Petak, 29.11.2013.

14:14

Afera Vinogradi: Ko vrši pritisak

Član predsedništva SNS Nikola Selaković kaže da je uveren da predsednik Srbije Tomislav Nikolić nema nikakve veze sa privatizacijom "Vršačkih vinograda".

Izvor: B92

Afera Vinogradi: Ko vrši pritisak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Duša

pre 10 godina

Ne bi savetnici predsednika radili protiv njegove saglasnosti tako ovo što Dinkić izjavljuje meni nema nikakvog smisla da Nikolić vrši pritisak na privatizaciju Vršačkih vinograda.

Rogić

pre 10 godina

Usmeravati i pripisivati Nikoliću vezu, odnosno pritiskanje za nezakonitu privatizaciju Vršačkih vinograda je pokušaj Dinkića i URS-a da makar i prividno stvore alibi i da ih meritorne institucije ostave „na miru“. Ovakva drskost i bezočna laž govori dokle je Dinkić spreman da ide da bi sebe zaštitio.

Uskoković

pre 10 godina

Koliko sam ja „engleska kraljica“, toliko Nikolić ima veze sa nezakonitom privatizacijom Vršačkih vinograda. Ovi „eksperti“ su čudo. Ne samo da vole novce i lake note, nego i dramaturgiju. Ipak je sve ovo previše za njih.

Istinomer

pre 10 godina

Za sve što se ispostavilo nedovoljno dobrim, samozvani ekspert kaže da nije njegovo delo, nego „tamo nekog“. Jedino je javno priznao da je slagao narod uoči izbora za besplatne akcije od 1000 evra, kako Tadić ne bi izgubio izbore. Zapravo sa ovim priznanjem je sve rekao o sebi i svojima. Koliko istine tada, toliko i sada.

Riki Rubio

pre 10 godina

Hajde da vidimo kome narod veruje, Nikoliću ili Dinkiću? Posle solarnog parka, opet Mlađa pokušava da svoje brljotine pripiše naprednjacima, e pa neće moći...

TOPLI CVARAK

pre 10 godina

Gospodine Dinkicu , ono sto je nepobitna cinjenica koju niko ne moze opovrgnuti pa ni Vi bili ste veoma los ministar kada ste dozvolili da svetnici predsednika drzave vrse pritisak na vas i vase drzavne sekretare. Sada vidimo da je Aleksandar Vucic bio u pravu kada vas je smenio. Samo se postavlja pitanje zasto to niste rekli kada ste bili mionistar vec to sada iznosite.

MUDRICA

pre 10 godina

Dinkić prebacuje lopticu sa odgovornosti svog tada ministarskog kabineta i člana URS-a Ljubića-tadašnjeg državnog sekretara,na Kabinet predsednika Srbije .Taj Dinkićev potez nije ništa iznenađujuće naprotiv on se takvim prebacivanjem odgovornosti na druge služi i služio se oduvek.

Srbin100%

pre 10 godina

Dinkic bezuspesno pokusava da krivicu za svoja dela pripise drugom iako je svima jasno da je njegovom greskom dozvoljeno kineskoj kompaniji da jupi Vrsacke vinograde bez potpune dokumentacije

Veselin

pre 10 godina

Ovu sumnjivu privatizaciju treba ispitati. Dinkić pokušava nevešto da u celu priču uvuče predsednika države a čini se da je on glavni akter ove prodaje.

Anselmo

pre 10 godina

Toma Nikolić nikad nije sklonosti da pravi ovakve poteze i sigurno je da je posredi neka igra sa ciljem pravi krivci sakriju.

klosar72

pre 10 godina

Evo, lepo piše u mailu:

""... da je na današnjem sastanku Predsednika i Prvog potpredsednika Vlade gospodina Vučića, postignut dogovor da se u cilju održavanja dobrih političkih odnosa sa NR Kinom, pristupi potpisivanju Kupoprodajnog ugovora za Vršačke vinograde pre odlaska Predsednika u NR Kinu dana 24.08.2013." "

Lepo piše ko se dogovorio. Nikolić i Vučić. Očekivano od njih dvojce, navikli su da poklanjaju srpsku zemlju...

Šta je još nejasno?

Patriota

pre 10 godina

Da su ovakve izjave upucene od nekog postenog zapitao bih se, ali s obzirom na to da ih je dao neko ko je i sam pod policijskom istragom onda je to za moj pojam neprihvatljivo!

Twitter

pre 10 godina

Svi vi trolovi koji pominjete to da pisajuci lose o Dinkicu da se lose i o Vucicu pa da li ste vi bre normalni? Jel vam to direktiva iz centrale dosla? Pa onda ajde da se bunimo sto imamo 10% sa tendencijom opadanja. Mladja je srusio 7 Vlada, unistio skoro sve privatizacije, muljao je gde god je i kada god je mogao i sada je pod istragom i kakve veze ima Vucic sa time. Smesni ste zivota mi.

Miki

pre 10 godina

Ako smo spali na to da verujemo Dinkicu,onda smo stvarno pali na dno.
(strumfeta, 29. novembar 2013 19:59)

Kada pišeš, razmišljaj!Pa kako onda Vučić veruje Dinkiću, kada ga je imenovao za svog zamenika!

RN

pre 10 godina

Pa naravno da sve zna. Pročitajte e-mail iz video priloga ove vesti koji je napisala Olivera Aranđelović, Zamenica direktora Agencije za privatizaciju:
"... da je na današnjem sastanku Predsednika i Prvog potpredsednika Vlade gospodina Vučića, postignut dogovor da se u cilju održavanja dobrih političkih odnosa sa NR Kinom, pristupi potpisivanju Kupoprodajnog ugovora za Vršačke vinograde pre odlaska Predsednika u NR Kinu dana 24.08.2013."
Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala(?!)

Goxxy

pre 10 godina

E baš se predsednik države bavi privatizacijom. Dinkić nevin kao i uvek, a u sve umešan kao margarin. Svi znamo da su njegovi ljudi u svim finansijskim institucijama još uvek.

Dule

pre 10 godina

SNS botovi napadaju Dinkića, a ne shvataju da time nanose štetu Vučiću, jer je Vučić postavio Dinkića za svog zamenika za saradnju sa Emiratima!

Mixi

pre 10 godina

Dinkićeva direktorka spominje predsednika u dopisu i njima je to dokaz? A što je potpisao ugovor ako nije povoljan? To mu prešlo u naviku posle svih nameštenih privatizacija i upropašćenih preduzeća u Srbiji.

gordijanus

pre 10 godina

Tipicno srpski.nece da pomere zadnjicu I nesto urade, ali kad neko drugi resi da zasuce rukave jer smatra da bi tu moglo biti posla I profita, odmah se sve zaustavlja. Da komsiji crkne krava...to Srbin najvise voli. A ovaj selakovic bolje bi bio da se neoglasava. Ako je ministar pravde onda neka ceka da sud odradi svoj deo posla, a ne daim on suflira iz svog licnog uverenja, jer zaboga, radi se o njegovom sefu. Toliko o nezavisnom sudstvu. Svi ste bre isti I jos gori. Svaka nova vlast gora od, pretjodne, pa se vec pitam koliko to pridev los ima komparacija u Srbiji. Ja ucio u skoli da od goregmima najgori, ali u Srbiji ima I vise I posle komparativa I superlativ. Uzas!

