Utorak, 12.11.2013.

23:20

Mišković dovodi strane posmatrače

Na suđenju vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću koje počinje u četvrtak očekuje se prisustvo međunarodnih posmatrača.

Izvor: Danas

Miškoviæ dovodi strane posmatraèe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Šljivovicaljuta

pre 10 godina

Medjunarodni posmatrači ( pravni eksperti) su očigledno potrebni , pošto naše pravosudje zarad šurovanja s političkim establišmentom i dobijanja otvorenih naloga od njih, kako da postupe u nekom slučaju, nemaju više NIKAKAV KREDIBILITET i to treba javno reći i priznati.
Ovakvo pravosudje koje dozvoljava sebi selektivnu primenu Zakona i Ustava Srbije, zrelo je za stvarno reformisanje.
Kako na primer obrazložiti činjenice koje je utvrdio Ustavni Sud o povredi Ustavnih prava u slučaju neosnovanog produžavanja pritvora Miškovića, a da se niko iz pravosudja nije tom prilikom oglasio i zatražio sankcije za članove Apelacionog Suda koji bi morali za svoje slugetanje da snose sve konsekvence pa i udaljenje sa te funkcije.
Gde je vajni Ministar pravosudja da osudi takve postupke nedostojnih sudija ? Ništa se ne dešava , što samo podkrepljuje osnovane sumnje o umešanosti najviših političara u rad sudstva Srbije.
Zbog svega navedenog pravni zastupnici Miškovića su ispravno postupili što su zatražili prisustvo stranih eksperata na zakazanim ročištima.

mileva v

pre 10 godina

Strani posmatrači! Verovatno zbog toga što ne veruje našim sudovima, ali i te kako veruje našim bankama koji su ga punili kreditima, a koje danas vraća država i narod.

LOMA

pre 10 godina

Napokon i Mišković nekome da odgovara, red je bio. Ne sumnjam da će biti teško sa njim, ali kada bi se napokon priveo kraju njegov slučaj i kada bi mu se zaplenila imovina, to bi bila ogromna pobeda ove države, a na prvom mestu sudstva. Jedino takvim primerima bi se ljudima vratilo poverenje uzdrmano predhodnih godina.Država je samim njegovim hapšenjem napravila veliki iskorak, lično nisam mogao da verujem. Samo da bude zdrav proces u smislu jake optužnice, pa da se začini sa malo osećaja suda za pravdu i super.

jedan pametan čovek je davno rekao

pre 10 godina

On je u stvari najsiromašnija osoba u Srbiji,jer je uvek gladan i nikad mu dosta...
(Jovica NS, 13. novembar 2013 12:42)
Nije glad u svetu zato što ne možemo da nahranimo siromašne, već zato što ne možemo da nahranimo bogate.

Posmatrač

pre 10 godina

Kada se bogatio nisu mu trebali posmatrači!? Mi ovde znamo da su to plaćeni "posmatraći" i da su tu da bi opstruirali sudski proces protiv Miška. Nautralni posmatrači iz sveta bi ostali zaprepašćeni kako se to Miško očas obogatio a Srbija zbog takvih osiromašila a ovi su dobili dobre apanaže da mute vodu.

Kurir Jovica

pre 10 godina

Sa posmatračima ili bez njih, ovaj postupak je čist cirkus. Nema tu ni borbe protiv korupcije niti uspostavljanja pravde, ovo je politička ujdurma koja treba nekome da podgreva rejting. A pošto ovo očigledno nije dovoljno, najavljena su nova hapšenja tajkuna.

kasno...

pre 10 godina

Sve se radi da se u javnosti obesmisle sudjenja tajkunima...Rade i pojedini mediji i pojedinci pa i razne medjunarodne organizacije i to u tri smene!Ali vise ne moze niko da zaustavi pravdu...Kasno je za to!

grujo

pre 10 godina

plasim se da ovi nadobudni nezavisni supljogavci u tuzilastvu nemaju vestine da ovaj proces izvedu na delotvoran nacin kako narod ocekuje. oni su navikli da zato sto su tuzioci mogu da rade sta hoce, a sada treba nesto i da dokazu a ne samo da upru prstom. Vucko ce u ovome najvise da nadrlja, a mi cemo opet da ispadnemo majmuni

jesam iz delte pa sta?

pre 10 godina

strani posmatraci ce zaplasiti one koji su unapred napisali presudu.

Jedini je nacin da se normalno sudi u drzavi Srbiji upravo javnost sudjenja, i to ne srpska vec medjunarodna. Potpuno sam siguran da ce sudjenje izazvati paznju i stranih medija.

