Četvrtak, 21.11.2013.

13:05

Političari koče izbor direktora JP

Ministar privrede Saša Radulović rekao je da postoje veliki politički problemi u izboru direktora javnih preduzeća.

Izvor: Beta

Politièari koèe izbor direktora JP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

zara

pre 10 godina

Radulović, Tasovac,Krstić: obrazovani,stručni,vredni,civilizovani,kojima je dobrobit društva,dakle svih nas pojedinačno, radni i moralni imperativ. Ne dobrobit države,koja služi nasoj političkoj eliti kao instrument sile, zastrašivanja i licno bogaćenje! Mogu li oni uspeti u zemlji koja je većinski sve suprotno od ovog sto oni personifikuju?

David

pre 10 godina

Pola ovoga sto je rekao je suprotno Ustavu, zakonima, medjunarodnim konvencijama i ugovorima. Druga polovina je nesprovodiva i/ili besmislena. Mi smo navikli da slusamo sve i svasta ali ovo citaju ozbiljni ljudi koji su ovde i donose sudove o Srbiji sad kada dolaze dobre vesti mi ne smemo da dozvolimo ovakvog ministra privrede. Vucicu moras da ga smenis, ovaj ti je kamen oko vrata a idu izbori

Milivoje

pre 10 godina

Problematica skolska sprema, problematicni prijatelji koji su predlozili jednog osrednjeg stecajnog upravnika za ministra, ali ce izvrsiti zadatke
i unistiti ostatak srpske privrede. Nadam se da ce glasaci kazniti na sledecim izborima one koji su ga predlozili za pataloga srpske privrede.Stecajne sudije se ne mogu nacuditi, da postoji neko ko je napravio neustavan i nezakonit nacrt Zakona o stecaju, cime se stvara ulaz u svet korupcije. Kako se onda ova vlada bori protiv korupcije?

Ustavobranitelj

pre 10 godina

“U nadmetanju za kupovinu preduzeća u Srbiji neće moći da učestvuju ni strana pravna lica kojima upravljaju domaća pravna i fizička lica, kao ni ona sa of šor destinacija.”
Ustav Republike Srbije: Preduzetništvo se može ograničiti zakonom, radi zaštite zdravlja ljudi, životne sredine i prirodnih bogatstava i radi bezbednosti Republike Srbije.
Za ministra: ustav kaže da se preduzetništvo ne može ograničiti zato što neko dolazi iz zemlje za koju neko kaže da je off-shore. Ustav ovime ne dozvoljava malverzacije već dozvoljava slobodu preduzetništva. Sedi i smisli ponovo.
Ustav RS: Svi imaju jednak pravni položaj na tržištu. Strana lica izjednačena su na tržištu sa domaćim.
Za ministra: Ustav kaže da se ne mogu ograničavati strana lica na tržištu (npr. na tržištu na kojem se prodaje kapital subjekata privatizacije). Ovime se ne dozvoljavaju malverzacije već omogućava jednak položaj na tržištu. Sedi i smisli ponovo.

„Radulović očekuje da će najveći broj preduzeća koja su sada u određenim fazama privatizacije privremeno postati vlasništvo države, po osnovu konverzije potraživanja u pravo vlasništva.“
Ustav: Postojeća društvena svojina pretvara se u privatnu svojinu pod uslovima, na način i u rokovima predvidjenim zakonom.
Za ministra: država ne može postati, ni privremeno, vlasnik postojeće društvene svojine, ni po kojem osnovu. To ne znači neograničeno postojanje društvene svojine već ona prelazi u privatnu. Sedi i smisli ponovo.

aleksandar

pre 10 godina

Kako ce sad sindikati i (ne)radnici na budzetu od strane poreskih obveznika da pocnu da pisu komentare protiv Radulovica kao ludi, evo vec pocelo. Napred Sasa

Advokat NS

pre 10 godina

"U nadmetanju za kupovinu preduzeća u Srbiji neće moći da učestvuju ni strana pravna lica kojima upravljaju domaća pravna i fizička
lica, kao ni ona sa of šor destinacija."

