Nedelja, 17.11.2013.

15:00

Trstenik tuži Bačevića zbog nikla

Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić izjavio je da će ta opština podneti krivičnu prijavu protiv ministra rudarstva Milana Bačevića.

Izvor: B92

Trstenik tuži Baèeviæa zbog nikla IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Srbin 100%

pre 10 godina

Da li je moguce da ne postoji niko u lokalnoj samoupravi Trstenika da ukaze predsedniku opstine na cinjenicu da se ovde radi o istrazivanju a ne eksploataciji nikla koje sa sobom ne nosi nikakvu opasnost po zivotnu sredinu.

desa

pre 10 godina

A sto bi neko trosio pare i vrsio geoloska istrazivanja ako ne postoje neke dalje namere? Naravno, kad bi doslo do eksploatacije nikla, to bi bila najsavremenija tehnologija, kako i dolikuje danasnjoj Srbiji?!

mini

pre 10 godina

Kada počne eksploatacija nikla bićemo najbogatija zemlja na svetu. Prevozićemo ga novim kanalom. Od sada smrtonosnih supstanci neće biti nikakve štete po stanovništvo, jer će podići nivo dozvoljenih količina pomeranjem zapete nekoliko mesta, tako da neće biti nimalo štetne po zdravlje. Biće tu mesta i za razvoj turizma - poseta predelima uz gas masku. Južni tok će se i dalje graditi, a ministarka će i dalje smenjivati istog direktora i najavljivati nižu tarifu, ne samo noću. Imaćemo i dalje najveći vetropark u najavi, a plaćati što ga nemamo u stvarnosti. I dalje će biti najavljivana hapšenja, a tajkunima ništa. Nezaposlene niko neće više ni brojati, jer niko neće zavideti onima koji rade, a ne mogu da prežive od toga, iako, kad dođu na posao, dobijaju pelene. Koji srećan narod - imamo nikl!

dejan

pre 10 godina

Neka kupi vikendicu,ili stan,tamo gde treba,nikl da se eksplatise,kada mu nije stetan po zdravlje.Strasno,na sta su politicari spremni,da bi dobili neku proviziju na svom racunu,ili koji evric vise...

Boki

pre 10 godina

U Nemackoj su autoput pomerili i produzili za par desetina kilometara jer je buka smetala gradjanima sela pored autoputa, a oni imaju vece pravo jer su duze od autoputa tamo. U Australiji ne smes da iseces drvo na zemlji koja je u tvom vlasnistvu ako je drvo starije od tvog vlasnistva nad tim placem. U Nemackoj ministar daje neopozivu ostavku jer je mimo zakona uvezao tepih.... Dok u Srbiji ministri gledaju svoje dupe, sta je interes gradjana ne znaju i ne zanima ih. Nisu tu da sluze Srbiji i gradjanima, vec koriste Srbiju i gradjane da bi prisvojili sto vecu licnu materijalnu korist. Dokle god budemo imali ovakve Bacevice sa izjavama kako istrazivanja ne stete prirodi, necemo biti zemlja. Sta sledi posle istrazivanja ako nadju nik, odigrace dodole i otici ce kuci...? Ma da. Tuzan sam kad vidim kako nemamo nikakav put napred, vrtimo se u krug, smejemo se drugima kad se nesto desi, a nase dvoriste je jedno od najprljavijih.

be_real

pre 10 godina

Dokle cemo bre mi Srbi u sve da se razumemo i sve da znamo. Polovina ovih koji komentarisu eksploataciju nikla, za nikl je prvi put cula u novinama i na Tv-u. Nacini eksploatacije su drugaciji u zavisnosti od toga u kom je stanju ruda i NE MORAJU biti stetni po zdravlje ljudi. Ovde je rec o necemu sasvim drugom, rekao Mladja svom coveku u Ts-u da se ovo stopira!

vizija

pre 10 godina

A sta ce biti sa jezerom Ćelije koje snabdeva Kruševac tj. 200 000 stanovnika Rasinskog okruga i šire? Zagadice se sigurno putem vazduha u slucaju eksploatacije...Jesi li mislio o tome ministre? Najveće bogatstvo je stanovništvo ministre, a ne destrukcija radi profita.

Igor

pre 10 godina

Argument: Bice narusen izgled i pejzaz. :-)
Jeste da me Bacevic svojim kulturrno istorijskim idejama nervira,ali pokusavam da shvatim ove ljude sto nesto protestvuju.
Pa to je kategorija prvog reda interesa drzave,samo dobiju lovu za iseljavanje kao i za kolubaru ili bor i setnja.

JaSamExpert

pre 10 godina

I vidim da niste upuceni. Pogresan stav imate o tome da ministarstvo ne zna sta radi i da su neki interesi ''vise'' prirode u pitanju..projekat je povoljan za sve , procitajte malo o eksploataciji istog u svetu ..

nikad niko!

pre 10 godina

Kopanje nikla je štetno i moglo bi da naruši zdravlje velikog broja populacije Srbije. Dok tehnologija ne dostigne takav nivo da eksplotacija nikla nije štetna po zdravlje, treba jednostavno prekinuti sve pa čak i samo istraživanje. Valjda nam je važnije zdravlje nego da se neka bagra bogati!

Dejan

pre 10 godina

Neka i treba da ga tuze, takvu aroganciju i bezobrazluk prema svojim gradjanima i javnom mnenju koje se u ogromnom broju izjasnilo protiv iskopavanja rude nikla u Srbiji jos nisam video!

Vlada

pre 10 godina

I nikl i GMO i skriljci su deserti koje nam sprema aktuelna vlast sa lobistima raznoraznih kompanija a samo da podsetim komentatore da bi skriljci iz Aleksinca putem moravskog sliva zagadili i trajno zatrovali podzemne vode u pola Srbije, ima dosta filmova koji opisuju sta se desava sa ljudima, zemljistem i vodom. Vratite od lopova tih 100 milijardi evra iznetih u poslednjih 20 godina i prestanite da pricate bajke i plasirate izuzetno opasne zamisli i mazete ovom narodu oci budalastinama.

Bojan, Kruševac

pre 10 godina

Ljudi! Šta je ovo!?! Šta se i zašto se ovo događa. Rzav, najčistija reka u Evropi biće pregrađena, zarad "viših" interesa. Neko je rešio da kopa za niklom, na kraju će u tome i uspeti. Šta je sledeće? Ko je sledeći? Možda nuklerka na Zlatiboru ili u kanjonju reke Uvac? Ja sam budan. Probudite se! Uskoro će zdrava hrana i netaknuta priroda postojati samo na slikama!

mup

pre 10 godina

Ovog monstruma treba pod hitno zatvoriti u staracki dom zatvorenog tipa.Istrazivanje nikla naravno nije stetno,ali proizvodnja nikla iz rude koja se locira tim istrazivanjem je najstrasnije nasilje nad prirodom i ljudima koji u simbiozi sa takvom prirodom zive.Covek me stvarno izludjuje,kopa kanal do Grcke i podseca da su te planove imali mnogi kroz istoriju.Imali su planove,ali i nekog pametnog da im kaze da je to budalastina kakvoj nema ravne.Dobra pruga i brzi vozovi su do jutra u grckim lukama,a spori slepovi bi putovali danima pa bi se mogli prevoziti samo nekvarljivi proizvodi ciji je transport veoma jeftin i neisplativ.

Natasha David

pre 10 godina

Srbijanikl je u stvari grupa crnogoraca. Boli njih uvo za Srbiju, a love, hvala bogu imaju... ali bi hteli jos. Kakvo izvlacenje iz blata, oni ce da izvlace dobit a narodu ce sumpor...da malo brze nestane sa lica zemlje.