Ako tako bude Miskovic nema razloga za strah,jer ono sto pise u optuznici (bar ono sto je mesecima objavljivano u medijima), ne pije vodu i vise je bruka za onog ko je ovakvu optuznicu smislio.
prica se da je taj koji je osmislio sada nagradjen ministarskim mestom, a u realnom problemu je tuzilastvo i sudija. Tuzilastvo jer ce se videti da ovo nema smisla, a sudija, jer ce pod pritiskom inostrane javnosti morati da donese odluku baziranu na cinjenicama.

ko je pisao ovakvu optuznicu taj ce morati da objasni kako se to zaradjuje na kamati po kreditu (za to terete Miskovica),kako se to osteti firma kada jedan vlasnik od drugog vlasnika otkupi udele preko berze (za to optuzuju njegovog sina) i kako se to planira da se izvuce 20 mil EUR unapred i ugasi firma, a da u medjuvremenu u nju ulozite 50 miliona EUR(za to optuzuju Djuraskovica). morace i vestak d aobjasni kako je likvidaciona vrednost firme koja ima silne masine, ugovorene poslove i potrazivanaj od drzave jednaka nuli(na taj nacin su dosli do tih silnih milijardi stete).

e zato su tu strani posmatraci i novinari.

obicni...

pre 10 godina

Sve je ovo trulo od strane Miskovica..Opet nas zamajava! Kakvi posebni posmatraci!Pa nas posmatraju odavno!Vise oni znaju iz medjunarodne zajednice o korupciji i pljacki ovog naroda,nego sam narod!Nas su zatvorili u svoj privatni feud,zaduzene i osiromasene,ostavili da se batrgamo u svojoj bedi!Za to vreme su oni vodili hedonisticki zivot,ma kao iz bajke...Dok smo mi gubili radna mesta,fabrike,kuce,stanove...Oni su bezbrizno putovali po svetu!Sto se nas gradjana tice,nisu mu vazni ti posmatraci...Vazni smo mu mi gradjani!Jer svaka sumnja da su pare zaradjene na korupciji i pljacki drzavne kase i imovine,obavezno treba da podleze sudskoj proveri!U svakoj pravnoj i demokratskoj drzavi je tako!!Te pare nisu isle sa racuna posmatraca,vec sa naseg zajednickog racuna i imovine!Ako je nevin,bice oslobodjen ako je kriv, ici ce u zatvor...Kao i svi mi obicni smrtnici u Srbiji.Bogova medju nama nema,oni su na nebu a zakon na zemlji!

Uzrok i posledica

pre 10 godina

Vlast koja je već prokazana za neustavni pritvor, a predaje grad Beograd u ruke jednog Vesića i Srbe na Kosovu Tačiju stvarno ne može da bilo šta zameri Miškoviću ni u moralnom ni u pravnom smislu.

Inkvizitor

pre 10 godina

Ovo su novi momenti za mene, osim SNS i DS botova sad imamo i Delta botove. PS Misko nadam se da se neces izvuci jer sam siguran da u trulom sistemu kao sto je nas nema bogatog, a postenog.

simke

pre 10 godina

Marko Mišković će biti oslobođen Miroslav osuđen ali ne veliko kao što je najavljivano. Sve je u napred smišljeno, Vučić će dobiti političke poene, Marko na slobodi, posao i dalje cveta.. što bi rekli i vuk sit i ovce na broju.

Aleksandar

pre 10 godina

Miskovic zna nesto,a znamo i mi,to svi znaju! Da nas pravosudni sistem,i vodjenje postupka je prepuno gresaka! Koje vode krsenju svih normi i prava optuzenog! Zato se plasim da ovaj proces nema neku buducnost! Mada,ako su se tuzioci i sudije opametile ,bitno da on bude proglasen krivim,bar u nekoj tacki optuznice,ovako sve ce pasti u vodu,ali ako bude oslobodjen bice jaci nego li sto je pre bio,ima da grize!!!

posmatrac...

pre 10 godina

Umislio covek da ide na izbore a ne u sud!Jedino je tu vazno,da li je kriv ili ne!A za to mu nisu potrebni posmatraci,nego dokazi na sudu!Posmatraci su ipak samo publika!S obzirom da nam je EU dostavila sporne spiskove sa 24 privatizacije,mislimo da nas vec odavno posmatraju,pa sada resili da nam je vreme za akciju!To nam je uslov nad uslovima za ulazak u EU...Nesto kao i procesuiranje haskih optuzenika!Mozda se ova borba protiv visoke korupcije i pljacke,na kojoj insistira medjunarodna zajednica,ustvari i ne odnosi na ove najbogatije!Oni su odavno usli u EU...Tu su krediti,avioni,kamioni,kuce stanovi,jahte...Ta borba se izgleda odnosi samo na one nizeg imovinskog i politickog ranga!Oni najbogatiji sami dovode posmatrace...jos kad bi mogli i svoje sudije!To bi bio hedonisticki pristup sudskoj instituciji,kakav i prilici najbogatijima medju nama!?!U Srbiji im je zivot kao bajka!Sto zamisle to i kupe!Mnogo se moglo,malo se znalo!

Udarna rupa

pre 10 godina

Stranci su poslednja nada da je nešto ostalo od pravne države u ovoj diktaturi, pa ako su poželjni u vlasti ne smetaju ni u sudnici.

