Utorak, 10.12.2002.

13:13

Nataša Mićić: Nisam dužna da raspišem izbore za 60 dana

Izvor: Beta

Nataša Miæiæ: Nisam dužna da raspišem izbore za 60 dana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

19 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 21 godinu

Tako je Milivoje. Vidimo na ociglednom primeru sta se desi kad komunisti odluce da budu demokrate. Zamislite da Divac batali kosarku, da bi bio baletan, to vam je tu negde.

S.Stojkov

pre 21 godinu

Natasa Micic za predsednika? Odlucno DA!
Zasto?
Posle visevekovnog patrijarharnog monopola u politici i vladanjem nasom zemljom ne vidim ni jedan razlog zasto da se na tom polozaju ne nadje jedna zena.
Srpski vladari su uglavnom dolazili na celo drzave nedemokratskim putem.Sada kada se konacno ukazala prilika za demokratski izbor narod bojkotuje izbore.
Ako pravilnik nalaze da predsednik republike u slucaju neizbora bude to predsednik skupstine sta je sporno? Natasa Micic-Zena?
Zato sto pripada Demokratskoj Stranci?
Zato sto pre niko nije za nju cuo?
Za Milosevica su svi culi,za Seselja isto,Kostunica takodje.I sta smo do sada dobili od poznavanja tih individua? Za skoro nepoznatu Natasu Micic ide moj glas i ja joj zelim svako dobro i uspeh.

миливоје

pre 21 godinu

успут...
Мени је доста ових пост-комунјарских глупости и не желим више да чујем за председничке изборе. Хоћу да чујем како је расписан референдум за рестаурацију уставне монархије. Немам неко бог-зна мишљење о Карађорђевићима у последњих 100-тинак година, али барем знамо ко су, шта су и одакле су... Мука ми је и од "старих београђана" модел *44 и од демократа модел *68... Мука ми је од свакодневног засипања псеудо-вестима и од чињенице да сам постао "дневник-овисник"... Стварно ми је свега доста....

Pop

pre 21 godinu

Karađorđević je u utorak izjavio u Atini da bi narod trebalo da odluči da li bi "krunisanje demokratije" bilo rešenje za političku krizu Srbije i nemogućnost izbora predsednika.
I?

Ljuba

pre 21 godinu

Strasno. Zena govori da ona u roku od 60 dana treba da odluci da li ce da raspise izbore ili ne. Ona mora u roku od 60 dana da odluci kada ce da raspise izbore. To tako doslovce pise, a to znaci da ona mora u roku od 60 dana da donese odluku kog datuma ce se sledeci izbori za predsednika odrzati. Nas novi privremeni predsednik je morao bar ovu odredbu napamet da nauci.

Dragan Dujakovic

pre 21 godinu

A cime to Kostunica zasluzuje da bude predsednik Srbije? Da li to mozda on ima neku politicku viziju Srbije i ekonomske strucne poglede? Ima li kakav program? Na to isto pitanje K. je samo odgovorio da se "zna kakav je moj program". Bez ikakvog drugog objasnjenja. Ma nemoj molim te, ne zna 2 reci da sastavi i on bi da bude predsednik, A nasem dragom gastosu u Americi bi porucio da, ili da odjavi svoju adresu u SRJ (sto je duzan, a ocigledno da to nije uradio) ili da placa porez Srbiji i zivi tu i tako dobije i moralno i gradjansko pravo ne samo da glasa, vec i da komentarise politiku u Srbiji. U protivnom, uzmite drzavljanstvo SAD i cutite.
Ko je bar jednom gledao prenos Skupstine, zna kakav karakter Natasa ima. Pitajte radikale.

Shake your body

pre 21 godinu

Natasa ce biti predsednik po protokolu. Hvala blagom Bogu! Ni Kostunica nije imao viziju, niti je ekonomski stucnjak, a i kukala mu majka koliko vajde smo imali od njegovog razumevanja politickih odnosa, pa se osmelio da bude predsednik Jugoslavije. Kako li je on dospeo na takvo mesto a nije se cuo do pre 5. Oktobra? Natasa za razliku od njega ima sarma, odvaznost, inteligenciju i ljubav prema svojoj zemlji. To je upravo ono sto cini dobrog predsednika jedne drzave. Pogresno je traziti uzvisene odlike u politicarima. Postenjem se i moja baba kiti pa se nije kandidovala za predsednika kao Kostunica mada je za razliku od njega rntacila do sumraka.

Dzentlmen

pre 21 godinu

Umesto da postujemo retke dame koje su ostale i opstale u otadzbini, vi joj jos sam o otezavate... Hajde, nek se neko seti da joj posalje buket u Skupstinu za Novu Godinu.

Beka

pre 21 godinu

Da je neko pre koju godinu pitao ko je g-djica Natasa, malo ko bi znao odgovor.
Ima li iko, od politicarcica dovoljno mudrosti, hrabrosti ili cega vec da kaze: Hvala, ja to necu i ne umem. Nekima da se da avion da voze, hladno bi seli za dugmice, a da ni kola nisu u zivotu provozali.

