Sreda, 20.11.2013.

11:14

Uhapšen bivši direktor "Velefarma"

Policija uhapsila bivšeg direktora "Velefarma" Dragoljuba Vučićevića zbog sumnje da je učestvovao u zloupotrebama u poslovanju "Galenike".

Izvor: B92

Uhapšen bivši direktor "Velefarma" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

5sm

pre 10 godina

Drzava treba da zauzme jasan i ostar stav da niko i nista ne moze da bude iznad nje i svako ko je na bilo koji nacin stekao neku korist a da je pri tome ostetio drzavu treba da odgovoara za te postupke bez obzira o kome se radi

vinnie

pre 10 godina

Još jedno u nizu hapšenja onih koji su se obogatili raznim mahinacijama. Nova vlast dokazuje istrajnost u borbi protiv kriminala i korupcije.

5sm

pre 10 godina

U predhodnoj deceniji u Srbiji nema firme koja nije bila opljackana i zloupotrbljena,pravi nacin svih bivsih vlasti da svoju politiku licnih interesa sprovedu na pravi nacin,zato su sada puni kritika i omalovazavanja svega sto se danas radi verovatno iz razloga sakrivanja svojih (ne)dela

Sofronije

pre 10 godina

Konacno da se pocne sa resavanje ove malverzacije,nije on jedini ali je jedan od krivaca za proneveru neverovatnih 12 miliona evra.Pohvale za angazovanje na ovom slucaju.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potrebno je procesuirati sve koji su na bilo koji nacin koristili javnu funkciju zarad sticanja licne koristi,jer samo na taj nacin mozemo da se nadamo smanjenju korupcije i kriminala

neće to tako

pre 10 godina

To su sve bivši kadrovi JUL-a i SPS-a, zato smo dotle došli. Dok im je bio Panić uživali su, a sada svi radnici putuju na prinudnom.

Doca

pre 10 godina

Polako ali sigurno
Ne kaže se džabe ''pravda je spora ali dostižna''. Sve koji su se bavili ili se bave kriminalom, koji su pokrali ovu državu, narod ... mora stići zaslužena kazna. Ova vlast je očigledno i sposobna da to učini i istrajna u tome. Samo napred !

mrvica

pre 10 godina

koliko primećujem glasački kadar SPS a je veoma aktivan.nema nama boljitka sa ovakvom svešću ljudi.uvek je isti scenario,objavi se na sav glas da je neko uhapšen(naravno,nikada nije u pitanju glavni akter),o tome se spektakularno piše i izveštava.narod se zapali,kao "e neka,konačno je dolijao" a niko se ne pita zašto nisu uhapšeni svi koji su u tome učestvovali.ma kad budem videla Dinkića za Nacionalnu štedionicu i sve druge afere u kojima se "omastio",Vojina Lazarevića;Alksandra Vlahovića;"prepakivača šećera";predsednika tenderske komisije za Veterinarsi zavod ,alpinistu,ugostitelja i uspešnog biznismena Čedomira Jovanovića i sve ostale političare,e tek onda ću poverovati u borbu protiv korupcije.NEMA KORUPCIJE BEZ POLITIČARA!!!

Mitar

pre 10 godina

Ako se sumnjiči za 12 miliona, sklonio je taj i koje milionče više. Ma to je sve školovani kadar... Toliko su vešti u uzimanju provizija, reprezentacija, paušala i ostalih bahanalija da je to prosto neverovatno...

Beli

pre 10 godina

A gos. Backovic? Gde je on Dacicu? Koliko je on od nekada uspesne firme koja to ukoliko sutra ponovo moze biti prelio na svoj i na racun SPS-a? Kako te bre nije sramota? Kako imas obraza da izades pred narod?.... A da, kako pomenuti narod ima pameti da ponovo glasa za tebe i tvoje kolege? TO JE PO MENI MNOGO BITNIJE PITANJE OD SVIH PITANJA OKO KORUPCIJE U SRBIJI? KAKAV SMO MI TO NAROD I NACIJA?

q

pre 10 godina

sad me nekako prolaze zmarci, ovo kao da je '45-ta, hapsenja, Goli otok, narod navija, potkazuje a ne kapiraju BOTovi da su svi oni na istom kazanu rasli, dele fotelje izmedju sebe, par godina jedni, par godina drugi, mi nemamo visepartijski sistem, niti gradjansko drustvo, svi su isti

korg

pre 10 godina

Zelim mu fer sudjenje a nakon toga i visegodisnji odmor u nekoj od specijalizovanih ustanova sa adekvatnim smestajem i hranom, kao i setnjom u trajanju od jednog casa dnevno.

1830333333

pre 10 godina

Svako treba da odgovara za svoje postupke, pa tako i Vucicevic koji je ucestvovao u zloupotrebama u poslovanju "Galenike" gde je prilikom uvoza sirovina, nabavke skulptura i prodaje lekova time ostetio ovu firmu za 12 miliona evra, sto je za svaku osudu.

Aca šmeker

pre 10 godina

Bez odlučne borbe protiv kriminala i korupcije,Srbiji nema spasa.Svako za kog postji sumnja da je bio umešan u afere treba da odgovara.

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Najbolji fazon bi bio da pohapsite sve koji su poslovali sa Galenikom a
samu SPS Galeniku ostavite na miru,ha,ha,ha...Kakva farsa,kako te bre nije stid i sramota Dacicu?

Pokey

pre 10 godina

Još jedan je dolijao. Podrška za hapšenje svih koji su nas uništavali i ostvarilvali lične koristi na štetu države i naroda. Valjda se posle stava da se stane na put kriminalcima, niko više neće usuditi da radi protiv države.

@BrkA

pre 10 godina

E moj Brko, nisu direktori problem vec njihove partije. Svi sa spiska SPSa direktori rade kako od njih traži centrala.
To je i sa Galenikom, Agrobankom, Srbijagasom, Velefarmom...
Naravno, odgovorni su i direktori, što su alavi na vlast kao i politicari.
i NE RAZUMEM NAVIJANJE LJUDI:" Hapsite, hapsite."
Da, hapsite ali prave vinovnike naše nesrece, i molim vas da se više ne objavljuju izjave istih kako to rade za narod. Da bi narod bolje živeo, a mi nikad gore.

Duško

pre 10 godina

Drago mi je što je Aleksandar Vučić uspeo u smanjenju nivoa kriminala i korupcije u Srbiji. Svako ko ima veze s kriminalom zaslužuje adekvatnu kaznu.

Veki

pre 10 godina

Gospodine Tamo neki, u dobru je lako dobar biti. Verujem da je firma uspešno poslovala ali zahvaljujući ne direktoru nego državi koja ga je favorizovala zato što je mogla da uzima na veresiju te ogromne količine robe a da ih nikada ne plati. To je mogao da radi i manje sposoban tj da se ulaguje državi i vlasti kojoj je bitno da narod prividno bude zadovoljan a oni ponovo dobiju izbore. I tako dok se svi ne obogate neznam na koji način ali znam da je to cilj.
ctvx2gt

Zvoncic

pre 10 godina

Ocekujem da se svaki posao u ovoj drzavi odradi ovako precizno kao i dosadasnja hapsenja. Jos da uklonimo i lose zakone koji neljudima omogucavaju da se bogate i zive na racun postenog sveta i Bog da nas vidi !

Lasice i slikari naivci

pre 10 godina

Uhapšeni direktori,a predsednik UO Backović inače direktor SPS,bez čijeg potpisa nisu mogle da se izvrše velike transakcije,nije na optužnici.To se zove nulta tolerancija.

mrvica

pre 10 godina

ne razumem,uhapšen direktor ove firme,pa uhapšen direktor one firme,svi oni oštetili Galeniku.pa kako su oni mogli da oštete Galeniku bez UO Galenike,pa valjda su i oni nešto odlučivali i potpisivali!!!nema korupcije bez političara.ovo je zamazivanje očiju.ključni akteri nikada nisu uhapšeni,niti će biti.verovatno zato što u UO sede ljudi iz politike.žrtvena jagnjad uvek tako prođu a vukovi se izvuku!

Lasice i slikari naivci

pre 10 godina

Uhapšeni direktori,a predsednik UO Backović inače direktor SPS,bez čijeg potpisa nisu mogle da se izvrše velike transakcije,nije na optužnici.To se zove nulta tolerancija.

Salle

pre 10 godina

Ne podnosim Vučića, čak mi je vrlo neprijatno i kada ga samo vidim, ali zahvaljujući ovako glupom narodu koji se pali na ovakve vesti od kojih ništa, ama baš ništa neće imati u svom malom životu, vladaće duuugo duuugo...Nažalost. Aj ćao.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Samo se hapse neki nebitni likovi da se narodu stavi do znanja da drzava i policija suzbijaju kriminal,a na drugoj strani on cveta !

Djordje

pre 10 godina

Kako volim kad uhapse nekog direktora.
(Nemanja, 20. novembar 2013 14:54)
Šta se raduješ nisu uhapsili tvog.
Tebi isto!
Mene zabole....

Lazar

pre 10 godina

Napokon je priveden Vucicevic posle skrivanja. Nadam se da ce se njegovi privodjenjem resiti mnoge sporne stvari vezane za zloupotrebe u Galenici.

Slavko

pre 10 godina

Nemilosrdna borba protiv kriminala se nastavlja. Svako ko je ostetio ovu drzavu i gradjane Srbije na bilo koji nacin, mora da odgovara za svoje postupke. Vreme je da i mi postanemo uredjena drzava.Slavko

Zvonimir

pre 10 godina

Pozdravljam hapsenje Vucicevica, I mislim da sada nase sudstvo treba da uradi svoj posao kako treba. Ako je covek kriv, nikako mu kazna ne sme biti nanognica, nego lepo zatvor.

ilija

pre 10 godina

Strasno!!! Inace molio bih novinare da sa malo vise pažnje i poznavanja ekonomije da pišu ovakve vesti jer se površnosti lako moze javnost dovesti u zabludu. Npr. nije mi najjasnije kako moze Galenika da bude dužnik na menicama koje njihov kupac daje na naplatu??? Ne kazem da postoji namera vec novinari u trci da sto pre postave vest postaju veoma površni. Samo nastavite sa razotkrivanjma!!!

np

pre 10 godina

Zanima me šta će se desiti posle sudjenja npr ovom čoveku, a i ostalim pohapšenim zbog raznih malverzacija ako se utvrdi da su krivi. Ok, ici ce u zatvor,a šta je sa parama koje su pokrali i investirali u ko zna sta i ko zna gde. Samo hapsenja, onda sudjenja dok ne umru, a pare pojela maca...

