Utorak, 19.11.2013.

21:15

"Ima zainteresovanih za Železaru"

Ministar privrede Saša Radulović potvrdio je večeras da postoje investitori zainteresovani za ulaganje i preuzimanje Železare Smederevo.

Izvor: RTS

"Ima zainteresovanih za Železaru" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

profi

pre 10 godina

Sta je sad to,do juce si pretio katancem,a danas ima zainteresovanih.Neko te dobro prodrmao izgleda.Kako ide zima,dok traje remont ostaviti samo ucesnike remonta da rade ostale sve na placeno.Posle remonta celu fabriku poslati na placeno,bez izuzetka ama bas sve,osim par portira i strogo po pogonima po par dezurnih neophodnih.Sve kancelarije i upravne zgrade zatvoriti,portiri mogu da ih obilaze i da zima prodje,a na prolece ulozite u zelezaru,onda malo sredite situaciju tamo i trazite resenje da radi jer ona stvarno treba da radi.

oduzeli mi mečku..!

pre 10 godina

Zelezara nije odbdrzave dobila ni jedan dinar, vec garancije za kredit koji zelezara sama otplacuje. Ne izmisljajte lazne razloge za gasenje zelezare...
(Vlada, 20. novembar 2013 09:35)
Tako sam i ja kupio mercedesa na lizing pa nemam čime da ga otplaćujem. A ni žirant baš nema volje da mi pokriva manjkove!

Nukleotid

pre 10 godina

Lepa i dobra vest za građane Smedereva. Verujem da će uskoro doći do te konkretne realizacije i da država reši još jednu rak ranu njene ekonomije.

Zelezarac

pre 10 godina

Koji investitor, bolje je ovako kad si sam svoj gazda, raduckas, spavuckas
i kraduckas, primas platurinu(za neznanje i neobrazovanje), i smejes se ostatku Srbije koji platu video nije mesecima. Cini se da drzava ne voli svu svoji decu podjednako. Zanimljivost: u zelezari se jos uvek zaposljavaju
(Bananamen, 20. novembar 2013 02:33)

Iznajmljuju se loze na Marakani, kupuju skupoceni satovi za direktora, prodaju sluzbeni Puntici za 500 eura komad... Pitanje za B92. Kada ce "Insajder" ozbiljno da se pozabavi Zelezarom? Ima materijala za celu sezonu. Hvala.

SMEDEREVAC

pre 10 godina

Tekst,naivan,površan ,ama baš ništa ne govori!
Dva puta se u tekstu "vrti" ista rečenica i neki navodni zaključak-IMA ZAINTERESOVANIH,ZAISTA IMA ZAINTERESOVANIH.
LIČI NA ONO DEČIJE-"MAJKE MI".
šTA ZNAČI "ISPEGLATI BILANS" FIRME,DA LI TO OPET SVA DUGOVANJA TREBA DA PADNU NA "POGRBLJENA"PLEĆA OBIČNIH SMRTNIKA?
Onda s punim pravom i skoro 60.000 malih privatnih preduzetnika u Srbiji,koji su u BLOKADI,s punim pravom mogu da insistiraju,da im se sva dgovanja prema državi i dobavljačima svedu na NULU-O TROŠKU TE ISTE "DOBRE" DRŽAVE!
Lična karta preduzeća ,trebala je da bude gotoba do septembra meseca ove godine!
Ko je NE ZAVRŠAVA I TIME KUPUJE VREME I PRIVILEGIJE?!
Sve u svemu,smešan pokušaj da se optimistički gleda na sudbinu Smederevske železare.

Перица

pre 10 godina

Када је БМВ хтео да се отресе Ровера, дали су им врло повољни кредит од милијарду фунти (који Ровер никада није вратио јер је банкротирао).

Наши политичари се показују добри само када треба да отму за себе.

Vlada

pre 10 godina

Zelezara nije odbdrzave dobila ni jedan dinar, vec garancije za kredit koji zelezara sama otplacuje. Ne izmisljajte lazne razloge za gasenje zelezare...

Marko

pre 10 godina

@(de fakto i de jure.., 20. novembar 2013 08:21)
Da i ja tebi osvezim pamcenje, za tvoju informaciju ta zelezara je za vreme Milosevica, Seselja, Vucica i Tome gajila pecurke!!!!
To je istorijska cinjenica.

SasaF

pre 10 godina

Novi model resavanja problema u privredi tj. preduzecima podrazumeva stvaranje konkurentnih preduzeca a ne preduzeca koje ce drzava da pomaze novcem gradjana. Dakle, postoji samo jedan put- put razvijanja konkurentnosti.