Marko

pre 10 godina

Jedno legitimno i legalno pravo se tendenciozno izvrce u suprotnost. Nece posmatraci i struka da sude, oni samo predstavljaju garant da ce sudjenje biti u zakonskim okvirima,a ne po medijsko-carsijkim arsinima. I kako su sranci nepozeljni na sudjenju,a pozeljni kao savetnici u Vladi?

nikola

pre 10 godina

Miško i Đuraškovoć su hapšeni zarad sakupljanja političkih poena. U kojoj to zemlji podpresednik vlade određuje tužiocima koga treba hapsiti. Sada će još i država da im plati odštetu zbog nezakonitog hapšenja, umesto da se eventualni prekršaji brzo reše a sposobne ljude da puste i zapošljavaju mlade, mi teramo sposobne da iznose kapital u druge zemlje. Zašto i Forcenka nije uhapšena i to bi neko morao da zna,

dejavu

pre 10 godina

To je nesto novo.Placeni strani posmatraci :D
Ne postoji nijedan drugi razlog zasto Miskovic ovo radi osim da je ubedjen da je u pravu.
Mislim da je Vucic olako shvatio isterivanje pravde sa najbogatijim Srbinom.Ocigledno da su optuznica i visemesecno privodjenje imali za cilj zastrasivanje svih tajkuna i upozorenje da vise ne moze po starom,kao i savrsen politicki marketing.Ali svaka druga presuda osim zatvora moze da ima veliki bumerang efekat,jer Miskovic ne verujem da ce tada propustiti priliku da tuzi drzavu za neosnovano privodjenje.Videcemo,ali je svima jasno da stvari nisu ni izbliza crno-bele kako je to delovalo odmah na pocetku.Putin je u svojoj zemlji doveo u red stvari sa tajkunima drugacije...

Rade

pre 10 godina

Ubeđen sam da je gospodin Mišković normalan poslovan čovek i da je negova jedina greška što mu je sin pao na "fore" Đuraškovića i sklopio posao sa njim. Uostalom, zbog toga ih i terete. Možda je neko i "smestio " Miškoviću (iz klana Đurašković) da bi se domogao još jednog dela Srpskog kapitala i prebacio ga u C.G kao što su prebačene mašine sa puteve.

grujo

pre 10 godina

ovo u kombinaciji sa Meronom lici da ce Vucko da plati debelu cenu sto se upustio u ovu pricu borbe protiv korupcije. sve odluke su vec donesene sada ide samo cirkus - BEZ IKAKVE SUMNJE.

oni su investitori, sudije su nezavisne, a mi smo majmuni ...

Zoran M.

pre 10 godina

Neka se neko zakune da su političari nevinašca u celoj ovoj priči. Pamet u glavu ljudi i razmislite o tome šta sve možete kupiti novcem: Ono što je na prodaju. A ko prodaje?

Misko voli da zastrasuje i preti

pre 10 godina

A sta ce da objasni stranim tkz,posmatracima koje ih placa i podmicuje,na koji nacin je bio sluzavka Milosvicevom rezimu,i tada je poceo da se bogati u zemlji koja je bila pod ratnim stanjem i sankcijama i poceo da gradi Delta office "park" preko puta hotela Hyatt koji su odmah posle 5 oktobra i mnogi stranci videli jer zgrada je tada bila ruglo iz ugla posmatranja stranih predstavnika.Sta ce da objasni u vezi sa konfliktom Milke Forcan i kompanija koje su obostrano uzurpirali itd..?Mislim da nece uspeti uplasiti sud i tuzioce sa stranim predstavnicima,a nece moci vrsiti pritisak,pogotovu koje Miskovic ima veze sa pranjem novca,jer mnogi znaju njegovo ucesce u spomenutim aferama i ako on misli da nisu informisani.

Misko voli da zastrasuje i preti

pre 10 godina

A sta ce da objasni stranim tkz,posmatracima koje ih placa i podmicuje,na koji nacin je bio sluzavka Milosvicevom rezimu,i tada je poceo da se bogati u zemlji koja je bila pod ratnim stanjem i sankcijama i poceo da gradi Delta office "park" preko puta hotela Hyatt koji su odmah posle 5 oktobra i mnogi stranci videli jer zgrada je tada bila ruglo iz ugla posmatranja stranih predstavnika.Sta ce da objasni u vezi sa konfliktom Milke Forcan i kompanija koje su obostrano uzurpirali itd..?Mislim da nece uspeti uplasiti sud i tuzioce sa stranim predstavnicima,a nece moci vrsiti pritisak,pogotovu koje Miskovic ima veze sa pranjem novca,jer mnogi znaju njegovo ucesce u spomenutim aferama i ako on misli da nisu informisani.

jedan pametan čovek je davno rekao

pre 10 godina

On je u stvari najsiromašnija osoba u Srbiji,jer je uvek gladan i nikad mu dosta...
(Jovica NS, 13. novembar 2013 12:42)
Nije glad u svetu zato što ne možemo da nahranimo siromašne, već zato što ne možemo da nahranimo bogate.

Posmatrač

pre 10 godina

Kada se bogatio nisu mu trebali posmatrači!? Mi ovde znamo da su to plaćeni "posmatraći" i da su tu da bi opstruirali sudski proces protiv Miška. Nautralni posmatrači iz sveta bi ostali zaprepašćeni kako se to Miško očas obogatio a Srbija zbog takvih osiromašila a ovi su dobili dobre apanaže da mute vodu.