Gde ovo moze? Za ovako nesto treba da se promeni i sam Ustav. Ovo je suzavanje slobodne konkurencije i slobodnog trzista. Mogu da uvode nekakva ogranicenja, kriterijume za ovo i ono ali ovako izneta ideja je potpuno besmislena. Pritom otvara veliki prostor za dodatna muljanja.
Stvarno sam ga na pocetku podrzavao i pored poznavanja njegove proslosti, ali ove izjave koje mu izlecu su potpuno razocaravajuce. Ipak je on samo bloger, sad vidimo i bez osnovnog znanja o problematici,kojom se kao bavi

Lesa

pre 10 godina

"Na pitanje da li je direktor Srbijasgasa, Dušan Bajatović, dostavio ličnu kartu preuzeća, Radulović je rekao da - jeste, ali da njen kvalitet nije zadovoljavajući."
G-dine Raduloviću,šta se krivo stvori i tera ni vreme ne ispravi i ne opegla.Da je mogao da "doradi peglanje" baja Bajatović bi to uradio bez Vašeg zahteva nego nije mogao da dopegla i krajnje ispegla pa da bude bez primedbe opeglano.Lična karta je lična karta sem ako nije falsifikat uz mnogo peglanja a ima i toga.Eto to vam je.Nema to veze sa Baja Bajatovićem već sa peglanjem.

njara

pre 10 godina

Nisam ni citao tekst ali citajuci naslov mi dodje da placem od muke ! Sve su rasprodali i sad jos zbijaju sale sa narodom ! Na zalost svi su politicari isti nema veze iza koje se skracenice kriju .

Ma nemam ime

pre 10 godina

Super, cim nam smanji porez i doprinose na plate, ukine Fond za razvoj i Siepa, privatizovace preduzeca tako sto ce ona postati vlasnistvo Javnih preduzeca i Drzave!
Ovo je pravi Ministar!

Aca

pre 10 godina

Koliko se sećam, ministra Radulovića je doveo Vučić! Prema tome, sve što radi, radi pod palicom Vučića! Kaže, privatizacije će ubuduće biti pravednije. Znači, posredno je priznao da privatizacije u zadnjih godinu dana nisu bile pravične!

Duško

pre 10 godina

Odredbama nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju, stečajni upravnici će kontrolisati svoj rad i rad stečajnih sudija, što je neustavno, ali je moguće. Grupa stečajnih upravnika će stvoriti nekoliko Kancelarija, pa će 20-30 upravnika preuzeti 450 stečajnih postupaka iz Agencije za privatizaciju i firme iz restrukturiranja. Dakle mafija.

Brka

pre 10 godina

Zna da mu se drma fotelja i da je gotov posle (prevremenih) parlamentarnih izbora. Zato hoće sebi i svom esnafu stečajnih upravnika, da osigura posao u budućnosti. A sigurno će da kapne i parica od Beka i ostalih tajkuna, jer im rešava problem oko zemljišta na ekskluzivnim lokacijama.

Nije Radulović kriv što je diletant, kriv je Vučić što je takvog postavio za ministra. No dobro, biće izbora ...

natasa

pre 10 godina

@Ma nemam ime
da da smanjice porez na plate malo sutra.
Plan smanjenja doprinosa odnosi se na one na teret poslodavca a zato cemo mi na nasem teretu imati veci porez, tj od iste bruto plate imacemo mnogo manju jer ce porezi na plate da PORASTU!!!
To je ideja gospodina ministra, uh

КРИК

pre 10 godina

JAOOOOOOJJJJ!!!! ВРИШШШТИИМММ, у нади да ће неко зачути овај ККРРИИКККК!!!!
Закон о стечају који покушава да прогура Радуловић је озакоњење противзаконитих радњи у стечају које је он лично предузимао и њему слични (председник савеза удружења стечајних управника Добривоје Петровић). У тим њиховим удружењима су шефови који су сви до једног кажњавани од стране Агенције за лиценцирање стечајних управника, на челу са министром Радуловићем, и гле чуда, министар хоће да угаси управо ту Агенцију и надлежности исте пренесе на тзв. КОМОРУ, чиме искључује државу из било које контроле рада стечајних управника. Пљачка века у најави! Људи, узмите се у памети склањајте овг министра док није већу штету направио!!!! МОЛИМ ВАСССС!

alemar

pre 10 godina

"Kad počne primene novog zakona o privatizaciji, kako je istakao, preduzećima koja traže nove vlasnike upravljaće privatizacioni upravnici koji će za savesan rad garantovati svojom imovinom".
Da li će novi vlasnici takođe garantovati svojom imovinom savestan rad ?

ja

pre 10 godina

Prvo, trazim da mi pustite komentar.