BOZANA 63

pre 10 godina

Bez obzira o kome se radi iz koje je stranke ukoliko se dokaze da je umesan u bilo kakvu aferu treba da se nadje pred licem pravde da dokazu svoju nevinost. Svi oni koji su umesani u aferu Galenika treba da izadju pred sud . I ne samo oni vec svi koji su pljackali ovu nasu Srbiju. Nadam se da ce sudovi odraditi svoj posao valjano. Kako se ne bi desilo kako narod kaze tresla se gora rodio se mis.

neki malo bliže

pre 10 godina

Dragoljub Vucicevic je sve osim neuspesnog direktora. Ovog giganta kako kazete, stvorio je on licno, obavljajuci funkciju generalnog direktora "Velefarma" vise od 30 godina. (Neki tamo, 20. novembar 2013 12:42)
Gospodine Neki, Dragoljub Vučićević je tog "giganta" stvorio u vremenu apsolutnog monopola u trgovini lekovima sa državnim preduzećima što proizvođačima, što kupcima tj. apotekama. Istog tog "giganta" je i uništio zbog nesposobnosti da se nosi sa konkurencijom tj. pokušajima da veštački održi nezasluženu poziciju na tržištu prodavajući lekove ispod cene po kojoj su nabavljeni, što je pokrivao lošim kreditima i ogromnim dugovanjima prema dobavljačima, uključujući i Galeniku. Ovo zna svako ko je radio u farmaceutskoj industriji, pogotovo u distribuciji kao privatnik. Još se 2005 u struci znalo da je samo pitanje vremena kad će Velefarm propasti.

Bivsi radnik

pre 10 godina

Ali je zato drzava poslala stecajnog upravnika da dokrajci Velefarm. Firma prakticno ne postoji, samo se upravnik vozi luksuznim mercedesom, i sedi tamo sa familijom i prijateljima. Za velike pare.

Dragan

pre 10 godina

Ne verujem da ce iko od ovih pompezno uhapsenih likova biti pravosnazno osudjen, a zatim da vrati novac koji je maznuo pa onda da odlezi dobar deo svog zivota u nekoj specijalizovanoj ustanovi, (citaj zatvoru), i ne bukvalno da odlezi, nego svaki dan svojim radom fa doprinrse oporavku drrustva u svim segmentima. Ov ako ga pompezno uhapse, (kvazi-politicari skupljaju jeftine poene za buduce izbore), i posle nekog vremena u nedostatku dokaza ga ez velike pompe puste. Uhapseno-oslobodjeni tada presavije tabak, tuzi drzavu i na kraju u vecini slucajeva dobije dobru "sumicu". Necu da elaboriram sta sa ovom "sumicom" radi. Ali znam da je ova "sumica" od nas poreskih obveznoka diljem nase nam zemljice. I na kraju gore pomenuti su vazni, uticajni, patriote, bez njih Srbija nemoze a mi gologuzani, obican puk ili ti sirotinja to finansiramo i nemo posmatramo.

rada

pre 10 godina

Vazno je hapsiti, uvek udarna vest, o dokazima kasnije. Dok citate vesti o hapsenju srecni ste , kada se vratite u stvarnost, zaposlenje, racuni itd, sta onda. Ljudi vazno je zaviriti u novcanike, mene moj interesuje, od Miskovicevog I ovih ljudi nemam nista. Hapsite samo vi placajte odstete.

Boban

pre 10 godina

Covece sve su nam kriminalci unistili svaku nasu jaku firmu i kako da nepodrzavam Vucica kad je konacno doslo vreme za naplatu dugova, konacno ce krivc biti privedeni iako to nece popraviti stetu kojaj je nacinjena zaposlenima, firmi i drzavi.

Bojan

pre 10 godina

Neshvatljivo mi je da doslovce ponavljate blentavi tekst iz vremena hapšenja u BG farmu.
Tako naivno, nevešto i bukvalno tumačenje i navodi nisu dostojni ni osnovca. Ne mogu da verujem da u redakciji ne postoji niko ko bi vam rekao koliko je to smešno i da se ne treba blamirati objavljivanjem tako nečega.

Svako normalan prvo pomisli nekoliko stvari:

- Kako je BG farm mogao da natera Galeniku da plati njgove dugove???
- Kakav su ugovor ( i da li su ) imali pre no što je ta silna roba ( 34.000.000 EURA - IMATE LI PREDSTAVU KOLIKO JE TO ??!!) došla u BG farm na prodaju?
- Je li Galenika imala neko sredstvo obezbeđenja u slučaju da stvari krenu loše ili su smatrali da im ne treba pa verovali na reč za TRIDESET I VIŠE MILIONA EURA ??!!
- Zašto to sredstvo nisu aktivirali kada im prvih 10.000 eur. nije plaćeno već su dopustili da bude " roba prodata i naplaćena u celosti" ?
- Zašto su ćutali i pristajali da plaćaju tuđe dugove ( da li im je ovo petoro držalo pištolj na slepoočnici ?)

Senzacionalizam bih nekako i mogao da objasnim ( mada nije dostojan ozbiljnog sredstva informisanja ) ali OVOLIKI DILETANTIZAM zaista ne mogu.
Kao da nije ista kuća u kojoj rade ozbiljni ljudi. Zamislite da Brankica Stanković ovako pravi Insajder kako vi prenosite "vesti" iz BG farma ?

O tome što bez blama blatite imena potpuno nedužnih ( dok se ne dokaže suprotno ) a koristite inicijale za višestruko osuđivane narko dilere i ubice - ne bih. Pa pobogu - niste Kurir !!

Sramota

BrkA

pre 10 godina

Koliko ima tih direktora, da mi je znati, koji su pokrali ovu zemlju i ovaj siromasni narod.. Sta treba mi da radimo koji jedva prezivljavamo sa sa neku bednu platu ili oni koji nemaju posao,nadamo se da ce tuzilastvo da procesuira sve ove sto se ogresili o zakon!

Miloje

pre 10 godina

Jos jedan u nizu kome je prethodna vlast omogucila da ojadi nase firme i gradjane! borba protiv korupcije i kriminala se mora nastaviti jos jace!

Bivsi radnik

pre 10 godina

Ali je zato drzava poslala stecajnog upravnika da dokrajci Velefarm. Firma prakticno ne postoji, samo se upravnik vozi luksuznim mercedesom, i sedi tamo sa familijom i prijateljima. Za velike pare.

Bivsi radnik

pre 10 godina

Dogovorio se taj! Preozbiljan je on igrac da bi tek tako lezerno dosao avionom a zna da ga traze. Videcemo kad ce da izadje, ako ga uopste i zadrze.

A gde su novci?

pre 10 godina

Sve je u redu sa hapšenjima, a gde su tolike pare završile, nisu mogle da nestanu? Tek kada se utvrdi gde su pare i kada se vrate onome kome su otete, počeću da verujem u iskrene namere države da se obračuna sa kriminalom.

sule

pre 10 godina

Drago mi je sto u Srbiji postoje odlucni ljudi, koji su spremni da se obracunaju sa kriminalcima.Vucicu svaka cast na upernosti i istrajnosti u borbi protiv kriminala.

fidel

pre 10 godina

Ovde niko ne shvata da je korupcija autoimuna bolest, znaci sistemska. Nasumicnim hapsenjima se nista nece uraditi. Slede sve sitnije ribe. Protiv korupcije nema licne borbe, nego SISTEMSKE. Posto sistem nije uspostavljen, nema uspeha. Verujem u dobre namere, samo se lose sprovode.

Vertex

pre 10 godina

Korupcija i kriminal moraju biti iskorenjeni ako želimo da živimo bolje! Svi oni koji su se proteklih godina obogatili na leđima naroda i pljačkali krijući se iza procesa tranzicije moraju biti procesuirani.

mina

pre 10 godina

Konacno da je neko uporan da sa svojim stavom zaustavi kriminal i iskoreni u Srbiji.Kriminalci treba da shvate da vise nema nedodirljivih ljudi imoraju da znaju da se vise nece tolerisati njihov lopovluk.

alex

pre 10 godina

Nadam se da ce Vucica drzati dobro zdravlje i snaga volje da se razracuna sa kriminalom koji je u nasem drustvu metastazirao. Nema nam spasa ako se ne stane na put ovoj posasti!

caka

pre 10 godina

Kod nas je u zadnje dve decenije kriminal toliko procvetao da građani ozbiljno počinju da brinu za svoju bezbednost. Ovo je pravi trenutak da se nešto uradi i po tom pitanju. Samo napred!

drakceeeee

pre 10 godina

Smatram da u borbi protiv korupcije i kriminala ne treba biti popustljiv, bez obzira na stranacku pripadnost, bliskost sa ljudima na vlasti ili slicno, drugim recima svako ko je krsio zakon treba da odgovara.

sasa

pre 10 godina

izacice za dva meseca, kada se dogovori o visini otkupa! ljudi su u ovoj zemlji ionako lakoverni, pa otud i popularnost politicara koji vode ove promo kampanje hapsenja i brobe protiv korupcije. svi do sada uhapseni su pusteni. protiv samo tri osobe je poceo sudski proces. samo se ti, o narode, lozi!