Šljivovicaljuta

pre 10 godina

Medjunarodni posmatrači ( pravni eksperti) su očigledno potrebni , pošto naše pravosudje zarad šurovanja s političkim establišmentom i dobijanja otvorenih naloga od njih, kako da postupe u nekom slučaju, nemaju više NIKAKAV KREDIBILITET i to treba javno reći i priznati.
Ovakvo pravosudje koje dozvoljava sebi selektivnu primenu Zakona i Ustava Srbije, zrelo je za stvarno reformisanje.
Kako na primer obrazložiti činjenice koje je utvrdio Ustavni Sud o povredi Ustavnih prava u slučaju neosnovanog produžavanja pritvora Miškovića, a da se niko iz pravosudja nije tom prilikom oglasio i zatražio sankcije za članove Apelacionog Suda koji bi morali za svoje slugetanje da snose sve konsekvence pa i udaljenje sa te funkcije.
Gde je vajni Ministar pravosudja da osudi takve postupke nedostojnih sudija ? Ništa se ne dešava , što samo podkrepljuje osnovane sumnje o umešanosti najviših političara u rad sudstva Srbije.
Zbog svega navedenog pravni zastupnici Miškovića su ispravno postupili što su zatražili prisustvo stranih eksperata na zakazanim ročištima.

obicni...

pre 10 godina

Sve je ovo trulo od strane Miskovica..Opet nas zamajava! Kakvi posebni posmatraci!Pa nas posmatraju odavno!Vise oni znaju iz medjunarodne zajednice o korupciji i pljacki ovog naroda,nego sam narod!Nas su zatvorili u svoj privatni feud,zaduzene i osiromasene,ostavili da se batrgamo u svojoj bedi!Za to vreme su oni vodili hedonisticki zivot,ma kao iz bajke...Dok smo mi gubili radna mesta,fabrike,kuce,stanove...Oni su bezbrizno putovali po svetu!Sto se nas gradjana tice,nisu mu vazni ti posmatraci...Vazni smo mu mi gradjani!Jer svaka sumnja da su pare zaradjene na korupciji i pljacki drzavne kase i imovine,obavezno treba da podleze sudskoj proveri!U svakoj pravnoj i demokratskoj drzavi je tako!!Te pare nisu isle sa racuna posmatraca,vec sa naseg zajednickog racuna i imovine!Ako je nevin,bice oslobodjen ako je kriv, ici ce u zatvor...Kao i svi mi obicni smrtnici u Srbiji.Bogova medju nama nema,oni su na nebu a zakon na zemlji!

mileva v

pre 10 godina

Strani posmatrači! Verovatno zbog toga što ne veruje našim sudovima, ali i te kako veruje našim bankama koji su ga punili kreditima, a koje danas vraća država i narod.

LOMA

pre 10 godina

Napokon i Mišković nekome da odgovara, red je bio. Ne sumnjam da će biti teško sa njim, ali kada bi se napokon priveo kraju njegov slučaj i kada bi mu se zaplenila imovina, to bi bila ogromna pobeda ove države, a na prvom mestu sudstva. Jedino takvim primerima bi se ljudima vratilo poverenje uzdrmano predhodnih godina.Država je samim njegovim hapšenjem napravila veliki iskorak, lično nisam mogao da verujem. Samo da bude zdrav proces u smislu jake optužnice, pa da se začini sa malo osećaja suda za pravdu i super.

kasno...

pre 10 godina

Sve se radi da se u javnosti obesmisle sudjenja tajkunima...Rade i pojedini mediji i pojedinci pa i razne medjunarodne organizacije i to u tri smene!Ali vise ne moze niko da zaustavi pravdu...Kasno je za to!

Inkvizitor

pre 10 godina

Ovo su novi momenti za mene, osim SNS i DS botova sad imamo i Delta botove. PS Misko nadam se da se neces izvuci jer sam siguran da u trulom sistemu kao sto je nas nema bogatog, a postenog.

grujo

pre 10 godina

ovo u kombinaciji sa Meronom lici da ce Vucko da plati debelu cenu sto se upustio u ovu pricu borbe protiv korupcije. sve odluke su vec donesene sada ide samo cirkus - BEZ IKAKVE SUMNJE.

oni su investitori, sudije su nezavisne, a mi smo majmuni ...

