Sreda, 13.11.2013.

10:09

Srbiji stigle tužbe za solarni park

Američka kompanija tužila Srbiju zbog raskida ugovora o izgradnji solarnog parka, saznaje "Danas". Naša zemlja suočena sa plaćanjem odštete od 160 miliona evra.

Izvor: Danas

Srbiji stigle tužbe za solarni park IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 10 godina

Kada neke američke firme nema na Google Maps servisu, ona ne postoji. Sajt je urađen samo da izgleda i nema nikakve informacije. Na Street view adresa "16192 Coastal Highway Lewes, 19958 Delaware" na kojoj se nalazi Harvard Business Services Inc. Čime se tek oni bave to je još zanimljivije. Postavljena je očigledno lažna adresa. Dovoljno je u Google Maps u search polju iskopirati adresu pa će rezultati biti vidljivi svima koji čitaju i prošetaju po kraju.

Pa kada je neko bio proračunat i pametan da potpiše ovakav predugovor ili šta već, neka mi snosimo posledice...ili je neko od nas to lepo zakuvao.

Ovo je mogao da uradi i neki klinac sa punih 18.

juca

pre 10 godina

Ovo ce biti druga velika suma novca koju cemo platiti, sigurno. Neki nas tuze drugima dajemo, tako se ne razvija zemlja. Taman kredit od MMFa uz malo doplate.

juca

pre 10 godina

NIKO u Srbiji se ne bavi svojim poslom a ministri resorom. Ova Gdja se bavila Djilasom a mi da placamo odstete. Trazimo kredit od MMFa da placamo njenu bahatost. Nazalost ove kredite ce placate nasa deca I unuci verovatno.

licemerje

pre 10 godina

Čini mi se da su namerno prevarili državu, ali u svakom slučaju očekujem da kinistarka I ekipa koja je sklopila dogovor snosi potpunu odgovornost što pre. Ostavka+

Demokratija

pre 10 godina

Situacija je sl.: "aj da napravimo ovakav jedan ugovor. Ti kao država potpišeš a ja tužim tvoju državu za nemogućnost ispostovanja nemogućih obaveza. Kad sudskim putem dobijem 160 miliona tebi prebacim toliko i toliko na neki strani račun a ostalo meni"

E sad, ko se tu ugradio? Pa svi, i pozicija i opozicija. Svi ćute, svima je lepo, a narod plaća.

Pa da l' ste normalni da verujete u 'naivnost potpisivaca ugovora' kako to mediji serviraju. :S

AlekS

pre 10 godina

Idealna prilika da se veliki "borac protiv korupcije" dokaze na delu. Pohapsi odmah sve umesane iz Srbije i podigne medjunarodnu optuznicu za vlasnike americke firme. U medjuvremenu pokrene efikasnu istragu i isto zatrazi od americkih organa. I tako spreci jos jednu veliku kradju.
Ali nesto mi govori da ce ovo biti jos jedna od onih afera koje nikad ne dodju do kraja.
(Zuki, 13. novembar 2013 17:34)

E jedino ti ova zadnja recenica vredi. Mi jesmo budale ali ne tolike da sami sebe hapsimo.

oklepano

pre 10 godina

Lepa dama se malo preigrala,obuzeta pljuvanjem Đilasa,sluđena petljom kod hipodruma i ostalim ,dosada neviđenim saobračajnim čvorovima,više bez aduta u komplikovanoj političkoj igri,zaboravila je da je ministarka,napravila gomilu propusta i ne činenja,pa ćemo mi skupa morati da platimo njen javašluk.Ali,oprostićemo,pa ona je tako lepa dama.

Bolero

pre 10 godina

Problem lako resiti, staviti sve te na crvenu interpolovu listu i optuziti ih za medjunarodni kriminal i pranje novca, te da budu isporuceni drzavi srbiji da im se sudi.

Mile sa Čubure

pre 10 godina

Hoće li odgovorni za ovaj slučaj, ako Srbija izgubi spor i bude prinuđena da plati odštetu, završiti u zatvoru? Dok ona računa koliko je koštao Most na Adi, mi ćemo, izgleda, jedan most pokloniti Amerikancima...

AlekS

pre 10 godina

Ovoga sam se i plašio.Srbija sa svojim rukovodstvom će platiti ogromnu štetu zbog brzopletosti.Svijet u Srbiji vida samo način da zaradi, nikako da joj pomogne.I danasnje me razmetanje ovog rukovodstva plaši.Uvaliće nas u NEVOLJE garant.Izjave moraju biti odmjerene, a sklapanje poslova još ODMERENIJE. Nikada mi nismo prevarili svijet, samo svijet moze PREVARITI NAS. Ako nas ne mogu Prevariti,onda nas mogu bombarodvati ili nam rat PODMETNUTI. Zato stručnost, stručnost, stručnost i MJERA SVEGA se mora uzeti u OBZIR.Neka nam i sila Božja pomogne i svi SVECI Nebeski.
(prellee, 13. novembar 2013 15:35)

RAZMETANJE je kljucna rec u vasem komentaru. U Srbiji se, cini mi se, svi razumeju u sve. Retko koga u Srbiji mozes cuti da kaze da nesto ne zna ili nema misljenje o necemu. Citajuci svojevremeno ovaj ugovor, primetio sam da se drzava olako obavezala da obezbedi ogromne povrsine vrlo specificnog zemljista sa solarni park. Da je neko nadlezan pre potpisivanja ugovora konsultovao lokalnog agronoma, do svega ovoga verovatno ne bi doslo.

AlekS

pre 10 godina

zakonom zabraniti da se potpisuju ugovori sa predvidjenom odstetom... pa ko hoce, neka ulaze a ko nece ne mora...
(ja, 13. novembar 2013 15:24)

U ovom ugovoru nema te klauzule. Ta kompanija nas tuzi za "izgubljenu" dobit.

Zuki

pre 10 godina

Idealna prilika da se veliki "borac protiv korupcije" dokaze na delu. Pohapsi odmah sve umesane iz Srbije i podigne medjunarodnu optuznicu za vlasnike americke firme. U medjuvremenu pokrene efikasnu istragu i isto zatrazi od americkih organa. I tako spreci jos jednu veliku kradju.
Ali nesto mi govori da ce ovo biti jos jedna od onih afera koje nikad ne dodju do kraja.

Dragan

pre 10 godina

Овде се уопште не ради о нечијој брзоплетости, неодговорности или немарности, напротив убеђен сам да су власници или барем клијенти ове америчке фирме исти они људи који оштетили државу за 28 милиона долара у афери "Сателит". Није ово први случај, а неће бити ни последњи, изгубиће Србија још стотине и стотине милиона на ову фору и ту нажалост ништа не може да се уради јер се свиња омастила и засладила.

aleksa

pre 10 godina

Nije bitno cije su koje namere, bitno je da postoje jako dobri i lojalni pravnici koji ce pravno odraditi celu situaciju. Treba videti sadrzinu ugovora pa se tek onda moze videti ko jeste i ko nije u pravu...Takodje, bitno je videti koje je pravo nadlezno u konkretnom slucaju, jer arbitraza u jednoj zemlji moze suditi po pravu druge zemlje ako je tako ugovoreno...Po struci sam pravnik, i iz prakse znam sta se sve moze dobiti igrom reci, i namenski rasporedjivanjem cinjenica (u konkretnom sluacaju arbitraza u Vasingtonu) kako bi se izdejstvovala namera...A sta ako je ugovoreno pravo SAD kao merodavno u ovom slucaju...Zasto nije ugovorena, hipoteticki pricam, Spoljnotrgovinska arbitraza Privredne komore i domace pravo...Naravno, treba imati u vidu i medjunarodne konvencije...Video sam u praksi sta znaci kada se potcenjuje pravna struka...Sa druge strane, ne moze svaki pravnik da bude specijalista za svaku oblast...Upravo i kod ovakvih stvari, ako vec Republicko javno pravobranilastvo ili pravnici u Ministarstvu nemaju (pravnog) kapaciteta za obavljanje ovih poslova, neka angazuju domace, a sto ne i strane, advokatske kancelarije koje ce strucno izraditi ugovor, kako ne bi bilo kakve sumnje da li ce se ili ne izgubiti spor...Tacno je da kostaju, a to je tako jer imaju struku i znanje, ali i to je bolje, nego da postoji (velika) neizvesnost oko toga sta ce biti na sudu...Cak i svaka komunikacija ima svoj pravni aspekt i tome se mora voditi racuna...

Cirkus na SNS nacin

pre 10 godina

Ko bese potpisao ugovor i onako pompezno se pojavio pred TV kamerama?'oce li neko da ogovara??. Mora da se plavusa "sprema da usreci" Beograd

kreky

pre 10 godina

Nemoguće da je prepametna plavuša napravila takav previd! Pre bi rekao da su ovi advokati pogrešili, za SNS-ovce je nemoguće reći da su pogrešili!

roxi

pre 10 godina

zar niko ne moze da vidi u registru firme, ko je vlasnik i ko su im partneri. bilo bi jako interesantno. neko ko zivi u americi, sigurno moze doci do ovih podataka. objaviti ovde i na drugim forumima, sigurno je vlasnik ili suvlasnik, neki gosp. nase gore list.

Dax

pre 10 godina

Ja zaista ne mogu da verujem koliko glupe politicare imamo. Moze da nas muze svaka susa od advokata! Za nas nije drzava,bolje neka nas vode strani strucnjaci,jeftinije ce nam biti, a glave mirnije!

Ivan

pre 10 godina

Ovo se zove visoka korupcija. Ta firma ima svoj website od 21.3.2013. godine! Ej, od koga su se nasi politicari informisali o toj firmi? Ja kad radim s nekim nesto za 500 evra trazio bih sve o njemu na internetu, a kamoli za vise od 100 miliona evra.

Nemanja

pre 10 godina

Kada se izgogluje ta njihova "Američka adresa sa http://whois.domaintools.com/securumequitypartners.com dodje se do mnogo zanimljivijeg podatka - da je na toj istoj adresi 16192 Coastal Hwy
Lewes, DE registrovana mnogo interesantna firma - http://www.delawarellc.com/contact-us.htm - koja nudi usluge registracije preduzeća (pogledajte about us) za 50 dolara.

Da sam spreman da potrošim i 20 dolara mogao bih doći i do prijava o porezu pomenute firme na https://delecorp.delaware.gov/tin/controller.

Pera

pre 10 godina

1) Dinkic je pronasao ovu "firmu" ili je ova "firma" pronasla njega.

2) Mihjloviceva je potpisala ugovor.

3) Ugovor je u startu bio stetan po Srbiju. Nemoguce je da to niko nije video. Verovatno je da je namerno prosao takav ugovor.

4) Ova "firma" nema veze sa ozbiljnom firmom i to je kombinacija domacih hohstaplera koji poznaju ljude u vladi i par "stranaca" koji poznaju strane zakone.

Naivni ili Namazani

pre 10 godina

Nemogu da verujem sta se u Srbiji radi ,pa to je cirkus. Zivim u SAD i zadovoljan sam ali i dosta razocaran kad procitam ovakve naslove. Pa ta kompanija ima predstavnistva po nekakvim ostrvima u Karibima i na Malti u Evropi. Koje su to kombinacije? Ovo je stvarno veliki samar za sve Srbe i gradjane Srbije. Niko ozbiljan i nece da dodje .Garantovano su nasi pomislili ,u evo lakih para ili su u nekom dilu ili su stvarno namagarceni. Koja god varijanta bila gradjani ce biti osteceni. Ovo me podseca na ono kad je Mirko Marijanovic uvozio polovne traktore iz Rusije po ceni novih. Nista se nije promenilo. Sve neke ili glupave odluke ili odluke u kojima se neko ugradjuje. Nerazumem kako neshvataju da postoji granica strpljenja naroda. Citajuci nase novine mogu da zakljucim da su ljudi dosta razocarani i pomalo i besni ali i svesniji.

Konstatujem

pre 10 godina

Da li je Ministarki podmetnut stetan ugovor ili ne to nema veze.Morala je da ga procita.Imali smo u proslosti ugovor Airbus pa satelit. Potpiasao si i gotova prica. A sada Srbijo placaj. Mislim da ce brzo da odleti a za "nagradu" ce dobiti Beograd

sisaj ovce

pre 10 godina

Ovo je cista prevara na koju je nasela nasa Vlada ili iza toga stoji neko nas i hoce da odradi po starom dobrom receptu slicnoj privatizaciji. Ako malo prelistate google videcete koliko su sumnjive te kompanije. U prevodu nikad i nisu planirali da grade. Nudjeno im je nekoliko lokacija i vece povrsine ali su sve to odbili.

ql

pre 10 godina

ko je potpisao a da se nije prethodno informisao sa kim potpisuje neka vraca novac i placa tuzbu (uostalom sigurno se dobro ugradio kao i uvek sto cine)! ...i on njegova pokoljenja, dosta smo mi placali i satelite i ostale razne tudje javasluke.

fifi

pre 10 godina

U moje ime da se vise nista ne potpisuje,jer ja nemam da placam neuspele ugovore I dogovore ! Onaj ko dogovara I potpisuje takve " nazovi" ugovore,ako mu ne uspe,neka sam plati iz svog dzepa, a u ime naroda I zemlje u kojoj " zivi" , treba da odgovara!

sumadinac atl

pre 10 godina

" Na njemu su advokati koji zastupaju "Uan giga solar park inkjubejtor" (One Giga Solar Park Incubator) i "Uan giga prodžekt" (One Giga Project), firme "Sekurum ekviti partners" u Srbiji, izneli predlog da vansudsko poravnanje bude 40 miliona evra."

e moj dragi piscu ovog teksta. bolje se vrati u skolu a u isto vreme idi kod onog sto ti je dao posao i poljubi ga i zagrli jer ti dopusta da pises ovako.

Aleksandar

pre 10 godina

Dajte molim vas, pa provalili smo koja je to firma. Firma koja sluzi da izmuze pare iz budzeta i da napuni politicarima i prijateljima dzepove. Firma koja je nastala prakticno juce.

Uli

pre 10 godina

Za te pare smo mogli i sami da izgradimo solarni park!
Koja poruka za buduce investitore i jos jedan samar aktuelnoj vladi i njenoj kvazi politici!

dusko

pre 10 godina

Da, to je firma koja nema kapaciteta da odradi projekat, nalazi glupe ljude, traze rupe u zakonu i ojade za desetine miliona. E sada, ko je potpisao ugovor neka plati. Posto imamo gomilu nesposobnjakovica na vodecim mestima, gramzivi i podmitljivi politicari neka oni i plate. Pa zar niko nije uradio istrazivanje o firmi sa kojom se zakljucuje milionski posao. Naravno, posto im je ta firma sigurno ponudila neku zifru da ne citaju sitna slova u ugovoru. Isto je i sa Apex firmom koja je uzela milinski posao sa 500 evra kapitala. Toga ce biti jer su nasi politicari glupi i korumpirani.

Vlada

pre 10 godina

Platice sve gradjani ove zemlje kada na mestu ministra imamo politikante a ne strucne ljude koji nisu u stanju ni svoja predizborna obecanja da sprovedu. Potrosaci su prevareni obecanim pojeftinjenjem el. energije a potrosaci kojima je racunata pljackaska kamata na kamatu se takodje pokusavaju prevariti trecim sporazumom o reprogramu. Ko je kriv? Gradjani najmanje, Eps je preksio zakon, to kaze i Ustavni i Vrhovni kasacioni sud, ministarstvo to ne cuje i podrzava sporazum i dalje iako su propala i ona prva dva, sto nisu jurili dugovanja na vreme? Pitajte EPS kome je odgovaralo da pljackaskim kamatama zaduzuje potrosace i pokriva svoje gubitke tako da na kraju morati da otpisu sve kamate i potrazivanja starija od godinu dana za sta verovatno opet niko nece biti odgovoran.

prellee

pre 10 godina

Ovoga sam se i plašio.Srbija sa svojim rukovodstvom će platiti ogromnu štetu zbog brzopletosti.Svijet u Srbiji vida samo način da zaradi, nikako da joj pomogne.I danasnje me razmetanje ovog rukovodstva plaši.Uvaliće nas u NEVOLJE garant.Izjave moraju biti odmjerene, a sklapanje poslova još ODMERENIJE. Nikada mi nismo prevarili svijet, samo svijet moze PREVARITI NAS. Ako nas ne mogu Prevariti,onda nas mogu bombarodvati ili nam rat PODMETNUTI. Zato stručnost, stručnost, stručnost i MJERA SVEGA se mora uzeti u OBZIR.Neka nam i sila Božja pomogne i svi SVECI Nebeski.

