Ponedeljak, 02.12.2013.

00:41

Kijev: Blokirana zgrada vlade

Oko 1.000 demonstranata, koji traže ostavku vlade Janukoviča i izbore, blokirali sedište vlade i okolne ulice, ne dozvoljavajući zaposlenima da uđu u zgradu.

Izvor: Beta

Kijev: Blokirana zgrada vlade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

145 Komentari

Sortiraj po:

stidim se

pre 10 godina

@Marion
Ponovicu jos jednom prestanite da lazete i obmanjujete ovoj jadan napacen, neobrazovan i sludjen narod. Pitate me sta nije tacno? Pa vi sami znate sta nije tacno ali zlonamerno servirate neukoj svetini i lenjivcima kojima je tesko pretraziti Internet. Rekli ste pre 30.(trideset)godina crnci nisu imali nikakva prava: 1963.g. cuveni govor Martina L.K.,64 Kenedi donosi zakon o gradjanskim pravima, 65.donosi zakon o pravu glasa, da li je to bilo pre 30.(godina) NIJE, znate vi da racunate, pola da dodam bice malo zato NAMERNO dodam 18.(osamnaest godina). Sta me kosta da slazem? Da bi kasnije reterirali za tacnost vrremena koristite siroku odrednicu ,,nedavno" pa nedavno je i crnac predsednik SAD-a pa nedavno smo ziveli u pecini. A sta cemo sutra?

tedesco

pre 10 godina

Smrt komunizmu!
OTPOR!
Rusima krivo sto su procitani,sto niko nece sa njima,od velikog sovjetskog saveza ostala samo rusija,a za dalje cemo videti.Putine bolje ti je da pazis na kavkaz,nego sto se mesas u interese drugih zemalja.Sve si mi ti naivan!
A da kada ces da oslobodis pripadnice pussy riot-a.Na osnovu cega su toliko dugo u pritvoru,dal nisu mozda ubile nekog?
Cist politicki progon!

knjige

pre 10 godina

@ stidim se
Ja sam naveo cinjenice iz istorije, ne poluistine. A ti reci koja je to istina ako je ono sto sam ja napisao poluistina?
Ako ne znas ne znaci da nije tacno!
Crnci su do nedavno bili gradjani drugog reda.
Nisu smeli da idu u iste skole u koje idu belci, nisu smeli da idu na fakultet, nisu smeli da idu na JAVNE BAZENE, nisu smeli da VOZE, u autobusu su morali da se voze na zadnjim sedistima. Do skoro nisu smeli ni da glasaju. Zar to po tebi nije gradjanin drugog reda?
Sramota je i mene onih medju nama koji ne znaju cinjenice ali zato odmah osudjuju i vredjaju one koji nesto znaju.
Zato smo tu gde jesmo, oni koji ne znaju uvek su najglasniji!

stidim se

pre 10 godina

odgovor ,,knjige 2"
Nabrajati nekakve polustine iz daleke proslosti i sluziti se lazima da su crci bili gradjani drugog reda pre 30. godina, sluzi samo satupljivatii i ovako izludjenog naroda. A zasto niste spomenuli brata Rastka Njemanjica (sveti Sava) koji je zbog vlasti oslepijo svoga oca to je sve bilo davmo. A stacemo danas i sutra gde idemo i kuda stremimo? Sudeci po komentarima i vlasti koje kontinuirano birate buducnost nam crna da crnja ne moze biti.

Deus

pre 10 godina

naime, ne zivi u ukrajini vec u nemackoj. godinama. cak i boksuje tamo. eto, toliko o poznavanju uslova u ukrajini.
(skrozlos, 2. decembar 2013 15:19)
---
Ne samo sto zivi u Nemackoj - on u Nemackoj i placa porez. Od njega Ukrajina i narod ne vidi coravi cent od poreza a kamoli evro. On nema ama bas nikakvog morlanog prava da "usrecuje" narod Ukrajine svojim "vodjstvom". Verujem da bi, ako nekom salom sudbine dodje nekada na vlast kao predsednik sto verujem ni sam ne planira niti veruje da je moguce, bio prvi bokser u istoriji na predsednickom mestu bilo koje zemlje a ne jedne velicine dve Francuske sa 50 miliona ljudi.

ce

pre 10 godina

odgovor Marku i ostalim ,,slobodoljupcima"
Neko se bori i sanja o slobodi i prosperitetu dok Marko i ostali ,,slobodoljubci" sanjaju da budu desna ruka Berije niti vas je za zaliti niti vas je lepo imati za komsiju.

Ljubomir

pre 10 godina

@Vi koji Ruse toliko volite i ovde podrzavate pogledajte u ogledalo!
Zar se ne stidite podrzavati Putinovu diktaturu naspra slobodi koju donosi EU?
(zalosno, 2. decembar 2013 17:43)

Nista ti nisi razumeo. Demokratija je rezervisana za stare/nove kolonijalne sile. Kolonizovani nemaju tu privilegiju.

DPolitika

pre 10 godina

Sve se brzo zaboravlja...

Vec su jednom imali "revoluciju" sa ciljem EU prosperitet tzv. "narandzastu".

Nakon tog dogadjaja u Ukrajini za obicnog coveka nista nije bilo bolje te su samo bogati postajali bogatiji.

Nezadovoljstvom ucinkom "narandzastog" balona pokazali su na izborima gde je nakon njih jedna od vodja narandzaste (za koju se niko btw ne pita otkuda njoj i njenoj porodici i saradnicima ogromne pare kada spominju njeno navodno ugrozavanje) je u zatvoru.

Izgleda da im je potrebno jos desetak godina lazne nade pre nego sto se opamete i gledaju svoja a ne tudja posla...

Ne znam samo da li cemo mi ovde da se opametimo tj. promenimo ili mislimo da neko spolja moze da menja narav, cud, ponasanje i razmisljanje.

zalosno

pre 10 godina

Vi koji Ruse toliko volite i ovde podrzavate pogledajte u ogledalo!
Zar se ne stidite podrzavati Putinovu diktaturu naspra slobodi koju donosi EU?

nikola

pre 10 godina

jedino sto ukrajina izvozi u EU su prostitutke. nista vise. a i mi cemo isto.

inace, sto nam niko ne kaze da ovi "pro-eu" imaju samo 1/3 parlamenta ...

istina&pravda

pre 10 godina

Samo za ruske podrepase... da im ne promakne vest... Da vidite Janukovica kako se savija pred Evropom. Evo samo pikantnog pocetka... "Predsednik Ukrajine je zamolio EK da primi delegaciju iz Ukrajine kako bi razmotrili neke aspekte sporazuma..." kikikikiki http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=12&dd=02&nav_category=78&nav_id=784367

Hrvat

pre 10 godina

(skrozlos, 2. decembar 2013 15:19)
A nije ti palo na pamet napisati zašto Kličko živi u Njemačkoj a ne u Ukrajini. Znaš, postoje oni koji nezadovoljni političkom situacijom u svojoj zemlji odu negdje drugo ali njihova pravedna borba za svoju matičnu zemlju nikad ne prestaje.

knjige

pre 10 godina

@Mairon
Ivan Grozni je u nastupu besa ubio sina, u principu hteo je da ga udari ali ga je nehotice ubio. I to mu nisu zaboravili sve do danas, nazivaju ga Grozni. Ali Sulejman Velicanstveni je nadimak Velicanstveni dobio bas od Evropljana a svesno je ubio 2 sina. Kako je on Velicanstven?Svaki sultan je ubijao bracu i sinove pa ih niko ne naziva "Grozni". Mnogi evropski vladari su ubijali bracu, sinove, oceve u borbama za presto, ali to se zaboravlja...
Ivan Grozni je mrzeo boljare jer su boljari unistavali drzavu. Kao dete je odrastajuci na dvoru bio svedok desetina ubistava koje su boljari organizovali. Navedi jednu drzavu koja nije imala neku vrstu tajne policije? Zasto se to pominje samo u slucaju ruskih careva?
Da li znas kolika je cena americkog ili britanskog ekonomskog razvoja bila? Milioni robova dopremani u SAD iz Afrike, radnici u fabrikama iskoristavani do smrti, nadzornici u fabrikama bicevima uvodili "red". Bukvalno robovlasnicki sistemi.
Britanci i ostali Evropljani su odgovorni za smrt miliona u kolonijama sirom sveta. Za njih je i Hitler malo dete.
Procitaj npr. nesto o belgijskom kralju Leopoldu i njegovim kolonijama u Africi?
Bitno da Zapad sve to zaboravlja, ali zato pamti sina Ivana Groznog i Staljinove sibirske gulage.
A ignorise cinjenicu da su do pre 30 godina crnci bili gradjani 2 reda u SAD-u. I ne pominju ubistvo 30 miliona Indijanaca od strane Amerikanaca... Da ne pominjem silne inkvizicije po Evropi, krstaske ratove i sl....

Gogi

pre 10 godina

Rasterajte tu bandu zapadnjackih plaćenika sa ulica, oni hoće da unište demokratsku vladu, nadam se da će vlada Ukrajine da pobedi sa Rusijom

Stefan

pre 10 godina

To ti je narod, prc. Nema zezanja. Ima da bude kako oni oce, a ne kako vlada hoce. Za razliku od nas. Cik nek vlada uradi nesto na svoju ruku, odma protesti. Vlada nece u EU jer onda ostaju ista ona gamad, korumpirana gamad. Onda mogu da uzimaju novca kolko hoce, a kad im dodje EU, e to vise nece moci. Kamo srece da i nas narod oce ovako da bira za sebe, nego samo cute.

Matej_PU

pre 10 godina

Desetljećima slavenski narodi nestaju jedan po jedan i utapaju se u romansko-germansku kulturu koja im je u prošlosti bila nametana mačem a danas neoliberalnim konceptom.
Na ruku romano-germanskoj koaliciji koja je i stvorila EU ide i sveopće rasulo i podjela među slavenskim narodima, korupcija njihovih elita i inteligencije i lažno nametnuti sistem vrjednosti koji isključuje vlastite vrjednosti a prihvata tuđinove.
Samo nametanje jedne vrjednosti koja poništava drugu nije ništa drugo nego rasizam sa prikrivenim genocidnim namjerama protiv onoga kome se takve vrjednosti nameću.
Kako je moguće da se civilizacijom danas naziva samo ona civilizacija koju su izgradili romano-germanski narodi i pored toga što ako bi smo zavirili u povjest te civilizacije naišli bi smo najviše na zlo, pljačku, tlačenje, križarstvo, ...
Da li su slavenski narodi toliko zasljepljeni da žele da se svi utope u romano-germansku tvorevinu koju pogrešno nazivamo EU ?
Gdje su korjeni takvih zabluda?
Da li je hrišćanstvo doprinjelo razbijanju slovenskih naroda kojih je samo u posljednjih dva stoljeća ubijeno 150 miliona, što od romano-germana što u međusobnim ratovima?
Kome je hrišćanstvo pomoglo, Slavenima ili Romano-Germanima?

vrsac

pre 10 godina

Vlada popusta,Ukrajna se okrece EU a Rus zateze gas i ukida trgovinske povlastice(u prevodu dize zid duz grancice).onda se druga Ukrajna buni,hoce Ruske i povlastice itd. Tad nastaje cepanje Ukrajne( mirno ili kroz gr rat) i onda ta prozapana Ukrajna zarad ekonomskog prezivljavanja,ulazi u NATO i daje im bazu na granicama sa Rusijom i time zapad postize svoj cilj zbog kojeg i finansiraju sada opoziciju. A ukrajne vise nema,tj ima dve Ukrajne u ratu

NekoIzMase

pre 10 godina

(DarthNeshko, 2. decembar 2013 14:22)

Aha, Rusija ima svoje interese, a EU nema već narod želi. Baš ti to lepo gledaš na stvar ... Samo nerealno.

Interes imaju i EU i Rusija. Ovde je Rusija dobila bitku (verovatno ne i rat, još uvek). I šta se dešava? Pale se zgrade, blokiraju institucije vlasti itd.

Šta misliš, ukoliko naša Vlada donese odluku da pristupi EU, a mi koji smo protiv toga blokiramo sve institucije, palimo grad itd? Gledao bi to kao na volju naroda, ili bi opet optužio Rusiju?

skrozlos

pre 10 godina

kakva se rasprava rasplamsala oko ukrajine... a malo njih vidi ono bitno. vodja opozicije brat klicko. vrhunski bokser, sportista svetskog formata, nema ko nije cuo za njega. i verovatno je u pravu kada se zalaze za ''napaceni'' narod ukrajine i poboljsanje uslova zivota. ali, ima jedna sitnica koja se ne spominje. klicko, naime, ne zivi u ukrajini vec u nemackoj. godinama. cak i boksuje tamo. eto, toliko o poznavanju uslova u ukrajini.

nadrealno

pre 10 godina

Dok se ljudi ne zapitaju 'Gdje sam ja u toj priči?', i krenu da se organizuju na svom lokalnom nivou nema covjcanstvu spasa... sto rece neko: u borbi izmedju dva slona gubitnik je trava! Mislite o tome i ne dozvolite da vas djele na bilo kom osnovu. Svi smo mi jedno!

Mairon

pre 10 godina

(knjige, 2. decembar 2013 11:48)
Takodje bi trebali znati kako je pomenuti ruski car Ivan IV Grozni u nastupu besa ubio svog sina, medju prvima uveo tajnu policiju koja je surovo progonila mnoge boljare koje je hteo brutalno da iskoreni, a sam car uzivao da u tamnicama posmatra mucenja ljudi.
Sto se tice Staljina, niste pomenuli cenu tog ogromnog industrijskog napredka u veoma malom rasponu vremena a kada vec govorite o tome trebali bi i to navesti. Koliko je ljudi umrlo od gladi u vreme Staljinove mahnite industrijalizacije, koliko je seljaka pod prisilom oterano u fabrike i kolhoze a tek koliko je ljudi umrlo u gulazima.
Uzasno je govoriti o takvom napredku.
Navodi o ponasanju kolonijalnih sila jesu tacni ali pokazuju da se na zlocin greda jednostrano sa tendencijom da se jedna strana opravda a druga ocrni. Svi zlocini su jednaki. Medjutim, nije problem u vlasti vec u samom drustvu.

Pivsko ime

pre 10 godina

@Slobodna Ukrajina

A sto Vi mislite da narod Ukrajine ne treba da ima pravo na slobodan izbor? Pa nije valjda 1000 demonstranata "narod", ili Poljak Kacinski (brat pokojnog predsednika i clan poljskog sejma) ili potpredednik saveta Evrope ili predsednica litvanskog parlamenta koji sa govornica usred Kijeva arlaucu protiv legalno izabranih institucija Ukrajine i potpiruju sukobe. Sta oni hoce? Da se Ukrajinci medjusobno pobiju pa da Brisel bude zadovoljan? Zar za EU vise ne vaze odluke parlamenata drzava sirom sveta? Zar ce oni da smenjuju, postavljaju politicare, zar ce oni da menjaju ustave i zakone drugih zemalja? Da li je, po Vama, Ukrajina slobodna ako nece sa Rusijom, a nije slobodna ako nece sa EU?

Vitor

pre 10 godina

@Branko

Mala dopuna Vasem komentaru: za vreme engleske kraljice Elizabete I (zlatno doba imperije) koja je vladala otprilike kad i Ivan Grozni pobijeno je bezmalo 10 puta vise Engleza, a sirotinji su delili pecene ostatke pobijenih. Ubijali su prosjake i prostituke i svakoga ko se i malo pobunio. Jos gore je bilo za vreme njenog oca Henrija VIII.

Stamena

pre 10 godina

@Tomas, 2. decembar 2013 11:46

Načelno se slažem sa tvojim postom, ali imam jednu malu primedbu na konstataciju da je Rusija alternativa liberalnom kapitalizmu.
Istina je, da osim u jednom uskom segmentu ljudskih prava (LGBT), Rusija je kulminacija histerije liberalnog kapitalizma, jedini parametar u sistemu vrednosti je novac, a orgijanje ruskih milijardera postaje epsko. Najduže jahte, kupovine celih elitnih kvartova po mondenskim lokacijama, flote najskupljih vozila sa specijalnim doradama ... Dok se na 80 km od Moskve živi kao u Lebanu.
Na žalost Ukrajinska realnost je najbolje opisana u postu (Posma(t)rac, 2. decembar 2013 12:12)

DarthNeshko

pre 10 godina

Viva La Revolucion! A sada ozbiljnije, iako se ovdasnje evroskleptici raduju otvorenom mesanju susedne drzave sa kompleksom imperije jos od davnih dana Ivana IV, ipak Ukrajinci trebaju da odluce gde ce i sa kime ce, a ne da im se to naredjuje iz usta drugih. Ako im se ide u EU, neka idu.. ali nije samo EU u pitanju, u pitanju je pritajeni skukob dvaju pretedenata na titulu treceg RIMA... onog koji se ne eksponira za to nasledstvo, i onog ciji je to vlazni san jos od krunisanja gore pomenutog Ivana IV ( za neupucene, treci Rim je na reci Potomak, a ovi sto sanjaju su iz najskupljeg grada Evroazije) jer nekome nije dosta ni najveca teritorija, jok more trebaju nam sateljiti, ili da budem precizniji saputnjiki! Naravno ovdasnji bi vrlo rado da se uglave pa da orbitiraju oko matrjoske! Bezbroj puta su to dokazali, i onda kada je na vlasti tamo bio gruzijski raspop pa sve do danas kada slave svaki potez svevideceg...

nepatriJota

pre 10 godina

@Петар Миловановић: A kako bi definisao politicki sistem u Rusiji druze? Demokratski sigurno nije.A sto se uticaja fasista i desnicara tice,takodje,Rusija nema premca.Tuzno ali istinito.

dnK

pre 10 godina

ovako EU i ameri ruse vlasti koje im se ne svidjaju, sirom sveta. Potpomognu i nabriju par hiljada ljudi da budu kao vecina medju gotovo 45 miliona ukrajinaca i da ta saka ljudi upravljana zapadnim demagogijama, kroji drzavni kaput. Turska se dobro oduprla tome, nadam se da ce i braca ukrajinci, jer EU nije volja vecine ukrajinskog naroda, nego sake "plaćenika" i paćenika!

Pametnjaković

pre 10 godina

Ja sam lično za jačanje domaćeg tržišta tako da bi bili sami sebi dovoljni, da možemo biti nezavisni od volje jedne ili druge strane, znači nisam ni za Ruse ni za EU, ali sam definitivno za ovaj metod sprovođenja volje građana. Većina ljudi je glasala za promene i bolji život u Srbiji, šta su dobili, ništa, polako ide sve gore i gore. Vreme ja za revoluciju, da uklonimo sve političke partije sa naše grbače, da nam više paraziti i štetočine ne kroje sudbinu. Mi smo većina, mi odlučujemo, zašto bi trpeli manjinu da nas muze i maltretira. Ako par hiljada može ovo da izvede tamo, zašto nekoliko miliona nas ne bi moglo ovde?

poruka za gestapo

pre 10 godina

"Kako bih voleo da se kod nas malo pobune ovi što su za EU, čisto da ih ne lovimo po kućama."

Kada bi neko od vas fasista dosao na moj kucni prag da me "lovi", ubio bi ga na licu mesta. Zasto kazem fasista, zato sto su fasisti isto tako voleli da love po kucama, ustase, cetnici, gestapo. Jednom vam je prosao taj lov po kucama, vise nece.

Slobodna Ukrajina

pre 10 godina

Samo da ne popuste sada , jos malo fali. Da se Rusofili pitaju poslali bi tenkove na ljude da "brane istinu". Ovako ipak ne zivimo u USSR i morace da padnu.Pozdrav svima koji se zalazu za pravo svake zemlje da odluci svoju buducnost. Ovim ostalima zelim puno srece u zivotu sa samim sobom.

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Јуче је на сајту Беле куће објављен захтев да се против председника Украјине и чланова владе уведу санкције уколико не потпишу споразум о придруживању Европској унији. „Не можемо да се помиримо са чињеницом да председник Виктор Јанукович и његова влада бране народу Украјине да приђе ближе западној цивилизацији, - стоји у петицији. – Захтевамо да се уведу санкције против господина Јануковича и чланова министарског кабинета Украјине, уколико господин Јанукович не потпише споразум о придруживању Европској унији на самиту „Источно партнерство“ у Вилњусу 29. новембра 2013. године“. И све то због тога што није потписан споразум са ЕУ или што рече онај боксер-политичар Кличко, зато што су нам украли сан о Европи! Нема замерики Јануковичу од стране евроамериканаца да је опљачкао милијарде и пренео у стране банке, као што пишу за руског председника Владимира Путина, није покрао изборе као Слободан Милошевић, није хапсио опозиционе лидере, није из снајпера убијао цивиле као Башар Ел Асада или на њих испаљивао бојне отрове, није проглашен деспотом, стаљинистом, тиранином, није премлаћивао украјинске отпораше, ништа од наведеног арсенала, али је украо украјински сан о уласку у ЕУ! И сада ће „демократски“ запад да уведе забрану путовања политичарима око Јануковича, да им заплени имовину и капитал у иностранству, да прогласе забрану лета украјинских авиона и да небо над Украјином контролишу војни авиони НАТО-пакта! Чудна нека евроамеричка нацифашистичка демократија, бре!

kuma lija

pre 10 godina

A taman su evropejci počeli da trljaju ruke,ogromno ukrajinsko tržište bi im bilo ko šlag na torti, evrići počeli da zveckaju i pune praznu kasu,kad,neki tamo Rusi im pobrkaše lončiće,ode sanak pusti.Em mi je milo,em mi je drago,pa nije im ovo Srbija!A tu šačicu "otporaša" će metla da oduva,scenario već viđen,sramota!

Pecconi

pre 10 godina

2. Vladimir Putin ima bogatstvo u licnom vlasnistvu procenjeno na 40 milijardi dolara. Demokratija?

A odakle ti ovaj podatak bratac, iz "Glorije"?

Stojan

pre 10 godina

Za zaljenje su oni kojima mediji (ne samo nashi)formiraju svest, mishljenje i stav prema raznim pojavama. Stvarnost nije onakva kakvom je mediji (novine, tv, radio)predstavljaju. I prema najkriticnijim medijima treba biti oprezan.
realnost/02/12/

Posma(t)rac

pre 10 godina

Zamlislite zatvorenika kome nad glavom stoje dva pandura. Jedan mu kaze da ocisti levi hodnik, drugi mu kaze da ne slusa ovog prvog i da ocisti desni hodnik. Ovaj krene da cisti desni hodnik, pridje mu prvi pandur, mlatne ga i kaze mu da cisti levi hodnik. On krene nalevo, prilazi mu drugi pandur, vusne ga i vikne mu da ide desno. Na kraju jadnik dooobije batine od obojice, a ovi se medju sobom smeju i pricaju viceve dok ga biju. E t vam je Ukrajina danas. Rusi ih cuskaju sa istoka i nude im gas i organsko korenje, EU im sa zapada nudi led i luksuzno upakovano GMO korenje. Kako god odluce jesce korenje.

P.S. Oni bar imaju izbor za razlikuu od Srbije koja nema ni iluziju izbora.

fobofil trolović

pre 10 godina

Ček malo, koliki je dug Srbije i jel nas neko tuče po ušima da uzimamo kredite? Nismo u EU pa se zadužujemo, dakle nema to nikakve veze.

Alex

pre 10 godina

Posle ucestvovanja u nasem 5. oktobru (gde sam priznajem bio od zagrizenijih), sada posle solidne vremenske distance i ekonomske pustosi koju je ostavio post 5. oktobar drugacije gledam sve ovakve "narandzaste" revolucije.

