Četvrtak, 05.12.2013.

07:55

Politika: Izbori 23. II ili 2. III

Parlamentarni izbori bi u Srbiji mogli da budu održani 23. februara ili 2. marta, istovremeno sa vanrednim izborima za Beograd, piše "Politika".

Izvor: Politika

Politika: Izbori 23. II ili 2. III IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

istoričar

pre 10 godina

(Nevena, 5. decembar 2013 15:14)

Ne sećamo se, srećom, ali znamo, a ovi koji ne znaju istoriju su baš ovih 40 i nešto posto glasača, na našu nesreću... :(

Srbin 100%

pre 10 godina

U slucaju da kako se ocekuje u januaru otpocnu pregovori sa EU scenario gde se desavaju spojeni izbori u Beogradu i na nivou republike nije nemoguc

Kosta

pre 10 godina

Socijalisti ne žele još parlamentarne izbore jer nemaju rejting prema istraživanju javnog mnjenja, zato se oslanjaju na strane zapadne zvaničnike.

miki

pre 10 godina

Ako vlada ne moze da fuksionise, ili da radi pod pritiskom odredjenih pojedinaca nek se ide na izbore. Pokazace se volja gradjana za koga ce da glasaju.

Marina

pre 10 godina

Ovi izbori su trebali da se dogode dosta ranije i onima koji tvrde da su veoma dobro vodili Beograd pokaze sta narod misli i koliko im veruje odnosno ne veruje i da im zapusi usta da ne idu okolo i pricaju kako bi oni sda promenili stvari na bolje a 10 godina se skoro i nisu bavili tim stvarima.

Opar

pre 10 godina

Mislim da se kampanja oko izbora nepotrebno zahuktava i dramatizuje po medijima, jer oni koji to čine nemaju rejting javnog mnjenja.

Marko

pre 10 godina

Republički izbori održaće se u skladu sa zakonom, mogu i ranije, jedino ukoliko neko iz opozicije ima višak novca pa da to isfinansira.

CVETKOVA - PIJACA

pre 10 godina

Gradjani sirom Srbije do sada su vise puta pokazali na predhodno odrzanim izborima da najvise veruju Aleksandru Vucicu i Srpskoj naprednoj stranci. Izbori koji ce se odrzati pocetkom 2014 godine u Beogradu, uveren sam, to ce ponovo pokazati i svoje poverenje dati trenutno najacoj stranci u Srbiji SNS. Tako da ce SNS odneti ubedljivu pobedu na izborima. Jer su dokazali u vise navrata da im je zivotni standar gradjana Srbije najvazniji, da gradjanin ima zivot dostojnog gradjanina EU.

SM

pre 10 godina

Građani širom Srbije do sada su više puta pokazali da najviše veruju Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci - izbori u Beogradu, uverena sam, to će ponovo pokazati. Tako da ce SNS odneti ubedljivu pobedu na izborima.

lilihip

pre 10 godina

Moje misljenje je da izbori uopste nisu potrebni, nova Vlada je tu godinu i jace dana, za sada vredno rade,izbori su za sada cist promasaj.

A.M.

pre 10 godina

hmm... URS ili LDP pitanje je sad. DS i SNS pokazali su se kao ćorci. Pošteno Dinkić je sve ove mere štednje predlagao pre godinu dana ali tad je bio nestručan kao je mladji ministar pametniji. Dakle,čovek je znao šta priča samo koalicija na vlasti je htela rejting a ne boljitak(možda su imali najbolje namere pa su hteli više da urade ako SNS ima 51% u to ne ulazim ali su ipak stavili rejting na prvo mesto). Čeda polako postaje sve bolji političar i mislim da može dosta toga da učini za Srbiju(realno sad kad se osvrnem čovek je predlagao kako se sećam da se vrednost svega na Kosovu sabere i ispostavi račun SADu ali smo tad svi bili velike patriJote a Kosovo za koje samo znamo sa časova geografije i istorije nam je bilo bliže srcu nego viši životni standard,mada je tada generalno bilo bolje. Neću da lažem sa ostalim srednjoškolcima sam protestovao jer mi nije bilo pravo ni tad a ni sad međutim u retrospektivi... bolje da smo ga poslušali) iako je dosta radikalan i nekako mi još nije sazreo kao političar a LDP kao stranka, rekao bih da prolaze kroz pubertet i krizu identiteta ali i to će proći za par godina te će po meni biti izbor br 1, ali sad... nekako mi se i ne glasa... šta znam. URS najverovatnije, mada SNS pobeđuje... ukoliko Mišković javno pre toga ne dostavi račun :)

MilanCh

pre 10 godina

Sve je jasno jos od dana kada je Dinkic krenuo u predizbornu trku obilazeci gradove po Srbiji. Socijalisti taktiziraju jer je sigurno da u sledecu vladu nece uci i zato im odgovara da sto duze budu na vlasti.

Viki

pre 10 godina

Svakim danom naprednjaci gube glasove i onaj izvikan i naduvan rejting od često čak "147%" se topi velikom brzinom. Korupcija i kriminal koji svakodnevno gledamo na lokalu, bahaćenje, nestručnost, sve veće siromašno će građanima i te kako otvoriti oči, tako da baš i nisam previše sigurna da će naprednjaci raspisati izbore. Ako pak to ne učine, situacija u zemlji će postati i više nego alarmantna, a onda neka nam je Bog u pomoći

Doca

pre 10 godina

Možda stvarno i ne bi bilo loše da dođe i do parlamentarnih izbora. Opozicija ih toliko želi, priziva i poziva na njih, a i SNS bi time mogao da pokaže i dokaže svoju stvarnu podršku u narodu. Mislim da bi mnoge sadašnje opozicione stranke jako loše prošle, a SNS dobio veću podršku i veći br. poslanika nego što sada ima.

лаф

pre 10 godina

Naprednjaci će po najаvama izaći u susret demokratama i raspisati izbore. samo ne bih složio da je to za demokrate dobro rešenje.

vidoviti

pre 10 godina

Mislim da bi SNS-u bilo jako mudro da izbori budu što pre... AKo bude pušten još neki Mišković i tresne nas opet po džepu očigledan budzetski deficit, ima i oni i mi da pevamo...:(

Nevena

pre 10 godina

Secate li se one "Jedan narod, jedna drzava, jedan vodja"?
Mislite o tome. Veoma je opasno da samo jedna partija ima vlast. Kad do toga dodje-sve ostalo zacuti. Neverovatne su mogucnosti za manipulacije i monopol, ali tada ce biti kasno. Pokazace svi pravo lice, bez da odgovaraju bilo kome. Strasno. I nikakve odbrane od toga nece biti. Nikako ne dozvoliti, inace smo 'Nemacka 1939.'...

Mirce

pre 10 godina

Stratedžik marketing je jedna od najrenomiranijih agencija za istraživanje koja je gotovo uvek davala podatke koji se stvarno podudara sa misljenjem javnog mnjenja raduje me ovolika popularnost Sns-a i mislim da će još više rasti zato što narod u Vučiću i Sns-u vidi spasitelja u ovom teškom perjodu.

milos

pre 10 godina

Za sprovođenje reformi punom brzinom je porteban ako ne potpun, onda koncenzus ogromnog dela političkih stranaka, a naročito koalicionih partnera, ako u vlasti ne veruju svi u neke ideje, onda treba ići na izbore i sačiniti novu kompoziciju vlasti, koja će na svojim plećima izneti reforme i ekonomski razvoj.

duh iz boce

pre 10 godina

Naprednjaci će po najvama izaću u susret demokratama i raspisati izbore. samo ne bih se složila da je to za demokrate dobor rešenje. Stranka im je uzdrmana unutrašnjim sukobima a kao takva ne može se ndati nekim značajnim rezultatima.

darko

pre 10 godina

Ovaj narod i njegovo razmišljanje mi uopšte nije jasno. Čemu tolika podrška SNS-u, šta su oni to značajno uradili za ovo državu? Za ovih godini i po njhihove vlasti ja samo pamtim preko 100.000 otpuštenih, preko 10.000 zaposlenih stranačkih kadrova, prezaduženost, pad standarda, drastičan porast cena, korupciju, prazna obećanja, afere (poput "aflatoksina", krađe glasova, Tomine diplome i sličnih) hapšenja i progone nepodobnih novom režimu, prekomponovanje vlasti, pokušaj ukidanja autonomije Vojovodine, najgrublja kršenja izborne volje građana i negiranje svakog demokratskog načela. Treba pomenuti da od najavljenih investicija, i obećanja kako postajemo zemlja dembelija, čim oni (SNS) dođu na vlasti nije bilo ništa. Šta više, u Srbiji se jedva slilo oko 400 miliona dolara, umesto preko 3 milijarde koliko je potrebno da država funkcioniše. Od zapošljavanja nije bilo ništa, položaj radnka je sve gori. Nesposobni da pokrenu državu, naprednjaci su rešili da od 2014. podingu još više poreze, čime će drastično povećati siromašstvo, i standard dovesti skoro na nivo iz devedesetih. Broj mladih koji odlaze se opet povećava, voda ciri na sve strane, prod tone, a oni samo obećavaju nova hapšenja. Ne vidim razlog da i jedan građanin Srbije da svoj glas za one koji Srbiji vode ka ponoru i koji su za godinu dana zadužili naše čukununuke. Ovo ce će se na kraju završiti opštim socijalnim buntom, i nije isključen novi oktobar.

marisoll

pre 10 godina

Normalno je da i u vlasti sve ne može da funkciniše idealno. Svako na kraju ima pravo na svoje mišljenje. Ali sve dok se gleda jedan zajednički interes ,interes Srbije i naroda ova vlast će funkcionisati. kada do takvog sukoba dođe izbori će biti jedino moguće rešenje. A mislim da su i Dačiću dobor poznati mogući rezultati.

Daarko Dare

pre 10 godina

Po svemu sudeći parlamentarni izbori će biti 2.marta i na njima će Sns sam ili eventualno sa manjinama imati mogućnost da formira parlamentarnu većinu.

Alkatraz

pre 10 godina

Smatram da su izbori nepotrebni, jer smo ionako u krizi, a sama pomisao koliko izbori kostaju baca nas u jos vecu krizu i siromastvo.

sta je tu je

pre 10 godina

Pa normalno, uvek su izbori nekome isli u korist,a nekome protiv. Dacicu ne odgovaraju, jer je trenutno SNS najmocnija stranka u zemlji,pa im sigurno nece trebati koalicija sa Dacicem.

RollingStones

pre 10 godina

Ako Vučić sa svojim antikorupcijskim timom procesuira sve afere od čuvenih 24 i obradi novonastale, ali i godinama prikrivane, i prečisti svoje nadobudne kadrove (naročito one nalik nekoj prošloj profilaciji), rezultat podrške će biti od 53-55% za SNS.

Кривокапић

pre 10 godina

Чим ботови подржавају, значи биће избора. Смешно ми је кад кажу да дође до промена. Па СНС је на власти о каквим променама причамо.

aladin

pre 10 godina

Đilas se nada izborima jer pobeda je jedino što bi DS moglo održati na političkoj sceni. Ali posle izbora biće ono mnogo razočarani. Ono što su ostvarili pre godinu dana je jako daleko od današnje stvarnosti.

tihi

pre 10 godina

Budu li i parlamentarni izbori istovremeno, SNS će dobiti apsolutnu većinu jer im jednostavno nema premca, a i pokazali su navjiše na čelu sa Vučićem. DS će najverovatnije doživeti debakl, a to im i sledi pošto ništa dobro nisu uradili za ovu državu.

ex sns

pre 10 godina

To je pocetak propasti Sns. Ako 40% podrzava nekog,oni i ocekuju nesto,nece biti nicega zato ce poceti da propadaju. Moze to da se uspori zato sto stalno najavljuju hapsenja ali ce i to biti kratkog daha jer nece biti presuda,ne moze ni sud politicki da osudjuje,u medjuvremenu ce ti koji podrzavaju radikale poceti da zive jos gore,zato ce podrska da opada,obaska sto i nije normalno da imas podrsku 40% biraca,to je vec patologija pa i pored toga sto se radi uglavnom o nepismenim i neobrazovanim slojevima spskog drustva!

Carpe diem

pre 10 godina

Ne znam koliko su izbori na republičkom nivou dobra opcija. To sve mnogo košta, a prevaljuje se na nas, narod. Ali, bolja opcija su i izbori od blokade, uslovljavanja medju koalicionim partnerima.

