Aktuelno

Sreda, 11.12.2013.

08:50

"Start menu" se vraća u sledećoj verziji Windowsa?

Izvor: TechRadar

"Start menu" se vraæa u sledeæoj verziji Windowsa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Jim Jefferies

pre 10 godina

Posle šest godina rada na Mac OS- u, poslednjih sam se dana ponovo susreo sa Windowsom... Majko mila, kakva je to frustracija, sve je problem, za sve moraš da potvrdiš da zaista želiš to da uradiš, osim kada kompjuter reši da se updateuje i potom resetuje, pogasivši, pri tome, pet otvorenih programa... Ili, prednosti antivirusa i firewalla, koji pokarabase rad na mreži. Užas! Neka priča ko šta hoće, Apple šminka, ovo i ono, kompjuteri im rade kao san, na pet godina star kompjuter staviš najnoviji OS- koji je, pri tome, badava, isto kao i Pages i Numbers...ne znam šta da urade ovi iz Microsofta, NIKAD VIŠE!

Jim Jefferies

pre 10 godina

"Nama drzava ovako izgleda jer svi korisnici imaju pravo glasa." @mail: verovatno najpametnija rečenica koju sam video u poslednjih ni sam ne znam koliko. Zapamtiću. I, preprodati...

George Carlin

pre 10 godina

@mikiveliki: najviše volim ove, što vole kako oni hoće... Meni kompjuter služi za ozbiljne stvari, svaki sat koji izgubim na petljanje po kompjuteru nemam kome da naplatim. Hoću da, kad ga upalim sve radi i tako svaki dan. Veliki tata mi je rekao da Mac- ovi tako rade i, gle- stvarno je tako! Pri tome, za razliku od crnih plastičetina sa led diodama, izgledaju svetski na stolu, koleginice ih obožavaju. Da se vratim na početak- kad kupuješ kola, da li i njih tražiš u delovima, da ih sklopiš onako, kako tebi odgovara? Neće, bre, tebi BMW da određuje kako će da ti izgleda auto, jel' tako?

zmitjkoe

pre 10 godina

Uzas, skinu pa vrate, sve dok Windows 8 iz tri pokusaja ne postane Windows 7. Nije ni cudo sto odlaze u istoriju. Tako je to kad Microsoft od svake nove verzije Windowsa pravi "novi proizvod" pa imate lose i dobre Windowse. Zato je Mac OSX to sto jeste.

Mihalj

pre 10 godina

Meni Windows 8.1 nije loš, desktop radi isto kao i pre, Task Manager je bolji a kalendar se lepo sinhronizuje sa mojom Lumijom. Ali ne znam zašto su napravili tako tešku aktivaciju, trebalo je ortaku čak dva dana da je razbije i onda je bagovala još nekoliko puta pa smo reinstalirali i sada eto radi ali uz mnogo raznih krekova i neuspeha. Sa takvim nastupom mislim da Microsoft nikad neće steći veliku popularnost.

Nikola

pre 10 godina

Metro je u win 8 start meni sa aplikacijama iz marketa. Prosto je, vi u metro mozete da dodate bilo sta iz desktop moda, da vam se nadje.. Bas kao u start meniju. A sto se onog search dela tice... U metro modu samo kucajte koja Vam aplikacija treba i kompjuter ce je naci. Prosto je.

тридесетогодишњак

pre 10 godina

Коришћење оперативног система "Windows 8" има пуног смисла уколико поседујете екран осетљив на додир или бар "touchpad" прилагођен лакшем коришћењу новина у оперативном систему. Свакако да ми Балканци не радо и тешко прихватамо новина зато мислим да није лоше неко дете предшкослког узраста питати за мишљење...

Halle-ON

pre 10 godina

@Texhno, ok ima linux problema sa pojedinim drjaverima. Ali koliko to obicnih korisnika koristi te uredjaje koji imaju problema? Sto se tice osnovnih komponenti nema problema sa drajverima. Svaki usb uredjaj koji sam ikad prikljucivao, web kamere, gomila usb flash drive, gamepadovi, citaci kartica i svi su u potpunosti radili, kao i jedan skener i 2 stampaca koja sam probao za sda na ovim konfiguracijama, i nekoliko usb wireless uredjaja, 2 tv kartice.... Tj. jos ni na jedan problem nisam naisao. E sada znam da ima problema sa pojedinim stampacima,i skenerima, ali koliko pa obicnih korisnika koristi iste uredjaje? Nailazio sam na probleme sa grafickim karticama na straijim kompjuterima, ali za te kartice nema ni drajvera za win 7 i 8, uostalom ne mozemo ocekivati da konfiguracija stara 10 godina tera sistem star par meseci, mislim da nijedan procesor za pentium 4 ne podrzava window 8 ili veoma mali broj procesora je u pitanju(zbog pae, nx, pa dosta njih i nema ni sse2). E sad sto se mnogi iznerviraju oko drajvera kada hoce da instaliraju najnoviji linux na nekom krsu starom 10+ godina, i ocekuju da sve ide jednostavno... Naravno ima i linuxa koji mogu da rade iako su nove verzije, na starim kompjuterima i dobicete sasvim upotrebliv stari kompjuter sa novim os, samo koristite npr, puppy il bodhi linux, ili ubuntu sa manje zahtevnim okruzenjem. Uostalom probajte live cd, i odmah cete znati da li ima problema sa drajverima...

