Sreda, 13.11.2013.

09:10

Sporazum Rusije i Srbije o odbrani

Ministri odbrane Srbije i Rusije Nebojša Rodić i Sergej Šojgu potpisali su u Beogradu Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Izvor: B92

Sporazum Rusije i Srbije o odbrani IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Grigorije silni

pre 10 godina

vvladimir
nigdje veze...14 godina posle bombardovanja Njemačka i Japan su postale sila u svjetu ekonomije i tehnologije a mi ni do Slovenije ne možemo dobaciti s tim što treba dodati da su još uvijek pod nekom vrste okupacije a mi "slobodni"

primio K znanju

pre 10 godina

da nije bilo rusije u prvom svetskom ratu srbija bi nestala. A u drugom svetskom ratu beograd i jasenovac su oslobodili rusi a ne partizani. Konacno tito je taj koji je okrenuo ledja rusiji i okumio se sa zapadom. Kako nam se to vratilo pokazalo se u bosni 91 na kosovu 96 i tokom bombardovanja 99.

Бојан Илић

pre 10 godina

Vvladimir!
Нарочито Јапан са "поклоњеном " радијацијом за наредних , питај Бога колико, година!

Crnogorac

pre 10 godina

Mi smo Rusima jos 1948. rekli "Ne" i toga se i danas drzimo. To "Ne" nas je spasilo tada a bili smo na ivici rata sa njima i to isto "Ne" i danas vazi. Mi idemo i u EU i NATO a sa Rusima na finoj distanci, kao i 1948. Nikakvo zblizavanje sa ruskom zvanicnom politikom, obican ruski narod je dobrodosao.

...sve sve ali nista

pre 10 godina

cujem da nam rusi uvaljuju 6 migova....od para poreskih obveznika! naspram 1200 nato pakta, mocicemo jednu opstinu da odbranimo

Mita

pre 10 godina

Mozda,ali tesko,bi to bilo dobro za nas,ali je problem,sto smo mi nekoliko hiljada kilometara daleko od Rusije,a ako cemo da sluzimo da se Rusi,preko nas nadmudruju sa Zapadom,onda neka nam je bog u pomoci...Ali ovo je sve lozacka prica za glasace SNS-a,a mi ako nemamo gde pare pametnije da ulozimo,nego u 6 aviona,da bi se mangupirali u susedstvu zbog gubitka Kosova,onda nemojte da se cudite sto zivite kao buba svabe.Drzava nema para za bolnice,a ima za avione,a sta nam je prioritet?A Rusi da nas toliko vole dali bi nam gas za dzabe i ne bi nam oteli NIS,i jos treba svi da cutimo,i Zorana,zbog toga?Sto bi rekao Bora...O kako je lepo biti glup...

saxo

pre 10 godina

Žalosno je kako lako pojedinci pišu "bolje u NATO" nego sa onim mafijašima!" Pa, nisu nam "oni mafijaši" ubijali decu i rušili zemlju nego upravo taj NATO kog toliko obožavate. Da je nekom od ovih jadnika koji prizivaju NATO, taj isti NATO ubio dete ili nekog bliskog, sigurno ne bi tako pisali i prizivali zlo! Nemam šta više da napišem na takve nebulozne izjave, suvišno je, a aneka je čast onima koji tako nešto pišu. Neka pogledaju roditelje i rodbinu izginulih, pa neka njima u lice kažu isto!
(Dragan S., 13. novembar 2013 14:45)

Ne sekiraj se zemljače, Rusi su dobro naplatili svoje nemešanje 99-te od tih istih zlikovaca. Toliko o Rusima, a tebi svako dobro želim.

Zoran

pre 10 godina

Pokojni Tito je znao kako da sedi na vise stolica u isto vreme, i bilo nam je dobro. Danas jedva sedimo na tronoscu, a i njemu je jedna noga otpala.

Kaća

pre 10 godina

Srbija i Rusija su uvek bile na istoj strani i tako će biti i ubuduće. Prijateljstvo Rusije i Srbije ima viševekovne korene. Te korene je jako teško izvaditi i uništiti. Ovo odlikovanje je dostojanstven nastavak naših odnosa, kako među ljudima tako i među državama.

MONARHIJA

pre 10 godina

@Aleksandar

Hodža se opreelio za Kinu-ruski doktrinari su mu se učinili previše mekani posle Staljina.Doktrinari nisu mogli tenkovima preko Titove Jugoslavije pa su doktrinirali i gazili narod u Budimpešti i Pragu.

Aleksandar

pre 10 godina

Za (ilir, 13. novembar 2013 20:25)

Bolje nemojte da komentarišete ono o čemu očigledno nemate dovoljno saznanja.
Albanija Envera Hodže je još 1960-ih istupila iz Varšavskog pakta, i nije imala nikakve veze sa njihovom vojnom doktrinom.

Tihi pazi metak

pre 10 godina

Samo ne znam ko ce u ovom dilu oko prodaje vojne opreme da bude dobar. Ruska kompanija Rosoborneksport osim Ukrajine i Belorusije nigde ne radi bez posrednika. O tome direktno odlucuje Putin.Da li ce da se nas SDPR-Jugoimport odreci uvoznicke provizije? Interseuje me koja ruska Off shore kompanija prodaje nama naoruzanje.Tako je i sa Gazprom i sa Rosnjeft. Nisu rusi ludi.Nema ljubavi vec interes

NIkola

pre 10 godina

Ma srpska politika je jasna kao dan već sto godina, kada želimo sporazum sa EU a ide nam sporo, onda ceo držani vrh u zvaničnoj poseti Moskvi i najave o vojnoj saradnji, kada želimo nešto sa Rusima a ne ide lako, odmah ceo državni vrh u Brisel i Vatikan....e providni smo malo :))) alia jde ok dok god deluje dobro je, to je samo jer nam je geo položaj dobar da nije, ne bismo ni to mogli :D

Komunista

pre 10 godina

Sećam se onog famoznog antiraketnog sistema S300... davne 1999... Hvala Vam "braćo" Rusi, od Vas nam niaspirin ne treba. Unazadili stenas za 50 godina... NIS ste urnisali, pootpustali radnike, preostale ekspoloatišete kao roblje... Picipevci menadžeri iz Rusije dobijaju po 20000 eir plate. Južni tok nam uvaljujete po najgorim uslovima. Hvala braćo, ba bog da Vas nikad više...

i tako...

pre 10 godina

"Naš cilj je moderna i savremena vojska", poručio je Rodić.

Bez namere da mudrujem, solim pamet, a jos manje da prozivam ministra licno, niti jer je iz te i te stranke (tako da stranacki vojnici SNS, DS...ostav, opustite se).
Rec "moderna" je tudjica koja ima potpuno isto znacenje kao rec "savremena".
Koriscenje njih dve na ovaj nacin je nepotrebno gomilanje reci istog znacenja i ko god bi to uradio kod moje uciteljice dobio bi jednu nedovoljnu iz srpsko-hrvatskog (kako se tada zvao).
Predugo i preduboko smo zasli u unistavanje i unizavanje sopstvenog jezika.
Sopstveni jezik zamenjujemo tudjim i to sa zarom i poletom, a sta time dobijamo? - Nista! Samo stetu pravimo! Ogromna vecina ljudi tudjice koriste potpuno nepravilno, posto ni ne razume njihovo znacenje. Samo ih nabacuju i postapaju se njima pokusavajuci da zvuce ozbiljno, nacitano, mudro.
Kada izgovaramo reci koje ne razumemo one vise nemaju znacenje, nista ne stoji iza njih, zato su prazne, nemaju tezinu, vazduh i nista vise...I posle stotinak godina takvog ophodjenja i sami smo postali kao i reci koje laprdamo - prazni, bez sustine, suplji.
Gubljenjem svog jezika gubimo vezu sa hiljadama pokoljenja nasih predaka, sa duhom koji su oni izgradili, sa pogledom na svet i nacinom razmisljanja koji im je omogucio da prezive i nadvladaju i Nemce i Turke i Romeje i ko zna koga jos i ko zna koje posasti, kuge, gladi...
Mi danas ni sa Albancima ne umemo da izadjemo na kraj...Jer smo zaboravili da razmisljamo, mozak vise ne koristimo da bi mislili vec da bi bubali i pamtili tudjice.
Badava nam je da kupujemo oruzje ako ne pokrenemo mozgove, jer u njima je najveca sila. Ko zna, mozda smislimo kako i sami nesto da proizvedemo, a ne samo da uvozimo...

