Petak, 22.11.2013.

12:49

FIFA: Postupak protiv Šimunića

FIFA je potvrdila da je pokrenula disciplinski postupak protiv Josipa Šimunića koji je ustaškim pozdravom proslavaljao plasman na Mundijal.

Izvor: B92

FIFA: Postupak protiv Šimuniæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Sava

pre 10 godina

Šimunić mora igrati na Svetskom prvenstvu i nadam se da ga nece kazniti neodlaskom u Brazil. Tako ce cela planeta moci ponovo da cuje svaki put kad igra Hrvatska da oni imaju fasisticku proslost. Svaki komentator ce tu pricu iznova ponavljati putem direktnih TV prenosa i to na svim jezicima.
Hrvati su ipak Balkanci i njihovi navijaci ce kaciti transparente podrske Šimuniću sto ce samo upotpuniti reklamu. Mnogima u svetu ce tek tada biti jasnije zasto je doslo do gradjanskog rata 90-ih i da su se Srbi plasili hrvatskog fasizma. Kad oni pevaju fasisticke parole toliko godina posle rata, kakva su zverstva tek radili za vreme samog rata.
Hvala Šimuniću za ovu besplatnu reklamu ni jedan Srbin ne bi to bolje od njega odradio.

branko

pre 10 godina

smatram da ovakav gest i onaj krvnicki potez protiv srbije kada je namerno iso u sulejmanija da ga odkida ,treba ga kazniti ne sest utakmica no zabraniti da igra jer raspirivanje mrznje neide u prilog evropsko uniji

Subotičanin

pre 10 godina

@spalato
Hahah, vas izgleda još uvek bole oni silni porazi u košarci, kada smo vas drali nemilosrdno, ali i u drugim sportovima... :D ;) Vaši kompleksi su večni, protiv toga ne možete ništa! :P
P.S. Srbija je bila na Svetskom prvenstvu 2010. godine, a vi niste... Nešto se ne sećam da smo se mi tada vama rugali i likovali, jer razlika je u tome što se mi borimo za svoju zemlju, a druge nas ne interesuju, dok je vama bitnije šta će uraditi Srbija, šta će Srbi reći i kakve će reakcije biti... :P Bolest!

Hans145

pre 10 godina

Paljene zastave u Beogradu,skandiranje " nož žica Srebrenica" i ovo što se desilo u Hrvatskoj se ne moze porediti jer su u Beogradu to radili navijači na tribinama a ne fudbaleri na terenu.

Vojvodina u srcu

pre 10 godina

Treba ga doživotno izbaciti iz reprezentacije. Ionako je to zaslužio, što "pozdravom", što divljačkim startom na Sulejmanija. Dečko očigledno ima problem u glavi.
Ali da pogledamo malo u svoje dvorište. Pitanje za sve komenatatore ovde - da li se treba isto odnositi i prema našim navijačima koji celu utakmicu urlaju "Ubi Hrvata"? Koji navijaju "nož, žica, Srebrenica"? Hajde malo realnosti, jer mi se čini da uvek vidimo trn u tuđem oku, ali ne i balvan u svom. Mrzim licemerje!

Serdar

pre 10 godina

(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)
Pa ja ne mogu da verujem sta si ti ovde napisao!Samo da razjasnim,sajkaca je Srpska tradicionalna kapa ja ih licnu u kuci imam cetiri a na sajkaci je umetnut grb drzave Republike Srbije i naravno da ce se prodavati i u centru Beograda,kada je to jedan od nacionalnih obelezja naroda jedne drzave u ovom slucaju Srbije.Pa Srbi su grdne ratove vojevali pod tim obelezjem i pobedjivali.Dok kod vas to veliko slovo +U+ podseca...ma ipak cu tebi dopustiti da napises na sta podseca.Tako da pametnome dosta.
P.S A ovo da su ustaski simboli zabranjeni u hrvatskoj,mene kao Srbina je sramota da te ubedjujem u suprotno,jer ti ocigledno ne znas sta se desava u tvojoj sopstvenoj drzavi.

Ante

pre 10 godina

Na pocetku rata sportisti su dosta doprineli sirenju mrznje: Boban udaranjem policajca, Ivanisevic sa svojom znojnicom, pokojni Drazen... Ni nasi nisu bili najbolji ali nista u poredjenju sa bracom iz Hrvatske! Hrvati bi trebalo da ga suspenduju do kraja karijere ako im je stalo do obraza, ali cekaj pa oni su deo Evropske Unije a mama Nemacka je tamo glavna!
(drula9, 22. novembar 2013 15:08)

Koji si ti lik.. Boban je branio navijaca od milicajca i treba mu skinuti kapu zbog toga, Ivanisevic je nosio znojnicu sa zastavom Hrvatske u vrijeme kada je Hrvatska bila samostalna (cinjenica da ti to smeta dovoljno govori o tebi, sanjas veliku srbiju).

drula9

pre 10 godina

Na pocetku rata sportisti su dosta doprineli sirenju mrznje: Boban udaranjem policajca, Ivanisevic sa svojom znojnicom, pokojni Drazen... Ni nasi nisu bili najbolji ali nista u poredjenju sa bracom iz Hrvatske! Hrvati bi trebalo da ga suspenduju do kraja karijere ako im je stalo do obraza, ali cekaj pa oni su deo Evropske Unije a mama Nemacka je tamo glavna!

Antonio Petigru

pre 10 godina

@ hrvoje, 22. novembar 2013 12:59
Vidiš hrvoje, iako mi se lično ne dopada prodaja niti isticanje četničkih obeležja, kao uostalom ni partizanskih odnosno kad bolje razmislim ne dopada mi se ni isticanje kompletne memorabilije iz bivše nam zajedničke države, moraš kao neko ko sebe smatra pametnim da malo proširiš vidike i da shvatiš osnovne razlike u stvarima o kojima pišeš.
Četnički pokret po svojoj ideologiji nikad nije bio fašistički. Za razliku od njega imamo čisto prekopiranu fašističku ideologiju od Nemaca i Italijana ustaškog pokreta.
Četnike za saveznike do kraja 43 smatraju i Amerikanci i Englezi, dok su ustaše sve vreme trajanja rata saveznici jedino silama osovine. Zbog toga između ostalog npr kod Staljingrada nije poginuo nijedan Srpski vojnik, a poginulo je bogami i Hrvata i Mađara i Rumuna i dr koji sad na svakakve načine pokušavaju da se operu kako nisu bili fašisti ili da druge povuku sa sobom.
Dok su ustaše po ugledu na svoje Nemačke i Italijanske mentore držali koncentracione logore u kojima su vršili sistematsko istrebljenje nehrvatskog življa, nije poznat nijedan koncentracioni logor koji su držali četnici.
To su ti tri osnovne razlike. Ima ih još, ali za to je potrebno više od 1500 karaktera.

rajon

pre 10 godina

(Slobodan, 22. novembar 2013 13:10)


Sva sreća da pa Ovčaru i Srebrenicu je vidio cijeli svijet,a samo jedan narod nije,pogađaj dva put koji.

Tijana

pre 10 godina

(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)
Ne mogu se porediti babe i žabe, to su nas još u osnovnoj školi naučili. To što u svakoj vojsci ima otpadnika nije razlog da se ceo pokret ocrni i okrivi. Ustaše su zasnovane na fašističkoj ideologiji, a četnici su bili antifašistički pokret. Dakle, ustaše i četnici NISU isto i tu nema pomoći, žao mi je.

spalato

pre 10 godina

jos sta vas boli uspjeh hrvatske.... nema dana bez negativnog clanka iz hrvatske i naravno vase loznje.... vama bi bilo draze da hrvatska ne ide na prvenstvo nego da srbija ide.... zato i jeste tu gdje jeste.... dobit cete jos i cir na zeludcu od silne muke radi hrvatske.. jbg vi ste valjda kao i vas predsjednik, bez greske.. pozdrav i patite dalje jadnici

Johnny

pre 10 godina

Ajd sto je Joe poveo pjesmicu, ali sta je sa onom ruljom na tribini koja je mu punih usta se odzivala?! Definitivno 4 utakmice za kvalifikaciju na evropsko prvenstvo 2016 bez publike treba hns kazniti! Samo lagano

Pazovcan

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i @:kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Prijatelju i komsija,Cetnici nikada nisu proglaseni zlocincima niti su pravili logore pa da to i budu. Zelim vam svu srecu na SP i da jednom i vi postanete ljudi!

Divos

pre 10 godina

Ако би ФИФА била доследна, и наставила сходно својој историји када је за сто пута мање свињарије на неким земљама "тренирала строгоћу", Хрватска би била дисквалификована и са СП (а на СП би путовао Исланд) и са наредних неколико такмичења. Јер овде овај неотесани дрипац са не малим проблемом у глави је ипак споредни лик у овој причи, уосталом он само ради и прича како је васпитан, много важнија је реакција оних 30.000 душа, острашћених следбеника усташке идеологије, који су једва дочекали да доврше усташки поздрав. Али то се неће десити, казне ће бити несхватљиво благе, а ФИФА ће затворити очи пред овом демонстрацијом фашизма и поновно показати већ доказани смисао за двоструке аршине, живи били па видели.
У овој причи ФСС, али богами и наша дипломатија неби смели (по мени) остати пасивни. Увек сам против показивања злуурадости, подлих радњи, и никад се није добро радовати и наслађивати у туђој несрећи али након оваквог масовног доказивања фашизма и опијености усташком идеологијом, а због сећања на жртве Јадовног и Јасеновца, због свих 26 великих српских стратишта, због свих наших жртава у НФХ, остати пасиван једноставно није нормално. Али остаће пасивни, неће ни реч упутити, ни поруку, вапај, ипак они имају неке друге приоритете, живи били па видели.

Marko

pre 10 godina

Хрватска је у ЕУ зато што је викала "За дом спремни!" док је Србија говорила "Боље рат него пакт!"