Aleksandar

pre 10 godina

@Stiven

Isprobao sam Maverick OS kod druga na macbook-u i nisam video neke razlike izmedju njega i nekog linux distro-a.Jednostavan,lak za navikavanje i konforan rad sa aplikacijama.Windows 8-8.1 ne mogu da nazovem visecasovnim konfornim za rad bas zbog te svoje dvolicnosti.

Deus

pre 10 godina

Njihov nagori košmar će da se ponovi, opet će da podržavaju OS star deset godina.
(Mavs, 11. decembar 2013 13:38)
----
I ja mislim da hoce. Pritom je taj matori operativni sistem (windows XP) daleko najproduktivniji i sa najergonomicnijim i najpreglednijim interfejsom od svih Majkrosoftovih proizvoda. Majkrosoft je poceo malo da se "gubi" pokusavajuci da pokrije sve segmente trzista.

Washington

pre 10 godina

Ma ovaj Windows 8 je otpisan skroz, obicna beta verzija windowsa gde su dosta eksperimentisali. Nesto kao vista, bolje vam je ne prelazite na ovo smece, samo ce vas nervirati. Sledeci OS ce da bude mnogo bolji u to sam siguran.

3OPAH

pre 10 godina

8.1 uopšte nije tako loš, samo kad se naviknete da odmah predjete na desktop i tamo pokrenete my computer. Start meni ionako nikad nisam koristio a metro aplikacije mogu da se koriste u isto vreme, samo podele ekran. Nije savršeno, lično mi se vise svidela sedmica ali nije za ovoliko kukanje

Techno

pre 10 godina

E vi što hvalite linux ima da plačete kad shvatite koliko je problem sa drajverima na linuxu, pa ja imam dual-boot win7 i ubuntu vec godinama , znam šta pričam... Linux je bre za server, windows za obične ljude, ne pametujete o stvarima koje su davno razgraničene u profesionalnom svetu, ja sam sistem admin punih 10 godina, ne pričam ništa napamet, čisto iskustvo je u pitanju ;)

Prozor mora pasti

pre 10 godina

Genijalno nema sta. Svaka cast mladjanim genijalcima iz MS-a. Windows 8 je tako dobro uradjen (ukljucujuci i Mobile) tako da ce biti dodatno poboljsan sa Start button. Cudi me kako ranije verzije jos od 3.x nisu imale Start bar kao opciju.

Stiven

pre 10 godina

Ok je win 8.1
Problem je licenca jer jos nema na netu da skines kao ostale windowse da ne zajebava sa registracijom.
Elem metro je ql problem je sto ljudi ne mogu da prihvate novine. Sednite na apple os. Isto cete reci da je xp bog... Jer necete da prihvatite drugi interfejs.

dule037

pre 10 godina

Ako ste dobro ispratili zadnjih 10-12 godina, svaka druga verzija Windowsa je promašaj. Npr, XP (SP2/SP3) je bio uredan, pa je Vista bila užasna. Onda je Se7en (SP1) ispravio stvari, pa ponovo "fail" na Win 8 (i 8.1). Kapiram da Microsoft hrabro istupa na tržište sa 'revolucionarnim' inovacijama, ali ovi noviteti na Windowsu 8 i 8.1 su prilično nepotrebni. Windows Metro je višak i nema praktičnu funkciju na desktop računarima. Prosečni korisnici ga izbegavaju jer nema start meni. Lično sam sredio to instalirajući Classic Shell koji vraća stari izgled, ali bez njega bih poludeo. Videćemo šta će uraditi sa tom novom verzijom.

obligacija

pre 10 godina

Kada budu imali ozbiljnu konkurenciju zapitace se. Znam da im je linuks konkurencija, ali nije dovoljno rasprostanjen pa se stoga ne moze smatrati ozbiljnom konkurencijom.

Mavs

pre 10 godina

Živi dokaz da je Windows 8 dizajniran za potrebu uvaljivanja Windows tableta na tržište, a ne da bi bio bolji OS od Windows-a 7, što mu je bio posao. Microsoft je stvarno počeo da smara sa svojim "ulterior motive" proizvodima, gde je cela stvar napravljena za proguravanje neke druge stvari (kao što je Xbox dizajniran da eventualno postane set-top box, ne da bude najbolja moguća konzola). Svi to rade u nekoj meri, ali niko tako providno i tako loše kao MS. Teško da će taj Threshold proći mnogo bolje od osmice sad kad je svima jasno da MS ne zna gde tera, a sedmica je dovoljno dobra. Njihov nagori košmar će da se ponovi, opet će da podržavaju OS star deset godina.

