Utorak, 26.11.2013.

09:56

"U Srbiji korupcija način života"

U Srbiji imamo korupciju koja razara sve. Kod nas se sve može zloupotrebiti, pa i humanitarne akcije, smatra profesor Čedomir Čupić.

Izvor: B92

"U Srbiji korupcija naèin života" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Nina

pre 10 godina

ako iko moze nesto da uradi da se korupcija iskoreni ili bar smanji onda je to vucic. treba samo svima da bude jasno da to ne moze odmah i da mu u tome treba pomoci. jedan covek, koliko god bio uticajan i jak, ne moze sve sam.

Bella

pre 10 godina

(htc, 26. novembar 2013 15:23)

Ne samo oni koji su je legalizovali prakticno, nego i oni koji su je primenjivali a i danas to pokusavaju da cine.

jedan i jedan su dva

pre 10 godina

Vučić ili kako ga ti već zoveš mukotrpno radi na tome već duže vreme, ali ono što se godinama korenilo i ukorenilo, teško je iskoreniti odmah.
(куче драгољупче, 26. novembar 2013 16:43)

Ovo je moj komentar! Šta radiš bre, zašto si ga iskopirao (la) i potpisao drugim nikom? Kakav je to način?

nebojsa

pre 10 godina

E, moj profesore!Zato je Srbija još uvek medju šljivama a ja sa mojom porodicom na moju žalost i tugu daleko od kuće.Radimo u univerzitetskoj bolnici u dk i još ne sretosmo jednog da se ne konsultuje s drugim, razmenjuje iskustvo i slično.Takvih nadobudnih profesora i dr nauka koji dostigoše stratosferu i koji se samo po nekad konsultuju sa Sv.Petrom lično, nagledah se i načuh još dok sam u Srbiji bio.Sve same intelektualne gromade do gromade.O msoralnom integritetu da ne trošim vreme.Blago nama kad na tako odgovornom mestu sedi besedi i na žalost našu odlučuje sklop ličnosti poputvas.Kako je lepo kad imamo univerzitetske profesore koji svu pamet ovog sveta posisaše te se ni sa kim ne konsultuju a odluke donose sami u svoje i Božije ime a za našu dobrobit.A o vašem znanju engleskog, nekom drugom prilikom.Nebojša Kočanović

куче драгољупче

pre 10 godina

Vučić ili kako ga ti već zoveš mukotrpno radi na tome već duže vreme, ali ono što se godinama korenilo i ukorenilo, teško je iskoreniti odmah.

plavi andjelak

pre 10 godina

Hm...po proceni gradjana, posle politickih partija, u zdravstvu je najveca korupcija. On, kao jedna od vodecih faca u borbi protiv korupcije, se prihvatio borbe protiv korupcije u zdravstvu. Ko ce onda da se bori protiv korupcije u politickim partijama gde je najveca korupcija? Vucic? Dacic?

romae

pre 10 godina

Ima i latinskih poslovica koja ukazuje da ljudski mozak nije puno evoluirao, ili jos bolje nije uopste. Jos u doba starih Rimljana covek bi podlegao raznim mogucnostima kojim bi se okoristio na ustrb moralnih kodeksa. Ali zna se kako su oni koji prekrse pravila tretirani. Samo represivno sprovodjenje zakona bi mogle dovesti do izlecenja Srbije. Hapsenja, procesuiranja, kaznjavanja, nadzor..to je samo pocetak.

profesura

pre 10 godina

Jedan profesor ne bi trebalo samo da prosto interpretira realnost, jer to ume i cobanin sa Zlatibora, samo jednostavnijim recnikom, nego da razmatra uzroke tih pojava, i nacine da se oni otklone, resenja.
Najlakse je stegnuti kais, ajde budite mangupi pa predlozite neki metod za rast privrede, preduzmite nesto u proaktivnom maniru umesto da pasivno pr.ite i smr.ite i moralisete ka kosmickim prostranstvima.

nambija

pre 10 godina

Sirbistan
Samo je 7 miliona ljudi od 7 milijardi u svetu imalo srece da se ovde rodi.
E to ti ja zovem baksuz,kad ima sanse 1:100000000 i bas tebe strefi,e to ti je!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vomitarium, 26. novembar 2013 10:20)
Ćuuti, dobro smi prošli. Zamisli da nemaš ni mobilni telefon ni računar kao ja, sada se ne bi ni dopisivali. A većina od tih 7 milijardi nema tu privilegiju.

htc

pre 10 godina

Korupcija je rak društva...nadam se da će se bar malo smanjiti i kazniti svi oni koji su dozvolili da se korupcija ustali u našem društvu.

nebojsa bg

pre 10 godina

@Na veliku zalost ova izjava jeste tacna.Dugo ce trebati trenutnoj vlasti da od Srbije napravi drzavu bez mita i korupcije.
(Whirlpool, 26. novembar 2013 11:36)

na veliku zalost trenutna vlast je POSLEDNJA u svemiru koja ce napraviti kakvu takvu drzavu,a ne bez mita I korupcije,uredjenu I sl.

jedan i jedan su dva

pre 10 godina

Pa zar nije Prvi ukinuo mito i korupciju, posle 2 godine mukotrpne i teške borbe?!
(ivan, 26. novembar 2013 12:46)

Vučić ili kako ga ti već zoveš mukotrpno radi na tome već duže vreme, ali ono što se godinama korenilo i ukorenilo, teško je iskoreniti odmah.

bzvz

pre 10 godina

I ovog Cupica stalno vidjam kako seta studentkinje.Nije to lose,sigurno podmladjuje,ali sve mi se cini da malo zloupotrebljava profesorski autoritet u hedonisticke svrhe.A takvo ponasanje je u rangu sa korupcijom,bar onom blazom.

