Aktuelno

Ponedeljak, 02.12.2013.

19:30

Galaxy S5 stiže uskoro i to sa ozbiljnim performansama?

Izvor: Cnet

Galaxy S5 stiže uskoro i to sa ozbiljnim performansama? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Saša

pre 10 godina

Baš sam mislio da kupim četvorku, ali sad kada sam pročitao ovo pričekaću peticu. U međuvremenu koristim moj Samsung E-250i :-)

Milos

pre 10 godina

A kupio sam S4 pre 3 dana. O zivote.... Zezam se. Ma meni bio dobar i S2 koji koristim vec 2 i nesto godine nego ajde caletu da dam android telefon place ko malo dete nekoliko meseci.

zeka

pre 10 godina

e bas se radujem.taman cu moj Iphone 4s moci negde na jesen da zamenim glavu za glavu za S5,kad izadje S6
(janko, 2. decembar 2013 22:37)

sto nalupaste coveku minuse kad je on samo napisao istinu.ko malo prati zna da je vec sad cena novog iphona 4s i galaxy s4 ISTA

novosadjanin

pre 10 godina

@zmitjko:

http://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0

Evo ti jedan video, potpuno nepristrasan, od ljudi koji imaju i iskusili su razne uredjaje sa svim servisima koje pruza njihova mreza (cime se ovde nas covek sa IPhonom ne moze pohvaliti). Logan je u ovom poslu verovatno vise godina nego sto i sam imas. Cak su nudili i nagradu onome koji jasno kaze sta je Apple izmislio, ne primenio. Zanimljiv ivdeo, pogledati ga, bez obzira da li je neko fanboy ili ne.

novosadjanin

pre 10 godina

@Znanje: Vidi druze, zoves sebe Znanje, a mislis da su svi korisnici retardirani i ne znaju sta instaliraju i zbog cega na svoje telefone. Odakle ti uopste ideja da su svi korisnici retardirani toliko ako samo koristis Iphone ili nista? To je bilo retoricko pitanje.

Na ovom forumu ili neka klincadija opasno troluje, ili mnogi sebi daju previse na znacaju kad govore o sebi kao o ekspertima. :)

novosadjanin

pre 10 godina

@Programer Marko: Nisi ti programer, ti si serviser prijatelju. Ali ne cudi me nista, znam kakvi su nam servisi i serviseri u Srbiji. :) Kao i tvoj komentar, puni nelogicnosti. :D

Grabljivac

pre 10 godina

Potpisujem da je ovaj Zmitjkoe neki izloženi klinac koji ništa od Apple nije video uživo, osim u Jednom tržnom centru, ima oko 16 godina, manjak muskulature i strašno fanatično veruje da bi mu iPhone doneo neviđeni broj riba. Samo tako mogu da objasnim ovaj smešni fanatizam. :)

Milos

pre 10 godina

Sestra iz amerike treba da mi posalje s4 do nove godine ,ja sam bivsi korisnig galaxy s3 ,juce sam probao s4 u vipu i toliko ima laga da nisam mogao da verujem i moje subjektivno misljene je da nije bolji od galaxy s3.Ja licno ne volim ios ali su to telefoni koji rade besprekorno mislim na novije modele,ono sto me odvraca od njih je mali displej,jednostavno displej od 4.7 do 5 inca je taman za moje potrebe.Dakle smatram da ni s5 nece biti puno bolji od s3,nebitno bolji svakako...Dakle za jedan te skoro isti uredjaj nam uzimaju pare godinama ,a danas svakako skoro identicno korisnicko iskustvo na s2 i s4, kao i na 4s i 5s..dakle cisto bacanje para .Da spomenem da me je HTC ONE odusevio!Nadam se da ce HTC M8 biti dobar naslednik..sve je ovo lepo ALI NAPREDUJU SPORO I APLE I SAMSUNG I HTC I OVAJ I ONAJ...

vopi

pre 10 godina

a zasto vlasnici S4 nece da budu srecni?bice i skakace od radosti sto izlazi bolji telefon ima da ga kupe bez razmisljana ako treba i kredit ce da dignu zato sto su paljevine kao i vecina na ovome forumu koji kupuju ova bagovita smeca sa skart operativnim sistemima(ANDROID,Ios....itd),a bateriju pune svakih 12 sati i daju ogroman novac za nesto sto ne vredi vise od 200 evra,ali BROJKE su cudo,lako napale masu.u godinama koje slede sve velike firme plasirace svakih 2-3 meseca novi model smartfona jer vide da to prolazi,kupis top model i posle mesec dva procitas u vestima izlazi NOVI.DERI MASU!!!

НБА - нашнл баскетбол асосиjejшен

pre 10 godina

Ja cu da uzmem SG Mega 6.3 zato sto je isti kao S4, a kosta vise nego duplo manje. Ekran od 6.3 inca pa to je tata za ove Note.
Jedina razlika sa S4 je sto ima 8 magapiksela kameru. Ko da je bitno. Za razliku u ceni od 400€ i nije mana u odnosu na S4.

mare

pre 10 godina

za sve vas pametnjakovice koji ostavljate komentare imam samo jedno pitanje.ima li iko od vas potrebu za boljim telefonom od npr.Samsunga S2.osim da se hvalite pred drustvom

Nemanja

pre 10 godina

E to je problem sa Galaxy smartfonovima, prvo ga mediji nahvale do abnormalnih granica i pišu kakve specifikacije (lupaju, nagadjaju) i posle kad izadje bez pola tih specifikacija biva pljuvan kako nema razlike od prethodnog modela i kako nije ispunio očekivanja.
A koristio sam i s3 i s4, razlika u radu se oseti odmah, cak štaviše više mi je s3 sličan sa s2 (sklop plastike, osećaj dok ga držiš ) nego sa s4, s4 je vec ozbiljna mašina.

wer

pre 10 godina

....ali sasvim je sigurno da vlasnici modela S4 neće biti previše srećni ako njihov premijum telefon dobije moćnijeg naslednika u tako kratkom roku.

Eto same sustine industrije gagdeta..
Naravno da ih razumem, pukli su kintu, jedu leb i alpsku, a morace da crvene kada neko izvuce peticu na astal :))

Anonymous

pre 10 godina

@Znanje "Za razliku od Google prodavnice, gde programe mogu pisati i amateri i debili i hakeri koja je puna virusa bagova i malvera u AppStore-u aplikacije pisu striktno Apple-ovi programeri."

Lupio si koliko si težak. Pojma ti nemaš prijatelju, nego si negde nešto načuo pa sad prosipaš ovde (kapiraš da razumemo engleski, ne moraš da nam prevodiš šta je single-core). Raspitaj se malo šta rade crAppleovi programeri, pre nego što počneš da se upuštaš u internet rasprave.

PPeca@SER

pre 10 godina

Samsung nikada nikada nije postavio nikakav standard u IT, jer se zna ko je zaduzen da postavlja standarde...
(zmitjkoe, 2. decembar 2013 22:12)

Zmitjkoe, beli medvede sajta B92... A ko je to "zaduzio" Apple da postavlja standarde?!? Da nije Bog otac??? Na zalost, sada Apple ima direktnog predstavnika "negde gore"... Pa Apple-ovi uredjaji nisu nista drugo nego skup tudjih tehnologija uklopljenih u fensi kuciste.
Seti se samo price i hvalospeva o Siri. Nakon 2-3 dana se pojavila aplikacija za Android koja je radila isto sto i Siri, a zato sto je to vec odavno bila poznata tehnologija. Ako ne znas, pitaj Siri ;-)
Pricate nesto o tome da je Windows ukrao okruzenje od Apple-a. Pa kako su onda izbacili prvu verziju pre Apple-a? O tome da je to vec postojalo na drugim sistemima da ne pricamo.
Apple je jedna dobro organizovana marketinska agencija, ciji si ti pion, ili, bolje reci - placenik, obzirom da posedujes njihove akcije pa mislis da nesto doprinosis pivecanju vrednosti akcija time sto ides okolo i trabunjas o tome sta i ko je Apple. Sa te strane te razumem, i ja radim za pare i, kao i svaki Ciga svoga konja hvalim.
Samo sto ja imam vise konja nego ti. Tvoj je svaki konj isti, samo mu je rep malo duzi ili kraci, i ima "ovalno" du***gme... a moji konji su svi razliciti, od razlicitih roditelja, i znam svakog da jasem. Sad ti meni reci ko je bolji jahac?

