Ponedeljak, 09.12.2013.

00:52

Stigao Đukanović, sutra sastanci

Premijer Crne Gore Milo Đukanović stigao je avionom u 16.40 na aerodrom "Nikola Tesla" i imao neformalnu večeru sa srpskim premijerom.

Izvor: B92

Stigao Ðukanoviæ, sutra sastanci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Vladan Grujić

pre 10 godina

Dobrodošao, serdare-vojvodo-predsedniče-premijeru (nepotrebno precrtati) bratske nam Crne Gore. Pozdravljam te kao jednog od retkih Crnogoraca koji u Beogradu nije bio 10 godina u kontinuitetu. Hteo bih da te podsetim da mi Srbi imamo 2 jako pametne izreke o bliskim srodnicima, "Ako smo braća, kese nam nisu sestre" i "Krv nije voda". Srbi i Crnogorci JESU bratski narodi i to nikakva dnevna politika ne može da promeni. To što se kod vas trenutno više cene neki kafanski prijatelji sa Kosova, Hrvatske ili USA, nego braća iz Srbije, to je vaša stvar. Kafanska prijateljstva obično traju dok je na stolu ića i pića i para da se to plati. Kad nešto od toga nema, nastaje kaubojska tuča, što bi rekli Ameri. Za razliku od kafanskih prijatelja, bliski srodnici postoje između ostalog da budu "kadri stići i uteći i na strašnom mestu postojati". Ne zameri mi na ovakvom tonu dobrodošlice, jer i sam potičem iz jednog mesta u Srbiji koje u svom nazivu ima prefiks "Crna" (Crna Trava). Tamo se mnogo više cene građevinske nego diplomatske veštine. Na kraju bih voleo bih da se sa našim (srpskim) serdarima-vojvodama-... lepo dogovoriš o rešavanju svih problema između Srbije i Crne Gore pa da zajedno radimo kao crnci, a trošimo kao belci. Srdačno te pozdravljam i želim ti svako dobro.

Ivan

pre 10 godina

Eto djede mi umro sa 92 godina laka mu zemlja nikad nije spominjao nasilje I podroticku nasilnu skupstinu. Sve sto sam ja cuo o tome je bilo da je izglasano prisajedinjavanje Kraljevini jer bi CG u protivnom ostala sma ana vjetrometini I na izvolte arbanasima. Ne mlatite istoriju iz knjiga pogresnih ljudi. Nadjite kakvu starinu u pameti pa neka vam sve isprica.

Klingonac

pre 10 godina

Svako treba da bude dobrodosao, ipak je ovo Srbija, a zna se kakvi smo mi prema gostima.....,"ali"...., ovim gostima treba da bude jasno da su dosli u goste i da nismo zaboravili da su se odrekli srpstva, da su priznali Kosovo, da su maltretirali nase svestenike, da ........ spisak je dugacak. Nadam se da ce se naci neko da im kaze da oni nama bas i nisu potrebni, a mi njima.... Pa, gosti..., dobro dosli i hvala vam sto ne ostajete duze.

stojan

pre 10 godina

milo pravi vestacku naciju a srbi su valjda nebeska nacija, direktno od Isusa? svaka je nacija vestacka, od ljudi stvorena. Negiramo crnogorcima naciju a imaju drzavu 1000 godina...

milojko

pre 10 godina

Kakva crna braca,jos da se ratosiljamo salonskih Crnogoraca iz Beograda.
Sto puta su nam veca braca Albanci od svih komsija iz Jugoslavije samo sto mi to ne kapiramo.

bojan

pre 10 godina

stize apsolutni car.crne gore i srbije gospodar.nocas prvo malo meze i zabave i da mu dacic pjeva na uvce. ima se kad za razgovor sjutra cijo dan i bice kako gazda kaze

princ-ip

pre 10 godina

Malo upućeniji u političke prilike u CG znaju da su Djukanovic i Mitropolit Amfilohije sklopili prećutan dogovor o nenapadanju.To se moglo videti povodom osvestanja hrama u Podgorici i ko je bio u organizacionom odboru.Marović,Vujanović,Lukšić...Tako da su šefovi dva bloka u CG Milo i Amfilohije zakopali sekire.Inače je javna tajna da se uzajamno poštuju i neka neko nadje i jednu izjavu gde su direktno pomenuli jedan drugoga u negativnom kontekstu.

Iskreno

pre 10 godina

Uoči dolaska u Beograd, Milo Đukanović je izjavio da su crnogorsko-srpski odnosi "bratski", a da je istorija potvrdila da su "najviše bratski kada su utemeljeni na interesima".

HAHAHAHAHAHA! JA VEĆU GLUPOST ODAVNO NISAM ČUO!

Siguran glas

pre 10 godina

Pa bre grad Pancevo ima veci GDP od cele Crne Gore. A Novi Sad i Nis imaju zasebno vise stanovnika od Crne Gore. U cemu je fora sta dolazi Milo. Mozda zato sto je ortak sa Canetom Suboticem? A jel se zato slavi njegov dolazak?

WVW

pre 10 godina

Kada nekoga hvale domaci autosovinisti kao sada u slucaju Mila Djukanovica, sve je jasno. Lik koji je bio sve, od desne ruke Milosevica do velikoalbanskog lobiste koji odradjuje razne zadatke za americke gazde koji mu zauzvrat dozvoljavaju da zadrzi milione evra koje je stavio u dzep... bi za svakoga bio neko za izbegavanje - osim za domace autosoviniste i novokomponovane montenegrinske nacionaliste. Osim sto je sebe i porodicu oibezbedio za vekove, sta je tacno Crnoj Gori obezbedio kada je manje/vise u svemu u rangu onih koji nisu bili tako "mudri" i "kooperativni" kao Djukanovic? Da je Srbija ozbiljna drzava takvog ne bi pustili ni da priviri u sledecih 100 godina. Druga prica su "domacini" Dacic, Vucic, Nikolic i gde je tek njima mesto.

`ajde vise

pre 10 godina

@crnogorac iz cg

`Ajde vise da dodje taj tvoj Djukanovic i da ode sto pre odakle je i odosao samo da nas ne smarate vise sa tim vasim istorijskim supljim pricama, autokefalnost, autofekalnost, skupstine, ne skupstine... Whatever. Koga zanima. Sledecih 200 godina da ne dolazi da se vec odmorimo od vas.

kompleksi su cudo!

pre 10 godina

@Bucko "razmisljam"
Da li si u stanju da smislis i neki novi komentar ili ces i dalje da vrtis ta dva, tri?
Inace, sta reci za likove koji sve na svetu gledaju i percipiraju kroz svoje nagomilane komplekse u odnosu na Srbiju te im se tako i od Mila Djukanovica prividja nevidjeni "mozak" koji je tesko "nadoknadiv", od Hasima Tacija nevidjeni "drzavnik", od albanske mafijasko-naci-kriminalne "republjik kosova" nekakva nevidjeno "ozbiljna drzava".

smoren

pre 10 godina

Svi smo svesni kakva je Srbija i gde je sada i za to treba da nas je sve sramota u Srbiji, medjutim citajuci komentare na vesti u vezi Kosova, Crne Gore ili Hrvatske koje pisu zitelji tih drzava i te tvorevine od "r. kosova" kao i par ovih kojima je sve super samo da je kontra u odnosu na Srbiju, stice se utisak da na planeti nema tako pametnih, mudrih, naprednih, bogatih, narodanajstarijih, kulturnih, postenih kao sto su oni. Ma cudo jedno. Bilo bi super da su Srbi zaista okruzeni takvim vrhuncima evolucije jer bi imali na koga da se ugledamo, ali avaj... Realnost je ipak drugacija od samohvalisavih komentara nasih komsija.

Ana

pre 10 godina

Primaju ga njegovi ovde...nije mi jasno kada cemo da pocnemo da zivimo kao Crnogorci i Hrvati da nase ljude stavljamo na prioritetna mesta.Kako u CG nema nasih nigde i nista se ne pitaju?

