Sreda, 06.11.2013.

13:11

Ministarka: Ne sabotiram Južni tok

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da nisu argumentovane tvrdnje da ona sabotira dogovor predsednika Srbije i Rusije.

Izvor: Beta

Ministarka: Ne sabotiram Južni tok IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Ne znam cemu zurba

pre 10 godina

Niko nista ne sabotira vec cela vlada treba da proveri dokumentaciju i sto vise moze se izbori i za nas drzavni interes.

Zna ona doboro sta radi

pre 10 godina

Ne nego treba da potpisujemo na vrat na nos da nas zbrzate pa da ispedneka osa NIS-om da su sve tacke ugovora podesene tako da vi dobijete vise na nasu stetu.

Srbin 100%

pre 10 godina

U ovom slucaju se najverovatnije radi o planski plasiranim medijskim spekulacijama koje za cilj imaju odustajanje ministarke od slanja tima revizora u Srbijagas

samo pitam

pre 10 godina

Pa imate li vi snsbotovi bar trunku mozga? Vi bi da ratujete sa Rusijom, sa DS, sa DSS, sa SPS, sa Srbima sa Kosova, sa Dodikom, sa radnicima koji mesecima ne primaju plate, sa penzionerima, sa nezaposlenima?

jimmy page

pre 10 godina

Ko iole prati politička dešavanja lako može proceniti da ovo nema veze sa istinom i da ministarka radi svoj posao izuzetno odgovorno.

Elektron

pre 10 godina

Upada u oči da se u medijima uporno forsira priča o nekom navodnom sukobu unutar vladajuće koalicije. Ne vidim problem ako svi štite interese Srbije, kako kažu. Pošto se priča odnosi na ugovore iz perioda prethodne vlasti, pitanje je koliko je tadašnja vlast bila zaštitnički nastrojena.

Milos

pre 10 godina

Ne vidim samo koji razlog zenaima da bi sabotirala pregovore...iskreno mislim da Zorana odlicno i odgovorno obavlja svoj posao i ,moje neko licno misljenje, da neke stranke polaku unose pometnju medju narod da bi imale sto vece sanse protiv sns na izborima koji se kuvaju.

ukile

pre 10 godina

Sve to sabotiraju oni koji su mislili da ce se Juzni tok graditi za vreme njihove vladavne, pa da se malo ogrebu od njegove izgradnje.

Alex1

pre 10 godina

@(ex Moskovljanin, gasadzija, 6. novembar 2013 17:49)
"Alex1
Ministarka zivi van ovog vremena. Sve ruske kompanije od Gazproma do Rosnjefta posluju preko posrednickih firmi.Gazprom sa Nemackom posluje zajednicke preko firme kojom rukovodi Gerhard Sreder bivsi nemacki kancelar. Rosnjeft prodaje sirovu naftu i derivate preko zajednickih firmi registrovanih u Londonu,Cirihu i offshore kompanije u Irskoj. Jedine dve zemlje koje nemaju posrednika su Belorusija i Ukrajina.Juzni tok kasni zato sto Srbija nije obezbedila garanciju od 700 miliona dolara.Pocece gradnju u Kovilju(?) samo da se zamazu oci rusima.Gradnja treba da pocne od bugarsko srpske granice"

1. Netačno. Zajedničke firme, kao Nord Stream (Šreder), koje rade na izgradnji gasovoda su jedno, a firme koje se bave distribucijom i transportom su drugo. Wingas je više od 50% u nemačkom vlasništvu (BASF), a manje od 50% u ruskom.
Sem toga, a to je suština, NIGDE u Evropi ne postoji primer da neka kompanija (kao kod nas Srbijagas) kupuje gas od većinski ruske firme po višoj ceni, a onda prodaje toj ISTOJ firmi gas po nižoj ceni (Yugorosgaz). Ta firma se onda kao bavi distribucijom.

2. Ne kasni Južni tok zbog Srbije, nego zbog Bugarske! Oni su pod posebnim uslovima (najniža cena gasa u Evropi, itd.) konačno pristali na Južni tok, umesto na planirani gasovod iz Turske (azerbejdžanski gas), koji će sada ići preko Grčke.
http://www.novinite.com/articles/155138/Russia%27s+Kommersant%3A+Gazprom+Surrendered+to+Bulgaria

Alex1

pre 10 godina

Još nešto. SNS botovi, da li ste toliko ograničeni, da čak kad neko pohvali vašu ministarku, dobije tonu minusa, samo zato što kaže da Toma nema nadležnost da pregovara o energetici?

Dakle, u Vladi vrede jedino Tasovac (izvinjavam se što sam ga zaboravio) i Radulović. A sada lupajte minuse.

P.S. Da li je Bačević u Moskvi tražio smanjenje rudne rente? Nije?

Alex1

pre 10 godina

Nastavak:

Molim moderatore da objave bar sledeća dva teksta, ako sam već zakasnio sa komentarom:

1. "Bulgaria Seals Deal to Purchase Azeri Gas"
http://www.novinite.com/view_news.php?id=153786

2. "Russia's Kommersant: Gazprom Surrendered to Bulgari"
http://www.novinite.com/articles/155138/Russia%27s+Kommersant%3A+Gazprom+Surrendered+to+Bulgaria

Iz teksta u Komersantu, 1. novembra:
"The construction of the "most problematic stretch" of the South Stream gas pipeline, the one in Bulgaria, has been officially launched, according to Russian daily Kommersant.
In an article on Thursday's ceremony for the launch of the construction of the Bulgarian section of the conduit titled "Gazprom surrendered to Bulgaria", Kommersant says that Gazprom will have to reduce gas prices for Bulgaria and agree to major concessions as regards the terms of the loan to the Bulgarian Energy Holding (BEH).
Miller is quoted as saying that the price of Russian gas for Bulgaria has plummeted to one of the lowest rates in Europe."

miholjsko leto

pre 10 godina

To sto gospodin Resetnjikov ima takvo misljenje ne znaci da je to istina.Pitam se koji su njegovi interesi...?!Zorana Mihajlovic je skroz opravdala svoju funkciju i ne bi sebi dozvolila ovako nesto.Uostalom,o tako velikom projektu se razgovara,iznose se misljenja,predlozi....

Jovan

pre 10 godina

I da živim stotine godina u njene i Vučićeve izjave nikada ne mogu poverovati. Razlog za moj stav je u doživljenoj obmani bolje reći prevari i laži velikog broja malih akcionara Energoprojekta i BEKO-a.

Provaljen si

pre 10 godina

Tačno je da Mihajilovićeva "sabotira" dogovor dva predsednika,jer traži da se ispitaju nezakonite radnje SPS i Dušana Bajatovića u Srbija-gasu.Koliko si Bajatoviću platio ovaj medijski napad na Mihajilovićevu?

Jovan

pre 10 godina

Sve su to izmišljotine, zašto bi Zorana sabotirala Južni tok. Ako je neke stvari trebalo precizirati, dok radovi ne otpočnu, šta je u tome loše? Bez potrebe se pravi slučaj, tamo gde ga nema.

Vec vidjeno

pre 10 godina

Jok, nego ce da prizna da koci. :]

Gospodja je americki stipendista, stari proamericki G17+ kadar, i masonka.

Nasa elita se oduvek lako prodavala za tudje interese, zato i jesmo tu gde jesmo kao narod, 100 godina nemamo vlast koja radi za ovu drzavu i narod.

Pa ne ide to bas tako

pre 10 godina

O tome i ne treba da odluce dva predsednika dveju drzava samovoljno vec i njihova ministarstva energetike i naravno vlade obeju drzava.

Петар Миловановић

pre 10 godina

...4 Ne plaća se samo potrošena energija, postoji nešto što se zove održavanje mernog mesta. Slično je i za telefon, pričali ne pričali 500 dinara nam ne gine.
Lep dan Vam želim.
(Voša le, 6. novembar 2013 16:48)
Господине Voša le, 6. novembar 2013 16:48 у Србији има више од 2 милиона струјомера, па ако само 500.000 људи плаћа струју редовно, то је 2.500.000 евра месечно само за „одржавање мерног места“ или за „ангажовану снагу“, па пута 12 месеци у години то је 30.000.000 евра годишње (тридесет милиона евра годишње)! И све то само зато што се неко пре ових бивших радикала, а то су демократе, сетио како да опљачка народ не понудивши му ништа за толико милиона евра! Какво бре одржавање места, никада нисам видео било кога из ЕДБ да се појавио на капији и да тражи да нешто уради на орману са струјом. Поред тога, ми мештани смо сами куповали бандере и каблове, чак и уличне сијалице, палтили постављање бандера и каблова, купили ормане са струјомерима и све је то сада имовина ЕПС-а! Иста је ситуација са Телекомом, који ми ни за шта отима по 500 динара месечно на име претплате за телефон и то без иједног утрошеног импулса, па и они од овог осиротелог народа опљачкају годишење без икаквог рада можда и већу суму новца! И што је најжалосније, оба предузећа су губиташи! Требало би неко да загине због оволике очигледне пљачке!

prokleta avlija

pre 10 godina

dve stvari su ovde interesantne...prva je da je slika 10 puta veca nego njena izjava...a druga je da cela Srbija ODAVNO zna da MIhajlovićeva kaže ono što Vučić misli...a vi se zamislite

pipi-duga-carapa

pre 10 godina

Pa neko izgleda pokusava da zavadi pa da vlada. Ne deluje mi Mihajloviceva kao neko ko bi tako nesto uradio. Mislim da je ovo cista provokacija. Samo ti Zoko budi iznad toga! Najbolji idu napred!

Aries

pre 10 godina

Ko god bude gurnuo sapu u nasu teritoriju, a ne deli a nama kolac, i treba da se sabotira. Ako je osetiala neki problem oko nepostene raspodele dobara, onda i neka je!

Jakovo

pre 10 godina

Ne vidim razlog zasto bi saboirali sve to. Mislim da onaj ko je to izrekao nema nista prece da radi pa hajde da mao pusti buvu i rasprsi nekeneistine.Vi odlicno radite svoj posao i samo tako nastavite.

Dragan

pre 10 godina

Samo da kazem Marti...ne postoji plan i program Vlade Srbije...to je samo iluzija...svi ministri u Vladi Srbije su manje vise solo igraci iza kojih stoje odredjene interesne grupacije sa zapada i istoka...u tom smislu, moglo bi se slobodno reci da drzava Srbija ni ne postoji, sto po meni i nije daleko od istine. Kada govorimo o g-dji Mihajlovic, pa ona je clanica organizacije "East West Bridge Serbia"...zainteresuj se, draga Marta, kakva je to organizacija da ne bih ja ovde zauzimao prostor. Znaci, pustimo mi to sto se nasa ministarka deklarativno zalaze za Juzni tok...niko ovde nije sisao veslo, a Rusi pogotovo.

samo napred Zorana

pre 10 godina

Ovo je klasican pokusaj Bajatovica da preko svojih pajtosa iz Moskve izvrsi pritisak na srpske vlasti da ne kopaju mnogo po Srbijagasu, kako bi mogli neometano da nastave sa pljackom gradjana Srbije. Pre neki dan su se zalili ovi rusi iz NIS-a, kako ih nasa strana ugrozava nekakvim sporazumom koji navodno nije usaglasen sa njima. Danas se javlja ovaj tip da udeli nekakvu packu. Ocigledno je da je Zorana dirnula u osinje gnezdo kada je krenula na Srbijagas. Ko zna sta tu moze da ispliva. Verujem da ce pritisci Rusije na Srbiju biti sve jaci i jaci, ako se nastavi sa tom pricom o Srbijagasu. Ali nije to toliko lose, doslo je vreme da se vidi kolika su nam rusi "braca"... iza svega se krije pljacka gradjana Srbije preko ruskih srafova ovde u Srbiji.

ex Moskovljanin, gasadzija

pre 10 godina

Alex1

Monistarka zivi van ovog vremena. Sve ruske kompanije od Gazproma do Rosnjefta posluju preko posrednickih firmi.Gazprom sa Nemackom posluje zajednicke preko firme kojom rukovodi Gerhard Sreder bivsi nemacki kancelar. Rosnjeft prodaje sirovu naftu i derivate preko zajednickih firmi registrovanih u Londonu,Cirihu i offshore kompanije u Irskoj. Jedine dve zemlje koje nemaju posrednika su Belorusija i Ukrajina.Juzni tok kasni zato sto Srbija nije obezbedila garanciju od 700 miliona dolara.Pocece gradnju u Kovilju(?) samo da se zamazu oci rusima.Gradnja treba da pocne od bugarsko srpske granice

Posejdon

pre 10 godina

Ne treba blokirati i kociti ali treba progurati nase interese tako da mi ozivimo. Oni bi dobili sta njima treba, ali i mi sta nama treba. Nikakav posao koji nije na obostrano zadovoljstvo ne treba zapocinjati!

dragiša

pre 10 godina

Vučić bi trebalo ovu gospodju da spusri na zemlju!
Činjenica je da su i Nikolić i Putin ocenili da ima "šuma" u nekim poslovima koji se zovu Južni tok,i to sa naše strane, upućuje na činjenicu da mora da se gospodja Mihajlović spusti na tlo i shvati da nije svemoguća.
Po cenu , isterivanja iz SNS.