Nikola

pre 10 godina

To je fora i fazon.Postoje kompanije koje samo tako rade.Potpisu ugovor kao nije druga strana ispostovala pa je tuzi pq sta bude bude.Mi smo obezbedili cetri puta vecu povrsinu nego po ugovoru da biraju.Oni su rekli da ne odgovara raskinuli ugovor i tuzi li nas

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Taj ko je potpisao ugovor nek plati iz svog dzepa...dosta jr bilo kolektivne odgovornosti...ako nema para nek podigne kredit...placamo satelite,dusevni bol neraspodeljenih u ptavosudju,tuzbu Mileta Dragica,tuzbu onog Izraelca protiv kosarkasa siledzije i ko zna sta jos...a nema para za slanje bolesne dece u inostranstvo...kakvo dno od drzave

Građanin

pre 10 godina

160 miliona? To dođe po glavi stanovnika negde oko 22 eura. Uglavnom petočlana porodica će ovu prevaru da plati oko 110 eura! Ja ne živim u Srbiji već neko vreme i ne plaćam porez istoj, ali žive moja familija i prijatelji. Samim time što ih pomažem finansijski i ja ću platiti bar nešto za ovu prevaru... Malo karikiram celu situaciju, ali istina je da će iz državne kase da ode potencijalno 160 miliona eura i da će samim tim biti zakinuti zdravstveni fond, penzioni fond i svi drugi po građane bitni fondovi! Opet će građanin da plati i da bude zakinut za svoja osnovna prava!!!
Ovo je organizovana pljačka države! Za zemlju veličine Srbije ukrasti 160 miliona je veliki zločin koji bi morao biti kažnjen doživotnim zatvorom za svakoga ko je makar okom okrznuo papir koji je potpisan!
Mislim da ne mogu da vam objasnim koliko sam besan jer vozaju narod kako im se hoće i kako im dune! Kradu bukvalno na svakom koraku, gde god se okreneš, a sve više i ne vode računa da li će pljačka biti javna ili tajna jer im se može!
Na kraju će ići na poravnjanje i onda će pričati o uspehu jer su platili naprimer samo 30 miliona umesto 160 i nikome ništa!
Novinari ako ste stvarno idalje novinari isterajte ovo na čistac! Nemojte dopustiti da prođu nekažnjeno!
Plašim se dana kada bude gladan narod bude izašao na ulice! Biće svega i svvačega, a stradaće i krivi i nedužni jer za sve postoji granica, a što je više budemo pomerali više će se besa nakupiti.

crni domino

pre 10 godina

Bre, bre naprednjaci! Niste sposobni da napravite obican put i ogradite parcelu na koju bi investitor montirao solarni park!!
Pitam se uopste, zasta ste vi naprednjaci sposobni!
Izgleda nizasta.
I sada vam je kriv Dulic i Cvetkovic!? E, jeste nesposobni!
Placajte penale kada ste nesposobni a mi cemo zbog vase nesposobnosti podmetnuti ledja!

Igor

pre 10 godina

Koliko se secam, o ovoj kompaniji se i pisalo ranije da posluje na takav nacin da zapravo i nema kapacitete da realzijue projekat, nego je sustina njihovog poslovanja da uzmu pare od otkazivanja projekta. Moze li neko da potvrdi da li je ovo tacna informacija?

Steeler

pre 10 godina

U registru firmi na internetu sam uspeo da nađem ovo:

Securum Equity Partners & Associates Llc was founded in 2011, and is Privately held.

Securum Equity Partners & Associates Llc had $120,000 in estimated annual revenue (Estimated data).

Securum Equity Partners & Associates Llc employs 0-10 (Show Value) people (Estimated data).

Piše procenjeno da ima... ali nigde nema kontakt sa tom firmom. Pljačkaju nas opet.

pera

pre 10 godina

Srbija je inace na zapadu poznata po finansijskoj i ekonomskoj disciplini . Pravi raj za ulaganja . Zato uopste nije cudno sto niko normalan ne zeli da ima posla sa ovom beznacajnom parodija-drzavom .

AlekS

pre 10 godina

Nigde nismo pročitali KO je potpisao taj, po nas štetan, ugovor u ime Republike Srbije.
(plur brte, 13. novembar 2013 12:21)

Dinkic i Mihajlovicka. Ko bi drugi ?

AlekS

pre 10 godina

I ko ce od nasih ministara ili potpisnika tih ugovora da ide u zatvor?
A plus da im se zapleni kompletna imovina do desetog kolena za sve domace bandite koji su ucestvovali u "projektu" i koji pljackaju svoju drzavu!!!
(zivo blato od drzave, 13. novembar 2013 11:58)

Dubajski Seik Muhamed to radi efikasnije i po meni, elegantnije. "Te" velike lopove jednostavno zatvore i ne pustaju dok ne vrati veci deo novca. Kazu, da su im zatvori u pustinji i da su celije samo 4 zida bez krova nad glavom. Samo celicna mreza. Ubedjen sam da bi Kipar i Kajmani bili znatno olaksani od kesa, kada bi se to kod nas primenilo.

AlekS

pre 10 godina

ovi nasi politicari su ko soic u beloj ladji kad mu posalju email da ukuca broj racuna da mu ko fol uplate pare, i oni mu ociste racun. pa ovo je i budala mogla da vidi da je navlakusa..dokaz koliko smo odseceni od sveta i da politicari su nesposobni, da nam grupica od par lopova koji poznaju sistem i dobro poznaju zakone digne milione dolara. nema ozbiljne firme na svetu koja ima glavnu kancelariju registrovanu u cayman island. za ovo treba cela srbija da skoci na noge dok ne strpaju u zatvor sve koji su ucestvovali u potpisu ugovora. da im uzmu svu imovinu...
(aussie, 13. novembar 2013 12:29)

A kiparske firme su "ozbiljne". Ako bolje procesljamo registre nasih "najboljih" firmi, videcemo da ih je 99% ili sa Kajmana, Kipra i Merilenda. Nego, treba pozatvarati nase ministre i poslanike koji su ukinuli Veleizdaju iz krivicnog zakonika i dozvolili da se strane firme registruju bez imena vlasnika.

Dante

pre 10 godina

A ne pise oko cega su se konkretno sporili, samo da drzava Srbija nije ispunila neke odredbe ugovora. KOJE su to odredbe?...kada bi citaoci to znali onda bi mogli da komentarisu da li su u pravu ameri ili mi- mada pretopstavljam da su ameri u pravu kad se setim ko nam vodi drzavu.

hypatija

pre 10 godina

За госпођу Михајловић сам на самом почетку њеног министарског мандата сумњао да је способна за тај посао. Сада, након протеклог времена немам више никакве сумње. Она је тотално неспособна. Она је штеточина која полако сустиже господина Бајатовића (баш би били симпатичан пар), а могу да их заједно сврстам у категорију највећих српских штеточина у 21 веку, раме уз раме са Јањушевићем, Колесаром .... Господине Вучићу реагуј моментално, после ће бити прекасно....

N

pre 10 godina

Sad treba videti koji je ministar insistirao da se potpisu ovakvi slicni ugovori i da se tako izvlaci novac iz zemlje uz debele provizije ministara. Potpisu ugovore za koji znaju da se nece realizovati i onda na sudu placaju odstete i time se bave te firme i nasi sadasnji i bivsi ministri. Eto vam novog Insajdera.

sloba

pre 10 godina

Pod hitno da drzavni tuzilac pokrene istragu povodom ovog slucaja i da procesuira sve ucesnike ovog nezakonitog dela (Cvetkovic,Dinkic,Dulic i Mihajloviceva) koji su svojim delima i potpisima omogucili pljacku drzave i ovog naroda po vec,toliko puta,isprobanom receptu.
30 godina zatvora za sve gore navedene plus da ih svojih dzepova plate tih 150 miliona evra

AlekS

pre 10 godina

...dakle kakav crni Vašington!!! - ovo je novi bizarni momenat totalne nameštaljke ali i diletantizma! Naša vlada samom ovom činjenicom da je potpisan London a ne lokalni Vašington ima i pobedu i smer delovanja - ništa! Nikakvo dejstvo nema nikakva presuda iz USA!

Ali ovi naši ni to ne shvataju ili glume ludilo!

Jasno da spomenuti: Dulić, Cvetković, Dinkić i Mihajlović treba da odgovaraju. Mnogo puta urađena šema ispumpavanja keša naroda. Otkud sad Vašington nije jasno a nije ni bitno.
(Helios, 13. novembar 2013 11:39)

Ako se vasingtonski sud proglasi nadleznim, a verovatno jeste jer je primio tuzbu, onda cemo mi morati "dragovoljno" da platimo sve sto je presudjeno protiv nas. Jer ako smo predali Kosovo i Metohiju "dragovoljno" jer je to Vasingtonu bilo milo, sta je ond tricavih 160 miliiona evra.

aussie

pre 10 godina

ovi nasi politicari su ko soic u beloj ladji kad mu posalju email da ukuca broj racuna da mu ko fol uplate pare, i oni mu ociste racun. pa ovo je i budala mogla da vidi da je navlakusa..dokaz koliko smo odseceni od sveta i da politicari su nesposobni, da nam grupica od par lopova koji poznaju sistem i dobro poznaju zakone digne milione dolara. nema ozbiljne firme na svetu koja ima glavnu kancelariju registrovanu u cayman island. za ovo treba cela srbija da skoci na noge dok ne strpaju u zatvor sve koji su ucestvovali u potpisu ugovora. da im uzmu svu imovinu...

posmatrac

pre 10 godina

namesteno ili ne, pametan covek se ovome samo moze smejati. da li neko nekada odgovara za ovakve stvari... jadan neduzan narod sve plati preko svoje grbace. sramota ne postoji kao moralna etiketa, krivci se ne traze niti osudjuju, i tako ovakve vesti pune nas narod besom prema onima koji ih vode...idemo dalje

Mikelson

pre 10 godina

Auuuuuuuuuuuuuuuuu... Ministarka i Dinkic su ovo namerno napravili. A i nekada su zajedno bili u G17+. Od sada mogu da se zovu Giga17+...

Tralalala

pre 10 godina

Sta je bio plan a sta ne ovde u stvari i nema veze. Pitanje je sta je potpisano i pod kojim uslovima. Na eventualnom sudu se gledaju samo stvari koje stoje crno na belom. Ako je iko od minisrata potpisao ugovor, a bez da je to proslo neke kontrole, onda taj ce taj ministar morati da odgovora za izdaju zemlje. Ja se stvarno nadam da je ovo jedna smesna situacija a ne da ce Srbija stvarno ispasti budala i da plati nesto zato sto nije pazila sta potpisuje.

godine lete

pre 10 godina

a ja pomislio da ste šampioni korištenja solarne energije. bar ste takve bombastične članke pisali ... kad ono, još je i svijeća dobra !?

*

pre 10 godina

Cekajte, dokle vise da nas kradu na ove nacine, eto idem i ja jos danas da opljackam nesto, pa pogledajte kad je sajt napravljen 21.03.2013 , pogledajte kontakt telefone admina i teh podrske americka adresa, telefon na Beograd.

[link]

Sajt totalno amaterski uradjen, bez bilo kakvih podataka o firmi i slicno, Kakva je ovo prevara ne mogu da verujem i sad kao moramo da platimo nesto, pa mater vam... koga vi zezate vise, radim 2 posla da bi preziveo, a vi bagro politicka ovako dolazite do novca.
(Dejan, 13. novembar 2013 10:57)
Hahahaha totalno si upravu, svi brojevi telefona su +38111.... ne mogu da verujem! Cini mi se da je ovaj komentar prosao nezapazen, a to je steta...

Milomir

pre 10 godina

Ako izgubimo ovaj spor i budemo prinudjeni da platimo 160 miliona eura molim sve nadlezne i odgovorne ljude u ovoj zemlji da odmah uhapse one koji su najodgovorniji za ovu katastrofu. Neka im se konfiskuje sva imovina i neka konacno neko odgovara za nesposobnost.
---
To bi prijatelju moglo da funkcionise u nekoj drugoj drzavi, ali ne i u korumpiranoj Srbiji. Ti nadlezni i odgovorni ljudi su takodje neki naprednjaci, socijalisti i demokrate koji imaju posao zahvaljujuci onima koji su odgovorni za ovu katastrofu (kao i mnoge druge). Nece svoj svoga da dira i hapsi.

Pačić

pre 10 godina

Kakva bre Američka kompanija!Ovo je tipična "paravan" firma,osnovana od strane naših lopova,sa jedinom namerom da napravi ovakav "biznis" ugovor i iznudi pare od naše države.Sve unapred dogovoreno.Pod hitno utvrditi ko je registrovao ovu fantom- firmu i zajedno sa svim saučesnicima iz tadašnje vlade u bajbok.Nek u Zabeli prave nove šeme!

zaista nema deda mraza

pre 10 godina

...rusi treba grade termoelektrane na gas, jednu kod ns-a. i to je potpisala radikalka maja gojkovic, pa im nije bilo u interesu da se pojave vetrenjace u srbiji
(nema deda mraza, 13. novembar 2013 11:22)

Izvini "deda" a kakve veze imaju vetrenjače i solarni park, čak i da je ovaj tvoj besmisleni navod sasvim tačan.

Ovde se radi o opasnoj igranki u koju se uvlači naivna sirotinja pod dirigovanim pritiskom sa Zapada i uz obilato podmazivanje korumpiranih političara. Ako se postavi bilo kakvo pitanje sledi tužba a čak i da se sve realizuje to je čist gubitak za državu jer je u obavezi da plaća nerealno visoku cenu za zelenu energiju.

Plaćati 6x skuplje solarnu energiju od one iz fosilnih goriva u krajnjoj liniji dovodi do veće potrošnje i samih fosilnih goriva jer razlika mora nekako da se nadoknadi. To vam je slično kao i priča o biodizelu za čiju je proizvodnju treba 1,2 litra naftnog dizela po litru biodizela

Mihec

pre 10 godina

Ovi takozvani investitori što tuže, ni slučajno nisu imali nameru, da grade. Ali jim je bila namera, da podnesu tužbu. Zašto? Pa zato, što su to obični šarlatani, što su naštudirali pravni red, zakone i kako sprovesti sve to u delo, da do tužbe dođe i da uspešno tuže. Pazite 1 milion, da zarade. Oni su u plusu. Jel neko primetiju, da su tužbe podnete samo u Anglosaksonskim zemljama. Zašto? Pa zato, što sumljam, da su ovi iz Srbije, koji su učestvovali u podpisu ugovora, u opšte i obračali pažnju, na određene stavke u ugovoru kojeg su podpisali. Izgleda, da ugovor o satelitu sa Izraelcima, nije bijo dovoljno poučan za analizu grešaka ili ne znanja. Kakva je to država, kad svaki šarlatan ima mogučnost, da koristi vreme ministra jedne zemlje, da ne kažem premijera ili predsednika. Šta su radile ostale službe? Čudime, da nisu ti investitori otišli, da ponude nešto tako recimo u Nemačkoj? Pa prvo bi jih novinari odrali i to na način, da se više nikde nebi pojavljivali. Da mi je znati čime li se novinari u Srbiji bave. Lp.

cula sam iz neimnovanih izvora

pre 10 godina

da lokacija koja je bila definisana ugovorm kasnije sa nase strane zamenjena i predlozene su im neke druge lokacije koje oni nisu hteli prihvatiti, problem je tako nastao, e sad da li je problem svesno izazvan ili ne to ce se valjda utvrditi jednog dana.

Shille

pre 10 godina

A najjaca je fora sto imaju 2 predstavnistva u BG,jedno na Malti i jedno na Kajmanskim ostrvima.... http://www.securumequitypartners.com/contacts.php
Ko je ovde lud?!?

zoran

pre 10 godina

Sve ono sto je pametno, chast retkim izuzecima, odavno radi na Zapadu. Ovo sto je ostalo, pa zaselo po raznim ministarstvima ne bi moglo ovcu da sachuva, a ne drzavu da izgradi. Potpisati ugovor sa firmom koja nikada nishta nije izgradila je kriminal za zatvor. Jasno kao dan da se neko od nashih ugradio u sve to i sada ceka poravnjanje, pa da na svoj rachun ubaci koji milion. No, to je Srbija. Zemlja korumpirana do srzi...od blagajnice u supermarketu do samog vrha drzave. Korupcija se rashirila kao kancer u telu nekog nesretnika. To je Srbija danas.

Helios

pre 10 godina

Slika govori dovoljno sve, Cvetković i Dulić su investirali u budućnost ali svoju: http://www.aarhussu.rs/news/memorandum_solarni.JPG
Njih dvojica sa Ivan Matejak "direktorom" http://www.mc.rs/upload/photoservice/2012/Februar/Securum_Equity_Partners_Europe_SA/Securum_Equity_Partners_Europe_SA_18.jpg http://www.mc.rs/upload/photoservice/2012/Novembar/NIN_fokus/NIN_fokus_14.jpg
Još jedna mega-prevara opet na foru: mora zbog Evrope. "Eko-energija" - još jedna EU-tanazija. Ili smo to mi patriJote i glupi a vi za EU dalekovidi...
http://www.securumequitypartners.com/repository/fckimg/_ANNEX_006_EN.pdf
Nakon Memoranduma, koji je u zvaničnom prisustvu predsednika vlade Cvetkovića potpisao ministar Dulić, potpisan je i Umbrella tj. Krovni Ugovor od strane ministra finansija Dinkića i energetike Mihajlović (lansirao Labus).
Tačka 12.2:
Svi sporovi koji proisteknu ili su u vezi sa ovim Sporazumom biće rešavani mirnim putem a ako to nije moguće pred Londonskim sudom međunarodne arbitraže.

dakle kakav crni Vašington!!! - ovo je novi bizarni momenat totalne nameštaljke ali i diletantizma! Naša vlada samom ovom činjenicom da je potpisan London a ne lokalni Vašington ima i pobedu i smer delovanja - ništa! Nikakvo dejstvo nema nikakva presuda iz USA!

Ali ovi naši ni to ne shvataju ili glume ludilo!

