Petak, 22.11.2013.

09:41

Džou 6 mečeva, Hrvati bez navijača?

Šef FARE programa za Hrvatsku (Fudbal protiv rasizma u Evropi) Zoran Stevanović tvrdi da HNS može očekivati rigoroznu kaznu zbog Josipa Šimunića.

Izvor: AK

Džou 6 meèeva, Hrvati bez navijaèa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

miro split

pre 10 godina

@Hrvat
Nisu četnici u Omišu ništa napravili nego su u Omiškoj zagori u Poljičkoj republici pod patronatom Njemaca i za Njemce poklali nevine civile iz čisto partizanski sela.Tako da budemo načisto sa tim četničkim antifašizmom.
Inače se kao tvoj kolega iz 91 i 92 godine slažem da se svakom normalnom Hrvatu mora počet gadit ovo kostatno igranje na kartu ustašluka Hrvatskog nogometnog saveza i reprezentacije.Taj savez i reprezentacija su se normalnije ponašali 91g za vrime najvećeg rata nego danas.Pa za tu su reprezentaciju igrali i hrvatski Srbi,a oni se sad diče najvećom sramotom koju smo ikad imali Antom Pavelićom i ustaškim psihopatima.

Srbin

pre 10 godina

@Koja je razlika između Srba i Hrvata? Razlika je u tome što je Srbima na prvom mjestu mržnja prema Hrvatima i ostalima,a tek onda ljubav prema domovini, dok je Hrvatima na prvom mjestu ljubav prema Domovini pa tek onda mržnja prema Srbima.
(dominik26, 22. novembar 2013 11:45)

Razlika između tebe i mene je u tome što ja ne mrzim nikoga. Tako sam vaspitavan. Mržnja ništa dobro ne može da donese, a najviše pogađa i izjeda onoga ko u sebi gaji najgore od svih osećanja. I ja ću, za razliku od tebe vaspitavati svoje dete da ne mrzi nikoga, ali ga učiti da postoje i da se čuva ljudi kao što si ti i neki Hrvati koji će ga mrzeti samo zbog toga kom narodu pripada i koje je vere.

ultrabgd1

pre 10 godina

Ajde Tomo Karadzo, zastiti interese Srba.... Budi covek i zatrazi najstrozu kaznu za ovu seljacinu Dzoa. Kao predsednik srpskog Saveza imas svako moralno pokrice da uradis tako ( isto kao i predsednik izraelskog fudbalskog saveza ), ali tebi se sigurno ne ulazi u konflikt sa jaranima iz HNS ?! Zar ne ?!

pravoslavni hrvat, srbin katolik

pre 10 godina

Imam ideju, treba napisati taj pozdrav za dom... na ćirilici sitnim slovima na ovim tablama pa da vidimo da li bi ekstremni desničari lupali onda. Dve muhe jednim udarcem. Ajde malo se opustite, počinje sezona kobasica i kulena

Josimar

pre 10 godina

@Melenci, a i svi ostali koji misle kao i Vi

http://www.24sata.hr/nogomet/v-corluka-spomenik-nije-ustaski-vec-za-branitelje-53971

bas lepo

pre 10 godina

Neko rece da Hrvati mrze Srbe, prema komentarima u srpskim medijima mislim da Srbi nimalo ne zaostaju iza njih, mozda cak i prednjace, jer za razliku od Hrvata mrze gotovo celi svet.

Bane

pre 10 godina

Nzm samo koliku kaznu dobiti Srbija od Fife zbog ponasanja jer verovatno su Srbi krivi za ovaj sramotni potez hrvatskog kapitena!Toliko o pomirenju i toleranciji i Evropi kojoj toliko jurimo da budemo clanovi!

cinober

pre 10 godina

Da se mene pita ja bih izbacio rvacku nogometnu reprezentaciju sa svih takmičenja na minimalno 5 godina. Nemam baš ni najmanje simpatije niti najmanjeg razumijevanja za ovakve svinjarije. Nacionalističko-šovinističko-ksenofobna preseravanja polako idu predaleko i krajnje je vrijeme da se to počne dosljedno i pametno suzbijati. Inače...izmaći će kontroli i ja se selim nekud daleko.

dominik26

pre 10 godina

Koja je razlika između Srba i Hrvata? Razlika je u tome što je Srbima na prvom mjestu mržnja prema Hrvatima i ostalima,a tek onda ljubav prema domovini, dok je Hrvatima na prvom mjestu ljubav prema Domovini pa tek onda mržnja prema Srbima.

Šeki

pre 10 godina

Kad je dobio 2 utakmice za Sulejmanija šta dalje da pričamo, nije ni Mandzukić bolji ništa, salutirao pobluci u Nemačkoj, kazniše li ga možda. Predviđam 3 meča Šimuniću i jedno 15 000 HNS.

munZ

pre 10 godina

Za nekih 10 godina će broj Srba u Hrvatskoj i broj Hrvata u Srbiji znatno opasti. Iskreno verujem da će Srbija, baš zbog mahom očuvane multietničnosti, biti zdravija i normalnija država. Hrvatska sa ovom prikrivenom ili malo prikrivenom ustašijom u svim porama društva će pojesti samu sebe. To je jedina zemlja u Evropi gde se baštine tekovine nacizma iz Drugog svetskog rata koji je košta stotine hiljada života i trajno zagadio odnose genetski bliskih naroda. I u drugim zemljama je bilo "satelita" i pridruživanja Hitlerovom programu (Ukrajina, Litvanija npr), ali NIGDE vi nemate združenu i u obrazovnom i političkom sistemu utemeljenu "notu" aminovanja ustašije. Ovaj "Joe" je samo posledica toga, a pre njega Kostelić ("spreman kao vojnik Wermachta 1941"), Vida ("volim slušat' 'Čavoglave' prije susreta sa Srbima) i slični. Njima je to normalno i njih ne treba kriviti. Pročitajte malo HR Wikipediju i stvar postaje jasnija...

zoki

pre 10 godina

da je kažnjen kol'ko treba posle "leti,leti, sulejmani", ne bi igrao protiv islanda i ne bi bilo ovih gluposti, sad može sa sulejmanijem ispred tv-a, pa zajedno da gledaju svetsko.

Prle

pre 10 godina

Da se ne lazemo, Hrvati su jedini narod u Evropi koji je u ogromnom procentu (95%) izasao na ulice da pozdravi "Nemacku oslobodilacku vojsku"! Na njihovu srecu Nemci to znaju i pamte pa oni i pored svih necivilizacijskih cinjenja, kao sto je npr. skidanje tabli sa cirilicom, udjose u EU bez problema tako da ni za ovo velicanje fasizma ne bi trebalo ocekivati neke ostrije sankcije.

Geometar

pre 10 godina

Nije Josip kriv sto je odrastao u takvom okruzenju. Nije on mogao bolje ispasti. Sada ce on biti kaznjen zato sto ga nisu naucili kako da se ponasa I sta se I gde sme govoriti. Dzo legendo sad ces prvenstvo gledati na TV. Mada mozda te povedu da im dizes moral i borbenost .

Dejan

pre 10 godina

Zasto se mi bavimo ovim stvarima i tome pridajemo znacaj? Oduvek su komsije bile opterecene Beogradom i pokazivali frustracije zbog onog sto se desava kod nas. Cini mi se da se to polako menja...