Lale

pre 10 godina

Koristim Windows od verzije 3.1. I ne secam se da je ijedna bila toliko losa kao ova osmica. Malo je MS dao sebi previse lufta, prvo im se omakla Vista, pa sad ovo. Precesto brljavljenje za moj ukus.

loller

pre 10 godina

Microsoft je sam sebi najveca konkurencija. Vec su napravili najbolji operativni sistem, u smislu da prosecnom coveku za potrebe zabave ili posla ne treba nista vise (Windows XP SP3). Medjutim, da bi se azdaja hranila, mora stalno i na silu da se izmislja nesto novo sto nikome realno ne treba, a zatim i da se prodaje kroz ucene vendora (npr. novi laptopovi nemaju drajvere za sedmicu nego samo za ovaj krs od osmice...). Od svih ovih novih (Vista, Win7, Win8, Win8.1), Linux nije mnogo gori, cak se znacajno popravio u poslednjih nekoliko godina posebno po pitanju drajvera, a pri tome je besplatan kao sto rece neko pre mene. Cak i prilican broj igara radi na njemu kroz Wine paket. Momci iz Redmonda su izgubili kompas poodavno.

mikiveliki

pre 10 godina

sta se bunite svi? sta fali windowsu 8? bolji,brzi,stabilniji,trazi manje resursa od predhodnika,duze traju baterije itd
smeta vam metro,nema start? metro moze da se ugasi,a start dugme se lako vrati za minut,eventualno dva. sto se vama ne svidja eventualno boje,transparetnost i za to imate tema i tema. kao deca. kupite ajfon ili mek pa koristite kako je veliki tata rekao i samo tako dok na win mozete kako vam srce pozeli.

mac user

pre 10 godina

Da li je moguce da Skype i Skydrive ne mogu da rade istovremeno? Pri tome su i jedan i drugi Microsoftovi programi. Windows, kralj brljavljenja! Neverovatno mi je da opstaju sve ove godine a da nisu napravili jedan proizvod da radi kako valja.

prelazim na linux koji je podjednako loš ali je besplatan

pre 10 godina

Već viđena strategija Microsofta - prvo nešto popravljaju godinama kroz kojekakve Service pack-ove a onda kad dospeju do tačke da to što su napravili više zbog kompleksnosti ne može da se popravlja i održava onda izbace novu "unapređenu" verziju windowsa koja je u startu ubogaljena prethodna verzija u drugoj boji. Onda nju šilje nekoliko godina da bi u sledećoj verziji vratili sve ono što su u prethodnoj ukinuli. Čini se da Microsoft nema ni želje ni interesa da napravi jedan normlan, dobar operativni sistem već nas pelješi godinama tako što nam nudi đubre i sigurnosne propuste po parolom "novih, unapređenih" rešenja. Da se bave šibicarenjem razumeo bih ali ovako...

mail

pre 10 godina

Idemo 2d pa 3d, pa 2d...pa start pa metro, pa start....sve u interesu korisnika. Nama drzava ovako izgleda jer svi korisnici imaju pravo glasa.

mail

pre 10 godina

Idemo 2d pa 3d, pa 2d...pa start pa metro, pa start....sve u interesu korisnika. Nama drzava ovako izgleda jer svi korisnici imaju pravo glasa.

prelazim na linux koji je podjednako loš ali je besplatan

pre 10 godina

Već viđena strategija Microsofta - prvo nešto popravljaju godinama kroz kojekakve Service pack-ove a onda kad dospeju do tačke da to što su napravili više zbog kompleksnosti ne može da se popravlja i održava onda izbace novu "unapređenu" verziju windowsa koja je u startu ubogaljena prethodna verzija u drugoj boji. Onda nju šilje nekoliko godina da bi u sledećoj verziji vratili sve ono što su u prethodnoj ukinuli. Čini se da Microsoft nema ni želje ni interesa da napravi jedan normlan, dobar operativni sistem već nas pelješi godinama tako što nam nudi đubre i sigurnosne propuste po parolom "novih, unapređenih" rešenja. Da se bave šibicarenjem razumeo bih ali ovako...