Jasno da spomenuti: Dulić, Cvetković, Dinkić i Mihajlović treba da odgovaraju. Mnogo puta urađena šema ispumpavanja keša naroda. Otkud sad Vašington nije jasno a nije ni bitno.

jhk

pre 10 godina

(Dejan, 13. novembar 2013 10:57)

Stani, mozda nista nije ni potpisano vec su ovi lazirali pecat. U dokumentaciji drzave nema ugovora a koliko se secam nije bilo ni javnog rukovanja ni potpisa na TV-u. A ako su tajno potpisali onda mozemo da tuzimo Zoranu (mozda i njih ako se nadje povezanost sa Zoranom) po zakonima o transparentnosti, dobicemo ih lako na sudu. A ako se ispostavi da je pecat laziran mozemo i mi njih da tuzimo za pokusaj lopovluka.

sofronije

pre 10 godina

Klasicna namestaljka da se pare izvuku u budzeta u neciji dzep a da izgleda kao legalno. Nismo vise mali, samo je problem sto ne mozemo ili necemo nista da ucinimo da kaznimo bagru.

zivo blato od drzave

pre 10 godina

I ko ce od nasih ministara ili potpisnika tih ugovora da ide u zatvor?
A plus da im se zapleni kompletna imovina do desetog kolena za sve domace bandite koji su ucestvovali u "projektu" i koji pljackaju svoju drzavu!!!

Veliki brat

pre 10 godina

Kad se prodaje Telekom, traži se kao USLOV da ponuđači na tenderu imaju toliki-i-toliki broj pretplatnika itd.

A zašto se isto to ne traži za vetropark i solarne panele??????
Zašto USLOV nije bio da firma ima npr. 5000MW instalisane snage u svom vlasništvu?????

Na normalnom sudu ova firma samo tako pada, ali pošto će biti u USA onda je pod znakom pitanja jer će oni da brane svoje, još naročito ako su upleteni neki njihovi i naši političari. Inače, lako je dokazati da NIJE BILO NAMERE da se bilo šta RADI, jer su njihovi zahtevi bili NEREALNI (broj hektara i lokacija).

Tako su mogli i arapi, da kao uslov za donošenje 5-10 milijardi traže npr. 200.000ha obradive zemlje u JEDNOM KOMADU, što je moguće ispuniti samo u pustinji!


E sad da vidimo koga će Vučić zbog ovoga da hapsi...

Kiki

pre 10 godina

Stvarno ne razumem ljude koji vode ovu drzavu, bez trunke obzira....
PA bolje da su narodu dali 40 miliona kredita, zajma...bilo cega da se sredi grejanje i izolacija u svojim domovima....koliko bi se to samo odrazilo na Eletroprivredu, poreze, prihode domacih firmi....debilizam svoje vrste.

357

pre 10 godina

Registrovani su na Kajmanskim ostrvima, Delavera i Malti: Sve sami poreski, Of Shore rajevi. Pa, iz aviona se vidi da je namestaljka. Ovi nasi bi naseli i na email iz Nigerije, ili mozda ne?

Cvrcko

pre 10 godina

Znači svaki građanin srbije iz svog dzepa da izvuče po 20 $ za poravnanje ako budemo plaćali 160m odštetu, ili u boljem slučaju 5 $ ako budemo plaćali 40m $. Taman koliko smo zaradili na akcijama :)

Dragan

pre 10 godina

Dovoljno je pogledati koliko je smešan i šupalj website ovog "investicionog fonda" (www.securumequitypartners.com) pa da bude jasno da je ovo klasična "scam" šema. Pa oni bukvalno prodaju maglu.

Otprilike je cilj naći lakovernog partnera, uvući ga u posao vešto skrojenim ugovorom punim zamki, zatim sebe predstaviti kao žrtvu i onda kroz tužbe i arbitraže izvući enorman profit.

Ne verujem da su oni ikada stvarno imali želju (a verovatno ni pare) da ovde nešto grade i investiraju, ali su bez obzira vešto navukli državu (tj. ministarstvo) da se uhvati u kolo s njima i potpiše ugovor.

Afera broj 5728185857283577

pre 10 godina

Fiktivna fantom firma registrovana sa 1000 evra nije ni imala u planu da gradi elektranu u Srbiji. Plan je bio da se izvuce odsteta. Oni koji su potpisali ugovor su debelo umesani, a i vlasnik je najverovatnije neko iz Srbije, blizak vlastima. Dosadilo im da "kraduckaju" pa resili da podignu 160 miliona preko noci... I sto je najgore mozda ce u tome uspeti, a narod kao ovce ce da cuti...

nema deda mraza

pre 10 godina

rusiji zahvalite na ovome.
rusi treba grade termoelektrane na gas, jednu kod ns-a. i to je potpisala radikalka maja gojkovic.
pa im nije bilo u interesu da se pojave vetrenjace u srbiji

Nika

pre 10 godina

"Nije mi samo jasno kome je pala na pamet ideja da se hiljade hektara zemlje, na jugu Srbije, poploca nekakvim solarnim panelima, a ceo posao da uradi neka tasna-masna firma.
(qnx, 13. novembar 2013 10:28)"

>Pa ti isti koje narod glasa stoga tako je kako je nista nije slucajno u SRbiji ni politicari ni izbori a ponajvise ni mozak naroda u Srbiji.
Jedva cekam da idem odavde I da se vise nikada ne vratim.

Nika

pre 10 godina

Treba bezati odavde sto pre I to glavom bez obzira makar prao sudove radio kao djubrar ili u kanalizaciji I rudnika bilo gde samo da nisam vise u Srbiji.U Srbiji si ili lopov ili radis za zivota za nepismene lopove.

Lobotomirani bot

pre 10 godina

Mislim da bi, u ovoj situaciji, najbolji pregovarač pred sudom bio Palma. On već ima iskustva sa akva parkom...Izvukao bi nas za ovaj solarni 100%. Mislim voda, sunce, Palma...sve se uklapa.

zoran

pre 10 godina

Sve ono sto je pametno, chast retkim izuzecima, odavno radi na Zapadu. Ovo sto je ostalo, pa zaselo po raznim ministarstvima ne bi moglo ovcu da sachuva, a ne drzavu da izgradi. Potpisati ugovor sa firmom koja nikada nishta nije izgradila je kriminal za zatvor. Jasno kao dan da se neko od nashih ugradio u sve to i sada ceka poravnjanje, pa da na svoj rachun ubaci koji milion. No, to je Srbija. Zemlja korumpirana do srzi...od blagajnice u supermarketu do samog vrha drzave. Korupcija se rashirila kao kancer u telu nekog nesretnika. To je Srbija danas.

Jugovic M.

pre 10 godina

Odgovornost je iskljucivo na Dinkicu. On je vodio ceo ovaj posao i red bi bio da nam svima objasni zasto je ovo uradio i kako cemo da izadjemo iz ovog probelema.

aleksandars

pre 10 godina

Iz našeg ugla ovo je klasična nameštaljka, ali nije bitno šta mi mislimo već šta će sud presuditi.
Prva greška je što je potpisan ugovor gde je nadležan sud i u Londonu i u Vašingtonu. Nisam pravnik ali mi je već ovo čudno, šta ako sudovi različito presude. Možda treba i ustavom definisati da naša vlada može potpisati samo ugovore u kojima su nadležni domaći sudovi ili iz neutralne zemlje kao npr. Švajcarska gde važe evropske pravne norme.
Ako bi smo uspeli da dokažemo da je u pitanju korupcija, a prethodno naći našeg potpisnika i osuditi ga za isto, možda bi naše šanse porasle za dobar ishod.

Dejan

pre 10 godina

Cekajte, dokle vise da nas kradu na ove nacine, eto idem i ja jos danas da opljackam nesto, pa pogledajte kad je sajt napravljen 21.03.2013 , pogledajte kontakt telefone admina i teh podrske americka adresa, telefon na Beograd.

http://whois.net/whois/securumequitypartners.com

Sajt totalno amaterski uradjen, bez bilo kakvih podataka o firmi i slicno, Kakva je ovo prevara ne mogu da verujem i sad kao moramo da platimo nesto, pa mater vam... koga vi zezate vise, radim 2 posla da bi preziveo, a vi bagro politicka ovako dolazite do novca.

djole

pre 10 godina

Aha, u tom grmu lzi zec! Znaci, par nije nikada ni trebalo da se pravi, nego da se na foru tuzbe Srbiji otmu pare. Sad jos utvrditi ko ce se sve 'opariti' od nasih politicara na ovoj brljotini i lepo ih poslati da se 'suncaju' negde, jedno 15-20 godina...

hocu i ja narandze

pre 10 godina

Ovako se kupuje cigla na globalnom nivou. Globalni kriminalci.
A sto da se sudi u Washingtonu, ako je solarni park trebao biti instaliran u Srbiji?

journalist

pre 10 godina

Mladjane,

mislim da je posteno da taj koji ih je doveo i namestio laganih 40 miliona sada i pregovara sa njima. Svima je bilo jasno da je to fantom firma koja nema nikakvu nameru da pravi bilo sta u Srbiji. Interesantnije je ko se koliko u sve to ugradio "od nasih".

Nikola

pre 10 godina

Ako izgubimo ovaj spor i budemo prinudjeni da platimo 160 miliona eura molim sve nadlezne i odgovorne ljude u ovoj zemlji da odmah uhapse one koji su najodgovorniji za ovu katastrofu. Neka im se konfiskuje sva imovina i neka konacno neko odgovara za nesposobnost.

dejan

pre 10 godina

Sudeci po njihovom web site-u, mislim da se oni iskljucivo bave ovakvim tuzbama i da im je to jedina delatnost. Svakako treba odbiti vansudsko poravnanje.

glavu dole

pre 10 godina

Tako se to radi, skinuće nam i kožu s leđa. Ali ovce su za šišanje. Ministarka pokušala, sirota, da ih odradi na domaće, seljačke fore. Ali kod ovih to ne pali, izgleda da su mrtvi ozbiljni. A možda bi trebalo videti ko se to dogovarao pre nje? Ma jok, mnogo komplikovano. Sve će to ionako raja platiti kroz nove namete.

qnx

pre 10 godina

Ovi zemlju cerupa ko stigne.

Nije mi samo jasno kome je pala na pamet ideja da se hiljade hektara zemlje, na jugu Srbije, poploca nekakvim solarnim panelima, a ceo posao da uradi neka tasna-masna firma.

htc

pre 10 godina

Samo da napomenem nesto sto nisam video u clanku. Ugovor je potpisan u oktobru 2012. Arhiva clanaka na B92 avg-nov 2012 pojasnjava stosta. Ko je pravi potpisnik, Ministarsto rudarstva i prostornog planiranja ili ministarstvo energetike, nigde nisam uspeo naci. U clanku objavljenom 08.08.2013 u 14:29, na B92 - "Transparentnost-objavite ugovore" pominje se da niko iz Vlade nikada nista nije javno obelodanio vezano za taj ugovor. Zasto i kako mozemo samo da nagadjamo. Za potencijalne botove koji prate gdju Ministarku i pisu hvalospeve, bivsi ministar Dulic je potpisao memorandum a ne ugovor. Mnogi memorandumi o razumevanju nisu doziveli realizaciju putem ugovora, kao na primer i onaj sa UAE o investiciji u poljoprivredu. Za svu stetu koja se desi, za svaki NAS dinar-dolar-eur koji bude isplacen kao odsteta, iskljucivi krivac je ona ekipa koja je organizovala ovu farsu u oktobru prosle godine, na celu sa Gdjom Ministarkom i Bacevicem, ili mozda ima neko i iznad njih...

vk

pre 10 godina

Nek naplate potrazivanja iz licne imovine onog ko je potpisao ugovor. Pa onda lepo na robiju od 20 godina kao disciplinsku meru. Ironija je sto upravo likovi koji prave ovakve seme, najvise promovisu uredno placanje poreza i "fiskalnu disciplinu". Bas se pitam zasto... Drzavi ni dinara dok se neke stvari ozbiljno ne promene.

vladimir nbgd

pre 10 godina

Jasno je da nisu ni imali nameru da grade vetropark, vec da na perfidnom ugovoru na nama zarade, a mi koji smo strucnjaci za sve tome naseli!!
svi znaju da su engleski ugovori najbezbedniji i najbolji.

journalist

pre 10 godina

Mladjane,

mislim da je posteno da taj koji ih je doveo i namestio laganih 40 miliona sada i pregovara sa njima. Svima je bilo jasno da je to fantom firma koja nema nikakvu nameru da pravi bilo sta u Srbiji. Interesantnije je ko se koliko u sve to ugradio "od nasih".

Nikola

pre 10 godina

Ako izgubimo ovaj spor i budemo prinudjeni da platimo 160 miliona eura molim sve nadlezne i odgovorne ljude u ovoj zemlji da odmah uhapse one koji su najodgovorniji za ovu katastrofu. Neka im se konfiskuje sva imovina i neka konacno neko odgovara za nesposobnost.

qnx

pre 10 godina

Ovi zemlju cerupa ko stigne.

Nije mi samo jasno kome je pala na pamet ideja da se hiljade hektara zemlje, na jugu Srbije, poploca nekakvim solarnim panelima, a ceo posao da uradi neka tasna-masna firma.

djole

pre 10 godina

Aha, u tom grmu lzi zec! Znaci, par nije nikada ni trebalo da se pravi, nego da se na foru tuzbe Srbiji otmu pare. Sad jos utvrditi ko ce se sve 'opariti' od nasih politicara na ovoj brljotini i lepo ih poslati da se 'suncaju' negde, jedno 15-20 godina...

Dejan

pre 10 godina

Cekajte, dokle vise da nas kradu na ove nacine, eto idem i ja jos danas da opljackam nesto, pa pogledajte kad je sajt napravljen 21.03.2013 , pogledajte kontakt telefone admina i teh podrske americka adresa, telefon na Beograd.

http://whois.net/whois/securumequitypartners.com

Sajt totalno amaterski uradjen, bez bilo kakvih podataka o firmi i slicno, Kakva je ovo prevara ne mogu da verujem i sad kao moramo da platimo nesto, pa mater vam... koga vi zezate vise, radim 2 posla da bi preziveo, a vi bagro politicka ovako dolazite do novca.

dejan

pre 10 godina

Sudeci po njihovom web site-u, mislim da se oni iskljucivo bave ovakvim tuzbama i da im je to jedina delatnost. Svakako treba odbiti vansudsko poravnanje.

vk

pre 10 godina

Nek naplate potrazivanja iz licne imovine onog ko je potpisao ugovor. Pa onda lepo na robiju od 20 godina kao disciplinsku meru. Ironija je sto upravo likovi koji prave ovakve seme, najvise promovisu uredno placanje poreza i "fiskalnu disciplinu". Bas se pitam zasto... Drzavi ni dinara dok se neke stvari ozbiljno ne promene.

Veliki brat

pre 10 godina

Kad se prodaje Telekom, traži se kao USLOV da ponuđači na tenderu imaju toliki-i-toliki broj pretplatnika itd.

A zašto se isto to ne traži za vetropark i solarne panele??????
Zašto USLOV nije bio da firma ima npr. 5000MW instalisane snage u svom vlasništvu?????

Na normalnom sudu ova firma samo tako pada, ali pošto će biti u USA onda je pod znakom pitanja jer će oni da brane svoje, još naročito ako su upleteni neki njihovi i naši političari. Inače, lako je dokazati da NIJE BILO NAMERE da se bilo šta RADI, jer su njihovi zahtevi bili NEREALNI (broj hektara i lokacija).

Tako su mogli i arapi, da kao uslov za donošenje 5-10 milijardi traže npr. 200.000ha obradive zemlje u JEDNOM KOMADU, što je moguće ispuniti samo u pustinji!


E sad da vidimo koga će Vučić zbog ovoga da hapsi...

hocu i ja narandze

pre 10 godina

Ovako se kupuje cigla na globalnom nivou. Globalni kriminalci.
A sto da se sudi u Washingtonu, ako je solarni park trebao biti instaliran u Srbiji?

htc

pre 10 godina

Samo da napomenem nesto sto nisam video u clanku. Ugovor je potpisan u oktobru 2012. Arhiva clanaka na B92 avg-nov 2012 pojasnjava stosta. Ko je pravi potpisnik, Ministarsto rudarstva i prostornog planiranja ili ministarstvo energetike, nigde nisam uspeo naci. U clanku objavljenom 08.08.2013 u 14:29, na B92 - "Transparentnost-objavite ugovore" pominje se da niko iz Vlade nikada nista nije javno obelodanio vezano za taj ugovor. Zasto i kako mozemo samo da nagadjamo. Za potencijalne botove koji prate gdju Ministarku i pisu hvalospeve, bivsi ministar Dulic je potpisao memorandum a ne ugovor. Mnogi memorandumi o razumevanju nisu doziveli realizaciju putem ugovora, kao na primer i onaj sa UAE o investiciji u poljoprivredu. Za svu stetu koja se desi, za svaki NAS dinar-dolar-eur koji bude isplacen kao odsteta, iskljucivi krivac je ona ekipa koja je organizovala ovu farsu u oktobru prosle godine, na celu sa Gdjom Ministarkom i Bacevicem, ili mozda ima neko i iznad njih...