Radisa

pre 21 godinu

Najbolje bi bilo da Natasa Micic(posto tvrdi da ne mora da raspise izbore) te izbore uopste i ne raspisuje i da ostane na toj funkciji do vijeka. Zemlja Srbija upravo to i zasluzuje.

Dragan, Canada

pre 21 godinu

Pri odlasku iz Srbije jedan stariji Americki diplomata prokomentarisao je situacju u Srbiji priblizno ovakvom izjavom:
Srbija u sustini i nema opoziciju. Zemlju su napustili najbolji mozgovi (300/K tokom devedesetih godina) a ono sto je ostalo slizalo se sa vladom i tako postali pasivni komunisti.

Marko

pre 21 godinu

Cime Natasa Micic (osim cinjenicom da je, ni sama ne znajuci kako, dospela na mesto predsednika Skupstine) zasluzuje da bude predsednik Srbije. Jel ona ima politicku i drzavnu viziju Srbije, jel' poznavalac medjunarodne politike i internacionalnih odnosa, jel' ekonomski strucnjak, da li se dokazala u bilo kojoj oblasti zivota? Znas, bas bih voleo da, kao sto se na Zapadu (kome gospodja Micic toliko stremi) radi, ona i svi "pretendenti na prestol" sastave svoje rezimee, da vidim sta su u zivotu uradili , cime su se bavili i zasto misle da su bas oni ti odabrani. Plasim se samo da ce to parce papira otkriti svu njihovu ispraznost.

Peca

pre 21 godinu

Hahahaha! Hoce li joj neko reci da nju nece ni pitati? Ona ce ionako morati da poslusa sta joj drugi kaze. A predsednik kao gospodja Natasa Micic nam je isto sto i Milan Milutinovic. Samo bi potpisivala ono sto joj poture.
Uzas, blamaza pred celim svetom, sa Predsednikom bez "prava glasa" vec tolike godine.