danas

pre 10 godina

@Necrophagist | Nije Apple postavio nikakve standarde , nego je jednostavno vrlo jasna razlika izmedju x32 i x64 arhitekture , Samsung planira da sledeci modeli imaju 4+ GB radne memorije pa je normalno da ih prati x64 arhitektura . Te stvari su izmisljene ipak malo mnogo ranije pre nego sto je Apple-u i palo na pamet tako nesto , a na stranu sto Apple ubacuje x64 bez ikakve potrebe na trenutnim konfiguracija , cist marketinski trik da bi kao navodno bili prvi .Meni vise lice u poslednje vreme kao ocajnici koji pokusavaju da odrze korak ,moja je prognoza da ce Apple zavrsiti neslavno kako Nokija u narednih 5-6 godina .

danas

pre 10 godina

@Necrophagist | Nije Apple postavio nikakve standarde , nego je jednostavno vrlo jasna razlika izmedju x32 i x64 arhitekture , Samsung planira da sledeci modeli imaju 4+ GB radne memorije pa je normalno da ih prati x64 arhitektura . Te stvari su izmisljene ipak malo mnogo ranije pre nego sto je Apple-u i palo na pamet tako nesto , a na stranu sto Apple ubacuje x64 bez ikakve potrebe na trenutnim konfiguracija , cist marketinski trik da bi kao navodno bili prvi .Meni vise lice u poslednje vreme kao ocajnici koji pokusavaju da odrze korak ,moja je prognoza da ce Apple zavrsiti neslavno kako Nokija u narednih 5-6 godina .

Cool

pre 10 godina

Samsung je potpuno izgubio kompas. Oni vise ne prave najbolje smartphone za Android. Oni su samo najveci proizvodjac. A najveci proizvodjac su samo zato sto so imaju sto hiljada telefona u ponudi.

nn

pre 10 godina

Nece oni da lome niti su u strahu od novih tehnologija. Jedini problem je kako naci pare za taj S5. Iskesirao se S4 na 12 rata pa se ne moze biti u trendu! To je najveci problem. Treba ostati in! :)

Crna Dolina

pre 10 godina

Ovako nesto nije potrebno, Kako mozes dovesti telefon sa 64bit procesorom do maximuma. Aplikacijama... Pa Ne moze... Nema niceg novog samo budze telefone...

johan b. stulic

pre 10 godina

Dok meni istekne ugovor za S3 taman ce stici S6. A mislio sam da cu uzimati samo neparne modele. ko zna zasto je dobro. Sve pohvale za bateriju.

parmalat

pre 10 godina

Samsung smara do koske,zalim snobove koji bacaju grdne pare na par meseci da bi bili "in" sa najnovijim modelima... koliko cesto stancuju naslednike,nadam se da ce im pastepeno padati profit...

shomi

pre 10 godina

Galaxy S2 je poslednji da je valjao. S3 i S4 osim malo naprednije kamere, nista znacajno nisu uznapredovali...a da ne pricam o dizajnu koji je otisao korak unazas ali to je subjektivno..

sistem

pre 10 godina

Samsung, Apple, Samsung, Apple, ko koga..mislim kopira i to :-) ili ono apple je bolji, samsung je bolji :-) ulepsaju mi jutro takvi komentari :-) jedno je sigurno, ako nastave da.povecavaju ekrane, vracam se na neki mob od 10e i baterijom od 10 dana i dovikivanja preko tarabU :-) preterase ga

milos

pre 10 godina

Pola srbije nema leba da jede a seta telefone od 500 eura- aman to nije napravljeno da bi se menjalo na godisnjem nivou- ja imam S3 god i po dana i ne razmisljam ni u snu da ga menjam jer je odlican bez obzira stonizlazi duplo bolji po performansama- statusni simbol za praznoglave ljude ---

Aleksandar

pre 10 godina

@zmitjkoe

Izvini, aj malo sledeci put budi upucen u trziste. Idi na Samsung semiconductor. I prekini da hvalis Apple, kad je Apple nista drugo do sklapalice komponenti drugih proizvodjaca.

Znanje

pre 10 godina

Ljudi moji govorim kao covek koji se razume u tehniku ne prepotucujem ni jedan android uredjaj prvenstveno iz prostih razloga jer je android sistem koji je nestabilan i otvorenog je koda i na google play prodavnici svaki amater moze pisati aplikacije puna je virusa i koje kakvih gluposti dok na apple istore prodavnici nema ni jedan jedini virus il nesto slicno. Apple je nesto najbolje na svetu u svetu mobilnih uredjaja za dobre pare nudi maximalan kvalitet odgovornost i profesionalnost. sam softver apple ios mobile operating system je pravljen samo za apple uredjaje i za razliku od androida uravnotezen je skorz i optimalan tako da lupam iphone 3gs sa 256 mb ram i procesor sigle-core (sa jednim jezgrom) radi bolje i pravilnije od mnogih androida sa napucanim hardverom npr 1 gb ram dual ili quad core procesorima .. . Mora preporuka je apple u svakom slucaju jer poznajem ljude koji godinama imaju taj telefon cak je jedan moj ortak ga baco 100 puta i nista radi ko nov jednom je bacio sa zgrade samo ekran puko . . znaci to su vrh telefoni ..

b

pre 10 godina

Imam s3 otkad je izasao i koristicu ga dok nesto znacajno ne izadje sto ja nemam. A ovo vise piksela, vise rama, jaci procesor, to me ne zanima. Niti samsung niti bilo koji drugi. Bacanje para i zamaranje sa sitnicama.

koma

pre 10 godina

@zmitjkoe, jesi ti to hteo da kazes, pa ti se omakla greska, kako je microsoft postavio standard za 64 bitnu arhitekturu za mobilne uredjaje jos poodavno?

Znanje

pre 10 godina

Apple iPhone je pobednik u svakom smislu u kategoriji Smartphone (Pametnih Telefona). Veoma je kvalitetan, brz, stabilan, dugotrajan,jednostavan i jedinstven. Ima stabilnu cenu na trzistu bez obzira na sve (cena mu se ne menja usled ekonomske krize, il ne stabilnosti valute, ili usred izlaska novih modela drugih proizvodjaca il cak njegovih novih modela) sto znaci da ima verne potrosace i predstavlja simbol kvaliteta. Ima svoj sopstveni mobilni operativni sistem (Apple iOS) koji je sasvim stabilan, i koji je instaliran samo na njegovim uredjajima, garantuje Update (npr. Iphone 3GS koji je izaso jos davne 2009 moze da se apdejtuje na pretposlednju verziju iOS-a tj v6.0 koji je pre izlaska iOS7 bio aktuelan na svim novjim Apple Mobilnim uredjajima. Sto kod androida nije slucaj. Ima svoju licnu prodavnicu za aplikacije AppStore, gde mozete razgledati preuzimati i instalirati aplikacije na svoj uredjaj. Za razliku od Google prodavnice, gde programe mogu pisati i amateri i debili i hakeri koja je puna virusa bagova i malvera u AppStore-u aplikacije pisu striktno Apple-ovi programeri. Takodje ima pogodnost za razgovor izmedju iPhone korisnika preko AppleID pomocu aplikacije FaceTime besplatno preko internet konekcije (Wi-Fi ili Celleuar). Takodje su prvi uveli x64bitnu strukturu sistema i x64bitni procesor u mobilne telefone. Zapamtite Apple iPhone traju godinama ne crkavaju ne baguju i ne prave greske u sistemu ko android uredjaji, znaci samo iPhone il nista

analiticar amater

pre 10 godina

@programer

jesi ti programer ili serviser? kako ti znas da se ne vidi razlika izmedju 526 i 326 ppi? jesi li licno video ilimti je neko rekao?
sad posto su svi ti pikseli, gigaherci i biti suvisni, predpostavljam da jos programiras u asembleru, basicu, pises aplikacije za win 95/98?

