Četvrtak, 12.12.2013.

00:15

Nikolić tri sata ćaskao sa Obamom

Tomislav Nikolić i Barak Obama, posle komemoracije Nelsonu Mandeli, tri sata su razgovarali, kaže šef diplomatije Ivan Mrkić.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ tri sata æaskao sa Obamom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Srbin 100%

pre 10 godina

Kao predsednik Nikoliceva duznost je da predstavlja i da se zalaze za interese drzave i gradjana u svetu.Razgovor sa Obamom bez ikakve sumnje predstavlja dobar pokazatelj kako se pragmaticnim nastupom mogu zainteresovati najmocniji svetski lideri za probleme i izazove pred kojima se nasa zemlja nasla

podanik

pre 10 godina

ja u ovo ne verujem. mozda su caskali 3 minuta eventualno. neka preCednik iznese koji su efekti to navodnog trosatnog razgovora.

Vedrana

pre 10 godina

Satnica uopste nije mala sobzirom da mi pripadamo manjim drzavama.
Svakako da je to ok kada dva predsednika neobavezno caskaju,mozda bas iz tog caskanja nesto dobro izadje.

st

pre 10 godina

Nikolic jer totalno nebitna figura da bi mu Obama posvetio tri sata vremena za obicno caskanje .Nekad je laz suvise velika da se proguta
st

stranac,1952

pre 10 godina

Ona TRI sata ćaskanja sa Obamom, podseća me na priću, koju sam čuo još kao klinac. U kafani sa hvali ribolovac, da je uhvatio pastrmku od 2m. Kolega rudar mu kaže, da nije to baš nešto, jer je kao juće iskopao u ugljenokopu svetiljku, ćak od starorimskog doba, i još je svetila! Ma daj, kaže mu ribolovac, ja ću smanjit onih 2m na 20cm, a ti barem svetiljku ugasi!:)

PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU

pre 10 godina

Samo oni koji ne zele dobro svojoj drzvi mogu da podcenjuju ovu istinitu cinjenicu da se predsednik Srbije Tomislav Nikolic sastao sa predsednikom SAD Barakom Obamom da su pricali tri sata. Cak ima toliko onih koji su zeleli da toliko minimiziraju ovaj dogadja tako sto su pokusali da kazu kako je i sama fotografija foto montaza pa kada im to nije uspelo uvukli su glave pod kragnu, bilo bi bar casno i posteno da se izvine.Znate li koliko je tesko uopste doci do Obame a kamoli sa njim razgovarati toliko dugo. Svaka cast jos jednom predsedniku Srbije Tomislavu Nikolicu sto je uspeo da svojim vodjenjem spoljne politike zadobije poverenje i paznju jednog od najmocnijih predsednika drzave na svetu.

Petar Pan

pre 10 godina

Na ovakav način se podiže ugled Srbije! Kamo sreće kada bi češće bilo ovakvih susresta sa najmoćnijim ljudima na svetu!

usa

pre 10 godina

Sve pohvale za naseg predsednika, koji svaki put koristi priliku da razgovorom sa najvisim zvanicnicima unaprediti sliku i ugled Srbije u svetu.

nena

pre 10 godina

Čovek reprezentuje svoju zemlju onako kako to i treba, uspostavljanjem i održavanjem veza sa državnicima širom sveta. Niko ko želi svojoj zemlji dobro ne bi trebalo da nađe zamerke.

aladin

pre 10 godina

Srbiji je jako bitno da promeni sliku o sebi u svetu. Ceo zapad je godinma slušao jednu "istinu" koja se bitno razlikuje od one naše. Da li je Nikolić uspeo da ih ubedi da malo poslušaju i nas? Ako jeste to je ogroman uspeh.

polarna veverica

pre 10 godina

Drago mi je što imamo predsednika koji obavlja posao za koji je izabran a to je poboljšanje imidža naše zemlje u svetu!

Brzi

pre 10 godina

Za ove sto misle da se BoTa nije slikao sa Obamom:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Boris_Tadic_with_Obamas.jpg

raja babeja

pre 10 godina

Bilo bi zanimljivo saznati o čemu su to ovaj naš i onaj njiov ćakulali, kao i na kojem jeziku ( da nije možda na esperantu?), pa, joj moj bože, čak 3 sata kako reče vajni nam ministar spoljašnjih poslova. Nego, da ta 3 sata nisu nekakva "ribolovačka", a?

Simon

pre 10 godina

Kako, nemam pojma, ali negde sam siguran da je Toma Obami interesantan lik. Čuo je Obama za Srbiju, sigurno ništa posebno lepo i verovatno mu je loše kada treba da da neku izjavu vezanu za Srbiju (tu je i 5 savetnika malo), sada gleda Tomu više kao, eto, čoveka iz Srbije nego kao predsednika. Zapravo, ako mogu to tako da definišem, postali smo nekako baš egzotični likovi za Amerikance. Doživeo sam tu blagu zbunjenost kada se u belom svetu strancu, na pitanje odakle si, predstaviš kao neko iz Srbije. Brzo to prođe ali očigledno se malo zbune. Mada ja ipak engleski govorim perfektno :) pa je to možda i zbog toga. Mnogi nas mešaju sa Sibirom, neki kažu "što vi imate divno more"... ali najviše se zbune baš oni koji znaju gde je Srbija i koji su čuli o njoj 90% na CNN i BBC svojevremeno a ti normalno pričaš sa ljudima. Doduše, Novak je tu obavio carski posao i olakšao lociranje mnogo :)

