Petak, 29.11.2013.

16:32

"Ministar Radulović zamenio teze"

Javno preduzeće Elektromreža Srbije (EMS) saopštilo je da je Saša Radulović "grubo zamenio teze i promašio poentu" komentarišući navode EMS-a o oceni.

Izvor: Tanjug

"Ministar Raduloviæ zamenio teze" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Порески обвезник

pre 10 godina

Е ово се зове замена теза. Ко то не зна, треба да учи од страначких пулена који су, у овом случају, у ЕМС-у.

Пуните буџет??? Па ви га ПРАЗНИТЕ! Ми га пунимо, нашим парама, а ви се од тих пара издржавате. Ви сте државна фирма, тј. припадате нама - пореским обвезницима!

Немојте састављати извештај, да директори не оду у затвор. Једва чекам да видим где иде лова из ЕМС-а.

"Страначки војници, 'ајде палите у заклон!"

Istina

pre 10 godina

U komentarima čitalaca se iznose neke netačnosti te sam Istine radi napisao ovaj komentar. Direktor EMS-e je kum gospodina Vučića. On nikad nije radio u Energoprojektu /radio je njegov pokojni otac/. Direktor EMS-e je pre dolaska na ovu dužnost radio 2011. i 2012. u preduzeću ECO ENERGO GROUP-a. EEG-u je pod sumnjivim okolnostima osnovala grupa menadžera iz preduzeća Energoprojekt Oprema. Zbog malverzacija i krađa koje su tom prilikom obavili protiv njih je 5. jula 2010. godine podneta Krivična prijava MUP službi za borbu protiv organizovanog kriminala Beograd. Preduzeće EEG-a je gradilo mini hidro elektrane sredstvima ukradenim iz sistema Energoprojekt. U strukturi vlasništva poslednje izgrađene MHE Jabukovik od strane Eco Energo Group kao član je evidentiran i direktor EMS-e. Inače kad već pominjem vlasničku strukturu zanimljivo je da je sadašnji direktor EMS-e bio sa još dva fizička lica osnivač javnosti dobro poznatog dnevnog lista PRAVDA. Direktor EMS-e se pominje u javnosti i kao istaknuti finansijer SNS-e i član njenog glavnog odbora. Iznete činjenice daju "pravo i snagu" direktoru EMS-e da ovako oštro i preteći odgovara ministru Raduloviću.

Iskusni

pre 10 godina

U prepucavanju Ministar-EMS ima dobrog i lošeg sa obe strane. Ako nešto nije urađeno kako treba od strane EMS-a treba ispraviti ali reći šta je to loše. Nije normalno da se komunikacija obavlja po principu "kada budete dobri (dobili ocenu pet), mi ćemo sa vama pričati". U interesu je svih da se odradi najbolje moguće. Ako nešto i nije poslato reći šta nije u razgovoru a ne preko novina. Inače, ne sviđa mi se ministar Radulović jer misli da od njega počinje da se računa vreme. Vreme pre i posle dolaska ministra Radulovića.

Luka Vrsac

pre 10 godina

Činjenice:
čovek je radio u Nemačkoj, Kanadi i SAD (CV na sajtu ministarstva).
čovek je vodio bar desetak stečajeva u Srbiji.
Imao je i privatnu firmu koju je preneo na ženu po preuzimanju ministarstva.

A opet u imovinskoj karti je prijavio d nema ni kučeta ni mačeta. Ništa. Prazno.

I zato moja zabrinutost da nije kojim slučajem kockar ili sl.

Ne brinite - nema nam pomoći.

Bivši radnik Elektroistoka (EMS-a)

pre 10 godina

@Moca

Pa ti,kako ste rekli,džabalebaroši su i postavljeni od strane vlade u kojoj je i Radulović.Šta onda očekivati od cele situacije.Rekao bih,još jedna zabava za,senzacije željno,pučanstvo.Nekada je taj Elektroistok (od juna 2005. ga nasledila Elektromreža Srbije) bila firma sa ozbiljnim inženjerskim i tehničarskim stručnim kadrom.Onda ukapiraše političari da je to koka koja nosi zlatna jaja i da puni budžet i stranačke kase pa krenuše da se otimaju oko nje.Kroz mnogobrojne sistematizacije napraviše službe/sektore/kabinete za svakojake sporedne neelektro stvari i uhlebljavaše svoje ljude.Dođe jedna garnitura i dovede svoje ljude,onda garnitura ode ali ljudi ostaju. Administracija je toliko narasla,da su operativci (inženjeri i tehničari) skroz skrajnuti i prinuđeni da ćute kao miševi da ne bi dobili otkaze,a birokrata nikad više.Zaposliti i nekog kvalitetnog mladog inženjera ili tehničara teška posla.Dođe povremeno poneki lešinarčić preko veze da nauči posao i adios.A inženjera treba kroz praksu obrazovati desetak godina pa da nešto vredi,jer ne može se odmah iz škole na radno mesto, treba tu još godinama mnogo učiti.Sada je prvi put da je prekršeno pravilo da se na mesto gen. direktora postavlja inženjer elektrotehnike,pa nije ni čudo što se pažnja poklanja formi(estetici) a ne suštini.Bitnije je da trafostanice budu lepe na oko a u kakvom je stanju oprema nema se pojma.Ako i bude nešto loše biće kriv neko od inženjerskog/tehničarskog kadra a ne,nedaj bože,poslovodstvo.

Морава и брда

pre 10 godina

Ова ЕМС Електро мрежа је изгледа држава у држави, праве се луди.Очигледно је да се ради о организоваој гурпи интересџија...
Радулловић је у праву кад тражи "личне карте" предузећа, да се види како се послују, ко је домаћин а ко бахато расипа народне новце.

subvencija

pre 10 godina

Podatke na sunce, a njihovu rentabilnost ce vec analizirati strucnjaci. Radulovicu podrska u postpunosti i sugestija da vise nema cekanja sa smenom direktora.

Ilija

pre 10 godina

Cestitamo gospodo, bas je tesko puniti budzet prodavanjem vlasnistva drzave, struje, stanovnistvu. Jagnjeca brigada ne ume da dostavi validne finansijske izvestaje i ministar im ne valja.

jo jo

pre 10 godina

Navikli ovi iz "struje" da rade sta hoce a sad kad im gazda kase stop, onda prpa. Cudni komentari. Napunili budzet sa toliko i toliko para. Pa sta. Hocete orden? Ne razumem. Da necete mozda da punite budzet Mozambika,naprimer. za ovakve komentare doticnih direktora, bili bi vec van firme da su na zapadu.

kolektivna odgovornost, čuj molim te..!

pre 10 godina

dajte čoveku podatke koje traži a ne sps politiku...drz se raduloviću
(x files, 29. novembar 2013 21:12)
Umesto saopštenja lepo vi napišite izveštaj i korektnu "ličnu kartu" od "preduzeće"!

otuđili se...

pre 10 godina

EPS i svi njegovi EMS-ovi država u državi. Navika stvarana godinama mora da se menja. VI ste tu zbog građana a ne mi zbog vas!

