Utorak, 26.11.2013.

11:37

Kosovo neće u Južni tok

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je Kosovo rešeno da postane deo Transjadranskog gasovoda (TAP), a ne Južnog toka.

Izvor: Tanjug

Kosovo neæe u Južni tok IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Ivica & Dušan

pre 10 godina

Ovo i nije tako loš projekat, da smo pametni i mi bi participirali bar delom, jer bi tako postali malo naezavisniji i mogli bi da biramo koji ćemo gas i od koga kupovati i po kojoj ceni, obzirom da je ovo Kaspijski gas.

Eli

pre 10 godina

Upravo su Juzni i Severni tok nemacki i evropski projekti. Juzni tok je mnogo vise evropski nego Transjadranski gasovod koji ce samo nekoliko balkanskih zemalja povezati sa Turskom i Azerbejdzanom. Ali Transjadranski gasovod jos nije ni izgledan.

Ivan

pre 10 godina

@(beogradjanka, 26. novembar 2013 18:17)

Pa kako vama nikako nije jasno? Pa Južni Tok je Rusko-Evropski projekat. 50% drže Rusi a 50% drže Francuzi, Italijani i Nemci. Inače gasovod se završava u Italiji.

O kakvim golovima pričate, nije mi jasno.

Evo vlasničke strukture Južnog Toka : Gazprom owns 50% of shares of South Stream Transport AG, Eni 20%, and Électricité de France and Wintershall 15% both.

beogradjanka

pre 10 godina

i opet nam dadose gol u evropskoj utakmici. sada su ispali veci evropljani u startu od nas. to ja zovem pametnom spoljnom politikom. njihov svaki potez je osmisljen i vraca im se naklonoscu EU. zato i guraju resavanje njihovog pitanja u Briselu a mi se uvek pecamo kao da nam se to nikad ne obije u glavu

Elitni odred

pre 10 godina

Gas je ruski kao i firma koja ga diluje. To što je dileru i zavisniku neka čukunbaba bila ista ne odražava se na cenu. Srbija je jadna i bedna i tako se postavila u pregovorima.

Slobodan blok70

pre 10 godina

Za one koji čekaju gaas iz TAP-a, savetujem da se toplo oblače sledećih desetak godina. Ovaj projekat ima sudbinu mrkinog koridora 10.Poslednja informacija glasi:


TAP begins its Land Easement and Acquisition (LEA) activities for the 870 km long Trans Adriatic Pipeline (TAP) in Albania, Greece and Italy.

TAP has authorized its contractors to start surveys for collecting detailed information on the landowners living along the pipeline corridor to complement the existing cadastral data. The goal is to identify rightful landowners, establish property boundaries and evaluate the affected properties. TAP’s LEA process is based on acquiring access rights to land, in order to establish access for the pipeline.

Upravo osmatraju teren!
http://www.trans-adriatic-pipeline.com/index.php

Zole

pre 10 godina

Polako bez zurbe.Nece kao ni Hrvacka sto nije htela pa su Boga molili da se prikljuce.Prikljucice se i Kosovo ali ne preko Srbije,oni ce ici malo u krug.Bice gasovod malo duzi,ali nema veze.Oni ce se spojiti preko Makedonije.Bugarska,Srbija,Makedonija,pa Kosovo.

radujmo se tudjem profitu

pre 10 godina

Ne mogu se oteti utisku, da vecina ovih komentara koje citam, pisu klinci, koje su mame i tate (koji su glasali za Slobu) vaspitale u skladu sa svojim politickim uverenjima. Toliko nezrelog razmisljanja i ostrascenosti, ne vidim da bi odrastao normalan covek sebi dozvolio.
Da li vi kapirate ljudi, da je Juzni tok i taj Transjadranski gasovod napravljen, samo zbog toga da bi veliki igraci trgovali gasom. Rusija prodaje, najvece zemlje EU kupuju. Da li vi shvatate da smo mi u celoj toj prici totalno nebitni i da ce samo mali procenat gasa zavrsavati u nebitnim zemljama kao sto su Srbija i Kosovo? Mi cemo biti periferni igraci, koji se ni za sta nece pitati. I jedni i drugi se radujete nekim glupostima, zato sto ce tamo neke velike zemlje, u koje vi slepo verujete, trpati profite sebi u dzep, a vi jedva da cete dobiti nesto, ako ne i nista.

Ivan

pre 10 godina

TAP : Početak 2001 godine. Još se ne gradi.
South Stream : Početak 2007. godine. Počeo da se gradi 2013.

A svima koji zagovaraju ovaj TAP. Ajde idite vidite gde je registrovano preduzeće. Ne vidim nešto, da pravite neki problem oko toga :)

Ups.....

Sveta

pre 10 godina

Imam osecaj da Srbi misle da je Gazpromov gas njihov i da je offshore firma vlasnik te cevke kroz Srbiju u kojoj imaju 49% vlasnistva (dakle Rusi sve odlucuju) pa ce oni da se pitaju ko ce de da se prikljuci i sta, koliko i kada da kupi iz South streama.