Hrvat

pre 10 godina

Kao Hrvat i dragovoljac koji je branio svoju kuću u Hrvatskoj od dragovoljaca iz Srbije i Kosova, smatram da se Joea treba zauvjek isključiti iz sporta, a ja zbog šutnje iz HNS-a ne želim više navijati za takvu reprezentaciju, žalim i one Hrvate koji se javljaju komentarima kako je to stari hrvatski pozdrav, iz vremena Šubića, kao da je Joe mislio na operu Nikola Šubić Zrinski. Nacionalizam je zlo i svaki pošteni čovjek mora se boriti protiv toga, odgajati djecu da poštuju gejeve, druge vjere, razlike, na žalost mi se sve više vraćamo u 91 i 41. žalosno je i gledati kako se u Srbiji rehabilitira Draža Mihajlović i četnici, ustaše su bili gori ali i jedni i drugi su zločinci, dođite u Omiš, u brojne druge kraajeve gdje su četnici u 2. svjestkom ratu poubijali žene i djecu, pa to tamo ljudima objasnite. Ne da mi se više tipkati, ako netko ne shvaća tko su ustaše i četnici, ili je jako glup ili je ljudska nula. Pozdrav.

zoki

pre 10 godina

Miha mora tjerat vase decke da pjevaju a nasi sami rokaju na centru!!! Miha bi bio ponosan na joea
(Starman, 22. novembar 2013 10:33)

komentar za oskara! ;D

Nenad-EU

pre 10 godina

Mislim da bi Srbija trebala da urgira kod Izraela da se izvrsi pritisak na UEFA, da se odredi najstrozija kazna za ovog neonacistu.

ukratko

pre 10 godina

Najveći šovinisti koji su počašćeni od multietničke EU kao niko nikada u istoriji.
Neće dobiti kaznu kakvu zaslužuju ni sada u slučaju fudbala.

Delija1972

pre 10 godina

Leti, leti Simonic....!!! Neka si ti sanjo tvoju akciju, a sada kao sportista sanjaj Brazil... nisi bolje ni zasluzijo... Covek sa 2 grama mozga... Sjedi pa gledaj SP zajedno sa Sulejmaniom...��

Ivan Ujević-Tko pjeva zlo ne misli !!!

pre 10 godina

Podrska nasem Simunicu, izdrži JOsipe...ti si samo covjek koji voli svoje..Pobijediti cemo i ovo...Hrvatska je u Brazilu i to je nabitnije, a pojedini neka pate i neka se samo nadaju da ce Island otici...sportski pozdrav ;)

dejan

pre 10 godina

Za takve ispade bilo koje reprezentacije, najbolje i najefektnije resenje bi bilo da im se oduzmu bodovi. Posle utakmice naravno..Kakvo obrazovanje navijaca, nema od toga 'leba..

Jay

pre 10 godina

Hehe koji vas kompleksi peru pa to nije za vjerovat. Simunic je rezervirana tema za guslanje u narednih 50 godina.

Ajde smanjite dozivljaj vise, nema vas u Brazilu i gotova prica :D

Mario iz Hrvatske

pre 10 godina

A najjbolje da sad na*ebe cijela Repka zbog manjka pameti, ništa od toga, Srbi niste ni vi bolje sjetim se kad ste palili našu ambasadu, moderan svijet treba izolirati Ustaše i Četnike!! Oni ne vole one koje misle da ih predstavljaju

niste spremni? spremte se spremte!

pre 10 godina

Šimunić je dokazao da je obična ustaška seljačina i profašistički primitivac. Ostali Hrvati nemaju mnogo razloga za radovanje zbog slučajnog plasmana na SP. Prošli put smo išli mi ovaj put oni pukim sticajem okolnosti a u realnom okviru kvalitet im je vrlo mali. Da nemamo problem sa selektorom, savezom i menadžerima pregazili bi ih sa pola snage.

Topuzić

pre 10 godina

Grci su svom kretenu koji je nacisticki pozdravljao dozivotno zabranili igranje za bilo koju nacionalnu selekciju a nasi 'susjedi'su mogli ovu protuvu fasiticku jos da nagrade. Najveci problem smo mi ljigavci koji nikako da se organizuju i povedu ozbiljnu kampanju. Naprotiv, cak van sporta neki se trude jos i da flertuju sa njima kao npr. Bogdan Diklic koji perfektno vodi 'spiku na hrvatskome jeziku, ne'. Da li kuzite ne? E sad proglasite me jos i za nacionalistu i lupite par stotina minusa sto sam protiv blizih kontakata sa nekim ko me sustinski ne podnosi.

Ante

pre 10 godina

E moje fudbalske istitucije, pa ovoj stvari, da je tako nazovem, je trebala da bude izrecena dozivotna zabrana igranja fudbla, nakon starta nad Sulejmanijem. Da se ovo nama desilo mi bismo bili izbaceni sa SP.
(pesimisticnioptimista, 22. novembar 2013 10:31)

Haha, otkud bi vas izbacili? Eto nije vam se desilo pa svejedno necete na SP ;)

Nada

pre 10 godina

Taman pomislih,6 meceva,pravda,kad ono "do sest meceva",znaci max.2!
E,da je Srbin dobio bi mozda i svih 6. Zalosno i razocaravajuce!

konto

pre 10 godina

Eto, sad će genije da propusti SP. Nešto za šta je kao profesionalni fudbaler verovatno živeo, kruna karijere... A zašto?! Još jedan dokaz da nacionalizam i (ne)inteligencija idu zajedno.

sarajevo.ba

pre 10 godina

znaci do finala kaznjen,al moci ce onda s nama u finalu igrat
e sad ocekujem jedno 179 komentara iz Srbije pljuvanja po Hrvatima,a njihovo NOZ ZICA...cemo zaboravit
Koliko vas vrijedja za dom spremni toliko nas tri prsta,znaci treba i vase sportiste kaznjavat
Susjedi,vidimo se u Brazilu

Melenci

pre 10 godina

Ko da stane i brani Simunica?Pa nije valjda cela reprezentacija ustaska?Cak i da ima jos fudbalera sa tim uverenjem nikada ne bi na javnim mestima istupili kao sto je to Simunic uradio.Srna,Mandzukic,Modric igraju u vrhunskim klubovima Evrope i postovani su tako da im ne pada na pamet da se kompromituju.Slusala sam Srnu posle utakmice koji je rekao da pobedu posvecuje supruzi i sinu.To dovoljno govori koliki je on pre svega profesionalac,da nacionalizam nema mesta u fudbalu.Nije Simunic reprezentacija Hrvatske a nije ni najveci Hrvat.Verujem i hrvatskoj vladi da ce se izboriti sa ekstremnim ostacima HDZa.

d

pre 10 godina

e da vidim i to cudo! izgleda je prihvatljivije vikati "srbe na vrbe", "ubiji srbina", "za dom spremni"... nego "u u u u..."
daj vise da se mi jednom zauzmemo za sebe

bukefal

pre 10 godina

On je svoj poso odradio.Da nije pokosio Sulejmanija ono bi bila sansa iz koje bi Srbija najverovatnije pobedila i Hrvati ne bi videli baraz,ovako eto ih na SP.Shvatio je da je ustvari on najzasluzniji sto su na SP pa ga je ponela atmosfera!

Keko

pre 10 godina

Čuj Zoran Stevanović u HR se našao soliti pamet Hrvatima
Mi smo uvijek spremni za dom umrijeti ,još od stoljeća 7 kada smo uzeli kršćanstvo i obećali Papi da ćemo ako treba i umrijeti braneći svoj dom i domovinu.Ustaše su gamad koja je nanjela zla svima ,najviše Srbima i Romima ,čak i nama koji se nismo s njima slagali ali mi pošteni i pravi Hrvati koji samo volimo svoj dom kao svi što vole svoje nitko nam to neće uskratiti ,svoje nedamo tuđe nam ne treba ,poštovani to. I zato ,kao još od davnina ,od Starčevića i Zrinskih i svih naših domoljuba bez mržnje prema nikome : Za dom ...

woah

pre 10 godina

Ali dobro, dečko je sebi ispunio želju iz detinjstva. Treba ga razumeti. Mora da je mnogo čekao u životu, da bi mu se pružila prilika da ugrabi mikrofon i otpeva te stihove. Takve stvari ne peva pametan, nego uporan. pa je još i publika pevala sa njim... mora da vredi

Erceg

pre 10 godina

Veću i strožiju kaznu će da dobije naša mlada reprezentacija neko Šimunić i Hrvatska. Živi bili pa videli... UEFA mafija!!!
(nnidza, 22. novembar 2013 09:58) pa i treba da dobijete mnogo vecu kaznu, zasluzeno/opravdano ! Brzo zaboravljate svoje gafove?

pesimisticnioptimista

pre 10 godina

E moje fudbalske istitucije, pa ovoj stvari, da je tako nazovem, je trebala da bude izrecena dozivotna zabrana igranja fudbla, nakon starta nad Sulejmanijem. Da se ovo nama desilo mi bismo bili izbaceni sa SP.