Beogradjanin

pre 10 godina

Nije problem da li ce VV da se prodaju. Problem je da li se prodaju da se isplate neradnici u drzavnoj upravi (njih milijardu zaposlenih bez ikakvog osnova) ili se prodaju da se taj novac (ceo iznos, bez kraduckanja) ulozi u infrastrukturu opstine Vrsac. Mene samo to zanima

Vlada Lambada

pre 10 godina

Dinkić je čudo, spreman je na sve, samo da prebaci vruć krompir drugome. Kakve veze može da ima predsednik sa bilo kojom privatizacijom, kad je opšte poznato da svaku privatizaciju potpisuje ministar privrede?

master

pre 10 godina

Sumnjiv mi je i jedan i drugi!
Dinkić se "žalio" Tomi posle izbacivanja iz Vlade?
Ali mene čudi druga svtar.Cela se frka digla posle informacije da je "samo lager gotove robe" vredniji od cene koja je postignuta.
Koliki je taj lager i koliko vredi?
Što ga oni nisu prodali?
Srbija neće da pije Banatski rizling?
Kinezi hoće?
Da li znamo šta znači patriotiizam?

Ayatollah

pre 10 godina

@ Pera

Nisu stvari baš tako jednostavne. Kineska kompanija jeste dobila na trećem krugu tendera, ali niti je bilo kakav ugovor potpisan, niti je cena plaćena, a naročito ne postoji bilo kakva arbitražna klauzula koja bi odvela Srbiju i Guan Nan na arbitražu. Srbija i Kina imaju potpisan bilateralni ugovor o zaštiti investicija, još iz vremena Mire Marković i SRJ, koji kaže da će se svi sporovi u vezi sa zaštitom investicije kompanije iz jedne strane ugovornice u drugoj strani ugovornici rešavati pred sudovima druge strane ugovornice, ako drugačije nije ugovoreno. Stoga, Kinezi eventualno mogu samo da pokrenu neki postupak pred srpskim sudovima, što i oni znaju, i zato traže pomoć kineskog premijera, a ne angažuju advokate. No, i da nije tako, u pravu postoji nešto što se zove savesnost ugovornih strana, te bi svako ko zastupa kinesku kompaniju imao jako velikih problema da onog ko odlučuje ubedi kako su Kinezi bili savesni u ovoj stvari i nisu znali da je ponuđena cena višestruko niža od vrednosti imovine koja se preuzima, odnosno da u pitanju nije bila zloupotreba.

Ciciban

pre 10 godina

Koji bre vise ''drzavni organi'', je l' oni sto proglasise nevinim sve moguce giliptere i kriminalce.Nama treba cvrsta ruka i par samara,surova istina.

milorad

pre 10 godina

Ja bih Kinezima prepustio Vinograde, jer je ovu kompaniju od 2001. pljačkao ko je stigao. Istovremeno bi ih zamolio da preuzmu i Pivaru, koju su neki naši "domaći" doveli u stečaj. Kina je ogromno tržište, a ako baš upropaste Vinograde neće biti jedini. Naravno, bolje je da je tender bio legalan i pošten, možda bi se javili i neki Nemci Francuzi, koji su i uzdigli Vinograde u zadnja dva veka, kao i što-šta u Vršcu, a mi smo to uglavnom upropastili. Ali, oterani su Italijani, sada se teraju i Kinezi, a Vinogradi su u sve većoj dubiozi. Neko bi hteo da država to subvencioniše, a rukovodioci- menadžeri i upravnici prisvajaju dobit. Neverovatna kombinacija komunističkog kapitalizma, ali da samo za "odabrane" ima onoliko koliko im je potrebno, a ostatak neka propada.

Slankamenka

pre 10 godina

Privatizacija vinograda isto kao ramposh niti shira niti vino, slatko za piti, mnogo se moze popiti a posle neka gledaju koga ce od njega boleti glava.

TEREZA

pre 10 godina

Ko je urgirao??? To mi je nebitno, poenta cele priče je što onaj koji je urgirao ne mora da zna da li je to pava cena ili nije, ali onaj koji je formirao tako nisku cenu, a same zalihe više vrede njega treba pritisnuti.

toza

pre 10 godina

Da li iko primećuje jedni veliku nelogičnost u celoj ovoj lakrdiji. Odakle kabinetu predsednika informacije da je ugovor štetan pa su eto oni reagovali i upozorili agenciju da se ne sklapa ugovor. predsednik je vise puta rekao da poštuje ustav i da se ne mesa u rad vlade I još napomenuo da nikada ne laze.
Ovi iz agencije za privatizaciju nisu smeli nipošto da dozvole da cena na licitaciji bude ispod vrednosti robe na zalihama i to neko treba da objasni. Što se tiče sastava kabineta predsednika svega tu ima samo znanja manjka.
Da li će državni tužilac da reaguje u ovom slučaju?

vrsac

pre 10 godina

ja mislim ovako- vinogradi se privatizuju vec par godina i niko da ih kupi. i ovag puta tek posle tri tendera prodati su. znaci,po meni, oni su neprofitabilni jer dzaba 5miliona evra u vinu kad nemas gde da prodas to vino i zato niko nije hteo to da kupi. onda se pojavioo kinez koji je kupio to vino ( toliko je dao - 5 milki) jer ce ga prodati po kini a za to je dobio celu firmu dz. znaci to je neresiva jednacina - ako ga ne kupe kinezi vino ce ostati u podrumu jer niko drugi nece da kupi a ako ga kupe onda ce vino poteci ali ce firma za dz otici.. i sta sad raditi ? aj neko neka nadje resenje..ne zaboravite pocetak mog teksta u kome kazem da niko nije hteo da ga kupi i pored svih tendera i pokusaja.. po meni- ako ga kupe kinezi firma ce ziveti jer ce proizvodnja imati svoje trziste a zato ce drzava ostati bez dinara...

Pametnjaković

pre 10 godina

Ljudi, aman zaman, toliko su vas zaglupeli da ne vidite uopšte šta se dešava. Pa oni prodaju prirodna bogatstva naše zemlje, kao i samu zemlju, da bi sebi i svojima stavili pare u džep. Uopšte nije bitno ko je kada i gde, sve političke partije su kriminogene i mafijaške, gledaju samo kako da rasprodaju nešto što mogu, uzmu pare i podele međusobno.

Banana republika je zemlja u kojoj se prodaje samo ono što raste iz zemlje, samo to je i jedini izvor novca. Mi uskoro nećemo biti ni to kada i zemlju rasprodaju, jer neće biti naše. Umesto da se to proda našim ljudima, da pokrenemo i povrtarstvo i voćarstvo i zemljoradnju oni su sve uništili i sada rasprodaju.

Ono što mi kao narod treba da uradimo jeste da spašavamo svoju zemlju od štetočina. Da eliminišemo sve političke partije, trajno, i da uzmemo svoju zemlju u svoje ruke, da zasučemo rukave i krenemo da radimo ozbiljno.

Kuku lele

pre 10 godina

Ovaj vrsio pritisak na ovog, onaj naonog - a posto u pravo vreme nije bilo dovoljno hrabrog i postenog da presece Gordijev cvor, dobio je onaj ko je najvise nabio. A sad ?

Banat-013

pre 10 godina

@Pera

Nisu kinezi cvecke samo zato sto su kupci,
pa sa prodajom nemaju veze.
Imaju velike,jer su kupci,a u prodaji postoji afera.

Ne mora uvek biti novac u pitanju,vec i druge stvari.
Nekop je nesto uradio nelegalno,sa sigurnoscu,jer su to vec izjavili drzavnici,a od te afere,krupcije,osim prodavca,i kupac ma velike koristi.
Na bi se nasi mlatili,da im kupac nije nesto ponudio,vrsio pritisak itd.

U normalnoj drzavi,to bi se vec odavno znalo,
mnogi pritvoreni,sankcije prema kupcu itd. itd.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

neuspela malverzacija i sada se lopovi medjusobno optuzuju, kako bi zadrzali priliku za naredne pljacke. Tuzno, ruzno i beskorisno.

mlako

pre 10 godina

Odnosi izmedju Kine i Srbije se moraju ucvrscivati jos vise.Ko pokusava da sabotira to,radi protiv interesa Srbije.Vinogradi mogu samo jos vise napredovati uz kineskog vlasnika.Mislim da je prava odluka da poljoprivredu i energetske resurse vezemo neraskidivo za Emirate,Kinu i Rusiju.