Branislav Zekic Zeka

pre 21 godinu

A KO CE DA ZAMENI NATASU MICIC?
Ova Djindjiceva zavrzlama je mnogo komplikovanija nego sto to na prvi pogled izgleda. A zasto Djindjiceva? Pa zato sto je ocigledno da su se i Djindjic i ostali lideri Krnjavog DOS-a jos uoci prvih septembarskih izbora odlucili da bojkotom izbora na mesto predsednika Republike Srbije na mala vrata dovedu svog coveka Natasu Micic. Time bi sve poluge vlasti prakticno bile u rukama jednog coveka. U drugom krugu septembarskih izbora radi ostvarenja tog cilja tiho su bojkotovali ne samo (tudjeg) Vojislava Kostunicu nego i drugog (svog) demokratski orijentisanog predsednickog kandidata Miroljuba Labusa, ostavljajuci ga na cedilu i bez prave podrske. Miroljub Labus, politicki pismena osoba, dobro je procenio sta se ustvari dodgadja pa je posle svog tog blama odlucio da napusti Demokratsku stranku koja se najblaze receno poigrala njegoviim ugledom. Iz istih razloga, znajuci sta se sprema, sasvim pametno je odlucio da se ne kandiduje na ponovljenim decembarskim izborima jer i da je ucestvovao rezultat izbora bi bio isti posto je sve sto je cinila Vlada Srbije bilo podredjeno krajnjem cilju a to je da izbori po svaku cenu ne budu uspesni. Ta prica da ponovljeni izbori nisu uspeli navodno zbog toga sto demokratski orijentisani gradjani nisu imali svog kandidata je prica za malu decu i za politicki nepismene i uopste ne pije vodu jer izbori ponovo ne bi uspeli ni da su jedini kandidati bili Vojislav Kostunica i Miroljub Labus. To je vec nepobitno i potvrdjeno u drugom krugu prethodnih septembarskih izbora. Mogu samo da kazem bravo gospodinu Labusu koji je na vreme procitao ovu zaplotasku igru pa u njoj jednostavno nije zeleo ponovo da ucestvuje.
I sada smo tu gde jesmo a bolje i da nismo.
Pa bih se vratio na temu i na gospodina Slobodana Vucetica, predsednika Ustavnog suda Srbije, da bih otvorio jos neka pitanja na koja je po sluzbenoj diznosti gospodin Vucetic bio obavezan i bez pitanja da da odgovore:
Postoji latentna opasnost da se u Republickom parlamentu na nekoj sledecoj sednici glasanjem izglasa nepoverenje i smeni Natasa Micic sa funkcije predsednika Skupstine i da se na to mesto izabere bilo koji drugi narodni poslanik (sacivaj nas Boze onih iz SRS ili iz SSJ).
111/ Ako se to dogodi pre nego sto Natasa Micic preuzme i funkciju predsednika Republike Srbije, da li to znaci da umesto nje tu funkciju moze da preuzme bilo koji poslanik koji voljom vecine poslanika bude izabran za predsednika Parlamenta?
222/ Ako se to dogodi posle preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije od strane Natase Micic da li njeno smenjivanje sa funkcije predsednika Skupstine automatski znaci i njeno smenjivanje sa funkcije zamenika predsednika Republike Srbije?
Prema tumacenju gospodina Vucetica koje glasi; "U toj situaciji, ostaje nam samo da se poslužimo analogijom, i da, u smislu pravnog principa analognog tumačenja pravnih odredbi, bude primenjena istovetna odredba i na ovu situaciju", sto podrazumeva da se u vezi analogne primene ove zavrzlame odmah namece neka veoma neugodna potreba za daljim tumacenjem pravnih a i prevashodno ustavnih odredbi:
333/ Da li je protivustavno, a bice da jeste, da parlament bira, postavlja ili smenjuje predsednika Republike Srbije odnosno ako se posluzimo istom analogijom i njegovog privremenog zamenika na toj funkciji?
444/ Da li zamenik predsednika Republike Srbije moze da se smenjuje i na tu funkciju postavlja druga licnost na svakoj narednoj sednici Parlamenta, kako se kome cefne i u zavisnosti ko ce tog dana da napabirci skupstinsku vecinu?
555/ Da li je jedna tako vazna institucija uopste stabilna (bez obzira sto ce nam se zbog toga smejati citav demokratski svet - njihov je problem sto smo im mi jako smesni)?
666/ Da li predsednik Srbije moze da postane neko ko na predsednickim izborima ne bi mogao da sakupi ni 1% glasova gradjana i drzavljana Republike Srbije?
I jos nesto da upitam u vezi nekih izostalih objasnjenja predsednika Ustavnog suda Srbije:
777/ Zbog cega gospodin Vucetic po sluzbenoj duznosti nije pokrenuo preispitivanje ustavnosi odluke Vlade Srbije da se drzavljanima Republike Srbije, koji privremeno borave u inostranstvu, onemoguci ustavom zagarantovano pravo glasa dok se u isto vreme drzavljanima Crne Gore, koji su se tako izjasnili a zive na teritoriji Republike Srbije, omogucava da glasaju na izborima na svim nivoima jer su u birackim spiskovima upisani kao gradjani Srbije?
888/ Zbog cega se moje ime i imena clanova moje porodice, kao i miliona drzavljana Republike Srbije, koji zive u inostranstvu, nalaze upisana u birackim spiskovima iako se Vlada Srbije tako zdusno potrudila da nam onemoguci ostvarivanje naseg ustavom zagarantovanog prava?
999/ I na kraju da kazem da sam gradjanin Sjedinjenih americkih drzava i da ovde nemam pravo glasa jer nisam americki drzavljanin nego sam drzavljanin Republike Srbije u svakom smislu pa i u smislu pravnog principa analognog tumačenja pravnih odredbi.

dusan

pre 21 godinu

Ne ce biti lako sada Vojislavu Kostunici nimalo, najzad imamo pravog predsednika.
Cini se kao najbolje resenje, a jednog dana bi se vd trebao kandidovati i pobediti.
Natasa je pravi izbor, a eto ima mozda i godinu dana da se dokaze, svim demokratama, ali najpre narodu.
Narod se neda menjati, vec politicar se mora prilagoditi narodu, upravo vidimo tu cinjenicu u ne uspelim izborima.

Radisa

pre 21 godinu

Najbolje bi bilo da Natasa Micic(posto tvrdi da ne mora da raspise izbore) te izbore uopste i ne raspisuje i da ostane na toj funkciji do vijeka. Zemlja Srbija upravo to i zasluzuje.

S.Stojkov

pre 21 godinu

Natasa Micic za predsednika? Odlucno DA!
Zasto?
Posle visevekovnog patrijarharnog monopola u politici i vladanjem nasom zemljom ne vidim ni jedan razlog zasto da se na tom polozaju ne nadje jedna zena.
Srpski vladari su uglavnom dolazili na celo drzave nedemokratskim putem.Sada kada se konacno ukazala prilika za demokratski izbor narod bojkotuje izbore.
Ako pravilnik nalaze da predsednik republike u slucaju neizbora bude to predsednik skupstine sta je sporno? Natasa Micic-Zena?
Zato sto pripada Demokratskoj Stranci?
Zato sto pre niko nije za nju cuo?
Za Milosevica su svi culi,za Seselja isto,Kostunica takodje.I sta smo do sada dobili od poznavanja tih individua? Za skoro nepoznatu Natasu Micic ide moj glas i ja joj zelim svako dobro i uspeh.