loller

pre 10 godina

Microsoft je sam sebi najveca konkurencija. Vec su napravili najbolji operativni sistem, u smislu da prosecnom coveku za potrebe zabave ili posla ne treba nista vise (Windows XP SP3). Medjutim, da bi se azdaja hranila, mora stalno i na silu da se izmislja nesto novo sto nikome realno ne treba, a zatim i da se prodaje kroz ucene vendora (npr. novi laptopovi nemaju drajvere za sedmicu nego samo za ovaj krs od osmice...). Od svih ovih novih (Vista, Win7, Win8, Win8.1), Linux nije mnogo gori, cak se znacajno popravio u poslednjih nekoliko godina posebno po pitanju drajvera, a pri tome je besplatan kao sto rece neko pre mene. Cak i prilican broj igara radi na njemu kroz Wine paket. Momci iz Redmonda su izgubili kompas poodavno.

mikiveliki

pre 10 godina

sta se bunite svi? sta fali windowsu 8? bolji,brzi,stabilniji,trazi manje resursa od predhodnika,duze traju baterije itd
smeta vam metro,nema start? metro moze da se ugasi,a start dugme se lako vrati za minut,eventualno dva. sto se vama ne svidja eventualno boje,transparetnost i za to imate tema i tema. kao deca. kupite ajfon ili mek pa koristite kako je veliki tata rekao i samo tako dok na win mozete kako vam srce pozeli.

Techno

pre 10 godina

E vi što hvalite linux ima da plačete kad shvatite koliko je problem sa drajverima na linuxu, pa ja imam dual-boot win7 i ubuntu vec godinama , znam šta pričam... Linux je bre za server, windows za obične ljude, ne pametujete o stvarima koje su davno razgraničene u profesionalnom svetu, ja sam sistem admin punih 10 godina, ne pričam ništa napamet, čisto iskustvo je u pitanju ;)

mac user

pre 10 godina

Da li je moguce da Skype i Skydrive ne mogu da rade istovremeno? Pri tome su i jedan i drugi Microsoftovi programi. Windows, kralj brljavljenja! Neverovatno mi je da opstaju sve ove godine a da nisu napravili jedan proizvod da radi kako valja.

obligacija

pre 10 godina

Kada budu imali ozbiljnu konkurenciju zapitace se. Znam da im je linuks konkurencija, ali nije dovoljno rasprostanjen pa se stoga ne moze smatrati ozbiljnom konkurencijom.

dule037

pre 10 godina

Ako ste dobro ispratili zadnjih 10-12 godina, svaka druga verzija Windowsa je promašaj. Npr, XP (SP2/SP3) je bio uredan, pa je Vista bila užasna. Onda je Se7en (SP1) ispravio stvari, pa ponovo "fail" na Win 8 (i 8.1). Kapiram da Microsoft hrabro istupa na tržište sa 'revolucionarnim' inovacijama, ali ovi noviteti na Windowsu 8 i 8.1 su prilično nepotrebni. Windows Metro je višak i nema praktičnu funkciju na desktop računarima. Prosečni korisnici ga izbegavaju jer nema start meni. Lično sam sredio to instalirajući Classic Shell koji vraća stari izgled, ali bez njega bih poludeo. Videćemo šta će uraditi sa tom novom verzijom.

Mavs

pre 10 godina

Živi dokaz da je Windows 8 dizajniran za potrebu uvaljivanja Windows tableta na tržište, a ne da bi bio bolji OS od Windows-a 7, što mu je bio posao. Microsoft je stvarno počeo da smara sa svojim "ulterior motive" proizvodima, gde je cela stvar napravljena za proguravanje neke druge stvari (kao što je Xbox dizajniran da eventualno postane set-top box, ne da bude najbolja moguća konzola). Svi to rade u nekoj meri, ali niko tako providno i tako loše kao MS. Teško da će taj Threshold proći mnogo bolje od osmice sad kad je svima jasno da MS ne zna gde tera, a sedmica je dovoljno dobra. Njihov nagori košmar će da se ponovi, opet će da podržavaju OS star deset godina.

Deus

pre 10 godina

Njihov nagori košmar će da se ponovi, opet će da podržavaju OS star deset godina.
(Mavs, 11. decembar 2013 13:38)
----
I ja mislim da hoce. Pritom je taj matori operativni sistem (windows XP) daleko najproduktivniji i sa najergonomicnijim i najpreglednijim interfejsom od svih Majkrosoftovih proizvoda. Majkrosoft je poceo malo da se "gubi" pokusavajuci da pokrije sve segmente trzista.

Washington

pre 10 godina

Ma ovaj Windows 8 je otpisan skroz, obicna beta verzija windowsa gde su dosta eksperimentisali. Nesto kao vista, bolje vam je ne prelazite na ovo smece, samo ce vas nervirati. Sledeci OS ce da bude mnogo bolji u to sam siguran.

Stiven

pre 10 godina

Ok je win 8.1
Problem je licenca jer jos nema na netu da skines kao ostale windowse da ne zajebava sa registracijom.
Elem metro je ql problem je sto ljudi ne mogu da prihvate novine. Sednite na apple os. Isto cete reci da je xp bog... Jer necete da prihvatite drugi interfejs.