Silvester

pre 10 godina

Korupcija nije stihijska, ona je brižljivo razrađen sistem pljačke u ovoj državi u zadnjih četvrt veka. To je mehanizam sprovođenja okupacije i eksploatacije nad ovim prostorom. Velike sile su umešane do gušw u razbijanje SFRJ i uspostavljanje ovakvih užasnih političkih sistema. Zašto se ne uvedu sankcije domaćim političarima i biznismenima zbog pljačke sopstvenog naroda i države, i zašto im se daju krediti i omogućuje da se zadužuju u ime naroda? A pri tom EU zna da je pljačka nenormalna???

winston

pre 10 godina

Kako neće i biti, kada su oni koji su nas terorisali 12 godina masovno krali i svi do jednog bili korumpirani. Naravno da se takva klima prenese u društvo. Hvala Bogu da smo im konačno videli leđa.
(Miki, 26. novembar 2013 10:29)
Miki, ja bi dodao jos 10-12 godine tu, sta mislis ?

Perica Peric

pre 10 godina

Apsurdno je pokusavati iskoreniti korupciju u zemlji u kojoj se ona uvukla u sve pore drustva.A jos smesnije nadati se da ce lopine koje vode ovu zemlju da je iskorene,tako sto mazu narodu oci hapsenjem pojedinih tajkuna.A da krenu da hapse redom, u zatvorima be bi bilo toliko mesta da smeste silne sluzbenike,doktore,cuvare i ostalu korumpiranu gamad....A Miskovic i ekipa tek na kraju ko slag na tortu...e onda ima smisla pricati o iskorenjavanju..Ovako to je samo prica da se lakomom narodu zamazu oci...da se pokaze kako se drzava "kao" bori protiv iste.

Izida

pre 10 godina

(ivan, 26. novembar 2013 12:46)

Naivno je misliti da se posle 12 godina sirenja takvog funkcionisanja sistema za dve godine moze prekinuti u potpunosti, ali je vrlo bitno da je smanjeno i spreceno dalje sirenje.

mici

pre 10 godina

Na nasu nesrecu korupcija je u Srbiji skoro opste prihvacen obrazac ponasanja, koji od najnizih nivoa pa do najvisih moramo da suzbijamo, sto ce biti tezak zadatak jer decenijama zivimo po tom modelu .

zbanderas

pre 10 godina

Čovek kaze;" ...ja sam profesor univerziteta i ja se ne konsultujem NI SA KIM"!! Mislim da je takav način razmišljanja,ponašanja i rešavanja problema pogrešan i zastareo-da nas je u stvari taj način razmišljanja i bacio u blato gde se nalazimo kao društvo i drzava u celini.

sve je tako ali...

pre 10 godina

Sve sto gospodin Cupic kaze je tako...Ali zasto je u Srbiji izrazena tolika korupcija!!Pa zato sto imamo lose zakone i propise i sto se drzava nikada do sada nije ogradila i kaznila odgovorne za visoku korupciju!Pa kad vidimo tako obogacene pojedince od korupcije i njihov stil zivota,onda se obavezno pitamo...Ko je za to kriv!Znaci korupcija se iskorenjuje odozgo na dole a ne obrnuto..I zato sve ove price o kojima nam Cupic prica su vec poznate i bajate!Upoznati smo i ocekujemo da se krene u akciju rasciscavanja mulja u kome smo...Hocemo da pijemo cistu vodu i da zivimo u zdravoj i odgovornoj zajednici...Mi zelimo,a zna se ko to moze i mora da nam omoguci!Ovako kukati,iznositi godinama primedbe a nista ne raditi je svima dozlogrdilo...Gradjani sve to sto nam ti pojedini istinoljupci pricaju,znaju odavno ali ih niko ne uvazava i svi se prave iznenadjeni!Korupcija i izlecenje od nje,ne moze da zavisi od pojedinaca,vec od zakona koji se donose...Imamo zakone koje su donosili,bas kao da ih je sama korupcija donosila!Sistemski treba prici problemu a ne samo pricati i pricati...U zemljama gde su dobri zakoni i gde se najvaznije i postuju,nema ovoliko korupcije...I sto je bitno u naprednim i razvijenim drzavama,kojima tezimo...korupcija a narocito visoka,ima ime i prezime!Kod nas to nije slucaj.Kod nas drzava propada a odgovara za sada samo jedan covek i to biznismen!Gde su oni silni politicari i drzavni mocnici,bez kojih ne bi ni bilo korupcije...Niko ne zna!?!Svi cute...Ali dokle?

Vesna Rajic-Kosteski

pre 10 godina

Borba protiv korupcije je zadatak svih u sistemu,a narocito onih koji se bave nadzorom i kontrolom javnog sektora.Velika uloga je u javnom izvestavanju o rezultatima sudskih procesa koji se vode a vezano za koruptivne slucajeve.Rezultat se ogleda u pravosnaznim sudskim presudama a sve ostalo je magla i zavaravanje javnosti.Ako vlast i moc onih koji vladaju u ime naroda nije k o n t r o l i s a n a ,n a d z i r a n a, postoje veliki uslovi za dalji razvoj jos vece korupcije protiv koje se moramo boriti jer nas ona paralise kao drustvo i kao drzavu.
Danas je Evropska komisija predlozila promene direktive kojom bi se trebalo onemoguciti izbegavanje placanja poreza(koorporativnih) zahvaljujuci rupama u zakonima.Direktiva ce se primenjivati od 2014.god.
U Srbiji se postojeci propisi moraju jos menjati kako bi se osigurali veci prihodi drzavnoj kasi i stvorila postena trzisna utakmica za preduzeca.Sramota je da ministri ne prestaju reketirati tajkune.Institucije pravne drzave se moraju hitno uspostaviti.