Branislav Zekic Zeka

pre 21 godinu

A KO CE DA ZAMENI NATASU MICIC?
Ova Djindjiceva zavrzlama je mnogo komplikovanija nego sto to na prvi pogled izgleda. A zasto Djindjiceva? Pa zato sto je ocigledno da su se i Djindjic i ostali lideri Krnjavog DOS-a jos uoci prvih septembarskih izbora odlucili da bojkotom izbora na mesto predsednika Republike Srbije na mala vrata dovedu svog coveka Natasu Micic. Time bi sve poluge vlasti prakticno bile u rukama jednog coveka. U drugom krugu septembarskih izbora radi ostvarenja tog cilja tiho su bojkotovali ne samo (tudjeg) Vojislava Kostunicu nego i drugog (svog) demokratski orijentisanog predsednickog kandidata Miroljuba Labusa, ostavljajuci ga na cedilu i bez prave podrske. Miroljub Labus, politicki pismena osoba, dobro je procenio sta se ustvari dodgadja pa je posle svog tog blama odlucio da napusti Demokratsku stranku koja se najblaze receno poigrala njegoviim ugledom. Iz istih razloga, znajuci sta se sprema, sasvim pametno je odlucio da se ne kandiduje na ponovljenim decembarskim izborima jer i da je ucestvovao rezultat izbora bi bio isti posto je sve sto je cinila Vlada Srbije bilo podredjeno krajnjem cilju a to je da izbori po svaku cenu ne budu uspesni. Ta prica da ponovljeni izbori nisu uspeli navodno zbog toga sto demokratski orijentisani gradjani nisu imali svog kandidata je prica za malu decu i za politicki nepismene i uopste ne pije vodu jer izbori ponovo ne bi uspeli ni da su jedini kandidati bili Vojislav Kostunica i Miroljub Labus. To je vec nepobitno i potvrdjeno u drugom krugu prethodnih septembarskih izbora. Mogu samo da kazem bravo gospodinu Labusu koji je na vreme procitao ovu zaplotasku igru pa u njoj jednostavno nije zeleo ponovo da ucestvuje.
I sada smo tu gde jesmo a bolje i da nismo.
Pa bih se vratio na temu i na gospodina Slobodana Vucetica, predsednika Ustavnog suda Srbije, da bih otvorio jos neka pitanja na koja je po sluzbenoj diznosti gospodin Vucetic bio obavezan i bez pitanja da da odgovore:
Postoji latentna opasnost da se u Republickom parlamentu na nekoj sledecoj sednici glasanjem izglasa nepoverenje i smeni Natasa Micic sa funkcije predsednika Skupstine i da se na to mesto izabere bilo koji drugi narodni poslanik (sacivaj nas Boze onih iz SRS ili iz SSJ).
111/ Ako se to dogodi pre nego sto Natasa Micic preuzme i funkciju predsednika Republike Srbije, da li to znaci da umesto nje tu funkciju moze da preuzme bilo koji poslanik koji voljom vecine poslanika bude izabran za predsednika Parlamenta?
222/ Ako se to dogodi posle preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije od strane Natase Micic da li njeno smenjivanje sa funkcije predsednika Skupstine automatski znaci i njeno smenjivanje sa funkcije zamenika predsednika Republike Srbije?
Prema tumacenju gospodina Vucetica koje glasi; "U toj situaciji, ostaje nam samo da se poslužimo analogijom, i da, u smislu pravnog principa analognog tumačenja pravnih odredbi, bude primenjena istovetna odredba i na ovu situaciju", sto podrazumeva da se u vezi analogne primene ove zavrzlame odmah namece neka veoma neugodna potreba za daljim tumacenjem pravnih a i prevashodno ustavnih odredbi:
333/ Da li je protivustavno, a bice da jeste, da parlament bira, postavlja ili smenjuje predsednika Republike Srbije odnosno ako se posluzimo istom analogijom i njegovog privremenog zamenika na toj funkciji?
444/ Da li zamenik predsednika Republike Srbije moze da se smenjuje i na tu funkciju postavlja druga licnost na svakoj narednoj sednici Parlamenta, kako se kome cefne i u zavisnosti ko ce tog dana da napabirci skupstinsku vecinu?
555/ Da li je jedna tako vazna institucija uopste stabilna (bez obzira sto ce nam se zbog toga smejati citav demokratski svet - njihov je problem sto smo im mi jako smesni)?
666/ Da li predsednik Srbije moze da postane neko ko na predsednickim izborima ne bi mogao da sakupi ni 1% glasova gradjana i drzavljana Republike Srbije?
I jos nesto da upitam u vezi nekih izostalih objasnjenja predsednika Ustavnog suda Srbije:
777/ Zbog cega gospodin Vucetic po sluzbenoj duznosti nije pokrenuo preispitivanje ustavnosi odluke Vlade Srbije da se drzavljanima Republike Srbije, koji privremeno borave u inostranstvu, onemoguci ustavom zagarantovano pravo glasa dok se u isto vreme drzavljanima Crne Gore, koji su se tako izjasnili a zive na teritoriji Republike Srbije, omogucava da glasaju na izborima na svim nivoima jer su u birackim spiskovima upisani kao gradjani Srbije?
888/ Zbog cega se moje ime i imena clanova moje porodice, kao i miliona drzavljana Republike Srbije, koji zive u inostranstvu, nalaze upisana u birackim spiskovima iako se Vlada Srbije tako zdusno potrudila da nam onemoguci ostvarivanje naseg ustavom zagarantovanog prava?
999/ I na kraju da kazem da sam gradjanin Sjedinjenih americkih drzava i da ovde nemam pravo glasa jer nisam americki drzavljanin nego sam drzavljanin Republike Srbije u svakom smislu pa i u smislu pravnog principa analognog tumačenja pravnih odredbi.

