Nedelja, 15.12.2013.

10:54

Mekejn podržao "evropsku" Ukrajinu

U centru Kijeva se okupilo oko 300.000 demonstranata, uprkos velikoj hladnoći tražeći bliže veze sa Zapadom nakon što je EU suspendovala pregovore.

Izvor: Beta

Mekejn podržao "evropsku" Ukrajinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Tex

pre 10 godina

(Ista rezija kao sa YU, 15. decembar 2013 22:30)

Vi I referendumi ste vise dojadili. Referendum o tako nekim ozbiljnim pitanjima je isto kao kada bi cela Srbija izalsa na kontrolni da resi neku kompleksnu matematicku jednacinu I onda da se resenje koje je dobilo najvise glasova prihvati kao zvanicno resenje.

Mada to me uopste ne bi cudilo da nekom padne na pamet.

Ivan

pre 10 godina

Pa Ukrajina jeste evropska, jao ovi iz EU su dosadili sa tim floskulama zapadni Balkan, evropska Srbija, evropska Ukrajina, ma dajte bre, vi ste niko i nista da nekoga nazivate ili ne nazivate Evropom, jer i Srbija, pa tako i Ukrajina de facto jesu Evropa!

jablan

pre 10 godina

kako su ljudi glupi,niko ne shvata da bogatstvo zapadne evrope ne dolazi od nzm nekog njihovog vrednog rada,dolazi od 500 godina kolonizacije i porobljavanja drugih naroda,a to sad isto rade nad istocnom evropom pa i nad nama,oduvek je zapad ziveo na ledjima drugih naroda,engleska na ledjima indije i kolonija njihovih,francuska na ledjima afrikanaca,amerika takodje na ledjima crnaca i krvi indijanaca,a nemacka na ledjima centralne evrope,zato su ti delovi nerazvijeni,jer ih je zapad ekspoatisao 500 godina...

Sajgon

pre 10 godina

Kako se ubrzano zahuktava. Kada pročitate par knjiga ili pogledate dokumentarce o godinama prije ww2, onda vam se mora kosa dići na glavi. Scenario prepisan od slova do slova. Pogledajte mapu širenja zapada u zadnjih par godina, preko afrike, bliskog istoka, istočne evrope. Koja li će kap da prelije punu čašu? Ukrajina, Sirija, Iran, Tajvan, Koreja?

Ovi što likuju za jedne ili druge, e kukala nam majka ako jedni krenu na druge, nas neće biti nigdje. Ovi lijevo na mapi će nas pregaziti za dan, a desni dok dođu da nas oslobode pitanje je da li će više imati koga osloboditi...

Elem, gledam na mapi gdje otići na vrijeme. Da li Kiribate ili Sao Tome i Principe :)

I umjesto da se narod digne protiv trulo bogatih koji su krivi za sve lošiji standard života na globalnom nivou, ovi će ih opet nahuškati jedne na druge, dok zajedno ispijaju skupocjen viski i bogate se još više...

mrak i u Holivudu

pre 10 godina

Može im se jer su Amerikanci a Amerikanci su najači i ne može m niko ništa i niko ne želi i ne sme da im se zameri pa ni Janukovič.
(djokica, 15. decembar 2013 20:07)

Ti si brale mnogo gledao Betmena i Supermena, pa ti se malo pobrkala stvarnost sa američkim filmovima! Vreme je da izađeš iz bioskopa.

Dr. Brain

pre 10 godina

Pozdravljam govor Mc Canea, kao eksponenta ljudskih sloboda i prava. On je naime za vreme svog zarobljenistva u Vietnamu, kada je zarobljen, kao oboreni americki pilot, dobio mnogo udaraca kundakom AK-47 u glavu, tako da se izvanredno razume sa Vitalijem Klickom, koji je slicne aktivnosti praktikovao tokom svoje bokserske karijere.

dule037

pre 10 godina

Klasične žrtve medijskog rata, to dobro znamo jer smo osetili na svojoj koži, samo je u Ukrajini mnogo gore jer zemlja ima 8 puta više stanovnika nego mi. Loše je kad si između dva moćnika.

Ista rezija kao sa YU

pre 10 godina

U podnaslovu se navodi da se okupilo 300.000 demonstranata, a u tekstu dalje 200.000 ljudi. Sad se pitam, kako tako velika razlika od 100.000 ljudi? Dok kod pristalica Janukovica samo 15.000. Tko da veruje ovima koji to objavljuju i koji podrzavaju pristalice zapadnih zemalja.
Zatim, zasto se EU i SAD sa Mekejnom mesaju u unutrasnje stvari Ukrajine, ako se zna da
vecina Ukrajinaca nije za EU. Uostalom, neka se odrzi referendum, pa da vidimo, tko je za,
a tko protiv?
Verojatno, zapad zeli stvoriti mrznju medju Ukrajincima, zaratiti ih i na koncu podjeliti tu
zemlju kao sto su ucinili sa Jugoslavijom.
Da se kojim slucajem Rusija mesa i pdrzava demonstrante u nekoj zapadnoj zemlji, neznam
kako bi na zapadu reagovali? Zato, ostavite Ukrajincima da sami rese svoj problem bez
mesanja drugih interesnih zemalja!

sa lica mesta

pre 10 godina

Narode, sve je vrlo jednostavno.
"Evropi" nije potrebna nikakva Ukrajina, jer da im je bila potrebna u svom krugu oni bi je "primili" kad je Predsednik bio Jushenko, a premijerka Timosenko (oni bi to podpisali bez gledanja). Tada niko nije ni zucnuo o nekoj asocijaciji EU sa Ukrajinom.
Sve je pocelo kad su na Zapadu shvatili da ce Putin, uprkos njihovom zestokom otporu ponovo postati Predsednik Rusije i da aktivno priprema objedinjavanje post-sovjetskog prostranstva u jedinstvenu ekonomsku, a potom i vojnu uniju, poceli su gotovo panicni razgovori sa Ukrajinom sa ciljem da sprece njeno zblizavanje sa Rusijom.
Zbignjev Bzezinski je vec davno zapisao da Rusija bez Ukrajine i Azerbejdzana u svom sastavu ne moze da povrati u punoj meri svoj format super-sile. Ot tuda i svo ovo agresivno pojavljivanje i Nuland i MekKejna...Mozhete samo zamisliti kakav nama nevidljiv pritisak vrse na svim nivoima ukrajinske vlasti.
Ako se Ukrajina posle Olimpijade u Sociju ipak okrene Rusiji, sto je sasvim logicno i razumno, a pogotovo kada Turska, kako je najavila udje u ovu Euro-Azijsku uniju sa Rusijom na celu, gledacemo sasvim drugi svet nego do sada. Na Ostrvu i preko okeana su toga vise nego svesni i jasno im je da vreme vise za njih ne radi.

ШАЛАБАЈЗЕРИЋ 036

pre 10 godina

европска аждаја би да поједе украјину, али није јој то мала србија

Sasa

pre 10 godina

Po AP-u, BBC-ju , i ostalim servisima svaki dan se povecava broj protestanata koji su za EU a svaki dan je sve manje onih koji kao podrzavaju Janukovica. Pa tako od 12h u podne od 150.000 dodjosmo do do 300.000 a ovih ni manje ni vise konstantno 15.000. Kad ih (obe strane )tako lako prebrojese? Cime? A, da , PROCENA je keva.
Uaahhahahahahahahaha
Ma dajte bre, sjasite vise.

djokica

pre 10 godina

(lesa, 15. decembar 2013 18:33)
Može im se jer su Amerikanci a Amerikanci su najači i ne može m niko ništa i niko ne želi i ne sme da im se zameri pa ni Janukovič.