Ja vec sad mogu da se kladim da cemo mi placati naskuplji gas iz Juznog toka iz jednostavnog razloga jer nemamo dovoljno alternativnih nabavnih pravaca. Tako je bilo i do sada a ovo bahacenje i zamlacivanje naroda u Srbiji kao nekom gasnom gigantu e to ce da nam se obij o glavu cim juzni tog proradi.

aaaa

pre 10 godina

Ako postoji neko smešniji od ovih naših vickastih političara, to su sigurno ovi kosovski. E za inat jer će Srbi profitirati mi ćemo ostati u 10 veku, radije bi se priključili trans-afganistanskom drogovodu :)

Mirko

pre 10 godina

Koji god gasovod da uzmete gas ce biti ruski ili azarbajdzanski. Posto je Azerbajzan vec ispalio Nabuko, znaci bice samo ruski. E sada razmisli malo gde ce gas da bude jevtiniji. Kroz Juzni tok ili kroz onaj sto ne pripada nikako Gazpromu? Pa Nemacka i Rusija su napravili direktni gasovod izmedju dve zemlje po dnu Severnog mora tkz. Severni tok. 35% potrosnje gasa u Nemackoj dolazi od Gazproma!

Aleksandar Arsović

pre 10 godina

A ti se u to inače razumeš ko Marica u ....... pa mi tebe treba da slušamo,ne znate bre ni vodovod sami da napravite a ne nešto drugo,Stari Grci su za Vas napredni ljudi,
S poštovanjem

partizan u inat svima!

pre 10 godina

Stace im gasovod kada citava teritorija Kosova i Metohije lezi na nalazistima uglja i to jedim od najvecih u Svetu...
Hahaha dok se Srbi greju na Ruski gas Albanci se greju na Srpski ugalj....Takva nam je sudbina...A vi se svi dicite Titom, Milosevicem i Vucicem...

Ja cu lagano put pod noge pa preko grane ovde postaje sve suludo...

Radojca

pre 10 godina

Grcka, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Albanija, Italija i dalje cela Evropa Gradi TAP (Trans Adriatic Pipeline) Gas iz naseg gasovoda moci cemo da prodamo Bosni i to je to

Stivi G LFC

pre 10 godina

Ja se samo pitam,kada ce Srbija prekinuti parazitima dole struju i sve ostalo sto im daje? lako im je da se busaju u grudi kad ih izdrzavamo,a kajmak od droge u kojoj su glavni upravljaju ka finansiranju drugih poslova svoje banana drzave.

Perica

pre 10 godina

A mi bi vam sve o drzavnom trosku uradili kao i uvek. Nista vas ne kosta mi smo veliki Srbi trosimo nas novac na tudju teritoriju a narod trpi gladan. A gospoda Srbi nece da glasa samo pare ih zanimaju...

darmar

pre 10 godina

Niko vam nije ni ponudio "Juzni tok". To je predvidjeno samo za "Zajednicu srpskih opstina". Ova izjava je ista kao kad bi predsednik Irana izjavio da nece u EU. Sto se ubacujete ko ...... u kontejner?

Djole

pre 10 godina

Dva najveca liferanata gasa su rusija i katar. Pa zbog gasovoda katarskog se vodi rat u siriji. Šta mislite gde je trebao da prodje. Zato je palo i kosovo...

dragan

pre 10 godina

Malo analitike znam da vama patriotama to nije jača strana. Prvo Južni tok po ugovoru finansiraju Srbija sa praznom kasom i Rusija. Da bismo mi naše finansijske obaveze prema Južnom toku ispunili moraćemo uzeti kredit od Rusije i to po njihovim uslovima jer EU neće finansirati državu sa praznom kasom. E sad dolazi vraćanje kredita. Srbija jedino može deo otplaćivati od troškova tranzita i to nekoliko decenija jer drugog novca nema.

abhazija

pre 10 godina

Ne vredi Srbima objasnjavati nista.Oni su zacarani RUSIJOM.
Kako sada pored totalne zacaranosti neko da im kaze da gas ne raste samo na ruskom drvetu, nego da ga ima INA u Hrvatskoj i to podosta, u Albaniji, u Jadranskom moru, S. Africi. ima ga cak i u Srbiji ali ne sme da se koristi.
Samo ruski gas ili smrt.

Simerijanac Anarhista

pre 10 godina

pametno. nece da dozvole da srbija ima prilike da ih ucenjuje zbog bilo cega, kamoli zbog gasa. sta im to treba u zivotu, makar gas placali i malo skuplje nego mi, mada cisto sumnjam da ce biti skuplje. da li bi srbija pristala da se poveze na gasovod koji ide preko kosova?

analiticar amater

pre 10 godina

Slobodno se vi odreknite svega srpskog na Kosovu i Metohiji i to nam vratite ,a uzivajte u onome sto ste sami izgradili.
Mada, ako ih Amerikaci podrze, pokusace oni i Rusima i Bugarima da objasne da je taj gasovod zapravo albanski, oni su to jos odavno napravili....
Sto se tice Nabuka, jos mnogo zima ce da prodje dok to dodje na red, pa ce biti vise nego zadovoljni kad dodje amerikanac da im skupo naplacuje "njihov" ugalj za grejanje.