Sport Billy

pre 10 godina

Za ovo treba diskfalifovati ga za zivota da ne igra za repku kao sto su Grci uradili ,, a neznam zasto Srbija dize toliku hajku kad je S. Milosevic u Sarajevo isto digao 3 prsta prema bosanskoj publici ,,, ovo treba da bude sport a ne mjesto za sirenje nacionalizma ,,

Juggler

pre 10 godina

Ako se uzme u obzir reakcije i predlozene kazne za "rasizam" u Krusevcu prema Englezima(kada su mladi igrali), smatram da reprezentaciju Hrvatske treba izbaciti sa svetskog prvenstva zbog ocigledih fasistickih pozdrava igraca i navijaca. Ja sam iz nekog razloga ubedjen da bi mi dobili tu kaznu da se nama tako nesto desilo.
Ja nisam nacionalista i nemam nista protiv Hrvata ili bilo kog drugog naroda.

zato ste tu gde jeste

pre 10 godina

..a sve bi se izbeglo da je HNS sistematski radio na edukaciji publike na stadionima.

Mozda treba edukovati u skolama a ne na stadionima?

danilo

pre 10 godina

Kada je reč o rasizmu i fašizmu, tu je davno normalan svet udario ne tačku, nego uzvičnik i rekao: To ne nikako može!
Svaka budala, ili psihopata, koja bi da promoviše te vrednosti, mora uvek bar nešto da zna:
To ne spada u slobodu govora i žestoko se kažnjava!
Ovom igraču definitivno nije mesto na SP a i kazne Hrvatima, ili bilo kom drugom, moraju se povećavati sve dok se to zlo potpuno iskoreni iz sporta.
Sport je naime nešto sasvim drugo...

Де ли је Север

pre 10 godina

Није потребно додатно кажњавати драге нам суседе, па најгора казна за њих је то што су такви, какви јесу! А не каже наш народ џабе "Чега се паметан стиди, тиме се будала поноси".

haha

pre 10 godina

zabranati mu da se bavi fudbalom do kraja zivota, a Island poslati u Brazil
(xexe, 22. novembar 2013 10:08)

Nemoj biti tako zločest jer sljedeće kvalifikacije dobivate grupu s Bosancima iz pota 1,Hrvatska i Crna Gora 4 pa kad završite 4. u grupi odviknut ćete se od nogometa sljedećih 100 godina

Boban

pre 10 godina

Pa da li se predsednik Hajduka slikao sa ustaskom kapom, da li se presednik hrvatskog fudbalskog saveza slikao pored groba naciste poglavnika Pavelica, jel se i dan danas u centru Zagreba drze mise za Pavelica, slavlje svake godine u Cavoglavama gde se nose ustaska obiljezja, salutira sa naci pozdravima i slave progoni u Jasenovcu, Staroj Gradiski, skidaju se i razbijaju cirilicne table...

Procitajte pesmu Jovana Ducica: SINU TISUĆLJETNE KULTURE napisanu 1942 godine.

Ronaldo-United

pre 10 godina

Simunicu moj,oko moje lijepo slatko.Ti si Heroj nas Hrvata,volimo te svim srcem i dusom.Nikoga ti uvrijedio nisi,ti samo volis svoju DOMOVINU,ne znam Srbi zaista sto vam smeta??Opustite se i u Brazilu navijajte za nas kao i mi sto navijamo za Noleta kad igra.Pozdrav iz Jajca

cukce

pre 10 godina

Vec sam pisao ako se i najmanji verbani delikt sa tamnoputim igracem smatra rasizmom ovo sto je uradio Simunic i navijaci je cist fasizam i treba ih drakonski kazniti! Zamislite Nemce u Berlinu na mecu njihove reprezentacije salutraju nacistickim pozdravom, e zato je Nemacka gde jeste, a nas Balkan tu gde jeste!

Marko

pre 10 godina

Stevanovic who? Ne znam ni da'l vredi ovo komentarisati...
Kad i ako im budu odredili kaznu, onda kacite naslove. Ovakve price su u najmanju ruku neozbiljne.

Zoran

pre 10 godina

Nece biti nista drasticno. UEFA je vec vise puta pokazala da je prilicno tolerantna na ovu vrstu ispada (tipa hrvatski navijaci svojim telima naprave kukasti krst ...).

Dejan Popovic

pre 10 godina

Nacistička amerika , nacistička evropa..Da nije jakog jevrejskog lobija u svetu ovakvi bi se potezi nagrađivali...mali ste i mizerni i ne shvatate da ne da niste viša rasa već balkanski mulj sa kompleksima više vrednosti.

konto

pre 10 godina

Eto, sad će genije da propusti SP. Nešto za šta je kao profesionalni fudbaler verovatno živeo, kruna karijere... A zašto?! Još jedan dokaz da nacionalizam i (ne)inteligencija idu zajedno.

zoki

pre 10 godina

Miha mora tjerat vase decke da pjevaju a nasi sami rokaju na centru!!! Miha bi bio ponosan na joea
(Starman, 22. novembar 2013 10:33)

komentar za oskara! ;D

cukce

pre 10 godina

Vec sam pisao ako se i najmanji verbani delikt sa tamnoputim igracem smatra rasizmom ovo sto je uradio Simunic i navijaci je cist fasizam i treba ih drakonski kazniti! Zamislite Nemce u Berlinu na mecu njihove reprezentacije salutraju nacistickim pozdravom, e zato je Nemacka gde jeste, a nas Balkan tu gde jeste!

niste spremni? spremte se spremte!

pre 10 godina

Šimunić je dokazao da je obična ustaška seljačina i profašistički primitivac. Ostali Hrvati nemaju mnogo razloga za radovanje zbog slučajnog plasmana na SP. Prošli put smo išli mi ovaj put oni pukim sticajem okolnosti a u realnom okviru kvalitet im je vrlo mali. Da nemamo problem sa selektorom, savezom i menadžerima pregazili bi ih sa pola snage.

zato ste tu gde jeste

pre 10 godina

..a sve bi se izbeglo da je HNS sistematski radio na edukaciji publike na stadionima.

Mozda treba edukovati u skolama a ne na stadionima?