Nikola

pre 10 godina

Obicno kad hicemo da zivimo zdravo to podrazumeva da zivimo bedno.Sta vredi spreciti kopanje Nikla ksd svuda oko nad ima nuklearne elektrane i ko zna sta vec.Mi se cuvamo dok nas drugi truju.

miroslav

pre 10 godina

potpuno su u pravu za tužbu
pa to nema nigde došao si u Srbiju i gledaš kako i nas da iseliš i oteraš sa svojih ognjišta
a to je zato što nikada nisi ni imao osećaj države već samo privilegije.
neće moći nećemo vam dati

Mladen

pre 10 godina

Mislim da se ovakvim potezima opasno dovodi u pitanje (s)trpljenje naroda, Ne nikl i Ne gmo jer su direktan napad na zdravlje i zivote ljudi , podrska i pozdrav za trstenik, niste sami

Relja

pre 10 godina

Podnosimo krivicne prijave onima koji hoce da nas izvuku iz blata,da pokrenu nesto,da zaposle ljude...Pa kako mislimo da nam bude bolje kada se ovako ophodimo prema strucnim ljudima i njihovim dobrim namerama.
(Mila, 17. novembar 2013 15:05)

Gde ti vidis strucnjaka? Tomin drugar - geograf? Sačuvaj nas Bože od ludosti koje ovaj čovek može da smisli, najopsaniji tip u vladi. A ko hoće nešto da pokrene, godinu dana je Mrtvo more stiglo u Srbiju, samo ovaj hoće da kopa kanal i vadi nikl. Užas.

kulikov

pre 10 godina

nemora da znaci ako se negde nesto ceprka kopa da traze rudu.mozda seljaci kopaju skriveno blago ili tartufe,ili bunare ili vade kamen za zidanje vodenica itd......

nora

pre 10 godina

Istrazivanje rude nikla nije isto sto i eksploatacija rude nikla,radi se o dva razlicita pojma.Zato mislim da nema razloga za podnosenje prijave.

Kako se kome zalomi

pre 10 godina

U najmanju ruku zanimljiva situacija... Kusturica zbog svog carstva na Mokroj Gori je prekinuo sve "štetne" aktivnosti (Nikl) na toj planini. Njegov pajtaš (g-din ministar) nas pak u slucaju "Trstenik" ubedjuje da kopanje Nikla nije štetno.

Podrska Trsteniku!
Neka ministar pocne sa kopanjem od Kusturicine Mokre Gore.

Jelena

pre 10 godina

@ Mila Procitaj malo sta je nikl i sta bi zaista znacilo iskopavanje. Koliko obolelih bi bilo? Zaglupeli od novca i vlasti, ničija nije do zore gorela.

razum

pre 10 godina

O cemu ovaj ,,mila" prica? Da pokrene privredu a da unisti
zivot stotine hiljada gradjana centralne srbije?! Koga da pokrene, neciji dzep mozda? Dosta nam je nebuloza, i formiranje crne rupe u centru Srbije!
Prljava tehnologija je prljava i tacka. Srbija je suvise mala teritorijalno
da bi sebi dozvolila unistenje zarad dobiti nekih tamo....

garavi

pre 10 godina

tako je trstenik . ma ne daj te mu ni da udje u trstenik . neka ide i neka kopa kanal . i ovako on o kanalu ko svaba tralala . hoce da naprave od srbije djubriste za rusiju i evropu .

kotromanic

pre 10 godina

Boli Bacevica uvo za vase zalopoljke. On i njegovi su na sigurnom, daleko od mesta koja hoce posto poto da zagadi a i ledja su mu dobro obezbedjena.
Jos malo ce od Morave da pravi kanal i busi rupe trazeci nikal uprkos protivljenju starosedilaca a onda penzijica ko kuca i ostale pogodnosti ministarske. Dok ovakvih ko Bacevic uredjuju drzavu nikad srece i napretka.

@vladimir0710

pre 10 godina

- Nisu valjda trsteničani tako slabo edukovani (niska svest za razvoj) kada ne razumeju ovaj projekat, koji nije opasan u fazi istraživanja i isto tako ni u eksploataciji, jer je po najvišim svetskim ekološkim standardima. Morate znati da bi EU na potencijalnog zagađivača prva reagovala. Međutim polupismene i naivne lako je moguće i izmanipulisati od strane onih koji opstruišu razvoj trsteničkog kraja, a to su razne (ne)stranačke organizacije i drugi "kočničari" razvoja metalurgije kao grane industrije u Srbiji.

od zlog oca i gore majke

pre 10 godina

ovi nesretnici prekopavaju srbiju uzduž i popreko,rešili da potruju i ono malo naroda što živi još u maleckoj Srbiji.Nešto mislim,oni prethodni bar nisu trovali,sa ovima će biti svašta,još kad dođu Ameri da prave Mesečev pejzaž...

nenabg

pre 10 godina

Podrška za Trstenik ! Ne dozvolite da vam korumpirani političari prodaju zemlju! vi najbolje znate šta je za vas dobro, ne treba to da vam govori dotični ministar...

elektricni

pre 10 godina

Tu je izvor jako kvalitetne mineralne vode (Mivela). Izmedju flasiranja mineralne vode i trovanja prirode, vadjenjem i preradom nikla lako je izabrati sta je bolje. Podrska carapanima!

Veseli Moravac

pre 10 godina

I ja cu da ga tuzim ako mi unisti sljivik pored Morave kada napravi more(kanal).
Jeste da bih mogao da napravim plantazu banana,limuna,kivija,...,ali ko ce bre od toga da pece rakiju.Veljo,nadam se da ces me barem ti podrzati.Znas zasto!!!!

Drakula

pre 10 godina

Ovi komentari na Bacevica su mi omiljena tema! Prvo je ruski covek, ruski ministar jos malo pa i sam Rus! Onda je kineski covek! Sad je ispada da je lud i da covek iseljava 8000 ljudi zbog malog Cernobilja u najavi!!! Pa jer moguce sa ne vidite da je deda predmet napada razlicitih lobi grupa?!

glavomozid

pre 10 godina

ovde se vidi koliko je ovaj narod neuk i neinformisan....strasno. Nece nikl oce pare, subvencije donacije puteve....lezi lebu da te j.....

krle - dron

pre 10 godina

Bacevic ce naneti vise stete SNS - u nego cela opozicija zajedno,previse zloupotrebljava predsednikovu naklonost,sta on zamislja ??,da zna nesto o niklu i njegovoj prljavoj ubitacnoj exploataciji ??,iz njega izbija okoreli boljsevik sto je za srbiju u ovom momentu apsolutno degutantno,nova vlada nesme nipokoju cenu dozvoliti ni pomisao o exploataciji nikla i cak treba sve da ucini da ekoloske trovacnice tj.gasne komore termoelektrane pocne da konzervira i postupno ih zamenjuje gasnim turbinama cim se pojavi " juzni tok ".Formulu prokletih komunjara da unistavaju sva prirodna i ljudska dobra u srbiji SNS - mora da konacno zaustavi i stavi se na stranu naroda,to se od njih i ocekuje a to znaci da kukolj u svojim redovima efikasno uklone.

Sasa

pre 10 godina

A sto je Bacevic organizovao toliko okruglih stolova, strucnih diskusija i ostalo da nije hteo da obezbedi zastitu za Srbiju i njene interese? Ovo Aleksic zloupotrebljava i spinuje nikl jer gleda svoju politicku poziciju. Sto se nije pojavljivao na tim strucnim skupovima?

močvara

pre 10 godina

po nekim procenama nama mrskih amera,srbija bukvalno leži na niklu,te je tu zatrpano ,samo nikla za stotinak milijardi evra,što je cifra za respekt,tako da sumnjam da i najveći ljubitelji pejzaža neće pokleknuti pred njom,a mnogi će i gaće skinuti...