Drugo, ocigledno je da URS masinerija radi punom parom.
Pritisak je sve veci!

Covek je rekao sve sto treba.

Puna podrska za Radulovica od normalnih gradjana, koji razumeju sta on govori i radi. Neko rece ne podrzava ga struka. Koja struka? Ona koja je dovela ovu zemlju na dno?

Samo napred! Znaj da ima nas dovoljno koji te podrzavaju!

Ja sam

pre 10 godina

"Uspešnosti privatizacije doprineće i izmene Zakona o planiranju i izgradnji jer će novi vlasnici preduzeća postajati i vlasnici zemljista koje koriste ta preduzeća", rekao je Radulović.

Ovo je sustina:
Zemlja na rasprodaju

homma

pre 10 godina

"Uspešnosti privatizacije doprineće i izmene Zakona o planiranju i izgradnji jer će novi vlasnici preduzeća postajati i vlasnici zemljista koje koriste ta preduzeća".

Konačno će Beko postati vlasnik zemljišta Luke Beograd.

Profesor

pre 10 godina

"Uspešnosti privatizacije doprineće i izmene Zakona o planiranju i izgradnji jer će novi vlasnici preduzeća postajati i vlasnici zemljista koje koriste ta preduzeća", rekao je Radulović.

Ovaj covek stvarno nema pojma o cemu prica. Vise nije smesno nego je vec jako opasno, apelujem na kolege, struku i Vladu da ozbiljno razmisle o njemu.

Univerzitetski profesor

pre 10 godina

Molim Vas gospodine Vučiću da smenite gospodina Radulovića zarad budućnosti naše dece. Jasno je da Radulović radi sve da uništi ovo malo privrede koje nam je ostalo. Struka zna da je on diletant, ali posledice će biti ogromne. Zakon o stečaju donosi samo da bi na mala vrata uveo njegovo udruženje u sistem, onemogućio kontrolu stečajnih upravnika i osvetio se Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika jel ga je kažnjavala za razne zloupotrebe i mahinacije!!!!!!!

Minja Vracar

pre 10 godina

Ovo je odlicna privatizacija, Drzava ce da konvertuje potrazivanja u kapital i sprovesce privatizaciju tako sto ce Drzava preko EPS-a, Srbijagasa i drugih Javnih preduzeca biti vlasnik?!?
Odlicna privatizacija!!
Kako se niko nije ovoga setio!?
Smesno.

ja

pre 10 godina

Prvo, trazim da mi pustite komentar.

Drugo, ocigledno je da URS masinerija radi punom parom.
Pritisak je sve veci!

Covek je rekao sve sto treba.

Puna podrska za Radulovica od normalnih gradjana, koji razumeju sta on govori i radi. Neko rece ne podrzava ga struka. Koja struka? Ona koja je dovela ovu zemlju na dno?

Samo napred! Znaj da ima nas dovoljno koji te podrzavaju!

Profesor

pre 10 godina

"Uspešnosti privatizacije doprineće i izmene Zakona o planiranju i izgradnji jer će novi vlasnici preduzeća postajati i vlasnici zemljista koje koriste ta preduzeća", rekao je Radulović.

Ovaj covek stvarno nema pojma o cemu prica. Vise nije smesno nego je vec jako opasno, apelujem na kolege, struku i Vladu da ozbiljno razmisle o njemu.

homma

pre 10 godina

"Uspešnosti privatizacije doprineće i izmene Zakona o planiranju i izgradnji jer će novi vlasnici preduzeća postajati i vlasnici zemljista koje koriste ta preduzeća".

Konačno će Beko postati vlasnik zemljišta Luke Beograd.