Inside off side

pre 10 godina

Ovo sa ličnim kartama državnih preduzeća je dizanje trulog panja a ispod sve gmaz do gmaza i memla lopovluka, zloupotreba i mahinacija. Decenije i decenije lažnog knjigovodstva, odliva kapitala. .itd. .i sl.. .Samo napred ministre.

proxy

pre 10 godina

EMS odavno nije vise vrhunska firma,firmu koju u zadnjih par godina vode menadzeri i ekonomisti i koja samo propada.Sluzba eksploatacije koja se bavi osnovnom delatnoscu i koja je kamen temeljac firme se stavlja u zapecak,nije ona bitna bitniji su razni klejm menadzeri,inzenjeri cute da bi zadrzali plate.Direktor uskace na trafostanice kao robin hud i juri kokoske po istoj znaju Pancevci.To sto se na popravku skade ceka po par nedelja nema veze,bitno je da se oko vec postojece ograde trafostanica pravi jos jedna za svaki slucaj, mora da se nekom namesti tender za zicu,za betonske stubove,necijoj agenciji za obezbedjenje par radnika u rentu.
Ministru Radulovicu svaka cast samo napred spustite ih na zemlju.
Na kraju sta reci kad firmu umesto da vodi iskusan dip.indzenjer,a takvih je 55 % radnika u firmi,istu vodi covek koji ima zavrsenu visu ekonomsku,povezivan je sa muvanjem u Energoprojektu i dobar prijatelj prvog podpredsednika vlade ove smesne zemlje.
EMS je nekad bio nesto sad sve vise postaje nista.

PLC

pre 10 godina

Mnogi komentatori brkaju, zamenjuju Elektromrežu Srbije ( EMS ) sa Elektrodistribucijom ( ED ). EMS je vrhunska firma ( dalekovodi i trafostanice 110, 220 i 400 kv ) i istina je da budžetu Srbije donosi ogromne pare . Velika količina el. energije se prenosi preko naših dalekovoda iz susedne države u drugu susednu državu i tu se odlično zarađuje ( nešto kao Koridor 10 ) . E , sad pitanje za menadžment EMS-a .Zašto odbijate da ministru Raduloviću predate ličnu kartu vaše renomirane firme ? Da li se plašite da pokažete koliko su vam velike plate, dnevnice i putovanja po inostranstvu ?

Miroslav

pre 10 godina

Vidite kako je sad nama kad dodjemo na vase saltere a vi se isto tako ponasate prema nama kao sad ministarstvo sa vama
Nije lepo a

Triba

pre 10 godina

Prosto sjajno! Kako u drzavi Srbiji nizerangirani drzavni sluzbenici komuniciraju sa jednim Ministrom Vlade koja njima rukovodi i upravlja....

Old Shatterhand

pre 10 godina

Ako preduzece ima 0.000000001% vise kapitala u drzavnim rukama u odnosu na privatni kapital, akcionare itd. tada je ta firma drzavna i ima da slusate serifa ko je u ovom slucaju nadlezni ministar, inace svi letite sa posla.! nema ne zamenljivih to da se vec zapamti u ovoj prcvarnici od drzave.! svi se ponasaju kao da su oslobodili po evrope i niko ne polaze racune. uruciti otkaze i samo otkaze pa da vidis da ce se usparati, modernizovati, podici rejting pred biracima i na kraju drustvu doneti neki red.
ps. na zgradama na nsz (nac. sluzba za zaposlj.) kada pogledate, sveke godine vise i vise klima uredjaja. ko bre placa tu struju da se oni ne znoje od nerada od 7h do 15h? raspustiti bagru i dovidjenja. ne treba da se bojite da ce te izgubiti izbore, samo otpustati sve sto su visak.

Moca

pre 10 godina

Puna podrška ministru Raduloviću da raskrinka džabolebaroše u javnim preduzećima koje treba što pre raskrinkati i najuriti. Dosta više zamajavanja naroda.

Bane

pre 10 godina

Nisam bas odusevljen sto je inzinjer postavljen na mesto ministra za privredu,ali sam ODUSEVLJEN STO JE INZINJERSKI PRECIZNO,NEMACKI POGODIO U LEGLO HOHSTAPLERA.
(privrednik sa iskustvom, 29. novembar 2013 17:06)

80% rukovodstva Kine je inzenjerske struke...

dejan

pre 10 godina

Citam tekst i ne mogu da verujem.Kakav sastanak,
kakav ton saradnika,kakva vasa uvredjenost..
Vrlo je JEDNOSTAVNO,niste na vreme ispunili
obavezu da kao javno preduzece,podnesete licnu
kartu EMS-a ministarstvu privrede!!!!!!!!!
Neverovatno,u ovoj zemlji se svi prave ludi!
Sto puta bravo za ministra Radulovica.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 10 godina

Jedini ispravan ton prema rukovodstvu EMS je vika policije dok stavljaju lisice na ruke. Ministar je još i previše blag, uzevši u obzir šta zaslužuju naša javna preuzeća. Ministre, režite ih do koske - sa tumorom mora tako.

Nikola

pre 10 godina

Sta nece tolerisati? Pa slusajte coveka. On je vrlo koncizan i precizan.
"neće tolerisati pokušaje da se izbegne jednostavna obaveza dostavljanja kompletnih ličnih karata preduzeća".
Ne skrecite sa teme, nego odgovorite zasto nisu dostavljene kompletni podaci o poslovanju preduzeca.

Dule

pre 10 godina

Državni monopol se hvali profitabilnošću?!
Nije lako imati monopol i sačuvati zdrav razum. Treba ga razumeti i ukinuti mu monopol.
A za nepotpune izveštaje ide smena direktora - šta se tu toliko čeka? Da možda nije nedostatak te vrste "stručnjaka"?

justicia

pre 10 godina

Ja sam poreski obveznik i zelim da znam zasto i na koji nacin su opljackane firme u vlasnistvu drzave. Interesuje me ko je ovlastio drzavne sluzbenike na celnim pozicijama u drzavnim preduzecima da razvlace imovinu siromasne drzave Srbije. Uprava EMS-a neka zasuce rukave i dostavi trazene podatke Ministarstvu privrede. Mi, glasaci smo ga ovlastili da to u nase ime trazi. Ako za to nisu sposobni i ne razumeju da im je Ministarstvo sef, neka otvore svoju firmu i na isti nacin rade. Onda ih osim Poreske niko nece pitati sta rade sa imovinom svog preduzeca.
A to da mi rintamo da bi oni povezivali neuplacivani staz zaposlenima, da im se oprasta porez koji su utajili, e pa momci - NEMA VISE.
Podrska Radulovicu! Nije vam smetao Dinkic koji je svaki posao precenio za vrednost svoje "ugradnje" a smeta vam Radulovic sto vas je pritegao da radite i da polazete racune...

