Sreda, 13.11.2013.

18:40

Priveden direktor Rafinerije

Na osnovu krivične prijave rukovodstva NIS, policija je privela četiri osobe, među kojima je i jedan od direktora Rafinerije Pančevo, saznaje B92.

Izvor: B92

Priveden direktor Rafinerije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

Rool

pre 10 godina

Alo botovi, nema vas Vozd nista sa ovim.
Pise vam lepo da su uhapseni po prijavi rukovodstva NIS-a. Tako se to radi bez udaranja u talambase i futura I i II.

Mali Perica

pre 10 godina

Jos nek ih pohapse pa da vidimo ko ce jos da se otima za ,,jalovo,, mesto direktora neke firma kad to postane neprofitabilno radno mesto tj. kad ne budu smeli da pipnu novac koji ih prosto mami.

LIPE - MIRISU - FANTASTICNO

pre 10 godina

Ovo je samo nastavak borbe protiv korupcije i kriminala, jos jedan dokaz da Aleksandar Vucic ne staje sa borbom protiv ove teske posati. Da ispunjava obecanja data gradjanima, neustrasivo se obracunava sa kriminalom i korupcijom. Da niko nije i nece biti ko se ogresio o zkon da ce biti zasticenih bez obzira na funkciju, pripadnost bilo kojoj stranci, ukoliko se ograsio o zakon i ostetio drzavu a samim tim i svoj narod mora biti procesuiran i predat sudskim i istraznim organima.

Margita R

pre 10 godina

Zbog korupcije su nam unistena sva preduzeca u Srbiji!Svakako da treba nastaviti sa ovakvom politikom bez obzira na politicku pripadnost i funkciju krivca.

Margita R

pre 10 godina

Zbog korupcije su nam unistena sva preduzeca u Srbiji!Svakako da treba nastaviti sa ovakvom politikom bez obzira na politicku pripadnost i funkciju krivca.

Aranka

pre 10 godina

Osnov zdravog i ekonomsko stabilnog drustva je upravo u procesuiranju tajkuna i kriminalaca i sankcionisanju korupcije, kao jednog od najvecih problema u Srbiji.

Veljko

pre 10 godina

Mislim da je doslo vreme da svako ko cini krivicna dela i ko krsi zakone ove zemlje odgovara za svoje postupke. Nema nedodirljivih.

KRISTIAN

pre 10 godina

Najvažnije je što konačno u ovoj državi počinju da se poštuju zakoni, ali u pravom smislu te reči. Bez obzira na kojoj funkciji bili oni koji krše zakon, važno je da svi snose odgovornost za posledice svog delovanja, a to je ova vlast realizovala već više puta.

ЕМИНА

pre 10 godina

Без обзира колико “неки” спутавали садашњу власт у њеном раду, не могу да јој оспоре успех у борби против криминла. Доказали су да су истрајни И да ће свако без обзира на функцију коју врши одговарати пред законом, уколико је начинио неко кривично дело.

glasac ds-a

pre 10 godina

A kad ćete da privedete Kravčenka koji zapošljava radnike na pumpama Nis-a preko svoje lizing kompanije i daje im platu 20.000 din?! Država Srbija je vlasnik 49% Nis-a,ali kao da nije! Možda se boje ovi naši da će da ih tuži Putinu kao što je prošao B92!

Vuk

pre 10 godina

Pozdravljam napore vicepremijera da jednom zauvek stane na put kriminalu i da ocisti Srbiju od onih koji godinama pljackaju narod Srbije.

dukaPPS

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da ne postoji lektor vesti u RTS-u. Ono sto sam video na kajronu jutros - katastrofa. Pa zar se kaze "osumljiceni"?????? Molim vas da pogledate ako lazem.

Romanija

pre 10 godina

Šta je se sve sa ovim tenderima radilo. Više se nije znalo ni ko šta naručuje ni da li mu treba. Bilo je samo važno da se pojedinci što više obogate. Gde bi nam sada bio kraj da nas nisu ovako sistematski pljačkali.

transparentno(st)...

pre 10 godina

Stvarno smo jadni i bedni. A gospodin nedodirljivi Bajatović, upropasti sve i niko ništa. Treba mu dati još neku firmu da vodi jer se nije do kraja dokazao.
(dotore, 13. novembar 2013 23:46)

Ne radii on to zbog sebe no zbog "preduzeće"! A preduzeće SPS!

БМСталкер

pre 10 godina

Неко у ланцу није добио свој део, па је издао све. Аксиом бизниса по руски.

Edin

pre 10 godina

Svako ko je na bilo koji nacin bio umesan treba da odgovara...ovakve stvari ne smju vise da se desavaju i iskreno podrzavam Vucica u borbi protiv korupcije koja je u nasoj zemlji zahvatila svaki kutak drzavnog i privatnog sektora.

Jevrem

pre 10 godina

Bolje smanjite nezaposlenost i poboljsajte standard ovog jadnog naroda. Koliko kosta potrosacka korpa? Sta me se tice ko je uhapsen.

amarko

pre 10 godina

vucic ima strasan potencijal za ministra policije, mihajlovicka za potparola maksimalno, a i guvernerka je zakon, ostali sns nisu ni za srs

Budala

pre 10 godina

Sve mi se cini da je to "mazanje" za juzni tok, srbija gas....slicno kao povecanje pdv-a na hotele i it pa sutra Dinkic na razgovor. Takvu praksu treba ocekivati i u buducnosti.

klementina

pre 10 godina

Tako i treba! Sve sto je pokvareno i trulo u ovoj drzavi osuditi i zatvoriti! Ova drzava se mora ocistiti od ovakvih zlodela i izaci na pravi put

Srbin100%

pre 10 godina

Potrebno je da ovakve korupcionaske afere u najkracem roku resimo jer time saljemo pozitivan signal investitorima da drzava cini sve da zastiti fer i otvorenu trku trzisnih konkurenata

dotore

pre 10 godina

Stvarno smo jadni i bedni. A gospodin nedodirljivi Bajatović, upropasti sve i niko ništa. Treba mu dati još neku firmu da vodi jer se nije do kraja dokazao.

Reef

pre 10 godina

Rec je (najverovatnije) o Rusima koji su potkradali svoje gazde takodje Ruse. I verovatno krsili procedure NIS prilikom nabavke, a ne Zakon o javnim nabavkama koji se ne primenjuje na NIS, koji je ruska kompanija 60% a ne JP (za one koji su prespavali zadnjih 5 godina). Po izvorima iz NS rec je o visoko pozicionirnim Rusima (izvor novosadska radio stanica) I dva domaca drzavljanina koji su davali mito. A kao sto pise prijavili su ih sami Rusi, tako da ih je Policija privela po toj prijavi...

"ne gresi dusu"

pre 10 godina

(Shonke, 13. novembar 2013 22:29)

Nisu oni poludeli.Vidis valjda da su polupismeni i da vrte sa citave dve recenice.Bitno je samo da pohvale Vucica( direktno ili bar na posredan nacin), ostali jadni niti pojma imaju sta se dogadja, niti im je to zadatak.
Najbolje je totalni ih ignorisati.Trositi mrvu nerava na njih je totalno bez veze.

Veljko

pre 10 godina

Srbija polako pocinje da lici na uredjenu drzavu. Mislim da ako Vucic nastavi ovako, mi cemo uskoro biti pravna drzava u kojoj ce se tacno znati ko sta radi i kako radi, vise nece postojati nedodirljivi direktori koji smeju da krse zakon kako oni hoce.

Crvenkapa

pre 10 godina

Dosta je bilo malverzacija i otimanja od naroda konačno se tome staje na put i svi oni koji nisu postovali zakon moraju biti kažnjeni.

Kreker

pre 10 godina

Otkud tolika opsesija Vučićem, kad u informaciji piše da je rukovodstvo NIS-a (Rusi) prijavilo dva rukovodioca Rafinerije Pančevo koji su stranci (verovatno Rusi) i dva lokalna biznismena , a u Pančevu je na vlasti SNS.