Светлана Fox

pre 10 godina

Претпостављам да професор Чупић може и личним примером да сведочи да је корупција начин живота у Србији. Како, иначе, протумачити чињеницу да професор Чупић организује курсеве припрема за упис на ФПН где је професор.

sociologija

pre 10 godina

divni profesore, to je tako tacno!nas spas je jedino da to iskorenimo, ali imamo vodju koji uliva poverenje, koliko god ovo poltronski zvucalo, Srbima treba vodja

Magomed

pre 10 godina

Korupcija je ustvari naziv za bedan, prevarantski i podmukli narod, nije korupcija neki prirodni metal ili sa Marsa. To je trenutna i istorijska odlika stanovnika Sirbistana.

rada

pre 10 godina

Spremate deciju sobu 3 sata, onda uleti dete I razbuca je za minut. Ovo sve vuce korene iz 90tih. Tada je drzava funkionisala na korupciji. Da bi ponovo spremili treba da prodju godine. Ali preduslov je uspostaviti SISTEM. Koga nazalost jos nemamo.

Marko

pre 10 godina

Svaki odgovoran covek treba se boriti protiv toga. A tu mi sami mozemo pomoci, jer delimicno i mi smo odgovrni sto se korupcija rasirila. Verujem da se mozemo resiti ovog problema kroz koju godinu a sa dobrim zakonima koji regulisu to.

Vomitarium

pre 10 godina

Sirbistan
Samo je 7 miliona ljudi od 7 milijardi u svetu imalo srece da se ovde rodi.
E to ti ja zovem baksuz,kad ima sanse 1:100000000 i bas tebe strefi,e to ti je!

Dunster

pre 10 godina

Gospodine Čupiću, dali ste vi deo takvog koruptivnog života i dali ste bili u iskušenju da budete deo korupcijskog lanca?
Svako ko nije u ovom lancu za mene je junak i princ normalnog života u Srbiji. Podržavan borbu za nultu toleranciju na korupciju a uslov da ta bitka bude dobijena je da u Srbiji ima što više ljudi koji se ne mire sa ovakvim stanjem i da nikada nisu bili u nekom lancu korupcije.
Inače ispada po onoj staroj lopovi najglasnije viču "dršte lopova".

Miki

pre 10 godina

Kako neće i biti, kada su oni koji su nas terorisali 12 godina masovno krali i svi do jednog bili korumpirani. Naravno da se takva klima prenese u društvo. Hvala Bogu da smo im konačno videli leđa.

Jocagomboca

pre 10 godina

Profesor Cupic je licnost koja zasluzuje poverenje i postovanje! Steta sto imamo malo takvih ljudi, a nazalost ne mogu da odlucuju, vazno je makar sto mozemo cuti njegovo misljenje!

cccea

pre 10 godina

Mi smo korumpirani na svim poljima, od lekara do gradske čistoće...Pod hitno se tome mora stati na put da nas ne uništi baš do kraja.

сердар и перјаник 036

pre 10 godina

у србији су и мале плате........како се тога не сети дотични ???

prof.dr.mr. agencije i cuda

pre 10 godina

agencija za borbu protiv korupcije, savet za borbu protiv korupcije, tim za borbu protiv korupcije, fond za borbu protiv korupcije,...... slicno i za razvoj i za privredu i za telekomunikacije i za oporavak i za borbu protiv siromastava,stecaje,privatizacije, zdravstvo i .....
Sto vise "tela" i "institucija" smislja beogradska bulumenta decenijama unazad mi propadamo sve vise i gde god smisle neko novo "telo" tu je sve gore!
Pa dobro ljudi da li smo mi kao nacija zaista toliko tupavi - zasto vise cutimo nad ovim izivljavanjem?

Poluistina GG

pre 10 godina

Gospodine, funkcija Vam ne dozvoljava da uopstavate, ima i veoma casnih ljudi od poljoprivrednika do vrhunskih intelektualaca.

djordje

pre 10 godina

Na kom je mestu korupcija u sudovima i jos im se daje nadoknada za plate i dusevnu bol. Ko ce ovom unakazenom narodu da plati za dusevni bol?!

slobodanka

pre 10 godina

Potpuno ste u pravu g.Cupicu korupcija u Srbiji je azdaja sa vise od devet glava, ovakvu Srbiju Evropa ne zeli, trguje se i sa decijim zivotima, nazalost.Kod nas je sve na prodaju, izgubilismo dostojanstvo i dusu.

Vomitarium

pre 10 godina

Sirbistan
Samo je 7 miliona ljudi od 7 milijardi u svetu imalo srece da se ovde rodi.
E to ti ja zovem baksuz,kad ima sanse 1:100000000 i bas tebe strefi,e to ti je!

prof.dr.mr. agencije i cuda

pre 10 godina

agencija za borbu protiv korupcije, savet za borbu protiv korupcije, tim za borbu protiv korupcije, fond za borbu protiv korupcije,...... slicno i za razvoj i za privredu i za telekomunikacije i za oporavak i za borbu protiv siromastava,stecaje,privatizacije, zdravstvo i .....
Sto vise "tela" i "institucija" smislja beogradska bulumenta decenijama unazad mi propadamo sve vise i gde god smisle neko novo "telo" tu je sve gore!
Pa dobro ljudi da li smo mi kao nacija zaista toliko tupavi - zasto vise cutimo nad ovim izivljavanjem?

Magomed

pre 10 godina

Korupcija je ustvari naziv za bedan, prevarantski i podmukli narod, nije korupcija neki prirodni metal ili sa Marsa. To je trenutna i istorijska odlika stanovnika Sirbistana.

slobodanka

pre 10 godina

Potpuno ste u pravu g.Cupicu korupcija u Srbiji je azdaja sa vise od devet glava, ovakvu Srbiju Evropa ne zeli, trguje se i sa decijim zivotima, nazalost.Kod nas je sve na prodaju, izgubilismo dostojanstvo i dusu.