Arsen

pre 10 godina

Naravno. Ne postoji projekat u Srbiji u kojem nisu umešani lični interesi i interesi različitih interesnih grupa (tajkuni, druge države, EU, MMF...). Znam samo da nijedna vlada nije radila u interes naroda i države, već u korist gore pobrojanih. I ova danas koja jaše drugi krug nastavlja isti posao.

Marta

pre 10 godina

Moramo da privlacimo a ne da odbijamo. Mihajloviceva sigurno zna da je to plan i program Vlade. Kada bi sabotirala, radila bi prortiv same Vlade, a to bi vec brzo odjeknulo...

Raspucin

pre 10 godina

Gospodja Ministarka je veliki borac za lepsu i bogatiju Srbiju..
Ona se bori za Juzni Tok-ali i da Srbija dobije sto vise od Juznog Toka..

Napred Zorana !!!

Jasno

pre 10 godina

Ne bi smo smeli da se previse podcinjavamo ni Rusima ni Evropi. Mi jesm u ovom periodu nase istorije siromasni i jadni, ali imamo prirodna bogatstva, imamo geografsku poziciju. Ne bi smo trebali da ceznemo ni za cijom ljubavlju, samo neka nam ponude dobar deal, i bicemo o.k sa svima.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

CRNOKOSA

Uh breee sta napisa. Evo ja i moja familija smo sretni sto se ona bori za nase interese.Ajde kazi koji je to interes?

Gledam svaki dan dva antipoda.Vucica sa facom budistickog svestenika koji nema ni jednog trenutka osmeh na licu,zabrinut covek, ne spava, brine za Srbiju i ova Ministarka.Samo se kezi sta je njoj toliko veselo?

Voša le

pre 10 godina

(Петар Миловановић, 6. novembar 2013 14:48)
" Ова као да је у СНС дошла из Чедине ЛДП или Чанкове ЛСВ, све ради да гасовод јужни ток не прође кроз Србију иако су уговоре са русима потписали и хрвати, који рачунају на ненакав Јадрански гасовод! Ове проблеме решиће руски председник Владимир Путин и српски Томислав Николић, јер колико да се труде противници Јужног тока, сви знамо да је евроамерички гасовод Набуко пуко!"
1. Došla je iz G17, bila je Labusov pomoćnik
2. Hrvatska je odavno odustala od južnog toka te glavni krak od nas ide na Mađarsku.
3 Neće Toma ništa da rešava jer nema nadležnost. Malo se offira i to je sve, da ga ne zaboravimo da postoji.
4 Ne plaća se samo potrošena energija, postoji nešto što se zove održavanje mernog mesta. Slično je i za telefon, pričali ne pričali 500 dinara nam ne gine.
Lep dan Vam želim.

Pravda

pre 10 godina

Ministarka Mihajlović za sada radi korektno svoj posao,sporazum koji je potpisan sa Rusijom će biti veoma koristan za našu zemlju, a mali nesporazumi će biti brzo izglađeni u skladu sa tradicionalnim prijateljskim odnosima sa Rusijom.

Alex1

pre 10 godina

@(poznavaoc stanja, 6. novembar 2013 13:46)

Upravo tako, i kod mene ima plus zbog tog poteza, iako mislim da je vlada katastrofalna (sem Radulovića).

1. Takvi "dogovori" nisu u nadležnosti predsednika, već vlade. Verovatno u Rusiji o svemu odlučuje Putin, pa nisu navikli na raspodelu nadležnosti.

2. Ministarka je pokušala da izbaci Yugorosgaz kao posrednika i da ukloni najveću štetočinu u zemlji, njihovog "garanta Južnog toka" Bajatovića, kao i da sprovede restruktuiranje Srbijagasa koje bi sprečilo dalje odlivanje para. ZATO im ona smeta.

3. Ako im je Bajatović "garant Južnog toka", onda upravo Rusi sabotiraju NORMALNO odvijanje radova na Južnom toku. Ako su planirali da taj posao radi "Srbijagas" koji je u dugovima milijardu evra, da bi još više izmuzli ovu jadnu zemlju, jer Bajati neće glasati u interesu Srbije bilo kakve odluke da se donose ("princip zlatne akcije"), ovog puta su se preračunali!

Mile NS

pre 10 godina

Dozvolite da pojasnim...
Zorana Mihajlović je guverner Srbije u EBRD (Evropska banka za obnovu i razvoj ) i ono što se dešava oko Južnog toka je sledeće: EBRD se preko Zoke pokušava ugurati u taj projekat kao finansijer izgradnje Južnog toka kroz Srbiju!!!
Rusima se to naravno ni malo ne sviđa i zato je ponuđeno čak da "Rusi" (ne Rusija nego kompanije) sada finansiraju tu izgradnju, a da Srbija te toškove otplati kroz kasnije ustupanje zarade od tranzita gasa dalje put Evrope. Koliko je to sve povezano verovali ili ne podatak je da su Rusi ZBOG TOG odlaganja početka izgradnje Južnog toka "odložili" posetu Šojgua koji je trebao početkom oktobra doći u Srbiju kako bi se potpisao ugovor o modernizaciji naših ViPVO jedinica Vojske.
Razmislite, zašto bi nam Rusi davali bilo kakav kredit za avione i pvo ako u Srbiji još uvek nema ništa što je u njihovom interesu da bude zaštićeno u državi, sa Ruskim oružjem? Upravo tako...
Posle posete Nikolića Rusiji nešto je izgleda dogovoreno, te je Zoka ta koja je sada na tapetu kao saboter početka izgradnje, ali je i ta kao zbog obaveza "odložena" poseta Sergeja Šojgua ponovo "zakazana" za kraj ovog meseca, osim ako opet nešto ne krene protiv izgradnje gasovoda...

xRade

pre 10 godina

Uopste ne sumnjam da ga sabotira jer ona hoce da bude u centru svega. Ovu ministarku zanima samo PUBLICITET i moc. apsolutno nista nije uradila. Vucic ce da plati visoku cenu zbog nje.

emirati

pre 10 godina

Grci imaju najvise gasa u Evropi,i bolja je varijanta da smo sa njima usli u izgradnju za taj tok ?
Ruski gas je mnogo skuplji i nepovoljniji ?

Alex1

pre 10 godina

@(boze, 6. novembar 2013 13:25) "Ova zena nije svoja. Zaslepljena je vlascu i svojom strankom. Konkretno posto sam upucen u celu pricu ona nista nije specijalno uradila samo nastavila rad drugih predhodnika. Sve sto radi je demagogija."

Najveći demagog ovde si ti. Da ne radiš možda u Srbijagasu?
Optužio si je za nezaposlenost, huligane, itd. :))), a nju nazivaš Gebelsom?


@(samo se opusti,nece nista da te boli, 6. novembar 2013 14:42) "Zorana se zamislja da moze da upravlja Ruskim kapitalom.Moze,ali malo sutra,kad na vrbu rodi grozdje..."

"Srbijagas" je SRPSKA firma, državna, ako nisi u toku. Ne meša se ona u poslovanje "Gasproma", vać ruskog pulena, Bajatovića koji troši NAŠE pare. To što joj je Bajatović direktno uputio pretnju preko onog grafika na strani 11. njegove "prezentacije" je stvar za tužilaštvo.


@(Петар Миловановић, 6. novembar 2013 14:48) "Ове проблеме решиће руски председник Владимир Путин и српски Томислав Николић, јер колико да се труде противници Јужног тока..."

Toma će da reši? :)))
Da ponovim, to nije u njegovoj nadležnosti, a o kapacitetima da ne govorim.

munZ

pre 10 godina

Pretražite arhivu B92 u prethodnih 12 meseci, uparite termine "Zorana" i "južni tok", pročitajte i sami dajte sud da li je bilo sabotaže ili ne. Nije šija nego je vrat. E sad, neki su dali packe, neki su se u ime cele države na kanabetu kod Putina izvinjavali zbog nje (predsednik Nikolić). Da li je ona vasionski u pravu ili ne, ne znam. I nisam siguran da znam da li je bolje imati ili ne Južni tok, mada mi prosta logika nalaže da je infrastruktura kanda dobra stvar. Znam da je za vreme njenog mandata skočila cena struje, da je umanjila koeficijent za noćnu tarifu (sa 4,0x na 2,5x i za toliko i to poskupela), da imamo fijasko sa solarnim parkom (koji će nas koštati "boga oca"), da nema napretka sa Kolubarom B i TENT-om 3, da na tržištu struje i dalje vlada haos... Ali je uvek spremna da prokomentariše Beograd, Petnicu, Vojvodinu.

Pera Bozic

pre 10 godina

Baš takva kompanija sa državnim udelom od ca. 30% mora biti pomno kontrolisana.
Najbogatija kompanija sa sve manjim brojem radnika?
Gasprom se ponaša kako mu je volja, njihovi planovi moraju da budu usaglašeni sa planovima države i vlade. To pravo državi daje njenih 30% akcija i tu ništa ne bi trebalo da je sporno. Ko je večinski vlasnik nikad nije dovodjeno u pitanje jer to jasno. Glupost je i pomišljati da država može to da ospori, ali i Gaspom baš zato mora da pošptuje i njena prava, planove i interese.

Gasprom je ionako prevelik i prejak za Srbiju i on se hteo-nehteo ponaša kao slon u porcelanskoj radnji.

Već smo imali iskustva sa Miškovićem i Deltom, gde su poslanici donosili čak i zakone koji su samo njemu odgovari i dobro smo videli kuda to vodi...

TOZA - PECAROS

pre 10 godina

Ministarka energetike Zorana Mihajlovic je potpuno u pravu kada kaze da ona ne sabotira Juzni tok. Koliko se secam i sam predsednik Srbije Tomislav Nikolic je rekao prilikom posete Rusiji da ima nekih problema sa Rusima. Ovo mi sve vise lici ako neko saobotira pocetak gradnje Juznog toka onda je to Dusan Bajatovic koji ne samo da sabotira Juzni tok vec sabotira gradane i drzavu Srbiju.

Misljenje

pre 10 godina

Posle svega sto se otkrilo o Srbijagsu i iznesenim sredstvima nije logicno zdravo za gotovo reci Ministarka je kriva sto sve postavlja na svoje mesto. Ako je medjunarodnim ugovorom prihvaceno, nasom greskom, nesto sto nije bilo u intresu nas ili smo napravili put da se neki nasi ljudi posebno bogate, a to sto se neki Rusi bogate njima to nije toliko vazno ili im je to tamo neciji interes, nasi moraju da potvrde da ce sve raditi po ugovoru i sve sve resavati prijateljski, jedino je G-din Nikolic se istrcao sa misljenjem o svojoj vladi koju nije morao da kompromitije bas toliko. Kod kuce je mogao da postavi stvari na noge pa valjda ima toliko moci! Najpogubnije bi bilo da se koplja slome na onima koji rade samo u interesu Srbije. Drugim recima pa nije valjda rusima najvaznije da ostane samo G-din Bajatovic. Ima tu nesto sumnjivo sto eto i G-din Nikolic je spreman da zataska.Za njega je najvaznije da se sto naje pravi vazn i glavni, neka samo ide da predstavlja Srbiju a ostavi Vladi da odredi ko ce je predstavljati u konkretnim potpisivanjem ugovora. Sigurno je da izgradnja juznog toka nece biti ugrozena pa makar nas kostala i vise nego sto je normalno, ali sve ima svoju cenu, ipak i narod mora to da zna ali u svojoj kuci a ne da otkriva sa strane!

službenik

pre 10 godina

naša lepuškasta ministarka udarila. na Bajatovića,koji pravi manjak od samo 1 ooo ooo ooo evra,i ništa mu ne može.Izgleda da je naletela na pogrešnog čoveka.Njemu ni Brankica ništa ne može a kamoli ova naivna ministarka.U kamen-kremen vi udarate,samo će te glave polupati...