3OPAH

pre 10 godina

8.1 uopšte nije tako loš, samo kad se naviknete da odmah predjete na desktop i tamo pokrenete my computer. Start meni ionako nikad nisam koristio a metro aplikacije mogu da se koriste u isto vreme, samo podele ekran. Nije savršeno, lično mi se vise svidela sedmica ali nije za ovoliko kukanje

Halle-ON

pre 10 godina

@Texhno, ok ima linux problema sa pojedinim drjaverima. Ali koliko to obicnih korisnika koristi te uredjaje koji imaju problema? Sto se tice osnovnih komponenti nema problema sa drajverima. Svaki usb uredjaj koji sam ikad prikljucivao, web kamere, gomila usb flash drive, gamepadovi, citaci kartica i svi su u potpunosti radili, kao i jedan skener i 2 stampaca koja sam probao za sda na ovim konfiguracijama, i nekoliko usb wireless uredjaja, 2 tv kartice.... Tj. jos ni na jedan problem nisam naisao. E sada znam da ima problema sa pojedinim stampacima,i skenerima, ali koliko pa obicnih korisnika koristi iste uredjaje? Nailazio sam na probleme sa grafickim karticama na straijim kompjuterima, ali za te kartice nema ni drajvera za win 7 i 8, uostalom ne mozemo ocekivati da konfiguracija stara 10 godina tera sistem star par meseci, mislim da nijedan procesor za pentium 4 ne podrzava window 8 ili veoma mali broj procesora je u pitanju(zbog pae, nx, pa dosta njih i nema ni sse2). E sad sto se mnogi iznerviraju oko drajvera kada hoce da instaliraju najnoviji linux na nekom krsu starom 10+ godina, i ocekuju da sve ide jednostavno... Naravno ima i linuxa koji mogu da rade iako su nove verzije, na starim kompjuterima i dobicete sasvim upotrebliv stari kompjuter sa novim os, samo koristite npr, puppy il bodhi linux, ili ubuntu sa manje zahtevnim okruzenjem. Uostalom probajte live cd, i odmah cete znati da li ima problema sa drajverima...

Prozor mora pasti

pre 10 godina

Genijalno nema sta. Svaka cast mladjanim genijalcima iz MS-a. Windows 8 je tako dobro uradjen (ukljucujuci i Mobile) tako da ce biti dodatno poboljsan sa Start button. Cudi me kako ranije verzije jos od 3.x nisu imale Start bar kao opciju.

Lale

pre 10 godina

Koristim Windows od verzije 3.1. I ne secam se da je ijedna bila toliko losa kao ova osmica. Malo je MS dao sebi previse lufta, prvo im se omakla Vista, pa sad ovo. Precesto brljavljenje za moj ukus.

Aleksandar

pre 10 godina

@Stiven

Isprobao sam Maverick OS kod druga na macbook-u i nisam video neke razlike izmedju njega i nekog linux distro-a.Jednostavan,lak za navikavanje i konforan rad sa aplikacijama.Windows 8-8.1 ne mogu da nazovem visecasovnim konfornim za rad bas zbog te svoje dvolicnosti.

Nikola

pre 10 godina

Metro je u win 8 start meni sa aplikacijama iz marketa. Prosto je, vi u metro mozete da dodate bilo sta iz desktop moda, da vam se nadje.. Bas kao u start meniju. A sto se onog search dela tice... U metro modu samo kucajte koja Vam aplikacija treba i kompjuter ce je naci. Prosto je.

тридесетогодишњак

pre 10 godina

Коришћење оперативног система "Windows 8" има пуног смисла уколико поседујете екран осетљив на додир или бар "touchpad" прилагођен лакшем коришћењу новина у оперативном систему. Свакако да ми Балканци не радо и тешко прихватамо новина зато мислим да није лоше неко дете предшкослког узраста питати за мишљење...

Mihalj

pre 10 godina

Meni Windows 8.1 nije loš, desktop radi isto kao i pre, Task Manager je bolji a kalendar se lepo sinhronizuje sa mojom Lumijom. Ali ne znam zašto su napravili tako tešku aktivaciju, trebalo je ortaku čak dva dana da je razbije i onda je bagovala još nekoliko puta pa smo reinstalirali i sada eto radi ali uz mnogo raznih krekova i neuspeha. Sa takvim nastupom mislim da Microsoft nikad neće steći veliku popularnost.

Jim Jefferies

pre 10 godina

"Nama drzava ovako izgleda jer svi korisnici imaju pravo glasa." @mail: verovatno najpametnija rečenica koju sam video u poslednjih ni sam ne znam koliko. Zapamtiću. I, preprodati...