Orwell Djordje Vegan

pre 10 godina

Ovaj glumata neke reforme. Kao i njegov sef sto glumi borbu protiv korupcije, mada sve manje. Nema nista od toga. Ne gubite vreme na komentare, ovaj sistem se nece promeniti sam od sebe, nije toliko blesav.

Nadrljali smo

pre 10 godina

Ljudi, ovaj ministar ima rečnik novinara ne zbog toga što je svoj um prilagodio čitaocu, nego zato što novinarski smatra da se razume u ekonomiju. A ona je nauka. Nauka sa najviše naučnika, kafanskih, iz redakcija, javnog prevoza i sl. Svi pričamo o inflacijama, dohotku, prihodu, sve je tako lako, kelner daj još jednu turu ....

Njegove teze su šupljeeeee, nadrljali smo

DFYJ

pre 10 godina

Sta nije jasno ovima iz EMSa...
``Ministar privrede je juče izjavio da Ministarstvo privrede neće tolerisati pokušaje da se izbegne jednostavna obaveza dostavljanja kompletnih ličnih karata preduzeća.``

Evo ja zidar cu da EMSu objasnim...
koliko ima zaposlenih i kolike su im plate
-koliki su troskovi odrzavanja preduzeca
-koliko imate u nekretninama
-koliko duga a koliko potrazivanja

i nista vise vas nije pitao. Ni da li ste u buli niti da li poslujete dobro? simpl es det

Gligor

pre 10 godina

"Da li su to rezultati koji ministru smetaju i koje neće tolerisati?"

Ne pravite se blesavi, vi menjate teze. Ne pita vas niko za rezultate nego da dostavite podatke o firmi. Sram vas bilo. To sto radite je opstrukcija. Ne daj se Radulovicu, sve je to bagra bahata, navikla da arci...

laufer

pre 10 godina

Član sam DS-a ,ali ovog čoveka zaista moramo podržati jer probleme gađa u centar.Svaka kritika na njegov račun govori o totalnom neznanju onoga ko kritikuje,zato samo napred minis.Raduloviću

lula

pre 10 godina

To sto trazi licne karte je u redu, mora da ima tacnu informaciju. Ali, sta su radile nadlezne sluzbe svih ovih godina ( NBS zavrsni racuni, PU RS poreski izvestaji i terenska kontrola, .... ). Ako su sada dali podatke koji se razlikuju od tih, neko treba da ide u zatvor ( menadzmenti, ministri i razni pomocnici i drzavni sekretari, direktor PURS, direktori filijala i inspektori PURS,..).
Gospodin ministar je promasio temu jer je kao osnovni zadatak postavio cilj da gubitase zatvori, umesto da osmisli program da ih zaposli i dovede sposoban menadzment da to ostvari. Bolje je platiti, za nase uslove skup menadzment, koji ce da pokrene proizvodnju i obezbedi posao ( poreze, doprinose, pdv..), nego davati savetnicima u vladi koji za to ne odgovaraju nikom.

privrednik sa iskustvom

pre 10 godina

Nisam bas odusevljen sto je inzinjer postavljen na mesto ministra za privredu,ali sam ODUSEVLJEN STO JE INZINJERSKI PRECIZNO,NEMACKI POGODIO U LEGLO HOHSTAPLERA.

Ivana

pre 10 godina

O odgovornosti uprave EMS čitajte ovde http://www.cins.rs/news/srpski/article/elektromreza-srbije-mimo-zakona-dodelili-posao-od-dva-miliona-evra-

Petar

pre 10 godina

Jednostavno - covek nece da tolerise nepotpune i netacne podatke. Isto kao sto na svakoj zivoj i nezivoj prijavi lepo pise - nepotpune i necitke prijave se nece razmatrati. Isto kao sto te svaki (pa i vas) sluzbenik vrati sa saltera zbog FTJP!
Uveo je ocene da lakse vidite koji vam je kvalitet podataka koje dostavljate. I sta nije jasno gospodo? Ili sta ne zelite da vam bude jasno?

ajde

pre 10 godina

AJDE AJDE lesinari i lezilebovici UDRITE po Radulovicu. Ovo je dokaz da je Radulovic za kratko vreme udario u VISE OSINJAKA. Ali ovi OSINJACI imaju podrsku u Vladi jer ne bi smeo neki direktorcic da se ovako odnosi prema ministru. Zna se ko je stariji. NAPRED RADULOVICU razbucaj te odvratne direktore po JP sto primaju po 500-600 hiljada mesecno i sto svaki dan LOCU PO KAFANAMA.

ajde

pre 10 godina

AJDE AJDE lesinari i lezilebovici UDRITE po Radulovicu. Ovo je dokaz da je Radulovic za kratko vreme udario u VISE OSINJAKA. Ali ovi OSINJACI imaju podrsku u Vladi jer ne bi smeo neki direktorcic da se ovako odnosi prema ministru. Zna se ko je stariji. NAPRED RADULOVICU razbucaj te odvratne direktore po JP sto primaju po 500-600 hiljada mesecno i sto svaki dan LOCU PO KAFANAMA.

Petar

pre 10 godina

Jednostavno - covek nece da tolerise nepotpune i netacne podatke. Isto kao sto na svakoj zivoj i nezivoj prijavi lepo pise - nepotpune i necitke prijave se nece razmatrati. Isto kao sto te svaki (pa i vas) sluzbenik vrati sa saltera zbog FTJP!
Uveo je ocene da lakse vidite koji vam je kvalitet podataka koje dostavljate. I sta nije jasno gospodo? Ili sta ne zelite da vam bude jasno?

privrednik sa iskustvom

pre 10 godina

Nisam bas odusevljen sto je inzinjer postavljen na mesto ministra za privredu,ali sam ODUSEVLJEN STO JE INZINJERSKI PRECIZNO,NEMACKI POGODIO U LEGLO HOHSTAPLERA.

Gligor

pre 10 godina

"Da li su to rezultati koji ministru smetaju i koje neće tolerisati?"

Ne pravite se blesavi, vi menjate teze. Ne pita vas niko za rezultate nego da dostavite podatke o firmi. Sram vas bilo. To sto radite je opstrukcija. Ne daj se Radulovicu, sve je to bagra bahata, navikla da arci...