Neki tamo

pre 10 godina

Koja je to lezernost, dosao avionom i verovatno je mislio da ce proci bez problema kao i do sada kada je vladalo bezzakonje. Dosta je bilo sa nesposobnim direktorima koji vuku na dno velike gigante.
(dipl. ing. Milena V., 20. novembar 2013 11:37)

Gospodjo/ice Milena, Dragoljub Vucicevic je sve osim neuspesnog direktora. Ovog giganta kako kazete, stvorio je on licno, obavljajuci funkciju generalnog direktora "Velefarma" vise od 30 godina. Ne vidim da se igde pominje visemilionski dug drzave prema "Velefarmu" (desetine, cak i stotine miliona evra), zbog kojeg je, izmedju ostalog, "Velefarm" danas firma u stecaju i pred bankrotom. Da li je ucestvovao u malverzacijama ne znam. Jedno je sigurno, decenijama je bio na celu veoma uspesne kompanije, za ciju propast je najveci krivac, ko drugi do drzava. Sada ga hapse jer je ucestvovao u 'malverzacijam'. Odlicno radite svoj posao drzavni sluzbenici, svaka cast. Ubedili ste me da glasav za vas, 2037. mozda.

zbanderas

pre 10 godina

Da sada se vratio-pošto je smestio pare na sigurno.Ljudi:Nema ništa od cele priče,sve je to šecerna vodica. Na kraju ce zaglaviti samo portiri i čuvari na robiju par godina i kraj.

PostenoPaNaSud

pre 10 godina

SVAKO ko je bio bezobziran u toj meri da zloupotrebi sluzbeni polozaj i protivpravno stekne imovinsku korist treba da bude izveden pred lice pravde - ne sme da bude partijski zasticenih mocnika

olja

pre 10 godina

Moramo biti slozni u ovakvim situacijama. Moramo zajedno da se borimo protiv kriminala I korupcije. Svako neka odgovara za ono sto je uradio. Sigurni smo da se Vucic nece zaustaviti dok pravda ne bude zadovoljena.

sanja

pre 10 godina

Tako malo afera je pokrenuto a toliko umešanih. Očigledno da je lista onih koji su se bogatili na račun države jako duga. Naravno kada je godinama umoste borbe protiv kriminala oni koji su trebali zatvarali oči.

Stevan

pre 10 godina

Pitanje za sve koji se odusevljavaju ovim hapsenjima: kad vas zaustavi saobracajac zbog prekoracenja brzine, je l' pristajete na kaznu bez reci ili pokusavate da se 'dogovorite k'o ljudi'?

Riba od glave smrdi, slazem se, ali se od repa cisti! Ni da svi korumpirani direktori i politicari zavrse u zatvoru nista ovoj zemlji nece biti bolje dok smo mi ovakvi kakvi smo.

joka

pre 10 godina

Na ovim prostorima postoje veoma jake kriminalne oragnizacije koje su povezane i isprepletane da ih je teško iskoreniti. Međutim, ništa nije nemoguće, bitno je krenuti sa čipanjem korova iz društva kako bi se ono pročistilo.

zoran

pre 10 godina

rad nije hapsenje. rad je dovodjenje investicija I otvaranje novih radnih mesta. sta ja imam od toga sto ce neko mozda robijati?

Dzaba hapsenje za korupciju ako nema love. Nikom novac nije uzet, pa sta me briga da li ce da trune u zatvoru?!

U SAD I Nemackoj kad te uhapse, sve ti uzmu, evo vec za Bernie Madoff prevareni investitori dobili skoro 65% para nazad!

vlada milic

pre 10 godina

e ova vest me podsetila na jos jednu najavu prvog podpredsednika vlade i naseg pravog gospodara aleksandra vucica od pre nedelju dana . naime pre tacno sedam (7) , danas je osmi (8) dan , nas preposteni , najveci vladar svih vremena aleksandar vucic je u emisiji "utisak nedelje" u kojoj ga je razbila olja beckovic izjavio " u naredna dva (2) do tri (3) dana ce biti procesuirana (uhapsena) dva najveca tajkuna u srbiji !" i pojasnjavao jer to po njemu narod zeli da cuje kako su oni krali. pa covece od tvojih dva-tri dana proslo je osam dana i nista od najave

Jovan

pre 10 godina

Dokle vise sa tom demagogijom oko toboze hapsenja direktora i vlasnika preduzeca. Zar neko misli da smo svi zavrsili kurseve i usputne fakultete pa sa ovako jevtinim forama moze da nas kupi. Ovo je samo zamazivanje ocima tzv. glasacima koji sve prihvataju zdravo za gotovo. Ovima samo upucujem jedno pitanje. Da li primecuju da im je povecan standard u poslednjih godinu dana ili da li im je neko od dece pronasao posao. Ako na ovo odgovore potvrdno, e onda je bilo koristi od hapsenja.

ivan78bg

pre 10 godina

ZAr nije drzava ubedljivo najveci duznik Galenike?DAleko vise od ovih 12 milion evra?I zar nije drzava "naredila" da galenika otpise 7-% duga i posle toga galenika propala?

aleksandar

pre 10 godina

samo me interesuje ko ih sve to hapsi !? da li je palo na pamet nekom, obzirom na nasu bogatu istoriju, da ih teraju isti kriminalci koje ce sutra neko drugi isto tako da hapsi !
pa ovo je obican krug lopova koji se smenjuje konstantno !
a policija je naobicnije orudje u celoj prici...
uzivajte u beskonacnoj maskaradi !

Golub

pre 10 godina

Pa da, sad su dosadni sa hapsenjem a do pre par godina, sto ne hapsite, krijete kriminalce, branite ih.. A sad dosadni. Ni mi sami ne znam sta hocemo, jadni smo!!

Sveta

pre 10 godina

Dragoljub Vučićević je povezan sa aferom "Galenika" i dobro je da se vratio u zemlju. Ovako je pružio sebi šansu da se brani i dokaže da nije kriv. Istražni organi su prikupili dosta dokaza koji ge terete. Država nije odustalaod borbe protiv korupcije, jasno je svima koji su mislili da vreme čini za njih i da će sklanjanjem u inostranstvo procesi izgubiti na značaju. Očigledno da nije tako.

indi mindi

pre 10 godina

Hajde da licitiramo. Ja kazem 30. dana i pustice ih da se brane 'sa slobode'. Ionako vec godinama gledamo kako ljudi u zatvoru vise smetaju sudijama i tuziocima nego samim zatvorenicima. Da li ce jos neko da prica o ovome za 6. meseci? Pa naravno da nece, a veoma je izvesno da ce i ovaj slucaj da zastari! Vazno je da uvazeni ministar pravde daje sebi oduska u kojekakvim 'boemskim' emisijama na programu nacionalne televizije. Reforma sudstva? Ma sta vam pada na pamet!

dipl. ing. Milena V.

pre 10 godina

Koja je to lezernost, dosao avionom i verovatno je mislio da ce proci bez problema kao i do sada kada je vladalo bezzakonje. Dosta je bilo sa nesposobnim direktorima koji vuku na dno velike gigante.

vlada milic

pre 10 godina

e ova vest me podsetila na jos jednu najavu prvog podpredsednika vlade i naseg pravog gospodara aleksandra vucica od pre nedelju dana . naime pre tacno sedam (7) , danas je osmi (8) dan , nas preposteni , najveci vladar svih vremena aleksandar vucic je u emisiji "utisak nedelje" u kojoj ga je razbila olja beckovic izjavio " u naredna dva (2) do tri (3) dana ce biti procesuirana (uhapsena) dva najveca tajkuna u srbiji !" i pojasnjavao jer to po njemu narod zeli da cuje kako su oni krali. pa covece od tvojih dva-tri dana proslo je osam dana i nista od najave

dipl. ing. Milena V.

pre 10 godina

Koja je to lezernost, dosao avionom i verovatno je mislio da ce proci bez problema kao i do sada kada je vladalo bezzakonje. Dosta je bilo sa nesposobnim direktorima koji vuku na dno velike gigante.

Jovan

pre 10 godina

Dokle vise sa tom demagogijom oko toboze hapsenja direktora i vlasnika preduzeca. Zar neko misli da smo svi zavrsili kurseve i usputne fakultete pa sa ovako jevtinim forama moze da nas kupi. Ovo je samo zamazivanje ocima tzv. glasacima koji sve prihvataju zdravo za gotovo. Ovima samo upucujem jedno pitanje. Da li primecuju da im je povecan standard u poslednjih godinu dana ili da li im je neko od dece pronasao posao. Ako na ovo odgovore potvrdno, e onda je bilo koristi od hapsenja.

Neki tamo

pre 10 godina

Koja je to lezernost, dosao avionom i verovatno je mislio da ce proci bez problema kao i do sada kada je vladalo bezzakonje. Dosta je bilo sa nesposobnim direktorima koji vuku na dno velike gigante.
(dipl. ing. Milena V., 20. novembar 2013 11:37)

Gospodjo/ice Milena, Dragoljub Vucicevic je sve osim neuspesnog direktora. Ovog giganta kako kazete, stvorio je on licno, obavljajuci funkciju generalnog direktora "Velefarma" vise od 30 godina. Ne vidim da se igde pominje visemilionski dug drzave prema "Velefarmu" (desetine, cak i stotine miliona evra), zbog kojeg je, izmedju ostalog, "Velefarm" danas firma u stecaju i pred bankrotom. Da li je ucestvovao u malverzacijama ne znam. Jedno je sigurno, decenijama je bio na celu veoma uspesne kompanije, za ciju propast je najveci krivac, ko drugi do drzava. Sada ga hapse jer je ucestvovao u 'malverzacijam'. Odlicno radite svoj posao drzavni sluzbenici, svaka cast. Ubedili ste me da glasav za vas, 2037. mozda.

aleksandar

pre 10 godina

samo me interesuje ko ih sve to hapsi !? da li je palo na pamet nekom, obzirom na nasu bogatu istoriju, da ih teraju isti kriminalci koje ce sutra neko drugi isto tako da hapsi !
pa ovo je obican krug lopova koji se smenjuje konstantno !
a policija je naobicnije orudje u celoj prici...
uzivajte u beskonacnoj maskaradi !