Dusan Vrsac

pre 10 godina

Zalosno je sto narod jos nevidi koji su benefiti privatizacije,a za ovu vlast koja vlada republikom nemam reci jer unistava ime Srbije u ovom poglavlju istorije. Sto se tice vinograda jako dobro znam kako stvari stoje,u slucaju da se neprivatizuje ostaje blizu 300 radnika koji zive na racun svih nas,a pri prodaji kinezi su ugovorom bili vezani da investiraju i na postojece radnike zaposle nove. Ko nerazume,opstina,pokrajna i Srbija bi imala benefite od ubiranje poreza od firme i od plata svih tih radnika,a ovako drzava trosi novac u beskraj...

Beli

pre 10 godina

Zamislimo da smo ozbiljna drzava, da nam ne vladaju ove politcke spodobe davnih vremena (mislim na sve) ova tema bi bila hit za drzavne istrazne organe iz koje bi potekla pesma ili i ostavci predsednika ili vodje partije URS. Ovako, dan dva prepiska i obostranih optuzbi i idemo dalje u propast... Ugledajmo se na ozbiljne i napredne drzave. Samo tako mozemo napred.

novosadista

pre 10 godina

Da li sam u pravu pokazaće minusi

Ali ono što je Tito doneo dežavi (narodu), ostaviti dežavi (narodu).
Ono što je oslobodio đeneral Draža, neka dele-rasprodaju četničke vojvode.

Kamo sreće da je tako bilo.

Gavra

pre 10 godina

A gde je tu jedan od ucesnika na tenderu - Mile Dragic? To je onaj sto je u vreme rata zaradio za fabriku u Zrenjaninu, hotel Moskvu i ko zna jos sta.

Neverovatno

pre 10 godina

Neverovatno je to da nasa država ne može i vinograde da zadrži, koji verovatno rađaju.

Ne, sve se mora dati strancima da se bogate, a rasprava je samo oko toga koja će se nacija bogatiti.

Dulex

pre 10 godina

Dokle bre više "da je uveren"? kad će da kaže "Imam dokaze" da Predsednik Nikolić nije u to umešan?
baš me briga za vaša uverenja, dajte dokaze pa tek onda možemo da vam verujemo.

Pera

pre 10 godina

Da sam ja ta kineska kompanija trljao bih ruke i smejao se. Sto se njih tice stvar je jednostavna i jasna. Usli ljudi u radnju (Agenciju za Privatizaciju), kupili po ponudjenoj ceni, potpisali ugovor pripremljen od strane prodavca. Platili. Druga strana odustaje bez pravno valjanog razloga. Znaci: osteceni su. Oni su strani investitori, idu odmah na arbitrazu u Vasington, ne moraju ni da se petljaju sa nasim pravosudjem. Pobedjuju 110%. Dobice razliku izmedju placene cene i procenjene vrednosti preduzeca, koja postoji po priznanju samog prodavca. Ima da stave jedno 10-15 mil. evra u dzep samo tako. A mi somovi koji uredno placamo poreze cemo platiti iz nasig dzepova, samo tako! Pa ti placaj poreze ovoj drzavi!

pedja

pre 10 godina

Fekalije cure na sve strane. Da li PPV Vučić zna štaće sa mangupima iz svoje partije i kabineta predsedika? Bara sve manja, a baraba sve više.

sims

pre 10 godina

Predsednik i njegov prika ministar rudarstva Bačević očigledno smatraju da se dobri odnosi sa Rusijom i Kinom grade prodajom naših resursa u bescenje.

Ivan

pre 10 godina

Da u celu aferu nije upetljan Dinkic, verovatno bi trebalo istraziti sta se tu stvarno desilo i ko je kriv. Ovako, cim se njegovo ime spomene u nekoj sumnjivoj privatizaciji, nema potrebe dalje traziti krivca

BILBO BAGGINS

pre 10 godina

Necete dobiti Vrsacke Vinograde, vi ste neradnici, izdajnici, neprijatelji radnicke klase i svoju dedovinu mozete prodavati u svojem zavicaju kome god hocete ali ni jedno zrno hamburga nece otici gde ne treba pogotovo ne u bescenje! Nakon sto ste unistili celokupnu privredu i poljoprivredu mislili ste da cete sada sve redom za sitne novce da rasprodate uveravajuci GENERACIJE nas, HOBITA da je to u stvari za nase dobro? Paljba bre, dok nismo iscimali elfove i dvarfove da vam dojasu opet za BG kao pre 13 godina i da vas ovaj put FLUSHUJU down the drain JEDNOM ZA SVAGDA !!!

milos

pre 10 godina

Ima visoke korupcije i kod ovih. Nadam se samo da će običan narod shvatiti da Vučić nije to što priča da jeste. Korupcija im je svima konstanta, i uprkos tome SNS ima preko 40% a ne zaslužuje ni 30. Ne kažem da ostali zaslužuju, ali ovde se konkretno radi o jednoj lažnjak partiji, i taj će balon pući, ali povući će nas sve dole... Pazite za koga glasate, ako ima uopšte onih koji glas zaslužuju.

BILBO BAGGINS

pre 10 godina

Necete dobiti Vrsacke Vinograde, vi ste neradnici, izdajnici, neprijatelji radnicke klase i svoju dedovinu mozete prodavati u svojem zavicaju kome god hocete ali ni jedno zrno hamburga nece otici gde ne treba pogotovo ne u bescenje! Nakon sto ste unistili celokupnu privredu i poljoprivredu mislili ste da cete sada sve redom za sitne novce da rasprodate uveravajuci GENERACIJE nas, HOBITA da je to u stvari za nase dobro? Paljba bre, dok nismo iscimali elfove i dvarfove da vam dojasu opet za BG kao pre 13 godina i da vas ovaj put FLUSHUJU down the drain JEDNOM ZA SVAGDA !!!

milos

pre 10 godina

Ima visoke korupcije i kod ovih. Nadam se samo da će običan narod shvatiti da Vučić nije to što priča da jeste. Korupcija im je svima konstanta, i uprkos tome SNS ima preko 40% a ne zaslužuje ni 30. Ne kažem da ostali zaslužuju, ali ovde se konkretno radi o jednoj lažnjak partiji, i taj će balon pući, ali povući će nas sve dole... Pazite za koga glasate, ako ima uopšte onih koji glas zaslužuju.

sims

pre 10 godina

Predsednik i njegov prika ministar rudarstva Bačević očigledno smatraju da se dobri odnosi sa Rusijom i Kinom grade prodajom naših resursa u bescenje.

pedja

pre 10 godina

Fekalije cure na sve strane. Da li PPV Vučić zna štaće sa mangupima iz svoje partije i kabineta predsedika? Bara sve manja, a baraba sve više.

Ivan

pre 10 godina

Da u celu aferu nije upetljan Dinkic, verovatno bi trebalo istraziti sta se tu stvarno desilo i ko je kriv. Ovako, cim se njegovo ime spomene u nekoj sumnjivoj privatizaciji, nema potrebe dalje traziti krivca

Neverovatno

pre 10 godina

Neverovatno je to da nasa država ne može i vinograde da zadrži, koji verovatno rađaju.

Ne, sve se mora dati strancima da se bogate, a rasprava je samo oko toga koja će se nacija bogatiti.

