Sreda, 13.11.2013.

21:47

Vučić Šojguu: Nećemo u NATO

Prvi potpredsednik Aleksandar Vučić preneo ruskom ministru Sergeju Šojguu čvrst stav da će Beograd ostati vojno neutralan.

Izvor: Veèernje novosti

Vuèiæ Šojguu: Neæemo u NATO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

142 Komentari

Sortiraj po:

SAMI - SVOJI - GOSPODARI

pre 10 godina

Prijateljski odnosi dve drzave Rusije i Srbije su u obostranom dugorocnom interesu, i ne verujem da na vlast u Srbiji moze da dodje vlada kojoj nece biti od koristi saradnja s Rusijom. Srbija odoleva stalnim pritiscima da pristupi NATO, ali ona veoma uspesno se nosi sa ovim problemom.

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Prijateljski odnosi dve drzave Rusije i Srbije su u obostranom dugorocnom interesu, i ne verujem da na vlast u Srbiji moze da dodje vlada kojoj nece biti od koristi saradnja s Rusijom. Srbija odoleva stalnim pritiscima da pristupi NATO, ali ona veoma uspesno se nosi sa ovim problemom.

milojko

pre 10 godina

Vojna neutralnost je danas najbitnija, jer na taj nacin se odrzavaju dobri odnosi sa dve nepomirljive strane, odnosno, sa istokom i zapadom. Trebamo uciti od iskusnijih kao sto je Svajcarska. A Vucic je na ovaj nacin dokazao politicku zrelost jer se samo tako moze objasniti balansiranje istoka i zapada. Ovo je pravi nacin da se iskoriste obe strane u nasu korist.

Miško

pre 10 godina

Znamo da je Rusiji veoma bitna vojna neutralnost Srbije. I nama je, kako zbog nas samih tako i zbog dobrih odnosa sa Rusijom. Naš je interes da sa Rusijom imamo dobru vojnu saradnju ali da možemo kao vojno neutralni da računamo i na korektne i dobre odnose sa zapadom.

sofija

pre 10 godina

Treba biti vest i koketirati sa svim drzavama koje nam mogu pomoci. Nismo u poziciji da mozemo da se opredeljujemo za bilo koju stranu!

jovan

pre 10 godina

Sa svima treba biti ako je to ikako moguce u dobrim odnosima i ne priklanjati se nikome, jer istorija nas je naucila da politika zemlje treba da se vodi sopstvenim snagama i uvek gledati da interes gradjana bude na prvom mestu.

nevena

pre 10 godina

Srbija polako dobija na znacaju kako na balkanu tako i u Evropi. Neutralnost je od kljucnog znacaja zbog stranih investicija, koje nam stizu sa istoka i zapada. Tako da Vucic pravilno balansira sa ovom politikom neutralnosti.

selena

pre 10 godina

A zasto bi smo trcali na neku stanu kada mozemo biti neutralni,kada bi se opredelili za jednu stranu izlozili bi sebe netrpeljivosti one druge,zato je bolje ne mesati se.

LukaP

pre 10 godina

Srpski narod nikada neće zaboraviti nato bombardovanje, pa je samim tim odluka gospodina Vučića o vojnoj neutralnosti (pogotovo protiv ulaska u nato) sasvim opravdana.

Petar S.

pre 10 godina

@(Flavius Valerius, 14. novembar 2013 12:46)

E ovakve stvari i NE poznavanje CINJENICA me dovode do ludila!!
EVO TI Ustaav iz 1974 (Vazeceg Ustava u vreme raspada SFRJ). PA CITAJ!!!!

http://hr.wikisource.org/wiki/Ustav_Socijalisti%C4%8Dke_Federativne_Republike_Jugoslavije_(1974.)

I neznalica, BEZ BLAMA, tvrdi GLUPOSTI, o tome da je Srbija "razbila YU"?!?!?!?!?

E PA vidis S. Milosevic je samo SPROVODIO ono sto ti u TOM, TADA (za vreme aspada YU 1990ih) VAZECEM USTAVU iz 1974 godinne, moci da procitas U CLANU 2. da su "Socijalisticke pokrajne Kosovo i Metohije i Vojvodina U OKVIRU SRBIJE.

Osim toga, ces moci da procitas da je "menjanje spoljnih granica SFRJ (po istom tom VAZECEM USTAVU SFRJ) - "pravo na samo-opredeljneje" moguce ISKLJUCIVO AKO SE SA TIME SLOZE S-V-E R republike I pokrajine.

CLAN 5. USTAVA SFRJ.

Jeli RAZUMES? JELI TI JASNO??

Procitaj!!

e kao se opremis sa CINJENICAMA, onda dodji da raspravljamo. OVAKO dolazis NEPRIPREMLJEN/NE SPREMAN, najblaze receno.

Eto, da sam bilo sta drugo rekao, komentar mi nebi bio objavljen, pa ti vidi gde si SA CINJENIAMA!!!

MnogoSmoMali

pre 10 godina

Pre svega ne zaboravimo da nas je taj isti NATO bombardovao i to se ne zaboravlja nikada , a drugo .. suvise smo mali da bi smo bili nekome pretnja u vojnom smislu te je najbolje resenje vojna neutralnost

Samir NOVI PAZAR

pre 10 godina

Licno sam ubedjeni demokrata kao sto je bio nas pokojni dr. Zoran Djindjic, a ne sadasnja DS nije ni D od Demokratske stranke, o gospodinu Vucicu uvek sam imao simpatije, ali su mi ranije smetale njegove radikalne misli i ideje svi smo videli staje doneo taj radikalizam i nacionalizam nasoj drzavi i narodu da se danas zivi bednije i gore nego u Rumuniji pod Ceuseskuom. Gospodine Vucicu jako vas cenim zadnje vreme, jel nesto fali svim jakim zemljama sto su u Nato. A drugo Srbiji i njenom narodu nista nemoze bolje da se desi nego da bude u EU,i Nato kao sve druge evropske zemlje gde joj je mesto. Srbija nije Afrika ni Azija nego Evropa. Pozivate investore da ojaca drzava, nemojte samo one vase Arape dovodit kao investore nego jake investore iz Evrope gde ce se otvorit fabrike, itd. gde ce narod moci da radi trosi pare te pare kroz porez opet dolaze u drzavnu kasu jaca drzava a i narod, a Srbija moze da ozivi samo uz pomoc stranih investora, ili je opet vaznija svoja stolica i skupljajne radikalnih glasova koji su unistili Srbiju za 100 godina ili je vaznije da se ostane na vlasti. Razmislite dobro kako se vodi jedna drzava u kojoj narod i obicni gradjani da zive normalno" naglasavam "normalno", jer kao politicari ne moze niko dobro da zivi. Srbija mora do pokrene sve novo iz temelja nek traje ali Srbija ima 7 miliona gradjana, a ne samo politicku elitu. jel moguce da se posalje komentar gospodinu Vucicu. Gospodine Vucicu imam poverenje u vas nemojte narod izneverit imate moj glas.

Petar S.

pre 10 godina

Ti radikalu bez bedza pricaj u svoje ime da neces, ja kao SRBIN zeilm u NATO da ne bih vise gledao razne Seselje, Milosevice, Mire, Nikolice Dacice....i ostale KGB placenike na vlasti zadnje dve decenije. NATO je jedino resenje da se resimo DB moskovskih KGB placenika sa vlasti jednom za sva vremena.
(Sto pre u NATO!!!, 14. novembar 2013 10:00)


Aha, samo sto ces umesto njih gledati, C. Jovanovica (prebogatog dramaturga bez dana radnog staza), Natasu Kandic, Sonju Biserko (koja ce svedociti u korist onih koji su proterali cetvrtinu miliona stanovnoka Hrvatske, naj veceg etnickog ciscenja posle 2. Svetskog rata), pa Medlin Olbrajt, Ricarda Holbruka, Hansa Ditriha Gensera, Alozja Moka, Veslija Kalrka, Hansa Van den Bruka, DZoa Bajdena i ostalih (aANTI SRB LOBISTA), identicnog hostaplerizma (samo na globalnom nivou) sa onima koje si pomenuo samo suprotnog predzaka.

S jednom razlikom. U NATO ces morati da placas I DANAK U KRVI za njihove interese, po kojekakvim vukoje...
Samo to je u redu za takve kao sto si ti, "davalac tudje krvi". Dok ti sedis u BG. Ali kad ti taj nato dovuce bombase samoubice na Terazije, zbog angazovanja srpske vojske,

E onda cu da te pitam za nato. POGOTOVO ako ekonomski standard u Srbiji ostane kao onaj u Bugarskoj ili Rumuniji koji su takodje clanice NATO i EU.

-Petar S. 14/11/2013 (12:44)

Flavius Valerius

pre 10 godina

Kada se sve sabere, nije Jugoslaviju Zapad rasturao.
(iskustvo uci, 13. novembar 2013 23:35)

Evo i reči Kire Gligorova koji to potvrđuje. [link] Bivši predsednik Makedonije svedoči o predlogu Evropske Unije da se Jugoslavija sačuva, primi u EU i od nje dobije 5 milijardi dolara za podršku reformama Ante Markovića. Milošević i Tuđman nisu na to pristali. Prvi je hteo čvrstu federaciju, a drugi nezavisnost Hrvatske.
(SPOvac iz Zemuna, 14. novembar 2013 09:05)

A sto je sa Slovencima, ili oni nisu htjeli nista? Nevjesto iskrivljavanje istine. Jugoslavija je bila srusena Milosevicevom nasilnom promjenom Ustava SFRJ i nasilnim pripajanjem Kosova i Vojvodine! Kucan, Izetbegovic, Tudman i Gligorov su posljedica sulude politike Milosevica.

Srbin100%

pre 10 godina

Vlada i sve relevatne institucije i istaknuti pojedinci moraju da posalju jasno poruku svim medjunarodnim akterima da Srbija ne namerava da odustane od vojne neutralnosti

Westside Barbell

pre 10 godina

Ultrapatriote nagradno pitanje za sve na komentarima.Koliko vaših članova porodica radi na mrskom zapadu?Demagogija i organizovano glasanje i pisanje i podržavanje odlika je neslobodnih ljudi koji sebe ne vide van slepog podržavanja gospodara.Verujte da nismo svi Vučić.A, kakva je Rusija danas,Putinova Rusija,najbolje se može sagledati na društvenim mrežama.Zemlja narkomana,prosjaka,alkoholičara,delikvenata,ljudoždera...

MONARHIJA

pre 10 godina

@abhazija

Ne verujem da je tako nešto potpisano-to bi značilo potpunu izolaciju Srbije,uvodjenje viza itd-itd... Otvaranje sukoba u zemlji-Madjarska 1956- Čehoslovačka 1968god.

Sto pre u NATO!!!

pre 10 godina

Ti radikalu bez bedza pricaj u svoje ime da neces, ja kao SRBIN zeilm u NATO da ne bih vise gledao razne Seselje, Milosevice, Mire, Nikolice Dacice....i ostale KGB placenike na vlasti zadnje dve decenije. NATO je jedino resenje da se resimo DB moskovskih KGB placenika sa vlasti jednom za sva vremena.

abhazija

pre 10 godina

Stanovnici SRBIJE TREBA DA ZNAJU: ovim "ODBRAMBENIM" UGOVOROM se, pravno, omogucava RUSIJI da ONI iskoriste svoj zakon koji kaze DA RUSIJA MOZE STITITI SVOJE INTERESE I SVOJU IMOVINU BILO KOJIM SREDSTVIMA. U slucaju SRBIJE NJIHOVA IMOVINA JE: CEO TOK GASOVODA I ZEMLJISTE. LEVO I DESNO I U SIRINI OD 5KM. IZNAD TAKODJE. PREMA TOME POSLACE NEKOLIKO HILJADA SVOJIH NAORUZANIH SPECIJALACA kako bi bili na citavom toku gasovoda. Uspeli su da podele SRBIJU NA DVA DELA I SVE ONO STO IM TITO NI POD PRETNJU SMRCU NIJE DAO. Niska vojna baza je takodje njihova. To je prva ruska vojna baza u Evropi. TOLIKO O VOJNOJ NEUTRALNOSTI

slatkiš

pre 10 godina

Mislite li da će ovaj narod zaboraviti NATO bombardovanje??? Zaboraviti sve nevine žrtve i decu nevino stradalu??? Nikada! Zna i Vučić to i on je Srbin zato Srbija ostaje vojno neutralna zemlja i nikada se neće prikloniti NATO paktu!

1948, again

pre 10 godina

nikad ne reci 'nikad', ne ušlihtavaj se onima od čije su 'bratske' ljubavi svi pobegli. gde prestaje tzv prijateljstvo a počinje subordinacija i servilnost bednih političara...?

milos

pre 10 godina

A koga si Vučiću pitao?!
(Bigrabbit, 14. novembar 2013 07:09)

Pitao je istog tog koga je pitao da podrzi Briselski sporazum cija ustavnost je pod velikim znakom pitanja.

matori

pre 10 godina

"...Vučić Šojguu: Nećemo u NATO..."

Hoćete, hoćete...!
Čim vam budu zavrnuli slavine kroz koje dobijate dolare i eure.
Od Rusa ionako nikad niste dobili ni centa...

Jaksic Zivojin

pre 10 godina

Srbiji jeste najpametnije da ostane vojno neutralna, dosta smo se mi napatili i bili na meti tudjih prepucavanja a preko nasih ledja.

SPOvac iz Zemuna

pre 10 godina

Kada se sve sabere, nije Jugoslaviju Zapad rasturao.
(iskustvo uci, 13. novembar 2013 23:35)

Evo i reči Kire Gligorova koji to potvrđuje. https://youtu.be/AekZAAdw0dQ Bivši predsednik Makedonije svedoči o predlogu Evropske Unije da se Jugoslavija sačuva, primi u EU i od nje dobije 5 milijardi dolara za podršku reformama Ante Markovića. Milošević i Tuđman nisu na to pristali. Prvi je hteo čvrstu federaciju, a drugi nezavisnost Hrvatske.

Drug Crni

pre 10 godina

Sto volim ovako "pametne" komentare koji se ticu neutralnosti Srbije. Kao, mogao je Tito. Jeste, 45-40 godina. Pa smo posle toga svi bili svedoci nejveceg stradanja Srba od drugog sv rata. Ljudi, poligamija je zabranjena. Nije prirodno da covek ima dve zene. Moramo se odluciti vec jednom za stranu!!!

istina

pre 10 godina

Je li vam sad jasno da je Rusija rasturila Yugoslaviju, svaki joj rezim u Srbiji odgovara, bio taj rezim socijalisticki, demokratski, radikalni, ratnohuskacki, zlocinacki ,itd.

Nikola, vojni STRATEG

pre 10 godina

B92: Vučić je Šojguu poručio da se strateško opredeljenje Beograda neće menjati...

Povraca mi se od ovih srpskih "strateskih opredeljenja" koja nista drugo ne znace nego pokusaj da se vrata za prosenje drze otvorena kako na Zapadu tako i na Istoku. Prozirna "taktika" srpske medjunarodne politike. Da sam na ruskom mestu, otkacio bih nas jednom za svagda, a ovi sto kukaju sto Rusi nisu 1999. zbog nas zapoceli treci svetski rat neka se zapitaju zasto je to tako. Pa kome trebaju takvi prevrtljivci, ali prevrtljivci sa "cvrstim strateskim opredeljenjima" (SIC!!!).

Imamo priliku (ako necemo u NATO) da ulaskom u organizaciju i dogovora o kolektivnoj bezbednosti udjemo pod vojni kisobran Moskve. Da li bi nas vise ikada iko smeo nekaznjeno da bombarduje, da nam kida teritoriju? Ali ne, nase "stratesko" (SIC!!!) opredeljenje je da u moru NATO-a (svuda oko nas) izigravamo neutralnost, koja ce u slucaju nekog veceg ratnog sukoba u Evropi toliko da se postuje, da ce Srbija i Svajcarska biti jedine dve oaze mira u ratom opustosenoj Evropi.
Gluperde vizantijske, neiskrene smo mi, i nista drugo. Oduvek bili. Zato i imamo toliko prijatelja po svetu.

