Sreda, 11.12.2013.

18:44

Rolling Stone: Top 10 pesama u 2013.

Izvor: B92

Rolling Stone: Top 10 pesama u 2013. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Punk

pre 10 godina

Daft Punk je toliko ogavno precenjen...James Blake je decko sa dusom, onom pravom, neiskvarenom, personalni favorit The Wilhelm Scream... vanvremenski... vanzemaljac

wiener

pre 10 godina

moja lista naravno ne bi izgleadala bas ovako, ali dobro. ne slazem se sa misljenjima da je pop muzika bila ocajna od 2000-ite godine mada bih se slozio da je bila teska kriza otprilike u vreme kad se pojavila lady gaga, ne zbog nje same vec zbog ostatka. ne zivimo u zlatnom dobu, ali ono sto cujem na radiju je ok.

sto se tice rock muzike, neki ce uvek misliti da je zanemarena, ali moje je misljenje upravo obrnuto, rock uvek dobija previse paznje iako su nove rock stvari prilicno dosadne i potpuno irelevantne, pa i ne zasluzuju nimalo paznje. slusao sam i ja rock muziku kad sam bio klinac, ali danas jednsotavno ne vidim razloge za to. zasto be klinci danas slusali losiju verziju muzike koje su njihove pradede slusale?

Covek

pre 10 godina

Smesni su mi ovi komentari gde se danasnja muzika odnosno aktuelni muzicari porede sa muzicarima iz prethodnih decenija. Zaboravljaju da su oni tad imali isti status kao danasnji muzicari. Siguran sam da se neko osamdesetih zgrazavao na tada aktuelnu muzicku scenu i govorio kako je muzika sezdesetih ili sedamdesetih bila bolja samo nije imao internet da to podeli sa ostalima. Za dvadeset godina ce neki kovi klinci govoriti kako je muzika 2013 bila bolja nego 2033. I tako u krug. Dakle prazna prica.

"Get Lucky", zaluzeno i ocekivano.

Serious?

pre 10 godina

Lista pod nazivom "Nidje veze"! Brdo boljih pesama ima. Opet sa druge strane nije realno praviti listu najboljih pesama jer ne slusaju svi isto, nekome lista krece sa Sekom Aleksic a nekome sa Nightwish, tako da je ovo totalna budalastina.

i got the fever

pre 10 godina

1. "Anne Bonny"
2. "Two Heavens"
3. "This Is Violence Now (Dont get me wrong)"
4. "Birds"
5. "Feels like a wheel"
6. "Im Overflow"
7. "Big House"
8. "Government Plates"
9. "Bootleg (Dont need your help)"
10. "Whatever I Want (Fuck who's watching)"

IT'S DEATH GRIPS!

Komsijina Krava

pre 10 godina

Po ovoj listi, izgleda najgora godina do sada. Daft Punk zvuce koliko toliko zbog gitariste iz boljih vremena. Ostalo je za zaborav. Na srecu bilo je i dobro muzike, ali se nije cula do rolling stonea.

Dušan

pre 10 godina

Ja ne znam zašto hejtujete modernu muziku samo zato ako je ne razumete, ili niste čuli za neke od pomenutih izvođača? Npr. Disclosure je proglašen za najbolji novi sastav u 2013, imaju ogroman fan base intelektualne publike, i jako su dobri. Mogli bi organizatori EXITa konačno da dovedu jedno takvo aktuelno ime, a ne da slušamo samo dinosauruse koje dovode kako bi zadovoljili neuku domaću publiku. Mislim razumem ja da mora i to, ali dajte nešto i za nas koji pratimo novu muziku.

Mavs

pre 10 godina

Pop muzika je užasna i nikoga nije briga za Rolling Stone već više od 10 godina. Pa šta? Živimo u dobu interneta, koga interesuje dobra muzika naći će je veoma lako.

baxamonster

pre 10 godina

AM je vrh album, i Do I wanna know je odlična, ali po meni još bolja R U mine, to je jednostavno moralo biti na ovoj listi.
https://www.youtube.com/watch?v=VQH8ZTgna3Q

Milos

pre 10 godina

U pravu ste uglavnom kada kazete da je ova muzika smece, prilicno je nekonvencionalna i puno nelogicnosti. Mada mislim da je sve to rezultat trosenja ideja tokom godina, tako da danasnjim autorima postaje problem da izbace nesto, a da pritom to vec nije korisceno. Izgleda da pokusavaju da stvore nesto autenticno, pa makar to bilo i smece.