Dulex

pre 10 godina

Dokle bre više "da je uveren"? kad će da kaže "Imam dokaze" da Predsednik Nikolić nije u to umešan?
baš me briga za vaša uverenja, dajte dokaze pa tek onda možemo da vam verujemo.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

neuspela malverzacija i sada se lopovi medjusobno optuzuju, kako bi zadrzali priliku za naredne pljacke. Tuzno, ruzno i beskorisno.

Pera

pre 10 godina

Da sam ja ta kineska kompanija trljao bih ruke i smejao se. Sto se njih tice stvar je jednostavna i jasna. Usli ljudi u radnju (Agenciju za Privatizaciju), kupili po ponudjenoj ceni, potpisali ugovor pripremljen od strane prodavca. Platili. Druga strana odustaje bez pravno valjanog razloga. Znaci: osteceni su. Oni su strani investitori, idu odmah na arbitrazu u Vasington, ne moraju ni da se petljaju sa nasim pravosudjem. Pobedjuju 110%. Dobice razliku izmedju placene cene i procenjene vrednosti preduzeca, koja postoji po priznanju samog prodavca. Ima da stave jedno 10-15 mil. evra u dzep samo tako. A mi somovi koji uredno placamo poreze cemo platiti iz nasig dzepova, samo tako! Pa ti placaj poreze ovoj drzavi!

toza

pre 10 godina

Da li iko primećuje jedni veliku nelogičnost u celoj ovoj lakrdiji. Odakle kabinetu predsednika informacije da je ugovor štetan pa su eto oni reagovali i upozorili agenciju da se ne sklapa ugovor. predsednik je vise puta rekao da poštuje ustav i da se ne mesa u rad vlade I još napomenuo da nikada ne laze.
Ovi iz agencije za privatizaciju nisu smeli nipošto da dozvole da cena na licitaciji bude ispod vrednosti robe na zalihama i to neko treba da objasni. Što se tiče sastava kabineta predsednika svega tu ima samo znanja manjka.
Da li će državni tužilac da reaguje u ovom slučaju?

Beli

pre 10 godina

Zamislimo da smo ozbiljna drzava, da nam ne vladaju ove politcke spodobe davnih vremena (mislim na sve) ova tema bi bila hit za drzavne istrazne organe iz koje bi potekla pesma ili i ostavci predsednika ili vodje partije URS. Ovako, dan dva prepiska i obostranih optuzbi i idemo dalje u propast... Ugledajmo se na ozbiljne i napredne drzave. Samo tako mozemo napred.

Ayatollah

pre 10 godina

@ Pera

Nisu stvari baš tako jednostavne. Kineska kompanija jeste dobila na trećem krugu tendera, ali niti je bilo kakav ugovor potpisan, niti je cena plaćena, a naročito ne postoji bilo kakva arbitražna klauzula koja bi odvela Srbiju i Guan Nan na arbitražu. Srbija i Kina imaju potpisan bilateralni ugovor o zaštiti investicija, još iz vremena Mire Marković i SRJ, koji kaže da će se svi sporovi u vezi sa zaštitom investicije kompanije iz jedne strane ugovornice u drugoj strani ugovornici rešavati pred sudovima druge strane ugovornice, ako drugačije nije ugovoreno. Stoga, Kinezi eventualno mogu samo da pokrenu neki postupak pred srpskim sudovima, što i oni znaju, i zato traže pomoć kineskog premijera, a ne angažuju advokate. No, i da nije tako, u pravu postoji nešto što se zove savesnost ugovornih strana, te bi svako ko zastupa kinesku kompaniju imao jako velikih problema da onog ko odlučuje ubedi kako su Kinezi bili savesni u ovoj stvari i nisu znali da je ponuđena cena višestruko niža od vrednosti imovine koja se preuzima, odnosno da u pitanju nije bila zloupotreba.

Gavra

pre 10 godina

A gde je tu jedan od ucesnika na tenderu - Mile Dragic? To je onaj sto je u vreme rata zaradio za fabriku u Zrenjaninu, hotel Moskvu i ko zna jos sta.

novosadista

pre 10 godina

Da li sam u pravu pokazaće minusi

Ali ono što je Tito doneo dežavi (narodu), ostaviti dežavi (narodu).
Ono što je oslobodio đeneral Draža, neka dele-rasprodaju četničke vojvode.

Kamo sreće da je tako bilo.

Mixi

pre 10 godina

Dinkićeva direktorka spominje predsednika u dopisu i njima je to dokaz? A što je potpisao ugovor ako nije povoljan? To mu prešlo u naviku posle svih nameštenih privatizacija i upropašćenih preduzeća u Srbiji.

TEREZA

pre 10 godina

Ko je urgirao??? To mi je nebitno, poenta cele priče je što onaj koji je urgirao ne mora da zna da li je to pava cena ili nije, ali onaj koji je formirao tako nisku cenu, a same zalihe više vrede njega treba pritisnuti.

Vlada Lambada

pre 10 godina

Dinkić je čudo, spreman je na sve, samo da prebaci vruć krompir drugome. Kakve veze može da ima predsednik sa bilo kojom privatizacijom, kad je opšte poznato da svaku privatizaciju potpisuje ministar privrede?

Goxxy

pre 10 godina

E baš se predsednik države bavi privatizacijom. Dinkić nevin kao i uvek, a u sve umešan kao margarin. Svi znamo da su njegovi ljudi u svim finansijskim institucijama još uvek.

Pametnjaković

pre 10 godina

Ljudi, aman zaman, toliko su vas zaglupeli da ne vidite uopšte šta se dešava. Pa oni prodaju prirodna bogatstva naše zemlje, kao i samu zemlju, da bi sebi i svojima stavili pare u džep. Uopšte nije bitno ko je kada i gde, sve političke partije su kriminogene i mafijaške, gledaju samo kako da rasprodaju nešto što mogu, uzmu pare i podele međusobno.

Banana republika je zemlja u kojoj se prodaje samo ono što raste iz zemlje, samo to je i jedini izvor novca. Mi uskoro nećemo biti ni to kada i zemlju rasprodaju, jer neće biti naše. Umesto da se to proda našim ljudima, da pokrenemo i povrtarstvo i voćarstvo i zemljoradnju oni su sve uništili i sada rasprodaju.

Ono što mi kao narod treba da uradimo jeste da spašavamo svoju zemlju od štetočina. Da eliminišemo sve političke partije, trajno, i da uzmemo svoju zemlju u svoje ruke, da zasučemo rukave i krenemo da radimo ozbiljno.

Kuku lele

pre 10 godina

Ovaj vrsio pritisak na ovog, onaj naonog - a posto u pravo vreme nije bilo dovoljno hrabrog i postenog da presece Gordijev cvor, dobio je onaj ko je najvise nabio. A sad ?

Ciciban

pre 10 godina

Koji bre vise ''drzavni organi'', je l' oni sto proglasise nevinim sve moguce giliptere i kriminalce.Nama treba cvrsta ruka i par samara,surova istina.

Miki

pre 10 godina

Ako smo spali na to da verujemo Dinkicu,onda smo stvarno pali na dno.
(strumfeta, 29. novembar 2013 19:59)

Kada pišeš, razmišljaj!Pa kako onda Vučić veruje Dinkiću, kada ga je imenovao za svog zamenika!

Dusan Vrsac

pre 10 godina

Zalosno je sto narod jos nevidi koji su benefiti privatizacije,a za ovu vlast koja vlada republikom nemam reci jer unistava ime Srbije u ovom poglavlju istorije. Sto se tice vinograda jako dobro znam kako stvari stoje,u slucaju da se neprivatizuje ostaje blizu 300 radnika koji zive na racun svih nas,a pri prodaji kinezi su ugovorom bili vezani da investiraju i na postojece radnike zaposle nove. Ko nerazume,opstina,pokrajna i Srbija bi imala benefite od ubiranje poreza od firme i od plata svih tih radnika,a ovako drzava trosi novac u beskraj...