Helios

pre 10 godina

Slika govori dovoljno sve, Cvetković i Dulić su investirali u budućnost ali svoju: http://www.aarhussu.rs/news/memorandum_solarni.JPG
Njih dvojica sa Ivan Matejak "direktorom" http://www.mc.rs/upload/photoservice/2012/Februar/Securum_Equity_Partners_Europe_SA/Securum_Equity_Partners_Europe_SA_18.jpg http://www.mc.rs/upload/photoservice/2012/Novembar/NIN_fokus/NIN_fokus_14.jpg
Još jedna mega-prevara opet na foru: mora zbog Evrope. "Eko-energija" - još jedna EU-tanazija. Ili smo to mi patriJote i glupi a vi za EU dalekovidi...
http://www.securumequitypartners.com/repository/fckimg/_ANNEX_006_EN.pdf
Nakon Memoranduma, koji je u zvaničnom prisustvu predsednika vlade Cvetkovića potpisao ministar Dulić, potpisan je i Umbrella tj. Krovni Ugovor od strane ministra finansija Dinkića i energetike Mihajlović (lansirao Labus).
Tačka 12.2:
Svi sporovi koji proisteknu ili su u vezi sa ovim Sporazumom biće rešavani mirnim putem a ako to nije moguće pred Londonskim sudom međunarodne arbitraže.

dakle kakav crni Vašington!!! - ovo je novi bizarni momenat totalne nameštaljke ali i diletantizma! Naša vlada samom ovom činjenicom da je potpisan London a ne lokalni Vašington ima i pobedu i smer delovanja - ništa! Nikakvo dejstvo nema nikakva presuda iz USA!

Ali ovi naši ni to ne shvataju ili glume ludilo!

Jasno da spomenuti: Dulić, Cvetković, Dinkić i Mihajlović treba da odgovaraju. Mnogo puta urađena šema ispumpavanja keša naroda. Otkud sad Vašington nije jasno a nije ni bitno.

vladimir nbgd

pre 10 godina

Jasno je da nisu ni imali nameru da grade vetropark, vec da na perfidnom ugovoru na nama zarade, a mi koji smo strucnjaci za sve tome naseli!!
svi znaju da su engleski ugovori najbezbedniji i najbolji.

357

pre 10 godina

Registrovani su na Kajmanskim ostrvima, Delavera i Malti: Sve sami poreski, Of Shore rajevi. Pa, iz aviona se vidi da je namestaljka. Ovi nasi bi naseli i na email iz Nigerije, ili mozda ne?

Nika

pre 10 godina

Treba bezati odavde sto pre I to glavom bez obzira makar prao sudove radio kao djubrar ili u kanalizaciji I rudnika bilo gde samo da nisam vise u Srbiji.U Srbiji si ili lopov ili radis za zivota za nepismene lopove.

*

pre 10 godina

Cekajte, dokle vise da nas kradu na ove nacine, eto idem i ja jos danas da opljackam nesto, pa pogledajte kad je sajt napravljen 21.03.2013 , pogledajte kontakt telefone admina i teh podrske americka adresa, telefon na Beograd.

[link]

Sajt totalno amaterski uradjen, bez bilo kakvih podataka o firmi i slicno, Kakva je ovo prevara ne mogu da verujem i sad kao moramo da platimo nesto, pa mater vam... koga vi zezate vise, radim 2 posla da bi preziveo, a vi bagro politicka ovako dolazite do novca.
(Dejan, 13. novembar 2013 10:57)
Hahahaha totalno si upravu, svi brojevi telefona su +38111.... ne mogu da verujem! Cini mi se da je ovaj komentar prosao nezapazen, a to je steta...

zoran

pre 10 godina

Sve ono sto je pametno, chast retkim izuzecima, odavno radi na Zapadu. Ovo sto je ostalo, pa zaselo po raznim ministarstvima ne bi moglo ovcu da sachuva, a ne drzavu da izgradi. Potpisati ugovor sa firmom koja nikada nishta nije izgradila je kriminal za zatvor. Jasno kao dan da se neko od nashih ugradio u sve to i sada ceka poravnjanje, pa da na svoj rachun ubaci koji milion. No, to je Srbija. Zemlja korumpirana do srzi...od blagajnice u supermarketu do samog vrha drzave. Korupcija se rashirila kao kancer u telu nekog nesretnika. To je Srbija danas.

Pačić

pre 10 godina

Kakva bre Američka kompanija!Ovo je tipična "paravan" firma,osnovana od strane naših lopova,sa jedinom namerom da napravi ovakav "biznis" ugovor i iznudi pare od naše države.Sve unapred dogovoreno.Pod hitno utvrditi ko je registrovao ovu fantom- firmu i zajedno sa svim saučesnicima iz tadašnje vlade u bajbok.Nek u Zabeli prave nove šeme!

Dragan

pre 10 godina

Dovoljno je pogledati koliko je smešan i šupalj website ovog "investicionog fonda" (www.securumequitypartners.com) pa da bude jasno da je ovo klasična "scam" šema. Pa oni bukvalno prodaju maglu.

Otprilike je cilj naći lakovernog partnera, uvući ga u posao vešto skrojenim ugovorom punim zamki, zatim sebe predstaviti kao žrtvu i onda kroz tužbe i arbitraže izvući enorman profit.

Ne verujem da su oni ikada stvarno imali želju (a verovatno ni pare) da ovde nešto grade i investiraju, ali su bez obzira vešto navukli državu (tj. ministarstvo) da se uhvati u kolo s njima i potpiše ugovor.

Lobotomirani bot

pre 10 godina

Mislim da bi, u ovoj situaciji, najbolji pregovarač pred sudom bio Palma. On već ima iskustva sa akva parkom...Izvukao bi nas za ovaj solarni 100%. Mislim voda, sunce, Palma...sve se uklapa.

Jugovic M.

pre 10 godina

Odgovornost je iskljucivo na Dinkicu. On je vodio ceo ovaj posao i red bi bio da nam svima objasni zasto je ovo uradio i kako cemo da izadjemo iz ovog probelema.

Afera broj 5728185857283577

pre 10 godina

Fiktivna fantom firma registrovana sa 1000 evra nije ni imala u planu da gradi elektranu u Srbiji. Plan je bio da se izvuce odsteta. Oni koji su potpisali ugovor su debelo umesani, a i vlasnik je najverovatnije neko iz Srbije, blizak vlastima. Dosadilo im da "kraduckaju" pa resili da podignu 160 miliona preko noci... I sto je najgore mozda ce u tome uspeti, a narod kao ovce ce da cuti...

zoran

pre 10 godina

Sve ono sto je pametno, chast retkim izuzecima, odavno radi na Zapadu. Ovo sto je ostalo, pa zaselo po raznim ministarstvima ne bi moglo ovcu da sachuva, a ne drzavu da izgradi. Potpisati ugovor sa firmom koja nikada nishta nije izgradila je kriminal za zatvor. Jasno kao dan da se neko od nashih ugradio u sve to i sada ceka poravnjanje, pa da na svoj rachun ubaci koji milion. No, to je Srbija. Zemlja korumpirana do srzi...od blagajnice u supermarketu do samog vrha drzave. Korupcija se rashirila kao kancer u telu nekog nesretnika. To je Srbija danas.

glavu dole

pre 10 godina

Tako se to radi, skinuće nam i kožu s leđa. Ali ovce su za šišanje. Ministarka pokušala, sirota, da ih odradi na domaće, seljačke fore. Ali kod ovih to ne pali, izgleda da su mrtvi ozbiljni. A možda bi trebalo videti ko se to dogovarao pre nje? Ma jok, mnogo komplikovano. Sve će to ionako raja platiti kroz nove namete.

Mikelson

pre 10 godina

Auuuuuuuuuuuuuuuuu... Ministarka i Dinkic su ovo namerno napravili. A i nekada su zajedno bili u G17+. Od sada mogu da se zovu Giga17+...

hypatija

pre 10 godina

За госпођу Михајловић сам на самом почетку њеног министарског мандата сумњао да је способна за тај посао. Сада, након протеклог времена немам више никакве сумње. Она је тотално неспособна. Она је штеточина која полако сустиже господина Бајатовића (баш би били симпатичан пар), а могу да их заједно сврстам у категорију највећих српских штеточина у 21 веку, раме уз раме са Јањушевићем, Колесаром .... Господине Вучићу реагуј моментално, после ће бити прекасно....

Milomir

pre 10 godina

Ako izgubimo ovaj spor i budemo prinudjeni da platimo 160 miliona eura molim sve nadlezne i odgovorne ljude u ovoj zemlji da odmah uhapse one koji su najodgovorniji za ovu katastrofu. Neka im se konfiskuje sva imovina i neka konacno neko odgovara za nesposobnost.
---
To bi prijatelju moglo da funkcionise u nekoj drugoj drzavi, ali ne i u korumpiranoj Srbiji. Ti nadlezni i odgovorni ljudi su takodje neki naprednjaci, socijalisti i demokrate koji imaju posao zahvaljujuci onima koji su odgovorni za ovu katastrofu (kao i mnoge druge). Nece svoj svoga da dira i hapsi.

sofronije

pre 10 godina

Klasicna namestaljka da se pare izvuku u budzeta u neciji dzep a da izgleda kao legalno. Nismo vise mali, samo je problem sto ne mozemo ili necemo nista da ucinimo da kaznimo bagru.

zivo blato od drzave

pre 10 godina

I ko ce od nasih ministara ili potpisnika tih ugovora da ide u zatvor?
A plus da im se zapleni kompletna imovina do desetog kolena za sve domace bandite koji su ucestvovali u "projektu" i koji pljackaju svoju drzavu!!!

Mihec

pre 10 godina

Ovi takozvani investitori što tuže, ni slučajno nisu imali nameru, da grade. Ali jim je bila namera, da podnesu tužbu. Zašto? Pa zato, što su to obični šarlatani, što su naštudirali pravni red, zakone i kako sprovesti sve to u delo, da do tužbe dođe i da uspešno tuže. Pazite 1 milion, da zarade. Oni su u plusu. Jel neko primetiju, da su tužbe podnete samo u Anglosaksonskim zemljama. Zašto? Pa zato, što sumljam, da su ovi iz Srbije, koji su učestvovali u podpisu ugovora, u opšte i obračali pažnju, na određene stavke u ugovoru kojeg su podpisali. Izgleda, da ugovor o satelitu sa Izraelcima, nije bijo dovoljno poučan za analizu grešaka ili ne znanja. Kakva je to država, kad svaki šarlatan ima mogučnost, da koristi vreme ministra jedne zemlje, da ne kažem premijera ili predsednika. Šta su radile ostale službe? Čudime, da nisu ti investitori otišli, da ponude nešto tako recimo u Nemačkoj? Pa prvo bi jih novinari odrali i to na način, da se više nikde nebi pojavljivali. Da mi je znati čime li se novinari u Srbiji bave. Lp.

aussie

pre 10 godina

ovi nasi politicari su ko soic u beloj ladji kad mu posalju email da ukuca broj racuna da mu ko fol uplate pare, i oni mu ociste racun. pa ovo je i budala mogla da vidi da je navlakusa..dokaz koliko smo odseceni od sveta i da politicari su nesposobni, da nam grupica od par lopova koji poznaju sistem i dobro poznaju zakone digne milione dolara. nema ozbiljne firme na svetu koja ima glavnu kancelariju registrovanu u cayman island. za ovo treba cela srbija da skoci na noge dok ne strpaju u zatvor sve koji su ucestvovali u potpisu ugovora. da im uzmu svu imovinu...

Cvrcko

pre 10 godina

Znači svaki građanin srbije iz svog dzepa da izvuče po 20 $ za poravnanje ako budemo plaćali 160m odštetu, ili u boljem slučaju 5 $ ako budemo plaćali 40m $. Taman koliko smo zaradili na akcijama :)

Nika

pre 10 godina

"Nije mi samo jasno kome je pala na pamet ideja da se hiljade hektara zemlje, na jugu Srbije, poploca nekakvim solarnim panelima, a ceo posao da uradi neka tasna-masna firma.
(qnx, 13. novembar 2013 10:28)"

>Pa ti isti koje narod glasa stoga tako je kako je nista nije slucajno u SRbiji ni politicari ni izbori a ponajvise ni mozak naroda u Srbiji.
Jedva cekam da idem odavde I da se vise nikada ne vratim.

Shille

pre 10 godina

A najjaca je fora sto imaju 2 predstavnistva u BG,jedno na Malti i jedno na Kajmanskim ostrvima.... http://www.securumequitypartners.com/contacts.php
Ko je ovde lud?!?

aleksandars

pre 10 godina

Iz našeg ugla ovo je klasična nameštaljka, ali nije bitno šta mi mislimo već šta će sud presuditi.
Prva greška je što je potpisan ugovor gde je nadležan sud i u Londonu i u Vašingtonu. Nisam pravnik ali mi je već ovo čudno, šta ako sudovi različito presude. Možda treba i ustavom definisati da naša vlada može potpisati samo ugovore u kojima su nadležni domaći sudovi ili iz neutralne zemlje kao npr. Švajcarska gde važe evropske pravne norme.
Ako bi smo uspeli da dokažemo da je u pitanju korupcija, a prethodno naći našeg potpisnika i osuditi ga za isto, možda bi naše šanse porasle za dobar ishod.

Građanin

pre 10 godina

160 miliona? To dođe po glavi stanovnika negde oko 22 eura. Uglavnom petočlana porodica će ovu prevaru da plati oko 110 eura! Ja ne živim u Srbiji već neko vreme i ne plaćam porez istoj, ali žive moja familija i prijatelji. Samim time što ih pomažem finansijski i ja ću platiti bar nešto za ovu prevaru... Malo karikiram celu situaciju, ali istina je da će iz državne kase da ode potencijalno 160 miliona eura i da će samim tim biti zakinuti zdravstveni fond, penzioni fond i svi drugi po građane bitni fondovi! Opet će građanin da plati i da bude zakinut za svoja osnovna prava!!!
Ovo je organizovana pljačka države! Za zemlju veličine Srbije ukrasti 160 miliona je veliki zločin koji bi morao biti kažnjen doživotnim zatvorom za svakoga ko je makar okom okrznuo papir koji je potpisan!
Mislim da ne mogu da vam objasnim koliko sam besan jer vozaju narod kako im se hoće i kako im dune! Kradu bukvalno na svakom koraku, gde god se okreneš, a sve više i ne vode računa da li će pljačka biti javna ili tajna jer im se može!
Na kraju će ići na poravnjanje i onda će pričati o uspehu jer su platili naprimer samo 30 miliona umesto 160 i nikome ništa!
Novinari ako ste stvarno idalje novinari isterajte ovo na čistac! Nemojte dopustiti da prođu nekažnjeno!
Plašim se dana kada bude gladan narod bude izašao na ulice! Biće svega i svvačega, a stradaće i krivi i nedužni jer za sve postoji granica, a što je više budemo pomerali više će se besa nakupiti.

dusko

pre 10 godina

Da, to je firma koja nema kapaciteta da odradi projekat, nalazi glupe ljude, traze rupe u zakonu i ojade za desetine miliona. E sada, ko je potpisao ugovor neka plati. Posto imamo gomilu nesposobnjakovica na vodecim mestima, gramzivi i podmitljivi politicari neka oni i plate. Pa zar niko nije uradio istrazivanje o firmi sa kojom se zakljucuje milionski posao. Naravno, posto im je ta firma sigurno ponudila neku zifru da ne citaju sitna slova u ugovoru. Isto je i sa Apex firmom koja je uzela milinski posao sa 500 evra kapitala. Toga ce biti jer su nasi politicari glupi i korumpirani.

godine lete

pre 10 godina

a ja pomislio da ste šampioni korištenja solarne energije. bar ste takve bombastične članke pisali ... kad ono, još je i svijeća dobra !?

Tralalala

pre 10 godina

Sta je bio plan a sta ne ovde u stvari i nema veze. Pitanje je sta je potpisano i pod kojim uslovima. Na eventualnom sudu se gledaju samo stvari koje stoje crno na belom. Ako je iko od minisrata potpisao ugovor, a bez da je to proslo neke kontrole, onda taj ce taj ministar morati da odgovora za izdaju zemlje. Ja se stvarno nadam da je ovo jedna smesna situacija a ne da ce Srbija stvarno ispasti budala i da plati nesto zato sto nije pazila sta potpisuje.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Taj ko je potpisao ugovor nek plati iz svog dzepa...dosta jr bilo kolektivne odgovornosti...ako nema para nek podigne kredit...placamo satelite,dusevni bol neraspodeljenih u ptavosudju,tuzbu Mileta Dragica,tuzbu onog Izraelca protiv kosarkasa siledzije i ko zna sta jos...a nema para za slanje bolesne dece u inostranstvo...kakvo dno od drzave

pera

pre 10 godina

Srbija je inace na zapadu poznata po finansijskoj i ekonomskoj disciplini . Pravi raj za ulaganja . Zato uopste nije cudno sto niko normalan ne zeli da ima posla sa ovom beznacajnom parodija-drzavom .

Ivan

pre 10 godina

Ovo se zove visoka korupcija. Ta firma ima svoj website od 21.3.2013. godine! Ej, od koga su se nasi politicari informisali o toj firmi? Ja kad radim s nekim nesto za 500 evra trazio bih sve o njemu na internetu, a kamoli za vise od 100 miliona evra.

crni domino

pre 10 godina

Bre, bre naprednjaci! Niste sposobni da napravite obican put i ogradite parcelu na koju bi investitor montirao solarni park!!
Pitam se uopste, zasta ste vi naprednjaci sposobni!
Izgleda nizasta.
I sada vam je kriv Dulic i Cvetkovic!? E, jeste nesposobni!
Placajte penale kada ste nesposobni a mi cemo zbog vase nesposobnosti podmetnuti ledja!

jhk

pre 10 godina

(Dejan, 13. novembar 2013 10:57)

Stani, mozda nista nije ni potpisano vec su ovi lazirali pecat. U dokumentaciji drzave nema ugovora a koliko se secam nije bilo ni javnog rukovanja ni potpisa na TV-u. A ako su tajno potpisali onda mozemo da tuzimo Zoranu (mozda i njih ako se nadje povezanost sa Zoranom) po zakonima o transparentnosti, dobicemo ih lako na sudu. A ako se ispostavi da je pecat laziran mozemo i mi njih da tuzimo za pokusaj lopovluka.

