplaceni za svoj crni posao.

dejan

pre 10 godina

ako je i od EU ili SADa, ovo za nobela, mnogo je, dosta nam vise ovih izopacenosti, smucili su mi se sa svim ogim glupostima. Imam utisak kao da se neko u EU nasladjuje sa nasom kataklizmom pa zato i izmisljaju ovakve nelogicne budalastine. Umesto da im se sudi i jednom i drugom zbog kriminala, ratnog zlocina, nudi im se nobelova nagrada.

winston

pre 10 godina

Hahahaha, dva SPSovca iza Dacica na slici. Pocinje kampanja, i pocinje kraj SPSa. Hvala na sve sto si ucinio gosp. Dacic, ne samo za poslednji godinu i po, nego i za sve ono vreme dok si sedeo uz Milosevica, i vodili Srbiju prema Evropsku Uniju. Hvala za sve, dovidjenja, i laku noc.

Petar

pre 10 godina

Ajde bar malo da se digne moral narodu, a naši političari konačno da imaju nekoga iznad sebe da ne mogu da rade I pljačkaju kako hoce I kako su do sada radili. Podrška svima koji nas vode u EU pa makar to bila I ova gadna ekipa. Moglo je to I mnogo ranije.

expert

pre 10 godina

"Premijer Ivica Dačić izjavio je da je odlukom EU da počne pregovore sa Srbijom počeo da se ostvaruje generacijski san i da će Srbija brže od drugih ući u Uniju".

Da vidimo - promene u istočnoevropskim zemljama nastupile su 1988-1990. Ove zemlje ušle su u EU 2004-2007, što znači da im je trebalo 15-18 godina za ulazak. U Srbiji su promene nastupile 2000, znači da ona treba da uđe u EU sledeće godine da bi to blo brže od drugih.

Marko

pre 10 godina

Pa ko ti covece nudi Nobela, horor film zivimo sa ovim rezimom na vlasti!!!!
Ti radio za Srbiju, koja smejurija.
Da je srece da mogu da pobegnem iz ove zemlje.....

Bas Celik

pre 10 godina

Za prodaju drzave i svog naroda dobija se Nobelova nagrada.Bravo za novi svetski poredak.Da imas imalo obraza Dacicu ti ovo ne bi smeo da prihvatis

Milanche

pre 10 godina

Radili ste vi sve ovo zbog vas samih, i normalno da se radujete ulasku u Evropsku uniju sto pre, da bi mogla nemacka da da jos koji zajam i prezaduzite nas jos vise, a deo para kao obicno prisvojite za sebe kao apanazu za ostvaren cilj ulazak u Evropsku uniju, pri cemu standard gradjana se nece time ni malo popraviti, pogledajte samo Grcki, Italiju, Spaniju itd... od ulaska u evropsku uniju, prezaduzeni su da im nema jos dugo pomoci... A mi vec zaduzeni samo cemo povecati spoljni dug ma nacin na koji vi vodite ovu drzavu.... da ima Nobel za mahinaciju i prevaru prvi biste ga ti i Vucic dobili...

winston

pre 10 godina

Sto novinari ne pitaj Dacica i Vucica, sto su cele politicke karijere govorili protiv EU, zvali ih naj veci zlocinci na svetu, krivili Djindjica da je izdajica, i Tadica pre samo nekoliko godina, a sada su naj veci pro-Evropci ? Sto ? Pa da nije za nji, i da je Srbija isla u pravac gde je Djindjic hteo, Srbija bi vec bila clan EU. Molim vas iz medije, pitajte ih zasto su to radili ?

zoran

pre 10 godina

Srušili smo mi dva carstva, Tursko i Habzburško kao i dve države, Kraljevinu i Republiku. Sa takvim iskustvom EU je za nas lak zalogaj. Nemaju oni pojma sa kime planiraju tikve da sade...

Stefan von Emilien

pre 10 godina

Ivice pokloni mi tvoju kucu, pa da vidis kako cu da te hvalim ceo dan, suprotno ne valjas nista.

Takvu politiku moze i moja baba da vodi.

Црни Груја

pre 10 godina

Немој више ништа да радиш за Србију молим те и ово до сада је превише.

Aleksandar

pre 10 godina

Gosn, taj 'generacijski san' si ti do koliko juče doživljavao kao noćnu moru i činio sve da probudiš 'uspavane'. Kako samo imaš obraza da izjaviš ovakvo nešto?

lala53

pre 10 godina

ljudi vise nesmeju normalno da idu ulicom od raznih ubica, pljakasa i kriminalaca,od kada je ova vlada i ona pre ove, povampirio se sav olos od huliganstva na stadionima preko zabrana okupljanja ljudi koji hoce samo da prosetaju ulicama, pa sve do ubistava na ulicama pljacki na ulicama, prebijanja ljudi na glasackim mestima, napadima na zene i to nozevima, i sta sad za sve to ministru policije orden. ne pogresio sam ordenje deli predsednik , ovo je nesto sasvim drugo.

Goran Martinovic

pre 10 godina

Ono sto je bilo san, nije moglo da se ostvari zbog tebe i onih koji su slicni tebi, jer si ti imao koferce sa 100 000 (STO HILJADA!!!) evra i bio najodaniji djak Slobe i Mire. Umesto da si u zatvoru, ti si danas ministar policije koja ima na hiljade casnijih ljudi od tebe i premijer Srbije. Istinu na sunce.

Miloš

pre 10 godina

Sad Dačić i Vučić imaju obraza da sebi pripisuju evropske "uspehe" a 90% svojih života posvetili su sputavanju iste takve politike koju su prekopirali od Zorana Đinđića. Dakle, oni su jedni od glavnih krivaca što Srbija danas bar 20 godina zaostaje za iole razvijenijim evropskim zemljama. Jedino što je dobro u svemu ovome je što se pokazalo koliko ste bili "iskreni" kad ste bili Đinđićevi najžešći kritičari. A tužno je što to veliki deo naroda ne shvata.

Treba se setiti i svojevremenih optužbi od strane SPS-a i SRS-a da je Đinđić "nemački čovek i izdajnik". Ja se sad pitam, ako je to tako bilo - šta su onda danas Vučić i Dačić?

winston

pre 10 godina

Da nije za tebe, i "born again" radikali, Srbija bi odavno bila u EU. Sto nisi ovako govorio pre 20, 15, 10, ili samo pre 5 godine ? Samo videti tvoja ledja ce pomoci ovu jadnu zemlju.

Aleksandar

pre 10 godina

realnost. Ali opšti utisak je da je ovo obična tragikomedija od države i života. Ovu vest nam saopštiše pioniri Slobe, Mire i Šešelja, a onaj koji je imao obavezu i očekivanje od naroda samo razmišlja u kom će filmu da glumi i ko će za tekući mesec da mu plati kiriju. Primećujem - gde je Aca? Očekivao sam da neki novinar pita Ivicu, ko je krtica u Vladi, pošto su svi ministri bili postrojeni. Evropo, srećno ti bilo sa nama.

Miloš

pre 10 godina

Sad Dačić i Vučić imaju obraza da sebi pripisuju evropske "uspehe" a 90% svojih života posvetili su sputavanju iste takve politike koju su prekopirali od Zorana Đinđića. Dakle, oni su jedni od glavnih krivaca što Srbija danas bar 20 godina zaostaje za iole razvijenijim evropskim zemljama. Jedino što je dobro u svemu ovome je što se pokazalo koliko ste bili "iskreni" kad ste bili Đinđićevi najžešći kritičari. A tužno je što to veliki deo naroda ne shvata.