Listalac

pre 10 godina

Sad je i Politika počela da lepi etikete Vučiću i da bude ironična. Nema veze, psi laju karavan prolazi - Vučić će raditi za svoju zemlju najbolje što ume, a hejteri neka pišu šta hoće. Izbori, kad god budu raspisani će pokazati volju građana, koga žele da ih vodi dalje.

medoje

pre 10 godina

Pa jeste Vozdovac generalna proba, a sta mislis ko ce imati vecinu? Pa DS sigurno nece. Oni za deset godina nisu mogli da naprave vodovod u Ripnju.

Green Lady

pre 10 godina

Sto pre dodje do nekih generalnih promena to ce biti bolje po Srbiju i narod. Demokrate moraju svuda otici u proslost, narodu je dosta njihovih malverzacija.

caki

pre 10 godina

Svi znamo ko ce ubedljivo pobediti i na parlamentarnim izborima!!! Tako da ne vidim poentu DS-a.sto pre zele da nestanu.Ako je tako svidja mi se kako razmisljaju.

Kapadokija

pre 10 godina

Možda je i pravo vreme da se proveri kako ko stoji u očima naroda. Ionako su izbori za Beograd verovatno u martu. Opozicija stalno poziva na izbore, pa što da im ne učine sada?

bolji zivot

pre 10 godina

Organizovati izbore na svim nivoima. Ljudi najzad uvideli da se blizi svetla buducnost Srbije. Dosta nam je tajkuna, mafijasa, unistitelja fabrika. vreme je da se zemlja resi kadrova DS i SPS, narocito bajatovica i Dacica. Vucic je zasluzio da postane premijer posle ovolike borbe za obezbedjivanje boljeg zivota narodu.

zrkili

pre 10 godina

Ja ne znam sto se ostale stranke busaju kada jedino ubedljiv prolaz kod gradjana ima SNS.Plasiraju neke price kako SNS nema kadrove itd. ako je tako zasto je SNS i dalje stranka sa ubedljivo najvecim procentom glasaca?

Carpe diem

pre 10 godina

Ne znam koliko su izbori na republičkom nivou dobra opcija. To sve mnogo košta, a prevaljuje se na nas, narod. Ali, bolja opcija su i izbori od blokade, uslovljavanja medju koalicionim partnerima.

ikar

pre 10 godina

50% gradjana bi se opredelilo za SNS, a to u skorijoj proslosti nije imala ni jedna stranka, konacno su pravi ljudi dosli na vlast ...

zoran

pre 10 godina

Realno, mislim da nam nisu neophodni parlamentarni izbori jer bi izgubili pola godine na stranacko prepucavanje! Ali, ako i vlast i opozicija zele izbore, onda neka ih bude. Samo, mislim da ce jedino SNS imati koristi jer ce povecati svoj udeo u parlamentu.

MillicaM

pre 10 godina

Izbori treba da budu što pre, bolje u februaru nego u martu. SNS treba da preuzme vlast što pre a ne da vlast deli da 8 parija. Samo u tom slučaju možemo videti SNS kako radi punim kapacitetom.

Gema

pre 10 godina

Dobro bi bilo organizovati parlamentarne izbore zajedno sa izborima za Beograd jer bi onda to bila prava slika politicke situacije u Srbiji.

beni

pre 10 godina

Sasvim je prirodno da neko ko ima toliku podrsku naroda zeli i da je kapitalizuje. SPS-u to ne odgovara jer ce sa tim da izgube mesto premijera za koje se Dacic zalepio od kako ga je dobio!

Zlatko

pre 10 godina

I današnji rejting stranaka, koji je Blic objavio govori kakav je odnos Snaga između stranaka i ko će pobediti. Za vodeću stranku jeste povoljan period za izbore, za opoziciju svakako nije. Dobiće samo još manje mesta u pralamentu.

Brle

pre 10 godina

Dali smo im vlast na 4 godine, a oni bi da potrose dodatan novac ne bi li ugrabili jos vise vlasti. Cuj, ako ne mogu da se dogovore i vladaju taj mandat koji smo im dali, mislim da ne zasluzuju da dobiju novi.

Izbori treba da se raspisu kada prodje mandat. Dobio si vlast na 4 godine, sedi i radi, da vidimo sta mozes. A ne da se samo bavis svojim rejtingom i kolicinom vlasti koju mozes da dograbis.

Kosana

pre 10 godina

Ne treba verovati potpuno novinskim natpisima, treba prihvatiti sa rezervom, mada, izbori bi u ovom trenutku bili najrelevantniji pokazatelj toga, koliko kojoj stranci veruju gradjani. Pa da odredjene stranke sa veoma malom podrskom i koje jedva prelaze cenzus, ne igraju vise bahate uloge i ne igraju se nama gradjanima.

VisnjicA

pre 10 godina

Dok se zemlja bori s krizom ovima iz DS-a su najbitniji izbori. I takvi ljudi da nas ponovo vode. Tesko nama onda. Tad bi nam jedini izlaz bio da uzmemo kofere u sake i da bezimo bilo gde.

vosa

pre 10 godina

... vucic je solista u sns ostali su off .. tvrdi srs-ovci ... dakle videce se koliko je narod slep ili koliko vidi ... ja vidim da NEMAM ZA KOGA DA GLASAM.

Dule

pre 10 godina

jesam za izbore jer smatram da bi to dovelo do stabilizovanja politicke scene u srbiji, jer se narod vise ne boji da ucestvuje u izborima i da da svoj glas kome hoce, i tada ce valjda neke opozicione stranke ali neke sto su u vlasti shvatiti gde im je mesto

ISTINA

pre 10 godina

Aman ljudi Vucic se ne pita ni za sta u Srbiji pa cak ni o terminu izbora,osim volje naprednjaci nemaju nista drugo.Sirova snaga koju forsiraju neki njihovi eksponenti je vrhunac dometa,vredjanje,omalovazavanje, pretnje politickim protivnicima,podmetanja su krajnji domet interesne grupe okupljene oko Vucica.Dizgine drze neki drugi a kola vuku oni koji se toliko busaju da je vec postalo smesno koliko su nesposobni,i koliko se nesretnici kriju iza vrhovnog svedrzitelja koji i kad krene u toalet mora da pita gazde sa zapada,sme li da ide tamo gde je krenuo.E takvi hoce Beograd,pa ljudi moji i oni oslobodioci iz 1944 sto su preskakali plotove i trcali na Dedinje da ga sto pre oslobode,bili su veca gospoda od ovih obrazovanih i postenih kadrova naprednjaka koji bi hteli da vladaju Beogradom i Srbijom.Srbija ovakva kakva je prosta,siromasna,nepismena ih je zdusno prihvatila,samo pitanje je dokle ce im verovati,jer osim obecanja hapsenja,nista nije uradjeno da se nesretnicima koji su glasali za naprednjake nesto i uradi.Parice koje su obecane ne rastu na granama drveca,a hleb nasusni mora da se ispece ,ako ima od cega,a obecanja su bila posao,bolji zivot,hleb bez motike i sijaset drugih obecanja koji su prostodusnom Srbinu odgovarala u potpunosti.Pa posto obicno biva da je obecanje ludom radovanje zakljucak izvucite sami a sto se tice Beograda nesto nema bahatosti,i osionosti na Vozdovcu,jer ovi koji su divljali po gradovima Srbije ne dolaze ili nemaju neke delove tela ,Sus misevi.

za izbore

pre 10 godina

Gledajući kampanju za Voždovac, iako ne volim politički marketing, nekako bi se ipak opredelila za parlamentarne izbore. Da i to obavimo. Definitivno bi taqda došlo do drastičnih promena, a za izbore sam samo zato, da neki mali, tada ne bi mogli ucenjivati velike sa svojim željama, zahtevima i prohtevima. Dajte da i to obavimo pa da se svako okrene svom poslu.

Budućnost

pre 10 godina

Toliko dugo se već priča o tome i krajnje je vreme da bude izbora! Tako će se konačno ućutkati sadašnja tobožnja opozicija. Do juče su bili na vlasti i ništa pametno nisu uradili, a sada su im puna usta kako sadašnja vlast ne radi dobro!!!

Pametnjaković

pre 10 godina

Eto lepo sam govorio početkom prošle godine da će biti izbori u septembru ili oktobru, i promašio sam za par meseci. Ali bez obzira ipak sam bio u pravu kada sam govorio da su sve izjave populističke i predstavljaju predizbornu kampanju. Oni su čitali moje komentare i rešili da pomere izbore za par meseci. Ja sam uvek u pravu.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

jasno je zasto samo socijalisti ne zele izbore. Prepoznati kao glavni generatori pogresne politike shvatili su da ce se na izborima muciti da predju cenzus

StojkovicM

pre 10 godina

Bas me zanima koji ce kandidati biti predlozeni ispred DS-a ako budu i parlamentarni izbori isto kad i izbori u Beogradu. Trebalo bi, po logici stvari, Dragan Djilas da bude kandidat za premijera, a ko ce onda da bude kandidat za gradonacelnika? Predsednk gradskog odbora DS-a, Balsa Bozovic? Porazavajuca cinjenica za DS. Zalim svaki put kada sam glasao za DS.

zox

pre 10 godina

Mislim da su parlamentarni izbori nepotrebni ali, ako je i opozicija i vlast smatra da se trebaju odrzati u martu - onda neka. Mislim da ce samo SNS imati koristi od tih izbora jer imaju najvise poverenja i bilo bi odlicno ako bi izbegli SPS prilikom fomiranja nove vlasti.

Robespjer

pre 10 godina

Dragi gradjani pripremite se za plakate koji će nicati na vašim kapijama, očekujte flajer u svom džepu, kućni poziv i neočekivanog gosta na vratima koji će vam podeliti sve to ukoliko niste čuli i obavestiti vas za program stranke i zašto baš za njih glasati. Dopala mi se ideja beogradske inicijative da izbaci plakate iz kampanje i okiti grad balonima. U duhu praznične atmosfere. Nadam se da će i drugi prihvatiti tu ideju, pa da proslavimo novogodišnje praznike u nikad okićenijim gradovima Srbije. Možda nas iznenade i nekim vatrometom.

Dimitrije

pre 10 godina

Iskreno se nadam da ce biti i jednih i drugih izbora i to sto je to pre moguce. Napravio sam neke greske prosli put pa bi sad da ih ispravim. Ko se mogao nadati Dacicu kao premijeru. To mi se nece ponoviti.

Branko

pre 10 godina

Opozicija, tačnije DS je stalni zagovornik novih izbora, iako se njihov optimizam ne znam na čemu zasniva. Sva istraživanja pokazuju da im je rejting jako nizak, stalno pada. Naprednjaci i dalje drže visok nivo ali se Vučić opredelio da se u Srbiji pokrene nešto, privreda pre svega, a novi izbori bi to samo usporili. Očigledno je da su stalne izjave Đilasa da je on taj koji ih može pobediti dosadile i da naprednjaci žele da odmere snage na izborima. I verovatno osvoje koje poslaničko mesto više.

MilomirV

pre 10 godina

Moje misljenje je, da treba raspisati i parlamentarne izbore u isto vreme kada i izbore u Beogradu. Zato sto mislim da je jeftinije odrzati ih u isto vreme,drugo, politicka situacija se promenila, a i poverenje gradjana.

Frankestajn

pre 10 godina

Izbori koštaju svaku drzavu, ali s obzirom da SNS uživa najveću podršku u narodu oni su prilika sa se SNS oslobodi malih stranaka kojim je najbitnije samo da se uglave u upravne i nadzorne odbore dok im je interes države marginalan.

Vesna Radovanovic

pre 10 godina

Izbori su jedinstvena prilika da se narod izjasni za koju politiku ce se opredeliti i kojim politicarima ce ukazati poverenje. Prema najnovijem istrazivanju Stratedzik marketinga preko 45% gradjana bi dalo svoj glas naprednjacima dok se ostali dosta losije kotiraju.

missty

pre 10 godina

Da, kampanja je u punom jeku..ali mislim da je jasno da će SNS ponovo odneti ubedljivu pobedu..to je jasno kada se pogledaju svi rezultati izbora koji su održani u poslednje vreme!SNS treba da dobije mesto koje zaslužuje!

JovanaS

pre 10 godina

Ma da, socijalisti su “uvek cekali da se situacija stabilizuje” kao i sada, jer oni bas vode racuna o gradjanima. Primetili smo to u poslednjih 20 godina.

Turista

pre 10 godina

Novi izbori bi doveli do ukrupnjavanja srpske političke scene, jer verujem da ima stranaka, akoji su trenutno u parlamentu, koje sigurno neće preći cenzus jer ga i ne zaslužuju.