Jim Jefferies

pre 10 godina

Posle šest godina rada na Mac OS- u, poslednjih sam se dana ponovo susreo sa Windowsom... Majko mila, kakva je to frustracija, sve je problem, za sve moraš da potvrdiš da zaista želiš to da uradiš, osim kada kompjuter reši da se updateuje i potom resetuje, pogasivši, pri tome, pet otvorenih programa... Ili, prednosti antivirusa i firewalla, koji pokarabase rad na mreži. Užas! Neka priča ko šta hoće, Apple šminka, ovo i ono, kompjuteri im rade kao san, na pet godina star kompjuter staviš najnoviji OS- koji je, pri tome, badava, isto kao i Pages i Numbers...ne znam šta da urade ovi iz Microsofta, NIKAD VIŠE!

George Carlin

pre 10 godina

@mikiveliki: najviše volim ove, što vole kako oni hoće... Meni kompjuter služi za ozbiljne stvari, svaki sat koji izgubim na petljanje po kompjuteru nemam kome da naplatim. Hoću da, kad ga upalim sve radi i tako svaki dan. Veliki tata mi je rekao da Mac- ovi tako rade i, gle- stvarno je tako! Pri tome, za razliku od crnih plastičetina sa led diodama, izgledaju svetski na stolu, koleginice ih obožavaju. Da se vratim na početak- kad kupuješ kola, da li i njih tražiš u delovima, da ih sklopiš onako, kako tebi odgovara? Neće, bre, tebi BMW da određuje kako će da ti izgleda auto, jel' tako?

zmitjkoe

pre 10 godina

Uzas, skinu pa vrate, sve dok Windows 8 iz tri pokusaja ne postane Windows 7. Nije ni cudo sto odlaze u istoriju. Tako je to kad Microsoft od svake nove verzije Windowsa pravi "novi proizvod" pa imate lose i dobre Windowse. Zato je Mac OSX to sto jeste.

prelazim na linux koji je podjednako loš ali je besplatan

pre 10 godina

Već viđena strategija Microsofta - prvo nešto popravljaju godinama kroz kojekakve Service pack-ove a onda kad dospeju do tačke da to što su napravili više zbog kompleksnosti ne može da se popravlja i održava onda izbace novu "unapređenu" verziju windowsa koja je u startu ubogaljena prethodna verzija u drugoj boji. Onda nju šilje nekoliko godina da bi u sledećoj verziji vratili sve ono što su u prethodnoj ukinuli. Čini se da Microsoft nema ni želje ni interesa da napravi jedan normlan, dobar operativni sistem već nas pelješi godinama tako što nam nudi đubre i sigurnosne propuste po parolom "novih, unapređenih" rešenja. Da se bave šibicarenjem razumeo bih ali ovako...

mac user

pre 10 godina

Da li je moguce da Skype i Skydrive ne mogu da rade istovremeno? Pri tome su i jedan i drugi Microsoftovi programi. Windows, kralj brljavljenja! Neverovatno mi je da opstaju sve ove godine a da nisu napravili jedan proizvod da radi kako valja.

loller

pre 10 godina

Microsoft je sam sebi najveca konkurencija. Vec su napravili najbolji operativni sistem, u smislu da prosecnom coveku za potrebe zabave ili posla ne treba nista vise (Windows XP SP3). Medjutim, da bi se azdaja hranila, mora stalno i na silu da se izmislja nesto novo sto nikome realno ne treba, a zatim i da se prodaje kroz ucene vendora (npr. novi laptopovi nemaju drajvere za sedmicu nego samo za ovaj krs od osmice...). Od svih ovih novih (Vista, Win7, Win8, Win8.1), Linux nije mnogo gori, cak se znacajno popravio u poslednjih nekoliko godina posebno po pitanju drajvera, a pri tome je besplatan kao sto rece neko pre mene. Cak i prilican broj igara radi na njemu kroz Wine paket. Momci iz Redmonda su izgubili kompas poodavno.

Lale

pre 10 godina

Koristim Windows od verzije 3.1. I ne secam se da je ijedna bila toliko losa kao ova osmica. Malo je MS dao sebi previse lufta, prvo im se omakla Vista, pa sad ovo. Precesto brljavljenje za moj ukus.

Techno

pre 10 godina

E vi što hvalite linux ima da plačete kad shvatite koliko je problem sa drajverima na linuxu, pa ja imam dual-boot win7 i ubuntu vec godinama , znam šta pričam... Linux je bre za server, windows za obične ljude, ne pametujete o stvarima koje su davno razgraničene u profesionalnom svetu, ja sam sistem admin punih 10 godina, ne pričam ništa napamet, čisto iskustvo je u pitanju ;)

Deus

pre 10 godina

Njihov nagori košmar će da se ponovi, opet će da podržavaju OS star deset godina.
(Mavs, 11. decembar 2013 13:38)
----
I ja mislim da hoce. Pritom je taj matori operativni sistem (windows XP) daleko najproduktivniji i sa najergonomicnijim i najpreglednijim interfejsom od svih Majkrosoftovih proizvoda. Majkrosoft je poceo malo da se "gubi" pokusavajuci da pokrije sve segmente trzista.

mikiveliki

pre 10 godina

sta se bunite svi? sta fali windowsu 8? bolji,brzi,stabilniji,trazi manje resursa od predhodnika,duze traju baterije itd
smeta vam metro,nema start? metro moze da se ugasi,a start dugme se lako vrati za minut,eventualno dva. sto se vama ne svidja eventualno boje,transparetnost i za to imate tema i tema. kao deca. kupite ajfon ili mek pa koristite kako je veliki tata rekao i samo tako dok na win mozete kako vam srce pozeli.