Vlada

pre 10 godina

@Mila kakav si covek govori u svoje, ne u tudje ime.. Da li ti zivis u okolini Trstenika pa bi trebalo da ti uvazimo misljenje..? neka istrazuje i preradjuje nikl u svom dvoristu sa svojom decom i unucima..dzabe privremeno malo novaca kad se sve zatruje pa ga trosimo na lecenje dok ne poumiremo svi.. Ili si glupa ili bliska vlasti ili si umesana u ovaj tzv biznis Mila.. sram te bilo ako je jedno od druge 2 stvari.

šekigdesi

pre 10 godina

Au bre kako ne razumete, pa tu sada ispituju da li ima rude, a eksploatisaće u Kanadi! Tako se uči na SegaMegaBleja kvazi univerzitetima!

drLaki

pre 10 godina

Ovaj ce na kraju napraviti kanal Morava, uvaliti nas u silne dugove, a nize od nas Makednoije i Grcka nece. Bice kao onaj gastarbajter sto je asfaltirao celo selo, ali do sela nema asfalta.

Zoran Simic

pre 10 godina

'Ajmo novinari malo istrazivackog novinarstva nebi skodilo u borbi za bolju Srbiju. Treba podhitno ispitati ko placa ovog coveka da ovoliko gura ideju o kopanju nikla u Srbiji. Siguran sam da tu nisu cista posla.

šljivovicaljuta

pre 10 godina

Ne haje ovaj što bi iskopavanje rude nikla dovelo do pomora biljnog i životinjskog sveta u Trsteničkom kraju i eguodusa stanovništva.
Uporan je da sprovede nečije zamisli u delo?
Pitam se samo ko bi od političara imao koristi od ove rabote?
Da to nije možda onaj koji se "deklerativno i fol" bori protiv korupcije i organizovanog kriminala?

DusanZ

pre 10 godina

Trovac.Dragi gradjani Srbije zar cemo dopustiti da nas ovakvi likovi potruju, nije im dovoljno sto su pokrali sav novac gradjana, sto zaposljavaju sponzoruse i starlete vec hoce da uniste i jedino sto nam je ostalo, to malo cistog vazduha. Ovo kao ni GMO nikada nece proci dok je pravih Srba.

Гале

pre 10 godina

Клање вола за кило меса. Користи од тога може имати малобројна група капиталиста, политичара који су са њима у дилу и неких спољних момака који ће покупити мрвице. Сви остали ће бити оштећени, јер ту је пољопривреда основна делатност становништва, а богатство минералним водама је јако изражено.

Time force

pre 10 godina

Bacevicu da imas morala podneo bi ostavku...jos davno. A to da li ce ovo spasiti ekonomiju....nekom drugom pricaj... rec je o ljudima koji ne samo da zive na toj zemlji vec i od nje zaradjuju. Dajte Trsteniku podsticaj za poljoprivredu pa cete videti kako se ekonomija oporavlja. STOP NIKLU!

tsnenad

pre 10 godina

Na danasnjem okruglom stolu pod nazivom Zdravlje ili nikl u organizaciji predsednika opstine Trstenik Miroslava Aleksica NISU dosli predstavnici iz ministarstva rudarstva, kao ni iz minstarstva zastite zivotne sredine sto nas ne cudi ali nisu dosli ni lokalni politicari iz SNSa /predsednik skupstine.../ bez obzira sto su izabrani od nas gradjana i sto im je prvi zadatak da nas zastite i da se bore za nase interese.
Pozdravljamo prisustvo akademika profesora Jovica, profesora iz Bora te nasih poslanika Verice Kalanovic i dr Nikolice Jovanovic.
Trstenicani izborimo se zajedno protiv SerbiaNkla i Mministra Bacevica.

Z

pre 10 godina

Mila,ako kojim čudom krenu sa iskopavanjem nikla u ovom kraju,dovedite ti i Bačević svoje porodice i nastanite se u blizini tih rudnika,a pošto će on da bude najverovatnije neka "faca" na čelu tog rudnika,sigurno će ti naći neko radno mesto,pa da i ti imaš neku vajdu od nikla!Ipak ga ti podržavaš!

Miki USA

pre 10 godina

Ovog coveka sam slusao pre par dana u nekoj emisiji i Srbi moji sklonite ovog iz politickog zivota, jer ovaj ce vas zaviti u crno!

my way

pre 10 godina

Bravo, ljudi, cela Srbija vas podrzava! Hoce zdravlje ljudi i najcistiji i najlepsi deo Srbije da nam uniste, iako je narod vise nego jasno rekao svoje o ovom pitanju! Ovog Bacevica je trebalo prvog smeniti, ali on prezivi rekonstrukciju! Srbija je premala, geografski nepodobna za bavljenje eksploatacijom nikla, ali ne interesuje to njih.

Mila

pre 10 godina

Kakvi smo bre mi to ljudi??? Podnosimo krivicne prijave onima koji hoce da nas izvuku iz blata,da pokrenu nesto,da zaposle ljude...Pa kako mislimo da nam bude bolje kada se ovako ophodimo prema strucnim ljudima i njihovim dobrim namerama.

Tosiro gaMune

pre 10 godina

Ovaj je morao u paketu sa Mrkonjicem i Knezevicem da bude izbacen iz vlade!Zivo me interesuje koje ga interesne grupe jos uvek stite na ovoj funkciji, da li su to braca rusi ili braca kinezi kad je on postao ovako bahat sa svojim izjavama i upornoscu.

my way

pre 10 godina

Bravo, ljudi, cela Srbija vas podrzava! Hoce zdravlje ljudi i najcistiji i najlepsi deo Srbije da nam uniste, iako je narod vise nego jasno rekao svoje o ovom pitanju! Ovog Bacevica je trebalo prvog smeniti, ali on prezivi rekonstrukciju! Srbija je premala, geografski nepodobna za bavljenje eksploatacijom nikla, ali ne interesuje to njih.

Tosiro gaMune

pre 10 godina

Ovaj je morao u paketu sa Mrkonjicem i Knezevicem da bude izbacen iz vlade!Zivo me interesuje koje ga interesne grupe jos uvek stite na ovoj funkciji, da li su to braca rusi ili braca kinezi kad je on postao ovako bahat sa svojim izjavama i upornoscu.

Natasha David

pre 10 godina

Srbijanikl je u stvari grupa crnogoraca. Boli njih uvo za Srbiju, a love, hvala bogu imaju... ali bi hteli jos. Kakvo izvlacenje iz blata, oni ce da izvlace dobit a narodu ce sumpor...da malo brze nestane sa lica zemlje.

Relja

pre 10 godina

Podnosimo krivicne prijave onima koji hoce da nas izvuku iz blata,da pokrenu nesto,da zaposle ljude...Pa kako mislimo da nam bude bolje kada se ovako ophodimo prema strucnim ljudima i njihovim dobrim namerama.
(Mila, 17. novembar 2013 15:05)

Gde ti vidis strucnjaka? Tomin drugar - geograf? Sačuvaj nas Bože od ludosti koje ovaj čovek može da smisli, najopsaniji tip u vladi. A ko hoće nešto da pokrene, godinu dana je Mrtvo more stiglo u Srbiju, samo ovaj hoće da kopa kanal i vadi nikl. Užas.

Time force

pre 10 godina

Bacevicu da imas morala podneo bi ostavku...jos davno. A to da li ce ovo spasiti ekonomiju....nekom drugom pricaj... rec je o ljudima koji ne samo da zive na toj zemlji vec i od nje zaradjuju. Dajte Trsteniku podsticaj za poljoprivredu pa cete videti kako se ekonomija oporavlja. STOP NIKLU!