DFYJ

pre 10 godina

Sta nije jasno ovima iz EMSa...
``Ministar privrede je juče izjavio da Ministarstvo privrede neće tolerisati pokušaje da se izbegne jednostavna obaveza dostavljanja kompletnih ličnih karata preduzeća.``

Evo ja zidar cu da EMSu objasnim...
koliko ima zaposlenih i kolike su im plate
-koliki su troskovi odrzavanja preduzeca
-koliko imate u nekretninama
-koliko duga a koliko potrazivanja

i nista vise vas nije pitao. Ni da li ste u buli niti da li poslujete dobro? simpl es det

justicia

pre 10 godina

Ja sam poreski obveznik i zelim da znam zasto i na koji nacin su opljackane firme u vlasnistvu drzave. Interesuje me ko je ovlastio drzavne sluzbenike na celnim pozicijama u drzavnim preduzecima da razvlace imovinu siromasne drzave Srbije. Uprava EMS-a neka zasuce rukave i dostavi trazene podatke Ministarstvu privrede. Mi, glasaci smo ga ovlastili da to u nase ime trazi. Ako za to nisu sposobni i ne razumeju da im je Ministarstvo sef, neka otvore svoju firmu i na isti nacin rade. Onda ih osim Poreske niko nece pitati sta rade sa imovinom svog preduzeca.
A to da mi rintamo da bi oni povezivali neuplacivani staz zaposlenima, da im se oprasta porez koji su utajili, e pa momci - NEMA VISE.
Podrska Radulovicu! Nije vam smetao Dinkic koji je svaki posao precenio za vrednost svoje "ugradnje" a smeta vam Radulovic sto vas je pritegao da radite i da polazete racune...

Dule

pre 10 godina

Državni monopol se hvali profitabilnošću?!
Nije lako imati monopol i sačuvati zdrav razum. Treba ga razumeti i ukinuti mu monopol.
A za nepotpune izveštaje ide smena direktora - šta se tu toliko čeka? Da možda nije nedostatak te vrste "stručnjaka"?

laufer

pre 10 godina

Član sam DS-a ,ali ovog čoveka zaista moramo podržati jer probleme gađa u centar.Svaka kritika na njegov račun govori o totalnom neznanju onoga ko kritikuje,zato samo napred minis.Raduloviću

Nikola

pre 10 godina

Sta nece tolerisati? Pa slusajte coveka. On je vrlo koncizan i precizan.
"neće tolerisati pokušaje da se izbegne jednostavna obaveza dostavljanja kompletnih ličnih karata preduzeća".
Ne skrecite sa teme, nego odgovorite zasto nisu dostavljene kompletni podaci o poslovanju preduzeca.

dejan

pre 10 godina

Citam tekst i ne mogu da verujem.Kakav sastanak,
kakav ton saradnika,kakva vasa uvredjenost..
Vrlo je JEDNOSTAVNO,niste na vreme ispunili
obavezu da kao javno preduzece,podnesete licnu
kartu EMS-a ministarstvu privrede!!!!!!!!!
Neverovatno,u ovoj zemlji se svi prave ludi!
Sto puta bravo za ministra Radulovica.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 10 godina

Jedini ispravan ton prema rukovodstvu EMS je vika policije dok stavljaju lisice na ruke. Ministar je još i previše blag, uzevši u obzir šta zaslužuju naša javna preuzeća. Ministre, režite ih do koske - sa tumorom mora tako.

Ivana

pre 10 godina

O odgovornosti uprave EMS čitajte ovde http://www.cins.rs/news/srpski/article/elektromreza-srbije-mimo-zakona-dodelili-posao-od-dva-miliona-evra-

Bane

pre 10 godina

Nisam bas odusevljen sto je inzinjer postavljen na mesto ministra za privredu,ali sam ODUSEVLJEN STO JE INZINJERSKI PRECIZNO,NEMACKI POGODIO U LEGLO HOHSTAPLERA.
(privrednik sa iskustvom, 29. novembar 2013 17:06)

80% rukovodstva Kine je inzenjerske struke...

Moca

pre 10 godina

Puna podrška ministru Raduloviću da raskrinka džabolebaroše u javnim preduzećima koje treba što pre raskrinkati i najuriti. Dosta više zamajavanja naroda.

Triba

pre 10 godina

Prosto sjajno! Kako u drzavi Srbiji nizerangirani drzavni sluzbenici komuniciraju sa jednim Ministrom Vlade koja njima rukovodi i upravlja....

Miroslav

pre 10 godina

Vidite kako je sad nama kad dodjemo na vase saltere a vi se isto tako ponasate prema nama kao sad ministarstvo sa vama
Nije lepo a

Orwell Djordje Vegan

pre 10 godina

Ovaj glumata neke reforme. Kao i njegov sef sto glumi borbu protiv korupcije, mada sve manje. Nema nista od toga. Ne gubite vreme na komentare, ovaj sistem se nece promeniti sam od sebe, nije toliko blesav.

PLC

pre 10 godina

Mnogi komentatori brkaju, zamenjuju Elektromrežu Srbije ( EMS ) sa Elektrodistribucijom ( ED ). EMS je vrhunska firma ( dalekovodi i trafostanice 110, 220 i 400 kv ) i istina je da budžetu Srbije donosi ogromne pare . Velika količina el. energije se prenosi preko naših dalekovoda iz susedne države u drugu susednu državu i tu se odlično zarađuje ( nešto kao Koridor 10 ) . E , sad pitanje za menadžment EMS-a .Zašto odbijate da ministru Raduloviću predate ličnu kartu vaše renomirane firme ? Da li se plašite da pokažete koliko su vam velike plate, dnevnice i putovanja po inostranstvu ?

Old Shatterhand

pre 10 godina

Ako preduzece ima 0.000000001% vise kapitala u drzavnim rukama u odnosu na privatni kapital, akcionare itd. tada je ta firma drzavna i ima da slusate serifa ko je u ovom slucaju nadlezni ministar, inace svi letite sa posla.! nema ne zamenljivih to da se vec zapamti u ovoj prcvarnici od drzave.! svi se ponasaju kao da su oslobodili po evrope i niko ne polaze racune. uruciti otkaze i samo otkaze pa da vidis da ce se usparati, modernizovati, podici rejting pred biracima i na kraju drustvu doneti neki red.
ps. na zgradama na nsz (nac. sluzba za zaposlj.) kada pogledate, sveke godine vise i vise klima uredjaja. ko bre placa tu struju da se oni ne znoje od nerada od 7h do 15h? raspustiti bagru i dovidjenja. ne treba da se bojite da ce te izgubiti izbore, samo otpustati sve sto su visak.

Nadrljali smo

pre 10 godina

Ljudi, ovaj ministar ima rečnik novinara ne zbog toga što je svoj um prilagodio čitaocu, nego zato što novinarski smatra da se razume u ekonomiju. A ona je nauka. Nauka sa najviše naučnika, kafanskih, iz redakcija, javnog prevoza i sl. Svi pričamo o inflacijama, dohotku, prihodu, sve je tako lako, kelner daj još jednu turu ....