Nikola: Pa odlucite se BRE vec jednom! Istok ili Zapad!

pre 10 godina

Opet se radi o nekom prosenju. Koliko juce smo bili domacin NATO paktu,simpozijumu NATO pakta u Beogradu, danas vec ugoscujemo ruskog ministra odbrane i potpisujemo ugovore o odbrani. Koje smo mi guzice oduvek bili! Pa nije cudno da nas sa svih strana samo jos preziru i ismevaju nam se. Kako smo mi iskreni prema drugima tako su i oni iskreni prema nama.

Tale

pre 10 godina

Od Rusa me hvata jeza,svi paktovi i ugovori sa njima su kao i sa đavolom.Proucite malo istoriju,balkanske ratove,kadgod su nam trebali nismo imali nikakve koristi,cak i bugare su pre podrzali nego nas,znajuci da tad ponosni narod srpski nece dozvoliti da budemo njihova gubernija.Sad posto smo sve izgubili,postacemo njihova gubernija.A ordenja su na mestu,sve je uskladu,zasluge tog rusa,rus za koga sam jedva i cuo,i Nikolic.

madjilac

pre 10 godina

skupo ce nas kostati ovo lizanje sa rusima rusofili nemaju meru koliko ce ugadjati rusima ali na nasu stetu toliko ce nas ojaditi da necemo imati nist kako bre nevidite da svi rade za korist svoje drzave a ovi nasi na stetu svoje drzave neznam gde ce vas istorija. svrstati ali jedno je sigurno na negativnoj.

Aleksandar Bojic

pre 10 godina

Meni su krstarece rakete prolazile i danju i nocu iznad glave...Avioni su opusteno bombardovali Slobodu u Cacku u podne... Bukvalno sam ih video na nebu ...|Gde su Rusi bili tada da zastite ovu muku od zemlje....Sve je ovo da se zamazu oci narodu i Rujku....Pre ili kasnije Srbija ce postati clan NATO....Ko zna da cita izmedju redova shvatice...

Rile

pre 10 godina

I posle neko kaze da nam veze sa Rusijom pucaju. Ne moze saka dolara da pokida slovenske veze dva pravoslavna naroda,posebno ako ih vode pametni ljudi.

Mirce

pre 10 godina

Свакако добар потез за нашу државу пошто су веома битни добри односи са Русијом превасходно у области безбедности и одбране.

vk

pre 10 godina

Konacno pametan potez, samo da i od toga ne odustane po diktatu Brisela i Americke ambasade.

Veliki broj drzava u svetu se vec duze vreme ubrzano naoruzava (Pa i one unutar EU), mnogi decenijski savezi i unije su podeljeniji nego ikad. Situacija nije ista kakva je bila pre 10 godina. Ne bi bilo dobro da nas neki novi sukob iznenadi jer "ne zelimo da ratujemo ni sa kim", sto ne znaci da neko nece zeleti da ratuje sa nama, u bilo kom smislu.

gandalf

pre 10 godina

Srbija mora u NATO!Ne zato sto volimo ili zato sto tamo pripadamo, jednostavno smo u okruzenju zemalja clanica NATO-a.Moze nam se lako , ponovo , dogoditi 1941 u slucaju nekog novog blokovskog sukoba.

juhu

pre 10 godina

Znaci sporazum potpisan da branimo ruse ako ih neko napdane. Bravo za nas.Koliko se secam nekada su Toma i Seselj govorili o granici Karlobag Karlovac Virovitica i da ce se to promeniti u nasu korist kad Rusija stane na noge. Eto Rusija stala na noge i eto nama granice Karlovac Karlobag Virovitica. I na kraju vojna neutralnost. Jos samo da se ostvari Tomin san da postanemo ruska gubernija i savez Rusija Beorusija Srbija

Dragan

pre 10 godina

Nakon propasti SSSR-a i Varšavskog pakta, ovo je isto kao pravljenje saveza sa Nemačkom u zimu 1944-te. Da li Rusija može da nam pomogne i kako?

Svi oko nas ulaze u NATO, Srbija pravi sporazum sa Rusijom. Ko ima pouzdanijeg saveznika, Albanija i Hrvatska ili Srbija? Bolje je da nemamo nikakve veze ni sa NATO-om ni sa Rusijom, nego ovo. Ovako ćemo uvek biti meta.

Uvek kontra svima, do konačnog (samo)uništenja.

Илија Дракулић

pre 10 godina

Пројекат завршен после ТАЧНО дванаест година. Само, децо, пазите! Тај меда са којим сте отишли у кревет није од плиша!

Бојан Илић

pre 10 godina

Свака, али свака Држава на планети би волела да има овакав споразум са Русијом!
То не значи да смо против Европе или Америке, пошто и они сарађују између себе!
Зато бих замолио ове iN паметне Србе и комшије црне гавране да не пале људе и да их не лажу некаквим причама о изолацији бла бла бла, јер то више "не пије воду"!

Srbija do Bajcetine

pre 10 godina

Tako i treba, svaka tica svome jatu leti. Mesto Srbije nije u NATO, EU niti na Zapadu. Srbija je po svemu bliza Rusiji, Azijatima i Istoku.

Bolero

pre 10 godina

Generali NATO-a drhte od straha zbog ovog sporazuma .
(mr., 13. novembar 2013 13:50)
Ne nema potrebe da drhte , oni se bave biznisom uzivaju u vilama, i posluzi, a sve to placaju poreznici, malo ih prisluskuje NSA , malo Izrael , malo Rusi, urade po koji intervju sa novinarkom biografopiscem-svalerkom, i tako im prolazi vreme, do god ekonomija se neskrsi tako ce biti, a onda onda ce da lizu pesak Irana i Saudijske Arabije.

Joca, Islednik Srpski

pre 10 godina

Gospoda Rusi i Srbi su se o svemu dogovorili, ali o najvaznijem predmetu nisu mogli da se dogovore, jer nisu znali ko je neprijatelj Srbije? Verovatno ce Srbi morati da priupitaju ostale po Evropi. Ili ce mozda vidovita Anna sa Kalemegdana da im to kaze? Tako je najvaznije pitanje ostalo bez odgovora: Ko su zapravo neprijatelji Srba i Srbije? Zna se samo jedno: Rusija se slozila da NATO bombarduju Srbe u bivsoj Jugoslaviji a sada pricaju bajke.