Peca

pre 21 godinu

Hahahaha! Hoce li joj neko reci da nju nece ni pitati? Ona ce ionako morati da poslusa sta joj drugi kaze. A predsednik kao gospodja Natasa Micic nam je isto sto i Milan Milutinovic. Samo bi potpisivala ono sto joj poture.
Uzas, blamaza pred celim svetom, sa Predsednikom bez "prava glasa" vec tolike godine.

миливоје

pre 21 godinu

успут...
Мени је доста ових пост-комунјарских глупости и не желим више да чујем за председничке изборе. Хоћу да чујем како је расписан референдум за рестаурацију уставне монархије. Немам неко бог-зна мишљење о Карађорђевићима у последњих 100-тинак година, али барем знамо ко су, шта су и одакле су... Мука ми је и од "старих београђана" модел *44 и од демократа модел *68... Мука ми је од свакодневног засипања псеудо-вестима и од чињенице да сам постао "дневник-овисник"... Стварно ми је свега доста....

Bojan

pre 21 godinu

Tako je Milivoje. Vidimo na ociglednom primeru sta se desi kad komunisti odluce da budu demokrate. Zamislite da Divac batali kosarku, da bi bio baletan, to vam je tu negde.

Dragan, Canada

pre 21 godinu

Pri odlasku iz Srbije jedan stariji Americki diplomata prokomentarisao je situacju u Srbiji priblizno ovakvom izjavom:
Srbija u sustini i nema opoziciju. Zemlju su napustili najbolji mozgovi (300/K tokom devedesetih godina) a ono sto je ostalo slizalo se sa vladom i tako postali pasivni komunisti.

Dragan Dujakovic

pre 21 godinu

A cime to Kostunica zasluzuje da bude predsednik Srbije? Da li to mozda on ima neku politicku viziju Srbije i ekonomske strucne poglede? Ima li kakav program? Na to isto pitanje K. je samo odgovorio da se "zna kakav je moj program". Bez ikakvog drugog objasnjenja. Ma nemoj molim te, ne zna 2 reci da sastavi i on bi da bude predsednik, A nasem dragom gastosu u Americi bi porucio da, ili da odjavi svoju adresu u SRJ (sto je duzan, a ocigledno da to nije uradio) ili da placa porez Srbiji i zivi tu i tako dobije i moralno i gradjansko pravo ne samo da glasa, vec i da komentarise politiku u Srbiji. U protivnom, uzmite drzavljanstvo SAD i cutite.
Ko je bar jednom gledao prenos Skupstine, zna kakav karakter Natasa ima. Pitajte radikale.

Pop

pre 21 godinu

Karađorđević je u utorak izjavio u Atini da bi narod trebalo da odluči da li bi "krunisanje demokratije" bilo rešenje za političku krizu Srbije i nemogućnost izbora predsednika.
I?

dusan

pre 21 godinu

Ne ce biti lako sada Vojislavu Kostunici nimalo, najzad imamo pravog predsednika.
Cini se kao najbolje resenje, a jednog dana bi se vd trebao kandidovati i pobediti.
Natasa je pravi izbor, a eto ima mozda i godinu dana da se dokaze, svim demokratama, ali najpre narodu.
Narod se neda menjati, vec politicar se mora prilagoditi narodu, upravo vidimo tu cinjenicu u ne uspelim izborima.

Marko

pre 21 godinu

Cime Natasa Micic (osim cinjenicom da je, ni sama ne znajuci kako, dospela na mesto predsednika Skupstine) zasluzuje da bude predsednik Srbije. Jel ona ima politicku i drzavnu viziju Srbije, jel' poznavalac medjunarodne politike i internacionalnih odnosa, jel' ekonomski strucnjak, da li se dokazala u bilo kojoj oblasti zivota? Znas, bas bih voleo da, kao sto se na Zapadu (kome gospodja Micic toliko stremi) radi, ona i svi "pretendenti na prestol" sastave svoje rezimee, da vidim sta su u zivotu uradili , cime su se bavili i zasto misle da su bas oni ti odabrani. Plasim se samo da ce to parce papira otkriti svu njihovu ispraznost.

Dzentlmen

pre 21 godinu

Umesto da postujemo retke dame koje su ostale i opstale u otadzbini, vi joj jos sam o otezavate... Hajde, nek se neko seti da joj posalje buket u Skupstinu za Novu Godinu.