Brka

pre 10 godina

Zna da mu se drma fotelja i da je gotov posle (prevremenih) parlamentarnih izbora. Zato hoće sebi i svom esnafu stečajnih upravnika, da osigura posao u budućnosti. A sigurno će da kapne i parica od Beka i ostalih tajkuna, jer im rešava problem oko zemljišta na ekskluzivnim lokacijama.

Nije Radulović kriv što je diletant, kriv je Vučić što je takvog postavio za ministra. No dobro, biće izbora ...

КРИК

pre 10 godina

JAOOOOOOJJJJ!!!! ВРИШШШТИИМММ, у нади да ће неко зачути овај ККРРИИКККК!!!!
Закон о стечају који покушава да прогура Радуловић је озакоњење противзаконитих радњи у стечају које је он лично предузимао и њему слични (председник савеза удружења стечајних управника Добривоје Петровић). У тим њиховим удружењима су шефови који су сви до једног кажњавани од стране Агенције за лиценцирање стечајних управника, на челу са министром Радуловићем, и гле чуда, министар хоће да угаси управо ту Агенцију и надлежности исте пренесе на тзв. КОМОРУ, чиме искључује државу из било које контроле рада стечајних управника. Пљачка века у најави! Људи, узмите се у памети склањајте овг министра док није већу штету направио!!!! МОЛИМ ВАСССС!

Ja sam

pre 10 godina

"Uspešnosti privatizacije doprineće i izmene Zakona o planiranju i izgradnji jer će novi vlasnici preduzeća postajati i vlasnici zemljista koje koriste ta preduzeća", rekao je Radulović.

Ovo je sustina:
Zemlja na rasprodaju

Minja Vracar

pre 10 godina

Ovo je odlicna privatizacija, Drzava ce da konvertuje potrazivanja u kapital i sprovesce privatizaciju tako sto ce Drzava preko EPS-a, Srbijagasa i drugih Javnih preduzeca biti vlasnik?!?
Odlicna privatizacija!!
Kako se niko nije ovoga setio!?
Smesno.

Univerzitetski profesor

pre 10 godina

Molim Vas gospodine Vučiću da smenite gospodina Radulovića zarad budućnosti naše dece. Jasno je da Radulović radi sve da uništi ovo malo privrede koje nam je ostalo. Struka zna da je on diletant, ali posledice će biti ogromne. Zakon o stečaju donosi samo da bi na mala vrata uveo njegovo udruženje u sistem, onemogućio kontrolu stečajnih upravnika i osvetio se Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika jel ga je kažnjavala za razne zloupotrebe i mahinacije!!!!!!!

Duško

pre 10 godina

Odredbama nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju, stečajni upravnici će kontrolisati svoj rad i rad stečajnih sudija, što je neustavno, ali je moguće. Grupa stečajnih upravnika će stvoriti nekoliko Kancelarija, pa će 20-30 upravnika preuzeti 450 stečajnih postupaka iz Agencije za privatizaciju i firme iz restrukturiranja. Dakle mafija.

Aca

pre 10 godina

Koliko se sećam, ministra Radulovića je doveo Vučić! Prema tome, sve što radi, radi pod palicom Vučića! Kaže, privatizacije će ubuduće biti pravednije. Znači, posredno je priznao da privatizacije u zadnjih godinu dana nisu bile pravične!

Advokat NS

pre 10 godina

"U nadmetanju za kupovinu preduzeća u Srbiji neće moći da učestvuju ni strana pravna lica kojima upravljaju domaća pravna i fizička
lica, kao ni ona sa of šor destinacija."