Lukavi Rusofil iz Ljvova

pre 10 godina

(visi, 2. decembar 2013 12:10)

Baš si naivan! Ma ko zna koliko Putin ima para? Baš 40 milijardi dolara! Teško bi i on sam izračunao! I te liste, Forbs-ove i mnoge druge, ma šta oni znaju!? A kako na tim listama nema ni jednog Rokfelera i Rotšilda? Dragec, ne nasedaj, čista propaganda su te liste, zavisi ko plati objavljivanje i sastavljanje!

Bogoljub

pre 10 godina

Po ovim komentarima naših rusofila, vidi se da je miloševićevski duh još prisutan. Navijaju da se na narod pošalju tenkovi, traže vanredno stanje, kontra miting i smanjuju dvadesetostruko broj demonstranata. Kada bi se vratili u 1941. sa ovakvima, agentima kominterne bio bi lak posao jer ne bi morali mnoge da ubeđuju u to da proleće dolazi iz Sibira.
(Zemun grad SPO, 2. decembar 2013 10:24)

Imas na netu direktno kamere u Kijevu, mozes svojim ocima da se uveris u broj demonstranata, a ne ocima CNN-a.

blanko

pre 10 godina

Neki bi za saku dolara i rodjenu majku prodali...
(Mirko, 2. decembar 2013 12:22)

Heh... pa bas najnovija desavanja u Ukrajini, mislim na ovo iznenadno i naglo okretanje ka Rusiji govore da bi to neki uradili i za saku rubalja. Sada da li je saka ili dve sake rubalja, to je manje bitno.

seljadin

pre 10 godina

najveći su Evro-fanatici koji nikada nisu živeli u EU, što se tiče neke nove boljševičke revolucije u Ukrajini koju evro-fanatici prizivaju, bojim se da nije moguća, mržnja prema kapitalizmu i bogatima je skrivena u slogane "dole KGB itd" to me podseća na mitinge podrške Titu.
Sve u svemu prozirno, Ukrajinci znaju da prosečan Moskovljanin zaradi za mesec koliko prosečan Evro-fanatik u Srbiji, Rumuniji može da mašta.

visi

pre 10 godina

Pa videli ste prekjuce Listu deset najbogatijih Predsednika monarha kraljeva i careva. Na prvom mestu je Car Putin sa Bogastvom od 40 miljiardi dolara. Mora da je puno radio da bi zaradio tolike pare, nije mu lako da ih obrce, treba mu jaka kondicija.

CcC

pre 10 godina

@nekoizmase
A interesantno je da danas mnoge clanice EU pricaju o istupanju iz te Unije. Prvi medju njima su Englezi, odnosno Britanci. Jedino Srbi i njima slicni, koji nikada nisu ni videli EU i dalje slepo veruju da tamo tece med i mleko.
Ako verujes da su Ukrajinci bili upravu kada su istupili iz SSSR-a, zasti sada mislis da grese kada odustaju od EU?
Malo licemerno zar ne?

nekoizmase

pre 10 godina

juce slusam na radiju statistiku da vecina u Srbiji bi pre radila u Moskvi nego u Berlinu. A onda pogledas realnost i vidis koliko ljudi iz Srbije ustvari radi i zivi samo u Nemackoj a koliko u Rusiji pa pomislis koliko su ljudi licemerni.
Interesantno je da vecina bivsih zemalja SSSR-a i istocnog bloka koje su bile direktno pod Ruskom cizmom su jedva cekale da se oslobode Rusa, naprimer Poljska, samo u Srbiji koji nikad Ruse ni videli nismo, ziveli zivotom blizim Evropi ceo svoj vek samo o Rusiji pricamo.
Trebalo bi drzava da organizuje, na po 6 meseci da svi koji zele idu i rade tamo malo u Sibir cisto da vide kako je u despotiji, zemlji gde je od pamtiveka pojedinac bio potrosna roba a bogatstvo pojedinih uvek bilo na nivou razvrata.

mala razlika

pre 10 godina

Svi ovde daju neke visokoumne politicke komentare.
Jedina razlika izmedju nas i Ukrajine je sto njih hoce i Rusi i EU a nas niko.
Ovako ce Vucko na kraju da prodje, kao ovaj njihov Janukovič.Narodu dojadila nemastina, diktatura,zamajavanje i ovo samo povod za sva desavanja

Amos

pre 10 godina

Zirinovski je jos uvek u starom vozu... neko mu treba reci da se ovde radi o evrima a ne dolarima. Mislim, trebalo bi njemu jos mnogo tog objasniti, ali ajde.

Tomas

pre 10 godina

(zimzeleni, 2. decembar 2013 10:40)
A koje si ti to silne knjige procesljao kad nisi u stanju da povezes ratove i ljudkse zrtve koje je USA proizvela od zavrsetka WW2 do danas. Koliko bespravno pokrenutih ratova i agresija cije smo i sami bili zrtve. Koliko surovosti i primitivizma (Sadam, Gadafi, Gvatamalo zatvor...), cak i finansiranje ljudi koji cupaju srce i jedu ga pred kamerama i spremnost da se iscenirana gasna akcija u Siriji upotrebi za otpocinjanje agresije!? I sve to uz stalne politicke pritiske, razna proleca kojima su doneli i ostavili rasulo, zlo i jad tim narodima nisu dovoljni da se setis samo, ako nista da pomenes. Tebi smeta Ivan Grozni, Staljin? Covece anglosaksonci su drzali u kolonijalnom statusu pola sveta, a da ne pricamo sta su sve radili domorodcima u Americi kojih vise i nema. Nemci su se dokazali toliko puta a ni Spanci i Francuzi nisu mnogo bolji bili. Rusija tj ruski narod nije savrsen, nije organizovan i proklet za novac kao zapad ali su moralno ispravniji ljudi i velika istorijska sila koja nam je mnogo puta pomogla kroz istoriju i nikada nas nije bombardovala, sakatila, izazivala nacionalne nemire u regionu itd. Zapad jos lepo zivi ali pitanje je dokle. Raspodela bogatstva je umobolna i recesija zahvata citav svet. Kapitalizam ce pojesti sam sebe kroz ljudsku pohlepu. Rusija je alternativa tom imperijalistickom zlu i nudi vrednosti ljudske i dokazane a ne unistavanje porodice i celodnevan rad nizasta. Nece doveka goreti nicija pa ni od USA.

danas

pre 10 godina

Juce mi se brat vratio iz Ukrajine , kaze da je situacija takva da niko ni ne zna da su demonstracije niti su zainteresovani za njih . Otprilike demonstranta ima koliko je stalo u hol od crkve gde su se kao sklonili od nekog terora .Kaze da ih preko vikenda nije bilo vise od 2-3 hiljade a radnim danom jedva 200-300.
Neke prozapadne televezije pokusavaju kampanjom da izvuku narod na ulice ali im kaze ne polazi za rukom jer tamo jednostavno ljude to ne zanima previse . Imaju dovoljno svojih problema i gledaju od cega da zive , velika vecina njih je razocarana promena koje je navodno donela Timosenkova i vise se narod ne prima tako lako kod njih na dnevno-politicka zbivanja .
Kod njih je jako puno ljudi vezano rodbinski ili poslovno sa Rusijom i to je zapravno presudno da su nezainteresovani za neki konflikt sa Rusijom .

mdj

pre 10 godina

Naravno da ce svaki normalan covek da podrzi demonstrante, a ti koji kazu da niko od njih nije bio vise protiv Milosevica ali da danas zali zbog toga samo pokazuje da nije bas previse inteligentan niti ce to biti. I nije problem u komunizmu vec u teznji ruskih nacionalista da dominiraju nad drugim narodima u ovoj ili onoj formi, bilo kao komunisti bilo kao nacionalisti. Sve sto su ikada hteli je da budu baljsaja strana - velika zemlja, citaj nesto poput nacisticke Nemacke koja sve okolne zemlje drzi u strahu. I kad su kad se raspao Sovjetski savez sa nostalgijom govorili: bili smo velika zemlja, to je znacilo samo i jedino to da su druge, manje zemlje u svom okruzenju drzali pod teskim terorom a da vise to ne mogu. I svi oni koji su im odusevljeno cestitali sto muce onu dvadesetogodisnju rusku pankerku ne samo da nisu previse inteligentni nego su i losi ljudi.

Fobofil Trolović

pre 10 godina

"Ljudi ne shvataju da ulaskom u EU ili jos gore u beskonacan "proces pridruzivanja" i uslovljavanja gube privredu i suverenost"

Svašta, baš svašta. Češka proizvodi Škode i prodaje ih po celoj EU a vidim i ovdašnji mrzitelji svega zapadnog najradije voze VW ili ako nemaju onda dizel Škodu (jer je iznutra "Nijemac") i nisam primetio da su izgubili ni privredu ni suverenost. Štaviše, prilično se dobro kotiraju, pogotovo u poređenju sa nama. Pa čak i Rumuni koji su bili teška beda, imaju Iulius Mall koji je deset puta veći i bolji od Ušća, valjda se to zove "gubitak suverenosti", šta li?

joca grozni

pre 10 godina

Vodje opozicije su izjavile da nisu odgovorni za nasilje pred predsednistvom i da je to provokacija vlasti (bager je verovatno igracka) ali se nisu izjasnili sta predstavljaju ovih 1000 demonstranata koji su blokirali zgradu vlade bacajuci na gomilu sve sto su nasli na putu, da fizicki sprece dolazak ljudi na posao. Verovatno su i to provokatori.
Ne mogu da verujem da ima jos ljudi koji se kunu u 5. oktobar i price o boljoj buducnosti. Pa pogledajte samo kako zive vodje i otpora i opozicije tadasnje a kako zivite vi.

expert

pre 10 godina

3. Za stanje u Ukrajini nije odgovorna EU, nego beda uzrokovana 70-godisnjim ropstvom pod sovjetskom cizmom. Formalno pravno, Ukrajina nikad nije pristupila SSSR, vec je doslovce bila okupirana i drzana u ropstvu. Ako ste pismeni - proverite u knjigama ili na internetu.
(Fall Schwarz, 2. decembar 2013 10:26)

Hm, tačno je da Ukrajina nije pristupila SSSR, jer je već bila deo Rusije, od koje je SSSR nastao. Mogao bi ti da proveriš malo kako je išla istorija Ukrajine, npr. na kojoj teritoriji je osnovana prva ruska država.

Сима

pre 10 godina

@Fall Schwarz - 1. Za drugi svetski rat odgovoran je SSSR isto koliko i nacisticka Nemacka, jer su zajedno, u savezu shodno paktu Ribbentrop-Molotov, napale i raskomadale Poljsku, toliko o pozitivnoj ulozi SSSR u istoriji. A to sto im je Hitler posle zabio noz u ledja - to je samo zato sto su bili glupi.

Наравно, прво па мушко, тј. лаж толико карактеристична за нацистичку пропаганду. Пре споразума Рибентроп - Молотов, Пољска је, охрабрена Хитлеровим отимањем Судета, заједно са Мађарском, кренула у даље војно комадање Чехословачке и, на тај начин, преузела део одговорности за избијање рата. Стаљин би био луд да није реаговао на такво понашање Пољске. Осим тога, рат је увелико трајао, скоро две године, пре него се СССР, невољно, укључио. Велика Британија је била у рату са Немачком још од 1939., док је СССР нападнут 1941., тако да је тешко да неко, ко се у рат укључи две године по његовом избијању, може да буде одговоран за његов почетак.Но, као што рекосмо, нацистичка пропаганда никада није много држала до чињеница, само до непрестаног понављања једне те исте неистине.

Say no to KGB!!!

pre 10 godina

Ovo meni izgleda na vec isproban Putinov KGB model ''demokratije'. Videli su svi kako Rusi brane tu demokratiju kad su 1956 usli u Madjarsku, 1968 ulsi u Cehoslovacku, 2008 u Fruziji kad su pravoslavne Grizice KGB mafija unistila......jadan on ko se oslanja na KGB demokratiju, sto smo mi osetili zadnjih 25 godina od kad nas Rusi 'brane'. Danas tako 'zasticeni' od Rusa pod ruskom cizmom zivimo kao Rumuni i Bugari 1970, najnize plate u Evropi, najnizi standard zivota u Evropi, najvize izbeglica i azilanata u Evropi. Tako to biva bilo kojoj zemlji koja god ode pod RUSKU CIZMU. Zato Ukrajinci napolje te KGB mafijase iz svoje zemlje.

Anatolij Ivanovič, Kazanj

pre 10 godina

@zimzeleni

Ma Ukrajina ostaje gde je, pod okriljem Majke Rusije, kakav bre NATO i EU, nema šanse!
A ti zimzeleni, pošto si sve pročitao o Staljinu i Ivanu Groznom, uzmi čitaj malo Hitlera, nešto o naseljavanju Amerike, ubijanju oko 30 miliona Indijanaca, nasilnom dovođenju crnaca iz Afrike, Koreji, Vijetnamu,Avganistanu, Iraku....

Jovan

pre 10 godina

Ja bih ruku u vatru mogao da stavim da je upravo "mudri" Žirinovski na platnom spisku neke od zapadnih tajnih službi.
Ko o čemu-vojnik o skraćenju i Žirinovski o poštenju :)

Stevan

pre 10 godina

Ono što se desilo nama u Srbiji nije nikome mnogo smetalo.Svo zlo koje su nam učinili nije skoro nikoga zabolelo.Sada to isto zlo dolazi polako ali sigurno pred ruska vrata.Kapital i profit su neumoljivi.

zeljko

pre 10 godina

Kakvi tenkovi kakve gluposti o čemu vi pričate. Narod Ukrajine ima pravo sam da odlučuje A ne da sluša pametne srbe kojima je trebalo 12 godina da skinu Miloševića. Uzgred kako ni se vi osećali veliki rusofili da su na vas 5. Oktobra izveli tenkove, specijalce... Gledajte svoju muku i bedu A za Ukrajine se ne brinite o tome treba da brine narod Ukrajine.

Силвија

pre 10 godina

@Fobofil Trolović - Pa čak i Rumuni koji su bili teška beda, imaju Iulius Mall koji je deset puta veći i bolji od Ušća, valjda se to zove "gubitak suverenosti", šta li?

Прво погледати званичне податке о задужености Румуније (од 100 до 130 милијарди евра) па наставити троловање о румунском суверенитету. Са таквим дугом, нема суверенитета.

Branko

pre 10 godina

".. Ivan Grozni, Staljin... ukratko, reka krvi i nezapamcenih svirepih zlocina prema sopstvenom narodu"
Sigurno ste čuli za Vartolomejsku noć (između 23. и 24. avgusta 1572.) kada je masakrirano najmanje 5000 ljudi. Progoni protestanata trajali su u Parizu do semptebra. Računa se daje ubijeno oko 50.000 ljudi, Ruski car Ivan Grozni nije ubio ovoliko ljudi za čitavu svoju vladavinu. A Što se tiče Staljina, on nije bio Rus već Gruzijac. Istina i ništa osim istine.

zaista zabrinuo...

pre 10 godina

Interesantno je da dobar broj onih koji ovde komentarisu razmislja kao ni manje ni vise nego Zirinovski (pogledati njegovu izjavu u ovom tekstu). Ja bih se itekako zabrinuo da mi se misljenje poklapa sa ovim covekom.

milica

pre 10 godina

A sta reci, i fasizam i komunzama a i novokomponovana demokratija nam iz Evrope dolazi (zapad). Grcka, Atina, stan 25m2 5000e, Irak od uvoda demokratie svakodnevno gine od 25-50 ljudi, sve su to zapadne vrednosti kojima i mi hrlimo. A to ceka i Ukrajinu, koja zavisi od Ruske ekonomije, a ako se prikljuci Evropi ovi ce je opljackati gore nego nas, MMF i privatizacija je smisljena sistematska pljacka drzava u korist tamo nekih,Rotshilda, Rokfelera, Soroisa i drugih, A mi sitna boranija ce da navijamo rusofili, amerofili kukala nam majka pametnima.

knjige

pre 10 godina

@zimzeleni
Evo ja sam procitao mnoge knjige o istoriji, pa i o ruskoj.
Za Ivana Groznog npr. znam da je osvojio teritoriju od preko 5 miliona km2, vecu od danasnje EU, i da je to covek koji je konacno oslobodio Rusiju i Evropu od Mongola.
Staljin je od privredno zaostale drzave stvorio supersilu i usput oslobodio Evropu od Hitlera i njegovih konc. logora.
Sto se odnosa prema Srbiji tice, znam da je Rusija usla u I sv. rat da bi pomogla Srbiji, Evropa je pratila Rusiju zbog obaveza iz sklopljenog saveza sa Rusijom. Cak je Cercil tvrdio da je Evropa pogresila i da je trebala da dozvoli da Austro- Ugarska "kazni Srbiju".
Znam i da je nebrojeno puta Rusija spasavala Srbiju od Osmanskog Carstva. Isto tako znam da je Evropa, narocito Britanija svim snagama podrzavala Osmanlije i njihovu vladavinu na Balkanu.
Znam npr. i da Rusija nikada nije bombardovala ili okupirala Srbiju, Nemacka jeste vise puta, Britanija i Francuska kao i ostatak EU su nas bombardovala cak i kad smo bili saveznici u II sv. ratu, a i 1999. su nas bombardovali u savezu sa SAD. Rusija nikada nije podrzavala otcepljenje nekog dela Srbije, EU i Amerika to rade vec 15 godina, ako ne i duze.
Sto se zlocina nad sopstvenim narodom tice, procitaj malo o deci koja su umirala radeci u fabrikama u razvijenoj Evropi, o krvavo ugusenim revolucijama sirom Evrope, a procitaj malo i sta su Englezi, Spanci, Holandjani, Francuzi i Belgijanci radili stanovnicima okupiranih kolonija. Ili gde nestadose onoliki Indijanci u SAD-u?

Sibir je najlepši

pre 10 godina

Vikend zabava završena, Kličko se vraća u Nemačku gde živi, Rusi mirno sve gledali jer znaju da pobeđuju, BBC i CNN zabavljali svoje gledaoce, ajde sada svi na posao!

rusofob

pre 10 godina

Prosto u Ukrajini postoji dobar deo naroda koji nece sa rusima i to nasi rusofili ne mogu da shvate. Bas kao i ovde sto postoje ljudi koji nece sa rusima. Mozete vi njima/nama nadevati svakavka imena, strani placenici, domaci izdajnici, sta god... al poenta price je da mi necemo sa rusima, nego sa zapadom.

milan

pre 10 godina

Dragi komentatori nije problem sto Srbi vole Ruse, ko nas sta pita. Problem je sto ih vole i Ukrajinci, tako da je najbolje da protestujete tamo sa onih hiljadu ljudi izpred zgrade parlamenta, samo opusteno ima brdo stranaca medju njima.

X

pre 10 godina

@Fall Swartz
Skoro sve sto si napisao je netacno.
Za II sv. rat odgovorne su Britanija i Francuska koje su u Minhenu dozvolile i pozdravile Hitlerovu okupaciju Cehoslovacke. Britanski premijer je tvrdio da je obezbedio trajni mir....
Americki mediji su Hitlera proglasili za "licnost godine".
Na kraju krajeva, nije Hitler objavio rat njima, vec su Britanci i Francuzi objavili rat Nemcima.
Te gluposti o Staljinovoj odgovornosti za smrt miliona su propaganda onih koji su se sukobili sa njim i onih koji pokusavaju da malo "operu Hitlera". Onda je danasnji americki Predsednik odgovoran za smrt svakog Amerikanca koji umre od gladi, izvrsi samoubistvo zbog nemastine, i za svakog ubijenog u pljackama sirom SAD-a ili u americkim zatvorima. Da li su na vojnoj akademiji SFRJ ucili ljude da je Truman jedan od najvecih zlocinaca jer je bacio atomske bombe na civile u momentu kada je Japan prakticno bio porazen? A to je uradio da bi primorao Japan na brzu kapitulaciju jer su Rusi ekspresno izbacili Japance iz Kine i poceli da osvajaju manja Japanska ostrva pa se Truman prepao da ne osvoje ceo Japan. Jesu li vam rekli mozda za koliko je smrti odgovorna engleska kraljevska porodica? Ili spanska, belgijska, francuska?
Ne postoji niti jedan podatak o Putinovom bogatstvu od 40 milijardi. Osim tvrdnje jednog magazina.... Ali zato je cinjenica da Amerikom u poslednjih 25 godina vladaju 2 porodice, Kilinton i Bus. Klintonovi su milioneri, oba Busa su MILIJARDERI. Bave se naftom, u SAD i u IRAKU.

Realist

pre 10 godina

Vidim puno komentara ZA Rusiju, "saljite tenkove i takve guposti...ajde molim vas, neki spominju "demokratske" zemlje Irak, Sirija, gdje je navodono zapad kriv sto tamo lete bombe medju narodom. 2. Ista ta Rusija vas prodaje prvom prilikom kad stigne za neke svoje sitne interese. ONI TRGUJU VASIM KOSOVOM, a ne da ga brane! 3. Nije li taj Isti Irak prije nego je doslo dao rata sa zapadom napao Kuvajt, bacao kemijsko oruzje po svojim ljudima (stanovnistvu) dok nije bilo niti jednog amera ili NATO pakta tamo. Eto, takva je tamo demokracija vladala prije. Nove stvari se stvaraju IZ KAOSA. Dakle, ovo je jedan dugotrajan i bolan proces koji ce trajati dok se stvari ne pocnu preslagivati kako treba. Osim toga, nemojte zaboraviti da struje u Iraku koje ratuju protiv amera ne zele nikakvu demokraciju, nego FUNDAMENTALIZAM pod maskom demokracije. Ti isti iracki i sirijski "demokrate" bi poskidali glave prvom prlikom i "Srbima i Hrvatima" zato sto smo krscani. Nevjerovatno mi je koliko su odredjene struje u Srbiji "skrenule" kad podrzavaju jadne iracke FUNDAMENTALISTE, kao da ste zaboravili koliko je bas VAS kostala agresivna fundamentalisticka ekspanzija radikalnog "krila" Islama prije nekoliko stotina godina. Ne kazem da su Ameri i EU Bogom dani, ali sigurno su prihvatljiviji od rusa, a o ovima drugima da ne govorim.

zimzeleni

pre 10 godina

vlada u Ukrajini je vec pala, samo sto joj to niko nije rekao:) Sto se tice ove vlade u Srbiji, ona sluzi za 2 stvari 1) lagano odvajanje Kosova (Srbi su izasli na kosovske izbore, a u Briselskom sporazumu pise da necemo ometati Kosovo na putu za EU) i 2) priblizavanje Evrope radikalskom birackom telu. A obozavaocima Rusije preporucujem da ipak procitaju koju knjigu, i to ne samo o odnosima sa Srbijom u 19. veku, vec uopste o njenoj istoriji od nastanka naovamo... Ivan Grozni, Staljin... ukratko, reka krvi i nezapamcenih svirepih zlocina prema sopstvenom narodu. A nas su dovoljno spasavali - i od sankcija, i od Amerike, i od bombardovanja, i od gladi, i od Milosevica... da na brojim samo skorasnje primere. Hvala Rusi, nikad vise.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Po ovim komentarima naših rusofila, vidi se da je miloševićevski duh još prisutan. Navijaju da se na narod pošalju tenkovi, traže vanredno stanje, kontra miting i smanjuju dvadesetostruko broj demonstranata. Kada bi se vratili u 1941. sa ovakvima, agentima kominterne bio bi lak posao jer ne bi morali mnoge da ubeđuju u to da proleće dolazi iz Sibira.

darmar

pre 10 godina

Kad ti bokser bistri politiku, jednom moras doziveti nokaut. Pa i da je 5 fakulteta zavrsio, covek je ipak udaren u glavu (bukvalno). Izuzetan je bokser, ali je ocajna politicka maskota.