Nole

pre 10 godina

Ministre, samo brzo radite, jer je već dve godine od preuzimanja od Amera, a efekti su samo veliko izdvajanje iz budžeta (preko 100 mlliona EUR-a). Tadić ju je preuzeo kako bi dobio izbore i samo mu je to bilo u glavi, a nikome nije palo napamet da traži od Amera neki socijalni program pa tek onda da ide na preuzimanje. Ovako zbog dnevne politike i izbora svi mi plaćamo cehove loših ekonomskih odluka. Sada smo još Dačić da krene sa svojom demagogijom i onda odosmo svi u stečaj. Tako nam i treba kada mnogi političari koji su odgovorni za propadanje Srbije još devedesetih nisu lustrirani kao i biznismeni i tajkuni koji su se obogatili na nesreći ovog naroda. Zato pamet u glavu i nadamo se da je nećemo ponovo preuzimati, ali sada od Rusa npr.

zivadin55

pre 10 godina

DA je Zelezara mogla da se proda Amerikanci bi je sigurno prodali umesto sto su je poklonili za 1 dolar.
Ugasiti Zelezaru i iskoristiti infraskturu za nove investitore ( struja,plac,voda..)

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Eno tuku se investitori od Radinca do Godomina, ko ce pre da uleti sa kintom u Zeljezaru.. Sve jedan drugom oci vade!
(Velj@, 20. novembar 2013 00:19)
Zatečeni haos i višegodišnje obmane! Kestenje vruće treba čistiti! A čim pokažete na one koji su do toga doveli - odmah progon neistomišljenika! Još ako se pokrenu istrage zloupotreba i ličnih koristi!

nidža

pre 10 godina

A kako bi bilo da jednom za svagda rešimo korektno problem željezare – utvrditi pravo stanje i vrednosti firme, s jedne, i korektnost ponude i ponuđača, s druge strane! Ovo do sada samo su bila lepa obećanja za trenutnu upotrebu političara bez efekata!

milan

pre 10 godina

Vec dugo ima zaiteresovanih cinimi se koliko pratim vesti i ja sam zainteresovan da hranu ne kupujem kreditnom karticom, deci obucu na kredit ali nista od toga

c_l

pre 10 godina

Zatvorite. Isplatite jake otpremine ljudima i nek se narod bori za sebe. 35% ce stati na noge, mnogi ce da grcaju i dalje, neki ce da i da potrose te pare za gluposti, ali ima i onih koji ce uspeti.

Smederevo je na carobnom mestu, omogucite ljudima da se bave narednom poljoprivredom.

Batalite tog monstruma od fabrike.

crni domino

pre 10 godina

Dobojac, tu ste u pravu. Ima zainteresovanih koji skupljaju staro gvozdje.
Od zelezare bi se izvuklo brat bratu 300.000 tona starog gvozdja, i od toga bi se svi radnici zelezare mogli sa lepom otpremninom poslati u penziju!
Od onih brda sljake u Radincu, Ralji i Vranovu, moglo bi se posuti polovina zemljanih puteva Srbije, besplatno!

vrednost smederevske zelezare

pre 10 godina

Smederevska zelezara ima negativnu vrednost. Ko god je uzme imace stalne gubitke dokle god je njen vlasnik. Niko je nece uzeti bez garancije da ce mu drzava nadoknadjivati godinje gubitke. Pored toga ona jos ima 2000 viska zaposlenih koje je US Steel tolerisao. Ko god je uzme malo je verovatno da ce biti toliko uvidjavan ako mu drzava ne plati za njihovo izdrzavanje. Tesko je razumeti ljude koji pricaju o milionskim vrednostima zelezare kad je niko nece ni za dzabe. Tesko je znati kakva je to inteligencija u pitanju. Ili je vrlo lako to znati ako neko,osim njih koji takve besmislice pricaju, to hoce da zna.

Zole

pre 10 godina

"Železara vredi oko 250 milona dolara" (komentar)Kako da ne. Sigurno ju je zato US Steal kupio za 23 miliona evra a prodao za 1 (jedan) dinar (tj. 0,01 evro). Onako kako je sada, železara košta, ona ne stvara profit.
(xox, 19. novembar 2013 23:39)
To ti je isto, napraviš kuću u nedodjiiji za milion Evra i ne možeš vise da je održavas. I onda tražis kupca ko će da je kupi. Niko nije zaiteresovan i onda se pojavi neko ko ti ponudi 50 hiljada i ti mu je prodaš samo da je se resis. I kupac onda tebi proda za dinar zato sto se ni njemu vise ne isplati. Ti je uzmeš i i dalje ne znaš sta ćeš sa njom. Da je pustiš da propadne ili da ulažes u njeno održavanje?