Aco

pre 10 godina

Aleksandar
Odlican komentar , nista vise nebi dodao . Stvarno , sta je u pitanju , mislim svi znamo tko je taj Toma ali... Da cista zdravo seljacka pamet Milosa Obrenovica koja je upalila u posebnom vremenskom trenutku i u posebnim okolnostima. Sad u 21 veku . Igrati istom kartom sa ciljem ostvarivanja opsteg interesa ... nisam siguran , pa nisu zapadni vladaoci kao turski pocetkom 19 veka . Kod njih nisu poluge vlasti , na zapadu administracija vlada udruzena sa kupnim kapitalom , oni podnose presedniku smernice a on ih ostvaruje . Nije to kao u 19 veku pa odes kod turskog sultana odneses mu pune bisege zlata i dukata , dobro se najedete ispusite dobre cigarete i resis sve probleme kroz razgovor i slatkorecivost.

Maja

pre 10 godina

Pomak je za Srbiju nabolje kada naš predsednik zavređuje priliku i mogućnost da provede ovo vreme u neformalnom razgovoru sa Obamom. Nema sumnje da je i harizma Nikolićeve političke ličnosti i popularnost u Srbiji zanimljiva svetu.Takođe, predsednik Srbije ima pravo da bira svoje društvo i uopšte mu ne ide loše.Pozdrav iz Vranja!

naca

pre 10 godina

Treba iskoristiti svaku priliku da Srbiju predstavimo u najboljem mogucem svetlu,da cujemo misljenje nekih drzavnika o trenutnoj situaciji....

tango argentinowx

pre 10 godina

Vrlo je interesantno da su sa Nikolicem, koga opozicija na svakom koraku osporava, razgovarali i Obama i drugi drzavnici. Znaci da ga ipak drugi uvazvaju urpkos svim tvrdnjama opozicije u Srbiji ...

nadica

pre 10 godina

Amerika je globalni serif, jednom smo se suprostavili i zavrsilo se katastrofalno po nas. Nikolicu caskaj, pevaj, smej se ako teba, ipak su ovo teska vremena za Srbiju, kako u okruzenju tako i na svetskoj sceni.

BobanI

pre 10 godina

Na komemoraciji je bilo dovoljno vremena i da se neformalno razgovara sa najvećim političarima sveta. Očigledno je da to Nikoliću dobro ide, rado i često se sa njim viđaju mnogi predsednici, pa i Obama. najbolje od svega jeste što se na svim fotografijama sa ovog skupa naš predsednik ponašao primereno situaciji, za razliku od nekih veličina, koji su bili prilično opušteni.

diplomac

pre 10 godina

Ovo je pravi nacin da se prezentuje Srbija u svetu. Bravo Tomo,zasluzujes da budes na mestu predsednika. Drago mi je da cujem da su vodili razgovor o obicnim,svakodnevnim stavarima i problemima,a ne samo o politici.

mici

pre 10 godina

Lepo je sto Nikolic ima fer i korektan odnos sa Obamom. Dokaz da covek nije neprihvacen od strane Amerike kao sto neki politicki protivnici zele predstaviti.

smix

pre 10 godina

A šta ima loše u tome da, ako neko ko ima prevodioca, govori na svom maternjem jeziku? Govorim perfektno dva strana jezika i služim se jednim. To je moje lično zadovoljstvo, a jos veće zadovoljstvo bi mi bilo da, predstavljajući svoju državu, govorim na svom maternjem jeziku.

Chajdzija

pre 10 godina

Eto vam hejteri,nije se grlio samo sa Obamom,nego je i razgovarao sa ostalim državnicima. Opet je Nikolić dokazao koliki je diplomata i koliko ga cene u Svetu.

marisol

pre 10 godina

Ovako se stiču prijatelji i otvaraju vrata. Razgovorom o običnom stvarima možemo predstaviti sebe i da smo različiti od onih ljudi kako su nas godinama zamišljali.

joooj

pre 10 godina

(Aleksandar, 12. decembar 2013 01:44)
Tadića ne treba da zamišljaš, samo proguglaj slike na netu. A Toma je prišao, slikao se i to je to...

mp

pre 10 godina

Sa svima je razgovarao na engleskom kao Srećko Šojić. Bruka, takav čovek na takvom mestu. Gotov je na sledećim izborima ako i pomisli da se ponovo kandiduje, i to od samog Vučića.

Sistavac

pre 10 godina

Ja sam glasao za Tomu.Ali da budemo realni Obama bi sa Tomom pricao 3 sata samo da je Toma izvadio palamar od 30 cm i zveknuo ga po celu sa istim

Gorio - čiča

pre 10 godina

Maaa, da… na perfektnom engleskom. U stvari, da li iko ovog mizantropa može da zamisli da opušteno ćaska? Toliko maštovit biti???!!!

Maka@

pre 10 godina

Drago mi zbog Tome, druzi se sa kul ekipom, emancipuje se ,stice kontakte i interesantna poznanstva. Eto posle kazu da u Srbiji ne mozes da ostvaris svoje snove i da sanse nisu za sve iste. Radis kao grobar u Kg, zavrsis fax u poznim godinama ali cudnim obrtom sudbine ( verovatno neko poravnanje zvezda znace to astrolozi) postanes predsednik i odes na sahranu coveka koji je obelezio jednu epohu i sedis pored coveka koji obelezava drugu epohu. Miracles happen!!!You just have to believe, and put your teeth beneath your pillow, and fairy will come and make your wishes come true. A da nije bilo vile pekao bi rakiju u svom selu, cepao drva ili sta vec voli da radi u slobodno vreme.