Светлана Fox

pre 10 godina

Претпостављам да професор Чупић може и личним примером да сведочи да је корупција начин живота у Србији. Како, иначе, протумачити чињеницу да професор Чупић организује курсеве припрема за упис на ФПН где је професор.

cccea

pre 10 godina

Mi smo korumpirani na svim poljima, od lekara do gradske čistoće...Pod hitno se tome mora stati na put da nas ne uništi baš do kraja.

djordje

pre 10 godina

Na kom je mestu korupcija u sudovima i jos im se daje nadoknada za plate i dusevnu bol. Ko ce ovom unakazenom narodu da plati za dusevni bol?!

Perica Peric

pre 10 godina

Apsurdno je pokusavati iskoreniti korupciju u zemlji u kojoj se ona uvukla u sve pore drustva.A jos smesnije nadati se da ce lopine koje vode ovu zemlju da je iskorene,tako sto mazu narodu oci hapsenjem pojedinih tajkuna.A da krenu da hapse redom, u zatvorima be bi bilo toliko mesta da smeste silne sluzbenike,doktore,cuvare i ostalu korumpiranu gamad....A Miskovic i ekipa tek na kraju ko slag na tortu...e onda ima smisla pricati o iskorenjavanju..Ovako to je samo prica da se lakomom narodu zamazu oci...da se pokaze kako se drzava "kao" bori protiv iste.

rada

pre 10 godina

Spremate deciju sobu 3 sata, onda uleti dete I razbuca je za minut. Ovo sve vuce korene iz 90tih. Tada je drzava funkionisala na korupciji. Da bi ponovo spremili treba da prodju godine. Ali preduslov je uspostaviti SISTEM. Koga nazalost jos nemamo.

сердар и перјаник 036

pre 10 godina

у србији су и мале плате........како се тога не сети дотични ???

zbanderas

pre 10 godina

Čovek kaze;" ...ja sam profesor univerziteta i ja se ne konsultujem NI SA KIM"!! Mislim da je takav način razmišljanja,ponašanja i rešavanja problema pogrešan i zastareo-da nas je u stvari taj način razmišljanja i bacio u blato gde se nalazimo kao društvo i drzava u celini.

winston

pre 10 godina

Kako neće i biti, kada su oni koji su nas terorisali 12 godina masovno krali i svi do jednog bili korumpirani. Naravno da se takva klima prenese u društvo. Hvala Bogu da smo im konačno videli leđa.
(Miki, 26. novembar 2013 10:29)
Miki, ja bi dodao jos 10-12 godine tu, sta mislis ?

Jocagomboca

pre 10 godina

Profesor Cupic je licnost koja zasluzuje poverenje i postovanje! Steta sto imamo malo takvih ljudi, a nazalost ne mogu da odlucuju, vazno je makar sto mozemo cuti njegovo misljenje!

mici

pre 10 godina

Na nasu nesrecu korupcija je u Srbiji skoro opste prihvacen obrazac ponasanja, koji od najnizih nivoa pa do najvisih moramo da suzbijamo, sto ce biti tezak zadatak jer decenijama zivimo po tom modelu .

bzvz

pre 10 godina

I ovog Cupica stalno vidjam kako seta studentkinje.Nije to lose,sigurno podmladjuje,ali sve mi se cini da malo zloupotrebljava profesorski autoritet u hedonisticke svrhe.A takvo ponasanje je u rangu sa korupcijom,bar onom blazom.

Silvester

pre 10 godina

Korupcija nije stihijska, ona je brižljivo razrađen sistem pljačke u ovoj državi u zadnjih četvrt veka. To je mehanizam sprovođenja okupacije i eksploatacije nad ovim prostorom. Velike sile su umešane do gušw u razbijanje SFRJ i uspostavljanje ovakvih užasnih političkih sistema. Zašto se ne uvedu sankcije domaćim političarima i biznismenima zbog pljačke sopstvenog naroda i države, i zašto im se daju krediti i omogućuje da se zadužuju u ime naroda? A pri tom EU zna da je pljačka nenormalna???

Poluistina GG

pre 10 godina

Gospodine, funkcija Vam ne dozvoljava da uopstavate, ima i veoma casnih ljudi od poljoprivrednika do vrhunskih intelektualaca.

nebojsa bg

pre 10 godina

@Na veliku zalost ova izjava jeste tacna.Dugo ce trebati trenutnoj vlasti da od Srbije napravi drzavu bez mita i korupcije.
(Whirlpool, 26. novembar 2013 11:36)

na veliku zalost trenutna vlast je POSLEDNJA u svemiru koja ce napraviti kakvu takvu drzavu,a ne bez mita I korupcije,uredjenu I sl.

Dunster

pre 10 godina

Gospodine Čupiću, dali ste vi deo takvog koruptivnog života i dali ste bili u iskušenju da budete deo korupcijskog lanca?
Svako ko nije u ovom lancu za mene je junak i princ normalnog života u Srbiji. Podržavan borbu za nultu toleranciju na korupciju a uslov da ta bitka bude dobijena je da u Srbiji ima što više ljudi koji se ne mire sa ovakvim stanjem i da nikada nisu bili u nekom lancu korupcije.
Inače ispada po onoj staroj lopovi najglasnije viču "dršte lopova".

sve je tako ali...