Treba se setiti i svojevremenih optužbi od strane SPS-a i SRS-a da je Đinđić "nemački čovek i izdajnik". Ja se sad pitam, ako je to tako bilo - šta su onda danas Vučić i Dačić?

winston

pre 10 godina

Da nije za tebe, i "born again" radikali, Srbija bi odavno bila u EU. Sto nisi ovako govorio pre 20, 15, 10, ili samo pre 5 godine ? Samo videti tvoja ledja ce pomoci ovu jadnu zemlju.

Aleksandar

pre 10 godina

realnost. Ali opšti utisak je da je ovo obična tragikomedija od države i života. Ovu vest nam saopštiše pioniri Slobe, Mire i Šešelja, a onaj koji je imao obavezu i očekivanje od naroda samo razmišlja u kom će filmu da glumi i ko će za tekući mesec da mu plati kiriju. Primećujem - gde je Aca? Očekivao sam da neki novinar pita Ivicu, ko je krtica u Vladi, pošto su svi ministri bili postrojeni. Evropo, srećno ti bilo sa nama.

Црни Груја

pre 10 godina

Немој више ништа да радиш за Србију молим те и ово до сада је превише.

zoran

pre 10 godina

Srušili smo mi dva carstva, Tursko i Habzburško kao i dve države, Kraljevinu i Republiku. Sa takvim iskustvom EU je za nas lak zalogaj. Nemaju oni pojma sa kime planiraju tikve da sade...

i tako...

pre 10 godina

Gdin. Dacic, kao i verovatno svi ostali politicari, ne rade ni za Nobela, ni za Srbiju, vec za sebe.
U ovom clanku je izostavljen deo Dacicevog govora u kome kaze (odprilike):
mogli smo mi imati drzavu blagostanja u Srbiji, savrseno uredjenu drzavu, i opet od naseg puta u EU ne bi bilo nista bez normalizacije sa Kosovom.
Meni bi mnogo vise odgovaralo da mi imamo savrseno uredjenu drzavu blagostanja!
Tada bi nam do ulaska u EU bilo, koliko i Norveskoj ili Svajcarskoj.
Naravno, spoljni uticaji na nas su dosta losiji da bi se poredili sa ovim drzavama - medjutim, ne leze u njima glavni razlozi naseg stanja.
Oni su u nama.
Jer nas >80% dozvoljava lopovluk, korupciju i kriminal manjine, nase politicko-bizMismenske oligarhije i njihovih pesadinaca iz drzavnog sektora.
EU, nazalost, ovo ne zanima. Njima su u redu i Milo Djukanovic&Co, i Taci&Co, a i svi nasi i bugarski i rumunski krimosi...
Skinuce oni i ove, jednog dana, ali ne zbog naroda ovih zemalja ili pravde i sl, vec da bi zapadnjacke kompanije (koje takodje vode velike postenjacine i filantropi) od ovih preuzele poslove.
Nista bolje nije ni sa Rusima, da ne pomislite da njih favorizujem.
Dokle god mi sve ovo trpimo, za nas >80% moze biti samo gore, pa makar Srbija usla u EU vec sutra.

Goran Martinovic

pre 10 godina

Ono sto je bilo san, nije moglo da se ostvari zbog tebe i onih koji su slicni tebi, jer si ti imao koferce sa 100 000 (STO HILJADA!!!) evra i bio najodaniji djak Slobe i Mire. Umesto da si u zatvoru, ti si danas ministar policije koja ima na hiljade casnijih ljudi od tebe i premijer Srbije. Istinu na sunce.

Dr.

pre 10 godina

"Premijer Ivica Dačić izjavio je da je odlukom EU da počne pregovore sa Srbijom počeo da se ostvaruje generacijski san i da će Srbija brže od drugih ući u Uniju."

A ko je do sada sprečavao ulazak Srbije u EU?

Pa izvesni Ivica Dačić, portparol stranke S.Miloševića koji radi za Srbiju (njegovo koferče se tako zove)

Pa izvesni četnički vojvoda sa zardjalom kašikom. Isti onaj koji kupuje diplome na crno.

Pa izvesni A. Vučić, veliki inkvizitor, tvorac antimedijskih zakona, poznatiji kao grobar medija.

Poslednja dva vlasnici velike srbije (malim slovom) i grobari sto bukvalno, stom u prenesenom znacenju. Oba su posednici stanova kojima su isplaceni za svoj crni posao.

lala53

pre 10 godina

ljudi vise nesmeju normalno da idu ulicom od raznih ubica, pljakasa i kriminalaca,od kada je ova vlada i ona pre ove, povampirio se sav olos od huliganstva na stadionima preko zabrana okupljanja ljudi koji hoce samo da prosetaju ulicama, pa sve do ubistava na ulicama pljacki na ulicama, prebijanja ljudi na glasackim mestima, napadima na zene i to nozevima, i sta sad za sve to ministru policije orden. ne pogresio sam ordenje deli predsednik , ovo je nesto sasvim drugo.

Ja

pre 10 godina

Ako Miloseviceva desna ruka i jedan terorista optuzen za trgovinu organima dobiju Nobela onda vise nikada ne moraju ni da dodeljuju tu nagradu.

Marko

pre 10 godina

Pa ko ti covece nudi Nobela, horor film zivimo sa ovim rezimom na vlasti!!!!
Ti radio za Srbiju, koja smejurija.
Da je srece da mogu da pobegnem iz ove zemlje.....

Sasa jokic

pre 10 godina

Da je Tadic potpisao Briselski sporazum, Cosic, Kostunica i tata(UDBA) bi ga streljali, a Toma i Vucic bi ga obesili na Terazijama.

winston

pre 10 godina

Sto novinari ne pitaj Dacica i Vucica, sto su cele politicke karijere govorili protiv EU, zvali ih naj veci zlocinci na svetu, krivili Djindjica da je izdajica, i Tadica pre samo nekoliko godina, a sada su naj veci pro-Evropci ? Sto ? Pa da nije za nji, i da je Srbija isla u pravac gde je Djindjic hteo, Srbija bi vec bila clan EU. Molim vas iz medije, pitajte ih zasto su to radili ?

Aleksandar

pre 10 godina

Gosn, taj 'generacijski san' si ti do koliko juče doživljavao kao noćnu moru i činio sve da probudiš 'uspavane'. Kako samo imaš obraza da izjaviš ovakvo nešto?

Stefan von Emilien

pre 10 godina

Ivice pokloni mi tvoju kucu, pa da vidis kako cu da te hvalim ceo dan, suprotno ne valjas nista.

Takvu politiku moze i moja baba da vodi.

zoran

pre 10 godina

Radili smo za Srbiju! Predlozeni za Nobelovu nagradu Hasim Taci, Eston i Dacic. Iz ove izjave velikog vodje Ivice Dacica ispada da je Taci radio za Srbiju! Bravo Ivice, legendo drzave Srbije!

Milanche

pre 10 godina

Radili ste vi sve ovo zbog vas samih, i normalno da se radujete ulasku u Evropsku uniju sto pre, da bi mogla nemacka da da jos koji zajam i prezaduzite nas jos vise, a deo para kao obicno prisvojite za sebe kao apanazu za ostvaren cilj ulazak u Evropsku uniju, pri cemu standard gradjana se nece time ni malo popraviti, pogledajte samo Grcki, Italiju, Spaniju itd... od ulaska u evropsku uniju, prezaduzeni su da im nema jos dugo pomoci... A mi vec zaduzeni samo cemo povecati spoljni dug ma nacin na koji vi vodite ovu drzavu.... da ima Nobel za mahinaciju i prevaru prvi biste ga ti i Vucic dobili...