Tehnologija ide napred, svidjalo,se to nekome ili ne, cak i oni koje to ne zanima ce imati koristi od toga...tako je sa razvojem it-a u zadnjih 20 godina, tako ce biti i ubuduce, kome se ne svidja i ko ima predraside neka se vrati na crt televizore i foto aparate sa filmom, i ovako su mnogi tvrdili da nikakva tehnika ne moze da prevazidje lampe, analognu sliku i beskonacnu rezoluciju filma.

Android Jelly Bean

pre 10 godina

Uci sine da budes prvi na birou - Znaci vrh ti je nick! Presmijah se kralju/ice! :-)

E sad... Jos malo ce nove modele izbacivat svaki mjesec, a onda u nekoj blizoj buducnosti i svake nedjelje.

Kalemegdanac

pre 10 godina

divno je imati jednostavni i najlepsi telefon.Cak nije i najbolji ali je za dushu iphone 5s sve ostalo je bolja ili losa kopija

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L. 920

pre 10 godina

Kako li će tek ovo *čudo* da se koči zamrzava i blesavi. Mogu da zamislim likove koji ga setaju

zeldi

pre 10 godina

@Boba Au brate,sem da si Apple fan nista nisam razumeo,molim za prevod :)

@zmitjkoe Sad vec sumnjam da posedujes neke akcije tvoje omiljene firme,realno ne poznajem nikog ko ima afinitete i volje kao ti a da nema konkrektne finansijske koristi.Usput,ako ovo sto napisah nije tacno, onda imas ozbiljan problem,i to toliko ozbiljan da bi odmah trebao da se obratis nekom za strucnu pomoc...

zmitjkoe

pre 10 godina

Samsung postavlja standarde.
(Necrophagist, 2. decembar 2013 20:32)

Samsung nikada nikada nije postavio nikakav standard u IT, jer se zna ko je zaduzen da postavlja standarde, a ko da kopira i implementira. Evo sad je i Samsung preslikao standard koji je Apple postavio za ostale igrace u IT industriji, uvodeci 64-bitni procesor u mobilne uredjaje. SG5 ce biti samo nabudzeniji SG4, sa vise pixela, megabajta i megaherca. Nego ima jedna cudna stvar, kazu da ce procesor biti 64-bitni, ali kao da nije bitno, ne kazu koji. Ne verujem da ce imati svoj, a Snapdragon 800 nije snazniji od A7. Da li najnovi Android podrzava 64-bitnu arhitekturu? A aplikacije? Koliko ce SG5 prodati kada velika vecina onih koji imaju SG4/SG3 ce ipak cekati SG6, a preletaca od drugih brendova je jako malo. A i iPhone 5s ce biti najprodavaniji smartfon ikada.

Boba

pre 10 godina

Da se pitam ko je ovde ofca ?
Uau bravo sjamsung 64 bitni procesor a android ne razume 64 bita a kamo li programi na android marketu
Koliko piksela na inch? 400..600 uau dobro da postoji covek koji moze to da vidi
al dobro da su apelovci ofce lol

milan

pre 10 godina

pa racunica je svaki prodavac narucice novi model u startu to znaci ppuno i dok se zahukta prodaja ide sledeci ovi opet narucuju i tako.to je logika firmi koje imaju mogucnost brzog razvoja i proizvodnje.Nije stvar u proizvodnji zato i ima puno kradje patenata .Samo s5 imace 20 megapiksela kameru

IT

pre 10 godina

Kome smeta napredak mobilnih telefona neka ide na planinu i nek jodluje. U prošlosti bilo je ljudi koji su lomili mašine u strahu od napretka, prepoznajem takve ovde.

Djordje

pre 10 godina

@programer Marko Nema to veze sa tim razlog je u zastupljenosti telefona na trzistu razumljivo je da Samsung modela ima najvise jer su i najprodavaniji. Ja radim kao serviser mobilnih telefona evo vec devetu godinu i kroz moje ruke je svasta proslo, nekad su Nokia-e bile zastupljene i do 80% od svih modela na popravci danas ne cine ni 15% da su nesto kvalitetnije i nijesu ako cemo realno . Glavni problem kod Samsunga se vezuje za operativni sistem Android a slicne probleme imaju isto i HTC Sony samo u mnogo manjem procentu .

Stefan

pre 10 godina

Ma opusteno, mogli su i ekran od kvadrilion piksela zgusnutih u 5 inca, nije kao da ne bismo videli razliku izmedju takvog i obicnog Retina display-a. Stvarno preteruju sa tim nepotrebnim viskom piksela.

gorn

pre 10 godina

taman da svi koji jos nisu kupili S4 urade to za bozicne praznike i novu godinu, i do uskrsa ce vec S5 da stigne, posle uskrsa krecu glasine za S6 koji ce da stigne do bozica... korisnici su samo brojevi, vazno je trzisno ucesce i prevlast... zivela hiperprodukcija...

Programer Marko

pre 10 godina

Govorim kao covek koji se razume u tehniku vidim da poseduje 64 - bitni procesor kao sto je i u IPHONU 5s, Display od 536 ppp iako ljudsko oko ne vidi razliku izmedju 536 i 326 ppp cemu te nepotrebne stvari nek se u sredsteve na sam kvalitet proivoda bez bagova... Radio sam kao serviser popravljao tel uglavnom su to sve bili SAMSUNCI koji su pravili soft greske.Na 100 samsunga dodjemi jedan Iphone i to uglavnom zamena ekrana kad pukne. SAMSUNG JE SMINKA , A SONY HTC APPLE I NOKIJA SU KVALITET.pozz

Programer Marko

pre 10 godina

Govorim kao covek koji se razume u tehniku vidim da poseduje 64 - bitni procesor kao sto je i u IPHONU 5s, Display od 536 ppp iako ljudsko oko ne vidi razliku izmedju 536 i 326 ppp cemu te nepotrebne stvari nek se u sredsteve na sam kvalitet proivoda bez bagova... Radio sam kao serviser popravljao tel uglavnom su to sve bili SAMSUNCI koji su pravili soft greske.Na 100 samsunga dodjemi jedan Iphone i to uglavnom zamena ekrana kad pukne. SAMSUNG JE SMINKA , A SONY HTC APPLE I NOKIJA SU KVALITET.pozz

IT

pre 10 godina

Kome smeta napredak mobilnih telefona neka ide na planinu i nek jodluje. U prošlosti bilo je ljudi koji su lomili mašine u strahu od napretka, prepoznajem takve ovde.

Stefan

pre 10 godina

Ma opusteno, mogli su i ekran od kvadrilion piksela zgusnutih u 5 inca, nije kao da ne bismo videli razliku izmedju takvog i obicnog Retina display-a. Stvarno preteruju sa tim nepotrebnim viskom piksela.

gorn

pre 10 godina

taman da svi koji jos nisu kupili S4 urade to za bozicne praznike i novu godinu, i do uskrsa ce vec S5 da stigne, posle uskrsa krecu glasine za S6 koji ce da stigne do bozica... korisnici su samo brojevi, vazno je trzisno ucesce i prevlast... zivela hiperprodukcija...

Djordje

pre 10 godina

@programer Marko Nema to veze sa tim razlog je u zastupljenosti telefona na trzistu razumljivo je da Samsung modela ima najvise jer su i najprodavaniji. Ja radim kao serviser mobilnih telefona evo vec devetu godinu i kroz moje ruke je svasta proslo, nekad su Nokia-e bile zastupljene i do 80% od svih modela na popravci danas ne cine ni 15% da su nesto kvalitetnije i nijesu ako cemo realno . Glavni problem kod Samsunga se vezuje za operativni sistem Android a slicne probleme imaju isto i HTC Sony samo u mnogo manjem procentu .