Русофил београдски

pre 10 godina

Jel napisah sinoć da je sa demonstracijama u Kijevu završeno! Vikend zabava prozapadnih plaćenika i zaluđenika se završava,ponedeljak, mora se na posao, u škole, na fakultete, treba čuvati unuke....Naravno, samo se poljsko-katolički Ljvov još koprca, ali usamljeni su. Rusija je sve mirno posmatrala, dok su BBC, CNN, Špigl, Le Mond arlaukali! Zna se pobednik-ubedljiva većina proruskih Ukrajinaca! Kličko može da nastavi da živi u Nemačkoj. Bačene pare Zapada za utopiju!

opa

pre 10 godina

Cekaj malo, kakve su to sad price o referendumu? Oni koji se zalazu za Ukrajinu u EU sada ovde pricaju o nekom referendumu? Kako to da niko nije trazio referendum o potpisivanju sporazuma pre nego sto su odustali od njega?A zasto nije bilo referenduma u ostalim drzavama koje su usle u EU? Zasto se demokratije potencira samo kada realnost ne odgovara interesima EU? Isto kao sto nasa ili bilo koja druga Vlada moze lepo da odluci bez ikakvog referenduma da zeli da pristupi EU, tako i Vlada Ukrajine moze da odluci da ne zeli u EU.
Da npr. sada izadje 100 000 ljudi na ulice Beograda i trazi odustajanje od EU, da li bi iz Brisela trazili referendum? Mislim da ne.

Viktor

pre 10 godina

@Bucko razmisljam, 2. decembar 2013 09:11

Pa RTS je javni servis, oni serviraju "sta mi treba da mislimo" i shodno tome radi i njihova "autocenzura" za komentare.
B92 je jos uvek otvoren za debatu, kao sto je bio od svog nastanka.
To sto ti smatras gradjanima "ruske Srbije" su samo ljudi koji su se probudili iz bunila u kom su bili smatrajuci da su demokratija i ljudska prava univerzalna i shvatli su da ce ne samo neki biti "uvek jednakiji", vec da ce neki uvek biti "diskriminisani" i "gazeni" sta god radili, resili ljudi da ne veruju vise u "EU Shangri-la".

mile ns

pre 10 godina

Imate na netu kamere u Kijevu,mozete direktno pratiti prenos tih 100 000 demostranata.Videcete da ih nema ni 1000 i da se zivot u Kijevu odvija normalno.

Sinko

pre 10 godina

Pomalo mi zao tih Ukrajinaca. Da se razumemo smenio sam Slobu i ponovo bih to ucinio, ali mislim da za razliku od naseg naroda oni jos nisu svesni da ne postoji besplatan rucak. Mi smo svoj put u Evropu platili Kosovom. Mislim da treba dobro da razmisle sta im je korist na dugi a sta na kratki rok i da se tako ponasaju nikad definitivno ne stajuci skroz na jednu stranu. Mi smo tu lekciju naucili na tezi nacin. Jos samo kad ne bi za razne funkcije od predsednika razredne zajednice do poslanika birali gore od sebe...

Branko

pre 10 godina

@(istina&pravda, 2. decembar 2013 09:07)
Da li možda znate da komunizam nije ruski izum. Karl Marks i Fridrih Engels nisu bili Rusi a ni Srbi. Komunizam je ušao u Rusiju sa Zapada i to sa punim vozom zlata i dolara. Rusija je krenula u kapitalizam i to je moralo da se spreči svim sredstvima pa i revolucijom. U Lenjinovoj vlasti je bilo ispod 5% Rusa a svi ostali su bili neki drugi. Istina i ništa osim istine.

...

pre 10 godina

Tenkovi na ulicama, vanredno stanje, opasnost od gradjanskog rata.... Rusi reaguju, posalju vojsku u Ukrajinu i uvedu demokratiju... Stari, dobro oprobani americki recept. Istocna Ukrajina koja je bogata prirodnim resursima potom zatrazi pripajanje Rusiji ( ovi sa Krima vec upozoravaju da je ugrozen tertorijalni integritet), i to je to sto se Ukrajine tice.
Zivi bili, videli...

pera

pre 10 godina

sreća pa se naša vlast zahvaljujući pre svega vučiću i dačiću u zadnjem momentu odrekla putinove sovjetije,inače bi i mi imali ovakve scene po beogradu.

Fall Schwarz

pre 10 godina

Neke cinjenice koje nepismeni nemaju na umu kad pisu hvalospeve o KGB i SSSR:

1. Za drugi svetski rat odgovoran je SSSR isto koliko i nacisticka Nemacka, jer su zajedno, u savezu shodno paktu Ribbentrop-Molotov, napale i raskomadale Poljsku, toliko o pozitivnoj ulozi SSSR u istoriji. A to sto im je Hitler posle zabio noz u ledja - to je samo zato sto su bili glupi. BTW, podatak iz zvanicne istorije predavane na vojnoj akademiji u SFRJ: Staljin je odgovoran za vise ubistava ljudi od Hitlera i to uglavnom sopstvenih gradjana, Hitler je za njega bio malo dete.

2. Vladimir Putin ima bogatstvo u licnom vlasnistvu procenjeno na 40 milijardi dolara. Demokratija?

3. Za stanje u Ukrajini nije odgovorna EU, nego beda uzrokovana 70-godisnjim ropstvom pod sovjetskom cizmom. Formalno pravno, Ukrajina nikad nije pristupila SSSR, vec je doslovce bila okupirana i drzana u ropstvu. Ako ste pismeni - proverite u knjigama ili na internetu.

Nadam se da ce KGB staljinisticka bagra biti satrvena u blato sibira odakle je i izgmizala i da ce Ukrajina biti slobodna zemlja - clanica EU sto pre. SMRT STALJINIZMU!

dvds

pre 10 godina

Jel ovo sada novo, ali "ukrajinsko proleće" organizovano od "brižnika" US i EU?
Koliko li će ovde tek mrtvih da bude onda?
Pomračiće se ovoj Planeti od svih tih proleća.

Ivan

pre 10 godina

Ja uporno govorim...narod je tu zbog koncerata koji se vikendom odrzavaju a vi se prosipate sa nekim EU demonstracijama. Koja je to ekstaza kada se spomene EU majko mila...

istina&pravda

pre 10 godina

Sta je bre bilo ruski podrepasi!?

Mislite da ce progres da stane zbog vas? Napred Ukrajina, napred Vitalij Klicko. Gazi bandu crvenu, komunisticku na celu sa KGB agentom!

Ako su se Srbi prodali za saku rubalja vi necete!

Alex

pre 10 godina

Puna podrksa demonstrantima! Jadan onaj ko se uzda u Rusiju.... a moram da odgovorim ovima koji u komentarima kritikuju EU, pa kao eto usrecice se sa evu: kakva zamena teza! Draga moja gospodo nije nama EU kriva sto su domaci olosi i barabe ojadili ovu zemlju i unistili sve sto se unistiti moze. Pogledajte svuda oko sebe, videcete tragove unistenja od strane nas samih, nasih domacih... pogledajte mesta u kojima zivite, lokalne samouprave... tu ne sedi niko iz Brisela nego nislija unistava Nis, uzicanin Uzice, a kikindjanin Kikindu. I dosta vise sa tim pricama da nam je drugi kriv!
Sami smo krivi!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Citajuci ove komentare svakome tek tu postane jasno do kakvih je "promena doslo" i kolika je jos uvek "podeljenost medija" u samoj Srbiji ?
I dok je RTS "uznapredovao" u javni servis "evropske Srbije" na B92 se okupljaju samo jos gradjani "RUSKE SRBIJE" da podrze ukrajinsku Vladu i Predsednika Janukovica da ne "poklekne" pred "evropskom civilizacijom", "da sledi primer Vlasti Srbije" i da se ne "udaljava od Rusije" ?

Viktor

pre 10 godina

@aleks, 2. decembar 2013 05:45

Znas sta, posle spaljenih listica 2000. i cestitanja Nikolicu iz EU, par sati pre nego sto su se i znali konacni rezultati predsednickih izbora u Srbiji, covek ne moze da izbegne da pocne da sumnja u neke stvari oko "slobodne volje" i "vecinske volje".

kraja

pre 10 godina

...u ukrajini, siriji, libiji demonstracije su "demokratske" i zapad ih podrzava...
...u njujorku, egiptu, turskoj, demonstrantiu su nazadni "elementi" koji ruse demokratski izabranu vlast...????
...grinpis na ruskoj platformi je "briga za covecanstvo"...
...grinpis na platformi "bp"-a, ili u amazoniji su pirati i razbojnici...
...kapitalisticki pogledi na "demokratiju"....

ПГЦЗ

pre 10 godina

Између 100 и 350 хиљада? Па, овдје, брат брату, нема више од 40 000. Да је био контра митинги за тих 40-ак хиљада би рекли "окупило се неколико хиљада". Толико о објективности BBC-ja.

divcibare

pre 10 godina

Zasto ne raspisu referendum? Zasto se u Srbiji ne raspise referendum o EU, nego se prvo pregovara? Jel treba i protivnici EU da pale i zauzimaju zgrade ako se potpise sporazum o pridruzivanju.

slaven

pre 10 godina

Alo ljudi, Kijev ima oko 3 miliona stanovnika, na ulicama protestvuje prema navaodima BBC-a 10000 ljudi, što znači realno 5000 do 6000 hiljada, priča se naduvava kao i za Libiju i Siriju. Tu je sve jasno.

djokica

pre 10 godina

Ukrajina je u finansijskom haosu, kolapsu, dugovima do guse upravo zahvaljujuci licemernoj EU i antiruskoj politici koju ta Unija sprovodi vec duze vremena tamo.
Putin nece dozvoliti nikakvo cepanje Ukrajine ...ovde je nametnuta cista zamena teza...upravo EU pritiska ukrajinsko rukovodstvo, ucenjujuci i ponivajuci i narod i drzavu a ne Rusi.
teritorija Ukrajine nije nisat drugo do vekovna teritorija ruskog naroda.. Vatikan je tu umesao prste i pokatolicio dobar deo stanovnistva
Putin zna sve to i narednih dana ocekujem konkretne poteze Rusa da urede stvari onako kako bi trebalo da budu.
pokvareni i prevrtljivi zapad.

Milan

pre 10 godina

zbori i referendum! To je jedino posteno i realno. Besmislene su paralele sa petim oktobrom i podrska Janukovicu od javnosti u Srbiji. Ne drzim stranu nikome, ni pro EU, ni kontra EU. Za neke je odnos sa Rusijom ropstvo, drugi to vide sa EU. Svako ima pravo da se izjasni i treba braniti princip slobode misljenja, makar bilo i pogresno. Milosevica narod nije hteo vise, izabrali smo drugo, gledali na to danas dobro ili lose. Narod danas hoce SNS, ja mozda ne, ali je to posteno, sta god ja mislio o tome. Nek narod Ukrajine kaze za sta je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aleks, 2. decembar 2013 05:45)
---
To bi u Ukrajini bilo veoma veoma opasno. Odrzi se referendum u nacionalno podeljenoj zemlji i jedna strana pobedi a druga to nece da sprovede. Videli smo kako je to izgledalo u Bosni npr. Ukrajini je potreban konsenzus a ne referendum. Ono sto naravno B92 nije pomenuo je da su na istoku ukrajine odrzani sastanci u vise oblasti i data podrska Janukovicu. To je jedna duboko podeljena zemlja, cak ne mogu ni da je nazovem drzavom u punom smislu reci. U Srbiji bi trebalo sprovesti referendum o EU kada za to dodje vreme, u atmosferi mira i tolerancije, jer Srbija nije etnicki podeljeno drustvo kao Ukrajina.

Happy Pride Toronto

pre 10 godina

Ovo mu dodje kao "Bolje rat nego pakt..." demonstracije. Ljudi ne shvataju da ulaskom u EU ili jos gore u beskonacan "proces pridruzivanja" i uslovljavanja gube privredu i suverenost. Ne bi me cudilo da su ih Englezi nahuskali cisto da napakoste i jednima i drugima.

daleko bilo...

pre 10 godina

Hoće zapad da im uvede demo(n)kratiju. Poneli su pelcer iz Iraka, Libije i Sirije i videli kako to dobro funkcioniše, a narod ki narod, zaleteo se ko muva na... EU DEMOKRATIJU!!!

Darkfusion

pre 10 godina

Ja mislim da je ovo pocetak deljenja Ukraine . I ne razumem ako su njihovi politicari tolko sigurno da imaju podrsku za ugovor za Rusijom , sto jednostavno raspisu referendum . I njihova vlast je napravila veliku gresku represija ne daje rezultate samo pogorsava. Ja sam za EU ali gradjani Ukraine imaju pravo da odluce gde i kako ce ziveti putem referenduma .

aleks

pre 10 godina

Izbori i referendum! To je jedino posteno i realno. Besmislene su paralele sa petim oktobrom i podrska Janukovicu od javnosti u Srbiji. Ne drzim stranu nikome, ni pro EU, ni kontra EU. Za neke je odnos sa Rusijom ropstvo, drugi to vide sa EU. Svako ima pravo da se izjasni i treba braniti princip slobode misljenja, makar bilo i pogresno. Milosevica narod nije hteo vise, izabrali smo drugo, gledali na to danas dobro ili lose. Narod danas hoce SNS, ja mozda ne, ali je to posteno, sta god ja mislio o tome. Nek narod Ukrajine kaze za sta je.

pop

pre 10 godina

pa zar i ti Ukrajino sine brute..hrlis ka Evropi, pa kad pocne da vuce odozdo bakice ce morati tople carapice isplesti. Nece biti starijeg brata da pritekne u pomoc!

torima

pre 10 godina

Jooj evo Evropa ih ceka rasirenih ruku isto kao i nas. Prosto vape za Ukrajinom, posebno sad kada su je zaobisli ruski gasovodi. Evropskoj Uniji je dosta bespotrebnog tereta. Njoj sada treba neko ko ce da je spasava.

Nev

pre 10 godina

Previse mi lici na nas 5ti oktobar. Iako sam ucestvovao u njemu imam i dalje gorak ukus nakon sto se ispostavilo da smo dobili isto tako "gorku" zamenu. Dali je ovo igra kao kod nas ili ne pitanje je ali opozicioni upotrebljavaju isti potpis a na pojedinim slikama imaju cak i bubnjare. Bas me zanima gde su svi oni koji su ucestvovali u stvaranju "otpora" i dali se neki nalaze mozda u Ukrajni.
Sve u svemu svi smo ispali budale ciji su zivoti unistavani i dalje se unistavaju zarad borbe za kontrolu vlasti. Toliko mrtvih u ex Yu zbog toga a mi i dalje svi budale i svadjamo se medjusobno dozvoljavajuci idiotima da potpaljuju nase sumnje i strahove pretvarajuci ih u sukobe i mrznju.
Ukrajna nema izbora osim da ostane ekonomski vezana za Rusiju inace ako im Rusija zatvori sve kapije da bi zastitila samu sebe (nezele ni Ruje da budu posredni finansijeri "protivniku"). Oprzili su se na Kipru i sada se zapad i Rusi igraju sa lokalnim ispistavama sa milionima gradjana zbog kontrole i trzista. Ako prodje ovo a zbog brojnog Ruskog stanovnistva moze doci do svega...
Imamo politicare ko u srednjem mracnom vremenu razne kraljeve. Politicare i "biznismene" nasledjuju iz iste "porodice", medjusobno su zasticeni i povezani zadrzavajuci poluge vlasti, kao sto i u porodicama svih deca idu obicno stopama roditelja, policajci u policajce, DB-ovci u svoju stalu. Sve u svemu imamo na kraju Kraljeve i kraljevsku svitu koje ima ovce za sisanje a ovce zatvorene u toru...

daleko bilo...

pre 10 godina

Hoće zapad da im uvede demo(n)kratiju. Poneli su pelcer iz Iraka, Libije i Sirije i videli kako to dobro funkcioniše, a narod ki narod, zaleteo se ko muva na... EU DEMOKRATIJU!!!

Happy Pride Toronto

pre 10 godina

Ovo mu dodje kao "Bolje rat nego pakt..." demonstracije. Ljudi ne shvataju da ulaskom u EU ili jos gore u beskonacan "proces pridruzivanja" i uslovljavanja gube privredu i suverenost. Ne bi me cudilo da su ih Englezi nahuskali cisto da napakoste i jednima i drugima.

kraja

pre 10 godina

...u ukrajini, siriji, libiji demonstracije su "demokratske" i zapad ih podrzava...
...u njujorku, egiptu, turskoj, demonstrantiu su nazadni "elementi" koji ruse demokratski izabranu vlast...????
...grinpis na ruskoj platformi je "briga za covecanstvo"...
...grinpis na platformi "bp"-a, ili u amazoniji su pirati i razbojnici...
...kapitalisticki pogledi na "demokratiju"....

Nev

pre 10 godina

Previse mi lici na nas 5ti oktobar. Iako sam ucestvovao u njemu imam i dalje gorak ukus nakon sto se ispostavilo da smo dobili isto tako "gorku" zamenu. Dali je ovo igra kao kod nas ili ne pitanje je ali opozicioni upotrebljavaju isti potpis a na pojedinim slikama imaju cak i bubnjare. Bas me zanima gde su svi oni koji su ucestvovali u stvaranju "otpora" i dali se neki nalaze mozda u Ukrajni.
Sve u svemu svi smo ispali budale ciji su zivoti unistavani i dalje se unistavaju zarad borbe za kontrolu vlasti. Toliko mrtvih u ex Yu zbog toga a mi i dalje svi budale i svadjamo se medjusobno dozvoljavajuci idiotima da potpaljuju nase sumnje i strahove pretvarajuci ih u sukobe i mrznju.
Ukrajna nema izbora osim da ostane ekonomski vezana za Rusiju inace ako im Rusija zatvori sve kapije da bi zastitila samu sebe (nezele ni Ruje da budu posredni finansijeri "protivniku"). Oprzili su se na Kipru i sada se zapad i Rusi igraju sa lokalnim ispistavama sa milionima gradjana zbog kontrole i trzista. Ako prodje ovo a zbog brojnog Ruskog stanovnistva moze doci do svega...
Imamo politicare ko u srednjem mracnom vremenu razne kraljeve. Politicare i "biznismene" nasledjuju iz iste "porodice", medjusobno su zasticeni i povezani zadrzavajuci poluge vlasti, kao sto i u porodicama svih deca idu obicno stopama roditelja, policajci u policajce, DB-ovci u svoju stalu. Sve u svemu imamo na kraju Kraljeve i kraljevsku svitu koje ima ovce za sisanje a ovce zatvorene u toru...

aleks

pre 10 godina

Izbori i referendum! To je jedino posteno i realno. Besmislene su paralele sa petim oktobrom i podrska Janukovicu od javnosti u Srbiji. Ne drzim stranu nikome, ni pro EU, ni kontra EU. Za neke je odnos sa Rusijom ropstvo, drugi to vide sa EU. Svako ima pravo da se izjasni i treba braniti princip slobode misljenja, makar bilo i pogresno. Milosevica narod nije hteo vise, izabrali smo drugo, gledali na to danas dobro ili lose. Narod danas hoce SNS, ja mozda ne, ali je to posteno, sta god ja mislio o tome. Nek narod Ukrajine kaze za sta je.

Viktor

pre 10 godina

@aleks, 2. decembar 2013 05:45

Znas sta, posle spaljenih listica 2000. i cestitanja Nikolicu iz EU, par sati pre nego sto su se i znali konacni rezultati predsednickih izbora u Srbiji, covek ne moze da izbegne da pocne da sumnja u neke stvari oko "slobodne volje" i "vecinske volje".

ПГЦЗ

pre 10 godina

Између 100 и 350 хиљада? Па, овдје, брат брату, нема више од 40 000. Да је био контра митинги за тих 40-ак хиљада би рекли "окупило се неколико хиљада". Толико о објективности BBC-ja.

knjige

pre 10 godina

@zimzeleni
Evo ja sam procitao mnoge knjige o istoriji, pa i o ruskoj.
Za Ivana Groznog npr. znam da je osvojio teritoriju od preko 5 miliona km2, vecu od danasnje EU, i da je to covek koji je konacno oslobodio Rusiju i Evropu od Mongola.
Staljin je od privredno zaostale drzave stvorio supersilu i usput oslobodio Evropu od Hitlera i njegovih konc. logora.
Sto se odnosa prema Srbiji tice, znam da je Rusija usla u I sv. rat da bi pomogla Srbiji, Evropa je pratila Rusiju zbog obaveza iz sklopljenog saveza sa Rusijom. Cak je Cercil tvrdio da je Evropa pogresila i da je trebala da dozvoli da Austro- Ugarska "kazni Srbiju".
Znam i da je nebrojeno puta Rusija spasavala Srbiju od Osmanskog Carstva. Isto tako znam da je Evropa, narocito Britanija svim snagama podrzavala Osmanlije i njihovu vladavinu na Balkanu.
Znam npr. i da Rusija nikada nije bombardovala ili okupirala Srbiju, Nemacka jeste vise puta, Britanija i Francuska kao i ostatak EU su nas bombardovala cak i kad smo bili saveznici u II sv. ratu, a i 1999. su nas bombardovali u savezu sa SAD. Rusija nikada nije podrzavala otcepljenje nekog dela Srbije, EU i Amerika to rade vec 15 godina, ako ne i duze.
Sto se zlocina nad sopstvenim narodom tice, procitaj malo o deci koja su umirala radeci u fabrikama u razvijenoj Evropi, o krvavo ugusenim revolucijama sirom Evrope, a procitaj malo i sta su Englezi, Spanci, Holandjani, Francuzi i Belgijanci radili stanovnicima okupiranih kolonija. Ili gde nestadose onoliki Indijanci u SAD-u?

slaven

pre 10 godina

Alo ljudi, Kijev ima oko 3 miliona stanovnika, na ulicama protestvuje prema navaodima BBC-a 10000 ljudi, što znači realno 5000 do 6000 hiljada, priča se naduvava kao i za Libiju i Siriju. Tu je sve jasno.

djokica

pre 10 godina

Ukrajina je u finansijskom haosu, kolapsu, dugovima do guse upravo zahvaljujuci licemernoj EU i antiruskoj politici koju ta Unija sprovodi vec duze vremena tamo.
Putin nece dozvoliti nikakvo cepanje Ukrajine ...ovde je nametnuta cista zamena teza...upravo EU pritiska ukrajinsko rukovodstvo, ucenjujuci i ponivajuci i narod i drzavu a ne Rusi.
teritorija Ukrajine nije nisat drugo do vekovna teritorija ruskog naroda.. Vatikan je tu umesao prste i pokatolicio dobar deo stanovnistva
Putin zna sve to i narednih dana ocekujem konkretne poteze Rusa da urede stvari onako kako bi trebalo da budu.
pokvareni i prevrtljivi zapad.