pre 10 godina

Sve sto gospodin Cupic kaze je tako...Ali zasto je u Srbiji izrazena tolika korupcija!!Pa zato sto imamo lose zakone i propise i sto se drzava nikada do sada nije ogradila i kaznila odgovorne za visoku korupciju!Pa kad vidimo tako obogacene pojedince od korupcije i njihov stil zivota,onda se obavezno pitamo...Ko je za to kriv!Znaci korupcija se iskorenjuje odozgo na dole a ne obrnuto..I zato sve ove price o kojima nam Cupic prica su vec poznate i bajate!Upoznati smo i ocekujemo da se krene u akciju rasciscavanja mulja u kome smo...Hocemo da pijemo cistu vodu i da zivimo u zdravoj i odgovornoj zajednici...Mi zelimo,a zna se ko to moze i mora da nam omoguci!Ovako kukati,iznositi godinama primedbe a nista ne raditi je svima dozlogrdilo...Gradjani sve to sto nam ti pojedini istinoljupci pricaju,znaju odavno ali ih niko ne uvazava i svi se prave iznenadjeni!Korupcija i izlecenje od nje,ne moze da zavisi od pojedinaca,vec od zakona koji se donose...Imamo zakone koje su donosili,bas kao da ih je sama korupcija donosila!Sistemski treba prici problemu a ne samo pricati i pricati...U zemljama gde su dobri zakoni i gde se najvaznije i postuju,nema ovoliko korupcije...I sto je bitno u naprednim i razvijenim drzavama,kojima tezimo...korupcija a narocito visoka,ima ime i prezime!Kod nas to nije slucaj.Kod nas drzava propada a odgovara za sada samo jedan covek i to biznismen!Gde su oni silni politicari i drzavni mocnici,bez kojih ne bi ni bilo korupcije...Niko ne zna!?!Svi cute...Ali dokle?

Miki

pre 10 godina

Kako neće i biti, kada su oni koji su nas terorisali 12 godina masovno krali i svi do jednog bili korumpirani. Naravno da se takva klima prenese u društvo. Hvala Bogu da smo im konačno videli leđa.

profesura

pre 10 godina

Jedan profesor ne bi trebalo samo da prosto interpretira realnost, jer to ume i cobanin sa Zlatibora, samo jednostavnijim recnikom, nego da razmatra uzroke tih pojava, i nacine da se oni otklone, resenja.
Najlakse je stegnuti kais, ajde budite mangupi pa predlozite neki metod za rast privrede, preduzmite nesto u proaktivnom maniru umesto da pasivno pr.ite i smr.ite i moralisete ka kosmickim prostranstvima.

nambija

pre 10 godina

Sirbistan
Samo je 7 miliona ljudi od 7 milijardi u svetu imalo srece da se ovde rodi.
E to ti ja zovem baksuz,kad ima sanse 1:100000000 i bas tebe strefi,e to ti je!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vomitarium, 26. novembar 2013 10:20)
Ćuuti, dobro smi prošli. Zamisli da nemaš ni mobilni telefon ni računar kao ja, sada se ne bi ni dopisivali. A većina od tih 7 milijardi nema tu privilegiju.

plavi andjelak

pre 10 godina

Hm...po proceni gradjana, posle politickih partija, u zdravstvu je najveca korupcija. On, kao jedna od vodecih faca u borbi protiv korupcije, se prihvatio borbe protiv korupcije u zdravstvu. Ko ce onda da se bori protiv korupcije u politickim partijama gde je najveca korupcija? Vucic? Dacic?

Marko

pre 10 godina

Svaki odgovoran covek treba se boriti protiv toga. A tu mi sami mozemo pomoci, jer delimicno i mi smo odgovrni sto se korupcija rasirila. Verujem da se mozemo resiti ovog problema kroz koju godinu a sa dobrim zakonima koji regulisu to.

Vesna Rajic-Kosteski

pre 10 godina

Borba protiv korupcije je zadatak svih u sistemu,a narocito onih koji se bave nadzorom i kontrolom javnog sektora.Velika uloga je u javnom izvestavanju o rezultatima sudskih procesa koji se vode a vezano za koruptivne slucajeve.Rezultat se ogleda u pravosnaznim sudskim presudama a sve ostalo je magla i zavaravanje javnosti.Ako vlast i moc onih koji vladaju u ime naroda nije k o n t r o l i s a n a ,n a d z i r a n a, postoje veliki uslovi za dalji razvoj jos vece korupcije protiv koje se moramo boriti jer nas ona paralise kao drustvo i kao drzavu.
Danas je Evropska komisija predlozila promene direktive kojom bi se trebalo onemoguciti izbegavanje placanja poreza(koorporativnih) zahvaljujuci rupama u zakonima.Direktiva ce se primenjivati od 2014.god.
U Srbiji se postojeci propisi moraju jos menjati kako bi se osigurali veci prihodi drzavnoj kasi i stvorila postena trzisna utakmica za preduzeca.Sramota je da ministri ne prestaju reketirati tajkune.Institucije pravne drzave se moraju hitno uspostaviti.

nebojsa

pre 10 godina

E, moj profesore!Zato je Srbija još uvek medju šljivama a ja sa mojom porodicom na moju žalost i tugu daleko od kuće.Radimo u univerzitetskoj bolnici u dk i još ne sretosmo jednog da se ne konsultuje s drugim, razmenjuje iskustvo i slično.Takvih nadobudnih profesora i dr nauka koji dostigoše stratosferu i koji se samo po nekad konsultuju sa Sv.Petrom lično, nagledah se i načuh još dok sam u Srbiji bio.Sve same intelektualne gromade do gromade.O msoralnom integritetu da ne trošim vreme.Blago nama kad na tako odgovornom mestu sedi besedi i na žalost našu odlučuje sklop ličnosti poputvas.Kako je lepo kad imamo univerzitetske profesore koji svu pamet ovog sveta posisaše te se ni sa kim ne konsultuju a odluke donose sami u svoje i Božije ime a za našu dobrobit.A o vašem znanju engleskog, nekom drugom prilikom.Nebojša Kočanović

romae

pre 10 godina

Ima i latinskih poslovica koja ukazuje da ljudski mozak nije puno evoluirao, ili jos bolje nije uopste. Jos u doba starih Rimljana covek bi podlegao raznim mogucnostima kojim bi se okoristio na ustrb moralnih kodeksa. Ali zna se kako su oni koji prekrse pravila tretirani. Samo represivno sprovodjenje zakona bi mogle dovesti do izlecenja Srbije. Hapsenja, procesuiranja, kaznjavanja, nadzor..to je samo pocetak.

jedan i jedan su dva

pre 10 godina

Pa zar nije Prvi ukinuo mito i korupciju, posle 2 godine mukotrpne i teške borbe?!
(ivan, 26. novembar 2013 12:46)

Vučić ili kako ga ti već zoveš mukotrpno radi na tome već duže vreme, ali ono što se godinama korenilo i ukorenilo, teško je iskoreniti odmah.