@Boze promašena tema

pre 10 godina

Da li dobro rade ili ne, pitanje je za izbore.
Ovde su komentari za Južni tok, i kao neko ga sabotira.
Ovo je jedina stvar koju podržavam kod doticne ministarke, jer je apsolutno u pravu.
Odlicno opisao stanje u r.energetici, " Poznavalac stanja".
To koliko nas Rusi cede nema na svetu. To što rade svom narodu, njihova stvar, ali za ime sveta, ovo je Srbija. Naša Vlada odlucuje kako ce se trošiti nivac iz buđeta a ne Rusi.

Milan

pre 10 godina

Apsolutna podrska Zoki, jer govori istinu. Kako moze zena biti kriva kada vlada, tj. prethodni ministar finansija Dinkic nije predvideo i obezbedio dovoljno para za exproprijaciju zemljista na celoj trasi kroz Srbiju? Dodatno, eksproprijacijom se bavi drugo ministarstvo, tj. ministarstvo gospodina Bacevica, tako da je, po meni adresa za pitanje zasto nije uradjena eksproprijacija na relaciji Dinkic-Bacevic!
Sledece, kako neko misli da Srbijagas sa 1 milijardom evra gubitaka moze da ode u banku po kredit ili garanciju da ce posao izgradnje gasovoda na nekoj deonici biti ok uradjen? Srbijagas je postao preveliki teret za ovu drzavu jer ova drzava nema tih para u budzetu kojima bi garantovala Bajatoviceve bahanalije i promasene projekte!

Komsija

pre 10 godina

Tesko nama gradjanima vise sa ovim politicarima. Steta je sto niko od njih bi malo ne volu ovu lepu zemlju. Tuzna sam, jer ih mi birano, dajemo im podrsku, a oni su svi isti i DS i SNS, LDP, SPS, DSS...NIKO NE VREDI NI PREBIJENE PARE!!!

d

pre 10 godina

pa koliko se secam i sam predsednik niklic je rekao da ima "nekih" problema sa rusima. pre mi se cini da bajatovic sabotira gradane i drzavu srbiju.

lioo

pre 10 godina

Kriminala, korupcije je bilo i u predhodnoj vlasti. Ne kapiram nas mentalitet. Hocemo sve preko noci da postane bolje. Postavite pitanje sami sebi koliko je Tito gradio Jugoslaviju da postane ono sto je bila? Godinu ipo dana ljudi je mali vremenski period da bi se videle ikakve promene. Eto toliko od jednog omladinca.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da nisu argumentovane tvrdnje da ona sabotira dogovor predsednika Srbije i Rusije. Ова као да је у СНС дошла из Чедине ЛДП или Чанкове ЛСВ, све ради да гасовод јужни ток не прође кроз Србију иако су уговоре са русима потписали и хрвати, који рачунају на ненакав Јадрански гасовод! Ове проблеме решиће руски председник Владимир Путин и српски Томислав Николић, јер колико да се труде противници Јужног тока, сви знамо да је евроамерички гасовод Набуко пуко! Него, нека ми она као министарка енергетике објасни како то да сам за 0 (нула) потрошених киловата за претходни месец ЕПС-у платио 600 динара! Нисам на време дао податке читачу, јер су раније очитавали од 10.-15. у месецу, а по новом то је око 5. у месецу! И ја добијем рачун од ЕПС-а у коме стоји да нисам потрошио ни један киловат! Урачунали су ангажовану снагу и ПДВ на ту суму па све то за нула киловата потрошене струје износи 600 динара! Има ли неке земље на свету да за нула киловата платиш више од 5 евра!? Чиста пљачка, која се наставља и са овим бившим радикалима!

petar

pre 10 godina

Bravo za Mihailovicku! Dosta poklonili rusima!Poklonili NIS zato prodaju najskupli gas Srbiji kroz trecu firmu Yugorosgaz u Svajcarskoi(peru pare ruski i srpski lopovi) za 400$ za 100m3 Nemacka,Italija kupuje za 250$ Polska za 300$,Grcka otkazalas od ruskog gaza,svi kuouju po spo cenama a Srbija podpisuje dugorocni ugovor!Iz NIS izbacuju srpske radnike dovode ruse!Cena nza gas stalno raste!Podrska Mihailovicke!

garavi

pre 10 godina

aha sad menjamo plocu jel ? dobila si ti 2-3 zauske i odma ucutala . ne bi me cudilo da sad sednes pored bajatovica u kancelariji . isti ste ,nasla krpa zakrpu

poznavaoc stanja

pre 10 godina

Gospodju ministarku sam poceo veoma da postujem od kada je stvari oko Srbijagasa (YugoRosgasa,transgasa i ostalih GASOVITIH i NAFTOVITIH RUSKIH KRVOPIJA)pocela da naziva pravim imenom.A TovariSj Leonid nije direktor nikakvog naucnog instituta vec jedna NAJOBICNIJA SPIJUNCINA.Sta bi se desilo kada bi njega neko Upitao:KAKO JE MOGUCE DA SE TROSKOVI VEZANI ZA ORGANIZOVANJE OLIMPIJADE U SOCIJU POVECAJU SA 8 mlrd $ na preko 60 MILIJARDI $ i da svi budu srecni i zadovoljni-NIKO ZIV NE SME DA POSTAVI PITANJE U DUMI.Niko ne sme da postavi pitanje u toj istoj DUMI gde su SVE PARE OD GASA I NAFTE,cija je firma u GUVNOR u CH,gde zavrsavaju pare od ORUZJA,zasto su putevi u katastrofalnom stanju a izdvajaju se desetine Milijardi godisnje,zasto preko 100000 ljudi svake godine napusta rusiju ITD ITD.
Samo HRABRO NAPRED ZORANA

Milan

pre 10 godina

G-djo Mihajlovic objasnite narodu gde je jeftinija struja za glasace koje ste prevarili, kako mozete kroz 3 sporazuma o reprogramu da legalizujete pljackaske kamate na kamatu koje i Ustavni i Vrhovni kasacionu sud ocenio kao nezakonite a vi i dalje insistirate na tome iako ste svesni da krsite zakon. Tacno je da ljudi duguju a Elektrodistribucije su bukvalno OPLJACKALE one koji su u nekim periodima bili u skripcu sa placanjem tako da su za kratko vreme sa tim kamatama dugovi postajali neotplativi, prisetite se svega sta ste nam u kampanji govorili, nismo svi za godinu i po dana kolektivno doziveli amnezije. Vas rad je najlepsi primer govori jedno. misli drugo a radi trece.

Milos

pre 10 godina

Sabotiras i te kako samo neznam ko stoji iza tebe nesmes ti to sama.Ipak si ti slaba za tako krupnu stvar.Mislim da neces uspeti juzni tok mora proci i posle toga i zapad ce nas vise ceniti zapamtite to. Ovako praznu i siromasnu kucu niko ne ceni i nepostuje.

sram vas budi

pre 10 godina

ne znam da li sabotira južni tok, ali znam da nas građane sabotira iz sve snage. novim merenjem/naplatom potrošnje grejanja privatna domaćinstva su opljačkana i ta pljačka je legalizovana.

boze

pre 10 godina

Ova zena nije svoja. Zaslepljena je vlascu i svojom strankom. Konkretno posto sam upucen u celu pricu ona nista nije specijalno uradila samo nastavila rad drugih predhodnika. Sve sto radi je demagogija. Zena samo sto ne krene da prica kako velicanstveno sve rade i da je sve zlatno sto oni mislim sns dotakne. A evo kako je : nikad veca nezaposlenost.Nikad vise zaposljavanja botova njene stranke. Nikad gori standard nikad vise kriminala ubistava huliganstva nego u ovih godinu ipo. Sve je to sto oni rade bez plana ideje nego ajde mozda ovo mozda ono ali narodu cemo pricati mi smo naj naj. Gebels bi im pozavideo na marketingu

poznavaoc stanja

pre 10 godina

Gospodju ministarku sam poceo veoma da postujem od kada je stvari oko Srbijagasa (YugoRosgasa,transgasa i ostalih GASOVITIH i NAFTOVITIH RUSKIH KRVOPIJA)pocela da naziva pravim imenom.A TovariSj Leonid nije direktor nikakvog naucnog instituta vec jedna NAJOBICNIJA SPIJUNCINA.Sta bi se desilo kada bi njega neko Upitao:KAKO JE MOGUCE DA SE TROSKOVI VEZANI ZA ORGANIZOVANJE OLIMPIJADE U SOCIJU POVECAJU SA 8 mlrd $ na preko 60 MILIJARDI $ i da svi budu srecni i zadovoljni-NIKO ZIV NE SME DA POSTAVI PITANJE U DUMI.Niko ne sme da postavi pitanje u toj istoj DUMI gde su SVE PARE OD GASA I NAFTE,cija je firma u GUVNOR u CH,gde zavrsavaju pare od ORUZJA,zasto su putevi u katastrofalnom stanju a izdvajaju se desetine Milijardi godisnje,zasto preko 100000 ljudi svake godine napusta rusiju ITD ITD.
Samo HRABRO NAPRED ZORANA

boze

pre 10 godina

Ova zena nije svoja. Zaslepljena je vlascu i svojom strankom. Konkretno posto sam upucen u celu pricu ona nista nije specijalno uradila samo nastavila rad drugih predhodnika. Sve sto radi je demagogija. Zena samo sto ne krene da prica kako velicanstveno sve rade i da je sve zlatno sto oni mislim sns dotakne. A evo kako je : nikad veca nezaposlenost.Nikad vise zaposljavanja botova njene stranke. Nikad gori standard nikad vise kriminala ubistava huliganstva nego u ovih godinu ipo. Sve je to sto oni rade bez plana ideje nego ajde mozda ovo mozda ono ali narodu cemo pricati mi smo naj naj. Gebels bi im pozavideo na marketingu

petar

pre 10 godina

Bravo za Mihailovicku! Dosta poklonili rusima!Poklonili NIS zato prodaju najskupli gas Srbiji kroz trecu firmu Yugorosgaz u Svajcarskoi(peru pare ruski i srpski lopovi) za 400$ za 100m3 Nemacka,Italija kupuje za 250$ Polska za 300$,Grcka otkazalas od ruskog gaza,svi kuouju po spo cenama a Srbija podpisuje dugorocni ugovor!Iz NIS izbacuju srpske radnike dovode ruse!Cena nza gas stalno raste!Podrska Mihailovicke!

d

pre 10 godina

pa koliko se secam i sam predsednik niklic je rekao da ima "nekih" problema sa rusima. pre mi se cini da bajatovic sabotira gradane i drzavu srbiju.

Milan

pre 10 godina

Apsolutna podrska Zoki, jer govori istinu. Kako moze zena biti kriva kada vlada, tj. prethodni ministar finansija Dinkic nije predvideo i obezbedio dovoljno para za exproprijaciju zemljista na celoj trasi kroz Srbiju? Dodatno, eksproprijacijom se bavi drugo ministarstvo, tj. ministarstvo gospodina Bacevica, tako da je, po meni adresa za pitanje zasto nije uradjena eksproprijacija na relaciji Dinkic-Bacevic!
Sledece, kako neko misli da Srbijagas sa 1 milijardom evra gubitaka moze da ode u banku po kredit ili garanciju da ce posao izgradnje gasovoda na nekoj deonici biti ok uradjen? Srbijagas je postao preveliki teret za ovu drzavu jer ova drzava nema tih para u budzetu kojima bi garantovala Bajatoviceve bahanalije i promasene projekte!

lioo

pre 10 godina

Kriminala, korupcije je bilo i u predhodnoj vlasti. Ne kapiram nas mentalitet. Hocemo sve preko noci da postane bolje. Postavite pitanje sami sebi koliko je Tito gradio Jugoslaviju da postane ono sto je bila? Godinu ipo dana ljudi je mali vremenski period da bi se videle ikakve promene. Eto toliko od jednog omladinca.

