Petak, 22.11.2013.

10:50

MUP vodi istragu protiv Dinkića

MUP po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal vodi finansijsku istragu protiv Mlađana Dinkića i njegovih bliskih saradnika, nezvanično saznaje B92 u MUP-u.

Izvor: B92

MUP vodi istragu protiv Dinkiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

Milika

pre 10 godina

Baš me čudi, kako je neko ipak video ,da je ovaj čovek vladao finansijsko-ekonomskim resorom ove zemlje od 2001 do jeseni 2013-te,te da je državi bivalo sve lošije a njemu sve bolje i bolje. Za to vreme država ima samo porast duga ( sada već 20 milijardi EUR)a on (Dinkić) "samo" uvećanje lične pokretne i nepokretne imovine?
Odakle mu tolika imovina, i kako ju je stekao?
Dajte da se čovek "opere" od silne osnovane sumnje i dokaže nevinost i "pošteno" zaradjene novce !
U protivnom zna se šta bi trebalo da mu sleduje!!!

Hipopotamus

pre 10 godina

U resoru ekonomije i finansija Dinkić je zatekao izuzetno loše stanje, a ostavio još gore. Posle deset godina odlučivanja, a s' obzirom na posledice tih odluka, neko mora da ga pozove na odgovornost. Posebno ako je vreme na vlasti iskoristio za "sticanje" imovine.

crni domino

pre 10 godina

Odgovara Dinkicu ovakvo postupanje policije i istraznih organa. Pravi se sprdnja! Dinkic je toliko mudar da sav kapital koji je stekao "postenim" radom nece materijalizovati da bi se video.
Novci su na sigurnom negde u svetu a nasu vlast koju niko u svetu ne ceni, da bi joj pomogla, nece saznati mesto i kolicine kapitala koji Dinkic poseduje. I ne samo Dinkic!

Opet lazi

pre 10 godina

SirOliver
URS (g17) NIJE stalno kontrolisalo tokove novca. Prekini sa tim otrcanim lazima.
Ministri finansija:
Od 2000. do 2004. Bozidar Djelic (DS).
Od 2004. do 2007. Mladjan Dinkic (G17),
od 2007. do 2008. Mirko Cvetkovic (DS).
2008.-2011. Diana Dragutinovic (DS),
2011.-2012. Mirko Cvetkovic (DS),
2012. - 2013. Mladjan Dinkic. (G17).
2013.- ? Lazar Krstic
Znaci DS je 9 godina vodio finasije a Dinkic 4 godine!
Ja znam da je sada IN popljuvati URS ali istine radi, molim te da vise ne lupetas napamet!

O boze

pre 10 godina

@ vidimo se u koaliciji, 23. novembar 2013 09:15
Tezina lanaca je film finansiran od strane Bogoljuba Karica (nevladina organizacija iz Rusije) koji se tako svetio vlastima za izgubljeni Mobtel i Karic Banku. Treba samo malo ukljuciti mozak pre nego sto poverujes u propagandu! U sta sve pusti Srbi veruju.

Merkur

pre 10 godina

Dinkić je kralj afera! Za vreme ministrovanja učinio je ogromne štete na polju ekonomije i trebalo bi mu se zabraniti da se bavi politikom.

Niksha

pre 10 godina

Dosta afera se vezuje za Dinkića i krajnje je vreme da se otkrije šta je istina a šta ne.
Interesantno će biti ako progovori, jer ako neko zna šta se u zemlji Srbiji dešavalo od 2000-te do danas onda je to on. Čovek je sve vreme na vlasti bio.

zare

pre 10 godina

Ako je Dinkić kriv i za deo onoga za šta se optužuje on je zgrnuo milione. To se medjutim sigurno neće otkriti u nekom selu i kući njegovog oca. Da bi se razotkrile mahinacije vrhunskih političara (ako ih je bilo) potrebna je ozbiljna medjunarodna istraga. sa proverama računa u (neizbežnoj) Švajcarskoj i slično. Na žalost ne može se očekivati da do toga zapravo dodje jer su i sa druge strane vrlo "ozbiljni igrači". Setimo se kako su neke istrage protiv Miloševićeve klike zabašurene kad su sa druge strane izašla imena nekih poznatih stranih političara u vidu posrenika.

Biserka

pre 10 godina

Ne znam šta će se tokom istrage sve utvrditi i saznati, ali je sigurno da je Dinkić naneo mnogo štete građanima Srbije i da je jedan od najomraženijih političara.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Sposobnost nije samo umeće da se posao "uradi" no i da se sakriju tragovi! Ili modernije rečeno - da se upodobe uredbe i zakoni a urađeno legalizuje!

nidža

pre 10 godina

Gde su pare tu je i URS, poznato već više od decenije.
(Marina, 22. novembar 2013 20:33)
Nije problem što su tu oko njih pare, ali zašto moje!

Cica

pre 10 godina

Očigledno da sa " Nacionalnom štedionicom" nisu čiste stvari. Verujemo da Dinkić ima mnogo štošta interesantnog reći u vezi projekta "Nacionalne štedionice" Kada je u pitanju pljačka držve oda nema povlašćenih, svi moraju da odgovaraju.

MILOS

pre 10 godina

Nemam nista protiv hrvatskog novinara Domagoja, naprotiv, mislim da je veoma hrabar i pametan covek, ali je tuzno i smesno da covek iz druge drzave otvara oci srpskoj javnosti pored toliko policije i tuzioca koje Srbija ima i koje mi placamo. Tuzno.

Princip

pre 10 godina

Igraju se ide maca oko tebe i na kraju nista od krivica i presuda.Tako vodaju ovaj glupi narod od izbora do izbora.Samo revolucija Srbiju spasava!

SirOliver

pre 10 godina

Obzirom da je Dinkic bio u vise Vlada kada su se desavale sporne privatizacije,a on bio na celu finansija,logicno je da on zna za sve tokove novca.Uostalom bio je i Guverner NBS.Taj njegov veoma dug staz vezan za upravljanjem finansija Srbije ga obavezuje da pomogne istraznim organima kako bi dosli do onih koji su pokrali Srbiju.

Masta je cudo

pre 10 godina

@(Nastić, 22. novembar 2013 22:51)
stručnjak za propast preduzeća i rasprodaju tajkunima koji potom ta preduzeća prodaju po višestruko većoj ceni.

A kad je to Dinkic ucestvovao u privatizacijama osim u Kuriru?

Jovan Krstić

pre 10 godina

Cim je krenuo na Vladu, Vucic odmah diže policiju...
U to se pretvorila Srbija, u policijsku drzavu!
Samo tabloidi i pritvor!

Mnogo spora pravda

pre 10 godina

Kada bi se uhapsili svi koji su krali ili nelegalno stekli imovinu,
Srbija bi ostala bez politicara.

Mladja je jedan od 1000...

Za godinu i po,mi imamo samo nekoliko optuzenih,jos nemamo osudjenog...
Nama treba 1500 godina da bi sve koji su krali-optuzili,dokazali,osudili.

Milanus

pre 10 godina

U zgradi pored Dinkiceve stan ima Tomislav Nikolic. Stan je slicne velicine i cene kao i Dinkicev (isti investitor, isto naselje).

Mića

pre 10 godina

I Đelić i Dinkić su nekad živeli u malom jednosobnom stanu. A kada su skoro nasilno došli do funkcija, počinje pravi preporod za njih. Pitanje je samo da li su još uvek milioneri ili su milijarderi.

nevena

pre 10 godina

molim Vucica da prosiri istragu na kadrove G17 iz zdravstva koji su sada pobegli u druge partije ne bi li se sakrili. Mnogo se para tu opralo i otelo.

Marija

pre 10 godina

Stručnjak Dinkić će ući u istoriju Srbije kao neko ko je imao presudnu ulogu u ekonomiji Srbije za vremenski period u kojem je Srbija devastirana.

Novaković

pre 10 godina

Taman kada su našli pare iz vremena Miloševića, onda se tim parama odjednom ponovo gubi trag. Opet je tu Dinkić bio glavni.

penzioner

pre 10 godina

Niko se ne pita kako je Toma kupio veliki luksuzan stan, školovao i oženio dva sina, koji imaju isto tako luksuzne stanove, znamo da skoro ništa nije nasledio a sve vreme je izdržavao porodicu od jedne plate, koja nije mala ali ni velika, tek dovoljna da se četvoročlna porodica odraslih nahrani i skromno obuče. Ako pitate odakle Dinkiću, Čedi, Đilasu......onda to isto pitanje postavite Tomi, Vučiću i ostalim prepoštenim političarima. Teško nama sa svima njima, svi pokazuju balkansku pohlepost, čim se uhvate vlasti.

Mislite svojom glavom

pre 10 godina

Autor filma Težina lanaca je Boris Malagurski koji je za vreme snimanja punio 18 godina.
Zamislite! Klinac od 18 godina upućen u svetsku finansijsku zaveru protiv Srbije sa Dinkićem na čelu. Hahahaha, pa koji je vas IQ?
A u filmu se pojavljuju sve karicevi ljudi. Cvjeticanin dekan univerziteta Braca Karic, Branko Dragas, Direktor Karic Banke, Prof. dr Ljubodrag Savić kasnije potpredsednik IO Snaga Srbije Braca Karic.

VM.

pre 10 godina

Javite mi ako nađete nekog našeg političara koji se nije obogatio i ugojio !
Takođe neka mi Mlađa javi kako se to na kredit kupi ekskluzivni veliki stan od 300.000 eur?
(SB, 22. novembar 2013 18:52)

Vidis, neki podignu kredit pa kupe eskluzivni stan, a neki ga volsebno dobiju na POKLON za vreme bombardovanja!!!

Sta mislis, ko je bolje prosao???

Milijana

pre 10 godina

Jednom je čak rekao da se ponosi tim poslom. Gde je privreda Srbije bila kada je on to uzeo u svoje ruke, a gde je danas, dovoljno za zaključak.

e

pre 10 godina

@ A M Profesor,22.11.2013,16:29
Ja nisam profesor, ali baš kao da ste čitali moje misli.Izgleda da Dinkić nema "navijače" koji bacaju dimne zavese ukoliko nedaj bože pokuša da pretresa imovinu svog vrhovnog vođe. Ukoliko ipak neko to pokuša iz bilo koje stranke tu su "navijači" koji gromoglasno napadaju Dinkića. Oni su svesni da tamo neće naći ništa, ali energija prismotre odlazi sa njihovog šefa na drugu stranu i oni prirodno očekuju financijsku stimulaciju jer su je "pošteno" zaradili.Cirkus baš kao na sportskim terenima. Zaista je vreme da se lideri svih stranaka na vlasti ili opoziciji financijski pročešljaju, da se "navijači" ućutkaju i to da se obavi tiho i tek po završetku svih istraga objavi, pa kud puklo da puklo. Što narod kaže ni po babu ni po stričevima. Posle toga mislim da će nas evropa pozvati u uniju!

Kolarski

pre 10 godina

Pa, vidite G-dine Dinkicu, mozda ste trebali da " abdicirate " zajedno sa Djelicem u USA a ne da sada,
ovde budete prozivani sami " ni krivi ni duzni" za Nacionalu !

Ekonom

pre 10 godina

@ Vesna Rajic - Kosteski, 22. novembar 2013 19:13

Al j etebi bilo lepo 90-tih. Dinkic stvari doveo u red pa ti to sad smeta. Cuj Borka Vucic, glavni organizator pljacke devizne stednje, i iznosenja ista na Kipar. Kakvih likova ovde ima!