Beka

pre 21 godinu

Da je neko pre koju godinu pitao ko je g-djica Natasa, malo ko bi znao odgovor.
Ima li iko, od politicarcica dovoljno mudrosti, hrabrosti ili cega vec da kaze: Hvala, ja to necu i ne umem. Nekima da se da avion da voze, hladno bi seli za dugmice, a da ni kola nisu u zivotu provozali.

Shake your body

pre 21 godinu

Natasa ce biti predsednik po protokolu. Hvala blagom Bogu! Ni Kostunica nije imao viziju, niti je ekonomski stucnjak, a i kukala mu majka koliko vajde smo imali od njegovog razumevanja politickih odnosa, pa se osmelio da bude predsednik Jugoslavije. Kako li je on dospeo na takvo mesto a nije se cuo do pre 5. Oktobra? Natasa za razliku od njega ima sarma, odvaznost, inteligenciju i ljubav prema svojoj zemlji. To je upravo ono sto cini dobrog predsednika jedne drzave. Pogresno je traziti uzvisene odlike u politicarima. Postenjem se i moja baba kiti pa se nije kandidovala za predsednika kao Kostunica mada je za razliku od njega rntacila do sumraka.

Ljuba

pre 21 godinu

Strasno. Zena govori da ona u roku od 60 dana treba da odluci da li ce da raspise izbore ili ne. Ona mora u roku od 60 dana da odluci kada ce da raspise izbore. To tako doslovce pise, a to znaci da ona mora u roku od 60 dana da donese odluku kog datuma ce se sledeci izbori za predsednika odrzati. Nas novi privremeni predsednik je morao bar ovu odredbu napamet da nauci.

Branislav Zekic Zeka

pre 21 godinu

A KO CE DA ZAMENI NATASU MICIC?
Ova Djindjiceva zavrzlama je mnogo komplikovanija nego sto to na prvi pogled izgleda. A zasto Djindjiceva? Pa zato sto je ocigledno da su se i Djindjic i ostali lideri Krnjavog DOS-a jos uoci prvih septembarskih izbora odlucili da bojkotom izbora na mesto predsednika Republike Srbije na mala vrata dovedu svog coveka Natasu Micic. Time bi sve poluge vlasti prakticno bile u rukama jednog coveka. U drugom krugu septembarskih izbora radi ostvarenja tog cilja tiho su bojkotovali ne samo (tudjeg) Vojislava Kostunicu nego i drugog (svog) demokratski orijentisanog predsednickog kandidata Miroljuba Labusa, ostavljajuci ga na cedilu i bez prave podrske. Miroljub Labus, politicki pismena osoba, dobro je procenio sta se ustvari dodgadja pa je posle svog tog blama odlucio da napusti Demokratsku stranku koja se najblaze receno poigrala njegoviim ugledom. Iz istih razloga, znajuci sta se sprema, sasvim pametno je odlucio da se ne kandiduje na ponovljenim decembarskim izborima jer i da je ucestvovao rezultat izbora bi bio isti posto je sve sto je cinila Vlada Srbije bilo podredjeno krajnjem cilju a to je da izbori po svaku cenu ne budu uspesni. Ta prica da ponovljeni izbori nisu uspeli navodno zbog toga sto demokratski orijentisani gradjani nisu imali svog kandidata je prica za malu decu i za politicki nepismene i uopste ne pije vodu jer izbori ponovo ne bi uspeli ni da su jedini kandidati bili Vojislav Kostunica i Miroljub Labus. To je vec nepobitno i potvrdjeno u drugom krugu prethodnih septembarskih izbora. Mogu samo da kazem bravo gospodinu Labusu koji je na vreme procitao ovu zaplotasku igru pa u njoj jednostavno nije zeleo ponovo da ucestvuje.
I sada smo tu gde jesmo a bolje i da nismo.
Pa bih se vratio na temu i na gospodina Slobodana Vucetica, predsednika Ustavnog suda Srbije, da bih otvorio jos neka pitanja na koja je po sluzbenoj diznosti gospodin Vucetic bio obavezan i bez pitanja da da odgovore:
Postoji latentna opasnost da se u Republickom parlamentu na nekoj sledecoj sednici glasanjem izglasa nepoverenje i smeni Natasa Micic sa funkcije predsednika Skupstine i da se na to mesto izabere bilo koji drugi narodni poslanik (sacivaj nas Boze onih iz SRS ili iz SSJ).
111/ Ako se to dogodi pre nego sto Natasa Micic preuzme i funkciju predsednika Republike Srbije, da li to znaci da umesto nje tu funkciju moze da preuzme bilo koji poslanik koji voljom vecine poslanika bude izabran za predsednika Parlamenta?
222/ Ako se to dogodi posle preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije od strane Natase Micic da li njeno smenjivanje sa funkcije predsednika Skupstine automatski znaci i njeno smenjivanje sa funkcije zamenika predsednika Republike Srbije?
Prema tumacenju gospodina Vucetica koje glasi; "U toj situaciji, ostaje nam samo da se poslužimo analogijom, i da, u smislu pravnog principa analognog tumačenja pravnih odredbi, bude primenjena istovetna odredba i na ovu situaciju", sto podrazumeva da se u vezi analogne primene ove zavrzlame odmah namece neka veoma neugodna potreba za daljim tumacenjem pravnih a i prevashodno ustavnih odredbi:
333/ Da li je protivustavno, a bice da jeste, da parlament bira, postavlja ili smenjuje predsednika Republike Srbije odnosno ako se posluzimo istom analogijom i njegovog privremenog zamenika na toj funkciji?
444/ Da li zamenik predsednika Republike Srbije moze da se smenjuje i na tu funkciju postavlja druga licnost na svakoj narednoj sednici Parlamenta, kako se kome cefne i u zavisnosti ko ce tog dana da napabirci skupstinsku vecinu?
555/ Da li je jedna tako vazna institucija uopste stabilna (bez obzira sto ce nam se zbog toga smejati citav demokratski svet - njihov je problem sto smo im mi jako smesni)?
666/ Da li predsednik Srbije moze da postane neko ko na predsednickim izborima ne bi mogao da sakupi ni 1% glasova gradjana i drzavljana Republike Srbije?
I jos nesto da upitam u vezi nekih izostalih objasnjenja predsednika Ustavnog suda Srbije:
777/ Zbog cega gospodin Vucetic po sluzbenoj duznosti nije pokrenuo preispitivanje ustavnosi odluke Vlade Srbije da se drzavljanima Republike Srbije, koji privremeno borave u inostranstvu, onemoguci ustavom zagarantovano pravo glasa dok se u isto vreme drzavljanima Crne Gore, koji su se tako izjasnili a zive na teritoriji Republike Srbije, omogucava da glasaju na izborima na svim nivoima jer su u birackim spiskovima upisani kao gradjani Srbije?
888/ Zbog cega se moje ime i imena clanova moje porodice, kao i miliona drzavljana Republike Srbije, koji zive u inostranstvu, nalaze upisana u birackim spiskovima iako se Vlada Srbije tako zdusno potrudila da nam onemoguci ostvarivanje naseg ustavom zagarantovanog prava?
999/ I na kraju da kazem da sam gradjanin Sjedinjenih americkih drzava i da ovde nemam pravo glasa jer nisam americki drzavljanin nego sam drzavljanin Republike Srbije u svakom smislu pa i u smislu pravnog principa analognog tumačenja pravnih odredbi.