šekigdesi

pre 10 godina

Au bre kako ne razumete, pa tu sada ispituju da li ima rude, a eksploatisaće u Kanadi! Tako se uči na SegaMegaBleja kvazi univerzitetima!

mup

pre 10 godina

Ovog monstruma treba pod hitno zatvoriti u staracki dom zatvorenog tipa.Istrazivanje nikla naravno nije stetno,ali proizvodnja nikla iz rude koja se locira tim istrazivanjem je najstrasnije nasilje nad prirodom i ljudima koji u simbiozi sa takvom prirodom zive.Covek me stvarno izludjuje,kopa kanal do Grcke i podseca da su te planove imali mnogi kroz istoriju.Imali su planove,ali i nekog pametnog da im kaze da je to budalastina kakvoj nema ravne.Dobra pruga i brzi vozovi su do jutra u grckim lukama,a spori slepovi bi putovali danima pa bi se mogli prevoziti samo nekvarljivi proizvodi ciji je transport veoma jeftin i neisplativ.

Miki USA

pre 10 godina

Ovog coveka sam slusao pre par dana u nekoj emisiji i Srbi moji sklonite ovog iz politickog zivota, jer ovaj ce vas zaviti u crno!

Bojan, Kruševac

pre 10 godina

Ljudi! Šta je ovo!?! Šta se i zašto se ovo događa. Rzav, najčistija reka u Evropi biće pregrađena, zarad "viših" interesa. Neko je rešio da kopa za niklom, na kraju će u tome i uspeti. Šta je sledeće? Ko je sledeći? Možda nuklerka na Zlatiboru ili u kanjonju reke Uvac? Ja sam budan. Probudite se! Uskoro će zdrava hrana i netaknuta priroda postojati samo na slikama!

tsnenad

pre 10 godina

Na danasnjem okruglom stolu pod nazivom Zdravlje ili nikl u organizaciji predsednika opstine Trstenik Miroslava Aleksica NISU dosli predstavnici iz ministarstva rudarstva, kao ni iz minstarstva zastite zivotne sredine sto nas ne cudi ali nisu dosli ni lokalni politicari iz SNSa /predsednik skupstine.../ bez obzira sto su izabrani od nas gradjana i sto im je prvi zadatak da nas zastite i da se bore za nase interese.
Pozdravljamo prisustvo akademika profesora Jovica, profesora iz Bora te nasih poslanika Verice Kalanovic i dr Nikolice Jovanovic.
Trstenicani izborimo se zajedno protiv SerbiaNkla i Mministra Bacevica.

DusanZ

pre 10 godina

Trovac.Dragi gradjani Srbije zar cemo dopustiti da nas ovakvi likovi potruju, nije im dovoljno sto su pokrali sav novac gradjana, sto zaposljavaju sponzoruse i starlete vec hoce da uniste i jedino sto nam je ostalo, to malo cistog vazduha. Ovo kao ni GMO nikada nece proci dok je pravih Srba.

Jelena

pre 10 godina

@ Mila Procitaj malo sta je nikl i sta bi zaista znacilo iskopavanje. Koliko obolelih bi bilo? Zaglupeli od novca i vlasti, ničija nije do zore gorela.

garavi

pre 10 godina

tako je trstenik . ma ne daj te mu ni da udje u trstenik . neka ide i neka kopa kanal . i ovako on o kanalu ko svaba tralala . hoce da naprave od srbije djubriste za rusiju i evropu .

Vlada

pre 10 godina

I nikl i GMO i skriljci su deserti koje nam sprema aktuelna vlast sa lobistima raznoraznih kompanija a samo da podsetim komentatore da bi skriljci iz Aleksinca putem moravskog sliva zagadili i trajno zatrovali podzemne vode u pola Srbije, ima dosta filmova koji opisuju sta se desava sa ljudima, zemljistem i vodom. Vratite od lopova tih 100 milijardi evra iznetih u poslednjih 20 godina i prestanite da pricate bajke i plasirate izuzetno opasne zamisli i mazete ovom narodu oci budalastinama.

kotromanic

pre 10 godina

Boli Bacevica uvo za vase zalopoljke. On i njegovi su na sigurnom, daleko od mesta koja hoce posto poto da zagadi a i ledja su mu dobro obezbedjena.
Jos malo ce od Morave da pravi kanal i busi rupe trazeci nikal uprkos protivljenju starosedilaca a onda penzijica ko kuca i ostale pogodnosti ministarske. Dok ovakvih ko Bacevic uredjuju drzavu nikad srece i napretka.

Dejan

pre 10 godina

Neka i treba da ga tuze, takvu aroganciju i bezobrazluk prema svojim gradjanima i javnom mnenju koje se u ogromnom broju izjasnilo protiv iskopavanja rude nikla u Srbiji jos nisam video!

drLaki

pre 10 godina

Ovaj ce na kraju napraviti kanal Morava, uvaliti nas u silne dugove, a nize od nas Makednoije i Grcka nece. Bice kao onaj gastarbajter sto je asfaltirao celo selo, ali do sela nema asfalta.

krle - dron

pre 10 godina

Bacevic ce naneti vise stete SNS - u nego cela opozicija zajedno,previse zloupotrebljava predsednikovu naklonost,sta on zamislja ??,da zna nesto o niklu i njegovoj prljavoj ubitacnoj exploataciji ??,iz njega izbija okoreli boljsevik sto je za srbiju u ovom momentu apsolutno degutantno,nova vlada nesme nipokoju cenu dozvoliti ni pomisao o exploataciji nikla i cak treba sve da ucini da ekoloske trovacnice tj.gasne komore termoelektrane pocne da konzervira i postupno ih zamenjuje gasnim turbinama cim se pojavi " juzni tok ".Formulu prokletih komunjara da unistavaju sva prirodna i ljudska dobra u srbiji SNS - mora da konacno zaustavi i stavi se na stranu naroda,to se od njih i ocekuje a to znaci da kukolj u svojim redovima efikasno uklone.

Zoran Simic

pre 10 godina

'Ajmo novinari malo istrazivackog novinarstva nebi skodilo u borbi za bolju Srbiju. Treba podhitno ispitati ko placa ovog coveka da ovoliko gura ideju o kopanju nikla u Srbiji. Siguran sam da tu nisu cista posla.

od zlog oca i gore majke

pre 10 godina

ovi nesretnici prekopavaju srbiju uzduž i popreko,rešili da potruju i ono malo naroda što živi još u maleckoj Srbiji.Nešto mislim,oni prethodni bar nisu trovali,sa ovima će biti svašta,još kad dođu Ameri da prave Mesečev pejzaž...

razum

pre 10 godina

O cemu ovaj ,,mila" prica? Da pokrene privredu a da unisti
zivot stotine hiljada gradjana centralne srbije?! Koga da pokrene, neciji dzep mozda? Dosta nam je nebuloza, i formiranje crne rupe u centru Srbije!
Prljava tehnologija je prljava i tacka. Srbija je suvise mala teritorijalno
da bi sebi dozvolila unistenje zarad dobiti nekih tamo....

Гале

pre 10 godina

Клање вола за кило меса. Користи од тога може имати малобројна група капиталиста, политичара који су са њима у дилу и неких спољних момака који ће покупити мрвице. Сви остали ће бити оштећени, јер ту је пољопривреда основна делатност становништва, а богатство минералним водама је јако изражено.

miroslav

pre 10 godina

potpuno su u pravu za tužbu
pa to nema nigde došao si u Srbiju i gledaš kako i nas da iseliš i oteraš sa svojih ognjišta
a to je zato što nikada nisi ni imao osećaj države već samo privilegije.
neće moći nećemo vam dati

šljivovicaljuta

pre 10 godina

Ne haje ovaj što bi iskopavanje rude nikla dovelo do pomora biljnog i životinjskog sveta u Trsteničkom kraju i eguodusa stanovništva.
Uporan je da sprovede nečije zamisli u delo?
Pitam se samo ko bi od političara imao koristi od ove rabote?
Da to nije možda onaj koji se "deklerativno i fol" bori protiv korupcije i organizovanog kriminala?

nenabg

pre 10 godina

Podrška za Trstenik ! Ne dozvolite da vam korumpirani političari prodaju zemlju! vi najbolje znate šta je za vas dobro, ne treba to da vam govori dotični ministar...