Pera

pre 10 godina

1) Dinkic je pronasao ovu "firmu" ili je ova "firma" pronasla njega.

2) Mihjloviceva je potpisala ugovor.

3) Ugovor je u startu bio stetan po Srbiju. Nemoguce je da to niko nije video. Verovatno je da je namerno prosao takav ugovor.

4) Ova "firma" nema veze sa ozbiljnom firmom i to je kombinacija domacih hohstaplera koji poznaju ljude u vladi i par "stranaca" koji poznaju strane zakone.

posmatrac

pre 10 godina

namesteno ili ne, pametan covek se ovome samo moze smejati. da li neko nekada odgovara za ovakve stvari... jadan neduzan narod sve plati preko svoje grbace. sramota ne postoji kao moralna etiketa, krivci se ne traze niti osudjuju, i tako ovakve vesti pune nas narod besom prema onima koji ih vode...idemo dalje

Demokratija

pre 10 godina

Situacija je sl.: "aj da napravimo ovakav jedan ugovor. Ti kao država potpišeš a ja tužim tvoju državu za nemogućnost ispostovanja nemogućih obaveza. Kad sudskim putem dobijem 160 miliona tebi prebacim toliko i toliko na neki strani račun a ostalo meni"

E sad, ko se tu ugradio? Pa svi, i pozicija i opozicija. Svi ćute, svima je lepo, a narod plaća.

Pa da l' ste normalni da verujete u 'naivnost potpisivaca ugovora' kako to mediji serviraju. :S

zaista nema deda mraza

pre 10 godina

...rusi treba grade termoelektrane na gas, jednu kod ns-a. i to je potpisala radikalka maja gojkovic, pa im nije bilo u interesu da se pojave vetrenjace u srbiji
(nema deda mraza, 13. novembar 2013 11:22)

Izvini "deda" a kakve veze imaju vetrenjače i solarni park, čak i da je ovaj tvoj besmisleni navod sasvim tačan.

Ovde se radi o opasnoj igranki u koju se uvlači naivna sirotinja pod dirigovanim pritiskom sa Zapada i uz obilato podmazivanje korumpiranih političara. Ako se postavi bilo kakvo pitanje sledi tužba a čak i da se sve realizuje to je čist gubitak za državu jer je u obavezi da plaća nerealno visoku cenu za zelenu energiju.

Plaćati 6x skuplje solarnu energiju od one iz fosilnih goriva u krajnjoj liniji dovodi do veće potrošnje i samih fosilnih goriva jer razlika mora nekako da se nadoknadi. To vam je slično kao i priča o biodizelu za čiju je proizvodnju treba 1,2 litra naftnog dizela po litru biodizela

Naivni ili Namazani

pre 10 godina

Nemogu da verujem sta se u Srbiji radi ,pa to je cirkus. Zivim u SAD i zadovoljan sam ali i dosta razocaran kad procitam ovakve naslove. Pa ta kompanija ima predstavnistva po nekakvim ostrvima u Karibima i na Malti u Evropi. Koje su to kombinacije? Ovo je stvarno veliki samar za sve Srbe i gradjane Srbije. Niko ozbiljan i nece da dodje .Garantovano su nasi pomislili ,u evo lakih para ili su u nekom dilu ili su stvarno namagarceni. Koja god varijanta bila gradjani ce biti osteceni. Ovo me podseca na ono kad je Mirko Marijanovic uvozio polovne traktore iz Rusije po ceni novih. Nista se nije promenilo. Sve neke ili glupave odluke ili odluke u kojima se neko ugradjuje. Nerazumem kako neshvataju da postoji granica strpljenja naroda. Citajuci nase novine mogu da zakljucim da su ljudi dosta razocarani i pomalo i besni ali i svesniji.

Kiki

pre 10 godina

Stvarno ne razumem ljude koji vode ovu drzavu, bez trunke obzira....
PA bolje da su narodu dali 40 miliona kredita, zajma...bilo cega da se sredi grejanje i izolacija u svojim domovima....koliko bi se to samo odrazilo na Eletroprivredu, poreze, prihode domacih firmi....debilizam svoje vrste.

cula sam iz neimnovanih izvora

pre 10 godina

da lokacija koja je bila definisana ugovorm kasnije sa nase strane zamenjena i predlozene su im neke druge lokacije koje oni nisu hteli prihvatiti, problem je tako nastao, e sad da li je problem svesno izazvan ili ne to ce se valjda utvrditi jednog dana.

Uli

pre 10 godina

Za te pare smo mogli i sami da izgradimo solarni park!
Koja poruka za buduce investitore i jos jedan samar aktuelnoj vladi i njenoj kvazi politici!

kreky

pre 10 godina

Nemoguće da je prepametna plavuša napravila takav previd! Pre bi rekao da su ovi advokati pogrešili, za SNS-ovce je nemoguće reći da su pogrešili!

Aleksandar

pre 10 godina

Dajte molim vas, pa provalili smo koja je to firma. Firma koja sluzi da izmuze pare iz budzeta i da napuni politicarima i prijateljima dzepove. Firma koja je nastala prakticno juce.

AlekS

pre 10 godina

Ovoga sam se i plašio.Srbija sa svojim rukovodstvom će platiti ogromnu štetu zbog brzopletosti.Svijet u Srbiji vida samo način da zaradi, nikako da joj pomogne.I danasnje me razmetanje ovog rukovodstva plaši.Uvaliće nas u NEVOLJE garant.Izjave moraju biti odmjerene, a sklapanje poslova još ODMERENIJE. Nikada mi nismo prevarili svijet, samo svijet moze PREVARITI NAS. Ako nas ne mogu Prevariti,onda nas mogu bombarodvati ili nam rat PODMETNUTI. Zato stručnost, stručnost, stručnost i MJERA SVEGA se mora uzeti u OBZIR.Neka nam i sila Božja pomogne i svi SVECI Nebeski.
(prellee, 13. novembar 2013 15:35)

RAZMETANJE je kljucna rec u vasem komentaru. U Srbiji se, cini mi se, svi razumeju u sve. Retko koga u Srbiji mozes cuti da kaze da nesto ne zna ili nema misljenje o necemu. Citajuci svojevremeno ovaj ugovor, primetio sam da se drzava olako obavezala da obezbedi ogromne povrsine vrlo specificnog zemljista sa solarni park. Da je neko nadlezan pre potpisivanja ugovora konsultovao lokalnog agronoma, do svega ovoga verovatno ne bi doslo.

nema deda mraza

pre 10 godina

rusiji zahvalite na ovome.
rusi treba grade termoelektrane na gas, jednu kod ns-a. i to je potpisala radikalka maja gojkovic.
pa im nije bilo u interesu da se pojave vetrenjace u srbiji

Nemanja

pre 10 godina

Kada se izgogluje ta njihova "Američka adresa sa http://whois.domaintools.com/securumequitypartners.com dodje se do mnogo zanimljivijeg podatka - da je na toj istoj adresi 16192 Coastal Hwy
Lewes, DE registrovana mnogo interesantna firma - http://www.delawarellc.com/contact-us.htm - koja nudi usluge registracije preduzeća (pogledajte about us) za 50 dolara.

Da sam spreman da potrošim i 20 dolara mogao bih doći i do prijava o porezu pomenute firme na https://delecorp.delaware.gov/tin/controller.

fifi

pre 10 godina

U moje ime da se vise nista ne potpisuje,jer ja nemam da placam neuspele ugovore I dogovore ! Onaj ko dogovara I potpisuje takve " nazovi" ugovore,ako mu ne uspe,neka sam plati iz svog dzepa, a u ime naroda I zemlje u kojoj " zivi" , treba da odgovara!

Konstatujem

pre 10 godina

Da li je Ministarki podmetnut stetan ugovor ili ne to nema veze.Morala je da ga procita.Imali smo u proslosti ugovor Airbus pa satelit. Potpiasao si i gotova prica. A sada Srbijo placaj. Mislim da ce brzo da odleti a za "nagradu" ce dobiti Beograd

Dante

pre 10 godina

A ne pise oko cega su se konkretno sporili, samo da drzava Srbija nije ispunila neke odredbe ugovora. KOJE su to odredbe?...kada bi citaoci to znali onda bi mogli da komentarisu da li su u pravu ameri ili mi- mada pretopstavljam da su ameri u pravu kad se setim ko nam vodi drzavu.

Dragan

pre 10 godina

Овде се уопште не ради о нечијој брзоплетости, неодговорности или немарности, напротив убеђен сам да су власници или барем клијенти ове америчке фирме исти они људи који оштетили државу за 28 милиона долара у афери "Сателит". Није ово први случај, а неће бити ни последњи, изгубиће Србија још стотине и стотине милиона на ову фору и ту нажалост ништа не може да се уради јер се свиња омастила и засладила.

AlekS

pre 10 godina

ovi nasi politicari su ko soic u beloj ladji kad mu posalju email da ukuca broj racuna da mu ko fol uplate pare, i oni mu ociste racun. pa ovo je i budala mogla da vidi da je navlakusa..dokaz koliko smo odseceni od sveta i da politicari su nesposobni, da nam grupica od par lopova koji poznaju sistem i dobro poznaju zakone digne milione dolara. nema ozbiljne firme na svetu koja ima glavnu kancelariju registrovanu u cayman island. za ovo treba cela srbija da skoci na noge dok ne strpaju u zatvor sve koji su ucestvovali u potpisu ugovora. da im uzmu svu imovinu...
(aussie, 13. novembar 2013 12:29)

A kiparske firme su "ozbiljne". Ako bolje procesljamo registre nasih "najboljih" firmi, videcemo da ih je 99% ili sa Kajmana, Kipra i Merilenda. Nego, treba pozatvarati nase ministre i poslanike koji su ukinuli Veleizdaju iz krivicnog zakonika i dozvolili da se strane firme registruju bez imena vlasnika.

Igor

pre 10 godina

Koliko se secam, o ovoj kompaniji se i pisalo ranije da posluje na takav nacin da zapravo i nema kapacitete da realzijue projekat, nego je sustina njihovog poslovanja da uzmu pare od otkazivanja projekta. Moze li neko da potvrdi da li je ovo tacna informacija?

AlekS

pre 10 godina

Idealna prilika da se veliki "borac protiv korupcije" dokaze na delu. Pohapsi odmah sve umesane iz Srbije i podigne medjunarodnu optuznicu za vlasnike americke firme. U medjuvremenu pokrene efikasnu istragu i isto zatrazi od americkih organa. I tako spreci jos jednu veliku kradju.
Ali nesto mi govori da ce ovo biti jos jedna od onih afera koje nikad ne dodju do kraja.
(Zuki, 13. novembar 2013 17:34)

E jedino ti ova zadnja recenica vredi. Mi jesmo budale ali ne tolike da sami sebe hapsimo.

AlekS

pre 10 godina

Nigde nismo pročitali KO je potpisao taj, po nas štetan, ugovor u ime Republike Srbije.
(plur brte, 13. novembar 2013 12:21)

Dinkic i Mihajlovicka. Ko bi drugi ?

sloba

pre 10 godina

Pod hitno da drzavni tuzilac pokrene istragu povodom ovog slucaja i da procesuira sve ucesnike ovog nezakonitog dela (Cvetkovic,Dinkic,Dulic i Mihajloviceva) koji su svojim delima i potpisima omogucili pljacku drzave i ovog naroda po vec,toliko puta,isprobanom receptu.
30 godina zatvora za sve gore navedene plus da ih svojih dzepova plate tih 150 miliona evra

Vlada

pre 10 godina

Platice sve gradjani ove zemlje kada na mestu ministra imamo politikante a ne strucne ljude koji nisu u stanju ni svoja predizborna obecanja da sprovedu. Potrosaci su prevareni obecanim pojeftinjenjem el. energije a potrosaci kojima je racunata pljackaska kamata na kamatu se takodje pokusavaju prevariti trecim sporazumom o reprogramu. Ko je kriv? Gradjani najmanje, Eps je preksio zakon, to kaze i Ustavni i Vrhovni kasacioni sud, ministarstvo to ne cuje i podrzava sporazum i dalje iako su propala i ona prva dva, sto nisu jurili dugovanja na vreme? Pitajte EPS kome je odgovaralo da pljackaskim kamatama zaduzuje potrosace i pokriva svoje gubitke tako da na kraju morati da otpisu sve kamate i potrazivanja starija od godinu dana za sta verovatno opet niko nece biti odgovoran.

Steeler

pre 10 godina

U registru firmi na internetu sam uspeo da nađem ovo:

Securum Equity Partners & Associates Llc was founded in 2011, and is Privately held.

Securum Equity Partners & Associates Llc had $120,000 in estimated annual revenue (Estimated data).

Securum Equity Partners & Associates Llc employs 0-10 (Show Value) people (Estimated data).

Piše procenjeno da ima... ali nigde nema kontakt sa tom firmom. Pljačkaju nas opet.

roxi

pre 10 godina

zar niko ne moze da vidi u registru firme, ko je vlasnik i ko su im partneri. bilo bi jako interesantno. neko ko zivi u americi, sigurno moze doci do ovih podataka. objaviti ovde i na drugim forumima, sigurno je vlasnik ili suvlasnik, neki gosp. nase gore list.

Cirkus na SNS nacin

pre 10 godina

Ko bese potpisao ugovor i onako pompezno se pojavio pred TV kamerama?'oce li neko da ogovara??. Mora da se plavusa "sprema da usreci" Beograd

Nikola

pre 10 godina

To je fora i fazon.Postoje kompanije koje samo tako rade.Potpisu ugovor kao nije druga strana ispostovala pa je tuzi pq sta bude bude.Mi smo obezbedili cetri puta vecu povrsinu nego po ugovoru da biraju.Oni su rekli da ne odgovara raskinuli ugovor i tuzi li nas

aleksa

pre 10 godina

Nije bitno cije su koje namere, bitno je da postoje jako dobri i lojalni pravnici koji ce pravno odraditi celu situaciju. Treba videti sadrzinu ugovora pa se tek onda moze videti ko jeste i ko nije u pravu...Takodje, bitno je videti koje je pravo nadlezno u konkretnom slucaju, jer arbitraza u jednoj zemlji moze suditi po pravu druge zemlje ako je tako ugovoreno...Po struci sam pravnik, i iz prakse znam sta se sve moze dobiti igrom reci, i namenski rasporedjivanjem cinjenica (u konkretnom sluacaju arbitraza u Vasingtonu) kako bi se izdejstvovala namera...A sta ako je ugovoreno pravo SAD kao merodavno u ovom slucaju...Zasto nije ugovorena, hipoteticki pricam, Spoljnotrgovinska arbitraza Privredne komore i domace pravo...Naravno, treba imati u vidu i medjunarodne konvencije...Video sam u praksi sta znaci kada se potcenjuje pravna struka...Sa druge strane, ne moze svaki pravnik da bude specijalista za svaku oblast...Upravo i kod ovakvih stvari, ako vec Republicko javno pravobranilastvo ili pravnici u Ministarstvu nemaju (pravnog) kapaciteta za obavljanje ovih poslova, neka angazuju domace, a sto ne i strane, advokatske kancelarije koje ce strucno izraditi ugovor, kako ne bi bilo kakve sumnje da li ce se ili ne izgubiti spor...Tacno je da kostaju, a to je tako jer imaju struku i znanje, ali i to je bolje, nego da postoji (velika) neizvesnost oko toga sta ce biti na sudu...Cak i svaka komunikacija ima svoj pravni aspekt i tome se mora voditi racuna...

ql

pre 10 godina

ko je potpisao a da se nije prethodno informisao sa kim potpisuje neka vraca novac i placa tuzbu (uostalom sigurno se dobro ugradio kao i uvek sto cine)! ...i on njegova pokoljenja, dosta smo mi placali i satelite i ostale razne tudje javasluke.

sisaj ovce

pre 10 godina

Ovo je cista prevara na koju je nasela nasa Vlada ili iza toga stoji neko nas i hoce da odradi po starom dobrom receptu slicnoj privatizaciji. Ako malo prelistate google videcete koliko su sumnjive te kompanije. U prevodu nikad i nisu planirali da grade. Nudjeno im je nekoliko lokacija i vece povrsine ali su sve to odbili.

AlekS

pre 10 godina

...dakle kakav crni Vašington!!! - ovo je novi bizarni momenat totalne nameštaljke ali i diletantizma! Naša vlada samom ovom činjenicom da je potpisan London a ne lokalni Vašington ima i pobedu i smer delovanja - ništa! Nikakvo dejstvo nema nikakva presuda iz USA!

Ali ovi naši ni to ne shvataju ili glume ludilo!

Jasno da spomenuti: Dulić, Cvetković, Dinkić i Mihajlović treba da odgovaraju. Mnogo puta urađena šema ispumpavanja keša naroda. Otkud sad Vašington nije jasno a nije ni bitno.
(Helios, 13. novembar 2013 11:39)

Ako se vasingtonski sud proglasi nadleznim, a verovatno jeste jer je primio tuzbu, onda cemo mi morati "dragovoljno" da platimo sve sto je presudjeno protiv nas. Jer ako smo predali Kosovo i Metohiju "dragovoljno" jer je to Vasingtonu bilo milo, sta je ond tricavih 160 miliiona evra.