Bananamen

pre 10 godina

Koji investitor, bolje je ovako kad si sam svoj gazda, raduckas, spavuckas
i kraduckas, primas platurinu(za neznanje i neobrazovanje), i smejes se ostatku Srbije koji platu video nije mesecima. Cini se da drzava ne voli svu svoji decu podjednako. Zanimljivost: u zelezari se jos uvek zaposljavaju

Smarty

pre 10 godina

"Oprosti im oce - ne znaju sta rade"!
Jedino se cudim ozbiljnim novinarskim kucama (a B92 smatram za takvu) zasto ne napravi ozbiljan tekst na ovu temu? Zelezara ima PR sluzbu - zasto Vas novinar nije trazio zvanicnu izjavu od njih, nego o strateskim pitanjima pitate predsednika jednog od sindikata Zelezare?
Ako izuzmemo ostrascene lobiste koji ovde smisljeno pljuju, retko da sam procitao da neko argumentovano pise. Zasto ne objavite koliko je to Drzava tacno dala Zelezari? Da li znate da se Drzava do sada javljala samo kao garant kredita, a da ni dinar nije dala iz budzeta (niti je predvidela)? Da li sa druge strane znate da Zelezara redovno izmiruje svoje obaveze prema budzetu? Da li znate da je udeo Zelezare po zaposlenom u prihodima budzeta VECI nego udeo prosecno zaposlenih u Srbiji?
Ako nisam u pravu - izvolite demantujte me argumentima i ja cu Vas podrzati da se Zelezara ugasi. Do tada nemojte vise ispod zita provlaciti kriminalnu ideju uvoznickog lobija. Zbog takvih "strucnjaka" pogasili smo sve sto je vredelo u ovoj zemlji i jel nam je zbog toga bolje?

glupo i dosadno

pre 10 godina

Svakih nekoliko meseci neki politicar objavi da ima zainteresovanih za smederevsku zelezaru a posle toga nastane tisina kao da se nikad niko nije interesovao, a najverovatnije i nije. Nije vise pitanje da li tih zainteresovanih ima nego je pitanje da li uospte neko veruje ovakvim jevtinim trikovima politicara. Valjda je ideja ovakvih trikova da se zelezarinim radnicima pokaze da ih drzava nije zaboravila. A laganje nista ne kosta u Srbiji.

mirko

pre 10 godina

"Železara vredi oko 250 milona dolara" (komentar)

Kako da ne. Sigurno ju je zato US Steal kupio za 23 miliona evra a prodao za 1 (jedan) dinar (tj. 0,01 evro). Onako kako je sada, železara košta, ona ne stvara profit.
(xox, 19. novembar 2013 23:39)
Samo zemljiste koje cini nekoliko hektara vredi te pare ,pa makar sravnio pec sa zemljom.

pajko

pre 10 godina

sta je potrebno za celik: 1. koks, 2. gas 3. gvozdje. sta mi imamo od toga-nista! odakle nam sirovine-uvozimo....kome se to isplati- nikome...

xox

pre 10 godina

"Železara vredi oko 250 milona dolara" (komentar)

Kako da ne. Sigurno ju je zato US Steal kupio za 23 miliona evra a prodao za 1 (jedan) dinar (tj. 0,01 evro). Onako kako je sada, železara košta, ona ne stvara profit.

Zole

pre 10 godina

Železara vredi oko 250 milona dolara. Kad ju je U.S stil preuzeo imala je dug od 500 miliona dolara. Železara nikad nije rentabilno poslovala i uvek je pravila gubitke. Već 30 godina se razmišlja o njenom zatvaranju. Ona je bila korisna u vreme SFRJ da bi se smanjila uvozna zavisnost. Sad za to nema potrebe kad smo otvorena privreda. Jeste sa je u pitanju veliki kapital ali taj kapital gusi državu. Bolje bi bilo da se izradi sistem navodnjavanja u tom kraju. Za nekoliko godina prehrambena industija bi zaposljavala više radnika nego sto sad železara zaposljava.

Belić

pre 10 godina

jel zna neko iz Zelezare koji ovo citaju o kojim se kompanijama radi? Sigurno se prica nesto u fabrici. Pozdrav i sa srecom svim radnicima u Zelezari

pajko

pre 10 godina

sta je potrebno za celik: 1. koks, 2. gas 3. gvozdje. sta mi imamo od toga-nista! odakle nam sirovine-uvozimo....kome se to isplati- nikome...

Zole

pre 10 godina

Železara vredi oko 250 milona dolara. Kad ju je U.S stil preuzeo imala je dug od 500 miliona dolara. Železara nikad nije rentabilno poslovala i uvek je pravila gubitke. Već 30 godina se razmišlja o njenom zatvaranju. Ona je bila korisna u vreme SFRJ da bi se smanjila uvozna zavisnost. Sad za to nema potrebe kad smo otvorena privreda. Jeste sa je u pitanju veliki kapital ali taj kapital gusi državu. Bolje bi bilo da se izradi sistem navodnjavanja u tom kraju. Za nekoliko godina prehrambena industija bi zaposljavala više radnika nego sto sad železara zaposljava.

xox

pre 10 godina

"Železara vredi oko 250 milona dolara" (komentar)

Kako da ne. Sigurno ju je zato US Steal kupio za 23 miliona evra a prodao za 1 (jedan) dinar (tj. 0,01 evro). Onako kako je sada, železara košta, ona ne stvara profit.