POBOX. COM

pre 10 godina

Od kad to da bi Kosovo bilo deo necega sto pravi pare ili joj se uklanjaju vize ili su deo Olimpijskih igara???? Juzno Kosovo je mestasce nad kome se svet izivljava i gde se neguje kriminal.

ja

pre 10 godina

buaahahaa, a odakle i čime se puni taj gasovod, od gasova iz međuzvezdanog prostora. Ovi bi pevali i bože pravde samo da im bratija americanosi to nalože.....

diletant

pre 10 godina

Covek prica gluposti. Odakle ce da im udje GAS? Mora preko Bugarske iz pravca Rusije ili Azerbejdzana. A ako odatle dolazi, mora preko Srbije. To je pravac koji zagovara EU i necu da pominjem ko iz nase vlade...onaj koji se i pored Juznog toka zalaze za izgradnju dela gasovoda Dimitrovgrad - Nis, sredstvima EU. Samo sto bi se od Dimitrovgrada do Nisa vukao azerbejdzanski gas, ne ruski...a od Nisa na Kosovo, u Albaniju i Italiju...direktan konkurent Juznom toku. Slicna prica bila i sa projektom Nabuko, pa je pukao. Bitno je da se kraci Juznog toka usmere ka BiH - Republici Srpskoj, Hrvatksoj, Madjarskoj..a ostalo, polako...bice ovde jos tuce na tu temu, nista nije gotovo

Dragan

pre 10 godina

Naravno da necete u "Južni tok" jer biste morali da plaćate račune za utrošeni gas a zna se da vi ne plaćate račune za struju, vodu i telefon...

S

pre 10 godina

Na Kosovu je sve politika. Umesto da grabe sve prilike, važnije je ne biti u nečemu sa Srbijom. A sa Srbijom su u svemu, svidelo ime se to ili ne. Hej, ljudi odbacuju energetsku stabilnost, u današnje vreme i u njihovoj situaciji, za ime sveta!!!

aleksandar

pre 10 godina

Ovaj ocigledno predvidja da ce biti jos sukoba i ratova u buducnosti, pa zasto bi zavisio od gasa koji prolazi neprijateljskom zemljom? Albanci imaju koncept o "svojim zemljama" u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Grckoj. Makedonija se prepustila sudbini, Srbija vise ne moze da pruza otpor, Crna Gora je jednostavno premala. Grcka? Oni su ih od pocetka podrzavali, pohitali medju prvima da otvore ambasadu u Pristini... uostalom, za sada su daleko. Stare nacije se degenerisu i umiru, eto mladih brdjana da vladaju juznom Evropom, pod krilom blagonaklonnih Amera. Jedino sto moze da im se ispreci na putu je globalno zagrevanje. I niko drugi i nista drugo.

Marko

pre 10 godina

Videcete vi vasu energetsku stabilnost i zavisnost od Rusije.
Zapamtite dobro, svako ko je okrenuo Rusima ledja je progledao, onaj ko nije na nivou je Kazahstana. Mislite da Rusija voli vise Srbe nego Ukrajinu i Kazahstan. Sa njima cemo deliti blagostanje vecito dok neko ne odluci da mu treba jos nesto od Srbije a onda se nemojte pitati zasto nas nece da podrze. Lazove, alavu, sebicnu, stetnu i pokvarenu naciju koja selektivno primenjuje a selektivno krsi ljudska prava i zakone gde im se svidi ne voli niko a provaljuju svi i kaznjavaju kada dodje vreme.
Srbija zbog nacina razmisljanja nacije nece nikada biti prijatelj iskreni zapada, suvise je zastarela, sebicna, kratkovida i mnogo laze a niko ne voli prijatelje Rusa i zemlju gde ljudski zivot vredi malo i na kraju cemo mi nestati a ne Rusi a oni nam nece pomoci. U prepirki izmedju Rusije i Zapada vecita zrtva bice priglupa Srbija i srecan je onaj ko nadje mesto da ode odavde zauvek.

Dragan

pre 10 godina

Naravno da necete u "Južni tok" jer biste morali da plaćate račune za utrošeni gas a zna se da vi ne plaćate račune za struju, vodu i telefon...

S

pre 10 godina

Na Kosovu je sve politika. Umesto da grabe sve prilike, važnije je ne biti u nečemu sa Srbijom. A sa Srbijom su u svemu, svidelo ime se to ili ne. Hej, ljudi odbacuju energetsku stabilnost, u današnje vreme i u njihovoj situaciji, za ime sveta!!!

ja

pre 10 godina

buaahahaa, a odakle i čime se puni taj gasovod, od gasova iz međuzvezdanog prostora. Ovi bi pevali i bože pravde samo da im bratija americanosi to nalože.....

aleksandar

pre 10 godina

Ovaj ocigledno predvidja da ce biti jos sukoba i ratova u buducnosti, pa zasto bi zavisio od gasa koji prolazi neprijateljskom zemljom? Albanci imaju koncept o "svojim zemljama" u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Grckoj. Makedonija se prepustila sudbini, Srbija vise ne moze da pruza otpor, Crna Gora je jednostavno premala. Grcka? Oni su ih od pocetka podrzavali, pohitali medju prvima da otvore ambasadu u Pristini... uostalom, za sada su daleko. Stare nacije se degenerisu i umiru, eto mladih brdjana da vladaju juznom Evropom, pod krilom blagonaklonnih Amera. Jedino sto moze da im se ispreci na putu je globalno zagrevanje. I niko drugi i nista drugo.