Ti si spremna samo da budes zena maloga grobara. Srbijo, Srbijo duboko si me razocarala. Sve si unistila. Sve. Ali ako si hrabra...Dodji... Sve ti je oprosteno :)

SirOliver

pre 10 godina

Jeste razlog dolaska izuzetno tuzan ali je Nikolic iskoristio priliku da se vidi i porazgovara sa mnogim drzavnicima koji mogu biti znacajni ekonomski partneri Srbiji,a kruna svega je duzi razgovor sa Obamom koji ce sigurno koristiti u daljim odnosima sa SAD.

anonimac3

pre 10 godina

Kakvo god misljenje imali o ovome il onome, ipak su ovo veliki koraci i napretci srpske diplomatije. Kako tako, Toma diploma se ipak uslepa i ostvari kontakte sa "velikim ribama" koje znace nesto u svijetu politike...
Iako nisam neki poklonik ni njega niti njegove stranke a pogotovo proslosti, mora im se skinuti kapa za pozitivne stvari i napore koje ulazu za sve bolju saradnju i sa zapadom a u isto vrijeme i istokom.

Rorscach

pre 10 godina

Sad ozbiljno pitam, kako se to radi? Jel Toma govori tecno engleski na diplomatskom nivou? Jer ako mu bio predvodilac pored onda i nije ovo tolko znacajno.

hb

pre 10 godina

pa dobro, ne znam sta je cudno, da Obami nije bilo interesantno sigurno se ne bi ni zadrzao tri sata, on je taj koji se vise pita u ovom duelu, koliko ce s kim da ostane.

Aleksandar

pre 10 godina

Meni se sve vise cini da ovaj neskolovani i neugledni starac sa sela zna sta radi.
Cini mi se da zna zasto se sastaje 5 puta sa Putinom i zasto se mota oko nogu Obami i startuje ga vec drugi put.
Pokusavam da zamislim Tadica kako prica sa najvecim svetskim liderima i ne ide mi, dok mi uz Tomu ide i da ga Angela Merklel ugosti uskoro da popricaju.
Prirodno urodjeni njuh za svrstavanje kao kod Milosa obrenovica, ili seljacki mentalitet iz rodne Bajcetine koji je ponosan na to sto je u kontaktu sa svetskim liderima, ostaje da se vidi, ja nisam potpuno siguran sta je u pitanju.
U svakom slucaju, igra na dve stolice (istocnoj i zapadnoj) ne moze da bude dugotrajna, ali od nje moze mnogo da se profitira u kratkom periodu, samo ako postoji neko ko zna da je vodi.

shone

pre 10 godina

A juče ste rekli da je pričao o pregovorima sa pristinom. Odakle bre obami toliko vremena. Čovek došao na sahranu pa odmah posle zapalio nazad. To je procedura SAD zvaničnika. Bas ce on da se zeza po južnoj africi

Niki

pre 10 godina

Da li su se dotakli Tomovače? :) Voleo bih da je ova vest istinita i da je Toma ostavio dobar utisak. Al čitao sam Obamine knjige, a čitao sam i Tomine...

asteroid

pre 10 godina

mogu da pricaju za tomu sta hoce, nemam ni ja bas neko misljenje o njemu, ali je sto puta bolji i uspesniji od tadica na tom mestu. i caskanje je deo diplomatije

englez

pre 10 godina

Da li je ovo dokaz da predsednik može da razgovara sa svim državnicima i ako ne govori engleski perfektno....sve se može kad se hoće.

Maka@

pre 10 godina

Drago mi zbog Tome, druzi se sa kul ekipom, emancipuje se ,stice kontakte i interesantna poznanstva. Eto posle kazu da u Srbiji ne mozes da ostvaris svoje snove i da sanse nisu za sve iste. Radis kao grobar u Kg, zavrsis fax u poznim godinama ali cudnim obrtom sudbine ( verovatno neko poravnanje zvezda znace to astrolozi) postanes predsednik i odes na sahranu coveka koji je obelezio jednu epohu i sedis pored coveka koji obelezava drugu epohu. Miracles happen!!!You just have to believe, and put your teeth beneath your pillow, and fairy will come and make your wishes come true. A da nije bilo vile pekao bi rakiju u svom selu, cepao drva ili sta vec voli da radi u slobodno vreme.

Ti si spremna samo da budes zena maloga grobara. Srbijo, Srbijo duboko si me razocarala. Sve si unistila. Sve. Ali ako si hrabra...Dodji... Sve ti je oprosteno :)

Sistavac

pre 10 godina

Ja sam glasao za Tomu.Ali da budemo realni Obama bi sa Tomom pricao 3 sata samo da je Toma izvadio palamar od 30 cm i zveknuo ga po celu sa istim

Gorio - čiča

pre 10 godina

Maaa, da… na perfektnom engleskom. U stvari, da li iko ovog mizantropa može da zamisli da opušteno ćaska? Toliko maštovit biti???!!!

mp

pre 10 godina

Sa svima je razgovarao na engleskom kao Srećko Šojić. Bruka, takav čovek na takvom mestu. Gotov je na sledećim izborima ako i pomisli da se ponovo kandiduje, i to od samog Vučića.

shone

pre 10 godina

A juče ste rekli da je pričao o pregovorima sa pristinom. Odakle bre obami toliko vremena. Čovek došao na sahranu pa odmah posle zapalio nazad. To je procedura SAD zvaničnika. Bas ce on da se zeza po južnoj africi

Rorscach

pre 10 godina

Sad ozbiljno pitam, kako se to radi? Jel Toma govori tecno engleski na diplomatskom nivou? Jer ako mu bio predvodilac pored onda i nije ovo tolko znacajno.