Gde ovo moze? Za ovako nesto treba da se promeni i sam Ustav. Ovo je suzavanje slobodne konkurencije i slobodnog trzista. Mogu da uvode nekakva ogranicenja, kriterijume za ovo i ono ali ovako izneta ideja je potpuno besmislena. Pritom otvara veliki prostor za dodatna muljanja.
Stvarno sam ga na pocetku podrzavao i pored poznavanja njegove proslosti, ali ove izjave koje mu izlecu su potpuno razocaravajuce. Ipak je on samo bloger, sad vidimo i bez osnovnog znanja o problematici,kojom se kao bavi

aleksandar

pre 10 godina

Kako ce sad sindikati i (ne)radnici na budzetu od strane poreskih obveznika da pocnu da pisu komentare protiv Radulovica kao ludi, evo vec pocelo. Napred Sasa

Milivoje

pre 10 godina

Problematica skolska sprema, problematicni prijatelji koji su predlozili jednog osrednjeg stecajnog upravnika za ministra, ali ce izvrsiti zadatke
i unistiti ostatak srpske privrede. Nadam se da ce glasaci kazniti na sledecim izborima one koji su ga predlozili za pataloga srpske privrede.Stecajne sudije se ne mogu nacuditi, da postoji neko ko je napravio neustavan i nezakonit nacrt Zakona o stecaju, cime se stvara ulaz u svet korupcije. Kako se onda ova vlada bori protiv korupcije?

natasa

pre 10 godina

@Ma nemam ime
da da smanjice porez na plate malo sutra.
Plan smanjenja doprinosa odnosi se na one na teret poslodavca a zato cemo mi na nasem teretu imati veci porez, tj od iste bruto plate imacemo mnogo manju jer ce porezi na plate da PORASTU!!!
To je ideja gospodina ministra, uh

Ustavobranitelj

pre 10 godina

“U nadmetanju za kupovinu preduzeća u Srbiji neće moći da učestvuju ni strana pravna lica kojima upravljaju domaća pravna i fizička lica, kao ni ona sa of šor destinacija.”
Ustav Republike Srbije: Preduzetništvo se može ograničiti zakonom, radi zaštite zdravlja ljudi, životne sredine i prirodnih bogatstava i radi bezbednosti Republike Srbije.
Za ministra: ustav kaže da se preduzetništvo ne može ograničiti zato što neko dolazi iz zemlje za koju neko kaže da je off-shore. Ustav ovime ne dozvoljava malverzacije već dozvoljava slobodu preduzetništva. Sedi i smisli ponovo.
Ustav RS: Svi imaju jednak pravni položaj na tržištu. Strana lica izjednačena su na tržištu sa domaćim.
Za ministra: Ustav kaže da se ne mogu ograničavati strana lica na tržištu (npr. na tržištu na kojem se prodaje kapital subjekata privatizacije). Ovime se ne dozvoljavaju malverzacije već omogućava jednak položaj na tržištu. Sedi i smisli ponovo.

„Radulović očekuje da će najveći broj preduzeća koja su sada u određenim fazama privatizacije privremeno postati vlasništvo države, po osnovu konverzije potraživanja u pravo vlasništva.“
Ustav: Postojeća društvena svojina pretvara se u privatnu svojinu pod uslovima, na način i u rokovima predvidjenim zakonom.
Za ministra: država ne može postati, ni privremeno, vlasnik postojeće društvene svojine, ni po kojem osnovu. To ne znači neograničeno postojanje društvene svojine već ona prelazi u privatnu. Sedi i smisli ponovo.

David

pre 10 godina

Pola ovoga sto je rekao je suprotno Ustavu, zakonima, medjunarodnim konvencijama i ugovorima. Druga polovina je nesprovodiva i/ili besmislena. Mi smo navikli da slusamo sve i svasta ali ovo citaju ozbiljni ljudi koji su ovde i donose sudove o Srbiji sad kada dolaze dobre vesti mi ne smemo da dozvolimo ovakvog ministra privrede. Vucicu moras da ga smenis, ovaj ti je kamen oko vrata a idu izbori

Lesa

pre 10 godina

"Na pitanje da li je direktor Srbijasgasa, Dušan Bajatović, dostavio ličnu kartu preuzeća, Radulović je rekao da - jeste, ali da njen kvalitet nije zadovoljavajući."
G-dine Raduloviću,šta se krivo stvori i tera ni vreme ne ispravi i ne opegla.Da je mogao da "doradi peglanje" baja Bajatović bi to uradio bez Vašeg zahteva nego nije mogao da dopegla i krajnje ispegla pa da bude bez primedbe opeglano.Lična karta je lična karta sem ako nije falsifikat uz mnogo peglanja a ima i toga.Eto to vam je.Nema to veze sa Baja Bajatovićem već sa peglanjem.