Okupirana Surdulica

pre 10 godina

Smučila mi se EU od ovog Dačića! Iako sam evrofanatik,sada kažem: dabogda nikad ne ušli u EU ako nas ovaj sa Tončevim uvodi u EU!

хабитус

pre 10 godina

Не разумем шта је рекао: радили су не за Нобела, већ за Србију - он и Тачи?!! (пошто се ради о предлогу да њих двојица буду номиновани).

Krle

pre 10 godina

O kakvim vise uspesima govorite g-ine Premijeru, o bezuslovnoj predaji Kosova i Metohije o klimanju glavom i kuliznim osmesima kada god otrcite u Brisel a u medjevremenu "kukate" pred narodom kako su pregovori bili izuzetno teski pa je cak i g-in PPV morao da lezi po podovima unijskih kancelarija. Toliko ste se gluposti i nebuloza svi zajedno nalupali da toga niste vise ni svesni.

HVALA BOGU NAROD SE BUDI, NA NASU SRECU I VASU ZALOST!

crni domino

pre 10 godina

Ko mi prica o Nobelu!?
Covek sa najvise putera na glavi u novijoj istoriji Srbije.
Da li ti nekoga mozes da pogledas u oci!?
Kriv si za izgubljeno Kosovo a sada likujes kada si potpisao dokumenta da je ono nezavisno, jer te je medjunarodna zajednica pritisla uza zid, kao i tvoje radikalske partnere zardjalih kasika.
Tvoje vreme ima da se pamti kao vreme najvece propasti Srbije.
Sve sto je moglo lose da se desi Srbiji, desilo se zbog tvoje glupe politike i politike tvoje stranke, kako god se ona zvala!
Kao Srbin stidim se se sto si mi Premijer,jer si mi oterao decu u beli svet i i unistio najbolje godine mog zivota!
Nisam jedini i verujem da da bi nacija slavila kada bi otisao da te vise ne cujemo i ne gledamo!
Idi!

Bas Celik

pre 10 godina

Za prodaju drzave i svog naroda dobija se Nobelova nagrada.Bravo za novi svetski poredak.Da imas imalo obraza Dacicu ti ovo ne bi smeo da prihvatis

Miško

pre 10 godina

SJAJNO! Dačiću čim dobiješ Nobelovu nagradu za mir a samim tim i milionče molim te vrati srpskom narodu koferče, (normalno puno ili pak onoliko koliko je bilo u njemu,ne mora sa kamatom)!!!

expert

pre 10 godina

"Premijer Ivica Dačić izjavio je da je odlukom EU da počne pregovore sa Srbijom počeo da se ostvaruje generacijski san i da će Srbija brže od drugih ući u Uniju".

Da vidimo - promene u istočnoevropskim zemljama nastupile su 1988-1990. Ove zemlje ušle su u EU 2004-2007, što znači da im je trebalo 15-18 godina za ulazak. U Srbiji su promene nastupile 2000, znači da ona treba da uđe u EU sledeće godine da bi to blo brže od drugih.

Zemun

pre 10 godina

Ova izjava je jos jedan dokaz da je ulazak u EU cilj sam po sebi,a ne uredjena drzava i bolji zivot gradjana.Postavljeni ste da izvrsite zadatak vasih mentora,ko to ne vidi slep je.

zoran

pre 10 godina

Najgori licemeri. A narod bez mozga i davaće im glas još dugo, dugo... Sve što je iole valjalo ili je otišlo na put bez povratka ili je zapalo u nekakvu depresiju bez namere da bilo šta menja.

vokri

pre 10 godina

a sto niste pokushali 90 te godine dobiti nobelove nagrade nego ste cekali da se pola juge ubije medzu sobno sad glumite covek mira boze sacuvaj me od prevarante

ČOVEK IZ DRUGE DIMENZIJE

pre 10 godina

Sad slušam voljenog nam premijera. Kaže čovek da je izveo hod po žici. Pitam se od čega je ta žica kada je to izdržala. Ništa dobro iz ovih pregovora neće izaći. Ne bih da ponavljam sve što ste rekli, ali jedno je sigurno imamo novog Slobodana Miloševića, bojim se da će nas ovaj dokrajčiti.

Robespjer

pre 10 godina

Bravo Dačiću! Rešio si pitanje Kosova, rukovao s Tačijem, uvodiš nas u EU munjevitom brzinom, još samo da ubediš mrmota da uvije čokoladu u foliju, pa da ti damo Nobelovu nagradu za neprocenljiv doprinos mira u svetu. Samo volja gradjana na vanrednim izborima može sprečiti Dačića u svojim namerama i uspesima.

dragan

pre 10 godina

U vestima b92 je rečeno da još najmanje 8-9g nećemo ući u uniju.Astrani stručnjaci kažu najmanje 10g.Ne samo zbog Kosova već i rasula u državi.Pogledajte svaki dan puštaju kriminalce,crkva u svim porama života,privatni ustavni sud(danas tražili da se Bubalo pusti iz zatvora),nezakonito donet ustav bez javne rasprave i nezakonito produžen za dan,nezakonite privatizacije NIS i svih ostalih velikih sistema.

evroskeptik

pre 10 godina

"Srbija ce brže od bilo koga drugog postati članica EU"
Ovo je kao kad poslednji stizete na cilj, a sebi govorite da su poslednjih deset koraka najbrzi na trci!

dejan

pre 10 godina

ako je i od EU ili SADa, ovo za nobela, mnogo je, dosta nam vise ovih izopacenosti, smucili su mi se sa svim ogim glupostima. Imam utisak kao da se neko u EU nasladjuje sa nasom kataklizmom pa zato i izmisljaju ovakve nelogicne budalastine. Umesto da im se sudi i jednom i drugom zbog kriminala, ratnog zlocina, nudi im se nobelova nagrada.

Jad i Cemer

pre 10 godina

Kad su Kisindzer i Obama dobili Nobelovu nagradu za mir,kao i onaj ol.. Ahtisari, sto se mene tice moze ko hoce da dobije. I Tacic i Daci takodje.

Sto taj isti Dacic nije izasao u Februaru 1999 i rekao - ljudi , bombardovace nas. Cekam papire da emigriram, 27 mi je godina, ne mogu vise, ode mi zivot...

b

pre 10 godina

Tišina odrode jedan, muvo podrepna. A vi, što ne napišete ko ih je predložio za Nobela (vođa albanskog kokusa u američkom Kongresu)? Objavite ako smete, a ja sam rad da odgovaram za uvredu ovog o...a

Nevena

pre 10 godina

ma jasta, pretrgli ste se od rada za Srbiju. Vidim nesto ste i oslabili, rucak ovde (Brisel), rucak onde (Amerika) ne prijaju kao prase na raznju. Ma dajte. Zasto ste placeni nego da radite?