Inflacija

pre 10 godina

Veliki broj zadovoljnih penzionera od Ulcinja do Subotice sa mesecnim primanjem od 100 eura i to iz dva dela su sa velikim entuzijazmom vec formirale kolone podrske sa crvenim ruzama uz povike podrske i izlive ljubavi.Za docek se spremaju rodjaci,kumovi i prijatelji kao i udruzenje sahista SFRJ-a uz blagoslov verskih vodja i svetskih Velikih njuski.Krug dvojke kao i zitelji Vracara i Lovcenca uz podrsku gradjana Dubrovnika su spremili tradiconalne zakuske gde najvise preferiraju riblji specijaliteti poznatih kuvara sa Prevlake uz poznati obicaj konzumiranja duvanskih proizvoda tek pridoslih sa novog granicnog prelaza izmedju "nekoliko drzava" sa deklaracijom Albanske republike sa sedistem u Pristini u ulici Bratstva i Jedinstva i potvrdom kvaliteta iz termoelektrane Nikola Tesla sa sve premijerom.Naravno sve to ide uz uslugu AIR SERBIA sa fantasticnim 15 minutnim pogledom na lijepu nasu.Navali marvo?

cardhu

pre 10 godina

Odakle potreba da svuda trazimo ,,bracu"?Grci pravoslavna braca,Rusi braca,Crnogorci itd..Alo Srbijo probudi se..Kakva crna braca?Interes,interes i samo interes.Nista drugo.Dosta busamja u maljava i patriotska prsa,suplja prica.Da se manemo ideologije SANU-ai i dezurnih nacionalnih radnika.Ta prica nas je kostala desetine hiljada raseljenih,pobijenih i unistenih porodica.Jesmo li toliko glupi,neobrazovani ,zatucani?Dosta ostracscenosti prema svemu i svacemu.Gde smo tu mi kao drzava?Kakvu dobit imamo od silnih ,,bratskih zagrljaja,,(grckih,ruskih,cnogorskih itd)?

prosetajte malo

pre 10 godina

@nbp
Da li postoji i jedna vest u kojoj nece biti ovakvog palanackog izigravanja vecih katolika od Pape? Srbija je prepuna vecih Albanaca od Albanaca, vecih Nemaca od Nemaca, vecih Crnogoraca od Crnogoraca... Te hvale bombardovanje, te hvale Mila, Hasim Taci im je idol, ma sta Nemacka uradila "to je za nase dobro"... Halo, prestanite da blamirate i sebe i nas. Isto vazi i za rusoljubitelje.

bojan

pre 10 godina

Srbija treba da podigne spomenik nasem Milu jer bez njega ne biste obnovili vasu drzavnost.Srbija treba da bude Srbija ne ni juga,ne ni scg.Svako gazda u svojoj kuci i sve je tada ok.Pozdrav svim srbima iz stare i ponosne vjecne Crne Gore

ribe

pre 10 godina

Neka političari slede građane Crne Gore i Srbije. Građani, odnosno narod i jedne i druge države, uvek su imali i imat će dobre odnose.

Немања

pre 10 godina

Престали смо одавно да будемо браћа, издали сте нас и даље то траје.Нема ту добродошлице и љубави. А братство из интерса нам баш није по вољи, а нарочито не са вама, јер интерес постоји само на вашој страни.

crnogorac iz cg

pre 10 godina

@srbin porijeklom iz cg, takvi kao ti su najveci krvnici cg. Em sto si zlonamjeran, em sto ne znas istoriju, jer da znas, ne bi pricao gluposti. Autokefalna CPC i Crnogorska nacija su postojali stotinama godina prije Mila, i to im je oduzeto sramnom podgorickom skupstinom 1918. Tada je CG okupirana i na njenoj teritoriji je sa domacim izdajnicima (bjelasi) dejstvovala kraljeva tajna sluzba... Istorija pamti kakva su zlodjela cinjena tada, i pod kakvim je okolnostima cg pripojena srbiji, odnosno shs-u. Milo je samo pomogao da vratimo sto smo nekad imali druze

Kurs euro-atlantskih integracija je pravi i jedini put CG, i ne znam zbog cega nam se to zamjera? Mi smo mnogo mali da bi bili neutralni, a izmedju krimi rusa i zapada nemamo dilemu.

Aleksandar

pre 10 godina

@Putuj igumane i ne brini za Crnu Goru
O cemu ti pricas....pa i taj Milosevic ti je tvoj crnogorac kao i karadzic,sljivancanin,arkan,giska,stanisic.......fino drustvo nema sta....inace tih oko 2000 a ne 20.000 koliko preuvelicavas sto dolazi dole da rade je i onako vaseg porIJekla....a mogli bi i ovih 250,000 koji su u Srbiji na "privremenom" radu da povedu sa sobom zajedno sa kapicicem.

Ma idi

pre 10 godina

On je dodao da nijedan potez Crne Gore nije bio uperen protiv Srbije i Srba, ma gde živeli, niti će se to ikada desiti.@ A šta je priznavanje Kosova?

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Za mene licno Milo Đukanović predstavlja simbol "odlivenog mozga" !
Odvajanjem CG. iz zajednicke drzave sa Srbijom, Srbija nije "osakacena" zbog podele "teritorije" i bez toga se znalo sta pripada CG. ali nazalost sa odvajanjem CG. "odlio se sav onaj politicki mozak koji je nesto vredeo" u toj zajednickoj drzavi i preselio se u Podgoricu e ta "upraznjena mesta" Srbija NIKADA vise nije uspela NADOKNADITI i "popuniti pametnim politicarima" !

Običan građanin

pre 10 godina

Ko se seća mlađanog Đukanovića u šarenom džemperu, kada je, kao "političar početnik", u Saveznoj Skupštini Socijalističke Jugoslavije smenjivao tadašnji crnogorski kadar (Veselina Đuranovića, Marka Orlandića, Vidoja Žarkovića...)...
E, od tada počinje njegov "uzlet" na političkoj sceni ovog prostora, i traje do danas... Samo, njega nikako da smene...

Među Crnogorcima postoji jedna važna ocena samih sebe, a to je, otprilike, ili si čovek, ili si...

Ovaj je ovo drugo...

Žalosno je, da Srbiji "pomažu" ovakvi likovi, bez čije pomoći, nema propasti...
To je i dokazano u zadnjih dvadeset godina...

nbp

pre 10 godina

Добродошлица премијеру Црне Горе, како год се звао. Ми јесмо браћа и пријатељи. Могли смо под једним кровом, а нисмо. Велика ствар! Косово би нам се десило и са Милом и без њега, не знам о каквим "ножевима у леђа" причамо, јер знам да моја земља Србија, због тадашњег премијера, није хтела ни да им честита на обнови самосталности. Српске фирме послују у Црној Гори без проблема, односи између људи су одлични. И ако негде има заједљивости, жао ми је да констатујем да је има у Србији кроз гајење стереотипа. Црна Гора иначе има много проблема, а део стално извире због нерешавања унутрашњих "српско-црногорских" односа, шта год то тамо значило.

zoran

pre 10 godina

Poslushnik prodice Rotshild, a vidim ovde ima i onih koji mu se dive.
Samo u Srbiji i CG i nigde vishe ovakav covek moze izazvati divljenje.

Samo vas gledamo

pre 10 godina

On je svoj narod spasio ulaskom u NATO, a vrlo brzo ce u EU! Mogu samo da zamislim kakvo ce komadanje Srbije biti nastavljeno ako pridjemo rusima a posle cemo da kukamo nad zlom sudbinom! Ajde zapitajte se malo kako crnogorci nemaju teritorijani problem sa albancima i hrvatima a REALNO mogu da ih progutaju! Za to je dovoljan IQ 68!