Boba

pre 10 godina

Da se pitam ko je ovde ofca ?
Uau bravo sjamsung 64 bitni procesor a android ne razume 64 bita a kamo li programi na android marketu
Koliko piksela na inch? 400..600 uau dobro da postoji covek koji moze to da vidi
al dobro da su apelovci ofce lol

zmitjkoe

pre 10 godina

Samsung postavlja standarde.
(Necrophagist, 2. decembar 2013 20:32)

Samsung nikada nikada nije postavio nikakav standard u IT, jer se zna ko je zaduzen da postavlja standarde, a ko da kopira i implementira. Evo sad je i Samsung preslikao standard koji je Apple postavio za ostale igrace u IT industriji, uvodeci 64-bitni procesor u mobilne uredjaje. SG5 ce biti samo nabudzeniji SG4, sa vise pixela, megabajta i megaherca. Nego ima jedna cudna stvar, kazu da ce procesor biti 64-bitni, ali kao da nije bitno, ne kazu koji. Ne verujem da ce imati svoj, a Snapdragon 800 nije snazniji od A7. Da li najnovi Android podrzava 64-bitnu arhitekturu? A aplikacije? Koliko ce SG5 prodati kada velika vecina onih koji imaju SG4/SG3 ce ipak cekati SG6, a preletaca od drugih brendova je jako malo. A i iPhone 5s ce biti najprodavaniji smartfon ikada.

Aleksandar

pre 10 godina

@zmitjkoe

Izvini, aj malo sledeci put budi upucen u trziste. Idi na Samsung semiconductor. I prekini da hvalis Apple, kad je Apple nista drugo do sklapalice komponenti drugih proizvodjaca.

b

pre 10 godina

Imam s3 otkad je izasao i koristicu ga dok nesto znacajno ne izadje sto ja nemam. A ovo vise piksela, vise rama, jaci procesor, to me ne zanima. Niti samsung niti bilo koji drugi. Bacanje para i zamaranje sa sitnicama.

zeldi

pre 10 godina

@Boba Au brate,sem da si Apple fan nista nisam razumeo,molim za prevod :)

@zmitjkoe Sad vec sumnjam da posedujes neke akcije tvoje omiljene firme,realno ne poznajem nikog ko ima afinitete i volje kao ti a da nema konkrektne finansijske koristi.Usput,ako ovo sto napisah nije tacno, onda imas ozbiljan problem,i to toliko ozbiljan da bi odmah trebao da se obratis nekom za strucnu pomoc...

mare

pre 10 godina

za sve vas pametnjakovice koji ostavljate komentare imam samo jedno pitanje.ima li iko od vas potrebu za boljim telefonom od npr.Samsunga S2.osim da se hvalite pred drustvom

analiticar amater

pre 10 godina

@programer

jesi ti programer ili serviser? kako ti znas da se ne vidi razlika izmedju 526 i 326 ppi? jesi li licno video ilimti je neko rekao?
sad posto su svi ti pikseli, gigaherci i biti suvisni, predpostavljam da jos programiras u asembleru, basicu, pises aplikacije za win 95/98?

Tehnologija ide napred, svidjalo,se to nekome ili ne, cak i oni koje to ne zanima ce imati koristi od toga...tako je sa razvojem it-a u zadnjih 20 godina, tako ce biti i ubuduce, kome se ne svidja i ko ima predraside neka se vrati na crt televizore i foto aparate sa filmom, i ovako su mnogi tvrdili da nikakva tehnika ne moze da prevazidje lampe, analognu sliku i beskonacnu rezoluciju filma.

wer

pre 10 godina

....ali sasvim je sigurno da vlasnici modela S4 neće biti previše srećni ako njihov premijum telefon dobije moćnijeg naslednika u tako kratkom roku.

Eto same sustine industrije gagdeta..
Naravno da ih razumem, pukli su kintu, jedu leb i alpsku, a morace da crvene kada neko izvuce peticu na astal :))

milan

pre 10 godina

pa racunica je svaki prodavac narucice novi model u startu to znaci ppuno i dok se zahukta prodaja ide sledeci ovi opet narucuju i tako.to je logika firmi koje imaju mogucnost brzog razvoja i proizvodnje.Nije stvar u proizvodnji zato i ima puno kradje patenata .Samo s5 imace 20 megapiksela kameru

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L. 920

pre 10 godina

Kako li će tek ovo *čudo* da se koči zamrzava i blesavi. Mogu da zamislim likove koji ga setaju

Grabljivac

pre 10 godina

Potpisujem da je ovaj Zmitjkoe neki izloženi klinac koji ništa od Apple nije video uživo, osim u Jednom tržnom centru, ima oko 16 godina, manjak muskulature i strašno fanatično veruje da bi mu iPhone doneo neviđeni broj riba. Samo tako mogu da objasnim ovaj smešni fanatizam. :)

Znanje

pre 10 godina

Apple iPhone je pobednik u svakom smislu u kategoriji Smartphone (Pametnih Telefona). Veoma je kvalitetan, brz, stabilan, dugotrajan,jednostavan i jedinstven. Ima stabilnu cenu na trzistu bez obzira na sve (cena mu se ne menja usled ekonomske krize, il ne stabilnosti valute, ili usred izlaska novih modela drugih proizvodjaca il cak njegovih novih modela) sto znaci da ima verne potrosace i predstavlja simbol kvaliteta. Ima svoj sopstveni mobilni operativni sistem (Apple iOS) koji je sasvim stabilan, i koji je instaliran samo na njegovim uredjajima, garantuje Update (npr. Iphone 3GS koji je izaso jos davne 2009 moze da se apdejtuje na pretposlednju verziju iOS-a tj v6.0 koji je pre izlaska iOS7 bio aktuelan na svim novjim Apple Mobilnim uredjajima. Sto kod androida nije slucaj. Ima svoju licnu prodavnicu za aplikacije AppStore, gde mozete razgledati preuzimati i instalirati aplikacije na svoj uredjaj. Za razliku od Google prodavnice, gde programe mogu pisati i amateri i debili i hakeri koja je puna virusa bagova i malvera u AppStore-u aplikacije pisu striktno Apple-ovi programeri. Takodje ima pogodnost za razgovor izmedju iPhone korisnika preko AppleID pomocu aplikacije FaceTime besplatno preko internet konekcije (Wi-Fi ili Celleuar). Takodje su prvi uveli x64bitnu strukturu sistema i x64bitni procesor u mobilne telefone. Zapamtite Apple iPhone traju godinama ne crkavaju ne baguju i ne prave greske u sistemu ko android uredjaji, znaci samo iPhone il nista

PPeca@SER

pre 10 godina

Samsung nikada nikada nije postavio nikakav standard u IT, jer se zna ko je zaduzen da postavlja standarde...
(zmitjkoe, 2. decembar 2013 22:12)

Zmitjkoe, beli medvede sajta B92... A ko je to "zaduzio" Apple da postavlja standarde?!? Da nije Bog otac??? Na zalost, sada Apple ima direktnog predstavnika "negde gore"... Pa Apple-ovi uredjaji nisu nista drugo nego skup tudjih tehnologija uklopljenih u fensi kuciste.
Seti se samo price i hvalospeva o Siri. Nakon 2-3 dana se pojavila aplikacija za Android koja je radila isto sto i Siri, a zato sto je to vec odavno bila poznata tehnologija. Ako ne znas, pitaj Siri ;-)
Pricate nesto o tome da je Windows ukrao okruzenje od Apple-a. Pa kako su onda izbacili prvu verziju pre Apple-a? O tome da je to vec postojalo na drugim sistemima da ne pricamo.
Apple je jedna dobro organizovana marketinska agencija, ciji si ti pion, ili, bolje reci - placenik, obzirom da posedujes njihove akcije pa mislis da nesto doprinosis pivecanju vrednosti akcija time sto ides okolo i trabunjas o tome sta i ko je Apple. Sa te strane te razumem, i ja radim za pare i, kao i svaki Ciga svoga konja hvalim.
Samo sto ja imam vise konja nego ti. Tvoj je svaki konj isti, samo mu je rep malo duzi ili kraci, i ima "ovalno" du***gme... a moji konji su svi razliciti, od razlicitih roditelja, i znam svakog da jasem. Sad ti meni reci ko je bolji jahac?

