Četvrtak, 05.12.2013.

00:09

"Đukanović nas preporučio UAE"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je crnogorski premijer Milo Đukanović preporučio Ujedinjenim Arapskim Emiratima da ulažu u Srbiju.

Izvor: Tanjug

"Ðukanoviæ nas preporuèio UAE" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

196 Komentari

Sortiraj po:

Jagger

pre 10 godina

Šta god mislili o Milu, on je ovim nama pomogao više nego cela opozicija u Srbiji i to je uradio jer maksimalno ceni Vučića.

pufnica

pre 10 godina

(Gordana Matić, 5. decembar 2013 21:48)

Dobre odnose trebamo da odrzavamo sa svima a narocito sa zemljama u kojima zivi veliki broj Srba!!!

RADOJKA

pre 10 godina

Hvala gospodinu Djukanovicu sto nas je preporucio, svaka preporuka je dobro dosla. A i ovo je znak poboljsavanja bilateralnih odnosa dve ,,bratske'' zemlje.

Milo

pre 10 godina

Nije čudo što kineski izvođači rade po ekonomski najpovoljnijim cenama od ostalih, jer je takođe kod nas po prodavnicama njihova roba jeftinija od ostalih.

Gordana Matić

pre 10 godina

Moramo prevazići tu barijeru koju su drugi nametnuli i izgladiti odnose sa crnogorcima, ipak smo mi živeli u istoj državi i rastali se bez rata.

Kosta

pre 10 godina

Obzirom da zvaničnici Crne Gore nisu dolazili dugi niz godina, dobro je da dođu kod nas da se dogovore sa našim organima oko suštinskih pitanja međusobnog funkcionisanja.

Maraya

pre 10 godina

Daj kome prodajte ove priče,ovo je smešno...
(Ja, 5. decembar 2013 08:15)

Žalosno je koliko su sve priče i projekti DS bili skupi, osećamo na sopstvenim grbačama. Sve te skupe stvarčice koštaće ovaj napaćeni narod

SM

pre 10 godina

Jacanje saradnje sa drugim zemljma i te kako nam je potrebno,polako ali sigurno vraca se ugled i postovanje nasoj zemlji. Vučiću samo tako nastavi.

Mediokritet

pre 10 godina

Iako smo sada dve razdvojene države, srpski i crnogorski narod vežu istorijske, kulturne i emotivne veze. Ipak, kada je reč o poslu, gledaju se interesi i zarada. U Crnoj Gori znaju da će se razvojem Srbije, uporedo razvijati i Crna Gora. Velike investicije u Srbiji će privlačiti nove investitore i u regionu. S' obzirom na to, krajnje je vreme da se države Zapadnog Balkana ujedine i krenu putem razvoja.

Iskren

pre 10 godina

Vucic je takodje rekao da mu ovo Djukanovic nije rekao nego sam seik. Milo je seika uputio na Vucica i tako je pocelo. Inace, mozemo da mrzimo Mila koliko hocemo ali je cinjenica da se on pitao u tadasnjoj zajednickoj drzavi mi ne bi ratovali protiv NATO i bili vraceni 50 godina unazad u razvoju. On je bio protiv sukoba sa NATO ali nije u zajednickoj drzavi imao nikakav uticaj. Takodje, da se on pitao doslo bi do dogovora sa zapadom i verovatno bi politicka situacija na Kosovu izgledala drugacije. Ne moze se reci da nije pokusao da odvrati rezim Srbije od rata. I onda je jednostavno ukapirao da ni samoj Srbiji nije stalo ni do normalnog razvoja ni do svoje teritorije. ZAsto bi on bio veci katolik od pape. Spasio je svoju drzavu a takodje ne treba zaboraviti da je i Srbiji dao drzavu jer je Srbija postala drzava kao posledica odluke Crne Gore o stvaranju crnogorske drzave. U Srbiji nije niko narod pitao ni sa kime ce ni protiv koga ce. Tako da mu treba zahvaliti za drzavu Srbiju.

Soljege

pre 10 godina

Tolikim primorcima iz Crne Gore ce svanuti posle danasnjeg dana, a i svima drugima i odande i odavde.Bravo za sve sto radi g. Vucic.

LICENCA

pre 10 godina

Za nasu zemlju i Vicepremijera A.Vucica svim dobronamernim vrata nase zemlje su sirom otvorena,a oni dobrodosli.Decenijski zahladjeni odnosi dveju zemalja dozivljavaju preokret zahvaljujuci politici koju vodi i takticnoscu kojom se rukovodi gosp.Vucic.Pozitivne i lepe reci Mila Djukanovica u UEA za nasu zemlju iznenadjujuce i veliki pomak u razvoju dobrih odnosa dveju zemalja.

Ruka

pre 10 godina

I treba da izmedju Beograda i Podgorice sledi period dobrih odnosa, mi smo susedne zemlje, imamo mnogo toga zajednickog, i moramo da se medjusbno pomazemo. I treba da nas hvale, i da nam pomazu u privlacenju investitora.

Saradnja je korisna

pre 10 godina

Još jedan očit primer da saradnja u region ima pozitivne posledice za razliku od perioda kada je bilo mnogo konfrontacija zbog stavova prethodne vlasti.

Mini

pre 10 godina

Vido i Djukanovic da od CG nema nista, ko je tamo lud da radi, a mi Srbi smo fin narod, spreman da pomone drugima, a i sebi. Ovo ce nam skroz odgovarati, jer velika njihova ulaganja obecavaju i veliki broj radnih mesta

Branka

pre 10 godina

Porijeklom sam iz Crne Gore i zapanjena sam losim odnosima nasih zemalja u proteklim godinama. Drago mi je da vidim da se konacno radi na popravljanju istih. Ipak smo mi bratske zemlje.

Petar

pre 10 godina

Srbija i CG su tako reci oduvek bila jedna zemlja i jedan narod i ovaki odnosi bi inace trebali da budu samo sto u poslednjih desetak godina iz nekog razloga ti odnosi su bili zategnuti i ovo je definitivno dobra vest i za jednu i za drugu zemlju.

Daj ruku

pre 10 godina

Najbolja izjava koju sam do sada cula: "Mi ne mislimo da su kineske pare loše pare. Nama su potrebne jeftine pare, jer ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite".

Sindy

pre 10 godina

Srbija i Crna Gora su oduvek imale iste interese i ciljeve, a njihovo ostvarivanje moguće je jedino ako se uspostavi dugoročna saradnja.

MarijanBG

pre 10 godina

Đukanović je dobro procenio koliko saradnja između UAE i Srbije može biti obostrano korisna. Ovo njegova izjava predstavlja i otopljavanje odnosa između Srbije i Crne Gore. Prepoznao je volju ljudi iz Sns-a za ekonomskim napretkom zemlje.

Vladan

pre 10 godina

Susret Vučića i Đukanovića može doneti mnogo dobrog i Srbiji i Crnoj Gori. Pruga, autoput, platni promet su teme koje se nisu pipale deciniju-dve, a vrlo su bitne. Vučić probija decenijski zastoj u komunikaciji koji nikom nije koristio, najmanje narodu.

samson

pre 10 godina

treba neko da pohvali i uputi da bi neko zaista i zeleo da ulaze u nasu zemlju. hvala puno svima koji nas hvale, dok su dobronameni

Đetić u Beogradu

pre 10 godina

Eto, i od Mila da dočekamo koju pozitivnu reč. Ta reč ima još veću težinu ako se zna da odnosi sa Crnom Gorom godinama nisu bili sjajni, pogotovo nakon njihovog priznanja nezavisnosti Kosova. Svaka pozitivna preporuka Srbije za potencijalna ulaganja zaslužuje da se pozdravi.

Rubinstein

pre 10 godina

Slazem se sa tobom, treba graditi sto bolje odnose sa susednom Crnom Gorom, isti smo narod. Cini mi se su za vreme prethodne vlasti bili losiji odnosi dveju drzava, ali sada Crna Gora u Vucicu vidi ozbiljnog coveka sa kojim se mora saradjivati.

jeka

pre 10 godina

Ako je moguce sto pre Emiratima predociti resurse kojima Srbija raspolaze, jer su sigurno interesantni za njih, a nama su potrebne njihove investicije.Saradnja bi bila sigurno na obostranu korist.

Born in Serbia

pre 10 godina

Iako o Milu Đukanoviću nemam naročito mišljenje, moram priznati da me je ova vest iznenadila, i to pozitivno. Svako ko pozitivno preporuči našu zemlju za investicije i potencijalna ulaganja, učinio je dobru stvar za sve nas.

...

pre 10 godina

@ovo se nece dobro zavrsiti po nas
Ma kako da ne. A onda u tim razgovorima koje predlazes da se razgovara i o nadoknadi za one radnike iz CG koji su u prinudnim radnim akcijama gradili puteve po Srbiji i Beograd naravno, pa da se dogovorimo o odsteti koju Srbija treba da plati CG jer je i CG zbog Srbije godinama bila pod sankcijama, pa da Srbija plati odstetu jer je CG zbog Srbije bombardovana 1999. Naravno, Srbija i da nadoknadi gubitke porodicama Crnogoraca koji su ginuli ili povredjeni u ratovima 90-tih. Pa da platite to sto ste decenijama gradili kasarne po CG obali unistavajuci obalu.Onda naravno da platite za sve ono sto su Karadjordjevici radili po Crnoj Gori od 1918 do 1941. I da odgovarate pred Medjunarodnim sudom za zlocine od 1918 do 1930 koje je vasa vojska i policija radila po Crnoj Gori.
Kad to sve platite onda cemo lako za tih 11 godina sto ste odvajali za zemljotres. Jedini koji traze pomoc nazad su Srbi, niko drugi to ne pominje, sto pokazuje kakav ste narod.
Jos mislite kako vam CG nesto duguje, a drzava nam je upropascena 90-tih zbog vasih ratova.

@

pre 10 godina

@maskota
Pa da znas ne bi se iscudjavao. Znas li ti da Mila SAD i Evropa u svemu podrzavaju? Pa ni Italija mu nista nije mogla.. Cak ga pominju i kao buduceg Generalnog Sekretara NATO-pakta.
Sa seicima iz UAE je CG odavno u poslovnim vezama, samo sto oni koji kazu da je "nase pravo da znamo sve" nisu o tome izvestavali dok prethodnoj vlasti nij odgovaralo.
Bolje imati tog Djukanovica za prijatelja nego za neprijatelja, jer je najmocniji i najuticajniji politicar Balkana.

stop

pre 10 godina

Za(Adriano Celentano, 5. decembar 2013 07:14)
A po cemu si zakljucijo da Vucic nije sposoban? Zato sto pokusava da stvori i odrzi sa svima dobre odnose,kako bi oni pomogli Srbiji.Zato sto poispesuje privatnike da zaposljavaju ljude sto im omogucava da svoje obaveze isplate na rate,sto je privuko invenstitore,sto otvara ogroman broj radnih mesta,sto se bori protiv kriminala za koj vec ima i te kako dobre rezultate,sto vraca dugove koje su Demokrate napravile...

Savo

pre 10 godina

svaka cast vucicu na iskrenosti. covek kaze kako jeste, pa mozemo mi mrzeti ili voleti mila, tako je kako je, on nam je ovim mozda I vise pomogao nego mnogi drugi od kojih smo na prvom mestu ocekivali!

gojsaSa

pre 10 godina

Verujem da Emirati su i sami uvideli da je na obostrano zadovoljstvo i Srbije i njih ulaganje u Srbiju i mnogo je znacajnije sto su u kontaktima s Vucicem oni prepoznali Srbiju kao pouzdane parnere, ova preporuka Dkujanoviceva, svakao je dobrodosla, al nije im ni rekla nista sto vec nisu znali i sami.

Rec i delo

pre 10 godina

Prepuruka su reci , i to je inicijalna kapisla, sve ostalo zavisi od nas. I to smo pokazali, a najvise g. Vucic svojim autoritetom.

Miloš

pre 10 godina

Ne mogu da razumem da mi moramo da popravljamo odnose sa Crnom Gorom i da je bivšoj vlasti bio miliji Zagreb od Podgorice. Dobro je što se takva praksa nije nastavila i što smo svedoci da se vodi pre svega pragmatična politika između dve vlade, jer od bratske ljubavi hleba nema!

kcmo

pre 10 godina

Gde se Mirovic pojavi, tu se stvari konkretizuju i kreću silovitom brzinom nabolje. Sledeći put obratite pažnju na ovu činjenicu.

igi

pre 10 godina

@MONA
Bivsa vlast je pokusala da se uvuce i Amerikancima i Nemcima ali im nesto nije polazilo za rukom, namirisao svet prevarante pa se tako i ponasao prema Srbiji.

dzini

pre 10 godina

Lep gest od Djukanovica, jer Srbija moze biti interesantna za investicije Emirata, mi imamo potencijal, a oni imaju novac, tako da saradnja moze biti ostvarena na obostranu korist

kika

pre 10 godina

Nama su potrebne bilo cije investicije,cije su pare, kome je to vazno, dokle god su to povoljni krediti. Da i mi imamo neke koristi od Kineza!

aha

pre 10 godina

@Vukifortisimo
Pa ciji interes treba da gleda Crna Gora? Interes Srbije? Jesi normalan ti? Kad je to Srbija gledala interes Crne Gore? Pa zato su se i odvojili, da ne bi morali da propadaju zbog srpskih interesa!
Ko je jedini bio uz Srbiju devedesetih? Crna Gora! I sta je dobila za to? Ratove, bombardovanje, propadanje privrede, sankcije!
Ko je bio uz Srbiju 1914? Crna Gora! Objavili rat Austro- Ugarskoj da bi pomogli Srbima! I sta su dobili? Hiljade poginulih, rasturenu drzavu, okupaciju.
A kako su im Srbi vratili? Okupirali CG 1918, proglasili da taj narod vise ne postoji (zato su postojali Hrvati i Slovenci), Petrovice proglasili izdajicama i svakakve zlocine nastavili da rade nad Crnogorcima koji se nisu pomirili sa okupacijom Crne Gore.
I sta sad? Kad god je CG jedina gledala srpske interese nastradala je.
Naravno da ce sada da gleda svoje interese! Nije CG kriva Srbiji za Kosovo, krivi su oni koji su devedesetih mitingovali i pozivali na rat.
Stalno nam je neko drugi kriv, a mi kao naivni, dobri i posteni domacini, dosta bre vise samozavaravanja! I decu ucite da je sve neka zavera, svi nas izdali a mi jadni nista nismo krivi! Sramota!

mraz

pre 10 godina

Ko god da nas je preporucio hvala mu imao je sta i da preporuci za razliku od prethodne vlastu, tu bas nije imalo sta da se preporuci!

pucketavci

pre 10 godina

Za(zeljkoC, 5. decembar 2013 07:09)
On hvali saradnju! A sigurno nece da ga kudi jer moze jedino na taj nacin da promeni njegovo miljenje sto se tice KiM.A verujem da si toliki patriota da svaki put kada ides na more ides u CG.Tako da ako hocete nekog da kritikujete pocnite od sebe.

sanjuro

pre 10 godina

UAE - turska banana republika, kao i Azerbejdzan. Obe "ulazu" u Srbiju. Slucajno? Dobronamerno? Verujte istoriji bar jednom. Kad god su se bavili nama nagraisali smo!

bg011

pre 10 godina

Veoma mi se dopada što Vučić obnavlja naše odnose sa Crnom Gorom koji su u poslednje vreme bili narušeni..ipak smo mi jedan narod!