Njegove teze su šupljeeeee, nadrljali smo

lula

pre 10 godina

To sto trazi licne karte je u redu, mora da ima tacnu informaciju. Ali, sta su radile nadlezne sluzbe svih ovih godina ( NBS zavrsni racuni, PU RS poreski izvestaji i terenska kontrola, .... ). Ako su sada dali podatke koji se razlikuju od tih, neko treba da ide u zatvor ( menadzmenti, ministri i razni pomocnici i drzavni sekretari, direktor PURS, direktori filijala i inspektori PURS,..).
Gospodin ministar je promasio temu jer je kao osnovni zadatak postavio cilj da gubitase zatvori, umesto da osmisli program da ih zaposli i dovede sposoban menadzment da to ostvari. Bolje je platiti, za nase uslove skup menadzment, koji ce da pokrene proizvodnju i obezbedi posao ( poreze, doprinose, pdv..), nego davati savetnicima u vladi koji za to ne odgovaraju nikom.

proxy

pre 10 godina

EMS odavno nije vise vrhunska firma,firmu koju u zadnjih par godina vode menadzeri i ekonomisti i koja samo propada.Sluzba eksploatacije koja se bavi osnovnom delatnoscu i koja je kamen temeljac firme se stavlja u zapecak,nije ona bitna bitniji su razni klejm menadzeri,inzenjeri cute da bi zadrzali plate.Direktor uskace na trafostanice kao robin hud i juri kokoske po istoj znaju Pancevci.To sto se na popravku skade ceka po par nedelja nema veze,bitno je da se oko vec postojece ograde trafostanica pravi jos jedna za svaki slucaj, mora da se nekom namesti tender za zicu,za betonske stubove,necijoj agenciji za obezbedjenje par radnika u rentu.
Ministru Radulovicu svaka cast samo napred spustite ih na zemlju.
Na kraju sta reci kad firmu umesto da vodi iskusan dip.indzenjer,a takvih je 55 % radnika u firmi,istu vodi covek koji ima zavrsenu visu ekonomsku,povezivan je sa muvanjem u Energoprojektu i dobar prijatelj prvog podpredsednika vlade ove smesne zemlje.
EMS je nekad bio nesto sad sve vise postaje nista.

Inside off side

pre 10 godina

Ovo sa ličnim kartama državnih preduzeća je dizanje trulog panja a ispod sve gmaz do gmaza i memla lopovluka, zloupotreba i mahinacija. Decenije i decenije lažnog knjigovodstva, odliva kapitala. .itd. .i sl.. .Samo napred ministre.

Ilija

pre 10 godina

Cestitamo gospodo, bas je tesko puniti budzet prodavanjem vlasnistva drzave, struje, stanovnistvu. Jagnjeca brigada ne ume da dostavi validne finansijske izvestaje i ministar im ne valja.

Морава и брда

pre 10 godina

Ова ЕМС Електро мрежа је изгледа држава у држави, праве се луди.Очигледно је да се ради о организоваој гурпи интересџија...
Радулловић је у праву кад тражи "личне карте" предузећа, да се види како се послују, ко је домаћин а ко бахато расипа народне новце.

Bivši radnik Elektroistoka (EMS-a)

pre 10 godina

@Moca

Pa ti,kako ste rekli,džabalebaroši su i postavljeni od strane vlade u kojoj je i Radulović.Šta onda očekivati od cele situacije.Rekao bih,još jedna zabava za,senzacije željno,pučanstvo.Nekada je taj Elektroistok (od juna 2005. ga nasledila Elektromreža Srbije) bila firma sa ozbiljnim inženjerskim i tehničarskim stručnim kadrom.Onda ukapiraše političari da je to koka koja nosi zlatna jaja i da puni budžet i stranačke kase pa krenuše da se otimaju oko nje.Kroz mnogobrojne sistematizacije napraviše službe/sektore/kabinete za svakojake sporedne neelektro stvari i uhlebljavaše svoje ljude.Dođe jedna garnitura i dovede svoje ljude,onda garnitura ode ali ljudi ostaju. Administracija je toliko narasla,da su operativci (inženjeri i tehničari) skroz skrajnuti i prinuđeni da ćute kao miševi da ne bi dobili otkaze,a birokrata nikad više.Zaposliti i nekog kvalitetnog mladog inženjera ili tehničara teška posla.Dođe povremeno poneki lešinarčić preko veze da nauči posao i adios.A inženjera treba kroz praksu obrazovati desetak godina pa da nešto vredi,jer ne može se odmah iz škole na radno mesto, treba tu još godinama mnogo učiti.Sada je prvi put da je prekršeno pravilo da se na mesto gen. direktora postavlja inženjer elektrotehnike,pa nije ni čudo što se pažnja poklanja formi(estetici) a ne suštini.Bitnije je da trafostanice budu lepe na oko a u kakvom je stanju oprema nema se pojma.Ako i bude nešto loše biće kriv neko od inženjerskog/tehničarskog kadra a ne,nedaj bože,poslovodstvo.

otuđili se...

pre 10 godina

EPS i svi njegovi EMS-ovi država u državi. Navika stvarana godinama mora da se menja. VI ste tu zbog građana a ne mi zbog vas!

jo jo

pre 10 godina

Navikli ovi iz "struje" da rade sta hoce a sad kad im gazda kase stop, onda prpa. Cudni komentari. Napunili budzet sa toliko i toliko para. Pa sta. Hocete orden? Ne razumem. Da necete mozda da punite budzet Mozambika,naprimer. za ovakve komentare doticnih direktora, bili bi vec van firme da su na zapadu.

subvencija

pre 10 godina

Podatke na sunce, a njihovu rentabilnost ce vec analizirati strucnjaci. Radulovicu podrska u postpunosti i sugestija da vise nema cekanja sa smenom direktora.

Luka Vrsac

pre 10 godina

Činjenice:
čovek je radio u Nemačkoj, Kanadi i SAD (CV na sajtu ministarstva).
čovek je vodio bar desetak stečajeva u Srbiji.
Imao je i privatnu firmu koju je preneo na ženu po preuzimanju ministarstva.

A opet u imovinskoj karti je prijavio d nema ni kučeta ni mačeta. Ništa. Prazno.

I zato moja zabrinutost da nije kojim slučajem kockar ili sl.

Ne brinite - nema nam pomoći.

kolektivna odgovornost, čuj molim te..!

pre 10 godina

dajte čoveku podatke koje traži a ne sps politiku...drz se raduloviću
(x files, 29. novembar 2013 21:12)
Umesto saopštenja lepo vi napišite izveštaj i korektnu "ličnu kartu" od "preduzeće"!