Niki

pre 10 godina

Da li su se dotakli Tomovače? :) Voleo bih da je ova vest istinita i da je Toma ostavio dobar utisak. Al čitao sam Obamine knjige, a čitao sam i Tomine...

englez

pre 10 godina

Da li je ovo dokaz da predsednik može da razgovara sa svim državnicima i ako ne govori engleski perfektno....sve se može kad se hoće.

joooj

pre 10 godina

(Aleksandar, 12. decembar 2013 01:44)
Tadića ne treba da zamišljaš, samo proguglaj slike na netu. A Toma je prišao, slikao se i to je to...

asteroid

pre 10 godina

mogu da pricaju za tomu sta hoce, nemam ni ja bas neko misljenje o njemu, ali je sto puta bolji i uspesniji od tadica na tom mestu. i caskanje je deo diplomatije

Aleksandar

pre 10 godina

Meni se sve vise cini da ovaj neskolovani i neugledni starac sa sela zna sta radi.
Cini mi se da zna zasto se sastaje 5 puta sa Putinom i zasto se mota oko nogu Obami i startuje ga vec drugi put.
Pokusavam da zamislim Tadica kako prica sa najvecim svetskim liderima i ne ide mi, dok mi uz Tomu ide i da ga Angela Merklel ugosti uskoro da popricaju.
Prirodno urodjeni njuh za svrstavanje kao kod Milosa obrenovica, ili seljacki mentalitet iz rodne Bajcetine koji je ponosan na to sto je u kontaktu sa svetskim liderima, ostaje da se vidi, ja nisam potpuno siguran sta je u pitanju.
U svakom slucaju, igra na dve stolice (istocnoj i zapadnoj) ne moze da bude dugotrajna, ali od nje moze mnogo da se profitira u kratkom periodu, samo ako postoji neko ko zna da je vodi.

smix

pre 10 godina

A šta ima loše u tome da, ako neko ko ima prevodioca, govori na svom maternjem jeziku? Govorim perfektno dva strana jezika i služim se jednim. To je moje lično zadovoljstvo, a jos veće zadovoljstvo bi mi bilo da, predstavljajući svoju državu, govorim na svom maternjem jeziku.

hb

pre 10 godina

pa dobro, ne znam sta je cudno, da Obami nije bilo interesantno sigurno se ne bi ni zadrzao tri sata, on je taj koji se vise pita u ovom duelu, koliko ce s kim da ostane.

anonimac3

pre 10 godina

Kakvo god misljenje imali o ovome il onome, ipak su ovo veliki koraci i napretci srpske diplomatije. Kako tako, Toma diploma se ipak uslepa i ostvari kontakte sa "velikim ribama" koje znace nesto u svijetu politike...
Iako nisam neki poklonik ni njega niti njegove stranke a pogotovo proslosti, mora im se skinuti kapa za pozitivne stvari i napore koje ulazu za sve bolju saradnju i sa zapadom a u isto vrijeme i istokom.

Chajdzija

pre 10 godina

Eto vam hejteri,nije se grlio samo sa Obamom,nego je i razgovarao sa ostalim državnicima. Opet je Nikolić dokazao koliki je diplomata i koliko ga cene u Svetu.

marisol

pre 10 godina

Ovako se stiču prijatelji i otvaraju vrata. Razgovorom o običnom stvarima možemo predstaviti sebe i da smo različiti od onih ljudi kako su nas godinama zamišljali.

mici

pre 10 godina

Lepo je sto Nikolic ima fer i korektan odnos sa Obamom. Dokaz da covek nije neprihvacen od strane Amerike kao sto neki politicki protivnici zele predstaviti.

raja babeja

pre 10 godina

Bilo bi zanimljivo saznati o čemu su to ovaj naš i onaj njiov ćakulali, kao i na kojem jeziku ( da nije možda na esperantu?), pa, joj moj bože, čak 3 sata kako reče vajni nam ministar spoljašnjih poslova. Nego, da ta 3 sata nisu nekakva "ribolovačka", a?

SirOliver

pre 10 godina

Jeste razlog dolaska izuzetno tuzan ali je Nikolic iskoristio priliku da se vidi i porazgovara sa mnogim drzavnicima koji mogu biti znacajni ekonomski partneri Srbiji,a kruna svega je duzi razgovor sa Obamom koji ce sigurno koristiti u daljim odnosima sa SAD.

nadica

pre 10 godina

Amerika je globalni serif, jednom smo se suprostavili i zavrsilo se katastrofalno po nas. Nikolicu caskaj, pevaj, smej se ako teba, ipak su ovo teska vremena za Srbiju, kako u okruzenju tako i na svetskoj sceni.