Dragan S.

pre 10 godina

Žalosno je kako lako pojedinci pišu "bolje u NATO" nego sa onim mafijašima!" Pa, nisu nam "oni mafijaši" ubijali decu i rušili zemlju nego upravo taj NATO kog toliko obožavate. Da je nekom od ovih jadnika koji prizivaju NATO, taj isti NATO ubio dete ili nekog bliskog, sigurno ne bi tako pisali i prizivali zlo! Nemam šta više da napišem na takve nebulozne izjave, suvišno je, a aneka je čast onima koji tako nešto pišu. Neka pogledaju roditelje i rodbinu izginulih, pa neka njima u lice kažu isto!

Saldzo

pre 10 godina

Kakav sporazum sa Rusima o odbrani!?
Da nekome budemo topovsko meso!? Da ratujemo za nekoga?
Mislite da cemo tako vratiti guslarima Kosovo, a Albanci i njihovi saveznici reci: evo samo izvolite!?
Sasvim pogresna polkitika! Cak katastrofalna.
(crni domino, 13. novembar 2013 13:41)

Ovo se ne zove "da vracamo Kosovo i budemo topovsko meso" vec se zove "hocemo procenat od gasa, pa moramo da cuvamo Juzni Tok". Mislite li da su Rusi blesavi da nas guraju u rat na 100 kilometara od njihovih cevi sa gasom?

tko čeka...

pre 10 godina

Neka zivi vecno prijateljstvo RUSIJE i SRBIJE.
(Beogradjanin, 13. novembar 2013 14:03)
Da je Rusija 1999. bila jača i da joj njeni tajkuni nisu izneli ogromna sress+dstva u inostranstvo sve bi bilo drugačije. Ovako moramo čekati neka bolja vremena da vratimo oduzeto (vojno) Kosovo!

hz

pre 10 godina

"Ne dirajte vi Bajata dok nam preliva pare a mi ćemo sa vama da potpišemo neki opšti sporazum o odbrani, u stvari ni o čemu - morate tako ili ćemo da se uvredimo"

vostani carice

pre 10 godina

Zakasnili ste tacno 13 godina braco Rusi.
Srbija se poslednju deceniju iscrpela u borbi za deo otete teritorije.
Da smo imali sporazum pre 99. zadnju deceniju ulozili bi u poboljsanje ekonomije, kao sto je uradila majka Rusija.

Zato smo sada tu gde jesmo.


Sva sreca potpisali smo sporazum, pa nam nece vucibatine oteti i ovo sto nam je ostalo.

crni domino

pre 10 godina

Kakav sporazum sa Rusima o odbrani!?
Da nekome budemo topovsko meso!? Da ratujemo za nekoga?
Mislite da cemo tako vratiti guslarima Kosovo, a Albanci i njihovi saveznici reci: evo samo izvolite!?
Sasvim pogresna polkitika! Cak katastrofalna.

Surova realnost

pre 10 godina

`Mi smo okruznei NATO zemljama a Rus nece zbog nas udje u rat protiv NATO alijanse, isto kao i 1999 kad su nam ''pomogli''. Znaci kakve konkretne koristi Srbija ima od Rusije??? Niti ce nas ikad braniti, samo nas koriste da za njihove interese upiremo prst NATO-u. Setite se kad je SAD hteo da postavi rakete u Ruminiji dva dana kasnije poceli neredi na Kosovu, gde Rusi preko svojih placenika iskoristavju kosvkse Srbe. Dok se ovo ne shvati da je Rusija najvece zlo za Srbiju i da sto pre moramo u NATO, zboh nas samih, Srbija ce i dalje da predstavlja novu verziju nekadasnje Evner Hodzine Albanije.

Vuk Aleksandrović

pre 10 godina

...rusi i NATO se prepucavaju preko naših leđa. Sad će kontra zapada pod plaštom raznih NVO, o nedostatku demokratije u Srbiji i vršenja terora nad svim ostalim manjinama. Čista rutina.

nenad t

pre 10 godina

"posle 14 godina" opet, znači vratismo se u 1999-tu godinu, da ne podsećam šta je tada bilo....valjda neće opet, samo se budala dvaput za..be na istu foru

Mile NS

pre 10 godina

Iskreno iznenađen sam otkud Šojgu sada u Beogradu kad je poseta bila dogovorena za pred kraj meseca, tamo oko 26-tog.
Ali eto, došao je ipak nakon dogovora o datumu početka izgradnje Južnog toka kao što sam rekao pre neki dan.
Drugo, ako je došao sada to znači da neće doći i kada jeste planirano, i to još znači da nije potpisano ništa vezano za modernizaciju ViPVO, drugim rečima pojeo vuk magarca i sve silne najave, senzacionalističke objave što bivšeg Ministra odbrane Vučića što raznih vojnih eksperata... E to ni u snu nisam očekivao da će tako na kraju biti.
Razočaran sam jer je ovo bila rekao bih poslednja prilika da se ViPVO opreme novim sredstvima koja NISU namenjena da bi se ratovalo protiv nekoga ( ovo kažem zbog svih onih koji redovno pitaju "a šta će nam, protiv koga ćemo mi to ratovati?", bukvalno od reči do reči svaki put) nego za odbranu drzave i jer je deo te modernizacije medjunarodna obaveza Srbije!
I da, izgleda je Vojsku Srbije definitivno NATO uzeo pod svoje...

Miroslav

pre 10 godina

Zna li neko šta znači ''dinamična i plodna saradnja'' i šta bi na kraju sa novim avionima i pvo sistemima. Ovo sve deluje onako 'okruglo pa na ćoše'

Miroslav

pre 10 godina

Zna li neko šta znači ''dinamična i plodna saradnja'' i šta bi na kraju sa novim avionima i pvo sistemima. Ovo sve deluje onako 'okruglo pa na ćoše'

Surova realnost

pre 10 godina

`Mi smo okruznei NATO zemljama a Rus nece zbog nas udje u rat protiv NATO alijanse, isto kao i 1999 kad su nam ''pomogli''. Znaci kakve konkretne koristi Srbija ima od Rusije??? Niti ce nas ikad braniti, samo nas koriste da za njihove interese upiremo prst NATO-u. Setite se kad je SAD hteo da postavi rakete u Ruminiji dva dana kasnije poceli neredi na Kosovu, gde Rusi preko svojih placenika iskoristavju kosvkse Srbe. Dok se ovo ne shvati da je Rusija najvece zlo za Srbiju i da sto pre moramo u NATO, zboh nas samih, Srbija ce i dalje da predstavlja novu verziju nekadasnje Evner Hodzine Albanije.

Vuk Aleksandrović

pre 10 godina

...rusi i NATO se prepucavaju preko naših leđa. Sad će kontra zapada pod plaštom raznih NVO, o nedostatku demokratije u Srbiji i vršenja terora nad svim ostalim manjinama. Čista rutina.

nenad t

pre 10 godina

"posle 14 godina" opet, znači vratismo se u 1999-tu godinu, da ne podsećam šta je tada bilo....valjda neće opet, samo se budala dvaput za..be na istu foru

Mile NS

pre 10 godina

Iskreno iznenađen sam otkud Šojgu sada u Beogradu kad je poseta bila dogovorena za pred kraj meseca, tamo oko 26-tog.
Ali eto, došao je ipak nakon dogovora o datumu početka izgradnje Južnog toka kao što sam rekao pre neki dan.
Drugo, ako je došao sada to znači da neće doći i kada jeste planirano, i to još znači da nije potpisano ništa vezano za modernizaciju ViPVO, drugim rečima pojeo vuk magarca i sve silne najave, senzacionalističke objave što bivšeg Ministra odbrane Vučića što raznih vojnih eksperata... E to ni u snu nisam očekivao da će tako na kraju biti.
Razočaran sam jer je ovo bila rekao bih poslednja prilika da se ViPVO opreme novim sredstvima koja NISU namenjena da bi se ratovalo protiv nekoga ( ovo kažem zbog svih onih koji redovno pitaju "a šta će nam, protiv koga ćemo mi to ratovati?", bukvalno od reči do reči svaki put) nego za odbranu drzave i jer je deo te modernizacije medjunarodna obaveza Srbije!
I da, izgleda je Vojsku Srbije definitivno NATO uzeo pod svoje...

crni domino

pre 10 godina

Kakav sporazum sa Rusima o odbrani!?
Da nekome budemo topovsko meso!? Da ratujemo za nekoga?
Mislite da cemo tako vratiti guslarima Kosovo, a Albanci i njihovi saveznici reci: evo samo izvolite!?
Sasvim pogresna polkitika! Cak katastrofalna.