Iskusni

pre 10 godina

U prepucavanju Ministar-EMS ima dobrog i lošeg sa obe strane. Ako nešto nije urađeno kako treba od strane EMS-a treba ispraviti ali reći šta je to loše. Nije normalno da se komunikacija obavlja po principu "kada budete dobri (dobili ocenu pet), mi ćemo sa vama pričati". U interesu je svih da se odradi najbolje moguće. Ako nešto i nije poslato reći šta nije u razgovoru a ne preko novina. Inače, ne sviđa mi se ministar Radulović jer misli da od njega počinje da se računa vreme. Vreme pre i posle dolaska ministra Radulovića.

Istina

pre 10 godina

U komentarima čitalaca se iznose neke netačnosti te sam Istine radi napisao ovaj komentar. Direktor EMS-e je kum gospodina Vučića. On nikad nije radio u Energoprojektu /radio je njegov pokojni otac/. Direktor EMS-e je pre dolaska na ovu dužnost radio 2011. i 2012. u preduzeću ECO ENERGO GROUP-a. EEG-u je pod sumnjivim okolnostima osnovala grupa menadžera iz preduzeća Energoprojekt Oprema. Zbog malverzacija i krađa koje su tom prilikom obavili protiv njih je 5. jula 2010. godine podneta Krivična prijava MUP službi za borbu protiv organizovanog kriminala Beograd. Preduzeće EEG-a je gradilo mini hidro elektrane sredstvima ukradenim iz sistema Energoprojekt. U strukturi vlasništva poslednje izgrađene MHE Jabukovik od strane Eco Energo Group kao član je evidentiran i direktor EMS-e. Inače kad već pominjem vlasničku strukturu zanimljivo je da je sadašnji direktor EMS-e bio sa još dva fizička lica osnivač javnosti dobro poznatog dnevnog lista PRAVDA. Direktor EMS-e se pominje u javnosti i kao istaknuti finansijer SNS-e i član njenog glavnog odbora. Iznete činjenice daju "pravo i snagu" direktoru EMS-e da ovako oštro i preteći odgovara ministru Raduloviću.

Порески обвезник

pre 10 godina

Е ово се зове замена теза. Ко то не зна, треба да учи од страначких пулена који су, у овом случају, у ЕМС-у.

Пуните буџет??? Па ви га ПРАЗНИТЕ! Ми га пунимо, нашим парама, а ви се од тих пара издржавате. Ви сте државна фирма, тј. припадате нама - пореским обвезницима!

Немојте састављати извештај, да директори не оду у затвор. Једва чекам да видим где иде лова из ЕМС-а.

"Страначки војници, 'ајде палите у заклон!"

Nadrljali smo

pre 10 godina

Ljudi, ovaj ministar ima rečnik novinara ne zbog toga što je svoj um prilagodio čitaocu, nego zato što novinarski smatra da se razume u ekonomiju. A ona je nauka. Nauka sa najviše naučnika, kafanskih, iz redakcija, javnog prevoza i sl. Svi pričamo o inflacijama, dohotku, prihodu, sve je tako lako, kelner daj još jednu turu ....

Njegove teze su šupljeeeee, nadrljali smo

Orwell Djordje Vegan

pre 10 godina

Ovaj glumata neke reforme. Kao i njegov sef sto glumi borbu protiv korupcije, mada sve manje. Nema nista od toga. Ne gubite vreme na komentare, ovaj sistem se nece promeniti sam od sebe, nije toliko blesav.

lula

pre 10 godina

To sto trazi licne karte je u redu, mora da ima tacnu informaciju. Ali, sta su radile nadlezne sluzbe svih ovih godina ( NBS zavrsni racuni, PU RS poreski izvestaji i terenska kontrola, .... ). Ako su sada dali podatke koji se razlikuju od tih, neko treba da ide u zatvor ( menadzmenti, ministri i razni pomocnici i drzavni sekretari, direktor PURS, direktori filijala i inspektori PURS,..).
Gospodin ministar je promasio temu jer je kao osnovni zadatak postavio cilj da gubitase zatvori, umesto da osmisli program da ih zaposli i dovede sposoban menadzment da to ostvari. Bolje je platiti, za nase uslove skup menadzment, koji ce da pokrene proizvodnju i obezbedi posao ( poreze, doprinose, pdv..), nego davati savetnicima u vladi koji za to ne odgovaraju nikom.

laufer

pre 10 godina

Član sam DS-a ,ali ovog čoveka zaista moramo podržati jer probleme gađa u centar.Svaka kritika na njegov račun govori o totalnom neznanju onoga ko kritikuje,zato samo napred minis.Raduloviću

ajde

pre 10 godina

AJDE AJDE lesinari i lezilebovici UDRITE po Radulovicu. Ovo je dokaz da je Radulovic za kratko vreme udario u VISE OSINJAKA. Ali ovi OSINJACI imaju podrsku u Vladi jer ne bi smeo neki direktorcic da se ovako odnosi prema ministru. Zna se ko je stariji. NAPRED RADULOVICU razbucaj te odvratne direktore po JP sto primaju po 500-600 hiljada mesecno i sto svaki dan LOCU PO KAFANAMA.

Petar

pre 10 godina

Jednostavno - covek nece da tolerise nepotpune i netacne podatke. Isto kao sto na svakoj zivoj i nezivoj prijavi lepo pise - nepotpune i necitke prijave se nece razmatrati. Isto kao sto te svaki (pa i vas) sluzbenik vrati sa saltera zbog FTJP!
Uveo je ocene da lakse vidite koji vam je kvalitet podataka koje dostavljate. I sta nije jasno gospodo? Ili sta ne zelite da vam bude jasno?

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 10 godina

Jedini ispravan ton prema rukovodstvu EMS je vika policije dok stavljaju lisice na ruke. Ministar je još i previše blag, uzevši u obzir šta zaslužuju naša javna preuzeća. Ministre, režite ih do koske - sa tumorom mora tako.

privrednik sa iskustvom

pre 10 godina

Nisam bas odusevljen sto je inzinjer postavljen na mesto ministra za privredu,ali sam ODUSEVLJEN STO JE INZINJERSKI PRECIZNO,NEMACKI POGODIO U LEGLO HOHSTAPLERA.

dejan

pre 10 godina

Citam tekst i ne mogu da verujem.Kakav sastanak,
kakav ton saradnika,kakva vasa uvredjenost..
Vrlo je JEDNOSTAVNO,niste na vreme ispunili
obavezu da kao javno preduzece,podnesete licnu
kartu EMS-a ministarstvu privrede!!!!!!!!!
Neverovatno,u ovoj zemlji se svi prave ludi!
Sto puta bravo za ministra Radulovica.

Gligor

pre 10 godina

"Da li su to rezultati koji ministru smetaju i koje neće tolerisati?"

Ne pravite se blesavi, vi menjate teze. Ne pita vas niko za rezultate nego da dostavite podatke o firmi. Sram vas bilo. To sto radite je opstrukcija. Ne daj se Radulovicu, sve je to bagra bahata, navikla da arci...