Miloš

pre 10 godina

Srbija je uvek bila vojno neutralna, tako će ostati. NATO bombardovanje ovaj narod neće zaboraviti. Sa Rusijom imamo dobru vojnu saradnju koja se svakim danom samo produbljuje.

Ljubivoje I

pre 10 godina

Interesuje me da mi neko objasni, kakva je to neutralnost a potpisuju se vojni sporazumi sa Rusima. Kada su Rusi u pitanji sve može. Jedan dan se izdaje lokacijska dozvola, drugi dan gradjevinska dozvola. Radovi na Južnom toku počinju za deset dana. U tih deset dana će da se sprovedu tenderi za posao od dve miljarde eura. Brzo nema šta. Ko kaže da je kod nas spora birokratija.

davno bese al secam se ja

pre 10 godina

Hrabrost nije mlatiti tudjim @@@@em po trnju. Politicar dodje i izjavi nesto hrabro, a on prvi je za vreme bombardovanja uzeo stan u Beogradu...

Borca1

pre 10 godina

Srbija mora ostati vojno neutralna drzava jer nas i geo-strateski polozaj negde usmerava u tom pravcu.Kao zemlja na granici istoka i zapada nekako mi je naj logicnije da budemo tampon da se nesvtstavamo ni na jednu stranu a da zadrzimo dobre odnose sa obe strane..tesko ali se postize dobrom diplomatijom

Westside Barbell

pre 10 godina

Da postavimo stvari na jedini mogući način a to je poštovanje odluka parlamenta Srbije. Krizni centar i ugovor o vojnotehničkoj saradnji. Pozdravite mi Putina i zavet Vučića. Gospodine mi smo zadnjih dvadeset godina bili bezobrazni što nismo dopustili da radite šta želite. To isto reče i Šojgu samo iz njegovog ugla. Srbija je zemlja u kojoj se ne ceni pamet u kojoj svi sve znaju a naši političari to vešto koriste. I kovanica narod zna je ono što nas oslikava. Neće naša vojska da ide da ratuje za NATO ali ako treba da ih mobilišu za Čečeniju nema problema. Barem drug Putin to najbolje zna jer kada mobiliše decu iz ruralnih krajeva majčice Rusije i kada ih tako žrtvovane sahranjuju bez oznaka. Zato gospodo Rusi mi smo vam dali 51% posto što se tiče gasa, dugujemo vam 80miliona EUR, naše ljude smo otpustili i NIS-a a vi svoje zaposliste. Mi smo neutralni, ali samo prema logici i poštenju.

M I T K E

pre 10 godina

(Zemun grad SPO, 13. novembar 2013 23:53)
ja se slezem sa vama da mi treba tako da razmisljamo ali isto tako se ne slazem da zemlje sa kojima smo bili saveznici u oba zvanicna svetska rata u trecem nezvanicnom smo, kako bih rekao, neprijatelji. Zar vi mislite svojom voljom? Ne,mi smo samo pioni kojima se igraju i jedni i drugi i nad nama su demonstrirali silu pokazivajuci jedno drugima ko je tu jaci i kome je nas geostrateski polozaj bitniji.

ADAM

pre 10 godina

Mi u NATO ne treba da ulazimo.Jos su sveze rane od bombardovanja Srbije 1999 god.Mi im oprastamo ,jer hriscanski je prastati ali ne zaboravljamo.Mnogo su oni zla nama naneli,mnogo.
(Fica Abarth, 13. novembar 2013 22:34)

Sveze su i rane koje je ostavila garnitura koja je bila na vlasti 1999. godine, pa je narod to opet birao! Zato ce i doviti ono što zasluzuje.
A sto se tice primedbe o neutralnosti Austrije, Švedske Finske, Irske, pa ta neutralnost nije proglašena jednostrano, već su saveznici odlučili da će to biti tako posle rata. Uostalom, pogledajte gde naši mladi beže, pa ćete znati gde treba da se okrenemo. Naravno izuzetak su KGB-ocski agenti tipa Lazanskog i sličnog đ... koje se dovuklo u Srbiju da rovari.

Dacha

pre 10 godina

Ovo uporno ponavljanje "necemo NATO" neodoljivo podseca na Milosevicevo "Srbija se savijati nece" ili jos pre toga "jedna Partija sa dve frakcije". Kao sto znamo, ne samo da se savijamo nego nam se i "usi zavrcu" a o tome koliko je Partija nastalo od "dve frakcije - SKJ i SSRNJ" da i ne govorimo. A sto se tice Grcke, koju ovaj "visoko odlikovani" Rus pomenu kao primer koji ne treba slediti - narod nece NATO a politicari hoce - samo je dokaz koliko su Grcki politicari onog vremena bili mudri kada su pristupili NATO-u. U protivnom - Turska bi ih davno, davno "oduvala" i sa Kipra i sa ostrva blizu svoje obale. Prema tomee, ako Srbi nece u NATO, vec se uzdaju u "moc bratske im Rusije" - Bog da im je na pomoci, i Kosovu i RS i samom "Beogradskom pasaluku". Zar je moguce da smo toliko "lud narod" kako rece Prof Raskovic, pa da opet rizikujemo nekog "milosrdnog andjela" ??? Ili, pouceni visevekovnom iskustvu, jos od nase vlastele preostale iza Kosovskog boja, ako nekog ne uspes da pobedis - pridruzi mu se, ako bas necemo da sledimo primere nasih "lukavih ili mudrih" svejedno, suseda, clanica NATO-a, koji nas okruzuju sa svih strana??

Freed

pre 10 godina

"Prvi potpredsednik je na to kategorično uzvratio:
"Budite uvereni da će se političko rukovodstvo Srbije držati svog Ustava i skupštinske deklaracije o vojnoj neutralnosti. Ovaj moj stav ne zavisi od toga da li ga iznosim u Briselu, Vašingtonu ili Moskvi". - A da pitamo Koštunicu za ovo:Ustav?!
Znači ako ne ove,onda sledeće godine počeće razgovori o ulasku u NATO...Čitam kroz redove :)

Bojan

pre 10 godina

Vojna neutralnost je nesto najgore za drzavu, ako smo vojno neutralni zasto ce nam onda vojska! Svi oko nas ce biti u NATO, a mi cemo biti kao I uvek "najpametniji", zato sto nikada nismo branili svoje interese, vec interese velikih.Nas interes je NATO!!!

Dan Australia

pre 10 godina

Vucicu svaka cast a vi sto mislite da nije u pravu pod hitno se pogledajte u ogledalo! Sa EU mozemo da gradimo ekonomske odnose Ali nikako vojne pa pobogu ljudi oni su nam decu ubijali!!

Skywalker

pre 10 godina

Vojna neutralnost ne znači okretanje od Rusije,ali se mora voditi takva politika radi smanjenja pritiska sa Zapada,a prijateljstvo i saradnja sa Moskvom je nešto što se ne dovodi u pitanje.Bar ja to tako shvatam i mislim da je to pametna i jedina moguća politika,u ovom trenutku.

Miki

pre 10 godina

@ b."Jos da pocnu rusi gace da nam skidaju...".
E moj @ b.,nas narod lepo kaze:"ko hoce da bude je.en same mu gace spadaju". Problem je sto ovi nasi na vlasti uopste gace I ne nose kad idu u Moskvu ili Brisel, odnosno kad im neko iz Moskve ili Brisela dolazi u goste.

Aca šmeker

pre 10 godina

Vučić poštuje ustav Srbije u kom je propisana vojna neutralnost,naravno poštuje i tradicionalno prijateljske odnose sa Rusijom.

delboy

pre 10 godina

Vidim da ima puno botova, koji klicu i aplaudiraju na sve sto Vucic kaze . Ne volim Vucica uopste. Cak i kad bih verovao u njegove najbolje namere, opet ne bih mogao da verujem u sve sto prica i radi. One sto su na vlasti neposredno bili pre njega, odnosno DS i njima bliske stranke prezirem. Socijaliste, posebno Dacica i Palmu ne mogu ocima da vidim i o njima mislim sve najgore. Ali, ljude koji hoce da bi vide Srbiju u NATO, ne samo da ne razumem, vec zalim i njih i sebe jer moram da delim isto nebo sa takvima. Nato na celu sa SAD, su najveci protivnici ove planete , ove civilizacije u celoj njenoj istoriji, gori su i od Hitlera. Ovoliko ljudi na sajtu koji bi u Nato , ja to ne mogu da razumem, jedan ce se cak iseliti zato sto Srbija nece u NATo :) . O ulasku u EU, moze da se polemise, ima mnogo argumenata na obe strane. Ja bih mogao iz ekonomskih razloga da se nateram da zivim u zemlji koja je clanica NATO, naravno da razumem ljude koji odlaze odavde da bi ziveli bolje. Medjutim, nikad ne bih mogao da podnesem da se moja drzava prikljuci toj nacistickoj alijansi. Uradicu kao obican gradjanin, pojedinac, sve sto mogu da do toga ne dodje. Ne samo zbog toga sto su nas bombardovali , iako bi i to mogao da bude dovoljan razlog, vec i zbog svega sto su cinili i cine sirom sveta.

Милош

pre 10 godina

Србија има три потпредседника Владе, и они су колико се разумем у уређење наше државе сви једнаки и свако од њих има своју област деловања. Поред потпредседника Владе има и одређени број министара. И ти министри су сви у истом рангу јер је свако задужен за нешто друго. Ко је онда тамо први министар Владе Србије? У историји Србије није постојала титула првог потпредседника Владе. Да ли је онда Расим Љајић други поптредседник или је Јован Кркобабић други? Како се рангирају та двојица ако је Александар Вучић уз титулу прилепио одредницу „први“? Гледам састав владе на http://www.srbija.gov.rs/vlada/sastav.php и мени се тамо чини да је по некој институционалној хиерархији важнија позиција премијера и генералног секретара Владе од свих осталих набројаних. И какву тежину имају Вучићева обећања у односу на обећања било ког радника Владе (некога ко је именован да ради нешто у Влади као министар или потпредседник и за то прима плату и тече му пензиони стаж).

Dragan

pre 10 godina

Iako je ruski kapital uveliko u Crnoj Gori, Rusija se ne izjašnjava da je protiv ulaska ove zemlje u NATO. To samo čini u slučaju Srbije.
(Zemun grad SPO, 13. novembar 2013 23:53)

Koga je briga gde će da se učlani Crna Gora. Ta zemlja je na nivou statističke greške i po broju stanovnika, i po površini, i po kapitalu koji se tamo obrće. Možda zvuči malo grubo ovo što sam napisao, ali ne mislim da je to loše, naprotiv, za Crnogorce je odlično.

Vladica

pre 10 godina

Vucic ne pokusava da izgradi oruzano jaku drzavu vec finansijski stabilnu i sama neutralnost izmedju izmedju nato-a i ruske strane nece srbiju skrenuti sa puta kojim je posla.

David Pantovic

pre 10 godina

Zato smo izgubili sve ratove koje smo ratovali 90-tih godina. Da smo bili u NATO, nikad ne bi izgubili Kosovo!!! Vazno je da su nam Rusi bas "pomogli". "Malo morgen" sto bi rekao nas pokojni predsednik Slobodan Milosevic.

dixic

pre 10 godina

Pritisaka ima mnogo i bice ih samo jos vise. Nato nam je jako blizu, iako mi njemu mozda nismo. Verujem da su ovi potezi Vucica promisljeni i to i te kako

Devetar Cokulić

pre 10 godina

Poštujem stav Vučića da Srbija treba da ostane vojno neutralna. Mi, Srbi, ne smemo zaboraviti strahote koje smo preživeli 1999. godine, pristupanje ovoj organizaciji označilo bi samo gubitak našeg dostojanstva.

tedesco

pre 10 godina

Ruse ispratiti nazad u rusiju,srbija treba da se okrene zapadu.
Rusi su imali sanse da se pokazu kao saveznici.
(libija,irak,afganistan,sada i iran ih napusta....naravno srbija 99`.)
Ko god je sa rusijom kumovao zna se dokle je dogurao.A sto se tice zapada,navescu jedan primer,izrael,aj cik pipni ako smes,ima da te nema.Pipni,sutiraj,ponizavaj ruske saveznike nikom nista.
Nisam cuo zabrinutost rusa za polozaj srba u hrvatskoj,za upotrebu pisma koji i sami koriste?
Ne vidoh prisustvo ruskih mirotvoraca na kosovu?
Russland= demagogija
Deutschland= napredak
Srbijo probudi se !!!!

Poetska pravda za devedesete :)))

pre 10 godina

Vučić Šojguu: Nećemo u NATO

EU Srbiji: Datum za pocetak pregovora o datumu za pregovore o datumu za pretpristupne pregovore o prikljucenu EU ce biti odredjen u sledecih 9-12 meseci.

ЈОЦАВЕЛИКИ

pre 10 godina

Ја стварно не знам зашто уопште и спомињемо нато, и стварно не знам дал би и један Србин желео да буде део те заједнице.
Браво Вучићу...

GS

pre 10 godina

ja sam gotovo siguran da Srbija nece biti clanica NATO,zasto? nece je biti, ustvari ono sto bude ostalo od nje nece predstavljati nikakav problem nikome.

MONARHIJA

pre 10 godina

@mhm

Istina da Austrija nije u NATO.ali je i istina da Šojgu ne vuće za uši njihove ministre i ne nasrće na njihove Brankice!

Ex Sns.

pre 10 godina

Najskuplja varijanta je neutralnost koju smo sami proglasili u vreme nesretnika iz Dss. Mi moramo u Nato,nema druge.Zalosno je i tragicno koliko lutamo zbog podeljenosti unutar naroda, koja podeljenost vuce korene jos i pre II rata.Nama moze biti primer CG,na vreme su uvideli kakvi vetrovi duvaju svetom,svoju energiju su ulozili u to da se uclane u Nato i svaka cast,pozdravljam jer je to u interesu Cg -ca.

Логичан след догађаја

pre 10 godina

Не будите строги. То је рекао да смекша Руса. Па пре нешто више од годину дана су рекли да ће поништити ”Боркове неуставне потписе”, а виђу их сад, трипут више од Борка урадили. Биће Србија у НАТО и то пре него што очекујемо. Ове године се каже НЕ, следеће....

Nikolla

pre 10 godina

Nikolic izjavljuje da su Rusija i Srbija uvek na istoj strani a Vucic prica o nekoj neutralnosti. Koju igru SNS igra. Opet ce da uvuku ovu malu zemlju u svetska prepucavanja. Ni jedno ni drugo nije ono kako ce biti. Mi smo okruzeni NATOm i ne mozemo ih izbeci a i ne trebamo. Oni su vec na teritoriji nase zemlje ako je Kosovo, kako SNS kaze ustavno i zauvek, deo Srbije. U kojem vakumu mi zivimo Boze dragi.

AaAaA

pre 10 godina

zbog nase krvave proslosti nisam za ulazak u nato, ali kada se ukljuci logika zar smemo dozvoliti da kosovo udje u nato (jer im je to primarni cilj) a da mi glumino neku neutralnost, treba sabrati sve za i protiv

ignjat sp

pre 10 godina

Hajde da se ne oslanjamo večito na tvrdoglavost?To što su naši susedi na putu ka NATO-u ne znači da je dobro i po nas. Moj komša Miki juče skočio u bunar, al' ja sam ostao na tlu. Da ne banalizujem, u našoj ekonomskoj situaciji najbolja je vojna neutralnost.

Kali

pre 10 godina

Evo par stotina godina je prošlo kako Švajcarska nije ratovala. To se pokazalo kao najbolja stvar koju su mogli da urade. Njihovim stopama treba da idemo.