Daredevil

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)
Ajde nemoj lagati.
Ajde u 1000€ da u roku od par sati mogu kupiti bilo šta sa ustaškim obilježjem u HR,nemoj tu prodavati demagogiju molim te....

zaq

pre 10 godina

свашта! Цео стадион пева а,они да казне њега. То су Хрвати,нема шта ту да се кажњава,такви су у души,што им бранити да покажу своје право лице!?
(Slobodan, 22. novembar 2013 13:10)
A mi smo kao bolji? Kako bese ono "Noz, zica..."

fantom

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Ne izmisljaj srboje, to nisu cetnicka obelezja nego kape sa srpskim obelezjima.
Cisto da te poducim pa da sledeci put ne izleces pred rudu.

Zivio momak.

GM

pre 10 godina

Kaznili ga citavih 3000! Ma da li je moguce?!?!?! Sudstvo kriminalno kao i svuda na Balkanu. Kada takve kretene budu kaznjavali sa 30000 ili 300000 evra i izbacivanjem iz reprezentacije onda im nece na pamet padati da se igraju sa fasistickim simbolima i pozdravima.

Mark Bosnić

pre 10 godina

Ma Joe je ovo svesno i u dogovoru (zbog toga bi kazna za HNS mogla biti malo žešća) uradio s' obzirom da bi u Brazilu imao 36 godina i da na njega ni sadašnji ni neki budući "izbornik" neće i ne bi računao za repku kvadratićastih pose ovog meča, pa je dobio još dodatni vetar u leđa i signal da ovako nešto napravi. Hteo se oprostiti od reprezentacije sa ovom "ustašoidnom gestom", a ne, ispadanjem u prvoj fazi SP u Brazilu koji mu s obzirom na njegov ograničen mentalni kapacitet zadojen mržnjom, kao "sportisti" ipak nije na listi životnih prioriteta. Mark Bosnić.

Zole

pre 10 godina

Ovo sto se desilo nije ni tako loše. Bilo je krajnje vreme da svet sazna pravu ostinu ko su Hrvati i šta su radili u Drugom svetskom ratu. Čitav svet piše o ovom slučaju.

Sg

pre 10 godina

@hrvoje hrvojevicu Samo sto postoji velika razlika izmedju ustasa koji su bili fasisti-nacisti, a cetnici su bili oslobodilacka vojska.Priznata i od saveznika.Pogledaj malo seriju Ravna Gora, mozda nesto i naucis.Uostalom ne znam kako si to obnevideo, na ovom portalu, toliko puta smo to konstatovali.

toretta

pre 10 godina

Daleko veci i opasniji "prekrsaj" je bio onaj faul na Sulejmaniju. Samo, od onoga se i nije mogla nekakva patetika stvoriti, tamo nije bilo politike, nisu se mogli zazivati aveti proslosti kojima se tako lijepo moze manipulirati i utjecati na zgrazanje svjetske javnosti. Neprijatelj ti ne moze napakostiti ako mu ne das materijala za to! To bi svaka javna osoba trebala znati, pa sve da je i tupavi stoper.

PSL

pre 10 godina

Svaka čast za Grke. Fifa bi trebala Šimuniću zabraniti igranje na svetskom prvenstvu. Za one kojhi porede četnike u ustaše nek pročitaju nešto iz istorije što nije pisao Tito i njegovi generali pa nek onda tvrde da je to isto. Evo preporuka za čitanje "Silovanje Srbije" Majkl Liz, englez koji je za vreme rata proveo tri godine u Srbiji.

Domagoj

pre 10 godina

(Dule, 22. novembar 2013 13:22)

Polako. Šta ćemo prvo s navijačima koji na Marakani skandiraju "nož-žica..." i pale hrvatske zastave? Ili je to ok? Nisam baš primjetio da ste se oko tih stvari toliko uzbudili prije par mjeseci...

Bobi

pre 10 godina

Pa da li se predsednik Hajduka slikao sa ustaskom kapom, da li se presednik hrvatskog fudbalskog saveza slikao pored groba naciste poglavnika Pavelica, jel se i dan danas u centru Zagreba drze mise za Pavelica, slavlje svake godine u Cavoglavama gde se nose ustaska obiljezja, salutira sa naci pozdravima i slave progoni u Jasenovcu, Staroj Gradiski, skidaju se i razbijaju cirilicne table...

Procitajte pesmu Jovana Ducica: SINU TISUĆLJETNE KULTURE napisanu 1942 godine.

zoran

pre 10 godina

ZDRAVI_KONJ Objavljeno prije sat
Puno se prasine diglo bezveze.Dzo je pitao navijace da li su za poci doma,a oni su rekli da su vec spremni. I pozdravili su ga u stilu Rimljana, jaka stvar. Zelja svakog navijaca je da jednog dana ode u Rim i pogleda derbi Roma-Lazio i na svakoj utakmici iskazuju tu zelju tradicionalnim pozdravom.Mediji naravno od svega naprave dramu i namjerno interpretiraju stvari na pogresan nacin.

zoran:Ovako to misle u Hrvatskoj.Hrvati ce uvek biti najbolje oruzje Vatikana i zapada protiv Srba i samih sebe,i naravno nikada to oni nece primetiti.z

get a life

pre 10 godina

@hrvoje

Kako vam samo ne dosadi ovo kompleksasko samohvalisanje? Imate vi hrvatski nacosi neki zivot i izvan dezuranja po srbijanskim sajtovima?

Sudija FIFE

pre 10 godina

Kao sto sam neki dan komentarisao, treba ga dozivotno kazniti i iskljuciti sa svih takmicenja!
Jedino takva kazna moze utjecati na sve nacionalno ekstremne orjentisane igrace.

drago

pre 10 godina

Znaci tolko vas je pogodio nas plasman da samo o Hrvatskoj pisete i to komentirate.
Pri tom niste bili u stanju ni prenijeti sta je sve Simunic skandirao jer vam niej bilo u interesu.

Velja

pre 10 godina

@hrvoje
Četnički pokret je do sredine 1943 bio od strane saveznika bio priznat kao oslobodilački, bio finansiran i podržan od strane Engleza. Kasnije su počeli da prave gluposti ali tek kad ih je Čerčil otkačio i dao pomoć partizanima. A to je uradio na osnovu izveštaja engleskih obaveštajaca iz Kaira koji su namerno preterivali u izveštajima o snazi partizanskog pokreta, kasnije se pokazalo da su ti obaveštajci bili komunisti.
Dok su vaše drage ustaše od početka bili na strani fašista, čak je i vaš ćopavi zagorac svo vreme boravio na teritoriji NDH, koja ga naravno nije gonila.

Dunjić Moma

pre 10 godina

@Hrvoje
Pa kako se mogu porediti ustaše i četnici? Jel su četnici imali svoj Jasenovac za Hrvate? I nemoj mnogo "Hrvoje" da se praviš naivan, naravno da si video da se četnička obeležja prodaju u Beogradu, nije Zakonom zabranjeno, a tebi bar nije teško iz Zemuna gde živiš da dođeš do Terazija.

PimPong

pre 10 godina

Nikad ne podrzavam isticanje ovakvih simbola i sirenje mrznje. Sto je meni najgore u svemu ovome je to sto je on to ucinio sa jednim velikim predumisljajem. Kad neki to urade da proslave gol, to je po meni neprihvatljivo, ali ako su ih roditelji tako vaspitali, moze se mozda reci da je to neka neprihvatljiva ali instinktivna reakcija. Ali u ovom slucaju, on je sacekao da polovina ljudi napusti stadion, uzeo je mikrofon, i dizao masu sa svojim govorom. Mislim da se ovo ne moze porediti ni sa jednim navedenim slucajem.

A samo to trazenje mikrofona je jedan provincijski cin od kojeg se najezim, pa cak i da ga je trazio samo da kaze svima "hvala i laku noc".

Naivni Nikola Zrinski, Bg

pre 10 godina

A što licemerna FIFA ne kazni i onih 40.000 gledalaca koji su Šimuniću otgovorili na ustaški usklik ? Realno, nosmo ni očekivali pravičnu kaznu za NSH, croasani putuju u Brazil, nema dileme..

babažaba

pre 10 godina

Hrvoje, malo pogledaj vlastitim očima udžbenike... Tamo ćeš vidjeti da su četnici bili antifašisti, a takođe ćeš vidjeti i ZLOdjela ustaša!

Jovanhoe

pre 10 godina

Ah, Srbi su jako zabrinuti za Šimunića, no prije će biti da ne mogu
progutati odlazak Hrvata u Brazil. Zamisli samo, tamo neki Hrvati
u grupi sa Srbima i prolaze na SP. Takve stvari se ne opraštaju i zato Hrvate treba popljuvati, bio u pitanju Šimunić, Manđukić, ili netko treći.
Najbolje bi bilo da kazne Cijelu Hrvatsku, a njihovu reprezentaciju izbace sa prvenstva svijeta. Takva ljuta trava, ponajbolje bi sjela
ranjenom i bolesnom srpskom ponosu.

Bice kako je i oduvek bilo - zaboravicemo

pre 10 godina

Ustase nisu odgovarele ni za najzverskija klanja Srba, a ne da ce odgovarati ovi njihovi brljivi simpatizeri...
Ja se divim nama koji sve zaboravljamo.

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Tako je, pametnome dosta, zato ti treba jos mnooogo da naucis i procitas, a da nije izaslo iz pera dominika mandica. Samim tim sto izjednacavas ustase i cetnike, vidi se koliko si pametan. Navedi mi adresu i rezidenciju u kojoj je boravio Draza za vrijeme rata, a ja cu tebi reci gdje je boravio pavelic. Uporedicemo adrese, pa cemo vidjeti koja je bila u sumi, a koja u centru zagreba. Takodje, daj mi jednu fotografiju na kojoj se draza rukuje sa musolinijem ili hitlerom, uz najvise drzavne pocasti, pa cu da uradim sve sto je u mojoj moci da uklonim te sajkace s kokardama iz centra BG. A ako budes nasao vremena, nadji mi zvanican podatak koliko su nijemci nudili za glavu svog "saveznika" Draze, a koliko za glavu Pavelica, ako su uopste i nudili?
Srdacan pozdrav iz prestonice anti-fasizma.