Duško

pre 10 godina

Drago mi je što je Aleksandar Vučić uspeo u smanjenju nivoa kriminala i korupcije u Srbiji. Svako ko ima veze s kriminalom zaslužuje adekvatnu kaznu.

A gde su novci?

pre 10 godina

Sve je u redu sa hapšenjima, a gde su tolike pare završile, nisu mogle da nestanu? Tek kada se utvrdi gde su pare i kada se vrate onome kome su otete, počeću da verujem u iskrene namere države da se obračuna sa kriminalom.

Golub

pre 10 godina

Pa da, sad su dosadni sa hapsenjem a do pre par godina, sto ne hapsite, krijete kriminalce, branite ih.. A sad dosadni. Ni mi sami ne znam sta hocemo, jadni smo!!

Aca šmeker

pre 10 godina

Bez odlučne borbe protiv kriminala i korupcije,Srbiji nema spasa.Svako za kog postji sumnja da je bio umešan u afere treba da odgovara.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Samo se hapse neki nebitni likovi da se narodu stavi do znanja da drzava i policija suzbijaju kriminal,a na drugoj strani on cveta !

BrkA

pre 10 godina

Koliko ima tih direktora, da mi je znati, koji su pokrali ovu zemlju i ovaj siromasni narod.. Sta treba mi da radimo koji jedva prezivljavamo sa sa neku bednu platu ili oni koji nemaju posao,nadamo se da ce tuzilastvo da procesuira sve ove sto se ogresili o zakon!

indi mindi

pre 10 godina

Hajde da licitiramo. Ja kazem 30. dana i pustice ih da se brane 'sa slobode'. Ionako vec godinama gledamo kako ljudi u zatvoru vise smetaju sudijama i tuziocima nego samim zatvorenicima. Da li ce jos neko da prica o ovome za 6. meseci? Pa naravno da nece, a veoma je izvesno da ce i ovaj slucaj da zastari! Vazno je da uvazeni ministar pravde daje sebi oduska u kojekakvim 'boemskim' emisijama na programu nacionalne televizije. Reforma sudstva? Ma sta vam pada na pamet!

Vertex

pre 10 godina

Korupcija i kriminal moraju biti iskorenjeni ako želimo da živimo bolje! Svi oni koji su se proteklih godina obogatili na leđima naroda i pljačkali krijući se iza procesa tranzicije moraju biti procesuirani.

alex

pre 10 godina

Nadam se da ce Vucica drzati dobro zdravlje i snaga volje da se razracuna sa kriminalom koji je u nasem drustvu metastazirao. Nema nam spasa ako se ne stane na put ovoj posasti!

korg

pre 10 godina

Zelim mu fer sudjenje a nakon toga i visegodisnji odmor u nekoj od specijalizovanih ustanova sa adekvatnim smestajem i hranom, kao i setnjom u trajanju od jednog casa dnevno.

Zvoncic

pre 10 godina

Ocekujem da se svaki posao u ovoj drzavi odradi ovako precizno kao i dosadasnja hapsenja. Jos da uklonimo i lose zakone koji neljudima omogucavaju da se bogate i zive na racun postenog sveta i Bog da nas vidi !

drakceeeee

pre 10 godina

Smatram da u borbi protiv korupcije i kriminala ne treba biti popustljiv, bez obzira na stranacku pripadnost, bliskost sa ljudima na vlasti ili slicno, drugim recima svako ko je krsio zakon treba da odgovara.

Miloje

pre 10 godina

Jos jedan u nizu kome je prethodna vlast omogucila da ojadi nase firme i gradjane! borba protiv korupcije i kriminala se mora nastaviti jos jace!

1830333333

pre 10 godina

Svako treba da odgovara za svoje postupke, pa tako i Vucicevic koji je ucestvovao u zloupotrebama u poslovanju "Galenike" gde je prilikom uvoza sirovina, nabavke skulptura i prodaje lekova time ostetio ovu firmu za 12 miliona evra, sto je za svaku osudu.

mina

pre 10 godina

Konacno da je neko uporan da sa svojim stavom zaustavi kriminal i iskoreni u Srbiji.Kriminalci treba da shvate da vise nema nedodirljivih ljudi imoraju da znaju da se vise nece tolerisati njihov lopovluk.

Zvonimir

pre 10 godina

Pozdravljam hapsenje Vucicevica, I mislim da sada nase sudstvo treba da uradi svoj posao kako treba. Ako je covek kriv, nikako mu kazna ne sme biti nanognica, nego lepo zatvor.

zbanderas

pre 10 godina

Da sada se vratio-pošto je smestio pare na sigurno.Ljudi:Nema ništa od cele priče,sve je to šecerna vodica. Na kraju ce zaglaviti samo portiri i čuvari na robiju par godina i kraj.

joka

pre 10 godina

Na ovim prostorima postoje veoma jake kriminalne oragnizacije koje su povezane i isprepletane da ih je teško iskoreniti. Međutim, ništa nije nemoguće, bitno je krenuti sa čipanjem korova iz društva kako bi se ono pročistilo.

Boban

pre 10 godina

Covece sve su nam kriminalci unistili svaku nasu jaku firmu i kako da nepodrzavam Vucica kad je konacno doslo vreme za naplatu dugova, konacno ce krivc biti privedeni iako to nece popraviti stetu kojaj je nacinjena zaposlenima, firmi i drzavi.

Lazar

pre 10 godina

Napokon je priveden Vucicevic posle skrivanja. Nadam se da ce se njegovi privodjenjem resiti mnoge sporne stvari vezane za zloupotrebe u Galenici.

ivan78bg

pre 10 godina

ZAr nije drzava ubedljivo najveci duznik Galenike?DAleko vise od ovih 12 milion evra?I zar nije drzava "naredila" da galenika otpise 7-% duga i posle toga galenika propala?

zoran

pre 10 godina

rad nije hapsenje. rad je dovodjenje investicija I otvaranje novih radnih mesta. sta ja imam od toga sto ce neko mozda robijati?

Dzaba hapsenje za korupciju ako nema love. Nikom novac nije uzet, pa sta me briga da li ce da trune u zatvoru?!

U SAD I Nemackoj kad te uhapse, sve ti uzmu, evo vec za Bernie Madoff prevareni investitori dobili skoro 65% para nazad!

BOZANA 63

pre 10 godina

Bez obzira o kome se radi iz koje je stranke ukoliko se dokaze da je umesan u bilo kakvu aferu treba da se nadje pred licem pravde da dokazu svoju nevinost. Svi oni koji su umesani u aferu Galenika treba da izadju pred sud . I ne samo oni vec svi koji su pljackali ovu nasu Srbiju. Nadam se da ce sudovi odraditi svoj posao valjano. Kako se ne bi desilo kako narod kaze tresla se gora rodio se mis.

Slavko

pre 10 godina

Nemilosrdna borba protiv kriminala se nastavlja. Svako ko je ostetio ovu drzavu i gradjane Srbije na bilo koji nacin, mora da odgovara za svoje postupke. Vreme je da i mi postanemo uredjena drzava.Slavko

sule

pre 10 godina

Drago mi je sto u Srbiji postoje odlucni ljudi, koji su spremni da se obracunaju sa kriminalcima.Vucicu svaka cast na upernosti i istrajnosti u borbi protiv kriminala.

Sveta

pre 10 godina

Dragoljub Vučićević je povezan sa aferom "Galenika" i dobro je da se vratio u zemlju. Ovako je pružio sebi šansu da se brani i dokaže da nije kriv. Istražni organi su prikupili dosta dokaza koji ge terete. Država nije odustalaod borbe protiv korupcije, jasno je svima koji su mislili da vreme čini za njih i da će sklanjanjem u inostranstvo procesi izgubiti na značaju. Očigledno da nije tako.

Bojan

pre 10 godina

Neshvatljivo mi je da doslovce ponavljate blentavi tekst iz vremena hapšenja u BG farmu.
Tako naivno, nevešto i bukvalno tumačenje i navodi nisu dostojni ni osnovca. Ne mogu da verujem da u redakciji ne postoji niko ko bi vam rekao koliko je to smešno i da se ne treba blamirati objavljivanjem tako nečega.

Svako normalan prvo pomisli nekoliko stvari:

- Kako je BG farm mogao da natera Galeniku da plati njgove dugove???
- Kakav su ugovor ( i da li su ) imali pre no što je ta silna roba ( 34.000.000 EURA - IMATE LI PREDSTAVU KOLIKO JE TO ??!!) došla u BG farm na prodaju?
- Je li Galenika imala neko sredstvo obezbeđenja u slučaju da stvari krenu loše ili su smatrali da im ne treba pa verovali na reč za TRIDESET I VIŠE MILIONA EURA ??!!
- Zašto to sredstvo nisu aktivirali kada im prvih 10.000 eur. nije plaćeno već su dopustili da bude " roba prodata i naplaćena u celosti" ?
- Zašto su ćutali i pristajali da plaćaju tuđe dugove ( da li im je ovo petoro držalo pištolj na slepoočnici ?)

Senzacionalizam bih nekako i mogao da objasnim ( mada nije dostojan ozbiljnog sredstva informisanja ) ali OVOLIKI DILETANTIZAM zaista ne mogu.
Kao da nije ista kuća u kojoj rade ozbiljni ljudi. Zamislite da Brankica Stanković ovako pravi Insajder kako vi prenosite "vesti" iz BG farma ?

O tome što bez blama blatite imena potpuno nedužnih ( dok se ne dokaže suprotno ) a koristite inicijale za višestruko osuđivane narko dilere i ubice - ne bih. Pa pobogu - niste Kurir !!