Dragan

pre 10 godina

Nakon propasti SSSR-a i Varšavskog pakta, ovo je isto kao pravljenje saveza sa Nemačkom u zimu 1944-te. Da li Rusija može da nam pomogne i kako?

Svi oko nas ulaze u NATO, Srbija pravi sporazum sa Rusijom. Ko ima pouzdanijeg saveznika, Albanija i Hrvatska ili Srbija? Bolje je da nemamo nikakve veze ni sa NATO-om ni sa Rusijom, nego ovo. Ovako ćemo uvek biti meta.

Uvek kontra svima, do konačnog (samo)uništenja.

hz

pre 10 godina

"Ne dirajte vi Bajata dok nam preliva pare a mi ćemo sa vama da potpišemo neki opšti sporazum o odbrani, u stvari ni o čemu - morate tako ili ćemo da se uvredimo"

juhu

pre 10 godina

Znaci sporazum potpisan da branimo ruse ako ih neko napdane. Bravo za nas.Koliko se secam nekada su Toma i Seselj govorili o granici Karlobag Karlovac Virovitica i da ce se to promeniti u nasu korist kad Rusija stane na noge. Eto Rusija stala na noge i eto nama granice Karlovac Karlobag Virovitica. I na kraju vojna neutralnost. Jos samo da se ostvari Tomin san da postanemo ruska gubernija i savez Rusija Beorusija Srbija

Dragan S.

pre 10 godina

Žalosno je kako lako pojedinci pišu "bolje u NATO" nego sa onim mafijašima!" Pa, nisu nam "oni mafijaši" ubijali decu i rušili zemlju nego upravo taj NATO kog toliko obožavate. Da je nekom od ovih jadnika koji prizivaju NATO, taj isti NATO ubio dete ili nekog bliskog, sigurno ne bi tako pisali i prizivali zlo! Nemam šta više da napišem na takve nebulozne izjave, suvišno je, a aneka je čast onima koji tako nešto pišu. Neka pogledaju roditelje i rodbinu izginulih, pa neka njima u lice kažu isto!

Илија Дракулић

pre 10 godina

Пројекат завршен после ТАЧНО дванаест година. Само, децо, пазите! Тај меда са којим сте отишли у кревет није од плиша!

Nikola: Pa odlucite se BRE vec jednom! Istok ili Zapad!

pre 10 godina

Opet se radi o nekom prosenju. Koliko juce smo bili domacin NATO paktu,simpozijumu NATO pakta u Beogradu, danas vec ugoscujemo ruskog ministra odbrane i potpisujemo ugovore o odbrani. Koje smo mi guzice oduvek bili! Pa nije cudno da nas sa svih strana samo jos preziru i ismevaju nam se. Kako smo mi iskreni prema drugima tako su i oni iskreni prema nama.

Saldzo

pre 10 godina

Kakav sporazum sa Rusima o odbrani!?
Da nekome budemo topovsko meso!? Da ratujemo za nekoga?
Mislite da cemo tako vratiti guslarima Kosovo, a Albanci i njihovi saveznici reci: evo samo izvolite!?
Sasvim pogresna polkitika! Cak katastrofalna.
(crni domino, 13. novembar 2013 13:41)

Ovo se ne zove "da vracamo Kosovo i budemo topovsko meso" vec se zove "hocemo procenat od gasa, pa moramo da cuvamo Juzni Tok". Mislite li da su Rusi blesavi da nas guraju u rat na 100 kilometara od njihovih cevi sa gasom?

Aleksandar Bojic

pre 10 godina

Meni su krstarece rakete prolazile i danju i nocu iznad glave...Avioni su opusteno bombardovali Slobodu u Cacku u podne... Bukvalno sam ih video na nebu ...|Gde su Rusi bili tada da zastite ovu muku od zemlje....Sve je ovo da se zamazu oci narodu i Rujku....Pre ili kasnije Srbija ce postati clan NATO....Ko zna da cita izmedju redova shvatice...

Srbija do Bajcetine

pre 10 godina

Tako i treba, svaka tica svome jatu leti. Mesto Srbije nije u NATO, EU niti na Zapadu. Srbija je po svemu bliza Rusiji, Azijatima i Istoku.

tko čeka...

pre 10 godina

Neka zivi vecno prijateljstvo RUSIJE i SRBIJE.
(Beogradjanin, 13. novembar 2013 14:03)
Da je Rusija 1999. bila jača i da joj njeni tajkuni nisu izneli ogromna sress+dstva u inostranstvo sve bi bilo drugačije. Ovako moramo čekati neka bolja vremena da vratimo oduzeto (vojno) Kosovo!

Joca, Islednik Srpski

pre 10 godina

Gospoda Rusi i Srbi su se o svemu dogovorili, ali o najvaznijem predmetu nisu mogli da se dogovore, jer nisu znali ko je neprijatelj Srbije? Verovatno ce Srbi morati da priupitaju ostale po Evropi. Ili ce mozda vidovita Anna sa Kalemegdana da im to kaze? Tako je najvaznije pitanje ostalo bez odgovora: Ko su zapravo neprijatelji Srba i Srbije? Zna se samo jedno: Rusija se slozila da NATO bombarduju Srbe u bivsoj Jugoslaviji a sada pricaju bajke.

vostani carice

pre 10 godina

Zakasnili ste tacno 13 godina braco Rusi.
Srbija se poslednju deceniju iscrpela u borbi za deo otete teritorije.
Da smo imali sporazum pre 99. zadnju deceniju ulozili bi u poboljsanje ekonomije, kao sto je uradila majka Rusija.

Zato smo sada tu gde jesmo.


Sva sreca potpisali smo sporazum, pa nam nece vucibatine oteti i ovo sto nam je ostalo.

gandalf

pre 10 godina

Srbija mora u NATO!Ne zato sto volimo ili zato sto tamo pripadamo, jednostavno smo u okruzenju zemalja clanica NATO-a.Moze nam se lako , ponovo , dogoditi 1941 u slucaju nekog novog blokovskog sukoba.

i tako...

pre 10 godina

"Naš cilj je moderna i savremena vojska", poručio je Rodić.