Banat-013

pre 10 godina

@Pera

Nisu kinezi cvecke samo zato sto su kupci,
pa sa prodajom nemaju veze.
Imaju velike,jer su kupci,a u prodaji postoji afera.

Ne mora uvek biti novac u pitanju,vec i druge stvari.
Nekop je nesto uradio nelegalno,sa sigurnoscu,jer su to vec izjavili drzavnici,a od te afere,krupcije,osim prodavca,i kupac ma velike koristi.
Na bi se nasi mlatili,da im kupac nije nesto ponudio,vrsio pritisak itd.

U normalnoj drzavi,to bi se vec odavno znalo,
mnogi pritvoreni,sankcije prema kupcu itd. itd.

master

pre 10 godina

Sumnjiv mi je i jedan i drugi!
Dinkić se "žalio" Tomi posle izbacivanja iz Vlade?
Ali mene čudi druga svtar.Cela se frka digla posle informacije da je "samo lager gotove robe" vredniji od cene koja je postignuta.
Koliki je taj lager i koliko vredi?
Što ga oni nisu prodali?
Srbija neće da pije Banatski rizling?
Kinezi hoće?
Da li znamo šta znači patriotiizam?

RN

pre 10 godina

Pa naravno da sve zna. Pročitajte e-mail iz video priloga ove vesti koji je napisala Olivera Aranđelović, Zamenica direktora Agencije za privatizaciju:
"... da je na današnjem sastanku Predsednika i Prvog potpredsednika Vlade gospodina Vučića, postignut dogovor da se u cilju održavanja dobrih političkih odnosa sa NR Kinom, pristupi potpisivanju Kupoprodajnog ugovora za Vršačke vinograde pre odlaska Predsednika u NR Kinu dana 24.08.2013."
Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala(?!)

Dule

pre 10 godina

SNS botovi napadaju Dinkića, a ne shvataju da time nanose štetu Vučiću, jer je Vučić postavio Dinkića za svog zamenika za saradnju sa Emiratima!

klosar72

pre 10 godina

Evo, lepo piše u mailu:

""... da je na današnjem sastanku Predsednika i Prvog potpredsednika Vlade gospodina Vučića, postignut dogovor da se u cilju održavanja dobrih političkih odnosa sa NR Kinom, pristupi potpisivanju Kupoprodajnog ugovora za Vršačke vinograde pre odlaska Predsednika u NR Kinu dana 24.08.2013." "

Lepo piše ko se dogovorio. Nikolić i Vučić. Očekivano od njih dvojce, navikli su da poklanjaju srpsku zemlju...

Šta je još nejasno?

milorad

pre 10 godina

Ja bih Kinezima prepustio Vinograde, jer je ovu kompaniju od 2001. pljačkao ko je stigao. Istovremeno bi ih zamolio da preuzmu i Pivaru, koju su neki naši "domaći" doveli u stečaj. Kina je ogromno tržište, a ako baš upropaste Vinograde neće biti jedini. Naravno, bolje je da je tender bio legalan i pošten, možda bi se javili i neki Nemci Francuzi, koji su i uzdigli Vinograde u zadnja dva veka, kao i što-šta u Vršcu, a mi smo to uglavnom upropastili. Ali, oterani su Italijani, sada se teraju i Kinezi, a Vinogradi su u sve većoj dubiozi. Neko bi hteo da država to subvencioniše, a rukovodioci- menadžeri i upravnici prisvajaju dobit. Neverovatna kombinacija komunističkog kapitalizma, ali da samo za "odabrane" ima onoliko koliko im je potrebno, a ostatak neka propada.

gordijanus

pre 10 godina

Tipicno srpski.nece da pomere zadnjicu I nesto urade, ali kad neko drugi resi da zasuce rukave jer smatra da bi tu moglo biti posla I profita, odmah se sve zaustavlja. Da komsiji crkne krava...to Srbin najvise voli. A ovaj selakovic bolje bi bio da se neoglasava. Ako je ministar pravde onda neka ceka da sud odradi svoj deo posla, a ne daim on suflira iz svog licnog uverenja, jer zaboga, radi se o njegovom sefu. Toliko o nezavisnom sudstvu. Svi ste bre isti I jos gori. Svaka nova vlast gora od, pretjodne, pa se vec pitam koliko to pridev los ima komparacija u Srbiji. Ja ucio u skoli da od goregmima najgori, ali u Srbiji ima I vise I posle komparativa I superlativ. Uzas!

Beogradjanin

pre 10 godina

Nije problem da li ce VV da se prodaju. Problem je da li se prodaju da se isplate neradnici u drzavnoj upravi (njih milijardu zaposlenih bez ikakvog osnova) ili se prodaju da se taj novac (ceo iznos, bez kraduckanja) ulozi u infrastrukturu opstine Vrsac. Mene samo to zanima

vrsac

pre 10 godina

ja mislim ovako- vinogradi se privatizuju vec par godina i niko da ih kupi. i ovag puta tek posle tri tendera prodati su. znaci,po meni, oni su neprofitabilni jer dzaba 5miliona evra u vinu kad nemas gde da prodas to vino i zato niko nije hteo to da kupi. onda se pojavioo kinez koji je kupio to vino ( toliko je dao - 5 milki) jer ce ga prodati po kini a za to je dobio celu firmu dz. znaci to je neresiva jednacina - ako ga ne kupe kinezi vino ce ostati u podrumu jer niko drugi nece da kupi a ako ga kupe onda ce vino poteci ali ce firma za dz otici.. i sta sad raditi ? aj neko neka nadje resenje..ne zaboravite pocetak mog teksta u kome kazem da niko nije hteo da ga kupi i pored svih tendera i pokusaja.. po meni- ako ga kupe kinezi firma ce ziveti jer ce proizvodnja imati svoje trziste a zato ce drzava ostati bez dinara...

Slankamenka

pre 10 godina

Privatizacija vinograda isto kao ramposh niti shira niti vino, slatko za piti, mnogo se moze popiti a posle neka gledaju koga ce od njega boleti glava.

mlako

pre 10 godina

Odnosi izmedju Kine i Srbije se moraju ucvrscivati jos vise.Ko pokusava da sabotira to,radi protiv interesa Srbije.Vinogradi mogu samo jos vise napredovati uz kineskog vlasnika.Mislim da je prava odluka da poljoprivredu i energetske resurse vezemo neraskidivo za Emirate,Kinu i Rusiju.

Twitter

pre 10 godina

Svi vi trolovi koji pominjete to da pisajuci lose o Dinkicu da se lose i o Vucicu pa da li ste vi bre normalni? Jel vam to direktiva iz centrale dosla? Pa onda ajde da se bunimo sto imamo 10% sa tendencijom opadanja. Mladja je srusio 7 Vlada, unistio skoro sve privatizacije, muljao je gde god je i kada god je mogao i sada je pod istragom i kakve veze ima Vucic sa time. Smesni ste zivota mi.

Srbin100%

pre 10 godina

Dinkic bezuspesno pokusava da krivicu za svoja dela pripise drugom iako je svima jasno da je njegovom greskom dozvoljeno kineskoj kompaniji da jupi Vrsacke vinograde bez potpune dokumentacije

TOPLI CVARAK

pre 10 godina

Gospodine Dinkicu , ono sto je nepobitna cinjenica koju niko ne moze opovrgnuti pa ni Vi bili ste veoma los ministar kada ste dozvolili da svetnici predsednika drzave vrse pritisak na vas i vase drzavne sekretare. Sada vidimo da je Aleksandar Vucic bio u pravu kada vas je smenio. Samo se postavlja pitanje zasto to niste rekli kada ste bili mionistar vec to sada iznosite.