diletant

pre 10 godina

Covek prica gluposti. Odakle ce da im udje GAS? Mora preko Bugarske iz pravca Rusije ili Azerbejdzana. A ako odatle dolazi, mora preko Srbije. To je pravac koji zagovara EU i necu da pominjem ko iz nase vlade...onaj koji se i pored Juznog toka zalaze za izgradnju dela gasovoda Dimitrovgrad - Nis, sredstvima EU. Samo sto bi se od Dimitrovgrada do Nisa vukao azerbejdzanski gas, ne ruski...a od Nisa na Kosovo, u Albaniju i Italiju...direktan konkurent Juznom toku. Slicna prica bila i sa projektom Nabuko, pa je pukao. Bitno je da se kraci Juznog toka usmere ka BiH - Republici Srpskoj, Hrvatksoj, Madjarskoj..a ostalo, polako...bice ovde jos tuce na tu temu, nista nije gotovo

Marko

pre 10 godina

Videcete vi vasu energetsku stabilnost i zavisnost od Rusije.
Zapamtite dobro, svako ko je okrenuo Rusima ledja je progledao, onaj ko nije na nivou je Kazahstana. Mislite da Rusija voli vise Srbe nego Ukrajinu i Kazahstan. Sa njima cemo deliti blagostanje vecito dok neko ne odluci da mu treba jos nesto od Srbije a onda se nemojte pitati zasto nas nece da podrze. Lazove, alavu, sebicnu, stetnu i pokvarenu naciju koja selektivno primenjuje a selektivno krsi ljudska prava i zakone gde im se svidi ne voli niko a provaljuju svi i kaznjavaju kada dodje vreme.
Srbija zbog nacina razmisljanja nacije nece nikada biti prijatelj iskreni zapada, suvise je zastarela, sebicna, kratkovida i mnogo laze a niko ne voli prijatelje Rusa i zemlju gde ljudski zivot vredi malo i na kraju cemo mi nestati a ne Rusi a oni nam nece pomoci. U prepirki izmedju Rusije i Zapada vecita zrtva bice priglupa Srbija i srecan je onaj ko nadje mesto da ode odavde zauvek.

aaaa

pre 10 godina

Ako postoji neko smešniji od ovih naših vickastih političara, to su sigurno ovi kosovski. E za inat jer će Srbi profitirati mi ćemo ostati u 10 veku, radije bi se priključili trans-afganistanskom drogovodu :)

darmar

pre 10 godina

Niko vam nije ni ponudio "Juzni tok". To je predvidjeno samo za "Zajednicu srpskih opstina". Ova izjava je ista kao kad bi predsednik Irana izjavio da nece u EU. Sto se ubacujete ko ...... u kontejner?

abhazija

pre 10 godina

Ne vredi Srbima objasnjavati nista.Oni su zacarani RUSIJOM.
Kako sada pored totalne zacaranosti neko da im kaze da gas ne raste samo na ruskom drvetu, nego da ga ima INA u Hrvatskoj i to podosta, u Albaniji, u Jadranskom moru, S. Africi. ima ga cak i u Srbiji ali ne sme da se koristi.
Samo ruski gas ili smrt.

dragan

pre 10 godina

Malo analitike znam da vama patriotama to nije jača strana. Prvo Južni tok po ugovoru finansiraju Srbija sa praznom kasom i Rusija. Da bismo mi naše finansijske obaveze prema Južnom toku ispunili moraćemo uzeti kredit od Rusije i to po njihovim uslovima jer EU neće finansirati državu sa praznom kasom. E sad dolazi vraćanje kredita. Srbija jedino može deo otplaćivati od troškova tranzita i to nekoliko decenija jer drugog novca nema.

Aleksandar Arsović

pre 10 godina

A ti se u to inače razumeš ko Marica u ....... pa mi tebe treba da slušamo,ne znate bre ni vodovod sami da napravite a ne nešto drugo,Stari Grci su za Vas napredni ljudi,
S poštovanjem

analiticar amater

pre 10 godina

Slobodno se vi odreknite svega srpskog na Kosovu i Metohiji i to nam vratite ,a uzivajte u onome sto ste sami izgradili.
Mada, ako ih Amerikaci podrze, pokusace oni i Rusima i Bugarima da objasne da je taj gasovod zapravo albanski, oni su to jos odavno napravili....
Sto se tice Nabuka, jos mnogo zima ce da prodje dok to dodje na red, pa ce biti vise nego zadovoljni kad dodje amerikanac da im skupo naplacuje "njihov" ugalj za grejanje.

Stivi G LFC

pre 10 godina

Ja se samo pitam,kada ce Srbija prekinuti parazitima dole struju i sve ostalo sto im daje? lako im je da se busaju u grudi kad ih izdrzavamo,a kajmak od droge u kojoj su glavni upravljaju ka finansiranju drugih poslova svoje banana drzave.

Djole

pre 10 godina

Dva najveca liferanata gasa su rusija i katar. Pa zbog gasovoda katarskog se vodi rat u siriji. Šta mislite gde je trebao da prodje. Zato je palo i kosovo...