milos

pre 10 godina

Pola srbije nema leba da jede a seta telefone od 500 eura- aman to nije napravljeno da bi se menjalo na godisnjem nivou- ja imam S3 god i po dana i ne razmisljam ni u snu da ga menjam jer je odlican bez obzira stonizlazi duplo bolji po performansama- statusni simbol za praznoglave ljude ---

nn

pre 10 godina

Nece oni da lome niti su u strahu od novih tehnologija. Jedini problem je kako naci pare za taj S5. Iskesirao se S4 na 12 rata pa se ne moze biti u trendu! To je najveci problem. Treba ostati in! :)

vopi

pre 10 godina

a zasto vlasnici S4 nece da budu srecni?bice i skakace od radosti sto izlazi bolji telefon ima da ga kupe bez razmisljana ako treba i kredit ce da dignu zato sto su paljevine kao i vecina na ovome forumu koji kupuju ova bagovita smeca sa skart operativnim sistemima(ANDROID,Ios....itd),a bateriju pune svakih 12 sati i daju ogroman novac za nesto sto ne vredi vise od 200 evra,ali BROJKE su cudo,lako napale masu.u godinama koje slede sve velike firme plasirace svakih 2-3 meseca novi model smartfona jer vide da to prolazi,kupis top model i posle mesec dva procitas u vestima izlazi NOVI.DERI MASU!!!

koma

pre 10 godina

@zmitjkoe, jesi ti to hteo da kazes, pa ti se omakla greska, kako je microsoft postavio standard za 64 bitnu arhitekturu za mobilne uredjaje jos poodavno?

shomi

pre 10 godina

Galaxy S2 je poslednji da je valjao. S3 i S4 osim malo naprednije kamere, nista znacajno nisu uznapredovali...a da ne pricam o dizajnu koji je otisao korak unazas ali to je subjektivno..

Anonymous

pre 10 godina

@Znanje "Za razliku od Google prodavnice, gde programe mogu pisati i amateri i debili i hakeri koja je puna virusa bagova i malvera u AppStore-u aplikacije pisu striktno Apple-ovi programeri."

Lupio si koliko si težak. Pojma ti nemaš prijatelju, nego si negde nešto načuo pa sad prosipaš ovde (kapiraš da razumemo engleski, ne moraš da nam prevodiš šta je single-core). Raspitaj se malo šta rade crAppleovi programeri, pre nego što počneš da se upuštaš u internet rasprave.

Milos

pre 10 godina

A kupio sam S4 pre 3 dana. O zivote.... Zezam se. Ma meni bio dobar i S2 koji koristim vec 2 i nesto godine nego ajde caletu da dam android telefon place ko malo dete nekoliko meseci.

Znanje

pre 10 godina

Ljudi moji govorim kao covek koji se razume u tehniku ne prepotucujem ni jedan android uredjaj prvenstveno iz prostih razloga jer je android sistem koji je nestabilan i otvorenog je koda i na google play prodavnici svaki amater moze pisati aplikacije puna je virusa i koje kakvih gluposti dok na apple istore prodavnici nema ni jedan jedini virus il nesto slicno. Apple je nesto najbolje na svetu u svetu mobilnih uredjaja za dobre pare nudi maximalan kvalitet odgovornost i profesionalnost. sam softver apple ios mobile operating system je pravljen samo za apple uredjaje i za razliku od androida uravnotezen je skorz i optimalan tako da lupam iphone 3gs sa 256 mb ram i procesor sigle-core (sa jednim jezgrom) radi bolje i pravilnije od mnogih androida sa napucanim hardverom npr 1 gb ram dual ili quad core procesorima .. . Mora preporuka je apple u svakom slucaju jer poznajem ljude koji godinama imaju taj telefon cak je jedan moj ortak ga baco 100 puta i nista radi ko nov jednom je bacio sa zgrade samo ekran puko . . znaci to su vrh telefoni ..

sistem

pre 10 godina

Samsung, Apple, Samsung, Apple, ko koga..mislim kopira i to :-) ili ono apple je bolji, samsung je bolji :-) ulepsaju mi jutro takvi komentari :-) jedno je sigurno, ako nastave da.povecavaju ekrane, vracam se na neki mob od 10e i baterijom od 10 dana i dovikivanja preko tarabU :-) preterase ga

novosadjanin

pre 10 godina

@Znanje: Vidi druze, zoves sebe Znanje, a mislis da su svi korisnici retardirani i ne znaju sta instaliraju i zbog cega na svoje telefone. Odakle ti uopste ideja da su svi korisnici retardirani toliko ako samo koristis Iphone ili nista? To je bilo retoricko pitanje.

Na ovom forumu ili neka klincadija opasno troluje, ili mnogi sebi daju previse na znacaju kad govore o sebi kao o ekspertima. :)

Android Jelly Bean

pre 10 godina

Uci sine da budes prvi na birou - Znaci vrh ti je nick! Presmijah se kralju/ice! :-)

E sad... Jos malo ce nove modele izbacivat svaki mjesec, a onda u nekoj blizoj buducnosti i svake nedjelje.

Nemanja

pre 10 godina

E to je problem sa Galaxy smartfonovima, prvo ga mediji nahvale do abnormalnih granica i pišu kakve specifikacije (lupaju, nagadjaju) i posle kad izadje bez pola tih specifikacija biva pljuvan kako nema razlike od prethodnog modela i kako nije ispunio očekivanja.
A koristio sam i s3 i s4, razlika u radu se oseti odmah, cak štaviše više mi je s3 sličan sa s2 (sklop plastike, osećaj dok ga držiš ) nego sa s4, s4 je vec ozbiljna mašina.

zeka

pre 10 godina

e bas se radujem.taman cu moj Iphone 4s moci negde na jesen da zamenim glavu za glavu za S5,kad izadje S6
(janko, 2. decembar 2013 22:37)

sto nalupaste coveku minuse kad je on samo napisao istinu.ko malo prati zna da je vec sad cena novog iphona 4s i galaxy s4 ISTA

parmalat

pre 10 godina

Samsung smara do koske,zalim snobove koji bacaju grdne pare na par meseci da bi bili "in" sa najnovijim modelima... koliko cesto stancuju naslednike,nadam se da ce im pastepeno padati profit...

danas

pre 10 godina

@Necrophagist | Nije Apple postavio nikakve standarde , nego je jednostavno vrlo jasna razlika izmedju x32 i x64 arhitekture , Samsung planira da sledeci modeli imaju 4+ GB radne memorije pa je normalno da ih prati x64 arhitektura . Te stvari su izmisljene ipak malo mnogo ranije pre nego sto je Apple-u i palo na pamet tako nesto , a na stranu sto Apple ubacuje x64 bez ikakve potrebe na trenutnim konfiguracija , cist marketinski trik da bi kao navodno bili prvi .Meni vise lice u poslednje vreme kao ocajnici koji pokusavaju da odrze korak ,moja je prognoza da ce Apple zavrsiti neslavno kako Nokija u narednih 5-6 godina .

danas

pre 10 godina

@Necrophagist | Nije Apple postavio nikakve standarde , nego je jednostavno vrlo jasna razlika izmedju x32 i x64 arhitekture , Samsung planira da sledeci modeli imaju 4+ GB radne memorije pa je normalno da ih prati x64 arhitektura . Te stvari su izmisljene ipak malo mnogo ranije pre nego sto je Apple-u i palo na pamet tako nesto , a na stranu sto Apple ubacuje x64 bez ikakve potrebe na trenutnim konfiguracija , cist marketinski trik da bi kao navodno bili prvi .Meni vise lice u poslednje vreme kao ocajnici koji pokusavaju da odrze korak ,moja je prognoza da ce Apple zavrsiti neslavno kako Nokija u narednih 5-6 godina .