njara

pre 10 godina

Nisam ni citao tekst ali citajuci naslov mi dodje da placem od muke ! Sve su rasprodali i sad jos zbijaju sale sa narodom ! Na zalost svi su politicari isti nema veze iza koje se skracenice kriju .

alemar

pre 10 godina

"Kad počne primene novog zakona o privatizaciji, kako je istakao, preduzećima koja traže nove vlasnike upravljaće privatizacioni upravnici koji će za savesan rad garantovati svojom imovinom".
Da li će novi vlasnici takođe garantovati svojom imovinom savestan rad ?

Ma nemam ime

pre 10 godina

Super, cim nam smanji porez i doprinose na plate, ukine Fond za razvoj i Siepa, privatizovace preduzeca tako sto ce ona postati vlasnistvo Javnih preduzeca i Drzave!
Ovo je pravi Ministar!

zara

pre 10 godina

Radulović, Tasovac,Krstić: obrazovani,stručni,vredni,civilizovani,kojima je dobrobit društva,dakle svih nas pojedinačno, radni i moralni imperativ. Ne dobrobit države,koja služi nasoj političkoj eliti kao instrument sile, zastrašivanja i licno bogaćenje! Mogu li oni uspeti u zemlji koja je većinski sve suprotno od ovog sto oni personifikuju?

Profesor

pre 10 godina

"Uspešnosti privatizacije doprineće i izmene Zakona o planiranju i izgradnji jer će novi vlasnici preduzeća postajati i vlasnici zemljista koje koriste ta preduzeća", rekao je Radulović.

Ovaj covek stvarno nema pojma o cemu prica. Vise nije smesno nego je vec jako opasno, apelujem na kolege, struku i Vladu da ozbiljno razmisle o njemu.

Univerzitetski profesor

pre 10 godina

Molim Vas gospodine Vučiću da smenite gospodina Radulovića zarad budućnosti naše dece. Jasno je da Radulović radi sve da uništi ovo malo privrede koje nam je ostalo. Struka zna da je on diletant, ali posledice će biti ogromne. Zakon o stečaju donosi samo da bi na mala vrata uveo njegovo udruženje u sistem, onemogućio kontrolu stečajnih upravnika i osvetio se Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika jel ga je kažnjavala za razne zloupotrebe i mahinacije!!!!!!!

Brka

pre 10 godina

Zna da mu se drma fotelja i da je gotov posle (prevremenih) parlamentarnih izbora. Zato hoće sebi i svom esnafu stečajnih upravnika, da osigura posao u budućnosti. A sigurno će da kapne i parica od Beka i ostalih tajkuna, jer im rešava problem oko zemljišta na ekskluzivnim lokacijama.

Nije Radulović kriv što je diletant, kriv je Vučić što je takvog postavio za ministra. No dobro, biće izbora ...

ja

pre 10 godina

Prvo, trazim da mi pustite komentar.

Drugo, ocigledno je da URS masinerija radi punom parom.
Pritisak je sve veci!

Covek je rekao sve sto treba.

Puna podrska za Radulovica od normalnih gradjana, koji razumeju sta on govori i radi. Neko rece ne podrzava ga struka. Koja struka? Ona koja je dovela ovu zemlju na dno?

Samo napred! Znaj da ima nas dovoljno koji te podrzavaju!

КРИК

pre 10 godina

JAOOOOOOJJJJ!!!! ВРИШШШТИИМММ, у нади да ће неко зачути овај ККРРИИКККК!!!!
Закон о стечају који покушава да прогура Радуловић је озакоњење противзаконитих радњи у стечају које је он лично предузимао и њему слични (председник савеза удружења стечајних управника Добривоје Петровић). У тим њиховим удружењима су шефови који су сви до једног кажњавани од стране Агенције за лиценцирање стечајних управника, на челу са министром Радуловићем, и гле чуда, министар хоће да угаси управо ту Агенцију и надлежности исте пренесе на тзв. КОМОРУ, чиме искључује државу из било које контроле рада стечајних управника. Пљачка века у најави! Људи, узмите се у памети склањајте овг министра док није већу штету направио!!!! МОЛИМ ВАСССС!

