Četvrtak, 21.11.2013.

19:56

"Logična saradnja SPO s Vučićem"

Lider SPO Vuk Drašković kaže da je potpuno logična i normalna saradnja SPO i SNS, budući da se njihove politike podudaraju na važnim "magistralnim tačkama".

Izvor: Tanjug

"Logièna saradnja SPO s Vuèiæem" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

ТРАДИЦИЈА и ЕУ

pre 10 godina

Многи тзв. аналитичари никако да схвате да господин Вук Драшковић говори истину од 1991. Зато га не воле ни црвени ни жути, јер касно схвате да је у праву био он, а да су они били глупи што су веровали "лажним вођама" дугиних боја..
Мудри Александар Вучић ће постати прави ДРЖАВНИК, када направи коалицију са СПО, која је монархистичка странка за ЕВРОПСКУ ТРАДИЦИЈУ Србије и за коју ће гласати 90% проевропских Срба. Та коалиција ће владати следећих ТРИ мандата .

Mitar

pre 10 godina

Ovaj primer treba da pokaze otvorenost SNS-a ka drugim misljenjima kako bi zivot u Srbiji postao bolji. Drago mi je zbog ove saradnje.

Zvonko

pre 10 godina

Saradnju SNS-a i SPO-a danas mozemo da komentarisemo na razne nacine. Najbolje je da ih pustimo da rade, da vidimo rezultate, pa cemo tek onda komentarisati da li je njihova saradnja dobra ili ne. Srecan pocetak saradnje u svakom slucaju.

Milan

pre 10 godina

Mislim da bi i vlast i opozicija trebali da nadju zajednicki jezik oko resavanja bitnih stvari. Srbija mora da im bude na prvom mestu a ne partijski interesi. Pozdravljam i ovakvu saradnju i sve druge koje su okupljene oko istog cilja.

zivadinka

pre 10 godina

Nije mi jasno samo zasto je ovo lose?! Ako smo svi za jedan cilj, a to je da nam svima bude bolje, zasto ne bismo svi saradjivali?! Hoce te da kazete da niko nema pravo da se promeni? Pa cela Srbija je nekada izabrala i Milosevica, on nije dosao uzurpatoski, da li to znaci da je ovaj narod lud ii glup... Ja mislim da ne! Iskustvo, znanje i moc koju zajedno imaju sigurnioce samo pomoci.

Aranka

pre 10 godina

Treba pruziti priliku i malim strankama ako ce raditi u interesu Srbije i gradjana.Pohvalno je za SNS sto je otvorena za sardnju sa ostalima.

Goran

pre 10 godina

Draskovic je pametan covek i mogao bi puno dobrih stvari da uradi za Srbiju. Steta sto je ovih godina odbacen od strane onih koje je doveo na vlast.

sneguljica

pre 10 godina

Može Vučić i Drašković politički da se slažu ili ne ali kada je interes države i njenih građana u pitanju kompromis i dogovor moraju postojati što su ovi lideri i shvatili i pokazali da žele Srbiju u Evropi i saradnji sa čitavim svetom.

Malena M

pre 10 godina

Svaka politicka partija koja deli misljenje o borbi protiv korupcije, Evropskom putu, privlacenju stranih investitora i boljem zivotu gradjana moci ce da funkcionise uz SNS.

Logično

pre 10 godina

SPO odavno nema niti ideologiju, niti program, već samo stav svog večnog i doživotnog predsednika. A svi njegovi stavovi nepogrešivo oslikavaju njegovu (i/ili Daninu) ličnu ideologiju i program - kako dograbiti još nešto novca i položaja...

sam svoj ili "za sebe"..?

pre 10 godina

Vuk je uvek bio mudar politicar. A ovim potezom to potvrdjuje ponovo...
(Milojevic, 22. novembar 2013 00:05)
Malo je političara u Srbiji materijlizovalo u tolikoj meri svoje političko postojanje na granici ili ispod cenzusa, vešto balansirajući uz ili blizu pobedničke opcije..

Prota Mateja

pre 10 godina

Interesanto, ne samo da se politicki pogledi ove dve stranke i njihovih vodja podudaraju vec im izgleda ist botovi pisu komentare. Stil,je gotovo identican, takoreci podudaran. Svi su presli na stranu Vilotica. Jedino Kostunica strci sad kao i kad je donsen ustav iz 74 a cetnicki pripravnik Vuk Draskovic jos ivek peko zanat u kabinetu Mike Spiljka i sanjao kako ce jednog dana postati veliki Vojvoda :-).

NACIONALNI - PARK- FRUSKA - GORA

pre 10 godina

SPO je shvatio da je SNS u ovom trenutku u Srbiji najaca stranka sa velikim poverenjem gradjana Srbije da je nacionalna, demokratska i proevropska stranka. SNS zeli i prvi primarni cilj je da Srbiju sto pre uvede u EU, zeli da dovede strane investitore, kako bi povecali smanjili stopu ne zaposlenosti, sto znaci napredak Srbije i nova radna mesta. SNS se jedina bori za napredovanje Srbije i najvazniji joj je interes Srbije i gradjana. Svojim primerom Aleksandar Vucic to garanutuje da Srbiju vodi ka pravom cilju. Vuk Draskovic je to prepoznao i zato daje punu podrsku SNS-u.

Simeun

pre 10 godina

Saradnja stranaka koje imaju iste ciljeve i istu želju je pozitivna, naročito sada, kada samo saradnja i politička korektnost mogu da izvuku državu iz ovog ludila. Ako su obe stranke spremne na to, ne vidim ništa loše u saradnji.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

"U tom smislu preneo sam punu podršku SPO evropskoj politici gospodina Vučića i Vlade, kosovskoj politici, primeni Briselskog sporazuma, uspešno održanim lokalnim izborima na KIM i odlučnoj borbi protiv kriminala i korpucije", rekao je on.
Drašković je rekao i da je istovremeno predložio Vučiću "da se izvrši temeljna reforma službi bezbednosti - kako vojne tako i civilne".
On je naveo i da je Vučiću predložio "i da se krene u postupak usvajanja Zakona o otvaranju tajnih dosijea po uzoru na istočno evropske zemlje i uz punu podršku evropskih institucija".
"Istovremeno predložio sam da odmah otpočnu pregovori o pristupanju Srbije NATO Alijansi" rekao je Drašković.
"Vucić je reagovao na članstvo u NATO rečenicom da nas obavezuje skupštinska rezolucija o vojnoj neutralnosti", rekao je Drašković dodavši da smatra da je "vojna neutralnost iluzija i da zato ne može da postoji".
Lider SPO je naveo i da bi "ubrzane evro atlanske, a ne samo evroposke integracije Srbije zapravo garantovale uspešan završetak evropskog puta Srbije".
Ovo što je Drašković izjavio nakon sastanka sa Vučićem je njegova politika već više od dve decenije. Kamo sreće da su ti stavovi tada pobedili. Ne znam odakle toliko mržnje prema čoveku koji najviše stradao u borbi protiv nepravde i za ove ciljeve. Eto i danas jedini on javno staje protiv zamisli da se na slobodu pusti glavni organizator Miloševićevih zločina.

maXim

pre 10 godina

Upravo tako! SNS je nacionalna, demokratska i proevropska stranka! Ona zeli u EU, zeli da dovede strane investitore sto znaci napredak Srbije i nova radna mesta! Ona se jedina bori za napredovanje Srbije i najvazniji joj je interes Srbije i gradjana!

Srbin 100%

pre 10 godina

Izgleda da vecina stranaka uvidja da ce naprednjaci godinama unapred imati nepodeljenu podrsku gradjana i sada svi pokusavaju da se predstave kao potencijalno pogodni koalicioni partneri

MarkoM

pre 10 godina

Dosta je bilo stranaka koje su neke poteze povlačile samo zbog glasova građana, hoćes da pomogneš iskreno, izvolite, nema veze kako se zoveš. To je prava borba za narod.

my way

pre 10 godina

Potpuno logicna saradnja,spaja ih ljubav prema moci, novcu i nato alijansi.
(sanja, 21. novembar 2013 22:22)

Tacno, a i sirotom Cedi zapadni hleb iz usta uzimaju, pa ce i on morati sa njima!