BobanI

pre 10 godina

Na komemoraciji je bilo dovoljno vremena i da se neformalno razgovara sa najvećim političarima sveta. Očigledno je da to Nikoliću dobro ide, rado i često se sa njim viđaju mnogi predsednici, pa i Obama. najbolje od svega jeste što se na svim fotografijama sa ovog skupa naš predsednik ponašao primereno situaciji, za razliku od nekih veličina, koji su bili prilično opušteni.

diplomac

pre 10 godina

Ovo je pravi nacin da se prezentuje Srbija u svetu. Bravo Tomo,zasluzujes da budes na mestu predsednika. Drago mi je da cujem da su vodili razgovor o obicnim,svakodnevnim stavarima i problemima,a ne samo o politici.

Aco

pre 10 godina

Aleksandar
Odlican komentar , nista vise nebi dodao . Stvarno , sta je u pitanju , mislim svi znamo tko je taj Toma ali... Da cista zdravo seljacka pamet Milosa Obrenovica koja je upalila u posebnom vremenskom trenutku i u posebnim okolnostima. Sad u 21 veku . Igrati istom kartom sa ciljem ostvarivanja opsteg interesa ... nisam siguran , pa nisu zapadni vladaoci kao turski pocetkom 19 veka . Kod njih nisu poluge vlasti , na zapadu administracija vlada udruzena sa kupnim kapitalom , oni podnose presedniku smernice a on ih ostvaruje . Nije to kao u 19 veku pa odes kod turskog sultana odneses mu pune bisege zlata i dukata , dobro se najedete ispusite dobre cigarete i resis sve probleme kroz razgovor i slatkorecivost.

st

pre 10 godina

Nikolic jer totalno nebitna figura da bi mu Obama posvetio tri sata vremena za obicno caskanje .Nekad je laz suvise velika da se proguta
st

stranac,1952

pre 10 godina

Ona TRI sata ćaskanja sa Obamom, podseća me na priću, koju sam čuo još kao klinac. U kafani sa hvali ribolovac, da je uhvatio pastrmku od 2m. Kolega rudar mu kaže, da nije to baš nešto, jer je kao juće iskopao u ugljenokopu svetiljku, ćak od starorimskog doba, i još je svetila! Ma daj, kaže mu ribolovac, ja ću smanjit onih 2m na 20cm, a ti barem svetiljku ugasi!:)

tango argentinowx

pre 10 godina

Vrlo je interesantno da su sa Nikolicem, koga opozicija na svakom koraku osporava, razgovarali i Obama i drugi drzavnici. Znaci da ga ipak drugi uvazvaju urpkos svim tvrdnjama opozicije u Srbiji ...

Maja

pre 10 godina

Pomak je za Srbiju nabolje kada naš predsednik zavređuje priliku i mogućnost da provede ovo vreme u neformalnom razgovoru sa Obamom. Nema sumnje da je i harizma Nikolićeve političke ličnosti i popularnost u Srbiji zanimljiva svetu.Takođe, predsednik Srbije ima pravo da bira svoje društvo i uopšte mu ne ide loše.Pozdrav iz Vranja!

Brzi

pre 10 godina

Za ove sto misle da se BoTa nije slikao sa Obamom:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Boris_Tadic_with_Obamas.jpg

Simon

pre 10 godina

Kako, nemam pojma, ali negde sam siguran da je Toma Obami interesantan lik. Čuo je Obama za Srbiju, sigurno ništa posebno lepo i verovatno mu je loše kada treba da da neku izjavu vezanu za Srbiju (tu je i 5 savetnika malo), sada gleda Tomu više kao, eto, čoveka iz Srbije nego kao predsednika. Zapravo, ako mogu to tako da definišem, postali smo nekako baš egzotični likovi za Amerikance. Doživeo sam tu blagu zbunjenost kada se u belom svetu strancu, na pitanje odakle si, predstaviš kao neko iz Srbije. Brzo to prođe ali očigledno se malo zbune. Mada ja ipak engleski govorim perfektno :) pa je to možda i zbog toga. Mnogi nas mešaju sa Sibirom, neki kažu "što vi imate divno more"... ali najviše se zbune baš oni koji znaju gde je Srbija i koji su čuli o njoj 90% na CNN i BBC svojevremeno a ti normalno pričaš sa ljudima. Doduše, Novak je tu obavio carski posao i olakšao lociranje mnogo :)

podanik

pre 10 godina

ja u ovo ne verujem. mozda su caskali 3 minuta eventualno. neka preCednik iznese koji su efekti to navodnog trosatnog razgovora.

naca

pre 10 godina

Treba iskoristiti svaku priliku da Srbiju predstavimo u najboljem mogucem svetlu,da cujemo misljenje nekih drzavnika o trenutnoj situaciji....

PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU

pre 10 godina

Samo oni koji ne zele dobro svojoj drzvi mogu da podcenjuju ovu istinitu cinjenicu da se predsednik Srbije Tomislav Nikolic sastao sa predsednikom SAD Barakom Obamom da su pricali tri sata. Cak ima toliko onih koji su zeleli da toliko minimiziraju ovaj dogadja tako sto su pokusali da kazu kako je i sama fotografija foto montaza pa kada im to nije uspelo uvukli su glave pod kragnu, bilo bi bar casno i posteno da se izvine.Znate li koliko je tesko uopste doci do Obame a kamoli sa njim razgovarati toliko dugo. Svaka cast jos jednom predsedniku Srbije Tomislavu Nikolicu sto je uspeo da svojim vodjenjem spoljne politike zadobije poverenje i paznju jednog od najmocnijih predsednika drzave na svetu.