Belić

pre 10 godina

jel zna neko iz Zelezare koji ovo citaju o kojim se kompanijama radi? Sigurno se prica nesto u fabrici. Pozdrav i sa srecom svim radnicima u Zelezari

zivadin55

pre 10 godina

DA je Zelezara mogla da se proda Amerikanci bi je sigurno prodali umesto sto su je poklonili za 1 dolar.
Ugasiti Zelezaru i iskoristiti infraskturu za nove investitore ( struja,plac,voda..)

c_l

pre 10 godina

Zatvorite. Isplatite jake otpremine ljudima i nek se narod bori za sebe. 35% ce stati na noge, mnogi ce da grcaju i dalje, neki ce da i da potrose te pare za gluposti, ali ima i onih koji ce uspeti.

Smederevo je na carobnom mestu, omogucite ljudima da se bave narednom poljoprivredom.

Batalite tog monstruma od fabrike.

Bananamen

pre 10 godina

Koji investitor, bolje je ovako kad si sam svoj gazda, raduckas, spavuckas
i kraduckas, primas platurinu(za neznanje i neobrazovanje), i smejes se ostatku Srbije koji platu video nije mesecima. Cini se da drzava ne voli svu svoji decu podjednako. Zanimljivost: u zelezari se jos uvek zaposljavaju

Zole

pre 10 godina

"Železara vredi oko 250 milona dolara" (komentar)Kako da ne. Sigurno ju je zato US Steal kupio za 23 miliona evra a prodao za 1 (jedan) dinar (tj. 0,01 evro). Onako kako je sada, železara košta, ona ne stvara profit.
(xox, 19. novembar 2013 23:39)
To ti je isto, napraviš kuću u nedodjiiji za milion Evra i ne možeš vise da je održavas. I onda tražis kupca ko će da je kupi. Niko nije zaiteresovan i onda se pojavi neko ko ti ponudi 50 hiljada i ti mu je prodaš samo da je se resis. I kupac onda tebi proda za dinar zato sto se ni njemu vise ne isplati. Ti je uzmeš i i dalje ne znaš sta ćeš sa njom. Da je pustiš da propadne ili da ulažes u njeno održavanje?

Nole

pre 10 godina

Ministre, samo brzo radite, jer je već dve godine od preuzimanja od Amera, a efekti su samo veliko izdvajanje iz budžeta (preko 100 mlliona EUR-a). Tadić ju je preuzeo kako bi dobio izbore i samo mu je to bilo u glavi, a nikome nije palo napamet da traži od Amera neki socijalni program pa tek onda da ide na preuzimanje. Ovako zbog dnevne politike i izbora svi mi plaćamo cehove loših ekonomskih odluka. Sada smo još Dačić da krene sa svojom demagogijom i onda odosmo svi u stečaj. Tako nam i treba kada mnogi političari koji su odgovorni za propadanje Srbije još devedesetih nisu lustrirani kao i biznismeni i tajkuni koji su se obogatili na nesreći ovog naroda. Zato pamet u glavu i nadamo se da je nećemo ponovo preuzimati, ali sada od Rusa npr.

crni domino

pre 10 godina

Dobojac, tu ste u pravu. Ima zainteresovanih koji skupljaju staro gvozdje.
Od zelezare bi se izvuklo brat bratu 300.000 tona starog gvozdja, i od toga bi se svi radnici zelezare mogli sa lepom otpremninom poslati u penziju!
Od onih brda sljake u Radincu, Ralji i Vranovu, moglo bi se posuti polovina zemljanih puteva Srbije, besplatno!

Smarty

pre 10 godina

"Oprosti im oce - ne znaju sta rade"!
Jedino se cudim ozbiljnim novinarskim kucama (a B92 smatram za takvu) zasto ne napravi ozbiljan tekst na ovu temu? Zelezara ima PR sluzbu - zasto Vas novinar nije trazio zvanicnu izjavu od njih, nego o strateskim pitanjima pitate predsednika jednog od sindikata Zelezare?
Ako izuzmemo ostrascene lobiste koji ovde smisljeno pljuju, retko da sam procitao da neko argumentovano pise. Zasto ne objavite koliko je to Drzava tacno dala Zelezari? Da li znate da se Drzava do sada javljala samo kao garant kredita, a da ni dinar nije dala iz budzeta (niti je predvidela)? Da li sa druge strane znate da Zelezara redovno izmiruje svoje obaveze prema budzetu? Da li znate da je udeo Zelezare po zaposlenom u prihodima budzeta VECI nego udeo prosecno zaposlenih u Srbiji?
Ako nisam u pravu - izvolite demantujte me argumentima i ja cu Vas podrzati da se Zelezara ugasi. Do tada nemojte vise ispod zita provlaciti kriminalnu ideju uvoznickog lobija. Zbog takvih "strucnjaka" pogasili smo sve sto je vredelo u ovoj zemlji i jel nam je zbog toga bolje?

glupo i dosadno

pre 10 godina

Svakih nekoliko meseci neki politicar objavi da ima zainteresovanih za smederevsku zelezaru a posle toga nastane tisina kao da se nikad niko nije interesovao, a najverovatnije i nije. Nije vise pitanje da li tih zainteresovanih ima nego je pitanje da li uospte neko veruje ovakvim jevtinim trikovima politicara. Valjda je ideja ovakvih trikova da se zelezarinim radnicima pokaze da ih drzava nije zaboravila. A laganje nista ne kosta u Srbiji.