nikola

pre 10 godina

Miško i Đuraškovoć su hapšeni zarad sakupljanja političkih poena. U kojoj to zemlji podpresednik vlade određuje tužiocima koga treba hapsiti. Sada će još i država da im plati odštetu zbog nezakonitog hapšenja, umesto da se eventualni prekršaji brzo reše a sposobne ljude da puste i zapošljavaju mlade, mi teramo sposobne da iznose kapital u druge zemlje. Zašto i Forcenka nije uhapšena i to bi neko morao da zna,

dejavu

pre 10 godina

To je nesto novo.Placeni strani posmatraci :D
Ne postoji nijedan drugi razlog zasto Miskovic ovo radi osim da je ubedjen da je u pravu.
Mislim da je Vucic olako shvatio isterivanje pravde sa najbogatijim Srbinom.Ocigledno da su optuznica i visemesecno privodjenje imali za cilj zastrasivanje svih tajkuna i upozorenje da vise ne moze po starom,kao i savrsen politicki marketing.Ali svaka druga presuda osim zatvora moze da ima veliki bumerang efekat,jer Miskovic ne verujem da ce tada propustiti priliku da tuzi drzavu za neosnovano privodjenje.Videcemo,ali je svima jasno da stvari nisu ni izbliza crno-bele kako je to delovalo odmah na pocetku.Putin je u svojoj zemlji doveo u red stvari sa tajkunima drugacije...

Zoran M.

pre 10 godina

Neka se neko zakune da su političari nevinašca u celoj ovoj priči. Pamet u glavu ljudi i razmislite o tome šta sve možete kupiti novcem: Ono što je na prodaju. A ko prodaje?

Udarna rupa

pre 10 godina

Stranci su poslednja nada da je nešto ostalo od pravne države u ovoj diktaturi, pa ako su poželjni u vlasti ne smetaju ni u sudnici.

simke

pre 10 godina

Marko Mišković će biti oslobođen Miroslav osuđen ali ne veliko kao što je najavljivano. Sve je u napred smišljeno, Vučić će dobiti političke poene, Marko na slobodi, posao i dalje cveta.. što bi rekli i vuk sit i ovce na broju.

Rade

pre 10 godina

Ubeđen sam da je gospodin Mišković normalan poslovan čovek i da je negova jedina greška što mu je sin pao na "fore" Đuraškovića i sklopio posao sa njim. Uostalom, zbog toga ih i terete. Možda je neko i "smestio " Miškoviću (iz klana Đurašković) da bi se domogao još jednog dela Srpskog kapitala i prebacio ga u C.G kao što su prebačene mašine sa puteve.

Marko

pre 10 godina

Jedno legitimno i legalno pravo se tendenciozno izvrce u suprotnost. Nece posmatraci i struka da sude, oni samo predstavljaju garant da ce sudjenje biti u zakonskim okvirima,a ne po medijsko-carsijkim arsinima. I kako su sranci nepozeljni na sudjenju,a pozeljni kao savetnici u Vladi?

posmatrac...

pre 10 godina

Umislio covek da ide na izbore a ne u sud!Jedino je tu vazno,da li je kriv ili ne!A za to mu nisu potrebni posmatraci,nego dokazi na sudu!Posmatraci su ipak samo publika!S obzirom da nam je EU dostavila sporne spiskove sa 24 privatizacije,mislimo da nas vec odavno posmatraju,pa sada resili da nam je vreme za akciju!To nam je uslov nad uslovima za ulazak u EU...Nesto kao i procesuiranje haskih optuzenika!Mozda se ova borba protiv visoke korupcije i pljacke,na kojoj insistira medjunarodna zajednica,ustvari i ne odnosi na ove najbogatije!Oni su odavno usli u EU...Tu su krediti,avioni,kamioni,kuce stanovi,jahte...Ta borba se izgleda odnosi samo na one nizeg imovinskog i politickog ranga!Oni najbogatiji sami dovode posmatrace...jos kad bi mogli i svoje sudije!To bi bio hedonisticki pristup sudskoj instituciji,kakav i prilici najbogatijima medju nama!?!U Srbiji im je zivot kao bajka!Sto zamisle to i kupe!Mnogo se moglo,malo se znalo!

Uzrok i posledica

pre 10 godina

Vlast koja je već prokazana za neustavni pritvor, a predaje grad Beograd u ruke jednog Vesića i Srbe na Kosovu Tačiju stvarno ne može da bilo šta zameri Miškoviću ni u moralnom ni u pravnom smislu.

jesam iz delte pa sta?

pre 10 godina

strani posmatraci ce zaplasiti one koji su unapred napisali presudu.

Jedini je nacin da se normalno sudi u drzavi Srbiji upravo javnost sudjenja, i to ne srpska vec medjunarodna. Potpuno sam siguran da ce sudjenje izazvati paznju i stranih medija.

Ako tako bude Miskovic nema razloga za strah,jer ono sto pise u optuznici (bar ono sto je mesecima objavljivano u medijima), ne pije vodu i vise je bruka za onog ko je ovakvu optuznicu smislio.
prica se da je taj koji je osmislio sada nagradjen ministarskim mestom, a u realnom problemu je tuzilastvo i sudija. Tuzilastvo jer ce se videti da ovo nema smisla, a sudija, jer ce pod pritiskom inostrane javnosti morati da donese odluku baziranu na cinjenicama.

ko je pisao ovakvu optuznicu taj ce morati da objasni kako se to zaradjuje na kamati po kreditu (za to terete Miskovica),kako se to osteti firma kada jedan vlasnik od drugog vlasnika otkupi udele preko berze (za to optuzuju njegovog sina) i kako se to planira da se izvuce 20 mil EUR unapred i ugasi firma, a da u medjuvremenu u nju ulozite 50 miliona EUR(za to optuzuju Djuraskovica). morace i vestak d aobjasni kako je likvidaciona vrednost firme koja ima silne masine, ugovorene poslove i potrazivanaj od drzave jednaka nuli(na taj nacin su dosli do tih silnih milijardi stete).

e zato su tu strani posmatraci i novinari.