Mitar Mitra Mitar

pre 10 godina

Pametno. Kad ulozis milijardu i po evra u Rafineriju, nisi blesav da dozvolis da neko krade. Kada bi nam i drzava funkcionisala po ovom principu, gde bi nam bio kraj.

razotkrivanje

pre 10 godina

E ovo je jos jedan u nizu dokaza da nema nedodirjivih , makar oni bili i gradjani ruske federacije - ukoliko su prekrsili zakone i za to postoje valjani dokazi , treba da budu izvedeni pred lice pravde.Pravda je spora ali dostizna

Shonke

pre 10 godina

Da li ste svi vi sns botovi komplet poludeli? Uhapšeni su funkcioneri u rafineriji - strani državljani. Dakle Rusi koji su tu postavljeni od strane Gazproma, zbog primanja mita. A uhapšeni su i domaći državljani, vlasnici privatnih preduzeća koji su "pali" zbog davanja mita. I sve to po prijavi rukovodstva NIS-a - takođe ruskih državljana.
KAKVE SVE OVO VEZE IMA SA DSom, SNSom, TAJKUNIMA I BILO KAKVOM BORBOM PPV?

bora

pre 10 godina

Obično spinovanje,i sakupljanje glasova (stara radikalska navika),uoči izbora u Beogradu,i ništa više!!O pravom lopovluku se i ne govori.Najveći lopovluk u Državi,je u Rtb-Bor!Nova topionica,za čije kredite garantuje država Srbija,je od projektovane cene 170 mil.eura već dostigla cenu od oko 550 mil.eura!!?Za struju se duguje oko 5 milijardi dinara!Od 5.300 radnika,ima 200-tinak rudara!?Režijskom (nepotrebnom) osoblju,a ima ih oko 3.000,se dele sulude plate od 70-80.000.Firma je već 10 god. u tzv. 'restruktuiranju',tj. plaća kome hoće i koliko hoće!Ali je bitno da je na čelu firme,novopečeni Naprednjak (u 66-oj godini!),tj večito polupijani starac,sa svim uslovima za penziju! E to je lopovluk,i razaranje Države!!Al' vidim da to 'Velikom borcu protiv korupcije ne smeta'??!Sve drugo je 'sitniš' u odnosu na ovo zlo,verujte!!

Zivi bili pa videli

pre 10 godina

Hapsi ce i SNS-ovce nista se neprinite DSS-ovi botovi, samo da se i njihovi jos malo opuste, ko sto vec ponegde i jesu. Nemate vi pojma ko je Vucic, koliko je on zadrt politicar, videce se i cuce se.

Davor

pre 10 godina

Aleksandar Vucic nam je jos jednom pokazao spremnost da svi koji rade protiv zakona budu privedeni i procesuirani, sada sudstvo samo treba da uradi svoj posao kako treba.

lala

pre 10 godina

Alo botovi. Kakve veze ima Vučko sa ovim. Rusi prijavili dva svoja radnika koji su bili u ilu sa vlasnicima privatnih firmi koji su Srbi. A i NIS nije društvena firma pošto smo je poklonili Rusima. Zato ne lupetajte.

box

pre 10 godina

ono što je ovde bitno je to da ovo nije uspeh države, već korporativne bezbednosti u nis-u koji su i uradili ovu istragu... ipak su oni za ko zna koji iznos oštetili nis.

Lepa Brena za 4 osobe

pre 10 godina

I treba. Od svakog drzavnog preduzeca proveriti racune svi treba a idu u haps, je je racun dravnih preduzeca ujedno i licni racun direktora istog. Nije ni cudo sto smo siromasni kad svi kradu ‘ ko Šoic

dejan Curcic

pre 10 godina

Ma ok, stvarno postujem Vucica jer jedini je stisnuo m..., ali ljudi to ne moze da resi Vucic, to je zabluda to moramo svi zajednicki da se zalozimo i resimo, vlast treba da REŽE ,i to treba da radi,ali mi obican narod treba da joj pomognemo u tome.

Gas-gas

pre 10 godina

Ovo je još jedan dokaz da Vučić ispunjava obećanja data građanima, neustrašivo se obračunava sa kriminalom i korupcijom. Nema zaštićenih bez obzira na funkciju, pripadnost bilo kojo stranci, ukoliko se ograšio o zakon i oštetio državu a samim tim i svoj narod mora biti procesuiran i predat sudskim i istražnim organima. Sada je na njima da istragu sprovedu do kraja i na njihov rad i postupanja niko se neće mešati jer je sudstvo, za razliku od perioda vladavine demokrata, u svom radu nezavisno i samostalno.

Nek ih hapse

pre 10 godina

U Srbiji se posao najvise pozicije u nekom preduzeca ne shvata kao cast i u duznoast vec kao da ih je Bog konacno pogledao pa ih je stavio na to mesto. A u stvari dao im je sansu da se pokazu. I svi se i pokazu do jednog.

Avatar

pre 10 godina

Sa ovakvim stepenom kriminala i korupcije bili smo samo za izolaciju od celog sveta ali Srbija je konacno pocela da se pretvara u ozbiljnu drzavu i zato sve pohvale Vladi Srbije u borbi protiv kriminala i korupcije.

istina

pre 10 godina

Pa što ne hapsite ove u Elektrodistribuciji Beograd i EPS Snabdevanju koji nabacuju "tendere" na najprostiji način ... kao evo mi ćemo za džabe a onda održavanje 800% naplate. Koji ste vi lopovi pa to je strašno.

Filip

pre 10 godina

Kakve muljaze su ti tenderi! To nije normalno sta se tu radi! Moraju se vec jednom dozvati pameti, da ne mogu vise da muljaju, jer ce svi biti kaznjavani!

IrinaJ

pre 10 godina

Logično je da mora još ljudi da bude privedeno. Nemoguće je da je zemlja poslednjih godina toliko osiromašila,a da se ne zna gde su sve te pare nestale. Nestale su one u tuđe džepove. Samo treba pronaći sve te džepove sada.

Grunf

pre 10 godina

Privedeni,osumnjičeni,pušteni da se brane sa slobode,apelacioni sud ih oslobodio,zastareo slučaj.Puno privedenih što je nešto ne mogu da kažem da nije.Za sada niko osudjen nije,i pare se nisu vratile tamo gde treba ili da im je oduzeta imovina.Mišković,Kolubara i da ne nabrajam.Recimo slučaj "Dulić".Šta je s njim.Iamli smo nedelje da ako neko makne eurokrem iz Maxi diskonta kriv je Dulić.Od hapšenja gradjani nemaju koristi.Hapšenje je pozorište jer političari jako dobro znaju kada će da hapse i koga.Što zvučnije ime ili osobe koje rade za kompaniju koja zvuči narod se raspameti.Očekujem istragu,brzo sudjenje,brzu presudu,konfiskovanje imovine i vraćanje para tamo gde im je mesto.Očigledno da tužilaštvo nema kvalitetne dokaze i na kraju krajeva niko nikada ne bude osudjen.Za mesec dana će uhapsiti nekog drugog,pa trećeg,a na prvog narod već zaboravio.Jiš u predizbornoj kampanji imali smo tvrdnje da za Miškovića postoji gomili dokaza o zloupotrebi položaja.Prošlo je podosta vremena i kao što vidimo Miško se brani sa slobode.Cedi tužilaštvo na tenane i uživa u tome.Ne znam šta ko smatra pod tim da se država obračunava sa korupcijom.Obračun sa korupcijom je valjda kada ih oteraš u zatvor.Imamo imena,imamo štetu od ko zna koliko stotina milona evra kako je zvanično objavljeno ali nemamo ih u zatvoru a o parama i da ne govorim.Ako je borba protiv korupcije uhapsi i pusti ga da se brani sa slobode i nikada ga ne osudiš onda u redu.

Ddule

pre 10 godina

Nisam bas dobro razumeo ovu vest. Ko bre koga ukrao, Rus Srbina ili obrnuto?!
Koliko ja znam, Pancevo je Srpsko, i u izvestaju pise da su dali tendere lokalnim firmama. Ja mislim da je to normalno, ili ima neki sporazum koji predvidja da se tenderi moraju dati Rusima?

Nada

pre 10 godina

Zbog toga se Canak i co bore protiv Rusa u NIS-u...
Nema vise prostora za pljacku,jugokomunjarski uhlebi
odsvirali ste svoje...
(CG, 13. novembar 2013 19:43)

Ma kako da ne, sada je samo Rusima dozvoljeno da pljačkaju!
Nisi dovoljno informisan pa se rađe ne javljaj! Ili ti je to partijska SNS direktiva!

Balboa

pre 10 godina

Pocelo je ciscenje,Vucic se nije salio da pocinje velika i ogorcena borba protiv kriminala,sad ce dusmani da skoce i kazu kako hapsenje nista nije dok ne vide presudu a niko od njih nece da prizna da je ovo velika stvar jer ce zatvoriti lopove i dovesti ljude koji ce spasavati preduzeca koja su unistili,a u medjuvremenu docice i presuda koja ce sve lopove smestiti u zatvor na dug period.

dole liberalni kapitalizam

pre 10 godina

Ovde su neki promašili stoleće. Direktor Rafinerije nije potkradao državu i nas, to je bilo u socijalizmu. Ovaj je potkradao gazdu iz Rusije, tako da ne vidim šta je tu toliko zanimljivo, pogotovu što je sam NIS podneo prijave. Vest bi bila da je pao neki direktor javnih preduzeća ili sl. na tu vest nažalost još čekamo od doba Tita. Ovo je stota koalicija ali nikako da vidimo kako se ovakvo kod javnih nabavki dešava u javnom sektoru.