Momo

pre 10 godina

Šta tamo rade ovi ljudi:"Američki senatori Džon Mekejn i Kris Marfi priključili su se antivladinim protestima" Što nisu otišli u Italiju da i tamo podrže demonstrante. Al ovde je bolji teren. E moja Ukrajino koja si ti banana država kad svako može da pošalje svoje "dobrotvorce" da ti "kroje kapu" kako im se hoće.

depos

pre 10 godina

O kakvoj demokratiji govori ovaj republikanski jastreb.SAD je izgubio svaki kredibilitet kada je sloboda i demokratija u pitanju,o kršenju medjunarodnog prava ne treba ni pričati.A tome su najviše doprineli republikanski nacionalisti.Takva politika ih je skoro dovela do bankrota,a neki još uvek nisu svesni takvog pogubnog dejstva.Naravno da Obami ne pada na pamet da sluša Mekejna.A pogubno dejstvo zapada na slobodu i demokratiju se vidi na primeru naših vlastodržaca u zadnjih 5-6 godina,koji uživaju apsolutnu podršku Brisela i Vašingtona,uprkos donošenju antidemokratskh zakona(informisanje,pravosudje...)i najlošijem stanju po pitanju demokratije i ljudskih prava od petog oktobra,a ne treba zaboraviti ni podršku zapada koju je Milošević imao 1995-96 godine u vreme Dejtona.

Ivan

pre 10 godina

Iskreno nisu mi dragi imperijalisti ni sa istoka ni sa zapada a oni sa dalekog istoka jos manje ali trebali bi mi da pocnemo gledati kako da ih sve iskoristimo maksimalno. Sa svima lijepo ni sa kim iskreno. Pa kom opanci tom&jerry

lesa

pre 10 godina

Nije mi jasno da Ukrajina dozvoljava stranim državljanim da joj ulaze u zemlju i drže javne govore protiv legalno izabrane vlasti. To nema nigde! Tako nešto u Americi bi bilo najstrožije kažnjivo, ma nezamislivo. Ne samo u Americi, nego i u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji... Šta bi se dogodilo kada bi na primer dotični senator otišao u Kataloniju da tamo podrži miting? Čitam ovde razne komentare, te ovi su rusofili, ovi evrofanatici... Ovo nema veze ni sa jednima ni sa drugima. Ovo je grubo kršenje međunarodnog prava, grubo mešanje u unutrašnje stvari jedne zemlje. Ma kako god to bilo dobro po Ukrajinski narod, ne može tako da se meša jedan senator iz Amerike, jedna Eštonova... postoji za to legalni način da se izvrši pritisak na Ukrajinu, kroz UN, kroz Savet bezbednosti. Bojim se da smo sve bliži WW3, jer ovakav pritisak negde mora da eruptira.

Петар Миловановић

pre 10 godina

"Ovde smo da podržimo opravdan razlog zbog kojeg protestujete, suvereno pravo Ukraine da slobodno i nezavisno odlučuje o svojoj sudbini. A vaša sudbina je da budete u Evropi", istakao je vodeći republikanski senator u američkom Senatu. Mekejn je poručio Ukrajincima da Amerika stoji uz njih. "Slobodan svet je sa vama, ja sam sa vama", kazao je američki senator. А долари, када стижу долари, бар 100 милијарди долара за први квартал наредне године? Ови американци што рециклирају пикавце, тоалет папир, а стајско ђубриво намиришу и дају кравама да једу ради уштеде у њиховој исхрани, не дају бре ништа овим украјинцима! Могао је бар да обећа да ће у Америку примити неколико милиона сиромашних украјинаца, да ће им обезбедити добро плаћен посао, станове и куповину кола на повољан кредит! Рече да је суверено право Украјине да одлучује о својој судбини а дотрчао из Америке да се меша у унутрашње ствари суверене државе, да подржи пучисте и превратнике! Да су све државе у свету паметне па да раде овим американцима оно што они раде другима, да организују и плаћају побуну против америчке владе и богаташа, е онда би овај Мекејн певао другу песму! Испаде бре да су само американци и европљани слободан свет, остали су у ропству! Изгледа да је тако јер у ропству држе многе државе и њихове народе, остала је само Украјина, Русија, Белорусија, Кина, Куба и Северна Кореја! И сада ће украјинске будале да поверују да им овај мафијаш и гестаповац доноси слободу! И све то ради бадава из чисте хуманости!

Mislim stvarno ...

pre 10 godina

Ukrajini na proleće dospevaju obaveze prema Rusiji i Kini koje Ukrajina ne može da izvrši. Tražili su od EU da im pruži podršku u iznosu 20 mlrd. EUR kako bi prevazišli tu situaciju.
EU nije mogla da im izađe u susret i Janukovič je sa Rusijom i Kinom pokušao da napravi dogovor. Rusi su dali sasvim korektnu ponudu (ulazak u carinsku uniju ili već ...), uz mnogo olakšica.
Sve odluke su prošle propisanu proceduru. Koji interes ima EU sa ovom destabilizacijom Ukrajine nije mi jasno. Ukrajinskom narodu neće biti bolje ako se savez sa Rusima ostvari. Ako se ne ostvari, biće im mnogo gore. EU će ih tapšati po ramenu uz savete "izdržite...", a Rusija se možda i "sažali" ...

Ja

pre 10 godina

Gori udarac od ovog iskrene demokratske snage u Ukrajini nisu mogle da dobiju. Vrlo dobro se zna i ko je Mekejn i kakve zatucane stavove ima i koliko puta je u govorima umesto Rusija rekao Sovjetski savez, i kakve je sve ispade imao poput pevusenja "bomb bomb bomb Iran" na nekom skupu. Sve u svemu katastrofa za Ukrajinu.

Rus

pre 10 godina

Evropska Ukrajina na celu sa jednim bokserom koji ocigledno nema ni grama zdravog mozga, sve je isparilo!
Tragi komedija, nadam se da ce biti pameti inace gde dodju Ameri tu trava ne nice vise!

Vickasti

pre 10 godina

Koga ovaj podrži on prođe kao Gruzija, posle ta ista Amerika moli ruske tenkove da se zaustave. Pravo Ukrajne je da bira svoj put ali demokratski a ne na ulici, kakav god da je ovaj predsednik on je pobedio na izborima, a kažu da je diktator zato što neće EU i Nato, a čovek je realan ako krene ka Eu, Rusija mu zatvara gas i pola njegove privrede staje i šta će onda??? Onda bi se na tim istim ulicama tukli za malo hleba, inače zapadni gle čuda "katolički" deo Ukrajne je za EU nekad su bili za Hitlera a istočni bogatiji i industrijski razvijeniji deo je za Janukovića i Rusiju gde dosta izvoze hranu, mašine, metale kamione i sl.

uf

pre 10 godina

@svetlana subotica ovde je rec o preganjanju amerike i rusije preko ledja ukrajinaca i nista vise. cilj je stici na granicu sa rusijom,a ne borba za slobodu,ljudska prava i demokratiju.
uzgred,u ukrajini se vec nekoliko puta demokratski promenila vlast i predsednik ukrajine i parlament su legalno i demikratski izabrani.

neko

pre 10 godina

Ako ih ovde ima 200 hiljada onda na kontra mitingu ima bar 300 hiljda , kako se ljudi tako lako frljaju sa ciframa neverovatno .
Mislim da je postalo sada sve ocigledno cim se MekKejn pojavio ...
Zanima me samo kakva ce im biti reakcija kada se regioni otcepe od Ukrajine , a 90 % industrije i sirovina je tamo .Da li ce i njima priznati pravo na samoopredeljenje kao i delu koji zeli u EU .

Uri

pre 10 godina

Da se ispovraćaš od Mekejnovih nagvazdanja. Kaze, svet će biti bolji, ako Ukrajina udje u Evropu? Ako su Ukrajinci toliko lakomisleni, zasluzuju da prodju kao Srbija. Brzo će ih ta "prijateljska" Evropa zaduziti na stotine milijardi dolara i na taj način isisavati njihova bogatstva. Američki dobitak bi bio strateški, a evropski materijalni.

Hm!

pre 10 godina

Amerikanci moraju u sve da turaju svoj
nos! Stvarno bih voleo da im ga neko razbije. I desice se, pre ili kasnije.
Ili , amerikanci su zadovoljni pregovorima Beograda I Pristine!??
Sta ONI imaju biti zadovoljni ili nezadovoljni!!! Poznato je da ne znaju bas geografiju, ali bi mogli bar nauciti gde su im drzavne granice.