Mladen

pre 10 godina

Mislim da se ovakvim potezima opasno dovodi u pitanje (s)trpljenje naroda, Ne nikl i Ne gmo jer su direktan napad na zdravlje i zivote ljudi , podrska i pozdrav za trstenik, niste sami

Z

pre 10 godina

Mila,ako kojim čudom krenu sa iskopavanjem nikla u ovom kraju,dovedite ti i Bačević svoje porodice i nastanite se u blizini tih rudnika,a pošto će on da bude najverovatnije neka "faca" na čelu tog rudnika,sigurno će ti naći neko radno mesto,pa da i ti imaš neku vajdu od nikla!Ipak ga ti podržavaš!

Vlada

pre 10 godina

@Mila kakav si covek govori u svoje, ne u tudje ime.. Da li ti zivis u okolini Trstenika pa bi trebalo da ti uvazimo misljenje..? neka istrazuje i preradjuje nikl u svom dvoristu sa svojom decom i unucima..dzabe privremeno malo novaca kad se sve zatruje pa ga trosimo na lecenje dok ne poumiremo svi.. Ili si glupa ili bliska vlasti ili si umesana u ovaj tzv biznis Mila.. sram te bilo ako je jedno od druge 2 stvari.

elektricni

pre 10 godina

Tu je izvor jako kvalitetne mineralne vode (Mivela). Izmedju flasiranja mineralne vode i trovanja prirode, vadjenjem i preradom nikla lako je izabrati sta je bolje. Podrska carapanima!

Kako se kome zalomi

pre 10 godina

U najmanju ruku zanimljiva situacija... Kusturica zbog svog carstva na Mokroj Gori je prekinuo sve "štetne" aktivnosti (Nikl) na toj planini. Njegov pajtaš (g-din ministar) nas pak u slucaju "Trstenik" ubedjuje da kopanje Nikla nije štetno.

Podrska Trsteniku!
Neka ministar pocne sa kopanjem od Kusturicine Mokre Gore.

nikad niko!

pre 10 godina

Kopanje nikla je štetno i moglo bi da naruši zdravlje velikog broja populacije Srbije. Dok tehnologija ne dostigne takav nivo da eksplotacija nikla nije štetna po zdravlje, treba jednostavno prekinuti sve pa čak i samo istraživanje. Valjda nam je važnije zdravlje nego da se neka bagra bogati!

Veseli Moravac

pre 10 godina

I ja cu da ga tuzim ako mi unisti sljivik pored Morave kada napravi more(kanal).
Jeste da bih mogao da napravim plantazu banana,limuna,kivija,...,ali ko ce bre od toga da pece rakiju.Veljo,nadam se da ces me barem ti podrzati.Znas zasto!!!!

Mila

pre 10 godina

Kakvi smo bre mi to ljudi??? Podnosimo krivicne prijave onima koji hoce da nas izvuku iz blata,da pokrenu nesto,da zaposle ljude...Pa kako mislimo da nam bude bolje kada se ovako ophodimo prema strucnim ljudima i njihovim dobrim namerama.

Boki

pre 10 godina

U Nemackoj su autoput pomerili i produzili za par desetina kilometara jer je buka smetala gradjanima sela pored autoputa, a oni imaju vece pravo jer su duze od autoputa tamo. U Australiji ne smes da iseces drvo na zemlji koja je u tvom vlasnistvu ako je drvo starije od tvog vlasnistva nad tim placem. U Nemackoj ministar daje neopozivu ostavku jer je mimo zakona uvezao tepih.... Dok u Srbiji ministri gledaju svoje dupe, sta je interes gradjana ne znaju i ne zanima ih. Nisu tu da sluze Srbiji i gradjanima, vec koriste Srbiju i gradjane da bi prisvojili sto vecu licnu materijalnu korist. Dokle god budemo imali ovakve Bacevice sa izjavama kako istrazivanja ne stete prirodi, necemo biti zemlja. Sta sledi posle istrazivanja ako nadju nik, odigrace dodole i otici ce kuci...? Ma da. Tuzan sam kad vidim kako nemamo nikakav put napred, vrtimo se u krug, smejemo se drugima kad se nesto desi, a nase dvoriste je jedno od najprljavijih.

dejan

pre 10 godina

Neka kupi vikendicu,ili stan,tamo gde treba,nikl da se eksplatise,kada mu nije stetan po zdravlje.Strasno,na sta su politicari spremni,da bi dobili neku proviziju na svom racunu,ili koji evric vise...

mini

pre 10 godina

Kada počne eksploatacija nikla bićemo najbogatija zemlja na svetu. Prevozićemo ga novim kanalom. Od sada smrtonosnih supstanci neće biti nikakve štete po stanovništvo, jer će podići nivo dozvoljenih količina pomeranjem zapete nekoliko mesta, tako da neće biti nimalo štetne po zdravlje. Biće tu mesta i za razvoj turizma - poseta predelima uz gas masku. Južni tok će se i dalje graditi, a ministarka će i dalje smenjivati istog direktora i najavljivati nižu tarifu, ne samo noću. Imaćemo i dalje najveći vetropark u najavi, a plaćati što ga nemamo u stvarnosti. I dalje će biti najavljivana hapšenja, a tajkunima ništa. Nezaposlene niko neće više ni brojati, jer niko neće zavideti onima koji rade, a ne mogu da prežive od toga, iako, kad dođu na posao, dobijaju pelene. Koji srećan narod - imamo nikl!

vizija

pre 10 godina

A sta ce biti sa jezerom Ćelije koje snabdeva Kruševac tj. 200 000 stanovnika Rasinskog okruga i šire? Zagadice se sigurno putem vazduha u slucaju eksploatacije...Jesi li mislio o tome ministre? Najveće bogatstvo je stanovništvo ministre, a ne destrukcija radi profita.

kulikov

pre 10 godina

nemora da znaci ako se negde nesto ceprka kopa da traze rudu.mozda seljaci kopaju skriveno blago ili tartufe,ili bunare ili vade kamen za zidanje vodenica itd......

glavomozid

pre 10 godina

ovde se vidi koliko je ovaj narod neuk i neinformisan....strasno. Nece nikl oce pare, subvencije donacije puteve....lezi lebu da te j.....

močvara

pre 10 godina

po nekim procenama nama mrskih amera,srbija bukvalno leži na niklu,te je tu zatrpano ,samo nikla za stotinak milijardi evra,što je cifra za respekt,tako da sumnjam da i najveći ljubitelji pejzaža neće pokleknuti pred njom,a mnogi će i gaće skinuti...

Nikola

pre 10 godina

Obicno kad hicemo da zivimo zdravo to podrazumeva da zivimo bedno.Sta vredi spreciti kopanje Nikla ksd svuda oko nad ima nuklearne elektrane i ko zna sta vec.Mi se cuvamo dok nas drugi truju.

desa

pre 10 godina

A sto bi neko trosio pare i vrsio geoloska istrazivanja ako ne postoje neke dalje namere? Naravno, kad bi doslo do eksploatacije nikla, to bi bila najsavremenija tehnologija, kako i dolikuje danasnjoj Srbiji?!

Sasa

pre 10 godina

A sto je Bacevic organizovao toliko okruglih stolova, strucnih diskusija i ostalo da nije hteo da obezbedi zastitu za Srbiju i njene interese? Ovo Aleksic zloupotrebljava i spinuje nikl jer gleda svoju politicku poziciju. Sto se nije pojavljivao na tim strucnim skupovima?