milan

pre 10 godina

Vec dugo ima zaiteresovanih cinimi se koliko pratim vesti i ja sam zainteresovan da hranu ne kupujem kreditnom karticom, deci obucu na kredit ali nista od toga

vrednost smederevske zelezare

pre 10 godina

Smederevska zelezara ima negativnu vrednost. Ko god je uzme imace stalne gubitke dokle god je njen vlasnik. Niko je nece uzeti bez garancije da ce mu drzava nadoknadjivati godinje gubitke. Pored toga ona jos ima 2000 viska zaposlenih koje je US Steel tolerisao. Ko god je uzme malo je verovatno da ce biti toliko uvidjavan ako mu drzava ne plati za njihovo izdrzavanje. Tesko je razumeti ljude koji pricaju o milionskim vrednostima zelezare kad je niko nece ni za dzabe. Tesko je znati kakva je to inteligencija u pitanju. Ili je vrlo lako to znati ako neko,osim njih koji takve besmislice pricaju, to hoce da zna.

SasaF

pre 10 godina

Novi model resavanja problema u privredi tj. preduzecima podrazumeva stvaranje konkurentnih preduzeca a ne preduzeca koje ce drzava da pomaze novcem gradjana. Dakle, postoji samo jedan put- put razvijanja konkurentnosti.

SMEDEREVAC

pre 10 godina

Tekst,naivan,površan ,ama baš ništa ne govori!
Dva puta se u tekstu "vrti" ista rečenica i neki navodni zaključak-IMA ZAINTERESOVANIH,ZAISTA IMA ZAINTERESOVANIH.
LIČI NA ONO DEČIJE-"MAJKE MI".
šTA ZNAČI "ISPEGLATI BILANS" FIRME,DA LI TO OPET SVA DUGOVANJA TREBA DA PADNU NA "POGRBLJENA"PLEĆA OBIČNIH SMRTNIKA?
Onda s punim pravom i skoro 60.000 malih privatnih preduzetnika u Srbiji,koji su u BLOKADI,s punim pravom mogu da insistiraju,da im se sva dgovanja prema državi i dobavljačima svedu na NULU-O TROŠKU TE ISTE "DOBRE" DRŽAVE!
Lična karta preduzeća ,trebala je da bude gotoba do septembra meseca ove godine!
Ko je NE ZAVRŠAVA I TIME KUPUJE VREME I PRIVILEGIJE?!
Sve u svemu,smešan pokušaj da se optimistički gleda na sudbinu Smederevske železare.

mirko

pre 10 godina

"Železara vredi oko 250 milona dolara" (komentar)

Kako da ne. Sigurno ju je zato US Steal kupio za 23 miliona evra a prodao za 1 (jedan) dinar (tj. 0,01 evro). Onako kako je sada, železara košta, ona ne stvara profit.
(xox, 19. novembar 2013 23:39)
Samo zemljiste koje cini nekoliko hektara vredi te pare ,pa makar sravnio pec sa zemljom.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Eno tuku se investitori od Radinca do Godomina, ko ce pre da uleti sa kintom u Zeljezaru.. Sve jedan drugom oci vade!
(Velj@, 20. novembar 2013 00:19)
Zatečeni haos i višegodišnje obmane! Kestenje vruće treba čistiti! A čim pokažete na one koji su do toga doveli - odmah progon neistomišljenika! Još ako se pokrenu istrage zloupotreba i ličnih koristi!

Vlada

pre 10 godina

Zelezara nije odbdrzave dobila ni jedan dinar, vec garancije za kredit koji zelezara sama otplacuje. Ne izmisljajte lazne razloge za gasenje zelezare...

Zelezarac

pre 10 godina

Koji investitor, bolje je ovako kad si sam svoj gazda, raduckas, spavuckas
i kraduckas, primas platurinu(za neznanje i neobrazovanje), i smejes se ostatku Srbije koji platu video nije mesecima. Cini se da drzava ne voli svu svoji decu podjednako. Zanimljivost: u zelezari se jos uvek zaposljavaju
(Bananamen, 20. novembar 2013 02:33)

Iznajmljuju se loze na Marakani, kupuju skupoceni satovi za direktora, prodaju sluzbeni Puntici za 500 eura komad... Pitanje za B92. Kada ce "Insajder" ozbiljno da se pozabavi Zelezarom? Ima materijala za celu sezonu. Hvala.

Перица

pre 10 godina

Када је БМВ хтео да се отресе Ровера, дали су им врло повољни кредит од милијарду фунти (који Ровер никада није вратио јер је банкротирао).

Наши политичари се показују добри само када треба да отму за себе.