Izida

pre 10 godina

(ivan, 26. novembar 2013 12:46)

Naivno je misliti da se posle 12 godina sirenja takvog funkcionisanja sistema za dve godine moze prekinuti u potpunosti, ali je vrlo bitno da je smanjeno i spreceno dalje sirenje.

jedan i jedan su dva

pre 10 godina

Vučić ili kako ga ti već zoveš mukotrpno radi na tome već duže vreme, ali ono što se godinama korenilo i ukorenilo, teško je iskoreniti odmah.
(куче драгољупче, 26. novembar 2013 16:43)

Ovo je moj komentar! Šta radiš bre, zašto si ga iskopirao (la) i potpisao drugim nikom? Kakav je to način?

Bella

pre 10 godina

(htc, 26. novembar 2013 15:23)

Ne samo oni koji su je legalizovali prakticno, nego i oni koji su je primenjivali a i danas to pokusavaju da cine.

htc

pre 10 godina

Korupcija je rak društva...nadam se da će se bar malo smanjiti i kazniti svi oni koji su dozvolili da se korupcija ustali u našem društvu.

sociologija

pre 10 godina

divni profesore, to je tako tacno!nas spas je jedino da to iskorenimo, ali imamo vodju koji uliva poverenje, koliko god ovo poltronski zvucalo, Srbima treba vodja

куче драгољупче

pre 10 godina

Vučić ili kako ga ti već zoveš mukotrpno radi na tome već duže vreme, ali ono što se godinama korenilo i ukorenilo, teško je iskoreniti odmah.

Nina

pre 10 godina

ako iko moze nesto da uradi da se korupcija iskoreni ili bar smanji onda je to vucic. treba samo svima da bude jasno da to ne moze odmah i da mu u tome treba pomoci. jedan covek, koliko god bio uticajan i jak, ne moze sve sam.

Miki

pre 10 godina

Kako neće i biti, kada su oni koji su nas terorisali 12 godina masovno krali i svi do jednog bili korumpirani. Naravno da se takva klima prenese u društvo. Hvala Bogu da smo im konačno videli leđa.

sociologija

pre 10 godina

divni profesore, to je tako tacno!nas spas je jedino da to iskorenimo, ali imamo vodju koji uliva poverenje, koliko god ovo poltronski zvucalo, Srbima treba vodja

jedan i jedan su dva

pre 10 godina

Pa zar nije Prvi ukinuo mito i korupciju, posle 2 godine mukotrpne i teške borbe?!
(ivan, 26. novembar 2013 12:46)

Vučić ili kako ga ti već zoveš mukotrpno radi na tome već duže vreme, ali ono što se godinama korenilo i ukorenilo, teško je iskoreniti odmah.

Jocagomboca

pre 10 godina

Profesor Cupic je licnost koja zasluzuje poverenje i postovanje! Steta sto imamo malo takvih ljudi, a nazalost ne mogu da odlucuju, vazno je makar sto mozemo cuti njegovo misljenje!

Izida

pre 10 godina

(ivan, 26. novembar 2013 12:46)

Naivno je misliti da se posle 12 godina sirenja takvog funkcionisanja sistema za dve godine moze prekinuti u potpunosti, ali je vrlo bitno da je smanjeno i spreceno dalje sirenje.

Vomitarium

pre 10 godina

Sirbistan
Samo je 7 miliona ljudi od 7 milijardi u svetu imalo srece da se ovde rodi.
E to ti ja zovem baksuz,kad ima sanse 1:100000000 i bas tebe strefi,e to ti je!

Светлана Fox

pre 10 godina

Претпостављам да професор Чупић може и личним примером да сведочи да је корупција начин живота у Србији. Како, иначе, протумачити чињеницу да професор Чупић организује курсеве припрема за упис на ФПН где је професор.

Marko

pre 10 godina

Svaki odgovoran covek treba se boriti protiv toga. A tu mi sami mozemo pomoci, jer delimicno i mi smo odgovrni sto se korupcija rasirila. Verujem da se mozemo resiti ovog problema kroz koju godinu a sa dobrim zakonima koji regulisu to.

Dunster

pre 10 godina

Gospodine Čupiću, dali ste vi deo takvog koruptivnog života i dali ste bili u iskušenju da budete deo korupcijskog lanca?
Svako ko nije u ovom lancu za mene je junak i princ normalnog života u Srbiji. Podržavan borbu za nultu toleranciju na korupciju a uslov da ta bitka bude dobijena je da u Srbiji ima što više ljudi koji se ne mire sa ovakvim stanjem i da nikada nisu bili u nekom lancu korupcije.
Inače ispada po onoj staroj lopovi najglasnije viču "dršte lopova".

куче драгољупче

pre 10 godina

Vučić ili kako ga ti već zoveš mukotrpno radi na tome već duže vreme, ali ono što se godinama korenilo i ukorenilo, teško je iskoreniti odmah.

Poluistina GG

pre 10 godina

Gospodine, funkcija Vam ne dozvoljava da uopstavate, ima i veoma casnih ljudi od poljoprivrednika do vrhunskih intelektualaca.

сердар и перјаник 036

pre 10 godina

у србији су и мале плате........како се тога не сети дотични ???

bzvz

pre 10 godina

I ovog Cupica stalno vidjam kako seta studentkinje.Nije to lose,sigurno podmladjuje,ali sve mi se cini da malo zloupotrebljava profesorski autoritet u hedonisticke svrhe.A takvo ponasanje je u rangu sa korupcijom,bar onom blazom.