Drakula

pre 10 godina

Ovi komentari na Bacevica su mi omiljena tema! Prvo je ruski covek, ruski ministar jos malo pa i sam Rus! Onda je kineski covek! Sad je ispada da je lud i da covek iseljava 8000 ljudi zbog malog Cernobilja u najavi!!! Pa jer moguce sa ne vidite da je deda predmet napada razlicitih lobi grupa?!

@vladimir0710

pre 10 godina

- Nisu valjda trsteničani tako slabo edukovani (niska svest za razvoj) kada ne razumeju ovaj projekat, koji nije opasan u fazi istraživanja i isto tako ni u eksploataciji, jer je po najvišim svetskim ekološkim standardima. Morate znati da bi EU na potencijalnog zagađivača prva reagovala. Međutim polupismene i naivne lako je moguće i izmanipulisati od strane onih koji opstruišu razvoj trsteničkog kraja, a to su razne (ne)stranačke organizacije i drugi "kočničari" razvoja metalurgije kao grane industrije u Srbiji.

nora

pre 10 godina

Istrazivanje rude nikla nije isto sto i eksploatacija rude nikla,radi se o dva razlicita pojma.Zato mislim da nema razloga za podnosenje prijave.

be_real

pre 10 godina

Dokle cemo bre mi Srbi u sve da se razumemo i sve da znamo. Polovina ovih koji komentarisu eksploataciju nikla, za nikl je prvi put cula u novinama i na Tv-u. Nacini eksploatacije su drugaciji u zavisnosti od toga u kom je stanju ruda i NE MORAJU biti stetni po zdravlje ljudi. Ovde je rec o necemu sasvim drugom, rekao Mladja svom coveku u Ts-u da se ovo stopira!

JaSamExpert

pre 10 godina

I vidim da niste upuceni. Pogresan stav imate o tome da ministarstvo ne zna sta radi i da su neki interesi ''vise'' prirode u pitanju..projekat je povoljan za sve , procitajte malo o eksploataciji istog u svetu ..

Igor

pre 10 godina

Argument: Bice narusen izgled i pejzaz. :-)
Jeste da me Bacevic svojim kulturrno istorijskim idejama nervira,ali pokusavam da shvatim ove ljude sto nesto protestvuju.
Pa to je kategorija prvog reda interesa drzave,samo dobiju lovu za iseljavanje kao i za kolubaru ili bor i setnja.

Srbin 100%

pre 10 godina

Da li je moguce da ne postoji niko u lokalnoj samoupravi Trstenika da ukaze predsedniku opstine na cinjenicu da se ovde radi o istrazivanju a ne eksploataciji nikla koje sa sobom ne nosi nikakvu opasnost po zivotnu sredinu.

Mila

pre 10 godina

Kakvi smo bre mi to ljudi??? Podnosimo krivicne prijave onima koji hoce da nas izvuku iz blata,da pokrenu nesto,da zaposle ljude...Pa kako mislimo da nam bude bolje kada se ovako ophodimo prema strucnim ljudima i njihovim dobrim namerama.

@vladimir0710

pre 10 godina

- Nisu valjda trsteničani tako slabo edukovani (niska svest za razvoj) kada ne razumeju ovaj projekat, koji nije opasan u fazi istraživanja i isto tako ni u eksploataciji, jer je po najvišim svetskim ekološkim standardima. Morate znati da bi EU na potencijalnog zagađivača prva reagovala. Međutim polupismene i naivne lako je moguće i izmanipulisati od strane onih koji opstruišu razvoj trsteničkog kraja, a to su razne (ne)stranačke organizacije i drugi "kočničari" razvoja metalurgije kao grane industrije u Srbiji.

Nikola

pre 10 godina

Obicno kad hicemo da zivimo zdravo to podrazumeva da zivimo bedno.Sta vredi spreciti kopanje Nikla ksd svuda oko nad ima nuklearne elektrane i ko zna sta vec.Mi se cuvamo dok nas drugi truju.

močvara

pre 10 godina

po nekim procenama nama mrskih amera,srbija bukvalno leži na niklu,te je tu zatrpano ,samo nikla za stotinak milijardi evra,što je cifra za respekt,tako da sumnjam da i najveći ljubitelji pejzaža neće pokleknuti pred njom,a mnogi će i gaće skinuti...

glavomozid

pre 10 godina

ovde se vidi koliko je ovaj narod neuk i neinformisan....strasno. Nece nikl oce pare, subvencije donacije puteve....lezi lebu da te j.....

nora

pre 10 godina

Istrazivanje rude nikla nije isto sto i eksploatacija rude nikla,radi se o dva razlicita pojma.Zato mislim da nema razloga za podnosenje prijave.

Drakula

pre 10 godina

Ovi komentari na Bacevica su mi omiljena tema! Prvo je ruski covek, ruski ministar jos malo pa i sam Rus! Onda je kineski covek! Sad je ispada da je lud i da covek iseljava 8000 ljudi zbog malog Cernobilja u najavi!!! Pa jer moguce sa ne vidite da je deda predmet napada razlicitih lobi grupa?!

Sasa

pre 10 godina

A sto je Bacevic organizovao toliko okruglih stolova, strucnih diskusija i ostalo da nije hteo da obezbedi zastitu za Srbiju i njene interese? Ovo Aleksic zloupotrebljava i spinuje nikl jer gleda svoju politicku poziciju. Sto se nije pojavljivao na tim strucnim skupovima?

kulikov

pre 10 godina

nemora da znaci ako se negde nesto ceprka kopa da traze rudu.mozda seljaci kopaju skriveno blago ili tartufe,ili bunare ili vade kamen za zidanje vodenica itd......

JaSamExpert

pre 10 godina

I vidim da niste upuceni. Pogresan stav imate o tome da ministarstvo ne zna sta radi i da su neki interesi ''vise'' prirode u pitanju..projekat je povoljan za sve , procitajte malo o eksploataciji istog u svetu ..

be_real

pre 10 godina

Dokle cemo bre mi Srbi u sve da se razumemo i sve da znamo. Polovina ovih koji komentarisu eksploataciju nikla, za nikl je prvi put cula u novinama i na Tv-u. Nacini eksploatacije su drugaciji u zavisnosti od toga u kom je stanju ruda i NE MORAJU biti stetni po zdravlje ljudi. Ovde je rec o necemu sasvim drugom, rekao Mladja svom coveku u Ts-u da se ovo stopira!

Igor

pre 10 godina

Argument: Bice narusen izgled i pejzaz. :-)
Jeste da me Bacevic svojim kulturrno istorijskim idejama nervira,ali pokusavam da shvatim ove ljude sto nesto protestvuju.
Pa to je kategorija prvog reda interesa drzave,samo dobiju lovu za iseljavanje kao i za kolubaru ili bor i setnja.

Srbin 100%

pre 10 godina

Da li je moguce da ne postoji niko u lokalnoj samoupravi Trstenika da ukaze predsedniku opstine na cinjenicu da se ovde radi o istrazivanju a ne eksploataciji nikla koje sa sobom ne nosi nikakvu opasnost po zivotnu sredinu.

my way

pre 10 godina

Bravo, ljudi, cela Srbija vas podrzava! Hoce zdravlje ljudi i najcistiji i najlepsi deo Srbije da nam uniste, iako je narod vise nego jasno rekao svoje o ovom pitanju! Ovog Bacevica je trebalo prvog smeniti, ali on prezivi rekonstrukciju! Srbija je premala, geografski nepodobna za bavljenje eksploatacijom nikla, ali ne interesuje to njih.

Kako se kome zalomi

pre 10 godina

U najmanju ruku zanimljiva situacija... Kusturica zbog svog carstva na Mokroj Gori je prekinuo sve "štetne" aktivnosti (Nikl) na toj planini. Njegov pajtaš (g-din ministar) nas pak u slucaju "Trstenik" ubedjuje da kopanje Nikla nije štetno.