TOZA - PECAROS

pre 10 godina

Ministarka energetike Zorana Mihajlovic je potpuno u pravu kada kaze da ona ne sabotira Juzni tok. Koliko se secam i sam predsednik Srbije Tomislav Nikolic je rekao prilikom posete Rusiji da ima nekih problema sa Rusima. Ovo mi sve vise lici ako neko saobotira pocetak gradnje Juznog toka onda je to Dusan Bajatovic koji ne samo da sabotira Juzni tok vec sabotira gradane i drzavu Srbiju.

Pravda

pre 10 godina

Ministarka Mihajlović za sada radi korektno svoj posao,sporazum koji je potpisan sa Rusijom će biti veoma koristan za našu zemlju, a mali nesporazumi će biti brzo izglađeni u skladu sa tradicionalnim prijateljskim odnosima sa Rusijom.

Raspucin

pre 10 godina

Gospodja Ministarka je veliki borac za lepsu i bogatiju Srbiju..
Ona se bori za Juzni Tok-ali i da Srbija dobije sto vise od Juznog Toka..

Napred Zorana !!!

samo napred Zorana

pre 10 godina

Ovo je klasican pokusaj Bajatovica da preko svojih pajtosa iz Moskve izvrsi pritisak na srpske vlasti da ne kopaju mnogo po Srbijagasu, kako bi mogli neometano da nastave sa pljackom gradjana Srbije. Pre neki dan su se zalili ovi rusi iz NIS-a, kako ih nasa strana ugrozava nekakvim sporazumom koji navodno nije usaglasen sa njima. Danas se javlja ovaj tip da udeli nekakvu packu. Ocigledno je da je Zorana dirnula u osinje gnezdo kada je krenula na Srbijagas. Ko zna sta tu moze da ispliva. Verujem da ce pritisci Rusije na Srbiju biti sve jaci i jaci, ako se nastavi sa tom pricom o Srbijagasu. Ali nije to toliko lose, doslo je vreme da se vidi kolika su nam rusi "braca"... iza svega se krije pljacka gradjana Srbije preko ruskih srafova ovde u Srbiji.

Jovan

pre 10 godina

Sve su to izmišljotine, zašto bi Zorana sabotirala Južni tok. Ako je neke stvari trebalo precizirati, dok radovi ne otpočnu, šta je u tome loše? Bez potrebe se pravi slučaj, tamo gde ga nema.

Posejdon

pre 10 godina

Ne treba blokirati i kociti ali treba progurati nase interese tako da mi ozivimo. Oni bi dobili sta njima treba, ali i mi sta nama treba. Nikakav posao koji nije na obostrano zadovoljstvo ne treba zapocinjati!

Jasno

pre 10 godina

Ne bi smo smeli da se previse podcinjavamo ni Rusima ni Evropi. Mi jesm u ovom periodu nase istorije siromasni i jadni, ali imamo prirodna bogatstva, imamo geografsku poziciju. Ne bi smo trebali da ceznemo ni za cijom ljubavlju, samo neka nam ponude dobar deal, i bicemo o.k sa svima.

Aries

pre 10 godina

Ko god bude gurnuo sapu u nasu teritoriju, a ne deli a nama kolac, i treba da se sabotira. Ako je osetiala neki problem oko nepostene raspodele dobara, onda i neka je!

Marta

pre 10 godina

Moramo da privlacimo a ne da odbijamo. Mihajloviceva sigurno zna da je to plan i program Vlade. Kada bi sabotirala, radila bi prortiv same Vlade, a to bi vec brzo odjeknulo...

Jakovo

pre 10 godina

Ne vidim razlog zasto bi saboirali sve to. Mislim da onaj ko je to izrekao nema nista prece da radi pa hajde da mao pusti buvu i rasprsi nekeneistine.Vi odlicno radite svoj posao i samo tako nastavite.

pipi-duga-carapa

pre 10 godina

Pa neko izgleda pokusava da zavadi pa da vlada. Ne deluje mi Mihajloviceva kao neko ko bi tako nesto uradio. Mislim da je ovo cista provokacija. Samo ti Zoko budi iznad toga! Najbolji idu napred!

Provaljen si

pre 10 godina

Tačno je da Mihajilovićeva "sabotira" dogovor dva predsednika,jer traži da se ispitaju nezakonite radnje SPS i Dušana Bajatovića u Srbija-gasu.Koliko si Bajatoviću platio ovaj medijski napad na Mihajilovićevu?

sram vas budi

pre 10 godina

ne znam da li sabotira južni tok, ali znam da nas građane sabotira iz sve snage. novim merenjem/naplatom potrošnje grejanja privatna domaćinstva su opljačkana i ta pljačka je legalizovana.

garavi

pre 10 godina

aha sad menjamo plocu jel ? dobila si ti 2-3 zauske i odma ucutala . ne bi me cudilo da sad sednes pored bajatovica u kancelariji . isti ste ,nasla krpa zakrpu

Pa ne ide to bas tako

pre 10 godina

O tome i ne treba da odluce dva predsednika dveju drzava samovoljno vec i njihova ministarstva energetike i naravno vlade obeju drzava.

Pera Bozic

pre 10 godina

Baš takva kompanija sa državnim udelom od ca. 30% mora biti pomno kontrolisana.
Najbogatija kompanija sa sve manjim brojem radnika?
Gasprom se ponaša kako mu je volja, njihovi planovi moraju da budu usaglašeni sa planovima države i vlade. To pravo državi daje njenih 30% akcija i tu ništa ne bi trebalo da je sporno. Ko je večinski vlasnik nikad nije dovodjeno u pitanje jer to jasno. Glupost je i pomišljati da država može to da ospori, ali i Gaspom baš zato mora da pošptuje i njena prava, planove i interese.

Gasprom je ionako prevelik i prejak za Srbiju i on se hteo-nehteo ponaša kao slon u porcelanskoj radnji.

Već smo imali iskustva sa Miškovićem i Deltom, gde su poslanici donosili čak i zakone koji su samo njemu odgovari i dobro smo videli kuda to vodi...

emirati

pre 10 godina

Grci imaju najvise gasa u Evropi,i bolja je varijanta da smo sa njima usli u izgradnju za taj tok ?
Ruski gas je mnogo skuplji i nepovoljniji ?

Петар Миловановић

pre 10 godina

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da nisu argumentovane tvrdnje da ona sabotira dogovor predsednika Srbije i Rusije. Ова као да је у СНС дошла из Чедине ЛДП или Чанкове ЛСВ, све ради да гасовод јужни ток не прође кроз Србију иако су уговоре са русима потписали и хрвати, који рачунају на ненакав Јадрански гасовод! Ове проблеме решиће руски председник Владимир Путин и српски Томислав Николић, јер колико да се труде противници Јужног тока, сви знамо да је евроамерички гасовод Набуко пуко! Него, нека ми она као министарка енергетике објасни како то да сам за 0 (нула) потрошених киловата за претходни месец ЕПС-у платио 600 динара! Нисам на време дао податке читачу, јер су раније очитавали од 10.-15. у месецу, а по новом то је око 5. у месецу! И ја добијем рачун од ЕПС-а у коме стоји да нисам потрошио ни један киловат! Урачунали су ангажовану снагу и ПДВ на ту суму па све то за нула киловата потрошене струје износи 600 динара! Има ли неке земље на свету да за нула киловата платиш више од 5 евра!? Чиста пљачка, која се наставља и са овим бившим радикалима!

Komsija

pre 10 godina

Tesko nama gradjanima vise sa ovim politicarima. Steta je sto niko od njih bi malo ne volu ovu lepu zemlju. Tuzna sam, jer ih mi birano, dajemo im podrsku, a oni su svi isti i DS i SNS, LDP, SPS, DSS...NIKO NE VREDI NI PREBIJENE PARE!!!

Alex1

pre 10 godina

@(poznavaoc stanja, 6. novembar 2013 13:46)

Upravo tako, i kod mene ima plus zbog tog poteza, iako mislim da je vlada katastrofalna (sem Radulovića).

1. Takvi "dogovori" nisu u nadležnosti predsednika, već vlade. Verovatno u Rusiji o svemu odlučuje Putin, pa nisu navikli na raspodelu nadležnosti.

2. Ministarka je pokušala da izbaci Yugorosgaz kao posrednika i da ukloni najveću štetočinu u zemlji, njihovog "garanta Južnog toka" Bajatovića, kao i da sprovede restruktuiranje Srbijagasa koje bi sprečilo dalje odlivanje para. ZATO im ona smeta.

3. Ako im je Bajatović "garant Južnog toka", onda upravo Rusi sabotiraju NORMALNO odvijanje radova na Južnom toku. Ako su planirali da taj posao radi "Srbijagas" koji je u dugovima milijardu evra, da bi još više izmuzli ovu jadnu zemlju, jer Bajati neće glasati u interesu Srbije bilo kakve odluke da se donose ("princip zlatne akcije"), ovog puta su se preračunali!

Milan

pre 10 godina

G-djo Mihajlovic objasnite narodu gde je jeftinija struja za glasace koje ste prevarili, kako mozete kroz 3 sporazuma o reprogramu da legalizujete pljackaske kamate na kamatu koje i Ustavni i Vrhovni kasacionu sud ocenio kao nezakonite a vi i dalje insistirate na tome iako ste svesni da krsite zakon. Tacno je da ljudi duguju a Elektrodistribucije su bukvalno OPLJACKALE one koji su u nekim periodima bili u skripcu sa placanjem tako da su za kratko vreme sa tim kamatama dugovi postajali neotplativi, prisetite se svega sta ste nam u kampanji govorili, nismo svi za godinu i po dana kolektivno doziveli amnezije. Vas rad je najlepsi primer govori jedno. misli drugo a radi trece.

munZ

pre 10 godina

Pretražite arhivu B92 u prethodnih 12 meseci, uparite termine "Zorana" i "južni tok", pročitajte i sami dajte sud da li je bilo sabotaže ili ne. Nije šija nego je vrat. E sad, neki su dali packe, neki su se u ime cele države na kanabetu kod Putina izvinjavali zbog nje (predsednik Nikolić). Da li je ona vasionski u pravu ili ne, ne znam. I nisam siguran da znam da li je bolje imati ili ne Južni tok, mada mi prosta logika nalaže da je infrastruktura kanda dobra stvar. Znam da je za vreme njenog mandata skočila cena struje, da je umanjila koeficijent za noćnu tarifu (sa 4,0x na 2,5x i za toliko i to poskupela), da imamo fijasko sa solarnim parkom (koji će nas koštati "boga oca"), da nema napretka sa Kolubarom B i TENT-om 3, da na tržištu struje i dalje vlada haos... Ali je uvek spremna da prokomentariše Beograd, Petnicu, Vojvodinu.

Milos

pre 10 godina

Sabotiras i te kako samo neznam ko stoji iza tebe nesmes ti to sama.Ipak si ti slaba za tako krupnu stvar.Mislim da neces uspeti juzni tok mora proci i posle toga i zapad ce nas vise ceniti zapamtite to. Ovako praznu i siromasnu kucu niko ne ceni i nepostuje.

xRade

pre 10 godina

Uopste ne sumnjam da ga sabotira jer ona hoce da bude u centru svega. Ovu ministarku zanima samo PUBLICITET i moc. apsolutno nista nije uradila. Vucic ce da plati visoku cenu zbog nje.

Mile NS

pre 10 godina

Dozvolite da pojasnim...
Zorana Mihajlović je guverner Srbije u EBRD (Evropska banka za obnovu i razvoj ) i ono što se dešava oko Južnog toka je sledeće: EBRD se preko Zoke pokušava ugurati u taj projekat kao finansijer izgradnje Južnog toka kroz Srbiju!!!
Rusima se to naravno ni malo ne sviđa i zato je ponuđeno čak da "Rusi" (ne Rusija nego kompanije) sada finansiraju tu izgradnju, a da Srbija te toškove otplati kroz kasnije ustupanje zarade od tranzita gasa dalje put Evrope. Koliko je to sve povezano verovali ili ne podatak je da su Rusi ZBOG TOG odlaganja početka izgradnje Južnog toka "odložili" posetu Šojgua koji je trebao početkom oktobra doći u Srbiju kako bi se potpisao ugovor o modernizaciji naših ViPVO jedinica Vojske.
Razmislite, zašto bi nam Rusi davali bilo kakav kredit za avione i pvo ako u Srbiji još uvek nema ništa što je u njihovom interesu da bude zaštićeno u državi, sa Ruskim oružjem? Upravo tako...
Posle posete Nikolića Rusiji nešto je izgleda dogovoreno, te je Zoka ta koja je sada na tapetu kao saboter početka izgradnje, ali je i ta kao zbog obaveza "odložena" poseta Sergeja Šojgua ponovo "zakazana" za kraj ovog meseca, osim ako opet nešto ne krene protiv izgradnje gasovoda...