Срђaн

pre 10 godina

Ђyкaнoвић, нaкoн 10 - aк гoдинa?! Сpaмoтa зa сaв нaш poд. Сaдa сe сeтиo Бoгa нaкoн штo je "ђaвoлy" дyшy пpoдao!?

Putuj igumane i ne brini za Crnu Goru

pre 10 godina

@Iguman Nemanja da se Milo pitao NATO bombardovanja ne bi bilo. To sto je Crna Gora priznala Kosovo, pa priznala, e i Srbija. Nije zvanicno a u svemu drugome sto je bitnije jeste a nece proci dugo priznace i zvanicno. Priznanje Srbije je formalnost, fakticko stanje je Srbija priznala daleko prije Crne Gore. Sta treba da smo mi budale da 20 godina cekamo samo zato sto vi u Srbiji volite da gubite vrijeme i formalno priznajete Kosovo mic po mic a krajnji rezultat je isti? Kosovo je izgubljeno vasom gluposcu. Birali ste Milosevica i obozavali ga, Rusi vas nahuskali na NATO kao sto vas i danas huskaju protiv EU i zapada. Crna Gora nikome nije zabila noz u ledja nego smo bili zajedno dok nismo ukaprali da nesto sa vama nije u redu. Niti smo imali ikakvu kontrolu oko stampanja para. Morali smo EUR da uvedemo, Niti smo imali ikakvu kontrolu oko sukoba sa NATO i zapadom. Danas hocete da ovom izmucenom Balkanu, koji konacno treba da se prikljuci civilizovanom svijetu, dovedete Ruse koje smo jedva izbacili 1948. A ti Rusi su kreirali sukob sa zapadom i danas cuvaju Milosevicevu porodicu. Vi ne znate vise dje udarate. Mozete da pricate o Crnoj Gori sta hocete ali 20000 mladih ljudi iz Srbije svake sezone dolaze u Crnu Goru da rade i zarade neki EUR. Oni su nam vazniji pokazatelj oko toga ko je pogrijesio i ko kome zabada noz u ledja. Ajde sad svi u klupe i ucite ruski. Kad vam Milosevici opet dodju kao Karadjordjevici sto su, slabo ce pricat srpski, samo ruski a treba da ih docekate

MunzeLjux

pre 10 godina

Ljudi sto se lozite.Velike sile su stvorile Jugoslaviju zato sto im je u tom trenutku odgovarala,velike sile su je i rasturile kad im vise nije trebala.Mi mali,obicni ljudi bi trebali da ignorisemo to napujdavanje politicara,posle koga lajemo i ujedamo komsije i slucajne prolaznike,a jedino sto imamo od toga su polomljeni zubi.

pseudo_slucajno

pre 10 godina

Dolazi jer mu treba nesto, u narednim nedeljama videcemo sta je to. Crna Gora je bratska zemlja samo kad njima treba nesto ovako smo partneri.

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Šta kaže Milo, da su odnosi "bratski"?

Milo sine, da li brat bratu oko kopa?
Vi nama iskopaste oči i nož nam u leđa zariste!

Prvo se otcepiste, pa priznaste lažnu državu Kosovo, pa oćete u NATO koji nas je bombardovao ali pre svega pogrom nad SPC i Srbima koji provodite i imena se sopstvenog srpskog odričete, to je Milo tvoje "bratstvo"?

O Njegoše naš, velika i mudra srpska glavo, de našu Crnu Goru odvedoše izdajnici....

andrijano

pre 10 godina

jesmo bratski narod samo nisu smeli da priznaju kosovo.realno ako je i trebalo oni su to zadnji trebali da urade.verovatno je bilo pritisaka iz amerike ali ipak je to bila izdaja.bar oni su nekad znali sta je moral ali danas je samo interes.

Radashin

pre 10 godina

Postovani gospodine Djukanovicu, dosta ste vi Crnogorci "bratski" zavlacili ruke u Srpske dzepove, luku Bar ste dali Turcima samo da je Srbi ne bi kupili. Sta mi imamo zajednicki da projektujemo sa vama? Srbi u Crnu Goru na more vise nece, sta ce nam sada pruga ka Crnoj Gori? Da izvozimo robu preko Turske luke, neka hvala, ipak su tu braca Grci, pa cemo preko njih. Autoput do Crne Gore - pa sta ce to Srbiji, zar mislite da smo poblesavili? Moj predlog - idite na Kosovo i sa "gospodinom" Tacijem gradite autuput Pristina - Podgorica, a mozete i zeleznicku liniju ako vam je volja...

alex

pre 10 godina

Nije bitan ni Milo ni niko vise,oni su sebe svi obezbedili za deset zivota,bitno ja da mi srbi i crnogorci vise ne ispastamo zbog njihovih igara i licnih interesa i da vec jednom shvatimo da treba da zivimo kao braca jer to i jesmo...citav zivot se na nasoj svadji i nesreci bogate i nasi i cg politicari,dosta vise!

Mujo 11

pre 10 godina

Crnogorski premijer Milo Djukanović boraviće danas i sutra u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji nakon deset godina.
Pa to zvuci ljepo! Najzad, komsija kod komsije na kafu!

Србин пореклом из ЦГ

pre 10 godina

Да је добродошао, искрено није!
Одвојио нас је у две државе, прави вештачку нацију и језик, иживљава се над СПЦ, признао Косово, па ко је још луд да таквог човека који је за себе и фамилију створио приватну државу, дочекује отворених руку у Београду? Иди господару Мило код Месића и Тачија, за боље и ниси! Успео је што ни Секули Дрљевићу није пошло уа руком.

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Šta kaže Milo, da su odnosi "bratski"?

Milo sine, da li brat bratu oko kopa?
Vi nama iskopaste oči i nož nam u leđa zariste!

Prvo se otcepiste, pa priznaste lažnu državu Kosovo, pa oćete u NATO koji nas je bombardovao ali pre svega pogrom nad SPC i Srbima koji provodite i imena se sopstvenog srpskog odričete, to je Milo tvoje "bratstvo"?

O Njegoše naš, velika i mudra srpska glavo, de našu Crnu Goru odvedoše izdajnici....

Србин пореклом из ЦГ

pre 10 godina

Да је добродошао, искрено није!
Одвојио нас је у две државе, прави вештачку нацију и језик, иживљава се над СПЦ, признао Косово, па ко је још луд да таквог човека који је за себе и фамилију створио приватну државу, дочекује отворених руку у Београду? Иди господару Мило код Месића и Тачија, за боље и ниси! Успео је што ни Секули Дрљевићу није пошло уа руком.

Radashin

pre 10 godina

Postovani gospodine Djukanovicu, dosta ste vi Crnogorci "bratski" zavlacili ruke u Srpske dzepove, luku Bar ste dali Turcima samo da je Srbi ne bi kupili. Sta mi imamo zajednicki da projektujemo sa vama? Srbi u Crnu Goru na more vise nece, sta ce nam sada pruga ka Crnoj Gori? Da izvozimo robu preko Turske luke, neka hvala, ipak su tu braca Grci, pa cemo preko njih. Autoput do Crne Gore - pa sta ce to Srbiji, zar mislite da smo poblesavili? Moj predlog - idite na Kosovo i sa "gospodinom" Tacijem gradite autuput Pristina - Podgorica, a mozete i zeleznicku liniju ako vam je volja...

pseudo_slucajno

pre 10 godina

Dolazi jer mu treba nesto, u narednim nedeljama videcemo sta je to. Crna Gora je bratska zemlja samo kad njima treba nesto ovako smo partneri.