Pametnjaković

pre 10 godina

Mene jako brine to što se ne grade novi zatvori, što možda ukazuje da je ovo sve radi populizma, a ne iskrene borbe protih korupcije. Do sada je na hiljade uhapšeno, a sigurno ima nekoliko desetina hiljada ljudi koji su krali u proteklih 10 godina, i to su sve uglavnom politički kadrovi.

ljubica

pre 10 godina

Jadni Rusi ne znaju da kod nas sluze tenderi da se direktori omaste. Srecom to vreme je iza nas. Bice jos tenderasa i zloupotreba i hapsenja.

Voxx populi

pre 10 godina

Trebalo bi da svi lepoo ti bogatasi dokazu poreklo novca, sto rece Dostojevski,,pratite trag novca i doci cete do pocinioca",pa ako nisu mogli da ga steknu od plate, nek objasne odakle im! Narodu vratiti pare!

Analiticar

pre 10 godina

Ima logicnih komentara.Ali ne mogu da verujem da ovaj besposlicar SNS-a na sve logicne komentare na bilo koju vest nalupa vise od sto ne preporucujem. Care na lecenje sto pre

Cica po

pre 10 godina

samo napred,ako budu hapsili sve koje treba,moraju praviti jos zatvora,ovo sto imaju bice malo, stvarno se nezna kada je dosta, Nadam se da će nekako svima konačno stati na put....

Barbara

pre 10 godina

Pocelo je ciscenje,Vucic se nije salio da pocinje velika i ogorcena borba protiv kriminala,sad ce dusmani da skoce i kazu kako hapsenje nista nije dok ne vide presudu a niko od njih nece da prizna da je ovo velika stvar jer ce zatvoriti lopove i dovesti ljude koji ce spasavati preduzeca koja su unistili,a u medjuvremenu docice i presuda koja ce sve lopove smestiti u zatvor na dug period.

zrad

pre 10 godina

Sudski epilog je cilj.....ali samo da podsetim nestrpljive na sledeće: za dokazivanje većine krivičnih dela, osnovni dokaz su novčani tokovi, koji su po pravilu vezani za banke na egzotičnim ostrvima. Ako osumnjičena osoba otvori npr. više računa u više banaka i elektronskim putem premešta sredstva preko e-bankinga (preko svog laptopa), sa jednog na druge račune, onda je putem međunarodne pravne pomoći potrebno puno vremena da sakupite dokaze.

Alelni geni

pre 10 godina

Odgovarati za neodgovorno ponašanje, a ne kriviti radnike za ono što rukovodstvo nije sposobno da uradi, tj. uradilo je na štetu radnika i držae. I treba da budu privedeni svi koji to rade bez obzira ko su i čiji su!!!

Knez

pre 10 godina

Izgleda da u Srbiji vise nije vazno koga poznajes, vec postujes li zakon ili ne.Ovo je istorijska sansa da se Srbija konacno obracuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom.Svi koji su ostetili drzavu i gradjane treba da odgovaraju bez pardona bez obzira da li su clanovi partije ili ne.

Davor

pre 10 godina

Nema stajanja u borbi protiv korupcije, neće nam biti bolje dok se ne identifikuju i sankcionišu svi koji zloupotrebljavaju službeni položaj za lično bogaćenje.

Čaj od Fećfica

pre 10 godina

Синоћ неко рече да следе хапшења? Како је ових што радише "исправно" толико, добро је да Србија још и постоји.

Onaj koji zna

pre 10 godina

miki,..... Ne pisi gluposti. Rusi od kako su prosle godine izvrsili remont RNP kontrolisu sve.Sve vazne funkcije su u njihovim rukama.. Radim u NIS-u u generalnoj direkciji u Novom Sadu

Trgovac energentima

pre 10 godina

Kako to? Zar nije direktor Rafinerije ispred Gazproma. Ako nije rus onda je nas ali koga kontrolise rus. Takav je sistem u NIS Gazpromu.Ne verujem da je ovaj direktor Rafinerije

Jovanka po

pre 10 godina

Vučić svojim djelovanjem vraća Srbiji nadu,da Srbija može biti jaka,moderna,evropska država, koja će brinuti o svakom svom gradjaninu,lopovluk bahatost i organizovan kriminal ovo zlo se mora promeniti!!!!

Branislava - tehn.višak u vodovodu - dipl.ing.hidrogeologije

pre 10 godina

A kad će početi hapšenja u JKP "Vodovod-u" u Sr. Mitrovici? Gospodo iz policije dobili ste sve "sažvakano"... cela Sremska Mitrovica zna ko je glavni gazda i za koga se "fino uzimaju" pare iz ovog preduzeća. Koliko još treba da se nakradu pa da se neko doseti da ih konačno uhapsi? A možda su ovi likovi zaštićeni zato što su članovi DSS-a? Ta "čuvena" stranka je u koaliciji sa SNS-om u mom jadnom gradu, pa verovatno zato nema hapšenja. Izgleda da nema ni jednog javnog preduzeća koje nije opljačkano od strane stranačkih pajaca. A o stranačkom zapošljavanju neću ni da govorim.

Komšija Dragiša

pre 10 godina

E pa Gospodine Direktore, to se dešava kada uzmete ono što nesmete da uzmete i što drže gospoda Rusi i njihove privatne firme u Rusiji (tenderi,javne nabavke, agencije za zapošljavanje.......)

Knez

pre 10 godina

Izgleda da u Srbiji vise nije vazno koga poznajes, vec postujes li zakon ili ne.Ovo je istorijska sansa da se Srbija konacno obracuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom.Svi koji su ostetili drzavu i gradjane treba da odgovaraju bez pardona bez obzira da li su clanovi partije ili ne.

x file

pre 10 godina

pa zar ni jedna firma ( rukovodstvo) nije radila bez kriminala...zato su neki nemilosrdno bogati a drugi katastrofalno siromasni ...e kad udjete u EU jednog dana i ako ( jer odredjene strukture to ne zele iz znanih razloga, vidi naslov)bice hapsenja ko na pokretnoj traci....krenulo sa Sanaderom...do tada laku noc.
poz iz EU

x file

pre 10 godina

pa zar ni jedna firma ( rukovodstvo) nije radila bez kriminala...zato su neki nemilosrdno bogati a drugi katastrofalno siromasni ...e kad udjete u EU jednog dana i ako ( jer odredjene strukture to ne zele iz znanih razloga, vidi naslov)bice hapsenja ko na pokretnoj traci....krenulo sa Sanaderom...do tada laku noc.
poz iz EU

Komšija Dragiša

pre 10 godina

E pa Gospodine Direktore, to se dešava kada uzmete ono što nesmete da uzmete i što drže gospoda Rusi i njihove privatne firme u Rusiji (tenderi,javne nabavke, agencije za zapošljavanje.......)

Čaj od Fećfica

pre 10 godina

Синоћ неко рече да следе хапшења? Како је ових што радише "исправно" толико, добро је да Србија још и постоји.

Lepa Brena za 4 osobe

pre 10 godina

I treba. Od svakog drzavnog preduzeca proveriti racune svi treba a idu u haps, je je racun dravnih preduzeca ujedno i licni racun direktora istog. Nije ni cudo sto smo siromasni kad svi kradu ‘ ko Šoic

Knez

pre 10 godina

Izgleda da u Srbiji vise nije vazno koga poznajes, vec postujes li zakon ili ne.Ovo je istorijska sansa da se Srbija konacno obracuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom.Svi koji su ostetili drzavu i gradjane treba da odgovaraju bez pardona bez obzira da li su clanovi partije ili ne.

dejan Curcic

pre 10 godina

Ma ok, stvarno postujem Vucica jer jedini je stisnuo m..., ali ljudi to ne moze da resi Vucic, to je zabluda to moramo svi zajednicki da se zalozimo i resimo, vlast treba da REŽE ,i to treba da radi,ali mi obican narod treba da joj pomognemo u tome.

Jovanka po

pre 10 godina

Vučić svojim djelovanjem vraća Srbiji nadu,da Srbija može biti jaka,moderna,evropska država, koja će brinuti o svakom svom gradjaninu,lopovluk bahatost i organizovan kriminal ovo zlo se mora promeniti!!!!

Zivi bili pa videli

pre 10 godina

Hapsi ce i SNS-ovce nista se neprinite DSS-ovi botovi, samo da se i njihovi jos malo opuste, ko sto vec ponegde i jesu. Nemate vi pojma ko je Vucic, koliko je on zadrt politicar, videce se i cuce se.

Alelni geni

pre 10 godina

Odgovarati za neodgovorno ponašanje, a ne kriviti radnike za ono što rukovodstvo nije sposobno da uradi, tj. uradilo je na štetu radnika i držae. I treba da budu privedeni svi koji to rade bez obzira ko su i čiji su!!!