Hrvat

pre 10 godina

Kao Hrvat i dragovoljac koji je branio svoju kuću u Hrvatskoj od dragovoljaca iz Srbije i Kosova, smatram da se Joea treba zauvjek isključiti iz sporta, a ja zbog šutnje iz HNS-a ne želim više navijati za takvu reprezentaciju, žalim i one Hrvate koji se javljaju komentarima kako je to stari hrvatski pozdrav, iz vremena Šubića, kao da je Joe mislio na operu Nikola Šubić Zrinski. Nacionalizam je zlo i svaki pošteni čovjek mora se boriti protiv toga, odgajati djecu da poštuju gejeve, druge vjere, razlike, na žalost mi se sve više vraćamo u 91 i 41. žalosno je i gledati kako se u Srbiji rehabilitira Draža Mihajlović i četnici, ustaše su bili gori ali i jedni i drugi su zločinci, dođite u Omiš, u brojne druge kraajeve gdje su četnici u 2. svjestkom ratu poubijali žene i djecu, pa to tamo ljudima objasnite. Ne da mi se više tipkati, ako netko ne shvaća tko su ustaše i četnici, ili je jako glup ili je ljudska nula. Pozdrav.

zoki

pre 10 godina

da je kažnjen kol'ko treba posle "leti,leti, sulejmani", ne bi igrao protiv islanda i ne bi bilo ovih gluposti, sad može sa sulejmanijem ispred tv-a, pa zajedno da gledaju svetsko.

bukefal

pre 10 godina

On je svoj poso odradio.Da nije pokosio Sulejmanija ono bi bila sansa iz koje bi Srbija najverovatnije pobedila i Hrvati ne bi videli baraz,ovako eto ih na SP.Shvatio je da je ustvari on najzasluzniji sto su na SP pa ga je ponela atmosfera!

Де ли је Север

pre 10 godina

Није потребно додатно кажњавати драге нам суседе, па најгора казна за њих је то што су такви, какви јесу! А не каже наш народ џабе "Чега се паметан стиди, тиме се будала поноси".

Prle

pre 10 godina

Da se ne lazemo, Hrvati su jedini narod u Evropi koji je u ogromnom procentu (95%) izasao na ulice da pozdravi "Nemacku oslobodilacku vojsku"! Na njihovu srecu Nemci to znaju i pamte pa oni i pored svih necivilizacijskih cinjenja, kao sto je npr. skidanje tabli sa cirilicom, udjose u EU bez problema tako da ni za ovo velicanje fasizma ne bi trebalo ocekivati neke ostrije sankcije.

Boban

pre 10 godina

Pa da li se predsednik Hajduka slikao sa ustaskom kapom, da li se presednik hrvatskog fudbalskog saveza slikao pored groba naciste poglavnika Pavelica, jel se i dan danas u centru Zagreba drze mise za Pavelica, slavlje svake godine u Cavoglavama gde se nose ustaska obiljezja, salutira sa naci pozdravima i slave progoni u Jasenovcu, Staroj Gradiski, skidaju se i razbijaju cirilicne table...

Procitajte pesmu Jovana Ducica: SINU TISUĆLJETNE KULTURE napisanu 1942 godine.

Geometar

pre 10 godina

Nije Josip kriv sto je odrastao u takvom okruzenju. Nije on mogao bolje ispasti. Sada ce on biti kaznjen zato sto ga nisu naucili kako da se ponasa I sta se I gde sme govoriti. Dzo legendo sad ces prvenstvo gledati na TV. Mada mozda te povedu da im dizes moral i borbenost .

Dejan Popovic

pre 10 godina

Nacistička amerika , nacistička evropa..Da nije jakog jevrejskog lobija u svetu ovakvi bi se potezi nagrađivali...mali ste i mizerni i ne shvatate da ne da niste viša rasa već balkanski mulj sa kompleksima više vrednosti.

Delija1972

pre 10 godina

Leti, leti Simonic....!!! Neka si ti sanjo tvoju akciju, a sada kao sportista sanjaj Brazil... nisi bolje ni zasluzijo... Covek sa 2 grama mozga... Sjedi pa gledaj SP zajedno sa Sulejmaniom...��

Nenad-EU

pre 10 godina

Mislim da bi Srbija trebala da urgira kod Izraela da se izvrsi pritisak na UEFA, da se odredi najstrozija kazna za ovog neonacistu.

munZ

pre 10 godina

Za nekih 10 godina će broj Srba u Hrvatskoj i broj Hrvata u Srbiji znatno opasti. Iskreno verujem da će Srbija, baš zbog mahom očuvane multietničnosti, biti zdravija i normalnija država. Hrvatska sa ovom prikrivenom ili malo prikrivenom ustašijom u svim porama društva će pojesti samu sebe. To je jedina zemlja u Evropi gde se baštine tekovine nacizma iz Drugog svetskog rata koji je košta stotine hiljada života i trajno zagadio odnose genetski bliskih naroda. I u drugim zemljama je bilo "satelita" i pridruživanja Hitlerovom programu (Ukrajina, Litvanija npr), ali NIGDE vi nemate združenu i u obrazovnom i političkom sistemu utemeljenu "notu" aminovanja ustašije. Ovaj "Joe" je samo posledica toga, a pre njega Kostelić ("spreman kao vojnik Wermachta 1941"), Vida ("volim slušat' 'Čavoglave' prije susreta sa Srbima) i slični. Njima je to normalno i njih ne treba kriviti. Pročitajte malo HR Wikipediju i stvar postaje jasnija...

dejan

pre 10 godina

Za takve ispade bilo koje reprezentacije, najbolje i najefektnije resenje bi bilo da im se oduzmu bodovi. Posle utakmice naravno..Kakvo obrazovanje navijaca, nema od toga 'leba..

Topuzić

pre 10 godina

Grci su svom kretenu koji je nacisticki pozdravljao dozivotno zabranili igranje za bilo koju nacionalnu selekciju a nasi 'susjedi'su mogli ovu protuvu fasiticku jos da nagrade. Najveci problem smo mi ljigavci koji nikako da se organizuju i povedu ozbiljnu kampanju. Naprotiv, cak van sporta neki se trude jos i da flertuju sa njima kao npr. Bogdan Diklic koji perfektno vodi 'spiku na hrvatskome jeziku, ne'. Da li kuzite ne? E sad proglasite me jos i za nacionalistu i lupite par stotina minusa sto sam protiv blizih kontakata sa nekim ko me sustinski ne podnosi.

dominik26

pre 10 godina

Koja je razlika između Srba i Hrvata? Razlika je u tome što je Srbima na prvom mjestu mržnja prema Hrvatima i ostalima,a tek onda ljubav prema domovini, dok je Hrvatima na prvom mjestu ljubav prema Domovini pa tek onda mržnja prema Srbima.

danilo

pre 10 godina

Kada je reč o rasizmu i fašizmu, tu je davno normalan svet udario ne tačku, nego uzvičnik i rekao: To ne nikako može!
Svaka budala, ili psihopata, koja bi da promoviše te vrednosti, mora uvek bar nešto da zna:
To ne spada u slobodu govora i žestoko se kažnjava!
Ovom igraču definitivno nije mesto na SP a i kazne Hrvatima, ili bilo kom drugom, moraju se povećavati sve dok se to zlo potpuno iskoreni iz sporta.
Sport je naime nešto sasvim drugo...

Dejan

pre 10 godina

Zasto se mi bavimo ovim stvarima i tome pridajemo znacaj? Oduvek su komsije bile opterecene Beogradom i pokazivali frustracije zbog onog sto se desava kod nas. Cini mi se da se to polako menja...

ukratko

pre 10 godina

Najveći šovinisti koji su počašćeni od multietničke EU kao niko nikada u istoriji.
Neće dobiti kaznu kakvu zaslužuju ni sada u slučaju fudbala.