Šmiga

pre 10 godina

Ovoj napaćenoj zemlji nisu potrebni oni koji lepo lažu i ne rede ništa ovakva jedna koalicija je potrebna da se krene sa mrtve tačke

jedan i jedan su dva

pre 10 godina

Šta je sad tu čudno? Ljudi su se sastali, videli da imaju mnogo toga zajedničkog, slažu se i to je to. Trolovi ubiše sa komentarima...

Šumadinka

pre 10 godina

Politika: "u EU hoćemo, u NATO nećemo", proći će isto tako "uspešno" kao ona "I EU i Kosovo". SPO-u tek predstoje ozbiljne političke bitke...

soulrebel

pre 10 godina

S'kim ovaj sve nije bio. Ima li neka partija, da ovaj sa njima nije bio u koaliciji ili na vlasti. Ne znam do kada će više da se bruka. Odličan pisac, ali politički bezkičmenjak.

Duci0167

pre 10 godina

Ljigavci vise i ne kriju svoju sramotu i guzicarenje. Katastrofa kakva nam je politicka scena! Neka hvala,ipak beli listic a ti narode glasaj. Glasaj i uzivaj! Ima li ko sa kim nije šurovao?! Glasas za ds a oni prigrle sps (EJ,SPS!) i ostale. Glasas za sns a oni sa sps,palmom,veljom,dinkicem itd.,kao i prethodni. Isti jahaci na sada vec polumrtvom konje. Pa glasaci jel za to glasate? Da bi sutra mogli da se ogrebete na clansku kartu?

Раде Никачевић

pre 10 godina

Логична је сарадња јер је интерес државе у питању.Апсолутна подршка.

Milicevic

pre 10 godina

Puna podrska SPO-u i odluci Vuka Draskovica!!!Normalno i logicno je ici u koaliciju sa nekim ko sprovodi program vase stranke!!!!Nadam se a i verujem da ce SNS biti bolji i posteniji koalicioni partner od DS-a,DSS-a,NS-a ili onih ostalih nazovi stranaka koje se slepase uz SPO i koje cinise sve samo da nanesi sto vecu stetu SPO-u a kasnije Srbiji,kada se dohvatise vlasti!!!

Sossa

pre 10 godina

Ono sto je jedino sigurno to je da je SNS jako pozeljan partner za sve, za Vuka da bude jaci, a za pozutele da se sklone od istraga u vezi sa korupcijom. Dakle,svako ima svoj interes i cilj,a meni se cini da je Vukov legitiman

Blagoje

pre 10 godina

Kada dve stranke imaju iste poglede po pitanju nekih bitnih smernica u svojoj politici saranja je sasvim logična. Poznato je da je Drašković jedan od onih političara koji su spremni da kažu surovu istinu a Vučić jedan od onih koji ne prezaju da sprovedu i nepopularne mere ako je to neophodno, te s toga mislim da bi koalicija ove dve stranke dala dobre rezultate, ovom narodu je dosta onih koji pričaju bajke i ništa ne rade.

Lale

pre 10 godina

Nije kumstvo maciji kasalj. Posle mnogih ekskurzija SPO se vraca svome jatu. Na kraju ce se oni svi zajedno vratiti Kumu iz Haga i ziveti srecno za sva vremena, jer to je logicno. Avaj, koja sapunica.

ana

pre 10 godina

Veoma pozitivan sastanak dve stranke koje imaju zajednicke interese i bore se za to ne vidim nista cudno ovde draskovic je sve lepo rekao w

vjekoslav

pre 10 godina

Srbija nemoze da ceka. Mnogo vremena je prokockano. Sujete nekih stranaka nisu dobre. Spo je mnogima podrsku davao kada su se delarativno izjasnjavali ko i spo oko ciljeva,a spo sam nije imao snage da u parlamentu,vlasti izvrsi reforme. Mislim da je vucic pokazao dobru volju oko istih ciljeva sa spo

nikolina

pre 10 godina

Potpuno je normalne da sve stranke koje žele Srbiju u EU međusobno sarađuju po nekim bitnim državim pitanjuma, pa bilo da su na vlasti ili u opoziciji. Jedine državno neodgovorna parlamentarne opozicione stranke u Srbiji trenutno su DSS i DS.

Pera

pre 10 godina

Kako ih nije sramota? Hoce zajedno da urade ono sto SPO nije uspeo sa DSom ni sa DSSom ni sa DOSom ni sa Zajedno ni sa Deposom... Hoce da promene Srbiju, ali Srbija nece da se menja. Necemo nista od onoga sto Vuk kao papagaj ponavlja 23 godine.

jela

pre 10 godina

Citam komentare i imam osecaj da sam na nekom sajtu filozofskog fakulteta, svi se bave pitanjem da li je ovo logicno ili nelogicno sto su se sastali Vuk i Vucic, ili obrnuto. A da li je logicno to sto zivimo u ovakvoj Srbiji? Da li je logicno da je Vucic tek sad razgovao sa Vukom, a ne mnogo ranije?

ana

pre 10 godina

Vuk nije menjao politiku uopste i da bude sa vucicem u koaliciji mislim da bi bio dosledan politike za koju se SPO bori. Treba otvoriti tajne dosieje

Перица

pre 10 godina

Логична је сарадња наше странке и са овом владајућом странком. Било би нелогично да је другачије.

dalco

pre 10 godina

Razlika u snazi ove dve stranke je velika, ali u ciljevima nije, i potpuno je logična i normalna saradnja dve nacionalne i evropske stranke.

НАПРЕДАН и ТРАДИЦИОНАЛАН

pre 10 godina

Многи тзв аналитичари никако да схвате да господин Вук Драшковић говори истину од 1991., и зато га не воле ни црвени ни жути, јер касно схвате да је у праву био он, а да су они били глупи што су веровали "лажним вођама" дугиних боја..

Александар Вучић ће постати прави државник, ако направи коалицију са СПО, која је монархистичка странка за ЕВРОПСКУ ТРАДИЦИЈУ Србије.
Зато ће Вучић владати следећих ТРИ мандата .
Са вером у Бога, за Краљевину Србију !!!

Marija Simonović

pre 10 godina

@Постоји ли нека странка у Србији с којом Вук Драшковић и његов минибус нису били у коалицији. И постоји ли нека љихова коалиција која је била'неприродна'с њихове тачке гледишта. Ако постоји молим вас да неко напише која.
(Штилцована катаболцна, 21. novembar 2013 20:06)

Sa Srpskom radikalnom strankom SPO nikada nije bio u koaliciji, zapitaj se zbog čega? Ono što je Drašković posle samo par meseci uvideo kada je Šešeljeva politika bila u pitanju, Šešeljevi najbliži saradnici uvideli su posle deceniju i po. Sada bi bilo krajnje neprirodno da SPO bude recimo u koaliciji sa DSS-om, jer je ta stranka protiv ulaska u EU. DSS se, međutim, ranije zalagala za Evropu. Ko je tu nedosledan?! SPO je bio u koaliciji sa DS-om više puta. Napustio je tu koaliciju kada je započeta pogubna "balvan" politika, koja je predstavljala direktnu opasnost za evrointegracije. Sa LDP-om SPO deli dve strateške programske odrednice: ulazak u EU, ulazak u NATO. Eto, ja potroših nešto svog vremena da ti odgovorim, molim te da ovo pročitaš, ali zaista pročitaš...

Marija Simonović

pre 10 godina

Apsolutno ništa sporno ne vidim u svemu ovome što je Drašković izjavio. Ako neko može nešto da demantuje, neka izvoli, ali, da to ne budu botovske zajedljivosti, nego neki istinski argument protiv.