Mirko

pre 10 godina

Koji god gasovod da uzmete gas ce biti ruski ili azarbajdzanski. Posto je Azerbajzan vec ispalio Nabuko, znaci bice samo ruski. E sada razmisli malo gde ce gas da bude jevtiniji. Kroz Juzni tok ili kroz onaj sto ne pripada nikako Gazpromu? Pa Nemacka i Rusija su napravili direktni gasovod izmedju dve zemlje po dnu Severnog mora tkz. Severni tok. 35% potrosnje gasa u Nemackoj dolazi od Gazproma!

POBOX. COM

pre 10 godina

Od kad to da bi Kosovo bilo deo necega sto pravi pare ili joj se uklanjaju vize ili su deo Olimpijskih igara???? Juzno Kosovo je mestasce nad kome se svet izivljava i gde se neguje kriminal.

Simerijanac Anarhista

pre 10 godina

pametno. nece da dozvole da srbija ima prilike da ih ucenjuje zbog bilo cega, kamoli zbog gasa. sta im to treba u zivotu, makar gas placali i malo skuplje nego mi, mada cisto sumnjam da ce biti skuplje. da li bi srbija pristala da se poveze na gasovod koji ide preko kosova?

partizan u inat svima!

pre 10 godina

Stace im gasovod kada citava teritorija Kosova i Metohije lezi na nalazistima uglja i to jedim od najvecih u Svetu...
Hahaha dok se Srbi greju na Ruski gas Albanci se greju na Srpski ugalj....Takva nam je sudbina...A vi se svi dicite Titom, Milosevicem i Vucicem...

Ja cu lagano put pod noge pa preko grane ovde postaje sve suludo...

Sveta

pre 10 godina

Imam osecaj da Srbi misle da je Gazpromov gas njihov i da je offshore firma vlasnik te cevke kroz Srbiju u kojoj imaju 49% vlasnistva (dakle Rusi sve odlucuju) pa ce oni da se pitaju ko ce de da se prikljuci i sta, koliko i kada da kupi iz South streama.

Ja vec sad mogu da se kladim da cemo mi placati naskuplji gas iz Juznog toka iz jednostavnog razloga jer nemamo dovoljno alternativnih nabavnih pravaca. Tako je bilo i do sada a ovo bahacenje i zamlacivanje naroda u Srbiji kao nekom gasnom gigantu e to ce da nam se obij o glavu cim juzni tog proradi.

Ivan

pre 10 godina

TAP : Početak 2001 godine. Još se ne gradi.
South Stream : Početak 2007. godine. Počeo da se gradi 2013.

A svima koji zagovaraju ovaj TAP. Ajde idite vidite gde je registrovano preduzeće. Ne vidim nešto, da pravite neki problem oko toga :)

Ups.....

Radojca

pre 10 godina

Grcka, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Albanija, Italija i dalje cela Evropa Gradi TAP (Trans Adriatic Pipeline) Gas iz naseg gasovoda moci cemo da prodamo Bosni i to je to

Perica

pre 10 godina

A mi bi vam sve o drzavnom trosku uradili kao i uvek. Nista vas ne kosta mi smo veliki Srbi trosimo nas novac na tudju teritoriju a narod trpi gladan. A gospoda Srbi nece da glasa samo pare ih zanimaju...

Ivan

pre 10 godina

@(beogradjanka, 26. novembar 2013 18:17)

Pa kako vama nikako nije jasno? Pa Južni Tok je Rusko-Evropski projekat. 50% drže Rusi a 50% drže Francuzi, Italijani i Nemci. Inače gasovod se završava u Italiji.

O kakvim golovima pričate, nije mi jasno.

Evo vlasničke strukture Južnog Toka : Gazprom owns 50% of shares of South Stream Transport AG, Eni 20%, and Électricité de France and Wintershall 15% both.

radujmo se tudjem profitu

pre 10 godina

Ne mogu se oteti utisku, da vecina ovih komentara koje citam, pisu klinci, koje su mame i tate (koji su glasali za Slobu) vaspitale u skladu sa svojim politickim uverenjima. Toliko nezrelog razmisljanja i ostrascenosti, ne vidim da bi odrastao normalan covek sebi dozvolio.
Da li vi kapirate ljudi, da je Juzni tok i taj Transjadranski gasovod napravljen, samo zbog toga da bi veliki igraci trgovali gasom. Rusija prodaje, najvece zemlje EU kupuju. Da li vi shvatate da smo mi u celoj toj prici totalno nebitni i da ce samo mali procenat gasa zavrsavati u nebitnim zemljama kao sto su Srbija i Kosovo? Mi cemo biti periferni igraci, koji se ni za sta nece pitati. I jedni i drugi se radujete nekim glupostima, zato sto ce tamo neke velike zemlje, u koje vi slepo verujete, trpati profite sebi u dzep, a vi jedva da cete dobiti nesto, ako ne i nista.

Slobodan blok70

pre 10 godina

Za one koji čekaju gaas iz TAP-a, savetujem da se toplo oblače sledećih desetak godina. Ovaj projekat ima sudbinu mrkinog koridora 10.Poslednja informacija glasi:


TAP begins its Land Easement and Acquisition (LEA) activities for the 870 km long Trans Adriatic Pipeline (TAP) in Albania, Greece and Italy.

TAP has authorized its contractors to start surveys for collecting detailed information on the landowners living along the pipeline corridor to complement the existing cadastral data. The goal is to identify rightful landowners, establish property boundaries and evaluate the affected properties. TAP’s LEA process is based on acquiring access rights to land, in order to establish access for the pipeline.