NokiJa

pre 10 godina

Vučić se, izgleda, opet zaleteo. O tome, hoće li Srbija u NATO ili neće, hoće li u EU ili neće, hoće li u neki novi Varšavski pakt ili neće, hoće li bilo gde, neće odlučivati ni Vučić, ni Djilas, ni SNS, DS, SPS, ... Odlučiće narod na referendumu, kada za to (ako) dodje vreme.
(Nesa, 13. novembar 2013 22:08)

Kao sto smo odlucivali kad je Vuk Draskovic,kao ministar odbrane, potpisao sporazum o slobodnom prolazu U.S.A vojske kroz celu teritoriju tadasnje SRJ. Sporazum i danas na snazi, a jedna od stavki je da U.S. vojnik moze da pocini bilo koje krivicno delo i da ne moze biti gonjen od nasih organa.
Hvala na paznji and dovidjenja!

Namigusa

pre 10 godina

Treba biti vest i koketirati sa svim drzavama koje nam mogu pomoci. Nismo u poziciji da mozemo da se opredeljujemo za bilo koju stranu!

Mitar

pre 10 godina

Na pomen NATO, sav se naježim. Nikad im neću zaboraviti bombardovanja. NATO ne donosi mir nigde u svetu. Jedina razumna odluka jeste vojna neutralnost Srbije.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Iako je ruski kapital uveliko u Crnoj Gori, Rusija se ne izjašnjava da je protiv ulaska ove zemlje u NATO. To samo čini u slučaju Srbije.
Srbija mora gledati svoj interes, a ne želje Moskve. Gotovo sve članice EU, ka čijem članstvu težimo su članice ovog saveza. U NATO-u su ili su se tamo zaputili svi naši susedi sa kojima smo u istoriji imali teritorijalne sporove. U slučaju spora sa nekim od njih, ta država bi iza sebe imala najači politički i vojni savez na svetu. Taj savez je i glavni administrator na KiM, gde nam je interes da obezbedimo autonomiju Srba i sačuvamo duhovnu baštinu. Sem geostrateškog, nacionalnog i ekonomski interes nam nalaže članstvo u NATO-u, jer je to najveća garancija bezbednosti stranih investicija. Državotvorna politika se ne vodi emocijama, nego razumom i veštinom kako bi se ispunio maksimum interesa. Nemci i Francuzi su imali vekovne ratove, pa su ipak prelomili i postali temeljni saveznici u Evropskoj Uniji i NATO-u. Mi smo sa osnivačima atlanskog saveza- SAD, Francuskom i V.Britanijom bili saveznici u dva svetska rata... Na nama je da odlučimo, a bliska prošlost nam je pokazala, da ko nije za stolom, obično bude na meniju.

Ixx

pre 10 godina

Imam neverovatno veliku veru u Vucicev diplomatski duh, sta god da je rekao ZNA zasto je rekao i na koji nacin je rekao, bice sve to dobro ljudi, vodi nas izuzetno dobar tim,okupljen oko jednog izuzetnog coveka kakav je Aleksandar V

i.J.Kv

pre 10 godina

Neodgovorna politika gospodar Vucica,naravno jer nema ko u njegovom okruzenju da mu kaze da vise ne lupa...posto su mu se svi uvukli u ****....

maximus

pre 10 godina

Ovaj Vucicv mi nije delovao kao neko ko moze da vodi diplomatiju, ali me je razuverio......Pravi odgovor, skroz na mestu.Mnogi mogu da nauce od njega.

Marica

pre 10 godina

Ovaj će sa Dačićem da reprizira Slobu. Sada je u fazi faktora stabilnosti, ako treba uvešće sankcije kosovskim Srbima kao Sloba bosanskim. A kada mu zadrmaju fotelju uvešće nas u nove sukobe.
Nama ne treba članstvo u EU, već isključivo u NATO-u.

maximus

pre 10 godina

Ovaj Vucicv mi nije delovao kao neko ko moze da vodi diplomatiju, ali me je razuverio......Pravi odgovor, skroz na mestu.Mnogi mogu da nauce od njega.

Volens-nolens

pre 10 godina

Izgleda se ruskom ministru nije dopala Vuciceva odluka da se postuje Ustav Srbije i da Srbija bude vojno neutralna. Sve velike sile zele da pridobiju sto vise drzava na svoju stranu. podrzavam ovaj vucicev stav. Pa , sama politika je kao i zivot , najbolje prolaze oni koji su neopredeljeni. Setimo se samo Tita i blok nesvrstanih!

laidblack

pre 10 godina

Jako pamenta i mudra stvar je ostati svoj i ne pripadati takvim organizacijama. Najbolje je biti neutralan gde svi zadrzavaju lepo misljenje o takvima

slaviz

pre 10 godina

Prijateljski odnosi Rusije i Srbije su u obostranom dugoročnom interesu, i ne verujem da na vlast u Srbiji može da dođe vlada kojoj neće biti od koristi saradnja s Rusijom.

mhm

pre 10 godina

Alo komentatori, alo Srbi, sta se lozite? Pa ni Austrija nije u NATO pa je u EU, pa sta njima fali? Sta se lozite na tu pricu okruzeni smo sa NATO. Svedska, Finska i Irska takodje nisu u NATO... Pa sta im fali??

Sale nbgd

pre 10 godina

Srbija mora da bude samostalna, i (dovoljno)jaka vojno. Da se ne plasi kada je neko popreko pogleda. Narano, to ne znaci da treba da stvaramo vojnu drzavu. Boze zdravlja da ratova vise ne bude, ali ako zatreba da mozemo da se odbranimo.
Apsolutno sam protiv ulaska u NATO, a svaki nas covek, ako zeli da bude placenik, slobodno, to pravo mu ne treba uskratiti, ali ne pod zastavom nase zemlje.
Verujem da ce Vucic od Srbije napraviti jaku zemlju, dostojnu njene istorije.

Vracar

pre 10 godina

Odoh ja odavde. Ja necu da zivim u zemlji koja nije clanica NATO alijanse. Nama kada je trebala pomoc da se oslobodimo zlikovca koji je bio na vlasti i koji je unistio ne samo okolne zemlje vec i nasu zemlju onda nam je NATO valjao a sada kada mi treba da pomognemo da se narod Sirije oslobodi od zlocinca koji je pobio 100.000 ljudi medju kojima i mnogo dece onda ne mozemo da ucestvujemo. Nista drugo nego sebicluk. Takodje i ovo sto od nas trazi zvanicna Moskva je katastrofa. Nadam se da ce i narod Rusije docekati dan kada nece biti pod diktaturom i da ce dobiti svoju slobodu od Vladimira Putina.

Denis

pre 10 godina

@SungeMunge

Ja ili moja deca da ratujemo za Rusiju ili Ameriku ili koga god svuda po svetu ne pada mi napamet. Poslednje sto nam treba jeste da nam dodju teroristi i krenu da raznose Terazije. Saradnja je uvek pozeljna ali hajde jednom da Srbija ostane van sukoba velikih sila.

Hocu u Evropu

pre 10 godina

Dosta vise te retrogradne retorike,progutajmo tu NATO zabu I da idemo dalje,Vucicu nisi vise radikal.
Brisel nam je blizi I od Karlobaga,a I od Virovitice?

SungeMunge

pre 10 godina

Znaci neutralni. A uklapamo navodno silne neke ugovore sa Rusijom. Mislim, nije problem. Ako sradjujemo. Ali cemu ovo mazanje ociju? Ja sam inace za Srbiju u NATO i za sto tesniju saradnju za Zapadom. Ovako smo samo kuca na promaji. Od neutralnosti za nas nema vajde, em je preskupo em je svakoj ozbiljnoj drzavi potrebna ozbiljna saveznicko-bezbednosna struktura. Kako nas narod nikako da shvati tako banalne stvari...?

Nesa

pre 10 godina

Vučić se, izgleda, opet zaleteo. O tome, hoće li Srbija u NATO ili neće, hoće li u EU ili neće, hoće li u neki novi Varšavski pakt ili neće, hoće li bilo gde, neće odlučivati ni Vučić, ni Djilas, ni SNS, DS, SPS, ... Odlučiće narod na referendumu, kada za to (ako) dodje vreme.

bg

pre 10 godina

Ako su Rusi mirno posmstrali kako NATO gradi baze u Rumuniji i Bugarskoj a te dve zemlje su mnogo bliže Rusiji nego Srbija? Srbija nije u NATO,ali kao da jeste jer je okružena NATO članicama...Čudni smo ti mi. Kukamo kako nas Zapad ne voli a dajemo Rusima ordenje....haha

rusofil

pre 10 godina

"Vojna neutralnost" - ruske baze, gasprom armija, zelenaški krediti a može i neki ratić ako braći zafali da nesmetano divljaju po Kavkazu.... baš smo neutralni. Skoro ko Švajcarska.

Fica Abarth

pre 10 godina

Mi u NATO ne treba da ulazimo.Jos su sveze rane od bombardovanja Srbije 1999 god.Mi im oprastamo ,jer hriscanski je prastati ali ne zaboravljamo.Mnogo su oni zla nama naneli,mnogo.

mic po mic

pre 10 godina

Jeste primetili kako se naša "elita" polako oprašta od EU i da Srbija postepeno ali sigurno postaje Ruska gubernija? Ovakvo ulizivanje stranoj zemlji je nezapamćeno od "danke dojčland". S tim što su Hrvati od toga bar imali neke koristi.

Paspalj

pre 10 godina

Jedva čekam 2014. i obeležavanje 70. godina sa Rusima. :)
Nije Vuičić izrekao ništa novo, ali je uvek dobro podsetiti se da nismo ničiji satelit, pogoovo ne NATO-a.

Jozef III

pre 10 godina

Bilo je obećanja i Voji kad je išao u Hag,bile su i zakletve date u crkvi,bilo je pretnji nikad sa Čedom ili DS-om...ali život je čudo uvek ti spremi neku neverovatnu ponudu koju ne možeš da odbiješ.Recimo stan od 100 m2 ili da imaš svoju partiju,pa da prisluškuješ svoje drugare ili nešto treće pa zato PPV nikad ne reci nikad ti bar imaš to političko iskustvo...ili se varam?Hm?U po kile leba da smo do 2020. članovi NATO pakta.

Bostjan

pre 10 godina

Iluzija je da se moze biti vojno neutralan kad vas sa svih strana okruzuju zemlje koje su opredeljene ka jednom vojnom savezu ili zele da budu njegov deo. Zar iko realno moze da poveruje u ovako nesto.

Dušan

pre 10 godina

Hrabro je od strane Vučića da kaže sa takvom odlučnošću da Srbija neće u Nato. Vojna neutralnost kao dugoročno opredeljenje je pravi put ali težak jer će sasvim izvesno pritisci da Srbija uđe u taj vojni savez biti izuzetno veliki.

Miha

pre 10 godina

Malo je Vucic bio nesmotren u razgovoru ,ali smatram da mu se na tome ne treba zameriti . Kao sto je i rekao Srbija ce ostati vojno neutralna i da ce pri toj izjavi ostati bez obzira gde se nalazio.

Marija

pre 10 godina

Secam se da je jednom negde pomenuo da bi trebalo da se razmisli o clanstvu u NATOu. Secam se da sam pomislila da bih mozda zbog toga, ako stvarno to uradi i glasala za njega i pored svega sto mu pamtimo od devedesetih. Al bih se presla...

Nesa

pre 10 godina

Vučić se, izgleda, opet zaleteo. O tome, hoće li Srbija u NATO ili neće, hoće li u EU ili neće, hoće li u neki novi Varšavski pakt ili neće, hoće li bilo gde, neće odlučivati ni Vučić, ni Djilas, ni SNS, DS, SPS, ... Odlučiće narod na referendumu, kada za to (ako) dodje vreme.

Fica Abarth

pre 10 godina

Mi u NATO ne treba da ulazimo.Jos su sveze rane od bombardovanja Srbije 1999 god.Mi im oprastamo ,jer hriscanski je prastati ali ne zaboravljamo.Mnogo su oni zla nama naneli,mnogo.

mhm

pre 10 godina

Alo komentatori, alo Srbi, sta se lozite? Pa ni Austrija nije u NATO pa je u EU, pa sta njima fali? Sta se lozite na tu pricu okruzeni smo sa NATO. Svedska, Finska i Irska takodje nisu u NATO... Pa sta im fali??

Bostjan

pre 10 godina

Iluzija je da se moze biti vojno neutralan kad vas sa svih strana okruzuju zemlje koje su opredeljene ka jednom vojnom savezu ili zele da budu njegov deo. Zar iko realno moze da poveruje u ovako nesto.

Paspalj

pre 10 godina

Jedva čekam 2014. i obeležavanje 70. godina sa Rusima. :)
Nije Vuičić izrekao ništa novo, ali je uvek dobro podsetiti se da nismo ničiji satelit, pogoovo ne NATO-a.

Denis

pre 10 godina

@SungeMunge

Ja ili moja deca da ratujemo za Rusiju ili Ameriku ili koga god svuda po svetu ne pada mi napamet. Poslednje sto nam treba jeste da nam dodju teroristi i krenu da raznose Terazije. Saradnja je uvek pozeljna ali hajde jednom da Srbija ostane van sukoba velikih sila.

Volens-nolens

pre 10 godina

Izgleda se ruskom ministru nije dopala Vuciceva odluka da se postuje Ustav Srbije i da Srbija bude vojno neutralna. Sve velike sile zele da pridobiju sto vise drzava na svoju stranu. podrzavam ovaj vucicev stav. Pa , sama politika je kao i zivot , najbolje prolaze oni koji su neopredeljeni. Setimo se samo Tita i blok nesvrstanih!

slaviz

pre 10 godina

Prijateljski odnosi Rusije i Srbije su u obostranom dugoročnom interesu, i ne verujem da na vlast u Srbiji može da dođe vlada kojoj neće biti od koristi saradnja s Rusijom.

Dušan

pre 10 godina

Hrabro je od strane Vučića da kaže sa takvom odlučnošću da Srbija neće u Nato. Vojna neutralnost kao dugoročno opredeljenje je pravi put ali težak jer će sasvim izvesno pritisci da Srbija uđe u taj vojni savez biti izuzetno veliki.

laidblack

pre 10 godina

Jako pamenta i mudra stvar je ostati svoj i ne pripadati takvim organizacijama. Najbolje je biti neutralan gde svi zadrzavaju lepo misljenje o takvima

Sale nbgd

pre 10 godina

Srbija mora da bude samostalna, i (dovoljno)jaka vojno. Da se ne plasi kada je neko popreko pogleda. Narano, to ne znaci da treba da stvaramo vojnu drzavu. Boze zdravlja da ratova vise ne bude, ali ako zatreba da mozemo da se odbranimo.
Apsolutno sam protiv ulaska u NATO, a svaki nas covek, ako zeli da bude placenik, slobodno, to pravo mu ne treba uskratiti, ali ne pod zastavom nase zemlje.
Verujem da ce Vucic od Srbije napraviti jaku zemlju, dostojnu njene istorije.

maximus

pre 10 godina

Ovaj Vucicv mi nije delovao kao neko ko moze da vodi diplomatiju, ali me je razuverio......Pravi odgovor, skroz na mestu.Mnogi mogu da nauce od njega.

Ixx

pre 10 godina

Imam neverovatno veliku veru u Vucicev diplomatski duh, sta god da je rekao ZNA zasto je rekao i na koji nacin je rekao, bice sve to dobro ljudi, vodi nas izuzetno dobar tim,okupljen oko jednog izuzetnog coveka kakav je Aleksandar V

MONARHIJA

pre 10 godina

@abhazija

Ne verujem da je tako nešto potpisano-to bi značilo potpunu izolaciju Srbije,uvodjenje viza itd-itd... Otvaranje sukoba u zemlji-Madjarska 1956- Čehoslovačka 1968god.

Miha

pre 10 godina

Malo je Vucic bio nesmotren u razgovoru ,ali smatram da mu se na tome ne treba zameriti . Kao sto je i rekao Srbija ce ostati vojno neutralna i da ce pri toj izjavi ostati bez obzira gde se nalazio.

maximus

pre 10 godina

Ovaj Vucicv mi nije delovao kao neko ko moze da vodi diplomatiju, ali me je razuverio......Pravi odgovor, skroz na mestu.Mnogi mogu da nauce od njega.