Dule

pre 10 godina

A pogledajte muziku pre rock n roll-a i vratite se jos unazad.Sta bi Chopin ili Beethoven ili Rachmaninoff mislili o Madonna-i i Michael Jackson-u,matorci? U grobu se prevrcu od takve muzike!

Shonzilla

pre 10 godina

Top liste kao top liste. Uvek ista priča sa istima.
Da parafraziram onu izjavu o ličnim mišljenjima "Top lista su kao i stražnjica - svaki ljubitelj muzike ima svoju". ;-)

Obratite pažnju na grupu London Grammar i posebno pesme "Hey Now" i "Wasting My Young Years", himnu novih generacija izgubljenih u vremenu posle škole i pre posla, koga i tako nema, nestabilnih emotivnih veza. Imaju i zanimljivih cover-a, kao i jedno gostovanje na poslednjem Disclosure albumu (pesma "Help Me Lose My Mind"). Inače, 3 dana nakon što su krajem prošle godine na YouTube-u objavili "Hey Now", neumorni Gilles Peterson ih je otkrio i pustio u svojoj emisiji "Worldwide".

Lemi

pre 10 godina

Get Lucky, Guetta Work Hard,Mirrors,Royals,Robine Thicke Blurred lines, Naughty boy La la la,amelia Lily You bring me joy, neke od tih stvari bi ja uvrstio...pozzz

ana

pre 10 godina

get lucky je overrated! to je pesma koju su toliko forsirali, da mi je bukvalno muka. instant crush mi je mnogo prijatnija za slusanje.
ali kad videh james blake-a na listi, shvatih da ima nade za ljudski rod :)
btw, drake-ov album je za deset nijansi bolji od kanye westovog yeezusa... a justin timberlake je realno mogao i bolji come back da napravi, jer je album bio u rangu nekog pop klinca, mada za mirror svaka cast, reotko ko nije drzao tu pesmu na repeat.
sve u svemu mainstream hitovi danasnjice :) niko vas ne tera da ih slusate, ima toliko cool novih bendova uz koji ne ide silni marketing...

vopi

pre 10 godina

pop muzika je umrla 80-tih
rock muzika je umrla 70-80-tih
dance je umro 80-90-tih
-ovo danas sto se slusa i snima je tesko smece pogotovo posle 2000g,kao sto neko rece ovo niko ne bi ni slusao 80-tih,danasnje zvezde Majli Sajrus,Lady gaga,Biber.....???????????DNO DNA!kulturno ispiranje mozga,ali ajde da ne blatim,jedino Duft Punk moze da prodje nije losa stvar melodicna je,ali samo za godinu dana!

Mekor

pre 10 godina

Samo pogledajte listu najboljih albuma 80s i sve vam je jasno kako je muzika "napredovala" http://rateyourmusic.com/list/andland/rolling_stones_100_greatest_albums_of_the_80s/

Stevan

pre 10 godina

Kakvo je smece danasnja muzika. . . S pravom mogu da kazem da je najbolja muzika bila 60-ih i 70-ih(zlatne godine),zatim 80-ih,vec devedesetih slabije,nivo su drzali izvodjaci iz gore navedene ere,mislim pre sveka na Britanski rok (Queen,Black Sabbath,Pink floyd,Whitesnake. . .)generalno Britanski rok. Naravno,bilo je dobrih izvodjaca i drugih zanrova.

Aleksandar

pre 10 godina

Daft Punk, pa prazno, prazno, prazno, pa Lorde. Ostali nisu vredni pomena. Get lucky je pesma iz 80-ih koja je nekako prošla neku vremensko-prostornu crvotočinu i slučajno se obrela u 2013-oj.

rođen 70 i neke

pre 10 godina

1. Arcade Fire - Reflektor
2. Franz Ferdinand - Love Illumination
3. Paul McCartney - Queenie Eye
4. Johnny Marr - New Town Velocity
5. David Bowie - Valentine's Day
6. James Blake - Digital Lion
7. Stereophonics - In a Moment
8. Artic Monkeys - Do I Wanna Know
9. Depeche Mode - Soothe My Soul
10. Travis - Moving

Daft Pank

pre 10 godina

Drago mi je sto u top 10 nema Ledi Gage, Keti Peri, Majli Sajrus i Dzastina Bibera. Daft Punk i Lorde sam poslusao i mislim da su zasluzeno u top 10. Ove ostale nisam slusao.