Keko

pre 10 godina

Čuj Zoran Stevanović u HR se našao soliti pamet Hrvatima
Mi smo uvijek spremni za dom umrijeti ,još od stoljeća 7 kada smo uzeli kršćanstvo i obećali Papi da ćemo ako treba i umrijeti braneći svoj dom i domovinu.Ustaše su gamad koja je nanjela zla svima ,najviše Srbima i Romima ,čak i nama koji se nismo s njima slagali ali mi pošteni i pravi Hrvati koji samo volimo svoj dom kao svi što vole svoje nitko nam to neće uskratiti ,svoje nedamo tuđe nam ne treba ,poštovani to. I zato ,kao još od davnina ,od Starčevića i Zrinskih i svih naših domoljuba bez mržnje prema nikome : Za dom ...

woah

pre 10 godina

Ali dobro, dečko je sebi ispunio želju iz detinjstva. Treba ga razumeti. Mora da je mnogo čekao u životu, da bi mu se pružila prilika da ugrabi mikrofon i otpeva te stihove. Takve stvari ne peva pametan, nego uporan. pa je još i publika pevala sa njim... mora da vredi

Zoran

pre 10 godina

Nece biti nista drasticno. UEFA je vec vise puta pokazala da je prilicno tolerantna na ovu vrstu ispada (tipa hrvatski navijaci svojim telima naprave kukasti krst ...).

Jay

pre 10 godina

Hehe koji vas kompleksi peru pa to nije za vjerovat. Simunic je rezervirana tema za guslanje u narednih 50 godina.

Ajde smanjite dozivljaj vise, nema vas u Brazilu i gotova prica :D

Nada

pre 10 godina

Taman pomislih,6 meceva,pravda,kad ono "do sest meceva",znaci max.2!
E,da je Srbin dobio bi mozda i svih 6. Zalosno i razocaravajuce!

Melenci

pre 10 godina

Ko da stane i brani Simunica?Pa nije valjda cela reprezentacija ustaska?Cak i da ima jos fudbalera sa tim uverenjem nikada ne bi na javnim mestima istupili kao sto je to Simunic uradio.Srna,Mandzukic,Modric igraju u vrhunskim klubovima Evrope i postovani su tako da im ne pada na pamet da se kompromituju.Slusala sam Srnu posle utakmice koji je rekao da pobedu posvecuje supruzi i sinu.To dovoljno govori koliki je on pre svega profesionalac,da nacionalizam nema mesta u fudbalu.Nije Simunic reprezentacija Hrvatske a nije ni najveci Hrvat.Verujem i hrvatskoj vladi da ce se izboriti sa ekstremnim ostacima HDZa.

Bane

pre 10 godina

Nzm samo koliku kaznu dobiti Srbija od Fife zbog ponasanja jer verovatno su Srbi krivi za ovaj sramotni potez hrvatskog kapitena!Toliko o pomirenju i toleranciji i Evropi kojoj toliko jurimo da budemo clanovi!

Ivan Ujević-Tko pjeva zlo ne misli !!!

pre 10 godina

Podrska nasem Simunicu, izdrži JOsipe...ti si samo covjek koji voli svoje..Pobijediti cemo i ovo...Hrvatska je u Brazilu i to je nabitnije, a pojedini neka pate i neka se samo nadaju da ce Island otici...sportski pozdrav ;)

sarajevo.ba

pre 10 godina

znaci do finala kaznjen,al moci ce onda s nama u finalu igrat
e sad ocekujem jedno 179 komentara iz Srbije pljuvanja po Hrvatima,a njihovo NOZ ZICA...cemo zaboravit
Koliko vas vrijedja za dom spremni toliko nas tri prsta,znaci treba i vase sportiste kaznjavat
Susjedi,vidimo se u Brazilu

pesimisticnioptimista

pre 10 godina

E moje fudbalske istitucije, pa ovoj stvari, da je tako nazovem, je trebala da bude izrecena dozivotna zabrana igranja fudbla, nakon starta nad Sulejmanijem. Da se ovo nama desilo mi bismo bili izbaceni sa SP.

Marko

pre 10 godina

Stevanovic who? Ne znam ni da'l vredi ovo komentarisati...
Kad i ako im budu odredili kaznu, onda kacite naslove. Ovakve price su u najmanju ruku neozbiljne.

Ante

pre 10 godina

E moje fudbalske istitucije, pa ovoj stvari, da je tako nazovem, je trebala da bude izrecena dozivotna zabrana igranja fudbla, nakon starta nad Sulejmanijem. Da se ovo nama desilo mi bismo bili izbaceni sa SP.
(pesimisticnioptimista, 22. novembar 2013 10:31)

Haha, otkud bi vas izbacili? Eto nije vam se desilo pa svejedno necete na SP ;)

haha

pre 10 godina

zabranati mu da se bavi fudbalom do kraja zivota, a Island poslati u Brazil
(xexe, 22. novembar 2013 10:08)

Nemoj biti tako zločest jer sljedeće kvalifikacije dobivate grupu s Bosancima iz pota 1,Hrvatska i Crna Gora 4 pa kad završite 4. u grupi odviknut ćete se od nogometa sljedećih 100 godina

Šeki

pre 10 godina

Kad je dobio 2 utakmice za Sulejmanija šta dalje da pričamo, nije ni Mandzukić bolji ništa, salutirao pobluci u Nemačkoj, kazniše li ga možda. Predviđam 3 meča Šimuniću i jedno 15 000 HNS.

d

pre 10 godina

e da vidim i to cudo! izgleda je prihvatljivije vikati "srbe na vrbe", "ubiji srbina", "za dom spremni"... nego "u u u u..."
daj vise da se mi jednom zauzmemo za sebe

bas lepo

pre 10 godina

Neko rece da Hrvati mrze Srbe, prema komentarima u srpskim medijima mislim da Srbi nimalo ne zaostaju iza njih, mozda cak i prednjace, jer za razliku od Hrvata mrze gotovo celi svet.

Sport Billy

pre 10 godina

Za ovo treba diskfalifovati ga za zivota da ne igra za repku kao sto su Grci uradili ,, a neznam zasto Srbija dize toliku hajku kad je S. Milosevic u Sarajevo isto digao 3 prsta prema bosanskoj publici ,,, ovo treba da bude sport a ne mjesto za sirenje nacionalizma ,,

Ronaldo-United

pre 10 godina

Simunicu moj,oko moje lijepo slatko.Ti si Heroj nas Hrvata,volimo te svim srcem i dusom.Nikoga ti uvrijedio nisi,ti samo volis svoju DOMOVINU,ne znam Srbi zaista sto vam smeta??Opustite se i u Brazilu navijajte za nas kao i mi sto navijamo za Noleta kad igra.Pozdrav iz Jajca

Mario iz Hrvatske

pre 10 godina

A najjbolje da sad na*ebe cijela Repka zbog manjka pameti, ništa od toga, Srbi niste ni vi bolje sjetim se kad ste palili našu ambasadu, moderan svijet treba izolirati Ustaše i Četnike!! Oni ne vole one koje misle da ih predstavljaju

cinober

pre 10 godina

Da se mene pita ja bih izbacio rvacku nogometnu reprezentaciju sa svih takmičenja na minimalno 5 godina. Nemam baš ni najmanje simpatije niti najmanjeg razumijevanja za ovakve svinjarije. Nacionalističko-šovinističko-ksenofobna preseravanja polako idu predaleko i krajnje je vrijeme da se to počne dosljedno i pametno suzbijati. Inače...izmaći će kontroli i ja se selim nekud daleko.

Juggler

pre 10 godina

Ako se uzme u obzir reakcije i predlozene kazne za "rasizam" u Krusevcu prema Englezima(kada su mladi igrali), smatram da reprezentaciju Hrvatske treba izbaciti sa svetskog prvenstva zbog ocigledih fasistickih pozdrava igraca i navijaca. Ja sam iz nekog razloga ubedjen da bi mi dobili tu kaznu da se nama tako nesto desilo.
Ja nisam nacionalista i nemam nista protiv Hrvata ili bilo kog drugog naroda.

Erceg

pre 10 godina

Veću i strožiju kaznu će da dobije naša mlada reprezentacija neko Šimunić i Hrvatska. Živi bili pa videli... UEFA mafija!!!
(nnidza, 22. novembar 2013 09:58) pa i treba da dobijete mnogo vecu kaznu, zasluzeno/opravdano ! Brzo zaboravljate svoje gafove?