ЈОЦАВЕЛИКИ

pre 10 godina

Ја стварно не знам зашто уопште и спомињемо нато, и стварно не знам дал би и један Србин желео да буде део те заједнице.
Браво Вучићу...

Kali

pre 10 godina

Evo par stotina godina je prošlo kako Švajcarska nije ratovala. To se pokazalo kao najbolja stvar koju su mogli da urade. Njihovim stopama treba da idemo.

jovan

pre 10 godina

Sa svima treba biti ako je to ikako moguce u dobrim odnosima i ne priklanjati se nikome, jer istorija nas je naucila da politika zemlje treba da se vodi sopstvenim snagama i uvek gledati da interes gradjana bude na prvom mestu.

Devetar Cokulić

pre 10 godina

Poštujem stav Vučića da Srbija treba da ostane vojno neutralna. Mi, Srbi, ne smemo zaboraviti strahote koje smo preživeli 1999. godine, pristupanje ovoj organizaciji označilo bi samo gubitak našeg dostojanstva.

nevena

pre 10 godina

Srbija polako dobija na znacaju kako na balkanu tako i u Evropi. Neutralnost je od kljucnog znacaja zbog stranih investicija, koje nam stizu sa istoka i zapada. Tako da Vucic pravilno balansira sa ovom politikom neutralnosti.

MnogoSmoMali

pre 10 godina

Pre svega ne zaboravimo da nas je taj isti NATO bombardovao i to se ne zaboravlja nikada , a drugo .. suvise smo mali da bi smo bili nekome pretnja u vojnom smislu te je najbolje resenje vojna neutralnost

Aca šmeker

pre 10 godina

Vučić poštuje ustav Srbije u kom je propisana vojna neutralnost,naravno poštuje i tradicionalno prijateljske odnose sa Rusijom.

Borca1

pre 10 godina

Srbija mora ostati vojno neutralna drzava jer nas i geo-strateski polozaj negde usmerava u tom pravcu.Kao zemlja na granici istoka i zapada nekako mi je naj logicnije da budemo tampon da se nesvtstavamo ni na jednu stranu a da zadrzimo dobre odnose sa obe strane..tesko ali se postize dobrom diplomatijom

Mitar

pre 10 godina

Na pomen NATO, sav se naježim. Nikad im neću zaboraviti bombardovanja. NATO ne donosi mir nigde u svetu. Jedina razumna odluka jeste vojna neutralnost Srbije.

ignjat sp

pre 10 godina

Hajde da se ne oslanjamo večito na tvrdoglavost?To što su naši susedi na putu ka NATO-u ne znači da je dobro i po nas. Moj komša Miki juče skočio u bunar, al' ja sam ostao na tlu. Da ne banalizujem, u našoj ekonomskoj situaciji najbolja je vojna neutralnost.

Dragan

pre 10 godina

Iako je ruski kapital uveliko u Crnoj Gori, Rusija se ne izjašnjava da je protiv ulaska ove zemlje u NATO. To samo čini u slučaju Srbije.
(Zemun grad SPO, 13. novembar 2013 23:53)

Koga je briga gde će da se učlani Crna Gora. Ta zemlja je na nivou statističke greške i po broju stanovnika, i po površini, i po kapitalu koji se tamo obrće. Možda zvuči malo grubo ovo što sam napisao, ali ne mislim da je to loše, naprotiv, za Crnogorce je odlično.

Srbin100%

pre 10 godina

Vlada i sve relevatne institucije i istaknuti pojedinci moraju da posalju jasno poruku svim medjunarodnim akterima da Srbija ne namerava da odustane od vojne neutralnosti

Namigusa

pre 10 godina

Treba biti vest i koketirati sa svim drzavama koje nam mogu pomoci. Nismo u poziciji da mozemo da se opredeljujemo za bilo koju stranu!

Miloš

pre 10 godina

Srbija je uvek bila vojno neutralna, tako će ostati. NATO bombardovanje ovaj narod neće zaboraviti. Sa Rusijom imamo dobru vojnu saradnju koja se svakim danom samo produbljuje.

slatkiš

pre 10 godina

Mislite li da će ovaj narod zaboraviti NATO bombardovanje??? Zaboraviti sve nevine žrtve i decu nevino stradalu??? Nikada! Zna i Vučić to i on je Srbin zato Srbija ostaje vojno neutralna zemlja i nikada se neće prikloniti NATO paktu!

milojko

pre 10 godina

Vojna neutralnost je danas najbitnija, jer na taj nacin se odrzavaju dobri odnosi sa dve nepomirljive strane, odnosno, sa istokom i zapadom. Trebamo uciti od iskusnijih kao sto je Svajcarska. A Vucic je na ovaj nacin dokazao politicku zrelost jer se samo tako moze objasniti balansiranje istoka i zapada. Ovo je pravi nacin da se iskoriste obe strane u nasu korist.

dixic

pre 10 godina

Pritisaka ima mnogo i bice ih samo jos vise. Nato nam je jako blizu, iako mi njemu mozda nismo. Verujem da su ovi potezi Vucica promisljeni i to i te kako

Miško

pre 10 godina

Znamo da je Rusiji veoma bitna vojna neutralnost Srbije. I nama je, kako zbog nas samih tako i zbog dobrih odnosa sa Rusijom. Naš je interes da sa Rusijom imamo dobru vojnu saradnju ali da možemo kao vojno neutralni da računamo i na korektne i dobre odnose sa zapadom.

Jaksic Zivojin

pre 10 godina

Srbiji jeste najpametnije da ostane vojno neutralna, dosta smo se mi napatili i bili na meti tudjih prepucavanja a preko nasih ledja.

SAMI - SVOJI - GOSPODARI

pre 10 godina

Prijateljski odnosi dve drzave Rusije i Srbije su u obostranom dugorocnom interesu, i ne verujem da na vlast u Srbiji moze da dodje vlada kojoj nece biti od koristi saradnja s Rusijom. Srbija odoleva stalnim pritiscima da pristupi NATO, ali ona veoma uspesno se nosi sa ovim problemom.

sofija

pre 10 godina

Treba biti vest i koketirati sa svim drzavama koje nam mogu pomoci. Nismo u poziciji da mozemo da se opredeljujemo za bilo koju stranu!

Skywalker

pre 10 godina

Vojna neutralnost ne znači okretanje od Rusije,ali se mora voditi takva politika radi smanjenja pritiska sa Zapada,a prijateljstvo i saradnja sa Moskvom je nešto što se ne dovodi u pitanje.Bar ja to tako shvatam i mislim da je to pametna i jedina moguća politika,u ovom trenutku.

LukaP

pre 10 godina

Srpski narod nikada neće zaboraviti nato bombardovanje, pa je samim tim odluka gospodina Vučića o vojnoj neutralnosti (pogotovo protiv ulaska u nato) sasvim opravdana.

selena

pre 10 godina

A zasto bi smo trcali na neku stanu kada mozemo biti neutralni,kada bi se opredelili za jednu stranu izlozili bi sebe netrpeljivosti one druge,zato je bolje ne mesati se.

Vladica

pre 10 godina

Vucic ne pokusava da izgradi oruzano jaku drzavu vec finansijski stabilnu i sama neutralnost izmedju izmedju nato-a i ruske strane nece srbiju skrenuti sa puta kojim je posla.

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Prijateljski odnosi dve drzave Rusije i Srbije su u obostranom dugorocnom interesu, i ne verujem da na vlast u Srbiji moze da dodje vlada kojoj nece biti od koristi saradnja s Rusijom. Srbija odoleva stalnim pritiscima da pristupi NATO, ali ona veoma uspesno se nosi sa ovim problemom.

bg

pre 10 godina

Ako su Rusi mirno posmstrali kako NATO gradi baze u Rumuniji i Bugarskoj a te dve zemlje su mnogo bliže Rusiji nego Srbija? Srbija nije u NATO,ali kao da jeste jer je okružena NATO članicama...Čudni smo ti mi. Kukamo kako nas Zapad ne voli a dajemo Rusima ordenje....haha

mic po mic

pre 10 godina

Jeste primetili kako se naša "elita" polako oprašta od EU i da Srbija postepeno ali sigurno postaje Ruska gubernija? Ovakvo ulizivanje stranoj zemlji je nezapamćeno od "danke dojčland". S tim što su Hrvati od toga bar imali neke koristi.

Jozef III

pre 10 godina

Bilo je obećanja i Voji kad je išao u Hag,bile su i zakletve date u crkvi,bilo je pretnji nikad sa Čedom ili DS-om...ali život je čudo uvek ti spremi neku neverovatnu ponudu koju ne možeš da odbiješ.Recimo stan od 100 m2 ili da imaš svoju partiju,pa da prisluškuješ svoje drugare ili nešto treće pa zato PPV nikad ne reci nikad ti bar imaš to političko iskustvo...ili se varam?Hm?U po kile leba da smo do 2020. članovi NATO pakta.

SungeMunge

pre 10 godina

Znaci neutralni. A uklapamo navodno silne neke ugovore sa Rusijom. Mislim, nije problem. Ako sradjujemo. Ali cemu ovo mazanje ociju? Ja sam inace za Srbiju u NATO i za sto tesniju saradnju za Zapadom. Ovako smo samo kuca na promaji. Od neutralnosti za nas nema vajde, em je preskupo em je svakoj ozbiljnoj drzavi potrebna ozbiljna saveznicko-bezbednosna struktura. Kako nas narod nikako da shvati tako banalne stvari...?

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Iako je ruski kapital uveliko u Crnoj Gori, Rusija se ne izjašnjava da je protiv ulaska ove zemlje u NATO. To samo čini u slučaju Srbije.
Srbija mora gledati svoj interes, a ne želje Moskve. Gotovo sve članice EU, ka čijem članstvu težimo su članice ovog saveza. U NATO-u su ili su se tamo zaputili svi naši susedi sa kojima smo u istoriji imali teritorijalne sporove. U slučaju spora sa nekim od njih, ta država bi iza sebe imala najači politički i vojni savez na svetu. Taj savez je i glavni administrator na KiM, gde nam je interes da obezbedimo autonomiju Srba i sačuvamo duhovnu baštinu. Sem geostrateškog, nacionalnog i ekonomski interes nam nalaže članstvo u NATO-u, jer je to najveća garancija bezbednosti stranih investicija. Državotvorna politika se ne vodi emocijama, nego razumom i veštinom kako bi se ispunio maksimum interesa. Nemci i Francuzi su imali vekovne ratove, pa su ipak prelomili i postali temeljni saveznici u Evropskoj Uniji i NATO-u. Mi smo sa osnivačima atlanskog saveza- SAD, Francuskom i V.Britanijom bili saveznici u dva svetska rata... Na nama je da odlučimo, a bliska prošlost nam je pokazala, da ko nije za stolom, obično bude na meniju.

rusofil

pre 10 godina

"Vojna neutralnost" - ruske baze, gasprom armija, zelenaški krediti a može i neki ratić ako braći zafali da nesmetano divljaju po Kavkazu.... baš smo neutralni. Skoro ko Švajcarska.

Vracar

pre 10 godina

Odoh ja odavde. Ja necu da zivim u zemlji koja nije clanica NATO alijanse. Nama kada je trebala pomoc da se oslobodimo zlikovca koji je bio na vlasti i koji je unistio ne samo okolne zemlje vec i nasu zemlju onda nam je NATO valjao a sada kada mi treba da pomognemo da se narod Sirije oslobodi od zlocinca koji je pobio 100.000 ljudi medju kojima i mnogo dece onda ne mozemo da ucestvujemo. Nista drugo nego sebicluk. Takodje i ovo sto od nas trazi zvanicna Moskva je katastrofa. Nadam se da ce i narod Rusije docekati dan kada nece biti pod diktaturom i da ce dobiti svoju slobodu od Vladimira Putina.

Hocu u Evropu

pre 10 godina

Dosta vise te retrogradne retorike,progutajmo tu NATO zabu I da idemo dalje,Vucicu nisi vise radikal.
Brisel nam je blizi I od Karlobaga,a I od Virovitice?

i.J.Kv

pre 10 godina

Neodgovorna politika gospodar Vucica,naravno jer nema ko u njegovom okruzenju da mu kaze da vise ne lupa...posto su mu se svi uvukli u ****....

Marica

pre 10 godina

Ovaj će sa Dačićem da reprizira Slobu. Sada je u fazi faktora stabilnosti, ako treba uvešće sankcije kosovskim Srbima kao Sloba bosanskim. A kada mu zadrmaju fotelju uvešće nas u nove sukobe.
Nama ne treba članstvo u EU, već isključivo u NATO-u.

Petar S.

pre 10 godina

Ti radikalu bez bedza pricaj u svoje ime da neces, ja kao SRBIN zeilm u NATO da ne bih vise gledao razne Seselje, Milosevice, Mire, Nikolice Dacice....i ostale KGB placenike na vlasti zadnje dve decenije. NATO je jedino resenje da se resimo DB moskovskih KGB placenika sa vlasti jednom za sva vremena.
(Sto pre u NATO!!!, 14. novembar 2013 10:00)


Aha, samo sto ces umesto njih gledati, C. Jovanovica (prebogatog dramaturga bez dana radnog staza), Natasu Kandic, Sonju Biserko (koja ce svedociti u korist onih koji su proterali cetvrtinu miliona stanovnoka Hrvatske, naj veceg etnickog ciscenja posle 2. Svetskog rata), pa Medlin Olbrajt, Ricarda Holbruka, Hansa Ditriha Gensera, Alozja Moka, Veslija Kalrka, Hansa Van den Bruka, DZoa Bajdena i ostalih (aANTI SRB LOBISTA), identicnog hostaplerizma (samo na globalnom nivou) sa onima koje si pomenuo samo suprotnog predzaka.

S jednom razlikom. U NATO ces morati da placas I DANAK U KRVI za njihove interese, po kojekakvim vukoje...
Samo to je u redu za takve kao sto si ti, "davalac tudje krvi". Dok ti sedis u BG. Ali kad ti taj nato dovuce bombase samoubice na Terazije, zbog angazovanja srpske vojske,

E onda cu da te pitam za nato. POGOTOVO ako ekonomski standard u Srbiji ostane kao onaj u Bugarskoj ili Rumuniji koji su takodje clanice NATO i EU.

-Petar S. 14/11/2013 (12:44)

Samir NOVI PAZAR

pre 10 godina

Licno sam ubedjeni demokrata kao sto je bio nas pokojni dr. Zoran Djindjic, a ne sadasnja DS nije ni D od Demokratske stranke, o gospodinu Vucicu uvek sam imao simpatije, ali su mi ranije smetale njegove radikalne misli i ideje svi smo videli staje doneo taj radikalizam i nacionalizam nasoj drzavi i narodu da se danas zivi bednije i gore nego u Rumuniji pod Ceuseskuom. Gospodine Vucicu jako vas cenim zadnje vreme, jel nesto fali svim jakim zemljama sto su u Nato. A drugo Srbiji i njenom narodu nista nemoze bolje da se desi nego da bude u EU,i Nato kao sve druge evropske zemlje gde joj je mesto. Srbija nije Afrika ni Azija nego Evropa. Pozivate investore da ojaca drzava, nemojte samo one vase Arape dovodit kao investore nego jake investore iz Evrope gde ce se otvorit fabrike, itd. gde ce narod moci da radi trosi pare te pare kroz porez opet dolaze u drzavnu kasu jaca drzava a i narod, a Srbija moze da ozivi samo uz pomoc stranih investora, ili je opet vaznija svoja stolica i skupljajne radikalnih glasova koji su unistili Srbiju za 100 godina ili je vaznije da se ostane na vlasti. Razmislite dobro kako se vodi jedna drzava u kojoj narod i obicni gradjani da zive normalno" naglasavam "normalno", jer kao politicari ne moze niko dobro da zivi. Srbija mora do pokrene sve novo iz temelja nek traje ali Srbija ima 7 miliona gradjana, a ne samo politicku elitu. jel moguce da se posalje komentar gospodinu Vucicu. Gospodine Vucicu imam poverenje u vas nemojte narod izneverit imate moj glas.