Agilni

pre 10 godina

Aj dajte neku listu rock muzike, nije zgoreg da ponekad pokušate i pozitivno da utičete na posetioce, sigurno neće pasti posete sajtu ako provučete i neku takvu. Eto, Top 10 songs na sajtu ultimateclassicrock na primer. Kad već pozajmljujete vesti, pozajmite neku poput te. Sa ove Rollingstone liste nijedna ne može muzički da prismrdi tim pesmama, osim što su popularne.

aco

pre 10 godina

Parquet courts i Arctic monkeys mogu da se slušaju. Rok je zanemaren više nego ikad. Tarja Turunen - Victim of ritual mi je dobra pesma iz ove godine, mada se ne može smatrati hitom, ali ima kvalitet.

Mirko

pre 10 godina

Katastrofa.Prava.Jedino DAFT PUNK jos podecaju na nesto sto se moze nazvati dobrom muzikom.Ostalo za ocenu 1.Odavno je potonula ljudska vrsta,u svemu,pa tako i u muzici.Pomerite najvece "hitove" (hitovi? Hmmm...?) iz 2013-te na neku listu samo par godina unazad,ne bi ih bilo ni medju 100 na tadasnjoj listi.A ako bi ih vremeplovom stavili u neku 1985-tu godinu (na primer),ne bi ovo uopste doslo do javnosti,niko to ne bi ni slusao.Jer je tada bilo na hiljade fantasticnih hitova!

Doc

pre 10 godina

Kad se setim kraja 70ih i početka 80 ih kada su se u ovo doba godine pravile ovakve liste sve je prštalo od dobre muzike kako na domaćoj tako i na stranoj sceni. Nije se znalo ko je i šta je bolje, po ceo dan je treštala muzika "s podruma i krova". Šta se sada čuje? Ovo je nekakva žalosna genetski modifikovana zbirka bezidejnih a dobro upakovanih proizvoda. Jedino Parquet courts i Arctic monkeys podsećaju na nešto.

spurs

pre 10 godina

Očekivano "Get Lucky".
Potpuni hit i pesma koja je obeležila ovu godinu.
Na svim radio stanicama, u svim barovima,kafićima,klubovima...

Muzika

pre 10 godina

Poslusao sam 1. i 2. mesto, tj. Daft Pank i Lorde, i mogu reci da nije losa muzika, i da nisu pogresili sto su ih stavili u top 10.
I po meni je Daft Pank jedan od najboljih ove godine.
Sto se tice liste, fali/e Eminem i/ili P!nk.

Jasna

pre 10 godina

Praviti ikakvu top 10 listu pesama 2014, a ne uvrstiti "Reflector" od Arcade Fire, jeste znak amaterizma.
"Started From the Bottom"? Ozbiljno?

Marko

pre 10 godina

Strasno kako je popularna muzika u kreativnoj krizi. Samo uporedite top 10 iz ove 2013 godine sa bilo koji top 10 od 1980 do 2000. Ovih stvari se skoro niko nece secati vec za godinu dana. Zamislite George Michael , Michael Jackson, Madonna, Genesis, Aerosmith, Eric Clapton, Pearl Jam, Madonna, Run DMC, Salt n Peppa itd itd... Uporedite ove bendove sa nekima sa ove liste. I da ne bude zabune ja slusam techno i to "onaj pravi" vec 20 godina i ne pratim aktivno mainstream ali ovo je smesno.

Marko

pre 10 godina

Strasno kako je popularna muzika u kreativnoj krizi. Samo uporedite top 10 iz ove 2013 godine sa bilo koji top 10 od 1980 do 2000. Ovih stvari se skoro niko nece secati vec za godinu dana. Zamislite George Michael , Michael Jackson, Madonna, Genesis, Aerosmith, Eric Clapton, Pearl Jam, Madonna, Run DMC, Salt n Peppa itd itd... Uporedite ove bendove sa nekima sa ove liste. I da ne bude zabune ja slusam techno i to "onaj pravi" vec 20 godina i ne pratim aktivno mainstream ali ovo je smesno.

Doc

pre 10 godina

Kad se setim kraja 70ih i početka 80 ih kada su se u ovo doba godine pravile ovakve liste sve je prštalo od dobre muzike kako na domaćoj tako i na stranoj sceni. Nije se znalo ko je i šta je bolje, po ceo dan je treštala muzika "s podruma i krova". Šta se sada čuje? Ovo je nekakva žalosna genetski modifikovana zbirka bezidejnih a dobro upakovanih proizvoda. Jedino Parquet courts i Arctic monkeys podsećaju na nešto.