Voša le

pre 10 godina

(Петар Миловановић, 6. novembar 2013 14:48)
" Ова као да је у СНС дошла из Чедине ЛДП или Чанкове ЛСВ, све ради да гасовод јужни ток не прође кроз Србију иако су уговоре са русима потписали и хрвати, који рачунају на ненакав Јадрански гасовод! Ове проблеме решиће руски председник Владимир Путин и српски Томислав Николић, јер колико да се труде противници Јужног тока, сви знамо да је евроамерички гасовод Набуко пуко!"
1. Došla je iz G17, bila je Labusov pomoćnik
2. Hrvatska je odavno odustala od južnog toka te glavni krak od nas ide na Mađarsku.
3 Neće Toma ništa da rešava jer nema nadležnost. Malo se offira i to je sve, da ga ne zaboravimo da postoji.
4 Ne plaća se samo potrošena energija, postoji nešto što se zove održavanje mernog mesta. Slično je i za telefon, pričali ne pričali 500 dinara nam ne gine.
Lep dan Vam želim.

ex Moskovljanin, gasadzija

pre 10 godina

Alex1

Monistarka zivi van ovog vremena. Sve ruske kompanije od Gazproma do Rosnjefta posluju preko posrednickih firmi.Gazprom sa Nemackom posluje zajednicke preko firme kojom rukovodi Gerhard Sreder bivsi nemacki kancelar. Rosnjeft prodaje sirovu naftu i derivate preko zajednickih firmi registrovanih u Londonu,Cirihu i offshore kompanije u Irskoj. Jedine dve zemlje koje nemaju posrednika su Belorusija i Ukrajina.Juzni tok kasni zato sto Srbija nije obezbedila garanciju od 700 miliona dolara.Pocece gradnju u Kovilju(?) samo da se zamazu oci rusima.Gradnja treba da pocne od bugarsko srpske granice

dragiša

pre 10 godina

Vučić bi trebalo ovu gospodju da spusri na zemlju!
Činjenica je da su i Nikolić i Putin ocenili da ima "šuma" u nekim poslovima koji se zovu Južni tok,i to sa naše strane, upućuje na činjenicu da mora da se gospodja Mihajlović spusti na tlo i shvati da nije svemoguća.
Po cenu , isterivanja iz SNS.

Alex1

pre 10 godina

@(boze, 6. novembar 2013 13:25) "Ova zena nije svoja. Zaslepljena je vlascu i svojom strankom. Konkretno posto sam upucen u celu pricu ona nista nije specijalno uradila samo nastavila rad drugih predhodnika. Sve sto radi je demagogija."

Najveći demagog ovde si ti. Da ne radiš možda u Srbijagasu?
Optužio si je za nezaposlenost, huligane, itd. :))), a nju nazivaš Gebelsom?


@(samo se opusti,nece nista da te boli, 6. novembar 2013 14:42) "Zorana se zamislja da moze da upravlja Ruskim kapitalom.Moze,ali malo sutra,kad na vrbu rodi grozdje..."

"Srbijagas" je SRPSKA firma, državna, ako nisi u toku. Ne meša se ona u poslovanje "Gasproma", vać ruskog pulena, Bajatovića koji troši NAŠE pare. To što joj je Bajatović direktno uputio pretnju preko onog grafika na strani 11. njegove "prezentacije" je stvar za tužilaštvo.


@(Петар Миловановић, 6. novembar 2013 14:48) "Ове проблеме решиће руски председник Владимир Путин и српски Томислав Николић, јер колико да се труде противници Јужног тока..."

Toma će da reši? :)))
Da ponovim, to nije u njegovoj nadležnosti, a o kapacitetima da ne govorim.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

CRNOKOSA

Uh breee sta napisa. Evo ja i moja familija smo sretni sto se ona bori za nase interese.Ajde kazi koji je to interes?

Gledam svaki dan dva antipoda.Vucica sa facom budistickog svestenika koji nema ni jednog trenutka osmeh na licu,zabrinut covek, ne spava, brine za Srbiju i ova Ministarka.Samo se kezi sta je njoj toliko veselo?

službenik

pre 10 godina

naša lepuškasta ministarka udarila. na Bajatovića,koji pravi manjak od samo 1 ooo ooo ooo evra,i ništa mu ne može.Izgleda da je naletela na pogrešnog čoveka.Njemu ni Brankica ništa ne može a kamoli ova naivna ministarka.U kamen-kremen vi udarate,samo će te glave polupati...

Dragan

pre 10 godina

Samo da kazem Marti...ne postoji plan i program Vlade Srbije...to je samo iluzija...svi ministri u Vladi Srbije su manje vise solo igraci iza kojih stoje odredjene interesne grupacije sa zapada i istoka...u tom smislu, moglo bi se slobodno reci da drzava Srbija ni ne postoji, sto po meni i nije daleko od istine. Kada govorimo o g-dji Mihajlovic, pa ona je clanica organizacije "East West Bridge Serbia"...zainteresuj se, draga Marta, kakva je to organizacija da ne bih ja ovde zauzimao prostor. Znaci, pustimo mi to sto se nasa ministarka deklarativno zalaze za Juzni tok...niko ovde nije sisao veslo, a Rusi pogotovo.

@Boze promašena tema

pre 10 godina

Da li dobro rade ili ne, pitanje je za izbore.
Ovde su komentari za Južni tok, i kao neko ga sabotira.
Ovo je jedina stvar koju podržavam kod doticne ministarke, jer je apsolutno u pravu.
Odlicno opisao stanje u r.energetici, " Poznavalac stanja".
To koliko nas Rusi cede nema na svetu. To što rade svom narodu, njihova stvar, ali za ime sveta, ovo je Srbija. Naša Vlada odlucuje kako ce se trošiti nivac iz buđeta a ne Rusi.

Vec vidjeno

pre 10 godina

Jok, nego ce da prizna da koci. :]

Gospodja je americki stipendista, stari proamericki G17+ kadar, i masonka.

Nasa elita se oduvek lako prodavala za tudje interese, zato i jesmo tu gde jesmo kao narod, 100 godina nemamo vlast koja radi za ovu drzavu i narod.

Arsen

pre 10 godina

Naravno. Ne postoji projekat u Srbiji u kojem nisu umešani lični interesi i interesi različitih interesnih grupa (tajkuni, druge države, EU, MMF...). Znam samo da nijedna vlada nije radila u interes naroda i države, već u korist gore pobrojanih. I ova danas koja jaše drugi krug nastavlja isti posao.

Петар Миловановић

pre 10 godina

...4 Ne plaća se samo potrošena energija, postoji nešto što se zove održavanje mernog mesta. Slično je i za telefon, pričali ne pričali 500 dinara nam ne gine.
Lep dan Vam želim.
(Voša le, 6. novembar 2013 16:48)
Господине Voša le, 6. novembar 2013 16:48 у Србији има више од 2 милиона струјомера, па ако само 500.000 људи плаћа струју редовно, то је 2.500.000 евра месечно само за „одржавање мерног места“ или за „ангажовану снагу“, па пута 12 месеци у години то је 30.000.000 евра годишње (тридесет милиона евра годишње)! И све то само зато што се неко пре ових бивших радикала, а то су демократе, сетио како да опљачка народ не понудивши му ништа за толико милиона евра! Какво бре одржавање места, никада нисам видео било кога из ЕДБ да се појавио на капији и да тражи да нешто уради на орману са струјом. Поред тога, ми мештани смо сами куповали бандере и каблове, чак и уличне сијалице, палтили постављање бандера и каблова, купили ормане са струјомерима и све је то сада имовина ЕПС-а! Иста је ситуација са Телекомом, који ми ни за шта отима по 500 динара месечно на име претплате за телефон и то без иједног утрошеног импулса, па и они од овог осиротелог народа опљачкају годишење без икаквог рада можда и већу суму новца! И што је најжалосније, оба предузећа су губиташи! Требало би неко да загине због оволике очигледне пљачке!

Misljenje

pre 10 godina

Posle svega sto se otkrilo o Srbijagsu i iznesenim sredstvima nije logicno zdravo za gotovo reci Ministarka je kriva sto sve postavlja na svoje mesto. Ako je medjunarodnim ugovorom prihvaceno, nasom greskom, nesto sto nije bilo u intresu nas ili smo napravili put da se neki nasi ljudi posebno bogate, a to sto se neki Rusi bogate njima to nije toliko vazno ili im je to tamo neciji interes, nasi moraju da potvrde da ce sve raditi po ugovoru i sve sve resavati prijateljski, jedino je G-din Nikolic se istrcao sa misljenjem o svojoj vladi koju nije morao da kompromitije bas toliko. Kod kuce je mogao da postavi stvari na noge pa valjda ima toliko moci! Najpogubnije bi bilo da se koplja slome na onima koji rade samo u interesu Srbije. Drugim recima pa nije valjda rusima najvaznije da ostane samo G-din Bajatovic. Ima tu nesto sumnjivo sto eto i G-din Nikolic je spreman da zataska.Za njega je najvaznije da se sto naje pravi vazn i glavni, neka samo ide da predstavlja Srbiju a ostavi Vladi da odredi ko ce je predstavljati u konkretnim potpisivanjem ugovora. Sigurno je da izgradnja juznog toka nece biti ugrozena pa makar nas kostala i vise nego sto je normalno, ali sve ima svoju cenu, ipak i narod mora to da zna ali u svojoj kuci a ne da otkriva sa strane!

prokleta avlija

pre 10 godina

dve stvari su ovde interesantne...prva je da je slika 10 puta veca nego njena izjava...a druga je da cela Srbija ODAVNO zna da MIhajlovićeva kaže ono što Vučić misli...a vi se zamislite

Jovan

pre 10 godina

I da živim stotine godina u njene i Vučićeve izjave nikada ne mogu poverovati. Razlog za moj stav je u doživljenoj obmani bolje reći prevari i laži velikog broja malih akcionara Energoprojekta i BEKO-a.

Srbin 100%

pre 10 godina

U ovom slucaju se najverovatnije radi o planski plasiranim medijskim spekulacijama koje za cilj imaju odustajanje ministarke od slanja tima revizora u Srbijagas

samo pitam

pre 10 godina

Pa imate li vi snsbotovi bar trunku mozga? Vi bi da ratujete sa Rusijom, sa DS, sa DSS, sa SPS, sa Srbima sa Kosova, sa Dodikom, sa radnicima koji mesecima ne primaju plate, sa penzionerima, sa nezaposlenima?

Alex1

pre 10 godina

@(ex Moskovljanin, gasadzija, 6. novembar 2013 17:49)
"Alex1
Ministarka zivi van ovog vremena. Sve ruske kompanije od Gazproma do Rosnjefta posluju preko posrednickih firmi.Gazprom sa Nemackom posluje zajednicke preko firme kojom rukovodi Gerhard Sreder bivsi nemacki kancelar. Rosnjeft prodaje sirovu naftu i derivate preko zajednickih firmi registrovanih u Londonu,Cirihu i offshore kompanije u Irskoj. Jedine dve zemlje koje nemaju posrednika su Belorusija i Ukrajina.Juzni tok kasni zato sto Srbija nije obezbedila garanciju od 700 miliona dolara.Pocece gradnju u Kovilju(?) samo da se zamazu oci rusima.Gradnja treba da pocne od bugarsko srpske granice"

1. Netačno. Zajedničke firme, kao Nord Stream (Šreder), koje rade na izgradnji gasovoda su jedno, a firme koje se bave distribucijom i transportom su drugo. Wingas je više od 50% u nemačkom vlasništvu (BASF), a manje od 50% u ruskom.
Sem toga, a to je suština, NIGDE u Evropi ne postoji primer da neka kompanija (kao kod nas Srbijagas) kupuje gas od većinski ruske firme po višoj ceni, a onda prodaje toj ISTOJ firmi gas po nižoj ceni (Yugorosgaz). Ta firma se onda kao bavi distribucijom.