Aleksandar

pre 10 godina

Miskovic zna nesto,a znamo i mi,to svi znaju! Da nas pravosudni sistem,i vodjenje postupka je prepuno gresaka! Koje vode krsenju svih normi i prava optuzenog! Zato se plasim da ovaj proces nema neku buducnost! Mada,ako su se tuzioci i sudije opametile ,bitno da on bude proglasen krivim,bar u nekoj tacki optuznice,ovako sve ce pasti u vodu,ali ako bude oslobodjen bice jaci nego li sto je pre bio,ima da grize!!!

grujo

pre 10 godina

plasim se da ovi nadobudni nezavisni supljogavci u tuzilastvu nemaju vestine da ovaj proces izvedu na delotvoran nacin kako narod ocekuje. oni su navikli da zato sto su tuzioci mogu da rade sta hoce, a sada treba nesto i da dokazu a ne samo da upru prstom. Vucko ce u ovome najvise da nadrlja, a mi cemo opet da ispadnemo majmuni

Kurir Jovica

pre 10 godina

Sa posmatračima ili bez njih, ovaj postupak je čist cirkus. Nema tu ni borbe protiv korupcije niti uspostavljanja pravde, ovo je politička ujdurma koja treba nekome da podgreva rejting. A pošto ovo očigledno nije dovoljno, najavljena su nova hapšenja tajkuna.

nikola

pre 10 godina

Miško i Đuraškovoć su hapšeni zarad sakupljanja političkih poena. U kojoj to zemlji podpresednik vlade određuje tužiocima koga treba hapsiti. Sada će još i država da im plati odštetu zbog nezakonitog hapšenja, umesto da se eventualni prekršaji brzo reše a sposobne ljude da puste i zapošljavaju mlade, mi teramo sposobne da iznose kapital u druge zemlje. Zašto i Forcenka nije uhapšena i to bi neko morao da zna,

dejavu

pre 10 godina

To je nesto novo.Placeni strani posmatraci :D
Ne postoji nijedan drugi razlog zasto Miskovic ovo radi osim da je ubedjen da je u pravu.
Mislim da je Vucic olako shvatio isterivanje pravde sa najbogatijim Srbinom.Ocigledno da su optuznica i visemesecno privodjenje imali za cilj zastrasivanje svih tajkuna i upozorenje da vise ne moze po starom,kao i savrsen politicki marketing.Ali svaka druga presuda osim zatvora moze da ima veliki bumerang efekat,jer Miskovic ne verujem da ce tada propustiti priliku da tuzi drzavu za neosnovano privodjenje.Videcemo,ali je svima jasno da stvari nisu ni izbliza crno-bele kako je to delovalo odmah na pocetku.Putin je u svojoj zemlji doveo u red stvari sa tajkunima drugacije...

simke

pre 10 godina

Marko Mišković će biti oslobođen Miroslav osuđen ali ne veliko kao što je najavljivano. Sve je u napred smišljeno, Vučić će dobiti političke poene, Marko na slobodi, posao i dalje cveta.. što bi rekli i vuk sit i ovce na broju.

Uzrok i posledica

pre 10 godina

Vlast koja je već prokazana za neustavni pritvor, a predaje grad Beograd u ruke jednog Vesića i Srbe na Kosovu Tačiju stvarno ne može da bilo šta zameri Miškoviću ni u moralnom ni u pravnom smislu.

Kurir Jovica

pre 10 godina

Sa posmatračima ili bez njih, ovaj postupak je čist cirkus. Nema tu ni borbe protiv korupcije niti uspostavljanja pravde, ovo je politička ujdurma koja treba nekome da podgreva rejting. A pošto ovo očigledno nije dovoljno, najavljena su nova hapšenja tajkuna.

Rade

pre 10 godina

Ubeđen sam da je gospodin Mišković normalan poslovan čovek i da je negova jedina greška što mu je sin pao na "fore" Đuraškovića i sklopio posao sa njim. Uostalom, zbog toga ih i terete. Možda je neko i "smestio " Miškoviću (iz klana Đurašković) da bi se domogao još jednog dela Srpskog kapitala i prebacio ga u C.G kao što su prebačene mašine sa puteve.

grujo

pre 10 godina

ovo u kombinaciji sa Meronom lici da ce Vucko da plati debelu cenu sto se upustio u ovu pricu borbe protiv korupcije. sve odluke su vec donesene sada ide samo cirkus - BEZ IKAKVE SUMNJE.

oni su investitori, sudije su nezavisne, a mi smo majmuni ...

posmatrac...