Washington

pre 10 godina

Ma ovaj Windows 8 je otpisan skroz, obicna beta verzija windowsa gde su dosta eksperimentisali. Nesto kao vista, bolje vam je ne prelazite na ovo smece, samo ce vas nervirati. Sledeci OS ce da bude mnogo bolji u to sam siguran.

dule037

pre 10 godina

Ako ste dobro ispratili zadnjih 10-12 godina, svaka druga verzija Windowsa je promašaj. Npr, XP (SP2/SP3) je bio uredan, pa je Vista bila užasna. Onda je Se7en (SP1) ispravio stvari, pa ponovo "fail" na Win 8 (i 8.1). Kapiram da Microsoft hrabro istupa na tržište sa 'revolucionarnim' inovacijama, ali ovi noviteti na Windowsu 8 i 8.1 su prilično nepotrebni. Windows Metro je višak i nema praktičnu funkciju na desktop računarima. Prosečni korisnici ga izbegavaju jer nema start meni. Lično sam sredio to instalirajući Classic Shell koji vraća stari izgled, ali bez njega bih poludeo. Videćemo šta će uraditi sa tom novom verzijom.

mail

pre 10 godina

Idemo 2d pa 3d, pa 2d...pa start pa metro, pa start....sve u interesu korisnika. Nama drzava ovako izgleda jer svi korisnici imaju pravo glasa.

Stiven

pre 10 godina

Ok je win 8.1
Problem je licenca jer jos nema na netu da skines kao ostale windowse da ne zajebava sa registracijom.
Elem metro je ql problem je sto ljudi ne mogu da prihvate novine. Sednite na apple os. Isto cete reci da je xp bog... Jer necete da prihvatite drugi interfejs.

Mihalj

pre 10 godina

Meni Windows 8.1 nije loš, desktop radi isto kao i pre, Task Manager je bolji a kalendar se lepo sinhronizuje sa mojom Lumijom. Ali ne znam zašto su napravili tako tešku aktivaciju, trebalo je ortaku čak dva dana da je razbije i onda je bagovala još nekoliko puta pa smo reinstalirali i sada eto radi ali uz mnogo raznih krekova i neuspeha. Sa takvim nastupom mislim da Microsoft nikad neće steći veliku popularnost.

Mavs

pre 10 godina

Živi dokaz da je Windows 8 dizajniran za potrebu uvaljivanja Windows tableta na tržište, a ne da bi bio bolji OS od Windows-a 7, što mu je bio posao. Microsoft je stvarno počeo da smara sa svojim "ulterior motive" proizvodima, gde je cela stvar napravljena za proguravanje neke druge stvari (kao što je Xbox dizajniran da eventualno postane set-top box, ne da bude najbolja moguća konzola). Svi to rade u nekoj meri, ali niko tako providno i tako loše kao MS. Teško da će taj Threshold proći mnogo bolje od osmice sad kad je svima jasno da MS ne zna gde tera, a sedmica je dovoljno dobra. Njihov nagori košmar će da se ponovi, opet će da podržavaju OS star deset godina.

Prozor mora pasti

pre 10 godina

Genijalno nema sta. Svaka cast mladjanim genijalcima iz MS-a. Windows 8 je tako dobro uradjen (ukljucujuci i Mobile) tako da ce biti dodatno poboljsan sa Start button. Cudi me kako ranije verzije jos od 3.x nisu imale Start bar kao opciju.

3OPAH

pre 10 godina

8.1 uopšte nije tako loš, samo kad se naviknete da odmah predjete na desktop i tamo pokrenete my computer. Start meni ionako nikad nisam koristio a metro aplikacije mogu da se koriste u isto vreme, samo podele ekran. Nije savršeno, lično mi se vise svidela sedmica ali nije za ovoliko kukanje

Aleksandar

pre 10 godina

@Stiven

Isprobao sam Maverick OS kod druga na macbook-u i nisam video neke razlike izmedju njega i nekog linux distro-a.Jednostavan,lak za navikavanje i konforan rad sa aplikacijama.Windows 8-8.1 ne mogu da nazovem visecasovnim konfornim za rad bas zbog te svoje dvolicnosti.