Zvezdan

pre 10 godina

G-din Djukanovic je morao da nas preporuci UAE, kada je video kolika je kriza u Srbiji. A posto mu pola Crne Gore zivi u Beogradu morao je braci da pomogne.

Jole

pre 10 godina

Stvarno mi nije jasno zasto 10 god. nemamo nikakve odnose sa CG? Pruga, auto put, luka Bar i jos dosta zajednickih projekata je cekalo, a mislim da su vrlo profitabilni. Kina je partner koji se sve vise vezuje za Srbiju i to treba maximalno iskoristiti.

mikac

pre 10 godina

"Mi ne mislimo da su kineske pare loše pare. Nama su potrebne jeftine pare, jer ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite" Tako se razmislja i samo sa takvim razmisljanjem od Srbije moze biti nesto.

Prle

pre 10 godina

Mogućnost za sardnju susednih zemalja uvek postoji. Raditi na tome je interes obe države. Ključ svakog posla je dobra preporuka.


Izbori će pokazati da će SNS dobiti ubedljivu većinu. Rešava probleme korupcije, spornih privatizacija preduzeća i kriminala organizovanog.

mare

pre 10 godina

Ako smo sa nekim imali "nesporazume" u prošlosti, ne znači da treba da ga ignorišemo zauvek. Čovek je učinio gest dobre volje, a i prvi nam je komšija, pa ne možemo da se durimo za vek vekova. Ukoliko hocemo da popravimo stanje u zemlji moraju se razvijati dobri odnosi sa svima bez obzira na prošlost. Pa kada bi svi stalno pominjali šta je bilo, Rusi, Francuzi,Englezi, Nemci... nikada ne bi ni komunicirali koliko puta su bili u ozbiljnim konfliktima. Pa ne primećujem da ne sarađuju punom parom.

Nina

pre 10 godina

Razvijanje odnosa dve susedne države je veoma dobro, daje mogućnost ekonomske saradnje. U poslovnom svetu dobra preporuka otvara mogućnost dbrog posla.

ledjo

pre 10 godina

Ajde vise sredite te odnose sa cg, barem da znamo i osecamo da stvarno imamo jednog prijatelja na balkanu, a ne samo da se oslanjamo na daleku rusiju.

Vladan

pre 10 godina

Susret Vučića i Đukanovića može doneti mnogo dobrog i Srbiji i Crnoj Gori. Pruga, autoput, platni promet su teme koje se nisu pipale deciniju-dve, a vrlo su bitne. Vučić probija decenijski zastoj u komunikaciji koji nikom nije koristio, najmanje narodu.

slavko peric

pre 10 godina

Trebaju se zaboraviti stare svadje i nesuglasice u ovim teskim vremenima. Najlakse je biti provokator i tuzilac, za Srbiju svaka lepa rec je korisna.

GojsaSA

pre 10 godina

Verujem da Emirati su i sami uvideli da je na obostrano zadovoljstvo i Srbije i njih ulaganje u Srbiju i mnogo je znacajnije sto su u kontaktima s Vucicem oni prepoznali Srbiju kao pouzdane parnere, ova preporuka Dkujanoviceva, svakao je dobrodosla, al nije im ni rekla nista sto vec nisu znali i sami.

PECAROSKI - PRIBOR

pre 10 godina

Za Srbiju je najvaznije da korektan odnos ima kako u svetu tako i u svom okruzenju. Raduje vest da je gospodin Djukanovic UEA preporucio Srbiju i veoma je vazno sto je Milo Djukanović rekao UEA nekoliko lepih reci o Srbiji koji su opredelile UEA da ulazu u Srbiji. Pogotovu ako znamo da su odnosi izmedju Srbije i Crne Gore sa proslom vlascu nisu bili na nekom zavidnom nivou. Ali dolaskom nove vlasti ti odnosi su uspostavljeni zahvaljujuci predsedniku drzave Tomislavu Nikolic i Aleksandru Vucic. On je bio vrlo korektan i preporucio je nas za njihova ulaganja u namensku industriju Srbije.

vojvođanski mislilac

pre 10 godina

Politički marketing u cilju poboljšanja loših odnosa između cg i Srbije! Šeik je veoma obrazovan čivek, školovao se u Britaniji i USA, pa mu nije nikakva tajna koje resurse ima Srbija i kako se može u nju investirati na obostranu korist. Takođe Šeik iz Emirata ima oko sebe sigurno sjajan i veoma obrazovan ekspetski tim, koji mu daje prave i informacije i savete. E sada, ako je Milo rekao neku dobru reč sa Srbiju ( i Crnu goru, privrede su nam povezane), fala mu ko bratu!

milo mi

pre 10 godina

Volim Srbiju, ali volim i Crnu Goru...nekako mi ova ves baš draga. Gospodin Vučić je još jednom pokazao koliko je velik, samo time što je i pomenuo Đukanovića i njegovih par lepih reči o Srbiji, jer mi ne bi imali načina da to saznamo da on ne reče. A s druge strane, radujem se svakom stranom ulaganju u Srbiju jer to znači bar 1 radno mesto, a i 1 radno mesto je duplo više nego nijedno.

munZ

pre 10 godina

Svih ovih godina veliki broj srpskih firmi BEZ IKAKVIH PROBLEMA posluje u Crnoj Gori, uključujući i projekte same crnogorske vlade. I meni se, kao čoveku poreklom iz Crne Gore, ne sviđaju neke stvari u Crnoj Gori, ali činjenica je da se stereotipski "uvređeni" komentari mahom daju u Srbiji. Pa neka razmišljamo o tome. Što se Mila tiče, njega biraju građani njegove zemlje - tu je početak i kraj te priče.

Vlada

pre 10 godina

Uuuuffff, nisi trebao to da mi kažeš!
Odmah postajem skeptičan prema tom poslu, gde taj svoje prste umeša tu nisu čista posla, to ti je isto kao da te je Šarić preporučio.
On je "muutan kao mutna voda",

Sava Drugi

pre 10 godina

E to je onda dobro. Kako to da nije imao niko drugi da nas preporuči?

Neko ko je ranije sa nama radio pa ima dobra iskustva? Svaki put smo nešto muljali i zabrljali? A da mi mali ovde sklonimo te takve i pustimo one normalne da rade? To ne može, zabranili smo zapošljavanje svih, pa i sposobnih. Važno da su se partijske armije uvukle u činovnički aparat i zacementirale.

Ako je tačno da je Milo morao da nas preporučuje, onda treba vratiti ceo diplomatski aparat sa Bliskog Istoka. Očigledno da su svi oni nesposobni i da ne mogu da urade svi zajedno koliko ovaj jedan čovek.

Dajte Milu pola od tih milona dolara što dajte njima, ima da nas preporuči kome god hoćete i još da ostane...

Zivela Crna Gora i Srbija ...Ziveo i Dodik i Milo i Aleksandar Veliki

pre 10 godina

Srbija i Crna Gora kao i Republika Srpska ...Sve je to narode jedna dusa a tri tela......

Maylo

pre 10 godina

Đukanović je preporučio Srbiju za ulaganje...i sastaće se sa Vučićem - možda ipak ima nade sa okončaanje mržnje između zemalja bivše Jugoslavije.

crnogorac

pre 10 godina

Jaka licnost vas je preporucila jos kad je Tabakovicka rekla da joj je najbolja prijateljica Ana Kolarevic-rodjena sestra Milova-odma sam shvatio ko vodi Srbiju...

onako usput

pre 10 godina

najjeftinije pare su pare od Evropske agencije za obnovu i razvoj, ali problem je sto niko ne zna po kojim uslovima se sad drzava zaduzuje jer to sada funkcionise kao privatan biznis. a obzirom da ste za Djnanovica tvrdili da je najveci kriminalac onda ti i nije neka preporuka!

DFYJ

pre 10 godina

Crnogorac te brani, a Kinez te hrani.Tha!
Vucicu mani se demagogije i praznih obecanja.
Narod hoce pravdu i malo hleba.
Ako ovako nastavite do proleca eto naroda na ulice.

Srdjan

pre 10 godina

Neverovatna vest ....
Svi se izgleda trude da prikazu kako Srbija u svakom pogledu zavisi od CrneGore ...
Pogledajte gde smo dosli sa takvom politikom .....
Sad cemo izgleda pozajmiti novac da CrnojGori izgradimo auto put i prugu (citaj izlaz u Evropu) .....

Lily **

pre 10 godina

Predhodnici su sa svima zaratili i udaljili nas od sveta. Lepo je čuti posle toliko vremena da će Srbija i Crna Gora da imaju normalne odnose.

Miks

pre 10 godina

Nema danas jeftinih para. Milijardu dolara ili eura se svuda na svetu pise i racuna isto. Jedino sto se kod nas do tih para malo teze dolazi postenim radom, odakle bi u teoriji i trebalo nakupiti tu sumu, da bi se kredit isplatio.

slobodan

pre 10 godina

NAPREDNJACI SU OTPISALI,pored Kosova, I 30 % SRBA U CRNOJ GORI.Kada VAS je Djukanovic preporucio zasto ste ostavili Dinkica da vodi investicije sa Arapima?
I sta su ti ARAPI ulozili u Crnoj Gori,gde je Djukanovic okupio lica sa medjunarodnih poternica,da mu vode investicije,ukljucujuci i onog Taxsina Shinavatru,Caneta Subotica i druge...?
U lazi su kratke noge, a plisani radikali su najveci izdajnici u istoriji Srbije.

djuro

pre 10 godina

I pored priznanja kosova i opredeljenja za kineze kao partnere, Vucic ne odustaje u istrajnosti da ucvrsti bratske odnose izmedju Srbije i Crne Gore. Pa zaista nema se vise reci za dobrotu i cestitost ovog coveka.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je crnogorski premijer Milo Đukanović preporučio Ujedinjenim Arapskim Emiratima da ulažu u Srbiju.

Ze mene licno Gosp. Milo Đukanović je oduvek bio u najmanju ruku podjednako naklonjen i dobronameram kako prema Srbima tako i prema Crnogorcima i nije on bio taj ko je pravio razliku izmedju njih, razlika je nazalost nastala iz tog razloga sto su Crnogorci razumeli i poslusali savet Mila Đukanovića da se distanciraju od NAKARADNE politike Rezima pok. Slobodana Milosevica pre nego sto im "dodje Glave" dok su Srbi nastavili da skandiraju "Slobo, Slobo. Slobo..", e kad su "debelo zaglibili" i kada su "kasno shvatili" koliko je Milo Đukanović bio u pravu, "svu svoju mrznju prema sebi samima nastalu zbog naivnosti i svog "uzdanja" u pogresnog co'eka" za sve svoje muke "preusmerili" na Mila Đukanovića i njega a ne njih same poceli "okrivljivati za svoju sudbinu"?
Kamo srece da su i Srbi "iz mesta" poslusali savet Mila Đukanovića, prosli bi PUNO BOLJE !

Vukifortisimo

pre 10 godina

Svaki vid ekonomske saradnje je dobro došao.Međutim pitam se jel imamo toliko kratko pamćenje da zaboravljamo ko je brže bolje priznao tzv. republiku Kosovo?Dokazani prijatelj Srbije dolazi uz sve počasti nakon 10 godina mirne savesti.Pitam se hoće li nam Crna Gora okrenuti leđa ponovo kada vidi samo i jedino svoj interes?Treba biti svakako dobar domaćin ali i jako oprezan poznavajući putešestvije minulog rada g-na Đukanovića.Bratske preporuke i reči hvale upućene ka UAE su najkraći put za poverovati da je neko posle 10 godina promenio karakter.

DPolitika

pre 10 godina

Za sve koji to neznaju kao uvod u sve poslove sa UAE do sada kao i buduce je proistekla od pameti nasih ljudi iz nase namenske industrije kroz koju smo stekli reputaciju i ugled, sto je otvorilo dalja vrata u poslovima.

Prvi medjudrzavni posao koji je odradjen sa UAE je saradnja iz 2012 na dizajnu i realizaciji prototipa visecevnog bacaca raketa 107mm na vozilu NIMR(tigar) tzv. "MINI JOBARIA" koja je za za EDT kod nas finalizovana u IMK 14 oktobar uz saradnju VTI kao i SDPR-a kao nosioca posla... http://www.khaleejtimes.com/kt-article-display-1.asp?xfile=data/uaebusiness/2013/February/uaebusiness_February288.xml§ion=uaebusiness

Znaci nisu iz UAE tek tako dosli ovde da pricaju o daljim velikim ulaganjima na lepe oci nekog ministra posebno ne hvalisavog Dinkica vec zahvaljujuci referenci proistekloj iz znanja nase namenske i VTI-a, znanju koju je ova drzava u poslednjih 10-15 godina gotovo unistila.

Nadam se da ce se svatiti da jedina mogucnost za industrijalizaciju lezi u namenskoj industriji kao grani koja jedina moze da to ostvari. Naravno to sve pod uslovom da se u namensku ulaze a ne da se kao do sada samo izvlaci novac i ocekuju cuda od nje bez ulaganja i bez kupovina za Vosjku Srbije koja bi trebala da bude najbolja referenca nasim proizvodima i proizvodjacima. Namenska omogucava kroz ulaganja zadrzavane strucnog kadra koji bi otisao u inostranstvo, usvajanje novih tehnologija i proizvodnju za izvoz uz uposaljavanje veceg broja ljudi.

Gagi

pre 10 godina

Tačno tako,nama su potrebne jeftine pare. Do sad smo plaćali i vraćali preskupe kredite, moramo da uštedimo. Nismo u prilici da se rasipamo.

Milijana

pre 10 godina

Kakvo medjusobno razumevanje i podrska! Kakva koordinirana strategija Vucicevih medijskih cuvara i hvalospevaca. Neki su se vec stacionirali u Crnoj Gori.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Slusaj Vucicu, pocni nesto da radis, magle ostavi za druga vremena. Ako nisi sposoban odlazi, mislim da nisi sposoban. Ovoj zemlji ne treba obecanje nego posao.

Optimist

pre 10 godina

Krajem devedesetih, kada je bila obostrana paljba izmedju Djukanovica i Radikala sam napisao komentar na nekoj vesti u stilu da ce doci vreme medjusobnog uvazavanja pa cak i hvaljenja. Cak i meni je to tada izgledalo nemoguca misija. Sad procitah ovu vest i setih se one stare izreke da je politika piiiiiiiip.
Hm... DakleM Vucic hvali Djukanovica, ovaj dolazi u Beograd i pitam se sta je sledece?
Svaki oblik kreativne politicke kombinacije je moguc?
Ok.
Srbija 2020
Predsednik Srbije Velimir Ilic je danas otvorio fabriku rakije u Pristini. :-)

mattko

pre 10 godina

Sta je sada srbo/ruso/nacionalisti? Muk? Pa Milo nije dzabe vise od 30 godina na vlasti jer zna svoj posao a i postao je istorijska licbost koja je obnovila drzavu Crnu Goru.

veseljko

pre 10 godina

Cista i notorna laz!!Laz!Taj covek(?) iz te drzave (?) je licemer, a ima jos epiteta koje bih mogao da dodam.Los komsija, mi i oni rod... NIKAKAV! Sram ga bilo, sto se mene tice ta drzava sa takvim ljudima na celu kao preporucuje nekoga za ulaganje, ne bi trebalo ni da postoji a kada vec postoji kao takva sto dalje od nas!

garavi

pre 10 godina

ahaaaaa, znaci vucicu nisi ga ti doveo ? eto vidis da ne treba da lazes jer istina je blizu. IPAK NISU TVOJE ZASLUGE NEGO DJUKANOVICEVE. LEPO, LEPO. POD HITNO SVE ISPITATI JER TO NISU CISTA POSLA 100%!

maskota

pre 10 godina

A Djukanovic veliko m...o u svetu pa da nas on nekome preporucuje, izgleda da neki veci gazda vuce konce, izmirite se pa zajedno u Nato. Demokratia u svetu ne moze da ceka, morate da se borite za nase ideje.