Putuj igumane i ne brini za Crnu Goru

pre 10 godina

@Iguman Nemanja da se Milo pitao NATO bombardovanja ne bi bilo. To sto je Crna Gora priznala Kosovo, pa priznala, e i Srbija. Nije zvanicno a u svemu drugome sto je bitnije jeste a nece proci dugo priznace i zvanicno. Priznanje Srbije je formalnost, fakticko stanje je Srbija priznala daleko prije Crne Gore. Sta treba da smo mi budale da 20 godina cekamo samo zato sto vi u Srbiji volite da gubite vrijeme i formalno priznajete Kosovo mic po mic a krajnji rezultat je isti? Kosovo je izgubljeno vasom gluposcu. Birali ste Milosevica i obozavali ga, Rusi vas nahuskali na NATO kao sto vas i danas huskaju protiv EU i zapada. Crna Gora nikome nije zabila noz u ledja nego smo bili zajedno dok nismo ukaprali da nesto sa vama nije u redu. Niti smo imali ikakvu kontrolu oko stampanja para. Morali smo EUR da uvedemo, Niti smo imali ikakvu kontrolu oko sukoba sa NATO i zapadom. Danas hocete da ovom izmucenom Balkanu, koji konacno treba da se prikljuci civilizovanom svijetu, dovedete Ruse koje smo jedva izbacili 1948. A ti Rusi su kreirali sukob sa zapadom i danas cuvaju Milosevicevu porodicu. Vi ne znate vise dje udarate. Mozete da pricate o Crnoj Gori sta hocete ali 20000 mladih ljudi iz Srbije svake sezone dolaze u Crnu Goru da rade i zarade neki EUR. Oni su nam vazniji pokazatelj oko toga ko je pogrijesio i ko kome zabada noz u ledja. Ajde sad svi u klupe i ucite ruski. Kad vam Milosevici opet dodju kao Karadjordjevici sto su, slabo ce pricat srpski, samo ruski a treba da ih docekate

andrijano

pre 10 godina

jesmo bratski narod samo nisu smeli da priznaju kosovo.realno ako je i trebalo oni su to zadnji trebali da urade.verovatno je bilo pritisaka iz amerike ali ipak je to bila izdaja.bar oni su nekad znali sta je moral ali danas je samo interes.

Običan građanin

pre 10 godina

Ko se seća mlađanog Đukanovića u šarenom džemperu, kada je, kao "političar početnik", u Saveznoj Skupštini Socijalističke Jugoslavije smenjivao tadašnji crnogorski kadar (Veselina Đuranovića, Marka Orlandića, Vidoja Žarkovića...)...
E, od tada počinje njegov "uzlet" na političkoj sceni ovog prostora, i traje do danas... Samo, njega nikako da smene...

Među Crnogorcima postoji jedna važna ocena samih sebe, a to je, otprilike, ili si čovek, ili si...

Ovaj je ovo drugo...

Žalosno je, da Srbiji "pomažu" ovakvi likovi, bez čije pomoći, nema propasti...
To je i dokazano u zadnjih dvadeset godina...

Немања

pre 10 godina

Престали смо одавно да будемо браћа, издали сте нас и даље то траје.Нема ту добродошлице и љубави. А братство из интерса нам баш није по вољи, а нарочито не са вама, јер интерес постоји само на вашој страни.

Aleksandar

pre 10 godina

@Putuj igumane i ne brini za Crnu Goru
O cemu ti pricas....pa i taj Milosevic ti je tvoj crnogorac kao i karadzic,sljivancanin,arkan,giska,stanisic.......fino drustvo nema sta....inace tih oko 2000 a ne 20.000 koliko preuvelicavas sto dolazi dole da rade je i onako vaseg porIJekla....a mogli bi i ovih 250,000 koji su u Srbiji na "privremenom" radu da povedu sa sobom zajedno sa kapicicem.

cardhu

pre 10 godina

Odakle potreba da svuda trazimo ,,bracu"?Grci pravoslavna braca,Rusi braca,Crnogorci itd..Alo Srbijo probudi se..Kakva crna braca?Interes,interes i samo interes.Nista drugo.Dosta busamja u maljava i patriotska prsa,suplja prica.Da se manemo ideologije SANU-ai i dezurnih nacionalnih radnika.Ta prica nas je kostala desetine hiljada raseljenih,pobijenih i unistenih porodica.Jesmo li toliko glupi,neobrazovani ,zatucani?Dosta ostracscenosti prema svemu i svacemu.Gde smo tu mi kao drzava?Kakvu dobit imamo od silnih ,,bratskih zagrljaja,,(grckih,ruskih,cnogorskih itd)?

Iskreno

pre 10 godina

Uoči dolaska u Beograd, Milo Đukanović je izjavio da su crnogorsko-srpski odnosi "bratski", a da je istorija potvrdila da su "najviše bratski kada su utemeljeni na interesima".

HAHAHAHAHAHA! JA VEĆU GLUPOST ODAVNO NISAM ČUO!

Vladan Grujić

pre 10 godina

Dobrodošao, serdare-vojvodo-predsedniče-premijeru (nepotrebno precrtati) bratske nam Crne Gore. Pozdravljam te kao jednog od retkih Crnogoraca koji u Beogradu nije bio 10 godina u kontinuitetu. Hteo bih da te podsetim da mi Srbi imamo 2 jako pametne izreke o bliskim srodnicima, "Ako smo braća, kese nam nisu sestre" i "Krv nije voda". Srbi i Crnogorci JESU bratski narodi i to nikakva dnevna politika ne može da promeni. To što se kod vas trenutno više cene neki kafanski prijatelji sa Kosova, Hrvatske ili USA, nego braća iz Srbije, to je vaša stvar. Kafanska prijateljstva obično traju dok je na stolu ića i pića i para da se to plati. Kad nešto od toga nema, nastaje kaubojska tuča, što bi rekli Ameri. Za razliku od kafanskih prijatelja, bliski srodnici postoje između ostalog da budu "kadri stići i uteći i na strašnom mestu postojati". Ne zameri mi na ovakvom tonu dobrodošlice, jer i sam potičem iz jednog mesta u Srbiji koje u svom nazivu ima prefiks "Crna" (Crna Trava). Tamo se mnogo više cene građevinske nego diplomatske veštine. Na kraju bih voleo bih da se sa našim (srpskim) serdarima-vojvodama-... lepo dogovoriš o rešavanju svih problema između Srbije i Crne Gore pa da zajedno radimo kao crnci, a trošimo kao belci. Srdačno te pozdravljam i želim ti svako dobro.

zoran

pre 10 godina

Poslushnik prodice Rotshild, a vidim ovde ima i onih koji mu se dive.
Samo u Srbiji i CG i nigde vishe ovakav covek moze izazvati divljenje.

Ma idi

pre 10 godina

On je dodao da nijedan potez Crne Gore nije bio uperen protiv Srbije i Srba, ma gde živeli, niti će se to ikada desiti.@ A šta je priznavanje Kosova?

MunzeLjux

pre 10 godina

Ljudi sto se lozite.Velike sile su stvorile Jugoslaviju zato sto im je u tom trenutku odgovarala,velike sile su je i rasturile kad im vise nije trebala.Mi mali,obicni ljudi bi trebali da ignorisemo to napujdavanje politicara,posle koga lajemo i ujedamo komsije i slucajne prolaznike,a jedino sto imamo od toga su polomljeni zubi.

`ajde vise

pre 10 godina

@crnogorac iz cg

`Ajde vise da dodje taj tvoj Djukanovic i da ode sto pre odakle je i odosao samo da nas ne smarate vise sa tim vasim istorijskim supljim pricama, autokefalnost, autofekalnost, skupstine, ne skupstine... Whatever. Koga zanima. Sledecih 200 godina da ne dolazi da se vec odmorimo od vas.

alex

pre 10 godina

Nije bitan ni Milo ni niko vise,oni su sebe svi obezbedili za deset zivota,bitno ja da mi srbi i crnogorci vise ne ispastamo zbog njihovih igara i licnih interesa i da vec jednom shvatimo da treba da zivimo kao braca jer to i jesmo...citav zivot se na nasoj svadji i nesreci bogate i nasi i cg politicari,dosta vise!