Tatjana

pre 10 godina

Realno, SNS sada ima veću podršku nego na prošlim izborima, čak mislim da se kreće oko 50%, dok su ostale partiji ili u blagom padu ili strmoglavom, kao URS npr. Beograd je odličan ogled za republičke izbore.

Kapadokija

pre 10 godina

Možda je i pravo vreme da se proveri kako ko stoji u očima naroda. Ionako su izbori za Beograd verovatno u martu. Opozicija stalno poziva na izbore, pa što da im ne učine sada?

xXx

pre 10 godina

Izbori bi mogli jedino da idu na ruku naprednjacima, opozicija je potpuno razjedinjena i slabašna. Misliš da je bila greška DS-a što nije prihvatio savezništvo sa LDP-om. Nema se čemu DS nadati na sledećim izborima, lutaju od starog do novog predsednika...

Introspekcija

pre 10 godina

Izbori i na republickom nivou treba da budu sto pre, da se SPSovci skinu sa vlasti, jer nam je muka od Dacica i njegovog glumatanja, a SPSovci su ukrali i unistili sve sto su mogli .Takav kao on nam ne treba.

Ameba

pre 10 godina

Cinjenica je da su prevremeni izbori veliki trosak za svaku drzavu, ali ukoliko postoje neslaganja u vladajucoj koaliciji oko bitnih pitanja, i ukoliko su male stranke pocele da ucenjuju velike onda izbore treba raspisati kako bi stranka koja ima najvece poverenje u narodu sama formirala vladu.

Carpe diem

pre 10 godina

Ne znam koliko su izbori na republičkom nivou dobra opcija. To sve mnogo košta, a prevaljuje se na nas, narod. Ali, bolja opcija su i izbori od blokade, uslovljavanja medju koalicionim partnerima.

Dejan L

pre 10 godina

Nisam ni za jedne , ni za druge, ali izbora mora biti pod hitno.
Mora, znači neophodno je i to što pre. A odlaganjem nećemo dobiti ništa. Ali za koga da glasam, kad su sve jedni te isti i plus oni stari sa nekim drugim ,,novim'' imenima?
Ali neka bude izbora, samo da se ovo ne ponovi.
ZA GODINU I PO DANA ništa se nije promenilo.

Damir

pre 10 godina

Naravno da trebaju novi izbori na svim nivoima. Ako neko misli da je moguce tako jednostavno poraziti sedmoglavu alu, onda se grdno vara. Puni su para i samo cekaju da ovaj narod malo pozaboravi, pa da ponovo navale na drzavne jasle. nisam naprednjak, ali sam siguran da tu drugu navalu (malo)gradjanskih lopova ne bi izdrzali.

LazarT

pre 10 godina

Beogradski izbori se moraju odrzati sto pre jer mislim da su u beogradu radjene strasne stvari i da mora ozbiljnjo da se pocne sa reformom Beograda. A parlamentarni nam bas i nisu potrebni.

teletabis

pre 10 godina

Mislim da izbori ne bi bili na odmet jer oni koji su ucestvovali u unistavanju ove drzave treba zajedno sa DS-om da se postave na svoja mesta, a SNS-u su dovoljne manjine da napravi Vladu!

AleksandarY

pre 10 godina

Izbori u Beogradu se moraju sto pre odrzati, kad vidim kakvo je stanje, prosto sam zbunjen. Mora se zaustaviti dalje propadanje grada.

Bajadera

pre 10 godina

Mnogi odavno to priželjkuju! Nakon izbora će mnogima biti zapušena usta, a pogotovo ovim našim divnim propalim političarima, kao što je npr. Đilas, koji je uništio sve za šta se DS zalagala. Njima oporavka nema!!!

djurdjevak

pre 10 godina

To čak i ne bi bio toliko loš datum za održavanje i parlamentarnih izbora, mada su rezultati već sada prilično jasno nagovešteni.

molly

pre 10 godina

Vreme kada bedem grada pada! Nema vise zastite, a ni narod vise nije slep, bar se ona napacena vecina nada da je brojnija i da ce gamad otici vec jednom!

tosa

pre 10 godina

Opet neki anonimni izvori. Pune su novine ovakvih tekstova cak je i Politika pocela da se ponasa kao Kurir. Ova drzava mora propasti nazalost...

Renata N

pre 10 godina

Treba raspisati izbore i konacno videti podrsku gradjana kako bi prestala partijska prepucavanja.Jedino tako moze da se neometano nastavi napredovanje Srbije u svakom pogledu.

garavi

pre 10 godina

ovo je velika sansa za sve nas apoliticne a koji smo protiv sns-OVACA i sps-OVACA I KOMPLET VLADE KOJA JE NAJGORA U ISTORIJI SRBIJE . treba se setiti sta su uradili za dve 2 god. ? nista , ama bas nista . tako da , pamet u glavu a znam da ima pameti u srbiji . da im vidimo ledja . vucicu svemogucem , zlatoustom , dacicu koji nas bruka po svetu , onoj plavoj sto je digla cenu cak i jeftinoj struji , onom sto kopa kanal . . .

ZoranNBG

pre 10 godina

Izbori u Beogradu su potrebni, i tu nema sumnje, ali veliko je pitanje da li nam trebaju i parlamentarni. Mislim da bi idealno sa sa Djilasom ode i Dacic.

LAZAR

pre 10 godina

Srbiji su potrebni novi izori da se konacno ova Vlada oslobodi malih partija i SPS-a koji su glavni krivci za sporo sprovodjenje reformi,dosta su gradjani bili njihovi taoci,vreme je da Srbija krene napred.

toza

pre 10 godina

Ma nije moguće. Naprednjacima nije stalo do vlasti već do dobrobiti naroda Srbije. Oni imaju najbolje, najpoštenije, najstručnije i najpametnije kandidate za sve funkcije u državi, na lokalu, u mesnim zajednicama.

Sanja Tracara

pre 10 godina

Osnovni cilj naprednjaka je pristojna, normalna i moderna Srbija i oni nikada nece odustati od tog cilja.Zato im dajem ogromnu prednost u odnosu na druge stranke...

Janko

pre 10 godina

Otvorite medije gospodo, ne drzite nas vise u medijskom spinu i mraku ako smete pa da konacno izaberemo neokaljane ljude ili kolektivni bojkot. Sta li nam za prolece samo spremate? ako zimu prezivimo, svakog sekunda sa Vama na vlasti iz nasih dzepova izleti 93 Evra.

Lily **

pre 10 godina

Nažalost Srbiju će i ovi izbori koštati, a i ovako nam je budžet prazan da prazniji ne može biti. A sve zahvaljujući onima što gube i neće da se pomire sa tim, pa i zvanično mora da im se dokaže, a sve na teret naroda. Nisu nas dosta ojadili pa moraju jos malo.

Sinnisa

pre 10 godina

Izbori što pre, parlamentarni, Beograd, Pokrajina... Ova vlada kad bi imala deset Vučića ne bi mogla da promeni Srbiju sve dok su u vladi ljudi popout Dačića i Krkobabića.

dakido

pre 10 godina

Jedina stranka koja je nesto radila i uradila u ovoj vladi je napredna...samim tim realno je da njima najvise i odgovaraju izbori jer im rejting raste iz dana u dan...

cuki

pre 10 godina

Mogli bi ali nadam se da nece biti...to je jedan bespotreban veliki trosak za drzavu a inace vlada radi za sad dobro,neki rezultati se vide a drugi jos veci ce se tek videti...

Aleks

pre 10 godina

Izbori ce biti najbolji pokazatelj ko jeste a ko nije dobrodosao na politickoj sceni Srbije.Najvecu sansu za pobedu dajem naprednjacima jer su pokazali da rade u interesu gradjana i drzave

bojan80

pre 10 godina

Izbori na prolece bi doveli do ukrupnjavanja politicke scene Srbije. Cisto sumnjam da ce URS sa 2,3% podrske danas u martu preci cenzus

Ja sam

pre 10 godina

Znaci, izbori ce biti u februaru, eventualno u martu, mada je verovatnije da ce biti na prolece, ali se ne iskljucuje mogucnost da cemo glasati krajem godine-naravno sledece a mozda i posle nje.

Dijana

pre 10 godina

Popularnost koju SNS ima mnogo vise obavezuje nego sto opusta, jer je to popularnost u vreme kada se preduzimaju najnepopularniji potezi u poslednjih 20 godina sa ciljem da se problemi resavaju...

Božur

pre 10 godina

I treba da budu izbori da vidimo koga narod najviše podržava.Najbolje bi bilo da samo jedna stranka vlada.Ovaj Vučić je dobro krenuo, ja ću njega podržati,pa gore nam sigurno ne može biti,ovi predhodni su nas uništili.

djurdjevak

pre 10 godina

To čak i ne bi bio toliko loš datum za održavanje i parlamentarnih izbora, mada su rezultati već sada prilično jasno nagovešteni.

Sinnisa

pre 10 godina

Izbori što pre, parlamentarni, Beograd, Pokrajina... Ova vlada kad bi imala deset Vučića ne bi mogla da promeni Srbiju sve dok su u vladi ljudi popout Dačića i Krkobabića.

Renata N

pre 10 godina

Treba raspisati izbore i konacno videti podrsku gradjana kako bi prestala partijska prepucavanja.Jedino tako moze da se neometano nastavi napredovanje Srbije u svakom pogledu.

LAZAR

pre 10 godina

Srbiji su potrebni novi izori da se konacno ova Vlada oslobodi malih partija i SPS-a koji su glavni krivci za sporo sprovodjenje reformi,dosta su gradjani bili njihovi taoci,vreme je da Srbija krene napred.

ZoranNBG

pre 10 godina

Izbori u Beogradu su potrebni, i tu nema sumnje, ali veliko je pitanje da li nam trebaju i parlamentarni. Mislim da bi idealno sa sa Djilasom ode i Dacic.

StojkovicM

pre 10 godina

Bas me zanima koji ce kandidati biti predlozeni ispred DS-a ako budu i parlamentarni izbori isto kad i izbori u Beogradu. Trebalo bi, po logici stvari, Dragan Djilas da bude kandidat za premijera, a ko ce onda da bude kandidat za gradonacelnika? Predsednk gradskog odbora DS-a, Balsa Bozovic? Porazavajuca cinjenica za DS. Zalim svaki put kada sam glasao za DS.

bolji zivot

pre 10 godina

Organizovati izbore na svim nivoima. Ljudi najzad uvideli da se blizi svetla buducnost Srbije. Dosta nam je tajkuna, mafijasa, unistitelja fabrika. vreme je da se zemlja resi kadrova DS i SPS, narocito bajatovica i Dacica. Vucic je zasluzio da postane premijer posle ovolike borbe za obezbedjivanje boljeg zivota narodu.

teletabis

pre 10 godina

Mislim da izbori ne bi bili na odmet jer oni koji su ucestvovali u unistavanju ove drzave treba zajedno sa DS-om da se postave na svoja mesta, a SNS-u su dovoljne manjine da napravi Vladu!

Zlatko

pre 10 godina

I današnji rejting stranaka, koji je Blic objavio govori kakav je odnos Snaga između stranaka i ko će pobediti. Za vodeću stranku jeste povoljan period za izbore, za opoziciju svakako nije. Dobiće samo još manje mesta u pralamentu.

Dijana

pre 10 godina

Popularnost koju SNS ima mnogo vise obavezuje nego sto opusta, jer je to popularnost u vreme kada se preduzimaju najnepopularniji potezi u poslednjih 20 godina sa ciljem da se problemi resavaju...

bojan80

pre 10 godina

Izbori na prolece bi doveli do ukrupnjavanja politicke scene Srbije. Cisto sumnjam da ce URS sa 2,3% podrske danas u martu preci cenzus

Sanja Tracara

pre 10 godina

Osnovni cilj naprednjaka je pristojna, normalna i moderna Srbija i oni nikada nece odustati od tog cilja.Zato im dajem ogromnu prednost u odnosu na druge stranke...

Frankestajn

pre 10 godina

Izbori koštaju svaku drzavu, ali s obzirom da SNS uživa najveću podršku u narodu oni su prilika sa se SNS oslobodi malih stranaka kojim je najbitnije samo da se uglave u upravne i nadzorne odbore dok im je interes države marginalan.

Listalac

pre 10 godina

Sad je i Politika počela da lepi etikete Vučiću i da bude ironična. Nema veze, psi laju karavan prolazi - Vučić će raditi za svoju zemlju najbolje što ume, a hejteri neka pišu šta hoće. Izbori, kad god budu raspisani će pokazati volju građana, koga žele da ih vodi dalje.

cuki

pre 10 godina

Mogli bi ali nadam se da nece biti...to je jedan bespotreban veliki trosak za drzavu a inace vlada radi za sad dobro,neki rezultati se vide a drugi jos veci ce se tek videti...