Nek ih hapse

pre 10 godina

U Srbiji se posao najvise pozicije u nekom preduzeca ne shvata kao cast i u duznoast vec kao da ih je Bog konacno pogledao pa ih je stavio na to mesto. A u stvari dao im je sansu da se pokazu. I svi se i pokazu do jednog.

Knez

pre 10 godina

Izgleda da u Srbiji vise nije vazno koga poznajes, vec postujes li zakon ili ne.Ovo je istorijska sansa da se Srbija konacno obracuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom.Svi koji su ostetili drzavu i gradjane treba da odgovaraju bez pardona bez obzira da li su clanovi partije ili ne.

Davor

pre 10 godina

Nema stajanja u borbi protiv korupcije, neće nam biti bolje dok se ne identifikuju i sankcionišu svi koji zloupotrebljavaju službeni položaj za lično bogaćenje.

Gas-gas

pre 10 godina

Ovo je još jedan dokaz da Vučić ispunjava obećanja data građanima, neustrašivo se obračunava sa kriminalom i korupcijom. Nema zaštićenih bez obzira na funkciju, pripadnost bilo kojo stranci, ukoliko se ograšio o zakon i oštetio državu a samim tim i svoj narod mora biti procesuiran i predat sudskim i istražnim organima. Sada je na njima da istragu sprovedu do kraja i na njihov rad i postupanja niko se neće mešati jer je sudstvo, za razliku od perioda vladavine demokrata, u svom radu nezavisno i samostalno.

dole liberalni kapitalizam

pre 10 godina

Ovde su neki promašili stoleće. Direktor Rafinerije nije potkradao državu i nas, to je bilo u socijalizmu. Ovaj je potkradao gazdu iz Rusije, tako da ne vidim šta je tu toliko zanimljivo, pogotovu što je sam NIS podneo prijave. Vest bi bila da je pao neki direktor javnih preduzeća ili sl. na tu vest nažalost još čekamo od doba Tita. Ovo je stota koalicija ali nikako da vidimo kako se ovakvo kod javnih nabavki dešava u javnom sektoru.

Shonke

pre 10 godina

Da li ste svi vi sns botovi komplet poludeli? Uhapšeni su funkcioneri u rafineriji - strani državljani. Dakle Rusi koji su tu postavljeni od strane Gazproma, zbog primanja mita. A uhapšeni su i domaći državljani, vlasnici privatnih preduzeća koji su "pali" zbog davanja mita. I sve to po prijavi rukovodstva NIS-a - takođe ruskih državljana.
KAKVE SVE OVO VEZE IMA SA DSom, SNSom, TAJKUNIMA I BILO KAKVOM BORBOM PPV?

Branislava - tehn.višak u vodovodu - dipl.ing.hidrogeologije

pre 10 godina

A kad će početi hapšenja u JKP "Vodovod-u" u Sr. Mitrovici? Gospodo iz policije dobili ste sve "sažvakano"... cela Sremska Mitrovica zna ko je glavni gazda i za koga se "fino uzimaju" pare iz ovog preduzeća. Koliko još treba da se nakradu pa da se neko doseti da ih konačno uhapsi? A možda su ovi likovi zaštićeni zato što su članovi DSS-a? Ta "čuvena" stranka je u koaliciji sa SNS-om u mom jadnom gradu, pa verovatno zato nema hapšenja. Izgleda da nema ni jednog javnog preduzeća koje nije opljačkano od strane stranačkih pajaca. A o stranačkom zapošljavanju neću ni da govorim.

bora

pre 10 godina

Obično spinovanje,i sakupljanje glasova (stara radikalska navika),uoči izbora u Beogradu,i ništa više!!O pravom lopovluku se i ne govori.Najveći lopovluk u Državi,je u Rtb-Bor!Nova topionica,za čije kredite garantuje država Srbija,je od projektovane cene 170 mil.eura već dostigla cenu od oko 550 mil.eura!!?Za struju se duguje oko 5 milijardi dinara!Od 5.300 radnika,ima 200-tinak rudara!?Režijskom (nepotrebnom) osoblju,a ima ih oko 3.000,se dele sulude plate od 70-80.000.Firma je već 10 god. u tzv. 'restruktuiranju',tj. plaća kome hoće i koliko hoće!Ali je bitno da je na čelu firme,novopečeni Naprednjak (u 66-oj godini!),tj večito polupijani starac,sa svim uslovima za penziju! E to je lopovluk,i razaranje Države!!Al' vidim da to 'Velikom borcu protiv korupcije ne smeta'??!Sve drugo je 'sitniš' u odnosu na ovo zlo,verujte!!

Analiticar

pre 10 godina

Ima logicnih komentara.Ali ne mogu da verujem da ovaj besposlicar SNS-a na sve logicne komentare na bilo koju vest nalupa vise od sto ne preporucujem. Care na lecenje sto pre

lala

pre 10 godina

Alo botovi. Kakve veze ima Vučko sa ovim. Rusi prijavili dva svoja radnika koji su bili u ilu sa vlasnicima privatnih firmi koji su Srbi. A i NIS nije društvena firma pošto smo je poklonili Rusima. Zato ne lupetajte.

dotore

pre 10 godina

Stvarno smo jadni i bedni. A gospodin nedodirljivi Bajatović, upropasti sve i niko ništa. Treba mu dati još neku firmu da vodi jer se nije do kraja dokazao.

istina

pre 10 godina

Pa što ne hapsite ove u Elektrodistribuciji Beograd i EPS Snabdevanju koji nabacuju "tendere" na najprostiji način ... kao evo mi ćemo za džabe a onda održavanje 800% naplate. Koji ste vi lopovi pa to je strašno.

Onaj koji zna

pre 10 godina

miki,..... Ne pisi gluposti. Rusi od kako su prosle godine izvrsili remont RNP kontrolisu sve.Sve vazne funkcije su u njihovim rukama.. Radim u NIS-u u generalnoj direkciji u Novom Sadu

"ne gresi dusu"

pre 10 godina

(Shonke, 13. novembar 2013 22:29)

Nisu oni poludeli.Vidis valjda da su polupismeni i da vrte sa citave dve recenice.Bitno je samo da pohvale Vucica( direktno ili bar na posredan nacin), ostali jadni niti pojma imaju sta se dogadja, niti im je to zadatak.
Najbolje je totalni ih ignorisati.Trositi mrvu nerava na njih je totalno bez veze.

Voxx populi

pre 10 godina

Trebalo bi da svi lepoo ti bogatasi dokazu poreklo novca, sto rece Dostojevski,,pratite trag novca i doci cete do pocinioca",pa ako nisu mogli da ga steknu od plate, nek objasne odakle im! Narodu vratiti pare!

Reef

pre 10 godina

Rec je (najverovatnije) o Rusima koji su potkradali svoje gazde takodje Ruse. I verovatno krsili procedure NIS prilikom nabavke, a ne Zakon o javnim nabavkama koji se ne primenjuje na NIS, koji je ruska kompanija 60% a ne JP (za one koji su prespavali zadnjih 5 godina). Po izvorima iz NS rec je o visoko pozicionirnim Rusima (izvor novosadska radio stanica) I dva domaca drzavljanina koji su davali mito. A kao sto pise prijavili su ih sami Rusi, tako da ih je Policija privela po toj prijavi...

Kreker

pre 10 godina

Otkud tolika opsesija Vučićem, kad u informaciji piše da je rukovodstvo NIS-a (Rusi) prijavilo dva rukovodioca Rafinerije Pančevo koji su stranci (verovatno Rusi) i dva lokalna biznismena , a u Pančevu je na vlasti SNS.

Nada

pre 10 godina

Zbog toga se Canak i co bore protiv Rusa u NIS-u...
Nema vise prostora za pljacku,jugokomunjarski uhlebi
odsvirali ste svoje...
(CG, 13. novembar 2013 19:43)

Ma kako da ne, sada je samo Rusima dozvoljeno da pljačkaju!
Nisi dovoljno informisan pa se rađe ne javljaj! Ili ti je to partijska SNS direktiva!