Mona

pre 10 godina

Djukanović nas propručio Arapima, lepo sada već na Djukanovića gledam drugim očima.

Nešto razmišljam kako bi lepo bilo kad bi nas i Tači preporučio Amerikancima, ili kad bi nas Mesić ili Josipović preporučili Nemcima. Nešto imam osećaj da to i jesu učinili još jako, jako davno.

Sveti Ilija Gromovnik

pre 10 godina

Jao, jao..Ko nas preporučuje...Kukala nam majka..Sa kim ste vi našli da pravite dilove. Preveo vas Milo žedne preko vode. Sada je bar jasno i vašim zaludjenicima kakva ste vi kombi stranka. Zlo i naopako

zlo doba i gladne godine

pre 10 godina

a šta su to uložili u srbiju,živo me zanima.Možda neko može malo da me prosvetli,jer ja vidim i čujem samo gomilu praznih obečanja,beskrajnih obećanja...Koga više i dokle će ovaj lik da laže i koliko to više može da se izdrži...

Ovo se nece dobro zavrsiti po nas

pre 10 godina

Trebali bi o mnogo cemu pricati:
- kao na primer kako je njegova rodjena sestra koja vodi firmu "Srbija nikl" vrsila ispitivanja bez potrebnih dozvola, protivzakonito
- zbog cega crnogorski studenti u tolikom broju studiraju na budzetu Srbije i zauzimaju mesta u domovima Srbije
- zbog cega su priznali KiM
- da li je novac koji smo odvajali 11 celih godina za obnovu Crne Gore planiran za vracanje jer su nas izdali u svakom mogucem aspektu a mi smo tada jedini u bivsoj Jugoslaviji pruzili pomoc

Djukanovic Srbiju preporucio Arapima, pa on svoje gradjane tretira kao robove, koji od to kredit ima kod bilo koga osim kod bivsih drugara iz sluzbe i onih za koje radi od raspada sluzbe...

Kvazimoodo

pre 10 godina

A kad dodje 9-og decembra hoce li imati i prevodioce sa sobom? Sto za kotrljajuce r, sto za ono predshjednik ...
Daleko cete vi dogurati ako vam Milo nabacuje saradnike i finansijere.

Milos

pre 10 godina

Prethodnica je Beba Popovic koji ima institute (kad god ovo napisem smejem se ) u Podgorici i Beogradu. Verovatno ista prica kao i sa Vesicem. Tu ce mladi i perspektivni naprednjaci na obuke. O Boze strasno.

guttenberg

pre 10 godina

Braco Srbi ! Cemu cutanje !
Ne vidim komentare ? Sta je ? U shoku ste ?
Djukanovic je jos milion stvari uradio dobrih i korektnih za Srbiju ali iz razloga licnog vaspitanja o tome cuti . Ne zvoni na sva zvona . Zna kao najbolji politicar na Balkanu da ako je Srbija dobra , mirna , razvijena , demokratska i normalna - da ce svima biti dobro .
No , nacionalisticka suzena svijest nista racionalno ne moze prihvatiti . Odmah ce pricu o Kosovu i slicne budalastine .
A shvatite li da je ( vjerovatno ) i oko Briselskog sporazuma konsultovan Milo .
Kad bi vi znali koliko Crnogorci vole Srbiju i Srbe a istinski PREZIRU - VELIKOSRBE - iznenadili bi ste . Jedan moj prijatelj mi je uvjek govorio : SRBI SU NAM BRACA , A VELIKOSRBI - KRVNICI .
Ne znam da li vi to mozete shvatiti ali pokusajte .

zmitjkoe

pre 10 godina

" Nama su potrebne jeftine pare"

Takve pare ne postoje, mogu samo da se stampaju. Tada pare postaju neverovatno jeftine. Sta da vam pricam kad sve znate, samo sto On ne zna sta prica samo nama koji ga znamo. Ostali znaju da da samo on.

Mirko

pre 10 godina

I opet isto drustvo. Svi ostali su na okupu. Milo, vucic, toma dacic ali samo njega nema pa da nas opet krkaju bombama. Vucic strpao u zatvore sve koji su krivi ili ne. Jos niko nije pravosnazno osudjen a da li ce to ne znamo. Sledece je da gledamo partizanske filmove i da pricamo odaklo dokle je srbija. Bese li to karlovac virovitica ogulin ili tako nesto. Uzas ali nazalost na duze vreme kad oni somovi iz dos nisu mogli da urade bolji posao. Mozda nam i ovo sve treba da se opasuljimo. Videcemo.

...

pre 10 godina

Voleli ga ili ne, moramo priznati da je Djukanovic u Evropi i Americi jedan od najuticajnijih ( ako ne i najuticajniji) politicar sa Balkana.
Bolje je imati ga kao saveznika nego kao protivnika.
U svakom slucaju, veoma korektan i posten potez sa njegove strane.

herceg novi

pre 10 godina

sto je vucic srbiji, to je djukanovic cg. e blago nama s njima. tuga. a sjetite se ne tako davno, kad bi vucic dolazio u cg pred neke izbore, sta je govorio za mila. youtube mi je svjedok. para vrti gdje burgija nece. bratski pozdrav sa mora, i u pamet se braćo srbi!

branko

pre 10 godina

Slusaj Vucicu-
One je bio uvek protiv Srbije. Pre i posle bombardovanja I raspada Jugoslavije I odvajanja od Srbije. Zasto se sada udobrava Srbiji? Ja ne znam sat ti traziz sa tim jednim od najvecih mafijasa I prevaranata na Balkanu? Daj bre idid sa te pozicije i cuvaj ovce!!!
Branko

Nedjo

pre 10 godina

Dosta mrznje, treba da radimo i saradjujemo! Tokom poslednjih 20 i nesto godina propaganda projektuje sve kao neprijatelje. Sad izgleda bas i nije tako!

Ludi konj

pre 10 godina

Ova saga je sve zanimljivija... U pocetku sam mislio da ce Vuckomen da se uda za Arapina i da zavrsi u nekom haremu srecno do kraja zivota. Al avaj , doslo je do preokreta il zapleta posve nenadano, sa ovim ocijukanjem sa CG Kumom. Ipak ce razuzdana udavaca da zavrsi u balkanskom loncu namesto u turskom kupatilu , kanda ...

opsene i opskuracije

pre 10 godina

Evo naseg ePePeV-a gde je bio vec smo se zabrinuli citava dva dana nije ispricao neku milozvucnu bajku. Ove arapske price su vec malo dosadile kad prelazimo na drugi ciklus? Prodje skoro vec pola mandata hitno raspisati izbore dok bas svi ne ukapiraju da nas dragi ePePeV od kada je na vlasti nije uradio apsolutno nista osim bavljenja losim marketingom.

milan

pre 10 godina

Ako smo od Hrvata,Slovenaca i ostalih i ocekivali da priznaju kosovo od Crnogoraca nikad nismo. Ja bi sa njima odrzavo odnose tek toliko koliko nam iz EU kazu da moramo. A sto se tice preporuk UAE, fujjjj

Dusan Andrijasevic

pre 10 godina

Krajnja je sramota objavljivati ovakve ulizicke i plitke pohvalnice srpsko-crnogorskim vlastodrscima. Trebalo bi kao redakcija da se klonite posrednog reklamiranja diktatora koji vlada preko dve decenije, koji je upleten u raznorazne poslove i aktivnosti, silnika i besramnika koji ce prihvatiti,sutra,da bude i papa,i dalaj lama i generaaalni sekretar NATO-a....prihvatiti sve - samo da se iskobelja iza obruca koji je oko njega stegnut. Dolazak u zvanicnu posetu Beogradu!?...Besmisleno! U Pristinu moze, u Beograd - nema potrebe da dolazi.

Djoka

pre 10 godina

Sta vucic najavi ili obeca, to u svakom slucaju i bez izuzetka ispunjava; a ukoliko se slucajno desi da neka najava ili obecanjce, sto je naravno uzrokovano tudjom greskom, slucajno ne bude ispunjeno, onda odmah daje pet novih, od kojih je svako ponaosob duplo ubedljivije i jace od prvobitnog.

Istina

pre 10 godina

Oooooo svetlosti,koliko smo te cekali....al gde nadje sad u ove kasne sate,kad su ti botovi otisli na spavanje,moras cekati do ujutru,a i ostali da vidite spevove i plusice....

sve posteno

pre 10 godina

Ako ns je Milo preporucio Arapima bice sve u skladu sa Zakonom i nikad postenije.
Sverc oruzja je najposteniji posao na svetu, a trziste Bliskog istoka i arapskih zemalja poglemo. Seik je inace vrhovni komandant vojnih snaga UAE i general, tako da bas i nije neki veliki strucnjak za taj planinski turizam i navodnjavanje, ali za namensku industriju sigurno jeste.Milo svrcer "par ekselans" i sve se uklapa.

anonimno

pre 10 godina

Srbi vi treba da se preporucujete sami a ovaj dvolicnjak djukanovic nije hteo da crna gora ostane sa srbijom i zato nemojte da ste naivni -sta on kaze bacite u vodu!

bzvz

pre 10 godina

Milo,kao i svaki rafinirani mafijas,je vrlo korektan i rado pomaze drugima.Sve do trenutka dok ga neko ne pita za poreklo para i imovine koju ima.Tada postaje nervozan i agresivan,mada to vesto skriva i za sve ima spreman odgovor.Inace,njemu odgovara da Srbija napreduje jer tada i njegova ekipa bolje zaradjuje!

bzvz

pre 10 godina

Milo,kao i svaki rafinirani mafijas,je vrlo korektan i rado pomaze drugima.Sve do trenutka dok ga neko ne pita za poreklo para i imovine koju ima.Tada postaje nervozan i agresivan,mada to vesto skriva i za sve ima spreman odgovor.Inace,njemu odgovara da Srbija napreduje jer tada i njegova ekipa bolje zaradjuje!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je crnogorski premijer Milo Đukanović preporučio Ujedinjenim Arapskim Emiratima da ulažu u Srbiju.

Ze mene licno Gosp. Milo Đukanović je oduvek bio u najmanju ruku podjednako naklonjen i dobronameram kako prema Srbima tako i prema Crnogorcima i nije on bio taj ko je pravio razliku izmedju njih, razlika je nazalost nastala iz tog razloga sto su Crnogorci razumeli i poslusali savet Mila Đukanovića da se distanciraju od NAKARADNE politike Rezima pok. Slobodana Milosevica pre nego sto im "dodje Glave" dok su Srbi nastavili da skandiraju "Slobo, Slobo. Slobo..", e kad su "debelo zaglibili" i kada su "kasno shvatili" koliko je Milo Đukanović bio u pravu, "svu svoju mrznju prema sebi samima nastalu zbog naivnosti i svog "uzdanja" u pogresnog co'eka" za sve svoje muke "preusmerili" na Mila Đukanovića i njega a ne njih same poceli "okrivljivati za svoju sudbinu"?
Kamo srece da su i Srbi "iz mesta" poslusali savet Mila Đukanovića, prosli bi PUNO BOLJE !

stop

pre 10 godina

Za(Adriano Celentano, 5. decembar 2013 07:14)
A po cemu si zakljucijo da Vucic nije sposoban? Zato sto pokusava da stvori i odrzi sa svima dobre odnose,kako bi oni pomogli Srbiji.Zato sto poispesuje privatnike da zaposljavaju ljude sto im omogucava da svoje obaveze isplate na rate,sto je privuko invenstitore,sto otvara ogroman broj radnih mesta,sto se bori protiv kriminala za koj vec ima i te kako dobre rezultate,sto vraca dugove koje su Demokrate napravile...

Lily **

pre 10 godina

Predhodnici su sa svima zaratili i udaljili nas od sveta. Lepo je čuti posle toliko vremena da će Srbija i Crna Gora da imaju normalne odnose.

mraz

pre 10 godina

Ko god da nas je preporucio hvala mu imao je sta i da preporuci za razliku od prethodne vlastu, tu bas nije imalo sta da se preporuci!

sve posteno

pre 10 godina

Ako ns je Milo preporucio Arapima bice sve u skladu sa Zakonom i nikad postenije.
Sverc oruzja je najposteniji posao na svetu, a trziste Bliskog istoka i arapskih zemalja poglemo. Seik je inace vrhovni komandant vojnih snaga UAE i general, tako da bas i nije neki veliki strucnjak za taj planinski turizam i navodnjavanje, ali za namensku industriju sigurno jeste.Milo svrcer "par ekselans" i sve se uklapa.

Savo

pre 10 godina

svaka cast vucicu na iskrenosti. covek kaze kako jeste, pa mozemo mi mrzeti ili voleti mila, tako je kako je, on nam je ovim mozda I vise pomogao nego mnogi drugi od kojih smo na prvom mestu ocekivali!

gojsaSa

pre 10 godina

Verujem da Emirati su i sami uvideli da je na obostrano zadovoljstvo i Srbije i njih ulaganje u Srbiju i mnogo je znacajnije sto su u kontaktima s Vucicem oni prepoznali Srbiju kao pouzdane parnere, ova preporuka Dkujanoviceva, svakao je dobrodosla, al nije im ni rekla nista sto vec nisu znali i sami.

Prle

pre 10 godina

Mogućnost za sardnju susednih zemalja uvek postoji. Raditi na tome je interes obe države. Ključ svakog posla je dobra preporuka.


Izbori će pokazati da će SNS dobiti ubedljivu većinu. Rešava probleme korupcije, spornih privatizacija preduzeća i kriminala organizovanog.

pucketavci

pre 10 godina

Za(zeljkoC, 5. decembar 2013 07:09)
On hvali saradnju! A sigurno nece da ga kudi jer moze jedino na taj nacin da promeni njegovo miljenje sto se tice KiM.A verujem da si toliki patriota da svaki put kada ides na more ides u CG.Tako da ako hocete nekog da kritikujete pocnite od sebe.

guttenberg

pre 10 godina

Braco Srbi ! Cemu cutanje !
Ne vidim komentare ? Sta je ? U shoku ste ?
Djukanovic je jos milion stvari uradio dobrih i korektnih za Srbiju ali iz razloga licnog vaspitanja o tome cuti . Ne zvoni na sva zvona . Zna kao najbolji politicar na Balkanu da ako je Srbija dobra , mirna , razvijena , demokratska i normalna - da ce svima biti dobro .
No , nacionalisticka suzena svijest nista racionalno ne moze prihvatiti . Odmah ce pricu o Kosovu i slicne budalastine .
A shvatite li da je ( vjerovatno ) i oko Briselskog sporazuma konsultovan Milo .
Kad bi vi znali koliko Crnogorci vole Srbiju i Srbe a istinski PREZIRU - VELIKOSRBE - iznenadili bi ste . Jedan moj prijatelj mi je uvjek govorio : SRBI SU NAM BRACA , A VELIKOSRBI - KRVNICI .
Ne znam da li vi to mozete shvatiti ali pokusajte .