Petar S.

pre 10 godina

@(Flavius Valerius, 14. novembar 2013 12:46)

E ovakve stvari i NE poznavanje CINJENICA me dovode do ludila!!
EVO TI Ustaav iz 1974 (Vazeceg Ustava u vreme raspada SFRJ). PA CITAJ!!!!

http://hr.wikisource.org/wiki/Ustav_Socijalisti%C4%8Dke_Federativne_Republike_Jugoslavije_(1974.)

I neznalica, BEZ BLAMA, tvrdi GLUPOSTI, o tome da je Srbija "razbila YU"?!?!?!?!?

E PA vidis S. Milosevic je samo SPROVODIO ono sto ti u TOM, TADA (za vreme aspada YU 1990ih) VAZECEM USTAVU iz 1974 godinne, moci da procitas U CLANU 2. da su "Socijalisticke pokrajne Kosovo i Metohije i Vojvodina U OKVIRU SRBIJE.

Osim toga, ces moci da procitas da je "menjanje spoljnih granica SFRJ (po istom tom VAZECEM USTAVU SFRJ) - "pravo na samo-opredeljneje" moguce ISKLJUCIVO AKO SE SA TIME SLOZE S-V-E R republike I pokrajine.

CLAN 5. USTAVA SFRJ.

Jeli RAZUMES? JELI TI JASNO??

Procitaj!!

e kao se opremis sa CINJENICAMA, onda dodji da raspravljamo. OVAKO dolazis NEPRIPREMLJEN/NE SPREMAN, najblaze receno.

Eto, da sam bilo sta drugo rekao, komentar mi nebi bio objavljen, pa ti vidi gde si SA CINJENIAMA!!!

Dan Australia

pre 10 godina

Vucicu svaka cast a vi sto mislite da nije u pravu pod hitno se pogledajte u ogledalo! Sa EU mozemo da gradimo ekonomske odnose Ali nikako vojne pa pobogu ljudi oni su nam decu ubijali!!

Marija

pre 10 godina

Secam se da je jednom negde pomenuo da bi trebalo da se razmisli o clanstvu u NATOu. Secam se da sam pomislila da bih mozda zbog toga, ako stvarno to uradi i glasala za njega i pored svega sto mu pamtimo od devedesetih. Al bih se presla...

matori

pre 10 godina

"...Vučić Šojguu: Nećemo u NATO..."

Hoćete, hoćete...!
Čim vam budu zavrnuli slavine kroz koje dobijate dolare i eure.
Od Rusa ionako nikad niste dobili ni centa...

Sto pre u NATO!!!

pre 10 godina

Ti radikalu bez bedza pricaj u svoje ime da neces, ja kao SRBIN zeilm u NATO da ne bih vise gledao razne Seselje, Milosevice, Mire, Nikolice Dacice....i ostale KGB placenike na vlasti zadnje dve decenije. NATO je jedino resenje da se resimo DB moskovskih KGB placenika sa vlasti jednom za sva vremena.

abhazija

pre 10 godina

Stanovnici SRBIJE TREBA DA ZNAJU: ovim "ODBRAMBENIM" UGOVOROM se, pravno, omogucava RUSIJI da ONI iskoriste svoj zakon koji kaze DA RUSIJA MOZE STITITI SVOJE INTERESE I SVOJU IMOVINU BILO KOJIM SREDSTVIMA. U slucaju SRBIJE NJIHOVA IMOVINA JE: CEO TOK GASOVODA I ZEMLJISTE. LEVO I DESNO I U SIRINI OD 5KM. IZNAD TAKODJE. PREMA TOME POSLACE NEKOLIKO HILJADA SVOJIH NAORUZANIH SPECIJALACA kako bi bili na citavom toku gasovoda. Uspeli su da podele SRBIJU NA DVA DELA I SVE ONO STO IM TITO NI POD PRETNJU SMRCU NIJE DAO. Niska vojna baza je takodje njihova. To je prva ruska vojna baza u Evropi. TOLIKO O VOJNOJ NEUTRALNOSTI

Drug Crni

pre 10 godina

Sto volim ovako "pametne" komentare koji se ticu neutralnosti Srbije. Kao, mogao je Tito. Jeste, 45-40 godina. Pa smo posle toga svi bili svedoci nejveceg stradanja Srba od drugog sv rata. Ljudi, poligamija je zabranjena. Nije prirodno da covek ima dve zene. Moramo se odluciti vec jednom za stranu!!!

1948, again

pre 10 godina

nikad ne reci 'nikad', ne ušlihtavaj se onima od čije su 'bratske' ljubavi svi pobegli. gde prestaje tzv prijateljstvo a počinje subordinacija i servilnost bednih političara...?

Freed

pre 10 godina

"Prvi potpredsednik je na to kategorično uzvratio:
"Budite uvereni da će se političko rukovodstvo Srbije držati svog Ustava i skupštinske deklaracije o vojnoj neutralnosti. Ovaj moj stav ne zavisi od toga da li ga iznosim u Briselu, Vašingtonu ili Moskvi". - A da pitamo Koštunicu za ovo:Ustav?!
Znači ako ne ove,onda sledeće godine počeće razgovori o ulasku u NATO...Čitam kroz redove :)

ADAM

pre 10 godina

Mi u NATO ne treba da ulazimo.Jos su sveze rane od bombardovanja Srbije 1999 god.Mi im oprastamo ,jer hriscanski je prastati ali ne zaboravljamo.Mnogo su oni zla nama naneli,mnogo.
(Fica Abarth, 13. novembar 2013 22:34)

Sveze su i rane koje je ostavila garnitura koja je bila na vlasti 1999. godine, pa je narod to opet birao! Zato ce i doviti ono što zasluzuje.
A sto se tice primedbe o neutralnosti Austrije, Švedske Finske, Irske, pa ta neutralnost nije proglašena jednostrano, već su saveznici odlučili da će to biti tako posle rata. Uostalom, pogledajte gde naši mladi beže, pa ćete znati gde treba da se okrenemo. Naravno izuzetak su KGB-ocski agenti tipa Lazanskog i sličnog đ... koje se dovuklo u Srbiju da rovari.

istina

pre 10 godina

Je li vam sad jasno da je Rusija rasturila Yugoslaviju, svaki joj rezim u Srbiji odgovara, bio taj rezim socijalisticki, demokratski, radikalni, ratnohuskacki, zlocinacki ,itd.

SPOvac iz Zemuna

pre 10 godina

Kada se sve sabere, nije Jugoslaviju Zapad rasturao.
(iskustvo uci, 13. novembar 2013 23:35)

Evo i reči Kire Gligorova koji to potvrđuje. https://youtu.be/AekZAAdw0dQ Bivši predsednik Makedonije svedoči o predlogu Evropske Unije da se Jugoslavija sačuva, primi u EU i od nje dobije 5 milijardi dolara za podršku reformama Ante Markovića. Milošević i Tuđman nisu na to pristali. Prvi je hteo čvrstu federaciju, a drugi nezavisnost Hrvatske.

Bojan

pre 10 godina

Vojna neutralnost je nesto najgore za drzavu, ako smo vojno neutralni zasto ce nam onda vojska! Svi oko nas ce biti u NATO, a mi cemo biti kao I uvek "najpametniji", zato sto nikada nismo branili svoje interese, vec interese velikih.Nas interes je NATO!!!

Dacha

pre 10 godina

Ovo uporno ponavljanje "necemo NATO" neodoljivo podseca na Milosevicevo "Srbija se savijati nece" ili jos pre toga "jedna Partija sa dve frakcije". Kao sto znamo, ne samo da se savijamo nego nam se i "usi zavrcu" a o tome koliko je Partija nastalo od "dve frakcije - SKJ i SSRNJ" da i ne govorimo. A sto se tice Grcke, koju ovaj "visoko odlikovani" Rus pomenu kao primer koji ne treba slediti - narod nece NATO a politicari hoce - samo je dokaz koliko su Grcki politicari onog vremena bili mudri kada su pristupili NATO-u. U protivnom - Turska bi ih davno, davno "oduvala" i sa Kipra i sa ostrva blizu svoje obale. Prema tomee, ako Srbi nece u NATO, vec se uzdaju u "moc bratske im Rusije" - Bog da im je na pomoci, i Kosovu i RS i samom "Beogradskom pasaluku". Zar je moguce da smo toliko "lud narod" kako rece Prof Raskovic, pa da opet rizikujemo nekog "milosrdnog andjela" ??? Ili, pouceni visevekovnom iskustvu, jos od nase vlastele preostale iza Kosovskog boja, ako nekog ne uspes da pobedis - pridruzi mu se, ako bas necemo da sledimo primere nasih "lukavih ili mudrih" svejedno, suseda, clanica NATO-a, koji nas okruzuju sa svih strana??

Ljubivoje I

pre 10 godina

Interesuje me da mi neko objasni, kakva je to neutralnost a potpisuju se vojni sporazumi sa Rusima. Kada su Rusi u pitanji sve može. Jedan dan se izdaje lokacijska dozvola, drugi dan gradjevinska dozvola. Radovi na Južnom toku počinju za deset dana. U tih deset dana će da se sprovedu tenderi za posao od dve miljarde eura. Brzo nema šta. Ko kaže da je kod nas spora birokratija.

Nikola, vojni STRATEG

pre 10 godina

B92: Vučić je Šojguu poručio da se strateško opredeljenje Beograda neće menjati...

Povraca mi se od ovih srpskih "strateskih opredeljenja" koja nista drugo ne znace nego pokusaj da se vrata za prosenje drze otvorena kako na Zapadu tako i na Istoku. Prozirna "taktika" srpske medjunarodne politike. Da sam na ruskom mestu, otkacio bih nas jednom za svagda, a ovi sto kukaju sto Rusi nisu 1999. zbog nas zapoceli treci svetski rat neka se zapitaju zasto je to tako. Pa kome trebaju takvi prevrtljivci, ali prevrtljivci sa "cvrstim strateskim opredeljenjima" (SIC!!!).

Imamo priliku (ako necemo u NATO) da ulaskom u organizaciju i dogovora o kolektivnoj bezbednosti udjemo pod vojni kisobran Moskve. Da li bi nas vise ikada iko smeo nekaznjeno da bombarduje, da nam kida teritoriju? Ali ne, nase "stratesko" (SIC!!!) opredeljenje je da u moru NATO-a (svuda oko nas) izigravamo neutralnost, koja ce u slucaju nekog veceg ratnog sukoba u Evropi toliko da se postuje, da ce Srbija i Svajcarska biti jedine dve oaze mira u ratom opustosenoj Evropi.
Gluperde vizantijske, neiskrene smo mi, i nista drugo. Oduvek bili. Zato i imamo toliko prijatelja po svetu.

Westside Barbell

pre 10 godina

Ultrapatriote nagradno pitanje za sve na komentarima.Koliko vaših članova porodica radi na mrskom zapadu?Demagogija i organizovano glasanje i pisanje i podržavanje odlika je neslobodnih ljudi koji sebe ne vide van slepog podržavanja gospodara.Verujte da nismo svi Vučić.A, kakva je Rusija danas,Putinova Rusija,najbolje se može sagledati na društvenim mrežama.Zemlja narkomana,prosjaka,alkoholičara,delikvenata,ljudoždera...

MONARHIJA

pre 10 godina

@mhm

Istina da Austrija nije u NATO.ali je i istina da Šojgu ne vuće za uši njihove ministre i ne nasrće na njihove Brankice!

Логичан след догађаја

pre 10 godina

Не будите строги. То је рекао да смекша Руса. Па пре нешто више од годину дана су рекли да ће поништити ”Боркове неуставне потписе”, а виђу их сад, трипут више од Борка урадили. Биће Србија у НАТО и то пре него што очекујемо. Ове године се каже НЕ, следеће....

Miki

pre 10 godina

@ b."Jos da pocnu rusi gace da nam skidaju...".
E moj @ b.,nas narod lepo kaze:"ko hoce da bude je.en same mu gace spadaju". Problem je sto ovi nasi na vlasti uopste gace I ne nose kad idu u Moskvu ili Brisel, odnosno kad im neko iz Moskve ili Brisela dolazi u goste.

davno bese al secam se ja

pre 10 godina

Hrabrost nije mlatiti tudjim @@@@em po trnju. Politicar dodje i izjavi nesto hrabro, a on prvi je za vreme bombardovanja uzeo stan u Beogradu...

Милош

pre 10 godina

Србија има три потпредседника Владе, и они су колико се разумем у уређење наше државе сви једнаки и свако од њих има своју област деловања. Поред потпредседника Владе има и одређени број министара. И ти министри су сви у истом рангу јер је свако задужен за нешто друго. Ко је онда тамо први министар Владе Србије? У историји Србије није постојала титула првог потпредседника Владе. Да ли је онда Расим Љајић други поптредседник или је Јован Кркобабић други? Како се рангирају та двојица ако је Александар Вучић уз титулу прилепио одредницу „први“? Гледам састав владе на http://www.srbija.gov.rs/vlada/sastav.php и мени се тамо чини да је по некој институционалној хиерархији важнија позиција премијера и генералног секретара Владе од свих осталих набројаних. И какву тежину имају Вучићева обећања у односу на обећања било ког радника Владе (некога ко је именован да ради нешто у Влади као министар или потпредседник и за то прима плату и тече му пензиони стаж).

Westside Barbell

pre 10 godina

Da postavimo stvari na jedini mogući način a to je poštovanje odluka parlamenta Srbije. Krizni centar i ugovor o vojnotehničkoj saradnji. Pozdravite mi Putina i zavet Vučića. Gospodine mi smo zadnjih dvadeset godina bili bezobrazni što nismo dopustili da radite šta želite. To isto reče i Šojgu samo iz njegovog ugla. Srbija je zemlja u kojoj se ne ceni pamet u kojoj svi sve znaju a naši političari to vešto koriste. I kovanica narod zna je ono što nas oslikava. Neće naša vojska da ide da ratuje za NATO ali ako treba da ih mobilišu za Čečeniju nema problema. Barem drug Putin to najbolje zna jer kada mobiliše decu iz ruralnih krajeva majčice Rusije i kada ih tako žrtvovane sahranjuju bez oznaka. Zato gospodo Rusi mi smo vam dali 51% posto što se tiče gasa, dugujemo vam 80miliona EUR, naše ljude smo otpustili i NIS-a a vi svoje zaposliste. Mi smo neutralni, ali samo prema logici i poštenju.

GS

pre 10 godina

ja sam gotovo siguran da Srbija nece biti clanica NATO,zasto? nece je biti, ustvari ono sto bude ostalo od nje nece predstavljati nikakav problem nikome.

NokiJa

pre 10 godina

Vučić se, izgleda, opet zaleteo. O tome, hoće li Srbija u NATO ili neće, hoće li u EU ili neće, hoće li u neki novi Varšavski pakt ili neće, hoće li bilo gde, neće odlučivati ni Vučić, ni Djilas, ni SNS, DS, SPS, ... Odlučiće narod na referendumu, kada za to (ako) dodje vreme.
(Nesa, 13. novembar 2013 22:08)

Kao sto smo odlucivali kad je Vuk Draskovic,kao ministar odbrane, potpisao sporazum o slobodnom prolazu U.S.A vojske kroz celu teritoriju tadasnje SRJ. Sporazum i danas na snazi, a jedna od stavki je da U.S. vojnik moze da pocini bilo koje krivicno delo i da ne moze biti gonjen od nasih organa.
Hvala na paznji and dovidjenja!

Poetska pravda za devedesete :)))

pre 10 godina

Vučić Šojguu: Nećemo u NATO

EU Srbiji: Datum za pocetak pregovora o datumu za pregovore o datumu za pretpristupne pregovore o prikljucenu EU ce biti odredjen u sledecih 9-12 meseci.

tedesco

pre 10 godina

Ruse ispratiti nazad u rusiju,srbija treba da se okrene zapadu.
Rusi su imali sanse da se pokazu kao saveznici.
(libija,irak,afganistan,sada i iran ih napusta....naravno srbija 99`.)
Ko god je sa rusijom kumovao zna se dokle je dogurao.A sto se tice zapada,navescu jedan primer,izrael,aj cik pipni ako smes,ima da te nema.Pipni,sutiraj,ponizavaj ruske saveznike nikom nista.
Nisam cuo zabrinutost rusa za polozaj srba u hrvatskoj,za upotrebu pisma koji i sami koriste?
Ne vidoh prisustvo ruskih mirotvoraca na kosovu?
Russland= demagogija
Deutschland= napredak
Srbijo probudi se !!!!