Pera

pre 10 godina

Ja bih se zahvalio Simunicu i navijacima na tribinama, ovim je porkenuo svetske medije da se prisete, i verovatno mnoge obrazuju, da je Hrvatska bila na strani fasista i pravila stravicna nedela tokom 2. svetskog rata.

Nadam se da ce pokrenuti i nase pravnike da prosire tuzbu protiv Hrvatske za genocid tokom 2. svetskog rata i ubistva desetine hiljada ljudi. Velika podrska "liku i delu" Joe-a sirom Hrvatkse (vise od 100,000 na internetu) je samo dodatni argument za nas.

Vreme da se prava istina vidi ko su dobri a ko zli momci.

ShV

pre 10 godina

hrvoje, na tvoju zalost postoji ogromna razlika ustasa i cetnika. ustase su fasisti, genocidna grupa, a cetnici grupa okupljena u zastitu kralja koja se, nazalost pred kraj rata prikljucila nacistima radi prvobitnog cilja. daleko od toga da ne mislim da svako priklonjen bilo kojoj strani nije cist u glavi i licno bi mu zabranio bilo kakvu javnu aktivnost -dozivotno!!!

Dado

pre 10 godina

hrvoje@ samo neznalica ili hrvatski šovinista može da jednači ustaški i četnićki pokret. Sam lično prezirem i jedan i drugi, ali je razlika opet OGROMNA a to dobro znaš i sam. I ne glumi opet poštenog gradjanina "tisučuljetne kulture", jer znamo svi da ste daleko od toga. Niste vi puno bolji od nas, čak gori, razlika je jedino u tome, što se veliki broj vas ili pravi lude da ustaštvo kod vas ne živi ili je na to isto ustaštvo čak ponosno.

Nenad

pre 10 godina

@(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59 - Cetnici su bili lojalni kralju i nisu bili fasisti ili nacisti, vec su se borili protiv komunista. To sto smo svi ucili u skoli o cetnicima je "pisao" Tito. Sa druge strane Ustase su itekako fasisti i nisu se samo borili protiv komunista vec protiv svega sto nije hrvatsko, tako da to nisu iste stvari.

Kostur

pre 10 godina

Nije on kriv,on je samo proizvod svog naroda.Najveća greška u istoriji je što su Hrvati dobili državu 1995.godine.Od tada pa dokle god ta država bude postojala ona će biti primer ksenofobije,rasizma,ustaštva i kompleksa.
Država u kojoj se etničko čišćenje slavi kao praznik,gde se razbijaju dvojezične table,napadaju Srbi i uništava srpska imovina i gde je najpopularniji pevač čovek koji ima pesmu o Jasenovcu ne može nikad biti dobar sused bilo kome i to će se pre ili kasnije uvideti od strane Zapada.Da je Pavelić zamišljao kako bi Hrvatska trebala da izgleda 2013. zamislio bi današnju Hrvatsku.

Slobodan

pre 10 godina

свашта! Цео стадион пева а,они да казне њега. То су Хрвати,нема шта ту да се кажњава,такви су у души,што им бранити да покажу своје право лице!?

Tvrtko

pre 10 godina

Niko ne razume da je to bio izliv ljubavi, kao što niko ne razume da je Vujoševićevo obraćanje sudijama čisti izliv ljubavi, pogotovo prema njihovim majkama.

Srba

pre 10 godina

@hrvoje cenjeni gospodine razlika između ustaša i četnika je u tome što su četnici svidelo se to nama i vama ili ne zvanično bili antifašisti dok ustaše to nisu bile. Dakle žalite se vi UEFA i FIFA na kokardu neće biti kazne ali za ustašluk hoće zbog gore navedenog. Ne bih dalje širio priču koja je dobro poznata a tiče se zloupotrebe simbola i jednih i drugih danas. Ali mi je zaista tužno čime se mi danas bavimo i da ima ljudi poput Šimunića i onih drugih na našoj strani. Svet ide dalje a mi još, ili bi ponovo, da ratujemo.

ЛанеБг

pre 10 godina

@Hrvoje: Da, uz jednu malu razliku- Cetnici nisu bioloski istrebili skoro ceo jedan narod sa svoje teritorije, drzali jedine na svetu koncentracione logore za decu i bili pasionirani nacisti, nad cijem se sumanutom krvavom orgijanju zgrazavala i nemacka komanda za Balkan. Kao sto je slucaj sa ustasama, tom izmetu covecanstva! Tako da mi nemoj porediti prodaju kokardi monarhisticki nastrojenim turistima iz Rusije po Knezu, sa slavljenjem Jasenovca! Ne opravdavam ni ovo prvo, da se razumemo, ali da je isto, nije! To je kao da poredis Ausvic sa batinjanjem zarobljenih nemackih vojnika u oslobodjenoj Varsavi.

Perica

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Ja ipak mislim da ste zbog ovoga u EU.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/fasisticka-moda-u-centru-zagreba-prodaju-majice-s-motivima-ustaskih-divizija/605190.aspx
http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/7681/bleiburg-preplavljen-ustaskim-simbolima/
http://www.jutarnji.hr/kucu-obojio-u-trobojnicu-i-istaknuo-ustaske-simbole/260553/

I tako dalje. Naveo sam ti samo tri primera od milion u Hrvatskoj

P.S. I ko je sad pametan, a kome je dosta?

Dule

pre 10 godina

A sta je sa 30.000 "navijaca" koji su mu horski odgovarali: "Spremni!", i to vise puta. Kolika je njihova odgovornost? Kako onda ovo moze da se tretira kao izolovan slucaj poremecenog pojedinca? Pre ce biti da je ovo nacionalna politika "europske hrvatske". Poslednji pozdrav Evropi, izgleda da nacisti ponovo dolaze. Samo je pitanje ko ce im se sada suprodstaviti?

muamua

pre 10 godina

hrvoje junaku,a gde si ti video da je kokarda kao cetnicki znak zabranjena...??? A na Tompsonove koncerte 90% njih dolazi u ustaskim obelezjima,vi ste u eu ne znam ni ja zasto??? tebi je kao bolje??? ne verujem da putujes vise od mene,a ne verujem i da imas vecu platu od mene

djomla

pre 10 godina

Ako ga kazne 6 utakmica znači da će biti na rspolaganju tek za finale. :)
A ako ga ne kazne zna se - oslobađanje pa doček na trgu uz Thompsona i folklor onaj... znamo kakav. :)

hrvoje

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.

Slobodan

pre 10 godina

свашта! Цео стадион пева а,они да казне њега. То су Хрвати,нема шта ту да се кажњава,такви су у души,што им бранити да покажу своје право лице!?

Tvrtko

pre 10 godina

Niko ne razume da je to bio izliv ljubavi, kao što niko ne razume da je Vujoševićevo obraćanje sudijama čisti izliv ljubavi, pogotovo prema njihovim majkama.

hrvoje

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.

Dule

pre 10 godina

A sta je sa 30.000 "navijaca" koji su mu horski odgovarali: "Spremni!", i to vise puta. Kolika je njihova odgovornost? Kako onda ovo moze da se tretira kao izolovan slucaj poremecenog pojedinca? Pre ce biti da je ovo nacionalna politika "europske hrvatske". Poslednji pozdrav Evropi, izgleda da nacisti ponovo dolaze. Samo je pitanje ko ce im se sada suprodstaviti?

Antonio Petigru

pre 10 godina

@ hrvoje, 22. novembar 2013 12:59
Vidiš hrvoje, iako mi se lično ne dopada prodaja niti isticanje četničkih obeležja, kao uostalom ni partizanskih odnosno kad bolje razmislim ne dopada mi se ni isticanje kompletne memorabilije iz bivše nam zajedničke države, moraš kao neko ko sebe smatra pametnim da malo proširiš vidike i da shvatiš osnovne razlike u stvarima o kojima pišeš.
Četnički pokret po svojoj ideologiji nikad nije bio fašistički. Za razliku od njega imamo čisto prekopiranu fašističku ideologiju od Nemaca i Italijana ustaškog pokreta.
Četnike za saveznike do kraja 43 smatraju i Amerikanci i Englezi, dok su ustaše sve vreme trajanja rata saveznici jedino silama osovine. Zbog toga između ostalog npr kod Staljingrada nije poginuo nijedan Srpski vojnik, a poginulo je bogami i Hrvata i Mađara i Rumuna i dr koji sad na svakakve načine pokušavaju da se operu kako nisu bili fašisti ili da druge povuku sa sobom.
Dok su ustaše po ugledu na svoje Nemačke i Italijanske mentore držali koncentracione logore u kojima su vršili sistematsko istrebljenje nehrvatskog življa, nije poznat nijedan koncentracioni logor koji su držali četnici.
To su ti tri osnovne razlike. Ima ih još, ali za to je potrebno više od 1500 karaktera.

Sava

pre 10 godina

Šimunić mora igrati na Svetskom prvenstvu i nadam se da ga nece kazniti neodlaskom u Brazil. Tako ce cela planeta moci ponovo da cuje svaki put kad igra Hrvatska da oni imaju fasisticku proslost. Svaki komentator ce tu pricu iznova ponavljati putem direktnih TV prenosa i to na svim jezicima.
Hrvati su ipak Balkanci i njihovi navijaci ce kaciti transparente podrske Šimuniću sto ce samo upotpuniti reklamu. Mnogima u svetu ce tek tada biti jasnije zasto je doslo do gradjanskog rata 90-ih i da su se Srbi plasili hrvatskog fasizma. Kad oni pevaju fasisticke parole toliko godina posle rata, kakva su zverstva tek radili za vreme samog rata.
Hvala Šimuniću za ovu besplatnu reklamu ni jedan Srbin ne bi to bolje od njega odradio.