Kosana

pre 10 godina

Ne treba verovati potpuno novinskim natpisima, treba prihvatiti sa rezervom, mada, izbori bi u ovom trenutku bili najrelevantniji pokazatelj toga, koliko kojoj stranci veruju gradjani. Pa da odredjene stranke sa veoma malom podrskom i koje jedva prelaze cenzus, ne igraju vise bahate uloge i ne igraju se nama gradjanima.

dakido

pre 10 godina

Jedina stranka koja je nesto radila i uradila u ovoj vladi je napredna...samim tim realno je da njima najvise i odgovaraju izbori jer im rejting raste iz dana u dan...

VisnjicA

pre 10 godina

Dok se zemlja bori s krizom ovima iz DS-a su najbitniji izbori. I takvi ljudi da nas ponovo vode. Tesko nama onda. Tad bi nam jedini izlaz bio da uzmemo kofere u sake i da bezimo bilo gde.

zox

pre 10 godina

Mislim da su parlamentarni izbori nepotrebni ali, ako je i opozicija i vlast smatra da se trebaju odrzati u martu - onda neka. Mislim da ce samo SNS imati koristi od tih izbora jer imaju najvise poverenja i bilo bi odlicno ako bi izbegli SPS prilikom fomiranja nove vlasti.

Bajadera

pre 10 godina

Mnogi odavno to priželjkuju! Nakon izbora će mnogima biti zapušena usta, a pogotovo ovim našim divnim propalim političarima, kao što je npr. Đilas, koji je uništio sve za šta se DS zalagala. Njima oporavka nema!!!

zrkili

pre 10 godina

Ja ne znam sto se ostale stranke busaju kada jedino ubedljiv prolaz kod gradjana ima SNS.Plasiraju neke price kako SNS nema kadrove itd. ako je tako zasto je SNS i dalje stranka sa ubedljivo najvecim procentom glasaca?

RollingStones

pre 10 godina

Ako Vučić sa svojim antikorupcijskim timom procesuira sve afere od čuvenih 24 i obradi novonastale, ali i godinama prikrivane, i prečisti svoje nadobudne kadrove (naročito one nalik nekoj prošloj profilaciji), rezultat podrške će biti od 53-55% za SNS.

MillicaM

pre 10 godina

Izbori treba da budu što pre, bolje u februaru nego u martu. SNS treba da preuzme vlast što pre a ne da vlast deli da 8 parija. Samo u tom slučaju možemo videti SNS kako radi punim kapacitetom.

Aleks

pre 10 godina

Izbori ce biti najbolji pokazatelj ko jeste a ko nije dobrodosao na politickoj sceni Srbije.Najvecu sansu za pobedu dajem naprednjacima jer su pokazali da rade u interesu gradjana i drzave

beni

pre 10 godina

Sasvim je prirodno da neko ko ima toliku podrsku naroda zeli i da je kapitalizuje. SPS-u to ne odgovara jer ce sa tim da izgube mesto premijera za koje se Dacic zalepio od kako ga je dobio!

Božur

pre 10 godina

I treba da budu izbori da vidimo koga narod najviše podržava.Najbolje bi bilo da samo jedna stranka vlada.Ovaj Vučić je dobro krenuo, ja ću njega podržati,pa gore nam sigurno ne može biti,ovi predhodni su nas uništili.

Green Lady

pre 10 godina

Sto pre dodje do nekih generalnih promena to ce biti bolje po Srbiju i narod. Demokrate moraju svuda otici u proslost, narodu je dosta njihovih malverzacija.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

jasno je zasto samo socijalisti ne zele izbore. Prepoznati kao glavni generatori pogresne politike shvatili su da ce se na izborima muciti da predju cenzus

ikar

pre 10 godina

50% gradjana bi se opredelilo za SNS, a to u skorijoj proslosti nije imala ni jedna stranka, konacno su pravi ljudi dosli na vlast ...

Tatjana

pre 10 godina

Realno, SNS sada ima veću podršku nego na prošlim izborima, čak mislim da se kreće oko 50%, dok su ostale partiji ili u blagom padu ili strmoglavom, kao URS npr. Beograd je odličan ogled za republičke izbore.

Ameba

pre 10 godina

Cinjenica je da su prevremeni izbori veliki trosak za svaku drzavu, ali ukoliko postoje neslaganja u vladajucoj koaliciji oko bitnih pitanja, i ukoliko su male stranke pocele da ucenjuju velike onda izbore treba raspisati kako bi stranka koja ima najvece poverenje u narodu sama formirala vladu.

Kapadokija

pre 10 godina

Možda je i pravo vreme da se proveri kako ko stoji u očima naroda. Ionako su izbori za Beograd verovatno u martu. Opozicija stalno poziva na izbore, pa što da im ne učine sada?

caki

pre 10 godina

Svi znamo ko ce ubedljivo pobediti i na parlamentarnim izborima!!! Tako da ne vidim poentu DS-a.sto pre zele da nestanu.Ako je tako svidja mi se kako razmisljaju.

Gema

pre 10 godina

Dobro bi bilo organizovati parlamentarne izbore zajedno sa izborima za Beograd jer bi onda to bila prava slika politicke situacije u Srbiji.

zoran

pre 10 godina

Realno, mislim da nam nisu neophodni parlamentarni izbori jer bi izgubili pola godine na stranacko prepucavanje! Ali, ako i vlast i opozicija zele izbore, onda neka ih bude. Samo, mislim da ce jedino SNS imati koristi jer ce povecati svoj udeo u parlamentu.

LazarT

pre 10 godina

Beogradski izbori se moraju odrzati sto pre jer mislim da su u beogradu radjene strasne stvari i da mora ozbiljnjo da se pocne sa reformom Beograda. A parlamentarni nam bas i nisu potrebni.

tihi

pre 10 godina

Budu li i parlamentarni izbori istovremeno, SNS će dobiti apsolutnu većinu jer im jednostavno nema premca, a i pokazali su navjiše na čelu sa Vučićem. DS će najverovatnije doživeti debakl, a to im i sledi pošto ništa dobro nisu uradili za ovu državu.

Carpe diem

pre 10 godina

Ne znam koliko su izbori na republičkom nivou dobra opcija. To sve mnogo košta, a prevaljuje se na nas, narod. Ali, bolja opcija su i izbori od blokade, uslovljavanja medju koalicionim partnerima.

za izbore

pre 10 godina

Gledajući kampanju za Voždovac, iako ne volim politički marketing, nekako bi se ipak opredelila za parlamentarne izbore. Da i to obavimo. Definitivno bi taqda došlo do drastičnih promena, a za izbore sam samo zato, da neki mali, tada ne bi mogli ucenjivati velike sa svojim željama, zahtevima i prohtevima. Dajte da i to obavimo pa da se svako okrene svom poslu.

Vesna Radovanovic

pre 10 godina

Izbori su jedinstvena prilika da se narod izjasni za koju politiku ce se opredeliti i kojim politicarima ce ukazati poverenje. Prema najnovijem istrazivanju Stratedzik marketinga preko 45% gradjana bi dalo svoj glas naprednjacima dok se ostali dosta losije kotiraju.

Branko

pre 10 godina

Opozicija, tačnije DS je stalni zagovornik novih izbora, iako se njihov optimizam ne znam na čemu zasniva. Sva istraživanja pokazuju da im je rejting jako nizak, stalno pada. Naprednjaci i dalje drže visok nivo ali se Vučić opredelio da se u Srbiji pokrene nešto, privreda pre svega, a novi izbori bi to samo usporili. Očigledno je da su stalne izjave Đilasa da je on taj koji ih može pobediti dosadile i da naprednjaci žele da odmere snage na izborima. I verovatno osvoje koje poslaničko mesto više.

medoje

pre 10 godina

Pa jeste Vozdovac generalna proba, a sta mislis ko ce imati vecinu? Pa DS sigurno nece. Oni za deset godina nisu mogli da naprave vodovod u Ripnju.

missty

pre 10 godina

Da, kampanja je u punom jeku..ali mislim da je jasno da će SNS ponovo odneti ubedljivu pobedu..to je jasno kada se pogledaju svi rezultati izbora koji su održani u poslednje vreme!SNS treba da dobije mesto koje zaslužuje!

Mirce

pre 10 godina

Stratedžik marketing je jedna od najrenomiranijih agencija za istraživanje koja je gotovo uvek davala podatke koji se stvarno podudara sa misljenjem javnog mnjenja raduje me ovolika popularnost Sns-a i mislim da će još više rasti zato što narod u Vučiću i Sns-u vidi spasitelja u ovom teškom perjodu.

xXx

pre 10 godina

Izbori bi mogli jedino da idu na ruku naprednjacima, opozicija je potpuno razjedinjena i slabašna. Misliš da je bila greška DS-a što nije prihvatio savezništvo sa LDP-om. Nema se čemu DS nadati na sledećim izborima, lutaju od starog do novog predsednika...

Budućnost

pre 10 godina

Toliko dugo se već priča o tome i krajnje je vreme da bude izbora! Tako će se konačno ućutkati sadašnja tobožnja opozicija. Do juče su bili na vlasti i ništa pametno nisu uradili, a sada su im puna usta kako sadašnja vlast ne radi dobro!!!

Carpe diem

pre 10 godina

Ne znam koliko su izbori na republičkom nivou dobra opcija. To sve mnogo košta, a prevaljuje se na nas, narod. Ali, bolja opcija su i izbori od blokade, uslovljavanja medju koalicionim partnerima.

Daarko Dare

pre 10 godina

Po svemu sudeći parlamentarni izbori će biti 2.marta i na njima će Sns sam ili eventualno sa manjinama imati mogućnost da formira parlamentarnu većinu.

duh iz boce

pre 10 godina

Naprednjaci će po najvama izaću u susret demokratama i raspisati izbore. samo ne bih se složila da je to za demokrate dobor rešenje. Stranka im je uzdrmana unutrašnjim sukobima a kao takva ne može se ndati nekim značajnim rezultatima.

AleksandarY

pre 10 godina

Izbori u Beogradu se moraju sto pre odrzati, kad vidim kakvo je stanje, prosto sam zbunjen. Mora se zaustaviti dalje propadanje grada.

milos

pre 10 godina

Za sprovođenje reformi punom brzinom je porteban ako ne potpun, onda koncenzus ogromnog dela političkih stranaka, a naročito koalicionih partnera, ako u vlasti ne veruju svi u neke ideje, onda treba ići na izbore i sačiniti novu kompoziciju vlasti, koja će na svojim plećima izneti reforme i ekonomski razvoj.

JovanaS

pre 10 godina

Ma da, socijalisti su “uvek cekali da se situacija stabilizuje” kao i sada, jer oni bas vode racuna o gradjanima. Primetili smo to u poslednjih 20 godina.

sta je tu je

pre 10 godina

Pa normalno, uvek su izbori nekome isli u korist,a nekome protiv. Dacicu ne odgovaraju, jer je trenutno SNS najmocnija stranka u zemlji,pa im sigurno nece trebati koalicija sa Dacicem.

marisoll

pre 10 godina

Normalno je da i u vlasti sve ne može da funkciniše idealno. Svako na kraju ima pravo na svoje mišljenje. Ali sve dok se gleda jedan zajednički interes ,interes Srbije i naroda ova vlast će funkcionisati. kada do takvog sukoba dođe izbori će biti jedino moguće rešenje. A mislim da su i Dačiću dobor poznati mogući rezultati.

Introspekcija

pre 10 godina

Izbori i na republickom nivou treba da budu sto pre, da se SPSovci skinu sa vlasti, jer nam je muka od Dacica i njegovog glumatanja, a SPSovci su ukrali i unistili sve sto su mogli .Takav kao on nam ne treba.

aladin

pre 10 godina

Đilas se nada izborima jer pobeda je jedino što bi DS moglo održati na političkoj sceni. Ali posle izbora biće ono mnogo razočarani. Ono što su ostvarili pre godinu dana je jako daleko od današnje stvarnosti.

Carpe diem

pre 10 godina

Ne znam koliko su izbori na republičkom nivou dobra opcija. To sve mnogo košta, a prevaljuje se na nas, narod. Ali, bolja opcija su i izbori od blokade, uslovljavanja medju koalicionim partnerima.

Turista

pre 10 godina

Novi izbori bi doveli do ukrupnjavanja srpske političke scene, jer verujem da ima stranaka, akoji su trenutno u parlamentu, koje sigurno neće preći cenzus jer ga i ne zaslužuju.