Marko

pre 10 godina

@(de fakto i de jure.., 20. novembar 2013 08:21)
Da i ja tebi osvezim pamcenje, za tvoju informaciju ta zelezara je za vreme Milosevica, Seselja, Vucica i Tome gajila pecurke!!!!
To je istorijska cinjenica.

oduzeli mi mečku..!

pre 10 godina

Zelezara nije odbdrzave dobila ni jedan dinar, vec garancije za kredit koji zelezara sama otplacuje. Ne izmisljajte lazne razloge za gasenje zelezare...
(Vlada, 20. novembar 2013 09:35)
Tako sam i ja kupio mercedesa na lizing pa nemam čime da ga otplaćujem. A ni žirant baš nema volje da mi pokriva manjkove!

Nukleotid

pre 10 godina

Lepa i dobra vest za građane Smedereva. Verujem da će uskoro doći do te konkretne realizacije i da država reši još jednu rak ranu njene ekonomije.

profi

pre 10 godina

Sta je sad to,do juce si pretio katancem,a danas ima zainteresovanih.Neko te dobro prodrmao izgleda.Kako ide zima,dok traje remont ostaviti samo ucesnike remonta da rade ostale sve na placeno.Posle remonta celu fabriku poslati na placeno,bez izuzetka ama bas sve,osim par portira i strogo po pogonima po par dezurnih neophodnih.Sve kancelarije i upravne zgrade zatvoriti,portiri mogu da ih obilaze i da zima prodje,a na prolece ulozite u zelezaru,onda malo sredite situaciju tamo i trazite resenje da radi jer ona stvarno treba da radi.

nidža

pre 10 godina

A kako bi bilo da jednom za svagda rešimo korektno problem željezare – utvrditi pravo stanje i vrednosti firme, s jedne, i korektnost ponude i ponuđača, s druge strane! Ovo do sada samo su bila lepa obećanja za trenutnu upotrebu političara bez efekata!

Zole

pre 10 godina

Železara vredi oko 250 milona dolara. Kad ju je U.S stil preuzeo imala je dug od 500 miliona dolara. Železara nikad nije rentabilno poslovala i uvek je pravila gubitke. Već 30 godina se razmišlja o njenom zatvaranju. Ona je bila korisna u vreme SFRJ da bi se smanjila uvozna zavisnost. Sad za to nema potrebe kad smo otvorena privreda. Jeste sa je u pitanju veliki kapital ali taj kapital gusi državu. Bolje bi bilo da se izradi sistem navodnjavanja u tom kraju. Za nekoliko godina prehrambena industija bi zaposljavala više radnika nego sto sad železara zaposljava.

mirko

pre 10 godina

"Železara vredi oko 250 milona dolara" (komentar)

Kako da ne. Sigurno ju je zato US Steal kupio za 23 miliona evra a prodao za 1 (jedan) dinar (tj. 0,01 evro). Onako kako je sada, železara košta, ona ne stvara profit.
(xox, 19. novembar 2013 23:39)
Samo zemljiste koje cini nekoliko hektara vredi te pare ,pa makar sravnio pec sa zemljom.

Belić

pre 10 godina

jel zna neko iz Zelezare koji ovo citaju o kojim se kompanijama radi? Sigurno se prica nesto u fabrici. Pozdrav i sa srecom svim radnicima u Zelezari

Smarty

pre 10 godina

"Oprosti im oce - ne znaju sta rade"!
Jedino se cudim ozbiljnim novinarskim kucama (a B92 smatram za takvu) zasto ne napravi ozbiljan tekst na ovu temu? Zelezara ima PR sluzbu - zasto Vas novinar nije trazio zvanicnu izjavu od njih, nego o strateskim pitanjima pitate predsednika jednog od sindikata Zelezare?
Ako izuzmemo ostrascene lobiste koji ovde smisljeno pljuju, retko da sam procitao da neko argumentovano pise. Zasto ne objavite koliko je to Drzava tacno dala Zelezari? Da li znate da se Drzava do sada javljala samo kao garant kredita, a da ni dinar nije dala iz budzeta (niti je predvidela)? Da li sa druge strane znate da Zelezara redovno izmiruje svoje obaveze prema budzetu? Da li znate da je udeo Zelezare po zaposlenom u prihodima budzeta VECI nego udeo prosecno zaposlenih u Srbiji?
Ako nisam u pravu - izvolite demantujte me argumentima i ja cu Vas podrzati da se Zelezara ugasi. Do tada nemojte vise ispod zita provlaciti kriminalnu ideju uvoznickog lobija. Zbog takvih "strucnjaka" pogasili smo sve sto je vredelo u ovoj zemlji i jel nam je zbog toga bolje?

c_l

pre 10 godina

Zatvorite. Isplatite jake otpremine ljudima i nek se narod bori za sebe. 35% ce stati na noge, mnogi ce da grcaju i dalje, neki ce da i da potrose te pare za gluposti, ali ima i onih koji ce uspeti.

Smederevo je na carobnom mestu, omogucite ljudima da se bave narednom poljoprivredom.