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Tako je, pametnome dosta, zato ti treba jos mnooogo da naucis i procitas, a da nije izaslo iz pera dominika mandica. Samim tim sto izjednacavas ustase i cetnike, vidi se koliko si pametan. Navedi mi adresu i rezidenciju u kojoj je boravio Draza za vrijeme rata, a ja cu tebi reci gdje je boravio pavelic. Uporedicemo adrese, pa cemo vidjeti koja je bila u sumi, a koja u centru zagreba. Takodje, daj mi jednu fotografiju na kojoj se draza rukuje sa musolinijem ili hitlerom, uz najvise drzavne pocasti, pa cu da uradim sve sto je u mojoj moci da uklonim te sajkace s kokardama iz centra BG. A ako budes nasao vremena, nadji mi zvanican podatak koliko su nijemci nudili za glavu svog "saveznika" Draze, a koliko za glavu Pavelica, ako su uopste i nudili?
Srdacan pozdrav iz prestonice anti-fasizma.

Daredevil

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)
Ajde nemoj lagati.
Ajde u 1000€ da u roku od par sati mogu kupiti bilo šta sa ustaškim obilježjem u HR,nemoj tu prodavati demagogiju molim te....

ЛанеБг

pre 10 godina

@Hrvoje: Da, uz jednu malu razliku- Cetnici nisu bioloski istrebili skoro ceo jedan narod sa svoje teritorije, drzali jedine na svetu koncentracione logore za decu i bili pasionirani nacisti, nad cijem se sumanutom krvavom orgijanju zgrazavala i nemacka komanda za Balkan. Kao sto je slucaj sa ustasama, tom izmetu covecanstva! Tako da mi nemoj porediti prodaju kokardi monarhisticki nastrojenim turistima iz Rusije po Knezu, sa slavljenjem Jasenovca! Ne opravdavam ni ovo prvo, da se razumemo, ali da je isto, nije! To je kao da poredis Ausvic sa batinjanjem zarobljenih nemackih vojnika u oslobodjenoj Varsavi.

Hans145

pre 10 godina

Paljene zastave u Beogradu,skandiranje " nož žica Srebrenica" i ovo što se desilo u Hrvatskoj se ne moze porediti jer su u Beogradu to radili navijači na tribinama a ne fudbaleri na terenu.

Pera

pre 10 godina

Ja bih se zahvalio Simunicu i navijacima na tribinama, ovim je porkenuo svetske medije da se prisete, i verovatno mnoge obrazuju, da je Hrvatska bila na strani fasista i pravila stravicna nedela tokom 2. svetskog rata.

Nadam se da ce pokrenuti i nase pravnike da prosire tuzbu protiv Hrvatske za genocid tokom 2. svetskog rata i ubistva desetine hiljada ljudi. Velika podrska "liku i delu" Joe-a sirom Hrvatkse (vise od 100,000 na internetu) je samo dodatni argument za nas.

Vreme da se prava istina vidi ko su dobri a ko zli momci.

Serdar

pre 10 godina

(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)
Pa ja ne mogu da verujem sta si ti ovde napisao!Samo da razjasnim,sajkaca je Srpska tradicionalna kapa ja ih licnu u kuci imam cetiri a na sajkaci je umetnut grb drzave Republike Srbije i naravno da ce se prodavati i u centru Beograda,kada je to jedan od nacionalnih obelezja naroda jedne drzave u ovom slucaju Srbije.Pa Srbi su grdne ratove vojevali pod tim obelezjem i pobedjivali.Dok kod vas to veliko slovo +U+ podseca...ma ipak cu tebi dopustiti da napises na sta podseca.Tako da pametnome dosta.
P.S A ovo da su ustaski simboli zabranjeni u hrvatskoj,mene kao Srbina je sramota da te ubedjujem u suprotno,jer ti ocigledno ne znas sta se desava u tvojoj sopstvenoj drzavi.

Subotičanin

pre 10 godina

@spalato
Hahah, vas izgleda još uvek bole oni silni porazi u košarci, kada smo vas drali nemilosrdno, ali i u drugim sportovima... :D ;) Vaši kompleksi su večni, protiv toga ne možete ništa! :P
P.S. Srbija je bila na Svetskom prvenstvu 2010. godine, a vi niste... Nešto se ne sećam da smo se mi tada vama rugali i likovali, jer razlika je u tome što se mi borimo za svoju zemlju, a druge nas ne interesuju, dok je vama bitnije šta će uraditi Srbija, šta će Srbi reći i kakve će reakcije biti... :P Bolest!

Tijana

pre 10 godina

(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)
Ne mogu se porediti babe i žabe, to su nas još u osnovnoj školi naučili. To što u svakoj vojsci ima otpadnika nije razlog da se ceo pokret ocrni i okrivi. Ustaše su zasnovane na fašističkoj ideologiji, a četnici su bili antifašistički pokret. Dakle, ustaše i četnici NISU isto i tu nema pomoći, žao mi je.

fantom

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Ne izmisljaj srboje, to nisu cetnicka obelezja nego kape sa srpskim obelezjima.
Cisto da te poducim pa da sledeci put ne izleces pred rudu.

Zivio momak.

Vojvodina u srcu

pre 10 godina

Treba ga doživotno izbaciti iz reprezentacije. Ionako je to zaslužio, što "pozdravom", što divljačkim startom na Sulejmanija. Dečko očigledno ima problem u glavi.
Ali da pogledamo malo u svoje dvorište. Pitanje za sve komenatatore ovde - da li se treba isto odnositi i prema našim navijačima koji celu utakmicu urlaju "Ubi Hrvata"? Koji navijaju "nož, žica, Srebrenica"? Hajde malo realnosti, jer mi se čini da uvek vidimo trn u tuđem oku, ali ne i balvan u svom. Mrzim licemerje!

Perica

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Ja ipak mislim da ste zbog ovoga u EU.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/fasisticka-moda-u-centru-zagreba-prodaju-majice-s-motivima-ustaskih-divizija/605190.aspx
http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/7681/bleiburg-preplavljen-ustaskim-simbolima/
http://www.jutarnji.hr/kucu-obojio-u-trobojnicu-i-istaknuo-ustaske-simbole/260553/

I tako dalje. Naveo sam ti samo tri primera od milion u Hrvatskoj

P.S. I ko je sad pametan, a kome je dosta?

Kostur

pre 10 godina

Nije on kriv,on je samo proizvod svog naroda.Najveća greška u istoriji je što su Hrvati dobili državu 1995.godine.Od tada pa dokle god ta država bude postojala ona će biti primer ksenofobije,rasizma,ustaštva i kompleksa.
Država u kojoj se etničko čišćenje slavi kao praznik,gde se razbijaju dvojezične table,napadaju Srbi i uništava srpska imovina i gde je najpopularniji pevač čovek koji ima pesmu o Jasenovcu ne može nikad biti dobar sused bilo kome i to će se pre ili kasnije uvideti od strane Zapada.Da je Pavelić zamišljao kako bi Hrvatska trebala da izgleda 2013. zamislio bi današnju Hrvatsku.

Bice kako je i oduvek bilo - zaboravicemo

pre 10 godina

Ustase nisu odgovarele ni za najzverskija klanja Srba, a ne da ce odgovarati ovi njihovi brljivi simpatizeri...
Ja se divim nama koji sve zaboravljamo.

Pazovcan

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i @:kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Prijatelju i komsija,Cetnici nikada nisu proglaseni zlocincima niti su pravili logore pa da to i budu. Zelim vam svu srecu na SP i da jednom i vi postanete ljudi!

Marko

pre 10 godina

Хрватска је у ЕУ зато што је викала "За дом спремни!" док је Србија говорила "Боље рат него пакт!"

Ante

pre 10 godina

Na pocetku rata sportisti su dosta doprineli sirenju mrznje: Boban udaranjem policajca, Ivanisevic sa svojom znojnicom, pokojni Drazen... Ni nasi nisu bili najbolji ali nista u poredjenju sa bracom iz Hrvatske! Hrvati bi trebalo da ga suspenduju do kraja karijere ako im je stalo do obraza, ali cekaj pa oni su deo Evropske Unije a mama Nemacka je tamo glavna!
(drula9, 22. novembar 2013 15:08)

Koji si ti lik.. Boban je branio navijaca od milicajca i treba mu skinuti kapu zbog toga, Ivanisevic je nosio znojnicu sa zastavom Hrvatske u vrijeme kada je Hrvatska bila samostalna (cinjenica da ti to smeta dovoljno govori o tebi, sanjas veliku srbiju).

Dado

pre 10 godina

hrvoje@ samo neznalica ili hrvatski šovinista može da jednači ustaški i četnićki pokret. Sam lično prezirem i jedan i drugi, ali je razlika opet OGROMNA a to dobro znaš i sam. I ne glumi opet poštenog gradjanina "tisučuljetne kulture", jer znamo svi da ste daleko od toga. Niste vi puno bolji od nas, čak gori, razlika je jedino u tome, što se veliki broj vas ili pravi lude da ustaštvo kod vas ne živi ili je na to isto ustaštvo čak ponosno.

Bobi

pre 10 godina

Pa da li se predsednik Hajduka slikao sa ustaskom kapom, da li se presednik hrvatskog fudbalskog saveza slikao pored groba naciste poglavnika Pavelica, jel se i dan danas u centru Zagreba drze mise za Pavelica, slavlje svake godine u Cavoglavama gde se nose ustaska obiljezja, salutira sa naci pozdravima i slave progoni u Jasenovcu, Staroj Gradiski, skidaju se i razbijaju cirilicne table...

Procitajte pesmu Jovana Ducica: SINU TISUĆLJETNE KULTURE napisanu 1942 godine.

Zole

pre 10 godina

Ovo sto se desilo nije ni tako loše. Bilo je krajnje vreme da svet sazna pravu ostinu ko su Hrvati i šta su radili u Drugom svetskom ratu. Čitav svet piše o ovom slučaju.