2. Ne kasni Južni tok zbog Srbije, nego zbog Bugarske! Oni su pod posebnim uslovima (najniža cena gasa u Evropi, itd.) konačno pristali na Južni tok, umesto na planirani gasovod iz Turske (azerbejdžanski gas), koji će sada ići preko Grčke.
http://www.novinite.com/articles/155138/Russia%27s+Kommersant%3A+Gazprom+Surrendered+to+Bulgaria

Alex1

pre 10 godina

Nastavak:

Molim moderatore da objave bar sledeća dva teksta, ako sam već zakasnio sa komentarom:

1. "Bulgaria Seals Deal to Purchase Azeri Gas"
http://www.novinite.com/view_news.php?id=153786

2. "Russia's Kommersant: Gazprom Surrendered to Bulgari"
http://www.novinite.com/articles/155138/Russia%27s+Kommersant%3A+Gazprom+Surrendered+to+Bulgaria

Iz teksta u Komersantu, 1. novembra:
"The construction of the "most problematic stretch" of the South Stream gas pipeline, the one in Bulgaria, has been officially launched, according to Russian daily Kommersant.
In an article on Thursday's ceremony for the launch of the construction of the Bulgarian section of the conduit titled "Gazprom surrendered to Bulgaria", Kommersant says that Gazprom will have to reduce gas prices for Bulgaria and agree to major concessions as regards the terms of the loan to the Bulgarian Energy Holding (BEH).
Miller is quoted as saying that the price of Russian gas for Bulgaria has plummeted to one of the lowest rates in Europe."

Alex1

pre 10 godina

Još nešto. SNS botovi, da li ste toliko ograničeni, da čak kad neko pohvali vašu ministarku, dobije tonu minusa, samo zato što kaže da Toma nema nadležnost da pregovara o energetici?

Dakle, u Vladi vrede jedino Tasovac (izvinjavam se što sam ga zaboravio) i Radulović. A sada lupajte minuse.

P.S. Da li je Bačević u Moskvi tražio smanjenje rudne rente? Nije?

ukile

pre 10 godina

Sve to sabotiraju oni koji su mislili da ce se Juzni tok graditi za vreme njihove vladavne, pa da se malo ogrebu od njegove izgradnje.

Milos

pre 10 godina

Ne vidim samo koji razlog zenaima da bi sabotirala pregovore...iskreno mislim da Zorana odlicno i odgovorno obavlja svoj posao i ,moje neko licno misljenje, da neke stranke polaku unose pometnju medju narod da bi imale sto vece sanse protiv sns na izborima koji se kuvaju.

jimmy page

pre 10 godina

Ko iole prati politička dešavanja lako može proceniti da ovo nema veze sa istinom i da ministarka radi svoj posao izuzetno odgovorno.

miholjsko leto

pre 10 godina

To sto gospodin Resetnjikov ima takvo misljenje ne znaci da je to istina.Pitam se koji su njegovi interesi...?!Zorana Mihajlovic je skroz opravdala svoju funkciju i ne bi sebi dozvolila ovako nesto.Uostalom,o tako velikom projektu se razgovara,iznose se misljenja,predlozi....

Elektron

pre 10 godina

Upada u oči da se u medijima uporno forsira priča o nekom navodnom sukobu unutar vladajuće koalicije. Ne vidim problem ako svi štite interese Srbije, kako kažu. Pošto se priča odnosi na ugovore iz perioda prethodne vlasti, pitanje je koliko je tadašnja vlast bila zaštitnički nastrojena.

Zna ona doboro sta radi

pre 10 godina

Ne nego treba da potpisujemo na vrat na nos da nas zbrzate pa da ispedneka osa NIS-om da su sve tacke ugovora podesene tako da vi dobijete vise na nasu stetu.

Ne znam cemu zurba

pre 10 godina

Niko nista ne sabotira vec cela vlada treba da proveri dokumentaciju i sto vise moze se izbori i za nas drzavni interes.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da nisu argumentovane tvrdnje da ona sabotira dogovor predsednika Srbije i Rusije. Ова као да је у СНС дошла из Чедине ЛДП или Чанкове ЛСВ, све ради да гасовод јужни ток не прође кроз Србију иако су уговоре са русима потписали и хрвати, који рачунају на ненакав Јадрански гасовод! Ове проблеме решиће руски председник Владимир Путин и српски Томислав Николић, јер колико да се труде противници Јужног тока, сви знамо да је евроамерички гасовод Набуко пуко! Него, нека ми она као министарка енергетике објасни како то да сам за 0 (нула) потрошених киловата за претходни месец ЕПС-у платио 600 динара! Нисам на време дао податке читачу, јер су раније очитавали од 10.-15. у месецу, а по новом то је око 5. у месецу! И ја добијем рачун од ЕПС-а у коме стоји да нисам потрошио ни један киловат! Урачунали су ангажовану снагу и ПДВ на ту суму па све то за нула киловата потрошене струје износи 600 динара! Има ли неке земље на свету да за нула киловата платиш више од 5 евра!? Чиста пљачка, која се наставља и са овим бившим радикалима!

Milos

pre 10 godina

Sabotiras i te kako samo neznam ko stoji iza tebe nesmes ti to sama.Ipak si ti slaba za tako krupnu stvar.Mislim da neces uspeti juzni tok mora proci i posle toga i zapad ce nas vise ceniti zapamtite to. Ovako praznu i siromasnu kucu niko ne ceni i nepostuje.

Alex1

pre 10 godina

@(boze, 6. novembar 2013 13:25) "Ova zena nije svoja. Zaslepljena je vlascu i svojom strankom. Konkretno posto sam upucen u celu pricu ona nista nije specijalno uradila samo nastavila rad drugih predhodnika. Sve sto radi je demagogija."

Najveći demagog ovde si ti. Da ne radiš možda u Srbijagasu?
Optužio si je za nezaposlenost, huligane, itd. :))), a nju nazivaš Gebelsom?


@(samo se opusti,nece nista da te boli, 6. novembar 2013 14:42) "Zorana se zamislja da moze da upravlja Ruskim kapitalom.Moze,ali malo sutra,kad na vrbu rodi grozdje..."

"Srbijagas" je SRPSKA firma, državna, ako nisi u toku. Ne meša se ona u poslovanje "Gasproma", vać ruskog pulena, Bajatovića koji troši NAŠE pare. To što joj je Bajatović direktno uputio pretnju preko onog grafika na strani 11. njegove "prezentacije" je stvar za tužilaštvo.


@(Петар Миловановић, 6. novembar 2013 14:48) "Ове проблеме решиће руски председник Владимир Путин и српски Томислав Николић, јер колико да се труде противници Јужног тока..."

Toma će da reši? :)))
Da ponovim, to nije u njegovoj nadležnosti, a o kapacitetima da ne govorim.

Komsija

pre 10 godina

Tesko nama gradjanima vise sa ovim politicarima. Steta je sto niko od njih bi malo ne volu ovu lepu zemlju. Tuzna sam, jer ih mi birano, dajemo im podrsku, a oni su svi isti i DS i SNS, LDP, SPS, DSS...NIKO NE VREDI NI PREBIJENE PARE!!!

xRade

pre 10 godina

Uopste ne sumnjam da ga sabotira jer ona hoce da bude u centru svega. Ovu ministarku zanima samo PUBLICITET i moc. apsolutno nista nije uradila. Vucic ce da plati visoku cenu zbog nje.

Voša le

pre 10 godina

(Петар Миловановић, 6. novembar 2013 14:48)
" Ова као да је у СНС дошла из Чедине ЛДП или Чанкове ЛСВ, све ради да гасовод јужни ток не прође кроз Србију иако су уговоре са русима потписали и хрвати, који рачунају на ненакав Јадрански гасовод! Ове проблеме решиће руски председник Владимир Путин и српски Томислав Николић, јер колико да се труде противници Јужног тока, сви знамо да је евроамерички гасовод Набуко пуко!"
1. Došla je iz G17, bila je Labusov pomoćnik
2. Hrvatska je odavno odustala od južnog toka te glavni krak od nas ide na Mađarsku.
3 Neće Toma ništa da rešava jer nema nadležnost. Malo se offira i to je sve, da ga ne zaboravimo da postoji.
4 Ne plaća se samo potrošena energija, postoji nešto što se zove održavanje mernog mesta. Slično je i za telefon, pričali ne pričali 500 dinara nam ne gine.
Lep dan Vam želim.

Vec vidjeno

pre 10 godina

Jok, nego ce da prizna da koci. :]

Gospodja je americki stipendista, stari proamericki G17+ kadar, i masonka.

Nasa elita se oduvek lako prodavala za tudje interese, zato i jesmo tu gde jesmo kao narod, 100 godina nemamo vlast koja radi za ovu drzavu i narod.

munZ

pre 10 godina

Pretražite arhivu B92 u prethodnih 12 meseci, uparite termine "Zorana" i "južni tok", pročitajte i sami dajte sud da li je bilo sabotaže ili ne. Nije šija nego je vrat. E sad, neki su dali packe, neki su se u ime cele države na kanabetu kod Putina izvinjavali zbog nje (predsednik Nikolić). Da li je ona vasionski u pravu ili ne, ne znam. I nisam siguran da znam da li je bolje imati ili ne Južni tok, mada mi prosta logika nalaže da je infrastruktura kanda dobra stvar. Znam da je za vreme njenog mandata skočila cena struje, da je umanjila koeficijent za noćnu tarifu (sa 4,0x na 2,5x i za toliko i to poskupela), da imamo fijasko sa solarnim parkom (koji će nas koštati "boga oca"), da nema napretka sa Kolubarom B i TENT-om 3, da na tržištu struje i dalje vlada haos... Ali je uvek spremna da prokomentariše Beograd, Petnicu, Vojvodinu.

Milan

pre 10 godina

G-djo Mihajlovic objasnite narodu gde je jeftinija struja za glasace koje ste prevarili, kako mozete kroz 3 sporazuma o reprogramu da legalizujete pljackaske kamate na kamatu koje i Ustavni i Vrhovni kasacionu sud ocenio kao nezakonite a vi i dalje insistirate na tome iako ste svesni da krsite zakon. Tacno je da ljudi duguju a Elektrodistribucije su bukvalno OPLJACKALE one koji su u nekim periodima bili u skripcu sa placanjem tako da su za kratko vreme sa tim kamatama dugovi postajali neotplativi, prisetite se svega sta ste nam u kampanji govorili, nismo svi za godinu i po dana kolektivno doziveli amnezije. Vas rad je najlepsi primer govori jedno. misli drugo a radi trece.

Dragan

pre 10 godina

Samo da kazem Marti...ne postoji plan i program Vlade Srbije...to je samo iluzija...svi ministri u Vladi Srbije su manje vise solo igraci iza kojih stoje odredjene interesne grupacije sa zapada i istoka...u tom smislu, moglo bi se slobodno reci da drzava Srbija ni ne postoji, sto po meni i nije daleko od istine. Kada govorimo o g-dji Mihajlovic, pa ona je clanica organizacije "East West Bridge Serbia"...zainteresuj se, draga Marta, kakva je to organizacija da ne bih ja ovde zauzimao prostor. Znaci, pustimo mi to sto se nasa ministarka deklarativno zalaze za Juzni tok...niko ovde nije sisao veslo, a Rusi pogotovo.

Arsen

pre 10 godina

Naravno. Ne postoji projekat u Srbiji u kojem nisu umešani lični interesi i interesi različitih interesnih grupa (tajkuni, druge države, EU, MMF...). Znam samo da nijedna vlada nije radila u interes naroda i države, već u korist gore pobrojanih. I ova danas koja jaše drugi krug nastavlja isti posao.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

CRNOKOSA

Uh breee sta napisa. Evo ja i moja familija smo sretni sto se ona bori za nase interese.Ajde kazi koji je to interes?