Batalite tog monstruma od fabrike.

zivadin55

pre 10 godina

DA je Zelezara mogla da se proda Amerikanci bi je sigurno prodali umesto sto su je poklonili za 1 dolar.
Ugasiti Zelezaru i iskoristiti infraskturu za nove investitore ( struja,plac,voda..)

Vlada

pre 10 godina

Zelezara nije odbdrzave dobila ni jedan dinar, vec garancije za kredit koji zelezara sama otplacuje. Ne izmisljajte lazne razloge za gasenje zelezare...

pajko

pre 10 godina

sta je potrebno za celik: 1. koks, 2. gas 3. gvozdje. sta mi imamo od toga-nista! odakle nam sirovine-uvozimo....kome se to isplati- nikome...

Nole

pre 10 godina

Ministre, samo brzo radite, jer je već dve godine od preuzimanja od Amera, a efekti su samo veliko izdvajanje iz budžeta (preko 100 mlliona EUR-a). Tadić ju je preuzeo kako bi dobio izbore i samo mu je to bilo u glavi, a nikome nije palo napamet da traži od Amera neki socijalni program pa tek onda da ide na preuzimanje. Ovako zbog dnevne politike i izbora svi mi plaćamo cehove loših ekonomskih odluka. Sada smo još Dačić da krene sa svojom demagogijom i onda odosmo svi u stečaj. Tako nam i treba kada mnogi političari koji su odgovorni za propadanje Srbije još devedesetih nisu lustrirani kao i biznismeni i tajkuni koji su se obogatili na nesreći ovog naroda. Zato pamet u glavu i nadamo se da je nećemo ponovo preuzimati, ali sada od Rusa npr.

xox

pre 10 godina

"Železara vredi oko 250 milona dolara" (komentar)

Kako da ne. Sigurno ju je zato US Steal kupio za 23 miliona evra a prodao za 1 (jedan) dinar (tj. 0,01 evro). Onako kako je sada, železara košta, ona ne stvara profit.

vrednost smederevske zelezare

pre 10 godina

Smederevska zelezara ima negativnu vrednost. Ko god je uzme imace stalne gubitke dokle god je njen vlasnik. Niko je nece uzeti bez garancije da ce mu drzava nadoknadjivati godinje gubitke. Pored toga ona jos ima 2000 viska zaposlenih koje je US Steel tolerisao. Ko god je uzme malo je verovatno da ce biti toliko uvidjavan ako mu drzava ne plati za njihovo izdrzavanje. Tesko je razumeti ljude koji pricaju o milionskim vrednostima zelezare kad je niko nece ni za dzabe. Tesko je znati kakva je to inteligencija u pitanju. Ili je vrlo lako to znati ako neko,osim njih koji takve besmislice pricaju, to hoce da zna.

milan

pre 10 godina

Vec dugo ima zaiteresovanih cinimi se koliko pratim vesti i ja sam zainteresovan da hranu ne kupujem kreditnom karticom, deci obucu na kredit ali nista od toga

crni domino

pre 10 godina

Dobojac, tu ste u pravu. Ima zainteresovanih koji skupljaju staro gvozdje.
Od zelezare bi se izvuklo brat bratu 300.000 tona starog gvozdja, i od toga bi se svi radnici zelezare mogli sa lepom otpremninom poslati u penziju!
Od onih brda sljake u Radincu, Ralji i Vranovu, moglo bi se posuti polovina zemljanih puteva Srbije, besplatno!

Bananamen

pre 10 godina

Koji investitor, bolje je ovako kad si sam svoj gazda, raduckas, spavuckas
i kraduckas, primas platurinu(za neznanje i neobrazovanje), i smejes se ostatku Srbije koji platu video nije mesecima. Cini se da drzava ne voli svu svoji decu podjednako. Zanimljivost: u zelezari se jos uvek zaposljavaju

SasaF

pre 10 godina

Novi model resavanja problema u privredi tj. preduzecima podrazumeva stvaranje konkurentnih preduzeca a ne preduzeca koje ce drzava da pomaze novcem gradjana. Dakle, postoji samo jedan put- put razvijanja konkurentnosti.

Zole

pre 10 godina

"Železara vredi oko 250 milona dolara" (komentar)Kako da ne. Sigurno ju je zato US Steal kupio za 23 miliona evra a prodao za 1 (jedan) dinar (tj. 0,01 evro). Onako kako je sada, železara košta, ona ne stvara profit.
(xox, 19. novembar 2013 23:39)
To ti je isto, napraviš kuću u nedodjiiji za milion Evra i ne možeš vise da je održavas. I onda tražis kupca ko će da je kupi. Niko nije zaiteresovan i onda se pojavi neko ko ti ponudi 50 hiljada i ti mu je prodaš samo da je se resis. I kupac onda tebi proda za dinar zato sto se ni njemu vise ne isplati. Ti je uzmeš i i dalje ne znaš sta ćeš sa njom. Da je pustiš da propadne ili da ulažes u njeno održavanje?

oduzeli mi mečku..!

pre 10 godina

Zelezara nije odbdrzave dobila ni jedan dinar, vec garancije za kredit koji zelezara sama otplacuje. Ne izmisljajte lazne razloge za gasenje zelezare...
(Vlada, 20. novembar 2013 09:35)
Tako sam i ja kupio mercedesa na lizing pa nemam čime da ga otplaćujem. A ni žirant baš nema volje da mi pokriva manjkove!