David Pantovic

pre 10 godina

Zato smo izgubili sve ratove koje smo ratovali 90-tih godina. Da smo bili u NATO, nikad ne bi izgubili Kosovo!!! Vazno je da su nam Rusi bas "pomogli". "Malo morgen" sto bi rekao nas pokojni predsednik Slobodan Milosevic.

milos

pre 10 godina

A koga si Vučiću pitao?!
(Bigrabbit, 14. novembar 2013 07:09)

Pitao je istog tog koga je pitao da podrzi Briselski sporazum cija ustavnost je pod velikim znakom pitanja.

Flavius Valerius

pre 10 godina

Kada se sve sabere, nije Jugoslaviju Zapad rasturao.
(iskustvo uci, 13. novembar 2013 23:35)

Evo i reči Kire Gligorova koji to potvrđuje. [link] Bivši predsednik Makedonije svedoči o predlogu Evropske Unije da se Jugoslavija sačuva, primi u EU i od nje dobije 5 milijardi dolara za podršku reformama Ante Markovića. Milošević i Tuđman nisu na to pristali. Prvi je hteo čvrstu federaciju, a drugi nezavisnost Hrvatske.
(SPOvac iz Zemuna, 14. novembar 2013 09:05)

A sto je sa Slovencima, ili oni nisu htjeli nista? Nevjesto iskrivljavanje istine. Jugoslavija je bila srusena Milosevicevom nasilnom promjenom Ustava SFRJ i nasilnim pripajanjem Kosova i Vojvodine! Kucan, Izetbegovic, Tudman i Gligorov su posljedica sulude politike Milosevica.

AaAaA

pre 10 godina

zbog nase krvave proslosti nisam za ulazak u nato, ali kada se ukljuci logika zar smemo dozvoliti da kosovo udje u nato (jer im je to primarni cilj) a da mi glumino neku neutralnost, treba sabrati sve za i protiv

Ex Sns.

pre 10 godina

Najskuplja varijanta je neutralnost koju smo sami proglasili u vreme nesretnika iz Dss. Mi moramo u Nato,nema druge.Zalosno je i tragicno koliko lutamo zbog podeljenosti unutar naroda, koja podeljenost vuce korene jos i pre II rata.Nama moze biti primer CG,na vreme su uvideli kakvi vetrovi duvaju svetom,svoju energiju su ulozili u to da se uclane u Nato i svaka cast,pozdravljam jer je to u interesu Cg -ca.

Nikolla

pre 10 godina

Nikolic izjavljuje da su Rusija i Srbija uvek na istoj strani a Vucic prica o nekoj neutralnosti. Koju igru SNS igra. Opet ce da uvuku ovu malu zemlju u svetska prepucavanja. Ni jedno ni drugo nije ono kako ce biti. Mi smo okruzeni NATOm i ne mozemo ih izbeci a i ne trebamo. Oni su vec na teritoriji nase zemlje ako je Kosovo, kako SNS kaze ustavno i zauvek, deo Srbije. U kojem vakumu mi zivimo Boze dragi.

delboy

pre 10 godina

Vidim da ima puno botova, koji klicu i aplaudiraju na sve sto Vucic kaze . Ne volim Vucica uopste. Cak i kad bih verovao u njegove najbolje namere, opet ne bih mogao da verujem u sve sto prica i radi. One sto su na vlasti neposredno bili pre njega, odnosno DS i njima bliske stranke prezirem. Socijaliste, posebno Dacica i Palmu ne mogu ocima da vidim i o njima mislim sve najgore. Ali, ljude koji hoce da bi vide Srbiju u NATO, ne samo da ne razumem, vec zalim i njih i sebe jer moram da delim isto nebo sa takvima. Nato na celu sa SAD, su najveci protivnici ove planete , ove civilizacije u celoj njenoj istoriji, gori su i od Hitlera. Ovoliko ljudi na sajtu koji bi u Nato , ja to ne mogu da razumem, jedan ce se cak iseliti zato sto Srbija nece u NATo :) . O ulasku u EU, moze da se polemise, ima mnogo argumenata na obe strane. Ja bih mogao iz ekonomskih razloga da se nateram da zivim u zemlji koja je clanica NATO, naravno da razumem ljude koji odlaze odavde da bi ziveli bolje. Medjutim, nikad ne bih mogao da podnesem da se moja drzava prikljuci toj nacistickoj alijansi. Uradicu kao obican gradjanin, pojedinac, sve sto mogu da do toga ne dodje. Ne samo zbog toga sto su nas bombardovali , iako bi i to mogao da bude dovoljan razlog, vec i zbog svega sto su cinili i cine sirom sveta.

M I T K E

pre 10 godina

(Zemun grad SPO, 13. novembar 2013 23:53)
ja se slezem sa vama da mi treba tako da razmisljamo ali isto tako se ne slazem da zemlje sa kojima smo bili saveznici u oba zvanicna svetska rata u trecem nezvanicnom smo, kako bih rekao, neprijatelji. Zar vi mislite svojom voljom? Ne,mi smo samo pioni kojima se igraju i jedni i drugi i nad nama su demonstrirali silu pokazivajuci jedno drugima ko je tu jaci i kome je nas geostrateski polozaj bitniji.

Vracar

pre 10 godina

Odoh ja odavde. Ja necu da zivim u zemlji koja nije clanica NATO alijanse. Nama kada je trebala pomoc da se oslobodimo zlikovca koji je bio na vlasti i koji je unistio ne samo okolne zemlje vec i nasu zemlju onda nam je NATO valjao a sada kada mi treba da pomognemo da se narod Sirije oslobodi od zlocinca koji je pobio 100.000 ljudi medju kojima i mnogo dece onda ne mozemo da ucestvujemo. Nista drugo nego sebicluk. Takodje i ovo sto od nas trazi zvanicna Moskva je katastrofa. Nadam se da ce i narod Rusije docekati dan kada nece biti pod diktaturom i da ce dobiti svoju slobodu od Vladimira Putina.

Bostjan

pre 10 godina

Iluzija je da se moze biti vojno neutralan kad vas sa svih strana okruzuju zemlje koje su opredeljene ka jednom vojnom savezu ili zele da budu njegov deo. Zar iko realno moze da poveruje u ovako nesto.

Hocu u Evropu

pre 10 godina

Dosta vise te retrogradne retorike,progutajmo tu NATO zabu I da idemo dalje,Vucicu nisi vise radikal.
Brisel nam je blizi I od Karlobaga,a I od Virovitice?

SungeMunge

pre 10 godina

Znaci neutralni. A uklapamo navodno silne neke ugovore sa Rusijom. Mislim, nije problem. Ako sradjujemo. Ali cemu ovo mazanje ociju? Ja sam inace za Srbiju u NATO i za sto tesniju saradnju za Zapadom. Ovako smo samo kuca na promaji. Od neutralnosti za nas nema vajde, em je preskupo em je svakoj ozbiljnoj drzavi potrebna ozbiljna saveznicko-bezbednosna struktura. Kako nas narod nikako da shvati tako banalne stvari...?

rusofil

pre 10 godina

"Vojna neutralnost" - ruske baze, gasprom armija, zelenaški krediti a može i neki ratić ako braći zafali da nesmetano divljaju po Kavkazu.... baš smo neutralni. Skoro ko Švajcarska.

bg

pre 10 godina

Ako su Rusi mirno posmstrali kako NATO gradi baze u Rumuniji i Bugarskoj a te dve zemlje su mnogo bliže Rusiji nego Srbija? Srbija nije u NATO,ali kao da jeste jer je okružena NATO članicama...Čudni smo ti mi. Kukamo kako nas Zapad ne voli a dajemo Rusima ordenje....haha

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Iako je ruski kapital uveliko u Crnoj Gori, Rusija se ne izjašnjava da je protiv ulaska ove zemlje u NATO. To samo čini u slučaju Srbije.
Srbija mora gledati svoj interes, a ne želje Moskve. Gotovo sve članice EU, ka čijem članstvu težimo su članice ovog saveza. U NATO-u su ili su se tamo zaputili svi naši susedi sa kojima smo u istoriji imali teritorijalne sporove. U slučaju spora sa nekim od njih, ta država bi iza sebe imala najači politički i vojni savez na svetu. Taj savez je i glavni administrator na KiM, gde nam je interes da obezbedimo autonomiju Srba i sačuvamo duhovnu baštinu. Sem geostrateškog, nacionalnog i ekonomski interes nam nalaže članstvo u NATO-u, jer je to najveća garancija bezbednosti stranih investicija. Državotvorna politika se ne vodi emocijama, nego razumom i veštinom kako bi se ispunio maksimum interesa. Nemci i Francuzi su imali vekovne ratove, pa su ipak prelomili i postali temeljni saveznici u Evropskoj Uniji i NATO-u. Mi smo sa osnivačima atlanskog saveza- SAD, Francuskom i V.Britanijom bili saveznici u dva svetska rata... Na nama je da odlučimo, a bliska prošlost nam je pokazala, da ko nije za stolom, obično bude na meniju.

mic po mic

pre 10 godina

Jeste primetili kako se naša "elita" polako oprašta od EU i da Srbija postepeno ali sigurno postaje Ruska gubernija? Ovakvo ulizivanje stranoj zemlji je nezapamćeno od "danke dojčland". S tim što su Hrvati od toga bar imali neke koristi.

Marica

pre 10 godina

Ovaj će sa Dačićem da reprizira Slobu. Sada je u fazi faktora stabilnosti, ako treba uvešće sankcije kosovskim Srbima kao Sloba bosanskim. A kada mu zadrmaju fotelju uvešće nas u nove sukobe.
Nama ne treba članstvo u EU, već isključivo u NATO-u.

Nesa

pre 10 godina

Vučić se, izgleda, opet zaleteo. O tome, hoće li Srbija u NATO ili neće, hoće li u EU ili neće, hoće li u neki novi Varšavski pakt ili neće, hoće li bilo gde, neće odlučivati ni Vučić, ni Djilas, ni SNS, DS, SPS, ... Odlučiće narod na referendumu, kada za to (ako) dodje vreme.

Marija

pre 10 godina

Secam se da je jednom negde pomenuo da bi trebalo da se razmisli o clanstvu u NATOu. Secam se da sam pomislila da bih mozda zbog toga, ako stvarno to uradi i glasala za njega i pored svega sto mu pamtimo od devedesetih. Al bih se presla...

i.J.Kv

pre 10 godina

Neodgovorna politika gospodar Vucica,naravno jer nema ko u njegovom okruzenju da mu kaze da vise ne lupa...posto su mu se svi uvukli u ****....

Jozef III

pre 10 godina

Bilo je obećanja i Voji kad je išao u Hag,bile su i zakletve date u crkvi,bilo je pretnji nikad sa Čedom ili DS-om...ali život je čudo uvek ti spremi neku neverovatnu ponudu koju ne možeš da odbiješ.Recimo stan od 100 m2 ili da imaš svoju partiju,pa da prisluškuješ svoje drugare ili nešto treće pa zato PPV nikad ne reci nikad ti bar imaš to političko iskustvo...ili se varam?Hm?U po kile leba da smo do 2020. članovi NATO pakta.

1948, again

pre 10 godina

nikad ne reci 'nikad', ne ušlihtavaj se onima od čije su 'bratske' ljubavi svi pobegli. gde prestaje tzv prijateljstvo a počinje subordinacija i servilnost bednih političara...?

abhazija

pre 10 godina

Stanovnici SRBIJE TREBA DA ZNAJU: ovim "ODBRAMBENIM" UGOVOROM se, pravno, omogucava RUSIJI da ONI iskoriste svoj zakon koji kaze DA RUSIJA MOZE STITITI SVOJE INTERESE I SVOJU IMOVINU BILO KOJIM SREDSTVIMA. U slucaju SRBIJE NJIHOVA IMOVINA JE: CEO TOK GASOVODA I ZEMLJISTE. LEVO I DESNO I U SIRINI OD 5KM. IZNAD TAKODJE. PREMA TOME POSLACE NEKOLIKO HILJADA SVOJIH NAORUZANIH SPECIJALACA kako bi bili na citavom toku gasovoda. Uspeli su da podele SRBIJU NA DVA DELA I SVE ONO STO IM TITO NI POD PRETNJU SMRCU NIJE DAO. Niska vojna baza je takodje njihova. To je prva ruska vojna baza u Evropi. TOLIKO O VOJNOJ NEUTRALNOSTI

delboy

pre 10 godina

Vidim da ima puno botova, koji klicu i aplaudiraju na sve sto Vucic kaze . Ne volim Vucica uopste. Cak i kad bih verovao u njegove najbolje namere, opet ne bih mogao da verujem u sve sto prica i radi. One sto su na vlasti neposredno bili pre njega, odnosno DS i njima bliske stranke prezirem. Socijaliste, posebno Dacica i Palmu ne mogu ocima da vidim i o njima mislim sve najgore. Ali, ljude koji hoce da bi vide Srbiju u NATO, ne samo da ne razumem, vec zalim i njih i sebe jer moram da delim isto nebo sa takvima. Nato na celu sa SAD, su najveci protivnici ove planete , ove civilizacije u celoj njenoj istoriji, gori su i od Hitlera. Ovoliko ljudi na sajtu koji bi u Nato , ja to ne mogu da razumem, jedan ce se cak iseliti zato sto Srbija nece u NATo :) . O ulasku u EU, moze da se polemise, ima mnogo argumenata na obe strane. Ja bih mogao iz ekonomskih razloga da se nateram da zivim u zemlji koja je clanica NATO, naravno da razumem ljude koji odlaze odavde da bi ziveli bolje. Medjutim, nikad ne bih mogao da podnesem da se moja drzava prikljuci toj nacistickoj alijansi. Uradicu kao obican gradjanin, pojedinac, sve sto mogu da do toga ne dodje. Ne samo zbog toga sto su nas bombardovali , iako bi i to mogao da bude dovoljan razlog, vec i zbog svega sto su cinili i cine sirom sveta.

GS

pre 10 godina

ja sam gotovo siguran da Srbija nece biti clanica NATO,zasto? nece je biti, ustvari ono sto bude ostalo od nje nece predstavljati nikakav problem nikome.

Dacha

pre 10 godina

Ovo uporno ponavljanje "necemo NATO" neodoljivo podseca na Milosevicevo "Srbija se savijati nece" ili jos pre toga "jedna Partija sa dve frakcije". Kao sto znamo, ne samo da se savijamo nego nam se i "usi zavrcu" a o tome koliko je Partija nastalo od "dve frakcije - SKJ i SSRNJ" da i ne govorimo. A sto se tice Grcke, koju ovaj "visoko odlikovani" Rus pomenu kao primer koji ne treba slediti - narod nece NATO a politicari hoce - samo je dokaz koliko su Grcki politicari onog vremena bili mudri kada su pristupili NATO-u. U protivnom - Turska bi ih davno, davno "oduvala" i sa Kipra i sa ostrva blizu svoje obale. Prema tomee, ako Srbi nece u NATO, vec se uzdaju u "moc bratske im Rusije" - Bog da im je na pomoci, i Kosovu i RS i samom "Beogradskom pasaluku". Zar je moguce da smo toliko "lud narod" kako rece Prof Raskovic, pa da opet rizikujemo nekog "milosrdnog andjela" ??? Ili, pouceni visevekovnom iskustvu, jos od nase vlastele preostale iza Kosovskog boja, ako nekog ne uspes da pobedis - pridruzi mu se, ako bas necemo da sledimo primere nasih "lukavih ili mudrih" svejedno, suseda, clanica NATO-a, koji nas okruzuju sa svih strana??