Nenad

pre 10 godina

Ukrajinci znaju kako su ziveli i koliko su slobode imali dok su bili u bratskom zagrljaju sa majcicom rusijom. Niko nista ne treba da im objasnjava a po najmanje dezurni rusofili na b92.

Svetlana, Subotica

pre 10 godina

Meklejn, Eštnova i ostali zvaničnici iz slobodnog dela sveta daju samo verbalu pordšku, a izbegavaju konkretnu pomoć.
Ostavili ste Ukrajince na milost i nemilost jezivom diktatoru, koji proganja sopstveni narod za korist agresivnog suseda Rusije.

Potrebno je u multilateralnom dogovoru zapadnih saveznika, i sa NATO-om kao garantom mira i slobode, napraviti sve kako bi se ostvarilo svrgavanje ovog diktatora, i kako bi i Ukrajinski građani mogli da osete blagodeti života u miru, slobodi i bezbednosti.

Sloboda, ljudska prava i demokratija nemaju alternativu.

Miško

pre 10 godina

Čim ih je Mekejn podržao (posle svih ostalih "demokratskih" snaga) sve je apsolutno jasno, mada je većini onih koji nisu slepi bilo jasno i bez toga.

bezmozga

pre 10 godina

@Aleksandar
Bravo prijatelju. Čitaš mi misli, kao i velikom broju drugih, meni sličnih ljudi, koji mazohistički i dalje čitaju sadržaje sa ovog sajta. Želim da izrazim podršku svakoj tvojoj reči, u nadi da neću biti cenzurisan zbog "kršenja pravila". Nisi u manjini, kako to ovde obično izgleda. Želim ti sve najbolje.

diaspora

pre 10 godina

kaze mccain "suvereno pravo Ukraine da slobodno i nezavisno odlučuje o svojoj sudbini. A vaša sudbina je da budete u Evropi". komendija, znaci vi samostalno da odlucite ovako kao sto sam vam ja sada rekao. senatore, vreme je za penziju.

Miki

pre 10 godina

"Ovde smo da podržimo opravdan razlog zbog kojeg protestujete, suvereno pravo Ukraine da slobodno i nezavisno odlučuje o svojoj sudbini. A [sada ću ja, kao Amerikanac, je li, da vam kažem šta je vaša sudbina:] vaša sudbina je da budete u Evropi."

Zanimljivo kako se brojevi lako zamene...

pre 10 godina

Procitah u stranim medijima da je kod Janukovica juce bilo 200.000, a na mitingu opozicije 15.000, kad ovde pise obrnuto...

Da li je kriv prevodilac, ili uredjivacka politika?

Aleksandar

pre 10 godina

Alal vam hleb koji zaradjujete od ovakvog izvestavanja i od zadrzavanja korektnih komentara. Ja ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi, stalno razmisljam kakav to covek mora neko da bude da zadrzi komentar koji je u skladu sa pravilima. Place mi se majke mi rodjene, pre bih cistio vc solje nego to radio, kunem se u svakog zivog clana porodice.

Slab_sam_do_plate_ja

pre 10 godina

Ja bih Ukrajince posebno one iz zapadnog dela Ukrajine pustio u EU da ekonomski,moralno itd stradaju kao Srbija pa ce se na kraju vratiti u narucje majcice Rusije.

Ukrainac

pre 10 godina

Da znate gde vas vode ti protesti, ne biste se bespotrebno smrzavali.
Razumem one koji su dobro plaćeni za to, ali ne razumem jadni narod, koji ne zna zbog čega protestuje i ne zna šta znači biti deo EU.

borchaSRS

pre 10 godina

Ne uvelicavajte broj opozicionih pristalica sa 2.000 na 200.000 hiljada, a istovremeno umanjujete broj pristalica Janukovica sa 1.500.000 na 15.000.

Boki Znalac

pre 10 godina

"..daljih nasilnih akcija protiv demonstranata u Ukrajini. Republikanski i demokratski senatori su u rezoluciji pozvali da se ukrajinska kriza reši mirnim i demokratskim putem što bi omogućilo Ukrajini da postane aktivna članica evropske zajednice."

Čista demokratija, USA misli da reč ALTERNATIVA, znači raditi kako oni misle i EU! Koji narcisi!

juca

pre 10 godina

Nemoguce, do prekjuce je bilo dve hiljade. Svi u Srbiji bili srecni. Sta sada, kad napisah da od dve hilade zacas dodje do dvesta hiljada dobih tonu minusa. Sada ce zacas da dodje do million. Janukovic vec obecao potpis, ali mu niko ne veruje. Sta cemo , mogli bi malo da gledamo sta se u Srbiji desava.

Božidar, Beograd

pre 10 godina

Opet vikend zabava europejaca! U manjini su, na referendumu bi sigurno pobedili proruski nastrojeni Ukrajinci, tj Janukovič, ali za sada ih mrzi da se smrzavavaju ( većina je kući uz TV). Znaju da će policija morati na kraju da rastera Klička i društvo, u skladu sa Zakonom. Kijev živi u skoro nenormalnim uslovima već mesec dana, metro ne radi, otežano snabdevanje...mora da pukne!

krastavčević

pre 10 godina

Sve više ima izgleda da će Janukovič, Putin, Staljin i KGB poslati europejce, na čelu sa Kličkom, na turneju po Sibiru: Omsk, Novosibirsk,Tatarsk, Tomsk, Verhojansk, Habarovsk, Vladivostok ( sa fakultativnim obilakom Bajkalkog jezera), nego što će ovi EU fanatici videti Berlin, Brisel ili Amsterdam!

krastavčević

pre 10 godina

Sve više ima izgleda da će Janukovič, Putin, Staljin i KGB poslati europejce, na čelu sa Kličkom, na turneju po Sibiru: Omsk, Novosibirsk,Tatarsk, Tomsk, Verhojansk, Habarovsk, Vladivostok ( sa fakultativnim obilakom Bajkalkog jezera), nego što će ovi EU fanatici videti Berlin, Brisel ili Amsterdam!

Zanimljivo kako se brojevi lako zamene...

pre 10 godina

Procitah u stranim medijima da je kod Janukovica juce bilo 200.000, a na mitingu opozicije 15.000, kad ovde pise obrnuto...

Da li je kriv prevodilac, ili uredjivacka politika?

Slab_sam_do_plate_ja

pre 10 godina

Ja bih Ukrajince posebno one iz zapadnog dela Ukrajine pustio u EU da ekonomski,moralno itd stradaju kao Srbija pa ce se na kraju vratiti u narucje majcice Rusije.

Božidar, Beograd

pre 10 godina

Opet vikend zabava europejaca! U manjini su, na referendumu bi sigurno pobedili proruski nastrojeni Ukrajinci, tj Janukovič, ali za sada ih mrzi da se smrzavavaju ( većina je kući uz TV). Znaju da će policija morati na kraju da rastera Klička i društvo, u skladu sa Zakonom. Kijev živi u skoro nenormalnim uslovima već mesec dana, metro ne radi, otežano snabdevanje...mora da pukne!

Ukrainac

pre 10 godina

Da znate gde vas vode ti protesti, ne biste se bespotrebno smrzavali.
Razumem one koji su dobro plaćeni za to, ali ne razumem jadni narod, koji ne zna zbog čega protestuje i ne zna šta znači biti deo EU.

borchaSRS

pre 10 godina

Ne uvelicavajte broj opozicionih pristalica sa 2.000 na 200.000 hiljada, a istovremeno umanjujete broj pristalica Janukovica sa 1.500.000 na 15.000.

Boki Znalac

pre 10 godina

"..daljih nasilnih akcija protiv demonstranata u Ukrajini. Republikanski i demokratski senatori su u rezoluciji pozvali da se ukrajinska kriza reši mirnim i demokratskim putem što bi omogućilo Ukrajini da postane aktivna članica evropske zajednice."

Čista demokratija, USA misli da reč ALTERNATIVA, znači raditi kako oni misle i EU! Koji narcisi!