Upravo osmatraju teren!
http://www.trans-adriatic-pipeline.com/index.php

Zole

pre 10 godina

Polako bez zurbe.Nece kao ni Hrvacka sto nije htela pa su Boga molili da se prikljuce.Prikljucice se i Kosovo ali ne preko Srbije,oni ce ici malo u krug.Bice gasovod malo duzi,ali nema veze.Oni ce se spojiti preko Makedonije.Bugarska,Srbija,Makedonija,pa Kosovo.

Elitni odred

pre 10 godina

Gas je ruski kao i firma koja ga diluje. To što je dileru i zavisniku neka čukunbaba bila ista ne odražava se na cenu. Srbija je jadna i bedna i tako se postavila u pregovorima.

beogradjanka

pre 10 godina

i opet nam dadose gol u evropskoj utakmici. sada su ispali veci evropljani u startu od nas. to ja zovem pametnom spoljnom politikom. njihov svaki potez je osmisljen i vraca im se naklonoscu EU. zato i guraju resavanje njihovog pitanja u Briselu a mi se uvek pecamo kao da nam se to nikad ne obije u glavu

Eli

pre 10 godina

Upravo su Juzni i Severni tok nemacki i evropski projekti. Juzni tok je mnogo vise evropski nego Transjadranski gasovod koji ce samo nekoliko balkanskih zemalja povezati sa Turskom i Azerbejdzanom. Ali Transjadranski gasovod jos nije ni izgledan.

Ivica & Dušan

pre 10 godina

Ovo i nije tako loš projekat, da smo pametni i mi bi participirali bar delom, jer bi tako postali malo naezavisniji i mogli bi da biramo koji ćemo gas i od koga kupovati i po kojoj ceni, obzirom da je ovo Kaspijski gas.

aleksandar

pre 10 godina

Ovaj ocigledno predvidja da ce biti jos sukoba i ratova u buducnosti, pa zasto bi zavisio od gasa koji prolazi neprijateljskom zemljom? Albanci imaju koncept o "svojim zemljama" u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Grckoj. Makedonija se prepustila sudbini, Srbija vise ne moze da pruza otpor, Crna Gora je jednostavno premala. Grcka? Oni su ih od pocetka podrzavali, pohitali medju prvima da otvore ambasadu u Pristini... uostalom, za sada su daleko. Stare nacije se degenerisu i umiru, eto mladih brdjana da vladaju juznom Evropom, pod krilom blagonaklonnih Amera. Jedino sto moze da im se ispreci na putu je globalno zagrevanje. I niko drugi i nista drugo.

Dragan

pre 10 godina

Naravno da necete u "Južni tok" jer biste morali da plaćate račune za utrošeni gas a zna se da vi ne plaćate račune za struju, vodu i telefon...

abhazija

pre 10 godina

Ne vredi Srbima objasnjavati nista.Oni su zacarani RUSIJOM.
Kako sada pored totalne zacaranosti neko da im kaze da gas ne raste samo na ruskom drvetu, nego da ga ima INA u Hrvatskoj i to podosta, u Albaniji, u Jadranskom moru, S. Africi. ima ga cak i u Srbiji ali ne sme da se koristi.
Samo ruski gas ili smrt.

S

pre 10 godina

Na Kosovu je sve politika. Umesto da grabe sve prilike, važnije je ne biti u nečemu sa Srbijom. A sa Srbijom su u svemu, svidelo ime se to ili ne. Hej, ljudi odbacuju energetsku stabilnost, u današnje vreme i u njihovoj situaciji, za ime sveta!!!

Radojca

pre 10 godina

Grcka, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Albanija, Italija i dalje cela Evropa Gradi TAP (Trans Adriatic Pipeline) Gas iz naseg gasovoda moci cemo da prodamo Bosni i to je to

Marko

pre 10 godina

Videcete vi vasu energetsku stabilnost i zavisnost od Rusije.
Zapamtite dobro, svako ko je okrenuo Rusima ledja je progledao, onaj ko nije na nivou je Kazahstana. Mislite da Rusija voli vise Srbe nego Ukrajinu i Kazahstan. Sa njima cemo deliti blagostanje vecito dok neko ne odluci da mu treba jos nesto od Srbije a onda se nemojte pitati zasto nas nece da podrze. Lazove, alavu, sebicnu, stetnu i pokvarenu naciju koja selektivno primenjuje a selektivno krsi ljudska prava i zakone gde im se svidi ne voli niko a provaljuju svi i kaznjavaju kada dodje vreme.
Srbija zbog nacina razmisljanja nacije nece nikada biti prijatelj iskreni zapada, suvise je zastarela, sebicna, kratkovida i mnogo laze a niko ne voli prijatelje Rusa i zemlju gde ljudski zivot vredi malo i na kraju cemo mi nestati a ne Rusi a oni nam nece pomoci. U prepirki izmedju Rusije i Zapada vecita zrtva bice priglupa Srbija i srecan je onaj ko nadje mesto da ode odavde zauvek.