Alex

pre 10 godina

Puna podrksa demonstrantima! Jadan onaj ko se uzda u Rusiju.... a moram da odgovorim ovima koji u komentarima kritikuju EU, pa kao eto usrecice se sa evu: kakva zamena teza! Draga moja gospodo nije nama EU kriva sto su domaci olosi i barabe ojadili ovu zemlju i unistili sve sto se unistiti moze. Pogledajte svuda oko sebe, videcete tragove unistenja od strane nas samih, nasih domacih... pogledajte mesta u kojima zivite, lokalne samouprave... tu ne sedi niko iz Brisela nego nislija unistava Nis, uzicanin Uzice, a kikindjanin Kikindu. I dosta vise sa tim pricama da nam je drugi kriv!
Sami smo krivi!

torima

pre 10 godina

Jooj evo Evropa ih ceka rasirenih ruku isto kao i nas. Prosto vape za Ukrajinom, posebno sad kada su je zaobisli ruski gasovodi. Evropskoj Uniji je dosta bespotrebnog tereta. Njoj sada treba neko ko ce da je spasava.

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Јуче је на сајту Беле куће објављен захтев да се против председника Украјине и чланова владе уведу санкције уколико не потпишу споразум о придруживању Европској унији. „Не можемо да се помиримо са чињеницом да председник Виктор Јанукович и његова влада бране народу Украјине да приђе ближе западној цивилизацији, - стоји у петицији. – Захтевамо да се уведу санкције против господина Јануковича и чланова министарског кабинета Украјине, уколико господин Јанукович не потпише споразум о придруживању Европској унији на самиту „Источно партнерство“ у Вилњусу 29. новембра 2013. године“. И све то због тога што није потписан споразум са ЕУ или што рече онај боксер-политичар Кличко, зато што су нам украли сан о Европи! Нема замерики Јануковичу од стране евроамериканаца да је опљачкао милијарде и пренео у стране банке, као што пишу за руског председника Владимира Путина, није покрао изборе као Слободан Милошевић, није хапсио опозиционе лидере, није из снајпера убијао цивиле као Башар Ел Асада или на њих испаљивао бојне отрове, није проглашен деспотом, стаљинистом, тиранином, није премлаћивао украјинске отпораше, ништа од наведеног арсенала, али је украо украјински сан о уласку у ЕУ! И сада ће „демократски“ запад да уведе забрану путовања политичарима око Јануковича, да им заплени имовину и капитал у иностранству, да прогласе забрану лета украјинских авиона и да небо над Украјином контролишу војни авиони НАТО-пакта! Чудна нека евроамеричка нацифашистичка демократија, бре!

pop

pre 10 godina

pa zar i ti Ukrajino sine brute..hrlis ka Evropi, pa kad pocne da vuce odozdo bakice ce morati tople carapice isplesti. Nece biti starijeg brata da pritekne u pomoc!

Alex

pre 10 godina

Posle ucestvovanja u nasem 5. oktobru (gde sam priznajem bio od zagrizenijih), sada posle solidne vremenske distance i ekonomske pustosi koju je ostavio post 5. oktobar drugacije gledam sve ovakve "narandzaste" revolucije.

istina&pravda

pre 10 godina

Sta je bre bilo ruski podrepasi!?

Mislite da ce progres da stane zbog vas? Napred Ukrajina, napred Vitalij Klicko. Gazi bandu crvenu, komunisticku na celu sa KGB agentom!

Ako su se Srbi prodali za saku rubalja vi necete!

Pecconi

pre 10 godina

2. Vladimir Putin ima bogatstvo u licnom vlasnistvu procenjeno na 40 milijardi dolara. Demokratija?

A odakle ti ovaj podatak bratac, iz "Glorije"?

danas

pre 10 godina

Juce mi se brat vratio iz Ukrajine , kaze da je situacija takva da niko ni ne zna da su demonstracije niti su zainteresovani za njih . Otprilike demonstranta ima koliko je stalo u hol od crkve gde su se kao sklonili od nekog terora .Kaze da ih preko vikenda nije bilo vise od 2-3 hiljade a radnim danom jedva 200-300.
Neke prozapadne televezije pokusavaju kampanjom da izvuku narod na ulice ali im kaze ne polazi za rukom jer tamo jednostavno ljude to ne zanima previse . Imaju dovoljno svojih problema i gledaju od cega da zive , velika vecina njih je razocarana promena koje je navodno donela Timosenkova i vise se narod ne prima tako lako kod njih na dnevno-politicka zbivanja .
Kod njih je jako puno ljudi vezano rodbinski ili poslovno sa Rusijom i to je zapravno presudno da su nezainteresovani za neki konflikt sa Rusijom .

Силвија

pre 10 godina

@Fobofil Trolović - Pa čak i Rumuni koji su bili teška beda, imaju Iulius Mall koji je deset puta veći i bolji od Ušća, valjda se to zove "gubitak suverenosti", šta li?

Прво погледати званичне податке о задужености Румуније (од 100 до 130 милијарди евра) па наставити троловање о румунском суверенитету. Са таквим дугом, нема суверенитета.

Darkfusion

pre 10 godina

Ja mislim da je ovo pocetak deljenja Ukraine . I ne razumem ako su njihovi politicari tolko sigurno da imaju podrsku za ugovor za Rusijom , sto jednostavno raspisu referendum . I njihova vlast je napravila veliku gresku represija ne daje rezultate samo pogorsava. Ja sam za EU ali gradjani Ukraine imaju pravo da odluce gde i kako ce ziveti putem referenduma .

Milan

pre 10 godina

zbori i referendum! To je jedino posteno i realno. Besmislene su paralele sa petim oktobrom i podrska Janukovicu od javnosti u Srbiji. Ne drzim stranu nikome, ni pro EU, ni kontra EU. Za neke je odnos sa Rusijom ropstvo, drugi to vide sa EU. Svako ima pravo da se izjasni i treba braniti princip slobode misljenja, makar bilo i pogresno. Milosevica narod nije hteo vise, izabrali smo drugo, gledali na to danas dobro ili lose. Narod danas hoce SNS, ja mozda ne, ali je to posteno, sta god ja mislio o tome. Nek narod Ukrajine kaze za sta je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aleks, 2. decembar 2013 05:45)
---
To bi u Ukrajini bilo veoma veoma opasno. Odrzi se referendum u nacionalno podeljenoj zemlji i jedna strana pobedi a druga to nece da sprovede. Videli smo kako je to izgledalo u Bosni npr. Ukrajini je potreban konsenzus a ne referendum. Ono sto naravno B92 nije pomenuo je da su na istoku ukrajine odrzani sastanci u vise oblasti i data podrska Janukovicu. To je jedna duboko podeljena zemlja, cak ne mogu ni da je nazovem drzavom u punom smislu reci. U Srbiji bi trebalo sprovesti referendum o EU kada za to dodje vreme, u atmosferi mira i tolerancije, jer Srbija nije etnicki podeljeno drustvo kao Ukrajina.

Bogoljub

pre 10 godina

Po ovim komentarima naših rusofila, vidi se da je miloševićevski duh još prisutan. Navijaju da se na narod pošalju tenkovi, traže vanredno stanje, kontra miting i smanjuju dvadesetostruko broj demonstranata. Kada bi se vratili u 1941. sa ovakvima, agentima kominterne bio bi lak posao jer ne bi morali mnoge da ubeđuju u to da proleće dolazi iz Sibira.
(Zemun grad SPO, 2. decembar 2013 10:24)

Imas na netu direktno kamere u Kijevu, mozes svojim ocima da se uveris u broj demonstranata, a ne ocima CNN-a.

mile ns

pre 10 godina

Imate na netu kamere u Kijevu,mozete direktno pratiti prenos tih 100 000 demostranata.Videcete da ih nema ni 1000 i da se zivot u Kijevu odvija normalno.

X

pre 10 godina

@Fall Swartz
Skoro sve sto si napisao je netacno.
Za II sv. rat odgovorne su Britanija i Francuska koje su u Minhenu dozvolile i pozdravile Hitlerovu okupaciju Cehoslovacke. Britanski premijer je tvrdio da je obezbedio trajni mir....
Americki mediji su Hitlera proglasili za "licnost godine".
Na kraju krajeva, nije Hitler objavio rat njima, vec su Britanci i Francuzi objavili rat Nemcima.
Te gluposti o Staljinovoj odgovornosti za smrt miliona su propaganda onih koji su se sukobili sa njim i onih koji pokusavaju da malo "operu Hitlera". Onda je danasnji americki Predsednik odgovoran za smrt svakog Amerikanca koji umre od gladi, izvrsi samoubistvo zbog nemastine, i za svakog ubijenog u pljackama sirom SAD-a ili u americkim zatvorima. Da li su na vojnoj akademiji SFRJ ucili ljude da je Truman jedan od najvecih zlocinaca jer je bacio atomske bombe na civile u momentu kada je Japan prakticno bio porazen? A to je uradio da bi primorao Japan na brzu kapitulaciju jer su Rusi ekspresno izbacili Japance iz Kine i poceli da osvajaju manja Japanska ostrva pa se Truman prepao da ne osvoje ceo Japan. Jesu li vam rekli mozda za koliko je smrti odgovorna engleska kraljevska porodica? Ili spanska, belgijska, francuska?
Ne postoji niti jedan podatak o Putinovom bogatstvu od 40 milijardi. Osim tvrdnje jednog magazina.... Ali zato je cinjenica da Amerikom u poslednjih 25 godina vladaju 2 porodice, Kilinton i Bus. Klintonovi su milioneri, oba Busa su MILIJARDERI. Bave se naftom, u SAD i u IRAKU.

dnK

pre 10 godina

ovako EU i ameri ruse vlasti koje im se ne svidjaju, sirom sveta. Potpomognu i nabriju par hiljada ljudi da budu kao vecina medju gotovo 45 miliona ukrajinaca i da ta saka ljudi upravljana zapadnim demagogijama, kroji drzavni kaput. Turska se dobro oduprla tome, nadam se da ce i braca ukrajinci, jer EU nije volja vecine ukrajinskog naroda, nego sake "plaćenika" i paćenika!

Русофил београдски

pre 10 godina

Jel napisah sinoć da je sa demonstracijama u Kijevu završeno! Vikend zabava prozapadnih plaćenika i zaluđenika se završava,ponedeljak, mora se na posao, u škole, na fakultete, treba čuvati unuke....Naravno, samo se poljsko-katolički Ljvov još koprca, ali usamljeni su. Rusija je sve mirno posmatrala, dok su BBC, CNN, Špigl, Le Mond arlaukali! Zna se pobednik-ubedljiva većina proruskih Ukrajinaca! Kličko može da nastavi da živi u Nemačkoj. Bačene pare Zapada za utopiju!

darmar

pre 10 godina

Kad ti bokser bistri politiku, jednom moras doziveti nokaut. Pa i da je 5 fakulteta zavrsio, covek je ipak udaren u glavu (bukvalno). Izuzetan je bokser, ali je ocajna politicka maskota.

Branko

pre 10 godina

@(istina&pravda, 2. decembar 2013 09:07)
Da li možda znate da komunizam nije ruski izum. Karl Marks i Fridrih Engels nisu bili Rusi a ni Srbi. Komunizam je ušao u Rusiju sa Zapada i to sa punim vozom zlata i dolara. Rusija je krenula u kapitalizam i to je moralo da se spreči svim sredstvima pa i revolucijom. U Lenjinovoj vlasti je bilo ispod 5% Rusa a svi ostali su bili neki drugi. Istina i ništa osim istine.

knjige

pre 10 godina

@Mairon
Ivan Grozni je u nastupu besa ubio sina, u principu hteo je da ga udari ali ga je nehotice ubio. I to mu nisu zaboravili sve do danas, nazivaju ga Grozni. Ali Sulejman Velicanstveni je nadimak Velicanstveni dobio bas od Evropljana a svesno je ubio 2 sina. Kako je on Velicanstven?Svaki sultan je ubijao bracu i sinove pa ih niko ne naziva "Grozni". Mnogi evropski vladari su ubijali bracu, sinove, oceve u borbama za presto, ali to se zaboravlja...
Ivan Grozni je mrzeo boljare jer su boljari unistavali drzavu. Kao dete je odrastajuci na dvoru bio svedok desetina ubistava koje su boljari organizovali. Navedi jednu drzavu koja nije imala neku vrstu tajne policije? Zasto se to pominje samo u slucaju ruskih careva?
Da li znas kolika je cena americkog ili britanskog ekonomskog razvoja bila? Milioni robova dopremani u SAD iz Afrike, radnici u fabrikama iskoristavani do smrti, nadzornici u fabrikama bicevima uvodili "red". Bukvalno robovlasnicki sistemi.
Britanci i ostali Evropljani su odgovorni za smrt miliona u kolonijama sirom sveta. Za njih je i Hitler malo dete.
Procitaj npr. nesto o belgijskom kralju Leopoldu i njegovim kolonijama u Africi?
Bitno da Zapad sve to zaboravlja, ali zato pamti sina Ivana Groznog i Staljinove sibirske gulage.
A ignorise cinjenicu da su do pre 30 godina crnci bili gradjani 2 reda u SAD-u. I ne pominju ubistvo 30 miliona Indijanaca od strane Amerikanaca... Da ne pominjem silne inkvizicije po Evropi, krstaske ratove i sl....

Branko

pre 10 godina

".. Ivan Grozni, Staljin... ukratko, reka krvi i nezapamcenih svirepih zlocina prema sopstvenom narodu"
Sigurno ste čuli za Vartolomejsku noć (između 23. и 24. avgusta 1572.) kada je masakrirano najmanje 5000 ljudi. Progoni protestanata trajali su u Parizu do semptebra. Računa se daje ubijeno oko 50.000 ljudi, Ruski car Ivan Grozni nije ubio ovoliko ljudi za čitavu svoju vladavinu. A Što se tiče Staljina, on nije bio Rus već Gruzijac. Istina i ništa osim istine.

Lukavi Rusofil iz Ljvova

pre 10 godina

(visi, 2. decembar 2013 12:10)

Baš si naivan! Ma ko zna koliko Putin ima para? Baš 40 milijardi dolara! Teško bi i on sam izračunao! I te liste, Forbs-ove i mnoge druge, ma šta oni znaju!? A kako na tim listama nema ni jednog Rokfelera i Rotšilda? Dragec, ne nasedaj, čista propaganda su te liste, zavisi ko plati objavljivanje i sastavljanje!

nikola

pre 10 godina

jedino sto ukrajina izvozi u EU su prostitutke. nista vise. a i mi cemo isto.

inace, sto nam niko ne kaze da ovi "pro-eu" imaju samo 1/3 parlamenta ...

Vitor

pre 10 godina

@Branko

Mala dopuna Vasem komentaru: za vreme engleske kraljice Elizabete I (zlatno doba imperije) koja je vladala otprilike kad i Ivan Grozni pobijeno je bezmalo 10 puta vise Engleza, a sirotinji su delili pecene ostatke pobijenih. Ubijali su prosjake i prostituke i svakoga ko se i malo pobunio. Jos gore je bilo za vreme njenog oca Henrija VIII.

Posma(t)rac

pre 10 godina

Zamlislite zatvorenika kome nad glavom stoje dva pandura. Jedan mu kaze da ocisti levi hodnik, drugi mu kaze da ne slusa ovog prvog i da ocisti desni hodnik. Ovaj krene da cisti desni hodnik, pridje mu prvi pandur, mlatne ga i kaze mu da cisti levi hodnik. On krene nalevo, prilazi mu drugi pandur, vusne ga i vikne mu da ide desno. Na kraju jadnik dooobije batine od obojice, a ovi se medju sobom smeju i pricaju viceve dok ga biju. E t vam je Ukrajina danas. Rusi ih cuskaju sa istoka i nude im gas i organsko korenje, EU im sa zapada nudi led i luksuzno upakovano GMO korenje. Kako god odluce jesce korenje.

P.S. Oni bar imaju izbor za razlikuu od Srbije koja nema ni iluziju izbora.

Сима

pre 10 godina

@Fall Schwarz - 1. Za drugi svetski rat odgovoran je SSSR isto koliko i nacisticka Nemacka, jer su zajedno, u savezu shodno paktu Ribbentrop-Molotov, napale i raskomadale Poljsku, toliko o pozitivnoj ulozi SSSR u istoriji. A to sto im je Hitler posle zabio noz u ledja - to je samo zato sto su bili glupi.

Наравно, прво па мушко, тј. лаж толико карактеристична за нацистичку пропаганду. Пре споразума Рибентроп - Молотов, Пољска је, охрабрена Хитлеровим отимањем Судета, заједно са Мађарском, кренула у даље војно комадање Чехословачке и, на тај начин, преузела део одговорности за избијање рата. Стаљин би био луд да није реаговао на такво понашање Пољске. Осим тога, рат је увелико трајао, скоро две године, пре него се СССР, невољно, укључио. Велика Британија је била у рату са Немачком још од 1939., док је СССР нападнут 1941., тако да је тешко да неко, ко се у рат укључи две године по његовом избијању, може да буде одговоран за његов почетак.Но, као што рекосмо, нацистичка пропаганда никада није много држала до чињеница, само до непрестаног понављања једне те исте неистине.

kuma lija

pre 10 godina

A taman su evropejci počeli da trljaju ruke,ogromno ukrajinsko tržište bi im bilo ko šlag na torti, evrići počeli da zveckaju i pune praznu kasu,kad,neki tamo Rusi im pobrkaše lončiće,ode sanak pusti.Em mi je milo,em mi je drago,pa nije im ovo Srbija!A tu šačicu "otporaša" će metla da oduva,scenario već viđen,sramota!

Matej_PU

pre 10 godina

Desetljećima slavenski narodi nestaju jedan po jedan i utapaju se u romansko-germansku kulturu koja im je u prošlosti bila nametana mačem a danas neoliberalnim konceptom.
Na ruku romano-germanskoj koaliciji koja je i stvorila EU ide i sveopće rasulo i podjela među slavenskim narodima, korupcija njihovih elita i inteligencije i lažno nametnuti sistem vrjednosti koji isključuje vlastite vrjednosti a prihvata tuđinove.
Samo nametanje jedne vrjednosti koja poništava drugu nije ništa drugo nego rasizam sa prikrivenim genocidnim namjerama protiv onoga kome se takve vrjednosti nameću.
Kako je moguće da se civilizacijom danas naziva samo ona civilizacija koju su izgradili romano-germanski narodi i pored toga što ako bi smo zavirili u povjest te civilizacije naišli bi smo najviše na zlo, pljačku, tlačenje, križarstvo, ...
Da li su slavenski narodi toliko zasljepljeni da žele da se svi utope u romano-germansku tvorevinu koju pogrešno nazivamo EU ?
Gdje su korjeni takvih zabluda?
Da li je hrišćanstvo doprinjelo razbijanju slovenskih naroda kojih je samo u posljednjih dva stoljeća ubijeno 150 miliona, što od romano-germana što u međusobnim ratovima?
Kome je hrišćanstvo pomoglo, Slavenima ili Romano-Germanima?

milan

pre 10 godina

Dragi komentatori nije problem sto Srbi vole Ruse, ko nas sta pita. Problem je sto ih vole i Ukrajinci, tako da je najbolje da protestujete tamo sa onih hiljadu ljudi izpred zgrade parlamenta, samo opusteno ima brdo stranaca medju njima.

NekoIzMase

pre 10 godina

(DarthNeshko, 2. decembar 2013 14:22)

Aha, Rusija ima svoje interese, a EU nema već narod želi. Baš ti to lepo gledaš na stvar ... Samo nerealno.

Interes imaju i EU i Rusija. Ovde je Rusija dobila bitku (verovatno ne i rat, još uvek). I šta se dešava? Pale se zgrade, blokiraju institucije vlasti itd.

Šta misliš, ukoliko naša Vlada donese odluku da pristupi EU, a mi koji smo protiv toga blokiramo sve institucije, palimo grad itd? Gledao bi to kao na volju naroda, ili bi opet optužio Rusiju?

seljadin

pre 10 godina

najveći su Evro-fanatici koji nikada nisu živeli u EU, što se tiče neke nove boljševičke revolucije u Ukrajini koju evro-fanatici prizivaju, bojim se da nije moguća, mržnja prema kapitalizmu i bogatima je skrivena u slogane "dole KGB itd" to me podseća na mitinge podrške Titu.
Sve u svemu prozirno, Ukrajinci znaju da prosečan Moskovljanin zaradi za mesec koliko prosečan Evro-fanatik u Srbiji, Rumuniji može da mašta.

joca grozni

pre 10 godina

Vodje opozicije su izjavile da nisu odgovorni za nasilje pred predsednistvom i da je to provokacija vlasti (bager je verovatno igracka) ali se nisu izjasnili sta predstavljaju ovih 1000 demonstranata koji su blokirali zgradu vlade bacajuci na gomilu sve sto su nasli na putu, da fizicki sprece dolazak ljudi na posao. Verovatno su i to provokatori.
Ne mogu da verujem da ima jos ljudi koji se kunu u 5. oktobar i price o boljoj buducnosti. Pa pogledajte samo kako zive vodje i otpora i opozicije tadasnje a kako zivite vi.

Sibir je najlepši

pre 10 godina

Vikend zabava završena, Kličko se vraća u Nemačku gde živi, Rusi mirno sve gledali jer znaju da pobeđuju, BBC i CNN zabavljali svoje gledaoce, ajde sada svi na posao!

Tomas

pre 10 godina

(zimzeleni, 2. decembar 2013 10:40)
A koje si ti to silne knjige procesljao kad nisi u stanju da povezes ratove i ljudkse zrtve koje je USA proizvela od zavrsetka WW2 do danas. Koliko bespravno pokrenutih ratova i agresija cije smo i sami bili zrtve. Koliko surovosti i primitivizma (Sadam, Gadafi, Gvatamalo zatvor...), cak i finansiranje ljudi koji cupaju srce i jedu ga pred kamerama i spremnost da se iscenirana gasna akcija u Siriji upotrebi za otpocinjanje agresije!? I sve to uz stalne politicke pritiske, razna proleca kojima su doneli i ostavili rasulo, zlo i jad tim narodima nisu dovoljni da se setis samo, ako nista da pomenes. Tebi smeta Ivan Grozni, Staljin? Covece anglosaksonci su drzali u kolonijalnom statusu pola sveta, a da ne pricamo sta su sve radili domorodcima u Americi kojih vise i nema. Nemci su se dokazali toliko puta a ni Spanci i Francuzi nisu mnogo bolji bili. Rusija tj ruski narod nije savrsen, nije organizovan i proklet za novac kao zapad ali su moralno ispravniji ljudi i velika istorijska sila koja nam je mnogo puta pomogla kroz istoriju i nikada nas nije bombardovala, sakatila, izazivala nacionalne nemire u regionu itd. Zapad jos lepo zivi ali pitanje je dokle. Raspodela bogatstva je umobolna i recesija zahvata citav svet. Kapitalizam ce pojesti sam sebe kroz ljudsku pohlepu. Rusija je alternativa tom imperijalistickom zlu i nudi vrednosti ljudske i dokazane a ne unistavanje porodice i celodnevan rad nizasta. Nece doveka goreti nicija pa ni od USA.