So

pre 10 godina

Ukoliko ne shvatimo da imamo zajednicki interes i da on kao takav moze konacno da nas povede napre Srbija ce i dalje biti negde tamo, tamo daleko....

Lenka

pre 10 godina

Ovaj Vuk mi se sve više sviđa... Definitivno je najpošteniji srpski političar! Dopada mi se savez SNS i SPO, imate moju svu podršku.

Dule

pre 10 godina

Jel ima i jedna stranka sa kojom Spo nije bio ili u vlasti ili u koaliciji?
Njihova se politika izgleda slaze bas sa svima.
Ju ju ju ....kakva je ovo smejurija baxaxaxaxaaaa....
Glasao sam za Sns ali znas kada cu da glasam za listu gde je Spo. NIKADAAAAA

Fany

pre 10 godina

Vuk Drašković je rekao da je SNS je nacionalna, demokratska i proevropska stranka, isto kao SPO. Razlika u snazi je velika, ali u ciljevima nije, i potpuno je logična i normalna saradnja dve nacionalne, desne i evropske stranke. Saradnja je izvesna. Sve najbolje.

IBJ

pre 10 godina

Prosto je neverovatna količina smejurija koje su danas izvalili naši vrli komuno-četniko-srbo-ruso-euro-lideri, ali ova je jedna od najtragikomičnijih:

Drašković: "... potpuno logična i normalna saradnja SPO i SNS, s obzirom da se njihove politike podudaraju na važnim "magistralnim tačkama". Razmišljam: najmanje jedna od tih tačaka se valjda nalazi na Ibarskoj magistrali?

Jelic D.

pre 10 godina

Pa naravno da je logicna saradnja, drago mi je sto je SNS poveo politiku koja je u interesu drzave Srbije, upravo takvu politiku sprovodi SPO vec dvadeset godina. SPO ce sigurno uticati vise na SNS kako bi jos brze dosli do zajednickog cilja. Ulazak u NATO, otvaranje dosijea...

sumadinac

pre 10 godina

Jedan od osnovnih programskih ciljeva SPO od osnivanja stranke, odnosno od prvog Sabora stranke je bila ova kovanica "Srbija na Zapadu", i stvarno, nikad nismo bili blizi tom cilju, a koji je garant za bolji zivot svakog gradjanina ove zemlje.
Ali moramo biti posteni i reci, da nije bilo A.Vucica, taj cilj bi jos uvek bio vrlo daleko, i ja mu kao covek o clan SPO od osnivanja stranke dugujem veliku zahvalnost.
Saradnja dve stranke desne proevropske orijentacije je sasvim logicna i razumljiva, i ja ocekujem, ako SPO i SNS naprave predizbornu koaliciju, veliku uspeh na izborima.

Neko sa strane

pre 10 godina

E, da te u Srbiji oce bar jednom poslusaju, krenuli bi naprijed. Ali, najbitnije je sta je Vuk nekad prico, i kako je "opljacko" Beograd.
A da su ga poslusali po pitanju Srba iz Krajine i plana Z4... A to sto je Vucic do prije koju godinu bio protiv EU, Amerike, to nema veze. Vucic sprovodi politiku SPO-a, svidjalo se to nekom ili ne. Zato podrzavam MOGUCU koaliciju. Zivio Vuk i SPO.

Ivana Živković

pre 10 godina

Gledišta SNS i SPO su zaista srodna, "s obzirom da se njihove politike podudaraju na važnim 'magistralnim tačkama'", kao što je učešće radikalskih vodja (medju kojima su i današnji nap(e)dnjaci) u pokušajima ubistva Vuka Draškovića!

Ko je sledeći po logici?

pre 10 godina

Logična je bila saradnja sa Đinđićem, zatim je bila itekako logična saradnja sa Miloševićem, isto tako i sa Koštunicom i sa Dinkićem, jako je bila logična saradnja sa Tadićem, a naravno da je logična saradnja i sa Vučićem.

Tardar

pre 10 godina

Logično je podržati Vučićeve dobre i pozitivne poteze, kao što to Drašković sada radi, ali ne treba preterivati ni sa šlepanjem uz najjaču stranku, niti da joj nametati svoje ideje i ciljeve oko NATO-a.

Prolaz

pre 10 godina

Ovo bi bila politički logična koalicija, desni na jednu stranu, tzv.levi na drugu. Bitno je da nema iznenađenja, nekih ekstremistikih ideja. Postoji pravac sa kojeg više ni jedna stranka ne sme da skrene.

Штилцована катаболцна

pre 10 godina

Постоји ли нека странка у Србији с којом Вук Драшковић и његов минибус нису били у коалицији. И постоји ли нека љихова коалиција која је била'неприродна'с њихове тачке гледишта. Ако постоји молим вас да неко напише која.

Sheena

pre 10 godina

Naravno da je logicno jer u programu SPO-a odavno stoji politika koju SNS vodi od dolaska na vlast. Zato kazem, zasto da ne? Podrzavam!

Ivan

pre 10 godina

E moj Vuce, sta napravi od one sile od SPO-a... Sad ti je i Vucic ok?!? Kad bi te bar malo bilo sramota od hiljada ljudi koji su podmestili ledja pod Milosevicev pendrek. Skloni se negde i cuti, ovako si mi ubio i uspomenu na vedrinu i zelju za slobodom koje je bilo tako mnogo devedesetih. Pocecu da verujem da si bio samo deo scenarija da sve razvodnis i unistis opoziciju.

Алекса

pre 10 godina

Браво за будућу европску десницу. Крајње је време за буђење СПО. Сад ће да крену коментари "доследних" левичара.

Штилцована катаболцна

pre 10 godina

Постоји ли нека странка у Србији с којом Вук Драшковић и његов минибус нису били у коалицији. И постоји ли нека љихова коалиција која је била'неприродна'с њихове тачке гледишта. Ако постоји молим вас да неко напише која.

Ivan

pre 10 godina

E moj Vuce, sta napravi od one sile od SPO-a... Sad ti je i Vucic ok?!? Kad bi te bar malo bilo sramota od hiljada ljudi koji su podmestili ledja pod Milosevicev pendrek. Skloni se negde i cuti, ovako si mi ubio i uspomenu na vedrinu i zelju za slobodom koje je bilo tako mnogo devedesetih. Pocecu da verujem da si bio samo deo scenarija da sve razvodnis i unistis opoziciju.

soulrebel

pre 10 godina

S'kim ovaj sve nije bio. Ima li neka partija, da ovaj sa njima nije bio u koaliciji ili na vlasti. Ne znam do kada će više da se bruka. Odličan pisac, ali politički bezkičmenjak.

Marija Simonović

pre 10 godina

Apsolutno ništa sporno ne vidim u svemu ovome što je Drašković izjavio. Ako neko može nešto da demantuje, neka izvoli, ali, da to ne budu botovske zajedljivosti, nego neki istinski argument protiv.

Tardar

pre 10 godina

Logično je podržati Vučićeve dobre i pozitivne poteze, kao što to Drašković sada radi, ali ne treba preterivati ni sa šlepanjem uz najjaču stranku, niti da joj nametati svoje ideje i ciljeve oko NATO-a.

Ko je sledeći po logici?

pre 10 godina

Logična je bila saradnja sa Đinđićem, zatim je bila itekako logična saradnja sa Miloševićem, isto tako i sa Koštunicom i sa Dinkićem, jako je bila logična saradnja sa Tadićem, a naravno da je logična saradnja i sa Vučićem.

ana

pre 10 godina

Veoma pozitivan sastanak dve stranke koje imaju zajednicke interese i bore se za to ne vidim nista cudno ovde draskovic je sve lepo rekao w

Sheena

pre 10 godina

Naravno da je logicno jer u programu SPO-a odavno stoji politika koju SNS vodi od dolaska na vlast. Zato kazem, zasto da ne? Podrzavam!

dalco

pre 10 godina

Razlika u snazi ove dve stranke je velika, ali u ciljevima nije, i potpuno je logična i normalna saradnja dve nacionalne i evropske stranke.