rođen 70 i neke

pre 10 godina

1. Arcade Fire - Reflektor
2. Franz Ferdinand - Love Illumination
3. Paul McCartney - Queenie Eye
4. Johnny Marr - New Town Velocity
5. David Bowie - Valentine's Day
6. James Blake - Digital Lion
7. Stereophonics - In a Moment
8. Artic Monkeys - Do I Wanna Know
9. Depeche Mode - Soothe My Soul
10. Travis - Moving

Aleksandar

pre 10 godina

Daft Punk, pa prazno, prazno, prazno, pa Lorde. Ostali nisu vredni pomena. Get lucky je pesma iz 80-ih koja je nekako prošla neku vremensko-prostornu crvotočinu i slučajno se obrela u 2013-oj.

spurs

pre 10 godina

Očekivano "Get Lucky".
Potpuni hit i pesma koja je obeležila ovu godinu.
Na svim radio stanicama, u svim barovima,kafićima,klubovima...

Jasna

pre 10 godina

Praviti ikakvu top 10 listu pesama 2014, a ne uvrstiti "Reflector" od Arcade Fire, jeste znak amaterizma.
"Started From the Bottom"? Ozbiljno?

Mirko

pre 10 godina

Katastrofa.Prava.Jedino DAFT PUNK jos podecaju na nesto sto se moze nazvati dobrom muzikom.Ostalo za ocenu 1.Odavno je potonula ljudska vrsta,u svemu,pa tako i u muzici.Pomerite najvece "hitove" (hitovi? Hmmm...?) iz 2013-te na neku listu samo par godina unazad,ne bi ih bilo ni medju 100 na tadasnjoj listi.A ako bi ih vremeplovom stavili u neku 1985-tu godinu (na primer),ne bi ovo uopste doslo do javnosti,niko to ne bi ni slusao.Jer je tada bilo na hiljade fantasticnih hitova!

Daft Pank

pre 10 godina

Drago mi je sto u top 10 nema Ledi Gage, Keti Peri, Majli Sajrus i Dzastina Bibera. Daft Punk i Lorde sam poslusao i mislim da su zasluzeno u top 10. Ove ostale nisam slusao.

Stevan

pre 10 godina

Kakvo je smece danasnja muzika. . . S pravom mogu da kazem da je najbolja muzika bila 60-ih i 70-ih(zlatne godine),zatim 80-ih,vec devedesetih slabije,nivo su drzali izvodjaci iz gore navedene ere,mislim pre sveka na Britanski rok (Queen,Black Sabbath,Pink floyd,Whitesnake. . .)generalno Britanski rok. Naravno,bilo je dobrih izvodjaca i drugih zanrova.

Mekor

pre 10 godina

Samo pogledajte listu najboljih albuma 80s i sve vam je jasno kako je muzika "napredovala" http://rateyourmusic.com/list/andland/rolling_stones_100_greatest_albums_of_the_80s/

Agilni

pre 10 godina

Aj dajte neku listu rock muzike, nije zgoreg da ponekad pokušate i pozitivno da utičete na posetioce, sigurno neće pasti posete sajtu ako provučete i neku takvu. Eto, Top 10 songs na sajtu ultimateclassicrock na primer. Kad već pozajmljujete vesti, pozajmite neku poput te. Sa ove Rollingstone liste nijedna ne može muzički da prismrdi tim pesmama, osim što su popularne.

aco

pre 10 godina

Parquet courts i Arctic monkeys mogu da se slušaju. Rok je zanemaren više nego ikad. Tarja Turunen - Victim of ritual mi je dobra pesma iz ove godine, mada se ne može smatrati hitom, ali ima kvalitet.

Muzika

pre 10 godina

Poslusao sam 1. i 2. mesto, tj. Daft Pank i Lorde, i mogu reci da nije losa muzika, i da nisu pogresili sto su ih stavili u top 10.
I po meni je Daft Pank jedan od najboljih ove godine.
Sto se tice liste, fali/e Eminem i/ili P!nk.

vopi

pre 10 godina

pop muzika je umrla 80-tih
rock muzika je umrla 70-80-tih
dance je umro 80-90-tih
-ovo danas sto se slusa i snima je tesko smece pogotovo posle 2000g,kao sto neko rece ovo niko ne bi ni slusao 80-tih,danasnje zvezde Majli Sajrus,Lady gaga,Biber.....???????????DNO DNA!kulturno ispiranje mozga,ali ajde da ne blatim,jedino Duft Punk moze da prodje nije losa stvar melodicna je,ali samo za godinu dana!

ana

pre 10 godina

get lucky je overrated! to je pesma koju su toliko forsirali, da mi je bukvalno muka. instant crush mi je mnogo prijatnija za slusanje.
ali kad videh james blake-a na listi, shvatih da ima nade za ljudski rod :)
btw, drake-ov album je za deset nijansi bolji od kanye westovog yeezusa... a justin timberlake je realno mogao i bolji come back da napravi, jer je album bio u rangu nekog pop klinca, mada za mirror svaka cast, reotko ko nije drzao tu pesmu na repeat.
sve u svemu mainstream hitovi danasnjice :) niko vas ne tera da ih slusate, ima toliko cool novih bendova uz koji ne ide silni marketing...