Aleksandar

pre 10 godina

Alal vam hleb koji zaradjujete od ovakvog izvestavanja i od zadrzavanja korektnih komentara. Ja ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi, stalno razmisljam kakav to covek mora neko da bude da zadrzi komentar koji je u skladu sa pravilima. Place mi se majke mi rodjene, pre bih cistio vc solje nego to radio, kunem se u svakog zivog clana porodice.

Vickasti

pre 10 godina

Koga ovaj podrži on prođe kao Gruzija, posle ta ista Amerika moli ruske tenkove da se zaustave. Pravo Ukrajne je da bira svoj put ali demokratski a ne na ulici, kakav god da je ovaj predsednik on je pobedio na izborima, a kažu da je diktator zato što neće EU i Nato, a čovek je realan ako krene ka Eu, Rusija mu zatvara gas i pola njegove privrede staje i šta će onda??? Onda bi se na tim istim ulicama tukli za malo hleba, inače zapadni gle čuda "katolički" deo Ukrajne je za EU nekad su bili za Hitlera a istočni bogatiji i industrijski razvijeniji deo je za Janukovića i Rusiju gde dosta izvoze hranu, mašine, metale kamione i sl.

Miško

pre 10 godina

Čim ih je Mekejn podržao (posle svih ostalih "demokratskih" snaga) sve je apsolutno jasno, mada je većini onih koji nisu slepi bilo jasno i bez toga.

Uri

pre 10 godina

Da se ispovraćaš od Mekejnovih nagvazdanja. Kaze, svet će biti bolji, ako Ukrajina udje u Evropu? Ako su Ukrajinci toliko lakomisleni, zasluzuju da prodju kao Srbija. Brzo će ih ta "prijateljska" Evropa zaduziti na stotine milijardi dolara i na taj način isisavati njihova bogatstva. Američki dobitak bi bio strateški, a evropski materijalni.

lesa

pre 10 godina

Nije mi jasno da Ukrajina dozvoljava stranim državljanim da joj ulaze u zemlju i drže javne govore protiv legalno izabrane vlasti. To nema nigde! Tako nešto u Americi bi bilo najstrožije kažnjivo, ma nezamislivo. Ne samo u Americi, nego i u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji... Šta bi se dogodilo kada bi na primer dotični senator otišao u Kataloniju da tamo podrži miting? Čitam ovde razne komentare, te ovi su rusofili, ovi evrofanatici... Ovo nema veze ni sa jednima ni sa drugima. Ovo je grubo kršenje međunarodnog prava, grubo mešanje u unutrašnje stvari jedne zemlje. Ma kako god to bilo dobro po Ukrajinski narod, ne može tako da se meša jedan senator iz Amerike, jedna Eštonova... postoji za to legalni način da se izvrši pritisak na Ukrajinu, kroz UN, kroz Savet bezbednosti. Bojim se da smo sve bliži WW3, jer ovakav pritisak negde mora da eruptira.

diaspora

pre 10 godina

kaze mccain "suvereno pravo Ukraine da slobodno i nezavisno odlučuje o svojoj sudbini. A vaša sudbina je da budete u Evropi". komendija, znaci vi samostalno da odlucite ovako kao sto sam vam ja sada rekao. senatore, vreme je za penziju.

neko

pre 10 godina

Ako ih ovde ima 200 hiljada onda na kontra mitingu ima bar 300 hiljda , kako se ljudi tako lako frljaju sa ciframa neverovatno .
Mislim da je postalo sada sve ocigledno cim se MekKejn pojavio ...
Zanima me samo kakva ce im biti reakcija kada se regioni otcepe od Ukrajine , a 90 % industrije i sirovina je tamo .Da li ce i njima priznati pravo na samoopredeljenje kao i delu koji zeli u EU .

Hm!

pre 10 godina

Amerikanci moraju u sve da turaju svoj
nos! Stvarno bih voleo da im ga neko razbije. I desice se, pre ili kasnije.
Ili , amerikanci su zadovoljni pregovorima Beograda I Pristine!??
Sta ONI imaju biti zadovoljni ili nezadovoljni!!! Poznato je da ne znaju bas geografiju, ali bi mogli bar nauciti gde su im drzavne granice.

Петар Миловановић

pre 10 godina

"Ovde smo da podržimo opravdan razlog zbog kojeg protestujete, suvereno pravo Ukraine da slobodno i nezavisno odlučuje o svojoj sudbini. A vaša sudbina je da budete u Evropi", istakao je vodeći republikanski senator u američkom Senatu. Mekejn je poručio Ukrajincima da Amerika stoji uz njih. "Slobodan svet je sa vama, ja sam sa vama", kazao je američki senator. А долари, када стижу долари, бар 100 милијарди долара за први квартал наредне године? Ови американци што рециклирају пикавце, тоалет папир, а стајско ђубриво намиришу и дају кравама да једу ради уштеде у њиховој исхрани, не дају бре ништа овим украјинцима! Могао је бар да обећа да ће у Америку примити неколико милиона сиромашних украјинаца, да ће им обезбедити добро плаћен посао, станове и куповину кола на повољан кредит! Рече да је суверено право Украјине да одлучује о својој судбини а дотрчао из Америке да се меша у унутрашње ствари суверене државе, да подржи пучисте и превратнике! Да су све државе у свету паметне па да раде овим американцима оно што они раде другима, да организују и плаћају побуну против америчке владе и богаташа, е онда би овај Мекејн певао другу песму! Испаде бре да су само американци и европљани слободан свет, остали су у ропству! Изгледа да је тако јер у ропству држе многе државе и њихове народе, остала је само Украјина, Русија, Белорусија, Кина, Куба и Северна Кореја! И сада ће украјинске будале да поверују да им овај мафијаш и гестаповац доноси слободу! И све то ради бадава из чисте хуманости!

Miki

pre 10 godina

"Ovde smo da podržimo opravdan razlog zbog kojeg protestujete, suvereno pravo Ukraine da slobodno i nezavisno odlučuje o svojoj sudbini. A [sada ću ja, kao Amerikanac, je li, da vam kažem šta je vaša sudbina:] vaša sudbina je da budete u Evropi."

Ja

pre 10 godina

Gori udarac od ovog iskrene demokratske snage u Ukrajini nisu mogle da dobiju. Vrlo dobro se zna i ko je Mekejn i kakve zatucane stavove ima i koliko puta je u govorima umesto Rusija rekao Sovjetski savez, i kakve je sve ispade imao poput pevusenja "bomb bomb bomb Iran" na nekom skupu. Sve u svemu katastrofa za Ukrajinu.

Rus

pre 10 godina

Evropska Ukrajina na celu sa jednim bokserom koji ocigledno nema ni grama zdravog mozga, sve je isparilo!
Tragi komedija, nadam se da ce biti pameti inace gde dodju Ameri tu trava ne nice vise!

depos

pre 10 godina

O kakvoj demokratiji govori ovaj republikanski jastreb.SAD je izgubio svaki kredibilitet kada je sloboda i demokratija u pitanju,o kršenju medjunarodnog prava ne treba ni pričati.A tome su najviše doprineli republikanski nacionalisti.Takva politika ih je skoro dovela do bankrota,a neki još uvek nisu svesni takvog pogubnog dejstva.Naravno da Obami ne pada na pamet da sluša Mekejna.A pogubno dejstvo zapada na slobodu i demokratiju se vidi na primeru naših vlastodržaca u zadnjih 5-6 godina,koji uživaju apsolutnu podršku Brisela i Vašingtona,uprkos donošenju antidemokratskh zakona(informisanje,pravosudje...)i najlošijem stanju po pitanju demokratije i ljudskih prava od petog oktobra,a ne treba zaboraviti ni podršku zapada koju je Milošević imao 1995-96 godine u vreme Dejtona.