Перица

pre 10 godina

Логична је сарадња наше странке и са овом владајућом странком. Било би нелогично да је другачије.

Раде Никачевић

pre 10 godina

Логична је сарадња јер је интерес државе у питању.Апсолутна подршка.

sumadinac

pre 10 godina

Jedan od osnovnih programskih ciljeva SPO od osnivanja stranke, odnosno od prvog Sabora stranke je bila ova kovanica "Srbija na Zapadu", i stvarno, nikad nismo bili blizi tom cilju, a koji je garant za bolji zivot svakog gradjanina ove zemlje.
Ali moramo biti posteni i reci, da nije bilo A.Vucica, taj cilj bi jos uvek bio vrlo daleko, i ja mu kao covek o clan SPO od osnivanja stranke dugujem veliku zahvalnost.
Saradnja dve stranke desne proevropske orijentacije je sasvim logicna i razumljiva, i ja ocekujem, ako SPO i SNS naprave predizbornu koaliciju, veliku uspeh na izborima.

Fany

pre 10 godina

Vuk Drašković je rekao da je SNS je nacionalna, demokratska i proevropska stranka, isto kao SPO. Razlika u snazi je velika, ali u ciljevima nije, i potpuno je logična i normalna saradnja dve nacionalne, desne i evropske stranke. Saradnja je izvesna. Sve najbolje.

So

pre 10 godina

Ukoliko ne shvatimo da imamo zajednicki interes i da on kao takav moze konacno da nas povede napre Srbija ce i dalje biti negde tamo, tamo daleko....

НАПРЕДАН и ТРАДИЦИОНАЛАН

pre 10 godina

Многи тзв аналитичари никако да схвате да господин Вук Драшковић говори истину од 1991., и зато га не воле ни црвени ни жути, јер касно схвате да је у праву био он, а да су они били глупи што су веровали "лажним вођама" дугиних боја..

Александар Вучић ће постати прави државник, ако направи коалицију са СПО, која је монархистичка странка за ЕВРОПСКУ ТРАДИЦИЈУ Србије.
Зато ће Вучић владати следећих ТРИ мандата .
Са вером у Бога, за Краљевину Србију !!!

Lale

pre 10 godina

Nije kumstvo maciji kasalj. Posle mnogih ekskurzija SPO se vraca svome jatu. Na kraju ce se oni svi zajedno vratiti Kumu iz Haga i ziveti srecno za sva vremena, jer to je logicno. Avaj, koja sapunica.

nikolina

pre 10 godina

Potpuno je normalne da sve stranke koje žele Srbiju u EU međusobno sarađuju po nekim bitnim državim pitanjuma, pa bilo da su na vlasti ili u opoziciji. Jedine državno neodgovorna parlamentarne opozicione stranke u Srbiji trenutno su DSS i DS.

IBJ

pre 10 godina

Prosto je neverovatna količina smejurija koje su danas izvalili naši vrli komuno-četniko-srbo-ruso-euro-lideri, ali ova je jedna od najtragikomičnijih:

Drašković: "... potpuno logična i normalna saradnja SPO i SNS, s obzirom da se njihove politike podudaraju na važnim "magistralnim tačkama". Razmišljam: najmanje jedna od tih tačaka se valjda nalazi na Ibarskoj magistrali?

Duci0167

pre 10 godina

Ljigavci vise i ne kriju svoju sramotu i guzicarenje. Katastrofa kakva nam je politicka scena! Neka hvala,ipak beli listic a ti narode glasaj. Glasaj i uzivaj! Ima li ko sa kim nije šurovao?! Glasas za ds a oni prigrle sps (EJ,SPS!) i ostale. Glasas za sns a oni sa sps,palmom,veljom,dinkicem itd.,kao i prethodni. Isti jahaci na sada vec polumrtvom konje. Pa glasaci jel za to glasate? Da bi sutra mogli da se ogrebete na clansku kartu?

my way

pre 10 godina

Potpuno logicna saradnja,spaja ih ljubav prema moci, novcu i nato alijansi.
(sanja, 21. novembar 2013 22:22)

Tacno, a i sirotom Cedi zapadni hleb iz usta uzimaju, pa ce i on morati sa njima!

Prolaz

pre 10 godina

Ovo bi bila politički logična koalicija, desni na jednu stranu, tzv.levi na drugu. Bitno je da nema iznenađenja, nekih ekstremistikih ideja. Postoji pravac sa kojeg više ni jedna stranka ne sme da skrene.

Marija Simonović

pre 10 godina

@Постоји ли нека странка у Србији с којом Вук Драшковић и његов минибус нису били у коалицији. И постоји ли нека љихова коалиција која је била'неприродна'с њихове тачке гледишта. Ако постоји молим вас да неко напише која.
(Штилцована катаболцна, 21. novembar 2013 20:06)

Sa Srpskom radikalnom strankom SPO nikada nije bio u koaliciji, zapitaj se zbog čega? Ono što je Drašković posle samo par meseci uvideo kada je Šešeljeva politika bila u pitanju, Šešeljevi najbliži saradnici uvideli su posle deceniju i po. Sada bi bilo krajnje neprirodno da SPO bude recimo u koaliciji sa DSS-om, jer je ta stranka protiv ulaska u EU. DSS se, međutim, ranije zalagala za Evropu. Ko je tu nedosledan?! SPO je bio u koaliciji sa DS-om više puta. Napustio je tu koaliciju kada je započeta pogubna "balvan" politika, koja je predstavljala direktnu opasnost za evrointegracije. Sa LDP-om SPO deli dve strateške programske odrednice: ulazak u EU, ulazak u NATO. Eto, ja potroših nešto svog vremena da ti odgovorim, molim te da ovo pročitaš, ali zaista pročitaš...

Dule

pre 10 godina

Jel ima i jedna stranka sa kojom Spo nije bio ili u vlasti ili u koaliciji?
Njihova se politika izgleda slaze bas sa svima.
Ju ju ju ....kakva je ovo smejurija baxaxaxaxaaaa....
Glasao sam za Sns ali znas kada cu da glasam za listu gde je Spo. NIKADAAAAA

Ivana Živković

pre 10 godina

Gledišta SNS i SPO su zaista srodna, "s obzirom da se njihove politike podudaraju na važnim 'magistralnim tačkama'", kao što je učešće radikalskih vodja (medju kojima su i današnji nap(e)dnjaci) u pokušajima ubistva Vuka Draškovića!

Šumadinka

pre 10 godina

Politika: "u EU hoćemo, u NATO nećemo", proći će isto tako "uspešno" kao ona "I EU i Kosovo". SPO-u tek predstoje ozbiljne političke bitke...

jela

pre 10 godina

Citam komentare i imam osecaj da sam na nekom sajtu filozofskog fakulteta, svi se bave pitanjem da li je ovo logicno ili nelogicno sto su se sastali Vuk i Vucic, ili obrnuto. A da li je logicno to sto zivimo u ovakvoj Srbiji? Da li je logicno da je Vucic tek sad razgovao sa Vukom, a ne mnogo ranije?

Neko sa strane

pre 10 godina

E, da te u Srbiji oce bar jednom poslusaju, krenuli bi naprijed. Ali, najbitnije je sta je Vuk nekad prico, i kako je "opljacko" Beograd.
A da su ga poslusali po pitanju Srba iz Krajine i plana Z4... A to sto je Vucic do prije koju godinu bio protiv EU, Amerike, to nema veze. Vucic sprovodi politiku SPO-a, svidjalo se to nekom ili ne. Zato podrzavam MOGUCU koaliciju. Zivio Vuk i SPO.

Lenka

pre 10 godina

Ovaj Vuk mi se sve više sviđa... Definitivno je najpošteniji srpski političar! Dopada mi se savez SNS i SPO, imate moju svu podršku.