Milos

pre 10 godina

Sestra iz amerike treba da mi posalje s4 do nove godine ,ja sam bivsi korisnig galaxy s3 ,juce sam probao s4 u vipu i toliko ima laga da nisam mogao da verujem i moje subjektivno misljene je da nije bolji od galaxy s3.Ja licno ne volim ios ali su to telefoni koji rade besprekorno mislim na novije modele,ono sto me odvraca od njih je mali displej,jednostavno displej od 4.7 do 5 inca je taman za moje potrebe.Dakle smatram da ni s5 nece biti puno bolji od s3,nebitno bolji svakako...Dakle za jedan te skoro isti uredjaj nam uzimaju pare godinama ,a danas svakako skoro identicno korisnicko iskustvo na s2 i s4, kao i na 4s i 5s..dakle cisto bacanje para .Da spomenem da me je HTC ONE odusevio!Nadam se da ce HTC M8 biti dobar naslednik..sve je ovo lepo ALI NAPREDUJU SPORO I APLE I SAMSUNG I HTC I OVAJ I ONAJ...

novosadjanin

pre 10 godina

@Programer Marko: Nisi ti programer, ti si serviser prijatelju. Ali ne cudi me nista, znam kakvi su nam servisi i serviseri u Srbiji. :) Kao i tvoj komentar, puni nelogicnosti. :D

johan b. stulic

pre 10 godina

Dok meni istekne ugovor za S3 taman ce stici S6. A mislio sam da cu uzimati samo neparne modele. ko zna zasto je dobro. Sve pohvale za bateriju.

novosadjanin

pre 10 godina

@zmitjko:

http://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0

Evo ti jedan video, potpuno nepristrasan, od ljudi koji imaju i iskusili su razne uredjaje sa svim servisima koje pruza njihova mreza (cime se ovde nas covek sa IPhonom ne moze pohvaliti). Logan je u ovom poslu verovatno vise godina nego sto i sam imas. Cak su nudili i nagradu onome koji jasno kaze sta je Apple izmislio, ne primenio. Zanimljiv ivdeo, pogledati ga, bez obzira da li je neko fanboy ili ne.

Kalemegdanac

pre 10 godina

divno je imati jednostavni i najlepsi telefon.Cak nije i najbolji ali je za dushu iphone 5s sve ostalo je bolja ili losa kopija

Crna Dolina

pre 10 godina

Ovako nesto nije potrebno, Kako mozes dovesti telefon sa 64bit procesorom do maximuma. Aplikacijama... Pa Ne moze... Nema niceg novog samo budze telefone...

Cool

pre 10 godina

Samsung je potpuno izgubio kompas. Oni vise ne prave najbolje smartphone za Android. Oni su samo najveci proizvodjac. A najveci proizvodjac su samo zato sto so imaju sto hiljada telefona u ponudi.

НБА - нашнл баскетбол асосиjejшен

pre 10 godina

Ja cu da uzmem SG Mega 6.3 zato sto je isti kao S4, a kosta vise nego duplo manje. Ekran od 6.3 inca pa to je tata za ove Note.
Jedina razlika sa S4 je sto ima 8 magapiksela kameru. Ko da je bitno. Za razliku u ceni od 400€ i nije mana u odnosu na S4.

Saša

pre 10 godina

Baš sam mislio da kupim četvorku, ali sad kada sam pročitao ovo pričekaću peticu. U međuvremenu koristim moj Samsung E-250i :-)

Programer Marko

pre 10 godina

Govorim kao covek koji se razume u tehniku vidim da poseduje 64 - bitni procesor kao sto je i u IPHONU 5s, Display od 536 ppp iako ljudsko oko ne vidi razliku izmedju 536 i 326 ppp cemu te nepotrebne stvari nek se u sredsteve na sam kvalitet proivoda bez bagova... Radio sam kao serviser popravljao tel uglavnom su to sve bili SAMSUNCI koji su pravili soft greske.Na 100 samsunga dodjemi jedan Iphone i to uglavnom zamena ekrana kad pukne. SAMSUNG JE SMINKA , A SONY HTC APPLE I NOKIJA SU KVALITET.pozz

zmitjkoe

pre 10 godina

Samsung postavlja standarde.
(Necrophagist, 2. decembar 2013 20:32)

Samsung nikada nikada nije postavio nikakav standard u IT, jer se zna ko je zaduzen da postavlja standarde, a ko da kopira i implementira. Evo sad je i Samsung preslikao standard koji je Apple postavio za ostale igrace u IT industriji, uvodeci 64-bitni procesor u mobilne uredjaje. SG5 ce biti samo nabudzeniji SG4, sa vise pixela, megabajta i megaherca. Nego ima jedna cudna stvar, kazu da ce procesor biti 64-bitni, ali kao da nije bitno, ne kazu koji. Ne verujem da ce imati svoj, a Snapdragon 800 nije snazniji od A7. Da li najnovi Android podrzava 64-bitnu arhitekturu? A aplikacije? Koliko ce SG5 prodati kada velika vecina onih koji imaju SG4/SG3 ce ipak cekati SG6, a preletaca od drugih brendova je jako malo. A i iPhone 5s ce biti najprodavaniji smartfon ikada.

Boba

pre 10 godina

Da se pitam ko je ovde ofca ?
Uau bravo sjamsung 64 bitni procesor a android ne razume 64 bita a kamo li programi na android marketu
Koliko piksela na inch? 400..600 uau dobro da postoji covek koji moze to da vidi
al dobro da su apelovci ofce lol

Znanje

pre 10 godina

Ljudi moji govorim kao covek koji se razume u tehniku ne prepotucujem ni jedan android uredjaj prvenstveno iz prostih razloga jer je android sistem koji je nestabilan i otvorenog je koda i na google play prodavnici svaki amater moze pisati aplikacije puna je virusa i koje kakvih gluposti dok na apple istore prodavnici nema ni jedan jedini virus il nesto slicno. Apple je nesto najbolje na svetu u svetu mobilnih uredjaja za dobre pare nudi maximalan kvalitet odgovornost i profesionalnost. sam softver apple ios mobile operating system je pravljen samo za apple uredjaje i za razliku od androida uravnotezen je skorz i optimalan tako da lupam iphone 3gs sa 256 mb ram i procesor sigle-core (sa jednim jezgrom) radi bolje i pravilnije od mnogih androida sa napucanim hardverom npr 1 gb ram dual ili quad core procesorima .. . Mora preporuka je apple u svakom slucaju jer poznajem ljude koji godinama imaju taj telefon cak je jedan moj ortak ga baco 100 puta i nista radi ko nov jednom je bacio sa zgrade samo ekran puko . . znaci to su vrh telefoni ..

Stefan

pre 10 godina

Ma opusteno, mogli su i ekran od kvadrilion piksela zgusnutih u 5 inca, nije kao da ne bismo videli razliku izmedju takvog i obicnog Retina display-a. Stvarno preteruju sa tim nepotrebnim viskom piksela.

Znanje

pre 10 godina

Apple iPhone je pobednik u svakom smislu u kategoriji Smartphone (Pametnih Telefona). Veoma je kvalitetan, brz, stabilan, dugotrajan,jednostavan i jedinstven. Ima stabilnu cenu na trzistu bez obzira na sve (cena mu se ne menja usled ekonomske krize, il ne stabilnosti valute, ili usred izlaska novih modela drugih proizvodjaca il cak njegovih novih modela) sto znaci da ima verne potrosace i predstavlja simbol kvaliteta. Ima svoj sopstveni mobilni operativni sistem (Apple iOS) koji je sasvim stabilan, i koji je instaliran samo na njegovim uredjajima, garantuje Update (npr. Iphone 3GS koji je izaso jos davne 2009 moze da se apdejtuje na pretposlednju verziju iOS-a tj v6.0 koji je pre izlaska iOS7 bio aktuelan na svim novjim Apple Mobilnim uredjajima. Sto kod androida nije slucaj. Ima svoju licnu prodavnicu za aplikacije AppStore, gde mozete razgledati preuzimati i instalirati aplikacije na svoj uredjaj. Za razliku od Google prodavnice, gde programe mogu pisati i amateri i debili i hakeri koja je puna virusa bagova i malvera u AppStore-u aplikacije pisu striktno Apple-ovi programeri. Takodje ima pogodnost za razgovor izmedju iPhone korisnika preko AppleID pomocu aplikacije FaceTime besplatno preko internet konekcije (Wi-Fi ili Celleuar). Takodje su prvi uveli x64bitnu strukturu sistema i x64bitni procesor u mobilne telefone. Zapamtite Apple iPhone traju godinama ne crkavaju ne baguju i ne prave greske u sistemu ko android uredjaji, znaci samo iPhone il nista

IT

pre 10 godina

Kome smeta napredak mobilnih telefona neka ide na planinu i nek jodluje. U prošlosti bilo je ljudi koji su lomili mašine u strahu od napretka, prepoznajem takve ovde.