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Eno tuku se investitori od Radinca do Godomina, ko ce pre da uleti sa kintom u Zeljezaru.. Sve jedan drugom oci vade!
(Velj@, 20. novembar 2013 00:19)
Zatečeni haos i višegodišnje obmane! Kestenje vruće treba čistiti! A čim pokažete na one koji su do toga doveli - odmah progon neistomišljenika! Još ako se pokrenu istrage zloupotreba i ličnih koristi!

SMEDEREVAC

pre 10 godina

Tekst,naivan,površan ,ama baš ništa ne govori!
Dva puta se u tekstu "vrti" ista rečenica i neki navodni zaključak-IMA ZAINTERESOVANIH,ZAISTA IMA ZAINTERESOVANIH.
LIČI NA ONO DEČIJE-"MAJKE MI".
šTA ZNAČI "ISPEGLATI BILANS" FIRME,DA LI TO OPET SVA DUGOVANJA TREBA DA PADNU NA "POGRBLJENA"PLEĆA OBIČNIH SMRTNIKA?
Onda s punim pravom i skoro 60.000 malih privatnih preduzetnika u Srbiji,koji su u BLOKADI,s punim pravom mogu da insistiraju,da im se sva dgovanja prema državi i dobavljačima svedu na NULU-O TROŠKU TE ISTE "DOBRE" DRŽAVE!
Lična karta preduzeća ,trebala je da bude gotoba do septembra meseca ove godine!
Ko je NE ZAVRŠAVA I TIME KUPUJE VREME I PRIVILEGIJE?!
Sve u svemu,smešan pokušaj da se optimistički gleda na sudbinu Smederevske železare.

Marko

pre 10 godina

@(de fakto i de jure.., 20. novembar 2013 08:21)
Da i ja tebi osvezim pamcenje, za tvoju informaciju ta zelezara je za vreme Milosevica, Seselja, Vucica i Tome gajila pecurke!!!!
To je istorijska cinjenica.

Zelezarac

pre 10 godina

Koji investitor, bolje je ovako kad si sam svoj gazda, raduckas, spavuckas
i kraduckas, primas platurinu(za neznanje i neobrazovanje), i smejes se ostatku Srbije koji platu video nije mesecima. Cini se da drzava ne voli svu svoji decu podjednako. Zanimljivost: u zelezari se jos uvek zaposljavaju
(Bananamen, 20. novembar 2013 02:33)

Iznajmljuju se loze na Marakani, kupuju skupoceni satovi za direktora, prodaju sluzbeni Puntici za 500 eura komad... Pitanje za B92. Kada ce "Insajder" ozbiljno da se pozabavi Zelezarom? Ima materijala za celu sezonu. Hvala.

Nukleotid

pre 10 godina

Lepa i dobra vest za građane Smedereva. Verujem da će uskoro doći do te konkretne realizacije i da država reši još jednu rak ranu njene ekonomije.

glupo i dosadno

pre 10 godina

Svakih nekoliko meseci neki politicar objavi da ima zainteresovanih za smederevsku zelezaru a posle toga nastane tisina kao da se nikad niko nije interesovao, a najverovatnije i nije. Nije vise pitanje da li tih zainteresovanih ima nego je pitanje da li uospte neko veruje ovakvim jevtinim trikovima politicara. Valjda je ideja ovakvih trikova da se zelezarinim radnicima pokaze da ih drzava nije zaboravila. A laganje nista ne kosta u Srbiji.

nidža

pre 10 godina

A kako bi bilo da jednom za svagda rešimo korektno problem željezare – utvrditi pravo stanje i vrednosti firme, s jedne, i korektnost ponude i ponuđača, s druge strane! Ovo do sada samo su bila lepa obećanja za trenutnu upotrebu političara bez efekata!

Перица

pre 10 godina

Када је БМВ хтео да се отресе Ровера, дали су им врло повољни кредит од милијарду фунти (који Ровер никада није вратио јер је банкротирао).

Наши политичари се показују добри само када треба да отму за себе.

profi

pre 10 godina

Sta je sad to,do juce si pretio katancem,a danas ima zainteresovanih.Neko te dobro prodrmao izgleda.Kako ide zima,dok traje remont ostaviti samo ucesnike remonta da rade ostale sve na placeno.Posle remonta celu fabriku poslati na placeno,bez izuzetka ama bas sve,osim par portira i strogo po pogonima po par dezurnih neophodnih.Sve kancelarije i upravne zgrade zatvoriti,portiri mogu da ih obilaze i da zima prodje,a na prolece ulozite u zelezaru,onda malo sredite situaciju tamo i trazite resenje da radi jer ona stvarno treba da radi.