Pera

pre 10 godina

Kako ih nije sramota? Hoce zajedno da urade ono sto SPO nije uspeo sa DSom ni sa DSSom ni sa DOSom ni sa Zajedno ni sa Deposom... Hoce da promene Srbiju, ali Srbija nece da se menja. Necemo nista od onoga sto Vuk kao papagaj ponavlja 23 godine.

jedan i jedan su dva

pre 10 godina

Šta je sad tu čudno? Ljudi su se sastali, videli da imaju mnogo toga zajedničkog, slažu se i to je to. Trolovi ubiše sa komentarima...

Zemun grad SPO

pre 10 godina

"U tom smislu preneo sam punu podršku SPO evropskoj politici gospodina Vučića i Vlade, kosovskoj politici, primeni Briselskog sporazuma, uspešno održanim lokalnim izborima na KIM i odlučnoj borbi protiv kriminala i korpucije", rekao je on.
Drašković je rekao i da je istovremeno predložio Vučiću "da se izvrši temeljna reforma službi bezbednosti - kako vojne tako i civilne".
On je naveo i da je Vučiću predložio "i da se krene u postupak usvajanja Zakona o otvaranju tajnih dosijea po uzoru na istočno evropske zemlje i uz punu podršku evropskih institucija".
"Istovremeno predložio sam da odmah otpočnu pregovori o pristupanju Srbije NATO Alijansi" rekao je Drašković.
"Vucić je reagovao na članstvo u NATO rečenicom da nas obavezuje skupštinska rezolucija o vojnoj neutralnosti", rekao je Drašković dodavši da smatra da je "vojna neutralnost iluzija i da zato ne može da postoji".
Lider SPO je naveo i da bi "ubrzane evro atlanske, a ne samo evroposke integracije Srbije zapravo garantovale uspešan završetak evropskog puta Srbije".
Ovo što je Drašković izjavio nakon sastanka sa Vučićem je njegova politika već više od dve decenije. Kamo sreće da su ti stavovi tada pobedili. Ne znam odakle toliko mržnje prema čoveku koji najviše stradao u borbi protiv nepravde i za ove ciljeve. Eto i danas jedini on javno staje protiv zamisli da se na slobodu pusti glavni organizator Miloševićevih zločina.

Jelic D.

pre 10 godina

Pa naravno da je logicna saradnja, drago mi je sto je SNS poveo politiku koja je u interesu drzave Srbije, upravo takvu politiku sprovodi SPO vec dvadeset godina. SPO ce sigurno uticati vise na SNS kako bi jos brze dosli do zajednickog cilja. Ulazak u NATO, otvaranje dosijea...

Milicevic

pre 10 godina

Puna podrska SPO-u i odluci Vuka Draskovica!!!Normalno i logicno je ici u koaliciju sa nekim ko sprovodi program vase stranke!!!!Nadam se a i verujem da ce SNS biti bolji i posteniji koalicioni partner od DS-a,DSS-a,NS-a ili onih ostalih nazovi stranaka koje se slepase uz SPO i koje cinise sve samo da nanesi sto vecu stetu SPO-u a kasnije Srbiji,kada se dohvatise vlasti!!!

Алекса

pre 10 godina

Браво за будућу европску десницу. Крајње је време за буђење СПО. Сад ће да крену коментари "доследних" левичара.

Logično

pre 10 godina

SPO odavno nema niti ideologiju, niti program, već samo stav svog večnog i doživotnog predsednika. A svi njegovi stavovi nepogrešivo oslikavaju njegovu (i/ili Daninu) ličnu ideologiju i program - kako dograbiti još nešto novca i položaja...

Blagoje

pre 10 godina

Kada dve stranke imaju iste poglede po pitanju nekih bitnih smernica u svojoj politici saranja je sasvim logična. Poznato je da je Drašković jedan od onih političara koji su spremni da kažu surovu istinu a Vučić jedan od onih koji ne prezaju da sprovedu i nepopularne mere ako je to neophodno, te s toga mislim da bi koalicija ove dve stranke dala dobre rezultate, ovom narodu je dosta onih koji pričaju bajke i ništa ne rade.

ana

pre 10 godina

Vuk nije menjao politiku uopste i da bude sa vucicem u koaliciji mislim da bi bio dosledan politike za koju se SPO bori. Treba otvoriti tajne dosieje

sam svoj ili "za sebe"..?

pre 10 godina

Vuk je uvek bio mudar politicar. A ovim potezom to potvrdjuje ponovo...
(Milojevic, 22. novembar 2013 00:05)
Malo je političara u Srbiji materijlizovalo u tolikoj meri svoje političko postojanje na granici ili ispod cenzusa, vešto balansirajući uz ili blizu pobedničke opcije..

vjekoslav

pre 10 godina

Srbija nemoze da ceka. Mnogo vremena je prokockano. Sujete nekih stranaka nisu dobre. Spo je mnogima podrsku davao kada su se delarativno izjasnjavali ko i spo oko ciljeva,a spo sam nije imao snage da u parlamentu,vlasti izvrsi reforme. Mislim da je vucic pokazao dobru volju oko istih ciljeva sa spo

Šmiga

pre 10 godina

Ovoj napaćenoj zemlji nisu potrebni oni koji lepo lažu i ne rede ništa ovakva jedna koalicija je potrebna da se krene sa mrtve tačke

Srbin 100%

pre 10 godina

Izgleda da vecina stranaka uvidja da ce naprednjaci godinama unapred imati nepodeljenu podrsku gradjana i sada svi pokusavaju da se predstave kao potencijalno pogodni koalicioni partneri

Goran

pre 10 godina

Draskovic je pametan covek i mogao bi puno dobrih stvari da uradi za Srbiju. Steta sto je ovih godina odbacen od strane onih koje je doveo na vlast.

Sossa

pre 10 godina

Ono sto je jedino sigurno to je da je SNS jako pozeljan partner za sve, za Vuka da bude jaci, a za pozutele da se sklone od istraga u vezi sa korupcijom. Dakle,svako ima svoj interes i cilj,a meni se cini da je Vukov legitiman

MarkoM

pre 10 godina

Dosta je bilo stranaka koje su neke poteze povlačile samo zbog glasova građana, hoćes da pomogneš iskreno, izvolite, nema veze kako se zoveš. To je prava borba za narod.

NACIONALNI - PARK- FRUSKA - GORA

pre 10 godina

SPO je shvatio da je SNS u ovom trenutku u Srbiji najaca stranka sa velikim poverenjem gradjana Srbije da je nacionalna, demokratska i proevropska stranka. SNS zeli i prvi primarni cilj je da Srbiju sto pre uvede u EU, zeli da dovede strane investitore, kako bi povecali smanjili stopu ne zaposlenosti, sto znaci napredak Srbije i nova radna mesta. SNS se jedina bori za napredovanje Srbije i najvazniji joj je interes Srbije i gradjana. Svojim primerom Aleksandar Vucic to garanutuje da Srbiju vodi ka pravom cilju. Vuk Draskovic je to prepoznao i zato daje punu podrsku SNS-u.

sneguljica

pre 10 godina

Može Vučić i Drašković politički da se slažu ili ne ali kada je interes države i njenih građana u pitanju kompromis i dogovor moraju postojati što su ovi lideri i shvatili i pokazali da žele Srbiju u Evropi i saradnji sa čitavim svetom.

Prota Mateja

pre 10 godina

Interesanto, ne samo da se politicki pogledi ove dve stranke i njihovih vodja podudaraju vec im izgleda ist botovi pisu komentare. Stil,je gotovo identican, takoreci podudaran. Svi su presli na stranu Vilotica. Jedino Kostunica strci sad kao i kad je donsen ustav iz 74 a cetnicki pripravnik Vuk Draskovic jos ivek peko zanat u kabinetu Mike Spiljka i sanjao kako ce jednog dana postati veliki Vojvoda :-).

Aranka

pre 10 godina

Treba pruziti priliku i malim strankama ako ce raditi u interesu Srbije i gradjana.Pohvalno je za SNS sto je otvorena za sardnju sa ostalima.