WVW

pre 10 godina

Kada nekoga hvale domaci autosovinisti kao sada u slucaju Mila Djukanovica, sve je jasno. Lik koji je bio sve, od desne ruke Milosevica do velikoalbanskog lobiste koji odradjuje razne zadatke za americke gazde koji mu zauzvrat dozvoljavaju da zadrzi milione evra koje je stavio u dzep... bi za svakoga bio neko za izbegavanje - osim za domace autosoviniste i novokomponovane montenegrinske nacionaliste. Osim sto je sebe i porodicu oibezbedio za vekove, sta je tacno Crnoj Gori obezbedio kada je manje/vise u svemu u rangu onih koji nisu bili tako "mudri" i "kooperativni" kao Djukanovic? Da je Srbija ozbiljna drzava takvog ne bi pustili ni da priviri u sledecih 100 godina. Druga prica su "domacini" Dacic, Vucic, Nikolic i gde je tek njima mesto.

bojan

pre 10 godina

Srbija treba da podigne spomenik nasem Milu jer bez njega ne biste obnovili vasu drzavnost.Srbija treba da bude Srbija ne ni juga,ne ni scg.Svako gazda u svojoj kuci i sve je tada ok.Pozdrav svim srbima iz stare i ponosne vjecne Crne Gore

milojko

pre 10 godina

Kakva crna braca,jos da se ratosiljamo salonskih Crnogoraca iz Beograda.
Sto puta su nam veca braca Albanci od svih komsija iz Jugoslavije samo sto mi to ne kapiramo.

stojan

pre 10 godina

milo pravi vestacku naciju a srbi su valjda nebeska nacija, direktno od Isusa? svaka je nacija vestacka, od ljudi stvorena. Negiramo crnogorcima naciju a imaju drzavu 1000 godina...

Samo vas gledamo

pre 10 godina

On je svoj narod spasio ulaskom u NATO, a vrlo brzo ce u EU! Mogu samo da zamislim kakvo ce komadanje Srbije biti nastavljeno ako pridjemo rusima a posle cemo da kukamo nad zlom sudbinom! Ajde zapitajte se malo kako crnogorci nemaju teritorijani problem sa albancima i hrvatima a REALNO mogu da ih progutaju! Za to je dovoljan IQ 68!

Klingonac

pre 10 godina

Svako treba da bude dobrodosao, ipak je ovo Srbija, a zna se kakvi smo mi prema gostima.....,"ali"...., ovim gostima treba da bude jasno da su dosli u goste i da nismo zaboravili da su se odrekli srpstva, da su priznali Kosovo, da su maltretirali nase svestenike, da ........ spisak je dugacak. Nadam se da ce se naci neko da im kaze da oni nama bas i nisu potrebni, a mi njima.... Pa, gosti..., dobro dosli i hvala vam sto ne ostajete duze.

Ivan

pre 10 godina

Eto djede mi umro sa 92 godina laka mu zemlja nikad nije spominjao nasilje I podroticku nasilnu skupstinu. Sve sto sam ja cuo o tome je bilo da je izglasano prisajedinjavanje Kraljevini jer bi CG u protivnom ostala sma ana vjetrometini I na izvolte arbanasima. Ne mlatite istoriju iz knjiga pogresnih ljudi. Nadjite kakvu starinu u pameti pa neka vam sve isprica.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Za mene licno Milo Đukanović predstavlja simbol "odlivenog mozga" !
Odvajanjem CG. iz zajednicke drzave sa Srbijom, Srbija nije "osakacena" zbog podele "teritorije" i bez toga se znalo sta pripada CG. ali nazalost sa odvajanjem CG. "odlio se sav onaj politicki mozak koji je nesto vredeo" u toj zajednickoj drzavi i preselio se u Podgoricu e ta "upraznjena mesta" Srbija NIKADA vise nije uspela NADOKNADITI i "popuniti pametnim politicarima" !

nbp

pre 10 godina

Добродошлица премијеру Црне Горе, како год се звао. Ми јесмо браћа и пријатељи. Могли смо под једним кровом, а нисмо. Велика ствар! Косово би нам се десило и са Милом и без њега, не знам о каквим "ножевима у леђа" причамо, јер знам да моја земља Србија, због тадашњег премијера, није хтела ни да им честита на обнови самосталности. Српске фирме послују у Црној Гори без проблема, односи између људи су одлични. И ако негде има заједљивости, жао ми је да констатујем да је има у Србији кроз гајење стереотипа. Црна Гора иначе има много проблема, а део стално извире због нерешавања унутрашњих "српско-црногорских" односа, шта год то тамо значило.

bojan

pre 10 godina

stize apsolutni car.crne gore i srbije gospodar.nocas prvo malo meze i zabave i da mu dacic pjeva na uvce. ima se kad za razgovor sjutra cijo dan i bice kako gazda kaze

Mujo 11

pre 10 godina

Crnogorski premijer Milo Djukanović boraviće danas i sutra u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji nakon deset godina.
Pa to zvuci ljepo! Najzad, komsija kod komsije na kafu!

crnogorac iz cg

pre 10 godina

@srbin porijeklom iz cg, takvi kao ti su najveci krvnici cg. Em sto si zlonamjeran, em sto ne znas istoriju, jer da znas, ne bi pricao gluposti. Autokefalna CPC i Crnogorska nacija su postojali stotinama godina prije Mila, i to im je oduzeto sramnom podgorickom skupstinom 1918. Tada je CG okupirana i na njenoj teritoriji je sa domacim izdajnicima (bjelasi) dejstvovala kraljeva tajna sluzba... Istorija pamti kakva su zlodjela cinjena tada, i pod kakvim je okolnostima cg pripojena srbiji, odnosno shs-u. Milo je samo pomogao da vratimo sto smo nekad imali druze

Kurs euro-atlantskih integracija je pravi i jedini put CG, i ne znam zbog cega nam se to zamjera? Mi smo mnogo mali da bi bili neutralni, a izmedju krimi rusa i zapada nemamo dilemu.

Siguran glas

pre 10 godina

Pa bre grad Pancevo ima veci GDP od cele Crne Gore. A Novi Sad i Nis imaju zasebno vise stanovnika od Crne Gore. U cemu je fora sta dolazi Milo. Mozda zato sto je ortak sa Canetom Suboticem? A jel se zato slavi njegov dolazak?

prosetajte malo

pre 10 godina

@nbp
Da li postoji i jedna vest u kojoj nece biti ovakvog palanackog izigravanja vecih katolika od Pape? Srbija je prepuna vecih Albanaca od Albanaca, vecih Nemaca od Nemaca, vecih Crnogoraca od Crnogoraca... Te hvale bombardovanje, te hvale Mila, Hasim Taci im je idol, ma sta Nemacka uradila "to je za nase dobro"... Halo, prestanite da blamirate i sebe i nas. Isto vazi i za rusoljubitelje.

princ-ip

pre 10 godina

Malo upućeniji u političke prilike u CG znaju da su Djukanovic i Mitropolit Amfilohije sklopili prećutan dogovor o nenapadanju.To se moglo videti povodom osvestanja hrama u Podgorici i ko je bio u organizacionom odboru.Marović,Vujanović,Lukšić...Tako da su šefovi dva bloka u CG Milo i Amfilohije zakopali sekire.Inače je javna tajna da se uzajamno poštuju i neka neko nadje i jednu izjavu gde su direktno pomenuli jedan drugoga u negativnom kontekstu.

smoren

pre 10 godina

Svi smo svesni kakva je Srbija i gde je sada i za to treba da nas je sve sramota u Srbiji, medjutim citajuci komentare na vesti u vezi Kosova, Crne Gore ili Hrvatske koje pisu zitelji tih drzava i te tvorevine od "r. kosova" kao i par ovih kojima je sve super samo da je kontra u odnosu na Srbiju, stice se utisak da na planeti nema tako pametnih, mudrih, naprednih, bogatih, narodanajstarijih, kulturnih, postenih kao sto su oni. Ma cudo jedno. Bilo bi super da su Srbi zaista okruzeni takvim vrhuncima evolucije jer bi imali na koga da se ugledamo, ali avaj... Realnost je ipak drugacija od samohvalisavih komentara nasih komsija.

kompleksi su cudo!

pre 10 godina

@Bucko "razmisljam"
Da li si u stanju da smislis i neki novi komentar ili ces i dalje da vrtis ta dva, tri?
Inace, sta reci za likove koji sve na svetu gledaju i percipiraju kroz svoje nagomilane komplekse u odnosu na Srbiju te im se tako i od Mila Djukanovica prividja nevidjeni "mozak" koji je tesko "nadoknadiv", od Hasima Tacija nevidjeni "drzavnik", od albanske mafijasko-naci-kriminalne "republjik kosova" nekakva nevidjeno "ozbiljna drzava".