pre 10 godina

Umislio covek da ide na izbore a ne u sud!Jedino je tu vazno,da li je kriv ili ne!A za to mu nisu potrebni posmatraci,nego dokazi na sudu!Posmatraci su ipak samo publika!S obzirom da nam je EU dostavila sporne spiskove sa 24 privatizacije,mislimo da nas vec odavno posmatraju,pa sada resili da nam je vreme za akciju!To nam je uslov nad uslovima za ulazak u EU...Nesto kao i procesuiranje haskih optuzenika!Mozda se ova borba protiv visoke korupcije i pljacke,na kojoj insistira medjunarodna zajednica,ustvari i ne odnosi na ove najbogatije!Oni su odavno usli u EU...Tu su krediti,avioni,kamioni,kuce stanovi,jahte...Ta borba se izgleda odnosi samo na one nizeg imovinskog i politickog ranga!Oni najbogatiji sami dovode posmatrace...jos kad bi mogli i svoje sudije!To bi bio hedonisticki pristup sudskoj instituciji,kakav i prilici najbogatijima medju nama!?!U Srbiji im je zivot kao bajka!Sto zamisle to i kupe!Mnogo se moglo,malo se znalo!

jesam iz delte pa sta?

pre 10 godina

strani posmatraci ce zaplasiti one koji su unapred napisali presudu.

Jedini je nacin da se normalno sudi u drzavi Srbiji upravo javnost sudjenja, i to ne srpska vec medjunarodna. Potpuno sam siguran da ce sudjenje izazvati paznju i stranih medija.

Ako tako bude Miskovic nema razloga za strah,jer ono sto pise u optuznici (bar ono sto je mesecima objavljivano u medijima), ne pije vodu i vise je bruka za onog ko je ovakvu optuznicu smislio.
prica se da je taj koji je osmislio sada nagradjen ministarskim mestom, a u realnom problemu je tuzilastvo i sudija. Tuzilastvo jer ce se videti da ovo nema smisla, a sudija, jer ce pod pritiskom inostrane javnosti morati da donese odluku baziranu na cinjenicama.

ko je pisao ovakvu optuznicu taj ce morati da objasni kako se to zaradjuje na kamati po kreditu (za to terete Miskovica),kako se to osteti firma kada jedan vlasnik od drugog vlasnika otkupi udele preko berze (za to optuzuju njegovog sina) i kako se to planira da se izvuce 20 mil EUR unapred i ugasi firma, a da u medjuvremenu u nju ulozite 50 miliona EUR(za to optuzuju Djuraskovica). morace i vestak d aobjasni kako je likvidaciona vrednost firme koja ima silne masine, ugovorene poslove i potrazivanaj od drzave jednaka nuli(na taj nacin su dosli do tih silnih milijardi stete).

e zato su tu strani posmatraci i novinari.

Udarna rupa

pre 10 godina

Stranci su poslednja nada da je nešto ostalo od pravne države u ovoj diktaturi, pa ako su poželjni u vlasti ne smetaju ni u sudnici.

Marko

pre 10 godina

Jedno legitimno i legalno pravo se tendenciozno izvrce u suprotnost. Nece posmatraci i struka da sude, oni samo predstavljaju garant da ce sudjenje biti u zakonskim okvirima,a ne po medijsko-carsijkim arsinima. I kako su sranci nepozeljni na sudjenju,a pozeljni kao savetnici u Vladi?

Aleksandar

pre 10 godina

Miskovic zna nesto,a znamo i mi,to svi znaju! Da nas pravosudni sistem,i vodjenje postupka je prepuno gresaka! Koje vode krsenju svih normi i prava optuzenog! Zato se plasim da ovaj proces nema neku buducnost! Mada,ako su se tuzioci i sudije opametile ,bitno da on bude proglasen krivim,bar u nekoj tacki optuznice,ovako sve ce pasti u vodu,ali ako bude oslobodjen bice jaci nego li sto je pre bio,ima da grize!!!

grujo

pre 10 godina

plasim se da ovi nadobudni nezavisni supljogavci u tuzilastvu nemaju vestine da ovaj proces izvedu na delotvoran nacin kako narod ocekuje. oni su navikli da zato sto su tuzioci mogu da rade sta hoce, a sada treba nesto i da dokazu a ne samo da upru prstom. Vucko ce u ovome najvise da nadrlja, a mi cemo opet da ispadnemo majmuni

Zoran M.

pre 10 godina

Neka se neko zakune da su političari nevinašca u celoj ovoj priči. Pamet u glavu ljudi i razmislite o tome šta sve možete kupiti novcem: Ono što je na prodaju. A ko prodaje?

Misko voli da zastrasuje i preti

pre 10 godina

A sta ce da objasni stranim tkz,posmatracima koje ih placa i podmicuje,na koji nacin je bio sluzavka Milosvicevom rezimu,i tada je poceo da se bogati u zemlji koja je bila pod ratnim stanjem i sankcijama i poceo da gradi Delta office "park" preko puta hotela Hyatt koji su odmah posle 5 oktobra i mnogi stranci videli jer zgrada je tada bila ruglo iz ugla posmatranja stranih predstavnika.Sta ce da objasni u vezi sa konfliktom Milke Forcan i kompanija koje su obostrano uzurpirali itd..?Mislim da nece uspeti uplasiti sud i tuzioce sa stranim predstavnicima,a nece moci vrsiti pritisak,pogotovu koje Miskovic ima veze sa pranjem novca,jer mnogi znaju njegovo ucesce u spomenutim aferama i ako on misli da nisu informisani.