Vedrana

pre 10 godina

Satnica uopste nije mala sobzirom da mi pripadamo manjim drzavama.
Svakako da je to ok kada dva predsednika neobavezno caskaju,mozda bas iz tog caskanja nesto dobro izadje.

aladin

pre 10 godina

Srbiji je jako bitno da promeni sliku o sebi u svetu. Ceo zapad je godinma slušao jednu "istinu" koja se bitno razlikuje od one naše. Da li je Nikolić uspeo da ih ubedi da malo poslušaju i nas? Ako jeste to je ogroman uspeh.

nena

pre 10 godina

Čovek reprezentuje svoju zemlju onako kako to i treba, uspostavljanjem i održavanjem veza sa državnicima širom sveta. Niko ko želi svojoj zemlji dobro ne bi trebalo da nađe zamerke.

polarna veverica

pre 10 godina

Drago mi je što imamo predsednika koji obavlja posao za koji je izabran a to je poboljšanje imidža naše zemlje u svetu!

usa

pre 10 godina

Sve pohvale za naseg predsednika, koji svaki put koristi priliku da razgovorom sa najvisim zvanicnicima unaprediti sliku i ugled Srbije u svetu.

Petar Pan

pre 10 godina

Na ovakav način se podiže ugled Srbije! Kamo sreće kada bi češće bilo ovakvih susresta sa najmoćnijim ljudima na svetu!

Srbin 100%

pre 10 godina

Kao predsednik Nikoliceva duznost je da predstavlja i da se zalaze za interese drzave i gradjana u svetu.Razgovor sa Obamom bez ikakve sumnje predstavlja dobar pokazatelj kako se pragmaticnim nastupom mogu zainteresovati najmocniji svetski lideri za probleme i izazove pred kojima se nasa zemlja nasla

asteroid

pre 10 godina

mogu da pricaju za tomu sta hoce, nemam ni ja bas neko misljenje o njemu, ali je sto puta bolji i uspesniji od tadica na tom mestu. i caskanje je deo diplomatije

Chajdzija

pre 10 godina

Eto vam hejteri,nije se grlio samo sa Obamom,nego je i razgovarao sa ostalim državnicima. Opet je Nikolić dokazao koliki je diplomata i koliko ga cene u Svetu.

SirOliver

pre 10 godina

Jeste razlog dolaska izuzetno tuzan ali je Nikolic iskoristio priliku da se vidi i porazgovara sa mnogim drzavnicima koji mogu biti znacajni ekonomski partneri Srbiji,a kruna svega je duzi razgovor sa Obamom koji ce sigurno koristiti u daljim odnosima sa SAD.

Aleksandar

pre 10 godina

Meni se sve vise cini da ovaj neskolovani i neugledni starac sa sela zna sta radi.
Cini mi se da zna zasto se sastaje 5 puta sa Putinom i zasto se mota oko nogu Obami i startuje ga vec drugi put.
Pokusavam da zamislim Tadica kako prica sa najvecim svetskim liderima i ne ide mi, dok mi uz Tomu ide i da ga Angela Merklel ugosti uskoro da popricaju.
Prirodno urodjeni njuh za svrstavanje kao kod Milosa obrenovica, ili seljacki mentalitet iz rodne Bajcetine koji je ponosan na to sto je u kontaktu sa svetskim liderima, ostaje da se vidi, ja nisam potpuno siguran sta je u pitanju.
U svakom slucaju, igra na dve stolice (istocnoj i zapadnoj) ne moze da bude dugotrajna, ali od nje moze mnogo da se profitira u kratkom periodu, samo ako postoji neko ko zna da je vodi.

smix

pre 10 godina

A šta ima loše u tome da, ako neko ko ima prevodioca, govori na svom maternjem jeziku? Govorim perfektno dva strana jezika i služim se jednim. To je moje lično zadovoljstvo, a jos veće zadovoljstvo bi mi bilo da, predstavljajući svoju državu, govorim na svom maternjem jeziku.

anonimac3

pre 10 godina

Kakvo god misljenje imali o ovome il onome, ipak su ovo veliki koraci i napretci srpske diplomatije. Kako tako, Toma diploma se ipak uslepa i ostvari kontakte sa "velikim ribama" koje znace nesto u svijetu politike...
Iako nisam neki poklonik ni njega niti njegove stranke a pogotovo proslosti, mora im se skinuti kapa za pozitivne stvari i napore koje ulazu za sve bolju saradnju i sa zapadom a u isto vrijeme i istokom.

hb

pre 10 godina

pa dobro, ne znam sta je cudno, da Obami nije bilo interesantno sigurno se ne bi ni zadrzao tri sata, on je taj koji se vise pita u ovom duelu, koliko ce s kim da ostane.

marisol

pre 10 godina

Ovako se stiču prijatelji i otvaraju vrata. Razgovorom o običnom stvarima možemo predstaviti sebe i da smo različiti od onih ljudi kako su nas godinama zamišljali.

diplomac

pre 10 godina

Ovo je pravi nacin da se prezentuje Srbija u svetu. Bravo Tomo,zasluzujes da budes na mestu predsednika. Drago mi je da cujem da su vodili razgovor o obicnim,svakodnevnim stavarima i problemima,a ne samo o politici.

mici

pre 10 godina

Lepo je sto Nikolic ima fer i korektan odnos sa Obamom. Dokaz da covek nije neprihvacen od strane Amerike kao sto neki politicki protivnici zele predstaviti.