Vesna Rajic - Kosteski

pre 10 godina

Petooktobarski junak Mladjan Dinkic, koji je pravo sa ekonomskog fakulteta "hapsenjem" Borke Vucic koja je bila institucija za njega - napravio sebi prostor u NBS i to ni manje ni vise,nego guvernerski,( asistent pa guverner)zasluzan je za rusenje nacionalnog bankarskog sektora.To da nije bio strucan,poznato je javnosti kao i to da je omogucio Vojinu Lazarevicu ( vlasniku "pola"Crne Gore )i tajkunskoj ekipi da preko Agencije za osiguranje depozita toboz plate i "kupe" akcije banaka u drustvenom vlasnistvu u kojima nikada nije izvrsena postena privatizacija.Strana imena banaka za koje "domisljata ekipa"placa licencu (fransiza) su varka pa narod da misli da su strane.
Verovatno je lakse pomisliti da strane banke profitiraju sa nezakonitim kreditima sa valutnom klauzulom,visokim kamatama,visokim naknadama i nerealnim marzama.Onaj ko ima potrebu da se stalno pravda da nije kriv i nije lopov taj sebi nije smeo dozvoliti da napravi krivicna dela svojim tadasnjim nesavesnim poslovanjem.Kako je mogao pruziti takve mogucnosti kvazi likovima da se bezobrazno obogate? Tome je doprineo nevrsenjem svoje sluzbene duznosti te je na taj nacin omogucio da drugi pribave ogromnu imovinsku korist i to sve na stetu gradjana-poreskih obveznika i drzave.On i slicni njemu su svojim radom u prosloj deceniji povredili pravo drzave i drustva.

Tedi beer

pre 10 godina

Kakav je Dačic čovek vidi se i ovde ne branim ovog Dinkića cak mi je o antipatican sa prosečnom inteligencijom ali Dačić kada mesa Dinkicevog oca u ovaj cirkus pa to je katastrofa !!!!!

O Boze

pre 10 godina

crni domino, 22. novembar 2013 17:49

Tezina lanaca je film finansiran od strane Bogoljuba Karica (nevladina organizacija iz Rusije) koji se tako svetio vlastima za izgubljeni Mobtel i Karic Banku. Treba samo malo ukljuciti mozak pre nego sto poverujes u propagandu!

Ekonomista NS

pre 10 godina

dragan, 22. novembar 2013 17:38
a sta je sa agencijom za privatizaxciju koja je deceniju bila pod kontrolom dinkica ?
Sta sve necu procitati ovde!
Jos jedna neistina. Agenciju za privatizaciju vodio je DS a ne Dinkic. Dinkic se osim od 2009. do 2011. nikada ranije nije bavio privatizacijama.
Ministri za privatizacije su bili Vlahovic (DS) i Bubalo (DSS). Direktror Agencije za privatizaciju bio je Mirko Cvetkovic iz DS kasnije premijer.

Ddule

pre 10 godina

Dinkic je bio ministar, ali poglavar je odlucio, isto je i danas.
Dinkiveva jedina greska je bio to sto nije mogao napuniti drzavnu kasu, niti je pokusao uzeti bezbroj kredita sa povoljnim kamatom od Majcice!

SB

pre 10 godina

Javite mi ako nađete nekog našeg političara koji se nije obogatio i ugojio !
Takođe neka mi Mlađa javi kako se to na kredit kupi ekskluzivni veliki stan od 300.000 eur?

Mirko

pre 10 godina

Treba proveriti i njegovog kuma Bojana Zecevica, i njegovo poreklo imovine, investicioni fond iz USA koji je vlasnik dela hotela na Staroj planini, pa koje sve postao vlasnim zemlje na Staroj planini, Goliji i Besnoj goliji kao i sad najnovije na Vlasinskom jezeru.

Markan

pre 10 godina

Jeste, pre njega nam je sve cvetalo, nije bilo ni Jezde ni Dafine, Stara devizna stednja je redovno isplacivana i dodje Dinkic i sve pokupi...

Sinbad

pre 10 godina

Afere koje je Dinkic pokrenuo, niko vise ne pominje. Kolubara, Azotara, Galenika, Simpo, Farmakom, Borovica... Iza svih ovih afera stoji SPS, a ovo je osveta Dacica i SPS-a Dinkicu zbog toga sto je pokrenuo pomenute afere. Ovo se vidi iz aviona.

PeroTreger

pre 10 godina

Prosto neverovatan narod?! Pa za sta konkretno njega pljujemo?! Ako ima 0.00002 posto ljudi koji objektivno i konkretno znaju sta bi mu prigovorili evo ubijte me. A sa druge strane, Dacic i njegovi koji su za vreme 90-ih pokrali i opustosili sta su stigli su vizionari, patriote, pokajnici, sta su bre?! Niko ne pita sta je sa premijerom i ministom UNUTRASNJIH POSLOVA koji nosa KOFERCE, vidja se sa onim MISOM BANANOM, i to opusteno priznaje, kome onaj kriminalac VAVIC mase bakljama na proslavi, dovodi trubace, Bajatovic, Mrkonjic, Obradovic, taj rad A?! Ne, mi nismo dobili po 1000 evra koji bi vam sve probleme resili i to je to?! Zaboravise ljudi i ratove i stradale i sve, ekonomiju unistio Dinkic, nisu sankcije i bombardovanje i Milosevicevi ljudi, to je bre cvetalo dok nije dosao OVAJ... E moji mi...

pm

pre 10 godina

jeste,bas ce da se nakrade miliona u srbiji i da sve prebaci na caleta od 80 godina u vlasotince.... ovo mora da je neki paralelni univerzum u kome smo svi mi veverice...

crni domino

pre 10 godina

Konacno su odgledali film "Tezina Lanaca".
Pozdravljam.
PS: Nabavite i snimak onog Svedjanina sta je rekao u vezi para sa Kipra, pa zakljucite sa kime imate posla!

Novikorisnik

pre 10 godina

Trebalo bi oni da pokrenu istragu o svakom jednom koji je bio na vlasti u poslednjih 20 i kusur godina pa i o ovima koji su na vlasti... Država bi prosperirala sa tolikom jeftinom radnom snagom koju bi dobila kada bi ih sve pohapsili....

Dragan

pre 10 godina

sasvim normalna stvar u svim civilizovanim zemljama. Juče je bilo suđenje nemačkom predsedniku Wulfu zbog toga što mu je neko platio 750€ za hotel u kome je odseo. I to spada u
mito. Kad li će mo mi da dođemo na taj nivo!?

Dosta vise kukanja

pre 10 godina

@Branko,

Potpuno se slazem ali pitanje je kome to pitanje da se postavi. Ja ne bih to pitao Dinkica ja bih to pitanje postavio Dacicu jer je sve pocelo kada je njegov "tata" bio na vlasti. Ovo su samo posledice vladavine nejgove, a sada reformisane stranke. Kako to
lepo rece jedan od prednih komentatora "kako sadis tako zanjes".

Dejan L

pre 10 godina

Sve je po zakonu (citaj po rupama u zakonu).
Tako i u Kolubari.
Deja Vu, a ovo Vu, pitam se zasto mi lici na Vucka Acu de la SNS.
Vensan De Zer kaze: ''Pohvala za hapsenja, ali ni jedna presuda''
Populizam

А.М.profesor

pre 10 godina

Najzad neko ko misli svojom glavom (Ekonomista NS). Muka mi je od svih koji su stali u red i grupno pljuju Dinkića i samo to umeju za razliku od njega koji radi, čini mi se najbolje što zna i ume. Nisam član nijedne stranke , običan sam profesor koji mnogo pamti i ko je učio da ljude neosnovano ne treba optuživati.

Dosta vise kukanja

pre 10 godina

@Branko,

Potpuno se slazem ali pitanje je kome to pitanje da se postavi. Ja ne bih to pitao Dinkica ja bih to pitanje postavio Dacicu jer je sve pocelo kada je njegov "tata" bio na vlasti. Ovo su samo posledice vladavine nejgove, a sada reformisane stranke. Kako to
lepo rece jedan od prednih komentatora "kako sadis tako zanjes".

ojha bre

pre 10 godina

nek' si ti nama nabacio bojicu u novembru,ima se moze se. a kad bojica sa letovanja po tropskim ostrvima pocne da bledi,onda sledi zimovanje na tebi omiljenom Kop-u jedno mesec dana da odmoris napacenu dusu.

masta moze svasta

pre 10 godina

black_adder, 22. novembar 2013 13:57

Aerodrom radi pozitivno i ne uzima pare iz budzeta. Da nije bilo Bojana Krista, danas bi aerodrom bio u rasulu, kao i JAT. To je bio strucnjak na pravom mestu koji nece da radi z amale pare. Mi smo ga oterali i doveli losijeg od njega za manju platu. Danas Kristo vodi jedan drugi mnogo veci aerodrom za mnogo vecu platu. Lupetate najstrasnije. Mislite bre svojom glavom a ne kurirovom.

Knjazevac

pre 10 godina

URS je najvece ZLO srpske politicke scene...RAK RANU treba odstraninti, a Dinkica i njegove "eksperte" poslati tamo gde im je i mesto - u BAJBOKANU! DOSTA LOPOVLUKA!!!

kako sejes, tako zanjes!

pre 10 godina

... Dace Bog da takvi kao ti zaista budu iza resetaka jer su uzeli tolike pare od ovog napacenog naroda a nista uradili nisu!!!
(David Pantovic, 22. novembar 2013 13:56)

E sad vise dosta o tom "napacenom" narodu!

Mi nismo napacen, vec glup i neobrazovan narod i sve sto nam se desava smo hteli i zasluzili!!!

m&m's

pre 10 godina

Ispitajte i sta planira da uradi sa novcem NSZ koji je namenjen kao pomoc malim i srednjim preduzecima. Ispitajte sta on dogovara sa Krkobabicem ako mozete, znate i hocete.

zuta osa

pre 10 godina

Svi krali samo Mladjan bio posten a celo vreme na vlasti i oko vlasti. Jedina funkcija vezana za finansije tj. lovu koju jos nije obavljao je funkcija salterske sekretarice. To mu nije odgovaralo, previse svetla i puno posmatraca. Covek voli da radi u mraku i bez cinkarosa.

djole

pre 10 godina

Dinkicu, sta cemo sa parama sa Kipra, ako to ne sme policija da istrazi onda ce te raskrinkati isti onaj novinar koji je poslao Sanadera u zatvor
Koga zanima neka pogleda : https://www.youtube.com/watch?v=gQ_keRRZmAA

Posteno

pre 10 godina

Posto se SNS kune da ce poceti od svojih da ispituje, neka ispitaju odakle njihovom bivsem lideru T.Nikolicu sredstva da moze crkvu da pravi u svom rodnom selu.

Ekonomista NS

pre 10 godina

Branko, 22. novembar 2013 11:19
Ja ne znam odakle vam te neistinite informacije koje ponavljate kao papagaji.
Nije Dinic ugasio 4 Banke nego SPS i Milosevic! Banke su zatvorene jer po zakonu koji i danas vazi, kad dug premasi vrednost firme, ta firma mora da, po sili zakona ide u stecaj.
Da je stecaj neko sprecio, danas bi bio u zatvoru. Što je najsmešnije, odluku o stecaju su doneli i potpisali Djelic i Vlahovic, a ne tada guverner Dinkic.

tomica

pre 10 godina

pocinioce treba traziti u redovima SNSa SPSa DSSs tu se kriju najveci lopovi i sta je sa hapsenjem huligana sve se vec zaboravilo ali iz kog razloga zato sto blisko saradjuju sa sadasnjom vladom srbije

mup

pre 10 godina

Radulovic mu polako ali sigurno oduzima alate i mehanizme kojima je "obijao" kase koje su mu bile dostupne dok je kontrolisao finansije.Mladja nije birao odakle ce da uzme novac koji mu ne pripada,a koji nije prisvajao samo za sebe,vec i za finansiranje interesne grupe zvane G17,Regioni i slicno.Radnici Genexa konacno posle 5 god. dobijaju svoj deo novca od prodaje delova te kompanije,Miskovicu i Kosticu. 14 miliona evra je Mladja sklonio na tajni racun i svakog meseca dizao kamatu za sebe.Otuda i toliki napadi na tog-konacno cestitog ministra,Radulovica.

roger

pre 10 godina

Velja, Dinkic, Covic, Vesic ne zna se ko je posteniji. Isti ljudi se vrte godinama. Da li ce ih iko ikada skinuti. Ne boj se Dinkicu, pod suknjom si.