Uskoković

pre 10 godina

Koliko sam ja „engleska kraljica“, toliko Nikolić ima veze sa nezakonitom privatizacijom Vršačkih vinograda. Ovi „eksperti“ su čudo. Ne samo da vole novce i lake note, nego i dramaturgiju. Ipak je sve ovo previše za njih.

Anselmo

pre 10 godina

Toma Nikolić nikad nije sklonosti da pravi ovakve poteze i sigurno je da je posredi neka igra sa ciljem pravi krivci sakriju.

Veselin

pre 10 godina

Ovu sumnjivu privatizaciju treba ispitati. Dinkić pokušava nevešto da u celu priču uvuče predsednika države a čini se da je on glavni akter ove prodaje.

MUDRICA

pre 10 godina

Dinkić prebacuje lopticu sa odgovornosti svog tada ministarskog kabineta i člana URS-a Ljubića-tadašnjeg državnog sekretara,na Kabinet predsednika Srbije .Taj Dinkićev potez nije ništa iznenađujuće naprotiv on se takvim prebacivanjem odgovornosti na druge služi i služio se oduvek.

Riki Rubio

pre 10 godina

Hajde da vidimo kome narod veruje, Nikoliću ili Dinkiću? Posle solarnog parka, opet Mlađa pokušava da svoje brljotine pripiše naprednjacima, e pa neće moći...

Rogić

pre 10 godina

Usmeravati i pripisivati Nikoliću vezu, odnosno pritiskanje za nezakonitu privatizaciju Vršačkih vinograda je pokušaj Dinkića i URS-a da makar i prividno stvore alibi i da ih meritorne institucije ostave „na miru“. Ovakva drskost i bezočna laž govori dokle je Dinkić spreman da ide da bi sebe zaštitio.

Istinomer

pre 10 godina

Za sve što se ispostavilo nedovoljno dobrim, samozvani ekspert kaže da nije njegovo delo, nego „tamo nekog“. Jedino je javno priznao da je slagao narod uoči izbora za besplatne akcije od 1000 evra, kako Tadić ne bi izgubio izbore. Zapravo sa ovim priznanjem je sve rekao o sebi i svojima. Koliko istine tada, toliko i sada.

Patriota

pre 10 godina

Da su ovakve izjave upucene od nekog postenog zapitao bih se, ali s obzirom na to da ih je dao neko ko je i sam pod policijskom istragom onda je to za moj pojam neprihvatljivo!

Duša

pre 10 godina

Ne bi savetnici predsednika radili protiv njegove saglasnosti tako ovo što Dinkić izjavljuje meni nema nikakvog smisla da Nikolić vrši pritisak na privatizaciju Vršačkih vinograda.

BILBO BAGGINS

pre 10 godina

Necete dobiti Vrsacke Vinograde, vi ste neradnici, izdajnici, neprijatelji radnicke klase i svoju dedovinu mozete prodavati u svojem zavicaju kome god hocete ali ni jedno zrno hamburga nece otici gde ne treba pogotovo ne u bescenje! Nakon sto ste unistili celokupnu privredu i poljoprivredu mislili ste da cete sada sve redom za sitne novce da rasprodate uveravajuci GENERACIJE nas, HOBITA da je to u stvari za nase dobro? Paljba bre, dok nismo iscimali elfove i dvarfove da vam dojasu opet za BG kao pre 13 godina i da vas ovaj put FLUSHUJU down the drain JEDNOM ZA SVAGDA !!!

milos

pre 10 godina

Ima visoke korupcije i kod ovih. Nadam se samo da će običan narod shvatiti da Vučić nije to što priča da jeste. Korupcija im je svima konstanta, i uprkos tome SNS ima preko 40% a ne zaslužuje ni 30. Ne kažem da ostali zaslužuju, ali ovde se konkretno radi o jednoj lažnjak partiji, i taj će balon pući, ali povući će nas sve dole... Pazite za koga glasate, ako ima uopšte onih koji glas zaslužuju.

sims

pre 10 godina

Predsednik i njegov prika ministar rudarstva Bačević očigledno smatraju da se dobri odnosi sa Rusijom i Kinom grade prodajom naših resursa u bescenje.

Neverovatno

pre 10 godina

Neverovatno je to da nasa država ne može i vinograde da zadrži, koji verovatno rađaju.

Ne, sve se mora dati strancima da se bogate, a rasprava je samo oko toga koja će se nacija bogatiti.

pedja

pre 10 godina

Fekalije cure na sve strane. Da li PPV Vučić zna štaće sa mangupima iz svoje partije i kabineta predsedika? Bara sve manja, a baraba sve više.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

neuspela malverzacija i sada se lopovi medjusobno optuzuju, kako bi zadrzali priliku za naredne pljacke. Tuzno, ruzno i beskorisno.

Pera

pre 10 godina

Da sam ja ta kineska kompanija trljao bih ruke i smejao se. Sto se njih tice stvar je jednostavna i jasna. Usli ljudi u radnju (Agenciju za Privatizaciju), kupili po ponudjenoj ceni, potpisali ugovor pripremljen od strane prodavca. Platili. Druga strana odustaje bez pravno valjanog razloga. Znaci: osteceni su. Oni su strani investitori, idu odmah na arbitrazu u Vasington, ne moraju ni da se petljaju sa nasim pravosudjem. Pobedjuju 110%. Dobice razliku izmedju placene cene i procenjene vrednosti preduzeca, koja postoji po priznanju samog prodavca. Ima da stave jedno 10-15 mil. evra u dzep samo tako. A mi somovi koji uredno placamo poreze cemo platiti iz nasig dzepova, samo tako! Pa ti placaj poreze ovoj drzavi!

novosadista

pre 10 godina

Da li sam u pravu pokazaće minusi

Ali ono što je Tito doneo dežavi (narodu), ostaviti dežavi (narodu).
Ono što je oslobodio đeneral Draža, neka dele-rasprodaju četničke vojvode.

Kamo sreće da je tako bilo.

toza

pre 10 godina

Da li iko primećuje jedni veliku nelogičnost u celoj ovoj lakrdiji. Odakle kabinetu predsednika informacije da je ugovor štetan pa su eto oni reagovali i upozorili agenciju da se ne sklapa ugovor. predsednik je vise puta rekao da poštuje ustav i da se ne mesa u rad vlade I još napomenuo da nikada ne laze.
Ovi iz agencije za privatizaciju nisu smeli nipošto da dozvole da cena na licitaciji bude ispod vrednosti robe na zalihama i to neko treba da objasni. Što se tiče sastava kabineta predsednika svega tu ima samo znanja manjka.
Da li će državni tužilac da reaguje u ovom slučaju?

mlako

pre 10 godina

Odnosi izmedju Kine i Srbije se moraju ucvrscivati jos vise.Ko pokusava da sabotira to,radi protiv interesa Srbije.Vinogradi mogu samo jos vise napredovati uz kineskog vlasnika.Mislim da je prava odluka da poljoprivredu i energetske resurse vezemo neraskidivo za Emirate,Kinu i Rusiju.

Beli

pre 10 godina

Zamislimo da smo ozbiljna drzava, da nam ne vladaju ove politcke spodobe davnih vremena (mislim na sve) ova tema bi bila hit za drzavne istrazne organe iz koje bi potekla pesma ili i ostavci predsednika ili vodje partije URS. Ovako, dan dva prepiska i obostranih optuzbi i idemo dalje u propast... Ugledajmo se na ozbiljne i napredne drzave. Samo tako mozemo napred.