BobanI

pre 10 godina

Na komemoraciji je bilo dovoljno vremena i da se neformalno razgovara sa najvećim političarima sveta. Očigledno je da to Nikoliću dobro ide, rado i često se sa njim viđaju mnogi predsednici, pa i Obama. najbolje od svega jeste što se na svim fotografijama sa ovog skupa naš predsednik ponašao primereno situaciji, za razliku od nekih veličina, koji su bili prilično opušteni.

mp

pre 10 godina

Sa svima je razgovarao na engleskom kao Srećko Šojić. Bruka, takav čovek na takvom mestu. Gotov je na sledećim izborima ako i pomisli da se ponovo kandiduje, i to od samog Vučića.

englez

pre 10 godina

Da li je ovo dokaz da predsednik može da razgovara sa svim državnicima i ako ne govori engleski perfektno....sve se može kad se hoće.

Gorio - čiča

pre 10 godina

Maaa, da… na perfektnom engleskom. U stvari, da li iko ovog mizantropa može da zamisli da opušteno ćaska? Toliko maštovit biti???!!!

Maka@

pre 10 godina

Drago mi zbog Tome, druzi se sa kul ekipom, emancipuje se ,stice kontakte i interesantna poznanstva. Eto posle kazu da u Srbiji ne mozes da ostvaris svoje snove i da sanse nisu za sve iste. Radis kao grobar u Kg, zavrsis fax u poznim godinama ali cudnim obrtom sudbine ( verovatno neko poravnanje zvezda znace to astrolozi) postanes predsednik i odes na sahranu coveka koji je obelezio jednu epohu i sedis pored coveka koji obelezava drugu epohu. Miracles happen!!!You just have to believe, and put your teeth beneath your pillow, and fairy will come and make your wishes come true. A da nije bilo vile pekao bi rakiju u svom selu, cepao drva ili sta vec voli da radi u slobodno vreme.

Ti si spremna samo da budes zena maloga grobara. Srbijo, Srbijo duboko si me razocarala. Sve si unistila. Sve. Ali ako si hrabra...Dodji... Sve ti je oprosteno :)

joooj

pre 10 godina

(Aleksandar, 12. decembar 2013 01:44)
Tadića ne treba da zamišljaš, samo proguglaj slike na netu. A Toma je prišao, slikao se i to je to...

Sistavac

pre 10 godina

Ja sam glasao za Tomu.Ali da budemo realni Obama bi sa Tomom pricao 3 sata samo da je Toma izvadio palamar od 30 cm i zveknuo ga po celu sa istim

tango argentinowx

pre 10 godina

Vrlo je interesantno da su sa Nikolicem, koga opozicija na svakom koraku osporava, razgovarali i Obama i drugi drzavnici. Znaci da ga ipak drugi uvazvaju urpkos svim tvrdnjama opozicije u Srbiji ...

Maja

pre 10 godina

Pomak je za Srbiju nabolje kada naš predsednik zavređuje priliku i mogućnost da provede ovo vreme u neformalnom razgovoru sa Obamom. Nema sumnje da je i harizma Nikolićeve političke ličnosti i popularnost u Srbiji zanimljiva svetu.Takođe, predsednik Srbije ima pravo da bira svoje društvo i uopšte mu ne ide loše.Pozdrav iz Vranja!

shone

pre 10 godina

A juče ste rekli da je pričao o pregovorima sa pristinom. Odakle bre obami toliko vremena. Čovek došao na sahranu pa odmah posle zapalio nazad. To je procedura SAD zvaničnika. Bas ce on da se zeza po južnoj africi

polarna veverica

pre 10 godina

Drago mi je što imamo predsednika koji obavlja posao za koji je izabran a to je poboljšanje imidža naše zemlje u svetu!

Niki

pre 10 godina

Da li su se dotakli Tomovače? :) Voleo bih da je ova vest istinita i da je Toma ostavio dobar utisak. Al čitao sam Obamine knjige, a čitao sam i Tomine...

nadica

pre 10 godina

Amerika je globalni serif, jednom smo se suprostavili i zavrsilo se katastrofalno po nas. Nikolicu caskaj, pevaj, smej se ako teba, ipak su ovo teska vremena za Srbiju, kako u okruzenju tako i na svetskoj sceni.

aladin

pre 10 godina

Srbiji je jako bitno da promeni sliku o sebi u svetu. Ceo zapad je godinma slušao jednu "istinu" koja se bitno razlikuje od one naše. Da li je Nikolić uspeo da ih ubedi da malo poslušaju i nas? Ako jeste to je ogroman uspeh.

Rorscach

pre 10 godina

Sad ozbiljno pitam, kako se to radi? Jel Toma govori tecno engleski na diplomatskom nivou? Jer ako mu bio predvodilac pored onda i nije ovo tolko znacajno.

naca

pre 10 godina

Treba iskoristiti svaku priliku da Srbiju predstavimo u najboljem mogucem svetlu,da cujemo misljenje nekih drzavnika o trenutnoj situaciji....

nena

pre 10 godina

Čovek reprezentuje svoju zemlju onako kako to i treba, uspostavljanjem i održavanjem veza sa državnicima širom sveta. Niko ko želi svojoj zemlji dobro ne bi trebalo da nađe zamerke.

usa

pre 10 godina

Sve pohvale za naseg predsednika, koji svaki put koristi priliku da razgovorom sa najvisim zvanicnicima unaprediti sliku i ugled Srbije u svetu.