Shonzilla

pre 10 godina

Top liste kao top liste. Uvek ista priča sa istima.
Da parafraziram onu izjavu o ličnim mišljenjima "Top lista su kao i stražnjica - svaki ljubitelj muzike ima svoju". ;-)

Obratite pažnju na grupu London Grammar i posebno pesme "Hey Now" i "Wasting My Young Years", himnu novih generacija izgubljenih u vremenu posle škole i pre posla, koga i tako nema, nestabilnih emotivnih veza. Imaju i zanimljivih cover-a, kao i jedno gostovanje na poslednjem Disclosure albumu (pesma "Help Me Lose My Mind"). Inače, 3 dana nakon što su krajem prošle godine na YouTube-u objavili "Hey Now", neumorni Gilles Peterson ih je otkrio i pustio u svojoj emisiji "Worldwide".

Dušan

pre 10 godina

Ja ne znam zašto hejtujete modernu muziku samo zato ako je ne razumete, ili niste čuli za neke od pomenutih izvođača? Npr. Disclosure je proglašen za najbolji novi sastav u 2013, imaju ogroman fan base intelektualne publike, i jako su dobri. Mogli bi organizatori EXITa konačno da dovedu jedno takvo aktuelno ime, a ne da slušamo samo dinosauruse koje dovode kako bi zadovoljili neuku domaću publiku. Mislim razumem ja da mora i to, ali dajte nešto i za nas koji pratimo novu muziku.

Mavs

pre 10 godina

Pop muzika je užasna i nikoga nije briga za Rolling Stone već više od 10 godina. Pa šta? Živimo u dobu interneta, koga interesuje dobra muzika naći će je veoma lako.

Covek

pre 10 godina

Smesni su mi ovi komentari gde se danasnja muzika odnosno aktuelni muzicari porede sa muzicarima iz prethodnih decenija. Zaboravljaju da su oni tad imali isti status kao danasnji muzicari. Siguran sam da se neko osamdesetih zgrazavao na tada aktuelnu muzicku scenu i govorio kako je muzika sezdesetih ili sedamdesetih bila bolja samo nije imao internet da to podeli sa ostalima. Za dvadeset godina ce neki kovi klinci govoriti kako je muzika 2013 bila bolja nego 2033. I tako u krug. Dakle prazna prica.

"Get Lucky", zaluzeno i ocekivano.

Lemi

pre 10 godina

Get Lucky, Guetta Work Hard,Mirrors,Royals,Robine Thicke Blurred lines, Naughty boy La la la,amelia Lily You bring me joy, neke od tih stvari bi ja uvrstio...pozzz

baxamonster

pre 10 godina

AM je vrh album, i Do I wanna know je odlična, ali po meni još bolja R U mine, to je jednostavno moralo biti na ovoj listi.
https://www.youtube.com/watch?v=VQH8ZTgna3Q

wiener

pre 10 godina

moja lista naravno ne bi izgleadala bas ovako, ali dobro. ne slazem se sa misljenjima da je pop muzika bila ocajna od 2000-ite godine mada bih se slozio da je bila teska kriza otprilike u vreme kad se pojavila lady gaga, ne zbog nje same vec zbog ostatka. ne zivimo u zlatnom dobu, ali ono sto cujem na radiju je ok.

sto se tice rock muzike, neki ce uvek misliti da je zanemarena, ali moje je misljenje upravo obrnuto, rock uvek dobija previse paznje iako su nove rock stvari prilicno dosadne i potpuno irelevantne, pa i ne zasluzuju nimalo paznje. slusao sam i ja rock muziku kad sam bio klinac, ali danas jednsotavno ne vidim razloge za to. zasto be klinci danas slusali losiju verziju muzike koje su njihove pradede slusale?

Dule

pre 10 godina

A pogledajte muziku pre rock n roll-a i vratite se jos unazad.Sta bi Chopin ili Beethoven ili Rachmaninoff mislili o Madonna-i i Michael Jackson-u,matorci? U grobu se prevrcu od takve muzike!