Grunf

pre 10 godina

Privedeni,osumnjičeni,pušteni da se brane sa slobode,apelacioni sud ih oslobodio,zastareo slučaj.Puno privedenih što je nešto ne mogu da kažem da nije.Za sada niko osudjen nije,i pare se nisu vratile tamo gde treba ili da im je oduzeta imovina.Mišković,Kolubara i da ne nabrajam.Recimo slučaj "Dulić".Šta je s njim.Iamli smo nedelje da ako neko makne eurokrem iz Maxi diskonta kriv je Dulić.Od hapšenja gradjani nemaju koristi.Hapšenje je pozorište jer političari jako dobro znaju kada će da hapse i koga.Što zvučnije ime ili osobe koje rade za kompaniju koja zvuči narod se raspameti.Očekujem istragu,brzo sudjenje,brzu presudu,konfiskovanje imovine i vraćanje para tamo gde im je mesto.Očigledno da tužilaštvo nema kvalitetne dokaze i na kraju krajeva niko nikada ne bude osudjen.Za mesec dana će uhapsiti nekog drugog,pa trećeg,a na prvog narod već zaboravio.Jiš u predizbornoj kampanji imali smo tvrdnje da za Miškovića postoji gomili dokaza o zloupotrebi položaja.Prošlo je podosta vremena i kao što vidimo Miško se brani sa slobode.Cedi tužilaštvo na tenane i uživa u tome.Ne znam šta ko smatra pod tim da se država obračunava sa korupcijom.Obračun sa korupcijom je valjda kada ih oteraš u zatvor.Imamo imena,imamo štetu od ko zna koliko stotina milona evra kako je zvanično objavljeno ali nemamo ih u zatvoru a o parama i da ne govorim.Ako je borba protiv korupcije uhapsi i pusti ga da se brani sa slobode i nikada ga ne osudiš onda u redu.

Mitar Mitra Mitar

pre 10 godina

Pametno. Kad ulozis milijardu i po evra u Rafineriju, nisi blesav da dozvolis da neko krade. Kada bi nam i drzava funkcionisala po ovom principu, gde bi nam bio kraj.

box

pre 10 godina

ono što je ovde bitno je to da ovo nije uspeh države, već korporativne bezbednosti u nis-u koji su i uradili ovu istragu... ipak su oni za ko zna koji iznos oštetili nis.

Trgovac energentima

pre 10 godina

Kako to? Zar nije direktor Rafinerije ispred Gazproma. Ako nije rus onda je nas ali koga kontrolise rus. Takav je sistem u NIS Gazpromu.Ne verujem da je ovaj direktor Rafinerije

Ddule

pre 10 godina

Nisam bas dobro razumeo ovu vest. Ko bre koga ukrao, Rus Srbina ili obrnuto?!
Koliko ja znam, Pancevo je Srpsko, i u izvestaju pise da su dali tendere lokalnim firmama. Ja mislim da je to normalno, ili ima neki sporazum koji predvidja da se tenderi moraju dati Rusima?

zrad

pre 10 godina

Sudski epilog je cilj.....ali samo da podsetim nestrpljive na sledeće: za dokazivanje većine krivičnih dela, osnovni dokaz su novčani tokovi, koji su po pravilu vezani za banke na egzotičnim ostrvima. Ako osumnjičena osoba otvori npr. više računa u više banaka i elektronskim putem premešta sredstva preko e-bankinga (preko svog laptopa), sa jednog na druge račune, onda je putem međunarodne pravne pomoći potrebno puno vremena da sakupite dokaze.

Veljko

pre 10 godina

Srbija polako pocinje da lici na uredjenu drzavu. Mislim da ako Vucic nastavi ovako, mi cemo uskoro biti pravna drzava u kojoj ce se tacno znati ko sta radi i kako radi, vise nece postojati nedodirljivi direktori koji smeju da krse zakon kako oni hoce.

Srbin100%

pre 10 godina

Potrebno je da ovakve korupcionaske afere u najkracem roku resimo jer time saljemo pozitivan signal investitorima da drzava cini sve da zastiti fer i otvorenu trku trzisnih konkurenata

klementina

pre 10 godina

Tako i treba! Sve sto je pokvareno i trulo u ovoj drzavi osuditi i zatvoriti! Ova drzava se mora ocistiti od ovakvih zlodela i izaci na pravi put

БМСталкер

pre 10 godina

Неко у ланцу није добио свој део, па је издао све. Аксиом бизниса по руски.

transparentno(st)...

pre 10 godina

Stvarno smo jadni i bedni. A gospodin nedodirljivi Bajatović, upropasti sve i niko ništa. Treba mu dati još neku firmu da vodi jer se nije do kraja dokazao.
(dotore, 13. novembar 2013 23:46)

Ne radii on to zbog sebe no zbog "preduzeće"! A preduzeće SPS!

Barbara

pre 10 godina

Pocelo je ciscenje,Vucic se nije salio da pocinje velika i ogorcena borba protiv kriminala,sad ce dusmani da skoce i kazu kako hapsenje nista nije dok ne vide presudu a niko od njih nece da prizna da je ovo velika stvar jer ce zatvoriti lopove i dovesti ljude koji ce spasavati preduzeca koja su unistili,a u medjuvremenu docice i presuda koja ce sve lopove smestiti u zatvor na dug period.

dukaPPS

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da ne postoji lektor vesti u RTS-u. Ono sto sam video na kajronu jutros - katastrofa. Pa zar se kaze "osumljiceni"?????? Molim vas da pogledate ako lazem.

Pametnjaković

pre 10 godina

Mene jako brine to što se ne grade novi zatvori, što možda ukazuje da je ovo sve radi populizma, a ne iskrene borbe protih korupcije. Do sada je na hiljade uhapšeno, a sigurno ima nekoliko desetina hiljada ljudi koji su krali u proteklih 10 godina, i to su sve uglavnom politički kadrovi.

ljubica

pre 10 godina

Jadni Rusi ne znaju da kod nas sluze tenderi da se direktori omaste. Srecom to vreme je iza nas. Bice jos tenderasa i zloupotreba i hapsenja.

IrinaJ

pre 10 godina

Logično je da mora još ljudi da bude privedeno. Nemoguće je da je zemlja poslednjih godina toliko osiromašila,a da se ne zna gde su sve te pare nestale. Nestale su one u tuđe džepove. Samo treba pronaći sve te džepove sada.

Davor

pre 10 godina

Aleksandar Vucic nam je jos jednom pokazao spremnost da svi koji rade protiv zakona budu privedeni i procesuirani, sada sudstvo samo treba da uradi svoj posao kako treba.

Crvenkapa

pre 10 godina

Dosta je bilo malverzacija i otimanja od naroda konačno se tome staje na put i svi oni koji nisu postovali zakon moraju biti kažnjeni.

Filip

pre 10 godina

Kakve muljaze su ti tenderi! To nije normalno sta se tu radi! Moraju se vec jednom dozvati pameti, da ne mogu vise da muljaju, jer ce svi biti kaznjavani!

Jevrem

pre 10 godina

Bolje smanjite nezaposlenost i poboljsajte standard ovog jadnog naroda. Koliko kosta potrosacka korpa? Sta me se tice ko je uhapsen.

Avatar

pre 10 godina

Sa ovakvim stepenom kriminala i korupcije bili smo samo za izolaciju od celog sveta ali Srbija je konacno pocela da se pretvara u ozbiljnu drzavu i zato sve pohvale Vladi Srbije u borbi protiv kriminala i korupcije.

Balboa

pre 10 godina

Pocelo je ciscenje,Vucic se nije salio da pocinje velika i ogorcena borba protiv kriminala,sad ce dusmani da skoce i kazu kako hapsenje nista nije dok ne vide presudu a niko od njih nece da prizna da je ovo velika stvar jer ce zatvoriti lopove i dovesti ljude koji ce spasavati preduzeca koja su unistili,a u medjuvremenu docice i presuda koja ce sve lopove smestiti u zatvor na dug period.

razotkrivanje

pre 10 godina

E ovo je jos jedan u nizu dokaza da nema nedodirjivih , makar oni bili i gradjani ruske federacije - ukoliko su prekrsili zakone i za to postoje valjani dokazi , treba da budu izvedeni pred lice pravde.Pravda je spora ali dostizna

glasac ds-a

pre 10 godina

A kad ćete da privedete Kravčenka koji zapošljava radnike na pumpama Nis-a preko svoje lizing kompanije i daje im platu 20.000 din?! Država Srbija je vlasnik 49% Nis-a,ali kao da nije! Možda se boje ovi naši da će da ih tuži Putinu kao što je prošao B92!

Cica po

pre 10 godina

samo napred,ako budu hapsili sve koje treba,moraju praviti jos zatvora,ovo sto imaju bice malo, stvarno se nezna kada je dosta, Nadam se da će nekako svima konačno stati na put....

amarko

pre 10 godina

vucic ima strasan potencijal za ministra policije, mihajlovicka za potparola maksimalno, a i guvernerka je zakon, ostali sns nisu ni za srs

Romanija

pre 10 godina

Šta je se sve sa ovim tenderima radilo. Više se nije znalo ni ko šta naručuje ni da li mu treba. Bilo je samo važno da se pojedinci što više obogate. Gde bi nam sada bio kraj da nas nisu ovako sistematski pljačkali.

Budala

pre 10 godina

Sve mi se cini da je to "mazanje" za juzni tok, srbija gas....slicno kao povecanje pdv-a na hotele i it pa sutra Dinkic na razgovor. Takvu praksu treba ocekivati i u buducnosti.