diletant

pre 10 godina

Covek prica gluposti. Odakle ce da im udje GAS? Mora preko Bugarske iz pravca Rusije ili Azerbejdzana. A ako odatle dolazi, mora preko Srbije. To je pravac koji zagovara EU i necu da pominjem ko iz nase vlade...onaj koji se i pored Juznog toka zalaze za izgradnju dela gasovoda Dimitrovgrad - Nis, sredstvima EU. Samo sto bi se od Dimitrovgrada do Nisa vukao azerbejdzanski gas, ne ruski...a od Nisa na Kosovo, u Albaniju i Italiju...direktan konkurent Juznom toku. Slicna prica bila i sa projektom Nabuko, pa je pukao. Bitno je da se kraci Juznog toka usmere ka BiH - Republici Srpskoj, Hrvatksoj, Madjarskoj..a ostalo, polako...bice ovde jos tuce na tu temu, nista nije gotovo

partizan u inat svima!

pre 10 godina

Stace im gasovod kada citava teritorija Kosova i Metohije lezi na nalazistima uglja i to jedim od najvecih u Svetu...
Hahaha dok se Srbi greju na Ruski gas Albanci se greju na Srpski ugalj....Takva nam je sudbina...A vi se svi dicite Titom, Milosevicem i Vucicem...

Ja cu lagano put pod noge pa preko grane ovde postaje sve suludo...

Sveta

pre 10 godina

Imam osecaj da Srbi misle da je Gazpromov gas njihov i da je offshore firma vlasnik te cevke kroz Srbiju u kojoj imaju 49% vlasnistva (dakle Rusi sve odlucuju) pa ce oni da se pitaju ko ce de da se prikljuci i sta, koliko i kada da kupi iz South streama.

Ja vec sad mogu da se kladim da cemo mi placati naskuplji gas iz Juznog toka iz jednostavnog razloga jer nemamo dovoljno alternativnih nabavnih pravaca. Tako je bilo i do sada a ovo bahacenje i zamlacivanje naroda u Srbiji kao nekom gasnom gigantu e to ce da nam se obij o glavu cim juzni tog proradi.

ja

pre 10 godina

buaahahaa, a odakle i čime se puni taj gasovod, od gasova iz međuzvezdanog prostora. Ovi bi pevali i bože pravde samo da im bratija americanosi to nalože.....

beogradjanka

pre 10 godina

i opet nam dadose gol u evropskoj utakmici. sada su ispali veci evropljani u startu od nas. to ja zovem pametnom spoljnom politikom. njihov svaki potez je osmisljen i vraca im se naklonoscu EU. zato i guraju resavanje njihovog pitanja u Briselu a mi se uvek pecamo kao da nam se to nikad ne obije u glavu

darmar

pre 10 godina

Niko vam nije ni ponudio "Juzni tok". To je predvidjeno samo za "Zajednicu srpskih opstina". Ova izjava je ista kao kad bi predsednik Irana izjavio da nece u EU. Sto se ubacujete ko ...... u kontejner?

Simerijanac Anarhista

pre 10 godina

pametno. nece da dozvole da srbija ima prilike da ih ucenjuje zbog bilo cega, kamoli zbog gasa. sta im to treba u zivotu, makar gas placali i malo skuplje nego mi, mada cisto sumnjam da ce biti skuplje. da li bi srbija pristala da se poveze na gasovod koji ide preko kosova?

Elitni odred

pre 10 godina

Gas je ruski kao i firma koja ga diluje. To što je dileru i zavisniku neka čukunbaba bila ista ne odražava se na cenu. Srbija je jadna i bedna i tako se postavila u pregovorima.

dragan

pre 10 godina

Malo analitike znam da vama patriotama to nije jača strana. Prvo Južni tok po ugovoru finansiraju Srbija sa praznom kasom i Rusija. Da bismo mi naše finansijske obaveze prema Južnom toku ispunili moraćemo uzeti kredit od Rusije i to po njihovim uslovima jer EU neće finansirati državu sa praznom kasom. E sad dolazi vraćanje kredita. Srbija jedino može deo otplaćivati od troškova tranzita i to nekoliko decenija jer drugog novca nema.

Stivi G LFC

pre 10 godina

Ja se samo pitam,kada ce Srbija prekinuti parazitima dole struju i sve ostalo sto im daje? lako im je da se busaju u grudi kad ih izdrzavamo,a kajmak od droge u kojoj su glavni upravljaju ka finansiranju drugih poslova svoje banana drzave.

POBOX. COM

pre 10 godina

Od kad to da bi Kosovo bilo deo necega sto pravi pare ili joj se uklanjaju vize ili su deo Olimpijskih igara???? Juzno Kosovo je mestasce nad kome se svet izivljava i gde se neguje kriminal.

analiticar amater

pre 10 godina

Slobodno se vi odreknite svega srpskog na Kosovu i Metohiji i to nam vratite ,a uzivajte u onome sto ste sami izgradili.
Mada, ako ih Amerikaci podrze, pokusace oni i Rusima i Bugarima da objasne da je taj gasovod zapravo albanski, oni su to jos odavno napravili....
Sto se tice Nabuka, jos mnogo zima ce da prodje dok to dodje na red, pa ce biti vise nego zadovoljni kad dodje amerikanac da im skupo naplacuje "njihov" ugalj za grejanje.