Rec i delo

pre 10 godina

Prepuruka su reci , i to je inicijalna kapisla, sve ostalo zavisi od nas. I to smo pokazali, a najvise g. Vucic svojim autoritetom.

kika

pre 10 godina

Nama su potrebne bilo cije investicije,cije su pare, kome je to vazno, dokle god su to povoljni krediti. Da i mi imamo neke koristi od Kineza!

Nedjo

pre 10 godina

Dosta mrznje, treba da radimo i saradjujemo! Tokom poslednjih 20 i nesto godina propaganda projektuje sve kao neprijatelje. Sad izgleda bas i nije tako!

...

pre 10 godina

Voleli ga ili ne, moramo priznati da je Djukanovic u Evropi i Americi jedan od najuticajnijih ( ako ne i najuticajniji) politicar sa Balkana.
Bolje je imati ga kao saveznika nego kao protivnika.
U svakom slucaju, veoma korektan i posten potez sa njegove strane.

djuro

pre 10 godina

I pored priznanja kosova i opredeljenja za kineze kao partnere, Vucic ne odustaje u istrajnosti da ucvrsti bratske odnose izmedju Srbije i Crne Gore. Pa zaista nema se vise reci za dobrotu i cestitost ovog coveka.

PECAROSKI - PRIBOR

pre 10 godina

Za Srbiju je najvaznije da korektan odnos ima kako u svetu tako i u svom okruzenju. Raduje vest da je gospodin Djukanovic UEA preporucio Srbiju i veoma je vazno sto je Milo Djukanović rekao UEA nekoliko lepih reci o Srbiji koji su opredelile UEA da ulazu u Srbiji. Pogotovu ako znamo da su odnosi izmedju Srbije i Crne Gore sa proslom vlascu nisu bili na nekom zavidnom nivou. Ali dolaskom nove vlasti ti odnosi su uspostavljeni zahvaljujuci predsedniku drzave Tomislavu Nikolic i Aleksandru Vucic. On je bio vrlo korektan i preporucio je nas za njihova ulaganja u namensku industriju Srbije.

vojvođanski mislilac

pre 10 godina

Politički marketing u cilju poboljšanja loših odnosa između cg i Srbije! Šeik je veoma obrazovan čivek, školovao se u Britaniji i USA, pa mu nije nikakva tajna koje resurse ima Srbija i kako se može u nju investirati na obostranu korist. Takođe Šeik iz Emirata ima oko sebe sigurno sjajan i veoma obrazovan ekspetski tim, koji mu daje prave i informacije i savete. E sada, ako je Milo rekao neku dobru reč sa Srbiju ( i Crnu goru, privrede su nam povezane), fala mu ko bratu!

MarijanBG

pre 10 godina

Đukanović je dobro procenio koliko saradnja između UAE i Srbije može biti obostrano korisna. Ovo njegova izjava predstavlja i otopljavanje odnosa između Srbije i Crne Gore. Prepoznao je volju ljudi iz Sns-a za ekonomskim napretkom zemlje.

LICENCA

pre 10 godina

Za nasu zemlju i Vicepremijera A.Vucica svim dobronamernim vrata nase zemlje su sirom otvorena,a oni dobrodosli.Decenijski zahladjeni odnosi dveju zemalja dozivljavaju preokret zahvaljujuci politici koju vodi i takticnoscu kojom se rukovodi gosp.Vucic.Pozitivne i lepe reci Mila Djukanovica u UEA za nasu zemlju iznenadjujuce i veliki pomak u razvoju dobrih odnosa dveju zemalja.

munZ

pre 10 godina

Svih ovih godina veliki broj srpskih firmi BEZ IKAKVIH PROBLEMA posluje u Crnoj Gori, uključujući i projekte same crnogorske vlade. I meni se, kao čoveku poreklom iz Crne Gore, ne sviđaju neke stvari u Crnoj Gori, ali činjenica je da se stereotipski "uvređeni" komentari mahom daju u Srbiji. Pa neka razmišljamo o tome. Što se Mila tiče, njega biraju građani njegove zemlje - tu je početak i kraj te priče.

mikac

pre 10 godina

"Mi ne mislimo da su kineske pare loše pare. Nama su potrebne jeftine pare, jer ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite" Tako se razmislja i samo sa takvim razmisljanjem od Srbije moze biti nesto.

Saradnja je korisna

pre 10 godina

Još jedan očit primer da saradnja u region ima pozitivne posledice za razliku od perioda kada je bilo mnogo konfrontacija zbog stavova prethodne vlasti.

mattko

pre 10 godina

Sta je sada srbo/ruso/nacionalisti? Muk? Pa Milo nije dzabe vise od 30 godina na vlasti jer zna svoj posao a i postao je istorijska licbost koja je obnovila drzavu Crnu Goru.

Gagi

pre 10 godina

Tačno tako,nama su potrebne jeftine pare. Do sad smo plaćali i vraćali preskupe kredite, moramo da uštedimo. Nismo u prilici da se rasipamo.

dzini

pre 10 godina

Lep gest od Djukanovica, jer Srbija moze biti interesantna za investicije Emirata, mi imamo potencijal, a oni imaju novac, tako da saradnja moze biti ostvarena na obostranu korist

samson

pre 10 godina

treba neko da pohvali i uputi da bi neko zaista i zeleo da ulaze u nasu zemlju. hvala puno svima koji nas hvale, dok su dobronameni

Born in Serbia

pre 10 godina

Iako o Milu Đukanoviću nemam naročito mišljenje, moram priznati da me je ova vest iznenadila, i to pozitivno. Svako ko pozitivno preporuči našu zemlju za investicije i potencijalna ulaganja, učinio je dobru stvar za sve nas.

DPolitika

pre 10 godina

Za sve koji to neznaju kao uvod u sve poslove sa UAE do sada kao i buduce je proistekla od pameti nasih ljudi iz nase namenske industrije kroz koju smo stekli reputaciju i ugled, sto je otvorilo dalja vrata u poslovima.

Prvi medjudrzavni posao koji je odradjen sa UAE je saradnja iz 2012 na dizajnu i realizaciji prototipa visecevnog bacaca raketa 107mm na vozilu NIMR(tigar) tzv. "MINI JOBARIA" koja je za za EDT kod nas finalizovana u IMK 14 oktobar uz saradnju VTI kao i SDPR-a kao nosioca posla... http://www.khaleejtimes.com/kt-article-display-1.asp?xfile=data/uaebusiness/2013/February/uaebusiness_February288.xml§ion=uaebusiness

Znaci nisu iz UAE tek tako dosli ovde da pricaju o daljim velikim ulaganjima na lepe oci nekog ministra posebno ne hvalisavog Dinkica vec zahvaljujuci referenci proistekloj iz znanja nase namenske i VTI-a, znanju koju je ova drzava u poslednjih 10-15 godina gotovo unistila.

Nadam se da ce se svatiti da jedina mogucnost za industrijalizaciju lezi u namenskoj industriji kao grani koja jedina moze da to ostvari. Naravno to sve pod uslovom da se u namensku ulaze a ne da se kao do sada samo izvlaci novac i ocekuju cuda od nje bez ulaganja i bez kupovina za Vosjku Srbije koja bi trebala da bude najbolja referenca nasim proizvodima i proizvodjacima. Namenska omogucava kroz ulaganja zadrzavane strucnog kadra koji bi otisao u inostranstvo, usvajanje novih tehnologija i proizvodnju za izvoz uz uposaljavanje veceg broja ljudi.

anonimno

pre 10 godina

Srbi vi treba da se preporucujete sami a ovaj dvolicnjak djukanovic nije hteo da crna gora ostane sa srbijom i zato nemojte da ste naivni -sta on kaze bacite u vodu!

Đetić u Beogradu

pre 10 godina

Eto, i od Mila da dočekamo koju pozitivnu reč. Ta reč ima još veću težinu ako se zna da odnosi sa Crnom Gorom godinama nisu bili sjajni, pogotovo nakon njihovog priznanja nezavisnosti Kosova. Svaka pozitivna preporuka Srbije za potencijalna ulaganja zaslužuje da se pozdravi.

Sindy

pre 10 godina

Srbija i Crna Gora su oduvek imale iste interese i ciljeve, a njihovo ostvarivanje moguće je jedino ako se uspostavi dugoročna saradnja.

Branka

pre 10 godina

Porijeklom sam iz Crne Gore i zapanjena sam losim odnosima nasih zemalja u proteklim godinama. Drago mi je da vidim da se konacno radi na popravljanju istih. Ipak smo mi bratske zemlje.

Ruka

pre 10 godina

I treba da izmedju Beograda i Podgorice sledi period dobrih odnosa, mi smo susedne zemlje, imamo mnogo toga zajednickog, i moramo da se medjusbno pomazemo. I treba da nas hvale, i da nam pomazu u privlacenju investitora.

bg011

pre 10 godina

Veoma mi se dopada što Vučić obnavlja naše odnose sa Crnom Gorom koji su u poslednje vreme bili narušeni..ipak smo mi jedan narod!

Soljege

pre 10 godina

Tolikim primorcima iz Crne Gore ce svanuti posle danasnjeg dana, a i svima drugima i odande i odavde.Bravo za sve sto radi g. Vucic.

Maylo

pre 10 godina

Đukanović je preporučio Srbiju za ulaganje...i sastaće se sa Vučićem - možda ipak ima nade sa okončaanje mržnje između zemalja bivše Jugoslavije.

GojsaSA

pre 10 godina

Verujem da Emirati su i sami uvideli da je na obostrano zadovoljstvo i Srbije i njih ulaganje u Srbiju i mnogo je znacajnije sto su u kontaktima s Vucicem oni prepoznali Srbiju kao pouzdane parnere, ova preporuka Dkujanoviceva, svakao je dobrodosla, al nije im ni rekla nista sto vec nisu znali i sami.

Dusan Andrijasevic

pre 10 godina

Krajnja je sramota objavljivati ovakve ulizicke i plitke pohvalnice srpsko-crnogorskim vlastodrscima. Trebalo bi kao redakcija da se klonite posrednog reklamiranja diktatora koji vlada preko dve decenije, koji je upleten u raznorazne poslove i aktivnosti, silnika i besramnika koji ce prihvatiti,sutra,da bude i papa,i dalaj lama i generaaalni sekretar NATO-a....prihvatiti sve - samo da se iskobelja iza obruca koji je oko njega stegnut. Dolazak u zvanicnu posetu Beogradu!?...Besmisleno! U Pristinu moze, u Beograd - nema potrebe da dolazi.

jeka

pre 10 godina

Ako je moguce sto pre Emiratima predociti resurse kojima Srbija raspolaze, jer su sigurno interesantni za njih, a nama su potrebne njihove investicije.Saradnja bi bila sigurno na obostranu korist.

Mini

pre 10 godina

Vido i Djukanovic da od CG nema nista, ko je tamo lud da radi, a mi Srbi smo fin narod, spreman da pomone drugima, a i sebi. Ovo ce nam skroz odgovarati, jer velika njihova ulaganja obecavaju i veliki broj radnih mesta

mare

pre 10 godina

Ako smo sa nekim imali "nesporazume" u prošlosti, ne znači da treba da ga ignorišemo zauvek. Čovek je učinio gest dobre volje, a i prvi nam je komšija, pa ne možemo da se durimo za vek vekova. Ukoliko hocemo da popravimo stanje u zemlji moraju se razvijati dobri odnosi sa svima bez obzira na prošlost. Pa kada bi svi stalno pominjali šta je bilo, Rusi, Francuzi,Englezi, Nemci... nikada ne bi ni komunicirali koliko puta su bili u ozbiljnim konfliktima. Pa ne primećujem da ne sarađuju punom parom.

aha

pre 10 godina

@Vukifortisimo
Pa ciji interes treba da gleda Crna Gora? Interes Srbije? Jesi normalan ti? Kad je to Srbija gledala interes Crne Gore? Pa zato su se i odvojili, da ne bi morali da propadaju zbog srpskih interesa!
Ko je jedini bio uz Srbiju devedesetih? Crna Gora! I sta je dobila za to? Ratove, bombardovanje, propadanje privrede, sankcije!
Ko je bio uz Srbiju 1914? Crna Gora! Objavili rat Austro- Ugarskoj da bi pomogli Srbima! I sta su dobili? Hiljade poginulih, rasturenu drzavu, okupaciju.
A kako su im Srbi vratili? Okupirali CG 1918, proglasili da taj narod vise ne postoji (zato su postojali Hrvati i Slovenci), Petrovice proglasili izdajicama i svakakve zlocine nastavili da rade nad Crnogorcima koji se nisu pomirili sa okupacijom Crne Gore.
I sta sad? Kad god je CG jedina gledala srpske interese nastradala je.
Naravno da ce sada da gleda svoje interese! Nije CG kriva Srbiji za Kosovo, krivi su oni koji su devedesetih mitingovali i pozivali na rat.
Stalno nam je neko drugi kriv, a mi kao naivni, dobri i posteni domacini, dosta bre vise samozavaravanja! I decu ucite da je sve neka zavera, svi nas izdali a mi jadni nista nismo krivi! Sramota!

@

pre 10 godina

@maskota
Pa da znas ne bi se iscudjavao. Znas li ti da Mila SAD i Evropa u svemu podrzavaju? Pa ni Italija mu nista nije mogla.. Cak ga pominju i kao buduceg Generalnog Sekretara NATO-pakta.
Sa seicima iz UAE je CG odavno u poslovnim vezama, samo sto oni koji kazu da je "nase pravo da znamo sve" nisu o tome izvestavali dok prethodnoj vlasti nij odgovaralo.
Bolje imati tog Djukanovica za prijatelja nego za neprijatelja, jer je najmocniji i najuticajniji politicar Balkana.

Rubinstein

pre 10 godina

Slazem se sa tobom, treba graditi sto bolje odnose sa susednom Crnom Gorom, isti smo narod. Cini mi se su za vreme prethodne vlasti bili losiji odnosi dveju drzava, ali sada Crna Gora u Vucicu vidi ozbiljnog coveka sa kojim se mora saradjivati.

Petar

pre 10 godina

Srbija i CG su tako reci oduvek bila jedna zemlja i jedan narod i ovaki odnosi bi inace trebali da budu samo sto u poslednjih desetak godina iz nekog razloga ti odnosi su bili zategnuti i ovo je definitivno dobra vest i za jednu i za drugu zemlju.

ledjo

pre 10 godina

Ajde vise sredite te odnose sa cg, barem da znamo i osecamo da stvarno imamo jednog prijatelja na balkanu, a ne samo da se oslanjamo na daleku rusiju.