Pametnjaković

pre 10 godina

Ljudi, aman zaman, toliko su vas zaglupeli da ne vidite uopšte šta se dešava. Pa oni prodaju prirodna bogatstva naše zemlje, kao i samu zemlju, da bi sebi i svojima stavili pare u džep. Uopšte nije bitno ko je kada i gde, sve političke partije su kriminogene i mafijaške, gledaju samo kako da rasprodaju nešto što mogu, uzmu pare i podele međusobno.

Banana republika je zemlja u kojoj se prodaje samo ono što raste iz zemlje, samo to je i jedini izvor novca. Mi uskoro nećemo biti ni to kada i zemlju rasprodaju, jer neće biti naše. Umesto da se to proda našim ljudima, da pokrenemo i povrtarstvo i voćarstvo i zemljoradnju oni su sve uništili i sada rasprodaju.

Ono što mi kao narod treba da uradimo jeste da spašavamo svoju zemlju od štetočina. Da eliminišemo sve političke partije, trajno, i da uzmemo svoju zemlju u svoje ruke, da zasučemo rukave i krenemo da radimo ozbiljno.

Kuku lele

pre 10 godina

Ovaj vrsio pritisak na ovog, onaj naonog - a posto u pravo vreme nije bilo dovoljno hrabrog i postenog da presece Gordijev cvor, dobio je onaj ko je najvise nabio. A sad ?

Ivan

pre 10 godina

Da u celu aferu nije upetljan Dinkic, verovatno bi trebalo istraziti sta se tu stvarno desilo i ko je kriv. Ovako, cim se njegovo ime spomene u nekoj sumnjivoj privatizaciji, nema potrebe dalje traziti krivca

Banat-013

pre 10 godina

@Pera

Nisu kinezi cvecke samo zato sto su kupci,
pa sa prodajom nemaju veze.
Imaju velike,jer su kupci,a u prodaji postoji afera.

Ne mora uvek biti novac u pitanju,vec i druge stvari.
Nekop je nesto uradio nelegalno,sa sigurnoscu,jer su to vec izjavili drzavnici,a od te afere,krupcije,osim prodavca,i kupac ma velike koristi.
Na bi se nasi mlatili,da im kupac nije nesto ponudio,vrsio pritisak itd.

U normalnoj drzavi,to bi se vec odavno znalo,
mnogi pritvoreni,sankcije prema kupcu itd. itd.

Miki

pre 10 godina

Ako smo spali na to da verujemo Dinkicu,onda smo stvarno pali na dno.
(strumfeta, 29. novembar 2013 19:59)

Kada pišeš, razmišljaj!Pa kako onda Vučić veruje Dinkiću, kada ga je imenovao za svog zamenika!

Dule

pre 10 godina

SNS botovi napadaju Dinkića, a ne shvataju da time nanose štetu Vučiću, jer je Vučić postavio Dinkića za svog zamenika za saradnju sa Emiratima!

Dusan Vrsac

pre 10 godina

Zalosno je sto narod jos nevidi koji su benefiti privatizacije,a za ovu vlast koja vlada republikom nemam reci jer unistava ime Srbije u ovom poglavlju istorije. Sto se tice vinograda jako dobro znam kako stvari stoje,u slucaju da se neprivatizuje ostaje blizu 300 radnika koji zive na racun svih nas,a pri prodaji kinezi su ugovorom bili vezani da investiraju i na postojece radnike zaposle nove. Ko nerazume,opstina,pokrajna i Srbija bi imala benefite od ubiranje poreza od firme i od plata svih tih radnika,a ovako drzava trosi novac u beskraj...

Ciciban

pre 10 godina

Koji bre vise ''drzavni organi'', je l' oni sto proglasise nevinim sve moguce giliptere i kriminalce.Nama treba cvrsta ruka i par samara,surova istina.

gordijanus

pre 10 godina

Tipicno srpski.nece da pomere zadnjicu I nesto urade, ali kad neko drugi resi da zasuce rukave jer smatra da bi tu moglo biti posla I profita, odmah se sve zaustavlja. Da komsiji crkne krava...to Srbin najvise voli. A ovaj selakovic bolje bi bio da se neoglasava. Ako je ministar pravde onda neka ceka da sud odradi svoj deo posla, a ne daim on suflira iz svog licnog uverenja, jer zaboga, radi se o njegovom sefu. Toliko o nezavisnom sudstvu. Svi ste bre isti I jos gori. Svaka nova vlast gora od, pretjodne, pa se vec pitam koliko to pridev los ima komparacija u Srbiji. Ja ucio u skoli da od goregmima najgori, ali u Srbiji ima I vise I posle komparativa I superlativ. Uzas!

Beogradjanin

pre 10 godina

Nije problem da li ce VV da se prodaju. Problem je da li se prodaju da se isplate neradnici u drzavnoj upravi (njih milijardu zaposlenih bez ikakvog osnova) ili se prodaju da se taj novac (ceo iznos, bez kraduckanja) ulozi u infrastrukturu opstine Vrsac. Mene samo to zanima

Slankamenka

pre 10 godina

Privatizacija vinograda isto kao ramposh niti shira niti vino, slatko za piti, mnogo se moze popiti a posle neka gledaju koga ce od njega boleti glava.

RN

pre 10 godina

Pa naravno da sve zna. Pročitajte e-mail iz video priloga ove vesti koji je napisala Olivera Aranđelović, Zamenica direktora Agencije za privatizaciju:
"... da je na današnjem sastanku Predsednika i Prvog potpredsednika Vlade gospodina Vučića, postignut dogovor da se u cilju održavanja dobrih političkih odnosa sa NR Kinom, pristupi potpisivanju Kupoprodajnog ugovora za Vršačke vinograde pre odlaska Predsednika u NR Kinu dana 24.08.2013."
Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala(?!)

vrsac

pre 10 godina

ja mislim ovako- vinogradi se privatizuju vec par godina i niko da ih kupi. i ovag puta tek posle tri tendera prodati su. znaci,po meni, oni su neprofitabilni jer dzaba 5miliona evra u vinu kad nemas gde da prodas to vino i zato niko nije hteo to da kupi. onda se pojavioo kinez koji je kupio to vino ( toliko je dao - 5 milki) jer ce ga prodati po kini a za to je dobio celu firmu dz. znaci to je neresiva jednacina - ako ga ne kupe kinezi vino ce ostati u podrumu jer niko drugi nece da kupi a ako ga kupe onda ce vino poteci ali ce firma za dz otici.. i sta sad raditi ? aj neko neka nadje resenje..ne zaboravite pocetak mog teksta u kome kazem da niko nije hteo da ga kupi i pored svih tendera i pokusaja.. po meni- ako ga kupe kinezi firma ce ziveti jer ce proizvodnja imati svoje trziste a zato ce drzava ostati bez dinara...

Vlada Lambada

pre 10 godina

Dinkić je čudo, spreman je na sve, samo da prebaci vruć krompir drugome. Kakve veze može da ima predsednik sa bilo kojom privatizacijom, kad je opšte poznato da svaku privatizaciju potpisuje ministar privrede?

Goxxy

pre 10 godina

E baš se predsednik države bavi privatizacijom. Dinkić nevin kao i uvek, a u sve umešan kao margarin. Svi znamo da su njegovi ljudi u svim finansijskim institucijama još uvek.

Twitter

pre 10 godina

Svi vi trolovi koji pominjete to da pisajuci lose o Dinkicu da se lose i o Vucicu pa da li ste vi bre normalni? Jel vam to direktiva iz centrale dosla? Pa onda ajde da se bunimo sto imamo 10% sa tendencijom opadanja. Mladja je srusio 7 Vlada, unistio skoro sve privatizacije, muljao je gde god je i kada god je mogao i sada je pod istragom i kakve veze ima Vucic sa time. Smesni ste zivota mi.