Dax

pre 10 godina

Ja zaista ne mogu da verujem koliko glupe politicare imamo. Moze da nas muze svaka susa od advokata! Za nas nije drzava,bolje neka nas vode strani strucnjaci,jeftinije ce nam biti, a glave mirnije!

Mile sa Čubure

pre 10 godina

Hoće li odgovorni za ovaj slučaj, ako Srbija izgubi spor i bude prinuđena da plati odštetu, završiti u zatvoru? Dok ona računa koliko je koštao Most na Adi, mi ćemo, izgleda, jedan most pokloniti Amerikancima...

oklepano

pre 10 godina

Lepa dama se malo preigrala,obuzeta pljuvanjem Đilasa,sluđena petljom kod hipodruma i ostalim ,dosada neviđenim saobračajnim čvorovima,više bez aduta u komplikovanoj političkoj igri,zaboravila je da je ministarka,napravila gomilu propusta i ne činenja,pa ćemo mi skupa morati da platimo njen javašluk.Ali,oprostićemo,pa ona je tako lepa dama.

AlekS

pre 10 godina

I ko ce od nasih ministara ili potpisnika tih ugovora da ide u zatvor?
A plus da im se zapleni kompletna imovina do desetog kolena za sve domace bandite koji su ucestvovali u "projektu" i koji pljackaju svoju drzavu!!!
(zivo blato od drzave, 13. novembar 2013 11:58)

Dubajski Seik Muhamed to radi efikasnije i po meni, elegantnije. "Te" velike lopove jednostavno zatvore i ne pustaju dok ne vrati veci deo novca. Kazu, da su im zatvori u pustinji i da su celije samo 4 zida bez krova nad glavom. Samo celicna mreza. Ubedjen sam da bi Kipar i Kajmani bili znatno olaksani od kesa, kada bi se to kod nas primenilo.

sumadinac atl

pre 10 godina

" Na njemu su advokati koji zastupaju "Uan giga solar park inkjubejtor" (One Giga Solar Park Incubator) i "Uan giga prodžekt" (One Giga Project), firme "Sekurum ekviti partners" u Srbiji, izneli predlog da vansudsko poravnanje bude 40 miliona evra."

e moj dragi piscu ovog teksta. bolje se vrati u skolu a u isto vreme idi kod onog sto ti je dao posao i poljubi ga i zagrli jer ti dopusta da pises ovako.

AlekS

pre 10 godina

zakonom zabraniti da se potpisuju ugovori sa predvidjenom odstetom... pa ko hoce, neka ulaze a ko nece ne mora...
(ja, 13. novembar 2013 15:24)

U ovom ugovoru nema te klauzule. Ta kompanija nas tuzi za "izgubljenu" dobit.

N

pre 10 godina

Sad treba videti koji je ministar insistirao da se potpisu ovakvi slicni ugovori i da se tako izvlaci novac iz zemlje uz debele provizije ministara. Potpisu ugovore za koji znaju da se nece realizovati i onda na sudu placaju odstete i time se bave te firme i nasi sadasnji i bivsi ministri. Eto vam novog Insajdera.

Bolero

pre 10 godina

Problem lako resiti, staviti sve te na crvenu interpolovu listu i optuziti ih za medjunarodni kriminal i pranje novca, te da budu isporuceni drzavi srbiji da im se sudi.

prellee

pre 10 godina

Ovoga sam se i plašio.Srbija sa svojim rukovodstvom će platiti ogromnu štetu zbog brzopletosti.Svijet u Srbiji vida samo način da zaradi, nikako da joj pomogne.I danasnje me razmetanje ovog rukovodstva plaši.Uvaliće nas u NEVOLJE garant.Izjave moraju biti odmjerene, a sklapanje poslova još ODMERENIJE. Nikada mi nismo prevarili svijet, samo svijet moze PREVARITI NAS. Ako nas ne mogu Prevariti,onda nas mogu bombarodvati ili nam rat PODMETNUTI. Zato stručnost, stručnost, stručnost i MJERA SVEGA se mora uzeti u OBZIR.Neka nam i sila Božja pomogne i svi SVECI Nebeski.

Zuki

pre 10 godina

Idealna prilika da se veliki "borac protiv korupcije" dokaze na delu. Pohapsi odmah sve umesane iz Srbije i podigne medjunarodnu optuznicu za vlasnike americke firme. U medjuvremenu pokrene efikasnu istragu i isto zatrazi od americkih organa. I tako spreci jos jednu veliku kradju.
Ali nesto mi govori da ce ovo biti jos jedna od onih afera koje nikad ne dodju do kraja.

juca

pre 10 godina

NIKO u Srbiji se ne bavi svojim poslom a ministri resorom. Ova Gdja se bavila Djilasom a mi da placamo odstete. Trazimo kredit od MMFa da placamo njenu bahatost. Nazalost ove kredite ce placate nasa deca I unuci verovatno.

licemerje

pre 10 godina

Čini mi se da su namerno prevarili državu, ali u svakom slučaju očekujem da kinistarka I ekipa koja je sklopila dogovor snosi potpunu odgovornost što pre. Ostavka+

Aleksandar

pre 10 godina

Kada neke američke firme nema na Google Maps servisu, ona ne postoji. Sajt je urađen samo da izgleda i nema nikakve informacije. Na Street view adresa "16192 Coastal Highway Lewes, 19958 Delaware" na kojoj se nalazi Harvard Business Services Inc. Čime se tek oni bave to je još zanimljivije. Postavljena je očigledno lažna adresa. Dovoljno je u Google Maps u search polju iskopirati adresu pa će rezultati biti vidljivi svima koji čitaju i prošetaju po kraju.

Pa kada je neko bio proračunat i pametan da potpiše ovakav predugovor ili šta već, neka mi snosimo posledice...ili je neko od nas to lepo zakuvao.

Ovo je mogao da uradi i neki klinac sa punih 18.

juca

pre 10 godina

Ovo ce biti druga velika suma novca koju cemo platiti, sigurno. Neki nas tuze drugima dajemo, tako se ne razvija zemlja. Taman kredit od MMFa uz malo doplate.

nema deda mraza

pre 10 godina

rusiji zahvalite na ovome.
rusi treba grade termoelektrane na gas, jednu kod ns-a. i to je potpisala radikalka maja gojkovic.
pa im nije bilo u interesu da se pojave vetrenjace u srbiji

hocu i ja narandze

pre 10 godina

Ovako se kupuje cigla na globalnom nivou. Globalni kriminalci.
A sto da se sudi u Washingtonu, ako je solarni park trebao biti instaliran u Srbiji?

crni domino

pre 10 godina

Bre, bre naprednjaci! Niste sposobni da napravite obican put i ogradite parcelu na koju bi investitor montirao solarni park!!
Pitam se uopste, zasta ste vi naprednjaci sposobni!
Izgleda nizasta.
I sada vam je kriv Dulic i Cvetkovic!? E, jeste nesposobni!
Placajte penale kada ste nesposobni a mi cemo zbog vase nesposobnosti podmetnuti ledja!

dejan

pre 10 godina

Sudeci po njihovom web site-u, mislim da se oni iskljucivo bave ovakvim tuzbama i da im je to jedina delatnost. Svakako treba odbiti vansudsko poravnanje.

qnx

pre 10 godina

Ovi zemlju cerupa ko stigne.

Nije mi samo jasno kome je pala na pamet ideja da se hiljade hektara zemlje, na jugu Srbije, poploca nekakvim solarnim panelima, a ceo posao da uradi neka tasna-masna firma.

journalist

pre 10 godina

Mladjane,

mislim da je posteno da taj koji ih je doveo i namestio laganih 40 miliona sada i pregovara sa njima. Svima je bilo jasno da je to fantom firma koja nema nikakvu nameru da pravi bilo sta u Srbiji. Interesantnije je ko se koliko u sve to ugradio "od nasih".

Helios

pre 10 godina

Slika govori dovoljno sve, Cvetković i Dulić su investirali u budućnost ali svoju: http://www.aarhussu.rs/news/memorandum_solarni.JPG
Njih dvojica sa Ivan Matejak "direktorom" http://www.mc.rs/upload/photoservice/2012/Februar/Securum_Equity_Partners_Europe_SA/Securum_Equity_Partners_Europe_SA_18.jpg http://www.mc.rs/upload/photoservice/2012/Novembar/NIN_fokus/NIN_fokus_14.jpg
Još jedna mega-prevara opet na foru: mora zbog Evrope. "Eko-energija" - još jedna EU-tanazija. Ili smo to mi patriJote i glupi a vi za EU dalekovidi...
http://www.securumequitypartners.com/repository/fckimg/_ANNEX_006_EN.pdf
Nakon Memoranduma, koji je u zvaničnom prisustvu predsednika vlade Cvetkovića potpisao ministar Dulić, potpisan je i Umbrella tj. Krovni Ugovor od strane ministra finansija Dinkića i energetike Mihajlović (lansirao Labus).
Tačka 12.2:
Svi sporovi koji proisteknu ili su u vezi sa ovim Sporazumom biće rešavani mirnim putem a ako to nije moguće pred Londonskim sudom međunarodne arbitraže.

dakle kakav crni Vašington!!! - ovo je novi bizarni momenat totalne nameštaljke ali i diletantizma! Naša vlada samom ovom činjenicom da je potpisan London a ne lokalni Vašington ima i pobedu i smer delovanja - ništa! Nikakvo dejstvo nema nikakva presuda iz USA!

Ali ovi naši ni to ne shvataju ili glume ludilo!

Jasno da spomenuti: Dulić, Cvetković, Dinkić i Mihajlović treba da odgovaraju. Mnogo puta urađena šema ispumpavanja keša naroda. Otkud sad Vašington nije jasno a nije ni bitno.

Jugovic M.

pre 10 godina

Odgovornost je iskljucivo na Dinkicu. On je vodio ceo ovaj posao i red bi bio da nam svima objasni zasto je ovo uradio i kako cemo da izadjemo iz ovog probelema.

sumadinac atl

pre 10 godina

" Na njemu su advokati koji zastupaju "Uan giga solar park inkjubejtor" (One Giga Solar Park Incubator) i "Uan giga prodžekt" (One Giga Project), firme "Sekurum ekviti partners" u Srbiji, izneli predlog da vansudsko poravnanje bude 40 miliona evra."

e moj dragi piscu ovog teksta. bolje se vrati u skolu a u isto vreme idi kod onog sto ti je dao posao i poljubi ga i zagrli jer ti dopusta da pises ovako.

htc

pre 10 godina

Samo da napomenem nesto sto nisam video u clanku. Ugovor je potpisan u oktobru 2012. Arhiva clanaka na B92 avg-nov 2012 pojasnjava stosta. Ko je pravi potpisnik, Ministarsto rudarstva i prostornog planiranja ili ministarstvo energetike, nigde nisam uspeo naci. U clanku objavljenom 08.08.2013 u 14:29, na B92 - "Transparentnost-objavite ugovore" pominje se da niko iz Vlade nikada nista nije javno obelodanio vezano za taj ugovor. Zasto i kako mozemo samo da nagadjamo. Za potencijalne botove koji prate gdju Ministarku i pisu hvalospeve, bivsi ministar Dulic je potpisao memorandum a ne ugovor. Mnogi memorandumi o razumevanju nisu doziveli realizaciju putem ugovora, kao na primer i onaj sa UAE o investiciji u poljoprivredu. Za svu stetu koja se desi, za svaki NAS dinar-dolar-eur koji bude isplacen kao odsteta, iskljucivi krivac je ona ekipa koja je organizovala ovu farsu u oktobru prosle godine, na celu sa Gdjom Ministarkom i Bacevicem, ili mozda ima neko i iznad njih...

Mihec

pre 10 godina

Ovi takozvani investitori što tuže, ni slučajno nisu imali nameru, da grade. Ali jim je bila namera, da podnesu tužbu. Zašto? Pa zato, što su to obični šarlatani, što su naštudirali pravni red, zakone i kako sprovesti sve to u delo, da do tužbe dođe i da uspešno tuže. Pazite 1 milion, da zarade. Oni su u plusu. Jel neko primetiju, da su tužbe podnete samo u Anglosaksonskim zemljama. Zašto? Pa zato, što sumljam, da su ovi iz Srbije, koji su učestvovali u podpisu ugovora, u opšte i obračali pažnju, na određene stavke u ugovoru kojeg su podpisali. Izgleda, da ugovor o satelitu sa Izraelcima, nije bijo dovoljno poučan za analizu grešaka ili ne znanja. Kakva je to država, kad svaki šarlatan ima mogučnost, da koristi vreme ministra jedne zemlje, da ne kažem premijera ili predsednika. Šta su radile ostale službe? Čudime, da nisu ti investitori otišli, da ponude nešto tako recimo u Nemačkoj? Pa prvo bi jih novinari odrali i to na način, da se više nikde nebi pojavljivali. Da mi je znati čime li se novinari u Srbiji bave. Lp.

zaista nema deda mraza

pre 10 godina

...rusi treba grade termoelektrane na gas, jednu kod ns-a. i to je potpisala radikalka maja gojkovic, pa im nije bilo u interesu da se pojave vetrenjace u srbiji
(nema deda mraza, 13. novembar 2013 11:22)

Izvini "deda" a kakve veze imaju vetrenjače i solarni park, čak i da je ovaj tvoj besmisleni navod sasvim tačan.

Ovde se radi o opasnoj igranki u koju se uvlači naivna sirotinja pod dirigovanim pritiskom sa Zapada i uz obilato podmazivanje korumpiranih političara. Ako se postavi bilo kakvo pitanje sledi tužba a čak i da se sve realizuje to je čist gubitak za državu jer je u obavezi da plaća nerealno visoku cenu za zelenu energiju.

Plaćati 6x skuplje solarnu energiju od one iz fosilnih goriva u krajnjoj liniji dovodi do veće potrošnje i samih fosilnih goriva jer razlika mora nekako da se nadoknadi. To vam je slično kao i priča o biodizelu za čiju je proizvodnju treba 1,2 litra naftnog dizela po litru biodizela

djole

pre 10 godina

Aha, u tom grmu lzi zec! Znaci, par nije nikada ni trebalo da se pravi, nego da se na foru tuzbe Srbiji otmu pare. Sad jos utvrditi ko ce se sve 'opariti' od nasih politicara na ovoj brljotini i lepo ih poslati da se 'suncaju' negde, jedno 15-20 godina...

vladimir nbgd

pre 10 godina

Jasno je da nisu ni imali nameru da grade vetropark, vec da na perfidnom ugovoru na nama zarade, a mi koji smo strucnjaci za sve tome naseli!!
svi znaju da su engleski ugovori najbezbedniji i najbolji.

aleksandars

pre 10 godina

Iz našeg ugla ovo je klasična nameštaljka, ali nije bitno šta mi mislimo već šta će sud presuditi.
Prva greška je što je potpisan ugovor gde je nadležan sud i u Londonu i u Vašingtonu. Nisam pravnik ali mi je već ovo čudno, šta ako sudovi različito presude. Možda treba i ustavom definisati da naša vlada može potpisati samo ugovore u kojima su nadležni domaći sudovi ili iz neutralne zemlje kao npr. Švajcarska gde važe evropske pravne norme.
Ako bi smo uspeli da dokažemo da je u pitanju korupcija, a prethodno naći našeg potpisnika i osuditi ga za isto, možda bi naše šanse porasle za dobar ishod.

Dejan

pre 10 godina

Cekajte, dokle vise da nas kradu na ove nacine, eto idem i ja jos danas da opljackam nesto, pa pogledajte kad je sajt napravljen 21.03.2013 , pogledajte kontakt telefone admina i teh podrske americka adresa, telefon na Beograd.

http://whois.net/whois/securumequitypartners.com

Sajt totalno amaterski uradjen, bez bilo kakvih podataka o firmi i slicno, Kakva je ovo prevara ne mogu da verujem i sad kao moramo da platimo nesto, pa mater vam... koga vi zezate vise, radim 2 posla da bi preziveo, a vi bagro politicka ovako dolazite do novca.

Nika

pre 10 godina

Treba bezati odavde sto pre I to glavom bez obzira makar prao sudove radio kao djubrar ili u kanalizaciji I rudnika bilo gde samo da nisam vise u Srbiji.U Srbiji si ili lopov ili radis za zivota za nepismene lopove.

hypatija

pre 10 godina

За госпођу Михајловић сам на самом почетку њеног министарског мандата сумњао да је способна за тај посао. Сада, након протеклог времена немам више никакве сумње. Она је тотално неспособна. Она је штеточина која полако сустиже господина Бајатовића (баш би били симпатичан пар), а могу да их заједно сврстам у категорију највећих српских штеточина у 21 веку, раме уз раме са Јањушевићем, Колесаром .... Господине Вучићу реагуј моментално, после ће бити прекасно....

oklepano

pre 10 godina

Lepa dama se malo preigrala,obuzeta pljuvanjem Đilasa,sluđena petljom kod hipodruma i ostalim ,dosada neviđenim saobračajnim čvorovima,više bez aduta u komplikovanoj političkoj igri,zaboravila je da je ministarka,napravila gomilu propusta i ne činenja,pa ćemo mi skupa morati da platimo njen javašluk.Ali,oprostićemo,pa ona je tako lepa dama.

sisaj ovce

pre 10 godina

Ovo je cista prevara na koju je nasela nasa Vlada ili iza toga stoji neko nas i hoce da odradi po starom dobrom receptu slicnoj privatizaciji. Ako malo prelistate google videcete koliko su sumnjive te kompanije. U prevodu nikad i nisu planirali da grade. Nudjeno im je nekoliko lokacija i vece povrsine ali su sve to odbili.

glavu dole

pre 10 godina

Tako se to radi, skinuće nam i kožu s leđa. Ali ovce su za šišanje. Ministarka pokušala, sirota, da ih odradi na domaće, seljačke fore. Ali kod ovih to ne pali, izgleda da su mrtvi ozbiljni. A možda bi trebalo videti ko se to dogovarao pre nje? Ma jok, mnogo komplikovano. Sve će to ionako raja platiti kroz nove namete.