Vladan

pre 10 godina

Susret Vučića i Đukanovića može doneti mnogo dobrog i Srbiji i Crnoj Gori. Pruga, autoput, platni promet su teme koje se nisu pipale deciniju-dve, a vrlo su bitne. Vučić probija decenijski zastoj u komunikaciji koji nikom nije koristio, najmanje narodu.

igi

pre 10 godina

@MONA
Bivsa vlast je pokusala da se uvuce i Amerikancima i Nemcima ali im nesto nije polazilo za rukom, namirisao svet prevarante pa se tako i ponasao prema Srbiji.

Vladan

pre 10 godina

Susret Vučića i Đukanovića može doneti mnogo dobrog i Srbiji i Crnoj Gori. Pruga, autoput, platni promet su teme koje se nisu pipale deciniju-dve, a vrlo su bitne. Vučić probija decenijski zastoj u komunikaciji koji nikom nije koristio, najmanje narodu.

slavko peric

pre 10 godina

Trebaju se zaboraviti stare svadje i nesuglasice u ovim teskim vremenima. Najlakse je biti provokator i tuzilac, za Srbiju svaka lepa rec je korisna.

Zivela Crna Gora i Srbija ...Ziveo i Dodik i Milo i Aleksandar Veliki

pre 10 godina

Srbija i Crna Gora kao i Republika Srpska ...Sve je to narode jedna dusa a tri tela......

Daj ruku

pre 10 godina

Najbolja izjava koju sam do sada cula: "Mi ne mislimo da su kineske pare loše pare. Nama su potrebne jeftine pare, jer ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite".

Istina

pre 10 godina

Oooooo svetlosti,koliko smo te cekali....al gde nadje sad u ove kasne sate,kad su ti botovi otisli na spavanje,moras cekati do ujutru,a i ostali da vidite spevove i plusice....

milo mi

pre 10 godina

Volim Srbiju, ali volim i Crnu Goru...nekako mi ova ves baš draga. Gospodin Vučić je još jednom pokazao koliko je velik, samo time što je i pomenuo Đukanovića i njegovih par lepih reči o Srbiji, jer mi ne bi imali načina da to saznamo da on ne reče. A s druge strane, radujem se svakom stranom ulaganju u Srbiju jer to znači bar 1 radno mesto, a i 1 radno mesto je duplo više nego nijedno.

Miloš

pre 10 godina

Ne mogu da razumem da mi moramo da popravljamo odnose sa Crnom Gorom i da je bivšoj vlasti bio miliji Zagreb od Podgorice. Dobro je što se takva praksa nije nastavila i što smo svedoci da se vodi pre svega pragmatična politika između dve vlade, jer od bratske ljubavi hleba nema!

Jole

pre 10 godina

Stvarno mi nije jasno zasto 10 god. nemamo nikakve odnose sa CG? Pruga, auto put, luka Bar i jos dosta zajednickih projekata je cekalo, a mislim da su vrlo profitabilni. Kina je partner koji se sve vise vezuje za Srbiju i to treba maximalno iskoristiti.

Nina

pre 10 godina

Razvijanje odnosa dve susedne države je veoma dobro, daje mogućnost ekonomske saradnje. U poslovnom svetu dobra preporuka otvara mogućnost dbrog posla.

...

pre 10 godina

@ovo se nece dobro zavrsiti po nas
Ma kako da ne. A onda u tim razgovorima koje predlazes da se razgovara i o nadoknadi za one radnike iz CG koji su u prinudnim radnim akcijama gradili puteve po Srbiji i Beograd naravno, pa da se dogovorimo o odsteti koju Srbija treba da plati CG jer je i CG zbog Srbije godinama bila pod sankcijama, pa da Srbija plati odstetu jer je CG zbog Srbije bombardovana 1999. Naravno, Srbija i da nadoknadi gubitke porodicama Crnogoraca koji su ginuli ili povredjeni u ratovima 90-tih. Pa da platite to sto ste decenijama gradili kasarne po CG obali unistavajuci obalu.Onda naravno da platite za sve ono sto su Karadjordjevici radili po Crnoj Gori od 1918 do 1941. I da odgovarate pred Medjunarodnim sudom za zlocine od 1918 do 1930 koje je vasa vojska i policija radila po Crnoj Gori.
Kad to sve platite onda cemo lako za tih 11 godina sto ste odvajali za zemljotres. Jedini koji traze pomoc nazad su Srbi, niko drugi to ne pominje, sto pokazuje kakav ste narod.
Jos mislite kako vam CG nesto duguje, a drzava nam je upropascena 90-tih zbog vasih ratova.

Djoka

pre 10 godina

Sta vucic najavi ili obeca, to u svakom slucaju i bez izuzetka ispunjava; a ukoliko se slucajno desi da neka najava ili obecanjce, sto je naravno uzrokovano tudjom greskom, slucajno ne bude ispunjeno, onda odmah daje pet novih, od kojih je svako ponaosob duplo ubedljivije i jace od prvobitnog.

herceg novi

pre 10 godina

sto je vucic srbiji, to je djukanovic cg. e blago nama s njima. tuga. a sjetite se ne tako davno, kad bi vucic dolazio u cg pred neke izbore, sta je govorio za mila. youtube mi je svjedok. para vrti gdje burgija nece. bratski pozdrav sa mora, i u pamet se braćo srbi!

Ludi konj

pre 10 godina

Ova saga je sve zanimljivija... U pocetku sam mislio da ce Vuckomen da se uda za Arapina i da zavrsi u nekom haremu srecno do kraja zivota. Al avaj , doslo je do preokreta il zapleta posve nenadano, sa ovim ocijukanjem sa CG Kumom. Ipak ce razuzdana udavaca da zavrsi u balkanskom loncu namesto u turskom kupatilu , kanda ...

Adriano Celentano

pre 10 godina

Slusaj Vucicu, pocni nesto da radis, magle ostavi za druga vremena. Ako nisi sposoban odlazi, mislim da nisi sposoban. Ovoj zemlji ne treba obecanje nego posao.

branko

pre 10 godina

Slusaj Vucicu-
One je bio uvek protiv Srbije. Pre i posle bombardovanja I raspada Jugoslavije I odvajanja od Srbije. Zasto se sada udobrava Srbiji? Ja ne znam sat ti traziz sa tim jednim od najvecih mafijasa I prevaranata na Balkanu? Daj bre idid sa te pozicije i cuvaj ovce!!!
Branko

milan

pre 10 godina

Ako smo od Hrvata,Slovenaca i ostalih i ocekivali da priznaju kosovo od Crnogoraca nikad nismo. Ja bi sa njima odrzavo odnose tek toliko koliko nam iz EU kazu da moramo. A sto se tice preporuk UAE, fujjjj

Mirko

pre 10 godina

I opet isto drustvo. Svi ostali su na okupu. Milo, vucic, toma dacic ali samo njega nema pa da nas opet krkaju bombama. Vucic strpao u zatvore sve koji su krivi ili ne. Jos niko nije pravosnazno osudjen a da li ce to ne znamo. Sledece je da gledamo partizanske filmove i da pricamo odaklo dokle je srbija. Bese li to karlovac virovitica ogulin ili tako nesto. Uzas ali nazalost na duze vreme kad oni somovi iz dos nisu mogli da urade bolji posao. Mozda nam i ovo sve treba da se opasuljimo. Videcemo.

Kvazimoodo

pre 10 godina

A kad dodje 9-og decembra hoce li imati i prevodioce sa sobom? Sto za kotrljajuce r, sto za ono predshjednik ...
Daleko cete vi dogurati ako vam Milo nabacuje saradnike i finansijere.

maskota

pre 10 godina

A Djukanovic veliko m...o u svetu pa da nas on nekome preporucuje, izgleda da neki veci gazda vuce konce, izmirite se pa zajedno u Nato. Demokratia u svetu ne moze da ceka, morate da se borite za nase ideje.

Sveti Ilija Gromovnik

pre 10 godina

Jao, jao..Ko nas preporučuje...Kukala nam majka..Sa kim ste vi našli da pravite dilove. Preveo vas Milo žedne preko vode. Sada je bar jasno i vašim zaludjenicima kakva ste vi kombi stranka. Zlo i naopako

Milos

pre 10 godina

Prethodnica je Beba Popovic koji ima institute (kad god ovo napisem smejem se ) u Podgorici i Beogradu. Verovatno ista prica kao i sa Vesicem. Tu ce mladi i perspektivni naprednjaci na obuke. O Boze strasno.

Ovo se nece dobro zavrsiti po nas

pre 10 godina

Trebali bi o mnogo cemu pricati:
- kao na primer kako je njegova rodjena sestra koja vodi firmu "Srbija nikl" vrsila ispitivanja bez potrebnih dozvola, protivzakonito
- zbog cega crnogorski studenti u tolikom broju studiraju na budzetu Srbije i zauzimaju mesta u domovima Srbije
- zbog cega su priznali KiM
- da li je novac koji smo odvajali 11 celih godina za obnovu Crne Gore planiran za vracanje jer su nas izdali u svakom mogucem aspektu a mi smo tada jedini u bivsoj Jugoslaviji pruzili pomoc

Djukanovic Srbiju preporucio Arapima, pa on svoje gradjane tretira kao robove, koji od to kredit ima kod bilo koga osim kod bivsih drugara iz sluzbe i onih za koje radi od raspada sluzbe...

zlo doba i gladne godine

pre 10 godina

a šta su to uložili u srbiju,živo me zanima.Možda neko može malo da me prosvetli,jer ja vidim i čujem samo gomilu praznih obečanja,beskrajnih obećanja...Koga više i dokle će ovaj lik da laže i koliko to više može da se izdrži...

slobodan

pre 10 godina

NAPREDNJACI SU OTPISALI,pored Kosova, I 30 % SRBA U CRNOJ GORI.Kada VAS je Djukanovic preporucio zasto ste ostavili Dinkica da vodi investicije sa Arapima?
I sta su ti ARAPI ulozili u Crnoj Gori,gde je Djukanovic okupio lica sa medjunarodnih poternica,da mu vode investicije,ukljucujuci i onog Taxsina Shinavatru,Caneta Subotica i druge...?
U lazi su kratke noge, a plisani radikali su najveci izdajnici u istoriji Srbije.

opsene i opskuracije

pre 10 godina

Evo naseg ePePeV-a gde je bio vec smo se zabrinuli citava dva dana nije ispricao neku milozvucnu bajku. Ove arapske price su vec malo dosadile kad prelazimo na drugi ciklus? Prodje skoro vec pola mandata hitno raspisati izbore dok bas svi ne ukapiraju da nas dragi ePePeV od kada je na vlasti nije uradio apsolutno nista osim bavljenja losim marketingom.

Mona

pre 10 godina

Djukanović nas propručio Arapima, lepo sada već na Djukanovića gledam drugim očima.

Nešto razmišljam kako bi lepo bilo kad bi nas i Tači preporučio Amerikancima, ili kad bi nas Mesić ili Josipović preporučili Nemcima. Nešto imam osećaj da to i jesu učinili još jako, jako davno.

garavi

pre 10 godina

ahaaaaa, znaci vucicu nisi ga ti doveo ? eto vidis da ne treba da lazes jer istina je blizu. IPAK NISU TVOJE ZASLUGE NEGO DJUKANOVICEVE. LEPO, LEPO. POD HITNO SVE ISPITATI JER TO NISU CISTA POSLA 100%!

veseljko

pre 10 godina

Cista i notorna laz!!Laz!Taj covek(?) iz te drzave (?) je licemer, a ima jos epiteta koje bih mogao da dodam.Los komsija, mi i oni rod... NIKAKAV! Sram ga bilo, sto se mene tice ta drzava sa takvim ljudima na celu kao preporucuje nekoga za ulaganje, ne bi trebalo ni da postoji a kada vec postoji kao takva sto dalje od nas!

zmitjkoe

pre 10 godina

" Nama su potrebne jeftine pare"

Takve pare ne postoje, mogu samo da se stampaju. Tada pare postaju neverovatno jeftine. Sta da vam pricam kad sve znate, samo sto On ne zna sta prica samo nama koji ga znamo. Ostali znaju da da samo on.

Milijana

pre 10 godina

Kakvo medjusobno razumevanje i podrska! Kakva koordinirana strategija Vucicevih medijskih cuvara i hvalospevaca. Neki su se vec stacionirali u Crnoj Gori.

DFYJ

pre 10 godina

Crnogorac te brani, a Kinez te hrani.Tha!
Vucicu mani se demagogije i praznih obecanja.
Narod hoce pravdu i malo hleba.
Ako ovako nastavite do proleca eto naroda na ulice.

Srdjan

pre 10 godina

Neverovatna vest ....
Svi se izgleda trude da prikazu kako Srbija u svakom pogledu zavisi od CrneGore ...
Pogledajte gde smo dosli sa takvom politikom .....
Sad cemo izgleda pozajmiti novac da CrnojGori izgradimo auto put i prugu (citaj izlaz u Evropu) .....

Optimist

pre 10 godina

Krajem devedesetih, kada je bila obostrana paljba izmedju Djukanovica i Radikala sam napisao komentar na nekoj vesti u stilu da ce doci vreme medjusobnog uvazavanja pa cak i hvaljenja. Cak i meni je to tada izgledalo nemoguca misija. Sad procitah ovu vest i setih se one stare izreke da je politika piiiiiiiip.
Hm... DakleM Vucic hvali Djukanovica, ovaj dolazi u Beograd i pitam se sta je sledece?
Svaki oblik kreativne politicke kombinacije je moguc?
Ok.
Srbija 2020
Predsednik Srbije Velimir Ilic je danas otvorio fabriku rakije u Pristini. :-)

Vlada

pre 10 godina

Uuuuffff, nisi trebao to da mi kažeš!
Odmah postajem skeptičan prema tom poslu, gde taj svoje prste umeša tu nisu čista posla, to ti je isto kao da te je Šarić preporučio.
On je "muutan kao mutna voda",

sanjuro

pre 10 godina

UAE - turska banana republika, kao i Azerbejdzan. Obe "ulazu" u Srbiju. Slucajno? Dobronamerno? Verujte istoriji bar jednom. Kad god su se bavili nama nagraisali smo!

Iskren

pre 10 godina

Vucic je takodje rekao da mu ovo Djukanovic nije rekao nego sam seik. Milo je seika uputio na Vucica i tako je pocelo. Inace, mozemo da mrzimo Mila koliko hocemo ali je cinjenica da se on pitao u tadasnjoj zajednickoj drzavi mi ne bi ratovali protiv NATO i bili vraceni 50 godina unazad u razvoju. On je bio protiv sukoba sa NATO ali nije u zajednickoj drzavi imao nikakav uticaj. Takodje, da se on pitao doslo bi do dogovora sa zapadom i verovatno bi politicka situacija na Kosovu izgledala drugacije. Ne moze se reci da nije pokusao da odvrati rezim Srbije od rata. I onda je jednostavno ukapirao da ni samoj Srbiji nije stalo ni do normalnog razvoja ni do svoje teritorije. ZAsto bi on bio veci katolik od pape. Spasio je svoju drzavu a takodje ne treba zaboraviti da je i Srbiji dao drzavu jer je Srbija postala drzava kao posledica odluke Crne Gore o stvaranju crnogorske drzave. U Srbiji nije niko narod pitao ni sa kime ce ni protiv koga ce. Tako da mu treba zahvaliti za drzavu Srbiju.

onako usput

pre 10 godina

najjeftinije pare su pare od Evropske agencije za obnovu i razvoj, ali problem je sto niko ne zna po kojim uslovima se sad drzava zaduzuje jer to sada funkcionise kao privatan biznis. a obzirom da ste za Djnanovica tvrdili da je najveci kriminalac onda ti i nije neka preporuka!