Nina

pre 10 godina

ako iko moze nesto da uradi da se korupcija iskoreni ili bar smanji onda je to vucic. treba samo svima da bude jasno da to ne moze odmah i da mu u tome treba pomoci. jedan covek, koliko god bio uticajan i jak, ne moze sve sam.

winston

pre 10 godina

Kako neće i biti, kada su oni koji su nas terorisali 12 godina masovno krali i svi do jednog bili korumpirani. Naravno da se takva klima prenese u društvo. Hvala Bogu da smo im konačno videli leđa.
(Miki, 26. novembar 2013 10:29)
Miki, ja bi dodao jos 10-12 godine tu, sta mislis ?

prof.dr.mr. agencije i cuda

pre 10 godina

agencija za borbu protiv korupcije, savet za borbu protiv korupcije, tim za borbu protiv korupcije, fond za borbu protiv korupcije,...... slicno i za razvoj i za privredu i za telekomunikacije i za oporavak i za borbu protiv siromastava,stecaje,privatizacije, zdravstvo i .....
Sto vise "tela" i "institucija" smislja beogradska bulumenta decenijama unazad mi propadamo sve vise i gde god smisle neko novo "telo" tu je sve gore!
Pa dobro ljudi da li smo mi kao nacija zaista toliko tupavi - zasto vise cutimo nad ovim izivljavanjem?

Magomed

pre 10 godina

Korupcija je ustvari naziv za bedan, prevarantski i podmukli narod, nije korupcija neki prirodni metal ili sa Marsa. To je trenutna i istorijska odlika stanovnika Sirbistana.

sve je tako ali...

pre 10 godina

Sve sto gospodin Cupic kaze je tako...Ali zasto je u Srbiji izrazena tolika korupcija!!Pa zato sto imamo lose zakone i propise i sto se drzava nikada do sada nije ogradila i kaznila odgovorne za visoku korupciju!Pa kad vidimo tako obogacene pojedince od korupcije i njihov stil zivota,onda se obavezno pitamo...Ko je za to kriv!Znaci korupcija se iskorenjuje odozgo na dole a ne obrnuto..I zato sve ove price o kojima nam Cupic prica su vec poznate i bajate!Upoznati smo i ocekujemo da se krene u akciju rasciscavanja mulja u kome smo...Hocemo da pijemo cistu vodu i da zivimo u zdravoj i odgovornoj zajednici...Mi zelimo,a zna se ko to moze i mora da nam omoguci!Ovako kukati,iznositi godinama primedbe a nista ne raditi je svima dozlogrdilo...Gradjani sve to sto nam ti pojedini istinoljupci pricaju,znaju odavno ali ih niko ne uvazava i svi se prave iznenadjeni!Korupcija i izlecenje od nje,ne moze da zavisi od pojedinaca,vec od zakona koji se donose...Imamo zakone koje su donosili,bas kao da ih je sama korupcija donosila!Sistemski treba prici problemu a ne samo pricati i pricati...U zemljama gde su dobri zakoni i gde se najvaznije i postuju,nema ovoliko korupcije...I sto je bitno u naprednim i razvijenim drzavama,kojima tezimo...korupcija a narocito visoka,ima ime i prezime!Kod nas to nije slucaj.Kod nas drzava propada a odgovara za sada samo jedan covek i to biznismen!Gde su oni silni politicari i drzavni mocnici,bez kojih ne bi ni bilo korupcije...Niko ne zna!?!Svi cute...Ali dokle?

zbanderas

pre 10 godina

Čovek kaze;" ...ja sam profesor univerziteta i ja se ne konsultujem NI SA KIM"!! Mislim da je takav način razmišljanja,ponašanja i rešavanja problema pogrešan i zastareo-da nas je u stvari taj način razmišljanja i bacio u blato gde se nalazimo kao društvo i drzava u celini.

nambija

pre 10 godina

Sirbistan
Samo je 7 miliona ljudi od 7 milijardi u svetu imalo srece da se ovde rodi.
E to ti ja zovem baksuz,kad ima sanse 1:100000000 i bas tebe strefi,e to ti je!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vomitarium, 26. novembar 2013 10:20)
Ćuuti, dobro smi prošli. Zamisli da nemaš ni mobilni telefon ni računar kao ja, sada se ne bi ni dopisivali. A većina od tih 7 milijardi nema tu privilegiju.

nebojsa

pre 10 godina

E, moj profesore!Zato je Srbija još uvek medju šljivama a ja sa mojom porodicom na moju žalost i tugu daleko od kuće.Radimo u univerzitetskoj bolnici u dk i još ne sretosmo jednog da se ne konsultuje s drugim, razmenjuje iskustvo i slično.Takvih nadobudnih profesora i dr nauka koji dostigoše stratosferu i koji se samo po nekad konsultuju sa Sv.Petrom lično, nagledah se i načuh još dok sam u Srbiji bio.Sve same intelektualne gromade do gromade.O msoralnom integritetu da ne trošim vreme.Blago nama kad na tako odgovornom mestu sedi besedi i na žalost našu odlučuje sklop ličnosti poputvas.Kako je lepo kad imamo univerzitetske profesore koji svu pamet ovog sveta posisaše te se ni sa kim ne konsultuju a odluke donose sami u svoje i Božije ime a za našu dobrobit.A o vašem znanju engleskog, nekom drugom prilikom.Nebojša Kočanović

rada

pre 10 godina

Spremate deciju sobu 3 sata, onda uleti dete I razbuca je za minut. Ovo sve vuce korene iz 90tih. Tada je drzava funkionisala na korupciji. Da bi ponovo spremili treba da prodju godine. Ali preduslov je uspostaviti SISTEM. Koga nazalost jos nemamo.

mici

pre 10 godina

Na nasu nesrecu korupcija je u Srbiji skoro opste prihvacen obrazac ponasanja, koji od najnizih nivoa pa do najvisih moramo da suzbijamo, sto ce biti tezak zadatak jer decenijama zivimo po tom modelu .