Halle-ON

pre 10 godina

@Texhno, ok ima linux problema sa pojedinim drjaverima. Ali koliko to obicnih korisnika koristi te uredjaje koji imaju problema? Sto se tice osnovnih komponenti nema problema sa drajverima. Svaki usb uredjaj koji sam ikad prikljucivao, web kamere, gomila usb flash drive, gamepadovi, citaci kartica i svi su u potpunosti radili, kao i jedan skener i 2 stampaca koja sam probao za sda na ovim konfiguracijama, i nekoliko usb wireless uredjaja, 2 tv kartice.... Tj. jos ni na jedan problem nisam naisao. E sada znam da ima problema sa pojedinim stampacima,i skenerima, ali koliko pa obicnih korisnika koristi iste uredjaje? Nailazio sam na probleme sa grafickim karticama na straijim kompjuterima, ali za te kartice nema ni drajvera za win 7 i 8, uostalom ne mozemo ocekivati da konfiguracija stara 10 godina tera sistem star par meseci, mislim da nijedan procesor za pentium 4 ne podrzava window 8 ili veoma mali broj procesora je u pitanju(zbog pae, nx, pa dosta njih i nema ni sse2). E sad sto se mnogi iznerviraju oko drajvera kada hoce da instaliraju najnoviji linux na nekom krsu starom 10+ godina, i ocekuju da sve ide jednostavno... Naravno ima i linuxa koji mogu da rade iako su nove verzije, na starim kompjuterima i dobicete sasvim upotrebliv stari kompjuter sa novim os, samo koristite npr, puppy il bodhi linux, ili ubuntu sa manje zahtevnim okruzenjem. Uostalom probajte live cd, i odmah cete znati da li ima problema sa drajverima...

obligacija

pre 10 godina

Kada budu imali ozbiljnu konkurenciju zapitace se. Znam da im je linuks konkurencija, ali nije dovoljno rasprostanjen pa se stoga ne moze smatrati ozbiljnom konkurencijom.

zmitjkoe

pre 10 godina

Uzas, skinu pa vrate, sve dok Windows 8 iz tri pokusaja ne postane Windows 7. Nije ni cudo sto odlaze u istoriju. Tako je to kad Microsoft od svake nove verzije Windowsa pravi "novi proizvod" pa imate lose i dobre Windowse. Zato je Mac OSX to sto jeste.

тридесетогодишњак

pre 10 godina

Коришћење оперативног система "Windows 8" има пуног смисла уколико поседујете екран осетљив на додир или бар "touchpad" прилагођен лакшем коришћењу новина у оперативном систему. Свакако да ми Балканци не радо и тешко прихватамо новина зато мислим да није лоше неко дете предшкослког узраста питати за мишљење...

Jim Jefferies

pre 10 godina

Posle šest godina rada na Mac OS- u, poslednjih sam se dana ponovo susreo sa Windowsom... Majko mila, kakva je to frustracija, sve je problem, za sve moraš da potvrdiš da zaista želiš to da uradiš, osim kada kompjuter reši da se updateuje i potom resetuje, pogasivši, pri tome, pet otvorenih programa... Ili, prednosti antivirusa i firewalla, koji pokarabase rad na mreži. Užas! Neka priča ko šta hoće, Apple šminka, ovo i ono, kompjuteri im rade kao san, na pet godina star kompjuter staviš najnoviji OS- koji je, pri tome, badava, isto kao i Pages i Numbers...ne znam šta da urade ovi iz Microsofta, NIKAD VIŠE!

Nikola

pre 10 godina

Metro je u win 8 start meni sa aplikacijama iz marketa. Prosto je, vi u metro mozete da dodate bilo sta iz desktop moda, da vam se nadje.. Bas kao u start meniju. A sto se onog search dela tice... U metro modu samo kucajte koja Vam aplikacija treba i kompjuter ce je naci. Prosto je.

George Carlin

pre 10 godina

@mikiveliki: najviše volim ove, što vole kako oni hoće... Meni kompjuter služi za ozbiljne stvari, svaki sat koji izgubim na petljanje po kompjuteru nemam kome da naplatim. Hoću da, kad ga upalim sve radi i tako svaki dan. Veliki tata mi je rekao da Mac- ovi tako rade i, gle- stvarno je tako! Pri tome, za razliku od crnih plastičetina sa led diodama, izgledaju svetski na stolu, koleginice ih obožavaju. Da se vratim na početak- kad kupuješ kola, da li i njih tražiš u delovima, da ih sklopiš onako, kako tebi odgovara? Neće, bre, tebi BMW da određuje kako će da ti izgleda auto, jel' tako?

Jim Jefferies

pre 10 godina

"Nama drzava ovako izgleda jer svi korisnici imaju pravo glasa." @mail: verovatno najpametnija rečenica koju sam video u poslednjih ni sam ne znam koliko. Zapamtiću. I, preprodati...