Srbin

pre 10 godina

@Koja je razlika između Srba i Hrvata? Razlika je u tome što je Srbima na prvom mjestu mržnja prema Hrvatima i ostalima,a tek onda ljubav prema domovini, dok je Hrvatima na prvom mjestu ljubav prema Domovini pa tek onda mržnja prema Srbima.
(dominik26, 22. novembar 2013 11:45)

Razlika između tebe i mene je u tome što ja ne mrzim nikoga. Tako sam vaspitavan. Mržnja ništa dobro ne može da donese, a najviše pogađa i izjeda onoga ko u sebi gaji najgore od svih osećanja. I ja ću, za razliku od tebe vaspitavati svoje dete da ne mrzi nikoga, ali ga učiti da postoje i da se čuva ljudi kao što si ti i neki Hrvati koji će ga mrzeti samo zbog toga kom narodu pripada i koje je vere.

ultrabgd1

pre 10 godina

Ajde Tomo Karadzo, zastiti interese Srba.... Budi covek i zatrazi najstrozu kaznu za ovu seljacinu Dzoa. Kao predsednik srpskog Saveza imas svako moralno pokrice da uradis tako ( isto kao i predsednik izraelskog fudbalskog saveza ), ali tebi se sigurno ne ulazi u konflikt sa jaranima iz HNS ?! Zar ne ?!

pravoslavni hrvat, srbin katolik

pre 10 godina

Imam ideju, treba napisati taj pozdrav za dom... na ćirilici sitnim slovima na ovim tablama pa da vidimo da li bi ekstremni desničari lupali onda. Dve muhe jednim udarcem. Ajde malo se opustite, počinje sezona kobasica i kulena

Josimar

pre 10 godina

@Melenci, a i svi ostali koji misle kao i Vi

http://www.24sata.hr/nogomet/v-corluka-spomenik-nije-ustaski-vec-za-branitelje-53971

miro split

pre 10 godina

@Hrvat
Nisu četnici u Omišu ništa napravili nego su u Omiškoj zagori u Poljičkoj republici pod patronatom Njemaca i za Njemce poklali nevine civile iz čisto partizanski sela.Tako da budemo načisto sa tim četničkim antifašizmom.
Inače se kao tvoj kolega iz 91 i 92 godine slažem da se svakom normalnom Hrvatu mora počet gadit ovo kostatno igranje na kartu ustašluka Hrvatskog nogometnog saveza i reprezentacije.Taj savez i reprezentacija su se normalnije ponašali 91g za vrime najvećeg rata nego danas.Pa za tu su reprezentaciju igrali i hrvatski Srbi,a oni se sad diče najvećom sramotom koju smo ikad imali Antom Pavelićom i ustaškim psihopatima.

dominik26

pre 10 godina

Koja je razlika između Srba i Hrvata? Razlika je u tome što je Srbima na prvom mjestu mržnja prema Hrvatima i ostalima,a tek onda ljubav prema domovini, dok je Hrvatima na prvom mjestu ljubav prema Domovini pa tek onda mržnja prema Srbima.

Ivan Ujević-Tko pjeva zlo ne misli !!!

pre 10 godina

Podrska nasem Simunicu, izdrži JOsipe...ti si samo covjek koji voli svoje..Pobijediti cemo i ovo...Hrvatska je u Brazilu i to je nabitnije, a pojedini neka pate i neka se samo nadaju da ce Island otici...sportski pozdrav ;)

Keko

pre 10 godina

Čuj Zoran Stevanović u HR se našao soliti pamet Hrvatima
Mi smo uvijek spremni za dom umrijeti ,još od stoljeća 7 kada smo uzeli kršćanstvo i obećali Papi da ćemo ako treba i umrijeti braneći svoj dom i domovinu.Ustaše su gamad koja je nanjela zla svima ,najviše Srbima i Romima ,čak i nama koji se nismo s njima slagali ali mi pošteni i pravi Hrvati koji samo volimo svoj dom kao svi što vole svoje nitko nam to neće uskratiti ,svoje nedamo tuđe nam ne treba ,poštovani to. I zato ,kao još od davnina ,od Starčevića i Zrinskih i svih naših domoljuba bez mržnje prema nikome : Za dom ...

sarajevo.ba

pre 10 godina

znaci do finala kaznjen,al moci ce onda s nama u finalu igrat
e sad ocekujem jedno 179 komentara iz Srbije pljuvanja po Hrvatima,a njihovo NOZ ZICA...cemo zaboravit
Koliko vas vrijedja za dom spremni toliko nas tri prsta,znaci treba i vase sportiste kaznjavat
Susjedi,vidimo se u Brazilu

Jay

pre 10 godina

Hehe koji vas kompleksi peru pa to nije za vjerovat. Simunic je rezervirana tema za guslanje u narednih 50 godina.

Ajde smanjite dozivljaj vise, nema vas u Brazilu i gotova prica :D

Ronaldo-United

pre 10 godina

Simunicu moj,oko moje lijepo slatko.Ti si Heroj nas Hrvata,volimo te svim srcem i dusom.Nikoga ti uvrijedio nisi,ti samo volis svoju DOMOVINU,ne znam Srbi zaista sto vam smeta??Opustite se i u Brazilu navijajte za nas kao i mi sto navijamo za Noleta kad igra.Pozdrav iz Jajca

Ante

pre 10 godina

E moje fudbalske istitucije, pa ovoj stvari, da je tako nazovem, je trebala da bude izrecena dozivotna zabrana igranja fudbla, nakon starta nad Sulejmanijem. Da se ovo nama desilo mi bismo bili izbaceni sa SP.
(pesimisticnioptimista, 22. novembar 2013 10:31)

Haha, otkud bi vas izbacili? Eto nije vam se desilo pa svejedno necete na SP ;)

haha

pre 10 godina

zabranati mu da se bavi fudbalom do kraja zivota, a Island poslati u Brazil
(xexe, 22. novembar 2013 10:08)

Nemoj biti tako zločest jer sljedeće kvalifikacije dobivate grupu s Bosancima iz pota 1,Hrvatska i Crna Gora 4 pa kad završite 4. u grupi odviknut ćete se od nogometa sljedećih 100 godina

Topuzić

pre 10 godina

Grci su svom kretenu koji je nacisticki pozdravljao dozivotno zabranili igranje za bilo koju nacionalnu selekciju a nasi 'susjedi'su mogli ovu protuvu fasiticku jos da nagrade. Najveci problem smo mi ljigavci koji nikako da se organizuju i povedu ozbiljnu kampanju. Naprotiv, cak van sporta neki se trude jos i da flertuju sa njima kao npr. Bogdan Diklic koji perfektno vodi 'spiku na hrvatskome jeziku, ne'. Da li kuzite ne? E sad proglasite me jos i za nacionalistu i lupite par stotina minusa sto sam protiv blizih kontakata sa nekim ko me sustinski ne podnosi.

niste spremni? spremte se spremte!

pre 10 godina

Šimunić je dokazao da je obična ustaška seljačina i profašistički primitivac. Ostali Hrvati nemaju mnogo razloga za radovanje zbog slučajnog plasmana na SP. Prošli put smo išli mi ovaj put oni pukim sticajem okolnosti a u realnom okviru kvalitet im je vrlo mali. Da nemamo problem sa selektorom, savezom i menadžerima pregazili bi ih sa pola snage.

Erceg

pre 10 godina

Veću i strožiju kaznu će da dobije naša mlada reprezentacija neko Šimunić i Hrvatska. Živi bili pa videli... UEFA mafija!!!
(nnidza, 22. novembar 2013 09:58) pa i treba da dobijete mnogo vecu kaznu, zasluzeno/opravdano ! Brzo zaboravljate svoje gafove?

bas lepo

pre 10 godina

Neko rece da Hrvati mrze Srbe, prema komentarima u srpskim medijima mislim da Srbi nimalo ne zaostaju iza njih, mozda cak i prednjace, jer za razliku od Hrvata mrze gotovo celi svet.