Podrska Trsteniku!
Neka ministar pocne sa kopanjem od Kusturicine Mokre Gore.

Tosiro gaMune

pre 10 godina

Ovaj je morao u paketu sa Mrkonjicem i Knezevicem da bude izbacen iz vlade!Zivo me interesuje koje ga interesne grupe jos uvek stite na ovoj funkciji, da li su to braca rusi ili braca kinezi kad je on postao ovako bahat sa svojim izjavama i upornoscu.

Relja

pre 10 godina

Podnosimo krivicne prijave onima koji hoce da nas izvuku iz blata,da pokrenu nesto,da zaposle ljude...Pa kako mislimo da nam bude bolje kada se ovako ophodimo prema strucnim ljudima i njihovim dobrim namerama.
(Mila, 17. novembar 2013 15:05)

Gde ti vidis strucnjaka? Tomin drugar - geograf? Sačuvaj nas Bože od ludosti koje ovaj čovek može da smisli, najopsaniji tip u vladi. A ko hoće nešto da pokrene, godinu dana je Mrtvo more stiglo u Srbiju, samo ovaj hoće da kopa kanal i vadi nikl. Užas.

Natasha David

pre 10 godina

Srbijanikl je u stvari grupa crnogoraca. Boli njih uvo za Srbiju, a love, hvala bogu imaju... ali bi hteli jos. Kakvo izvlacenje iz blata, oni ce da izvlace dobit a narodu ce sumpor...da malo brze nestane sa lica zemlje.

nikad niko!

pre 10 godina

Kopanje nikla je štetno i moglo bi da naruši zdravlje velikog broja populacije Srbije. Dok tehnologija ne dostigne takav nivo da eksplotacija nikla nije štetna po zdravlje, treba jednostavno prekinuti sve pa čak i samo istraživanje. Valjda nam je važnije zdravlje nego da se neka bagra bogati!

Bojan, Kruševac

pre 10 godina

Ljudi! Šta je ovo!?! Šta se i zašto se ovo događa. Rzav, najčistija reka u Evropi biće pregrađena, zarad "viših" interesa. Neko je rešio da kopa za niklom, na kraju će u tome i uspeti. Šta je sledeće? Ko je sledeći? Možda nuklerka na Zlatiboru ili u kanjonju reke Uvac? Ja sam budan. Probudite se! Uskoro će zdrava hrana i netaknuta priroda postojati samo na slikama!

mup

pre 10 godina

Ovog monstruma treba pod hitno zatvoriti u staracki dom zatvorenog tipa.Istrazivanje nikla naravno nije stetno,ali proizvodnja nikla iz rude koja se locira tim istrazivanjem je najstrasnije nasilje nad prirodom i ljudima koji u simbiozi sa takvom prirodom zive.Covek me stvarno izludjuje,kopa kanal do Grcke i podseca da su te planove imali mnogi kroz istoriju.Imali su planove,ali i nekog pametnog da im kaze da je to budalastina kakvoj nema ravne.Dobra pruga i brzi vozovi su do jutra u grckim lukama,a spori slepovi bi putovali danima pa bi se mogli prevoziti samo nekvarljivi proizvodi ciji je transport veoma jeftin i neisplativ.

Miki USA

pre 10 godina

Ovog coveka sam slusao pre par dana u nekoj emisiji i Srbi moji sklonite ovog iz politickog zivota, jer ovaj ce vas zaviti u crno!

šljivovicaljuta

pre 10 godina

Ne haje ovaj što bi iskopavanje rude nikla dovelo do pomora biljnog i životinjskog sveta u Trsteničkom kraju i eguodusa stanovništva.
Uporan je da sprovede nečije zamisli u delo?
Pitam se samo ko bi od političara imao koristi od ove rabote?
Da to nije možda onaj koji se "deklerativno i fol" bori protiv korupcije i organizovanog kriminala?

tsnenad

pre 10 godina

Na danasnjem okruglom stolu pod nazivom Zdravlje ili nikl u organizaciji predsednika opstine Trstenik Miroslava Aleksica NISU dosli predstavnici iz ministarstva rudarstva, kao ni iz minstarstva zastite zivotne sredine sto nas ne cudi ali nisu dosli ni lokalni politicari iz SNSa /predsednik skupstine.../ bez obzira sto su izabrani od nas gradjana i sto im je prvi zadatak da nas zastite i da se bore za nase interese.
Pozdravljamo prisustvo akademika profesora Jovica, profesora iz Bora te nasih poslanika Verice Kalanovic i dr Nikolice Jovanovic.
Trstenicani izborimo se zajedno protiv SerbiaNkla i Mministra Bacevica.

šekigdesi

pre 10 godina

Au bre kako ne razumete, pa tu sada ispituju da li ima rude, a eksploatisaće u Kanadi! Tako se uči na SegaMegaBleja kvazi univerzitetima!

drLaki

pre 10 godina

Ovaj ce na kraju napraviti kanal Morava, uvaliti nas u silne dugove, a nize od nas Makednoije i Grcka nece. Bice kao onaj gastarbajter sto je asfaltirao celo selo, ali do sela nema asfalta.

Veseli Moravac

pre 10 godina

I ja cu da ga tuzim ako mi unisti sljivik pored Morave kada napravi more(kanal).
Jeste da bih mogao da napravim plantazu banana,limuna,kivija,...,ali ko ce bre od toga da pece rakiju.Veljo,nadam se da ces me barem ti podrzati.Znas zasto!!!!

Jelena

pre 10 godina

@ Mila Procitaj malo sta je nikl i sta bi zaista znacilo iskopavanje. Koliko obolelih bi bilo? Zaglupeli od novca i vlasti, ničija nije do zore gorela.

Z

pre 10 godina

Mila,ako kojim čudom krenu sa iskopavanjem nikla u ovom kraju,dovedite ti i Bačević svoje porodice i nastanite se u blizini tih rudnika,a pošto će on da bude najverovatnije neka "faca" na čelu tog rudnika,sigurno će ti naći neko radno mesto,pa da i ti imaš neku vajdu od nikla!Ipak ga ti podržavaš!

DusanZ

pre 10 godina

Trovac.Dragi gradjani Srbije zar cemo dopustiti da nas ovakvi likovi potruju, nije im dovoljno sto su pokrali sav novac gradjana, sto zaposljavaju sponzoruse i starlete vec hoce da uniste i jedino sto nam je ostalo, to malo cistog vazduha. Ovo kao ni GMO nikada nece proci dok je pravih Srba.

Гале

pre 10 godina

Клање вола за кило меса. Користи од тога може имати малобројна група капиталиста, политичара који су са њима у дилу и неких спољних момака који ће покупити мрвице. Сви остали ће бити оштећени, јер ту је пољопривреда основна делатност становништва, а богатство минералним водама је јако изражено.

Zoran Simic

pre 10 godina

'Ajmo novinari malo istrazivackog novinarstva nebi skodilo u borbi za bolju Srbiju. Treba podhitno ispitati ko placa ovog coveka da ovoliko gura ideju o kopanju nikla u Srbiji. Siguran sam da tu nisu cista posla.