Bez namere da mudrujem, solim pamet, a jos manje da prozivam ministra licno, niti jer je iz te i te stranke (tako da stranacki vojnici SNS, DS...ostav, opustite se).
Rec "moderna" je tudjica koja ima potpuno isto znacenje kao rec "savremena".
Koriscenje njih dve na ovaj nacin je nepotrebno gomilanje reci istog znacenja i ko god bi to uradio kod moje uciteljice dobio bi jednu nedovoljnu iz srpsko-hrvatskog (kako se tada zvao).
Predugo i preduboko smo zasli u unistavanje i unizavanje sopstvenog jezika.
Sopstveni jezik zamenjujemo tudjim i to sa zarom i poletom, a sta time dobijamo? - Nista! Samo stetu pravimo! Ogromna vecina ljudi tudjice koriste potpuno nepravilno, posto ni ne razume njihovo znacenje. Samo ih nabacuju i postapaju se njima pokusavajuci da zvuce ozbiljno, nacitano, mudro.
Kada izgovaramo reci koje ne razumemo one vise nemaju znacenje, nista ne stoji iza njih, zato su prazne, nemaju tezinu, vazduh i nista vise...I posle stotinak godina takvog ophodjenja i sami smo postali kao i reci koje laprdamo - prazni, bez sustine, suplji.
Gubljenjem svog jezika gubimo vezu sa hiljadama pokoljenja nasih predaka, sa duhom koji su oni izgradili, sa pogledom na svet i nacinom razmisljanja koji im je omogucio da prezive i nadvladaju i Nemce i Turke i Romeje i ko zna koga jos i ko zna koje posasti, kuge, gladi...
Mi danas ni sa Albancima ne umemo da izadjemo na kraj...Jer smo zaboravili da razmisljamo, mozak vise ne koristimo da bi mislili vec da bi bubali i pamtili tudjice.
Badava nam je da kupujemo oruzje ako ne pokrenemo mozgove, jer u njima je najveca sila. Ko zna, mozda smislimo kako i sami nesto da proizvedemo, a ne samo da uvozimo...

Бојан Илић

pre 10 godina

Свака, али свака Држава на планети би волела да има овакав споразум са Русијом!
То не значи да смо против Европе или Америке, пошто и они сарађују између себе!
Зато бих замолио ове iN паметне Србе и комшије црне гавране да не пале људе и да их не лажу некаквим причама о изолацији бла бла бла, јер то више "не пије воду"!

Komunista

pre 10 godina

Sećam se onog famoznog antiraketnog sistema S300... davne 1999... Hvala Vam "braćo" Rusi, od Vas nam niaspirin ne treba. Unazadili stenas za 50 godina... NIS ste urnisali, pootpustali radnike, preostale ekspoloatišete kao roblje... Picipevci menadžeri iz Rusije dobijaju po 20000 eir plate. Južni tok nam uvaljujete po najgorim uslovima. Hvala braćo, ba bog da Vas nikad više...

vk

pre 10 godina

Konacno pametan potez, samo da i od toga ne odustane po diktatu Brisela i Americke ambasade.

Veliki broj drzava u svetu se vec duze vreme ubrzano naoruzava (Pa i one unutar EU), mnogi decenijski savezi i unije su podeljeniji nego ikad. Situacija nije ista kakva je bila pre 10 godina. Ne bi bilo dobro da nas neki novi sukob iznenadi jer "ne zelimo da ratujemo ni sa kim", sto ne znaci da neko nece zeleti da ratuje sa nama, u bilo kom smislu.

Bolero

pre 10 godina

Generali NATO-a drhte od straha zbog ovog sporazuma .
(mr., 13. novembar 2013 13:50)
Ne nema potrebe da drhte , oni se bave biznisom uzivaju u vilama, i posluzi, a sve to placaju poreznici, malo ih prisluskuje NSA , malo Izrael , malo Rusi, urade po koji intervju sa novinarkom biografopiscem-svalerkom, i tako im prolazi vreme, do god ekonomija se neskrsi tako ce biti, a onda onda ce da lizu pesak Irana i Saudijske Arabije.

Tale

pre 10 godina

Od Rusa me hvata jeza,svi paktovi i ugovori sa njima su kao i sa đavolom.Proucite malo istoriju,balkanske ratove,kadgod su nam trebali nismo imali nikakve koristi,cak i bugare su pre podrzali nego nas,znajuci da tad ponosni narod srpski nece dozvoliti da budemo njihova gubernija.Sad posto smo sve izgubili,postacemo njihova gubernija.A ordenja su na mestu,sve je uskladu,zasluge tog rusa,rus za koga sam jedva i cuo,i Nikolic.

madjilac

pre 10 godina

skupo ce nas kostati ovo lizanje sa rusima rusofili nemaju meru koliko ce ugadjati rusima ali na nasu stetu toliko ce nas ojaditi da necemo imati nist kako bre nevidite da svi rade za korist svoje drzave a ovi nasi na stetu svoje drzave neznam gde ce vas istorija. svrstati ali jedno je sigurno na negativnoj.

Tihi pazi metak

pre 10 godina

Samo ne znam ko ce u ovom dilu oko prodaje vojne opreme da bude dobar. Ruska kompanija Rosoborneksport osim Ukrajine i Belorusije nigde ne radi bez posrednika. O tome direktno odlucuje Putin.Da li ce da se nas SDPR-Jugoimport odreci uvoznicke provizije? Interseuje me koja ruska Off shore kompanija prodaje nama naoruzanje.Tako je i sa Gazprom i sa Rosnjeft. Nisu rusi ludi.Nema ljubavi vec interes

Rile

pre 10 godina

I posle neko kaze da nam veze sa Rusijom pucaju. Ne moze saka dolara da pokida slovenske veze dva pravoslavna naroda,posebno ako ih vode pametni ljudi.

Aleksandar

pre 10 godina

Za (ilir, 13. novembar 2013 20:25)

Bolje nemojte da komentarišete ono o čemu očigledno nemate dovoljno saznanja.
Albanija Envera Hodže je još 1960-ih istupila iz Varšavskog pakta, i nije imala nikakve veze sa njihovom vojnom doktrinom.

Mirce

pre 10 godina

Свакако добар потез за нашу државу пошто су веома битни добри односи са Русијом превасходно у области безбедности и одбране.

saxo

pre 10 godina

Žalosno je kako lako pojedinci pišu "bolje u NATO" nego sa onim mafijašima!" Pa, nisu nam "oni mafijaši" ubijali decu i rušili zemlju nego upravo taj NATO kog toliko obožavate. Da je nekom od ovih jadnika koji prizivaju NATO, taj isti NATO ubio dete ili nekog bliskog, sigurno ne bi tako pisali i prizivali zlo! Nemam šta više da napišem na takve nebulozne izjave, suvišno je, a aneka je čast onima koji tako nešto pišu. Neka pogledaju roditelje i rodbinu izginulih, pa neka njima u lice kažu isto!
(Dragan S., 13. novembar 2013 14:45)

Ne sekiraj se zemljače, Rusi su dobro naplatili svoje nemešanje 99-te od tih istih zlikovaca. Toliko o Rusima, a tebi svako dobro želim.

Zoran

pre 10 godina

Pokojni Tito je znao kako da sedi na vise stolica u isto vreme, i bilo nam je dobro. Danas jedva sedimo na tronoscu, a i njemu je jedna noga otpala.

...sve sve ali nista

pre 10 godina

cujem da nam rusi uvaljuju 6 migova....od para poreskih obveznika! naspram 1200 nato pakta, mocicemo jednu opstinu da odbranimo

MONARHIJA

pre 10 godina

@Aleksandar

Hodža se opreelio za Kinu-ruski doktrinari su mu se učinili previše mekani posle Staljina.Doktrinari nisu mogli tenkovima preko Titove Jugoslavije pa su doktrinirali i gazili narod u Budimpešti i Pragu.

Kaća

pre 10 godina

Srbija i Rusija su uvek bile na istoj strani i tako će biti i ubuduće. Prijateljstvo Rusije i Srbije ima viševekovne korene. Te korene je jako teško izvaditi i uništiti. Ovo odlikovanje je dostojanstven nastavak naših odnosa, kako među ljudima tako i među državama.