Hrvat

pre 10 godina

Kao Hrvat i dragovoljac koji je branio svoju kuću u Hrvatskoj od dragovoljaca iz Srbije i Kosova, smatram da se Joea treba zauvjek isključiti iz sporta, a ja zbog šutnje iz HNS-a ne želim više navijati za takvu reprezentaciju, žalim i one Hrvate koji se javljaju komentarima kako je to stari hrvatski pozdrav, iz vremena Šubića, kao da je Joe mislio na operu Nikola Šubić Zrinski. Nacionalizam je zlo i svaki pošteni čovjek mora se boriti protiv toga, odgajati djecu da poštuju gejeve, druge vjere, razlike, na žalost mi se sve više vraćamo u 91 i 41. žalosno je i gledati kako se u Srbiji rehabilitira Draža Mihajlović i četnici, ustaše su bili gori ali i jedni i drugi su zločinci, dođite u Omiš, u brojne druge kraajeve gdje su četnici u 2. svjestkom ratu poubijali žene i djecu, pa to tamo ljudima objasnite. Ne da mi se više tipkati, ako netko ne shvaća tko su ustaše i četnici, ili je jako glup ili je ljudska nula. Pozdrav.

Sport Billy

pre 10 godina

Za ovo treba diskfalifovati ga za zivota da ne igra za repku kao sto su Grci uradili ,, a neznam zasto Srbija dize toliku hajku kad je S. Milosevic u Sarajevo isto digao 3 prsta prema bosanskoj publici ,,, ovo treba da bude sport a ne mjesto za sirenje nacionalizma ,,

Juggler

pre 10 godina

Ako se uzme u obzir reakcije i predlozene kazne za "rasizam" u Krusevcu prema Englezima(kada su mladi igrali), smatram da reprezentaciju Hrvatske treba izbaciti sa svetskog prvenstva zbog ocigledih fasistickih pozdrava igraca i navijaca. Ja sam iz nekog razloga ubedjen da bi mi dobili tu kaznu da se nama tako nesto desilo.
Ja nisam nacionalista i nemam nista protiv Hrvata ili bilo kog drugog naroda.

munZ

pre 10 godina

Za nekih 10 godina će broj Srba u Hrvatskoj i broj Hrvata u Srbiji znatno opasti. Iskreno verujem da će Srbija, baš zbog mahom očuvane multietničnosti, biti zdravija i normalnija država. Hrvatska sa ovom prikrivenom ili malo prikrivenom ustašijom u svim porama društva će pojesti samu sebe. To je jedina zemlja u Evropi gde se baštine tekovine nacizma iz Drugog svetskog rata koji je košta stotine hiljada života i trajno zagadio odnose genetski bliskih naroda. I u drugim zemljama je bilo "satelita" i pridruživanja Hitlerovom programu (Ukrajina, Litvanija npr), ali NIGDE vi nemate združenu i u obrazovnom i političkom sistemu utemeljenu "notu" aminovanja ustašije. Ovaj "Joe" je samo posledica toga, a pre njega Kostelić ("spreman kao vojnik Wermachta 1941"), Vida ("volim slušat' 'Čavoglave' prije susreta sa Srbima) i slični. Njima je to normalno i njih ne treba kriviti. Pročitajte malo HR Wikipediju i stvar postaje jasnija...

Prle

pre 10 godina

Da se ne lazemo, Hrvati su jedini narod u Evropi koji je u ogromnom procentu (95%) izasao na ulice da pozdravi "Nemacku oslobodilacku vojsku"! Na njihovu srecu Nemci to znaju i pamte pa oni i pored svih necivilizacijskih cinjenja, kao sto je npr. skidanje tabli sa cirilicom, udjose u EU bez problema tako da ni za ovo velicanje fasizma ne bi trebalo ocekivati neke ostrije sankcije.

Boban

pre 10 godina

Pa da li se predsednik Hajduka slikao sa ustaskom kapom, da li se presednik hrvatskog fudbalskog saveza slikao pored groba naciste poglavnika Pavelica, jel se i dan danas u centru Zagreba drze mise za Pavelica, slavlje svake godine u Cavoglavama gde se nose ustaska obiljezja, salutira sa naci pozdravima i slave progoni u Jasenovcu, Staroj Gradiski, skidaju se i razbijaju cirilicne table...

Procitajte pesmu Jovana Ducica: SINU TISUĆLJETNE KULTURE napisanu 1942 godine.

Де ли је Север

pre 10 godina

Није потребно додатно кажњавати драге нам суседе, па најгора казна за њих је то што су такви, какви јесу! А не каже наш народ џабе "Чега се паметан стиди, тиме се будала поноси".

zoki

pre 10 godina

da je kažnjen kol'ko treba posle "leti,leti, sulejmani", ne bi igrao protiv islanda i ne bi bilo ovih gluposti, sad može sa sulejmanijem ispred tv-a, pa zajedno da gledaju svetsko.

zoki

pre 10 godina

Miha mora tjerat vase decke da pjevaju a nasi sami rokaju na centru!!! Miha bi bio ponosan na joea
(Starman, 22. novembar 2013 10:33)

komentar za oskara! ;D

cinober

pre 10 godina

Da se mene pita ja bih izbacio rvacku nogometnu reprezentaciju sa svih takmičenja na minimalno 5 godina. Nemam baš ni najmanje simpatije niti najmanjeg razumijevanja za ovakve svinjarije. Nacionalističko-šovinističko-ksenofobna preseravanja polako idu predaleko i krajnje je vrijeme da se to počne dosljedno i pametno suzbijati. Inače...izmaći će kontroli i ja se selim nekud daleko.

bukefal

pre 10 godina

On je svoj poso odradio.Da nije pokosio Sulejmanija ono bi bila sansa iz koje bi Srbija najverovatnije pobedila i Hrvati ne bi videli baraz,ovako eto ih na SP.Shvatio je da je ustvari on najzasluzniji sto su na SP pa ga je ponela atmosfera!

konto

pre 10 godina

Eto, sad će genije da propusti SP. Nešto za šta je kao profesionalni fudbaler verovatno živeo, kruna karijere... A zašto?! Još jedan dokaz da nacionalizam i (ne)inteligencija idu zajedno.

Dejan

pre 10 godina

Zasto se mi bavimo ovim stvarima i tome pridajemo znacaj? Oduvek su komsije bile opterecene Beogradom i pokazivali frustracije zbog onog sto se desava kod nas. Cini mi se da se to polako menja...

Geometar

pre 10 godina

Nije Josip kriv sto je odrastao u takvom okruzenju. Nije on mogao bolje ispasti. Sada ce on biti kaznjen zato sto ga nisu naucili kako da se ponasa I sta se I gde sme govoriti. Dzo legendo sad ces prvenstvo gledati na TV. Mada mozda te povedu da im dizes moral i borbenost .

Bane

pre 10 godina

Nzm samo koliku kaznu dobiti Srbija od Fife zbog ponasanja jer verovatno su Srbi krivi za ovaj sramotni potez hrvatskog kapitena!Toliko o pomirenju i toleranciji i Evropi kojoj toliko jurimo da budemo clanovi!

Nenad-EU

pre 10 godina

Mislim da bi Srbija trebala da urgira kod Izraela da se izvrsi pritisak na UEFA, da se odredi najstrozija kazna za ovog neonacistu.

pesimisticnioptimista

pre 10 godina

E moje fudbalske istitucije, pa ovoj stvari, da je tako nazovem, je trebala da bude izrecena dozivotna zabrana igranja fudbla, nakon starta nad Sulejmanijem. Da se ovo nama desilo mi bismo bili izbaceni sa SP.