Nika

pre 10 godina

"Nije mi samo jasno kome je pala na pamet ideja da se hiljade hektara zemlje, na jugu Srbije, poploca nekakvim solarnim panelima, a ceo posao da uradi neka tasna-masna firma.
(qnx, 13. novembar 2013 10:28)"

>Pa ti isti koje narod glasa stoga tako je kako je nista nije slucajno u SRbiji ni politicari ni izbori a ponajvise ni mozak naroda u Srbiji.
Jedva cekam da idem odavde I da se vise nikada ne vratim.

Kiki

pre 10 godina

Stvarno ne razumem ljude koji vode ovu drzavu, bez trunke obzira....
PA bolje da su narodu dali 40 miliona kredita, zajma...bilo cega da se sredi grejanje i izolacija u svojim domovima....koliko bi se to samo odrazilo na Eletroprivredu, poreze, prihode domacih firmi....debilizam svoje vrste.

zoran

pre 10 godina

Sve ono sto je pametno, chast retkim izuzecima, odavno radi na Zapadu. Ovo sto je ostalo, pa zaselo po raznim ministarstvima ne bi moglo ovcu da sachuva, a ne drzavu da izgradi. Potpisati ugovor sa firmom koja nikada nishta nije izgradila je kriminal za zatvor. Jasno kao dan da se neko od nashih ugradio u sve to i sada ceka poravnjanje, pa da na svoj rachun ubaci koji milion. No, to je Srbija. Zemlja korumpirana do srzi...od blagajnice u supermarketu do samog vrha drzave. Korupcija se rashirila kao kancer u telu nekog nesretnika. To je Srbija danas.

Shille

pre 10 godina

A najjaca je fora sto imaju 2 predstavnistva u BG,jedno na Malti i jedno na Kajmanskim ostrvima.... http://www.securumequitypartners.com/contacts.php
Ko je ovde lud?!?

jhk

pre 10 godina

(Dejan, 13. novembar 2013 10:57)

Stani, mozda nista nije ni potpisano vec su ovi lazirali pecat. U dokumentaciji drzave nema ugovora a koliko se secam nije bilo ni javnog rukovanja ni potpisa na TV-u. A ako su tajno potpisali onda mozemo da tuzimo Zoranu (mozda i njih ako se nadje povezanost sa Zoranom) po zakonima o transparentnosti, dobicemo ih lako na sudu. A ako se ispostavi da je pecat laziran mozemo i mi njih da tuzimo za pokusaj lopovluka.

Pačić

pre 10 godina

Kakva bre Američka kompanija!Ovo je tipična "paravan" firma,osnovana od strane naših lopova,sa jedinom namerom da napravi ovakav "biznis" ugovor i iznudi pare od naše države.Sve unapred dogovoreno.Pod hitno utvrditi ko je registrovao ovu fantom- firmu i zajedno sa svim saučesnicima iz tadašnje vlade u bajbok.Nek u Zabeli prave nove šeme!

godine lete

pre 10 godina

a ja pomislio da ste šampioni korištenja solarne energije. bar ste takve bombastične članke pisali ... kad ono, još je i svijeća dobra !?

Mikelson

pre 10 godina

Auuuuuuuuuuuuuuuuu... Ministarka i Dinkic su ovo namerno napravili. A i nekada su zajedno bili u G17+. Od sada mogu da se zovu Giga17+...

Igor

pre 10 godina

Koliko se secam, o ovoj kompaniji se i pisalo ranije da posluje na takav nacin da zapravo i nema kapacitete da realzijue projekat, nego je sustina njihovog poslovanja da uzmu pare od otkazivanja projekta. Moze li neko da potvrdi da li je ovo tacna informacija?

kreky

pre 10 godina

Nemoguće da je prepametna plavuša napravila takav previd! Pre bi rekao da su ovi advokati pogrešili, za SNS-ovce je nemoguće reći da su pogrešili!

vk

pre 10 godina

Nek naplate potrazivanja iz licne imovine onog ko je potpisao ugovor. Pa onda lepo na robiju od 20 godina kao disciplinsku meru. Ironija je sto upravo likovi koji prave ovakve seme, najvise promovisu uredno placanje poreza i "fiskalnu disciplinu". Bas se pitam zasto... Drzavi ni dinara dok se neke stvari ozbiljno ne promene.

Dragan

pre 10 godina

Dovoljno je pogledati koliko je smešan i šupalj website ovog "investicionog fonda" (www.securumequitypartners.com) pa da bude jasno da je ovo klasična "scam" šema. Pa oni bukvalno prodaju maglu.

Otprilike je cilj naći lakovernog partnera, uvući ga u posao vešto skrojenim ugovorom punim zamki, zatim sebe predstaviti kao žrtvu i onda kroz tužbe i arbitraže izvući enorman profit.

Ne verujem da su oni ikada stvarno imali želju (a verovatno ni pare) da ovde nešto grade i investiraju, ali su bez obzira vešto navukli državu (tj. ministarstvo) da se uhvati u kolo s njima i potpiše ugovor.

Lobotomirani bot

pre 10 godina

Mislim da bi, u ovoj situaciji, najbolji pregovarač pred sudom bio Palma. On već ima iskustva sa akva parkom...Izvukao bi nas za ovaj solarni 100%. Mislim voda, sunce, Palma...sve se uklapa.

zoran

pre 10 godina

Sve ono sto je pametno, chast retkim izuzecima, odavno radi na Zapadu. Ovo sto je ostalo, pa zaselo po raznim ministarstvima ne bi moglo ovcu da sachuva, a ne drzavu da izgradi. Potpisati ugovor sa firmom koja nikada nishta nije izgradila je kriminal za zatvor. Jasno kao dan da se neko od nashih ugradio u sve to i sada ceka poravnjanje, pa da na svoj rachun ubaci koji milion. No, to je Srbija. Zemlja korumpirana do srzi...od blagajnice u supermarketu do samog vrha drzave. Korupcija se rashirila kao kancer u telu nekog nesretnika. To je Srbija danas.

Veliki brat

pre 10 godina

Kad se prodaje Telekom, traži se kao USLOV da ponuđači na tenderu imaju toliki-i-toliki broj pretplatnika itd.

A zašto se isto to ne traži za vetropark i solarne panele??????
Zašto USLOV nije bio da firma ima npr. 5000MW instalisane snage u svom vlasništvu?????

Na normalnom sudu ova firma samo tako pada, ali pošto će biti u USA onda je pod znakom pitanja jer će oni da brane svoje, još naročito ako su upleteni neki njihovi i naši političari. Inače, lako je dokazati da NIJE BILO NAMERE da se bilo šta RADI, jer su njihovi zahtevi bili NEREALNI (broj hektara i lokacija).

Tako su mogli i arapi, da kao uslov za donošenje 5-10 milijardi traže npr. 200.000ha obradive zemlje u JEDNOM KOMADU, što je moguće ispuniti samo u pustinji!


E sad da vidimo koga će Vučić zbog ovoga da hapsi...

cula sam iz neimnovanih izvora

pre 10 godina

da lokacija koja je bila definisana ugovorm kasnije sa nase strane zamenjena i predlozene su im neke druge lokacije koje oni nisu hteli prihvatiti, problem je tako nastao, e sad da li je problem svesno izazvan ili ne to ce se valjda utvrditi jednog dana.

Tralalala

pre 10 godina

Sta je bio plan a sta ne ovde u stvari i nema veze. Pitanje je sta je potpisano i pod kojim uslovima. Na eventualnom sudu se gledaju samo stvari koje stoje crno na belom. Ako je iko od minisrata potpisao ugovor, a bez da je to proslo neke kontrole, onda taj ce taj ministar morati da odgovora za izdaju zemlje. Ja se stvarno nadam da je ovo jedna smesna situacija a ne da ce Srbija stvarno ispasti budala i da plati nesto zato sto nije pazila sta potpisuje.

pera

pre 10 godina

Srbija je inace na zapadu poznata po finansijskoj i ekonomskoj disciplini . Pravi raj za ulaganja . Zato uopste nije cudno sto niko normalan ne zeli da ima posla sa ovom beznacajnom parodija-drzavom .

Steeler

pre 10 godina

U registru firmi na internetu sam uspeo da nađem ovo:

Securum Equity Partners & Associates Llc was founded in 2011, and is Privately held.

Securum Equity Partners & Associates Llc had $120,000 in estimated annual revenue (Estimated data).

Securum Equity Partners & Associates Llc employs 0-10 (Show Value) people (Estimated data).

Piše procenjeno da ima... ali nigde nema kontakt sa tom firmom. Pljačkaju nas opet.

AlekS

pre 10 godina

I ko ce od nasih ministara ili potpisnika tih ugovora da ide u zatvor?
A plus da im se zapleni kompletna imovina do desetog kolena za sve domace bandite koji su ucestvovali u "projektu" i koji pljackaju svoju drzavu!!!
(zivo blato od drzave, 13. novembar 2013 11:58)

Dubajski Seik Muhamed to radi efikasnije i po meni, elegantnije. "Te" velike lopove jednostavno zatvore i ne pustaju dok ne vrati veci deo novca. Kazu, da su im zatvori u pustinji i da su celije samo 4 zida bez krova nad glavom. Samo celicna mreza. Ubedjen sam da bi Kipar i Kajmani bili znatno olaksani od kesa, kada bi se to kod nas primenilo.

Nikola

pre 10 godina

To je fora i fazon.Postoje kompanije koje samo tako rade.Potpisu ugovor kao nije druga strana ispostovala pa je tuzi pq sta bude bude.Mi smo obezbedili cetri puta vecu povrsinu nego po ugovoru da biraju.Oni su rekli da ne odgovara raskinuli ugovor i tuzi li nas

Dax

pre 10 godina

Ja zaista ne mogu da verujem koliko glupe politicare imamo. Moze da nas muze svaka susa od advokata! Za nas nije drzava,bolje neka nas vode strani strucnjaci,jeftinije ce nam biti, a glave mirnije!

roxi

pre 10 godina

zar niko ne moze da vidi u registru firme, ko je vlasnik i ko su im partneri. bilo bi jako interesantno. neko ko zivi u americi, sigurno moze doci do ovih podataka. objaviti ovde i na drugim forumima, sigurno je vlasnik ili suvlasnik, neki gosp. nase gore list.

Konstatujem

pre 10 godina

Da li je Ministarki podmetnut stetan ugovor ili ne to nema veze.Morala je da ga procita.Imali smo u proslosti ugovor Airbus pa satelit. Potpiasao si i gotova prica. A sada Srbijo placaj. Mislim da ce brzo da odleti a za "nagradu" ce dobiti Beograd

Dragan

pre 10 godina

Овде се уопште не ради о нечијој брзоплетости, неодговорности или немарности, напротив убеђен сам да су власници или барем клијенти ове америчке фирме исти они људи који оштетили државу за 28 милиона долара у афери "Сателит". Није ово први случај, а неће бити ни последњи, изгубиће Србија још стотине и стотине милиона на ову фору и ту нажалост ништа не може да се уради јер се свиња омастила и засладила.

AlekS

pre 10 godina

zakonom zabraniti da se potpisuju ugovori sa predvidjenom odstetom... pa ko hoce, neka ulaze a ko nece ne mora...
(ja, 13. novembar 2013 15:24)

U ovom ugovoru nema te klauzule. Ta kompanija nas tuzi za "izgubljenu" dobit.

Bolero

pre 10 godina

Problem lako resiti, staviti sve te na crvenu interpolovu listu i optuziti ih za medjunarodni kriminal i pranje novca, te da budu isporuceni drzavi srbiji da im se sudi.

Nikola

pre 10 godina

Ako izgubimo ovaj spor i budemo prinudjeni da platimo 160 miliona eura molim sve nadlezne i odgovorne ljude u ovoj zemlji da odmah uhapse one koji su najodgovorniji za ovu katastrofu. Neka im se konfiskuje sva imovina i neka konacno neko odgovara za nesposobnost.

357

pre 10 godina

Registrovani su na Kajmanskim ostrvima, Delavera i Malti: Sve sami poreski, Of Shore rajevi. Pa, iz aviona se vidi da je namestaljka. Ovi nasi bi naseli i na email iz Nigerije, ili mozda ne?

zivo blato od drzave

pre 10 godina

I ko ce od nasih ministara ili potpisnika tih ugovora da ide u zatvor?
A plus da im se zapleni kompletna imovina do desetog kolena za sve domace bandite koji su ucestvovali u "projektu" i koji pljackaju svoju drzavu!!!

aussie

pre 10 godina

ovi nasi politicari su ko soic u beloj ladji kad mu posalju email da ukuca broj racuna da mu ko fol uplate pare, i oni mu ociste racun. pa ovo je i budala mogla da vidi da je navlakusa..dokaz koliko smo odseceni od sveta i da politicari su nesposobni, da nam grupica od par lopova koji poznaju sistem i dobro poznaju zakone digne milione dolara. nema ozbiljne firme na svetu koja ima glavnu kancelariju registrovanu u cayman island. za ovo treba cela srbija da skoci na noge dok ne strpaju u zatvor sve koji su ucestvovali u potpisu ugovora. da im uzmu svu imovinu...

Milomir

pre 10 godina

Ako izgubimo ovaj spor i budemo prinudjeni da platimo 160 miliona eura molim sve nadlezne i odgovorne ljude u ovoj zemlji da odmah uhapse one koji su najodgovorniji za ovu katastrofu. Neka im se konfiskuje sva imovina i neka konacno neko odgovara za nesposobnost.
---
To bi prijatelju moglo da funkcionise u nekoj drugoj drzavi, ali ne i u korumpiranoj Srbiji. Ti nadlezni i odgovorni ljudi su takodje neki naprednjaci, socijalisti i demokrate koji imaju posao zahvaljujuci onima koji su odgovorni za ovu katastrofu (kao i mnoge druge). Nece svoj svoga da dira i hapsi.

N

pre 10 godina

Sad treba videti koji je ministar insistirao da se potpisu ovakvi slicni ugovori i da se tako izvlaci novac iz zemlje uz debele provizije ministara. Potpisu ugovore za koji znaju da se nece realizovati i onda na sudu placaju odstete i time se bave te firme i nasi sadasnji i bivsi ministri. Eto vam novog Insajdera.

AlekS

pre 10 godina

...dakle kakav crni Vašington!!! - ovo je novi bizarni momenat totalne nameštaljke ali i diletantizma! Naša vlada samom ovom činjenicom da je potpisan London a ne lokalni Vašington ima i pobedu i smer delovanja - ništa! Nikakvo dejstvo nema nikakva presuda iz USA!

Ali ovi naši ni to ne shvataju ili glume ludilo!

Jasno da spomenuti: Dulić, Cvetković, Dinkić i Mihajlović treba da odgovaraju. Mnogo puta urađena šema ispumpavanja keša naroda. Otkud sad Vašington nije jasno a nije ni bitno.
(Helios, 13. novembar 2013 11:39)

Ako se vasingtonski sud proglasi nadleznim, a verovatno jeste jer je primio tuzbu, onda cemo mi morati "dragovoljno" da platimo sve sto je presudjeno protiv nas. Jer ako smo predali Kosovo i Metohiju "dragovoljno" jer je to Vasingtonu bilo milo, sta je ond tricavih 160 miliiona evra.

sloba

pre 10 godina

Pod hitno da drzavni tuzilac pokrene istragu povodom ovog slucaja i da procesuira sve ucesnike ovog nezakonitog dela (Cvetkovic,Dinkic,Dulic i Mihajloviceva) koji su svojim delima i potpisima omogucili pljacku drzave i ovog naroda po vec,toliko puta,isprobanom receptu.
30 godina zatvora za sve gore navedene plus da ih svojih dzepova plate tih 150 miliona evra

Dante

pre 10 godina

A ne pise oko cega su se konkretno sporili, samo da drzava Srbija nije ispunila neke odredbe ugovora. KOJE su to odredbe?...kada bi citaoci to znali onda bi mogli da komentarisu da li su u pravu ameri ili mi- mada pretopstavljam da su ameri u pravu kad se setim ko nam vodi drzavu.

Uli

pre 10 godina

Za te pare smo mogli i sami da izgradimo solarni park!
Koja poruka za buduce investitore i jos jedan samar aktuelnoj vladi i njenoj kvazi politici!