Običan građanin

pre 10 godina

U tekstu se pojavljuje vest i o V. Iliću... Istraga od početka oktobra o.g., šta li ... ???!!!

Ako, ako...

Treba "ukrstiti" prihode, troškove, imovinsko stanje i ostalo svim "petooktobarskim revolucionarima iz 2000. godine", pre tog vremena i danas...

Lako će se doći do "pravih vrednosti" i istine, međutim, teško će se to "saopštiti" ovom jadnom, napaćenom i osiromašenom narodu...

P.S. Čitav život i sve oko nas, sastoji se od brojeva... ;) ...

Pravnik

pre 10 godina

Tako i treba. Neka se sve ispita, ali i objave rezultati kad se utvrdi da su sve bajke o Dinkiću bile u stilu držite vuka, a lisice meso vade. Samo se pitam kad će na red doći lisice? Ili one i određuju ko je kriv, a ko pošten? Samo polako, Mlađo, doći će i oni na tapet.

sasa

pre 10 godina

Bolje da kontaktiraju vlasti Luksemburga, Monaka i Svajcarske a ne da traze nesto po selu. Nije Dimkic rodjen juce pa da ne zna kako da sakrije pare.

ZoranNS

pre 10 godina

Pronaći će samo dve šoljice za kafu. Nije Mlađa naivan, ako i ima to je dobro sakriveno kao gusarsko blago. Koliko je para i privilegija podavao stranim firmama svakako je dobio nagradu, bez toga na zapadu ne ide, ali to mogi biti skrivene akcije, ili novac koji je oročeno sklonjen za njega.

A.M.

pre 10 godina

Ja imam 22 godine sad,srazmerno tome,politiku aktivnije pratim tek 2-3 godine. Ovog čoveka ne volim naročito i sećam se onih 1000e u akcijama za sve i osetio sam onaj kredit koji nam umalo nije došao glave(ili bar mojoj porodici) ali čini mi se da je ova hajka na njega ipak malo preterana. Imao je on loše poteze i sigurno nije blistao ali rekao bih da su ljudi više kivni zbog gubitka poslova nego zbog potencijalnih zloupotreba. Ne treba zaboraviti da su mnoga preduzeća loše poslovala niti da su radnici u preduzećima zloupotrebljavali radna mesta,što dobar broj i dalje čini. Ipak i pored toga Dinkić nije za velike pohvale ali je on prošle godine,odmah nakon što su formirali vladu predložio mere štednje na šta su naše patrijote odreagovale odbijanjem i naglašavanjem svoje brige za narodni standard. Godinu dana i jednog ministra kasnije,doveli smo stručnjaka koji je konstatovao isto, ovog puta uz odobravanje patrijota. Slažem se ja da je trebalo bolje rezultate da daju ali mnogi problemi su nasleđeni još iz 80ih i 90ih te je sad cela situacija katastrofalna a biće još i gora pa makar Vučić doveo i Boga oca za ministra. Mnogo su problema naši predstavnici ostavljali opoziciji kad dodje na vlast i zbog toga smo tu gde jesmo,a za to Dinkić i nije naročito kriv iako njegove mere nisu naročito pomogle,ako su uopšte.

Niko kao ja...

pre 10 godina

Prosto je neverovatno kako uvek nadje zastitu u najjacoj politickoj opciji...da ga Vucic ne stiti, on, Vladimir Ilic, bas kao i Nebojsa Covic, odavno bi bili iza resetaka...ovako zivela Srbija, ili kakva god vec parola trenutno vazila...

David Pantovic

pre 10 godina

Nemoj vise lagati Ovaj narod. Kako te nije sramota. Dace Bog da takvi kao ti zaista budu iza resetaka jer su uzeli tolike pare od ovog napacenog naroda a nista uradili nisu!!!

black_adder

pre 10 godina

Jednom davno u nekim vestima su pomenuli da Tadić ima platu 120.000 din, a Dinkić 105.000. Tu su pominjali jos neku imovinu, kao na primer neki skroman stan, pa uštedjevinu koju je dobio tužeći raznorazne novine za klevetu. U isto to vreme je izbila ona afera sa direktorom aerodroma, Bojanom Krištom. Taj momak je napravio revolucionarni potez tako što je otpustio trećinu zaposlenih i onda sebi i svom timu podelio besne bonuse. Tada je objavljeno da je njegova plata bila 5.000EUR. Sad gledaj ti tu logiku, Dinkić sa platom od 105.000 din postavlja direktora aerodroma koji zaradjuje 5.000 eur. Pa ja bih na njegovom mestu rekao bih evo ti budi ministar, ja odoh da vodim aerodrom.
Možda čovek ništa nije uzeo za sebe. Možda je samo aljkav i ne ponaša se domaćinski prema državnom novcu. Zamsilimo tu situaciju da se sad inspektori ubiju da pronadju gde je ušuškao plen, a on nema ništa. Možda je samo glup.
Tako bi on to voleo da izgleda. Ali to čak i da jeste istina ko bi poverovao u to.

nena

pre 10 godina

to samo znaci da si se vec dogovorio,da kao traze lovu,i onda si ti cist,nista lova s kipra ,nista veza s mafijom,s miskovicem i drugima!
opro si biografiju,potplatio i ucenio sve u vladi kao i mnogo puta do sad i sad jovo nanovo u placku !

Trta

pre 10 godina

Pa sta? Posao inspekcije, policije i ostalih sluzbi jeste kontrola. Posle svih prica o Dinkicu moglo se ocekivati da i MMF sprovede istragu.

strucna javnost da analizira njegov dosadasnji rad na drzavnim funkcijama

pre 10 godina

Ovaj covek i te kako snosi odgovornost za hiljade individa i njihovog nasilnog uhljebljenja bez i malo logike na racun troskova drzavnog budzeta,a da nije pre toga uzeo u obzir koliko moze drzava da izfinanisra spomenute vestacki stvorena radna mesta tkz,proizveo "bele medvede",koji danas se svim sredstvima bore da ocuvaju svoje privilegije,jer vecina njih je uletela u dugove kupujuci stanove,automobile,provodili na skupocene godisnje odmore i bezbroj luksuznih troskova,i ne zele da se pomire sa sudbinom da nasa privreda ne moze da izdrzava toliku armiju ljudi.Na ovaj nacin njegove filozofije socijalizma,bolje receno produzetkom komunisticke filozofije,danas zemlja se nalazi u skoro samom rasulu,kako politicki tako i ekonomsko-privredno.Ako uzmemo u obzir da zeli sebe okititi da su dosli strani investitori,ah da sve se svodi da strani investitori kod nas proizvede i naknadno izvoze,ali po ovom pitanju je on totalno zloupotrebio novac gradjana Srbije,jer za iste subvencije preduzetnicima,mogao je troduplo vise da Srbija profitira,a znamo da niko nije kontrolisao sta se dogadjlo sa subvencijama i otvaranjem radnih mestrakako usmerene stranim investiroma,tako i domacim,ali zato on je koristeci drzavni budzet za dodatnim otvaranjem raznih dupliranih sektora poput agencija,lokalnih samouprava i vestackim osnivanjem lokalnih usluznih delatnosti,drugim recima stvarao armiju njegovih buducih biraca na izborima.Totalna ludost i nesposobnost igranje sa zemljom i njenim gradjanima.

Branko

pre 10 godina

Pogrešan pristup. Treba ispitati zašto je uništena svaka od fabrika u Srbiji. Treba da odgovara zašto je ugasio srpske banke a naroćito da se ispita zašto je i zbog koga ugasio SDK. Gašenje SDK je bio pripremni korak za mafijašku i lopovsku privatizaciju kako bi se prikrili svi dokazi o tome. Znači da zaključimo, ne da se ispituje korist koju je imao nego da se ispita šteta koju je napravio Srbiji i Srpskom narodu.

Branko

pre 10 godina

Pogrešan pristup. Treba ispitati zašto je uništena svaka od fabrika u Srbiji. Treba da odgovara zašto je ugasio srpske banke a naroćito da se ispita zašto je i zbog koga ugasio SDK. Gašenje SDK je bio pripremni korak za mafijašku i lopovsku privatizaciju kako bi se prikrili svi dokazi o tome. Znači da zaključimo, ne da se ispituje korist koju je imao nego da se ispita šteta koju je napravio Srbiji i Srpskom narodu.

Trta

pre 10 godina

Pa sta? Posao inspekcije, policije i ostalih sluzbi jeste kontrola. Posle svih prica o Dinkicu moglo se ocekivati da i MMF sprovede istragu.

Posteno

pre 10 godina

Posto se SNS kune da ce poceti od svojih da ispituje, neka ispitaju odakle njihovom bivsem lideru T.Nikolicu sredstva da moze crkvu da pravi u svom rodnom selu.

sasa

pre 10 godina

Bolje da kontaktiraju vlasti Luksemburga, Monaka i Svajcarske a ne da traze nesto po selu. Nije Dimkic rodjen juce pa da ne zna kako da sakrije pare.

strucna javnost da analizira njegov dosadasnji rad na drzavnim funkcijama

pre 10 godina

Ovaj covek i te kako snosi odgovornost za hiljade individa i njihovog nasilnog uhljebljenja bez i malo logike na racun troskova drzavnog budzeta,a da nije pre toga uzeo u obzir koliko moze drzava da izfinanisra spomenute vestacki stvorena radna mesta tkz,proizveo "bele medvede",koji danas se svim sredstvima bore da ocuvaju svoje privilegije,jer vecina njih je uletela u dugove kupujuci stanove,automobile,provodili na skupocene godisnje odmore i bezbroj luksuznih troskova,i ne zele da se pomire sa sudbinom da nasa privreda ne moze da izdrzava toliku armiju ljudi.Na ovaj nacin njegove filozofije socijalizma,bolje receno produzetkom komunisticke filozofije,danas zemlja se nalazi u skoro samom rasulu,kako politicki tako i ekonomsko-privredno.Ako uzmemo u obzir da zeli sebe okititi da su dosli strani investitori,ah da sve se svodi da strani investitori kod nas proizvede i naknadno izvoze,ali po ovom pitanju je on totalno zloupotrebio novac gradjana Srbije,jer za iste subvencije preduzetnicima,mogao je troduplo vise da Srbija profitira,a znamo da niko nije kontrolisao sta se dogadjlo sa subvencijama i otvaranjem radnih mestrakako usmerene stranim investiroma,tako i domacim,ali zato on je koristeci drzavni budzet za dodatnim otvaranjem raznih dupliranih sektora poput agencija,lokalnih samouprava i vestackim osnivanjem lokalnih usluznih delatnosti,drugim recima stvarao armiju njegovih buducih biraca na izborima.Totalna ludost i nesposobnost igranje sa zemljom i njenim gradjanima.

ZoranNS

pre 10 godina

Pronaći će samo dve šoljice za kafu. Nije Mlađa naivan, ako i ima to je dobro sakriveno kao gusarsko blago. Koliko je para i privilegija podavao stranim firmama svakako je dobio nagradu, bez toga na zapadu ne ide, ali to mogi biti skrivene akcije, ili novac koji je oročeno sklonjen za njega.

kako sejes, tako zanjes!

pre 10 godina

... Dace Bog da takvi kao ti zaista budu iza resetaka jer su uzeli tolike pare od ovog napacenog naroda a nista uradili nisu!!!
(David Pantovic, 22. novembar 2013 13:56)

E sad vise dosta o tom "napacenom" narodu!