Pivsko ime

pre 10 godina

@Slobodna Ukrajina

A sto Vi mislite da narod Ukrajine ne treba da ima pravo na slobodan izbor? Pa nije valjda 1000 demonstranata "narod", ili Poljak Kacinski (brat pokojnog predsednika i clan poljskog sejma) ili potpredednik saveta Evrope ili predsednica litvanskog parlamenta koji sa govornica usred Kijeva arlaucu protiv legalno izabranih institucija Ukrajine i potpiruju sukobe. Sta oni hoce? Da se Ukrajinci medjusobno pobiju pa da Brisel bude zadovoljan? Zar za EU vise ne vaze odluke parlamenata drzava sirom sveta? Zar ce oni da smenjuju, postavljaju politicare, zar ce oni da menjaju ustave i zakone drugih zemalja? Da li je, po Vama, Ukrajina slobodna ako nece sa Rusijom, a nije slobodna ako nece sa EU?

vrsac

pre 10 godina

Vlada popusta,Ukrajna se okrece EU a Rus zateze gas i ukida trgovinske povlastice(u prevodu dize zid duz grancice).onda se druga Ukrajna buni,hoce Ruske i povlastice itd. Tad nastaje cepanje Ukrajne( mirno ili kroz gr rat) i onda ta prozapana Ukrajna zarad ekonomskog prezivljavanja,ulazi u NATO i daje im bazu na granicama sa Rusijom i time zapad postize svoj cilj zbog kojeg i finansiraju sada opoziciju. A ukrajne vise nema,tj ima dve Ukrajne u ratu

opa

pre 10 godina

Cekaj malo, kakve su to sad price o referendumu? Oni koji se zalazu za Ukrajinu u EU sada ovde pricaju o nekom referendumu? Kako to da niko nije trazio referendum o potpisivanju sporazuma pre nego sto su odustali od njega?A zasto nije bilo referenduma u ostalim drzavama koje su usle u EU? Zasto se demokratije potencira samo kada realnost ne odgovara interesima EU? Isto kao sto nasa ili bilo koja druga Vlada moze lepo da odluci bez ikakvog referenduma da zeli da pristupi EU, tako i Vlada Ukrajine moze da odluci da ne zeli u EU.
Da npr. sada izadje 100 000 ljudi na ulice Beograda i trazi odustajanje od EU, da li bi iz Brisela trazili referendum? Mislim da ne.

Anatolij Ivanovič, Kazanj

pre 10 godina

@zimzeleni

Ma Ukrajina ostaje gde je, pod okriljem Majke Rusije, kakav bre NATO i EU, nema šanse!
A ti zimzeleni, pošto si sve pročitao o Staljinu i Ivanu Groznom, uzmi čitaj malo Hitlera, nešto o naseljavanju Amerike, ubijanju oko 30 miliona Indijanaca, nasilnom dovođenju crnaca iz Afrike, Koreji, Vijetnamu,Avganistanu, Iraku....

skrozlos

pre 10 godina

kakva se rasprava rasplamsala oko ukrajine... a malo njih vidi ono bitno. vodja opozicije brat klicko. vrhunski bokser, sportista svetskog formata, nema ko nije cuo za njega. i verovatno je u pravu kada se zalaze za ''napaceni'' narod ukrajine i poboljsanje uslova zivota. ali, ima jedna sitnica koja se ne spominje. klicko, naime, ne zivi u ukrajini vec u nemackoj. godinama. cak i boksuje tamo. eto, toliko o poznavanju uslova u ukrajini.

Fall Schwarz

pre 10 godina

Neke cinjenice koje nepismeni nemaju na umu kad pisu hvalospeve o KGB i SSSR:

1. Za drugi svetski rat odgovoran je SSSR isto koliko i nacisticka Nemacka, jer su zajedno, u savezu shodno paktu Ribbentrop-Molotov, napale i raskomadale Poljsku, toliko o pozitivnoj ulozi SSSR u istoriji. A to sto im je Hitler posle zabio noz u ledja - to je samo zato sto su bili glupi. BTW, podatak iz zvanicne istorije predavane na vojnoj akademiji u SFRJ: Staljin je odgovoran za vise ubistava ljudi od Hitlera i to uglavnom sopstvenih gradjana, Hitler je za njega bio malo dete.

2. Vladimir Putin ima bogatstvo u licnom vlasnistvu procenjeno na 40 milijardi dolara. Demokratija?

3. Za stanje u Ukrajini nije odgovorna EU, nego beda uzrokovana 70-godisnjim ropstvom pod sovjetskom cizmom. Formalno pravno, Ukrajina nikad nije pristupila SSSR, vec je doslovce bila okupirana i drzana u ropstvu. Ako ste pismeni - proverite u knjigama ili na internetu.

Nadam se da ce KGB staljinisticka bagra biti satrvena u blato sibira odakle je i izgmizala i da ce Ukrajina biti slobodna zemlja - clanica EU sto pre. SMRT STALJINIZMU!

mala razlika

pre 10 godina

Svi ovde daju neke visokoumne politicke komentare.
Jedina razlika izmedju nas i Ukrajine je sto njih hoce i Rusi i EU a nas niko.
Ovako ce Vucko na kraju da prodje, kao ovaj njihov Janukovič.Narodu dojadila nemastina, diktatura,zamajavanje i ovo samo povod za sva desavanja

CcC

pre 10 godina

@nekoizmase
A interesantno je da danas mnoge clanice EU pricaju o istupanju iz te Unije. Prvi medju njima su Englezi, odnosno Britanci. Jedino Srbi i njima slicni, koji nikada nisu ni videli EU i dalje slepo veruju da tamo tece med i mleko.
Ako verujes da su Ukrajinci bili upravu kada su istupili iz SSSR-a, zasti sada mislis da grese kada odustaju od EU?
Malo licemerno zar ne?

Gogi

pre 10 godina

Rasterajte tu bandu zapadnjackih plaćenika sa ulica, oni hoće da unište demokratsku vladu, nadam se da će vlada Ukrajine da pobedi sa Rusijom

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Citajuci ove komentare svakome tek tu postane jasno do kakvih je "promena doslo" i kolika je jos uvek "podeljenost medija" u samoj Srbiji ?
I dok je RTS "uznapredovao" u javni servis "evropske Srbije" na B92 se okupljaju samo jos gradjani "RUSKE SRBIJE" da podrze ukrajinsku Vladu i Predsednika Janukovica da ne "poklekne" pred "evropskom civilizacijom", "da sledi primer Vlasti Srbije" i da se ne "udaljava od Rusije" ?

poruka za gestapo

pre 10 godina

"Kako bih voleo da se kod nas malo pobune ovi što su za EU, čisto da ih ne lovimo po kućama."

Kada bi neko od vas fasista dosao na moj kucni prag da me "lovi", ubio bi ga na licu mesta. Zasto kazem fasista, zato sto su fasisti isto tako voleli da love po kucama, ustase, cetnici, gestapo. Jednom vam je prosao taj lov po kucama, vise nece.

Fobofil Trolović

pre 10 godina

"Ljudi ne shvataju da ulaskom u EU ili jos gore u beskonacan "proces pridruzivanja" i uslovljavanja gube privredu i suverenost"

Svašta, baš svašta. Češka proizvodi Škode i prodaje ih po celoj EU a vidim i ovdašnji mrzitelji svega zapadnog najradije voze VW ili ako nemaju onda dizel Škodu (jer je iznutra "Nijemac") i nisam primetio da su izgubili ni privredu ni suverenost. Štaviše, prilično se dobro kotiraju, pogotovo u poređenju sa nama. Pa čak i Rumuni koji su bili teška beda, imaju Iulius Mall koji je deset puta veći i bolji od Ušća, valjda se to zove "gubitak suverenosti", šta li?

Slobodna Ukrajina

pre 10 godina

Samo da ne popuste sada , jos malo fali. Da se Rusofili pitaju poslali bi tenkove na ljude da "brane istinu". Ovako ipak ne zivimo u USSR i morace da padnu.Pozdrav svima koji se zalazu za pravo svake zemlje da odluci svoju buducnost. Ovim ostalima zelim puno srece u zivotu sa samim sobom.

expert

pre 10 godina

3. Za stanje u Ukrajini nije odgovorna EU, nego beda uzrokovana 70-godisnjim ropstvom pod sovjetskom cizmom. Formalno pravno, Ukrajina nikad nije pristupila SSSR, vec je doslovce bila okupirana i drzana u ropstvu. Ako ste pismeni - proverite u knjigama ili na internetu.
(Fall Schwarz, 2. decembar 2013 10:26)

Hm, tačno je da Ukrajina nije pristupila SSSR, jer je već bila deo Rusije, od koje je SSSR nastao. Mogao bi ti da proveriš malo kako je išla istorija Ukrajine, npr. na kojoj teritoriji je osnovana prva ruska država.

zeljko

pre 10 godina

Kakvi tenkovi kakve gluposti o čemu vi pričate. Narod Ukrajine ima pravo sam da odlučuje A ne da sluša pametne srbe kojima je trebalo 12 godina da skinu Miloševića. Uzgred kako ni se vi osećali veliki rusofili da su na vas 5. Oktobra izveli tenkove, specijalce... Gledajte svoju muku i bedu A za Ukrajine se ne brinite o tome treba da brine narod Ukrajine.

nekoizmase

pre 10 godina

juce slusam na radiju statistiku da vecina u Srbiji bi pre radila u Moskvi nego u Berlinu. A onda pogledas realnost i vidis koliko ljudi iz Srbije ustvari radi i zivi samo u Nemackoj a koliko u Rusiji pa pomislis koliko su ljudi licemerni.
Interesantno je da vecina bivsih zemalja SSSR-a i istocnog bloka koje su bile direktno pod Ruskom cizmom su jedva cekale da se oslobode Rusa, naprimer Poljska, samo u Srbiji koji nikad Ruse ni videli nismo, ziveli zivotom blizim Evropi ceo svoj vek samo o Rusiji pricamo.
Trebalo bi drzava da organizuje, na po 6 meseci da svi koji zele idu i rade tamo malo u Sibir cisto da vide kako je u despotiji, zemlji gde je od pamtiveka pojedinac bio potrosna roba a bogatstvo pojedinih uvek bilo na nivou razvrata.

dvds

pre 10 godina

Jel ovo sada novo, ali "ukrajinsko proleće" organizovano od "brižnika" US i EU?
Koliko li će ovde tek mrtvih da bude onda?
Pomračiće se ovoj Planeti od svih tih proleća.

Ivan

pre 10 godina

Ja uporno govorim...narod je tu zbog koncerata koji se vikendom odrzavaju a vi se prosipate sa nekim EU demonstracijama. Koja je to ekstaza kada se spomene EU majko mila...

Viktor

pre 10 godina

@Bucko razmisljam, 2. decembar 2013 09:11

Pa RTS je javni servis, oni serviraju "sta mi treba da mislimo" i shodno tome radi i njihova "autocenzura" za komentare.
B92 je jos uvek otvoren za debatu, kao sto je bio od svog nastanka.
To sto ti smatras gradjanima "ruske Srbije" su samo ljudi koji su se probudili iz bunila u kom su bili smatrajuci da su demokratija i ljudska prava univerzalna i shvatli su da ce ne samo neki biti "uvek jednakiji", vec da ce neki uvek biti "diskriminisani" i "gazeni" sta god radili, resili ljudi da ne veruju vise u "EU Shangri-la".

milica

pre 10 godina

A sta reci, i fasizam i komunzama a i novokomponovana demokratija nam iz Evrope dolazi (zapad). Grcka, Atina, stan 25m2 5000e, Irak od uvoda demokratie svakodnevno gine od 25-50 ljudi, sve su to zapadne vrednosti kojima i mi hrlimo. A to ceka i Ukrajinu, koja zavisi od Ruske ekonomije, a ako se prikljuci Evropi ovi ce je opljackati gore nego nas, MMF i privatizacija je smisljena sistematska pljacka drzava u korist tamo nekih,Rotshilda, Rokfelera, Soroisa i drugih, A mi sitna boranija ce da navijamo rusofili, amerofili kukala nam majka pametnima.

rusofob

pre 10 godina

Prosto u Ukrajini postoji dobar deo naroda koji nece sa rusima i to nasi rusofili ne mogu da shvate. Bas kao i ovde sto postoje ljudi koji nece sa rusima. Mozete vi njima/nama nadevati svakavka imena, strani placenici, domaci izdajnici, sta god... al poenta price je da mi necemo sa rusima, nego sa zapadom.

Say no to KGB!!!

pre 10 godina

Ovo meni izgleda na vec isproban Putinov KGB model ''demokratije'. Videli su svi kako Rusi brane tu demokratiju kad su 1956 usli u Madjarsku, 1968 ulsi u Cehoslovacku, 2008 u Fruziji kad su pravoslavne Grizice KGB mafija unistila......jadan on ko se oslanja na KGB demokratiju, sto smo mi osetili zadnjih 25 godina od kad nas Rusi 'brane'. Danas tako 'zasticeni' od Rusa pod ruskom cizmom zivimo kao Rumuni i Bugari 1970, najnize plate u Evropi, najnizi standard zivota u Evropi, najvize izbeglica i azilanata u Evropi. Tako to biva bilo kojoj zemlji koja god ode pod RUSKU CIZMU. Zato Ukrajinci napolje te KGB mafijase iz svoje zemlje.

nepatriJota

pre 10 godina

@Петар Миловановић: A kako bi definisao politicki sistem u Rusiji druze? Demokratski sigurno nije.A sto se uticaja fasista i desnicara tice,takodje,Rusija nema premca.Tuzno ali istinito.

Ljubomir

pre 10 godina

@Vi koji Ruse toliko volite i ovde podrzavate pogledajte u ogledalo!
Zar se ne stidite podrzavati Putinovu diktaturu naspra slobodi koju donosi EU?
(zalosno, 2. decembar 2013 17:43)

Nista ti nisi razumeo. Demokratija je rezervisana za stare/nove kolonijalne sile. Kolonizovani nemaju tu privilegiju.

mdj

pre 10 godina

Naravno da ce svaki normalan covek da podrzi demonstrante, a ti koji kazu da niko od njih nije bio vise protiv Milosevica ali da danas zali zbog toga samo pokazuje da nije bas previse inteligentan niti ce to biti. I nije problem u komunizmu vec u teznji ruskih nacionalista da dominiraju nad drugim narodima u ovoj ili onoj formi, bilo kao komunisti bilo kao nacionalisti. Sve sto su ikada hteli je da budu baljsaja strana - velika zemlja, citaj nesto poput nacisticke Nemacke koja sve okolne zemlje drzi u strahu. I kad su kad se raspao Sovjetski savez sa nostalgijom govorili: bili smo velika zemlja, to je znacilo samo i jedino to da su druge, manje zemlje u svom okruzenju drzali pod teskim terorom a da vise to ne mogu. I svi oni koji su im odusevljeno cestitali sto muce onu dvadesetogodisnju rusku pankerku ne samo da nisu previse inteligentni nego su i losi ljudi.

...

pre 10 godina

Tenkovi na ulicama, vanredno stanje, opasnost od gradjanskog rata.... Rusi reaguju, posalju vojsku u Ukrajinu i uvedu demokratiju... Stari, dobro oprobani americki recept. Istocna Ukrajina koja je bogata prirodnim resursima potom zatrazi pripajanje Rusiji ( ovi sa Krima vec upozoravaju da je ugrozen tertorijalni integritet), i to je to sto se Ukrajine tice.
Zivi bili, videli...

fobofil trolović

pre 10 godina

Ček malo, koliki je dug Srbije i jel nas neko tuče po ušima da uzimamo kredite? Nismo u EU pa se zadužujemo, dakle nema to nikakve veze.

Stojan

pre 10 godina

Za zaljenje su oni kojima mediji (ne samo nashi)formiraju svest, mishljenje i stav prema raznim pojavama. Stvarnost nije onakva kakvom je mediji (novine, tv, radio)predstavljaju. I prema najkriticnijim medijima treba biti oprezan.
realnost/02/12/

zaista zabrinuo...

pre 10 godina

Interesantno je da dobar broj onih koji ovde komentarisu razmislja kao ni manje ni vise nego Zirinovski (pogledati njegovu izjavu u ovom tekstu). Ja bih se itekako zabrinuo da mi se misljenje poklapa sa ovim covekom.

divcibare

pre 10 godina

Zasto ne raspisu referendum? Zasto se u Srbiji ne raspise referendum o EU, nego se prvo pregovara? Jel treba i protivnici EU da pale i zauzimaju zgrade ako se potpise sporazum o pridruzivanju.

Realist

pre 10 godina

Vidim puno komentara ZA Rusiju, "saljite tenkove i takve guposti...ajde molim vas, neki spominju "demokratske" zemlje Irak, Sirija, gdje je navodono zapad kriv sto tamo lete bombe medju narodom. 2. Ista ta Rusija vas prodaje prvom prilikom kad stigne za neke svoje sitne interese. ONI TRGUJU VASIM KOSOVOM, a ne da ga brane! 3. Nije li taj Isti Irak prije nego je doslo dao rata sa zapadom napao Kuvajt, bacao kemijsko oruzje po svojim ljudima (stanovnistvu) dok nije bilo niti jednog amera ili NATO pakta tamo. Eto, takva je tamo demokracija vladala prije. Nove stvari se stvaraju IZ KAOSA. Dakle, ovo je jedan dugotrajan i bolan proces koji ce trajati dok se stvari ne pocnu preslagivati kako treba. Osim toga, nemojte zaboraviti da struje u Iraku koje ratuju protiv amera ne zele nikakvu demokraciju, nego FUNDAMENTALIZAM pod maskom demokracije. Ti isti iracki i sirijski "demokrate" bi poskidali glave prvom prlikom i "Srbima i Hrvatima" zato sto smo krscani. Nevjerovatno mi je koliko su odredjene struje u Srbiji "skrenule" kad podrzavaju jadne iracke FUNDAMENTALISTE, kao da ste zaboravili koliko je bas VAS kostala agresivna fundamentalisticka ekspanzija radikalnog "krila" Islama prije nekoliko stotina godina. Ne kazem da su Ameri i EU Bogom dani, ali sigurno su prihvatljiviji od rusa, a o ovima drugima da ne govorim.

zimzeleni

pre 10 godina

vlada u Ukrajini je vec pala, samo sto joj to niko nije rekao:) Sto se tice ove vlade u Srbiji, ona sluzi za 2 stvari 1) lagano odvajanje Kosova (Srbi su izasli na kosovske izbore, a u Briselskom sporazumu pise da necemo ometati Kosovo na putu za EU) i 2) priblizavanje Evrope radikalskom birackom telu. A obozavaocima Rusije preporucujem da ipak procitaju koju knjigu, i to ne samo o odnosima sa Srbijom u 19. veku, vec uopste o njenoj istoriji od nastanka naovamo... Ivan Grozni, Staljin... ukratko, reka krvi i nezapamcenih svirepih zlocina prema sopstvenom narodu. A nas su dovoljno spasavali - i od sankcija, i od Amerike, i od bombardovanja, i od gladi, i od Milosevica... da na brojim samo skorasnje primere. Hvala Rusi, nikad vise.

Mairon

pre 10 godina

(knjige, 2. decembar 2013 11:48)
Takodje bi trebali znati kako je pomenuti ruski car Ivan IV Grozni u nastupu besa ubio svog sina, medju prvima uveo tajnu policiju koja je surovo progonila mnoge boljare koje je hteo brutalno da iskoreni, a sam car uzivao da u tamnicama posmatra mucenja ljudi.
Sto se tice Staljina, niste pomenuli cenu tog ogromnog industrijskog napredka u veoma malom rasponu vremena a kada vec govorite o tome trebali bi i to navesti. Koliko je ljudi umrlo od gladi u vreme Staljinove mahnite industrijalizacije, koliko je seljaka pod prisilom oterano u fabrike i kolhoze a tek koliko je ljudi umrlo u gulazima.
Uzasno je govoriti o takvom napredku.
Navodi o ponasanju kolonijalnih sila jesu tacni ali pokazuju da se na zlocin greda jednostrano sa tendencijom da se jedna strana opravda a druga ocrni. Svi zlocini su jednaki. Medjutim, nije problem u vlasti vec u samom drustvu.

Sinko

pre 10 godina

Pomalo mi zao tih Ukrajinaca. Da se razumemo smenio sam Slobu i ponovo bih to ucinio, ali mislim da za razliku od naseg naroda oni jos nisu svesni da ne postoji besplatan rucak. Mi smo svoj put u Evropu platili Kosovom. Mislim da treba dobro da razmisle sta im je korist na dugi a sta na kratki rok i da se tako ponasaju nikad definitivno ne stajuci skroz na jednu stranu. Mi smo tu lekciju naucili na tezi nacin. Jos samo kad ne bi za razne funkcije od predsednika razredne zajednice do poslanika birali gore od sebe...

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Po ovim komentarima naših rusofila, vidi se da je miloševićevski duh još prisutan. Navijaju da se na narod pošalju tenkovi, traže vanredno stanje, kontra miting i smanjuju dvadesetostruko broj demonstranata. Kada bi se vratili u 1941. sa ovakvima, agentima kominterne bio bi lak posao jer ne bi morali mnoge da ubeđuju u to da proleće dolazi iz Sibira.

blanko

pre 10 godina

Neki bi za saku dolara i rodjenu majku prodali...
(Mirko, 2. decembar 2013 12:22)

Heh... pa bas najnovija desavanja u Ukrajini, mislim na ovo iznenadno i naglo okretanje ka Rusiji govore da bi to neki uradili i za saku rubalja. Sada da li je saka ili dve sake rubalja, to je manje bitno.

Jovan

pre 10 godina

Ja bih ruku u vatru mogao da stavim da je upravo "mudri" Žirinovski na platnom spisku neke od zapadnih tajnih službi.
Ko o čemu-vojnik o skraćenju i Žirinovski o poštenju :)

Pametnjaković

pre 10 godina

Ja sam lično za jačanje domaćeg tržišta tako da bi bili sami sebi dovoljni, da možemo biti nezavisni od volje jedne ili druge strane, znači nisam ni za Ruse ni za EU, ali sam definitivno za ovaj metod sprovođenja volje građana. Većina ljudi je glasala za promene i bolji život u Srbiji, šta su dobili, ništa, polako ide sve gore i gore. Vreme ja za revoluciju, da uklonimo sve političke partije sa naše grbače, da nam više paraziti i štetočine ne kroje sudbinu. Mi smo većina, mi odlučujemo, zašto bi trpeli manjinu da nas muze i maltretira. Ako par hiljada može ovo da izvede tamo, zašto nekoliko miliona nas ne bi moglo ovde?

Stefan

pre 10 godina

To ti je narod, prc. Nema zezanja. Ima da bude kako oni oce, a ne kako vlada hoce. Za razliku od nas. Cik nek vlada uradi nesto na svoju ruku, odma protesti. Vlada nece u EU jer onda ostaju ista ona gamad, korumpirana gamad. Onda mogu da uzimaju novca kolko hoce, a kad im dodje EU, e to vise nece moci. Kamo srece da i nas narod oce ovako da bira za sebe, nego samo cute.

Hrvat

pre 10 godina

(skrozlos, 2. decembar 2013 15:19)
A nije ti palo na pamet napisati zašto Kličko živi u Njemačkoj a ne u Ukrajini. Znaš, postoje oni koji nezadovoljni političkom situacijom u svojoj zemlji odu negdje drugo ali njihova pravedna borba za svoju matičnu zemlju nikad ne prestaje.

zalosno

pre 10 godina

Vi koji Ruse toliko volite i ovde podrzavate pogledajte u ogledalo!
Zar se ne stidite podrzavati Putinovu diktaturu naspra slobodi koju donosi EU?

visi

pre 10 godina

Pa videli ste prekjuce Listu deset najbogatijih Predsednika monarha kraljeva i careva. Na prvom mestu je Car Putin sa Bogastvom od 40 miljiardi dolara. Mora da je puno radio da bi zaradio tolike pare, nije mu lako da ih obrce, treba mu jaka kondicija.