Komsijina Krava

pre 10 godina

Po ovoj listi, izgleda najgora godina do sada. Daft Punk zvuce koliko toliko zbog gitariste iz boljih vremena. Ostalo je za zaborav. Na srecu bilo je i dobro muzike, ali se nije cula do rolling stonea.

i got the fever

pre 10 godina

1. "Anne Bonny"
2. "Two Heavens"
3. "This Is Violence Now (Dont get me wrong)"
4. "Birds"
5. "Feels like a wheel"
6. "Im Overflow"
7. "Big House"
8. "Government Plates"
9. "Bootleg (Dont need your help)"
10. "Whatever I Want (Fuck who's watching)"

IT'S DEATH GRIPS!

Punk

pre 10 godina

Daft Punk je toliko ogavno precenjen...James Blake je decko sa dusom, onom pravom, neiskvarenom, personalni favorit The Wilhelm Scream... vanvremenski... vanzemaljac

Milos

pre 10 godina

U pravu ste uglavnom kada kazete da je ova muzika smece, prilicno je nekonvencionalna i puno nelogicnosti. Mada mislim da je sve to rezultat trosenja ideja tokom godina, tako da danasnjim autorima postaje problem da izbace nesto, a da pritom to vec nije korisceno. Izgleda da pokusavaju da stvore nesto autenticno, pa makar to bilo i smece.

Serious?

pre 10 godina

Lista pod nazivom "Nidje veze"! Brdo boljih pesama ima. Opet sa druge strane nije realno praviti listu najboljih pesama jer ne slusaju svi isto, nekome lista krece sa Sekom Aleksic a nekome sa Nightwish, tako da je ovo totalna budalastina.

Marko

pre 10 godina

Strasno kako je popularna muzika u kreativnoj krizi. Samo uporedite top 10 iz ove 2013 godine sa bilo koji top 10 od 1980 do 2000. Ovih stvari se skoro niko nece secati vec za godinu dana. Zamislite George Michael , Michael Jackson, Madonna, Genesis, Aerosmith, Eric Clapton, Pearl Jam, Madonna, Run DMC, Salt n Peppa itd itd... Uporedite ove bendove sa nekima sa ove liste. I da ne bude zabune ja slusam techno i to "onaj pravi" vec 20 godina i ne pratim aktivno mainstream ali ovo je smesno.

rođen 70 i neke

pre 10 godina

1. Arcade Fire - Reflektor
2. Franz Ferdinand - Love Illumination
3. Paul McCartney - Queenie Eye
4. Johnny Marr - New Town Velocity
5. David Bowie - Valentine's Day
6. James Blake - Digital Lion
7. Stereophonics - In a Moment
8. Artic Monkeys - Do I Wanna Know
9. Depeche Mode - Soothe My Soul
10. Travis - Moving

Stevan

pre 10 godina

Kakvo je smece danasnja muzika. . . S pravom mogu da kazem da je najbolja muzika bila 60-ih i 70-ih(zlatne godine),zatim 80-ih,vec devedesetih slabije,nivo su drzali izvodjaci iz gore navedene ere,mislim pre sveka na Britanski rok (Queen,Black Sabbath,Pink floyd,Whitesnake. . .)generalno Britanski rok. Naravno,bilo je dobrih izvodjaca i drugih zanrova.

Jasna

pre 10 godina

Praviti ikakvu top 10 listu pesama 2014, a ne uvrstiti "Reflector" od Arcade Fire, jeste znak amaterizma.
"Started From the Bottom"? Ozbiljno?

Doc

pre 10 godina

Kad se setim kraja 70ih i početka 80 ih kada su se u ovo doba godine pravile ovakve liste sve je prštalo od dobre muzike kako na domaćoj tako i na stranoj sceni. Nije se znalo ko je i šta je bolje, po ceo dan je treštala muzika "s podruma i krova". Šta se sada čuje? Ovo je nekakva žalosna genetski modifikovana zbirka bezidejnih a dobro upakovanih proizvoda. Jedino Parquet courts i Arctic monkeys podsećaju na nešto.

Mirko

pre 10 godina

Katastrofa.Prava.Jedino DAFT PUNK jos podecaju na nesto sto se moze nazvati dobrom muzikom.Ostalo za ocenu 1.Odavno je potonula ljudska vrsta,u svemu,pa tako i u muzici.Pomerite najvece "hitove" (hitovi? Hmmm...?) iz 2013-te na neku listu samo par godina unazad,ne bi ih bilo ni medju 100 na tadasnjoj listi.A ako bi ih vremeplovom stavili u neku 1985-tu godinu (na primer),ne bi ovo uopste doslo do javnosti,niko to ne bi ni slusao.Jer je tada bilo na hiljade fantasticnih hitova!