Kapadokija

pre 10 godina

Možda je i pravo vreme da se proveri kako ko stoji u očima naroda. Ionako su izbori za Beograd verovatno u martu. Opozicija stalno poziva na izbore, pa što da im ne učine sada?

MilomirV

pre 10 godina

Moje misljenje je, da treba raspisati i parlamentarne izbore u isto vreme kada i izbore u Beogradu. Zato sto mislim da je jeftinije odrzati ih u isto vreme,drugo, politicka situacija se promenila, a i poverenje gradjana.

Lily **

pre 10 godina

Nažalost Srbiju će i ovi izbori koštati, a i ovako nam je budžet prazan da prazniji ne može biti. A sve zahvaljujući onima što gube i neće da se pomire sa tim, pa i zvanično mora da im se dokaže, a sve na teret naroda. Nisu nas dosta ojadili pa moraju jos malo.

Alkatraz

pre 10 godina

Smatram da su izbori nepotrebni, jer smo ionako u krizi, a sama pomisao koliko izbori kostaju baca nas u jos vecu krizu i siromastvo.

лаф

pre 10 godina

Naprednjaci će po najаvama izaći u susret demokratama i raspisati izbore. samo ne bih složio da je to za demokrate dobro rešenje.

Dule

pre 10 godina

jesam za izbore jer smatram da bi to dovelo do stabilizovanja politicke scene u srbiji, jer se narod vise ne boji da ucestvuje u izborima i da da svoj glas kome hoce, i tada ce valjda neke opozicione stranke ali neke sto su u vlasti shvatiti gde im je mesto

Damir

pre 10 godina

Naravno da trebaju novi izbori na svim nivoima. Ako neko misli da je moguce tako jednostavno poraziti sedmoglavu alu, onda se grdno vara. Puni su para i samo cekaju da ovaj narod malo pozaboravi, pa da ponovo navale na drzavne jasle. nisam naprednjak, ali sam siguran da tu drugu navalu (malo)gradjanskih lopova ne bi izdrzali.

Janko

pre 10 godina

Otvorite medije gospodo, ne drzite nas vise u medijskom spinu i mraku ako smete pa da konacno izaberemo neokaljane ljude ili kolektivni bojkot. Sta li nam za prolece samo spremate? ako zimu prezivimo, svakog sekunda sa Vama na vlasti iz nasih dzepova izleti 93 Evra.

garavi

pre 10 godina

ovo je velika sansa za sve nas apoliticne a koji smo protiv sns-OVACA i sps-OVACA I KOMPLET VLADE KOJA JE NAJGORA U ISTORIJI SRBIJE . treba se setiti sta su uradili za dve 2 god. ? nista , ama bas nista . tako da , pamet u glavu a znam da ima pameti u srbiji . da im vidimo ledja . vucicu svemogucem , zlatoustom , dacicu koji nas bruka po svetu , onoj plavoj sto je digla cenu cak i jeftinoj struji , onom sto kopa kanal . . .

ex sns

pre 10 godina

To je pocetak propasti Sns. Ako 40% podrzava nekog,oni i ocekuju nesto,nece biti nicega zato ce poceti da propadaju. Moze to da se uspori zato sto stalno najavljuju hapsenja ali ce i to biti kratkog daha jer nece biti presuda,ne moze ni sud politicki da osudjuje,u medjuvremenu ce ti koji podrzavaju radikale poceti da zive jos gore,zato ce podrska da opada,obaska sto i nije normalno da imas podrsku 40% biraca,to je vec patologija pa i pored toga sto se radi uglavnom o nepismenim i neobrazovanim slojevima spskog drustva!

toza

pre 10 godina

Ma nije moguće. Naprednjacima nije stalo do vlasti već do dobrobiti naroda Srbije. Oni imaju najbolje, najpoštenije, najstručnije i najpametnije kandidate za sve funkcije u državi, na lokalu, u mesnim zajednicama.

Brle

pre 10 godina

Dali smo im vlast na 4 godine, a oni bi da potrose dodatan novac ne bi li ugrabili jos vise vlasti. Cuj, ako ne mogu da se dogovore i vladaju taj mandat koji smo im dali, mislim da ne zasluzuju da dobiju novi.

Izbori treba da se raspisu kada prodje mandat. Dobio si vlast na 4 godine, sedi i radi, da vidimo sta mozes. A ne da se samo bavis svojim rejtingom i kolicinom vlasti koju mozes da dograbis.

Ja sam

pre 10 godina

Znaci, izbori ce biti u februaru, eventualno u martu, mada je verovatnije da ce biti na prolece, ali se ne iskljucuje mogucnost da cemo glasati krajem godine-naravno sledece a mozda i posle nje.

tosa

pre 10 godina

Opet neki anonimni izvori. Pune su novine ovakvih tekstova cak je i Politika pocela da se ponasa kao Kurir. Ova drzava mora propasti nazalost...

Pametnjaković

pre 10 godina

Eto lepo sam govorio početkom prošle godine da će biti izbori u septembru ili oktobru, i promašio sam za par meseci. Ali bez obzira ipak sam bio u pravu kada sam govorio da su sve izjave populističke i predstavljaju predizbornu kampanju. Oni su čitali moje komentare i rešili da pomere izbore za par meseci. Ja sam uvek u pravu.

Кривокапић

pre 10 godina

Чим ботови подржавају, значи биће избора. Смешно ми је кад кажу да дође до промена. Па СНС је на власти о каквим променама причамо.

Dimitrije

pre 10 godina

Iskreno se nadam da ce biti i jednih i drugih izbora i to sto je to pre moguce. Napravio sam neke greske prosli put pa bi sad da ih ispravim. Ko se mogao nadati Dacicu kao premijeru. To mi se nece ponoviti.

ISTINA

pre 10 godina

Aman ljudi Vucic se ne pita ni za sta u Srbiji pa cak ni o terminu izbora,osim volje naprednjaci nemaju nista drugo.Sirova snaga koju forsiraju neki njihovi eksponenti je vrhunac dometa,vredjanje,omalovazavanje, pretnje politickim protivnicima,podmetanja su krajnji domet interesne grupe okupljene oko Vucica.Dizgine drze neki drugi a kola vuku oni koji se toliko busaju da je vec postalo smesno koliko su nesposobni,i koliko se nesretnici kriju iza vrhovnog svedrzitelja koji i kad krene u toalet mora da pita gazde sa zapada,sme li da ide tamo gde je krenuo.E takvi hoce Beograd,pa ljudi moji i oni oslobodioci iz 1944 sto su preskakali plotove i trcali na Dedinje da ga sto pre oslobode,bili su veca gospoda od ovih obrazovanih i postenih kadrova naprednjaka koji bi hteli da vladaju Beogradom i Srbijom.Srbija ovakva kakva je prosta,siromasna,nepismena ih je zdusno prihvatila,samo pitanje je dokle ce im verovati,jer osim obecanja hapsenja,nista nije uradjeno da se nesretnicima koji su glasali za naprednjake nesto i uradi.Parice koje su obecane ne rastu na granama drveca,a hleb nasusni mora da se ispece ,ako ima od cega,a obecanja su bila posao,bolji zivot,hleb bez motike i sijaset drugih obecanja koji su prostodusnom Srbinu odgovarala u potpunosti.Pa posto obicno biva da je obecanje ludom radovanje zakljucak izvucite sami a sto se tice Beograda nesto nema bahatosti,i osionosti na Vozdovcu,jer ovi koji su divljali po gradovima Srbije ne dolaze ili nemaju neke delove tela ,Sus misevi.

Dejan L

pre 10 godina

Nisam ni za jedne , ni za druge, ali izbora mora biti pod hitno.
Mora, znači neophodno je i to što pre. A odlaganjem nećemo dobiti ništa. Ali za koga da glasam, kad su sve jedni te isti i plus oni stari sa nekim drugim ,,novim'' imenima?
Ali neka bude izbora, samo da se ovo ne ponovi.
ZA GODINU I PO DANA ništa se nije promenilo.

vosa

pre 10 godina

... vucic je solista u sns ostali su off .. tvrdi srs-ovci ... dakle videce se koliko je narod slep ili koliko vidi ... ja vidim da NEMAM ZA KOGA DA GLASAM.

darko

pre 10 godina

Ovaj narod i njegovo razmišljanje mi uopšte nije jasno. Čemu tolika podrška SNS-u, šta su oni to značajno uradili za ovo državu? Za ovih godini i po njhihove vlasti ja samo pamtim preko 100.000 otpuštenih, preko 10.000 zaposlenih stranačkih kadrova, prezaduženost, pad standarda, drastičan porast cena, korupciju, prazna obećanja, afere (poput "aflatoksina", krađe glasova, Tomine diplome i sličnih) hapšenja i progone nepodobnih novom režimu, prekomponovanje vlasti, pokušaj ukidanja autonomije Vojovodine, najgrublja kršenja izborne volje građana i negiranje svakog demokratskog načela. Treba pomenuti da od najavljenih investicija, i obećanja kako postajemo zemlja dembelija, čim oni (SNS) dođu na vlasti nije bilo ništa. Šta više, u Srbiji se jedva slilo oko 400 miliona dolara, umesto preko 3 milijarde koliko je potrebno da država funkcioniše. Od zapošljavanja nije bilo ništa, položaj radnka je sve gori. Nesposobni da pokrenu državu, naprednjaci su rešili da od 2014. podingu još više poreze, čime će drastično povećati siromašstvo, i standard dovesti skoro na nivo iz devedesetih. Broj mladih koji odlaze se opet povećava, voda ciri na sve strane, prod tone, a oni samo obećavaju nova hapšenja. Ne vidim razlog da i jedan građanin Srbije da svoj glas za one koji Srbiji vode ka ponoru i koji su za godinu dana zadužili naše čukununuke. Ovo ce će se na kraju završiti opštim socijalnim buntom, i nije isključen novi oktobar.

Robespjer

pre 10 godina

Dragi gradjani pripremite se za plakate koji će nicati na vašim kapijama, očekujte flajer u svom džepu, kućni poziv i neočekivanog gosta na vratima koji će vam podeliti sve to ukoliko niste čuli i obavestiti vas za program stranke i zašto baš za njih glasati. Dopala mi se ideja beogradske inicijative da izbaci plakate iz kampanje i okiti grad balonima. U duhu praznične atmosfere. Nadam se da će i drugi prihvatiti tu ideju, pa da proslavimo novogodišnje praznike u nikad okićenijim gradovima Srbije. Možda nas iznenade i nekim vatrometom.

Nevena

pre 10 godina

Secate li se one "Jedan narod, jedna drzava, jedan vodja"?
Mislite o tome. Veoma je opasno da samo jedna partija ima vlast. Kad do toga dodje-sve ostalo zacuti. Neverovatne su mogucnosti za manipulacije i monopol, ali tada ce biti kasno. Pokazace svi pravo lice, bez da odgovaraju bilo kome. Strasno. I nikakve odbrane od toga nece biti. Nikako ne dozvoliti, inace smo 'Nemacka 1939.'...

molly

pre 10 godina

Vreme kada bedem grada pada! Nema vise zastite, a ni narod vise nije slep, bar se ona napacena vecina nada da je brojnija i da ce gamad otici vec jednom!

CVETKOVA - PIJACA

pre 10 godina

Gradjani sirom Srbije do sada su vise puta pokazali na predhodno odrzanim izborima da najvise veruju Aleksandru Vucicu i Srpskoj naprednoj stranci. Izbori koji ce se odrzati pocetkom 2014 godine u Beogradu, uveren sam, to ce ponovo pokazati i svoje poverenje dati trenutno najacoj stranci u Srbiji SNS. Tako da ce SNS odneti ubedljivu pobedu na izborima. Jer su dokazali u vise navrata da im je zivotni standar gradjana Srbije najvazniji, da gradjanin ima zivot dostojnog gradjanina EU.

Srbin 100%

pre 10 godina

U slucaju da kako se ocekuje u januaru otpocnu pregovori sa EU scenario gde se desavaju spojeni izbori u Beogradu i na nivou republike nije nemoguc

Doca

pre 10 godina

Možda stvarno i ne bi bilo loše da dođe i do parlamentarnih izbora. Opozicija ih toliko želi, priziva i poziva na njih, a i SNS bi time mogao da pokaže i dokaže svoju stvarnu podršku u narodu. Mislim da bi mnoge sadašnje opozicione stranke jako loše prošle, a SNS dobio veću podršku i veći br. poslanika nego što sada ima.