Goran

pre 10 godina

Datum sam po sebi ne znaci nista, niko ne pita kolika je cena tog sto ce neko odrediti datum za pregovore koji ce trajati vekovima? Prodaja generala, uvoz i sejanje gmo-a, prodaja Kosmeta i ko zna sta jos! Narod niko nikada nije pitao da li zeli u nato i eu, ne pitaju jer znaju da Srbi ne zele sa okupatorima! Zasto se cenzurise svaki komentar koji nije hvalospev o Vucicu, Dacicu i ekipi, nikog ne vredjam samo iznosim cinjenice ali se to cenzurise, to je Srbija na zalost!

winston

pre 10 godina

Hahahaha, dva SPSovca iza Dacica na slici. Pocinje kampanja, i pocinje kraj SPSa. Hvala na sve sto si ucinio gosp. Dacic, ne samo za poslednji godinu i po, nego i za sve ono vreme dok si sedeo uz Milosevica, i vodili Srbiju prema Evropsku Uniju. Hvala za sve, dovidjenja, i laku noc.

skender

pre 10 godina

i nash taci i vash dacic shmercaju bjelo na veliko pa puno sanjaju sa otvorenim ocima hahahah buda.. oba 2 ma kaki nobelove nagrade kaki bakrac nema ni eu posle 15/20 god moze sad za sad k..... za sve nas samo molimo boga danas ne uvede opet vize onda opet na crno nobelove nagrade ihaaaaaaaaaaaaa kako ih dere ova eshton ...... samo ih laze a ovi ko papci idu po bruksel jedu po jedan sendvic ito ladan sendvic i hajt sad kuci i shuti

bg bg

pre 10 godina

SPS - je stranka koja zaposljava ljude kiji nemaju blage veze sa zivotom pa shodno tome ne moze da nam bude dobro.
Zato ne zavaravajmo se da ce biti bolje ni kod ovih pre niti kod ovih sada.

najdrazi

pre 10 godina

Dacicu, trazio bi Nobela da ti ga daju, pre sukoba na Kosovu. Ovako, mnogo ti je godina trebalo da ovo shvatis. Dugujes mnogo poginulum i cestitim vojnicima u predhodnom ratu.
PS. Prastanje ti mogu, a zaborav nikad.

Ice Age

pre 10 godina

Koliko ste radili za Srbiji i uradili samo gradjani koji ovde žive to znaju šta ste nam sve priredili za kratko vreme.Ne znam zašto stalno danima ponavljate da je to istorijski dan za Srbiju.Istorisjki dan za Srbiju je i dan kada nas je napao NATO.Istorijski dan je kada smo izgubili KiM i povukli se sa te teritorije.Zante Premijeru svaki dan u Srbiji skoro da bi mogao biti istorijski.Srbije će se izučavati u ekonomiji,istoriji,političkoj teoriji,psihologiji.Pričate o uspehu o rezulatima vlade,kako će Srbija najbrže postati punopravan član itd.Koje to mi rezultate imamo.Koje mi to plodove rada svih Vlada RS ubiramo.Pa Premijeru u Srbiji plodova nema,još uvek smo u fazi "cvetanja".Ipak se neko šali sa Vama za Nobelovu nagradu za mir.Naravno prija.Medjutim izostala je osuda država za Tačija za koga ste rekli da bi ga uhapsili u drugim okolnostima,ova država ga je proglasila za teroristu itd.Da li je MIP uputilo protest toj inicijativi i Komisiji za dodelu Nobelove nagrade.Podneo dokaze koje ima pa ako Komisija smatra da to nema veze to jeonda njihova bruka a i nije prvi put.

dule

pre 10 godina

Nakon dobijanje datuma lepo mozete svi na izbore. SNS i Vucic nece propustiti da naplate "dobar" rad(kako je uvrezeno misljenje u narodu) za ovih godinu ipo dana.

dale cooper

pre 10 godina

vredni smo bili dali smo mnoge ispite teske i zato skacemo od srece... izjavio je izmedju ostalog dacic dok je njegov savetnik toncev pevao refren bukurestsofija provodje ludlud

goran

pre 10 godina

Da Srbija normalizuje odnose sa tzv.nezavisnim Kosovom,koje je deo Srbije?!?!?!? Da Srbi glasaju na izborima tzv.nezavisnog Kosova?!?!?! I to nije izdaja Srbije i nacionalnih interesa?!?!?!Mozda ni Misa Banana nije kriminalac nego fin porodican covek?!?!?! A jos je veca sramota ako ove na vlasti niko nije terao na sve to!!! Koga ovaj farba?Kome prodaje ove masne lazi,da li i on sam veruje u to sto prica?!?!? Kako bi prosli politicari u BiH koji bi trebali da normalizuju odnose sa npr.nezavisnom Republikom Srpskom ili hrvatski politicari koji bi da normalizuju odnose sa npr.nezavisnom Republikom Srpskom krajinom ,Baranjom i zapadnim Sremom?!?!? Ova briselska kapitulacija nije nista drugo do veleizdaja!!! A nadam se da ce premijer sutra imati razumevanja za Srbe na KiM koji budu zeleli da ostvare svoje demokratsko pravo i glasaju na opstim i lokalnim izborima koje raspise Republika Srbija!

Drzi pas kosku i gleda svoju sliku u vodi

pre 10 godina

I, kada udjemo u EU, Svabe ce da nam daju besplatno automobile i pivo, Arapi benzin, Italijani picu, a Francuzi Francuskinje. Jel tako ? Hvala Ti Iice za Tvoj doprinos !

Pametnjaković

pre 10 godina

Teško da Srbija sa ovom ekonomijom, zdravstvom, poljoprivredom, industrijom, itd. može da uđe u bilo šta. Zaista je neozbiljno porediti početak pregovora sa ulaskom, jer je onaj najminimalniji posao obavljen, a čak i za to malo bilo neverovatnih muka.

Petar

pre 10 godina

Ajde bar malo da se digne moral narodu, a naši političari konačno da imaju nekoga iznad sebe da ne mogu da rade I pljačkaju kako hoce I kako su do sada radili. Podrška svima koji nas vode u EU pa makar to bila I ova gadna ekipa. Moglo je to I mnogo ranije.

iva

pre 10 godina

O zivote lutalico, pr..... je u pravu. Ova vlada JESTE uradila vise od svih ostalih osim Djindjiceve. Svaka cast Dacicu, rekoh ja, i mnogi drugi koji smo pili rakiju na cici zimi u Kolarcevoj tokom studentskih protesta dok nas je mrko gledala a ponekad i pendrecila njihova milicija. Ziveli!

jovan nikolic

pre 10 godina

Nema ni jednog , ne pozitivnog, nego realnog komentara. Opet komentarisu vucicevi botovi.Izgleda opasno se konsternirao drug prvi potpredsednik.

Albano

pre 10 godina

Svako poboljsanje odnosa u regionu je dobrodosla ali mene muci nesto drugo (inace nisam srbin nego albanac) neko nekada je morao da umre samo da ne dodje do ovoga do cega se danas doslo,cilj biti clan EU,neko ostala bez muza,neko bez oca,neko bez brata,zasto onda ubiti tog "nekog" Zorana Djindjica ?! a na kraju finis opet da bude nejgova vizija za Srbiju,siguran sam da sada ce biti i onima koji su ga skinuli zao zasto su ga ubili a i onima koji su se time radovali ( Vojislav Kostunica & )uzaludno ubiti coveka,muza,oca,brata,jos jednom saucesce porodici Djindjic.

A u vezi Nobelove nagrade,ne znam da li su zasluzili ili nisu ali ta nagrada se daje jednom godisnje a koliko ja znam ove godine nije se nista desilo (ni u Bliskom istoku) u svetu i u regionu sto je ostavila utisak da se neko radio i postigao koj mir ili pomirenje a Nobelova nagrada mora da se deli svaku godinu tako da ne znam kome,cini mi se da ova troica ( Eston,Dacic,Thaqi) uvatili svet u ofsajt tj niko ove godine nije nista radio za mir i pomirenje naroda drzave kako god,majstori ovi dvoica !