Mi nismo napacen, vec glup i neobrazovan narod i sve sto nam se desava smo hteli i zasluzili!!!

penzioner

pre 10 godina

Niko se ne pita kako je Toma kupio veliki luksuzan stan, školovao i oženio dva sina, koji imaju isto tako luksuzne stanove, znamo da skoro ništa nije nasledio a sve vreme je izdržavao porodicu od jedne plate, koja nije mala ali ni velika, tek dovoljna da se četvoročlna porodica odraslih nahrani i skromno obuče. Ako pitate odakle Dinkiću, Čedi, Đilasu......onda to isto pitanje postavite Tomi, Vučiću i ostalim prepoštenim političarima. Teško nama sa svima njima, svi pokazuju balkansku pohlepost, čim se uhvate vlasti.

roger

pre 10 godina

Velja, Dinkic, Covic, Vesic ne zna se ko je posteniji. Isti ljudi se vrte godinama. Da li ce ih iko ikada skinuti. Ne boj se Dinkicu, pod suknjom si.

tomica

pre 10 godina

pocinioce treba traziti u redovima SNSa SPSa DSSs tu se kriju najveci lopovi i sta je sa hapsenjem huligana sve se vec zaboravilo ali iz kog razloga zato sto blisko saradjuju sa sadasnjom vladom srbije

Ekonomista NS

pre 10 godina

Branko, 22. novembar 2013 11:19
Ja ne znam odakle vam te neistinite informacije koje ponavljate kao papagaji.
Nije Dinic ugasio 4 Banke nego SPS i Milosevic! Banke su zatvorene jer po zakonu koji i danas vazi, kad dug premasi vrednost firme, ta firma mora da, po sili zakona ide u stecaj.
Da je stecaj neko sprecio, danas bi bio u zatvoru. Što je najsmešnije, odluku o stecaju su doneli i potpisali Djelic i Vlahovic, a ne tada guverner Dinkic.

Niko kao ja...

pre 10 godina

Prosto je neverovatno kako uvek nadje zastitu u najjacoj politickoj opciji...da ga Vucic ne stiti, on, Vladimir Ilic, bas kao i Nebojsa Covic, odavno bi bili iza resetaka...ovako zivela Srbija, ili kakva god vec parola trenutno vazila...

Dejan L

pre 10 godina

Sve je po zakonu (citaj po rupama u zakonu).
Tako i u Kolubari.
Deja Vu, a ovo Vu, pitam se zasto mi lici na Vucka Acu de la SNS.
Vensan De Zer kaze: ''Pohvala za hapsenja, ali ni jedna presuda''
Populizam

Sinbad

pre 10 godina

Afere koje je Dinkic pokrenuo, niko vise ne pominje. Kolubara, Azotara, Galenika, Simpo, Farmakom, Borovica... Iza svih ovih afera stoji SPS, a ovo je osveta Dacica i SPS-a Dinkicu zbog toga sto je pokrenuo pomenute afere. Ovo se vidi iz aviona.

pm

pre 10 godina

jeste,bas ce da se nakrade miliona u srbiji i da sve prebaci na caleta od 80 godina u vlasotince.... ovo mora da je neki paralelni univerzum u kome smo svi mi veverice...

PeroTreger

pre 10 godina

Prosto neverovatan narod?! Pa za sta konkretno njega pljujemo?! Ako ima 0.00002 posto ljudi koji objektivno i konkretno znaju sta bi mu prigovorili evo ubijte me. A sa druge strane, Dacic i njegovi koji su za vreme 90-ih pokrali i opustosili sta su stigli su vizionari, patriote, pokajnici, sta su bre?! Niko ne pita sta je sa premijerom i ministom UNUTRASNJIH POSLOVA koji nosa KOFERCE, vidja se sa onim MISOM BANANOM, i to opusteno priznaje, kome onaj kriminalac VAVIC mase bakljama na proslavi, dovodi trubace, Bajatovic, Mrkonjic, Obradovic, taj rad A?! Ne, mi nismo dobili po 1000 evra koji bi vam sve probleme resili i to je to?! Zaboravise ljudi i ratove i stradale i sve, ekonomiju unistio Dinkic, nisu sankcije i bombardovanje i Milosevicevi ljudi, to je bre cvetalo dok nije dosao OVAJ... E moji mi...

Knjazevac

pre 10 godina

URS je najvece ZLO srpske politicke scene...RAK RANU treba odstraninti, a Dinkica i njegove "eksperte" poslati tamo gde im je i mesto - u BAJBOKANU! DOSTA LOPOVLUKA!!!

Pravnik

pre 10 godina

Tako i treba. Neka se sve ispita, ali i objave rezultati kad se utvrdi da su sve bajke o Dinkiću bile u stilu držite vuka, a lisice meso vade. Samo se pitam kad će na red doći lisice? Ili one i određuju ko je kriv, a ko pošten? Samo polako, Mlađo, doći će i oni na tapet.

VM.

pre 10 godina

Javite mi ako nađete nekog našeg političara koji se nije obogatio i ugojio !
Takođe neka mi Mlađa javi kako se to na kredit kupi ekskluzivni veliki stan od 300.000 eur?
(SB, 22. novembar 2013 18:52)

Vidis, neki podignu kredit pa kupe eskluzivni stan, a neki ga volsebno dobiju na POKLON za vreme bombardovanja!!!

Sta mislis, ko je bolje prosao???

Milanus

pre 10 godina

U zgradi pored Dinkiceve stan ima Tomislav Nikolic. Stan je slicne velicine i cene kao i Dinkicev (isti investitor, isto naselje).

nena

pre 10 godina

to samo znaci da si se vec dogovorio,da kao traze lovu,i onda si ti cist,nista lova s kipra ,nista veza s mafijom,s miskovicem i drugima!
opro si biografiju,potplatio i ucenio sve u vladi kao i mnogo puta do sad i sad jovo nanovo u placku !

Dragan

pre 10 godina

sasvim normalna stvar u svim civilizovanim zemljama. Juče je bilo suđenje nemačkom predsedniku Wulfu zbog toga što mu je neko platio 750€ za hotel u kome je odseo. I to spada u
mito. Kad li će mo mi da dođemo na taj nivo!?

masta moze svasta

pre 10 godina

black_adder, 22. novembar 2013 13:57

Aerodrom radi pozitivno i ne uzima pare iz budzeta. Da nije bilo Bojana Krista, danas bi aerodrom bio u rasulu, kao i JAT. To je bio strucnjak na pravom mestu koji nece da radi z amale pare. Mi smo ga oterali i doveli losijeg od njega za manju platu. Danas Kristo vodi jedan drugi mnogo veci aerodrom za mnogo vecu platu. Lupetate najstrasnije. Mislite bre svojom glavom a ne kurirovom.

zuta osa

pre 10 godina

Svi krali samo Mladjan bio posten a celo vreme na vlasti i oko vlasti. Jedina funkcija vezana za finansije tj. lovu koju jos nije obavljao je funkcija salterske sekretarice. To mu nije odgovaralo, previse svetla i puno posmatraca. Covek voli da radi u mraku i bez cinkarosa.

mup

pre 10 godina

Radulovic mu polako ali sigurno oduzima alate i mehanizme kojima je "obijao" kase koje su mu bile dostupne dok je kontrolisao finansije.Mladja nije birao odakle ce da uzme novac koji mu ne pripada,a koji nije prisvajao samo za sebe,vec i za finansiranje interesne grupe zvane G17,Regioni i slicno.Radnici Genexa konacno posle 5 god. dobijaju svoj deo novca od prodaje delova te kompanije,Miskovicu i Kosticu. 14 miliona evra je Mladja sklonio na tajni racun i svakog meseca dizao kamatu za sebe.Otuda i toliki napadi na tog-konacno cestitog ministra,Radulovica.

black_adder

pre 10 godina

Jednom davno u nekim vestima su pomenuli da Tadić ima platu 120.000 din, a Dinkić 105.000. Tu su pominjali jos neku imovinu, kao na primer neki skroman stan, pa uštedjevinu koju je dobio tužeći raznorazne novine za klevetu. U isto to vreme je izbila ona afera sa direktorom aerodroma, Bojanom Krištom. Taj momak je napravio revolucionarni potez tako što je otpustio trećinu zaposlenih i onda sebi i svom timu podelio besne bonuse. Tada je objavljeno da je njegova plata bila 5.000EUR. Sad gledaj ti tu logiku, Dinkić sa platom od 105.000 din postavlja direktora aerodroma koji zaradjuje 5.000 eur. Pa ja bih na njegovom mestu rekao bih evo ti budi ministar, ja odoh da vodim aerodrom.
Možda čovek ništa nije uzeo za sebe. Možda je samo aljkav i ne ponaša se domaćinski prema državnom novcu. Zamsilimo tu situaciju da se sad inspektori ubiju da pronadju gde je ušuškao plen, a on nema ništa. Možda je samo glup.
Tako bi on to voleo da izgleda. Ali to čak i da jeste istina ko bi poverovao u to.

Mirko

pre 10 godina

Treba proveriti i njegovog kuma Bojana Zecevica, i njegovo poreklo imovine, investicioni fond iz USA koji je vlasnik dela hotela na Staroj planini, pa koje sve postao vlasnim zemlje na Staroj planini, Goliji i Besnoj goliji kao i sad najnovije na Vlasinskom jezeru.

Ekonomista NS

pre 10 godina

dragan, 22. novembar 2013 17:38
a sta je sa agencijom za privatizaxciju koja je deceniju bila pod kontrolom dinkica ?
Sta sve necu procitati ovde!
Jos jedna neistina. Agenciju za privatizaciju vodio je DS a ne Dinkic. Dinkic se osim od 2009. do 2011. nikada ranije nije bavio privatizacijama.
Ministri za privatizacije su bili Vlahovic (DS) i Bubalo (DSS). Direktror Agencije za privatizaciju bio je Mirko Cvetkovic iz DS kasnije premijer.

e

pre 10 godina

@ A M Profesor,22.11.2013,16:29
Ja nisam profesor, ali baš kao da ste čitali moje misli.Izgleda da Dinkić nema "navijače" koji bacaju dimne zavese ukoliko nedaj bože pokuša da pretresa imovinu svog vrhovnog vođe. Ukoliko ipak neko to pokuša iz bilo koje stranke tu su "navijači" koji gromoglasno napadaju Dinkića. Oni su svesni da tamo neće naći ništa, ali energija prismotre odlazi sa njihovog šefa na drugu stranu i oni prirodno očekuju financijsku stimulaciju jer su je "pošteno" zaradili.Cirkus baš kao na sportskim terenima. Zaista je vreme da se lideri svih stranaka na vlasti ili opoziciji financijski pročešljaju, da se "navijači" ućutkaju i to da se obavi tiho i tek po završetku svih istraga objavi, pa kud puklo da puklo. Što narod kaže ni po babu ni po stričevima. Posle toga mislim da će nas evropa pozvati u uniju!

Mnogo spora pravda

pre 10 godina

Kada bi se uhapsili svi koji su krali ili nelegalno stekli imovinu,
Srbija bi ostala bez politicara.

Mladja je jedan od 1000...

Za godinu i po,mi imamo samo nekoliko optuzenih,jos nemamo osudjenog...
Nama treba 1500 godina da bi sve koji su krali-optuzili,dokazali,osudili.

Markan

pre 10 godina

Jeste, pre njega nam je sve cvetalo, nije bilo ni Jezde ni Dafine, Stara devizna stednja je redovno isplacivana i dodje Dinkic i sve pokupi...