Vlada

pre 10 godina

@Mila kakav si covek govori u svoje, ne u tudje ime.. Da li ti zivis u okolini Trstenika pa bi trebalo da ti uvazimo misljenje..? neka istrazuje i preradjuje nikl u svom dvoristu sa svojom decom i unucima..dzabe privremeno malo novaca kad se sve zatruje pa ga trosimo na lecenje dok ne poumiremo svi.. Ili si glupa ili bliska vlasti ili si umesana u ovaj tzv biznis Mila.. sram te bilo ako je jedno od druge 2 stvari.

krle - dron

pre 10 godina

Bacevic ce naneti vise stete SNS - u nego cela opozicija zajedno,previse zloupotrebljava predsednikovu naklonost,sta on zamislja ??,da zna nesto o niklu i njegovoj prljavoj ubitacnoj exploataciji ??,iz njega izbija okoreli boljsevik sto je za srbiju u ovom momentu apsolutno degutantno,nova vlada nesme nipokoju cenu dozvoliti ni pomisao o exploataciji nikla i cak treba sve da ucini da ekoloske trovacnice tj.gasne komore termoelektrane pocne da konzervira i postupno ih zamenjuje gasnim turbinama cim se pojavi " juzni tok ".Formulu prokletih komunjara da unistavaju sva prirodna i ljudska dobra u srbiji SNS - mora da konacno zaustavi i stavi se na stranu naroda,to se od njih i ocekuje a to znaci da kukolj u svojim redovima efikasno uklone.

elektricni

pre 10 godina

Tu je izvor jako kvalitetne mineralne vode (Mivela). Izmedju flasiranja mineralne vode i trovanja prirode, vadjenjem i preradom nikla lako je izabrati sta je bolje. Podrska carapanima!

od zlog oca i gore majke

pre 10 godina

ovi nesretnici prekopavaju srbiju uzduž i popreko,rešili da potruju i ono malo naroda što živi još u maleckoj Srbiji.Nešto mislim,oni prethodni bar nisu trovali,sa ovima će biti svašta,još kad dođu Ameri da prave Mesečev pejzaž...

nenabg

pre 10 godina

Podrška za Trstenik ! Ne dozvolite da vam korumpirani političari prodaju zemlju! vi najbolje znate šta je za vas dobro, ne treba to da vam govori dotični ministar...

garavi

pre 10 godina

tako je trstenik . ma ne daj te mu ni da udje u trstenik . neka ide i neka kopa kanal . i ovako on o kanalu ko svaba tralala . hoce da naprave od srbije djubriste za rusiju i evropu .

kotromanic

pre 10 godina

Boli Bacevica uvo za vase zalopoljke. On i njegovi su na sigurnom, daleko od mesta koja hoce posto poto da zagadi a i ledja su mu dobro obezbedjena.
Jos malo ce od Morave da pravi kanal i busi rupe trazeci nikal uprkos protivljenju starosedilaca a onda penzijica ko kuca i ostale pogodnosti ministarske. Dok ovakvih ko Bacevic uredjuju drzavu nikad srece i napretka.

Mladen

pre 10 godina

Mislim da se ovakvim potezima opasno dovodi u pitanje (s)trpljenje naroda, Ne nikl i Ne gmo jer su direktan napad na zdravlje i zivote ljudi , podrska i pozdrav za trstenik, niste sami

miroslav

pre 10 godina

potpuno su u pravu za tužbu
pa to nema nigde došao si u Srbiju i gledaš kako i nas da iseliš i oteraš sa svojih ognjišta
a to je zato što nikada nisi ni imao osećaj države već samo privilegije.
neće moći nećemo vam dati

Time force

pre 10 godina

Bacevicu da imas morala podneo bi ostavku...jos davno. A to da li ce ovo spasiti ekonomiju....nekom drugom pricaj... rec je o ljudima koji ne samo da zive na toj zemlji vec i od nje zaradjuju. Dajte Trsteniku podsticaj za poljoprivredu pa cete videti kako se ekonomija oporavlja. STOP NIKLU!

razum

pre 10 godina

O cemu ovaj ,,mila" prica? Da pokrene privredu a da unisti
zivot stotine hiljada gradjana centralne srbije?! Koga da pokrene, neciji dzep mozda? Dosta nam je nebuloza, i formiranje crne rupe u centru Srbije!
Prljava tehnologija je prljava i tacka. Srbija je suvise mala teritorijalno
da bi sebi dozvolila unistenje zarad dobiti nekih tamo....

Dejan

pre 10 godina

Neka i treba da ga tuze, takvu aroganciju i bezobrazluk prema svojim gradjanima i javnom mnenju koje se u ogromnom broju izjasnilo protiv iskopavanja rude nikla u Srbiji jos nisam video!

Vlada

pre 10 godina

I nikl i GMO i skriljci su deserti koje nam sprema aktuelna vlast sa lobistima raznoraznih kompanija a samo da podsetim komentatore da bi skriljci iz Aleksinca putem moravskog sliva zagadili i trajno zatrovali podzemne vode u pola Srbije, ima dosta filmova koji opisuju sta se desava sa ljudima, zemljistem i vodom. Vratite od lopova tih 100 milijardi evra iznetih u poslednjih 20 godina i prestanite da pricate bajke i plasirate izuzetno opasne zamisli i mazete ovom narodu oci budalastinama.

vizija

pre 10 godina

A sta ce biti sa jezerom Ćelije koje snabdeva Kruševac tj. 200 000 stanovnika Rasinskog okruga i šire? Zagadice se sigurno putem vazduha u slucaju eksploatacije...Jesi li mislio o tome ministre? Najveće bogatstvo je stanovništvo ministre, a ne destrukcija radi profita.

Boki

pre 10 godina

U Nemackoj su autoput pomerili i produzili za par desetina kilometara jer je buka smetala gradjanima sela pored autoputa, a oni imaju vece pravo jer su duze od autoputa tamo. U Australiji ne smes da iseces drvo na zemlji koja je u tvom vlasnistvu ako je drvo starije od tvog vlasnistva nad tim placem. U Nemackoj ministar daje neopozivu ostavku jer je mimo zakona uvezao tepih.... Dok u Srbiji ministri gledaju svoje dupe, sta je interes gradjana ne znaju i ne zanima ih. Nisu tu da sluze Srbiji i gradjanima, vec koriste Srbiju i gradjane da bi prisvojili sto vecu licnu materijalnu korist. Dokle god budemo imali ovakve Bacevice sa izjavama kako istrazivanja ne stete prirodi, necemo biti zemlja. Sta sledi posle istrazivanja ako nadju nik, odigrace dodole i otici ce kuci...? Ma da. Tuzan sam kad vidim kako nemamo nikakav put napred, vrtimo se u krug, smejemo se drugima kad se nesto desi, a nase dvoriste je jedno od najprljavijih.

dejan

pre 10 godina

Neka kupi vikendicu,ili stan,tamo gde treba,nikl da se eksplatise,kada mu nije stetan po zdravlje.Strasno,na sta su politicari spremni,da bi dobili neku proviziju na svom racunu,ili koji evric vise...

desa

pre 10 godina

A sto bi neko trosio pare i vrsio geoloska istrazivanja ako ne postoje neke dalje namere? Naravno, kad bi doslo do eksploatacije nikla, to bi bila najsavremenija tehnologija, kako i dolikuje danasnjoj Srbiji?!

mini

pre 10 godina

Kada počne eksploatacija nikla bićemo najbogatija zemlja na svetu. Prevozićemo ga novim kanalom. Od sada smrtonosnih supstanci neće biti nikakve štete po stanovništvo, jer će podići nivo dozvoljenih količina pomeranjem zapete nekoliko mesta, tako da neće biti nimalo štetne po zdravlje. Biće tu mesta i za razvoj turizma - poseta predelima uz gas masku. Južni tok će se i dalje graditi, a ministarka će i dalje smenjivati istog direktora i najavljivati nižu tarifu, ne samo noću. Imaćemo i dalje najveći vetropark u najavi, a plaćati što ga nemamo u stvarnosti. I dalje će biti najavljivana hapšenja, a tajkunima ništa. Nezaposlene niko neće više ni brojati, jer niko neće zavideti onima koji rade, a ne mogu da prežive od toga, iako, kad dođu na posao, dobijaju pelene. Koji srećan narod - imamo nikl!