Malena M

pre 10 godina

Svaka politicka partija koja deli misljenje o borbi protiv korupcije, Evropskom putu, privlacenju stranih investitora i boljem zivotu gradjana moci ce da funkcionise uz SNS.

Mitar

pre 10 godina

Ovaj primer treba da pokaze otvorenost SNS-a ka drugim misljenjima kako bi zivot u Srbiji postao bolji. Drago mi je zbog ove saradnje.

maXim

pre 10 godina

Upravo tako! SNS je nacionalna, demokratska i proevropska stranka! Ona zeli u EU, zeli da dovede strane investitore sto znaci napredak Srbije i nova radna mesta! Ona se jedina bori za napredovanje Srbije i najvazniji joj je interes Srbije i gradjana!

Simeun

pre 10 godina

Saradnja stranaka koje imaju iste ciljeve i istu želju je pozitivna, naročito sada, kada samo saradnja i politička korektnost mogu da izvuku državu iz ovog ludila. Ako su obe stranke spremne na to, ne vidim ništa loše u saradnji.

zivadinka

pre 10 godina

Nije mi jasno samo zasto je ovo lose?! Ako smo svi za jedan cilj, a to je da nam svima bude bolje, zasto ne bismo svi saradjivali?! Hoce te da kazete da niko nema pravo da se promeni? Pa cela Srbija je nekada izabrala i Milosevica, on nije dosao uzurpatoski, da li to znaci da je ovaj narod lud ii glup... Ja mislim da ne! Iskustvo, znanje i moc koju zajedno imaju sigurnioce samo pomoci.

Zvonko

pre 10 godina

Saradnju SNS-a i SPO-a danas mozemo da komentarisemo na razne nacine. Najbolje je da ih pustimo da rade, da vidimo rezultate, pa cemo tek onda komentarisati da li je njihova saradnja dobra ili ne. Srecan pocetak saradnje u svakom slucaju.

Milan

pre 10 godina

Mislim da bi i vlast i opozicija trebali da nadju zajednicki jezik oko resavanja bitnih stvari. Srbija mora da im bude na prvom mestu a ne partijski interesi. Pozdravljam i ovakvu saradnju i sve druge koje su okupljene oko istog cilja.

ТРАДИЦИЈА и ЕУ

pre 10 godina

Многи тзв. аналитичари никако да схвате да господин Вук Драшковић говори истину од 1991. Зато га не воле ни црвени ни жути, јер касно схвате да је у праву био он, а да су они били глупи што су веровали "лажним вођама" дугиних боја..
Мудри Александар Вучић ће постати прави ДРЖАВНИК, када направи коалицију са СПО, која је монархистичка странка за ЕВРОПСКУ ТРАДИЦИЈУ Србије и за коју ће гласати 90% проевропских Срба. Та коалиција ће владати следећих ТРИ мандата .

Lenka

pre 10 godina

Ovaj Vuk mi se sve više sviđa... Definitivno je najpošteniji srpski političar! Dopada mi se savez SNS i SPO, imate moju svu podršku.

Jelic D.

pre 10 godina

Pa naravno da je logicna saradnja, drago mi je sto je SNS poveo politiku koja je u interesu drzave Srbije, upravo takvu politiku sprovodi SPO vec dvadeset godina. SPO ce sigurno uticati vise na SNS kako bi jos brze dosli do zajednickog cilja. Ulazak u NATO, otvaranje dosijea...

Алекса

pre 10 godina

Браво за будућу европску десницу. Крајње је време за буђење СПО. Сад ће да крену коментари "доследних" левичара.

Ko je sledeći po logici?

pre 10 godina

Logična je bila saradnja sa Đinđićem, zatim je bila itekako logična saradnja sa Miloševićem, isto tako i sa Koštunicom i sa Dinkićem, jako je bila logična saradnja sa Tadićem, a naravno da je logična saradnja i sa Vučićem.

Marija Simonović

pre 10 godina

Apsolutno ništa sporno ne vidim u svemu ovome što je Drašković izjavio. Ako neko može nešto da demantuje, neka izvoli, ali, da to ne budu botovske zajedljivosti, nego neki istinski argument protiv.

Neko sa strane

pre 10 godina

E, da te u Srbiji oce bar jednom poslusaju, krenuli bi naprijed. Ali, najbitnije je sta je Vuk nekad prico, i kako je "opljacko" Beograd.
A da su ga poslusali po pitanju Srba iz Krajine i plana Z4... A to sto je Vucic do prije koju godinu bio protiv EU, Amerike, to nema veze. Vucic sprovodi politiku SPO-a, svidjalo se to nekom ili ne. Zato podrzavam MOGUCU koaliciju. Zivio Vuk i SPO.

Lale

pre 10 godina

Nije kumstvo maciji kasalj. Posle mnogih ekskurzija SPO se vraca svome jatu. Na kraju ce se oni svi zajedno vratiti Kumu iz Haga i ziveti srecno za sva vremena, jer to je logicno. Avaj, koja sapunica.

ana

pre 10 godina

Veoma pozitivan sastanak dve stranke koje imaju zajednicke interese i bore se za to ne vidim nista cudno ovde draskovic je sve lepo rekao w

Ivana Živković

pre 10 godina

Gledišta SNS i SPO su zaista srodna, "s obzirom da se njihove politike podudaraju na važnim 'magistralnim tačkama'", kao što je učešće radikalskih vodja (medju kojima su i današnji nap(e)dnjaci) u pokušajima ubistva Vuka Draškovića!

IBJ

pre 10 godina

Prosto je neverovatna količina smejurija koje su danas izvalili naši vrli komuno-četniko-srbo-ruso-euro-lideri, ali ova je jedna od najtragikomičnijih:

Drašković: "... potpuno logična i normalna saradnja SPO i SNS, s obzirom da se njihove politike podudaraju na važnim "magistralnim tačkama". Razmišljam: najmanje jedna od tih tačaka se valjda nalazi na Ibarskoj magistrali?

Dule

pre 10 godina

Jel ima i jedna stranka sa kojom Spo nije bio ili u vlasti ili u koaliciji?
Njihova se politika izgleda slaze bas sa svima.
Ju ju ju ....kakva je ovo smejurija baxaxaxaxaaaa....
Glasao sam za Sns ali znas kada cu da glasam za listu gde je Spo. NIKADAAAAA

НАПРЕДАН и ТРАДИЦИОНАЛАН

pre 10 godina

Многи тзв аналитичари никако да схвате да господин Вук Драшковић говори истину од 1991., и зато га не воле ни црвени ни жути, јер касно схвате да је у праву био он, а да су они били глупи што су веровали "лажним вођама" дугиних боја..

Александар Вучић ће постати прави државник, ако направи коалицију са СПО, која је монархистичка странка за ЕВРОПСКУ ТРАДИЦИЈУ Србије.
Зато ће Вучић владати следећих ТРИ мандата .
Са вером у Бога, за Краљевину Србију !!!

Fany

pre 10 godina

Vuk Drašković je rekao da je SNS je nacionalna, demokratska i proevropska stranka, isto kao SPO. Razlika u snazi je velika, ali u ciljevima nije, i potpuno je logična i normalna saradnja dve nacionalne, desne i evropske stranke. Saradnja je izvesna. Sve najbolje.

Sheena

pre 10 godina

Naravno da je logicno jer u programu SPO-a odavno stoji politika koju SNS vodi od dolaska na vlast. Zato kazem, zasto da ne? Podrzavam!

Раде Никачевић

pre 10 godina

Логична је сарадња јер је интерес државе у питању.Апсолутна подршка.

Tardar

pre 10 godina

Logično je podržati Vučićeve dobre i pozitivne poteze, kao što to Drašković sada radi, ali ne treba preterivati ni sa šlepanjem uz najjaču stranku, niti da joj nametati svoje ideje i ciljeve oko NATO-a.

dalco

pre 10 godina

Razlika u snazi ove dve stranke je velika, ali u ciljevima nije, i potpuno je logična i normalna saradnja dve nacionalne i evropske stranke.