Moca

pre 10 godina

Puna podrška ministru Raduloviću da raskrinka džabolebaroše u javnim preduzećima koje treba što pre raskrinkati i najuriti. Dosta više zamajavanja naroda.

Nikola

pre 10 godina

Sta nece tolerisati? Pa slusajte coveka. On je vrlo koncizan i precizan.
"neće tolerisati pokušaje da se izbegne jednostavna obaveza dostavljanja kompletnih ličnih karata preduzeća".
Ne skrecite sa teme, nego odgovorite zasto nisu dostavljene kompletni podaci o poslovanju preduzeca.

Bane

pre 10 godina

Nisam bas odusevljen sto je inzinjer postavljen na mesto ministra za privredu,ali sam ODUSEVLJEN STO JE INZINJERSKI PRECIZNO,NEMACKI POGODIO U LEGLO HOHSTAPLERA.
(privrednik sa iskustvom, 29. novembar 2013 17:06)

80% rukovodstva Kine je inzenjerske struke...

Ivana

pre 10 godina

O odgovornosti uprave EMS čitajte ovde http://www.cins.rs/news/srpski/article/elektromreza-srbije-mimo-zakona-dodelili-posao-od-dva-miliona-evra-

Triba

pre 10 godina

Prosto sjajno! Kako u drzavi Srbiji nizerangirani drzavni sluzbenici komuniciraju sa jednim Ministrom Vlade koja njima rukovodi i upravlja....

DFYJ

pre 10 godina

Sta nije jasno ovima iz EMSa...
``Ministar privrede je juče izjavio da Ministarstvo privrede neće tolerisati pokušaje da se izbegne jednostavna obaveza dostavljanja kompletnih ličnih karata preduzeća.``

Evo ja zidar cu da EMSu objasnim...
koliko ima zaposlenih i kolike su im plate
-koliki su troskovi odrzavanja preduzeca
-koliko imate u nekretninama
-koliko duga a koliko potrazivanja

i nista vise vas nije pitao. Ni da li ste u buli niti da li poslujete dobro? simpl es det

justicia

pre 10 godina

Ja sam poreski obveznik i zelim da znam zasto i na koji nacin su opljackane firme u vlasnistvu drzave. Interesuje me ko je ovlastio drzavne sluzbenike na celnim pozicijama u drzavnim preduzecima da razvlace imovinu siromasne drzave Srbije. Uprava EMS-a neka zasuce rukave i dostavi trazene podatke Ministarstvu privrede. Mi, glasaci smo ga ovlastili da to u nase ime trazi. Ako za to nisu sposobni i ne razumeju da im je Ministarstvo sef, neka otvore svoju firmu i na isti nacin rade. Onda ih osim Poreske niko nece pitati sta rade sa imovinom svog preduzeca.
A to da mi rintamo da bi oni povezivali neuplacivani staz zaposlenima, da im se oprasta porez koji su utajili, e pa momci - NEMA VISE.
Podrska Radulovicu! Nije vam smetao Dinkic koji je svaki posao precenio za vrednost svoje "ugradnje" a smeta vam Radulovic sto vas je pritegao da radite i da polazete racune...

Dule

pre 10 godina

Državni monopol se hvali profitabilnošću?!
Nije lako imati monopol i sačuvati zdrav razum. Treba ga razumeti i ukinuti mu monopol.
A za nepotpune izveštaje ide smena direktora - šta se tu toliko čeka? Da možda nije nedostatak te vrste "stručnjaka"?

Miroslav

pre 10 godina

Vidite kako je sad nama kad dodjemo na vase saltere a vi se isto tako ponasate prema nama kao sad ministarstvo sa vama
Nije lepo a

Old Shatterhand

pre 10 godina

Ako preduzece ima 0.000000001% vise kapitala u drzavnim rukama u odnosu na privatni kapital, akcionare itd. tada je ta firma drzavna i ima da slusate serifa ko je u ovom slucaju nadlezni ministar, inace svi letite sa posla.! nema ne zamenljivih to da se vec zapamti u ovoj prcvarnici od drzave.! svi se ponasaju kao da su oslobodili po evrope i niko ne polaze racune. uruciti otkaze i samo otkaze pa da vidis da ce se usparati, modernizovati, podici rejting pred biracima i na kraju drustvu doneti neki red.
ps. na zgradama na nsz (nac. sluzba za zaposlj.) kada pogledate, sveke godine vise i vise klima uredjaja. ko bre placa tu struju da se oni ne znoje od nerada od 7h do 15h? raspustiti bagru i dovidjenja. ne treba da se bojite da ce te izgubiti izbore, samo otpustati sve sto su visak.

PLC

pre 10 godina

Mnogi komentatori brkaju, zamenjuju Elektromrežu Srbije ( EMS ) sa Elektrodistribucijom ( ED ). EMS je vrhunska firma ( dalekovodi i trafostanice 110, 220 i 400 kv ) i istina je da budžetu Srbije donosi ogromne pare . Velika količina el. energije se prenosi preko naših dalekovoda iz susedne države u drugu susednu državu i tu se odlično zarađuje ( nešto kao Koridor 10 ) . E , sad pitanje za menadžment EMS-a .Zašto odbijate da ministru Raduloviću predate ličnu kartu vaše renomirane firme ? Da li se plašite da pokažete koliko su vam velike plate, dnevnice i putovanja po inostranstvu ?

Luka Vrsac

pre 10 godina

Činjenice:
čovek je radio u Nemačkoj, Kanadi i SAD (CV na sajtu ministarstva).
čovek je vodio bar desetak stečajeva u Srbiji.
Imao je i privatnu firmu koju je preneo na ženu po preuzimanju ministarstva.

A opet u imovinskoj karti je prijavio d nema ni kučeta ni mačeta. Ništa. Prazno.

I zato moja zabrinutost da nije kojim slučajem kockar ili sl.

Ne brinite - nema nam pomoći.

Ilija

pre 10 godina

Cestitamo gospodo, bas je tesko puniti budzet prodavanjem vlasnistva drzave, struje, stanovnistvu. Jagnjeca brigada ne ume da dostavi validne finansijske izvestaje i ministar im ne valja.

Inside off side

pre 10 godina

Ovo sa ličnim kartama državnih preduzeća je dizanje trulog panja a ispod sve gmaz do gmaza i memla lopovluka, zloupotreba i mahinacija. Decenije i decenije lažnog knjigovodstva, odliva kapitala. .itd. .i sl.. .Samo napred ministre.

jo jo

pre 10 godina

Navikli ovi iz "struje" da rade sta hoce a sad kad im gazda kase stop, onda prpa. Cudni komentari. Napunili budzet sa toliko i toliko para. Pa sta. Hocete orden? Ne razumem. Da necete mozda da punite budzet Mozambika,naprimer. za ovakve komentare doticnih direktora, bili bi vec van firme da su na zapadu.

subvencija

pre 10 godina

Podatke na sunce, a njihovu rentabilnost ce vec analizirati strucnjaci. Radulovicu podrska u postpunosti i sugestija da vise nema cekanja sa smenom direktora.