NIkola

pre 10 godina

Ma srpska politika je jasna kao dan već sto godina, kada želimo sporazum sa EU a ide nam sporo, onda ceo držani vrh u zvaničnoj poseti Moskvi i najave o vojnoj saradnji, kada želimo nešto sa Rusima a ne ide lako, odmah ceo državni vrh u Brisel i Vatikan....e providni smo malo :))) alia jde ok dok god deluje dobro je, to je samo jer nam je geo položaj dobar da nije, ne bismo ni to mogli :D

Mita

pre 10 godina

Mozda,ali tesko,bi to bilo dobro za nas,ali je problem,sto smo mi nekoliko hiljada kilometara daleko od Rusije,a ako cemo da sluzimo da se Rusi,preko nas nadmudruju sa Zapadom,onda neka nam je bog u pomoci...Ali ovo je sve lozacka prica za glasace SNS-a,a mi ako nemamo gde pare pametnije da ulozimo,nego u 6 aviona,da bi se mangupirali u susedstvu zbog gubitka Kosova,onda nemojte da se cudite sto zivite kao buba svabe.Drzava nema para za bolnice,a ima za avione,a sta nam je prioritet?A Rusi da nas toliko vole dali bi nam gas za dzabe i ne bi nam oteli NIS,i jos treba svi da cutimo,i Zorana,zbog toga?Sto bi rekao Bora...O kako je lepo biti glup...

Crnogorac

pre 10 godina

Mi smo Rusima jos 1948. rekli "Ne" i toga se i danas drzimo. To "Ne" nas je spasilo tada a bili smo na ivici rata sa njima i to isto "Ne" i danas vazi. Mi idemo i u EU i NATO a sa Rusima na finoj distanci, kao i 1948. Nikakvo zblizavanje sa ruskom zvanicnom politikom, obican ruski narod je dobrodosao.

Бојан Илић

pre 10 godina

Vvladimir!
Нарочито Јапан са "поклоњеном " радијацијом за наредних , питај Бога колико, година!

Grigorije silni

pre 10 godina

vvladimir
nigdje veze...14 godina posle bombardovanja Njemačka i Japan su postale sila u svjetu ekonomije i tehnologije a mi ni do Slovenije ne možemo dobaciti s tim što treba dodati da su još uvijek pod nekom vrste okupacije a mi "slobodni"

primio K znanju

pre 10 godina

da nije bilo rusije u prvom svetskom ratu srbija bi nestala. A u drugom svetskom ratu beograd i jasenovac su oslobodili rusi a ne partizani. Konacno tito je taj koji je okrenuo ledja rusiji i okumio se sa zapadom. Kako nam se to vratilo pokazalo se u bosni 91 na kosovu 96 i tokom bombardovanja 99.

Surova realnost

pre 10 godina

`Mi smo okruznei NATO zemljama a Rus nece zbog nas udje u rat protiv NATO alijanse, isto kao i 1999 kad su nam ''pomogli''. Znaci kakve konkretne koristi Srbija ima od Rusije??? Niti ce nas ikad braniti, samo nas koriste da za njihove interese upiremo prst NATO-u. Setite se kad je SAD hteo da postavi rakete u Ruminiji dva dana kasnije poceli neredi na Kosovu, gde Rusi preko svojih placenika iskoristavju kosvkse Srbe. Dok se ovo ne shvati da je Rusija najvece zlo za Srbiju i da sto pre moramo u NATO, zboh nas samih, Srbija ce i dalje da predstavlja novu verziju nekadasnje Evner Hodzine Albanije.

Dragan S.

pre 10 godina

Žalosno je kako lako pojedinci pišu "bolje u NATO" nego sa onim mafijašima!" Pa, nisu nam "oni mafijaši" ubijali decu i rušili zemlju nego upravo taj NATO kog toliko obožavate. Da je nekom od ovih jadnika koji prizivaju NATO, taj isti NATO ubio dete ili nekog bliskog, sigurno ne bi tako pisali i prizivali zlo! Nemam šta više da napišem na takve nebulozne izjave, suvišno je, a aneka je čast onima koji tako nešto pišu. Neka pogledaju roditelje i rodbinu izginulih, pa neka njima u lice kažu isto!

tko čeka...

pre 10 godina

Neka zivi vecno prijateljstvo RUSIJE i SRBIJE.
(Beogradjanin, 13. novembar 2013 14:03)
Da je Rusija 1999. bila jača i da joj njeni tajkuni nisu izneli ogromna sress+dstva u inostranstvo sve bi bilo drugačije. Ovako moramo čekati neka bolja vremena da vratimo oduzeto (vojno) Kosovo!

crni domino

pre 10 godina

Kakav sporazum sa Rusima o odbrani!?
Da nekome budemo topovsko meso!? Da ratujemo za nekoga?
Mislite da cemo tako vratiti guslarima Kosovo, a Albanci i njihovi saveznici reci: evo samo izvolite!?
Sasvim pogresna polkitika! Cak katastrofalna.

nenad t

pre 10 godina

"posle 14 godina" opet, znači vratismo se u 1999-tu godinu, da ne podsećam šta je tada bilo....valjda neće opet, samo se budala dvaput za..be na istu foru

vostani carice

pre 10 godina

Zakasnili ste tacno 13 godina braco Rusi.
Srbija se poslednju deceniju iscrpela u borbi za deo otete teritorije.
Da smo imali sporazum pre 99. zadnju deceniju ulozili bi u poboljsanje ekonomije, kao sto je uradila majka Rusija.

Zato smo sada tu gde jesmo.


Sva sreca potpisali smo sporazum, pa nam nece vucibatine oteti i ovo sto nam je ostalo.

Rile

pre 10 godina

I posle neko kaze da nam veze sa Rusijom pucaju. Ne moze saka dolara da pokida slovenske veze dva pravoslavna naroda,posebno ako ih vode pametni ljudi.

Бојан Илић

pre 10 godina

Свака, али свака Држава на планети би волела да има овакав споразум са Русијом!
То не значи да смо против Европе или Америке, пошто и они сарађују између себе!
Зато бих замолио ове iN паметне Србе и комшије црне гавране да не пале људе и да их не лажу некаквим причама о изолацији бла бла бла, јер то више "не пије воду"!

Srbija do Bajcetine

pre 10 godina

Tako i treba, svaka tica svome jatu leti. Mesto Srbije nije u NATO, EU niti na Zapadu. Srbija je po svemu bliza Rusiji, Azijatima i Istoku.

gandalf

pre 10 godina

Srbija mora u NATO!Ne zato sto volimo ili zato sto tamo pripadamo, jednostavno smo u okruzenju zemalja clanica NATO-a.Moze nam se lako , ponovo , dogoditi 1941 u slucaju nekog novog blokovskog sukoba.

Mile NS

pre 10 godina

Iskreno iznenađen sam otkud Šojgu sada u Beogradu kad je poseta bila dogovorena za pred kraj meseca, tamo oko 26-tog.
Ali eto, došao je ipak nakon dogovora o datumu početka izgradnje Južnog toka kao što sam rekao pre neki dan.
Drugo, ako je došao sada to znači da neće doći i kada jeste planirano, i to još znači da nije potpisano ništa vezano za modernizaciju ViPVO, drugim rečima pojeo vuk magarca i sve silne najave, senzacionalističke objave što bivšeg Ministra odbrane Vučića što raznih vojnih eksperata... E to ni u snu nisam očekivao da će tako na kraju biti.
Razočaran sam jer je ovo bila rekao bih poslednja prilika da se ViPVO opreme novim sredstvima koja NISU namenjena da bi se ratovalo protiv nekoga ( ovo kažem zbog svih onih koji redovno pitaju "a šta će nam, protiv koga ćemo mi to ratovati?", bukvalno od reči do reči svaki put) nego za odbranu drzave i jer je deo te modernizacije medjunarodna obaveza Srbije!
I da, izgleda je Vojsku Srbije definitivno NATO uzeo pod svoje...