Inkvizitor

pre 10 godina

Ovo su novi momenti za mene, osim SNS i DS botova sad imamo i Delta botove. PS Misko nadam se da se neces izvuci jer sam siguran da u trulom sistemu kao sto je nas nema bogatog, a postenog.

obicni...

pre 10 godina

Sve je ovo trulo od strane Miskovica..Opet nas zamajava! Kakvi posebni posmatraci!Pa nas posmatraju odavno!Vise oni znaju iz medjunarodne zajednice o korupciji i pljacki ovog naroda,nego sam narod!Nas su zatvorili u svoj privatni feud,zaduzene i osiromasene,ostavili da se batrgamo u svojoj bedi!Za to vreme su oni vodili hedonisticki zivot,ma kao iz bajke...Dok smo mi gubili radna mesta,fabrike,kuce,stanove...Oni su bezbrizno putovali po svetu!Sto se nas gradjana tice,nisu mu vazni ti posmatraci...Vazni smo mu mi gradjani!Jer svaka sumnja da su pare zaradjene na korupciji i pljacki drzavne kase i imovine,obavezno treba da podleze sudskoj proveri!U svakoj pravnoj i demokratskoj drzavi je tako!!Te pare nisu isle sa racuna posmatraca,vec sa naseg zajednickog racuna i imovine!Ako je nevin,bice oslobodjen ako je kriv, ici ce u zatvor...Kao i svi mi obicni smrtnici u Srbiji.Bogova medju nama nema,oni su na nebu a zakon na zemlji!

Posmatrač

pre 10 godina

Kada se bogatio nisu mu trebali posmatrači!? Mi ovde znamo da su to plaćeni "posmatraći" i da su tu da bi opstruirali sudski proces protiv Miška. Nautralni posmatrači iz sveta bi ostali zaprepašćeni kako se to Miško očas obogatio a Srbija zbog takvih osiromašila a ovi su dobili dobre apanaže da mute vodu.

LOMA

pre 10 godina

Napokon i Mišković nekome da odgovara, red je bio. Ne sumnjam da će biti teško sa njim, ali kada bi se napokon priveo kraju njegov slučaj i kada bi mu se zaplenila imovina, to bi bila ogromna pobeda ove države, a na prvom mestu sudstva. Jedino takvim primerima bi se ljudima vratilo poverenje uzdrmano predhodnih godina.Država je samim njegovim hapšenjem napravila veliki iskorak, lično nisam mogao da verujem. Samo da bude zdrav proces u smislu jake optužnice, pa da se začini sa malo osećaja suda za pravdu i super.

jedan pametan čovek je davno rekao

pre 10 godina

On je u stvari najsiromašnija osoba u Srbiji,jer je uvek gladan i nikad mu dosta...
(Jovica NS, 13. novembar 2013 12:42)
Nije glad u svetu zato što ne možemo da nahranimo siromašne, već zato što ne možemo da nahranimo bogate.

kasno...

pre 10 godina

Sve se radi da se u javnosti obesmisle sudjenja tajkunima...Rade i pojedini mediji i pojedinci pa i razne medjunarodne organizacije i to u tri smene!Ali vise ne moze niko da zaustavi pravdu...Kasno je za to!

mileva v

pre 10 godina

Strani posmatrači! Verovatno zbog toga što ne veruje našim sudovima, ali i te kako veruje našim bankama koji su ga punili kreditima, a koje danas vraća država i narod.

Šljivovicaljuta

pre 10 godina

Medjunarodni posmatrači ( pravni eksperti) su očigledno potrebni , pošto naše pravosudje zarad šurovanja s političkim establišmentom i dobijanja otvorenih naloga od njih, kako da postupe u nekom slučaju, nemaju više NIKAKAV KREDIBILITET i to treba javno reći i priznati.
Ovakvo pravosudje koje dozvoljava sebi selektivnu primenu Zakona i Ustava Srbije, zrelo je za stvarno reformisanje.
Kako na primer obrazložiti činjenice koje je utvrdio Ustavni Sud o povredi Ustavnih prava u slučaju neosnovanog produžavanja pritvora Miškovića, a da se niko iz pravosudja nije tom prilikom oglasio i zatražio sankcije za članove Apelacionog Suda koji bi morali za svoje slugetanje da snose sve konsekvence pa i udaljenje sa te funkcije.
Gde je vajni Ministar pravosudja da osudi takve postupke nedostojnih sudija ? Ništa se ne dešava , što samo podkrepljuje osnovane sumnje o umešanosti najviših političara u rad sudstva Srbije.
Zbog svega navedenog pravni zastupnici Miškovića su ispravno postupili što su zatražili prisustvo stranih eksperata na zakazanim ročištima.