Sto pre u NATO!!!

pre 10 godina

Ti radikalu bez bedza pricaj u svoje ime da neces, ja kao SRBIN zeilm u NATO da ne bih vise gledao razne Seselje, Milosevice, Mire, Nikolice Dacice....i ostale KGB placenike na vlasti zadnje dve decenije. NATO je jedino resenje da se resimo DB moskovskih KGB placenika sa vlasti jednom za sva vremena.

David Pantovic

pre 10 godina

Zato smo izgubili sve ratove koje smo ratovali 90-tih godina. Da smo bili u NATO, nikad ne bi izgubili Kosovo!!! Vazno je da su nam Rusi bas "pomogli". "Malo morgen" sto bi rekao nas pokojni predsednik Slobodan Milosevic.

Bojan

pre 10 godina

Vojna neutralnost je nesto najgore za drzavu, ako smo vojno neutralni zasto ce nam onda vojska! Svi oko nas ce biti u NATO, a mi cemo biti kao I uvek "najpametniji", zato sto nikada nismo branili svoje interese, vec interese velikih.Nas interes je NATO!!!

Nikola, vojni STRATEG

pre 10 godina

B92: Vučić je Šojguu poručio da se strateško opredeljenje Beograda neće menjati...

Povraca mi se od ovih srpskih "strateskih opredeljenja" koja nista drugo ne znace nego pokusaj da se vrata za prosenje drze otvorena kako na Zapadu tako i na Istoku. Prozirna "taktika" srpske medjunarodne politike. Da sam na ruskom mestu, otkacio bih nas jednom za svagda, a ovi sto kukaju sto Rusi nisu 1999. zbog nas zapoceli treci svetski rat neka se zapitaju zasto je to tako. Pa kome trebaju takvi prevrtljivci, ali prevrtljivci sa "cvrstim strateskim opredeljenjima" (SIC!!!).

Imamo priliku (ako necemo u NATO) da ulaskom u organizaciju i dogovora o kolektivnoj bezbednosti udjemo pod vojni kisobran Moskve. Da li bi nas vise ikada iko smeo nekaznjeno da bombarduje, da nam kida teritoriju? Ali ne, nase "stratesko" (SIC!!!) opredeljenje je da u moru NATO-a (svuda oko nas) izigravamo neutralnost, koja ce u slucaju nekog veceg ratnog sukoba u Evropi toliko da se postuje, da ce Srbija i Svajcarska biti jedine dve oaze mira u ratom opustosenoj Evropi.
Gluperde vizantijske, neiskrene smo mi, i nista drugo. Oduvek bili. Zato i imamo toliko prijatelja po svetu.

Westside Barbell

pre 10 godina

Ultrapatriote nagradno pitanje za sve na komentarima.Koliko vaših članova porodica radi na mrskom zapadu?Demagogija i organizovano glasanje i pisanje i podržavanje odlika je neslobodnih ljudi koji sebe ne vide van slepog podržavanja gospodara.Verujte da nismo svi Vučić.A, kakva je Rusija danas,Putinova Rusija,najbolje se može sagledati na društvenim mrežama.Zemlja narkomana,prosjaka,alkoholičara,delikvenata,ljudoždera...

Ex Sns.

pre 10 godina

Najskuplja varijanta je neutralnost koju smo sami proglasili u vreme nesretnika iz Dss. Mi moramo u Nato,nema druge.Zalosno je i tragicno koliko lutamo zbog podeljenosti unutar naroda, koja podeljenost vuce korene jos i pre II rata.Nama moze biti primer CG,na vreme su uvideli kakvi vetrovi duvaju svetom,svoju energiju su ulozili u to da se uclane u Nato i svaka cast,pozdravljam jer je to u interesu Cg -ca.

Poetska pravda za devedesete :)))

pre 10 godina

Vučić Šojguu: Nećemo u NATO

EU Srbiji: Datum za pocetak pregovora o datumu za pregovore o datumu za pretpristupne pregovore o prikljucenu EU ce biti odredjen u sledecih 9-12 meseci.

Ljubivoje I

pre 10 godina

Interesuje me da mi neko objasni, kakva je to neutralnost a potpisuju se vojni sporazumi sa Rusima. Kada su Rusi u pitanji sve može. Jedan dan se izdaje lokacijska dozvola, drugi dan gradjevinska dozvola. Radovi na Južnom toku počinju za deset dana. U tih deset dana će da se sprovedu tenderi za posao od dve miljarde eura. Brzo nema šta. Ko kaže da je kod nas spora birokratija.

M I T K E

pre 10 godina

(Zemun grad SPO, 13. novembar 2013 23:53)
ja se slezem sa vama da mi treba tako da razmisljamo ali isto tako se ne slazem da zemlje sa kojima smo bili saveznici u oba zvanicna svetska rata u trecem nezvanicnom smo, kako bih rekao, neprijatelji. Zar vi mislite svojom voljom? Ne,mi smo samo pioni kojima se igraju i jedni i drugi i nad nama su demonstrirali silu pokazivajuci jedno drugima ko je tu jaci i kome je nas geostrateski polozaj bitniji.

istina

pre 10 godina

Je li vam sad jasno da je Rusija rasturila Yugoslaviju, svaki joj rezim u Srbiji odgovara, bio taj rezim socijalisticki, demokratski, radikalni, ratnohuskacki, zlocinacki ,itd.

Nikolla

pre 10 godina

Nikolic izjavljuje da su Rusija i Srbija uvek na istoj strani a Vucic prica o nekoj neutralnosti. Koju igru SNS igra. Opet ce da uvuku ovu malu zemlju u svetska prepucavanja. Ni jedno ni drugo nije ono kako ce biti. Mi smo okruzeni NATOm i ne mozemo ih izbeci a i ne trebamo. Oni su vec na teritoriji nase zemlje ako je Kosovo, kako SNS kaze ustavno i zauvek, deo Srbije. U kojem vakumu mi zivimo Boze dragi.

Логичан след догађаја

pre 10 godina

Не будите строги. То је рекао да смекша Руса. Па пре нешто више од годину дана су рекли да ће поништити ”Боркове неуставне потписе”, а виђу их сад, трипут више од Борка урадили. Биће Србија у НАТО и то пре него што очекујемо. Ове године се каже НЕ, следеће....

tedesco

pre 10 godina

Ruse ispratiti nazad u rusiju,srbija treba da se okrene zapadu.
Rusi su imali sanse da se pokazu kao saveznici.
(libija,irak,afganistan,sada i iran ih napusta....naravno srbija 99`.)
Ko god je sa rusijom kumovao zna se dokle je dogurao.A sto se tice zapada,navescu jedan primer,izrael,aj cik pipni ako smes,ima da te nema.Pipni,sutiraj,ponizavaj ruske saveznike nikom nista.
Nisam cuo zabrinutost rusa za polozaj srba u hrvatskoj,za upotrebu pisma koji i sami koriste?
Ne vidoh prisustvo ruskih mirotvoraca na kosovu?
Russland= demagogija
Deutschland= napredak
Srbijo probudi se !!!!

ADAM

pre 10 godina

Mi u NATO ne treba da ulazimo.Jos su sveze rane od bombardovanja Srbije 1999 god.Mi im oprastamo ,jer hriscanski je prastati ali ne zaboravljamo.Mnogo su oni zla nama naneli,mnogo.
(Fica Abarth, 13. novembar 2013 22:34)

Sveze su i rane koje je ostavila garnitura koja je bila na vlasti 1999. godine, pa je narod to opet birao! Zato ce i doviti ono što zasluzuje.
A sto se tice primedbe o neutralnosti Austrije, Švedske Finske, Irske, pa ta neutralnost nije proglašena jednostrano, već su saveznici odlučili da će to biti tako posle rata. Uostalom, pogledajte gde naši mladi beže, pa ćete znati gde treba da se okrenemo. Naravno izuzetak su KGB-ocski agenti tipa Lazanskog i sličnog đ... koje se dovuklo u Srbiju da rovari.

Westside Barbell

pre 10 godina

Da postavimo stvari na jedini mogući način a to je poštovanje odluka parlamenta Srbije. Krizni centar i ugovor o vojnotehničkoj saradnji. Pozdravite mi Putina i zavet Vučića. Gospodine mi smo zadnjih dvadeset godina bili bezobrazni što nismo dopustili da radite šta želite. To isto reče i Šojgu samo iz njegovog ugla. Srbija je zemlja u kojoj se ne ceni pamet u kojoj svi sve znaju a naši političari to vešto koriste. I kovanica narod zna je ono što nas oslikava. Neće naša vojska da ide da ratuje za NATO ali ako treba da ih mobilišu za Čečeniju nema problema. Barem drug Putin to najbolje zna jer kada mobiliše decu iz ruralnih krajeva majčice Rusije i kada ih tako žrtvovane sahranjuju bez oznaka. Zato gospodo Rusi mi smo vam dali 51% posto što se tiče gasa, dugujemo vam 80miliona EUR, naše ljude smo otpustili i NIS-a a vi svoje zaposliste. Mi smo neutralni, ali samo prema logici i poštenju.

SPOvac iz Zemuna

pre 10 godina

Kada se sve sabere, nije Jugoslaviju Zapad rasturao.
(iskustvo uci, 13. novembar 2013 23:35)

Evo i reči Kire Gligorova koji to potvrđuje. https://youtu.be/AekZAAdw0dQ Bivši predsednik Makedonije svedoči o predlogu Evropske Unije da se Jugoslavija sačuva, primi u EU i od nje dobije 5 milijardi dolara za podršku reformama Ante Markovića. Milošević i Tuđman nisu na to pristali. Prvi je hteo čvrstu federaciju, a drugi nezavisnost Hrvatske.

Милош

pre 10 godina

Србија има три потпредседника Владе, и они су колико се разумем у уређење наше државе сви једнаки и свако од њих има своју област деловања. Поред потпредседника Владе има и одређени број министара. И ти министри су сви у истом рангу јер је свако задужен за нешто друго. Ко је онда тамо први министар Владе Србије? У историји Србије није постојала титула првог потпредседника Владе. Да ли је онда Расим Љајић други поптредседник или је Јован Кркобабић други? Како се рангирају та двојица ако је Александар Вучић уз титулу прилепио одредницу „први“? Гледам састав владе на http://www.srbija.gov.rs/vlada/sastav.php и мени се тамо чини да је по некој институционалној хиерархији важнија позиција премијера и генералног секретара Владе од свих осталих набројаних. И какву тежину имају Вучићева обећања у односу на обећања било ког радника Владе (некога ко је именован да ради нешто у Влади као министар или потпредседник и за то прима плату и тече му пензиони стаж).

Miki

pre 10 godina

@ b."Jos da pocnu rusi gace da nam skidaju...".
E moj @ b.,nas narod lepo kaze:"ko hoce da bude je.en same mu gace spadaju". Problem je sto ovi nasi na vlasti uopste gace I ne nose kad idu u Moskvu ili Brisel, odnosno kad im neko iz Moskve ili Brisela dolazi u goste.

matori

pre 10 godina

"...Vučić Šojguu: Nećemo u NATO..."

Hoćete, hoćete...!
Čim vam budu zavrnuli slavine kroz koje dobijate dolare i eure.
Od Rusa ionako nikad niste dobili ni centa...

davno bese al secam se ja

pre 10 godina

Hrabrost nije mlatiti tudjim @@@@em po trnju. Politicar dodje i izjavi nesto hrabro, a on prvi je za vreme bombardovanja uzeo stan u Beogradu...

Drug Crni

pre 10 godina

Sto volim ovako "pametne" komentare koji se ticu neutralnosti Srbije. Kao, mogao je Tito. Jeste, 45-40 godina. Pa smo posle toga svi bili svedoci nejveceg stradanja Srba od drugog sv rata. Ljudi, poligamija je zabranjena. Nije prirodno da covek ima dve zene. Moramo se odluciti vec jednom za stranu!!!

milos

pre 10 godina

A koga si Vučiću pitao?!
(Bigrabbit, 14. novembar 2013 07:09)

Pitao je istog tog koga je pitao da podrzi Briselski sporazum cija ustavnost je pod velikim znakom pitanja.

Freed

pre 10 godina

"Prvi potpredsednik je na to kategorično uzvratio:
"Budite uvereni da će se političko rukovodstvo Srbije držati svog Ustava i skupštinske deklaracije o vojnoj neutralnosti. Ovaj moj stav ne zavisi od toga da li ga iznosim u Briselu, Vašingtonu ili Moskvi". - A da pitamo Koštunicu za ovo:Ustav?!
Znači ako ne ove,onda sledeće godine počeće razgovori o ulasku u NATO...Čitam kroz redove :)

Paspalj

pre 10 godina

Jedva čekam 2014. i obeležavanje 70. godina sa Rusima. :)
Nije Vuičić izrekao ništa novo, ali je uvek dobro podsetiti se da nismo ničiji satelit, pogoovo ne NATO-a.

Fica Abarth

pre 10 godina

Mi u NATO ne treba da ulazimo.Jos su sveze rane od bombardovanja Srbije 1999 god.Mi im oprastamo ,jer hriscanski je prastati ali ne zaboravljamo.Mnogo su oni zla nama naneli,mnogo.

Ixx

pre 10 godina

Imam neverovatno veliku veru u Vucicev diplomatski duh, sta god da je rekao ZNA zasto je rekao i na koji nacin je rekao, bice sve to dobro ljudi, vodi nas izuzetno dobar tim,okupljen oko jednog izuzetnog coveka kakav je Aleksandar V

MONARHIJA

pre 10 godina

@mhm

Istina da Austrija nije u NATO.ali je i istina da Šojgu ne vuće za uši njihove ministre i ne nasrće na njihove Brankice!

Dušan

pre 10 godina

Hrabro je od strane Vučića da kaže sa takvom odlučnošću da Srbija neće u Nato. Vojna neutralnost kao dugoročno opredeljenje je pravi put ali težak jer će sasvim izvesno pritisci da Srbija uđe u taj vojni savez biti izuzetno veliki.

maximus

pre 10 godina

Ovaj Vucicv mi nije delovao kao neko ko moze da vodi diplomatiju, ali me je razuverio......Pravi odgovor, skroz na mestu.Mnogi mogu da nauce od njega.

slaviz

pre 10 godina

Prijateljski odnosi Rusije i Srbije su u obostranom dugoročnom interesu, i ne verujem da na vlast u Srbiji može da dođe vlada kojoj neće biti od koristi saradnja s Rusijom.

Sale nbgd

pre 10 godina

Srbija mora da bude samostalna, i (dovoljno)jaka vojno. Da se ne plasi kada je neko popreko pogleda. Narano, to ne znaci da treba da stvaramo vojnu drzavu. Boze zdravlja da ratova vise ne bude, ali ako zatreba da mozemo da se odbranimo.
Apsolutno sam protiv ulaska u NATO, a svaki nas covek, ako zeli da bude placenik, slobodno, to pravo mu ne treba uskratiti, ali ne pod zastavom nase zemlje.
Verujem da ce Vucic od Srbije napraviti jaku zemlju, dostojnu njene istorije.

maximus

pre 10 godina

Ovaj Vucicv mi nije delovao kao neko ko moze da vodi diplomatiju, ali me je razuverio......Pravi odgovor, skroz na mestu.Mnogi mogu da nauce od njega.

Flavius Valerius

pre 10 godina

Kada se sve sabere, nije Jugoslaviju Zapad rasturao.
(iskustvo uci, 13. novembar 2013 23:35)

Evo i reči Kire Gligorova koji to potvrđuje. [link] Bivši predsednik Makedonije svedoči o predlogu Evropske Unije da se Jugoslavija sačuva, primi u EU i od nje dobije 5 milijardi dolara za podršku reformama Ante Markovića. Milošević i Tuđman nisu na to pristali. Prvi je hteo čvrstu federaciju, a drugi nezavisnost Hrvatske.
(SPOvac iz Zemuna, 14. novembar 2013 09:05)

A sto je sa Slovencima, ili oni nisu htjeli nista? Nevjesto iskrivljavanje istine. Jugoslavija je bila srusena Milosevicevom nasilnom promjenom Ustava SFRJ i nasilnim pripajanjem Kosova i Vojvodine! Kucan, Izetbegovic, Tudman i Gligorov su posljedica sulude politike Milosevica.