Divos

pre 10 godina

Ако би ФИФА била доследна, и наставила сходно својој историји када је за сто пута мање свињарије на неким земљама "тренирала строгоћу", Хрватска би била дисквалификована и са СП (а на СП би путовао Исланд) и са наредних неколико такмичења. Јер овде овај неотесани дрипац са не малим проблемом у глави је ипак споредни лик у овој причи, уосталом он само ради и прича како је васпитан, много важнија је реакција оних 30.000 душа, острашћених следбеника усташке идеологије, који су једва дочекали да доврше усташки поздрав. Али то се неће десити, казне ће бити несхватљиво благе, а ФИФА ће затворити очи пред овом демонстрацијом фашизма и поновно показати већ доказани смисао за двоструке аршине, живи били па видели.
У овој причи ФСС, али богами и наша дипломатија неби смели (по мени) остати пасивни. Увек сам против показивања злуурадости, подлих радњи, и никад се није добро радовати и наслађивати у туђој несрећи али након оваквог масовног доказивања фашизма и опијености усташком идеологијом, а због сећања на жртве Јадовног и Јасеновца, због свих 26 великих српских стратишта, због свих наших жртава у НФХ, остати пасиван једноставно није нормално. Али остаће пасивни, неће ни реч упутити, ни поруку, вапај, ипак они имају неке друге приоритете, живи били па видели.

Srba

pre 10 godina

@hrvoje cenjeni gospodine razlika između ustaša i četnika je u tome što su četnici svidelo se to nama i vama ili ne zvanično bili antifašisti dok ustaše to nisu bile. Dakle žalite se vi UEFA i FIFA na kokardu neće biti kazne ali za ustašluk hoće zbog gore navedenog. Ne bih dalje širio priču koja je dobro poznata a tiče se zloupotrebe simbola i jednih i drugih danas. Ali mi je zaista tužno čime se mi danas bavimo i da ima ljudi poput Šimunića i onih drugih na našoj strani. Svet ide dalje a mi još, ili bi ponovo, da ratujemo.

muamua

pre 10 godina

hrvoje junaku,a gde si ti video da je kokarda kao cetnicki znak zabranjena...??? A na Tompsonove koncerte 90% njih dolazi u ustaskim obelezjima,vi ste u eu ne znam ni ja zasto??? tebi je kao bolje??? ne verujem da putujes vise od mene,a ne verujem i da imas vecu platu od mene

zoran

pre 10 godina

ZDRAVI_KONJ Objavljeno prije sat
Puno se prasine diglo bezveze.Dzo je pitao navijace da li su za poci doma,a oni su rekli da su vec spremni. I pozdravili su ga u stilu Rimljana, jaka stvar. Zelja svakog navijaca je da jednog dana ode u Rim i pogleda derbi Roma-Lazio i na svakoj utakmici iskazuju tu zelju tradicionalnim pozdravom.Mediji naravno od svega naprave dramu i namjerno interpretiraju stvari na pogresan nacin.

zoran:Ovako to misle u Hrvatskoj.Hrvati ce uvek biti najbolje oruzje Vatikana i zapada protiv Srba i samih sebe,i naravno nikada to oni nece primetiti.z

babažaba

pre 10 godina

Hrvoje, malo pogledaj vlastitim očima udžbenike... Tamo ćeš vidjeti da su četnici bili antifašisti, a takođe ćeš vidjeti i ZLOdjela ustaša!

Dunjić Moma

pre 10 godina

@Hrvoje
Pa kako se mogu porediti ustaše i četnici? Jel su četnici imali svoj Jasenovac za Hrvate? I nemoj mnogo "Hrvoje" da se praviš naivan, naravno da si video da se četnička obeležja prodaju u Beogradu, nije Zakonom zabranjeno, a tebi bar nije teško iz Zemuna gde živiš da dođeš do Terazija.

Domagoj

pre 10 godina

(Dule, 22. novembar 2013 13:22)

Polako. Šta ćemo prvo s navijačima koji na Marakani skandiraju "nož-žica..." i pale hrvatske zastave? Ili je to ok? Nisam baš primjetio da ste se oko tih stvari toliko uzbudili prije par mjeseci...

branko

pre 10 godina

smatram da ovakav gest i onaj krvnicki potez protiv srbije kada je namerno iso u sulejmanija da ga odkida ,treba ga kazniti ne sest utakmica no zabraniti da igra jer raspirivanje mrznje neide u prilog evropsko uniji

Nenad

pre 10 godina

@(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59 - Cetnici su bili lojalni kralju i nisu bili fasisti ili nacisti, vec su se borili protiv komunista. To sto smo svi ucili u skoli o cetnicima je "pisao" Tito. Sa druge strane Ustase su itekako fasisti i nisu se samo borili protiv komunista vec protiv svega sto nije hrvatsko, tako da to nisu iste stvari.

get a life

pre 10 godina

@hrvoje

Kako vam samo ne dosadi ovo kompleksasko samohvalisanje? Imate vi hrvatski nacosi neki zivot i izvan dezuranja po srbijanskim sajtovima?

rajon

pre 10 godina

(Slobodan, 22. novembar 2013 13:10)


Sva sreća da pa Ovčaru i Srebrenicu je vidio cijeli svijet,a samo jedan narod nije,pogađaj dva put koji.

Johnny

pre 10 godina

Ajd sto je Joe poveo pjesmicu, ali sta je sa onom ruljom na tribini koja je mu punih usta se odzivala?! Definitivno 4 utakmice za kvalifikaciju na evropsko prvenstvo 2016 bez publike treba hns kazniti! Samo lagano

Jovanhoe

pre 10 godina

Ah, Srbi su jako zabrinuti za Šimunića, no prije će biti da ne mogu
progutati odlazak Hrvata u Brazil. Zamisli samo, tamo neki Hrvati
u grupi sa Srbima i prolaze na SP. Takve stvari se ne opraštaju i zato Hrvate treba popljuvati, bio u pitanju Šimunić, Manđukić, ili netko treći.
Najbolje bi bilo da kazne Cijelu Hrvatsku, a njihovu reprezentaciju izbace sa prvenstva svijeta. Takva ljuta trava, ponajbolje bi sjela
ranjenom i bolesnom srpskom ponosu.

drula9

pre 10 godina

Na pocetku rata sportisti su dosta doprineli sirenju mrznje: Boban udaranjem policajca, Ivanisevic sa svojom znojnicom, pokojni Drazen... Ni nasi nisu bili najbolji ali nista u poredjenju sa bracom iz Hrvatske! Hrvati bi trebalo da ga suspenduju do kraja karijere ako im je stalo do obraza, ali cekaj pa oni su deo Evropske Unije a mama Nemacka je tamo glavna!

ShV

pre 10 godina

hrvoje, na tvoju zalost postoji ogromna razlika ustasa i cetnika. ustase su fasisti, genocidna grupa, a cetnici grupa okupljena u zastitu kralja koja se, nazalost pred kraj rata prikljucila nacistima radi prvobitnog cilja. daleko od toga da ne mislim da svako priklonjen bilo kojoj strani nije cist u glavi i licno bi mu zabranio bilo kakvu javnu aktivnost -dozivotno!!!

zaq

pre 10 godina

свашта! Цео стадион пева а,они да казне њега. То су Хрвати,нема шта ту да се кажњава,такви су у души,што им бранити да покажу своје право лице!?
(Slobodan, 22. novembar 2013 13:10)
A mi smo kao bolji? Kako bese ono "Noz, zica..."

PSL

pre 10 godina

Svaka čast za Grke. Fifa bi trebala Šimuniću zabraniti igranje na svetskom prvenstvu. Za one kojhi porede četnike u ustaše nek pročitaju nešto iz istorije što nije pisao Tito i njegovi generali pa nek onda tvrde da je to isto. Evo preporuka za čitanje "Silovanje Srbije" Majkl Liz, englez koji je za vreme rata proveo tri godine u Srbiji.

Velja

pre 10 godina

@hrvoje
Četnički pokret je do sredine 1943 bio od strane saveznika bio priznat kao oslobodilački, bio finansiran i podržan od strane Engleza. Kasnije su počeli da prave gluposti ali tek kad ih je Čerčil otkačio i dao pomoć partizanima. A to je uradio na osnovu izveštaja engleskih obaveštajaca iz Kaira koji su namerno preterivali u izveštajima o snazi partizanskog pokreta, kasnije se pokazalo da su ti obaveštajci bili komunisti.
Dok su vaše drage ustaše od početka bili na strani fašista, čak je i vaš ćopavi zagorac svo vreme boravio na teritoriji NDH, koja ga naravno nije gonila.

spalato

pre 10 godina

jos sta vas boli uspjeh hrvatske.... nema dana bez negativnog clanka iz hrvatske i naravno vase loznje.... vama bi bilo draze da hrvatska ne ide na prvenstvo nego da srbija ide.... zato i jeste tu gdje jeste.... dobit cete jos i cir na zeludcu od silne muke radi hrvatske.. jbg vi ste valjda kao i vas predsjednik, bez greske.. pozdrav i patite dalje jadnici

djomla

pre 10 godina

Ako ga kazne 6 utakmica znači da će biti na rspolaganju tek za finale. :)
A ako ga ne kazne zna se - oslobađanje pa doček na trgu uz Thompsona i folklor onaj... znamo kakav. :)

drago

pre 10 godina

Znaci tolko vas je pogodio nas plasman da samo o Hrvatskoj pisete i to komentirate.
Pri tom niste bili u stanju ni prenijeti sta je sve Simunic skandirao jer vam niej bilo u interesu.