Stamena

pre 10 godina

@Tomas, 2. decembar 2013 11:46

Načelno se slažem sa tvojim postom, ali imam jednu malu primedbu na konstataciju da je Rusija alternativa liberalnom kapitalizmu.
Istina je, da osim u jednom uskom segmentu ljudskih prava (LGBT), Rusija je kulminacija histerije liberalnog kapitalizma, jedini parametar u sistemu vrednosti je novac, a orgijanje ruskih milijardera postaje epsko. Najduže jahte, kupovine celih elitnih kvartova po mondenskim lokacijama, flote najskupljih vozila sa specijalnim doradama ... Dok se na 80 km od Moskve živi kao u Lebanu.
Na žalost Ukrajinska realnost je najbolje opisana u postu (Posma(t)rac, 2. decembar 2013 12:12)

nadrealno

pre 10 godina

Dok se ljudi ne zapitaju 'Gdje sam ja u toj priči?', i krenu da se organizuju na svom lokalnom nivou nema covjcanstvu spasa... sto rece neko: u borbi izmedju dva slona gubitnik je trava! Mislite o tome i ne dozvolite da vas djele na bilo kom osnovu. Svi smo mi jedno!

istina&pravda

pre 10 godina

Samo za ruske podrepase... da im ne promakne vest... Da vidite Janukovica kako se savija pred Evropom. Evo samo pikantnog pocetka... "Predsednik Ukrajine je zamolio EK da primi delegaciju iz Ukrajine kako bi razmotrili neke aspekte sporazuma..." kikikikiki http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=12&dd=02&nav_category=78&nav_id=784367

Amos

pre 10 godina

Zirinovski je jos uvek u starom vozu... neko mu treba reci da se ovde radi o evrima a ne dolarima. Mislim, trebalo bi njemu jos mnogo tog objasniti, ali ajde.

DPolitika

pre 10 godina

Sve se brzo zaboravlja...

Vec su jednom imali "revoluciju" sa ciljem EU prosperitet tzv. "narandzastu".

Nakon tog dogadjaja u Ukrajini za obicnog coveka nista nije bilo bolje te su samo bogati postajali bogatiji.

Nezadovoljstvom ucinkom "narandzastog" balona pokazali su na izborima gde je nakon njih jedna od vodja narandzaste (za koju se niko btw ne pita otkuda njoj i njenoj porodici i saradnicima ogromne pare kada spominju njeno navodno ugrozavanje) je u zatvoru.

Izgleda da im je potrebno jos desetak godina lazne nade pre nego sto se opamete i gledaju svoja a ne tudja posla...

Ne znam samo da li cemo mi ovde da se opametimo tj. promenimo ili mislimo da neko spolja moze da menja narav, cud, ponasanje i razmisljanje.

pera

pre 10 godina

sreća pa se naša vlast zahvaljujući pre svega vučiću i dačiću u zadnjem momentu odrekla putinove sovjetije,inače bi i mi imali ovakve scene po beogradu.

knjige

pre 10 godina

@ stidim se
Ja sam naveo cinjenice iz istorije, ne poluistine. A ti reci koja je to istina ako je ono sto sam ja napisao poluistina?
Ako ne znas ne znaci da nije tacno!
Crnci su do nedavno bili gradjani drugog reda.
Nisu smeli da idu u iste skole u koje idu belci, nisu smeli da idu na fakultet, nisu smeli da idu na JAVNE BAZENE, nisu smeli da VOZE, u autobusu su morali da se voze na zadnjim sedistima. Do skoro nisu smeli ni da glasaju. Zar to po tebi nije gradjanin drugog reda?
Sramota je i mene onih medju nama koji ne znaju cinjenice ali zato odmah osudjuju i vredjaju one koji nesto znaju.
Zato smo tu gde jesmo, oni koji ne znaju uvek su najglasniji!

Stevan

pre 10 godina

Ono što se desilo nama u Srbiji nije nikome mnogo smetalo.Svo zlo koje su nam učinili nije skoro nikoga zabolelo.Sada to isto zlo dolazi polako ali sigurno pred ruska vrata.Kapital i profit su neumoljivi.

Deus

pre 10 godina

naime, ne zivi u ukrajini vec u nemackoj. godinama. cak i boksuje tamo. eto, toliko o poznavanju uslova u ukrajini.
(skrozlos, 2. decembar 2013 15:19)
---
Ne samo sto zivi u Nemackoj - on u Nemackoj i placa porez. Od njega Ukrajina i narod ne vidi coravi cent od poreza a kamoli evro. On nema ama bas nikakvog morlanog prava da "usrecuje" narod Ukrajine svojim "vodjstvom". Verujem da bi, ako nekom salom sudbine dodje nekada na vlast kao predsednik sto verujem ni sam ne planira niti veruje da je moguce, bio prvi bokser u istoriji na predsednickom mestu bilo koje zemlje a ne jedne velicine dve Francuske sa 50 miliona ljudi.

DarthNeshko

pre 10 godina

Viva La Revolucion! A sada ozbiljnije, iako se ovdasnje evroskleptici raduju otvorenom mesanju susedne drzave sa kompleksom imperije jos od davnih dana Ivana IV, ipak Ukrajinci trebaju da odluce gde ce i sa kime ce, a ne da im se to naredjuje iz usta drugih. Ako im se ide u EU, neka idu.. ali nije samo EU u pitanju, u pitanju je pritajeni skukob dvaju pretedenata na titulu treceg RIMA... onog koji se ne eksponira za to nasledstvo, i onog ciji je to vlazni san jos od krunisanja gore pomenutog Ivana IV ( za neupucene, treci Rim je na reci Potomak, a ovi sto sanjaju su iz najskupljeg grada Evroazije) jer nekome nije dosta ni najveca teritorija, jok more trebaju nam sateljiti, ili da budem precizniji saputnjiki! Naravno ovdasnji bi vrlo rado da se uglave pa da orbitiraju oko matrjoske! Bezbroj puta su to dokazali, i onda kada je na vlasti tamo bio gruzijski raspop pa sve do danas kada slave svaki potez svevideceg...

stidim se

pre 10 godina

odgovor ,,knjige 2"
Nabrajati nekakve polustine iz daleke proslosti i sluziti se lazima da su crci bili gradjani drugog reda pre 30. godina, sluzi samo satupljivatii i ovako izludjenog naroda. A zasto niste spomenuli brata Rastka Njemanjica (sveti Sava) koji je zbog vlasti oslepijo svoga oca to je sve bilo davmo. A stacemo danas i sutra gde idemo i kuda stremimo? Sudeci po komentarima i vlasti koje kontinuirano birate buducnost nam crna da crnja ne moze biti.

tedesco

pre 10 godina

Smrt komunizmu!
OTPOR!
Rusima krivo sto su procitani,sto niko nece sa njima,od velikog sovjetskog saveza ostala samo rusija,a za dalje cemo videti.Putine bolje ti je da pazis na kavkaz,nego sto se mesas u interese drugih zemalja.Sve si mi ti naivan!
A da kada ces da oslobodis pripadnice pussy riot-a.Na osnovu cega su toliko dugo u pritvoru,dal nisu mozda ubile nekog?
Cist politicki progon!

ce

pre 10 godina

odgovor Marku i ostalim ,,slobodoljupcima"
Neko se bori i sanja o slobodi i prosperitetu dok Marko i ostali ,,slobodoljubci" sanjaju da budu desna ruka Berije niti vas je za zaliti niti vas je lepo imati za komsiju.

stidim se

pre 10 godina

@Marion
Ponovicu jos jednom prestanite da lazete i obmanjujete ovoj jadan napacen, neobrazovan i sludjen narod. Pitate me sta nije tacno? Pa vi sami znate sta nije tacno ali zlonamerno servirate neukoj svetini i lenjivcima kojima je tesko pretraziti Internet. Rekli ste pre 30.(trideset)godina crnci nisu imali nikakva prava: 1963.g. cuveni govor Martina L.K.,64 Kenedi donosi zakon o gradjanskim pravima, 65.donosi zakon o pravu glasa, da li je to bilo pre 30.(godina) NIJE, znate vi da racunate, pola da dodam bice malo zato NAMERNO dodam 18.(osamnaest godina). Sta me kosta da slazem? Da bi kasnije reterirali za tacnost vrremena koristite siroku odrednicu ,,nedavno" pa nedavno je i crnac predsednik SAD-a pa nedavno smo ziveli u pecini. A sta cemo sutra?

daleko bilo...

pre 10 godina

Hoće zapad da im uvede demo(n)kratiju. Poneli su pelcer iz Iraka, Libije i Sirije i videli kako to dobro funkcioniše, a narod ki narod, zaleteo se ko muva na... EU DEMOKRATIJU!!!

istina&pravda

pre 10 godina

Sta je bre bilo ruski podrepasi!?

Mislite da ce progres da stane zbog vas? Napred Ukrajina, napred Vitalij Klicko. Gazi bandu crvenu, komunisticku na celu sa KGB agentom!

Ako su se Srbi prodali za saku rubalja vi necete!

Happy Pride Toronto

pre 10 godina

Ovo mu dodje kao "Bolje rat nego pakt..." demonstracije. Ljudi ne shvataju da ulaskom u EU ili jos gore u beskonacan "proces pridruzivanja" i uslovljavanja gube privredu i suverenost. Ne bi me cudilo da su ih Englezi nahuskali cisto da napakoste i jednima i drugima.

Alex

pre 10 godina

Puna podrksa demonstrantima! Jadan onaj ko se uzda u Rusiju.... a moram da odgovorim ovima koji u komentarima kritikuju EU, pa kao eto usrecice se sa evu: kakva zamena teza! Draga moja gospodo nije nama EU kriva sto su domaci olosi i barabe ojadili ovu zemlju i unistili sve sto se unistiti moze. Pogledajte svuda oko sebe, videcete tragove unistenja od strane nas samih, nasih domacih... pogledajte mesta u kojima zivite, lokalne samouprave... tu ne sedi niko iz Brisela nego nislija unistava Nis, uzicanin Uzice, a kikindjanin Kikindu. I dosta vise sa tim pricama da nam je drugi kriv!
Sami smo krivi!

Fall Schwarz

pre 10 godina

Neke cinjenice koje nepismeni nemaju na umu kad pisu hvalospeve o KGB i SSSR:

1. Za drugi svetski rat odgovoran je SSSR isto koliko i nacisticka Nemacka, jer su zajedno, u savezu shodno paktu Ribbentrop-Molotov, napale i raskomadale Poljsku, toliko o pozitivnoj ulozi SSSR u istoriji. A to sto im je Hitler posle zabio noz u ledja - to je samo zato sto su bili glupi. BTW, podatak iz zvanicne istorije predavane na vojnoj akademiji u SFRJ: Staljin je odgovoran za vise ubistava ljudi od Hitlera i to uglavnom sopstvenih gradjana, Hitler je za njega bio malo dete.

2. Vladimir Putin ima bogatstvo u licnom vlasnistvu procenjeno na 40 milijardi dolara. Demokratija?

3. Za stanje u Ukrajini nije odgovorna EU, nego beda uzrokovana 70-godisnjim ropstvom pod sovjetskom cizmom. Formalno pravno, Ukrajina nikad nije pristupila SSSR, vec je doslovce bila okupirana i drzana u ropstvu. Ako ste pismeni - proverite u knjigama ili na internetu.

Nadam se da ce KGB staljinisticka bagra biti satrvena u blato sibira odakle je i izgmizala i da ce Ukrajina biti slobodna zemlja - clanica EU sto pre. SMRT STALJINIZMU!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Citajuci ove komentare svakome tek tu postane jasno do kakvih je "promena doslo" i kolika je jos uvek "podeljenost medija" u samoj Srbiji ?
I dok je RTS "uznapredovao" u javni servis "evropske Srbije" na B92 se okupljaju samo jos gradjani "RUSKE SRBIJE" da podrze ukrajinsku Vladu i Predsednika Janukovica da ne "poklekne" pred "evropskom civilizacijom", "da sledi primer Vlasti Srbije" i da se ne "udaljava od Rusije" ?

visi

pre 10 godina

Pa videli ste prekjuce Listu deset najbogatijih Predsednika monarha kraljeva i careva. Na prvom mestu je Car Putin sa Bogastvom od 40 miljiardi dolara. Mora da je puno radio da bi zaradio tolike pare, nije mu lako da ih obrce, treba mu jaka kondicija.

Fobofil Trolović

pre 10 godina

"Ljudi ne shvataju da ulaskom u EU ili jos gore u beskonacan "proces pridruzivanja" i uslovljavanja gube privredu i suverenost"

Svašta, baš svašta. Češka proizvodi Škode i prodaje ih po celoj EU a vidim i ovdašnji mrzitelji svega zapadnog najradije voze VW ili ako nemaju onda dizel Škodu (jer je iznutra "Nijemac") i nisam primetio da su izgubili ni privredu ni suverenost. Štaviše, prilično se dobro kotiraju, pogotovo u poređenju sa nama. Pa čak i Rumuni koji su bili teška beda, imaju Iulius Mall koji je deset puta veći i bolji od Ušća, valjda se to zove "gubitak suverenosti", šta li?

Slobodna Ukrajina

pre 10 godina

Samo da ne popuste sada , jos malo fali. Da se Rusofili pitaju poslali bi tenkove na ljude da "brane istinu". Ovako ipak ne zivimo u USSR i morace da padnu.Pozdrav svima koji se zalazu za pravo svake zemlje da odluci svoju buducnost. Ovim ostalima zelim puno srece u zivotu sa samim sobom.

mdj

pre 10 godina

Naravno da ce svaki normalan covek da podrzi demonstrante, a ti koji kazu da niko od njih nije bio vise protiv Milosevica ali da danas zali zbog toga samo pokazuje da nije bas previse inteligentan niti ce to biti. I nije problem u komunizmu vec u teznji ruskih nacionalista da dominiraju nad drugim narodima u ovoj ili onoj formi, bilo kao komunisti bilo kao nacionalisti. Sve sto su ikada hteli je da budu baljsaja strana - velika zemlja, citaj nesto poput nacisticke Nemacke koja sve okolne zemlje drzi u strahu. I kad su kad se raspao Sovjetski savez sa nostalgijom govorili: bili smo velika zemlja, to je znacilo samo i jedino to da su druge, manje zemlje u svom okruzenju drzali pod teskim terorom a da vise to ne mogu. I svi oni koji su im odusevljeno cestitali sto muce onu dvadesetogodisnju rusku pankerku ne samo da nisu previse inteligentni nego su i losi ljudi.

djokica

pre 10 godina

Ukrajina je u finansijskom haosu, kolapsu, dugovima do guse upravo zahvaljujuci licemernoj EU i antiruskoj politici koju ta Unija sprovodi vec duze vremena tamo.
Putin nece dozvoliti nikakvo cepanje Ukrajine ...ovde je nametnuta cista zamena teza...upravo EU pritiska ukrajinsko rukovodstvo, ucenjujuci i ponivajuci i narod i drzavu a ne Rusi.
teritorija Ukrajine nije nisat drugo do vekovna teritorija ruskog naroda.. Vatikan je tu umesao prste i pokatolicio dobar deo stanovnistva
Putin zna sve to i narednih dana ocekujem konkretne poteze Rusa da urede stvari onako kako bi trebalo da budu.
pokvareni i prevrtljivi zapad.

Say no to KGB!!!

pre 10 godina

Ovo meni izgleda na vec isproban Putinov KGB model ''demokratije'. Videli su svi kako Rusi brane tu demokratiju kad su 1956 usli u Madjarsku, 1968 ulsi u Cehoslovacku, 2008 u Fruziji kad su pravoslavne Grizice KGB mafija unistila......jadan on ko se oslanja na KGB demokratiju, sto smo mi osetili zadnjih 25 godina od kad nas Rusi 'brane'. Danas tako 'zasticeni' od Rusa pod ruskom cizmom zivimo kao Rumuni i Bugari 1970, najnize plate u Evropi, najnizi standard zivota u Evropi, najvize izbeglica i azilanata u Evropi. Tako to biva bilo kojoj zemlji koja god ode pod RUSKU CIZMU. Zato Ukrajinci napolje te KGB mafijase iz svoje zemlje.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Po ovim komentarima naših rusofila, vidi se da je miloševićevski duh još prisutan. Navijaju da se na narod pošalju tenkovi, traže vanredno stanje, kontra miting i smanjuju dvadesetostruko broj demonstranata. Kada bi se vratili u 1941. sa ovakvima, agentima kominterne bio bi lak posao jer ne bi morali mnoge da ubeđuju u to da proleće dolazi iz Sibira.

poruka za gestapo

pre 10 godina

"Kako bih voleo da se kod nas malo pobune ovi što su za EU, čisto da ih ne lovimo po kućama."

Kada bi neko od vas fasista dosao na moj kucni prag da me "lovi", ubio bi ga na licu mesta. Zasto kazem fasista, zato sto su fasisti isto tako voleli da love po kucama, ustase, cetnici, gestapo. Jednom vam je prosao taj lov po kucama, vise nece.

pop

pre 10 godina

pa zar i ti Ukrajino sine brute..hrlis ka Evropi, pa kad pocne da vuce odozdo bakice ce morati tople carapice isplesti. Nece biti starijeg brata da pritekne u pomoc!

zimzeleni

pre 10 godina

vlada u Ukrajini je vec pala, samo sto joj to niko nije rekao:) Sto se tice ove vlade u Srbiji, ona sluzi za 2 stvari 1) lagano odvajanje Kosova (Srbi su izasli na kosovske izbore, a u Briselskom sporazumu pise da necemo ometati Kosovo na putu za EU) i 2) priblizavanje Evrope radikalskom birackom telu. A obozavaocima Rusije preporucujem da ipak procitaju koju knjigu, i to ne samo o odnosima sa Srbijom u 19. veku, vec uopste o njenoj istoriji od nastanka naovamo... Ivan Grozni, Staljin... ukratko, reka krvi i nezapamcenih svirepih zlocina prema sopstvenom narodu. A nas su dovoljno spasavali - i od sankcija, i od Amerike, i od bombardovanja, i od gladi, i od Milosevica... da na brojim samo skorasnje primere. Hvala Rusi, nikad vise.

zalosno

pre 10 godina

Vi koji Ruse toliko volite i ovde podrzavate pogledajte u ogledalo!
Zar se ne stidite podrzavati Putinovu diktaturu naspra slobodi koju donosi EU?

torima

pre 10 godina

Jooj evo Evropa ih ceka rasirenih ruku isto kao i nas. Prosto vape za Ukrajinom, posebno sad kada su je zaobisli ruski gasovodi. Evropskoj Uniji je dosta bespotrebnog tereta. Njoj sada treba neko ko ce da je spasava.

Realist

pre 10 godina

Vidim puno komentara ZA Rusiju, "saljite tenkove i takve guposti...ajde molim vas, neki spominju "demokratske" zemlje Irak, Sirija, gdje je navodono zapad kriv sto tamo lete bombe medju narodom. 2. Ista ta Rusija vas prodaje prvom prilikom kad stigne za neke svoje sitne interese. ONI TRGUJU VASIM KOSOVOM, a ne da ga brane! 3. Nije li taj Isti Irak prije nego je doslo dao rata sa zapadom napao Kuvajt, bacao kemijsko oruzje po svojim ljudima (stanovnistvu) dok nije bilo niti jednog amera ili NATO pakta tamo. Eto, takva je tamo demokracija vladala prije. Nove stvari se stvaraju IZ KAOSA. Dakle, ovo je jedan dugotrajan i bolan proces koji ce trajati dok se stvari ne pocnu preslagivati kako treba. Osim toga, nemojte zaboraviti da struje u Iraku koje ratuju protiv amera ne zele nikakvu demokraciju, nego FUNDAMENTALIZAM pod maskom demokracije. Ti isti iracki i sirijski "demokrate" bi poskidali glave prvom prlikom i "Srbima i Hrvatima" zato sto smo krscani. Nevjerovatno mi je koliko su odredjene struje u Srbiji "skrenule" kad podrzavaju jadne iracke FUNDAMENTALISTE, kao da ste zaboravili koliko je bas VAS kostala agresivna fundamentalisticka ekspanzija radikalnog "krila" Islama prije nekoliko stotina godina. Ne kazem da su Ameri i EU Bogom dani, ali sigurno su prihvatljiviji od rusa, a o ovima drugima da ne govorim.

Hrvat

pre 10 godina

(skrozlos, 2. decembar 2013 15:19)
A nije ti palo na pamet napisati zašto Kličko živi u Njemačkoj a ne u Ukrajini. Znaš, postoje oni koji nezadovoljni političkom situacijom u svojoj zemlji odu negdje drugo ali njihova pravedna borba za svoju matičnu zemlju nikad ne prestaje.

slaven

pre 10 godina

Alo ljudi, Kijev ima oko 3 miliona stanovnika, na ulicama protestvuje prema navaodima BBC-a 10000 ljudi, što znači realno 5000 do 6000 hiljada, priča se naduvava kao i za Libiju i Siriju. Tu je sve jasno.

ПГЦЗ

pre 10 godina

Између 100 и 350 хиљада? Па, овдје, брат брату, нема више од 40 000. Да је био контра митинги за тих 40-ак хиљада би рекли "окупило се неколико хиљада". Толико о објективности BBC-ja.

nekoizmase

pre 10 godina

juce slusam na radiju statistiku da vecina u Srbiji bi pre radila u Moskvi nego u Berlinu. A onda pogledas realnost i vidis koliko ljudi iz Srbije ustvari radi i zivi samo u Nemackoj a koliko u Rusiji pa pomislis koliko su ljudi licemerni.
Interesantno je da vecina bivsih zemalja SSSR-a i istocnog bloka koje su bile direktno pod Ruskom cizmom su jedva cekale da se oslobode Rusa, naprimer Poljska, samo u Srbiji koji nikad Ruse ni videli nismo, ziveli zivotom blizim Evropi ceo svoj vek samo o Rusiji pricamo.
Trebalo bi drzava da organizuje, na po 6 meseci da svi koji zele idu i rade tamo malo u Sibir cisto da vide kako je u despotiji, zemlji gde je od pamtiveka pojedinac bio potrosna roba a bogatstvo pojedinih uvek bilo na nivou razvrata.

rusofob

pre 10 godina

Prosto u Ukrajini postoji dobar deo naroda koji nece sa rusima i to nasi rusofili ne mogu da shvate. Bas kao i ovde sto postoje ljudi koji nece sa rusima. Mozete vi njima/nama nadevati svakavka imena, strani placenici, domaci izdajnici, sta god... al poenta price je da mi necemo sa rusima, nego sa zapadom.

nepatriJota

pre 10 godina

@Петар Миловановић: A kako bi definisao politicki sistem u Rusiji druze? Demokratski sigurno nije.A sto se uticaja fasista i desnicara tice,takodje,Rusija nema premca.Tuzno ali istinito.

Stefan

pre 10 godina

To ti je narod, prc. Nema zezanja. Ima da bude kako oni oce, a ne kako vlada hoce. Za razliku od nas. Cik nek vlada uradi nesto na svoju ruku, odma protesti. Vlada nece u EU jer onda ostaju ista ona gamad, korumpirana gamad. Onda mogu da uzimaju novca kolko hoce, a kad im dodje EU, e to vise nece moci. Kamo srece da i nas narod oce ovako da bira za sebe, nego samo cute.

istina&pravda

pre 10 godina

Samo za ruske podrepase... da im ne promakne vest... Da vidite Janukovica kako se savija pred Evropom. Evo samo pikantnog pocetka... "Predsednik Ukrajine je zamolio EK da primi delegaciju iz Ukrajine kako bi razmotrili neke aspekte sporazuma..." kikikikiki http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=12&dd=02&nav_category=78&nav_id=784367

zeljko

pre 10 godina

Kakvi tenkovi kakve gluposti o čemu vi pričate. Narod Ukrajine ima pravo sam da odlučuje A ne da sluša pametne srbe kojima je trebalo 12 godina da skinu Miloševića. Uzgred kako ni se vi osećali veliki rusofili da su na vas 5. Oktobra izveli tenkove, specijalce... Gledajte svoju muku i bedu A za Ukrajine se ne brinite o tome treba da brine narod Ukrajine.