Miha

pre 10 godina

Malo je Vucic bio nesmotren u razgovoru ,ali smatram da mu se na tome ne treba zameriti . Kao sto je i rekao Srbija ce ostati vojno neutralna i da ce pri toj izjavi ostati bez obzira gde se nalazio.

laidblack

pre 10 godina

Jako pamenta i mudra stvar je ostati svoj i ne pripadati takvim organizacijama. Najbolje je biti neutralan gde svi zadrzavaju lepo misljenje o takvima

mhm

pre 10 godina

Alo komentatori, alo Srbi, sta se lozite? Pa ni Austrija nije u NATO pa je u EU, pa sta njima fali? Sta se lozite na tu pricu okruzeni smo sa NATO. Svedska, Finska i Irska takodje nisu u NATO... Pa sta im fali??

NokiJa

pre 10 godina

Vučić se, izgleda, opet zaleteo. O tome, hoće li Srbija u NATO ili neće, hoće li u EU ili neće, hoće li u neki novi Varšavski pakt ili neće, hoće li bilo gde, neće odlučivati ni Vučić, ni Djilas, ni SNS, DS, SPS, ... Odlučiće narod na referendumu, kada za to (ako) dodje vreme.
(Nesa, 13. novembar 2013 22:08)

Kao sto smo odlucivali kad je Vuk Draskovic,kao ministar odbrane, potpisao sporazum o slobodnom prolazu U.S.A vojske kroz celu teritoriju tadasnje SRJ. Sporazum i danas na snazi, a jedna od stavki je da U.S. vojnik moze da pocini bilo koje krivicno delo i da ne moze biti gonjen od nasih organa.
Hvala na paznji and dovidjenja!

Volens-nolens

pre 10 godina

Izgleda se ruskom ministru nije dopala Vuciceva odluka da se postuje Ustav Srbije i da Srbija bude vojno neutralna. Sve velike sile zele da pridobiju sto vise drzava na svoju stranu. podrzavam ovaj vucicev stav. Pa , sama politika je kao i zivot , najbolje prolaze oni koji su neopredeljeni. Setimo se samo Tita i blok nesvrstanih!

Denis

pre 10 godina

@SungeMunge

Ja ili moja deca da ratujemo za Rusiju ili Ameriku ili koga god svuda po svetu ne pada mi napamet. Poslednje sto nam treba jeste da nam dodju teroristi i krenu da raznose Terazije. Saradnja je uvek pozeljna ali hajde jednom da Srbija ostane van sukoba velikih sila.

slatkiš

pre 10 godina

Mislite li da će ovaj narod zaboraviti NATO bombardovanje??? Zaboraviti sve nevine žrtve i decu nevino stradalu??? Nikada! Zna i Vučić to i on je Srbin zato Srbija ostaje vojno neutralna zemlja i nikada se neće prikloniti NATO paktu!

AaAaA

pre 10 godina

zbog nase krvave proslosti nisam za ulazak u nato, ali kada se ukljuci logika zar smemo dozvoliti da kosovo udje u nato (jer im je to primarni cilj) a da mi glumino neku neutralnost, treba sabrati sve za i protiv

Miloš

pre 10 godina

Srbija je uvek bila vojno neutralna, tako će ostati. NATO bombardovanje ovaj narod neće zaboraviti. Sa Rusijom imamo dobru vojnu saradnju koja se svakim danom samo produbljuje.

Dan Australia

pre 10 godina

Vucicu svaka cast a vi sto mislite da nije u pravu pod hitno se pogledajte u ogledalo! Sa EU mozemo da gradimo ekonomske odnose Ali nikako vojne pa pobogu ljudi oni su nam decu ubijali!!

Jaksic Zivojin

pre 10 godina

Srbiji jeste najpametnije da ostane vojno neutralna, dosta smo se mi napatili i bili na meti tudjih prepucavanja a preko nasih ledja.

Dragan

pre 10 godina

Iako je ruski kapital uveliko u Crnoj Gori, Rusija se ne izjašnjava da je protiv ulaska ove zemlje u NATO. To samo čini u slučaju Srbije.
(Zemun grad SPO, 13. novembar 2013 23:53)

Koga je briga gde će da se učlani Crna Gora. Ta zemlja je na nivou statističke greške i po broju stanovnika, i po površini, i po kapitalu koji se tamo obrće. Možda zvuči malo grubo ovo što sam napisao, ali ne mislim da je to loše, naprotiv, za Crnogorce je odlično.

Mitar

pre 10 godina

Na pomen NATO, sav se naježim. Nikad im neću zaboraviti bombardovanja. NATO ne donosi mir nigde u svetu. Jedina razumna odluka jeste vojna neutralnost Srbije.

Aca šmeker

pre 10 godina

Vučić poštuje ustav Srbije u kom je propisana vojna neutralnost,naravno poštuje i tradicionalno prijateljske odnose sa Rusijom.

Devetar Cokulić

pre 10 godina

Poštujem stav Vučića da Srbija treba da ostane vojno neutralna. Mi, Srbi, ne smemo zaboraviti strahote koje smo preživeli 1999. godine, pristupanje ovoj organizaciji označilo bi samo gubitak našeg dostojanstva.

ЈОЦАВЕЛИКИ

pre 10 godina

Ја стварно не знам зашто уопште и спомињемо нато, и стварно не знам дал би и један Србин желео да буде део те заједнице.
Браво Вучићу...

Vladica

pre 10 godina

Vucic ne pokusava da izgradi oruzano jaku drzavu vec finansijski stabilnu i sama neutralnost izmedju izmedju nato-a i ruske strane nece srbiju skrenuti sa puta kojim je posla.

Skywalker

pre 10 godina

Vojna neutralnost ne znači okretanje od Rusije,ali se mora voditi takva politika radi smanjenja pritiska sa Zapada,a prijateljstvo i saradnja sa Moskvom je nešto što se ne dovodi u pitanje.Bar ja to tako shvatam i mislim da je to pametna i jedina moguća politika,u ovom trenutku.

Borca1

pre 10 godina

Srbija mora ostati vojno neutralna drzava jer nas i geo-strateski polozaj negde usmerava u tom pravcu.Kao zemlja na granici istoka i zapada nekako mi je naj logicnije da budemo tampon da se nesvtstavamo ni na jednu stranu a da zadrzimo dobre odnose sa obe strane..tesko ali se postize dobrom diplomatijom

Petar S.

pre 10 godina

Ti radikalu bez bedza pricaj u svoje ime da neces, ja kao SRBIN zeilm u NATO da ne bih vise gledao razne Seselje, Milosevice, Mire, Nikolice Dacice....i ostale KGB placenike na vlasti zadnje dve decenije. NATO je jedino resenje da se resimo DB moskovskih KGB placenika sa vlasti jednom za sva vremena.
(Sto pre u NATO!!!, 14. novembar 2013 10:00)


Aha, samo sto ces umesto njih gledati, C. Jovanovica (prebogatog dramaturga bez dana radnog staza), Natasu Kandic, Sonju Biserko (koja ce svedociti u korist onih koji su proterali cetvrtinu miliona stanovnoka Hrvatske, naj veceg etnickog ciscenja posle 2. Svetskog rata), pa Medlin Olbrajt, Ricarda Holbruka, Hansa Ditriha Gensera, Alozja Moka, Veslija Kalrka, Hansa Van den Bruka, DZoa Bajdena i ostalih (aANTI SRB LOBISTA), identicnog hostaplerizma (samo na globalnom nivou) sa onima koje si pomenuo samo suprotnog predzaka.

S jednom razlikom. U NATO ces morati da placas I DANAK U KRVI za njihove interese, po kojekakvim vukoje...
Samo to je u redu za takve kao sto si ti, "davalac tudje krvi". Dok ti sedis u BG. Ali kad ti taj nato dovuce bombase samoubice na Terazije, zbog angazovanja srpske vojske,

E onda cu da te pitam za nato. POGOTOVO ako ekonomski standard u Srbiji ostane kao onaj u Bugarskoj ili Rumuniji koji su takodje clanice NATO i EU.

-Petar S. 14/11/2013 (12:44)

Petar S.

pre 10 godina

@(Flavius Valerius, 14. novembar 2013 12:46)

E ovakve stvari i NE poznavanje CINJENICA me dovode do ludila!!
EVO TI Ustaav iz 1974 (Vazeceg Ustava u vreme raspada SFRJ). PA CITAJ!!!!

http://hr.wikisource.org/wiki/Ustav_Socijalisti%C4%8Dke_Federativne_Republike_Jugoslavije_(1974.)

I neznalica, BEZ BLAMA, tvrdi GLUPOSTI, o tome da je Srbija "razbila YU"?!?!?!?!?

E PA vidis S. Milosevic je samo SPROVODIO ono sto ti u TOM, TADA (za vreme aspada YU 1990ih) VAZECEM USTAVU iz 1974 godinne, moci da procitas U CLANU 2. da su "Socijalisticke pokrajne Kosovo i Metohije i Vojvodina U OKVIRU SRBIJE.

Osim toga, ces moci da procitas da je "menjanje spoljnih granica SFRJ (po istom tom VAZECEM USTAVU SFRJ) - "pravo na samo-opredeljneje" moguce ISKLJUCIVO AKO SE SA TIME SLOZE S-V-E R republike I pokrajine.

CLAN 5. USTAVA SFRJ.

Jeli RAZUMES? JELI TI JASNO??

Procitaj!!

e kao se opremis sa CINJENICAMA, onda dodji da raspravljamo. OVAKO dolazis NEPRIPREMLJEN/NE SPREMAN, najblaze receno.

Eto, da sam bilo sta drugo rekao, komentar mi nebi bio objavljen, pa ti vidi gde si SA CINJENIAMA!!!

ignjat sp

pre 10 godina

Hajde da se ne oslanjamo večito na tvrdoglavost?To što su naši susedi na putu ka NATO-u ne znači da je dobro i po nas. Moj komša Miki juče skočio u bunar, al' ja sam ostao na tlu. Da ne banalizujem, u našoj ekonomskoj situaciji najbolja je vojna neutralnost.

dixic

pre 10 godina

Pritisaka ima mnogo i bice ih samo jos vise. Nato nam je jako blizu, iako mi njemu mozda nismo. Verujem da su ovi potezi Vucica promisljeni i to i te kako

Samir NOVI PAZAR

pre 10 godina

Licno sam ubedjeni demokrata kao sto je bio nas pokojni dr. Zoran Djindjic, a ne sadasnja DS nije ni D od Demokratske stranke, o gospodinu Vucicu uvek sam imao simpatije, ali su mi ranije smetale njegove radikalne misli i ideje svi smo videli staje doneo taj radikalizam i nacionalizam nasoj drzavi i narodu da se danas zivi bednije i gore nego u Rumuniji pod Ceuseskuom. Gospodine Vucicu jako vas cenim zadnje vreme, jel nesto fali svim jakim zemljama sto su u Nato. A drugo Srbiji i njenom narodu nista nemoze bolje da se desi nego da bude u EU,i Nato kao sve druge evropske zemlje gde joj je mesto. Srbija nije Afrika ni Azija nego Evropa. Pozivate investore da ojaca drzava, nemojte samo one vase Arape dovodit kao investore nego jake investore iz Evrope gde ce se otvorit fabrike, itd. gde ce narod moci da radi trosi pare te pare kroz porez opet dolaze u drzavnu kasu jaca drzava a i narod, a Srbija moze da ozivi samo uz pomoc stranih investora, ili je opet vaznija svoja stolica i skupljajne radikalnih glasova koji su unistili Srbiju za 100 godina ili je vaznije da se ostane na vlasti. Razmislite dobro kako se vodi jedna drzava u kojoj narod i obicni gradjani da zive normalno" naglasavam "normalno", jer kao politicari ne moze niko dobro da zivi. Srbija mora do pokrene sve novo iz temelja nek traje ali Srbija ima 7 miliona gradjana, a ne samo politicku elitu. jel moguce da se posalje komentar gospodinu Vucicu. Gospodine Vucicu imam poverenje u vas nemojte narod izneverit imate moj glas.

Srbin100%

pre 10 godina

Vlada i sve relevatne institucije i istaknuti pojedinci moraju da posalju jasno poruku svim medjunarodnim akterima da Srbija ne namerava da odustane od vojne neutralnosti

LukaP

pre 10 godina

Srpski narod nikada neće zaboraviti nato bombardovanje, pa je samim tim odluka gospodina Vučića o vojnoj neutralnosti (pogotovo protiv ulaska u nato) sasvim opravdana.

nevena

pre 10 godina

Srbija polako dobija na znacaju kako na balkanu tako i u Evropi. Neutralnost je od kljucnog znacaja zbog stranih investicija, koje nam stizu sa istoka i zapada. Tako da Vucic pravilno balansira sa ovom politikom neutralnosti.

jovan

pre 10 godina

Sa svima treba biti ako je to ikako moguce u dobrim odnosima i ne priklanjati se nikome, jer istorija nas je naucila da politika zemlje treba da se vodi sopstvenim snagama i uvek gledati da interes gradjana bude na prvom mestu.

sofija

pre 10 godina

Treba biti vest i koketirati sa svim drzavama koje nam mogu pomoci. Nismo u poziciji da mozemo da se opredeljujemo za bilo koju stranu!

SAMI - SVOJI - GOSPODARI

pre 10 godina

Prijateljski odnosi dve drzave Rusije i Srbije su u obostranom dugorocnom interesu, i ne verujem da na vlast u Srbiji moze da dodje vlada kojoj nece biti od koristi saradnja s Rusijom. Srbija odoleva stalnim pritiscima da pristupi NATO, ali ona veoma uspesno se nosi sa ovim problemom.

Namigusa

pre 10 godina

Treba biti vest i koketirati sa svim drzavama koje nam mogu pomoci. Nismo u poziciji da mozemo da se opredeljujemo za bilo koju stranu!

Kali

pre 10 godina

Evo par stotina godina je prošlo kako Švajcarska nije ratovala. To se pokazalo kao najbolja stvar koju su mogli da urade. Njihovim stopama treba da idemo.

MnogoSmoMali

pre 10 godina

Pre svega ne zaboravimo da nas je taj isti NATO bombardovao i to se ne zaboravlja nikada , a drugo .. suvise smo mali da bi smo bili nekome pretnja u vojnom smislu te je najbolje resenje vojna neutralnost

Miško

pre 10 godina

Znamo da je Rusiji veoma bitna vojna neutralnost Srbije. I nama je, kako zbog nas samih tako i zbog dobrih odnosa sa Rusijom. Naš je interes da sa Rusijom imamo dobru vojnu saradnju ali da možemo kao vojno neutralni da računamo i na korektne i dobre odnose sa zapadom.

milojko

pre 10 godina

Vojna neutralnost je danas najbitnija, jer na taj nacin se odrzavaju dobri odnosi sa dve nepomirljive strane, odnosno, sa istokom i zapadom. Trebamo uciti od iskusnijih kao sto je Svajcarska. A Vucic je na ovaj nacin dokazao politicku zrelost jer se samo tako moze objasniti balansiranje istoka i zapada. Ovo je pravi nacin da se iskoriste obe strane u nasu korist.

MONARHIJA

pre 10 godina

@abhazija

Ne verujem da je tako nešto potpisano-to bi značilo potpunu izolaciju Srbije,uvodjenje viza itd-itd... Otvaranje sukoba u zemlji-Madjarska 1956- Čehoslovačka 1968god.

selena

pre 10 godina

A zasto bi smo trcali na neku stanu kada mozemo biti neutralni,kada bi se opredelili za jednu stranu izlozili bi sebe netrpeljivosti one druge,zato je bolje ne mesati se.

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Prijateljski odnosi dve drzave Rusije i Srbije su u obostranom dugorocnom interesu, i ne verujem da na vlast u Srbiji moze da dodje vlada kojoj nece biti od koristi saradnja s Rusijom. Srbija odoleva stalnim pritiscima da pristupi NATO, ali ona veoma uspesno se nosi sa ovim problemom.