Zvezdan

pre 10 godina

G-din Djukanovic je morao da nas preporuci UAE, kada je video kolika je kriza u Srbiji. A posto mu pola Crne Gore zivi u Beogradu morao je braci da pomogne.

kcmo

pre 10 godina

Gde se Mirovic pojavi, tu se stvari konkretizuju i kreću silovitom brzinom nabolje. Sledeći put obratite pažnju na ovu činjenicu.

Vukifortisimo

pre 10 godina

Svaki vid ekonomske saradnje je dobro došao.Međutim pitam se jel imamo toliko kratko pamćenje da zaboravljamo ko je brže bolje priznao tzv. republiku Kosovo?Dokazani prijatelj Srbije dolazi uz sve počasti nakon 10 godina mirne savesti.Pitam se hoće li nam Crna Gora okrenuti leđa ponovo kada vidi samo i jedino svoj interes?Treba biti svakako dobar domaćin ali i jako oprezan poznavajući putešestvije minulog rada g-na Đukanovića.Bratske preporuke i reči hvale upućene ka UAE su najkraći put za poverovati da je neko posle 10 godina promenio karakter.

Miks

pre 10 godina

Nema danas jeftinih para. Milijardu dolara ili eura se svuda na svetu pise i racuna isto. Jedino sto se kod nas do tih para malo teze dolazi postenim radom, odakle bi u teoriji i trebalo nakupiti tu sumu, da bi se kredit isplatio.

Sava Drugi

pre 10 godina

E to je onda dobro. Kako to da nije imao niko drugi da nas preporuči?

Neko ko je ranije sa nama radio pa ima dobra iskustva? Svaki put smo nešto muljali i zabrljali? A da mi mali ovde sklonimo te takve i pustimo one normalne da rade? To ne može, zabranili smo zapošljavanje svih, pa i sposobnih. Važno da su se partijske armije uvukle u činovnički aparat i zacementirale.

Ako je tačno da je Milo morao da nas preporučuje, onda treba vratiti ceo diplomatski aparat sa Bliskog Istoka. Očigledno da su svi oni nesposobni i da ne mogu da urade svi zajedno koliko ovaj jedan čovek.

Dajte Milu pola od tih milona dolara što dajte njima, ima da nas preporuči kome god hoćete i još da ostane...

Mediokritet

pre 10 godina

Iako smo sada dve razdvojene države, srpski i crnogorski narod vežu istorijske, kulturne i emotivne veze. Ipak, kada je reč o poslu, gledaju se interesi i zarada. U Crnoj Gori znaju da će se razvojem Srbije, uporedo razvijati i Crna Gora. Velike investicije u Srbiji će privlačiti nove investitore i u regionu. S' obzirom na to, krajnje je vreme da se države Zapadnog Balkana ujedine i krenu putem razvoja.

Gordana Matić

pre 10 godina

Moramo prevazići tu barijeru koju su drugi nametnuli i izgladiti odnose sa crnogorcima, ipak smo mi živeli u istoj državi i rastali se bez rata.

Jagger

pre 10 godina

Šta god mislili o Milu, on je ovim nama pomogao više nego cela opozicija u Srbiji i to je uradio jer maksimalno ceni Vučića.

crnogorac

pre 10 godina

Jaka licnost vas je preporucila jos kad je Tabakovicka rekla da joj je najbolja prijateljica Ana Kolarevic-rodjena sestra Milova-odma sam shvatio ko vodi Srbiju...

Maraya

pre 10 godina

Daj kome prodajte ove priče,ovo je smešno...
(Ja, 5. decembar 2013 08:15)

Žalosno je koliko su sve priče i projekti DS bili skupi, osećamo na sopstvenim grbačama. Sve te skupe stvarčice koštaće ovaj napaćeni narod

SM

pre 10 godina

Jacanje saradnje sa drugim zemljma i te kako nam je potrebno,polako ali sigurno vraca se ugled i postovanje nasoj zemlji. Vučiću samo tako nastavi.

Kosta

pre 10 godina

Obzirom da zvaničnici Crne Gore nisu dolazili dugi niz godina, dobro je da dođu kod nas da se dogovore sa našim organima oko suštinskih pitanja međusobnog funkcionisanja.

Milo

pre 10 godina

Nije čudo što kineski izvođači rade po ekonomski najpovoljnijim cenama od ostalih, jer je takođe kod nas po prodavnicama njihova roba jeftinija od ostalih.

RADOJKA

pre 10 godina

Hvala gospodinu Djukanovicu sto nas je preporucio, svaka preporuka je dobro dosla. A i ovo je znak poboljsavanja bilateralnih odnosa dve ,,bratske'' zemlje.

pufnica

pre 10 godina

(Gordana Matić, 5. decembar 2013 21:48)

Dobre odnose trebamo da odrzavamo sa svima a narocito sa zemljama u kojima zivi veliki broj Srba!!!

bzvz

pre 10 godina

Milo,kao i svaki rafinirani mafijas,je vrlo korektan i rado pomaze drugima.Sve do trenutka dok ga neko ne pita za poreklo para i imovine koju ima.Tada postaje nervozan i agresivan,mada to vesto skriva i za sve ima spreman odgovor.Inace,njemu odgovara da Srbija napreduje jer tada i njegova ekipa bolje zaradjuje!

sve posteno

pre 10 godina

Ako ns je Milo preporucio Arapima bice sve u skladu sa Zakonom i nikad postenije.
Sverc oruzja je najposteniji posao na svetu, a trziste Bliskog istoka i arapskih zemalja poglemo. Seik je inace vrhovni komandant vojnih snaga UAE i general, tako da bas i nije neki veliki strucnjak za taj planinski turizam i navodnjavanje, ali za namensku industriju sigurno jeste.Milo svrcer "par ekselans" i sve se uklapa.

anonimno

pre 10 godina

Srbi vi treba da se preporucujete sami a ovaj dvolicnjak djukanovic nije hteo da crna gora ostane sa srbijom i zato nemojte da ste naivni -sta on kaze bacite u vodu!

DFYJ

pre 10 godina

Crnogorac te brani, a Kinez te hrani.Tha!
Vucicu mani se demagogije i praznih obecanja.
Narod hoce pravdu i malo hleba.
Ako ovako nastavite do proleca eto naroda na ulice.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Slusaj Vucicu, pocni nesto da radis, magle ostavi za druga vremena. Ako nisi sposoban odlazi, mislim da nisi sposoban. Ovoj zemlji ne treba obecanje nego posao.

Istina

pre 10 godina

Oooooo svetlosti,koliko smo te cekali....al gde nadje sad u ove kasne sate,kad su ti botovi otisli na spavanje,moras cekati do ujutru,a i ostali da vidite spevove i plusice....

Vlada

pre 10 godina

Uuuuffff, nisi trebao to da mi kažeš!
Odmah postajem skeptičan prema tom poslu, gde taj svoje prste umeša tu nisu čista posla, to ti je isto kao da te je Šarić preporučio.
On je "muutan kao mutna voda",

Dusan Andrijasevic

pre 10 godina

Krajnja je sramota objavljivati ovakve ulizicke i plitke pohvalnice srpsko-crnogorskim vlastodrscima. Trebalo bi kao redakcija da se klonite posrednog reklamiranja diktatora koji vlada preko dve decenije, koji je upleten u raznorazne poslove i aktivnosti, silnika i besramnika koji ce prihvatiti,sutra,da bude i papa,i dalaj lama i generaaalni sekretar NATO-a....prihvatiti sve - samo da se iskobelja iza obruca koji je oko njega stegnut. Dolazak u zvanicnu posetu Beogradu!?...Besmisleno! U Pristinu moze, u Beograd - nema potrebe da dolazi.

Optimist

pre 10 godina

Krajem devedesetih, kada je bila obostrana paljba izmedju Djukanovica i Radikala sam napisao komentar na nekoj vesti u stilu da ce doci vreme medjusobnog uvazavanja pa cak i hvaljenja. Cak i meni je to tada izgledalo nemoguca misija. Sad procitah ovu vest i setih se one stare izreke da je politika piiiiiiiip.
Hm... DakleM Vucic hvali Djukanovica, ovaj dolazi u Beograd i pitam se sta je sledece?
Svaki oblik kreativne politicke kombinacije je moguc?
Ok.
Srbija 2020
Predsednik Srbije Velimir Ilic je danas otvorio fabriku rakije u Pristini. :-)

slobodan

pre 10 godina

NAPREDNJACI SU OTPISALI,pored Kosova, I 30 % SRBA U CRNOJ GORI.Kada VAS je Djukanovic preporucio zasto ste ostavili Dinkica da vodi investicije sa Arapima?
I sta su ti ARAPI ulozili u Crnoj Gori,gde je Djukanovic okupio lica sa medjunarodnih poternica,da mu vode investicije,ukljucujuci i onog Taxsina Shinavatru,Caneta Subotica i druge...?
U lazi su kratke noge, a plisani radikali su najveci izdajnici u istoriji Srbije.

zlo doba i gladne godine

pre 10 godina

a šta su to uložili u srbiju,živo me zanima.Možda neko može malo da me prosvetli,jer ja vidim i čujem samo gomilu praznih obečanja,beskrajnih obećanja...Koga više i dokle će ovaj lik da laže i koliko to više može da se izdrži...

Srdjan

pre 10 godina

Neverovatna vest ....
Svi se izgleda trude da prikazu kako Srbija u svakom pogledu zavisi od CrneGore ...
Pogledajte gde smo dosli sa takvom politikom .....
Sad cemo izgleda pozajmiti novac da CrnojGori izgradimo auto put i prugu (citaj izlaz u Evropu) .....

veseljko

pre 10 godina

Cista i notorna laz!!Laz!Taj covek(?) iz te drzave (?) je licemer, a ima jos epiteta koje bih mogao da dodam.Los komsija, mi i oni rod... NIKAKAV! Sram ga bilo, sto se mene tice ta drzava sa takvim ljudima na celu kao preporucuje nekoga za ulaganje, ne bi trebalo ni da postoji a kada vec postoji kao takva sto dalje od nas!

garavi

pre 10 godina

ahaaaaa, znaci vucicu nisi ga ti doveo ? eto vidis da ne treba da lazes jer istina je blizu. IPAK NISU TVOJE ZASLUGE NEGO DJUKANOVICEVE. LEPO, LEPO. POD HITNO SVE ISPITATI JER TO NISU CISTA POSLA 100%!

Milijana

pre 10 godina

Kakvo medjusobno razumevanje i podrska! Kakva koordinirana strategija Vucicevih medijskih cuvara i hvalospevaca. Neki su se vec stacionirali u Crnoj Gori.

sanjuro

pre 10 godina

UAE - turska banana republika, kao i Azerbejdzan. Obe "ulazu" u Srbiju. Slucajno? Dobronamerno? Verujte istoriji bar jednom. Kad god su se bavili nama nagraisali smo!

Djoka

pre 10 godina

Sta vucic najavi ili obeca, to u svakom slucaju i bez izuzetka ispunjava; a ukoliko se slucajno desi da neka najava ili obecanjce, sto je naravno uzrokovano tudjom greskom, slucajno ne bude ispunjeno, onda odmah daje pet novih, od kojih je svako ponaosob duplo ubedljivije i jace od prvobitnog.

Mona

pre 10 godina

Djukanović nas propručio Arapima, lepo sada već na Djukanovića gledam drugim očima.

Nešto razmišljam kako bi lepo bilo kad bi nas i Tači preporučio Amerikancima, ili kad bi nas Mesić ili Josipović preporučili Nemcima. Nešto imam osećaj da to i jesu učinili još jako, jako davno.

onako usput

pre 10 godina

najjeftinije pare su pare od Evropske agencije za obnovu i razvoj, ali problem je sto niko ne zna po kojim uslovima se sad drzava zaduzuje jer to sada funkcionise kao privatan biznis. a obzirom da ste za Djnanovica tvrdili da je najveci kriminalac onda ti i nije neka preporuka!

Ludi konj

pre 10 godina

Ova saga je sve zanimljivija... U pocetku sam mislio da ce Vuckomen da se uda za Arapina i da zavrsi u nekom haremu srecno do kraja zivota. Al avaj , doslo je do preokreta il zapleta posve nenadano, sa ovim ocijukanjem sa CG Kumom. Ipak ce razuzdana udavaca da zavrsi u balkanskom loncu namesto u turskom kupatilu , kanda ...

opsene i opskuracije

pre 10 godina

Evo naseg ePePeV-a gde je bio vec smo se zabrinuli citava dva dana nije ispricao neku milozvucnu bajku. Ove arapske price su vec malo dosadile kad prelazimo na drugi ciklus? Prodje skoro vec pola mandata hitno raspisati izbore dok bas svi ne ukapiraju da nas dragi ePePeV od kada je na vlasti nije uradio apsolutno nista osim bavljenja losim marketingom.

Zvezdan

pre 10 godina

G-din Djukanovic je morao da nas preporuci UAE, kada je video kolika je kriza u Srbiji. A posto mu pola Crne Gore zivi u Beogradu morao je braci da pomogne.

maskota

pre 10 godina

A Djukanovic veliko m...o u svetu pa da nas on nekome preporucuje, izgleda da neki veci gazda vuce konce, izmirite se pa zajedno u Nato. Demokratia u svetu ne moze da ceka, morate da se borite za nase ideje.

branko

pre 10 godina

Slusaj Vucicu-
One je bio uvek protiv Srbije. Pre i posle bombardovanja I raspada Jugoslavije I odvajanja od Srbije. Zasto se sada udobrava Srbiji? Ja ne znam sat ti traziz sa tim jednim od najvecih mafijasa I prevaranata na Balkanu? Daj bre idid sa te pozicije i cuvaj ovce!!!
Branko

Sveti Ilija Gromovnik

pre 10 godina

Jao, jao..Ko nas preporučuje...Kukala nam majka..Sa kim ste vi našli da pravite dilove. Preveo vas Milo žedne preko vode. Sada je bar jasno i vašim zaludjenicima kakva ste vi kombi stranka. Zlo i naopako

kcmo

pre 10 godina

Gde se Mirovic pojavi, tu se stvari konkretizuju i kreću silovitom brzinom nabolje. Sledeći put obratite pažnju na ovu činjenicu.