MilanCh

pre 10 godina

Sve je jasno jos od dana kada je Dinkic krenuo u predizbornu trku obilazeci gradove po Srbiji. Socijalisti taktiziraju jer je sigurno da u sledecu vladu nece uci i zato im odgovara da sto duze budu na vlasti.

lilihip

pre 10 godina

Moje misljenje je da izbori uopste nisu potrebni, nova Vlada je tu godinu i jace dana, za sada vredno rade,izbori su za sada cist promasaj.

vidoviti

pre 10 godina

Mislim da bi SNS-u bilo jako mudro da izbori budu što pre... AKo bude pušten još neki Mišković i tresne nas opet po džepu očigledan budzetski deficit, ima i oni i mi da pevamo...:(

Viki

pre 10 godina

Svakim danom naprednjaci gube glasove i onaj izvikan i naduvan rejting od često čak "147%" se topi velikom brzinom. Korupcija i kriminal koji svakodnevno gledamo na lokalu, bahaćenje, nestručnost, sve veće siromašno će građanima i te kako otvoriti oči, tako da baš i nisam previše sigurna da će naprednjaci raspisati izbore. Ako pak to ne učine, situacija u zemlji će postati i više nego alarmantna, a onda neka nam je Bog u pomoći

A.M.

pre 10 godina

hmm... URS ili LDP pitanje je sad. DS i SNS pokazali su se kao ćorci. Pošteno Dinkić je sve ove mere štednje predlagao pre godinu dana ali tad je bio nestručan kao je mladji ministar pametniji. Dakle,čovek je znao šta priča samo koalicija na vlasti je htela rejting a ne boljitak(možda su imali najbolje namere pa su hteli više da urade ako SNS ima 51% u to ne ulazim ali su ipak stavili rejting na prvo mesto). Čeda polako postaje sve bolji političar i mislim da može dosta toga da učini za Srbiju(realno sad kad se osvrnem čovek je predlagao kako se sećam da se vrednost svega na Kosovu sabere i ispostavi račun SADu ali smo tad svi bili velike patriJote a Kosovo za koje samo znamo sa časova geografije i istorije nam je bilo bliže srcu nego viši životni standard,mada je tada generalno bilo bolje. Neću da lažem sa ostalim srednjoškolcima sam protestovao jer mi nije bilo pravo ni tad a ni sad međutim u retrospektivi... bolje da smo ga poslušali) iako je dosta radikalan i nekako mi još nije sazreo kao političar a LDP kao stranka, rekao bih da prolaze kroz pubertet i krizu identiteta ali i to će proći za par godina te će po meni biti izbor br 1, ali sad... nekako mi se i ne glasa... šta znam. URS najverovatnije, mada SNS pobeđuje... ukoliko Mišković javno pre toga ne dostavi račun :)

SM

pre 10 godina

Građani širom Srbije do sada su više puta pokazali da najviše veruju Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci - izbori u Beogradu, uverena sam, to će ponovo pokazati. Tako da ce SNS odneti ubedljivu pobedu na izborima.

Marko

pre 10 godina

Republički izbori održaće se u skladu sa zakonom, mogu i ranije, jedino ukoliko neko iz opozicije ima višak novca pa da to isfinansira.

Opar

pre 10 godina

Mislim da se kampanja oko izbora nepotrebno zahuktava i dramatizuje po medijima, jer oni koji to čine nemaju rejting javnog mnjenja.

Marina

pre 10 godina

Ovi izbori su trebali da se dogode dosta ranije i onima koji tvrde da su veoma dobro vodili Beograd pokaze sta narod misli i koliko im veruje odnosno ne veruje i da im zapusi usta da ne idu okolo i pricaju kako bi oni sda promenili stvari na bolje a 10 godina se skoro i nisu bavili tim stvarima.

Kosta

pre 10 godina

Socijalisti ne žele još parlamentarne izbore jer nemaju rejting prema istraživanju javnog mnjenja, zato se oslanjaju na strane zapadne zvaničnike.

miki

pre 10 godina

Ako vlada ne moze da fuksionise, ili da radi pod pritiskom odredjenih pojedinaca nek se ide na izbore. Pokazace se volja gradjana za koga ce da glasaju.

istoričar

pre 10 godina

(Nevena, 5. decembar 2013 15:14)

Ne sećamo se, srećom, ali znamo, a ovi koji ne znaju istoriju su baš ovih 40 i nešto posto glasača, na našu nesreću... :(

Janko

pre 10 godina

Otvorite medije gospodo, ne drzite nas vise u medijskom spinu i mraku ako smete pa da konacno izaberemo neokaljane ljude ili kolektivni bojkot. Sta li nam za prolece samo spremate? ako zimu prezivimo, svakog sekunda sa Vama na vlasti iz nasih dzepova izleti 93 Evra.

garavi

pre 10 godina

ovo je velika sansa za sve nas apoliticne a koji smo protiv sns-OVACA i sps-OVACA I KOMPLET VLADE KOJA JE NAJGORA U ISTORIJI SRBIJE . treba se setiti sta su uradili za dve 2 god. ? nista , ama bas nista . tako da , pamet u glavu a znam da ima pameti u srbiji . da im vidimo ledja . vucicu svemogucem , zlatoustom , dacicu koji nas bruka po svetu , onoj plavoj sto je digla cenu cak i jeftinoj struji , onom sto kopa kanal . . .

ex sns

pre 10 godina

To je pocetak propasti Sns. Ako 40% podrzava nekog,oni i ocekuju nesto,nece biti nicega zato ce poceti da propadaju. Moze to da se uspori zato sto stalno najavljuju hapsenja ali ce i to biti kratkog daha jer nece biti presuda,ne moze ni sud politicki da osudjuje,u medjuvremenu ce ti koji podrzavaju radikale poceti da zive jos gore,zato ce podrska da opada,obaska sto i nije normalno da imas podrsku 40% biraca,to je vec patologija pa i pored toga sto se radi uglavnom o nepismenim i neobrazovanim slojevima spskog drustva!

ISTINA

pre 10 godina

Aman ljudi Vucic se ne pita ni za sta u Srbiji pa cak ni o terminu izbora,osim volje naprednjaci nemaju nista drugo.Sirova snaga koju forsiraju neki njihovi eksponenti je vrhunac dometa,vredjanje,omalovazavanje, pretnje politickim protivnicima,podmetanja su krajnji domet interesne grupe okupljene oko Vucica.Dizgine drze neki drugi a kola vuku oni koji se toliko busaju da je vec postalo smesno koliko su nesposobni,i koliko se nesretnici kriju iza vrhovnog svedrzitelja koji i kad krene u toalet mora da pita gazde sa zapada,sme li da ide tamo gde je krenuo.E takvi hoce Beograd,pa ljudi moji i oni oslobodioci iz 1944 sto su preskakali plotove i trcali na Dedinje da ga sto pre oslobode,bili su veca gospoda od ovih obrazovanih i postenih kadrova naprednjaka koji bi hteli da vladaju Beogradom i Srbijom.Srbija ovakva kakva je prosta,siromasna,nepismena ih je zdusno prihvatila,samo pitanje je dokle ce im verovati,jer osim obecanja hapsenja,nista nije uradjeno da se nesretnicima koji su glasali za naprednjake nesto i uradi.Parice koje su obecane ne rastu na granama drveca,a hleb nasusni mora da se ispece ,ako ima od cega,a obecanja su bila posao,bolji zivot,hleb bez motike i sijaset drugih obecanja koji su prostodusnom Srbinu odgovarala u potpunosti.Pa posto obicno biva da je obecanje ludom radovanje zakljucak izvucite sami a sto se tice Beograda nesto nema bahatosti,i osionosti na Vozdovcu,jer ovi koji su divljali po gradovima Srbije ne dolaze ili nemaju neke delove tela ,Sus misevi.

darko

pre 10 godina

Ovaj narod i njegovo razmišljanje mi uopšte nije jasno. Čemu tolika podrška SNS-u, šta su oni to značajno uradili za ovo državu? Za ovih godini i po njhihove vlasti ja samo pamtim preko 100.000 otpuštenih, preko 10.000 zaposlenih stranačkih kadrova, prezaduženost, pad standarda, drastičan porast cena, korupciju, prazna obećanja, afere (poput "aflatoksina", krađe glasova, Tomine diplome i sličnih) hapšenja i progone nepodobnih novom režimu, prekomponovanje vlasti, pokušaj ukidanja autonomije Vojovodine, najgrublja kršenja izborne volje građana i negiranje svakog demokratskog načela. Treba pomenuti da od najavljenih investicija, i obećanja kako postajemo zemlja dembelija, čim oni (SNS) dođu na vlasti nije bilo ništa. Šta više, u Srbiji se jedva slilo oko 400 miliona dolara, umesto preko 3 milijarde koliko je potrebno da država funkcioniše. Od zapošljavanja nije bilo ništa, položaj radnka je sve gori. Nesposobni da pokrenu državu, naprednjaci su rešili da od 2014. podingu još više poreze, čime će drastično povećati siromašstvo, i standard dovesti skoro na nivo iz devedesetih. Broj mladih koji odlaze se opet povećava, voda ciri na sve strane, prod tone, a oni samo obećavaju nova hapšenja. Ne vidim razlog da i jedan građanin Srbije da svoj glas za one koji Srbiji vode ka ponoru i koji su za godinu dana zadužili naše čukununuke. Ovo ce će se na kraju završiti opštim socijalnim buntom, i nije isključen novi oktobar.

Nevena

pre 10 godina

Secate li se one "Jedan narod, jedna drzava, jedan vodja"?
Mislite o tome. Veoma je opasno da samo jedna partija ima vlast. Kad do toga dodje-sve ostalo zacuti. Neverovatne su mogucnosti za manipulacije i monopol, ali tada ce biti kasno. Pokazace svi pravo lice, bez da odgovaraju bilo kome. Strasno. I nikakve odbrane od toga nece biti. Nikako ne dozvoliti, inace smo 'Nemacka 1939.'...

Dejan L

pre 10 godina

Nisam ni za jedne , ni za druge, ali izbora mora biti pod hitno.
Mora, znači neophodno je i to što pre. A odlaganjem nećemo dobiti ništa. Ali za koga da glasam, kad su sve jedni te isti i plus oni stari sa nekim drugim ,,novim'' imenima?
Ali neka bude izbora, samo da se ovo ne ponovi.
ZA GODINU I PO DANA ništa se nije promenilo.

tosa

pre 10 godina

Opet neki anonimni izvori. Pune su novine ovakvih tekstova cak je i Politika pocela da se ponasa kao Kurir. Ova drzava mora propasti nazalost...

molly

pre 10 godina

Vreme kada bedem grada pada! Nema vise zastite, a ni narod vise nije slep, bar se ona napacena vecina nada da je brojnija i da ce gamad otici vec jednom!

Brle

pre 10 godina

Dali smo im vlast na 4 godine, a oni bi da potrose dodatan novac ne bi li ugrabili jos vise vlasti. Cuj, ako ne mogu da se dogovore i vladaju taj mandat koji smo im dali, mislim da ne zasluzuju da dobiju novi.

Izbori treba da se raspisu kada prodje mandat. Dobio si vlast na 4 godine, sedi i radi, da vidimo sta mozes. A ne da se samo bavis svojim rejtingom i kolicinom vlasti koju mozes da dograbis.

Кривокапић

pre 10 godina

Чим ботови подржавају, значи биће избора. Смешно ми је кад кажу да дође до промена. Па СНС је на власти о каквим променама причамо.

Dimitrije

pre 10 godina

Iskreno se nadam da ce biti i jednih i drugih izbora i to sto je to pre moguce. Napravio sam neke greske prosli put pa bi sad da ih ispravim. Ko se mogao nadati Dacicu kao premijeru. To mi se nece ponoviti.

vosa

pre 10 godina

... vucic je solista u sns ostali su off .. tvrdi srs-ovci ... dakle videce se koliko je narod slep ili koliko vidi ... ja vidim da NEMAM ZA KOGA DA GLASAM.

Robespjer

pre 10 godina

Dragi gradjani pripremite se za plakate koji će nicati na vašim kapijama, očekujte flajer u svom džepu, kućni poziv i neočekivanog gosta na vratima koji će vam podeliti sve to ukoliko niste čuli i obavestiti vas za program stranke i zašto baš za njih glasati. Dopala mi se ideja beogradske inicijative da izbaci plakate iz kampanje i okiti grad balonima. U duhu praznične atmosfere. Nadam se da će i drugi prihvatiti tu ideju, pa da proslavimo novogodišnje praznike u nikad okićenijim gradovima Srbije. Možda nas iznenade i nekim vatrometom.

toza

pre 10 godina

Ma nije moguće. Naprednjacima nije stalo do vlasti već do dobrobiti naroda Srbije. Oni imaju najbolje, najpoštenije, najstručnije i najpametnije kandidate za sve funkcije u državi, na lokalu, u mesnim zajednicama.