Mislim stvarno ...

pre 10 godina

Ukrajini na proleće dospevaju obaveze prema Rusiji i Kini koje Ukrajina ne može da izvrši. Tražili su od EU da im pruži podršku u iznosu 20 mlrd. EUR kako bi prevazišli tu situaciju.
EU nije mogla da im izađe u susret i Janukovič je sa Rusijom i Kinom pokušao da napravi dogovor. Rusi su dali sasvim korektnu ponudu (ulazak u carinsku uniju ili već ...), uz mnogo olakšica.
Sve odluke su prošle propisanu proceduru. Koji interes ima EU sa ovom destabilizacijom Ukrajine nije mi jasno. Ukrajinskom narodu neće biti bolje ako se savez sa Rusima ostvari. Ako se ne ostvari, biće im mnogo gore. EU će ih tapšati po ramenu uz savete "izdržite...", a Rusija se možda i "sažali" ...

Momo

pre 10 godina

Šta tamo rade ovi ljudi:"Američki senatori Džon Mekejn i Kris Marfi priključili su se antivladinim protestima" Što nisu otišli u Italiju da i tamo podrže demonstrante. Al ovde je bolji teren. E moja Ukrajino koja si ti banana država kad svako može da pošalje svoje "dobrotvorce" da ti "kroje kapu" kako im se hoće.

Sasa

pre 10 godina

Po AP-u, BBC-ju , i ostalim servisima svaki dan se povecava broj protestanata koji su za EU a svaki dan je sve manje onih koji kao podrzavaju Janukovica. Pa tako od 12h u podne od 150.000 dodjosmo do do 300.000 a ovih ni manje ni vise konstantno 15.000. Kad ih (obe strane )tako lako prebrojese? Cime? A, da , PROCENA je keva.
Uaahhahahahahahahaha
Ma dajte bre, sjasite vise.

uf

pre 10 godina

@svetlana subotica ovde je rec o preganjanju amerike i rusije preko ledja ukrajinaca i nista vise. cilj je stici na granicu sa rusijom,a ne borba za slobodu,ljudska prava i demokratiju.
uzgred,u ukrajini se vec nekoliko puta demokratski promenila vlast i predsednik ukrajine i parlament su legalno i demikratski izabrani.

Dr. Brain

pre 10 godina

Pozdravljam govor Mc Canea, kao eksponenta ljudskih sloboda i prava. On je naime za vreme svog zarobljenistva u Vietnamu, kada je zarobljen, kao oboreni americki pilot, dobio mnogo udaraca kundakom AK-47 u glavu, tako da se izvanredno razume sa Vitalijem Klickom, koji je slicne aktivnosti praktikovao tokom svoje bokserske karijere.

bezmozga

pre 10 godina

@Aleksandar
Bravo prijatelju. Čitaš mi misli, kao i velikom broju drugih, meni sličnih ljudi, koji mazohistički i dalje čitaju sadržaje sa ovog sajta. Želim da izrazim podršku svakoj tvojoj reči, u nadi da neću biti cenzurisan zbog "kršenja pravila". Nisi u manjini, kako to ovde obično izgleda. Želim ti sve najbolje.

mrak i u Holivudu

pre 10 godina

Može im se jer su Amerikanci a Amerikanci su najači i ne može m niko ništa i niko ne želi i ne sme da im se zameri pa ni Janukovič.
(djokica, 15. decembar 2013 20:07)

Ti si brale mnogo gledao Betmena i Supermena, pa ti se malo pobrkala stvarnost sa američkim filmovima! Vreme je da izađeš iz bioskopa.

sa lica mesta

pre 10 godina

Narode, sve je vrlo jednostavno.
"Evropi" nije potrebna nikakva Ukrajina, jer da im je bila potrebna u svom krugu oni bi je "primili" kad je Predsednik bio Jushenko, a premijerka Timosenko (oni bi to podpisali bez gledanja). Tada niko nije ni zucnuo o nekoj asocijaciji EU sa Ukrajinom.
Sve je pocelo kad su na Zapadu shvatili da ce Putin, uprkos njihovom zestokom otporu ponovo postati Predsednik Rusije i da aktivno priprema objedinjavanje post-sovjetskog prostranstva u jedinstvenu ekonomsku, a potom i vojnu uniju, poceli su gotovo panicni razgovori sa Ukrajinom sa ciljem da sprece njeno zblizavanje sa Rusijom.
Zbignjev Bzezinski je vec davno zapisao da Rusija bez Ukrajine i Azerbejdzana u svom sastavu ne moze da povrati u punoj meri svoj format super-sile. Ot tuda i svo ovo agresivno pojavljivanje i Nuland i MekKejna...Mozhete samo zamisliti kakav nama nevidljiv pritisak vrse na svim nivoima ukrajinske vlasti.
Ako se Ukrajina posle Olimpijade u Sociju ipak okrene Rusiji, sto je sasvim logicno i razumno, a pogotovo kada Turska, kako je najavila udje u ovu Euro-Azijsku uniju sa Rusijom na celu, gledacemo sasvim drugi svet nego do sada. Na Ostrvu i preko okeana su toga vise nego svesni i jasno im je da vreme vise za njih ne radi.

dule037

pre 10 godina

Klasične žrtve medijskog rata, to dobro znamo jer smo osetili na svojoj koži, samo je u Ukrajini mnogo gore jer zemlja ima 8 puta više stanovnika nego mi. Loše je kad si između dva moćnika.

Ista rezija kao sa YU

pre 10 godina

U podnaslovu se navodi da se okupilo 300.000 demonstranata, a u tekstu dalje 200.000 ljudi. Sad se pitam, kako tako velika razlika od 100.000 ljudi? Dok kod pristalica Janukovica samo 15.000. Tko da veruje ovima koji to objavljuju i koji podrzavaju pristalice zapadnih zemalja.
Zatim, zasto se EU i SAD sa Mekejnom mesaju u unutrasnje stvari Ukrajine, ako se zna da
vecina Ukrajinaca nije za EU. Uostalom, neka se odrzi referendum, pa da vidimo, tko je za,
a tko protiv?
Verojatno, zapad zeli stvoriti mrznju medju Ukrajincima, zaratiti ih i na koncu podjeliti tu
zemlju kao sto su ucinili sa Jugoslavijom.
Da se kojim slucajem Rusija mesa i pdrzava demonstrante u nekoj zapadnoj zemlji, neznam
kako bi na zapadu reagovali? Zato, ostavite Ukrajincima da sami rese svoj problem bez
mesanja drugih interesnih zemalja!

ШАЛАБАЈЗЕРИЋ 036

pre 10 godina

европска аждаја би да поједе украјину, али није јој то мала србија

Sajgon

pre 10 godina

Kako se ubrzano zahuktava. Kada pročitate par knjiga ili pogledate dokumentarce o godinama prije ww2, onda vam se mora kosa dići na glavi. Scenario prepisan od slova do slova. Pogledajte mapu širenja zapada u zadnjih par godina, preko afrike, bliskog istoka, istočne evrope. Koja li će kap da prelije punu čašu? Ukrajina, Sirija, Iran, Tajvan, Koreja?

Ovi što likuju za jedne ili druge, e kukala nam majka ako jedni krenu na druge, nas neće biti nigdje. Ovi lijevo na mapi će nas pregaziti za dan, a desni dok dođu da nas oslobode pitanje je da li će više imati koga osloboditi...

Elem, gledam na mapi gdje otići na vrijeme. Da li Kiribate ili Sao Tome i Principe :)

I umjesto da se narod digne protiv trulo bogatih koji su krivi za sve lošiji standard života na globalnom nivou, ovi će ih opet nahuškati jedne na druge, dok zajedno ispijaju skupocjen viski i bogate se još više...

Nenad

pre 10 godina

Ukrajinci znaju kako su ziveli i koliko su slobode imali dok su bili u bratskom zagrljaju sa majcicom rusijom. Niko nista ne treba da im objasnjava a po najmanje dezurni rusofili na b92.

juca

pre 10 godina

Nemoguce, do prekjuce je bilo dve hiljade. Svi u Srbiji bili srecni. Sta sada, kad napisah da od dve hilade zacas dodje do dvesta hiljada dobih tonu minusa. Sada ce zacas da dodje do million. Janukovic vec obecao potpis, ali mu niko ne veruje. Sta cemo , mogli bi malo da gledamo sta se u Srbiji desava.