DarthNeshko

pre 10 godina

Viva La Revolucion! A sada ozbiljnije, iako se ovdasnje evroskleptici raduju otvorenom mesanju susedne drzave sa kompleksom imperije jos od davnih dana Ivana IV, ipak Ukrajinci trebaju da odluce gde ce i sa kime ce, a ne da im se to naredjuje iz usta drugih. Ako im se ide u EU, neka idu.. ali nije samo EU u pitanju, u pitanju je pritajeni skukob dvaju pretedenata na titulu treceg RIMA... onog koji se ne eksponira za to nasledstvo, i onog ciji je to vlazni san jos od krunisanja gore pomenutog Ivana IV ( za neupucene, treci Rim je na reci Potomak, a ovi sto sanjaju su iz najskupljeg grada Evroazije) jer nekome nije dosta ni najveca teritorija, jok more trebaju nam sateljiti, ili da budem precizniji saputnjiki! Naravno ovdasnji bi vrlo rado da se uglave pa da orbitiraju oko matrjoske! Bezbroj puta su to dokazali, i onda kada je na vlasti tamo bio gruzijski raspop pa sve do danas kada slave svaki potez svevideceg...

kraja

pre 10 godina

...u ukrajini, siriji, libiji demonstracije su "demokratske" i zapad ih podrzava...
...u njujorku, egiptu, turskoj, demonstrantiu su nazadni "elementi" koji ruse demokratski izabranu vlast...????
...grinpis na ruskoj platformi je "briga za covecanstvo"...
...grinpis na platformi "bp"-a, ili u amazoniji su pirati i razbojnici...
...kapitalisticki pogledi na "demokratiju"....

blanko

pre 10 godina

Neki bi za saku dolara i rodjenu majku prodali...
(Mirko, 2. decembar 2013 12:22)

Heh... pa bas najnovija desavanja u Ukrajini, mislim na ovo iznenadno i naglo okretanje ka Rusiji govore da bi to neki uradili i za saku rubalja. Sada da li je saka ili dve sake rubalja, to je manje bitno.

Gogi

pre 10 godina

Rasterajte tu bandu zapadnjackih plaćenika sa ulica, oni hoće da unište demokratsku vladu, nadam se da će vlada Ukrajine da pobedi sa Rusijom

knjige

pre 10 godina

@zimzeleni
Evo ja sam procitao mnoge knjige o istoriji, pa i o ruskoj.
Za Ivana Groznog npr. znam da je osvojio teritoriju od preko 5 miliona km2, vecu od danasnje EU, i da je to covek koji je konacno oslobodio Rusiju i Evropu od Mongola.
Staljin je od privredno zaostale drzave stvorio supersilu i usput oslobodio Evropu od Hitlera i njegovih konc. logora.
Sto se odnosa prema Srbiji tice, znam da je Rusija usla u I sv. rat da bi pomogla Srbiji, Evropa je pratila Rusiju zbog obaveza iz sklopljenog saveza sa Rusijom. Cak je Cercil tvrdio da je Evropa pogresila i da je trebala da dozvoli da Austro- Ugarska "kazni Srbiju".
Znam i da je nebrojeno puta Rusija spasavala Srbiju od Osmanskog Carstva. Isto tako znam da je Evropa, narocito Britanija svim snagama podrzavala Osmanlije i njihovu vladavinu na Balkanu.
Znam npr. i da Rusija nikada nije bombardovala ili okupirala Srbiju, Nemacka jeste vise puta, Britanija i Francuska kao i ostatak EU su nas bombardovala cak i kad smo bili saveznici u II sv. ratu, a i 1999. su nas bombardovali u savezu sa SAD. Rusija nikada nije podrzavala otcepljenje nekog dela Srbije, EU i Amerika to rade vec 15 godina, ako ne i duze.
Sto se zlocina nad sopstvenim narodom tice, procitaj malo o deci koja su umirala radeci u fabrikama u razvijenoj Evropi, o krvavo ugusenim revolucijama sirom Evrope, a procitaj malo i sta su Englezi, Spanci, Holandjani, Francuzi i Belgijanci radili stanovnicima okupiranih kolonija. Ili gde nestadose onoliki Indijanci u SAD-u?

pera

pre 10 godina

sreća pa se naša vlast zahvaljujući pre svega vučiću i dačiću u zadnjem momentu odrekla putinove sovjetije,inače bi i mi imali ovakve scene po beogradu.

kuma lija

pre 10 godina

A taman su evropejci počeli da trljaju ruke,ogromno ukrajinsko tržište bi im bilo ko šlag na torti, evrići počeli da zveckaju i pune praznu kasu,kad,neki tamo Rusi im pobrkaše lončiće,ode sanak pusti.Em mi je milo,em mi je drago,pa nije im ovo Srbija!A tu šačicu "otporaša" će metla da oduva,scenario već viđen,sramota!

Nev

pre 10 godina

Previse mi lici na nas 5ti oktobar. Iako sam ucestvovao u njemu imam i dalje gorak ukus nakon sto se ispostavilo da smo dobili isto tako "gorku" zamenu. Dali je ovo igra kao kod nas ili ne pitanje je ali opozicioni upotrebljavaju isti potpis a na pojedinim slikama imaju cak i bubnjare. Bas me zanima gde su svi oni koji su ucestvovali u stvaranju "otpora" i dali se neki nalaze mozda u Ukrajni.
Sve u svemu svi smo ispali budale ciji su zivoti unistavani i dalje se unistavaju zarad borbe za kontrolu vlasti. Toliko mrtvih u ex Yu zbog toga a mi i dalje svi budale i svadjamo se medjusobno dozvoljavajuci idiotima da potpaljuju nase sumnje i strahove pretvarajuci ih u sukobe i mrznju.
Ukrajna nema izbora osim da ostane ekonomski vezana za Rusiju inace ako im Rusija zatvori sve kapije da bi zastitila samu sebe (nezele ni Ruje da budu posredni finansijeri "protivniku"). Oprzili su se na Kipru i sada se zapad i Rusi igraju sa lokalnim ispistavama sa milionima gradjana zbog kontrole i trzista. Ako prodje ovo a zbog brojnog Ruskog stanovnistva moze doci do svega...
Imamo politicare ko u srednjem mracnom vremenu razne kraljeve. Politicare i "biznismene" nasledjuju iz iste "porodice", medjusobno su zasticeni i povezani zadrzavajuci poluge vlasti, kao sto i u porodicama svih deca idu obicno stopama roditelja, policajci u policajce, DB-ovci u svoju stalu. Sve u svemu imamo na kraju Kraljeve i kraljevsku svitu koje ima ovce za sisanje a ovce zatvorene u toru...

Darkfusion

pre 10 godina

Ja mislim da je ovo pocetak deljenja Ukraine . I ne razumem ako su njihovi politicari tolko sigurno da imaju podrsku za ugovor za Rusijom , sto jednostavno raspisu referendum . I njihova vlast je napravila veliku gresku represija ne daje rezultate samo pogorsava. Ja sam za EU ali gradjani Ukraine imaju pravo da odluce gde i kako ce ziveti putem referenduma .

Русофил београдски

pre 10 godina

Jel napisah sinoć da je sa demonstracijama u Kijevu završeno! Vikend zabava prozapadnih plaćenika i zaluđenika se završava,ponedeljak, mora se na posao, u škole, na fakultete, treba čuvati unuke....Naravno, samo se poljsko-katolički Ljvov još koprca, ali usamljeni su. Rusija je sve mirno posmatrala, dok su BBC, CNN, Špigl, Le Mond arlaukali! Zna se pobednik-ubedljiva većina proruskih Ukrajinaca! Kličko može da nastavi da živi u Nemačkoj. Bačene pare Zapada za utopiju!

danas

pre 10 godina

Juce mi se brat vratio iz Ukrajine , kaze da je situacija takva da niko ni ne zna da su demonstracije niti su zainteresovani za njih . Otprilike demonstranta ima koliko je stalo u hol od crkve gde su se kao sklonili od nekog terora .Kaze da ih preko vikenda nije bilo vise od 2-3 hiljade a radnim danom jedva 200-300.
Neke prozapadne televezije pokusavaju kampanjom da izvuku narod na ulice ali im kaze ne polazi za rukom jer tamo jednostavno ljude to ne zanima previse . Imaju dovoljno svojih problema i gledaju od cega da zive , velika vecina njih je razocarana promena koje je navodno donela Timosenkova i vise se narod ne prima tako lako kod njih na dnevno-politicka zbivanja .
Kod njih je jako puno ljudi vezano rodbinski ili poslovno sa Rusijom i to je zapravno presudno da su nezainteresovani za neki konflikt sa Rusijom .

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Јуче је на сајту Беле куће објављен захтев да се против председника Украјине и чланова владе уведу санкције уколико не потпишу споразум о придруживању Европској унији. „Не можемо да се помиримо са чињеницом да председник Виктор Јанукович и његова влада бране народу Украјине да приђе ближе западној цивилизацији, - стоји у петицији. – Захтевамо да се уведу санкције против господина Јануковича и чланова министарског кабинета Украјине, уколико господин Јанукович не потпише споразум о придруживању Европској унији на самиту „Источно партнерство“ у Вилњусу 29. новембра 2013. године“. И све то због тога што није потписан споразум са ЕУ или што рече онај боксер-политичар Кличко, зато што су нам украли сан о Европи! Нема замерики Јануковичу од стране евроамериканаца да је опљачкао милијарде и пренео у стране банке, као што пишу за руског председника Владимира Путина, није покрао изборе као Слободан Милошевић, није хапсио опозиционе лидере, није из снајпера убијао цивиле као Башар Ел Асада или на њих испаљивао бојне отрове, није проглашен деспотом, стаљинистом, тиранином, није премлаћивао украјинске отпораше, ништа од наведеног арсенала, али је украо украјински сан о уласку у ЕУ! И сада ће „демократски“ запад да уведе забрану путовања политичарима око Јануковича, да им заплени имовину и капитал у иностранству, да прогласе забрану лета украјинских авиона и да небо над Украјином контролишу војни авиони НАТО-пакта! Чудна нека евроамеричка нацифашистичка демократија, бре!

Mairon

pre 10 godina

(knjige, 2. decembar 2013 11:48)
Takodje bi trebali znati kako je pomenuti ruski car Ivan IV Grozni u nastupu besa ubio svog sina, medju prvima uveo tajnu policiju koja je surovo progonila mnoge boljare koje je hteo brutalno da iskoreni, a sam car uzivao da u tamnicama posmatra mucenja ljudi.
Sto se tice Staljina, niste pomenuli cenu tog ogromnog industrijskog napredka u veoma malom rasponu vremena a kada vec govorite o tome trebali bi i to navesti. Koliko je ljudi umrlo od gladi u vreme Staljinove mahnite industrijalizacije, koliko je seljaka pod prisilom oterano u fabrike i kolhoze a tek koliko je ljudi umrlo u gulazima.
Uzasno je govoriti o takvom napredku.
Navodi o ponasanju kolonijalnih sila jesu tacni ali pokazuju da se na zlocin greda jednostrano sa tendencijom da se jedna strana opravda a druga ocrni. Svi zlocini su jednaki. Medjutim, nije problem u vlasti vec u samom drustvu.

dnK

pre 10 godina

ovako EU i ameri ruse vlasti koje im se ne svidjaju, sirom sveta. Potpomognu i nabriju par hiljada ljudi da budu kao vecina medju gotovo 45 miliona ukrajinaca i da ta saka ljudi upravljana zapadnim demagogijama, kroji drzavni kaput. Turska se dobro oduprla tome, nadam se da ce i braca ukrajinci, jer EU nije volja vecine ukrajinskog naroda, nego sake "plaćenika" i paćenika!

zaista zabrinuo...

pre 10 godina

Interesantno je da dobar broj onih koji ovde komentarisu razmislja kao ni manje ni vise nego Zirinovski (pogledati njegovu izjavu u ovom tekstu). Ja bih se itekako zabrinuo da mi se misljenje poklapa sa ovim covekom.

aleks

pre 10 godina

Izbori i referendum! To je jedino posteno i realno. Besmislene su paralele sa petim oktobrom i podrska Janukovicu od javnosti u Srbiji. Ne drzim stranu nikome, ni pro EU, ni kontra EU. Za neke je odnos sa Rusijom ropstvo, drugi to vide sa EU. Svako ima pravo da se izjasni i treba braniti princip slobode misljenja, makar bilo i pogresno. Milosevica narod nije hteo vise, izabrali smo drugo, gledali na to danas dobro ili lose. Narod danas hoce SNS, ja mozda ne, ali je to posteno, sta god ja mislio o tome. Nek narod Ukrajine kaze za sta je.

Pecconi

pre 10 godina

2. Vladimir Putin ima bogatstvo u licnom vlasnistvu procenjeno na 40 milijardi dolara. Demokratija?

A odakle ti ovaj podatak bratac, iz "Glorije"?

Matej_PU

pre 10 godina

Desetljećima slavenski narodi nestaju jedan po jedan i utapaju se u romansko-germansku kulturu koja im je u prošlosti bila nametana mačem a danas neoliberalnim konceptom.
Na ruku romano-germanskoj koaliciji koja je i stvorila EU ide i sveopće rasulo i podjela među slavenskim narodima, korupcija njihovih elita i inteligencije i lažno nametnuti sistem vrjednosti koji isključuje vlastite vrjednosti a prihvata tuđinove.
Samo nametanje jedne vrjednosti koja poništava drugu nije ništa drugo nego rasizam sa prikrivenim genocidnim namjerama protiv onoga kome se takve vrjednosti nameću.
Kako je moguće da se civilizacijom danas naziva samo ona civilizacija koju su izgradili romano-germanski narodi i pored toga što ako bi smo zavirili u povjest te civilizacije naišli bi smo najviše na zlo, pljačku, tlačenje, križarstvo, ...
Da li su slavenski narodi toliko zasljepljeni da žele da se svi utope u romano-germansku tvorevinu koju pogrešno nazivamo EU ?
Gdje su korjeni takvih zabluda?
Da li je hrišćanstvo doprinjelo razbijanju slovenskih naroda kojih je samo u posljednjih dva stoljeća ubijeno 150 miliona, što od romano-germana što u međusobnim ratovima?
Kome je hrišćanstvo pomoglo, Slavenima ili Romano-Germanima?

nikola

pre 10 godina

jedino sto ukrajina izvozi u EU su prostitutke. nista vise. a i mi cemo isto.

inace, sto nam niko ne kaze da ovi "pro-eu" imaju samo 1/3 parlamenta ...

darmar

pre 10 godina

Kad ti bokser bistri politiku, jednom moras doziveti nokaut. Pa i da je 5 fakulteta zavrsio, covek je ipak udaren u glavu (bukvalno). Izuzetan je bokser, ali je ocajna politicka maskota.

mile ns

pre 10 godina

Imate na netu kamere u Kijevu,mozete direktno pratiti prenos tih 100 000 demostranata.Videcete da ih nema ni 1000 i da se zivot u Kijevu odvija normalno.

Силвија

pre 10 godina

@Fobofil Trolović - Pa čak i Rumuni koji su bili teška beda, imaju Iulius Mall koji je deset puta veći i bolji od Ušća, valjda se to zove "gubitak suverenosti", šta li?

Прво погледати званичне податке о задужености Румуније (од 100 до 130 милијарди евра) па наставити троловање о румунском суверенитету. Са таквим дугом, нема суверенитета.

Anatolij Ivanovič, Kazanj

pre 10 godina

@zimzeleni

Ma Ukrajina ostaje gde je, pod okriljem Majke Rusije, kakav bre NATO i EU, nema šanse!
A ti zimzeleni, pošto si sve pročitao o Staljinu i Ivanu Groznom, uzmi čitaj malo Hitlera, nešto o naseljavanju Amerike, ubijanju oko 30 miliona Indijanaca, nasilnom dovođenju crnaca iz Afrike, Koreji, Vijetnamu,Avganistanu, Iraku....

milan

pre 10 godina

Dragi komentatori nije problem sto Srbi vole Ruse, ko nas sta pita. Problem je sto ih vole i Ukrajinci, tako da je najbolje da protestujete tamo sa onih hiljadu ljudi izpred zgrade parlamenta, samo opusteno ima brdo stranaca medju njima.

X

pre 10 godina

@Fall Swartz
Skoro sve sto si napisao je netacno.
Za II sv. rat odgovorne su Britanija i Francuska koje su u Minhenu dozvolile i pozdravile Hitlerovu okupaciju Cehoslovacke. Britanski premijer je tvrdio da je obezbedio trajni mir....
Americki mediji su Hitlera proglasili za "licnost godine".
Na kraju krajeva, nije Hitler objavio rat njima, vec su Britanci i Francuzi objavili rat Nemcima.
Te gluposti o Staljinovoj odgovornosti za smrt miliona su propaganda onih koji su se sukobili sa njim i onih koji pokusavaju da malo "operu Hitlera". Onda je danasnji americki Predsednik odgovoran za smrt svakog Amerikanca koji umre od gladi, izvrsi samoubistvo zbog nemastine, i za svakog ubijenog u pljackama sirom SAD-a ili u americkim zatvorima. Da li su na vojnoj akademiji SFRJ ucili ljude da je Truman jedan od najvecih zlocinaca jer je bacio atomske bombe na civile u momentu kada je Japan prakticno bio porazen? A to je uradio da bi primorao Japan na brzu kapitulaciju jer su Rusi ekspresno izbacili Japance iz Kine i poceli da osvajaju manja Japanska ostrva pa se Truman prepao da ne osvoje ceo Japan. Jesu li vam rekli mozda za koliko je smrti odgovorna engleska kraljevska porodica? Ili spanska, belgijska, francuska?
Ne postoji niti jedan podatak o Putinovom bogatstvu od 40 milijardi. Osim tvrdnje jednog magazina.... Ali zato je cinjenica da Amerikom u poslednjih 25 godina vladaju 2 porodice, Kilinton i Bus. Klintonovi su milioneri, oba Busa su MILIJARDERI. Bave se naftom, u SAD i u IRAKU.

Bogoljub

pre 10 godina

Po ovim komentarima naših rusofila, vidi se da je miloševićevski duh još prisutan. Navijaju da se na narod pošalju tenkovi, traže vanredno stanje, kontra miting i smanjuju dvadesetostruko broj demonstranata. Kada bi se vratili u 1941. sa ovakvima, agentima kominterne bio bi lak posao jer ne bi morali mnoge da ubeđuju u to da proleće dolazi iz Sibira.
(Zemun grad SPO, 2. decembar 2013 10:24)

Imas na netu direktno kamere u Kijevu, mozes svojim ocima da se uveris u broj demonstranata, a ne ocima CNN-a.

stidim se

pre 10 godina

odgovor ,,knjige 2"
Nabrajati nekakve polustine iz daleke proslosti i sluziti se lazima da su crci bili gradjani drugog reda pre 30. godina, sluzi samo satupljivatii i ovako izludjenog naroda. A zasto niste spomenuli brata Rastka Njemanjica (sveti Sava) koji je zbog vlasti oslepijo svoga oca to je sve bilo davmo. A stacemo danas i sutra gde idemo i kuda stremimo? Sudeci po komentarima i vlasti koje kontinuirano birate buducnost nam crna da crnja ne moze biti.

Sinko

pre 10 godina

Pomalo mi zao tih Ukrajinaca. Da se razumemo smenio sam Slobu i ponovo bih to ucinio, ali mislim da za razliku od naseg naroda oni jos nisu svesni da ne postoji besplatan rucak. Mi smo svoj put u Evropu platili Kosovom. Mislim da treba dobro da razmisle sta im je korist na dugi a sta na kratki rok i da se tako ponasaju nikad definitivno ne stajuci skroz na jednu stranu. Mi smo tu lekciju naucili na tezi nacin. Jos samo kad ne bi za razne funkcije od predsednika razredne zajednice do poslanika birali gore od sebe...

Ivan

pre 10 godina

Ja uporno govorim...narod je tu zbog koncerata koji se vikendom odrzavaju a vi se prosipate sa nekim EU demonstracijama. Koja je to ekstaza kada se spomene EU majko mila...

Pivsko ime

pre 10 godina

@Slobodna Ukrajina

A sto Vi mislite da narod Ukrajine ne treba da ima pravo na slobodan izbor? Pa nije valjda 1000 demonstranata "narod", ili Poljak Kacinski (brat pokojnog predsednika i clan poljskog sejma) ili potpredednik saveta Evrope ili predsednica litvanskog parlamenta koji sa govornica usred Kijeva arlaucu protiv legalno izabranih institucija Ukrajine i potpiruju sukobe. Sta oni hoce? Da se Ukrajinci medjusobno pobiju pa da Brisel bude zadovoljan? Zar za EU vise ne vaze odluke parlamenata drzava sirom sveta? Zar ce oni da smenjuju, postavljaju politicare, zar ce oni da menjaju ustave i zakone drugih zemalja? Da li je, po Vama, Ukrajina slobodna ako nece sa Rusijom, a nije slobodna ako nece sa EU?

skrozlos

pre 10 godina

kakva se rasprava rasplamsala oko ukrajine... a malo njih vidi ono bitno. vodja opozicije brat klicko. vrhunski bokser, sportista svetskog formata, nema ko nije cuo za njega. i verovatno je u pravu kada se zalaze za ''napaceni'' narod ukrajine i poboljsanje uslova zivota. ali, ima jedna sitnica koja se ne spominje. klicko, naime, ne zivi u ukrajini vec u nemackoj. godinama. cak i boksuje tamo. eto, toliko o poznavanju uslova u ukrajini.

CcC

pre 10 godina

@nekoizmase
A interesantno je da danas mnoge clanice EU pricaju o istupanju iz te Unije. Prvi medju njima su Englezi, odnosno Britanci. Jedino Srbi i njima slicni, koji nikada nisu ni videli EU i dalje slepo veruju da tamo tece med i mleko.
Ako verujes da su Ukrajinci bili upravu kada su istupili iz SSSR-a, zasti sada mislis da grese kada odustaju od EU?
Malo licemerno zar ne?