A.M.

pre 10 godina

Ja imam 22 godine sad,srazmerno tome,politiku aktivnije pratim tek 2-3 godine. Ovog čoveka ne volim naročito i sećam se onih 1000e u akcijama za sve i osetio sam onaj kredit koji nam umalo nije došao glave(ili bar mojoj porodici) ali čini mi se da je ova hajka na njega ipak malo preterana. Imao je on loše poteze i sigurno nije blistao ali rekao bih da su ljudi više kivni zbog gubitka poslova nego zbog potencijalnih zloupotreba. Ne treba zaboraviti da su mnoga preduzeća loše poslovala niti da su radnici u preduzećima zloupotrebljavali radna mesta,što dobar broj i dalje čini. Ipak i pored toga Dinkić nije za velike pohvale ali je on prošle godine,odmah nakon što su formirali vladu predložio mere štednje na šta su naše patrijote odreagovale odbijanjem i naglašavanjem svoje brige za narodni standard. Godinu dana i jednog ministra kasnije,doveli smo stručnjaka koji je konstatovao isto, ovog puta uz odobravanje patrijota. Slažem se ja da je trebalo bolje rezultate da daju ali mnogi problemi su nasleđeni još iz 80ih i 90ih te je sad cela situacija katastrofalna a biće još i gora pa makar Vučić doveo i Boga oca za ministra. Mnogo su problema naši predstavnici ostavljali opoziciji kad dodje na vlast i zbog toga smo tu gde jesmo,a za to Dinkić i nije naročito kriv iako njegove mere nisu naročito pomogle,ako su uopšte.

David Pantovic

pre 10 godina

Nemoj vise lagati Ovaj narod. Kako te nije sramota. Dace Bog da takvi kao ti zaista budu iza resetaka jer su uzeli tolike pare od ovog napacenog naroda a nista uradili nisu!!!

Dosta vise kukanja

pre 10 godina

@Branko,

Potpuno se slazem ali pitanje je kome to pitanje da se postavi. Ja ne bih to pitao Dinkica ja bih to pitanje postavio Dacicu jer je sve pocelo kada je njegov "tata" bio na vlasti. Ovo su samo posledice vladavine nejgove, a sada reformisane stranke. Kako to
lepo rece jedan od prednih komentatora "kako sadis tako zanjes".

А.М.profesor

pre 10 godina

Najzad neko ko misli svojom glavom (Ekonomista NS). Muka mi je od svih koji su stali u red i grupno pljuju Dinkića i samo to umeju za razliku od njega koji radi, čini mi se najbolje što zna i ume. Nisam član nijedne stranke , običan sam profesor koji mnogo pamti i ko je učio da ljude neosnovano ne treba optuživati.

O Boze

pre 10 godina

crni domino, 22. novembar 2013 17:49

Tezina lanaca je film finansiran od strane Bogoljuba Karica (nevladina organizacija iz Rusije) koji se tako svetio vlastima za izgubljeni Mobtel i Karic Banku. Treba samo malo ukljuciti mozak pre nego sto poverujes u propagandu!

SB

pre 10 godina

Javite mi ako nađete nekog našeg političara koji se nije obogatio i ugojio !
Takođe neka mi Mlađa javi kako se to na kredit kupi ekskluzivni veliki stan od 300.000 eur?

Marija

pre 10 godina

Stručnjak Dinkić će ući u istoriju Srbije kao neko ko je imao presudnu ulogu u ekonomiji Srbije za vremenski period u kojem je Srbija devastirana.

Vesna Rajic - Kosteski

pre 10 godina

Petooktobarski junak Mladjan Dinkic, koji je pravo sa ekonomskog fakulteta "hapsenjem" Borke Vucic koja je bila institucija za njega - napravio sebi prostor u NBS i to ni manje ni vise,nego guvernerski,( asistent pa guverner)zasluzan je za rusenje nacionalnog bankarskog sektora.To da nije bio strucan,poznato je javnosti kao i to da je omogucio Vojinu Lazarevicu ( vlasniku "pola"Crne Gore )i tajkunskoj ekipi da preko Agencije za osiguranje depozita toboz plate i "kupe" akcije banaka u drustvenom vlasnistvu u kojima nikada nije izvrsena postena privatizacija.Strana imena banaka za koje "domisljata ekipa"placa licencu (fransiza) su varka pa narod da misli da su strane.
Verovatno je lakse pomisliti da strane banke profitiraju sa nezakonitim kreditima sa valutnom klauzulom,visokim kamatama,visokim naknadama i nerealnim marzama.Onaj ko ima potrebu da se stalno pravda da nije kriv i nije lopov taj sebi nije smeo dozvoliti da napravi krivicna dela svojim tadasnjim nesavesnim poslovanjem.Kako je mogao pruziti takve mogucnosti kvazi likovima da se bezobrazno obogate? Tome je doprineo nevrsenjem svoje sluzbene duznosti te je na taj nacin omogucio da drugi pribave ogromnu imovinsku korist i to sve na stetu gradjana-poreskih obveznika i drzave.On i slicni njemu su svojim radom u prosloj deceniji povredili pravo drzave i drustva.

Mislite svojom glavom

pre 10 godina

Autor filma Težina lanaca je Boris Malagurski koji je za vreme snimanja punio 18 godina.
Zamislite! Klinac od 18 godina upućen u svetsku finansijsku zaveru protiv Srbije sa Dinkićem na čelu. Hahahaha, pa koji je vas IQ?
A u filmu se pojavljuju sve karicevi ljudi. Cvjeticanin dekan univerziteta Braca Karic, Branko Dragas, Direktor Karic Banke, Prof. dr Ljubodrag Savić kasnije potpredsednik IO Snaga Srbije Braca Karic.

Običan građanin

pre 10 godina

U tekstu se pojavljuje vest i o V. Iliću... Istraga od početka oktobra o.g., šta li ... ???!!!

Ako, ako...

Treba "ukrstiti" prihode, troškove, imovinsko stanje i ostalo svim "petooktobarskim revolucionarima iz 2000. godine", pre tog vremena i danas...

Lako će se doći do "pravih vrednosti" i istine, međutim, teško će se to "saopštiti" ovom jadnom, napaćenom i osiromašenom narodu...

P.S. Čitav život i sve oko nas, sastoji se od brojeva... ;) ...

djole

pre 10 godina

Dinkicu, sta cemo sa parama sa Kipra, ako to ne sme policija da istrazi onda ce te raskrinkati isti onaj novinar koji je poslao Sanadera u zatvor
Koga zanima neka pogleda : https://www.youtube.com/watch?v=gQ_keRRZmAA

Tedi beer

pre 10 godina

Kakav je Dačic čovek vidi se i ovde ne branim ovog Dinkića cak mi je o antipatican sa prosečnom inteligencijom ali Dačić kada mesa Dinkicevog oca u ovaj cirkus pa to je katastrofa !!!!!

Ekonom

pre 10 godina

@ Vesna Rajic - Kosteski, 22. novembar 2013 19:13

Al j etebi bilo lepo 90-tih. Dinkic stvari doveo u red pa ti to sad smeta. Cuj Borka Vucic, glavni organizator pljacke devizne stednje, i iznosenja ista na Kipar. Kakvih likova ovde ima!

Mića

pre 10 godina

I Đelić i Dinkić su nekad živeli u malom jednosobnom stanu. A kada su skoro nasilno došli do funkcija, počinje pravi preporod za njih. Pitanje je samo da li su još uvek milioneri ili su milijarderi.

Novikorisnik

pre 10 godina

Trebalo bi oni da pokrenu istragu o svakom jednom koji je bio na vlasti u poslednjih 20 i kusur godina pa i o ovima koji su na vlasti... Država bi prosperirala sa tolikom jeftinom radnom snagom koju bi dobila kada bi ih sve pohapsili....

nevena

pre 10 godina

molim Vucica da prosiri istragu na kadrove G17 iz zdravstva koji su sada pobegli u druge partije ne bi li se sakrili. Mnogo se para tu opralo i otelo.

m&m's

pre 10 godina

Ispitajte i sta planira da uradi sa novcem NSZ koji je namenjen kao pomoc malim i srednjim preduzecima. Ispitajte sta on dogovara sa Krkobabicem ako mozete, znate i hocete.

Novaković

pre 10 godina

Taman kada su našli pare iz vremena Miloševića, onda se tim parama odjednom ponovo gubi trag. Opet je tu Dinkić bio glavni.

Ddule

pre 10 godina

Dinkic je bio ministar, ali poglavar je odlucio, isto je i danas.
Dinkiveva jedina greska je bio to sto nije mogao napuniti drzavnu kasu, niti je pokusao uzeti bezbroj kredita sa povoljnim kamatom od Majcice!

Milijana

pre 10 godina

Jednom je čak rekao da se ponosi tim poslom. Gde je privreda Srbije bila kada je on to uzeo u svoje ruke, a gde je danas, dovoljno za zaključak.

ojha bre

pre 10 godina

nek' si ti nama nabacio bojicu u novembru,ima se moze se. a kad bojica sa letovanja po tropskim ostrvima pocne da bledi,onda sledi zimovanje na tebi omiljenom Kop-u jedno mesec dana da odmoris napacenu dusu.

crni domino

pre 10 godina

Konacno su odgledali film "Tezina Lanaca".
Pozdravljam.
PS: Nabavite i snimak onog Svedjanina sta je rekao u vezi para sa Kipra, pa zakljucite sa kime imate posla!

SirOliver

pre 10 godina

Obzirom da je Dinkic bio u vise Vlada kada su se desavale sporne privatizacije,a on bio na celu finansija,logicno je da on zna za sve tokove novca.Uostalom bio je i Guverner NBS.Taj njegov veoma dug staz vezan za upravljanjem finansija Srbije ga obavezuje da pomogne istraznim organima kako bi dosli do onih koji su pokrali Srbiju.

Dosta vise kukanja

pre 10 godina

@Branko,

Potpuno se slazem ali pitanje je kome to pitanje da se postavi. Ja ne bih to pitao Dinkica ja bih to pitanje postavio Dacicu jer je sve pocelo kada je njegov "tata" bio na vlasti. Ovo su samo posledice vladavine nejgove, a sada reformisane stranke. Kako to
lepo rece jedan od prednih komentatora "kako sadis tako zanjes".

Niksha

pre 10 godina

Dosta afera se vezuje za Dinkića i krajnje je vreme da se otkrije šta je istina a šta ne.
Interesantno će biti ako progovori, jer ako neko zna šta se u zemlji Srbiji dešavalo od 2000-te do danas onda je to on. Čovek je sve vreme na vlasti bio.

Masta je cudo

pre 10 godina

@(Nastić, 22. novembar 2013 22:51)
stručnjak za propast preduzeća i rasprodaju tajkunima koji potom ta preduzeća prodaju po višestruko većoj ceni.

A kad je to Dinkic ucestvovao u privatizacijama osim u Kuriru?

Jovan Krstić

pre 10 godina

Cim je krenuo na Vladu, Vucic odmah diže policiju...
U to se pretvorila Srbija, u policijsku drzavu!
Samo tabloidi i pritvor!

MILOS

pre 10 godina

Nemam nista protiv hrvatskog novinara Domagoja, naprotiv, mislim da je veoma hrabar i pametan covek, ali je tuzno i smesno da covek iz druge drzave otvara oci srpskoj javnosti pored toliko policije i tuzioca koje Srbija ima i koje mi placamo. Tuzno.

nidža

pre 10 godina

Gde su pare tu je i URS, poznato već više od decenije.
(Marina, 22. novembar 2013 20:33)
Nije problem što su tu oko njih pare, ali zašto moje!

Kolarski

pre 10 godina

Pa, vidite G-dine Dinkicu, mozda ste trebali da " abdicirate " zajedno sa Djelicem u USA a ne da sada,
ovde budete prozivani sami " ni krivi ni duzni" za Nacionalu !

zare

pre 10 godina

Ako je Dinkić kriv i za deo onoga za šta se optužuje on je zgrnuo milione. To se medjutim sigurno neće otkriti u nekom selu i kući njegovog oca. Da bi se razotkrile mahinacije vrhunskih političara (ako ih je bilo) potrebna je ozbiljna medjunarodna istraga. sa proverama računa u (neizbežnoj) Švajcarskoj i slično. Na žalost ne može se očekivati da do toga zapravo dodje jer su i sa druge strane vrlo "ozbiljni igrači". Setimo se kako su neke istrage protiv Miloševićeve klike zabašurene kad su sa druge strane izašla imena nekih poznatih stranih političara u vidu posrenika.