Edin

pre 10 godina

Svako ko je na bilo koji nacin bio umesan treba da odgovara...ovakve stvari ne smju vise da se desavaju i iskreno podrzavam Vucica u borbi protiv korupcije koja je u nasoj zemlji zahvatila svaki kutak drzavnog i privatnog sektora.

KRISTIAN

pre 10 godina

Najvažnije je što konačno u ovoj državi počinju da se poštuju zakoni, ali u pravom smislu te reči. Bez obzira na kojoj funkciji bili oni koji krše zakon, važno je da svi snose odgovornost za posledice svog delovanja, a to je ova vlast realizovala već više puta.

ЕМИНА

pre 10 godina

Без обзира колико “неки” спутавали садашњу власт у њеном раду, не могу да јој оспоре успех у борби против криминла. Доказали су да су истрајни И да ће свако без обзира на функцију коју врши одговарати пред законом, уколико је начинио неко кривично дело.

Veljko

pre 10 godina

Mislim da je doslo vreme da svako ko cini krivicna dela i ko krsi zakone ove zemlje odgovara za svoje postupke. Nema nedodirljivih.

Vuk

pre 10 godina

Pozdravljam napore vicepremijera da jednom zauvek stane na put kriminalu i da ocisti Srbiju od onih koji godinama pljackaju narod Srbije.

Aranka

pre 10 godina

Osnov zdravog i ekonomsko stabilnog drustva je upravo u procesuiranju tajkuna i kriminalaca i sankcionisanju korupcije, kao jednog od najvecih problema u Srbiji.

Margita R

pre 10 godina

Zbog korupcije su nam unistena sva preduzeca u Srbiji!Svakako da treba nastaviti sa ovakvom politikom bez obzira na politicku pripadnost i funkciju krivca.

Margita R

pre 10 godina

Zbog korupcije su nam unistena sva preduzeca u Srbiji!Svakako da treba nastaviti sa ovakvom politikom bez obzira na politicku pripadnost i funkciju krivca.

LIPE - MIRISU - FANTASTICNO

pre 10 godina

Ovo je samo nastavak borbe protiv korupcije i kriminala, jos jedan dokaz da Aleksandar Vucic ne staje sa borbom protiv ove teske posati. Da ispunjava obecanja data gradjanima, neustrasivo se obracunava sa kriminalom i korupcijom. Da niko nije i nece biti ko se ogresio o zkon da ce biti zasticenih bez obzira na funkciju, pripadnost bilo kojoj stranci, ukoliko se ograsio o zakon i ostetio drzavu a samim tim i svoj narod mora biti procesuiran i predat sudskim i istraznim organima.

Mali Perica

pre 10 godina

Jos nek ih pohapse pa da vidimo ko ce jos da se otima za ,,jalovo,, mesto direktora neke firma kad to postane neprofitabilno radno mesto tj. kad ne budu smeli da pipnu novac koji ih prosto mami.

Rool

pre 10 godina

Alo botovi, nema vas Vozd nista sa ovim.
Pise vam lepo da su uhapseni po prijavi rukovodstva NIS-a. Tako se to radi bez udaranja u talambase i futura I i II.

Trgovac energentima

pre 10 godina

Kako to? Zar nije direktor Rafinerije ispred Gazproma. Ako nije rus onda je nas ali koga kontrolise rus. Takav je sistem u NIS Gazpromu.Ne verujem da je ovaj direktor Rafinerije

Branislava - tehn.višak u vodovodu - dipl.ing.hidrogeologije

pre 10 godina

A kad će početi hapšenja u JKP "Vodovod-u" u Sr. Mitrovici? Gospodo iz policije dobili ste sve "sažvakano"... cela Sremska Mitrovica zna ko je glavni gazda i za koga se "fino uzimaju" pare iz ovog preduzeća. Koliko još treba da se nakradu pa da se neko doseti da ih konačno uhapsi? A možda su ovi likovi zaštićeni zato što su članovi DSS-a? Ta "čuvena" stranka je u koaliciji sa SNS-om u mom jadnom gradu, pa verovatno zato nema hapšenja. Izgleda da nema ni jednog javnog preduzeća koje nije opljačkano od strane stranačkih pajaca. A o stranačkom zapošljavanju neću ni da govorim.

zrad

pre 10 godina

Sudski epilog je cilj.....ali samo da podsetim nestrpljive na sledeće: za dokazivanje većine krivičnih dela, osnovni dokaz su novčani tokovi, koji su po pravilu vezani za banke na egzotičnim ostrvima. Ako osumnjičena osoba otvori npr. više računa u više banaka i elektronskim putem premešta sredstva preko e-bankinga (preko svog laptopa), sa jednog na druge račune, onda je putem međunarodne pravne pomoći potrebno puno vremena da sakupite dokaze.

Onaj koji zna

pre 10 godina

miki,..... Ne pisi gluposti. Rusi od kako su prosle godine izvrsili remont RNP kontrolisu sve.Sve vazne funkcije su u njihovim rukama.. Radim u NIS-u u generalnoj direkciji u Novom Sadu

Veljko

pre 10 godina

Srbija polako pocinje da lici na uredjenu drzavu. Mislim da ako Vucic nastavi ovako, mi cemo uskoro biti pravna drzava u kojoj ce se tacno znati ko sta radi i kako radi, vise nece postojati nedodirljivi direktori koji smeju da krse zakon kako oni hoce.

Jovanka po

pre 10 godina

Vučić svojim djelovanjem vraća Srbiji nadu,da Srbija može biti jaka,moderna,evropska država, koja će brinuti o svakom svom gradjaninu,lopovluk bahatost i organizovan kriminal ovo zlo se mora promeniti!!!!

Gas-gas

pre 10 godina

Ovo je još jedan dokaz da Vučić ispunjava obećanja data građanima, neustrašivo se obračunava sa kriminalom i korupcijom. Nema zaštićenih bez obzira na funkciju, pripadnost bilo kojo stranci, ukoliko se ograšio o zakon i oštetio državu a samim tim i svoj narod mora biti procesuiran i predat sudskim i istražnim organima. Sada je na njima da istragu sprovedu do kraja i na njihov rad i postupanja niko se neće mešati jer je sudstvo, za razliku od perioda vladavine demokrata, u svom radu nezavisno i samostalno.

Davor

pre 10 godina

Aleksandar Vucic nam je jos jednom pokazao spremnost da svi koji rade protiv zakona budu privedeni i procesuirani, sada sudstvo samo treba da uradi svoj posao kako treba.

Barbara

pre 10 godina

Pocelo je ciscenje,Vucic se nije salio da pocinje velika i ogorcena borba protiv kriminala,sad ce dusmani da skoce i kazu kako hapsenje nista nije dok ne vide presudu a niko od njih nece da prizna da je ovo velika stvar jer ce zatvoriti lopove i dovesti ljude koji ce spasavati preduzeca koja su unistili,a u medjuvremenu docice i presuda koja ce sve lopove smestiti u zatvor na dug period.

Zivi bili pa videli

pre 10 godina

Hapsi ce i SNS-ovce nista se neprinite DSS-ovi botovi, samo da se i njihovi jos malo opuste, ko sto vec ponegde i jesu. Nemate vi pojma ko je Vucic, koliko je on zadrt politicar, videce se i cuce se.

x file

pre 10 godina

pa zar ni jedna firma ( rukovodstvo) nije radila bez kriminala...zato su neki nemilosrdno bogati a drugi katastrofalno siromasni ...e kad udjete u EU jednog dana i ako ( jer odredjene strukture to ne zele iz znanih razloga, vidi naslov)bice hapsenja ko na pokretnoj traci....krenulo sa Sanaderom...do tada laku noc.
poz iz EU

Balboa

pre 10 godina

Pocelo je ciscenje,Vucic se nije salio da pocinje velika i ogorcena borba protiv kriminala,sad ce dusmani da skoce i kazu kako hapsenje nista nije dok ne vide presudu a niko od njih nece da prizna da je ovo velika stvar jer ce zatvoriti lopove i dovesti ljude koji ce spasavati preduzeca koja su unistili,a u medjuvremenu docice i presuda koja ce sve lopove smestiti u zatvor na dug period.

Crvenkapa

pre 10 godina

Dosta je bilo malverzacija i otimanja od naroda konačno se tome staje na put i svi oni koji nisu postovali zakon moraju biti kažnjeni.

Knez

pre 10 godina

Izgleda da u Srbiji vise nije vazno koga poznajes, vec postujes li zakon ili ne.Ovo je istorijska sansa da se Srbija konacno obracuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom.Svi koji su ostetili drzavu i gradjane treba da odgovaraju bez pardona bez obzira da li su clanovi partije ili ne.

razotkrivanje

pre 10 godina

E ovo je jos jedan u nizu dokaza da nema nedodirjivih , makar oni bili i gradjani ruske federacije - ukoliko su prekrsili zakone i za to postoje valjani dokazi , treba da budu izvedeni pred lice pravde.Pravda je spora ali dostizna

Avatar

pre 10 godina

Sa ovakvim stepenom kriminala i korupcije bili smo samo za izolaciju od celog sveta ali Srbija je konacno pocela da se pretvara u ozbiljnu drzavu i zato sve pohvale Vladi Srbije u borbi protiv kriminala i korupcije.