Minja Vracar

pre 10 godina

Ovo je odlicna privatizacija, Drzava ce da konvertuje potrazivanja u kapital i sprovesce privatizaciju tako sto ce Drzava preko EPS-a, Srbijagasa i drugih Javnih preduzeca biti vlasnik?!?
Odlicna privatizacija!!
Kako se niko nije ovoga setio!?
Smesno.

Ma nemam ime

pre 10 godina

Super, cim nam smanji porez i doprinose na plate, ukine Fond za razvoj i Siepa, privatizovace preduzeca tako sto ce ona postati vlasnistvo Javnih preduzeca i Drzave!
Ovo je pravi Ministar!

David

pre 10 godina

Pola ovoga sto je rekao je suprotno Ustavu, zakonima, medjunarodnim konvencijama i ugovorima. Druga polovina je nesprovodiva i/ili besmislena. Mi smo navikli da slusamo sve i svasta ali ovo citaju ozbiljni ljudi koji su ovde i donose sudove o Srbiji sad kada dolaze dobre vesti mi ne smemo da dozvolimo ovakvog ministra privrede. Vucicu moras da ga smenis, ovaj ti je kamen oko vrata a idu izbori

Ja sam

pre 10 godina

"Uspešnosti privatizacije doprineće i izmene Zakona o planiranju i izgradnji jer će novi vlasnici preduzeća postajati i vlasnici zemljista koje koriste ta preduzeća", rekao je Radulović.

Ovo je sustina:
Zemlja na rasprodaju

Advokat NS

pre 10 godina

"U nadmetanju za kupovinu preduzeća u Srbiji neće moći da učestvuju ni strana pravna lica kojima upravljaju domaća pravna i fizička
lica, kao ni ona sa of šor destinacija."

Gde ovo moze? Za ovako nesto treba da se promeni i sam Ustav. Ovo je suzavanje slobodne konkurencije i slobodnog trzista. Mogu da uvode nekakva ogranicenja, kriterijume za ovo i ono ali ovako izneta ideja je potpuno besmislena. Pritom otvara veliki prostor za dodatna muljanja.
Stvarno sam ga na pocetku podrzavao i pored poznavanja njegove proslosti, ali ove izjave koje mu izlecu su potpuno razocaravajuce. Ipak je on samo bloger, sad vidimo i bez osnovnog znanja o problematici,kojom se kao bavi

Milivoje

pre 10 godina

Problematica skolska sprema, problematicni prijatelji koji su predlozili jednog osrednjeg stecajnog upravnika za ministra, ali ce izvrsiti zadatke
i unistiti ostatak srpske privrede. Nadam se da ce glasaci kazniti na sledecim izborima one koji su ga predlozili za pataloga srpske privrede.Stecajne sudije se ne mogu nacuditi, da postoji neko ko je napravio neustavan i nezakonit nacrt Zakona o stecaju, cime se stvara ulaz u svet korupcije. Kako se onda ova vlada bori protiv korupcije?

njara

pre 10 godina

Nisam ni citao tekst ali citajuci naslov mi dodje da placem od muke ! Sve su rasprodali i sad jos zbijaju sale sa narodom ! Na zalost svi su politicari isti nema veze iza koje se skracenice kriju .

natasa

pre 10 godina

@Ma nemam ime
da da smanjice porez na plate malo sutra.
Plan smanjenja doprinosa odnosi se na one na teret poslodavca a zato cemo mi na nasem teretu imati veci porez, tj od iste bruto plate imacemo mnogo manju jer ce porezi na plate da PORASTU!!!
To je ideja gospodina ministra, uh

aleksandar

pre 10 godina

Kako ce sad sindikati i (ne)radnici na budzetu od strane poreskih obveznika da pocnu da pisu komentare protiv Radulovica kao ludi, evo vec pocelo. Napred Sasa

homma

pre 10 godina

"Uspešnosti privatizacije doprineće i izmene Zakona o planiranju i izgradnji jer će novi vlasnici preduzeća postajati i vlasnici zemljista koje koriste ta preduzeća".