Морава и брда

pre 10 godina

Ова ЕМС Електро мрежа је изгледа држава у држави, праве се луди.Очигледно је да се ради о организоваој гурпи интересџија...
Радулловић је у праву кад тражи "личне карте" предузећа, да се види како се послују, ко је домаћин а ко бахато расипа народне новце.

Iskusni

pre 10 godina

U prepucavanju Ministar-EMS ima dobrog i lošeg sa obe strane. Ako nešto nije urađeno kako treba od strane EMS-a treba ispraviti ali reći šta je to loše. Nije normalno da se komunikacija obavlja po principu "kada budete dobri (dobili ocenu pet), mi ćemo sa vama pričati". U interesu je svih da se odradi najbolje moguće. Ako nešto i nije poslato reći šta nije u razgovoru a ne preko novina. Inače, ne sviđa mi se ministar Radulović jer misli da od njega počinje da se računa vreme. Vreme pre i posle dolaska ministra Radulovića.

proxy

pre 10 godina

EMS odavno nije vise vrhunska firma,firmu koju u zadnjih par godina vode menadzeri i ekonomisti i koja samo propada.Sluzba eksploatacije koja se bavi osnovnom delatnoscu i koja je kamen temeljac firme se stavlja u zapecak,nije ona bitna bitniji su razni klejm menadzeri,inzenjeri cute da bi zadrzali plate.Direktor uskace na trafostanice kao robin hud i juri kokoske po istoj znaju Pancevci.To sto se na popravku skade ceka po par nedelja nema veze,bitno je da se oko vec postojece ograde trafostanica pravi jos jedna za svaki slucaj, mora da se nekom namesti tender za zicu,za betonske stubove,necijoj agenciji za obezbedjenje par radnika u rentu.
Ministru Radulovicu svaka cast samo napred spustite ih na zemlju.
Na kraju sta reci kad firmu umesto da vodi iskusan dip.indzenjer,a takvih je 55 % radnika u firmi,istu vodi covek koji ima zavrsenu visu ekonomsku,povezivan je sa muvanjem u Energoprojektu i dobar prijatelj prvog podpredsednika vlade ove smesne zemlje.
EMS je nekad bio nesto sad sve vise postaje nista.

otuđili se...

pre 10 godina

EPS i svi njegovi EMS-ovi država u državi. Navika stvarana godinama mora da se menja. VI ste tu zbog građana a ne mi zbog vas!

kolektivna odgovornost, čuj molim te..!

pre 10 godina

dajte čoveku podatke koje traži a ne sps politiku...drz se raduloviću
(x files, 29. novembar 2013 21:12)
Umesto saopštenja lepo vi napišite izveštaj i korektnu "ličnu kartu" od "preduzeće"!

Bivši radnik Elektroistoka (EMS-a)

pre 10 godina

@Moca

Pa ti,kako ste rekli,džabalebaroši su i postavljeni od strane vlade u kojoj je i Radulović.Šta onda očekivati od cele situacije.Rekao bih,još jedna zabava za,senzacije željno,pučanstvo.Nekada je taj Elektroistok (od juna 2005. ga nasledila Elektromreža Srbije) bila firma sa ozbiljnim inženjerskim i tehničarskim stručnim kadrom.Onda ukapiraše političari da je to koka koja nosi zlatna jaja i da puni budžet i stranačke kase pa krenuše da se otimaju oko nje.Kroz mnogobrojne sistematizacije napraviše službe/sektore/kabinete za svakojake sporedne neelektro stvari i uhlebljavaše svoje ljude.Dođe jedna garnitura i dovede svoje ljude,onda garnitura ode ali ljudi ostaju. Administracija je toliko narasla,da su operativci (inženjeri i tehničari) skroz skrajnuti i prinuđeni da ćute kao miševi da ne bi dobili otkaze,a birokrata nikad više.Zaposliti i nekog kvalitetnog mladog inženjera ili tehničara teška posla.Dođe povremeno poneki lešinarčić preko veze da nauči posao i adios.A inženjera treba kroz praksu obrazovati desetak godina pa da nešto vredi,jer ne može se odmah iz škole na radno mesto, treba tu još godinama mnogo učiti.Sada je prvi put da je prekršeno pravilo da se na mesto gen. direktora postavlja inženjer elektrotehnike,pa nije ni čudo što se pažnja poklanja formi(estetici) a ne suštini.Bitnije je da trafostanice budu lepe na oko a u kakvom je stanju oprema nema se pojma.Ako i bude nešto loše biće kriv neko od inženjerskog/tehničarskog kadra a ne,nedaj bože,poslovodstvo.

Istina

pre 10 godina

U komentarima čitalaca se iznose neke netačnosti te sam Istine radi napisao ovaj komentar. Direktor EMS-e je kum gospodina Vučića. On nikad nije radio u Energoprojektu /radio je njegov pokojni otac/. Direktor EMS-e je pre dolaska na ovu dužnost radio 2011. i 2012. u preduzeću ECO ENERGO GROUP-a. EEG-u je pod sumnjivim okolnostima osnovala grupa menadžera iz preduzeća Energoprojekt Oprema. Zbog malverzacija i krađa koje su tom prilikom obavili protiv njih je 5. jula 2010. godine podneta Krivična prijava MUP službi za borbu protiv organizovanog kriminala Beograd. Preduzeće EEG-a je gradilo mini hidro elektrane sredstvima ukradenim iz sistema Energoprojekt. U strukturi vlasništva poslednje izgrađene MHE Jabukovik od strane Eco Energo Group kao član je evidentiran i direktor EMS-e. Inače kad već pominjem vlasničku strukturu zanimljivo je da je sadašnji direktor EMS-e bio sa još dva fizička lica osnivač javnosti dobro poznatog dnevnog lista PRAVDA. Direktor EMS-e se pominje u javnosti i kao istaknuti finansijer SNS-e i član njenog glavnog odbora. Iznete činjenice daju "pravo i snagu" direktoru EMS-e da ovako oštro i preteći odgovara ministru Raduloviću.

Порески обвезник

pre 10 godina

Е ово се зове замена теза. Ко то не зна, треба да учи од страначких пулена који су, у овом случају, у ЕМС-у.

Пуните буџет??? Па ви га ПРАЗНИТЕ! Ми га пунимо, нашим парама, а ви се од тих пара издржавате. Ви сте државна фирма, тј. припадате нама - пореским обвезницима!

Немојте састављати извештај, да директори не оду у затвор. Једва чекам да видим где иде лова из ЕМС-а.

"Страначки војници, 'ајде палите у заклон!"