Ana

pre 10 godina

Primaju ga njegovi ovde...nije mi jasno kada cemo da pocnemo da zivimo kao Crnogorci i Hrvati da nase ljude stavljamo na prioritetna mesta.Kako u CG nema nasih nigde i nista se ne pitaju?

Inflacija

pre 10 godina

Veliki broj zadovoljnih penzionera od Ulcinja do Subotice sa mesecnim primanjem od 100 eura i to iz dva dela su sa velikim entuzijazmom vec formirale kolone podrske sa crvenim ruzama uz povike podrske i izlive ljubavi.Za docek se spremaju rodjaci,kumovi i prijatelji kao i udruzenje sahista SFRJ-a uz blagoslov verskih vodja i svetskih Velikih njuski.Krug dvojke kao i zitelji Vracara i Lovcenca uz podrsku gradjana Dubrovnika su spremili tradiconalne zakuske gde najvise preferiraju riblji specijaliteti poznatih kuvara sa Prevlake uz poznati obicaj konzumiranja duvanskih proizvoda tek pridoslih sa novog granicnog prelaza izmedju "nekoliko drzava" sa deklaracijom Albanske republike sa sedistem u Pristini u ulici Bratstva i Jedinstva i potvrdom kvaliteta iz termoelektrane Nikola Tesla sa sve premijerom.Naravno sve to ide uz uslugu AIR SERBIA sa fantasticnim 15 minutnim pogledom na lijepu nasu.Navali marvo?

Срђaн

pre 10 godina

Ђyкaнoвић, нaкoн 10 - aк гoдинa?! Сpaмoтa зa сaв нaш poд. Сaдa сe сeтиo Бoгa нaкoн штo je "ђaвoлy" дyшy пpoдao!?

ribe

pre 10 godina

Neka političari slede građane Crne Gore i Srbije. Građani, odnosno narod i jedne i druge države, uvek su imali i imat će dobre odnose.

Putuj igumane i ne brini za Crnu Goru

pre 10 godina

@Iguman Nemanja da se Milo pitao NATO bombardovanja ne bi bilo. To sto je Crna Gora priznala Kosovo, pa priznala, e i Srbija. Nije zvanicno a u svemu drugome sto je bitnije jeste a nece proci dugo priznace i zvanicno. Priznanje Srbije je formalnost, fakticko stanje je Srbija priznala daleko prije Crne Gore. Sta treba da smo mi budale da 20 godina cekamo samo zato sto vi u Srbiji volite da gubite vrijeme i formalno priznajete Kosovo mic po mic a krajnji rezultat je isti? Kosovo je izgubljeno vasom gluposcu. Birali ste Milosevica i obozavali ga, Rusi vas nahuskali na NATO kao sto vas i danas huskaju protiv EU i zapada. Crna Gora nikome nije zabila noz u ledja nego smo bili zajedno dok nismo ukaprali da nesto sa vama nije u redu. Niti smo imali ikakvu kontrolu oko stampanja para. Morali smo EUR da uvedemo, Niti smo imali ikakvu kontrolu oko sukoba sa NATO i zapadom. Danas hocete da ovom izmucenom Balkanu, koji konacno treba da se prikljuci civilizovanom svijetu, dovedete Ruse koje smo jedva izbacili 1948. A ti Rusi su kreirali sukob sa zapadom i danas cuvaju Milosevicevu porodicu. Vi ne znate vise dje udarate. Mozete da pricate o Crnoj Gori sta hocete ali 20000 mladih ljudi iz Srbije svake sezone dolaze u Crnu Goru da rade i zarade neki EUR. Oni su nam vazniji pokazatelj oko toga ko je pogrijesio i ko kome zabada noz u ledja. Ajde sad svi u klupe i ucite ruski. Kad vam Milosevici opet dodju kao Karadjordjevici sto su, slabo ce pricat srpski, samo ruski a treba da ih docekate

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Šta kaže Milo, da su odnosi "bratski"?

Milo sine, da li brat bratu oko kopa?
Vi nama iskopaste oči i nož nam u leđa zariste!

Prvo se otcepiste, pa priznaste lažnu državu Kosovo, pa oćete u NATO koji nas je bombardovao ali pre svega pogrom nad SPC i Srbima koji provodite i imena se sopstvenog srpskog odričete, to je Milo tvoje "bratstvo"?

O Njegoše naš, velika i mudra srpska glavo, de našu Crnu Goru odvedoše izdajnici....

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Za mene licno Milo Đukanović predstavlja simbol "odlivenog mozga" !
Odvajanjem CG. iz zajednicke drzave sa Srbijom, Srbija nije "osakacena" zbog podele "teritorije" i bez toga se znalo sta pripada CG. ali nazalost sa odvajanjem CG. "odlio se sav onaj politicki mozak koji je nesto vredeo" u toj zajednickoj drzavi i preselio se u Podgoricu e ta "upraznjena mesta" Srbija NIKADA vise nije uspela NADOKNADITI i "popuniti pametnim politicarima" !

crnogorac iz cg

pre 10 godina

@srbin porijeklom iz cg, takvi kao ti su najveci krvnici cg. Em sto si zlonamjeran, em sto ne znas istoriju, jer da znas, ne bi pricao gluposti. Autokefalna CPC i Crnogorska nacija su postojali stotinama godina prije Mila, i to im je oduzeto sramnom podgorickom skupstinom 1918. Tada je CG okupirana i na njenoj teritoriji je sa domacim izdajnicima (bjelasi) dejstvovala kraljeva tajna sluzba... Istorija pamti kakva su zlodjela cinjena tada, i pod kakvim je okolnostima cg pripojena srbiji, odnosno shs-u. Milo je samo pomogao da vratimo sto smo nekad imali druze

Kurs euro-atlantskih integracija je pravi i jedini put CG, i ne znam zbog cega nam se to zamjera? Mi smo mnogo mali da bi bili neutralni, a izmedju krimi rusa i zapada nemamo dilemu.

Mujo 11

pre 10 godina

Crnogorski premijer Milo Djukanović boraviće danas i sutra u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji nakon deset godina.
Pa to zvuci ljepo! Najzad, komsija kod komsije na kafu!

Samo vas gledamo

pre 10 godina

On je svoj narod spasio ulaskom u NATO, a vrlo brzo ce u EU! Mogu samo da zamislim kakvo ce komadanje Srbije biti nastavljeno ako pridjemo rusima a posle cemo da kukamo nad zlom sudbinom! Ajde zapitajte se malo kako crnogorci nemaju teritorijani problem sa albancima i hrvatima a REALNO mogu da ih progutaju! Za to je dovoljan IQ 68!

Србин пореклом из ЦГ

pre 10 godina

Да је добродошао, искрено није!
Одвојио нас је у две државе, прави вештачку нацију и језик, иживљава се над СПЦ, признао Косово, па ко је још луд да таквог човека који је за себе и фамилију створио приватну државу, дочекује отворених руку у Београду? Иди господару Мило код Месића и Тачија, за боље и ниси! Успео је што ни Секули Дрљевићу није пошло уа руком.