Ivan

pre 10 godina

Iskreno nisu mi dragi imperijalisti ni sa istoka ni sa zapada a oni sa dalekog istoka jos manje ali trebali bi mi da pocnemo gledati kako da ih sve iskoristimo maksimalno. Sa svima lijepo ni sa kim iskreno. Pa kom opanci tom&jerry

Svetlana, Subotica

pre 10 godina

Meklejn, Eštnova i ostali zvaničnici iz slobodnog dela sveta daju samo verbalu pordšku, a izbegavaju konkretnu pomoć.
Ostavili ste Ukrajince na milost i nemilost jezivom diktatoru, koji proganja sopstveni narod za korist agresivnog suseda Rusije.

Potrebno je u multilateralnom dogovoru zapadnih saveznika, i sa NATO-om kao garantom mira i slobode, napraviti sve kako bi se ostvarilo svrgavanje ovog diktatora, i kako bi i Ukrajinski građani mogli da osete blagodeti života u miru, slobodi i bezbednosti.

Sloboda, ljudska prava i demokratija nemaju alternativu.

djokica

pre 10 godina

(lesa, 15. decembar 2013 18:33)
Može im se jer su Amerikanci a Amerikanci su najači i ne može m niko ništa i niko ne želi i ne sme da im se zameri pa ni Janukovič.

jablan

pre 10 godina

kako su ljudi glupi,niko ne shvata da bogatstvo zapadne evrope ne dolazi od nzm nekog njihovog vrednog rada,dolazi od 500 godina kolonizacije i porobljavanja drugih naroda,a to sad isto rade nad istocnom evropom pa i nad nama,oduvek je zapad ziveo na ledjima drugih naroda,engleska na ledjima indije i kolonija njihovih,francuska na ledjima afrikanaca,amerika takodje na ledjima crnaca i krvi indijanaca,a nemacka na ledjima centralne evrope,zato su ti delovi nerazvijeni,jer ih je zapad ekspoatisao 500 godina...

Ivan

pre 10 godina

Pa Ukrajina jeste evropska, jao ovi iz EU su dosadili sa tim floskulama zapadni Balkan, evropska Srbija, evropska Ukrajina, ma dajte bre, vi ste niko i nista da nekoga nazivate ili ne nazivate Evropom, jer i Srbija, pa tako i Ukrajina de facto jesu Evropa!

Tex

pre 10 godina

(Ista rezija kao sa YU, 15. decembar 2013 22:30)

Vi I referendumi ste vise dojadili. Referendum o tako nekim ozbiljnim pitanjima je isto kao kada bi cela Srbija izalsa na kontrolni da resi neku kompleksnu matematicku jednacinu I onda da se resenje koje je dobilo najvise glasova prihvati kao zvanicno resenje.

Mada to me uopste ne bi cudilo da nekom padne na pamet.

Nenad

pre 10 godina

Ukrajinci znaju kako su ziveli i koliko su slobode imali dok su bili u bratskom zagrljaju sa majcicom rusijom. Niko nista ne treba da im objasnjava a po najmanje dezurni rusofili na b92.

Svetlana, Subotica

pre 10 godina

Meklejn, Eštnova i ostali zvaničnici iz slobodnog dela sveta daju samo verbalu pordšku, a izbegavaju konkretnu pomoć.
Ostavili ste Ukrajince na milost i nemilost jezivom diktatoru, koji proganja sopstveni narod za korist agresivnog suseda Rusije.

Potrebno je u multilateralnom dogovoru zapadnih saveznika, i sa NATO-om kao garantom mira i slobode, napraviti sve kako bi se ostvarilo svrgavanje ovog diktatora, i kako bi i Ukrajinski građani mogli da osete blagodeti života u miru, slobodi i bezbednosti.

Sloboda, ljudska prava i demokratija nemaju alternativu.

krastavčević

pre 10 godina

Sve više ima izgleda da će Janukovič, Putin, Staljin i KGB poslati europejce, na čelu sa Kličkom, na turneju po Sibiru: Omsk, Novosibirsk,Tatarsk, Tomsk, Verhojansk, Habarovsk, Vladivostok ( sa fakultativnim obilakom Bajkalkog jezera), nego što će ovi EU fanatici videti Berlin, Brisel ili Amsterdam!

djokica

pre 10 godina

(lesa, 15. decembar 2013 18:33)
Može im se jer su Amerikanci a Amerikanci su najači i ne može m niko ništa i niko ne želi i ne sme da im se zameri pa ni Janukovič.

Slab_sam_do_plate_ja

pre 10 godina

Ja bih Ukrajince posebno one iz zapadnog dela Ukrajine pustio u EU da ekonomski,moralno itd stradaju kao Srbija pa ce se na kraju vratiti u narucje majcice Rusije.

borchaSRS

pre 10 godina

Ne uvelicavajte broj opozicionih pristalica sa 2.000 na 200.000 hiljada, a istovremeno umanjujete broj pristalica Janukovica sa 1.500.000 na 15.000.

Ukrainac

pre 10 godina

Da znate gde vas vode ti protesti, ne biste se bespotrebno smrzavali.
Razumem one koji su dobro plaćeni za to, ali ne razumem jadni narod, koji ne zna zbog čega protestuje i ne zna šta znači biti deo EU.

Božidar, Beograd

pre 10 godina

Opet vikend zabava europejaca! U manjini su, na referendumu bi sigurno pobedili proruski nastrojeni Ukrajinci, tj Janukovič, ali za sada ih mrzi da se smrzavavaju ( većina je kući uz TV). Znaju da će policija morati na kraju da rastera Klička i društvo, u skladu sa Zakonom. Kijev živi u skoro nenormalnim uslovima već mesec dana, metro ne radi, otežano snabdevanje...mora da pukne!

juca

pre 10 godina

Nemoguce, do prekjuce je bilo dve hiljade. Svi u Srbiji bili srecni. Sta sada, kad napisah da od dve hilade zacas dodje do dvesta hiljada dobih tonu minusa. Sada ce zacas da dodje do million. Janukovic vec obecao potpis, ali mu niko ne veruje. Sta cemo , mogli bi malo da gledamo sta se u Srbiji desava.

Zanimljivo kako se brojevi lako zamene...

pre 10 godina

Procitah u stranim medijima da je kod Janukovica juce bilo 200.000, a na mitingu opozicije 15.000, kad ovde pise obrnuto...

Da li je kriv prevodilac, ili uredjivacka politika?

Hm!

pre 10 godina

Amerikanci moraju u sve da turaju svoj
nos! Stvarno bih voleo da im ga neko razbije. I desice se, pre ili kasnije.
Ili , amerikanci su zadovoljni pregovorima Beograda I Pristine!??
Sta ONI imaju biti zadovoljni ili nezadovoljni!!! Poznato je da ne znaju bas geografiju, ali bi mogli bar nauciti gde su im drzavne granice.

Vickasti

pre 10 godina

Koga ovaj podrži on prođe kao Gruzija, posle ta ista Amerika moli ruske tenkove da se zaustave. Pravo Ukrajne je da bira svoj put ali demokratski a ne na ulici, kakav god da je ovaj predsednik on je pobedio na izborima, a kažu da je diktator zato što neće EU i Nato, a čovek je realan ako krene ka Eu, Rusija mu zatvara gas i pola njegove privrede staje i šta će onda??? Onda bi se na tim istim ulicama tukli za malo hleba, inače zapadni gle čuda "katolički" deo Ukrajne je za EU nekad su bili za Hitlera a istočni bogatiji i industrijski razvijeniji deo je za Janukovića i Rusiju gde dosta izvoze hranu, mašine, metale kamione i sl.

Miško

pre 10 godina

Čim ih je Mekejn podržao (posle svih ostalih "demokratskih" snaga) sve je apsolutno jasno, mada je većini onih koji nisu slepi bilo jasno i bez toga.

Boki Znalac

pre 10 godina

"..daljih nasilnih akcija protiv demonstranata u Ukrajini. Republikanski i demokratski senatori su u rezoluciji pozvali da se ukrajinska kriza reši mirnim i demokratskim putem što bi omogućilo Ukrajini da postane aktivna članica evropske zajednice."