Djole

pre 10 godina

Dva najveca liferanata gasa su rusija i katar. Pa zbog gasovoda katarskog se vodi rat u siriji. Šta mislite gde je trebao da prodje. Zato je palo i kosovo...

aaaa

pre 10 godina

Ako postoji neko smešniji od ovih naših vickastih političara, to su sigurno ovi kosovski. E za inat jer će Srbi profitirati mi ćemo ostati u 10 veku, radije bi se priključili trans-afganistanskom drogovodu :)

Zole

pre 10 godina

Polako bez zurbe.Nece kao ni Hrvacka sto nije htela pa su Boga molili da se prikljuce.Prikljucice se i Kosovo ali ne preko Srbije,oni ce ici malo u krug.Bice gasovod malo duzi,ali nema veze.Oni ce se spojiti preko Makedonije.Bugarska,Srbija,Makedonija,pa Kosovo.

Ivan

pre 10 godina

TAP : Početak 2001 godine. Još se ne gradi.
South Stream : Početak 2007. godine. Počeo da se gradi 2013.

A svima koji zagovaraju ovaj TAP. Ajde idite vidite gde je registrovano preduzeće. Ne vidim nešto, da pravite neki problem oko toga :)

Ups.....

Perica

pre 10 godina

A mi bi vam sve o drzavnom trosku uradili kao i uvek. Nista vas ne kosta mi smo veliki Srbi trosimo nas novac na tudju teritoriju a narod trpi gladan. A gospoda Srbi nece da glasa samo pare ih zanimaju...

Aleksandar Arsović

pre 10 godina

A ti se u to inače razumeš ko Marica u ....... pa mi tebe treba da slušamo,ne znate bre ni vodovod sami da napravite a ne nešto drugo,Stari Grci su za Vas napredni ljudi,
S poštovanjem

radujmo se tudjem profitu

pre 10 godina

Ne mogu se oteti utisku, da vecina ovih komentara koje citam, pisu klinci, koje su mame i tate (koji su glasali za Slobu) vaspitale u skladu sa svojim politickim uverenjima. Toliko nezrelog razmisljanja i ostrascenosti, ne vidim da bi odrastao normalan covek sebi dozvolio.
Da li vi kapirate ljudi, da je Juzni tok i taj Transjadranski gasovod napravljen, samo zbog toga da bi veliki igraci trgovali gasom. Rusija prodaje, najvece zemlje EU kupuju. Da li vi shvatate da smo mi u celoj toj prici totalno nebitni i da ce samo mali procenat gasa zavrsavati u nebitnim zemljama kao sto su Srbija i Kosovo? Mi cemo biti periferni igraci, koji se ni za sta nece pitati. I jedni i drugi se radujete nekim glupostima, zato sto ce tamo neke velike zemlje, u koje vi slepo verujete, trpati profite sebi u dzep, a vi jedva da cete dobiti nesto, ako ne i nista.

Mirko

pre 10 godina

Koji god gasovod da uzmete gas ce biti ruski ili azarbajdzanski. Posto je Azerbajzan vec ispalio Nabuko, znaci bice samo ruski. E sada razmisli malo gde ce gas da bude jevtiniji. Kroz Juzni tok ili kroz onaj sto ne pripada nikako Gazpromu? Pa Nemacka i Rusija su napravili direktni gasovod izmedju dve zemlje po dnu Severnog mora tkz. Severni tok. 35% potrosnje gasa u Nemackoj dolazi od Gazproma!

Ivica & Dušan

pre 10 godina

Ovo i nije tako loš projekat, da smo pametni i mi bi participirali bar delom, jer bi tako postali malo naezavisniji i mogli bi da biramo koji ćemo gas i od koga kupovati i po kojoj ceni, obzirom da je ovo Kaspijski gas.

Slobodan blok70

pre 10 godina

Za one koji čekaju gaas iz TAP-a, savetujem da se toplo oblače sledećih desetak godina. Ovaj projekat ima sudbinu mrkinog koridora 10.Poslednja informacija glasi:


TAP begins its Land Easement and Acquisition (LEA) activities for the 870 km long Trans Adriatic Pipeline (TAP) in Albania, Greece and Italy.

TAP has authorized its contractors to start surveys for collecting detailed information on the landowners living along the pipeline corridor to complement the existing cadastral data. The goal is to identify rightful landowners, establish property boundaries and evaluate the affected properties. TAP’s LEA process is based on acquiring access rights to land, in order to establish access for the pipeline.

Upravo osmatraju teren!
http://www.trans-adriatic-pipeline.com/index.php

Ivan

pre 10 godina

@(beogradjanka, 26. novembar 2013 18:17)

Pa kako vama nikako nije jasno? Pa Južni Tok je Rusko-Evropski projekat. 50% drže Rusi a 50% drže Francuzi, Italijani i Nemci. Inače gasovod se završava u Italiji.

O kakvim golovima pričate, nije mi jasno.

Evo vlasničke strukture Južnog Toka : Gazprom owns 50% of shares of South Stream Transport AG, Eni 20%, and Électricité de France and Wintershall 15% both.

Eli

pre 10 godina

Upravo su Juzni i Severni tok nemacki i evropski projekti. Juzni tok je mnogo vise evropski nego Transjadranski gasovod koji ce samo nekoliko balkanskih zemalja povezati sa Turskom i Azerbejdzanom. Ali Transjadranski gasovod jos nije ni izgledan.