Alex

pre 10 godina

Posle ucestvovanja u nasem 5. oktobru (gde sam priznajem bio od zagrizenijih), sada posle solidne vremenske distance i ekonomske pustosi koju je ostavio post 5. oktobar drugacije gledam sve ovakve "narandzaste" revolucije.

vrsac

pre 10 godina

Vlada popusta,Ukrajna se okrece EU a Rus zateze gas i ukida trgovinske povlastice(u prevodu dize zid duz grancice).onda se druga Ukrajna buni,hoce Ruske i povlastice itd. Tad nastaje cepanje Ukrajne( mirno ili kroz gr rat) i onda ta prozapana Ukrajna zarad ekonomskog prezivljavanja,ulazi u NATO i daje im bazu na granicama sa Rusijom i time zapad postize svoj cilj zbog kojeg i finansiraju sada opoziciju. A ukrajne vise nema,tj ima dve Ukrajne u ratu

Sibir je najlepši

pre 10 godina

Vikend zabava završena, Kličko se vraća u Nemačku gde živi, Rusi mirno sve gledali jer znaju da pobeđuju, BBC i CNN zabavljali svoje gledaoce, ajde sada svi na posao!

knjige

pre 10 godina

@Mairon
Ivan Grozni je u nastupu besa ubio sina, u principu hteo je da ga udari ali ga je nehotice ubio. I to mu nisu zaboravili sve do danas, nazivaju ga Grozni. Ali Sulejman Velicanstveni je nadimak Velicanstveni dobio bas od Evropljana a svesno je ubio 2 sina. Kako je on Velicanstven?Svaki sultan je ubijao bracu i sinove pa ih niko ne naziva "Grozni". Mnogi evropski vladari su ubijali bracu, sinove, oceve u borbama za presto, ali to se zaboravlja...
Ivan Grozni je mrzeo boljare jer su boljari unistavali drzavu. Kao dete je odrastajuci na dvoru bio svedok desetina ubistava koje su boljari organizovali. Navedi jednu drzavu koja nije imala neku vrstu tajne policije? Zasto se to pominje samo u slucaju ruskih careva?
Da li znas kolika je cena americkog ili britanskog ekonomskog razvoja bila? Milioni robova dopremani u SAD iz Afrike, radnici u fabrikama iskoristavani do smrti, nadzornici u fabrikama bicevima uvodili "red". Bukvalno robovlasnicki sistemi.
Britanci i ostali Evropljani su odgovorni za smrt miliona u kolonijama sirom sveta. Za njih je i Hitler malo dete.
Procitaj npr. nesto o belgijskom kralju Leopoldu i njegovim kolonijama u Africi?
Bitno da Zapad sve to zaboravlja, ali zato pamti sina Ivana Groznog i Staljinove sibirske gulage.
A ignorise cinjenicu da su do pre 30 godina crnci bili gradjani 2 reda u SAD-u. I ne pominju ubistvo 30 miliona Indijanaca od strane Amerikanaca... Da ne pominjem silne inkvizicije po Evropi, krstaske ratove i sl....

Viktor

pre 10 godina

@aleks, 2. decembar 2013 05:45

Znas sta, posle spaljenih listica 2000. i cestitanja Nikolicu iz EU, par sati pre nego sto su se i znali konacni rezultati predsednickih izbora u Srbiji, covek ne moze da izbegne da pocne da sumnja u neke stvari oko "slobodne volje" i "vecinske volje".

Viktor

pre 10 godina

@Bucko razmisljam, 2. decembar 2013 09:11

Pa RTS je javni servis, oni serviraju "sta mi treba da mislimo" i shodno tome radi i njihova "autocenzura" za komentare.
B92 je jos uvek otvoren za debatu, kao sto je bio od svog nastanka.
To sto ti smatras gradjanima "ruske Srbije" su samo ljudi koji su se probudili iz bunila u kom su bili smatrajuci da su demokratija i ljudska prava univerzalna i shvatli su da ce ne samo neki biti "uvek jednakiji", vec da ce neki uvek biti "diskriminisani" i "gazeni" sta god radili, resili ljudi da ne veruju vise u "EU Shangri-la".

dvds

pre 10 godina

Jel ovo sada novo, ali "ukrajinsko proleće" organizovano od "brižnika" US i EU?
Koliko li će ovde tek mrtvih da bude onda?
Pomračiće se ovoj Planeti od svih tih proleća.

Tomas

pre 10 godina

(zimzeleni, 2. decembar 2013 10:40)
A koje si ti to silne knjige procesljao kad nisi u stanju da povezes ratove i ljudkse zrtve koje je USA proizvela od zavrsetka WW2 do danas. Koliko bespravno pokrenutih ratova i agresija cije smo i sami bili zrtve. Koliko surovosti i primitivizma (Sadam, Gadafi, Gvatamalo zatvor...), cak i finansiranje ljudi koji cupaju srce i jedu ga pred kamerama i spremnost da se iscenirana gasna akcija u Siriji upotrebi za otpocinjanje agresije!? I sve to uz stalne politicke pritiske, razna proleca kojima su doneli i ostavili rasulo, zlo i jad tim narodima nisu dovoljni da se setis samo, ako nista da pomenes. Tebi smeta Ivan Grozni, Staljin? Covece anglosaksonci su drzali u kolonijalnom statusu pola sveta, a da ne pricamo sta su sve radili domorodcima u Americi kojih vise i nema. Nemci su se dokazali toliko puta a ni Spanci i Francuzi nisu mnogo bolji bili. Rusija tj ruski narod nije savrsen, nije organizovan i proklet za novac kao zapad ali su moralno ispravniji ljudi i velika istorijska sila koja nam je mnogo puta pomogla kroz istoriju i nikada nas nije bombardovala, sakatila, izazivala nacionalne nemire u regionu itd. Zapad jos lepo zivi ali pitanje je dokle. Raspodela bogatstva je umobolna i recesija zahvata citav svet. Kapitalizam ce pojesti sam sebe kroz ljudsku pohlepu. Rusija je alternativa tom imperijalistickom zlu i nudi vrednosti ljudske i dokazane a ne unistavanje porodice i celodnevan rad nizasta. Nece doveka goreti nicija pa ni od USA.

Stamena

pre 10 godina

@Tomas, 2. decembar 2013 11:46

Načelno se slažem sa tvojim postom, ali imam jednu malu primedbu na konstataciju da je Rusija alternativa liberalnom kapitalizmu.
Istina je, da osim u jednom uskom segmentu ljudskih prava (LGBT), Rusija je kulminacija histerije liberalnog kapitalizma, jedini parametar u sistemu vrednosti je novac, a orgijanje ruskih milijardera postaje epsko. Najduže jahte, kupovine celih elitnih kvartova po mondenskim lokacijama, flote najskupljih vozila sa specijalnim doradama ... Dok se na 80 km od Moskve živi kao u Lebanu.
Na žalost Ukrajinska realnost je najbolje opisana u postu (Posma(t)rac, 2. decembar 2013 12:12)

Сима

pre 10 godina

@Fall Schwarz - 1. Za drugi svetski rat odgovoran je SSSR isto koliko i nacisticka Nemacka, jer su zajedno, u savezu shodno paktu Ribbentrop-Molotov, napale i raskomadale Poljsku, toliko o pozitivnoj ulozi SSSR u istoriji. A to sto im je Hitler posle zabio noz u ledja - to je samo zato sto su bili glupi.

Наравно, прво па мушко, тј. лаж толико карактеристична за нацистичку пропаганду. Пре споразума Рибентроп - Молотов, Пољска је, охрабрена Хитлеровим отимањем Судета, заједно са Мађарском, кренула у даље војно комадање Чехословачке и, на тај начин, преузела део одговорности за избијање рата. Стаљин би био луд да није реаговао на такво понашање Пољске. Осим тога, рат је увелико трајао, скоро две године, пре него се СССР, невољно, укључио. Велика Британија је била у рату са Немачком још од 1939., док је СССР нападнут 1941., тако да је тешко да неко, ко се у рат укључи две године по његовом избијању, може да буде одговоран за његов почетак.Но, као што рекосмо, нацистичка пропаганда никада није много држала до чињеница, само до непрестаног понављања једне те исте неистине.

seljadin

pre 10 godina

najveći su Evro-fanatici koji nikada nisu živeli u EU, što se tiče neke nove boljševičke revolucije u Ukrajini koju evro-fanatici prizivaju, bojim se da nije moguća, mržnja prema kapitalizmu i bogatima je skrivena u slogane "dole KGB itd" to me podseća na mitinge podrške Titu.
Sve u svemu prozirno, Ukrajinci znaju da prosečan Moskovljanin zaradi za mesec koliko prosečan Evro-fanatik u Srbiji, Rumuniji može da mašta.

Lukavi Rusofil iz Ljvova

pre 10 godina

(visi, 2. decembar 2013 12:10)

Baš si naivan! Ma ko zna koliko Putin ima para? Baš 40 milijardi dolara! Teško bi i on sam izračunao! I te liste, Forbs-ove i mnoge druge, ma šta oni znaju!? A kako na tim listama nema ni jednog Rokfelera i Rotšilda? Dragec, ne nasedaj, čista propaganda su te liste, zavisi ko plati objavljivanje i sastavljanje!

Branko

pre 10 godina

@(istina&pravda, 2. decembar 2013 09:07)
Da li možda znate da komunizam nije ruski izum. Karl Marks i Fridrih Engels nisu bili Rusi a ni Srbi. Komunizam je ušao u Rusiju sa Zapada i to sa punim vozom zlata i dolara. Rusija je krenula u kapitalizam i to je moralo da se spreči svim sredstvima pa i revolucijom. U Lenjinovoj vlasti je bilo ispod 5% Rusa a svi ostali su bili neki drugi. Istina i ništa osim istine.

...

pre 10 godina

Tenkovi na ulicama, vanredno stanje, opasnost od gradjanskog rata.... Rusi reaguju, posalju vojsku u Ukrajinu i uvedu demokratiju... Stari, dobro oprobani americki recept. Istocna Ukrajina koja je bogata prirodnim resursima potom zatrazi pripajanje Rusiji ( ovi sa Krima vec upozoravaju da je ugrozen tertorijalni integritet), i to je to sto se Ukrajine tice.
Zivi bili, videli...

Branko

pre 10 godina

".. Ivan Grozni, Staljin... ukratko, reka krvi i nezapamcenih svirepih zlocina prema sopstvenom narodu"
Sigurno ste čuli za Vartolomejsku noć (između 23. и 24. avgusta 1572.) kada je masakrirano najmanje 5000 ljudi. Progoni protestanata trajali su u Parizu do semptebra. Računa se daje ubijeno oko 50.000 ljudi, Ruski car Ivan Grozni nije ubio ovoliko ljudi za čitavu svoju vladavinu. A Što se tiče Staljina, on nije bio Rus već Gruzijac. Istina i ništa osim istine.

ce

pre 10 godina

odgovor Marku i ostalim ,,slobodoljupcima"
Neko se bori i sanja o slobodi i prosperitetu dok Marko i ostali ,,slobodoljubci" sanjaju da budu desna ruka Berije niti vas je za zaliti niti vas je lepo imati za komsiju.

expert

pre 10 godina

3. Za stanje u Ukrajini nije odgovorna EU, nego beda uzrokovana 70-godisnjim ropstvom pod sovjetskom cizmom. Formalno pravno, Ukrajina nikad nije pristupila SSSR, vec je doslovce bila okupirana i drzana u ropstvu. Ako ste pismeni - proverite u knjigama ili na internetu.
(Fall Schwarz, 2. decembar 2013 10:26)

Hm, tačno je da Ukrajina nije pristupila SSSR, jer je već bila deo Rusije, od koje je SSSR nastao. Mogao bi ti da proveriš malo kako je išla istorija Ukrajine, npr. na kojoj teritoriji je osnovana prva ruska država.

fobofil trolović

pre 10 godina

Ček malo, koliki je dug Srbije i jel nas neko tuče po ušima da uzimamo kredite? Nismo u EU pa se zadužujemo, dakle nema to nikakve veze.

milica

pre 10 godina

A sta reci, i fasizam i komunzama a i novokomponovana demokratija nam iz Evrope dolazi (zapad). Grcka, Atina, stan 25m2 5000e, Irak od uvoda demokratie svakodnevno gine od 25-50 ljudi, sve su to zapadne vrednosti kojima i mi hrlimo. A to ceka i Ukrajinu, koja zavisi od Ruske ekonomije, a ako se prikljuci Evropi ovi ce je opljackati gore nego nas, MMF i privatizacija je smisljena sistematska pljacka drzava u korist tamo nekih,Rotshilda, Rokfelera, Soroisa i drugih, A mi sitna boranija ce da navijamo rusofili, amerofili kukala nam majka pametnima.

Pametnjaković

pre 10 godina

Ja sam lično za jačanje domaćeg tržišta tako da bi bili sami sebi dovoljni, da možemo biti nezavisni od volje jedne ili druge strane, znači nisam ni za Ruse ni za EU, ali sam definitivno za ovaj metod sprovođenja volje građana. Većina ljudi je glasala za promene i bolji život u Srbiji, šta su dobili, ništa, polako ide sve gore i gore. Vreme ja za revoluciju, da uklonimo sve političke partije sa naše grbače, da nam više paraziti i štetočine ne kroje sudbinu. Mi smo većina, mi odlučujemo, zašto bi trpeli manjinu da nas muze i maltretira. Ako par hiljada može ovo da izvede tamo, zašto nekoliko miliona nas ne bi moglo ovde?

NekoIzMase

pre 10 godina

(DarthNeshko, 2. decembar 2013 14:22)

Aha, Rusija ima svoje interese, a EU nema već narod želi. Baš ti to lepo gledaš na stvar ... Samo nerealno.

Interes imaju i EU i Rusija. Ovde je Rusija dobila bitku (verovatno ne i rat, još uvek). I šta se dešava? Pale se zgrade, blokiraju institucije vlasti itd.

Šta misliš, ukoliko naša Vlada donese odluku da pristupi EU, a mi koji smo protiv toga blokiramo sve institucije, palimo grad itd? Gledao bi to kao na volju naroda, ili bi opet optužio Rusiju?

divcibare

pre 10 godina

Zasto ne raspisu referendum? Zasto se u Srbiji ne raspise referendum o EU, nego se prvo pregovara? Jel treba i protivnici EU da pale i zauzimaju zgrade ako se potpise sporazum o pridruzivanju.

Amos

pre 10 godina

Zirinovski je jos uvek u starom vozu... neko mu treba reci da se ovde radi o evrima a ne dolarima. Mislim, trebalo bi njemu jos mnogo tog objasniti, ali ajde.

Ljubomir

pre 10 godina

@Vi koji Ruse toliko volite i ovde podrzavate pogledajte u ogledalo!
Zar se ne stidite podrzavati Putinovu diktaturu naspra slobodi koju donosi EU?
(zalosno, 2. decembar 2013 17:43)

Nista ti nisi razumeo. Demokratija je rezervisana za stare/nove kolonijalne sile. Kolonizovani nemaju tu privilegiju.

Vitor

pre 10 godina

@Branko

Mala dopuna Vasem komentaru: za vreme engleske kraljice Elizabete I (zlatno doba imperije) koja je vladala otprilike kad i Ivan Grozni pobijeno je bezmalo 10 puta vise Engleza, a sirotinji su delili pecene ostatke pobijenih. Ubijali su prosjake i prostituke i svakoga ko se i malo pobunio. Jos gore je bilo za vreme njenog oca Henrija VIII.

tedesco

pre 10 godina

Smrt komunizmu!
OTPOR!
Rusima krivo sto su procitani,sto niko nece sa njima,od velikog sovjetskog saveza ostala samo rusija,a za dalje cemo videti.Putine bolje ti je da pazis na kavkaz,nego sto se mesas u interese drugih zemalja.Sve si mi ti naivan!
A da kada ces da oslobodis pripadnice pussy riot-a.Na osnovu cega su toliko dugo u pritvoru,dal nisu mozda ubile nekog?
Cist politicki progon!

joca grozni

pre 10 godina

Vodje opozicije su izjavile da nisu odgovorni za nasilje pred predsednistvom i da je to provokacija vlasti (bager je verovatno igracka) ali se nisu izjasnili sta predstavljaju ovih 1000 demonstranata koji su blokirali zgradu vlade bacajuci na gomilu sve sto su nasli na putu, da fizicki sprece dolazak ljudi na posao. Verovatno su i to provokatori.
Ne mogu da verujem da ima jos ljudi koji se kunu u 5. oktobar i price o boljoj buducnosti. Pa pogledajte samo kako zive vodje i otpora i opozicije tadasnje a kako zivite vi.

Stevan

pre 10 godina

Ono što se desilo nama u Srbiji nije nikome mnogo smetalo.Svo zlo koje su nam učinili nije skoro nikoga zabolelo.Sada to isto zlo dolazi polako ali sigurno pred ruska vrata.Kapital i profit su neumoljivi.

Milan

pre 10 godina

zbori i referendum! To je jedino posteno i realno. Besmislene su paralele sa petim oktobrom i podrska Janukovicu od javnosti u Srbiji. Ne drzim stranu nikome, ni pro EU, ni kontra EU. Za neke je odnos sa Rusijom ropstvo, drugi to vide sa EU. Svako ima pravo da se izjasni i treba braniti princip slobode misljenja, makar bilo i pogresno. Milosevica narod nije hteo vise, izabrali smo drugo, gledali na to danas dobro ili lose. Narod danas hoce SNS, ja mozda ne, ali je to posteno, sta god ja mislio o tome. Nek narod Ukrajine kaze za sta je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aleks, 2. decembar 2013 05:45)
---
To bi u Ukrajini bilo veoma veoma opasno. Odrzi se referendum u nacionalno podeljenoj zemlji i jedna strana pobedi a druga to nece da sprovede. Videli smo kako je to izgledalo u Bosni npr. Ukrajini je potreban konsenzus a ne referendum. Ono sto naravno B92 nije pomenuo je da su na istoku ukrajine odrzani sastanci u vise oblasti i data podrska Janukovicu. To je jedna duboko podeljena zemlja, cak ne mogu ni da je nazovem drzavom u punom smislu reci. U Srbiji bi trebalo sprovesti referendum o EU kada za to dodje vreme, u atmosferi mira i tolerancije, jer Srbija nije etnicki podeljeno drustvo kao Ukrajina.

Posma(t)rac

pre 10 godina

Zamlislite zatvorenika kome nad glavom stoje dva pandura. Jedan mu kaze da ocisti levi hodnik, drugi mu kaze da ne slusa ovog prvog i da ocisti desni hodnik. Ovaj krene da cisti desni hodnik, pridje mu prvi pandur, mlatne ga i kaze mu da cisti levi hodnik. On krene nalevo, prilazi mu drugi pandur, vusne ga i vikne mu da ide desno. Na kraju jadnik dooobije batine od obojice, a ovi se medju sobom smeju i pricaju viceve dok ga biju. E t vam je Ukrajina danas. Rusi ih cuskaju sa istoka i nude im gas i organsko korenje, EU im sa zapada nudi led i luksuzno upakovano GMO korenje. Kako god odluce jesce korenje.

P.S. Oni bar imaju izbor za razlikuu od Srbije koja nema ni iluziju izbora.

DPolitika

pre 10 godina

Sve se brzo zaboravlja...

Vec su jednom imali "revoluciju" sa ciljem EU prosperitet tzv. "narandzastu".

Nakon tog dogadjaja u Ukrajini za obicnog coveka nista nije bilo bolje te su samo bogati postajali bogatiji.

Nezadovoljstvom ucinkom "narandzastog" balona pokazali su na izborima gde je nakon njih jedna od vodja narandzaste (za koju se niko btw ne pita otkuda njoj i njenoj porodici i saradnicima ogromne pare kada spominju njeno navodno ugrozavanje) je u zatvoru.

Izgleda da im je potrebno jos desetak godina lazne nade pre nego sto se opamete i gledaju svoja a ne tudja posla...

Ne znam samo da li cemo mi ovde da se opametimo tj. promenimo ili mislimo da neko spolja moze da menja narav, cud, ponasanje i razmisljanje.

Jovan

pre 10 godina

Ja bih ruku u vatru mogao da stavim da je upravo "mudri" Žirinovski na platnom spisku neke od zapadnih tajnih službi.
Ko o čemu-vojnik o skraćenju i Žirinovski o poštenju :)

opa

pre 10 godina

Cekaj malo, kakve su to sad price o referendumu? Oni koji se zalazu za Ukrajinu u EU sada ovde pricaju o nekom referendumu? Kako to da niko nije trazio referendum o potpisivanju sporazuma pre nego sto su odustali od njega?A zasto nije bilo referenduma u ostalim drzavama koje su usle u EU? Zasto se demokratije potencira samo kada realnost ne odgovara interesima EU? Isto kao sto nasa ili bilo koja druga Vlada moze lepo da odluci bez ikakvog referenduma da zeli da pristupi EU, tako i Vlada Ukrajine moze da odluci da ne zeli u EU.
Da npr. sada izadje 100 000 ljudi na ulice Beograda i trazi odustajanje od EU, da li bi iz Brisela trazili referendum? Mislim da ne.

nadrealno

pre 10 godina

Dok se ljudi ne zapitaju 'Gdje sam ja u toj priči?', i krenu da se organizuju na svom lokalnom nivou nema covjcanstvu spasa... sto rece neko: u borbi izmedju dva slona gubitnik je trava! Mislite o tome i ne dozvolite da vas djele na bilo kom osnovu. Svi smo mi jedno!

mala razlika

pre 10 godina

Svi ovde daju neke visokoumne politicke komentare.
Jedina razlika izmedju nas i Ukrajine je sto njih hoce i Rusi i EU a nas niko.
Ovako ce Vucko na kraju da prodje, kao ovaj njihov Janukovič.Narodu dojadila nemastina, diktatura,zamajavanje i ovo samo povod za sva desavanja

stidim se

pre 10 godina

@Marion
Ponovicu jos jednom prestanite da lazete i obmanjujete ovoj jadan napacen, neobrazovan i sludjen narod. Pitate me sta nije tacno? Pa vi sami znate sta nije tacno ali zlonamerno servirate neukoj svetini i lenjivcima kojima je tesko pretraziti Internet. Rekli ste pre 30.(trideset)godina crnci nisu imali nikakva prava: 1963.g. cuveni govor Martina L.K.,64 Kenedi donosi zakon o gradjanskim pravima, 65.donosi zakon o pravu glasa, da li je to bilo pre 30.(godina) NIJE, znate vi da racunate, pola da dodam bice malo zato NAMERNO dodam 18.(osamnaest godina). Sta me kosta da slazem? Da bi kasnije reterirali za tacnost vrremena koristite siroku odrednicu ,,nedavno" pa nedavno je i crnac predsednik SAD-a pa nedavno smo ziveli u pecini. A sta cemo sutra?

Stojan

pre 10 godina

Za zaljenje su oni kojima mediji (ne samo nashi)formiraju svest, mishljenje i stav prema raznim pojavama. Stvarnost nije onakva kakvom je mediji (novine, tv, radio)predstavljaju. I prema najkriticnijim medijima treba biti oprezan.
realnost/02/12/

Deus

pre 10 godina

naime, ne zivi u ukrajini vec u nemackoj. godinama. cak i boksuje tamo. eto, toliko o poznavanju uslova u ukrajini.
(skrozlos, 2. decembar 2013 15:19)
---
Ne samo sto zivi u Nemackoj - on u Nemackoj i placa porez. Od njega Ukrajina i narod ne vidi coravi cent od poreza a kamoli evro. On nema ama bas nikakvog morlanog prava da "usrecuje" narod Ukrajine svojim "vodjstvom". Verujem da bi, ako nekom salom sudbine dodje nekada na vlast kao predsednik sto verujem ni sam ne planira niti veruje da je moguce, bio prvi bokser u istoriji na predsednickom mestu bilo koje zemlje a ne jedne velicine dve Francuske sa 50 miliona ljudi.

knjige

pre 10 godina

@ stidim se
Ja sam naveo cinjenice iz istorije, ne poluistine. A ti reci koja je to istina ako je ono sto sam ja napisao poluistina?
Ako ne znas ne znaci da nije tacno!
Crnci su do nedavno bili gradjani drugog reda.
Nisu smeli da idu u iste skole u koje idu belci, nisu smeli da idu na fakultet, nisu smeli da idu na JAVNE BAZENE, nisu smeli da VOZE, u autobusu su morali da se voze na zadnjim sedistima. Do skoro nisu smeli ni da glasaju. Zar to po tebi nije gradjanin drugog reda?
Sramota je i mene onih medju nama koji ne znaju cinjenice ali zato odmah osudjuju i vredjaju one koji nesto znaju.
Zato smo tu gde jesmo, oni koji ne znaju uvek su najglasniji!