Sramota

mrvica

pre 10 godina

ne razumem,uhapšen direktor ove firme,pa uhapšen direktor one firme,svi oni oštetili Galeniku.pa kako su oni mogli da oštete Galeniku bez UO Galenike,pa valjda su i oni nešto odlučivali i potpisivali!!!nema korupcije bez političara.ovo je zamazivanje očiju.ključni akteri nikada nisu uhapšeni,niti će biti.verovatno zato što u UO sede ljudi iz politike.žrtvena jagnjad uvek tako prođu a vukovi se izvuku!

fidel

pre 10 godina

Ovde niko ne shvata da je korupcija autoimuna bolest, znaci sistemska. Nasumicnim hapsenjima se nista nece uraditi. Slede sve sitnije ribe. Protiv korupcije nema licne borbe, nego SISTEMSKE. Posto sistem nije uspostavljen, nema uspeha. Verujem u dobre namere, samo se lose sprovode.

Lasice i slikari naivci

pre 10 godina

Uhapšeni direktori,a predsednik UO Backović inače direktor SPS,bez čijeg potpisa nisu mogle da se izvrše velike transakcije,nije na optužnici.To se zove nulta tolerancija.

sasa

pre 10 godina

izacice za dva meseca, kada se dogovori o visini otkupa! ljudi su u ovoj zemlji ionako lakoverni, pa otud i popularnost politicara koji vode ove promo kampanje hapsenja i brobe protiv korupcije. svi do sada uhapseni su pusteni. protiv samo tri osobe je poceo sudski proces. samo se ti, o narode, lozi!

Stevan

pre 10 godina

Pitanje za sve koji se odusevljavaju ovim hapsenjima: kad vas zaustavi saobracajac zbog prekoracenja brzine, je l' pristajete na kaznu bez reci ili pokusavate da se 'dogovorite k'o ljudi'?

Riba od glave smrdi, slazem se, ali se od repa cisti! Ni da svi korumpirani direktori i politicari zavrse u zatvoru nista ovoj zemlji nece biti bolje dok smo mi ovakvi kakvi smo.

rada

pre 10 godina

Vazno je hapsiti, uvek udarna vest, o dokazima kasnije. Dok citate vesti o hapsenju srecni ste , kada se vratite u stvarnost, zaposlenje, racuni itd, sta onda. Ljudi vazno je zaviriti u novcanike, mene moj interesuje, od Miskovicevog I ovih ljudi nemam nista. Hapsite samo vi placajte odstete.

neki malo bliže

pre 10 godina

Dragoljub Vucicevic je sve osim neuspesnog direktora. Ovog giganta kako kazete, stvorio je on licno, obavljajuci funkciju generalnog direktora "Velefarma" vise od 30 godina. (Neki tamo, 20. novembar 2013 12:42)
Gospodine Neki, Dragoljub Vučićević je tog "giganta" stvorio u vremenu apsolutnog monopola u trgovini lekovima sa državnim preduzećima što proizvođačima, što kupcima tj. apotekama. Istog tog "giganta" je i uništio zbog nesposobnosti da se nosi sa konkurencijom tj. pokušajima da veštački održi nezasluženu poziciju na tržištu prodavajući lekove ispod cene po kojoj su nabavljeni, što je pokrivao lošim kreditima i ogromnim dugovanjima prema dobavljačima, uključujući i Galeniku. Ovo zna svako ko je radio u farmaceutskoj industriji, pogotovo u distribuciji kao privatnik. Još se 2005 u struci znalo da je samo pitanje vremena kad će Velefarm propasti.

Dragan

pre 10 godina

Ne verujem da ce iko od ovih pompezno uhapsenih likova biti pravosnazno osudjen, a zatim da vrati novac koji je maznuo pa onda da odlezi dobar deo svog zivota u nekoj specijalizovanoj ustanovi, (citaj zatvoru), i ne bukvalno da odlezi, nego svaki dan svojim radom fa doprinrse oporavku drrustva u svim segmentima. Ov ako ga pompezno uhapse, (kvazi-politicari skupljaju jeftine poene za buduce izbore), i posle nekog vremena u nedostatku dokaza ga ez velike pompe puste. Uhapseno-oslobodjeni tada presavije tabak, tuzi drzavu i na kraju u vecini slucajeva dobije dobru "sumicu". Necu da elaboriram sta sa ovom "sumicom" radi. Ali znam da je ova "sumica" od nas poreskih obveznoka diljem nase nam zemljice. I na kraju gore pomenuti su vazni, uticajni, patriote, bez njih Srbija nemoze a mi gologuzani, obican puk ili ti sirotinja to finansiramo i nemo posmatramo.

Salle

pre 10 godina

Ne podnosim Vučića, čak mi je vrlo neprijatno i kada ga samo vidim, ali zahvaljujući ovako glupom narodu koji se pali na ovakve vesti od kojih ništa, ama baš ništa neće imati u svom malom životu, vladaće duuugo duuugo...Nažalost. Aj ćao.

Lasice i slikari naivci

pre 10 godina

Uhapšeni direktori,a predsednik UO Backović inače direktor SPS,bez čijeg potpisa nisu mogle da se izvrše velike transakcije,nije na optužnici.To se zove nulta tolerancija.

Bivsi radnik

pre 10 godina

Ali je zato drzava poslala stecajnog upravnika da dokrajci Velefarm. Firma prakticno ne postoji, samo se upravnik vozi luksuznim mercedesom, i sedi tamo sa familijom i prijateljima. Za velike pare.

caka

pre 10 godina

Kod nas je u zadnje dve decenije kriminal toliko procvetao da građani ozbiljno počinju da brinu za svoju bezbednost. Ovo je pravi trenutak da se nešto uradi i po tom pitanju. Samo napred!

@BrkA

pre 10 godina

E moj Brko, nisu direktori problem vec njihove partije. Svi sa spiska SPSa direktori rade kako od njih traži centrala.
To je i sa Galenikom, Agrobankom, Srbijagasom, Velefarmom...
Naravno, odgovorni su i direktori, što su alavi na vlast kao i politicari.
i NE RAZUMEM NAVIJANJE LJUDI:" Hapsite, hapsite."
Da, hapsite ali prave vinovnike naše nesrece, i molim vas da se više ne objavljuju izjave istih kako to rade za narod. Da bi narod bolje živeo, a mi nikad gore.

Bivsi radnik

pre 10 godina

Dogovorio se taj! Preozbiljan je on igrac da bi tek tako lezerno dosao avionom a zna da ga traze. Videcemo kad ce da izadje, ako ga uopste i zadrze.

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Najbolji fazon bi bio da pohapsite sve koji su poslovali sa Galenikom a
samu SPS Galeniku ostavite na miru,ha,ha,ha...Kakva farsa,kako te bre nije stid i sramota Dacicu?

Bivsi radnik

pre 10 godina

Ali je zato drzava poslala stecajnog upravnika da dokrajci Velefarm. Firma prakticno ne postoji, samo se upravnik vozi luksuznim mercedesom, i sedi tamo sa familijom i prijateljima. Za velike pare.

PostenoPaNaSud

pre 10 godina

SVAKO ko je bio bezobziran u toj meri da zloupotrebi sluzbeni polozaj i protivpravno stekne imovinsku korist treba da bude izveden pred lice pravde - ne sme da bude partijski zasticenih mocnika

np

pre 10 godina

Zanima me šta će se desiti posle sudjenja npr ovom čoveku, a i ostalim pohapšenim zbog raznih malverzacija ako se utvrdi da su krivi. Ok, ici ce u zatvor,a šta je sa parama koje su pokrali i investirali u ko zna sta i ko zna gde. Samo hapsenja, onda sudjenja dok ne umru, a pare pojela maca...

ilija

pre 10 godina

Strasno!!! Inace molio bih novinare da sa malo vise pažnje i poznavanja ekonomije da pišu ovakve vesti jer se površnosti lako moze javnost dovesti u zabludu. Npr. nije mi najjasnije kako moze Galenika da bude dužnik na menicama koje njihov kupac daje na naplatu??? Ne kazem da postoji namera vec novinari u trci da sto pre postave vest postaju veoma površni. Samo nastavite sa razotkrivanjma!!!

Veki

pre 10 godina

Gospodine Tamo neki, u dobru je lako dobar biti. Verujem da je firma uspešno poslovala ali zahvaljujući ne direktoru nego državi koja ga je favorizovala zato što je mogla da uzima na veresiju te ogromne količine robe a da ih nikada ne plati. To je mogao da radi i manje sposoban tj da se ulaguje državi i vlasti kojoj je bitno da narod prividno bude zadovoljan a oni ponovo dobiju izbore. I tako dok se svi ne obogate neznam na koji način ali znam da je to cilj.
ctvx2gt

Djordje

pre 10 godina

Kako volim kad uhapse nekog direktora.
(Nemanja, 20. novembar 2013 14:54)
Šta se raduješ nisu uhapsili tvog.
Tebi isto!
Mene zabole....

q

pre 10 godina

sad me nekako prolaze zmarci, ovo kao da je '45-ta, hapsenja, Goli otok, narod navija, potkazuje a ne kapiraju BOTovi da su svi oni na istom kazanu rasli, dele fotelje izmedju sebe, par godina jedni, par godina drugi, mi nemamo visepartijski sistem, niti gradjansko drustvo, svi su isti

sanja

pre 10 godina

Tako malo afera je pokrenuto a toliko umešanih. Očigledno da je lista onih koji su se bogatili na račun države jako duga. Naravno kada je godinama umoste borbe protiv kriminala oni koji su trebali zatvarali oči.

olja

pre 10 godina

Moramo biti slozni u ovakvim situacijama. Moramo zajedno da se borimo protiv kriminala I korupcije. Svako neka odgovara za ono sto je uradio. Sigurni smo da se Vucic nece zaustaviti dok pravda ne bude zadovoljena.

Mitar

pre 10 godina

Ako se sumnjiči za 12 miliona, sklonio je taj i koje milionče više. Ma to je sve školovani kadar... Toliko su vešti u uzimanju provizija, reprezentacija, paušala i ostalih bahanalija da je to prosto neverovatno...

Pokey

pre 10 godina

Još jedan je dolijao. Podrška za hapšenje svih koji su nas uništavali i ostvarilvali lične koristi na štetu države i naroda. Valjda se posle stava da se stane na put kriminalcima, niko više neće usuditi da radi protiv države.