Radisa

pre 21 godinu

Najbolje bi bilo da Natasa Micic(posto tvrdi da ne mora da raspise izbore) te izbore uopste i ne raspisuje i da ostane na toj funkciji do vijeka. Zemlja Srbija upravo to i zasluzuje.

Pop

pre 21 godinu

Karađorđević je u utorak izjavio u Atini da bi narod trebalo da odluči da li bi "krunisanje demokratije" bilo rešenje za političku krizu Srbije i nemogućnost izbora predsednika.
I?

S.Stojkov

pre 21 godinu

Natasa Micic za predsednika? Odlucno DA!
Zasto?
Posle visevekovnog patrijarharnog monopola u politici i vladanjem nasom zemljom ne vidim ni jedan razlog zasto da se na tom polozaju ne nadje jedna zena.
Srpski vladari su uglavnom dolazili na celo drzave nedemokratskim putem.Sada kada se konacno ukazala prilika za demokratski izbor narod bojkotuje izbore.
Ako pravilnik nalaze da predsednik republike u slucaju neizbora bude to predsednik skupstine sta je sporno? Natasa Micic-Zena?
Zato sto pripada Demokratskoj Stranci?
Zato sto pre niko nije za nju cuo?
Za Milosevica su svi culi,za Seselja isto,Kostunica takodje.I sta smo do sada dobili od poznavanja tih individua? Za skoro nepoznatu Natasu Micic ide moj glas i ja joj zelim svako dobro i uspeh.

миливоје

pre 21 godinu

успут...
Мени је доста ових пост-комунјарских глупости и не желим више да чујем за председничке изборе. Хоћу да чујем како је расписан референдум за рестаурацију уставне монархије. Немам неко бог-зна мишљење о Карађорђевићима у последњих 100-тинак година, али барем знамо ко су, шта су и одакле су... Мука ми је и од "старих београђана" модел *44 и од демократа модел *68... Мука ми је од свакодневног засипања псеудо-вестима и од чињенице да сам постао "дневник-овисник"... Стварно ми је свега доста....