Pametnjaković

pre 10 godina

Eto lepo sam govorio početkom prošle godine da će biti izbori u septembru ili oktobru, i promašio sam za par meseci. Ali bez obzira ipak sam bio u pravu kada sam govorio da su sve izjave populističke i predstavljaju predizbornu kampanju. Oni su čitali moje komentare i rešili da pomere izbore za par meseci. Ja sam uvek u pravu.

Ja sam

pre 10 godina

Znaci, izbori ce biti u februaru, eventualno u martu, mada je verovatnije da ce biti na prolece, ali se ne iskljucuje mogucnost da cemo glasati krajem godine-naravno sledece a mozda i posle nje.

djurdjevak

pre 10 godina

To čak i ne bi bio toliko loš datum za održavanje i parlamentarnih izbora, mada su rezultati već sada prilično jasno nagovešteni.

LAZAR

pre 10 godina

Srbiji su potrebni novi izori da se konacno ova Vlada oslobodi malih partija i SPS-a koji su glavni krivci za sporo sprovodjenje reformi,dosta su gradjani bili njihovi taoci,vreme je da Srbija krene napred.

cuki

pre 10 godina

Mogli bi ali nadam se da nece biti...to je jedan bespotreban veliki trosak za drzavu a inace vlada radi za sad dobro,neki rezultati se vide a drugi jos veci ce se tek videti...

VisnjicA

pre 10 godina

Dok se zemlja bori s krizom ovima iz DS-a su najbitniji izbori. I takvi ljudi da nas ponovo vode. Tesko nama onda. Tad bi nam jedini izlaz bio da uzmemo kofere u sake i da bezimo bilo gde.

tihi

pre 10 godina

Budu li i parlamentarni izbori istovremeno, SNS će dobiti apsolutnu većinu jer im jednostavno nema premca, a i pokazali su navjiše na čelu sa Vučićem. DS će najverovatnije doživeti debakl, a to im i sledi pošto ništa dobro nisu uradili za ovu državu.

Aleks

pre 10 godina

Izbori ce biti najbolji pokazatelj ko jeste a ko nije dobrodosao na politickoj sceni Srbije.Najvecu sansu za pobedu dajem naprednjacima jer su pokazali da rade u interesu gradjana i drzave

MillicaM

pre 10 godina

Izbori treba da budu što pre, bolje u februaru nego u martu. SNS treba da preuzme vlast što pre a ne da vlast deli da 8 parija. Samo u tom slučaju možemo videti SNS kako radi punim kapacitetom.

Listalac

pre 10 godina

Sad je i Politika počela da lepi etikete Vučiću i da bude ironična. Nema veze, psi laju karavan prolazi - Vučić će raditi za svoju zemlju najbolje što ume, a hejteri neka pišu šta hoće. Izbori, kad god budu raspisani će pokazati volju građana, koga žele da ih vodi dalje.

Božur

pre 10 godina

I treba da budu izbori da vidimo koga narod najviše podržava.Najbolje bi bilo da samo jedna stranka vlada.Ovaj Vučić je dobro krenuo, ja ću njega podržati,pa gore nam sigurno ne može biti,ovi predhodni su nas uništili.

ikar

pre 10 godina

50% gradjana bi se opredelilo za SNS, a to u skorijoj proslosti nije imala ni jedna stranka, konacno su pravi ljudi dosli na vlast ...

medoje

pre 10 godina

Pa jeste Vozdovac generalna proba, a sta mislis ko ce imati vecinu? Pa DS sigurno nece. Oni za deset godina nisu mogli da naprave vodovod u Ripnju.

Sinnisa

pre 10 godina

Izbori što pre, parlamentarni, Beograd, Pokrajina... Ova vlada kad bi imala deset Vučića ne bi mogla da promeni Srbiju sve dok su u vladi ljudi popout Dačića i Krkobabića.

Green Lady

pre 10 godina

Sto pre dodje do nekih generalnih promena to ce biti bolje po Srbiju i narod. Demokrate moraju svuda otici u proslost, narodu je dosta njihovih malverzacija.

zrkili

pre 10 godina

Ja ne znam sto se ostale stranke busaju kada jedino ubedljiv prolaz kod gradjana ima SNS.Plasiraju neke price kako SNS nema kadrove itd. ako je tako zasto je SNS i dalje stranka sa ubedljivo najvecim procentom glasaca?

Dijana

pre 10 godina

Popularnost koju SNS ima mnogo vise obavezuje nego sto opusta, jer je to popularnost u vreme kada se preduzimaju najnepopularniji potezi u poslednjih 20 godina sa ciljem da se problemi resavaju...

Sanja Tracara

pre 10 godina

Osnovni cilj naprednjaka je pristojna, normalna i moderna Srbija i oni nikada nece odustati od tog cilja.Zato im dajem ogromnu prednost u odnosu na druge stranke...

Zlatko

pre 10 godina

I današnji rejting stranaka, koji je Blic objavio govori kakav je odnos Snaga između stranaka i ko će pobediti. Za vodeću stranku jeste povoljan period za izbore, za opoziciju svakako nije. Dobiće samo još manje mesta u pralamentu.

beni

pre 10 godina

Sasvim je prirodno da neko ko ima toliku podrsku naroda zeli i da je kapitalizuje. SPS-u to ne odgovara jer ce sa tim da izgube mesto premijera za koje se Dacic zalepio od kako ga je dobio!

Gema

pre 10 godina

Dobro bi bilo organizovati parlamentarne izbore zajedno sa izborima za Beograd jer bi onda to bila prava slika politicke situacije u Srbiji.

bolji zivot

pre 10 godina

Organizovati izbore na svim nivoima. Ljudi najzad uvideli da se blizi svetla buducnost Srbije. Dosta nam je tajkuna, mafijasa, unistitelja fabrika. vreme je da se zemlja resi kadrova DS i SPS, narocito bajatovica i Dacica. Vucic je zasluzio da postane premijer posle ovolike borbe za obezbedjivanje boljeg zivota narodu.

caki

pre 10 godina

Svi znamo ko ce ubedljivo pobediti i na parlamentarnim izborima!!! Tako da ne vidim poentu DS-a.sto pre zele da nestanu.Ako je tako svidja mi se kako razmisljaju.

Renata N

pre 10 godina

Treba raspisati izbore i konacno videti podrsku gradjana kako bi prestala partijska prepucavanja.Jedino tako moze da se neometano nastavi napredovanje Srbije u svakom pogledu.

Kapadokija

pre 10 godina

Možda je i pravo vreme da se proveri kako ko stoji u očima naroda. Ionako su izbori za Beograd verovatno u martu. Opozicija stalno poziva na izbore, pa što da im ne učine sada?

zoran

pre 10 godina

Realno, mislim da nam nisu neophodni parlamentarni izbori jer bi izgubili pola godine na stranacko prepucavanje! Ali, ako i vlast i opozicija zele izbore, onda neka ih bude. Samo, mislim da ce jedino SNS imati koristi jer ce povecati svoj udeo u parlamentu.

Alkatraz

pre 10 godina

Smatram da su izbori nepotrebni, jer smo ionako u krizi, a sama pomisao koliko izbori kostaju baca nas u jos vecu krizu i siromastvo.

bojan80

pre 10 godina

Izbori na prolece bi doveli do ukrupnjavanja politicke scene Srbije. Cisto sumnjam da ce URS sa 2,3% podrske danas u martu preci cenzus

dakido

pre 10 godina

Jedina stranka koja je nesto radila i uradila u ovoj vladi je napredna...samim tim realno je da njima najvise i odgovaraju izbori jer im rejting raste iz dana u dan...

Ameba

pre 10 godina

Cinjenica je da su prevremeni izbori veliki trosak za svaku drzavu, ali ukoliko postoje neslaganja u vladajucoj koaliciji oko bitnih pitanja, i ukoliko su male stranke pocele da ucenjuju velike onda izbore treba raspisati kako bi stranka koja ima najvece poverenje u narodu sama formirala vladu.

Frankestajn

pre 10 godina

Izbori koštaju svaku drzavu, ali s obzirom da SNS uživa najveću podršku u narodu oni su prilika sa se SNS oslobodi malih stranaka kojim je najbitnije samo da se uglave u upravne i nadzorne odbore dok im je interes države marginalan.

AleksandarY

pre 10 godina

Izbori u Beogradu se moraju sto pre odrzati, kad vidim kakvo je stanje, prosto sam zbunjen. Mora se zaustaviti dalje propadanje grada.

xXx

pre 10 godina

Izbori bi mogli jedino da idu na ruku naprednjacima, opozicija je potpuno razjedinjena i slabašna. Misliš da je bila greška DS-a što nije prihvatio savezništvo sa LDP-om. Nema se čemu DS nadati na sledećim izborima, lutaju od starog do novog predsednika...

Branko

pre 10 godina

Opozicija, tačnije DS je stalni zagovornik novih izbora, iako se njihov optimizam ne znam na čemu zasniva. Sva istraživanja pokazuju da im je rejting jako nizak, stalno pada. Naprednjaci i dalje drže visok nivo ali se Vučić opredelio da se u Srbiji pokrene nešto, privreda pre svega, a novi izbori bi to samo usporili. Očigledno je da su stalne izjave Đilasa da je on taj koji ih može pobediti dosadile i da naprednjaci žele da odmere snage na izborima. I verovatno osvoje koje poslaničko mesto više.

Turista

pre 10 godina

Novi izbori bi doveli do ukrupnjavanja srpske političke scene, jer verujem da ima stranaka, akoji su trenutno u parlamentu, koje sigurno neće preći cenzus jer ga i ne zaslužuju.

Introspekcija

pre 10 godina

Izbori i na republickom nivou treba da budu sto pre, da se SPSovci skinu sa vlasti, jer nam je muka od Dacica i njegovog glumatanja, a SPSovci su ukrali i unistili sve sto su mogli .Takav kao on nam ne treba.

missty

pre 10 godina

Da, kampanja je u punom jeku..ali mislim da je jasno da će SNS ponovo odneti ubedljivu pobedu..to je jasno kada se pogledaju svi rezultati izbora koji su održani u poslednje vreme!SNS treba da dobije mesto koje zaslužuje!

Kosana

pre 10 godina

Ne treba verovati potpuno novinskim natpisima, treba prihvatiti sa rezervom, mada, izbori bi u ovom trenutku bili najrelevantniji pokazatelj toga, koliko kojoj stranci veruju gradjani. Pa da odredjene stranke sa veoma malom podrskom i koje jedva prelaze cenzus, ne igraju vise bahate uloge i ne igraju se nama gradjanima.

Carpe diem

pre 10 godina

Ne znam koliko su izbori na republičkom nivou dobra opcija. To sve mnogo košta, a prevaljuje se na nas, narod. Ali, bolja opcija su i izbori od blokade, uslovljavanja medju koalicionim partnerima.

aladin

pre 10 godina

Đilas se nada izborima jer pobeda je jedino što bi DS moglo održati na političkoj sceni. Ali posle izbora biće ono mnogo razočarani. Ono što su ostvarili pre godinu dana je jako daleko od današnje stvarnosti.

Mirce

pre 10 godina

Stratedžik marketing je jedna od najrenomiranijih agencija za istraživanje koja je gotovo uvek davala podatke koji se stvarno podudara sa misljenjem javnog mnjenja raduje me ovolika popularnost Sns-a i mislim da će još više rasti zato što narod u Vučiću i Sns-u vidi spasitelja u ovom teškom perjodu.

Lily **

pre 10 godina

Nažalost Srbiju će i ovi izbori koštati, a i ovako nam je budžet prazan da prazniji ne može biti. A sve zahvaljujući onima što gube i neće da se pomire sa tim, pa i zvanično mora da im se dokaže, a sve na teret naroda. Nisu nas dosta ojadili pa moraju jos malo.

StojkovicM

pre 10 godina

Bas me zanima koji ce kandidati biti predlozeni ispred DS-a ako budu i parlamentarni izbori isto kad i izbori u Beogradu. Trebalo bi, po logici stvari, Dragan Djilas da bude kandidat za premijera, a ko ce onda da bude kandidat za gradonacelnika? Predsednk gradskog odbora DS-a, Balsa Bozovic? Porazavajuca cinjenica za DS. Zalim svaki put kada sam glasao za DS.