Ovo se nece dobro zavrsiti po nas

pre 10 godina

Trebali bi o mnogo cemu pricati:
- kao na primer kako je njegova rodjena sestra koja vodi firmu "Srbija nikl" vrsila ispitivanja bez potrebnih dozvola, protivzakonito
- zbog cega crnogorski studenti u tolikom broju studiraju na budzetu Srbije i zauzimaju mesta u domovima Srbije
- zbog cega su priznali KiM
- da li je novac koji smo odvajali 11 celih godina za obnovu Crne Gore planiran za vracanje jer su nas izdali u svakom mogucem aspektu a mi smo tada jedini u bivsoj Jugoslaviji pruzili pomoc

Djukanovic Srbiju preporucio Arapima, pa on svoje gradjane tretira kao robove, koji od to kredit ima kod bilo koga osim kod bivsih drugara iz sluzbe i onih za koje radi od raspada sluzbe...

herceg novi

pre 10 godina

sto je vucic srbiji, to je djukanovic cg. e blago nama s njima. tuga. a sjetite se ne tako davno, kad bi vucic dolazio u cg pred neke izbore, sta je govorio za mila. youtube mi je svjedok. para vrti gdje burgija nece. bratski pozdrav sa mora, i u pamet se braćo srbi!

Mirko

pre 10 godina

I opet isto drustvo. Svi ostali su na okupu. Milo, vucic, toma dacic ali samo njega nema pa da nas opet krkaju bombama. Vucic strpao u zatvore sve koji su krivi ili ne. Jos niko nije pravosnazno osudjen a da li ce to ne znamo. Sledece je da gledamo partizanske filmove i da pricamo odaklo dokle je srbija. Bese li to karlovac virovitica ogulin ili tako nesto. Uzas ali nazalost na duze vreme kad oni somovi iz dos nisu mogli da urade bolji posao. Mozda nam i ovo sve treba da se opasuljimo. Videcemo.

Milos

pre 10 godina

Prethodnica je Beba Popovic koji ima institute (kad god ovo napisem smejem se ) u Podgorici i Beogradu. Verovatno ista prica kao i sa Vesicem. Tu ce mladi i perspektivni naprednjaci na obuke. O Boze strasno.

Vukifortisimo

pre 10 godina

Svaki vid ekonomske saradnje je dobro došao.Međutim pitam se jel imamo toliko kratko pamćenje da zaboravljamo ko je brže bolje priznao tzv. republiku Kosovo?Dokazani prijatelj Srbije dolazi uz sve počasti nakon 10 godina mirne savesti.Pitam se hoće li nam Crna Gora okrenuti leđa ponovo kada vidi samo i jedino svoj interes?Treba biti svakako dobar domaćin ali i jako oprezan poznavajući putešestvije minulog rada g-na Đukanovića.Bratske preporuke i reči hvale upućene ka UAE su najkraći put za poverovati da je neko posle 10 godina promenio karakter.

Miks

pre 10 godina

Nema danas jeftinih para. Milijardu dolara ili eura se svuda na svetu pise i racuna isto. Jedino sto se kod nas do tih para malo teze dolazi postenim radom, odakle bi u teoriji i trebalo nakupiti tu sumu, da bi se kredit isplatio.

crnogorac

pre 10 godina

Jaka licnost vas je preporucila jos kad je Tabakovicka rekla da joj je najbolja prijateljica Ana Kolarevic-rodjena sestra Milova-odma sam shvatio ko vodi Srbiju...

milan

pre 10 godina

Ako smo od Hrvata,Slovenaca i ostalih i ocekivali da priznaju kosovo od Crnogoraca nikad nismo. Ja bi sa njima odrzavo odnose tek toliko koliko nam iz EU kazu da moramo. A sto se tice preporuk UAE, fujjjj

Sava Drugi

pre 10 godina

E to je onda dobro. Kako to da nije imao niko drugi da nas preporuči?

Neko ko je ranije sa nama radio pa ima dobra iskustva? Svaki put smo nešto muljali i zabrljali? A da mi mali ovde sklonimo te takve i pustimo one normalne da rade? To ne može, zabranili smo zapošljavanje svih, pa i sposobnih. Važno da su se partijske armije uvukle u činovnički aparat i zacementirale.

Ako je tačno da je Milo morao da nas preporučuje, onda treba vratiti ceo diplomatski aparat sa Bliskog Istoka. Očigledno da su svi oni nesposobni i da ne mogu da urade svi zajedno koliko ovaj jedan čovek.

Dajte Milu pola od tih milona dolara što dajte njima, ima da nas preporuči kome god hoćete i još da ostane...

zmitjkoe

pre 10 godina

" Nama su potrebne jeftine pare"

Takve pare ne postoje, mogu samo da se stampaju. Tada pare postaju neverovatno jeftine. Sta da vam pricam kad sve znate, samo sto On ne zna sta prica samo nama koji ga znamo. Ostali znaju da da samo on.

guttenberg

pre 10 godina

Braco Srbi ! Cemu cutanje !
Ne vidim komentare ? Sta je ? U shoku ste ?
Djukanovic je jos milion stvari uradio dobrih i korektnih za Srbiju ali iz razloga licnog vaspitanja o tome cuti . Ne zvoni na sva zvona . Zna kao najbolji politicar na Balkanu da ako je Srbija dobra , mirna , razvijena , demokratska i normalna - da ce svima biti dobro .
No , nacionalisticka suzena svijest nista racionalno ne moze prihvatiti . Odmah ce pricu o Kosovu i slicne budalastine .
A shvatite li da je ( vjerovatno ) i oko Briselskog sporazuma konsultovan Milo .
Kad bi vi znali koliko Crnogorci vole Srbiju i Srbe a istinski PREZIRU - VELIKOSRBE - iznenadili bi ste . Jedan moj prijatelj mi je uvjek govorio : SRBI SU NAM BRACA , A VELIKOSRBI - KRVNICI .
Ne znam da li vi to mozete shvatiti ali pokusajte .

Nedjo

pre 10 godina

Dosta mrznje, treba da radimo i saradjujemo! Tokom poslednjih 20 i nesto godina propaganda projektuje sve kao neprijatelje. Sad izgleda bas i nije tako!

...

pre 10 godina

Voleli ga ili ne, moramo priznati da je Djukanovic u Evropi i Americi jedan od najuticajnijih ( ako ne i najuticajniji) politicar sa Balkana.
Bolje je imati ga kao saveznika nego kao protivnika.
U svakom slucaju, veoma korektan i posten potez sa njegove strane.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je crnogorski premijer Milo Đukanović preporučio Ujedinjenim Arapskim Emiratima da ulažu u Srbiju.

Ze mene licno Gosp. Milo Đukanović je oduvek bio u najmanju ruku podjednako naklonjen i dobronameram kako prema Srbima tako i prema Crnogorcima i nije on bio taj ko je pravio razliku izmedju njih, razlika je nazalost nastala iz tog razloga sto su Crnogorci razumeli i poslusali savet Mila Đukanovića da se distanciraju od NAKARADNE politike Rezima pok. Slobodana Milosevica pre nego sto im "dodje Glave" dok su Srbi nastavili da skandiraju "Slobo, Slobo. Slobo..", e kad su "debelo zaglibili" i kada su "kasno shvatili" koliko je Milo Đukanović bio u pravu, "svu svoju mrznju prema sebi samima nastalu zbog naivnosti i svog "uzdanja" u pogresnog co'eka" za sve svoje muke "preusmerili" na Mila Đukanovića i njega a ne njih same poceli "okrivljivati za svoju sudbinu"?
Kamo srece da su i Srbi "iz mesta" poslusali savet Mila Đukanovića, prosli bi PUNO BOLJE !

Kvazimoodo

pre 10 godina

A kad dodje 9-og decembra hoce li imati i prevodioce sa sobom? Sto za kotrljajuce r, sto za ono predshjednik ...
Daleko cete vi dogurati ako vam Milo nabacuje saradnike i finansijere.

mattko

pre 10 godina

Sta je sada srbo/ruso/nacionalisti? Muk? Pa Milo nije dzabe vise od 30 godina na vlasti jer zna svoj posao a i postao je istorijska licbost koja je obnovila drzavu Crnu Goru.

Zivela Crna Gora i Srbija ...Ziveo i Dodik i Milo i Aleksandar Veliki

pre 10 godina

Srbija i Crna Gora kao i Republika Srpska ...Sve je to narode jedna dusa a tri tela......

mraz

pre 10 godina

Ko god da nas je preporucio hvala mu imao je sta i da preporuci za razliku od prethodne vlastu, tu bas nije imalo sta da se preporuci!

Petar

pre 10 godina

Srbija i CG su tako reci oduvek bila jedna zemlja i jedan narod i ovaki odnosi bi inace trebali da budu samo sto u poslednjih desetak godina iz nekog razloga ti odnosi su bili zategnuti i ovo je definitivno dobra vest i za jednu i za drugu zemlju.

Branka

pre 10 godina

Porijeklom sam iz Crne Gore i zapanjena sam losim odnosima nasih zemalja u proteklim godinama. Drago mi je da vidim da se konacno radi na popravljanju istih. Ipak smo mi bratske zemlje.

LICENCA

pre 10 godina

Za nasu zemlju i Vicepremijera A.Vucica svim dobronamernim vrata nase zemlje su sirom otvorena,a oni dobrodosli.Decenijski zahladjeni odnosi dveju zemalja dozivljavaju preokret zahvaljujuci politici koju vodi i takticnoscu kojom se rukovodi gosp.Vucic.Pozitivne i lepe reci Mila Djukanovica u UEA za nasu zemlju iznenadjujuce i veliki pomak u razvoju dobrih odnosa dveju zemalja.

djuro

pre 10 godina

I pored priznanja kosova i opredeljenja za kineze kao partnere, Vucic ne odustaje u istrajnosti da ucvrsti bratske odnose izmedju Srbije i Crne Gore. Pa zaista nema se vise reci za dobrotu i cestitost ovog coveka.

stop

pre 10 godina

Za(Adriano Celentano, 5. decembar 2013 07:14)
A po cemu si zakljucijo da Vucic nije sposoban? Zato sto pokusava da stvori i odrzi sa svima dobre odnose,kako bi oni pomogli Srbiji.Zato sto poispesuje privatnike da zaposljavaju ljude sto im omogucava da svoje obaveze isplate na rate,sto je privuko invenstitore,sto otvara ogroman broj radnih mesta,sto se bori protiv kriminala za koj vec ima i te kako dobre rezultate,sto vraca dugove koje su Demokrate napravile...

...

pre 10 godina

@ovo se nece dobro zavrsiti po nas
Ma kako da ne. A onda u tim razgovorima koje predlazes da se razgovara i o nadoknadi za one radnike iz CG koji su u prinudnim radnim akcijama gradili puteve po Srbiji i Beograd naravno, pa da se dogovorimo o odsteti koju Srbija treba da plati CG jer je i CG zbog Srbije godinama bila pod sankcijama, pa da Srbija plati odstetu jer je CG zbog Srbije bombardovana 1999. Naravno, Srbija i da nadoknadi gubitke porodicama Crnogoraca koji su ginuli ili povredjeni u ratovima 90-tih. Pa da platite to sto ste decenijama gradili kasarne po CG obali unistavajuci obalu.Onda naravno da platite za sve ono sto su Karadjordjevici radili po Crnoj Gori od 1918 do 1941. I da odgovarate pred Medjunarodnim sudom za zlocine od 1918 do 1930 koje je vasa vojska i policija radila po Crnoj Gori.
Kad to sve platite onda cemo lako za tih 11 godina sto ste odvajali za zemljotres. Jedini koji traze pomoc nazad su Srbi, niko drugi to ne pominje, sto pokazuje kakav ste narod.
Jos mislite kako vam CG nesto duguje, a drzava nam je upropascena 90-tih zbog vasih ratova.

@

pre 10 godina

@maskota
Pa da znas ne bi se iscudjavao. Znas li ti da Mila SAD i Evropa u svemu podrzavaju? Pa ni Italija mu nista nije mogla.. Cak ga pominju i kao buduceg Generalnog Sekretara NATO-pakta.
Sa seicima iz UAE je CG odavno u poslovnim vezama, samo sto oni koji kazu da je "nase pravo da znamo sve" nisu o tome izvestavali dok prethodnoj vlasti nij odgovaralo.
Bolje imati tog Djukanovica za prijatelja nego za neprijatelja, jer je najmocniji i najuticajniji politicar Balkana.

MarijanBG

pre 10 godina

Đukanović je dobro procenio koliko saradnja između UAE i Srbije može biti obostrano korisna. Ovo njegova izjava predstavlja i otopljavanje odnosa između Srbije i Crne Gore. Prepoznao je volju ljudi iz Sns-a za ekonomskim napretkom zemlje.

Đetić u Beogradu

pre 10 godina

Eto, i od Mila da dočekamo koju pozitivnu reč. Ta reč ima još veću težinu ako se zna da odnosi sa Crnom Gorom godinama nisu bili sjajni, pogotovo nakon njihovog priznanja nezavisnosti Kosova. Svaka pozitivna preporuka Srbije za potencijalna ulaganja zaslužuje da se pozdravi.

Rubinstein

pre 10 godina

Slazem se sa tobom, treba graditi sto bolje odnose sa susednom Crnom Gorom, isti smo narod. Cini mi se su za vreme prethodne vlasti bili losiji odnosi dveju drzava, ali sada Crna Gora u Vucicu vidi ozbiljnog coveka sa kojim se mora saradjivati.

Sindy

pre 10 godina

Srbija i Crna Gora su oduvek imale iste interese i ciljeve, a njihovo ostvarivanje moguće je jedino ako se uspostavi dugoročna saradnja.

Mini

pre 10 godina

Vido i Djukanovic da od CG nema nista, ko je tamo lud da radi, a mi Srbi smo fin narod, spreman da pomone drugima, a i sebi. Ovo ce nam skroz odgovarati, jer velika njihova ulaganja obecavaju i veliki broj radnih mesta

Saradnja je korisna

pre 10 godina

Još jedan očit primer da saradnja u region ima pozitivne posledice za razliku od perioda kada je bilo mnogo konfrontacija zbog stavova prethodne vlasti.

Soljege

pre 10 godina

Tolikim primorcima iz Crne Gore ce svanuti posle danasnjeg dana, a i svima drugima i odande i odavde.Bravo za sve sto radi g. Vucic.

DPolitika

pre 10 godina

Za sve koji to neznaju kao uvod u sve poslove sa UAE do sada kao i buduce je proistekla od pameti nasih ljudi iz nase namenske industrije kroz koju smo stekli reputaciju i ugled, sto je otvorilo dalja vrata u poslovima.

Prvi medjudrzavni posao koji je odradjen sa UAE je saradnja iz 2012 na dizajnu i realizaciji prototipa visecevnog bacaca raketa 107mm na vozilu NIMR(tigar) tzv. "MINI JOBARIA" koja je za za EDT kod nas finalizovana u IMK 14 oktobar uz saradnju VTI kao i SDPR-a kao nosioca posla... http://www.khaleejtimes.com/kt-article-display-1.asp?xfile=data/uaebusiness/2013/February/uaebusiness_February288.xml§ion=uaebusiness

Znaci nisu iz UAE tek tako dosli ovde da pricaju o daljim velikim ulaganjima na lepe oci nekog ministra posebno ne hvalisavog Dinkica vec zahvaljujuci referenci proistekloj iz znanja nase namenske i VTI-a, znanju koju je ova drzava u poslednjih 10-15 godina gotovo unistila.