Melenci

pre 10 godina

Ko da stane i brani Simunica?Pa nije valjda cela reprezentacija ustaska?Cak i da ima jos fudbalera sa tim uverenjem nikada ne bi na javnim mestima istupili kao sto je to Simunic uradio.Srna,Mandzukic,Modric igraju u vrhunskim klubovima Evrope i postovani su tako da im ne pada na pamet da se kompromituju.Slusala sam Srnu posle utakmice koji je rekao da pobedu posvecuje supruzi i sinu.To dovoljno govori koliki je on pre svega profesionalac,da nacionalizam nema mesta u fudbalu.Nije Simunic reprezentacija Hrvatske a nije ni najveci Hrvat.Verujem i hrvatskoj vladi da ce se izboriti sa ekstremnim ostacima HDZa.

Delija1972

pre 10 godina

Leti, leti Simonic....!!! Neka si ti sanjo tvoju akciju, a sada kao sportista sanjaj Brazil... nisi bolje ni zasluzijo... Covek sa 2 grama mozga... Sjedi pa gledaj SP zajedno sa Sulejmaniom...��

Mario iz Hrvatske

pre 10 godina

A najjbolje da sad na*ebe cijela Repka zbog manjka pameti, ništa od toga, Srbi niste ni vi bolje sjetim se kad ste palili našu ambasadu, moderan svijet treba izolirati Ustaše i Četnike!! Oni ne vole one koje misle da ih predstavljaju

ukratko

pre 10 godina

Najveći šovinisti koji su počašćeni od multietničke EU kao niko nikada u istoriji.
Neće dobiti kaznu kakvu zaslužuju ni sada u slučaju fudbala.

Šeki

pre 10 godina

Kad je dobio 2 utakmice za Sulejmanija šta dalje da pričamo, nije ni Mandzukić bolji ništa, salutirao pobluci u Nemačkoj, kazniše li ga možda. Predviđam 3 meča Šimuniću i jedno 15 000 HNS.

zato ste tu gde jeste

pre 10 godina

..a sve bi se izbeglo da je HNS sistematski radio na edukaciji publike na stadionima.

Mozda treba edukovati u skolama a ne na stadionima?

woah

pre 10 godina

Ali dobro, dečko je sebi ispunio želju iz detinjstva. Treba ga razumeti. Mora da je mnogo čekao u životu, da bi mu se pružila prilika da ugrabi mikrofon i otpeva te stihove. Takve stvari ne peva pametan, nego uporan. pa je još i publika pevala sa njim... mora da vredi

cukce

pre 10 godina

Vec sam pisao ako se i najmanji verbani delikt sa tamnoputim igracem smatra rasizmom ovo sto je uradio Simunic i navijaci je cist fasizam i treba ih drakonski kazniti! Zamislite Nemce u Berlinu na mecu njihove reprezentacije salutraju nacistickim pozdravom, e zato je Nemacka gde jeste, a nas Balkan tu gde jeste!

danilo

pre 10 godina

Kada je reč o rasizmu i fašizmu, tu je davno normalan svet udario ne tačku, nego uzvičnik i rekao: To ne nikako može!
Svaka budala, ili psihopata, koja bi da promoviše te vrednosti, mora uvek bar nešto da zna:
To ne spada u slobodu govora i žestoko se kažnjava!
Ovom igraču definitivno nije mesto na SP a i kazne Hrvatima, ili bilo kom drugom, moraju se povećavati sve dok se to zlo potpuno iskoreni iz sporta.
Sport je naime nešto sasvim drugo...

d

pre 10 godina

e da vidim i to cudo! izgleda je prihvatljivije vikati "srbe na vrbe", "ubiji srbina", "za dom spremni"... nego "u u u u..."
daj vise da se mi jednom zauzmemo za sebe

Dejan Popovic

pre 10 godina

Nacistička amerika , nacistička evropa..Da nije jakog jevrejskog lobija u svetu ovakvi bi se potezi nagrađivali...mali ste i mizerni i ne shvatate da ne da niste viša rasa već balkanski mulj sa kompleksima više vrednosti.

dejan

pre 10 godina

Za takve ispade bilo koje reprezentacije, najbolje i najefektnije resenje bi bilo da im se oduzmu bodovi. Posle utakmice naravno..Kakvo obrazovanje navijaca, nema od toga 'leba..

ultrabgd1

pre 10 godina

Ajde Tomo Karadzo, zastiti interese Srba.... Budi covek i zatrazi najstrozu kaznu za ovu seljacinu Dzoa. Kao predsednik srpskog Saveza imas svako moralno pokrice da uradis tako ( isto kao i predsednik izraelskog fudbalskog saveza ), ali tebi se sigurno ne ulazi u konflikt sa jaranima iz HNS ?! Zar ne ?!

Zoran

pre 10 godina

Nece biti nista drasticno. UEFA je vec vise puta pokazala da je prilicno tolerantna na ovu vrstu ispada (tipa hrvatski navijaci svojim telima naprave kukasti krst ...).

Nada

pre 10 godina

Taman pomislih,6 meceva,pravda,kad ono "do sest meceva",znaci max.2!
E,da je Srbin dobio bi mozda i svih 6. Zalosno i razocaravajuce!

Srbin

pre 10 godina

@Koja je razlika između Srba i Hrvata? Razlika je u tome što je Srbima na prvom mjestu mržnja prema Hrvatima i ostalima,a tek onda ljubav prema domovini, dok je Hrvatima na prvom mjestu ljubav prema Domovini pa tek onda mržnja prema Srbima.
(dominik26, 22. novembar 2013 11:45)

Razlika između tebe i mene je u tome što ja ne mrzim nikoga. Tako sam vaspitavan. Mržnja ništa dobro ne može da donese, a najviše pogađa i izjeda onoga ko u sebi gaji najgore od svih osećanja. I ja ću, za razliku od tebe vaspitavati svoje dete da ne mrzi nikoga, ali ga učiti da postoje i da se čuva ljudi kao što si ti i neki Hrvati koji će ga mrzeti samo zbog toga kom narodu pripada i koje je vere.

Josimar

pre 10 godina

@Melenci, a i svi ostali koji misle kao i Vi

http://www.24sata.hr/nogomet/v-corluka-spomenik-nije-ustaski-vec-za-branitelje-53971

miro split

pre 10 godina

@Hrvat
Nisu četnici u Omišu ništa napravili nego su u Omiškoj zagori u Poljičkoj republici pod patronatom Njemaca i za Njemce poklali nevine civile iz čisto partizanski sela.Tako da budemo načisto sa tim četničkim antifašizmom.
Inače se kao tvoj kolega iz 91 i 92 godine slažem da se svakom normalnom Hrvatu mora počet gadit ovo kostatno igranje na kartu ustašluka Hrvatskog nogometnog saveza i reprezentacije.Taj savez i reprezentacija su se normalnije ponašali 91g za vrime najvećeg rata nego danas.Pa za tu su reprezentaciju igrali i hrvatski Srbi,a oni se sad diče najvećom sramotom koju smo ikad imali Antom Pavelićom i ustaškim psihopatima.

Marko

pre 10 godina

Stevanovic who? Ne znam ni da'l vredi ovo komentarisati...
Kad i ako im budu odredili kaznu, onda kacite naslove. Ovakve price su u najmanju ruku neozbiljne.

pravoslavni hrvat, srbin katolik

pre 10 godina

Imam ideju, treba napisati taj pozdrav za dom... na ćirilici sitnim slovima na ovim tablama pa da vidimo da li bi ekstremni desničari lupali onda. Dve muhe jednim udarcem. Ajde malo se opustite, počinje sezona kobasica i kulena