Aleksandar

pre 10 godina

@zmitjkoe

Izvini, aj malo sledeci put budi upucen u trziste. Idi na Samsung semiconductor. I prekini da hvalis Apple, kad je Apple nista drugo do sklapalice komponenti drugih proizvodjaca.

milan

pre 10 godina

pa racunica je svaki prodavac narucice novi model u startu to znaci ppuno i dok se zahukta prodaja ide sledeci ovi opet narucuju i tako.to je logika firmi koje imaju mogucnost brzog razvoja i proizvodnje.Nije stvar u proizvodnji zato i ima puno kradje patenata .Samo s5 imace 20 megapiksela kameru

Kalemegdanac

pre 10 godina

divno je imati jednostavni i najlepsi telefon.Cak nije i najbolji ali je za dushu iphone 5s sve ostalo je bolja ili losa kopija

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L. 920

pre 10 godina

Kako li će tek ovo *čudo* da se koči zamrzava i blesavi. Mogu da zamislim likove koji ga setaju

vopi

pre 10 godina

a zasto vlasnici S4 nece da budu srecni?bice i skakace od radosti sto izlazi bolji telefon ima da ga kupe bez razmisljana ako treba i kredit ce da dignu zato sto su paljevine kao i vecina na ovome forumu koji kupuju ova bagovita smeca sa skart operativnim sistemima(ANDROID,Ios....itd),a bateriju pune svakih 12 sati i daju ogroman novac za nesto sto ne vredi vise od 200 evra,ali BROJKE su cudo,lako napale masu.u godinama koje slede sve velike firme plasirace svakih 2-3 meseca novi model smartfona jer vide da to prolazi,kupis top model i posle mesec dva procitas u vestima izlazi NOVI.DERI MASU!!!

НБА - нашнл баскетбол асосиjejшен

pre 10 godina

Ja cu da uzmem SG Mega 6.3 zato sto je isti kao S4, a kosta vise nego duplo manje. Ekran od 6.3 inca pa to je tata za ove Note.
Jedina razlika sa S4 je sto ima 8 magapiksela kameru. Ko da je bitno. Za razliku u ceni od 400€ i nije mana u odnosu na S4.

analiticar amater

pre 10 godina

@programer

jesi ti programer ili serviser? kako ti znas da se ne vidi razlika izmedju 526 i 326 ppi? jesi li licno video ilimti je neko rekao?
sad posto su svi ti pikseli, gigaherci i biti suvisni, predpostavljam da jos programiras u asembleru, basicu, pises aplikacije za win 95/98?

Tehnologija ide napred, svidjalo,se to nekome ili ne, cak i oni koje to ne zanima ce imati koristi od toga...tako je sa razvojem it-a u zadnjih 20 godina, tako ce biti i ubuduce, kome se ne svidja i ko ima predraside neka se vrati na crt televizore i foto aparate sa filmom, i ovako su mnogi tvrdili da nikakva tehnika ne moze da prevazidje lampe, analognu sliku i beskonacnu rezoluciju filma.

gorn

pre 10 godina

taman da svi koji jos nisu kupili S4 urade to za bozicne praznike i novu godinu, i do uskrsa ce vec S5 da stigne, posle uskrsa krecu glasine za S6 koji ce da stigne do bozica... korisnici su samo brojevi, vazno je trzisno ucesce i prevlast... zivela hiperprodukcija...

Cool

pre 10 godina

Samsung je potpuno izgubio kompas. Oni vise ne prave najbolje smartphone za Android. Oni su samo najveci proizvodjac. A najveci proizvodjac su samo zato sto so imaju sto hiljada telefona u ponudi.

Djordje

pre 10 godina

@programer Marko Nema to veze sa tim razlog je u zastupljenosti telefona na trzistu razumljivo je da Samsung modela ima najvise jer su i najprodavaniji. Ja radim kao serviser mobilnih telefona evo vec devetu godinu i kroz moje ruke je svasta proslo, nekad su Nokia-e bile zastupljene i do 80% od svih modela na popravci danas ne cine ni 15% da su nesto kvalitetnije i nijesu ako cemo realno . Glavni problem kod Samsunga se vezuje za operativni sistem Android a slicne probleme imaju isto i HTC Sony samo u mnogo manjem procentu .

Milos

pre 10 godina

Sestra iz amerike treba da mi posalje s4 do nove godine ,ja sam bivsi korisnig galaxy s3 ,juce sam probao s4 u vipu i toliko ima laga da nisam mogao da verujem i moje subjektivno misljene je da nije bolji od galaxy s3.Ja licno ne volim ios ali su to telefoni koji rade besprekorno mislim na novije modele,ono sto me odvraca od njih je mali displej,jednostavno displej od 4.7 do 5 inca je taman za moje potrebe.Dakle smatram da ni s5 nece biti puno bolji od s3,nebitno bolji svakako...Dakle za jedan te skoro isti uredjaj nam uzimaju pare godinama ,a danas svakako skoro identicno korisnicko iskustvo na s2 i s4, kao i na 4s i 5s..dakle cisto bacanje para .Da spomenem da me je HTC ONE odusevio!Nadam se da ce HTC M8 biti dobar naslednik..sve je ovo lepo ALI NAPREDUJU SPORO I APLE I SAMSUNG I HTC I OVAJ I ONAJ...

b

pre 10 godina

Imam s3 otkad je izasao i koristicu ga dok nesto znacajno ne izadje sto ja nemam. A ovo vise piksela, vise rama, jaci procesor, to me ne zanima. Niti samsung niti bilo koji drugi. Bacanje para i zamaranje sa sitnicama.

shomi

pre 10 godina

Galaxy S2 je poslednji da je valjao. S3 i S4 osim malo naprednije kamere, nista znacajno nisu uznapredovali...a da ne pricam o dizajnu koji je otisao korak unazas ali to je subjektivno..

zeka

pre 10 godina

e bas se radujem.taman cu moj Iphone 4s moci negde na jesen da zamenim glavu za glavu za S5,kad izadje S6
(janko, 2. decembar 2013 22:37)

sto nalupaste coveku minuse kad je on samo napisao istinu.ko malo prati zna da je vec sad cena novog iphona 4s i galaxy s4 ISTA

koma

pre 10 godina

@zmitjkoe, jesi ti to hteo da kazes, pa ti se omakla greska, kako je microsoft postavio standard za 64 bitnu arhitekturu za mobilne uredjaje jos poodavno?

danas

pre 10 godina

@Necrophagist | Nije Apple postavio nikakve standarde , nego je jednostavno vrlo jasna razlika izmedju x32 i x64 arhitekture , Samsung planira da sledeci modeli imaju 4+ GB radne memorije pa je normalno da ih prati x64 arhitektura . Te stvari su izmisljene ipak malo mnogo ranije pre nego sto je Apple-u i palo na pamet tako nesto , a na stranu sto Apple ubacuje x64 bez ikakve potrebe na trenutnim konfiguracija , cist marketinski trik da bi kao navodno bili prvi .Meni vise lice u poslednje vreme kao ocajnici koji pokusavaju da odrze korak ,moja je prognoza da ce Apple zavrsiti neslavno kako Nokija u narednih 5-6 godina .

danas

pre 10 godina

@Necrophagist | Nije Apple postavio nikakve standarde , nego je jednostavno vrlo jasna razlika izmedju x32 i x64 arhitekture , Samsung planira da sledeci modeli imaju 4+ GB radne memorije pa je normalno da ih prati x64 arhitektura . Te stvari su izmisljene ipak malo mnogo ranije pre nego sto je Apple-u i palo na pamet tako nesto , a na stranu sto Apple ubacuje x64 bez ikakve potrebe na trenutnim konfiguracija , cist marketinski trik da bi kao navodno bili prvi .Meni vise lice u poslednje vreme kao ocajnici koji pokusavaju da odrze korak ,moja je prognoza da ce Apple zavrsiti neslavno kako Nokija u narednih 5-6 godina .