Biserka

pre 10 godina

Ne znam šta će se tokom istrage sve utvrditi i saznati, ali je sigurno da je Dinkić naneo mnogo štete građanima Srbije i da je jedan od najomraženijih političara.

Opet lazi

pre 10 godina

SirOliver
URS (g17) NIJE stalno kontrolisalo tokove novca. Prekini sa tim otrcanim lazima.
Ministri finansija:
Od 2000. do 2004. Bozidar Djelic (DS).
Od 2004. do 2007. Mladjan Dinkic (G17),
od 2007. do 2008. Mirko Cvetkovic (DS).
2008.-2011. Diana Dragutinovic (DS),
2011.-2012. Mirko Cvetkovic (DS),
2012. - 2013. Mladjan Dinkic. (G17).
2013.- ? Lazar Krstic
Znaci DS je 9 godina vodio finasije a Dinkic 4 godine!
Ja znam da je sada IN popljuvati URS ali istine radi, molim te da vise ne lupetas napamet!

Merkur

pre 10 godina

Dinkić je kralj afera! Za vreme ministrovanja učinio je ogromne štete na polju ekonomije i trebalo bi mu se zabraniti da se bavi politikom.

Princip

pre 10 godina

Igraju se ide maca oko tebe i na kraju nista od krivica i presuda.Tako vodaju ovaj glupi narod od izbora do izbora.Samo revolucija Srbiju spasava!

Cica

pre 10 godina

Očigledno da sa " Nacionalnom štedionicom" nisu čiste stvari. Verujemo da Dinkić ima mnogo štošta interesantnog reći u vezi projekta "Nacionalne štedionice" Kada je u pitanju pljačka držve oda nema povlašćenih, svi moraju da odgovaraju.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Sposobnost nije samo umeće da se posao "uradi" no i da se sakriju tragovi! Ili modernije rečeno - da se upodobe uredbe i zakoni a urađeno legalizuje!

Hipopotamus

pre 10 godina

U resoru ekonomije i finansija Dinkić je zatekao izuzetno loše stanje, a ostavio još gore. Posle deset godina odlučivanja, a s' obzirom na posledice tih odluka, neko mora da ga pozove na odgovornost. Posebno ako je vreme na vlasti iskoristio za "sticanje" imovine.

crni domino

pre 10 godina

Odgovara Dinkicu ovakvo postupanje policije i istraznih organa. Pravi se sprdnja! Dinkic je toliko mudar da sav kapital koji je stekao "postenim" radom nece materijalizovati da bi se video.
Novci su na sigurnom negde u svetu a nasu vlast koju niko u svetu ne ceni, da bi joj pomogla, nece saznati mesto i kolicine kapitala koji Dinkic poseduje. I ne samo Dinkic!

O boze

pre 10 godina

@ vidimo se u koaliciji, 23. novembar 2013 09:15
Tezina lanaca je film finansiran od strane Bogoljuba Karica (nevladina organizacija iz Rusije) koji se tako svetio vlastima za izgubljeni Mobtel i Karic Banku. Treba samo malo ukljuciti mozak pre nego sto poverujes u propagandu! U sta sve pusti Srbi veruju.

Milika

pre 10 godina

Baš me čudi, kako je neko ipak video ,da je ovaj čovek vladao finansijsko-ekonomskim resorom ove zemlje od 2001 do jeseni 2013-te,te da je državi bivalo sve lošije a njemu sve bolje i bolje. Za to vreme država ima samo porast duga ( sada već 20 milijardi EUR)a on (Dinkić) "samo" uvećanje lične pokretne i nepokretne imovine?
Odakle mu tolika imovina, i kako ju je stekao?
Dajte da se čovek "opere" od silne osnovane sumnje i dokaže nevinost i "pošteno" zaradjene novce !
U protivnom zna se šta bi trebalo da mu sleduje!!!

A.M.

pre 10 godina

Ja imam 22 godine sad,srazmerno tome,politiku aktivnije pratim tek 2-3 godine. Ovog čoveka ne volim naročito i sećam se onih 1000e u akcijama za sve i osetio sam onaj kredit koji nam umalo nije došao glave(ili bar mojoj porodici) ali čini mi se da je ova hajka na njega ipak malo preterana. Imao je on loše poteze i sigurno nije blistao ali rekao bih da su ljudi više kivni zbog gubitka poslova nego zbog potencijalnih zloupotreba. Ne treba zaboraviti da su mnoga preduzeća loše poslovala niti da su radnici u preduzećima zloupotrebljavali radna mesta,što dobar broj i dalje čini. Ipak i pored toga Dinkić nije za velike pohvale ali je on prošle godine,odmah nakon što su formirali vladu predložio mere štednje na šta su naše patrijote odreagovale odbijanjem i naglašavanjem svoje brige za narodni standard. Godinu dana i jednog ministra kasnije,doveli smo stručnjaka koji je konstatovao isto, ovog puta uz odobravanje patrijota. Slažem se ja da je trebalo bolje rezultate da daju ali mnogi problemi su nasleđeni još iz 80ih i 90ih te je sad cela situacija katastrofalna a biće još i gora pa makar Vučić doveo i Boga oca za ministra. Mnogo su problema naši predstavnici ostavljali opoziciji kad dodje na vlast i zbog toga smo tu gde jesmo,a za to Dinkić i nije naročito kriv iako njegove mere nisu naročito pomogle,ako su uopšte.

Knjazevac

pre 10 godina

URS je najvece ZLO srpske politicke scene...RAK RANU treba odstraninti, a Dinkica i njegove "eksperte" poslati tamo gde im je i mesto - u BAJBOKANU! DOSTA LOPOVLUKA!!!

Branko

pre 10 godina

Pogrešan pristup. Treba ispitati zašto je uništena svaka od fabrika u Srbiji. Treba da odgovara zašto je ugasio srpske banke a naroćito da se ispita zašto je i zbog koga ugasio SDK. Gašenje SDK je bio pripremni korak za mafijašku i lopovsku privatizaciju kako bi se prikrili svi dokazi o tome. Znači da zaključimo, ne da se ispituje korist koju je imao nego da se ispita šteta koju je napravio Srbiji i Srpskom narodu.

Ekonomista NS

pre 10 godina

Branko, 22. novembar 2013 11:19
Ja ne znam odakle vam te neistinite informacije koje ponavljate kao papagaji.
Nije Dinic ugasio 4 Banke nego SPS i Milosevic! Banke su zatvorene jer po zakonu koji i danas vazi, kad dug premasi vrednost firme, ta firma mora da, po sili zakona ide u stecaj.
Da je stecaj neko sprecio, danas bi bio u zatvoru. Što je najsmešnije, odluku o stecaju su doneli i potpisali Djelic i Vlahovic, a ne tada guverner Dinkic.

masta moze svasta

pre 10 godina

black_adder, 22. novembar 2013 13:57

Aerodrom radi pozitivno i ne uzima pare iz budzeta. Da nije bilo Bojana Krista, danas bi aerodrom bio u rasulu, kao i JAT. To je bio strucnjak na pravom mestu koji nece da radi z amale pare. Mi smo ga oterali i doveli losijeg od njega za manju platu. Danas Kristo vodi jedan drugi mnogo veci aerodrom za mnogo vecu platu. Lupetate najstrasnije. Mislite bre svojom glavom a ne kurirovom.

Kolarski

pre 10 godina

Pa, vidite G-dine Dinkicu, mozda ste trebali da " abdicirate " zajedno sa Djelicem u USA a ne da sada,
ovde budete prozivani sami " ni krivi ni duzni" za Nacionalu !

strucna javnost da analizira njegov dosadasnji rad na drzavnim funkcijama

pre 10 godina

Ovaj covek i te kako snosi odgovornost za hiljade individa i njihovog nasilnog uhljebljenja bez i malo logike na racun troskova drzavnog budzeta,a da nije pre toga uzeo u obzir koliko moze drzava da izfinanisra spomenute vestacki stvorena radna mesta tkz,proizveo "bele medvede",koji danas se svim sredstvima bore da ocuvaju svoje privilegije,jer vecina njih je uletela u dugove kupujuci stanove,automobile,provodili na skupocene godisnje odmore i bezbroj luksuznih troskova,i ne zele da se pomire sa sudbinom da nasa privreda ne moze da izdrzava toliku armiju ljudi.Na ovaj nacin njegove filozofije socijalizma,bolje receno produzetkom komunisticke filozofije,danas zemlja se nalazi u skoro samom rasulu,kako politicki tako i ekonomsko-privredno.Ako uzmemo u obzir da zeli sebe okititi da su dosli strani investitori,ah da sve se svodi da strani investitori kod nas proizvede i naknadno izvoze,ali po ovom pitanju je on totalno zloupotrebio novac gradjana Srbije,jer za iste subvencije preduzetnicima,mogao je troduplo vise da Srbija profitira,a znamo da niko nije kontrolisao sta se dogadjlo sa subvencijama i otvaranjem radnih mestrakako usmerene stranim investiroma,tako i domacim,ali zato on je koristeci drzavni budzet za dodatnim otvaranjem raznih dupliranih sektora poput agencija,lokalnih samouprava i vestackim osnivanjem lokalnih usluznih delatnosti,drugim recima stvarao armiju njegovih buducih biraca na izborima.Totalna ludost i nesposobnost igranje sa zemljom i njenim gradjanima.

mup

pre 10 godina

Radulovic mu polako ali sigurno oduzima alate i mehanizme kojima je "obijao" kase koje su mu bile dostupne dok je kontrolisao finansije.Mladja nije birao odakle ce da uzme novac koji mu ne pripada,a koji nije prisvajao samo za sebe,vec i za finansiranje interesne grupe zvane G17,Regioni i slicno.Radnici Genexa konacno posle 5 god. dobijaju svoj deo novca od prodaje delova te kompanije,Miskovicu i Kosticu. 14 miliona evra je Mladja sklonio na tajni racun i svakog meseca dizao kamatu za sebe.Otuda i toliki napadi na tog-konacno cestitog ministra,Radulovica.

PeroTreger

pre 10 godina

Prosto neverovatan narod?! Pa za sta konkretno njega pljujemo?! Ako ima 0.00002 posto ljudi koji objektivno i konkretno znaju sta bi mu prigovorili evo ubijte me. A sa druge strane, Dacic i njegovi koji su za vreme 90-ih pokrali i opustosili sta su stigli su vizionari, patriote, pokajnici, sta su bre?! Niko ne pita sta je sa premijerom i ministom UNUTRASNJIH POSLOVA koji nosa KOFERCE, vidja se sa onim MISOM BANANOM, i to opusteno priznaje, kome onaj kriminalac VAVIC mase bakljama na proslavi, dovodi trubace, Bajatovic, Mrkonjic, Obradovic, taj rad A?! Ne, mi nismo dobili po 1000 evra koji bi vam sve probleme resili i to je to?! Zaboravise ljudi i ratove i stradale i sve, ekonomiju unistio Dinkic, nisu sankcije i bombardovanje i Milosevicevi ljudi, to je bre cvetalo dok nije dosao OVAJ... E moji mi...