Konačno će Beko postati vlasnik zemljišta Luke Beograd.

Aca

pre 10 godina

Koliko se sećam, ministra Radulovića je doveo Vučić! Prema tome, sve što radi, radi pod palicom Vučića! Kaže, privatizacije će ubuduće biti pravednije. Znači, posredno je priznao da privatizacije u zadnjih godinu dana nisu bile pravične!

Ustavobranitelj

pre 10 godina

“U nadmetanju za kupovinu preduzeća u Srbiji neće moći da učestvuju ni strana pravna lica kojima upravljaju domaća pravna i fizička lica, kao ni ona sa of šor destinacija.”
Ustav Republike Srbije: Preduzetništvo se može ograničiti zakonom, radi zaštite zdravlja ljudi, životne sredine i prirodnih bogatstava i radi bezbednosti Republike Srbije.
Za ministra: ustav kaže da se preduzetništvo ne može ograničiti zato što neko dolazi iz zemlje za koju neko kaže da je off-shore. Ustav ovime ne dozvoljava malverzacije već dozvoljava slobodu preduzetništva. Sedi i smisli ponovo.
Ustav RS: Svi imaju jednak pravni položaj na tržištu. Strana lica izjednačena su na tržištu sa domaćim.
Za ministra: Ustav kaže da se ne mogu ograničavati strana lica na tržištu (npr. na tržištu na kojem se prodaje kapital subjekata privatizacije). Ovime se ne dozvoljavaju malverzacije već omogućava jednak položaj na tržištu. Sedi i smisli ponovo.

„Radulović očekuje da će najveći broj preduzeća koja su sada u određenim fazama privatizacije privremeno postati vlasništvo države, po osnovu konverzije potraživanja u pravo vlasništva.“
Ustav: Postojeća društvena svojina pretvara se u privatnu svojinu pod uslovima, na način i u rokovima predvidjenim zakonom.
Za ministra: država ne može postati, ni privremeno, vlasnik postojeće društvene svojine, ni po kojem osnovu. To ne znači neograničeno postojanje društvene svojine već ona prelazi u privatnu. Sedi i smisli ponovo.

Duško

pre 10 godina

Odredbama nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju, stečajni upravnici će kontrolisati svoj rad i rad stečajnih sudija, što je neustavno, ali je moguće. Grupa stečajnih upravnika će stvoriti nekoliko Kancelarija, pa će 20-30 upravnika preuzeti 450 stečajnih postupaka iz Agencije za privatizaciju i firme iz restrukturiranja. Dakle mafija.

zara

pre 10 godina

Radulović, Tasovac,Krstić: obrazovani,stručni,vredni,civilizovani,kojima je dobrobit društva,dakle svih nas pojedinačno, radni i moralni imperativ. Ne dobrobit države,koja služi nasoj političkoj eliti kao instrument sile, zastrašivanja i licno bogaćenje! Mogu li oni uspeti u zemlji koja je većinski sve suprotno od ovog sto oni personifikuju?

alemar

pre 10 godina

"Kad počne primene novog zakona o privatizaciji, kako je istakao, preduzećima koja traže nove vlasnike upravljaće privatizacioni upravnici koji će za savesan rad garantovati svojom imovinom".
Da li će novi vlasnici takođe garantovati svojom imovinom savestan rad ?

Lesa

pre 10 godina

"Na pitanje da li je direktor Srbijasgasa, Dušan Bajatović, dostavio ličnu kartu preuzeća, Radulović je rekao da - jeste, ali da njen kvalitet nije zadovoljavajući."
G-dine Raduloviću,šta se krivo stvori i tera ni vreme ne ispravi i ne opegla.Da je mogao da "doradi peglanje" baja Bajatović bi to uradio bez Vašeg zahteva nego nije mogao da dopegla i krajnje ispegla pa da bude bez primedbe opeglano.Lična karta je lična karta sem ako nije falsifikat uz mnogo peglanja a ima i toga.Eto to vam je.Nema to veze sa Baja Bajatovićem već sa peglanjem.