Beli

pre 10 godina

A gos. Backovic? Gde je on Dacicu? Koliko je on od nekada uspesne firme koja to ukoliko sutra ponovo moze biti prelio na svoj i na racun SPS-a? Kako te bre nije sramota? Kako imas obraza da izades pred narod?.... A da, kako pomenuti narod ima pameti da ponovo glasa za tebe i tvoje kolege? TO JE PO MENI MNOGO BITNIJE PITANJE OD SVIH PITANJA OKO KORUPCIJE U SRBIJI? KAKAV SMO MI TO NAROD I NACIJA?

Doca

pre 10 godina

Polako ali sigurno
Ne kaže se džabe ''pravda je spora ali dostižna''. Sve koji su se bavili ili se bave kriminalom, koji su pokrali ovu državu, narod ... mora stići zaslužena kazna. Ova vlast je očigledno i sposobna da to učini i istrajna u tome. Samo napred !

neće to tako

pre 10 godina

To su sve bivši kadrovi JUL-a i SPS-a, zato smo dotle došli. Dok im je bio Panić uživali su, a sada svi radnici putuju na prinudnom.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potrebno je procesuirati sve koji su na bilo koji nacin koristili javnu funkciju zarad sticanja licne koristi,jer samo na taj nacin mozemo da se nadamo smanjenju korupcije i kriminala

5sm

pre 10 godina

U predhodnoj deceniji u Srbiji nema firme koja nije bila opljackana i zloupotrbljena,pravi nacin svih bivsih vlasti da svoju politiku licnih interesa sprovedu na pravi nacin,zato su sada puni kritika i omalovazavanja svega sto se danas radi verovatno iz razloga sakrivanja svojih (ne)dela

5sm

pre 10 godina

Drzava treba da zauzme jasan i ostar stav da niko i nista ne moze da bude iznad nje i svako ko je na bilo koji nacin stekao neku korist a da je pri tome ostetio drzavu treba da odgovoara za te postupke bez obzira o kome se radi

mrvica

pre 10 godina

koliko primećujem glasački kadar SPS a je veoma aktivan.nema nama boljitka sa ovakvom svešću ljudi.uvek je isti scenario,objavi se na sav glas da je neko uhapšen(naravno,nikada nije u pitanju glavni akter),o tome se spektakularno piše i izveštava.narod se zapali,kao "e neka,konačno je dolijao" a niko se ne pita zašto nisu uhapšeni svi koji su u tome učestvovali.ma kad budem videla Dinkića za Nacionalnu štedionicu i sve druge afere u kojima se "omastio",Vojina Lazarevića;Alksandra Vlahovića;"prepakivača šećera";predsednika tenderske komisije za Veterinarsi zavod ,alpinistu,ugostitelja i uspešnog biznismena Čedomira Jovanovića i sve ostale političare,e tek onda ću poverovati u borbu protiv korupcije.NEMA KORUPCIJE BEZ POLITIČARA!!!

Sofronije

pre 10 godina

Konacno da se pocne sa resavanje ove malverzacije,nije on jedini ali je jedan od krivaca za proneveru neverovatnih 12 miliona evra.Pohvale za angazovanje na ovom slucaju.

vinnie

pre 10 godina

Još jedno u nizu hapšenja onih koji su se obogatili raznim mahinacijama. Nova vlast dokazuje istrajnost u borbi protiv kriminala i korupcije.

vlada milic

pre 10 godina

e ova vest me podsetila na jos jednu najavu prvog podpredsednika vlade i naseg pravog gospodara aleksandra vucica od pre nedelju dana . naime pre tacno sedam (7) , danas je osmi (8) dan , nas preposteni , najveci vladar svih vremena aleksandar vucic je u emisiji "utisak nedelje" u kojoj ga je razbila olja beckovic izjavio " u naredna dva (2) do tri (3) dana ce biti procesuirana (uhapsena) dva najveca tajkuna u srbiji !" i pojasnjavao jer to po njemu narod zeli da cuje kako su oni krali. pa covece od tvojih dva-tri dana proslo je osam dana i nista od najave

Jovan

pre 10 godina

Dokle vise sa tom demagogijom oko toboze hapsenja direktora i vlasnika preduzeca. Zar neko misli da smo svi zavrsili kurseve i usputne fakultete pa sa ovako jevtinim forama moze da nas kupi. Ovo je samo zamazivanje ocima tzv. glasacima koji sve prihvataju zdravo za gotovo. Ovima samo upucujem jedno pitanje. Da li primecuju da im je povecan standard u poslednjih godinu dana ili da li im je neko od dece pronasao posao. Ako na ovo odgovore potvrdno, e onda je bilo koristi od hapsenja.

ivan78bg

pre 10 godina

ZAr nije drzava ubedljivo najveci duznik Galenike?DAleko vise od ovih 12 milion evra?I zar nije drzava "naredila" da galenika otpise 7-% duga i posle toga galenika propala?

zbanderas

pre 10 godina

Da sada se vratio-pošto je smestio pare na sigurno.Ljudi:Nema ništa od cele priče,sve je to šecerna vodica. Na kraju ce zaglaviti samo portiri i čuvari na robiju par godina i kraj.

dipl. ing. Milena V.

pre 10 godina

Koja je to lezernost, dosao avionom i verovatno je mislio da ce proci bez problema kao i do sada kada je vladalo bezzakonje. Dosta je bilo sa nesposobnim direktorima koji vuku na dno velike gigante.

A gde su novci?

pre 10 godina

Sve je u redu sa hapšenjima, a gde su tolike pare završile, nisu mogle da nestanu? Tek kada se utvrdi gde su pare i kada se vrate onome kome su otete, počeću da verujem u iskrene namere države da se obračuna sa kriminalom.

rada

pre 10 godina

Vazno je hapsiti, uvek udarna vest, o dokazima kasnije. Dok citate vesti o hapsenju srecni ste , kada se vratite u stvarnost, zaposlenje, racuni itd, sta onda. Ljudi vazno je zaviriti u novcanike, mene moj interesuje, od Miskovicevog I ovih ljudi nemam nista. Hapsite samo vi placajte odstete.

indi mindi

pre 10 godina

Hajde da licitiramo. Ja kazem 30. dana i pustice ih da se brane 'sa slobode'. Ionako vec godinama gledamo kako ljudi u zatvoru vise smetaju sudijama i tuziocima nego samim zatvorenicima. Da li ce jos neko da prica o ovome za 6. meseci? Pa naravno da nece, a veoma je izvesno da ce i ovaj slucaj da zastari! Vazno je da uvazeni ministar pravde daje sebi oduska u kojekakvim 'boemskim' emisijama na programu nacionalne televizije. Reforma sudstva? Ma sta vam pada na pamet!

aleksandar

pre 10 godina

samo me interesuje ko ih sve to hapsi !? da li je palo na pamet nekom, obzirom na nasu bogatu istoriju, da ih teraju isti kriminalci koje ce sutra neko drugi isto tako da hapsi !
pa ovo je obican krug lopova koji se smenjuje konstantno !
a policija je naobicnije orudje u celoj prici...
uzivajte u beskonacnoj maskaradi !

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Najbolji fazon bi bio da pohapsite sve koji su poslovali sa Galenikom a
samu SPS Galeniku ostavite na miru,ha,ha,ha...Kakva farsa,kako te bre nije stid i sramota Dacicu?

sasa

pre 10 godina

izacice za dva meseca, kada se dogovori o visini otkupa! ljudi su u ovoj zemlji ionako lakoverni, pa otud i popularnost politicara koji vode ove promo kampanje hapsenja i brobe protiv korupcije. svi do sada uhapseni su pusteni. protiv samo tri osobe je poceo sudski proces. samo se ti, o narode, lozi!

Lasice i slikari naivci

pre 10 godina

Uhapšeni direktori,a predsednik UO Backović inače direktor SPS,bez čijeg potpisa nisu mogle da se izvrše velike transakcije,nije na optužnici.To se zove nulta tolerancija.

Aca šmeker

pre 10 godina

Bez odlučne borbe protiv kriminala i korupcije,Srbiji nema spasa.Svako za kog postji sumnja da je bio umešan u afere treba da odgovara.

q

pre 10 godina

sad me nekako prolaze zmarci, ovo kao da je '45-ta, hapsenja, Goli otok, narod navija, potkazuje a ne kapiraju BOTovi da su svi oni na istom kazanu rasli, dele fotelje izmedju sebe, par godina jedni, par godina drugi, mi nemamo visepartijski sistem, niti gradjansko drustvo, svi su isti

Lasice i slikari naivci

pre 10 godina

Uhapšeni direktori,a predsednik UO Backović inače direktor SPS,bez čijeg potpisa nisu mogle da se izvrše velike transakcije,nije na optužnici.To se zove nulta tolerancija.

Bojan

pre 10 godina

Neshvatljivo mi je da doslovce ponavljate blentavi tekst iz vremena hapšenja u BG farmu.
Tako naivno, nevešto i bukvalno tumačenje i navodi nisu dostojni ni osnovca. Ne mogu da verujem da u redakciji ne postoji niko ko bi vam rekao koliko je to smešno i da se ne treba blamirati objavljivanjem tako nečega.

Svako normalan prvo pomisli nekoliko stvari:

- Kako je BG farm mogao da natera Galeniku da plati njgove dugove???
- Kakav su ugovor ( i da li su ) imali pre no što je ta silna roba ( 34.000.000 EURA - IMATE LI PREDSTAVU KOLIKO JE TO ??!!) došla u BG farm na prodaju?
- Je li Galenika imala neko sredstvo obezbeđenja u slučaju da stvari krenu loše ili su smatrali da im ne treba pa verovali na reč za TRIDESET I VIŠE MILIONA EURA ??!!
- Zašto to sredstvo nisu aktivirali kada im prvih 10.000 eur. nije plaćeno već su dopustili da bude " roba prodata i naplaćena u celosti" ?
- Zašto su ćutali i pristajali da plaćaju tuđe dugove ( da li im je ovo petoro držalo pištolj na slepoočnici ?)