Bojan

pre 21 godinu

Tako je Milivoje. Vidimo na ociglednom primeru sta se desi kad komunisti odluce da budu demokrate. Zamislite da Divac batali kosarku, da bi bio baletan, to vam je tu negde.

dusan

pre 21 godinu

Ne ce biti lako sada Vojislavu Kostunici nimalo, najzad imamo pravog predsednika.
Cini se kao najbolje resenje, a jednog dana bi se vd trebao kandidovati i pobediti.
Natasa je pravi izbor, a eto ima mozda i godinu dana da se dokaze, svim demokratama, ali najpre narodu.
Narod se neda menjati, vec politicar se mora prilagoditi narodu, upravo vidimo tu cinjenicu u ne uspelim izborima.

Peca

pre 21 godinu

Hahahaha! Hoce li joj neko reci da nju nece ni pitati? Ona ce ionako morati da poslusa sta joj drugi kaze. A predsednik kao gospodja Natasa Micic nam je isto sto i Milan Milutinovic. Samo bi potpisivala ono sto joj poture.
Uzas, blamaza pred celim svetom, sa Predsednikom bez "prava glasa" vec tolike godine.

Marko

pre 21 godinu

Cime Natasa Micic (osim cinjenicom da je, ni sama ne znajuci kako, dospela na mesto predsednika Skupstine) zasluzuje da bude predsednik Srbije. Jel ona ima politicku i drzavnu viziju Srbije, jel' poznavalac medjunarodne politike i internacionalnih odnosa, jel' ekonomski strucnjak, da li se dokazala u bilo kojoj oblasti zivota? Znas, bas bih voleo da, kao sto se na Zapadu (kome gospodja Micic toliko stremi) radi, ona i svi "pretendenti na prestol" sastave svoje rezimee, da vidim sta su u zivotu uradili , cime su se bavili i zasto misle da su bas oni ti odabrani. Plasim se samo da ce to parce papira otkriti svu njihovu ispraznost.

Dragan, Canada

pre 21 godinu

Pri odlasku iz Srbije jedan stariji Americki diplomata prokomentarisao je situacju u Srbiji priblizno ovakvom izjavom:
Srbija u sustini i nema opoziciju. Zemlju su napustili najbolji mozgovi (300/K tokom devedesetih godina) a ono sto je ostalo slizalo se sa vladom i tako postali pasivni komunisti.

Dzentlmen

pre 21 godinu

Umesto da postujemo retke dame koje su ostale i opstale u otadzbini, vi joj jos sam o otezavate... Hajde, nek se neko seti da joj posalje buket u Skupstinu za Novu Godinu.

Beka

pre 21 godinu

Da je neko pre koju godinu pitao ko je g-djica Natasa, malo ko bi znao odgovor.
Ima li iko, od politicarcica dovoljno mudrosti, hrabrosti ili cega vec da kaze: Hvala, ja to necu i ne umem. Nekima da se da avion da voze, hladno bi seli za dugmice, a da ni kola nisu u zivotu provozali.

Shake your body

pre 21 godinu

Natasa ce biti predsednik po protokolu. Hvala blagom Bogu! Ni Kostunica nije imao viziju, niti je ekonomski stucnjak, a i kukala mu majka koliko vajde smo imali od njegovog razumevanja politickih odnosa, pa se osmelio da bude predsednik Jugoslavije. Kako li je on dospeo na takvo mesto a nije se cuo do pre 5. Oktobra? Natasa za razliku od njega ima sarma, odvaznost, inteligenciju i ljubav prema svojoj zemlji. To je upravo ono sto cini dobrog predsednika jedne drzave. Pogresno je traziti uzvisene odlike u politicarima. Postenjem se i moja baba kiti pa se nije kandidovala za predsednika kao Kostunica mada je za razliku od njega rntacila do sumraka.

Ljuba

pre 21 godinu

Strasno. Zena govori da ona u roku od 60 dana treba da odluci da li ce da raspise izbore ili ne. Ona mora u roku od 60 dana da odluci kada ce da raspise izbore. To tako doslovce pise, a to znaci da ona mora u roku od 60 dana da donese odluku kog datuma ce se sledeci izbori za predsednika odrzati. Nas novi privremeni predsednik je morao bar ovu odredbu napamet da nauci.

Dragan Dujakovic

pre 21 godinu

A cime to Kostunica zasluzuje da bude predsednik Srbije? Da li to mozda on ima neku politicku viziju Srbije i ekonomske strucne poglede? Ima li kakav program? Na to isto pitanje K. je samo odgovorio da se "zna kakav je moj program". Bez ikakvog drugog objasnjenja. Ma nemoj molim te, ne zna 2 reci da sastavi i on bi da bude predsednik, A nasem dragom gastosu u Americi bi porucio da, ili da odjavi svoju adresu u SRJ (sto je duzan, a ocigledno da to nije uradio) ili da placa porez Srbiji i zivi tu i tako dobije i moralno i gradjansko pravo ne samo da glasa, vec i da komentarise politiku u Srbiji. U protivnom, uzmite drzavljanstvo SAD i cutite.
Ko je bar jednom gledao prenos Skupstine, zna kakav karakter Natasa ima. Pitajte radikale.