Mark Bosnić

pre 10 godina

Ma Joe je ovo svesno i u dogovoru (zbog toga bi kazna za HNS mogla biti malo žešća) uradio s' obzirom da bi u Brazilu imao 36 godina i da na njega ni sadašnji ni neki budući "izbornik" neće i ne bi računao za repku kvadratićastih pose ovog meča, pa je dobio još dodatni vetar u leđa i signal da ovako nešto napravi. Hteo se oprostiti od reprezentacije sa ovom "ustašoidnom gestom", a ne, ispadanjem u prvoj fazi SP u Brazilu koji mu s obzirom na njegov ograničen mentalni kapacitet zadojen mržnjom, kao "sportisti" ipak nije na listi životnih prioriteta. Mark Bosnić.

Sudija FIFE

pre 10 godina

Kao sto sam neki dan komentarisao, treba ga dozivotno kazniti i iskljuciti sa svih takmicenja!
Jedino takva kazna moze utjecati na sve nacionalno ekstremne orjentisane igrace.

Sg

pre 10 godina

@hrvoje hrvojevicu Samo sto postoji velika razlika izmedju ustasa koji su bili fasisti-nacisti, a cetnici su bili oslobodilacka vojska.Priznata i od saveznika.Pogledaj malo seriju Ravna Gora, mozda nesto i naucis.Uostalom ne znam kako si to obnevideo, na ovom portalu, toliko puta smo to konstatovali.

Naivni Nikola Zrinski, Bg

pre 10 godina

A što licemerna FIFA ne kazni i onih 40.000 gledalaca koji su Šimuniću otgovorili na ustaški usklik ? Realno, nosmo ni očekivali pravičnu kaznu za NSH, croasani putuju u Brazil, nema dileme..

PimPong

pre 10 godina

Nikad ne podrzavam isticanje ovakvih simbola i sirenje mrznje. Sto je meni najgore u svemu ovome je to sto je on to ucinio sa jednim velikim predumisljajem. Kad neki to urade da proslave gol, to je po meni neprihvatljivo, ali ako su ih roditelji tako vaspitali, moze se mozda reci da je to neka neprihvatljiva ali instinktivna reakcija. Ali u ovom slucaju, on je sacekao da polovina ljudi napusti stadion, uzeo je mikrofon, i dizao masu sa svojim govorom. Mislim da se ovo ne moze porediti ni sa jednim navedenim slucajem.

A samo to trazenje mikrofona je jedan provincijski cin od kojeg se najezim, pa cak i da ga je trazio samo da kaze svima "hvala i laku noc".

GM

pre 10 godina

Kaznili ga citavih 3000! Ma da li je moguce?!?!?! Sudstvo kriminalno kao i svuda na Balkanu. Kada takve kretene budu kaznjavali sa 30000 ili 300000 evra i izbacivanjem iz reprezentacije onda im nece na pamet padati da se igraju sa fasistickim simbolima i pozdravima.

toretta

pre 10 godina

Daleko veci i opasniji "prekrsaj" je bio onaj faul na Sulejmaniju. Samo, od onoga se i nije mogla nekakva patetika stvoriti, tamo nije bilo politike, nisu se mogli zazivati aveti proslosti kojima se tako lijepo moze manipulirati i utjecati na zgrazanje svjetske javnosti. Neprijatelj ti ne moze napakostiti ako mu ne das materijala za to! To bi svaka javna osoba trebala znati, pa sve da je i tupavi stoper.

hrvoje

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.

Tvrtko

pre 10 godina

Niko ne razume da je to bio izliv ljubavi, kao što niko ne razume da je Vujoševićevo obraćanje sudijama čisti izliv ljubavi, pogotovo prema njihovim majkama.

Ante

pre 10 godina

Na pocetku rata sportisti su dosta doprineli sirenju mrznje: Boban udaranjem policajca, Ivanisevic sa svojom znojnicom, pokojni Drazen... Ni nasi nisu bili najbolji ali nista u poredjenju sa bracom iz Hrvatske! Hrvati bi trebalo da ga suspenduju do kraja karijere ako im je stalo do obraza, ali cekaj pa oni su deo Evropske Unije a mama Nemacka je tamo glavna!
(drula9, 22. novembar 2013 15:08)

Koji si ti lik.. Boban je branio navijaca od milicajca i treba mu skinuti kapu zbog toga, Ivanisevic je nosio znojnicu sa zastavom Hrvatske u vrijeme kada je Hrvatska bila samostalna (cinjenica da ti to smeta dovoljno govori o tebi, sanjas veliku srbiju).

spalato

pre 10 godina

jos sta vas boli uspjeh hrvatske.... nema dana bez negativnog clanka iz hrvatske i naravno vase loznje.... vama bi bilo draze da hrvatska ne ide na prvenstvo nego da srbija ide.... zato i jeste tu gdje jeste.... dobit cete jos i cir na zeludcu od silne muke radi hrvatske.. jbg vi ste valjda kao i vas predsjednik, bez greske.. pozdrav i patite dalje jadnici

Slobodan

pre 10 godina

свашта! Цео стадион пева а,они да казне њега. То су Хрвати,нема шта ту да се кажњава,такви су у души,што им бранити да покажу своје право лице!?

Jovanhoe

pre 10 godina

Ah, Srbi su jako zabrinuti za Šimunića, no prije će biti da ne mogu
progutati odlazak Hrvata u Brazil. Zamisli samo, tamo neki Hrvati
u grupi sa Srbima i prolaze na SP. Takve stvari se ne opraštaju i zato Hrvate treba popljuvati, bio u pitanju Šimunić, Manđukić, ili netko treći.
Najbolje bi bilo da kazne Cijelu Hrvatsku, a njihovu reprezentaciju izbace sa prvenstva svijeta. Takva ljuta trava, ponajbolje bi sjela
ranjenom i bolesnom srpskom ponosu.

Domagoj

pre 10 godina

(Dule, 22. novembar 2013 13:22)

Polako. Šta ćemo prvo s navijačima koji na Marakani skandiraju "nož-žica..." i pale hrvatske zastave? Ili je to ok? Nisam baš primjetio da ste se oko tih stvari toliko uzbudili prije par mjeseci...

Hans145

pre 10 godina

Paljene zastave u Beogradu,skandiranje " nož žica Srebrenica" i ovo što se desilo u Hrvatskoj se ne moze porediti jer su u Beogradu to radili navijači na tribinama a ne fudbaleri na terenu.

Dule

pre 10 godina

A sta je sa 30.000 "navijaca" koji su mu horski odgovarali: "Spremni!", i to vise puta. Kolika je njihova odgovornost? Kako onda ovo moze da se tretira kao izolovan slucaj poremecenog pojedinca? Pre ce biti da je ovo nacionalna politika "europske hrvatske". Poslednji pozdrav Evropi, izgleda da nacisti ponovo dolaze. Samo je pitanje ko ce im se sada suprodstaviti?

drago

pre 10 godina

Znaci tolko vas je pogodio nas plasman da samo o Hrvatskoj pisete i to komentirate.
Pri tom niste bili u stanju ni prenijeti sta je sve Simunic skandirao jer vam niej bilo u interesu.

rajon

pre 10 godina

(Slobodan, 22. novembar 2013 13:10)


Sva sreća da pa Ovčaru i Srebrenicu je vidio cijeli svijet,a samo jedan narod nije,pogađaj dva put koji.

Vojvodina u srcu

pre 10 godina

Treba ga doživotno izbaciti iz reprezentacije. Ionako je to zaslužio, što "pozdravom", što divljačkim startom na Sulejmanija. Dečko očigledno ima problem u glavi.
Ali da pogledamo malo u svoje dvorište. Pitanje za sve komenatatore ovde - da li se treba isto odnositi i prema našim navijačima koji celu utakmicu urlaju "Ubi Hrvata"? Koji navijaju "nož, žica, Srebrenica"? Hajde malo realnosti, jer mi se čini da uvek vidimo trn u tuđem oku, ali ne i balvan u svom. Mrzim licemerje!

zaq

pre 10 godina

свашта! Цео стадион пева а,они да казне њега. То су Хрвати,нема шта ту да се кажњава,такви су у души,што им бранити да покажу своје право лице!?
(Slobodan, 22. novembar 2013 13:10)
A mi smo kao bolji? Kako bese ono "Noz, zica..."

Daredevil

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)
Ajde nemoj lagati.
Ajde u 1000€ da u roku od par sati mogu kupiti bilo šta sa ustaškim obilježjem u HR,nemoj tu prodavati demagogiju molim te....

babažaba

pre 10 godina

Hrvoje, malo pogledaj vlastitim očima udžbenike... Tamo ćeš vidjeti da su četnici bili antifašisti, a takođe ćeš vidjeti i ZLOdjela ustaša!

drula9

pre 10 godina

Na pocetku rata sportisti su dosta doprineli sirenju mrznje: Boban udaranjem policajca, Ivanisevic sa svojom znojnicom, pokojni Drazen... Ni nasi nisu bili najbolji ali nista u poredjenju sa bracom iz Hrvatske! Hrvati bi trebalo da ga suspenduju do kraja karijere ako im je stalo do obraza, ali cekaj pa oni su deo Evropske Unije a mama Nemacka je tamo glavna!

Pazovcan

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i @:kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Prijatelju i komsija,Cetnici nikada nisu proglaseni zlocincima niti su pravili logore pa da to i budu. Zelim vam svu srecu na SP i da jednom i vi postanete ljudi!

Nenad

pre 10 godina

@(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59 - Cetnici su bili lojalni kralju i nisu bili fasisti ili nacisti, vec su se borili protiv komunista. To sto smo svi ucili u skoli o cetnicima je "pisao" Tito. Sa druge strane Ustase su itekako fasisti i nisu se samo borili protiv komunista vec protiv svega sto nije hrvatsko, tako da to nisu iste stvari.