Aleksandar

pre 10 godina

Daft Punk, pa prazno, prazno, prazno, pa Lorde. Ostali nisu vredni pomena. Get lucky je pesma iz 80-ih koja je nekako prošla neku vremensko-prostornu crvotočinu i slučajno se obrela u 2013-oj.

Muzika

pre 10 godina

Poslusao sam 1. i 2. mesto, tj. Daft Pank i Lorde, i mogu reci da nije losa muzika, i da nisu pogresili sto su ih stavili u top 10.
I po meni je Daft Pank jedan od najboljih ove godine.
Sto se tice liste, fali/e Eminem i/ili P!nk.

Mekor

pre 10 godina

Samo pogledajte listu najboljih albuma 80s i sve vam je jasno kako je muzika "napredovala" http://rateyourmusic.com/list/andland/rolling_stones_100_greatest_albums_of_the_80s/

ana

pre 10 godina

get lucky je overrated! to je pesma koju su toliko forsirali, da mi je bukvalno muka. instant crush mi je mnogo prijatnija za slusanje.
ali kad videh james blake-a na listi, shvatih da ima nade za ljudski rod :)
btw, drake-ov album je za deset nijansi bolji od kanye westovog yeezusa... a justin timberlake je realno mogao i bolji come back da napravi, jer je album bio u rangu nekog pop klinca, mada za mirror svaka cast, reotko ko nije drzao tu pesmu na repeat.
sve u svemu mainstream hitovi danasnjice :) niko vas ne tera da ih slusate, ima toliko cool novih bendova uz koji ne ide silni marketing...

Agilni

pre 10 godina

Aj dajte neku listu rock muzike, nije zgoreg da ponekad pokušate i pozitivno da utičete na posetioce, sigurno neće pasti posete sajtu ako provučete i neku takvu. Eto, Top 10 songs na sajtu ultimateclassicrock na primer. Kad već pozajmljujete vesti, pozajmite neku poput te. Sa ove Rollingstone liste nijedna ne može muzički da prismrdi tim pesmama, osim što su popularne.

Lemi

pre 10 godina

Get Lucky, Guetta Work Hard,Mirrors,Royals,Robine Thicke Blurred lines, Naughty boy La la la,amelia Lily You bring me joy, neke od tih stvari bi ja uvrstio...pozzz

spurs

pre 10 godina

Očekivano "Get Lucky".
Potpuni hit i pesma koja je obeležila ovu godinu.
Na svim radio stanicama, u svim barovima,kafićima,klubovima...

Daft Pank

pre 10 godina

Drago mi je sto u top 10 nema Ledi Gage, Keti Peri, Majli Sajrus i Dzastina Bibera. Daft Punk i Lorde sam poslusao i mislim da su zasluzeno u top 10. Ove ostale nisam slusao.

Covek

pre 10 godina

Smesni su mi ovi komentari gde se danasnja muzika odnosno aktuelni muzicari porede sa muzicarima iz prethodnih decenija. Zaboravljaju da su oni tad imali isti status kao danasnji muzicari. Siguran sam da se neko osamdesetih zgrazavao na tada aktuelnu muzicku scenu i govorio kako je muzika sezdesetih ili sedamdesetih bila bolja samo nije imao internet da to podeli sa ostalima. Za dvadeset godina ce neki kovi klinci govoriti kako je muzika 2013 bila bolja nego 2033. I tako u krug. Dakle prazna prica.

"Get Lucky", zaluzeno i ocekivano.

aco

pre 10 godina

Parquet courts i Arctic monkeys mogu da se slušaju. Rok je zanemaren više nego ikad. Tarja Turunen - Victim of ritual mi je dobra pesma iz ove godine, mada se ne može smatrati hitom, ali ima kvalitet.

vopi

pre 10 godina

pop muzika je umrla 80-tih
rock muzika je umrla 70-80-tih
dance je umro 80-90-tih
-ovo danas sto se slusa i snima je tesko smece pogotovo posle 2000g,kao sto neko rece ovo niko ne bi ni slusao 80-tih,danasnje zvezde Majli Sajrus,Lady gaga,Biber.....???????????DNO DNA!kulturno ispiranje mozga,ali ajde da ne blatim,jedino Duft Punk moze da prodje nije losa stvar melodicna je,ali samo za godinu dana!

Komsijina Krava

pre 10 godina

Po ovoj listi, izgleda najgora godina do sada. Daft Punk zvuce koliko toliko zbog gitariste iz boljih vremena. Ostalo je za zaborav. Na srecu bilo je i dobro muzike, ali se nije cula do rolling stonea.