David Pantovic

pre 10 godina

Nemoj vise lagati Ovaj narod. Kako te nije sramota. Dace Bog da takvi kao ti zaista budu iza resetaka jer su uzeli tolike pare od ovog napacenog naroda a nista uradili nisu!!!

crni domino

pre 10 godina

Konacno su odgledali film "Tezina Lanaca".
Pozdravljam.
PS: Nabavite i snimak onog Svedjanina sta je rekao u vezi para sa Kipra, pa zakljucite sa kime imate posla!

tomica

pre 10 godina

pocinioce treba traziti u redovima SNSa SPSa DSSs tu se kriju najveci lopovi i sta je sa hapsenjem huligana sve se vec zaboravilo ali iz kog razloga zato sto blisko saradjuju sa sadasnjom vladom srbije

sasa

pre 10 godina

Bolje da kontaktiraju vlasti Luksemburga, Monaka i Svajcarske a ne da traze nesto po selu. Nije Dimkic rodjen juce pa da ne zna kako da sakrije pare.

djole

pre 10 godina

Dinkicu, sta cemo sa parama sa Kipra, ako to ne sme policija da istrazi onda ce te raskrinkati isti onaj novinar koji je poslao Sanadera u zatvor
Koga zanima neka pogleda : https://www.youtube.com/watch?v=gQ_keRRZmAA

zuta osa

pre 10 godina

Svi krali samo Mladjan bio posten a celo vreme na vlasti i oko vlasti. Jedina funkcija vezana za finansije tj. lovu koju jos nije obavljao je funkcija salterske sekretarice. To mu nije odgovaralo, previse svetla i puno posmatraca. Covek voli da radi u mraku i bez cinkarosa.

Vesna Rajic - Kosteski

pre 10 godina

Petooktobarski junak Mladjan Dinkic, koji je pravo sa ekonomskog fakulteta "hapsenjem" Borke Vucic koja je bila institucija za njega - napravio sebi prostor u NBS i to ni manje ni vise,nego guvernerski,( asistent pa guverner)zasluzan je za rusenje nacionalnog bankarskog sektora.To da nije bio strucan,poznato je javnosti kao i to da je omogucio Vojinu Lazarevicu ( vlasniku "pola"Crne Gore )i tajkunskoj ekipi da preko Agencije za osiguranje depozita toboz plate i "kupe" akcije banaka u drustvenom vlasnistvu u kojima nikada nije izvrsena postena privatizacija.Strana imena banaka za koje "domisljata ekipa"placa licencu (fransiza) su varka pa narod da misli da su strane.
Verovatno je lakse pomisliti da strane banke profitiraju sa nezakonitim kreditima sa valutnom klauzulom,visokim kamatama,visokim naknadama i nerealnim marzama.Onaj ko ima potrebu da se stalno pravda da nije kriv i nije lopov taj sebi nije smeo dozvoliti da napravi krivicna dela svojim tadasnjim nesavesnim poslovanjem.Kako je mogao pruziti takve mogucnosti kvazi likovima da se bezobrazno obogate? Tome je doprineo nevrsenjem svoje sluzbene duznosti te je na taj nacin omogucio da drugi pribave ogromnu imovinsku korist i to sve na stetu gradjana-poreskih obveznika i drzave.On i slicni njemu su svojim radom u prosloj deceniji povredili pravo drzave i drustva.

Ddule

pre 10 godina

Dinkic je bio ministar, ali poglavar je odlucio, isto je i danas.
Dinkiveva jedina greska je bio to sto nije mogao napuniti drzavnu kasu, niti je pokusao uzeti bezbroj kredita sa povoljnim kamatom od Majcice!

black_adder

pre 10 godina

Jednom davno u nekim vestima su pomenuli da Tadić ima platu 120.000 din, a Dinkić 105.000. Tu su pominjali jos neku imovinu, kao na primer neki skroman stan, pa uštedjevinu koju je dobio tužeći raznorazne novine za klevetu. U isto to vreme je izbila ona afera sa direktorom aerodroma, Bojanom Krištom. Taj momak je napravio revolucionarni potez tako što je otpustio trećinu zaposlenih i onda sebi i svom timu podelio besne bonuse. Tada je objavljeno da je njegova plata bila 5.000EUR. Sad gledaj ti tu logiku, Dinkić sa platom od 105.000 din postavlja direktora aerodroma koji zaradjuje 5.000 eur. Pa ja bih na njegovom mestu rekao bih evo ti budi ministar, ja odoh da vodim aerodrom.
Možda čovek ništa nije uzeo za sebe. Možda je samo aljkav i ne ponaša se domaćinski prema državnom novcu. Zamsilimo tu situaciju da se sad inspektori ubiju da pronadju gde je ušuškao plen, a on nema ništa. Možda je samo glup.
Tako bi on to voleo da izgleda. Ali to čak i da jeste istina ko bi poverovao u to.

m&m's

pre 10 godina

Ispitajte i sta planira da uradi sa novcem NSZ koji je namenjen kao pomoc malim i srednjim preduzecima. Ispitajte sta on dogovara sa Krkobabicem ako mozete, znate i hocete.

Posteno

pre 10 godina

Posto se SNS kune da ce poceti od svojih da ispituje, neka ispitaju odakle njihovom bivsem lideru T.Nikolicu sredstva da moze crkvu da pravi u svom rodnom selu.

Markan

pre 10 godina

Jeste, pre njega nam je sve cvetalo, nije bilo ni Jezde ni Dafine, Stara devizna stednja je redovno isplacivana i dodje Dinkic i sve pokupi...

Milijana

pre 10 godina

Jednom je čak rekao da se ponosi tim poslom. Gde je privreda Srbije bila kada je on to uzeo u svoje ruke, a gde je danas, dovoljno za zaključak.

Pravnik

pre 10 godina

Tako i treba. Neka se sve ispita, ali i objave rezultati kad se utvrdi da su sve bajke o Dinkiću bile u stilu držite vuka, a lisice meso vade. Samo se pitam kad će na red doći lisice? Ili one i određuju ko je kriv, a ko pošten? Samo polako, Mlađo, doći će i oni na tapet.

ojha bre

pre 10 godina

nek' si ti nama nabacio bojicu u novembru,ima se moze se. a kad bojica sa letovanja po tropskim ostrvima pocne da bledi,onda sledi zimovanje na tebi omiljenom Kop-u jedno mesec dana da odmoris napacenu dusu.

А.М.profesor

pre 10 godina

Najzad neko ko misli svojom glavom (Ekonomista NS). Muka mi je od svih koji su stali u red i grupno pljuju Dinkića i samo to umeju za razliku od njega koji radi, čini mi se najbolje što zna i ume. Nisam član nijedne stranke , običan sam profesor koji mnogo pamti i ko je učio da ljude neosnovano ne treba optuživati.

Sinbad

pre 10 godina

Afere koje je Dinkic pokrenuo, niko vise ne pominje. Kolubara, Azotara, Galenika, Simpo, Farmakom, Borovica... Iza svih ovih afera stoji SPS, a ovo je osveta Dacica i SPS-a Dinkicu zbog toga sto je pokrenuo pomenute afere. Ovo se vidi iz aviona.

Ekonomista NS

pre 10 godina

dragan, 22. novembar 2013 17:38
a sta je sa agencijom za privatizaxciju koja je deceniju bila pod kontrolom dinkica ?
Sta sve necu procitati ovde!
Jos jedna neistina. Agenciju za privatizaciju vodio je DS a ne Dinkic. Dinkic se osim od 2009. do 2011. nikada ranije nije bavio privatizacijama.
Ministri za privatizacije su bili Vlahovic (DS) i Bubalo (DSS). Direktror Agencije za privatizaciju bio je Mirko Cvetkovic iz DS kasnije premijer.

Tedi beer

pre 10 godina

Kakav je Dačic čovek vidi se i ovde ne branim ovog Dinkića cak mi je o antipatican sa prosečnom inteligencijom ali Dačić kada mesa Dinkicevog oca u ovaj cirkus pa to je katastrofa !!!!!

Trta

pre 10 godina

Pa sta? Posao inspekcije, policije i ostalih sluzbi jeste kontrola. Posle svih prica o Dinkicu moglo se ocekivati da i MMF sprovede istragu.

Niko kao ja...

pre 10 godina

Prosto je neverovatno kako uvek nadje zastitu u najjacoj politickoj opciji...da ga Vucic ne stiti, on, Vladimir Ilic, bas kao i Nebojsa Covic, odavno bi bili iza resetaka...ovako zivela Srbija, ili kakva god vec parola trenutno vazila...

Mirko

pre 10 godina

Treba proveriti i njegovog kuma Bojana Zecevica, i njegovo poreklo imovine, investicioni fond iz USA koji je vlasnik dela hotela na Staroj planini, pa koje sve postao vlasnim zemlje na Staroj planini, Goliji i Besnoj goliji kao i sad najnovije na Vlasinskom jezeru.

SB

pre 10 godina

Javite mi ako nađete nekog našeg političara koji se nije obogatio i ugojio !
Takođe neka mi Mlađa javi kako se to na kredit kupi ekskluzivni veliki stan od 300.000 eur?

Ekonom

pre 10 godina

@ Vesna Rajic - Kosteski, 22. novembar 2013 19:13

Al j etebi bilo lepo 90-tih. Dinkic stvari doveo u red pa ti to sad smeta. Cuj Borka Vucic, glavni organizator pljacke devizne stednje, i iznosenja ista na Kipar. Kakvih likova ovde ima!

Marija

pre 10 godina

Stručnjak Dinkić će ući u istoriju Srbije kao neko ko je imao presudnu ulogu u ekonomiji Srbije za vremenski period u kojem je Srbija devastirana.

Mića

pre 10 godina

I Đelić i Dinkić su nekad živeli u malom jednosobnom stanu. A kada su skoro nasilno došli do funkcija, počinje pravi preporod za njih. Pitanje je samo da li su još uvek milioneri ili su milijarderi.

Jovan Krstić

pre 10 godina

Cim je krenuo na Vladu, Vucic odmah diže policiju...
U to se pretvorila Srbija, u policijsku drzavu!
Samo tabloidi i pritvor!

nevena

pre 10 godina

molim Vucica da prosiri istragu na kadrove G17 iz zdravstva koji su sada pobegli u druge partije ne bi li se sakrili. Mnogo se para tu opralo i otelo.

nena

pre 10 godina

to samo znaci da si se vec dogovorio,da kao traze lovu,i onda si ti cist,nista lova s kipra ,nista veza s mafijom,s miskovicem i drugima!
opro si biografiju,potplatio i ucenio sve u vladi kao i mnogo puta do sad i sad jovo nanovo u placku !

Običan građanin

pre 10 godina

U tekstu se pojavljuje vest i o V. Iliću... Istraga od početka oktobra o.g., šta li ... ???!!!

Ako, ako...

Treba "ukrstiti" prihode, troškove, imovinsko stanje i ostalo svim "petooktobarskim revolucionarima iz 2000. godine", pre tog vremena i danas...

Lako će se doći do "pravih vrednosti" i istine, međutim, teško će se to "saopštiti" ovom jadnom, napaćenom i osiromašenom narodu...

P.S. Čitav život i sve oko nas, sastoji se od brojeva... ;) ...

kako sejes, tako zanjes!

pre 10 godina

... Dace Bog da takvi kao ti zaista budu iza resetaka jer su uzeli tolike pare od ovog napacenog naroda a nista uradili nisu!!!
(David Pantovic, 22. novembar 2013 13:56)

E sad vise dosta o tom "napacenom" narodu!

Mi nismo napacen, vec glup i neobrazovan narod i sve sto nam se desava smo hteli i zasluzili!!!

O Boze

pre 10 godina

crni domino, 22. novembar 2013 17:49

Tezina lanaca je film finansiran od strane Bogoljuba Karica (nevladina organizacija iz Rusije) koji se tako svetio vlastima za izgubljeni Mobtel i Karic Banku. Treba samo malo ukljuciti mozak pre nego sto poverujes u propagandu!