Radashin

pre 10 godina

Postovani gospodine Djukanovicu, dosta ste vi Crnogorci "bratski" zavlacili ruke u Srpske dzepove, luku Bar ste dali Turcima samo da je Srbi ne bi kupili. Sta mi imamo zajednicki da projektujemo sa vama? Srbi u Crnu Goru na more vise nece, sta ce nam sada pruga ka Crnoj Gori? Da izvozimo robu preko Turske luke, neka hvala, ipak su tu braca Grci, pa cemo preko njih. Autoput do Crne Gore - pa sta ce to Srbiji, zar mislite da smo poblesavili? Moj predlog - idite na Kosovo i sa "gospodinom" Tacijem gradite autuput Pristina - Podgorica, a mozete i zeleznicku liniju ako vam je volja...

nbp

pre 10 godina

Добродошлица премијеру Црне Горе, како год се звао. Ми јесмо браћа и пријатељи. Могли смо под једним кровом, а нисмо. Велика ствар! Косово би нам се десило и са Милом и без њега, не знам о каквим "ножевима у леђа" причамо, јер знам да моја земља Србија, због тадашњег премијера, није хтела ни да им честита на обнови самосталности. Српске фирме послују у Црној Гори без проблема, односи између људи су одлични. И ако негде има заједљивости, жао ми је да констатујем да је има у Србији кроз гајење стереотипа. Црна Гора иначе има много проблема, а део стално извире због нерешавања унутрашњих "српско-црногорских" односа, шта год то тамо значило.

bojan

pre 10 godina

Srbija treba da podigne spomenik nasem Milu jer bez njega ne biste obnovili vasu drzavnost.Srbija treba da bude Srbija ne ni juga,ne ni scg.Svako gazda u svojoj kuci i sve je tada ok.Pozdrav svim srbima iz stare i ponosne vjecne Crne Gore

stojan

pre 10 godina

milo pravi vestacku naciju a srbi su valjda nebeska nacija, direktno od Isusa? svaka je nacija vestacka, od ljudi stvorena. Negiramo crnogorcima naciju a imaju drzavu 1000 godina...

pseudo_slucajno

pre 10 godina

Dolazi jer mu treba nesto, u narednim nedeljama videcemo sta je to. Crna Gora je bratska zemlja samo kad njima treba nesto ovako smo partneri.

Немања

pre 10 godina

Престали смо одавно да будемо браћа, издали сте нас и даље то траје.Нема ту добродошлице и љубави. А братство из интерса нам баш није по вољи, а нарочито не са вама, јер интерес постоји само на вашој страни.

Siguran glas

pre 10 godina

Pa bre grad Pancevo ima veci GDP od cele Crne Gore. A Novi Sad i Nis imaju zasebno vise stanovnika od Crne Gore. U cemu je fora sta dolazi Milo. Mozda zato sto je ortak sa Canetom Suboticem? A jel se zato slavi njegov dolazak?

Klingonac

pre 10 godina

Svako treba da bude dobrodosao, ipak je ovo Srbija, a zna se kakvi smo mi prema gostima.....,"ali"...., ovim gostima treba da bude jasno da su dosli u goste i da nismo zaboravili da su se odrekli srpstva, da su priznali Kosovo, da su maltretirali nase svestenike, da ........ spisak je dugacak. Nadam se da ce se naci neko da im kaze da oni nama bas i nisu potrebni, a mi njima.... Pa, gosti..., dobro dosli i hvala vam sto ne ostajete duze.

Ivan

pre 10 godina

Eto djede mi umro sa 92 godina laka mu zemlja nikad nije spominjao nasilje I podroticku nasilnu skupstinu. Sve sto sam ja cuo o tome je bilo da je izglasano prisajedinjavanje Kraljevini jer bi CG u protivnom ostala sma ana vjetrometini I na izvolte arbanasima. Ne mlatite istoriju iz knjiga pogresnih ljudi. Nadjite kakvu starinu u pameti pa neka vam sve isprica.

milojko

pre 10 godina

Kakva crna braca,jos da se ratosiljamo salonskih Crnogoraca iz Beograda.
Sto puta su nam veca braca Albanci od svih komsija iz Jugoslavije samo sto mi to ne kapiramo.

Срђaн

pre 10 godina

Ђyкaнoвић, нaкoн 10 - aк гoдинa?! Сpaмoтa зa сaв нaш poд. Сaдa сe сeтиo Бoгa нaкoн штo je "ђaвoлy" дyшy пpoдao!?

andrijano

pre 10 godina

jesmo bratski narod samo nisu smeli da priznaju kosovo.realno ako je i trebalo oni su to zadnji trebali da urade.verovatno je bilo pritisaka iz amerike ali ipak je to bila izdaja.bar oni su nekad znali sta je moral ali danas je samo interes.

Aleksandar

pre 10 godina

@Putuj igumane i ne brini za Crnu Goru
O cemu ti pricas....pa i taj Milosevic ti je tvoj crnogorac kao i karadzic,sljivancanin,arkan,giska,stanisic.......fino drustvo nema sta....inace tih oko 2000 a ne 20.000 koliko preuvelicavas sto dolazi dole da rade je i onako vaseg porIJekla....a mogli bi i ovih 250,000 koji su u Srbiji na "privremenom" radu da povedu sa sobom zajedno sa kapicicem.

`ajde vise

pre 10 godina

@crnogorac iz cg

`Ajde vise da dodje taj tvoj Djukanovic i da ode sto pre odakle je i odosao samo da nas ne smarate vise sa tim vasim istorijskim supljim pricama, autokefalnost, autofekalnost, skupstine, ne skupstine... Whatever. Koga zanima. Sledecih 200 godina da ne dolazi da se vec odmorimo od vas.

Iskreno

pre 10 godina

Uoči dolaska u Beograd, Milo Đukanović je izjavio da su crnogorsko-srpski odnosi "bratski", a da je istorija potvrdila da su "najviše bratski kada su utemeljeni na interesima".

HAHAHAHAHAHA! JA VEĆU GLUPOST ODAVNO NISAM ČUO!

ribe

pre 10 godina

Neka političari slede građane Crne Gore i Srbije. Građani, odnosno narod i jedne i druge države, uvek su imali i imat će dobre odnose.

Običan građanin

pre 10 godina

Ko se seća mlađanog Đukanovića u šarenom džemperu, kada je, kao "političar početnik", u Saveznoj Skupštini Socijalističke Jugoslavije smenjivao tadašnji crnogorski kadar (Veselina Đuranovića, Marka Orlandića, Vidoja Žarkovića...)...
E, od tada počinje njegov "uzlet" na političkoj sceni ovog prostora, i traje do danas... Samo, njega nikako da smene...

Među Crnogorcima postoji jedna važna ocena samih sebe, a to je, otprilike, ili si čovek, ili si...

Ovaj je ovo drugo...

Žalosno je, da Srbiji "pomažu" ovakvi likovi, bez čije pomoći, nema propasti...
To je i dokazano u zadnjih dvadeset godina...

Ma idi

pre 10 godina

On je dodao da nijedan potez Crne Gore nije bio uperen protiv Srbije i Srba, ma gde živeli, niti će se to ikada desiti.@ A šta je priznavanje Kosova?

WVW

pre 10 godina

Kada nekoga hvale domaci autosovinisti kao sada u slucaju Mila Djukanovica, sve je jasno. Lik koji je bio sve, od desne ruke Milosevica do velikoalbanskog lobiste koji odradjuje razne zadatke za americke gazde koji mu zauzvrat dozvoljavaju da zadrzi milione evra koje je stavio u dzep... bi za svakoga bio neko za izbegavanje - osim za domace autosoviniste i novokomponovane montenegrinske nacionaliste. Osim sto je sebe i porodicu oibezbedio za vekove, sta je tacno Crnoj Gori obezbedio kada je manje/vise u svemu u rangu onih koji nisu bili tako "mudri" i "kooperativni" kao Djukanovic? Da je Srbija ozbiljna drzava takvog ne bi pustili ni da priviri u sledecih 100 godina. Druga prica su "domacini" Dacic, Vucic, Nikolic i gde je tek njima mesto.