Senzacionalizam bih nekako i mogao da objasnim ( mada nije dostojan ozbiljnog sredstva informisanja ) ali OVOLIKI DILETANTIZAM zaista ne mogu.
Kao da nije ista kuća u kojoj rade ozbiljni ljudi. Zamislite da Brankica Stanković ovako pravi Insajder kako vi prenosite "vesti" iz BG farma ?

O tome što bez blama blatite imena potpuno nedužnih ( dok se ne dokaže suprotno ) a koristite inicijale za višestruko osuđivane narko dilere i ubice - ne bih. Pa pobogu - niste Kurir !!

Sramota

neki malo bliže

pre 10 godina

Dragoljub Vucicevic je sve osim neuspesnog direktora. Ovog giganta kako kazete, stvorio je on licno, obavljajuci funkciju generalnog direktora "Velefarma" vise od 30 godina. (Neki tamo, 20. novembar 2013 12:42)
Gospodine Neki, Dragoljub Vučićević je tog "giganta" stvorio u vremenu apsolutnog monopola u trgovini lekovima sa državnim preduzećima što proizvođačima, što kupcima tj. apotekama. Istog tog "giganta" je i uništio zbog nesposobnosti da se nosi sa konkurencijom tj. pokušajima da veštački održi nezasluženu poziciju na tržištu prodavajući lekove ispod cene po kojoj su nabavljeni, što je pokrivao lošim kreditima i ogromnim dugovanjima prema dobavljačima, uključujući i Galeniku. Ovo zna svako ko je radio u farmaceutskoj industriji, pogotovo u distribuciji kao privatnik. Još se 2005 u struci znalo da je samo pitanje vremena kad će Velefarm propasti.

mrvica

pre 10 godina

ne razumem,uhapšen direktor ove firme,pa uhapšen direktor one firme,svi oni oštetili Galeniku.pa kako su oni mogli da oštete Galeniku bez UO Galenike,pa valjda su i oni nešto odlučivali i potpisivali!!!nema korupcije bez političara.ovo je zamazivanje očiju.ključni akteri nikada nisu uhapšeni,niti će biti.verovatno zato što u UO sede ljudi iz politike.žrtvena jagnjad uvek tako prođu a vukovi se izvuku!

Salle

pre 10 godina

Ne podnosim Vučića, čak mi je vrlo neprijatno i kada ga samo vidim, ali zahvaljujući ovako glupom narodu koji se pali na ovakve vesti od kojih ništa, ama baš ništa neće imati u svom malom životu, vladaće duuugo duuugo...Nažalost. Aj ćao.

Djordje

pre 10 godina

Kako volim kad uhapse nekog direktora.
(Nemanja, 20. novembar 2013 14:54)
Šta se raduješ nisu uhapsili tvog.
Tebi isto!
Mene zabole....

Bivsi radnik

pre 10 godina

Ali je zato drzava poslala stecajnog upravnika da dokrajci Velefarm. Firma prakticno ne postoji, samo se upravnik vozi luksuznim mercedesom, i sedi tamo sa familijom i prijateljima. Za velike pare.

Bivsi radnik

pre 10 godina

Ali je zato drzava poslala stecajnog upravnika da dokrajci Velefarm. Firma prakticno ne postoji, samo se upravnik vozi luksuznim mercedesom, i sedi tamo sa familijom i prijateljima. Za velike pare.

np

pre 10 godina

Zanima me šta će se desiti posle sudjenja npr ovom čoveku, a i ostalim pohapšenim zbog raznih malverzacija ako se utvrdi da su krivi. Ok, ici ce u zatvor,a šta je sa parama koje su pokrali i investirali u ko zna sta i ko zna gde. Samo hapsenja, onda sudjenja dok ne umru, a pare pojela maca...

fidel

pre 10 godina

Ovde niko ne shvata da je korupcija autoimuna bolest, znaci sistemska. Nasumicnim hapsenjima se nista nece uraditi. Slede sve sitnije ribe. Protiv korupcije nema licne borbe, nego SISTEMSKE. Posto sistem nije uspostavljen, nema uspeha. Verujem u dobre namere, samo se lose sprovode.

Bivsi radnik

pre 10 godina

Dogovorio se taj! Preozbiljan je on igrac da bi tek tako lezerno dosao avionom a zna da ga traze. Videcemo kad ce da izadje, ako ga uopste i zadrze.

@BrkA

pre 10 godina

E moj Brko, nisu direktori problem vec njihove partije. Svi sa spiska SPSa direktori rade kako od njih traži centrala.
To je i sa Galenikom, Agrobankom, Srbijagasom, Velefarmom...
Naravno, odgovorni su i direktori, što su alavi na vlast kao i politicari.
i NE RAZUMEM NAVIJANJE LJUDI:" Hapsite, hapsite."
Da, hapsite ali prave vinovnike naše nesrece, i molim vas da se više ne objavljuju izjave istih kako to rade za narod. Da bi narod bolje živeo, a mi nikad gore.

Golub

pre 10 godina

Pa da, sad su dosadni sa hapsenjem a do pre par godina, sto ne hapsite, krijete kriminalce, branite ih.. A sad dosadni. Ni mi sami ne znam sta hocemo, jadni smo!!

caka

pre 10 godina

Kod nas je u zadnje dve decenije kriminal toliko procvetao da građani ozbiljno počinju da brinu za svoju bezbednost. Ovo je pravi trenutak da se nešto uradi i po tom pitanju. Samo napred!

Sveta

pre 10 godina

Dragoljub Vučićević je povezan sa aferom "Galenika" i dobro je da se vratio u zemlju. Ovako je pružio sebi šansu da se brani i dokaže da nije kriv. Istražni organi su prikupili dosta dokaza koji ge terete. Država nije odustalaod borbe protiv korupcije, jasno je svima koji su mislili da vreme čini za njih i da će sklanjanjem u inostranstvo procesi izgubiti na značaju. Očigledno da nije tako.

Veki

pre 10 godina

Gospodine Tamo neki, u dobru je lako dobar biti. Verujem da je firma uspešno poslovala ali zahvaljujući ne direktoru nego državi koja ga je favorizovala zato što je mogla da uzima na veresiju te ogromne količine robe a da ih nikada ne plati. To je mogao da radi i manje sposoban tj da se ulaguje državi i vlasti kojoj je bitno da narod prividno bude zadovoljan a oni ponovo dobiju izbore. I tako dok se svi ne obogate neznam na koji način ali znam da je to cilj.
ctvx2gt

mina

pre 10 godina

Konacno da je neko uporan da sa svojim stavom zaustavi kriminal i iskoreni u Srbiji.Kriminalci treba da shvate da vise nema nedodirljivih ljudi imoraju da znaju da se vise nece tolerisati njihov lopovluk.

ilija

pre 10 godina

Strasno!!! Inace molio bih novinare da sa malo vise pažnje i poznavanja ekonomije da pišu ovakve vesti jer se površnosti lako moze javnost dovesti u zabludu. Npr. nije mi najjasnije kako moze Galenika da bude dužnik na menicama koje njihov kupac daje na naplatu??? Ne kazem da postoji namera vec novinari u trci da sto pre postave vest postaju veoma površni. Samo nastavite sa razotkrivanjma!!!

Miloje

pre 10 godina

Jos jedan u nizu kome je prethodna vlast omogucila da ojadi nase firme i gradjane! borba protiv korupcije i kriminala se mora nastaviti jos jace!

sule

pre 10 godina

Drago mi je sto u Srbiji postoje odlucni ljudi, koji su spremni da se obracunaju sa kriminalcima.Vucicu svaka cast na upernosti i istrajnosti u borbi protiv kriminala.

Slavko

pre 10 godina

Nemilosrdna borba protiv kriminala se nastavlja. Svako ko je ostetio ovu drzavu i gradjane Srbije na bilo koji nacin, mora da odgovara za svoje postupke. Vreme je da i mi postanemo uredjena drzava.Slavko

sanja

pre 10 godina

Tako malo afera je pokrenuto a toliko umešanih. Očigledno da je lista onih koji su se bogatili na račun države jako duga. Naravno kada je godinama umoste borbe protiv kriminala oni koji su trebali zatvarali oči.

Vertex

pre 10 godina

Korupcija i kriminal moraju biti iskorenjeni ako želimo da živimo bolje! Svi oni koji su se proteklih godina obogatili na leđima naroda i pljačkali krijući se iza procesa tranzicije moraju biti procesuirani.

alex

pre 10 godina

Nadam se da ce Vucica drzati dobro zdravlje i snaga volje da se razracuna sa kriminalom koji je u nasem drustvu metastazirao. Nema nam spasa ako se ne stane na put ovoj posasti!

Neki tamo

pre 10 godina

Koja je to lezernost, dosao avionom i verovatno je mislio da ce proci bez problema kao i do sada kada je vladalo bezzakonje. Dosta je bilo sa nesposobnim direktorima koji vuku na dno velike gigante.
(dipl. ing. Milena V., 20. novembar 2013 11:37)

Gospodjo/ice Milena, Dragoljub Vucicevic je sve osim neuspesnog direktora. Ovog giganta kako kazete, stvorio je on licno, obavljajuci funkciju generalnog direktora "Velefarma" vise od 30 godina. Ne vidim da se igde pominje visemilionski dug drzave prema "Velefarmu" (desetine, cak i stotine miliona evra), zbog kojeg je, izmedju ostalog, "Velefarm" danas firma u stecaju i pred bankrotom. Da li je ucestvovao u malverzacijama ne znam. Jedno je sigurno, decenijama je bio na celu veoma uspesne kompanije, za ciju propast je najveci krivac, ko drugi do drzava. Sada ga hapse jer je ucestvovao u 'malverzacijam'. Odlicno radite svoj posao drzavni sluzbenici, svaka cast. Ubedili ste me da glasav za vas, 2037. mozda.