Čista demokratija, USA misli da reč ALTERNATIVA, znači raditi kako oni misle i EU! Koji narcisi!

Uri

pre 10 godina

Da se ispovraćaš od Mekejnovih nagvazdanja. Kaze, svet će biti bolji, ako Ukrajina udje u Evropu? Ako su Ukrajinci toliko lakomisleni, zasluzuju da prodju kao Srbija. Brzo će ih ta "prijateljska" Evropa zaduziti na stotine milijardi dolara i na taj način isisavati njihova bogatstva. Američki dobitak bi bio strateški, a evropski materijalni.

Aleksandar

pre 10 godina

Alal vam hleb koji zaradjujete od ovakvog izvestavanja i od zadrzavanja korektnih komentara. Ja ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi, stalno razmisljam kakav to covek mora neko da bude da zadrzi komentar koji je u skladu sa pravilima. Place mi se majke mi rodjene, pre bih cistio vc solje nego to radio, kunem se u svakog zivog clana porodice.

neko

pre 10 godina

Ako ih ovde ima 200 hiljada onda na kontra mitingu ima bar 300 hiljda , kako se ljudi tako lako frljaju sa ciframa neverovatno .
Mislim da je postalo sada sve ocigledno cim se MekKejn pojavio ...
Zanima me samo kakva ce im biti reakcija kada se regioni otcepe od Ukrajine , a 90 % industrije i sirovina je tamo .Da li ce i njima priznati pravo na samoopredeljenje kao i delu koji zeli u EU .

Петар Миловановић

pre 10 godina

"Ovde smo da podržimo opravdan razlog zbog kojeg protestujete, suvereno pravo Ukraine da slobodno i nezavisno odlučuje o svojoj sudbini. A vaša sudbina je da budete u Evropi", istakao je vodeći republikanski senator u američkom Senatu. Mekejn je poručio Ukrajincima da Amerika stoji uz njih. "Slobodan svet je sa vama, ja sam sa vama", kazao je američki senator. А долари, када стижу долари, бар 100 милијарди долара за први квартал наредне године? Ови американци што рециклирају пикавце, тоалет папир, а стајско ђубриво намиришу и дају кравама да једу ради уштеде у њиховој исхрани, не дају бре ништа овим украјинцима! Могао је бар да обећа да ће у Америку примити неколико милиона сиромашних украјинаца, да ће им обезбедити добро плаћен посао, станове и куповину кола на повољан кредит! Рече да је суверено право Украјине да одлучује о својој судбини а дотрчао из Америке да се меша у унутрашње ствари суверене државе, да подржи пучисте и превратнике! Да су све државе у свету паметне па да раде овим американцима оно што они раде другима, да организују и плаћају побуну против америчке владе и богаташа, е онда би овај Мекејн певао другу песму! Испаде бре да су само американци и европљани слободан свет, остали су у ропству! Изгледа да је тако јер у ропству држе многе државе и њихове народе, остала је само Украјина, Русија, Белорусија, Кина, Куба и Северна Кореја! И сада ће украјинске будале да поверују да им овај мафијаш и гестаповац доноси слободу! И све то ради бадава из чисте хуманости!

lesa

pre 10 godina

Nije mi jasno da Ukrajina dozvoljava stranim državljanim da joj ulaze u zemlju i drže javne govore protiv legalno izabrane vlasti. To nema nigde! Tako nešto u Americi bi bilo najstrožije kažnjivo, ma nezamislivo. Ne samo u Americi, nego i u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji... Šta bi se dogodilo kada bi na primer dotični senator otišao u Kataloniju da tamo podrži miting? Čitam ovde razne komentare, te ovi su rusofili, ovi evrofanatici... Ovo nema veze ni sa jednima ni sa drugima. Ovo je grubo kršenje međunarodnog prava, grubo mešanje u unutrašnje stvari jedne zemlje. Ma kako god to bilo dobro po Ukrajinski narod, ne može tako da se meša jedan senator iz Amerike, jedna Eštonova... postoji za to legalni način da se izvrši pritisak na Ukrajinu, kroz UN, kroz Savet bezbednosti. Bojim se da smo sve bliži WW3, jer ovakav pritisak negde mora da eruptira.

mrak i u Holivudu

pre 10 godina

Može im se jer su Amerikanci a Amerikanci su najači i ne može m niko ništa i niko ne želi i ne sme da im se zameri pa ni Janukovič.
(djokica, 15. decembar 2013 20:07)

Ti si brale mnogo gledao Betmena i Supermena, pa ti se malo pobrkala stvarnost sa američkim filmovima! Vreme je da izađeš iz bioskopa.

diaspora

pre 10 godina

kaze mccain "suvereno pravo Ukraine da slobodno i nezavisno odlučuje o svojoj sudbini. A vaša sudbina je da budete u Evropi". komendija, znaci vi samostalno da odlucite ovako kao sto sam vam ja sada rekao. senatore, vreme je za penziju.

depos

pre 10 godina

O kakvoj demokratiji govori ovaj republikanski jastreb.SAD je izgubio svaki kredibilitet kada je sloboda i demokratija u pitanju,o kršenju medjunarodnog prava ne treba ni pričati.A tome su najviše doprineli republikanski nacionalisti.Takva politika ih je skoro dovela do bankrota,a neki još uvek nisu svesni takvog pogubnog dejstva.Naravno da Obami ne pada na pamet da sluša Mekejna.A pogubno dejstvo zapada na slobodu i demokratiju se vidi na primeru naših vlastodržaca u zadnjih 5-6 godina,koji uživaju apsolutnu podršku Brisela i Vašingtona,uprkos donošenju antidemokratskh zakona(informisanje,pravosudje...)i najlošijem stanju po pitanju demokratije i ljudskih prava od petog oktobra,a ne treba zaboraviti ni podršku zapada koju je Milošević imao 1995-96 godine u vreme Dejtona.

Ja

pre 10 godina

Gori udarac od ovog iskrene demokratske snage u Ukrajini nisu mogle da dobiju. Vrlo dobro se zna i ko je Mekejn i kakve zatucane stavove ima i koliko puta je u govorima umesto Rusija rekao Sovjetski savez, i kakve je sve ispade imao poput pevusenja "bomb bomb bomb Iran" na nekom skupu. Sve u svemu katastrofa za Ukrajinu.

Rus

pre 10 godina

Evropska Ukrajina na celu sa jednim bokserom koji ocigledno nema ni grama zdravog mozga, sve je isparilo!
Tragi komedija, nadam se da ce biti pameti inace gde dodju Ameri tu trava ne nice vise!

sa lica mesta

pre 10 godina

Narode, sve je vrlo jednostavno.
"Evropi" nije potrebna nikakva Ukrajina, jer da im je bila potrebna u svom krugu oni bi je "primili" kad je Predsednik bio Jushenko, a premijerka Timosenko (oni bi to podpisali bez gledanja). Tada niko nije ni zucnuo o nekoj asocijaciji EU sa Ukrajinom.
Sve je pocelo kad su na Zapadu shvatili da ce Putin, uprkos njihovom zestokom otporu ponovo postati Predsednik Rusije i da aktivno priprema objedinjavanje post-sovjetskog prostranstva u jedinstvenu ekonomsku, a potom i vojnu uniju, poceli su gotovo panicni razgovori sa Ukrajinom sa ciljem da sprece njeno zblizavanje sa Rusijom.
Zbignjev Bzezinski je vec davno zapisao da Rusija bez Ukrajine i Azerbejdzana u svom sastavu ne moze da povrati u punoj meri svoj format super-sile. Ot tuda i svo ovo agresivno pojavljivanje i Nuland i MekKejna...Mozhete samo zamisliti kakav nama nevidljiv pritisak vrse na svim nivoima ukrajinske vlasti.
Ako se Ukrajina posle Olimpijade u Sociju ipak okrene Rusiji, sto je sasvim logicno i razumno, a pogotovo kada Turska, kako je najavila udje u ovu Euro-Azijsku uniju sa Rusijom na celu, gledacemo sasvim drugi svet nego do sada. Na Ostrvu i preko okeana su toga vise nego svesni i jasno im je da vreme vise za njih ne radi.