Marija Simonović

pre 10 godina

@Постоји ли нека странка у Србији с којом Вук Драшковић и његов минибус нису били у коалицији. И постоји ли нека љихова коалиција која је била'неприродна'с њихове тачке гледишта. Ако постоји молим вас да неко напише која.
(Штилцована катаболцна, 21. novembar 2013 20:06)

Sa Srpskom radikalnom strankom SPO nikada nije bio u koaliciji, zapitaj se zbog čega? Ono što je Drašković posle samo par meseci uvideo kada je Šešeljeva politika bila u pitanju, Šešeljevi najbliži saradnici uvideli su posle deceniju i po. Sada bi bilo krajnje neprirodno da SPO bude recimo u koaliciji sa DSS-om, jer je ta stranka protiv ulaska u EU. DSS se, međutim, ranije zalagala za Evropu. Ko je tu nedosledan?! SPO je bio u koaliciji sa DS-om više puta. Napustio je tu koaliciju kada je započeta pogubna "balvan" politika, koja je predstavljala direktnu opasnost za evrointegracije. Sa LDP-om SPO deli dve strateške programske odrednice: ulazak u EU, ulazak u NATO. Eto, ja potroših nešto svog vremena da ti odgovorim, molim te da ovo pročitaš, ali zaista pročitaš...

maXim

pre 10 godina

Upravo tako! SNS je nacionalna, demokratska i proevropska stranka! Ona zeli u EU, zeli da dovede strane investitore sto znaci napredak Srbije i nova radna mesta! Ona se jedina bori za napredovanje Srbije i najvazniji joj je interes Srbije i gradjana!

sumadinac

pre 10 godina

Jedan od osnovnih programskih ciljeva SPO od osnivanja stranke, odnosno od prvog Sabora stranke je bila ova kovanica "Srbija na Zapadu", i stvarno, nikad nismo bili blizi tom cilju, a koji je garant za bolji zivot svakog gradjanina ove zemlje.
Ali moramo biti posteni i reci, da nije bilo A.Vucica, taj cilj bi jos uvek bio vrlo daleko, i ja mu kao covek o clan SPO od osnivanja stranke dugujem veliku zahvalnost.
Saradnja dve stranke desne proevropske orijentacije je sasvim logicna i razumljiva, i ja ocekujem, ako SPO i SNS naprave predizbornu koaliciju, veliku uspeh na izborima.

nikolina

pre 10 godina

Potpuno je normalne da sve stranke koje žele Srbiju u EU međusobno sarađuju po nekim bitnim državim pitanjuma, pa bilo da su na vlasti ili u opoziciji. Jedine državno neodgovorna parlamentarne opozicione stranke u Srbiji trenutno su DSS i DS.

Blagoje

pre 10 godina

Kada dve stranke imaju iste poglede po pitanju nekih bitnih smernica u svojoj politici saranja je sasvim logična. Poznato je da je Drašković jedan od onih političara koji su spremni da kažu surovu istinu a Vučić jedan od onih koji ne prezaju da sprovedu i nepopularne mere ako je to neophodno, te s toga mislim da bi koalicija ove dve stranke dala dobre rezultate, ovom narodu je dosta onih koji pričaju bajke i ništa ne rade.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

"U tom smislu preneo sam punu podršku SPO evropskoj politici gospodina Vučića i Vlade, kosovskoj politici, primeni Briselskog sporazuma, uspešno održanim lokalnim izborima na KIM i odlučnoj borbi protiv kriminala i korpucije", rekao je on.
Drašković je rekao i da je istovremeno predložio Vučiću "da se izvrši temeljna reforma službi bezbednosti - kako vojne tako i civilne".
On je naveo i da je Vučiću predložio "i da se krene u postupak usvajanja Zakona o otvaranju tajnih dosijea po uzoru na istočno evropske zemlje i uz punu podršku evropskih institucija".
"Istovremeno predložio sam da odmah otpočnu pregovori o pristupanju Srbije NATO Alijansi" rekao je Drašković.
"Vucić je reagovao na članstvo u NATO rečenicom da nas obavezuje skupštinska rezolucija o vojnoj neutralnosti", rekao je Drašković dodavši da smatra da je "vojna neutralnost iluzija i da zato ne može da postoji".
Lider SPO je naveo i da bi "ubrzane evro atlanske, a ne samo evroposke integracije Srbije zapravo garantovale uspešan završetak evropskog puta Srbije".
Ovo što je Drašković izjavio nakon sastanka sa Vučićem je njegova politika već više od dve decenije. Kamo sreće da su ti stavovi tada pobedili. Ne znam odakle toliko mržnje prema čoveku koji najviše stradao u borbi protiv nepravde i za ove ciljeve. Eto i danas jedini on javno staje protiv zamisli da se na slobodu pusti glavni organizator Miloševićevih zločina.

Prolaz

pre 10 godina

Ovo bi bila politički logična koalicija, desni na jednu stranu, tzv.levi na drugu. Bitno je da nema iznenađenja, nekih ekstremistikih ideja. Postoji pravac sa kojeg više ni jedna stranka ne sme da skrene.

Milicevic

pre 10 godina

Puna podrska SPO-u i odluci Vuka Draskovica!!!Normalno i logicno je ici u koaliciju sa nekim ko sprovodi program vase stranke!!!!Nadam se a i verujem da ce SNS biti bolji i posteniji koalicioni partner od DS-a,DSS-a,NS-a ili onih ostalih nazovi stranaka koje se slepase uz SPO i koje cinise sve samo da nanesi sto vecu stetu SPO-u a kasnije Srbiji,kada se dohvatise vlasti!!!

Перица

pre 10 godina

Логична је сарадња наше странке и са овом владајућом странком. Било би нелогично да је другачије.

Šmiga

pre 10 godina

Ovoj napaćenoj zemlji nisu potrebni oni koji lepo lažu i ne rede ništa ovakva jedna koalicija je potrebna da se krene sa mrtve tačke

So

pre 10 godina

Ukoliko ne shvatimo da imamo zajednicki interes i da on kao takav moze konacno da nas povede napre Srbija ce i dalje biti negde tamo, tamo daleko....

vjekoslav

pre 10 godina

Srbija nemoze da ceka. Mnogo vremena je prokockano. Sujete nekih stranaka nisu dobre. Spo je mnogima podrsku davao kada su se delarativno izjasnjavali ko i spo oko ciljeva,a spo sam nije imao snage da u parlamentu,vlasti izvrsi reforme. Mislim da je vucic pokazao dobru volju oko istih ciljeva sa spo

Штилцована катаболцна

pre 10 godina

Постоји ли нека странка у Србији с којом Вук Драшковић и његов минибус нису били у коалицији. И постоји ли нека љихова коалиција која је била'неприродна'с њихове тачке гледишта. Ако постоји молим вас да неко напише која.

MarkoM

pre 10 godina

Dosta je bilo stranaka koje su neke poteze povlačile samo zbog glasova građana, hoćes da pomogneš iskreno, izvolite, nema veze kako se zoveš. To je prava borba za narod.