Mixi

pre 10 godina

Dinkićeva direktorka spominje predsednika u dopisu i njima je to dokaz? A što je potpisao ugovor ako nije povoljan? To mu prešlo u naviku posle svih nameštenih privatizacija i upropašćenih preduzeća u Srbiji.

Anselmo

pre 10 godina

Toma Nikolić nikad nije sklonosti da pravi ovakve poteze i sigurno je da je posredi neka igra sa ciljem pravi krivci sakriju.

Ayatollah

pre 10 godina

@ Pera

Nisu stvari baš tako jednostavne. Kineska kompanija jeste dobila na trećem krugu tendera, ali niti je bilo kakav ugovor potpisan, niti je cena plaćena, a naročito ne postoji bilo kakva arbitražna klauzula koja bi odvela Srbiju i Guan Nan na arbitražu. Srbija i Kina imaju potpisan bilateralni ugovor o zaštiti investicija, još iz vremena Mire Marković i SRJ, koji kaže da će se svi sporovi u vezi sa zaštitom investicije kompanije iz jedne strane ugovornice u drugoj strani ugovornici rešavati pred sudovima druge strane ugovornice, ako drugačije nije ugovoreno. Stoga, Kinezi eventualno mogu samo da pokrenu neki postupak pred srpskim sudovima, što i oni znaju, i zato traže pomoć kineskog premijera, a ne angažuju advokate. No, i da nije tako, u pravu postoji nešto što se zove savesnost ugovornih strana, te bi svako ko zastupa kinesku kompaniju imao jako velikih problema da onog ko odlučuje ubedi kako su Kinezi bili savesni u ovoj stvari i nisu znali da je ponuđena cena višestruko niža od vrednosti imovine koja se preuzima, odnosno da u pitanju nije bila zloupotreba.

milorad

pre 10 godina

Ja bih Kinezima prepustio Vinograde, jer je ovu kompaniju od 2001. pljačkao ko je stigao. Istovremeno bi ih zamolio da preuzmu i Pivaru, koju su neki naši "domaći" doveli u stečaj. Kina je ogromno tržište, a ako baš upropaste Vinograde neće biti jedini. Naravno, bolje je da je tender bio legalan i pošten, možda bi se javili i neki Nemci Francuzi, koji su i uzdigli Vinograde u zadnja dva veka, kao i što-šta u Vršcu, a mi smo to uglavnom upropastili. Ali, oterani su Italijani, sada se teraju i Kinezi, a Vinogradi su u sve većoj dubiozi. Neko bi hteo da država to subvencioniše, a rukovodioci- menadžeri i upravnici prisvajaju dobit. Neverovatna kombinacija komunističkog kapitalizma, ali da samo za "odabrane" ima onoliko koliko im je potrebno, a ostatak neka propada.

Veselin

pre 10 godina

Ovu sumnjivu privatizaciju treba ispitati. Dinkić pokušava nevešto da u celu priču uvuče predsednika države a čini se da je on glavni akter ove prodaje.

Dulex

pre 10 godina

Dokle bre više "da je uveren"? kad će da kaže "Imam dokaze" da Predsednik Nikolić nije u to umešan?
baš me briga za vaša uverenja, dajte dokaze pa tek onda možemo da vam verujemo.

Gavra

pre 10 godina

A gde je tu jedan od ucesnika na tenderu - Mile Dragic? To je onaj sto je u vreme rata zaradio za fabriku u Zrenjaninu, hotel Moskvu i ko zna jos sta.

TEREZA

pre 10 godina

Ko je urgirao??? To mi je nebitno, poenta cele priče je što onaj koji je urgirao ne mora da zna da li je to pava cena ili nije, ali onaj koji je formirao tako nisku cenu, a same zalihe više vrede njega treba pritisnuti.

Srbin100%

pre 10 godina

Dinkic bezuspesno pokusava da krivicu za svoja dela pripise drugom iako je svima jasno da je njegovom greskom dozvoljeno kineskoj kompaniji da jupi Vrsacke vinograde bez potpune dokumentacije

MUDRICA

pre 10 godina

Dinkić prebacuje lopticu sa odgovornosti svog tada ministarskog kabineta i člana URS-a Ljubića-tadašnjeg državnog sekretara,na Kabinet predsednika Srbije .Taj Dinkićev potez nije ništa iznenađujuće naprotiv on se takvim prebacivanjem odgovornosti na druge služi i služio se oduvek.

Uskoković

pre 10 godina

Koliko sam ja „engleska kraljica“, toliko Nikolić ima veze sa nezakonitom privatizacijom Vršačkih vinograda. Ovi „eksperti“ su čudo. Ne samo da vole novce i lake note, nego i dramaturgiju. Ipak je sve ovo previše za njih.

Riki Rubio

pre 10 godina

Hajde da vidimo kome narod veruje, Nikoliću ili Dinkiću? Posle solarnog parka, opet Mlađa pokušava da svoje brljotine pripiše naprednjacima, e pa neće moći...

Rogić

pre 10 godina

Usmeravati i pripisivati Nikoliću vezu, odnosno pritiskanje za nezakonitu privatizaciju Vršačkih vinograda je pokušaj Dinkića i URS-a da makar i prividno stvore alibi i da ih meritorne institucije ostave „na miru“. Ovakva drskost i bezočna laž govori dokle je Dinkić spreman da ide da bi sebe zaštitio.

Istinomer

pre 10 godina

Za sve što se ispostavilo nedovoljno dobrim, samozvani ekspert kaže da nije njegovo delo, nego „tamo nekog“. Jedino je javno priznao da je slagao narod uoči izbora za besplatne akcije od 1000 evra, kako Tadić ne bi izgubio izbore. Zapravo sa ovim priznanjem je sve rekao o sebi i svojima. Koliko istine tada, toliko i sada.

Duša

pre 10 godina

Ne bi savetnici predsednika radili protiv njegove saglasnosti tako ovo što Dinkić izjavljuje meni nema nikakvog smisla da Nikolić vrši pritisak na privatizaciju Vršačkih vinograda.

Patriota

pre 10 godina

Da su ovakve izjave upucene od nekog postenog zapitao bih se, ali s obzirom na to da ih je dao neko ko je i sam pod policijskom istragom onda je to za moj pojam neprihvatljivo!

klosar72

pre 10 godina

Evo, lepo piše u mailu:

""... da je na današnjem sastanku Predsednika i Prvog potpredsednika Vlade gospodina Vučića, postignut dogovor da se u cilju održavanja dobrih političkih odnosa sa NR Kinom, pristupi potpisivanju Kupoprodajnog ugovora za Vršačke vinograde pre odlaska Predsednika u NR Kinu dana 24.08.2013." "

Lepo piše ko se dogovorio. Nikolić i Vučić. Očekivano od njih dvojce, navikli su da poklanjaju srpsku zemlju...

Šta je još nejasno?

TOPLI CVARAK

pre 10 godina

Gospodine Dinkicu , ono sto je nepobitna cinjenica koju niko ne moze opovrgnuti pa ni Vi bili ste veoma los ministar kada ste dozvolili da svetnici predsednika drzave vrse pritisak na vas i vase drzavne sekretare. Sada vidimo da je Aleksandar Vucic bio u pravu kada vas je smenio. Samo se postavlja pitanje zasto to niste rekli kada ste bili mionistar vec to sada iznosite.

master

pre 10 godina

Sumnjiv mi je i jedan i drugi!
Dinkić se "žalio" Tomi posle izbacivanja iz Vlade?
Ali mene čudi druga svtar.Cela se frka digla posle informacije da je "samo lager gotove robe" vredniji od cene koja je postignuta.
Koliki je taj lager i koliko vredi?
Što ga oni nisu prodali?
Srbija neće da pije Banatski rizling?
Kinezi hoće?
Da li znamo šta znači patriotiizam?