Apple za Nobela

pre 10 godina

Ne moze Nobela ako slaze. Obecao je Dacic Apple do kraja ove godine: http://www.b92.net/eng/news/business.php?yyyy=2013&mm=05&dd=15&nav_id=86174

Ma ganjacu ga preko citave Srbije, Belgije, UN… dok ne odrzi rec.

juca

pre 10 godina

Ovo je suvise smesno. Ivice KADA DOBIJES NAGRADU ONDA PRICAJ OVO. Najlakse je postaviti se ovako, ne interesuje me ono sto nisam dobio. Ni mene ne intetesuje million dolara jer mi ih niko ne nudi. Inace ako mislis da su oni u Nobelovom komitetu zaboravili ko si, grdno se varas. To samo u Srbiji prolazi. Jedan kongresmen lobira, nagrada zagarantovana.

spasenija kolcek

pre 10 godina

Mislim da imam kritičku distancu prema političarima, osećajno, bliski su mi kao pacovi, a razumevanje imam u skladu sa vlastitom pameću i shvatanjem informacija o njihovom delovanju (sve skupa poprilično tupo, kilavo...).
Mislim da mogu samo sebi da pripadam (mada, ponekad imam problema sa pripadanjem sebi), a strankama političkim - ne. Imam razloge za to, no da ne davim.
Ipak, ponekad mi "čojstvo" pojedinih komentara zapara pamet i padne mi na um poruka: Ko zna bolje, neka izvoli. Na opštu radost.

mattko

pre 10 godina

Dacicu ovo je zemlja zatupljenih ljudi u vecini i ako ti danasnja vecinska Srbija ne priznaje ovo delo priznace ti istorija a ove tupadzije u to vreme nece ni postojati. Dakle uradio si pravu stvar ali tesko je biti gazda u svom dvoristu.

Nobel

pre 10 godina

Nisu žrtvovani nacionalni interesi?!?! Pa kako te nije sramota?!?!Zrtvovao si srpsku svetinju!! Treba da dobijes Nobelovu nagradu, ali za izdaju!! Sramota me je sto zivim sa ovakvim covekom u istoj zemlji, a ne jos sto je taj isti i premijer!!

Dimitrije Miric

pre 10 godina

Stidim se sto sam za ovog coveka glasao 2012 god. Javno to priznajem imenom i prezimenom! Pljunuo si u lice svim gradjanima Srbije, svim zrtvama bombardovanja 1999!! Treba da dobijes nagradu za veleizdaju srpske svetkovine!!

Милош

pre 10 godina

Реално, свако од њих је заслужио бар по 100kg нобела, да се вину у небеса.

IvanaM

pre 10 godina

Ti si zaslužio sve, samo ne Nobelovu nagradu za mir! Štitš svoju fotelju, a narod gubi i ovo malo što ima od silnih lopova i malverzacija, za koje ti jelte, nemaš vremena, jer putuješ po svetu... Nikako da se odlučiš da li si premijer ili ministar policije? Jedna ti fotelja nije malo, trebaš dve, ma uzmi celu granituru!

Patent

pre 10 godina

Nobel stvori nitroglicerin. A da mi njemu poshumno priznanje Boro i Ramiz ups Dacic i Taci.
PS. rat je prestao ,kada je potroseno Nobelovo otkrice.

mattko

pre 10 godina

Dacicu ovo je zemlja zatupljenih ljudi u vecini i ako ti danasnja vecinska Srbija ne priznaje ovo delo priznace ti istorija a ove tupadzije u to vreme nece ni postojati. Dakle uradio si pravu stvar ali tesko je biti gazda u svom dvoristu.

Miloš

pre 10 godina

Sad Dačić i Vučić imaju obraza da sebi pripisuju evropske "uspehe" a 90% svojih života posvetili su sputavanju iste takve politike koju su prekopirali od Zorana Đinđića. Dakle, oni su jedni od glavnih krivaca što Srbija danas bar 20 godina zaostaje za iole razvijenijim evropskim zemljama. Jedino što je dobro u svemu ovome je što se pokazalo koliko ste bili "iskreni" kad ste bili Đinđićevi najžešći kritičari. A tužno je što to veliki deo naroda ne shvata.

Treba se setiti i svojevremenih optužbi od strane SPS-a i SRS-a da je Đinđić "nemački čovek i izdajnik". Ja se sad pitam, ako je to tako bilo - šta su onda danas Vučić i Dačić?

winston

pre 10 godina

Da nije za tebe, i "born again" radikali, Srbija bi odavno bila u EU. Sto nisi ovako govorio pre 20, 15, 10, ili samo pre 5 godine ? Samo videti tvoja ledja ce pomoci ovu jadnu zemlju.

Petar

pre 10 godina

Ajde bar malo da se digne moral narodu, a naši političari konačno da imaju nekoga iznad sebe da ne mogu da rade I pljačkaju kako hoce I kako su do sada radili. Podrška svima koji nas vode u EU pa makar to bila I ova gadna ekipa. Moglo je to I mnogo ranije.

Aleksandar

pre 10 godina

realnost. Ali opšti utisak je da je ovo obična tragikomedija od države i života. Ovu vest nam saopštiše pioniri Slobe, Mire i Šešelja, a onaj koji je imao obavezu i očekivanje od naroda samo razmišlja u kom će filmu da glumi i ko će za tekući mesec da mu plati kiriju. Primećujem - gde je Aca? Očekivao sam da neki novinar pita Ivicu, ko je krtica u Vladi, pošto su svi ministri bili postrojeni. Evropo, srećno ti bilo sa nama.

Goran

pre 10 godina

Datum sam po sebi ne znaci nista, niko ne pita kolika je cena tog sto ce neko odrediti datum za pregovore koji ce trajati vekovima? Prodaja generala, uvoz i sejanje gmo-a, prodaja Kosmeta i ko zna sta jos! Narod niko nikada nije pitao da li zeli u nato i eu, ne pitaju jer znaju da Srbi ne zele sa okupatorima! Zasto se cenzurise svaki komentar koji nije hvalospev o Vucicu, Dacicu i ekipi, nikog ne vredjam samo iznosim cinjenice ali se to cenzurise, to je Srbija na zalost!