Ivan

pre 10 godina

E moj Vuce, sta napravi od one sile od SPO-a... Sad ti je i Vucic ok?!? Kad bi te bar malo bilo sramota od hiljada ljudi koji su podmestili ledja pod Milosevicev pendrek. Skloni se negde i cuti, ovako si mi ubio i uspomenu na vedrinu i zelju za slobodom koje je bilo tako mnogo devedesetih. Pocecu da verujem da si bio samo deo scenarija da sve razvodnis i unistis opoziciju.

soulrebel

pre 10 godina

S'kim ovaj sve nije bio. Ima li neka partija, da ovaj sa njima nije bio u koaliciji ili na vlasti. Ne znam do kada će više da se bruka. Odličan pisac, ali politički bezkičmenjak.

jedan i jedan su dva

pre 10 godina

Šta je sad tu čudno? Ljudi su se sastali, videli da imaju mnogo toga zajedničkog, slažu se i to je to. Trolovi ubiše sa komentarima...

ana

pre 10 godina

Vuk nije menjao politiku uopste i da bude sa vucicem u koaliciji mislim da bi bio dosledan politike za koju se SPO bori. Treba otvoriti tajne dosieje

Srbin 100%

pre 10 godina

Izgleda da vecina stranaka uvidja da ce naprednjaci godinama unapred imati nepodeljenu podrsku gradjana i sada svi pokusavaju da se predstave kao potencijalno pogodni koalicioni partneri

Sossa

pre 10 godina

Ono sto je jedino sigurno to je da je SNS jako pozeljan partner za sve, za Vuka da bude jaci, a za pozutele da se sklone od istraga u vezi sa korupcijom. Dakle,svako ima svoj interes i cilj,a meni se cini da je Vukov legitiman

jela

pre 10 godina

Citam komentare i imam osecaj da sam na nekom sajtu filozofskog fakulteta, svi se bave pitanjem da li je ovo logicno ili nelogicno sto su se sastali Vuk i Vucic, ili obrnuto. A da li je logicno to sto zivimo u ovakvoj Srbiji? Da li je logicno da je Vucic tek sad razgovao sa Vukom, a ne mnogo ranije?

Pera

pre 10 godina

Kako ih nije sramota? Hoce zajedno da urade ono sto SPO nije uspeo sa DSom ni sa DSSom ni sa DOSom ni sa Zajedno ni sa Deposom... Hoce da promene Srbiju, ali Srbija nece da se menja. Necemo nista od onoga sto Vuk kao papagaj ponavlja 23 godine.

Duci0167

pre 10 godina

Ljigavci vise i ne kriju svoju sramotu i guzicarenje. Katastrofa kakva nam je politicka scena! Neka hvala,ipak beli listic a ti narode glasaj. Glasaj i uzivaj! Ima li ko sa kim nije šurovao?! Glasas za ds a oni prigrle sps (EJ,SPS!) i ostale. Glasas za sns a oni sa sps,palmom,veljom,dinkicem itd.,kao i prethodni. Isti jahaci na sada vec polumrtvom konje. Pa glasaci jel za to glasate? Da bi sutra mogli da se ogrebete na clansku kartu?

NACIONALNI - PARK- FRUSKA - GORA

pre 10 godina

SPO je shvatio da je SNS u ovom trenutku u Srbiji najaca stranka sa velikim poverenjem gradjana Srbije da je nacionalna, demokratska i proevropska stranka. SNS zeli i prvi primarni cilj je da Srbiju sto pre uvede u EU, zeli da dovede strane investitore, kako bi povecali smanjili stopu ne zaposlenosti, sto znaci napredak Srbije i nova radna mesta. SNS se jedina bori za napredovanje Srbije i najvazniji joj je interes Srbije i gradjana. Svojim primerom Aleksandar Vucic to garanutuje da Srbiju vodi ka pravom cilju. Vuk Draskovic je to prepoznao i zato daje punu podrsku SNS-u.

sneguljica

pre 10 godina

Može Vučić i Drašković politički da se slažu ili ne ali kada je interes države i njenih građana u pitanju kompromis i dogovor moraju postojati što su ovi lideri i shvatili i pokazali da žele Srbiju u Evropi i saradnji sa čitavim svetom.

my way

pre 10 godina

Potpuno logicna saradnja,spaja ih ljubav prema moci, novcu i nato alijansi.
(sanja, 21. novembar 2013 22:22)

Tacno, a i sirotom Cedi zapadni hleb iz usta uzimaju, pa ce i on morati sa njima!

Logično

pre 10 godina

SPO odavno nema niti ideologiju, niti program, već samo stav svog večnog i doživotnog predsednika. A svi njegovi stavovi nepogrešivo oslikavaju njegovu (i/ili Daninu) ličnu ideologiju i program - kako dograbiti još nešto novca i položaja...

Goran

pre 10 godina

Draskovic je pametan covek i mogao bi puno dobrih stvari da uradi za Srbiju. Steta sto je ovih godina odbacen od strane onih koje je doveo na vlast.

Malena M

pre 10 godina

Svaka politicka partija koja deli misljenje o borbi protiv korupcije, Evropskom putu, privlacenju stranih investitora i boljem zivotu gradjana moci ce da funkcionise uz SNS.

Prota Mateja

pre 10 godina

Interesanto, ne samo da se politicki pogledi ove dve stranke i njihovih vodja podudaraju vec im izgleda ist botovi pisu komentare. Stil,je gotovo identican, takoreci podudaran. Svi su presli na stranu Vilotica. Jedino Kostunica strci sad kao i kad je donsen ustav iz 74 a cetnicki pripravnik Vuk Draskovic jos ivek peko zanat u kabinetu Mike Spiljka i sanjao kako ce jednog dana postati veliki Vojvoda :-).

sam svoj ili "za sebe"..?

pre 10 godina

Vuk je uvek bio mudar politicar. A ovim potezom to potvrdjuje ponovo...
(Milojevic, 22. novembar 2013 00:05)
Malo je političara u Srbiji materijlizovalo u tolikoj meri svoje političko postojanje na granici ili ispod cenzusa, vešto balansirajući uz ili blizu pobedničke opcije..

Aranka

pre 10 godina

Treba pruziti priliku i malim strankama ako ce raditi u interesu Srbije i gradjana.Pohvalno je za SNS sto je otvorena za sardnju sa ostalima.

Šumadinka

pre 10 godina

Politika: "u EU hoćemo, u NATO nećemo", proći će isto tako "uspešno" kao ona "I EU i Kosovo". SPO-u tek predstoje ozbiljne političke bitke...

Simeun

pre 10 godina

Saradnja stranaka koje imaju iste ciljeve i istu želju je pozitivna, naročito sada, kada samo saradnja i politička korektnost mogu da izvuku državu iz ovog ludila. Ako su obe stranke spremne na to, ne vidim ništa loše u saradnji.

zivadinka

pre 10 godina

Nije mi jasno samo zasto je ovo lose?! Ako smo svi za jedan cilj, a to je da nam svima bude bolje, zasto ne bismo svi saradjivali?! Hoce te da kazete da niko nema pravo da se promeni? Pa cela Srbija je nekada izabrala i Milosevica, on nije dosao uzurpatoski, da li to znaci da je ovaj narod lud ii glup... Ja mislim da ne! Iskustvo, znanje i moc koju zajedno imaju sigurnioce samo pomoci.

Mitar

pre 10 godina

Ovaj primer treba da pokaze otvorenost SNS-a ka drugim misljenjima kako bi zivot u Srbiji postao bolji. Drago mi je zbog ove saradnje.

Zvonko

pre 10 godina

Saradnju SNS-a i SPO-a danas mozemo da komentarisemo na razne nacine. Najbolje je da ih pustimo da rade, da vidimo rezultate, pa cemo tek onda komentarisati da li je njihova saradnja dobra ili ne. Srecan pocetak saradnje u svakom slucaju.

Milan

pre 10 godina

Mislim da bi i vlast i opozicija trebali da nadju zajednicki jezik oko resavanja bitnih stvari. Srbija mora da im bude na prvom mestu a ne partijski interesi. Pozdravljam i ovakvu saradnju i sve druge koje su okupljene oko istog cilja.

ТРАДИЦИЈА и ЕУ

pre 10 godina

Многи тзв. аналитичари никако да схвате да господин Вук Драшковић говори истину од 1991. Зато га не воле ни црвени ни жути, јер касно схвате да је у праву био он, а да су они били глупи што су веровали "лажним вођама" дугиних боја..
Мудри Александар Вучић ће постати прави ДРЖАВНИК, када направи коалицију са СПО, која је монархистичка странка за ЕВРОПСКУ ТРАДИЦИЈУ Србије и за коју ће гласати 90% проевропских Срба. Та коалиција ће владати следећих ТРИ мандата .