PPeca@SER

pre 10 godina

Samsung nikada nikada nije postavio nikakav standard u IT, jer se zna ko je zaduzen da postavlja standarde...
(zmitjkoe, 2. decembar 2013 22:12)

Zmitjkoe, beli medvede sajta B92... A ko je to "zaduzio" Apple da postavlja standarde?!? Da nije Bog otac??? Na zalost, sada Apple ima direktnog predstavnika "negde gore"... Pa Apple-ovi uredjaji nisu nista drugo nego skup tudjih tehnologija uklopljenih u fensi kuciste.
Seti se samo price i hvalospeva o Siri. Nakon 2-3 dana se pojavila aplikacija za Android koja je radila isto sto i Siri, a zato sto je to vec odavno bila poznata tehnologija. Ako ne znas, pitaj Siri ;-)
Pricate nesto o tome da je Windows ukrao okruzenje od Apple-a. Pa kako su onda izbacili prvu verziju pre Apple-a? O tome da je to vec postojalo na drugim sistemima da ne pricamo.
Apple je jedna dobro organizovana marketinska agencija, ciji si ti pion, ili, bolje reci - placenik, obzirom da posedujes njihove akcije pa mislis da nesto doprinosis pivecanju vrednosti akcija time sto ides okolo i trabunjas o tome sta i ko je Apple. Sa te strane te razumem, i ja radim za pare i, kao i svaki Ciga svoga konja hvalim.
Samo sto ja imam vise konja nego ti. Tvoj je svaki konj isti, samo mu je rep malo duzi ili kraci, i ima "ovalno" du***gme... a moji konji su svi razliciti, od razlicitih roditelja, i znam svakog da jasem. Sad ti meni reci ko je bolji jahac?

Nemanja

pre 10 godina

E to je problem sa Galaxy smartfonovima, prvo ga mediji nahvale do abnormalnih granica i pišu kakve specifikacije (lupaju, nagadjaju) i posle kad izadje bez pola tih specifikacija biva pljuvan kako nema razlike od prethodnog modela i kako nije ispunio očekivanja.
A koristio sam i s3 i s4, razlika u radu se oseti odmah, cak štaviše više mi je s3 sličan sa s2 (sklop plastike, osećaj dok ga držiš ) nego sa s4, s4 je vec ozbiljna mašina.

Grabljivac

pre 10 godina

Potpisujem da je ovaj Zmitjkoe neki izloženi klinac koji ništa od Apple nije video uživo, osim u Jednom tržnom centru, ima oko 16 godina, manjak muskulature i strašno fanatično veruje da bi mu iPhone doneo neviđeni broj riba. Samo tako mogu da objasnim ovaj smešni fanatizam. :)

Android Jelly Bean

pre 10 godina

Uci sine da budes prvi na birou - Znaci vrh ti je nick! Presmijah se kralju/ice! :-)

E sad... Jos malo ce nove modele izbacivat svaki mjesec, a onda u nekoj blizoj buducnosti i svake nedjelje.

zeldi

pre 10 godina

@Boba Au brate,sem da si Apple fan nista nisam razumeo,molim za prevod :)

@zmitjkoe Sad vec sumnjam da posedujes neke akcije tvoje omiljene firme,realno ne poznajem nikog ko ima afinitete i volje kao ti a da nema konkrektne finansijske koristi.Usput,ako ovo sto napisah nije tacno, onda imas ozbiljan problem,i to toliko ozbiljan da bi odmah trebao da se obratis nekom za strucnu pomoc...

parmalat

pre 10 godina

Samsung smara do koske,zalim snobove koji bacaju grdne pare na par meseci da bi bili "in" sa najnovijim modelima... koliko cesto stancuju naslednike,nadam se da ce im pastepeno padati profit...

novosadjanin

pre 10 godina

@Programer Marko: Nisi ti programer, ti si serviser prijatelju. Ali ne cudi me nista, znam kakvi su nam servisi i serviseri u Srbiji. :) Kao i tvoj komentar, puni nelogicnosti. :D

Milos

pre 10 godina

A kupio sam S4 pre 3 dana. O zivote.... Zezam se. Ma meni bio dobar i S2 koji koristim vec 2 i nesto godine nego ajde caletu da dam android telefon place ko malo dete nekoliko meseci.

milos

pre 10 godina

Pola srbije nema leba da jede a seta telefone od 500 eura- aman to nije napravljeno da bi se menjalo na godisnjem nivou- ja imam S3 god i po dana i ne razmisljam ni u snu da ga menjam jer je odlican bez obzira stonizlazi duplo bolji po performansama- statusni simbol za praznoglave ljude ---

sistem

pre 10 godina

Samsung, Apple, Samsung, Apple, ko koga..mislim kopira i to :-) ili ono apple je bolji, samsung je bolji :-) ulepsaju mi jutro takvi komentari :-) jedno je sigurno, ako nastave da.povecavaju ekrane, vracam se na neki mob od 10e i baterijom od 10 dana i dovikivanja preko tarabU :-) preterase ga

johan b. stulic

pre 10 godina

Dok meni istekne ugovor za S3 taman ce stici S6. A mislio sam da cu uzimati samo neparne modele. ko zna zasto je dobro. Sve pohvale za bateriju.

Crna Dolina

pre 10 godina

Ovako nesto nije potrebno, Kako mozes dovesti telefon sa 64bit procesorom do maximuma. Aplikacijama... Pa Ne moze... Nema niceg novog samo budze telefone...

nn

pre 10 godina

Nece oni da lome niti su u strahu od novih tehnologija. Jedini problem je kako naci pare za taj S5. Iskesirao se S4 na 12 rata pa se ne moze biti u trendu! To je najveci problem. Treba ostati in! :)

wer

pre 10 godina

....ali sasvim je sigurno da vlasnici modela S4 neće biti previše srećni ako njihov premijum telefon dobije moćnijeg naslednika u tako kratkom roku.

Eto same sustine industrije gagdeta..
Naravno da ih razumem, pukli su kintu, jedu leb i alpsku, a morace da crvene kada neko izvuce peticu na astal :))

mare

pre 10 godina

za sve vas pametnjakovice koji ostavljate komentare imam samo jedno pitanje.ima li iko od vas potrebu za boljim telefonom od npr.Samsunga S2.osim da se hvalite pred drustvom

Anonymous

pre 10 godina

@Znanje "Za razliku od Google prodavnice, gde programe mogu pisati i amateri i debili i hakeri koja je puna virusa bagova i malvera u AppStore-u aplikacije pisu striktno Apple-ovi programeri."

Lupio si koliko si težak. Pojma ti nemaš prijatelju, nego si negde nešto načuo pa sad prosipaš ovde (kapiraš da razumemo engleski, ne moraš da nam prevodiš šta je single-core). Raspitaj se malo šta rade crAppleovi programeri, pre nego što počneš da se upuštaš u internet rasprave.

novosadjanin

pre 10 godina

@Znanje: Vidi druze, zoves sebe Znanje, a mislis da su svi korisnici retardirani i ne znaju sta instaliraju i zbog cega na svoje telefone. Odakle ti uopste ideja da su svi korisnici retardirani toliko ako samo koristis Iphone ili nista? To je bilo retoricko pitanje.

Na ovom forumu ili neka klincadija opasno troluje, ili mnogi sebi daju previse na znacaju kad govore o sebi kao o ekspertima. :)

novosadjanin

pre 10 godina

@zmitjko:

http://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0

Evo ti jedan video, potpuno nepristrasan, od ljudi koji imaju i iskusili su razne uredjaje sa svim servisima koje pruza njihova mreza (cime se ovde nas covek sa IPhonom ne moze pohvaliti). Logan je u ovom poslu verovatno vise godina nego sto i sam imas. Cak su nudili i nagradu onome koji jasno kaze sta je Apple izmislio, ne primenio. Zanimljiv ivdeo, pogledati ga, bez obzira da li je neko fanboy ili ne.

Saša

pre 10 godina

Baš sam mislio da kupim četvorku, ali sad kada sam pročitao ovo pričekaću peticu. U međuvremenu koristim moj Samsung E-250i :-)