Gledam svaki dan dva antipoda.Vucica sa facom budistickog svestenika koji nema ni jednog trenutka osmeh na licu,zabrinut covek, ne spava, brine za Srbiju i ova Ministarka.Samo se kezi sta je njoj toliko veselo?

prokleta avlija

pre 10 godina

dve stvari su ovde interesantne...prva je da je slika 10 puta veca nego njena izjava...a druga je da cela Srbija ODAVNO zna da MIhajlovićeva kaže ono što Vučić misli...a vi se zamislite

poznavaoc stanja

pre 10 godina

Gospodju ministarku sam poceo veoma da postujem od kada je stvari oko Srbijagasa (YugoRosgasa,transgasa i ostalih GASOVITIH i NAFTOVITIH RUSKIH KRVOPIJA)pocela da naziva pravim imenom.A TovariSj Leonid nije direktor nikakvog naucnog instituta vec jedna NAJOBICNIJA SPIJUNCINA.Sta bi se desilo kada bi njega neko Upitao:KAKO JE MOGUCE DA SE TROSKOVI VEZANI ZA ORGANIZOVANJE OLIMPIJADE U SOCIJU POVECAJU SA 8 mlrd $ na preko 60 MILIJARDI $ i da svi budu srecni i zadovoljni-NIKO ZIV NE SME DA POSTAVI PITANJE U DUMI.Niko ne sme da postavi pitanje u toj istoj DUMI gde su SVE PARE OD GASA I NAFTE,cija je firma u GUVNOR u CH,gde zavrsavaju pare od ORUZJA,zasto su putevi u katastrofalnom stanju a izdvajaju se desetine Milijardi godisnje,zasto preko 100000 ljudi svake godine napusta rusiju ITD ITD.
Samo HRABRO NAPRED ZORANA

petar

pre 10 godina

Bravo za Mihailovicku! Dosta poklonili rusima!Poklonili NIS zato prodaju najskupli gas Srbiji kroz trecu firmu Yugorosgaz u Svajcarskoi(peru pare ruski i srpski lopovi) za 400$ za 100m3 Nemacka,Italija kupuje za 250$ Polska za 300$,Grcka otkazalas od ruskog gaza,svi kuouju po spo cenama a Srbija podpisuje dugorocni ugovor!Iz NIS izbacuju srpske radnike dovode ruse!Cena nza gas stalno raste!Podrska Mihailovicke!

Milan

pre 10 godina

Apsolutna podrska Zoki, jer govori istinu. Kako moze zena biti kriva kada vlada, tj. prethodni ministar finansija Dinkic nije predvideo i obezbedio dovoljno para za exproprijaciju zemljista na celoj trasi kroz Srbiju? Dodatno, eksproprijacijom se bavi drugo ministarstvo, tj. ministarstvo gospodina Bacevica, tako da je, po meni adresa za pitanje zasto nije uradjena eksproprijacija na relaciji Dinkic-Bacevic!
Sledece, kako neko misli da Srbijagas sa 1 milijardom evra gubitaka moze da ode u banku po kredit ili garanciju da ce posao izgradnje gasovoda na nekoj deonici biti ok uradjen? Srbijagas je postao preveliki teret za ovu drzavu jer ova drzava nema tih para u budzetu kojima bi garantovala Bajatoviceve bahanalije i promasene projekte!

dragiša

pre 10 godina

Vučić bi trebalo ovu gospodju da spusri na zemlju!
Činjenica je da su i Nikolić i Putin ocenili da ima "šuma" u nekim poslovima koji se zovu Južni tok,i to sa naše strane, upućuje na činjenicu da mora da se gospodja Mihajlović spusti na tlo i shvati da nije svemoguća.
Po cenu , isterivanja iz SNS.

ex Moskovljanin, gasadzija

pre 10 godina

Alex1

Monistarka zivi van ovog vremena. Sve ruske kompanije od Gazproma do Rosnjefta posluju preko posrednickih firmi.Gazprom sa Nemackom posluje zajednicke preko firme kojom rukovodi Gerhard Sreder bivsi nemacki kancelar. Rosnjeft prodaje sirovu naftu i derivate preko zajednickih firmi registrovanih u Londonu,Cirihu i offshore kompanije u Irskoj. Jedine dve zemlje koje nemaju posrednika su Belorusija i Ukrajina.Juzni tok kasni zato sto Srbija nije obezbedila garanciju od 700 miliona dolara.Pocece gradnju u Kovilju(?) samo da se zamazu oci rusima.Gradnja treba da pocne od bugarsko srpske granice

Петар Миловановић

pre 10 godina

...4 Ne plaća se samo potrošena energija, postoji nešto što se zove održavanje mernog mesta. Slično je i za telefon, pričali ne pričali 500 dinara nam ne gine.
Lep dan Vam želim.
(Voša le, 6. novembar 2013 16:48)
Господине Voša le, 6. novembar 2013 16:48 у Србији има више од 2 милиона струјомера, па ако само 500.000 људи плаћа струју редовно, то је 2.500.000 евра месечно само за „одржавање мерног места“ или за „ангажовану снагу“, па пута 12 месеци у години то је 30.000.000 евра годишње (тридесет милиона евра годишње)! И све то само зато што се неко пре ових бивших радикала, а то су демократе, сетио како да опљачка народ не понудивши му ништа за толико милиона евра! Какво бре одржавање места, никада нисам видео било кога из ЕДБ да се појавио на капији и да тражи да нешто уради на орману са струјом. Поред тога, ми мештани смо сами куповали бандере и каблове, чак и уличне сијалице, палтили постављање бандера и каблова, купили ормане са струјомерима и све је то сада имовина ЕПС-а! Иста је ситуација са Телекомом, који ми ни за шта отима по 500 динара месечно на име претплате за телефон и то без иједног утрошеног импулса, па и они од овог осиротелог народа опљачкају годишење без икаквог рада можда и већу суму новца! И што је најжалосније, оба предузећа су губиташи! Требало би неко да загине због оволике очигледне пљачке!

boze

pre 10 godina

Ova zena nije svoja. Zaslepljena je vlascu i svojom strankom. Konkretno posto sam upucen u celu pricu ona nista nije specijalno uradila samo nastavila rad drugih predhodnika. Sve sto radi je demagogija. Zena samo sto ne krene da prica kako velicanstveno sve rade i da je sve zlatno sto oni mislim sns dotakne. A evo kako je : nikad veca nezaposlenost.Nikad vise zaposljavanja botova njene stranke. Nikad gori standard nikad vise kriminala ubistava huliganstva nego u ovih godinu ipo. Sve je to sto oni rade bez plana ideje nego ajde mozda ovo mozda ono ali narodu cemo pricati mi smo naj naj. Gebels bi im pozavideo na marketingu

d

pre 10 godina

pa koliko se secam i sam predsednik niklic je rekao da ima "nekih" problema sa rusima. pre mi se cini da bajatovic sabotira gradane i drzavu srbiju.

Pravda

pre 10 godina

Ministarka Mihajlović za sada radi korektno svoj posao,sporazum koji je potpisan sa Rusijom će biti veoma koristan za našu zemlju, a mali nesporazumi će biti brzo izglađeni u skladu sa tradicionalnim prijateljskim odnosima sa Rusijom.

lioo

pre 10 godina

Kriminala, korupcije je bilo i u predhodnoj vlasti. Ne kapiram nas mentalitet. Hocemo sve preko noci da postane bolje. Postavite pitanje sami sebi koliko je Tito gradio Jugoslaviju da postane ono sto je bila? Godinu ipo dana ljudi je mali vremenski period da bi se videle ikakve promene. Eto toliko od jednog omladinca.

TOZA - PECAROS

pre 10 godina

Ministarka energetike Zorana Mihajlovic je potpuno u pravu kada kaze da ona ne sabotira Juzni tok. Koliko se secam i sam predsednik Srbije Tomislav Nikolic je rekao prilikom posete Rusiji da ima nekih problema sa Rusima. Ovo mi sve vise lici ako neko saobotira pocetak gradnje Juznog toka onda je to Dusan Bajatovic koji ne samo da sabotira Juzni tok vec sabotira gradane i drzavu Srbiju.

garavi

pre 10 godina

aha sad menjamo plocu jel ? dobila si ti 2-3 zauske i odma ucutala . ne bi me cudilo da sad sednes pored bajatovica u kancelariji . isti ste ,nasla krpa zakrpu

samo napred Zorana

pre 10 godina

Ovo je klasican pokusaj Bajatovica da preko svojih pajtosa iz Moskve izvrsi pritisak na srpske vlasti da ne kopaju mnogo po Srbijagasu, kako bi mogli neometano da nastave sa pljackom gradjana Srbije. Pre neki dan su se zalili ovi rusi iz NIS-a, kako ih nasa strana ugrozava nekakvim sporazumom koji navodno nije usaglasen sa njima. Danas se javlja ovaj tip da udeli nekakvu packu. Ocigledno je da je Zorana dirnula u osinje gnezdo kada je krenula na Srbijagas. Ko zna sta tu moze da ispliva. Verujem da ce pritisci Rusije na Srbiju biti sve jaci i jaci, ako se nastavi sa tom pricom o Srbijagasu. Ali nije to toliko lose, doslo je vreme da se vidi kolika su nam rusi "braca"... iza svega se krije pljacka gradjana Srbije preko ruskih srafova ovde u Srbiji.

sram vas budi

pre 10 godina

ne znam da li sabotira južni tok, ali znam da nas građane sabotira iz sve snage. novim merenjem/naplatom potrošnje grejanja privatna domaćinstva su opljačkana i ta pljačka je legalizovana.

Pera Bozic

pre 10 godina

Baš takva kompanija sa državnim udelom od ca. 30% mora biti pomno kontrolisana.
Najbogatija kompanija sa sve manjim brojem radnika?
Gasprom se ponaša kako mu je volja, njihovi planovi moraju da budu usaglašeni sa planovima države i vlade. To pravo državi daje njenih 30% akcija i tu ništa ne bi trebalo da je sporno. Ko je večinski vlasnik nikad nije dovodjeno u pitanje jer to jasno. Glupost je i pomišljati da država može to da ospori, ali i Gaspom baš zato mora da pošptuje i njena prava, planove i interese.

Gasprom je ionako prevelik i prejak za Srbiju i on se hteo-nehteo ponaša kao slon u porcelanskoj radnji.

Već smo imali iskustva sa Miškovićem i Deltom, gde su poslanici donosili čak i zakone koji su samo njemu odgovari i dobro smo videli kuda to vodi...

Jakovo

pre 10 godina

Ne vidim razlog zasto bi saboirali sve to. Mislim da onaj ko je to izrekao nema nista prece da radi pa hajde da mao pusti buvu i rasprsi nekeneistine.Vi odlicno radite svoj posao i samo tako nastavite.

Alex1

pre 10 godina

@(poznavaoc stanja, 6. novembar 2013 13:46)

Upravo tako, i kod mene ima plus zbog tog poteza, iako mislim da je vlada katastrofalna (sem Radulovića).

1. Takvi "dogovori" nisu u nadležnosti predsednika, već vlade. Verovatno u Rusiji o svemu odlučuje Putin, pa nisu navikli na raspodelu nadležnosti.

2. Ministarka je pokušala da izbaci Yugorosgaz kao posrednika i da ukloni najveću štetočinu u zemlji, njihovog "garanta Južnog toka" Bajatovića, kao i da sprovede restruktuiranje Srbijagasa koje bi sprečilo dalje odlivanje para. ZATO im ona smeta.

3. Ako im je Bajatović "garant Južnog toka", onda upravo Rusi sabotiraju NORMALNO odvijanje radova na Južnom toku. Ako su planirali da taj posao radi "Srbijagas" koji je u dugovima milijardu evra, da bi još više izmuzli ovu jadnu zemlju, jer Bajati neće glasati u interesu Srbije bilo kakve odluke da se donose ("princip zlatne akcije"), ovog puta su se preračunali!

Raspucin

pre 10 godina

Gospodja Ministarka je veliki borac za lepsu i bogatiju Srbiju..
Ona se bori za Juzni Tok-ali i da Srbija dobije sto vise od Juznog Toka..

Napred Zorana !!!