Sajgon

pre 10 godina

Kako se ubrzano zahuktava. Kada pročitate par knjiga ili pogledate dokumentarce o godinama prije ww2, onda vam se mora kosa dići na glavi. Scenario prepisan od slova do slova. Pogledajte mapu širenja zapada u zadnjih par godina, preko afrike, bliskog istoka, istočne evrope. Koja li će kap da prelije punu čašu? Ukrajina, Sirija, Iran, Tajvan, Koreja?

Ovi što likuju za jedne ili druge, e kukala nam majka ako jedni krenu na druge, nas neće biti nigdje. Ovi lijevo na mapi će nas pregaziti za dan, a desni dok dođu da nas oslobode pitanje je da li će više imati koga osloboditi...

Elem, gledam na mapi gdje otići na vrijeme. Da li Kiribate ili Sao Tome i Principe :)

I umjesto da se narod digne protiv trulo bogatih koji su krivi za sve lošiji standard života na globalnom nivou, ovi će ih opet nahuškati jedne na druge, dok zajedno ispijaju skupocjen viski i bogate se još više...

Miki

pre 10 godina

"Ovde smo da podržimo opravdan razlog zbog kojeg protestujete, suvereno pravo Ukraine da slobodno i nezavisno odlučuje o svojoj sudbini. A [sada ću ja, kao Amerikanac, je li, da vam kažem šta je vaša sudbina:] vaša sudbina je da budete u Evropi."

Ivan

pre 10 godina

Iskreno nisu mi dragi imperijalisti ni sa istoka ni sa zapada a oni sa dalekog istoka jos manje ali trebali bi mi da pocnemo gledati kako da ih sve iskoristimo maksimalno. Sa svima lijepo ni sa kim iskreno. Pa kom opanci tom&jerry

Ista rezija kao sa YU

pre 10 godina

U podnaslovu se navodi da se okupilo 300.000 demonstranata, a u tekstu dalje 200.000 ljudi. Sad se pitam, kako tako velika razlika od 100.000 ljudi? Dok kod pristalica Janukovica samo 15.000. Tko da veruje ovima koji to objavljuju i koji podrzavaju pristalice zapadnih zemalja.
Zatim, zasto se EU i SAD sa Mekejnom mesaju u unutrasnje stvari Ukrajine, ako se zna da
vecina Ukrajinaca nije za EU. Uostalom, neka se odrzi referendum, pa da vidimo, tko je za,
a tko protiv?
Verojatno, zapad zeli stvoriti mrznju medju Ukrajincima, zaratiti ih i na koncu podjeliti tu
zemlju kao sto su ucinili sa Jugoslavijom.
Da se kojim slucajem Rusija mesa i pdrzava demonstrante u nekoj zapadnoj zemlji, neznam
kako bi na zapadu reagovali? Zato, ostavite Ukrajincima da sami rese svoj problem bez
mesanja drugih interesnih zemalja!

Tex

pre 10 godina

(Ista rezija kao sa YU, 15. decembar 2013 22:30)

Vi I referendumi ste vise dojadili. Referendum o tako nekim ozbiljnim pitanjima je isto kao kada bi cela Srbija izalsa na kontrolni da resi neku kompleksnu matematicku jednacinu I onda da se resenje koje je dobilo najvise glasova prihvati kao zvanicno resenje.

Mada to me uopste ne bi cudilo da nekom padne na pamet.

uf

pre 10 godina

@svetlana subotica ovde je rec o preganjanju amerike i rusije preko ledja ukrajinaca i nista vise. cilj je stici na granicu sa rusijom,a ne borba za slobodu,ljudska prava i demokratiju.
uzgred,u ukrajini se vec nekoliko puta demokratski promenila vlast i predsednik ukrajine i parlament su legalno i demikratski izabrani.

Momo

pre 10 godina

Šta tamo rade ovi ljudi:"Američki senatori Džon Mekejn i Kris Marfi priključili su se antivladinim protestima" Što nisu otišli u Italiju da i tamo podrže demonstrante. Al ovde je bolji teren. E moja Ukrajino koja si ti banana država kad svako može da pošalje svoje "dobrotvorce" da ti "kroje kapu" kako im se hoće.

ШАЛАБАЈЗЕРИЋ 036

pre 10 godina

европска аждаја би да поједе украјину, али није јој то мала србија

Sasa

pre 10 godina

Po AP-u, BBC-ju , i ostalim servisima svaki dan se povecava broj protestanata koji su za EU a svaki dan je sve manje onih koji kao podrzavaju Janukovica. Pa tako od 12h u podne od 150.000 dodjosmo do do 300.000 a ovih ni manje ni vise konstantno 15.000. Kad ih (obe strane )tako lako prebrojese? Cime? A, da , PROCENA je keva.
Uaahhahahahahahahaha
Ma dajte bre, sjasite vise.

Mislim stvarno ...

pre 10 godina

Ukrajini na proleće dospevaju obaveze prema Rusiji i Kini koje Ukrajina ne može da izvrši. Tražili su od EU da im pruži podršku u iznosu 20 mlrd. EUR kako bi prevazišli tu situaciju.
EU nije mogla da im izađe u susret i Janukovič je sa Rusijom i Kinom pokušao da napravi dogovor. Rusi su dali sasvim korektnu ponudu (ulazak u carinsku uniju ili već ...), uz mnogo olakšica.
Sve odluke su prošle propisanu proceduru. Koji interes ima EU sa ovom destabilizacijom Ukrajine nije mi jasno. Ukrajinskom narodu neće biti bolje ako se savez sa Rusima ostvari. Ako se ne ostvari, biće im mnogo gore. EU će ih tapšati po ramenu uz savete "izdržite...", a Rusija se možda i "sažali" ...

jablan

pre 10 godina

kako su ljudi glupi,niko ne shvata da bogatstvo zapadne evrope ne dolazi od nzm nekog njihovog vrednog rada,dolazi od 500 godina kolonizacije i porobljavanja drugih naroda,a to sad isto rade nad istocnom evropom pa i nad nama,oduvek je zapad ziveo na ledjima drugih naroda,engleska na ledjima indije i kolonija njihovih,francuska na ledjima afrikanaca,amerika takodje na ledjima crnaca i krvi indijanaca,a nemacka na ledjima centralne evrope,zato su ti delovi nerazvijeni,jer ih je zapad ekspoatisao 500 godina...

bezmozga

pre 10 godina

@Aleksandar
Bravo prijatelju. Čitaš mi misli, kao i velikom broju drugih, meni sličnih ljudi, koji mazohistički i dalje čitaju sadržaje sa ovog sajta. Želim da izrazim podršku svakoj tvojoj reči, u nadi da neću biti cenzurisan zbog "kršenja pravila". Nisi u manjini, kako to ovde obično izgleda. Želim ti sve najbolje.

Dr. Brain

pre 10 godina

Pozdravljam govor Mc Canea, kao eksponenta ljudskih sloboda i prava. On je naime za vreme svog zarobljenistva u Vietnamu, kada je zarobljen, kao oboreni americki pilot, dobio mnogo udaraca kundakom AK-47 u glavu, tako da se izvanredno razume sa Vitalijem Klickom, koji je slicne aktivnosti praktikovao tokom svoje bokserske karijere.

dule037

pre 10 godina

Klasične žrtve medijskog rata, to dobro znamo jer smo osetili na svojoj koži, samo je u Ukrajini mnogo gore jer zemlja ima 8 puta više stanovnika nego mi. Loše je kad si između dva moćnika.

Ivan

pre 10 godina

Pa Ukrajina jeste evropska, jao ovi iz EU su dosadili sa tim floskulama zapadni Balkan, evropska Srbija, evropska Ukrajina, ma dajte bre, vi ste niko i nista da nekoga nazivate ili ne nazivate Evropom, jer i Srbija, pa tako i Ukrajina de facto jesu Evropa!