Ivan

pre 10 godina

Ovo se zove visoka korupcija. Ta firma ima svoj website od 21.3.2013. godine! Ej, od koga su se nasi politicari informisali o toj firmi? Ja kad radim s nekim nesto za 500 evra trazio bih sve o njemu na internetu, a kamoli za vise od 100 miliona evra.

aleksa

pre 10 godina

Nije bitno cije su koje namere, bitno je da postoje jako dobri i lojalni pravnici koji ce pravno odraditi celu situaciju. Treba videti sadrzinu ugovora pa se tek onda moze videti ko jeste i ko nije u pravu...Takodje, bitno je videti koje je pravo nadlezno u konkretnom slucaju, jer arbitraza u jednoj zemlji moze suditi po pravu druge zemlje ako je tako ugovoreno...Po struci sam pravnik, i iz prakse znam sta se sve moze dobiti igrom reci, i namenski rasporedjivanjem cinjenica (u konkretnom sluacaju arbitraza u Vasingtonu) kako bi se izdejstvovala namera...A sta ako je ugovoreno pravo SAD kao merodavno u ovom slucaju...Zasto nije ugovorena, hipoteticki pricam, Spoljnotrgovinska arbitraza Privredne komore i domace pravo...Naravno, treba imati u vidu i medjunarodne konvencije...Video sam u praksi sta znaci kada se potcenjuje pravna struka...Sa druge strane, ne moze svaki pravnik da bude specijalista za svaku oblast...Upravo i kod ovakvih stvari, ako vec Republicko javno pravobranilastvo ili pravnici u Ministarstvu nemaju (pravnog) kapaciteta za obavljanje ovih poslova, neka angazuju domace, a sto ne i strane, advokatske kancelarije koje ce strucno izraditi ugovor, kako ne bi bilo kakve sumnje da li ce se ili ne izgubiti spor...Tacno je da kostaju, a to je tako jer imaju struku i znanje, ali i to je bolje, nego da postoji (velika) neizvesnost oko toga sta ce biti na sudu...Cak i svaka komunikacija ima svoj pravni aspekt i tome se mora voditi racuna...

Cirkus na SNS nacin

pre 10 godina

Ko bese potpisao ugovor i onako pompezno se pojavio pred TV kamerama?'oce li neko da ogovara??. Mora da se plavusa "sprema da usreci" Beograd

Naivni ili Namazani

pre 10 godina

Nemogu da verujem sta se u Srbiji radi ,pa to je cirkus. Zivim u SAD i zadovoljan sam ali i dosta razocaran kad procitam ovakve naslove. Pa ta kompanija ima predstavnistva po nekakvim ostrvima u Karibima i na Malti u Evropi. Koje su to kombinacije? Ovo je stvarno veliki samar za sve Srbe i gradjane Srbije. Niko ozbiljan i nece da dodje .Garantovano su nasi pomislili ,u evo lakih para ili su u nekom dilu ili su stvarno namagarceni. Koja god varijanta bila gradjani ce biti osteceni. Ovo me podseca na ono kad je Mirko Marijanovic uvozio polovne traktore iz Rusije po ceni novih. Nista se nije promenilo. Sve neke ili glupave odluke ili odluke u kojima se neko ugradjuje. Nerazumem kako neshvataju da postoji granica strpljenja naroda. Citajuci nase novine mogu da zakljucim da su ljudi dosta razocarani i pomalo i besni ali i svesniji.

Mile sa Čubure

pre 10 godina

Hoće li odgovorni za ovaj slučaj, ako Srbija izgubi spor i bude prinuđena da plati odštetu, završiti u zatvoru? Dok ona računa koliko je koštao Most na Adi, mi ćemo, izgleda, jedan most pokloniti Amerikancima...

sofronije

pre 10 godina

Klasicna namestaljka da se pare izvuku u budzeta u neciji dzep a da izgleda kao legalno. Nismo vise mali, samo je problem sto ne mozemo ili necemo nista da ucinimo da kaznimo bagru.

Afera broj 5728185857283577

pre 10 godina

Fiktivna fantom firma registrovana sa 1000 evra nije ni imala u planu da gradi elektranu u Srbiji. Plan je bio da se izvuce odsteta. Oni koji su potpisali ugovor su debelo umesani, a i vlasnik je najverovatnije neko iz Srbije, blizak vlastima. Dosadilo im da "kraduckaju" pa resili da podignu 160 miliona preko noci... I sto je najgore mozda ce u tome uspeti, a narod kao ovce ce da cuti...

Cvrcko

pre 10 godina

Znači svaki građanin srbije iz svog dzepa da izvuče po 20 $ za poravnanje ako budemo plaćali 160m odštetu, ili u boljem slučaju 5 $ ako budemo plaćali 40m $. Taman koliko smo zaradili na akcijama :)

*

pre 10 godina

Cekajte, dokle vise da nas kradu na ove nacine, eto idem i ja jos danas da opljackam nesto, pa pogledajte kad je sajt napravljen 21.03.2013 , pogledajte kontakt telefone admina i teh podrske americka adresa, telefon na Beograd.

[link]

Sajt totalno amaterski uradjen, bez bilo kakvih podataka o firmi i slicno, Kakva je ovo prevara ne mogu da verujem i sad kao moramo da platimo nesto, pa mater vam... koga vi zezate vise, radim 2 posla da bi preziveo, a vi bagro politicka ovako dolazite do novca.
(Dejan, 13. novembar 2013 10:57)
Hahahaha totalno si upravu, svi brojevi telefona su +38111.... ne mogu da verujem! Cini mi se da je ovaj komentar prosao nezapazen, a to je steta...

posmatrac

pre 10 godina

namesteno ili ne, pametan covek se ovome samo moze smejati. da li neko nekada odgovara za ovakve stvari... jadan neduzan narod sve plati preko svoje grbace. sramota ne postoji kao moralna etiketa, krivci se ne traze niti osudjuju, i tako ovakve vesti pune nas narod besom prema onima koji ih vode...idemo dalje

AlekS

pre 10 godina

ovi nasi politicari su ko soic u beloj ladji kad mu posalju email da ukuca broj racuna da mu ko fol uplate pare, i oni mu ociste racun. pa ovo je i budala mogla da vidi da je navlakusa..dokaz koliko smo odseceni od sveta i da politicari su nesposobni, da nam grupica od par lopova koji poznaju sistem i dobro poznaju zakone digne milione dolara. nema ozbiljne firme na svetu koja ima glavnu kancelariju registrovanu u cayman island. za ovo treba cela srbija da skoci na noge dok ne strpaju u zatvor sve koji su ucestvovali u potpisu ugovora. da im uzmu svu imovinu...
(aussie, 13. novembar 2013 12:29)

A kiparske firme su "ozbiljne". Ako bolje procesljamo registre nasih "najboljih" firmi, videcemo da ih je 99% ili sa Kajmana, Kipra i Merilenda. Nego, treba pozatvarati nase ministre i poslanike koji su ukinuli Veleizdaju iz krivicnog zakonika i dozvolili da se strane firme registruju bez imena vlasnika.

AlekS

pre 10 godina

Nigde nismo pročitali KO je potpisao taj, po nas štetan, ugovor u ime Republike Srbije.
(plur brte, 13. novembar 2013 12:21)

Dinkic i Mihajlovicka. Ko bi drugi ?

Građanin

pre 10 godina

160 miliona? To dođe po glavi stanovnika negde oko 22 eura. Uglavnom petočlana porodica će ovu prevaru da plati oko 110 eura! Ja ne živim u Srbiji već neko vreme i ne plaćam porez istoj, ali žive moja familija i prijatelji. Samim time što ih pomažem finansijski i ja ću platiti bar nešto za ovu prevaru... Malo karikiram celu situaciju, ali istina je da će iz državne kase da ode potencijalno 160 miliona eura i da će samim tim biti zakinuti zdravstveni fond, penzioni fond i svi drugi po građane bitni fondovi! Opet će građanin da plati i da bude zakinut za svoja osnovna prava!!!
Ovo je organizovana pljačka države! Za zemlju veličine Srbije ukrasti 160 miliona je veliki zločin koji bi morao biti kažnjen doživotnim zatvorom za svakoga ko je makar okom okrznuo papir koji je potpisan!
Mislim da ne mogu da vam objasnim koliko sam besan jer vozaju narod kako im se hoće i kako im dune! Kradu bukvalno na svakom koraku, gde god se okreneš, a sve više i ne vode računa da li će pljačka biti javna ili tajna jer im se može!
Na kraju će ići na poravnjanje i onda će pričati o uspehu jer su platili naprimer samo 30 miliona umesto 160 i nikome ništa!
Novinari ako ste stvarno idalje novinari isterajte ovo na čistac! Nemojte dopustiti da prođu nekažnjeno!
Plašim se dana kada bude gladan narod bude izašao na ulice! Biće svega i svvačega, a stradaće i krivi i nedužni jer za sve postoji granica, a što je više budemo pomerali više će se besa nakupiti.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Taj ko je potpisao ugovor nek plati iz svog dzepa...dosta jr bilo kolektivne odgovornosti...ako nema para nek podigne kredit...placamo satelite,dusevni bol neraspodeljenih u ptavosudju,tuzbu Mileta Dragica,tuzbu onog Izraelca protiv kosarkasa siledzije i ko zna sta jos...a nema para za slanje bolesne dece u inostranstvo...kakvo dno od drzave

dusko

pre 10 godina

Da, to je firma koja nema kapaciteta da odradi projekat, nalazi glupe ljude, traze rupe u zakonu i ojade za desetine miliona. E sada, ko je potpisao ugovor neka plati. Posto imamo gomilu nesposobnjakovica na vodecim mestima, gramzivi i podmitljivi politicari neka oni i plate. Pa zar niko nije uradio istrazivanje o firmi sa kojom se zakljucuje milionski posao. Naravno, posto im je ta firma sigurno ponudila neku zifru da ne citaju sitna slova u ugovoru. Isto je i sa Apex firmom koja je uzela milinski posao sa 500 evra kapitala. Toga ce biti jer su nasi politicari glupi i korumpirani.

ql

pre 10 godina

ko je potpisao a da se nije prethodno informisao sa kim potpisuje neka vraca novac i placa tuzbu (uostalom sigurno se dobro ugradio kao i uvek sto cine)! ...i on njegova pokoljenja, dosta smo mi placali i satelite i ostale razne tudje javasluke.

Aleksandar

pre 10 godina

Dajte molim vas, pa provalili smo koja je to firma. Firma koja sluzi da izmuze pare iz budzeta i da napuni politicarima i prijateljima dzepove. Firma koja je nastala prakticno juce.

Vlada

pre 10 godina

Platice sve gradjani ove zemlje kada na mestu ministra imamo politikante a ne strucne ljude koji nisu u stanju ni svoja predizborna obecanja da sprovedu. Potrosaci su prevareni obecanim pojeftinjenjem el. energije a potrosaci kojima je racunata pljackaska kamata na kamatu se takodje pokusavaju prevariti trecim sporazumom o reprogramu. Ko je kriv? Gradjani najmanje, Eps je preksio zakon, to kaze i Ustavni i Vrhovni kasacioni sud, ministarstvo to ne cuje i podrzava sporazum i dalje iako su propala i ona prva dva, sto nisu jurili dugovanja na vreme? Pitajte EPS kome je odgovaralo da pljackaskim kamatama zaduzuje potrosace i pokriva svoje gubitke tako da na kraju morati da otpisu sve kamate i potrazivanja starija od godinu dana za sta verovatno opet niko nece biti odgovoran.

fifi

pre 10 godina

U moje ime da se vise nista ne potpisuje,jer ja nemam da placam neuspele ugovore I dogovore ! Onaj ko dogovara I potpisuje takve " nazovi" ugovore,ako mu ne uspe,neka sam plati iz svog dzepa, a u ime naroda I zemlje u kojoj " zivi" , treba da odgovara!

prellee

pre 10 godina

Ovoga sam se i plašio.Srbija sa svojim rukovodstvom će platiti ogromnu štetu zbog brzopletosti.Svijet u Srbiji vida samo način da zaradi, nikako da joj pomogne.I danasnje me razmetanje ovog rukovodstva plaši.Uvaliće nas u NEVOLJE garant.Izjave moraju biti odmjerene, a sklapanje poslova još ODMERENIJE. Nikada mi nismo prevarili svijet, samo svijet moze PREVARITI NAS. Ako nas ne mogu Prevariti,onda nas mogu bombarodvati ili nam rat PODMETNUTI. Zato stručnost, stručnost, stručnost i MJERA SVEGA se mora uzeti u OBZIR.Neka nam i sila Božja pomogne i svi SVECI Nebeski.

Pera

pre 10 godina

1) Dinkic je pronasao ovu "firmu" ili je ova "firma" pronasla njega.

2) Mihjloviceva je potpisala ugovor.

3) Ugovor je u startu bio stetan po Srbiju. Nemoguce je da to niko nije video. Verovatno je da je namerno prosao takav ugovor.

4) Ova "firma" nema veze sa ozbiljnom firmom i to je kombinacija domacih hohstaplera koji poznaju ljude u vladi i par "stranaca" koji poznaju strane zakone.

Nemanja

pre 10 godina

Kada se izgogluje ta njihova "Američka adresa sa http://whois.domaintools.com/securumequitypartners.com dodje se do mnogo zanimljivijeg podatka - da je na toj istoj adresi 16192 Coastal Hwy
Lewes, DE registrovana mnogo interesantna firma - http://www.delawarellc.com/contact-us.htm - koja nudi usluge registracije preduzeća (pogledajte about us) za 50 dolara.

Da sam spreman da potrošim i 20 dolara mogao bih doći i do prijava o porezu pomenute firme na https://delecorp.delaware.gov/tin/controller.

Zuki

pre 10 godina

Idealna prilika da se veliki "borac protiv korupcije" dokaze na delu. Pohapsi odmah sve umesane iz Srbije i podigne medjunarodnu optuznicu za vlasnike americke firme. U medjuvremenu pokrene efikasnu istragu i isto zatrazi od americkih organa. I tako spreci jos jednu veliku kradju.
Ali nesto mi govori da ce ovo biti jos jedna od onih afera koje nikad ne dodju do kraja.

AlekS

pre 10 godina

Ovoga sam se i plašio.Srbija sa svojim rukovodstvom će platiti ogromnu štetu zbog brzopletosti.Svijet u Srbiji vida samo način da zaradi, nikako da joj pomogne.I danasnje me razmetanje ovog rukovodstva plaši.Uvaliće nas u NEVOLJE garant.Izjave moraju biti odmjerene, a sklapanje poslova još ODMERENIJE. Nikada mi nismo prevarili svijet, samo svijet moze PREVARITI NAS. Ako nas ne mogu Prevariti,onda nas mogu bombarodvati ili nam rat PODMETNUTI. Zato stručnost, stručnost, stručnost i MJERA SVEGA se mora uzeti u OBZIR.Neka nam i sila Božja pomogne i svi SVECI Nebeski.
(prellee, 13. novembar 2013 15:35)

RAZMETANJE je kljucna rec u vasem komentaru. U Srbiji se, cini mi se, svi razumeju u sve. Retko koga u Srbiji mozes cuti da kaze da nesto ne zna ili nema misljenje o necemu. Citajuci svojevremeno ovaj ugovor, primetio sam da se drzava olako obavezala da obezbedi ogromne povrsine vrlo specificnog zemljista sa solarni park. Da je neko nadlezan pre potpisivanja ugovora konsultovao lokalnog agronoma, do svega ovoga verovatno ne bi doslo.

AlekS

pre 10 godina

Idealna prilika da se veliki "borac protiv korupcije" dokaze na delu. Pohapsi odmah sve umesane iz Srbije i podigne medjunarodnu optuznicu za vlasnike americke firme. U medjuvremenu pokrene efikasnu istragu i isto zatrazi od americkih organa. I tako spreci jos jednu veliku kradju.
Ali nesto mi govori da ce ovo biti jos jedna od onih afera koje nikad ne dodju do kraja.
(Zuki, 13. novembar 2013 17:34)

E jedino ti ova zadnja recenica vredi. Mi jesmo budale ali ne tolike da sami sebe hapsimo.

Demokratija

pre 10 godina

Situacija je sl.: "aj da napravimo ovakav jedan ugovor. Ti kao država potpišeš a ja tužim tvoju državu za nemogućnost ispostovanja nemogućih obaveza. Kad sudskim putem dobijem 160 miliona tebi prebacim toliko i toliko na neki strani račun a ostalo meni"

E sad, ko se tu ugradio? Pa svi, i pozicija i opozicija. Svi ćute, svima je lepo, a narod plaća.

Pa da l' ste normalni da verujete u 'naivnost potpisivaca ugovora' kako to mediji serviraju. :S

licemerje

pre 10 godina

Čini mi se da su namerno prevarili državu, ali u svakom slučaju očekujem da kinistarka I ekipa koja je sklopila dogovor snosi potpunu odgovornost što pre. Ostavka+

juca

pre 10 godina

Ovo ce biti druga velika suma novca koju cemo platiti, sigurno. Neki nas tuze drugima dajemo, tako se ne razvija zemlja. Taman kredit od MMFa uz malo doplate.

juca

pre 10 godina

NIKO u Srbiji se ne bavi svojim poslom a ministri resorom. Ova Gdja se bavila Djilasom a mi da placamo odstete. Trazimo kredit od MMFa da placamo njenu bahatost. Nazalost ove kredite ce placate nasa deca I unuci verovatno.

Aleksandar

pre 10 godina

Kada neke američke firme nema na Google Maps servisu, ona ne postoji. Sajt je urađen samo da izgleda i nema nikakve informacije. Na Street view adresa "16192 Coastal Highway Lewes, 19958 Delaware" na kojoj se nalazi Harvard Business Services Inc. Čime se tek oni bave to je još zanimljivije. Postavljena je očigledno lažna adresa. Dovoljno je u Google Maps u search polju iskopirati adresu pa će rezultati biti vidljivi svima koji čitaju i prošetaju po kraju.

Pa kada je neko bio proračunat i pametan da potpiše ovakav predugovor ili šta već, neka mi snosimo posledice...ili je neko od nas to lepo zakuvao.

Ovo je mogao da uradi i neki klinac sa punih 18.