Petar Pan

pre 10 godina

Na ovakav način se podiže ugled Srbije! Kamo sreće kada bi češće bilo ovakvih susresta sa najmoćnijim ljudima na svetu!

Aco

pre 10 godina

Aleksandar
Odlican komentar , nista vise nebi dodao . Stvarno , sta je u pitanju , mislim svi znamo tko je taj Toma ali... Da cista zdravo seljacka pamet Milosa Obrenovica koja je upalila u posebnom vremenskom trenutku i u posebnim okolnostima. Sad u 21 veku . Igrati istom kartom sa ciljem ostvarivanja opsteg interesa ... nisam siguran , pa nisu zapadni vladaoci kao turski pocetkom 19 veka . Kod njih nisu poluge vlasti , na zapadu administracija vlada udruzena sa kupnim kapitalom , oni podnose presedniku smernice a on ih ostvaruje . Nije to kao u 19 veku pa odes kod turskog sultana odneses mu pune bisege zlata i dukata , dobro se najedete ispusite dobre cigarete i resis sve probleme kroz razgovor i slatkorecivost.

PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU

pre 10 godina

Samo oni koji ne zele dobro svojoj drzvi mogu da podcenjuju ovu istinitu cinjenicu da se predsednik Srbije Tomislav Nikolic sastao sa predsednikom SAD Barakom Obamom da su pricali tri sata. Cak ima toliko onih koji su zeleli da toliko minimiziraju ovaj dogadja tako sto su pokusali da kazu kako je i sama fotografija foto montaza pa kada im to nije uspelo uvukli su glave pod kragnu, bilo bi bar casno i posteno da se izvine.Znate li koliko je tesko uopste doci do Obame a kamoli sa njim razgovarati toliko dugo. Svaka cast jos jednom predsedniku Srbije Tomislavu Nikolicu sto je uspeo da svojim vodjenjem spoljne politike zadobije poverenje i paznju jednog od najmocnijih predsednika drzave na svetu.

Simon

pre 10 godina

Kako, nemam pojma, ali negde sam siguran da je Toma Obami interesantan lik. Čuo je Obama za Srbiju, sigurno ništa posebno lepo i verovatno mu je loše kada treba da da neku izjavu vezanu za Srbiju (tu je i 5 savetnika malo), sada gleda Tomu više kao, eto, čoveka iz Srbije nego kao predsednika. Zapravo, ako mogu to tako da definišem, postali smo nekako baš egzotični likovi za Amerikance. Doživeo sam tu blagu zbunjenost kada se u belom svetu strancu, na pitanje odakle si, predstaviš kao neko iz Srbije. Brzo to prođe ali očigledno se malo zbune. Mada ja ipak engleski govorim perfektno :) pa je to možda i zbog toga. Mnogi nas mešaju sa Sibirom, neki kažu "što vi imate divno more"... ali najviše se zbune baš oni koji znaju gde je Srbija i koji su čuli o njoj 90% na CNN i BBC svojevremeno a ti normalno pričaš sa ljudima. Doduše, Novak je tu obavio carski posao i olakšao lociranje mnogo :)

Vedrana

pre 10 godina

Satnica uopste nije mala sobzirom da mi pripadamo manjim drzavama.
Svakako da je to ok kada dva predsednika neobavezno caskaju,mozda bas iz tog caskanja nesto dobro izadje.

Brzi

pre 10 godina

Za ove sto misle da se BoTa nije slikao sa Obamom:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Boris_Tadic_with_Obamas.jpg

st

pre 10 godina

Nikolic jer totalno nebitna figura da bi mu Obama posvetio tri sata vremena za obicno caskanje .Nekad je laz suvise velika da se proguta
st

raja babeja

pre 10 godina

Bilo bi zanimljivo saznati o čemu su to ovaj naš i onaj njiov ćakulali, kao i na kojem jeziku ( da nije možda na esperantu?), pa, joj moj bože, čak 3 sata kako reče vajni nam ministar spoljašnjih poslova. Nego, da ta 3 sata nisu nekakva "ribolovačka", a?

stranac,1952

pre 10 godina

Ona TRI sata ćaskanja sa Obamom, podseća me na priću, koju sam čuo još kao klinac. U kafani sa hvali ribolovac, da je uhvatio pastrmku od 2m. Kolega rudar mu kaže, da nije to baš nešto, jer je kao juće iskopao u ugljenokopu svetiljku, ćak od starorimskog doba, i još je svetila! Ma daj, kaže mu ribolovac, ja ću smanjit onih 2m na 20cm, a ti barem svetiljku ugasi!:)

podanik

pre 10 godina

ja u ovo ne verujem. mozda su caskali 3 minuta eventualno. neka preCednik iznese koji su efekti to navodnog trosatnog razgovora.

Srbin 100%

pre 10 godina

Kao predsednik Nikoliceva duznost je da predstavlja i da se zalaze za interese drzave i gradjana u svetu.Razgovor sa Obamom bez ikakve sumnje predstavlja dobar pokazatelj kako se pragmaticnim nastupom mogu zainteresovati najmocniji svetski lideri za probleme i izazove pred kojima se nasa zemlja nasla