Bas Celik

pre 10 godina

Za prodaju drzave i svog naroda dobija se Nobelova nagrada.Bravo za novi svetski poredak.Da imas imalo obraza Dacicu ti ovo ne bi smeo da prihvatis

Milanche

pre 10 godina

Radili ste vi sve ovo zbog vas samih, i normalno da se radujete ulasku u Evropsku uniju sto pre, da bi mogla nemacka da da jos koji zajam i prezaduzite nas jos vise, a deo para kao obicno prisvojite za sebe kao apanazu za ostvaren cilj ulazak u Evropsku uniju, pri cemu standard gradjana se nece time ni malo popraviti, pogledajte samo Grcki, Italiju, Spaniju itd... od ulaska u evropsku uniju, prezaduzeni su da im nema jos dugo pomoci... A mi vec zaduzeni samo cemo povecati spoljni dug ma nacin na koji vi vodite ovu drzavu.... da ima Nobel za mahinaciju i prevaru prvi biste ga ti i Vucic dobili...

jovan nikolic

pre 10 godina

Nema ni jednog , ne pozitivnog, nego realnog komentara. Opet komentarisu vucicevi botovi.Izgleda opasno se konsternirao drug prvi potpredsednik.

iva

pre 10 godina

O zivote lutalico, pr..... je u pravu. Ova vlada JESTE uradila vise od svih ostalih osim Djindjiceve. Svaka cast Dacicu, rekoh ja, i mnogi drugi koji smo pili rakiju na cici zimi u Kolarcevoj tokom studentskih protesta dok nas je mrko gledala a ponekad i pendrecila njihova milicija. Ziveli!

dragan

pre 10 godina

U vestima b92 je rečeno da još najmanje 8-9g nećemo ući u uniju.Astrani stručnjaci kažu najmanje 10g.Ne samo zbog Kosova već i rasula u državi.Pogledajte svaki dan puštaju kriminalce,crkva u svim porama života,privatni ustavni sud(danas tražili da se Bubalo pusti iz zatvora),nezakonito donet ustav bez javne rasprave i nezakonito produžen za dan,nezakonite privatizacije NIS i svih ostalih velikih sistema.

spasenija kolcek

pre 10 godina

Mislim da imam kritičku distancu prema političarima, osećajno, bliski su mi kao pacovi, a razumevanje imam u skladu sa vlastitom pameću i shvatanjem informacija o njihovom delovanju (sve skupa poprilično tupo, kilavo...).
Mislim da mogu samo sebi da pripadam (mada, ponekad imam problema sa pripadanjem sebi), a strankama političkim - ne. Imam razloge za to, no da ne davim.
Ipak, ponekad mi "čojstvo" pojedinih komentara zapara pamet i padne mi na um poruka: Ko zna bolje, neka izvoli. Na opštu radost.

Dr.

pre 10 godina

"Premijer Ivica Dačić izjavio je da je odlukom EU da počne pregovore sa Srbijom počeo da se ostvaruje generacijski san i da će Srbija brže od drugih ući u Uniju."

A ko je do sada sprečavao ulazak Srbije u EU?

Pa izvesni Ivica Dačić, portparol stranke S.Miloševića koji radi za Srbiju (njegovo koferče se tako zove)

Pa izvesni četnički vojvoda sa zardjalom kašikom. Isti onaj koji kupuje diplome na crno.

Pa izvesni A. Vučić, veliki inkvizitor, tvorac antimedijskih zakona, poznatiji kao grobar medija.

Poslednja dva vlasnici velike srbije (malim slovom) i grobari sto bukvalno, stom u prenesenom znacenju. Oba su posednici stanova kojima su isplaceni za svoj crni posao.

zoran

pre 10 godina

Srušili smo mi dva carstva, Tursko i Habzburško kao i dve države, Kraljevinu i Republiku. Sa takvim iskustvom EU je za nas lak zalogaj. Nemaju oni pojma sa kime planiraju tikve da sade...

Marko

pre 10 godina

Pa ko ti covece nudi Nobela, horor film zivimo sa ovim rezimom na vlasti!!!!
Ti radio za Srbiju, koja smejurija.
Da je srece da mogu da pobegnem iz ove zemlje.....

Stefan von Emilien

pre 10 godina

Ivice pokloni mi tvoju kucu, pa da vidis kako cu da te hvalim ceo dan, suprotno ne valjas nista.

Takvu politiku moze i moja baba da vodi.

b

pre 10 godina

Tišina odrode jedan, muvo podrepna. A vi, što ne napišete ko ih je predložio za Nobela (vođa albanskog kokusa u američkom Kongresu)? Objavite ako smete, a ja sam rad da odgovaram za uvredu ovog o...a

zoran

pre 10 godina

Radili smo za Srbiju! Predlozeni za Nobelovu nagradu Hasim Taci, Eston i Dacic. Iz ove izjave velikog vodje Ivice Dacica ispada da je Taci radio za Srbiju! Bravo Ivice, legendo drzave Srbije!

Zemun

pre 10 godina

Ova izjava je jos jedan dokaz da je ulazak u EU cilj sam po sebi,a ne uredjena drzava i bolji zivot gradjana.Postavljeni ste da izvrsite zadatak vasih mentora,ko to ne vidi slep je.

Robespjer

pre 10 godina

Bravo Dačiću! Rešio si pitanje Kosova, rukovao s Tačijem, uvodiš nas u EU munjevitom brzinom, još samo da ubediš mrmota da uvije čokoladu u foliju, pa da ti damo Nobelovu nagradu za neprocenljiv doprinos mira u svetu. Samo volja gradjana na vanrednim izborima može sprečiti Dačića u svojim namerama i uspesima.

winston

pre 10 godina

Sto novinari ne pitaj Dacica i Vucica, sto su cele politicke karijere govorili protiv EU, zvali ih naj veci zlocinci na svetu, krivili Djindjica da je izdajica, i Tadica pre samo nekoliko godina, a sada su naj veci pro-Evropci ? Sto ? Pa da nije za nji, i da je Srbija isla u pravac gde je Djindjic hteo, Srbija bi vec bila clan EU. Molim vas iz medije, pitajte ih zasto su to radili ?

lala53

pre 10 godina

ljudi vise nesmeju normalno da idu ulicom od raznih ubica, pljakasa i kriminalaca,od kada je ova vlada i ona pre ove, povampirio se sav olos od huliganstva na stadionima preko zabrana okupljanja ljudi koji hoce samo da prosetaju ulicama, pa sve do ubistava na ulicama pljacki na ulicama, prebijanja ljudi na glasackim mestima, napadima na zene i to nozevima, i sta sad za sve to ministru policije orden. ne pogresio sam ordenje deli predsednik , ovo je nesto sasvim drugo.

crni domino

pre 10 godina

Ko mi prica o Nobelu!?
Covek sa najvise putera na glavi u novijoj istoriji Srbije.
Da li ti nekoga mozes da pogledas u oci!?
Kriv si za izgubljeno Kosovo a sada likujes kada si potpisao dokumenta da je ono nezavisno, jer te je medjunarodna zajednica pritisla uza zid, kao i tvoje radikalske partnere zardjalih kasika.
Tvoje vreme ima da se pamti kao vreme najvece propasti Srbije.
Sve sto je moglo lose da se desi Srbiji, desilo se zbog tvoje glupe politike i politike tvoje stranke, kako god se ona zvala!
Kao Srbin stidim se se sto si mi Premijer,jer si mi oterao decu u beli svet i i unistio najbolje godine mog zivota!
Nisam jedini i verujem da da bi nacija slavila kada bi otisao da te vise ne cujemo i ne gledamo!
Idi!

dejan

pre 10 godina

ako je i od EU ili SADa, ovo za nobela, mnogo je, dosta nam vise ovih izopacenosti, smucili su mi se sa svim ogim glupostima. Imam utisak kao da se neko u EU nasladjuje sa nasom kataklizmom pa zato i izmisljaju ovakve nelogicne budalastine. Umesto da im se sudi i jednom i drugom zbog kriminala, ratnog zlocina, nudi im se nobelova nagrada.

Drzi pas kosku i gleda svoju sliku u vodi

pre 10 godina

I, kada udjemo u EU, Svabe ce da nam daju besplatno automobile i pivo, Arapi benzin, Italijani picu, a Francuzi Francuskinje. Jel tako ? Hvala Ti Iice za Tvoj doprinos !