Perica Peric

pre 10 godina

Apsurdno je pokusavati iskoreniti korupciju u zemlji u kojoj se ona uvukla u sve pore drustva.A jos smesnije nadati se da ce lopine koje vode ovu zemlju da je iskorene,tako sto mazu narodu oci hapsenjem pojedinih tajkuna.A da krenu da hapse redom, u zatvorima be bi bilo toliko mesta da smeste silne sluzbenike,doktore,cuvare i ostalu korumpiranu gamad....A Miskovic i ekipa tek na kraju ko slag na tortu...e onda ima smisla pricati o iskorenjavanju..Ovako to je samo prica da se lakomom narodu zamazu oci...da se pokaze kako se drzava "kao" bori protiv iste.

htc

pre 10 godina

Korupcija je rak društva...nadam se da će se bar malo smanjiti i kazniti svi oni koji su dozvolili da se korupcija ustali u našem društvu.

profesura

pre 10 godina

Jedan profesor ne bi trebalo samo da prosto interpretira realnost, jer to ume i cobanin sa Zlatibora, samo jednostavnijim recnikom, nego da razmatra uzroke tih pojava, i nacine da se oni otklone, resenja.
Najlakse je stegnuti kais, ajde budite mangupi pa predlozite neki metod za rast privrede, preduzmite nesto u proaktivnom maniru umesto da pasivno pr.ite i smr.ite i moralisete ka kosmickim prostranstvima.

romae

pre 10 godina

Ima i latinskih poslovica koja ukazuje da ljudski mozak nije puno evoluirao, ili jos bolje nije uopste. Jos u doba starih Rimljana covek bi podlegao raznim mogucnostima kojim bi se okoristio na ustrb moralnih kodeksa. Ali zna se kako su oni koji prekrse pravila tretirani. Samo represivno sprovodjenje zakona bi mogle dovesti do izlecenja Srbije. Hapsenja, procesuiranja, kaznjavanja, nadzor..to je samo pocetak.

plavi andjelak

pre 10 godina

Hm...po proceni gradjana, posle politickih partija, u zdravstvu je najveca korupcija. On, kao jedna od vodecih faca u borbi protiv korupcije, se prihvatio borbe protiv korupcije u zdravstvu. Ko ce onda da se bori protiv korupcije u politickim partijama gde je najveca korupcija? Vucic? Dacic?

jedan i jedan su dva

pre 10 godina

Vučić ili kako ga ti već zoveš mukotrpno radi na tome već duže vreme, ali ono što se godinama korenilo i ukorenilo, teško je iskoreniti odmah.
(куче драгољупче, 26. novembar 2013 16:43)

Ovo je moj komentar! Šta radiš bre, zašto si ga iskopirao (la) i potpisao drugim nikom? Kakav je to način?

slobodanka

pre 10 godina

Potpuno ste u pravu g.Cupicu korupcija u Srbiji je azdaja sa vise od devet glava, ovakvu Srbiju Evropa ne zeli, trguje se i sa decijim zivotima, nazalost.Kod nas je sve na prodaju, izgubilismo dostojanstvo i dusu.

cccea

pre 10 godina

Mi smo korumpirani na svim poljima, od lekara do gradske čistoće...Pod hitno se tome mora stati na put da nas ne uništi baš do kraja.

djordje

pre 10 godina

Na kom je mestu korupcija u sudovima i jos im se daje nadoknada za plate i dusevnu bol. Ko ce ovom unakazenom narodu da plati za dusevni bol?!

Vesna Rajic-Kosteski

pre 10 godina

Borba protiv korupcije je zadatak svih u sistemu,a narocito onih koji se bave nadzorom i kontrolom javnog sektora.Velika uloga je u javnom izvestavanju o rezultatima sudskih procesa koji se vode a vezano za koruptivne slucajeve.Rezultat se ogleda u pravosnaznim sudskim presudama a sve ostalo je magla i zavaravanje javnosti.Ako vlast i moc onih koji vladaju u ime naroda nije k o n t r o l i s a n a ,n a d z i r a n a, postoje veliki uslovi za dalji razvoj jos vece korupcije protiv koje se moramo boriti jer nas ona paralise kao drustvo i kao drzavu.
Danas je Evropska komisija predlozila promene direktive kojom bi se trebalo onemoguciti izbegavanje placanja poreza(koorporativnih) zahvaljujuci rupama u zakonima.Direktiva ce se primenjivati od 2014.god.
U Srbiji se postojeci propisi moraju jos menjati kako bi se osigurali veci prihodi drzavnoj kasi i stvorila postena trzisna utakmica za preduzeca.Sramota je da ministri ne prestaju reketirati tajkune.Institucije pravne drzave se moraju hitno uspostaviti.

Silvester

pre 10 godina

Korupcija nije stihijska, ona je brižljivo razrađen sistem pljačke u ovoj državi u zadnjih četvrt veka. To je mehanizam sprovođenja okupacije i eksploatacije nad ovim prostorom. Velike sile su umešane do gušw u razbijanje SFRJ i uspostavljanje ovakvih užasnih političkih sistema. Zašto se ne uvedu sankcije domaćim političarima i biznismenima zbog pljačke sopstvenog naroda i države, i zašto im se daju krediti i omogućuje da se zadužuju u ime naroda? A pri tom EU zna da je pljačka nenormalna???

nebojsa bg

pre 10 godina

@Na veliku zalost ova izjava jeste tacna.Dugo ce trebati trenutnoj vlasti da od Srbije napravi drzavu bez mita i korupcije.
(Whirlpool, 26. novembar 2013 11:36)

na veliku zalost trenutna vlast je POSLEDNJA u svemiru koja ce napraviti kakvu takvu drzavu,a ne bez mita I korupcije,uredjenu I sl.

Bella

pre 10 godina

(htc, 26. novembar 2013 15:23)

Ne samo oni koji su je legalizovali prakticno, nego i oni koji su je primenjivali a i danas to pokusavaju da cine.