Tatjana

pre 10 godina

Realno, SNS sada ima veću podršku nego na prošlim izborima, čak mislim da se kreće oko 50%, dok su ostale partiji ili u blagom padu ili strmoglavom, kao URS npr. Beograd je odličan ogled za republičke izbore.

zox

pre 10 godina

Mislim da su parlamentarni izbori nepotrebni ali, ako je i opozicija i vlast smatra da se trebaju odrzati u martu - onda neka. Mislim da ce samo SNS imati koristi od tih izbora jer imaju najvise poverenja i bilo bi odlicno ako bi izbegli SPS prilikom fomiranja nove vlasti.

MilomirV

pre 10 godina

Moje misljenje je, da treba raspisati i parlamentarne izbore u isto vreme kada i izbore u Beogradu. Zato sto mislim da je jeftinije odrzati ih u isto vreme,drugo, politicka situacija se promenila, a i poverenje gradjana.

za izbore

pre 10 godina

Gledajući kampanju za Voždovac, iako ne volim politički marketing, nekako bi se ipak opredelila za parlamentarne izbore. Da i to obavimo. Definitivno bi taqda došlo do drastičnih promena, a za izbore sam samo zato, da neki mali, tada ne bi mogli ucenjivati velike sa svojim željama, zahtevima i prohtevima. Dajte da i to obavimo pa da se svako okrene svom poslu.

LazarT

pre 10 godina

Beogradski izbori se moraju odrzati sto pre jer mislim da su u beogradu radjene strasne stvari i da mora ozbiljnjo da se pocne sa reformom Beograda. A parlamentarni nam bas i nisu potrebni.

Vesna Radovanovic

pre 10 godina

Izbori su jedinstvena prilika da se narod izjasni za koju politiku ce se opredeliti i kojim politicarima ce ukazati poverenje. Prema najnovijem istrazivanju Stratedzik marketinga preko 45% gradjana bi dalo svoj glas naprednjacima dok se ostali dosta losije kotiraju.

teletabis

pre 10 godina

Mislim da izbori ne bi bili na odmet jer oni koji su ucestvovali u unistavanju ove drzave treba zajedno sa DS-om da se postave na svoja mesta, a SNS-u su dovoljne manjine da napravi Vladu!

Dule

pre 10 godina

jesam za izbore jer smatram da bi to dovelo do stabilizovanja politicke scene u srbiji, jer se narod vise ne boji da ucestvuje u izborima i da da svoj glas kome hoce, i tada ce valjda neke opozicione stranke ali neke sto su u vlasti shvatiti gde im je mesto

Kapadokija

pre 10 godina

Možda je i pravo vreme da se proveri kako ko stoji u očima naroda. Ionako su izbori za Beograd verovatno u martu. Opozicija stalno poziva na izbore, pa što da im ne učine sada?

Budućnost

pre 10 godina

Toliko dugo se već priča o tome i krajnje je vreme da bude izbora! Tako će se konačno ućutkati sadašnja tobožnja opozicija. Do juče su bili na vlasti i ništa pametno nisu uradili, a sada su im puna usta kako sadašnja vlast ne radi dobro!!!

JovanaS

pre 10 godina

Ma da, socijalisti su “uvek cekali da se situacija stabilizuje” kao i sada, jer oni bas vode racuna o gradjanima. Primetili smo to u poslednjih 20 godina.

Carpe diem

pre 10 godina

Ne znam koliko su izbori na republičkom nivou dobra opcija. To sve mnogo košta, a prevaljuje se na nas, narod. Ali, bolja opcija su i izbori od blokade, uslovljavanja medju koalicionim partnerima.

Damir

pre 10 godina

Naravno da trebaju novi izbori na svim nivoima. Ako neko misli da je moguce tako jednostavno poraziti sedmoglavu alu, onda se grdno vara. Puni su para i samo cekaju da ovaj narod malo pozaboravi, pa da ponovo navale na drzavne jasle. nisam naprednjak, ali sam siguran da tu drugu navalu (malo)gradjanskih lopova ne bi izdrzali.

RollingStones

pre 10 godina

Ako Vučić sa svojim antikorupcijskim timom procesuira sve afere od čuvenih 24 i obradi novonastale, ali i godinama prikrivane, i prečisti svoje nadobudne kadrove (naročito one nalik nekoj prošloj profilaciji), rezultat podrške će biti od 53-55% za SNS.

Daarko Dare

pre 10 godina

Po svemu sudeći parlamentarni izbori će biti 2.marta i na njima će Sns sam ili eventualno sa manjinama imati mogućnost da formira parlamentarnu većinu.

duh iz boce

pre 10 godina

Naprednjaci će po najvama izaću u susret demokratama i raspisati izbore. samo ne bih se složila da je to za demokrate dobor rešenje. Stranka im je uzdrmana unutrašnjim sukobima a kao takva ne može se ndati nekim značajnim rezultatima.

ZoranNBG

pre 10 godina

Izbori u Beogradu su potrebni, i tu nema sumnje, ali veliko je pitanje da li nam trebaju i parlamentarni. Mislim da bi idealno sa sa Djilasom ode i Dacic.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

jasno je zasto samo socijalisti ne zele izbore. Prepoznati kao glavni generatori pogresne politike shvatili su da ce se na izborima muciti da predju cenzus

Bajadera

pre 10 godina

Mnogi odavno to priželjkuju! Nakon izbora će mnogima biti zapušena usta, a pogotovo ovim našim divnim propalim političarima, kao što je npr. Đilas, koji je uništio sve za šta se DS zalagala. Njima oporavka nema!!!

Carpe diem

pre 10 godina

Ne znam koliko su izbori na republičkom nivou dobra opcija. To sve mnogo košta, a prevaljuje se na nas, narod. Ali, bolja opcija su i izbori od blokade, uslovljavanja medju koalicionim partnerima.

sta je tu je

pre 10 godina

Pa normalno, uvek su izbori nekome isli u korist,a nekome protiv. Dacicu ne odgovaraju, jer je trenutno SNS najmocnija stranka u zemlji,pa im sigurno nece trebati koalicija sa Dacicem.

marisoll

pre 10 godina

Normalno je da i u vlasti sve ne može da funkciniše idealno. Svako na kraju ima pravo na svoje mišljenje. Ali sve dok se gleda jedan zajednički interes ,interes Srbije i naroda ova vlast će funkcionisati. kada do takvog sukoba dođe izbori će biti jedino moguće rešenje. A mislim da su i Dačiću dobor poznati mogući rezultati.

milos

pre 10 godina

Za sprovođenje reformi punom brzinom je porteban ako ne potpun, onda koncenzus ogromnog dela političkih stranaka, a naročito koalicionih partnera, ako u vlasti ne veruju svi u neke ideje, onda treba ići na izbore i sačiniti novu kompoziciju vlasti, koja će na svojim plećima izneti reforme i ekonomski razvoj.

лаф

pre 10 godina

Naprednjaci će po najаvama izaći u susret demokratama i raspisati izbore. samo ne bih složio da je to za demokrate dobro rešenje.

A.M.

pre 10 godina

hmm... URS ili LDP pitanje je sad. DS i SNS pokazali su se kao ćorci. Pošteno Dinkić je sve ove mere štednje predlagao pre godinu dana ali tad je bio nestručan kao je mladji ministar pametniji. Dakle,čovek je znao šta priča samo koalicija na vlasti je htela rejting a ne boljitak(možda su imali najbolje namere pa su hteli više da urade ako SNS ima 51% u to ne ulazim ali su ipak stavili rejting na prvo mesto). Čeda polako postaje sve bolji političar i mislim da može dosta toga da učini za Srbiju(realno sad kad se osvrnem čovek je predlagao kako se sećam da se vrednost svega na Kosovu sabere i ispostavi račun SADu ali smo tad svi bili velike patriJote a Kosovo za koje samo znamo sa časova geografije i istorije nam je bilo bliže srcu nego viši životni standard,mada je tada generalno bilo bolje. Neću da lažem sa ostalim srednjoškolcima sam protestovao jer mi nije bilo pravo ni tad a ni sad međutim u retrospektivi... bolje da smo ga poslušali) iako je dosta radikalan i nekako mi još nije sazreo kao političar a LDP kao stranka, rekao bih da prolaze kroz pubertet i krizu identiteta ali i to će proći za par godina te će po meni biti izbor br 1, ali sad... nekako mi se i ne glasa... šta znam. URS najverovatnije, mada SNS pobeđuje... ukoliko Mišković javno pre toga ne dostavi račun :)

Opar

pre 10 godina

Mislim da se kampanja oko izbora nepotrebno zahuktava i dramatizuje po medijima, jer oni koji to čine nemaju rejting javnog mnjenja.

Marina

pre 10 godina

Ovi izbori su trebali da se dogode dosta ranije i onima koji tvrde da su veoma dobro vodili Beograd pokaze sta narod misli i koliko im veruje odnosno ne veruje i da im zapusi usta da ne idu okolo i pricaju kako bi oni sda promenili stvari na bolje a 10 godina se skoro i nisu bavili tim stvarima.

Kosta

pre 10 godina

Socijalisti ne žele još parlamentarne izbore jer nemaju rejting prema istraživanju javnog mnjenja, zato se oslanjaju na strane zapadne zvaničnike.

miki

pre 10 godina

Ako vlada ne moze da fuksionise, ili da radi pod pritiskom odredjenih pojedinaca nek se ide na izbore. Pokazace se volja gradjana za koga ce da glasaju.

vidoviti

pre 10 godina

Mislim da bi SNS-u bilo jako mudro da izbori budu što pre... AKo bude pušten još neki Mišković i tresne nas opet po džepu očigledan budzetski deficit, ima i oni i mi da pevamo...:(

Doca

pre 10 godina

Možda stvarno i ne bi bilo loše da dođe i do parlamentarnih izbora. Opozicija ih toliko želi, priziva i poziva na njih, a i SNS bi time mogao da pokaže i dokaže svoju stvarnu podršku u narodu. Mislim da bi mnoge sadašnje opozicione stranke jako loše prošle, a SNS dobio veću podršku i veći br. poslanika nego što sada ima.

Viki

pre 10 godina

Svakim danom naprednjaci gube glasove i onaj izvikan i naduvan rejting od često čak "147%" se topi velikom brzinom. Korupcija i kriminal koji svakodnevno gledamo na lokalu, bahaćenje, nestručnost, sve veće siromašno će građanima i te kako otvoriti oči, tako da baš i nisam previše sigurna da će naprednjaci raspisati izbore. Ako pak to ne učine, situacija u zemlji će postati i više nego alarmantna, a onda neka nam je Bog u pomoći

MilanCh

pre 10 godina

Sve je jasno jos od dana kada je Dinkic krenuo u predizbornu trku obilazeci gradove po Srbiji. Socijalisti taktiziraju jer je sigurno da u sledecu vladu nece uci i zato im odgovara da sto duze budu na vlasti.

lilihip

pre 10 godina

Moje misljenje je da izbori uopste nisu potrebni, nova Vlada je tu godinu i jace dana, za sada vredno rade,izbori su za sada cist promasaj.

SM

pre 10 godina

Građani širom Srbije do sada su više puta pokazali da najviše veruju Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci - izbori u Beogradu, uverena sam, to će ponovo pokazati. Tako da ce SNS odneti ubedljivu pobedu na izborima.

CVETKOVA - PIJACA

pre 10 godina

Gradjani sirom Srbije do sada su vise puta pokazali na predhodno odrzanim izborima da najvise veruju Aleksandru Vucicu i Srpskoj naprednoj stranci. Izbori koji ce se odrzati pocetkom 2014 godine u Beogradu, uveren sam, to ce ponovo pokazati i svoje poverenje dati trenutno najacoj stranci u Srbiji SNS. Tako da ce SNS odneti ubedljivu pobedu na izborima. Jer su dokazali u vise navrata da im je zivotni standar gradjana Srbije najvazniji, da gradjanin ima zivot dostojnog gradjanina EU.

Marko

pre 10 godina

Republički izbori održaće se u skladu sa zakonom, mogu i ranije, jedino ukoliko neko iz opozicije ima višak novca pa da to isfinansira.

Srbin 100%

pre 10 godina

U slucaju da kako se ocekuje u januaru otpocnu pregovori sa EU scenario gde se desavaju spojeni izbori u Beogradu i na nivou republike nije nemoguc

istoričar

pre 10 godina

(Nevena, 5. decembar 2013 15:14)

Ne sećamo se, srećom, ali znamo, a ovi koji ne znaju istoriju su baš ovih 40 i nešto posto glasača, na našu nesreću... :(