Albano

pre 10 godina

Svako poboljsanje odnosa u regionu je dobrodosla ali mene muci nesto drugo (inace nisam srbin nego albanac) neko nekada je morao da umre samo da ne dodje do ovoga do cega se danas doslo,cilj biti clan EU,neko ostala bez muza,neko bez oca,neko bez brata,zasto onda ubiti tog "nekog" Zorana Djindjica ?! a na kraju finis opet da bude nejgova vizija za Srbiju,siguran sam da sada ce biti i onima koji su ga skinuli zao zasto su ga ubili a i onima koji su se time radovali ( Vojislav Kostunica & )uzaludno ubiti coveka,muza,oca,brata,jos jednom saucesce porodici Djindjic.

A u vezi Nobelove nagrade,ne znam da li su zasluzili ili nisu ali ta nagrada se daje jednom godisnje a koliko ja znam ove godine nije se nista desilo (ni u Bliskom istoku) u svetu i u regionu sto je ostavila utisak da se neko radio i postigao koj mir ili pomirenje a Nobelova nagrada mora da se deli svaku godinu tako da ne znam kome,cini mi se da ova troica ( Eston,Dacic,Thaqi) uvatili svet u ofsajt tj niko ove godine nije nista radio za mir i pomirenje naroda drzave kako god,majstori ovi dvoica !

Krle

pre 10 godina

O kakvim vise uspesima govorite g-ine Premijeru, o bezuslovnoj predaji Kosova i Metohije o klimanju glavom i kuliznim osmesima kada god otrcite u Brisel a u medjevremenu "kukate" pred narodom kako su pregovori bili izuzetno teski pa je cak i g-in PPV morao da lezi po podovima unijskih kancelarija. Toliko ste se gluposti i nebuloza svi zajedno nalupali da toga niste vise ni svesni.

HVALA BOGU NAROD SE BUDI, NA NASU SRECU I VASU ZALOST!

Goran Martinovic

pre 10 godina

Ono sto je bilo san, nije moglo da se ostvari zbog tebe i onih koji su slicni tebi, jer si ti imao koferce sa 100 000 (STO HILJADA!!!) evra i bio najodaniji djak Slobe i Mire. Umesto da si u zatvoru, ti si danas ministar policije koja ima na hiljade casnijih ljudi od tebe i premijer Srbije. Istinu na sunce.

Црни Груја

pre 10 godina

Немој више ништа да радиш за Србију молим те и ово до сада је превише.

Okupirana Surdulica

pre 10 godina

Smučila mi se EU od ovog Dačića! Iako sam evrofanatik,sada kažem: dabogda nikad ne ušli u EU ako nas ovaj sa Tončevim uvodi u EU!

хабитус

pre 10 godina

Не разумем шта је рекао: радили су не за Нобела, већ за Србију - он и Тачи?!! (пошто се ради о предлогу да њих двојица буду номиновани).

juca

pre 10 godina

Ovo je suvise smesno. Ivice KADA DOBIJES NAGRADU ONDA PRICAJ OVO. Najlakse je postaviti se ovako, ne interesuje me ono sto nisam dobio. Ni mene ne intetesuje million dolara jer mi ih niko ne nudi. Inace ako mislis da su oni u Nobelovom komitetu zaboravili ko si, grdno se varas. To samo u Srbiji prolazi. Jedan kongresmen lobira, nagrada zagarantovana.

Aleksandar

pre 10 godina

Gosn, taj 'generacijski san' si ti do koliko juče doživljavao kao noćnu moru i činio sve da probudiš 'uspavane'. Kako samo imaš obraza da izjaviš ovakvo nešto?

i tako...

pre 10 godina

Gdin. Dacic, kao i verovatno svi ostali politicari, ne rade ni za Nobela, ni za Srbiju, vec za sebe.
U ovom clanku je izostavljen deo Dacicevog govora u kome kaze (odprilike):
mogli smo mi imati drzavu blagostanja u Srbiji, savrseno uredjenu drzavu, i opet od naseg puta u EU ne bi bilo nista bez normalizacije sa Kosovom.
Meni bi mnogo vise odgovaralo da mi imamo savrseno uredjenu drzavu blagostanja!
Tada bi nam do ulaska u EU bilo, koliko i Norveskoj ili Svajcarskoj.
Naravno, spoljni uticaji na nas su dosta losiji da bi se poredili sa ovim drzavama - medjutim, ne leze u njima glavni razlozi naseg stanja.
Oni su u nama.
Jer nas >80% dozvoljava lopovluk, korupciju i kriminal manjine, nase politicko-bizMismenske oligarhije i njihovih pesadinaca iz drzavnog sektora.
EU, nazalost, ovo ne zanima. Njima su u redu i Milo Djukanovic&Co, i Taci&Co, a i svi nasi i bugarski i rumunski krimosi...
Skinuce oni i ove, jednog dana, ali ne zbog naroda ovih zemalja ili pravde i sl, vec da bi zapadnjacke kompanije (koje takodje vode velike postenjacine i filantropi) od ovih preuzele poslove.
Nista bolje nije ni sa Rusima, da ne pomislite da njih favorizujem.
Dokle god mi sve ovo trpimo, za nas >80% moze biti samo gore, pa makar Srbija usla u EU vec sutra.

najdrazi

pre 10 godina

Dacicu, trazio bi Nobela da ti ga daju, pre sukoba na Kosovu. Ovako, mnogo ti je godina trebalo da ovo shvatis. Dugujes mnogo poginulum i cestitim vojnicima u predhodnom ratu.
PS. Prastanje ti mogu, a zaborav nikad.

Ja

pre 10 godina

Ako Miloseviceva desna ruka i jedan terorista optuzen za trgovinu organima dobiju Nobela onda vise nikada ne moraju ni da dodeljuju tu nagradu.

Sasa jokic

pre 10 godina

Da je Tadic potpisao Briselski sporazum, Cosic, Kostunica i tata(UDBA) bi ga streljali, a Toma i Vucic bi ga obesili na Terazijama.

zoran

pre 10 godina

Najgori licemeri. A narod bez mozga i davaće im glas još dugo, dugo... Sve što je iole valjalo ili je otišlo na put bez povratka ili je zapalo u nekakvu depresiju bez namere da bilo šta menja.

goran

pre 10 godina

Da Srbija normalizuje odnose sa tzv.nezavisnim Kosovom,koje je deo Srbije?!?!?!? Da Srbi glasaju na izborima tzv.nezavisnog Kosova?!?!?! I to nije izdaja Srbije i nacionalnih interesa?!?!?!Mozda ni Misa Banana nije kriminalac nego fin porodican covek?!?!?! A jos je veca sramota ako ove na vlasti niko nije terao na sve to!!! Koga ovaj farba?Kome prodaje ove masne lazi,da li i on sam veruje u to sto prica?!?!? Kako bi prosli politicari u BiH koji bi trebali da normalizuju odnose sa npr.nezavisnom Republikom Srpskom ili hrvatski politicari koji bi da normalizuju odnose sa npr.nezavisnom Republikom Srpskom krajinom ,Baranjom i zapadnim Sremom?!?!? Ova briselska kapitulacija nije nista drugo do veleizdaja!!! A nadam se da ce premijer sutra imati razumevanja za Srbe na KiM koji budu zeleli da ostvare svoje demokratsko pravo i glasaju na opstim i lokalnim izborima koje raspise Republika Srbija!

bg bg

pre 10 godina

SPS - je stranka koja zaposljava ljude kiji nemaju blage veze sa zivotom pa shodno tome ne moze da nam bude dobro.
Zato ne zavaravajmo se da ce biti bolje ni kod ovih pre niti kod ovih sada.

winston

pre 10 godina

Hahahaha, dva SPSovca iza Dacica na slici. Pocinje kampanja, i pocinje kraj SPSa. Hvala na sve sto si ucinio gosp. Dacic, ne samo za poslednji godinu i po, nego i za sve ono vreme dok si sedeo uz Milosevica, i vodili Srbiju prema Evropsku Uniju. Hvala za sve, dovidjenja, i laku noc.