Davor

pre 10 godina

Nema stajanja u borbi protiv korupcije, neće nam biti bolje dok se ne identifikuju i sankcionišu svi koji zloupotrebljavaju službeni položaj za lično bogaćenje.

Knez

pre 10 godina

Izgleda da u Srbiji vise nije vazno koga poznajes, vec postujes li zakon ili ne.Ovo je istorijska sansa da se Srbija konacno obracuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom.Svi koji su ostetili drzavu i gradjane treba da odgovaraju bez pardona bez obzira da li su clanovi partije ili ne.

dejan Curcic

pre 10 godina

Ma ok, stvarno postujem Vucica jer jedini je stisnuo m..., ali ljudi to ne moze da resi Vucic, to je zabluda to moramo svi zajednicki da se zalozimo i resimo, vlast treba da REŽE ,i to treba da radi,ali mi obican narod treba da joj pomognemo u tome.

klementina

pre 10 godina

Tako i treba! Sve sto je pokvareno i trulo u ovoj drzavi osuditi i zatvoriti! Ova drzava se mora ocistiti od ovakvih zlodela i izaci na pravi put

Ddule

pre 10 godina

Nisam bas dobro razumeo ovu vest. Ko bre koga ukrao, Rus Srbina ili obrnuto?!
Koliko ja znam, Pancevo je Srpsko, i u izvestaju pise da su dali tendere lokalnim firmama. Ja mislim da je to normalno, ili ima neki sporazum koji predvidja da se tenderi moraju dati Rusima?

Komšija Dragiša

pre 10 godina

E pa Gospodine Direktore, to se dešava kada uzmete ono što nesmete da uzmete i što drže gospoda Rusi i njihove privatne firme u Rusiji (tenderi,javne nabavke, agencije za zapošljavanje.......)

amarko

pre 10 godina

vucic ima strasan potencijal za ministra policije, mihajlovicka za potparola maksimalno, a i guvernerka je zakon, ostali sns nisu ni za srs

Čaj od Fećfica

pre 10 godina

Синоћ неко рече да следе хапшења? Како је ових што радише "исправно" толико, добро је да Србија још и постоји.

Edin

pre 10 godina

Svako ko je na bilo koji nacin bio umesan treba da odgovara...ovakve stvari ne smju vise da se desavaju i iskreno podrzavam Vucica u borbi protiv korupcije koja je u nasoj zemlji zahvatila svaki kutak drzavnog i privatnog sektora.

Srbin100%

pre 10 godina

Potrebno je da ovakve korupcionaske afere u najkracem roku resimo jer time saljemo pozitivan signal investitorima da drzava cini sve da zastiti fer i otvorenu trku trzisnih konkurenata

Alelni geni

pre 10 godina

Odgovarati za neodgovorno ponašanje, a ne kriviti radnike za ono što rukovodstvo nije sposobno da uradi, tj. uradilo je na štetu radnika i držae. I treba da budu privedeni svi koji to rade bez obzira ko su i čiji su!!!

Cica po

pre 10 godina

samo napred,ako budu hapsili sve koje treba,moraju praviti jos zatvora,ovo sto imaju bice malo, stvarno se nezna kada je dosta, Nadam se da će nekako svima konačno stati na put....

Lepa Brena za 4 osobe

pre 10 godina

I treba. Od svakog drzavnog preduzeca proveriti racune svi treba a idu u haps, je je racun dravnih preduzeca ujedno i licni racun direktora istog. Nije ni cudo sto smo siromasni kad svi kradu ‘ ko Šoic

Nek ih hapse

pre 10 godina

U Srbiji se posao najvise pozicije u nekom preduzeca ne shvata kao cast i u duznoast vec kao da ih je Bog konacno pogledao pa ih je stavio na to mesto. A u stvari dao im je sansu da se pokazu. I svi se i pokazu do jednog.

"ne gresi dusu"

pre 10 godina

(Shonke, 13. novembar 2013 22:29)

Nisu oni poludeli.Vidis valjda da su polupismeni i da vrte sa citave dve recenice.Bitno je samo da pohvale Vucica( direktno ili bar na posredan nacin), ostali jadni niti pojma imaju sta se dogadja, niti im je to zadatak.
Najbolje je totalni ih ignorisati.Trositi mrvu nerava na njih je totalno bez veze.

IrinaJ

pre 10 godina

Logično je da mora još ljudi da bude privedeno. Nemoguće je da je zemlja poslednjih godina toliko osiromašila,a da se ne zna gde su sve te pare nestale. Nestale su one u tuđe džepove. Samo treba pronaći sve te džepove sada.

Nada

pre 10 godina

Zbog toga se Canak i co bore protiv Rusa u NIS-u...
Nema vise prostora za pljacku,jugokomunjarski uhlebi
odsvirali ste svoje...
(CG, 13. novembar 2013 19:43)

Ma kako da ne, sada je samo Rusima dozvoljeno da pljačkaju!
Nisi dovoljno informisan pa se rađe ne javljaj! Ili ti je to partijska SNS direktiva!

dole liberalni kapitalizam

pre 10 godina

Ovde su neki promašili stoleće. Direktor Rafinerije nije potkradao državu i nas, to je bilo u socijalizmu. Ovaj je potkradao gazdu iz Rusije, tako da ne vidim šta je tu toliko zanimljivo, pogotovu što je sam NIS podneo prijave. Vest bi bila da je pao neki direktor javnih preduzeća ili sl. na tu vest nažalost još čekamo od doba Tita. Ovo je stota koalicija ali nikako da vidimo kako se ovakvo kod javnih nabavki dešava u javnom sektoru.

Voxx populi

pre 10 godina

Trebalo bi da svi lepoo ti bogatasi dokazu poreklo novca, sto rece Dostojevski,,pratite trag novca i doci cete do pocinioca",pa ako nisu mogli da ga steknu od plate, nek objasne odakle im! Narodu vratiti pare!

ljubica

pre 10 godina

Jadni Rusi ne znaju da kod nas sluze tenderi da se direktori omaste. Srecom to vreme je iza nas. Bice jos tenderasa i zloupotreba i hapsenja.

Analiticar

pre 10 godina

Ima logicnih komentara.Ali ne mogu da verujem da ovaj besposlicar SNS-a na sve logicne komentare na bilo koju vest nalupa vise od sto ne preporucujem. Care na lecenje sto pre

dotore

pre 10 godina

Stvarno smo jadni i bedni. A gospodin nedodirljivi Bajatović, upropasti sve i niko ništa. Treba mu dati još neku firmu da vodi jer se nije do kraja dokazao.

Filip

pre 10 godina

Kakve muljaze su ti tenderi! To nije normalno sta se tu radi! Moraju se vec jednom dozvati pameti, da ne mogu vise da muljaju, jer ce svi biti kaznjavani!

Grunf

pre 10 godina

Privedeni,osumnjičeni,pušteni da se brane sa slobode,apelacioni sud ih oslobodio,zastareo slučaj.Puno privedenih što je nešto ne mogu da kažem da nije.Za sada niko osudjen nije,i pare se nisu vratile tamo gde treba ili da im je oduzeta imovina.Mišković,Kolubara i da ne nabrajam.Recimo slučaj "Dulić".Šta je s njim.Iamli smo nedelje da ako neko makne eurokrem iz Maxi diskonta kriv je Dulić.Od hapšenja gradjani nemaju koristi.Hapšenje je pozorište jer političari jako dobro znaju kada će da hapse i koga.Što zvučnije ime ili osobe koje rade za kompaniju koja zvuči narod se raspameti.Očekujem istragu,brzo sudjenje,brzu presudu,konfiskovanje imovine i vraćanje para tamo gde im je mesto.Očigledno da tužilaštvo nema kvalitetne dokaze i na kraju krajeva niko nikada ne bude osudjen.Za mesec dana će uhapsiti nekog drugog,pa trećeg,a na prvog narod već zaboravio.Jiš u predizbornoj kampanji imali smo tvrdnje da za Miškovića postoji gomili dokaza o zloupotrebi položaja.Prošlo je podosta vremena i kao što vidimo Miško se brani sa slobode.Cedi tužilaštvo na tenane i uživa u tome.Ne znam šta ko smatra pod tim da se država obračunava sa korupcijom.Obračun sa korupcijom je valjda kada ih oteraš u zatvor.Imamo imena,imamo štetu od ko zna koliko stotina milona evra kako je zvanično objavljeno ali nemamo ih u zatvoru a o parama i da ne govorim.Ako je borba protiv korupcije uhapsi i pusti ga da se brani sa slobode i nikada ga ne osudiš onda u redu.

istina

pre 10 godina

Pa što ne hapsite ove u Elektrodistribuciji Beograd i EPS Snabdevanju koji nabacuju "tendere" na najprostiji način ... kao evo mi ćemo za džabe a onda održavanje 800% naplate. Koji ste vi lopovi pa to je strašno.