Lazar

pre 10 godina

Napokon je priveden Vucicevic posle skrivanja. Nadam se da ce se njegovi privodjenjem resiti mnoge sporne stvari vezane za zloupotrebe u Galenici.

olja

pre 10 godina

Moramo biti slozni u ovakvim situacijama. Moramo zajedno da se borimo protiv kriminala I korupcije. Svako neka odgovara za ono sto je uradio. Sigurni smo da se Vucic nece zaustaviti dok pravda ne bude zadovoljena.

drakceeeee

pre 10 godina

Smatram da u borbi protiv korupcije i kriminala ne treba biti popustljiv, bez obzira na stranacku pripadnost, bliskost sa ljudima na vlasti ili slicno, drugim recima svako ko je krsio zakon treba da odgovara.

Boban

pre 10 godina

Covece sve su nam kriminalci unistili svaku nasu jaku firmu i kako da nepodrzavam Vucica kad je konacno doslo vreme za naplatu dugova, konacno ce krivc biti privedeni iako to nece popraviti stetu kojaj je nacinjena zaposlenima, firmi i drzavi.

joka

pre 10 godina

Na ovim prostorima postoje veoma jake kriminalne oragnizacije koje su povezane i isprepletane da ih je teško iskoreniti. Međutim, ništa nije nemoguće, bitno je krenuti sa čipanjem korova iz društva kako bi se ono pročistilo.

PostenoPaNaSud

pre 10 godina

SVAKO ko je bio bezobziran u toj meri da zloupotrebi sluzbeni polozaj i protivpravno stekne imovinsku korist treba da bude izveden pred lice pravde - ne sme da bude partijski zasticenih mocnika

BrkA

pre 10 godina

Koliko ima tih direktora, da mi je znati, koji su pokrali ovu zemlju i ovaj siromasni narod.. Sta treba mi da radimo koji jedva prezivljavamo sa sa neku bednu platu ili oni koji nemaju posao,nadamo se da ce tuzilastvo da procesuira sve ove sto se ogresili o zakon!

Duško

pre 10 godina

Drago mi je što je Aleksandar Vučić uspeo u smanjenju nivoa kriminala i korupcije u Srbiji. Svako ko ima veze s kriminalom zaslužuje adekvatnu kaznu.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Samo se hapse neki nebitni likovi da se narodu stavi do znanja da drzava i policija suzbijaju kriminal,a na drugoj strani on cveta !

Zvonimir

pre 10 godina

Pozdravljam hapsenje Vucicevica, I mislim da sada nase sudstvo treba da uradi svoj posao kako treba. Ako je covek kriv, nikako mu kazna ne sme biti nanognica, nego lepo zatvor.

Zvoncic

pre 10 godina

Ocekujem da se svaki posao u ovoj drzavi odradi ovako precizno kao i dosadasnja hapsenja. Jos da uklonimo i lose zakone koji neljudima omogucavaju da se bogate i zive na racun postenog sveta i Bog da nas vidi !

zoran

pre 10 godina

rad nije hapsenje. rad je dovodjenje investicija I otvaranje novih radnih mesta. sta ja imam od toga sto ce neko mozda robijati?

Dzaba hapsenje za korupciju ako nema love. Nikom novac nije uzet, pa sta me briga da li ce da trune u zatvoru?!

U SAD I Nemackoj kad te uhapse, sve ti uzmu, evo vec za Bernie Madoff prevareni investitori dobili skoro 65% para nazad!

Stevan

pre 10 godina

Pitanje za sve koji se odusevljavaju ovim hapsenjima: kad vas zaustavi saobracajac zbog prekoracenja brzine, je l' pristajete na kaznu bez reci ili pokusavate da se 'dogovorite k'o ljudi'?

Riba od glave smrdi, slazem se, ali se od repa cisti! Ni da svi korumpirani direktori i politicari zavrse u zatvoru nista ovoj zemlji nece biti bolje dok smo mi ovakvi kakvi smo.

Dragan

pre 10 godina

Ne verujem da ce iko od ovih pompezno uhapsenih likova biti pravosnazno osudjen, a zatim da vrati novac koji je maznuo pa onda da odlezi dobar deo svog zivota u nekoj specijalizovanoj ustanovi, (citaj zatvoru), i ne bukvalno da odlezi, nego svaki dan svojim radom fa doprinrse oporavku drrustva u svim segmentima. Ov ako ga pompezno uhapse, (kvazi-politicari skupljaju jeftine poene za buduce izbore), i posle nekog vremena u nedostatku dokaza ga ez velike pompe puste. Uhapseno-oslobodjeni tada presavije tabak, tuzi drzavu i na kraju u vecini slucajeva dobije dobru "sumicu". Necu da elaboriram sta sa ovom "sumicom" radi. Ali znam da je ova "sumica" od nas poreskih obveznoka diljem nase nam zemljice. I na kraju gore pomenuti su vazni, uticajni, patriote, bez njih Srbija nemoze a mi gologuzani, obican puk ili ti sirotinja to finansiramo i nemo posmatramo.

korg

pre 10 godina

Zelim mu fer sudjenje a nakon toga i visegodisnji odmor u nekoj od specijalizovanih ustanova sa adekvatnim smestajem i hranom, kao i setnjom u trajanju od jednog casa dnevno.

Pokey

pre 10 godina

Još jedan je dolijao. Podrška za hapšenje svih koji su nas uništavali i ostvarilvali lične koristi na štetu države i naroda. Valjda se posle stava da se stane na put kriminalcima, niko više neće usuditi da radi protiv države.

1830333333

pre 10 godina

Svako treba da odgovara za svoje postupke, pa tako i Vucicevic koji je ucestvovao u zloupotrebama u poslovanju "Galenike" gde je prilikom uvoza sirovina, nabavke skulptura i prodaje lekova time ostetio ovu firmu za 12 miliona evra, sto je za svaku osudu.

5sm

pre 10 godina

U predhodnoj deceniji u Srbiji nema firme koja nije bila opljackana i zloupotrbljena,pravi nacin svih bivsih vlasti da svoju politiku licnih interesa sprovedu na pravi nacin,zato su sada puni kritika i omalovazavanja svega sto se danas radi verovatno iz razloga sakrivanja svojih (ne)dela

BOZANA 63

pre 10 godina

Bez obzira o kome se radi iz koje je stranke ukoliko se dokaze da je umesan u bilo kakvu aferu treba da se nadje pred licem pravde da dokazu svoju nevinost. Svi oni koji su umesani u aferu Galenika treba da izadju pred sud . I ne samo oni vec svi koji su pljackali ovu nasu Srbiju. Nadam se da ce sudovi odraditi svoj posao valjano. Kako se ne bi desilo kako narod kaze tresla se gora rodio se mis.

Beli

pre 10 godina

A gos. Backovic? Gde je on Dacicu? Koliko je on od nekada uspesne firme koja to ukoliko sutra ponovo moze biti prelio na svoj i na racun SPS-a? Kako te bre nije sramota? Kako imas obraza da izades pred narod?.... A da, kako pomenuti narod ima pameti da ponovo glasa za tebe i tvoje kolege? TO JE PO MENI MNOGO BITNIJE PITANJE OD SVIH PITANJA OKO KORUPCIJE U SRBIJI? KAKAV SMO MI TO NAROD I NACIJA?

Mitar

pre 10 godina

Ako se sumnjiči za 12 miliona, sklonio je taj i koje milionče više. Ma to je sve školovani kadar... Toliko su vešti u uzimanju provizija, reprezentacija, paušala i ostalih bahanalija da je to prosto neverovatno...

mrvica

pre 10 godina

koliko primećujem glasački kadar SPS a je veoma aktivan.nema nama boljitka sa ovakvom svešću ljudi.uvek je isti scenario,objavi se na sav glas da je neko uhapšen(naravno,nikada nije u pitanju glavni akter),o tome se spektakularno piše i izveštava.narod se zapali,kao "e neka,konačno je dolijao" a niko se ne pita zašto nisu uhapšeni svi koji su u tome učestvovali.ma kad budem videla Dinkića za Nacionalnu štedionicu i sve druge afere u kojima se "omastio",Vojina Lazarevića;Alksandra Vlahovića;"prepakivača šećera";predsednika tenderske komisije za Veterinarsi zavod ,alpinistu,ugostitelja i uspešnog biznismena Čedomira Jovanovića i sve ostale političare,e tek onda ću poverovati u borbu protiv korupcije.NEMA KORUPCIJE BEZ POLITIČARA!!!

Doca

pre 10 godina

Polako ali sigurno
Ne kaže se džabe ''pravda je spora ali dostižna''. Sve koji su se bavili ili se bave kriminalom, koji su pokrali ovu državu, narod ... mora stići zaslužena kazna. Ova vlast je očigledno i sposobna da to učini i istrajna u tome. Samo napred !

neće to tako

pre 10 godina

To su sve bivši kadrovi JUL-a i SPS-a, zato smo dotle došli. Dok im je bio Panić uživali su, a sada svi radnici putuju na prinudnom.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potrebno je procesuirati sve koji su na bilo koji nacin koristili javnu funkciju zarad sticanja licne koristi,jer samo na taj nacin mozemo da se nadamo smanjenju korupcije i kriminala

Sofronije

pre 10 godina

Konacno da se pocne sa resavanje ove malverzacije,nije on jedini ali je jedan od krivaca za proneveru neverovatnih 12 miliona evra.Pohvale za angazovanje na ovom slucaju.

vinnie

pre 10 godina

Još jedno u nizu hapšenja onih koji su se obogatili raznim mahinacijama. Nova vlast dokazuje istrajnost u borbi protiv kriminala i korupcije.

5sm

pre 10 godina

Drzava treba da zauzme jasan i ostar stav da niko i nista ne moze da bude iznad nje i svako ko je na bilo koji nacin stekao neku korist a da je pri tome ostetio drzavu treba da odgovoara za te postupke bez obzira o kome se radi