Nevena

pre 10 godina

ma jasta, pretrgli ste se od rada za Srbiju. Vidim nesto ste i oslabili, rucak ovde (Brisel), rucak onde (Amerika) ne prijaju kao prase na raznju. Ma dajte. Zasto ste placeni nego da radite?

dule

pre 10 godina

Nakon dobijanje datuma lepo mozete svi na izbore. SNS i Vucic nece propustiti da naplate "dobar" rad(kako je uvrezeno misljenje u narodu) za ovih godinu ipo dana.

skender

pre 10 godina

i nash taci i vash dacic shmercaju bjelo na veliko pa puno sanjaju sa otvorenim ocima hahahah buda.. oba 2 ma kaki nobelove nagrade kaki bakrac nema ni eu posle 15/20 god moze sad za sad k..... za sve nas samo molimo boga danas ne uvede opet vize onda opet na crno nobelove nagrade ihaaaaaaaaaaaaa kako ih dere ova eshton ...... samo ih laze a ovi ko papci idu po bruksel jedu po jedan sendvic ito ladan sendvic i hajt sad kuci i shuti

Ice Age

pre 10 godina

Koliko ste radili za Srbiji i uradili samo gradjani koji ovde žive to znaju šta ste nam sve priredili za kratko vreme.Ne znam zašto stalno danima ponavljate da je to istorijski dan za Srbiju.Istorisjki dan za Srbiju je i dan kada nas je napao NATO.Istorijski dan je kada smo izgubili KiM i povukli se sa te teritorije.Zante Premijeru svaki dan u Srbiji skoro da bi mogao biti istorijski.Srbije će se izučavati u ekonomiji,istoriji,političkoj teoriji,psihologiji.Pričate o uspehu o rezulatima vlade,kako će Srbija najbrže postati punopravan član itd.Koje to mi rezultate imamo.Koje mi to plodove rada svih Vlada RS ubiramo.Pa Premijeru u Srbiji plodova nema,još uvek smo u fazi "cvetanja".Ipak se neko šali sa Vama za Nobelovu nagradu za mir.Naravno prija.Medjutim izostala je osuda država za Tačija za koga ste rekli da bi ga uhapsili u drugim okolnostima,ova država ga je proglasila za teroristu itd.Da li je MIP uputilo protest toj inicijativi i Komisiji za dodelu Nobelove nagrade.Podneo dokaze koje ima pa ako Komisija smatra da to nema veze to jeonda njihova bruka a i nije prvi put.

vokri

pre 10 godina

a sto niste pokushali 90 te godine dobiti nobelove nagrade nego ste cekali da se pola juge ubije medzu sobno sad glumite covek mira boze sacuvaj me od prevarante

Nobel

pre 10 godina

Nisu žrtvovani nacionalni interesi?!?! Pa kako te nije sramota?!?!Zrtvovao si srpsku svetinju!! Treba da dobijes Nobelovu nagradu, ali za izdaju!! Sramota me je sto zivim sa ovakvim covekom u istoj zemlji, a ne jos sto je taj isti i premijer!!

Dimitrije Miric

pre 10 godina

Stidim se sto sam za ovog coveka glasao 2012 god. Javno to priznajem imenom i prezimenom! Pljunuo si u lice svim gradjanima Srbije, svim zrtvama bombardovanja 1999!! Treba da dobijes nagradu za veleizdaju srpske svetkovine!!

expert

pre 10 godina

"Premijer Ivica Dačić izjavio je da je odlukom EU da počne pregovore sa Srbijom počeo da se ostvaruje generacijski san i da će Srbija brže od drugih ući u Uniju".

Da vidimo - promene u istočnoevropskim zemljama nastupile su 1988-1990. Ove zemlje ušle su u EU 2004-2007, što znači da im je trebalo 15-18 godina za ulazak. U Srbiji su promene nastupile 2000, znači da ona treba da uđe u EU sledeće godine da bi to blo brže od drugih.

dale cooper

pre 10 godina

vredni smo bili dali smo mnoge ispite teske i zato skacemo od srece... izjavio je izmedju ostalog dacic dok je njegov savetnik toncev pevao refren bukurestsofija provodje ludlud

Jad i Cemer

pre 10 godina

Kad su Kisindzer i Obama dobili Nobelovu nagradu za mir,kao i onaj ol.. Ahtisari, sto se mene tice moze ko hoce da dobije. I Tacic i Daci takodje.

Sto taj isti Dacic nije izasao u Februaru 1999 i rekao - ljudi , bombardovace nas. Cekam papire da emigriram, 27 mi je godina, ne mogu vise, ode mi zivot...

Patent

pre 10 godina

Nobel stvori nitroglicerin. A da mi njemu poshumno priznanje Boro i Ramiz ups Dacic i Taci.
PS. rat je prestao ,kada je potroseno Nobelovo otkrice.

Miško

pre 10 godina

SJAJNO! Dačiću čim dobiješ Nobelovu nagradu za mir a samim tim i milionče molim te vrati srpskom narodu koferče, (normalno puno ili pak onoliko koliko je bilo u njemu,ne mora sa kamatom)!!!

Pametnjaković

pre 10 godina

Teško da Srbija sa ovom ekonomijom, zdravstvom, poljoprivredom, industrijom, itd. može da uđe u bilo šta. Zaista je neozbiljno porediti početak pregovora sa ulaskom, jer je onaj najminimalniji posao obavljen, a čak i za to malo bilo neverovatnih muka.

ČOVEK IZ DRUGE DIMENZIJE

pre 10 godina

Sad slušam voljenog nam premijera. Kaže čovek da je izveo hod po žici. Pitam se od čega je ta žica kada je to izdržala. Ništa dobro iz ovih pregovora neće izaći. Ne bih da ponavljam sve što ste rekli, ali jedno je sigurno imamo novog Slobodana Miloševića, bojim se da će nas ovaj dokrajčiti.

Apple za Nobela

pre 10 godina

Ne moze Nobela ako slaze. Obecao je Dacic Apple do kraja ove godine: http://www.b92.net/eng/news/business.php?yyyy=2013&mm=05&dd=15&nav_id=86174

Ma ganjacu ga preko citave Srbije, Belgije, UN… dok ne odrzi rec.

evroskeptik

pre 10 godina

"Srbija ce brže od bilo koga drugog postati članica EU"
Ovo je kao kad poslednji stizete na cilj, a sebi govorite da su poslednjih deset koraka najbrzi na trci!

Милош

pre 10 godina

Реално, свако од њих је заслужио бар по 100kg нобела, да се вину у небеса.

IvanaM

pre 10 godina

Ti si zaslužio sve, samo ne Nobelovu nagradu za mir! Štitš svoju fotelju, a narod gubi i ovo malo što ima od silnih lopova i malverzacija, za koje ti jelte, nemaš vremena, jer putuješ po svetu... Nikako da se odlučiš da li si premijer ili ministar policije? Jedna ti fotelja nije malo, trebaš dve, ma uzmi celu granituru!