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Tako je, pametnome dosta, zato ti treba jos mnooogo da naucis i procitas, a da nije izaslo iz pera dominika mandica. Samim tim sto izjednacavas ustase i cetnike, vidi se koliko si pametan. Navedi mi adresu i rezidenciju u kojoj je boravio Draza za vrijeme rata, a ja cu tebi reci gdje je boravio pavelic. Uporedicemo adrese, pa cemo vidjeti koja je bila u sumi, a koja u centru zagreba. Takodje, daj mi jednu fotografiju na kojoj se draza rukuje sa musolinijem ili hitlerom, uz najvise drzavne pocasti, pa cu da uradim sve sto je u mojoj moci da uklonim te sajkace s kokardama iz centra BG. A ako budes nasao vremena, nadji mi zvanican podatak koliko su nijemci nudili za glavu svog "saveznika" Draze, a koliko za glavu Pavelica, ako su uopste i nudili?
Srdacan pozdrav iz prestonice anti-fasizma.

Sg

pre 10 godina

@hrvoje hrvojevicu Samo sto postoji velika razlika izmedju ustasa koji su bili fasisti-nacisti, a cetnici su bili oslobodilacka vojska.Priznata i od saveznika.Pogledaj malo seriju Ravna Gora, mozda nesto i naucis.Uostalom ne znam kako si to obnevideo, na ovom portalu, toliko puta smo to konstatovali.

Velja

pre 10 godina

@hrvoje
Četnički pokret je do sredine 1943 bio od strane saveznika bio priznat kao oslobodilački, bio finansiran i podržan od strane Engleza. Kasnije su počeli da prave gluposti ali tek kad ih je Čerčil otkačio i dao pomoć partizanima. A to je uradio na osnovu izveštaja engleskih obaveštajaca iz Kaira koji su namerno preterivali u izveštajima o snazi partizanskog pokreta, kasnije se pokazalo da su ti obaveštajci bili komunisti.
Dok su vaše drage ustaše od početka bili na strani fašista, čak je i vaš ćopavi zagorac svo vreme boravio na teritoriji NDH, koja ga naravno nije gonila.

Antonio Petigru

pre 10 godina

@ hrvoje, 22. novembar 2013 12:59
Vidiš hrvoje, iako mi se lično ne dopada prodaja niti isticanje četničkih obeležja, kao uostalom ni partizanskih odnosno kad bolje razmislim ne dopada mi se ni isticanje kompletne memorabilije iz bivše nam zajedničke države, moraš kao neko ko sebe smatra pametnim da malo proširiš vidike i da shvatiš osnovne razlike u stvarima o kojima pišeš.
Četnički pokret po svojoj ideologiji nikad nije bio fašistički. Za razliku od njega imamo čisto prekopiranu fašističku ideologiju od Nemaca i Italijana ustaškog pokreta.
Četnike za saveznike do kraja 43 smatraju i Amerikanci i Englezi, dok su ustaše sve vreme trajanja rata saveznici jedino silama osovine. Zbog toga između ostalog npr kod Staljingrada nije poginuo nijedan Srpski vojnik, a poginulo je bogami i Hrvata i Mađara i Rumuna i dr koji sad na svakakve načine pokušavaju da se operu kako nisu bili fašisti ili da druge povuku sa sobom.
Dok su ustaše po ugledu na svoje Nemačke i Italijanske mentore držali koncentracione logore u kojima su vršili sistematsko istrebljenje nehrvatskog življa, nije poznat nijedan koncentracioni logor koji su držali četnici.
To su ti tri osnovne razlike. Ima ih još, ali za to je potrebno više od 1500 karaktera.

ЛанеБг

pre 10 godina

@Hrvoje: Da, uz jednu malu razliku- Cetnici nisu bioloski istrebili skoro ceo jedan narod sa svoje teritorije, drzali jedine na svetu koncentracione logore za decu i bili pasionirani nacisti, nad cijem se sumanutom krvavom orgijanju zgrazavala i nemacka komanda za Balkan. Kao sto je slucaj sa ustasama, tom izmetu covecanstva! Tako da mi nemoj porediti prodaju kokardi monarhisticki nastrojenim turistima iz Rusije po Knezu, sa slavljenjem Jasenovca! Ne opravdavam ni ovo prvo, da se razumemo, ali da je isto, nije! To je kao da poredis Ausvic sa batinjanjem zarobljenih nemackih vojnika u oslobodjenoj Varsavi.

muamua

pre 10 godina

hrvoje junaku,a gde si ti video da je kokarda kao cetnicki znak zabranjena...??? A na Tompsonove koncerte 90% njih dolazi u ustaskim obelezjima,vi ste u eu ne znam ni ja zasto??? tebi je kao bolje??? ne verujem da putujes vise od mene,a ne verujem i da imas vecu platu od mene

fantom

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Ne izmisljaj srboje, to nisu cetnicka obelezja nego kape sa srpskim obelezjima.
Cisto da te poducim pa da sledeci put ne izleces pred rudu.

Zivio momak.

Dado

pre 10 godina

hrvoje@ samo neznalica ili hrvatski šovinista može da jednači ustaški i četnićki pokret. Sam lično prezirem i jedan i drugi, ali je razlika opet OGROMNA a to dobro znaš i sam. I ne glumi opet poštenog gradjanina "tisučuljetne kulture", jer znamo svi da ste daleko od toga. Niste vi puno bolji od nas, čak gori, razlika je jedino u tome, što se veliki broj vas ili pravi lude da ustaštvo kod vas ne živi ili je na to isto ustaštvo čak ponosno.

get a life

pre 10 godina

@hrvoje

Kako vam samo ne dosadi ovo kompleksasko samohvalisanje? Imate vi hrvatski nacosi neki zivot i izvan dezuranja po srbijanskim sajtovima?

Tijana

pre 10 godina

(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)
Ne mogu se porediti babe i žabe, to su nas još u osnovnoj školi naučili. To što u svakoj vojsci ima otpadnika nije razlog da se ceo pokret ocrni i okrivi. Ustaše su zasnovane na fašističkoj ideologiji, a četnici su bili antifašistički pokret. Dakle, ustaše i četnici NISU isto i tu nema pomoći, žao mi je.

Pera

pre 10 godina

Ja bih se zahvalio Simunicu i navijacima na tribinama, ovim je porkenuo svetske medije da se prisete, i verovatno mnoge obrazuju, da je Hrvatska bila na strani fasista i pravila stravicna nedela tokom 2. svetskog rata.

Nadam se da ce pokrenuti i nase pravnike da prosire tuzbu protiv Hrvatske za genocid tokom 2. svetskog rata i ubistva desetine hiljada ljudi. Velika podrska "liku i delu" Joe-a sirom Hrvatkse (vise od 100,000 na internetu) je samo dodatni argument za nas.

Vreme da se prava istina vidi ko su dobri a ko zli momci.

ShV

pre 10 godina

hrvoje, na tvoju zalost postoji ogromna razlika ustasa i cetnika. ustase su fasisti, genocidna grupa, a cetnici grupa okupljena u zastitu kralja koja se, nazalost pred kraj rata prikljucila nacistima radi prvobitnog cilja. daleko od toga da ne mislim da svako priklonjen bilo kojoj strani nije cist u glavi i licno bi mu zabranio bilo kakvu javnu aktivnost -dozivotno!!!

Subotičanin

pre 10 godina

@spalato
Hahah, vas izgleda još uvek bole oni silni porazi u košarci, kada smo vas drali nemilosrdno, ali i u drugim sportovima... :D ;) Vaši kompleksi su večni, protiv toga ne možete ništa! :P
P.S. Srbija je bila na Svetskom prvenstvu 2010. godine, a vi niste... Nešto se ne sećam da smo se mi tada vama rugali i likovali, jer razlika je u tome što se mi borimo za svoju zemlju, a druge nas ne interesuju, dok je vama bitnije šta će uraditi Srbija, šta će Srbi reći i kakve će reakcije biti... :P Bolest!

branko

pre 10 godina

smatram da ovakav gest i onaj krvnicki potez protiv srbije kada je namerno iso u sulejmanija da ga odkida ,treba ga kazniti ne sest utakmica no zabraniti da igra jer raspirivanje mrznje neide u prilog evropsko uniji

Srba

pre 10 godina

@hrvoje cenjeni gospodine razlika između ustaša i četnika je u tome što su četnici svidelo se to nama i vama ili ne zvanično bili antifašisti dok ustaše to nisu bile. Dakle žalite se vi UEFA i FIFA na kokardu neće biti kazne ali za ustašluk hoće zbog gore navedenog. Ne bih dalje širio priču koja je dobro poznata a tiče se zloupotrebe simbola i jednih i drugih danas. Ali mi je zaista tužno čime se mi danas bavimo i da ima ljudi poput Šimunića i onih drugih na našoj strani. Svet ide dalje a mi još, ili bi ponovo, da ratujemo.

PSL

pre 10 godina

Svaka čast za Grke. Fifa bi trebala Šimuniću zabraniti igranje na svetskom prvenstvu. Za one kojhi porede četnike u ustaše nek pročitaju nešto iz istorije što nije pisao Tito i njegovi generali pa nek onda tvrde da je to isto. Evo preporuka za čitanje "Silovanje Srbije" Majkl Liz, englez koji je za vreme rata proveo tri godine u Srbiji.

Dunjić Moma

pre 10 godina

@Hrvoje
Pa kako se mogu porediti ustaše i četnici? Jel su četnici imali svoj Jasenovac za Hrvate? I nemoj mnogo "Hrvoje" da se praviš naivan, naravno da si video da se četnička obeležja prodaju u Beogradu, nije Zakonom zabranjeno, a tebi bar nije teško iz Zemuna gde živiš da dođeš do Terazija.

Johnny

pre 10 godina

Ajd sto je Joe poveo pjesmicu, ali sta je sa onom ruljom na tribini koja je mu punih usta se odzivala?! Definitivno 4 utakmice za kvalifikaciju na evropsko prvenstvo 2016 bez publike treba hns kazniti! Samo lagano

Serdar

pre 10 godina

(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)
Pa ja ne mogu da verujem sta si ti ovde napisao!Samo da razjasnim,sajkaca je Srpska tradicionalna kapa ja ih licnu u kuci imam cetiri a na sajkaci je umetnut grb drzave Republike Srbije i naravno da ce se prodavati i u centru Beograda,kada je to jedan od nacionalnih obelezja naroda jedne drzave u ovom slucaju Srbije.Pa Srbi su grdne ratove vojevali pod tim obelezjem i pobedjivali.Dok kod vas to veliko slovo +U+ podseca...ma ipak cu tebi dopustiti da napises na sta podseca.Tako da pametnome dosta.
P.S A ovo da su ustaski simboli zabranjeni u hrvatskoj,mene kao Srbina je sramota da te ubedjujem u suprotno,jer ti ocigledno ne znas sta se desava u tvojoj sopstvenoj drzavi.