Serious?

pre 10 godina

Lista pod nazivom "Nidje veze"! Brdo boljih pesama ima. Opet sa druge strane nije realno praviti listu najboljih pesama jer ne slusaju svi isto, nekome lista krece sa Sekom Aleksic a nekome sa Nightwish, tako da je ovo totalna budalastina.

i got the fever

pre 10 godina

1. "Anne Bonny"
2. "Two Heavens"
3. "This Is Violence Now (Dont get me wrong)"
4. "Birds"
5. "Feels like a wheel"
6. "Im Overflow"
7. "Big House"
8. "Government Plates"
9. "Bootleg (Dont need your help)"
10. "Whatever I Want (Fuck who's watching)"

IT'S DEATH GRIPS!

Milos

pre 10 godina

U pravu ste uglavnom kada kazete da je ova muzika smece, prilicno je nekonvencionalna i puno nelogicnosti. Mada mislim da je sve to rezultat trosenja ideja tokom godina, tako da danasnjim autorima postaje problem da izbace nesto, a da pritom to vec nije korisceno. Izgleda da pokusavaju da stvore nesto autenticno, pa makar to bilo i smece.

Dule

pre 10 godina

A pogledajte muziku pre rock n roll-a i vratite se jos unazad.Sta bi Chopin ili Beethoven ili Rachmaninoff mislili o Madonna-i i Michael Jackson-u,matorci? U grobu se prevrcu od takve muzike!

wiener

pre 10 godina

moja lista naravno ne bi izgleadala bas ovako, ali dobro. ne slazem se sa misljenjima da je pop muzika bila ocajna od 2000-ite godine mada bih se slozio da je bila teska kriza otprilike u vreme kad se pojavila lady gaga, ne zbog nje same vec zbog ostatka. ne zivimo u zlatnom dobu, ali ono sto cujem na radiju je ok.

sto se tice rock muzike, neki ce uvek misliti da je zanemarena, ali moje je misljenje upravo obrnuto, rock uvek dobija previse paznje iako su nove rock stvari prilicno dosadne i potpuno irelevantne, pa i ne zasluzuju nimalo paznje. slusao sam i ja rock muziku kad sam bio klinac, ali danas jednsotavno ne vidim razloge za to. zasto be klinci danas slusali losiju verziju muzike koje su njihove pradede slusale?

Shonzilla

pre 10 godina

Top liste kao top liste. Uvek ista priča sa istima.
Da parafraziram onu izjavu o ličnim mišljenjima "Top lista su kao i stražnjica - svaki ljubitelj muzike ima svoju". ;-)

Obratite pažnju na grupu London Grammar i posebno pesme "Hey Now" i "Wasting My Young Years", himnu novih generacija izgubljenih u vremenu posle škole i pre posla, koga i tako nema, nestabilnih emotivnih veza. Imaju i zanimljivih cover-a, kao i jedno gostovanje na poslednjem Disclosure albumu (pesma "Help Me Lose My Mind"). Inače, 3 dana nakon što su krajem prošle godine na YouTube-u objavili "Hey Now", neumorni Gilles Peterson ih je otkrio i pustio u svojoj emisiji "Worldwide".

baxamonster

pre 10 godina

AM je vrh album, i Do I wanna know je odlična, ali po meni još bolja R U mine, to je jednostavno moralo biti na ovoj listi.
https://www.youtube.com/watch?v=VQH8ZTgna3Q

Punk

pre 10 godina

Daft Punk je toliko ogavno precenjen...James Blake je decko sa dusom, onom pravom, neiskvarenom, personalni favorit The Wilhelm Scream... vanvremenski... vanzemaljac

Mavs

pre 10 godina

Pop muzika je užasna i nikoga nije briga za Rolling Stone već više od 10 godina. Pa šta? Živimo u dobu interneta, koga interesuje dobra muzika naći će je veoma lako.

Dušan

pre 10 godina

Ja ne znam zašto hejtujete modernu muziku samo zato ako je ne razumete, ili niste čuli za neke od pomenutih izvođača? Npr. Disclosure je proglašen za najbolji novi sastav u 2013, imaju ogroman fan base intelektualne publike, i jako su dobri. Mogli bi organizatori EXITa konačno da dovedu jedno takvo aktuelno ime, a ne da slušamo samo dinosauruse koje dovode kako bi zadovoljili neuku domaću publiku. Mislim razumem ja da mora i to, ali dajte nešto i za nas koji pratimo novu muziku.