Mirce

pre 10 godina

Свакако добар потез за нашу државу пошто су веома битни добри односи са Русијом превасходно у области безбедности и одбране.

vk

pre 10 godina

Konacno pametan potez, samo da i od toga ne odustane po diktatu Brisela i Americke ambasade.

Veliki broj drzava u svetu se vec duze vreme ubrzano naoruzava (Pa i one unutar EU), mnogi decenijski savezi i unije su podeljeniji nego ikad. Situacija nije ista kakva je bila pre 10 godina. Ne bi bilo dobro da nas neki novi sukob iznenadi jer "ne zelimo da ratujemo ni sa kim", sto ne znaci da neko nece zeleti da ratuje sa nama, u bilo kom smislu.

Dragan

pre 10 godina

Nakon propasti SSSR-a i Varšavskog pakta, ovo je isto kao pravljenje saveza sa Nemačkom u zimu 1944-te. Da li Rusija može da nam pomogne i kako?

Svi oko nas ulaze u NATO, Srbija pravi sporazum sa Rusijom. Ko ima pouzdanijeg saveznika, Albanija i Hrvatska ili Srbija? Bolje je da nemamo nikakve veze ni sa NATO-om ni sa Rusijom, nego ovo. Ovako ćemo uvek biti meta.

Uvek kontra svima, do konačnog (samo)uništenja.

Miroslav

pre 10 godina

Zna li neko šta znači ''dinamična i plodna saradnja'' i šta bi na kraju sa novim avionima i pvo sistemima. Ovo sve deluje onako 'okruglo pa na ćoše'

Aleksandar Bojic

pre 10 godina

Meni su krstarece rakete prolazile i danju i nocu iznad glave...Avioni su opusteno bombardovali Slobodu u Cacku u podne... Bukvalno sam ih video na nebu ...|Gde su Rusi bili tada da zastite ovu muku od zemlje....Sve je ovo da se zamazu oci narodu i Rujku....Pre ili kasnije Srbija ce postati clan NATO....Ko zna da cita izmedju redova shvatice...

Bolero

pre 10 godina

Generali NATO-a drhte od straha zbog ovog sporazuma .
(mr., 13. novembar 2013 13:50)
Ne nema potrebe da drhte , oni se bave biznisom uzivaju u vilama, i posluzi, a sve to placaju poreznici, malo ih prisluskuje NSA , malo Izrael , malo Rusi, urade po koji intervju sa novinarkom biografopiscem-svalerkom, i tako im prolazi vreme, do god ekonomija se neskrsi tako ce biti, a onda onda ce da lizu pesak Irana i Saudijske Arabije.

Joca, Islednik Srpski

pre 10 godina

Gospoda Rusi i Srbi su se o svemu dogovorili, ali o najvaznijem predmetu nisu mogli da se dogovore, jer nisu znali ko je neprijatelj Srbije? Verovatno ce Srbi morati da priupitaju ostale po Evropi. Ili ce mozda vidovita Anna sa Kalemegdana da im to kaze? Tako je najvaznije pitanje ostalo bez odgovora: Ko su zapravo neprijatelji Srba i Srbije? Zna se samo jedno: Rusija se slozila da NATO bombarduju Srbe u bivsoj Jugoslaviji a sada pricaju bajke.

Kaća

pre 10 godina

Srbija i Rusija su uvek bile na istoj strani i tako će biti i ubuduće. Prijateljstvo Rusije i Srbije ima viševekovne korene. Te korene je jako teško izvaditi i uništiti. Ovo odlikovanje je dostojanstven nastavak naših odnosa, kako među ljudima tako i među državama.

Komunista

pre 10 godina

Sećam se onog famoznog antiraketnog sistema S300... davne 1999... Hvala Vam "braćo" Rusi, od Vas nam niaspirin ne treba. Unazadili stenas za 50 godina... NIS ste urnisali, pootpustali radnike, preostale ekspoloatišete kao roblje... Picipevci menadžeri iz Rusije dobijaju po 20000 eir plate. Južni tok nam uvaljujete po najgorim uslovima. Hvala braćo, ba bog da Vas nikad više...

Vuk Aleksandrović

pre 10 godina

...rusi i NATO se prepucavaju preko naših leđa. Sad će kontra zapada pod plaštom raznih NVO, o nedostatku demokratije u Srbiji i vršenja terora nad svim ostalim manjinama. Čista rutina.

juhu

pre 10 godina

Znaci sporazum potpisan da branimo ruse ako ih neko napdane. Bravo za nas.Koliko se secam nekada su Toma i Seselj govorili o granici Karlobag Karlovac Virovitica i da ce se to promeniti u nasu korist kad Rusija stane na noge. Eto Rusija stala na noge i eto nama granice Karlovac Karlobag Virovitica. I na kraju vojna neutralnost. Jos samo da se ostvari Tomin san da postanemo ruska gubernija i savez Rusija Beorusija Srbija

Tale

pre 10 godina

Od Rusa me hvata jeza,svi paktovi i ugovori sa njima su kao i sa đavolom.Proucite malo istoriju,balkanske ratove,kadgod su nam trebali nismo imali nikakve koristi,cak i bugare su pre podrzali nego nas,znajuci da tad ponosni narod srpski nece dozvoliti da budemo njihova gubernija.Sad posto smo sve izgubili,postacemo njihova gubernija.A ordenja su na mestu,sve je uskladu,zasluge tog rusa,rus za koga sam jedva i cuo,i Nikolic.

hz

pre 10 godina

"Ne dirajte vi Bajata dok nam preliva pare a mi ćemo sa vama da potpišemo neki opšti sporazum o odbrani, u stvari ni o čemu - morate tako ili ćemo da se uvredimo"

madjilac

pre 10 godina

skupo ce nas kostati ovo lizanje sa rusima rusofili nemaju meru koliko ce ugadjati rusima ali na nasu stetu toliko ce nas ojaditi da necemo imati nist kako bre nevidite da svi rade za korist svoje drzave a ovi nasi na stetu svoje drzave neznam gde ce vas istorija. svrstati ali jedno je sigurno na negativnoj.

Saldzo

pre 10 godina

Kakav sporazum sa Rusima o odbrani!?
Da nekome budemo topovsko meso!? Da ratujemo za nekoga?
Mislite da cemo tako vratiti guslarima Kosovo, a Albanci i njihovi saveznici reci: evo samo izvolite!?
Sasvim pogresna polkitika! Cak katastrofalna.
(crni domino, 13. novembar 2013 13:41)

Ovo se ne zove "da vracamo Kosovo i budemo topovsko meso" vec se zove "hocemo procenat od gasa, pa moramo da cuvamo Juzni Tok". Mislite li da su Rusi blesavi da nas guraju u rat na 100 kilometara od njihovih cevi sa gasom?