Nadam se da ce se svatiti da jedina mogucnost za industrijalizaciju lezi u namenskoj industriji kao grani koja jedina moze da to ostvari. Naravno to sve pod uslovom da se u namensku ulaze a ne da se kao do sada samo izvlaci novac i ocekuju cuda od nje bez ulaganja i bez kupovina za Vosjku Srbije koja bi trebala da bude najbolja referenca nasim proizvodima i proizvodjacima. Namenska omogucava kroz ulaganja zadrzavane strucnog kadra koji bi otisao u inostranstvo, usvajanje novih tehnologija i proizvodnju za izvoz uz uposaljavanje veceg broja ljudi.

Gagi

pre 10 godina

Tačno tako,nama su potrebne jeftine pare. Do sad smo plaćali i vraćali preskupe kredite, moramo da uštedimo. Nismo u prilici da se rasipamo.

Lily **

pre 10 godina

Predhodnici su sa svima zaratili i udaljili nas od sveta. Lepo je čuti posle toliko vremena da će Srbija i Crna Gora da imaju normalne odnose.

bg011

pre 10 godina

Veoma mi se dopada što Vučić obnavlja naše odnose sa Crnom Gorom koji su u poslednje vreme bili narušeni..ipak smo mi jedan narod!

Prle

pre 10 godina

Mogućnost za sardnju susednih zemalja uvek postoji. Raditi na tome je interes obe države. Ključ svakog posla je dobra preporuka.


Izbori će pokazati da će SNS dobiti ubedljivu većinu. Rešava probleme korupcije, spornih privatizacija preduzeća i kriminala organizovanog.

igi

pre 10 godina

@MONA
Bivsa vlast je pokusala da se uvuce i Amerikancima i Nemcima ali im nesto nije polazilo za rukom, namirisao svet prevarante pa se tako i ponasao prema Srbiji.

Savo

pre 10 godina

svaka cast vucicu na iskrenosti. covek kaze kako jeste, pa mozemo mi mrzeti ili voleti mila, tako je kako je, on nam je ovim mozda I vise pomogao nego mnogi drugi od kojih smo na prvom mestu ocekivali!

Rec i delo

pre 10 godina

Prepuruka su reci , i to je inicijalna kapisla, sve ostalo zavisi od nas. I to smo pokazali, a najvise g. Vucic svojim autoritetom.

gojsaSa

pre 10 godina

Verujem da Emirati su i sami uvideli da je na obostrano zadovoljstvo i Srbije i njih ulaganje u Srbiju i mnogo je znacajnije sto su u kontaktima s Vucicem oni prepoznali Srbiju kao pouzdane parnere, ova preporuka Dkujanoviceva, svakao je dobrodosla, al nije im ni rekla nista sto vec nisu znali i sami.

Born in Serbia

pre 10 godina

Iako o Milu Đukanoviću nemam naročito mišljenje, moram priznati da me je ova vest iznenadila, i to pozitivno. Svako ko pozitivno preporuči našu zemlju za investicije i potencijalna ulaganja, učinio je dobru stvar za sve nas.

Vladan

pre 10 godina

Susret Vučića i Đukanovića može doneti mnogo dobrog i Srbiji i Crnoj Gori. Pruga, autoput, platni promet su teme koje se nisu pipale deciniju-dve, a vrlo su bitne. Vučić probija decenijski zastoj u komunikaciji koji nikom nije koristio, najmanje narodu.

ledjo

pre 10 godina

Ajde vise sredite te odnose sa cg, barem da znamo i osecamo da stvarno imamo jednog prijatelja na balkanu, a ne samo da se oslanjamo na daleku rusiju.

Maylo

pre 10 godina

Đukanović je preporučio Srbiju za ulaganje...i sastaće se sa Vučićem - možda ipak ima nade sa okončaanje mržnje između zemalja bivše Jugoslavije.

slavko peric

pre 10 godina

Trebaju se zaboraviti stare svadje i nesuglasice u ovim teskim vremenima. Najlakse je biti provokator i tuzilac, za Srbiju svaka lepa rec je korisna.

Vladan

pre 10 godina

Susret Vučića i Đukanovića može doneti mnogo dobrog i Srbiji i Crnoj Gori. Pruga, autoput, platni promet su teme koje se nisu pipale deciniju-dve, a vrlo su bitne. Vučić probija decenijski zastoj u komunikaciji koji nikom nije koristio, najmanje narodu.

munZ

pre 10 godina

Svih ovih godina veliki broj srpskih firmi BEZ IKAKVIH PROBLEMA posluje u Crnoj Gori, uključujući i projekte same crnogorske vlade. I meni se, kao čoveku poreklom iz Crne Gore, ne sviđaju neke stvari u Crnoj Gori, ali činjenica je da se stereotipski "uvređeni" komentari mahom daju u Srbiji. Pa neka razmišljamo o tome. Što se Mila tiče, njega biraju građani njegove zemlje - tu je početak i kraj te priče.

GojsaSA

pre 10 godina

Verujem da Emirati su i sami uvideli da je na obostrano zadovoljstvo i Srbije i njih ulaganje u Srbiju i mnogo je znacajnije sto su u kontaktima s Vucicem oni prepoznali Srbiju kao pouzdane parnere, ova preporuka Dkujanoviceva, svakao je dobrodosla, al nije im ni rekla nista sto vec nisu znali i sami.

Jole

pre 10 godina

Stvarno mi nije jasno zasto 10 god. nemamo nikakve odnose sa CG? Pruga, auto put, luka Bar i jos dosta zajednickih projekata je cekalo, a mislim da su vrlo profitabilni. Kina je partner koji se sve vise vezuje za Srbiju i to treba maximalno iskoristiti.

aha

pre 10 godina

@Vukifortisimo
Pa ciji interes treba da gleda Crna Gora? Interes Srbije? Jesi normalan ti? Kad je to Srbija gledala interes Crne Gore? Pa zato su se i odvojili, da ne bi morali da propadaju zbog srpskih interesa!
Ko je jedini bio uz Srbiju devedesetih? Crna Gora! I sta je dobila za to? Ratove, bombardovanje, propadanje privrede, sankcije!
Ko je bio uz Srbiju 1914? Crna Gora! Objavili rat Austro- Ugarskoj da bi pomogli Srbima! I sta su dobili? Hiljade poginulih, rasturenu drzavu, okupaciju.
A kako su im Srbi vratili? Okupirali CG 1918, proglasili da taj narod vise ne postoji (zato su postojali Hrvati i Slovenci), Petrovice proglasili izdajicama i svakakve zlocine nastavili da rade nad Crnogorcima koji se nisu pomirili sa okupacijom Crne Gore.
I sta sad? Kad god je CG jedina gledala srpske interese nastradala je.
Naravno da ce sada da gleda svoje interese! Nije CG kriva Srbiji za Kosovo, krivi su oni koji su devedesetih mitingovali i pozivali na rat.
Stalno nam je neko drugi kriv, a mi kao naivni, dobri i posteni domacini, dosta bre vise samozavaravanja! I decu ucite da je sve neka zavera, svi nas izdali a mi jadni nista nismo krivi! Sramota!

Miloš

pre 10 godina

Ne mogu da razumem da mi moramo da popravljamo odnose sa Crnom Gorom i da je bivšoj vlasti bio miliji Zagreb od Podgorice. Dobro je što se takva praksa nije nastavila i što smo svedoci da se vodi pre svega pragmatična politika između dve vlade, jer od bratske ljubavi hleba nema!

kika

pre 10 godina

Nama su potrebne bilo cije investicije,cije su pare, kome je to vazno, dokle god su to povoljni krediti. Da i mi imamo neke koristi od Kineza!

jeka

pre 10 godina

Ako je moguce sto pre Emiratima predociti resurse kojima Srbija raspolaze, jer su sigurno interesantni za njih, a nama su potrebne njihove investicije.Saradnja bi bila sigurno na obostranu korist.

PECAROSKI - PRIBOR

pre 10 godina

Za Srbiju je najvaznije da korektan odnos ima kako u svetu tako i u svom okruzenju. Raduje vest da je gospodin Djukanovic UEA preporucio Srbiju i veoma je vazno sto je Milo Djukanović rekao UEA nekoliko lepih reci o Srbiji koji su opredelile UEA da ulazu u Srbiji. Pogotovu ako znamo da su odnosi izmedju Srbije i Crne Gore sa proslom vlascu nisu bili na nekom zavidnom nivou. Ali dolaskom nove vlasti ti odnosi su uspostavljeni zahvaljujuci predsedniku drzave Tomislavu Nikolic i Aleksandru Vucic. On je bio vrlo korektan i preporucio je nas za njihova ulaganja u namensku industriju Srbije.

vojvođanski mislilac

pre 10 godina

Politički marketing u cilju poboljšanja loših odnosa između cg i Srbije! Šeik je veoma obrazovan čivek, školovao se u Britaniji i USA, pa mu nije nikakva tajna koje resurse ima Srbija i kako se može u nju investirati na obostranu korist. Takođe Šeik iz Emirata ima oko sebe sigurno sjajan i veoma obrazovan ekspetski tim, koji mu daje prave i informacije i savete. E sada, ako je Milo rekao neku dobru reč sa Srbiju ( i Crnu goru, privrede su nam povezane), fala mu ko bratu!

milo mi

pre 10 godina

Volim Srbiju, ali volim i Crnu Goru...nekako mi ova ves baš draga. Gospodin Vučić je još jednom pokazao koliko je velik, samo time što je i pomenuo Đukanovića i njegovih par lepih reči o Srbiji, jer mi ne bi imali načina da to saznamo da on ne reče. A s druge strane, radujem se svakom stranom ulaganju u Srbiju jer to znači bar 1 radno mesto, a i 1 radno mesto je duplo više nego nijedno.

Nina

pre 10 godina

Razvijanje odnosa dve susedne države je veoma dobro, daje mogućnost ekonomske saradnje. U poslovnom svetu dobra preporuka otvara mogućnost dbrog posla.

mikac

pre 10 godina

"Mi ne mislimo da su kineske pare loše pare. Nama su potrebne jeftine pare, jer ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite" Tako se razmislja i samo sa takvim razmisljanjem od Srbije moze biti nesto.

dzini

pre 10 godina

Lep gest od Djukanovica, jer Srbija moze biti interesantna za investicije Emirata, mi imamo potencijal, a oni imaju novac, tako da saradnja moze biti ostvarena na obostranu korist

pucketavci

pre 10 godina

Za(zeljkoC, 5. decembar 2013 07:09)
On hvali saradnju! A sigurno nece da ga kudi jer moze jedino na taj nacin da promeni njegovo miljenje sto se tice KiM.A verujem da si toliki patriota da svaki put kada ides na more ides u CG.Tako da ako hocete nekog da kritikujete pocnite od sebe.

samson

pre 10 godina

treba neko da pohvali i uputi da bi neko zaista i zeleo da ulaze u nasu zemlju. hvala puno svima koji nas hvale, dok su dobronameni

Daj ruku

pre 10 godina

Najbolja izjava koju sam do sada cula: "Mi ne mislimo da su kineske pare loše pare. Nama su potrebne jeftine pare, jer ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite".

Ruka

pre 10 godina

I treba da izmedju Beograda i Podgorice sledi period dobrih odnosa, mi smo susedne zemlje, imamo mnogo toga zajednickog, i moramo da se medjusbno pomazemo. I treba da nas hvale, i da nam pomazu u privlacenju investitora.

RADOJKA

pre 10 godina

Hvala gospodinu Djukanovicu sto nas je preporucio, svaka preporuka je dobro dosla. A i ovo je znak poboljsavanja bilateralnih odnosa dve ,,bratske'' zemlje.

Jagger

pre 10 godina

Šta god mislili o Milu, on je ovim nama pomogao više nego cela opozicija u Srbiji i to je uradio jer maksimalno ceni Vučića.

mare

pre 10 godina

Ako smo sa nekim imali "nesporazume" u prošlosti, ne znači da treba da ga ignorišemo zauvek. Čovek je učinio gest dobre volje, a i prvi nam je komšija, pa ne možemo da se durimo za vek vekova. Ukoliko hocemo da popravimo stanje u zemlji moraju se razvijati dobri odnosi sa svima bez obzira na prošlost. Pa kada bi svi stalno pominjali šta je bilo, Rusi, Francuzi,Englezi, Nemci... nikada ne bi ni komunicirali koliko puta su bili u ozbiljnim konfliktima. Pa ne primećujem da ne sarađuju punom parom.

Iskren

pre 10 godina

Vucic je takodje rekao da mu ovo Djukanovic nije rekao nego sam seik. Milo je seika uputio na Vucica i tako je pocelo. Inace, mozemo da mrzimo Mila koliko hocemo ali je cinjenica da se on pitao u tadasnjoj zajednickoj drzavi mi ne bi ratovali protiv NATO i bili vraceni 50 godina unazad u razvoju. On je bio protiv sukoba sa NATO ali nije u zajednickoj drzavi imao nikakav uticaj. Takodje, da se on pitao doslo bi do dogovora sa zapadom i verovatno bi politicka situacija na Kosovu izgledala drugacije. Ne moze se reci da nije pokusao da odvrati rezim Srbije od rata. I onda je jednostavno ukapirao da ni samoj Srbiji nije stalo ni do normalnog razvoja ni do svoje teritorije. ZAsto bi on bio veci katolik od pape. Spasio je svoju drzavu a takodje ne treba zaboraviti da je i Srbiji dao drzavu jer je Srbija postala drzava kao posledica odluke Crne Gore o stvaranju crnogorske drzave. U Srbiji nije niko narod pitao ni sa kime ce ni protiv koga ce. Tako da mu treba zahvaliti za drzavu Srbiju.

Mediokritet

pre 10 godina

Iako smo sada dve razdvojene države, srpski i crnogorski narod vežu istorijske, kulturne i emotivne veze. Ipak, kada je reč o poslu, gledaju se interesi i zarada. U Crnoj Gori znaju da će se razvojem Srbije, uporedo razvijati i Crna Gora. Velike investicije u Srbiji će privlačiti nove investitore i u regionu. S' obzirom na to, krajnje je vreme da se države Zapadnog Balkana ujedine i krenu putem razvoja.

Maraya

pre 10 godina

Daj kome prodajte ove priče,ovo je smešno...
(Ja, 5. decembar 2013 08:15)

Žalosno je koliko su sve priče i projekti DS bili skupi, osećamo na sopstvenim grbačama. Sve te skupe stvarčice koštaće ovaj napaćeni narod

SM

pre 10 godina

Jacanje saradnje sa drugim zemljma i te kako nam je potrebno,polako ali sigurno vraca se ugled i postovanje nasoj zemlji. Vučiću samo tako nastavi.

Gordana Matić

pre 10 godina

Moramo prevazići tu barijeru koju su drugi nametnuli i izgladiti odnose sa crnogorcima, ipak smo mi živeli u istoj državi i rastali se bez rata.

Kosta

pre 10 godina

Obzirom da zvaničnici Crne Gore nisu dolazili dugi niz godina, dobro je da dođu kod nas da se dogovore sa našim organima oko suštinskih pitanja međusobnog funkcionisanja.

Milo

pre 10 godina

Nije čudo što kineski izvođači rade po ekonomski najpovoljnijim cenama od ostalih, jer je takođe kod nas po prodavnicama njihova roba jeftinija od ostalih.

pufnica

pre 10 godina

(Gordana Matić, 5. decembar 2013 21:48)

Dobre odnose trebamo da odrzavamo sa svima a narocito sa zemljama u kojima zivi veliki broj Srba!!!