Vladan Grujić

pre 10 godina

Dobrodošao, serdare-vojvodo-predsedniče-premijeru (nepotrebno precrtati) bratske nam Crne Gore. Pozdravljam te kao jednog od retkih Crnogoraca koji u Beogradu nije bio 10 godina u kontinuitetu. Hteo bih da te podsetim da mi Srbi imamo 2 jako pametne izreke o bliskim srodnicima, "Ako smo braća, kese nam nisu sestre" i "Krv nije voda". Srbi i Crnogorci JESU bratski narodi i to nikakva dnevna politika ne može da promeni. To što se kod vas trenutno više cene neki kafanski prijatelji sa Kosova, Hrvatske ili USA, nego braća iz Srbije, to je vaša stvar. Kafanska prijateljstva obično traju dok je na stolu ića i pića i para da se to plati. Kad nešto od toga nema, nastaje kaubojska tuča, što bi rekli Ameri. Za razliku od kafanskih prijatelja, bliski srodnici postoje između ostalog da budu "kadri stići i uteći i na strašnom mestu postojati". Ne zameri mi na ovakvom tonu dobrodošlice, jer i sam potičem iz jednog mesta u Srbiji koje u svom nazivu ima prefiks "Crna" (Crna Trava). Tamo se mnogo više cene građevinske nego diplomatske veštine. Na kraju bih voleo bih da se sa našim (srpskim) serdarima-vojvodama-... lepo dogovoriš o rešavanju svih problema između Srbije i Crne Gore pa da zajedno radimo kao crnci, a trošimo kao belci. Srdačno te pozdravljam i želim ti svako dobro.

smoren

pre 10 godina

Svi smo svesni kakva je Srbija i gde je sada i za to treba da nas je sve sramota u Srbiji, medjutim citajuci komentare na vesti u vezi Kosova, Crne Gore ili Hrvatske koje pisu zitelji tih drzava i te tvorevine od "r. kosova" kao i par ovih kojima je sve super samo da je kontra u odnosu na Srbiju, stice se utisak da na planeti nema tako pametnih, mudrih, naprednih, bogatih, narodanajstarijih, kulturnih, postenih kao sto su oni. Ma cudo jedno. Bilo bi super da su Srbi zaista okruzeni takvim vrhuncima evolucije jer bi imali na koga da se ugledamo, ali avaj... Realnost je ipak drugacija od samohvalisavih komentara nasih komsija.

zoran

pre 10 godina

Poslushnik prodice Rotshild, a vidim ovde ima i onih koji mu se dive.
Samo u Srbiji i CG i nigde vishe ovakav covek moze izazvati divljenje.

Ana

pre 10 godina

Primaju ga njegovi ovde...nije mi jasno kada cemo da pocnemo da zivimo kao Crnogorci i Hrvati da nase ljude stavljamo na prioritetna mesta.Kako u CG nema nasih nigde i nista se ne pitaju?

alex

pre 10 godina

Nije bitan ni Milo ni niko vise,oni su sebe svi obezbedili za deset zivota,bitno ja da mi srbi i crnogorci vise ne ispastamo zbog njihovih igara i licnih interesa i da vec jednom shvatimo da treba da zivimo kao braca jer to i jesmo...citav zivot se na nasoj svadji i nesreci bogate i nasi i cg politicari,dosta vise!

kompleksi su cudo!

pre 10 godina

@Bucko "razmisljam"
Da li si u stanju da smislis i neki novi komentar ili ces i dalje da vrtis ta dva, tri?
Inace, sta reci za likove koji sve na svetu gledaju i percipiraju kroz svoje nagomilane komplekse u odnosu na Srbiju te im se tako i od Mila Djukanovica prividja nevidjeni "mozak" koji je tesko "nadoknadiv", od Hasima Tacija nevidjeni "drzavnik", od albanske mafijasko-naci-kriminalne "republjik kosova" nekakva nevidjeno "ozbiljna drzava".

MunzeLjux

pre 10 godina

Ljudi sto se lozite.Velike sile su stvorile Jugoslaviju zato sto im je u tom trenutku odgovarala,velike sile su je i rasturile kad im vise nije trebala.Mi mali,obicni ljudi bi trebali da ignorisemo to napujdavanje politicara,posle koga lajemo i ujedamo komsije i slucajne prolaznike,a jedino sto imamo od toga su polomljeni zubi.

prosetajte malo

pre 10 godina

@nbp
Da li postoji i jedna vest u kojoj nece biti ovakvog palanackog izigravanja vecih katolika od Pape? Srbija je prepuna vecih Albanaca od Albanaca, vecih Nemaca od Nemaca, vecih Crnogoraca od Crnogoraca... Te hvale bombardovanje, te hvale Mila, Hasim Taci im je idol, ma sta Nemacka uradila "to je za nase dobro"... Halo, prestanite da blamirate i sebe i nas. Isto vazi i za rusoljubitelje.

cardhu

pre 10 godina

Odakle potreba da svuda trazimo ,,bracu"?Grci pravoslavna braca,Rusi braca,Crnogorci itd..Alo Srbijo probudi se..Kakva crna braca?Interes,interes i samo interes.Nista drugo.Dosta busamja u maljava i patriotska prsa,suplja prica.Da se manemo ideologije SANU-ai i dezurnih nacionalnih radnika.Ta prica nas je kostala desetine hiljada raseljenih,pobijenih i unistenih porodica.Jesmo li toliko glupi,neobrazovani ,zatucani?Dosta ostracscenosti prema svemu i svacemu.Gde smo tu mi kao drzava?Kakvu dobit imamo od silnih ,,bratskih zagrljaja,,(grckih,ruskih,cnogorskih itd)?

bojan

pre 10 godina

stize apsolutni car.crne gore i srbije gospodar.nocas prvo malo meze i zabave i da mu dacic pjeva na uvce. ima se kad za razgovor sjutra cijo dan i bice kako gazda kaze

Inflacija

pre 10 godina

Veliki broj zadovoljnih penzionera od Ulcinja do Subotice sa mesecnim primanjem od 100 eura i to iz dva dela su sa velikim entuzijazmom vec formirale kolone podrske sa crvenim ruzama uz povike podrske i izlive ljubavi.Za docek se spremaju rodjaci,kumovi i prijatelji kao i udruzenje sahista SFRJ-a uz blagoslov verskih vodja i svetskih Velikih njuski.Krug dvojke kao i zitelji Vracara i Lovcenca uz podrsku gradjana Dubrovnika su spremili tradiconalne zakuske gde najvise preferiraju riblji specijaliteti poznatih kuvara sa Prevlake uz poznati obicaj konzumiranja duvanskih proizvoda tek pridoslih sa novog granicnog prelaza izmedju "nekoliko drzava" sa deklaracijom Albanske republike sa sedistem u Pristini u ulici Bratstva i Jedinstva i potvrdom kvaliteta iz termoelektrane Nikola Tesla sa sve premijerom.Naravno sve to ide uz uslugu AIR SERBIA sa fantasticnim 15 minutnim pogledom na lijepu nasu.Navali marvo?

princ-ip

pre 10 godina

Malo upućeniji u političke prilike u CG znaju da su Djukanovic i Mitropolit Amfilohije sklopili prećutan dogovor o nenapadanju.To se moglo videti povodom osvestanja hrama u Podgorici i ko je bio u organizacionom odboru.Marović,Vujanović,Lukšić...Tako da su šefovi dva bloka u CG Milo i Amfilohije zakopali sekire.Inače je javna tajna da se uzajamno poštuju i neka neko nadje i jednu izjavu gde su direktno pomenuli jedan drugoga u negativnom kontekstu.