...sve sve ali nista

pre 10 godina

cujem da nam rusi uvaljuju 6 migova....od para poreskih obveznika! naspram 1200 nato pakta, mocicemo jednu opstinu da odbranimo

Илија Дракулић

pre 10 godina

Пројекат завршен после ТАЧНО дванаест година. Само, децо, пазите! Тај меда са којим сте отишли у кревет није од плиша!

saxo

pre 10 godina

Žalosno je kako lako pojedinci pišu "bolje u NATO" nego sa onim mafijašima!" Pa, nisu nam "oni mafijaši" ubijali decu i rušili zemlju nego upravo taj NATO kog toliko obožavate. Da je nekom od ovih jadnika koji prizivaju NATO, taj isti NATO ubio dete ili nekog bliskog, sigurno ne bi tako pisali i prizivali zlo! Nemam šta više da napišem na takve nebulozne izjave, suvišno je, a aneka je čast onima koji tako nešto pišu. Neka pogledaju roditelje i rodbinu izginulih, pa neka njima u lice kažu isto!
(Dragan S., 13. novembar 2013 14:45)

Ne sekiraj se zemljače, Rusi su dobro naplatili svoje nemešanje 99-te od tih istih zlikovaca. Toliko o Rusima, a tebi svako dobro želim.

Nikola: Pa odlucite se BRE vec jednom! Istok ili Zapad!

pre 10 godina

Opet se radi o nekom prosenju. Koliko juce smo bili domacin NATO paktu,simpozijumu NATO pakta u Beogradu, danas vec ugoscujemo ruskog ministra odbrane i potpisujemo ugovore o odbrani. Koje smo mi guzice oduvek bili! Pa nije cudno da nas sa svih strana samo jos preziru i ismevaju nam se. Kako smo mi iskreni prema drugima tako su i oni iskreni prema nama.

NIkola

pre 10 godina

Ma srpska politika je jasna kao dan već sto godina, kada želimo sporazum sa EU a ide nam sporo, onda ceo držani vrh u zvaničnoj poseti Moskvi i najave o vojnoj saradnji, kada želimo nešto sa Rusima a ne ide lako, odmah ceo državni vrh u Brisel i Vatikan....e providni smo malo :))) alia jde ok dok god deluje dobro je, to je samo jer nam je geo položaj dobar da nije, ne bismo ni to mogli :D

i tako...

pre 10 godina

"Naš cilj je moderna i savremena vojska", poručio je Rodić.

Bez namere da mudrujem, solim pamet, a jos manje da prozivam ministra licno, niti jer je iz te i te stranke (tako da stranacki vojnici SNS, DS...ostav, opustite se).
Rec "moderna" je tudjica koja ima potpuno isto znacenje kao rec "savremena".
Koriscenje njih dve na ovaj nacin je nepotrebno gomilanje reci istog znacenja i ko god bi to uradio kod moje uciteljice dobio bi jednu nedovoljnu iz srpsko-hrvatskog (kako se tada zvao).
Predugo i preduboko smo zasli u unistavanje i unizavanje sopstvenog jezika.
Sopstveni jezik zamenjujemo tudjim i to sa zarom i poletom, a sta time dobijamo? - Nista! Samo stetu pravimo! Ogromna vecina ljudi tudjice koriste potpuno nepravilno, posto ni ne razume njihovo znacenje. Samo ih nabacuju i postapaju se njima pokusavajuci da zvuce ozbiljno, nacitano, mudro.
Kada izgovaramo reci koje ne razumemo one vise nemaju znacenje, nista ne stoji iza njih, zato su prazne, nemaju tezinu, vazduh i nista vise...I posle stotinak godina takvog ophodjenja i sami smo postali kao i reci koje laprdamo - prazni, bez sustine, suplji.
Gubljenjem svog jezika gubimo vezu sa hiljadama pokoljenja nasih predaka, sa duhom koji su oni izgradili, sa pogledom na svet i nacinom razmisljanja koji im je omogucio da prezive i nadvladaju i Nemce i Turke i Romeje i ko zna koga jos i ko zna koje posasti, kuge, gladi...
Mi danas ni sa Albancima ne umemo da izadjemo na kraj...Jer smo zaboravili da razmisljamo, mozak vise ne koristimo da bi mislili vec da bi bubali i pamtili tudjice.
Badava nam je da kupujemo oruzje ako ne pokrenemo mozgove, jer u njima je najveca sila. Ko zna, mozda smislimo kako i sami nesto da proizvedemo, a ne samo da uvozimo...

Zoran

pre 10 godina

Pokojni Tito je znao kako da sedi na vise stolica u isto vreme, i bilo nam je dobro. Danas jedva sedimo na tronoscu, a i njemu je jedna noga otpala.

Tihi pazi metak

pre 10 godina

Samo ne znam ko ce u ovom dilu oko prodaje vojne opreme da bude dobar. Ruska kompanija Rosoborneksport osim Ukrajine i Belorusije nigde ne radi bez posrednika. O tome direktno odlucuje Putin.Da li ce da se nas SDPR-Jugoimport odreci uvoznicke provizije? Interseuje me koja ruska Off shore kompanija prodaje nama naoruzanje.Tako je i sa Gazprom i sa Rosnjeft. Nisu rusi ludi.Nema ljubavi vec interes

Aleksandar

pre 10 godina

Za (ilir, 13. novembar 2013 20:25)

Bolje nemojte da komentarišete ono o čemu očigledno nemate dovoljno saznanja.
Albanija Envera Hodže je još 1960-ih istupila iz Varšavskog pakta, i nije imala nikakve veze sa njihovom vojnom doktrinom.

Crnogorac

pre 10 godina

Mi smo Rusima jos 1948. rekli "Ne" i toga se i danas drzimo. To "Ne" nas je spasilo tada a bili smo na ivici rata sa njima i to isto "Ne" i danas vazi. Mi idemo i u EU i NATO a sa Rusima na finoj distanci, kao i 1948. Nikakvo zblizavanje sa ruskom zvanicnom politikom, obican ruski narod je dobrodosao.

MONARHIJA

pre 10 godina

@Aleksandar

Hodža se opreelio za Kinu-ruski doktrinari su mu se učinili previše mekani posle Staljina.Doktrinari nisu mogli tenkovima preko Titove Jugoslavije pa su doktrinirali i gazili narod u Budimpešti i Pragu.

Mita

pre 10 godina

Mozda,ali tesko,bi to bilo dobro za nas,ali je problem,sto smo mi nekoliko hiljada kilometara daleko od Rusije,a ako cemo da sluzimo da se Rusi,preko nas nadmudruju sa Zapadom,onda neka nam je bog u pomoci...Ali ovo je sve lozacka prica za glasace SNS-a,a mi ako nemamo gde pare pametnije da ulozimo,nego u 6 aviona,da bi se mangupirali u susedstvu zbog gubitka Kosova,onda nemojte da se cudite sto zivite kao buba svabe.Drzava nema para za bolnice,a ima za avione,a sta nam je prioritet?A Rusi da nas toliko vole dali bi nam gas za dzabe i ne bi nam oteli NIS,i jos treba svi da cutimo,i Zorana,zbog toga?Sto bi rekao Bora...O kako je lepo biti glup...

primio K znanju

pre 10 godina

da nije bilo rusije u prvom svetskom ratu srbija bi nestala. A u drugom svetskom ratu beograd i jasenovac su oslobodili rusi a ne partizani. Konacno tito je taj koji je okrenuo ledja rusiji i okumio se sa zapadom. Kako nam se to vratilo pokazalo se u bosni 91 na kosovu 96 i tokom bombardovanja 99.

Бојан Илић

pre 10 godina

Vvladimir!
Нарочито Јапан са "поклоњеном " радијацијом за наредних , питај Бога колико, година!

Grigorije silni

pre 10 godina

vvladimir
nigdje veze...14 godina posle bombardovanja Njemačka i Japan su postale sila u svjetu ekonomije i tehnologije a mi ni do Slovenije ne možemo dobaciti s tim što treba dodati da su još uvijek pod nekom vrste okupacije a mi "slobodni"