Reef

pre 10 godina

Rec je (najverovatnije) o Rusima koji su potkradali svoje gazde takodje Ruse. I verovatno krsili procedure NIS prilikom nabavke, a ne Zakon o javnim nabavkama koji se ne primenjuje na NIS, koji je ruska kompanija 60% a ne JP (za one koji su prespavali zadnjih 5 godina). Po izvorima iz NS rec je o visoko pozicionirnim Rusima (izvor novosadska radio stanica) I dva domaca drzavljanina koji su davali mito. A kao sto pise prijavili su ih sami Rusi, tako da ih je Policija privela po toj prijavi...

Romanija

pre 10 godina

Šta je se sve sa ovim tenderima radilo. Više se nije znalo ni ko šta naručuje ni da li mu treba. Bilo je samo važno da se pojedinci što više obogate. Gde bi nam sada bio kraj da nas nisu ovako sistematski pljačkali.

Vuk

pre 10 godina

Pozdravljam napore vicepremijera da jednom zauvek stane na put kriminalu i da ocisti Srbiju od onih koji godinama pljackaju narod Srbije.

Pametnjaković

pre 10 godina

Mene jako brine to što se ne grade novi zatvori, što možda ukazuje da je ovo sve radi populizma, a ne iskrene borbe protih korupcije. Do sada je na hiljade uhapšeno, a sigurno ima nekoliko desetina hiljada ljudi koji su krali u proteklih 10 godina, i to su sve uglavnom politički kadrovi.

Mitar Mitra Mitar

pre 10 godina

Pametno. Kad ulozis milijardu i po evra u Rafineriju, nisi blesav da dozvolis da neko krade. Kada bi nam i drzava funkcionisala po ovom principu, gde bi nam bio kraj.

БМСталкер

pre 10 godina

Неко у ланцу није добио свој део, па је издао све. Аксиом бизниса по руски.

glasac ds-a

pre 10 godina

A kad ćete da privedete Kravčenka koji zapošljava radnike na pumpama Nis-a preko svoje lizing kompanije i daje im platu 20.000 din?! Država Srbija je vlasnik 49% Nis-a,ali kao da nije! Možda se boje ovi naši da će da ih tuži Putinu kao što je prošao B92!

ЕМИНА

pre 10 godina

Без обзира колико “неки” спутавали садашњу власт у њеном раду, не могу да јој оспоре успех у борби против криминла. Доказали су да су истрајни И да ће свако без обзира на функцију коју врши одговарати пред законом, уколико је начинио неко кривично дело.

lala

pre 10 godina

Alo botovi. Kakve veze ima Vučko sa ovim. Rusi prijavili dva svoja radnika koji su bili u ilu sa vlasnicima privatnih firmi koji su Srbi. A i NIS nije društvena firma pošto smo je poklonili Rusima. Zato ne lupetajte.

bora

pre 10 godina

Obično spinovanje,i sakupljanje glasova (stara radikalska navika),uoči izbora u Beogradu,i ništa više!!O pravom lopovluku se i ne govori.Najveći lopovluk u Državi,je u Rtb-Bor!Nova topionica,za čije kredite garantuje država Srbija,je od projektovane cene 170 mil.eura već dostigla cenu od oko 550 mil.eura!!?Za struju se duguje oko 5 milijardi dinara!Od 5.300 radnika,ima 200-tinak rudara!?Režijskom (nepotrebnom) osoblju,a ima ih oko 3.000,se dele sulude plate od 70-80.000.Firma je već 10 god. u tzv. 'restruktuiranju',tj. plaća kome hoće i koliko hoće!Ali je bitno da je na čelu firme,novopečeni Naprednjak (u 66-oj godini!),tj večito polupijani starac,sa svim uslovima za penziju! E to je lopovluk,i razaranje Države!!Al' vidim da to 'Velikom borcu protiv korupcije ne smeta'??!Sve drugo je 'sitniš' u odnosu na ovo zlo,verujte!!

box

pre 10 godina

ono što je ovde bitno je to da ovo nije uspeh države, već korporativne bezbednosti u nis-u koji su i uradili ovu istragu... ipak su oni za ko zna koji iznos oštetili nis.

Shonke

pre 10 godina

Da li ste svi vi sns botovi komplet poludeli? Uhapšeni su funkcioneri u rafineriji - strani državljani. Dakle Rusi koji su tu postavljeni od strane Gazproma, zbog primanja mita. A uhapšeni su i domaći državljani, vlasnici privatnih preduzeća koji su "pali" zbog davanja mita. I sve to po prijavi rukovodstva NIS-a - takođe ruskih državljana.
KAKVE SVE OVO VEZE IMA SA DSom, SNSom, TAJKUNIMA I BILO KAKVOM BORBOM PPV?

Jevrem

pre 10 godina

Bolje smanjite nezaposlenost i poboljsajte standard ovog jadnog naroda. Koliko kosta potrosacka korpa? Sta me se tice ko je uhapsen.

Budala

pre 10 godina

Sve mi se cini da je to "mazanje" za juzni tok, srbija gas....slicno kao povecanje pdv-a na hotele i it pa sutra Dinkic na razgovor. Takvu praksu treba ocekivati i u buducnosti.

Veljko

pre 10 godina

Mislim da je doslo vreme da svako ko cini krivicna dela i ko krsi zakone ove zemlje odgovara za svoje postupke. Nema nedodirljivih.

LIPE - MIRISU - FANTASTICNO

pre 10 godina

Ovo je samo nastavak borbe protiv korupcije i kriminala, jos jedan dokaz da Aleksandar Vucic ne staje sa borbom protiv ove teske posati. Da ispunjava obecanja data gradjanima, neustrasivo se obracunava sa kriminalom i korupcijom. Da niko nije i nece biti ko se ogresio o zkon da ce biti zasticenih bez obzira na funkciju, pripadnost bilo kojoj stranci, ukoliko se ograsio o zakon i ostetio drzavu a samim tim i svoj narod mora biti procesuiran i predat sudskim i istraznim organima.

Kreker

pre 10 godina

Otkud tolika opsesija Vučićem, kad u informaciji piše da je rukovodstvo NIS-a (Rusi) prijavilo dva rukovodioca Rafinerije Pančevo koji su stranci (verovatno Rusi) i dva lokalna biznismena , a u Pančevu je na vlasti SNS.

transparentno(st)...

pre 10 godina

Stvarno smo jadni i bedni. A gospodin nedodirljivi Bajatović, upropasti sve i niko ništa. Treba mu dati još neku firmu da vodi jer se nije do kraja dokazao.
(dotore, 13. novembar 2013 23:46)

Ne radii on to zbog sebe no zbog "preduzeće"! A preduzeće SPS!

dukaPPS

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da ne postoji lektor vesti u RTS-u. Ono sto sam video na kajronu jutros - katastrofa. Pa zar se kaze "osumljiceni"?????? Molim vas da pogledate ako lazem.

KRISTIAN

pre 10 godina

Najvažnije je što konačno u ovoj državi počinju da se poštuju zakoni, ali u pravom smislu te reči. Bez obzira na kojoj funkciji bili oni koji krše zakon, važno je da svi snose odgovornost za posledice svog delovanja, a to je ova vlast realizovala već više puta.

Aranka

pre 10 godina

Osnov zdravog i ekonomsko stabilnog drustva je upravo u procesuiranju tajkuna i kriminalaca i sankcionisanju korupcije, kao jednog od najvecih problema u Srbiji.

Margita R

pre 10 godina

Zbog korupcije su nam unistena sva preduzeca u Srbiji!Svakako da treba nastaviti sa ovakvom politikom bez obzira na politicku pripadnost i funkciju krivca.

Margita R

pre 10 godina

Zbog korupcije su nam unistena sva preduzeca u Srbiji!Svakako da treba nastaviti sa ovakvom politikom bez obzira na politicku pripadnost i funkciju krivca.

Mali Perica

pre 10 godina

Jos nek ih pohapse pa da vidimo ko ce jos da se otima za ,,jalovo,, mesto direktora neke firma kad to postane neprofitabilno radno mesto tj. kad ne budu smeli da pipnu novac koji ih prosto mami.

Rool

pre 10 godina

Alo botovi, nema vas Vozd nista sa ovim.
Pise vam lepo da su uhapseni po prijavi rukovodstva NIS-a. Tako se to radi bez udaranja u talambase i futura I i II.