Mislite svojom glavom

pre 10 godina

Autor filma Težina lanaca je Boris Malagurski koji je za vreme snimanja punio 18 godina.
Zamislite! Klinac od 18 godina upućen u svetsku finansijsku zaveru protiv Srbije sa Dinkićem na čelu. Hahahaha, pa koji je vas IQ?
A u filmu se pojavljuju sve karicevi ljudi. Cvjeticanin dekan univerziteta Braca Karic, Branko Dragas, Direktor Karic Banke, Prof. dr Ljubodrag Savić kasnije potpredsednik IO Snaga Srbije Braca Karic.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Sposobnost nije samo umeće da se posao "uradi" no i da se sakriju tragovi! Ili modernije rečeno - da se upodobe uredbe i zakoni a urađeno legalizuje!

nidža

pre 10 godina

Gde su pare tu je i URS, poznato već više od decenije.
(Marina, 22. novembar 2013 20:33)
Nije problem što su tu oko njih pare, ali zašto moje!

ZoranNS

pre 10 godina

Pronaći će samo dve šoljice za kafu. Nije Mlađa naivan, ako i ima to je dobro sakriveno kao gusarsko blago. Koliko je para i privilegija podavao stranim firmama svakako je dobio nagradu, bez toga na zapadu ne ide, ali to mogi biti skrivene akcije, ili novac koji je oročeno sklonjen za njega.

Dosta vise kukanja

pre 10 godina

@Branko,

Potpuno se slazem ali pitanje je kome to pitanje da se postavi. Ja ne bih to pitao Dinkica ja bih to pitanje postavio Dacicu jer je sve pocelo kada je njegov "tata" bio na vlasti. Ovo su samo posledice vladavine nejgove, a sada reformisane stranke. Kako to
lepo rece jedan od prednih komentatora "kako sadis tako zanjes".

VM.

pre 10 godina

Javite mi ako nađete nekog našeg političara koji se nije obogatio i ugojio !
Takođe neka mi Mlađa javi kako se to na kredit kupi ekskluzivni veliki stan od 300.000 eur?
(SB, 22. novembar 2013 18:52)

Vidis, neki podignu kredit pa kupe eskluzivni stan, a neki ga volsebno dobiju na POKLON za vreme bombardovanja!!!

Sta mislis, ko je bolje prosao???

Novaković

pre 10 godina

Taman kada su našli pare iz vremena Miloševića, onda se tim parama odjednom ponovo gubi trag. Opet je tu Dinkić bio glavni.

Biserka

pre 10 godina

Ne znam šta će se tokom istrage sve utvrditi i saznati, ali je sigurno da je Dinkić naneo mnogo štete građanima Srbije i da je jedan od najomraženijih političara.

Merkur

pre 10 godina

Dinkić je kralj afera! Za vreme ministrovanja učinio je ogromne štete na polju ekonomije i trebalo bi mu se zabraniti da se bavi politikom.

penzioner

pre 10 godina

Niko se ne pita kako je Toma kupio veliki luksuzan stan, školovao i oženio dva sina, koji imaju isto tako luksuzne stanove, znamo da skoro ništa nije nasledio a sve vreme je izdržavao porodicu od jedne plate, koja nije mala ali ni velika, tek dovoljna da se četvoročlna porodica odraslih nahrani i skromno obuče. Ako pitate odakle Dinkiću, Čedi, Đilasu......onda to isto pitanje postavite Tomi, Vučiću i ostalim prepoštenim političarima. Teško nama sa svima njima, svi pokazuju balkansku pohlepost, čim se uhvate vlasti.

Milanus

pre 10 godina

U zgradi pored Dinkiceve stan ima Tomislav Nikolic. Stan je slicne velicine i cene kao i Dinkicev (isti investitor, isto naselje).

crni domino

pre 10 godina

Odgovara Dinkicu ovakvo postupanje policije i istraznih organa. Pravi se sprdnja! Dinkic je toliko mudar da sav kapital koji je stekao "postenim" radom nece materijalizovati da bi se video.
Novci su na sigurnom negde u svetu a nasu vlast koju niko u svetu ne ceni, da bi joj pomogla, nece saznati mesto i kolicine kapitala koji Dinkic poseduje. I ne samo Dinkic!

roger

pre 10 godina

Velja, Dinkic, Covic, Vesic ne zna se ko je posteniji. Isti ljudi se vrte godinama. Da li ce ih iko ikada skinuti. Ne boj se Dinkicu, pod suknjom si.

Novikorisnik

pre 10 godina

Trebalo bi oni da pokrenu istragu o svakom jednom koji je bio na vlasti u poslednjih 20 i kusur godina pa i o ovima koji su na vlasti... Država bi prosperirala sa tolikom jeftinom radnom snagom koju bi dobila kada bi ih sve pohapsili....

pm

pre 10 godina

jeste,bas ce da se nakrade miliona u srbiji i da sve prebaci na caleta od 80 godina u vlasotince.... ovo mora da je neki paralelni univerzum u kome smo svi mi veverice...

SirOliver

pre 10 godina

Obzirom da je Dinkic bio u vise Vlada kada su se desavale sporne privatizacije,a on bio na celu finansija,logicno je da on zna za sve tokove novca.Uostalom bio je i Guverner NBS.Taj njegov veoma dug staz vezan za upravljanjem finansija Srbije ga obavezuje da pomogne istraznim organima kako bi dosli do onih koji su pokrali Srbiju.

Princip

pre 10 godina

Igraju se ide maca oko tebe i na kraju nista od krivica i presuda.Tako vodaju ovaj glupi narod od izbora do izbora.Samo revolucija Srbiju spasava!

Cica

pre 10 godina

Očigledno da sa " Nacionalnom štedionicom" nisu čiste stvari. Verujemo da Dinkić ima mnogo štošta interesantnog reći u vezi projekta "Nacionalne štedionice" Kada je u pitanju pljačka držve oda nema povlašćenih, svi moraju da odgovaraju.

O boze

pre 10 godina

@ vidimo se u koaliciji, 23. novembar 2013 09:15
Tezina lanaca je film finansiran od strane Bogoljuba Karica (nevladina organizacija iz Rusije) koji se tako svetio vlastima za izgubljeni Mobtel i Karic Banku. Treba samo malo ukljuciti mozak pre nego sto poverujes u propagandu! U sta sve pusti Srbi veruju.

Dosta vise kukanja

pre 10 godina

@Branko,

Potpuno se slazem ali pitanje je kome to pitanje da se postavi. Ja ne bih to pitao Dinkica ja bih to pitanje postavio Dacicu jer je sve pocelo kada je njegov "tata" bio na vlasti. Ovo su samo posledice vladavine nejgove, a sada reformisane stranke. Kako to
lepo rece jedan od prednih komentatora "kako sadis tako zanjes".

e

pre 10 godina

@ A M Profesor,22.11.2013,16:29
Ja nisam profesor, ali baš kao da ste čitali moje misli.Izgleda da Dinkić nema "navijače" koji bacaju dimne zavese ukoliko nedaj bože pokuša da pretresa imovinu svog vrhovnog vođe. Ukoliko ipak neko to pokuša iz bilo koje stranke tu su "navijači" koji gromoglasno napadaju Dinkića. Oni su svesni da tamo neće naći ništa, ali energija prismotre odlazi sa njihovog šefa na drugu stranu i oni prirodno očekuju financijsku stimulaciju jer su je "pošteno" zaradili.Cirkus baš kao na sportskim terenima. Zaista je vreme da se lideri svih stranaka na vlasti ili opoziciji financijski pročešljaju, da se "navijači" ućutkaju i to da se obavi tiho i tek po završetku svih istraga objavi, pa kud puklo da puklo. Što narod kaže ni po babu ni po stričevima. Posle toga mislim da će nas evropa pozvati u uniju!

Mnogo spora pravda

pre 10 godina

Kada bi se uhapsili svi koji su krali ili nelegalno stekli imovinu,
Srbija bi ostala bez politicara.

Mladja je jedan od 1000...

Za godinu i po,mi imamo samo nekoliko optuzenih,jos nemamo osudjenog...
Nama treba 1500 godina da bi sve koji su krali-optuzili,dokazali,osudili.

Masta je cudo

pre 10 godina

@(Nastić, 22. novembar 2013 22:51)
stručnjak za propast preduzeća i rasprodaju tajkunima koji potom ta preduzeća prodaju po višestruko većoj ceni.

A kad je to Dinkic ucestvovao u privatizacijama osim u Kuriru?

MILOS

pre 10 godina

Nemam nista protiv hrvatskog novinara Domagoja, naprotiv, mislim da je veoma hrabar i pametan covek, ali je tuzno i smesno da covek iz druge drzave otvara oci srpskoj javnosti pored toliko policije i tuzioca koje Srbija ima i koje mi placamo. Tuzno.

zare

pre 10 godina

Ako je Dinkić kriv i za deo onoga za šta se optužuje on je zgrnuo milione. To se medjutim sigurno neće otkriti u nekom selu i kući njegovog oca. Da bi se razotkrile mahinacije vrhunskih političara (ako ih je bilo) potrebna je ozbiljna medjunarodna istraga. sa proverama računa u (neizbežnoj) Švajcarskoj i slično. Na žalost ne može se očekivati da do toga zapravo dodje jer su i sa druge strane vrlo "ozbiljni igrači". Setimo se kako su neke istrage protiv Miloševićeve klike zabašurene kad su sa druge strane izašla imena nekih poznatih stranih političara u vidu posrenika.

Niksha

pre 10 godina

Dosta afera se vezuje za Dinkića i krajnje je vreme da se otkrije šta je istina a šta ne.
Interesantno će biti ako progovori, jer ako neko zna šta se u zemlji Srbiji dešavalo od 2000-te do danas onda je to on. Čovek je sve vreme na vlasti bio.

Opet lazi

pre 10 godina

SirOliver
URS (g17) NIJE stalno kontrolisalo tokove novca. Prekini sa tim otrcanim lazima.
Ministri finansija:
Od 2000. do 2004. Bozidar Djelic (DS).
Od 2004. do 2007. Mladjan Dinkic (G17),
od 2007. do 2008. Mirko Cvetkovic (DS).
2008.-2011. Diana Dragutinovic (DS),
2011.-2012. Mirko Cvetkovic (DS),
2012. - 2013. Mladjan Dinkic. (G17).
2013.- ? Lazar Krstic
Znaci DS je 9 godina vodio finasije a Dinkic 4 godine!
Ja znam da je sada IN popljuvati URS ali istine radi, molim te da vise ne lupetas napamet!

Hipopotamus

pre 10 godina

U resoru ekonomije i finansija Dinkić je zatekao izuzetno loše stanje, a ostavio još gore. Posle deset godina odlučivanja, a s' obzirom na posledice tih odluka, neko mora da ga pozove na odgovornost. Posebno ako je vreme na vlasti iskoristio za "sticanje" imovine.

Milika

pre 10 godina

Baš me čudi, kako je neko ipak video ,da je ovaj čovek vladao finansijsko-ekonomskim resorom ove zemlje od 2001 do jeseni 2013-te,te da je državi bivalo sve lošije a njemu sve bolje i bolje. Za to vreme država ima samo porast duga ( sada već 20 milijardi EUR)a on (Dinkić) "samo" uvećanje lične pokretne i nepokretne imovine?
Odakle mu tolika imovina, i kako ju je stekao?
Dajte da se čovek "opere" od silne osnovane sumnje i dokaže nevinost i "pošteno" zaradjene novce !
U protivnom zna se šta bi trebalo da mu sleduje!!!

Dragan

pre 10 godina

sasvim normalna stvar u svim civilizovanim zemljama. Juče je bilo suđenje nemačkom predsedniku Wulfu zbog toga što mu je neko platio 750€ za hotel u kome je odseo. I to spada u
mito. Kad li će mo mi da dođemo na taj nivo!?

Dejan L

pre 10 godina

Sve je po zakonu (citaj po rupama u zakonu).
Tako i u Kolubari.
Deja Vu, a ovo Vu, pitam se zasto mi lici na Vucka Acu de la SNS.
Vensan De Zer kaze: ''Pohvala za hapsenja, ali ni jedna presuda''
Populizam