Aries

pre 10 godina

Ko god bude gurnuo sapu u nasu teritoriju, a ne deli a nama kolac, i treba da se sabotira. Ako je osetiala neki problem oko nepostene raspodele dobara, onda i neka je!

službenik

pre 10 godina

naša lepuškasta ministarka udarila. na Bajatovića,koji pravi manjak od samo 1 ooo ooo ooo evra,i ništa mu ne može.Izgleda da je naletela na pogrešnog čoveka.Njemu ni Brankica ništa ne može a kamoli ova naivna ministarka.U kamen-kremen vi udarate,samo će te glave polupati...

@Boze promašena tema

pre 10 godina

Da li dobro rade ili ne, pitanje je za izbore.
Ovde su komentari za Južni tok, i kao neko ga sabotira.
Ovo je jedina stvar koju podržavam kod doticne ministarke, jer je apsolutno u pravu.
Odlicno opisao stanje u r.energetici, " Poznavalac stanja".
To koliko nas Rusi cede nema na svetu. To što rade svom narodu, njihova stvar, ali za ime sveta, ovo je Srbija. Naša Vlada odlucuje kako ce se trošiti nivac iz buđeta a ne Rusi.

pipi-duga-carapa

pre 10 godina

Pa neko izgleda pokusava da zavadi pa da vlada. Ne deluje mi Mihajloviceva kao neko ko bi tako nesto uradio. Mislim da je ovo cista provokacija. Samo ti Zoko budi iznad toga! Najbolji idu napred!

emirati

pre 10 godina

Grci imaju najvise gasa u Evropi,i bolja je varijanta da smo sa njima usli u izgradnju za taj tok ?
Ruski gas je mnogo skuplji i nepovoljniji ?

Misljenje

pre 10 godina

Posle svega sto se otkrilo o Srbijagsu i iznesenim sredstvima nije logicno zdravo za gotovo reci Ministarka je kriva sto sve postavlja na svoje mesto. Ako je medjunarodnim ugovorom prihvaceno, nasom greskom, nesto sto nije bilo u intresu nas ili smo napravili put da se neki nasi ljudi posebno bogate, a to sto se neki Rusi bogate njima to nije toliko vazno ili im je to tamo neciji interes, nasi moraju da potvrde da ce sve raditi po ugovoru i sve sve resavati prijateljski, jedino je G-din Nikolic se istrcao sa misljenjem o svojoj vladi koju nije morao da kompromitije bas toliko. Kod kuce je mogao da postavi stvari na noge pa valjda ima toliko moci! Najpogubnije bi bilo da se koplja slome na onima koji rade samo u interesu Srbije. Drugim recima pa nije valjda rusima najvaznije da ostane samo G-din Bajatovic. Ima tu nesto sumnjivo sto eto i G-din Nikolic je spreman da zataska.Za njega je najvaznije da se sto naje pravi vazn i glavni, neka samo ide da predstavlja Srbiju a ostavi Vladi da odredi ko ce je predstavljati u konkretnim potpisivanjem ugovora. Sigurno je da izgradnja juznog toka nece biti ugrozena pa makar nas kostala i vise nego sto je normalno, ali sve ima svoju cenu, ipak i narod mora to da zna ali u svojoj kuci a ne da otkriva sa strane!

Posejdon

pre 10 godina

Ne treba blokirati i kociti ali treba progurati nase interese tako da mi ozivimo. Oni bi dobili sta njima treba, ali i mi sta nama treba. Nikakav posao koji nije na obostrano zadovoljstvo ne treba zapocinjati!

Jovan

pre 10 godina

Sve su to izmišljotine, zašto bi Zorana sabotirala Južni tok. Ako je neke stvari trebalo precizirati, dok radovi ne otpočnu, šta je u tome loše? Bez potrebe se pravi slučaj, tamo gde ga nema.

Marta

pre 10 godina

Moramo da privlacimo a ne da odbijamo. Mihajloviceva sigurno zna da je to plan i program Vlade. Kada bi sabotirala, radila bi prortiv same Vlade, a to bi vec brzo odjeknulo...

Provaljen si

pre 10 godina

Tačno je da Mihajilovićeva "sabotira" dogovor dva predsednika,jer traži da se ispitaju nezakonite radnje SPS i Dušana Bajatovića u Srbija-gasu.Koliko si Bajatoviću platio ovaj medijski napad na Mihajilovićevu?

Jasno

pre 10 godina

Ne bi smo smeli da se previse podcinjavamo ni Rusima ni Evropi. Mi jesm u ovom periodu nase istorije siromasni i jadni, ali imamo prirodna bogatstva, imamo geografsku poziciju. Ne bi smo trebali da ceznemo ni za cijom ljubavlju, samo neka nam ponude dobar deal, i bicemo o.k sa svima.

miholjsko leto

pre 10 godina

To sto gospodin Resetnjikov ima takvo misljenje ne znaci da je to istina.Pitam se koji su njegovi interesi...?!Zorana Mihajlovic je skroz opravdala svoju funkciju i ne bi sebi dozvolila ovako nesto.Uostalom,o tako velikom projektu se razgovara,iznose se misljenja,predlozi....

Pa ne ide to bas tako

pre 10 godina

O tome i ne treba da odluce dva predsednika dveju drzava samovoljno vec i njihova ministarstva energetike i naravno vlade obeju drzava.

Milos

pre 10 godina

Ne vidim samo koji razlog zenaima da bi sabotirala pregovore...iskreno mislim da Zorana odlicno i odgovorno obavlja svoj posao i ,moje neko licno misljenje, da neke stranke polaku unose pometnju medju narod da bi imale sto vece sanse protiv sns na izborima koji se kuvaju.

Srbin 100%

pre 10 godina

U ovom slucaju se najverovatnije radi o planski plasiranim medijskim spekulacijama koje za cilj imaju odustajanje ministarke od slanja tima revizora u Srbijagas

Elektron

pre 10 godina

Upada u oči da se u medijima uporno forsira priča o nekom navodnom sukobu unutar vladajuće koalicije. Ne vidim problem ako svi štite interese Srbije, kako kažu. Pošto se priča odnosi na ugovore iz perioda prethodne vlasti, pitanje je koliko je tadašnja vlast bila zaštitnički nastrojena.

jimmy page

pre 10 godina

Ko iole prati politička dešavanja lako može proceniti da ovo nema veze sa istinom i da ministarka radi svoj posao izuzetno odgovorno.

Mile NS

pre 10 godina

Dozvolite da pojasnim...
Zorana Mihajlović je guverner Srbije u EBRD (Evropska banka za obnovu i razvoj ) i ono što se dešava oko Južnog toka je sledeće: EBRD se preko Zoke pokušava ugurati u taj projekat kao finansijer izgradnje Južnog toka kroz Srbiju!!!
Rusima se to naravno ni malo ne sviđa i zato je ponuđeno čak da "Rusi" (ne Rusija nego kompanije) sada finansiraju tu izgradnju, a da Srbija te toškove otplati kroz kasnije ustupanje zarade od tranzita gasa dalje put Evrope. Koliko je to sve povezano verovali ili ne podatak je da su Rusi ZBOG TOG odlaganja početka izgradnje Južnog toka "odložili" posetu Šojgua koji je trebao početkom oktobra doći u Srbiju kako bi se potpisao ugovor o modernizaciji naših ViPVO jedinica Vojske.
Razmislite, zašto bi nam Rusi davali bilo kakav kredit za avione i pvo ako u Srbiji još uvek nema ništa što je u njihovom interesu da bude zaštićeno u državi, sa Ruskim oružjem? Upravo tako...
Posle posete Nikolića Rusiji nešto je izgleda dogovoreno, te je Zoka ta koja je sada na tapetu kao saboter početka izgradnje, ali je i ta kao zbog obaveza "odložena" poseta Sergeja Šojgua ponovo "zakazana" za kraj ovog meseca, osim ako opet nešto ne krene protiv izgradnje gasovoda...

Alex1

pre 10 godina

@(ex Moskovljanin, gasadzija, 6. novembar 2013 17:49)
"Alex1
Ministarka zivi van ovog vremena. Sve ruske kompanije od Gazproma do Rosnjefta posluju preko posrednickih firmi.Gazprom sa Nemackom posluje zajednicke preko firme kojom rukovodi Gerhard Sreder bivsi nemacki kancelar. Rosnjeft prodaje sirovu naftu i derivate preko zajednickih firmi registrovanih u Londonu,Cirihu i offshore kompanije u Irskoj. Jedine dve zemlje koje nemaju posrednika su Belorusija i Ukrajina.Juzni tok kasni zato sto Srbija nije obezbedila garanciju od 700 miliona dolara.Pocece gradnju u Kovilju(?) samo da se zamazu oci rusima.Gradnja treba da pocne od bugarsko srpske granice"

1. Netačno. Zajedničke firme, kao Nord Stream (Šreder), koje rade na izgradnji gasovoda su jedno, a firme koje se bave distribucijom i transportom su drugo. Wingas je više od 50% u nemačkom vlasništvu (BASF), a manje od 50% u ruskom.
Sem toga, a to je suština, NIGDE u Evropi ne postoji primer da neka kompanija (kao kod nas Srbijagas) kupuje gas od većinski ruske firme po višoj ceni, a onda prodaje toj ISTOJ firmi gas po nižoj ceni (Yugorosgaz). Ta firma se onda kao bavi distribucijom.

2. Ne kasni Južni tok zbog Srbije, nego zbog Bugarske! Oni su pod posebnim uslovima (najniža cena gasa u Evropi, itd.) konačno pristali na Južni tok, umesto na planirani gasovod iz Turske (azerbejdžanski gas), koji će sada ići preko Grčke.
http://www.novinite.com/articles/155138/Russia%27s+Kommersant%3A+Gazprom+Surrendered+to+Bulgaria

ukile

pre 10 godina

Sve to sabotiraju oni koji su mislili da ce se Juzni tok graditi za vreme njihove vladavne, pa da se malo ogrebu od njegove izgradnje.

Zna ona doboro sta radi

pre 10 godina

Ne nego treba da potpisujemo na vrat na nos da nas zbrzate pa da ispedneka osa NIS-om da su sve tacke ugovora podesene tako da vi dobijete vise na nasu stetu.

Ne znam cemu zurba

pre 10 godina

Niko nista ne sabotira vec cela vlada treba da proveri dokumentaciju i sto vise moze se izbori i za nas drzavni interes.

Jovan

pre 10 godina

I da živim stotine godina u njene i Vučićeve izjave nikada ne mogu poverovati. Razlog za moj stav je u doživljenoj obmani bolje reći prevari i laži velikog broja malih akcionara Energoprojekta i BEKO-a.

Alex1

pre 10 godina

Nastavak:

Molim moderatore da objave bar sledeća dva teksta, ako sam već zakasnio sa komentarom:

1. "Bulgaria Seals Deal to Purchase Azeri Gas"
http://www.novinite.com/view_news.php?id=153786

2. "Russia's Kommersant: Gazprom Surrendered to Bulgari"
http://www.novinite.com/articles/155138/Russia%27s+Kommersant%3A+Gazprom+Surrendered+to+Bulgaria

Iz teksta u Komersantu, 1. novembra:
"The construction of the "most problematic stretch" of the South Stream gas pipeline, the one in Bulgaria, has been officially launched, according to Russian daily Kommersant.
In an article on Thursday's ceremony for the launch of the construction of the Bulgarian section of the conduit titled "Gazprom surrendered to Bulgaria", Kommersant says that Gazprom will have to reduce gas prices for Bulgaria and agree to major concessions as regards the terms of the loan to the Bulgarian Energy Holding (BEH).
Miller is quoted as saying that the price of Russian gas for Bulgaria has plummeted to one of the lowest rates in Europe."

Alex1

pre 10 godina

Još nešto. SNS botovi, da li ste toliko ograničeni, da čak kad neko pohvali vašu ministarku, dobije tonu minusa, samo zato što kaže da Toma nema nadležnost da pregovara o energetici?

Dakle, u Vladi vrede jedino Tasovac (izvinjavam se što sam ga zaboravio) i Radulović. A sada lupajte minuse.

P.S. Da li je Bačević u Moskvi tražio smanjenje rudne rente? Nije?

samo pitam

pre 10 godina

Pa imate li vi snsbotovi bar trunku mozga? Vi bi da ratujete sa Rusijom, sa DS, sa DSS, sa SPS, sa Srbima sa Kosova, sa Dodikom, sa radnicima koji mesecima ne primaju plate, sa penzionerima, sa nezaposlenima?