Sava

pre 10 godina

Šimunić mora igrati na Svetskom prvenstvu i nadam se da ga nece kazniti neodlaskom u Brazil. Tako ce cela planeta moci ponovo da cuje svaki put kad igra Hrvatska da oni imaju fasisticku proslost. Svaki komentator ce tu pricu iznova ponavljati putem direktnih TV prenosa i to na svim jezicima.
Hrvati su ipak Balkanci i njihovi navijaci ce kaciti transparente podrske Šimuniću sto ce samo upotpuniti reklamu. Mnogima u svetu ce tek tada biti jasnije zasto je doslo do gradjanskog rata 90-ih i da su se Srbi plasili hrvatskog fasizma. Kad oni pevaju fasisticke parole toliko godina posle rata, kakva su zverstva tek radili za vreme samog rata.
Hvala Šimuniću za ovu besplatnu reklamu ni jedan Srbin ne bi to bolje od njega odradio.

Zole

pre 10 godina

Ovo sto se desilo nije ni tako loše. Bilo je krajnje vreme da svet sazna pravu ostinu ko su Hrvati i šta su radili u Drugom svetskom ratu. Čitav svet piše o ovom slučaju.

Marko

pre 10 godina

Хрватска је у ЕУ зато што је викала "За дом спремни!" док је Србија говорила "Боље рат него пакт!"

zoran

pre 10 godina

ZDRAVI_KONJ Objavljeno prije sat
Puno se prasine diglo bezveze.Dzo je pitao navijace da li su za poci doma,a oni su rekli da su vec spremni. I pozdravili su ga u stilu Rimljana, jaka stvar. Zelja svakog navijaca je da jednog dana ode u Rim i pogleda derbi Roma-Lazio i na svakoj utakmici iskazuju tu zelju tradicionalnim pozdravom.Mediji naravno od svega naprave dramu i namjerno interpretiraju stvari na pogresan nacin.

zoran:Ovako to misle u Hrvatskoj.Hrvati ce uvek biti najbolje oruzje Vatikana i zapada protiv Srba i samih sebe,i naravno nikada to oni nece primetiti.z

Mark Bosnić

pre 10 godina

Ma Joe je ovo svesno i u dogovoru (zbog toga bi kazna za HNS mogla biti malo žešća) uradio s' obzirom da bi u Brazilu imao 36 godina i da na njega ni sadašnji ni neki budući "izbornik" neće i ne bi računao za repku kvadratićastih pose ovog meča, pa je dobio još dodatni vetar u leđa i signal da ovako nešto napravi. Hteo se oprostiti od reprezentacije sa ovom "ustašoidnom gestom", a ne, ispadanjem u prvoj fazi SP u Brazilu koji mu s obzirom na njegov ograničen mentalni kapacitet zadojen mržnjom, kao "sportisti" ipak nije na listi životnih prioriteta. Mark Bosnić.

Naivni Nikola Zrinski, Bg

pre 10 godina

A što licemerna FIFA ne kazni i onih 40.000 gledalaca koji su Šimuniću otgovorili na ustaški usklik ? Realno, nosmo ni očekivali pravičnu kaznu za NSH, croasani putuju u Brazil, nema dileme..

Kostur

pre 10 godina

Nije on kriv,on je samo proizvod svog naroda.Najveća greška u istoriji je što su Hrvati dobili državu 1995.godine.Od tada pa dokle god ta država bude postojala ona će biti primer ksenofobije,rasizma,ustaštva i kompleksa.
Država u kojoj se etničko čišćenje slavi kao praznik,gde se razbijaju dvojezične table,napadaju Srbi i uništava srpska imovina i gde je najpopularniji pevač čovek koji ima pesmu o Jasenovcu ne može nikad biti dobar sused bilo kome i to će se pre ili kasnije uvideti od strane Zapada.Da je Pavelić zamišljao kako bi Hrvatska trebala da izgleda 2013. zamislio bi današnju Hrvatsku.

toretta

pre 10 godina

Daleko veci i opasniji "prekrsaj" je bio onaj faul na Sulejmaniju. Samo, od onoga se i nije mogla nekakva patetika stvoriti, tamo nije bilo politike, nisu se mogli zazivati aveti proslosti kojima se tako lijepo moze manipulirati i utjecati na zgrazanje svjetske javnosti. Neprijatelj ti ne moze napakostiti ako mu ne das materijala za to! To bi svaka javna osoba trebala znati, pa sve da je i tupavi stoper.

Sudija FIFE

pre 10 godina

Kao sto sam neki dan komentarisao, treba ga dozivotno kazniti i iskljuciti sa svih takmicenja!
Jedino takva kazna moze utjecati na sve nacionalno ekstremne orjentisane igrace.

Bice kako je i oduvek bilo - zaboravicemo

pre 10 godina

Ustase nisu odgovarele ni za najzverskija klanja Srba, a ne da ce odgovarati ovi njihovi brljivi simpatizeri...
Ja se divim nama koji sve zaboravljamo.

Perica

pre 10 godina

U Hrvatskoj je isticanje ustaških obilježja zakonom zabranjeno i kažnjivo,te toga nema zadnjih par godina, čak ni na Thomsonovom okupljanju u Čavoglavama.Ima ekscesa i uvijek će ih biti. S druge strane kape s četničkim obilježjima se prodaju u centru Beograda(vidio na vlastite oči) i to se smatra sasvim normalnim. Zato je Hrvatska u EU , a Srbija nije. Pametnome dosta.
(hrvoje, 22. novembar 2013 12:59)

Ja ipak mislim da ste zbog ovoga u EU.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/fasisticka-moda-u-centru-zagreba-prodaju-majice-s-motivima-ustaskih-divizija/605190.aspx
http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/7681/bleiburg-preplavljen-ustaskim-simbolima/
http://www.jutarnji.hr/kucu-obojio-u-trobojnicu-i-istaknuo-ustaske-simbole/260553/

I tako dalje. Naveo sam ti samo tri primera od milion u Hrvatskoj

P.S. I ko je sad pametan, a kome je dosta?

GM

pre 10 godina

Kaznili ga citavih 3000! Ma da li je moguce?!?!?! Sudstvo kriminalno kao i svuda na Balkanu. Kada takve kretene budu kaznjavali sa 30000 ili 300000 evra i izbacivanjem iz reprezentacije onda im nece na pamet padati da se igraju sa fasistickim simbolima i pozdravima.

PimPong

pre 10 godina

Nikad ne podrzavam isticanje ovakvih simbola i sirenje mrznje. Sto je meni najgore u svemu ovome je to sto je on to ucinio sa jednim velikim predumisljajem. Kad neki to urade da proslave gol, to je po meni neprihvatljivo, ali ako su ih roditelji tako vaspitali, moze se mozda reci da je to neka neprihvatljiva ali instinktivna reakcija. Ali u ovom slucaju, on je sacekao da polovina ljudi napusti stadion, uzeo je mikrofon, i dizao masu sa svojim govorom. Mislim da se ovo ne moze porediti ni sa jednim navedenim slucajem.

A samo to trazenje mikrofona je jedan provincijski cin od kojeg se najezim, pa cak i da ga je trazio samo da kaze svima "hvala i laku noc".

Divos

pre 10 godina

Ако би ФИФА била доследна, и наставила сходно својој историји када је за сто пута мање свињарије на неким земљама "тренирала строгоћу", Хрватска би била дисквалификована и са СП (а на СП би путовао Исланд) и са наредних неколико такмичења. Јер овде овај неотесани дрипац са не малим проблемом у глави је ипак споредни лик у овој причи, уосталом он само ради и прича како је васпитан, много важнија је реакција оних 30.000 душа, острашћених следбеника усташке идеологије, који су једва дочекали да доврше усташки поздрав. Али то се неће десити, казне ће бити несхватљиво благе, а ФИФА ће затворити очи пред овом демонстрацијом фашизма и поновно показати већ доказани смисао за двоструке аршине, живи били па видели.
У овој причи ФСС, али богами и наша дипломатија неби смели (по мени) остати пасивни. Увек сам против показивања злуурадости, подлих радњи, и никад се није добро радовати и наслађивати у туђој несрећи али након оваквог масовног доказивања фашизма и опијености усташком идеологијом, а због сећања на жртве Јадовног и Јасеновца, због свих 26 великих српских стратишта, због свих наших жртава у НФХ, остати пасиван једноставно није нормално. Али остаће пасивни, неће ни реч упутити, ни поруку, вапај, ипак они имају неке друге приоритете, живи били па видели.

djomla

pre 10 godina

Ako ga kazne 6 utakmica znači da će biti na rspolaganju tek za finale. :)
A ako ga ne kazne zna se - oslobađanje pa doček na trgu uz Thompsona i folklor onaj... znamo kakav. :)

Bobi

pre 10 godina

Pa da li se predsednik Hajduka slikao sa ustaskom kapom, da li se presednik hrvatskog fudbalskog saveza slikao pored groba naciste poglavnika Pavelica, jel se i dan danas u centru Zagreba drze mise za Pavelica, slavlje svake godine u Cavoglavama gde se nose ustaska obiljezja, salutira sa naci pozdravima i slave progoni u Jasenovcu, Staroj Gradiski, skidaju se i razbijaju cirilicne table...

Procitajte pesmu Jovana Ducica: SINU TISUĆLJETNE KULTURE napisanu 1942 godine.